Τρίτη 17 Απριλίου 2012

Απίστευτο: Δείτε το μωρό Καραμανλής


Απίστευτο και όμως αληθινό. Δείτε το μωρό που μοιάζει απίστευτα στον πρώην πρωθυπουργό...


kamikazi.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ο Αρχιεπίσκοπος στη Θήβα

Ο Μητροπολίτης Θηβών & Λεβαδείας κ.κ. Γεώργιος και ο Δήμαρχος Θηβαίων Σπ. Νικολάου έχουν την χαρά και την τιμή να σας προσκαλέσουν στις εκδηλώσεις της πόλης της Θήβας, επ΄ευκαιρία της εορτής του Πολιούχου Αγίου Ιωάννη του Καλοκτένη στις 28 και 29 Αρπιλίου 2012.

Το Σάββατο 28 Απριλίου στις 7:30 μμ θα πραγματοποιηθεί Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούν τος του Μακαριότατου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμου.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ερχονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες

Ερχονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες

Αλλάζει το σκηνικό του καιρού από σήμερα το βράδυ στις περισσότερες περιοχές της χώρας, με τους μετεωρολόγους να περιμένουν ισχυρές βροχές και καταιγίδες αλλά και τους θυελλώδεις ανέμους.
Σύμφωνα με την ΕΜΥ θα εκδηλωθούν ισχυρές βροχές και καταιγίδες στη Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, τις βορειότερες περιοχές της Ανατολικής Στερεάς Ελλάδας και την Εύβοια.
Την ίδια στιγμή θυελλώδεις νοτιοανατολικοί άνεμοι 7 και 9 μποφόρ θα πνέουν στο Αιγαίο, οι οποίοι σταδιακά θα γυρίσουν σε δυτικούς βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση.
Μάλιστα τα φαινόμενα αναμένεται να επεκταθούν και αύριο στη Θράκη, το Ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα και μέχρι το βράδυ της Τετάρτης θα εξασθενήσουν.
Διαβάστε Περισσότερα »

Φθιώτιδα: "Θα πάρουμε το νόμο στα χέριαμας.Θα βάλουμε βάρδιες να φυλάμε το χωριό

Με τα λόγια αυτά είπε ο πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου, Γιώργος Αλεξόπουλος, εκφράζει την ανησυχία του για τα όσα έγιναν στον Αχινό...

"Κάτι πρέπει να γίνει... δεν πάει άλλο αυτή η κατάσταση...δεν τολμάμε να βγούμε από τα σπίτια μας μόλις σουρουπώσει, άλλα και μέσα δεν είμαστε πλέον ασφαλείς..", λένε οι κάτοικοι του Αχινού.
μετά και την χθεσινοβραδινή ληστεία, που αναστάτωσε Πασχαλιάτικα την κοινότητα, αφού 3 ληστές με κουκούλες και μαχαίρια...
μπήκαν στο σπίτι και αιφνιδίασαν το ηλικιωμένο ζευγάρι που εκείνη την ώρα ήταν στη βεράντα

Ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου δήλωσε: "Κατ΄αρχήν θέλω να ευχαριστήσω την Αστυνομική Δ/νση Φθιώτιδας, τους αστυνομικούς της Ασφάλειας, της Α΄και Β΄ ΟΠΚΕ και φυσικά τους αστυνομικούς του Α.Τ. Στυλίδας, που ανταποκρίθηκαν άμεσα στην έκκλησή μας και όλη τη νύχτα όργωσαν κυριολεκτικά την περιοχή για τον εντοπισμό των ληστών, άσχετα αν δεν είχαμε αποτέλεσμα. Όμως θα πρέπει να καταλάβουν όλοι οι υπεύθυνοι ότι έχουμε πλέον φτάσει στα όριά μας, αφού οι διαρρήξεις, οι κλοπές και οι ληστείες, έχουν γίνει καθημερινό φαινόμενο. Ο κόσμος και με το δίκιο του θέλει να πάρει το νόμο στα χέρια του και ζητούν να βάλουμε βάρδιες για να φυλάμε το χωριό και την παραλία την Κουβέλα. Πρέπει οπωσδήποτε να ενισχυθεί άμεσα το Α.Τ. Στυλίδας με περισσότερους αστυνομικούς, γιατί τα πράγματα έχουν ξεφύγει εντελώς".
LamiaReport,
Διαβάστε Περισσότερα »

Ανταλλακτικό και Χαριστικό παζάρι στη Λιβαδειά



Το Εργατικό Κέντρο Λιβαδειάς μαζί με το Συντονιστικό ΄Οργανο των Φορέων και πολιτών που έχει δημιουργηθεί για την μη πληρωμή των χαρατσιών, διοργανώνουν ανταλλακτικό και χαριστικό  παζάρι, την Πέμπτη 19/04/2012 και ώρα 6.00 το απόγευμα, στην κεντρική πλατεία της Λιβαδειάς, για να δώσουν μηνύματα αλληλεγγύης  και  αισιοδοξίας.
     Φέρνουμε στο παζάρι ότι μπορεί ο καθένας π.χ. ρούχα , κηπευτικά, λάδι, κρασί, βιβλία κ.λ.π. και τα ανταλλάσσουμε.
  Καλούμε όλους τους πολίτες, εργαζόμενους, άνεργους, συνταξιούχους, μαθητές, αγρότες να πάρουν μέρος στο παζάρι.
     Σκοπός μας είναι να γνωριστούμε, να ανταλλάξουμε απόψεις και να θυμηθούμε πώς είναι να υποστηρίζει ο ένας τον άλλον, διότι  με αλληλεγγύη  και δράση θα ανατρέψουμε το Μνημόνιο – Μνημόσυνο του  ελληνικού λαού.
 Θα ακολουθήσει  συναυλία με τοπικά συγκροτήματα.
                                        Για       το       Δ.Σ.  του Ε.Κ.
             Ο       ΠΡΟΕΔΡΟΣ                      Ο      ΓΕΝ.  ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
       ΣΤΑΘΑΣ    ΙΩΑΝΝΗΣ                      ΚΑΡΒΟΥΝΗΣ   ΓΕΩΡΓΙΟΣ



Διαβάστε Περισσότερα »

Με λαμπρότητα γιορτάστηκε το Ρουμελιώτικο Πάσχα στη Λιβαδειά


Με λαμπρότητα γιορτάστηκε το Ρουμελιώτικο Πάσχα στη Λιβαδειά
Το Ρουμελιώτικο Πάσχα στη Λιβαδειά που συνεχίζει την παράδοση παρά την δύσκολη συγκυρία αντέχει και διατηρείται ακόμα ζωντανό.
Και φέτος χιλιάδες επισκέπτες την Κυριακή από νωρίς το πρωί βρέθηκαν στη Κρύα όπου ο δήμος Λεβαδέων έψησε αρνιά και πρόσφερε Πασχαλινά εδέσματα υπό τους ήχους της παραδοσιακής μουσικής.
Καθοριστική ήταν η συμμετοχή των νέων στον εορτασμό και την διατήρηση του εθίμου που για άλλη μια χρονιά έδειξαν ιδιαίτερο μεράκι και κέφι αφήνοντας έστω για λίγο στην άκρη τα προβλήματα.
«Το Πάσχα στην ορθόδοξη παράδοση εκφράζει τη θυσία και την αγάπη του Χριστού για τους ανθρώπους. Το μήνυμα λοιπόν είναι πολύ σημαντικό για όλους μας στις συνθήκες που βιώνουμε. Θέλω να ευχηθώ δύναμη ενίσχυση και προπαντός να ξέρουμε ότι ο Θεός είναι κοντά μας. Χριστός Ανέστη», σημείωσε μεταξύ άλλων ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιος και ευχήθηκε «Χρόνια πολλά ευτυχισμένα και ευφρόσυνα».
Ο δήμαρχος Λεβαδέων Νίκος Παπαγγελής σε δηλώσεις του χαρακτήρισε τον εορτασμό του Πάσχα ως την κορυφαία εκδήλωση της Λιβαδειάς και πρόσθεσε: «Έχει ιδιαίτερη σημασία ο φετινός εορτασμός του Πάσχα. Είναι ίσως ο πιο δύσκολος λόγω των δυσμενών συνθηκών για την χώρα και τους πολίτες. Το μήνυμα της ημέρας είναι η αισιοδοξία ότι θα ανακάμψουν και η κοινωνία και ο λαός. Ας δούμε τα πράγματα αισιόδοξα, ας φωτίσει το φως της Ανάστασης όλους έχουν να κάνουν με τα κοινά ώστε να εξυπηρετήσουν καλύτερα τους πολίτες και τον λαό».
Αναφερόμενος στις εκδηλώσεις του δήμου σημείωσε ότι αποτελούν μια απάντησή στην κρίση των ημερών. «Εμείς προσπαθούμε να βγούμε επιθετικά και να δώσουμε μια νότα αισιοδοξίας στους πολίτες», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Παπαγγελής.
Δεν παρέλειψε επίσης να σημειώνει ότι οι φετινές εκδηλώσεις προγραμματίστηκαν σε συνεργασία με τοπικούς πολιτιστικούς συλλόγους και με καταξιωμένους καλλιτέχνες με στόχο τη ψυχαγωγία των δημοτών και των επισκεπτών.
 .tabloid.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Tα ονόματα 462 αξιολογητών για τα Σχέδια Βελτίωσης

Tα ονόματα 462 αξιολογητών για τα Σχέδια Βελτίωσης
Τα ονόματα των αξιολογητών των Σχεδίων Βελτίωσης και άλλων προγραμμάτων που αφορούν τον αγροτικό κλάδο, δημοσιεύει στην ιστοσελίδα του, το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Πρόκειται για συνολικά 462 δημοσίους υπαλλήλους – γεωπόνους οι οποίοι σύμφωνα με την απόφαση την οποία υπογράφει ο κ. Κώστας Σκανδαλίδης θα στελεχώσουν τις Περιφερειακές υπηρεσίες του υπουργείου.
Σύμφωνα με όσα αναφέρει η απόφαση « Οι εν λόγω υπάλληλοι δύναται να συμμετέχουν στις διαδικασίες αξιολόγησης των αιτήσεων ενίσχυσης στο πλαίσιο των Δράσεων του ΠΑΑ 2007-2013 και για τον σκοπό αυτό θα συμμετέχουν σε σχετικές ομάδες έργου αξιολόγησης, που θα συγκροτούνται με ευθύνη της ΕΥΔ ΠΑΑ, σύμφωνα με τους όρους και τις προϋποθέσεις του αντίστοιχου Μέτρου/Δράσης».

Η απόφαση


http://www.minagric.gr/greek/data/Simplisrosi_pinaka_ajiolog.me_perif.2_140312.pdf
Διαβάστε Περισσότερα »

ΦΩΤΟ: «Κλειδώστε τον παππού και την γιαγιά, για να μην ψηφίσουν ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ.»

ΦΩΤΟ: «Κλειδώστε τον παππού και την γιαγιά, για να μην ψηφίσουν ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ.»
Μία αφίσα με… «πολιτική» άποψη έχει κατακλύσει τον τελευταίο καιρό τα κοινοκικά δίκτυα και όχι μόνο,  που παροτρύνει τον κόσμο να εμποδίσουν τους ηλικιωμένους να ψηφίσουν στις επερχόμενες εκλογές.
Στην αφίσα που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο, απεικονίζεται ένα ζευγάρι ηλικιωμένων και από κάτω αναγράφεται η εξής φράση:
«6 Μαΐου, κλειδώνουμε στο σπίτι τις γιαγιάδες και τους παππούδες που ψηφίζουν ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ.»


.tsantiri.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

ΧΟΡΟΕΣΠΕΡΙΔΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΑΛΑΙΜΑΧΩΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΦΙΛΩΝ ΤΟΥ ΙΩΝΙΚΟΥ ΑΣΤΕΡΑ ΘΗΒΩΝ


ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 21 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2012 ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ '' ΤΖΑΚΙ '' ( Σ.Σ. ΘΗΒΑΣ ) Η ΑΝΟΙΞΙΑΤΙΚΗ ΧΟΡΟΕΣΠΕΡΙΔΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΑΛΑΙΜΑΧΩΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΦΙΛΩΝ ΤΟΥ ΙΩΝΙΚΟΥ ΑΣΤΕΡΑ ΘΗΒΩΝ ΜΕ ΤΙΜΗΤΙΚΕΣ ΑΠΟΝΟΜΕΣ ΣΕ ΠΑΛΑΙΜΑΧΟΥΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΜΟ ΠΡΟΣΚΕΚΛΗΜΕΝΟ ΤΟΝ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑΣ Κ. ΘΕΟΔΩΡΟ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟ ΠΟΥ ΘΑ ΤΙΜΗΘΕΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΗΣ ΠΥΡΑΜΙΔΑΣ ΤΗΣ ΘΗΒΑΣ !!!


ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΑΛΑΙΜΑΧΩΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΦΙΛΩΝ ΙΩΝΙΚΟΥ ΑΣΤΕΡΑ ΘΗΒΩΝ
Δημήτρης Σοβατζής
Email: sovdim@hotmail.com
απο viotiashop.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Επιχείρηση «Μίδας» από την ΕΛΑΣ σε ενεχυροδανειστήρια

 
Ένας ιδιοκτήτης επιχείρησης αγοράς χρυσών κοσμημάτων και ασημένιων σκευών συνελήφθη σήμερα στο Αιγάλεω, κατά τους ελέγχους της ΕΛΑΣ για ενεχυροδανειστήρια που λειτουργούν παράνομα. 


Ο συλληφθείς, ηλικίας 36 ετών, διατηρεί υποκατάστημα στους Αμπελόκηπους, το οποίο...


λειτουργούσε χωρίς άδεια, ενώ κατά τον οικονομικό έλεγχο διαπιστώθηκαν και φορολογικές παραβάσεις.


Όπως έγινε γνωστό από την ΕΛΑΣ, το δίμηνο Ιανουαρίου - Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκαν 730 έλεγχοι και βεβαιώθηκαν 71 παραβάσεις σε όλη την Ελλάδα.


Το τελευταίο χρονικό διάστημα διαπιστώθηκαν 10 παραβάσεις στις περιοχές των Δήμων Αθηναίων, Γαλατσίου, Χαλανδρίου, Γλυφάδας, Αιγάλεω και Παλλήνης, οι οποίες αφορούσαν τη μη υποβολή αναγγελίας άσκησης επαγγέλματος, τη μη τήρηση του προβλεπόμενου βιβλίου, τη μη υποβολή του σχετικού Φόρου Προστιθέμενης Αξίας (Φ.Π.Α.), την απασχόληση ανασφάλιστου υπαλλήλου και τη μη διατήρηση αγορασθέντων αντικειμένων για το απαραίτητο χρονικό διάστημα στο κατάστημα.


Οι έλεγχοι της Οικονομικής Αστυνομίας και των κατά τόπους περιφερειακών Υπηρεσιών Ασφάλειας, πραγματοποιούνται με τη συνδρομή ελεγκτών του Σ.Δ.Ο.Ε., καθώς διερευνώνται οι περιπτώσεις παράνομων συναλλαγών (κλεπταποδοχή, παράνομη εμπορία χρυσού και πολύτιμων λίθων κ.λ.π.) και η φοροδιαφυγή.


Υπενθυμίζεται ότι στο τηλεφωνικό κέντρο της Οικονομικής Αστυνομίας, λειτουργεί όλο το 24ωρο, σημείο υποδοχής καταγγελιών.


Οι πολίτες που επιθυμούν να καταγγείλουν την παράνομη λειτουργία ή τον αντικανονικό τρόπο λειτουργίας και διαχείρισης των υποθέσεων τους, μπορούν να επικοινωνούν με τους παρακάτω τρόπους:


Στην ειδική τηλεφωνική γραμμή καταγγελιών 11012,
Στην ηλεκτρονική διεύθυνση καταγγελιών 11012@hellenicpolice.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Σουτάρουν από τον ΣΥΡΙΖΑ τον... γυρολόγο της πολιτικής


Μόλις την Μεγάλη Πέμπτη ανακοίνωσαν μετά... βαΐων και κλάδων την ένταξή του στα ψηφοδέλτια του κόμματος και τώρα ετοιμάζονται να τον σουτάρουν! Ο λόγος για τον....


γνωστό καλλιτέχνη Βασίλη Παϊτέρη, που μόλις την περασμένη Πέμπτη ανακοίνωσε το όνομα του στις επίσημες λίστες του ΣΥΡΙΖΑ στο υπόλοιπο Αττικής!

 ο μπάχαλο ξεκίνησε από την προχειρότητα των υπευθύνων της Κουμουνδούρου οι οποίοι επιδόθηκαν σε έναν «εισοδισμό» χωρίς προηγουμένως να γνωρίζουν τα στοιχειώδη. Όσο απίστευτο και αν ακούγεται, ο ΣΥΡΙΖΑ γνώριζε μόνο το γεγονός ότι ο Παϊτέρης είχε πολιτευτεί με την Νέα Δημοκρατία επί Κώστα Καραμανλή. Αγνοούσαν όμως προηγούμενες... «εμφανίσεις» του καλλιτέχνη ο οποίος είχε πολιτευτεί στο παρελθόν τόσο με την ΠΟΛ.ΑΝ του Αντώνη Σαμαρά όσο και με το ΔΗ.Κ.ΚΙ του Δημήτρη Τσοβόλα.

Με άλλα λόγια, ένας «γυρολόγος της πολιτικής» όπως λένε τώρα στην Κουμουνδούρου. Η ανακοίνωση του ονόματος του Βασίλη Παϊτέρη στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσε αναστάτωση στα κομματικά στελέχη και πλέον σκέπτονται σοβαρά να τον αποσύρουν. «Δεν θέλουμε να έχουμε «νούμερα στα ψηφοδέλτια μας» διατρανώνουν οι επιτελείς της Κουμουνδούρου...
Διαβάστε Περισσότερα »

Σε κρίσιμη κατάσταση η Μαρίκα Μητσοτάκη

Η σύζυγος του πρώην πρωθυπουργού βρίσκεται εδώ και λίγες ώρες στο Ευγενίδειο ΘεραπευτήριοΗ σύζυγος του πρώην πρωθυπουργού βρίσκεται εδώ και λίγες ώρες στο Ευγενίδειο Θεραπευτήριο
Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται εδώ και λίγες ώρες στο Ευγενίδειο Θεραπευτήριο η Μαρίκα Μητσοτάκη.
Η σύζυγος του πρώην πρωθυπουργού η οποία εδώ και πολλά χρόνια αντιμετωπίζει σειρά προβλημάτων τις τελευταίες μέρες είδε την κατάσταση της να επιδεινώνεται.
Από το μεσημέρι η κ. Μητσοτάκη υποβάλλεται σε εξετάσεις από τις οποίες οι γιατροί αναμένουν να αποφασίσουν πώς θα αντιμετωπίσουν τα προβλήματα υγείας της.
Δίπλα της βρίσκεται από τη πρώτη στιγμή η κόρη της, πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη, όπως και ο Κυριάκος Μητσοτάκης καθώς και ο σύζυγος της Κωνσταντίνος Μητσοτάκης.

24h NewsRoom
Διαβάστε Περισσότερα »

Στον αέρα η διαδικασία μετατροπής των ΕΑΣ μετά την μη ψήφιση δύο απαραίτητων τροπολογιών

Στον αέρα η διαδικασία μετατροπής των ΕΑΣ μετά την μη ψήφιση δύο απαραίτητων τροπολογιών Προβλήματα στη συνέχεια της διαδικασίας μετατροπής των συνεταιρισμών σύμφωνα με τον νέο νόμο, αναμένεται να προκαλέσει η μη ψήφιση δύο τροπολογιών επί του Νόμου 4015/2012 και συγκεκριμένα στο άρθρο 18 η προσθήκη της Παραγράφου 10 και στο άρθρο 19 η αντικατάσταση της παραγράφου ε.ε. Ουσιαστικά – σύμφωνα με όσα αναφέρουν στον ΑγροΤύπο εκπρόσωποι των ΕΑΣ – οι δύο αυτές τροπολογίες διευκρίνιζαν πως θα γίνει ο μετασχηματισμός των οργανώσεων. Οπότε αυτή την στιγμή δεν είναι ουσιαστικά προκαθορισμένη η «διαδρομή» με αποτέλεσμα οι Ενώσεις να μην γνωρίζουν την διαδικασία που θα πρέπει να ακολουθήσουν. «Αυτή η εξέλιξη είναι πολύ σημαντική γιατί 100 και πλέον ενώσεις είναι σε αβέβαιο νομικό και θεσμικό καθεστώς σε μια περίοδο που το εμπόριο εφοδίων βρίσκεται στο αποκορύφωμά του ενώ σε δύο περίπου μήνες θα “μπούμε” στην εμπορία των δημητριακών, αναφέρουν συνεταιριστές στον ΑγροΤύπο.
Για το θέμα ο ΑγροΤύπος επικοινώνησε με ορισμένες από τις ΕΑΣ. Ειδικότερα ο πρόεδρος της ΕΑΣ Αμυνταίου μας αναφέρει: «Πλέον επαληθεύονται όλα αυτά που φοβόμασταν και που είχαμε επισημάνει σαν Ένωση Αμυνταίου. Από την αδράνεια και της ΠΑΣΕΓΕΣ και του ΥπΑΑΤ, από μικροπολιτικές σκοπιμότητες και των δύο, αυτή την στιγμή όλο το συνεταιριστικό κίνημα της χώρας και ιδιαίτερα οι δευτεροβάθμιες οργανώσεις βρίσκονται σε αβέβαιο νομικό και θεσμικό καθεστώς.
Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και οι δηλώσεις του πρόεδρου της ΕΑΣ Λάρισας στον ΑγροΤύπο: «Ο νόμος 4015 δεν δίνει ερμηνεία για το πώς θα πρέπει να γίνουν οι συγχωνεύσεις. Αυτές οι τροπολογίες που δεν ψηφίστηκαν έδειχναν ουσιαστικά τον τρόπο. Πρακτικά το όλο θέμα λοιπόν της μετατροπής έχει κολλήσει. Αυτό είναι τεράστια ζημιά για το συνεταιριστικό κίνημα αφού όπως όλα δείχνουν θα καθυστερήσουμε τουλάχιστον δύο μήνες. Αυτό ουσιαστικά σημαίνει ότι χάνουμε τα σιτηρά».

Ο νέος νόμος και η αγορά αγροτικών εφοδίων

Επιστολή προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, κ. Κώστα Σκανδαλίδη απηύθυνε πρόσφατα, η ΕΑΣ Τρικάλων με θέμα: «Αλλαγή πολιτικής εταιρειών προμήθειας αγροτικών εφοδίων ως απόρροια της αβεβαιότητας που προκαλεί ο Ν. 4015/2011 για τη μετάβαση στο νέο πλαίσιο λειτουργίας των συνεταιρισμών». Στην επιστολή μεταξύ άλλων η ΕΑΣ Τρικάλων αναφέρει ότι «μέχρι πρότινος οι εταιρείες προμήθειας αγροτικών εφοδίων ήθελαν την εξόφληση των παραγγελιών την περίοδο της συγκέντρωσης. Έδιναν, επομένως, στις Ενώσεις το περιθώριο να διευκολύνουν τους αγρότες με πίστωση για την προμήθεια των απαραίτητων εφοδίων για τη σπορά και την παραγωγή».
Και προσθέτει: «Τώρα, οι εταιρείες προμηθεύουν αγροεφόδια μόνο όταν πληρώνονται τοις μετρητοίς επικαλούμενες και το μεταβατικό στάδιο μέχρι την εφαρμογή του Ν. 4015/2011 και την ολοκλήρωση των διαδικασιών προσαρμογής των Ενώσεων και των Συνεταιρισμών βάσει των προβλέψεων αυτού».
Διαβάστε Περισσότερα »

Εύβοια:Έπεσε πάνω σε πέτρα και ξεψύχησε

 

Ένας 41χρονος άντρας έχασε την ζωή του χθες το μεσημέρι στον δρόμο Ψαχνά - Μαντούδι. Ο θάνατος του νεαρού, βύθισε στο πένθος συγγενείς και φίλους...
Δυστυχώς δεν πέρασε αναίμακτα και το φετινό Πάσχα στην Εύβοια, καθώς το μεσημέρι της Δευτέρας του Πάσχα, ένας 41χρονος χρονος μοτοσικλετιστής άφησε την τελευταία του πνοή στην άσφαλτο.

Το τροχαίο δυστύχημα, συνέβη λίγο μετά τη μία το απόγευμα, στην θέση Πανόραμα, όταν - υπο άγνωστες συνθήκες - ο 41χρονος εξετράπη δεξιά και ανετράπη εκτός του οδοστρώματος πέφτοντας σε πέτρα. Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Χαλκίδας, όπου οι γιατροί διαπίστωσαν το θάνατό του.

evianews.gr
Διαβάστε Περισσότερα »



Καλείσθε να προσέλθετε στη δημόσια συνεδρίαση της Δημοτικής Κοινότητας Θήβας που θα διεξαχθεί στο Δημαρχείο την 23η του μηνός Απριλίου έτους 2012, ημέρα ΔΕΥΤΕΡΑ και ώρα 19:00 για τη συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα συνημμένα θέματα της ημερήσιας διάταξης, σύμφωνα με τις σχετικές διατάξεις του άρθρου 88 του Ν. 3852/10 (ΦΕΚ Α' 87).

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ
ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ

ΚΩΝ/ΝΟΣ ΧΑΡΕΜΗΣ



Συνημμένα:
Πίνακας θεμάτων ημερήσιας διάταξης:
ΠΙΝΑΚΑΣ ΘΕΜΑΤΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΘΗΒΑΣ ΣΤΙΣ 23/4/2012 ΠΟΥ ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΕΤΑΙ ΣΤΗ ΜΕ ΑΡΙΘ. ΠΡΩΤ.9320/17-4-2012 ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ (άρθρο 88 Ν.3852/2010 (ΦΕΚ Α' 87)

Θέμα 1ο: Λήψη απόφασης για τον καθορισμό δικαιωμάτων βοσκής για το έτος 2012 Δήμου Θηβαίων




ΣΑΜΙΩΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΚΑΜΠΑΞΗΣ ΣΩΚΡΑΤΗΣ
ΑΡΓΥΡΗΣ ΘΕΟΦΑΝΗΣ
ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ
ΜΕΡΚΟΥ ΣΑΚΑΡΟΓΛΟΥ ΧΡΥΣΑΝΘΗ
ΤΖΟΥΜΑΝΕΚΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
ΣΒΙΓΓΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
ΡΑΠΤΗ ΡΟΥΠΑΚΑ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ
ΤΣΑΚΩΝΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
ΚΟΛΟΒΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

Διαβάστε Περισσότερα »

Το ψηφοδέλτιο της ΝΔ στη Βοιωτία


Καμία έκπληξη στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ στη Βοιωτία το οποίο ανακοινώθηκε λίγο μετά τις 4.00 το απόγευμα. Υποψήφιοι βουλευτές στις 6 Μαίου θα είναι:
Αρια Αγάτσα

Τάσος Ιγγλέζος
Γιάννης Καράμπελας
Ανδρέας Κουτσούμπας


Κική Μαχαίρα

Βαγγέλης Μπασιάκος

Διαβάστε Περισσότερα »

Την ίδια μέρα που μας άφησε και ο Νίκος Παπάζογλου..


Η 17η Απριλίου αποδεικνύεται η πιο καταραμένη ημέρα για τον ελληνικό πολιτισμό. Τραγική σύμπτωση, ειρωνία ή θέλημα Θεού; Πέρυσι ακριβώς την ίδια ημέρα γράφαμε για τον θάνατο του Νίκου Παπάζογλου.
Το... ημερολόγιο έδειχνε 17 Απριλίου 2011. Ακριβώς ένα χρόνο αργότερα, σήμερα, στις 17 Απριλίου 2012, ο Δημήτρης Μητροπάνος "έφυγε" από κοντά μας...
Διαβάστε Περισσότερα »

Γνωστή τραγουδίστρια έγινε καλόγρια!



«Με δυσκόλευαν τα ράσα γιατί είχα συνηθίσει να κυκλοφορώ με μίνι για να παίρνω αέρα», λέει η ίδια
Την απόφασή της να κλειστεί σε μοναστήρι εξηγεί σε συνέντευξής της, που αναμένεται να κάνει πάταγο, η τραγουδίστρια Έφη Σαρρή.

Μιλώντας στο «Down Town Κύπρου» της εφημερίδας «Ο Φιλελεύθερος» περιγράφει πως κλείδωσε το σπίτι, πήρε μόνο ένα βαλιτσάκι με κάποια απαραίτητα και κάλεσε ένα φίλο της ο οποίος την πήγε κατευθείαν εκεί.

-Τι σε οδήγησε στον μοναχισμό, Έφη;
Να πάρουμε τα πράγματα από την αρχή: Από την παιδική μου ηλικία το θείο ήταν αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μου, πηγαίναμε συχνά στην εκκλησία με τους γονείς μου και, μέχρι την εφηβεία μου, νήστευα, προσευχόμουνα, πήγαινα σε ιερέα ο οποίος ήταν ο πνευματικός μου- ήταν επίσης εκείνος με τον οποίο μελετούσαμε τα θεία συγγράμματα στο κατηχητικό- και έκανα συχνά εξομολόγηση. Στη συνέχεια, λόγω της ενασχόλησής μου με το τραγούδι, τα πράγματα άλλαξαν κάπως. Αλλά μόνο φαινομενικά. Γιατί, αν και δεν πήγαινα τόσο συχνά στην εκκλησία λόγω της δουλειάς μου, πάντα μέσα στο καμαρίνι μου βρισκόταν μία εικόνα της Παναγίας- η οποία κατά κάποιο τρόπο θεωρώ ότι με προστατεύει από τις κακοτοπιές- κι έτσι ένιωθα ότι κάποιος, κάπου εκεί ψηλά, με βλέπει και με προσέχει.

-Τι εννοείς; Βαφόσουν για να βγεις στην πίστα και να τραγουδήσεις «στα κρεβάτια τα ξένα θα ονειρεύεσαι εμένα!» και ταυτόχρονα άναβες καντηλάκι;
Γιατί; Που είναι το παράξενο; Ο αναμάρτητος πρώτος το λίθο βαλέτω. Ποιος θα με κρίνει; Το ένα το έκανα για την επιβίωση μου και το άλλο για την ψυχή μου. Βέβαια ήμουν πολύ προσεκτική σ’ αυτά, γιατί δεν ήθελα ο καθένας μέσα στα μαγαζιά που τραγουδούσα να λέει το μακρύ του και το κοντό του για την πίστη μου και να με λοιδορεί.

-Από το να πιστεύεις, όμως, στο Θεό και στους Αγίους μέχρι να φτάσεις να κλειστείς σε μοναστήρι, έχει πολύ μεγάλη απόσταση.
Συμφωνώ. Όταν, όμως, σε μία περίοδο ιδιαίτερα δύσκολη για μένα, έπεσαν στα χέρια μου τα συγγράμματα της Μοναχής Γαβιηλίας που μου εμπιστεύτηκε μία συνάδελφός μου- πολύ διάσημη τραγουδίστρια, με επιτυχίες του Φοίβου στο ενεργητικό της, αλλά δεν θα αναφέρω δημόσια το όνομά της-, αισθάνθηκα ότι τα λόγια της και η «ασκητική της αγάπης» της, ήταν η ελπίδα που έψαχνα ανακαλύπτοντας έκπληκτη ότι βρισκόταν μόνο κοντά σε αληθινά ενάρετους ανθρώπους.


-Αυτό πότε συνέβη, Έφη;
Πριν από τέσσερα περίπου χρόνια, όταν ο Λάκης Λαζόπουλος ξεκίνησε να με ειρωνεύεται μέσα από την εκπομπή του, να κάνει όλα αυτά τα αίσχη εναντίον μου, να μου βιάζει την ψυχή. Ήταν η στιγμή εκείνη που πήρα από μόνη μου τηλέφωνο ένα βράδυ σε γυναικείο μοναστήρι, στην ευρύτερη περιοχή των ανατολικών προαστίων της Αθήνας, μίλησα με την Ηγουμένη, της είπα ποια είμαι- φυσικά με γνώριζε- και μου ανέφερε ότι «ο δρόμος του Θεού είναι ανοιχτός για όλο τον κόσμο». Και μόνο από τη φωνή της στο ακουστικό, εγώ είχα γαληνέψει.

-Και τότε πήγες τελικά σε μοναστήρι;
Για τέσσερις περίπου εβδομάδες εγώ πήγαινα κάθε απόγευμα σχεδόν στο συγκεκριμένο μοναστήρι και προσευχόμουν. Είχα μιλήσει με κάποιες μοναχές εκεί- μία μάλιστα από αυτές έκανε παλιά φωνητικά και στο cd που είχα βγάλει με τον Καρβέλα, ήταν πολύ χαρακτηριστική η φωνή της στο «Θέλεις να φύγεις από μένα; Αδύνατον!»- και σιγά σιγά, μέρα με τη μέρα, ξεκίνησα να νιώθω ότι το μοναστήρι ήταν το δεύτερό μου σπίτι. Τότε θυμάμαι ότι πήγαινα ταυτόχρονα καθημερινά σε ψυχολόγο- είχα διάφορα ψυχοσωματικά λόγω της λάσπης που μου έριχνε ο Λαζόπουλος- και ο χώρος του μοναστηριού έγινε το καταφύγιό μου. Σαν να ήμουν στο φυσικό μου πεδίο. Έτσι αισθανόμουν.

-Τον μοναχισμό πότε τον ασπάστηκες;
Δύο μήνες μετά και αφού είχα απελπιστεί πια από τα εγκόσμια, είπα στον εαυτό μου «Έφη, τώρα είναι η στιγμή να πραγματοποιήσεις το μεγάλο βήμα στη ζωή σου, να κάνεις το άλμα και την υπέρβαση». Κοίταξα για λίγη ώρα τα ωραία μου φορέματα που είχα μέσα στην ντουλάπα μου, έριξα μια ματιά στους χρυσούς μου δίσκους, θυμήθηκα την κουβέντα μίας μοναχής που με έκανε να ντραπώ λέγοντάς μου «το “Γυμνός μες στην Ελλάδα” δεν έπρεπε να το πεις!», χαμογέλασα γλυκά, σκέφτηκα όλα τα μικρά αμαρτήματα που έχω κάνει κατά καιρούς, τους ανθρώπους που άθελά μου έχω αδικήσει, θεώρησα πως τώρα ίσως να τιμωρούμαι για όλα τα αθώα σφάλματά μου και έλαβα την μεγάλη απόφαση. Πήρα τηλέφωνο την Ηγουμένη, της ανακοίνωσα την βαθιά μου επιθυμία και με παρέπεμψε σε μία άλλη μοναχή η οποία διεύθυνε ένα καινούργιο μοναστήρι, αρκετά χιλιόμετρα έξω από την Αθήνα. Κλείδωσα το σπίτι, πήρα μόνο ένα βαλιτσάκι με κάποια απαραίτητα και κάλεσα ένα φίλο μου ο οποίος με πήγε κατευθείαν εκεί.

-Ως δόκιμη μοναχή;
Ακριβώς. Όλες οι μοναχές που βρίσκονταν εκεί- καμιά εικοσαριά- με καλοδέχτηκαν, με φρόντισαν, μου έδωσαν να διαβάσω αποσπάσματα από την Αγία Γραφή παραπέμποντας με σε συγκεκριμένα χωρία, ενώ θυμάμαι πως η Ηγουμένη- μία Άγια γυναίκα, χωρίς υπερβολή- με είχε βάλει να μάθω απέξω την Β’ Επιστολή προς Κορινθίους του Αποστόλου Παύλου, λέγοντάς μου πως αυτά τα λόγια θα πρέπει να γίνουν οδηγός μου στη ζωή. Μάλιστα, επειδή ήταν έξυπνη γυναίκα και διέθετε υψηλό χιούμορ, θυμάμαι ότι μου είχε πει χαρακτηριστικά: «Με τον ίδιο τρόπο που αποστήθιζες τα τραγούδια σου, έτσι θα το μάθεις κι αυτό!».

-Και από εκείνη τη μέρα συμμετείχες κανονικά στη μοναστηριακή ζωή;

-Κανονικότατα! Το επόμενο κιόλας πρωί σηκώθηκα από τις 5:00 για να πάω στον όρθρο. Θραύση έκανα στη λειτουργία! Κάθισα πίσω από ένα στασίδι, άνοιξα κι εγώ το βιβλίο με την λειτουργία της ημέρας και συμμετείχα μαζί με τις αδελφές μου στους ψαλμούς. Τελικά, τίποτα δεν πάει χαμένο. Η φωνή μου ξεχώριζε απ όλες. Όλες μου έδωσαν τα συγχαρητήριά τους. Στη συνέχεια, πήγα μαζί με μία αδελφή- η οποία ήταν κατά κάποιο τρόπο η υπεύθυνη μου στο Μοναστήρι, μέχρι να θεωρηθώ κανονική Μοναχή- σε ένα μεγάλο χωράφι, το οποίο, όπως μου ανέφερε η αδελφή, ανήκε εδώ και πολλά χρόνια στη Μονή, για να μαζέψουμε ελιές. Δεν σου κρύβω ότι με δυσκόλεψε λίγο αυτό, γιατί ποτέ στη ζωή μου δεν είχα κάνει κάτι τέτοιο. Αλλά, μπροστά στη σωτηρία που αισθανόμουν σκεπτόμενη τα αιχμηρά δόντια του τηλεοπτικού δυνάστη μου, αυτό δεν ήταν τίποτα.

-Με τα ράσα δεν δυσκολευόσουν;
Αρκετά. Κυρίως, γιατί ήταν Καλοκαίρι, Ιούνιος μήνας, και εγώ ίδρωνα πολύ, ενώ μέχρι τότε είχα συνηθίσει να κυκλοφορώ με τα μίνι μου για να παίρνουν τα πόδια μου αέρα. Παρόλα αυτά, το υπέμενα κι αυτό γιατί ήταν μέρος της δοκιμασίας.

-Και μπορούσες να ξυπνάς κάθε μέρα στις 5, όταν για πολλά χρόνια εκείνη την ώρα εσύ πήγαινες κανονικά για ύπνο;
Βεβαιότατα! Δειπνούσαμε κατά τις 8- συνήθως ψωμί, ελιές, χόρτα- αμέσως μετά κάναμε την προσευχή μας και κοιμόμασταν στα κελιά μας. Άλλος κόσμος!

-Οι άλλες μοναχές τι σου έλεγαν; Ήξεραν ποια είσαι;
Όλες με αναγνώρισαν! Από την πρώτη στιγμή. Δεν σου κρύβω ότι κάποιες από αυτές υπήρξαν δύσπιστες απέναντί μου, κάποιες είχα ακούσει να λένε ότι «οι καλλιτέχνιδες δεν ταιριάζουν στον Οίκο του Θεού», αλλά η μεγάλη πλειοψηφία με είχε δεχτεί με πολύ μεγάλη αγάπη.

-Και γιατί δεν έμεινες τελικά στο μοναστήρι;
Σε μία συζήτηση που είχαμε κάνει με την Ηγουμένη, μου είπε ότι θα πρέπει να παλέψω και να συναλλαγώ με τον κόσμο, ότι το Μοναστήρι θα ήταν πάντα εκεί για μένα, αλλά εγώ θα πρέπει να βρω το δρόμο μου σε αυτό που με πλήγωνε ανάμεσα στους ανθρώπους και να το λύσω. Πως η Μονή ήταν παρηγοριά για όσα ζούσα, αλλά δεν θα μπορούσε να γίνει η λύση της ζωής μου. Ήδη βρισκόμουν εκεί για περίπου 20 μέρες και, στη συνέχεια, μάζεψα τα πράγματά μου από το μικρό κελί που μοιραζόμουν με μία άλλη δόκιμη και επέστρεψα στο σπίτι μου στον Άλιμο.

Θες να μου πεις ότι όλο αυτό το έζησες λόγω μίας σατιρικής εκπομπής;
Ο συγκεκριμένος άνθρωπος μου τσαλαπάτησε την ψυχή με το «χιούμορ» του. Η Μονή ήταν η Ανάστασή μου.

-Σου έκανε καλό τελικά η παραμονή σου στο Μοναστήρι;
Πολύ. Νομίζω ότι είμαι μία άλλη Έφη τώρα. Η επαφή μου με τα θεία με βοήθησε να διαχωρίσω πολλά πράγματα μέσα μου, να ξεχωρίσω τους ανθρώπους, να τους κατηγοριοποιήσω και αυτό που προσπαθώ να κάνω τώρα είναι και το να συγχωρώ. Ακόμη και εκείνους που με έχουν πληγώσει βαθιά.

-Μήπως το Μοναστήρι ήταν απλά μία λύση ανάγκης της στιγμής και όχι κάτι βαθύτερο;
-Υπάρχει μέτρο που να μετράει την πίστη και να μην το ξέρω; Το λέει και ο ίδιος ο Χριστός: «όποιος θέλει οπίσω μου ελθεί». Και «Μακάριοι οι πεινώντες και διψώντες».

-Εσύ τι από τα δύο ήσουνα;
Διψούσα για κατανόηση. Για έναν γαλήνιο ακροατή στα προβλήματα που αντιμετώπιζα εκείνη την περίοδο. Και τον βρήκα στις Αδελφές Μοναχές. Το επόμενο μου cd θα παραπέμπει σε όλη αυτή τη συγκλονιστική εμπειρία που βίωσα.

-Θα ερμηνεύσεις ψαλμούς δηλαδή;
Θα είναι ένας συνδυασμός εκκλησιαστικών ύμνων με παλιά μου συγκλονιστικά σουξέ. Δεν μπορώ να πω περισσότερα γι αυτό.

-Γιατί αποφάσισες να δημοσιοποιήσεις τώρα όλο αυτό που έζησες;
Εξαιτίας όλων αυτών που ζει τώρα η Ελλάδα, αλλά και λόγω των ημερών του Πάσχα, ήθελα να δώσω κι εγώ ένα παράδειγμα σε όλο τον κόσμο: Ότι η αγάπη και η πίστη σώζουν. Στο λέω εγώ που δεν μου είχε λείψει ποτέ το οτιδήποτε στη ζωή μου. Γιατί πάντα είχα μοιραίους έρωτες, άντρες νέους και γεροδεμένους πεσμένους στα πόδια μου να με παρακαλάνε για ένα μου άγγιγμα φευγαλέο, λεφτά, δημοσιότητα, απροσμέτρητες επιτυχίες. Κι όμως. Αρκούσε ο κακός λόγος ενός ανθρώπου για να με απορυθμίσει και να μου πει πως ό,τι κι αν είχα κερδίσει όλα αυτά τα χρόνια που βρίσκομαι ανάμεσα στις κορυφαίες τραγουδίστριες του ελληνικού λαϊκού τραγουδιού, ήταν όλα πράγματα του αέρα. Χωρίς πίστη ήμουν ένα τίποτα. Τώρα ξέρω. Δεν είμαι πια η Έφη που γνωρίζατε- η ζωή μου έχει χωριστεί πια σε προ Μοναστηριού και μετά Μοναστηριού. Και, πίστεψέ με, η δεύτερη αυτή εποχή, είναι σαφώς ευτυχέστερη από την πρώτη.



Διαβάστε Περισσότερα »

Έσκαψαν για θησαυρό στην Αγία Τριάδα Δομβραίνης

 Ιερόσυλοι  Μεγάλη Εβδομάδα έσκαψαν μέσα στην Εκκλησία
Μέσα στην κρίση που βιώνουμε τον τελευταίο καιρό , αυξάνονται οι κυνηγοί θησαυρών που ψάχνουν κιούπια με χρυσές λίρες που λέγεται πως άφησαν πίσω τους Βούλγαροι, Τούρκοι και κυνηγημένοι αντάρτες.
Κυκλοφορούν γνήσιοι ή όχι χάρτες χρυσού, ξανακούγονται ιστορίες για θησαυρούς που περιμένουν έναν νέο Ιντιάνα Τζόουνς να τους ανασύρει από τις κρυψώνες.
Έτσι και στo Εξωκκλήσι της Αγίας Τριάδας Δομβραίνης εισέβαλαν χρυσοθήρες,έσπασαν τα μάρμαρα,έσκαψαν μπροστά απο την Ωραία Πύλη έναν "ωραίο λάκκο"για να βρουν τον πολυπόθητο θησαυρό!!! Ανθρακες ο Θησαυρός.Σύμφωνα με πληροφορίες του Permissospres το περιστατικό συνέβη πιθανότατα  την Μεγάλη Εβδομάδα και αποκαλύφθηκε τυχαία απο κάποιον επισκέπτη που πήγε να ανάψει τα καντήλια.
Δεν υπάρχουν στοιχεία που να φανερώνει αν βρέθηκε «κάτι» ή όχι ούτε κάποιος άκουσε ή είδε τίποτε.Την υπόθεση ερευνά  το Α.Τ.Βαγίων
Διαβάστε Περισσότερα »

Η λαϊκή – πολιτική σοφία του Μητροπάνου

Ο λαϊκή – πολιτική σοφία του Δημήτρη Μητροπάνου

Ο Δημήτρης Μητροπάνος, ήταν αυτό που λέμε αριστερός από κούνια, αλλά έξω από τα στενά κομματικά καλούπια. Γεννημένος το 1948 στα Τρίκαλα, τον πατέρα του, τον γνώρισε στα 16 του χρόνια γιατί όλο το προηγούμενο διάστημα ήταν εξορία. Το γεγονός αυτό και η γενικότερη κατάσταση που επικρατούσε στην Ελλάδα μετά τον Εμφύλιο και κατά τη διάρκεια των νεανικών και εφηβικών του χρόνων διαμόρφωσε ένα χαρακτήρα έντονα πολιτικοποιημένο.
Οι συνεντεύξεις του αφιέρωναν πάντα ένα τμήμα τους στο σχολιασμό της πολιτικής επικαιρότητας. Και όπως αποδεικνύεται σήμερα, ακόμη και μετά από πολλά χρόνια είναι επίκαιρες και κυρίως, εύστοχες.
Ενδεικτικά είναι τα αποσπάσματα από το κείμενο που έγραψε ο συγγραφέας Βαγγέλης Ραπτόπουλος, στο περιοδικό ΜΕΝ, αμέσως μετά μια συνάντησή τους στα μέσα της προηγούμενης δεκαετίας, λόγο μετά την εκλογική νίκη του Κώστα Σημίτη, το 1996.
«Tον ρωτάω τι γνώμη έχει για την εκλογική νίκη του Σημίτη.
Zούμε -μου λέει- στην εποχή της Eνωμένης Eυρώπης. Tην τρώμε στη μάπα, μας αρέσει δεν μας αρέσει. Mοιραία, είμαστε σ' αυτό το λούκι. Οποιος και να έβγαινε στις εκλογές, δεν θα άλλαζε τίποτα. H κατάσταση αυτή είναι δεδομένη. Από τη στιγμή που κατεβάσαμε τα παντελόνια και δεχτήκαμε να μπούμε στην EOK, τελείωσε. Oταν βγαίνουν οι γερμανοί και σε κατηγορούν ότι κλέβεις την Kοινότητα και οι μεγαλύτεροι κλέφτες είναι αυτοί, αλλά επειδή είναι δυνατοί δεν τολμάς να τους πεις τίποτα, λοιπόν, για ποια Eνωμένη Eυρώπη και για ποια ισότητα ανάμεσα στα μέλη της μιλάμε; Aπλώς είναι μια κοινοπραξία, όπου εκμεταλλεύονται οι ισχυροί τους πιο αδύνατους.
Eίσαι λοιπόν με το μέρος του Πάγκαλου, που είπε ότι η Γερμανία είναι ένας γίγαντας με μυαλό μωρού παιδιού;
Mωρέ, καλά έκανε και το είπε. Γιατί το μάζεψε πίσω δεν κατάλαβα. Kι εγώ είπα, αμάν, να και κάποιος που βγήκε και τους τα είπε. Xωρίς να είμαι ΠΑΣΟΚ αλλά όπως έχουν γίνει πια τα πράγματα, φαίνεται πως δεν υπάρχει άλλη λύση. Aκόμα και το KKE να ψήφιζαν όλοι, που είναι εναντίον του Mάαστριχτ, κι αυτό θα συμβιβαζόταν στο τέλος. Tο θέμα ήταν να μην είχαμε μπει ποτέ στην EOK. Tώρα μας λένε, έτσι θα ζήσετε, αυτό θα κάνετε, θα σας φέρουμε τις πολυεθνικές εκεί μέσα και θα σας καθαρίσουμε σαν... αυγό! Δεν νομίζω ότι ψηφίζοντας Σημίτη οι Ελληνες επέλεξαν συνειδητά την EOK. Συνήθως, οι περισσότεροι ψηφίζουν τον έναν, για να μη βγει ο άλλος.
Kάποιοι πιστεύουν ότι ως Ευρωπαίοι θα είναι κάτι παραπάνω, δεν έχουν συνειδητοποιήσει πόσο χειρότερα είναι. Γιατί δεν γίνεται να είσαι Ευρωπαίος και να κάνεις τη ζωή που κάνουμε στην Ελλάδα. για να ζεις όπως ζουν αυτοί, θα πρέπει να πηγαίνεις το πρωί στις οχτώ στη δουλειά σου, θα γυρνάς στις οχτώ το βράδυ, θα βλέπεις τηλεόραση μέχρι τις εννιάμισι και θα κοιμάσαι για να ξυπνήσεις το πρωί και να ξαναπάς στη δουλειά. Αυτή είναι η ζωή τους και θα βγαίνεις έξω μία στις τόσες...»
Το πόσο μάλιστα οι απόψεις του είναι σταθερές και ολοκληρωμένες αποδεικνύεται, με ένα άλλο απόσπασμα που φιλοξενήθηκε στην εφημερίδα Ελευθεροτυπία, τον Οκτώβριο του 2011.
«Θα ξαναζήσουμε τη μετανάστευση;
Την ξαναζούμε. Ολα τα νέα παιδιά θέλουν να φύγουν έξω. Κανένα δεν σκέφτεται να κάτσει εδώ. Και γιατί να κάτσει; Για να μείνει αμόρφωτο κι άνεργο; Εμένα και τα δυο μου τα παιδιά μού είπαν ότι θα φύγουν στο εξωτερικό. Στενοχωριέμαι, αλλά μήπως δεν το καταλαβαίνω; Δεν ζούμε μια κρίση που θα περάσει.
Δεν έχετε εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση;
Η κυβέρνηση μάλλον δεν καταλαβαίνει τι συμβαίνει ή τουλάχιστον έτσι φέρεται. Λένε "θα δημιουργήσουμε". Ρε σεις, δεν έχουν οι άνθρωποι να φάνε, τι θα δημιουργήσετε; Πήρατε από το μισθωτό και το συνταξιούχο, τους τσακίσατε. Τώρα τι; Θα τους θάψετε και θα πάρετε φόρο θαψίματος; Απ' την άλλη μεριά είναι πρόκληση οι επιχειρηματίες να χρωστάνε δισεκατομμύρια, να μην ξέρουν τι είναι το ΙΚΑ και όχι μόνο να μην τολμάει κανένας να τους πειράξει, αλλά ούτε να αναφέρεται το όνομά τους. Μετά βγαίνει η κυβέρνηση και σου λέει "εμείς θα σώσουμε την Ελλάδα". Αστε το, ρε παιδιά, αρκετά τη σώσατε. Ασ' το, ρε Γιωργάκη, τράβα σπιτάκι σου.
Είναι μόνο οικονομική η κρίση;
Απ' την ώρα που ξεκίνησε μια οικονομική κρίση δεν θα μείνει τίποτε όρθιο. Ολα θα τσακιστούν κι ό,τι καλό υπάρχει θα φύγει έξω. Εδώ θα μείνουμε τα γερόντια και θα ξανανοίξουν τα καφενεία για να καθόμαστε, να παίζουμε πρέφα και να κλαίμε τη μοίρα μας. Και οι άλλοι θα κοκορεύονται ότι κυβερνούν εμάς. Τους γέρους.
Για τη δική σας γενιά, του Πολυτεχνείου, τι γνώμη έχετε;
Οτι ήταν η πιο άχρηστη γενιά. Αυτή κυβέρνησε τόσα χρόνια. Και ποιο είναι το αποτέλεσμα; Μάθαμε να κλίνουμε το ρήμα "βολεύομαι" σε όλους τους χρόνους. Και τώρα βγαίνει ο καθένας και λέει το μακρύ του και το κοντό του. Βγαίνει η Ν.Δ. και λέει "μας τιμώρησε ο λαός και δεν μας ψήφισε". Τι λέτε ρε; Θεωρείτε τιμωρία ότι δεν βγήκατε μια φορά και τώρα ελπίζετε να ξαναβγείτε για να κάψετε κι ό,τι απέμεινε; Δεν ντρέπεστε, ρε, κι εσείς κι οι άλλοι που ζητάτε απ' τον κόσμο να σας ψηφίσει; Αλλά καλά να πάθουμε κι εμείς, αφού τους ψηφίζουμε.
Και η Αριστερά;
Πιο χάλια δεν νομίζω να ήταν ποτέ. Ποια είναι η πρόταση της Αριστεράς για να πει ο κοσμάκης "έχω κάπου να ακουμπήσω" ; Κι ύστερα στο ΚΚΕ μείναν οι 80άρηδες. Γιατί για να σου επιτρέψει το ΚΚΕ να εκλεγείς πρέπει να 'χεις περάσει τα 50. Ελεος.
Πάντως αποκατέστησαν τον Ζαχαριάδη και μερικώς τον Βελουχιώτη.
Γελοία πράγματα! Ο κόσμος καίγεται και ξαφνικά αυτό ήταν το πρόβλημά μας; Μα, γι' αυτούς έχει αποφασίσει μόνος του ο κόσμος που 'χει διαβάσει. Δεν περιμέναμε να 'ρθει πίσω πίσω το ΚΚΕ να μας τα πει.
Την κίνηση στο Σύνταγμα πώς τη βλέπετε;
Ποια από τις δύο; Γιατί έγιναν δύο Συντάγματα: ένα που κατέβηκε ο κόσμος κι ένα που κατεβαίνουν τα ΜΑΤ και τον μαυρίζουν στο ξύλο. Αυτό δεν είναι δείγμα ότι η κυβέρνηση φοβήθηκε και γι' αυτό, μόλις μαζεύονται 5-10, τους πλακώνουν στο ξύλο για να μην προλάβουν να γίνουν περισσότεροι; Τέτοιο άγριο ξύλο, χωρίς λόγο, δεν το έχω ξαναδεί! Δηλαδή, απαγορεύεται να απεργούμε και να διαδηλώνουμε και είμαστε υποχρεωμένοι να κάνουμε ό,τι αποφασίσει ο Γιωργάκης; Ε όχι, ρε φίλε, δεν θα το κάνουμε. Και μη μας πει μετά ότι θα πτωχεύσουμε. Γιατί, δεν είμαστε σε πτώχευση και τώρα που υπογράφει και δίνει τα πάντα;.
Υπάρχει όμως η απειλή της επιστροφής στη δραχμή.
Κι επειδή; Θα είμαστε πιο φτωχοί, αλλά δεν θα 'χουμε τον κάθε κερατά να μας λέει τι να κάνουμε. Κι άλλη φορά πτωχεύσαμε και πεινάσαμε. Κι όσο σκατολαός κι αν είμαστε, όταν χρειάζεται, και δουλεύουμε και πατριώτες είμαστε.
Σωτηρία υπάρχει;
«Μα, ποιος θα μας σώσει; Θα πάει ο Σαμαράς να το κουβεντιάσει; Πήγε κι ο Βενιζέλος και του 'παν "άντε από δω". Και ποιοι του το 'παν; Κάτι τσογλάνια, τρίτης διαλογής γραμματείς. Κι όμως οι δικοί μας κάθονται προσοχή. Μόλις δουν ξένο, κάθονται κλαρίνο, χωρίς να σκεφτούν τι θέλει και ποιος είναι. Γραμματέας είναι, ρε, κι έρχεται να μας γελοιοποιήσει. Γιατί εμείς το "Οχι" το είπαμε μια φορά το 1940 και τελείωσε. Βγήκε στην αρχή ο Γιώργος και μας είπε "λεφτά υπάρχουν". Είχε συμφωνήσει να κόψει τη σχέση με τη Ρωσία, είχε δώσει κι άλλες υποσχέσεις κι έτσι τον έβγαλαν. Κι εκείνος προκειμένου να γίνει πρωθυπουργός τα πούλησε όλα. Αλλά ο χρόνος θα τα ξεκαθαρίσει όλα. Σαν προδότης θα μείνει στην Ιστορία».
Τουλάχιστον θα υπάρξει αλληλεγγύη;
Αλληλεγγύη ποιος να δείξει; Οι πλούσιοι; Ο κόσμος που θα μπορούσε να δείξει αλληλεγγύη ανήκει από τη μεσαία τάξη και κάτω, αυτήν που την τσακίζουν καθημερινά, μέχρι που μια μέρα θα βγει στο δρόμο κι όποιον πάρει ο Χάρος.
Μήπως, όμως, τώρα αρχίσουν να γράφονται πάλι καλά λαϊκά τραγούδια;
Η Ιστορία δείχνει ότι δυστυχία κι άνθηση των τεχνών πάνε μαζί. Αυτό είναι καλό για την τέχνη, αλλά κακό για τη ζωή μας».
Διαβάστε Περισσότερα »

Με ευλάβεια η υποδοχή του Αγίου Φωτός στη Θήβα

Με θρησκευτική ευλάβεια και μεγαλοπρέπεια υποδέχτηκε και φέτος η πόλη των Θηβών το Aγιο Φως, που έφτασε στις εννέα και είκοσι το βράδυ του Μ. Σαββάτου στον Ιερό Ναό του Αγίου Ιωάννη του Καλοκτένη, προκειμένου εν συνέχεια να μεταφερθεί σε όλες τις ενορίες της Βοιωτίας.

Η Δημοτική Σύμβουλος κα. Ιουλία Κοντού και ο Αντιπρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Θήβας κ. Παναγιώτη Σαμιώτης, έπειτα από πρωτοβουλία του Δημάρχου Θηβαίων, το απόγευμα του Μ. Σαββάτου, μετέβησαν στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος, για να παραλάβουν το ?γιο Φως, αμέσως μετά την άφιξή του από τα Ιεροσόλυμα. 
 
Το Aγιο Φως παραδόθηκε με σεβασμό, κατά την άφιξή του στην πόλη της Θήβας, στον  Αρχιερατικό Επίτροπο της Ιεράς Μητρόπολης Θηβών και Λεβαδείας πατέρα Γεώργιο και μεταφέρθηκε συνοδεία ιερωμένων στον Ι.Ν. του Αγίου Ιωάννη του Καλοκτένη, όπου και τελέστηκε ευχαριστήριος δέηση, παρουσία του Δημάρχου Θηβαίων κ. Σπ. Νικολάου, του προέδρου  του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Αθ.Κοκοντίνη, δημοτικών συμβούλων και πλήθος πιστών.

Το Aγιο φως παρέλαβαν επίσης αντιπροσωπίες από τους Δήμους Λεβαδέων και Ορχομενού.






Ι.Ν. Αγίου Ιωάννη Καλοκτένη






Διαβάστε Περισσότερα »

Πέθανε ο Δημήτρης Μητροπάνος

Πέθανε ο Δημήτρης Μητροπάνος

´Εφυγε από τη ζωή, από πνευμονικό οίδημα, ένας από τους σημαντικότερους ερμηνευτές της σύγχρονης μουσικής ιστορίας της χώρας, ο Δημήτρης Μητροπάνος, που χάραξε τη δική του πορεία στο ελληνικό τραγούδι καθώς συνεργάστηκε με τους μεγαλύτερους Έλληνες δημιουργούς.
Σύμφωνα με τη βιογραφία του στη Βικιπαίδεια, ο Δημήτρης Μητροπάνος γεννήθηκε στην Αγία Mονή, μια συνοικία έξω από τα Τρίκαλα -από την οποία καταγόταν η μητέρα του- στις 2 Απριλίου του 1948. Μεγάλωσε χωρίς τον πατέρα του, τον οποίο γνώρισε στα 29 του χρόνια. Μέχρι τα 16 του νόμιζε πως είχε σκοτωθεί στον ανταρτοπόλεμο, όταν ήρθε ένα γράμμα το οποίο έλεγε πως ζει στην Ρουμανία. Ο πατέρας του καταγόταν από ένα χωριό της Καρδίτσας το Καππά.
Από μικρός ο Δημήτρης δούλευε τα καλοκαίρια για να βοηθήσει τα οικονομικά της οικογένειας του. Πρώτα σαν σερβιτόρος στην ταβέρνα του θείου του ύστερα στις κορδέλες κοπής ξύλων. Μετά την τρίτη γυμνασίου, το 1964, κατεβαίνει στην Αθήνα να ζήσει με τον θείο του στην οδό Aχαρνών. Προτού τελειώσει το γυμνάσιο άρχισε να δουλεύει σαν τραγουδιστής.
Επαγγελματική σταδιοδρομία
Στην ίδια ηλικία, έπειτα από παρότρυνση του Γρηγόρη Μπιθικώτση, τον οποίο γνώρισε σε μία συγκέντρωση της εταιρίας του θείου του, στην οποία τραγούδησε, επισκέφτηκε την Κολούμπια. Εκεί ο Τάκης Λαμπρόπουλος του γνώρισε τον Γιώργο Ζαμπέτα, δίπλα οποίο θα δουλέψει στα «Ξημερώματα». Τον Ζαμπέτα, ο Δημήτρης Μητροπάνος τον μνημονεύει ως μεγάλο του δάσκαλο και δεύτερο πατέρα. Όπως έχει δηλώσει, «ο Ζαμπέτας είναι ο μόνος άνθρωπος στο τραγούδι ο οποίος με βοήθησε χωρίς να περιμένει κάτι. Με όλους τους υπόλοιπους συνεργάτες μου κάτι πήρα και κάτι έδωσα».
Το 1966 ο Μητροπάνος συναντάται για πρώτη φόρα με τον Μίκη Θεοδωράκη και ερμηνεύει μέρη από τη «Ρωμιοσύνη» και το «Άξιον Εστί» σε μια σειρά συναυλιών στην Ελλάδα και την Κύπρο.
Το 1967, ηχογραφεί τον πρώτο του 45άρη δίσκο, με το τραγούδι "Θεσσαλονίκη". Είχε προηγηθεί η ηχογράφηση του τραγουδιού "Χαμένη Πασχαλιά", το οποίο όμως λογοκρίθηκε από τη Χούντα και δεν κυκλοφόρησε ποτέ.
Στην πορεία που χάραξε στο δρόμο του λαϊκού έντεχνου, το 1972 είναι ένας σημαντικός σταθμός: ο συνθέτης Δήμος Μούτσης και ο ποιητής-στιχουργός Μάνος Ελευθερίου κυκλοφορούν τον «Άγιο Φεβρουάριο», με ερμηνευτές τον Μητροπάνο και την Πετρή Σαλπέα, σηματοδοτώντας ένα σταθμό στην ελληνική μουσική. Τον Ιούλιο του 1999, ο Μητροπάνος και ο Μούτσης θα ξαναβρεθούν επί σκηνής στο Ηρώδειο με την Δήμητρα Γαλάνη και την σοπράνο Τζούλια Σουγλάκου για δυο μουσικές βραδιές στα πλαίσια του Φεστιβάλ Αθηνών. Ακολουθούν «Ο Δρόμος για τα Κύθηρα» του Γιώργου Κατσαρού και «Τα συναξάρια» του Γιώργου Χατζηνάσιου, έργα υψηλής ποιότητας αλλά και μεγάλης απήχησης στην ελληνική κοινωνία.
Στη μακρόχρονη πορεία του στο ελληνικό τραγούδι, ο Δημήτρης Μητροπάνος συνεργάστηκε με τους μεγαλύτερους δημιουργούς του λαϊκού αλλά και του έντεχνου τραγουδιού. Γιώργος Ζαμπέτας, Μίκης Θεοδωράκης, Δήμος Μούτσης, Απόστολος Καλδάρας, Τάκης Μουσαφίρης ("Εμείς οι δυο" κ.α.), Χρήστος Νικολόπουλος ("Πάρε Αποφάσεις" σε στίχους Λευτέρη Παπαδόπουλου), Γιάννης Σπανός ("Ο Μητροπάνος τραγουδάει Σπανό") ήταν οι συνθέτες με τους οποίους συνδέθηκε επαγγελματικά, χτίζοντας μια καριέρα συνυφασμένη με την ελληνική λαϊκή μουσική παράδοση, μέχρι και το τέλος της δεκαετίας του '80.
Η συμμετοχή του σε δίσκους των Λάκη Παπαδόπουλου (με το τραγούδι "Για να σ' εκδικηθώ") και Νίκου Πορτοκάλογλου ("Κλείνω κι έρχομαι") αναδεικνύουν εκείνη την εποχή την ευρεία γκάμα της ερμηνείας του και προαναγγέλλουν μια στροφή στον τρόπο ερμηνείας του, που θα οδηγήσει σε μια σειρά από δίσκους που άλλαξαν σε μεγάλο βαθμό την έννοια του καλού σύγχρονου λαϊκού τραγουδιού. Οι συνεργασίες με το Μάριο Τόκα και το Φίλιππο Γράψα ("Η εθνική μας μοναξιά" και "Παρέα με έναν ήλιο") συνδυάζουν τη λαϊκή υφή και συναίσθημα με τη πιο βαθιά έννοια στίχων και τη χρησιμοποίηση λέξεων πιο επιτηδευμένων. Παράλληλα, η απήχηση των τραγουδιών στην κοινωνία και η εμπορική επιτυχία αναδεικνύουν αυτές τις δημιουργίες ως εργαλεία αλλά και συμπτώματα της εξέλιξης της ελληνικής κοινωνίας.
Η πολύ σημαντική συνεργασία με τον Θάνο Μικρούτσικο με τον δίσκο «Στου Αιώνα την Παράγκα», σε στίχους Άλκη Αλκαίου, Κώστα Λαχά, Λίνας Νικολακοπούλου και Γιώργου Κακουλίδη, αποτελεί στροφή του ερμηνευτή σε ακόμα πιο "έντεχνες" διαδρομές, διατηρώντας και πάλι την ταυτότητα του λαϊκού.
Ο Μητροπάνος συνεχίζει στα ίδια μονοπάτια, με τραγούδια των Μικρούτσικου, Κορακάκη, Μουκίδη, Παπαδημητρίου κ.α. στο δεύτερο μισό της δεκαετίας του 1990 και στις αρχές του 2000. Από τις τελευταίες δουλειές του Θεσσαλού αοιδού, ξεχωρίζει το "Πες μου τ' άληθινά σου σε μουσική Στέφανου Κορκολή και στίχους Ελεάνας Βραχάλη και Νίκου Μωραΐτη, αλλά και η ζωντανή ηχογράφηση "Υπάρχει και το ζεϊμπέκικο", από το πρόγραμμα - ωδή στον εθνικό χορό της Ελλάδας μαζί με τους Θέμη Αδαμαντίδη και Δημήτρη Μπάση, καθώς επίσης και ο δίσκος "Στη Διαπασών", ο οποίος περιέχει 12 λαϊκά τραγούδια και μια μπλουζ μπαλάντα. Από τα τραγούδια του δίσκου ξεχωρίζει το τραγούδι "Η εκδρομή" του Γιάννη Μηλιώκα, το οποίο γράφτηκε για την επιστροφή του ερμηνευτή στη δισκογραφία μετά από ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας.
Η πιο πρόσφατη δισκογραφική δουλειά του Δημήτρη Μητροπάνου, ήταν η ζωντανή ηχογράφηση της συναυλίας του στο Ηρώδειο (Σεπτέμβριος 2009), αποτελούμενη από 2 CD με τον τίτλο "Τα τραγούδια της ζωής μου".
Δισκογραφία
  • - 71 δίσκοι 45 στροφών
  • 1970 Λαϊκή παρέλαση
  • 1971 Δημήτρης Μητροπάνος Νο1
  • 1972 Άγιος Φεβρουάριος
  • 1973 Ο δρόμος για τα Κύθηρα
  • 1974 Νεκρικοί Διάλογοι, Κυρά ζωή
  • 1975 Σκόρπια φύλλα, Τσιμεντένια πρόσωπα
  • 1976 Λαϊκά '76
  • 1977 Τα παιδιά της πιάτσας, Ερωτικά λαϊκά
  • 1978 Παράπονο
  • 1979 14 Ζεϊμπέκικα
  • 1980 Πορτραίτο, Λαϊκά του σήμερα
  • 1981 Τα συναξάρια
  • 1982 Τα λαϊκά της νύχτας
  • 1982 Τα 14 χασάπικα
  • 1983 Λαϊκές στιγμές
  • 1984 Τα πικροσάββατα, Τα λαϊκά της νύχτας Νο 2, Όταν μιλούν τα τέλια, Ακόμα μια μέρα
  • 1985 Τα νυχτέρια μας, Για τα παιδιά, 15 χρόνια Δημήτρης Μητροπάνος
  • 1986 Τα ζημιάρικα, Αγάπη μου αγέννητη, Τ' ανάρπαχτα
  • 1987 Ένας καινούριος άνθρωπος, 16 από τα ωραιότερα τραγούδια μου, Το δικό μας τραγούδι
  • 1988 Καινούρια χρώματα
  • 1989 Μια νύχτα στον παράδεισο, Εμείς οι δυο, Οι μεγαλύτερες επιτυχίες του, Πριν τελειώσει η νύχτα
  • 1990 20 μεγάλες επιτυχίες, Εσύ λέγε με έρωτα
  • 1991 Στα ξενυχτάδικα της αγκαλιάς σου, Μια νύχτα στο Λυκαβηττό, Πάρε αποφάσεις
  • 1992 Οι μεγάλες επιτυχίες
  • 1993 Ο Μητροπάνος τραγουδάει Σπανό
  • 1994 Η εθνική μας μοναξιά, 24 Ζεϊμπέκικα, Παρέα μ' έναν ήλιο
  • 1995 Τα 45άρια του Δημήτρη Μητροπάνου
  • 1996 30 χρόνια Δ. Μητροπάνος, τα λαϊκά μιας ζωής, ΖΟΟΜ '96, 16 χασάπικα, Τα ερωτικά, Τα πρώτα μου τραγούδια/1967-1975, Στου αιώνα την παράγκα
  • 1997 Ψάξε στ' όνειρό μας
  • 1998 Τα μεγάλα λαϊκά, Του έρωτα & της φυγής
  • 1999 Εντελβάις
  • 2001 Στης ψυχής το παρακάτω
  • 2003 Θα είμαι εδώ
  • 2004 Υπάρχει και το ζεϊμπέκικο
  • 2005 Πες μου τ' αληθινά σου
  • 2007 Για την καρδιά ενός αγγέλου
  • 2008 Στη Διαπασών
  • 2009 Τα τραγούδια της ζωής μου
Πηγή: Wikipedia
Διαβάστε Περισσότερα »

Στη φυλ-ΑΚΗ ο Τσοχατζόπουλος - Χωρίς αυξημένα μέτρα ασφαλείας και χωρίς χειροπέδες πέρασε την πύλη του Κορυδαλλού

Περίπου στις 11:30 έφτασε στις φυλακές ο πρώην υπουργός
- Ήταν ντυμένος στα μαύρα - Θα μεταφερθεί σε VIP κελί της έκτης πτέρυγας
- Δεν προφυλακίστηκε τη Δευτέρα γιατί απαγορεύεται μετά τη δύση του ηλίου
- Κατηγορίες για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και κατά της κόρης και της συζύγου του
- Σύμπτωση η εμπλοκή φιλικών και συγγενικών του προσώπων σε offshore εταιρίες, είπε
- "Λάθος" της τράπεζας τα 3 εκατ. ευρώ στο λογαριασμό της θείας της συζύγου του

Πρωί Τρίτης, λίγο μετά τις 11:30. Η ασημί BMW περνά την πύλη των φυλακών Κορυδαλλού. Απέξω συγκεντρωμένοι πολίτες και δημοσιογράφοι. Οι μεν είναι απλά περίεργοι, οι δε απλά ψάχνουν ένα καλό πλάνο. Ο Άκης Τσοχατζόπουλος κατεβαίνει από το αυτοκίνητο. Φοράει μαύρο πουκάμισο και μαύρο σακάκι, σαν να πενθεί. Ψύχραιμος κατευθύνεται στο εσωτερικό των φυλακών.

Χωρίς δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, χωρίς μοτοσικλετιστές, η πομπή ξεκίνησε από τη ΓΑΔΑ για να μεταφέρει τον πρώην υπουργό στη φυλακή. Ούτε και αυτή τη φορά φόρεσαν χειροπέδες στον Άκη...

22 χρόνια μετά την προφυλάκιση του Μένιου Κουτσόγιωργα, ένας πρώην υπουργός περνά ξανά το κατώφλι των φυλακών Κορυδαλλού για να προφυλακιστεί. Ο Άκης Τσοχατζόπουλος από το κρατητήριο του 3ου ορόφου της ΓΑΔΑ πηγαίνει στην 6η πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού. Εκεί όπου πρόσφατα κρατήθηκε ο μοναχός Εφραίμ.

Η έκτη πτέρυγα βρίσκεται στο ισόγειο των φυλακών, έχει μονόκλινα και δίκλινα κελιά και στο παρελθόν έχει "φιλοξενήσει" κρατουμένους όπως ο Ιάκωβος Γιωσάκης για εμπλοκή στο παραδικαστικό κύκλωμα ή ο Νικόλαος Ντερτιλής, στρατηγός της χούντας.

Στις οκτώ ώρες που κράτησε η απολογία του στον ανακριτή Γαβριήλ Μαλλή, ο Άκης Τσοχατζόπουλος αρνήθηκε όλες τις κατηγορίες. Οι ερωτήσεις επί του 15σελιδου υπομνήματος που είχαν καταθέσει οι δικηγόροι του "έπεσαν"... βροχή, με τον ανακριτή και τον εισαγγελέα να μην πείθονται από τις απαντήσεις. Γι' αυτό και η απόφαση να τον προφυλακίσουν ήταν ομόφωνη.

Δεν οδηγήθηκε τη Δευτέρα στις φυλακές γιατί απαγορεύται η προφυλάκιση μετά τη δύση του ηλίου.

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI
Ο πρώην υπουργός Άμυνας κατηγορείται για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες αμοιβές, που φέρεται να έλαβε για τις προμήθειες των συστημάτων TOR-M1 και υποβρυχίων. Αρνήθηκε την κατηγορία επικαλούμενος απόφαση του ΚΥΣΕΑ για τις προμήθειες των όπλων, ενώ φέρεται να δήλωσε επιφύλαξη ως προς την υπερασπιστική του γραμμή για τους TOR-M1, υπόθεση της οποίας η δικογραφία είναι ογκωδέστατη.

Αίσθηση προκάλεσε το ότι χαρακτήρισε "συμπτωματική" την εμπλοκή συγγενικών και φιλικών του προσώπων σε offshore εταιρίες, οι οποίες εμπλέκονται στη διαδρομή του μαύρου χρήματος από την υπόθεση των υποβρυχίων αλλά και στις αγοραπωλησίες ακινήτων που βρέθηκαν στο όνομα του πρώην υπουργού.

Φέρεται να αρνήθηκε στην απολογία του, ότι είναι ο πραγματικός ιδιοκτήτης των επίμαχων εταιριών.
Όσο για τα 3 εκατ. ευρώ που βρέθηκαν στον τραπεζικό λογαριασμό θείας της συζύγου του; Λάθος της τράπεζας, υποστήριξε.

Ο Άκης Τσοχατζόπουλος υπεραμύνθηκε τις επιλογές του. «Ό,τι έκανα το έκανα για το καλό της πατρίδας» φέρεται να είπε και επανέλαβε ότι δεν πήρε μόνος του τις αποφάσεις, αλλά είχε τη σύμφωνη γνώμη και του ΚΥΣΕΑ, ρίχοντας και πάλι ευθύνες στον τότε πρωθυπουργό, Κώστα Σημίτη και τον υπουργό Εξωτερικών, Γιώργο Παπανδρέου.

Οι απαντήσεις του όμως κρίθηκαν "μη ικανοποιητικές". Και ο Άκης Τσοχατζόπουλος κρίθηκε ύποπτος φυγής και τέλεσης νέων αδικημάτων. Ρόλο στην απόφαση να προφυλακιστεί έπαιξε και η σοβαρότητα των αδικημάτων για τα οποία κατηγορείται.

Και ενώ ο Άκης Τσοχατζόπουλος πρόκειται να οδηγηθεί στη φυλακή, οι τρεις συγκατηγορούμενοί του, πάνε στον ανακριτή για να απολογηθούν. Πρόκειται για τον Νικόλαο Παύλο Ζήγρα, ξάδελφο του πρώην υπουργού, δικαιούχο offshore εταιρίας που έχει εμπλακεί στην αγοραπωλησία του ακινήτου στην Διονυσίου Αρεοπαγίτου, την Ευφροσύνη Λαμπροπούλου, λογίστρια, εκπρόσωπο στην Ελλάδα εμπλεκόμενης εταιρίας και τον επιχειρηματία Γεώργιο Σαχπατζίδη.

Ήδη έχει απολογηθεί και είναι προσωρινά κρατούμενος ο Αστέριος Οικονομίδης του Γεωργίου, βασικός μέτοχος και διευθύνων σύμβουλος εταιρίας που ανέλαβε την ανακαίνιση του ακινήτου στην Διονυσίου Αρεοπαγίτου και ενεπλάκη στην αγοραπωλησία του ακινήτου στο Κολωνάκι που ανήκει τώρα στην κόρη του πρώην υπουργού.
Διαβάστε Περισσότερα »

Το... κελί του Εφραίμ περιμένει τον Άκη - Στον Κορυδαλλό ο πρώην υπουργός




- Στην έκτη πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού μεταφέρεται ο Άκης Τσοχατζόπουλος
- Οκτώ ώρες κράτησε η απολογία του, ομόφωνη η απόφαση για προφυλάκιση
- Δεν προφυλακίστηκε τη Δευτέρα γιατί απαγορεύεται μετά τη δύση του ηλίου
- Στον ανακριτή σήμερα οι συνεργάτες του
- Κατηγορίες για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και κατά της κόρης και της συζύγου του
- Σύμπτωση η εμπλοκή φιλικών και συγγενικών του προσώπων σε offshore εταιρίες, είπε
- "Λάθος" της τράπεζας τα 3 εκατ. ευρώ στο λογαριασμό της θείας της συζύγου του

22 χρόνια μετά την προφυλάκιση του Μένιου Κουτσόγιωργα, ένας πρώην υπουργός περνά ξανά το κατώφλι των φυλακών Κορυδαλλού για να προφυλακιστεί. Ο Άκης Τσοχατζόπουλος από το κρατητήριο του 3ου ορόφου της ΓΑΔΑ πηγαίνει στην 6η πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού. Εκεί όπου πρόσφατα κρατήθηκε ο μοναχός Εφραίμ.

Η έκτη πτέρυγα βρίσκεται στο ισόγειο των φυλακών, έχει μονόκλινα και δίκλινα κελιά και στο παρελθόν έχει "φιλοξενήσει" κρατουμένους όπως ο Ιάκωβος Γιωσάκης για εμπλοκή στο παραδικαστικό κύκλωμα ή ο Νικόλαος Ντερτιλής, στρατηγός της χούντας.

Στις οκτώ ώρες που κράτησε η απολογία του στον ανακριτή Γαβριήλ Μαλλή, ο Άκης Τσοχατζόπουλος αρνήθηκε όλες τις κατηγορίες. Οι ερωτήσεις επί του 15σελιδου υπομνήματος που είχαν καταθέσει οι δικηγόροι του "έπεσαν"... βροχή, με τον ανακριτή και τον εισαγγελέα να μην πείθονται από τις απαντήσεις. Γι' αυτό και η απόφαση να τον προφυλακίσουν ήταν ομόφωνη.

Δεν οδηγήθηκε τη Δευτέρα στις φυλακές γιατί απαγορεύται η προφυλάκιση μετά τη δύση του ηλίου.

Ο πρώην υπουργός Άμυνας κατηγορείται για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες αμοιβές, που φέρεται να έλαβε για τις προμήθειες των συστημάτων TOR-M1 και υποβρυχίων. Αρνήθηκε την κατηγορία επικαλούμενος απόφαση του ΚΥΣΕΑ για τις προμήθειες των όπλων, ενώ φέρεται να δήλωσε επιφύλαξη ως προς την υπερασπιστική του γραμμή για τους TOR-M1, υπόθεση της οποίας η δικογραφία είναι ογκωδέστατη.

Αίσθηση προκάλεσε το ότι χαρακτήρισε "συμπτωματική" την εμπλοκή συγγενικών και φιλικών του προσώπων σε offshore εταιρίες, οι οποίες εμπλέκονται στη διαδρομή του μαύρου χρήματος από την υπόθεση των υποβρυχίων αλλά και στις αγοραπωλησίες ακινήτων που βρέθηκαν στο όνομα του πρώην υπουργού.

Φέρεται να αρνήθηκε στην απολογία του, ότι είναι ο πραγματικός ιδιοκτήτης των επίμαχων εταιριών.
Όσο για τα 3 εκατ. ευρώ που βρέθηκαν στον τραπεζικό λογαριασμό θείας της συζύγου του; Λάθος της τράπεζας, υποστήριξε.

Ο Άκης Τσοχατζόπουλος υπεραμύνθηκε τις επιλογές του. «Ό,τι έκανα το έκανα για το καλό της πατρίδας» φέρεται να είπε και επανέλαβε ότι δεν πήρε μόνος του τις αποφάσεις, αλλά είχε τη σύμφωνη γνώμη και του ΚΥΣΕΑ, ρίχοντας και πάλι ευθύνες στον τότε πρωθυπουργό, Κώστα Σημίτη και τον υπουργό Εξωτερικών, Γιώργο Παπανδρέου.

Οι απαντήσεις του όμως κρίθηκαν "μη ικανοποιητικές". Και ο Άκης Τσοχατζόπουλος κρίθηκε ύποπτος φυγής και τέλεσης νέων αδικημάτων. Ρόλο στην απόφαση να προφυλακιστεί έπαιξε και η σοβαρότητα των αδικημάτων για τα οποία κατηγορείται.

Και ενώ ο Άκης Τσοχατζόπουλος πρόκειται να οδηγηθεί στη φυλακή, οι τρεις συγκατηγορούμενοί του, πάνε στον ανακριτή για να απολογηθούν. Πρόκειται για τον Νικόλαο Παύλο Ζήγρα, ξάδελφο του πρώην υπουργού, δικαιούχο offshore εταιρίας που έχει εμπλακεί στην αγοραπωλησία του ακινήτου στην Διονυσίου Αρεοπαγίτου, την Ευφροσύνη Λαμπροπούλου, λογίστρια, εκπρόσωπο στην Ελλάδα εμπλεκόμενης εταιρίας και τον επιχειρηματία Γεώργιο Σαχπατζίδη.

Ήδη έχει απολογηθεί και είναι προσωρινά κρατούμενος ο Αστέριος Οικονομίδης του Γεωργίου, βασικός μέτοχος και διευθύνων σύμβουλος εταιρίας που ανέλαβε την ανακαίνιση του ακινήτου στην Διονυσίου Αρεοπαγίτου και ενεπλάκη στην αγοραπωλησία του ακινήτου στο Κολωνάκι που ανήκει τώρα στην κόρη του πρώην υπουργού.
Διαβάστε Περισσότερα »

«Ενεχυροδανειστήρια - χρυσοθήρες» αφαιμάσσουν τον ελληνικό χρυσό!

Το ζήτημα των ενεχυροδανειστηρίων, που ξεφυτρώνουν το ένα μετά το άλλο, είναι κάτι που έχουμε επανειλημμένα θίξει μέσα από τις σελίδες αυτής εδώ της εφημερίδας.

Τα συγκεκριμένα μαγαζιά συνεχίζουν εδώ και μήνες να απλώνονται σε κάθε περιοχή. Απ' άκρη εις άκρην της Ελλάδας, σε κάθε γειτονιά υπάρχουν όχι ένα και δύο μαγαζιά αλλά και τρία και τέσσερα και πέντε πολλές φορές. Ακόμη και σε κεντρικότατους δρόμους της Αθήνας, όπου....
τα εμπορικά μαγαζιά κλείνουν το ένα μετά το άλλο χτυπημένα από την κρίση και τα συνεχή επεισόδια, ανοίγουν τέτοιου είδους καταστήματα, με την ψευδεπίγραφη ταμπέλα της “αγοράς χρυσού”, ενώ στην πραγματικότητα είναι απλά ενεχυροδανειστήρια. Επί της ουσίας λοιπόν μιλάμε ξεκάθαρα για τοκογλυφία, καθώς έχω με τα μάτια μου δει τέτοιου είδους μαγαζιά, τα οποία έχουν να κάνουν

Ο Βουλευτής Α’ Αθηνών του Λαϊκού Ορθοδόξου Συναγερμού Θάνος Πλεύρης κατέθεσε ερώτηση κοινοβουλευτικού ελέγχου προς τους Υπουργούς Οικονομικών, Ανάπτυξης, και Προστασίας του Πολίτη, αναφορικά με το μείζον ζήτημα το οποίο έχει δημιουργηθεί από την ραγδαία αύξηση της λειτουργίας ενεχυροδανειστηρίων και ανταλλακτηρίων χρυσού.

Η μέθοδος λειτουργίας των, είναι πολύ απλή. Ο δανειζόμενος δηλαδή αυτός που έχει ανάγκη, ζητάει από τον δανειστή (το ενεχυροδανειστήριο δηλαδή) ένα ποσό και ως ενέχυρο (ως διασφάλιση θεωρητικά, της μη απώλειας κέρδους αν ο δανειζόμενος δεν επιστρέψει το ποσό) δίνει ένα αντικείμενο του οποίου την αξία κοστολογεί ο δανειστής. Για παράδειγμα αν θέλω να δανειστώ 10.000 ευρώ, μπορώ να δώσω το όχημα μου το οποίο ίσως αξίζει 25.000 ευρώ, όμως ο ενεχυροδανειστής θα μου το κοστολογήσει για 10.000 ευρώ. Κάθε πολύτιμο αντικείμενο μπορεί να δοθεί ως ενέχυρο. Από αμάξια έως και χρυσά δόντια. Ο δανειολήπτης είναι υποχρεωμένος να επιστρέψει το ποσό που δανείστηκε σε έναν συμφωνημένο χρονικό ορίζοντα 6 μηνών (με νομική ισχύ), αλλά και με επιτόκια επιβάρυνση. Αν στους 6 μήνες δεν έχουν επιστρέψει τα χρήματα, τα ενέχυρα θα βγουν σε πλειστηριασμό με προφανέστατα οφέλη για τους δανειστές.

Σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο 2428/8.1.1998 (για την ακρίβεια Προεδρικό διάταγμα που αφορά τις συμβάσεις ιδιωτικού δανείου) ο τόκος δεν πρέπει να ξεπερνάει το 25%. Αυτό ίσως ισχύει στις συναλλαγές με το Κρατικό ενεχυροδανειστήριο αλλά απέχει από την πραγματικότητα την οποία συντηρούν τα ιδιωτικά ενεχυροδανειστήρια. Οι δανειστές ζητούν ακόμα και το 250% (φυσικά υπάρχουν θύματα που φοβούνται να μιλήσουν και έδωσαν ακόμα μεγαλύτερους τόκους) του τόκου ενώ σε άλλες περιπτώσεις χρησιμοποιούν βία για να κλέψουν την περιουσία ανθρώπων που έχουν ανάγκη.

Οι καταγγελίες για εκμετάλλευση των δανειοληπτών είναι αμέτρητες ενώ χιλιάδες είναι οι καταγγελίες για εκβιασμούς και επιθέσεις από μπράβους και κυκλώματα της νύχτας τα οποία συνεργάζονται με τους ενεχυροδανειστές. Βασιζόμενοι στην διαφθορά του δημοκρατικού κράτους, οι απατεώνες των ενεχυροδανειστηρίων εκμεταλλεύονται την νομική άγνοια των εχόντων ανάγκη και θησαυρίζουν. Ένα ενεχυροδανειστήριο για να βγάλει άδεια λειτουργίας εμπίπτει στην αστυνομική διάταξη 5-1996 και η άδειά του εκδίδεται από τις κατά τόπους Γενικές Αστυνομικές Διευθύνσεις. Αυτό συνεπάγεται την αυξημένη πιθανότητα "συνεργασίας" των έτσι και αλλιώς κακοπληρωμένων και συχνά πυκνά διεφθαρμένων αστυνομικών, με τους εκμεταλλευτές του ανθρώπινου πόνου.


Οι διαπιστώσεις του υπουργείου Οικονομικών

Για μία ακόμη φορά, το ελληνικό κράτος τρέχει πίσω από τις εξελίξεις. Έτσι μετά τα όσα έχουν ήδη λάβει χώρα και το χάος το οποίο επικρατεί, ήλθε καθυστερημένα το ... Υπουργείο Οικονομικών, να κάνει για μία ακόμη φορά “διαπιστώσεις”, και να σκεφθεί το ενδεχόμενο να αλλάξει τον υπάρχοντα νόμο σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας τους.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρθηκαν περίπου 1000 απάτες σε 58 ανταλλακτήρια χρυσού και ενεχυροδανειστήρια ανακάλυψε το ΣΔΟΕ σε εφόδους που πραγματοποίησε τις τελευταίες ημέρες. Συνολικά το ΣΔΟΕ ήλεγξε τις τελευταίες ημέρες 93 καταστήματα αγοράς και ανταλλαγής χρυσού και διαπιστώθηκε ότι ποσοστό 63% αυτών προχωρούσε σε παρανομίες, περίπου δηλαδή δύο στα τρία. Επιπλέον προέκυψε ότι κατά μέσο όρο οι ιδιοκτήτες καθενός από τα παρανομούντα καταστήματα προχωρούσαν σε 20 περίπου παραβατικές ενέργειες, ανάμεσα στις οποίες συναλλαγές χωρίς τήρηση παραστατικών και μη ενημέρωση των βιβλίων.

Μάλιστα το ΣΔΟΕ άρχισε να ενημερώνει τις αρμόδιες υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ για να προχωρήσουν σε σχετικούς ελέγχους αφού υπάρχει σωρεία ενδείξεων ότι ορισμένα από αυτά λειτουργούν ως χώροι κλεπταποδόχων, από ληστρικές επιθέσεις σε κοσμηματοπωλεία αλλά και σε σπίτια.
Τα στελέχη του ΣΔΟΕ εκτιμούν ακόμη ότι πίσω από αρκετά από αυτά τα καταστήματα υποκρύπτεται εκτεταμένο «ξέπλυμα χρήματος». Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές η απώλεια φόρων για το ελληνικό δημόσιο είναι μηνιαίως της τάξης των δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ».

Συνέπεια των παραπάνω ήταν, καθυστερημένα ο αρμόδιος υπουργός Φίλιππος Σαχινίδης να προσανατολίζεται στη θέσπιση νέου πλαισίου για τον καλύτερο τρόπο λειτουργίας τους.
Δηλαδή για την καταγραφή στα βιβλία στοιχείων των διενεργούμενων πράξεων από τα ενεχυροδανειστήρια, με στόχο την αποτελεσματική φορολογική παρακολούθηση των συναλλαγών που διενεργούνται από τις συγκεκριμένες επιχειρήσεις.


Ερώτηση Θάνου Πλεύρη για το ζήτημα

Το ζήτημα έφερε στην Βουλή και ο βουλευτής Α΄ Αθηνών, Θάνος Πλεύρης, ο οποίος στην σχετική του ερώτηση ανέφερε: “Τον τελευταίο καιρό παρατηρείται μια άνευ προηγουμένου δραστηριοποίηση καταστημάτων ενεχυροδανειστηρίων και ανταλλακτηρίων χρυσού, φαινόμενο και αυτό της τραγικής οικονομικής και κοινωνικής κατάστασης της Ελλάδας”. Ενώ συνέχισε λέγοντας ότι υπάρχουν υποψίες αλλά και καταγγελίες ότι πολλά από τα καταστήματα αυτά κάτω από το παραπλανητικό τίτλο του ενεχυροδανειστηρίου λειτουργούν τοκογλυφικά, εκμεταλλεύονται την οικονομική ανάγκη των αδυνάμων Ελλήνων, κάνουν «ξέπλυμα χρήματος», και λειτουργούν ως χώροι διακίνησης και εμπορίας κλοπιμαίων από ληστείες και διαρρήξεις, και άλλες εγκληματικές ενέργειες.”


Και έθεσε στους αρμόδιους υπουργούς τις εξής ερωτήσεις:
α) Ποιες είναι οι προβλεπόμενες προϋποθέσεις αδειοδότησης και λειτουργίας των συγκεκριμένων καταστημάτων; Γίνεται έλεγχος για την νομιμότητα της λειτουργίας τους και των δραστηριοτήτων τους;
β) Ζητείται αντίγραφο ποινικού μητρώου για την αδειοδότηση των καταστημάτων αυτών; Αν όχι γιατί;
γ) Τι ελέγχους έχουν διεξάγει οι αρμόδιες υπηρεσίες του ΣΔΟΕ και της ΕΛ.ΑΣ. στα καταστήματα αυτά; Έχουν διαπιστωθεί φαινόμενα τοκογλυφίας, «ξεπλύματος χρήματος», διακίνησης κλοπιμαίων, και αν ναι κινήθηκε άμεσα προβλεπόμενη ποινική διαδικασία;
δ) Τι προτίθεστε να πράξετε για τον πάταξη του θλιβερού αυτού φαινομένου και την προστασία των Ελλήνων από τυχόν τοκογλύφους;
eglimatikotita.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Κάποτε έκλαιγε η Ιταλίδα υπουργός - Τώρα απειλεί και πετά στο δρόμο εργαζόμενους...

Η Ιταλίδα υπουργός έπαψε πλέον να κλαίει... Τώρα απλώς απειλεί. Στους γνωστούς εκβιασμούς και διλήμματα που εκτοξεύθηκαν και στη χώρα μας, καταφεύγει η κυβέρνηση Μόντι για να κόψει μισθούς και συντάξεις. Εάν η "μεταρρύθμιση" του εργασιακού δεν εγκριθεί από το Κοινοβούλιο, τότε η κυβέρνηση θα....
παραιτηθεί ισχυρίσθηκε η υπουργός Εργασίας της Ιταλίας, Έλσα Φορνέρο, από την πόλη Ρέτζιο Καλάμπρια της νότιας Ιταλίας. Είναι ή ίδια υπουργός που πριν λίγες εβδομάδες έκλαιγε για τα μέτρα.

Η Φορνέρο υποσχέθηκε ότι η κυβέρνηση Μόντι «θα βρει λύση για τις δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενους που δέχθηκαν την εθελούσια έξοδο και εγκατέλειψαν την δουλειά τους, αλλά, λόγω των νέων μεταρρυθμίσεων, δεν μπορούν ακόμη να συνταξιοδοτηθούν».

Την ερχόμενη εβδομάδα, ο πρωθυπουργός, Μάριο Μόντι, πρόκειται να συζητήσει με τους επικεφαλής των κομμάτων που τον στηρίζουν, τόσο την νέα άνοδο των σπρέντς, όσο και την κοινοβουλευτική πορεία των περικοπών μισθών και δικαιωμάτων στο εργασιακό.

Υπενθυμίζεται ότι η Κεντροαριστερά, ζήτησε και πέτυχε την δυνατότητα επαναπρόσληψης των εργαζομένων και σε περίπτωση αβάσιμης απόλυσης για οικονομικούς λόγους (ο δικαστής θα μπορεί να αποφασίζει ανάμεσα στην εναλλακτική της επαναπρόσληψης και της χρηματικής αποζημίωσης).

Η μπερλουσκονική κεντροδεξιά, ζητά, τώρα, να μην αυξηθούν υπερβολικά οι υποχρεώσεις για τις επιχειρήσεις που προσλαμβάνουν νέο προσωπικό.

Τα συνδικάτα επιμένουν ότι πρέπει να βρεθεί άμεση λύση στο πρόβλημα των δεκάδων χιλιάδων «θυμάτων της εθελουσίας εξόδου» που κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς σύνταξη, ακόμη και για πέντε χρόνια.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ηλικιωμένος Κινέζος ποδηλάτης πάει Λονδίνο μέσω Λάρισας

 Μπροστά σε ένα παράξενο θέαμα βρίσκονται όσοι περνούν σήμερα από την Εθνική Οδό Αθηνών – Θεσσαλονίκης.
Ένας κινέζος ποδηλάτης είναι καθοδόν προς την Αθήνα. Άλλοτε κάνοντας ορθοπεταλιές και άλλοτε σέρνοντας το τρίκυκλό του.
Ο Chen Guanming ξεκίνησε ένα μεγάλο ταξίδι από το Πεκίνο, με προορισμό...
το Λονδίνο. Το βέβαιο είναι ότι για να κάνεις ένα τέτοιο ταξίδι χρειάζεσαι πάνω από όλα πολύ κουράγιο.

Στις φωτογραφίες ο κινέζος ποδηλάτης εμφανίζεται στο ύψος των διοδίων στη Λάρισα.
newsbomb
Διαβάστε Περισσότερα »

Και το ΙΚΑ Πατησίων στα χνάρια της Καλλιθέας

Νέο κύκλωμα διαφθοράς εντόπισε η διοίκηση του ΙΚΑ

Νέο σκάνδαλο με χορήγηση «μαϊμού» συντάξεων σε ασφαλισμένους του ΙΚΑ φαίνεται πως έχει εντοπίσει η διοίκηση του Ιδρύματος, μετά από ελέγχους.
Σύμφωνα με την εφημερίδα «ΕΘΝΟΣ», η διοίκηση του ΙΚΑ έχει βάλει στο στόχαστρο συγκεκριμένα υποκαταστήματα σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Κρήτη, για να διαπιστώσει κατά πόσο τα επιδόματα και οι συντάξεις που χορηγούνται είναι «κανονικά» ή όχι.
Πρόκειται για εννέα υποκαταστήματα που παρακολουθεί το ηλεκτρονικό «μάτι» του Ιδρύματος. Από τον μέχρι τώρα έλεγχο φαίνεται πως σε ένα από αυτά -πρόκειται για το υποκατάστημα της Πατησίων- υπάρχει σκάνδαλο με μαϊμού συντάξεις και επιδόματα. Το σκάνδαλο αυτό θυμίζει έντονα το αντίστοιχο που είχε ξεσκεπαστεί πριν λίγες εβδομάδες στην Καλλιθέα, καθώς και αυτή τη φορά, πρωταγωνίστριες είναι γυναίκες υπάλληλοι του ΙΚΑ!
Διαβάστε Περισσότερα »

ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΠΟ ΑΡΑΧΩΒΑ ΚΑΙ ΔΙΣΤΟΜΟ

ΒΡΕΙΤΕ ΤΟ ΠΙΟ ΝΟΣΤΙΜΟ ΑΡΝΑΚΙ  ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΙΟ ΚΑΛΟ ΛΑΚΟ !!!











agnantiroumelis
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ