Παρασκευή 16 Μαρτίου 2012

ΠΡΟΣΟΧΗ!!! Ερχονται Εκλογές...

Η φωτογραφία όλων όσων ψήφισαν το μνημόνιο...
Επιτέλους η χώρα χρειάζεται αποτελεσματική διακυβέρνηση. Πως αλλιώς να κάνεις ληστεία της προκοπής… που λέει και το γνωστό διαφημιστικό.
Διαβάστε Περισσότερα »

Συγγνώμη για την ταπείνωση της Ελληνίδας από την Aer Lingus

Συγγνώμη για τον εξευτελισμό της Δρ. Χρύσας Δισλή από την αεροπορική εταιρεία Aer Lingus, που την υποχρέωσε να συμπληρώσει τεστ γλωσσομάθειας και εθνικότητας και να αποδείξει με αυτό τον τρόπο ότι τα χαρτιά της δεν ήταν πλαστά!!


Συγκεκριμένα...


της κατέβασαν τις βαλίτσες στο check in και την ανάγκασαν να συμπληρώσει τα δύο γλωσσικά τεστ, ένα αγγλικών και ένα ελληνικών, με τη δικαιολογία ότι αυτό συμβαίνει γιατί πολλοί άνθρωποι από την Ελλάδα έχουν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα!


Λόγω της δημοσιότητας που πήρε το θέμα η εταιρεία αναγκάστηκε να ζητήσει συγνώμη από την κυρία Δισλή και παράλληλα μετά από ερώτημα του AP ανακοίνωσε ότι θα σταματήσει εντελώς τη διενέργεια αυτών των τεστ. 
 24gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Εκπαιδευτικό σεμινάριο του Επιμελητηρίου Βοιωτίας

Διαβάστε Περισσότερα »

Αλλοδαποί,φεσώνουν τα χωριά και εξαφανίζονται

Όλο και πυκνώνουν τα φαινόμενα, λόγω της οικονομικής κρίσης, άνθρωποι κυρίως από τη Βουλγαρία που για χρόνια κατοικούσαν στην Κρήτη, και εργάζονταν φροντίζοντας ηλικιωμένους αλλά και σε αγροτικές εργασίες, να φεύγουν … νύχτα από τα χωριά, παίρνοντας μαζί τους… ακόμη και τα λεμόνια!
Μαζεύουν τις οικοσκευές τους και τα πράγματά τους και εγκαταλείπουν σαν κλέφτες τις περιοχές όπου για χρόνια είχαν ριζώσει.
Πρόσφατο παράδειγμα, είναι το περιστατικό που...


 σημειώθηκε σε χωριό της ενδοχώρας. Οικογένεια που ζούσε εκεί τα τελευταία 6-7 χρόνια, όντας, μάλιστα, η πρώτη οικογένεια που είχε εγκατασταθεί στο χωριό από τη Βουλγαρία, πήρε την απόφαση να φύγει.
Όμως όχι μόνο αποχαιρετιστήριο πάρτυ δεν οργάνωσε, όχι μόνο ούτε γεια δεν είπε στους ανθρώπους που όλα αυτά τα χρόνια τους είχαν ανοίξει την αγκαλιά τους, αλλά αντιθέτως τα μέλη της οικογένειας, αφού μάζεψαν τη νύχτα τις οικοσκευές τους, πήραν ακόμη και … είδη σπιτιού: από χαρτί υγείας και … αλάτι, μέχρι … όλα τα λεμόνια από τη λεμονιά, πατάτες, κρεμμύδια και το κρέας από το ψυγείο!
Σαν να μην ήταν αυτό αρκετό, άφησαν φέσι στο σούπερ μάρκετ της περιοχής αλλά και σε άλλους με τους οποίους είχαν συναλλαγές, πήραν το καράβι κι έφυγαν, αφήνοντας ακόμη και ενοίκια απλήρωτα.
Αυτό δεν είναι το μοναδικό περιστατικό στο συγκεκριμένο χωριό. Πριν μερικούς μήνες σημειώθηκε παρόμοιο περιστατικό, με την οικογένεια να εφαρμόζει την ίδια πρακτική…

πηγή:tsantiri.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Καρπενήσι:Μέχρι και μανουάλια κλέβουν από εκκλησίες!




Δεν αφήσει οτιδήποτε μεταλλικό και να μην το έχουν βάλει στο στόχο..Ο λόγος για τους ρομά, που ξηλώνουν από μπάρες στην εθνική, φρεάτια, γεωτρήσεις, μέχρι και μανουάλια από εκκλησίες..Φυσικά αν δεν υπήρχαν οι κλεπταποδόχοι δεν θα τα έκλεβαν γιατί δεν θα μπορούσαν να τα διαθέσουν..Τι ψάχνουμε όμως σε αυτό το κράτος που ζούμε...

Διαβάστε το δελτίο τύπου της αστυνομίας:

Συνελήφθησαν, χθες (15-03-2012) το πρωί στο Καρπενήσι Ευρυτανίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Καρπενησίου, με την συνδρομή αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Καρπενησίου, τρεις (3) ημεδαποί ROMA ηλικίας 25, 21 και 19 ετών αντίστοιχα, κατηγορούμενοι για κλοπές.

Ειδικότερα χθες το πρωί, οι αστυνομικοί, στο πλαίσιο διενεργούμενων ελέγχων για την πρόληψη και καταστολή της εγκληματικότητας, εντόπισαν ένα Ι.Χ. φορτηγό αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν οι τρεις δράστες και οδηγούσε ο 25χρονος, στο Καρπενήσι και το ακινητοποίησαν για να το ελέγξουν.

Στην έρευνα που ακολούθησε στο Ι.Χ. φορτηγό αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας του 19χρονου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μεγάλος αριθμός μεταλλικών αντικειμένων, βάρους (400) περίπου κιλών και (12) αποσυναρμολογημένα και ελαφρώς κατεστραμμένα μανουάλια Εκκλησιών.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε, ότι οι δράστες είχαν αφαιρέσει τα μεταλλικά αντικείμενα από δημοτικό κτήριο στο Κρίκελλο Ευρυτανίας και ανήκουν σε 63χρονο ημεδαπό, ο οποίος τα αναγνώρισε και του αποδόθηκαν. Επίσης τα δύο κλαπέντα μανουάλια τα είχαν αφαιρέσει από τον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Περδικόβρυσης Ναυπακτίας και τα υπόλοιπα δέκα από Ιερούς Ναούς σε περιοχές της Ναυπάκτου.

Ενεργείται προανάκριση από το Τμήμα Ασφαλείας Καρπενησίου, ενώ ερευνάται η συμμετοχή των δραστών στη διάπραξη και άλλων παρόμοιων πράξεων.

Οι συλληφθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι σήμερα το πρωί, μετά από προφορική εντολή του κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καρπενησίου και η σχηματισθείσα δικογραφία θα αποσταλεί αρμοδίως.
Διαβάστε Περισσότερα »

Λαμία:Στο παρά 5' την γλύτωσε ο Ρέππας από τους νταλικέρηδες!! (βίντεο)

Μπορεί ο υπουργός Δημήτρης Ρέππας να απέδωσε την μυστικότητα η οποία υπήρχε γύρω από τον τόπο και τον χρόνο της επίσκεψής του στην Λαμία στο φορτωμένο προγραμμά του, ωστόσο τον γλίτωσε στην κυριολεξία από τους νταλικέρηδες.


Τα ΄ψαλλαν στον πρώην υπουργό μεταφορών Δημήτρη Ρέππα νταλικέρηδες από την Λαμία. 


Οι αυτοκινητιστές πληροφορήθηκαν ότι...


ο άνθρωπος που επι θητείας του ξεκίνησε το άνοιγμα του επαγγέλματός τους βρίσκεται στην Λαμία και επιχείρησαν να τον εγκλωβίσουν στο ξενοδοχείο ΦΘΙΑ όπου παραχωρούσε Συνέντευξη Τύπου ενόψει των εσωκομματικών εκλογών της Κυριακής.


Η μυστικότητα που τηρήθηκε ωστόσο γύρω από την επίσκεψη του υπουργού βοήθησε ώστε να αποφευχθούν παρατράγουδα ή και επεισόδια. 


Ακόμη και οι δημοσιογράφοι πληροφορήθηκαν μια ώρα πριν τον τόπο συνάντησης με τον υπουργό.


Οι αυτοκινητιστές ωστόσο κατάφεραν να κατεβάσουν τον Δημήτρη Ρέππα από το ΙΧ στο οποίο επέβαινε σε κοντινή απόσταση από το ξενοδοχείο (μπροστά στο γήπεδο 5Χ5) και πριν αναχωρήσει για Αθήνα και να έχουν μια ολιγόλεπτη συνάντηση μαζί του.


Στο σημείο πρόλαβαν να σπεύσουν τρία φορτηγά και μια ομάδα περίπου 10 συνδικαλιστών, ανάμεσά τους και ο αντιπρόεδρος του σωματείου της Φθιώτιδας Γιώργος Τριανταφυλλόπουλος. 


Η κινητοποίηση δεν ήταν του μεγέθους που επιθυμούσαν οι νταλικέρηδες, μπορεί να μην πρόλαβαν ούτε τα πανο να ξεδιπλώσουν. Δήλωσαν όμως ικανοποιημένοι που κατάφεραν έστω αυτή την ολιγόλεπτη διαμαρτυρία.


«Αν είχαμε προλάβει να οργανωθούμε μπορεί και να έπεφτε ξύλο» δήλωσε χαρακτηριστικά ένας από τους οδηγούς.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ανεβαίνει η θερμοκρασία το Σαββατοκύριακο

Ανεβαίνει η θερμοκρασία το Σαββατοκύριακο

Βελτιώνεται ο καιρός το Σαββατοκύριακο, με την θερμοκρασία να ανεβαίνει και τον ήλιο να κάνει πάλι την εμφάνισή του μετά τις σημερινές νεφώσεις.
Στην Αττική ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 2 με 4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 18 βαθμούς Κελσίου.
Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 2 με 4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 18 βαθμούς Κελσίου.
Στη Μακεδονία και τη Θράκη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 3 με 4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 18 βαθμούς Κελσίου.
Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά, και τη δυτική Πελοπόννησο ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 και τοπικά στα νότια 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 19 βαθμούς Κελσίου.
Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 4 και στα νότια πρόσκαιρα 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 19 βαθμούς Κελσίου.
Στις Κυκλάδες και τη Κρήτη ο καιρός θα είναι αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 5 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 16 βαθμούς Κελσίου.
Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια νότιοι 4 Μποφόρ. Στα νότια θα πνέουν βορειοδυτικοί 4με 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 16 βαθμούς Κελσίου.
Την Κυριακή ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος και ζεστός με λίγες τοπικές νεφώσεις να σημειώνονται στις θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 Μποφόρ και πρόσκαιρα στα πελάγη τοπικά 6 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο κυρίως στα ανατολικά ηπειρωτικά όπου τοπικά θα φτάσεις τους 21 βαθμούς Κελσίου
Διαβάστε Περισσότερα »

Γιατί κατέβηκαν οι αφίσες της παράστασης «Οι Γερμανοί ξανάρχονται»;

Εξαφανίστηκαν μυστηριωδώς από τους δρόμους της Θεσσαλονίκης οι αφίσες της παράστασης «Οι Γερμανοί ξανάρχονται...» η οποία κάνει πρεμιέρα μεθαύριο στην κεντρική σκηνή του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος.


Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, τις προηγούμενες μέρες...


οι δρόμοι της Θεσσαλονίκης ήταν γεμάτοι με την κίτρινη αφίσα που έδειχνε τον Αδόλφο Χίτλερ ντυμένο με στολή χορεύτριας των γαλλικών καμπαρέ, όμως, αυτές οι αφίσες... έκαναν φτερά!


Ωστόσο, το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος δεν έχει προβεί σε καμία διευκρίνηση για το τι πραγματικά έχει συμβεί. 


Το μόνο που αρκούνται να πουν είναι ότι τις επόμενες ώρες θα υπάρξει επίσημη ενημέρωση για το θέμα!
Διαβάστε Περισσότερα »

Σε 10 εκλογικά τμήματα οι εσωκομματικές του ΠΑΣΟΚ




Δέκα κάλπες θα στήσει το ΠΑΣΟΚ στη Βοιωτία την Κυριακή 18 Μαρτίου για την διεξαγωγή των εσωκομματικών εκλογών προκειμένου να αναδειχθεί ο νέος πρόεδρος του κόμματος.
Όπως έκανε γνωστό η Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Βοιωτίας η εκλογική διαδικασία θα διεξαχθεί εξής εκλογικά τμήματα.
1.Λιβαδειά – Χαιρώνεια – Κυριάκι – Δαύλεια (Παλιό Δημαρχείο  Λιβαδειάς)
2.Θήβα  – Πλαταιές (Συνεδριακό Κέντρο Θήβας )
3.Ορχομενός- Ακραίφνιο ( Δημαρχείο Ορχομενού )
4.Σχηματάρι –Τανάγρα – Οινόφυτα (ΚΕΠ  Σχηματαρίου)
5.Δίστομο- Αράχωβα (Τοπική Οργάνωση Διστόμου )
6.Αλίαρτος – Θεσπιές ( ΚΑΠΗ  Αλιαρτου)
7.Βάγια ( Πνευματικό Κέντρο  Βαγιων)
8. Κορώνεια ( Δημαρχείο  Αγίου Γεωργίου )
9.Αντίκυρα (ΚΕΠ Αντίκυρας )
10. Θίσβη (Παλιό Δημαρχείο  Θίσβης)
Διαβάστε Περισσότερα »

Περιοδεία Κοραντή στη Βοιωτία

Διαβάστε Περισσότερα »

ΦΩΤΟ: Έφτασαν στο Βέλγιο οι σοροί των 28 θυμάτων…

ΦΩΤΟ: Έφτασαν στο Βέλγιο οι σοροί των 28 θυμάτων…Έφτασαν στο Βέλγιο τα δυο C-130 του Βελγικού στρατού που μετέφεραν τις σορούς των 22 παιδιών και των 6 ενηλίκων.
Οι εικόνες στο αεροδρόμιο του Μέλσμπροκ είναι συγκλονιστικές. Τα λευκά μικρά φέρετρα μεταφέρονται από το στρατό. Όλη η χώρα πενθεί για τις 28 ψυχές που χάθηκαν άδικα σ’ ένα τούνελ στην Ελβετία, όπως αναφέρει το newsit.gr
Τα λευκά φέρετρα παρατεταγμένα...
Τα λευκά φέρετρα παρατεταγμένα…
Στρατιώτες του βελγικού στρατού μεταφέρουν τις σωρούς..
Στρατιώτες του βελγικού στρατού μεταφέρουν τις σωρούς..





Μέλη της στρατιωτικής μπάντας απέδωσαν τιμές στα θύματα της τραγωδίας.


Η μία νεκροφόρα πίσω από την άλλη μεταφέρουν τις σορούς των θυμάτων.


Διαβάστε Περισσότερα »

Δ.Θηβαίων:Πρόσκληση σύγκλησης Οικονομικής Επιτροπής



 

Καλείστε να προσέλθετε στη δημόσια συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής που θα διεξαχθεί στο Δημοτικό Κατάστημα την 20 Μαρτίου 2012, ημέρα Τρίτη και ώρα 13.00 για τη συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα συνημμένα θέματα της ημερήσιας διάταξης, σύμφωνα με τις σχετικές διατάξεις του άρθρου 75 του

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ
  ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ


                                                                 ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΝΙΚΟΛΑΟΥ
                                                                 ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΘΗΒΑΙΩΝ
                  
      



ΠΙΝΑΚΑΣ ΘΕΜΑΤΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΘΗΒΑΙΩΝ ΣΤΙΣ 20/3/2012 ΠΟΥ ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΕΤΑΙ ΣΤΗ ΜΕ ΑΡΙΘ. ΠΡΩΤ.: 6600/16-3-2012 ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ (άρθρο 75 Ν. 3852/2010 (ΦΕΚ Α' 87)

1ο :   Ανάκληση η μη της υπ΄ αριθ. 17/2012 απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής σχετικά με την εκδίκαση των ενστάσεων που υποβλήθηκαν κατά του ΠΡΑΚΤΙΚΟΥ Ι για την επιλογή αναδόχου για την ανάθεση της μελέτης: «ΜΕΛΕΤΗ ΣΧΟΟΑΠ ΔΗΜΟΥ ΠΛΑΤΑΙΩΝ (ΔΗΜ/ΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΠΛΑΤΑΙΩΝ ΔΗΜΟΥ ΘΗΒΑΙΩΝ).

2ο :   Διάθεση πίστωσης ποσού 550.000 € για την υδροδότηση των Δ.Ε. Θίσβης και Πλαταιών.

3ο :    Διάθεση πίστωσης ποσού 5.000 € για τις δημοσιεύσεις ανακοινώσεων του Δήμου.
           
4ο :    Διάθεση πίστωσης ποσού 12.982,94 € για ΕΤΑΚ 2009,ΦΑΠ 2010, ΦΑΠ 2011.    

5ο  :   Διάθεση πίστωσης ποσού 14.194,20 € για την σύνταξη τευχών δημοπράτησης του έργου "Ανάπλαση πεζοδρόμου οδού Επαμεινώνδα".

6ο  : Διάθεση πίστωσης ποσού 15.834,85 € για το έργο "Kατασκευή  οδού Καλαγέρη.

7ο  :   Διάθεση πίστωσης ποσού 147.610,97 € για το έργο "Οδοποιία τοπικών διαμερισμάτων».

8ο :    Διάθεση πίστωσης ποσού 82.831,02 € για το έργο "Ανάπλαση πεζόδρομου οδού Επαμεινώνδα".

9ο :    Διάθεση πίστωσης ποσού 290.765,44 € για το έργο «Δημοτική Οδοποιία»

10ο :  Διάθεση πίστωσης ποσού 110.285,48 € για το έργο «Μελέτη κατάρτισης ΣΧΟΟΑΠ  για την γεωγραφική περιφέρεια της ΔΕ Θίσβης του Δήμου Θηβαίων»

11ο :  Διάθεση πίστωσης ποσού 310.959,77 € για το έργο «Αναπαλαίωση Ελαιοτριβείου»

12ο :  Διάθεση πίστωσης ποσού 25.128,41 € για το έργο «Αναπλάσεις χώρων Δ. Δ.Θίσβης (είσοδος εντός Δ.Δ.)».

13οΔιάθεση, εκ νέου, πιστώσεων οφειλομένων (ΠΟΕ) τα οποία δεν κατέστη δυνατό να πληρωθούν κατά το παρελθόν έτος


Διαβάστε Περισσότερα »

Σοκ - Είχαν στην κατοχή τους βίντεο με βιασμούς βρεφών από ενήλικες και σκύλους

Σοκ – Είχαν στην κατοχή τους βίντεο με βιασμούς βρεφών

Τέσσερα άτομα συνελήφθησαν ενώ σχηματίστηκαν δικογραφίες σε βάρος ακόμη πέντε ατόμων μετά από μεγάλη αστυνομική επιχείρηση, με την κωδική ονομασία « EGMA», για την καταπολέμηση της παιδικής πορνογραφίας, μέσω διαδικτύου.
Σε έρευνες που έγιναν στα σπίτια των συλληφθέντων κατ' οίκον έρευνες σε Αττική, Καστοριά και Πάτρα και κατασχέθηκε μεγάλος όγκος «σκληρού» παιδικού πορνογραφικού υλικού.
Από την αστυνομική έρευνα και ανάλυση, ταυτοποιήθηκαν, σε διάφορες περιοχές της Ελλάδος, εννέα χρήστες, που διακινούσαν σκληρό παιδικό πορνογραφικό υλικό, στο οποίο, μεταξύ άλλων, απεικονίζονταν πολύ μικρά παιδιά (βρέφη) σε σεξουαλικές δραστηριότητες με ενήλικες, ακόμη και με ζώα.
Ειδικότερα, ύστερα από αστυνομική διαδικτυακή ψηφιακή έρευνα στο διαδίκτυο από εξειδικευμένους αστυνομικούς της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, εντοπίστηκαν είκοσι έξι ηλεκτρονικά ίχνη ημεδαπών χρηστών του διαδικτυακού προγράμματος peer to peer " e DONKEY 2000", που κατείχαν και διαμοίραζαν σκληρό υλικό παιδικής πορνογραφίας.
Πραγματοποιήθηκαν από κλιμάκια αστυνομικών της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, αστυνομικές έρευνες, παρουσία εισαγγελικών λειτουργών, σε σπίτια και επαγγελματικούς χώρους των εμπλεκομένων, στην Αθήνα, το Μαρούσι, τον Πειραιά, το Μοσχάτο, την Ραφήνα, την Πάτρα και την Καστοριά.
Οι αστυνομικοί κατάσχεσαν:
  • Πενήντα ένας σκληρούς δίσκους Η/Υ
  • Δύο φορητούς Η/Υ,
  • 298.398 ψηφιακά αρχεία βίντεο και εικόνας, παιδικής πορνογραφίας.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΑΙΩΝΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΙΣΤΗΣ : Η ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΤΑΝΑΓΡΑΣ 457 π.Χ.


Μετά τη μάχη στις Πλαταιές, η ταπεινωμένη Θήβα έχασε για αρκετό καιρό την ηγεμονία της στην υπόλοιπη Βοιωτία. Οι Πλαταιές και οι Θεσπιές, καμένες και κατεστραμμένες από τους Πέρσες, ανοικοδομήθηκαν με τη συνδρομή των Αθηναίων και συνέχισαν να είναι σύμμαχοι τους.

Την εξουσία στη Θήβα δεν την είχαν τότε οι ολιγαρχικοί, που έχασαν πια κάθε δύναμη επειδή μήδισαν, αλλά μια καινούρια παράταξη που εργαζόταν για να αυξήσει τη δύναμη της Θήβας σε τέτοιον βαθμό ώστε, αναλαμβάνοντας την ηγεμονία των πόλεων της Βοιωτίας, να αντιμετωπίσει την πρόοδο της Αθήνας στη Στερεά Ελλάδα. Έτσι είχαν τα πράγματα όταν οι Σπαρτιάτες έστειλαν στρατό για να βοηθήσει τους Δελφούς και να πολεμήσει με τους Φωκείς.

Όταν οι Σπαρτιάτες νίκησαν τους Φωκείς και θέλησαν να επιστρέψουν στη Σπάρτη, Βρήκαν τον Κρισαίο Κόλπο κατειλημμένο από τους Αθηναίους, όπως επίσης και τα περάσματα του Κιθαιρώνα και της Μεγαρίδας. Έτσι αναγκάστηκαν να μείνουν στη Βοιωτία μέχρι να εξομαλυνθεί η κατάσταση και σκέφτονταν ποιος θα ήταν ο πιο σίγουρος τρόπος για να επιστρέψουν στη πατρίδα τους.

Μένοντας στη Βοιωτία αποφάσισαν να βοηθήσουν τους Θηβαίους να αποκτήσουν πάλι την ηγεμονία των Βοιωτικών πόλεων, ώστε να τους αντιτάσσουν μελλοντικά στους Αθηναίους. Στρατοπεδεύοντας κοντά στην Τανάγρα, προστάτευσαν τους Θηβαίους που τότε μεγάλωναν τον περίβολο της πόλης τους, δηλαδή τα εξωτερικά τείχη της Θήβας, και ανάγκασαν τις Βοιωτικές πόλεις να υποταχθούν σε αυτούς.(Διόδωρος Σικελιώτης,11.81 Κούρτιος, τομ. Β’, σελ.548)

Όταν οι Αθηναίοι έμαθαν γι’ αυτά και για τις συνεννοήσεις τους με τους αριστοκρατικούς στην Αθήνα, που σκόπευαν να καταλύσουν τη δημοκρατία, εισέβαλαν πανδημεί στη Βοιωτία, με τη βοήθεια 1000 Αργείων και άλλων συμμάχων, συγκεντρώνοντας συνολικά 14 χιλιάδες άντρες και ένα ισχυρό σώμα Θεσσαλών ιππέων. Οι Σπαρτιάτες με τους Θηβαίους περίμεναν τους Αθηναίους παραταγμένοι στην κοιλάδα του Ασωπού, έξω από τη Τανάγρα. Εκεί έγινε μεγάλη και πεισμωμένη μάχη, όπου για πρώτη φορά ήρθαν αντιμέτωπες σε ανοικτό πεδίο η Αθήνα και η Σπάρτη. Η μάχη αυτή, που για αρκετό διάστημα ήταν αμφίρροπη, κρίθηκε τελικά, μετά την λιποταξία των Θεσσαλών ιππέων, υπέρ των Σπαρτιατών και των θηβαίων. Για τη νίκη αυτή οι Λακεδαιμόνιοι αφιέρωσαν στο ναό του ολυμπίου Διός μια χρυσή ασπίδα με το ακόλουθο επίγραμμα:
Ναός μέν φιάλαν χρυσέαν έχει, εκ δε Τανάγρας
τοί Λακεδαιμόνιοι συμμαχία τ’ ανέθεν
δώρον απ’ Αργείων και Αθαναίων και Ιώνων,
τάν δεκάταν νίκας είνεκα τω πολέμω
(Παυσ., 5.10.4).

Στη μάχη αυτή ήρθε να πάρει μέρος και ο Κίμωνας που βρισκόταν στην εξορία.
Επειδή όμως η βουλή των Αθηναίων δεν του επέτρεψε να συμμετάσχει, εκείνος όρκισε φεύγοντας τους φίλους του να πολεμήσουν με ανδρεία και να διαψεύσουν με τη στάση τους την υποψία του λακωνισμού. Αυτοί πήραν τη πανοπλία του και αγωνίστηκαν με τέτοια αυτοθυσία, ώστε όλοι, 100 περίπου, βρήκαν θάνατο ηρωικό.

Διαβάστε Περισσότερα »

Θήβα:34χρονος κλέφτης στα χέρια της αστυνομίας




Συνελήφθη, το πρωί από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, ένας 34χρονος έλληνας που παραβιάζοντας παράθυρο, μπήκε σε σπίτι, ιδιοκτησίας 76χρονου, στη Δάφνη Βοιωτίας και αφαίρεσε από αποθηκευτικό χώρο τρεις κουλούρες σύρματος χορτοδεσίας, αξίας 150 περίπου ευρώ
Από την έρευνα που διενεργήθηκε από το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών, προέκυψε ότι δράστης της προαναφερόμενης κλοπής είναι ο 34χρονος, ο οποίος αναζητήθηκε και συνελήφθη, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, σήμερα το πρωί.
Τα κλοπιμαία βρέθηκαν στην κατοχή του 34χρονου και αφού αναγνωρίστηκαν από τον παθόντα, του αποδόθηκαν.
lamiastar.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Ο Δήμος Θηβαίων συμμετέχει στην Ώρα της Γης 2012



Λίγες μέρες απομένουν μέχρι την Ώρα της Γης 2012 και ο χρόνος μετράει ήδη αντίστροφα και για τους Έλληνες, που θα σβήσουν για τέταρτη χρονιά τα φώτα για μία (1) ώρα, πρωταγωνιστώντας και πάλι στον αγώνα ενάντια στην κλιματική αλλαγή.

Φέτος, το WWF Ελλάς δίνει ειδικό χαρακτήρα στην ελληνική συμμετοχή καλώντας τους πολίτες να μοιραστούν το δικό τους μήνυμα αισιοδοξίας για το περιβάλλον στο www.facebook.com/WWFGreece.
Με το σύνθημα «Μπορούμε να σώσουμε…» καταγράφουμε όλα τα αγαθά και τις αξίες που μας προσφέρει η ελληνική φύση και έχουμε χρέος να προστατεύσουμε. Το Σάββατο 31 Μαρτίου στις 20.30 το βράδυ σβήνουμε τα φώτα και στέλνουμε αποφασιστικό μήνυμα συμμετοχής για την προστασία του περιβάλλοντος.
Η ελληνική φύση με τις αμέτρητες εναλλαγές της μας δίνει ανάσα και στήριγμα. Δεν είναι μόνο τα ζώα και τα φυτά – είναι η ιστορία, η πολιτιστική μας κληρονομιά, τα τοπικά προϊόντα. Σε μια εποχή που οι ανάγκες επαναπροσδιορίζονται, πολλοί μπορεί να θεωρήσουν την προστασία του περιβάλλοντος «πολυτέλεια». Εμείς είμαστε από την απέναντι πλευρά. Η προστασία του περιβάλλοντος δεν είναι πολυτέλεια, είναι ανάγκη. Μπορούμε να σώσουμε το περιβάλλον και ό,τι αυτό μας δίνει. Μπορούμε να σώσουμε «τη σκιά», «το μέλι», «την εκδρομή», «το λάδι», «την υπερηφάνεια».
Με αυτό το σκεπτικό η WWF Ελλάς καλεί τους Έλληνες πολίτες να πάρουν μέρος με το δικό τους μήνυμα. Το μήνυμά τους για αυτά που οι ίδιοι πιστεύουν ότι έχουμε χρέος να σώσουμε στον αγώνα μας για την προστασία του περιβάλλοντος.
Στην Ώρα της Γης 2012 θα συμμετέχει και φέτος ο Δήμος Θηβαίων, σβήνοντας τα φώτα σε κεντρική οδό της πόλης των Θηβών για μία ώρα, καλώντας παράλληλα όλους τους δημότες να συμμετέχουν για να στείλουμε όλοι μαζί το μήνυμα αισιοδοξίας για ένα βιώσιμο μέλλον, για έναν καθαρότερο πλανήτη, για το ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ!

Διαβάστε Περισσότερα »

Τράτζικ....Σταματά τις συναυλίες ο Νταλάρας – φοβάται τα χειρότερα

ΤΡΑΤΖΙΚ....
Τις συναυλίες που είχε ξεκινήσει στην ευρύτερη περιοχή της Αθήνας αποφάσισε να διακόψει ο κορυφαίος Έλληνας τραγουδιστής Γιώργος Νταλάρας.

Την απόφαση την πήρε έπειτα από τις έντονες αντιδράσεις και τα επεισόδια που σημειώνονται ολοένα και πιο έντονα κατά τη διάρκεια κάθε συναυλίας του.

Οι φόβοι ότι θα ....
προκληθούν μεγαλύτερα επεισόδια ανάμεσα στους θαυμαστές του και εκείνων που τον αποδοκιμάζουν για τις απόψεις του δεν άφηναν κανένα περιθώριο για τη συνέχιση και ολοκλήρωση των προγραμματισμένων συναυλιών.

Mάλιστα, σε σχετική ανακοίνωση που δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα του, ο τραγουδιστής περιγράφει τους λόγους που τον οδήγησαν σε αυτή του την απόφαση.

Η επόμενη συναυλία ήταν προγραμματισμένη να πραγματοποιηθεί στην Ηλιούπολη το Σάββατο. Ωστόσο η εταιρεία παραγωγής επικοινώνησε με τον Δήμο Ηλιούπολης και του ανακοίνωσε την αναβολή της εκδήλωσης μέχρι νεωτέρας. Επιβεβαιώθηκε έτσι το protothema.gr που πρώτο είχε περιγράψει τις προθέσεις του καλλιτέχνη.

Ο Γιώργος Νταλάρας δίνει ραντεβού με τους θαυμαστές του για μετά τις εκλογές, οπότε και θα εμφανιστεί στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών στο πλαίσιο των αφιερωμένων εκδηλώσεων στις μουσικές της Μεσογείου.


Ανακοίνωση της πρωτοβουλίας συναυλιών αλληλέγγυης στις γειτονιές της Αθήνας και του Πειραιά:

Τα φαινόμενα βίας, οι τραυματισμοί μουσικών και η καταστροφή μουσικών οργάνων, ιδιαίτερα στην τελευταία συναυλία, έχουν αναιρέσει το νόημα και το χαρακτήρα των μουσικών εκδηλώσεων που σχεδιάσαμε. Ξεκινήσαμε με την πρόθεση, να οργανώσουμε συναυλίες άρτιες καλλιτεχνικά και τεχνικά, με ελεύθερη είσοδο στις γειτονιές της Αθήνας και του Πειραιά, όπως έτσι ακριβώς θα τις παρουσιάζαμε και σε ένα κεντρικό θέατρο της πόλης.

Τα γεγονότα που ακολούθησαν είναι γνωστά σε όλους. Αυτοί που έπρεπε να καταδικάσουν, καταδίκασαν και αυτοί που «νόμιζαν» ότι έπρεπε να χαρούν, χάρηκαν. Η βία των λίγων επιβλήθηκε στους πολλούς κατακτώντας το «ζωτικό της χρόνο» στα ΜΜΕ. Επειδή η χρονική συγκυρία, ενόψει των επερχόμενων εκλογών απαιτεί νηφαλιότητα, ξεκάθαρα μηνύματα και περίσκεψη, δε θα προσφέρουμε μια ακόμα ανοιχτή εκδήλωση, αφορμή και πεδίο τυφλής αντιπαράθεσης σε όσους επιθυμούν κάτι τέτοιο. Δε θα μετατρέψουμε τους χώρους μαζικής προσέλευσης του κόσμου σε αρένα, για αυτούς που επιδιώκουν με τις ενέργειές τους, να συνεχίσουν τον κύκλο της βίας των άκρων. Τώρα, απαιτείται κατανόηση και αναβολή κάθε δράσης που αλλάζει το νόημα της πρωτοβουλίας μας.

Σταματούμε εδώ, παρότι είναι προφανές ότι μπορούμε και έχουμε να πούμε πολλά περισσότερα από αυτά που διαδραματίστηκαν πίσω από τα φώτα της δημοσιότητας. Αυτά στην ώρα τους! Θεωρούμε όμως, ότι η οποιαδήποτε ανακύκλωση των γεγονότων, ενισχύει αντιδημοκρατικές προθέσεις και πρακτικές, κανονικοποιεί τη βία και αναπαράγει την πόλωση, δημιουργώντας ένα εύφλεκτο υλικό που απειλεί όλους μας αυτήν τη δύσκολη ώρα.

Με ψυχραιμία, στο επανιδείν.
Διαβάστε Περισσότερα »

Με την Ρεάλ Μαδρίτης κληρώθηκε ο ΑΠΟΕΛ


Με την Ρεάλ Μαδρίτης κληρώθηκε ο ΑΠΟΕΛ για τα προημιτελικά του Champions League με το πρώτο παιχνίδι να γίνεται στην Κύπρο.

Η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς δεν στάθηκε τυχερή και θα αντιμετωπίσει μία από τις καλύτερες ομάδες του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου που ξεκάθαρος στόχος της είναι να φθάσει τις 10 κατακτήσεις Champions League, εκθρονίζοντας παράλληλα την «μισητή» της αντίπαλο, Μπαρτσελόνα.

Ο ΑΠΟΕΛ κατάφερε να πάρει την πρόκριση, ως πρώτος μάλιστα, από έναν όμιλο όπου είχε τις Ζενίτ, Σαχτάρ και Πόρτο ενώ στη φάση των «16» οι παίκτες του Ιβάν Γιοβάνοβιτς απέκλεισαν τη Λιόν στα πέναλτι.

Η ομάδα του Ζοζέ Μουρίνιο κατάφερε επίσης να βγει πρώτη στον όμιλο της επικρατώντας σχετικώς εύκολα σε σχέση με τις αντιπάλους του Λιόν, Άγιαξ και Ντιναμό Ζάγκρεμπ.Το ζευγάρι ΑΠΟΕΛ - Ρεάλ συναντιέται με αυτό της Μαρσέιγ με την Μπάγερν.

























































Διαβάστε Περισσότερα »

Παχύσαρκες σε ποσοστό 60% οι καλόγριες, ελλιποβαρείς οι καλόγεροι...

Παχύσαρκες σε ποσοστό 60% οι καλόγριες, ελλιποβαρείς οι καλόγεροι...

Πιο επιρρεπείς στην παχυσαρκία αποδεικνύονται οι μοναχές από τους μοναχούς, αφού βάσει σχετικής έρευνα που διεξήχθη, έξι στις δέκα μονάζουσες γυναίκες είναι υπέρβαρες ή παχύσαρκες, τη στιγμή που το ποσοστό αυτό στους άνδρες είναι μόνο ένας στους τέσσερις.
Βάσει έρευνας του τμήματος Διατροφής -Διαιτολογίας του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, εκτός από γεγονός ότι μοναχοί αποδεικνύονται πιο αδύνατοι από τις μοναχές, διαπιστώθηκε, ότι τουλάχιστον στο δείγμα που εξετάστηκε, κανείς τους δεν είχε σακχαρώδη διαβήτη τύπου 2.
Επίσης, από τους μοναχούς του Αγίου Όρους το 7,2% ήταν ελλειποβαρείς και το 67% φυσιολογικοί , το 18,6% υπέρβαροι και το 7,2% παχύσαρκοι. Στις μονάζουσες γυναίκες το ποσοστό των ελλειποβαρών ήταν 1,5%, των φυσιολογικών 36,4%, των υπέρβαρων 42,4% και των παχύσαρκων 19,7%. Τα ποσοστό σωματικού λίπους στους μοναχούς ήταν 14,22±0,65 και στις γυναίκες 28,9±1,23.
Το σύνολο του δείγματος είχε πολύ χαμηλότερη ενεργειακή πρόσληψη τις νηστίσιμες μέρες (1423 θερμίδες για τους άνδρες και 728,77 θερμίδες για τις γυναίκες) από τις αρτύσιμες (1871,56 και 1545,69 θερμίδες αντίστοιχα). Οι μοναχοί είχαν υψηλή πρόσληψη υδατανθράκων (60% της ενεργειακής πρόσληψης) ενώ οι μοναχές λίπους (48,8%).
Ελλείψεις παρατηρήθηκαν σε βιταμίνη D και ασβέστιο στους άνδρες και σε βιταμίνη D, ασβέστιο, Β12 και σίδηρο στις γυναίκες.
Διαβάστε Περισσότερα »

Επιστρέφουν 5 βουλευτές στη ΝΔ

Οπως μετέδωσε πριν από λίγο το Mega, επιστρέφουν πέντε βουλευτές στη ΝΔ.
Πρόκειται για τους Ζήση Τζηκαλάγια, Μανώλη Κεφαλογιάννη, Αλέξανδρο Δερμετζόπουλο, Θεόφιλο Λεονταρίδη και Αναστάσιο Καρυπίδη, οι οποίοι αρχικά είχα πει «όχι» στη νέα δανειακή σύμβαση.
Διαβάστε Περισσότερα »

Λιβαδειά:“Δε θα τους αφήσουμε να μας κόψουν το ρεύμα”!VIDEO

Αποφασισμένοι δηλώνουν οι πολίτες στη Λιβαδειά!
Θα σταθούν εμπόδιο στην προσπάθεια των συνεργείων της ΔΕΗ να διακόψουν την ηλεκτροδότηση σε εκείνους που δεν έχουν καταβάλλει το χαράτσι.
Κάτοικοι στο Ζαγαρά της Λιβαδειάς καταγγέλλουν, ότι η ΔΕΗ διοχετεύει το ποσό που έχει καταβληθεί μέσω τραπεζών για την κατανάλωση του ρεύματος στο χαράτσι και αφήνουν απλήρωτο το ρεύμα ώστε να παρακάμψουν την πρόσφατη απόφαση του ΣτΕ και να προχωρήσουν σε διακοπές ηλεκτροδότησης.
Η καρδιά της επαρχίας επιτέλους ξαναχτυπά! Όλοι οι πολίτες γίνονται μια γροθιά! Ο φόβος και η οργή έχει κυριεύσει τους πάντες…
Αποτέλεσμα η απόλυτη συσπείρωση!
Διαβάστε Περισσότερα »

«Κλείσιμο ΔΕΚΟ και απολύσεις για να μειωθεί το Έλλειμμα»

Πράσινο φως με επιφυλάξεις και προειδοποιήσεις από το ΔΝΤ

«Δεν υπάρχουν περιθώρια ελιγμών». Αυτή είναι η φράση που χρησιμοποίησε ο Πολ Τόμσεν τουλάχιστον τρεις φορές στη τηλεδιάσκεψη που ακολούθησε την απόφαση του ΔΝΤ για τη παροχή νέας βοήθειας 28 δισ ευρώ προς την Ελλάδα και την άμεση εκταμίευση 1,65 δισ ευρώ.
Ο επικεφαλής του κλιμακίου του ΔΝΤ δεν έκρυψε, δε, το προβληματισμό του για την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων που κρίνονται αναγκαίες, κάνοντας αναφορά στις δυσλειτουργίες του 2011 αλλά και σε θέματα- ταμπού σύμφωνα με την ελληνική πλευρά, όπως η μείωση του αριθμού των δημοσίων υπαλλήλων.
Σύμφωνα με τον Πολ Τόμσεν, ο σοβαρότερος κίνδυνος που αντιμετωπίζει το νέο χρηματοδοτικό πρόγραμμα είναι οι καθυστερήσεις στην εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων, καθώς όπως τόνισε, με δεδομένο ότι η δημοσιονομική προσαρμογή ασκεί έντονες πιέσεις στη πραγματική οικονομία, εάν αποτύχει το μεταρρυθμιστικό πλάνο που λειτουργεί ως αντίβαρο στα μέτρα λιτότητας, τότε η ύφεση θα συνεχιστεί και το πρόγραμμα θα ανατραπεί.
Κινδύνους βλέπει το ΔΝΤ και στο πεδίο των μεταρρυθμίσεων στο Δημόσιο, μάλλον δικαιολογημένα αν λάβει κανείς υπόψιν το φιάσκο της εφεδρείας. Σύμφωνα με τον Πολ Τόμσεν, αν δεν πέσουν τα ταμπού που αφορούν στο κλείσιμο ΔΕΚΟ, στη μείωση του αριθμού των δημοσίων υπαλλήλων και στη μείωση του μισθολογικού κόστους στο Δημόσιο, τότε δύσκολα μπορεί να μειωθεί το Έλλειμμα και ακολούθως το Χρέος, διαπίστωση που προφανώς έχει να κάνει με τη σταθερή άποψη της Τρόικας ότι ελάχιστα έχουν γίνει για το συμμάζεμα του Δημοσίου.
Όσον αφορά στο πρόβλημα ανταγωνιστικότητας, ο Τόμσεν τόνισε ότι είναι θέμα που πρέπει να αντιμετωπιστεί άμεσα προκειμένου να ανακτήσει η Ελλάδα την εμπιστοσύνη των αγορών, καθώς δεν αρκούν το "κούρεμα" του Χρέους και τα μέτρα λιτότητας. Ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ παρατήρησε, μάλιστα, ότι αυτό το χάσμα ανταγωνιστικότητας πρέπει να το χειριστεί η ελληνική πλευρά και μέσω της εσωτερικής υποτίμησης- κάνοντας ευθεία αναφορά στα πρόσφατα μέτρα στο πεδίο των εργασιακών σχέσεων- κάτι που όπως εκτίμησε αποτελεί μεγάλη πολιτική και κοινωνική πρόκληση.
Ο Πολ Τόμσεν αναφέρθηκε πολλές φορές και στο πεδίο της φορολογίας, ειδικά όσον αφορά στην αδυναμία είσπραξης φόρων και οφειλών, πρόβλημα που εντοπίζουν όλοι ανεξαιρέτως οι διεθνείς και εγχώριοι Οργανισμοί. Τονίζοντας ότι δεν πρόκειται να αυξηθούν τα φορολογικά βάρη, ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ ήταν δηκτικός ως προς την είσπραξη των ληξιπρόθεσμων οφειλών, σημειώνοντας ότι οι φορολογικές Αρχές μπορούν να κάνουν καλλίτερη δουλειά και αφήνοντας αιχμές κατά της πρακτικής των περαιώσεων και ρυθμίσεων απ' όλες τις κυβερνήσεις.
Ως προς τους αριθμούς που συνοδεύουν την Έκθεση του ΔΝΤ, θα πρέπει να σταθεί κανείς στη πρόβλεψη για Χρέος 116% του ΑΕΠ έως το 2020- χαμηλότερη πρόβλεψη έναντι των προβλέψεων της Κομισιόν- αν και ο Π. Τόμσεν απέφυγε να προβλέψει πότε θα μπορέσει η Ελλάδα να επιστρέψει στις αγορές, παρατηρώντας ότι το όποιο χρηματοδοτικό κενό μετά το 2014 μπορεί να καλυφθεί από τους Ευρωπαίους- όπως έχουν δεσμευθεί- αρκεί να υπάρχει πλήρης εφαρμογή του προγράμματος...
Διαβάστε Περισσότερα »

Στο σκοπευτικό τα βιομηχανικά απόβλητα στην Βοιωτία

Δίπλα από την μολυσμένη από βιομηχανικά απόβλητα περιοχή του Ασωπού, ξεκινά από την αυτοδιοίκηση Βοιωτίας και την περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας μια πανελλήνιου εύρους πρωτοβουλία για την προώθηση της «Βιομηχανικής Συμβίωσης», ένα στοιχείο της οποίας είναι η προστασία του περιβάλλοντος και η  αξιοποίηση των Βιομηχανικών Απόβλητων!
Η δrάση ξεκινά με εκδήλωση για την προώθηση της Βιομηχανικής Συμβίωσης την Τρίτη 20 Μαρτίου στο Κέντρο Εκκλησιαστικής Διακονίας Οινοφύτων. Θα επιδιωχθεί με πόρους από την ΕΕ και σε συνεργασία με το ΕΜΠ να αναπτύξει δράσεις για την προστασία του Περιβάλλοντος και την Πράσινη Ανάπτυξη.
Το έργο αυτό περιλαμβάνει ως στρατηγικούς εταίρους εταιρείες με μεγάλη πείρα στη δημιουργία ενός συμβιωτικού δικτύου στη Μεγάλη Βρετανία, με πολλαπλά οφέλη για τις συμμετέχουσες επιχειρήσεις και προς όφελος της προστασίας του Περιβάλλοντος.
Ως »Βιομηχανική Συμβίωση» μπορεί να οριστεί η ανταλλαγή υπηρεσιών, πόρων, και ενδιαμέσων προϊόντων δημιουργώντας μια αλυσίδα νέων συνεργασιών σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις και φορείς της Βιομηχανίας, προκειμένου να δημιουργήσει νέες αξίες, να μειώσει το κόστος της παραγωγής με ταυτόχρονη βελτίωση του περιβάλλοντος αξιοποιώντας τα Βιομηχανικά Απόβλητα,αναφέρει η Περιφέρεια.
Στόχος να αξιοποιηθεί μία νέα αναπτυσσόμενη μέθοδο διαχείρισης και περιορισμού της βιομηχανικής ρύπανσης.
Διαβάστε Περισσότερα »

Tην προσοχή σας παρακαλώ....Πολύ σημαντικό.


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ:
"Σας πληροφορώ ότι σήμερα αποχωρώ από το κόμμα του ΛΑΟΣ για προσωπικούς, ιδεολογικούς και πολιτικούς λόγους. Για την μετέπειτα πολιτική μου πορεία θα υπάρξει ενημέρωση προσεχώς".

Μελίνα Τσιλιμίγκρα


ΠΟΤΑΜΙ ΤΑ ΔΑΚΡΥΑ ΤΡΕΧΟΥΝ ΑΠΟ ΤΑ ΜΑΓΟΥΛΑ ΜΟΥ....
..
ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΕΙΔΗΣΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ... ΠΟΙΑΣ ΗΜΕΡΑΣ ΔΗΛΑΔΗ....Η ΕΙΔΗΣΗ ΤΟΥ ΑΙΩΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ.
ΑΠΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ''ΚΛΕΙΝΩ'' ΣΑΝ BLOGGER.ΔΕΝ ΕΧΩ ΛΟΓΟ ΥΠΑΡΞΗΣ.
ΔΕΝ ΠΕΡΙΓΡΑΦΩ ΑΛΛΟ.... 
ventetta.blogspot
Διαβάστε Περισσότερα »

Όργιο σπατάλης στο ΙΚΑ: Αποθήκες από "χρυσάφι". Βρέθηκαν 8 τόνοι γύψου



Διαβάστε για το μεγάλο φαγοπότι στο ΙΚΑ. Απίστευτες ποσότητες στις αποθήκες με αναξιοποίητα υλικά. Νέες παραγγελίες ελέω...μίζας



Μετά το σκάνδαλο στο ΙΚΑ Καλλιθέας, φαίνεται πως δεν έχει όριο το όργιο σπατάλης στο οποίο επιδίδονταν οι "ποντικοί" στο ΙΚΑ. Τη στιγμή που στις αποθήκες υπήρχαν απίστευτα τεράστιες ποσότητες υλικών, έκαναν νέες παραγγελίες με τις υπερκοστολογήσεις να φτάνουν το 1.000%!
Όπως αναφέρει το "Έθνος", βρέθηκαν τανάλιες, βαμβάκι, αλλά και οκτώ τόνοι γύψου που έφταναν για να τοποθετηθεί σε όλους τους ασφαλισμένους του Ιδρύματος!
Τα υλικά που βρέθηκαν αρκούσαν για να καλύψουν τις ανάγκες του Ταμείου για χρόνια αλλά αντ'αυτού στοιβάζονταν στις αποθήκες και ελέω μίζας κάποιοι φρόντιζαν να παραγγέλνουν συνέχεια νέα.
Στο όλο σκάνδαλο που αφορά κυρίως το διάστημα 2005 έως το 2010 εμπλέκονται γιατροί, υπάλληλοι του Ταμείου αλλά και εταιρείες που χορηγούσαν τα υλικά.
Βρήκαν "θησαυρό" στις αποθήκες
Σύμφωνα με το δημοσίευμα συνολικά βρέθηκαν 8 τόνοι γύψου, 6.5 τόνοι βαμβάκι, 2.5 εκατομμύρια πίεστρα γλώσσας και 6.000 τανάλιες για τα δόντια. Σχεδόν ένας τόνος ήταν η ελαφρόπετρα που βρέθηκε, ενώ στις αποθήκες υπήρχαν μεταξύ άλλων 40.000 κολποσκόπια και 2.000 κουτιά ρητίνες για δόντια.
Οι ποσότητες οδοντιατρικού κυρίως υλικού ήταν τεράστιες και "δικαιολογούνταν μόνο εάν προορίζονταν να καλύψουν τεράστιες χρονικές περιόδους ή πολύ μεγαλύτερη χώρα", σημειώνει η εφημερίδα.
Ο έλεγχος αποκάλυψε και 2.900 κοχλιάρια οδοντίνης. Πρόκειται για υλικό μίας χρήσης το οποίο χρησιμοποιεί ο οδοντίατρος για να καθαρίσει με τα χέρια την τερηδόνα. Εντοπίστηκαν, επίσης, σχεδόν 3.500 οδοντάγρες διαφόρων τύπων. Πρόκειται για εργαλείο για την αφαίρεση δοντιών.
Παράλληλα, σε περίπτωση που τα σφραγίσματα δεν έκανα δουλειά, είχαν προβλέψει και για αυτό αφού είχαν άφθονο υλικό και για ...μασέλες.
Οι ελεγκτές του ΙΚΑ βρήκαν 37.537 τροχόλιθους εργαστηρίου, 12.088 τροχόλιθους "επί μανδρέν" και 11.223 τροχόλιθους "χωρίς μανδρέν". Πρόκειται για υλικό χωρίς ημερομηνία λήξης, με το οποίο τροχίζονται οι τεχνητές οδοντοστοιχίες.
Σε άλλες συσκευασίες υπήρχαν 176.824 κώνοι χάρτου, ένα υλικό το οποίο χρησιμοποιείται για τον καθαρισμό στις απονευρώσεις.
Όπως συνεχίζει το δημοσίευμα, σημειώνει πως άφθονο ήταν και το οδοντιατρικό υλικό χωρίς ημερομηνία λήξης: Ελαφρόπετρα (825 κιλά), κάψουλες αμαλγάματος, ταινία υαλόχαρτου για λείανση σύνθετης (172 κουτιά), ελαφρόπετρα (825 κιλά), γύψος καλλιτεχνίας (4.050 κιλά), γύψος αποτυπωμάτων (4.025 κιλά), βαμβακολαβίδες οδοντιατρικές (700) και στοματοκάτοπτρα (1.800).
Σύμφωνα με πληροφορίες, λίγες μέρες πριν λήξει η σύμβαση μίας εταιρείας με το Ταμείο, φαίνεται πως δόθηκαν επιθέματα αξίας 60.000 ευρώ.
Νέες παραγγελίες και υπερτιμολογήσεις
Τι και αν οι αποθήκες ασφυκτιούσαν από υγειονομικό υλικό, οι παραγγελίες δεν έλεγαν να σταματήσουν ενώ τα υλικά αγοραζόντουσαν μάλιστα πολύ πιο ακριβά από τη χοντρική τιμή πώλησής τους.
Υπήρξε περιστατικό, αναφέρει το δημοσίευμα, σε υποκατάστημα του Ταμείου που τεστ κύησης αγοράστηκε 50 ευρώ όταν η χοντρική τιμή του είναι μισό ευρώ.
Η υπόθεση αποκαλύφθηκε όταν ο Ενιαίος Οργανισμός Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) ζήτησε από τα ασφαλιστικά ταμεία να καταγράψουν αναλυτικά τα υγειονομικά υλικά που έχουν στις αποθήκες τους. Τώρα για το θέμα διεξάγεται ΕΔΕ και μέσα στην επόμενη εβδομάδα αναμένονται να ανακοινωθούν τα αποτελέσματα.
Διαβάστε Περισσότερα »

Τα γιαούρτια είναι μόνον η αρχή


Του Μενέλαου Τασιόπουλου
Ζούμε σε μία χώρα όπου ο πρωθυπουργός της την πούλησε καταρχήν στους Τούρκους και στη συνέχεια στους Γερμανούς και τους άλλους ευρωπαίους.
Ο υπουργός Οικονομικών της μαζί με τον επικεφαλής της Στατιστικής Υπηρεσίας της, την χρεοκόπησαν με τεχνικό τρόπο και την παρέδωσαν βορρά στο ΔΝΤ. Οι υπουργοί Εργασίας και Υγείας κατέστρεψαν την εργασιακή νομοθεσία και το κοινωνικό και ασφαλιστικό δίχτυ προστασίας της, μετατρέποντας την σε Ελ Ντοράντο της ανθρώπινης εκμετάλλευσης ή χώρα του τέταρτου κόσμου, με καπιταλισμό του 19ου αιώνα. Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών της ήταν εκλεκτός και πουλέν της Καγκελαρίας και της σχολής αποικιοκρατίας του Μέττερνιχ.
Ζούμε σε μία χώρα που οι κάτοικοί της πουλήθηκαν από τις κυβερνήσεις της, τα μίντια του κατεστημένου, τους τραπεζίτες, τον κύκλο των βιομηχάνων της. Ζούμε σε μια χώρα όπου οι κρατικές εγγυήσεις είτε στα ομόλογα, είτε στο συνταγματικό και νομικό της πλαίσιο κατέρρευσαν σαν χάρτινοι πύργοι.
Στη χώρα αυτή οι απολογητές του Μνημονίου και τα υποχείρια του εξανδραποδισμού μας, θέλουν να μας πείσουν ότι βία είναι τα γιαουρτώματα και τα γιούχα. Ότι δεν είναι σωστό να γίνονται επεισόδια στις παρελάσεις. Ότι προβοκάτορες είναι αυτοί που οργανώνουν διαμαρτυρίες. Ότι κινδυνεύει το πολίτευμα της Δημοκρατίας από αυτά που γίνονται.
Δεν είμαστε με τα καλά μας! Τον καθωσπρεπισμό των πουλημένων και των «κλεφτοκοτάδων» τους τον επιστρέφουμε. Ναι είναι σωστό να μην αποδοθούν τιμές στη θλιβερή ομήγυρη των υπουργών και των ανώτατων αξιωματούχων που πούλησαν τη χώρα μας, λες και ήταν το οικόπεδο τη γιαγιάς τους. Ναι είναι υγιές και απόλυτα ορθό να τους κράζουμε γιορτάζοντας τον Κολοκοτρώνη, τον Καραϊσκάκη και την ημέρα της Επανάστασης των Ελλήνων. Ναι είναι ηθικά και εθνικά απολύτως σωστό να τους φωνάξουμε έστω και από μακριά, εξαιτίας των προστατευτικών τειχών που θα έχουν στηθεί, «Φωτιά και Τσεκούρι στους προσκυνημένους». Ναι είναι σωστό να πάρουν τα σκάγια τους αξιωματικούς που τους δίνουν άλλοθι, αποδίδοντας τους τιμές. Ναι είναι σωστό να πούμε στα παιδιά μας «φασκελώστε» τους βρομερούς μαυραγορίτες και τους Γερμανοτσολιάδες. Ναι είναι σωστό το γλέντι της ζωντανής αποδόμησης αυτών που έχουν αφήσει την Ελλάδα άοπλη και καταχρεωμένη, βάζοντας πέτρες στα κιβώτια με τα όπλα μας. Ναι δεν είναι θέμα Δεξιάς και Αριστεράς η κραυγαλέα αποδοκιμασία. Ναι θα χειροκροτήσουμε τα παιδιά της Ελλάδας, που θα παρελαύνουν με τα «κουρέλια» του Έθνους που οι εξομώτες «φραγκολεβαντίνοι» άφησαν πάνω τους. Ναι η σκλαβιά δεν έχει μέσα της κατανόηση και πολιτικά ορθή στάση.
Αλλά ότι και αν γίνει δεν θα είναι βία. Θα είναι απάντηση στη βία του ξενόφερτου και ξενόδουλου κατεστημένου της Siemens, των εκβιαζόμενων πολιτικών και πολιτικών. Θα είναι η απάντηση στα ρυπαρά πρόσωπα, ιδέες και συσχετισμούς που υπηρέτησε και υπηρετεί η άρχουσα τάξη –των Κοτζαμπάσηδων- αυτής της χώρας. Θα είναι η απάντηση στη βία της εξουσίας των δωσίλογων, που έκοψαν τους μισθούς, τις συντάξεις, τα φάρμακα των γερόντων και το γάλα των μικρών παιδιών. Θα είναι η πιο μεγαλοπρεπής και αυθόρμητη απόδειξη ότι οι Έλληνες δεν πάσχουν από το σύνδρομο της Στοκχόλμης όπως πολλοί στους διαδρόμους της διαπλοκής και στις σάλες της Ευρώπης πιστεύουν. Οι Έλληνες δεν αγαπούν τον βιαστή τους, ούτε τον τρομοκράτη που τους κρατά όμηρο στην εξαθλίωση. Όλοι μαζί τα φάγατε είναι η απάντηση του νοικοκυραίου στην ύβρη του Πάγκαλου του συστήματος της Μεταπολίτευσης.
Και ας γνωρίζουν οι υπουργοί, οι υπουργίσκοι και οι παρατρεχάμενοι του τίποτα ότι τα γιαούρτια και τα γιούχα κάνουν καλό και ότι αν συνεχίσουν να είναι τόσο άσχετοι με την πραγματικότητα που δημιουργούν και τόσο ανόητοι όσο οι πράξεις και οι επιλογές τους δείχνουν, σε λίγο καιρό ο νόμος του Λιντς, θα έρθει ως φυσική, αυτονόητη Δικαιοσύνη των πολλών, απέναντι στην κατοχή των εξουσιαστών τους.
 newscode.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Πάνω από 250.000 δηλώσεις με λάθη στο Ε9 - Τρέχουν οι φορολογούμενοι

Πάνω από 250.000 δηλώσεις με λάθη στο Ε9 - Τρέχουν οι φορολογούμενοι

Νέα ταλαιπωρία περιμένει τους φορολογούμενους μετά τα λάθη που εντοπίστηκαν σε 250.000 δηλώσεις οι οποίες θα πρέπει πρώτα να διορθωθούν και ύστερα να υπολογιστεί ο φόρος για να αρχίσουν να αποστέλλονται τα ραβασάκια του ΕΤΑΚ.
Οι πολίτες θα έχουν δύο μήνες διορία προκειμένου να κάνουν ηλεκτρονικά τις απαραίτητες διορθώσεις.
Τα περισσότερα λάθη που φαίνεται να έχουν εντοπιστεί αφορούν κυρίως στα τετραγωνικά του ακινήτου στα ποσοστά συνιδιοκτησίας μεταξύ των συζύγων, ενώ υπάρχουν ακόμα και περιπτώσεις, στις οποίες το ακίνητο δεν μπορεί να εντοπιστεί ώστε να προκύψει η αντικειμενική του αξία, προφανώς έχει γραφτεί λάθος διεύθυνση.
Η κατάσταση με τα λάθη στο Ε9 έχει παγώσει περισσότερες από 375.000 επιστολές για το ΕΤΑΚ του 2009 με το υπουργείο Οικονομικών να υπολογίζει ότι όταν αποσταλούν θα επιφέρουν έσοδα περίπου 100 εκατομμύρια ευρώ.
Διαβάστε Περισσότερα »

Έρευνα: Ταπείνωση, φόβο και μεγάλο θυμό νιώθουν οι Έλληνες

Με καζάνι που βράζει, έτοιμο να εκραγεί, μοιάζει να είναι πλέον, η ψυχολογία των Ελλήνων σύμφωνα με έρευνα του Παντείου.


Δεν είμαστε πλέον αυτοί που ήμασταν..


Η οικονομική κατάσταση της χώρας, τα μνημόνια, η πτώση του βιοτικού επιπέδου, η εξαθλίωση της καθημερινότητας, ο φόβος για το αύριο, ο αγώνας για επιβίωση, και οι αλλαγές στην...υγεία, την περίθαλψη και την ασφάλιση, είναι οι κύριοι λόγοι που έχουν μετατρέψει έναν χαρούμενο και αισιόδοξο από τη φύση του, λαό, σε μια κοινωνία γεμάτη θυμό.
Την έρευνα για την ψυχολογία των Ελλήνων, όπως αυτή διαμορφώνεται τους τελευταίους μήνες, έκανε το εργαστήριο κοινωνικής και πειραματικής ψυχολογίας, του τμήματος Ψυχολογίας του Παντείου πανεπιστημίου. Το δείγμα ξεπερνούσε τους 1050 ανθρώπους, άνδρες και γυναίκες, ηλικίας 18 ετών και πάνω. Στην πιο παραγωγική ηλικία δηλαδή.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η έρευνα αυτή, έγινε σε συνεργασία με τα πανεπιστήμια της Ισπανίας, της Πορτογαλίας, της Ιταλίας, και της Ιρλανδίας. Των υπολοίπων χωρών δηλαδή της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που μαζί, ή μετά την Ελλάδα, βρίσκονται στο «κόκκινο» από οικονομικής άποψης, και οι λαοί τους σύντομα θα βιώσει αυτό που βιώνουμε εδώ.

Οι Έλληνες λοιπόν σύμφωνα με την έρευνα αυτή, βράζουν τόσο πολύ από θυμό, και έχουν τόσο άσχημη ψυχολογία, που δεν θα δίσταζαν να την εκφράσουν ακόμη και με βία. Κύριος αποδέκτης όλης αυτής της οργής, είναι το πολιτικό σύστημα και τα πολιτικά πρόσωπα (ανεξαρτήτου κομματικής τοποθέτησης). Και αυτό συμβαίνει γιατί θεωρούν σαν κύριους υπεύθυνους για τα δεινά της χώρας, αλλά και για την κατάσταση που βρίσκονται, τους πολιτικούς.

Το 88,9%, έχει συναισθήματα οργής, θυμού, και αγανάκτησης.
Το 67,7% νιώθει ταπείνωση, φόβο, άγχος για το αύριο, κατάθλιψη, αλλά και απογοήτευση.
Θετική ή τουλάχιστον αισιόδοξη ψυχολογία, έχει ένα ποσοστό που αγγίζει το 35,6%, το οποίο νιώθει ακόμη αισιόδοξο ότι «θα τα καταφέρουμε», και ότι «μπορούμε ακόμη να αγωνιστούμε».

Είναι χαρακτηριστικό ότι οι συμμετέχοντες, δηλώνουν θετικοί σε πράξεις βίας, που μέχρι τώρα τουλάχιστον, ήταν το κύριο χαρακτηριστικό περιθωριακών κοινωνικών ομάδων. Τις πράξεις αυτές μάλιστα, τις χαρακτηρίζουν στον ερωτηματολόγιο, ως «αποτελεσματικές».

Είναι τόσο μεγάλη η οργή και ο θυμός που νιώθουν πλέον στην ψυχολογία τους οι Έλληνες που δεν θα δίσταζαν μάλιστα να επιτεθούν κατά πολιτικών, ή ακόμη και να «κάψουν τα αυτοκίνητα τους».
Έτσι το 30,4% θα έκανε επίθεση κατά πολιτικού, με αυγά και γιαούρτια.
Το 21% θα χειροδικούσε κατά ενός πολιτικού, και το 17,1% θα έκαιγε το αυτοκίνητο του πολιτικού.

Η ψυχολογία, βρίσκεται τόσο πολύ χαμηλά, που ο φόβος και το άγχος κυριαρχεί.
Μάλιστα οτιδήποτε αντιπροσωπεύει το υπάρχον σύστημα, λειτουργεί σαν κόκκινο πανί προς αυτόν τον φόβο. Το 14,6% απάντησε ότι θα έκανε επίθεση κατά της αστυνομίας, το 7,9% ότι θα έβαζε φωτιά σε δημόσιες υπηρεσίες και το 6,2%, ότι θα κατέστρεφε δημόσια κτίρια.

Τα συμπεράσματα της ψυχο – κοινωνικής έρευνας θα μελετηθούν επισταμένως, όμως με την πρώτη ματιά αντιλαμβάνεται εύκολα κανείς ότι το ψυχολογικό προφίλ του μέσου Έλληνα, έχει αλλοιωθεί. Δεν είμαστε πλέον αυτοί που ήμασταν…


Blog Widget by LinkWithin
Διαβάστε Περισσότερα »

Πανάκριβοι πειραματισμοί..



Στην προ μνημονίου εποχή, μέχρι τον Απρίλιο του 2010, πολλές φορές αναρωτηθήκαμε και από αυτήν εδώ τη στήλη, αν η προσφυγή στο μηχανισμό στήριξης ήταν μονόδρομος με βάση τα οικονομικά δεδομένα της χώρας ή οδηγήθηκε συνειδητά η χώρα στο μηχανισμό και στο δραματικό αδιέξοδο.



Στο ερώτημα αυτό, που βασανίζει δέκα εκατομμύρια Ελληνες, καλείται να δώσει απάντηση η...αρμόδια επιτροπή της Βουλής, που ερευνά την υπόθεση του ελλείμματος του 2009 και να απαντήσει αν αυτό "φουσκώθηκε" τεχνητά ή το 15,9% ήταν πραγματικό, αν και η εμπειρία από επιτροπές της Βουλής δεν μας δίνει πολλές ελπίδες για ουσιαστική έρευνα.
Όμως, η κατάθεση του Γενικού Διευθυντή του ΟΔΔΗΧ Πέτρου Χριστοδούλου στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής, την περασμένη Τρίτη, ήταν ιδιαιτέρως αποκαλυπτική ασχέτως αν ο κ. Χριστοδούλου επιχείρησε χθες να ανασκευάσει τα όσα είπε ενώπιον των βουλευτών.
Χαρακτήρισε ατυχή τη δήλωση του πρώην υπουργού Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου το Φεβρουάριο του 2010, κατά την οποία παρομοίαζε την ελληνική οικονομία ως "Τιτανικό" που έπεσε στο παγόβουνο, χαρακτήρισε "ατυχή για τις αγορές" τη δήλωση του πρώην πρωθυπουργού, Γ. Παπανδρέου περί ενδεχόμενου προσφυγής στο ΔΝΤ σε περίπτωση που δεν εξασφαλιζόταν δανεισμός από τη Γερμανία.
«Ενώ οι αγορές άκουγαν ότι το χαρτί πάει καλά, τα spreads έπεφταν κ.λπ., ξαφνικά έλεγαν: Καλά αφού αυτοί σήκωσαν λεφτά και πάνε πάρα πολύ καλά, γιατί συνεχίζουν και μας απειλούν ότι θα πάνε στο ΔΝΤ; Μήπως υπάρχει κάτι που δεν βλέπουμε;. Και ξαφνικά φρίκαραν.
Αρχίζουν και λένε ότι μήπως γίνεται κάτι; Αλλιώς τους περιμένουμε να συμπεριφέρονται και αλλιώς συμπεριφέρονται; Κι εγώ, αρκέστηκα να πω, μη μου χαλάτε την αγορά;» ανέφερε ο αποκαλυπτικός επικεφαλής του ΟΔΔΗΧ, ο οποίος τοποθετήθηκε στον Οργανισμό επί ημερών του κ. Παπακωνσταντίνου.
Ο άνθρωπος είπε αυτά που παρατηρούσαμε και επισημαίναμε όλοι. Δηλαδή κάθε φορά που τα spreads έπεφταν, μια δήλωση κυβερνητικού παράγοντα, αυτομάτως τα ξαναφούντωνε προκαλώντας ερωτηματικά "μα μήπως το κάνουν επίτηδες";
Αποτέλεσμα της πολιτικής αυτής ήταν η ένταξη της χώρας στο πιο μακρύ τούνελ της ιστορίας της, από το οποίο δεν πρόκειται να βγει για τουλάχιστον μία γενιά.
Σύμφωνα με την έκθεση της Κομισιόν το μνημόνιο Νο 2 τελειώνει το 2014, από το 2015 ξεκινά άλλο, γιατί ακόμα η χώρα δεν θα μπορεί να δανείζεται από τις αγορές, από το 2020 θα πρέπει να λάβει και πρόσθετα μέτρα για να μειώσει το χρέος στο 88% το 2030 και κατόπιν να λάβει πρόσθετα μέτρα για να μειώσει το χρέος στο 60% του ΑΕΠ.
Πανάκριβοι οι οικονομικοί πειραματισμοί.
Π.Φ.Κακούρης
(αναδημοσιεύεται από την Ναυτεμπορική)
Διαβάστε Περισσότερα »

Nίκος Δένδιας Ο δικηγόρος των Ρότσιλντ




Ο Δένδιας με μαλλιά.....

Ο δικηγόρος των Ρότσιλντ που σαν δικηγόρος δεν έκοψε ποτέ γραμμάτιο, ο κολλητός του Βορίδη στην ΕΝΕΚ τολμά να μιλά γιά άκρα λές και αναφέρεται στην στοα του....


ΝΑ ΤΟΝ ΧΑΙΡΕΣΑΙ ΑΝΤΩΝΑΚΗ


"Στην ανίερη συμμαχία των άκρων με κοινό στόχο την έξοδο από το ευρώ, αναφέρθηκε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Νίκος Δένδιας, σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ.

«Μου κάνει τεράστια έκπληξη η συμπόρευση των άκρων. Διότι, στην πραγματικότητα, και από άκρα δεξιά μας και από αριστερά μας, ακούμε μια πρόταση πολιτικής, η οποία λέει: έξω από την Ευρώπη και έξω από το ευρώ. Και για μένα είναι ανεξήγητο πώς αυτά τα δύο πράγματα συμπορεύονται. Αν υπάρχει ανίερη συμμαχία σε αυτήν τη ζωή είναι αυτή».

Ο κ. Δένδιας ανέφερε, μεταξύ άλλων, πως οι θέσεις για λιγότερες θυσίες δεν μπορούν να εφαρμοστούν και τόνισε «ούτε διανοούμαι στη ζωή μου να παίξω σε ζαριά το μέλλον της χώρας. Εάν κάποιος άλλος πιστεύει ότι μπορεί να εκβιάσει και είναι βέβαιος για το αποτέλεσμα, μπορεί να μας το πει. Διότι όλοι θα θέλαμε περισσότερα χρήματα, όλοι θα θέλαμε περισσότερες παραχωρήσεις, αλλά κάποιος πρέπει να μας πει ότι έχει τη βεβαιότητα ότι θα το πετύχει και να πείσει και τον ελληνικό λαό και να πάρει και την εντολή. Κι εμείς, ειλικρινά, μαζί του θα είμαστε και θα τον στηρίξουμε», κατέληξε."
 kourdistoportocali.
Διαβάστε Περισσότερα »

Πώς να ξεχωρίσεις και να αποφύγεις τα μεταλλαγμένα τρόφιμα

Γενετικά τροποποιημένοι οργανισμοί κρύβονται μέσα σε καθημερινά προϊόντα διατροφής. Πώς γίνεται αυτό; Μια πληθώρα από τυποποιημένα τρόφιμα περιέχει συστατικά που προέρχονται από 5 οικογένειες μεταλλαγμένων (ή αλλιώς γενετικά τροποποιημένων) λαχανικών και σπόρων.Ή προέρχεται από ζώα που ταΐζονται με μεταλλαγμένες τροφές και ορμόνες.

Αιτία των νέων, πρωτόγνωρων ασθενειών;
Ειδικοί επιστήμονες εδώ και δεκαετίες ενσωματώνουν γονίδια βακτηρίων, ιών, ανθρώπων ή ζώων μέσα στο DNA ενός λαχανικού ή φρούτου, προκειμένου αυτό να αποκτήσει μια νέα ιδιότητα που δεν διαθέτει εκ φύσεως. Όμως, όπως αναφέρει η Αμερικανική Ακαδημία Περιβαλλοντικής Ιατρικής (The American Academy of Environmental Medicine – AAEM, Διεθνής Ένωση Επιστημόνων), ουκ ολίγες μελέτες σε ζώα έχουν δείξει ότι τα γενετικά τροποποιημένα τρόφιμα εγκυμονούν σοβαρούς κινδύνους για την υγεία: Στειρότητα, επιτάχυνση της γήρανσης, προβλήματα του ανοσοποιητικού, απορρύθμιση της ινσουλίνης και της σύνθεσης της χοληστερόλης, αλλοιώσεις στο συκώτι, τα νεφρά, τη σπλήνα και το γαστρεντερικό σύστημα. Στους ανθρώπους, όπως τονίζουν οι επιστήμονες, οι παρενέργειες από την κατανάλωση μεταλλαγμένων τροφών μπορεί να είναι απρόβλεπτες αλλά και δύσκολα ανιχνεύσιμες (αλλεργίες, τοξινώσεις, νέες, πρωτόγνωρες ασθένειες και διατροφικά προβλήματα).
Οι 5 οικογένειες τροφίμων που δε θα ήθελες…να δοκιμάσεις
Σύμφωνα με το αμερικανικό Ινστιτούτο για μια Υπεύθυνη Τεχνολογία (Institute for Responsible Technology – IRT) καλό είναι να αποφεύγονται - μετά από προσεκτική ανάγνωση όσων αναγράφονται στη συσκευασία – τα τυποποιημένα προϊόντα που θα μπορούσαν να περιέχουν τα παρακάτω (γνωστά) μεταλλαγμένα είδη του φυτικού βασιλείου και τα παράγωγά τους. Εννοείται ότι τα εν λόγω φυτά δεν είναι πάντοτε αμερικανικής εισαγωγής ούτε υποχρεωτικά… πειραγμένα, αλλά πώς μπορείς να ξέρεις τι φτάνει στο πιάτο σου, όταν παγκοσμίως παράγονται κατά κόρον τα τροποποιημένα; Φυσικά μην περιμένεις η ετικέτα να αναφέρει ότι κάποιο από τα συστατικά που ακολουθούν είναι μεταλλαγμένο:
1. Καλαμπόκι (και φρουκτόζη από καλαμπόκι, σιρόπι καλαμποκιού υψηλής φρουκτόζης – HFCS, σιρόπι γλυκόζης))
2. Σόγια (και σογιέλαιο, λεκιθίνη σόγιας, αλεύρι, γάλα και τυρί σόγιας)
3. Λάδι Κανόλα (Canola) (λάδι φαγητού από σπόρους ελαιοκράμβης): Είναι πλούσιο σε ω-3 λιπαρά, γι’ αυτό και πολλά τρόφιμα που αναφέρουν ότι είναι εμπλουτισμένα με ω-3 είναι συνήθως εμπλουτισμένα με κραμβέλαιο. Το λάδι αυτό μπορεί να βρίσκεται οπουδήποτε, από γάλατα και παγωτά έως προϊόντα ομορφιάς και περιποίησης, όπως λάδι για μασάζ σώματος ή υγρό για το ξέβαμμα των νυχιών.
4. Βαμβακέλαιο
5. Ζαχαρότευτλα (κύρια πηγή ζάχαρης)
Δυστυχώς στις οικογένειες των μεταλλαγμένων περιλαμβάνεται και το αλφάλφα, που αποτελεί τροφή για φυτοφάγα ζώα, καθώς και συγκεκριμένες ενέσιμες ορμόνες για αγελάδες. Και μια έκπληξη: Η γλυκαντική ουσία ασπαρτάμη προέρχεται και αυτή από γενετικά τροποποιημένους μικροοργανισμούς και περιλαμβάνεται σε χιλιάδες προϊόντα που «δεν περιέχουν ζάχαρη», από τσίχλες, αναψυκτικά και καραμέλες έως γιαούρτια και βιταμίνες.
Συμπέρασμα: Μέχρι να… μεταλλαχθούν τα φρέσκα προϊόντα της ελληνικής διατροφής και της ντόπιας παραγωγής, ας τα καταναλώνουμε άφοβα.






































Πηγή :http://www.katohika.gr/
Διαβάστε Περισσότερα »

Δείτε πως φροντίζει το αυτοκίνητο του παιδιού της, η ελληνίδα μάνα!

Δείτε πως η αθάνατη ελληνίδα μάνα φροντίζει το αυτοκίνητο του παιδιού της, στη φωτογραφία που ακολουθεί!

Διαβάστε Περισσότερα »

Οριστικά στην δέκατη θέση η Ελλάδα


Οριστικά στην δέκατη θέση η Ελλάδα
Με τον αποκλεισμό του Ολυμπιακού ολοκληρώθηκε η φετινή παρουσία των ελληνικών ομάδων στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και κατακυρώθηκε η δέκατη θέση της χώρας μας στην ειδική βαθμολογία της UEFA.

Συγκεκριμένα η Ελλάδα κατέγραψε 37.100 βαθμούς στην πενταετία και δεν υπάρχει περίπτωση προσπέρασης από τις χώρες που ακολουθούν μέχρι το τέλος της τρέχουσας σεζόν. Άλλωστε μονάχα η Κύπρος εκπροσωπείται από κάποια ομάδα (σ.σ. τον ΑΠΟΕΛ στο Champions League) από τα κράτη που μειονεκτούν βαθμολογικά.
Με τα τωρινά δεδομένα, η Ελλάδα θα ξεκινήσει από την δέκατη θέση και τη νέα χρονιά, καθώς έχει 29.600 βαθμούς στην πενταετία που θα μετρήσει το 2012-13. Πολύ μπροστά στην ένατη θέση με 36.582 βαθμούς θα βρεθεί η Ρωσία, ενώ το Βέλγιο θα είναι δέκατο με 27.900 βαθμούς.
Πρέπει να σημειωθεί ότι η δέκατη θέση δεν διαφέρει ουσιαστικά από την 11η και την 12η, αφού όλες οι χώρες που θα τερματίσουν σε αυτές κερδίζουν μία συμμετοχή στο ομίλους του Champions League, μία στα προκριματικά και τρεις ομάδες στο Europa League. Αντίθετα η ένατη δίνει έξι ευρωπαϊκά εισιτήρια.
Παρακάτω η βαθμολογία της τρέχουσας πενταετίας:
1. Αγγλία 83.160 (1/8)
2. Ισπανία 79.329 (5/7)
3. Γερμανία 73.519 (3/6)
4. Ιταλία 59.838 (1/7)
5. Πορτογαλία 54.346 (2/6)
6. Γαλλία 54.178 (1/6)
7. Ρωσία 47.832 (0/6)
8. Ολλανδία 45.115 (1/5)
9. Ουκρανία 44.966 (1/6)
10. Ελλάδα 37.100 (0/5)
11. Τουρκία 35.575 (0/4)
12. Βέλγιο 32.400 (0/5)
13. Δανία 27.525 (0/5)
14. Ελβετία 26.800 (0/5)
15. Αυστρία 26.325 (0/4)
16. Κύπρος 25.499 (1/4)
17. Ισραήλ 22.000 (0/4)
18. Σκωτία 21.141 (0/4)
19. Τσεχία 20.350 (0/4)
20. Πολωνία 19.916 (0/4)

Πηγή: onsports.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

"Ένα ποίημα αναζητά τη φωτογραφία του" Φωτογραφική Λέσχη Λιβαδειάς

H Φωτογραφική Λέσχη Λιβαδειάς, γιορτάζει την παγκόσμια ημέρα ποίησης με έναν ξεχωριστό τρόπο.
Μια βραδιά γεμάτη ποίηση και φυσικά... φωτογραφία.
Τα μέλη της Φωτογραφικής Λέσχης θα παρουσιάσουν το πόνημα:

"Ένα ποίημα αναζητά τη φωτογραφία του"

Ένα πόνημα που γεννήθηκε από την ανάγκη να συνδεθούν δύο μεγάλες τέχνες όπως αυτές της Λογοτεχνίας και της Φωτογραφίας.
Επιλεγμένοι Έλληνες ποιητές με αποσπάσματα ποιημάτων τους αποτέλεσαν το τελευταίο διάστημα πηγή έμπνευσης για τα μέλη της Φ.Λ.Λ.
Έμπνευση που θα παρουσιαστεί στο κοινό μέσα από τις φωτογραφικές τους καταγραφές.
Η δημιουργική "μετάφραση" συναντά την ατομική σκέψη και τα συναισθήματα των φωτογράφων της Φ.Λ.Λ και αποτυπώνεται σε μία και μόνο φωτογραφία.
Εγχείρημα πρόκληση που δίνει λόγο στη συνύπαρξη των τεχνών και φέρνει διαφορετικούς δημιουργούς στο ίδιο σταυροδρόμι.

Ένα σταυροδρόμι που σας συναντά στην έδρα της Φωτογραφικής Λέσχης Λιβαδειάς, Μπουφίδου 32-34
την Τετάρτη 21 Μαρτίου 2012 στις 19:00.


Είσοδος ελεύθερη
Φαντασία επιβεβλημένη

Διοργάνωση :
Φωτογραφική Λέσχη Λιβαδειάς


www.fotolesxilivadias.gr
E-mail: fotolesxilivadias@gmail.com





Για το Δ. Σ. της Φ. Λ. Λιβαδειάς


Ο Π Ρ Ο Ε Δ Ρ Ο Σ             Η Γ Ρ Α Μ Μ Α Τ Ε Α Σ

Ιωάννης Βελούδιος                  Δήμητρα Βήττα
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ