Τρίτη 10 Απριλίου 2012

Επιτέλους ... μετρηθήκαμε.

Είναι είδηση, το γεγονός ότι για πρώτη φορά από ιδρύσεως του ελληνικού κράτους, το Δημόσιο γνωρίζει πόσοι είναι οι υπάλληλοί του, που εργάζονται , με ποια σχέση εργασίας και πώς μισθοδοτούνται! Προς επιβεβαίωση, στην απογραφή που είχε...


 διενεργηθεί το καλοκαίρι του 2010 είχαν απογραφεί 768.039 (που πιθανόν να έφταναν και στις 780.000, σύμφωνα με υπηρεσιακούς παράγοντες που είχαν εντοπίσει «αβλεψίες»), ενώ με την τελική απογραφή μέχρι τις 9 Απριλίου του 2012, προέκυψε ότι στους 712.000 ανέρχεται το σύνολο των απασχολουμένων στο Δημόσιο, στις εξής κατηγορίες:

- Σε 636.188 ανέρχεται το τακτικό προσωπικό στο Δημόσιο

- Σε 49.546 ανέρχονται οι υπάλληλοι πού εργάζονται ως έκτακτοι

-Άλλοι 20.242 εργάζονται στο Δημόσιο με ποικίλες εργασιακές σχέσεις.

Τα παραπάνω στοιχεία ανακοίνωσε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Δημήτρης Ρέππας, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με τους υφυπουργούς Ντίνο Ρόβλια και Παντελή Τζωρτζάκη, για την ανακοίνωση της διασύνδεσης του μητρώου απασχολουμένων με το μητρώο μισθοδοτούμενων στο Δημόσιο. Το μητρώο μισθοδοτούμενων παρέχει τη δυνατότητα να γνωρίζει το κράτος ανά πάσα στιγμή όχι μόνο πόσοι είναι οι υπάλληλοι του Δημοσίου (Δημόσιο, ΝΠΔΔ, ΟΤΑ) αλλά και ποιοι είναι. Το μητρώο περιέχει 75 ξεχωριστά πεδία τα οποία δίνουν την πλήρη εικόνα του κάθε υπαλλήλου.

Το 2010 αποχώρησαν από το στενό δημόσιο τομέα 53.000 εργαζόμενοι και προσελήφθησαν περίπου 22.000, όπως ενώ το 2011 αποχώρησαν περίπου 40.000 υπάλληλοι και οι προσλήψεις κατά προσέγγιση ήταν λιγότερες των 10.000, είπε ο κ. Ρέππας.
Διαβάστε Περισσότερα »

Εισαγγελική παρέμβαση για την χημική ουσία στην Coca Cola

coca cola, βλαβερές ουσίες, Ελένη Ράικου, ζιζανιοκτόνα, καταναλωτές, Νίκος Αντων

Κατεπείγουσα εισαγγελική έρευνα, με αφορμή το θέμα της... τοξικής Coca-Cola ζήτησε η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Ελένη Ράικου.
Η αποκάλυψη έγινε από το Πρώτο Θέμα και την έρευνα ξεκινά την Μεγάλη Τετάρτη ο εισαγγελέας κ. Νίκος Αντωναράκος, με στόχο να εντοπίσει τις ποινικές ευθύνες που έχουν οι αρμόδιοι. Σύμφωνα με το δημοσίευμα του Πρώτου Θέματος, σε περίπου 100.000 μονάδες (κουτάκια και φιάλες Coca-Cola Classic) εντοπίστηκε χημική ουσία, η οποία, σύμφωνα με τους ειδικούς, αν καταναλωθεί σε μεγάλες ποσότητες, μπορεί να προκαλέσει ανεπάρκεια πολλών οργάνων του ανθρωπίνου σώματος, καθώς είναι τοξική και μάλιστα χρησιμοποιείται σε ζιζανιοκτόνα!
Η υπόθεση αξιολογείται ως πολύ σοβαρή από τις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές, δεδομένης της κατανάλωσης του συγκεκριμένου προϊόντος και, κατ' επέκταση, της βλάβης που μπορεί να προκαλέσει στην υγεία των καταναλωτών.
Το απόγευμα της Μεγάλης Τρίτης η εταιρεία Coca-Cola Τρία 'Εψιλον εξέδωσε ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία ενημέρωσε εγκαίρως τις αρμόδιες αρχές για τα προϊ'όντα της και διευκρινίζει ότι δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος για την δημόσια υγεία.
Αναλυτικά η ανακοίνωση της εταιρείας έχει ως εξής:
«Συγκεκριμένοι κωδικοί προϊόντων της, οι οποίοι δεν πληρούσαν τα αυστηρά εσωτερικά κριτήρια ποιότητας της Coca-Cola Τρία Έψιλον, ανακλήθηκαν προληπτικά το Φεβρουάριο λόγω μη αποδεκτής γεύσης. Οι συγκεκριμένοι κωδικοί προϊόντων δεν ενείχαν οποιοδήποτε κίνδυνο για τη δημόσια υγεία. Το γεγονός αυτό έχει επιβεβαιωθεί από εργαστηριακές εξετάσεις από το Γενικό Χημείο του Κράτους, καθώς και πιστοποιημένους διεθνείς και ελληνικούς επιστημονικούς φορείς», αναφέρεται σε σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας Coca-Cola Τρία Έψιλον, σε απάντηση, όπως αναφέρει ανακριβoύς δημοσιεύματος που εμφανίστηκε σε έντυπο της Κυριακής.
Δεν υπήρξε ποτέ ζήτημα δημόσιας υγείας αναφορικά με προϊόντα της, αναφέρεται στην ανακοίνωση και διευκρινίζεται: «Από την πρώτη στιγμή, η Coca-Cola Τρία Έψιλον, με δική της πρωτοβουλία, ενημέρωσε σχετικά και συνεργάστηκε πλήρως με τον αρμόδιο κρατικό φορέα ΕΦΕΤ για την απόσυρση των συγκεκριμένων κωδικών προϊόντων από τους πελάτες της. Η ενημέρωση της Coca-Cola Τρία Έψιλον προς το καταναλωτικό κοινό ήταν άμεση, συνεχής και με απόλυτη διαφάνεια (ανακοινώσεις/δελτία τύπου της στις 21 και στις 24 Φεβρουαρίου). Η Coca-Cola Τρία Έψιλον λειτουργεί εδώ και 43 χρόνια στην Ελλάδα με υψηλό αίσθημα ευθύνης απέναντι στο καταναλωτικό κοινό. Η ποιότητα και ασφάλεια των προϊόντων της αποτελούν τη σημαντικότερη υποχρέωσή της απέναντι στα εκατομμύρια των Ελλήνων που την τιμούν με την εμπιστοσύνη τους».
Διαβάστε Περισσότερα »

Με μια βεβαίωση απαλλάσσονται οι αγροτικές αποθήκες απ’ το χαράτσι


Αρμόδιες για τη διαπίστωση της πραγματικής χρήσης των αποθηκών είναι οι Διευθύνσεις Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής.Με μία βεβαίωση από τις κατά τόπους Διευθύνσεις Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής που θα γράφει ότι «το συγκεκριμένο κτίσμα – αγροτική αποθήκη χρησιμοποιείται για κύρια αγροτική χρήση», θα μπορούν να εξαιρούνται οι αγροτικές αποθήκες από το ειδικό τέλος ακινήτων που τους έχει επιβληθεί μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ.
Αρμόδιες για τη διαπίστωση της πραγματικής χρήσης των αποθηκών είναι οι Διευθύνσεις Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής.
Σύμφωνα με το υπ’ αριθ. 14921/23-03-2012 έγγραφο του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και μετά από πολλές παραστάσεις αγροτών οι οποίοι υφίστανται οικονομική επιβάρυνση με το «ειδικό τέλος ηλεκτροδοτούμενων δομημένων επιφανειών μέσω του λογαριασμού κατανάλωσης του ηλεκτρικού ρεύματος», για κτίσματα τα οποία χρησιμοποιούν ως αγροτικές αποθήκες, τις οποίες χρησιμοποιούν προκειμένου να διευκολύνονται στις πάσης φύσης αγροτικές εργασίες τους, μπορεί να εξεταστεί η δυνατότητα τα κτίσματα αυτά να εξαιρεθούν από την καταβολή του παραπάνω ειδικού τέλους.
Αρμόδιες για τη διαπίστωση της πραγματικής χρήσης των αποθηκών είναι οι Διευθύνσεις Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής των τεσσάρων Περιφερειακών Ενοτήτων της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Για να γίνει αυτό θα εκδίδεται σχετική βεβαίωση μετά από αίτημα των ενδιαφερομένων ότι «το συγκεκριμένο κτίσμα – αγροτική αποθήκη χρησιμοποιείται για κύρια αγροτική χρήση».
Οι βεβαιώσεις αυτές θα αφορούν σε κτίσματα τα οποία έχουν κατασκευαστεί νόμιμα, με βάση την ισχύουσα νομοθεσία.
Περισσότερες πληροφορίες δίνονται από τις Διευθύνσεις Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής των τεσσάρων Περιφερειακών Ενοτήτων της Περιφέρειας Θεσσαλίας.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ξεκίνησε η υποβολή αιτήσεων ενιαίας ενίσχυσης 2012 στην ΕΑΣ Λειβαδιάς

Ξεκίνησε η υποβολή αιτήσεων ενιαίας ενίσχυσης 2012 στην ΕΑΣ Λειβαδιάς
Η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Λειβαδιάς ενημερώνει τους παραγωγούς μέλη της ότι ξεκίνησε η υποβολή αιτήσεων για την ενιαία ενίσχυση του 2012.
Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι όπως επικοινωνήσουν άμεσα με τα γραφεία της προκειμένου να ενημερωθούν για την συμπλήρωση των αιτήσεων.

Επισημαίνεται ότι η πληρότητα καθώς και η ορθότητα των απαραίτητων δικαιολογητικών, που θα προσκομίζονται ανά περίπτωση, είναι επιβεβλημένη προκειμένου να μην υπάρξει καθυστέρηση στην διαδικασία.

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 22610 28331 - 22576

Τα απαιτούμενα δικαιολογητικά είναι τα εξής:

A1: Παραστατικά για κάποιον που κάνει  Ενιαία για πρώτη φορά (χωρίς ζωικό κεφάλαιο / εξισωτική / παράλληλες δράσεις)



 
Περιγραφή

 
Αντίγραφα των παραστατικών νομής ενοικιαζόμενων κτηματολογικών τεμαχίων (ενοικιαζόμενα αγροτεμάχια)

 
Αντίγραφο της 1ης σελίδας του βιβλιαρίου της Τράπεζας, με τον αριθμό τραπ. λογαριασμού ταμιευτηρίου

 
Αντίγραφο της πρώτης σελίδας του εκκαθαριστικού σημειώματος ή άλλου φορολογικού εγγράφου όπου αναγράφεται ο ΑΦΜ (μόνο για επιβεβαίωση ΑΦΜ)

 
Αντίγραφο  και των δύο όψεων της αστυνομικής ταυτότητας (ή των κρίσιμων σελίδων του διαβατηρίου)

 
Αντίγραφο Ε9 ή συμβόλαιο(όταν δεν είναι ενημερωμένο το Ε9)  που αποδεικνύει τη νόμιμη κατοχή των αγροτεμαχίων





Α2: Ενιαία χωρίς παράλληλες δράσεις και ζωικό (υποβάλλονται κάθε έτος) με πιθανή ειδική ενίσχυση σε σίτο ή / και βαμβάκι



Κωδικός
Περιγραφή

 
Αντίγραφα των παραστατικών νομής ενοικιαζόμενων κτηματολογικών τεμαχίων (ενοικιαζόμενα αγροτεμάχια)

 
Αντίγραφο της 1ης σελίδας του βιβλιαρίου της Τράπεζας, με τον αριθμό τραπ. λογαριασμού ταμιευτηρίου

 
Αντίγραφο  και των δύο όψεων της αστυνομικής ταυτότητας (ή των κρίσιμων σελίδων του διαβατηρίου)

 
Αντίγραφο Ε9 ή συμβόλαιο (όταν δεν είναι ενημερωμένο το Ε9) που αποδεικνύει τη νόμιμη κατοχή των αγροτεμαχίων

 
Έγγραφα που τεκμηριώνουν την περίπτωση ανωτέρας βίας(εφόσον αιτούνται)

 
Αντίγραφο της πρώτης σελίδας του βιβλιαρίου ΟΓΑ

 
Αποδεικτικά χρήσης πιστοποιημένου σπόρου σκληρού σίτου   (καρτέλες και/ ή σχετικά αντίγραφα  τιμολόγια) (εφόσον αιτούνται)


 
Αποδεικτικά χρήσης πιστοποιημένου σπόρου βαμβακιού  (καρτέλες και/ ή σχετικά αντίγραφα  τιμολόγια) (εφόσον αιτούνται)


Α3: Ενιαία με ζωικό κεφάλαιο (επί πλέον του Α1 ή του Α2)



Κωδικός
Περιγραφή

 
Αντίγραφο του Μητρώου κτηνοτροφικής εκμετάλλευσης βοοειδών (εφόσον αιτούνται, για να καταγραφούν οι απαραίτητες πληροφορίες)

 
Αντίγραφο του Μητρώου κτηνοτροφικής εκμετάλλευσης αιγοπροβάτων

 
Άδεια μετακίνησης προς θερινό βοσκότοπο ή βεβαίωση της αρμόδιας Κτηνιατρικής Υπηρεσίας του Νομού (Αγροτικό Κτηνιατρείο) από όπου γίνεται η μετακίνηση (για τους μετακινούμενους κτηνοτρόφους )

 
Αντίγραφο βεβαίωσης «Δικαιωμάτων Κατοχής Κοινοτικών Βοσκοτόπων» (Κατανομή δικαιωμάτων βοσκής, σε περίπτωση κοινοτικού βοσκοτόπου)

Εξισωτική Αποζημίωση(επί πλέον του Α1 ή του Α2 ή και του Α3)



Κωδικός
Περιγραφή

 
Βεβαίωση μονίμου κατοικίας (η οποία θα πρέπει να έχει ημερομηνία και αριθμό πρωτοκόλλου)

 
Υπεύθυνη δήλωση (προς την οικεία Δ.Ο.Υ.) στην οποία θα βεβαιώνεται από τη Δ.Ο.Υ. ότι δεν έχει υποβληθεί δήλωση φορολογίας εισοδήματος (εφόσον δεν έχει υποβληθεί δήλωση φορολογίας εισοδήματος)

 
Άδεια μετακίνησης προς θερινό βοσκότοπο ή βεβαίωση της αρμόδιας Κτηνιατρικής Υπηρεσίας του Νομού (Αγροτικό Κτηνιατρείο) από όπου γίνεται η μετακίνηση (για τους μετακινούμενους κτηνοτρόφους )
Διαβάστε Περισσότερα »

Ξεχώρισε η Στερεά Ελλάδα στο 5ο Φεστιβάλ Ελαιολάδου & Ελιάς

Ξεχώρισε η Στερεά Ελλάδα στο 5ο Φεστιβάλ Ελαιολάδου & Ελιάς
Το θαυμασμό του πλήθους των επισκεπτών και των διοργανωτών απέσπασε το περίπτερο της Στερεάς Ελλάδας στο 5ο Φεστιβάλ Ελαιολάδου & Ελιάς που πραγματοποιήθηκε στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας στις 6,7, & 8 Απριλίου 2012.
Η διαφορετικότητα του περιπτέρου που ξεχώριζε ανάμεσα στα άλλα έγκειται στο γεγονός ότι η εικαστική του προσέγγιση στην είσοδο της έκθεσης σηματοδοτούσε την ανάγκη προσανατολισμού των νέων καλλιεργειών που πρέπει να είναι φιλικές προς το περιβάλλον για την παραγωγή ποιοτικών προϊόντων για επισιτιστικούς αλλά και για εξαγωγικούς σκοπούς.
 
Παραγωγοί και επιχειρήσεις από όλη την Περιφέρεια συμμετείχαν με μεγάλη ποικιλία ποιοτικών προϊόντων ελιάς & ελαιολάδου δίνοντας το στίγμα της καινοτομίας και της επιχειρηματικότητας.
 
Στα εγκαίνια παρευρέθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής κ. Σταμάτης Καπελέρης και στην τελετή λήξης του φεστιβάλ ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Κλέαρχος Περγαντάς, ο οποίος μιλώντας στα ΜΜΕ τόνισε μεταξύ άλλων ότι ‘‘στους πρωταρχικούς στόχους της Περιφέρειας είναι ο σχεδιασμός και η υλοποίηση ενός βιώσιμου παραγωγικού μοντέλου ανάπτυξης στο οποίο πρωτεύοντα ρόλο έχει να διαδραματίσει ο αγροτικός τομέας ο οποίος σήμερα ίσως αποτελεί μια από τις πιο ελπιδοφόρες προοπτικές της Στερεάς Ελλάδας’
Διαβάστε Περισσότερα »

ΠΕΡΙΠΑΤΟΣ ΣΤΟ ΔΑΣΟΣ ΜΟΣΧΟΠΟΔΙΟΥ



Σας γνωρίζουμε ότι:
Την Κυριακή του Θωμά, 22Απριλίου 2012 και ώρα 17.00, ο Δ.Ο.Θ. σε συνεργασία με τον Δήμο Θηβαίων και τον Σύλλογο Δρομέων Υγείας Μαραθωνοδρόμων Θήβας (Σ.Δ.Υ.Μ.Θ.) διοργανώνει φυσιολατρικό περίπατο στο δάσος του Μοσχοποδίου. Σημείο συνάντησης και εκκίνησης ορίζεται μπροστά από την εκκλησία της Ζωοδόχου Πηγής. Η συμμετοχή είναι ελεύθερη για όλον τον κόσμο και όλες τις ηλικίες. 
mosxopodiΣας προσκαλούμε να συμμετέχετε στην παραπάνω εκδήλωση.
Διαβάστε Περισσότερα »

«Καμπάνα» 5.000 ευρώ για κάθε παράνομο αγρεργάτη

«Καμπάνα» 5.000 ευρώ για κάθε παράνομο αγρεργάτη
Έγκυρη άδεια διαμονής ή κάποιον άλλο τίτλο που να πιστοποιεί τη νομιμότητά τους θα πρέπει να αξιώνουν από πολίτες τρίτων χωρών εκτός Ε.Ε. (π.χ. Αλβανία, Πακιστάν) όσοι θέλουν να τους απασχολήσουν σε αγροτικές εργασίες.
Αυτό προβλέπουν οι σχετικές διατάξεις του νόμου 4052/2012 ο οποίος βρίσκεται σε ισχύ, όπως υπενθυμίζουν με δελτίο Τύπου οι ΟΑΣ Λασιθίου, ΑΣ «Ησίοδος», ΑΣ Κουτσουρά και Συν/σμός Ανθοπαραγωγών.
Σε περίπτωση ελέγχου από Επιθεωρητές Εργασίας  του Σ.ΕΠ.Ε. και διαπίστωσης μη τήρησης των παραπάνω,  επιβάλετε πρόστιμο 5.000 ευρώ ανά παράνομα απασχολούμενο πολίτη τρίτης χώρας.
Στην περίπτωση που διατάσσεται διαδικασία αναγκαστικής επιστροφής στη χώρα καταγωγής ή προέλευσης, τα πραγματικά έξοδα επιβαρύνουν τον εργοδότη.
Οι παράνομα απασχολούμενοι πολίτες τρίτων χωρών μπορούν, όπως και κάθε νόμιμος, να διεκδικήσουν τα δεδουλευμένα τους και οι εργοδότες υποχρεούνται να καταβάλουν ακόμα και τα έξοδα αποστολής των χρημάτων τους .
Υπάρχουν και διοικητικές κυρώσεις όπως, αποκλεισμός από όλες ή ορισμένες δημόσιες παροχές , ενισχύσεις ή επιδοτήσεις ακόμα και κονδυλίων της ΕΕ για διάστημα που μπορεί να φτάνει έως και πέντε έτη, όπως και ποινικές κυρώσεις, φυλάκισης τουλάχιστον πέντε μηνών.
Ακριβώς τα παραπάνω ισχύουν και για επιχειρήσεις (δημοπρατήρια, συσκευαστήρια) όπως και η προσωρινή ή οριστική ανάκληση της άδειας λειτουργίας τους.
Να σημειωθεί ότι οι εργοδότες δε φέρουν καμία ευθύνη αν τα συγκεκριμένα έγγραφα (άδεια διαμονής κλπ) είναι πλαστογραφημένα ή παραποιημένα.
Διαβάστε Περισσότερα »

Αύριο θα προκηρυχθούν εκλογές αλλα δεν θα έχουμε δελτία ειδήσεων

Οι τεχνικοί της ιδιωτικής τηλεόρασης κήρυξαν για αύριο (απο τις 6 το πρωΐ) νέα 24ωρη απεργία. Συνεπώς, τα κανάλια εθνικής εμβέλειας δεν θα μεταδώσουν εκπομπές και δελτία ειδήσεων, άρα θα “χάσουν” και την Συνάντηση....





Παπούλια – Παπαδήμου που θα ζητήσει εκλογές. Η απεργία της ΕΤΙΤΑ λήγει στις 6 το πρωΐ της Μ. Πέμπτης.

Διαβάστε Περισσότερα »

Στερεά:8 νεκροί, 53 τραυματίες σε ένα μήνα





8 νεκροί και 53 τραυματίες, εκ των οποίων οι 8 σοβαρά, είναι ο τραγικός απολογισμός...

Τα στοιχεία που αφορούν στα τροχαία και γενικότερα στην οδική ασφάλεια και στους τροχονομικούς ελέγχους για τον μήνα Μάρτιο έδωσε στη δημοσιότητα η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας για τους 5 νομούς( Φθιώτιδας, Βοιωτίας, Ευβοίας, Φωκίδας και Ευρυτανίας). Η δημοσίευση των μηνιαίων στοιχείων συνοδεύεται με στατιστικά – αριθμητικά στοιχεία του αντίστοιχου περσινού μήνα.

Δείτε παρακάτω αναλυτικά:

α. Τροχαία Ατυχήματα   
Στην εδαφική αρμοδιότητα της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, σημειώθηκαν (43) τροχαία δυστυχήματα (έναντι 37 το 2011). Ειδικότερα σημειώθηκαν:
       7 θανατηφόρα ατυχήματα  (έναντι 4 το 2011)
       6 σοβαρά τροχαία ατυχήματα (έναντι 7 το 2011)
       30 ελαφριά τροχαία ατυχήματα (έναντι 26 το 2011)

Από τα τροχαία δυστυχήματα που συνέβησαν σε αστικές και αγροτικές περιοχές των νομών καταγράφηκαν συνολικά
(61) παθόντες (έναντι 55 το 2011). Ειδικότερα καταγράφηκαν:
       8 νεκροί (έναντι 5 το 2011)
       8 βαριά τραυματίες (έναντι 9 το 2011)
       45 ελαφρά τραυματίες (έναντι 41 το 2011)

Τα
κυριότερα αίτια των τροχαίων ατυχημάτων – δυστυχημάτων, όπως προέκυψε από την αστυνομική τροχονομική έρευνα, ήταν:
       Η υπερβολική ταχύτητα
       Οδήγηση υπό την επήρεια οινοπνεύματος (μέθη)
       Η απόσπαση προσοχής του οδηγού
       Μη κίνηση των πεζών σε διαβάσεις πεζών
       Είσοδος στο αντίθετο ρεύμα
       Παραβίαση προτεραιότητας
       Μη τήρηση απόστασης ασφαλείας

β. Δράσεις Τροχονομικής αστυνόμευσης
Οι Υπηρεσίες Τροχαίας της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας βρίσκονται σε διαρκή ετοιμότητα, εφαρμόζοντας συγκεκριμένο σχεδιασμό, που προβλέπει μέτρα οδικής ασφάλειας και τροχονομικής αστυνόμευσης για την ασφαλή κυκλοφορία των οχημάτων και των πολιτών, καθώς και για την πρόληψη και αποτροπή ατυχημάτων και δυστυχημάτων σε όλο το οδικό δίκτυο.   
Στο πλαίσιο των τροχονομικών δράσεων, το μήνα Μάρτιο 2012, πραγματοποιήθηκαν (99.352) απλοί και σύνθετοι έλεγχοι και βεβαιώθηκαν συνολικά (4.277) παραβάσεις ως ακολούθως:

         960   για υπερβολική ταχύτητα
            61    για οδήγηση υπό την επήρεια οινοπνεύματος (μέθη)
         23     για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη
           37     για κίνηση στο αντίθετο ρεύμα
            29     για αντικανονικό προσπέρασμα
         109     για μη χρήση της ζώνης ασφαλείας κατά την οδήγηση
           142     για μη χρήση κράνους κατά την οδήγηση
           24    για χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση
              5    για οδήγηση χωρίς άδεια ικανότητας οδηγού
              5    για αντικανονικούς ελιγμούς
               7     για παραβίαση προτεραιότητας
           628    για παραβάσεις επαγγελματικών οχημάτων
              94    για παραβάσεις Κ.Τ.Ε.Ο.
              14     για στέρηση ασφαλιστηρίου συμβολαίου
              40  για φθαρμένα ελαστικά
         2.099   λοιπές παραβάσεις


γ. Συμβουλές Οδικής Ασφάλειας

Η Ελληνική Αστυνομία ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένη στα θέματα ασφαλούς οδήγησης και οδικής ασφάλειας με σκοπό να συμβάλλει στη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων και δυστυχημάτων υπενθυμίζει σε όλους τους οδηγούς και τους χρήστες του οδικού δικτύου ότι η οδική ασφάλεια είναι υπόθεση όλων μας.

Στο πλαίσιο αυτό οι οδηγοί οφείλουν να εφαρμόζουν τις διατάξεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, να οδηγούν με σύνεση και προσοχή και να ακολουθούν τις υποδείξεις και τις συμβουλές του προσωπικού της Τροχαίας.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι οδηγώ με ασφάλεια σημαίνει
:
        Μαθαίνω και εφαρμόζω τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας
        Έχω διαρκώς τεταμένη την προσοχή μου στην οδήγηση και τον έλεγχο του οχήματος
        Όταν οδηγώ δεν έχω καταναλώσει οινοπνευματώδη ποτά
        Δεν παραβιάζω τα όρια ταχύτητας
        Φορώ πάντα ζώνη ασφαλείας
        Τοποθετώ τα παιδιά σε παιδικό κάθισμα στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου και τους φορώ ζώνη ασφαλείας
        Σε περίπτωση που οδηγώ ή είμαι συνεπιβάτης σε μοτοσικλέτα φορώ πάντα κράνος
        Δεν κάνω αντικανονικά προσπεράσματα
        Δεν παραβιάζω τον κόκκινο σηματοδότη
        Σταματώ στο STOP και δίνω προτεραιότητα
        Δεν μιλώ στο κινητό όταν οδηγώ
        Δίνω προτεραιότητα στους πεζούς
        Σέβομαι τα σήματα και τις υποδείξεις των τροχονόμων.

Οι παραπάνω συμβουλές θα επαναλαμβάνονται διαρκώς με σκοπό να συμβάλλουν στην εμπέδωση της κυκλο
φοριακής και οδικής κουλτούρας.
Διαβάστε Περισσότερα »

Σοκάρουν οι νέες καταγγελίες για τον παιδεραστή- προπονητή.

Πρόκειται για οικογένειες παιδιών, πέρα από τις τέσσερις που έχουν ήδη καταγγείλει τον 57χρονο παιδεραστή, τον Δημήτριο Λιγομένο του Μιχαήλ και της Δήμητρας, ο οποίος εκμεταλλευόμενος την ιδιότητά του κέρδιζε την εμπιστοσύνη των ανήλικων παιδιών και στη συνέχεια ικανοποιούσε τις διεστραμμένες του ορέξεις στα κορμιά των αθώων αγοριών.

Τον διεστραμμένο άνδρα εντόπισαν και συνέλαβαν οι αστυνομικές αρχές το μεσημέρι της Κυριακής στην Αθήνα. Η υπόθεση αποκαλύφθηκε, στο...

πλαίσιο των στοχευμένων περιπολιών, σε χώρους εξωσχολικών δραστηριοτήτων ανηλίκων παιδιών, με σκοπό την προφύλαξη τους, από αστυνομικούς της Υπηρεσίας Προστασίας Ανηλίκων και ύστερα από την κατάλληλη αξιοποίηση και εκμετάλλευση πληροφοριών.


Τα βίαζε στο σπίτι του ή στα γραφεία της ομάδας
Ο 57χρονος παιδεραστής είχε σκορπίσει το φόβο των μικρών αγοριών, ηλικίας από 12 έως 14 ετών που ήταν αθλητές της συγκεκριμένης ποδοσφαιρικής ομάδας. Κάτω από το πρόσωπο του προπονητή τους τα ανήλικα θύματά τους έβλεπαν τον βιαστή τους... όπου με την προσφορά χρημάτων τα έριχνε στο κρεβάτι της ακολασίας. Μάλιστα, σύμφωνα με την Αστυνομία τα γραφεία της ομάδας είχαν γίνει πολλές φορές ο χώρος που τα αγόρια βίωναν τον εφιάλτης τους, αφού δε δίσταζε να τα βιάζει ακόμα και μέσα στο γήπεδο. Ωστόσο, κάποιες άλλες φορές τα καλούσε στο σπίτι του προκειμένου να ικανοποιήσει τις διεστραμμένες του ορέξεις.


Καταγγελίες οδήγησαν... στη σύλληψη
Ο συναγερμός σήμανε στην Αστυνομία έπειτα από τέσσερις καταγγελίες οικογενειών που τα παιδιά τους έπεσαν θύματα του 57χρονου Δημήτριου Λιγομένου. Αμέσως κινητοποιήθηκαν οι Αρχές, οι οποίες κατάφεραν να συλλάβουν τον προπονητή – τέρας.


Τα στοιχεία ταυτότητας και η φωτογραφία του δίνονται στη δημοσιότητα από την Αστυνομία, ύστερα από εισαγγελική διάταξη, για λόγους προστασίας του κοινωνικού συνόλου και την ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας, για τον κολασμό των αδικημάτων που κατηγορείται, σε βάρος των ανήλικων παιδιών.

Ο 57χρονος οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, του ασκήθηκε ποινική δίωξη για τις κακουργηματικού χαρακτήρα αξιόποινες πράξεις της αποπλάνησης ανηλίκου, της κατάχρησης ανηλίκου σε ασέλγεια, της ασέλγειας με ανήλικο έναντι αμοιβής και της επικίνδυνης σωματικής βλάβης, κατά συρροή και κατ' εξακολούθηση και παραπέμφθηκε σε τακτικό Ανακριτή.
newsbomb
Διαβάστε Περισσότερα »

Ευχές απο τον αντιπεριφερειάρχη Βοιωτίας


Διαβάστε Περισσότερα »

Έκαναν ευθανασία στον Φρανσουά Μιτεράν για να μην υποφέρει

Έκαναν ευθανασία στον Φρανσουά Μιτεράν για να μην υποφέρει

Σάλο έχει προκαλέσει στη Γαλλία το βιβλίο δυο δημοσιογράφων στο οποίο αποκαλύπτονται άγνωστες μέχρι σήμερα πτυχές από την υγεία των πιό γνωστών προέδρων της χώρας.
Ο πρώην Πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Μιτεράν, ο οποίος έπασχε από καρκίνο για περισσότερο από 14 χρόνια, είδε «τον Γολγοθά του να τελειώνει» τον Ιανουάριο του 1996 με μια «ενδοφλέβια ένεση», υποστηρίζουν οι δύο δημοσιογράφοι στο βιβλίο τους που κυκλοφόρησε σήμερα.
Στο βιβλίο «Το τελευταίο ταμπού. Αποκαλυψεις για την υγεία προέδρων», οι δημοσιογράφοι Ντενί Ντεμονπιόν και Λοράν Λεζέ υποστηρίζουν πως ο πρώην πρόεδρος, καθηλωμένος στο κρεβάτι από τον καρκίνο από τον οποίο είχε προσβληθεί το 1981, είδε «μια Δευτέρα, κατόπιν ρητού αιτήματός του, τον Γολγοθά του να τελειώνει». «Του έγινε μια ενδοφλέβια ένεση», διευκρινίζουν χωρίς πάντως να μιλήσουν για ευθανασία.
Όπως δημοσιεύει το newsit.gr, ένας από τους γιούς του πρώην αρχηγού του κράτους, ο Ζιλμπέρ Μιτεράν, αφηγείται στο βιβλίο ότι «μόνον ένα πρόσωπο υπάρχει που ξέρει τι συνέβη, αλλά δεν θα πει τίποτε«.
«Μας αφηγήθηκε απλώς ότι όλα έγιναν ειρηνικά», αναφέρει ο Ζιλμπέρ Μιτεράν. Το πρόσωπο αυτό ειδοποίησε στη συνέχεια τηλεφωνικά τον προσωπικό γιατρό του Μιτεράν, διευκρινίζεται στο βιβλίο.
Μοναδικός σοσιαλιστής πρόεδρος της 5ης Γαλλικής Δημοκρατίας, ο Φρανσουά Μιτεράν απεβίωσε στις 8 Ιανουαρίου 1996 εξαιτίας του καρκίνου. Μόλις δέκα ημέρες μετά το θάνατό του, ο πρώην γιατρός του αποκάλυψε ότι η ασθένεια του Μιτεράν είχε στην πραγματικότητα εντοπιστεί από το 1981 και ότι ο πρόεδρος τον είχε υποχρεώσει να πλαστογραφεί τα δελτία υγείας του.
Οι συγγραφείς αποκαλύπτουν επίσης πως ο πρώην πρωθυπουργός Εντουάρ Μπαλαντίρ είχε προσβληθεί από καρκίνο των εντέρων αφού εγκατέλειψε το πρωθυπουργικό μέγαρο το 1995 και έγινε και πάλι ένας απλός βουλευτής. «Αφού ήμουν απλός βουλευτής, αυτό δεν ενδιέφερε κανέναν», είπε ο πρώην πρωθυπουργός στους δύο συγγραφείς.
Αναφορικά με τον πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί, οι δημοσιογράφοι υποστηρίζουν πως ο πρόεδρος που είναι τώρα υποψήφιος για να επανεκλεγεί «καταπίνει χάπια που δεν έχουν την άδεια η οποία είναι απαραίτητη στη Γαλλία για να κυκλοφορουν στην αγορά, να διατίθενται από τα φαρμακεία και να συνταγογραφούνται». Δεν διευκρινίζουν ποια είναι αυτά τα φάρμακα, τα οποία προορίζονται για να βρίσκει «τη φόρμα του».
Οι συγγραφείς αναφέρονται επίσης στο βιβλίο στο εγκεφαλικό επεισόδιο που υπέστη ο πρώην πρόεδρος Ζακ Σιράκ (1995-2007) στις 2 Σεπτεμβρίου 2005. Υποστηρίζουν πως η σύζυγός του, η Μπερναντέτ, και η κόρη του, η Κλοντ, άσκησαν πίεση στους γιατρούς για να «αποσιωπήσουν» αυτό το εγκεφαλικό επεισόδιο.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ποιές εταιρίες φρέσκου γάλακτος ταίζουν μεταλλαγμένες τροφές τις αγελάδες




Οι ακτιβιστές της Greenpeace βρέθηκαν σήμερα το πρωί στη μονάδα της ΔΕΛΤΑ, στον Ταύρο, και τοποθέτησαν αυτοκόλλητα «90% Μεταλλαγμένες Ζωοτροφές» σε φορτηγά που μεταφέρουν το γάλα της εταιρείας!



Εδώ και 3 μήνες, η μεγαλύτερη γαλακτοβιομηχανία της χώρας δεν έχει ανακοινώσει κανένα μέτρο και καμία δέσμευση για το πώς σκοπεύει να  καθαρίσει οριστικά τις ζωοτροφές της από τα μεταλλαγμένα. Μάλιστα σε κάποια προϊόντα της αναγράφει στο μπουκάλι ότι «παράγονται από αγελάδες που δεν έχουν τραφεί με γενετικά τροποποιημένες ζωοτροφές», παρόλο που δείγματα ζωοτροφών της βρέθηκαν σε αναλύσεις της Greenpeace να περιέχουν μεταλλαγμένα μέχρι και 90%!


Επιπλέον, η ΔΕΛΤΑ δεν έχει κάνει μέχρι στιγμής καμία απολύτως αναφορά σε πρόθεση να χρησιμοποιεί ελληνική καθαρή ζωοτροφή, , η οποία θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας, θα τονώσει την ανάπτυξη στην περιφέρεια και θα εξοικονομήσει συνάλλαγμα που σήμερα σπαταλιέται για την εισαγωγή μεταλλαγμένης σόγιας που προορίζεται για ζωοτροφή.

«Δεν πρόκειται να σταματήσουμε να απαιτούμε καθαρή ζωοτροφή, μέχρι να πάρουμε ουσιαστικές δεσμεύσεις από την ΔΕΛΤΑ» είπε η Έλενα Δανάλη, υπεύθυνη της εκστρατείας της Greenpeace ενάντια στα μεταλλαγμένα και συμπλήρωσε «Ο μόνος τρόπος για να είμαστε 100% σίγουροι, είναι να τρέφονται τα ζώα αποκλειστικά με ντόπια,  καθαρή ζωοτροφή».

 Ζητάμε από την εταιρεία ΔΕΛΤΑ:

  • Να εξασφαλίσει τώρα καθαρές, μη μεταλλαγμένες ζωοτροφές για το σύνολο της παραγωγής της.
  • Να στηρίξει τη δημιουργία εθνικής σήμανσης για ζωικά προϊόντα που έχουν εκτραφεί χωρίς μεταλλαγμένες ζωοτροφές.
  • Να στραφεί στη χρήση ελληνικών, κτηνοτροφικών φυτών ακολουθώντας συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα και δεσμεύσεις.




Έρευνα της Greenpeace σε τυχαία δειγματοληψία, αποκαλύπτει χρήση μεταλλαγμένων ζωοτροφών έως και 90% από τις εταιρείες ΔΕΛΤΑ, ΟΛΥΜΠΟΣ, ΜΕΒΓΑΛ και ΦΑΡΜΑ ΚΟΥΚΑΚΗ. Μάλιστα, οι εταιρείες ΟΛΥΜΠΟΣ και ΔΕΛΤΑ αναγράφουν σε συσκευασίες τους, και η ΜΕΒΓΑΛ στην ιστοσελίδα της, ότι το γάλα τους παράγεται χωρίς χρήση μεταλλαγμένων ζωοτροφών, ενώ στην πραγματικότητα αποδεικνύεται ακριβώς το αντίθετο. Και αν αυτά δεν είναι αρκετά, μάθε πως το κόστος εισαγωγής σόγιας είναι 500 εκατομμύρια  ευρώ κάθε χρόνο, χωρίς να γνωρίζουν οι καταναλωτές πόση από αυτήν είναι μεταλλαγμένη και που καταλήγει.

Αναλυτικά, τα αποτελέσματα των αναλύσεων του ειδικά διαπιστευμένου εργαστηρίου έχουν ως εξής:




Απαιτούμε από όλες τις εταιρείες ζωικών προιόντων να εξασφαλίσουν αμέσως καθαρές, μη μεταλλαγμένες ζωοτροφές.
Πληρώνουμε για να καταναλώνουμε μεταλλαγμένα χωρίς να το ξέρουμε, ούτε να το θέλουμε!


Είμαστε όλοι ήδη αντιμέτωποι με μια πολύ σκληρή κρίση, κοινωνική και οικονομική. Αυτό δεν δίνει το δικαίωμα σε καμία εταιρεία να μας σερβίρει μεταλλαγμένα. Οι εταιρείες πρέπει να στραφούν τώρα σε καθαρές ζωοτροφές που καλλιεργούνται στη χώρα μας και θα δώσουν θέσεις εργασίας και καθαρή τροφή.
δήλωσε η Έλενα Δανάλη, υπεύθυνη της εκστρατείας της Greenpeace ενάντια στα μεταλλαγμένα


Ζητάμε από όλες τις εταιρείες παραγωγής ζωικών προιόντων να στραφούν αμέσως προς την καλλιέργεια εγχώριας ζωοτροφής χωρίς μεταλλαγμένα. Πρέπει να σεβαστούν εμάς τους Έλληνες καταναλωτές, που τόσα χρόνια αγωνιζόμαστε και κερδίζουμε ενάντια στα μεταλλαγμένα, και να αναλάβουν ρόλο στην αντιμετώπιση της βαθιάς οικονομικής κρίσης.

Αντί ως χώρα να εξάγουμε συνάλλαγμα -εν μέσω οικονομικής κρίσης- για να εισάγουμε μεταλλαγμένη σόγια που προορίζεται για ζωοτροφή,χρειάζεται να επενδύσουμε σε καλλιέργεια εγχώριας ζωοτροφής, όπως τα κτηνοτροφικά φυτά (ρεβίθια, μπιζέλια, κουκιά, λούπινα) τα οποία επιπλέον προωθούν τη βιώσιμη γεωργία, δημιουργούν νέες θέσεις εργασίας και τονώνουν την ανάπτυξη στην περιφέρεια.

Σαν ενδιάμεσο βήμα, ζητάμε από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης να ολοκληρώσει αμέσως τη διαδικασία πιστοποίησης και σήμανσης ζωικών προιόντων που προέρχονται αποκλειστικά με μη – μεταλλαγμένη ζωοτροφή (Agro 7). Υπό την αυστηρή προϋπόθεση ότι θα γίνονται εντατικοί έλεγχοι για να διασφαλιστεί το –καταπατημένο σήμερα- δικαίωμα των καταναλωτών να επιλέγουν.  Και οι εταιρείες παραγωγής τροφίμων, οφείλουν να πιέσουν προς αυτή την κατέυθυνση.

Διαβάστε Περισσότερα »

ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣE ΤΟ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΠΟΛΥΑΝΔΡΙΟΝ

ΠΟΛΥΑΝΔΡΙΟΝ Τ. 23


Διαβάστε Περισσότερα »

Εδώλιο για Άκη λόγω πόθεν έσχες

Εδώλιο για Άκη λόγω πόθεν έσχες

Εδώλιο για τον πρώην υπουργό του ΠΑΣΟΚ Άκη Τσοχατζόπουλο για ανακριβή δήλωση πόθεν έσχες του 2010 «δείχνει» ο εισαγγελέας εφετών Γαληνός Μπρής.

Ο εισαγγελέας που παρέλαβε τη δικογραφία την οποία χειρίστηκε ο εφέτης Θεόδωρος Κανελλόπουλος υπέβαλε την πρότασή τους προς το Συμβούλιο Εφετών εισηγούμενος την παραπομπή σε δίκη του Άκη Τσοχατζόπουλου αλλά και την απαλλαγή του λόγω παραγραφής για ανακριβή δήλωση πόθεν έσχες των ετών 1998 έως 2005.
Ο κ.Μπρης πρότεινε ακόμη να διατηρηθούν οι περιοριστικοί όροι που έχουν επιβληθεί στον πρώην υπουργό και συγκεκριμένα η εγγυοδοσία ύψους 150 χιλιάδων ευρώ, απαγόρευση εξόδου από τη χώρα αλλά και η δέσμευση του πολυτελούς  ακινήτου του στην Διονυσίου Αρεοπαγίτου.
Το επίμαχο πόθεν έσχες του έτους 2010 (χρήση 2009) κρίθηκε ως ανειλικρινές μετά το πόρισμα της αρμόδιας  επιτροπής της βουλής αλλά και την άρση του τραπεζικού φορολογικού και χρηματιστηριακού απορρήτου του Άκη Τσοχατζόπουλου.
Στο εν λόγω πόθεν έσχες ο πρώην υπουργός δήλωνε συνολικό εισόδημα 250.955, 87 ευρώ εκ των οπίων μόνο οι 150 χιλ. ευρώ δικαιολογούσε ως λήψη 2 δανείων. Μάλιστα σε αυτό δεν είχε δηλώσει ούτε το περιβόητο νεοκλασικό στη Δ. Αρεοπαγίτου.
Πάντως ο ίδιος απολογούμενος έχει υποστηρίξει ότι το ακίνητο αυτό δηλώθηκε στο πόθεν λέσχες του 2011 καθώς αποκτήθηκε το 2010.
Διαβάστε Περισσότερα »

Βοιωτία:Χιλιάδες ναρκωτικά σε εστιατόριο.

Ιδού τα Ινδικά χάπια






Χιλιάδες ναρκωτικά χάπια κατάσχεσαν αστυνομικοί της ασφάλειας Θήβας από εστιατόριο στα Οινόφυτα.
Ο Ινδός ιδιοκτήτης του καταστήματος και δύο ακόμη ομοεθνείς του συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στο εισαγγελέα πλημμελειοδικών.






Διαβάστε το δελτίο τύπου της αστυνομίας:
Συνελήφθησαν δύο (2) Ινδοί και ένας (1) υπήκοος Νεπάλ στα Οινόφυτα Βοιωτίας, ενώ κατασχέθηκαν συνολικά –6.924 – δισκία, το μεγαλύτερο μέρος των οποίων αποτελούνται από διερευνώμενης χημικής συνθέσεως ουσίες.
 Εξαρθρώθηκε, χθες (09-04-2012) το απόγευμα στα Οινόφυτα Βοιωτίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, κύκλωμα εισαγωγής και διακίνησης ναρκωτικών χαπιών στη χώρα μας από την Ινδία. Τα μέλη του κυκλώματος λειτουργώντας με συνδέσμους στις δύο χώρες, ταχυδρομούσαν τα χάπια από την Ινδία, μέσα σε δέματα και τα παραλάμβαναν μέσω ταχυδρομείου στην Ελλάδα.
Για την υπόθεση αυτή, συνελήφθησαν δύο (2) αλλοδαποί, υπήκοοι Ινδίας, ηλικίας 58 και 39 ετών, καθώς και ένας (1) 35χρονος υπήκοος Νεπάλ, ενώ κατασχέθηκαν συνολικά – 6.924 – δισκία, εκ των οποίων τα (118) υπάγονται στην νομοθεσία περί ναρκωτικών, ενώ τα υπόλοιπα (6.806) πρόκειται να εξετασθούν εργαστηριακά, προκειμένου να εξακριβωθεί και ταυτοποιηθεί η χημική τους σύνθεση.
Η αστυνομική έρευνα, που γίνεται στο πλαίσιο των αδιάλειπτων προσπαθειών και ερευνών για την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών, ξεκίνησε ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, όταν εντοπίσθηκε στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, ταχυδρομικό δέμα με μεγάλο αριθμό δισκίων.
Συγκεκριμένα, προ λίγων ημερών, εντοπίσθηκε ταχυδρομικό δέμα στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, προερχόμενο από Ινδία, το οποίο περιείχε (2.331) δισκία διαφόρων τύπων, με τελικό προορισμό Ινδικό εστιατόριο στα Οινόφυτα Βοιωτίας.
Ειδικότερα, χθες το πρωί, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών σε συνεννόηση με τις Εισαγγελικές Αρχές, παρέλαβαν το δέμα και σε συντονισμένη αστυνομική ελεγχόμενη μεταφορά, μέσω των διανομέων των Ελληνικών Ταχυδρομείων, μετέβησαν στο εστιατόριο και συνέλαβαν τον 58χρονο Ινδό παραλήπτη του, ο οποίος είχε προσέλθει ως θαμώνας του καταστήματος.
Σε έλεγχο που διενεργήθηκε βρέθηκαν στην κατοχή του και κατασχέθηκαν (78) ναρκωτικά χάπια και το χρηματικό ποσό των (6.945) ευρώ, ενώ σε έρευνα που ακολούθησε στο εστιατόριο βρέθηκαν επιπλέον και κατασχέθηκαν (10) δισκία άγνωστης χημικής συνθέσεως.
Από τους αστυνομικούς συνελήφθη για την εμπλοκή του στην υπόθεση και ένας 35χρονος υπήκοος Νεπάλ που εργαζόταν ως σερβιτόρος στο κατάστημα, στερούμενος νομιμοποιητικών εγγράφων παραμονής στην Χώρα μας.
Ακολούθησαν έρευνες στα σπίτια των δύο συλληφθέντων, με την παρουσία Εισαγγελικού Λειτουργού, όπου στην οικία του 58χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
• (4.505) δισκία διερευνώμενης χημικής συνθέσεως.
• (1.000) χάρτινες συσκευασίες εναπόθεσης χαπιών.
Μετά από συστηματικές αναζητήσεις των αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών συνελήφθη και ο 39χρονος Ινδός ιδιοκτήτης του εστιατορίου.
Την αστυνομική έρευνα και την προανάκριση, διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών, ενώ οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν σήμερα το πρωί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θηβών.
Υπενθυμίζεται ότι τον Φεβρουάριο που μας πέρασε, είχε εξαρθρωθεί και άλλο κύκλωμα εισαγωγής και διακίνησης ναρκωτικών χαπιών από την Ινδία, με την σύλληψη ενός ημεδαπού και τριών Ινδών, ενώ κατασχέθηκαν (2.064) ναρκωτικά χάπια.
Οι αστυνομικές έρευνες και οι επιχειρήσεις των Υπηρεσιών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Βοιωτίας, για την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών συνεχίζονται αμείωτα.
 lamiastar.
Διαβάστε Περισσότερα »

Παραδοσιακοί χοροί το Πάσχα στην Ξηρονομή


Διαβάστε Περισσότερα »

Eκτός ψηφοδελτίου ο Βασίλης Τόγιας..Όχι και από τον Βαγιάκο.


Την απόφασή του να μην κατέβει στις εκλογές με το ΠΑΣΟΚ, σύμφωνα με πληροφορίες, ανακοίνωσε πριν από λίγο στον πρόεδρο του κόμματος Ευάγγελο Βενιζέλο και ο βουλευτής Βοιωτίας Βασίλης Τόγιας.
Ο Βασίλης Τόγιας διαγράφηκε από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ μετά την άρνησή του να ψηφίσει τη νέα δανειακή σύμβαση. Η ανεξαρτητοποίηση της Άριας Αγάτσα και η απόφαση του Βασίλη Τόγια δημιουργεί πρόσθετα προβλήματα στον κομματικό μηχανισμό του ΠΑΣΟΚ στη Βοιωτία, καθώς αδυνατεί να κλειδώσει τη λίστα των υποψηφίων βουλευτών.


Πληροφορίες αναφέρουν ότι και ο πρώην υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Άκης Βαγιάκος, είπε όχι στον Ευάγγελο Βενιζέλο για τη συμμετοχή του στο ψηφοδέλτιο του κόμματος στο νομό Βοιωτίας.
ο Άκης Βαγιάκος δηλώνει εντός του ΠΑΣΟΚ και εκτός της λίστας των υποψηφίων βουλευτών.
 lamiastar.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Ευχές απο τον Περγαντά για τις γιορτές του Πάσχα

Εύχομαι καλή Ανάσταση, καλό Πάσχα, υγεία, προσωπική και οικογενειακή ευτυχία σε όλους.
Οι φετινές γιορτές, βρίσκουν τη χώρα και τους πολίτες στην κορύφωση μιας ιδιαίτερα κρίσιμης και δύσκολης περιόδου. Η παρατεταμένη ύφεση δημιούργησε νέους συσχετισμούς στην οικονομία και στην κοινωνία και μετατόπισε τις προσδοκίες μας σε ατομικό και συλλογικό επίπεδο.
Εκείνο που γίνεται σαφές πια με τον πλέον προφανή τρόπο, είναι ότι στην πολιτική, οικονομική και κοινωνική ζωή του τόπου πρέπει να διαμορφωθεί νέα δυναμική. Ο κόσμος μας χρειάζεται να αποκτήσει νέα οπτική και κυρίως χρειάζεται να αναδείξει νέες αρχές και αξίες που θα θεμελιώνουν την κοινωνική δικαιοσύνη, τη συλλογικότητα και την ισορροπία στη συνύπαρξη ανθρώπων, κοινωνιών και κρατών.
Αυτή η δύσκολη εποχή για τον τόπο μας, ας ελπίσουμε ότι θα είναι και εποχή σημαντικών αλλαγών. Ας αναδειχτεί μέσα από την κρίση, ένα αναθεωρημένο και υγιές σύστημα που θα μπορεί να δημιουργήσει σταθερές βάσεις για το αύριο όλων μας.
Χρόνια πολλά, με υγεία, αντοχές και ελπίδα.
Διαβάστε Περισσότερα »

Καταστηματάρχης προειδοποιεί υποψηφίους βουλευτές στις Σέρρες "Μακριά από εμένα" ...


Φυλάει τα ρούχα του καταστηματάρχης στο Σιδηρόκαστρο Σερρών για ν' αποφύγει τους πολιτικούς

Η πινακίδα αυτή είναι αναρτημένη σε πρόσοψη καταστήματος στην... πλατεία του Σιδηροκάστρου. Οι βουλευτές είναι ανεπιθύμητοι, καθώς ο καταστηματάρχης περιμένει επισκέψεις εν όψει εκλογών..

Είναι ένας απο τους τρόπους αντίδρασης των επαγγελματιών.
seleo.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

ΠΑΝΗΓΥΡΑΚΙ 2012: ΤΑ ΠΑΡΑΤΡΑΓΟΥΔΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΡΑΧΩΒΑ...

Απ' ότι φαίνεται, ο υπερβολικά βαρύς χειμώνας στην Αράχωβα φέτος, πάγωσε και τα μυαλά (παλιαινά μυαλά) των υπευθύνων του πανυγηριού που πραγματοποιείται προς τιμήν του Αγίου Γεωργίου κάθε χρόνο στην Αράχωβα εδώ και αιώνες!!!


Λέτε να ξανακάνει την εμφάνιση του και ο δράκος?

Πώς αλλιώς μπορεί να εξηγηθούν τα συνεχόμενα ολισθήματα των διοργανωτών φέτος?

Και αν  το πρώτο παρατράγουδο διορθώθηκε σε χρόνο ρεκόρ (μιλάω για την έκδοση του φυλλαδίου με το πρόγραμμα του πανυγηριού), για το δεύτερο νομίζω ότι τελικά λόγω τεχνικών θεμάτων δεν προλαβαίνει να γίνει πλέον κάτι!

Ποιό είναι το δεύτερο παρατράγουδο?

Η ΜΗ ΔΙΑΔΥΚΤΙΑΚΗ ΑΝΑΜΕΤΑΔΟΣΗ ΤΟΥ ΦΕΤΙΝΟΥ ΠΑΝΥΓΗΡΙΟΥ ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ....ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

(άλλο πάλι και τούτο!)

Τι φοβούνται δηλαδή οι διοργανωτές? Να μην πέσει καμιά κάμερα στο κεφάλι τους? Φοβούνται να μην γίνει κάνα βραχυκύκλωμα ή μήπως τους επηρεάσει η ακτινοβολία ???

Μάλλον κάτι άλλο τους ενοχλεί και λείαν συντόμως θα το μάθουμε!!!

Και αν για το πρώτο παρατράγουδο, χρειάστηκαν μόνο λίγες φωνές και όλα επανήλθαν στην θέση τους, στο δεύτερο παρατράγουδο τι γίνεται?

ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΕΠΑΝΕΛΘΟΥΜΕ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΚΑΙ ΑΠΛΑ ΘΑ ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΟΥΜΕ ΟΤΙ Η ΑΝΑΜΕΤΑΔΟΣΗ ΔΕΝ ΚΟΣΤΙΖΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΣΕ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΚΑΙ ΔΗΜΟ (ΟΠΩΣ ΑΛΛΩΣΤΕ ΚΑΙ Η ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΙΩΝ) ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΚΑΛΥΠΤΕΤΑΙ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΟΠΙΤΕΣ ΜΑΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΣΤΗΣΕΙ ΟΛΗ ΤΗΝ ΤΕΧΝΙΚΗ ΥΠΟΔΟΜΗ.

Διαδικτυακοί τόποι για το πανηγυράκι:
1. http://panigiraki.gr
2. http://www.facebook.com/panigiraki
3. http://www.ustream.tv/channel/panigiraki
4. http://vimeo.com/channels/panigiraki

ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ ΕΠΙΣΗΣ ΟΤΙ Η ΠΕΡΣΥΝΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΗΣ ΜΕΤΑΔΟΣΗΣ, ΕΙΧΕ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ ΣΕ ΙΝΤΕΡΝΕΤΙΚΟΥΣ ΤΗΛΕΘΕΑΤΕΣ ΣΕ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 40 ΧΩΡΕΣ! ΓΕΓΟΝΟΣ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΓΙΑ ΤΗΝ "ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ" ΤΗΣ ΑΡΑΧΩΒΑΣ ΤΟΥ ΠΑΝΗΓΥΡΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ!!!

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΜΑΤΑΙΩΣΗΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΞΟΡΓΙΣΕ!





ΥΓ 1: Κάπου αλλού πρέπει να ανατρέξουμε για τους αληθινούς λόγους...


ΥΓ 2: με πολύ χαρά θα αναρτήσω και τα ονόματα των διοργανωτών, που αρνήθηκαν να συναινέσουν για την διαδικτυακή κάλυψη του πανυγηριού...


ΥΓ 3: Το παραπάνω κείμενο, είναι εύκολο να καταλάβετε από το ύφος του, ότι είναι αποκλειστικά δικό μου, παρά  τις σφοδρές αντιδράσεις που δέχτηκα για την μη δημοσίευση του θέματος στην παρούσα φάση 
agnantiroumelis

Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ