Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2012

Β.Τόγιας:"Γιατί είπα "όχι" στο μνημόνιο"



Ο Β. ΤΟΓΙΑΣ ΕΔΩΣΕ ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ



Θέμα νομιμοποίησης της διαγραφής του έθεσε ο βουλευτής του ΠΑ.ΣΟ.Κ. στη Βοιωτία Βασίλης Τόγιας, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star Κεντρικής Ελλάδας. Τόνισε ότι δεν πιστεύει ότι θα αποδώσουν τα νέα μέτρα και ψήφισε «όχι» στο νέο μνημόνιο γιατί δεν ενστερνίζεται την χρεοκοπολαγνεία και δεν πίστεψε ποτέ ότι η Ελλάδα θα χρεοκοπούσε. Τέλος σε ότι αφορά το μέλλον του στην πολιτική, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να είναι εκ νέου υποψήφιος, προσθέτοντας όμως ότι η πολιτική δεν είναι για τον ίδιο αυτοσκοπός.
 lamiastar.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Ο Άκης ζητά άρση της απαγόρευσης εξόδου από την χώρα

Προσφυγή κατά της απόφασης του Εφέτη Θεόδωρου Κανελλόπουλου, τόσο για το ύψος της χρηματικής εγγυοδοσίας όσο και για τον όρο της απαγόρευσης εξόδου από την χώρα, κατέθεσε σήμερα στον Εφέτη ο πρώην υπουργός Άκης Τσοχατζόπουλος που ελέγχεται για ανακριβή δήλωση «πόθεν έσχες».


Με την προσφυγή του ο πρώην υπουργός ζητά...


από τον Εφέτη να λάβει απόφαση μείωσης του ποσού των 150 χιλιάδων ευρώ που όρισε ως χρηματική εγγύηση αλλά και άρσης του περιοριστικού όρου της απαγόρευσης εξόδου από την χώρα.


Ο πρώην υπουργός απολογήθηκε πριν λίγες ημέρες για ανακριβή δήλωση «πόθεν έσχες», που υπέβαλε το 2010 για την χρήση του 2009.


Ο Κανελλόπουλος κάλεσε σε απολογία τον Τσοχατζόπουλο μετά τον επανέλεγχο που διενεργήθηκε από την αρμόδια Επιτροπή Ελέγχου των Οικονομικών κομμάτων και βουλευτών της Βουλής, με βάση στοιχεία από την άρση του τραπεζικού, φορολογικού και χρηματιστηριακού απορρήτου και την αποστολή του πορίσματος της στην Δικαιοσύνη.


Εκτός της επιβολής χρηματικής εγγύησης και του συγκεκριμένου περιοριστικού όρου ο εφέτης εξέδωσε και εντολή δέσμευσης του ακινήτου του πρώην υπουργού στην Ακρόπολη.


Για το επίμαχο ακίνητο στην Ακρόπολη ο Τσοχατζόπουλος με δηλώσεις του έχει διευκρινίσει ότι η μονοκατοικία δηλώθηκε στο πόθεν έσχες του 2011, καθώς αποκτήθηκε το 2010.


Σε πολυσέλιδο υπόμνημα που παρέδωσε στον Κανελλόπουλο ο πρώην υπουργός παρείχε στοιχεία για την ακριβή οικονομική του κατάσταση τα οποία, όπως τονίζει, δικαιολογούν όλα τα περιουσιακά του στοιχεία.


Το αίτημα του Τσοχατζόπουλου θα κριθεί τις αμέσως επόμενες ημέρες.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ημερίδα για το Φυσικό Αέριο στη Στερεά Ελλάδα από το ΤΕΕ




Σας γνωρίζουμε ότι την Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2012 και ώρα 17:15 στην αίθουσα του Τμήματος στη Λαμία (Πλατεία Ελευθερίας 3), διοργανώνεται, με πρωτοβουλία του Τ.Ε.Ε. / Τμημ. Ανατολικής Στερεάς και του Συλλόγου Μηχανολόγων - Ηλεκτρολόγων Μηχανικών Ν.Φθιώτιδας σε συνεργασία με τη Δ.Ε.Π.Α., ημερίδα με θέμα: «ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΔΙΚΤΥΟΥ ΤΟΥ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ ΣΤΗ ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ», σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα εργασιών:
 

17:15 –  17:30 Προσέλευση – Υποδοχή
17:30 – 17:45 Χαιρετισμοί
  • κ. Απόστολου Καραναστάση, Πρόεδρου ΤΕΕ/Τμημ. Ανατ. Στερεάς
  • κ. Θεόδωρου Παπαδόπουλου, Προέδρου Πανελληνίου Συλλόγου Μηχανολόγων-Ηλεκτρολόγων
  • κ. Ευάγγελου Κοσμά,  Διευθυντή Δραστηριοτήτων Εταιρικών Υποθέσεων και Επικοινωνίας
17:45 – 18:00 Σύντομη παρουσίαση της πορείας του φυσικού αερίου στην χώρα μας κ. Σπύρος Παλαιογιάννης, Αντιπρόεδρος Δ.Σ. & Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος
18:00 – 18:15 Εισήγηση Τμήματος
18:15 – 18:30 «Διαδικασίες  και χρονοδιάγραμμα ίδρυσης της  ΕΠΑ  Στερεάς Ελλάδας» κ. Θεόδωρος Τερζόπουλος, Διευθυντής Δραστηριοτήτων Διανομής Αερίου
18:30 – 18:45 «Οι υφιστάμενες υποδομές διανομής φυσικού  αερίου στη Στερεά Ελλάδα και ειδικότερα στη Λαμία και  στη ΒΙΠΕ»  κ. Μανώλης Σφυροέρας, Διευθυντής λειτουργίας και συντήρησης δικτύων και εγκαταστάσεων φυσικού αερίου.
18:45 – 19:30 «Εσωτερικές εγκαταστάσεις φυσικού αερίου - νομοθεσία και τεχνικός κανονισμός» κ. Αργύριος Ρουμελιώτης, Μηχανικός ελέγχου μελετών εσωτερικών εγκαταστάσεων φυσικού αερίου.
19:30 – 20:00 Ερωτήσεις – Συζήτηση

Ο Πρόεδρος

Το πρόγραμμά σας περιήγησης μπορεί να μην υποστηρίζει την προβολή αυτής της εικόνας.
Απόστολος Καραναστάσης
Διαβάστε Περισσότερα »

Ανακοίνωση του Περιβαλλοντικού Συλλόγου Αλιάρτου




Ο Περιβαλλοντικός Σύλλογος Αλιάρτου πραγματοποίησε την ετήσια γενική συνέλευση την Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2012.
Το διοικητικό συμβούλιο παρουσίασε τον απολογισμό του προηγούμενου έτους και έθεσε προς συζήτηση το νέο πρόγραμμα δράσεων. Κατόπιν ενδελεχούς συζητήσεως αποφασίστηκε μια σειρά διασυλλογικών και μη δράσεων για το έτος 2012.
            Ενδεικτικά αναφέρουμε : θεματικές πεζοπορίες, διαμόρφωση βοτανικού κήπου στα σχολεία, δενδροφύτευση, ανακύκλωση, ημερίδες ευαισθητοποίησης σε θέματα περιβάλλοντος (ομιλίες – εργαστήρια), δημιουργία τράπεζας σπόρων,  ημέρα καθαριότητας πόλης, αιμοδοσία, ποδηλατικός γύρος.
            Ο Περιβαλλοντικός Σύλλογος Αλιάρτου ως ενεργό κομμάτι της κοινωνίας μας παρακολουθεί στενά το θέμα των τοξικών αποβλήτων και υπογραμμίζει την ανικανότητα των αρμοδίων φορέων να προστατέψουν τους πολίτες του δήμου μας από τους ασυνείδητους εγκληματίες που παρανομούν κατ΄ επανάληψη σε βάρος της υγείας μας.    



                                                                                                Εκ του ΔΣ      
Διαβάστε Περισσότερα »

Δείτε τι έγινε στην Αργεντινή και σε ποιο σημείο είμαστε! [βίντεο]



Πως τελειώνει το δράμα; Δείτε τι έγινε στην Αργεντινή και σε ποιο σημείο είμαστε! [βίντεο]«Τα άγρια μέτρα λιτότητας θα συναντήσουν αντίσταση.
Θα τελειώσουν άσχημα στην Ελλάδα. Τα οικονομικά μέτρα που πήραν θα πυροδοτήσουν κοινωνική αναταραχή, όπως αυτή που αντιμετώπισε η χώρα μας την περασμένη δεκαετία».

«Οι συνταγές που επιβάλλονται τώρα στην Ελλάδα είναι ταυτόσημες με αυτές που εφαρμόστηκαν εδώ το 2001 στην Αργεντινή».

Δεν είναι δικές μας εκτιμήσεις.Είναι οι απόψεις που έχει εκφράσει εδώ και καιρό η πρόεδρος της Αργεντινής C. Kirchner,που έχει ζήσει …την εμπειρία του ΔΝΤ.
Τι είχε γίνει στην Αργεντινή:

•Η μεσαία τάξη της Αργεντινής, διαλύθηκε προς όφελος μίας ολιγάριθμης οικονομικής και πολιτικής ελίτ.

•Το 60% του πληθυσμού σε μία δεκαετία βρέθηκε κάτω από το όριο της φτώχειας και το 55% των εργαζομένων βρέθηκαν ανασφάλιστοι!

•Η διόγκωση του δημοσίου τομέα, η διαφθορά και η φοροδιαφυγή είναι οι ομοιότητες που έχουμε με την περίπτωση της Αργεντινής.

•Ο πληθωρισμός «βούλιαζε» τη χώρα. Η Αργεντινή είχε δικό της νόμισμα κι αυτό είναι μια πάρα πολύ σημαντική διαφορά.

•Το 1998, η Αργεντινή είχε φτάσει να δανείζεται από τις διεθνείς κεφαλαιαγορές με επιτόκιο 10,5% και αναγκαστικά κατέφυγε για πρώτη φορά στο ΔΝΤ.

•Το ΔΝΤ χορήγησε δάνεια 7,2 δισ. δολ. το 1999 και 39,7 δισ. δολ. τον Δεκέμβριο του 2000, με τραγικά ασφυκτκούς όρους,όπως και εδώ. Οι μισθοί των δημοσίων υπαλλήλων μειώθηκαν και οι καταθέσεις πάγωσαν.

• Οι επενδυτικές τράπεζες προώθησαν ένα Debt Swap (ανταλλαγή χρέους), όπου οι ιδιοκτήτες ομολόγων αποκτούσαν το δικαίωμα να πάρουν νέα ομόλογα μεγαλύτερης διάρκειας με ευνοϊκότερους όρους. Το σκεπτικό ήταν να μεταφερθεί η εξόφληση του χρέους από το 2001 στο 2005. Πράγματι, 30 δισ. δολάρια άλλαξαν διάρκεια ζωής και επτά επενδυτικές τράπεζες εισέπραξαν 100 εκατ. δολάρια σε προμήθειες!

•Αποτέλεσμα: λίγες εβδομάδες μετά , η Αργεντινή κατέληξε ξανά χωρίς χρήματα, γιατί οι αγορές δεν πείστηκαν για την αποτελεσματικότητα της οικονομικής πολιτικής της.Πως τελείωσε η περιπέτεια του ΔΝΤ

•Στα τέλη του 2001,ήρθε το ξέσπασμα της λαϊκής οργής ήλθε, όταν ο κεντροαριστερός Ντε λα Ρούα, απαγόρευσε την ανάληψη μετρητών από τις τράπεζες, πέραν του ποσού των 250 δολαρίων το μήνα.

•Ο Ντε λα Ρούα πρόλαβε να διαφύγει με ελικόπτερο από το προεδρικό μέγαρο, για να γλυτώσει από την οργή .

•Ο νέος πρόεδρος, Νέστορ Κίρτσνερ, έκανε στάση πληρωμών και δεν αναγνώρισε το χρέος. Δεν συμπεριέλαβε ούτε ένα νεοφιλελεύθερο οικονομολόγο στο επιτελείο του και απαίτησε από τους δανειστές και το ΔΝΤ τη διαγραφή του.

•Μετά από πολύμηνες διαπραγματεύσεις, οι δανειστές και το ΔΝΤ διέγραψαν το 75% της οφειλής και δέχθηκαν την αποπληρωμή των υπολοίπων με προνομιακούς όρους.Τι γίνεται τώρα

Οι τόκοι των ληξιπρόθεσμων δανείων δεν αναγνωρίστηκαν ποτέ από την Αργεντινή, παρά το ότι αρχικά είχε συμφωνήσει να τους πληρώσει.

Τώρα η Αργεντινή αργά, αλλά σταθερά, έχει μπει στο δρόμο της οικονομικής ανάπτυξης και κατηγορεί το ΔΝΤ για κακοδιαχείριση της κρίσης του 2001-2002. Φέτος αναμένει ανάπτυξη από 3,5% ως 5%.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

Διαβάστε Περισσότερα »

«Ζητούσαν λεφτά για να μην κάψουν τα μαγαζιά»

Σοκάρει η μαρτυρία ιδιοκτήτη για τη δράση των κουκουλοφόρων χθες το βράδυ στην Αθήνα.Σοκάρει η μαρτυρία ιδιοκτήτη για τη δράση των κουκουλοφόρων χθες το βράδυ στην Αθήνα.,,,
Χρήματα ζήτησαν από ιδιοκτήτη κινηματογράφου κουκουλοφόροι για να μην κάψουν τον χώρο. Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο Γ.Σ. μιλώντας στον «Αθήνα 9,84», τον πλησίασαν κουκουλοφόροι, και του ζήτησαν χρήματα, για να μην καταστρέψουν το χώρο. 
«Δεν είχαμε βοήθεια, ούτε από την αστυνομία, ούτε από κανέναν. Κατέβηκαν οι γνωστοί κουκουλοφόροι, μας ζήτησαν και λεφτά για να μη κάψουν το μαγαζί μας. Και η αστυνομία δεν υπήρχε πουθενά!», τόνισε χαρακτηριστικά. 
 
«Δηλαδή, τι σας είπαν; Ή μας πληρώνετε ή σας το καίμε;» ρωτάει η δημοσιογράφος.
 
Κι εκείνος απαντάει χωρίς δεύτερη σκέψη: «Βέβαια!»
 
«Έλληνες;» τον ρωτάει η δημοσιογράφος.
 
«Έλληνες, ναι!» απαντάει ο ιδιοκτήτης του κινηματογράφου.
Διαβάστε Περισσότερα »

Παρουσίαση του βιβλίου "Εμείς οι Αρβανίτες" στο Στείρι


«Οι Αρβανίτες είναι η πιο όμορφη γενιά του κόσμου ως προς την εμφάνιση. Γενναίοι, απόλυτα τίμιοι, πιστοί, είναι όμως και σκληροί. Δεν δίνουν σημασία στο χρήμα! Ίσως να μην βρω άλλη χώρα που να μην δίνουν σημασία στο παρά όπως οι Έλληνες Αρβανίτες, γράφει από την Πρέβεζα στην μητέρα του ο Λόρδος Βύρων τον Νοέμβριο του 1809»

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Ο χορωδιακός σύλλογος Στειρίου με την στήριξη του Εκπολιτιστικού συλλόγου Στειρίου σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου «Εμείς οι Αρβανίτες» το Σάββατο 18/2/2012 στις 7:00μ.μ. στην καφετέρια BIBELO.

Η εκδήλωση είναι αφιερωμένη στους Αρβανίτες και στην ιστορία τους.

Για το βιβλίο θα μιλήσει ο ηθοποιός και συγγραφέας Οικονόμου Γιώργος.

Μετά τιμής
Το Δ.Σ. του συλλόγου
Διαβάστε Περισσότερα »

Το πιο σκληρό Μνημόνιο μέχρι το... επόμενο



Διαβάστε τις δεσμεύσεις που ανέλαβε η Ελλάδα μετά το χθεσινό "ναι" της Βουλής. Οι στόχοι του Μνημονίου 2 και τα νέα μέτρα που έρχονται

Δεσμευμένη στο άρμα της λιτότητας για πολλά χρόνια θα είναι η Ελλάδα και οι Έλληνες μετά και την υπερψήφιση του Μνημονίου 2 την Κυριακή.
Το νέο Μνημόνιο περιλαμβάνει πρόσθετα μέτρα ύψους 3,2 δισ. ευρώ, από τα οποία εκκρεμεί να προσδιοριστούν μέτρα 325 εκατ. ευρώ.
Η  κυβέρνηση έχει δεσμευθεί να εφαρμόσει μέτρα ύψους 14,2- 14,5 δισ. ευρώ στη διετία 2012- 2014. Παράλληλα, δεν αποκλείεται να... παραταθεί το Μνημόνιο κατά ένα ακόμη έτος, έως το 2015.
Να δεις τι σου 'χω για μετά
Τα βάσανα όμως του ελληνικού λαού δεν σταματούν εδώ, καθώς τον Ιούνιο η τρόικα θα κρίνει εάν επιτυγχάνονται οι στόχοι με τα μέτρα που αποφασίστηκαν.
Αν δεν πιάσουμε τους στόχους θα υπάρξουν πρόσθετα, όπως, για παράδειγμα, οι επιπλέον μειώσεις των μισθών στο Δημόσιο και η περαιτέρω περικοπή κοινωνικών και αμυντικών δαπανών.
Σύμφωνα με τις δεσμεύσεις που ανέλαβε η κυβέρνηση, η πορεία υλοποίησης του προγράμματος θα ελέγχεται ανά τρίμηνο και, ειδικότερα, προβλέπονται 12 τριμηνιαίες επιθεωρήσεις από την τρόικα.
Στα προσχέδια των επιστολών του πρωθυπουργού και του υπουργού Οικονομικών προς τους επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΔΝΤ, καθίσταται σαφές ότι -εάν απαιτηθεί- η εκάστοτε ελληνική κυβέρνηση θα λάβει ακόμη περισσότερα μέτρα.
Με δεδομένο ότι, η οικονομία της χώρας θα συνεχίσει να βρίσκεται σε μεγάλη ύφεση, ενώ, αντί για πρωτογενές πλεόνασμα 1,5% του ΑΕΠ εφέτος, προβλέπεται πρωτογενές έλλειμμα 1% του ΑΕΠ (2,2 δισ. ευρώ). Πλέον, η επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος αναμένεται για το 2013 (1,65% του ΑΕΠ ή 3,6 δισ. ευρώ και 4,4% του ΑΕΠ ή 9,5 δισ. το 2014).
Αναλυτικά το νέο Μνημόνιο
Μεταξύ των μέτρων του νέου Μνημονίου, περιλαμβάνονται οι νέες μειώσεις σε μισθούς στον ιδιωτικό τομέα και στις συντάξεις, οι απολύσεις στο Δημόσιο και η άρση της μονιμότητας σε ΔΕΚΟ και στις υπό δημόσιο έλεγχο τράπεζες, η περικοπή 10% στους μισθούς των υπαλλήλων των ειδικών μισθολογίων, το κλείσιμο δημόσιων φορέων.
Επίσης, προβλέπεται, το "πάγωμα" των προσλήψεων, οι ανατροπές στην αγορά εργασίας, η αύξηση των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων, οι νέες φορολογικές επιβαρύνσεις με την κατάργηση των φοροαπαλλαγών, η απλοποίηση του ΦΠΑ, οι αλλαγές στη φορολογία ακινήτων και των εισοδημάτων από κινητές αξίες, η πλήρης απελευθέρωση των κλειστών επαγγελμάτων και οι μαζικές πωλήσεις δημοσίων επιχειρήσεων και ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου.
Ειδικά για τις αποκρατικοποιήσεις, προβλέπονται έσοδα 4,5 δισ. ευρώ εφέτος, το σύνολο σχεδόν των οποίων θα προέλθει από κινήσεις που θα ολοκληρωθούν το δεύτερο εξάμηνο του έτους. Όπως αναγράφεται στο Μνημόνιο, εντός του α΄ εξαμήνου εφέτος θα αρχίσει η διαδικασία για την πώληση της ΔΕΠΑ- ΔΕΣΦΑ, των ΕΛΠΕ, του ΟΠΑΠ, της ΕΥΔΑΠ, της ΕΥΑΘ και της IBC, ενώ το β΄ εξάμηνο πρέπει να γίνουν οι προσκλήσεις ενδιαφέροντος για τα λιμάνια, τα αεροδρόμια και την Εγνατία Οδό.
Παράλληλα, έως το τέλος Μαρτίου 2012, θα μεταβιβαστούν στο Ταμείο Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου, όλα τα περιουσιακά στοιχεία που περιέχονται στο πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων, εκτός από τις τραπεζικές μετοχές και τα περιουσιακά στοιχεία που επιφέρουν απώλεια (ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ΕΛΒΟ, ΕΑΣ).
Επίσης, θα μεταφερθούν οι εναπομένουσες μετοχές του ΟΛΠ και του ΟΛΘ, ενώ τα ακίνητα περιουσιακά στοιχεία θα μεταβιβαστούν από την Κτηματική Εταιρεία Δημοσίου. Ενώ, στο Μνημόνιο προβλέπεται αύξηση στα εισιτήρια του ΟΣΕ και των αστικών συγκοινωνιών, ενώ ανάλογη πρόβλεψη υπάρχει και για τα τιμολόγια της ΔΕΗ.
Οι βασικοί στόχοι του Μνημονίου 2
*Μείωση φαρμακευτικής δαπάνης κατά 1,076 δισ. ευρώ.
*Μείωση υπερωριακής αμοιβής για γιατρούς σε νοσοκομεία, ύψους 50 εκατ. ευρώ.
*Μείωση προμηθειών στρατιωτικού υλικού κατά 300 εκατ. ευρώ.
*Μείωση αριθμού αντιδημάρχων και του σχετικού προσωπικού, με στόχο την εξοικονόμηση 30 εκατ. ευρώ.
*Μείωση λειτουργικών δαπανών και της δαπάνης για τη διεξαγωγή εκλογών, κατά 270 εκατ. ευρώ.
*Περικοπή ΠΔΕ κατά 400 εκατ.
*Μειώσεις συντάξεων, ύψους 300 εκατ. ευρώ.
*Μείωση 10% στα ειδικά μισθολόγια (γιατροί ΕΣΥ, στρατιωτικοί, σώματα ασφαλείας, καθηγητές ΑΕΙ- ΤΕΙ, δικαστικοί), από την 1η Σεπτεμβρίου 2012.
*'Άρση της μονιμότητας στις ΔΕΚΟ και τις υπό δημόσιο έλεγχο τράπεζες.
*Αύξηση αντικειμενικών αξιών των ακινήτων στα επίπεδα των αγοραίων, έως τον Ιούνιο.
*Κατάργηση φοροαπαλλαγών, αλλαγές στο καθεστώς ΦΠΑ και στη φορολογία των ακινήτων, με νέο φορολογικό νομοσχέδιο έως τον Ιούνιο.
*Μείωση των δημοσίων υπαλλήλων, κατά 150.000 άτομα έως το 2015.
*Απόλυση 15.000 δημοσίων υπαλλήλων εντός του 2012.
*Μείωση των εισακτέων σε αστυνομικές και στρατιωτικές σχολές.
*Αυστηρή εφαρμογή του κανόνα 1 προς 5 για τις προσλήψεις στο Δημόσιο και ενδεχόμενο προσωρινό "πάγωμα" προσλήψεων.
*Κλείσιμο φορέων του Δημοσίου.
*Περικοπές στις επιδοτήσεις σε κατοίκους απομακρυσμένων περιοχών και περικοπές στις επιχορηγήσεις σε εποπτευόμενους φορείς 190 εκατ. ευρώ.
*Πλήρες "άνοιγμα" 20 κλειστών επαγγελμάτων.
*Απελευθέρωση του επαγγέλματος των φορτηγών και βυτιοφόρων ΔΧ.
*Πλήρης απελευθέρωση του επαγγέλματος ταξί.
*Κατάργηση της υποχρεωτικής παρουσίας δικηγόρου για υπογραφή πράξεων ενώπιον συμβολαιογράφων για μια σειρά συναλλαγών.
*Πλήρης απελευθέρωση του ωραρίου λειτουργίας των πρατηρίων υγρών καυσίμων.
*Κατάργηση του ανταποδοτικού τέλος υπέρ της εκτέλεσης εργασιών, που καταβάλλεται μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ.
*Επίσπευση των διαδικασιών ολοκλήρωσης του Κτηματολογίου.
*Αναθεώρηση της γενικής νομοθεσίας περί πολεοδομίας και χωροταξίας.
*Εκκαθάριση ληξιπρόθεσμων οφειλών.
*Μείωση εκκρεμών φορολογικών υποθέσεων στα δικαστήρια και εφετεία κατά τουλάχιστον 50% έως τον Ιούνιο και με στόχο την πλήρη εκκαθάριση έως το τέλος Ιουλίου 2013.
*Σύσταση Ειδικής Διεύθυνσης Παρακολούθησης των Μεταρρυθμίσεων.
/news247.
Διαβάστε Περισσότερα »

Πρόσκληση από την Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Λιβαδειάς


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Λιβαδειάς καλεί όλους όσους αισθάνονται μέρος της Κοινωνίας της Γνώσης και πιστεύουν ότι η γνώση δεν περιορίζεται σε επαΐοντες, στις συναντήσεις Café Wikipedia κάθε 3η Πέμπτη του μήνα 6-8 μμ. στη Βιβλιοθήκη Λιβαδειάς.
Επόμενη συνάντηση Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2012, 6-8- μμ, στην αίθουσα εκδηλώσεων της Βιβλιοθήκης (3ος όρ.)
Διαβάστε Περισσότερα »

Οι στάχτες του μνημονίου

Διαβάστε Περισσότερα »

Εκλογές τον Απρίλιο ανακοίνωσε η κυβέρνηση

Η ανακοίνωση του κυβερνητικού εκπροσώπου θα διεξαχθούν τον Απρίλιο είναι η πρώτη επίσημη τοποθέτηση της κυβέρνησης, άρα και των δύο κομμάτων που την στηρίζουν, μετά την επώδυνη -για το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ- έγκριση της νέας δανειακής συμφωνίας τα μεσάνυχτα της Κυριακής.

Από τη δήλωση του Παντελή Καψή προκύπτει και η επιβεβαίωση της άποψης πως ........
οι εκλογές θα γίνουν ταχύτατα, αμέσως μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος ανταλλαγής ομολόγων (PSI) και την υπογραφή του νέου μνημονίου.
Επί της ουσίας, παράλληλα με την προσπάθεια ολοκλήρωσης των χειρισμών για την αποφυγή της άτακτης χρεοκοπίας, η χώρα εισέρχεται σε προεκλογική περίοδο. Και στο μεσόδιαστημα μέχρι τις εκλογές αναμένεται να φανεί αν θα προκύψουν νέοι πολιτικοί σχηματισμοί και πώς θα συμπεριφερθούν οι βουλευτές που διεγράφησαν από τα δύο μεγάλα κόμματα και σήμερα είναι ανεξάρτητοι.

Ο κ. Καψής αποκάλυψε επίσης ότι ο ανασχηματισμός που αναμένεται εντός των επομένων ωρών ή ημερών θα είναι περιορισμένος και θα αφορά μόνο την αναπλήρωση των κενών θέσεων. Με τον τρόπο αυτό διαψεύδονται τα σενάρια ότι ο κ. Παπαδήμος έχει λάβει το πράσινο φως για να σχηματίσει ένα νέο υπουργικό συμβούλιο αποτελούμενο από τεχνοκράτες.

Ερώτημα είναι ωστόσο αν θα καλυφθούν όλες οι θέσεις των παραιτηθέντων υπουργών, αναπληρωτών υπουργών και υφυπουργών ή μόνο οι απολύτως απαραίτητως όπως για παράδειγμα το πόστο του υπουργού Υποδομών, Μεταφορων και Δικτύων αλλά και ακόμη μία άγνωστη παράμετρος. Δηλαδή ποια πρόσωπα θα υπουργοποιηθούν και αν θα πρόκειται για τεχνοκράτες ή στελέχη προερχόμενα από το ΠΑΣΟΚ ή τη ΝΔ.
Π/Θ
Διαβάστε Περισσότερα »

Τα επεισόδια μέσα από το φακό του Reuters



Οι φωτογραφίες που έκαναν το γύρο του κόσμου

Σε όλο τον κόσμο «ταξίδεψαν» οι χτεσινές εικόνες από τα επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας, τα οποία στιγμάτισαν την χτεσινή ψηφοφορία στη Βουλή για τα νέο μνημόνιο.

Ο φωτογραφικός φακός του Reuters απαθανάτισε τα έκτροπα που σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων μεταξύ της αστυνομίας και των διαδηλωτών.

Ακολουθούν φωτογραφίες που δημοσίευσε το πρακτορείο:


























Διαβάστε Περισσότερα »

Παραίτηση Μάγιας Τσόκλη για προσωπικούς λόγους αλλά με αιχμές


Χθες υπερψήφισε την νέο μνημόνιο. Επικαλέστηκε προσωπικούς λόγους για την παραίτηση της.Την παραίτησή της από το βουλευτικό αξίωμα υπέβαλε η βουλευτής Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ, Μάγια Τσόκλη, με επιστολή που απέστειλε προς τον πρόεδρο της Βουλής, Φίλιππο Πετσάλνικο, επικαλούμενη προσωπικούς λόγους.

Ωστόσο, όπως φαίνεται από την επιστολή της, οι προσωπικοί λόγοι δεν είναι οι μόνοι που οδήγησαν τη βουλευτή να παραιτηθεί και να δηλώσει ότι δεν επιιθυμεί να είναι και πάλι υποψήφια βουλευτής στις επόμενες εκλογές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ

Για λόγους προσωπικούς και μετά την αποφασιστική χθεσινή ψηφοφορία, σας υποβάλλω την
παραίτησή μου από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ και την βουλευτική μου έδρα. Σας
ενημερώνω ακόμα ότι δεν επιθυμώ να είμαι υποψήφια βουλευτής στις επόμενες εκλογές.

Είναι αυτονόητο ότι παραμένω στη διάθεση της Πατρίδας μου στους τομείς που γνωρίζω και
ελπίζω ως ενεργός πολίτης να έχω περισσότερες ευκαιρίες συμμετοχής και προσφοράς στον τόπο
και το λαό μας, καθώς ως βουλευτής οι πρωτοβουλίες και προτάσεις μου αντιμετωπίστηκαν από
την εκτελεστική εξουσία κατά κανόνα με άρνηση και αδιαφορία.

Ας σημειωθεί ότι η κ. Τσόκλη συμμετείχε στη χθεσινή ψηφοφορία για τη νέα δανειακή σύμβαση, υπερψηφίζοντάς την.

Πρώτη επιλαχούσα στο ψηφοδέλτιο επικρατείας είναι η Σταυρούλα Σαλουφάκου, πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Αθήνας.



























































Διαβάστε Περισσότερα »

«Αν διαβάσουν οι πολίτες το Μνημόνιο θα ενθουσιαστούν»


Άδ. Γεωργιάδης: Ο δρόμος της χρεοκοπίας θα ήταν απείρως δυσκολότερος

Τους λόγους που τον ανάγκασαν να ψηφίσει υπέρ του Μνημονίου, σε αντίθεση με το κόμμα του, και τελικά να διαγραφεί από το ΛΑΟΣ εξήγησε στο ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ o ανεξάρτητος βουλευτής 'Αδωνις Γεωργιάδης.

«Ο δρόμος της χρεοκοπίας θα ήταν απείρως δυσκολότερος. Στην περίπτωση της χρεοκοπίας οι βανδαλισμοί και τα επεισόδια που έγιναν χθες το βράδυ στην Αθήνα θα γινόταν επί μήνες, από το ένα άκρο της χώρας στο άλλο», δήλωσε ο κ. Γεωργιάδης.

«Αν διαβάσουν οι πολίτες το Μνημόνιο θα ενθουσιαστούν» πρόσθεσε τονίζοντας ότι δεν θα ήταν πολιτικά έντιμο και συνεπές, μετά από τόσους μήνες στην κυβέρνηση και ενώ έχει εργαστεί για την επιτυχία αυτού του προγράμματος, να έφευγε την κρισιμότερη ώρα.

Απαντώντας στο ερώτημα για το ενδεχόμενο προσχώρησης στη ΝΔ είπε ότι δεν έχει κάνει καμία σκέψη για το πολιτικό του μέλλον και για καμία καρέκλα.

Διαβάστε Περισσότερα »

Οριστικά στις 13:00 η σέντρα για Ρούμπιν κι Ολυμπιακό

Η UEFA ενημέρωσε τις δύο ομάδες πως το μεταξύ τους παιχνίδι για τους «32» του Europa League...
θα διεξαχθεί αύριο (14/02) στις 13:00 ώρα Ελλάδας.

Η απόφαση της UEFA πλέον είναι οριστική και η σέντρα του παιχνιδιού της Ρούμπιν Καζάν με τον Ολυμπιακό στο «Λουζνίκι» θα γίνει στις 13:00 ώρα Ελλάδας, 15:00 τοπική, αν βέβαια οι καιρικές συνθήκες εκείνη τη στιγμή επιτρέψουν τη διεξαγωγή του παιχνιδιού. Με την απόφαση αυτή της UEFA, επιβεβαιώνονται τα ρεπορτάζ που ήθελαν το παιχνίδι να διεξάγεται εν τέλει την Τρίτη (14/02) αλλά αρκετές ώρες νωρίτερα από ότι είχε προγραμματιστεί αρχικά.

Ο υπεύθυνος επικοινωνίας της ΠΑΕ Ολυμπιακός, μίλησε μάλιστα στο ραδιοφωνικό σταθμό NovaΣΠΟΡ Fm και επιβεβαίωσε την αλλαγή στην ώρα έναρξης του αγώνα. Ο Κώστας Καραπαπάς τόνισε πως αν η θερμοκρασία είναι χαμηλότερη των -15 βαθμών, θα γίνει συζήτηση με τους προπονητές των δυο ομάδων για το αν θα γίνει το παιχνίδι.

«Σύμφωνα με την οδηγία της ΟΥΕΦΑ θα γίνει στις 3 ώρα Μόσχας, δηλαδή, μία ώρα Ελλάδος. Αν η θερμοκρασία είναι μεγαλύτερη από τους -15 θα ξεκινήσει. Διαφορετικά θα γίνει συζήτηση με τους δύο προπονητές και αυτοί θα έχουν την ευθύνη. Οριστικά αύριο στη μία είμαστε στη σέντρα. Το παιχνίδι μεταφέρθηκε νωρίτερα έτσι ώστε να συμπέσει στο χρονικό διάστημα που η θερμοκρασία θα είναι στα μεγαλύτερα της σημεία. Φαίνεται ότι αύριο η θερμοκρασία θα είναι καλύτερη», είπε για την ώρα έναρξης του αγώνα ο Κώστας Καραπαπάς.

Επίσης αναφέρθηκε και στην κατάσταση του αγωνιστικού χώρου, λέγοντας: «Ο αγωνιστικός χώρος θα είναι καλός. Θα αρχίσουν να δουλεύουν και τα μηχανήματα θέρμανσης και αύριο θα είναι σε καλή κατάσταση. Το πρόβλημα εστιάζεται στην αναπνοή των παικτών που είναι δύσκολη όταν ανεβαίνουν οι ρυθμοί. Αυτή την στιγμή ο αγωνιστικός χώρος έχει λίγο χιόνι».

Το πρωί της Δευτέρας (13/02), πάντως, αρκετές ώρες πριν την προπόνηση η οποία είναι προγραμματισμένη για τις 15:00 ώρα Ελλάδας, αρκετοί παίκτες του Ολυμπιακού βρέθηκαν στην Κόκκινη Πλατεία. Οι Κόλιν Καζίμ Ρίτσαρντς, Ράφικ Τζεμπούρ, Ρόι Κάρολ και Όλοφ Μέλμπεργκ είδαν τα αξιοθέατα αλλά ένιωσαν για τα καλά και το τσουχτερό κρύο που επικρατεί στη Μοσχα.

onsports.gr

Διαβάστε Περισσότερα »

Διαμαρτυρία κατά του μνημονίου στον ιστορικό χώρο των Δελφών


ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΔΕΛΦΟΥΣ



Μετά την Ακρόπολη σειρά πήραν οι Δελφοί για διαμαρτυρία κατά του νέου Μνημονίου. Στον Αρχαιολογικό χώρο και εμπρός από τον Ναό του Απόλλωνα, πολίτες του Δήμου Δελφών σήκωσαν πανό με συνθήματα κατά του Μνημονίου.
Εκτός την Ελληνική, διαβάστηκε κείμενο αντίστασης σε τρεις γλώσσες (Αγγλική Γαλλική Γερμανική) στη κυβέρνηση Παπαδήμου, (ο οποίος κατάγεται από γειτονικό χωριό την Δεσφίνα, του Δήμου Δελφών).
Η διαμαρτυρία συνεχίστηκε εμπρός στο Μουσείο και στον μώλο της Ιτέας
Το κείμενο:
«Από τον Ομφαλό της Γης, το Κέντρο του Αρχαίου Κόσμου τους Δελφούς,
ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ
- Για να αποτρέψουμε το ξεπούλημα της χώρας από τους πατριδοκάπηλους και προδότες της κυβέρνησης.
- Για να αποτρέψουμε τη ψήφιση της νέας δανειακής σύμβασης.
- Για να διώξουμε τη κατοχική κυβέρνηση Παπαδήμου και τους φορείς του δοσιλογισμού.
- Για να διώξουμε όλους όσους μετατρέπουν τη χώρα σε στρατόπεδο συγκέντρωσης».
petrosdiver.blogspot.com
ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΔΕΛΦΟΥΣlamiastar.gr/
Διαβάστε Περισσότερα »

Συνεδρίαση Δημοτικού Οργανισμού Θήβας

Καλείστε να προσέλθετε στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου, που θα διεξαχθεί στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Καταστήματος (Παλαιό Δημαρχείο – οδός Πινδάρου και Οιδίποδος) την 15η του μηνός ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2012, ημέρα Τετάρτη και ώρα 18:00 για τη συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα παρακάτω θέματα ημερήσιας διάταξης:
1. Διοργάνωση αποκριάτικων εκδηλώσεων και Βλάχικου γάμου
2. Διάθεση και ψήφιση πίστωσης ποσού 6.300,00 Ευρώ για εκτέλεση δικαστικής απόφασης Κυπριωτάκη
3. Διάθεση και ψήφιση πίστωσης ποσού έως 40.000,00€ για την διοργάνωση αποκριάτικων εκδηλώσεων και Βλάχικου γάμου.
4. Συζήτηση και λήψη απόφασης για πρόσληψη ανέργων Πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής με σύμβαση ορισμένου χρόνου, ωρομίσθιας αποζημίωσης για την υλοποίηση των προγραμμάτων ΑγΟ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΟΥΝΤΟΥΠΗΣ
Διαβάστε Περισσότερα »

Το Permissospress ευχαριστεί τους αναγνώστες του...(χτύπησε κόκκινο η επισκεψημότητα χθες)

Χτύπησε κόκκινο χθες  βράδυ  η επισκεψιμότητα.Περισσότεροι απο 5.000 επισκέπτες ενημερώθηκαν απο το Permissospress για τις κρίσιμες εξελίξεις που διαδραματιζόντουσαν στην χώρα μας.Oι διαχειριστές μας  με συνεχείς αναρτήσεις και πάντα μέσα στα γεγονότα,ενημέρωναν τον κόσμο για τα διαδραματιζόμενα στην Αθήνα και σε όλη την Ελλάδα.Ευχαριστούμε πολύ για την εμπιστοσύνη που μας δείχνετε καθημερινά, απο εσάς παίρνουμε κουράγιο για τη συνέχεια...
Διαβάστε Περισσότερα »

Το νέο ισχυρό όπλο των κουκουλοφόρων είναι η μολότοφ-κόμπρα

Το νέο μεγάλο όπλο των προβοκατόρων - που χρησιμοποιήθηκε στα χθεσινά επεισόδια στο Κέντρο της Αθήνας - έχει όνομα φιδιού.


Η μολότοφ-κόμπρα όπως τη βάφτισαν οι Iταλοί εφευρέτες της, αποτελεί τα δύο τελευταία χρόνια το επίσημο όπλο των αναρχικών. 


Μια βόμβα φτιαγμένη από...


φθηνά υλικά αλλά με τρόπο ώστε να προκαλεί μεγάλη ζημιά.


Στην απλή της μορφή αποτελείται από πλαστικό μπουκάλι των 500 ή 750 ml, το οποίο περιέχει υγρή αμμωνία, μικρή ποσότητα βενζίνης και μικρά κομμάτια φελιζόλ.


Γύρω από το μπουκάλι τοποθετείται μια συστοιχία από κροτίδες, μία εκ των οποίων διαθέτει φιτίλι ή βαρελότο. 


Στη μορφή αυτή ο χρήστης της βόμβας βάζει φωτιά στο φιτίλι, με αποτέλεσμα η μολότοφ να σκάει είτε στον αέρα είτε στο οδόστρωμα.


Το σύννεφο φωτιάς που δημιουργείται «καταβρέχει» τον στόχο (αστυνομικός συνήθως).


Τα εξαιρετικά εύφλεκτα υλικά, πέφτουν στο πρόσωπο ή κολλάνε στα ρούχα του στόχου. 


Μέσα στις μολότοφ-κόμπρα τοποθετούνται σκάγια, βίδες ή άλλα μεταλλικά αντικείμενα, τα οποία τη στιγμή της έκρηξης εκτοξεύονται σε ακτίνα 30 μέτρων.
 24gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Συγκλονίζει η φωτογραφία κατά τη διάρκεια των επεισοδίων


Μία απίστευτη φωτογραφία τραβήχτηκε χθες κατά τη διάρκεια των επεισοδίων στο κέντρο της Αθήνας. Πολλές εικόνες μας έρχονται στο μυαλό.Σύννεφα καπνού, διαδηλωτές τρέχουν και οι αστυνομικοί ρίχνουν χημικά. Κάπου στην άκρη ακριβώς έξω από...υποκατάστημα τράπεζας βρίσκεται ένας άστεγος, ο οποίος έχει γευτεί την πιο σκληρή πλευρά της ζωής… Δίχως να μετακινηθεί σπιθαμή, απλά αφουγκράζεται τις κραυγές απόγνωσης των υπόλοιπων συμπολιτών…






































































.trelokouneli.gr

Διαβάστε Περισσότερα »

Βουβή διαμαρτυρία «με ένα κερί στο χέρι» για το Αττικόν

Αττικόν, κινηματογράφος, διαμαρτυρία για την καταστροφή, ιστορικό κτίριο, εμπρησ
Aπόψε στις 8, τα μέλη της πολιτιστικής κίνησης «Κάθε Σάββατο στην Αθήνα» θα συγκεντρωθούν «μ΄ένα κερί στο χέρι» έξω από τον κινηματογράφο «Αττικόν» και θα πραγματοποιήσουν βουβή διαμαρτυρία για την καταστροφή του ιστορικού κτιρίου....
«Οι αίθουσες των κινηματογράφων «Αττικόν» και «Απόλλων» δεν κάηκαν και μόνο η είσοδος έχει υποστεί ζημιές», δηλώνει στο ΑΜΠΕ εκ μέρους του «Αττικόν», η Γιούλη Τσακαλάκη, υπεύθυνη του κινηματογράφου, επιθυμώντας, όπως εξηγεί, να μη δοθεί συνέχεια στο «δυσάρεστο γεγονός» της πυρκαγιάς του ιστορικού κινηματογράφου, στην οδό Σταδίου.
Διαβάστε Περισσότερα »

Κατάληψη της ΔΟΥ Λιβαδειάς.

Στην κατάληψη της ΔΟΥ Λιβαδειάς προχώρησε η διοίκηση του εργατικού κέντρου και εργαζόμενοι της περιοχής μόλις λίγες ώρες μετά την ψήφιση της νέας δανειακής αύμβασης.Μήνυμα ότι ο αγώνας συνεχίζεται και μετά την ψήφιση της νέας δανειακής σύμβασης, στέλνουν το Ε.Κ Λιβαδειάς και εργαζόμενοι με την κατάληψη που πραγματοποιούν από το πρωί στην εφορία της πόλης.
Μιλώντας στο ΣΕΙΡΙΟ ο πρόεδρος του Ε.Κ  Γ. Σταθάςτόνισε ότι οι εργαζόμενοι δεν πρόκειται να σταματήσουν υον αγώνα τους ενάντια στα νέα σκληρά μέτρα, ενώ εμφανίστηκε επιφυλακτικός ως προς τα όχι των δύο βουλευτών Τόγια και Γιαννάκη λέγοντας ότι είναι θετικό γεγονός αρκεί να μην υποκρύπτουν ιδιοτελή πολιτικά κίνητρα.Ταυτόχρονα εξέφραση τη λύπη του για το ναι που ψήφισαν στη Βουλή οι Α. Αγάτσσα και Β. Τσόνογλου.
 ΣΕΙΡΙΟΣ
 
Διαβάστε Περισσότερα »

Αυτή η φωτογραφία πρέπει να κάνει τον γύρο του κόσμου!

Διαδηλωτής μάχιμος και ας είναι σε αναπηρικό καροτσάκι. 


Ο Ελληνικός λαός αντιστέκεται στην προδοσία διαρκείας ενός σάπιου και απαξιωμένου πολιτικού συστήματος.


Την φωτογραφία ανέβασε στο twitter o tony brush.

























tsantiri.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Στα αζήτητα τα ελληνικά αγροτικά προϊόντα




 Oι στρεβλώσεις στην αγορά και οι φθηνές εισαγωγές έχουν εκτοπίσει τα ελληνικά αγροτικά προϊόντα που έχουν μπει στο περιθώριο με κύρια αιτία τις υψηλές τιμές. Ενδεικτικό είναι ότι σήμερα το 70% των αγροτικών προϊόντων της διατροφής των Ελλήνων εισάγονται, ενώ πριν από μία 30ετία η εγχώρια παραγωγή κάλυπτε το 90% των αναγκών.

Tην ίδια στιγμή, στοιχεία της ΠΑΣΕΓΕΣ δείχνουν ότι το ποσοστό αυτάρκειας της χώρας σε μία σειρά βασικών αγροτικών - διατροφικών προϊόντων φυτικής και ζωικής παραγωγής για το έτος 2010, ανέρχεται κατά μέσο όρο περίπου στο 94%.


Φυτική παραγωγή

Το ποσοστό αυτάρκειας στη φυτική παραγωγή ανέρχεται, κατά μέσο όρο, περίπου στο 99%, αλλά διαφοροποιείται μεταξύ επιμέρους κατηγοριών προϊόντων, όπως τα δημητριακά, όπου η αυτάρκεια ανέρχεται περίπου στο 82%, με το μικρότερο ποσοστό να καταγράφεται στο μαλακό σιτάρι (32%) και το υψηλότερο στο ρύζι (171%). Στο ελαιόλαδο και τις ελιές η αυτάρκεια εμφανίζει υψηλό ποσοστό, μια και όπως είναι γνωστό η χώρα παραμένει έντονα εξαγωγική στα δύο αυτά προϊόντα.

Στα εσπεριδοειδή τη μεγαλύτερη αυτάρκεια κατέχουν τα πορτοκάλια με ποσοστό 167%, ενώ στα λεμόνια η αυτάρκεια περιορίζεται στο 63%, στα φρούτα η αυτάρκεια παραμένει υψηλή (128%), ενώ πολύ χαμηλή αυτάρκεια διαπιστώνεται στην κατηγορία των οσπρίων με ποσοστό που κυμαίνεται στο 39%.

Το ποσοστό αυτάρκειας στη ζωική παραγωγή ανέρχεται, κατά μέσο όρο, περίπου στο 73%, αλλά διαφοροποιείται μεταξύ επιμέρους κατηγοριών προϊόντων, όπως το κρέας, όπου η αυτάρκεια ανέρχεται περίπου στο 56%, με το μικρότερο ποσοστό να καταγράφεται στο βόειο κρέας (30%) και το υψηλότερο στο αιγοπρόβειο κρέας (94%). Στην κατηγορία των γαλακτοκομικών - τυροκομικών προϊόντων, η φέτα με ποσοστό αυτάρκειας περίπου 147% υπερβαίνει το μέσο όρο της κατηγορίας, ο οποίος κυμαίνεται στο 80%. Στο μέλι και στα αβγά καταγράφεται ποσοστό αυτάρκειας της τάξεως 92% και 91% αντίστοιχα.

«Πρέπει να σταματήσει η απαξίωση της ελληνικής αγροτικής παραγωγής και η τρομοκρατία ότι σε περίπτωση χρεοκοπίας δεν θα έχουμε να φάμε», λέει χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΠΑΣΕΓΕΣ ο Τζανέτος Καραμίχας τονίζοντας ότι: «Μπορούμε να πάμε σε υπεραυτάρκεια, να παράξουμε νέο πλούτο, να στηρίξουμε τη χώρα».

Ωστόσο, την ώρα που επώνυμα προϊόντα, όπως οι πατάτες Νάξου και Νευροκοπίου θεωρούνται πολύτιμες στις ξένες αγορές, πατάτες από την Αίγυπτο κατακλύζουν τα ελληνικά ράφια, όπως και όσπρια από τη βόρεια Αμερική, τομάτες από την Ολλανδία, φρούτα από τη Χιλή κ.ο.κ.
Διαβάστε Περισσότερα »

Πολίτης μπήκε στη Βουλή και θέλησε να μιλήσει

Ένας πολίτης μπήκε στην Βουλή μετά το τέλος της ομιλίας του Λ. Παπαδήμου. Αναταραχή στα θεωρεία. Διαβάστε τι έγινε

Επεισόδιο σημειώθηκε στα θεωρεία της Βουλής όταν ένας πολίτης μετά το πέρας της ομιλίας του πρωθυπουργού Λ. Παπαδήμου, θέλησε να μιλήσει και να εκφράσει την άποψή του.
Ο πολίτης πρόλαβε να πει: "Να επιτραπεί κατ’ εξαίρεση στους πολίτες να ψηφίζουν σε τόσο κρίσιμα θέματα".

 Αμέσως μετά απομακρύνθηκε άρον άρον από τη Βουλή καθώς αμέσως ειδοποιήθηκαν οι άνδρες Ασφαλείας της Βουλής, οι οποίοι μετέβησαν στα θεωρεία και τον απομάκρυναν.
Διαβάστε Περισσότερα »

Δείτε σε εικόνες πως να ρίχνετε τόμο μνημονίου ....Με άνεση και αθλητικό στυλ.

 Ρεκόρ μνημονιορίψης..του Γιώργου Μαυρίκου από το ΚΚΕ...
Παραλίγο να έτρωγε το μνημόνιο στο κεφάλι ο Βενιζέλος..
Δείτε τις εικόνες...



Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ