Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2012

Μόνο αν επιβληθεί κυβερνήτης στην Ελλάδα θα δώσει η Γερμανία χρήματα!



Γερμανική πρόκληση!

Πριν λίγο, ο ηγέτης των Χριστιανοδημοκρατών, που στηρίζει τον συνασπισμό της κυβέρνησης Μέρκελ, μέσω συνέντευξής του στο Spiegel, ζήτησε ευθέως...


την τοποθέτηση "Κυβερνήτη" για την Ελλάδα διαφορετικά η Γερμανία δε θα δώσει καθόλου χρήματα για τις δανειακές υποχρεώσεις της Ελλάδας!

Μετά τον Χορστ Ράιχενμπαχ και τον υφυπουργό Χανς Γιόαχιμ Φούχτελ ως "εντεταλμένο της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης", οι Γερμανοί θέλουν να απεμπολήσουμε κάθε συνταγματικό κατοχυρωμένο δικαίωμά μας και να παραδώσουμε τα κλειδιά της χώρας! Είναι κάτι που έχουμε συνεχώς επισημάνει στο planet-greece και δυστυχώς... επιβεβαιωνόμαστε.

Ειδικότερα στη  συνέντευξη αναφέρει μεταξύ άλλων:


«Η Ελλάδα παλεύει ενάντια στη χρεοκοπία, αλλά στον γερμανικό κυβερνητικό συνασπισμό μεγαλώνει η δυσαρέσκεια για τη χώρα – παραβάτη του χρέους. Παρόλα τα πακέτα βοήθειας προφανώς πολύ λίγα πράγματα έχουν κατά βάση βελτιωθεί στη χώρα».
Ο χριστιανοδημοκράτης πολιτικός απειλεί με παύση της περαιτέρω χρηματοδοτικής βοήθειας αν οι Έλληνες δεν εκπληρώσουν τους όρους των δανειστών. «Πρέπει να τους καταστεί σαφές ότι: Χρήματα θα υπάρξουν μόνον, αν η χώρα διοικηθεί αυστηρά – εν ανάγκη μέχρι και με έναν κρατικό επίτροπο, ο οποίος θα οριστεί από την ΕΕ ή τα κράτη της Ευρωζώνης», λέει. «Δεν μπορούμε να δίνουμε πάντα μόνο χρήματα, χωρίς να αλλάζει κάτι».
 Όπως και η καγκελάριος έτσι και ο κ.Κάουντερ απορρίπτει τα αιτήματα για ενίσχυση του σχεδιαζόμενου ΕΜΣ. «Στην Ευρώπη δεν πρέπει να θέτουμε συνέχεια υπό αμφισβήτηση, μετά από λίγες εβδομάδες, τις θέσεις που έχουμε ήδη συμφωνήσει», δηλώνει και προειδοποιεί: «Κάτι τέτοιο δεν φέρνει ηρεμία στις αγορές». Ωστόσο, ο ίδιος δεν αποκλείει αύξηση του αποθεματικού του ΕΜΣ κάποια στιγμή αργότερα. 
planet-greece
Διαβάστε Περισσότερα »

Η κυβέρνηση Παπαδήμου και οι «μετανοούσες Μαγδαληνές»...

Μια υπέροχη ημέρα ήταν και η προχθεσινή. Οχι...για όλους εσάς (και για μένα) που υποφέρουμε από τις συνέπειες του Μνημονίου. 


Ξεκίνησε με τις «μετανοούσες Μαγδαληνές» που αυξάνονται και πληθύνονται... και τελείωνε με τις φήμες ότι «πέφτει» η κυβέρνηση Παπανδρέου που τυγχάνει να έχει πρωθυπουργό τον Παπαδήμο. 


Τέτοιος ξεπεσμός...


Αν δεν αλλάξουμε τα θεμελιώδη, δεν θα ξεφύγουμε ποτέ. 


Αυτή η ελληνική κρίση...


που γέννησε το Μνημόνιο έχει επικίνδυνα συμπτώματα. 


Δυστυχώς, η διαπίστωση της στήλης επαληθεύεται με τον πιο πικρό και επώδυνο τρόπο...


Απλώς τώρα επιβεβαιώνει και την υποκρισία του πολιτικού λόγου. 


Οι πρωτοκλασάτοι υπουργοί της νυν και της πρώην κυβέρνησης - Βενιζέλος, Διαμαντοπούλου, Χρυσοχοΐδης και λοιποί... - αυτοεξεφτελίζονται


Αν οι βασικοί διεκδικητές της αρχηγίας του ΠΑΣΟΚ αντιλαμβάνονται με καθυστέρηση πολλών μηνών τη σημασία και τις συνέπειες του Μνημονίου, τότε είναι κάτι περισσότερο από ανίκανοι και ακατάλληλοι. 


Θα μου πείτε πως υπάρχουν αρκετοί ακόμη που υπερασπίζονται το Μνημόνιο... 


Κάλλιο αργά παρά ποτέ, λοιπόν; 


Ωστόσο, δεν είναι τυχαίο που (σχεδόν) κανείς πολίτης δεν πιστεύει κανέναν και τίποτα. Και κανένας δεν ελπίζει σε τίποτα. Ακόμη και οι λεκτικές φούσκες τους είναι περιττές.


Προφανώς κακώς η Ελλάδα μπήκε στο Μνημόνιο. Και όχι μόνον ότι κακώς μπήκε, αλλά, αφού μπήκε, εξίσου κακώς έκτοτε κυβερνήθηκε και πορεύθηκε εντός του Μνημονίου. Αλλά αυτοί δεν ήξεραν τίποτε... 


Και ότι δεν έγινε καμία διαπραγμάτευση με την τρόικα, ενώ θα έπρεπε να είχε γίνει. Και «ομολογούν» πως έκαναν λάθη που τώρα τα παραδέχονται από τηλεοράσεως… Αστεία λόγια...


Κόντρα σε όλες αυτές τις βαρύγδουπες δηλώσεις, οφείλουμε να βλέπουμε την πραγματικότητα μιας οικονομίας που παραμένει σε βαθιά κρίση, με οδυνηρό κόστος για τους σημερινούς εργαζομένους, αλλά και για το μέλλον του έθνους μας. 


Τα επιχειρήματα που επιστρατεύονται για να δικαιολογήσουν τα βάσανα και τον πόνο που επιβάλλουν στον κόσμο αλλάζουν από μέρα σε μέρα. 


Ενα πράγμα παραμένει κοινό: η προστασία των συμφερόντων των πιστωτών, ανεξαρτήτως κόστους. 


Ομως η πραγματικότητα είναι εντελώς αντίθετη: οι «φιλικές προς τους πιστωτές» πολιτικές σακατεύουν την οικονομία. Είναι ένα παιχνίδι αρνητικού αθροίσματος, στο οποίο η προσπάθεια να προστατευτούν οι ραντιέρηδες από την οποιαδήποτε ζημιά προκαλεί πολλαπλάσιες βλάβες σε όλους τους άλλους. 


Και ο μόνος δρόμος που οδηγεί σε μια πραγματική ανάκαμψη της οικονομίας είναι να σταματήσουμε να παίζουμε αυτό το παιχνίδι.


Οντως, ο «μηχανισμός διάσωσης», όπως κατ’ ευφημισμόν αποκαλείται το Μνημόνιο, στήθηκε με πανούργο τρόπο σαν να ήταν κάτι απαραίτητο για την επιβίωση της οικονομίας και της εργασίας. 


Διότι αν αρκούσε να φτιαχτεί μια κυβέρνηση συνεργασίας για να λυθούν ως διά μαγείας όλα τα σοβαρά προβλήματα χρεοκοπίας αυτού του τόπου, θα ήταν εγκληματίες όσοι δεν την είχαν φτιάξει εδώ και καιρό. 


Αλλά η συνεργασία δεν είναι η λύση. Είναι η μέθοδος. Και μια μέθοδος, από μόνη της, δεν αρκεί για να οδηγήσει στην επιβίωση της χώρας. Κρίσιμα ερωτήματα δεν επιδέχονται εύκολη απάντηση. Τα έχουμε πει.


Αφού μετέτρεψαν την ελληνική οικονομία σε σωρό ερειπίων, εξαναγκάζονται τώρα να αποποιούνται των ευθυνών τους. Τον Παπανδρέου τον κρέμασαν με το δικό του σκοινί, το σκοινί του Μνημονίου οι δανειστές της χώρας. 


Με τον φόβο πάνω από τη χώρα μας, με τον εκβιασμό περί δραχμής να μας απειλεί, τώρα η «αλήθεια» για το ευρώ παίρνει αιχμηρές πολιτικές διαστάσεις.


Η άσκηση σωτηρίας, κ.Παπαδήμο είναι πολύ δύσκολη υπόθεση. Η Ελλάδα βρίσκεται παγιδευμένη στο τρίγωνο του διαβόλου: δημόσιο έλλειμμα, δημόσιο χρέος και έλλειμμα ισοζυγίου πληρωμών, σε εφιαλτικά επίπεδα. 


Καθώς η «πεποίθηση περί πτώχευσης» και δραχμής κυριαρχεί, η κρίση απαιτεί λύσεις πολιτικές, με ιστορική προοπτική, με μέριμνα για τους ανθρώπους, όχι για τις αγορές. Η Ελλάδα ως πειραματόζωο, βρίσκεται στη δεινότερη θέση: έχει εκχωρήσει(;) εθνική κυριαρχία, προκειμένου να πάρει μια ανάσα από τα χρέη που την πνίγουν. 


Η χώρα φλερτάρει με την οικονομική καταστροφή, που ξεπερνά κατά πολύ την αποδιάρθρωση του κράτους λόγω της κρίσης χρεών και επεκτείνεται σε μια βαθιά ύφεση, και η οποία οδηγεί σε μείζονα πολιτική αποσταθεροποίηση και συγκρούσεις.


Ποιος θα μας έλεγε ότι η Ελλάδα του (κίβδηλου) σοσιαλισμού θα κυκλοφορούσε διεθνώς ως η χειρότερη εκδοχή στον κόσμο. Ποιος θα μας έλεγε ότι θα τελούσε υπό καθεστώς περιορισμένης κυριαρχίας. 


Ποιος θα μας έλεγε ότι η δημοκρατία που, βεβαίως, δεν στηρίζεται στην ιδέα πως οι ψηφοφόροι αποφασίζουν σωστά, αλλά στο δικαίωμά τους να παίρνουν τις δικές τους αποφάσεις (όποιες κι αν είναι οι συνέπειες), θα χρησιμοποιείται ως άλλοθι.







kathimerini.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Μιά ευλογημένη ώρα που παρακαλούν και την περιμένουν όλοι οι έλληνες πως και πώς !!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Διαβάστε Περισσότερα »

Η ΔΕΗ έκοψε το ρεύμα σε Φοιτητική Εστία

Δεκάδες φοιτητές που διαμένουν, σε άθλιες συνθήκες, στη Φοιτητική Εστία του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθήνας, η οποία βρίσκεται στην οδό Ι. Δροσοπούλου, έμειναν σήμερα και χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα!

Σύμφωνα με ανακοίνωσή τους «οι φοιτητές που στεγαζόμαστε στις Φοιτητικές Εστίες στην οδό Δροσοπούλου, μείναμε έκπληκτοι όταν από το πρωί καταλάβαμε ότι δεν υπάρχει σε κανένα χώρο της Εστίας ρεύμα! Μάλιστα, μας «ενημέρωνε» ένα χαρτί τοιχοκολλημένο στην είσοδο του χώρου ότι η ΔΕΗ έκοψε το ρεύμα, αφού δεν είχε η διευθύντρια πληρώσει επί έναν χρόνο»!


Οι φοιτητές διαμαρτύρονται δικαίως τόσο για τις καταστροφές που υπέστησαν ακόμη και σε τρόφιμα ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι την περίοδο αυτή τα παιδιά διαβάζουν αφού βρίσκονται σε περίοδο εξετάσεων.


Η ίδια ανακοίνωση αναφέρει επίσης: «Δεν φτάνει που εδώ και τόσο καιρό επικρατούν άθλιες συνθήκες μέσα στους χώρους που στεγαζόμαστε, δεν φτάνει που τόσο καιρό συζητάνε πως θα καταφέρουν να βγάζουν κέρδος από τις Εστίες, βάζοντας ενοίκια, πετώντας έξω φοιτητές που δεν θα πληρώνουν, τώρα έχουν το θράσος να αφήνουν στο έλεος τους 70 φοιτητές της Εστίας, που μάλιστα είδαν ό,τι τρόφιμα είχαν να καταστρέφονται, μιας και χρειάζονται ψύξη, ενώ πρέπει να μετακομίσουν άμεσα κάπου ώστε να μπορούν να διαβάζουν, μιας και βρίσκονται εν καιρώ εξεταστικής».
Διαβάστε Περισσότερα »

Βλέπετε μια μελαχρινή στο δρόμο; ...


Βλέπετε μια μελαχρινή στο δρόμο; ...
Συνεχίζετε να την βλέπετε;





Τώρα τι βλέπετε;



 http://24wro.blogspot.com

Διαβάστε Περισσότερα »

Όσα πρέπει να ξέρετε για τον συμψηφισμό οφειλών

Εγκύκλιος ανάβει το πράσινο φως για συμψηφισμό οφειλών φορολογούμενων προς το δημόσιο. Διαβάστε αναλυτικές οδηγίες για τη διαδικασία
|
Ανοίγει ο δρόμος για τον συμψηφισμό οφειλών φορολογούμενων προς το δημόσιο με επιστροφές φόρων και άλλων απαιτήσεων με εγκύκλιο του αναπληρωμή υπουργού Οικονομικών κ. Παντελή Οικονόμου που στάλθηκε σε όλες τις εφορίες της χώρας.
Με την εγκύκλιο δίνονται αναλυτικές οδηγίες για τη διαδικασία συμψηφισμού των οφειλών, θέμα το οποίο αποτελεί πάγιο αίτημα των φορολογούμενων και του επιχειρηματικού κόσμου.
Στην εγκύκλιο ορίζεται ότι στην περίπτωση που οφειλέτης επιθυμεί την υποβολή χρεωστικής δήλωσης με ταυτόχρονο συμψηφισμό απαιτήσεών του κατά του δημοσίου, η δήλωση υποβάλλεται σε έντυπη μορφή στην αρμόδια Δ.Ο.Υ.
Αναλυτικά η διαδικασία που ακολουθείται
*Η υποβολή της φορολογικής δήλωσης συνοδεύεται με δήλωση συμψηφισμού, προσκομίζοντας βεβαίωση του αρμόδιου δημόσιου φορέα, με την οποία αποδεικνύεται η απαίτησή του κατά του δημοσίου.
*Η Δ.Ο.Υ. ελέγχει αν συντρέχουν οι προϋποθέσεις για την αποδοχή του συμψηφισμού, λαμβάνοντας υπόψη τις βεβαιωμένες οφειλές (ληξιπρόθεσμες ή μη) του οφειλέτη.
*Ο Προϊστάμενος της αρμόδιας Δ.Ο.Υ. αποφασίζει στη συνέχεια για τη δυνατότητα ή μή αποδοχής του προτεινόμενου συμψηφισμού.
*Στην περίπτωση που η αποδοχή του αιτήματος συμψηφισμού καλύπτει το σύνολο του οφειλόμενου βάσει της δήλωσης φόρου, η δήλωση γίνεται αποδεκτή και παραλαμβάνεται χωρίς την καταβολή του οφειλόμενου ποσού. Σε περίπτωση που ο συμψηφισμός αφορά μέρος του οφειλόμενου ποσού, η δήλωση παραλαμβάνεται με την προϋπόθεση ότι ο οφειλέτης καταβάλλει το υπόλοιπο του οφειλόμενου ποσού.
*Σε περίπτωση που δεν είναι τεχνικά δυνατή η λήψη της απόφασης αποδοχής ή μή του αιτήματος συμψηφισμού κατά την προσκόμιση στη Δ.Ο.Υ. της δήλωσης απόδοσης του οφειλόμενου φόρου ή της δήλωσης ο οφειλέτης ενημερώνεται για το χρόνο λήψης της απόφασης αυτής. Για το λόγο αυτό και την αποφυγή επιβολής κυρώσεων (προσαύξησης ή προστίμου) είναι σκόπιμο οι οφειλέτες να προσέρχονται στην αρμόδια Δ.Ο.Υ. ορισμένες ημέρες πριν την καταληκτική ημερομηνία υποβολής της δήλωσης.
*Η μη έγκαιρη ενημέρωση του υπόχρεου για την αποδοχή του αιτήματος συμψηφισμού δεν τον απαλλάσσει από την υποχρέωση υποβολής της δήλωσης και καταβολής του φόρου μέσα στις νόμιμες προθεσμίες.
Λοιπές διευκρινίσεις
*Θα συμψηφίζονται τα χρέη που είναι βεβαιωμένα στο στενό δημόσιο τομέα με απαιτήσεις του οφειλέτη που προέρχονται επίσης από το στενό δημόσιο τομέα (π.χ. υπουργείο, 401 - Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών, 424 - Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Θεσ/νίκης κ.λπ.).
Αυτό σημαίνει ότι δεν θα συμψηφίζονται απαιτήσεις κατά του Δημοσίου με οφειλές που είναι βεβαιωμένες στις Δ.Ο.Υ υπέρ τρίτων (π.χ. υπέρ ΝΑΤ, ΝΠΔΔ, Τράπεζας, κ.λπ.).
*Επίσης δεν συμψηφίζονται οφειλές προς το Δημόσιο με απαιτήσεις του οφειλέτη κατά Ο.Τ.Α. (Δήμοι, Περιφέρειες) , ΝΠΔΔ, ΟΠΑΔ, Δημοσίων Επιχειρήσεων, Νοσοκομείων που έχουν μορφή Ν.Π.Δ.Δ. κ.λπ.
*Τον συμψηφισμό πρέπει να προτείνει ο ίδιος οφειλέτης της κύριας απαίτησης και όχι τρίτο πρόσωπο.
Ωστόσο μπορούν να συμψηφιστούν οι οφειλές που έχουν μεν βεβαιωθεί σε άλλο πρόσωπο αλλά ο δικαιούχος απαίτησης κατά του Δημοσίου είναι καθολικός ή ειδικός διάδοχός του και αντίστροφα (όπως ο κληρονόμος, δεδομένου ότι δεν πρόκειται για συνυπευθυνότητα με τον οφειλέτη αλλά για επιμεριστική προσωπική ευθύνη καταβολής, σύμφωνα με το ποσοστό της κληρονομικής μερίδας).
*Η χρηματική απαίτηση κατά του Δημοσίου πρέπει να είναι βεβαία και εκκαθαρισμένη.
Ποιες οφειλές υπόκεινται σε συμψηφισμό
*Οι βεβαιωμένες οφειλές είτε είναι ληξιπρόθεσμες είτε όχι.
*Οι βεβαιωμένες οφειλές που τελούν σε δικαστική ή διοικητική αναστολή.
*Οι βεβαιωμένες οφειλές που για οποιοδήποτε λόγο καταβάλλονται τμηματικά (είτε με διευκόλυνση τμηματικής καταβολής είτε με νομοθετική ρύθμιση είτε με διοικητική πράξη).
Σε περίπτωση που υφίστανται βεβαιωμένα χρέη στο Δημόσιο (Δ.Ο.Υ. ή Τελωνείο), ληξιπρόθεσμα ή μη, ανεξαρτήτως εάν έχουν υπαχθεί σε νομοθετική ρύθμιση ή σε διευκόλυνση τμηματικής καταβολής ή τελούν σε αναστολή και από τα στοιχεία που υπάρχουν αποδεικνύεται η απαίτηση του οφειλέτη κατά του Δημοσίου ο συμψηφισμός ενεργείται αυτεπάγγελτα από τον προϊστάμενο της υπηρεσίας.
Ο συμψηφισμός, εφόσον πληρούνται οι προϋποθέσεις διενεργείται και για τις περιπτώσεις που ο δικαιούχος απαλλάσσεται από την προσκόμιση αποδεικτικού ενημερότητας ή ο τίτλος επιστροφής του έχει ποσό μικρότερο των 1.500 ευρώ για την είσπραξη του οποίου δεν απαιτείται αποδεικτικό ενημερότητας.
Μέχρι την ολοκλήρωση της διαδικασίας συμψηφισμού και τη λογιστική τακτοποίηση αυτού οι συγκεκριμένες οφειλές που έχουν αποσβεσθεί με τη δήλωση συμψηφισμού δεν αναζητούνται από το Δημόσιο και δεν λαμβάνονται υπόψη από τη Δ.Ο.Υ για έκδοση ειδοποιήσεων, χορήγηση Αποδεικτικού Φορολογικής Ενημερότητας, λήψη μέτρων κ.λπ.
news247
Διαβάστε Περισσότερα »

Το ηφαίστειο της Σαντορίνης εκπέμπει SOS

Με παραφουσκωμένο κέικ παρομοίασε το ηφαίστειο της Σαντορίνης ο  καθηγητής του εργαστηρίου γεωφυσικής και σεισμολογίας του ΤΕΙ Κρήτης Φίλιππος Βαλλιανάτος.
Ο καθηγητής, μιλώντας στην ΕΡΑ Ηρακλείου τόνισε πως οι σεισμοί δεν προειδοποιούν, το ηφαίστειο όμως...προειδοποιεί, αναφερόμενος στην πρωινή ισχυρή σεισμική δόνηση που έγινε αισθητή στην Κρήτη αλλά και την πρόσφατη σεισμική δραστηριότητα στην περιοχή της Σαντορίνης.
"Αυτό που μας προβληματίζει είναι ότι αρχίζει να φουσκώνει ... το κέικ της Σαντορίνης" είπε ο κ. Βαλλιανάτος, παρομοιάζοντας το ηφαίστειο με ένα κέικ, το οποίο έχει παραμορφωθεί φουσκώνοντας.
Όπως είπε, σύμφωνα και με το Cretalive.gr, οι αρχές έχουν ήδη ειδοποιηθεί, ενώ οι πολίτες θα πρέπει να είναι έτοιμοι και να έχουν εξετάσει σενάρια και τρόπους αντίδρασης, γιατί ακόμη και η πιο "απλή" εκδοχή, το να αρχίσει να βγαίνει τέφρα από το ηφαίστειο, θα έχει συνέπειες.
Σύμφωνα με τους επιστήμονες, ένα πολύπλοκο γεωλογικό φαινόμενο εξελίσσεται τους τελευταίους μήνες στη Σαντορίνη. Στην περιοχή έχει καταγραφεί πλούσια σεισμική δραστηριότητα, η οποία, σύμφωνα με πληροφορίες, συνοδεύεται από παραμορφώσεις στον στερεό φλοιό της γης.
Όπως εξηγούν οι σεισμολόγοι, τους τελευταίους 7 με 8 μήνες έχει παρατηρηθεί αύξηση της σεισμικής δραστηριότητας στην περιοχή του ηφαιστείου. Οι πολλαπλές δονήσεις που έχουν καταγραφεί δεν υπερβαίνουν σε μέγεθος τα 3,3 Ρίχτερ, ενώ το τελευταίο διήμερο παρουσιάστηκε μια έξαρση των φαινομένων.
Παράλληλα εντοπίζονται παραμορφώσεις στον στερεό φλοιό της γης, οι οποίες δεν είναι ορατές διά γυμνού οφθαλμού αλλά ανιχνεύονται με GPS. Ακόμη κι αν αυτά επιβεβαιωθούν, όπως επισημαίνουν, η πολυπλοκότητα της φύσης εμποδίζει την εξαγωγή βέβαιων συμπερασμάτων: οι μηχανισμοί της δεν λειτουργούν πάντοτε με τον ίδιο τρόπο, ακόμη κι αν επικρατούν πανομοιότυπες συνθήκες.
Το ηφαίστειο αφυπνίστηκε για πρώτη φορά πριν από 2,5 εκατομμύρια χρόνια και συνέχισε την δραστηριότητα του μέχρι και σήμερα.
Σημειώνεται ότι η τελευταία έκρηξη έγινε το 1950.
Διαβάστε Περισσότερα »

Θεσσαλονίκη: Καθημερινά 500 παιδιά, πηγαίνουν νηστικά στο σχολείο τους!


Θεσσαλονίκη: Καθημερινά 500 παιδιά, πηγαίνουν νηστικά στο σχολείο τους!Αυτό προκύπτει από τα πρώτα στοιχεία της έρευνας του δήμου, που ξεκίνησε μετά από μαρτυρίες καθηγητών και γονέων…
Την καταγραφή φαινομένων υποσιτισμού μαθητών που φοιτούν στα σχολεία της αρμοδιότητάς του ζητά με έγγραφό του στους διευθυντές ο δήμος Θεσσαλονίκης, με αφορμή περιστατικά που σημειώθηκαν κυρίως σε σχολεία δημοτικού, μετά από αναφορές δασκάλων και καθηγητών.
Μέχρι στιγμής, σύμφωνα με στοιχεία του δήμου Θεσσαλονίκης από τις αναφορές των σχολείων, προκύπτει ότι περίπου 500 μαθητές (στο σύνολο των 33.000) χρήζουν βοήθειας, καθώς αδυνατούν να καλύψουν τις ανάγκες τους για την πρωινή σίτιση.
Ο εντεταλμένος σύμβουλος Παιδείας του δήμου Θεσσαλονίκης, Αντώνης Καρούμπης, δήλωσε ότι η καταγραφή θα ολοκληρωθεί τις επόμενες μέρες, οπότε θα υπάρξει σχετική πρόταση στο Δημοτικό Συμβούλιο για την αντιμετώπιση του προβλήματος. Πρόσθεσε ότι ο δήμος έχει δρομολογήσει ήδη επαφές για συνεργασία με τα σχολικά κυλικεία και τους προμηθευτές τους, προκειμένου να υπάρξει σχετική παρέμβαση.
Η Ομοσπονδία Ενώσεων Συλλόγων Γονέων μαθητών του νομού Θεσσαλονίκης, επιβεβαιώνει κρούσματα υποσιτισμού σε μαθητές της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, από την αρχή της σχολικής χρονιάς, ακόμη και σε περιοχές που η πλειονότητα των οικογενειών ανήκει στα ανώτερα κοινωνικά στρώματα.
Για το λόγο αυτό είχε προωθήσει πρωτοβουλία, σε συνεργασία με την ομοσπονδία σχολικών κυλικείων για τη διανομή δωρεάν τυρόπιτας, η οποία ωστόσο δεν κατάφερε να έχει μεγάλη διάρκεια. «Το φαινόμενο, αν και σποραδικό, αφορά όλα τα κοινωνικά στρώματα, κυρίως οικογένειες που έχουν πληγεί από την οικονομική κρίση και δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν στην κάλυψη των γευμάτων των παιδιών», δήλωσε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γονέων, Γιώργος Θώμογλου, και διευκρίνισε ότι στις περιπτώσεις αυτές, το πρόβλημα λύνεται με επί μέρους πρωτοβουλίες των συλλόγων δασκάλων και γονέων, με τη συμβολή της εκκλησίας ή της τοπικής αυτοδιοίκησης.
ΠΗΓΗ: newsit.gr

Διαβάστε Περισσότερα »

Δείτε την αφίσα Κουρουμπλή- Χρυσοχοΐδη που κάνει θραύση στο Facebook

Τον γύρο του διαδικτύου κάνει μία αφίσα στην οποία απεικονίζονται ο Παναγιώτης Κουρουμπλής και ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, σατιρίζοντας την στάση που κράτησε ο καθένας όσον αφορά στην ψήφιση ή όχι του μνημονίου.
Όπως είναι φυσικό η αφίσα περνάει από το ένα προφίλ στο άλλο στο Facebook, προκαλώντας τα σχόλια εκατοντάδων χρηστών του διαδικτύου.

Διαβάστε Περισσότερα »

Κακοκαιρία σαρώνει τη χώρα - Θα χιονίσει ακόμη και στην Αθήνα!


Χιόνια θα πέσουν ακόμη και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο, οι άνεμοι στα πελάγη θα φτάσουν τα 9 μποφόρ ενώ οι θερμοκρασίες θα ειναι πολικές. Τι προβλέπει o μετεωρολόγος Τάσος Αρνιακός.

Εκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων εξέδωσε η Γ.Γ.Πολιτικής Προστασίας.
Πιο αναλυτικά:

ΠΕΜΠΤΗ
Σήμερα χιονίζει στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη ιδιαίτερα στα ορεινά και ημιορεινά τμήματα και μέσα σε πόλεις όπως είναι οι Σέρρες, η Δράμα και η Κομοτηνή ενώ σε αρκετές περιοχές κοντά στη θάλασσα βρέχει ή έχουμε χιονόνερο. Επίσης έχουμε ισχυρές καταιγίδες στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Επίσης βρέχει και έχει καταιγίδες στη δυτική και την κεντρική Πελοπόννησο. Η θερμοκρασία στη βόρεια Ελλάδα από -5 εως 5 βαθμούς, στα κεντρικά από -2 εως 10 με 11 βαθμούς και στα νησιά από 7 εως 10 με 12 βαθμούς κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ
Περιμένουμε λίγες νεφώσεις αλλά και διαστήματα με ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι πνέουν βόρειοι 4 με 5 μποφορ κυρίως στις θαλάσσιες περιοχές ενώ ο υδράργυρος δε θα ξεπεράσει τους 10 με 11 βαθμούς κελσίου.


ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
Περιμένουμε στη Θράκη, τη Χαλκιδική, την ανατολικη Μαγνησία, τις βόρειες Σποράδες, την ανατολική Στερεά, την Έυβοια, την ανατολική Πελοπόννησο αλλά και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα συννεφιές, τοπικές βροχές στα πεδινά και χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά ενώ βαθμιαία τα φαινόμενα θα αρχίσουν να εξασθενούν κυρίως στη δυτική Ελλάδα και στην Ηπειρο όπου περιμένουμε αρκετή λιακάδα και τσουχτερό κρύο. Οι βοριάδες στο Ιόνιο θα φτάσουν μέχρι τα 7 και τοπικά τα 8 μποφόρ ενώ με την ίδια ένταση θα πνέουν και στο Αιγαίο. Η θερμοκρασία σε πτώση θα κυμανθεί στα βόρεια από -15 εως 6 βαθμούς, στα κεντρικά από -7 εως 12 με 13 βαθμούς και στα νησιά από 8 εως 12 βαθμούς κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ
Περιμένουμε λιακάδα αλλά και λίγα σύννεφα, βορειοανατολικούς ανέμους 4 με 6 μποφορ και τοπικά στον Eυβοϊκό 7 μποφορ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί απο 2 εως 9 βαθμούς κελσίου αλλά στα βόρεια του νομού θα ειναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΣΑΒΒΑΤΟ
Στη Χαλκιδική, την ανατολική Θεσσαλία, τις βόρειες Σποράδες, την ανατολική Στερεά Ελλάδα, την ανατολική Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες και τη βόρεια Κρήτη, περιμένουμε συννεφιές με πρόσκαιρες καταιγίδες μικρής έντασης, χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά, βροχές ή χιονόνερο στα πεδινά ενώ στην υπόλοιπη χώρα στα δυτικά, δηλαδή στην Ήπειρο και τη δυτική Μακεδονία περιμένουμε λίγες νεφώσεις που τοπικά και κυρίως στην κεντρική Μακεδονία και το νότιο Ιόνιο θα είναι αυξημένες. Οι άνεμοι ανατολικοί - βορειοανατολικοί μέχρι 5 μποφόρ στο Ιόνιο και στο Αιγαίο θα φτάσουν τα 6 με 7 μποφορ ενώ η θερμοκρασία θα παραμείνει σε πολύ χαμηλά επίπεδα. Εκείνο που είναι σημαντικό ειναι πως τη νυχτά θα σημειωθεί ισυχρός παγετός στα βόρεια ηπειρωτικά.

ΑΤΤΙΚΗ
Περιμένουμε συννεφιά αλλά και αρκετά διαστήματα ηλιοφάνειας, βορειοανατολικούς ανέμους που θα φτάσουν κυρίως στον Ευβοϊκο τα 6 και τοπικά τα 7 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 3 εως 9 βαθμούς κελσίου ενώ στα βόρεια του νομού η θερμοκρασία θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.


ΚΥΡΙΑΚΗ
Στη δυτική και την κετνρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τις βόρειες Σποράδες, την ανατολικη Στερεά, την ανατολική και νότια Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες και την Κρήτη περιμένουμε πάλι συννεφιές με τοπικές χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά και βροχές και χιονόνερο στις υπόλοιπες περιοχές. Καλύτερος ο καιρός στη δυτική Ελλάδα, την ακτογραμμή του Ιονίου και την Ηπειρο ενώ σε χαμηλό υψόμετρο περιμένουμε να χιονίσει στη δυτική και κεντρική Μακεδονία, στη Θεσσαλία και στην Πελοποννήσου όπου ενδεχομένως να χιονίσει και μέσα στις πόλεις δηλαδή στη Φλώρινα, την Καστοριά, την Έδεσσα, την Κοζάνη, τη Βέροια, τη Καλαμπάκα, τα Τρίκαλα και τα Καλάβρυτα. Οι άνεμοι στο Ιόνιο ανατολικοί - βορειοανατολικοί μέχρι 7 μποφόρ ενώ στο Αιγαίο θα πνέουν επίσης βορειοανατολικοί μέχρι 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -10 εως 6 βαθμούς στη βόρεια Ελλάδα, από -3 εως 10 με 11 βαθμούς στα κεντρικά και από 7 εως 13 βαθμούς στα νησιά.

ΑΤΤΙΚΗ
Περιμένουμε συννεφιά και βροχή το βράδυ ενώ δεν αποκλείεται να έχουμε χιονόνερο και χιόνια στις βουνοκορφές της Πεντέλης, της Πάρνηθας και του Κιθαιρώνα. Οι βοριάδες θα φτάσουν στον Ευβοϊκό τα 8 μποφόρ ενώ ο υδράργυρος θα κυμανθεί απο 3 εως 8 βαθμούς και δεν αποκλείεται να έχουμε και χιονια το βράδυ της Κυριακής προς Δευτέρα στο Καπανδρίτι, στο Γραμματικό, στο Βαρνάβα και τον Αγιο Στέφανο.


ΔΕΥΤΕΡΑ
Η κακοκαιρία θα συνεχιστεί κυρίως στην κεντρική και νότια Ελλάδα όπου περιμένουμε συννεφιές με τοπικές χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά και τοπικές βροχές και χιονόνερο σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο. Στη κεντρική Ελλάδα θα χιονίσει και σε πεδινές περιοχές όπως είναι η Λαμία, ο Βόλος, η Λάρισα και τα Τρίκαλα. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται λίγες νεφώσεις που κατά τόπους θα πυκνώνουν δηλαδή στην Πελοπόννησο, στη δυτική Στερεά Ελλάδα, την Ηπειρο και τη Θράκη. Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα εξακολουθήσουν βόρειοι - βορειοανατολικοί μέχρι 8 μποφόρ, στο Αιγαίο όμως θα φτάσουν τοπικά και τα 9 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κυμανθεί στη βόρεια Ελλάδα από -15 εως 4 βαθμούς, στα κεντρικά από -4 εως 9 και στα κεντρικά από 8 εως 13 βαθμούς.

ΑΤΤΙΚΗ
Περιμένουμε άστατο καιρό με συννεφιές αλλά και διαστήματα με ήλιο, χιονονερο ή χιόνι στις βόρειες περιοχές, βοριάδες που θα φτάσουν τα 7 και τα 8 μποφόρ ιδιαίτερα στον Ευβοϊκο ενώ ο υδράργυρος θα κυμανθεί από 3 εως 8 βαθμους κελσίου. Τα χιόνια το βράδυ της Δευτέρας φαίνεται πως κατηφορίζουν νοτιότερα και θα χιονίσει στα βόρεια προάστια και ενδεχομένως κάποιες νιφάδες να πέσουν και στο κέντρο της Αθήνας το βράδυ της Δευτέρας προς την Τρίτη.

Με τα μέχρι τώρα μετεωρολογικά στοιχεία φαίνεται πως η κακοκαιρία θα συνεχιστεί εως και το επόμενο Σαββατοκύριακο δηλαδή εως τις 5 Φεβρουαρίου.
Διαβάστε Περισσότερα »

Συνελήφθη ξανά ο Λάκης Γαβαλάς!


Συνελήφθη ξανά ο Λάκης Γαβαλάς!
Οι υπέρογκες οφειλές του γνωστού επιχειρηματία προς το δημόσιο τον φέρνουν για άλλη μια φορά ενώπιον της δικαιοσύνης.  
Αυτή τη φορά το ύψος των οφειλών του 60χρονου εισαγωγέα ρούχων ανέρχεται στο χρηματικό ποσό των 7.597.233,96 ευρώ!
Η πρώτη σύλληψη
Η είδηση της σύλληψης του Λάκη Γαβαλά  τον περασμένο Δεκέμβριο είχε σοκάρει. Ο εκκεντρικός fashion trendsetter συνελήφθη απο το ΣΔΟΕ και την ΕΛΑΣ για χρέη προς το Ελληνικό Δημόσιο ύψους περίπου 1.480.000 ευρώ.
Η σύλληψη πραγματοποιήθηκε στο Κολωνάκι μετά την επιστροφή του κ. Γαβαλά από γνωστό νυχτερινό κέντρο διασκέδασης της Λεωφόρου Συγγρού.
Η εντολή είχε δοθεί από τον οικονομικό εισαγγελέα κ. Γρηγόρη Πεπόνη και τον προϊστάμενο του ΣΔΟΕ, πρώην εισαγγελέα, κ. Ιωάννη Διώτη.
Βιογραφικό
Ο Λάκης Γαβαλάς γεννήθηκε στον Πειραία. Είναι απόφοιτος της Ελληνογαλλικής Σχολής St. Paul, ενώ έχει κάνει και σπουδές χορού στην Ιταλία.
Εκεί κατάφερε να γνωρίσει αρκετούς σχεδιαστές και επώνυμους της εποχής. Θεωρείται ένας από τους πιο επιτυχημένους εισαγωγείς επώνυμων ρούχων και υποδημάτων στην Ελλάδα, ενώ εκπροσωπούσε πάνω από 60 μάρκεςν μόδας.
Ο επιχειρηματίας ζήτησε την προστασία του άρθρου 99, σε μια προσπάθεια να διαχειριστεί τα οικονομικά του ομίλου έχοντας προστασία από τους πιστωτές του.
Με βάση τον ισολογισμό της χρήσης 2009, η εταιρεία είχε κύκλο εργασιών 69,32 εκατ. ευρώ έναντι 68,6 εκατ. το 2008 και καθαρά κέρδη προ φόρων διαμορφώθηκαν σε 1,84 εκατ. ευρώ από 4,4 εκατ. το 2008.
Τα συνολικά δάνεια της εταιρείας ήταν 17,37 εκατ. ευρώ, ενώ το σύνολο των υποχρεώσεων ανήλθε το 2009 σε 94,3 εκατ. ευρώ.
Αντίστοιχα, τα οικονομικά αποτελέσματα της «Λάκης Γαβαλάς ΑΕ Εσωτερικοί Χώροι», η οποία ασχολείται με τις εισαγωγές και εμπόριο επίπλων κλπ., είχε το 2009 κύκλο εργασιών 4,679 εκατ. ευρώ και καθαρά αποτελέσματα προ φόρων -568.830 ευρώ και ζημίες εις νέον 3,22 εκατ. ευρώ.
Οι συνολικές υποχρεώσεις της εν λόγω εταιρείας ήταν 5,8 εκατ. ευρώ.
Διαβάστε Περισσότερα »

57.400 θέσεις εργασίας για ανέργους


Ανάσα για 57.400 συμπολίτες μας αποτελεί το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας, το οποίο δίνει δουλειά σε ανέργους για πέντε μήνες και μηνιαίο επίδομα 625 ευρώ.
Ήδη το υπουργείο έχει δώσει την έγκριση για τις Περιφέρειες: Κενρική Μακεδονίας, Αν.Μακεδονίας-Θράκης, Αττικής, Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας, Κρήτης, Στερεάς Ελλάδας κ.λ.π. Στο πρόγραμμα θα ενταχθούν:

Mακροχρόνια άνεργοι
Βραχυχρόνια ανέργοι που δεν λαμβάνουν επίδομα ανεργίας
Εμποροι και λοιποί επαγγελματίες που διέκοψαν τη δραστηριότητά τους πριν από δύο έτη.
Υποαπασχολούμενοι, ελεύθεροι επαγγελματίες και επιστήμονες (δικηγόροι, μηχανικοί, ιατροί, κ.ο.κ.) βάσει εισοδηματικών κριτηρίων.
Ανεργοι έως 30 ετών που αναζητούν εργασία

Μπράβο στον Αντ1 που ήταν το μόνο κάναλι που το έπαιξε.. Όλοι άλλοι δεν ενδιαφέρθηκαν.. Έχουμε και 1.000.000 ανέργους. Μπορεί το πρόγραμμα να μην είναι ότι καλύτερο, αλλά σίγουρα θα λύσει τα χέρια πολλών συμπολιτών μας.. Αρκεί οι θέσεις να μην πάνε σε φίλους και ψηφοφόρους..

Διαβάστε Περισσότερα »

Προσοχή: ρίψεις όλμων και αντιαρματικών όπλων στην Θήβα







Εκρήξεις θα ακούσετε όσοι βρεθείτε στην περιοχή της Θήβας την Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου από τις 8 το πρωί ως τις 4 το απόγευμα. Ωστόσο μην ανυσηχήσετε γιατί πρόκειται για άσκηση που κάνει το Κέντρο Εκπαίδευσης Πυροβολικού με βολές όλμων και αντιαρματικών στο πεδίο βολής. Διαβάστε το ενημερωτικό δελτίο τύπου που εξέδωσε ο δήμος Θηβαίων.

Ανακοινώνεται ότι τις ημερομηνίες :

• Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2012 από ώρα 08:00 έως 16:00
Θα εκτελούνται βολές όλμων και αντιαρματικών όπλων στο Πεδίο Βολής Θηβών.
• Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2012 με εναλλακτική την Τρίτη 28 Φεβρουαρίου από ώρα 08:00 έως 16:00
Θα πραγματοποιηθεί καταστροφή τυχόν μη διαρραγέντων βλημάτων.
Επικίνδυνη είναι η περιοχή μεταξύ των περιοχών: ΥΨΩΜΑΤΟΣ ΜΙΚΡΗ ΨΗΛΟΡΑΧΗ – ΧΩΡΙΟΥ ΝΕΟΧΩΡΑΚΙ- ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΒΛΑΧΙΚΑ ΑΛΩΝΙΑ- ΥΨΩΜΑΤΟΣ ΚΟΥΜΕΡΣΚΙ
Μέσα στην παραπάνω περιοχή, κατά τις ώρες που θα εκτελούνται βολές ή καταστροφή βλημάτων, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η διέλευση ατόμων, ζώων και πάσης φύσεως τροχοφόρων προς αποφυγή ατυχημάτων.
Σε περίπτωση ανευρέσεως βλήματος, παρακαλούμε όπως μη το αγγίζετε και να ειδοποιήσετε το ταχύτερο τη Στρατιωτική Μονάδα (ΣΠΖ) τηλ, 22210-67143 ή την Αστυνομία στο 100.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ο Θέμης Αδαμαντίδης συνελήφθη στο παλάτι του παράνομου τζόγου


Ένας από τους συλληφθέντες στο παράνομο καζίνο στα Πατήσια είναι ο γνωστότατος τραγουδιστής, Θέμης Αδαμαντίδης.

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι ο τραγουδιστής συμμετείχε μαζί με άλλα άτομα σε παράνομο παιχνίδι με χαρτιά.

Υπενθυμίζεται ότι συνελήφθησαν με την αυτόφωρη διαδικασία συνολικά 25 άτομα, μεταξύ των οποίων τρεις υπεύθυνοι του καταστήματος, δύο τσιλιαδόροι και είκοσι παίκτες (14 Έλληνες και έξι αλλοδαποί), ενώ κατασχέθηκαν 148 κεντρικές μονάδες ηλεκτρονικών υπολογιστών.

Οι φωτο του μινι καζίνο



Διαβάστε Περισσότερα »

Περγαντάς:«Εξαιρετική η πορεία υλοποίησης του ΕΣΠΑ». (Απάντηση στις δηλώσεις Χειμάρα)



Με θλίψη μου διαπιστώνω ότι σε ένα κοινό αγώνα για την ανάπτυξη και την ευημερία της Περιφέρειάς μας, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Περιφερειακού Συμβουλίου αντιμετωπίζει με λαϊκισμό, στοιχεία τα οποία προβλήθηκαν και αναγνωρίστηκαν Πανελλήνια. Αμφισβητεί την εξέλιξη του Προγράμματος βάζοντας διαχωριστικές γραμμές σε ένα εξελισσόμενο Πρόγραμμα που ξεκίνησε το 2008 και θα ολοκληρωθεί το 2015
Ο κος Χειμάρας επικεντρώθηκε στο γεγονός ότι στο ΕΣΠΑ εντάχθηκαν έργα γέφυρες και μεταφερόμενα έργα. Επίσης, επικεντρώθηκε στην ένταξη έργων πριν αναλάβει τη διαχείριση του Προγράμματος η παρούσα αιρετή Περιφέρεια. Παραλείπει όμως να αναφερθεί στην ουσία της επιτυχίας, που έγκειται στον απεγκλωβισμό των έργων από αγκυλώσεις και παραλήψεις του παρελθόντος, όπως τη μη ύπαρξη συμβάσεων, την αργή υλοποίηση και απορρόφηση. Εμείς πετύχαμε αυτό ακριβώς. Εξυγιάναμε το Πρόγραμμα από νεκρά ή ανενεργά έργα, προωθήσαμε την υπογραφή των συμβάσεων και επιτύχαμε την υλοποίηση και κατά συνέπεια την απορρόφηση του Προγράμματος.
Η συμβολή μας όμως στην εξαιρετική πορεία του Προγράμματος δεν σταματάει εδώ. Από 1/1/2011 έως 31/12/2011, στον πρώτο δηλαδή χρόνο της θητείας μας, εντάχθηκαν έργα ύψους 100 εκατ. €, υπογράφηκαν συμβάσεις ύψους 70 εκατ. € και απορροφήθηκαν 49 εκατ. €.
Όσον αφορά στο τελευταίο εξάμηνο, δηλαδή την περίοδο που η αιρετή Περιφέρεια ανέλαβε την αποκλειστική ευθύνη της διαχείρισης του Προγράμματος, εντάχθηκαν έργα προϋπολογισμού 39 εκατ. € , υπογράφηκαν συμβάσεις ύψους 50 εκατ. € και απορροφήθηκαν 33 εκατ. €. Τα χρήματα αυτά, που απορροφήθηκαν είναι χρήμα ζεστό και ρίχτηκαν στην αγορά που χειμάζεται από την ύφεση. (Οι συμβάσεις και οι δαπάνες αναφέρονται στο σύνολο των ενταγμένων έργων).
Είναι γνωστό ότι το ΕΣΠΑ σε επίπεδο χώρας είναι πλημμυρισμένο από νεκρά ή και ανενεργά ενταγμένα έργα, τα οποία δεσμεύουν τον προϋπολογισμό του. Εμείς όταν το παραλάβαμε ανταποκριθήκαμε με συνέπεια στην ενεργοποίηση του.
Η ενεργοποίηση έργων – γεφυρών ή μεταφερόμενων, που εντάχθηκαν το 2009 μέχρι και τα μέσα του 2010 ξεκίνησε μέσα στο 2011 κατόπιν συνεχών διαβουλεύσεων και επαφών μου με τα συναρμόδια Υπουργεία, οι οποίες τεκμηριώνονται τόσο από τις υπογραφείσες συμβάσεις όσο και από την απορρόφησή τους.
Ενδεικτικά, τα λιμάνια εντάχθηκαν το 2009 αλλά ξεκίνησαν να υλοποιούνται και να αποδίδουν δαπάνες το 2010 και πολύ περισσότερο το 2011. Σημειωτέον ότι τα 2 ολοκληρώθηκαν εντός του 2011.
Αναφέρεται ο κ. Χειμάρας σε 6 έργα από τα 52 συνολικά ενταγμένα στην εκπαίδευση.
Φαίνεται ότι γνωρίζει και τον ενδιαφέρει μόνο η Φθιώτιδα καθώς δεν γίνεται καμία αναφορά σε έργα των άλλων Περιφερειακών Ενοτήτων.
Στον τομέα της εκπαίδευσης υπήρξε πλήρης ενεργοποίηση και σημαντική απόδοση δαπανών μέσα στο 2011.
Στον τομέα του περιβάλλοντος έχουν γίνει σημαντικά βήματα όσον αφορά στην αποκατάσταση του συνόλου των ΧΑΔΑ.
Με πρωτοβουλία μου υπήρξε σειρά επαφών με το σύνολο των αυτοδιοικητικών της Περιφέρειας και με το ΥΠΕΚΑ, με αποτέλεσμα να ενεργοποιηθεί η υποβολή προτάσεων ύψους πλέον των 40 εκ. ευρώ, που αφορούν σε νέα κύτταρα ΧΥΤΑ & ΣΜΑ . Ήδη οι προτάσεις αυτές αξιολογούνται.
Όσον αφορά στο Jessica, η σύσταση του Ταμείου Αστικής Ανάπτυξης για τη Στερεά Ελλάδα παραμένει ακόμη υποχρέωση του Επενδυτικού Συμβουλίου του ΥΠΟΙΑΝ. Μετά τη σύσταση του η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας θα είναι παρούσα και θα συμμετέχει ενεργά στην υλοποίηση των δράσεων.
Σχετικά με τον πόλο καινοτομίας το Εμπορευματικό Σταθμό στα οποία αναφέρθηκε ο κ. Χειμάρας προφανώς αγνοεί τη δομή του Προγράμματος και δεν αντιλαμβάνεται ότι οι δράσεις αυτές υλοποιούνται από τους εταίρους του Προγράμματος (ΥΠΟΙΑΝ – Ψηφιακή Σύγκλιση – Τράπεζες). Παρά ταύτα έχουν πραγματοποιηθεί σειρά επαφών με τους αντίστοιχους ομολόγους, προκειμένου να καταστεί δυνατή η υλοποίηση τους.
Επιπλέον, όπου η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας έχει κληθεί ως δικαιούχος έχει ανταποκριθεί άμεσα και αποτελεσματικά καταθέτοντας ώριμες προτάσεις στο σύνολο όλων των θεματικών ενοτήτων που έχουν εκχωρηθεί στα Υπουργεία.
Τέλος, για την ανεργία είναι σαφές ότι αποτελεί εθνικό ζήτημα και η δική μας προσπάθεια ακριβώς έγκειται ακριβώς στο να αξιοποιήσουμε τα εργαλεία, που μας παρέχει το θεσμικό πλαίσιο. Δηλαδή να πετύχουμε την πλήρη απορρόφηση του ΕΣΠΑ, καθώς και Προγραμμάτων Εθνικών Πόρων, έτσι ώστε να παράγουμε έργα, εισόδημα και θέσεις εργασίας στον πολίτη.
Διαβάστε Περισσότερα »

Tσόνογλου-Αγάτσα τρώγονται σαν τα κοκόρια......


Βομβαρδισμός απο δελτία τύπου το τελευταίο διάστημα..τώρα<< θυμήθηκαν>> οτι είναι ασφαλή τα αγροτικά προιόντα  της περιοχής μας και τρέχουν απο υπουργεία σε υπουργεία φωτογραφίζονται..συναγωνίζονται ποια πήγε<< πρώτη>>για πολλά γέλια μιλάμε..ξεσκονίζουν τα γραφεία τους για να βρούν προ Χριστού προβλήματα του Νομού μας να μας τα λύσουν υποτίθεται...βλέπεις ειναι γλυκειά η εξουσία και όσο περνάει ο καιρός νιώθουνε οτι έρχεται η συντριβή,και χάνουνε τα προνόμια!!!τους οδηγούς,τους Αστυνομικούς,το χλιδάτο CAR,αλήθεια οι βουλευτές μας το είχαν διαβάσει το Μνημόνιο???αν όχι εμείς στο Περμησσός press το έχουμε αναρτήσει μπορούμε αν θέλουν να τους το στείλουμε και να τους κάνουμε και ενδελεχή ανάλυση λέξη προς λέξη των άρθρων του μνημονίου  που ψήφησαν ...αυτά προς το παρόν θα επανέλθουμε συντόμως...
thiva-hellas:Σημερα το πολιτκο ρεπορταζ εχει απο ολα.να ξεκινησω με το ΠΑΣΟΚ εχουμε γλεντια μεγαλα μεταξυ της  κ.Τσονογλου  και της κ.Αγατσα αν και γυναικες τρωγονται σαν τα κοκορια… αφου οπως ολα δειχνουν μια εδρα θα παρει το ΠΑΣΟΚ στις επομενες εκλογες. Επισης ο κ.βαγιακος κανει την εκπληξη και δεν θα ειναι στο ψηφοδελτιο του ΠΑΣΟΚ αφου θελει να ειναι υποψηφιος δημαρχος.Παμε στη ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ εχουν κλειδωσει τα 6 ατομα που θα ειναι για το νομο. υποψηφιοι με τη ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ θα ειναι: κ.Γιαννακης,κΚαραμπελας,κ.Κουτσουμπας,κ.Φραγκουλης,κΜαυρακη και η κ.Μαχαιρα.
Διαβάστε Περισσότερα »

35 παιδάκια του ΠΙΚΠΑ Πεντέλης χρειάζονται παπούτσια και ρούχα

35 παιδάκια από 4 μηνών έως 12 ετών στο ΠΙΚΠΑ Πεντέλης, για υιοθεσία, ζητούν παπούτσια και ρούχα. 


Δείτε τι χρειάζονται ακριβώς στη λίστα που ακολουθεί















ΑΝΑΡΡΩΤΗΡΙΟ ΠΕΝΤΕΛΗΣ - ΦΙΛΟΞΕΝΟΥΜΕΝΑ ΠΑΙΔΙΑ


Α/Α Όνομα Ηλικία Νο Παπουτσιού


1. Πέτρος 20 μηνών No 21
2. Βιβή 3,5 ετών No 25
3. Χάρης 2 ετών No 23
4. Νίκος 12 μηνών Νο 20
5. Ραφαήλ 1,5 ετών No 19
6. Παναγιώτης 1,5 ετών No 20
7. Έλλη 2 ετών No 22
8. Νίκος 12 μηνών Νο 18
9. Μυρτώ 2 ετών No 21
10. Αναστασία 2 ετών No 22
11. Γιώργος 8,5 ετών Νο 36
12. Σήφης 6 ετών Νο 30
13. Βαγγέλης 7 ετών Νο 31
14. Αποστόλης 4,5 ετών Νο 24
15. Αλεξάνδρα 9 ετών Νο 29-30
16. Χριστίνα 5,5 ετών Νο 24
17. Σωτήρης 5,5 ετών Νο 30-31
18. Νικόλαος 3 ετών Νο 23
19. Ρεβέκκα 2 ετών Νο 23
20. Αντώνης 2,5 ετών Νο 23
21. Αλέξανδρος 12 ετών Νο 41
22. Γιάννης 10 μηνών
23. Ανδριάννα 11 μηνών
24. Στέλλα-Ρόζα 7 μηνών
25. Ηλίας 11 μηνών
26. Νάντια 9 μηνών
27. Μαρίνος 9 μηνών
28. άρρεν 4 μηνών
29. άρρεν 4 μηνών
30. άρρεν 4 μηνών
31. άρρεν 5 μηνών
32. άρρεν 7 μηνών
33. άρρεν 7 μηνών
34. άρρεν 11 μηνών
35. θήλυ 11 μηνών


ΜΟΝΑΔΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ «ΑΝΑΡΡΩΤΗΡΙΟ ΠΕΝΤΕΛΗΣ» ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΔΩΡΕΕΣ


ΑΦΡΟΛΟΥΤΡΑ ΚΑΙ ΣΑΜΠΟΥΑΝ ΓΙΑ ΒΡΕΦΗ, ΝΗΠΙΑ, ΠΑΙΔΙΑ


ΤΟΣΤΙΕΡΑ


ΣΕΝΤΟΝΙΑ ΜΕ ΛΑΣΤΙΧΟ ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΕΣ ΚΟΥΝΙΕΣ


ΣΕΝΤΟΝΙΑ ΜΕ ΛΑΣΤΙΧΟ και ΧΩΡΙΣ (ΠΑΙΔΙΚΑ - ΜΟΝΑ)


ΠΑΠΛΩΜΑΤΑ ΓΙΑ ΜΟΝΑ ΚΡΕΒΑΤΙΑ


ΠΑΠΛΩΜΑΤΑ - ΠΑΠΛΩΜΑΤΟΘΗΚΕΣ ΓΙΑ ΚΟΥΝΙΕΣ


ΠΕΤΣΕΤΕΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΜΠΑΝΙΟΥ


ΠΙΚΕ ΚΟΥΒΕΡΤΕΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΚΟΥΝΙΕΣ


ΦΟΡΜΕΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΑΠΟ 6 ΜΗΝΩΝ ΕΩΣ 12 ΕΤΩΝ


ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ (Νο 20 - 33)


ΚΑΛΤΣΕΣ ΑΠΟ 6 ΜΗΝΩΝ ΕΩΣ 12 ΕΤΩΝ - ΚΑΛΤΣΟΝ


ΚΡΕΜΕΣ ΣΥΓΚΑΜΑΤΟΣ


ΒΑΦΛΙΕΡΑ


ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ DVD


ΡΟΥΧΑ ΕΦΗΒΙΚΑ για αγόρι Νο14-16


ΣΑΛΙΑΡΕΣ


ΜΠΟΛΑΚΙΑ


ΚΟΥΤΑΛΑΚΙΑ


ΠΙΠΙΛΕΣ ΚΑΟΥΤΣΟΥΚ «ΤΡΕΙΣ ΤΡΥΠΕΣ»


ΚΟΥΝΙΕΣ ΨΗΛΕΣ ΓΙΑ ΒΡΕΦΗ


ΜΕΤΑΛΛΙΚΑ ΠΙΡΟΥΝΑΚΙΑ και ΚΟΥΤΑΛΑΚΙΑ


ΦΩΤΙΣΤΙΚΑ ΠΑΙΔΙΚΑ


ΑΝΤΙΟΛΙΣΘΗΤΙΚΑ ΜΠΑΝΙΟΥ


ΚΟΥΤΙΑ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗΣ ΠΑΙΧΝΙΔΙΩΝ - (ΜΕΓΑΛΑ ΜΠΑΟΥΛΑ)


ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΚΑΛΟΡΙΦΕΡ (30-35 τμ.)


ΧΑΡΤΟΝΙΑ - ΓΡΑΦΙΚΗ ΥΛΗ


Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με την υπηρεσία Αναρρωτηρίου (213-2059800 Κα Γουρνάκη Ιωάννα).
Διαβάστε Περισσότερα »

Βουλευτές ΠΑΣΟΚ: Τι κάνετε τα 77.000 ευρώ που μας κρατάτε κάθε μήνα;

Βουλευτές ΠΑΣΟΚ: Τι κάνετε τα 77.000 ευρώ που μας κρατάτε κάθε μήνα;

Νέα αναστάτωση αναμένεται να προκαλέσει στο ΠΑΣΟΚ η κίνηση αρκετών βουλευτών οι οποίοι ετοιμάζονται να ζητήσουν εξηγήσεις από την ηγεσία του κόμματος για το γεγονός ότι οι υπάλληλοι της Ιπποκράτους παραμένουν ουσιαστικά απλήρωτοι από τον Νοέμβριο, με εξαίρεση το δώρο των Χριστουγέννων.
Οι βουλευτές επισημαίνουν ότι κάθε μήνα από τη μισθοδοσία τους παρακρατούνται από το κόμμα 500 ευρώ από τον καθένα, κάτι που ανεβάζει το σύνολο του ποσού το οποίο συγκεντρώνεται σε περίπου 77.000 ευρώ.
Και ζητούν τα χρήματα αυτά να χρησιμοποιούνται για την πληρωμή μέρους έστω των δεδουλευμένων για τους περίπου 150 υπαλλήλους οι οποίοι μισθοδοτούνται από το κόμμα και όχι για άλλες δραστηριότητες του προέδρου ή του ΠΑΣΟΚ.
Χαρακτηριστική ήταν η συζήτηση που είχαν σήμερα στο καφενείο της Βουλής οι βουλευτές Τόνια Αντωνίου, Σοφία Γιαννακά και Σάκης Οικονόμου, οι οποίοι επισήμαιναν ότι είναι πολύ κακό για την εικόνα του ΠΑΣΟΚ να μην πληρώνει τους υπαλλήλους του και την ίδια ώρα να δίνει την εντύπωση ότι δαπανά χρήματα αλλού.
Φυσικά γνωρίζουν ότι το κόστος της μηνιαίας μισθοδοσίας ξεπερνά συνολικά, μαζί με τις εργοδοτικές εισφορές, τα 300.000 ευρώ το μήνα, και δηλώνουν ότι είναι έτοιμοι να συνεισφέρουν ακόμη περισσότερο ούτως ώστε να καλυφθούν τουλάχιστον οι χαμηλόμισθοι των 700 ευρώ που αντιμετωπίζουν προβλήματα επιβίωσης.
Διαβάστε Περισσότερα »

Λιβαδειά:Την γρονθοκόπησε για ένα κινητό τηλέφωνο







Την κλότσησε και την γρονθοκόπησε για να της πάρει το κινητό της τηλέφωνο. Ένας 20χρονος νεαρός πλησίασε χθες το μεσημέρι μία 19χρονη, που περίμενε το λεωφορείο σε στάση εντός της Λιβαδειάς.
Την πλησίασε και ασκώντας της σωματική βία, της άρπαξε το κινητό της τηλέφωνο και εξαφανίστηκε. Η κοπέλα μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λιβαδειάς για την παροχή πρώτων βοηθειών. Αμέσως οι αστυνομικοί άρχισαν εκτεταμένες έρευνες. Δύο ώρες μετά το συμβάν, άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ εντόπισαν τον δράστη να κινείται με ΙΧ αυτοκίνητο. Ξεκίνησε η διακριτική του παρακολούθηση, μέχρι την οικία του. Εκεί οι αστυνομικοί προχώρησαν όχι μόνο στην σύλληψη του ιδίου, αλλά και τριών ακόμη συγγενών του, γιατί προσπάθησαν να εμποδίσουν τους αστυνομικούς από την σύλληψη του δράστη.
lamiastar.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

4000 προσλήψεις στη Πυροσβεστική.Δείτε όλα τα ονόματα

4000 προσλήψεις στη Πυροσβεστική

4000 προσλήψεις στη Πυροσβεστική Υπηρεσία.Πρόκειται για πυροσβέστες πενταετούς υποχρέωσης.

Μπορείτε να δείτε όλα τα ονόματα των επιτυχόντων προσληφθέντων πατώντας    ΕΔΩ
 onalert
Διαβάστε Περισσότερα »

«Η Οικονομική Κρίση, το Δ.Ν.Τ. και ο ρόλος των Μ.Μ.Ε.» Από την ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΔΗΜΟΤΩΝ ΑΛΙΑΡΤΟΥ

Η ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΔΗΜΟΤΩΝ ΑΛΙΑΡΤΟΥ
Σας προσκαλεί την Κυριακή 29/1/2012 και ώρα 18:00
στο Συνεδριακό Κέντρο Αλιάρτου όπου θα προβληθεί
η ενημερωτική ταινία - ντοκιμαντέρ
(Η ταινία είναι ένα κολάζ αποσπασμάτων από ντοκιμαντέρ και βίντεο που βρήκαμε στο ίντερνετ)
Είσοδος Ελεύθερη
Διαβάστε Περισσότερα »

Οδηγός και ξεναγός μετέφεραν 15 κιλά ηρωίνης

Σε μεγάλες περιπέτειες έβαλε την τουριστική επιχείρηση στην οποία δούλευε ο Μουσταφά Τσ., Μουσουλμάνος οδηγός λεωφορείου, από την Ξάνθη, της εταιρίας Tsarouchas Travel όταν στην προσπάθειά του να περάσει στο ελληνικό έδαφος 15 κιλά ηρωίνης, επιμελώς κρυμμένα στο τουριστικό λεωφορείο που οδηγούσε συνελήφθη στον μεθοριακό σταθμό των Υψάλων απέναντι από τους Κήπους Έβρου επί του τουρκικού εδάφους.

Πληροφορίες του ThrakiToday θέλουν τον μουσουλμάνο οδηγό να έχει και στο παρελθόν απασχολήσει τις ελληνικές διωκτικές αρχές οι οποίες μετά από συνεχή και επισταμένη παρακολούθηση έδωσαν στις τουρκικές αρχές τη δυνατότητα να τον συλλάβουν επ’ αυτοφώρω με τη μεγάλη αυτή ποσότητα της ναρκωτικής ουσίας, που θα μετέφερε στους εμπόρους της Ελλάδας για να διοχετεύσουν ένα μεγάλο μέρος της στην ελληνική αγορά και ένα άλλο κομμάτι της προς την Ευρώπη.

Τα περιουσιακά στοιχεία του εν λόγω οδηγού δεν μπορούν να δικαιολογήσουν το οικονομικό τους εύρος, στοιχείο, καταρχήν, που κίνησε τις υποψίες των διωκτικών αρχών ότι κάτι περισσότερο συνέβαινε από την απλή μεταφορά τουριστών στην Τουρκία. Κατασχέθηκε η ναρκωτική ουσία και το λεωφορείο όπου βρέθηκε η ναρκωτική ουσία.

Ο ιδιοκτήτης του τουριστικού γραφείου «Tsarouchas Travel» επικοινώνησε με την zougla.gr, επιβεβαίωσε την είδηση αλλά διευκρίνησε πως το λεωφορείο δεν κατασχέθηκε, παρά μόνο οι ναρκωτικές ουσίες.

Μαζί με τον οδηγό συνελήφθη και ο 40χρόνος ξεναγός Σεντάντ Ντεμίρ, αμφότεροι κάτοικοι Ξάνθης. 

Διαβάστε Περισσότερα »

Αστυνομικός πυροβολεί με μανία ύποπτο μέχρι να ξεψυχήσει [ΒΙΝΤΕΟ]



Το βίντεο προκαλεί σάλο παγκοσμίως....Σκληρές σκηνές: Αστυνομικός πυροβολεί με μανία ύποπτο μέχρι να ξεψυχήσει [ΒΙΝΤΕΟ]


Ένα φοβερά ανατριχιαστικό βίντεο, που κάνει τον γύρο του διαδικτύου, από χθες δείχνει την ωμή βιαιότητα ενός αστυνομικού, ο οποίος πυροβολεί με μανία έναν ύποπτο για κλοπή μέχρι να τον σκοτώσει....

Ακόμα πιο τραγικό είναι το γεγονός πώς ο νεαρός που τραβάει το βίντεο μέσα από το αμάξι γελάει με το θέαμα.

Το περιστατικό σημειώθηκε στο Λος Άντζελες, την ώρα που ο ύποπτος έβγαινε από fast food.

Τώρα ο άνδρας υποστηρίζει πώς ο νεαρός πέθανε στο νοσοκομείο, όπως ο νεαρός που τράβηξε το βίντεο ισχυρίζεται ότι το θύμα ήταν νεκρό κατά την μεταφορά του.



tragiko.com
Διαβάστε Περισσότερα »

Κ. Σκανδαλίδης: Δεν θα φορολογηθεί η αγροτική γη

Κ. Σκανδαλίδης: Δεν θα φορολογηθεί η αγροτική γη – όχι τέλος ακινήτων σε αγροτικές εκμεταλλεύσεις
Η κυβέρνηση δεν μελετά και δεν πρόκειται να φορολογήσει την αγροτική γη, δήλωσε κατηγορηματικά, από τη Βουλή, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστας Σκανδαλίδης, αποσοβώντας τις αντιδράσεις που υπήρξαν λόγω της σχετικής φημολογίας. Επίσης, διευκρίνισε ότι οι ιδιοκτήτες οικημάτων που τα χρησιμοποιούν για αγροτικές εκμεταλλεύσεις, δεν θα πληρώνουν τέλος ακινήτων, μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ, εφόσον προσκομίζουν σχετικό αποδεικτικό, διαφορετικό από την άδεια λειτουργίας, που να το βεβαιώνει.
Μιλώντας στην Ολομέλεια, στις 25 Ιανουαρίου, σχετικά με το νομοσχέδιο για τα αδέσποτα και τα δεσποζόμενα ζώα και την προστασία τους από εκμετάλλευση για κερδοσκοπικούς σκοπούς, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης τόνισε ότι, αυτές είναι δεσμεύσεις της κυβέρνησης απολύτως σαφείς και δεν επιδέχονται καμία παρερμηνεία.
Διαβάστε Περισσότερα »

Από το 1976 έχουν να κάνουν σεξ

Έντονες αντιδράσεις έχει φέρει το βιβλίο με τίτλο «Η μοναξιά της Βασίλισσας», στο οποίο η συγγραφέας υποστηρίζει πως ο Χουάν Κάρλος είχε αναρίθμητες...



εξωσυζυγικές σχέσεις, ενώ εντύπωση προκαλεί το ότι δεν είχε συνευρεθεί με τη σύζυγό του Σοφία από το 1976.

Διαβάστε Περισσότερα »

Συνεδριάζει η Επιτροπή Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Στερεάς

alt



Παρακαλούμε να προσέλθετε στην αίθουσα συνεδριάσεων της Επιτροπής Περιβάλλοντος και Ανάπτυξης της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας (Λαμία, Πλατ. Ελευθερίας 3, 1ος όροφος), στις 30 /01/2012, ημέρα ΔΕΥΤΕΡΑ και ώρα 9:30 π.μ. προκειμένου να συνεδριάσουμε για τα παρακάτω θέματα:
ΘΕΜΑ 1ο: Έγκριση πρακτικών συνεδριάσεως στις 20/01/2012.


ΘΕΜΑ 2ο: Έγκριση Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) για την νομιμοποίηση λιμενικών εγκαταστάσεων στη θέση «Ασμήνιο» του Δήμου Ιστιαίας – Αιδηψού στο Ν. Ευβοίας.

Εισηγητής : Ο Προϊστάμενος της Δ/νσης Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού κ. Τερζής Αντώνης.


ΘΕΜΑ 3ο: Έγκριση Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) για την νομιμοποίηση υφιστάμενων λιμενικών εγκαταστάσεων στη θέση «Πευκί» του Δήμου Ιστιαίας – Αιδηψού στο Ν. Ευβοίας.

Εισηγητής : Ο Προϊστάμενος της Δ/νσης Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού κ. Τερζής Αντώνης.


ΘΕΜΑ 4: Έγκριση Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) του υφιστάμενου Ξενοδοχειακού Συγκροτήματος της εταιρείας «ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΕΣ & ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΛΕΒΕΝΤΗ Α.Ε.» δυναμικότητας 192 κλινών στη θέση «Μανίκι», Δημοτικής Ενότητας Αγίου Κωνσταντίνου του Δήμου Μώλου – Αγίου Κωνσταντίνου Ν. Φθιώτιδας.

Εισηγητής : Ο Προϊστάμενος της Δ/νσης Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού κ. Τερζής Αντώνης.


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΜΠΕΤΣΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Διαβάστε Περισσότερα »

ΣΟΚΑΡΙΣΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ:Οδηγός πατάει 2 κορίτσια και το ένα βρίσκετε κάτω απο τις ρόδες του αυτοκινήτου






Άλλο ένα τετοιο περιστατικό σε αυτές τις χώρες σε κάνει να αναριωτιέσαι,


μήπως .....
είναι απο άλλο πλανήτη ;;
τόσο απάνθρωποι είναι σε αυτήν τη χώρα;;
Που είναι οι νόμοι τους;;


Ξαφνικά εκεί που μίλαγαν οι κοπελίτσες ένας τρελός τις πατάει...λες και έχουνε προηγούμενα!!


Η μία κοπέλα βρέθηκε κάτω απο τις ρόδες.


Δείτε αυτό το τραγικό Βίντεο:
Διαβάστε Περισσότερα »

Φρουρός: «Όταν είδα τον Αγγελόπουλο ήταν αργά»

Πως περιγράφει το τροχαίο ο ειδικός φρουρός που χτύπησε τον σπουδαίο σκηνοθέτη – Τι καταθέτει .

Φρουρός: «Όταν είδα τον Αγγελόπουλο ήταν αργά»
Συντετριμμένος ο 24χρονος Γ.Κ. ειδικός φρουρός, ο οποίος τραυμάτισε θανάσιμα με την μοτοσικλέτα του τον γνωστό σκηνοθέτη Θεόδωρο Αγγελόπουλο χθες το βράδυ στην Δραπετσώνα, οδηγήθηκε το απόγευμα στον εισαγγελέα Πειραιά, από τους συναδέλφους του της τροχαίας Κορυδαλλού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ειδικός φρουρός ο οποίος ήταν εκτός υπηρεσίας και τραυματίστηκε ελαφρά, περιέγραψε ως εξής το θανατηφόρο τροχαίο - " Χθες το βράδυ, γύρω στις επτά, οδηγούσα την μοτοσικλέτα μου με συνεπιβάτη την σύζυγο μου, στην περιφερειακή οδό Δραπετσώνας - Κερατσινίου, στο ρεύμα προς Κερατσίνι.

Η ταχύτητα που πήγαινα δεν ήταν μεγάλη, σε συνδυασμό όμως με το γεγονός ότι δεν έχει καλό φωτισμό στο σημείο, αλλά και ότι ο Θεόδωρος Αγγελόπουλος δεν φορούσε φωσφορούχο γιλέκο, όπως οι υπόλοιποι που συμμετείχαν στο γύρισμα της ταινίας, είχε ως αποτέλεσμα να μην τον δω που πέρασε πάνω από το προστατευτικό κιγκλίδωμα και να τον παρασύρω με την μοτοσικλέτα μου.

Το μόνο που είδα ήταν μία σκιά...Λυπάμαι πολύ για τον θάνατο του Θεόδωρου Αγγελόπουλου, ενός τόσο σημαντικού ανθρώπου, δεν έφταιγα για το τροχαίο...".
 newsbomb
Διαβάστε Περισσότερα »

Δυνατός σεισμός στη νότια Ελλάδα

Σεισμική δόνηση ταρακούνησε τη νότια Ελλάδα στις 06:25 το πρωί. Οι πρώτες μετρήσεις του Ευρωπαϊκου Ινστιτούτου κάνουν λόγο για  δόνηση 5,2 βαθμών της Κλίμακας Ρίχτερ με εστιακό βάθος τα 10 χλμ.

Δυνατός σεισμός στη νότια Ελλάδα

Σε όλη την Κρήτη, την Πάρο την Ίο και τη Σαντορίνη έγινε αισθητή η δόνηση η οποία ήταν μεγάλης διάρκειας.
Το επίκεντρο εντοπίζεται στον υποθαλάσσιο χώρο μεταξύ Κρήτης και Σαντορίνης, 52 χλμ. βορειοανατολικά του Ηρακλείου.
Το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο δίνει επίσης μέγεθος 5,2 Ρίχτερ.
Σύμφωνα με τον Ευθύμιο Λέκκα, δεν αναμένονται ισχυροί μετασεισμοί και δεν σχετίζεται η δόνηση με τους σεισμούς στην Σαντορίνη.
Διαβάστε Περισσότερα »

Από 1η Φεβρουαρίου η απογραφή των δικαιούχων προνοιακών επιδομάτων


Ξεκινά την 1η Φεβρουαρίου η απογραφή των δικαιούχων προνοιακών επιδομάτων μέσω των ΚΕΠ. Η υποβολή αιτήσεων θα ολοκληρωθεί στις 16 Μαρτίου. Σε περίπτωση που ο δικαιούχος δεν απογραφεί, δεν θα λαμβάνει το επίδομα το οποίο λάμβανε μέχρι σήμερα.

Η απογραφή αφορά τους δικαιούχους επιδομάτων αναπηρίας, απροστάτευτων παιδιών, ομογενών και στεγαστικής συνδρομής συνταξιούχων υπερηλίκων ΟΓΑ, είτε λαμβάνουν ένα ή περισσότερα επιδόματα από τη λίστα με τις κατηγορίες επιδομάτων που ακολουθεί:

Βαριάς Αναπηρίας
Βαριάς Νοητικής Καθυστέρησης
Εγκεφαλικής Παράλυσης
Κώφωσης
Κίνησης
Παραπληγικών, Τετραπληγικών και Ακρωτηριασμένων Ανασφάλιστων
Παραπληγικών, Τετραπληγικών και Ακρωτηριασμένων ασφαλισμένων Δημοσίου
Συγγενούς αιμολυτικής αναιμίας/συγγενούς αιμορραγικής διάθεσης
Τυφλότητας
Νόσου του Χάνσεν
Απροστάτευτων Ανηλίκων
Ομογενών
Στεγαστικής συνδρομής συνταξιούχων υπερηλίκων ΟΓΑ
Διατροφικό (νεφροπαθών και μεταμοσχευμένων)
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ