Παρασκευή 23 Μαρτίου 2012

Δεν υπάρχει κανείς να τη μαζέψει;



b28 200x135 Δεν υπάρχει κανείς να τη μαζέψει;Μα ειλικρινά…Δεν υπάρχει κανείς να τη μαζέψει;Την κυρία εννοώ! 
Δείτε τι κρατάει από το λουρί…
someoneexplainthis Δεν υπάρχει κανείς να τη μαζέψει;
Διαβάστε Περισσότερα »

Αναμένεται σύλληψη του διευθυντή της Τράπεζας της Ελλάδος στην Καλαμάτα!

Στο αστυνομικό τμήμα αναμένεται να οδηγηθεί ο διευθυντής της Τράπεζας της Ελλάδας στην Καλαμάτα, στο πλαίσιο μήνυσης για υπεξαίρεση που κατέθεσε ο Δικηγορικός Σύλλογος Καλαμάτας!


Αιτία είναι το «κούρεμα» των χρημάτων του Ταμείου Αλληλοβοηθείας των δικηγόρων, το οποίο αποτελεί νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου.


Η διοίκηση του Δικηγορικού Συλλόγου αλλά και...


του Ταμείου Αλληλοβοηθείας βρίσκεται έξω από την Τράπεζα της Ελλάδος και αναμένει τις εξελίξεις.


Όπως τόνισε πριν από λίγο ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου, Κώστας Μαργέλης, το Ταμείο έχει στην τράπεζα ένα μέρος των αποθεματικών του, ύψους 191.000 ευρώ περίπου. 


Ωστόσο σήμερα χρειάστηκε να γίνει μια ανάληψη 150.000 και η ενημέρωση από τον διευθυντή ήταν ότι τα αποθεματικά είναι μόλις 58.690 ευρώ!


Η επιχειρηματολογία του διευθυντή, όπως τόνισε ο κ. Μαργέλης, ήταν ότι το αποθεματικό μειώθηκε στο πλαίσιο του «κουρέματος» για το psi. 


Υπογράμμισε ωστόσο ότι πρόκειται για ένα γεγονός νομικά απαράδεκτο, δεδομένου ότι το όποιο «κούρεμα» αφορά αποκλειστικά και μόνο νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου. 


Ο γραμματέας του Δικηγορικού Συλλόγου, Περικλής Ξηρογιάννης, τόνισε ότι τα χρήματα του Ταμείου Αλληλοβοήθειας προέρχονται από ίδιους πόρους των δικηγόρων και δεν νομιμοποιείται κανένας να τα πειράξει. 


Πρόσθεσε δε ότι από το συγκεκριμένο ταμείο καταβάλλονται εφ’ άπαξ, συντάξεις και διάφορες άλλες παροχές, οι οποίες δεν είναι δυνατόν να διακοπούν γι’ αυτό και τα χρήματα πρέπει να επιστραφούν.







Kalamatajournal
Διαβάστε Περισσότερα »

Οδηγός μηχανής νεκρός σε διεθνή αγώνα στις Σέρρες

Τραγικό παιχνίδι έπαιξε η μοίρα ενός 39χρονου αναβάτη μηχανής από το Ισραήλ, ο οποίος έχασε τη ζωή του πάνω στην πίστα στον διεθνή αγώνα «Track day Moto», στις Σέρρες.


Το περιστατικό σημειώθηκε λίγο μετά τις 13:00 κατά τη διάρκεια των ελεύθερων δοκιμαστικών. 


Σύμφωνα με την Αστυνομία...


ο άτυχος άνδρας έχασε τον έλεχο της μοτοσικλέτας που οδηγούσε με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του.


Ο 39χρονος συμμετείχε στους 4ήμερους αγώνες που ξεκίνησαν χθες στη σερραϊκή πίστα και τιτλοφορούνται «Track day Moto». 


Όπως έγινε γνωστό, στους αγώνες δήλωσαν συμμετοχή δεκάδες λάτρεις του μηχανοκίνητου αθλητισμού και της αγωνιστικής μοτοσικλέτας μεταξύ άλλων από τις χώρες της Ρουμανίας, της Βουλγαρίας και του Ισραήλ.
24gr.
Διαβάστε Περισσότερα »

Χαίρε, ω χαίρε, αστυνομοκρατούμενη, ελευθεριά!

Με ακροβολισμένους «παρατηρητές» και με πρωτοφανή μέτρα ασφαλείας των επισήμων που θα παρίστανται στη στρατιωτική παρέλαση της 25ης Μαρτίου θα εορταστεί η επέτειος της επανάστασης για την ελευθερία και τη δημοκρατία του Ελληνικού έθνους.


Υπό το φόβο επεισοδίων πολλοί Δήμοι, αποφάσισαν να μη στήσουν φέτος εξέδρες επισήμων, έτσι, στη Ρόδο, στη Σύρο , στο Δήμο Πυλαίας – Χορτιάτη στη Θεσσαλονίκη, στον Βόλο, στη Χίο, στα Τρίκαλα και...


στο Δήμο Σαρωνικού όσοι πολιτικοί αποφασίσουν να παραστούν στις παρελάσεις θα πρέπει να πάρουν τη θέση τους δίπλα στους πολίτες.


Οι δημοσιογράφοι οι οποίοι επιθυμούν να βρεθούν στη παρέλαση θα πρέπει να έχουν πάρει διαπίστευση από τη νομαρχία Αθηνών! 


«Εμείς δεν ελέγχουμε το ποιοι θα έρθουν, πόσοι θα έρθουν και από ποια ΜΜΕ. Μας ζητήθηκε να βγάλουμε τις διαπιστεύσεις αλλά από εκεί και πέρα δεν έχουμε άλλες αρμοδιότητες» δήλωσε εκπρόσωπος του Δήμου Αθηνών.


Εντύπωση όμως προκαλεί και το ότι στους δρόμους της Αθήνας θα βρίσκονται 4.000 αστυνομικοί οι οποίοι θα βρίσκονται σε επιφυλακή για το ενδεχόμενο εμφάνισης αυτόκλητων «ομάδων προστασίας» των παρελάσεων. 


Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη (!!) μιλώντας στον Real fm τόνισε ότι: «Οποίος θεωρεί ότι η παρέλαση είναι “πεδίο αναμέτρησης” αυτό είναι ένα λάθος, είναι μια αντιδημοκρατική ενέργεια και εμείς από τη δική μας την πλευρά, η αστυνομία από τη δική της την πλευρά οφείλει να κάνει καλά τη δουλειά της».


Μεγάλο θέμα έχει δημιουργηθεί όμως και για το ότι τα νεράτζια στο κέντρο της Αθήνας έχουν εξαφανιστεί αφήνοντας να κυκλοφορεί η φήμη ότι οι άνθρωποι της Διεύθυνσης Πρασίνου & Περιβάλλοντος του Δήμου Αθηνών έχει μπει στη διαδικασία να τα εξαφανίσουν ώστε να μην χρησιμοποιηθούν ως πυρομαχικά κατά των επισήμων. 


Η επίσημη απάντηση της Διεύθυνσης Πρασίνου είναι: «Όχι βέβαια! Εμείς μαζεύουμε μόνο όσα είναι πεσμένα στους δρόμους για λόγους καθαριότητας. Ουδέποτε δόθηκε τέτοια εντολή από εμάς»


Βεβαίως οι γυμνές νερατζιές στους δρόμους της πρωτεύουσας αφήνουν άλλα να εννοηθούν.


Την αντίδραση όμως των πολιτών έχει προκαλέσει και το ότι στον σχεδιασμό που εκπόνησε το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας για τα μέτρα Ασφάλειας και Τάξης την ερχόμενη Κυριακή, προκειμένου να αποφύγει τις αναμενόμενες διαμαρτυρίες των πολιτών κατά των «επισήμων» της εξέδρας στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, αναφέρεται ότι προβλέπεται να τοποθετηθούν σε καίρια σημεία ελεύθεροι σκοπευτές. 


Η Ελληνική Αστυνομία δήλωσε «Δεν πρόκειται να τοποθετηθούν ελεύθεροι σκοπευτές στις ταράτσες των κτηρίων γύρω από τη πλατεία Συντάγματος όπως ακούγεται τις τελευταίες μέρες. Αυτό που έχουμε σαν οδηγία είναι να τοποθετηθούν σε συγκεκριμένα σημεία παρατηρητές».


Φέτος, για πρώτη φορά, οι ανάπηροι και τα θύματα πολέμου προχώρησαν στην απόφαση να μην συμμετάσχουν στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου, σύμφωνα με ανακοίνωση που εκδόθηκε από την Εθνική Γενική Συνομοσπονδία Αναπήρων και Θυμάτων Πολέμου Ελλάδος.


Ρυθμίσεις όμως πρόκειται να γίνουν και στη κυκλοφορία. 


Λόγω της Μαθητικής Παρέλασης στις 24-3-2012, και για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου 1821, από τις 07.00 το πρωί θα απαγορευθεί η στάση και η στάθμευση και θα διακοπεί σταδιακά η κυκλοφορία των οχημάτων στις παρακάτω Λεωφόρους, Οδούς και Πλατείες:


1. Λ. Β. Αμαλίας, σε όλο το μήκος της.
2. Λ. Β. Σοφίας , στο τμήμα της από την συμβολή με την Λ. Β. Κωνσταντίνου έως τη Λ. Αμαλίας.
3. Β. Γεωργίου Α΄, σε όλο το μήκος της.
4. Πανεπιστημίου (Ελ. Βενιζέλου), σε όλο το μήκος της.
5. Σταδίου, στο τμήμα της μεταξύ της οδού Αιόλου και της Πλ. Συντάγματος.
6. Λ. Β. Όλγας, σε όλο το μήκος της.
7. Λ. Συγγρού , στο τμήμα της από την οδό Αθ. Διάκου έως Διον. Αρεοπαγίτου.
8. Όθωνος, σε όλο το μήκος της.
9. Φιλελλήνων, σε όλο το μήκος της.


Παρόμοιες κυκλοφοριακές παρεμβάσεις θα πραγματοποιηθούν στο σύνολο των Δήμων της Αττικής που θα γίνουν μαθητικές παρελάσεις, ενώ την παραπάνω ημερομηνία και ώρα θα γίνουν τροποποιήσεις στα δρομολόγια των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς.









koutipandoras.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

ΦΩΤΟ: Όταν ο Σαρκοζί πήγαινε σε πορείες…

ΦΩΤΟ: Όταν ο Σαρκοζί πήγαινε σε πορείες…Μάλλον δεν είναι μόνο στην Ελλάδα συνηθισμένο φαινόμενο, οι μετέπειτα πολιτικοί να έχουν κληρονομήσει από τα νιάτα τους ένα πιο… επαναστατικό προφίλ, καθώς αυτό πολλές φορές αποτελεί το «διαβατήριο» και την «νομιμοποίηση» ενός πολιτικού στα μάτια του λαού.
Εξάλλου δεν είναι τυχαίο το γεγονός πως, τώρα που ο Γάλλος πρόεδρος υπολείπεται του σοσιαλιστή Ολάντ, κυκλοφόρησε μία φωτογραφία σε γαλλικά και όχι μόνο μέσα ενημέρωσης, που δείχνει το Γάλλο πρόεδρο, από μία πορεία στα νιάτα του, στο κέντρο του Παρισιού, σύμφωνα με το parapolitika.gr
Με παντελόνι καμπάνα, κασκόλ και τζάκετ…
Ίσως να βοηθήσει στην μείωση της δημοσκοπικής διαφοράς…

.tsantiri.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Δ.Θηβαίων:Πρόγραμμα εορτασμού 25ης Μαρτίου



      

                                      
                                                                                                     

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 23 ΜΑΡΤΙΟΥ
 Γενικός σημαιοστολισμός και φωταγώγηση όλων των δημοσίων, δημοτικών, κοινοτικών και    ιδιωτικών καταστημάτων, των καταστημάτων των Ν.Π.Δ.Δ, Τραπεζών, Οργανισμών καθώς και οικιών από της ογδόης πρωϊνής ώρας της 23ης  μέχρι και της δύσης του ηλίου της 25ης  Μαρτίου 2012.







 ΣΑΒΒΑΤΟ 24 ΜΑΡΤΙΟΥ                     

                              Ώρα 19.00








ΚΥΡΙΑΚΗ 25 ΜΑΡΤΙΟΥ  
                                      

                                Ώρα 07.30





                                Ώρα 08.00



                                Ώρα 10.45


                               
                                                                  
                                




                                Ώρα 11.15


                               







                              

  













                             Ώρα 12.00                                     
                                                                           







                            Ώρα 17.30
Ομιλίες σε ειδικές συγκεντρώσεις στα σχολεία όλων των βαθμίδων για   τη σημασία της Εθνικής Επετείου 




Επετειακή εκδήλωση για την 25η Μαρτίου 1821 που θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα «ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΟΦΙΝΗΣ» του Συνεδριακού Κέντρου Θήβας με ομιλητή τον κ.Τάσο Ηλιαδάκη δόκτωρ κοινωνιολογίας πολιτειολόγο-μαθηματικό, καθηγητή σχολής Εθνικής Ασφάλειας, με θέμα «Εξωτερικός δανεισμός κ΄ εθνική κυριαρχία (1821-2012)»





Θα σημάνουν χαρμόσυνα οι καμπάνες όλων εκκλησιών και η  Φιλαρμονική του Δήμου Θηβαίων θα περιέλθει  τις κεντρικές οδούς  της πόλης  παιανίζοντας θριαμβευτικά θούρια και εμβατήρια.

Έπαρση της σημαίας στην κεντρική πλατεία με φροντίδα του ΚΕΠΒ και με τη Φιλαρμονική του Δήμου Θηβαίων


Επίσημη δοξολογία στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου.
Προσέλευση επισήμων στη δοξολογία από ώρα 10.15
Τέλος προσέλευσης ώρα 10.40
Μετά το τέλος της δοξολογίας θα εκφωνηθεί μέσα στον Ιερό Ναό ο πανηγυρικός της ημέρας από την φιλόλογο, διευθύντρια του 4ου Γυμνασίου Θήβας κα.Σωτηρία Μπενάκη.



Επιμνημόσυνη δέηση στον χώρο του Ηρώου 
Κατάθεση στεφάνων από :
    - Εκπρόσωπο Κυβέρνησης
    - Δήμαρχο Θηβαίων
    - Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας
    - Διοικητή Ανωτέρας Φρουράς Θήβας
    - Αστυνομικό Δ/ντη της Αστυνομικής Υποδ/νσης Θήβας
    - Διοικητή Πυροσβεστικής Υπηρεσίας  Θήβας
    - Πρόεδρο Δικηγορικού Συλλόγου
    - Πρόεδρο Συνδέσμου Αποστράτων Ε.Δ–Σ.Α κ΄ Εφέδρων
      Αξιωματικών Θήβας
    - Πρόεδρο Ένωσης Αναπήρων & Θυμάτων Πολέμου  
    - Εκπρόσωπο Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης
    - Πρόεδρο Εργατικού Κέντρου Θήβας
    - Εκπρόσωπο ΚΑΠΗ Δήμου Θηβαίων
    - Εκπρόσωποι  Συλλόγων, Σωματείων  Θήβας
    - Εκπρόσωπο Περ/κού Τμήματος Ερυθρού Σταυρού Θήβας     
    - Λύκεια
    - Γυμνάσια
    - Δημοτικά Σχολεία



Παρέλαση στην οδό Πινδάρου, παρουσία επισήμων, από τμήματα μαθητών, πολιτιστικών Συλλόγων και τμήματα των Ενόπλων Δυνάμεων.
Μετά το τέλος της παρέλασης ο Δήμαρχος Θηβαίων θα δεξιωθεί τις αρχές και τους πολίτες στην αίθουσα τελετών του παλαιού Δημαρχείου.


Υποστολή της Σημαίας






       * Τελετάρχης του Δήμου Θηβαίων ορίζεται ο κ. Μιχάλης Κολλημένος.
       * Υπεύθυνη  για την τάξη των τμημάτων παρέλασης ορίζεται η καθηγήτρια φυσικής      
          αγωγής κα.Αθηνά Ρόκα.           



                                                                                                        Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΘΗΒΑΙΩΝ


                                                                                                          ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΝΙΚΟΛΑΟΥ




  

Διαβάστε Περισσότερα »

VIDEO: Καψώνι στους Έλληνες φαντάρους!


Ένα νέο βίντεο καταδεικνύει τον παραλογισμό που επικρατεί στον ελληνικό στρατό!
Ένας αξιωματικός ντυμένος σαν στρατιώτης εισβάλει στον θάλαμο και «ξεσπά»…
Δείτε το παρακάτω βίντεο και θα καταλάβετε…
Διαβάστε Περισσότερα »

Οι άνεργοι θα εξασφαλίζουν περίθαλψη με 50 ένσημα



Νομοθετική ρύθμιση που θα εξασφαλίζει στους ανέργους τη δυνατότητα να έχουν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη ακόμη και αν έχουν συμπληρώσει πολύ λίγα ένσημα


Νομοθετική ρύθμιση που θα εξασφαλίζει στους ανέργους τη δυνατότητα να έχουν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη ακόμη και αν έχουν συμπληρώσει πολύ λίγα ένσημα, προωθεί το υπουργείο Εργασίας.
Οι ασφαλισμένοι στο εξής θα μπορούν να έχουν πλήρη πρόσβαση στις ιατροφαρμακευτικές υπηρεσίες με 50 ένσημα ετησίως.
Επεκτείνεται επίσης στα τρία χρόνια αντί για δύο όπως ίσχυε μέχρι σήμερα, το χρονικό διάστημα κατά το οποίο οι άνεργοι, μισθωτοί ή ελεύθεροι επαγγελματίες, δικαιούνται ιατροφαρμακευτική περίθαλψη μετά την απώλεια της θέσης εργασίας τους.
Στην εισηγητική έκθεση της σχετικής τροπολογίας, την οποία έχει καταθέσει ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Γιώργος Κουτρουμάνης, αναφέρεται, ότι οι ρυθμίσεις αυτές κρίθηκαν αναγκαίες "λόγω των σοβαρών προβλημάτων ανεργίας ή υποαπασχόλησης που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι, με αποτέλεσμα την παραμονή τους σε κατάσταση ανεργίας ακόμα και για μεγάλο χρονικό διάστημα, γεγονός που συνεπάγεται την αδυναμία θεμελίωσης των ελαχίστων χρονικών προϋποθέσεων χορήγησης παροχών υγειονομικής περίθαλψης τόσο για τους ίδιους όσο και για τα μέλη οικογενείας τους".
Η συγκεκριμένη διάταξη, θα ισχύει για έναν χρόνο, δηλαδή από την 1η Μαρτίου 2012 έως τις 28 Φεβρουαρίου 2013.
Οι ασφαλισμένοι, για να έχουν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη κατά το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, θα πρέπει να έχουν "κολλήσει" 50 ένσημα κατά το προηγούμενο ημερολογιακό έτος (2011) ή κατά το τελευταίο δεκαπεντάμηνο, χωρίς να συνυπολογίζονται οι ημέρες που πραγματοποιήθηκαν κατά το τελευταίο ημερολογιακό τρίμηνο του δεκαπενταμήνου.
Επίσης, στους ανέργους ηλικίας άνω των 29 έως 55 ετών, που έχουν ή είχαν βιβλιάριο ασθενείας, που η ισχύς του έληξε την 31η Δεκεμβρίου 2011 ή λήγει εντός του 2012, η χρονική περίοδος ασφαλιστικής κάλυψης για παροχές ασθένειας σε είδος παρατείνεται, έως την 31η Δεκεμβρίου 2012.
Με εγκύκλιό του προς τις διοικήσεις του Ιδρύματος Κοινωνικών Ασφαλίσων και του Ενιαίου Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας, το υπουργείο Εργασίας ζητά "μέχρι την ολοκλήρωση της σχετικής νομοθετικής διαδικασίας, για την χρονική περίοδο έως 30.04.2012" να προχωρήσουν:
* στη χορήγηση παροχών ασθένειας σε είδος στους ασφαλισμένους σας, με τη συμπλήρωση πενήντα (50) ημερών ασφάλισης, είτε κατά το προηγούμενο ημερολογιακό έτος (2011), είτε κατά το τελευταίο δεκαπεντάμηνο, χωρίς να συνυπολογίζονται οι ημέρες που πραγματοποιήθηκαν κατά το τελευταίο ημερολογιακό τρίμηνο του δεκαπενταμήνου.
* στην παράταση της ασφαλιστικής κάλυψης για παροχές ασθένειας σε είδος των ανέργων ηλικίας 29 έως 55 ετών, που έχουν κάνει χρήση των διατάξεων της παρ. 4 του άρθρου 5 του ν. 2768/1999 (Α΄273) και των μελών οικογενείας τους και είχαν βιβλιάριο ασθενείας που η ισχύς έληξε την 31η Δεκεμβρίου 2011 ή λήγει εντός του 2012.
Για το κατ' οίκον απασχολούμενο προσωπικό που ασφαλιζόταν με τις διατάξεις του άρθρου 26 του ν.2639/1998 (Α΄ 205), οι αποδοχές του οποίου υπολειπόταν του ημερομισθίου του ανειδίκευτου εργάτη, η ανανέωση των βιβλιαρίων ασθενείας για την περίοδο από 01.03.2012 έως 28.02.2013 και μόνο, θα γίνεται με τη συμπλήρωση ογδόντα (80) ημερών ασφάλισης, είτε το προηγούμενο ημερολογιακό έτος (2011), είτε κατά το τελευταίο δεκαπεντάμηνο, χωρίς να συνυπολογίζονται οι ημέρες που πραγματοποιήθηκαν κατά το τελευταίο ημερολογιακό τρίμηνο του δεκαπενταμήνου.
Για ασφάλιση βάσει του δεκαπενταμήνου (15μήνου), με αποκλειστική προϋπόθεση ημέρες που προκύπτουν από αμοιβή με εργόσημο, θα απαιτούνται 150 ημέρες ασφάλισης.
Διαβάστε Περισσότερα »

Δύσκολες ώρες για τον Γιώργο Μούτσιο




Ο Γιώργος Μούτσιος είναι ένας από τους σπουδαιότερους ηθοποιούς της γενιάς του. Έχει πρωταγωνιστήσει σε περισσότερες από 25 ταινίες και έχει βαφτίσει με τον τίτλο του «κακού» του ελληνικού κινηματογράφου. Σήμερα ο γνωστός ηθοποιός ...



περνάει πολύ δύσκολες ώρες, αφού εδώ και ένα χρόνο είναι καθηλωμένος στο κρεβάτι. Δίπλα του έχει την οικογένειά του που τον στηρίζει σε όλα. Ο ίδιος μίλησε στο περιοδικό “CIAO” και εξομολογήθηκε το παράπονο για τους συναδέλφους του και τα προβλήματα υγείας του.

Ο Γιώργος Μούτσιος από το 1999 μπαινοβγαίνει στα νοσοκομείο αφού όλα άρχισαν από τότε που ανακάλυψε ότι έχει καρκίνο του προστάτη και στη συνέχεια ακολούθησαν προβλήματα με την καρδιά του : “Σήμερα πρέπει να έχω διαρκώς ένα άνθρωπο δίπλα μου. Φοβάμαι πως αν σκοντάψει ή πέσω θα κινδυνεύσω πολύ περισσότερο, κάποια στιγμή μόνο πηγαίνω με ταξί στο νοσοκομείο για εξετάσεις και για τον απαραίτητο έλεγχο του μηχανήματος της καρδιάς. Η καθημερινότητα μου έχει φυσιοθεραπείες και φάρμακα” αποκάλυψε.


Ο ηθοποιός εξομολογήθηκε ότι παίρνει πάνω από 20 φάρμακα την ημέρα: “Μου έχουν δώσει και παίρνω γύρω στα 20 φάρμακα τη ημέρα. Το ένα θέμα ήταν ότι έβαλαν ένα μηχάνημα για να λειτουργεί η καρδιά μου, γιατί χωρίς αυτό δεν θα ζούσα.”

Πως είναι η κατάσταση της υγείας του; 
“Είμαι σε μια κατάσταση που δεν μπορώ να κινηθώ. Περπατάω δύσκολα με τη βοήθεια των δικών μου ανθρώπων, πότε με πατερίτσα άλλοτε με μπαστούνι.”

Πως προέκυψαν τα κινητικά προβλήματα; 
“Έχω κάνει πολλές επεμβάσεις, κυρίως από ένα ράγισμα στην σπονδυλική στήλη. Συγκεκριμένα σε ένα σπόνδυλο μετά από ένα τροχαίο ατύχημα” ανέφερε.

Όσον αφορά στο αν επικοινωνούν μαζί του πρώην συνάδελφοι του ή άτομα από τον καλλιτεχνικό χώρο ανεφέρε: “Όχι, γιατί έχουν αυτοί το δικό μου τηλέφωνο και δεν είμαι σε κατάσταση να επικοινωνήσω μαζί τους. Τι να κάνω; Να τους παρακαλώ έλα να με δεις ή έλα να μιλήσουμε; Η το αποφασίζουν και το κάνουν ή δεν χρειάζεται να τους το πει κανείς.”

tlife.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Η τελετή απονομής των Βραβείων και των Επαίνων για τον 1ο Ποιητικό Διαγωνισμό ΕΛΙΚΩΝ τη Δευτέρα 26 Μαρτίου 2012



Η τελετή απονομής των Βραβείων και των Επαίνων για τον 1ο Ποιητικό Διαγωνισμό ΕΛΙΚΩΝ θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 26 Μαρτίου 2012 και ώρα 20:00 στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Βοιωτίας.
Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με την Επίσημη Προκήρυξη του 1ου Διαγωνισμού ΕΛΙΚΩΝ απονέμονται 3 βραβεία και 3 έπαινοι που συνοδεύονται από έπαθλα.


Οι βραβευμένοι είναι:
Το 1ο Βραβείο του 1ου Ποιητικού Διαγωνισμού ΕΛΙΚΩΝ απονέμεται στη συμμετοχή με το ψευδώνυμο ΕΛΕΝΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΗ για το ποίημα ΕΥΔΟΜΕΡΟΣ (Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΟΔΥΣΣΕΑ) με συνολική βαθμολογία 64,5 βαθμών. Α/Α 66.
Το 2ο Βραβείο του 1ου Ποιητικού Διαγωνισμού ΕΛΙΚΩΝ απονέμεται στη συμμετοχή με το ψευδώνυμο ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ Α. ΚΟΥΛΟΥΜΠΟΣγια το ποίημα ΚΑΛΛΙΓΡΑΦΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΑΝΑΜΝΗΣΕΩΝ με συνολική βαθμολογία 60 β. Α/Α 170.
Το 3ο Βραβείο του 1ου Ποιητικού Διαγωνισμού ΕΛΙΚΩΝ απονέμεται στη συμμετοχή με το ψευδώνυμο ΜΑΡΙΛΗ ΜΕΛΑ για το ποίημα ΜΠΡΑΪΓ με συνολική βαθμολογία 59,5 Β. Α/Α 51.

Οι Επαινοι
Ο Α' Επαινος του 1ου Ποιητικού Διαγωνισμού ΕΛΙΚΩΝ απονέμεται στη συμμετοχή με το ψευδώνυμο ΕΡΜΙΝΑ ΠΑΒΙΤΣ για το ποίημα ΠΕΤΡΑ με συνολική βαθμολογία 57,5 Β. Α/Α.
Ο Β' Επαινος του 1ου Ποιητικού Διαγωνισμού ΕΛΙΚΩΝ απονέμεται στη συμμετοχή με το ψευδώνυμο  ΑΡΤΕΜΙΣ για το ποίημα ΕΑΡΙΝΗ ΒΡΟΧΗ ΑΣΥΜΜΕΤΡΩΝ ΑΙΣΘΗΜΑΤΩΝ με συνολική βαθμολογία 57 β. Α/Α 94.
Ο Γ' Επαινος του 1ου Ποιητικού Διαγωνισμού ΕΛΙΚΩΝ απονέμεται στη συμμετοχή με το ψευδώνυμο ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΠΟΛΙΤΗ για το ποίημα ΓΕΦΥΡΕΣ ΣΙΩΠΗΣ με συνολική βαθμολογία 54,5 β. Α/Α 48.

Για τον ειδικό κλάδο του Διαγωνισμού με θέμα τη Λιβαδειά το βραβείο που αθλοθέτησε ο Σύλλογος Οι Φίλοι του ΞΕΝΙΑ Λιβαδειάς απονέμεται στη συμμετοχή με το ψευδώνυμο MIST.
Διαβάστε Περισσότερα »

Παρέμβαση Περγαντά στα Οινόφυτα για τον Ασωπό

Στα Οινόφυτα παρευρέθηκε την Τρίτη 20 Μαρτίου ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κλέαρχος Περγαντάς, ο οποίος συμμετείχε σε εκδήλωση της Περιφέρειας στο πλαίσιο της προώθησης δράσεων για την εξυγίανση της περιοχής του Ασωπού και ειδικότερα της «βιομηχανικής συμβίωσης».
Η εκδήλωση υποστηρίχτηκε από το Σύνδεσμο Βιομηχάνων Βοιωτίας και συμμετείχαν ο Αντιπεριφερειάρχης Βοιωτίας, καθηγητές του ΕΜΠ, Δήμαρχοι, εκπρόσωποι των Δήμων, καθώς και παραγωγικοί φορείς της περιοχής. 
Όπως είναι γνωστό οι προτεραιότητες της Περιφέρειας εστιάζονται ιδιαίτερα στην αντιμετώπιση σημαντικών περιβαλλοντικών ζητημάτων στην περιοχή του Ασωπού και δραστηριοποιείται σε ένα ευρύ φάσμα πρωτοβουλιών προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα της περιοχής.

Ανάμεσα στις δράσεις που αναπτύσσονται στην ευρύτερη περιοχή του Ασωπού, προωθείται η «βιομηχανική συμβίωση», που χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα LIFE + με επικεφαλής την Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας σε συνεργασία με το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο.
«Η βιομηχανική συμβίωση», τόνισε ο κ. Περγαντάς «είναι μια πρωτοποριακή πρωτοβουλία, την οποία ξεκινήσαμε, ως Νομαρχία, από το 2009 στη Βοιωτία και αφορά την ανταλλαγή υπηρεσιών, πόρων και ενδιάμεσων προϊόντων δημιουργώντας μια αλυσίδα νέων συνεργασιών σε φορείς της βιομηχανίας, προκειμένου να δημιουργήσει νέες αξίες, και να μειώσει το κόστος παραγωγής, με ταυτόχρονη βελτίωση του περιβάλλοντος αξιοποιώντας τα βιομηχανικά απόβλητα»
Επιδίωξη της Περιφέρειας είναι να αναλάβει πρωταγωνιστικό ρόλο για την προώθηση της βιομηχανικής συμβίωσης σε όλη την Ελλάδα, δημιουργώντας ένα διευρυμένο δίκτυο συνεργασίας μεταξύ των βιομηχανικών δραστηριοτήτων, με πολλαπλά οφέλη και για τις συμμετέχουσες επιχειρήσεις και φυσικά για την προστασία του περιβάλλοντος.

Όπως επισημαίνει ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας «Η σημερινή εκδήλωση είναι μια έμπρακτη απόδειξη των διαρκών και πολύχρονων προσπαθειών μας για την εξυγίανση και την περιβαλλοντική προστασία του Ασωπού. Είναι γνωστό ότι έχουμε κάνει έναν μεγάλο αγώνα, τόσο στα 8 χρόνια της Νομαρχιακής μας θητείας όσο και τώρα στην Περιφέρεια για να εφαρμοστεί μια σειρά μέτρων που θα διασφαλίζουν την ποιότητα του περιβάλλοντος και τη δημόσια υγείας. 


Μέσα από το ΕΣΠΑ χρηματοδοτούμε με κονδύλια που προσεγγίζουν τα 10,5 εκ. € έργα ύδρευσης και διαχείρισης απορριμμάτων στους Δήμους της περιοχής. Προτεραιότητά μας είναι η παροχή πόσιμου καθαρού νερού σε όλους τους οικισμούς και ενδεικτικό αυτής είναι η ένταξη στο ΕΣΠΑ και χρηματοδότηση του έργου ύδρευσης στο Νεοχωράκι και στον Ελαιώνα Θηβών, προϋπολογισμού 4.310.000 €.
 
Επιπλέον έχουμε σε στάδιο αξιολόγησης, προκειμένου να εντάξουμε και να χρηματοδοτήσουμε και άλλα ώριμα έργα περιβάλλοντος που αφορούν την ευρύτερη περιοχή του Ασωπού.

Είναι προφανές ότι συνεχίζουμε τη συνεργασία μας με τους κεντρικούς και όλους τους φορείς και επιδιώκουμε την πλήρη εφαρμογή των μέτρων στα οποία έχει δεσμευτεί το ΥΠΕΚΑ, διεκδικώντας ιδιαίτερα :
  • Τη χρηματοδότηση και  κατασκευή κεντρικής μονάδας επεξεργασίας βιομηχανικών αποβλήτων στην περιοχή, προκειμένου να επιλυθεί οριστικά το πρόβλημα της διαχείρισης και της διάθεσής τους.
  • Την προώθηση χωροταξικής οργάνωσης για την περιβαλλοντική και λειτουργική αναβάθμιση της περιοχής και την παύση της λειτουργίας της ως άτυπη βιομηχανική ζώνη.
  • Τη συστηματική παρακολούθηση της ποιότητας των υπόγειων νερών και των υδροφορέων, καθώς και του εδάφους – υπεδάφους της περιοχής.

Στόχος μας είναι να αναστραφεί η περιβαλλοντική κατάσταση και η περιοχή του Ασωπού να βελτιώσει τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του περιβάλλοντος και της ζωής των κατοίκων».
Διαβάστε Περισσότερα »

Δήμος Θηβαίων:Πρόσκληση Επετειακής Εκδήλωσης



          
Ο Δήμος Θηβαίων και ο Σύνδεσμος Αποστράτων και Εφέδρων Αξιωματικών Θήβας, σας προσκαλούν στην επετειακή εκδήλωση για την 25η Μαρτίου 1821, που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 24 Μαρτίου 2012 και ώρα 19:00 στην αίθουσα «ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΟΦΙΝΗΣ» του Συνεδριακού Κέντρου Θήβας.
Ομιλητής με θέμα: «Εξωτερικός Δανεισμός και Εθνική Κυριαρχία (1821-2012)» ο Δρ. Κοινωνιολογίας Πολιτειολόγος – Μαθηματικός καθηγητής Σχολής Εθνικής Ασφάλειας κ. Τάσος Ηλιαδάκης.
Στην εκδήλωση θα συμμετέχουν ο Πρωτοψάλτης Γιώργος Χατζηχρονόγλου με τους μαθητές του Δημοτικού Ωδείου και η χορευτική ομάδα Καπαρελλίου- Ελλοπίας-Ξηρονομής.

Ο Δήμαρχος Θηβαίων                                                         Ο Πρόεδρος Συνδέσμου                 
 Σπυρίδων Νικολάου                                            Αποστράτων & Εφέδρων Αξ/κών Θήβας
                                                                                            Ιωάννης Δαλιάνης
Διαβάστε Περισσότερα »

Μήνυμα Παπαγγελή για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου



Μήνυμα του Δημάρχου Λεβαδέων για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου

Ο εθνοαπελευθερωτικός αγώνας των Ελλήνων κατά του οθωμανικού ζυγού που ξεκίνησε από το 15ο αιώνα και έφτασε στο απόγειο του την 25η Μαρτίου 1821, όταν ο επίσκοπος Παλαιών Πατρών Γερμανός στη Μονή της Μεγίστης Λαύρας σήκωσε το λάβαρο της επαναστάσεως, ενέπνευσε όλους τους υπόδουλους Έλληνες που με αυτοθυσία και ηρωισμό κατάφεραν το ανέλπιστο και έγραψαν με τα πιο λαμπρά γράμματα τη σημαντικότερη σελίδα της ιστορίας του ελληνικού Έθνους, αυτή της εθνικής απελευθέρωσης.
Την 25η Μαρτίου 1821 άρχισε επίσημα η ελληνική επανάσταση που οδήγησε μετά από πολλούς αγώνες και θυσίες στην απελευθέρωση και αναγνώριση του Ελληνικού Κράτους το 1830. Την ίδια μέρα όλος ο ελληνισμός γιορτάζει τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου που έχει συνδεθεί άρρηκτα στη συνείδηση όλων μας με τον αγώνα για ελευθερία.
Στις δύσκολες ημέρες που διέρχεται η χώρα μας και ολόκληρος ο ελληνικός λαός θα πρέπει ο αγώνας των Ελλήνων του 1821 να αποτελέσει φάρο καθοδήγησης για τη στάση μας, έτσι ώστε και πάλι να καταφέρει η Ελλάδα να βγει νικήτρια από τον αγώνα που δίνει στις σημερινές αντίξοες συνθήκες.
Ο Δήμος Λεβαδέων καλεί τους Δημότες να συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου 1821.  Οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν την Παρασκευή 23 Μαρτίου με το σημαιοστολισμό των δημοσίων – δημοτικών κτηρίων και κατάθεση στεφάνων, την Κυριακή 25 Μαρτίου (ώρα: 10:45) θα τελεστεί δοξολογία στο Μητροπολιτικό Ιερό Ναό, θα κατατεθούν στεφάνια στο Ηρώο των Πεσόντων και οι εκδηλώσεις θα ολοκληρωθούν την Κυριακή 25 Μαρτίου με τη σχολική και στρατιωτική παρέλαση, η οποία θα αρχίσει στις 11:30 π.μ.
Διαβάστε Περισσότερα »

Αρχές Ιουνίου θα πρέπει να βρεθούν 11 δις ευρώ, επειγόντως!


Ο λογαριασμός έχει βγει και θα πρέπει να θεωρείται δεδομένος. Αρχές Ιουνίου, όποια κυβέρνηση κι αν είναι τότε στην εξουσία, θα πρέπει να παρουσιάσει στην τρόικα και κατ επέκταση στους θεσμικούς πιστωτές της χώρας, πακέτο μέτρων που θα προβλέπει έσοδα της τάξης των 11 δις ευρώ!
Δηλαδή, μέτρα, τα οποία θα ισοδυναμούν με το περίπου 7% του ΑΕΠ.
Η εξέλιξη αυτή προκύπτει από τις συμβατικές υποχρεώσεις της χώρας έναντι του Μνημονίου 2. Για την ακρίβεια, στο ύψος αυτό υπολογίζεται ο προϋπολογισμός των νέων μέτρων, με βάση τους στόχους που έχουν μπει και για μια ακόμα φορά δεν θα εκπληρωθούν. Έτσι εξηγείται και η «εγκύκλιος προετοιμασίας», που ήδη έφυγε από το υπουργείο Οικονομικών, με κατεύθυνση όλα τα υπουργεία και περιεχόμενο μια ουσιαστικά εντολή:
«Προετοιμαστείτε, από τώρα».
Ο νέος υπουργός Οικονομικών κ. Φίλιππος Σαχινίδης είναι όσο πιο ξεκάθαρος γίνεται, αλλά προς το παρόν, κανείς δεν φαίνεται να ασχολείται με τη συγκεκριμένη προειδοποίηση. Τουλάχιστον εντός ελληνικών ορίων. Γιατί εκτός είναι σαφές ότι κάτι έχουν αρχίσει να αντιλαμβάνοντα
ι. Γι αυτό και ο εκπρόσωπος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), πριν από ένα 24ωρο, προειδοποίησε την Αθήνα ότι αν δεν εκπληρώσει συγκεκριμένους όρους και προϋποθέσεις, τότε δεν θα πρέπει να θεωρεί δεδομένη την εκταμίευση του ποσού της πρώτης δόσης που αναλογεί στο Ταμείο.
Ο λόγος αφορά σε περίπου 1,7 δις ευρώ, τα οποία είναι «μετρημένα» κι έχει ήδη αποφασισθεί προς τα πού θα κατευθυνθούν. Ανάλογα καμπανάκια έχουν αρχίσει ήδη να χτυπούν κι από τις Βρυξέλλες, ωστόσο, η Αθήνα δείχνει να πέφτει σε μια προεκλογική νιρβάνα, απ΄την οποία δεν δείχνει ικανή να την ξυπνήσει η εγκύκλιος Σαχινίδη.
 newscode.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Θερινή ώρα: Μια ώρα μπροστά οι δείκτες την Κυριακή

Μία ώρα μπροστά θα πρέπει να μετακινηθούν το πρωί της Κυριακής 25 Μαρτίου 2012, οι δείκτες των ρολογιών καθώς τίθεται σε εφαρμογή το μέτρο της θερινής ώρας. Έτσι στις 03.00 τα ξημερώματα οι δείκτες του ρολογιού..... θα πρέπει να δείξουν 04.00.

Η θερινή ώρα, θα ισχύσει μέχρι την....
Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2012.

Το μέτρο της θερινής ώρας, εφαρμόζεται με την οδηγία 2000/84 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 10/1/2001
Διαβάστε Περισσότερα »

ΝΟΣΤΟΣ: Μουσική ποιητική παράσταση

ΝΟΣΤΟΣ-αφίσαΟ σύλλογος Φίλοι Βιβλιοθήκης Λιβαδειάς και το Γαλλικό Ινστιτούτο Λιβαδειάς σας προσκαλούν στη μουσική ποιητική παράσταση ΝΟΣΤΟΣ.
Το Σάββατο 31 Μαρτίου 2012 και ώρα 8.00 μμ., στο Θολωτό Κρύας.
 
Η ΠΗΓΗ - Ο ΑΥΤΟΠΡΟΣΔΙΟΡΙΖΟΜΕΝΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ - Η ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ - Ο ΕΡΩΤΑΣ - TΑ ΣΗΜΕΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑΣ - ΕΠΑΡΣΗ - Η ΑΛΗΘΕΙΑ
Θα ακουστούν αποσπάσματα από έργα των Ν. Καζαντζάκη, Τ. Λειβαδίτη, Κικής Δημουλά, Οδ. Ελύτη, Αντρέι Ταρκόφσκυ με τους ήχους έργων μεγάλων μουσουργών: J. S. Bach, L. Van Beethoven, J. Brahms, Γιάννη Κωνσταντινίδη, Claude Debussy, Maurice Ravel.
ΠΙΑΝΟ: Φιλιώ Στάμου
Συμμετοχή: Φωτεινή Τριανταφύλλου
ΑΠΑΓΓΕΛΙΑ: Πόπη ΑδαμάκηΒαγγέλης Γούπιος

"Η νοσταλγία είναι ένα ολοκληρωτικό απόλυτα συναίσθημα. Για να το πούμε αλλιώς, μπορεί κανείς να νιώθει νοσταλγία μένοντας στη χώρα του, δίπλα στους δικούς του. Παρά την ύπαρξη ενός ευτυχισμένου σπιτιού, μιας ευτυχισμένης οικογένειας, ο άνθρωπος μπορεί να υποφέρει από νοσταλγία, απλά και μόνο επειδή νιώθει ότι η ψυχή του είναι περιορισμένη, ότι δεν μπορεί ν’ απλωθεί όπως θα το ήθελε. Η νοσταλγία είναι αυτή η αδυναμία μπροστά στον κόσμο, αυτός ο πόνος να μην μπορείς να μεταδώσεις την πνευματικότητά σου στους άλλους ανθρώπους. Πρέπει ο άνθρωπος να πιστέψει στις πηγές του, στις ρίζες του. Να ξέρει από που ερχόμαστε, που πάμε, γιατί ζούμε. Δηλαδή να νοιώσει βαθιά εξάρτηση απέναντι στο Δημιουργό του. Αλλιώς, αν η σκέψη για το δημιουργό μας ξεφύγει, ο άνθρωπος γίνεται ζώο. Ο μοναδικός χαρακτηρισμός του ανθρώπου είναι το αίσθημά του της εξάρτησης, αυτή η ελευθερία που του δίνεται να νιώθει τον εαυτό του εξαρτημένο. Αυτή η αίσθηση είναι ο δρόμος της πνευματικότητας. Η τύχη του ανθρώπου συνίσταται στο να αναπτύσσει ακούραστα αυτό το δρόμο προς την πνευματικότητα. Η εξάρτηση είναι η μόνη ευκαιρία του ανθρώπου, γιατί η πίστη στο δημιουργό, η ταπεινή συνείδηση ότι δεν είσαι παρά το δημιούργημα ενός ανώτερου όντος, αυτή η πίστη έχει τη δυνατότητα να σώσει τον κόσμο. Πρέπει να γεμίσει τη ζωή του, από δουλειά, από ανάγκη. Αυτή η σχέση είναι πολύ απλή: μοιάζει μ' αυτήν που ενώνει τα παιδιά με το γονιό. Πρέπει ν' αναγνωρίσεις τη δύναμη, το κύρος του άλλου. Είναι αυτός ο σεβασμός, αυτή η δουλικότητα που δίνει στον άνθρωπο τη δύναμη να βλέπει μέσα του, που τον προικίζει μ' ένα βλέμμα αυτοελέγχου, το βλέμμα της ενατένισης."
~Αντρέι Ταρκόφσκι
Διαβάστε Περισσότερα »

Ελεύθερη είσοδος και εκδηλώσεις την 25η Μαρτίου στο Μουσείο της Ακρόπολης

Ελεύθερη είσοδος και εκδηλώσεις την 25η Μαρτίου στο Μουσείο της Ακρόπολης

Το Μουσείο Ακρόπολης θα γιορτάσει την 25η Μαρτίου με εκδηλώσεις που θα έχουν ελεύθερη είσοδο για όλους από τις 8 π.μ. έως τις 8 μ.μ.
Συγκεκριμένα θα παρουσιάσει για πρώτη φορά στους επισκέπτες, στην Αίθουσα του Παρθενώνα, την εκπληκτική βόρεια μετόπη αρ. 32, η οποία διασώθηκε από την καταστροφή του 5ου αι. μ.Χ. επειδή θεωρήθηκε ότι απεικονίζει τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου. Η μετόπη κατέβηκε πρόσφατα από τον Παρθενώνα και συντηρήθηκε στο Μουσείο Ακρόπολης.
Στις 12 το μεσημέρι, ο Μάριος Στρόφαλης θα δώσει ρεσιτάλ πιάνου με θέμα «Μεγάλη Μέρα, Μεγάλοι Έλληνες Συνθέτες», στον εξώστη του δευτέρου ορόφου με θέα την Αίθουσα των Αρχαϊκών Αγαλμάτων. Το απόγευμα, στις 5 μ.μ., η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων θα παρουσιάσει μουσικό πρόγραμμα στο ισόγειο του Μουσείου, με θέα το αέτωμα του Εκατομπέδου.
Διαβάστε Περισσότερα »

«Σουρωτήρι» τα ελληνικά χωρικά ύδατα από το «Πίρι Ρέις» – «Χαρτοπόλεμος» από το ΥΠΕΞ


Απόλυτη παραδοχή από το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών της παραβατικής συμπεριφοράς της Άγκυρας στο Αιγαίο με την «κρουαζιέρα» του «Πίρι Ρέις» από βορά προς νότο, επήλθε ύστερα από ανταλλαγή ανακοινώσεων σήμερα των υπουργείων εξωτερικών των δύο χωρών και αφού είχε προηγηθεί ένα χλιαρό ελληνικό διάβημα ενώ το τουρκικό σκάφος  όπως αποκαλύπτει το defencenet.gr  σε τουλάχιστον τέσσερις περιπτώσεις έκανε έρευνες εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων.
Τι σημαίνουν όλα αυτά. Ότι ενώ ομολογείται πλέον η παραβατική συμπεριφορά της Άγκυρας και αποκρύπτονται οι παραβιάσεις των ελληνικών χωρικών υδάτων ουδείς συγκινείται για να ανακαλέσει στην τάξη την Τουρκία. Ούτε καν το σκάφος του ΛΣ που απλά το παρακολουθεί έχει ζητήσει να πάψει τις έρευνες εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων.
Πιο συγκεκριμένα τα γεγονότα έχουν ως εξής: Σε διάβημα του ελληνικού ΥΠΕΞ για την είσοδο του τουρκικού σκάφους «σε περιοχή ελληνικής υφαλοκρηπίδας βορειοδυτικά της Μυτιλήνης»  το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών ανταπάντησε ότι  κατά πρώτον το τουρκικό σκάφος δεν πραγματοποιεί έρευνες για πετρέλαιο ή φυσικό αέριο –επικαλούμενη τη συμφωνία της Βέρνης του 1976 η οποία προβλέπει αποχή των δύο χωρών από έρευνες για φυσικούς πόρους εκτός των 6ν.μ. και από τις δύο χώρες μέχρι να καθοριστεί το καθεστώς της υφαλοκρηπίδας- και κατά δεύτερον ότι το «Πίρι Ρέις» εκτελεί επιστημονικές έρευνες σε διεθνή ύδατα για τις οποίες δεν απαιτείται ειδική άδεια.
Αναφέρεται ειδικότερα στην ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου:
«ακαδημαϊκές και ναυτικές έρευνες, γίνονται χωρίς κανέναν περιορισμό και από τις δύο χώρες στα διεθνή ύδατα του Αιγαίου. Και οι δύο χώρες δεν χρειάζονται προηγούμενη άδεια ή συμφωνία ή ενημέρωση, η μία της άλλης, μέσω των επίσημων διαύλων για τη διενέργεια τέτοιων ερευνών πέραν των χωρικών υδάτων στο Αιγαίο».
Από την απάντηση του τουρκικού υπουργείου γίνεται άμεσα αντιληπτό ότι η Άγκυρα αρνείται αφενός πως το «Πίρι Ρέις» εισήλθε σε «περιοχή ελληνικής υφαλοκρηπίδας», ενώ αφετέρου προχωρώντας ένα βήμα παραπέρα αναφέρει ότι έρευνες που αφορούν «ναυτικές και ακαδημαϊκές» δραστηριότητες δεν υπόκεινται στην ανάγκη εξασφάλισης πρότερης άδειας –από την Αθήνα- ενόσω αυτές πραγματοποιούνται στα διεθνή ύδατα.
Το θέμα όμως είναι πως το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών ψεύδεται καθώς το ερευνητικό σκάφος δεν κινήθηκε μόνο στα διεθνή ύδατα αλλά αντίθετα κινήθηκε και μέσα στα 6 ν.μ. – εντός των ελληνικών χωρικών  υδάτων δηλαδή - στις παρακάτω περιοχές: νότια της Πάτμου, στο στενό μεταξύ Λειψών-Λέρου, 2 ν΄μ. ανοικτά της Κω και στο στενό μεταξύ Σύμης και Τήλου.
Το τουρκικό σκάφος κινείτο με ταχύτητα από 0,4 κόμβους  - όπως συνέβαινε μέχρι και πριν από λίγη ώρα- μέχρι και 6 κόμβους ταχύτητες οι οποίες του επιτρέπουν την εκτέλεση ερευνών έστω και αν αυτές έχουν την ετικέτα των «επιστημονικών».
Σε ανταπάντηση του ΥΠΕΞ που ακολούθησε της τουρκικής ανακοίνωσης και απόρριψης ουσιαστικά του ελληνικού διαβήματος η Αθήνα αναγνωρίζει ότι το τουρκικό σκάφος πραγματοποίησε και πραγματοποιεί έρευνες εντός περιοχής ελληνικής υφαλοκρηπίδας. Πιο συγκεκριμένα αναφέρεται:
«Τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μας στην υφαλοκρηπίδα υπάρχουν, ως γνωστόν, ab initio (εξ αρχής)  και ipso facto (αυτόματα και εκ της ουσίας του πράγματος) , ενώ η γνωστοποίηση προς το παράκτιο κράτος, ήτοι την Ελλάδα, θαλασσίων επιστημονικών ερευνών στα υπερκείμενα ύδατα ελληνικής υφαλοκρηπίδας ζητείται σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας και τη διεθνή πρακτική, ώστε να διασφαλιστεί ο σεβασμός των κυριαρχικών αυτών δικαιωμάτων».
Επιπρόσθετα η το ΥΠΕΞ επικαλείται τη συνθήκη του Montego Bay περί επέκταση των χωρικών υδάτων από 6ν.μ. στα 12 ν. μ. και διευκρίνιση και αποδοχή της έννοιας ΑΟΖ.
«Οι θέσεις μας είναι σταθερές και βασίζονται στο Διεθνές Δίκαιο και συγκεκριμένα στη Σύμβαση για το Δίκαιο της Θάλασσας του 1982. Η στάση μας διαχρονικά για την οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας με την Τουρκία είναι συνεπής και δεν επιδέχεται αυθαιρέτων ερμηνειών».
Εν κατακλείδι η Τουρκία ισχυρίζεται πως το σκάφος της κινείται στα διεθνή ύδατα –που δεν κινείται- εκτελώντας επιστημονικές έρευνες, ενώ το ΥΠΕΞ ισχυρίζεται πως το τουρκικό σκάφος παραβιάζει «περιοχές ελληνικής υφαλοκρηπίδας» και για την πραγματοποίηση των ερευνών αυτών απαιτείται ειδική άδεια σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας και τη διεθνή πρακτική.
Αποτέλεσμα; Το τουρκικό σκάφος συνεχίζει κανονικά το διάπλου του Αιγαίου, πραγματοποιώντας έρευνες εντός ελληνικών χωρικών υδάτων και ελληνικής υφαλοκρηπίδας, απλά παρακολουθούμενο από ένα σκάφος του ΛΣ!
Τα χλιαρά διαβήματα της Αθήνας δεν έφεραν αποτέλεσμα όπως ήταν φυσικό. Με την κίνησή της αυτή η Τουρκία εξασφάλισε δύο πράγματα: Πρώτον αμφισβητεί –για άλλη μια φορά- στην πράξη ακόμη και τα ελληνικά Εθνικά Χωρικά Ύδατα και δεύτερον με την ανακοίνωσή της προειδοποίησε την Ελλάδα να μην διανοηθεί να προχωρήσει σε έρευνες πετρελαίου ή φυσικού αερίου στο Αιγαίο, ακόμη και αν αυτές είναι απόλυτα νόμιμες εφόσον προβλέπονται από την συνθήκη του Montego Bay.
Για ακόμη μια φορά η παθητική και φοβική στάση της Ελλάδας επιτρέπει στην Τουρκία να παίζει το παιχνίδι της στο Αιγαίο, θεωρώντας το προέκταση του εθνικού της χώρου.
defencenet.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

H Πόπη Αστεριάδη το Σάββατο στην Αστραδενή!

Το Σάββατο 24/3/2012 στις 10.00 μμ στο Art Cafe Αστραδενή, η μοναδική και αξεπέραστη Πόπη Αστεριάδη θα ερμηνεύσει μελωδίες και μπαλάντες που θα μας κάνουν να ξαναβιώσουμε την ατμόσφαιρα των μπουάτ των 60 – 70's και ο μποέμ τραγουδοποιός ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΑΜΠΑΖΗΣ σε ελαφρά τραγούδια και βαριά λαϊκά με jazz διάθεση και rock άποψη!

Η Πόπη Αστεριάδη γεννήθηκε στην Αθήνα. Πρωτοεμφανίστηκε στα «Νέα Ταλέντα» του Γιώργου Οικονομίδη. Συμμετείχε στο Φεστιβάλ Τραγουδιού της Θεσσαλονίκης με το τραγούδι «Ο Χαμός» του Πάνου Σαββόπουλου. Αυτός ήταν και ο πρώτος δίσκος της. Από τότε μέχρι σήμερα η Πόπη Αστεριάδη έκανε μία σημαντική καριέρα στο ελληνικό τραγούδι. Θεωρείται μία από τις πρωτοπόρες τραγουδίστριες του «Νέου Κύματος».

Δισκογραφία
100 τραγούδια σε 50 δίσκους 45 στροφών.
Πορτραίτα: «Αστεριάδη Νο 1», «Νο 2», και «Τα πιο ωραία τραγούδια της». Συμμετοχές σε 15 LP, σημαντικά για την ελληνική δισκογραφία, όπως «Άφαντη πόλη», «Άραχθος», «Εξομολόγηση», «Εκδρομή», «Δρόμος», «Πάει κι αυτή η Κυριακή», «Νάταν η ζωή τραγούδι» κλπ.

Συνεργάστηκε με τους Μάνο Χατζιδάκι, Γιάννη Σπανό, Μίμη Πλέσσα, Νίκο Μαμαγκάκη, Λίνο Κόκκοτο, Σταύρο Κουγιουμζή, Γιάννη Αργύρη, Ηλία Καραγιάννη, Νότη Μαυρουδή, Νίκο Χουλιαρά, Γιάννη Γκούμα, Νίκο Γκάτσο, Λευτέρη Παπαδόπουλο, Δημήτρη Ιατρόπουλο, Γιώργο Κοντογιώργο, Άκο Δασκαλόπουλο, Γιάννη Νεγρεπόντη, Δημήτρη Χριστοδούλου, Γιώργο Παπαστεφάνου, Αλέξη Παπαδημητρίου, Σ. Τσώτου, Μ. Μωραϊτη, Ι. Γιαννόπουλο, Μ. Τερζή, Κ. Βήτα και τους Stereo Nova.

Ο μποέμ τραγουδοποιός Παντελής Αμπαζής (ο πιο καλός ο μαθητής του Γιώργου του Ζαμπέτα) από το 1992, άρχισε να εμφανίζεται σε μουσικές σκηνές, λαϊκά κέντρα και υπαίθριους συναυλιακούς χώρους σε όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό με τους: Παντελή Θαλασσινό, Κώστα Μακεδόνα, Πέτρο Γαϊτάνο, Μιχάλη Δημητριάδη, Βασίλη Λέκκα, Νίκο Δημητράτο, Γιάννη Ζουγανέλη, Χριστιάνα, Λάκη Παπαδόπουλο, Γιάννη Γιοκαρίνη, Φοίβο Δεληβοριά, Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, Δημήτρη Κοντογιάννη, Φάνη Μεζίνη, Θεοδοσία Στίγκα, Λένα Αλκαίου, Χρυσούλα Στεφανάκη, Κοσμά Κοκόλη, Αθηνά Μόραλη, Κώστα Μάντζιο, Βαγγέλη Κορακάκη, Ελένη Λεγάκη, Νίκο Κονιτόπουλο, Γιάννη Ντουνιά, Νίκη Ξυλούρη, Σοφία Παπάζογλου, Ρένα Κουμιώτη, Μιχάλη Βιολάρη, Πόπη Αστεριάδη, Kαίτη Χωματά, Αντώνη και Γιάννη Βαρδή, Πάνο Μουζουράκη, Μιχάλη Εμιρλή, Γιάννη Βογιατζή, Σταμάτη Κόκοτα και τον sir του λαϊκού τραγουδιού Γρηγόρη Μπιθικώτση. Τα τελευταία χρόνια συμπράττει με την συμφωνική φιλαρμονική ορχήστρα της Χαλκίδας και τον μαέστρο Πέτρο Πρόκο, σε συναυλίες αφιερωμένες στο έργο του Γιώργου Ζαμπέτα.

Η πρώτη του δισκογραφική δουλειά είναι τα «Παντελώς Χειροποίητα» το 1996. Εφτά δικά του τραγούδια περιέχονται στον δίσκο του Πέτρου Γαϊτάνου «Ελεύθερες Θάλασσες». Έχει γράψει τους στίχους του τραγουδιού, «Πιο μόνος κι από μένα» των τίτλων του καθημερινού σήριαλ του MEGA «Απαγορευμένη Αγάπη», που ακούγεται με τη φωνή του συνθέτη Γρηγόρη Μπιθικώτση, καθώς επίσης και του σήριαλ του ΑΝΤ1 «Ελλάς το μεγαλείο σου» σε μουσική Φάνη Μεζίνη.

Μετά την «Ανωτάτη Ζαμπετική» το 2001 που έβαλε στίχους πάνω σε ανέκδοτες μελωδίες του Γιώργου Ζαμπέτα, κυκλοφόρησε πρόσφατα τα καινούρια του τραγούδια με τίτλο: «ζήτω τα λαϊκά κορίτσια! » μια ενότητα σοβαρών εύθυμων σκωπτικών ασμάτων, με εκλεκτούς πάντα ομότεχνους δημιουργούς: Γιώργο Ζαμπέτα, Άκο Δασκαλόπουλο, ΛοΓό, Μωυσή Ασέρ, Γιάννη Γιοκαρίνη, κ.α.
Είναι ο ιδρυτής του συγκροτήματος «Ανωτάτη Ζαμπετική» και του θρυλικού θηλυκού θίασου «ζήτω τα λαϊκά κορίτσια!» που τον συνοδεύουν πάντα στις ζωντανές εμφανίσεις.
Έχει ανεβάσει σε θεατρική σκηνοθεσία Μιχάλη Μητρούση τις μουσικοθεατρικές παραστάσεις «το γελοίον του πράγματος και χαράς ευαγγέλια!», «γειά σου τσολιά μου!» «ζήτω τα λαϊκά κορίτσια!» στα θέατρα Χυτήριο, Ήβη, Ντου, Δίπυλον.
Διαβάστε Περισσότερα »

Λιβαδειά: 26 τόνους πατάτας Νευροκοπίου μοίρασε το εργατικό κέντρο

 


Οι πατάτες μοιράστηκαν με τη βοήθεια του συντονιστικού που έχει συσταθεί, σε μία προσπάθεια να δοθούν φτηνά αγροτικά προιόντα στους πολίτες στη δύσκολη οικονομική συγκυρία.

Όπως διαβάζουμε στο LamiaStar, η ανταπόκριση των Λειβαδιτών στην πρωτοβουλία του εργατικού κέντρου οδηγεί το συντονιστικό να επεκτείνει τη δράση και σε άλλα προϊόντα εν όψει του Πάσχα
ενώ σύμφωνα με πληροφορίες έχει ήδη προπωληθεί το επόμενο φορτίο με πατάτες την ερχόμενη Τετάρτη....

Διαβάστε Περισσότερα »

Ορχομενός:Προσποιήθηκε τον εφοριακό και της άρπαξε 3000ευρώ




80χρονη γυναίκα κατάφερε να εξαπατήσει και να τις αρπάξει τις οικονομίες της νεαρός άνδρας, προσποιούμενος τον εφοριακό  στον Ορχομενό Βοιωτίας, ο δράστης, ντυμένος αρκετά ευπρεπώς, με κοστούμι και γραβάτα, έφθασε έξω από το σπίτι της ηλικιωμένης γυναίκας, ζητώντας της να περάσει εντός της οικίας, ως εφοριακός που είναι και χρειάζεται κάποια στοιχεία για την ίδια. Της έπιασε κουβέντα και κατάφερε να τις πάρει, για αρχή, 300 ευρώ. Όσο η ανυποψίαστη γυναικούλα έβγαζε από την κρύπτη τα χρήματά της, ο άγνωστος άντρας την παρατηρούσε και έτσι συνέχισε την κουβεντούλα του για να της αποσπάσει την προσοχή και να τις αρπάξει 3000 ευρώ επιπλέον. Αφού ολοκλήρωσε το έργο του, μάζεψε τα πράγματά του και εξαφανίστηκε. Πρόκειται για ένα από τα πολλά περιστατικά εξαπάτησης ηλικιωμένων ανθρώπων, παρά τις συνεχείς προειδοποιήσεις της αστυνομίας και των μέσων ενημέρωσης να προσέχουν τους αγνώστους και να μην τους ανοίγουν τις πόρτες των σπιτιών τους.
Διαβάστε Περισσότερα »

Δραματικές εξελίξεις στον Παναθηναϊκό - Κίνδυνος για πτώχευση και πρωτοδικείο


- Μια "ανάσα" από διοίκηση πρωτοδικείου και αποκλεισμό από την Ευρώπη βρίσκεται η ΠΑΕ Παναθηναϊκός
- Παραιτήθηκε ο Γόντικας και όλο το ΔΣ
- Ζήτησε πίσω τα χρήματα του ο Βγενόπουλος
- Δεν προχωρούν τα δάνεια από Πολέμη, Βασιλάκη
- Θανάσης Γιαννακόπουλος: “ Ο ΠΑΟ πάει για διάλυση"
- "Τα καράβι βουλιάζει και τα ποντίκια φεύγουν”
- Ακέφαλος ο ΠΑΟ μέχρι τις 18 Απριλίου

Ένα ιστορικό και ίσως το πιο δραματικό ΔΣ στην ιστορία του Παναθηναϊκού ολόκληρώθηκε με μεγάλη ένταση, μετά από τρεισήμισι ώρες. Οι εξελιξείς ήταν καταιγιστικές και φέρνουν ένα μέλλον ζοφερό για την "πράσινη" ΠΑΕ.

Ο Θανάσης Γιαννακόπουλος ήταν ο πρώτος που αποχώρησε από το διοικητικό συμβούλιο της ΠΑΕ Παναθηναϊκός και χρησιμοποιώντας σκληρή γλώσσα μετέφερε το κλίμα. Αναλυτικά όσα είπε:

“Άκουσα ανήκουστα πράγματα στο ΔΣ. Άλλοι παραιτούνται, άλλοι παίρνουν τα λεφτά τους πίσω και κανείς δεν σκέφτεται τον Παναθηναϊκό. Το βλέπω, είναι αλήθεια, ο Παναθηναϊκός πάει για διάλυση. Είναι μεγάλη κουβέντα, αλλά αληθινή”

Δεν είναι δυνατόν μερικές Παναθηναϊκάρες να παίρνουν τα λεφτά τους πίσω. Άλλοι παραιτούνται λόγω των φιλάθλων και άλλοι για να μην έχουν ποινικές ευθύνες. Είναι αδιανόητο να βρίσκεται ο Παναθηναϊκός σε τέτοιες καταστάσεις. Θα σας τα πουν οι ίδιοι. Να σας παρακαλέσω να μάθετε τους λόγους που παραιτούνται σε τέτοιες στιγμές. Οταν βουλιάζει το καράβι, τα ποντίκια φεύγουν».
Το μήνυμα του Γιάννη Αλαφούζου στο Twitter


Τα άσχημα νέα που προανήγγειλε ο Θανάσης Γιαννακόπουλος (είχε έντονη λογομαχία με τον Τζίμα στο ΔΣ) επιβεβαιώθηκαν.  Ο Ανδρέας Βγενόπουλος είχε πληροφορηθεί την πρόθεση του Δημήτρη Γόντικα να παραιτηθεί και με παρέμβαση του ζήτησε τα χρήματα του (1.7 εκατ. ευρώ) πίσω.

Η επιστολή του Βγενόπουλου στον Γόντικα

Ο Ανδρέας Βγενόπουλος μίλησε σε ανοιχτή ακρόαση στο ΔΣ και ξεκαθάρισε: «Με την επιστολή μου παλιότερα στον Δημήτρη Γόντικα είχα τονίσει πως τα χρήματά μου ήταν διαθέσιμα για αυτό το συγκεκριμένο διοικητικό συμβούλιο και με τον ίδιο πρόεδρο. Από την στιγμή που διαλύεται και δεν μπορώ να διασφαλίσω το πού θα διατεθούν τα χρήματα αυτά, ζητώ το 1.7 πίσω»! 

Οι πρώτες παραιτήσεις ήρθαν από τους Λουμίδη, Ελευθεράκη, Χατζηνικολάου (αντιπρόεδρος) και Τζίμα για να ακολουθήσουν και οι υπόλοιποι.

Παράλληλα και μετά από αυτές τις εξελίξεις οι Πολέμης και Βασιλάκης γνωστοποίησαν πως δεν πρόκειται να χορηγήσουν δάνειο στην ΠΑΕ.

Ακλούθησε έκτακτη συνέντευξη Τύπου με τον Δημήτρη Γόντικα να επιβεβαιώνει όλα τα παραπάνω και να ανακοινώνει την παραίτηση σύσσωμου του ΔΣ και νέα έκτακτη γενική συνέλευση για τις 18 Απριλίου στην οποία όποιος μέτοχος επιθυμεί θα μπορεί να ορίσει νέο ΔΣ.

Παράλληλα ο μέχρι πρότινος πρόεδρος της "πράσινης" ΠΑΕ τόνισε πως την Δευτέρα θα μεταβεί στην Παιανία  για να ενημερώσει το ποδοσφαιρικό τμήμα και στελέχη της ΠΑΕ αναλαμβάνουν πλέον να τρέξουν τις επείγουσες διαδικασίες, όπως είναι η υπόθεση της ΟΥΕΦΑ!!!

Μετά από αυτές τις εξελίξεις ο κίνδυνος, ο Παναθηναϊκός να οδηγηθεί σε διοίκηση πρωτοδικείου αλλά και να αποκλειστεί από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις είναι πιο ορατός από ποτέ. 

 Αναλυτικά όσα είπε ο Δημήτρης Γόντικας:


«Κάναμε μεγάλη προσπάθεια αλλά πλέον δεν υπάρχουν τα ελάχιστα εχέγγυα για να δουλέψουμε. Με αυτές τις εξελίξεις δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι. Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσους στάθηκαν δίπλα μας αυτό το διάστημα, την ομάδα και τον προπονητή που κράτησαν την ομάδα όρθια. Ήρθε το πλήρωμα του χρόνου, παραιτούμαστε για να ευαισθητοποιηθούν οι ιδιοκτήτες. Ελπίζω ο Παναθηναϊκός να βρει τον δρόμο του. Οι εξελίξεις θα τρέξουν στις 18 Απριλίου. Τότε θα γίνει, όπως αποφασίστηκε ομόφωνα, νέα Γενική Συνέλευση για την εκλογή νέου ΔΣ. Είναι προφανείς οι λόγοι που δεν μπορούμε να συνεχίσουμε», είπε αρχικά ο μέχρι σήμερα πρόεδρος του Παναθηναϊκού. 

Όσο για την UEFA και το τι θα γίνει στο εξής, είπε: «Έχουν δρομολογηθεί κινήσεις και θα γίνει κάποια προσπάθεια. Εξαντλήσαμε όλα τα περιθώρια, πλέον απευθυνθείτε στους μετόχους. Το τελευταίο που μπορώ να σας πω ως πρόεδρος είναι ότι θα πάω να μεταφέρω στους παίκτες της εξελίξεις. Εμείς πλέον δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα. Απευθυνθείτε στους μετόχους».  




newsit
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ