Τρίτη 3 Απριλίου 2012

Δ. Αλιάρτου: Διαδηλώνουμε: ΟΧΙ στην υποβάθμιση του τόπου μας,και της ζωής μας.(ΙΚΑ, Κέντρο Υγείας)

Σήμερα 3-4-2012 μας απεστάλη έγγραφο από το τοπικό υποκατάστημα  του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ Αλιάρτου, με το οποίο μας γνωστοποιείται η υπ’αριθμ.43 απόφαση της 9/22-3-2012 συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ.
Με την απόφαση αυτή γίνεται γνωστό πως θα ανασταλεί  η λειτουργία του τοπικού Υποκαταστήματος ΙΚΑ-ΕΤΑΜ Αλιάρτου και παράλληλα προβλέπεται πως οι ασφαλισμένοι θα εξυπηρετούνται πλέον από το Υποκατάστημα Λιβαδειάς.
Για τον λόγο αυτό σήμερα υπήρξε έκτακτη σύγκληση του  Δημοτικού Συμβουλίου, προκειμένου να καθοριστούν οι επόμενες κινήσεις. Στην συνεδρίαση παραβρέθηκε ο αντιπεριφερειάρχης  κος Μπακομήτρος Κ., οι περιφερειακοί σύμβουλοι κύριοι Ζιώγας και Γκικόπουλος, εργαζόμενοι του ΙΚΑ Αλιάρτου, ο εμπορικός Σύλλογος, καθώς και αρκετοί δημότες.
Υπενθυμίζουμε πως το θέμα απασχόλησε ξανά το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αλιάρτου στην 4/2012 συνεδρίασή του  (10-2-2012),και το οποίο με την υπ’αριθμ.3/2012 κατήγγειλε την προχειρότητα με την οποία η κυβέρνηση αντιμετωπίζει σοβαρότατα ζητήματα και οι επιλογές της  δεν έχουν μόνο οικονομική ζημία, αλλά πρωτίστως κοινωνική, δεδομένου ότι οι θιγόμενοι είναι άνθρωποι ηλικιωμένοι, ανήμποροι και ταλαιπωρημένοι.
Θεωρούμε ότι η απόφαση, που αναστέλλει την λειτουργία του ΙΚΑ –ΕΤΑΜ Αλιάρτου, ελήφθη πρόχειρα, χωρίς να ληφθούν υπόψη τα δεδομένα της περιοχής που εξυπηρετεί ή που θα μπορούσε με άλλο σχεδιασμό να εξυπηρετήσει και πάντως χωρίς να λάβει υπόψη το Δ.Σ του ιδρύματος, την κοινωνική και οικονομική κατάσταση των εξυπηρετούμενων από το τοπικό υποκατάστημα και την ταλαιπωρία την οποία καλούνται να υποστούν, ενόψει ενός ανύπαρκτου οφέλους.
Αναρωτιόμαστε γιατί το Δ.Σ. του ιδρύματος δεν έλαβε υπόψη του την πρόταση –προσφορά του Δήμου Αλιάρτου, που με την προαναφερόμενη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, πρόσφερε Δημοτικό Κτήριο για να στεγάσει τις υπηρεσίες του τοπικού  υποκαταστήματος, μειώνοντας έτσι το λειτουργικό του κόστος, με γνώμονα την εξυπηρέτηση των δημοτών και των ασφαλισμένων στον τόπο τους. θεωρούμε πως η απόρριψη της πρότασής μας δηλώνει ότι κάποιες αποφάσεις είναι προειλημμένες και δεν μεταβάλλονται ακόμα κι αν αλλάζουν τα δεδομένα τους. Αυτό όμως  δεν ταιριάζει  στις Δημοκρατίες αλλά σε ολοκληρωτικά καθεστώτα.
Το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε ομόφωνα
Καταγγέλλει  την απόφαση του Δ.Σ. του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ για το κλείσιμο του υποκαταστήματος Αλιάρτου και καλεί τους Δημότες να αντιδράσουν.
 Αναλαμβάνει, ως επιτροπή αγώνα, τον συντονισμό των ενεργειών. Συγκροτεί επιτροπή αποτελούμενη από: Τον  Δήμαρχο, τους Δημοτικούς Συμβούλους Παπαδιά Ε., Κλεφτογιάννη Ι και Πελώνη Α., τον Υπάλληλο  του ΙΚΑ Αλιάρτου Ζαρκαδούλα Π. και η οποία θα υποστηριχτεί από τον αντιπεριφερειάρχη κο Μπακομήτρο Κ. και  τον πρόεδρο του σωματείου Υπαλλήλων ΙΚΑ Ν.Βοιωτίας.
Η Επιτροπή άμεσα θα επισκεφτεί την διοίκηση του ΙΚΑ και θα ζητήσει την οριστική ανάκληση της απόφασης. Ταυτόχρονα την ίδια ημέρα σε συνεργασία με τον εμπορικό σύλλογο και τους φορείς της πόλης θα κλείσουν τα καταστήματα και όλες οι δραστηριότητες της πόλης, ενώ θα αποκλειστεί συμβολικά και η Π. Εθνική Οδός.
Διοργανώνει άμεσα, τις επόμενες ημέρες, συγκέντρωση διαμαρτυρίας για να διαδηλώσουμε την αντίδρασή μας στην υποβάθμιση του τόπου και της ζωής μας.(ΙΚΑ, Κέντρο Υγείας, κτλ)
Καλεί όλους τους φορείς και συλλόγους να κινητοποιηθούν και να συνεργαστούν μαζί του.
Καλεί τους Βουλευτές και πολιτευτές του Νομού να πάρουν θέση και να καταγγείλουν την άστοχη απόφαση του Ιδρύματος.
Τέλος   καλεί την Διοίκηση του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, έστω και τώρα να ανακαλέσει την απόφαση περί αναστολής λειτουργίας του υποκαταστήματος Αλιάρτου και να επαναξιολογήσει τα δεδομένα.
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΝΤΑΣΙΩΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
Διαβάστε Περισσότερα »

Βίντεο με μαστουρωμένο πιγκουίνο κάνει το γύρο του Κόσμου!

Απερίσκεπτοι επισκέπτες του ζωολογικού κήπου της Μόσχας έδωσαν XTC σε ένα μικρούλη πιγκουίνο.
Οι αντιδράσεις του χαριτωμένου θηλαστικού καταγράφηκαν σε βίντεο και πλέον κάνουν το γύρο του Κόσμου!
Οι δράστες έχουν συλληφθεί και αντιμετωπίζουν ποινή φυλάκισης 5 ετών.










Διαβάστε Περισσότερα »

Ο Σύνδεσμος Εθνικής Ενότητας Βοιωτίας για την αναστολή λειτουργίας του ΙΚΑ Αλιάρτου


Ο Σύνδεσμος Εθνικής Ενότητας Βοιωτίας συμπαραστέκεται  στη  Δημοτική  Αρχή Αλιάρτου, στο θέμα που συζητήθηκε κατά το έκτακτο Δημοτικό συμβούλιο της 3/4/2012 και αφορά στην αναστολή λειτουργίας του τοπικού Υποκ/τος ΙΚΑ –ΕΤΑΜ Αλιάρτου και την εξυπηρέτηση  των συναλλασσομένων από το τοπικό Υποκ/μα Λιβαδειάς.

Καλούμε σε εγρήγορση όλους τους κατοίκους του Καλλικρατικού Δήμου Αλιάρτου για συμμετοχή σε περαιτέρω ενέργειες, που θα αποφασισθούν από το Δήμο  και τη συντονιστική επιτροπή αγώνα, που καθορίσθηκε  στο προαναφερόμενο Δημοτικό Συμβούλιο
                                           Για   το    Διοικητικό Συμβούλιο
  Περιφερειακής Ενότητας Συνδέσμου Εθνικής Ενότητας  Βοιωτίας
                                                           Ο Πρόεδρος
                                                 Αθανάσιος Καλαμπαλίκης
Διαβάστε Περισσότερα »

Υπό έλεγχο η φωτιά στο γραφείο του Κ. Σημίτη

Έκρηξη από γκαζάκια σημειώθηκε στην οδό Ακαδημίας 35. Σημειώθηκαν μικρές υλικές ζημιέςΈκρηξη από γκαζάκια σημειώθηκε στην οδό Ακαδημίας 35. Σημειώθηκαν μικρές υλικές ζημιές
Υπό έλεγχο τέθηκε η φωτιά που σημειώθηκε από έκρηξη εμπρηστικού μηχανισμού (γκαζάκια) στο πολιτικό γραφείο του πρώην πρωθυπουργού, Κώστα Σημίτη στον 5ο όροφο, στην οδό Ακαδημίας 35.
Οι συνολικά 4 εκρήξεις σημειώθηκαν λίγο πριν τις 9 το βράδυ, ενώ προκάλεσαν φωτιά σε διάδρομο της πολυκατοικίας, η οποία όμως σβήστηκε πολύ γρήγορα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, σημειώθηκαν μικρές υλικές ζημιές, ενώ δεν τραυματίστηκε κανείς. Μάλιστα, την ώρα της έκρηξης, υπήρχαν εργαζόμενοι στον 3ο όροφο της πολυκατοικίας.
Υπενθυμίζεται ότι το γραφείο του κ. Σημίτη είχε γίνει ξανά «στόχος» επίθεσης με γκαζάκια τον Ιανούαριο του 2010.
Διαβάστε Περισσότερα »

Αθλητικό γεγονός στη Θήβα στο Σύλλογο Α.Σ. Παγκράτης

Την 1 Απριλίου 2012 στο σύλλογο Α.Σ.Παγκράτης Θηβών με διεύθυνση Μερεντίτη 16 (πίσω από τα δικαστήρια), πραγματοποιήθηκε ένα από τα μεγάλα αθλητικά γεγονότα που πολύ συχνά διοργανώνει ο κ. Μανώλης Σταματέλος.  Ο κ. Σταματέλος είχε προσκαλέσει τους αντίστοιχους  συλλόγους της Χαλκίδας και του Αλιβερίου και συμμετείχαν σε αγώνες και προπονήσεις, και ανταλλαγή αγωνιστικών ιδεών.  Η διοργάνωση ήταν άψογη , πολύς ο κόσμος ο οποίος είχε συγκεντρωθεί και παρακολούθησε το γεγονός.  Πάρτε μία μικρή ιδέα για το αθλητικό αυτό γεγονός της πόλης μας, και αναμένεται εκτενέστερο ρεπορτάζ και βίντεο από τους αγώνες


Διαβάστε Περισσότερα »

Πανοικοδομικό Μέτωπο Λιβαδειάς



Συνάδελφοι οικοδόμοι, εργαζόμενοι στον κλάδο των κατασκευών,
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΝΑ ΣΦΡΑΓΙΣΤΟΥΝ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑΡΙΑ ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ ΜΑΣ
Έλληνες και μετανάστες,
AΠΕΡΓΟΥΜΕ ΤΕΤΑΡΤΗ 4 ΑΠΡΙΛΗ
ΩΡΑ 10.00 το πρωί  ΙΚΑ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ
ΒΓΑΙΝΟΥΜΕ ΜΑΧΗΤΙΚΑ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ
Μνημόνια, εφαρμοστικοί νόμοι, πράξεις υπουργικού συμβουλίου, υπουργικές αποφάσεις, συμπυκνώνουν την πιο ωμή και βάρβαρη επίθεση σε βάρος της εργατικής τάξης, των λαϊκών στρωμάτων. Πρόκειται για πρωτοφανή στήριξη της πλουτοκρατίας προκειμένου να σωθούν και διευρυνθούν τα κέρδη της.
Ο νέοι οικοδόμοι, 18-25 ετών, αντί των 55 €, που ίσχυε μέχρι σήμερα, θα πάρουν 23 €.
ΣΦΑΓΗ, στην κυριολεξία, παλιών και νέων οικοδόμων.
Υπονομεύονται οι Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας (ΣΣΕ). Έχουν στόχο να τις καταργήσουν αλλά και εμείς τεράστια δύναμη να τους εμποδίσουμε, αρκεί να συνειδητοποιήσουμε τη δύναμη μας συσπειρωμένοι στα σωματεία.
Δεν θα τους χαριστούμε, δεν θα επιτρέψουμε να μας οδηγήσουν στο μεσαίωνα. Θα δώσουμε σκληρή μάχη για να υπογράψουμε ικανοποιητικές  ΣΣΕ.
Κανένας δεν πρέπει να αποδεχτεί τη μείωση του μεροκάματου στο χώρο δουλειάς.
Μαζί με τα συνδικάτα μας, την Ομοσπονδία, θα ορθώσουμε τείχος αντίστασης, θα πάμε κόντρα στην  νομιμότητα που επιβάλλουν τα μονοπώλια.
Η ανεργία στον κλάδο κρατάει την πρωτιά. Η κατρακύλα δε σταματάει και οι ελάχιστες άδειες που βγαίνουν υλοποιούνται με ρυθμούς χελώνας. Τα νέα βάρβαρα μέτρα της κυβέρνησης θα οξύνουν παραπέρα την ανεργία.
Σήμερα, πάνω από το 80% του κλάδου είναι άνεργοι. Η εξαθλίωση, η φτώχεια, έχει κτυπήσει κόκκινο για όλους. Κι όσοι έχουν προσωρινά εξασφαλίσει ένα μεροκάματο αύριο θα είναι άνεργοι.
Συνάδελφοι, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΟ ΒΗΜΑ ΝΑ ΒΓΟΥΜΕ ΣΤΟ
ΔΡΟΜΟ – ΝΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΕΜΠΟΔΙΑ ΣΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΩΝ ΜΕΤΡΩΝ
Να μην επιτρέψουμε μείωση των ημερομισθίων.
Να μην επιτρέψουμε να κόβουν στα δύο τη ζωή των παιδιών μας.
Να μην επιτρέψουμε να μειωθούν και να καταργηθούν τα επιδόματα.
Κάθε χώρος δουλειά, μικρός ή μεγάλος να γίνει μετερίζι του αγώνα, κάστρο αντίστασης, σε κάθε προσπάθεια  μείωσης μισθών και μεροκάματων.
Να κουρελιάσουμε τους νόμους που ψήφισαν οι εκπρόσωποι των βιομηχάνων, των κατασκευαστικών εταιριών, του κεφαλαίου.
Είναι καιρός να καταλάβουν τη δύναμή μας, να καταλάβουν την απόφασή μας να υπερασπίσουμε τη ζωή μας, τη ζωή των παιδιών μας.
 siriosfm.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

8 μήνες φυλάκιση για τον Ευαγγελάτο, απο το δικαστήριο του Ηρακλείου

Καταδικάστηκε ο δημοσιογράφος Νίκος Ευαγγελάτος και μια συνεργάτιδα του απο την εκπομπή ''ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ'', την οποία παρουσίαζε ο Ευαγγελάτος το 2005 στον ΑΝΤ1, για θέμα που είχε προβάλει τότε σχετικά Ινστιτούτο Αισθητικής του Ηρακλείου....

Συγκεκριμένα  στο πλαίσιο της εκπομπής η δημοσιογράφος είχε προσληφθεί από την επιχείρηση προκειμένου να εισέλθει στα άδυτα του συγκεκριμένου Ινστιτούτου και με κρυφή κάμερα κατέγραφε συνομιλίες και εικόνες από το εσωτερικό της επιχείρησης.
Οι ιδιοκτήτες του Ινστιτούτου Αισθητικής, στο Ηράκλειο, είχαν υποβάλλει μήνυση για καταγραφή των συνομιλιών τους με αθέμιτο τρόπο και χωρίς τη συναίνεσή τους. Ο  Νίκος Ευαγγελάτος κατηγορήθηκε για ηθική αυτουργία στις πράξεις της κοπέλας.
Στην εκδίκαση της υπόθεσης στο β Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου δεν εμφανίστηκε κανείς από τους δύο ενώ το δικαστήριο δεν πείστηκε από το επιχείρημα της πλευράς Ευαγγελάτου, ότι η κρυφή κάμερα υπηρέτησε την έρευνα.
Τόσο στο Νίκο Ευαγγελάτο όσο και στη συνεργάτιδα του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 8 μηνών με τριετή αναστολή.
planet-greece
Διαβάστε Περισσότερα »

Έρχεται σκόνη απο την Αφρική αύριο


Η «εισβολή» σκόνης από την Αφρική, η ενίσχυση των ανέμων και οι βροχές που θα εκδηλωθούν κυρίως σε
κεντρική και βόρεια Ελλάδα θα είναι τα χαρακτηριστικά του καιρού ως το τέλος της εβδομάδας. Η επικράτηση των νοτιάδων ευνοεί τη μεταφορά σκόνης από την βόρεια Αφρική....




στη χώρα μας και φέρνει αυξημένη υγρασία και άνοδο της θερμοκρασίας με τον υδράργυρο να φτάνει το Σάββατο ακόμη και στους 26 βαθμούς Κελσίου.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΟΓΑ:«Πληρωμή των Πολυτεκνικών Επιδομάτων από τον ΟΓΑ»

Η Διοίκηση του ΟΓΑ ανακοινώνει ότι:

Τα οικογενειακά επιδόματα (πολυτεκνικό επίδομα, επίδομα τρίτου παιδιού,
πολυτεκνικό επίδομα στις τρίτεκνες οικογένειες, εφάπαξ παροχή και
ισόβια σύνταξη) του B’ Διμήνου 2012 θα καταβληθούν σε 417.036 οικογένειες,
την Πέμπτη 5 Απριλίου 2012.
Η καταβολή των οικογενειακών επιδομάτων από τον ΟΓΑ πραγματοποιείται με
πίστωση λογαριασμού Τράπεζας ή ΕΛ.ΤΑ.
Η συνολική δαπάνη για τις πληρωμές αυτές ανέρχεται στο ποσό των
113.518.388,97 ευρώ
ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΟΓΑ
Διαβάστε Περισσότερα »

Ημερίδα για τις νέες καλλιέργειες την Τετάρτη στην Θήβα

Ημερίδα για τις νέες καλλιέργειες την Τετάρτη στην Θήβα
Στο πλαίσιο της προσπάθειας που καταβάλει η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, ύστερα μάλιστα από την έγκριση του Επιχειρησιακού της Σχεδίου για τον Αγροτικό Τομέα και θεωρώντας την επαναδραστηριοποίηση της αγροτικής της οικονομίας ως πρωταρχικής σημασίας και σπουδαιότητας προτεραιότητα, προχωρά στην πραγματοποίηση ημερίδων στις Περιφερειακές της Ενότητες με σκοπό την ενημέρωση του αγροτικού πληθυσμού πάνω στις ευκαιρίες που παρουσιάζονται στον αγροτικό χώρο.
Έτσι λοιπόν, αύριο στις 4/4/2012 ημέρα Τετάρτη και ώρα 17:30 στο Συνεδριακό Κέντρο Θήβας Αίθουσα Αλεξάνδρου Κοφίνη Λουκά Μπέλλου 1 – Θήβα θα πραγματοποιηθεί ημερίδα με θέμα: «Νέες Ιδέες και Προτάσεις για την Αγροτική Οικονομία του Τόπου μας.»
 
Την ημερίδα διοργανώνει η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας σε συνεργασία με το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και το Δήμο Θηβαίων.
Διαβάστε Περισσότερα »

Επικίνδυνες καταστάσεις!!

Είναι να μην σου τύχει.. Γιατί αλλιώς την έβαψες!! Δείτε..







Διαβάστε Περισσότερα »

Εκδήλωση από τον Μορφωτικό Σύλλογο Λιβαδειάς για Παιδικό Βιβλίο



Εκδήλωση από τον Μορφωτικό Σύλλογο Λιβαδειάς για Παιδικό ΒιβλίοΣτα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας Παιδικού Βιβλίου, που έχει καθιερωθεί να γιορτάζεται στις δύο (2) Απριλίου κάθε χρόνο, ο Μορφωτικός Σύλλογος Λιβαδειάς πραγματοποίησε εκδήλωση σε συνεργασία με το 2ο Δημοτικό Σχολείο Λιβαδειάς.
Το πρόγραμμα της εκδήλωσης παρουσίασαν στην κατάμεστη από μαθητές αίθουσα του Συλλόγου, ο Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Γιώργος Κωσταγιάννης και η Διευθύντρια του Σχολείου η κ. Ελένη Παπανικολάου.
Μίλησε για το παιδικό βιβλίο και την σημαντική προσφορά του στη διδαχή του παιδιού η εξαίρετη φιλόλογος καθηγήτρια κ. Άννα Νικολάου.
Διαβάστηκαν παιδικά ποιήματα διδακτικού περιερχομένου από τον Ορχομένιο ηθοποιό Αλέξανδρο Βούτσα.
Η όλη εκδήλωση πραγματοποιήθηκε σε μια ατμόσφαιρα με ιδιαίτερη έμφαση στην προσέγγιση των μαθητών με το παιδικό βιβλίο και στην πρωτοβουλία διδασκόντων και διδασκομένων, με παιδιά με προβληματισμούς, υπάκουα, αλλά και με διάθεση για συμμετοχή και δράση στα Ελληνικά γράμματα.
Ακούστηκαν μηνύματα που αφυπνίζουν και καλλιεργούν τη συνείδηση του παιδιού πάνω στα σύγχρονα ζητήματα όπως αλληλεγγύη, φιλία, αγάπη, δικαιοσύνη, συνεργασία, αλήθεια, ελευθερία, ειρήνη.
 .tabloid.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

ΕΦΕΤ: Τι να προσέξουν οι καταναλωτές ενόψει του Πάσχα


ΕΦΕΤ: Τι να προσέξουν οι καταναλωτές ενόψει του ΠάσχαΤην προσοχή των καταναλωτών για τις αγορές που αφορούν το πασχαλινό τραπέζι και τα δώρα σε μικρούς και μεγάλους, τηρουμένων των παραδόσεων, ενόψει του Πάσχα, εφιστούν καταναλωτικές οργανώσεις και ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ), καθώς, όπως επισημαίνουν, τις ημέρες των εορτών, βρίσκουν πρόσφορο έδαφος να εκδηλωθούν, σε αρκετές περιπτώσεις, φαινόμενα παραπλάνησης του καταναλωτικού κοινού.
Παράλληλα, ο ΕΦΕΤ ενημέρωσε ότι οι ελεγκτές του έχουν εντατικοποιήσει τους ελέγχους- ασπίδα προστασίας για τους καταναλωτές σε όλους τους χώρους της εμπορίας και διακίνησης τροφίμων, που παραδοσιακά εμφανίζουν αυξημένη κατανάλωση.
Ωστόσο, όπως τονίζει, επιβάλλεται και οι ίδιοι οι καταναλωτές να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις αγορές τους και οπωσδήποτε να αποφεύγουν τους ανώνυμους και πλανόδιους μικροπωλητές, οι οποίοι δεν είναι εύκολο να ελεγχθούν.
Στην περίπτωση δε που διαπιστώσουν διάθεση υποβαθμισμένων, ακατάλληλων, αλλοιωμένων τροφίμων ή πέσουν θύμα παραπλάνησης, ο ΕΦΕΤ προτρέπει τους καταναλωτές να απευθυνθούν τόσο στον ίδιο το φορέα όσο και στο πενταψήφιο νούμερο 11717.
Γενικές οδηγίες
Χρήσιμες συμβουλές στους καταναλωτές για τις πασχαλινές τους αγορές, εστιάζοντας σε ορισμένα σημαντικά σημεία, παρέχει, από την πλευρά του, ο ΕΦΕΤ:
«Να αγοράζει από επίσημα και ελεγχόμενα σημεία της αγοράς. Να αγοράζει κρέας που είναι τοποθετημένο μέσα σε ψυγεία ή ψυχόμενες προθήκες και όχι εκτός ψυγείου ή εκτεθειμένο σε σκόνη και μικρόβια. Να δίνει ιδιαίτερη προσοχή στις συνθήκες υγιεινής του προσωπικού και στην καθαριότητα του εξοπλισμού και του χώρου απ’ όπου προμηθεύεστε τρόφιμα. Να εξετάζει προσεκτικά την επισήμανση των προϊόντων.
Κρέας
Όσον αφορά τις αγορές για αμνοερίφια, συκωταριές, έντερα και γενικότερα, κρέας ο ΕΦΕΤ τονίζει ότι πρέπει να δίνεται προσοχή σε:

Σφραγίδες- επισήμανση
Για όλα τα αμνοερίφια εγχώριας παραγωγής, όπως και για τα προερχόμενα από κοινοτικές χώρες, η σφραγίδα καταλληλότητας έχει χρώμα «τιρκουάζ» («λαμπρό κυανούν») ή ερυθρό «allura» και ωοειδές σχήμα. Τα αμνοερίφια εισαγωγής από τρίτες χώρες, ελληνικής ή όχι σφαγής, φέρουν υποχρεωτικά όλες τις σφραγίδες σε χρώμα καστανό, δηλαδή την ωοειδή σφραγίδα καταλληλότητας και σφραγίδα ορθογωνίου παραλληλογράμμου, στο εσωτερικό της οποίας, επίσης, αναγράφεται το όνομα της τρίτης χώρας. Κάθε σφάγιο θα πρέπει υποχρεωτικά να φέρει σφραγίδες και στα δύο ημιμόριά του.
Τα σπλάχνα, το συκώτι, οι πνεύμονες, η καρδιά, οι νεφροί, να μην φέρουν οζίδια και κύστες.
Σε περίπτωση κατεψυγμένων, αυτά πρέπει να μην έχουν αποψυχθεί.
Τα «εντεράκια» για το παραδοσιακό κοκορέτσι και τη μαγειρίτσα, δεν πρέπει να παρουσιάζουν μεταβολές του χρωματισμού και να μην είναι εκτεθειμένα στο
περιβάλλον, στη σκόνη και τα έντομα και πρέπει να καθαριστούν πολύ καλά.
Αν οι καταναλωτές προμηθευτούν κατεψυγμένη συκωταριά, πρέπει να δώσουν ιδιαίτερη προσοχή στην αναγραφή ημερομηνίας κατάψυξης και λήξης του προϊόντος.
Σε καμία περίπτωση, οι καταναλωτές δεν πρέπει να προμηθεύονται αποψυγμένα εντόσθια.
Γαλακτοκομικά προϊόντα
Τα τυριά πρέπει να παρασκευάζονται μόνο σε τυροκομεία, που λειτουργούν νόμιμα. Ο ΕΦΕΤ προειδοποιεί ότι οι καταναλωτές πρέπει να αποφεύγουν τα «φρέσκα τυριά» από παραγωγούς, που τυροκομούν οι ίδιοι, δίχως τις νόμιμες εγκρίσεις, καθώς οι υγειονομικές συνθήκες παραγωγής τους είναι άγνωστες και πιθανόν μη ορθές. Τα τυριά θα πρέπει να φέρουν το σήμα αναγνώρισης (οβάλ σφραγίδα) με τα αρχικά της χώρας παραγωγής και τον αριθμό έγκρισης του παρασκευαστή. Επίσης, πάνω στη συσκευασία, πρέπει να φέρουν την ημερομηνία παραγωγής, συσκευασίας και ανάλωσης. Η κοπή των τυριών σε φέτες θα πρέπει να γίνεται παρουσία του πελάτη. Οι καταναλωτές καλό θα ήταν να ζητούν να τους επιδεικνύεται η επισήμανση της αρχικής συσκευασίας.
Αβγά
Όλα τα αβγά θα πρέπει να φέρουν πάνω στο κέλυφος με καθαρά γράμματα το διακριτικό αριθμό του παραγωγού. Οι προβλεπόμενες ενδείξεις, πέραν εκείνων που υπάρχουν στο κέλυφος του αβγού, περιλαμβάνουν: τον κωδικό αριθμό του ωοσκοπικού κέντρου,την κατηγορία ποιότητας και βάρους, την ημερομηνία ελάχιστης διατηρησιμότητας (28 ημέρες μετά την ημερομηνία ωοτοκίας είναι το μέγιστο επιτρεπτό χρονικό διάστημα). Η νωπότητα και η καταλληλότητα του αβγού διαπιστώνεται από τον έλεγχο της ημερομηνίας λήξης και των ορθών ενδείξεων στη συσκευασία του, όπως η ημερομηνία συσκευασίας ή ωοσκόπησης. Το χρώμα του κελύφους συνδέεται με τη φυλή της ωοπαραγωγού όρνιθας και δεν έχει σχέση με την ποιότητά του. Οι καταναλωτές πρέπει να αποφεύγουν να αγοράζουν αβγά με ακάθαρτο, ραγισμένο ή μη φυσιολογικό κέλυφος. Να αποφεύγουν να καταναλώνουν αβγά με κηλίδες αίματος ή με ασπράδι θρομβώδες, χρωματισμένο, ανακατεμένο με τον κρόκο και με δυσάρεστη οσμή. Για την καλή συντήρηση των αβγών, που αγοράζουν, οι καταναλωτές δεν πρέπει να τα πλένουν, αλλά να τα διατηρούν σε δροσερό χώρο. Η νωπότητα του αβγού διαπιστώνεται από το μέγεθος του αεροθαλάμου του. Τα φρέσκα αβγά έχουν πολύ μικρό θάλαμο.
Αλλαντικά
Το περίβλημά τους πρέπει να είναι καθαρό, στεγνό και να μην έχει προσβληθεί από
μούχλα. Να μην έχουν δυσάρεστη οσμή και γεύση.Να μην είναι ταγγισμένα και να μην έχουν γλοιώδη υφή.Να διατηρούν το φυσιολογικό τους χρώμα.Να διατηρούνται στο ψυγείο, εκτός από τα αλλαντικά αέρος, πολλά από τα οποία όσο είναι ακέραια, μπορούν να συντηρηθούν σε δροσερό μέρος εκτός ψυγείου σε θερμοκρασία μέχρι 18 βαθμούς Κελσίου.
Σοκολατένια αβγά
Για την αγορά σοκολατένιων αβγών, που προσφέρονται, κυρίως, σε παιδιά, ισχύουν οι γενικοί κανόνες υγιεινής κατά τη συντήρηση, την έκθεση και τη διάθεση, από σταθερά και επώνυμα σημεία πώλησης τροφίμων. Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δίνεται από τους γονείς στο περιεχόμενο των σοκολατένιων αβγών. Αν αυτά περιέχουν παιχνίδια μικρών διαστάσεων, μπορεί να προκληθεί πνιγμός ή αυτοτραυματισμός σε παιδιά μικρής ηλικίας. Προσοχή πρέπει να δίνεται και στην υποχρεωτική αναγραφή της σύνθεσης (π.χ. σοκολάτα γάλακτος, σοκολάτα υγείας) και της ημερομηνίας ανάλωσης.
Βαφές αβγών
Οι χρησιμοποιούμενες διακοσμητικές βαφές αβγών είναι οι επιτρεπόμενες από τον κώδικα τροφίμων και ποτών. Για τη διακοσμητική χρώση των αβγών, προτείνεται πρώτα η αργή θέρμανση («σε σιγανή φωτιά») και ο βρασμός των αβγών, ώστε να μην σπάσουν. Αφού ολοκληρωθεί ο βρασμός, τα αβγά αφήνονται, μέχρι η θερμοκρασία τους να πλησιάσει τη θερμοκρασία περιβάλλοντος και επιθεωρούνται για πιθανά σπασίματα. Προτείνεται να βάφονται μόνο όσα αυγά έχουν παραμείνει ακέραια κατά τον βρασμό και να ακολουθούνται προσεκτικά οι οδηγίες χρώσης, που αναγράφονται στις συσκευασίες βαφής αβγών».
Παιχνίδια
Για τις αγορές παιχνιδιών, εκπρόσωποι των καταναλωτικών οργανώσεων υπογραμμίζουν ότι, για τη σωστή επιλογή τους, οι καταναλωτές δεν πρέπει να ακολουθήσουν τις τυπικές διαδικασίες, που ακολουθούν, όταν αγοράζουν ένα άλλο προϊόν. Καθοριστικοί παράγοντες για την επιλογή του παιχνιδιού, αυτές τις γιορτινές ημέρες, όπως αναφέρουν, είναι η ασφάλεια του παιχνιδιού και η συμμέτοχή του στη διαμόρφωση του χαρακτήρα του. «Για τα παιδικά παιχνίδια υπάρχει τόσο εθνική όσο και ευρωπαϊκή νομοθεσία. Η νομοθεσία καθορίζει, για το σύνολο των παιδικών παιχνιδιών, τις βασικές προδιαγραφές και απαιτήσεις ασφαλείας, που πρέπει αυτά να πληρούν, για να μπορούν να διατίθενται στην αγορά», όπως επισημαίνουν.
Ειδικότερα, το Κέντρο Προστασίας Καταναλωτών (ΚΕΠΚΑ) απαριθμεί τις προδιαγραφές, που είναι οι ακόλουθες: Τα παιχνίδια πρέπει να ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις της υγιεινής και της ασφάλειας, να μην είναι εύφλεκτα και να μην μεταδίδουν μολύνσεις ή ασθένειες. Οι φυσικές μηχανικές, χημικές και ηλεκτρικές τους ιδιότητες, δεν πρέπει να βάζουν σε κίνδυνο την υγεία και την ασφάλεια των παιδιών. Τα μικρά κομμάτια ενός παιχνιδιού ή οι μπίλιες δεν πρέπει να είναι κάτω από 4,5 εκ. Αντικείμενα, που θα προκαλέσουν τραυματισμούς, δεν πρέπει να μπορούν να εκτοξευθούν από το παιχνίδι. Δεν πρέπει να υπάρχουν οξείες γωνίες στο παιχνίδι. Οι ηλικίες, που αναφέρονται επάνω στη συσκευασία, πρέπει να τηρούνται απαρέγκλιτα. Ένα παιχνίδι, που θεωρείται από τον κατασκευαστή του κατάλληλο για μία συγκεκριμένη ηλικία, μπορεί να γίνει επικίνδυνο στα χέρια ενός μικρότερου παιδιού.

Διαβάστε Περισσότερα »

Αυτή είναι η φωτογραφία που σκανδάλισε τον Μητροπολίτη Αμβρόσιο

Αυτή είναι η φωτογραφία που σκανδάλισε τον Μητροπολίτη Αμβρόσιο

Με ένα πύρινο κείμενο καταδικάζει ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων, Αμβρόσιος, τον τρόπο με τον οποίο παρουσιάστηκε από τα ελληνικά μέσα μαζικής ενημέρωσης ένα από τα πρώτα δημόσια ομοφυλοφιλικά φιλιά στον αμερικανικό στρατό.
Ο Μητροπολίτης εκφράζει την αγανάκτησή του για τον τρόπο με τον οποίον η Ελλάδα «εγκατέλειψε τον ελληνορθόδοξο προσανατολισμό της» και έγινε ειδωλολατρική, ταυτίζοντας την «ειδωλολατρεία» αυτήν με την λατρεία της σάρκας και των ανώμαλων σχέσεων όπως λέει και όχι με τα «ξόανα της προχριστιανικής Ελλάδας, δηλαδή τον Δία και την Αθηνά».
Ένα απόσπασμα από το κείμενό του:
«Θαυμάστε λοιπόν το ερωτικό πάθος με το οποίο ασπάζονται δύο άνδρες! Θα το ζήλευαν πολλά ζευγάρια ερωτευμένων φυσιολογικών ανθρώπων! Μπορεί τα άτομα αυτά να είναι από την Αμερική, αλλά δεν έχουμε αντίστοιχες φωτογραφίας από την Ελλάδα. Υπενθυμίζουμε όμως ότι τα αρρωστημένα αυτά άτομα πλεονάζουν σήμερα στην Ελληνική κοινωνία. Δεν έχει παρέλθει μεγάλο χρονικό διάστημα από την ημέρα που οι ομοφυλόφιλοι πραγματοποίησαν παρέλαση στο κέντρο των Αθηνών, και μάλιστα υπό την προστασία του άρχοντος της τοπικής αυτοδιοικήσεως!»
Διαβάστε Περισσότερα »

Ευρυτανία:Βρέθηκε νεκρός σε γκρεμό 150 μέτρων...





Η αστυνομία εξετάζει όλα τα ενδεχόμενα...

Πρόκειται για έναν 55χρονο κτηνοτρόφο από τον Μάραθο Ευρυτανίας. Ο 55χρονος είχε πάει από νωρίς το απόγευμα να μαζέψει τροφή για τα ζώα του. Όταν βράδιασε και δεν επέστρεψε οι δικοί του ανησύχησαν, ειδοποίησαν την αστυνομία και άρχισαν να τον ψάχνουν.

Ο άτυχος άνδρας εντοπίστηκε νεκρός σε γκρεμό 150 μέτρων κοντά στο χωριό του.Επειδή ήταν αδύνατο να ανασύρουν μόνοι τους τη σωρό, οργανώθηκε επιχείρηση από την πυροσβεστική και τελικά λίγα λεπτά με τις 10:00΄το βράδυ κατάφεραν να ανασύρουν τον νεκρό κτηνοτρόφο από τον απότομο γκρεμό.

Όπως όλα δείχνουν ο 55χρονος πρέπει να γλίστρησε, μαζεύοντας τροφή και να έπεσε στο γκρεμό. Ωστόσο η σωρός θα σταλεί στην Αθήνα για νεκροψία νεκροτομή, ώστε να αποκλειστεί κάθε άλλο ενδεχόμενο.
gordiosdesmos
Διαβάστε Περισσότερα »

Πέθανε ο ηθοποιός Χρήστος Πάρλας από πνευμονική ανεπάρκεια

Πέθανε ο ηθοποιός Χρήστος Πάρλας από πνευμονική ανεπάρκεια

parlas2
Άλλος ένας αγαπημένος ηθοποιός έφυγε σήμερα από την ζωή. Ο Χρήστος Πάρλας πέθανε σε ηλικία 76 ετών. Παρότι δεν είχε προβλήματα υγείας μεταφέρθηκε το βράδυ της Δευτέρας 2 Απριλίου στο Νοσοκομείο Αμαλία Φλέμινγκ όπου σύμφωνα με πληροφορίες της κόρης του πέθανε τις πρωινές ώρες της Τρίτης 3 Απριλίου από πνευμονική ανεπάρκεια.
Γεννημένος στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου το 1936, ο Χρήστος Πάρλας σπούδασε στην Αθήνα (Σχολή Κ. Μωραΐτη) και άρχισε να εργάζεται στο θέατρο ως επαγγελματίας το 1957.
Εξι χρόνια αργότερα άρχισε να εμφανίζεται στον κινηματογράφο παίζοντας άλλοτε μεγάλους και άλλοτε μικρότερους ρόλους σε κωμωδίες και δράματα. Στη φιλμογραφία του θα βρούμε ταινίες όπως οι «Δέκα μέρες στο Παρίσι», «Ο γαμπρός μου ο δικηγόρος», «Η μικρή ζητιάνα», «Η βίλα των οργίων», «Ο ουρανοκατέβατος», «Φτωχό μου σπουργιτάκι».
Ακούραστος εργάτης του κινηματογράφου, ο Πάρλας απέφευγε τις συνεντεύξεις και παρέμενε αφοσιωμένος στη δουλειά του. Μία από τις τελευταίες μεγάλες του επιτυχίες ήταν σε διαφημιστικά σποτ γνωστής εταιρείας κινητής τηλεφωνίας στον ρόλο του «κυρίου διευθυντή». Είχε επίσης εμφανιστεί σε τηλεοπτικές σειρές όπως στην «Εξαφάνιση του Τζον Αβλακιώτη» και στα «Παιδιά της Νιόβης».

Η κηδεία του Χρήστου Πάρλα θα γίνει την Πέμπτη 5 Απριλίου στις 16.00 από τον Ναό Αγίου Δημητρίου Πετρούπολης.
Διαβάστε Περισσότερα »

Έχουν ρημάξει ΔΕΗ και ΟΣΕ σε Βοιωτία,Κορινθία, και Αττική


- Μόνο στην Κορινθία σε ένα χρόνο κατασχέθηκαν 6.500 κιλά χαλκού
- Έχουν κλαπεί 180 μετασχηματιστές της ΔΕΗ από περιοχές της Αττικής, της Βοιωτίας και της Αργολίδας
- Από τον ΟΣΕ έχουν κλαπεί 120 χιλιόμετρα καλωδίων!

Σε επίπεδο διαπιστώσεων τα στοιχεία είναι εντυπωσιακά.

Σε επίπεδο οικονομικό ειναι εξοργιστικά αφού πάλι οι πολίτες θα πληρώσουν τη νύφη για την πλημελή φύλαξη εγκαταστάσεων σε ΟΣΕ και ΔΕΗ με αποτέλεσμα εξοπλισμοί δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ να γίνονται καπνός και κάποιοι να θησαυρίζουν.

Σύμφωνα με έγγραφα που διαβιβάστηκαν στη Βουλή από τα υπουργεία Οικονομικών και Προστασίας του Πολίτη η νέα αυτή μορφή εγκληματικότητας θεωρείται συνέπεια των υψηλών τιμών στις διεθνείς τιμές μετάλλων, όπως του χαλκού.

Τα παραδείγμα είναι εντυπωσιακά:

- Μόνο το διάστημα από 1.1.2011 έως 20.02.2012, σε ελέγχους που έγιναν από το ΣΔΟΕ σε 158 επιχειρήσεις στους τομείς εμπορίας μετάλλων, μεταλλευμάτων και παρεμφερών δραστηριοτήτων, διαπιστώθηκαν 6.734 παραβάσεις στις 96 επιχειρήσεις!

- Στην Κορινθία, μόνο στα τέλη Φεβρουαρίου, σημειώθηκαν πέντε κλοπές μετασχηματιστών της ΔΕΗ, που κόστισαν στην επιχείρηση 25.000 ευρώ. Οι εκτιμήσεις της ΔΕΗ είναι ότι η συνολική ζημία, από τις αλλεπάλληλες κλοπές, φθάνει μέχρι στιγμής στα 10 εκατομμύρια ευρώ. Άλλη τόση φαίνεται να είναι η ζημία και για τον ΟΣΕ, από τον οποίο έχουν κλαπεί 120 χιλιόμετρα καλωδίων.

- Mόνο στην Κόρινθο, από τις 01.03.2011 έως τις 25.03.2012 οι αστυνομικές αρχές εξιχνίασαν 16 περιπτώσεις κλοπής, συνέλαβαν 24 άτομα και κατάσχεσαν 6.500 κιλά χαλκού.

Πρόσφατα, εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα, η οποία έκλεβε μετασχηματιστές της ΔΕΗ και πούλαγε τα χάλκινα στοιχεία τους. Το τελευταίο εξάμηνο, έγιναν τουλάχιστον 180 κλοπές μετασχηματιστών από περιοχές της Αττικής, της Βοιωτίας και της Αργολίδας. Και φυσικά τα πουλούσαν σε
Διαβάστε Περισσότερα »

Θετικός σε κοκαΐνη βρέθηκε ο Πολυχρόνης Βεζυρίδης!

Το δεύτερο δείγμα του Πολυχρόνη Βεζυρίδη ήταν και πάλι θετικό, όπως αναμένονταν και μάλιστα ανιχνεύτηκε ουσία κοκαΐνη, κάτι που σημαίνει ότι....
ουσιαστικά (ηλικιακά) η καριέρα του έλαβε τέλος!
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο: «βρέθηκε θετικός σε έλεγχο ντόπινγκ (λήψη δειγμάτων ούρων) που σας έγινε στις 26-2-2012 κατά την διάρκεια του αγώνα Πρωταθλήματος ποδοσφαίρου ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚΑ μεταξύ των ομάδων ΑΕΚ - ΟΦΗ, από την εργαστηριακή ανάλυση προέκυψε αντικανονικό αναλυτικό αποτέλεσμα για το Β΄ δείγμα, στο οποίο ανιχνεύθηκε η ουσία κοκαΐνη, το οποίο, θεωρείται οριστικό.

Ήτοι για παράβαση του άρθρου 24 του Π.Κ. της ΕΠΟ σε συνδυασμό με την Κοινή Υπουργική Απόφαση 34912/11 και την Απόφαση του Υφυπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού 3956/12 και των σχετικών διατάξεων του Κεφαλαίου ΙΙ του Κανονισμού Ελέγχου Φαρμακοδιέγερσης στις Διοργανώσεις και εκτός των Διοργανώσεων της FIFA».
Διαβάστε Περισσότερα »

Από 1,40 ευρώ/λίτρο το πετρέλαιο θέρμανσης από 15/10


Στις 15 Οκτωβρίου θα γίνει η εξίσωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης στο 80% του ειδικού φόρου που επιβάλλεται στο πετρέλαιο κίνησης, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Παντελής Οικονόμου.

Αυτό σημαίνει ότι, με βάση τις σημερινές τιμές του πετρελαίου, η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης τον επόμενο Οκτώβριο -οπότε ξεκινά και η χειμερινή περίοδος- θα διαμορφωθεί στα 1,40 ευρώ το λίτρο, από 1,046 ευρώ που είναι σήμερα η μέση τιμή του πανελλαδικά.

Πάντως, όπως διευκρίνισε ο κ. Οικονόμου, προκειμένου να αντιμετωπισθούν οι επιβαρύνσεις στα ασθενέστερα οικονομικά στρώματα, θα υπάρξει χορήγηση επιδόματος θέρμανσης. Σενάρια που είχε επεξεργαστεί το Υπουργείο Οικονομικών προέβλεπαν τη θέσπιση εισοδηματικών κριτηρίων και τον διαχωρισμό της χώρας σε τρεις ζώνες, ώστε ανάλογα με τη μέση θερμοκρασία που επικρατεί σε κάθε ζώνη να προσδιοριστεί το ύψος του επιδόματος θέρμανσης.

Ο υπουργός, πάντως, δεν απέκλεισε και το ενδεχόμενο στην περίπτωση που τα έσοδα του προϋπολογισμού κινηθούν με ικανοποιητικό ρυθμό τους επόμενους μήνες του έτους να επιτρέψουν, ώστε η εξίσωση του φόρου να γίνει σε επίπεδα χαμηλότερα του 80%.

Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών παρουσίασε σήμερα στα γραφεία του ΣΔΟΕ τα νέα μέτρα για την αντιμετώπιση του λαθρεμπορίου που αφορούν στη σήμανση όλων των μέσων μεταφοράς καυσίμων, την τοποθέτηση GPS για τη συνεχή παρακολούθησή τους και την ιχνηθέτηση των καυσίμων από τα διυλιστήρια.

Υπολογίζεται ότι το λαθρεμπόριο στον τομέα αυτόν ανέρχεται από 500 εκατ. ευρώ έως και 2 δισ. ευρώ -δεν υπάρχουν σαφείς εκτιμήσεις- στερώντας έτσι σημαντικά ποσά εσόδων από τον κρατικό προϋπολογισμό, όπως είπε ο γενικός γραμματέας Πληροφορικών Συστημάτων, Χάρης Θεοχάρης. Ο ίδιος αναφερόμενος στο θέμα δήλωσε ότι το Υπουργείο Οικονομικών μπορεί να επιτύχει σημαντικά αποτελέσματα τους επόμενους μήνες.
Διαβάστε Περισσότερα »

Συνελήφθη πρόεδρος της εταιρείας «Πετζετάκις ΑΕ»


Συνελήφθη σήμερα το πρωί, στο Αιγάλεω Αττικής, από αστυνομικούς του Τμήματος Φορολογικής Αστυνόμευσης της Υπηρεσίας Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, η Ειρήνη Φανή, 59 ετών, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος εταιρείας πλαστικών «Πετζετάκις ΑΕ», για οφειλές προς το Δημόσιο.

Συγκεκριμένα, έχουν βεβαιωθεί σε βάρος της χρέη που ανέρχονται στο ποσό των 158.190,48 ευρώ. Η συλληφθείσα θα οδηγηθεί σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

Οι κατηγορίες που την βαρύνουν αφορούν στις διατάξεις του άρθρου 25 του Ν. 1882/90, όπως πλέον ισχύει και μετά τη τροποποίηση με το άρθρο 3 παρ. 1 του Ν.3943/11 «Μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο».
Διαβάστε Περισσότερα »

ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΗΜ. ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΑΛΙΑΡΤΟΥ


                   
Σας προσκαλούμε να παραβρεθείτε στην 8η Έκτακτη Δημόσια συνεδρίαση του Δημοτικού
Συμβουλίου την Τρίτη, 3 Απριλίου 2012 και ώρα 19:30 ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΩΝ
ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ, με τα εξής θέματα ημερήσιας διάταξης.
  Α/Α      ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΘΕΜΑΤΟΣ
         1       Περί της αναστολής λειτουργίας καταστήματος ΙΚΑ ΕΤΑΜ Αλιάρτου
                                                ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
                                                     Για συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου
                                                                            α) κ. Δήμαρχο Αλιάρτου
                                                                            β) κ. κ Δημοτικούς Συμβούλους
                                                                            ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟ Γεώργιο
                                                                            ΚΟΛΟΒΟΥ Γεωργία
                                                                            ΑΡΑΠΙΤΣΑ Γεώργιο
                                                                            ΒΙΤΣΗ Αλέξανδρο
                                                                            ΔΡΙΤΣΑ Σωτήριο
                                                                            ΙΩΑΝΝΟΥ Ιωάννη
                                                                            ΖΥΓΟΓΙΑΝΝΗ Αθανάσιο
                                                                            ΚΑΛΟΓΡΗΑ Αθηνά
                                                                            ΚΑΤΣΙΦΗ Βενετία
                                                                            ΚΛΕΦΤΟΓΙΑΝΝΗ Ιωάννη
                                                                            ΚΟΥΝΤΟΥΡΙΩΤΗ Παναγιώτη
                                                                            ΜΑΛΕΣΗ Κων/νο
                                                                            ΜΑΝΙΚΑ Χρυσόστομο
                                                                            ΜΠΑΛΟΚΑ Ηρακλή
                                                                            ΜΗΛΙΟ Κων/νο
                                                                            ΜΠΟΓΡΗ Ζαχαρούλα
                                                                            ΜΠΟΓΡΗ Σπυρίδων
                                                                            ΜΠΟΥΖΙΚΑ Κων/νο
                                                                            ΝΙΑΡΟ Παναγιώτη
                                                                            ΞΥΔΩΝΑ Δημήτριος
                                                                            ΠΑΝΟΥΣΗ Ευάγγελο
                                                                            ΠΑΠΑΔΙΑ Ευάγγελο
                                                                            ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ Αθανάσιο
                                                                            ΠΕΛΩΝΗ Αριστειδη
                                                                            ΠΕΛΩΝΗ Χρήστο
                                                                            ΡΑΧΟΥΤΗ Ιωάννη

      .
                                                                                                                 Ο Πρόεδρος του
                                                                                                           Δημοτικού Συμβουλίου
                                                                                                                              
                                                                                                                              
                                                                                                                              
                                                                                                                              
                                                                                                                              
                                                                                                          ΓΚΟΥΜΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ

Διαβάστε Περισσότερα »

Το σήμα του UCK στα όπλα που βρέθηκαν στη Λούτσα




- Δεκάδες πολυβόλα και αυτόματα όπλα
- Βλέπουν παραστρατιωτικές ομάδες πίσω από την “παραγγελία” οι αστυνομικοί
- Πάνω από 100 όπλα ικανά να εξοπλίσουν ... λόχο

Απλά... ενδιάμεσος σταθμός η Ελλάδα. Ο προορισμός των όπλων άγνωστος, αλλά είναι σχεδόν βέβαιο ότι δεν πρόκειται για την εγχώρια αγορά.

Άλλωστε ο τύπος των όπλων δεν αφήνει πολλά περιθώρια. Βαρέα όπλα όπως πολυβόλα MG3 και ΜΓ42 ή ακόμη και τα MP44 , τα Μ16, είναι πολεμικά όπλα που ποτέ δεν έχουν χρησιμοποιηθεί στην Ελλάδα από τρομοκρατικές ή εγκληματικές οργανώσεις.
Ποιος λοιπόν είναι ο αγοραστής;
Σίγουρα η παραγγελία είναι μεγάλη.

Έτσι είτε μιλάμε για πολλούς αγοραστές σε επίπεδο ομάδας, είτε (όπως είναι και το πιο πιθανό) για μεγάλη παραστρατιωτική, παρακρατική η ακόμη και αντάρτικη “ομάδα”.

Μια μικρή λεπτομέρεια ήρθε να περιπλέξει ακόμη περισσότερο τα πράγματα.
Ένα αυτοκόλλητο του αυτοαποκαλούμενου απελευθερωτικού στρατού του Κοσόβου, του γνωστού σε όλους με τα αρχικά UCK βρέθηκε πάνω σε ένα από τα όπλα.

Είναι ο UCK ένας από τους “πελάτες”;

Δείτε φωτογραφίες από το οπλοστάσιο στη Λούτσα

Μήπως τα όπλα είναι “μεταχειρισμένα” και μέρος τους προέρχεται απ' τον UCK;
Οι αστυνομικοί προσπαθούν να κάνουν τη διαδρομή ... ανάποδα. Να δουν την προέλευση των όπλων για να μπορέσουν ύστερα να συλλέξουν πληροφορίες για τους πιθανούς αγοραστές.

Ο κατάλογος με τους τύπους των όπλων είναι κάτι παραπάνω από εντυπωσιακών. Μεταξύ των όπλων περιλαμβάνονται:
m53
mg42
mp44
mg3
Υποπολυβόλα τύπου “Ζάσταβα”
τυφέκια m1 – m16 – ak47
Πιστόλια “Μπράουνιγκ”, “Ζάσταβα”, “Μπερέτα”, “Βάλτερ”

Πολυβόλο τύπου MG3
Πολυβόλο τύπου MG3

Όλα δείχνουν πως εντοπίστηκε η “αποθήκη” μεγάλου κυκλώματος εμπορίας όπλων και οι αστυνομικοί αναζητούν τώρα τον ιδιοκτήτη του διώροφου στη Λούτσα, γνωστού δικηγόρου της περιοχής που οι πληροφορίες τον θέλουν να βρίσκεται στη Γερμανία...
Διαβάστε Περισσότερα »

Οι συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ έκλεβαν τη ΔΕΗ με εικονικά τιμολόγια

Οι συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ έκλεβαν τη ΔΕΗ με εικονικά τιμολόγια

Περισσότερα από 1 εκατομμύριο ευρώ έκλεψαν από τη ΔΕΗ συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ προσκομίζοντας στην επιχείρηση πλαστά ή εικονικά τιμολόγια από εκδηλώσεις και ταξίδια που είτε κόστιζαν λιγότερο, είτε δεν έγιναν ποτέ.
Τα χρήματα αυτά αφορούσαν σε πολυτελή ταξίδια στην Ευρώπη, σε συνδικαλιστικές αποστολές που δεν έγιναν ποτέ, για να γνωρίσουν ξένοι υπάλληλοι την ελληνική φιλοξενία και σε μελέτες που ανατέθηκαν σε συγγενείς συνδικαλιστών και δεν παραδόθηκαν ποτέ.
Οπως αποκαλύπτει σήμερα η εφημερίδα «Εθνος», μόνον την τριετία 2008-2010, η ΓΕΝΟΠ και ο Οργανισμός Κοινωνικών Δραστηριοτήτων Εργαζομένων (ΟΚΔΕ) διοργάνωσαν 29 εκδηλώσεις και χρέωσαν τη ΔΕΗ 1.194.497€ «καπέλο», αφού οι πραγματικές δαπάνες ήταν 885.711€!
Ταξίδι στην Ιταλία
Τον Αύγουστο του 2009, ένα επταήμερο ταξίδι 46 ατόμων στην Ιταλία, κόστισε πραγματικά 50.098 ευρώ. Η τουριστική επιχείρηση, όμως, εξέδωσε δυο τιμολόγια από 54.500€ για δαπάνες 23 ατόμων, αντίστοιχα. Ο λογαριασμός που έφτασε στη ΔΕΗ ήταν συνολικά της τάξης των 109.000 ευρώ, αλλά η εταιρία αρνήθηκε να τα πληρώσει, γιατί σε σύμβαση αναφερόταν η λέξη εκδρομή. Ετσι, οι συνδικαλιστές άλλαξαν την... επίμαχη λέξη και η εκδρομή βαφτίστηκε ταξίδι για εκπαιδευτικούς λόγους. Και τα 109.000€ πληρώθηκαν κανονικά.
Πόσο κάνει μια ημερίδα;
Αλλη μια κραυγαλέα περίπτωση διασπάθισης χρήματος είναι αυτή με την ημερίδα που διοργανώθηκε στις 15 και 16 Ιουλίου του 2010. Θέμα της «η ενσωμάτωση κοινοτικής οδηγίας για την απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας». Κόστος: 94.800€.
Μέσα στις δαπάνες ήταν και η παρουσίαση της νομοτεχνικής μελέτης. Εγιναν τρεις αναθέσεις... Οι δυο δόθηκαν σε κόρες πρώην συνδικαλιστή. Η μια από τις εταιρίες έκοψε τιμολόγιο 31.400€ αλλά ουδέποτε παρέδωσε τη μελέτη. Η δεύτερη κόρη του συνδικαλιστή, εξέδωσε τιμολόγιο ύψους 8.000€. Παρέδωσε το κείμενο της οδηγίας και 16 σελίδες φωτοτυπίες διαφανειών. Η τρίτη ανάθεση έγινε σε εταιρία δικηγόρων, που παρέδωσε κείμενο 26 σελίδων.
Ελληνική φιλοξενία και χλιδάτες διακοπές
Οι λεγόμενες τριγωνικές τιμολογήσεις χρησιμοποιήθηκαν για να «φουσκώσουν» τις δαπάνες για τη φιλοξενία ξένων συνδικαλιστών. Από τις 16 έως τις 30 Ιουνίου του 2008, η ΓΕΝΟΠ φιλοξένησε 37 Μαροκινούς συνδικαλιστές στην Κρήτη. Σύμφωνα με τα παραστατικά, τα έξοδα για γεύματα, διαμονή και μεταφορές ήταν 29.755,60 ευρώ.
Ο τουριστικός πράκτορας όμως, έκοψε τιμολόγιο ύψους 73.440. Λήπτρια του τιμολογίου ήταν άλλη τουριστική επιχείρηση που... όλως τυχαίως ανήκε στη σύζυγό του! Από εκείνη εκδόθηκε το τελικό τιμολόγιο, ύψους 101.121€...
Με τον ίδιο τρόπο, οι δαπάνες των 19.206,44€ για τη διαμονή 36 Τυνήσιων στην Ελλάδα κόστισαν στη ΔΕΗ 85.320€.
Οταν 37 Καναδοί γνώρισαν την ελληνική φιλοξενία αυτό κανονικά κόστισε 37.307.84 ευρώ αλλά η ΔΕΗ πλήρωσε 115.440 ευρώ.
Κι αυτές είναι μόνο μερικές από τις συνολικά 17 περιπτώσεις που υπάρχουν στο πόρισμα του ΣΔΟΕ.
Διαβάστε Περισσότερα »

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Εθελοντική Δεντροφύτευση στην Τοπική Κοινότητα Ξηρονομής.




Δεκάδες δέντρα φύτεψαν, το πρωί της Κυριακής 1 Απριλίου 2012,  μικροί και μεγάλοι κάτοικοι της Ξηρονομής Θηβών, που συμμετείχαν στην Εθελοντική Δεντροφύτευση που διοργάνωσαν η Τοπική Κοινότητα Ξηρονομής και ο Σύλλογος Ξηρονομένων, που είχε και την πρωτοβουλία για τη δράση, προκειμένου να στείλουν το δικό τους ηχηρό μήνυμα για την αξία των δασών και την προστασία του περιβάλλοντος.
Κάτοικοι του χωριού, εκπαιδευτικοί, γονείς και μαθητές του Δημοτικού και Νηπιαγωγείου Ξηρονομής, φύτεψαν περίπου διακόσια δενδρύλλια διαφόρων ειδών (Πεύκα, Κυπαρίσσια, Κουκουναριές, Πικροδάφνες) στην περιοχή έξω από το Γήπεδο Ξηρονομής, καταθέτοντας  την δική τους συνεισφορά ελπίδας.
Συμπαραστάτες στη δράση αυτή ήταν ο Δήμος Θηβαίων (υπηρεσία κήπων), ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Ξηρονομής κ. Στάθης Κεφαλάς και ο κ. Οδυσσέας Κυριάκος που προσέφεραν δωρεάν τα μηχανήματα που χρειάστηκαν για τη διαδικασία της δεντροφύτευσης, η «Σωληνουργεία Κορίνθου» που διέθεσε προσωπικό για να βοηθήσει στη φύτευση των δέντρων, το «Δασικό Φυτώριο Αλιάρτου» που προμήθευσε ποσότητα δέντρων και ο κ. Κώστας Κοροπούλης που επίσης προσέφερε δωρεάν ποσότητα δέντρων.
Το παρόν έδωσαν μεταξύ άλλων και ο Αντιδήμαρχος της Δημοτικής Ενότητας Θίσβης κ. Γιώργος Σκαλής, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Δομβραίνας κ. Γιώργος Κιούσης, ο σύμβουλος της Δημοτικής Ενότητας Θήβας κ. Φάνης Αργύρης και υπάλληλοι του Δήμου Θηβαίων.
Ο Πρόεδρος και τα μέλη της Τοπικής Κοινότητας Ξηρονομής και ο Σύλλογος Ξηρονομέων ευχαριστούν για την εθελοντική τους προσφορά όλους όσους συμμετείχαν στη δράση.











Διαβάστε Περισσότερα »

Επίσκεψη του 4ου Δημοτικού στη Φιλαρμονική του Δήμου Λεβαδέων



Τη Δευτέρα 19 Μαρτίου 2012 τα παιδια της Δ1 και Ε1 σχολείου μας επισκεφτήκαμε τη Φιλαρμονική του Δήμου Λεβαδέων. Μας συνόδευσαν η κ. Αγραφιώτου Λουκία, η μουσικός μας και οι δάσκαλοί μας, κ. Γκίνη Θεοδώρα, ο κ. Παρτάλης Στέφανος και η Διευθύντρια του σχολείου, Νιαβή Βασιλική.
Εκεί μας καλοδέχτηκε ο μαέστρος κ. Κοσμίδης και ένα από τα μέλη της Φιλαρμονικής, ο κ
.Εβρίμ Γιλμάζ. Ο κ. Κοσμίδης μας μίλησε για τη Φιλαρμονική του Δήμου Λεβαδέων. Μας είπε πόσα είναι τα μέλη της, μας έδειξε όλα τα όργανα, πνευστά και κρουστά, τα οποία ο κ. Γιλμάζ δοκίμαζε κάποια από αυτά και έτσι ακούγαμε τον ήχο τους.Μας είπε με ποια σειρά μπαίνουν τα όργανα και για ποιο λόγο και ότι αυτή η σειρά δεν είναι σταθερή αλλά κάθε φορά μπορεί να είναι διαφορετική.
Έγιναν πολλές ερωτήσεις από εμάς τα παιδιά αλλά και από τους δασκάλους μας στις οποίες ο κ. Κοσμίδης πρόθυμα μας απαντούσε με απλά και κατανοητά λόγια. Δεν ήταν λίγα τα παιδιά που έδειξαν το ενδιαφέρον τους για να πάνε στη Φιλαρμονική και για αυτό ρώτησαν να μάθουν ποιες είναι οι ενέργειες που χρειάζεται να κάνουν.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ