Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2012

ΕΡΕΥΝΑ: ΤΑ ΜΩΡΑ ΤΩΝ ΒΡΕΤΑΝΩΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ!


Μια ενδιαφέρουσα έρευνα του Πανεπιστημίου του Κάρντιφ δημοσιεύεται στο περιοδικό Cognitive Development και αποδεικνύει ότι τα μωρά μπορούν να να καταλάβουν τι εννοείτε, ακόμα και όταν δεν μιλούν τη γλώσσα..

Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου του Κάρντιφ στην Ουαλία, διαπίστωσαν ότι ο τόνος της φωνής προκαλεί τις προβλεπόμενες αντιδράσεις από μωρά, ακόμη και όταν τα λόγια ειπώθηκαν στην ελληνική γλώσσα.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή 84 μωρών, ηλικίας 14-18 μηνών, στο Κάρντιφ, κατά τη διάρκεια ενός έτους, ενώ κανένα από τα μωρά δεν είχαν προηγούμενη έκθεση στην ελληνική γλώσσα.

Οι ακαδημαϊκοί διαπίστωσαν ότι τα μωρά είχαν την αναμενόμενη αντίδραση, ανεξάρτητα από το εάν γνώριζαν τη γλώσσα (χρησιμοποιήθηκαν ελληνικά και αγγλικά), γεγονός που υποδηλώνει ότι τα βρέφη μπορούν να καθορίσουν έννοιες από τον τόνο της φωνής και μόνο.

Υπεύθυνος της έρευνας η Dr. Meredith Gattis τόνισε ότι «ο τόνος της φωνής είναι ένα πολύτιμο εργαλείο στο να καταλάβουμε τι λέει κάποιος», ενώ στην έρευνα συμμετείχε και η διακεκριμένη ελληνίδα ακαδημαϊκός Έλενα Σακκάλου.

www.apospasma.gr

Διαβάστε Περισσότερα »

Ο Καντονά για υποψήφιος πρόεδρος της Γαλλίας;

Την υποψηφιότητά του στην προεδρεία της Γαλλίας επιδιώκει να διεκδικήσει ο Γάλλος ποδοσφαιριστής
Ερίκ Καντονά.Ο πρώην μεσοεπιθετικός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για να έχει το δικαίωμα να θέσει υποψηφιότητα, πρέπει να εξασφαλίσει την υποστήριξη 500 εκλεγμένων αξιωματούχων ως τα τέλη του Φεβρουαρίου. Για αυτό και έστειλε επιστολές σε δημάρχους περιγράφοντας τον εαυτό του ως ένα «ενεργό πολίτη» και ζητώντας την υποστήριξή τους.
«Η δέσμευσή μου με υποχρεώνει να μιλήσω, πιο ειλικρινά από ό,τι συνήθως, αλλά και με μια έντονη συναίσθηση της ευθύνης μου, σε μια εποχή που η χώρα μας αντιμετωπίζει δύσκολες επιλογές οι οποίες έχουν αποφασιστική σημασία για το μέλλον της», ανέφερε στην επιστολή του ο Καντονά, σύμφωνα με τη Λιμπερασιόν.
Ο ηθοποιός πλέον Καντονά αναδεικνύοντας τους κοινωνικούς του προβληματισμούς, επικρίνει την υφιστάμενη κοινωνική κατάσταση στη χώρα, την έκρηξη της ανεργίας και την κοινωνική ανισότητα. Είναι κομματικά ανένταχτος, αφού δεν δραστηριοποιείται υπό τη σκέπη κάποιου πολιτικού κόμματος και εφόσον συγκεντρώσει τις πεντακόσιες υπογραφές, θα πρέπει να επικρατήσει των αντιπάλων του σε δύο γύρους. Ο πρώτος γύρος των εκλογών θα γίνει στα τέλη Απριλίου και οι δύο επικρατέστεροι υποψήφιοι θα αναμετρηθούν στον δεύτερο γύρο στις αρχές του Μαΐου.
Στην επιστολή του, ο Καντονά ανέφερε ότι με την υποψηφιότητά του θέλει να δώσει «ένα μήνυμα απλό μα ξεκάθαρο• ένα μήνυμα αλήθειας, μα και σεβασμού• ένα μήνυμα αλληλεγγύης, ένα δυνατό μήνυμα».
Ο πολυπράγμων Καντονά κάνει καριέρα ως ηθοποιός στον κινηματογράφο και στην τηλεόραση και βρίσκεται σε περιοδεία με ένα θίασο που ανεβάζει το έργο Ubu enchaîné? του Αλφρέντ Ζαρύ σε παραγωγή του βρετανού Νταν Τζέμετ.























































/zoo-m.blogspot
Διαβάστε Περισσότερα »

Σοκ στην Εύβοια: Σηκώθηκε να πάει τουαλέτα και βρήκε την κόρη του, κρεμασμένη!


ierosagon350 200x150 Σοκ στην Εύβοια: Σηκώθηκε να πάει τουαλέτα και βρήκε την κόρη του, κρεμασμένη! Όλα έγιναν το μεσημέρι στο σπίτι της οικογένειας στην περιοχή Άνω Βάθεια.
Η 27χρονη γυναίκα βρισκόταν στο πατρικό της σπίτι, μαζί με τον σύζυγο και τον πατέρα της. Όλοι κάθονταν στο σαλόνι, όταν κάποια στιγμή η νεαρή κοπέλα σηκώθηκε και βγήκε από το δωμάτιο.
Τα λεπτά περνούσαν και κάποια στιγμή ο πατέρας της 27χρονης, την φώναξε αλλά δεν πήρε απάντηση. Σηκώθηκε, έκανε λίγα βήματα και έπαθε σοκ! Η κόρη του ήταν νεκρή. Κρεμασμένη σε ένα σκοινί, που έδεσε πάνω από τις σκάλες του σπιτιού της.
Στο σπίτι επικράτησε πανικός. Οι δύο άντρες προσπαθούσαν να ξεπεράσουν το ισχυρό σοκ, ενώ από τις φωνές τους, ξεσηκώθηκε όλη η γειτρονιά. Κάποιοι πήγαν στο σπίτι για να δουν τι συμβαίνει. Όταν πληροφορήθηκαν την τραγική είδηση τηλεφώνησαν στην αστυνομία.
Λίγο αργότερα, αστυνομικοί που έφτασαν στο σημείο, ερεύνησαν τον χώρο και κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι πρόκειται για αυτοκτονία.΄Ακομα μία αυτοκτονία νεαρής γυναίκας, που βυθίζει στο πένθος τους συγγενείς αλλά και τους φίλους που τη γνώριζαν…
Οι αυτοκτονίες και οι απόπειρες, σε ολόκληρη τη χώρα αυξάνονται διαρκώς. Οι περισσότερες έχουν θύματα νεαρά άτομα, που βυθίζονται στην απελπισία από τα χρέη. Πριν από περίπου ένα μήνα, μια μάνα στο Ηράκλειο, πήρε το παιδί της και προσπάθησαν να αυτοκτονήσουν, πέφτοντας στη θάλασσα του λιμανιού…
Την ίδια περίοδο, τα χρέη έγιναν θηλιά στο λαιμό ενός νεαρού από την Πτολεμαϊδα, που ανακοίνωσε την αυτοκτονία του, με μήνυμα στο κινητό τηλέφωνο της νύφης του…
Διαβάστε Περισσότερα »

Η πρώτη μας δική μας αληθινή ιστορία

Γειά σας, το όνομά μου είναι Ελένη και είμαι αναγνώστης και επισκέπτης της ιστοσελίδας σας.  Ως δεινή χρήστης του διαδικτύου και παράλληλα γνώστης των τόσων μέσων λύσης προβλημάτων στην εποχή μας, τολμώ να δοκιμάσω να μοιραστώ με αυτή τη οδό την ιστορία μου.
Είμαι  18 χρονών παιδί χωρισμένων γονιών.  Από τα 14 μου αντιμετωπίζω τη ζωή μου μόνη. Τελειώνω μετά από ένα χάσιμο χρονιάς φέτος το Λύκειο συνειδητοποιημένη των κενών, σε σχολικό επίπεδο και την μη ενταξή μου σε κάποια σχολή.  Ζω με τους παππούδες μου σε κάποιο χωριό της Βοιωτίας.  Ο πατέρας μου ταξιδεύει στο εξωτερικό και η μητέρα μου ζει σε κάποιο νησί.  Η μητέρα μου στερημένη μια ζωή που ποτέ δεν έζησε επειδή δεσμεύθηκε από  μικρή ηλικία, συνάντησε μετά από  τον πατέρα μου έναν άλλο σύντροφο και κλήθηκε να επιλέξει εκείνον ή εμένα με τον αδελφό μου.  Ο σύντροφός της δε μας δέχθηκε ποτέ και εκείνη επέλεξε εκείνον!!!
Μία μητέρα που αρνήθηκε τα παιδιά της για το μεγάλο της έρωτα.  Έζησα όλη την εφηβεία χωρίς ένα τόπο, ένα σπίτι ένα στήριγμα.  Ο πατέρας μου επισκέπτης και απλά να στέλνει χρήματα.  Οι παππούδες χωρίς καμία κατανόηση και επικοινωνία μαζί μου απλά με φιλοξενούν μιας και ο πατέρας μου το ζήτησε.
Δεν πήρα  ποτέ από αυτούς αυτό που λένε "του παιδιού μου το παιδί χίλιες φορές παιδί μου", καμία αγάπη κανένα χάδι.
Μα πάνω από όλα η μητέρα.  Μία πληγή που δεν θα επουλωθεί ποτέ.  Κάποια τηλέφωνα και συναντήσεις όταν μόνο εγώ το ζητώ και εκείνη ανταποκριθεί.  Νιώθω όχι απλά μόνη, όχι χωρίς σπιτικό αλλά σαν να μην ανήκω πουθενά.  Δεν πήρα ποτέ ένα "ξέρεις είμαστε εδώ" , "δώσε μας το χέρι", "τι χρειάζεσαι", "πως νιώθεις".
Στις ανάγκες μου, στους φόβους μου, στα όνειρά μου, στις αρρώστιες μου, στις έγνοιες μου χωρίς μάνα.
Με τον αδελφό μου έχουμε καλή σχέση αλλά και αυτός στη ζωή του στην Αθήνα.  Φίλοι και κάθε άνθρωπος που γνωρίζω δεν μπορεί να καλύψει το κενό.   Τόσα χρόνια μοναξιά και δυστυχία και ένα "γιατί" χωρίς ποτέ απάντηση που να μπορεί να δεχθεί ένα παιδί.
Μοιράζομαι μαζί σας αυτό τον πόνο. Έτσι απλά, όχι σαν αναζήτηση λύσης αλλά να δεχθώ δύο λόγια που δεν ήρθαν ποτέ να με στηρίξουν.
Ευχαριστώ Ελένη Π.


Αναμένεται απάντηση στην αγαπητή μας Ελένη
Σημείωση: Η ιστορίες αληθινές τα ονόματα φανταστικά.  Στείλε την δική σου αληθινή ιστορία.
viotipostiriksi@gmail.com
Διαβάστε Περισσότερα »

Μεγάλη κομπίνα ΜΚΟ με τις νάρκες του Έβρου

Απίστευτη καταγγελία από τον βουλευτή της ΝΔ Γιάννη Τραγάκη. Πάρτι Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων με τις αποναρκοθετήσεις. Νομοσχέδιο για να μπει τέλος στην παρανομία προανήγγειλε ο υφυπουργός Εξωτερικών
Αυστηροποίηση του νόμου περί ΜΚΟ, προκειμένου να υπάρξει διαφάνεια στις επιχορηγήσεις προανήγγειλε ο υφυπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Δόλλης, την ώρα που απίστευτες καταγγελίες βλέπουν το φως της δημοσιότητας.
Ο βουλευτής της ΝΔ Γιάννης Τραγάκης, κατήγγειλε στην Επιτροπή Θεσμών Διαφάνειας της Βουλής, κατά τη συζήτηση για το νέο θεσμικό πλαίσιο των  ΜΚΟ, ότι δόθηκαν 8 εκατομμύρια ευρώ σε οργάνωση για την αποναρκοθέτηση του Έβρου, αλλά οι υπεύθυνοί της έβαλαν Πακιστανούς να κάνουν τη δουλειά!  
Παρόμοιες καταγγελίες σχετικά με αποναρκοθετήσεις που αναλαμβάνουν Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, έκανε και η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Θεοδώρα Τζάκρη.
Σύμφωνα με την κα Τζάκρη, οι ΜΚΟ επιχορηγούνται με μεγάλα ποσά, χωρίς να υπάρχει κανένα όφελος για την Ελλάδα.
Χαρακτηριστικά ανέφερε τις περιπτώσεις των αποστολών αποναρκοθέτησης, σε χώρες της Αφρικής, οι οποίες επιβάρυναν τους Έλληνες φορολογούμενους.
Επανακαθορισμός των ΜΚΟ
Ο κ. Δόλλης από την πλευρά του, τόνισε ότι το νέο νομοσχέδιο που θα κατατεθεί θα επανακαθορίζει τι είναι ΜΚΟ προκειμένου να καταρτιστεί νέο μητρώο.
Ξεκαθάρισε ότι εκείνες οι ΜΚΟ που έχουν καταπατήσει το νόμο και τα πρόσωπα που τις συνθέτουν, δεν θα μπουν στα μητρώα.
Το ίδιο θα γίνει και με τις οργανώσεις που αν και έπαιρναν χρήματα για αναπτυξιακές δράσεις στο εξωτερικό τα χρησιμοποιούσαν για να προβάλουν εσωτερικά θέματα.
Όπως ανέφερε ο υφυπουργός η έρευνα για τις "ύποπτες" χρηματοδοτήσεις 95 ΜΚΟ συνεχίζεται προκειμένου να κλείσουν οι φάκελοι και να διαπιστωθεί τι πραγματικά έγινε με τις διπλές εγγραφές.
Σύμφωνα με τον κ. Δόλλη οι περιπτώσεις που θα κριθούν "περίεργες θα κατατεθούν στον εισαγγελέα".
Διαβάστε Περισσότερα »

Έχετε προσέξει ότι ο Σαμαράς έχει το 90% των καταθέσεών του στο... Βέλγιο;





Αγαπητέ κ. Στούπα 

Με έκπληξη διάβασα e-mail που έφτασε στο λογαριασμό μου με σχετικό λινκ που παραπέμπει στο πόρταλ της Βουλής, το οποίο δείχνει πως ο κ. Αντώνης Σαμαράς, αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πιθανός μελλοντικός πρωθυπουργός διατηρεί το 90% των καταθέσεών του στο εξωτερικό.


Το να θέτεις θέμα επαναδιαπραγμάτευσης της συμφωνίας με τους δανειστές αποτελεί πολιτική επιλογή και πολιτικό επιχείρημα που άσχετα με το αν συμφωνεί ή διαφωνεί κάποιος, έχει μια λογική. Το να είσαι όμως αρχηγός κόμματος και σε μια κρίσιμη περίοδο για την εμπιστοσύνη στις τράπεζες και την οικονομία της χώρας και να διατηρείς το 90% των καταθέσεων στο εξωτερικό είναι αχαρακτήριστη πράξη.




capital

Διαβάστε Περισσότερα »

Πολύ και καλό χιόνι σε Παρνασσό και Βελούχι. H χαρά των χιονοδρόμων με μειωμένες τιμές! (φωτορεπορτάζ)



ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΡΝΑΣΣΟΥ
Η εβδομάδα ξεκίνησε όπως αναμενόταν 
Κ-Α-Τ-Α-Π-Λ-Η-Κ-Τ-Ι-Κ-Α στον Παρνασσό!!! 'Αριστο χιόνι, ελαφρύ βοριαδάκι, ηλιοφάνεια αλλά και ψύχρα. Κι από ότι φαίνεται όλη η εβδομάδα θα πάει έτσι.
Ο στόχος της διεθεύθυνσης και των εργαζομένων στο χιονοδρομικό κέντρο Παρνασσού είναι τις καθημερινές να λειτουργεί όλο το βουνό (Κελλάρια - Φτερόλακα)! Πραγματικά συμφέρει να επισκέπτεστε το ΧΚΠ τις καθημερινές γιατί: α) λειτουργεί το 70% των αναβατήρων του κέντρου, β) έχει χαμηλή προσέλευση χιονοδρόμων (μόλις στο 20% σε σχέση με τις αργίες) γ) και όλα αυτά με 15 ευρώ, δηλ. 50% κάτω από την τιμή των αργιών! Τώρα εάν στα παραπάνω προσθέσετε και την προσφορά μας σχετικά με τη μετάβασή σας στο βουνό με SkiBus, τότε χρησιμοποιείτε όλο το βουνό με μόλις 12 ευρώ!!! 

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Το Σάββατο που μας έρχεται ετοιμαστείτε για SUNSETSKI! Δώδεκα ώρες (08:00-20:00) non stop skiing!
Το ΧΚΠ λαμβάνοντας υπόψη τις οικονομικές, κοινωνικές και οικολογικές καταστάσεις που βιώνει η χώρα αποφάσισε και δίνει έκπτωση 20% σε όσους χιονοδρόμους χρησιμοποιούν Ski Bus για να ανεβούν στο βουνό.
Νέες τιμές: Για Παρνασσό: 13 ευρω το Ski Bus ΣΚ, αργίες και καθημερινές Ενοικίαση ski 10 ευρώ και snowboard 12 ευρώ τα ΣΚ και αργίες Κάρτα χιονοδρομικού από 30 στα 24 ευρώ για ΣΚ και αργίες Κάρτα φοιτητική για ΣΚ και αργίες από 25 στα 20 ευρώ Ενοικιάσεις καθημερινές ski & snowboard 7 ευρώ Κάρτα για το χιονοδρομικό από 15 στα 12 ευρώ και για τους φοιτητές από 14 στα 11 ευρώ.
Για τη δική σας διευκόλυνση, σας προτείνουμε να προμηθεύεστε κάρτες πολλαπλών ημερών ή κάρτες μέσω web ticket. Με τον τρόπο αυτό κερδίζετε τόσο σε χρήμα (αφού έχετε έκπτωση) όσο και σε ταλαιπωρία αφού γλιτώνετε τις αναμονές στα ταμεία.


ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ



Αρκετό χιόνι και καλό καιρό έχει και το χιονοδορμικό κέντρο Καρπενησίου, στο Βελούχι.
Ωράριο λειτουργίας: Καθημερινές 09:00-15:30 Σαββατοκύριακα 09:30-17:00
________________________________________
Από αύριο προστίθεται στο δυναμικό της Βελούχι Α.Ε. ο χιονοστρωτήρας Everest Prinoth, για μια ακόμη καλύτερη χιονοδρομική εμπειρία.
________________________________________
Μεγάλη επιτυχία σημείωσε το νυκτερινό σκι! Η διοίκηση του Χιονοδρομικού Κέντρου Βελουχίου ΑΕ σας εύχεται Καλή Χρονιά και υπόσχεται ότι θα διοργανώσει και άλλα τέτοια events μέσα στην σεζόν.















 ΒΕΛΟΥΧΙ








 
Διαβάστε Περισσότερα »

Στη δημοσιοτητα απο το ΥΠΕΣ ο κατάλογος ανά δήμο των 1500 συμβάσεων




Την πλήρη κατανομή ανά δήμο, των 1348 συμβάσεων μίσθωσης έργου και ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου που αφορούν ανταποδοτικού χαρακτήρα υπηρεσίες των Δήμων, όπως μουσικούς για τα ωδεία, κοινωνικούς λειτουργούς και προσωπικό παιδικών σταθμών, καθώς και των 161 συμβάσεων που αφορούν ευρωπαϊκά συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα, που προωθήθηκαν πριν από λίγες προς τους ενδιαφερόμενους ΟΤΑ από την Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών, Φώφη Γεννηματά, εδωσε στη δημοσιότητα το Υπουργείο Εσωτερικών.

Οι εγκρίσεις που υπεγράφησαν από την επιτροπή της ΠΥΣ 33/2006 στο τέλος του 2011 αφορούν θέσεις που δεν βαρύνουν τον κρατικό προϋπολογισμό ή τους προϋπολογισμούς των Δήμων, λόγω του χαρακτήρα τους

Για την πλήρη κατανομή πατήστε εδώ
 e-aftodioikisi.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Πόσα δανείστηκε το ελληνικό κράτος, από το 1821 μέχρι σήμερα



Μια «Βίβλος» που καταγράφει τη γένεση και την πορεία του χρέους από την ίδρυση του νεοελληνικού κράτους μέχρι σήμερα, εκδόθηκε πρόσφατα και γεμίζει οργή όποιον διαβάζει για τα δάνεια και τις μίζες που έπαιρναν διαχρονικά οι έλληνες πολιτικοί.
Πρόκειται για το βιβλίο «Ο εξωτερικός δανεισμός», του διδάκτορα της Κοινωνιολογίας και μαθηματικού Τάσου Ηλιαδάκη. Οι αριθμοί που παραθέτει ο  Ηλιαδάκης, προκαλούν το ενδιαφέρον και την ... οργή του αναγνώστη, καθώς διαπιστώνει ότι, από ιδρύσεως του ελληνικού κράτους, όλες σχεδόν οι κυβερνήσεις έπαιξαν με το χρέος παίζοντας με την τύχη της χώρας και οδηγώντας με .......
μαθηματική ακρίβεια στην ξένη εξάρτηση.
Μίζες από το 1821
Και βέβαια, πάνω απ΄όλα, η ευθύνη των ημετέρων πολιτικών παρουσιάζεται ανάγλυφα. Οι αρχηγοί της Επανάστασης του ΄21 προσέφυγαν στους ξένους για να προμηθευθούν όπλα, βόλια, κανόνια και πλοία, προσφέροντας την Κρήτη η την Κύπρο ως ενέχυρο... Παντού όμως έβρισκαν πόρτες κλειστές.
Μόνο το 1823 οι « αγγλόφρονες» με επικεφαλής τον Μαυροκορδάτο θα σπεύσουν στην Αγγλία εξασφαλίζοντας δάνειο που προέβλεπε 800.000 στερλίνες , επιτόκιο 5% , χρόνο απόσβεσης τα 38 χρόνια και υποθήκη τα εθνικά κτήματα και όλα τα δημόσια έσοδα. Προσοχή. Η τιμή έκδοσης ήταν 59% . Δηλαδή η τότε λειψή Ελλάδα χρεώθηκε το ονομαστικό ποσό των 800.000 λιρών. Όμως , οι δανειζόμενοι πήραν στο χέρι μόνο το 59%, δηλαδή 472.000 λίρες γιατί προκρατήθηκαν τόκοι, χρεολύσια δύο ετών, μεσιτικά, έξοδα σύμβασης και προμήθειες- νεοελληνιστί «μίζες»... Στο τέλος έφθασαν στην επαναστατημένη χώρα μας 349.000 λίρες. Για να ακολούθησαν μετά και άλλες τέτοιες διευκολύνσεις.
Κανόνια που έσπαζαν με την πρώτη βολή
Όπως έγραψε ο Άγγλος Φιλλέλληνας Φίνλεϊ στους Τάϊμς του Λονδίνου « η ελληνική υπόθεση προδόθηκε στην Αγγλία... Τα κανόνια ήταν τόσο πρόχειρα κατασκευασμένα που με την πρώτη βολή έσπαζαν οι κυλιβάντες»! Επιπλέον, από τα πέντε πλοία που ναυπηγήθηκαν, το ένα από τα δύο μεγάλα κάηκε στον Τάμεση στις δοκιμές πλοήγησης, το άλλο μόλις βγήκε από τον Τάμεση παραλίγο να βουλιάξει και μετά τις επισκευές ήρθε στην Ελλάδα το 1828 για να τεθεί σε αχρηστία λόγω τεχνικών προβλημάτων. Από τα τρία μικρά, τα δύο έμειναν στο Λονδίνο ως ακατάλληλα. Το τρίτο από τα μικρά έφθασε στην Ελλάδα το 1829, αφού άλλαξε μηχανή και όταν η επανάσταση είχε τελειώσει...
Ο συγγραφέας αφηγείται την ιστορία των ελλειμμάτων σε όλες τις περιόδους του ταραχώδους νεοελληνικού δημοσίου βίου: Τα δάνεια του Όθωνα, η δημοσιονομική πραγματικότητα του Τρικούπη, η πτώχευση του 1893, ο Διεθνής Οικονομικός Έλεγχος, η διαπλοκή του εξωτερικού δανεισμού και του ομογενειακού κεφαλαίου, ο διπλασιασμός της Ελλάδας με μικρότερο εξωτερικό δανεισμό, η εμπόλεμη περίοδος των εκτάκτων δαπανών χωρίς εξωτερικό δανεισμό, η Ελλάδα μετά τη Μικρασιατική Καταστροφή, ο Βενιζέλος, η ψυχροπολεμική αναδιάταξη και η μετακατοχική δημοσιονομική πορεία, ο υπερτριπλασιασμός του δημοσίου χρέους επί χούντας, η Ελλάδα της Μεταπολίτευσης , η περίοδος του ΠΑΣΟΚ , η τριετία Κώστα Μητσοτάκη, η Πρωθυπουργία Κώστα Σημίτη, Η Ελλάδα στην ευρωζώνη, η περίοδος Κώστα Καραμανλή και η σημερινή κρίση.
Ο μελετητής- ένα Γενικό Λογιστήριο μόνος του- υποστηρίζει ότι «ο δικομματισμός διέφθειρε τη χώρα και, « αντί επιλόγου» , τελειώνει τη μελέτη του με συμπερασματικά στοιχεία για το ξετίναγμα του χρέους από το 1974 μέχρι σήμερα, αποδίδοντας σε κάθε πρωθυπουργό την ανάλογη ευθύνη, βάσει των αδιάψευστων αριθμών...
To βιβλίο κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Μπατσιούλας.
(ΑΠΕ-ΜΠΕ)
Διαβάστε Περισσότερα »

Φιλαρμονική Ορχήστρα Δήμου Λεβαδέων Εορτασμός Θεοφανίων









Μέ πολύ άσχημο καιρό εορτάστηκε και φέτος η εορτή των Θεοφανίων. Η Φιλαρμονική Ορχήστρα Λιβαδειάς, αφού αρχικά ειδοποιήθηκε να αποχωρίσει μιας και δεν θα ακολουθούσε η ρίψη του σταυρού στις πηγές της Έρκυνας, επανήλθε και συνόδευσε τις αρχές και πλήθος κόσμου στο περίπτερο του Ξενιά, όπου απέδωσε τιμές κατά τον αγιασμό των υδάτων.


Τέλος Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων


Η Φιλαρμονική Ορχήστρα Λιβαδειάς μαζί με τον Σύλλογο Μακεδόνων Ν. Βοιωτίας έψαλε τα πρωτοχρονιάτικα κάλαντα και θα παρουσίασε παραδοσιακούς χορούς στις 19:30 στην Πλατεία Λάμπρου Κατσώνη (Ζάππειο).


Ακολούθησε η κλήρωση δώρων από το Ειδικό Σχολείο Λιβαδειάς με το «Η ευχή σου ένα αστέρι», ενώ ο ουρανός γέμισε με φωτεινά αιωρούμενα φαναράκια με ουράνιες ευχές για ένα ευτυχισμένο 2012.
Διαβάστε Περισσότερα »

Το ΑΣΕΠ θα επιλέξει τον νέο ηγέτη του ΠΑΣΟΚ. Αυξάνονται οι συμμετοχές στον διαγωνισμό!..

  
Αυξάνονται και πληθύνονται οι υποψήφιοι στο ΠΑΣΟΚ


Αν ο Γιώργος Παπανδρέου το πάρει απόφαση και αποσυρθεί, στην κούρσα της διαδοχής μπορεί να μην εμφανιστούν δύο ή το πολύ τρεις υποψήφιοι, αλλά έξι πιθανόν ακόμα και επτά.

Στο πάλαι ποτέ παπανδρεϊκό στρατόπεδο προσανατολισμός δεν υπάρχει, τα νεύρα είναι τεντωμένα και περισσότεροι υποψήφιοι σκέπτονται να διεκδικήσουν την ηγεσία. Το να κατακερματιστούν όμως οι υποστηρικτές του δεν βολεύει τον κύριο Παπανδρέου, ο οποίος επιθυμεί να διατηρήσει το παπανδρεϊκό μπλοκ ενωμένο, ώστε και επιρροή στην επόμενη μέρα στο ΠΑΣΟΚ να διαθέτει και να μπορεί να μπλοκάρει εντός του ΠΑΣΟΚ το ολοκληρωτικό άδειασμα της θητείας του.

Αυτό το τελευταίο σημείο έχει για τον πρώην Πρωθυπουργό ιδιαίτερη σημασία, καθώς ανησυχεί, ότι σε περίπτωση χρεοκοπίας της χώρας μπορεί να στηθούν και ειδικά δικαστήρια. Όσο και αν φαίνεται περίεργο λοιπόν, η πανσπερμία υποψηφιοτήτων από το παπανδρεϊκό μπλόκ μπορεί να διευκολύνει τον Γιώργο να θέσει εκ νέου υποψηφιότητα, μια προοπτική που έχει αρχίσει να ζυμώνει σοβαρά τις τελευταίες μέρες κυρίως μέσω του κ. Πάνου Μπεγλίτη.

Ταυτόχρονα επιχειρεί να συσπειρώσει το μέτωπο των υποστηρικτών του, ρίχνοντας γέφυρες σε δικά του στελέχη όπως ο κ. Γ. Ραγκούσης, ο οποίος έχει σταματήσει να κάνει αρνητικές δηλώσεις για τον κ. Παπανδρέου το τελευταίο διάστημα.

Όσο πάντως ο κ. Παπανδρέου δεν αποκαλύπτει τις τελικές του προθέσεις, πάντως, οι επίδοξοι υποψήφιοι εκδηλώνουν τις δικές τους, με πρώτη και καλύτερη την κ. Λούκα Κατσέλη, η οποία δουλεύει την υποψηφιότητα της εδώ και πολλούς μήνες, συγκεκριμένα από τη στιγμή που βγήκε από την κυβέρνηση. Το ότι ο σκοπός της ήταν να είναι υποψήφια δεν το έκρυψε τους τελευταίους μήνες, και δεν εγκατέλειψε αυτήν την προοπτική ούτε στο διάστημα που βρέθηκε εκτός της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ.

Ο έτερος του παπανδρεϊκού στρατοπέδου που το σκέφτεται σοβαρά είναι ο Χάρης Καστανίδης, ο οποίος θεωρεί ότι και την απαραίτητη ιδεολογική κατεύθυνση μπορεί να δώσει στην υποψηφιότητα του και ότι οι προτάσεις του, να πάει το ΠΑΣΟΚ σε εκλογές αμέσως μετά το μνημόνιο έχουν δικαιωθεί και το δημοψήφισμα εξακολουθεί να υπερασπίζεται. Το ότι δεν θέλει να αφήσει ελεύθερο το πεδίο στο Βενιζέλο είναι και αυτό ένα θέμα.

Βεβαίως αν τελικά ο κ. Παπανδρέου δεν θέσει υποψηφιότητα, τότε δεν είναι βέβαιο ότι ο Χρήστος Παπουτσής θα κάτσει με σταυρωμένα τα χέρια. Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης έχει μεγάλη επιρροή σε όλο το κοινωνικό ΠΑΣΟΚ, ακόμα και σε σημερινούς υποστηρικτές του Βενιζέλου και είχε διαφωνήσει με την μνημονιακή πολιτική από την αρχή και όχι όψιμα. Αν στους «παπανδρεϊκούς» προσθέσετε τώρα και τους Βενιζέλο, Λοβέρδο Χρυσοχοίδη και Διαμαντοπούλου που ενδιαφέρονται, φτάνουμε αισίως στους επτά. Αν έτσι πάμε στις κάλπες, τότε είναι πιθανόν να μη φτάσουν οι δύο γύροι και να χρειαστεί τρίτος. Αν το ΠΑΣΟΚ δεν διαλυθεί ως τότε...

Θέμης Δαγκλής
Διαβάστε Περισσότερα »

ΣΟΚΑΡΙΣΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ: Πουλάει τον γιό του μέσω Facebook για 15 εκ.δολάρια!


ΣΟΚΑΡΙΣΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ: Πουλάει τον γιό του μέσω Facebook για 15 εκ.δολάρια!
Μια τραγική ιστορία λαμβάνει χώρα εδώ και λίγες ώρες στο Facebook, με αποτέλεσμα να έχει γίνει πρώτη είδηση σε όλα τα τεχνολογικά sites του κόσμου.
Ένας Σαουδάραβας έχει βάλει αγγελία στο κοινωνικό δίκτυο και πουλάει τον γιο του έναντι 73 εκατομμυρίων UAE Dirhams, δηλαδή 15 εκατομμύρια ευρώ.
Ο κύριος ονομάζεται Saud bin Nasser Al Shahry και αφότου οι Αρχές του έκλεισαν την παράνομη επιχείρησή του αντιμετωπίζει τεράστια οικονομικά προβλήματα, όπως αναφέρει.
Μοναδικός όρος προς τους υποψήφιους αγοραστές είναι να γνωρίζει σε ποια πόλη θα κατοικούν.
Εντύπωση προκαλεί πάντως ότι το Facebook δεν έχει ακόμα διαγράψει τον λογαριασμό του Σαουδάραβα, καθώς η συγκεκριμένη πράξη έρχεται ενάντια και στους όρους χρήσης του κοινωνικού δικτύου.
πηγή: mediagate.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Σχηματάρι:Τραγικός θάνατος για οδηγό που σταμάτησε στην άκρη του δρόμου




Ο θάνατος παραμόνευε το πρωί στο 67ο χλμ της εθνικής οδού Λαμίας-Αθηνών, στο Σχηματάρι


Πιο συγκεκριμένα, ο άτυχος 69χρονος, στις 09:15 το πρωί, σταμάτησε με το αυτοκίνητό του, για άγνωστο λόγο, στη Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης (ΛΕΑ).
Μόλις βγήκε από το αυτοκίνητο για να πάει στο πίσω μέρος, παρασύρθηκε από άλλο Ι.Χ., το οποίο οδηγούσε 44χρονος. Δυστυχώς όταν ο 69χρονος διακομίσθηκε στο νοσοκομείο Θηβών ήταν ήδη νεκρός.Ο 44χρονος οδηγός του Ι.Χ. επιβατηγού αυτοκινήτου συνελήφθη και με την εις βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία θα οδηγηθεί ενώπιον του κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών.

Τα ακριβή αίτια του τροχαίου εξετάζει το Τμήμα Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Βοιωτίας, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι εκείνη την ώρα είχε ψιλόβροχο.

Και οι δυο οδηγοί ήταν κάτοικοι Κηφισιάς.
Διαβάστε Περισσότερα »

Απίστευτο περιστατικό στην Καρδίτσα: Χτυπούσε κινητό μέσα στο φέρετρο



Το ringtone έλεγε… ”μάγισσες φέρτε βότανα”!
Αστείο και συνάμα μακάβριο το περιστατικό Όλα έγιναν την προηγούμενη εβδομάδα σε χωριό της πόλης, κατά τη διάρκεια κηδείας. Το…
πένθος βαρύ και ασήκωτο όπως αντιλαμβάνεστε… Κάποια στιγμή όμως οι περισσότεροι πάγωσαν, κάποιοι χαμογέλασαν και ο ιερέας αναγκάστηκε σοκαρισμένος να διακόψει προσωρινά…Αιτία; Ο ήχος ενός κινητού τηλεφώνου, που ερχόταν μέσα από το φέρετρο! Και τι ήχος! “Μάγισσες φέρτε βότανα”! Στην εκκλησία επικράτησε προς στιγμήν αναστάτωση, αφού κανένας δεν μπορούσε να δώσει εξήγηση στο μυστήριο. Κάτι που έγινε λίγο αργότερα…Στην προσπάθεια λοιπόν των ανθρώπων του γραφείου τελετών να…..
μεταφέρουν το φέρετρο για τη νεκρώσιμη ακολουθία, βοήθησαν και δύο συγγενείς της οικογενείας. Ο ένας είχε το κινητό του τηλέφωνο στο πουκάμισο και όπως έσκυψε, του έπεσε μέσα στο φέρετρο.Κατά τη διάρκεια της νεκρώσιμης ακολουθίας, αντιλήφθηκε ότι έχασε το κινητό του και παρακάλεσε τη σύζυγο του να τον καλέσει από το δικό της. Εκείνος βγήκε από την εκκλησία για να το ψάξει. Έτσι όταν τον πήρε τηλέφωνο άρχισε να χτυπάει το κινητό που βρισκόταν μέσα στο φέρετρο.
Διαβάστε Περισσότερα »

Θήβα:Διακοπή κυκλοφορίας λόγω τεχνητού πολέμου






Θα εκτελούνται βολές όλμων και αντιαρματικών όπλων στο Πεδίο Βολής Θηβών.Επικίνδυνη είναι η περιοχή μεταξύ των περιοχών: ΚΟΥΜΕΡΚΙ - ΒΛΑΧΙΚΑ ΑΛΩΝΙΑ – ΣΩΡΟΣ - ΜΕΓΑΛΗ ΚΟΠΡΙΣΙΑ - ΛΟΦΟΣ ΒΔ ΝΕΟΧΩΡΑΚΙΟΥ - ΜΙΚΡΗ ΨΗΛΟΡΑΧΗ - ΜΕΓΑΛΗ ΨΗΛΟΡΑΧΗ.Ανακοινώνεται ότι τις ημερομηνίες:

Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2012 από 08:00 – 20:00
Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2012 από 08:00 – 20:00
Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2012 από 08:00 – 20:00
Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2012 από 08:00 – 20:00
Θα εκτελούνται βολές όλμων και αντιαρματικών όπλων στο Πεδίο Βολής Θηβών.
Επικίνδυνη είναι η περιοχή μεταξύ των περιοχών: ΚΟΥΜΕΡΚΙ - ΒΛΑΧΙΚΑ ΑΛΩΝΙΑ – ΣΩΡΟΣ - ΜΕΓΑΛΗ ΚΟΠΡΙΣΙΑ - ΛΟΦΟΣ ΒΔ ΝΕΟΧΩΡΑΚΙΟΥ - ΜΙΚΡΗ ΨΗΛΟΡΑΧΗ - ΜΕΓΑΛΗ ΨΗΛΟΡΑΧΗ.
Μέσα στην παραπάνω περιοχή, κατά τις ώρες που θα εκτελούνται βολές, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η διέλευση ατόμων ή ζώων προς αποφυγή ατυχημάτων.
Σε περίπτωση ανευρέσεως βλήματος, παρακαλούμε όπως μη το αγγίζετε και να ειδοποιήσετε το ταχύτερο τη Στρατιωτική Μονάδα (ΣΠΖ) τηλ, 22210-67143 ή την Αστυνομία στο 100.
 lamiastar.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Οι Έλληνες εγκαταλείπουν τα παιδιά τους επειδή δεν μπορούν να τα φροντίσουν

Οι Έλληνες εγκαταλείπουν τα παιδιά τους επειδή δεν μπορούν να τα φροντίσουν
Ένα συνταρακτικό ρεπορτάζ του BBC, δημοσιευμένο στην επίσημη ιστοσελίδα του, για την Ελλάδα ...
της οικονομικής κρίσης κάνει το γύρο του κόσμου. Το δημοσίευμα αναφέρεται στην πιο σκληρή πλευρά της οικονομικής κρίσης στη χώρα μας, τα συνεχώς αυξανόμενα κρούσματα των γονιών που αφήνουν τα παιδιά τους σε ιδρύματα επειδή δεν έχουν να τα ταΐσουν.
Το ρεπορτάζ φέρει τον τίτλο "Οι Έλληνες γονείς είναι πολύ φτωχοί για να φροντίσουν τα παιδιά τους" και παρουσιάζει ιστορίες παιδιών που οι γονείς τους τα άφησαν στην Κιβωτό του Κόσμου, τα Χωριά SOS ακόμη και στο νηπιαγωγείο. Ένα πρωί, λίγες εβδομάδες πριν από τα Χριστούγεννα μια νηπιαγωγός στην Αθήνα βρήκε ένα σημείωμα στην τσέπη ενός τετράχρονου κοριτσιού.
«Δεν θα έρθω να πάρω την Άννα σήμερα επειδή δεν έχω τη δυνατότητα να την φροντίσω. Παρακαλώ προσέξτε την. Συγγνώμη. Η μητέρα της» έγραφε.
Το δημοσίευμα αναφέρεται και στο έργο του Πατέρα Αντώνιου της Κιβωτού του κόσμου ο οποίος τους τελευταίους δύο μήνες έχει βρει τέσσερα παιδιά στην πόρτα της «Κιβωτού» συμπεριλαμβανομένου και ενός μωρού.
Την ίδια τύχη είχαν και δίδυμα αδελφάκια τα οποία βρέθηκαν στο νοσοκομείο από υποσιτισμό. Το δημοσίευμα αναφέρει χαρακτηριστικά «Περιπτώσεις όπως αυτές είναι συγκλονιστικές σε μια χώρα όπου οι οικογενειακοί δεσμοί είναι ισχυροί, και η αποτυχία του να φροντίσει μια οικογένεια τα παιδιά της είναι κοινωνικά απαράδεκτη. Επιπλέον οι Έλληνες αισθάνονται ότι αυτές είναι ιστορίες από τον Τρίτο Κόσμο και όχι από την δική τους πρωτεύουσα.»
Ένα από τα παιδιά που έχει αναλάβει τώρα ο Πατήρ Αντώνιος και η «Κιβωτός» είναι η Νατάσα, ένα κοριτσάκι δύο ετών που το έφερε στο κέντρο η μητέρα του πριν από λίγες εβδομάδες. Η γυναίκα είπε ότι εκείνη και ο σύζυγός της ήταν άποροι και άστεγοι και χρειαζόταν βοήθεια αλλά πριν προλάβει να την προσφέρει το κέντρο εκείνη είχε εξαφανιστεί και είχε αφήσει το κοριτσάκι.
«Τον τελευταίο χρόνο έχουμε εκατοντάδες γονείς που θέλουν να αφήσουν τα παιδιά τους σε εμάς επειδή μας γνωρίζουν και μας εμπιστεύονται», λέει ο πατέρας Αντώνιος.
Μια άλλη περίπτωση είναι αυτή της Μαρίας η οποία αποφάσισε να αφήσει την κόρη της Αναστασία στα παιδικά χωριά SOS αφού τον τελευταίο χρόνο μάταια ψάχνει για δουλειά και τώρα εργάζεται σε μια καφετέρια παίρνοντας 20 ευρώ τη μέρα. Όπως είπε αναγκάζεται να την αφήνει πάνω από οκτώ ώρες μόνη την ημέρα και να μην μπορεί να της προσφέρει ούτε τα απαραίτητα. Την άφησε λοιπόν προσωρινά στα χωριά SOS και μόλις βρει μια κανονική δουλειά θα επιστρέψει να την πάρει.
Το ρεπορτάζ του BBC κλείνει με την γνώμη του Πατέρα Αντώνιου ο οποίος εκφράζει τη βαθιά του θλίψη γι αυτό που συμβαίνει αλλά δηλώνει πως ένα παιδί δεν μπορεί να μεγαλώσει φυσιολογικά σε κάποιο ίδρυμα γιατί δεν έχει ανάγκη μόνο από φαγητό και στέγη αλλά και από τη φροντίδα και αγάπη των γονιών του.
mediagate.gr 

Διαβάστε Περισσότερα »

Στερεά:Που είναι απαραίτητες οι αντιολισθητικές αλυσίδες

κυκλοφορία, χιόνια, δρόμοι, Τροχαία, χιονόπτωση, αντιολισθητικές αλυσίδες, κακοκ

Η κακοκαιρία συνεχίζεται και η πυκνή χιονόπτωση σε αρκετά σημεία την Ελλάδας δυσκολεύει την κυκλοφορία των οχημάτων. Η Τροχαία προειδοποιεί πως οι αντιολισθητικές αλυσίδες είναι απαραίτητες σε :

Επ. Ο. Γραβιά – Καλοσκόπη – Πυρά - Μαύρο Λιθάρι - Καστριώτισσα - Πανουργιά – Στρόμη – Πολύδροσος – Άνω Πολύδροσος – Χ/Κ Παρνασσού – Πολύδροσος – Επτάλοφος - Χ/Κ Παρνασσού – Πενταγιού – Αρτοτίνα – Συκιά - Αθανάσιο Διάκο – Καρούτες - Άμφισσα – Διακόπι – Δαφνό – Κροκύλειο – Αρτοτίνα.

Επ. Ο. Ναυπάκτου – Άνω Χώρας, από το Δ.Δ. Λιμνήστας και άνω.
Επ. Ο. Ναυπάκτου – Πλατάνου – Αράχοβας.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ο Ξενιάδης με σκισμένο σακάκι - Συνελήφθη από την Αστυνομία


Μια αποκαλυπτική φωτογραφία δημοσιεύει σήμερα η εφημερίδα «Δημοκρατία», στην οποία εμφανίζεται ο υποψήφιος αγοραστής της ΑΕΚ Βασίλης Ξενιδάδης, με σκισμένο σακάκι...

στο γραφείο όπου ξυλοκοπήθηκε πριν από τρία χρόνια από τον γνωστό Πειραιώτη εφοπλιστή.

Δίπλά, εικονίζεται ο Αργύρης Σαλιαρέλης, εμφανώς τρομαγμένος, προφανώς γιατί υποψιάζονταν το τι θα ακολουθήσει. Ως γνωστόν ο Σαλιαρέλης, απώλεσε το παντελόνι του, ενώ δέχθηκε και πέντε – έξι σφαλιάρες.

Συνελήφθη ο Ξενιάδης!


Στο μεταξύ πριν από λίγη ώρα έγινε γνωστό ότι ο Βασίλης Ξενιάδης, βρίσκεται στα χέρια των αρχών. Ο υποψήφιος για την αγορά των μετοχών της ΑΕΚ συνελήφθη για παλαιότερα χρέη μετά τις δύο καταδικαστικές αποφάσεις που υπάρχουν σε βάρος του για οφειλές. Η ελληνική αστυνομία για την ώρα δεν επιβεβαιώνει τη σύλληψη η οποία πρέπει να έγινε μετά το τέλος της εκπομπής «Δίκη» στον ΣΚΑΪ στην οποία ήταν καλεσμένος.

parapolitika
Διαβάστε Περισσότερα »

Τριήμερη αποχή δικηγόρων της περιφέρειας


Τριήμερη αποχή από τα καθήκοντά τους πραγματοποιούν από αύριο, Τετάρτη, οι δικηγορικοί σύλλογοι της περιφέρειας, αντιδρώντας στην πλήρη απελευθέρωση του επαγγέλματός τους.

Την ίδια ημέρα θα συνεδριάσουν και οι πρόεδροι των δικηγορικών συλλόγων της χώρας στα γραφεία του Δικηγορικού Συλλόγου της Αθήνας, προκειμένου να συζητήσουν τα θέματα που τους απασχολούν και να καθορίσουν την περαιτέρω στάση τους.

Σύμφωνα με τα «Νέα», θα συζητηθούν οι διατάξεις του πολυνομοσχεδίου του Υπουργείου Δικαιοσύνης για την επιτάχυνση στην απονομή της δικαιοσύνης, καθώς και το άνοιγμα του δικηγορικού επαγγέλματος, και συγκεκριμένα η ελεύθερη σύσταση και λειτουργία δικηγορικών εταιρειών.

Κατά της πλήρους απελευθέρωσης του δικηγορικού επαγγέλματος, όπως είναι γνωστό, έχουν ήδη ταχθεί 32 δικηγορικοί σύλλογοι της περιφέρειας με προσφυγή τους στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ).
Διαβάστε Περισσότερα »

Άρμα Θηβών: το χωριό που άδειασε τα ταμεία του κράτους!

 




ΚΩΣΤΑΣ ΧΑΤΖΙΔΗΣ

Αγρότες "έσπειραν" πλαστά και εικονικά τιμολόγια, κερδίζοντας 10.000.000 ευρώ από παράνομες επιστροφές ΦΠΑ!

Μια κοινότητα 1.070 κατοίκων στη Βοιωτία, το Άρμα Θηβών, επί σειρά ετών είχε μετατραπεί σε.. άρμα φοροκλοπών;

Αγρότες του χωριού, σε συνεννόηση με εμπόρους των Αθηνών, είχαν στήσει φάμπρικα παραγωγής πλαστών εικονικών τιμολογίων, από την οποία αποκόμισαν κέρδη 10 εκατομμυρίων ευρώ!

Σ’ αυτό το ποσό ανέρχονται οι παράνομες επιστροφές ΦΠΑ που επιβεβαίωσε, έπειτα από πολύμηνη έρευνα, το ΣΔΟΕ!

Η έρευνα που διενήργησαν ειδικά κλιμάκια του ΣΔΟΕ έχει ολοκληρωθεί και εντός των επομένων ημερών συντάσσονται οι σχετικές εκθέσεις, οι οποίες θα αποσταλούν στις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές για τα δέοντα: για τον
καταλογισμό ποινικών ευθυνών.

Ο δρόμος της διαλεύκανσης της πολύκροτης υπόθεσης που ήρθε στο φως της δημοσιότητας το περασμένο καλοκαίρι,  δεν τελειώνει εδώ.Τις επόμενες εβδομάδες οι τοπικοί αγρότες παραγωγής πλαστών και εικονικών τιμολογίων, θα κληθούν από τις αρμόδιες ελεγκτικές αρχές, προκειμένου με συνοπτικές διαδικασίες να επιστρέφουν στο ελληνικό δημόσιο τα κλοπιμαία:  τον παράνομο ΦΠΑ που εισέπραξαν, ο οποίος, σύμφωνα με τους τελικούς υπολογισμούς, ανέρχεται σε 10.000.000 ευρώ!

Όπως προέκυψε από την έρευνα, δεκάδες ιδιοκτήτες θερμοκηπίων, συμμετείχαν σε ένα παράνομο δίκτυο έκδοσης πλαστών και εικονικών τιμολογίων, τα πλοκάμια του οποίου παραμένει άγνωστο ακόμη και σήμερα μέχρι ποιού σημείου φτάνουν.

Σε αγαστή συνεργασία με μεγαλοεμπόρους αγροτικών προϊόντων των Αθηνών εξασφάλισαν επιστροφές ΦΠΑ πολλών εκατομμυρίων ευρώ, από τη διακίνηση ανύπαρκτων αγροτικών προϊόντων, για τα οποία όμως φρόντιζαν να εκδίδουν τιμολόγια.     

Με αυτόν τον απλό τρόπο είχαν βρει το μήνα που τρέφει τους έντεκα, κερδίζοντας μυθώδη ποσά δίχως να λασπώσουν τις μπότες τους.

Ήταν τόσο μεγάλος ο πειρασμός του εύκολου και ανέξοδου κέρδους, που γέννησε την απληστία.

Οι αγρότες που έσπερναν ΦΠΑ, έβαλαν στο παιχνίδι τους παππούδες και τις γιαγιάδες τους, εμφανίζοντας τους να διακινούν αγροτικά προϊόντα δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ, αποκομίζοντας μόνον από τις παράνομες επιστροφές ΦΠΑ κέρδη εκατομμυρίων ευρώ!


Το Pheme.gr παρουσιάζει σήμερα ορισμένες ενδεικτικές περιπτώσεις αγροτών από το Άρμα Θηβών, μέσα από τα επίσημα έγγραφα των ερευνών που διενήργησε κλιμάκιο της Περιφερειακής Διεύθυνσης του ΣΔΟΕ Στερεάς Ελλάδας.

Πρωταθλητής αναδεικνύεται ο αγρότης Χρήστος Τ….: Για «έκδοση και λήψη εικονικών στοιχείων» καθαρής αξίας 5.648.757 ευρώ. Αρχικώς διαπιστώθηκαν πλαστά και εικονικά τιμολόγια, ύψους 4.164.732 ευρώ και στη συνέχεια άλλη μιά δέσμη εικονικών τιμολογίων ύψους 1.484.025 ευρώ!

Την ίδια περίοδο ο αγρότης Στυλιανός Μ…, έσπειρε πλαστά και εικονικά τιμολόγια καθαρής αξίας 2.350.507.

Από κοντά και η εκατομμυριούχος αγρότισσα Μαγδαληνή Κ…, η οποία  κατάφερε να εκδώσει πλαστά και είκονικά τιμολόγια καθαρής αξίας 1.097.244 ευρώ!

Στα προαναφερόμενα ποσά βεβαίως δεν λαμβάνονται υπόψιν πιθανές επιδοτήσεις που μπορεί να εξασφάλισαν οι αγρότες που έσπερναν πλαστά και εικονικά τιμολόγια. Αυτό είναι άλλης τάξης ζήτημα. Όταν τινάζεις την μπάνκα του κράτους στον αέρα, δεν ψάχνεις για κέρματα...

 .pheme.gr/
Διαβάστε Περισσότερα »

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΓΡΑΜΜΗ ΤΩΝ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ Προτείνουν "πάγωμα" μισθών για μία τριετία με μειωμένο το 13ο και 14ο μισθό


 
Πάγωμα μισθών για τριετία με μειωμένους τους 13ο και 14ο μισθούς προτείνουν οι εργοδότες

Με πλαίσιο για πάγωμα των μισθών για μία τριετία, χωρίς κατάργηση των 13ου και 14ου μισθών και μείωση των κατώτατων αποδοχών, περιμένουν την ΓΣΕΕ οι εργοδοτικές ενώσεις.
Σύμφωνα με πληροφορίες του BriefingNews, ΣΕΒ, ΕΣΕΕ, ΓΣΕΒΕΕ και ΣΕΤΕ, συμφώνησαν να ρίξουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων τις εξής προτάσεις:

• Να μην μειωθεί η κατώτατη αμοιβή

• Να μην πειραχθούν δώρα Πάσχα και Χριστουγέννων και επίδομα αδείας

Όμως από την άλλη πλευρά:

• 13ος και 14ος μισθοί να υπολογίζονται επί του βασικού χωρίς τις προσαυξήσεις

• Να παγώσουν οι μισθολογικές ωριμάνσεις

• Να παγώσουν οι αυξήσεις μισθών για τρία χρόνια, κάτι που σημαίνει ότι ζητούν να πάρουν πίσω τις αυξήσεις της Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας που αναμένονται το καλοκαίρι.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο θα κληθούν να διαπραγματευτούν οι εκπρόσωποι των εργαζομένων μέσα σε ένα ήδη επιβαρυμένο σκηνικό με απειλές περί οριζόντιων και μαζικών περικοπών «κατ επιταγή της τρόικα».
Διαβάστε Περισσότερα »

Θύμα σεξουαλικής κακοποίησης από τον αδερφό της!

Η 19χρονη Ηρακλιώτισσα έπεφτε θύμα κακοποίησης από την ηλικία των 14 ετών! Η 19χρονη Ηρακλιώτισσα έπεφτε θύμα κακοποίησης από την ηλικία των 14 ετών!
Με τον τρόμο ζούσε μέσα στο ίδιο της το σπίτι μία 19χρονη, η οποία σύμφωνα με την κατάθεσή της έπεφτε επανειλημμένα από την ηλικία των 14 ετών θύμα σεξουαλικής κακοποίησης από την οικογένειά της!
 
Σύμφωνα με τα όσα κατέθεσε η νεαρή στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου, το αρρωστημένο μαρτύριό της ξεκίνησε με τη σεξουαλική κακοποίησή της από τον αδερφό της, για να πάρουν στη συνέχεια σειρά και τα υπόλοιπα μέλη της οικογενείας, τα οποία την έβριζαν και την χτυπούσαν, αφήνοντάς την για τιμωρία χωρίς τροφή και νερό σε ένα σκοτεινό δωμάτιο!  Η αρχή φέρεται να έγινε όταν η νεαρή κοπέλα ήταν 14 ετών. Τότε, σύμφωνα με τα όσα κατέθεσε η ίδια, ο αδερφός της την μετέφερε σε ένα ερειπωμένο σπίτι, όπου στη συνέχεια ασέλγησε εις βάρος της. Η κακοποίηση συνεχίστηκε κατ' εξακολούθηση, με την ανήλικη κοπέλα να κρατά το αρρωστημένο έγκλημα ως επτασφράγιστο μυστικό. 
 
Σύμφωνα με τα όσα δημοσιεύει η εφημερίδα “Πατρίς” τη μαρτυρική ζωή της νεαρής κοπέλας, η οποία ήταν ένα πραγματικό κολαστήριο, γεμάτο καψώνια, κακοποιήσεις και προπηλακισμούς, αποκάλυψε η γιαγιά της, στην οποία είχε εκμυστηρευτεί τα όσα της είχε κάνει ο αδερφός της. Ο 24χρονος κατηγορούμενος αρνήθηκε τα όσα του καταλογίζει η αδερφή του. Ωστόσο, το δικαστήριο τον καταδίκασε σε ποινή φυλάκισης 18 μηνών για την κατηγορία της αιμομιξίας. 
 
24h NewsRoom
Διαβάστε Περισσότερα »

Έντεκα τρόποι επιβίωσης για τους αγρότες για το 2012







Image«Τα μάτια δεκατέσσερα» είναι η μόνη παρακαταθήκη που άφησε για τον Έλληνα αγρότη ο χρόνος που έφυγε, κάτι που καθιστά σαφές ότι δεν φτάνει να είναι κανείς καλός στο χωράφι, αλλά πρέπει να βελτιώσει τις ικανότητές του σε όλους τομείς. Κάτω από τις άσχημες συνθήκες της ελληνικής οικονομίας, ο αγρότης είναι υποχρεωμένος να μάθει να επιβιώνει, εάν θέλει να βρίσκεται στο παιχνίδι της ανάκαμψης, όποτε αυτή έρθει. Γι’ αυτό το σκοπό η Agrenda, μιλώντας με όλο το φάσμα της αγοράς, δημοσιεύει τον παρακάτω «Ενδεκάλογο Επιβίωσης» για το 2012:
● Μικρότερα «ανοίγματα» και ειδικότερα να αποφεύγουμε την εύκολη λύση που είναι οι μεταχρονολογημένες επιταγές, γιατί δεν ξέρουμε εάν στο τέλος του μήνα θα έλθουν τα λεφτά που περιμένουμε…

● Δεν βασιζόμαστε στα χρονοδιαγράμματα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης για τα επενδυτικά προγράμματα και του υπουργείου Οικονομικών για τις επιστροφές φόρων.
● Μεγαλύτερος προσανατολισμός στα έσοδα από τις πωλήσεις και όχι να περιμένουμε από πληρωμές του Δημοσίου (π.χ. ΕΛΓΑ), για να καλύψουμε τις τρέχουσες ανάγκες μας.
● Βελτίωση συναλλακτικής θέσης με τις δημόσιες υπηρεσίες, που σημαίνει συνέπεια στις υποχρεώσεις μας, για να μην βρεθούμε προ εκπλήξεως ή καθυστερήσεων στη δουλειά μας.
● Προσέχουμε τους εμπόρους και τις βιομηχανίες που αγοράζουν το προϊόν μας και διπλοτσεκάρουμε τη φερεγγυότητά τους με όποιο μέσο διαθέτουμε.
● Διευρύνουμε το «καλάθι» με τα προϊόντα στην παραγωγή των οποίων δραστηριοποιούμαστε, με σκοπό την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη μείωση του ρίσκου.
● Καλύτερη διαχείριση εσόδων και εξόδων, ώστε να μείνει κάτι στο τέλος για «επένδυση» στην καλλιέργεια της επόμενης χρονιάς.
● Αξιοποίηση κάθε μέσου μείωσης κόστους, το οποίο δεν θα έχει επιπτώσεις στην ποιότητα του προϊόντος, π.χ. αποφυγή άσκοπων μετακινήσεων με το τρακτέρ ή μείωση των αποστάσεων μεταφοράς προϊόντων, παρελκομένων, μηχανημάτων κ.λπ.
● Καλύτερη έρευνα αγοράς όσον αφορά την προμήθεια γεωργικών εφοδίων και ει δυνατόν συνεργασία με άλλους παραγωγούς για χαμηλότερες τιμές.
● Αναζήτηση της πιο κατάλληλης στιγμής για την πώληση του προϊόντος μας, με ενημέρωση για τα τεκταινόμενα στην αγορά από επίσημες πηγές και όχι από «παπαγαλάκια». Ο παρορμητισμός είναι ο χειρότερος σύμβουλος.
● Περισσότερες «γόνιμες» ώρες εργασίας στο χωράφι δεν πρόκειται να πάνε ποτέ χαμένες. Σίγουρα κερδίζουμε είτε σε απόδοση, είτε σε ποιότητα, είτε στην πρόληψη απρόβλεπτων φαινομένων. 
Διαβάστε Περισσότερα »

Κομισιόν: Παρανόμως αναγράφεται το θρήσκευμα στα απολυτήρια Γυμνασίων - Λυκείων!

Τι έγινε κ.Χουντή; Έχετε λύσει εκεί στον ΣΥΡΙΖΑ όλα τα προβλήματα της χώρας μας, και σας πείραξε αν αναγράφεται ή όχι το θρήσκευμα στα απολυτήρια; Αυτό είναι το πρόβλημα που εντοπίσατε και θίξατε για την παιδεία και τα χάλια της στην Ελλάδα; Δεν ντρέπεστε καθόλου πια;

Εξηγήσεις από την Ελλάδα θα ζητήσει η Κομισιόν σχετικά με την αναγραφή του θρησκεύματος (!!) στους απολυτήριους τίτλους σπουδών, καθώς αυτή η πρακτική προσκρούει σε κοινοτική οδηγία η οποία απαγορεύει την επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα (έτσι τους βόλεψε να το βαφτίσουν)  περιλαμβανομένων των θρησκευτικών ή φιλοσοφικών πεποιθήσεων!


Το ζήτημα ανακινήθηκε ύστερα από ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Χουντή προς την αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και αρμόδια Επίτροπο της ΕΕ για...


θέματα δικαιοσύνης, θεμελιωδών δικαιωμάτων και ιθαγένειας, Βίβιαν Ρέντινγκ, στην οποία γνωστοποίησε ότι στους απολυτήριους τίτλους που απονέμουν τα Γυμνάσια και Λύκεια στην Ελλάδα περιλαμβάνεται υποχρεωτικά και η αναγραφή του θρησκεύματος του μαθητή ή της μαθήτριας.


Ο Χουντής ενημέρωσε την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τις αντιδράσεις της εκπαιδευτικής κοινότητας και ανεξάρτητων αρχών στην Ελλάδα, που εναντιώνονται στην αναγραφή του θρησκεύματος στα απολυτήρια και ζήτησε το σεβασμό της Χάρτας Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της ΕΕ και την εφαρμογή της Οδηγίας 95/46 για την προστασία των προσωπικών δεδομένων.


Όπως σημειώνει ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, η Κομισιόν «θεωρεί παράνομη την αναγραφή του θρησκεύματος στους απολυτήριους τίτλους» και θα ζητήσει από την Ελλάδα «να αλλάξει την πρακτική της αναγραφής του θρησκεύματος στους απολυτήριους τίτλους σπουδών, αφού κάτι τέτοιο έρχεται σε αντίθεση όχι μόνο με την Χάρτα Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά και με τις διατάξεις της Οδηγίας 95/46/ΕΚ της Ευρωπαϊκής Ένωσης «για την προστασία των φυσικών προσώπων έναντι της επεξεργασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα»».


Πιο αναλυτικά, στην απάντησή της εξ' ονόματος της Κομισιόν, η αρμόδια Επίτροπος Ρέντινγκ, αναφέρει ότι η Οδηγία 95/46 προβλέπει ότι «τα κράτη μέλη απαγορεύουν την επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα που παρέχουν πληροφορίες για τη φυλετική ή εθνική καταγωγή, τα πολιτικά φρονήματα, τις θρησκευτικές ή φιλοσοφικές πεποιθήσεις, τη συμμετοχή σε συνδικαλιστικές οργανώσεις, καθώς και την υγεία και τη σεξουαλική ζωή». 


Επισημαίνει μάλιστα ότι «αυτή η απαγόρευση οφείλεται στην ιδιαιτέρως ευαίσθητη φύση των εν λόγω δεδομένων, στα οποία συμπεριλαμβάνονται οι «θρησκευτικές πεποιθήσεις».


Επίσης, στην απάντησή της η κυρία Ρέντινγκ τονίζει ότι «το άρθρο 8 παράγραφος 4 επιτρέπει στα κράτη μέλη, «όταν συντρέχουν σοβαροί λόγοι δημοσίου συμφέροντος», να θεσπίσουν και άλλες παρεκκλίσεις εφόσον παρέχονται οι «δέουσες εγγυήσεις» (...) συμπεριλαμβανομένου του γεγονότος ότι τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα πρέπει να είναι «κατάλληλα, συναφή προς το θέμα και όχι υπερβολικά σε σχέση με τους σκοπούς για τους οποίους συλλέγονται και υφίστανται επεξεργασία»».


Και καταλήγει: «Θα έρθει σε επαφή με τις αρμόδιες ελληνικές αρχές, προκειμένου να καταστούν σαφείς οι λόγοι στους οποίους βασίζεται η επεξεργασία δεδομένων θρησκευτικού χαρακτήρα στο πλαίσιο των απολυτηρίων τίτλων σπουδών, καθώς και να διευκρινιστεί ποιες εγγυήσεις παρέχονται από την εθνική νομοθεσία».


Σε δηλώσεις του, ο Χουντής σημείωσε ότι η απάντηση της Επιτρόπου της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι σαφής και κατηγορηματική, η αναγραφή του θρησκεύματος στους απολυτήριους τίτλους σπουδών «είναι παράνομη και πρέπει να απαγορευτεί».


Μάλιστα, εξαπέλυσε δριμεία επίθεση στην υπουργό Παιδείας κυρία Άννα Διαμαντοπούλου, τονίζοντας ότι προκαλεί εντύπωση η «επιλεκτική νομιμοφροσύνη» της. Όπως επεσήμανε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, «από τη μια, σαν «εισαγγελέας υπεράσπισης του Μνημονίου», κουνά το δάχτυλο στην ελληνική κοινωνία, στους άνεργους και τους χαμηλόμισθους, και απαιτεί να εφαρμόζουν απαρέγκλιτα όσα ζητά η Κομισιόν και η Τρόικα για τη φτωχοποίηση της Ελλάδας και για τις συνταγές ιδιωτικοποίησης της δημόσιας εκπαίδευσης, και από την άλλη ενώ γνωρίζει άριστα την Οδηγία για τις θρησκευτικές διακρίσεις αφού υπήρξε Επίτροπος της ΕΕ, «ξεχνά» να εφαρμόσει την Κοινοτική Νομοθεσία προφανώς για μην υπάρξει «βλάσφημη» και προκαλέσει έτσι τη «θεία οργή» της εκκλησίας».



.
 
Διαβάστε Περισσότερα »

Τραγωδία - 13χρονος έσβησε την ώρα που πανηγύριζε το γκολ του!

Ένα τραγικό παιχνίδι έπαιξε η μοίρα σε ένα 13χρονο ποδοσφαιριστή, ο οποίος κατέρρευσε στον αγωνιστικό χώρο την ώρα που πανηγύριζε γιατί είχε πετύχει το πέμπτο τέρμα της ομάδας του.


Ο Liam Wood αγωνιζόταν με την ομάδα του την AFC Saints, εναντίον της Stafford Falcons, για...


το παιδικό πρωτάθλημα στην περιοχή του Νewcastle. 


Ο 13χρονος σημείωσε το γκολ και ενώ γιόρταζε για το τέρμα του, έπεσε νεκρός μπροστά τα μάτια της οικογένειάς του που βρισκόταν στις κερκίδες. 


Το αγόρι μεταφέρθηκε στο University Hospital of North Staffordshire, όπου άφησε την τελευταία του πνοή.


Ο προπονητής των Stafford Falcons ανέφερε για το δυστύχημα: 


«Ο Liam πέτυχε ένα γκολ και έτρεχε πανηγυρίζοντας, όταν κατέρρευσε και βρέθηκε στο έδαφος. 


Φάνηκε ότι δεν μπορούσε να αναπνεύσει και μέχρι να έρθει το ασθενοφόρο προσπαθήσαμε να του προσφέρουμε τις πρώτες βοήθειες, αλλά μάταια. 


Όλοι είμαστε αναστατωμένοι και είναι κρίμα που δεν μπορέσαμε να κάνουμε κάτι περισσότερο εκείνη τη στιγμή. 


Όλα έγιναν πολύ γρήγορα».
Διαβάστε Περισσότερα »

Οι πέντε τροφές - ασπίδα για το κρύο

Η ξαφνική πτώση της θερμοκρασίας κάνει τον οργανισμό μας πιο ευάλωτο. Γεμίζοντας το πιάτο μας έξυπνα, μπορούμε να αυξήσουμε την ενέργειά μας και να βελτιώσουμε την υγεία μας.
Ρόδι

Πλεονεκτήματα
Αποτελεί πλούσια πηγή αντιοξειδωτικών, όπως οι πολυφαινόλες, οι τανίνες και οι ανθοκυανίνες, και θεωρείται πραγματική ασπίδα για την εποχική γρίπη, αλλά και στελέχη ιών όπως ο Η1Ν1. Παράλληλα, περιέχει σημαντικές ποσότητες σιδήρου, σεληνίου, βιταμίνης C (1 ρόδι καλύπτει το 40% της συνιστώμενης ημερήσιας ποσότητας)
και φυλλικού οξέος. Ο χυμός του θεωρείται απαραίτητος μετά την άσκηση, καθώς βελτιώνει την κυκλοφορία και μειώνει την καρδιακή επιβάρυνση. Πρόσφατες μελέτες έδειξαν επίσης πως μπορεί να προστατεύσει και από τον καρκίνο του δέρματος.

Μειονέκτημα
Είναι ο μόνος καρπός απ' όπου δεν μπορούμε να αφαιρέσουμε τα κουκούτσια. Μπορούμε όμως να πιούμε το χυμό του.

Θερμίδες
Ένα μέτριο ρόδι περιέχει 105 θερμίδες.

Μανιτάρια

Πλεονεκτήματα
Περιέχουν άφθονα μεταλλικά άλατα και ιχνοστοιχεία, όπως το κάλλιο, που βοηθά στην καλή λειτουργία των καρδιακών μυών και στην έκκριση ινσουλίνης από το πάγκρεας. Αποτελούν εξαιρετική πηγή φωσφόρου, έχουν μεγάλη περιεκτικότητα σε χαλκό (100 γραμμ. μανιτάρια καλύπτουν το ήμισυ της συνιστώμενης ημερήσιας πρόσληψης), ενώ ο ψευδάργυρός τους ενισχύει το ανοσοποιητικό. Λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς τους σε σελήνιο, θεωρείται ότι έχουν και αντικαρκινική δράση.

Μειονέκτημα
Λειτουργούν σαν σφουγγάρια, απορροφούν τα πάντα από τη γη, το καλύτερο αλλά και το χειρότερο. Σε κάποιες περιπτώσεις είναι φορείς βαρέων μετάλλων. Έτσι, καλό θα ήταν να γνωρίζετε την προέλευσή τους και να αποφεύγετε να τα μαζεύετε μόνες, σε περίπτωση που οι γνώσεις σας δεν επαρκούν.
Θερμίδες
20 θερμίδες ανά 100 γραμμάρια.

Μπρόκολο

Πλεονεκτήματα
Πλούσια πηγή ασβεστίου (93 mg ανά 100 γραμμ., που καλύπτουν περίπου το 10% της συνιστώμενης ημερήσιας πρόσληψης) και βιταμίνης C (110 mg ανά 100 γραμμ., που καλύπτουν το 100% των ημερήσιων αναγκών). Ιδανικό για όσους δεν συμπαθούν ή πρέπει να αποφεύγουν τα γαλακτοκομικά προϊόντα.

Μειονέκτημα
Η γεύση του δεν ταιριάζει σε κάθε γούστο. Αν δεν σας αρέσει βραστό, δοκιμάστε να το προσθέσετε σε μια λευκή σάλτσα για ζυμαρικά.

Θερμίδες
35 θερμίδες ανά 100 γραμμάρια

Ξηροί καρποί

Πλεονεκτήματα
Εξαιρετική πηγή ω-3 λιπαρών (7,5 g ανά 100 γραμμ. καλύπτουν το 700% των ημερήσιων αναγκών), που βοηθούν στην καλή λειτουργία της καρδιάς. Οι ξηροί καρποί μπορούν να αντικαταστήσουν τα γαλακτοκομικά προϊόντα για όσους δεν μπορούν για κάποιο λόγο να τα καταναλώσουν.

Μειονέκτημα
Επειδή έχουν πολλές θερμίδες, χρειάζεται μέτρο. Δεν πρέπει να υπερβαίνουν τη μία χούφτα ημερησίως.

Θερμίδες
560 θερμίδες ανά 100 γραμμάρια (ένα καρύδι είναι περίπου 5 γραμμάρια)

Φακές

Πλεονεκτήματα
Χορταίνουν ακόμη περισσότερο και από το κρέας, ιδιότητα που έχουν τα περισσότερα όσπρια. Η υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες (4 g ανά 100 γραμμ. καλύπτουν περίπου το 15% των ημερήσιων αναγκών) συμβάλλει στην καλή απορρόφηση των θρεπτικών συστατικών και στην καλή πέψη. Επίσης, ο γλυκαιμικός δείκτης στις φακές είναι χαμηλός, γεγονός που σημαίνει πως έτσι αυξάνονται σταδιακά και όχι απότομα τα επίπεδα σακχάρου και ινσουλίνης στο αίμα. Η περιεκτικότητά τους σε βιταμίνη Β και μαγνήσιο (32 mg ανά 100 γραμμ., το 9% των ημερήσιων αναγκών) είναι επίσης σημαντική. Με άλλα λόγια, πρόκειται για διατροφική πηγή με θαυματουργές ιδιότητες όσον αφορά την καλή λειτουργία της καρδιάς και την τόνωση του ανοσοποιητικού.

Μειονέκτημα
Μπορεί σε κάποιους να προκαλούν φούσκωμα και δυσανεξία.

Θερμίδες
90 θερμίδες ανά 100 γραμμάρια (μαγειρεμένες).
tromaktiko
Διαβάστε Περισσότερα »

Πέφτει κι άλλο ο υδράργυρος


Χιονόνερο ή χιόνι στις ανατολικές περιοχές και σποραδικές καταιγίδες στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα προβλέπει για αύριο η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία με σταδιακή επικράτηση βόρειων ανεμών 7 και πιθανώς 8 μποφόρ στο Αιγαίο και αρκετά χαμηλές θερμοκρασίες σε αρκετές περιοχές της χώρας. Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις με χιονόνερο ενώ ενδέχεται να προκύψουν παροδικές χιονοπτώσεις στα γύρω ορεινά και πιθανόν πρόσκαιρα και στα βόρεια προάστια. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 4 με 6 και πρόσκαιρα στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 1 έως 8 βαθμούς Κελσίου ενώ στα βόρεια και ανατολικά θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη. Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες ενώ οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -2 έως 07 βαθμούς Κελσίου. Μακεδονία, Θράκη Καιρός: λίγες νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με χιονόνερο ή χιόνι στη Χαλκιδική τις πρωινές κυρίως ώρες. Άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ στα ανατολικά βορειοανατολικοί. Θερμοκρασία: από -3 έως 6 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία θα είναι 5 με 6 βαθμούς χαμηλότερη. Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος Καιρός: λίγες νεφώσεις. Άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: από -2 έως 11 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο τοπικά 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη. Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο στα πεδινά και παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά καθώς και στα ημιορεινά της ανατολικής Θεσσαλίας, της Ευβοίας και της ανατολικής Στερεάς. Άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: από -3 έως 9 βαθμούς Κελσίου. Στη Θεσσαλία η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη. Κυκλάδες, Κρήτη Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως στην Κρήτη, όπου θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες και χιονοπτώσεις στα ορεινά. Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 και από το απόγευμα πιθανώς τοπικά 8 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 6 έως 11 βαθμούς Κελσίου. Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα Καιρός: στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες με χιονόνερο και ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά. Στα Δωδεκάνησα νεφώσεις με τοπικές βροχές και τις πρωινές ώρες σποραδικές καταιγίδες . Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ και από το απόγευμα 7 μποφόρ και πιθανώς στα νότια τοπικά 8 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 08 έως 12 βαθμούς Κελσίου και στα βόρεια από 0 έως 6 βαθμούς Κέλσιου.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ