Πέμπτη 1 Μαρτίου 2012

Αλυκή Βοιωτίας:Όλο το βίντεο από την κοπή πίτας του εξωραϊστικού Συλλόγου


Πρόεδρος Εξωραϊστικού Συλλόγου Αλυκής: Κάρκαλης Σπύρος
Ταμίας Κων/νος Πολίτης
Μέλη: Αναστασούνης Γεώργιος
Δημακάκου Βούλα
Τσούρμα Αγγελική



Η Εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στις Τύφες στην Αλυκή στις 25/2.
Την εκδήλωση τίμησαν:
Δήμαρχος Θήβας Σπυρίδων Νικολάου
Αντιδήμαρχος Θίσβης Σκαλής Γεώργιος
Πρόεδρος ΔΔ Ξηρονομής Κεφαλάς Στάθης

Ιδαίτερη χαρά είχαμε για την τιμή που μας έκανε ο ηθοποιός και συγγραφές Οικονόμου Γεώργιος.

Ο κύριος Κάρκαλης, ο γνήσιος αυτός Έλληνας με κεφαλαία, διοργάνωσε αυτή την πολύ πετυχημένη εκδήλωση.  Από τέτοιους ανθρώπους έχει ανάγκη η πατρίδα μας. Συγχαρητήρια
Το γλέντι κράτησε μέχρι το πρωί. Διασκεδάσαμε στην όμορφη Αλυκή  μας. Πολύς ο κόσμος. Ήταν εδώ όλη η Αλυκή αλλά και πολλοί καλεσμένοι από την Αθήνα. Παρακολουθήστε την εκδήλωση.
Και του χρόνου να είσαστε όλοι καλά.


Διαβάστε Περισσότερα »

Συνεχίζεται το θρίλερ της ένοπλης ομηρίας στο εργοστάσιο της Κομοτηνής [εικόνες]

Συνεχίζεται το θρίλερ της ένοπλης ομηρίας στο εργοστάσιο της Κομοτηνής

Στιγμές τρόμου εξακολουθούν να ζουν στην Κομοτηνή όπου βρίσκεται σε εξέλιξη η υπόθεση ομηρίας δύο εργαζομένων από απολυμένο υπάλληλο της βιομηχανίας κατασκευής κάδων απορριμμάτων στην ΒΙΠΕ Κομοτηνής Helesi.
Οι διαπραγματεύσεις με τον ένοπλο δράστη βρίσκονται σε «τεντωμένο σχοινί» ενώ όπως έγινε γνωστό λίγο μετά τις 3 το απόγευμα απελευθερώθηκαν δύο εργαζόμενες.
Σοβαρά τραυματισμένος νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Κομοτηνής ο μεγαλομέτοχος της βιομηχανίας Aθανάσιος Αδριανόπουλος ο οποίος δέχθηκε πυροβολισμό από καραμπίνα που στόχευσε εναντίον του σχεδόν εξ επαφής απολυμένος εργαζόμενος.Ο δράστης φέρεται να πήγε για να ζητήσει δεδουλευμένα κάποιων μηνών και να διεκδικήσει εκ νέου την εργασία του από την οποία απολύθηκε τον περασμένο Σεπτέμβριο.
Σύμφωνα με πληροφορίες του xronos.gr είχε φιλικές σχέσεις με το αφεντικό δεδομένου ότι κατάγεται από το Αίγιο, είναι συμπατριώτης του κ. Αδριανόπουλου και τον άφησε να διαμένει στο διάστημα αυτό σε οικίες που διατηρούσε στον Ροδίτη Κομοτηνής.
«Ως άτομο δεν είχε προκαλέσει προβλήματα» ανέφερε στον «Χρόνο» ενώ ήταν σε εξέλιξη το περιστατικό ο πρόεδρος των εργαζομένων του εργοστασίου Κυριάκος Καλπακίδης επιβεβαιώνοντας την πληροφορία ότι ήταν εξοφλημένος από την απόλυσή του και μετά, 1,1/2 χρόνο μια και η εταιρία κρατούσε η υποδειγματική στάση στα εργασιακά Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο δράστης με καταγωγή από Κρήτη ήταν κουμπάρος του κ. Αδριανόπουλου κάτι που αν επιβεβαιωθεί περιπλέκει τα πράγματα.
Δυο μεγάλα τραύματα στους μηρούς είχε ο Βούλγαρος εργαζόμενος που ήταν νόμιμα στην επιχείρηση Εμίλ Ιλεφ, ενώ σοβαρότερη είναι η κατάσταση του Αθανάσιου Αδριανόπουλου ο οποίος τραυματίστηκε από τα σκάγια στην τραχηλική χώρα και στο αριστερό  αντιβραχιόνιο με χοντρά σκάγια. Υποβλήθηκε αμέσως σε χειρουργική επέμβαση από ομάδα χειρουργών  με τους γιατρούς Νίκο Χατζηκωνσταντίνου, Δημήτριο Μπαμπαλή, Κώστα Παύλου. Στην βιομηχανική περιοχή έχει αποκλειστεί ο χώρος του εργοστασίου γιατί ο δράστης που δεν είναι σε ήρεμη κατάσταση έριξε και σε άλλα άτομα, κρατά την καραμπίνα απειλεί να αυτοκτονήσει λέγοντας ότι βρίσκεται σε αδιέξοδο. Παντρεμένος και χωρισμένος δυο φορές  ζούσε μόνος του στην Κομοτηνή.  Μέχρι αυτή την στιγμή δεν έχει γίνει δυνατή η σύλληψή του επειδή κρατά δύο ομήρους στο γραφείο του διευθυντή. Επί τόπου βρίσκονται αστυνομικές δυνάμεις  η σύλληψή του  τουλάχιστον έξι πυροβολισμούς και κρατά ομήρους δύο διευθυντικά στελέχη. Όπως έγινε γνωστό ο υφυπουργός  κ. Πεταλωτής διέκοψε την επιτροπή που είχε στην Βουλή για να παρακολουθήσει εκ του σύνεγγυς το θέμα που είναι σε εξέλιξη στην ΒΙΠΕ συνεργαζόμενος με τον υφυπουργό  Μανώλη Όθωνα και το αρχηγό της ΕΛΑΣ για το σοβαρό περιστατικό που έχει την δική του κοινωνική χροιά. Πάντως ο δράστης το πρώτο που ζήτησε από τον διαπραγματευτή  της αστυνομίας ήταν να πιει μια ρακί,  ενώ παραδέχθηκε ότι κάνει χρήση ψυχοφαρμάκων. Ένα άλλο αίτημα ήταν να δει προσωπικά τον προσωπάρχη που τον απέλυσε.  Κρητικός στην καταγωγή με συγγενείς και στο Αίγιο αλλά και φίλους στην Κομοτηνή έβλεπε ότι φτάνοντας σε ηλικία σύνταξης βίωνε οικονομικά αδιέξοδα. Τι τον έκανε να ενεργήσει έτσι καταστροφικά σένα φιλικό του περιβάλλον δεν μπορεί να εξηγηθεί άμεσα. Αναστατωμένοι ήταν οι λιγοστοί εργοστασιάρχες που παλεύουν να κρατήσουν τις επιχειρήσεις τους στην ΒΙΠΕ Κομοτηνής. Επί τόπου οχήματα του ΕΚΑΒ, της αστυνομίας και πυροσβεστικής για παν ενδεχόμενο ενώ έκλεισαν οι οδοί προσέλευσης.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΠΡΟΣΟΧΗ ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: ΤΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΟΤΑΝ ΣΑΣ ΖΗΤΕΙΤΕ Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ Ή ΦΩΤΟΤΥΠΙΑ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ Ή ΑΠΟ ΤΡΑΠΕΖΑ???

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΟΛΟΙ!!!


Οι καταναλωτές που τους ζητείται φωτοτυπία της ταυτότητας από διάφορες ιδιωτικές εταιρείες ή από το Δημόσιο, για να…
προστατεύονται από τυχόν πλαστογραφία της ταυτότητάς τους με όλες τις δυσάρεστες συνέπειες, πρέπει να ενεργούν ως εξής:



Αν τους ζητείται φωτοτυπία. Επάνω στην φωτοτυπία της ταυτότητας και στις δύο πλευρές να γράφουν την εταιρεία που συναλλάσσονται και την ημερομηνία πχ: «μόνο για χρήση εταιρείας τάδε, ημερομηνία… ». Τα γραφόμενα να διαπερνούν και τις 2 απεικονίσεις της ταυτότητας.
Αν τους ζητείται σκανάρισμα της ταυτότητας. Σε καμία περίπτωση μην παραδίνουν την ταυτότητά τους για σκανάρισμα, αλλά να ενεργούν όπως στην παραπάνω περίπτωση, να φωτοτυπούν την ταυτότητά τους να γράφουν πάλι «μόνο για χρήση εταιρείας τάδε ημερομηνία…» και να παραδίδουν την φωτοτυπία με το εν λόγω κείμενο για σκανάρισμα.
Αυτές είναι οι ελάχιστες προφυλάξεις για την ασφάλεια της συναλλαγής, μέχρι το ΙΝΚΑ να διερευνήσει πλήρως από πλευράς νομιμότητας το θέμα και να δημιουργήσει αυστηρότερες προφυλάξεις υπέρ των καταναλωτών.

Τέλος το ΙΝΚΑ συνιστά σε περιπτώσεις σαν τις παραπάνω οι καταναλωτές να αποφεύγουν να δίδουν τα προσωπικά τους δεδομένα «στο δρόμο» από τραπεζάκια που στήνονται για πώληση διαφόρων υπηρεσιών, και να προτιμούν τα καταστήματα.

































Διαβάστε Περισσότερα »

Αράχωβα:Σκοτώθηκε 50χρονος σε τροχαίο...

Διαβάστε Περισσότερα »

Από τις 12 Μαρτίου το «ψαλίδι» στα επιδόματα του ΟΑΕΔ


Μείωση κατά 22% θα εφαρμοστεί από τις 12 Μαρτίου στα 14 επιδόματα του Ο.Α.Ε.Δ., συμπεριλαμβανομένου του επιδόματος ανεργίας.

Σε κοινή υπουργική απόφαση από τα Υπ. Οικονομικών και Εργασίας, η οποία υπεγράφη σήμερα εσπευσμένα, αναφέρεται ότι το βασικό επίδομα ανεργίας θα υπολογίζεται με βάση το μειωμένο ημερομίσθιο που προβλέπει το νέο μνημόνιο και θα ανέρχεται στα 359 ευρώ.

Οι πληροφορίες που ήθελαν ορισμένους να εξαιρούνται της μείωσης, τις οποίες επιβεβαίωσε ο υπουργός Εργασίας, κ. Κουτρουμάνης, διαψεύστηκαν, καθώς κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται από την εν λόγω απόφαση.

Η υπογραφή της απόφασης έγινε εσπευσμένα, ως «κίνηση καλής θέλησης» λόγω της συνεδρίασης του Eurogroup.
Διαβάστε Περισσότερα »

Θήβα:Έπιασαν τον έναν ληστή, ψάχνουν για τον δεύτερο







Εξιχνιάσθηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, η ένοπλη ληστεία που διαπράχθηκε, από δύο δράστες, την περασμένη Δευτέρα, σε κατάστημα «καφέ - εστιατόριο» επί της Νέας Εθνικής Οδού Αθηνών – Λαμίας, στην περιοχή της Θήβας. Συνελήφθη ένας 37χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για ληστεία και παράβαση του νόμου περί όπλων, ενώ αναζητείται από τις Αστυνομικές Αρχές ο συνεργός του, αγνώστων μέχρι στιγμής στοιχείων ταυτότητας.
Ειδικότερα, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών και εμπεριστατωμένη αστυνομική έρευνα, προέκυψαν τα στοιχεία ταυτότητας του ενός εκ των δύο δραστών και μετά από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών συνέλαβαν τον 37χρονο στην οικία του, προχθές, το μεσημέρι.
Σε έρευνα που διενεργήθηκε στην οικία του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα ρούχα που φορούσε ο δράστης κατά την διάπραξη της ληστείας καθώς επίσης και ένα κινητό τηλέφωνο. Επίσης πλησίον της οικίας του βρέθηκε και κατασχέθηκε το Ι.Χ. επιβατηγό αυτοκίνητο το οποίο χρησιμοποιήθηκε στην διάπραξη της ληστείας.
Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι ο 37χρονος είχε αποφυλακισθεί πρόσφατα από τις Δικαστικές Φυλακές Κέρκυρας όπου κρατούνταν για παρόμοια αδικήματα.
 lamiastar.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Όλος ο Βλάχικος γάμος στη Θήβα viotiashop (Βίντεο)


H Kαθαρή Δευτέρα ήταν βροχερή φέτος αλλά σε τίποτα δεν λυγίζουν οι βλάχοι μας. Ο γάμος έγινε κανονικά κάτω από ομπρέλες και το κέφι και ο χορός δεν είχαν τελειωμό. Δείτε το βίντεο .

Διαβάστε Περισσότερα »

Θήβα:Σπείρα έκανε ληστείες, κλοπές και πουλούσε ναρκωτικά


ΛΗΣΤΕΙΕΣ-ΚΛΟΠΕΣ-ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ



Εξαρθρώθηκε, το μεσημέρι της Τετάρτης στη Θήβα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, εγκληματική οργάνωση που διέπραττε ένοπλες ληστείες - διακεκριμένες κλοπές σε καταστήματα και διακινούσε ναρκωτικές ουσίες, στην περιοχή των Θηβών Βοιωτίας. Συνελήφθησαν τέσσερις Έλληνες, ηλικίας 27, 28, 27 και 42 ετών αντίστοιχα, οι οποίοι κατηγορούνται για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, ληστείες, διακεκριμένες κλοπές, παράνομη κατοχή και χρήση όπλων, καθώς και για παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών. Ο 42χρονος κατηγορείται επιπλέον και για τη ληστεία σε κατάστημα «καφέ-εστιατόριο» στη Θήβα στις 12-12-2011, ο 37χρονος συνεργός του οποίου έχει ήδη συλληφθεί και είναι έγκλειστος στις φυλακές Κορυδαλλού.
Ειδικότερα, χθες πρωινές ώρες, μετά από συστηματική αστυνομική έρευνα των αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, στα πλαίσια συντονισμένης επιχείρησης και με τη συνδρομή αστυνομικών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Φθιώτιδας και του Τμήματος Ασφαλείας Λιβαδειάς, συνελήφθησαν οι τέσσερις δράστες και σε έρευνα που διενεργήθηκε στις οικίες τους, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
• Μια βαλλίστρα (τόξο) με διόπτρα
• Εξήντα φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων
• Τέσσερα κινητά τηλέφωνα
• Έξι μαχαίρια-στιλέτα
• Δύο φακοί
• Γάντια- σκούφος
Από την αστυνομική έρευνα, που είναι σε εξέλιξη, προέκυψε ότι οι τέσσερις συλληφθέντες, έχοντας συστήσει εδώ και δυόμιση μήνες εγκληματική οργάνωση, δρώντας με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά, διέπρατταν ληστείες, κλοπές και διακινούσαν ναρκωτικές ουσίες, στην ευρύτερη περιοχή των Θηβών Βοιωτίας.
Το τελευταίο χρονικό διάστημα και συγκεκριμένα από 19-12-2011 έως 30-12-2011 διέπραξαν:
• Την 19-12-2011, ένοπλη ληστεία σε κατάστημα SUPER MARKET στη Θήβα, από όπου αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των (1.000-1.500) ευρώ.
• Την 23-12-2011, ένοπλη ληστεία σε πρατήριο υγρών καυσίμων στη Θήβα, από όπου αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 2.500 ευρώ.
• Την 30-12-2011, ένοπλη ληστεία σε πρατήριο υγρών καυσίμων στο Πυρί Θηβών, από όπου φαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 1.000 ευρώ.
• Την 19-12-2011, κλοπή δίκυκλης μοτοσυκλέτας στη Θήβα, η οποία χρησιμοποιήθηκε ως μέσο διαφυγής στη ληστεία που διέπραξαν την ίδια μέρα. Το ανωτέρω όχημα βρέθηκε εγκαταλειμμένο, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών και αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη του.
Ερευνάται η συμμετοχή των δραστών και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.
Ενεργείται προανάκριση από το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θηβών.
 lamiastar.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Λιβαδειά:Μπήκαν στο μαντρί και φόρτωσαν τα γίδια



Μια δυσάρεστη έκπληξη περίμενε τον 44χρονο κτηνοτρόφο από τη Λιβαδειά χθες νωρίς το πρωί όταν πήγε στο ποιμνιοστάσιό του .

Όπως είπε στους αστυνομικούς, που κατήγγειλε την ζωοκλοπή, βρήκε την πόρτα παραβιασμένη και ο άγνωστος δράστης ή δράστες του έκλεψαν 18 κατσίκια και 20 γίδια.

Οι κτηνοτρόφοι της περιοχής κάνουν λόγο για πολλά κρούσματα ζωοκλοπών τον τελευταίο καιρό και φοβούνται ακόμη περισσότερο όσο πλησιάζει το Πάσχα.
Διαβάστε Περισσότερα »

Καλό μήνα απο το χιονισμένο Νεοχώρι


Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΖΑΜΠΑ... ΑΝΤΑΡΤΕΣ!

Υπερψηφίστηκε ο εφαρμοστικός των υπουργείων Υγείας και Eργασίας
Ζητιανεύουν... την επιστροφή τους 22 βουλευτές των δύο μεγάλων κομμάτων που άλλαξαν στάση στην ψηφοφορία του εφαρμοστικού των υπουργείων Υγείας και Εργασίας
Λίγο μετά τις δύο το ξημέρωμα, με  213  ψήφους υπέρ,  58 κατά και  12 βουλευτές να δηλώνουν παρόντες, ο τρίτος κατά σειρά εφαρμοστικός νόμος  του Μνημονίου ΙΙ  που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων την  ευρύτερη συνταγογράφηση των γενόσημων φαρμάκων, την απελευθέρωση  του ωραρίου των φαρμακείων  και  την ενοποίηση των επικουρικών ταμείων, πήρε τελικά το πράσινο φως της Βουλής.
Όπως συνέβη και στον  προηγούμενο εφαρμοστικό νόμο που περιλάμβανε περικοπές στις συντάξεις, πολλοί βουλευτές κυρίως από τα δύο μεγάλα κόμματα - θυμίζουμε ότι πλήρωσαν την αρνητική ψήφο στο Μνημόνιο ΙΙ με την έξοδο τους από αυτά - εμφανίστηκαν είτε να υπερψηφίζουν είτε να δηλώνουν παρόντες ευελπιστώντας ότι η επιστροφή  στα κομματικά τους λημέρια δεν θα αργήσει.

Ειδικότερα,  από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ άλλαξαν στάση 14  βουλευτές. Οι κύριοι Α.Αθανασιάδης και Χρ. Μαγκούφης ψήφισαν ναι  ενώ «παρών», δήλωσαν οι κύριοι Λ. Μίχος, Α. Τριανταφυλλόπουλος, Β.Τόγιας, Γ.Κασσάρας, Χ.Καστανίδης, Γ.Παπαμανώλης, Ηλ.Θεοδωρίδης, Γ. Μιχελογιαννάκης, Μ. Κυριακοπούλου, Λ. Κατσέλη, Χ.Τεκτονίδου και  Μ. Ξενογιαννακοπούλου. Διά της απουσίας τους έλαμψαν άλλοι έξι διαγραφέντες, οι  Σ. Κουβέλης, Θ. Παραστατίδης, Ο. Βουδούρης, Μ. Τσετίν. Α.Βαγενά και Β. Παπανδρέου.

Από τη ΝΔ «ναι σε όλα» ψήφισαν οκτώ  βουλευτές, οι Κ.Παπασιώζος, Ζ.Τζηκαλάγιας, Α. Καρυπίδης, Θ.Λεονταρίδης, Α. Δερμετζόπουλος, Μ. Κεφαλογιάννης, Γ.Βαγιωνάς και  Ελίζα Βόζεμπεργκ ενώ  άλλοι επτά οι κύριοι Γ. Βλάχος, Μ.Γιαννάκης, Μ.Τζίμας, Κ.Μαρκόπουλος, Κ.Γκιουλέκας, Γ.Καρασμάνης και  Μ.Κόλια- Τσαρουχά υπερψήφισαν επί της αρχής και καταψήφισαν ορισμένα  άρθρα. Άλλοι τέσσερις βουλευτές οι κύριοι Χ.Ζώης, Σ.Γαληνός, Π. Μελάς και η κα Μ.Ιατρίδη απείχαν από την ψηφοφορία ενώ η  Ε.Κουντουρά και ο Δ.Σταμάτης επέμειναν στο «όχι».

Σε ότι έχει να κάνει με τα  κόμματα της μείζονος αντιπολίτευσης, το ΚΚΕ καταψήφισε το σύνολο του νομοσχεδίου, ο ΛΑΟΣ ψήφισε μόνο το άρθρο 35, που αφορά στην ενοποίηση των επικουρικών ταμείων  καταψηφίζοντας το υπόλοιπο νομοσχέδιο  ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε «παρών» στο άρθρο 89, που αφορά στη χορήγηση άδειας παραμονής σε αλλοδαπούς που απασχολήθηκαν με καταχρηστικούς όρους εργασίας ή ως ανήλικοι, καταψηφίζοντας τα υπόλοιπα.
Διαβάστε Περισσότερα »

Τον δολοφόνησαν μέσα στο περίπτερό του

Ένας άνδρας 45 ετών βρέθηκε νεκρός μέσα στο περίπτερό του ,στις 5 τα ξημερώματα από αστυνομικούς.Το περίπτερο βρίσκεται  στη λεωφόρο Αθηνών 368 στο Περιστέρι...

  Ο άνδρας είχε δεχτεί πυροβολισμό στο κεφάλι από αγνώστους, που προφανώς επιχείρησαν να τον ληστέψουν.

Νωρίτερα είχε  κατάφερε να χτυπήσει το μπουτόν που υπήρχε μέσα στο περίπτερο και αμέσως κινητοποιήθηκε ιδιωτική εταιρεία σεκιούριτι.

Η αστυνομία για να ανοίξει η πόρτα του περίπτερου, η οποία ήταν νέας τεχνολογίας, χρησιμοποίησε τροχό.
Διαβάστε Περισσότερα »

Μείωση των ατυχημάτων στους δρόμους

Μείωση, της τάξης του 4,1%, σημειώθηκε τον Δεκέμβριο του 2011, στα τροχαία ατυχήματα, σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του 2010.
Τα τροχαία ανήλθαν σε 1.123, σύμφωνα με τα στοιχεία της τροχαίας και της ΕΛΣΤΑΤ.
Σύμφωνα με την Ελληνική Στατιστική Αρχή στα τροχαία σκοτώθηκαν 92 άνθρωποι, 132 τραυματίστηκαν βαριά και 1.217 ελαφρά.
Να και ένα θετικό της οικονομικής κρίσης: η βενζίνη είναι ακριβότερη, ο κόσμος δεν έχει λεφτά, οδηγεί πιο συνετά και έτσι έχουμε λιγότερα αυτχήματα…
Διαβάστε Περισσότερα »

«Το Τάβλι» του Δημήτρη Κεχαΐδη στο Δημοτικό Θέατρο Λιβαδειάς


Το Σάββατο 3 και Κυριακή 4 Μαρτίου 
στο Δημοτικό Θέατρο Λιβαδειάς 
θα παρουσιαστεί το θεατρικό έργο 

«Το Τάβλι» του Δημήτρη Κεχαΐδη.

«Το Τάβλι» είναι μια γνήσια λαϊκή κωμωδία χαρακτήρων, σοκαριστικά επίκαιρη, ως σάτιρα της νεοελληνικής νοοτροπίας, παρά τα σαράντα χρόνια από το πρώτο ανέβασμα στο Θέατρο Τέχνης από τον Κάρολο Κουν. 

Υπόθεση του έργου:
Ο Φώντας και ο Κόλλιας. Αρχές δεκαετίας του ’70. Στην αυλή του σπιτιού τους, ένα αυγουστιάτικο απόγευμα. Ο Φώντας είναι ταβλαδόρος. Ο Κόλλιας λαχειοπώλης. Μέσα σε ένα απόγευμα θα στήσουν την κομπίνα του αιώνα, προκειμένου να «βγουν και αυτοί επιχειρηματίες στην κοινωνία, να πιάσουν την καλή» όπως λένε. Η κομπίνα στήνεται, τινάζεται στον αέρα, ξαναστήνεται, και μέσα από έναν ολοζώντανο και ξεκαρδιστικό διάλογο, ο Κεχαΐδης σατιρίζει ένα κομμάτι της νεοελληνικής νοοτροπίας, που κυριαρχεί μέχρι σήμερα.

Μια ιδιαίτερα επίκαιρη παράσταση που αποτυπώνει την νεοελληνική νοοτροπία.

Σας περιμένουμε διότι το θέατρο δεν ψηφιοποιείται, δεν «κατεβάζεται», δε μπορεί να «φορτωθεί» σε καμία συσκευή, όσο έξυπνη και αν είναι, παρά συμβαίνει και ανθίζει παρουσία του κοινού και μόνο!

Συντελεστές:
Φώντας: Νίκος Ορφανός
Κόλλιας: Κωνσταντίνος Κάππας
Σκηνικά: Σοφία Παντουβάκη
Κοστούμια: Πηνελόπη Μπάμπου
Σκηνοθεσία: Νίκος Ορφανός – Κωνσταντίνος Κάππας
Φωτισμοί: Γιώργος Ανεστόπουλος.

Τιμές εισιτηρίων: 12€, Φοιτητικό: 8€

Μία παραγωγή του Κέντρου Υποκριτικής και Αφηγηματικής Τέχνης
/enlevadeia.
Διαβάστε Περισσότερα »

‘Σύγχρονες Καλλιέργειες για το νομό Βοιωτίας’


Το Σ.Ε.Κ. Λιβαδειάς στο πλαίσιο διασύνδεσης της Τεχνολογίας με την Αγροτική
Ανάπτυξη διοργανώνει στις 15 Μαρτίου 2012 (Ώρα 9:30 – 13:00, Αίθουσα Επιμελητηρίου Λιβαδείας) ημερίδα με θέμα:

‘Σύγχρονες Καλλιέργειες για το νομό Βοιωτίας’

Η ημερίδα έχει ως στόχο να συμβάλει:

§ στην ανάδειξη των σύγχρονων καλλιεργειών που να δίνουν τη δυνατότητα στον αγρότη να παράγει προϊόντα πιστοποιημένα και ασφαλή για τον καταναλωτή,
§ στην ενημέρωση για την αντιμετώπιση καλλιεργητικών προβλημάτων της περιοχής,
§ στην εύρεση πόρων για ανάπτυξη νέων καλλιεργειών.

Υποβολή θέματος εργασιών- παρουσιάσεων μέχρι 5 Μαρτίου 2012 στο email: mail@1sek-livad.voi.sch.gr

Οργανωτική Επιτροπή

Δρ. Καλοβρέκτης Κων/νος, Δ/ντής Σ.Ε.Κ
Κιάφας Γεώργιος, Τομεάρχης Σ.Ε.Κ
Ρηγογιάννης Χρήστος, Υπ. Εργαστηρίου Γεωπονίας Σ.Ε.Κ
Διαβάστε Περισσότερα »

Σε «απόσταση αναπνοής» από τον τάφο του Ιησού

Μια επιγραφή, χαραγμένη στα αρχαία ελληνικά, η οποία ανακαλύφθηκε στην Ιερουσαλήμ, ίσως ρίξει φως στο πού βρίσκεται ο τάφος του Ιησού!
Σε «απόσταση αναπνοής» από τον τάφο του Ιησού



Κάτω από ένα συνηθισμένο κτήριο στη συνοικία Άρμον Χάβατζιβ της Ιερουσαλήμ, μια κάμερα τοποθετημένη σε ένα ρομποτικό βραχίονα ανακάλυψε περίεργες επιγραφές μέσα σε μιαταφική στοά, της εποχής του Δεύτερου Ναού.
Μια πρώτη τοιχογραφία αναπαριστά ένα ψάρι να βγάζει από το στόμα του ή να τρώει έναν άνθρωπο. Ο ιχθύς ήταν διαδεδομένο χριστιανικό σύμβολο κατά τα πρώτα χρόνια.
Όμως, η πιο μυστηριακή από τις επιγραφές, έχει πάνω της χαραγμένες στα αρχαία ελληνικά τις λέξεις «θεός», «ανάσταση», «αναστήσου». Επίσης, υπάρχει και η λέξη «αναστημένος» στα εβραϊκά.
Πρόκειται σίγουρα για ένα από τα αρχαιότερα ευρήματα της πρώιμης χριστιανικής εικονογραφίας στην Ιερουσαλήμ. Τι άλλο μπορεί να κρύβει όμως;
Ο Simcha Jacobovici, βραβευμένος ντοκιμαντερίστας, ο οποίος πραγματοποιεί την έρευνα για λογαριασμό του Discovery Channel, υποστηρίζει ότι το ταφικό αυτό σύμπλεγμα φιλοξένησε τουλάχιστον κάποιες από τις σορούς των Αποστόλων.
Επίσης, ο ακαδημαϊκός James Tabor από το πανεπιστήμιο της Βόρειας Καρολίνας των ΗΠΑ, που συνεργάζεται στην έρευνα με τον Jacobovici, πιστεύει ότι οι αρχαιολόγοι βρίσκονται πριν από μια μεγάλη ανακάλυψη: αυτής του τάφου του Ιησού και της οικογένειά τους.
Η ομάδα του James Tabor είχε συγκεντρώσει σφοδρές επικρίσεις, όταν στις αρχές της δεκαετίας του 1990 είχε πραγματοποιήσει ανασκαφή στο ίδιο σημείο, ισχυριζόμενη ότι εκεί βρίσκεται ο τάφος του Ιησού. Λόγω της αντίδρασης υπερ-ορθόδοξων εβραίων, η ανασκαφή σταμάτησε και μάλιστα από πάνω χτίστηκε ένα κτήριο.
Σύμφωνα με τον Tabor, τα ευρύματα δείχνουν ότι η ανθρωπότητα βρίσκεται πολύ κοντά στην ανακάλυψη του τάφου του Χριστού.
haar

Διαβάστε Περισσότερα »

Ίσοπαλο το φιλικό τεστ της εθνικής με το Βέλγιο

Ελλάδα, Βέλγιο, φιλικό, Euro

Η Ελλάδα αναδείχτηκε ισόπαλη 1-1 με το Βέλγιο στο Παγκρήτιο Στάδιο σε φιλική αναμέτρηση ενόψει του Euro 2012. Μέτρια η εμφάνιση του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος, που εμφανίστηκε χωρίς ρυθμό και διάθεση και δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί το αριθμητικό πλεονέκτημα που είχε από το 62'.
Η εθνική ευτύχησε να ανοίξει το σκορ στην πρώτη καλή στιγμή που δημιούργησε στον αγώνα. Ο Λομπάερτς έκανε το λάθος γύρισμα, ο Φάνης Γκέκας έκανε την πάσα, ο Βερμάελεν γλίστρησε και ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης από κοντά έκανε το 1-0 στο ένατο λεπτό. Στο 17’ το σουτ του Γιάννη Μανιάτη πέρασε ελάχιστα πάνω από οριζόντιο δοκάρι των φιλοξενούμενων. Όσο περνούσαν τα λεπτά το Βέλγιο πήρε τον έλεγχο του παιχνιδιού και στο 32’ έφτασε στην ισοφάριση μετά από εκτέλεση κόρνερ του Αζάρ, η άμυνα του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος δεν αντέδρασε και ο Τσαντλί με κεφαλιά ψαράκι διαμόρφωσε το 1-1. Τέσσερα λεπτά αργότερα το Βέλγιο έχασε μεγάλη ευκαιρία να πάρει το προβάδισμα. Μετά από κάθετη πάσα του Αζάρ, ο Βερμάελεν βρέθηκε απέναντι από τον Ορέστη Καρνέζη, όμως αστόχησε.
Ο Φερνάντο Σάντος πραγματοποίησε τρεις αλλαγές με την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου, όμως παρά τις κινήσεις από τον πάγκο του Πορτογάλου τεχνικού, η εικόνα της υποτονικής εθνικής δεν άλλαξε ούτε καν μετά από την αποβολή με απευθείας κόκκινη κάρτα στο 62’ του Λομπάερτς για μαρκάρισμα στον Παπασταθόπουλο. Η Ελλάδα πήρε την κατοχή της μπάλας, όμως δεν κατάφερε να απειλήσει ουσιαστικά την εστία του Μινιολέ παρά μόνο με μακρινά σουτ και το 1-1 έμεινε μέχρι το τέλος του αγώνα, δείχνοντας πως η εθνική πρέπει να παρουσιαστεί βελτιωμένη ενόψει της συμμετοχής της στο Euro που θα γίνει στα γήπεδα της Πολωνίας και της Ουκρανίας.
Αξίζει να σημειωθεί πως το ντεμπούτο τους με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα πραγματοποίησαν οι Ορέστης Καρνέζης και Κώστας Φορτούνης.
Οι συνθέσεις των ομάδων:
Ελλάδα (Φερνάντο Σάντος): Καρνέζης, Τοροσίδης(46’ Κ. Παπαδόπουλος), Χολέμπας, Α. Παπαδόπουλος, Παπασταθόπουλος, Μανιάτης(46’Καραγκούνης), Κατσουράνης, Φωτάκης(64’ Χριστοδουλόπουλος), Σαλπιγγίδης(46’ Φορτούνης), Σαμαράς(77’ Αθανασιάδης), Γκέκας(86’ Φετφατζίδης).
Βέλγιο (Ζορζ Λέεκενς): Μινιολέ, Αλντερβέιρελντ, Βερμάελεν, Κομπανί, Λομπάερτς, Ντεφούρ(82’ Ναϊνγκολάν), Αζάρ(46’ Λουκάκου), Φελαϊνί, Βίτσελ(58’ Ντεμπελέ), Μιραλάς(64’ Βερτόνγκεν), Τσαντλί.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ενοίκιο 1,2 εκατ. ευρώ στον Εφραίμ από το Δημόσιο


Εντολή για προκαταρκτική εξέταση έδωσε ο οικονομικός εισαγγελέας Γ. Πεπόνης μετά από δημοσίευμα σχετικά με αναξιοποίητα ακίνητα του Δημοσίου. Δείτε την αναλυτική λίστα

Την διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας διέταξε ο οικονομικός εισαγγελέας Γρηγόρης Πεπόνης για τα "αμαρτωλά" ακίνητα του Δημοσίου.

Τη στιγμή που καταβάλλονται πέντε εκατομμύρια ευρώ ετησίως για ενοίκια των γραφείων, όπου στεγάζουν 8 από τις 16 ανεξάρτητες διοικητικές Αρχές, πολλά είναι τα ακίνητα που μένουν αναξιοποίητα.

Το όργιο σπατάλης από το ελληνικό Δημόσιο σε ενοίκια για τη στέγαση διαφόρων υπηρεσιών αλλά και ανεξάρτητων διοικητικών Αρχών, έφερε στο φως δημοσίευμα κυριακάτικης εφημερίδας.
Ειδικότερα, αφορμή για την έρευνα του κ. Πεπόνη αποτέλεσε δημοσίευμα της εφημερίδας "Έθνος της Κυριακής", για το θέμα των επίμαχων ακινήτων του Δημοσίου.

Η εφημερίδα υποστήριζε πως τα περισσότερα από αυτά τα κτίρια βρίσκονται στο κέντρο της πρωτεύουσας, όπου τα ενοίκια γραφείων είναι υψηλά, παρά τη μείωση 20% που πέτυχε το δημόσιο για όλα τα κτίρια που ενοικιάζει.

Μεταξύ άλλων ανέφερε ότι ο Συνήγορος του Πολίτη συνεχίζει να πληρώνει μισθώματα, για πολυτελές ακίνητο που βρίσκεται πίσω από το Χίλτον, στην οδό Χατζηγιάννη Μέξη 5, περίπου 1,2 εκατ. ευρώ τον χρόνο στη Μονή Βατοπεδίου, με διαχειριστή του ακινήτου, ως επικεφαλής του μοναστηριού, τον, προσωρινά κρατούμενο, ηγούμενο Εφραίμ.

Μάλιστα, κατά το δημοσίευμα, το ΑΣΕΠ πληρώνει πάνω από 150 χιλιάδες ευρώ τον μήνα ή κοντά στα 2 εκατ. ευρώ τον χρόνο για το κτίριο στην οδό Πουλίου. Αντίστοιχα περίπου 41.000 ευρώ το μήνα καταβάλλονται για την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, 20.543 ευρώ για το ΕΣΡ, 14.000 ευρώ για τα γραφεία του Συνηγόρου του Καταναλωτή και 11.800 ευρώ για τη στέγαση της Αρχής Διασφάλισης Ποιότητας στην Ανώτατη Εκπαίδευση στη λεωφόρου Συγγρού.

Έτσι, ο κ. Πεπονής διέταξε την διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για το θέμα, την οποία ανέθεσε στον αναπληρωτή του Οικονομικό Εισαγγελέα Σπύρο Μουζακίτη, με την εντολή να εξακριβώσει αν προκύπτει το αδίκημα της απιστίας στην υπηρεσία, το οποίο διώκεται σε βαθμό κακουργήματος, στην υπόθεση της διαχείρισης των ακινήτων.

Σημειώνεται ότι η εφημερίδα επικαλείται κατάλογο που κατέθεσε πριν από ένα χρόνο, η Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου με 20 ακίνητα, που βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας και τα οποία ανήκουν σε ασφαλιστικά ταμεία ή είναι εθνικά κληροδοτήματα με σκοπό να τεθούν προς αξιοποίηση.

Ποια είναι τα επίμαχα ακίνητα
*Φιλελλήνων 13-15 (ανήκει στο ΤΕΑΔΥ) - 2.087 τ.μ.
*Αξαρλιάν 7 (ΙΚΑ) - 864 τ.μ.
*Βουλής 8-10 (ΟΑΕΕ) - 2.577 τ.μ.
*Βουλής 6 (ΙΚΑ) - 1.444 τ.μ.
*Ακαδημίας και Ζαλοκώστα (ΚΕΔ)
*Σταδίου 58 (ΤΕΑΔΥ) - 2.196 τ.μ.
*Μενάνδρου 27-29 (ΙΚΑ) - 662 τ.μ.
*Ιουλιανού 36 (Ταμείο Αστυνομικών) - 2.524 τ.μ.
*Μενάνδρου 48 (ΙΚΑ) - 1.316 τ.μ.
*Κουμουνδούρου 23 (ΕΤΑΠΜΜΕ) - 1.142 τ.μ.
*Βουλής 2 (κληροδότημα)
*Καποδιστρίου (Α΄ Βοηθειών)
*Αγίου Κωνσταντίνου 43 (ΕΤΑΑ) - 1.910 τ.μ.
*Σωκράτους 65-67 (ΤΕΑΙΤ) - 7.809 τ.μ.
*Πειραιώς 22 (ΤΕΑΙΤ) - 1.573 τ.μ.
*Φιλελλήνων και Ξενοφώντος (κληροδότημα)
*Στουρνάρη (κληροδότημα)
*Αναπήρων Πολέμου - Κολωνάκι (Κληροδότημα)
*Ξενοδοχείο La Mirage (Μετοχικό Ταμείο Αεροπορίας)
*Κτίριο Κεράνη (Λ. Θηβών 196-198) - 45.000 τ.μ.
Διαβάστε Περισσότερα »

Eνίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων


Κλέαρχος Περγαντάς Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας :
«Η ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων με 500εκ € απαιτεί διαφάνεια
και γρήγορους ρυθμούς υλοποίησης»
Στα πλαίσια της προετοιμασίας της νέας δράσης ενίσχυσης, των μικρομεσαίων επιχειρήσεων ( ΜΜΕ) μέσω του ΕΣΠΑ, έγινε συνάντηση εργασίας με την παρουσία της πολικής ηγεσίας του Υπουργείου Ανάπτυξης, των Περιφερειαρχών, υπηρεσιακών παραγόντων, εκπροσώπων επιμελητηρίων και άλλων συλλογικών φορέων παραγωγικών κλάδων .
Ο συνολικός προϋπολογισμός (σε επίπεδο χώρας) που θα διατεθεί για το νέο Πρόγραμμα ανέρχεται σε δημόσια δαπάνη 500 εκ € και αφορά σε δράσεις νέων αλλά και υφιστάμενων ΜΜΕ καθώς και πολύ μικρών επιχειρήσεων (ΠΜΜΕ) στις θεματικές κατηγορίες της μεταποίησης, του τουρισμού και των υπηρεσιών. Έμφαση θα δοθεί στην περιβαλλοντική διάσταση, στην καινοτομία και φυσικά στην διατήρηση θέσεων εργασίας.
Δεδομένης της οικονομικής συγκυρίας η δράση θα συνδυαστεί με την ενεργοποίηση του ΕΤΕΑΝ ( Επιχειρηματικό Ταμείο Ανάπτυξης) και του JEREMY (μικροδάνεια).

Επισημαίνεται ότι τα ποσοστά ενίσχυσης για την Στερεά Ελλάδα, με παρέμβαση του Περιφερειάρχη Κλέαρχου Περγαντά, προτάθηκε να αυξηθούν στο 50% που θα αποτελέσει ανάσα για τις ΜΜΕ στην Περιφέρεια.
Οι επιλέξιμες δαπάνες των δράσεων αφορούν σε κτίρια και εγκαταστάσεις – μηχανολογικό εξοπλισμό – εγκαταστάσεις προστασίας περιβάλλοντος και εξοικονόμησης ενέργειας – συστήματα αυτοματοποίησης – δικαιώματα τεχνογνωσίας κλπ. Δεν θα είναι επιλέξιμες δαπάνες από Leasing, μεταχειρισμένα και αγορά γης.
Όπως ανέφερε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κλέαρχος Περγαντάς, το σημαντικότερο είναι η διαδικασία να πραγματοποιηθεί με διαφάνεια και γρήγορους ρυθμούς και σύντομα θα οργανωθεί συνάντηση με τους φορείς της Περιφέρειας στα πλαίσια μιας ουσιαστικής διαβούλευσης, ώστε το πρόγραμμα να ξεκινήσει το συντομότερο δυνατόν.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ανατρεπτικές, επίκαιρες, αστείες και σατιρικές φωτογραφίες !

Πολλές αστείες, επίκαιρες, ανατρεπτικές και σατιρικές φωτογραφίες που βρήκαμε στο διαδύκτιο και τις μαζέψαμε σε ένα άλμπουμ για εσάς απολαύστε τις !  











































 
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ