Κυριακή 11 Μαρτίου 2012

Κέρδισε το ντέρμπι η ΑΕΚ και το πρωτάθλημα ο Ολυμπιακός

Κέρδισε το ντέρμπι η ΑΕΚ και το πρωτάθλημα ο Ολυμπιακός

Με μια επιβλητική εμφάνιση που θύμιζε...ΑΕΚ από παλιά, η Ένωση επικράτησε εύκολα του Παναθηναϊκού με σκορ 2-0 στο Ολυμπιακό στάδιο της Αθήνας , έκανε χαρούμενους τους φιλάθλους της μετά από καιρό και...απένειμε τον τίτλο του πρωταθλητή στον Ολυμπιακό , ο οποίος ξέφυγε 4 βαθμούς μετά την νίκη του επί του ΑΡΗ.
Με γκόλ του Λεονάρντο και του Κλωναρίδη η ΑΕΚ απέδειξε ότι παραμένει και μεγάλη ενώ οι πράσινοι βυθίστηκαν ακόμα μια φορά στην μετριότητα.
Διαβάστε Περισσότερα »

Εκδήλωση Συνδέσμου Εθνικής Ενότητας στην Αλίαρτο

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Κυριακή,11/3/2012, στο Συνεδριακό κέντρο του  Αλιάρτου εκδήλωση-ενημέρωση  του Συνδέσμου Εθνικής Ενότητας περιφέρειας Βοιωτίας, παρουσία πλήθους ακροατών και φίλων του Συνδέσμου.
Στην εκδήλωση παρέστη και μίλησε ο Γενικός γραμματέας του κόμματος Κος Διαμάντης Θεόδωρος  και ο υπεύθυνος περιφερέρειας  Στερεάς Ελλάδας -Βοιωτίας Κος Κεχαγιάς Γεώργιος.
Διαβάστε Περισσότερα »

"Έκλεισε" το deal με Βρυξέλλες πωλούνται Αμύνταιο, Μεγαλόπολη Φλώρινα


Στη συνάντηση που είχε τη Δευτέρα ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου με τον επίτροπο ανταγωνισμού Χοακίν Αλμούνια επισφραγίστηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, η συμφωνία μεταξύ ελληνικού κράτους και ΕΕ για το άνοιγμα της αγοράς λιγνίτη, στη βάση της απόφασης της Επιτροπής για παραχώρηση του 40% της αγοράς σε ιδιώτες. Το τελικό σχέδιο σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες περιλαμβάνει τα ακόλουθα:

1. Πώληση τεσσάρων λιγνιτικών μονάδων

2. Ανταλλαγές ενέργειας (swaps) και σε περίπτωση αποτυχίας του εγχειρήματος των ανταλλαγών, πώληση ακόμη δύο «εφεδρικών» μονάδων

3. Παραχώρηση σε ιδιώτη του λιγνιτωρυχείου της Βεύης.

Οι ίδιες ασφαλείς πληροφορίες αναφέρουν ότι οι μονάδες που τελικώς έχουν επιλεγεί είναι οι δύο στο Αμύνταιο (300 +300MW), μία από τις μονάδες του συγκροτήματος της Μεγαλόπολης (300MW)  καθώς και η μονάδα Μελίτη Φλώρινας (330MW). Η συνολική ισχύς των υπό πώληση μονάδων είναι 1230MW, όταν συνολικά οι λιγνιτικές της ΔΕΗ φτάνουν τα 5288MW. Αυτό σημαίνει ότι σε διαδικασία πώλησης μπαίνει περίπου το 23% των λιγνιτικών. Για το υπόλοιπο ποσοστό της αγοράς λιγνίτη που πρέπει να «φύγει» από τη ΔΕΗ, η συμφωνία περιλαμβάνει ανταλλαγές ενέργειας swaps καθώς και την εκμίσθωση του ορυχείου της Βεύης. Σε περίπτωση αποτυχίας των ανταλλαγών τότε θα προστεθούν στις υπό πώληση μονάδες και δύο από το συγκρότημα του Αγίου Δημητρίου Κοζάνης.

Το πακέτο αυτό των πωλήσεων θα ενταχθεί πιθανότατα στη διαδικασία αποκρατικοποίησης της ΔΕΗ, η οποία θα περιλαμβάνει επίσης είτε την πώληση ποσοστού της ΔΕΗ (από το 51% το ποσοστό του δημοσίου θα πάει στο 34%) ή πώληση ποσοστού των θυγατρικών στη διανομή και μεταφορά.

Τις επόμενες ημέρες η Κομισιόν αναμένεται να κάνει έρευνα αγοράς προκειμένου να διερευνήσει τις διαθέσεις της αγοράς απέναντι στις πωλήσεις και να διαπιστώσει εάν υπάρχει ενδιαφέρον. Στη συνέχεια το επόμενο βήμα θα είναι να προσληφθεί ανεξάρτητος εκτιμητής και θα ακολουθηθούν οι κανονικές διαδικασίες που χρησιμοποιούνται στις αποκρατικοποιήσεις. Στόχος είναι η διαδικασία να ξεκινήσει μέσα στο 2012 και ει δυνατόν να ολοκληρωθεί μέσα στο επόμενο έτος.

Βεύη
Για το ορυχείο της Βεύης, πολύ σύντομα αναμένεται ο διαγωνισμός να πάρει εκ νέου το δρόμο για τη βουλή. Η εκμίσθωση θα προχωρήσει, ωστόσο πληροφορίες αναφέρουν ότι μπορεί τελικά να «ενθαρρυνθούν» συνεργασίες μεταξύ των ενδιαφερομένων.

Τιμολόγια
Σημειώνεται ότι από την 1η Ιανουαρίου θα επιβληθούν αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ που σύμφωνα με πληροφορίες «δε θα είναι μικρές της τάξης του 2 με 3% αλλά ούτε και... 20%». Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι το ΥΠΕΚΑ δεν πρόκειται να δεχθεί τα κοστολογικά στοιχεία της ΔΕΗ, ενώ το τελικό ύψος των αυξήσεων θα εξαρτηθεί και από το ύψος των μειώσεων στους μισθούς.

Επιπρόσθετα εξετάζεται να εφαρμοστεί από το νέο χρόνο και η πρόταση  της ΡΑΕ για μηχανισμό αυτόματης αναπροσαρμογής των τιμών με βάση τη διακύμανση της χονδρικής, σε εξαμηνιαία βάση.

Αποκρατικοποιήσεις
Τέλος σε σχέση με τις αποκρατικοποιήσεις σε ΕΛΠΕ και ΔΕΠΑ, η κυβέρνηση σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται πιθανόν μέσα και στο Δεκέμβριο να προχωρήσει στο διαγωνισμό για την εταιρεία αερίου.  Η συγκεκριμένη αποκρατικοποίηση θα παραμείνει ανοιχτή ως προς τη μορφή της, στη φάση του διαγωνισμού. Δηλαδή ανάλογα με το ενδιαφέρον που θα εκδηλωθεί αλλά και με το τίμημα που θα θελήσουν να καταβάλουν οι επενδυτές, θα δοθεί η δυνατότητα είτε για αποκρατικοποίηση πακέτο ή για χωριστή αποκρατικοποίηση της ΔΕΠΑ με το ΔΕΣΦΑ. Στην περίπτωση της χωριστής αποκρατικοποίησης θα πουληθεί και το 65% της ΔΕΠΑ και το δημόσιο θα κρατήσει ένα ποσοστό στο ΔΕΣΦΑ, ενώ στην ενιαία, θα διατηρηθεί ένα ποσοστό και στη νέα εταιρεία. Από τις μέχρι τώρα επαφές της κυβέρνησης διαπιστώνεται ότι τα ΕΛΠΕ θα πουλήσουν και εκείνα κάποιο ποσοστό ή ολόκληρη τη συμμετοχή τους (35%). Σε σχέση με την option της ΔΕΠΑ έχει βρεθεί συμφωνία ως προς το τίμημα της αποζημίωσης, ωστόσο η συμφωνία αυτή απομένει να περάσει από τα Δ.Σ. των δύο εταιρειών.

Για τα ΕΛΠΕ η αποκρατικοποίηση θα γίνει το 2012, ενώ και εκεί δεν αποκλείονται και ανατροπές ως προς τις διαθέσεις της Paneuropean, καθώς σύμφωνα με γνωρίζοντες τα τεκταινόμενα «πιθανή απόφαση για πώληση του ποσοστού δε θα πρέπει να εκπλήξει κανέναν».


Πηγή:www.capital.gr
 capital.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

"45άρι" τράβηξε στον Ψωμιάδη ο οικονομικός εισαγγελέας Θεσσαλονίκης






Άσκησε ποινική δίωξη, σε βαθμό κακουργήματος, για απευθείας αναθέσεις νομαρχιακών έργων την περίοδο 2006-9.


Ποινική δίωξη, σε βαθμό κακουργήματος,  άσκησε ο εισαγγελέας κ. Λάμπρος Τσόγκας σε βάρος των αδελφών Παναγιώτη και Διονύση Ψωμιάδη για την  περίφημη υπόθεση με τα λεγόμενα "45άρια" έργα.

Όπως προέκυψε από την προκαταρκτική εξέταση, που διενήργησε ο εισαγγελέας κ. Ευάγγελος Μπακέλας, την τετραετία 2006-2009 ο πρώην Νομάρχης Θεσσαλονίκης και συνεργάτες του με τη μέθοδο της  "σαλαμοποίησης" μεγάλων έργων, προχώρησαν σε απευθείας ανάθεση 340, προϋπολογισμού το κάθε ένα 45 χιλιάδων ευρώ, τα περίφημα "45άρια"!

Μάλιστα, 23 από τα προαναφερόμενα έργα καταβλήθηκαν τα χρήματα από τη Νομαρχία Θεσσαλονίκης, δίχως όμως να εκτελεστούν!

Για την ίδια υπόθεση διώκονται άλλα 19 άτομα, μεταξύ των οποίων διευθυντές, τμηματάρχες και υπηρεσιακοί παράγοντες της Νομαρχίας Θεσσαλονίκης.
Διαβάστε Περισσότερα »

Γυμναστήριο με face control, σάουνες και υπέρογκοι μισθοί στο ΠΑΣΟΚ



Σκληρές είναι οι καταγγελίες από τους απλήρωτους εργαζομένους του ΠΑΣΟΚ. Δύο επιστολές φωτιά για το πως σπαταλούν τα δάνεια των τραπεζών (Vid)

Σάλος επικρατεί στο ΠΑΣΟΚ μετά από δύο καταγγελτικές επιστολές απλήρωτων εργαζομένων του κόμματος που αποκαλύπτουν τα όργια σπατάλης.
Τι και αν οι εργαζόμενοι στο κόμμα είναι απλήρωτοι εδώ και δύο μήνες, ωστόσο όπως αποκαλύπτει το "Πρώτο Θέμα", τα ταμεία του κόμματος κάνουν σπατάλες.
Στις εν λόγω επιστολές οι εργαζόμενοι μιλούν για διπλοθεσίες, αργομισθίες, έξοδα κίνησης , χλιδής, υπέρογκους μισθούς, καρέκλες 700 ευρώ, γυμναστήριο με δύο σάουνες αλλά και ποδήλατα αξίας 14.000 ευρώ. Όπως λένε αυτά έγιναν τα τελευταία χρόνια στην Ιπποκράτους.
Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, Θ.Κ. και Α.Κ. είναι δύο "εμβληματικές" φυσιογνωμίες για τους απλήρωτους εργαζομένους του ΠΑΣΟΚ, οι οποίοι καταγγέλλουν πως χειρίστηκαν μεγάλο ποσά και με διόλου ευκαταφρόνητες πάγιες αποδοχές.
Μεταξύ άλλων, αναφέρονται σε συνεργάτη του προέδρου ο οποίος περνά μια φορά το μήνα και παίρνει 7.000 ευρώ αλλά και σε φίλη της Μαργαρίτας με μισθό 8.000 ευρώ.
Σχετικά με το γυμναστήριο, έχει αυστηρό face control, "μπαίνουν μόνο οι κολλητές του ΓΑΠ, το περιφρουρεί καλά ο Π.", αναφέρεται χαρακτηριστικά, ενώ οι δύο σάουνες δεν λειτουργούν επειδή απλά δεν έχει εκδοθεί ακόμη η σχετική άδεια.
"Για τις δύο σάουνες έγινε ειδική εγκατάσταση τριφασικού ρεύματος και υδραυλικών εγκαταστάσεων αλλιώς θα βυθιζόταν όλο το Κολωνάκι στο σκοτάδι!", προσθέτεται στην επιστολή.
Παράλληλα, ο γυμναστής είναι υπαρκτό πρόσωπο είναι πολλά χρόνια στο ΠΑΣΟΚ ίσως και από τότε που ήρθε ο ΓΑΠ, και παίρνει 2500 ευρώ.
Μάλιστα, όπως υποστηρίζουν πρόσφατα ο Γ. Παπανδρέου αγόρασε δύο ποδήλατα από ανθρακονήμα αξίας 14.000 ευρώ.
"Ελπίζω να μη χρεώθηκαν στο κόμμα", σχολιάζει ο εργαζόμενος της πρώτης επιστολής.
Είναι χαρακτηριστικό ότι ακόμη και κορυφαίο παπανδρεϊκό στέλεχος άφησε αιχμές κατά του υπεύθυνου Μηχανοργάνωσης, λέγοντας πως έδινε το Μητρώο σε πιτσαρίες και σουβλατζίδικα για να μοιράζουν φυλλάδια!
Παράλληλα, στην δεύτερη επιστολή αναφέρουν πως αλαλούμ επικρατεί με τα έξοδα παράστασης και τα έξοδα κίνησης.
"Μιλάμε για τραπέζια σε εστιατόρια, για ποτά σε μπαρ κλπ. Εκεί που έχει γίνει το μεγάλο φαγοπότι είναι με τις περιοδείες. Μιλούσανε για παράδειγμα σε συγκέντρωση όχι προεκλογική για κόστος μικροφωνικής εγκατάστασης που αν και κόστιζε 5000 ευρώ κόπηκε τιμολόγιο για 23.000. Και αυτό είναι ένα απλό παράδειγμα του πόσο κόστιζαν και πόσο τιμολογούνταν οι διάφορες υπηρεσίες. Μεγάλη πληγή ήταν η νεολαία και εδώ βγάζω το καπέλο στον Καρχιμάκη. Στέλνανε ένα έγγραφο και λέγανε. Κλιμάκιο πενταμελές για φοιτητικές εκλογές (πχ) για πέντε πόλεις 5 διανυκτερεύσεις ένα αυτοκίνητο κόστος τάδε και φυσικά το κόστος των εκδηλώσεων. Και οι εγκρίσεις έπεφταν βροχή. Ο Μιχάλης είπε στοπ. Εξοικονομήθηκε πολύ πράγμα από αυτή την ιστορία", αναφέρεται χαρακτηριστικά ενώ τέλος γίνεται λόγος και για εργαζομένους οι οποίοι ήταν αποσπασμένοι από το Δημόσιο και έπαιρναν χρήματα και από το κόμμα.
Το κόμμα ήταν σε τροχιά πτώχευσης από τον Οκτώβριο του 11', αναφέρουν.

 Μάλιστα ο Ροβέρτος Σπυρόπουλος μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του MEGA, παραδέχεται ότι στο κτίριο του κόμματος στην Ιπποκράτους υπάρχει υπερσύγχρονο γυμναστήριο με δύο σάουνες, ενώ τονίζει ότι οι απλήρωτοι υπάλληλοι του κόμματος θα πληρωθούν όταν εγκριθεί στο ΠΑΣΟΚ δάνειο.
Διαβάστε Περισσότερα »

Τριπλάσιοι φόνοι και ληστείες


Εκτός ελέγχου  από 200 και 300% στις ληστείες και στις κλοπές – διαρρήξεις κυρίως σε σπίτια και καταστήματα καταγράφηκε το 2011 σε σχέση με το 2010, σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το μεσημέρι της Κυριακής το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας.
 Πρωτόγνωρο και ενδεικτικό της κατάστασης που ζουν καθημερινά οι πολίτες είναι το γεγονός πως ο συνολικός αριθμός των ληστειών και των κλοπών – διαρρήξεων ξεπέρασε τις 100.000 υποθέσεις.
 Οι κακοποιοί πλέον έχουν βάλει στο στόχαστρο τους κυρίως τα σπίτια και μάλιστα σε πολλές περιπτώσεις πέρυσι δεν δίσταζαν να χρησιμοποιήσουν τα όπλα τους για να αρπάξουν ακόμα και μικρά χρηματικά ποσά ενώ υπήρξαν και περιπτώσεις.
 Χαρακτηριστικό είναι ότι στην Αττική το 2011 καταγράφηκαν σε οικίες 605 ληστείες έναντι 268 το 2010 και σε καταστήματα 509 έναντι 336. Επίσης σε όλη την επικράτεια πέρυσι καταγράφηκαν 912 ληστείες έναντι 432 το 2010.
 Δολοφονίες
 Πιο αναλυτικά σε όλη τη χώρα το 2011 διαπράχθηκαν σε όλη την επικράτεια 184 ανθρωποκτονίες, έναντι 176 το 2010. Επίσης έγιναν 182 απόπειρες δολοφονίας, έναντι 193 που είχαν καταγραφεί το 2010 (11 λιγότερες).
Από τις αστυνομικές αρχές εξιχνιάστηκαν οι 291 περιπτώσεις ανθρωποκτονιών ή αποπειρών, δηλαδή ποσοστό που προσεγγίζει το 80%.
 Ληστείες
 Σχετικά με τις ληστείες το 2011 σημειώθηκαν σε όλη τη χώρα 6.636 ληστείες, έναντι 6.079 για το έτος 2010. Επίσης διαπράχθηκαν 289 απόπειρες ληστείας, έναντι 350, που είχαν καταγραφεί το 2010, δηλαδή 61 λιγότερες.
 Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αστυνομίας σε ορισμένα είδη ληστειών, ιδίως σε τράπεζες και ταχυδρομικά ταμιευτήρια, παρατηρείται αισθητή μείωση, που ξεπερνά το ποσοστό του 36%.
 Ειδικότερα πέρυσι σε σχέση με το 2010 καταγράφηκαν:
 - 557 περισσότερες ληστείες σε όλη την επικράτεια (6.636 ληστείες έναντι 6.079)
- 539 περισσότερες ληστείες στην Αττική  (5.134 ληστείες έναντι 4.595)
- 12 λιγότερες ληστείες στη Θεσσαλονίκη (604 ληστείες έναντι 616)

Σχετικά με τα είδη των ληστειών που έγιναν:
- 203 λιγότερες σε τράπεζες και ταχυδρομικά ταμιευτήρια (115 έναντι 318)
-  24 λιγότερες σε ΕΛ.ΤΑ. (71 έναντι 95)
-  15 λιγότερες σε σούπερ μάρκετ (344 έναντι 359)
 Επίσης:
 - 480 περισσότερες σε οικίες (912 έναντι 432)
- 168 περισσότερες σε καταστήματα (640 έναντι 472)
- 111 περισσότερες σε πρατήρια υγρών καυσίμων (264 έναντι 153)

Στην Αττική, καταγράφηκαν:
 - 129 λιγότερες ληστείες σε τράπεζες & ταχυδρομικά ταμιευτήρια (40 έναντι 169)
- 13 λιγότερες σε μίνι μάρκετ – καταστήματα (175 έναντι 188)
- 19 λιγότερες στα ΕΛ.ΤΑ. (49 έναντι 68)
 Επίσης:
 - 337 περισσότερες σε οικίες (605 έναντι 268)
- 173 περισσότερες σε καταστήματα (509 έναντι 336)
- 100 περισσότερες σε πρατήρια υγρών καυσίμων (184 έναντι 84)

Στη Θεσσαλονίκη, καταγράφηκαν:
 - 11 λιγότερες ληστείες σε τράπεζες & ταχυδρομικά ταμιευτήρια (2 έναντι 13)
- 38 λιγότερες σε σούπερ μάρκετ (11 έναντι 49)
- 10 λιγότερες σε καταστήματα (53 έναντι 63)
 - 6 λιγότερες στα ΕΛ.ΤΑ. (2 έναντι 8)
- 31 περισσότερες σε οικίες (63 έναντι 32)


Ακόμη τις εξιχνιάσεις των ληστειών παρατηρείται αύξηση στη Θεσσαλονίκη, ενώ στην Αττική παρατηρείται μικρή μείωση. Συνολικά σε όλη την επικράτεια παρατηρείται να κυμαίνονται σχεδόν στα ίδια επίπεδα με το 2010. Συγκεκριμένα:

- 42 περισσότερες εξιχνιάσεις στη Θεσσαλονίκη (225 έναντι 183)
- 2 λιγότερες εξιχνιάσεις στην Επικράτεια (1.943 έναντι 1.945)
- 98 λιγότερες εξιχνιάσεις στην Αττική (1.230 έναντι 1.328)

Κλοπές – διαρρήξεις

Σχετικά με τις κλοπές – διαρρήξεις το 2011 διαπράχθηκαν σε όλη την επικράτεια 96.925, δηλαδή 5.994 περισσότερες σε σχέση με το 2010. Επίσης, διαπράχθηκαν 5.045 απόπειρες κλοπής-διάρρηξης έναντι 4.710 που είχαν καταγραφεί το 2010, δηλαδή 335 περισσότερες.

Πιο αναλυτικά το 2011 σε σχέση με το 2010 καταγράφονται:

- 5.994 περισσότερες κλοπές - διαρρήξεις σε όλη την χώρα (96.925 έναντι 90.931)
- 3.585 περισσότερες κλοπές - διαρρήξεις στην Αττική  (56.852 έναντι 53.267)
- 196 λιγότερες κλοπές - διαρρήξεις στη Θεσσαλονίκη  (11.907 έναντι 12.103)

Ως προς τα είδη κλοπών – διαρρήξεων έγιναν:

- 739 λιγότερες από ΙΧ αυτοκίνητα (24.897 έναντι 25.636)
- 194 λιγότερες σε μέσα συγκοινωνίας (2.613 έναντι 2.807)
- 480 περισσότερες αρπαγές τσαντών (3.566 έναντι 3.086)

Στην Αττική καταγράφηκαν:

- 527 λιγότερες κλοπές-διαρρήξεις από ΙΧΕ αυτοκίνητα (17.423 έναντι 17.950)
- 102 λιγότερες σε μέσα συγκοινωνίας (1.975 έναντι 2.077)
- 498 περισσότερες αρπαγές τσαντών (2.990 έναντι 2.492)

Στη Θεσσαλονίκη καταγράφονται:

- 527 λιγότερες κλοπές - διαρρήξεις από ΙΧΕ αυτοκίνητα (2.889 έναντι 3.416)
- 72 λιγότερες σε μέσα συγκοινωνίας (602 έναντι 674)
-  23 περισσότερες αρπαγές τσαντών (197 έναντι 174)

Στις εξιχνιάσεις υποθέσεων κλοπών –διαρρήξεων υπάρχουν:

- 1.059 περισσότερες εξιχνιάσεις σε όλη την Επικράτεια (16.714 έναντι 15.655)
- 1.311 λιγότερες εξιχνιάσεις στην Αττική (6.959 έναντι 8.270)
- 390 περισσότερες εξιχνιάσεις στη Θεσσαλονίκη (2.245 έναντι 1.855)

Παράνομη Μετανάστευση

Το 2011 συνελήφθησαν συνολικά για παράνομη είσοδο και παραμονή στη χώρα 99.368 αλλοδαποί, ενώ το 2010 είχαν συλληφθεί 132.524. Επιπλέον το 2011 συνελήφθησαν 848 διακινητές μη νόμιμων μεταναστών, ενώ το 2010 είχαν συλληφθεί 1.150.
 Επιπλέον πέρυσι συνελήφθησαν συνολικά 184.920 άτομα για διάφορες παραβάσεις πλημμεληματικού και κακουργηματικού χαρακτήρα, που αφορούν στα αδικήματα της ανθρωποκτονίας, της ληστείας, των κλοπών - διαρρήξεων, την κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, εκβίαση, ηλεκτρονικά εγκλήματα, για καταδικαστικές αποφάσεις κ.λπ.
 Επίσης το 2011 εξαρθρώθηκαν 547 συνολικά σπείρες και εγκληματικές οργανώσεις. Σε αυτές συγκαταλέγονται σπείρες που διέπρατταν ληστείες σε οικίες – καταστήματα, κλοπές και διαρρήξεις σε σπίτια, οχήματα και πεζούς, καθώς και πολυμελείς εγκληματικές οργανώσεις, που διέπρατταν εγκλήματα βίας σε βάρος ιδιοκτητών καταστημάτων και άλλων επιχειρηματικών δραστηριοτήτων. Επίσης, εξαρθρώθηκαν εγκληματικές οργανώσεις που διακινούσαν μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών ουσιών.
 Αναφορικά με την δραστηριότητα Υπηρεσίας Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στον τομέα της κοινωνικής και ασφαλιστικής πρόνοιας πραγματοποιήθηκαν 171 έλεγχοι σε ιατρεία και σχηματίσθηκαν δικογραφίες σε 53 περιπτώσεις που αφορούσαν, κατά περίπτωση, τα αδικήματα της μη έκδοσης απόδειξης παροχής υπηρεσιών, τη μη ορθή τήρηση των Βιβλίων Εσόδων – Εξόδων κ.λπ., ενώ σε μία περίπτωση ακολουθήθηκε η διαδικασία του αυτοφώρου για έλλειψη άδειας λειτουργίας.
 Επιπλέον, στο πλαίσιο αντιμετώπισης της ανασφάλιστης εργασίας πραγματοποιήθηκαν έντεκα έλεγχοι σε διάφορες εταιρείες και βεβαιώθηκαν συνολικά 55 παραβάσεις, όπου το συνολικό ποσό των προστίμων ανέρχεται στις 26.500 ευρώ και σε δύο περιπτώσεις ακολουθήθηκε η αυτόφωρη διαδικασία.

Στον τομέα της αντιμετώπισης της φοροδιαφυγής πραγματοποιήθηκαν 140 έλεγχοι σε διάφορα καταστήματα και σχηματίσθηκαν 157 δικογραφίες για τα κατά περίπτωση αδικήματα της λαθρεμπορίας καυσίμων, της λαθρεμπορίας τσιγάρων, τη μη έκδοση απόδειξης παροχής υπηρεσιών κ.λπ. Οι οκτώ δικογραφίες από αυτές πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, ενώ επιπλέον συνελήφθησαν συνολικά 35 άτομα για οφειλές στο δημόσιο που ξεπερνούν τα 40 εκατομμύρια ευρώ.
 Στον τομέα αντιμετώπισης του οργανωμένου οικονομικού εγκλήματος εξαρθρώθηκαν τρεις εγκληματικές οργανώσεις που δραστηριοποιούντο σε απάτες σε βάρος ασφαλιστικών εταιρειών και χρηματοπιστωτικών οργανισμών, αποκομίζοντας χρηματικά ποσά, πολλών εκατομμυρίων ευρώ.
 Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση τη έναρξη της λειτουργίας της Οικονομικής Αστυνομίας και μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου, έχει δεχθεί συνολικά 5.959 καταγγελίες, στον ειδικό τηλεφωνικό αριθμό καταγγελιών 11012, από τις οποίες το μεγαλύτερο μέρος αφορά στη μη έκδοση αποδείξεων παροχής υπηρεσιών. Από το σύνολο των καταγγελιών οι 4.336 καταγγελίες έγιναν επώνυμα, ενώ οι 1.623 ανώνυμα.

Παρεμπόριο
 Σχετικά με τη συνδρομή της Ελληνικής Αστυνομίας, το έτος 2011 διατέθηκαν 21.849 αστυνομικοί για τη συγκρότηση των μικτών κλιμακίων ελέγχων αντιμετώπισης του «παραεμπορίου». Κατά τους ελέγχους αυτούς κατασχέθηκαν σε 22.295 περιπτώσεις:

- 137.815 είδη ρουχισμού,
- 32.383 οπτικά,
- 98.419  CD - DVD και 511.236 λοιπά είδη

Τροχαία ατυχήματα

Το προηγούμενο έτος σε σύγκριση με το 2010 σημειώθηκαν σε όλη την επικράτεια:

- 1.011 θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα έναντι 1.162 το 2010 (151 λιγότερα)
- 1.397 σοβαρά ατυχήματα έναντι 1.454 (57 λιγότερα)
- 11.223 ελαφρά ατυχήματα έναντι 12.456 (1.233 λιγότερα)

Τα τροχαία δυστυχήματα οφείλονται:

- 111 στην υπερβολική ταχύτητα
- 127 στην κίνηση στο αντίθετο ρεύμα
- 43 στην οδήγηση χωρίς σύνεση και προσοχή
- 62 στην παραβίαση προτεραιότητας
- 70 στην απόσπαση προσοχής
 - 10 στο αντικανονικό προσπέρασμα
 και 429 σε άλλα αίτια που όπως μέθη κ.α

Η πλειοψηφία των δυστυχημάτων έγινε στο επαρχιακό οδικό δίκτυο και στις κατοικημένες περιοχές.

Ακόμη το μεγαλύτερο ποσοστό των θανατηφόρων ατυχημάτων συνέβησαν από τα μεσάνυχτα έως τις 7 το πρωί (242 ατυχήματα) και μετά από 13.00εως 17.00 και 17.00 έως 21.00 (από 198 ατυχήματα).

Επιπλέον κατά το έτος 2011, από την Τροχαία, βεβαιώθηκαν συνολικά 468.070 παραβάσεις σε όλη την επικράτεια. Οι παραβάσεις, που βεβαιώθηκαν αφορούν:

- 238.033 παραβάσεις ταχύτητας
- 72.668 παραβάσεις επαγγελματικών οχημάτων
- 47.250 μη χρήση κράνους
- 37.120 μη χρήση ζώνης ασφαλείας
- 34.992 οδήγηση υπό την επήρεια μέθης
- 27.988 παραβάσεις οχημάτων (ΚΤΕΟ)
- 18.603 παραβίαση χρήσης κινητού τηλεφώνου
- 14.875 κίνηση στο αντίθετο ρεύμα
- 11.880 παραβιάσεις ερυθρού σηματοδότη
- 8.664 αντικανονικό προσπέρασμα
-  5.365 φθαρμένα ελαστικά
-  3.946 αντικανονικοί ελιγμοί
- 2.678 κίνηση στην αριστερή λωρίδα – μη κίνηση στο άκρο δεξιό της οδού
-  1.229 παράνομες διαφημιστικές πινακίδες
-  2.143 παραβίαση προτεραιότητας
-   825 μη χρήση παιδικών καθισμάτων

Διαδηλώσεις - πορείες
 Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛ.ΑΣ. κατά τη διάρκεια του 2011 πραγματοποιήθηκαν 5.910 διαδηλώσεις και συγκεντρώσεις πολιτών σε όλη την χώρα συνολικά, στις οποίες διατέθηκαν συνολικά 120.078 αστυνομικοί.
 Επιπλέον, την αθλητική περίοδο 2010-2011 πραγματοποιήθηκαν 3.995 αθλητικές εκδηλώσεις σε όλη την επικράτεια, απασχολήθηκαν συνολικά 132.015 αστυνομικοί και συνελήφθησαν για αδικήματα της αθλητικής βίας συνολικά 394 άτομα. Αντίστοιχα την προηγούμενη αθλητική περίοδο (2009-2010) απασχολήθηκαν 107.724 αστυνομικοί και είχαν συλληφθεί για αθλητική βία συνολικά 393 άτομα.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΠΑΣ Γιάννινα-Λεβαδειακός 2-0


Μπεσ… αέρας παραμονής για τον ΠΑΣ!Μεγάλο βήμα παραμονής για τα μεγάλα σαλόνια της Σούπερ Λιγκ έκανε ο ΠΑΣ. Οι Γιαννιώτες επικράτησαν με 2-0 του Λεβαδειακού και έδειξαν μεγάλα αποθέματα ψυχής. Από την άλλη οι Βοιωτοί έπαιζαν με 10 παίκτες από το 18′ και έτσι δεν μπορούσαν να αντισταθούν στις ορέξεις των παικτών του Άγγελου Αναστασιάδη. Ο Μπεσέρα στο 22′ και ο Νάστος στο 61′ ήταν οι σκόρερ για του γηπεδούχους.
«Τρικ» με Πάντο, βασικός ο «Παπ»
Ο ΠΑΣ Γιάννινα ξεκίνησε το ματς με τον Κηπουρό κάτω από τα δοκάρια, τους Ντάσιο, Κώτσιο, Μιχαήλ και Πάντο στον άμυνα, τον Τζημόπουλο με τον Λίλα στα χαφ, μπροστά τους τον Ντε Βινσέντι, αριστερά τον Μπεσέρα, δεξιά τον Γεωργίου και στην κορυφή τον Βίλα. Στην τακτική του Αναστασιάδη όμως, ο Πάντος μόνο… κλασικό δεξί μπακ δεν ήταν. Είχε ελεύθερο ρόλο – με τον Ντάσιο να καλύπτει τα νώτα του-, ανέβαινε συχνά στα χαφ όταν η ομάδα του είχε την μπάλα και βοηθούσε στο επιθετικό παιχνίδι, ενώ δύο φορές βρέθηκε και σε θέση επιθετικού! Για τον Λεβαδειακό, ο οποίος έπαιζε χωρίς Ναπολεόνι, Λισγάρα, Πόποβιτς και Φαβάλι, ο Κυριακίδης ήταν κάτω από τα δοκάρια, ο Τόμας με τον Αλεξίου σέντερ μπακ και ο Μαχαίρας με τον Μεντί στα άκρα. Ο Βιάνα με τον Ζησόπουλο ήταν στο κέντρο, αριστερά ο Κουτσόπουλος, δεξιά ο Μουλόπουλος και ο Σουμπίνιο πίσω από τον Παπαδόπουλο.
Από νωρίς με 10
Ο ΠΑΣ προσπάθησε να επιβάλει τον ρυθμό του από το ξεκίνημα του αγώνα, πίεζε ψηλά και πήγαινε δυνατά στις μονομαχίες, δείχνοντας περισσότερο αποφασισμένος για τη νίκη. Παρόλα αυτά, είχε για ένα ακόμα ματς πρόβλημα στη δημιουργία ευκαιριών. Μέχρι το 22`, όταν και έβαλε το γκολ, είχε μόνο ένα σουτ από τα αριστερά του Μιχαήλ, το οποίο δεν ανησύχησε τον Κυριακίδη. Με τον Πάντο να ανεβαίνει συχνά και να έχει έναν σύνθετο ρόλο, οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να βρουν κενά και να αιφνιδιάσουν την ομάδα του Παράσχου, η οποία όμως ήταν παρεταγμένη σωστά και δεν έδινε χώρους. Οι Βοιωτοί από την άλλη είχαν μόνο μία επικίνδυνη σέντρα από τα αριστερά του Σουμπίνιο, την οποία απέκρουσε ο Κηπουρός, αφού είχε προκληθεί ένας μίνι-πανικός στην περιοχή. Κάπως έτσι κύλησε λοιπόν το ματς μέχρι το 18`. Εκεί, ο διαιτητής Δελφάκης απέβαλε με δεύτερη κίτρινη τον Αλεξίου για φάουλ στον Γεωργίου, ο οποίος τον είχε «χρεώσει» και με την πρώτη του κάρτα!
«Κεραυνός» Μπεσέρα και 1-0!
Ο Παράσχος τράβηξε τον Παπαδόπουλο πιο πίσω και αριστερά, με τον Κουτσόπουλο να περνά αριστερό μπακ και τον Σουμπίνιο να αναλαμβάνει και τον ρόλο του προωθημένου όποτε του δινόταν η ευκαιρία. Στο 22`, στην πρώτη ουσιαστικά εκυαιρία του, ο ΠΑΣ ευτύχησε να προηγηθεί με τον Μπεσέρα. Ο Αργεντινός κινήθηκε έξω από την περιοχή, έφερε την μπάλα στο αριστερό και με έναν κεραυνό έστειλε την μπάλα πρώτα στο οριζόντιο δοκάρι και εν συνεχεία στα δίχτυα του Κυριακίδη! Οι Βοιωτοί ήταν πλέον με την πλάτη στον τοίχο, αλλά είχαν μία σημαντική στιγμή στο 30`, όταν ο Μαχαίρας μπήκε στην περιοχή από τα δεξιά, έπιασε ένα δυνατό σουτ, αλλά η μπάλα σταμάτησε στο αριστερό δοκάρι του Κηπουρού.To πρώτο ημίχρονο τελείωσε χωρίς άλλες ευκαιρίες, με τον ΠΑΣ να έχει τον έλεγχο, να πιέζει αρκετά, αλλά να μην μπορεί να βάλει δεύτερο γκολ και να «κλειδώσει» τη νίκη.
Το.. έληξε ο Ντάσιος!
Ο ΠΑΣ μπήκε… φουριόζος στο δεύτερο μέρος, την ώρα που ο Παράσχος πέρασε τον Κόρμπο αντί του Κουτσόπουλου. Και στο 50`, ο Δελφάκης του έδωσε την ευκαιρία να… τελειώσει το ματς, αφού σφύριξε πέναλτι για ανατροπή του Ντάσιου από τον νεοεισελθόντα Κόρμπο. O Mπεσέρα ανέλαβε την εκτέλεση, αλλά έστειλε την μπάλα ψηλά άουτ, δίνοντας παράταση στην αγωνία. Η συνεργασία του Πάντου με τον Ντάσιο όμως στο 61` απέδωσε καρπούς για την ομάδα του Άγγελου Αναστασιάδη. Μετά την αποβολή, ο πρώην μπάκ του Ολυμπιακού έπαιζε ακόμα πιο μπροστά και σε μία επέλαση του Ντάσιου, του πάτησε ωραία την μπάλα, δίνοντας του την δυνατότητα να μπει στην περιοχή. Ο αρχηγός του Άγιαξ της Ηπείρου το έκανε και με ωραίο σουτ έγραψε το 2-0!
Το… νερό είχε μπει πλέον στο αυλάκι για τον ΠΑΣ, που του αρκούσε να κρατήσει το αποτέλεσμα. Το αριθμητικό μειονέκτημα δεν επέτρεπε στον Λεβαδειακό να κυνηγήσει με αξιώσεις το γκολ και την επιστροφή του στο παιχνίδι, ενώ οι Γιαννιώτες είχαν μια καλή στιγμή με τον Γεωργίου στο 79` και ένα σουτ στην κίνηση με τον Ανδράλα στο 86`, αλλά δεν κατάφεραν να σημειώσουν άλλο τέρμα, με το 2-0 να τους «ατσαλώνει» στην προσπάθεια που κάνουν για παραμονή.


Διαβάστε Περισσότερα »

Κονδύλι 4,7 εκ. για τη μεταφορά των μαθητών –Τα ποσά κατά Δήμο στη Βοιωτία



Mε απόφαση που υπογράφηκε σήμερα κατανέμεται το  συνολικό ποσό των 4.704.411,42 €, στους Δήμους της χώρας, αποκλειστικά και μόνο για την κάλυψη δαπανών μεταφοράς μαθητών που  πραγματοποιήθηκε το χρονικό διάστημα από 01.09.2011, ως εξής:


17 50302 ΑΛΙΑΡΤΟΥ ΒΟΙΩΤΙΑΣ 12.357,23
18 50305ΔΙΣΤΟΜΟΥ-ΑΡΑΧΟΒΑΣ-
ΑΝΤΙΚΥΡΑΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ 12.750,00
19 50307 ΘΗΒΑΙΩΝ ΒΟΙΩΤΙΑΣ 21.000,00
20 50310 ΛΕΒΑΔΕΩΝ ΒΟΙΩΤΙΑΣ 34.098,73
21 50312 ΟΡΧΟΜΕΝΟΥ ΒΟΙΩΤΙΑΣ 35.490,76
Σύνολο – ΒΟΙΩΤΙΑΣ 115.696,72
Διαβάστε Περισσότερα »

Μόνος υποψήφιος για πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ο Βενιζέλος

Μόνος υποψήφιος για πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ο Βενιζέλος

Με μια υποψηφιότητα και μόνον, αυτή του Ευάγγελου Βενιζέλου, ο οποίος συγκέντρωσε 189 υπογραφές, ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ.
Μετά τις ενστάσεις από την πλευρά Παπουτσή ο οποίος δεν κατάφερε να συγκεντρώσει τις απαραίτητες υπογραφές, το προεδρείο ζήτησε από τα παριστάμενα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου να αποφασίσουν αν στηρίζουν την υποψηφιότητες Παπουτσή και Τζουμάκα. Υπέρ του πρώτου σήκωσαν μόλις 10 το χέρι, υπέρ του δεύτερου 3. Έτσι ανακηρύχθηκε ως μοναδικός υποψήφιος για τις εκλογές από τη Βάση την ερχόμενη Κυριακή ο Ευάγγελος Βενιζέλος.
Μέχρι την ύστατη στιγμή, έδιναν μάχη οπισθοφυλακής οι Παπουτσής-Τζουμάκας, οι οποίοι δεν συγκέντρωσαν τον απαραίτητο αριθμό υπογραφών αλλά επιδιώκουν να ανακηρυχθούν υποψήφιοι με πολιτική απόφαση του Εθνικού Συμβουλίου. Και τούτο παρότι ο πρόεδρος της ΕΚΑΠ Γιώργος Ανωμερίτης δήλωσε κατηγορηματικά, ότι με βάση το καταστατικό η μόνη υποψηφιότητα που πληροί τις προϋποθέσεις είναι του Ευάγγελο Βενιζέλου ο οποίο κατέθεσε κείμενο με 189 υπογραφές μελών που τον προτείνουν.
Ο πρόεδρος της ΕΚΑΠ Γιώργος Ανωμερίτης δήλωσε ότι σύμφωνα με το καταστατικό υποψήφιος πρόεδρος ανακηρύσσεται όπως προταθεί από το ¼ των μελών του Εθνικού Συμβουλίου (το οπίο αριθμεί 377 μέλη, άρα 94 άτομα) είτε από το 1/3 των περιφερειακών επιτροπών (είναι 15 άρα 5) ή το 1/10 του συνόλου των μελών του Κινήματος (σύμφωνα με την απογραφή είναι 390.000, άρα πρόταση από 39.000 μέλη).
Ανακοίνωσε δε ότι στην ΕΚΑΠ κατατέθηκαν 2 υποψηφιότητες. «Αυτή του κ. Ευάγγελου Βενιζέλου που προτάθηκε από 189 μέλη του Εθνικού Συμβουλίου που υπέγραψαν και από τον Χρήστο Παπουτσή χωρίς υπογραφές. Άλλη πρόταση ή αυτοπρόταση δεν κατατέθηκε». Ως εκ τούτου ο προεδρεύων της διαδικασίας Ευάγγελος Αργύρης ανακοίνωσε ότι τις προϋποθέσεις του καταστατικού πληροί μόνο μια υποψηφιότητα αυτή του Ευ. Βενιζέλου.
Ο Χρήστος Παπουτσής ζήτησε το λόγο και υποστήριξε ότι πρέπει να ανακηρυχθούν πολιτικά οι υποψήφιοι. «Παραμένει ενώπιον σας η υποψηφιότητα μου» είπε χαρακτηριστικά. Υποστήριξε ότι το καταστατικό δεν αναφέρει πουθενά την λέξη «υπογραφές» και τόνισε ότι δεν μπορεί να αρνηθεί π.χ στον Στέφανο Τζουμάκα να θέσει υποψηφιότητα. Στην ίδια λογική κινήθηκε και ο Στέφανος Τζουμάκας ενώ τον λόγο πήραν στελέχη από αμφότερες τις πλευρές που επιχειρηματολόγησαν αντιστοίχως.
Η Τόνια Αντωνίου, ο Νίκος Σαλαγιάννης κ.α. τόνισαν ότι πρέπει να τηρηθεί το καταστατικό. «Προσπαθήσατε και δεν μαζέψατε υπογραφές; Αυτά έχει η Δημοκρατία. 189 άτομα έβαλαν την υπογραφή τους χωρίς φόβο και πάθος» είπε ο κ. Σαλαγιάννης με έμφαση.
Τελικώς, την λύση έδωσε ο Ευ. Αργύρης ο οποίος ζήτησε να ψηφίσουν δι' ανατάσεως χειρός όσοι θέλουν να προτείνουν άλλον υποψήφιο. Την υποψηφιότητα Παπουτσή στήριξαν 10, του δε Στ. Τζουμάκα 3.
Είχε προηγηθεί τετ-α-τετ μακρά συνάντηση Βενιζέλου -Παπουτσή μετά από μεσολάβηση του Φίλιππου Πετσάλνικου η οποία όμως δεν κατέληξε σε συμφωνία.
Διαβάστε Περισσότερα »

Η Μανωλίδου διαφημίζει.. ταμπόν!

Το είδαμε κι αυτό. Η Ευγενία Μανωλίδου στην σελίδα της στο Twitter με τους 30 χιλιάδες και πλέον Followers, προτείνει το καλύτερο ταμπόν. Γράφει η μουσικός-παρουσιάστρια-Κριτής-Χορεύτρια: «Ένα υπέροχο Link δώρο σε όλες τις....





γυναίκες ή τους άνδρες που θέλουν να κάνουν ένα δώρο στη φίλη ή τη σύντροφό τους». Τι άλλο θα δούμε…πείτε μου…τι άλλο θα δούμε…Εκτός αν χάκερς έχουν μπει στη σελίδα της οπότε το θέμα πάει άλλου…
gossiptv


















Διαβάστε Περισσότερα »

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού

Σταδιακή είναι η επιδείνωση του καιρού στη χώρα μας.

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού
Πιο Συγκεκριμένα για σήμερα Κυριακή 11 Μαρτίου στη Κεντρική και Νότια Ελλάδα οι βροχές θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν καταιγίδες κυρίως στις θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές και στα ορεινά θα πέσουν χιόνια. Τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι έντονα κυρίως στη Κρήτη, τις Κυκλάδες και από το βράδυ στο Ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα.
Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα φθάνουν τα 8 Μποφόρ
 Για αύριο Δευτέρα, οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες νωρίς το πρωί θα περιοριστούν στο Ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα και θα εξασθενήσουν. Σταδιακά στην υπόλοιπη χώρα οι ασθενείς βροχές θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν καταιγίδες κυρίως στα θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά και ημιορεινά ηπειρωτικά καθώς και σε πιο πεδινές περιοχές της Μακεδονίας και της Ηπείρου. Τα φαινόμενα το απόγευμα θα εξασθενήσουν στα βορειοδυτικά.
•·         Οι βόρειοι άνεμοι θα διατηρηθούν στα πελάγη στα 7 με 8 Μποφόρ.
•·         Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω πτώση σε όλη τη χώρα.
Την Τρίτη στην Ανατολική και Νότια Ελλάδα οι χιονοπτώσεις θα συνεχιστούν σε όλα τα ηπειρωτικά ορεινά - ημιορεινά καθώς και στα ορεινά της Κρήτης. Καταιγίδες τοπικά ισχυρές θα εκδηλωθούν κυρίως πάνω από τις θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές. Μέχρι τη νύχτα πάντως τα φαινόμενα αναμένεται να εξασθενήσουν.
Οι βόρειοι άνεμοι στο Αιγαίο θα φθάνουν τα 8 και πιθανώς τα 9 Μποφόρ
Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε χαμηλά επίπεδα. Παγετός θα σημειωθεί  κατά τόπους στα ηπειρωτικά.
Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (ΓΓΠΠ) εφιστά την προσοχή των πολιτών και τους συστήνει όπως προβούν στις παρακάτω ενέργειες:
Για την περίπτωση εκδήλωσης πολύ έντονων καιρικών φαινομένων:
•1.       Να ενημερωθούν από τις αρμόδιες υπηρεσίες και τα ΜΜΕ  για την επικρατούσα κατάσταση σχετικά με τον καιρό και την κατάσταση του οδικού δικτύου και να λάβουν υπ’ όψιν, ανάλογα µε τον προορισµό τους, το είδος των καιρικών φαινομένων που ενδέχεται να συναντήσουν (χιόνι, παγετός, χαλάζι, βροχόπτωση, κλπ.)
  1. Να προγραμματίζουν τη μετακίνηση τους έτσι, ώστε να µη συµπίπτει µε την αιχµή των καιρικών φαινομένων
  2. Εάν είναι απαραίτητο να μετακινηθούν πεζοί, να φορούν τα κατάλληλα ρούχα και παπούτσια
  3. Να ελέγχουν την κατάσταση του αυτοκινήτου τους, προτού επιχειρήσουν οποιαδήποτε μετακίνηση
•5.       Όταν είναι απαραίτητο να μετακινούνται με αυτοκίνητο, οφείλουν να χρησιμοποιούν αντιολισθητικές αλυσίδες. Να ταξιδεύουν  κατά προτίμηση κατά τη διάρκεια της ημέρας. Να προτιμούν  τους κεντρικούς δρόμους και να ενημερώνουν τους οικείους τους για τη διαδρομή που θα κάνουν. Εάν μετακινούνται  στην πόλη να χρησιμοποιούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς
•6.       Να μην εγκαταλείπονται τα οχήματα, σε καμιά άλλη περίπτωση εκτός από αυτήν όπου τούτο ζητείται από τους εκπροσώπους των αρμόδιων κρατικών φορέων που έχουν την ευθύνη της διάσωσης
•7.       Να προφυλάσσονται από τις πτώσεις και να προφυλάσσουν και τους άλλους αφαιρώντας πχ το χιόνι μπροστά από την κατοικία τους,  αποφεύγοντας να βουλώσουν τις απολήξεις των υδρορροών
•8.       Σε καμιά περίπτωση να μην αγγίζονται ηλεκτρικά καλώδια που έχουν πέσει στο έδαφος
•9.       Να προστατεύονται οι σωληνώσεις του νερού απέναντι στον παγετό
Διαβάστε Περισσότερα »

Στο Δίστομο σε ρόλο Ευλογητού ανακοίνωσε την ίδρυση του κόμματος του ο Καμμένος




ΘΑ ΕΞΑΓΝΙΣΕΙ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ...Οσοι πιστοί προσέλθετε




«Δεσμευόμαστε να αγωνιστούμε ανυποχώρητα και με όσα μέσα διαθέτουμε για να ανοίξει και να κριθεί με αντικειμενικούς όρους ο φάκελος της εθνικής τραγωδίας» τόνισε από το Δίστομο, παρουσιάζοντας την ιδρυτική διακήρυξη του κόμματος του «Ανεξάρτητοι Έλληνες», ο ανεξάρτητος βουλευτής, Πάνος Καμμένος.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο Δημαρχείο του Διστόμου, εκτίμησε ως βασικό στοιχείο την απόδοση ευθυνών και μάλιστα υπογράμμισε πως....
«μόνο μία υπερκομματική επιτροπή με έκτακτες εξουσίες και αρμοδιότητες, αποτελούμενη αδέκαστους και υπεράνω υποψίας Έλληνες, μπορεί να φέρει σε πέρας αυτό το δύσκολο έργο».

Είπε ακόμη πως «οι έκτακτες καταστάσεις αντιμετωπίζονται μόνο με έκτακτα μέτρα», ενώ προσδιόρισε πως σε όλο αυτό το πλαίσιο περιλαμβάνει «αυτούς που συμμετείχαν αφανώς ή εμφανώς στη διαχείριση της εξουσίας και λειτούργησαν για το προσωπικό συμφέρον» και πρόσθεσε πως είναι ανάγκη «πρώτα να αποδοθεί Δικαιοσύνη, να τιμωρηθούν πολιτικά, νομικά και κοινωνικά όλοι οι υπεύθυνοι της τραγωδίας που ζει και βιώνει σήμερα ο ελληνικός λαός». Σε κάθε περίπτωση, ο κ. Καμμένος απέρριψε την πιθανότητα απόδοσης Δικαιοσύνης από εξεταστικές επιτροπές, αφού «εξυπηρετούν κομματικά συμφέροντα και δεν είναι δυνατόν να αποδώσουν Δικαιοσύνη».

Χειροκροτούμενος από τους οπαδούς του που έφτασαν μέχρι το Δίστομο, παρά τις σκληρές καιρικές συνθήκες αφού έβρεχε και χιόνιζε, ο κ. Καμμένος έκανε λόγο για «πανεθνική αφύπνιση» και για «πανεθνικό ξεσηκωμό». Μίλησε, δε, με έμφαση για «αποτελεσματική διαχείριση του προβλήματος του χρέους».

Τις πιέσεις από την πλευρά της τρόικας «ωμούς εκβιασμούς» και μάλιστα πρόσθεσε πως «η ελληνική τραγωδία δεν είναι μόνο ένα πρόβλημα Οικονομίας. Είναι ένα πολιτικό πρόβλημα και κάθε μέρα μετατρέπεται σε πρόβλημα εθνικής ανεξαρτησίας» για να συμπληρώσει ότι «η πατρίδα μας είναι αντιμέτωπη με μια καταστροφή εφάμιλλη της μικρασιατικής, είναι αντιμέτωπη με μια εθνική ταπείνωση ισάξια της κυπριακής τραγωδίας».

Επέρριψε σοβαρές ευθύνες και στα κόμματα της μεταπολίτευσης «τα οποία δεν προετοίμασαν τη χώρα» και συμπλήρωσε πως η Ελλάδα «έπεσε θύμα διεθνούς συνωμοσίας που σχεδιάστηκε από την άνοιξη του 2009 έως την άνοιξη του 2010».




Βασικό στοιχείο της προγραμματικής του διακήρυξης, είπε, ότι είναι «η άρση κάθε ασυλίας των υπουργών, βουλευτών και αξιωματούχων, η απόδοση ευθυνών και η δήμευση περιουσιών των υπευθύνων της κρίσης, η διαφύλαξη της εθνικής κυριαρχίας, η διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων, η ακύρωση του παράνομου μνημονίου και η προσπάθεια οικοδόμησης μιας νέας Ελλάδας». Κάλεσε, εξάλλου, τους συναδέλφους του, ανεξάρτητους βουλευτές, να συγκροτήσουν κοινοβουλευτική ομάδα τονίζοντας: «Κάνουμε ανοιχτό προσκλητήριο σε όσους μέσα στο κοινοβούλιο έχουν αρνηθεί να ψηφίσουν το πρώτο, το δεύτερο μνημόνιο και τους νόμους που τα ακολούθησαν, να έρθουν κοντά μας και να διαμορφώσουμε κοινοβουλευτική ομάδα, ώστε να μπορέσουμε να έχουμε παρουσία μέσα στη Βουλή και στα ΜΜΕ, τα οποία μας έχουν αποκλείσει».

Τέλος, σε αρκετά σημεία επιτέθηκε συνολικά στο πολιτικό σκηνικό και υποστήριξε πως «υπεύθυνα για τη κρίση είναι τα κόμματα της μεταπολίτευσης» που, όπως υποστήριξε, «έπαιρναν μαύρες σακούλες από τη Siemens. Γι αυτό ο κ. Σόιμπλε και η κ. Μέρκελ μπορούν να κουνούν τα δάχτυλα. Γιατί τους κρατάνε. Εμείς, δεν έχουμε ανάγκη, δεν θέλουμε σακούλες, δεν θέλουμε ούτε καν την ενοχή τους. Εμείς, θέλουμε τους Έλληνες, θέλουμε ανεξάρτητους Έλληνες».

Σημειώνεται ότι σε αρκετά σημεία της ομιλίας του ο Π. Καμμένος έκανε ιδιαίτερες αναφορές στην ιστορία και τις εκτελέσεις του Διστόμου, δημιουργώντας συνειρμούς για γερμανική κυριαρχία στην οικονομική και πολιτική ζωή της χώρας, ενώ ταυτόχρονα έκανε συνεχώς αναφορές στις γερμανικές θηριωδίες επαναφέροντας συνεχώς στο προσκήνιο το θέμα των γερμανικών επανορθώσεων.
Διαβάστε Περισσότερα »

Παγκόσμιος πρωταθλητής στο ύψος ο Δημήτρης Χονδροκούκης!

Παγκόσμιος πρωταθλητής στο ύψος ο Δημήτρης Χονδροκούκης...
Στην κορυφή του κόσμου πέταξε την Κυριακή ο Δημήτρης Χονδροκούκης, ο οποίος αναδείχθηκε παγκόσμιος πρωταθλητής στο ύψος, ξεπερνώντας τα 2,33μ στο παγκόσμιο πρωτάθλημα που διεξάγεται στην Κωνσταντινούπολη.



Αξίζει να σημειωθεί ότι η επίδοση αυτή αποτελεί ατομικό ρεκόρ για τον Χονδροκούκη, καθώς το προηγούμενό του ήταν 2,29 (σ.σ. το ισοφάρισε στον προκριματικό).



Αυτό ήταν το τέταρτο χρυσό μετάλλιο για την Ελλάδα σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού στίβου.



Από την πλευρά του, ο Μπανιώτης κατέκτησε την τέταρτη θέση στον τελικό του αγωνίσματος με 2,31 μέτρα.



Ο Μπανιώτης, ο οποίος έχει ατομικό ρεκόρ 2,32 στον κλειστό, πέρασε με την πρώτη προσπάθεια τα 2,20 και τα 2,24, με τη δεύτερη τα 2,28 και τα 2,31 μέτρα, είχε στη συνέχεια δύο αποτυχημένες προσπάθειες στα 2,33 (άφησε την τρίτη) και μια αποτυχημένη στα 2,35 μέτρα.



Αξίζει να σημειωθεί ότι χρυσά μετάλλια σε Παγκόσμιο κλειστού έχουν κατακτήσει ακόμη οι Χάρης Παπαδιάς (1997, Παρίσι), Κατερίνα Κόφφα (1997, Παρίσι) και Κατερίνα Θάνου (1999, Μαεμπάσι).

Διαβάστε Περισσότερα »

Χιονίζει προς Δομοκό, Μπράλο, Καρπενήσι - Που χρειάζονται αλυσίδες



Οδηγοί προσοχή...

Από τις 07:00΄ το πρωί άρχισε να χιονίζει στον δρόμο προς Δομοκό και Μπράλο, χωρίς ωστόσο μέχρι στιγμής να υπάρχει πρόβλημα στην κυκλοφορία των οχημάτων.

Αλυσίδες χρειάζονται όμως οι οδηγοί που κινούνται στην Ε.Ο. Λαμίας - Καρπενησίου, στη Ράχη Τυμφρηστού και μέχρι τη σήραγγα, όπου χιονίζει συνεχώς από τις 04:00΄ τα ξημερώματα και το χιόνι από τον Τυμφρηστό και πάνω ξεπερνά τους 10 πόντους.

Οι αλατιέρες έχουν πιάσει δουλειά από νωρίς το πρωί, ενώ η τροχαία είναι σε κομβικά σημεία και ενημερώνει τους οδηγούς ότι πρέπει να έχουν μαζί τους αλυσίδες, αφού οι καιρικές συνθήκες, που επικρατούν, μπορεί να το επιβάλλουν ανά πάσα στιγμή και σε άλλα σημεία, που τώρα δεν είναι απαραίτητες.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ - ΒΟΜΒΑ του Δ. Σταμάτη στην ΕΤ3: Η Μέρκελ εκβιάζει το πολιτικό σύστημα με την λίστα Χριστοφοράκου για να ψηφίζει τα μνημόνια !!! (ΒΙΝΤΕΟ)



Στην εκπομπή “Λαβύρινθος” που παρουσιάζει ο δημοσιογράφος Αλ. Τριαντφυλλίδης στηνΕΤ3 με καλεσμένους αρχικά τον Π. Καμμένο και στη συνέχεια τους ανεξάρτητους Βουλευτές Σοφία Σακοράφα Β΄ Αθηνών και τον Δ. Σταμάτη Ν. Αιτωλ/νίας ακούστηκαν πολλές και σοβαρές απόψεις σε αρκετά επίκαιρα πολιτικά θέματα που τρέχουν και μία καταγγελία ΒΟΜΒΑ από τον Δ. Σταμάτη για το πολιτικό σύστημα και το πως εκβιάζεται από τους Γερμανούς και τη Μέρκελ για να…
ψηφίζει τα μνημόνια.
Με λίγα λόγια ο κ.Σταμάτης ισχυρίστηκε δημόσια μέσω της κρατικής τηλεόρασης ότι το πολιτικό σύστημα ψηφίζει τα μνημόνια εκβιαζόμενο από τους Γερμανούς με την περιβόητη λίστα Χριστοφοράκου με τα ονόματα πολιτικών και κομμάτων που έχουν σχέση ΜΕ τις προμήθειες κ.λ.π.
Δείτε το βίντεο στο 2.30′ περίπου, όπου ο ανεξάρτητος βουλευτής Αιτωλ/νίας είπε ότι η Μέρκελ εκβιάζει το πολιτικό σύστημα διότι γνωρίζει ποιοι πολιτικοί ενέχονται στο χρηματισμό και εκβιάζει και τους ίδιους στις συμφωνίες των μνημονίων!
Εμείς από την μεριά μας ρωτάμε!
Δεν υπάρχει εισαγγελέας;
Τι άλλο δηλαδή χρειάζεται για να παρέμβει αυτεπάγγελτα;
Ή απαγορεύεται και αυτό;


OLYMPIA.GR
Διαβάστε Περισσότερα »

Κάθε καινούργιος επαγγελματίας αγρότης πρέπει να γραφτεί στο Μητρώο Αγροτών και Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων

Κάθε καινούργιος επαγγελματίας αγρότης πρέπει να γραφτεί στο Μητρώο Αγροτών και Αγροτικών ΕκμεταλλεύσεωνΌποιος ξεκινά κάποια αγροτική απασχόληση θα πρέπει να γραφτεί στο Μητρώο Αγροτών και Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων (Μ.Α.Α.Ε.) που εφαρμόζει ο ΟΠΕΚΕΠΕ. Για να γίνει αυτό όμως πρέπει να κάνουν στην εφορία μια έναρξη αγροτικού επαγγέλματος και να ασφαλιστούν στον ΟΓΑ. Να υπενθυμίσουμε ότι το ΥπΑΑΤ έχει δημιουργήσει το Μ.Α.Α.Ε. στο οποίο εγγράφονται υποχρεωτικά όλα

τα ενήλικα φυσικά πρόσωπα και τα νομικά πρόσωπα που ασκούν στην Επικράτεια αγροτική δραστηριότητα ή κατέχουν αγροτική εκμετάλλευση. Η υποβολή της αίτησης και η εγγραφή στο Μητρώο γίνεται στις κατά τόπους ΕΑΣ ή με ηλεκτρονική αίτηση στον ΟΠΕΚΕΠΕ ή στην έδρα της Περιφερειακής Διεύθυνσης του ΟΠΕΚΕΠΕ, στην Περιφέρεια της οποίας ο αγρότης έχει την αγροτική του εκμετάλλευση.
Για την εγγραφή τους στο Μ.Α.Α.Ε. οι επαγγελματίες αγρότες και οι κάτοχοι αγροτικών εκμεταλλεύσεων, είτε είναι δικαιούχοι ενιαίας ενίσχυσης είτε όχι, συμπληρώνουν και υποβάλλουν μηχανογραφικό έντυπο αίτησης ταυτόχρονα με την αίτηση που υποβάλλουν οι δικαιούχοι, για ενεργοποίηση των δικαιωμάτων ενιαίας ενίσχυσης.

Για να θυμηθούμε όμως ποιοι δικαιούνται να εγγραφούν σε αυτό το Μητρώο

α) Επαγγελματίας Αγρότης είναι το ενήλικο φυσικό πρόσωπο που έχει δικαίωμα εγγραφής στο Μητρώο Αγροτών και Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων, εφόσον πληροί τις ακόλουθες προϋποθέσεις:
  • Είναι κάτοχος αγροτικής εκμετάλλευσης.
  • Ασχολείται επαγγελματικά με αγροτική δραστηριότητα στην εκμετάλλευση τουλάχιστον κατά 30% του συνολικού ετήσιου χρόνου εργασίας του.
  • Λαμβάνει από την απασχόλησή του σε αγροτική δραστηριότητα το 35% τουλάχιστον του συνολικού ετήσιου εισοδήματός του και
  • Είναι ασφαλισμένος στον Οργανισμό Γεωργικής Ασφάλισης (Ο.Γ.Α.). Εξαίρεση από την ασφάλιση στον Ο.Γ.Α. - αν και θεωρείται επαγγελματίας αγρότης - έχει αυτός που ασχολείται με τη διαχείριση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας έως 100 KW ή με τη λειτουργία αγροτοτουριστικών μονάδων έως 10 δωματίων, που δεν είναι υποχρεωμένοι να έχουν ασφάλιση Ο.Γ.Α.
β) Επαγγελματίας αγρότης θεωρείται και ο απασχολούμενος στην αλιεία (θαλάσσια, εσωτερικών υδάτων, σπογγαλιεία, οστρακαλιεία, υδατοκαλλιέργεια).

γ) Κάτοχος αγροτικής εκμετάλλευσης είναι το ενήλικο φυσικό πρόσωπο ή το νομικό πρόσωπο που είναι:
  • Κύριος, συγκύριος ή κάτοχος αγροτικής εκμετάλλευσης.
  • Μισθωτής της αγροτικής εκμετάλλευσης ή αγρολήπτης (αυτός που καλλιεργεί χωράφια με την υποχρέωση να δίνει ποσοστό των προϊόντων που παράγει), εφόσον η μίσθωση ή η επίμορτη αγροληψία έχει συναφθεί εγγράφως και έχει θεωρηθεί από την αρμόδια Δημόσια Οικονομική Υπηρεσία (Δ.Ο.Υ.) ή
  • Μισθωτής υδάτινης έκτασης προκειμένου για υδατοκαλλιέργεια.
δ) Αγροτική εκμετάλλευση είναι η μονάδα παραγωγής προς πώληση αγροτικών προϊόντων. Στις δραστηριότητες της αγροτικής εκμετάλλευσης περιλαμβάνεται εκτός από την παραγωγή των προϊόντων και η αποθήκευση, τυποποίηση, συσκευασία και η εν γένει τοποθέτηση μέχρι και του σταδίου της χονδρικής και λιανικής πώλησης αποκλειστικά των προϊόντων που παράγει η ίδια η αγροτική εκμετάλλευση, καθώς και η πρώτη χωρική ή οικοτεχνική μεταποίησή τους, η θαλάσσια αλιεία, η αλιεία εσωτερικών υδάτων, η σπογγαλιεία, η οστρακαλιεία, η υδατοκαλλιέργεια, ως και η διαχείριση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας έως 100 KW όπως και η λειτουργία αγροτοτουριστικών μονάδων.

Αν η αγροτική εκμετάλλευση ανήκει λόγω συγκυριότητας ή συνεκμετάλλευσης σε περισσότερα πρόσωπα, έχουν δικαίωμα εγγραφής στο Μητρώο όλοι οι συγκύριοι ή συμμετέχοντες στην εκμετάλλευση, εφόσον είναι επαγγελματίες αγρότες.
Για περισσότερες πληροφορίες ή για την ηλεκτρονική αίτηση πατήστε εδώ
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΟ ΟΡΑΜΑ ΤΟΥ ΚΚΕ...(βίντεο)

Ο θάνατος του κομμουνιστή δικτάτορα της βορείου Κορέας, έφερε στο προσκήνιο μια από τις πιο σκοτεινές όψεις του Κομμουνισμού.
Η συλλυπητήρια επιστολή που απέστειλε το ΚΚΕ στο "Κόμμα Εργατών Κορέας" μόνον αγανάκτηση μπορεί να προκαλέσει αλλά και πολλά ερωτηματικά...



Διαβάστε Περισσότερα »

Αποτυχημένοι πολιτικοί που πρέπει να φύγουν


Καλώς ή κακώς, όλα εκ του αποτελέσματος κρίνονται. Στην περίπτωση τη δική μας, το αποτέλεσμα είναι χρεοκοπία. Χρεοκοπία εντός ευρωζώνης, χρεοκοπία συντεταγμένη ...αλλά πάντως χρεοκοπία.



Ο ελληνικός λαός, ο ιδιοκτήτης του «μαγαζιού» που λέγεται Ελλάδα, εμπιστεύθηκε τη διαχείριση του μαγαζιού αυτού σε πολιτικούς οι οποίοι απέτυχαν του έργου τους. Απέτυχαν να κουμαντάρουν τη χώρα κατά τρόπο τέτοιο ώστε να αποφευχθεί η σημερινή ημέρα.


Απέτυχαν να εφαρμόσουν τις λύσεις εκείνες που...ακόμη και την ύστατη ώρα θα μπορούσαν να είχαν γλιτώσει τον τόπο από τα σημερινά δεινά του.Ευκαιρίες, τόσο τα δύο προηγούμενα χρόνια, όσο και νωρίτερα, υπήρξαν πολλές.
Απέτυχαν, όμως, να τις εκμεταλλευτούν.
Ως απόρροια αυτής τους της αποτυχίας θα περίμενε κανείς να ακούσει, τουλάχιστον, τη λέξη «συγγνώμη» από τα χείλη τους.
Μια συγγνώμη για την κατάντια του τόπου και τον διεθνή διασυρμό του ονόματος της χώρας, μια συγγνώμη για τις στρατιές των ανέργων, μια συγγνώμη για τη χειρότερη ύφεση που γνώρισε ποτέ ο τόπος, μια συγγνώμη για τα χιλιάδες λουκέτα σε επιχειρήσεις, βιομηχανίες, μαγαζιά και μια συγγνώμη για τους ανθρώπους που χάνουν τις περιουσίες τους επειδή τους εμπιστεύτηκαν
Δεν δικαιούνται να δίνουν συμβουλές οι πολιτικοί.
Τουλάχιστον αυτοί οι πολιτικοί που διαθέτει σήμερα ο τόπος.
Είναι αποτυχημένοι στο έργο που ανέλαβαν να επιτελέσουν και εξορισμού δεν δικαιούνται να δίνουν συμβουλές και νουθεσίες προς τους πολίτες ή προς τα ασφαλιστικά ταμεία σε ζητήματα διαχείρισης.
Ιδίως, δε, δεν δικαιούνται να δίνουν συμβουλές όταν με τις πράξεις τους, ακόμη και σήμερα, καθιστούν σαφές ότι παραμένουν αμετανόητοι, συνεχίζοντας τις φαύλες πρακτικές του παρελθόντος.
Tη μέρα που επισημοποιήθηκε με τον πλέον σαφή τρόπο η χρεοκοπία της χώρας, τα δύο κόμματα «εξουσίας», το ΠΑΣΟΚ και η Νέα Δημοκρατία, κατέθεσαν από κοινού προτάσεις για τη ρύθμιση των χρεών, ύψους άνω των 244,2 εκατ. ευρώ, που έχουν σωρεύσει τόσα χρόνια.
Χρεών τα οποία σώρευσαν ενεχυριάζοντας μελλοντικές επιδοτήσεις τις οποίες θα λάμβαναν από τον κρατικό προϋπολογισμό βάσει του εκλογικού αποτελέσματος, προεξοφλώντας έτσι ακόμη και την έκβαση των εκλογικών αναμετρήσεων επόμενων ετών.
Κακήν-κακώς βέβαια μετά τη γενική κατακραυγή στα μμε η διάταξη τροπολογίας που είχαν καταθέσει το ΠΑΣΟΚ και η Ν.Δ. σε νομοσχέδιο για την... κτηνοτροφία και προέβλεπε τη διαγραφή στο ακέραιο των ανεξόφλητων τόκων των τραπεζικών δανείων που έχουν πάρει τα πολιτικά κόμματα και την εξόφλησή τους με προνομιακό επιτόκιο 4% απεσύρθη.

Ο κύριος κορμός της πρότασης όμως παραμένει, όπως παραμένει και η πρόθεση των δύο κομμάτων να χρησιμοποιήσουν την εξουσία που τους εμπιστεύτηκε ο ελληνικός λαός προς όφελός τους για τη διαγραφή ή ρύθμιση των χρεών τους, όταν για τα χρέη των απλών πολιτών σηκώνουν τα χέρια ψηλά.
Επιτέλους, δεν έχει «καλύτερους» ανθρώπους αυτός ο τόπος να αναλάβουν τις τύχες του;

Ν.Γ.Δρόσος
Διαβάστε Περισσότερα »

Έλληνας αγόρασε δενδρόσπιτο 250.000 ευρώ

Το πιο ακριβό δενδρόσπιτο βρίσκεται στην Αττική καθώς ένας συμπατριώτης μας δεν δίστασε να πληρώσει 250.000 ευρώ για ένα hi-tech δενδρόσπιτο αφού ήθελε να ζει σε ένα εντυπωσιακό κτίσμα που έχει κατασκευαστεί με αρχιτεκτονικό σχεδιασμό σε τέλεια αρμονία με τη φύση, αλλά και με όλα τα μοντέρνα κομφόρ!

Τα hi-tech δενδρόσπιτα αποτελούν την τελευταία παγκόσμια τάση επειδή θεωρούνται καταφύγια για να ηρεμήσουν και να χαλαρώσουν οι ιδιοκτήτες τους.

Δενδρόσπιτα με όλες τις ανέσεις, εξοπλισμένα παράλληλα με υψηλή τεχνολογία, ώστε οι ιδιοκτήτες τους να είναι απόλυτα ασφαλείς. Κατασκευάζονται στη Βρετανία και η τιμή τους μπορεί να ξεπεράσει τα 250.000 ευρώ.

Και όπως δημοσιεύει η Espresso, το πιο ακριβό από αυτά και καλύτερα εξοπλισμένο με συστήματα ασφαλείας βρίσκεται κάπου στην Ελλάδα, κάτι που παραδέχεται και ο διευθυντής της εταιρείας κατασκευής τους.

Ο Σάιμον Πέιν, διευθυντής της εταιρείας Blue Forest, η οποία κατασκευάζει τα πολυτελή σπίτια, έχει βοηθήσει παιδιά και ενήλικες να δημιουργήσουν δενδρόσπιτα όπως τα έχουν ονειρευτεί.

Μεταξύ άλλων, για παράδειγμα, έχει κατασκευάσει δενδρόσπιτο που θυμίζει το βασίλειο του Ρομπέν των Δασών, και βρίσκεται στο δάσος του Σέργουντ.





























































Πηγή :http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

ΦΩΤΟ: Η αγγελία για εύρεση επισήμου στις 25 Μαρτίου

Η παρέλαση στις 25 Μαρτίου αναμένεται… επεισοδιακή!! Η κυβέρνηση όμως έχει προνοήσει ΚΑΙ γι΄αυτό… Δείτε την αγγελία και θα καταλάβετε:







































































Πηγή :http://www.tsantiri.gr

Διαβάστε Περισσότερα »

Ελληνες ή, Αρμένιοι στον ομαδικό τάφο του Ντιγιαρμπακίρ;

Μία συγκλονιστική είδηση είδε το φως της δημοσιότητας προ εβδομάδων, όταν ανακοινώθηκε πως ανακαλύφθηκε ομαδικός τάφος με οστά 34 ατόμων στο Ντιγιαρμπακίρ της Τουρκίας.....
Η Κύπρια Ευρωβουλευτής Ελένη Θεοχάρους κατέθεσε σχετική ερώτηση στο Ευρωκοινοβούλιο προσθέτοντας πως οι νεκροί ήσαν πυροβολημένοι με περίστροφο στο κρανίο και παρουσίασε στοιχεία που κατ εκτίμησή της αποδείκνυαν πως επρόκειτο για λείψανα Ελλαδιτών και Ελληνοκυπρίων, αγνοουμένων από την εισβολή του Αττίλα στην Κύπρο το 1974. Το θέμα το αναδείξαμε τότε, η υπόθεση, όμως, φαίνεται να παίρνει νέα τροπή.

Σχετική ανακοίνωση του ιατροδικασικού ινστιτούτου της Τουρκίας προ δεκαημέρου ανέφερε πως εκτιμάται οι σκελετοί αν είναι θαμμένοι στην περιοχή για 100 χρόνια περίπου και δεν φέρουν τραύματα από πυροβόλο όπλο, κάτι που αν ισχύει ασφαλώς αποκλείει το ενδεχόμενο να πρόκειται για Κύπριους ή, Ελληνες αγνοούμενους της Κύπρου, όμως εγείρει άλλα ερωτηματικά, δεδομένου του ότι έχουν περάσει περίπου 100 χρόνια από την καταστροφή της Σμύρνης και τον διωγμό χιλιάδων Ελλήνων που κατέληξαν σε «στρατόπεδα εργασίας» της «εκπολιτιζούμενης κεμαλικής Τουρκίας», ενώ 97 χρόνια πριν, το 1915, έλαβε χώρα άλλη μία περίφημη επίδειξη πολιτισμού της προαλειφόμενης για μέλος της ΕΕ Τουρκίας, η γενοκτονία των Αρμενίων από τους Τούρκους. Ετσι, αν επιβεβαιωθεί η εκτίμηση του ιατροδικαστικού ινστιτούτου δεν αποκλείεται να πρόκειται για τους τελευταίους διωγμένους και κατασφαγμένους Ελληνες ή, Αρμένιους που βρίσκονται για να θυμίζουν στην «πολιτισμένη» Ευρώπη σημαντικά μέρη της νεότερης ιστορίας της Τουρκίας...

Σε σχετικές ερωτήσεις, πάντως, που δέχτηκε ο καθηγητής της Ενωσης Ιατροδικαστών Τουρκίας κ. Ουμίτ Μπιτσέρ δεν έκρυψε πως σύμφωνα με τα όσα -λίγα- έχει δει ο ίδιος αισθάνεται πως δεν αποκλείεται η πρώτη εκτίμηση του Ινστιτούτου να είναι λαθεμένη και να μην πρόκειται για οστά ενός αιώνα φονευμένων ανθρώπων, κάτι που μόνο η εξέταση DNA πλέον μπορεί να επιβεβαιώσει.

pentapostagma.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Πέθανε η Δόμνα Σαμίου



Η Δόμνα Σαμίου η σημαντικότερη ερμηνεύτρια αλλά και ερευνήτρια της ελληνικής παραδοσιακής μουσικής, πέθανε το βράδυ του Σαββάτου, μετά από προβλήματα υγείας που παρουσίαζε το τελευταίο διάστημα. Αφιέρωσε και αφιερώθηκε στη διάδοση της παραδοσιακής μουσικής και του παραδοσιακού τραγουδιού, εφόσον το υπηρέτησε ουσιαστικά από τα 13της χρόνια.

Ας δούμε όμως πως η ίδια η Δόμνα Σαμίου, περιγράφει αυτή τη σχέση που είχε με τη μουσική στην ιστοσελίδα της :
«Το αυτί μου εμένα από τότε, σαν παιδάκι που ήμουνα, έπαιρνε όλους τους ήχους και τις μουσικές. Ο πατέρας μου έψελνε πάρα πολύ ωραία, δεν ήταν ψάλτης ο άνθρωπος, αλλά έψελνε και τραγουδούσε επίσης πολύ ωραία. Θυμάμαι όταν γύριζε από τη δουλειά του μ’ έπαιρνε στα γόνατά του και με ταχτάριζε και μου έλεγε, ας πούμε, Ταχτιρί πού πας μωρή, στον τσοπάνο για τυρί, και τυρί δε βρήκαμε, τον τσοπάνο δείραμε... ή άλλα διάφορα, ας πούμε, Το παιδί θέλει χορό, τα βιολιά δεν είν’ εδώ, κι όποιος πάει να τα φέρει, ένα τάληρο στο χέρι...

Ήτανε και η εκκλησία ο άγιος Νικόλαος κοντά και κάθε Κυριακή πήγαινα μαζί με τον πατέρα μου και παρακολουθούσα τη λειτουργία, βέβαια όχι από θρησκοληψία αλλά γιατί μου άρεσε αυτή η μουσική, το είχα σαν να πήγαινα σε μια συναυλία, ας πούμε. Σιγά σιγά είχα μάθει όλη τη λειτουργία απ’ έξω, τις ακολουθίες της Μεγάλης Εβδομάδας, τους Χαιρετισμούς, θυμάμαι πως είχα μάθει και το «Άσπιλε, αμόλυντε..», που λένε στο τέλος των Χαιρετισμών, που στέκεται ένα παιδάκι μπρος στο Χριστό κι ένα άλλο στην Παναγία, όλο αυτό το κομμάτι το έλεγα απ’ έξω».

Βιογραφικό σημείωμα

Η Δόμνα Σαμίου γεννήθηκε στις 12 Οκτωβρίου 1928 στην Καισαριανή της Αθήνας.

Οι γονείς της ήταν μικρασιάτες πρόσφυγες από το Μπαϊντίρι, χωριό της περιοχής της Σμύρνης. H μητέρα της ήρθε στην Ελλάδα το 1922, ο πατέρας της, αιχμάλωτος στρατιώτης, λίγο αργότερα, με την Ανταλλαγή. Στο περιβάλλον της Καισαριαννής είχε τα πρώτα μουσικά της ακούσματα απ’ τα οποία και πήγασε η αγάπη της για την παραδοσιακή μουσική.

Σε ηλικία 13 ετών η Δόμνα Σαμίου έχει την πρώτη διδακτική επαφή με τη βυζαντινή και τη δημοτική μουσική αλλά και με τη λογική της επιτόπιας έρευνας, μαθητεύοντας κοντά στον Σίμωνα Καρά, στο «Σύλλογο προς Διάδοσιν της Εθνικής Μουσικής», ενώ παράλληλα φοιτά στο νυχτερινό Γυμνάσιο.

Ως μέλος της χορωδίας του Σίμωνα Καρά αρχίζει η σχέση της και με το Εθνικό Ίδρυμα Ραδιοφωνίας/Ε.Ι.Ρ όπου αργότερα, το 1954, προσλαμβάνεται στο Τμήμα Εθνικής Μουσικής. Από τη θέση αυτή γνωρίζει τους σημαντικότερους λαϊκούς μουσικούς, οι οποίοι την εποχή εκείνη της εσωτερικής μετανάστευσης συρρέουν στην Αθήνα απ’ όλες τις περιοχές της Ελλάδας, και τους οποίους το ΤΕΜ ηχογραφεί για τις εκπομπές του.

Παράλληλα κάνει μουσική επιμέλεια σε εκδόσεις δίσκων, θεατρικές εκπομπές, κινηματογραφικές ταινίες. Το 1963 αρχίζει τα ταξίδια της στην επαρχία για επιτόπιες καταγραφές και συγκέντρωση μουσικού υλικού για το προσωπικό της αρχείο με δικά της μηχανήματα.

Το 1971 παραιτείται από την Ραδιοφωνία. Την ίδια χρονιά-σταθμό αποδέχεται την πρόσκληση του Διονύση Σαββόπουλου και πρωτοεμφανίζεται στο νεανικό και Ροντέο, δίνοντας μια μεγάλη έκτοτε στροφή στη σχέση των νέων με την παραδοσιακή μουσική.

Τις σημαντικές αυτές εμφανίσεις ακολουθεί η συμμετοχή στο Φεστιβάλ Μπαχ στο Λονδίνο, οργανωμένο από τη Λίλα Λαλάντη. Η λαμπρή καλλιτεχνική καριέρα της Δόμνας Σαμίου έχει ξεκινήσει θριαμβευτικά. «Πέρασε η ντροπή που είχαν για το δημοτικό τραγούδι», όπως δηλώνει σε συνέντευξή της η ίδια.

Το 1974 αρχίζει η συνεργασία με την Columbia και οι αλλεπάλληλες εκδόσεις LP. Το 1976-77 με σκηνοθέτες τον Φώτο Λαμπρινό και τον Ανδρέα Θωμόπουλο γυρίζουν στην ελληνική επαρχία είκοσι επεισόδια για την εκπομπή της ΕΡΤ «Μουσικό οδοιπορικό».

Το 1981 ιδρύεται ο Καλλιτεχνικός Σύλλογος Δημοτικής Μουσικής - Δόμνα Σαμίου με σκοπό την διάσωση και προβολή της παραδοσιακής μουσικής και κυρίως την έκδοση δίσκων και τη διοργάνωση εκδηλώσεων με αυστηρές επιστημονικές και ποιοτικές προδιαγραφές, μακρυά από τις απαιτήσεις των εμπορικών εταιριών.

Το έργο της ξεπερνά πια τα ελληνικά σύνορα. Εκδίδονται δίσκοι της στη Γαλλία και τη Σουηδία. Επί σαράντα περίπου χρόνια πραγματοποιεί σειρά συναυλιών από την Αυστραλία μέχρι τη Νότια Αμερική που όχι μόνο συγκινούν τους Έλληνες της Διασποράς αλλά και αποκαλύπτουν στους ξένους μια ποιοτική «ελληνική μουσική δίχως μπουζούκι», όπως γράφτηκε σε κάποια κριτική συναυλίας της στη Σουηδία.

Στο εσωτερικό της Ελλάδας οι εμφανίσεις της σε συναυλίες κάθε είδους και με κάθε αφορμή είναι αναρίθμητες καθώς και οι τιμητικές προσκλήσεις και τα αφιερώματα, όπως π.χ. η επετειακή παράσταση για τα 70 της χρόνια: «Η Δόμνα Σαμίου στο Μέγαρο Μουσικής: η γνωστή και άγνωστη Δόμνα», τον Οκτώβριο του 1998.

Για τις ποικίλες δραστηριότητες της συνεργάζεται με τους πιο καταξιωμένους Έλληνες και ξένους μουσικούς, μουσικολόγους, λαογράφους, εθνομουσικολόγους αλλά και διδάσκει, μυεί και αναδεικνύει πρωτόβγαλτους νέους καλλιτέχνες.

Aπό το 1994 δίνει μαθήματα δημοτικού τραγουδιού για ενήλικες στο Μουσείο Ελληνικών Λαϊκών Οργάνων της Αθήνας. Πάμπολλες είναι επίσης οι πρωτοβουλίες της και έμπρακτη και ανιδιοτελής η προσφορά της σχετικά με την βελτίωση της μουσικής εκπαίδευσης των παιδιών στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση, αίτημα παιδαγωγικά πρωταρχικό και επιτακτικό κατά την ίδια.

Καταξιωμένη και αγαπητή για την προσφορά και την προσήνια της είδε το έργο της να αναγνωρίζεται πολλαπλά και τιμήθηκε με πολλές διακρίσεις, με αποκορύφωση την απονομή μεταλλίου από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κ. Στεφανόπουλο το 2005.

tovima.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Έκαψαν ελληνική σημαία στο Καρπενήσι


Φωτιά στην ελληνική σημαία έβαλαν τρεις νεαροί στο Καρπενήσι ενώ προκάλεσαν βανδαλισμούς και στον προαύλιο ναό της Γενέσεως της Θεοτόκου.

Στη συνέχεια, οι δράστες προκάλεσαν φθορές σε τέσσερις κάδους απορριμμάτων του δήμου και σε μια πινακίδα της τροχαίας.

Όμως, τους είδαν αστυνομικοί της Ασφαλείας που περιπολούσαν στην περιοχή και συνέλαβαν τον 26χρονο και τον 31χρονο, ενώ ο 24χρονος συνεργός τους κατάφερε να διαφύγει και αναζητείται.

Σύμφωνα με την έρευνα της αστυνομίας, οι δύο συλληφθέντες είχαν διαρρήξει στις 2 Μαρτίου το περίπτερο ενός 39χρονου από το οποίο είχαν κλέψει διάφορα φαγώσιμα και άλλα είδη, μέρος των οποίων βρέθηκε και κατασχέθηκε στο σπίτι του 31χρονου. Στο σπίτι του 26χρονου βρέθηκαν έντεκα κροτίδες, γι' αυτό κατηγορήθηκε και για παράνομη κατοχή βεγγαλικών.

Ο εισαγγελέας πρωτοδικών Καρπενησίου τους άσκησε δίωξη για προσβολή συμβόλων του κράτους, διακεκριμένες φθορές και κλοπή και διέταξε να αφεθούν ελεύθεροι.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ