Πέμπτη 12 Απριλίου 2012

Αλίαρτος:Απέκλεισαν συμβολικά την Λ.Αθηνών (φωτο-βίντεο)

Αιρετοί και πολίτες απέκλεισαν σε ένδειξη διαμαρτυρίας συμβολικά για μισή ώρα την λεωφόρο Αθηνών απειλώντας με κλιμάκωση των κινητοποιήσεων και τιμωρία στις κάλπες των εθνικών εκλογών.

Διαβάστε Περισσότερα »

Εν Όψει . . .Ευχές


Διαβάστε Περισσότερα »

Δήμος Λεβαδέων


Δήμος Λεβαδέων
Ο Δήμος Λεβαδέων για την καλύτερη ενημέρωση των δημοτών έχει αναρτήσει στο διαδικτυακό του τόπο (www.livadia.gr), πίνακα στον οποίο εμφανίζονται οι αιτήσεις για χορήγηση άδειας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας με χρήση ΑΠΕ και Σ.Η.Θ.Υ.Α. που υποβλήθηκαν στη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (Ρ.Α.Ε.) στον κύκλο υποβολής Μαρτίου 2012, σύμφωνα με τις διατάξεις και τα παραρτήματα της υπ’ αριθ. ΥΑΠΕ/Φ1/14810/04.10.2011 απόφασης του Υφυπουργού ΠΕΚΑ.
Σύμφωνα με τη Ρ.Α.Ε. σημειώνεται ότι όποιος έχει έννομο συμφέρον μπορεί να υποβάλει αιτιολογημένη αντίρρηση ενώπιον της Ρ.Α.Ε. σε σχέση με την αίτηση που υποβλήθηκε, από την επομένη ημέρα της δημοσίευσης των αιτήσεων και εντός προθεσμίας δεκαπέντε (15) ημερών.  Οι υποβαλλόμενες αντιρρήσεις πρέπει να συνοδεύονται από έγγραφα και στοιχεία που είναι αναγκαία για την τεκμηρίωσή τους.
Διαβάστε Περισσότερα »

Αισθητικές παρεμβάσεις στην πόλη των Θηβών




Σε εργασίες συντήρησης δημοτικών οδών και αισθητικές παρεμβάσεις στην πόλη προχώρησε πρόσφατα ο  Δήμος Θηβαίων, προκειμένου να αναδείξει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την  εικόνα της πόλης και του Δήμου.
 Συγκεκριμένα αισθητικές παρεμβάσεις πραγματοποιήθηκαν, στο δημοτικό χώρο «Πούρος», όπου συνεργεία καθαρισμού του Δήμου προχώρησαν σε αποψίλωση ξερών χόρτων, απομάκρυνση  σκουπιδιών και κλάδεμα δέντρων, στον χώρο γύρω από το άγαλμα του Πίνδαρου, όπου μεταξύ άλλων κατεδαφίστηκε, σε συνεργασία με την Αρχαιολογική Υπηρεσία Θήβας, παλαιό ακατοίκητο οίκημα που αποτελούσε εστία μικροβίων και έθετε σε κίνδυνο την δημόσια υγεία και σε υπαίθριο χώρο στην περιοχή του Συνοικισμού, πίσω από το Μουσείο, τον οποίο κάποιοι είχαν μετατρέψει σε ανεξέλεγκτη χωματερή .
 Παράλληλα πραγματοποιούνται εργασίες συντήρησης σε διάφορες δημοτικές οδούς για την διευκόλυνση των οδηγών και των πεζών.
 Ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Θηβαίων κ. Αντρέας Χατζησταμάτης έκανε την ακόλουθη δήλωση:
 «Θα συνεχίσουμε τις αισθητικές παρεμβάσεις και τις εργασίες συντήρησης των δημοτικών οδών προκειμένου να δώσουμε στην πόλη των Θηβών την εικόνα που της αξίζει. Μια αισθητική παρέμβαση στην πόλη, αποτελεί σημαντικό γεγονός, αφού αφορά το χώρο που ανήκει σε όλους τους πολίτες και επηρεάζει σημαντικά τόσο τους κατοίκους όσο και τους επισκέπτες μας.
Αισθητικές παρεμβάσεις στην πόλη των ΘηβώνΘα ήθελα όμως να παρακαλέσω τους κατοίκους της πόλης, να φροντίζουν με τη σειρά τους τους δημόσιους χώρους και  να μην απορρίπτουν απορρίμματα σε αυτούς, παρά μόνο στους κάδους που υπάρχουν σε κάθε συνοικία και γειτονιά. Πρέπει και εμείς οι ίδιοι να αποκτήσουμε οικολογική συνείδηση, πρέπει να αγαπήσουμε την πόλη μας».
Διαβάστε Περισσότερα »

Ένα χαφ για τον... ΛΑΟΣ!

Στις τάξεις του ΛΑ.Ο.Σ προσχώρησε ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού και της ΑΕΚ Πέτρος Καραβίτης.
Όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος του κόμματος Γιώργος Καρατζαφέρης, ο πρώην άσος της μπάλας θα είναι υποψήφιος στη Β' Αθήνας.

Ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. ανακοίνωσε επίσης....
την κάθοδο της δημοσιογράφου της Σοφίας Παραδείση με το κόμμα του στο νομό Αιτωλοακαρνανίας.
 www.briefingnews.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Σοκ - Στο 21,8% εκτοξεύτηκε η ανεργία τον Ιανουάριο

Σοκ - Κατά 46,6% αυξήθηκε η ανεργία τον τελευταίο χρόνο

Κατά 46,6% αυξήθηκε η ανεργία τον τελευταίο χρόνο, αφού φέτος τον Ιανουάριο στο 21,8%, καταγράφοντας νέο αρνητικό ρεκόρ, τη στιγμή που ένα χρόνο νωρίτερα, ήταν επτά μονάδες χαμηλότερα, στο 14,8%.
Με βάση τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ) τον τελευταίο χρόνο κάθε ημέρα έβγαιναν στην ανεργία 945 άτομα την ημέρα, πράγμα που σημαίνει ότι συνολικά, τον τελευταίο χρόνο, έμειναν άνεργοι 344.913 άνθρωποι.
Σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα (Δεκέμβριος του 2011), η ανεργία αυξήθηκε κατά 3,1%, δηλαδή έχασαν την εργασία τους 32.331 άτομα.
Είναι, επίσης, χαρακτηριστικό ότι στους νέους οι άνεργοι ανήλθαν πλέον στο 50,8%, με το ποσοστό ανεργίας να εκτινάσσεται κατά 13,7 μονάδες μέσα σε έναν χρόνο.
Από την άλλη μεριά, οι απασχολούμενοι μέσα στον Ιανουάριο ανήλθαν σε 3.880.120 άτομα, ενώ μειώθηκαν κατά 363.369 άτομα σε σχέση με τον Ιανουάριο 2011 (μείωση 8,6%) και κατά 25.953 άτομα σε σχέση με τον Δεκέμβριο 2011 (μείωση 0,7%).
Ο οικονομικά μη ενεργός πληθυσμός, δηλαδή αυτοί που δεν εργάζονται ούτε αναζητούν εργασία, ανήλθε σε 3.342.853 άτομα και αυξήθηκε κατά 21.066 άτομα σε σχέση με τον Ιανουάριο πέρυσι (αύξηση 0,6%), ενώ μειώθηκε κατά 2.965 άτομα σε σχέση με τον περασμένο Δεκέμβριο (μείωση 0,1%).
Η ανεργία παραμένει «γένους θηλυκού», καθώς στις γυναίκες ανέρχεται σε 25,7% (από 18,6% τον Ιανουάριο 2011), ενώ στους άνδρες το ποσοστό είναι 18,7% (από 12% τον Ιανουάριο 2011).
Ηλικιακά, στους νέους 15- 24 ετών η ανεργία «εκτινάχθηκε» στο 50,8% (από 37,1% τον Ιανουάριο 2011). Ακολουθούν, οι ηλικίες 25- 34 ετών (28,7% από 20,9%), 35- 44 ετών (17,9% από 12,2%), 45- 54 ετών (15,6% από 10,2%) και 55- 64 ετών (11,3% από 7%). Στις ηλικίες μετά τη σύνταξη (65- 74 ετών), η ανεργία ανέρχεται σε 4,2% από 2% τον Ιανουάριο πέρυσι.
Σε επίπεδο Αποκεντρωμένων Διοικήσεων της χώρας (περιφέρειες), πρώτη είναι η Μακεδονία- Θράκη με 22,6% από 16,7% τον Ιανουάριο 2011.
«Ισοβαθμούν» στη 2η θέση, η Ήπειρος- Δυτική Μακεδονία (22,5% από 16,6%) και η Θεσσαλία- Στερεά Ελλάδα (22,5% από 14,9%). Ακολουθούν, η Αττική- όπου διαμένουν τα περίπου 2/3 του πληθυσμού της χώρας-, με 23,2% από 14,2%, η Κρήτη (19,8% από 12,8%), η Πελοπόννησος- Δυτική Ελλάδα- Ιόνιοι Νήσοι (19,7% από 13,4%) και το Αιγαίο (14,9% από 13,9%).
Διαβάστε Περισσότερα »

Ληστεία υπό την απειλή όπλων στην Παραλία Διστόμου


Μεγάλη ληστεία στην Παραλία του Διστόμου, διεπράχθη χτες, όταν ληστές εισέβαλαν σε οικία συμπατριώτη μας, και με απειλή καλάσνικοφ, έκλεψαν ό,τι έβρισκαν μπροστά τους, ακόμη και το αυτοκίνητο του θύματος.
Ο ένας από τους θρασύτατους ληστές μάλιστα, τοποθέτησε το καλάσνικοφ στον κρόταφο του ιδιοκτήτη.

Η ληστεία έγινε σε συγκρότημα κατοικιών της Παραλίας Διστόμου, λίγο μετά τον οικισμό εργαζομένων , 'Ασπρα Σπίτια της Παραλίας Διστόμου.
Αυτές τις μέρες πρέπει να προσέχουμε, γιατί στατιστικά οι ληστείες αυξάνονται. Πρέπει να τονίσουμε ότι η εγκληματικότητα στα μέρη μας έχει αυξηθεί, αρκεί να θυμηθούμε τις ληστείες στο Δίστομο, στην Αράχωβα, στην Αντίκυρα και στην Δεσφίνα.
Το Α.Τ Διστόμου ερευνά την υπόθεση
 
Διαβάστε Περισσότερα »

Η ...ηλεκτρονική Αγάτσα παραμένει στο ΠΑΣΟΚ- δεν πάει στη ΝΔ!

Η ...ηλεκτρονική Αρια Αγάτσα παραμένει στο ΠΑΣΟΚ- δεν πάει στη ΝΔ!

Μπορεί η Αρια Αγάτσα να είναι υποψήφια στη Βοιωτία με τη Νέα Δημοκρατία στις εκλογές της 6ης Μαϊου, η ιστοσελίδα της όμως την ... κρατάει στο ΠΑΣΟΚ, «διαλαλώντας» μάλιστα την «πράσινη» μαχητικότητά της !
Τρεις εβδομάδες προτού «στηθούν» οι κάλπες, η ιστοσελίδα της δημοσιογράφου παραμένει ... ακραιφνώς ΠΑΣΟΚική. Σε αυτήν είναι ακόμη αναρτημένες φωτογραφίες της κυρίας Αγάτσα με τον Γιώργο Παπανδρέου, καθώς και με άλλα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, όπως είναι ο Χρήστος Πρωτόπαπας και ο Μίμης Ανδρουλάκης.
Προφανώς η ... ηλεκτρονική Άρια Αγάτσα δεν πρόλαβε εγκαίρως να ευθυγραμμιστεί με την πρόσφατη επιλογή της πολιτικού και δημοσιογράφου, να στηρίξει «την προσπάθεια του Αντώνη Σαμαρά και της Ν.Δ. για μια ισχυρή και σταθερή κυβέρνηση, που, τη δραματικά κρίσιμη αυτή περίοδο, έχει ανάγκη η Ελλάδα».
Όσοι – παρατηρητές, πολίτες, ψηφοφόροι- έκριναν ενδεχομένως ως ανεπαρκή τον τρόπο με τον οποίο η κυρία Αγάτσα εξήγησε την προσχώρησή της στη Νέα Δημοκρατία, τώρα γνωρίζουν ότι έχει μπερδευτεί και η ... ιστοσελίδα της.
Εάν έλειπαν οι «καμαρωτές» φωτογραφίες με τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, θα μπορούσε ίσως το βαθύ πράσινο χρώμα που δεσπόζει στην ιστοσελίδα να «εξηγηθεί» με την παραπομπή στα χρώματα του Λεβαδειακού, ομάδας που εδρεύει στην εκλογική περιφέρεια της κυρίας Αγάτσα. Τώρα, όμως, αποκλείεται εκ των πραγμάτων αυτή η «εκδοχή»...
Διαβάστε Περισσότερα »

Η Εισαγγελία ζήτησε την άρση ασυλίας της Ντόρας Μπακογιάννη

Η Εισαγγελία ζήτησε την άρση ασυλίας της Ντόρας Μπακογιάννη

Από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου διαβιβάστηκε αίτημα για άρση της βουλευτικής ασυλίας της πρόεδρου της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρας Μπακογιάννη λόγω υποβολής ανακριβούς δήλωσης «πόθεν έσχες».
Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας στο «πόθεν έσχες» που κατέθεσε στη Βουλή δεν περιλάμβανε την μεταφορά 1 εκατομμυρίου δολλαρίων στο εξωτερικό από τον σύζυγό της Ισίδωρο Κούβελο.
Η εξαγωγή του επίμαχου ποσού στο εξωτερικό έγινε γνωστή κατά την ετήσια ακρόαση του προέδρου της Αρχής καταπολέμησης του βρώμικου χρήματος (Αρχής Καταπολέμησης Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες και της Χρηματοδότησης της Τρομοκρατίας και Ελέγχου των Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης), αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Π. Νικολούδη, στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.
Στην συνέχεια, η Βουλή διαβίβασε τη δήλωση του «πόθεν έσχες» της Ντ. Μπακογιάννη στην Εισαγγελία Εφετών Αθηνών. Η τελευταία διακρίβωσε τη μη αναφορά του επίμαχου ποσού στην δήλωση «πόθεν έσχες» της προέδρου της Δημοκρατικής Συμμαχίας, αλλά λόγω της βουλευτικής ασυλίας δεν είχε την δυνατότητα να προβεί σε καμία άλλη ενέργεια.
Κατόπιν αυτών, η Εισαγγελία Εφετών διαβίβασε στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου το σχετικό αίτημα άρσης ασυλίας της Μπακογιάννη.
Στην συνέχεια ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Αθανάσιος Κατσιρώδης διαβίβασε το σχετικό αίτημα στην Βουλή, η οποία είναι η μόνη αρμόδια να αποφανθεί για το θέμα αυτό.
Διαβάστε Περισσότερα »

Το ΑΓΙΟ ΦΩΣ στη Θήβα

Σας ενημερώνουμε ότι ο Δήμος Θηβαίων σε συνεργασία  με την Ιερά Μητρόπολη Θηβών και Λεβαδείας θα μεταφέρει από το Ελευθέριος Βενιζέλος το ΑΓΙΟ ΦΩΣ το Μ.Σάββατο.

Πιθανή ώρα άφιξης του ΑΓΙΟΥ ΦΩΤΟΣ θα είναι μεταξύ 20:30 έως 21:00  στον Ιερό Ναό Αγ. Ιωάννη του Καλοκτένους (πλατεία Θηβών).
Διαβάστε Περισσότερα »

Τι κρύβεται πίσω από την "κωλοτούμπα" της Άρια Αγάτσα;




Ως πολύ κακό για το τίποτα θεωρείται η προσωπική δήλωση του Αντώνη Σαμαρά για την ένταξη της πρώην βουλευτίνας του ΠΑΣΟΚ, Άριας Αγάτσα, στο ψηφοδέλτιο της Βοιωτίας της ΝΔ. Διότι η εν λόγω υποψήφια προ ημερών, όπως γράφουν ΤΑ ΝΕΑ, υμνούσε ενθουσιωδώς στα τοπικά κανάλια τον Ευ. Βενιζέλο ως αρχηγό της.

Σύμφωνα με το enikos.gr, η μεταπήδησή της στον βασικό αντίπαλό του προέκυψε όταν αντελήφθη ότι ισχυρός τοπικός παράγοντας και συγγενής της, που τη συνέδραμε ως τώρα, θα ενίσχυε άλλη βουλευτίνα του ΠΑΣΟΚ Βάσω Τσόνογλου, κάνοντας τα όνειρά της απραγματοποίητα.

Λέγεται μάλιστα ότι η ίδια χτύπησε την πόρτα της ΝΔ, αυτοπροτεινόμενη στον γραμματέα της ΚΟ Κώστα Τασούλα ως αντικαταστάτρια του πρώην γαλάζιου βουλευτή Μιχάλη Γιαννάκη, που είδε το φως του στο κόμμα του Καμμένου.
Διαβάστε Περισσότερα »

1η Πεζοπορία Περιβαλλοντικού Συλλόγου Θεσπιέων "Δημόφιλος''

Διαβάστε Περισσότερα »

Robin Williams: Η ανθρωπότητα πρέπει να υποκλίνεται στην Ελλάδα!

Η ανθρωπότητα οφείλει να υποκλίνεται στην ελληνική ιστορία δηλώνει ο Robin Williams, λέγοντας ακόμα ότι μπορεί η οικονομία της χώρας μας να μην πηγαίνει καλά, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είμαστε ανίσχυροι.


«Τα οικονομικά δεδομένα αλλάζουν συνεχώς για όλους. Αυτό που δεν αλλάζει είναι...


η κληρονομιά, η ταυτότητά σας. Ο Παρθενώνας δεν φεύγει από την Αθήνα. Είναι ακόμα εκεί για να θυμίζει ότι η πρόοδος και η ακμή μπορούν να επιστρέψουν», δήλωσε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» ο διάσημος κωμικός Robin Williams.


Είπε ακόμα, ότι έχει κάνει διακοπές με σκάφος στα Ελληνικά νησιά και πώς δεν ήταν αρκετό για να δει όλα όσα έχει διαβάσει στην ελληνική μυθολογία. 


«Στην Αγγλία για παράδειγμα, δεν πήγα πουθενά. Τι να δω; Το παλάτι του Μπάκιγχαμ; Δεν με νοιάζει. Όπως κι αν πάω στην Γερμανία, δεν θα πάω να δω το Τείχος του Βερολίνου. Ωστόσο, την Δήλο, τον Παρθενώνα και τις Μυκήνες δεν μπορείς να τις αγνοήσεις»..
Διαβάστε Περισσότερα »

Δήλωση Μ. Γιαννάκη για προσχώρηση Αγάτσα στη ΝΔ


«Μέχρι το Σάββατο ο συγκυβερνών κ. Σαμαράς δήλωνε από το Αιγάλεω ότι δεν θα συγκυβερνήσει με το ΠΑΣΟΚ.
Με την προσχώρηση στη ΝΔ της πρώην βουλευτίνας του ΠΑΣΟΚ κας Άριας Αγάτσα απέδειξε ότι όχι μόνο θα συγκυβερνήσει με το ΠΑΣΟΚ, αλλά θα κυβερνήσει και με τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ. Θέλει να κυβερνήσει με τους ανθρώπους που στήριξαν το «καταστροφικό Μνημόνιο 1» που ο ίδιος ο κ. Σαμαράς αποκήρυσσε.
Δεν θα εμπλακώ στα εσωτερικά της συγκυβέρνησης και τις εσωτερικές μετακινήσεις των στελεχών της. Αυτά είναι άλλωστε «ενδοοικογενειακή» υπόθεση των κ. Παπανδρέου, Σαμαρά και Βενιζέλου, οι οποίοι όπως φαίνεται ταυτίζονται πλέον πλήρως, όχι μόνο ως προς τις πολιτικές τους, αλλά και ως προς τα στελέχη τους.
Τελικός κριτής όλων, ο λαός.»
Διαβάστε Περισσότερα »

Συμβουλές και συστάσεις της ΕΛ.ΑΣ. προς τους πολίτες σχετικά με περιστατικά εξαπατήσεων

Οι αρμόδιες Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας δραστηριοποιούνται καθημερινά για τον εντοπισμό προσώπων που επιχειρούν να εξαπατήσουν με διάφορους τρόπους και μεθόδους πολίτες, και ιδίως ηλικιωμένους. Ταυτόχρονα, σε περιπτώσεις
καταγγελιών αναζητούν τους ανθρώπους αυτούς, προκειμένου να τους οδηγήσουν στη Δικαιοσύνη.
Με αφορμή πρόσφατα περιστατικά που ηλικιωμένοι, κυρίως, πολίτες εξαπατήθηκαν, σε διάφορες περιοχές της χώρας, από επιτήδειους που τους προσέγγισαν και με διάφορα προσχήματα και τεχνάσματα τους απέσπασαν χρηματικά ποσά, το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, στο πλαίσιο της πρόληψης και της αποτροπής τέτοιων περιστατικών, συνιστά τα ακόλουθα:


  • Να μην πείθεστε εύκολα από άτομα, τα οποία σας “πλησιάζουν” ως γνωστοί συγγενικών - φιλικών προσώπων.
  • Να είστε ιδιαίτερα επιφυλακτικοί σε άγνωστα άτομα που επιχειρούν με διάφορα προσχήματα και τεχνάσματα να εισέλθουν στην οικία σας.
  • Εφόσον άγνωστο άτομο εισέλθει στην οικία σας με οποιαδήποτε πρόφαση (π.χ. διεξαγωγή έρευνας, πώληση κάποιου προϊόντος, ανάγκη να πραγματοποιήσουν μια κλήση κ.λπ.), να μην επιτρέπετε να μεταβαίνει σε άλλους χώρους του σπιτιού σας, πέραν αυτών που χρειάζεται και ποτέ να μην χάνετε την οπτική επαφή μαζί του.
  • Στην περίπτωση αυτή, να προσέχετε τα προσωπικά σας αντικείμενα, προκειμένου να αποφευχθεί το ενδεχόμενο αφαίρεσής τους με τη μέθοδο της απασχόλησης.
  • Να είστε ιδιαίτερα επιφυλακτικοί όταν άγνωστοι προσπαθήσουν να σας πείσουν για την καταβολή χρηματικού ποσού, με το πρόσχημα επείγουσας ανάγκης συγγενικού - φιλικού προσώπου (π.χ. νοσηλεία σε νοσοκομείο).Το ίδιο μπορεί να προσπαθήσουν και τηλεφωνικά. Για τους ίδιους λόγους να μην ενδίδετε σε προτροπές για συνάντηση (ραντεβού κ.λπ.).
  • Σε περιπτώσεις που άγνωστοι επικαλούνται έκτακτη ανάγκη γνωστού -συγγενικού σας προσώπου, να επιδιώκετε πάντα οι ίδιοι να επικοινωνείτε τηλεφωνικά με το γνωστό-συγγενικό σας πρόσωπο, προς επιβεβαίωση των όσων επικαλούνται. Η επικοινωνία να γίνεται με δικό σας τηλέφωνο και κατόπιν δικής σας πρωτοβουλίας και να μην δέχεστε να μιλάτε με άτομο, το οποίο κάλεσαν οι άγνωστοι.
  • Σε κάθε περίπτωση, να δηλώνετε ότι δεν πρόκειται να παραδώσετε χρήματα, εάν δεν εμφανιστούν οι γνωστοί-συγγενείς σας.
  • Να μην δέχεστε σε καμία περίπτωση άγνωστα άτομα να σας οδηγήσουν σε Πιστωτικό Κατάστημα ή ΑΤΜ για ανάληψη χρηματικού ποσού.
  • Να μην πείθεσθε εύκολα σε ευκαιριακές αγορές προϊόντων που σας προτείνουν άγνωστα άτομα, ιδιαίτερα δε δίχως να δείτε πρώτα τα προϊόντα αυτά.
  • Να μην πείθεστε από άγνωστους, οι οποίοι εμφανίζονται ως υπάλληλοι Δημόσιας Υπηρεσίας ή άλλου φορέα για την επιδιόρθωση κάποιου τεχνικού προβλήματος, εάν δεν τους έχετε εσείς προηγουμένως καλέσει.
  • Να μην πείθεστε όταν άγνωστοι σας ζητούν να καταβάλλετε χρήματα για οφειλές γνωστών ή συγγενικών προσώπων σε δημόσιες υπηρεσίες ή σε καταστήματα-εταιρείες για αγορά αγαθών-προσφορά υπηρεσιών.
  • Επισημαίνεται ότι από νοσοκομεία ή από δημόσιες υπηρεσίες δεν χρησιμοποιείται η πρακτική υπάλληλοί τους να μεταβαίνουν σε οικίες ή σε δημόσιους χώρους και να ζητούν από πολίτες την καταβολή χρημάτων για υπηρεσίες που παρέχουν.
  • Να έχετε πάντα διαθέσιμους τους τηλεφωνικούς αριθμούς, με τους οποίους πρέπει να επικοινωνήσετε σε περίπτωση ανάγκης (Αστυνομία, Πυροσβεστική, Νοσοκομεία, στενοί συγγενείς κ.α.).
  • Προσπαθήστε να συγκρατήσετε τα χαρακτηριστικά των δραστών, καθώς και τα οχήματα με τα οποία κινούνται (αριθμό κυκλοφορίας, μάρκα οχήματος, χρώμα κ.λπ.), για να βοηθήσετε το έργο των διωκτικών αρχών.
  • Να ενημερώνετε πάντα τις αστυνομικές Αρχές, ακόμη και σε περίπτωση απόπειρας απάτης σε βάρος σας.
Υπενθυμίζουμε τις συνηθέστερες μεθόδους που μετέρχονται οι δράστες τέτοιων συμπεριφορών, προκειμένου να ενημερωθούν οι πολίτες, κυρίως οι ηλικιωμένοι, και να αποφεύγουν το ενδεχόμενο εξαπάτησή τους:
Απάτη με τη μέθοδο προσέγγισης εκ μέρους συγγενικού προσώπου (κυρίως σε βάρος ηλικιωμένων ατόμων)
Οι δράστες επιλέγουν κυρίως ηλικιωμένους ανθρώπους, για τους οποίους πληροφορούνται με οποιανδήποτε τρόπο τα στοιχεία ταυτότητας τόσο των ιδίων, όσο και προσφιλών συγγενικών τους προσώπων, συνήθως των παιδιών ή των εγγονιών τους.
Τους προσεγγίζουν «δήθεν» ως απεσταλμένοι των συγγενών τους και με το πρόσχημα άμεσης και επείγουσας ανάγκης χρημάτων, επιδιώκουν να τους αποσπάσουν μεγάλα χρηματικά ποσά. Η προσέγγιση συνήθως γίνεται κατά την έξοδο ή λίγο πριν την είσοδο στην κατοικία τους, έξω από Τράπεζες ή εμπορικά καταστήματα κ.λπ.
Οι τεχνικές που χρησιμοποιούν οι δράστες για να πείσουν τους ηλικιωμένους να τους δώσουν τα χρήματα για λογαριασμό των οικείων τους, είναι ο αιφνιδιασμός και η παρουσίαση μιας αληθοφανούς οικονομικής ανάγκης που πρέπει να ικανοποιηθεί χωρίς αναβολή. Με τον τρόπο αυτό, αλλά και με την αναφορά σε συγγενικά πρόσωπα με ιδιαίτερη οικειότητα, επιδιώκουν να κερδίσουν την εμπιστοσύνη και να μην αφήσουν περιθώρια δεύτερης σκέψης. Σε αρκετές περιπτώσεις, οι δράστες για να ισχυροποιήσουν τα επιχειρήματά τους, προσποιούνται πως τηλεφωνούν στα οικεία πρόσωπα για να επιβεβαιώσουν την οικονομική ανάγκη, πλην όμως οι ηλικιωμένοι μέσα στην αναστάτωση τους δεν αντιλαμβάνονται ότι συνομιλούν με συνεργούς των δραστών και όχι με τους συγγενείς τους.
Οι λόγοι που επικαλούνται οι δράστες για να αποσπάσουν χρήματα είναι συνήθως η εξόφληση ενός χρέους, η πληρωμή ασφαλιστηρίων συμβολαίων, η αγορά ηλεκτρικών συσκευών, ανταλλακτικών αυτοκινήτων κ.λπ., για λογαριασμό «δήθεν» συγγενικών προσώπων.
Τα χρηματικά ποσά που ζητούν οι δράστες κυμαίνονται από μερικές εκατοντάδες έως αρκετές χιλιάδες Ευρώ, ποσά τα οποία μεταβάλλονται και προσαρμόζονται ανάλογα με τη δεκτικότητα και ευπιστία των ηλικιωμένων. Ενδεικτικά αναφέρεται πως στο παρελθόν δράστες έχουν μεταφέρει με αυτοκίνητο ηλικιωμένους ακόμα και σε Τράπεζες, προκειμένου να αναλάβουν μεγάλα χρηματικά ποσά και να τους τα παραδώσουν.
Απάτη με τη μέθοδο νοσηλείας συγγενικού προσώπου
Οι δράστες επιλέγουν συνήθως ηλικιωμένους και πληροφορούνται με οποιανδήποτε τρόπο τα στοιχεία ταυτότητας τόσο των ιδίων, όσο και προσφιλών συγγενικών τους προσώπων, συνήθως των παιδιών τους.
Ακολούθως, επικοινωνούν τηλεφωνικώς μαζί τους κυρίως τις νυχτερινές ώρες (συνήθως μετά τα μεσάνυχτα) και εκμεταλλευόμενοι την αναστάτωση που προκαλείται, τους αναγγέλλουν ότι ένας στενός συγγενής τους (π.χ. γιος, κόρη, γαμπρός ή νύφη) εισήχθη εσπευσμένα σε κάποιο νοσοκομείο, λόγω τροχαίου ατυχήματος ή κάποιου άλλου εκτάκτου λόγου και απαιτούν χρήματα για να γίνει άμεσα κάποια ιατρική πράξη, συνήθως χειρουργική επέμβαση.
Οι δράστες ζητούν από τους ηλικιωμένους να μεταβούν αμέσως σε συγκεκριμένο σημείο (που νωρίτερα οι ίδιοι έχουν επιλέξει ως κατάλληλο, συνήθως κοντά στο σπίτι τους), όπου τους «αναμένει» άνθρωπος του νοσοκομείου π.χ. ένας νοσηλευτής ή υπάλληλος του ΕΚΑΒ, για να παραλάβει τα χρήματα και να τα παραδώσει το ταχύτερο δυνατό στους γιατρούς.
Οι ηλικιωμένοι χρησιμοποιούν συνήθως την ίδια τηλεφωνική συσκευή στην οποία δέχθηκαν την κλήση για να καλέσουν στο κινητό τηλέφωνο το συγγενικό τους πρόσωπο, που «δήθεν» νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση. Όμως, μέσα στη σύγχυση τους δεν αντιλαμβάνονται ότι η «γραμμή» είναι ακόμη ανοιχτή με τους δράστες, οι οποίοι δεν τερμάτισαν την προηγούμενη κλήση. Οι δράστες προσποιούνται ότι απαντούν στην κλήση των θυμάτων και «επιβεβαιώνουν» την άσχημη είδηση, παριστάνοντας για παράδειγμα κάποιον τραυματιοφορέα που κρατάει το κινητό του νοσηλευόμενου.
Απάτη με τη μέθοδο πώλησης κατασχεμένων από την Τράπεζα ακινήτων ή οχημάτων σε συμφέρουσα τιμή
Οι δράστες εμφανίζονται συνήθως ως δικηγόροι Τραπεζών, οι οποίες προτίθενται να προχωρήσουν σε πλειστηριασμό κατασχεμένων ακινήτων και αυτοκινήτων. Με τη χρήση πλαστών εγγράφων και συνήθως με το πρόσχημα ότι οι ίδιοι ελέγχουν τη διενέργεια των πλειστηριασμών, πείθουν ότι μπορούν να μεσολαβήσουν στην κατακύρωση του πλειστηριαζόμενου αντικειμένου σε πολύ χαμηλή τιμή και αποσπούν έτσι μεγάλα χρηματικά ποσά.
Έχει παρατηρηθεί ότι μέλη αυτών των εγκληματικών ομάδων για να γίνονται περισσότερο πιστευτοί μισθώνουν πολυτελή διαμερίσματα και ακριβά αυτοκίνητα, προκειμένου να τα παρουσιάζουν ως προοριζόμενα για εκποίηση από τις Τράπεζες.
Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι οι δράστες «αλιεύουν» υποψήφιους συναλλασσόμενους, ακόμα και μέσα από τον κύκλο γνωριμιών άλλων ατόμων που έχουν εξαπατήσει, πριν αυτά αντιληφθούν την απάτη.
Απάτη με τη μέθοδο της απασχόλησης σε ΑΤΜ (συνήθως σε βάρος ηλικιωμένων ατόμων)
Οι δράστες προσεγγίζουν ένα άτομο τη στιγμή που πραγματοποιεί συναλλαγή σε ΑΤΜ και χωρίς να γίνουν αντιληπτοί υποκλέπτουν οπτικά το «ΡΙΝ» κατά την πληκτρολόγησή του, ενώ στη συνέχεια περιμένουν να ολοκληρωθεί η συναλλαγή.
Τη στιγμή της εξόδου της κάρτας από το ΑΤΜ ένας από τους δράστες ρίχνει στα πόδια του συναλλασσόμενου ένα χαρτονόμισμα και τον προτρέπει να το πάρει με το πρόσχημα ότι του έπεσε από τη τσέπη.
Οι δράστες εκμεταλλεύονται το χρονικό διάστημα που ο συναλλασσόμενος απασχολείται με το πεσμένο χαρτονόμισμα και αφαιρούν την κάρτα του από το στόμιο εξόδου του ΑΤΜ, τοποθετώντας στη θέση της μία άλλη.
Μετά την αποχώρηση του συναλλασσόμενου, που δεν έχει αντιληφθεί τη αλλαγή της κάρτας, οι δράστες αφαιρούν το υπόλοιπο του λογαριασμού.
Κάθε πολίτης, κάθε φορά που διαπιστώνει τέτοιου είδους συμπεριφορές ή άτομα που προσεγγίζουν είτε τους ίδιους είτε κάποιον από το οικείο περιβάλλον τους, με πρόθεση εξαπάτησης, αλλά και σε περίπτωση που τους αποσπάσουν χρηματικό ποσό, εξαπατώντας τους, καλό είναι να ενημερώνουν άμεσα τις Αστυνομικές Αρχές και να καταγγέλλουν, αντίστοιχα, το περιστατικό. Μπορούν να απευθύνονται στο Τμήμα Ασφαλείας της περιοχής τους, ενώ για άμεση αστυνομική επέμβαση μπορούν να επικοινωνούν με την Άμεση Δράση, καλώντας τον τριψήφιο αριθμό 100, ακόμα και στέλνοντας δωρεάν μήνυμα (SMS) στον ίδιο αριθμό.
Επισημαίνεται ότι οι συστάσεις και οι μέθοδοι που περιγράφονται παραπάνω θα βρίσκονται στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας, στη θέση: Οδηγός του Πολίτη/Χρήσιμες Συμβουλές.
Διαβάστε Περισσότερα »

Γνωστή ηθοποιός και τηλεπερσόνα συμμετέχουν σε κύκλωμα μαστρωπείας

Γνωστή ηθοποιός και τηλεπερσόνα συμμετέχουν σε κύκλωμα μαστρωπείας

Σάλο έχει προκαλέσει στο χώρο της showbiz η εμπλοκή δύο γνωστών προσώπων σε κύκλωμα μαστρωπείας. Πρόκειται για μία γνωστή ηθοποιό, η οποία παρέα με μία TV περσόνα, οι οποίες φέρεται να προσέφεραν τις... υπηρεσίες τους έναντι μεγάλων αμοιβών.
Σύμφωνα με την Espresso οι δύο γυναίκες βρίσκονται στο στόχαστρο των αρχών, οι οποίες προσπαθούν να ξεσκεπάσουν το κύκλωμα που έχει απλώσει τα πλοκάμια του στη νυχτερινή Αθήνα.
Αν και τα ονόματα των δύο γυναικών δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστά λέγεται πως η μία από της δύο στο παρελθόν έχει παρουσιάσει τηλεοπτικές εκπομπές και μάλιστα είχε προκαλέσει αναστάτωση με τις καμπύλες της.
Από την άλλη πλευρά η δεύτερη εμπλεκόμενη, η ηθοποιός έγινε γνωστή από τη συμμετοχή της σε σίριαλ αλλά και από τις συχνές εμφανίσεις της σε πολλές εκπομπές.
Διαβάστε Περισσότερα »

Επί ποδός η Τροχαία για την έξοδο του Πάσχα


Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και έκτακτα μέτρα

Ξεκινάει από σήμερα η έξοδος των εκδρομέων για το Πάσχα, με την τροχαία να ενισχύει την παρουσία της, κυρίως στα εθνικά οδικά δίκτυα, με στόχο την ασφαλή κυκλοφορία των οχημάτων και των οδηγών.

Κατά την εορταστική περίοδο απαγορεύεται η κίνηση των φορτηγών στις εθνικές. Συγκεκριμένα:

1. Τη Μεγάλη Πέμπτη 12 Απριλίου για το ρεύμα εξόδου από τα αστικά κέντρα και από 15.00-22.00 και τη Μεγάλη Παρασκευή 13 Απριλίου για το ρεύμα εξόδου από 6.00-16.00 ώρας θα ισχύουν οι απαγορεύσεις:

α) Στη Νέα Εθνική Οδό (Ν.Ε.Ο.) και στην Παλιά Εθνική Οδό (Π.Ε.Ο.) Αθηνών - Κορίνθου - Πατρών, από τα Διόδια Ελευσίνας μέχρι τα Διόδια Ρίου, εξαιρούμενου του τμήματος από τη Χ/Θ 145 έως τη Χ/Θ 205+800 (κόμβος Ρίου).

β) Στη Ν.Ε.Ο. Αθηνών - Θεσσαλονίκης, από τον κόμβο Αγ. Στεφάνου (Κρυονέρι) μέχρι τη διασταύρωση του Μπράλου, από τον κόμβο Λαμίας μέχρι τον κόμβο Ραχών Φθιώτιδας και από τη Λάρισα (χ.θ. 365+400) μέχρι την κάτω διάβαση περιοχής Σκοτίνας (χ.θ. 410).

γ) Στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης - Ν. Μουδανιών, από την αερογέφυρα Θέρμης μέχρι το 34ο χλμ.

δ) Στην Εθνική Οδό Σχηματαρίου - Χαλκίδας, από τη διασταύρωσή της με τη Ν.Ε.Ο. Αθηνών - Θεσσαλονίκης μέχρι την υψηλή γέφυρα Χαλκίδας (χ.θ. 12+300).

2. Τη Δευτέρα 16 Απριλίου για το ρεύμα εισόδου στα αστικά κέντρα και από 15.00-22.00 θα ισχύσουν οι απαγορεύσεις:

α) Στη Ν.Ε.Ο. και στην Π.Ε.Ο. Πατρών - Κορίνθου - Αθηνών, από τα Διόδια Ρίου μέχρι τα Διόδια Ελευσίνας, εξαιρούμενου του τμήματος από τη Χ/Θ 145 έως τη Χ/Θ 205+800 (κόμβος Ρίου)

β) Στη Ν.Ε.Ο. Θεσσαλονίκης - Αθηνών, στο ρεύμα προς Αθήνα, από την κάτω διάβαση περιοχής, Σκοτίνας (Χ.Θ. 410) μέχρι τη Λάρισα (Χ.Θ. 365+400), από τον κόμβο Ραχών Φθιώτιδας μέχρι τον κόμβο Λαμίας και από τη διασταύρωση του Μπράλου μέχρι τον κόμβο Αγ. Στεφάνου (Κρυονέρι).

γ) Στην Εθνική Οδό Ν. Μουδανιών - Θεσσαλονίκης, από το 34ο χλμ. μέχρι την αερογέφυρα Θέρμης.

δ) Στην Εθνική Οδό Χαλκίδας - Σχηματαρίου, από την υψηλή γέφυρα Χαλκίδας (χ.θ. 12+300) μέχρι τη διασταύρωσή της με τη Ν.Ε.Ο. Αθηνών - Θεσσαλονίκης.

3. Την Κυριακή του Πάσχα 15 Απριλίου δε θα ισχύσουν απαγορεύσεις.
Διαβάστε Περισσότερα »

Το Θείο Δράμα προχωρεί προς την αποκορύφωση του


Μεγάλη Πέμπτη: «Σήμερον κρεμάται επί ξύλου...»

Την Μεγάλη Πέμπτη το Θείο Δράμα προχωρεί προς την αποκορύφωση του. Την ημέρα αυτή γίνεται ο Μυστικός Δείπνος όπου ο Ιησούς κοινωνεί τους μαθητές του δίνοντας τους από ένα κομμάτι ψωμί που συμβολίζει το σώμα του και κρασί που συμβολίζει το αίμα του.

Από αυτήν την πρώτη κοινωνία των μαθητών ξεκινά το μυστήριο της Θείας κοινωνίας.

Το ίδιο βράδυ ο Ιησούς γυρνώντας στους μαθητές τους λέει ότι κάποιος από αυτούς θα τον προδώσει, ο Ιούδας φεύγει για να  ετοιμάσει την προδοσία του κι ο Ιησούς συλλαμβάνεται στον κήπο της Γεσθημανής όπου έχει πάει για να προσευχηθεί με τους μαθητές του.

Το βράδυ ψέλνονται τα  Δώδεκα Ευαγγέλια και στην εκκλησία περιφέρεται ο Σταυρός με τον Ιησού.
Διαβάστε Περισσότερα »

Με τι καιρό θα γίνει το ψήσιμο του οβελία - Αναλυτική πρόγνωση


Που θα βρέχει κατά την περιφορά του Επιταφίου και που θα χρειαστείτε ομπρέλες την ώρα της Ανάστασης. Τι ώρα πρέπει να μπουν οι σούβλες σε όλη τη χώρα.

Αναλυτική πρόγνωση από σήμερα εώς και την Κυριακή του Πάσχα από τον μετεωρολόγο Τάσο Αρνιακό.

Με προβληματικό και ανάστατο καιρό ασορτί με την πολιτική και οικονομική κατάσταση θα εορταστεί το Πάσχα σε ολόκληρη τη χώρα, με ποικιλία φαινομένων, ανέμων και θερμοκρασιών. Πιο αναλυτικά:
ΜΕΓΑΛΗ ΠΕΜΠΤΗ 
Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός σε ολόκληρη τη χώρα με αραιές νεφώσεις οι οποίες όμως το μεσημέρι και το απόγευμα στη δυτική Ελλάδα και κυρίως στην Ηπειρο θα πυκνώσουν και περιμένουμε βροχές και καταιγίδες ενώ δεν αποκλείεται σε κάποια νησιά του ανατολικού και του βόρειου Αιγαίου να έχουμε παρόμοια φαινόμενα. Κατά τα άλλα θα υπάρχουν μεγάλα διαστήματα με αραιές νεφώσεις αλλά και διαστήματα με ηλιοφάνεια κυρίως στα κεντρικά και νότια τμήματα της χώρας. Οι άνεμοι νοτιάδες 4 με 5 μποφόρ στο Ιονιο με τάσης εξασθένισης στη συνέχεια. Στο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν  νοτιοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ ενώ στο Μυρτώο πέλαγος θα φτάσουν τοπικά και τα 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε άνοδο θα κυμανθεί στα βόρεια από 4 εως 17 βαθμούς, στα κεντρικά από 7 εως 22 βαθμούς και στα νησιά από 18 εως 23 βαθμούς. 

ΑΤΤΙΚΗ 
Περιμένουμε αρκετή υγρασία το πρωί, αραιώς νεφώσεις οι οποίες θα πυκνώσουν απο το μεσημέρι και μετά αλλά θα μέχρι τότε θα έχουμε και αρκετά διαστήματα με ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι νοτιάδες 3 με 4 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 εως 20 βαθμούς κελσίου. 





ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
Νωρίς το πρωί περιμένουμε πολύ καλό καιρό αλλά δυστυχώς σιγά - σιγά από τα δυτικά οι συνεφιές θα πυκνώνουν και θα έχουμε βροχές στην Πελοπόννησο, τη Στερεά Ελλάδα, τη Θεσσαλία, την Ηπειρο καθώς και σε αρκετές περιοχές της Μακεδονίας όπου η κακοκαιρία θα επεκταθεί μέχρι και τις βραδινές ώρες. Καταιγίδες θα εκδηλωθούν πρώτα στο Ιόνια και στην ακτογραμμή από την Κέρκυρα και την Ηγουμενίτσα εώς την Καλαμάτα ενώ αντίστοιχα φαινόμενα θα έχουμε και στο βόρειο Αιγαίο. Στα νοτιότερα τμήματα του Αιγαίου περιμένουμε αραιές νεφώσεις που κατά διαστηματα θα πυκνώνουν. Το πρωί στη Μακεδονία, τη Θεσσαλία και τη Στερεά Ελλάδα περιμένουμε αρκετές ομίχλες και ο καιρός θα είναι μουντός κυρίως λόγω της μεταφοράς της αφρικάνικης σκόνης. Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο νότιοι - νοτιοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ και τοπικά 6 μποφόρ και στο Αιγαίο θα πνέουν παρόμοι άνεμοι εντάσεως 6 μποφόρ και τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από 3 εως 20 με 21εναν βαθμούς, στα κεντρικά από 8 εως 23 με 24 βαθμούς και στα νησιά από 13 εως 22 με 23 βαθμούς. 

ΑΤΤΙΚΗ
Περιμένουμε μουντό καιρό με αραιές νεφώσεις το πρωί αλλά το απόγευμα οι νεφώσεις θα πυκνώσουν και θα έχουμε σποραδικές βροχές κυρίως στα βόρεια και ανατολικά του νομού. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιάδες 3 με 4 μποφόρ με τάσης ενίσχυσης απο το απόγευμα και μετά. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 εως 21εναν βαθμούς. 





ΜΕΓΑΛΟ ΣΑΒΒΑΤΟ
Περιμένουμε επιδείνωση του καιρού σε πολλές περιοχές της χώρας κυρίως στα δυτικά και συγκεκριμένα στην ακτογραμμή του Ιονίου από την Ηγουμενίτσα μέχρι την Καλαμάτα αλλά και σε σχεδόν ολόκληρη την ηπειρωτική χώρα. Το βράδυ της Ανάστασης καλύτερες οι συνθήκες θα είναι στην ανατολική Στερεά Ελλάδα δηλαδή στη Λαμία, την Εύβοια, την Αταλάντη και την Αττικοβοιωτία καθώς και στη νότια Θεσσαλία, τις Κυκλάδες και την Κρήτη. Στην υπόλοιπη όμως χώρα υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να βρέξει. Σίγουρα θα έχουμε βροχές στην Ηπειρο, στο Ιόνιο, στη Δυτική Ελλάδα και στα υπόλοιπα τμήματα της δυτικής Πελοποννήσου δηλαδή στην Πάτρα, στον Πύργο, στη Ζαχάρω και στην Κυπαρισσία. Αντίστοιχα φαινόμενα θα έχουμε και στη Θράκη και στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου δηλαδή στη Λήμνο, τη Μυτιλήνη και τη Χίο καθώς και στα Δωδεκάνησα και κυρίως στα βορειότερα Δωδεκάνησα. Εκτός όμως από τις βροχές θα εκδηλωθούν και σποραδικές μπόρες καθώς και τοπικές καταιγίδες. 
Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις που θα φτάνουν στα πελάγη ακόμη και τα 8 μποφόρ οι οποιοι αργότερα θα γυρίσουν στο Ιόνιο σε δυτικούς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από 8 εως 18 με 19 βαθμούς, στα κεντρικά από 10 εως 23 βαθμούς και στα νησιά από 13 εως 24 με 25 βαθμούς κελσίου. 

ΑΤΤΙΚΗ
Περιμένουμε αραιές νεφώσεις το πρωί που το μεσημέρι όμως θα πυκνώσουν. Βελτίωση περιμένουμε το βράδυ ενώ οι άνεμοι θα πνέουν απο νότιες διευθύνσεις 6 με 7 μποφόρ και αργότερα θα γυρίσουν σε νοτιοδυτικούς και θα εξασθενίσουν. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 εως 23 βαθμούς κελσίου. 





ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ 
Βροχερός και άστατος θα είναι ο καιρός. Οι βροχές και οι καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στη δυτική Ελλάδα, στην Ηπειρο και στα νησιά του Ιονίου. Ηπιότερες συνθήκες θα αντιμετωπίσουν τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Στη βόρεια Ελλάδα δηλαδή στη βόρεια Θεσσαλία, τη Θράκη και τη Μακεδονία περιμένουμε λίγες νεφώσεις το πρωί οι οποιες όμως το μεσημέρι και το απογευμα θα πυκνώσουν και θα βρέξει τοπικά ενώ δεν αποκλείεται να έχουμε και σποραδικές καταιγίδες. Επίσης στην ανατολική Στερεά και την ανατολική Πελοπόννησο παρ΄όλο που θα έχουμε καλό καιρό το πρωί, το μεσημέρι και το απόγευμα τα σύνεφα θα πυκνώσουν και δεν αποκλείεται να εκδηλωθούν λίγες τοπικές μπόρες. Στις Κυκλάδες, την Κρήτη αλλά και στις περισσότερες περιοχές των νότιων νησιών καθώς και τα Δωδεκάνησα ο καιρός θα είναι καλύτερος. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί 5 με 7 μποφόρ με τάσεις εξασθένισης. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από 5 εως 17 με 18 βαθμούς, στα κεντρικά από 8 εως 22 βαθμούς και στα νησιά από 14 εως 22 βαθμούς κελσίου. 





ΑΤΤΙΚΗ
Καλός θα είναι ο καιρός το πρωί με λιακάδα αλλά από το απόγευμα και μετά θα αναπτυχθούν λίγες αραιές νεφώσεις που θα πυκνώσουν και δεν αποκλείεται να έχουμε λίγες βροχές στους ορεινούς όγκους του νομού στην Πάρνηθα και στον Κιθαιρώνα. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι - νοτιοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 εως 23 βαθμούς κελσίου. 

ΠΩΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΨΗΣΙΜΟ ΤΟΥ ΟΒΕΛΙΑ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΧΩΡΑ
- Θεσσαλονίκη: Περιμένουμε νεφώσεις με λίγη βροχή, ανέμους 3 με 4 μποφόρ και θερμοκρασία απο 11 εως 18 βαθμούς.
- Γιάννενα: Περιμένουμε πολύ βροχή, κρύο και χιονια στα βουνά της Πίνδου. Η θερμοκρασία δε θα ξεπεράσει τους 10 βαθμους κελσίου ενώ οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί μέχρι 3 μποφόρ. 
- Αλεξανδρούπολη: Περιμένουμε άστατο καιρο με ηλιο αλλά και τοπικές βροχές κυρίως το πρωί και βελτίωση απο το απόγευμα και μετά. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι μέχρι 5 μποφόρ ενω η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 εως 17 βαθμούς κελσίου. 
- Καρδίτσα: Περιμένουμε τοπικές νεφώσεις και ασθενεις βροχές το μεσημέρι και το απόγευμα. Ανέμους δυτικούς 4 μποφόρ και θερμοκρασία από 12 εως 17 βαθμούς κελσίου. 
- Πήλιο: Περιμένουμε καλό καιρό με λιακάδα το πρωί όμως το μεσημέρι και το απόγευμα στα βόρεια χωριά του Πηλίου, στα Χάνια και στη Ζαγορά δεν αποκλείεται να βρέξει. Οι άνεμοι δυτικοί μέχρι 4 μποφόρ και η θερμοκρασία από 8 εως 18 βαθμούς κελσίου. 
- Ναύπλιο: Περιμένουμε λιακάδα με λίγα σύνεφα το μεσημέρι, ανέμους δυτικούς 5 με 6 μποφόρ και θερμοκρασία από 12 εως 21εναν βαθμούς κελσίου. 
- Καλαμάτα: Περιμένουμε άστατο καιρό με αρκετές βροχές καθ΄όλη τη διάρκεια της ημέρας. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί 5 με 6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 εως 16 βαθμούς. 
- Σπάρτη: Περιμένουμε συνεφιές αλλά θα έχουμε λιγότερες βροχές ενώ θα υπάρχουν και διαστήματα με ηλιο. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί 4 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασία από  8 εως 14 βαθμούς. 





Κέρκυρα: Περιμένουμε πολλές βροχές όλη την ημέρα με ανέμους δυτικούς 5 με 6 μποφόρ και θερμοκρασία από 12 εως 17 βαθμούς κελσίου. 
- Κάρυστος: Περιμένουμε λιακάδα το πρωί του Πάσχα, ο ουρανός το μεσημέρι θα συνεφιάσει λίγο αλλά αργότερα θα βελτιωθεί και πάλι. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 εως 20 βαθμούς κελσίου. 
- Ηράκλειο: Περιμένουμε λιακάδα το πρωί, λίγα σύνεφα το μεσημέρι και το απόγευμα τα οποία θα πυκνώσουν στα ορεινά του νομού. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί 3 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 εως 21εναν βαθμούς. 
- Πάτμος: Περιμένουμε αραιές συνεφιές και δεν αποκλείεται να βρέξει σποραδικά κυρίως το πρωί. Από το μεσημέρι και μετά ο καιρός θα φτιάξει. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 6 με 7 μποφόρ ενώ ο υδράργυρος θα κυμανθεί από 15 εως 20 βαθμούς. 
- Πάρος: Περιμένουμε λιακάδα αλλά θα έχουμε δυτικούς ανέμους ισχυρους 5 με 6 μποφόρ και τοπικά 7 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κυμανθεί από 16 εως 21εναν βαθμούς. 
- Χίος: Περιμένουμε τοπικές συνεφιές και δεν αποκλείεται να έχουμε λίγες σποραδικές βροχές κυρίως το πρωί. Οι άνεμοι νότιοι - νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ ενώ ο υδράργυρος από 14 εως 21εναν βαθμούς κελσίου. 
- Μυτιλήνη: Περιμένουμε άστατο καιρό με διαστήματα ηλιοφάνειας αλλά και ψιλόβροχο. Ανέμους νοτιοδυτικούς 5 με 6 μποφόρ και θερμοκρασία από 13 εως 21εναν βαθμούς κελσίου.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ο Δήμος Αλιάρτου σας εύχεται..


Διαβάστε Περισσότερα »

Η μυστική ζωή των φυτών: Επιστήμονες επιβεβαιώνουν ότι τα φυτά... «μιλούν» μεταξύ τους


Είχατε ποτέ φανταστεί ότι την ώρα που εσείς κάνετε δουλειές ή βλέπετε τηλεόραση, τα φυτά στις γλάστρες σας... μιλούν πίσω από την πλάτη σας; Και όμως, είναι πιθανό αυτή η φαινομενικά παράλογη εικόνα να μην απέχει και πολύ από την πραγματικότητα.
Σύμφωνα με διεθνή ερευνητική ομάδα, που δημοσιεύει τα αποτελέσματα μελέτης της στην επιθεώρηση Trends in Plant Science, κάποια φυτά ανταποκρίνονται στον ήχο και επικοινωνούν μεταξύ τους παράγοντας κρότους.

«Όλοι γνωρίζουν ότι τα φυτά ανταποκρίνονται στο φως και οι επιστήμονες γνωρίζουν επίσης ότι χρησιμοποιούν πτητικές χημικές ουσίες για να επικοινωνήσουν το ένα με το άλλο, όταν για παράδειγμα κινδυνεύουν από ένα φυτοφάγο ζώο», λέει η ερευνήτρια του Πανεπιστημίου της Δυτικής Αυστραλίας Μόνικα Γκαλιάνο. Όπως αφηγείται, «εργαζόμουν μια μέρα στον κήπο μου και άρχισα να αναρωτιέμαι εάν τα φυτά ανταποκρίνονται και στους ήχους - γιατί όχι άλλωστε;- και έτσι αποφάσισα ως επιστήμονας να το ανακαλύψω».

Η Δρ. Γκαλιάνο, με τη βοήθεια των συναδέλφων της Ντάνιελ Ρόμπερτ από το Πανεπιστήμιο του Μπρίστολ και Στέφανο Μανκούζο από το Πανεπιστήμιο της Φλωρεντίας, διαπίστωσε ότι οι ρίζες των φυτών εκπέμπουν και αντιδρούν σε συγκεκριμένους ήχους. Είδαν, για παράδειγμα, ότι οι νεαρές ρίζες καλαμποκιού παράγουν τακτικά μικρούς κρότους.

Επιπλέον, βρήκαν ότι όταν οι ρίζες «αιωρούνται» στο νερό, κλίνουν προς την πηγή ενός διαρκούς ήχου σταθερής συχνότητας περίπου 220Hz, αντίστοιχης με αυτήν στην οποία κυμαίνονται οι ήχοι που παράγουν οι ίδιες ρίζες. Οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι «είναι πολύ πιθανό κάποιου είδους ευαισθησία στον ήχο και στις δονήσεις να διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στη ζωή των φυτών».

«Ανακαλύψαμε ότι είναι πιθανό τα φυτά να μπορούν να κάνουν ό,τι και τα ζώα, κάτι απίστευτο αν αναλογιστεί κανείς ότι τα φυτά δεν κινούνται», λέει η Δρ. Γκαλιάνο. Επόμενος στόχος της ομάδας της είναι να διαπιστώσει εάν την ίδια ικανότητα διαθέτουν και άλλα είδη φυτών. «Θέλουμε να δούμε εάν όλα κάνουν θόρυβο, εάν κάποια είναι πιο θορυβώδη από άλλα και τι σημαίνουν όλα αυτά για τα φυτά».




Διαβάστε Περισσότερα »

«Τέλος χρόνου» για τον Άσαντ

Τέθηκε σε ισχύ η εκεχειρία



Η κατάπαυση του πυρός στη Συρία τέθηκε σε ισχύ σήμερα στις 06:00 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας), σύμφωνα με το τελεσίγραφο που έθετε το σχέδιο του απεσταλμένου Κόφι Άναν με στόχο τον τερματισμό των φονικών βιαιοτήτων που συγκλονίζουν τη χώρα εδώ και περισσότερο από ένα χρόνο.

Το συριακό καθεστώς, το οποίο καταστέλλει στο αίμα την αμφισβήτηση, είχε ανακοινώσει πως θα θέσει τέλος σε όλες τις στρατιωτικές επιχειρήσεις σήμερα το πρωί, προειδοποιώντας πάντως πως οι δυνάμεις του θα απαντήσουν σε κάθε «τρομοκρατική» επίθεση, αναφερόμενο στους αντάρτες οι οποίοι έχουν δεσμευθεί επίσης να σεβαστούν το τελεσίγραφο, αν το κάνει και η Δαμασκός.

Το καθεστώς του προέδρου Μπασάρ αλ-Άσαντ έχει κατηγορηθεί επανειλημμένα από τη διεθνή κοινότητα ότι δεν τηρεί τις δεσμεύσεις του και οι ΗΠΑ προειδοποίησαν χθες ότι θα κρίνουν τη Δαμασκό «στην πράξη, όχι στη βάση αυτών που λέει».

Το καθεστώς έπρεπε να είχε αποσύρει από χθες τα στρατεύματά του, σύμφωνα με την πρώτη φάση του σχεδίου του απεσταλμένου του ΟΗΕ και του Αραβικού Συνδέσμου, πράγμα που δεν έγινε.

Χθες, μερικές ώρες πριν από την έναρξη της ισχύος της κατάπαυσης του πυρός, οι στρατιωτικές επιχειρήσεις του καθεστώτος στοίχισαν τη ζωή σε άλλους 25 αμάχους, δέκα από τους οποίους σκοτώθηκαν κατά τους βομβαρδισμούς της Ραστάν, πόλης της επαρχίας Χομς (κέντρο) που κρατούν οι αντάρτες εδώ και μήνες. Ένας αξιωματικός του στρατού και ο οδηγός του σκοτώθηκαν από πυρά.

Νωρίτερα απευθύνθηκαν στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα και η καγελάριος, Αντζελα Μέρκελ προκειμένου να βρεθεί λύση στη συριακή κρίση, ενώ ο γάλλος υπουργός Εξωτερικών, Αλαίν Ζυπέ τάχθηκε υπέρ της αποστολής παρατηρητών του ΟΗΕ για κατάπαυση πυρός στη Συρία.

Συγκεκριμένα σε ανακοίνωση του Λευκού Οίκου, που εκδόθηκε μετά από τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν οι δύο ηγέτες, αναφέρεται «ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα και η καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ είναι ιδιαιτέρως ανήσυχοι καθώς η κυβέρνηση Ασαντ δεν σέβεται τη συμφωνία με τον Κόφι Ανάν και εξακολουθεί τις απαράδεκτες βιαιότητες εναντίον του λαού της Συρίας», ενώ εκτιμούν πως επιβάλεται η παρέμβαση του Συμβουλίου Ασφαλείας για την επίλυση της κρίσης.

Στο μεταξύ, η Βρετανία υποστηρίζει πως εάν δεν υπάρξει κατάπαυση πυρός θα ενισχύσει την υποστήριξη της στη αντιπολίτευση.
Διαβάστε Περισσότερα »

Μειωμένα εισιτήρια τρένου για νέους


Με μειωμένο εισιτήριο θα μπορούν να ταξιδεύουν οι κάτοχοι της Ευρωπαϊκής Κάρτας Νέων στο σιδηροδρομικό άξονα Αθηνών Αλεξανδρούπολης, σύμφωνα με συνεργασία που υπεγράφη στη Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς από τον Γενικό Γραμματέα Γιάννο Λιβανό και τον Αντιπρόεδρο της ΤΡΑΙΝΟΣΕ Νικόλαο Αθανασόπουλο.Αναλυτικότερα η συμφωνία προβλέπει:Τη διάθεση στους κατόχους της Ευρωπαϊκής Κάρτας Νέων συνολικά 3.000 εισιτηρίων στην Β’ θέση ανά μήνα, στην ειδική ...
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ