Σάββατο 7 Ιανουαρίου 2012

Αποτελεσματα 13ης Αγωνιστικης στην Α'και12ης Αγωνιστικης στην Β' Βοιωτιας

Α' Κατηγορια
Αποτελεσματα 13ης Αγωνιστικης

Επαμεινωνδας Λευκτρων - Πελοπιδας Θηβας        2-0
Παμβαγιακος - Κιθαιρωνας Καπαρελλιου              3-2
ΑΟ Πλαταιες - ΑΕ Ορχομενος                               0-3
Αμβρυσσεας Διστομου - ΠΑΟΚ Κυριακιου           2-1
Παρνασσος Αραχωβας - ΑΕΣ Ελεωνας                  3-0
Ιωνικος Αστερας Θηβας - Πηγασος Αγ. Αννας      1-1
ΑΕ Δηλεσι - Πανγεωργικος                                   2-0
Αναγεννηση Σχηματαριου - Παναλιαρτος              1-1
 

Αποτελεσματα 12ης Αγωνιστικης στην Β' Βοιωτιας

Αποτελεσματα 12ης Αγωνιστικης
στην Β' Βοιωτιας

Δοξα Μουρικιου - ΑΟ Θεσπιακος   5-1
ΑΟ Μελισσοχωριου - Ατρομητος Σχηματαριου  0-1
ΑΟ Παυλο - Νικη Λαφυστιου      4-2
Εθνικος Αναληψης - ΑΟ Υψηλαντης  1-4
 
Διαβάστε Περισσότερα »

Χρήσιμες πληροφορίες για τους ασφαλισμένους ΟΓΑ




ImageΣτο πλαίσιο της ένταξης του Οργανισμού Γεωργικών Ασφαλίσεων στον Ενιαίο Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας, ο ΟΓΑ ενημερώνει τους ασφαλισμένους ότι από 1η Ιανουαρίου μπορούν να έχουν ελεύθερη πρόσβαση σε όλους τους γιατρούς που είναι συμβεβλημένοι ή θα συμβληθούν στον ΕΟΠΠΥ.
 
Η ανακοίνωση του ΟΓΑ:
Ο ΟΓΑ έχοντας ενταχθεί από 1-1-2012 στον «Ενιαίο Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας» - Ε.Ο.Π.Υ.Υ. ενημερώνει όλους τους ασφαλισμένους του ότι:
1. Οι ασφαλισμένοι του ΟΓΑ έχουν πρόσβαση σε όλους τους γιατρούς που είναι συμβεβλημένοι ή θα συμβληθούν στον «Ενιαίο Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας» - ΕΟΠΥΥ.
2. Τα Ατομικά Συνταγολόγια των ασφαλισμένων του ΟΓΑ δεν ισχύουν και η συνταγογράφηση θα γίνεται ηλεκτρονικά ή χειρόγραφα σε συνταγολόγιο ενιαίου τύπου που έχουν προμηθευτεί οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ.
3. Οι ασφαλισμένοι του ΟΓΑ είναι απαραίτητο, κατά την επίσκεψη στο γιατρό, να επιδεικνύουν το Βιβλιάριο Υγείας, ασφαλιστικά ενήμερο, (τα βιβλιάρια υγείας ισχύουν και εξακολουθούν να θεωρούνται από τους αρμόδιους Ανταποκριτές του ΟΓΑ), για να έχουν ιατροφαρμακευτική και νοσοκομειακή περίθαλψη.
4. Οι ασφαλισμένοι του ΟΓΑ μπορούν να έχουν σχετική ενημέρωση για τους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ καλώντας το τριψήφιο 184 καθώς και από όλα τα ΚΕΠ. Επίσης, μπορούν να επισκεφτούν την ιστοσελίδα του ΟΓΑ www . oga . gr όπου είναι αναρτημένοι κατάλογοι των συμβεβλημένων ιατρών με τον ΕΟΠΥΥ.
ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΟΓΑ
 
Διαβάστε Περισσότερα »

Ο μπασκετμπολίστας που έγινε γυναίκα [φωτο]

Με ύψος 2,13 μέτρα η 25χρονη Lindsey, που έχει αρχίσει τη διαδικασία

μεταμόρφωσής της από άντρα σε γυναίκα, έχει σκοπό να μπει στο βιβλίο με τα ρεκόρ Γκίνες ως η...

πιο ψηλή τρανσέξουαλ στον κόσμο!…

Ο Greg Walker, όπως τα περισσότερα αγόρια, μεγάλωσε μέσα στα γήπεδα καθώς από μικρός είχε αρχίσει να παίζει μπάσκετ, αλλά όπως λέει ο ίδιος πάντοτε ένιωθε μέσα του διαφορετικά!

Μεγάλωσε στο Οχάιο των ΗΠΑ και στα 21 του κέρδισε υποτροφία χάρη στις επιδόσεις του στο μπάσκετ, για να σπουδάσει στο τμήμα οικονομικών και μάρκετινγκ του πανεπιστημίου Central Michigan College.

Με βάρος 127 κιλά ο Greg πόζαρε συχνά δίπλα σε μαζορέτες και όμορφες γυναίκες, οι οποίες τον φλέρταραν, αλλά εκείνος προτιμούσε να γίνεται φίλος μαζί τους και να μιλά για μόδα και «κοριτσίστικα» θέματα.

Στα 20 του ο Greg, που τώρα έχει αλλάξει το όνομά του σε Lindsey, δεν άντεχε άλλο τη ζωή του όπως εξελισσόταν και αρχισε να ντύνεται σα γυναίκα.

Στη συνέχεια αναζήτησε ιατρική βοήθεια και άρχισε να παίρνει οιστρογόνα για να γίνει πιο θηλυκός και τώρα, παρά το πολύ μεγάλο ύψος του έχει αποκτήσει καμπυλωτό, γυναικείο σώμα και έχει αποκτήσει και στήθος.

Ζει ως γυναίκα τα τελευταία δύο χρόνια.



«Ήμουν ένα από τα πιο δημοφιλή παιδιά στο σχολείο. Ήμουν έξυπνος και πάντα τα κορίτσια με κυνηγούσαν. Αλλά εγώ ένιωθα ότι κάτι δεν πήγαινε καλά. Ένιωθα μοναξιά και πίστευα ότι είχα κάτι. Στα 18 μου άρχισα να ψάχνω γιατί ένιωθα έτσι, τόσο διαφορετικά από τους υπόλοιπους.



Παρόλο που έκρυβα τα συναισθήματά μου πολύ καλά, πάντα ήξερα ότι ήμουν διαφορετικός. Στα 21 μου είχα φτάσει στο “αμήν” και άρχισα να έχω συναισθηματικά προβλήματα που με οδήγησαν στο αλκοόλ.

Μια μέρα εντελώς ξαφνικά κάτι έκανε “κλικ” μέσα μου και ήξερα τι έπρεπε να κάνω. Άρχισα να φοράω γυναικεία ρούχα και μετά ξεκίνησα τις γυναικείες ορμόνες, για να καταστείλω την τεστοστερόνη στον οργανισμό μου» λέει η ίδια.

Άλλαξε το όνομά του και έστειλε ένα γράμμα στους γονείς του όπου τους εξηγούσε τι του συνέβαινε και πως πάντοτε ένιωθε ότι ήθελε να είναι γυναίκα.

Η αποδοχή και η υποστήριξη που του έδειξαν τον έκανε να νιώσει ασφάλεια και καλά με τον εαυτό του και άρχισε πλέον να φορά γυναικεία ρούχα και ψηλοτάκουνα, τα οποία παράγγελνε από ειδικές ιστοσελίδες στο διαδίκτυο.



Ζει πλέον νόμιμα ως γυναίκα και έχει αρχίσει να κάνει οικονομίες για να μπορέσει να κάνει αλλαγή φύλου μέχρι το 2013.

Οι γονείς της την αποδέχτηκαν, όχι όμως και ο αδερφός της. Τώρα η Lindsey ελπίζει ότι θα αναγνωριστεί επίσημα από το βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες ως η πιο ψηλή τρανσέξουαλ στον κόσμο.


pamepreveza
Διαβάστε Περισσότερα »

Προσοχή στα ενεχυροδανειστήρια!

Ένα ασταμάτητο πάρτι... εμπορίας χρυσού έχει στηθεί από

άκρου εις άκρον σε όλη την Ελλάδα. Από το Σεπτέμβριο και μετά, ενεχυροδανειστήρια, ανταλλακτήρια χρυσού και γραφεία αγοραπωλησίας κοσμημάτων έχουν... ξεφυτρώσει σαν τα «μανιτάρια» σε κάθε γειτονιά.

Ο νόμος περί απελευθέρωσης επαγγελμάτων και η οικονομική ύφεση έφεραν στο προσκήνιο το εμπόριο χρυσού και πολύτιμων μετάλλων αφού πλέον οποιοσδήποτε μπορεί να μπει στην αγορά. Απαιτείται μία βεβαίωση έναρξης επιτηδεύματος από την εφορία κι εφόσον έχει καθαρό ποινικό μητρώο η Αστυνομία εκδίδει την άδεια λειτουργίας.

Απεγνωσμένα, λόγω της οικονομικής ύφεσης, νοικοκυριά, απελπισμένοι άνθρωποι υψηλής εισοδηματικής τάξης σπεύδουν και πουλάνε ό,τι έχουν σε χρυσό ή σε άλλα πολύτιμα μέταλλα προκειμένου να αποκτήσουν ρευστότητα. Ταυτόχρονα, υπάρχουν βάσιμες υποψίες αφενός για λαθρεμπόριο χρυσού μέσα από αυτά τα γραφεία και αφετέρου για πολίτες οι οποίοι προχωρούν σε πώληση των τιμαλφών τους πέφτοντας, όμως, θύματα εξαπάτησης ως προς τον υπολογισμό της αξίας τους.

O ρόλος του ΕΛΚΑ

Τα παραπάνω κάνει γνωστά ο διευθύνων σύμβουλος του Ελληνικού Κέντρου Αργυροχρυσοχοΐας Βασίλης Λύκος, ο οποίος μιλώντας στην «ΗτΣ» περιγράφει και το ρόλο του ΕΛΚΑ ως προς την προστασία των δικαιωμάτων των καταναλωτών. Το ΕΛΚΑ είναι εποπτευόμενος από το υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας φορέας και η μόνη εξειδικευμένη και πιστοποιημένη κρατική υπηρεσία που μπορεί μέσα από εξοπλισμένο χημικό εργαστήριο να κάνει τις πιο εξειδικευμένες αναλύσεις. Το ΕΛΚΑ πριν από 10 μέρες έκανε γνωστή αυτήν τη δραστηριότητά του και όπως λέει ο κ. Λύκος: «Σε αυτό το διάστημα έχουν επισκεφτεί τα γραφεία μας τουλάχιστον 100 άτομα που έλαβαν πιστοποιητικό αξίας για τα κοσμήματά τους. Με τίμημα μόλις 18 ευρώ ο κάθε πολίτης μπορεί να φέρει τα τιμαλφή του κι εμείς με τις αναλύσεις που κάνουμε στο εργαστήριο του υπολογίζουμε με ακρίβεια την περιεκτικότητά του σε χρυσό κι άλλα πολύτιμα μέταλλα». Οποιοσδήποτε μπορεί να επισκεφτεί το γραφείο του ΕΛΚΑ στην οδό Βύρωνος 7 στη Δάφνη ή να επικοινωνήσει με τα τηλέφωνα 210-9730763 και 210-9730986.

Ο διευθύνων σύμβουλος του ΕΛΚΑ υπογραμμίζει ότι «οποιοσδήποτε επιτηδευματίας κι εφόσον δεν έχει καταδικαστεί για εγκλήματα μπορεί να πάρει από το αστυνομικό τμήμα της περιοχής του άδεια λειτουργίας». Κάνει λόγο για άτομα που «έχουν πολλά χρήματα και προχωρούν άνετα σε αγορά χρυσού. Πολλές φορές και χωρίς παραστατικά. Υπάρχουν βάσιμες υποψίες για λαθρεμπόριο κοσμημάτων. Πολλά από τα κοσμήματα πηγαίνουν σε χυτήρια, γίνονται ράβδοι χρυσού και χωρίς παραστατικά διακινούνται. Η άνοδος της τιμής του χρυσού, που κινείται πάνω από 40 ευρώ το γραμμάριο, σε συνδυασμό με την οικονομική ύφεση και τη μείωση των εισοδημάτων έχει φέρει σε άνθηση... το νόμιμο αλλά και το παράνομο εμπόριο των πολύτιμων μετάλλων».
Πολίτες πέφτουν θύματα εξαπάτησης καθώς, δίνοντας σε κάποια από αυτά τα γραφεία τα τιμαλφή τους, παίρνουν σε χρήματα μόλις το 10% με 30% της αξίας τους.

Έναν οδηγό συμβουλών προάσπισης των οικονομικών τους συμφερόντων έχουν εκδώσει το ΕΛΚΑ και η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή.

Οι πολίτες πριν προβούν σε οποιαδήποτε συναλλαγή θα πρέπει να ακολουθήσουν τα εξής βήματα:
Να ζυγίζουν τα αντικείμενα και να σημειώνουν την περιεκτικότητά τους σε πολύτιμο μέταλλο, που αναγράφεται πάνω σε αυτά.

Να ενημερώνονται για την τρέχουσα τιμή πώλησης του χρυσού ή άλλου πολύτιμου μετάλλου και να κάνουν έναν ακριβή υπολογισμό της αξίας των αντικειμένων. Διευκρινίζεται ότι ένα κόσμημα δεν αποτελείται μόνο από πολύτιμο μέταλλο π.χ. χρυσό, αλλά η καθαρή περιεκτικότητά του σε πολύτιμο μέταλλο είναι ένα μόνο ποσοστό του συνολικού βάρους του κοσμήματος, που εξαρτάται από τον τίτλο του (περιεκτικότητα του κοσμήματος σε πολύτιμο μέταλλο εκφρασμένη σε χιλιοστά).

Να προβαίνουν σε εκτίμηση της αξίας των αντικειμένων, απευθυνόμενοι σε αξιόπιστες εταιρείες, που να εγγυώνται τη μέγιστη ακρίβεια στην εκτίμηση χρυσού ή άλλων πολύτιμων μετάλλων.
Να έχουν υπόψη τους ότι το Ελληνικό Κέντρο Αργυροχρυσοχοΐας, που είναι φορέας του υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας με κύριο σκοπό τη στήριξη και την προαγωγή της ελληνικής αργυροχρυσοχοΐας, παρέχει υπηρεσίες εκτίμησης πολύτιμων μετάλλων και λίθων και σε καταναλωτές.

Οδηγός για να μη χάσετε

Ως προς την επιλογή επιχείρησης οι πολίτες θα πρέπει να έχουν υπόψη τους τα ακόλουθα:
• Να είναι επιφυλακτικοί έναντι διαφημιστικών καταχωρίσεων και φυλλαδίων που υπόσχονται ιδιαίτερα υψηλές τιμές αγοράς πολύτιμων μετάλλων.
• Να απευθύνονται μόνο σε επιχειρήσεις που κατέχουν νόμιμη άδεια λειτουργίας.
• Να αποφεύγουν επιχειρήσεις που δεν έχουν ως αποκλειστική ενασχόληση την αγορά πολύτιμων μετάλλων.
• Να ερευνούν και να συγκρίνουν τις τιμές που προσφέρονται από τις διάφορες επιχειρήσεις αγοράς πολύτιμων μετάλλων.
• Να ερευνούν με βάση ποιο κριτήριο γίνεται η αγορά από την επιχείρηση, δηλαδή εάν αγοράζει τα αντικείμενα με κριτήριο την περιεκτικότητά τους σε χρυσό ή άλλο πολύτιμο μέταλλο ή με κριτήριο και την εμπορική αξία τους, η οποία μπορεί να καθορίζεται και από παράγοντες όπως η παλαιότητα, η μοναδικότητα και η αισθητική.
• Να μεριμνούν για την παραλαβή των απαραίτητων παραστατικών στοιχείων (συμβόλαιο αγοραπωλησίας, αποδείξεις κ.λπ.).
lamiareport.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Άφησαν ελεύθερο τον ληστή 26 ηλικιωμένων!

Απολαύστε δικαιοσύνη!! Ούτε στην Ουγκάντα δεν συμβαίνουν αυτά...!!!


Ελεύθερος αφέθηκε ο 37χρονος «μετρ» της απάτης που είχε εξαπατήσει 26 γεροντάκια, είχε κλέψει τις οικονομίες τριών από τα θύματά του και είχε ληστέψει μια 70χρονη χτυπώντας την αλύπητα


Εισαγγελέας και ανακριτής Πατρών συμφώνησαν να του επιβάλλουν… περιοριστικούς όρους και του όρισαν τακτική δικάσιμο!!


Με ποιο σκεπτικό άραγε...


οι λειτουργοί της... "δικαιοσύνης" άφησαν να φύγει μέσα από τα χέρια τους ένας τόσο επικίνδυνος κακοποιός; 


Πιστεύουν, μήπως, ότι δεν θα συνεχίσει τη δράση του; 


Ή περιμένουν να προκαλέσει κάποιο μεγαλύτερο κακό από αυτό που προκάλεσε στη γυναίκα που υπήρξε το τελευταίο θύμα το, παρασύροντάς την στην Βιομηχανική Περιοχή της Πάτρας όπου την χτύπησε και της άρπαξε 300 ευρώ και δυο χρυσές αλυσίδες από τον λαιμό της;


Ο 37χρονος είναι «κατ’ επάγγελμα» κακοποιός και ζούσε αποκλειστικά από τις απάτες σε βάρος ηλικιωμένων. 


Από τα 26 θύματά του στα οποία εμφανίζονταν ως δήθεν φίλος ή λογιστής των παιδιών τους, πάντα καλοντυμένος και ευγενικός, είχε αρπάξει συνολικά 22.500 ευρώ. 


Από τα σπίτια τριών από αυτά, μάλιστα, δεν είχε διστάσει να κλέψει χρήματα ή κοσμήματα.
Διαβάστε Περισσότερα »

Αστυνομικός του Παπούλια χτύπησε ηλικιωμένο επειδή τον τραβούσε με το κινητό του! (βίντεο)

Το χέρι που βλέπετε υψωμένο, στο απόσπασμα από το βίντεο - ντοκουμέντο, ανήκει σε έναν από τους άνδρες Ασφαλείας του Προέδρου της Δημοκρατίας, Κάρολου Παπούλια. 
Ο εν λόγω αστυνομικός, μαζί με τον άλλο, μουσάτο συνάδελφό του...




στράφηκαν κατά της ομάδας των πολιτών που βλέπετε, στη Χαλκίδα, όταν εκείνοι άρχισαν να αποδοκιμάζουν τον Κάρολο Παπούλια, κατά τη στιγμή της άφιξής του στο λιμάνι της πόλης, προκειμένου να παρευρεθεί στην τελετή Αγιασμού των υδάτων, κατά τη διάρκεια εορτασμού των Θεοφανείων.

Πολίτης τράβηξε με το κινητό του όλη τη σκηνή της πρόκλητης επίθεσης που δέχθηκε ηλικιωμένος άνδρας (που θα μπορούσε να είναι και πατέρας του) από τον αστυνομικό. 



Ο ηλικιωμένος αποφάσισε να τραβήξει με το κινητό του τηλέφωνο τον άλλο συνάδελφο του νταή αστυνομικού, ο οποίος "την έπεσε" στους πολίτες επειδή αποδοκίμαζαν τον Πρόεδρο! 


Οι πολίτες κατηγορούν τον Κάρολο Παπούλια ότι δεν αναλαμβάνει τις πρωτοβουλίες που θα έπρεπε ώστε η χώρα να βγει από το οικονομικό αδιέξοδο ενώ ως Πρόεδρος δεν έχει προβάλει την παραμικρή αντίσταση στην υπογραφή των νομοσχεδίων που ψηφίζει η Βουλή, τα οποία έχουν οδηγήσει στην οικονομική εξαθλίωση εκατομμύρια ανθρώπους.Δείτε το βίντεο ντοκουμέντο - Το επίμαχο σημείο είναι στο 1:01

http://24gr.
Διαβάστε Περισσότερα »

Πόσοι είναι οι χρήστες ναρκωτικών σε όλη τη Γη


Σχεδόν 200 εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο κάνουν χρήση ναρκωτικών ουσιών, δηλαδή ένας στους 20 ανθρώπους ηλικίας από 15 έως 64 ετών είναι χρήστης, σύμφωνα με μια αυστραλιανή έρευνα η οποία δημοσιεύεται στην ιατρική επιθεώρηση The Lancet. Οι επιστήμονες στη μελέτη τους υπολογίζουν ότι το 2009 ο αριθμός των χρηστών κυμαινόταν από 149 έως 271 εκατομμύρια ανθρώπους. Από αυτούς, οι χρήστες κάνναβης έφταναν τα 125-203 εκατομμύρια, οι χρήστες αμφεταμινών τα 14 έως 56 εκατομμύρια, περίπου 14-21 εκατομμύρια κάνουν χρήση κοκαΐνης ενώ 12-21 εκατομμύρια χρησιμοποιούν οπιοειδή (ηρωίνη και μορφίνη). Οι συγγραφείς της μελέτης υπογραμμίζουν ότι η κάνναβη προκαλεί ελάχιστους θανάτους (δεν υπάρχουν θάνατοι από υπερβολική δόση, ούτε από ασθένειες μεταδιδόμενες από το αίμα), μολονότι κάποιοι χρήστες μπορεί να πεθάνουν σε ατυχήματα. "Οι κυριότερες αρνητικές συνέπειες της κάνναβης είναι η εξάρτηση και ίσως ψυχωτικά ή άλλα ψυχικά προβλήματα", γράφουν. Με βάση τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, το 2004 αποδόθηκαν σε χρήση παράνομων ναρκωτικών ουσιών 250.000 θάνατοι. Την ίδια χρονιά οι θάνατοι από κατάχρηση αλκοόλ έφτασαν τα 2,25 εκατομμύρια και οι θάνατοι που συνδέονται με το κάπνισμα τα 5,1 εκατομμύρια.
  http://www.newsit.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΥΡΙ ΑΠΟ ΜΗΤΡΙΚΟ ΓΑΛΑ!!

Από το μητρικό γάλα της συζύγου του είναι παρασκευασμένο το τυρί που προσφέρει στους πελάτες του ο σεφ ενός μοντέρνου μπιστρό στη Νέα Υόρκη.

Ο Daniel Angerer δηλώνει στη New York Post «πως οι πελάτες του άρχισαν να ζητούν το ανθρώπινο τυρί όταν αυτός έγραψε στο blog του για τις προσπάθειες που καταβάλλει για να το παρασκευάσει».

«Το τηλέφωνο χτυπούσε συνέχεια» εξηγεί ο σεφ. «Έτσι ετοίμασα κάποια καναπεδάκια με τυρί από μητρικό γάλα, σύκα και ουγγαρέζικη πιπεριά».

«Η γεύση του είναι όπως του τυριού από αγελαδινό γάλα, αλλά λίγο πιο γλυκό» προσθέτει ο κ. Angerer, επισημαίνοντας ότι η γεύση του εξαρτάται από το τι έχει φάει η μητέρα.

Οι εντυπώσεις όσων δοκίμασαν το τυρί ήταν θετικές, αν και πολλοί ήταν και οι πελάτες που δεν τρελαίνονταν με την ιδέα να το δοκιμάσουν.

Στο μεταξύ, το ζευγάρι έχει κατακλυστεί από κάποια… ανατριχιαστικά αιτήματα από τότε που έγινε γνωστό ότι προσφέρει τυρί από ανθρώπινο γάλα.

«Κάποιοι μου έστειλαν e-mail λέγοντας, για παράδειγμα, ‘η μητέρα μου δεν με είχε θηλάσει όταν ήταν παιδί, μπορώ να δοκιμάσω το γάλα σου;’» δηλώνει η Lori Mason, σύζυγος του σεφ και μητέρα της μικρής Arabella, που έχει ηλικία 2,5 μηνών.

Η Lori αρνήθηκε ευγενικά σε αυτού του είδους τα αιτήματα.

Οι αρχές υγείας της Νέας Υόρκης δήλωσαν ότι αν και δεν υπάρχουν σαφείς κανόνες που να απαγορεύουν αυτή την πρακτική, καλό θα ήταν ο Daniel Angerer να σταματήσει να μοιράζεται το γάλα της γυναίκας του με τον κόσμο.


«Το εστιατόριο γνωρίζει ότι το τυρί που έχει φτιαχτεί από γυναικείο γάλα δεν είναι για ευρεία κατανάλωση, είτε πωλείται είτε προσφέρεται» δήλωσε εκπρόσωπος της υγειονομικής αρχής της Νέας Υόρκης.

dialima.blogspot.com
Διαβάστε Περισσότερα »

Διανομή τροφίμων σε άπορες οικογένειες από ΕΕΣ Λιβαδειάς

Διανομή τροφίμων σε άπορες οικογένειες από ΕΕΣ Λιβαδειάς


Το Περιφερειακό Τμήμα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Λιβαδειάς αφουγκραζόμενο καθημερινά την αυξανόμενη ανάγκη για βοήθεια πολλών συνανθρώπων και συμπολιτών μας μπόρεσε και στις 22-12-2011 προσέφερε τρόφιμα σε 70 άπορες οικογένειες της περιοχής μας.
Σ’ αυτήν μας την προσπάθεια συνέβαλλαν τα μέγιστα τόσο απλοί πολίτες που ανταποκρίθηκαν με θέρμη στο κάλεσμά μας, όσο και οι Εταιρείες ΜΙΝΕΡΒΑ και MISKO. Επίσης μας βοήθησαν στην συγκέντρωση τροφίμων οι δάσκαλοι, γονείς και μαθητές του 1ου ,4ου, 5 ου, 6ου, 8ου, 9ου, 10ου Δημοτικού Σχολείου Λιβαδειάς, του 10ου Νηπιαγωγείου Λιβαδειάς και του Γυμνασίου Κυριακίου.
Ευχαριστούμε όλους θερμά που χάρη στην ευαισθησία τους μπορέσαμε να απαλύνουμε για λίγο τον πόνο κάποιων συνανθρώπων μας.
Δεν θα πρέπει όμως να λησμονήσουμε να ευχαριστήσουμε ιδιαίτερα και όλα τα τοπικά ΜΜΕ που πάντοτε είναι στο πλευρό μας και αρωγοί στο έργο μας.
Για το Δ.Σ.
Μετά Τιμής
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                    Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΡΑΤΖΑΣ                                  ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΜΠΙΝΙΟΥ
Διαβάστε Περισσότερα »

Η Χαλκίδα επίκεντρο της Στερεάς στα Θεοφάνεια








Με την παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Κάρολου Παπούλια έγινε ο Αγιασμός των υδάτων στην Χαλκίδα. Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Κλέαρχος Περγαντάς συνόδευσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και μετά το πέρας της Τελετής έκανε την παρακάτω δήλωση: «Χρόνια Πολλά σε όλους τους ΣτερεοΕλλαδίτες, από τη Χαλκίδα και την Εύβοια. Με αφετηρία τη νέα χρονιά, θα προσπαθήσουμε να κάνουμε καλά τη δουλειά μας και εντείνουμε τις προσπάθειες μας. Ήδη υλοποιούμε μια σειρά από μεγάλα έργα , εδώ στην Εύβοια, και μεγάλη μας προτεραιότητα είναι η απορρόφηση και επιτάχυνση του ΕΣΠΑ κάτι το οποίο κάνουμε με πολύ γρήγορους ρυθμούς».


Διαβάστε Περισσότερα »

Ράδιο Αλίαρτος...


Πατήστε στην εικόνα για να μεταφερθείτε στη σελίδα του Ράδιο Αλίαρτος
 Ή ακούστε στο δικό σας player πατώντας σε μία από τις εικόνες  
(προτείνεται για καλύτερη ηχητική ποιότητα)

Διαβάστε Περισσότερα »

Ξεχάσατε να πληρώσετε το σήμα; Έρχεται νέο χαράτσι!!!

Αναδρομικά και με... καπέλο θα τιμωρηθούν πολίτες που δεν κατέβαλαν τέλη κυκλοφορίας οποιοδήποτε έτος στο παρελθόν, ενώ όσοι θα συλλαμβάνονται επ' αυτοφώρω να διατηρούν οφειλές θα καλούνται να πληρώνουν αναδρομικά έως και 600 ευρώ!
   
Το αναδρομικό χαράτσι θα αναγκάζονται να πληρώσουν όσοι....
"πιάνονται" από ελέγχους του υπουργείου Οικονομικών ή και κατά τη διαδικασία παράδοσης των πινακίδων τους στις εφορίες.

Μπροστά στον κίνδυνο να χάσει εκατομμύρια το κράτος, από πολίτες που σχηματίζουν ουρές την τελευταία διετία για να καταθέσουν τις πινακίδες τους, τον Φεβρουάριο πέρυσι διατάχθηκε να γίνει αναδρομική διασταύρωση για να πιαστούν μερικοί που παρέλειψαν να πληρώσουν κάποια χρονιά για το "σήμα".

Σύμφωνα με στοιχεία που παρουσιάζει το Πρώτο Θέμα, μόνο από τους ελέγχους που έγιναν με έτος αναφοράς το 2008, εντοπίστηκαν 31.510 ιδιοκτήτες ΙΧ χωρίς σήμα  τελών κυκλοφορίας.

Σύμφωνα με τη διαδικασία οι φορολογούμενοι καλούνται να δώσουν εξηγήσεις και, αν διαπιστωθεί τελικώς πως έπρεπε να πληρώσουν τα τέλη οι ίδιοι ή άλλοι ιδιοκτήτες, τους καταλογίζονται αναδρομικά τα ποσά και με τόκο.

Από τους 31.510 περιπτώσεις που εντοπίστηκαν, σε απολογία προσήλθαν οι 26.010, ενώ οι υπόλοιποι ακόμα αναζητούνται.


Τα περισσότερα μάλιστα περιστατικά φοροδιαφυγής παρατηρούνται στην επαρχία.


Ποια  είναι τα πρόστιμα


* Για τα Ι.Χ.  επιβατικά και μοτοσικλέτες, καθώς και τα τύπου Jeep:

* Για οχήματα  στα οποία αναλογούν τέλη κυκλοφορίας κατώτερα των 30 ευρώ, το πρόστιμο ανέρχεται σε 30 ευρώ.
* Για οχήματα  στα οποία αναλογούν τέλη κυκλοφορίας  ανώτερα των 30 ευρώ, το πρόστιμο ανέρχεται  στο ύψος των τελών κυκλοφορίας (προσαύξηση 100%).
* Επιπλέον, σε περίπτωση  μη καταβολής ή εκπρόθεσμης καταβολής  του ειδικού φόρου αυτοκινήτων  μεγάλου κυβισμού, επιβάλλεται από  την αρμόδια Δ.Ο.Υ. και πρόστιμο 1% επί του οφειλόμενου  ειδικού φόρου για κάθε μήνα καθυστέρησης (με ανώτατο όριο το 100% του βεβαιωμένου ποσού ή δηλαδή το τετραπλάσιο του τέλους που δεν καταβλήθηκε).
* Στην περίπτωση  που το όχημα απαλλάσσεται από  τέλη κυκλοφορίας, το πρόστιμο για  την εκπρόθεσμη προμήθεια του  ειδικού σήματος είναι ίσο  με ½  των τελών  κυκλοφορίας που αντιστοιχούν στον κυλινδρισμό του κινητήρα , με ελάχιστον ποσό τα 30 ευρώ.

Σε περίπτωσης συνιδιοκτησίας, για τα τέλη κυκλοφορίας  και το πρόστιμο ευθύνονται όλοι οι συνιδιοκτήτες.


Αν το συνολικό ποσό της βεβαίωσης ξεπερνά τα 150 ευρώ, καταβάλλεται σε έξι ίσες μηνιαίες δόσεις.


Η πρώτη  δόση καταβάλλεται μέχρι την τελευταία  εργάσιμη για τις δημόσιες υπηρεσίες  ημέρα του επόμενου μήνα από τη βεβαίωση της οφειλής και κάθε μία από τις επόμενες, την τελευταία εργάσιμη για τις δημόσιες υπηρεσίες, ημέρα των αντιστοίχων μηνών που ακολουθούν.
 
Διαβάστε Περισσότερα »

Τέλος στον 14ο μισθό με απαίτηση της Τρόικα

13ος, 14ος μισθός, μειώσεις μισθών, ιδιωτικός τομέας, Τρόκα, κυβέρνηση, επιστολή

Η πίεση που ασκεί η Τρόικα για την κατάργηση του κατώτατου μισθού, κάτι που έγινε γνωστό και με την επιστολή που απέστειλε προ ημερών, φαίνεται πως τελικά λυγίζει την κυβέρνηση και με πράξη νομοθετικού περιεχομένου  θα ανασταλεί ουσιαστικά η υποχρέωση των επιχειρήσεων να καταβάλουν την προβλεπόμενη από τον Ιούλιο ποσοστιαία αύξηση του 2,6% στα κατώτερα ημερομίσθια και στους βασικούς μισθούς, που προβλέπει η Συλλογική Σύμβαση Εργασίας.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της «Καθημερινής», η κυβέρνηση εξετάζει να ενσωματωθεί μέρος του Δώρου των Χριστουγέννων,  των επιδομάτων του Πάσχα, καθώς και της καλοκαιρινής άδειας στον μηνιαίο μισθό, καταργώντας ουσιαστικά τον 14ο μισθό.
Με την κίνηση αυτή επιχειρείται να ικανοποιηθεί ένας από τους βασικούς όρους που έθεσε εκ νέου η Τρόικα με επιστολή της προς το υπουργείο Εργασίας, στην οποία επιμένουν στην κατάργηση του 13ου και του 14ου μισθού.
Λάθος η καταργηση του 13ου και 14ου μισθού
Ο 13ος και ο 14ο μισθός δεν έχουν σχέση με την ανταγωνιστικότητα και η κατάργησή τους θα ήταν λάθος και θα είχε ως αποτέλεσμα την επιδείνωση της ύφεσης. Αυτό τόνισε ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ, Δημήτρης Ασημακόπουλος, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ιωάννης ο Βαπτιστής - Σύναξις του Τιμίου Προδρόμου- 7 ιανουαρίου

Ο Αγ. Ιωάννης ο Πρόδρομος γεννήθηκε από τον ιερέα Ζαχαρία και την Ελισάβετ. Μέχρι τα 30 του χρόνια έζησε ζωή ασκητική στην έρημο, η οποία ήταν αφιερωμένη στην προσευχή και την πνευματική ολοκλήρωση. Τα ρούχα του ήταν από τρίχες καμήλας και στην μέση του φορούσε δερμάτινη ζώνη, ενώ την τροφή του αποτελούσαν βλαστάρια χόρτων και
άγριο μέλι.

Με την άσκηση και την αρετή απέκτησε όλα τα προσόντα του επιβλητικού και διαπρυσίου κήρυκα του Θείου λόγου. Καυτηρίαζε τη φαρισαϊκή, αλαζονική έπαρση και την ψυχική σκληρότητα. Η διδασκαλία του, που συνοψίζεται στη γνωστή φράση μετανοείτε, ήγγικε γαρ η βασιλεία των Ουρανών, ήταν ουσιαστικά η προετοιμασία της έλευσης του Ιησού Χριστού. Αξιώθηκε μάλιστα να βαπτίσει το Χριστό, τον Υιό του Θεού.

Ο Ιωάννης έλεγχε με δριμύτητα τον τοπικό άρχοντα της Ιουδαίας για την ανήθικη σχέση του με την γυναίκα του αδελφού του με αποτέλεσμα να συλληφθεί και να αποκεφαλιστεί. Το άγιο σώμα του ενταφιάστηκε με τιμές από τους μαθητές του και συγκαταλέχθηκε στην χορεία των μεγάλων Αγίων της Εκκλησίας μας.

Οι γιορτές του Αγ. Ιωάννου του Προδρόμου είναι οι εξής :

1. Σύλληψις του Τιμίου Προδρόμου – 23 Σεπτεμβρίου

2. Σύναξις του Τιμίου Προδρόμου – 7 Ιανουαρίου

3. Α΄ και Β΄ εύρεσις της τιμίας κεφαλής του Προδρόμου – 24 Φεβρουαρίου

4. Γ΄ σχέσις Τιμίας κεφαλής του Προδρόμου – 25 Μαΐου

5. Το Γενέσιον του Τιμίου Προδρόμου – 24 Ιουνίου

6. Αποτομή της τιμίας κεφαλής του Προδρόμου – 29 Αυγούστου

Απολυτίκιον. Ήχος β΄
Μνήμη δικαίου μετ΄ εγκωμίων, σοί δε αρκέσει η μαρτυρία του Κυρίου, Πρόδρομε, ανεδείχθης γαρ όντως και προφητών σεβασμιώτερος, ότι και εν ρείθροις βαπτίσαι κατηξιώθεις τον κηρυττόμενον. Όθεν της αληθείας υπεραθλήσας, χαίρων ευηγγελίσω και τοις εν άδη Θεόν φανερωθέντα εν σαρκί, τον αίροντα την αμαρτίαν του κόσμου, και παρέχοντα ημίν το μέγα έλεος.

Κοντάκιον. Ήχος πλ. α΄.
Η του Προδρόμου ένδοξος αποτομή, οικονομία γέγονε τις θεϊκή, ίνα και τοις εν άδη, του Σωτήρος κηρύξη την έλευσιν, Θρηνείτω ούν Ηρωδιάς, άνομον φόνον αιτήσασα, ού νόμον γάρ τον του Θεού, ού ζώντα αιώνα ηγάπησεν, αλλ΄ επίπλαστον πρόσκαιρον.
Διαβάστε Περισσότερα »

16 μετρα...Αυτό θα πει.. χιονι!!! ! ! ! (PHOTOS)



Είναι απίστευτο αυτό που συμβαίνει στην Ιαπωνία, εδώ ακούμε για ένα μέτρο χίονι και μας ακούγεται παράξενο.
Που να ακούσουμε ότι εκεί το χιόνι φτάνει τα 20 μέτρα ύψος...
. Οι φωτογρaφίες είναι από το τουριστικό θέρετρο....


Tateyama Kurobe Alpine Route που βρίσκεται στο νησί Honshu στις Ιαπωνικές Άλπεις. Όπως βλέπετε , αν και το χιόνι έχει φτάσει τα 20 μέτρα, καθαρίζουν τους δρόμους! Αν γινόταν αυτό στην Ελλάδα θα μιλούσαμε για καταστροφή!
!



www.kokoria.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

400.000 παιδιά στην Ελλάδα είναι τα πιο φτωχά της Ευρώπης!



Ο κόσμος μας έχει γυρίσει ανάποδα λέει η καθηγήτρια του Πάντειου Φωτεινή Τσαλίκογλου

Το ποσοστό των φτωχών παιδιών που ζουν στην Ελλάδα είναι ένα από τα υψηλότερα στην Ευρώπη αγγίζοντας...σύµφωνα µάλιστα µε στοιχεία, το 24% του πληθυσµού
 
Ποσοστό που µεταφράζεται σε 400.000 παιδιά. Το να είσαι παιδί και να µεγαλώνεις σήµερα µοιάζει µε µια επικίνδυνη αποστολή µε άγνωστη έκβαση
 
Η Φωτεινή Τσαλίκογλου, συγγραφέας και καθηγήτρια Ψυχολογίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, επισημαίνει: "Ο κόσµος µας έχει γυρίσει ανάποδα. Από τη µια στιγµή στην άλλη χάνονται βεβαιότητες µιας ζωής. Απογυµνωµένοι από το όποιο κέλυφος προστασίας, πορευόµαστε µέσα στην ανασφάλεια του σήµερα και τον φόβο της αυριανής ηµέρας. Πώς και τι παιδιά µεγαλώνουν µέσα σε αυτόν τον χαµό; Το « εγώ δεν θα πεινάσω, δεν θα κρυώσω, θα έχω στέγη, τροφή, µόρφωση », το αυτονόητο των δικαιωµάτων ενός παιδιού, παύει να υφίσταται". 
 
Και προσθέτει: "Το µεγάλωµα ενός παιδιού, που υπό άλλες συνθήκες θα ήταν µια συναρπαστική αλληλο-εµπλουτιστική εµπειρία, τινάζεται στον αέρα όταν µία µόνο σκέψη αιχµαλωτίζει το µυαλό σου: « από πού θα βρω λεφτά να πληρώσω όλα όσα έρχονται;». Ενα σκοτεινό και άδικο ερώτηµα που έντεχνα – φευ! – καλλιεργείται σε κυριεύει: « Φταίω », « ∆ΕΝ τα κατάφερα». 
 
Κανένας αριθµός δεν µπορεί να εκφράσει την αγωνία του παιδιού που µε τις κεραίες του έχει συλλάβει την περιρρέουσα οικογενειακή απόγνωση και µε τη σειρά του ακόµη κι εκείνο αναρωτιέται « µήπως φταίω, έκανα κάτι κακό που η µαµά πια δεν χαµογελά;».  
 
« Μη σε νοιάζει, µαµά » έλεγε ένας πεντάχρονος στη µόλις απολυµένη µητέρα του, « θα σουβρω εγώ δουλειά! ». Ερευνητικά δεδοµένα φανερώνουν την έκταση του κακού. Λόγου χάρη παιδιά ανέργων επισκέπτονται τον γιατρό µε 20%-30% αυξηµένη συχνότητα από ό,τι παιδιά που έχουν τουλάχιστον έναν εργαζόµενο γονιό. Ανεργος, ας το επαναλάβουµε, δεν σηµαίνει µόνο κάποιος που έχει χάσει τη δουλειά του, σηµαίνει και κάποιος που έχει χάσει την αυτοεκτίµηση, την αξιοπρέπεια, το όνοµά του, την ελπίδα του. Ολα όσα απειλούν σήµερα και όσους εργαζοµένους ζουν υπό τη σκιά της απόλυσης...".
 
frappedoupoli

Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ