Παρασκευή 13 Απριλίου 2012

Με κατάνυξη η τελετή του Νιπτήρος στα Ιεροσόλυμα (ΦΩΤΟ+VIDEO)


niptiras-ierosolima3
Με λαμπρότητα καί κατάνυξη τελέσθηκε καί εφέτος η τελετή του Νιπτήρα στην Ιερουσαλήμ.
Μετά το πέρας της Πατριαρχικής Θείας Λειτουργίας στον Καθεδρικό Ιερό Ναό του αγίου Ιακώβου του Αδελφοθέου, ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ. Θεόφιλος επορεύθη, κρουωμενων των κωδώνων στην ευπρεπισμένη εξέδρα του Νιπτήρα στην ασφυκτικά κατάμεστη Αγία Αυλή του Πανιέρου Ναού της Αναστάσεως.
Πλήθος κόσμου από την Ελλλάδα, την Κύπρο, την Ρωσσία, την Ρουμανία, την Σερβία, την Γεωργία αλλά πιστοί άλλων δογμάτων, κατέκλυσαν από νωρίς το πρωΐ την Αγία Αυλή, αλλά καί τα δώματα των πέριξ κτηρίων.
Τον Μακαριώτατο συνόδευαν τιμής ένεκεν οι παρεπιδημούντες αρχιερείς, ο Μητροπολίτης Νικόζης καί Τσχινβάλης κ. Ησαΐας του Πατριαρχείου Γεωργίας καί ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Λήδρας καί Ηγούμενος Μαχαιρά κ. Επιφάνιος της Εκκλησίας της Κύπρου.
Τα ευαγγέλια του Νιπτήρα ανέγνωσεν εκ του υπαιθρίου άμβωνος ο Γραμματέας της Ιεράς Συνόδου, Αρχιμανδρίτης Δημήτριος.
Ο Μακαριώτατος γενόμενος μιμητής του Κυρίου Ιησού, ένιψε τα πόδια δώδεκα αρχιμανδριτών, καθιστώντας τον εαυτόν του τύπον καί σημείον ταπεινώσεως γιά την Αγιοταφικήν αδελφότητα, αλλά καί γιά τις χιλιάδες των προσκυνητών που παρακολουθούσαν την τελετή.
Εν συνεχεία, των κωδώνων κρουωμένων χαρμοσύνως καί εν πομπή, προπορευομένων των εξαπτερύγων, του σταυρού, του Ιερού Ευαγγελίου καί των δώδεκα αρχιμανδριτών, ο Μακαριώταος ανήλθεν εις το Πατριαρχείον όπου τον υποδέχθηκαν στην είσοδο οι αρχιερείς της Αγιοταφικής αδελφότητος καί ανήλθαν άπαντες είς την αίθουσαν του Θρόνου, καί γενομένης της απολύσεως εψάλη ο πολυχρονισμός του Πατριάρχη.
Στην εποκουλουθήσασα δεξίωσην, ο Μακαριώτατος ομίλησε κατάλληλα καί εις το τέλος, κατά το έθος, εδέχθη τις ευχές της Αγιοταφικής αδελφότητος καί των προσκυνητών.
Φωτογραφίες: Studio Anghel, Ιερουσαλήμ


niptiras-ierosolima2
niptiras-ierosolima
niptiras-ierosolima1


niptiras-ierosolima6
niptiras-ierosolima7
niptiras-ierosolima8
Διαβάστε Περισσότερα »

Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες στη Βοιωτία


O πρόεδρος του κινήματος ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ Πάνος Καμμένος επισκέφθηκε την Αράχωβα σήμερα το πρωί...
13/04/2012, συνοδευόμενος από το βουλευτή Βοιωτίας και Γενικό Γραμματέα του κινήματος, Μιχάλη Γιαννάκη.

Ο Πάνος Καμμένος ανακοίνωσε τα ονόματα των υποψηφίων βουλευτών των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ στο νομό Βοιωτίας.

Οι υποψήφιοι βουλευτές είναι οι εξής:

Ανέστη Γιάννα-Ψυχολόγος

Κουρνέτα Ευριδίκη-Δικηγόρος

Δελαβέκουρας Απόστολος-Δικηγόρος

Κοφίνης Χρίστος-Τελειόφοιτος Νομικής

Παπασπύρου Κωνσταντίνος-Επιχειρηματίας, Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Λειβαδιάς

Χρυσικός Γιώργος-Δημοσιογράφος

Διαβάστε Περισσότερα »

Το ψηφοδέλτιο της ΔΗΜΑΡ στη Βοιωτία


Το ψηφοδέλτιο της ΔΗΜΑΡ στη Βοιωτία
Τους υποψήφιους βουλευτές της στη Βοιωτία παρουσίασε σήμερα η Δημοκρατική Αριστερά.
Όπως τόνισε το μέλος της Ν.Ε. της ΔΗΜΑΡ Ευάγγελος Γρυπάρης πρόκειται για άτομα  καταξιωμένα στην τοπική κοινωνία που έχουν την δυνατότητα την επόμενη μέρα των εκλογών να μεταφέρουν στο κοινοβούλιο εφόσον ο Ελληνικός λαός δώσει την δυνατότατα τις προτάσεις του κόμματος για το ξεπέρασμα της κρίσης και για μια διαφορετική πορεία της χώρας.
Οι υποψήφιοι κατά αλφαβητική σειρά είναι οι εξής: Δεβετζή – Γρυπάρη Καλλιόπη κτηνίατρος από Θήβα, Καμούτσης Αναστάσιος γιατρός πρώην στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και νομαρχιακός σύμβουλος από την Ελλοπία που δραστηριοποιείται στην ευρύτερη περιοχή της Αλιάρτου, Καρακικές Σεραφείμ οδοντίατρος από την Λιβαδειά, Μεργούπης Δημήτρης δικηγόρος από Λιβαδειά, Μπελιάς Ευάγγελος επιχειρηματίας από Σχηματάρι και Πολύμερου Ευγενία μαθηματικός από Λιβαδειά.
«Η Δημοκρατική Αριστερά έχει αισιοδοξία και εμπιστοσύνη στην κρίση του Ελληνικού λαού στον όποιο απευθυνόμαστε με αίσθημα ευθύνης χωρίς λαϊκίστικες κορώνες και αντιπολιτευτικές κραυγές. Έχουμε πλήρες πρόγραμμα εξουσία το οποίο τίθεται υπόψη της κοινωνίας με συγκεκριμένες προτάσεις για το ξεπέρασμα της κρίσης και τον σταδιακό απεγκλωβισμό από τα μέτρα του μνημονίου. Ζητάμε από τους πολίτες να ενδυναμώσουν τη ΔΗΜΑΡ ώστε μετά της εκλογές να αποτελέσει τον καταλυτικό παράγοντα για τις εξελίξεις», τόνισε ο κ. Γρυπάρης.
Είναι μοναδική ευκαιρία να καταδικάσει ο Ελληνικός λαός τα κόμματα που διαχειρίστηκαν την εξουσία και οδήγησαν τη χώρα στην καταστροφή και να δώσει παράλληλα δύναμη στη ΔΗΜΑΡ που με την υπεύθυνη στάση της αποτελεί την μοναδική σοβαρή εναλλακτική λύση», σημειώνουν οι υποψήφιοι βουλευτές.
Διαβάστε Περισσότερα »

62χρονος συνταξιούχος στην Αργολίδα υπεξαίρεσε 250.000 ευρώ από το ΙΚΑ

62χρονος συνταξιούχος στην Αργολίδα υπεξαίρεσε 250.000 ευρώ από το ΙΚΑ

Περνούσε «ζωή και κότα» με τα λεφτά του ΙΚΑ. Μετά το «μεγάλο φαγοπότι» στο υποκατάστημα της Καλλιθέας έρχεται στο φως της δημοσιότητας μια ακόμη απάτη εις βάρος του μεγαλύτερου ασφαλιστικού φορέα αυτή τη φορά με πρωταγωνιστή έναν 62χρονο συνταξιούχο.
Ο 62χρονος συνταξιούχος ήταν πρώην υπάλληλος της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας και παραποιούσε στοιχεία τα τελευταία τρία χρόνια!
Ο 62χρονος συνελήφθη το βράδυ της Μεγάλης Πέμπτης στο Ναύπλιο από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας με την κατηγορία ότι υπεξαίρεσε, από τη θέση που κατείχε, μεγάλα χρηματικά ποσά, προερχόμενα από παραποίηση των στοιχείων για τις εργοδοτικές εισφορές στο Ι.Κ.Α..
Από τη μέχρι στιγμής αστυνομική έρευνα, που αφορούσε μόνο ένα συγκεκριμένο διάστημα, διαπιστώθηκε ότι την τελευταία τριετία είχε υπεξαιρέσει το χρηματικό ποσό των 252.000 ευρώ περίπου.
Εις βάρος του είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης από τον ανακριτή Ναυπλίου, ύστερα από τη δικογραφία που σχηματίστηκε, για απάτη και ψευδή βεβαίωση κατ' εξακολούθηση εις βάρος του Δημοσίου, απιστία σχετικά με την υπηρεσία, αποδοχή - διάθεση προϊόντων εγκλήματος, καθώς και για νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.
Ειδικότερα, έπειτα από έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από την Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας στις μηνιαίες καταστάσεις μισθοδοσίας του προσωπικού της, οι οποίες τηρούνταν στο αρχείο, για τα έτη 2009, 2010 και 2011, διαπιστώθηκε ότι είχαν παραποιηθεί, σε σχέση με αυτές που είχαν καταχωρηθεί στο ηλεκτρονικό σύστημα και με βάση τις οποίες το Δημόσιο κατέβαλε ως εργοδότης τις εισφορές στο Ίδρυμα Κοινωνικών Ασφαλίσεων (Ι.Κ.Α.).
Το Δημόσιο, σύμφωνα με τις παραποιημένες μηνιαίες καταστάσεις μισθοδοσίας, κατέβαλε το αντίστοιχο ποσό με έμβασμα, σε λογαριασμό χρηματοπιστωτικού ιδρύματος, που τηρούσε η Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας.
Στη συνέχεια, ο 62χρονος, αποκλειστικά υπεύθυνος για τη σύνταξη των καταστάσεων μισθοδοσίας το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, προέβαινε στην ανάληψη του χρηματικού ποσού που είχε καταβληθεί από το Δημόσιο και το οποίο ήταν μεγαλύτερο, κατέθετε μέρος αυτού σε άλλο χρηματοπιστωτικό ίδρυμα για λογαριασμό του Ι.Κ.Α. Τρίπολης, ενώ το υπόλοιπο ποσό το κρατούσε για τον εαυτό του παράνομα.
Επιπλέον, σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Ναυπλίου στην οικία του, στο Ναύπλιο, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πρωτότυπα παραστατικά αναλήψεων - καταθέσεων, τα οποία αφορούσαν στην υπόθεση, καθώς και άλλα παραστατικά έγγραφα - καταστάσεις μισθοδοσίας προσωπικού, τα οποία θα έπρεπε να τηρούνται στο αρχείο της υπηρεσίας του.
Τις αστυνομικές έρευνες, καθώς και το προανακριτικό έργο, διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Ναυπλίου, ενώ έχει ενημερωθεί και η Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου. Η έρευνα συνεχίζεται, προκειμένου να εξακριβωθεί το ακριβές ποσό που ζημιώθηκε το ελληνικό Δημόσιο.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΠΑΣΧΑ ΣΤΗ ΛΙΒΑΔΕΙΑ


Με ιδιαίτερη χαρά σας καλούμε όλες και όλους να συμμετάσχετε στις φετινές εκδηλώσεις του Δήμου Λεβαδέων για τον εορτασμό του Πάσχα.
Το Πάσχα της Λιβαδειάς αποτελεί το πιο χαρακτηριστικό έθιμο της πόλης, καθώς συνεχίζει την παράδοση του Ρουμελιώτικου Πάσχα, συγκεντρώνοντας επισκέπτες από ολόκληρη την Ελλάδα, που έρχονται στην περιοχή για να γευτούν τα παραδοσιακά εδέσματα και να γνωρίσουν την πατροπαράδοτη λειβαδίτικη φιλοξενία.
Οι φετινές εκδηλώσεις που έχουν προγραμματισθεί τόσο σε συνεργασία με τοπικούς πολιτιστικούς συλλόγους όσο και με καταξιωμένους καλλιτέχνες στοχεύουν στη ψυχαγωγία των δημοτών και των επισκεπτών της πόλης μας, ιδίως αυτές τις δύσκολες μέρες που περνάει ολόκληρος ο ελληνικός λαός.
Το γλέντι θα ξεκινήσει από νωρίς το πρωί με το έθιμο των λάκκων στην πανέμορφη περιοχή της Κρύας, όπου ο Δήμος θα φιλοξενήσει τους επισκέπτες και θα προσφέρει πασχαλινά εδέσματα υπό τον ήχο της παραδοσιακής μουσικής που είναι απαραίτητη για τον εορτασμό του Πάσχα. Το βράδυ, στην Κεντρική Πλατεία της πόλης, θα πραγματοποιηθεί συναυλία με τον Γεράσιμο Ανδρεάτο, ενώ τη Δεύτερη Ημέρα του Πάσχα στην Κεντρική Πλατεία θα παρουσιαστούν παραδοσιακοί χοροί από τοπικούς συλλόγους.
Πλήθος άλλων εκδηλώσεων θα πραγματοποιηθούν κατά τη διάρκεια των εορτών, για τη δημιουργική ψυχαγωγία κυρίως των μικρών μας φίλων, που θα έχουν τη ευκαιρία να δημιουργήσουν από χαρτί, αλεύρι, κορδέλες, και άλλα υλικά πασχαλινές λαμπάδες και στολίδια. Οι χορωδίες της περιοχής, καθώς και η φιλαρμονική ορχήστρα και μουσικά σύνολα θα χαρίσουν στιγμές διασκέδασης στην Κεντρική Πλατεία.
Οι φετινές πασχαλινές εκδηλώσεις ξεκινούν τo Σάββατο 7 Απριλίου 2012 και θα ολοκληρωθούν τo Σάββατο 21 Απριλίου 2012.
Διαβάστε Περισσότερα »

Αυτοί θα μας σώσουν; Σαν δεν ντρέπεστε...














Κι ενώ η χώρα βουλιάζει και σε λίγο ένοπλες συμμορίες θα καταλάβουν τους κεντρικούς δρόμους και τις μεγάλες οδικές αρτηρίες τα ανυπόληπτα κόμματα στρατολογούν χωρίς ντροπή τους γιους και τις κόρες  όσων μας οδήγησαν σ' αυτή τη κατάντια.

Μόνο η Αρετή Τσοχατζοπούλου έχει μπελάδες με τη δικαιοσύνη αφήνοντας ελεύθερο το πεδίο στο γιους και τις κόρες των σεσημασμένων πολιτικών τζακιών της χώρας.

Ειδικά στη ΝΔ η ξεφτίλα τους και ο νεποτισμός τους δεν αντέχεται.

Και σαν να μην έφτανε αυτό επιστρατεύουν ποδοσφαιριστές, μπασκετμπολίστες, ηθοποιούς και celebrities πάσης φύσεως της οικοτεχνίας Μαλέλη-Τσιλιπουνιδάκη.

Φυσικά και δεν ντρέπονται οι πολιτικοί ηγέτες. Αίσχος...

Στη showbiz στρέφονται και σε αυτές τις εκλογές τα πολιτικά κόμματα, προσπαθώντας να αντλήσουν υποψήφιους οι οποίοι θα προσελκύσουν όσο το δυνατόν περισσότερους ψηφοφόρους. Ειδικά στις φετινές εκλογές που η δημοτικότητα των πολιτικών βρίσκεται στον... πάτο λόγω των μνημονίων, τα κόμματα επιχειρούν ένα άνευ προηγουμένου άνοιγμα προς τους επωνύμους, προκειμένου να προσθέσουν στις λίστες τους «αναγνωρίσιμους» υποψήφιους. Αθλητές, τραγουδιστές, ηθοποιοί, συγγραφείς, πολιορκούνται από τα κόμματα τα οποία ακολουθούν μια τακτική η οποία έχει αποδώσει πολλάκις και στο παρελθόν, με πιο πρόσφατο ίσως παράδειγμα τον πρώην ποδοσφαιριστή του Ολυμπιακού και του Ηρακλή Γ. Ανατολάκη, ο οποίος εκλέχθηκε με τον ΛΑ.Ο.Σ..

ΠΑΣΟΚ
Αρκετοί είναι οι επώνυμοι που έχει προσεγγίσει το ΠΑΣΟΚ προκειμένου να κατέβουν υποψήφιοι στα ψηφοδέλτιά του. Στη Β΄ Αθηνών θα είναι υποψήφια η πρώην πρωταθλήτρια στον ακοντισμό Άννα Βερούλη, καθώς επίσης και η ηθοποιός Μαίρης Βιδάλη. Ο πρώην διεθνής καλαθοσφαιριστής Κώστας Παταβούκας θα είναι υποψήφιος στα Τρίκαλα. Υποψήφιος στην Α’ Αθηνών θα είναι με το ΠΑΣΟΚ και ο συγγραφέας Θανάσης Χειμωνάς.
Ωστόσο το ΠΑΣΟΚ φέρεται να έχει θέσει και άλλους πιο μεγαλεπήβολους στόχους έχοντας προσελκύσει πολύ πιο... λαμπρά ονόματα της ελληνικής showbiz, με μεγαλύτερο όλων τον γνωστό τραγουδιστή Μιχάλη Χατζηγιάννη. Εξαιρετικά πιθανό θεωρείται να είναι υποψήφιος και ο πρώην ποδοσφαιριστής και πρόεδρος της ΑΕΚ Ντέμης Νικολαΐδης. Επίσης, στενό «μαρκάρισμα» δέχονται και ο Γρηγόρης Αρναούτογλου αλλά και ο ηθοποιός και παρουσιαστής Σπύρος Παπαδόπουλος.

Νέα Δημοκρατία
Λιγότερο δραστήρια από το ΠΑΣΟΚ είναι η Νέα Δημοκρατία στο θέμα της προσέλκυσης επωνύμων για τα ψηφοδέλτιά της. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ στη Β' Πειραιά θα συμπεριληφθεί ο πρώην ποδοσφαιριστής Τάσος Μητρόπουλος, ενώ στενό «μαρκάρισμα» φέρεται να δέχεται και ο ολυμπιονίκης Πύρρος Δήμας.

Ανεξάρτητοι Έλληνες

Στο πλευρό του Παναγιώτη Καμμένου και των «Ανεξάρτητων Ελλήνων» φέρεται να έχει ταχθεί ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού, Τάκης Λουκανίδης, ο οποίος κατά τα φαινόμενα θα είναι υποψήφιος στην ιδιαίτερη πατρίδα του, τη Δράμα. Υποψήφιος θα είναι επίσης και ο ολυμπιονίκης Πέτρος Γαλακτόπουλος, ενώ αρκετές πιθανότητες φέρεται να συγκεντρώνει και το όνομα του γνωστού σκηνοθέτη Όμηρου Ευστρατιάδη. Ο σκηνοθέτης της θρυλικής κινηματογραφικής τριλογίας του '80 «Ρόδα Τσάντα και Κοπάνα», φέρεται να έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον για τις εκλογικές περιφέρειες της Β' Αθηνών και της Β' Πειραιά. Επίσης, φήμες θέλουν και το γνωστό ηθοποιό Παύλο Χαϊκάλη να συζητά την κάθοδό του στις εκλογές με το κόμμα του Πάνου Καμμένου.
Κοινωνική Συμφωνία
Υποψήφιοι με την «Κοινωνική Συμφωνία» στη Β’ Αθηνών θα είναι ο γνωστός μουσικοσυνθέτης και τραγουδιστής Κώστας Μπίγαλης και ο σκηνοθέτης Βλάσης Σταθούλιας.

ΣΥΡΙΖΑ
Υποψήφιοι με το ΣΥΡΙΖΑ θα είναι στη Β’ Αθηνών ο συγγραφέας Πέτρος Τατσόπουλος, η συγγραφέας, επίσης, Νάντια Βαλαβάνη, καθώς και η σκηνοθέτης Βασιλική Κατριβάνου. Στην περιφέρεια Αττικής, θα είναι υποψήφιος ο μουσικός Βασίλης Παϊτέρης, οι ηθοποιοί Γιώργος Πάντζας και Πάνος Σκουρολιάκος, ενώ υποψήφια αναμένεται να είναι και η σεναριογράφος – ηθοποιός Άννα Χατζησοφιά.

Πανελλήνιο Άρμα Πολιτών
Υποψήφιος με το Πανελλήνιο Άρμα Πολιτών θα είναι στις προσεχείς εκλογές, όπως αποκάλυψε ο ίδιος, ο ηθοποιός Παύλος Κοντογιαννίδης, για τον οποίο δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό σε ποια περιφέρεια θα κατέβει.

ΛΑ.Ο.Σ.
Σε ό,τι έχει να κάνει με το ΛΑ.Ο.Σ. είναι ήδη γνωστό ότι υποψήφια θα είναι η ηθοποιός Βάνα Μπάρμπα, η οποία όπως δήλωσε ο πρόεδρος του κόμματος Γ. Καρατζαφέρης, θα αναλάβει «το χειρισμό των θεμάτων που άπτονται του Πολιτισμού». Το κόμμα, φέρεται να «φλερτάρει» εκ νέου και με τον γνωστό μάνατζερ Ηλία Ψινάκη, ο οποίος εμφανίζεται πρόθυμος να ασχοληθεί με την πολιτική (στην Α’ Αθήνας), αρκεί η επίσημη πρόταση που θα του γίνει να τον καλύπτει. Σε ό,τι έχει να κάνει με τον κ. Ψινάκη, πάντως, φέρεται να υπάρχει κρούση και από άλλο κόμμα.
Επίσης, υποψήφιος στη Β’ Περιφέρεια Αθηνών με το ΛΑ.Ο.Σ. θα είναι και ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού, Πέτρος Καραβίτης

Δημοκρατική Αριστερά
Τέλος, πληροφορίες θέλουν το γνωστό ηθοποιό Γιάννη Μπέζο να εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να δραστηριοποιηθεί στην πολιτική  ως υποψήφιος με τη Δημοκρατική Αριστερά του Φώτη Κουβέλη.
Διαβάστε Περισσότερα »

Πως θα ψηφίσουν οι ετεροδημότες;


Κάνατε αίτηση για τους ειδικούς καταλόγους ετεροδημοτών, ζητήσατε μεταδημότευση;

Οι επερχόμενες εκλογές στις 6 Μαϊου θα γίνου με βάση τους καταλόγους του Φεβρουαρίου και έτσι θα μπορέσουν να ψηφίσουν .....

στον τόπο διαμονής τους μόνο όσοι ετεροδημότες είχαν υποβάλει αίτηση μέχρι τις 29 Φεβρουαρίου για εγγραφή στους ειδικούς καταλόγους ετεροδημοτών θα ψηφίσουν στον τόπο διαμονής τους. Το ίδιο ισχύει και για όσους είχαν υποβάλει αίτηση για μεταδημότευση.
Διαβάστε Περισσότερα »

Αυτή είναι η γυναίκα που τα έψαλλε στον Σημίτη!

«Εσύ φταις για όλα! Μας κατέστρεψες…», φώναζε μία κυρία προς τον πρώην πρωθυπουργό, Κώστα Σημίτη, στη Βουλή. Όπως σας είχαμε ενημερώσει, λίγο πριν τις 2 το μεσημέρι της Τρίτης, η συγκεκριμένη κυρία βρέθηκε στη Βουλή μαζί με αντιπροσωπεία των μικροομολογιούχων ώστε...να συναντηθούν με τον υπουργό Οικονομικών, ολοκληρώνοντας έτσι τη διαμαρτυρία που είχαν ξεκινήσει στους δρόμους της Αθήνας για το «κούρεμα» στις αποταμιεύσεις τους. Εκείνη την ώρα έβγαινε με την συνοδεία του ο πρώην πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης, και ποιος είδε το Θεό και δεν τον φοβήθηκε. Η ηλικιωμένη κυρία άρχισε να φωνάζει προς τον κ. Σημίτη ότι «εσύ φταις για όλα! Μας κατέστρεψες!».

Αξίζει να αναφέρουμε ότι ο γνωστός για την ψυχραιμία του πρώην πρωθυπουργός έμεινε ατάραχος, ενώ η κυρία συνοδεύτηκε έξω από τη Βουλή. Περιμένατε να απαντήσει ο Σημίτης; Αφού σε αυτόν και όλο το σινάφι του δεν έχει απομείνει καθόλου τσίπα…



Διαβάστε Περισσότερα »

Φθιώτιδα:Φόρτωσε στη νταλίκα κλεμμένο Ι.Χ.


Στα χέρια της αστυνομίας έπεσε ένας 62χρονος οδηγός φορτηγού τα ξημερώματα της Μ. Παρασκευής, καθώς διαπιστώθηκε ότι είχε φορτώσει σε αυτό ένα κλεμμένο Ι.Χ.

Οι αστυνομικοί του Α' Τμήματος Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Φθιώτιδας σταμάτησαν για έλεγχο το φορτηγό στα διόδια της Τραγάνας.

Η ώρα ήταν 2:15 τα ξημερώματα.

Από την έρευνα που ακολούθησε στο Αστυνομικό Τμήμα Αταλάντης, προέκυψε ότι το κλεμμένο όχημα ανήκει σε εταιρεία ενοικιάσεων αυτοκινήτων με έδρα την Αθήνα και η κλοπή δηλώθηκε στις 11-04-2012 στο Τμήμα Ασφαλείας Αγίας Παρασκευής από εκπρόσωπο της εταιρείας.

Επίσης η αστυνομική έρευνα έδειξε ότι ο 62χρονος μετέφερε το κλεμμένο όχημα από αποθήκη στην περιοχή του Ασπρόπυργου Αττικής, με προορισμό μάνδρα ανταλλακτικών αυτοκινήτων στην Νέα Ρεδεστώ Θεσσαλονίκης.

Το κλεμμένο όχημα φυλάσσεται στο Αστυνομικό Τμήμα Αταλάντης, προκειμένου να παραδοθεί σε εκπρόσωπο της ιδιοκτήτριας εταιρείας και ο συλληφθείς θα οδηγηθεί σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λαμίας.

Ενεργείται προανάκριση από το Αστυνομικό Τμήμα Αταλάντης, σε συνεργασία με το Τμήμα Ασφαλείας Λαμίας, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και την σύλληψη του αποστολέα και του παραλήπτη του κλεμμένου οχήματος.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΑΧΩΒΑ


Σε όλους τους φίλους, γνωστούς, και συγγενείς που δεν θα βρίσκονται κοντά μας αυτές τις ημέρες τους ευχόμαστε ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ και ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ !!!!!!
agnantiroumelis.
Διαβάστε Περισσότερα »

Θήβα:Στις πιάτσες των τοξικομανών θα κατέληγαν 7.000 χάπια από την Ινδία


Από τις μακρινές Ινδίες στις ελληνικές πιάτσες ναρκομανών θα κατέληγαν τα περίπου 7.000 χάπια που ...βρέθηκαν από αστυνομικούς μέσα σε ταχυδρομικό δέμα στην περιοχής της Θήβας. Τα ναρκωτικά που ταξίδεψαν από τη χώρα της Ασίας στη χώρα μας μέσω ταχυδρομείου κατασχέθηκαν από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Θηβών, οι...




οποίοι προχώρησαν και σε τρεις συλλήψεις ατόμων που σχετίζονται με την υπόθεση. Σύμφωνα με την αστυνομία, πρόκειται για το δεύτερο κύκλωμα εισαγωγής και διακίνησης ναρκωτικών που λειτουργούσε στην περιοχή της Θήβας.

Τα μέλη του κυκλώματος λειτουργώντας με συνδέσμους στις δύο χώρες ταχυδρομούσαν τα χάπια από την Ινδία μέσα σε δέματα και στη συνέχεια τα παραλάμβαναν μέσω ταχυδρομείου στην Ελλάδα για να τα διοχετεύσουν στις εγχώριες πιάτσες ναρκομανών.

Υστερα από εκτεταμένες έρευνες και άριστα οργανωμένες επιχειρήσεις οι αστυνομικοί κατάφεραν να εντοπίσουν και να συλλάβουν τους παραλήπτες των παράνομων δεμάτων και πέρασαν χειροπέδες σε δύο Ινδούς, 58 και 39 ετών, καθώς και σε έναν 35χρονο άντρα από το Νεπάλ.

Την ίδια στιγμή κατασχέθηκαν συνολικά 6.924 χάπια, εκ των οποίων τα 118 υπάγονται στη νομοθεσία περί ναρκωτικών, ενώ τα υπόλοιπα 6.806 θα εξεταστούν εργαστηριακά προκειμένου να εξακριβωθεί και να ταυτοποιηθεί η χημική τους σύνθεση.

























Διαβάστε Περισσότερα »

Θήβα:Νέες συλλήψεις για βεγγαλικά




Συνελήφθησαν, χθες (12-04-2012) το μεσημέρι στα Ψαχνά Ευβοίας και στη Θήβα Βοιωτίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας και του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, δύο (2) ημεδαποί, ηλικίας 57 και 44 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για παράνομη εμπορία και διάθεση κροτίδων, ενώ κατασχέθηκαν συνολικά (2.600) κροτίδες.

Χθες το μεσημέρι, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, μετά από διενέργεια αιφνιδιαστικού ελέγχου σε κατάστημα παντοπωλείο – Μίνι Μάρκετ, ιδιοκτησίας του 44χρονου στη Θήβα Βοιωτίας, βρέθηκαν επιμελώς κρυμμένα στο πατάρι του καταστήματος δύο (2) κουτιά που περιείχαν συνολικά (200) κροτίδες, χωρίς ο 44χρονος να έχει εφοδιαστεί με την απαραίτητη άδεια από την αρμόδια Αστυνομική Αρχή και συνελήφθη επίσης.

Οι δύο συλληφθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι χθες (12-04-2012) το απόγευμα, μετά από προφορική εντολή των κατά τόπους Εισαγγελέων και οι σχηματισθείσες δικογραφίες θα υποβληθούν αρμοδίως.

Υπενθυμίζεται ότι, στο πλαίσιο της εντατικοποίησης των ελέγχων, έχουν μέχρι τώρα συλληφθεί συνολικά εννέα (9) άτομα και έχουν κατασχεθεί – 18.167 – κροτίδες καθώς και – 1.600 – παιδικά αθύρματα(μείγματα εύφλεκτων υλών διαφόρων τύπων), σε διάφορες περιοχές της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

Η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας επισημαίνει ότι τα βεγγαλικά και τα πυροτεχνήματα δεν είναι παιχνίδια και υπενθυμίζει ότι:

- Η κατασκευή, εμπορία, αγορά, κατοχή και χρήση κροτίδων και συσκευών εκτόξευσης αυτών από οποιονδήποτε απαγορεύεται.

- Αποτρέψτε τα παιδιά από την χρήση ή την αυτοσχέδια κατασκευή τους.

- Ενημερώστε τα παιδιά για τους κινδύνους σοβαρού τραυματισμού, ακόμα και ακρωτηριασμού.

- Μην τους επιτρέπετε να προσεγγίζουν χώρους παράνομης καύσης των ειδών αυτών, διότι κανείς δεν εγγυάται ότι δεν θα προκληθεί ατύχημα.

- Μην ξεχνάτε ότι τα βεγγαλικά και τα πυροτεχνήματα δεν είναι παιχνίδια, αλλά υλικά άκρως επικίνδυνα και η χρήση τους εγκυμονεί κινδύνους για την σωματική ακεραιότητα και την ίδια την ζωή.
Διαβάστε Περισσότερα »

Το «κάψιμο του Ιούδα»στο Νεοχώρι

Σε πολλά χωριά της ελληνικής επικράτειας οι κάτοικοι συνηθίζουν να κατασκευάζουν ένα ομοίωμα του Ιούδα, του οποίου το εσωτερικό γεμίζουν με άχυρα, εξυπηρετώντας έτσι τον συμβολισμό και το κοινό στοιχείο με το ιστορικό πρόσωπο, ενώ στη θέση των ματιών βάζουν εκρηκτικά.

Στο χωριό μας το κάψιμο γίνεται τη Μεγάλη Πέμπτη μετά το έκτο Ευαγγέλιο.  Τον καίνε στη πλατεία  του χωριού  παρουσιάζοντας ένα  εντυπωσιακό θέαμα στον κόσμο. Η αναβίωση του εθίμου λειτουργεί στην Ορθοδοξία ως ένα είδος παραδειγματικής τιμωρίας του προδότη, που δεν κατάφερε να εξιλεωθεί ούτε μετά
θάνατον καθώς ήταν αυτόχειρας.Τα παιδιά άρχιζαν τις προετοιμασίες τους από νωρίς  πριν από τις σχολικές διακοπές. Έπρεπε να προμηθευτούν κλίματα, βεγγαλικά, τρακατρούκες για να έχουν ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα,με αυτόν τον τρόπο διατηρούν και συνεχίζουν  ένα έθιμο που  περνάει από γενιά σε γενιά.
ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ
Διαβάστε Περισσότερα »

Μια συγκλονιστική αποκάλυψη για τους Βασιλικούς τάφους της Βεργίνας!

Τριανταπέντε σχεδόν χρόνια μετά την ιστορική ανακάλυψη του καθηγητή Μ Ανδρόνικου στο βασιλικό νκροταφείο της Βεργίνας, η ταυτότητα του νεκρού στο βασικικό τάφο ΙΙ των αρχαίων Αιγών παραμένει αμφισβητίσημη. 


Ο ιστορικός-ερευνητής Τριαντάφυλλος Παπαζώης που συγκεντρώνει πληροφορίες από διαφορετικές ιστορικές πηγές και τις μελετά εδώ και τριάντα σχεδόν χρόνια, ετοιμάζοντας το τρίτο του βιβλίο γύρω από το θέμα επισημαίνει: Στο Βασιλικό Τάφο ΙΙ της Βεργίνας δεν είναι θαμμένος ο Βασιλιάς Φίλιππος ο Β. Όλα τα στοιχεία που έχουν μέχρι τώρα βρεθεί στον τάφο συνηγορούν ότι ο νεκρός βασιλιάς...


μαζί με τα χρυσοποίκιλτα ευρήματα στον αρχαίο τάφο ΙΙ της Βεργίνας δεν είναι ο Φίλιππος Β αλλά ο Μέγας Αλέξανδρος!!




Πληθαίνουν οι αμφισβητήσεις


Δεν είναι η μοναδική φορά που κάποιος αμφισβητεί την ταυτότητα του νεκρού στο Βασιλικό Τάφο ΙΙ της Βεργίνας. 


Το θέμα έχει απασχολήσει αρχαιολογικά συμπόσια και ερευνητές από την πρώτη στιγμή της ανακάλυψης του αείμνηστου καθηγητή αρχαιολογίας Μ Ανδρόνικου.


«Όλες οι ιστορικές πηγές της Αρχαίας Ελληνικής Ιστορίας και όχι μόνο , μας πληροφορούν ότι μετά την κατάληψη μέρους της Μακεδονίας και τη σύληση του αρχαίου βασιλικού νεκροταφείου των αρχαίων Αιγών (Βεργίνας) από το βασιλιά της Ηπείρου Πύρρο το 274/273 π.Χ το συγκεκριμένο νεκροταφείο παρουσίαζε κατά τη μαρτυρία τριών αρχαίων Ελλήνων ιστορικών και ενός Λατίνου, την εξής εικόνα:


-Όλοι οι βασιλικοί τάφοι εσυλλήθησαν από τους Γαλάτες του Πύρου . Τα οστά όλων των βασιλέων διασκορπίστηκαν και τα κτερίσματα όλων των τάφων αφαιρέθηκαν. 


Ο Πύρρος προφανώς για την ολοκλήρωση του έργου του «εγκατέστησε στις Αιγές φρουρά μισθοφόρων Γαλατών» για ένα χρόνο μέχρι την εκδίωξή του .


Στο ίδιο νεκροταφείο το 1978-80 ο καθηγητής Αρχαιολογίας του ΑΠΘ Μ Ανδρόνικος , ανακάλυψε τρεις βασιλικούς τάφους, εκ των οποίων οι ΙΙ και ΙΙΙ βρέθηκαν ασύλλητοι. 


Τον τάφο Ιo τον ονόμασε «τάφο της Περσεφόνης», τον ΙIο τον απέδωσε στον Φίλιππο Β και τον ΙΙΙο τον ονόμασε «τάφο του Πρίγκηπα».


Ο καθηγητής Ανδρόνικος έγραφε ότι «εντελώς συμπτωματικά φαίνεται ότι γλίτωσε ο τάφος του Φιλίππου Β τη σύλληση. Τα αρχαία ιστορικά κείμενα όμως δεν αναφέρουν καμία εξαίρεση κανενός τάφου ούτε αυτό διαπιστώθηκε από τις ανασκαφές στον ίδιο χώρο από τον ίδιο καθηγητή».




Η ΠΛΑΝΗ ΚΑΙ Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ


Ο καθηγητής Ανθρωπολογίας Ν. Ξηροτύρης και η συνάδελφός του Franzeska Langensheidt που εκλήθησαν πρώτοι και εξέτασαν τα οστά , αποφάνθηκαν για τα ανδρικά οστά του τάφου ΙΙ ότι «από την ανθρωπολογική ανάλυση δεν προκύπτει καθαρή απόδειξη ότι τα οστά είναι του βασιλιά Φιλίππου Β»


Στην ίδια γνωμάτευση κατέληξε αργότερα και ο καθηγητής Ανθρωπολογίας Αντ Μπαρτσιώκας. 


Στη συνέχεια όμως εκλήθη δεύτερη επιστημονική ομάδα υπό τον Βρετανό ανατόμο Dr J Musgrave ο οποίος παρουσίασε στο ΧΙΙ Διεθνές Συνέδριο Κλασσικής Αρχαιολογίας διαφορετικά συμπεράσματα , σύμφωνα με τα οποία τα οστά της μεγάλης χρυσής λάρνακας του ΙΙ τάφου ανήκουν στο Βασιλιά Φίλιππο Β.


«Η απόδοση αυτή του τάφου ΙΙ μαζί με όλα τα ευρήματα στον Φίλιππο τον Β από τον καθηγητή Μ Ανδρόνικο και τους συνεργάτες του , αποτέλεσαν μια μεγάλη ιστορική πλάνη, η οποία έχει καθιερωθεί διεθνώς ως «Θεωρία του καθηγητή Ανδρονικου».


Τα οστά του τάφου ΙΙ μαζί με όλα χρυσοποίκιλτα κτερίσματα που υπάρχουν σήμερα στο αρχαιολογικό μουσείο της Βεργίνας και προκαλούν την εθνική περηφάνεια των Πανελλήνων και τον παγκόσμιο θαυμασμό, δεν ανήκουν στον Φίλππο τον Β. Ανήκουν όμως σε άλλο μεγάλο βασιλιά που επανατάφηκε εκεί , από το Βασιλιά Αντίγονο Γονατά μετά την εκδίωξη του Πύρρου το 273 πΧ . 


Βάσει πολλών αποδεικτικών στοιχείων προκύπτει ότι όλα τα ευρήματα ένα προς ένα σχετίζονται άμεσα με τον Μ Αλέξανδρο και την οικογένειά του. «Ο νεκρός του τάφου είναι ο Μ Αλέξανδρος» λέει ο κ Παπαζώης.




Όλα τα νέα συγκλονιστικά στοιχεία για το μυστικό ταξίδι του νεκρού Στρατηλάτη Μεγάλου Αλεξάνδρου από την Αίγυπτο, πίσω στην πατρίδα του Μακεδονία και το σχέδιο επαναταφής του στο νέο βιβλίο του ιστορικού-ερευνητή Τριαντάφυλλου Παπαζώη.
Διαβάστε Περισσότερα »

Κάλεσε την αστυνομία για να σωθεί από σεξομανή σύντροφο

Για ένα one night stand πήγαινε ένας άμοιρος Γερμανός και έπεσε σε...λυσσάρα. Διαβάστε τι τον ώθησε να καλέσει την αστυνομία
Τη βοήθεια της γερμανικής αστυνομίας ζήτησε ένας εξαντλημένος 43χρονος για να γλιτώσει από την ερωτική σύντροφό του που τον κρατούσε φυλακισμένο και απαιτούσε συνεχώς... σεξ.
Σύμφωνα με την Courier-Mail, oι αστυνομικές αρχές του Μονάχου ανέφεραν ότι το ζευγάρι είχε γνωριστεί πρόσφατα σε μια τοπική παμπ. Την Δευτέρα συμφώνησαν να πάνε στο σπίτι της 47χρονης γυναίκας για να κάνουν σεξ. Όταν εκείνος κουράστηκε και θέλησε να φύγει, η απαιτητική σύντροφός του αμπάρωσε την πόρτα.
Ο 43χρονος αναγκάστηκε να υποκύψει στις ορέξεις της ακόρεστης συντρόφου του, ελπίζοντας ότι κάποια στιγμή θα κατάφερνε να δραπετεύσει.
Το μόνο που μπόρεσε όμως ήταν να βγει στο μπαλκόνι του διαμερίσματος και με το κινητό του τηλέφωνο να καλέσει την αστυνομία για να τον σώσει.
Οι αστυνομικοί που έφτασαν στο σπίτι ανέφεραν ότι δέχτηκαν και οι ίδιοι "προτάσεις" από την 47χρονη.
Η γυναίκα συνελήφθη και αντιμετωπίζει πλέον τις κατηγορίες της σεξουαλικής κακοποίησης και της παράνομης κατακράτησης προσώπου.
Διαβάστε Περισσότερα »

Βαριά «καμπάνα» σε Παναθηναϊκό

Με βαρύ χρηματικό πρόστιμο, ύψους 88.001 ευρώ, τιμωρήθηκε από την Ευρωλίγκα ο Παναθηναϊκός για τα όσα έγιναν στο πέμπτο ματς της προημιτελικής σειράς απέναντι στη Μακάμπι Τελ Αβίβ. Η ανακοίνωση της διοργανώτριας αρχής αναφέρει πως το....




ανεξάρτητο πειθαρχικό όργανο τιμώρησε τους «πράσινους» για τη συμπεριφορά μερίδας οπαδών της που έπληξε τη διοργάνωση στο ματς της περασμένης Πέμπτης (5/4) στο ΟΑΚΑ. «Στη διάρκεια του αγώνα άναψαν φωτοβολίες, χρησιμοποιήθηκαν λέιζερ για να αποσπάσουν την προσοχή των παικτών, πετάχτηκαν αντικείμενα από τις κερκίδες και οπαδοί εισέβαλαν στο παρκέ αμέσως μετά τη λήξη. Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός καλείται από το πειθαρχικό όργανο να πάρει τα απαραίτητα μέτρα προκειμένου να διασφαλίσει την τάξη και την ασφάλεια στο γήπεδό της τις επόμενες περιόδους. Αν επαναληφθούν ανάλογα γεγονότα στο μέλλον, το πειθαρχικό όργανο θα εξετάσει σοβαρά το ενδεχόμενο να επιβάλει τιμωρία και πέρα από πρόστιμο».

Η απόφαση της Ευρωλίγκας καταλήγει αναφέροντας: «Η Ευρωλίγκα θα ήθελε να καταστήσει σαφές σε όλους τους φιλάθλους, τους συνεργάτες της και τα ΜΜΕ σε όλο τον κόσμο, που μοιράζονται με μας την αξία ότι η ασφάλεια των φιλάθλων είναι προτεραιότητά μας. Πάντα θα διασφαλίζουμε πως η απόλαυση των αγώνων μας είναι εναρμονισμένη με τις παγκόσμιες αξίες του αθλητισμού. Θα έχουμε μηδενική ανοχή απέναντι στη βία στα γήπεδα όπου παίζονται αγώνες της Ευρωλίγκας».

Υπενθυμίζεται πως την περασμένη εβδομάδα είχε τιμωρηθεί με πρόστιμο 42.000 ευρώ ο Ολυμπιακός για τη συμπεριφορά οπαδών του στον τέταρτο και τελευταίο αγώνα της σειράς με τη Σιένα.
sport24

Διαβάστε Περισσότερα »

Το ψηφοδέδτιο των «Ανεξάρτητων Ελλήνων» στη Βοιωτία


Ο Γενικός Γραμματέας του κινήματος ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, βουλευτής Βοιωτίας Μιχάλης Γιαννάκης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Την ώρα που οι άλλοι συρρικνώνονται και λιγοστεύουν, οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ πολλαπλασιάζονται και γιγαντώνονται.

Σε λίγες μόνο μέρες, δεκάδες υποψήφιοι πολιτευτές στο νομό Βοιωτίας εκδήλωσαν το ενδιαφέρον τους για την συμμετοχής τους στους εκλογικούς συνδυασμούς του κινήματος ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ.

Αυτούς τους ΠΟΛΛΟΥΣ, τους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ, τους ΕΛΛΗΝΕΣ, που συντάχθηκαν στην προσπάθειά μας, αισθάνομαι την ανάγκη να τους ευχαριστήσω προσωπικά έναν – έναν. Αλλά και όλους μαζί, γιατί δυναμώνουν το κίνημά μας.

Από τα εξαιρετικά βιογραφικά που ετέθησαν υπόψη της Επιτροπής Εκλογικού Αγώνα και μετά τις παρατηρήσεις που κατατέθηκαν από τους Βοιωτούς στην διαδικασία της δημόσιας διαβούλευσης των υποψηφιοτήτων, η Διοικούσα Επιτροπή του κινήματος ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ κατέληξε σε ένα δυναμικό ψηφοδέλτιο για το νομό Βοιωτίας. Ένα ψηφοδέλτιο αντιπροσωπευτικό της ανθρωπογεωγραφίας του νομού. Ένα ψηφοδέλτιο που θα κερδίσει την εμπιστοσύνη των Βοιωτών και εγγυάται ότι η Βοιωτία θα εκπροσωπηθεί μέσω του κινήματος στη Βουλή των Ελλήνων.

Οι υποψήφιοι βουλευτές του κινήματος ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ είναι κατά αλφαβητική σειρά:
  1. Ανέστη Ιωάννα (Γιάννα) του Νικολάου –  Ψυχολόγος
  2. Δελαβέκουρας Απόστολος του Γρηγορίου – Δικηγόρος
  3. Κουρνέτα-Τουρκοχωρίτη Ευρυδίκη του Παναγιώτη – Δικηγόρος
  4. Κοφίνης Χρήστος του Σωτηρίου – Τελειόφοιτος Νομικής
  5. Παπασπύρου Κωνσταντίνος του Παναγιώτη – Επιχειρηματίας, Πρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου Λιβαδειάς
  6. Χρυσικός Γεώργιος του Ευθυμίου – Δημοσιογράφος
Διαβάστε Περισσότερα »

Η Αγάτσα άλλαξε τελικά πολιτικές πεποιθήσεις!!!!


Σας γράφαμε χθές για την ¨Αρια Αγάτσα ότι μέχρι και χθες επέμενε στη σελίδα της στο fb ότι οι πολιτικές της πεποιθήσεις είναι ΠαΣοΚ παρά την προσχώρηση της στη Ν.Δ.. Μας διαβάζει φαίνεται η Αρια και σήμερα πρωί πρωί άλλαξε τις πολιτικές της πεποιθήσεις και έγινε πια Ν.Δ..
Αντε μετά να εμπιστευτείς πολιτικούς..
Διαβάστε Περισσότερα »

ΑΕΚ: Μία ομάδα, πολλές συγκινήσεις, μία ιδέα και 88 χρόνια ιστορίας

ΑΕΚ: Μία ομάδα, πολλές συγκινήσεις, μία ιδέα και 88 χρόνια ιστορίας

Αθλητική Ένωση Κωνσταντινουπόλεως, ή αλλιώς ΑΕΚ. Έχει συγκινήσει με τις επιτυχίες της πολλές γενιές φιλάθλων, ενώ είναι και κομμάτι της σύγχρονης ιστορίας της χώρας μας, καθώς αντιπροσωπεύει και χιλιάδες πρόσφυγες που ήρθαν στην μητέρα πατρίδα, από τις χαμένες πατρίδες, να ξεκινήσουν μία νέα ζωή.
Σαν σήμερα ήταν όταν το 1924, πρόσφυγες από την Κωνσταντινούπολη, στην Αθήνα, ίδρυσαν αυτόν τον ιστορικό σύλλογο. Ήταν ένας τρόπος όλοι αυτοί οι άνθρωποι που ήρθαν να εγκατασταθούν στην νέα πλέον Ελλάδα, να προσαρμοστούν πλήρως συνεχίζοντας τις αθλητικές τους και τις οπαδικές τους συνήθειες.
Οι περισσότεροι αθλητές εντάχθηκαν στους κόλπους του Πανιωνίου και του Παναθηναϊκού, όμως οι κοινές αναμνήσεις από την Μικρά Ασία αλλά και την Πόλη, ήταν τόσο δυνατές, που ήταν θέμα χρόνου, οι πρόσφυγες να δημιουργήσουν τον δικό τους σύλλογο.
Όπως δημοσιεύει το sansimera.gr, η φράση «άτι πρέπει να γίνει» ακουγόταν όλο και πιο συχνά στο μικρό μαγαζάκι αθλητικών ειδών «Λουξ» του Αιμίλιου Ιωνά και του Κωνσταντίνου Δημόπουλου στην οδό Βερανζέρου. Η συζήτηση έγινε πίστη και η πίστη σκοπός ζωής για τη μικρή αυτή παρέα, που οραματιζόταν να συγκεντρώσει κάτω από τον δικέφαλο αετό όλους τους ποδοσφαιριστές και τους φιλάθλους που προέρχονταν από την Κωνσταντινούπολη.
Ήταν 13 Απριλίου του 1924, όταν η τελική απόφαση πάρθηκε. Ο σύλλογος που θα δημιουργείτο θα είχε την επωνυμία «Αθλητική Ένωση Κωνσταντινουπόλεως». Έβλημά του, φυσικά ο βυζαντινός δικέφαλος αετός, ενώ τα χρώματα φυσικά το χρυσό και το κίτρινο, προκειμένου να θυμίζουν στους παλαιότερους, αλλά και να μαθαίνουν στους νεότερους και επόμενους, την ένδοξη Ιστορία των Ελλήνων στην Πόλη.

Το πρώτο καταστατικό συντάσσεται, ενώ στις 19 Μαΐου 1924 εξελέγη και το πρώτο διοικητικό συμβούλιο. Η ημερομηνία, ιστορική, καθώς τότε έγινε και η Άλωση της Πόλης από τους Οθωμανούς, το 1453. Τα γραφεία του συλλόγου ήταν σε έναν μικρό χώρο που παραχώρησε ο καθηγητής του «Athens College», Νίκος Ελεόπουλος. Πρόεδρος της νέας αυτής ομάδας, ήταν ο δημοσιογράφος, Κώστας Σπανούδης, μετέπειτα βουλευτής και υπουργός στην κυβέρνηση του Ελευθερίου Βενιζέλου.
Μέσα σε μόλις δύο μήνες, οι Κωνσταντινουπολίτες, είχαν φτιάξει μία αξιόμαχη ομάδα, έτοιμη να κατέβει στα γήπεδα, ενώ το πρώτο της φιλικό δόθηκε στο Ποδηλατοδρόμιο Πειραιώς, νυν γήπεδο Καραϊσκάκη, με επίλεκτους του Πειραιά, νικώντας με 3-2. Η πρώτη αυτή ομάδα απαρτιζόταν από τους Κίτσιο, Ιερεμιάδη, Ασδένη, Κεχαγιά, Παρασκευά, Δημόπουλο, Καραγιαννίδη, Μπαλτά, Μήλα, Ηλιάδη και Γεωργιάδη.
Με τον Απόλλωνα, και τον Πανιώνιο, να διεκδικούν την υποστήριξη του προσφυγικού στοιχείου, η ΑΕΚ, ξεχώρισε γρήγορα λόγω των διασυνδέσεων που είχαν αναπτύξει πολλοί παράγοντές της. Πλέον με τον καιρό η ΑΕΚ σταμάτησε να είναι γνωστή στα όρια της Αττικής, αλλά έγινε μία ομάδα με οπαδούς ανά το Πανελλήνιο.

Αρχικά η ΑΕΚ έπαιζε στο Απόστολος Νικολαΐδης, την γνωστή σε όλους «Λεωφόρο» του Παναθηναϊκού. Στην συνέχεια όμως ο Ελευθέριος Βενιζέλος, έδωσε άδεια στον σύλλογο να δημιουργήσει το δικό του γήπεδο, στην Νέα Φιλαδέλφεια, παραχωρώντας έκταση. Το σημείο αυτό θα ήταν τόπος συνάντησης, συγκινήσεων αλλά και απογοήτευσης για τους φιλάθλους της ομάδα για σχεδόν 79 χρόνια.
Τίτλοι τμημάτων
  • Τμήμα Ποδοσφαίρου
11 Πρωταθλήματα Ελλάδας: 1939, 1940, 1963, 1968, 1971, 1978, 1979, 1989, 1992, 1993, 1994.
14 Kύπελλα Ελλάδας: 1932, 1939, 1949, 1950, 1956, 1964, 1966, 1978, 1983, 1996, 1997, 2000, 2002, 2011.
1 Λιγκ Καπ: 1990.
2 Σούπερ Καπ: 1989, 1996.
  • Τμήμα Καλαθοσφαίρισης Ανδρών
2 Kύπελλα Κυπελλούχων Ευρώπης: 1968, 2000.
8 Πρωταθλήματα Ελλάδας: 1958, 1963, 1964, 1965, 1966, 1968, 1970, 2002.
3 Κύπελλα Ελλάδας: 1981, 2000, 2001.
1 Πρωτάθλημα Ελλάδας Εφήβων: 2003.
  • Τμήμα Πετοσφαίρισης Γυναικών
1 Πρωτάθλημα Ελλάδας Γυναικών: 2012
  • Τμήμα Χειροσφαίρισης
1 Πρωτάθλημα Ελλάδας Ανδρών: 2011.
1 Κύπελλο Ελλάδας Ανδρών: 2009.
  • Τμήμα Ποδηλασίας
10 Πρωταθλήματα Ελλάδας Ανδρών (Γενική Βαθμολογία): 1960, 1961, 1962, 1964, 1965, 1966, 1968, 1975, 1979, 1981.
10 Πρωταθλήματα Δημόσιας Οδού Ανδρών: 1960, 1961, 1964, 1966, 1968, 1974, 1975, 1976, 1977, 1979.
7 Πρωταθλήματα Πίστας Ανδρών: 1960, 1961, 1962, 1964, 1965, 1966, 1975.
  • Τμήμα Στίβου
1 Πρωτάθλημα Ελλάδας Ανοιχτού Στίβου Γυναικών: 2011.
1 Πρωτάθλημα Ελλάδας Κλειστού Στίβου Γυναικών: 2011.
9 Πανελλήνια πρωταθλήματα Ανώμαλου δρόμου Ανδρών : 1946, 1957, 1958, 1959, 1960, 1961, 1962, 1963, 1964.
3 Πανελλήνια πρωταθλήματα Ανώμαλου δρόμου Γυναικών : 2010, 2011, 2012.
  • Τμήμα Πυγμαχίας
6 Πρωταθλήματα Ελλάδας Ανδρών: 1978, 1980, 1995, 1999, 2000, 2006
Διαβάστε Περισσότερα »

Μεγάλη Παρασκευή: «Η ζωή εν τάφω...»

Ακολουθία των Μεγάλων Ωρών, αποκαθήλωση, Εγκώμια, Επιτάφιος, Η ζωή εν τάφω, θρήν

Η πιο κατανυκτική ημέρα της Μεγάλης Εβδομάδας είναι αναμφίβολα η Μεγάλη Παρασκευή, με τον Επιτάφιο Θρήνο και τα εκπληκτικής ομορφιά Εγκώμια.
Το πρωί η ημέρα είναι αφιερωμένη στην Αποκαθήλωση με την ακολουθία των Μεγάλων Ωρών. Ακολούθως, τοποθετείται στο Ιερό Κουβούκλιο ένα ύφασμα πάνω στο οποίο έχει κεντηθεί ή ζωγραφιστεί η ταφή του Ιησού.
Το βράδυ ψάλλεται ο όρθρος του Μεγάλου Σαββάτου και η υμνολογία είναι σχετική με την ταφή του Κυρίου από τους Ιωσήφ και Νικόδημο και την κάθοδο του στον Άδη.
Κατά τη διάρκεια της ακολουθίας ψάλλονται σε τρεις στάσεις τα λεγόμενα Εγκώμια, που είναι μικρά τροπάρια εξόχως δημοφιλή. Τα πιο γνωστά από αυτά είναι το  «Η ζωή εν τάφω...»,  το «Άξιον εστί», το «Αι γενεαί πάσαι...» και το «Ω γλυκύ μου Έαρ...». Παρά το γεγονός ότι η μέρα χαρακτηρίζεται από θλίψη, τα εγκώμια και οι ύμνοι χαρακτηρίζονται από χαρμολύπη, αφού προαναγγέλλουν την Ανάσταση.
Διαβάστε Περισσότερα »

Μάθημα Ζωής..


«..Νομίζουμε πως η ζωή είναι δεδομένη. Όμως δεν είναι έτσι. Πρέπει να νιώθουμε ευγνωμοσύνη.
Το ότι είδαμε τον ήλιο το πρωί να ανατέλλει, δεν σημαίνει ότι θα τον δούμε να δύει κιόλας»...



Στις 18:00 το απόγευμα της Μεγάλης Τετάρτης, άφησε την τελευταία της πνοή στο νοσοκομείο η Ελένη Καλαμάρη..
Η όμορφη Ελένη πάλευε με τον καρκίνο με θάρρος και δύναμη που...
πήγαζε όπως έλεγε από μέσα της. Εξάλλου συγκλονιστικά είναι και μερικά από τα τελευταία λόγια της «νομίζουμε πως η ζωή είναι δεδομένη. Όμως δεν είναι έτσι. Πρέπει να νιώθουμε ευγνωμοσύνη. Το είδαμε τον ήλιο το πρωί να ανατέλλει, δεν σημαίνει ότι θα τον δούμε να δύει κιόλας».


Η καθημερινή μάχη που έδινε την έκανε να φιλοσοφήσει την ζωή και να δει τα πράγματα από διαφορετική οπτική γωνία.
Μάλιστα είχε γράψει κι ένα βιβλίο με τίτλο «Από Έλενα Ελένη», στο οποίο διηγούταν την περιπέτειά της. Στόχος της να εμψυχώσει κι άλλες γυναίκες… Να της πείσει πως στην δύσκολη στιγμή δεν πρέπει να το βάζουμε κάτω και να κλαίμε. Αλλά να παλεύουμε!


Δυστυχώς όμως δεν τα κατάφερε κι έφυγε από την ζωή, αφήνοντας τον 5χρονο γιο της ορφανό.


Σε τηλεοπτικη εκπομπή προσφατα είχε εμφανιστεί χωρίς μαλλιά, σαν αποτέλεσμα των χημειοθεραπειών για τις οποίες ήταν και περήφανη. Ήταν περήφανη επειδή επέλεξε να μην τα παρατήσει.
Επίσης είχε εξομολογηθεί πως στην ζωή της αντιμετώπισε τον ρατσισμό λόγω της αρρώστιας της, ακόμα και από άτομα που ήταν φίλοι από παιδιά.
Όμως όλη αυτή η διαδικασία την όπλισε με σοφία και δύναμη..

Η κηδεία της έγινε σημερα Μεγάλη Πέμπτη από το Κοιμητήριο του Σχιστού..
Διαβάστε Περισσότερα »

Ποιoς Βοιωτός θα ψηφίσει την Αρια Αγάτσα;...

Είδε την «τρύπα» που είχε η ΝΔ στη Βοιωτία και είπε κι αυτή να «στρουπώξει» μπας και μπει στη Βουλή αφού ως υποψήφια με το ΠαΣοΚ δεν θα είχε καμία τύχη. Ο λόγος για την βουλευτή Αρια Αγάτσα η οποία αφού πρώτα ανεξαρτητοποιήθηκε στα ... μουλωχτά, αμέσως μετά άρχισε τις διαρροές ότι θα πάει με την Κατσέλη αλλά στο τέλος έκανε την μεγάλη κυβίσθηση: προσχώρησε στο κόμμα της Νέας Δημοκρατίας με το οποίο και θα είναι υποψήφια στις εκλογές της 6ης Μαίου!
«Το πρωτεύον και κυρίαρχο για μένα, είναι η Βοιωτία και τα συμφέροντα των πολιτών της. Αυτός είναι για μένα ο υπέρτατος λόγος συμμετοχής μου στην πολιτική» είπε η Αρια κοιτάζοντας τον Σαμαρά, ελαφρώς συγκινημένη...
Υπάρχουν άραγε πολίτες (Βοιωτοί) που θα ψηφίσουν την «γαλάζια» πλέον, Αρια Αγάτσα;
Διαβάστε Περισσότερα »

Η ώρα της Ισπανίας


Archivo:Chulapo barquillero en el rastro de madrid.jpg

Την άφιξη εμπειρογνωμόνων της Κομισιόν, την Μεγάλη Παρασκευή, στη Μαδρίτη για να αναλύσουν τα οικονομικά της Ισπανίας, γνωστοποίησε στο Γαλλικό Πρακτορείο αξιωματούχος του ισπανικού υπουργείου Οικονομικών.

Και οι δύο πλευρές έκαναν λόγο για συνηθισμένους ελέγχους.

Από την πλευρά της, η επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ δήλωσε από τις ΗΠΑ ότι η Ισπανία πρέπει να συνεχίσει τις σημαντικές προσπάθειες για να βγει από την κρίση. «Πιστεύω ότι η χώρα έχει κάνει, κάνει και πρέπει να συνεχίσει να κάνει σημαντικές προσπάθειες» είπε η κ. Λαγκάρντ αναφερόμενη στην Ισπανία. Είπε ακόμα ότι η Ισπανία και η Ιταλία είναι παραδείγματα καλής πολιτικής εν καιρώ κρίσης.

Επίσης, η κα. Λαγκάρντ δε θέλησε να βάλει την Ισπανία στην ίδια ομάδα με τις χώρες που έχουν δεχθεί την ευρωπαϊκή οικονομική βοήθεια.

Εν τω μεταξύ, ο ισπανός πρωθυπουργός Μαριάνο Ραχόι απέρριψε για άλλη μία φορά το ενδεχόμενο να χρειαστεί οικονομική στήριξη. «Δεν θα υπάρξει καμία βοήθεια για την Ισπανία» σημείωσε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, με τον Πολωνό ομόλογό του Ντόναλντ Τουσκ.

Αλλά και την Τετάρτη ο ισπανός πρωθυπουργός Μαριάνο Ραχόι είχε επίσης αποκλείσει το ενδεχόμενο να ενταχθεί η χώρα του σε πρόγραμμα διάσωσης.

Επίσης, ο Ισπανός πρωθυπουργός είχε ξεκαθαρίσει ότι στην Ισπανία δεν πρόκειται να γίνει καμία παρέμβαση, όπως στην Ιρλανδία, την Ελλάδα και την Πορτογαλία.

Την ίδια άποψη διατύπωσε με πλήρη σαφήνεια και ο πρώην Ισπανός πρωθυπουργός Φελίπε Γκονζάλεθ, τονίζοντας ότι «δεν πρόκειται να υπάρξει διάσωση της Ισπανίας γιατί τότε τελειώνει οριστικά η ευρωζώνη και θα ακολουθήσουν η Ιταλία και η Γαλλία, οπότε ξεχάστε το», τόνισε χαρακτηριστικά.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ευχές απο το ΒΗΜΑ ΑΛΙΑΡΤΟΥ


Διαβάστε Περισσότερα »

Το αγόρι χωρίς πρόσωπο


Ζει τα δύο τελευταία χρόνια της ζωής του καλυμμένος πίσω από ένα σκληρό στρώμα ιστού καθώς έπαθε φοβερά εγκαύματα παίζοντας μ’ έναν αναπτήρα. Το 6χρονο αγόρι από την Κίνα, ο Wang Xiaopeng, δεν έχει μαλλιά, χείλη, βλεφαρίδες κα δάχτυλα από το ατύχημά του τον Νοέμβριο του 2010.


Τα τραύματά του καθιστούν δύσκολη και την όραση του αλλά και την αναπνοή του, ενώ τα δάχτυλά του ακρωτηριάστηκαν. Το αγοράκι έπαθε τα εγκαύματα όταν κατά λάθος έβαλε φωτιά σε κάτι καλάμια καλαμποκιού κοντά στο σπίτι του στο Yinchuan, στην κινεζική επαρχία Ningxia και τυλίχθηκε και ο ίδιος στις φλόγες. Οι γονείς του τον μετέφεραν αμέσως στο νοσοκομείο όπου κατάφερε να παραμείνει στη ζωή.



Ωστόσο, απέμεινε παραμορφωμένος καθώς οι γονείς του είχαν χρήματα να πληρώσουν μόνο για τρεις μήνες θεραπείας. Έδωσαν τις αποταμιεύσεις τους, ενώ πούλησαν και το σπίτι τους προκειμένου να καλύψουν τον λογαριασμό του νοσοκομείου, περίπου 18.000 ευρώ. Τώρα μένουν σ’ ένα μικρό σπιτάκι, καθώς από το ζευγάρι μόνο ο πατέρας εργάζεται. Έστειλαν τον Wang Xiaopeng σχολείο, αλλά τον έδιωξαν από την πρώτη ημέρα λόγω του ανύπαρκτου προσώπου του. Έχει ελάχιστους φίλους, που έχουν συνηθίσει την εμφάνισή του. Όπως λένε οι γονείς του, το καλοκαίρι είναι ακόμη χειρότερη η κατάσταση του γιου τους, καθώς η ζέστη και τα κουνούπια ταλαιπωρούν το ευαίσθητο δέρμα του.



Απευθύνουν έκκληση στους ντόπιους ευεργέτες να τους δωρίσουν 300.000 γουάν, περίπου 33.000 ευρώ ώστε το αγοράκι να υποβληθεί σε τρεις επεμβάσεις προκειμένου να μπορεί να αναπνέει σωστά και να βελτιώσει την εμφάνισή του.








Διαβάστε Περισσότερα »

Η Διαλεκτική στην Δίκη του Χριστού


Aπό πολ- μηχ Θεόδωρο Κ. Παπαϊωάννου
Οι διάλογοι στη δίκη του Χριστού δεν είναι μόνο ιστόρηση του θείου πάθους, αλλά και μια αυθεντική περίληψη της ποιότη­τας του ανθρώπινου βίου. Ένα αντιπροσωπευτικό απάνθισμα συμπεριφοράς και χαρακτήρων στη δημόσια και ιδιωτική σφαίρα. Μια εναλλαγή «Ωσαννά» και «Σταύρωσον», ενταφιασμού της Ανάστασης, Γολγοθά και θριάμβου. Δεν θα ασχοληθώ με τη θεολογία, αλλά με την πολιτική διαλεκτική του , τη τέχνη και τη ευστροφία στις απαντήσεις στα ερωτήματα - τριβόλους και παγίδες - των εγκαθέτων και των διωκτών του . Όλοι καταλαβαίνουμε , ότι με τα τιθέμενα ερωτή­ματα ήθελαν να τον εκθέσουν ή στο ρωμαϊκό imperium , ή στη θεοκρατία του μωσαϊκού νόμου. Οι απαντήσεις του είναι ακόμη διδάγματα ακρίβειας, εντιμότητας, ετοιμότητας και πολιτικής σωφροσύ­νης. Έχει λεχθεί ότι ‘’πολλές φορές όταν δυο άνθρωποι αλλάζουν σφαίρες, ο ένας μπορεί να πέσει νεκρός. Όταν δυο άνθρωποι αλλάζουν λόγους, μπορεί να μείνει αθάνατος ‘’. Η ρήση υπογραμμίζει τη σημασία της πολιτικής διαλεκτικής. Από τον διάλογο τον Χριστού με τους αντιπάλους του προέκυψαν, όχι μόνο μεγάλες αλήθειες αλλά και μορφές παρουσίασης του λόγου ακόμη και σήμερα πρότυπες. Άλλοτε η απάντηση ήταν η σιωπή, όταν η εξήγηση θα απέβαινε ματαιοπονία, άλλοτε απέβαινε σε έντεχνη παγίδευση των ερωτώντων, όταν επρόκειτο για υποβολιμαία απορία, άλλοτε ήταν επιεικής, άλλοτε δριμεία, άλλοτε τέτοια ώστε ο δέκτης να διακινδυνεύει ο ίδιος την ερμηνεία της. Οι απαντήσεις αποτελούσαν απόδειξη της πλήρους κατανόησης του ερωτήματος και των σκοπών του Είναι χαρακτηριστικές οι απαντήσεις στα ερωτήματα που απέβλεπαν στο να τον φέρουν σε αντιδικία με τη ρωμαϊκή κατοχή. Κλασικό είναι, το ερώτημα των Φαρισαίων: -Είπε ημίν τι σοι δοκεί ; Έξεστιν δούναι Κήνσον Καίσαρι ει ου; Ο Χριστός, που κατάλαβε την πονηρία, τους ζητεί να του επιδείξουν το νόμισμα του Κήνσου, τους ρωτά τίνος την εικόνα φέρει το νόμισμα αυτό, του απαντούν ότι παριστάνει τον Καίσαρα και τότε δίνει την απάντηση: «Απόδοτε ουν τα Καίσαρος Καίσαρι και τα τον θεού τω Θεώ». Και η αποστομωτική αυτή απάντηση, που χρησι­μοποιείται σήμερα σε πολλές περιπτώσεις, πραγμα­τοποίησε την τομή ανάμεσα στην εγκόσμια και την υπερκόσμια εξουσία, ανάμεσα στην εκκλησία και το κράτος (Ματθ. κδ' 17 - 22). Ρωτιέται από τον αρχιερέα: «Εξορκίζω σε κατά του θεού τον ζώντος, ίνα ημίν είπης ει συ ει ο Χριστός, ο υιός του θεού.» Δίνεται μια απάντηση της οποίας το νόημα θα αποκαθίστατο ανάλογα με την ερμηνεία του δέκτη ώστε να αποφευχθεί προς το παρόν η άμεση προσφορά της επιδιωκόμενης ομολογίας. «Συ είπας» (Ματθ. κστ' 63-64). Την ίδια απάντηση, περισσότερο διπλωματική, δίνει στον Πιλάτο: «Συ ει ο βασιλεύς των Ιουδαίων;’» «Αφ "εαυτού συ τούτο λέγεις ή άλλοι σοι είπον περί εμού;» απαντά ο «κατηγορούμενος». «Το έθνος το σον και οι αρχιερείς παρέδωκάν σε εμοί. Τι εποίησας ; Η βασιλεία η εμή ούχ εστίν εκ του κόσμου τούτου .» (Ιωάν. ιη' 35 - 37). Η απάντηση τερματίζει το πρόσχημα της πολιτι­κής δίωξης. Πιο οργανωμένη και εφευρετικότερη ήταν η προσπάθεια παγίδευσης του Χριστού με τον μωσαϊκό νόμο. Φαρισαίοι, Σαδδουκκαίοι, Γραμ­ματείς, Αρχιερείς, «ολέθριος σπείρα θεοστυγών, πονηρευομένων, θεοκτόνων συναγωγή», τον παρα­φυλάνε σε κάθε βήμα. Πρώτο στάδιο. Επιδίωξη να τον εξαναγκάσουν σε ομολογία της πηγής της εξουσίας του. Στο ερώτημα με ποια εξουσία κάνεις όσα κάνεις, τους απαντά ότι ευχαρίστως θα σας δώσω την απάντηση, αν κι εσείς μου απαντήσετε, αν το βάπτισμα του Ιωάννου έγινε από εντολή του θεού ή από εντολή των ανθρώπων. Το αντερώτημα τους έφερε σε δύσκολη θέση. Αν έλεγαν από τον θεό, θα τους ερωτούσε: Γιατί δεν τον πιστεύσατε ; Αν έλεγαν από εντολή των ανθρώπων, θα τους αποδοκίμαζε ο λαός, γιατί ο λαός τιμούσε τον Ιωάννη ως προφήτη. Απάντησαν: «Ουκ οίδαμεν». Οπότε, τους αποκρίνεται: «..Ουδέ εγώ λέγω υμίν εν ποία εξουσία ταύτα ποιώ» (Ματθ. κα' 23 - 27). Σε άλλη περίπτωση οι Σαδδουκκαίοι επιδιώκουν να τον φέρουν σε δύσκολη θέση, θέτοντας το ερώτημα σε ποιόν θ' ανήκει κατά την ανάσταση μια γυναίκα, που σύμφωνα με τον μωσαϊκό νόμο την παντρεύονται διαδοχικά επτά αδέλφια για να κάνει παιδί (Σοροράτουμ). Η απάντηση: «Εν τη αναστάσει ούτε γαμούσιν ούτε εκγαμίζονται, αλλ΄ ως άγγελοι θεού εν ουρανώ εισίν» (Ματθ. κα' 23 - 31). Σε μια συναγωγή των Φαρισαίων προκαλεί ο ίδιος ο Χριστός. -Πείτε μου τους λέγει, τίνος γιός είναι ο Χριστός; Του Δαυίδ, του απαντούν. -Αν όμως ο Δαυίδ τον αποκαλεί Κύριον (είπεν ο Κύριος τω Κυρίω) πώς μπορεί να είναι γιος του; Με άλλα λόγια, ο Χριστός δεν είναι μόνο γιος του Δαυίδ αλλά και γιος του Θεού, για αυτό τον αποκαλεί ο Δαυίδ «Κύριο» (Ματθ. κα' 41 - 46). Κατά τη χριστιανική δι­δασκαλία, διαζύγιο δεν επετρέπετο παρά μόνο για λόγους μοιχείας. Ενώ ο μω­σαϊκός νόμος επέτρεπε την απόλυση της συζύγου με το « βιβλίον αποστασίου» για οποιονδήποτε λόγο (Ρεπούντιουμ). Οι Φαρισαίοι θέ­λουν να τον πιάσουν αντιφάσκοντα και τους αποστομώνει: - Μωυσής προς την σκληροκαρδίαν υμών επέτρεπε υμίν απολύσαι τη γυναίκα υμών απαρχής δε ου γέγονεν ούτω (Ματθ. ιθ' 3-8). Είναι γνωστή η εβραϊκή1 απαγόρευση της εργα­σίας κατά τα Σάββατα. Του τίθεται δημόσια το ερώτημα, όταν εθεράπευσε το παράλυτο χέρι κάποιου άρρωστου: Έξεοτιν τοις Σάββασιν θεραπεύειν; Και τους αντείπε: Τις έστε εξ υμών, ως έξει πρόβατον εν και εάν εμπέση τούτο τοις Σάββασιν εις βόθυνον, ουχί κρατήσει αυτώ και εγερεί; (Ματθ. ιβ' 10 - 11). Οι περιπτώσεις είναι άφθονες. Μνημονεύω μία ακόμη, γιατί η απάντηση έχει γίνει σήμερα σύνθη­μα: Τα παιδιά φώναζαν υπέρ του Χριστού: -Ωσαννά τω υιώ Δαυίδ. Οπότε ξεσηκώνονται οι αρχιερείς και οι γραμμα­τείς και του εφιστούν την προσοχή στις κραυγές αυτές. Και εκείνος αμέσως τους κατηγορεί για άγνοια των γραφών: -Ουδέποτε ανεγνώσατε ότι εκ στόματος νηπίων και θηλαζόντων κατηρτίσο αίνων (Ματθ. κα' 1 -17). Το πιο κρίσιμο όμως ερώτημα είναι το δραματικό ερώτημα του Πιλάτου στο οποίον επακολούθησε σιγή από εκείνον που «ελήλυθεν ίνα μαρτυρήση τη αλήθεια»:-Τι εστίν αλήθεια;
Πιστεύω ότι η σιωπή απέβλεπε ουσιαστικά στο να υπογραμμίσει στην ανθρώπινη λογική τη δυσχέρεια του προσδιορισμού της έννοιας και των στοιχείων της αλήθειας, υλικής ή τυπικής. Απάντηση για την αλήθεια σε μια στιγμή σαν εκείνη θα ήταν δείγμα επιπολαιότητας και προχειρολογίας οπουδήποτε κι αν είναι το ψεύδος και η αλήθεια, είτε «εν τοις πράγμασιν είτε εν διάνοια», όπως θέλει ο Αριστοτέλης. Και το πρόβλημα γίνεται δυσκολότερο όταν αναζητείται η αλήθεια στην πολιτική, όπου κυριαρχούν τα προσωπικά βιώματα, τα συμφέροντα, τα πάθη, οι μισαλλοδο­ξίες, ο μανιχαϊσμός, η ιδεοληψία, ο φανατισμός, η σύγχυση μεταξύ ιδεολογίας και πραγματικότητας όπου πολλές φορές ο αρχηγός και το κόμμα μονοπωλούν τη γνώση και την αλήθεια και θεσπί­ζουν ένα νέο σύστημα αξιών, που καμιά φορά κυρώνεται με την αστυνόμευση της σκέψης, με το «υπουργείο της αλήθειας» και το σύνθημα «η άγνοια και η δύναμη» του «1984» του Τζώρζ 'Οργουελ. Γι' αυτό και στην πολιτική η κρίση για την αλήθεια ανατίθεται αποκλειστικά στην πλειο­ψηφία. Στο απόκρυφο ευαγγέλιο του Νικόδημου ο Ευαγγελιστής Ιωάννης μνημονεύει την ακόλουθη απάντηση στο κρίσιμο πιο πάνω ερώτημα του Πιλάτου: Η αλήθεια εστίν εκ των ουρανών. Εν δε τη γη ουκ εστίν αλήθεια; ξαναρωτά ο Πιλάτος. Εγώ ειμί η αλήθεια. Οψάς οι την αλήθειαν λέγοντες πώς κρίνονται υπό των εχόντων την εξουσίαν επί της γης. Ανεξάρτητα από την ακρίβεια της συνέχειας στον πιο πάνω διάλογο, η προσθήκη αποδίδει το νόημα του Χριστού, εξαίρει δηλαδή τη θεολογική αλήθεια, την αλήθεια «εξ αποκαλύψεως»
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ