Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2012

Δείτε πόσο τρομακτικά πολλά γνωρίζει το Facebook για τις ζωές μας!

Γνωρίζετε ότι η Facebook κρατά αρχείο όλης -μα όλης- της δραστηριότητάς μας στο κοινωνικό δίκτυο ανεξάρτητα με το πόσος καιρός έχει...
περάσει ή του τι έχουμε διαγράψει; Τρανό παράδειγμα αποτελεί η περίπτωση του 24χρονου Αυστριακού Max Schrems που έστειλε επίσημη αίτηση στη Facebook για να...
του αποστείλουν όλα τα δεδομένα του. (Θυμίζουμε ότι όλοι εμείς που ζούμε στην Ευρώπη έχουμε αυτό το δικαίωμα). Αυτό που έλαβε ήταν ένα CD με 1.222 αρχεία PDF, που παρουσίαζαν λεπτομερώς την κάθε του κίνηση! Εν συντομία, όλες οι ενέργειες του Shrem ήταν καταγεγραμμένες, από τα πιο παλιά μηνύματα (που μάλιστα είχε διαγράψει), μέχρι τις σχέσεις, τα επαγγελματικά και όλες τις φωτογραφίες του.

Όπως είδαμε πρόσφατα, η Facebook έχει δεσμευτεί στην Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου να προχωρήσει σε σοβαρότατες αλλαγές στην πολιτική ασφαλείας της. Μέχρι τότε πρέπει απλά να συμβιβαστούμε στην ιδέα (ή να διαγράψουμε το λογαριασμό μας) ότι θα γνωρίζει κυριολεκτικά τα πάντα για εμάς και ενδεχομένως να τα μοιράζεται και με τρίτους…

 
Διαβάστε Περισσότερα »

Η μεγαλύτερη απειλή για το 2012

Panda-Labs


Σύμφωνα με τα PandaLabs, τα antimalware εργαστήρια της Panda Security – The Cloud Security Company, οι παραβιάσεις της ιδιωτικής ζωής και η κλοπή δεδομένων θα είναι τα κορυφαία θέματα ασφάλειας για επιχειρήσεις και οργανισμούς το 2012.
Οι κυβερνοκατασκοπείες μέσα από τα δίκτυα της κοινωνικής δικτύωσης, αλλά και οι επιθέσεις θα είναι οι τάσεις παρακολούθησης μαζί με άλλες, πιο παραδοσιακές απειλές.

Η κυβερνοκατασκοπεία είναι μία μέθοδος που επιλέγεται συνήθως για εταιρίες και κρατικούς φορείς και θα κυριαρχήσει και το 2012. Από τη Νέα Ζηλανδία μέχρι τον Καναδά, την Ιαπωνία, αλλά και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, έχουν σημειωθεί αναρίθμητες επιθέσεις μέσα στο 2011, με στόχο την κλοπή απόρρητων πληροφοριών. Σύμφωνα με τον Luis Corrons, Τεχνικό Διευθυντή των PandaLabs: «Ζούμε σε έναν κόσμο όπου όλες οι πληροφορίες είναι σε ψηφιακή μορφή, έτσι οι σύγχρονοι κατάσκοποι δεν χρειάζεται πλέον να διεισδύσουν σε ένα κτίριο για να υποκλέψουν πληροφορίες. Εφ ‘όσον διαθέτουν όλες τις απαραίτητες δεξιότητες ηλεκτρονικών υπολογιστών, μπορούν να προκαλέσουν όλεθρο, με την παραβίαση ακόμη και των πιο καλά φυλαγμένων μυστικών πληροφοριών, χωρίς καν να μετακινηθούν από το …σαλόνι τους».
Στην περίπτωση των οικιακών χρηστών, οι κυβερνοεγκληματίες θα συνεχίσουν να στοχεύουν σε σελίδες κοινωνικής δικτύωσης για να υποκλέψουν προσωπικά τους δεδομένα. «Οι σελίδες  κοινωνικής δικτύωσης παρέχουν ένα χώρο όπου οι χρήστες αισθάνονται ασφαλείς και στον οποίο ανταλλάσσουν πληροφορίες με τους φίλους και την οικογένειά τους. Το πρόβλημα είναι ότι οι επιτιθέμενοι, δημιουργούν worms τα όποια αποστέλλουν ψευδή μηνύματα που ξεγελούν τους χρήστες, όπως για παράδειγμα «Κοίτα, είσαι σε αυτό το βίντεο». Μερικές φορές, η περιέργεια του χρήστη να δει το περιεχόμενο του υποτιθέμενου βίντεο, μπορεί να είναι καταστροφική για τα δεδομένα του», εξηγεί ο Corrons.
 Ακολουθεί μία περίληψη με τις προβλέψεις των PandaLabs για τις κυρίαρχες τάσεις στην ασφάλεια το 2012:
Mobile malware: Εδώ και δέκα χρόνια, οι εταιρείες antivirus, έχουν προβλέψει ότι αυξάνονται συνεχώς οι επιθέσεις κακόβουλου λογισμικού σε κινητά τηλέφωνα. Οι απατεώνες του κυβερνοχώρου, αποφασίζουν κάθε φορά σε ποια πλατφόρμα θα στοχεύσουν. Στο πλαίσιο αυτό, τα PandaLabs είχαν προβλέψει και πέρυσι ένα κύμα επιθέσεων σε κινητά τηλέφωνα και επιβεβαιώθηκαν, από  το γεγονός ότι το Android έγινε ο πρώτος στόχος για τους κυβερνο-απατεώνες το 2011. Το 2012 θα υπάρξουν νέες επιθέσεις στην πλατφόρμα Android, αλλά δεν θα είναι σε μαζική κλίμακα. Οι νέες μέθοδοι πληρωμών μέσω κινητών τηλεφώνων, όπως για παράδειγμα μέσω NFC, θα μπορούσε να γίνει ο επόμενος μεγάλος στόχος για τους Trojans, αλλά, όπως πάντα, αυτό θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό από τη δημοτικότητά τους.
Malware for tablets: Είναι γεγονός ότι τα tablets χρησιμοποιούν το ίδιο λειτουργικό σύστημα όπως και τα smartphones που σημαίνει ότι αργά ή γρήγορα θα γίνουν στόχος των ίδιων malware. Επιπλέον, τα tablets, μπορεί να αποτελούν και ιδιαίτερο στόχο για τους κυβερνοαπατεώνες, καθώς οι περισσότεροι τα χρησιμοποιούν για μία σειρά δραστηριοτήτων και είναι πιο πιθανό να αποθηκεύουν και πιο ευαίσθητα δεδομένα σ’ αυτά από ότι σε ένα smartphone.
Mac malware: Καθώς το μερίδιο αγοράς των χρηστών Mac συνεχίζει να αυξάνεται, όλο και περισσότερα κενά ασφαλείας θα εμφανίζονται. Ευτυχώς μέχρι στιγμής, φαίνεται ότι οι χρήστες Mac έχουν πλέον μεγαλύτερη επίγνωση ότι το Mac τους δεν μένει  απρόσβλητο από τις επιθέσεις malware και χρησιμοποιούν όλο και περισσότερο  προγράμματα προστασίας από ιούς, τα οποία εμποδίζουν την «εισβολή» των κυβερνοαπατεώνων. Ο αριθμός των δειγμάτων malware για Mac θα συνεχίσει να αυξάνεται το 2012, αν και πολύ λιγότερο από ό,τι για τα PCs.
PC malware: Τα προηγούμενα χρόνια ο αριθμός των malware παρουσίαζε μία αυξητική τάση και αυτό θα συνεχίσει να ισχύει και το 2012. Οι Trojans είναι η πρώτη επιλογή στις επιθέσεις όπως φαίνεται και από το γεγονός ότι τρεις στους τέσσερις νέους τύπους malware που δημιουργήθηκε το 2011 ήταν Trojans.
Οι κυβερνοαπατεώνες στοχεύουν σε μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις: Γιατί άραγε οι κυβερνοεγκληματίες να στοχεύουν μεμονωμένους πελάτες μέσω των συστημάτων online banking των τραπεζών, αντί να επιτίθενται μαζικά στα τραπεζικά συστήματα; Η απάντηση στο ερώτημα αυτό έχει να κάνει με τη σχέση κόστους-οφέλους της κάθε επίθεσης: Τα πιστωτικά ιδρύματα είναι συνήθως πολύ καλά προστατευμένα και η πιθανότητα επιτυχίας μιας μαζικής επίθεσης συνήθως είναι πολύ δύσκολη, αλλά και πολύ δαπανηρή. Ωστόσο, οι επιθέσεις στους πελάτες τους υποκλέπτοντας την ταυτότητά τους είναι πολύ πιο απλή. Έτσι και η ασφάλεια των μικρομεσαίων επιχειρήσεων δεν είναι τόσο ισχυρή και αυτό τις καθιστά πολύ ελκυστικές στους κυβερνοεγκληματίες, οι οποίοι μπορούν να κλέψουν δεδομένα από εκατοντάδες ή χιλιάδες χρήστες σε μία μόνο στιγμή. Σε πολλές περιπτώσεις, μικρού και μεσαίου μεγέθους επιχειρήσεις δεν έχουν ειδικές ομάδες ασφαλείας και αυτό τις καθιστά πολύ πιο ευάλωτες.
Windows 8: Η επόμενη έκδοση του δημοφιλούς λειτουργικού συστήματος της Microsoft έχει προγραμματιστεί για τον Νοέμβριο του 2012, έτσι ακόμα κι αν αυτό φαίνεται πολύ μακρινό για να επηρεάσει το τοπίο των malware κατά το προσεχές έτος, θα προσφέρει σίγουρα στους κυβερνοαπατεώνες νέες ευκαιρίες για τη δημιουργία κακόβουλου λογισμικού. Τα Windows 8 θα δίνουν στους χρήστες τη δυνατότητα να αναπτύξουν εφαρμογές για σχεδόν οποιαδήποτε συσκευή (PC, tablets και smartphones) που λειτουργεί με Windows 8. Έτσι λοιπόν θα είναι δυνατό να αναπτυχθούν κακόβουλες εφαρμογές, όπως έγινε και με το Android.
«Η συνολική εικόνα δεν δείχνει να βελτιώνεται η κατάσταση στον τομέα της ασφάλειας. Με την εμφάνιση νέων τεχνολογιών, εμφανίζονται ταυτόχρονα και νέοι τρόποι επίθεσης, μάλιστα μερικές φορές με απλή προσαρμογή των παλιών τεχνικών στις νέες πλατφόρμες. Στο τέλος, η ψευδή αίσθηση ασφάλειας των χρηστών, είναι ο καλύτερος σύμμαχος για τους κυβερνοαπατεώνες».
Η Panda Security συμβουλεύει να έχετε πάντα εγκατεστημένο λογισμικό ασφάλειας και να φροντίζετε να το ενημερώνεται με όλες τις διαθέσιμες νέες εκδόσεις και τα συνεχή updates.
Διαβάστε Περισσότερα »

Κάτοικοι μιας ολόκληρης γαλλικής πόλης θέλουν να γίνουν Έλληνες




Η ιδέα ξεκίνησε τον περασμένο Νοέμβριο, αναφέρει η εφημερίδα, με τη δραστηριοποίηση μιας ομάδας μελών της πολιτιστικής οργάνωσης πολιτών "Nantes est une Fete".

Mε τον τίτλο "Είμαστε όλοι Έλληνες" η εφημερίδα "Ουέστ Φράνς'' δημοσιεύει ρεπορτάζ για την κινητοποίηση κατοίκων της Νάντης που θέλουν να σταθούν στο πλευρό των Ελλήνων, ζητώντας την ελληνική υπηκοότητα.

Η "έκκληση της Νάντης" εκφράζεται μέσω του ιστολογίου http://jesuisgrec.blogspot.com/ με το οποίο προωθείται μία αίτηση απόκτησης της ελληνικής υπηκοότητας, ως συμβολική ένδειξη της αλληλεγγύης προς τους Έλληνες και την Ελλάδα.

Το σχετικό κείμενο που έχει ήδη αναρτηθεί στο διαδίκτυο και θα παραμείνει για ακόμη ένα μήνα, για τη συλλογή υπογραφών, έχει ως τίτλο "Eίμαι και εγώ Έλληνας".

"Υπό το βάρος του υπέρογκου χρέους της, η Ελλάδα είναι δακτυλοδειχτούμενη και της επιβάλλεται μία άνευ προηγουμένου λιτότητα. Δεν μπορούσαμε να δεχτούμε μία τέτοια ταπείνωση απέναντι στον ελληνικό λαό ο οποίος κατηγορήθηκε για όλα τα δεινά και θεωρήθηκε συλλογικά ως υπαίτιος" λέει ο Λυκ Ντουγιάρ, καθηγητής από τη Νάντη που υπενθυμίζει ότι η δημοκρατία προέρχεται από την Ελλάδα.

Σύμφωνα με τον καθηγητή, το ιστολόγιο έχει ήδη δεχθεί 36.000 επισκέψεις και υπογραφές από την Ολλανδία, τις Φιλιππίνες, την Αλγερία, την Ουρουγουάη.

Ο σύμβουλος Τύπου της πρεσβείας της Ελλάδας στο Παρίσι Ευθύμης Αραβαντινός, έστειλε ευχαριστήριο μήνυμα στους Γάλλους της Νάντης, για δε το θέμα της διπλής υπηκοότητας τους παρέπεμψε στα διπλωματικά προξενεία, ενημερώνοντάς τους ότι απαιτείται να έχει ζήσει κάποιος στην Ελλάδα.

"Λίγη σημασία έχει αυτό" απάντησε ο Λυκ Ντουγιάρ, "μοιάζει κάπως με τους διαδηλωτές του 1968 που δήλωναν Εβραίοι-Γερμανοί σε αλληλεγγύη με τον Ντάνιελ Κον-Μπεντίτ".

newsit
Διαβάστε Περισσότερα »

Σε τουρκικά χέρια ελληνική βιομηχανία

Η εταιρεία αυτή είναι ηγέτης στον κλάδο της και διαθέτει  μεγάλη ακίνητη περιουσία.
Παρ’ όλα αυτά λόγω των δυσμενών οικονομικών συνθηκών και της αδυναμίας χρηματοδότησής της από τις τράπεζες αναγκάζεται να τεθεί προς πώληση όπως δημοσίευσε το 24wro.blogspot.com.
«Από το Μάιο του 2011 μιλάμε με τους Τούρκους. Το Νοέμβριο υπογράψαμε προσύμφωνο και μέχρι τέλος Ιανουαρίου του 2012 ευελπιστούμε να έχει ολοκληρωθεί η αγοραπωλησία», δήλωσε στην εφημερίδα «Το Βήμα» ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΜΕΛ, Κυριάκος Οικονόμου, ο οποίος είχε απασχολήσει τη δικαιοσύνη πρόσφατα με την κατηγορία της μη απόδοσης ΦΠΑ και φόρου μισθωτών υπηρεσιών συνολικού ύψους 800.000 ευρώ.
Διαβάστε Περισσότερα »

"Μαζί με τη δραχμή θα έρθουν τα κάρα με τα μουλάρια"

Φτωχότερη και από την Αλβανία θα γίνει η Ελλάδα αν βγει από το ευρώ, σύμφωνα με τον επικεφαλής της DWS. Προβλέπει ότι τα κάρα θα αντικαταστήσουν τα αυτοκίνητα! Η υποτίμηση και το πλεόνασμα του... 1972
Με γλαφυρό τρόπο περιέγραψε ο επικεφαλής της εταιρείας διαχείρισης αμοιβαίων κεφαλαίων DWS, Κλάους Καλντεμόργκεν τις συνέπειες από μια πιθανή έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ.
Σύμφωνα με την Deutsche Welle, ο Γερμανός μάνατζερ  προειδοποίησε τους Έλληνες να αποφύγουν με κάθε τρόπο την επιστροφή στη δραχμή, καθώς σε μια τέτοια περίπτωση η Ελλάδα θα γίνει πιο φτωχή και από την Αλβανία.

 "Εάν η Ελλάδα επιστρέψει στη δραχμή, στη θέση των Φολκσβάγκεν θα έρθουν τα κάρα με τα μουλάρια. Η Ελλάδα θα γίνει φτωχότερη και από την Αλβανία και αυτό θα πρέπει να το πούμε ξεκάθαρα στους Έλληνες", υπογράμμισε ο κ. Καλντεμόργκεν.
Αισιοδοξία για την ευρωζώνη
Ο Κλάους Καλντεμόργκεν σε αντίθεση με την ελληνική περίπτωση, αντιμετωπίζει με αισιοδοξία της εξελίξεις στην ευρωζώνη.
Εκφράζει μάλιστα την ικανοποίησή του για την διαχείριση της κρίσης χρέους από την Άγκελα Μέρκελ, η οποία στοχεύει στην αποκατάσταση της δημοσιονομικής πειθαρχίας.
Χαρακτηρίζει επίσης θετική εξέλιξη την πολιτική αλλαγή στην Ιταλία και εκτιμά ότι η Ευρώπη έχει τη δυνατότητα να κάνει την έκπληξη ήδη από το πρώτο τρίμηνο της νέας χρονιάς σε αντίθεση με τις ΗΠΑ.
Η υποτίμηση δεν είναι πανάκεια
Όπως αναφέρει η Deutsche Welle, στο ίδιο συμπέρασμα με τον Γερμανό μάνατζερ καταλήγει και η εφημερίδα Financial Times Deutschland σε άρθρο με τίτλο "Υποτίμηση και τελειώσαμε".
Σύμφωνα με το δημοσίευμα η άποψη πως αρκεί στην Ελλάδα η υποτίμηση του νομίσματος για να ανακτήσει την ανταγωνιστικότητά της είναι εσφαλμένη.
Αντίθετα, τα παραδείγματα της Ελβετίας και της Μεγάλης Βρετανίας αποδεικνύουν ότι η υποτίμηση από μόνη της δεν επιφέρει αξιοσημείωτα αποτελέσματα.
Ο αρθρογράφος υποστηρίζει ότι αν ίσχυε αυτό θα έπρεπε η Ελλάδα να εισέλθει το 2001 στην ευρωζώνη διαθέτοντας μία τρομερά ανταγωνιστική οικονομία, καθώς μεταξύ του 1970 και του 2000 είχε εικοσαπλασιαστεί η συναλλαγματική ισοτιμία μεταξύ Μάρκου και Δραχμής.
Ωστόσο, η Ελλάδα είχε μεταξύ 1970 και 2000 κατά μέσο όρο έλλειμμα τρεχουσών συναλλαγών ύψους 3,3% του ΑΕΠ, ενώ μόνο το 1972 καταγράφηκε πλεόνασμα.
Διαβάστε Περισσότερα »

"Η Επεισοδιακή Επιστροφή της Ταμάρα Ντρου (2010)"απο την Κιν.Λέσχη Μαυροματίου

"Η Επεισοδιακή Επιστροφή της Ταμάρα Ντρου (2010)"

ΠΡΟΒΟΛΗ: ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΥΡΟΜΑΤΙΟΥ - ΑΙΘΟΥΣΑ ΠΟΛΛΑΠΛΩΝ ΧΡΗΣΕΩΝ

6 ΚΑΙ 7 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2012
1Η ΠΡΟΒΟΛΗ 18:30 - 20:30
2Η ΠΡΟΒΟΛΗ 21:00 - 23:00

ΕΙΣΟΔΟΣ 4 €. ΓΙΑ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΘΕΣΕΩΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΣΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ 6972469363
ΟΛΑ ΤΑ ΕΣΟΔΑ ΤΩΝ ΠΡΟΒΟΛΩΝ ΘΑ ΔΙΑΤΕΘΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ!!!

www.mavromati.gr
info@mavromati.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Ανώτερος ο ΠΑΟΚ 3-1 τον Λεβαδειακό.


Στο «αντίο» των Βιερίνια, Κοντρέρας ο ΠΑΟΚ νίκησε 3-1 τον Λεβαδειακό στην Τούμπα και πέρασε στην επόμενη μέρα με 9 Ελληνες στην 11άδα. Δύο γκολ, ασίστ ο Κλάους.


Σε ένα παιχνίδι που ήταν συγκινησιακά φορτισμένο εξαιτίας των αποχωρήσεων των Κοντρέρας και Βιεϊρίνια, ο ΠΑΟΚ πήρε την νίκη με 3-1 απέναντι στον Λεβαδειακό. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης είχε μικρά διαστήματα που έπαιξε καλό ποδόσφαιρο με τους φιλάθλους να φωνάζουν «εμείς δεν φύγαμε πότε από τον ΠΑΟΚ».
Βασικός ο Κατσικάς Ο Λάζλο Μπόλονι παρέταξε τον ΠΑΟΚ με το κλασικό του 4-3-3 και τον Γλύκο κάτω από τα δοκάρια. Στην άμυνα, οι Έτο, Μαλεζάς, Κατσικάς και Λίνο. Στη μεσαία γραμμή η τριάδα απαρτίζονταν από τους Φωτάκη, Γκαρσία και Ίβιτς, ενώ στην επίθεση από την στιγμή που τα κουκιά είναι μετρημένα αγωνίστηκαν οι Σαλπιγγίδης στα δεξιά, στα αριστερά ο Γεωργιάδης και στη κορυφή ο Αθανασιάδης.
Χωρίς εκπλήξεις ο Λεβαδειακός Ο Γιώργος Παράσχος με σύστημα 4-5-1 ξεκίνησε το παιχνίδι με τον Κυριακίδη κάτω από τα δοκάρια. Στην άμυνα οι Μουλόπουλος, Λισγαράς, Τομάς και Μελισσάς. Στο χώρο του κέντρου οι Ζησόπουλος και Κόρμπος. Στις πτέρυγες οι Κουτσόπουλος και Φαβάλι στην επίθεση ο Βασιλείου και σε ρόλο επιθετικού χαφ ο Κοιλιάρας.
Τα δάκρυα των Κοντρέρας-Βιεϊρίνια Λίγα λεπτά πριν την σέντρα οι δύο πρώην παίκτες του ΠΑΟΚ οι Κοντρέρας και Βιερίνια έκαναν την εμφάνισή τους στον αγωνιστικό της Τούμπας για τελευταία φορά. Ο Χιλιανός και ο Πορτογάλος με πολιτικά κρατούσαν και ανέμιζαν την φανέλα του Δικεφάλου. Οι φίλαθλοι που ήταν στο γήπεδο χειροκροτούσαν συνεχώς τους δύο πρώην «ασπρόμαυρους». Όταν έφτασαν στην Θύρα 4 δεν μπόρεσαν να συγκρατήσουν τα δάκρια τους, λύγισαν. Ο Κοντρέρας «χτυπούσε» διαρκώς το στήθος του, ενώ ο Βιερίνια με τα δάχτυλά του σχημάτισε το σχήμα της καρδιάς.  Ο κόσμος φώναζε διαρκώς «Πάμπλο, Πάμπλο», αλλά και «Βιερίνια οε, οε».
Ξεκίνησε επιθετικά Ο ΠΑΟΚ με το καλησπέρα ήθελε να «καθαρίσει» το παιχνίδι με τον Λεβαδειακό πετυχαίνοντας γκολ από τα αποδυτήρια. Οι ευκαιρίες στο ξεκίνημα του αγώνα δόθηκαν όμως έλειπε η τελική προσπάθεια. Οι Θεσσαλονικείς έκλεισαν την ομάδα της Βοιωτίας στα καρέ της και προσπάθησαν από τα πλάγια και τον άξονα να «τρυπήσουν» την άμυνα της. Η ομάδα του Γιώργου Παράσχου αρκέστηκε να παίξει αμυντικά και να βγει στην κόντρα επίθεση.
Πρώτο για Ίβιτς Στο 22 ο Δικέφαλος του Βορρά άνοιξε το σκορ με τον Βλάντα Ίβιτς. Ο Σέρβος πέτυχε το πρώτο γκολ της ομάδας του για την νέα χρονιά, αλλά και δικό του με την φανέλα του ΠΑΟΚ.  Ο Αθανασιάδης έδωσε την κάθετη πάσα για τον Ίβιτς, ο οποίος έκανε ένα μαγικό τελείωμα με τσίμπημα-λόμπα για να γράψει το 1-0. Λίγο πριν συμπληρωθεί το μισάωρο του αγώνα η μάδα της Θεσσαλονίκης έφτασε κοντά και σε ένα δεύτερο τέρμα. Στο 25′ σέντρα του Αθανασιάδη από τα δεξιά, ο Γεωργιάδης έκανε το σουτ, όμως η μπάλα πέρασε δίπλα από το δοκάρι του Κυριακίδη.
Έπεσε ο ΠΑΟΚ ανέβηκε ο Λεβαδειακός Αυτή ήταν και η τελευταία ευκαιρία του ΠΑΟΚ στο πρώτο ημίχρονο καθώς ο ρυθμός έπεσε με τον Λάζλο Μπόλονι να ζητάει διαρκώς πίεση. Μετά τα 30ο λεπτό ο Λεβαδειακός είχε περισσότερο τη μπάλα και να προσπαθήσει να δημιουργήσει προϋποθέσεις για να απειλήσει την εστία του Δικεφάλου. Στο 43′είχαμε φάση διαρκείας στα καρέ του ΠΑΟΚ με τον Φαβάλι να κάνει το σουτ, αλλά η μπάλα έφυγε ψηλά άουτ.
Ζευγάρωσε τα τέρματα με Κλάους Στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου ο ΠΑΟΚ ευτύχησε να ζευγαρώσει τα τέρματα του με τον Αθανασιάδη. Στην πρώτη οργανωμένη επίθεση του Δικεφάλου στο 48ο λεπτό ο Φωτάκης έβγαλε τη σέντρα από δεξιά, ο Ιβιτς πήρε την κεφαλιά, ο Σαλπιγγίδης έδωσε σε κενό τέρμα στον Αθανασιάδη και ο τελευταίος με πλασέ ανέβασε το δείκτη του σκορ 2-0.
Με 9 Ελληνες ο ΠΑΟΚ Μετά το 67ο λεπτό ο ΠΑΟΚ έπαιξε με 9 έλληνες παίκτες και μόλις 2 ξένους τους Λίνο και Γκαρσία. Ο Δικέφαλος του Βορρά δείχνει τον δρόμο για την εμπιστοσύνη που πρέπει να δείχνουν ομάδες στα νέα παιδιά που έρχονται είτε από τον πάγκο είτε από την εξέδρα γεμάτα όρεξη για μπάλα.
Το γκολ της τιμής Ο Λεβαδειακός ανέβασε την απόδοση του και απείλησε την εστία του Γλύκου για πρώτη φορά στο δεύτερο ημίχρονο στο 78ο λεπτό. Ο Φαβαλι έβγαλε τετ α τετ τον Βασιλείου, ο οποίος άργησε απίστευτα και κόπηκε από τον Μαλεζά. Στις καθυστερήσεις του αγώνα σε μια αντεπίθεση του Λεβαδειακού ο Ναπολεόνι πέτυχε το γκολ της τιμής
Δεύτερο γκολ για Κλάους Μετά από λάθος του Φαβάλι στο 84ο λεπτό  Λάζερ έκλεψε βγάζοντας  τον Αθανασιάδης τετ α τετ με τον Κυριακίδη. Ο Έλληνας επιθετικός δεν δυσκολεύτηκε  και έγραψε το 3-0. ΟΙ Θεσσαλονικείς θα μπορούσαν να πετύχουν και 4ο γκολ με τον Σταφυλλίδη. Ο νεαρός αμυντικός έξω από ην μεγάλη περιοχή του Λεβαδειακού έπιασε έναν κεραυνό τραντάζοντας το δεξί κάθετο δοκάρι του Κυριακίδη.
MAN OF THE MATCH: Ο Στέφανος Αθανασιάδης επέστρεψε στα γκολ πιάνοντας ταυτόχρονα μια σούπερ απόδοση. Ο διεθνής επιθετικός πέτυχε δύο γκολ ενώ συμμετοχή και στο τρίτο
ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Η αμυντική γραμμή του Λεβαδειακού και στα δύο γκολ του ΠΑΟΚ εκτέθηκε καθώς άφησε τόσο τον Ίβιτς, αλλά και τους Σαλπιγίδη και Αθανασιάδη να παίξουν βόλεϊ στα καρέ του Κυριακίδη
ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Ο Βλάνταν Ίβιτς στα 67 λεπτά που αγωνίστηκε ήταν αρκετά παραγωγικός. Πέτυχε το πρώτο γκολ για την ομάδα του, ενώ από τα δικά του πόδια ξεκίνησαν όλες οι επιθετικές προσπάθειες των γηπεδούχων.
Η ΓΚΑΦΑ: Αρκετά φοβισμένα μπήκε και στα δύο ημίχρονα ο Λεβαδειακός και αυτό το πλήρωσε με δύο γκολ. Όταν αποφάσισε να πιέσει τον ΠΑΟΚ και να παίξει με περισσότερους επιθετικούς ήταν ήδη αργά.
ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Ο Χρήστος Μήτσιος είχε ένα εύκολο απόγευμα στην Τούμπα. Αλάνθαστος. Βέβαια μεγάλο ρόλο έπαιξε και το γεγονός  ότι δεν δημιουργήθηκε κάποια μεγάλη φάση.
ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Τρία πράγματα σημάδεψαν την αναμέτρηση του ΠΑΟΚ με τον Λεβαδειακό. Το πρώτο ήταν ο στενάχωρος αποχαιρετισμός των Βιερίνια και Κοντρέρας. Το δεύτερο ήταν η εύκολη νίκη του Δικεφάλου και το τρίτο στοιχείο που έκανε όλους μας εντύπωση ήταν η παρουσία 9 ελλήνων στην 11αδα του ΠΑΟΚ
ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ
ΠΑΟΚ (Λάζλο Μπόλονι):
Γλύκος, Λίνο, Ετο (53′ Σταφυλίδης), Μαλεζάς, Κατσικάς, Γκαρσία, Φωτάκης (80’ Λαζάρ), Ίβιτς (67′ Γιάννου), Γεωργιάδης, Σαλπιγγίδης, Αθανασιάδης.
Λεβαδειακός (Γιώργος Παράσχος): Κυριακίδης, Μουλόπουλος, Τομάς, Κοιλιάρας (68′ Ναπολεόνι), Μελισσάς (56′ Ζαουί), Βασιλείου, Ζησόπουλος, Φαβάλι, Λισγάρας, Κουτσόπουλος, Κόρμπος (78′ Πόποβιτς).
Διαβάστε Περισσότερα »

«Ο Λάκης Γαβαλάς χρωστάει 16,5 εκατ. ΦΠΑ, 2 στο ΙΚΑ και 100 σε ιδιώτες»

«Ο Λάκης Γαβαλάς χρωστάει 16,5 εκατ. ΦΠΑ, 2 στο ΙΚΑ και 100 σε ιδιώτες»

Σοβαρές καταγγελίες σε βάρος του επιχειρηματία Λάκη Γαβαλά ο οποίος είχε συλληφθεί στις αρχές Δεκεμβρίου για χρέη 1,5 εκατομμυρίου ευρώ προς το δημόσιο κάνουν εργαζόμενοι στις εταιρείες του με επιστολή τους την οποία απέστειλαν προς τον Οικονομικό Εισαγγελέα Γρηγόρη Πεπόνη, προς τον ειδικό γραμματέα του ΣΔΟΕ Ιωάννη Διώτη και τον διοικητή του ΙΚΑ Ροβέρτο Σπυρόπουλο.
Με την επιστολή τους οι εργαζόμενοι επισημαίνουν ότι η ΔΟΥ ΦΑΕΕ Αθηνών μετά από έλεγχο που ολοκληρώθηκε στις 10 Νοεμβρίου 2011, διαπίστωσε ότι ο γνωστός σχεδιαστής και οι συνέταιροι του χρωστούν 16.514.177 ευρώ σε ΦΠΑ και περίπου 2.000.000 ευρώ στο ΙΚΑ.
Επιπλέον καταγγέλουν ότι το συνολικό ποσό που οφείλει η επιχείρηση του κ. Γαβαλά σε τράπεζες, προμηθευτές, πελάτες και προσωπικό υπερβαίνει τα 100.000.000 ευρώ
Οι εργαζόμενοι υποστηρίζουν ότι ο πρώην εργοδότης κατέθεσε αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 99 με ψευδή στοιχεία. Συγκεκριμένα αναφέρουν ότι στην κατοχή του βρίσκονται όχι μία, αλλά δύο εταιρίες:
Η «Λάκης Γαβαλάς Α.Ε.» με Α.Φ.Μ. 094504146 και η «Λάκης Γαβαλάς Α.Ε. Εσωτερικοί Χώροι» με Α.Φ.Μ. 094430430.
Και ισχυρίζονται ότι στην αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 99 δεν αναγράφεται το ΑΦΜ των εταιριών προκειμένου να παραπλανηθεί η Ελληνική Δικαιοσύνη και οι δύο εταιρίες να παρουσιαστούν σαν μία.
Σε ότι αφορά το εργασιακό καθεστώς τους, σημειώνουν: «Η Λάκης Γαβαλάς Α.Ε. έχει απολύσει ή εξαναγκάσει σε παραίτηση το 95% του προσωπικού της. Από την αρχή του χρόνου στα κεντρικά γραφεία θα έχουν μείνει 2-3 εργαζόμενοι αφού όλοι έχουμε υπογράψει το τέλος της εργασίας μας, για να λάβουμε την μισή αποζημίωσή μας».
Οι εργαζόμενοι υποστηρίζουν ότι ο γνωστός σχεδιαστής διασπείρει ψέματα στον Τύπο προκειμένου να διασκεδάσει τις εντυπώσεις. Σύμφωνα με τα λεγόμενά τους, η εταιρία δεν είναι πλέον αντιπρόσωπος γνωστών οίκων του εξωτερικού και δεν λαμβάνει παραγγελίες πελατών ή υποκαταστημάτων καθώς το πελατολόγιο έχει εξαφανισθεί.
Μάλιστα, σύμφωνα με τους εργαζόμενους, δεν είναι λίγοι οι πελάτες οι οποίοι εξαπατήθηκαν και προέβησαν σε μηνύσεις και αγωγές. Οι δε προμηθευτές εξωτερικού και εσωτερικού δεν παραδίδουν εμπορεύματα και έχουν καταφύγει στη Δικαιοσύνη.
Επιπλέον, μπλοκαρισμένοι εμφανίζονται και οι τραπεζικοί λογαριασμοί της επιχείρησης με αποτέλεσμα τα λίγα καταστήματα που εξακολουθούν να λειτουργούν ή μάλλον να υπολειτουργούν με στοκ εμπορευμάτων και να εισπράττουν μόνο μετρητοίς.
Κρύβουν τα χρήματα
Τέλος, καταγγέλλεται ότι η διοίκηση της εταιρίας μετατρέπει τα χρήματα που εισπράττει σε τραπεζικές επιταγές, τις οποίες κρύβει σε χρηματοκιβώτιο που βρίσκεται στην κατοχή της αδελφής του κ. Γαβαλά ώστε το ΣΔΟΕ σε ενδεχόμενο έλεγχο ταμείου να μην εντοπίσει τίποτα.
Μάλιστα αναφέρεται ότι οι επιταγές αγγίζουν το 1.200.000 ευρώ, ποσό ικανό να αποζημιώσει όλους τους εργαζομένους και να καλύψει τα χρέη προς μερικούς προμηθευτές και πελάτες.
* Η φωτογραφία του κ. Γαβαλά είναι από την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, σε νυκτερινό κέντρο όπου διασκέδαζε
 iefimerida.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Αυτά είναι τα 4 «κόλπα» με τα οποία κλέβουν τα βενζινάδικα

Αυτά είναι τα 4 «κόλπα» με τα οποία κλέβουν τα βενζινάδικα

Τέσσερα νέα και παλιά κόλπα χρησιμοποιούν οι επιτήδειοι πρατηριούχοι για να κλέψουν τον πελάτη στην μέτρηση της βενζίνης που του βάζουν στο ρεζερβουάρ.
Το θέμα της κλοπής στην αντλία από πρατηριούχους επανήλθε στην επικαιρότητα μετά τις αποκαλύψεις υψηλόβαθμου στελέχους του υπουργείου Οικονομικών που μίλησε για παραμηχανισμό που μπλοκάρει την εγκατάσταση συστήματος εισροών-εκροών το οποίο θα έδινε οριστικά λύση στο πρόβλημα.
Σύμφωνα με δημοσίευμα στα ΝΕΑ, οι πρατηριούχοι χρησιμοποιούν τρία κόλπα από το παρελθόν αλλά και ένα νέο:
  • Τηλεχειρισμός. Τοποθετούν ειδικό μηχανισμό στην αντλία που τους επιτρέπει να «μαγειρεύουν» με τηλεχειριστήριο το τελικό ποσό.
  • Αντλίες με ειδικά τσιπ. Βάζουν ειδικά τσιπ στην πλακέτα της αντλίας ώστε να γράφει παραπάνω. Η μέθοδος είναι παλιά και ήδη υπάρχουν συλλήψεις.
  • Θέρμανση. Το κόλπο εδώ είναι η αύξηση της θερμοκρασίας (άρα και η αύξηση του όγκου) του καυσίμου μέσα στη δεξαμενή με μια ειδική «σερπαντίνα ζεστού νερού». Ετσι, αμέσως μετά την είσοδό του στο ρεζερβουάρ, ο δείκτης της βενζίνης ανεβαίνει πολύ, για να υποχωρήσει λίγα λεπτά μετά.
  • Πρόσμειξη με αιθανόλη. Είναι η «μόδα» στα πρατήρια βενζίνης και ήδη αρκετά διαδεδομένη αφού η αιθανόλη, που χρησιμοποιείται στη βιομηχανία χημικών και χρωμάτων, δεν φορολογείται με ειδικό φόρο κατανάλωσης (ΕΦΚ) και άρα το κόστος είναι χαμηλό. Ετσι ο οδηγός πληρώνει βενζίνη αλλά αγοράζει ένα μείγμα με αιθανόλη, που μπορεί να προκαλέσει ακόμα και ζημιές στον κινητήρα, εφόσον γίνει σε υψηλό ποσοστό.
Να σημειωθεί ότι όλα τα αυτοκίνητα μπορούν να κάψουν χωρίς πρόβλημα αμόλυβδη βενζίνη, που περιέχει βιοαιθανόλη σε ποσοστό έως 5%, ενώ περίπου το 90% των Ι.Χ. ανταποκρίνεται άριστα ακόμη και όταν αυξηθεί το ποσοστό της αιθανόλης στο 10%. Σε πολλά σύγχρονα μοντέλα με καταλύτη είναι δυνατή η χρήση καυσίμου με 75% βενζίνη και 25% αιθανόλη, καθώς αναλαμβάνει τον έλεγχο και τη ρύθμιση της ανάφλεξης ο αισθητήρας λάμδα. Αν νοθευτεί πάντως η βενζίνη με υψηλότερο ποσοστό αιθανόλης ή δεν διαθέτει ο κινητήρας ανάλογες προδιαγραφές, τότε θα αρχίσει να λειτουργεί ακανόνιστα αι ενδεχομένως να πάθουν μεγάλη βλάβη το καπάκι, τα έμβολα, οι βαλβίδες, η αντλία και τα σωληνάκια βενζίνης. Πάντως η πρόσμειξη αιθανόλης στη βενζίνη αυξάνει θεαματικά την κατανάλωση έως και 30%, ταυτόχρονα όμως αυξάνεται και η ισχύς του κινητήρα. Ορισμένες από τις χώρες με εκτεταμένη χρήση βιοαιθανόλης είναι η Βραζιλία, όπου παράγεται κυρίως από ζαχαροκάλαμο, η Σουηδία (προέρχεται μεταξύ άλλων από κομποστοποίηση των σκουπιδιών) και οι ΗΠΑ. Στο εξωτερικό κυκλοφορούν εργοστασιακά μοντέλα με προδιαγραφές χρήσης του καυσίμου Ε85 (85% βιοαιαθανόλη, 15% βενζίνη), που κοστίζουν περίπου 1.000 ευρώ ακριβό- τερα από τα συμβατικά.
Διαβάστε Περισσότερα »

Υπερσυμμορία απατεώνων ξεσκέπασε ο υπερκοριός της ΕΥΠ

Υπερσυμμορία απατεώνων ξεσκέπασε ο υπερκοριός της ΕΥΠ

Ενα απίστευτο κύκλωμα απάτης στο οποίο συμμετέχουν δικαστές, δικηγόροι, δικαστικοί επιμελητές, συμβολαιογράφοι, εφοριακοί, τραπεζικοί υπάλληλοι, επιχειρηματίες ιερείς και μοναστήρια, ερευνά η Εισαγγελία Εφετών.
Τα αδικήματα που ερευνώνται αφορούν σε απάτες με εικονικές μεταβιβάσεις, ξέπλυμα χρήματος, μεσολαβήσεις για έκδοση δικαστικών αποφάσεων, πλαστά ΑΦΜ, δωρεές μαϊμού σε μοναστήρια, λαθρεμπόριο χρυσού, όπλων και ναρκωτικών και πολλά άλλα.
Οπως αποκαλύπτει η εφημερίδα «Εθνος» σε σημερινό της δημοσίευμα η υπό έρευνα οργάνωση, που εμφανιζόταν ως «εταιρεία εκμετάλλευσης ακινήτων» με έδρα στο Παλαιό Ψυχικό, βρισκόταν υπό στενή παρακολούθηση από τον υπερκοριό της ΕΥΠ επί μήνες.
Από το μεγαλύτερο μέρος των καταγεγραμμένων συνομιλιών φαίνεται ότι οι εμπλεκόμενοι πρωταγωνιστούσαν σε... μίνι παραδικαστικό κύκλωμα, για την έκδοση ευνοϊκών δικαστικών αποφάσεων, φυσικά με το αζημίωτο, ενώ αποκαλύπτεται ακόμη ότι έκαναν τηλεφωνήματα για δήθεν τοποθετήσεις βομβών στα δικαστήρια, προκειμένου να αναβάλλονται δίκες στις οποίες δεν τους βόλευαν οι συνθέσεις που δίκαζαν. Εμφανίζονταν μάλιστα ως τρομοκρατική οργάνωση «Φρουροί της Δικαιοσύνης».
Μίλησε ο δικηγόρος
Την υπόθεση αποκάλυψε στην Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου εγκλήματος της Ασφάλειας ένας από τους δικηγόρους που είχε προσλάβει το κύκλωμα, ο οποίος μίλησε για απάτες και εκβιασμούς ιδιοκτητών ακινήτων με... λύτρα απελευθέρωσης πλειστηριασμών, ενώ έχει καταθέσει ότι η υπό έρευνα οργάνωση αναλάμβανε να μεσολαβήσει για την έκδοση ευνοϊκών δικαστικών αποφάσεων μέσω επηρεασμού δικαστών επ' αμοιβή!
Ο μάρτυρας, που έχει ενταχθεί σε πρόγραμμα προστασίας, κατέθεσε ότι προσελήφθη τέλη Ιουλίου του 2009 από τον φερόμενο ως αρχηγό της οργάνωσης - πολιτικό μηχανικό, ο οποίος του παρουσίασε την εταιρεία ως εταιρεία νόμιμης εκμετάλλευσης ακινήτων, αλλά κατά τη συνεργασία τους αντελήφθη ότι επρόκειτο για εγκληματική οργάνωση, που δραστηριοποιείται σε διάφορους τομείς.
Στις διαδοχικές καταθέσεις του ο μάρτυρας μίλησε επίσης για «λαθρεμπόριο χρυσού μέσω της Κύπρου, διακίνηση ναρκωτικών και εμπόριο όπλων, τα οποία πραγματοποιούνται πιθανόν με σκάφος που διαθέτει ο αδερφός του φερόμενου ως αρχηγού της οργάνωσης», ενώ διευκρίνισε ότι «... δραστηριοποιείται και στην προμήθεια, αποθήκευση, μεταφορά και πώληση του χρυσού».
Σύμφωνα με τις καταθέσεις του μάρτυρα, στα... κόλπα της σπείρας εντασσόταν επίσης ο οικονομικός εκβιασμός ιδιοκτητών ακινήτων, όταν αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα ή όταν έχουν παράνομες ερωτικές σχέσεις, τις οποίες φροντίζουν να ανακαλύπτει συνεργάτης τους ιδιωτικός ντετέκτιβ, ενώ μέλη τής υπό έρευνα οργάνωσης φέρονται και τέσσερεις «μπράβοι», εκ των οποίων ο ένας οπλοφορεί, κινούνται με μοτοσικλέτες και προστατεύουν τα υπόλοιπα μέλη της οργάνωσης.
Σύμφωνα με τα αναφερόμενα στην 489 σελίδων έκθεση της υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος, «μέσω συνεργατών τους σε τράπεζες ή λογιστικά γραφεία βρίσκουν στοιχεία για επικείμενους πλειστηριασμούς ακινήτων μεγάλης αξίας, από τραπεζικά ιδρύματα και συνάπτουν μακροχρόνιες μισθώσεις (30ετίας) με τον ιδιοκτήτη, ενώ μπλέκουν τον υπερθεματιστή του πλειστηριασμού σε δικαστικές διεκδικήσεις, μέχρι να υποκύψει στον εκβιασμό και να πληρώσει «λύτρα απελευθέρωσης».
Οι 150 εταιρείς μαϊμού
Ούτε μία ούτε δύο, αλλά... 150 εταιρείες μαϊμού είχαν συστήσει, με άγνωστο αριθμό Ελλήνων και Κυπρίων εμπλεκομένων, ορισμένες από τις οποίες εμφανίζονται να εμπορεύονται χρυσό.
Σε κάποιο σημείο των συνομιλιών, κάποιος αποκαλούμενος «Τζιμ», «Τζιμάρας» και «Τζίμι» φέρεται να λέει στον αρχηγό της οργάνωσης: «Κάνε μου, ρε μ..., τέσσερις εταιρείες να πάρεις κανένα εικοσάρικο, τσάμπα, πεταμένες εκατό εταιρείες έχεις, ρε π...».
Ο αρχηγός εμφανίζεται αρχικά να έχει αντιρρήσεις «μήπως και στραβώσει κάτι...» και καταλήγει «...να σου δώσω τρεις εταιρείες που έχει πεθάνει ο διαχειριστής... Η μία είναι μεσιτική, η άλλη εμπορία χρυσού. Ολες ΕΠΕ. Πολύ παλιές». Και ο Τζιμ: «Μου κάνουν αυτές».
Η απαγωγή Παναγόπουλου
Σε άλλο σημείο αναφέρεται ότι η υπό έρευνα οργάνωση βρισκόταν σε διαπραγματεύσεις για τη δημιουργία τράπεζας με σκοπό το ξέπλυμα μαύρου χρήματος μέσω Αφρικής, ενώ ο αρχηγός της εμφανίζεται σε συνομιλία να αναλαμβάνει ξέπλυμα χρήματος υπό τον όρο να μην είναι από λύτρα της απαγωγής Παναγόπουλου (!).
Αποκαλεί την Ελλάδα «το καλύτερο πλυντήριο στο θέμα των εταιρειών», ενώ όταν ο συνομιλητής του λέει «μιλάμε για τέσσερα εκατομμύρια» ο αρχηγός απαντάει: «...να τα βλέπουμε ... και ας είναι και από ληστεία της Ισπανίας, δεν μας πειράζει, αρκεί να μην είναι από την Ελλάδα, να μην είναι του... ξέρεις ποιανού, του Παναγόπουλου» και καταλήγει: «Και αυτά δηλαδή δεν μας πειράζει, ας τα βρίσκαμε και δεν πειράζει»...
Πλαστές λίρες
Και χρυσές λίρες στο... μενού της σπείρας: Κάποιος τηλεφωνεί στον αρχηγό: «Εχω έναν δικηγόρο. Ακούς; Που έπιασε τρεισήμισι χιλιάδες χρυσές λίρες. Και θέλει να τις αλλάξει. Ωραία; Αυτός μας τις δίνει με εκατόν τριάντα. Παρακολούθα. Ητανε πλαστές, ήτανε κλεμμένες ή κάτι άλλο».
Αρχηγός: «Είναι το μόνο σίγουρο ότι δεν είναι κανονικές, το μόνο σίγουρο. Κλεμμένες, πλαστές μπορεί να 'ναι, ροπαλιές μπορεί να φάμε, τέτοια πράγματα. Δεν υπάρχει περίπτωση, θα τις πιάσω, θα καταλάβω αμέσως αν είναι πραγματικές... Οι συναλλαγές γίνονται πενήντα-πενήντα...».
Τα χρυσά ΑΦΜ!
Φλέβα... χρυσού είχαν χτυπήσει οι φερόμενοι ως μέλη της εγκληματικής οργάνωσης μέσω συνεργατών τους που εργάζονταν σε διάφορες τράπεζες και ΔΟΥ, καθώς τους έδιναν πληροφορίες με στοιχεία ατόμων που δεν είχαν χρέη και δεν ήταν γραμμένοι στην «μπλακ λιστ» του «Τειρεσία».
Στη συνέχεια εξέδιδαν ακάλυπτες επιταγές επ' ονόματι και εν αγνοία τους, τις οποίες οπισθογραφούσαν, προκειμένου να εισπράττουν τα αντίστοιχα ποσά.
Αρχηγός: «Δώσ' μου μία, μία ένα ΑΦΜ της στην τύχη, δώσ' μου από Μ.Χ.Π. και βγαίνει η άδειά σου και εντάξει είναι... Ε, πάλι αυτουνού; Κόψε τις μ... Ενα όνομα στην τύχη βρες από κει πέρα και δώσ' μου ένα ΑΦΜ»...
Τα... ορφανά της εξομολόγησης
«Ορφανά» ακίνητα, που προέρχονταν από κληρονομιές, ψάχνουν οι εμπλεκόμενοι μέσω της... εξομολόγησης σε παπάδες:
Αρχηγός: «... Αυτοί που ξέρουν αυτά τα πράγματα είναι οι παπάδες, που πάνε και εξομολογούνται οι γέροι και τους λένε ότι έχουμε τόσα ακίνητα και θα τα αφήσω στο... στη... και θα τα αφήσω εκεί... Και άμα έχεις συμβολαιογράφο, ποιος θα σε κουνήσει, να πούμε, θα 'ρθει η συμβολαιογράφος και θα σου πει ήρθε και το πούλησε τώρα, τι μας λέτε... Θέλουμε να μην έχουμε αντιδικία. Υπάρχουν, δόξα τω Θεώ, άμα έχεις παπάδες φίλους, πάνε και εξομολογούνται διάφορες γριές..., είναι μια γριά, σου λέω, στον Πειραιά...».
Οι πίνακες και το... μπατσόνι!
Πίνακες ζωγραφικής που βρίσκονται στη βίλα εφοπλιστή ο οποίος τους έχει αφήσει κληρονομιά στην Εκκλησία είχαν βάλει στο μάτι...
Ο αρχηγός μιλάει με συνεργάτη του και λένε ότι θα προσπαθήσουν να μάθουν «από το μπατσόνι της περιοχής» εάν είναι συνδεδεμένος ο συναγερμός στη βίλα με το αστυνομικό τμήμα στο οποίο υπηρετεί...
Αρχηγός: «E, το βράδυ ίσως να πάω να πιω με τον φίλο μου, εδώ, το μπατσόνι της περιοχής, και επί τη ευκαιρία να τον ρωτήσω αν έχει, αν έχουν συνδεθεί το τμήμα τους, γιατί θα πάω στο τμήμα μάλλον, γιατί εκεί θα 'ναι βάρδια αυτός. Να μάθω αν είναι συνδεδεμένο εκείνο το σπίτι με αυτό».
Το κόλπο με τα μοναστήρια
Από συνομιλίες των φερομένων ως μέλη της συμμορίας που καταγράφονται στην έκθεση της υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος, προκύπτει μεταξύ άλλων ότι στα κόλπα με τα ακίνητα είχαν βάλει και... μοναστήρια:
Aρχηγός: ...εάν ένα ακίνητο το οποίο είναι προσημειωμένο κατασχεμένο το κάνουμε δωρεά στο μοναστήρι, ναι, η περιουσία του μοναστηριού δεν κατάσχεται ούτε πλειστηριάζεται, άρα αυτά εκεί είναι πλέον στους ανθρώπους τους δικούς μας, δεν θα τα πάρει κανένας και, από την άλλη μεριά, εμείς είμαστε εφ' όρου ζωής, τα εκμεταλλευόμαστε, γιατί έχουμε κάνει και τα μισθωτήριά μας.
Ε, τους το λέμε, σας τα κάνουμε μεν δωρεά, σας τα χαρίζουμε, αλλά εμείς θα τα εκμεταλλευόμαστε με τα άλλα τα μισθωτήρια, αυτοί δεν τους νοιάζει, δεν έχουμε πρόβλημα και γλιτώνουμε...
Στη συνέχεια, σε άλλη συνομιλία του με τον ιερωμένο, που φέρεται ως μέλος της οργάνωσης, ο φερόμενος ως αρχηγός κάνει λόγο για ένα κόλπο... σατανικό:
«Μοναστήρια δικά μας, καταδικά μας έχουμε έτσι;»
-Nαι.
«Σκέφτηκα κάτι σατανικό... ο Στ... έχει ένα ξενοδοχείο, το οποίο έχει προσημείωση είκοσι πέντε εκατομύρια ευρώ και κάνει τριάντα.
Λοιπόν, εάν το κάνω δωρεά σε ένα μοναστήρι, ε γίνεται πρόγραμμα πλειστηριασμού σε μοναστήρι για κατάσχεση;»
-Οχι.
«Το ξέρεις εσύ αυτό;
-Ναι.
«Ε, τότε φίλε, όλα τα πλειστη..., όλα τα προσημειωμένα και τα λοιπά, θα τα κάνουμε δωρεά σε μοναστήρι και θα τα εκμεταλλευόμαστε εμείς. Γιατί, έτσι και αλλιώς, θα τα χάσουνε που θα τα χάσουνε... Ακου να δεις τι πατέντα θα κάνουμε. Βρες μοναστήρια να τους δίνουμε».
Και ο ιερωμένος του απαντάει: «Eχουμε αυτά τα δικά μας, του Ε...».
Διευκολύνσεις σε κατηγορούμενους
Ο «θίασος» και ο «χοντρός»...
Ξεχωριστό ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι συνομιλίες των μελών της υπό έρευνα εγκληματικής οργάνωσης, είτε μεταξύ τους είτε με άλλα πρόσωπα, όπου αναφέρονται σε δικαστικές υποθέσεις που είναι σε εξέλιξη και σε ονόματα δικαστικών, που θα τις δικάσουν, ορισμένους εκ των οποίων τους αποκαλούν «θίασο»...
Μία από τις υποθέσεις αφορά ιερέα σε νησί των Κυκλάδων, τον οποίο στις συνομιλίες αποκαλούν «χοντρό», που δικάζεται μαζί με έναν διάκο στο Τριμελές Κακουργημάτων για κλοπή εικόνας και ...όπως λένε- «λογικά θα φάει κοντά στα ισόβια».
Ακούγεται, μάλιστα, να λένε στις συνομιλίες ότι ο κατηγορούμενος ιερέας πούλαγε εικόνες σε δύο επιχειρηματίες (αναφέρονται τα ονόματά τους), ο ένας εκ των οποίων φέρεται ως ένας από τους μεγαλύτερους οικονομικούς παράγοντες του τόπου.
Ο φερόμενος ως αρχηγός ζητάει από συνεργάτη του να προσεγγίσει τον κατηγορούμενο ιερέα και να του μεταφέρει ότι «αυτός που αποφασίζει, προφανώς για το αποτέλεσμα της δίκης, είναι ''δικός μας άνθρωπος'', ότι μπορούν να του εξασφαλίσουν την αθώωσή του, αλλά πρέπει να του πούνε τι θα ''κοστίσει το παλτό''»...
Ο αρχηγός κοστολογεί την εκδούλευση στις 70.000 ευρώ και συμφωνεί να κρατήσει τις 10.000 ο ίδιος και τις 60.000 να τις στείλει «επάνω», για να τα δώσουν στους «ανθρώπους», ενώ συνομιλεί με γυναίκα από το νησί, που εμφανίζεται ως διαμεσολαβητής και της λέει ότι «...αυτές οι δουλειές γίνονται μόνο με ανθρώπους που γνωρίζεις καλά και ότι θα πάρει προμήθεια για τη διαμεσολάβησή της, αφού όποιος έχει τη γνωριμία παίρνει και μεροκάματο»...
Διαβάστε Περισσότερα »

Η μεγαλύτερη αεροτομή αυτοκινήτου που…έχετε δει ποτέ…





ΘΑ ΠΕΤΑΞΕΙΣ ΜΕΓΑΛΕ...

ΣΤΑΝΤΑΡ κοστιζει πιο πολυ από το αυτοκίνητο...

Απολαύστε μεγαλοπρέπεια!!

Διαβάστε Περισσότερα »

Στις 21 Μαϊου οι Πανελλαδικές



Κωνσταντίνου και Ελένης θα αρχίσουν φέτος οι πανελλαδικές εξετάσεις για τους περίπου 120.000 υποψηφίους αποφοίτους Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων, οι οποίοι θα διεκδικήσουν ένα εισιτήριο για τα πανεπιστήμια και ΤΕΙ.

Αυτό αποφασίσθηκε χθες, σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Παιδείας, από την αρμόδια υφυπουργό κ. Εύη Χριστοφιλοπούλου και υπηρεσιακά στελέχη. Τα μαθήματα στα Λύκεια θα ολοκληρωθούν στις 18 Μαΐου ενώ, με τον τρόπο αυτό, θα σταματήσει και το φαινόμενο της πρόωρης λήξης των μαθημάτων στο Γυμνάσιο, ώστε να οργανωθούν οι πανελλαδικές εξετάσεις. Ετσι, φέτος τα μαθήματα στο Γυμνάσιο θα ολοκληρωθούν στις 25 Μαΐου. Η έκδοση των βαθμολογιών των πανελλαδικών εξετάσεων θα γίνει περί τα τέλη Ιουνίου, ενώ όλη η διαδικασία θα ολοκληρωθεί στις 8 Ιουλίου.

Πάγιο αίτημα της ΟΛΜΕ
Με την παράταση των μαθημάτων έως τα τέλη Μαΐου, ικανοποιείται ένα πάγιο αίτημα της ΟΛΜΕ, η οποία διαμαρτυρόταν για την εσπευσμένη ολοκλήρωση των μαθημάτων και τη μετατροπή των σχολείων σε εξεταστικά κέντρα. Παράλληλα, διευκολύνεται η αναπλήρωση των διδακτικών ωρών που χάθηκαν λόγω των μαθητικών καταλήψεων στην αρχή της σχολικής χρονιάς.
Ειδικότερα, έως και πέρυσι τα Γυμνάσια και τα Λύκεια ερήμωναν μετά τις διακοπές του Πάσχα, αφού τα μαθήματα τέλειωναν πολύ γρήγορα, για να αρχίσουν οι πανελλαδικές εξετάσεις.

Ενδεικτικά, πέρυσι τα μαθήματα ολοκληρώθηκαν στις 10 Μαΐου, νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά. Αυτό έγινε με στόχο την εξοικονόμηση πόρων, αφού η διαδικασία δεν θα παρατεινόταν μέσα στον Ιούλιο, και άρα δεν θα δίνονταν η αποζημίωση σε καθηγητές που θα στελέχωναν τις επιτροπές για την παραλαβή των μηχανογραφικών μέσα στο Ιούλιο.

Φέτος, με στόχο να μην επαναληφθεί το φαινόμενο τα γυμνάσια και τα λύκεια να βάζουν «λουκέτο» από τις αρχές Μαΐου, και άρα να υποβαθμίζεται το εκπαιδευτικό έργο, ο προγραμματισμός του υπουργείου είναι ο ακόλουθος:

• Τα μαθήματα στα γυμνάσια θα ολοκληρωθούν την Παρασκευή 25 Μαΐου.
• Τα μαθήματα στα λύκεια θα ολοκληρωθούν την Παρασκευή 18 Μαΐου. Οι πανελλαδικές εξετάσεις των υποψηφίων Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων θα αρχίσουν τη Δευτέρα 21 Μαΐου, με το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας Γενικής Παιδείας. Οι ημέρες των εξετάσεων των υπολοίπων πέντε μαθημάτων θα οριστούν ανά διήμερο.
• Περί τις 10 Ιουνίου θα αρχίσουν οι ενδοσχολικές εξετάσεις και οι επαναληπτικές πανελλαδικές εξετάσεις.
• Περί τις 15 Ιουνίου θα οργανωθούν οι εξετάσεις των ειδικών μαθημάτων.
• Περί τις 20 με 25 Ιουνίου θα ανακοινωθούν οι βαθμοί στα έξι υποχρεωτικά μαθήματα των πανελλαδικών εξετάσεων.
• Από τις 2 έως και τις 7 Ιουλίου οι υποψήφιοι των Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων θα λαμβάνουν τις Βεβαιώσεις Πρόσβασης στα ΑΕΙ, ενώ θα οριστικοποιούν και τα μηχανογραφικά τους δελτία με τη σειρά κατάταξης των σχολών στις οποίες επιθυμούν να εισαχθούν.
• Οι βάσεις εισαγωγής στα ΑΕΙ αναμένεται να ανακοινωθούν το τρίτο δεκαήμερο του Αυγούστου.

«Η λήξη του διδακτικού έτους εσπευσμένα στις αρχές Μαΐου είχε ως αποτέλεσμα, μέχρι και πέρυσι, να υπάρχει αποδιάρθρωση στα γυμνάσια και στα λύκεια της χώρας μετά το πέρας των διακοπών του Πάσχα, ενώ παράλληλα οι μαθητές πληροφορούνταν πολύ αργά το πρόγραμμα των εξετάσεών τους.

Τη φετινή σχολική χρονιά, ορίσαμε τη λήξη του διδακτικού έτους προς τα τέλη Μαΐου και ανακοινώνουμε από τις αρχές του 2012 το πρόγραμμα των εξετάσεων», δήλωσε χθες στην «Κ» η κ. Χριστοφιλοπούλου. «Με το διευρυμένο διδακτικό έτος παρέχεται η δυνατότητα επαναλήψεων και εμπέδωσης της διδαχθείσας ύλης, ενώ ταυτόχρονα οι μαθητές παραμένουν στο ασφαλές σχολικό περιβάλλον για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα», συμπλήρωσε.

Διαβάστε Περισσότερα »

«Παραιτηθείτε εάν δεν μπορείτε να ‘φρενάρετε’ τις απαιτήσεις της τρόικα»


Μετά τη συνάντηση που είχε η ΓΣΕΕ με τον πρωθυπουργό, Λουκά Παπαδήμο, ο Γενικός Γραμματέας της Συνομοσπονδίας, Νικόλαος Κιουτσούκης, κάλεσε την κυβέρνηση να παραιτηθεί εάν «δεν μπορεί να βάλει φρένο στις παράλογες απαιτήσεις της τρόικα».

Η σχετική ανακοίνωση για τις δηλώσεις του κ. Κιουτσούκη έχει ως εξής:

Στη συνάντηση της ΓΣΕΕ που πραγματοποιήθηκε με τον Πρωθυπουργό, επιβεβαιώθηκαν δια στόματος του οι παράλογες απαιτήσεις της ΤΡΟΙΚΑ και των δανειστών που αφορούν:

Α) Στην επανεξέταση του ελάχιστου μισθού
Β) Στην κατάργηση του 13ου και του 14ου μισθού
Γ)Στην κατάργηση της ωρίμανσης και
Δ) στην ανάγκη κανονιστικών ρυθμίσεων στην αγορά εργασίας.

Ο Πρωθυπουργός, η Κυβέρνηση, η ΤΡΟΙΚΑ και οι δανειστές ψάχνουν “ΣΥΝΕΝΟΧΟΥΣ” στο “ΕΓΚΛΗΜΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ” που συντελείται εις βάρος των εργαζομένων, των συνταξιούχων, των ανέργων και της νέας γενιάς.

Οι Έλληνες πολίτες δεν έχουν να περιμένουν ΤΙΠΟΤΑ ΘΕΤΙΚΟ από την Κυβέρνηση ΕΙΔΙΚΟΥ ΣΚΟΠΟΥ η οποία αντί να υπερασπίζετε την χώρα και τους πολίτες της, συμπεριφέρεται με “το σύνδρομο της ασθένειας του Ναρκομανή” που δίνει τα πάντα για τη δόση του.

Σε κάθε περίπτωση ο εκβιασμός της ΤΡΟΙΚΑ ότι εάν οι κοινωνικοί εταίροι δεν συμφωνήσουν η Κυβέρνηση θα νομοθετήσει, παραπέμπει σε απολυταρχικά καθεστώτα και δεν συνάδει με το δημοκρατικό μας πολίτευμα.

Καλούμε τον Πρωθυπουργό και την Κυβέρνηση εάν δεν μπορούν να βάλουν ΦΡΕΝΟ στις παράλογες απαιτήσεις της ΤΡΟΙΚΑ και των ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ να παραιτηθούν.

Οφείλουν όλοι να αντιληφθούν ότι το Σ.Κ. έχει κόκκινες γραμμές και στις τάξεις του δεν θα βρουν ΔΟΣΙΛΟΓΟΥΣ.

ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΟΤΙ Η ΜΟΙΡΑ ΜΑΣ ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΣ ΚΑΙ Η ΜΟΙΡΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΜΑΣ.
Διαβάστε Περισσότερα »

Νέα απάντηση Πλιακοστάμου σε Σβίγγο για το Νοσοκομείο Θηβών


Σε απάντηση της τηλεοπτικής συνέντευξης που έδωσε ο υποδιοικητής του νοσοκομείου Θήβας για το περιστατικό παραπομπής στις 26.12.2011 από το νοσοκομείο Θηβών στο νοσοκομείο Λιβαδειάς θα ήθελα να αποσαφηνίσω ότι δεν υπήρξε καμία απολύτως έκθεση προσωπικών δεδομένων των ασθενών και αδίκως ανησυχεί. Υποκριτικό το ενδιαφέρον του και στερούμενο λογικής. Θα έπρεπε ν’ ανησυχεί για την υγεία του 17χρονου και το βαθμό που αυτή εξετέθη. Προτίμησε να το δικαιολογήσει με άκομψο τρόπο, πιστό όμως στις αρχές που διέπουν την πολιτική του θέση. Αυτό που εξετέθη πραγματικά όμως και με ανεύθυνο τρόπο ήταν η ζωή του 17χρονου όταν ο ειδικευόμενος χειρουργικής του νοσοκομείου Θηβών τον παρέπεμψε χωρίς ενημέρωση και σημείωμα παραπομπής.



Αν ο νεαρός είχε αιμορραγία θα είχε εκπνεύσει και οι ανοησίες ενός τοποθετημένου προσώπου σε θέση υποδιοικητή με ευτελή και σίγουρα ανεπαρκή κριτήρια όπως είναι τα πολιτικά, που από καιρό έχει χάσει την επαφή του με την ιατρική δεοντολογία, δε θα είχαν κανένα νόημα. Αν τη διατηρούσε στοιχειωδώς θα είχε και πιο εύστοχη προσέγγιση. Αν δεν το ενθυμείται, η ιατρική ενημέρωση κατά τη διαδικασία παραπομπής είναι μέρος της ίδιας της ιατρικής πράξης και έχει νόημα αλλά και επιβάλλεται να γίνεται ως γενικότερη εκτίμηση του πάσχοντος και πάντα ως συνδρομή στη διαμόρφωση γνώμης του ιατρού που παραλαμβάνει. Για δεύτερη φορά όμως σ’ ένα μήνα οι κατ’ επίφαση συνάδελφοι των Θηβών υπέπεσαν στο ατόπημα της μη τήρησης των βασικών κανόνων διακομιδής-παραπομπής ενός ασθενούς μη διερευνώντας τις δυνατότητες αντιμετώπισης του περιστατικού κι εκθέτοντας ανεπανόρθωτα την υγεία του 17χρονου. Εάν οι τρεις συνάδελφοι από τη Λιβαδειά δεν είχαν ανταποκριθεί στο αυτονόητο καθήκον ποια θα ήταν η τύχη του νεαρού; Θα έπρεπε να διακομιστεί στην Αθήνα να χειρουργηθεί χάνοντας ακόμη περισσότερο χρόνο.
Ποια μέτρια ακόμη λογική δεν αντιλαμβάνεται ότι αυτό συνιστά έκθεση της υγείας του νεαρού που ξεκινά από τον ιατρό του νοσοκομείου Θηβών; Εκτός κι αν η λογική του τοποθετημένου υποδιοικητή δεν αντιλαμβάνεται ούτε τα… μέτρια!!! Ας πρόσεχαν αυτοί που τον τοποθέτησαν κι ας παραδειγματιστούν οι επόμενοι. Η κάλυψη του περιστατικού με τους επίορκους ιατρούς, ειδικευομένου και επιμελητή που λειτούργησαν ως εταιρία ταχυμεταφοράς που έχασαν μάλιστα και τα παραστατικά, από τοποθετημένους πολιτικούς που μοναδικό κριτήριο έχουν την υπεράσπιση της κομματικής τους θέσης κι όχι το πραγματικό αγαθό της υγείας, κάνει κακό και στο νοσοκομείο της Θήβας και στους ασθενείς που προσφεύγουν εκεί. Η ένορκη διοικητική εξέταση που θέλει να διενεργηθεί ο τοποθετημένος υποδιοικητής βάσει προσόντων που η πολιτική του οργάνωση μόνο αναγνωρίζει, έχει ζητηθεί από μένα με πρωτοκολληθείσα αναφορά στις 03.01.12 όχι για την έκθεση προσωπικών δεδομένων που ούτως ή άλλως δεν υπήρξε και ποτέ (μόνο οι γιατροί που συνέδραμαν καθ’ υπέρβαση στην αντιμετώπιση του περιστατικού αναγνώστηκαν τα ονόματά τους) αλλά για τον πολύ σοβαρότερο λόγο της έκθεσης υγείας του 17χρονου και του άλλου ασθενούς που ήταν διασωληνωμένος.
Εάν υπήρχε οικονομικός και όχι πολιτικά τοποθετημένος υποδιοικητής στο νοσοκομείο Θηβών θα είχε διακόψει ή τουλάχιστον τροποποιήσει τη λειτουργία του από καιρό. Συντηρείται μόνο για να καλλιεργεί ψευδαισθήσεις στην εκλογική πελατεία των ντόπιων πολιτικών. Με τις παρούσες συνθήκες στελέχωσης δεν μπορεί να εξυπηρετεί χειρουργικά τον πληθυσμό ευθύνης του ούτε σε τακτική βάση(πλην ελαχίστων εξαιρέσεων) ούτε και σε επείγουσα. Μόνο καρέκλες σε πολιτικούς εξασφαλίζει που υπονομεύουν ακόμη περισσότερο τη λειτουργία του διαστρεβλώνοντας μάλιστα γεγονότα. Θα παραιτηθεί άραγε από τη διακοσμητική θέση του υποδιοικητή ο κύριος κατ’ επίφαση πολιτικός (κατ’ αναλογία με τους συναδέλφους χειρουργούς του νοσοκομείου Θηβών) εάν οι γονείς του παιδιού καταθέσουν ότι κατεγράφησαν με λάθος όνομα στο μητρώο ασθενών του νοσοκομείου Θηβών (δείγμα της σοβαρότητας που τον αντιμετώπισαν), δεν εξετάστηκαν από επιμελητή(ανήκουστο για τη σοβαρότητα της κατάστασής του) και παραπέμφθηκαν δίχως ενημερωτικό σημείωμα χωρίς ο ιατρός που τους παρέπεμψε να ειδοποιήσει και να διερευνήσει τις δυνατότητες αντιμετώπισης στο νοσοκομείο Λιβαδειάς;
Επί της ουσίας το μόνο που δεν υπηρετήθηκε ήταν η ίδια η ουσία. Στις 26.12.11 το νοσοκομείο Θήβας δεν είχε αιματολογικό και της Λιβαδειάς δεν είχε αναισθησιολόγο. Το παράλογο σε όλο του το μεγαλείο και η υγεία ενός νομού στην τύχη και στις ηθικές αξίες μερικών και ολίγων. Η διοίκηση οφείλει ν’ αντιμετωπίσει τις καταστάσεις που εξέθεσα πριν χαθούν ζωές από έλλειψη συντονισμού, παρακαλώ όμως ας μη ληφθεί υπ’ όψη η γνώμη του υποδιοικητή, δεν μπορεί να διακρίνει άλλωστε όπως απέδειξε και με την τηλεοπτική τοποθέτησή του στα γεγονότα πως υπηρετείται έξω από πολιτικές σκοπιμότητες πραγματικά το αγαθό της υγείας. Ας αναλάβει λοιπόν το πολιτικό κόστος να διαταράξει την ηρεμία κάποιων προκειμένου ν’ αποκτήσουν αντικείμενο εργασίας και λόγο ύπαρξης, άλλωστε το κόστος ζωής τιμάται λίγο παραπάνω από το πολιτικό, έ κύριε υποδιοικητά;;
 siriosfm.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Ο εφιάλτης της ελονοσίας "χτυπάει" την Ελλάδα

Συναγερμός από τα κρούσματα ελονοσίας στη χώρα μας. Στη Λακωνία 35 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τον ιό του Δυτικού Νείλου, με την περιοχή να χαρακτηρίζεται "επικίνδυνη" από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Ελέγχου Ασθενειών
Εντείνεται η ανησυχία από τα κρούσματα ελονοσίας στο νομό Λακωνίας, ενώ παρόμοια περιστατικά καταγράφονται σε διάφορες περιοχές της χώρας αλλά και στην Αττική.
Μέσα στο 2010, σύμφωνα με απάντηση του υπουργείου Υγείας στον βουλευτή του ΛΑ.Ο.Σ., Θανάση Πλεύρη, 35 άτομα έχασαν τη ζωή τους από τον ιό του Δυτικού Νείλου σε σύνολο 101 που διαγνώστηκαν με τη συγκεκριμένη λοίμωξη.
Τα στοιχεία που αφορούν στην περιοχή της Σπάρτης εμφανίζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς καταγράφονται δεκάδες κρούσματα ελονοσίας σε Έλληνες πολίτες.
Να σημειωθεί πως μεταξύ όσων μολύνθηκαν από την ελονοσία ήταν και ένα βρέφος 20 μηνών και πολλά παιδιά προσχολικής ηλικίας.
"Τη νόσο εισήγαγαν μετανάστες από το Πακιστάν που μόλυναν τοπικούς πληθυσμούς ανωφελών κουνουπιών. Στη συνέχεια αυτά με τσίμπημα μετέφεραν το παράσιτο στους κατοίκους του Νομού", σημειώνεται στην απάντηση του υπουργείου Υγείας.
Ο Θανάσης Πλεύρης παρατηρεί ότι είναι περίεργο πως στην απάντηση δεν γίνεται καμία αναφορά στην οδηγία του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Ελέγχου Ασθενειών (ELCD) που επιβάλλει στα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης να μη δέχονται στο έδαφός τους άτομα προερχόμενα από τη Λακωνία.
Η απαγόρευση, όπως σημειώνει ο "Αδέσμευτος Τύπος", ισχύει από τις 11 Νοεμβρίου του 2011 και συνοδεύεται με τη συμβουλή στους Ευρωπαίους υπηκόους να μην επισκέπτονται την περιοχή που χαρακτηρίζεται ως επικίνδυνη.
Η επιδημιολογική παρέμβαση του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) δεν έφερε τα επιθυμητά αποτελέσματα και η κατάσταση παραμένει δραματική, καθώς πολλοί λαθρομετανάστες απέφυγαν υπό το φόβο της απέλασης να υποβληθούν σε εξετάσεις.
Διαβάστε Περισσότερα »

«Σε λίγο τελειώνει ένα ταξίδι...» - Το συγκινητικό μήνυμα 27χρονου λίγο πριν πεθάνει

Συγκλονισμένη από την είδηση θανάτου του 27χρονου Γ. Παπαγεωργίου είναι η κοινωνία της Πάτρας.

Ο νεαρός, έχασε την ζωή του ανήμερα της Πρωτοχρονιάς, όταν το μηχανάκι που οδηγούσε...

ξέφυγε από την πορεία του και καρφώθηκε σε στύλο. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, πέθανε ακαριαία.

Τραγική ειρωνία: Λίγο πριν αλλάξει ο χρόνος ο Γιώργος είχε αναρτήσει στο προφίλ του στο facebook ένα κείμενο που θα μπορούσε να θεωρηθεί… προφητικό.

«Σε λίγη ώρα λοιπόν τελειώνει ένα ταξίδι, για άλλους όμορφο για άλλους άσχημο! Αρχίζει όμως ένα άλλο... αλλά ξέρουμε όλοι ότι σημασία έχει το ταξίδι και όχι ο προορισμός... απόψε λοιπόν θα περάσουμε άλλη μια στιγμή της ζωής μας» έγραφε.

Σε όσους διάβασαν την ανάρτηση του μετά τον άδικο χαμό του, τους γεννήθηκε μια απορία: Το είχε διαισθανθεί άραγε;




Διαβάστε Περισσότερα »

«Αιματοβαμμένος» ο Δεκέμβριος του 2011


Τραγικός ήταν ο απολογισμός των τροχαίων που σημειώθηκαν τον Δεκέμβριο του 2011. Η τροχαία επιβεβαίωσε 617 ατυχήματα, με συνολικά 736 ανθρώπους να εμπλέκονται σε αυτά.

Συγκεκριμένα:

-18 ήταν θανατηφόρα, με 19 νεκρούς (στα 13 εμπλέκονταν αυτοκίνητα και 6 δίκυκλα)

-34 σοβαρά με 42 σοβαρά τραυματίες (21 από αυτοκίνητα και 21 από δίκυκλα)


-565 ήταν ελαφρά με 675 ελαφρά τραυματίες (299 από αυτοκίνητα και 376 από δίκυκλα).

Τα κυριότερα αίτια των ατυχημάτων ήταν η απρόσεχτη οδήγηση, η κίνηση στο αντίθετο ρεύμα και η παραβίαση προτεραιότητας, ενώ η μη χρήση κράνους από τους οδηγούς και επιβάτες των δικύκλων είχε σαν αποτέλεσμα σοβαρούς τραυματισμούς.

Η τροχαία τον τελευταίο μήνα του 2011 βεβαίωσε 34.066 παραβάσεις από τις οποίες 1.084 σε βαθμό πταίσματος.

Ειδικότερα βεβαιώθηκαν:

• 723 παραβάσεις για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ από τις οποίες οι 105 ήταν σε βαθμό πταίσματος.
• 3.449 παραβάσεις για ταχύτητα
• 4.206 παραβάσεις κατά τους ελέγχους δικύκλων
• 513 παραβάσεις για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη
• 749 παραβάσεις για χρήση κινητού τηλεφώνου.
• 599 παραβάσεις για μη χρήση ζώνης ασφαλείας.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ένας περίεργος «γίγαντας» στην κηδεία του ηγέτη της Β. Κορέας!

Μία περίεργη φιγούρα σε μία από τις φωτογραφίες της κηδείας του ηγέτη της Β. Κορέας, απασχολεί έντονα, το μεγαλύτερο μέρος του διαδικτύου. Ανάμεσα στη λαοθάλασσα των στρατιωτών, διακρίνεται ένας Βορειοκορεάτης, που δεν μοιάζει να έχει φυσιολογικό ύψος.
Υπολογίζεται σε σχέση με τους διπλανούς του, πως ο μυστήριος «γίγαντας», έχει ύψος 2,40 μέτρα.
Κάποια «sites» εξηγούν το μυστήριο αυτό, λέγοντας πως η φιγούρα ανήκει στον «Ri «Michael» Myung Hun»,το αστέρι του NBA από την Βόρεια Κορέα, που έχει ύψος 2,35 μέτρα.
Πάντως η συγκεκριμένη φωτογραφία έχει κάνει τον γύρο του κόσμου και όλοι αναρωτιόνται ποιος να είναι ο εικονιζόμενος «γίγαντας»…
Διαβάστε Περισσότερα »

Η φτώχεια απειλεί τρία εκατομμύρια Έλληνες

Έντονη ανησυχία προκαλεί έρευνα της ΕΛΣΤΑΤ για την κλιμάκωση της φτώχειας στην Ελλάδα. Γυναίκες, μονογονεϊκά νοικοκυριά και παιδιά τα πρώτα θύματα. Στοιχεία που προκαλούν σοκ
Την ώρα που η κυβέρνηση να δίνει τη μάχη για να πιάσει τους στόχους που έχουν θέσει η τρόικα και οι δανειστές, στη χώρα συντελείται μια καταστροφή με απρόβλεπτες συνέπειες.
Η φτώχεια απειλεί όλο και περισσότερους Έλληνες κάτι που αποδεικνύεται και από τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για το 2010.
Σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, το 20,1% του πληθυσμού της Χώρας απειλείται από τη φτώχεια, όταν το κατώφλι υπολογίζεται στο 60%, της διάμεσου του συνολικού διαθέσιμου ισοδύναμου εισοδήματος.
Το χρηματικό όριο της φτώχειας ανέρχεται στο ετήσιο ποσό των 7.178 ευρώ ανά άτομο και σε 15.073 ευρώ για νοικοκυριά με δύο ενήλικες και δύο εξαρτώμενα παιδιά ηλικίας κάτω των 14 ετών.
Το μέσο ετήσιο ατομικό ισοδύναμο εισόδημα ανέρχεται σε 13.973,94 ευρώ και το μέσο ετήσιο διαθέσιμο εισόδημα των νοικοκυριών της χώρας σε 24.224,38 ευρώ.
Τα νοικοκυριά που βρίσκονται σε κίνδυνο φτώχειας εκτιμώνται σε 868.597 και τα μέλη τους σε 2.204.800.
Ο κίνδυνος φτώχειας για παιδιά ηλικίας 0-17 ετών (παιδική φτώχεια) ανέρχεται σε 23% και είναι υψηλότερος κατά, περίπου, τρεις ποσοστιαίες μονάδες από το αντίστοιχο ποσοστό του συνολικού πληθυσμού.
Ο κίνδυνος φτώχειας για άτομα ηλικίας άνω των 65 ετών υπολογίζεται σε ποσοστό 21,3% και είναι μειωμένος κατά 0,1 της ποσοστιαίας μονάδας σε σχέση με το προηγούμενο έτος.
Ο πληθυσμός σε κίνδυνο φτώχειας ή κοινωνικό αποκλεισμό  ανέρχεται σε 3.030.900 άτομα.
Ο πληθυσμός που διαβιεί σε νοικοκυριά που δεν εργάζεται κανένα μέλος ή εργάζεται με μερική απασχόληση ανέρχεται σε 544.800 άτομα, ενώ στο προηγούμενο έτος ανερχόταν σε 488.200 άτομα.
Ποιοι απειλούνται κυρίως από τη φτώχεια
Νέοι, άνεργοι, γυναίκες και ηλικιωμένοι είναι τα πρώτα θύματα της φτώχειας. Αναλυτικά σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑ, οξύτατα προβλήματα αντιμετωπίζουν:
*Γυναίκες άνεργες (40,0%)
*Μονογονεϊκά νοικοκυριά με, τουλάχιστον, ένα εξαρτώμενο παιδί (33,4%)
*Νοικοκυριά με έναν ενήλικα ηλικίας 65 ετών και άνω (30,1%)
*Νοικοκυριά με 3 ή περισσότερους ενήλικες με εξαρτώμενα παιδιά (29,3%)
*Μονοπρόσωπα νοικοκυριά με μέλος θήλυ (27,7%)
*Παιδιά ηλικίας 0-17 ετών (23,0%)
Χαρακτηριστικά πληθυσµού σε κίνδυνο φτώχειας
Το ποσοστό κινδύνου φτώχειας είναι υψηλότερο στις γυναίκες, σε σχέση µε τους άνδρες, 20,9% και 19.3%, αντίστοιχα. Τα µονοπρόσωπα νοικοκυριά µε θήλυ µέλος απειλούνται από τη φτώχεια σε ποσοστό 27,7%, ενώ τα αντίστοιχα µε άρρεν µέλος σε ποσοστό 26,3%.
Ο κίνδυνος φτώχειας για άτοµα ηλικίας άνω των 65 ετών υπολογίζεται σε ποσοστό 21,3%, ενώ για άτοµα ηλικίας έως 17 ετών σε ποσοστό 23%. Ο κίνδυνος φτώχειας για άτοµα ηλικίας άνω των 75 ετών υπολογίζεται σε ποσοστό 25,5%, ενώ για άτοµα ηλικίας 75 ετών και κάτω σε ποσοστό 19,6 %.
Ο κίνδυνος φτώχειας των νοικοκυριών µε έναν γονέα και τουλάχιστον ένα εξαρτώµενο παιδί ανέρχεται στο 33,4%, ενώ ο αντίστοιχος δείκτης για τα νοικοκυριά µε δύο γονείς και ένα εξαρτώµενο παιδί ανέρχεται στο 21,6%.
Οι εργαζόµενοι κινδυνεύουν λιγότερο από τους ανέργους και τους οικονοµικά µη ενεργούς (συνταξιούχους, νοικοκυρές, κ.λ.π.). Το ποσοστό κινδύνου φτώχειας των εργαζοµένων ανέρχεται στο 13,8% (άνδρες 16,4% και γυναίκες 10,2%), των λοιπών µη οικονοµικά ενεργών στο 27,4% και των ανέργων στο 38,5%.
Ο σχετικός κίνδυνος φτώχειας για τους εργαζοµένους µε πλήρη απασχόληση ανέρχεται στο 11,7%, ενώ για τους εργαζοµένους µε µερική απασχόληση ανέρχεται στο 29,4%.
Τα νοικοκυριά που διαµένουν σε ιδιόκτητη κατοικία απειλούνται από φτώχεια κατά 18,5%, ενώ αυτά που διαµένουν σε ενοικιασµένη κατοικία κατά 27,2%. Ο σχετικός κίνδυνος φτώχειας ηλικιωµένων 75 ετών και άνω κατά ιδιοκτησιακό καθεστώς της κατοικίας τους ανέρχεται για τους ιδιοκτήτες στο 26,3%, ενώ για τους ενοικιαστές στο 18%.
Διαβάστε Περισσότερα »

Απεργία των νοσοκομειακών γιατρών μέχρι την Πέμπτη


Απεργούν μέχρι και την Πέμπτη 5 Ιανουαρίου οι νοσοκομειακοί γιατροί, οι οποίοι θα απέχουν και από τα τακτικά εξωτερικά ιατρεία, οι γιατροί του ΙΚΑ και οι ιδιώτες γιατροί.
Στο μεταξύ, προς αναστολή των κινητοποιήσεων προσανατολίζεται ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος μετά τη συνάντηση εκπροσώπων του με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Φίλιππο Σαχινίδη και τον υπουργό Εργασίας Γιώργο Κουτρουμάνη.
Το υπουργείο Οικονομικών προχωρά σε νομοθετική ρύθμιση για την αποπληρωμή σε δύο δόσεις των συσσωρευμένων χρεών προς τα φαρμακεία, ύψους 400 εκατ. ευρώ.
Για τις τρέχουσες οφειλές, δόθηκε εντολή στον (ΕΟΠΥΥ) Ενιαίο Οργανισμό Παροχών Υγείας για εκταμίευση στις 5 Ιανουαρίου, στις 10 Φεβρουαρίου και στις 10 Μαρτίου.
Διαβάστε Περισσότερα »

6 παιδαγωγικές δραστηριότητες με το μωρό μας!



“Δεν είναι μόνο η οικογένεια που ελέγχει και ανατρέφει το βρέφος της αλλά και το βρέφος ελέγχει και ανατρέφει την οικογένεια του.”
Πολλές φορές οι γονείς αναρωτιούνται τι παιδαγωγικό μπορούν να κάνουν με το μωρό τους αφού ακόμη δεν μπορεί να κάνει έναν συμβατικό διάλογο, δεν μπορεί να παίξει με οδηγίες και κανόνες και το μόνο που απομένει να κάνει είναι να δέχεται χάδια. Το μωρό όμως είναι πολύ περισσότερο δεκτικό στην μάθηση απο ότι αντιλαμβανόμαστε.
Υπάρχουν 6 απλές παιδαγωγικές δραστηριότητες που απασχολούν το μωρό και συμβάλλουν στην ανάπτυξη της λογικής, να αναπτύξει την περιέργεια του για τον κόσμο, να μάθει το σώμα του και να γίνει ανεξάρτητο νιώθοντας ελεύθερο.
Μιλήστε του κανονικά και για όλα. Πείτε του την μέρα σας, τι έχετε σκοπό να κάνετε, σχολιάστε κάτι που σας έρχεται στο μυαλό. Σίγουρα δεν είναι σαν να μιλάτε στον εαυτό σας. Κάθε φορά που έχετε την προσοχή του πχ. όταν αλλάζετε πάνα, όταν το έχετε αγκαλιά και του ετοιμάζεται το φαγητό, όταν το ταΐζετε κτλ. η στιγμή είναι ιδανική.
Προσφέρει: Διέγερση της ακοής. Ευκαιρία επικοινωνίας, επαφή του παιδιού με τους ήχους της γλώσσας και ευκαιρία να παρατηρήσει τα εξωλεκτικά στοιχεία της ομιλίας πχ. γκριμάτσες, χειρονομίες κτλ.
Πηγαίνετε μαζί μια βόλτα. Η βόλτα δεν χρειάζεται να είναι μακρινή για να πρέπει να κουβαλήσετε πολλά πράγματα. Μια μικρή βόλτα με το μωρό σε ένα slig δίνει την δυνατότητα να ανανεώνετε τα πράγματα για το οποία μιλάτε και περιγράφετε στο μωρό. Χρησιμοποιείστε πλούσιο λεξιλόγιο.
Προσφέρει: Διέγερση της ακοής. Ευκαιρίες επικοινωνίας και αφορμές για να περιγράψετε περισσότερες εικόνες και όχι μόνο αντικείμενα πχ. το παιδάκι τρέχει για να πιάσει την μπάλα, τα λουλούδια άνθισαν γιατί έχει ήλιο, βλέπεις σήμερα κρυώνουμε γιατί κοίτα ο ουρανός έχει σύννεφα κτλ.
Τραγουδήστε του. Απλά παιδικά τραγουδάκια και όχι μόνο. Δεν χρειάζεται να έχετε πάντα ανανεωμένο ρεπερτόριο για να τραγουδήσετε στο μωρό σας. Το μωρό δεν βαριέται να σας ακούει να τραγουδάτε τα ίδια τραγούδια.
Προσφέρει: Τα τραγούδια εξασκούν το μωρό στην αναγνώριση της μελωδικής φωνής σε σύγκριση με την ομιλία, το κάνουν να ευθυμεί και να ηρεμεί και εξασκούν την μνήμη του αφού θα αποθηκεύσει την μελωδία του τραγουδιού και θα αντιδράσει θετικά την επόμενη φορά που θα την ακούσει. Διέγερση ακοής.
Κάντε μιμήσεις. Συνδυάστε γκριμάτσες και χειρονομίες με ήχους και αφήστε το μωρό σας να επαναλάβει. Για παράδειγμα βγάλτε την γλώσσα σας έξω, γουρλώστε τα μάτια σας, ανοίξτε πολύ το στόμα σας χαμογελώντας, χτυπήστε παλαμάκια κτλ.
Προσφέρει: Διέγερση όρασης και ακοής. Την δυνατότητα να ελέγξει την φωνή του και το σώμα του δίνοντας το ίδιο εντολές για να φτιάξει ένα αποτέλεσμα αλλά και να συμμετέχει σε ένα παιχνίδι που έχει οδηγίες και ανταπόκριση.
Κάντε του μασάζ διεγείροντας και την αφή. Μπορείτε να κάνετε μασάζ στο μωρό σας σε κάθε ευκαιρία και με το χέρι σας και με άλλα καθαρά κατάλληλα αντικείμενα πχ. ένα μαλακό υφασμάτινο κύβο, ένα ύφασμα, ένα χνουδωτό κουκλάκι κτλ.
Προσφέρει: Διεγείρει μια πολύ σημαντική αίσθηση για τα μωρά, την αφή. Επίσης διατρέχοντας το σώμα του μωρού με το χέρι μας του δίνουμε την ευκαιρία να κατανοήσει καλύτερα το σώμα του και τα όρια του στον χώρο. Ενώ χρησιμοποιώντας και άλλα κατάλληλα αντικείμενα το βοηθάμε στην ανακάλυψη των υλικών. Χαλάρωση και ευκαιρίες για έναν στενότερο δεσμό με το άτομο φροντίδας.
Διαβάστε του ένα βιβλίο. Δεν είναι ποτέ νωρίς να ξεκινήσουμε να διαβάζουμε σε ένα παιδί βιβλία.
Προσφέρει: Σε κάθε ηλικία προσφέρει κάτι διαφορετικό. Τους πρώτους μήνες το μεγαλύτερο κέρδος είναι το άκουσμα της φωνής σας και πως αυτή αλλάζει ύφος καθώς διαβάζετε. Αργότερα οι εικόνες καθώς και το ξεφύλισμα που κάνετε ενώ διαβάζετε προσθέτει ενδιαφέρον στην διαδικασία. Τέλος το εισάγετε στην ιεροτελεστία του διαβάσματος την οποία βιωματικά θα την αναζητήσει και αργότερα.
Ασπασία Μητρακάκη
Ειδική Παιδαγωγός – Κοινωνική Ανθρωπολόγος,

Επιστημονικός Συνεργάτης του www.iator.gr

Διαβάστε Περισσότερα »

Πώς "πέταξαν" 31 εκατ. ευρώ από τα ταμεία της Proton Bank στα ... Airbus A340-300










Διαστάσεις πολιτικής βόμβας για την κυβέρνηση Λ.Παπαδήμου αποκτά η υπόθεση της πώλησης των τεσσάρων Airbus A340-300 της πρώην Ολυμπιακής Αεροπορίας, όχι μόνο για το εξευτελιστικό τίμημα των 31 εκατ. ευρώ (πρόκειται περισσότερο περί δωρεάς, παρά αγοράς), αλλά και για την προέλευση αυτών των χρημάτων και για το ποιοι κρύβονται πίσω από την μυστηριώδη «αμερικανική» εταιρεία, με έδρα… τα νησιά Kέϊμαν, την Apollo Aviation που τα αγόρασε. Κυρίως, όμως, για την προέλευση των χρημάτων, που διατέθηκαν για την αγορά τους. defencenet.gr Πέντε υπουργοί της κυβέρνησης Λ.Παπαδήμου, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Ε. Βενιζέλος και οι υπουργοί Ανάπτυξης Μ. Χρυσοχοΐδης,  Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γ. Παπακωνσταντίνου, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Μ. Βορίδης  και Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Γ. Κουτρουμάνης, υπέγραψαν για μία πώληση κρατικής περιουσίας που στην καλύτερη περίπτωση μόνο η πολιτική ευθύνη που τους αναλογεί θα έπρεπε να τους προβληματίσει πολύ σοβαρά. Όλα αυτά, βέβαια, σε μία κανονική χώρα…

Με κορυφαίο υπεύθυνο φυσικά τον πρωθυπουργό Λ.Παπαδήμο, ο οποίος δεν είναι δυνατόν να μην γνώριζε τις λεπτομέρειες για την πρώτη πώληση κρατικής περιουσίας.

Ας δούμε από την αρχή την υπόθεση: Κατά την πώληση της Ολυμπιακής Αεροπορίας, ο νέος ιδιοκτήτης Marfin Group δεν ήθελε να κρατήσει τα τέσσερα αεροσκάφη γιατί σκόπευε να περικόψει, όπως και έκανε τις υπερατλαντικές πτήσεις και έτσι τα τέσσερα αεροσκάφη, σχετικά νεότευκτα (παράδοσης 1999) έμειναν στην ιδιοκτησία του κράτους. Η Π.Α. με αρχηγό τον Β.Κλόκοζα  είχε ενδιαφερθεί το 2010 για τα αεροσκάφη, προκειμένου να μετατραπούν σε εναέρια τάνκερ, αλλά η υπόθεση δεν προχώρησε, για άγνωστους λόγους.

Μία εταιρεία, η Cirrus το 2009 προσφέρει 97 εκατ. αλλά η υπόθεση δεν προχωρά για επίσης άγνωστους λόγους. Ο δεύτερος διεθνής ανοικτός διαγωνισμός προκηρύχθηκε από τη ΔΕΑΑ στις αρχές του 2011, πριν την ίδρυση του Ταμείου Αξιοποίησης Δημόσιας Περιουσίας του Δημοσίου, και το στάδιο των τελικών προσφορών έληξε στις 20 Ιουνίου 2011.

Πλειοδότης ανακηρύχθηκε τον Αύγουστο του 2011 η Apollo Aviation Group, η οποία και προσέφερε το μεγαλύτερο τίμημα (40,4 εκατ. δολάρια) μεταξύ των εταιριών που συμμετείχαν στην τελική φάση της διαδικασίας. Αυτό αναφέρει η σημερινή απάντηση της Διυπουργικής Επιτροπής Αποκρατικοποιήσεων. Και εδώ έχουμε μία πρώτη σύγκρουση με την... λογική: Πλειοδότης η Apollo Aviation Group, αλλά σύμφωνα με προγενέστερη ανακοίνωση στην Διαύγεια, της κυβέρνησης η αποτίμηση της αξίας των Airbus, έγινε στις … 23 Δεκεμβρίου από την εταιρεία SL Εngineering & Services!

Το γράφουν στην Διαύγεια: «Την από 23 Δεκεμβρίου 2011 επιτόπια και ενδελεχή αποτίμηση της αξίας των Αεροσκαφών που διενεργήθηκε από τον ανεξάρτητο σύμβουλο αποτίμησης εταιρία SL ENGINEERING & SERVICES». Άρα αποτιμήθηκαν  και πουλήθηκαν τα αεροσκάφη την ίδια μέρα του Δεκεμβρίου, στον πλειοδότη που είχε αναδειχθεί με πλήρη μυστικότητα από τον … Αύγουστο!  

Δηλαδή είχαν ανακηρύξει πλειοδότη τέσσερις μήνες πριν την αποτίμηση (!) την οποία έκανε μία εταιρεία ακόμα πιο μυστηριώδης από την Apollo.  Μέχρι εδώ και σε σχέση με την τιμή που πουλήθηκαν τα αεροσκάφη θα ήταν ένα απλό, συνηθισμένο … κρατικό σκάνδαλο.

Αλλά ακριβώς ένα χρόνο πριν στα κεντρικά γραφεία της Proton Bank, στις 24 Δεκεμβρίου (κάποιοι φαίνεται έχουν για γούρι να κάνουν χρυσοφόρες μπίζνες παραμονές Χριστουγέννων) εμφανίζεται στα γραφεία της αμαρτωλής Proton Bank του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη, ο επενδυτικός όμιλος Sciens του επιχειρηµατία Γ.Ρ., και ζητεί δανειοδότηση 35 εκατ. ευρώ. Τυχαίο; Όχι και τόσο.
Όπως γράφει το πόρισμα της Τράπεζας της Ελλάδος για το σκάνδαλο της Proton Bank, η κυρία Βασιλική Αθανάσογλου, εκτός από σύζυγος του τότε διευθύνοντος συµβούλου της Proton κ. Αντώνη Αθανάσογλου, στενού συνεργάτη, για την ακρίβεια υπαλλήλου αφού ήταν μεγαλομέτοχος της Proton Bank, του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη είναι και συνεργαζόμενη δικηγόρος με τον επενδυτικό όμιλο.

Για την ακρίβεια στις 24 Δεκεμβρίου 2010 εμφανίζεται στην Proton Bank και αιτείται δάνειο 35 εκατ. ευρώ για «κτηματομεσιτικές δραστηριότητες» η θυγατρική της Sciens, η Cyprus Properties & Holdings Ltd, η οποία ιδρύθηκε την … Παρασκευή 24 ∆εκεµβρίου 2010 ως offshore εταιρεία µε έδρα τις νήσους Κέιµαν!
Την ίδια ηµέρα, της ίδρυσής της, παραµονή Χριστουγέννων, η Cyprus Properties & Holdings Ltd, κατέθεσε αίτηση στην Proton Bank για δάνειο 35 εκατ. ευρώ, το οποίο εγκρίθηκε την Τετάρτη 29 ∆εκεµβρίου και ... εκταµιεύθηκε αυθηµερόν!

Ωστόσο, όπως σηµειώνουν οι ελεγκτές της ΤτΕ, το επίσηµο εισηγητικό έγινε δύο µήνες µετά, στις 21 Φεβρουαρίου 2011! Σ’ αυτό, προσθέτουν, αναφέρεται ότι «το δάνειο θα χρησιµοποιηθεί για επενδυτική εξαγορά στον χώρο του real estate, χωρίς ωστόσο να δίνονται περαιτέρω διευκρινίσεις, αν και η εκταµίευση είχε ήδη πραγµατοποιηθεί».

Η πώληση των περιουσιακών στοιχείων με τα οποία θα καλύπτονταν το δάνειο της Sciens προέρχεται από την εκτίμηση της ίδιας της εταιρείας και οι δανειακές ροές του fund στηρίζονται στη γενική ρευστότητα του ήδη υπερδανεισμένου ομίλου Sciens, όπως σημειώνει η ΤτΕ. Τελικός δικαιούχος της Cyprus (δικαιοδοσία Κέιμαν) είναι το Fund Sciens.

Μια άλλη εταιρεία του ίδιου συγκροτήματος, η Ζ ΜΑΝ Cyprus (κυπριακή), δίνει μηδενικά μερίσματα τα δύο τελευταία πριν από την δανειοδότησή της χρόνια και δανειοδοτείται από την Ρroton από το 2007, έχοντας ρυθμίσει δύο φορές το δάνειό της κι έχοντας ένα υπόλοιπο χρηματοδότησης, στο τέλος Μαρτίου του 2011, ύψους 8,2 εκατ. ευρώ.

Η Sciens Διεθνών Συμμετοχών, που δεν είναι σε θέση να υποστηρίξει την αποπληρωμή των δανείων της (το ύψος του ενός είναι της τάξης των 70 εκατ. ευρώ) προς την Τράπεζα Πειραιώς, παίρνει βραχυπρόθεσμο δανεισμό 25 εκατομμυρίων ευρώ από την Proton, εκτός από τα 35 της θυγατρικής.
Συνολικά ο όμιλος Sciens Διεθνών Συμμετοχών, παρατηρεί η ΤτΕ, αυξάνει κατά 60 εκατ. ευρώ το 2010 τον δανεισμό του από την Proton, ενώ παράλληλα οι δανειακές του υποχρεώσεις, ύψους 22 εκατ. ευρώ, προς την Τράπεζα Πειραιώς που έληγαν το 2010, μετατίθενται για το 2011 και το 2013...

Εν πάση περιπτώσει η σχέση του fund Sciens με την Proton Bank του Λ.Λαυρεντιάδη μπορεί να περιγραφεί ως πατέρα προς γιου: Όποτε ξεμένει ο γιος ζητάει λεφτά και τα παίρνει την ίδια ημέρα. Μόνο που τα λεφτά του πατέρα είναι τα λεφτά των μετόχων της τράπεζας που τελικά πληρώθηκαν από τους Έλληνες φορολογούμενους με τον πρόσφατο νόμο που έγινε ειδικά για την Proton Bank και πρόκειται για εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ…

Φαίνεται όμως ότι στα Κέϊμαν, τον παράδεισο των υπεράκτιων εταιρειών η Sciens, έχει ήδη κάνει ενδιαφέρουσες γνωριμίες: Βρίσκει κάποιους ανθρώπους οι οποίοι αγοράζουν αεροσκάφη σε τιμή ευκαιρίας και τα μεταπωλούν είτε ολόκληρα είτε ως ανταλλακτικά. Και αποφασίζει, να μπει στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας αυτής. Ποια είναι η νέα επένδυση του fund Sciens; Ο ... νυν αγοραστής των Airbus 340-300. Η Apollo Aviation!
Όπου το 2010 η Sciens, όπως μας πληροφορεί και το site της Apollo (.http://www.apollo.aero/pr/4) αναζητεί και άλλους επενδυτές για την εταιρεία ΤΟΥΣ. Πληροφορίες μας λένε, ότι στο fund ανήκει το 50% της Apollo, αλλά αυτό μικρή σημασία έχει.

Πόσο πουλήθηκαν-χαρίστηκαν τα τέσσερα Airbus; 31 εκατ. ευρώ. Πόση ήταν η δανειοδότηση-σκάνδαλο της Sciens, που αναφέρεται στο πόρισμα των ελεγκτών της ΤτΕ; 35 εκατ. ευρώ! Είχε άλλο ρευστό η Sciens; «Όχι» λέει η TτΕ. «Υπερδανεισμένη» την χαρακτηρίζει. Ποιος κρύβεται πίσω από την Apollo Aviation; Η Sciens. Eλληνική, ελληνικότατη. Τόσο ελληνική, όσο και ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης…
Το γνώριζαν οι υπουργοί που υπέγραφαν την πώληση; Το βέβαιο είναι ότι κάποιοι γνώριζαν. Η μεθόδευση δείχνει ότι κάποιοι γνώριζαν…
Τα ερωτήματα είναι πολλά. Πάρα πολλά. Και χρήζουν άμεσης απάντησης. Γιατί υπάρχει στον Ποινικό Κώδικα ένα αδίκημα που λέγεται νομιμοποίηση χρημάτων από παράνομες δραστηριότητες. Και το σκάνδαλο με τις δανειοδοτήσεις της Proton Bank είναι παράνομη δραστηριότητα.
 defencenet.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Βασίλης Ξενιάδης: άλλος Κελεμπίας....

Μετά τους Άραβες που θα αγόραζαν τον ΠΑΟΚ (τι έγιναν αυτά τα φρούτα;), τον παπατζή Βασίλη Φλωρίδη, τον Τσάκα και τον ανύπαρκτο πρίγκηπά του, οι γάβροι κάνουν πλάκα με τον νέο "κελεμπία", τον Βασίλη Ξενιάδη.
Ψοφάει για παραμύθι ο Έλληνας οπαδός. Να ζεί με το ψέμμα και διάφορους αστείους τύπους όπως ο άφραγκος Ξενιάδης. Ο οποίος ..
στην ιστοσελίδα του (http://sdgc.gr) μιλάει για ...group of companies, για εταιρεία των 5 ηπείρων, έδρα στο Hong Kong, αλλά όλως παραδόξως και ως συνήθως, 
-το τμήμα "Νέα" δεν έχει ενημερωθεί ποτέ, πράγμα που δείχνει ότι η εταιρεία δεν έχει καμιά δραστηριότητα,
-το τηλέφωνο στην Αθήνα 2104014153, είναι ...απόρρητο (!) -ποιά σοβαρή εταιρεία έχει απόρρητο τηλέφωνο;
-στο Εθνικό Τυπογραφείο/Μητρώο Ανωνύμων εταιρειών δεν υπάρχει καμία εταιρεία στην οποία να συμμετέχει Ξενιάδης !
-έχει πεντέξη χρόνια να υποβάλλει φορολογική δήλωση και το Ε9 του έχει ένα εξοχικό μόνο
-στο "μανατζμεντ" της εταιρείας έχει 3 άτομα όλα κι όλα κι αυτά ...βράστα κι άστα 
-ενώ στο Companies and Partnerships δεν αναφέρει καμιά εταιρεία (!).  Ξέρετε κανένα group of companies που να ντρέπεται να πεί από ποιές εταιρείες αποτελείται το group;
Αυτός μας φαίνεται χειρότερος από τον κελεμπία του Παναθηναϊκού...
Με κάτι τέτοια, είναι να μη γελάνε οι γάβροι;
taxalia.blogspot.
Διαβάστε Περισσότερα »

Η σημερινή κρίση είναι αυτοτροφοδοτούμενη, σπιράλ, «φαύλος κύκλος»


Από τον πολιτικό μηχανικό Θεόδωρο Κ. Παπαϊωάννου*
Η σημερινή κρίση είναι αυτοτροφοδοτούμενη, σπιράλ, «φαύλος κύκλος». Είναι πολιτική, πολιτιστική , κοινωνική , πνευματική, θεσμική, αξιακή , οικονομική. Είναι πριν και πάνω από όλα συστημική χωρίς να θέλω να απαλλάξω από τις ευθύνες αυτούς που σήμερα τις έχουν στο εγχώριο πολιτικό επίπεδο. Οι ρίζες της λοιπόν, υπερβαίνουν τα εθνικά σύνορα (παρά τις ελληνικές υπερστρεβλώσεις) και έχουν να κάνουν με την επικίνδυνη απόσπαση της οικονομίας και της τεχνικής από τη σφαίρα της πολιτικής και της κοινωνίας. Τα φάρμακα και οι θεραπείες που αλλεπάλληλα χορηγούνται είναι χειρότερα από την ασθένεια. Η κοινωνική απογοήτευση και απόγνωση βαθαίνουν χωρίς προοπτική εξόδου και λύτρωσης. Η σοσιαλφιλελεύθερη συναίνεση που κυβέρνησε τον κόσμο τις τρεις τελευταίες δεκαετίες εξαντλείται.
Παγκοσμιοποίηση, παντοδυναμία των αγορών, υποβάθμιση των οικουμενικών δημοκρατικών αξιών, αρχών , κατακτήσεων, εννοιών , η εμπορευματοποίηση, οι ιδιωτικοποιήσεις και η καταλήστευση των δημόσιων αγαθών, η στρεβλή ανάπτυξη με τη λεηλασία του φυσικού περιβάλλοντος, η θεοποίηση της χρηματιστηριακής οικονομίας, η περιθωριοποίηση της πραγματικής οικονομίας, μεταμοντερνισμός , η ασυδοσία του life style ,o φετιχισμός του χρήματος.
Τα ιδανικά δηλαδή της τελευταίας τριακονταετίας κατέληξαν σε ολικό αδιέξοδο και σήμερα απορρίπτονται στον Καιάδα των αζήτητων της ιστορίας.
Ο ατομικισμός και η υπερκα­τανάλωση, μαζί με τη μηχανο­ποίηση των πάντων, που φθά­νει ως τη μαζικοποίηση της τέχνης και το ψευδαισθητικό σύμπαν του κυβερνοχώρου ( χωρίς να παραγνωρίζω τη συμβολή της η ψηφιακής τεχνολογίας, στην διάδοση της γνώσης και στον εκδημοκρατισμό της επικοινωνίας ), διέλυσαν κάθε έννοια συνοχής και ενότητας στερώντας τον κόσμο από την εσώτερη ελευθερία και την ανθρωπολογική προο­πτική του: από τη δυνατότητά του, με άλλα λόγια, όχι μόνο να διεκδικήσει την αυτόνομη πραγμάτωσή του στο παρόν αλλά και να διατηρήσει ζωντα­νούς τους δεσμούς του με την παράδοση, επαναφορτίζοντας σύμφωνα με τις δικές του αξίες τα ούτως ή άλλως ανοιχτά νο­ήματα του παρελθόντος. Ο καπιταλισμός όταν χάνει τη προοπτική του, παζαρεύει ακόμη και την κατάρρευσή του, χάνοντας έτσι σε αξιοπιστία. Αυτός λοιπόν ο κόσμος δεν είναι βιώσιμος ούτε διατηρήσιμος.
Τώρα προς το τέλος της αποψινής εκδήλωσης που έγινε στον προθάλαμο των γιορτινών ημερών έχω την αίσθηση και θέλω να πιστεύω ότι πρέπει να κλείσουμε με ένα αισιόδοξο μήνυμα.
Ο δρόμος της Χώρας μας ,του Ελληνισμού , του Λαού της δεν ήταν ανθόσπαρτος. Όμως δεν έπαψε να ελπίζει, να ονειρεύεται και να πιστεύει ότι είναι αναγκαίος ένας κόσμος διαφορετικός, ακόμη και αν επί του παρόντος εμφανίζεται δύσκολος , όχι όμως ανέφικτος γιατί έχει τη δύναμη. Με το κοινωνικό κράτος να διαλύεται ( βλέπουμε υποσιτιζόμενους μαθητές , έλλειψη επαρκούς θέρμανσης, υποβάθμιση του σχολείου -για να μείνουμε στο χώρο της εκπαίδευσης – διαβάζουμε για άνεργους άστεγους , νεόπτωχους , για πλημμελή ιατρική φροντίδα – αν πάμε πάρα πέρα -, όλα αυτά είναι μερικές πραγματικότητες στην Αθήνα και σε άλλες μεγάλες πόλεις)
Στις δύσκολες αυτές λοιπόν ημέρες, μόνον η αισιοδοξία της θέλησης μπορεί να αντιπαλέψει την εκ των πραγμάτων απαισιοδοξία. Η κρίση όμως είναι πέρα και πάνω από όλα ευκαιρία ανασυγκρότησης. Η αλληλεγγύη -προσέξτε όχι η γλαμουράτη ελεημοσύνη και οι δημόσιες σχέσεις με πρέσβειρες καλής θελήσεως - προβάλλει ως καθήκον του πολίτη ως ανάχωμα στην επαπειλούμενη ανθρωπιστική καταστροφή . Η αναζωογόνηση των κοινωνικών πρωτοβουλιών μπορεί να προσδώσει ριζοσπαστικό χαρακτήρα, να αποτελέσει με άλλα λόγια τον εμβρυουλκό στις πολιτικές εξελίξεις ώστε στη συνέχεια να κερδίσουν έδαφος οι πολιτικές που θα υφάνουν τον κοινωνικό ιστό και θα ξαναδώσουν στη δημοκρατία το ανθρώπινο πρόσωπο. Θα σας δώσω ένα παράδειγμα: Ο χώρος πού απόψε βρισκόμαστε είναι 100% αποτέλεσμα σημαντικής πρωτοβουλίας και πυρετώδους δράσης κάποιου προηγούμενου Δ.Σ. αυτού του Συλλόγου Γονέων –Κηδεμόνων . Τα ίδια αυτά άτομα πριν λόγω των παιδιών τους αναλάβουν αυτό τον σύλλογο ,πέρασαν από τον Σύλλογο Γονέων –Κηδεμόνων του 2ου Δημοτικού Σχολείου όπου και εκεί έφτιαξαν πριν 15 χρόνια άλλη μια τέτοια αίθουσα λίγο πιο κάτω . Διαπιστώνω τέλος ότι το σημερινό Δ.Σ. κινείται προς την σωστή κατεύθυνση .Έχει πάρει την σκυτάλη από το προηγούμενο και ευγενώς αμιλλώμενο προσπαθεί να εγκαταστήσει Φ/Β στοιχεία στη στέγη του .
Δεν χάθηκαν όλα, από μας εξαρτάται να δημιουργήσουμε περιβάλλον που εκκρίνει την ελπίδα…
Εύχομαι, ελπίζω, προσδοκώ στο νέο έτος να οργανώσει και άλλες εκδηλώσεις σαν την αποψινή.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ