Πέμπτη 29 Μαρτίου 2012

Ιστοσελίδα για τη χρηματική υποστήριξη των Ελλήνων δημιούργησαν Ιταλοί δήμαρχοι!

Ιστοσελίδα για τη χρηματική υποστήριξη των Ελλήνων δημιούργησαν Ιταλοί δήμαρχοι!


Μόνο... πυροτέχνημα δεν αποδεικνύεται η κίνηση των δύο ιταλών δημάρχων που αποφάσισαν να διαθέσουν τους μισθούς τους υπέρ της χώρας μας, αφού δήμαρχοι της γειτονικής Iταλίας προχωρούν ακόμα παραπέρα δημιουργώντας διαδικτυακή πύλη για τη χρηματική υποστήριξη τού ελληνικού λαού.

Ο ιστότοπος, με διεύθυνση www.forgreece.eu, στοχεύει στη χρηματική ενίσχυση τού Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, από μέρους πολιτών, θεσμών, Δήμων, όχι μόνο τής Ιταλίας, αλλά και ολόκληρης τής Ευρώπης.

«Ζητούμε μια οικονομική βοήθεια προς τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, ανεξαρτήτως ποσού, που να καταβληθεί για τουλάχιστο δώδεκα μήνες, ως απτή κίνηση, που να δείχνει ότι αισθανόμαστε όλοι μέρος ενός μοναδικού λαού, τού λαού της Ευρώπης», γράφουν στο σάιτ οι υπεύθυνοι τού συντονισμού τού δικτύου των Ιταλών δημάρχων και των Ελλήνων τής Ιταλίας.

Παράλληλα, σε επιστολή του ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ιταλικών Δήμων, Γκρατσιάνο Ντελρίο τονίζει ότι  «κανείς δεν μπορεί να επιτρέψει την αποβολή τής Ελλάδας από την Ενωμένη Ευρώπη. Αντιθέτως, πρέπει να ενισχύσουμε το ευρωπαϊκό σχέδιο, χάρη στο οποίο ζήσαμε επί εξήντα χρόνια σε ειρήνη και ευημερία. Βοηθώντας την Ελλάδα, βοηθάμε και τον εαυτό μας».

«Πού είναι η Ευρώπη που πολέμησε με το λόρδο Βύρωνα για την ανεξαρτησία τής Ελλάδας; Πού είναι η Ευρώπη της ιστορίας, του πολιτισμού, της ιδιαίτερής της ταυτότητας;», είχε αναρωτηθεί ο Μάρκο Γκάλντι δήμαρχος της πόλης Κάβε Ντέι Τιρρένι, ο οποίος μαζί με τον εκείνον της  Μπαρονίσσι, Τζουσέπε Μοσκατιέλο είχαν αρχίσει την πρωτοβουλία στήριξης της χώρας μας.
Διαβάστε Περισσότερα »

Απέσυραν τη ρύθμιση για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά

Απέσυραν τη ρύθμιση για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά

Στην απόσυρση του άρθρου 49 του νομοσχεδίου «Κανονισμός Ασφάλισης ΙΚΑ», που περιλαμβάνει ευνοϊκές ρυθμίσεις για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά προχώρησε ο υπουργός Εργασίας & Κοινωνικής Ασφάλισης Γιώργος Κουτρουμάνης. Ο υπουργός επικαλέστηκε την εν εξελίξει διαβούλευση με την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ), διαβεβαιώνοντας ωστόσο ότι θα επαναφέρει τις ρυθμίσεις με τροπολογία όταν αυτή ολοκληρωθεί στα μέσα της επόμενης εβδομάδας.
Η ρύθμιση αφορά στην προστασία του ατομικού τραπεζικού λογαριασμού του οφειλέτη από κατάσχεση έως 1.500 ευρώ προκειμένου να μπορεί να ανταποκριθεί στα έξοδα της καθημερινότητάς του. Ακόμη δίνει τη δυνατότητα να προβαίνει σε δικαστικές ρυθμίσεις των χρεών του με ευνοϊκά επιτόκια, αλλά και να παρατείνει τον χρόνο ρύθμισης των οφειλών του καθώς και να απαλλάσσεται από χρέη στα τρία χρόνια εφόσον διαπιστωθεί ότι έχουν πλήρη αδυναμία καταβολή τους.
Εξάλλου, στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας, το οποίο εισήχθη προς εξέταση στην κοινοβουλευτική επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων - προστέθηκε διάταξη η οποία προβλέπει τη σύσταση Ειδικού Ελεγκτικού Γραφείου, το οποίο θα ελέγξει τόσο τις 40.000 περιπτώσεις παράνομης παροχής προνοιακών επιδομάτων όσο και όλες τις άλλες περιπτώσεις κρουσμάτων κακοδιαχείρισης ή παράνομης διάθεσης κονδυλίων για δαπάνες υγείας και πρόνοιας.
Διαβάστε Περισσότερα »

Πριν πεθάνει ζήτησε την τιμωρία των βιαστών της (video)

Σοκάρει το βίντεο που ανέβασε στο διαδίκτυο η Tetyana Surovitska μητέρα της 18χρονης Oksana Makar
η οποία είχε ζήσει εφιαλτικές στιγμές στα χέρια δύο ανδρών με τους οποίος αφού κατανάλωσε μεγάλες ποσότητες αλκοόλ, βιάστηκε κατά συρροή.

Τα δύο ανθρωπόμορφα κτήνη μετά τους βιασμούς μετέφεραν την κοπέλα σε ένα οικόπεδο, την έριξαν σε λάκκο και αφού την περιέλουσαν με βενζίνη, της έβαλαν φωτιά.

Μετά από αρκετές νοσηλείας το άτυχο κορίτσι τελικά δεν κατάφερε να επιζήσει από τα πολλαπλά τραύματα και πέθανε σήμερα το πρωί από πνευμονική αιμορραγία σε νοσοκομείο της πόλης Ντόνετσκ, στην ανατολική Ουκρανία.

Η 18χρονη λίγες μέρες πριν πεθάνει ζήτησε την παραδειγματική τιμωρία των δραστών. «Θα πρέπει να τους κόψουν τους όρχεις και να τους πετάξουν στα σκυλιά», λέει η Oksana στην ολιγόλεπτη αφήγησή της και στη συνέχεια σταματάει ξεσπώντας σε λυγμούς, λέγοντας πως «δεν μπορεί να συνεχίσει».

Στο βίντεο απεικονίζεται η Oksana σε κρεβάτι νοσοκομείου. Οι γιατροί όλες αυτές τις μέρες έδιναν τιτάνια μάχη να την κρατήσουν στη ζωή. Μάλιστα οι χειρουργοί αναγκάστηκαν να ακρωτηριάσουν το χέρι και τα δύο πόδια της από τον αστράγαλο και κάτω γιατί το κορίτσι.

Τιμωρία ζητούν οι Ουκρανοί
Στην Ουκρανία οι πολίτες τα βάζουν με τις Αρχές και κάνουν λόγο για προνομιακή μεταχείριση των δραστών λόγω του ότι οι πατεράδες τους είναι πρώην αξιωματούχοι.

Οι δύο βασικοί ύποπτοι δεν συνελήφθησαν αρχικά ά παρά την καταγγελία της κοπέλας στην Αστυνομία και ενώ όταν οδηγήθηκαν στο τμήμα αφέθηκαν ελεύθεροι.

Συγκεκριμένα ο Maxim Prisyjnikov, 23 ετών, είναι γιος του τοπικού περιφερειάρχη ενώ ο πατέρας του 21χρονου Artyon Pogosyan εκτελεί χρέη τοπικού εισαγγελέα στην πόλη Mykolayiv.










Διαβάστε Περισσότερα »

Προεκλογικές σκούπες.......

Μέχρι τις 30 Μαρτίου η υποβολή του Ε9
Click on the slide!

Το παιχνίδι της …σκούπας με το χαλί φαίνεται ότι θα παίξει για μια ακόμη φορά, και τώρα εν όψει εκλογών, το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.
Ήδη από χθες το πρωί ξεκίνησαν στο κέντρο της πρωτεύουσας επιχειρήσεις των αστυνομικών για την σύλληψη παρανομών μεταναστών, οι οποίες μάλιστα γίνονται μαζικά, σε συνεργασία και με διμοιρίες των ΜΑΤ.

Μόνο χθες, σε τρείς επιχειρήσεις (πρωί, μετά το μεσημέρι και βράδυ), προσήχθησαν στην Διεύθυνση Αλλοδαπών 940 παράνομοι μετανάστες που βρέθηκαν είτε να κυκλοφορούν στους δρόμους του κέντρου, είτε σε πολυκατοικίες στις οποίες κατοικούν κατά εκατοντάδες μέσα σε άθλιες συνθήκες, γύρω από την πλατεία Βάθη.

Πρόκειται για έναν αριθμό παράνομων μεταναστών που …γεμίζει ένα από τα 30 «Κέντρα Κράτησης» που ανακοίνωσε ότι ιδρύει σε όλη την χώρα ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.
Μόνο που υπάρχει ένα πρόβλημα: κανένα από αυτά τα κέντρα όχι μόνο δεν λειτουργεί, αλλά δεν έχει καν βρεθεί ακόμη!!

Έτσι οι 950 συλληφθέντες της Τετάρτης, μαζί με τους άλλους τόσους της Πέμπτης και της Παρασκευής, κ.ο.κ, που συγκεντρώνει η …αστυνομική σκούπα, θα καταλήξουν κάτω από το χαλί!
Όπου χαλί διαβάστε κρατητήρια Αστυνομικών Τμημάτων και άλλων υπηρεσιών!

Ένα Déjà vu των ανάλογων επιχειρήσεων που είχαν εκδηλωθεί επί της προηγούμενης θητείας του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη στην λεωφόρο Κατεχάκη και είχαν ως αποτέλεσμα να πλημυρίσουν τα κρατητήρια του Αλλοδαπών και των τοπικών Αστυνομικών Τμημάτων του ευρύτερου κέντρου της πόλης από χιλιάδες παράνομους μετανάστες, τους οποίους οι αστυνομικοί αναγκάζονταν να κρατούν και να κοιμίζουν μέχρι και στα γραφεία των αξιωματικών υπηρεσίας!

Και βέβαια φεύγοντας από την Κατεχάκη για το Υπουργείο Ανάπτυξης ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης άφησε …αμανάτι τους κρατούμενους στα κρατητήρια και τα «Κέντρα Κράτησης» …όνειρο απατηλό!!

Ακριβώς το ίδιο συμβαίνει και σήμερα. Προεκλογική γαρ η περίοδος και μεγαλύτερη η ανάγκη των πολιτικών να «επιδείξουν έργο», ειδικά όταν οι δημοσκοπήσεις τους δείχνουν οριακά στο νήμα εισόδου στο Κοινοβούλιο…

Οι λαθρομετανάστες κάτω από το χαλί, οι κάτοικοι της Αττικής σε κακό …χάλι και τα κέντρα κράτησης και οι άλλες απαραίτητες πολιτικές για την αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης σε δημόσια διαβούλευση!!!
Διαβάστε Περισσότερα »

Πρόστιμα σε 7 ΠΑΕ για τη δράση χούλιγκαν!


Σε επτά ΠΑΕ επέβαλε πρόστιμα η Πειθαρχική Επιτροπή της Σούπερ Λίγκας για τα πεπραγμένα φιλάθλων και παραγόντων τους σε παιχνίδια της 26ης αγωνιστικής. Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση με τις ποινές...

«Η Πρωτοβάθμια Πειθαρχική Επιτροπή της Σούπερ Λίγκας πήρε τις παρακάτω αποφάσεις στο πλαίσιο των συναντήσεων της 26ης αγωνιστικής. Αναλυτικά :

Α) ΠΑΕ ΑΕΚ: Για την συμπεριφορά των φιλάθλων της: επιβάλλει χρηματική ποινή δύο χιλιάδων ευρώ.

Β) ΠΑΕ Άρης: Για την συμπεριφορά των φιλάθλων της: επιβάλλει χρηματική ποινή δύο χιλιάδων ευρώ.

Γ) ΠΑΕ Ατρόμητος Αθ.: Για την συμπεριφορά των φιλάθλων της: επιβάλλει συνολική χρηματική ποινή δώδεκα χιλιάδων ευρώ.

Δ) ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα: Για την συμπεριφορά των φιλάθλων της: επιβάλλει συνολική χρηματική ποινή τεσσάρων χιλιάδων ευρώ.

Ε) ΠΑΕ Κέρκυρα, Β. Προβατά (υπεύθυνο ασφαλείας): Για την συμπεριφορά του υπεύθυνου ασφαλείας κ. Β.Προβατά καθώς επίσης και για την συμπεριφορά των φιλάθλων της: επιβάλλει στην ΠΑΕ Κέρκυρα συνολική χρηματική ποινή τεσσάρων χιλιάδων ευρώ. Επίσης επιβάλλει στον κ. Β. Προβατά τη χρηματική ποινή των τριών χιλιάδων ευρώ.

ΣΤ) ΠΑΕ Ολυμπιακός: Για την συμπεριφορά των φιλάθλων της: επιβάλλει χρηματική ποινή δύο χιλιάδων πεντακοσίων ευρώ.

Ζ) ΠΑΕ ΟΦΗ: Για την συμπεριφορά των φιλάθλων της: επιβάλλει συνολική χρηματική ποινή σαράντα μίας χιλιάδων ευρώ.

Η) ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Λάζλο Μπόλονι (προπονητή): Για τη συμπεριφορά του προπονητή κ. Λάζλο Μπόλονι: επιβάλλει στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ και στον κ. Λάζλο Μπόλονι την ποινή της επίπληξης».
Διαβάστε Περισσότερα »

Σύνταξη Απριλίου και Δώρο Πάσχα 2 Απριλίου από ΟΓΑ


Η σύνταξη του μηνός Απριλίου 2012 και το Δώρο Πάσχα θα καταβληθούν τη Δευτέρα 2 Απριλίου από τον ΟΓΑ.
Πρόκειται για πληρωμή που αφορά 802.100 συνταξιούχους του ΟΓΑ, με πίστωση Τραπεζικού Λογαριασμού ή Λογαριασμού ΕΛΤΑ, που έχουν επιλέξει για την πληρωμή συντάξεων.
Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση της διοίκησης του ΟΓΑ, η συνολική δαπάνη για την καταβολή των συντάξεων μηνός Απριλίου 2012 και Δώρο Πάσχα ανέρχεται στο ποσό των 525.500.000 ευρώ.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΠΕΣΥ Στ. Ελλάδας: Δεν υπάρχουν χώροι για κέντρα κράτησης στην περιφέρεια



Η Περιφέρεια Στερέας Ελλάδας δεν πρόκειται να στείλει μέσα σε 10 ημέρες τις προτάσεις της για τα κέντρα μεταναστών, όπως δήλωσε σχετικά εξάλλου και ο περιφερειάρχης Κλέαρχος Περγαντάς. Όπως επανέλαβε στις δηλώσεις του, αποφάσεις χωρίς τις τοπικές κοινωνίες, αποφάσεις που λαμβάνονται χωρίς τη σύμφωνη γνώμη των θεσμικών και κοινωνικών φορέων, δεν πρόκειται να γίνουν αποδεκτές.


Ο περιφερειάρχης, πάντως, προσδιόρισε ότι πρώτα αναμένεται να ξεκινήσουν κάποια πιλοτικά τέτοια κέντρα στην Αττική και δήλωσε πως «σε βάθος χρόνου μπορεί να αξιοποιηθεί η εμπειρία από την πιλοτική λειτουργία ενός κέντρου στην Αττική, έτσι ώστε να καταλήξουμε σε ορθολογικές αποφάσεις».


Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του περιφερειακού συμβουλίου Στερεάς, οι απόψεις που διατυπώθηκαν ήταν στην κατεύθυνση της διαβούλευσης και του διαλόγου με τους κοινωνικούς φορείς και την Αυτοδιοίκηση, ενώ εκτιμήθηκε ότι στη Στερεά Ελλάδα δεν υπάρχουν χώροι που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για κέντρα μεταναστώ
diaylos-9.blogspot
Διαβάστε Περισσότερα »

Η ΟΥΝΕΣΚΟ θεωρεί τα Hπειρώτικα τραγούδια ως... Aλβανικά!!

Χτυπήματα από παντού δέχεται η Ελληνική ιστορική και πολιτιστική κληρονομιά, με αυτήν την φορά, η έκπληξη να έρχεται πάλι από τα βόρεια σύνορά μας, αλλά από την Αλβανία αυτήν την φορά.


Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας...


 proinoslogos, η ΟΥΝΕΣΚΟ θεωρεί ως αλβανική πολιτιστική κληρονομιά, το ηπειρώτικο πολυφωνικό τραγούδι. 


Ένα βασικό στοιχείο, που χαρακτηρίζει την πολυφωνική μουσική της Ηπείρου είναι η έκφραση του ιδιαίτερου κοινωνικού περιβάλλοντος. 


Το Ηπειρώτικο πολυφωνικό τραγούδι αποτελεί μια από τις πιο ενδιαφέρουσες μουσικές φόρμες στην ανατολική Μεσόγειο και στα Βαλκάνια, αλλά και στο παγκόσμιο ρεπερτόριο της λαϊκής πολυφωνίας.


Η καταγωγή αυτής της πολυφωνικής φόρμας, παρόλο που η έρευνα δεν έχει καταλήξει ακόμη σε βέβαια συμπεράσματα, πιθανά να ανάγεται σε πολύ παλιές (ίσως ακόμη και προελληνικές) εποχές. 



Οι μελωδίες των πολυφωνικών τραγουδιών (μαζί με ορισμένα ακόμη της Ηπείρου και της Θεσσαλίας) είναι οι μοναδικές στον ελλαδικό χώρο που έχουν διατηρήσει την ανημίτονη πεντατονική κλίμακα (κλίμακα που αποτελείται από πέντε νότες χωρίς ημιτόνια).


Η κλίμακα αυτή, σύμφωνα με κάποιους μουσικολόγους, ταυτίζεται με το δώριο τρόπο των αρχαίων Ελλήνων, την κατεξοχήν «ελληνική αρμονία». 


Δίπλα στην κλίμακά του, στοιχεία που συνηγορούν στην παλαιότατη καταγωγή του είδους αποτελούν ο φωνητικός, ομαδικός, ρητορικός και τροπικός του χαρακτήρας.
Διαβάστε Περισσότερα »

Πήραν πίσω τη ρύθμιση για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά




Στην απόσυρση της ρύθμισης για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, που περιλαμβάνονταν στο άρθρο 49 του πολυνομοσχεδίου του υπουργείου Εργασίας προχώρησε απόψε ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κουτρουμάνης.
Η απόσυρση έγινε, ενώ είχε ξεκινήσει η συζήτηση του νομοσχεδίου και όπως εξήγησε ο ίδιος ο υπουργός Εργασίας, η απόφαση αυτή ελήφθη διότι συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις με την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.
Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Εργασίας η ρύθμιση θα επανακατατεθεί ως τροπολογία, μόλις ολοκληρωθεί η σχετική έκθεση της ΕΚΤ, πιθανότατα την ερχόμενη εβδομάδα.
Χιλιάδες πολίτες μένουν απροστάτευτοι
Με το συγκεκριμένο άρθρο εισάγονταν ευνοϊκότερες ρυθμίσεις για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά.
Μεταξύ των άλλων προβλέπονταν παράταση για τις ρυθμίσεις των χρεών, ευνοϊκό επιτόκιο, ενώ έμπαινε "φρένο» στις κατασχέσεις της κύριας κατοικίας των οφειλετών.
Καθιερώνονταν όριο ακατάσχετου στους τραπεζικούς λογαριασμούς έως 1.500 ευρώ για ατομικό λογαριασμό του οφειλέτη ή έως 2.000 ευρώ για κοινό τραπεζικό λογαριασμό.
Καθίστατο προαιρετική για τον οφειλέτη πριν την κατάθεση της αίτησης η επιδίωξη εξωδικαστικής ρύθμισης των χρεών, ενώ έδινε τη δυνατότητα να υπαχθούν τις ρυθμίσεις για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά και τα φυσικά πρόσωπα που είχαν ατομικές επιχειρήσεις με στόχο τον βιοπορισμό και δεν είχαν το δικαίωμα να υπαχθούν στο πτωχευτικό δίκαιο των εταιρειών.
Επίσης προωθείτο η συλλογική αντιμετώπιση των χρεών του οφειλέτη, προκειμένου να αποθαρρύνεται η δημιουργία δανειστών δύο ταχυτήτων, δηλαδή πιστωτών ενταγμένων στη διαδικασία και εκτός αυτής.
Διαβάστε Περισσότερα »

Χαλκίδα:Το 12αρι χασίς του Αλβανού



Συνελήφθη χθες (28-03-2012) το μεσημέρι στη Χαλκίδα Ευβοίας, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας, ένας 24χρονος Αλβανός υπήκοος, κατηγορούμενος για προμήθεια, κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, ενώ επιπλέον είχε εισέλθει και παρέμενε παράνομα στη Χώρα μας, στερούμενος παντελώς νομίμων ταξιδιωτικών εγγράφων.
Ειδικότερα χθες και περί την 15:30΄ ώρα οι αστυνομικοί, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών και πολυήμερη διακριτική παρακολούθηση, εντόπισαν τον 24χρονο αλλοδαπό στη Δροσιά Χαλκίδας και στην έρευνα που διενεργήθηκε στην οικία του, όπου και συνελήφθη, βρέθηκαν στην κατοχή του και κατασχέθηκαν:

  • δώδεκα (12) νάιλον συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού μεικτού βάρους 12.335 γραμμαρίων.
  • δύο (2) κινητά τηλέφωνα.
  • το χρηματικό ποσό των (90) ευρώ.
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα ο συλληφθείς, ανά τακτά χρονικά διαστήματα, προμηθεύονταν ποσότητες ακατέργαστης κάνναβης, τις οποίες στη συνέχεια διέθετε σε χρήστες της ευρύτερης περιοχής, έναντι ανάλογων χρηματικών ποσών.
Ενεργείται προανάκριση από το Τμήμα Ασφαλείας Χαλκίδας.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί σήμερα ενώπιον του κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ο ΜΙΚΡΟΣ ΚΟΛΥΑ από την Κινηματογραφική Λέσχη Λιβαδειάς


ΔΗΜΟΣ ΛΕΒΑΔΕΩΝ
ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ (ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ 5)

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 30 ΜΑΡΤΙΟΥ 2012 9.Ο0 ΜΜ.
 ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ

 Ο ΜΙΚΡΟΣ ΚΟΛΥΑ
ΤΟΥ ΓΙΑΝ ΣΒΕΡΑΚ

 (Όσκαρ καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας 1996

Στην ταραγμένη από τις αντικυβερνητικές εκδηλώσεις πρωτεύουσα της Τσεχοσλοβακίας του 1988, ένας εργένης μουσικός αναλαμβάνει την φροντίδα του παιδιού της ρωσίδας φίλης του που έχει φύγει. Ο Λούκα και ο μικρός Κόλια, χωρίς να μπορούν να επικοινωνήσουν αφού κανένας τους δεν μιλά τη γλώσσα του άλλου, θα καταφέρουν να αναπτύξουν μια αρχικά περίεργη φιλία που θα μεταμορφωθεί σε μια απόλυτη αγάπη.
Με πρωταγωνιστή τον μουσικό πατέρα του, ο Γιάν Σβέρακ δημιούργησε μια εξόχως ανθρώπινη και συγκινητική ταινία που έπεισε όχι μόνο τα μέλη της Αμερικάνικης Ακαδημίας Κινηματογράφου που του έδωσε το Όσκαρ Ξενόγλωσσης Ταινίας αλλά και το κοινό που την αγκάλιασε από την πρώτη στιγμή.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΕΡΕΥΝΑ ΤΗΣ ALCO Λιγότερο σεξ μετά το μνημόνιο - Οι δεξιοί επηρεάζονται... περισσότερο

Λιγότερο σεξ, δραματική μείωση των γάμων αλλά και αύξηση της απιστίας, είναι τα ευρήματα δημοσκόπικής έρευνας που πραγματοποιήθηκε μεταξύ 22 και 29 Φεβρουαρίου στο λεκανοπέδιο Αττικής και αποκαλύπτει... σοβαρές συνέπειες στη σεξουαλική ζωή των Ελλήνων εξαιτίας της οικονομικής κρίσης.

Την έρευνα διεξήγαγε η εταιρεία ALCO για λογαριασμό της Εταιρίας Μελέτης Ανθρώπινης Σεξουαλικότητας (ΕΜΑΣ) και του Ανδρολογικού Ινστιτούτου, σε ......
δείγμα 600 ανδρών και γυναικών, ηλικίας 25 - 64 ετών, με τη μέδοδο των προσωπικών συνεντεύξεων.
Σύμφωνα με την έρευνα, το τελευταίο τρίμηνο η συχνότητα των σεξουαλικών επαφών των Ελλήνων μειώθηκε σε ποσοστό 34%, ενώ η οικονομική κρίση έχει επηρεάσει αρνητικά το 47% των ερωτηθέντων όσον αφορά στην επαγγελματική τους ζωή. Το 46% των ζευγαριών δηλώνει επίσης αρνητικά επηρεασμένο στη διαπροσωπική του ζωή.
Περισσότερο φαίνεται να επηρεάζονται οι ψηφοφόροι στη δεξιάς παράταξης (58%) συγκριτικά με αυτούς της Αριστεράς σε ποσοστό 33%.
Οι άνδρες σε ποσοστό 36% (σε έρευνα του 2011 το ποσοστό αυτό ήταν μόλις 18%) και ηλικία 55- 64 ετών και οι γυναίκες (27%) οδηγήθηκαν στην απιστία εξαιτίας των σοβαρών ενδοοικογενειακών προβλημάτων που αναδύθηκαν μετά την κατάρρευση των οικονομικών δεδομένων που υπήρχαν στην οικογένεια.
Η μόνη σταθερή αξία η οποία αντέχει στη δοκιμασία του μνημονίου είναι η φιλία, η οποία δεν φαίνεται να επηρεάζεται από τις συνέπειές του.
Διαβάστε Περισσότερα »

Απίστευτη αγγελία για πώληση γαϊδάρου ως «γεωργικό όχημα» [εικόνα]

Απίστευτη αγγελία για πώληση γαϊδάρου ως «γεωργικό όχημα» [εικόνα]

Μια απίστευτη αγγελία πώλησης ενός συμπαθέστατου γαϊδάρου έχει αναρτηθεί σε γνωστή ιστοσελίδα για πωλήσεις οχημάτων
Συγκεκριμένα στο car.gr ο γαϊδαράκος έχει καταχωρηθεί στην κατηγορία «γεωργικά οχήματα», ενώ τονίζεται πως έχει κινητήρα 5 ίππων και πως δεν καίει κανένα καύσιμο . Μπορείτε να δείτε την αγγελία εδώ

Διαβάστε Περισσότερα »

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Θήβας συμμετέχει στην καλοκαιρινή εκστρατεία με τίτλο «Διαδρομές με Πυξίδα τη Βιβλιοθήκη».


Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η διεξαγωγή του τριήμερου σεμιναρίου του Future Library, που πραγματοποιήθηκε στις 14-16 Μαρτίου 2012, στη Βέροια, με σκοπό να προετοιμάσει Βιβλιοθηκονόμους από όλα τα μέρη της Ελλάδος για τη διεξαγωγή της καλοκαιρινής εκστρατείας με τίτλο «Διαδρομές με Πυξίδα τη Βιβλιοθήκη».
                                                          
Στόχος της  εκστρατείας είναι να προωθήσει την ανάγνωση, τη δημιουργικότητα και την καινοτομία στους μελλοντικούς χρήστες των Δημοτικών και Δημοσίων Βιβλιοθηκών.
Στο σεμινάριο συμμετείχε και η Βιβλιοθήκη του Δημοτικού Οργανισμού Θήβας με την
Μαγδαληνή Παπαδοπούλου, Βιβλιοθηκονόμο.
Οι «Διαδρομές με πυξίδα τη Βιβλιοθήκη» θα περιλαμβάνουν εκδηλώσεις και δράσεις γύρω από αυτό το θέμα οι οποίες θα καλύπτουν διάφορους τομείς (περιπάτους μέσα στην πόλη, αφηγήσεις, θέατρο, εικαστικά) και θα απευθύνονται κυρίως στα παιδιά, αλλά στοχεύουν και στην εμπλοκή γονέων και ενηλίκων, ώστε αυτές να αποτελέσουν σημεία αναφοράς των τοπικών κοινωνιών.
Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί από την Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «Future Library»και θα χρηματοδοτηθεί αποκλειστικά από το ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος».
Η Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «Future Library: Προώθηση Καινοτομίας, Δημιουργικότητας και Κοινωνικών Δικτύων», ιδρύθηκε το 2011 με την υποστήριξη του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» και οραματίζεται να φέρει τις Δημόσιες και Δημοτικές Βιβλιοθήκες της χώρας στην καρδιά των τοπικών κοινοτήτων, ως μια νέα πηγή πολιτισμικού ενδιαφέροντος.
Το ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» είναι διεθνής κοινωφελής οργανισμός που πραγματοποιεί δωρεές στους τομείς της τέχνης  και του πολιτισμού, της παιδείας, της υγείας και της κοινωνικής πρόνοιας.
Σύντομα θα ανακοινωθούν οι δράσεις που θα αφορούν τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Θήβας  ώστε να δηλώσουν συμμετοχή τα παιδιά και οι ενδιαφερόμενοι.
                                                      Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΣ 
                                                            
                                                                             ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΟΥΝΤΟΥΠΗΣ
Διαβάστε Περισσότερα »

"Κούρεψαν" και το γεύμα των άπορων μαθητών!

Την έμπρακτη απόδειξη ενδιαφέροντος της πολιτείας για τους υποσιτιζόμενους μαθητές περίμεναν σε 18 σχολεία της Αττικής, όπως μάλιστα είχε υποσχεθεί το υπουργείο Παιδείας, αλλά τελικά η βοήθεια έφτασε «κουρεμένη» και με τη μορφή ενός τόστ… διαίτης.


Ενώ μαθητές, δάσκαλοι και γονείς περίμεναν ένα πλήρες πρωινό με γάλα, μπισκότα με δημητριακά...φρούτα, σάντουιτς κλπ., με στόχο να βοηθηθούν τα παιδιά οικογενειών με σοβαρά οικονομικά προβλήματα, αυτό που αποφασίστηκε να διανεμηθεί είναι δύο φέτες μαύρο ψωμί και μια φέτα βραστής γαλοπούλας.
Το κολατσιό μάλιστα δεν θα διανέμεται σε 18 δημοτικά και νηπιαγωγεία των Ζωνών Εκπαιδευτικής Προτεραιότητας (ΖΕΠ) και συγκεκριμένα στον Ταύρο, τα Κάτω Πατήσια, τα Εξάρχεια, το Μενίδι, την Πλατεία Βάθη, το Μοσχάτο, τη Νίκαια και τον Ασπρόπυργο, όπως είχε προαναγγελθεί στα τέλη Ιανουαρίου από το υπουργείο Παιδείας, αλλά σε 10 και συγκεκριμένα σε αυτά που δεν είχαν κυλικεία.
Πηγές του υπουργείου Παιδείας τονίζουν ότι αποφασίστηκε τελικώς να γίνει η διανομή του τοστ αντί για το πρωινό γεύμα, επειδή αρκετά από τα σχολεία που είχαν επιλεγεί δεν διέθεταν κυλικεία και ψυγεία. «Θα υπήρχε ο κίνδυνος να αλλοιωθούν τρόφιμα όπως φρούτα, γιαούρτι, γάλα που είχε σχεδιαστεί να προσφέρονται στους μαθητές».
Ετσι, το υπουργείο αποφάσισε να προχωρήσει φέτος έως τον Ιούνιο πιλοτικά στα σχολεία ΖΕΠ η διανομή τοστ και από την επόμενη χρονιά να επανεξεταστεί η στήριξη με άλλη μορφή.
Διαβάστε Περισσότερα »

Παθιασμένος ταχυδρόμος δολοφόνησε συνάδελφό του μέσα στα ΕΛΤΑ!


Δολοφονία γυναίκας υπαλλήλου των ΕΛΤΑ από συνάδελφό της στον Πειραιά
Ένας υπάλληλος των ΕΛΤΑ εισέβαλε το πρωί της Πέμπτης στο ταχυδρομείο που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Φίλωνος και Τσαμαδού στον Πειραιά και δολοφόνησε εν ψυχρώ μία υπάλληλο, παρουσία του κοινού που βρισκόταν στο κατάστημα.

Το περιστατικό σημειώθηκε την ώρα που το ταχυδρομείο ήταν γεμάτο κόσμο.

Ο 35χρονος άνδρας, ο οποίος εργαζόταν ως ταχυδρομικός διανομένας συνελήφθη από άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ και της Αμεσης Δράσης, την ώρα που έβγαινε από το υποκατάστημα των ΕΛΤΑ.


Σύμφωνα με πληροφορίες, θύμα και θύτης, είχαν παλαιότερα σχέσεις και το θύμα είχε ζητήσει να χωρίσουν. Το πρωί ο ταχυδρομικός διανομένας πήγε στο γραφείο της και την πυροβόλησε εν ψυχρώ.

ΒΗΜΑkourdistoportocali.
Διαβάστε Περισσότερα »

45χρονος δάσκαλος ντύθηκε γυναίκα και βγήκε στο... μπαλκόνι! – Βρήκαν στην κατοχή του υλικό παιδικής πορνογραφίας


Μια ακόμη υπόθεση με παιδικό πορνογραφικό υλικό συγκλονίζει την κοινωνία του Ρεθύμνου.

«Πρωταγωνιστής» και αυτή τη φορά ένας άνθρωπος μορφωμένος, δάσκαλος από την Αθήνα.

Ο 45χρονος άνδρας είχε ταξιδέψει από την Αθήνα στο Ρέθυμνο και διέμενε σε ξενοδοχείο της πόλης. Οι λόγοι που βρέθηκε στην κρητική πόλη παραμένουν άγνωστοι.

Το κουβάρι της περίεργης υπόθεσης άρχισε να ξετυλίγεται το απόγευμα της Τετάρτης, όταν βγήκε ντυμένος γυναίκα στο μπαλκόνι του δωματίου του. Εκτός από γυναικεία ρούχα, φορούσε και γυναικεία περούκα. Αμέσως τράβηξε την προσοχή δυο 21χρονων νεαρών που μένουν απέναντι από το δωμάτιο του.

Τους τράβηξε ακόμη περισσότερο την προσοχή όταν λίγο αργότερα ξαναβγήκε στο μπαλκόνι, αλλά αυτή τη φορά εντελώς γυμνός! Τη δεύτερη φορά, μάλιστα, είχε στα χέρια του μια βιντεοκαμέρα, με την οποία βιντεοσκοπούσε το σπίτι των δυο νεαρών, αναφέρει το cretalive.gr.

Αμέσως, οι δυο νεαροί ειδοποίησαν την αστυνομία και λίγο αργότερα ο 45χρονος συνελήφθη για παραβάσεις περί προσωπικών δεδομένων, πρόκληση σκανδάλου με ακόλαστες πράξεις αλλά και πορνογραφία ανηλίκων, καθώς στην κατοχή του βρέθηκε και υλικό παιδικής πορνογραφίας.

Σε έρευνα στο δωμάτιο, όπου διέμενε προσωρινά, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

26 βιβλία θρησκευτικού περιεχομένου
2 ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές
2 συσκευές αποθήκευσης δεδομένων (USB)
6 κάρτες μνήμης
2 γυναικείες περούκες και
1 νάιλον τσάντα με γυναικεία εσώρουχα.
Διαβάστε Περισσότερα »

Συρτάκι απο Έλληνα αθλητή σε γαλλικό γήπεδο ξεσηκώνει το κοινό!!


Συρτάκι απο Έλληνα αθλητή σε γαλλικό γήπεδο ξεσηκώνει το κοινό!!
Ο Θανάσης Ψαρράς παίκτης του βόλει στην γαλλική ομάδα Ναρμπόν αποθεώθηκε κατά τη διάρκεια παιχνιδιού όταν...
άκουσε απο τα μεγάφωνα να παίζει το τραγούδι και ο ίδιος ξεκίνησε το χορό.Μάλιστα καταχειροκροτήθηκε απο τους θεατές ενώ κάποιοι συμπαίκτες του χτυπούσαν παλαμάκια!! Δείτε το βίντεο...athensbars.gr

Διαβάστε Περισσότερα »

Δείτε 22 χαρακτηριστικά ελληνικά παράδοξα

Δείτε 22 χαρακτηριστικά ελληνικά παράδοξα

 Κάθε λαός έχει και τις ιδιοτροπίες του…

Αν απορείτε τί από αυτά που συμβαίνουν καθημερινά στην ελληνική πραγματικότητα θα φαίνονταν τελείως εξωπραγματικά για κάποιον άλλο λαό, απλά ρίξτε μια ματιά στα παρακάτω.
• Δεν τρως ποτέ βραδινό πριν τις 10μμ.

• Πρέπει τουλάχιστον 5 φορές το χρόνο να πας στο σταθμό των κτελ για να παραλάβεις έναν τενεκέ λαδί , έναν τενεκέ μέλι, έναν τενεκέ φέτα, ρίγανη, τσάι βουνού, ελιές και λεμόνια.

• Στη γειτονιά σου υπάρχει τουλάχιστον μια οδός που λέγεται Ελευθερίου Βενιζέλου.

• Όποτε ταξιδεύεις στο εξωτερικό απορείς πως ο κόσμος ζει χωρίς περίπτερα.

• Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να πέσεις σε μποτιλιάρισμα στις 6 πμ της Κυριακής.

• Σε εκνευρίζει το γεγονός  πως  για να  ψωνίσεις το Σάββατο πρέπει να ξυπνήσεις νωρίς, επειδή τα μαγαζιά κλείνουν στις 3μμ .

• Χειροκροτείς το πιλότο κατά την προσγείωση.

• Έχεις αυτοκίνητο που κοστίζει πάνω από 60.000 € και αρνείσαι να το δώσεις στο παρκαδόρο γιατί θεωρείς κλοπή τα 5 € που σου ζητεί.

• Αναρωτιέσαι γιατί ο φραπές δεν έχει διεθνή επιτυχία.

•Όταν ταξιδεύεις στο εξωτερικό, ψάχνεις για άλλους Έλληνες

• Δεν σου κάνει εντύπωση ένας 30 χρονος να ζει με τους γονείς του ή  ένας 25ρης και να μην έχει βγάλει ούτε μεροκάματο.

• Νηστεύεις , αλλά κάθε φορά με διαφορετικούς όρους.

 • Μισείς τους δημόσιους υπαλλήλους, αλλά όνειρο ζωής είναι να γίνεις ένας από αυτούς .

• Κυριακή πρωί κοινωνείς στην εκκλησία και το απόγευμα "κατεβάζεις" ..... στο γήπεδο.

• Διπλοπαρκάρεις για τσιγάρα κλείνοντας το δρόμο και απολογείσαι σ’ αυτούς που κορνάρουν, αλλά στο παρακάτω στενό πλακώνεις τον οδηγό που έκανε ακριβώς το ίδιο .

• Καυχιέσαι που ήσουν λοκατζής στο μεγάλο πεύκο χλευάζοντας τους πεζικάριους, αλλά βάζεις βίσμα για να πάει ο γιος σου κέντρο στην Κόρινθο και ειδικότητα διαβιβαστής στο Χαϊδάρι

• Πηγαίνεις γυμναστήριο και καπνίζεις και ένα πακέτο τσιγάρα την ημέρα

• Καυχιέσαι για τις κατακτήσεις του γιου σου αλλά περηφανεύεσαι ότι η κόρη σου είναι παρθένα

• Προειδοποιείς με τα φώτα για μπλόκο τις τροχαίας.

• Όταν σταματάς στο φανάρι έχεις το χέρι στη κόρνα.
Διαβάστε Περισσότερα »

Αρχισαν τα προεόρτια των εκλογών... Αποφυλακίζεται ο Γέροντας Εφραίμ



Εεεεεμ... ειναι πολλές οι ορθοδοξες ψήφοι !!!!

Διατάσσεται η αποφυλάκιση του Γέροντα Εφραίμ, ακούστε τη σχετική απόφαση...
Η απόφαση ελήφθη με τους εξής περιοριστικούς όρους: την καταβολή εγγύησης 300.000 ευρώ, την απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και από τη μονή Βατοπεδίου.
Ο γέροντας θα
αναχωρήσει άμεσα για τη Μονή Βατοπαιδίου, όπου θα περάσει τις άγιες μέρες του Πάσχα.
Διαβάστε Περισσότερα »

Πανθηβαϊκή στάση εργασίας και Συλλαλητήριο

Κάλεσμα για μαζική αντίδραση

Την Πέμπτη 5 Απριλίου 2012
Τετράωρη Πανθηβαϊκή στάση εργασίας και Συλλαλητήριο

Είναι κοινή πλέον η διαπίστωση, ότι η ακολουθούμενη επώδυνη για τους Έλληνες πολίτες δημοσιοοικονομική πολιτική με την ισοπεδωτική περικοπή μισθών και συντάξεων, την κατακόρυφη αύξηση φορολογίας στους ήδη φορολογούμενους, τις περικοπές στους ΟΤΑ και την παραχώρηση στην ιδιωτική κερδοσκοπική εκμετάλλευση θεμελιωδών κοινωνικών αγαθών, οδηγεί σε απώλεια χιλιάδων θέσεων εργασίας, στο κλείσιμο επιχειρήσεων, σε εντεινόμενη και βαθιά ύφεση την οικονομία, σε ασφυξία την αγορά και μοιραία στην κατάρρευση και κατάργηση του Κοινωνικού Κράτους, της Αυτοδιοίκησης, της Παιδείας, της Υγείας και γενικά στην κοινωνική εξαθλίωση. 

Από την άλλη πλευρά βλέπουμε τις διοικητικές λειτουργίες στο Δήμο μας να συρρικνώνονται με το κλείσιμο Δημοσίων Φορέων και Υπηρεσιών,  που λειτουργούσαν επί χρόνια στην πόλη της Θήβας(Τελωνείο, ΟΕΚ), ή τη συνεχιζόμενη υποβάθμιση και τη δρομολογούμενη απομάκρυνση άλλων.

Εξάλλου, οι συνεχείς μειώσεις στις τακτικές επιχορηγήσεις και στους επενδυτικούς πόρους των Δήμων σημαίνουν ταυτόχρονα «συναγερμό» για την επιβίωση του Δήμου μας, όπως και των Δήμων όλης της Χώρας.

Σε αυτή την κατάσταση και στη διαφαινόμενη συνέχισή της δεν μπορούμε να παραμείνουμε άπραγοι και άβουλοι.

Το Δημοτικό Συμβούλιο σε πρόσφατη συνεδρίασή του, με τη συμμετοχή Κοινωνικών Φορέων της πόλης μας, αποφάσισε την πραγματοποίηση κινητοποιήσεων προκειμένου να αντιδράσουμε δυναμικά στην προωθούμενη εξαθλίωση του Δήμου και των πολιτών και εξουσιοδότησε τη συσταθείσα Επιτροπή Αγώνα να εξειδικεύσει τις ημερομηνίες των κινητοποιήσεων. 

Στα πλαίσια αυτά, η Επιτροπή Αγώνα, που αποτελείται από εκπροσώπους Κοινωνικών Φορέων και Δημοτικούς Συμβούλους με επικεφαλής τον  Δήμαρχο Θηβαίων, σε συνεδρίασή της στις 27 Μαρτίου 2012 αποφάσισε, σε πρώτη φάση, τη διοργάνωση των παρακάτω αγωνιστικών κινητοποιήσεων και καλεί τους πολίτες, τους κοινωνικούς φορείς, τις επαγγελματικές και επιστημονικές οργανώσεις και συλλόγους του Δήμου μας, αλλά και των γύρω περιοχών, να τις υλοποιήσουν με τη δυναμική συμμετοχή τους:

  • Τετράωρη στάση εργασίας σε όλες τις υπηρεσίες, τους χώρους εργασίας και τα καταστήματα του Δήμου την Πέμπτη 5 Απριλίου 2012 από ώρα 11:00 έως 15:00.
  • Πραγματοποίηση συλλαλητηρίου την ίδια μέρα στο χώρο γύρω από τον ?γαλμα του Επαμεινώνδα στη Θήβα, με συμβολική κατάληψη της ΔΟΥ Θηβών.
  • Συνέντευξη Τύπου από τα μέλη της Επιτροπής Αγώνα την Τετάρτη, ώρα 12:00 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου.
  • Την προώθηση του παρόντος στους φορείς και συλλόγους του Δήμου, τις Τοπικές Κοινότητες και τους όμορους Δήμους για την ενημέρωση και συμμετοχή τους.  

Είναι απολύτως κατανοητό ότι η φωνή μας θα δυναμώσει μόνο με τη μαζική μας αντίδραση στην επιχειρούμενη κατάργηση κάθε έννοιας κοινωνικού Κράτους και ευνομούμενης Πολιτείας.

Διαβάστε Περισσότερα »

Η ΔΕΗ διορίζει προεκλογικά διευθυντές με 9.000 ευρώ το μήνα!


Η ΔΕΗ διορίζει προεκλογικά διευθυντές με 9.000 ευρώ το μήνα!
Η διοίκηση της ΔΕΗ προχωρά σε διορισμούς «ημετέρων» στα ανώτερα διοικητικά κλιμάκια όσο και στη νέα υπό σύσταση εταιρεία, θυγατρική της Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού (ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε.) που θα αναλάβει το δίκτυο διανομής ηλεκτρικού ρεύματος.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος», την Παρασκευή, κατά τη συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΔΕΗ θα ανακοινωθούν τα ονόματα των νέων γενικών διευθυντών του τομέα των Ανθρώπινων Πόρων και Οργάνωσης καθώς και του τομέα Υπηστηρικτικών Λειτουργιών.

Οι μισθοί των συγκεκριμένων διευθυντών; Σύμφωνα με την εφημερίδα, θα λαμβάνουν το... «ευτελές» ποσό των 9.000 μηνιαίως. Μάλιστα, οι αποφάσεις για τους νέους διευθυντές θα ληφθούν τη δεδομένη περίοδο, προκειμένου να εξασφαλίσουν τη θέση τους τα επόμενα χρόνια, ενόψει μάλιστα και της πώλησης της επιχείρησης.


Διαβάστε Περισσότερα »

Παρουσίαση βιβλίου στη Θήβα: «Η φωνή του κυρίου του. Ιστορία της δισκογραφίας»

Ο Σύλλογος «ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ» , η «ΕΝΩΣΗ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ ΘΗΒΑΣ» και ο Σύλλογος «ΦΙΛΟΙ ΤΗΣ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ» παρουσιάζουν το Σάββατο 31 Μαρτίου και ώρα 6:30 μ.μ. στο Συνεδριακό Κέντρο Θήβας το βιβλίο του Ηλία Βολιότη-Καπετανάκη με τίτλο «Η φωνή του κυρίου του. Ιστορία της δισκογραφίας» εκδόσεις «Μετρονόμος». Μια πρωτότυπη ξενάγηση στον όμορφο κόσμο του γραμμοφώνου και των «παιδιών» του, που γέμισαν για δεκαετίες τα γλέντια, την ζωή μας, με αμέτρητες όμορφες μελωδίες. Η μεγάλη περιπέτεια της παγκόσμιας, και ιδιαίτερα της ελληνικής δισκογραφίας με επίκεντρο το εργοστάσιο της COLUMBIA στην Ριζούπολη, που το γκρέμισαν, αντί να το κάνουν μουσείο.
Μικρή μόνο γεύση από τα θέματα που πραγματεύεται, όπως πάντα σε γλαφυρή γλώσσα και με πολλές φωτογραφίες στο βιβλίο «Του κυρίου του η φωνή. Ιστορία της δισκογραφίας» ο Ηλίας Βολιότης-Καπετανάκης, που έτυχε να φωτογραφήσει το εργοστάσιο της COLUMBIA σε τρεις κρίσιμες φάσεις: Όταν σταματά η παραγωγή δίσκων, όταν κλείνει οριστικά και λίγο πριν το γκρέμισμα.
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχουν και τα κεφάλαια για τις ηχογραφήσεις, που γίνονταν στο χώρο της COLUMBIA και το επίμαχο και ακανθώδες θέμα των πνευματικών δικαιωμάτων. Αν οι ετικέτες δίσκων αναγράφουν τα πραγματικά ονόματα των δημιουργών, κάτι που ταλανίζει σε όλη της την πορεία την ελληνική δισκογραφία.
Αξίζουν πολλά οι πίνακες στο επίμετρο του βιβλίου. Αφορούν την ελληνική δισκογραφία του γραμμοφώνου και δημοσιεύονται για πρώτη φορά. Πώς κατανέμονται τα 24.003 άσματα, που ηχογραφούνται σε ολόκληρο τον κόσμο από Έλληνες καλλιτέχνες; Πίνακες κατά θεματογραφία, κατά είδος, κατά δισκογραφική εταιρεία, ανά συνθέτη, ανά στιχουργό και ανά τραγουδιστή.
Πρόσκληση, λοιπόν, για όμορφο ταξίδι. Όπως σημειώνει ο Ηλίας Βολιότης-Καπετανάκης: «Στους σκονισμένους δίσκους του γραμμοφώνου, κατόπιν του βινυλίου, περισσεύουν του κόσμου η πληθωρική θλίψη, η γκαστρωμένη οργή και η σποραδική χαρά. Τις ανοιχτές ή με τόσο κόπο επουλωμένες πληγές, λες, ξύνει η βελόνα, για να γεμίζει η ατμόσφαιρα εγερτήριο πόνο, ιαματική χαρά. Να γίνονται αφετηρία πνευματικών και κοινωνικών αγώνων, αισθητικής απόλαυσης. Ό,τι λείπει σήμερα!. Σ’ άνυδρο εικονικό καιρό σαλπάρουμε μερακλήδες για τ’ ανεύρετο τραγούδι, που ηχεί σαν δοξαριά βιολιού, κλαρίνου φύσημα, γλυκειά μπουζουκοπενιά».
Την παρουσίαση του βιβλίου θα κάνει ο Δημ. Αλεξάνδρου. Αποσπάσματα από το βιβλίο θα διαβάσουν οι Αγγελέτου Χαρά και Σκρίμπας Γιάννης.
Μέσα από συνεχείς εναλλαγές μουσικής και λόγου θα παίξουν και θα τραγουδήσουν Σμυρναίικα, Ρεμπέτικα και Λαϊκά τραγούδια οι Ρωμανάς Παναγιώτης, Βενιζέλος Γεώργιος, Τζουμανέκας Ευάγγελος, Κοβάνη Ελένη, Κυριάκος Άγγελος, Πανουσάκης Αγησίλαος, Γρυπάρης Ευάγγελος, Παπαναστασίου Σωτήριος.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ανοικτή πρόσκληση από τα Ειδικά Σχολεία Θήβας


Διαβάστε Περισσότερα »

Η ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. Βοιωτίας μας προσκαλεί σε ανοικτή πολιτική εκδήλωση στη Λιβαδειά

Αντικαπιταλιστική Αριστερή Συνεργασία για την Ανατροπή - Μέτωπο της αντικαπιταλιστικής, επαναστατικής, κομμουνιστικής Αριστεράς και της ριζοσπαστικής Οικολογίας
ΛΙΒΑΔΕΙΑ, 28/3//2012
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Το μαύρο κυβερνητικό μέτωπο, εντός ενός διαρκούς κοινοβουλευτικού πραξικοπήματος, προωθεί μια νέα εποχή βαρβαρότητας με θύμα την εργαζόμενη κοινωνική πλειοψηφία. Παρά την εντεινόμενη λαϊκή αντίθεση προσπαθούν στα γρήγορα να περάσουν μέτρα διάλυσης του λαού, καταβαράθρωσης του βιοτικού επιπέδου, των μισθών και των συντάξεων, τεράστιων περικοπών στις κοινωνικές παροχές και ξεπουλήματος του δημόσιου πλούτου. Πρόθυμοι συμπρωταγωνιστές σ’ αυτό το φαιρδό θεατρικό σκηνικό, εκπρόσωποι των ΜΜΕ και του μεγάλου κεφαλαίου. Όμως όλο και περισσότερος κόσμος καταλαβαίνει πια ότι η καταστροφή είναι οι ίδιες οι πολιτικές των μνημονίων, των δανείων και των μέτρων – το μόνιμο τοπίο κοινωνικού πολέμου - που επιβάλλουν κυβέρνηση – Ε.Ε. – ΔΝΤ. Τα μέτρα δεν είναι για τη σωτηρία του λαού ή για τη μείωση του χρέους, είναι για τη σωτηρία των τραπεζών, είναι για τους «επενδυτές» και το ντόπιο κεφάλαιο που θα μπορούν να αλωνίζουν σε μια χώρα με πάμφθηνο εργατικό δυναμικό, σε μια χώρα που όλη της η έκταση θα είναι ΕΟΖ.
Απέναντι στην συντονισμένη επίθεση τους όμως υπάρχει ελπίδα! Υπάρχει άλλος δρόμος, μακριά από την εξαθλίωση και την κοινωνική καταστροφή που σχεδιάζουν. Η παύση πληρωμών, η έξοδος από το ευρώ και την Ε.Ε., όχι μόνο δεν είναι η συντέλεια του κόσμου αλλά βήματα που πρέπει να διεκδικήσει για να μπορεί να οραματίζεται ένα διαφορετικό μέλλον. Το εργατικό και λαϊκό κίνημα βρίσκεται μπροστά σε μεγάλες προκλήσεις και η εργατική απάντηση για την διέξοδο από την κρίση απέναντι στην καπιταλιστική βαρβαρότητα είναι πιο αναγκαία από ποτέ. Η συγκρότηση ενός αγωνιστικού μετώπου ρήξης και ανατροπής, στη βάση ενός προγράμματος με πυρήνα τα εργατικά συμφέροντα κρίνεται ως το απαραίτητο βήμα για την απελευθέρωση των εργαζομένων, της νεολαίας και του λαού.
Η ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. Βοιωτίας , βάσει των παραπάνω, σας προσκαλεί στην πολιτική εκδήλωση με θέμα: «Υπάρχει άλλος δρόμος! Για τα συμφέροντα των εργαζομένων και του λαού» που θα γίνει στο Συνεδριακό Κέντρο της Κρύας, την Τετάρτη 4/4 και ώρα 19:00 με ομιλητές τους:
Παναγιώτη Μαυροειδή, μηχανικός - μέλος της Πρωτοβουλίας ενάντια στο ευρώ και την ΕΕ και Παναγιώτη Σωτήρη, πανεπιστημιακός - μέλος ΚΣΕ ΑΝΤΑΡΣΥΑ
Διαβάστε Περισσότερα »

Ανακλήθηκε σαλάμι από τον ΕΦΕΤ

Στην ανάκληση του προϊόντος «Σαλάμι σκορδάτο Αγροικία» το οποίο διατίθεται από την LIDL HELLAS προχώρησε ο ΕΦΕΤ, μετά από καταγγελία καταναλωτή, ο οποίος εντόπισε μέσα στο προϊόν ένα κόκκαλο.

Το προϊόν, βάρους 500g, με αριθμό παρτίδος L 564780 και ημερομηνία ανάλωσης 04/5/2012, παράγεται στην Γερμανία από την εγκατάσταση Sickendiek Fleischwarenfabric GmbH & Co (Κωδ. Αριθμός Έγκρισης DE - EV - 137EG)newsbeast.gr

zoo-m.blogspot.
Διαβάστε Περισσότερα »

Το Βίντεο που έχει σοκάρει όλο τον Πλανήτη (Οι σκηνές είναι ακατάλληλες)

Δημοσιογράφος στη Βραζιλία καλύπτει μια απόπειρα δολοφονίας
που έχει γίνει πριν από λίγη ώρα.

Μας δείχνει πως ο τραυματισμένος άντρας είναι ακόμη κάτω και η αστυνομία δεν έχει φανεί πουθενά.
Όμως το σκηνικό γεμίζει κραυγές, όταν ένας άντρας πλησιάζει στον τραυματισμένο και τον πυροβολεί από κοντά.
Ο δημοσιογράφος τρέχει πανικόβλητος, όταν επιστρέφει όμως στον τόπο του εγκλήματος βρίσκει τον άντρα αβοήθητο.
Το ασθενοφόρο έφτασε και πήρε τον τραυματία σε νοσοκομείο, όπου αυτή τη στιγμή ευτυχώς αναρρώνει...














Πηγή


Διαβάστε Περισσότερα »

Σήμερα ο ΕΛΓΑ καταθέτει αποζημιώσεις 13 εκατ. σε 7.649 δικαιούχους


Την Παρασκευή 30 Μαρτίου, ο ΕΛΓΑ ανακοίνωσε ότι θα καταβάλλει στους τραπεζικούς λογαριασμούς 7.649 δικαιούχων αποζημιώσεις για ζημιές στη φυτική παραγωγή και το ζωικό κεφάλαιο, ύψους περισσότερα από 13 εκατ. ευρώ.
Η καταβολή αφορά ζημιές που προξενήθηκαν από διάφορα ζημιογόνα αίτια, σε πολλές περιοχές της χώρας το 2011 και παραγωγούς που έχουν υποβάλλει Δήλωση Καλλιέργειας / Εκτροφής, σύμφωνα με το νόμο 3877/2010 και έχουν καταβάλλει την ασφαλιστική εισφορά που προβλέπεται από το νόμο αυτό.
Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΛ.Γ.Α. με απόφασή του, που ελήφθη στις 27 Μαρτίου, προτείνει την έκδοση Κοινής Υπουργικής Απόφασης για την παράταση της προθεσμίας καταβολής της εισφοράς μέχρι τις 30 Απριλίου.
Συνεπώς, όσοι παραγωγοί δεν έχουν καταβάλλει καθόλου ή έχουν καταβάλλει μέρος της εισφοράς, πρέπει να την καταβάλλουν το αργότερο, μέχρι τις 30 Απριλίου 2012, ώστε να είναι ασφαλισμένοι στον ΕΛ.Γ.Α. και να μπορούν να υπαχθούν στα Προγράμματα Κρατικών Οικονομικών Ενισχύσεων (ΠΣΕΑ).
Τέλος, ο ΕΛ.Γ.Α. ενημερώνει ότι η επόμενη πληρωμή για ζημιές 2011 θα πραγματοποιηθεί το αργότερο μέχρι τη Μεγάλη Πέμπτη.
Διαβάστε Περισσότερα »

Επιστολή καταπέλτης Βαρθολομαίου σε Ιερώνυμο

Επιστολή καταπέλτης Βαρθολομαίου σε Ιερώνυμο

Επιστολή-καταπέλτη απέστειλε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος στον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών Ιερώνυμο αναφορόμενος σε ορισμένες «απαράδεκτες» κινήσεις - από Ιεράρχες της Ε.Ε., με στόχο την αμφισβήτηση των Πανορθοδόξων αποφάσεων για την συμμετοχή της Ορθοδόξου Εκκλησίας στους διμερείς και πολυμερείς θεολογικούς διαλόγους με τους ετεροδόξους.
Χαρακτηριστικά ο κ.Βαρθολομαίος υποστηρίζει «Αι κινήσεις και εκδηλώσεις αύται, περιωρισμέναι και αμελητέαι ίσως κατ' αρχήν, έλαβον προσφάτως απαραδέκτους διαστάσεις, ως συνέβη, μεταξύ άλλων, και εν τινι Ιερά Μητροπόλει της Αγιωτάτης Υμών Εκκλησίας εν οργανωθείση υπό του οικείου Μητροπολίτου λαϊκή συνάξει, ου μην αλλά και κατά την Θείαν Λειτουργίαν της Κυριακής της Ορθοδοξίας δια της εκφωνήσεως υπό του ιδίου Μητροπολίτου "αναθεματισμών" κατά ετεροδόξων και αλλοθρήσκων, ως και πάντων των μετεχόντων εις την λεγομένην Οικουμενικήν Κίνησιν».
Ακολουθεί η επιστολή του Οικουμενικού Πατριάρχη:
Μακαριώτατε Αρχιεπίσκοπε Αθηνών και πάσης Ελλάδος, εν Χριστώ τω Θεώ λίαν αγαπητέ και περιπόθητε αδελφέ και συλλειτουργέ της ημών Μετριότητος κύριε Ιερώνυμε, Πρόεδρε της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, την Υμετέραν σεβασμίαν Μακαριότητα αδελφικώς εν Κυρίω κατασπαζόμενοι, υπερήδιστα προσαγορεύομεν.
Επικοινωνούντες δια των μετά χείρας αδελφικών ημών Πατριαρχικών Γραμμάτων προς την Υμετέραν λίαν ημίν αγαπητήν και περισπούδαστον Μακαριότητα και την περί Αυτήν Ιεράν Σύνοδον της Αγιωτάτης Εκκλησίας της Ελλάδος, επιθυμούμεν ίνα καταστήσωμεν Υμάς κοινωνούς της ην δοκιμάζει η Μήτηρ Εκκλησία αγωνίας και θλίψεως εκ των δηλώσεων, εκδηλώσεων και εν γένει κινήσεων εντός των κόλπων της Υμετέρας Εκκλησίας, καθ' ας εκφράζονται θέσεις και εκτιμήσεις και απόψεις ήκιστα συμβιβαζόμεναι προς το Ορθόδοξον ήθος και έθος, προκαλούσαι ευρυτέραν απορίαν, εγκυμονούσαι δε και κινδύνους και απροβλέπτους συνεπείας δια την ενότητα αυτής ταύτης της καθ' Υμάς Εκκλησίας, αλλά και της Αγίας ημών Ορθοδόξου Εκκλησίας εν τω συνόλω αυτής.
Ως γνωστόν και επιμεμαρτυρημένον ιστορικώς και μέχρι της σήμερον, η Μήτηρ Αγία του Χριστού Μεγάλη Εκκλησία περιβάλλει ανέκαθεν δια τιμής και αγάπης τους κατά καιρούς επί κεφαλής και τους Ιεράρχας της καθ' Υμάς Αγιωτάτης Εκκλησίας, μετά στοργής δε και γνησίας μητρικής αγάπης τον ευσεβή Ελληνικόν Λαόν, τον οποίον αύτη, η Κωνσταντινουπολίτις Εκκλησία, εγαλούχησεν εις τα νάματα της αμωμήτου ημών Ορθοδόξου πίστεως, εις ην ετήρησε τούτον εν καιροίς δισέκτοις και χαλεποίς δια το ημέτερον ευσεβές Γένος, ορθοτομούσα τον λόγον της αληθείας. Η εκκλησιαστική, έτι δε και η θύραθεν ιστορία, μαρτυρούσιν αψευδώς περί της και εν τω τομεί τούτω της κυρίας και καιρίας ευθύνης του Αγιωτάτου Αποστολικού και Πατριαρχικού Οικουμενικού Θρόνου θυσιαστικής προσφοράς αυτού, ευρύτερον μεν εν τω στερεώματι της Αγίας Ορθοδόξου ημών Εκκλησίας, ιδιαιτέρως δε, εν καυχήσει ομολογούμεν και ημείς, προς τον ομαίμονα Ορθόδοξον Ελληνικόν Λαόν.
Της οφειλετικής ταύτης προσφοράς του καθ' ημάς Θρόνου ούσης αποδεδειγμένης και εκτιμωμένης υπ' αυτού τούτου του ανέκαθεν αφωσιωμένου τη Μητρί αυτού Εκκλησία ευσεβούς Ελληνικού Λαού, αλλά και υπό των αοιδίμων Προκατόχων Υμών, των Ιεραρχών και του κλήρου αυτού, ιδία από του έτους 1850 μέχρι της σήμερον, ένιαι γνωσταί ημίν τε και Υμίν ενέργειαι εις βάρος του κύρους του πανιέρου θεσμού του Οικουμενικού Πατριαρχείου, ατυχώς οσημέραι αυξανόμεναι, τείνουσι, θα συμφωνήση ασφαλώς και η Υμετέρα Μακαριότης και η περί Αυτήν Ιερά Σύνοδος της καθ' Ελλάδα Εκκλησίας, ίνα δημιουργήσωσι κρίσιν εις τους κόλπους της Ορθοδόξου ημών Εκκλησίας, μη δυναμένην ίσως εν τω μέλλοντι ακινδύνως να αντιμετωπισθή και ελεγχθή, εάν μη από τούδε ληφθώσιν αι προσήκουσαι αποφάσεις, εκκλησιαστικαί και ποιμαντικαί, προς αντιμετώπισιν των τάσεων τούτων.
Ομολογούμεν ότι μεγάλως απασχολούσι την Μητέρα Εκκλησίαν, πεποίθαμεν δε και την Υμετέραν, αι κινήσεις και εκδηλώσεις ομαδοποιημένων προσώπων, ευτυχώς, το γε νυν, μικράς εμβελείας, στόχον έχουσαι την αμφισβήτησιν και την κριτικήν αποφάσεων πανορθοδόξως ληφθεισών, συμφωνούσης και προσεπικυρούσης και της Εκκλησίας της Ελλάδος, περί συμμετοχής της όλης Ορθοδόξου Εκκλησίας εις τους διεξαγομένους μετά των ετεροδόξων διμερείς και πολυμερείς Θεολογικούς Διαλόγους και τας διαχριστιανικάς συναντήσεις εν τω Παγκοσμίω Συμβουλίω Εκκλησιών, τω Συμβουλίω Ευρωπαϊκών Εκκλησιών και άλλοις παρεμφερέσι διαχριστιανικοίς οργανισμοίς. Αι κινήσεις και εκδηλώσεις αύται, περιωρισμέναι και αμελητέαι ίσως κατ' αρχήν, έλαβον προσφάτως απαραδέκτους διαστάσεις, ως συνέβη, μεταξύ άλλων, και εν τινι Ιερά Μητροπόλει της Αγιωτάτης Υμών Εκκλησίας εν οργανωθείση υπό του οικείου Μητροπολίτου λαϊκή συνάξει, ου μην αλλά και κατά την Θείαν Λειτουργίαν της Κυριακής της Ορθοδοξίας δια της εκφωνήσεως υπό του ιδίου Μητροπολίτου "αναθεματισμών" κατά ετεροδόξων και αλλοθρήσκων, ως και πάντων των μετεχόντων εις την λεγομένην Οικουμενικήν Κίνησιν. Αι τοιαύται εκδηλώσεις δεν δύναται να υποτιμώνται η να τιμώνται δια της ενεργού παρουσίας και συμμετοχής και Ιεραρχών της καθ' Υμάς Εκκλησίας, δυστυχώς δε, μετά λύπης σημειούμεν, και εκπροσώπων της Υμετέρας Μακαριότητος, καθ' ότι εκφράζονται εν αυταίς θέσεις και απόψεις στρεφόμεναι κατά της ηγεσίας των Ορθοδόξων Εκκλησιών και των συνοδικώς ειλημμένων αποφάσεων αυτών, αλλά και εσχάτως δια πρώτην φοράν και κατά αυτού του πανιέρου θεσμού του Οικουμενικού Πατριαρχείου, του δια του παραδείγματος και της θυσιαστικής μαρτυρίας και των ανά τους αιώνας αγώνων αυτού υπάρξαντος και υπάρχοντος κήρυκος, προασπιστού και φύλακος της Ορθοδόξου ημών πίστεως και μαρτυρίας και της κανονικής τάξεως εν τη Αγιωτάτη ημών Εκκλησία.
Μετ' ευλόγου εκπλήξεως δια τας αποδιδομένας κατά τας εν λόγω εκδηλώσεις μονομερείς και επιλεκτικάς αναφοράς και ερμηνείας, κατά της Ορθοδόξου μαρτυρίας της καθ' ημάς πρωτοθρόνου Εκκλησίας και της συμμετοχής αυτής εις τας εν λόγω διεκκλησιαστικάς και διαχριστριανικάς συναντήσεις, επί τω τέλει της εκπληρώσεως, άνευ ουδεμιάς υποχωρήσεως εκ των καιρίων της αμωμήτου ημών Ορθοδόξου πίστεως, της εντολής του καλέσαντος τους πάντας και μάλιστα τους Χριστιανούς εις ενότητα (πρβλ. Ιωάν. ιζ 11), υπογραμμίζομεν, και πάλιν, λόγω της σοβαρότητος του θέματος, και τας εκ των τοιούτων ευρυτέρων ενεργειών οδυνηράς συνεπείας δι' αυτήν ταύτην την Αγιωτάτην Εκκλησίαν της Ελλάδος, αλλά και δια σύνολον την Αγίαν ημών Ορθόδοξον Εκκλησίαν και τας διορθοδόξους σχέσεις.
Η καθ' Υμάς Αγιωτάτη Εκκλησία, Μακαριώτατε Αδελφέ, συνωδά και ταις προβλεπομέναις εν τω Ιδρυτικώ της Αυτοκεφαλίας αυτής Τόμω δεσμεύσεσιν αυτής, ιστορικώς ανέκαθεν συνεπορεύθη μετά του Οικουμενικού Πατριαρχείου εν πάσι τοις κατά καιρούς αναφυομένοις ευρυτέροις και γενικωτέροις εκκλησιαστικοίς ζητήμασι, διορθοδόξοις, διαχριστιανικοίς και άλλοις, συμμετέσχε δε μάλιστα εις τας θεωρηθείσας και ομοφώνως πανορθοδόξως ληφθείσας αποφάσεις περί συμμετοχής εις τους εν λόγω διαλόγους και εν γένει εις την λεγομένην Οικουμενικήν Κίνησιν.
Δεν θα ηθέλομεν να αναφερθώμεν συγκεκριμένως εις τας υπολανθανούσας μέχρι σήμερον και εν τοις παρασκηνίοις, εν πολλοίς, δρώσας ειρημένας κινήσεις, αίτινες ασφαλώς τελούν εν γνώσει της Υμετέρας Μακαριότητος και της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, εκ των οργανουμένων εν τοις ορίοις των διαφόρων Ιερών Μητροπόλεων συγκεντρώσεων, αλλά και εκ του ηλεκτρονικού και ευρύτερον εκκλησιαστικού και θύραθεν τύπου και των μέσων γενικής ενημερώσεως. Απλώς οφειλετικώς επισημαίνομεν τον υφιστάμενον σοβαρόν κίνδυνον εκ των συνεπειών των εκδηλώσεων τούτων και των εκφραζομένων και διατυπουμένων προφορικώς και εγγράφως ουχί υγιών Ορθοδόξων θέσεων και υπογραμμίζομεν την ευθύνην και το χρέος ημών, των ταχθέντων υπό της Θείας Προνοίας Ποιμένων και ταγών του Ορθοδόξου λαού του Θεού εν τοις ορίοις εκάστης αδελφής αυτοκεφάλου και αυτονόμου Ορθοδόξου Εκκλησίας, προς διατήρησιν της ενότητος αυτής και της μη δημιουργίας περαιτέρω διασπαστικών εστιών, εγκυμονουσών, ως εικός, απροβλέπτους συνεπείας.
Μετ' αγωνίας δε σημειούμεν ότι η ανοχή των τοιούτων ενεργειών υπό της ηγεσίας των Εκκλησιών υπερβαίνει τα τυπικά όρια ενός μονοσημάντου ζητήματος και αξιολογείται ως πολυσήμαντον ουσιαστικόν ζήτημα δια την εύρυθμον λειτουργίαν της κανονικής τάξεως εν τη Ορθοδόξω Εκκλησία, δυνάμενον να επιφέρη σύγχυσιν και αναταραχήν εν τω πληρώματι αυτής. Υπό την έννοιαν ταύτην η Μήτηρ Εκκλησία, εν τη οφειλετική μερίμνη αυτής δια την προστασίαν του τε γράμματος και του πνεύματος της Ορθοδόξου παραδόσεως και δια την ευστάθειαν και ενότητα των κατά τόπους Ορθοδόξων Εκκλησιών, ηξιολόγησε το ζήτημα τούτο επί τη βάσει των ομοφώνων πανορθοδόξων αποφάσεων και έκρινεν ότι θα έδει όπως εκάστη Εκκλησία τοποθετήται μετά της επιβαλλομένης ευθύνης και του χρέους αυτής έναντι του λαού του Θεού, προς διατήρησιν ακλονήτου της εμπιστοσύνης αυτού έναντι των ποιμένων αυτού.
Μακαριώτατε,
Γνωρίζοντες τα ανωτέρω οφειλετικώς τη Υμετέρα Μακαριότητι και τη κατ' Αυτήν Αγιωτάτη καθ' Ελλάδα Εκκλησία, παρακαλούμεν Υμάς αδελφικώς, εξ ομοφώνου Συνοδικής αποφάσεως, όπως εν τη διακρινούση την Υμετέραν Εκκλησίαν συνεπεία εις τας εκάστοτε λαμβανομένας πανορθοδόξους αποφάσεις και ενεργείας, οφειλετικώς ως θυγάτηρ το πάλαι και νυν προσφιλεστάτη Αδελφή Εκκλησία, έχουσα υπ' όψει τα ανωτέρω περί των εν πάση αδρότητι περιγραφεισών εν λόγω κινήσεων και τας εξ αυτών προβλεπομένας ουχί ευχαρίστους συνεπείας, τοποθετηθήτε συνοδικώς επί τούτω και απορρίψητε και καταδικάσητε ταύτας επισήμως ως ανεδαφικάς και επικινδύνους, λάβητε δε και ως εκκλησιαστικόν σώμα τας προσήκουσας αποφάσεις προς ευρυτέραν καταδίκην και απόρριψιν των ενεργειών τούτων και των εκφραζομένων αστηρίκτων εν πολλοίς, ανορθοδόξων και ερχομένων εις αντίθεσιν προς τας συνοδικάς αποφάσεις των Αγιωτάτων Ορθοδόξων Εκκλησιών θέσεων των εν λόγω ομάδων.
Ούτως, η Μήτηρ Εκκλησία, σταθμίζουσα τας οδυνηράς συνεπείας δια την εσωτερικήν ενότητα της καθ' Υμάς Αγιωτάτης Εκκλησίας και ευρύτερον της Ορθοδοξίας, επιφυλάσσεται, μετά την αναμενομένην απόκρισιν και επίσημον τοποθέτησιν της Υμετέρας Εκκλησίας, ίνα οφειλετικώς προβή και αύτη εις τας δεούσας πανορθοδόξους ενεργείας δια την έγκαιρον πρόληψιν επαπειλουμένων απευκταίων καταστάσεων.
Επί δε τούτοις, εν αναμονή της αποκρίσεως της Υμετέρας Μακαριότητος, περιπτυσσόμεθα Αυτήν αδελφικώς μετά βαθείας και αναλλοιώτου αδελφικής αγάπης και πάσης τιμής.
‚βιβ' Μαρτίου ις'
Της Υμετέρας σεβασμίας Μακαριότητος
αγαπητός εν Χριστώ αδελφός

ΠΗΓΗ: amen.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Σάλος για τον τηλεαστέρα με την κόκα - Και δημοσιογράφος στο κύκλωμα

Ο παρουσιαστής. ο δημοσιογράφος, ο οπαδός και το κύκλωμα της κόκας

Ξετυλίγεται σιγά σιγά το κουβάρι της υπόθεσης με την εμπλοκή γνωστού παρουσιαστή της ελληνικής τηλεόρασης στην υπόθεση με το κύκλωμα της κοκαΐνης που εξαρθρώθηκε στις 21 Μαρτίου του 2012 από την Αστυνομία.
Η showbiz, αλλά και η κοινή γνώμη «έπεσαν από τα σύννεφα» όταν αποκαλύφθηκε πως ο γνωστός παρουσιαστής έκανε χρήση κοκαΐνης. Οι αποκαλύψεις όμως φαίνεται πως δε σταματούν εκεί, αφού οι έρευνες έχουν οδηγήσει τους αστυνομικούς σε ανθρώπους των γηπέδων. Ο ένας μάλιστα έχει απασχολήσει και στο παρελθόν τη Δικαιοσύνη, ενώ ο δεύτερος υπηρετεί τον αθλητισμό από το πόστο του αθλητικού συντάκτη.
Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία στο κύκλωμα της κοκαΐνης είχε ενεργό ρόλο, -λέγεται πως ήταν ο εγκέφαλος- και φίλαθλος μεγάλης ομάδας, γνωστός στα οπαδικά στέκια, ο οποίος μάλιστα είχε εμπλακεί στη δολοφονία του οπαδού του Παναθηναϊκού, Μιχάλη Φιλόπουλου, ο οποίος έχασε τη ζωή του στις 26 Μαρτίου του 2007 στο ραντεβού θανάτου στη Λαυρίου. Ωστόσο τότε αθωώθηκε.
Η παραγγελία που πρόδωσε τον παρουσιαστή
«Φέρε μου δύο εισιτήρια» έλεγε ο παρουσιαστής στον έμπορο της κοκαΐνης και αυτό τον τρόπο έδινε την παραγγελία του, δηλαδή δύο γραμμάρια κοκαΐνης. Βάσει της δικογραφίας ο αγαπητός παρουσιαστής είχε κάνει δύο παραγγελίες μία στις 14 Ιανουαρίου στο Αιγάλεω και μία στις 17 Μαρτίου στο Περιστέρι. Ωστόσο όπως προκύπτει από την έρευνα τα ναρκωτικά που αγόραζε ήταν αυστηρά για προσωπική χρήση, γι' αυτό άλλωστε δεν τον επιβαρύνει καμία κατηγορία.
Γνωστός αθλητικός συντάκτης στη λίστα με τους πελάτες
Στη λίστα με τους πελάτες του κυκλώματος, εκτός από το όνομα του παρουσιαστή, σε περίοπτη θέση φιγουράρει και το όνομα αθλητικού συντάκτη που αρθρογραφεί σε γνωστή οπαδική εφημερίδα και το κοινό τον ξέρει γιατί είναι από τους πιο ένθερμους υποστηρικτές της ομάδας για την οποία γράφει. Όπως φαίνεται και αυτός με τη σειρά του επικοινωνούσε με τους διακινητές του κυκλώματος και αγόραζε... «εισιτήρια» για προσωπική του χρήση.
Οι συλλήψεις των εμπόρων κοκαΐνης έφεραν στο φως το πελατολόγιο
Στις 21 Μαρτίου οι άντρες της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής πέρασαν χειροπέδες σε τρεις Έλληνες και έναν Αλβανό για διακίνηση μεγάλης ποσότητας ναρκωτικών. Τότε οι αστυνομικοί δεν μπορούσαν να φανταστούν που θα τους οδηγούσε η υπόθεση.
Οι δράστες συνελήφθησαν στις περιοχές του Κορυδαλλού και του Ελληνικού, ενώ κατασχέθηκαν ποσότητες ηρωίνης, ακατέργαστης κάνναβης, κοκαΐνης, 12.000 ευρώ, τρεις ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας και δύο αυτοκίνητα.
Διαβάστε Περισσότερα »

Λιβαδειά:Στη φάκα της αστυνομίας γυναίκα- «ποντικός»

Διαρρηξεις, γυναίκα, κλοπές, αστυνομία, Αρχές, καταγγελία, εξοχική κατοικία, λησ
Είχε διαρρήξει όλη την Λιβαδειά - Είχε κλέψει μέχρι και το σπίτι της μάνας της

7 σπίτια έχει διαρρήξει και κλέψει 43χρονη που βρίσκεται πλέον στα χερια της αστυνομίας. Πρόκειται για μία γυναίκα που συνελήφθη χθες το πρωί στη Λιβαδειά, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Λιβαδειάς, σε βάρος της οποίας σχηματίσθηκε δικογραφία για διάπραξη διακεκριμένων κλοπών. Ειδικότερα, το απόγευμα της Τρίτης καταγγέλθηκε στο Τμήμα Ασφάλειας Λιβαδειάς κλοπή-διάρρηξη σε εξοχική κατοικία, ιδιοκτησίας 54χρονης Ελληνίδας, από όπου αφαιρέθηκαν γυναικεία κοσμήματα, χρυσαφικά, πλήθος ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών, ρούχα, φιάλες με ποτά και πάσης φύσεως οικιακός εξοπλισμός.
Μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών και σε σύντομο χρονικό διάστημα διενεργήθηκε, με την παρουσία εισαγγελικού λειτουργού, έρευνα στο σπίτι της 43χρονης στη Λιβαδειά, καθώς επίσης και στο σταθμευμένο αυτοκίνητο της, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν σχεδόν όλα τα αντικείμενα που είχε κλέψει και τη συνέλαβαν.
Από την αστυνομική έρευνα που ακολούθησε, προέκυψε ότι η 43χρονη, το τελευταίο εξάμηνο, διέπραξε άλλες πέντε κλοπές-διαρρήξεις κατοικιών στην περιοχή της Λιβαδειάς και μια στην Ανάληψη Βοιωτίας, από τις οποίες είχε αφαιρέσει:
Την 23-09-2011 από την οικία της 68χρονης μητέρας της στη Λιβαδειά, ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές, κοσμήματα και το χρηματικό ποσό των (850) ευρώ.
Την 07-10-2011 από την οικία 52χρονης ημεδαπής στη Λιβαδειά, χρυσαφικά και κοσμήματα.
Την 21-11-2011 από την οικία 44χρονου ημεδαπού στη Λιβαδειά, ηλεκτρονικές συσκευές και κοσμήματα.
Την 31/01-01-2012 από την οικία 47χρονου ημεδαπού στη Λιβαδειά, τιμαλφή και κοσμήματα.
Την 02-03-2012 από την οικία 64χρονου ημεδαπού στην Ανάληψη Βοιωτίας, χρυσαφικά και κοσμήματα.
Την 26-03-2012 από την οικία 44χρονου ημεδαπού στη Λιβαδειά, μία χρυσή λίρα και δύο κοσμήματα.
Τα κατασχεθέντα κλοπιμαία, αφού αναγνωρίστηκαν ανεπιφύλακτα από την 54χρονη παθούσα της αποδόθηκαν, ενώ μέρος των κλοπιμαίων παραμένει προς αναγνώριση, από τους νόμιμους κατόχους τους, στο Τμήμα Ασφαλείας Λιβαδειάς.
Το Ι.Χ. επιβατηγό αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας της 43χρονης, κατασχέθηκε ως μέσο μεταφοράς και απόκρυψης κλοπιμαίων, καθώς επίσης και ένα κινητό τηλέφωνο που βρέθηκε στην κατοχή της.
Ενεργείται προανάκριση από το Τμήμα Ασφαλείας Λιβαδειάς, ενώ η συλληφθείσα οδηγήθηκε χθες (28-03-2012) στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λιβαδειάς και σήμερα θα οδηγηθεί στον κ. Ανακριτή Λιβαδειάς.
lamiastar.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ