Κυριακή 22 Απριλίου 2012

«Συναντήσεις Τέχνης» στη Θήβα απο τον «Ελείτροχο»

«Ελείτροχος»
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ
& ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΘΗΒΑΣ
ΤΗΛ: 6978120863 - eleitroxos@yahoo.gr
 

 
Ο Σύλλογος Φωτογραφίας και Καλλιτεχνικής Έκφρασης Θήβας, «Ελείτροχος» μέσα στο πλαίσιο των στόχων και σκοπών του να συμβάλει στη γνωριμία και διάδοση των Καλών Τεχνών στην πόλη της Θήβας, αλλά και της ευρύτερης περιοχής, διοργανώνει σειρά Ομιλιών με τίτλο: «Συναντήσεις Τέχνης»:
Τετάρτη 2 Μαΐου 2012
- «Η Τέχνη στην καθημερινή ζωή»
Τετάρτη 9 Μαΐου 2012
- «Η Τέχνη στην κοινωνία του 20ου αιώνα»
 
Οι ομιλίες θα πραγματοποιηθούν στο χώρο του Σ.Φ.Ε., με εισηγητή τον κο Αγγέλου Κών/νο, απόφοιτο της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών Αθήνας.
Ώρα έναρξης: 20.00
Είσοδος ελεύθερη
 
Μετά τιμής,
 
Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ
 
Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
 
 
 
Αναστασίου Ειρήνη
 
Μαρία Φουστανελλά
 
 

Διαβάστε Περισσότερα »

Facebook: Γιατί σου ζητάνε τον αριθμό του κινητού σου;


Το τελευταίο καιρό όποιος θέλει να δημιουργήσει ένα προφίλ στο facebook καλείται να προσκομίσει έναν αριθμό κινητού τηλεφώνου, προκειμένου να ενεργοποιήσει τον λογαριασμό του.

Στην συνέχεια στέλνεται ένας κωδικός στο κινητό τηλέφωνο του χρήστη, τον οποίο πρέπει να εισάγει στην.....σελίδα για να μπορέσει να συνεχίσει.

Το facebook λέει οτι αυτό γίνεται καθαρά για να αποκλείσει κακόβουλο λογισμικό και να μην επιτρέπει σε "πλαστά" προφίλ να παρενοχλούν τους υπόλοιπους χρήστες. Με λίγα λόγια δηλαδή μας εξηγεί οτι η διαδικασία αυτή γίνεται για λόγους ασφαλείας...

Αυτό που δεν παρατήρησαν όσοι έκαναν την διαδικασία αυτή, είναι οτι μόλις ένας καινούργιος χρήστης εισάγει τον κωδικό που του έχει σταλθεί απο το κινητό του και προχωρήσει στο επόμενο βήμα, του προτείνονται σαν φίλοι, άτομα τα οποία έχουν επίσης εισάγει τον αριθμό του κινητού τους τηλεφώνου στο facebook και υπάρχουν στην λίστα τηλεφώνων του κινητού του χρήστη.

Όπως καταλαβαίνετε συνδέονται οι αριθμοί στο κινητό του χρήστη με τα πρόσωπα στα οποία ανήκουν και έχουν προφίλ στο facebook.

Άρα το facebook παίρνει πληροφορίες απο τα κινητά τηλέφωνα, οι αριθμοί των οποίων δίνονται για "λόγους ασφαλείας".

Μας φακελώνουν ολοκληρωτικά για την "ασφάλειά" μας.



Διαβάστε Περισσότερα »

Σε θρίαμβο βαδίζει ο Ολάντ - Κερδίζει τον πρώτο γύρο με 28,4%

Προβάδισμα στον Φρανσουά Ολάντ δίνουν τα exit polls στη Γαλλία

Ο Φρανσουά Ολάντ, υποψήφιος του Σοσιαλιστικού Κόμματος, φαίνεται να έχει πλέον καθαρά προβάδισμα για την προεδρική εκλογή της 6ης Μαΐου στη Γαλλία.
Σύμφωνα με τα επίσημα exit poll ο Ολάντ συγκεντρώνει ποσοστό 28,4%. Ο σημερινός πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί μόλις το 25,5% και η Μαρί Λεπέν του Εθνικού Μετώπου, 20%. Μεγάλη απόκλιση παρουσιάζουν οι εκτιμήσεις για τον αριστερό Ζαν Λικ Μελανσόν (11%-18%), ενώ το ποσοστό του κεντρώου Φρανσουά Μπαϊρού κυμαίνεται στο 10%-12%.
Το 2007 ο Νικολά Σαρκοζί είχε συγκεντρώσει στον πρώτο γύρο το 31,18% έναντι του 25,87 της υποψήφιας των Σοσιλαιστών και πρώην συζύγου του Ολάντ Σεγκολέν Ρουαγιάλ.
Στις υπερπόντιες κτήσεις, όπου έχει ολοκληρωθεί η ψηφοφορία, σύμφωνα πάντα με τα στοιχεία της RTBF ο Φρανσουά Ολάντ έχει με άνεση κερδίσει την πρώτη θέση.
Συγκεκριμένα, μάλιστα, στις Αντίλες στο νησί της Γκουαδελούπης συγκέντρωσε το 57% έναντι 23,4% για τον Σαρκοζί.
Το 2007 ο Σαρκοζί είχε 42,63% έναντι της Ρουαγιάλ 26,64%.
Η προσέλευση αναμένεται τελικά να φθάσει, ή να ξεπεράσει, το 80% αφού τα ποσοστά στις πέντε το απόγευμα τοπική ώρα έφθαναν το 70,59% επιβεβαιώνοντας την τάση που είχε διαμορφωθεί από το μεσημέρι με προσέλευση 28,29%.
Η προσέλευση αυτή έρχεται σε αντίθεση με τις απαισιόδοξες προβλέψεις που έδιναν μια υψηλή αποχή της τάξεως 28%.
Διαβάστε Περισσότερα »

Λεβαδειακάρα!!!! Παλικάρια μέχρι τέλους


Παλικάρια μέχρι τέλους
Μέχρι και το τελευταίο λεπτό της φετινής του περιπέτειας στη Σούπερ Λίγκα, ο Λεβαδειακός δεν σταμάτησε να εντυπωσιάζει.

Τα παλικάρια του Παράσχου επικράτησαν σε σούπερ ανατροπή 4-3 του ΠΑΟΚ και αντί να υποβιβαστούν –όπως τους ήθελαν οι προβλέψεις- τερμάτισαν στην 7η θέση, που υπό προϋποθέσεις οδηγεί ακόμη και στο Europa League.

Πλήρωσε την υπερβολική του χαλαρότητα ο ΠΑΟΚ που λόγω αυτής της ήττας θα ξεκινήσει χωρίς βαθμούς τη διαδικασία των πλέι οφ.

Τα έχασε όλα ο ΠΑΟΚ!


Απαλλαγμένοι από το άγχος αφού είχαν ήδη πετύχει το στόχο τους, Λεβαδειακός και ΠΑΟΚ πρόσφεραν αρκετά καλό θέαμα στο τελευταίο τους παιχνίδι(τουλάχιστον σε ό,τι αφορά την κανονική περίοδο για τους Θεσσαλονικείς). Βέβαια, για να συμβεί αυτό, χρειάστηκε να περάσει ένα εικοσάλεπτο στο οποίο δεν… θαμπώθηκαν δα οι θεατές που βρέθηκαν στο γήπεδο.

Στη συνέχεια και μέσα σε ένα δίλεπτο, ήρθε από ένα γκολ για κάθε ομάδα. Ο «Δικέφαλος του Βορρά» κατάφερε να προηγηθεί με τον Αθανασιάδη στο 21’, όμως ο Μπόλονι και οι παίκτες του ούτε να πανηγυρίσουν καλά-καλά δεν πρόλαβαν και ήρθε η ισοφάριση.

Αποδεικνύοντας ακόμη και στο τελευταίο ματς αυτό που έκαναν καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς πως στάθηκαν πραγματικά παλικάρια, οι Βοιωτοί ισοφάρισαν σχεδόν με τη σέντρα. Μετά από φάση διαρκείας ο Μελισσάς από κοντά σκόραρε, όμως οι γηπεδούχοι δεν είχαν πει ακόμη την τελευταία τους λέξη.

Στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου ο Βασιλείου, ίσως ο κορυφαίος της ομάδας του Παράσχου, με ατομική ενέργεια και ωραίο σουτ βρήκε δίχτυα και έβαλε ξανά τους Βοιωτούς μπροστά στο σκορ. Το ματς τελείωσε ακριβώς με τον αντίθετο τρόπο από αυτόν που είχε ξεκινήσει. Με τα γκολ να πέφτουν βροχή και τα συναισθήματα να αλλάζουν σχεδόν σε κάθε φάση. Το τελικό 4-3 που διαμορφώθηκε με τέρματα των Ίβιτς (79’), Αθανασιάδη (82’) και Ναπολεόνι (86’) και Μαχαίρα στις καθυστερήσεις ήταν ακόμη μία απόδειξη των τεράστιων ψυχικών αποθεμάτων που έδειξε η ομάδα του Παράσχου, η οποία τελικά έφτασε στην έβδομη θέση του πίνακα.

Επιτυχία που ούτε να διανοηθεί δεν θα μπορούσε κανείς όταν ξεκινούσε η χρονιά και ο Λεβαδειακός φάνταζε ένα από τα μεγάλα φαβορί για τον υποβιβασμό.

Και να μην ξεχνάμε πως αν Παναθηναϊκός και ΑΕΚ δεν καταφέρουν τελικά να πάρουν το «Ο.Κ» από την UEFA, ο Λεβαδειακός θα πρέπει να ετοιμάζει διαβατήρια, καθώς θα αγωνιστεί στο Europa League.



ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ: Στρατηλάτης, Μουλόπουλος, Μελισσάς (74’ Αλεξίου), Λισγάρας, Κουτσόπουλος, Κόρμπος, Ζησόπουλος (59’ Μαχαίρας), Πόποβιτς, Μεντί, Ναπολεόνι, Βασιλείου.

Στον πάγκο: Πασχαλάκης, Νικολακάκης, Κοιλιάρας, Ζαουί, Λόπεζ

ΠΑΟΚ: Χαλκιάς, Αποστολόπουλος (74’ Παπάζογλου), Λίνο, Μαλεζάς, Τσιρίλο, Παναγιωτούδης (62’ Ίβιτς), Γκαρσία, Λάζαρ (46’ Γεωργιάδης), Νιμανί, Φωτάκης, Αθανασιάδης.

Στον πάγκο
: Γλύκος, Μπαλάφας, Σνάουτσνερ, Γιάννου

 

Βαθμολογία 30ης αγωνιστικής


ΟΜΑΔΑ






1. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 73




2. ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 66




3. ΠΑΟΚ 50




4. ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ 50




5. ΑΕΚ 48




6. ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ 45




7. ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ 39




8. ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 38




9. ΑΡΗΣ 37




10. ΟΦΗ 37




11. SΚODA ΞΑΝΘΗ 36




12. ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ 33




13. ΚΕΡΚΥΡΑ 32




14. ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ 29




15. ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ 28




16. ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ 17




Διαβάστε Περισσότερα »

Εξάρθρωσαν κύκλωμα που έκρυβε έναν τόνο κάνναβης σε διαμέρισμα της Βούλας...

Περισσότερο από έναν τόνο ινδικής κάνναβης εντόπισε το Λιμενικό στη διάρκεια μεγάλης επιχείρησης σε συνεργασία με την ΕΥΠ, που έγινε σε διαμέρισμα στη Βούλα για την εξάρθρωση διεθνούς κυκλώματος διακίνησης ναρκωτικών ουσιών.

Συνολικά κατασχέθηκαν ένας τόνος και 89 κιλά κάνναβης, δύο φορτηγά αυτοκίνητα ψυγεία, ένα Ι.Χ. αυτοκίνητο και....
το χρηματικό ποσό των 100.000 ευρώ.

Ακόμη, συνελήφθησαν τρία άτομα, δύο άνδρες και μία γυναίκα, ενώ κατηγορείται επίσης ένα ακόμα που κρατείται στις φυλακές της Χίου για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών ουσιών.

Οι συλληφθέντες είχαν συστήσει εγκληματική οργάνωση, μεταφέροντας στην Ελλάδα μεγάλες ποσότητες κάνναβης με ταχύπλοα σκάφη, τις οποίες στη συνέχεια προωθούσαν με φορτηγά ψυγεία στα οποία υπήρχαν ειδικά διαμορφωμένες κρύπτες, σε χώρες της δυτικής Ευρώπης.

'Ένας από τους συλληφθέντες, στη διάρκεια της επιχείρησης κατάφερε να διαφύγει πηδώντας από το δεύτερο όροφο. Ωστόσο εντοπίστηκε και συνελήφθη τις βραδινές ώρες σε ιδιωτική κλινική της Γλυφάδας.
Διαβάστε Περισσότερα »

Βοιωτία:Αδέσποτη σφαίρα τραυμάτισε σοβαρά 12χρονο παιδί στην Ανάσταση!



(Αποκλειστικό):Η σφαίρα έχει σφηνωθεί στην σπονδυλική στήλη και το παιδάκι κινδυνεύει να μείνει παράλυτο!

Το σοβαρό αυτό γεγονός, που κατά κάποιο τρόπο κρατήθηκε μυστικό αφού τα στόματα όλων είναι ερμητικά κλειστά, αποκαλύπτει σήμερα το LamiaReport.

Όλα έγιναν το βράδυ της Ανάστασης στο Κάστρο Βοιωτίας. Λίγο μετά το Χριστός Ανέστη και ενώ στον προαύλιο χώρο της πλατείας του χωριού έσκαγαν βεγγαλικά και κροτίδες, ένα 12χρονο αγόρι, Αλβανικής καταγωγής, έπεσε κάτω ημιλιπόθυμο. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες το άτυχο παιδί κάτι ψέλλισε, ότι αισθάνθηκε ένα κάψιμο και δεν μπορούσε να κουνήσει τα πόδια του. Κάποια παιδίατρος που βρέθηκε εκεί είπε ότι ήταν επεισόδιο υπογλυκαιμίας ή ασιτίας και συνέστησε το παιδί να πάει σπίτι του. Πράγματι το παιδί μεταφέρθηκε στο σπίτι, απ΄ όπου λίγο αργότερα ακούστηκαν οι κραυγές της μάνας που καλούσε σε βοήθεια φωνάζοντας ότι το παιδί της πεθαίνει. Για καλή τύχη του παιδιού κοντά στο σπίτι του μένει μια γιατρός ο σύζυγος της οποίας είναι στο ΕΚΑΒ, οι οποίοι έτρεξαν αμέσως να δουν τι συμβαίνει.

Σύμφωνα με τις αποκλειστικές πληροφορίες του LamiaReport, το παιδί έδειχνε να "φεύγει" και η γιατρός με τον σύζυγό της κατέβαλαν υπεράνθρωπες προσπάθειες να το επαναφέρουν και ταυτόχρονα να ειδοποιήσουν ασθενοφόρο, με το οποίο το παιδί διακομίσθηκε στο νοσοκομείο Λιβαδειάς. Λόγω της κρισιμότητας της κατάστασης ο 12χρονος διασωλινώθηκε και έφυγε για το νοσοκομείο Παίδων στην Αθήνα.

Οι γιατροί έχουν διαπιστώσει κάποιο τραύμα στο κορμάκι του παιδιού, από το οποίο μάλιστα υπάρχει αιμορραγία, κάτι σαν να έσπασε ένας όγκος εσωτερικά, αλλά κανείς δεν έχει καταλάβει ότι το παιδί έχει δεχθεί σφαίρα. Η κατάσταση του 12χρονου παραμένει εξαιρετικά κρίσιμη και οι γιατροί προσπαθούν να καταλάβουν τι συμβαίνει. Τελικά την Τετάρτη του Πάσχα η μαγνητική τομογραφία αποκαλύπτει την αιτία. Μια σφαίρα είναι σφηνωμένη κοντά στην σπονδυλική στήλη του παιδιού.

Οι γιατροί έπαθαν σοκ και ενημέρωσαν αμέσως την αστυνομία. Η σφαίρα μοιάζει να είναι από περίστροφο, αλλά ακόμη δεν έχει αφαιρεθεί, αφού οι γιατροί λένε ότι πρέπει να περάσει κάποιο χρονικό διάστημα και μετά να κάνουν την λεπτή χειρουργική επέμβαση.

Στην μικρή κοινωνία του Κάστρου είναι όλοι σοκαρισμένοι και τα σενάρια που ακούγονται πολλά. Κάποιοι λένε ότι η σφαίρα μπορεί να είναι ακόμα και από υπηρεσιακό όπλο. Οι πληροφορίες λένε ότι μάλλον πρόκειται για αδέσποτη σφαίρα που εξοστρακίστηκε και κατέληξε στο κορμάκι του 12χρονου και γι΄αυτό δεν υπήρξε μεγάλο τραύμα εισόδου.

Σε επικοινωνία που είχε το LamiaReport με αξιωματικούς της αστυνομίας, μας επιβεβαίωσαν το γεγονός, μας είπαν ότι γίνεται προανάκριση και ότι εξετάζονται όλα τα ενδεχόμενα, ωστόσο περιμένουν να αφαιρεθεί η σφαίρα, η οποία θα δώσει ίσως απαντήσεις σε πολλά ερωτήματα.
Διαβάστε Περισσότερα »

Οι εξωφρενικοί μισθοί των κολλητών του κυρίου προέδρου της ΕΡΤ


Σοκ και δέος για τη διαλυμένη κοινωνία μας προκαλεί ο οικονομικός προϋπολογισμός που έδωσε στη δημοσιότητα η σημερινή διοίκηση της ΕΡΤ
για τις αμοιβές των δημοσιογράφων-παρουσιαστών της πρωινής ζώνης για το 2008 και 2009.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, συνολικά το τηλεοπτικό δίδυμο Λυριτζή – Οικονόμου πληρώθηκε για τη συγκεκριμένη περίοδο κάτι παραπάνω από 1,5 εκατομμύριο ευρώ με αντικείμενο εργασίας την παρουσίαση της εκπομπή «Πρωινή Γραμμή» ενώ η Πόπη Τσαπανίδου, για το αντίστοιχο χρονικό διάστημα, έφτασε σε απολαβές το μισό εκατομμύριο ευρώ!


Τα ποσά, που προκαλούν ίλιγγο στην Ελλάδα του ΔΝΤ, δόθηκαν επί ηγεσίας Παναγόπουλου, σημερινού προϊσταμένου τους στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ, εκεί όπου με περισσή άνεση και ευκολία οι τρεις παρουσιαστές έχουν αναλάβει εργολαβία την προώθηση και την προπαγάνδα του μνημονίου, των αντεργατικών μέτρων και στον απεργοσπαστικό αγώνα.

Πιο συγκεκριμένα και σύμφωνα πάντα με τα επίσημα στοιχεία, για το 2008 οι Λυριτζής-Οικονόμου εισέπραξαν από την κρατική τηλεόραση 860 χιλιάδες ευρώ, δηλαδή μηνιάτικο για τον κάθε ένα από αυτούς 35 χιλιάδων ευρώ!

Την επόμενη χρονιά, (έτος που η Ελλάδα άρχισε να πλήττεται από τη κρίση) το δίδυμο εισέπραξε για τις υπηρεσίες του 684 χιλιάδες ευρώ το οποίο μεταφράζεται σε 28 χιλιάδες ευρώ το μήνα. Για να γίνει ακόμη περισσότερο κατανοητό το υπέρογκο ύψος των αποδοχών, σήμερα το αντίστοιχο δίδυμο παρουσιαστών στην ΝΕΤ, αμείβεται συνολικά με 89 χιλιάδες ευρώ, δηλαδή περίπου 3 χιλιάδες ευρώ το μήνα!

Αντίστοιχα εξοργιστική για τους εργαζόμενους είναι τα οικονομικά δεδομένα και για την Πόπη Τσαπανίδου. Η παρουσιάστρια της εκπομπής «Συμβαίνει Τώρα» μόνο για το 2008 έπαιρνε «μηνιάτικο» 23 χιλιάδες ευρώ, δηλαδή συνολικές απολαβές 277 χιλιάδες 831 ευρώ.

Την επόμενη χρονιά το κόστος της παρουσίασης της εκπομπής μειώθηκε (λόγο κρίσης;!) κατά 20 χιλιάδες ευρώ «μειώνοντας» το ποσό στις 257 χιλιάδες. Σήμερα το κόστος της παρουσιάστριας που έχει αντικαταστήσει την Τσαπανίδου είναι 45 χιλιάδες ευρώ, δηλαδή 3750 ευρώ.

Δείχνουν την κοινωνία με το δάχτυλο εδώ και χρόνια. Την εγκαλούν ως τον κύριο υπαίτιο για την οικονομική κατάρρευση της χώρας. Κραυγάζουν για τις απεργίες και τις κινητοποιήσεις. Φωνάζουν για τις διεκδικήσεις των εργαζομένων προβάλλοντας την «αδέσμευτη δημοσιογραφία» τη «δημοσιογραφία της κοινής λογικής» ως επιχείρημα στην πείνα του άλλου.

Έχουν στραφεί εκατοντάδες φορές ενάντια στους εργαζόμενους στο δημόσιο τομέα ενώ δεν ξεχνούν να υπενθυμίζουν πως η πολιτική του μνημονίου και μετέπειτα η συγκυβέρνηση είναι η μόνη διέξοδος. Έχουν κατ’ επανάληψη σπάσει απεργίες συναδέλφων τους (δημοσιογράφων και τεχνικών) με αποκορύφωμα την έγκληση του Οικονόμου από το Πειθαρχικό της ΕΣΗΕΑ με το ερώτημα της οριστικής διαγραφής. Από την άλλη πλευρά η παρουσιάστρια Τσαπανίδου, οικοδομώντας για χρόνια το προφίλ της σύγχρονης αλλά…απλής νοικοκυράς έφτασε στο σημείο να διαφημίζει προϊόντα κατά παράβαση της δημοσιογραφικής δεοντολογίας «επειδή δεν είχε δουλειά για δύο μήνες» όπως η ίδια είπε στην κατάθεση της και ενώ πρώτα είχε καρπωθεί 500 χιλιάδες ευρώ!

Θα συνεχίσετε να τους πιστεύετε ακόμη;


Διαβάστε Περισσότερα »

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ Βούλιαξε το Ηράκλειο απο την συγκέντρωση του Βενιζέλου!



ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΙΝΗ ΕΙΚΟΝΑ ΠΙΟ ΚΑΤΩ.
Μην πιστεύετε τις δημοσκοπήσεις.

Όπως θα δείτε απο τα προσεκτικά πλάνα του σκηνοθέτη στο Προπύργιο του ΠΑΣΟΚ στη Κρήτη και στην μεγάλη προεκλογική συγκέντρωση του Ηρακλείου, ο Βαγγέλης ο Βενιζέλος είχε...δεν είχε...
300-400 άτομα εκ των οποίων το 90% άνθρωποι τρίτης ηλικίας!

1. Ζούμε μεγάλες στιγμές.
2. Η φωτογραφία στην αρχική είναι όντως απο το Ηράκλειο της Κρήτης αλλά απο συγκέντρωση του Ανδρεα Παπανδρέου.
3. Μην πιστεύετε τις δημοσκοπήσεις.

Διαβάστε Περισσότερα »

Θύμα ληστείας έπεσε ο Γιώργος Μαρίνος




 Θύμα ληστείας έπεσε ο Γιώργος Μαρίνος
Ένοπλοι εισέβαλαν χθες το βράδυ γύρω στις 2, στο σπίτι του στη Νέα Μάκρη και με την απειλή όπλου τον ανάγκασαν να τους δώσει χρήματα και χρυσαφικά.
Όπως ο ίδιος είπε στην αστυνομία, δεν έφερε καμία αντίσταση και οδήγησε τους ληστές στο χρηματοκιβώτιο από όπου πήραν 25.000 ευρώ και τιμαλφή μεγάλης αξίας.
Ο ηθοποιός που απέχει από το θέατρο και τηλεόραση λόγω σοβαρών προβλημάτων υγείας, μετράει υλικές απώλειες αλλά ευτυχώς δεν τον πείραξαν καθόλου.

Διαβάστε Περισσότερα »

AΠΙΣΤΕΥΤΟ: Έκρυψε 120.000 στον κήπο και τα έχασε!

http://www.newpost.gr/var/thumbs/651291787a53ed598c75e938137c03c9_300___.jpgΈναν απίστευτο εφιάλτη έζησε ένας 65χρονος άνδρας στα Μεσόγεια...
όταν έκανε το λάθος να θάψει στον κήπο του τις οικονομίες μιας ζωής.



Ο συνταξιούχος δημόσιος υπάλληλος φοβούμενος την οικονομική κρίση μετέβη στην τράπεζα και σήκωσε από τον τραπεζικό λογαριασμό του το ποσό των 120.000 ευρώ. Στη συνέχεια πήγε στο σπίτι του, δίπλωσε επιμελώς τα χρήματα σε αλουμινόχαρτο και νάιλον, και τα έθαψε στο χώμα ανάμεσα από την κουζίνα και το μπάρμπεκιου, ώστε να τα επιβλέπει από το παράθυρο.



Η περίφραξη ήταν ψηλή και υπήρχε και ο… killer, ένα μεγαλόσωμο άγριο ντόμπερμαν, που φυλούσε απ’ άκρη σ’ άκρη όλον τον χώρο. Τα μέτρα που είχε πάρει ο 65χρονος όταν τα έθαβε, τον έκαναν να νιώθει σίγουρος πως κανείς δεν τον είδε. Πριν από μερικές ημέρες, όταν αναγκάστηκε να φύγει από το σπίτι για να παραστεί στη βάπτιση του εγγονού του, δεν μπορούσε να φανταστεί τι τον περίμενε…



Οταν επέστρεψε το βράδυ στο σπίτι του, αντελήφθη ότι κάποιος είχε σκάψει στο σημείο και του είχε πάρει όλα τα χρήματα. Ο συνταξιούχος υπέστη σοκ. Αρχικώς σκέφτηκε να καταφύγει στην Ασφάλεια για να καταγγείλει την κλοπή και να ξεκινήσουν έρευνες για τον εντοπισμό του δράστη. Ομως όταν το ξανασκέφτηκε, αποφάσισε να απευθυνθεί σε ιδιωτικό ερευνητή με την ελπίδα ο ένοχος να βρεθεί πιο γρήγορα.



Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε στην «Espresso της Κυριακής» ο ντεντέκτιβ Νίκος Πελεκάσης αμέσως πήγε στο σπίτι του. Ο συνταξιούχος βρισκόταν στα πρόθυρα αυτοκτονίας γιατί εξαφανίστηκαν οι κόποι ζωής δύο ατόμων. Οι δικοί του, αλλά και της γυναίκας του, που την είχε χάσει πρόσφατα. «Από την έρευνα που έκανα στο μικρό σπίτι δεν υπήρχαν ίχνη παραβίασης αλλά ούτε αναρρίχησης στο τρία στρέμματα περιφραγμένο κτήμα» τόνισε και πρόσθεσε:



«Θέλοντας να φυλάξω ανέπαφο τον χώρο, δέσαμε τον φύλακα σκύλο καιι ανέθεσα τη φύλαξη σε συνεργάτες μου μέχρι το πρωί. Την επομένη μεταβήκαμε με τους συνεργάτες μου και από την έρευνα που κάναμε διαπιστώσαμε ότι ο δράστης δεν χρησιμοποίησε κανένα από τα υπάρχοντα εργαλεία παρά μόνο τα χέρια του. Εντύπωση μας έκανε ο τρόπος που σκόρπισε το χώμα. Ψάχνοντας σχολαστικά στο κτήμα βρήκαμε υπολείμματα από το αδιάβροχο νάιλον περιτύλιγμα του πακέτου, το οποίο έφερε δαγκωνιές από τον σκύλο. Εκεί βεβαιώθηκε και η ταυτότητα του δράστη. Αναζητήσαμε το πακέτο αλλά δεν βρέθηκε. Τελικώς σκεφτήκαμε μήπως το έθαψε όπως τα κόκκαλα και έτσι επιστρατεύσαμε ειδικό μηχάνημα ανίχνευσης αλουμινόχαρτου και εντοπίσαμε το ακριβές σημείο όπου το ντόμπερμαν τα έθαψε.



Με βάση τα περιστατικά του παρελθόντος τα οποία κλήθηκα να ερευνήσω, κάτι τέτοιο δεν μου έχει ξανασυμβεί. Είναι όμως μια καλή ευκαιρία να γνωρίζουμε πως μπορεί τα χρήματα στην τράπεζα να κινδυνεύουν ενδεχομένως από πτώχευση, όμως δεν πρέπει να αγνοούμε άλλους κινδύνους -πέραν της κλοπής- σχετιζόμενους με τον χώρο που τα φυλάμε σε περιπτώσεις όπως αυτή» κατέληξε.



Τελικώς μετά την ευτυχή έκβαση της υπόθεσης, ο 65χρονος πήρε τα χρήματα και τα επέστρεψε στην τράπεζα, καθώς το πάθημα του έγινε για τα καλά μάθημα!..

Διαβάστε Περισσότερα »

Συγκλονίζει η αυτοκτονία δασκάλου στην Ξάνθη




Προσχεδιασμένη από μέρες φαίνεται ότι ήταν η αυτοκτονία του εκπαιδευτικού Σάββα Μετοικίδη στη Σταυρούπολη που άφησε πίσω του πολυσέλιδα σημειώματα με τα οποία αποδίδει την πράξη του στο Μνημόνιο κάνοντας πολιτικές αναφορές και στην οικονομική κατάσταση της χώρας...


Τέλος στη ζωή του έβαλε ένας 45χρόνος εκπαιδευτικός από τη Σταυρούπολη, ο οποίος κρεμάστηκε με σκοινί στην αποθήκη του σπιτιού του το απόγευμα του Σαββάτου.

Ο 45χρόνος εκπαιδευτικός Σάββας Μετoικίδης, διορισμένος στην Αθήνα, είχε επισκεφτεί τον τόπο καταγωγής του για τις εορτές του Πάσχα. Στα πολυσέλιδα σημείωματα που άφησε πίσω του εξηγεί του λόγους της πράξης του, αποδίδοντάς την στο Μνημόνιο και στην οικονομική κατάσταση.

φωτό από Πόντος και Αριστερά
φωτό από Πόντος και Αριστερά

Όπως αναφέρει το xanthipress.gr επρόκειτο για εξαιρετικό χαρακτήρα ανθρώπου, απόλυτα πολιτικοποιημένο και συνδικαλιστή, η πράξη του οποίου αντανακλά την πρόθεσή του να συγκεντρώσει το ενδιαφέρον και να στείλει ένα πολιτικό μήνυμα στη χώρα και την Ευρώπη με το θάνατό του.

Το χρονικό

Ο 45χρονος δάσκαλος, πριν απαγχονιστεί, φερόταν φυσιολογικά και κανείς δεν είχε αντιληφθεί τι πρόκειται να κάνει. Μέχρι τις 2 μ.μ. του Σαββάτου ο Σάββας Μετοικίδης ήταν στο καφενείο της πλατείας στη Σταυρούπολη και έπαιζε τάβλι με συγχωριανούς του. Φεύγοντας για το σπίτι, τους αποχαιρέτησε καθώς στις 6 μ.μ. επρόκειται να αναχωρήσει για την Αθήνα, μετά τις διακοπές του Πάσχα.

Πήγε στο πατρικό του σπίτι, έκατσε στο τραπέζι με τον αδερφό, τον πατέρα και τη μητέρα του, οικογενειακά και κάποια στιγμή έφυγε από το τραπέζι. Μετά τις 4 ο πατέρας του πήγε για κάποιο λόγο στην αποθήκη του σπιτιού, όπου αντίκρισε το γιό του κρεμασμένο!

Στο σημείο όπου απαγχονίστηκε ο συνδικαλιστής, βρέθηκαν δύο επιστολές. Η πρώτη απευθύνεται στην οικογένειά του και περιέχει και αρκετές λεπτομέρειες για τις εκκρεμότητες που έχει αφήσει. Η δεύτερη απευθύνεται σε φίλο του συνδικαλιστή, έχει σαφές πολιτικό περιεχόμενο και αποτελεί ένα μανιφέστο όπου εξηγεί τους πολιτικούς λόγους της αυτοχειρίας του, ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τις επιπτώσεις της κρίσης στην ελληνική κοινωνία.

Πληροφορίες λένε ότι τον τελευταίο καιρό είχε προβληματιστεί έντονα για τις δυσμενείς επιπτώσεις στα εργασιακά του στενού φιλικού περιβάλλοντός του.

Δεξιά, ο Σάββας Μετοικίδης
Δεξιά, ο Σάββας Μετοικίδης

O Σάββας Μετοικίδης, με το προσωνύμιο "καπετάν-Νέστος" άφησε το στίγμα του στις κινητοποιήσεις του Δεκέμβρη του 2008. Εκτενής αναφορά γίνεται σε περιστατικό που σημειώθηκε όταν κυκλώθηκε από ΜΑΤ σε πολυκατοικία της οδού Ασκληπιού κατά το οποίο φωνάξε προς την Αστυνομία: “πόσους σας είπαν να πιάσετε σήμερα…εγώ είμαι δάσκαλος…θάρθω εγώ…σας φτάνουν δέκα ;”

Με επιθυμία του ίδιου του εκλιπόντος, όπως παρήγγειλε στην επιστολή του, θα ταφεί με πολιτική κηδεία.

Ανακοινώσεις ανήρτησαν παρατάξεις του συνδικαλιστικού χώρου:

Εκπαιδευτική Παρέμβαση
Α΄ Συλλόγου Αθηνών Εκπαιδευτικών Π.Ε.

Για το Σάββα…

Ένας ακριβός μας σύντροφος, συνάδελφος και φίλος, ο Σάββας Μετοικίδης, έθεσε τέλος στη ζωή του, σήμερα, Σάββατο 21 Απριλίου. Ο αγαπημένος μας Σάββας, από νέο παιδί πάντα ήταν μπροστά στους αγώνες και στις απεργίες, πάντα φιλότιμος, ευαίσθητος και αλτρουιστής, πάντα κοντά στους συντρόφους του, δίπλα στους συναδέλφους του, κοντά σε κάθε παιδί του σχολείου του.

Είχαμε την τιμή να τον γνωρίσουμε και να συμπορευτούμε μαζί του τα τελευταία εννιά χρόνια. Μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου μας, πρωταγωνιστής στην απεργία του 2006, μάχιμος δάσκαλος και άνθρωπος. Δεν του άρεσαν τα μεγάλα λόγια του Σάββα, ήταν άνθρωπος της πράξης. Μέσα από τα κείμενά του στον Αντίλογο, μέσα από το γέλιο που μας χάρισε με τη συμμετοχή του στη θεατρική ομάδα του Συλλόγου, τα μαθήματα ελληνικής γλώσσας που με δική του – και άλλων συναδέλφων - προσωπική εργασία και αφοσίωση πρόσφερε για πέντε χρόνια σε μετανάστες, την καθημερινή παρουσία του στους αγώνες και το κίνημα.

Οι σύντροφοι και συντρόφισσες του Σάββα από την Εκπαιδευτική Παρέμβαση αποχαιρετάμε τον ακριβό μας σύντροφο και υποσχόμαστε να βαδίσουμε στους ίδιους δρόμους που περπατούσαμε μαζί του τόσα χρόνια, στις διαδηλώσεις και τους αγώνες για ένα καλύτερο σχολείο και ένα καλύτερο αύριο.
Πιο μόνοι. Πιο αποφασισμένοι…


Σαν ψέμα… για το μονάκριβό μας φίλο, σύντροφο, αδελφό…

Ποια λόγια μπορούν να αποτυπώσουν το χαμό ενός ανθρώπου, του Σάββα μας, του Σάββα Μετοικίδη δάσκαλου που έφυγε από κοντά μας, θέτοντας τέλος στη ζωή του, σήμερα Σάββατο 21 Απρίλη;

Ο Σάββας 44 χρονών από την Ξάνθη, πάντα μπροστά στους αγώνες, στις απεργίες, στις μικρές και μεγάλες καθημερινές μάχες μέσα και έξω από το σχολείο, για το δικαίωμα στη μόρφωση των παιδιών μας, για τη δημόσια δωρεάν παιδεία, για το δάσκαλο, τον εργαζόμενο, τον άνεργο, το μετανάστη, για ένα άλλο αύριο.

Και όταν έσβηναν τα φώτα των μεγάλων αγώνων, δίπλα στα παιδιά που τόσο αγάπησε, ως δάσκαλος ειδικής αγωγής, ως δάσκαλος εκμάθησης ελληνικής γλώσσας των μεταναστών.

Ευαίσθητος, κοινωνικά ανήσυχος, ανοιχτός στους ανθρώπους, δίπλα σε όποιον/α είχε ανάγκη, δεν λογάριασε ποτέ προσωπικό κόστος, κούραση, κίνδυνο. Με το δίκιο και την αλήθεια, ταξιδιώτης του ανοιχτού ορίζοντα, πάντα με το γέλιο στα χείλη, άνθρωπος των πράξεων κυρίως, και όχι των λόγων. Αλλά ο λόγος του ήταν πάντοτε «σπαθί».

Σύντροφέ μας, καλό ταξίδι, μας αφήνεις σε δύσκολες μέρες, σε δύσκολες εποχές. Ξέρουμε όμως, ότι σε αυτό το ταξίδι που όλοι μαζί χαράξαμε, δε θα λείπεις. Θα μας συντροφεύεις με το πείραγμά σου, τη γνώμη σου, το γέλιο σου, την αποφασιστικότητα σου.

Σου υποσχόμαστε ότι θα συνεχίσουμε στους ίδιους δρόμους που μαζί διαβήκαμε, στους δρόμους που ακόμα δεν ανοίξαμε, αλλά ονειρευτήκαμε μαζί, στη διαδήλωση, στον αγώνα, στο σχολείο.

Διαβάστε Περισσότερα »

Eορτασμός στο ιστορικό εκκλησάκι του Αγίου Θωμά Τανάγρας



Λαμπρός ο εορτασμός στο ιστορικό εκκλησάκι του Αγίου Θωμά Τανάγρας (12 αιώνος), στο δέλτα των ποταμών Ασωπού και Θερμόδοντα. Με τη σεπτή παρουσία του ποιμενάρχη μας Θηβών Λεβαδείας και Αυλίδος κου Γεωργίου τελέσθηκε σήμερα πανηγυρική Θεία Λειτουργία στην οποία παρέστησαν οι τοπικές αρχές και πλήθος κόσμου. Ο σεβασμιότατος ευχήθηκε σε όλους χρόνια πολλά και μοίρασε το αντίδωρο.
Ο εφημέριος του Αγίου Θωμά, πατήρ Γεώργιος Μανωλόπουλος, ευχαρίστησε τον επίσκοπο για την τιμή που επιφυλάσσει κάθε χρόνο στο χωριό  και ευχήθηκε χρόνια πολλά για την αυριανή ονομαστική του εορτή.
Διαβάστε Περισσότερα »

Βοιωτία:ΣΟΚ Την βρήκαν τα παιδιά της κρεμασμένη




Η ανεργία και τα οικονομικά προβλήματα την οδήγησαν στην αυτοκτονία...


Το νεαρό ζευγάρι ρωσικής καταγωγής ζούσε στο Σχηματάρι και είχε 2 παιδιά, ηλικίας 3 και 5 ετών. Και οι δύο γονείς ήταν άνεργοι και τα οικονομικά τους παρά πολύ χάλια, όπως λένε όσοι γνώριζαν την οικογένεια. Στις 10:30 πρωί της Κυριακής ο πατέρας βγήκε με τα παιδιά μια μικρή βόλτα, αφού όπως είπε η 26χρονη μητέρα δεν είχε διάθεση να ακολουθήσει.
Σ
Όταν επέστρεψαν στο σπίτι αναζήτησαν τη νεαρή μητέρα άλλα δεν απαντούσε. Δυστυχώς τα μικρά παιδιά άνοιξαν τη πόρτα του υπνοδωματίου και αντίκρισαν τη μητέρα τους κρεμασμένη.

Όλοι η τοπική κοινωνία έχει σοκαριστεί και από την απώλεια της νεαρής μητέρας, αλλά κυρίως για τα μικρά παιδιά που θα κουβαλούν μαζί τους για μια ζωή τον σημερινό εφιάλτη που έζησαν.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η 26χρονη δεν άφησε κάποιο σημείωμα.
Διαβάστε Περισσότερα »

Η οικογένεια του πρώην υπ. Ναυτιλίας Γ. Διαμαντίδη αγόρασε ακίνητα αξίας 1.170.000 ευρώ τους τελευταίους μήνες!

Νέο γύρο συζητήσεων για το πολιτικό χρήμα ανοίγει η εφημερίδα "το πρώτο Θέμα", με τη σημερινή της αποκάλυψη - για τον αιφνίδιο (νέο)πλουτισμό της οικογένειας του πρώην υπουργού Ναυτιλίας Γιάννη Διαμαντίδη η οποία ...


εν μέσω κρίσης απέκτησε πολυτελή ακίνητα στη Σαρωνίδα-με θέα πιάτο τη θάλασσα-αντί 1.170.000 ευρώ.
Να σημειωθεί ότι στο πόθεν έσχες το ζεύγος Διαμαντίδη δηλώνει κοντά στα 120.000 ευρώ σε λογαριασμούς.
Βέβαια σύμφωνα με το συμβόλαιο αγοράς των ακινήτων τα παιδιά και η σύζυγος του Διαμαντίδη ζήτησαν και έλαβαν δάνειο 800.000 ευρώ από την γαλαντόμα Εμπορική Τράπεζα!
Η οικογένεια Διαμαντίδη, ο οποίος έμεινε μόνο 10 μήνες στο υπουργείο Ναυτιλίας –έκανε τις συγκεκριμένες αγορές στο διάστημα Οκτωβρίου του 2011-Ιανουαρίου του 2012 την ώρα που οι πολίτες στενάζουν κάτω από τη μπότα του Μνημονίου.

kourdistoportocali.
Διαβάστε Περισσότερα »

Θήβα:H Γιορτή των Παλαιμάχων όλο το ρεπορτάζ εδώ!!!


Στις 21 Απριλίου στο κέντρο τζάκι έγινε η γιορτή των παλαιμάχων της Θήβας με επιτυχία. H συγκίνηση επικράτησε καθόλη τη διάρκεια της εκδήλωσης.  Ο σύλλογος τίμησε παλαίμαχους και η ιδιαίτερη τιμή έγινε στον καθηγητή Αρχαιολογίας κύριο Σπυρόπουλο όπου χρόνια τώρα προσπαθεί για την ανάδειξη της πυραμίδας της πόλης μας. .  ολο το ρεπορτάζ  εδώ

Διαβάστε Περισσότερα »

Τα πρωτοσέλιδα των Κυριακάτικων εφημερίδων



Διαβάστε  τα πρωτοσέλιδα των Κυριακάτικων εφημερίδων από το zougla.gr ΕΔΩ
Διαβάστε Περισσότερα »

Λεβαδειακός:«Γιατί να μη βγούμε Ευρώπη;»!

«Γιατί να μη βγούμε Ευρώπη;»!

Όνειρα για... Ευρώπη κάνει ο Βαγγέλης Κουτσόπουλος, με αφορμή τα προβλήματα που υπάρχουν με τις αδειοδοτήσεις κάποιων ομάδων, όπως ανέφερε σε δηλώσεις του, όπου αναφέρθηκε και στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ.
Αναλυτικά, ο 32χρονος αμυντικός των Βοιωτών μίλησε στον Sport 103 FM:
Για το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ: «Πιστεύω θα γίνει φιέστα για την ομάδα μας. Μας ενδιαφέρει η νίκη για να τερματίσουμε όσο το δυνατόν πιο πάνω στη βαθμολογία. Υπάρχουν και τόσα προβλήματα στις αδειοδοτήσεις γιατί να μην είμαστε εμείς αυτοί που θα βγούμε στην Ευρώπη;».
Για την πορεία του ΠΑΟΚ: «Η πορεία του ΠΑΟΚ στην Ευρώπη ήταν πάρα πολύ καλή. Έκανε κάποια σκαμπανεβάσματα στο πρωτάθλημα, αλλά το θετικό είναι ότι παίζουν παιδιά από τις ακαδημίες. Αγαπάνε την ομάδα και ο ΠΑΟΚ έχει τα εφόδια τα επόμενα χρόνια να χτυπήσει και πρωτάθλημα».
Για τα πλέι οφ: «Καλύτερα να ξεκινήσει εκτός για να πάρει ένα τρίποντο και να μπει σε θέση ισχύος. Ο ΠΑΟΚ πρέπει να φοβάται τον Ατρόμητο, γιατί πιστεύω ότι είναι ο μόνος που μπορεί να τον κοντράρει. Δεν πιστεύω πως ο Παναθηναϊκός θα είναι τόσο δυνατός».
Διαβάστε Περισσότερα »

Πώς μπορείτε να ρυθμίσετε τις οφειλές σας στον ΟΑΕΕ

Δόθηκε νέα παράταση στην προθεσμία υπαγωγής και μετά τις 30 Απριλίου για οφειλές στον ΟΑΕΕ Δόθηκε νέα παράταση στην προθεσμία υπαγωγής και μετά τις 30 Απριλίου για οφειλές στον ΟΑΕΕ
Με ακόμη μία παράταση στην προθεσμία υπαγωγής, αλλά και περισσότερες διευκρινίσεις επί της διαδικασίας, ο Οργανισμός Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών εξέδωσε νέα εγκύκλιο, για όσους επιθυμούν να ρυθμίσουν τις οφειλές τους από μη καταβολή ασφαλιστικών εισφορών.
Συγκεκριμένα:
Όσοι υποβάλλουν αίτηση μέχρι τις 30 Απριλίου, θα έχουν έκπτωση 40% στα πρόστιμα και στις προσαυξήσεις.
 
Όσοι αιτηθούν την υπαγωγή τους μετά την 1η Μαΐου, δεν θα έχουν καμία έκπτωση στα πρόσθετα τέλη.
 
Η ρύθμιση δίνει τη δυνατότητα να διακανονιστούν οι οφειλόμενες εισφορές μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου του 2011. 
 
Σε ό,τι αφορά τις εισφορές τις φετινής χρονιάς, καταβάλλονται κανονικά χωρίς δυνατότητα ρύθμισης.  Στον προσωρινό διακανονισμό μπορούν να υπαχθούν και ασφαλισμένοι, που έχουν ήδη χάσει τις ρυθμίσεις του Ν. 4038/2012 ή έχουν ενταχθεί σε οποιαδήποτε ρύθμιση από την 1η έως και την 11η Απριλίου της φετινής χροινάς (οπότε και δημοσιεύθηκε ο νόμος 4075/2012).
Δεδομένου ότι η προθεσμία ένταξης στο διακανονισμό με έκπτωση 40% λήγει την 30/4/2012 και το 1ο δίμηνο του 2012 έχει καταστεί απαιτητό, θα πρέπει να επισημαίνεται η υποχρέωση καταβολής του, για την ένταξη στο διακανονισμό.
Αναστέλλονται τα αναγκαστικά μέτρα μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου του 2013.
Διαβάστε Περισσότερα »

Τώρα ελέγχουν και το "ρουσφέτι" που έφερε τη Σταμάτη κοντά στον Άκη


Ο αδελφός της Βίκυς Σταμάτη ,Παναγιώτης εμπλέκεται μέσω του εισαγγελκού πορίσματος στις υποθέσεις του Άκη Τσοχατζόπουλου.
Ο Παναγιώτης Σταμάτης είχε προσληφθεί επί υπουργίας Άκη Τσοχατζόπουλου ως γυμναστής στη Σχολή Ικαρών και όπως λένε οι φήμες αυτή η πρόσληψη είχε σταθεί αφορμή....

 της γνωριμίας του τότε ΥΕΘΑ με τη κα.Σταμάτη.

Όπως έλεγαν οι πληροφορίες εκείνης της εποχής η κα.Σταμάτη είχε επισκεφθεί τον Άκη Τσοχατζόπουλο στο γραφείο του στο ΥΕΘΑ για να του ζητήσει να τοποθετηθεί ο αδελφός της στη θέση του προπονητή ποδοσφαίρου της Σχολής Ικάρων και ο Α.Τσοχατζόπουλος είχε δείξει ενδιαφέρον για να ικανοποιηθεί το αίτημά της.

Μετά από αυτή την επαφή η σχέση διατηρήθηκε,”φούντωσε” και κατέληξε στο γάμο στο Παρίσι ,ο οποίος ήταν και η αρχή του τέλους του πρώην παντοδύναμου υπουργού του ΠΑΣΟΚ.

Τώρα ο αδελφός Σταμάτης εμπλέκεται καθώς σύμφωνα με το εισαγγελικό πόρισμα έχει βάλει υπογραφές ως καταθέτης.

“Στην πλειονότητα των αποδεικτικών ως ονοματεπώνυμο καταθέτη αναφέρεται “Παναγιώτης Παπαλιάκος”. Προφανώς τα στοιχεία αυτά (ανύπαρκτου προσώπου) χρησιμοποιούσε ο Παναγιώτης Σταμάτης – Παπαλιάκου είναι το επώνυμο της πρώην συζύγου του – προκειμένου να μην γίνεται αντιληπτή η πραγματική του ταυτότητα λόγω της σχέσης του με την Βασιλική Σταμάτη”, γράφει το εισαγγελικό πόρισμα.

Ακόμη στο πόρισμα αναφέρεται πως η Βασιλική Σταμάτη είχε λογαριασμό σε τράπεζα στην οποία όλες οι αποδείξεις πήγαιναν σε σπίτι στην Αργυρούπολη το οποίο είχε δηλώσει ως κατοικίας της. Όμως στο συγκεκριμένο σπίτι έμενε ο αδελφός της Παναγιώτης.

Μέσα στην επόμενη εβδομάδα σύμφωνα με πληροφορίες αναμένονται ακόμη πιο συνταρακτικά στοιχεία από τις εισαγγελικές αρχές. 
Διαβάστε Περισσότερα »

Η αλήθεια του ψέματος


Ο Μαξίμ Γκόρκι είχε πει πως πρέπει πάντα να πιστεύεις τον άνθρωπο. Αν και βλέπεις ότι λέει ψέματα, άκουσε τον και προσπάθησε να καταλάβεις γιατί το κάνει.
Όλοι έχει τύχει να πούμε κάποιο ψέμα, από τον λόγο που αργήσαμε το βράδυ μέχρι τον λόγο που εξαπατήσαμε έναν άνθρωπο. Όποιος ισχυριστεί πως κατά την διάρκεια της ζωής του δεν έχει πει ούτε ένα ψέμα τότε παράλληλα προδίδει την αλήθεια.

Προσπαθώ λοιπόν να καταλάβω –  σύμφωνα με την προτροπή του Μ. Γκόρκι τον λόγο που ένα μέρος των ανθρώπων μπορεί να λέει ψέματα. Είναι ένας τρόπος να νιώσουν καλά ζώντας μια ουτοπική κατάσταση,  είναι η άρνηση στην αποδοχή της αλήθειας και της πραγματικότητας ή απλά μια λανθασμένη αντίληψη πως το ψέμα που ισχυρίζονται πως είναι αληθινό δεν γίνεται αντιληπτό;
Όπου κι αν βρίσκεται η αιτία το ψέμα πληγώνει. Και το ξέρεις, το έχεις ζήσει, σε κάποια στιγμή της ζωής σου όλο και κάποιο ψέμα σε πλήγωσε. Γιατί λοιπόν; Γιατί να πληγώσεις και εσύ κάποιον με αυτή την συμπεριφορά αφού ξέρεις ποιος είναι ο αντίκτυπος του ψέματος;
Βλέπετε; Είναι πολλά τα “γιατί” που γεννά το ψέμα. Είναι πολλά και ατέλειωτα τα βράδια που παραμένουν αξημέρωτα ψάχνοντας αυτά τα “γιατί”.
Ο σκοπός αυτού του κειμένου δεν είναι τόσο να μοιραστώ μια ακόμα κρυφή μου σκέψη, η ανάγκη είναι μεγαλύτερη. Τα “πρέπει” αυτής της κοινωνίας επιβάλλουν πως από ευγένεια ακόμα και αν ξέρεις πως κάποιος σου λέει ψέματα δεν είναι ωραίο να του το πεις. Απομακρύνεσαι, στεναχωριέσαι και το κρατάς μέσα σου. Δεν έχεις την ευκαιρία να πεις “ξέρεις κάτι; Κουράστηκα να το ανέχομαι αυτό, ξέρω πως μου λες ψέματα”.
Επιπλέον νομίζω πως το ψέμα υποκρύπτει και μια δόση – σε κάποιες περιπτώσεις αρκετά μεγάλη- εγωισμού. Η υποτίμηση δηλαδή της νοημοσύνης του άλλου και η παράλληλη πεποίθηση ότι η δική σου ευφυΐα είναι μεγαλύτερη και εκείνη την στιγμή καταφέρνεις να χειραγωγήσεις την αντίληψη του άλλου αν δεν χαρακτηρίζεται ως εγωιστική τότε πως χαρακτηρίζεται;
Ντύνουμε λοιπόν την ομορφιά της ζωής με αυτούς τους λαμπρούς χιτώνες ψέματος νομίζοντας πως θα την κάνουμε πιο όμορφη, αγνοώντας όμως πως στο πρώτο άνεμο αυτός ο χιτώνας θα σκιστεί και θα φανεί η γύμνια, θα φανεί το κενό, θα φανεί η αλήθεια. Πόσο ακριβά προτίθεσαι λοιπόν να πληρώσεις για να το αποκτήσεις αυτό το σάπιο “ρούχο”; Τόσο ώστε να χάσεις αυτούς που σε αγαπούν; Και δεν λέω “αυτούς που αγαπάς” γιατί αν τους αγαπούσες στα αλήθεια δεν θα έλεγες ψέματα.
Η αλήθεια του ψέματος λοιπόν είναι η αγάπη, για την ακρίβεια η απουσία της γιατί την στιγμή που ξεστομίζεις το ψέμα κόβεις τα άνθη της αγάπης και τα καις.
Διαβάστε Περισσότερα »

Σκύλος μιμείται μωράκι που μπουσουλάει! (video)


Μια πολύ τρυφερή στιγμή κατέγραψε η μητέρα ενός μπόμπιρα...

και ιδιοκτήτρια του τετράποδου Taco.

O σκύλος βλέπει το μωράκι που μπουσουλάει στο δωμάτιο και αποφασίζει κι εκείνος να κάνει το ίδιο!


Δείτε το τρυφερό βίντεο, ένα από τα δημοφιλέστερα του YouTube:


Πηγή: mediagate.gr 











Διαβάστε Περισσότερα »

Αλλάζει ο τρόπος απόκτησης διπλώματος οδήγησης




Διαμορφώνεται διαφορετικά από το 2012 η διαδικασία την απόκτηση διπλώματος οδήγησης, με σκοπό να σταματήσει το «φιλοδώρημα», που εκτιμάται στα 150 εκατ. ευρώ ετησίως.



Το πόρισμα της αρμόδιας επιτροπής του Υπουργείου Υποδομών παραδίδεται για δημόσια διαβούλευση μέσα στο Μάιο, ενώ οι αλλαγές θα εφαρμοστούν από την επόμενη χρονιά.

Σύμφωνα με αυτό, οι εξετάσεις θα είναι στο εξής μηχανογραφημένες και θα βιντεοσκοπούνται, ενώ οι εξεταστές θα επιλέγονται με ηλεκτρονική κλήρωση λίγη ώρα πριν από την εκάστοτε εξέταση. Επίσης, θα υποχρεούνται στην υποβολή δήλωσης «πόθεν έσχες».

Οι εξετάσεις θα έχουν τρία στάδια: θεωρία, πορεία σε δρόμο κανονικής κυκλοφορίας και πίστα. Η δοκιμασία στην πίστα θα γίνεται πριν την πορεία. Κατά την εξέταση στην πίστα, ο υποψήφιος θα είναι μόνος στο αυτοκίνητο, με βεβαίωση της σχολής του ότι έχει παρακολουθήσει τα απαραίτητα μαθήματα.

Στο υπουργείο Υποδομών θα μεταφερθεί, από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, η διαδικασία για την χορήγηση διπλώματος στα μοτοποδήλατα.
Διαβάστε Περισσότερα »

Παλαϊκή προεκλογική συγκέντρωση του Άδωνη στο Περιστέρι – Δεν πήγε ούτε ο ίδιος!


Η συγκέντρωση του Άδωνη Γεωργιάδη είχε οριστεί για τις 8 το βράδυ Παρασκευή , 20/4/2012 στο ΚΥΒΕ Περιστερίου. Μάταια όμως , η ώρα πήγε 9 και ο Άδωνης δεν εμφανίστηκε ποτέ. Ο λόγος; Πολύ απλός , ήρθαν μόνο 10 άτομα για ένα χώρο τετρακοσίων ατόμων! Και από ότι καταλαβαίνετε μόλις του....


το είπαν, αποφάσισε ο Άδωνης να μην έρθει τους έγραψε κανονικά! Αξιοσημείωτο είναι βέβαια ότι είχε κινητοποιηθεί και η Αστυνομία για πάρτη του, μια διμοιρία MAT, 4 μοτοσικλέτες της ομάδας ΔΙΑΣ και κάπου δέκα αστυνομικοί στον προαύλιο χώρο του ΚΥΒΕ Περιστερίου, για να φυλάξουν τον Άδωνη μη τυχόν και του λερώσει κανείς κάνα κοστούμι πάλι και χρειαστεί να πάει ξανά καθαριστήριο.

Υπήρχαν και από νωρίς στην ταράτσα του διπλανού κτιρίου, όπου στεγάζεται σύνδεσμος φιλάθλων του Παναθηναϊκού, καμιά εικοσαριά νεαροί και κράζανε συνεχώς και αδιαλείπτως τον Άδωνη και ας μην είχε έρθει, οπότε φανταστείτε τι θα γινόταν άμα ερχόταν.

Γεγονός είναι ότι με όλα αυτά την έκανε με ελαφρά πηδήματα και δεν ήρθε και γελάει ακόμα και το παρδαλό κατσίκι στο Περιστέρι με αυτό το κάζο που έπαθε.

Όπως καταλαβαίνετε… ολα αυτά τα γεγονότα είναι σοβαρές ενδείξεις για το αναπόφευκτο φούμο που έρχεται προς τον Άδωνη στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ο Τσοχατζόπουλος ενέκρινε αγορές ακατάλληλων όπλων από τους Ρώσους

Ο Τσοχατζόπουλος ενέκρινε αγορές ακατάλληλων όπλων από τους Ρώσους

Αποκαλυπτικά έγγραφα σχετικά με τις προμήθειες των ρωσικών οπλικών συστημάτων «TOR M1» επί υπουργίας του Άκη Τσοχατζόπουλου, βγήκαν στην δημοσιότητα, στα οποία φαίνεται πως οι αγορές έγιναν χωρίς τα όπλα αυτά να εμφανίζουν την απαραίτητη επιχειρησιακή ικανότητα.
Πιο συγκεκριμένα όπως δημοσιεύει το onalert.gr, τα ρωσικά αντιαεροπορικά συστήματα «TOR M1» σύμφωνα με το πόρισμα των στρατιωτικών,  δεν «πέρασαν» ούτε ένα από τα συνολικά 23 κριτήρια που είχαν τεθεί.

Ωστόσο η πολιτική ηγεσία του Άκη Τσοχατζόπουλου προχώρησε κανονικά στην προμήθειά τους παρά τα πορίσματα των στρατιωτικών. Την περίοδο εκείνη είχαν εκφραστεί ανησυχίες από το στράτευμα σχετικά με το κατά πόσο συνεπείς θα είναι οι Ρώσοι όχι μόνο στην παράδοσή τους, αλλά και στην υποστήριξή τους, καθώς και στις ενδεχόμενες (που τελικώς επαληθεύτηκαν) αντιρρήσεις από το ΝΑΤΟ για την προμήθειά τους.

Σημαντικό ήταν επίσης και το ζήτημα διασύνδεσης των «TOR M1» με τα δυτικής κατασκευής υπόλοιπα οπλικά συστήματα, και όπως αποδείχθηκε είχαν κατασκευαστεί για να λειτουργούν μόνα τους.

Φωτογραφία: Eurokinissi
Διαβάστε Περισσότερα »

Μεγάλο φαβορί πλέον ο Ολάντ για τα Ηλύσια -Υποχωρεί ο Σαρκοζί

Οι Γάλλοι εκλέγουν νέο πρόεδρο

Στις κάλπες προσέρχονται οι Γάλλοι πολίτες για τον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών, για να ψηφίσουν τον επόμενο ένοικο του Μεγάρου των Ηλυσίων.
Οι δύο βασικοί αντίπαλοι, ο απερχόμενος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί και ο υποψήφιος των Σοσιαλιστών Φρανσουά Ολάντ, διασταύρωσαν τα ξίφη τους για την οικονομική κρίση λίγες ώρες πριν από τη διεξαγωγή του πρώτου γύρου των εκλογών . Η οικονομία ήταν το κυρίαρχο θέμα της αναμέτρησης με τους υποψήφιους να αφιερώνουν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο μεγάλο μέρος από το πρόγραμμα και τις ομιλίες τους στο πώς θα αποφύγει η Γαλλία τα χειρότερα. Σε αυτό το μοτίβο κινήθηκαν και την τελευταία ημέρα του προεκλογικού αγώνα.
Ο Σαρκοζί διαβεβαίωσε ότι ο «κίνδυνος κατάρρευσης του Ευρώ δεν υφίσταται πλέον»ενώ ο Φρανσουά Ολάντ απέδωσε την ευθύνη για τα δημοσιονομικά προβλήματα της Γαλλίας στη πενταετή πολιτική του Σαρκοζί.
Τέσσερις δημοσκοπήσεις που δημοσιεύθηκαν χθες δείχνουν τον Ολάντ να αυξάνει το προβάδισμά του στον πρώτο γύρο έναντι του Σαρκοζί. Στον δεύτερο γύρο, που θα διεξαχθεί στις 6 Μαΐου, ο σοσιαλιστής υποψήφιος φαίνεται να είναι το μεγάλο φαβορί με περισσότερες από 10 μονάδες προβάδισμα έναντι του απερχόμενου προέδρου.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ποιες ξεχασμένες ασθένειες ήρθαν στην Ελλάδα ...μαζί με τους λαθρομετανάστες

 
 Εκτός από τις συνήθειές τους, οι μετανάστες μεταφέρουν στην Ελλάδα ξεχασμένες ασθένειες όπως η φυματίωση και η χολέρα αλλά και η ελονοσία και ο δάγκειος πυρετός. 




Σήμερα, το ιστορικό...   κέντρο της Αθήνας βρίσκεται   στο έλεος των νοσημάτων τα οποία φέρουν νόμιμοι και παράνομοι μετανάστες οι οποίοι μπαίνουν στην Ελλάδα από χώρες που δεν υφίστανται υγειονομικοί έλεγχοι του πληθυσμού.

Η δυσκολία ελέγχου και επιτήρησης των νοσημάτων που ενδέχεται να εισέρχονται στην Ελλάδα είναι προφανής. Τα τελευταία δύο χρόνια, τα στελέχη του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων προσπαθούν να ελέγξουν και να καταγράψουν τις ασθένειες που φέρνουν μαζί τους οι μετανάστες. Έπειτα από εξέταση 10.778 ατόμων το ΚΕΕΛΠΝΟ εντόπισε HIV λοιμώξεις (δηλαδή AIDS), ηπατίτιδες B και C, ελονοσία, φυματίωση και ψώρα.


Με συνεχείς παρεμβάσεις του στο άτυπο Συμβούλιο Υπουργών Υγείας αλλά και το προηγούμενο σε εκδήλωση του Ιταλικού υπουργείου Υγείας, του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ο υπουργός υγείας Ανδρέας Λοβέρδος προσπαθεί να κινητοποιήσει τις ευρωπαϊκές αρχές. 




Σήμερα, ο κ. Λοβέρδος συναντάται στις Βρυξέλλες με τη Σουηδή επίτροπο Εσωτερικών Υποθέσεων Σεσίλια Μάλστρομ. Ο κ. Λοβέρδος θα μεταφέρει στην ευρωπαία επίτροπο την άποψή του ότι η αποτελεσματική αντιμετώπιση του προβλήματος απαιτεί συντονισμένη δράση σε επίπεδο ΕΕ μέσα από ένα γενναίο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Υγείας μακράς διάρκειας για τους παράνομους μετανάστες ώστε να αποτραπούν οι κίνδυνοι για τη δημόσια υγεία των πολιτών.


Προηγουμένως ο υπουργός Υγείας βρέθηκε στη Σουηδία όπου συζήτησε με στελέχη του Ευρωπαϊκού Κέντρου για την Πρόληψη και τον Έλεγχο Νοσημάτων (ECDC).


"Αν δεν καταφέρουμε να ελέγξουμε το πρόβλημα εν τη γενέσει του, οι επιπτώσεις από των επιπολασμό των λοιμωδών νοσημάτων και την εξάπλωση τους στο γενικό πληθυσμό θα είναι ολέθριες", είναι η άποψη του κ. Λοβέρδου. Σύμφωνα με στοιχεία του ΚΕΕΛΠΝΟ, η πλειονότητα των λαθρομεταναστών (84,44%) πάσχει από την παρασιτική λοίμωξη της ελονοσίας.


Ένας στους δύο (ποσοστό 47%) έχει φυματίωση, το πιο κοινό για την Αφρική και την Ασία –αλλά όπως διαφαίνεται και για την Ευρώπη- αερομεταφερόμενο αναπνευστικό νόσημα, και εξίσου υψηλό ποσοστό (35, 29%) είναι φορείς της ηπατίτιδας Β. Επίσης, σε ποσοστό 60% οι λαθρομετανάστες διαγιγνώσκονται με τυφοειδή πυρετό, μια σοβαρή μολυσματική νόσο που μεταδίδεται μέσω της λήψης τροφής και νερού.

Διαβάστε Περισσότερα »

Το σκοτεινό πρόσωπο της Χρυσής Αυγής



Την τακτική που ονομάζεται «πάτημα της γάτας» ακολουθεί η Χρυσή Αυγή, ώστε να μη γίνεται αντιληπτή και να εφορμήσει στη «λεία» της. Όπως τα αιλουροειδή όταν εντοπίσουν το θήραμά τους περπατούν στην άκρη των νυχιών τους, το ίδιο ακριβώς κάνει και η Χρυσή Αυγή, δημοσιοποιώντας τα ψηφοδέλτιά της την 21η Απριλίου.

Επιχειρεί να τα κοινωνικοποιήσει διανθίζοντάς τα με απλούς, λαϊκούς ανθρώπους. Προσπαθεί να δείξει ένα φιλολαϊκό προφίλ, αποκρύπτοντας επιμελώς το σκοτεινό, φασιστικό πρόσωπό της και το – συχνά – τρομοκρατικό χαρακτήρα της.
Θέλει να δείξει ότι κόπτεται για τους απλούς ανθρώπους, ενώ προωθεί με κάθε τρόπο στα ψηφοδέλτια σκληροπυρηνικούς συνεργάτες του αρχηγού της, Ν. Μιχαλολιάκου.

Όπως γράφει σήμερα το «Βήμα της Κυριακής», ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής δηλώνει ότι δεν ξέρει προσωπικά όλους τους υποψήφιους, ούτε και πώς... κατέληξαν στις λίστες!

Εντυπωση προκαλεί και το γεγονός ότι αρκετοί από τους υποψήφιους υπήρξαν ή παραμένουν νυμφευμένοι με αλλοδαπές. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε, ότι στο στενό κύκλο των οπαδών της Χρυσής Αυγής κυκλοφορεί το ανέκδοτο «έξω οι ξένοι, μέσα οι ξένες».

Όπως γράφει το δημοσίευμα, το μεγάλο κόλπο της Χρυσής Αυγής ήταν ότι άνοιξε την πόρτα των ψηφοδελτίων της σε απλούς, και ανυποψίαστους για το παρελθόν της, πολίτες.

Μέχρι πρότινος, οι κάτοικοι του κέντρου δεν είχαν δει έργο από τον κ. Μιχαλολιάκο, ούτε ήταν η Χρυσή Αυγή τόσο μαχητική κατά των μεταναστών. Αυτό προκάλεσε υποψίες και η Χρυσή Αυγή συμπεριέλαβε στα ψηφοδέλτια απλούς μεροκαματιάρηδες και άφησε εκτός κάποιους σκληροπυρηνικούς από το παρελθόν της, όπως ο Ι. Περδικάρης, ο οποίος είχε συγγράψει την ιδεολογική διακήρυξη της Χρυσής Αυγής, η οποία συνοδευόταν από όλα τα ναζιστικά σύμβολα.

Ωστόσο, επικεφαλής στο ψηφοδέλτιο επικρατείας τέθηκε ένα από τα παλαιότερα στελέχη της Χρυσής Αυγής, ο Χ.Παπάς, η υπογραφή του οποίου βρισκόταν στο περιοδικό της οργάνωσης που είχε εξώφυλλο... τον Χίτλερ!



ΦΩΤΟ – ΑΠΟΔΕΙΞΗ: Δωσίλογοι Γερμανοτσολιάδες οι Χρυσαυγίτες
Ένα έγγραφο ντροπή κάνει το γύρω του διαδικτύου τις τελευταίες ώρες… Το 1987 ο Ν. Μιχαλολιάκος, αρχηγός της Χρυσής Αυγής , έγραψε ένα εγκωμιαστικό κείμενο προς τιμήν του Χίτλερ.






Διαβάστε Περισσότερα »

Βίντεο από την επίθεση στον Π. Ευθυμίου από μέλη της Χρυσής Αυγής




Ένα περιστατικό που προκαλεί έντονη ανησυχία στα επιτελεία των κομμάτων, σημειώθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου στο Μαρούσι.
Όπως κατήγγειλε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Πέτρος Ευθυμίου, μέλη της Χρυσής Αυγής επιχείρησαν να τον λιντσάρουν, όταν αντιλήφθηκαν την παρουσία του.

Σύμφωνα με την καταγγελία του βουλευτή, ο ίδιος βρισκόταν σε καφετέρια στην πλατεία του Αμαρουσίου, όπου συζητούσε με ψηφοφόρους.

Στην περιοχή βρίσκονταν και 50 μέλη της Χρυσής Αυγής που μοίραζαν φυλλάδια. Όταν τον είδαν άρχισαν να βρίζουν και να φωνάζουν συνθήματα όπως "αλήτες προδότες πολιτικοί" και "κουφάλες, κουφάλες, έρχονται κρεμάλες".

Όπως είπε ο βουλευτής, τον προπηλάκισαν και τον απείλησαν, ενώ άρχισαν να πετάνε και αντικείμενα, προς τον ίδιο και όσους βρίσκονταν εκεί χωρίς όμως να υπάρξουν τραυματισμοί.

Την καταγγελία επιβεβαίωσε και η ΕΛΑΣ, ενώ ενημερώθηκε και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος.
Διαβάστε Περισσότερα »

Θα μπορούμε τουλάχιστον να θάβουμε τους νεκρούς μας?



Η κηδεία που βλέπετε έγινε χθες σε χωριό της Ανατολικής Φθιώτιδας. Αν αναρωτιέστε γιατί το φέρετρο είναι πάνω στο αυτοκίνητο του Δήμου και όχι σε νεκροφόρα, η απάντηση είναι ότι οι συγγενείς της ηλικιωμένης γυναίκας δεν είχαν χρήματα για τα έξοδα της κηδείας.

Όπως ενημέρωσε το LamiaReport. gr ο αναγνώστης, που μας έστειλε τη φωτογραφία, οι συγγενείς κατέφυγαν στον Δήμο δηλώνοντας αδυναμία να κηδέψουν τον άνθρωπό τους.

Ο Δήμος έστειλε το αυτοκίνητο και βρήκε τρόπο να καλύψει τα υπόλοιπα έξοδα της κηδείας, όχι πάντως από το ταμείο του Δήμου αφού κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε με τον Δήμαρχο Στυλίδας Απόστολο Γκλέτσο για το συμβάν, μας είπε ότι δεν θα ήθελε να κάνει κάποια δήλωση για το θέμα αυτό, ωστόσο φανερά εξοργισμένος έθεσε ένα ερώτημα: Πιο συγκεκριμένα μας είπε:

<<Δεν θέλω να κάνω καμία δήλωση. Θέλω μόνο να θέσετε ένα ερώτημα εκ μέρους μου σε αυτούς που μας κυβερνούσαν, μας κυβερνούν και θέλουν να μας κυβερνήσουν. Ρωτήστε τους: Θα μπορούμε τουλάχιστον να έχουμε την δυνατότητα να θάβουμε τους νεκρούς μας?>
Διαβάστε Περισσότερα »

Οι Βρετανοί διώχνουν την «Ολυμπιάδα» από τους Ολυμπιακούς του Λονδίνου

Η Ολυμπιακή Επιτροπή της Αγγλίας ακύρωσε αναπάντεχα τη συμμετοχή της αρχαίας ελληνικής τριήρους στην τελετή έναρξης των 30ων Ολυμπιακών Αγώνων. Το 480 π.Χ. οι τριήρεις οδήγησαν τους Έλληνες στη νίκη κατά των Περσών στη μάχη της Σαλαμίνας. Το 1987 «χτίστηκε» ένα ακριβές αντίγραφο του πλοίου, το οποίο συνδέθηκε με όσα σηματοδότησε για την ευρωπαϊκή ιστορία εκείνη η νίκη, και καθελκύστηκε για λογαριασμό του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού.

Το 2004 μετέφερε την Ολυμπιακή φλόγα για τους Αγώνες της Αθήνας και τον Ιούλιο του 2012 έμελλε να αναβιώσει περασμένα μεγαλεία, καθώς θα οδηγούσε την ολυμπιακή φλόγα κατά μήκος του Τάμεση, στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου. Από το κατάστρωμά του θα ξεκινούσε η φλόγα για την τελική της διαδρομή προς το στάδιο.

Αντί να πλεύσει «περήφανα» στον λονδρέζικο ποταμό, ωστόσο, η «Ολυμπιάς», το ακριβές αντίγραφο της αρχαίας τριήρους που συμμετείχε στη νίκη της Σαλαμίνας, παραμένει μη αξιόπλοη και… μισοσυντηρημένη στο φαληρικό όρμο.

Αιτία είναι η απόφαση της οργανωτικής επιτροπής των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου να ακυρώσει την τελευταία στιγμή τη συμμετοχή της τριήρους στην τελετή έναρξης.

«Η απόφαση ήταν όχι μόνο αναπάντεχη και αδικαιολόγητη, αλλά και απολύτως προσβλητική προς τον ελληνικό λαό», τονίζει μιλώντας στο «ΒΗΜΑ» η κυρία Ζορζέτ Αληθινού, διευθύντρια του ελληνικού τμήματος της εταιρίας «International Advantage Corporation», η οποία ανέλαβε σε συνεργασία με το ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό τη συντήρηση της τριήρους και τη μεταφορά της μέχρι το Λονδίνο, όπου υπό το βλέμμα πέντε δισεκατομμυρίων ανθρώπων θα έπλεε στον Τάμεση μεταφέροντας την ολυμπιακή φλόγα και την ελληνική σημαία λίγο πριν την τελετή έναρξης των αγώνων.

«Οι διοργανωτές των Αγώνων κινητοποίησαν λυτούς και δεμένους - ολόκληρο το διπλωματικό μηχανισμό σε Ελλάδα και Μεγάλη Βρετανία - για να επιτευχθεί η συμφωνία για τη συμμετοχή της τριήρους. Η υλοποίηση του εγχειρήματος θα αποτελούσε όχι μόνο κορυφαίο γεγονός των αγώνων αλλά και εξαιρετικό συμβολισμό της συνεργασίας ανάμεσα στις δύο χώρες», τονίζει η κυρία Αληθινού.

Πράγματι, Ελλάδα και Μεγάλη Βρετανία έχουν συνεργαστεί ποικιλοτρόπως από την αρχή της κατασκευής της τριήρους. Το 1987 Βρετανοί ναυπηγοί κατασκεύασαν για λογαριασμό του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού το ακριβές αντίγραφο της αρχαίας τριήρους, σύμφωνα με όλα τα πρότυπα και τα υλικά που χρησιμοποιούνταν από τους αρχαίους Έλληνες ναυπηγούς.

Ταυτόχρονα, σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό, οι 170 κωπηλάτες που θα οδηγούσαν την τριήρη κατά μήκος του Τάμεση, φέροντας την ελληνική σημαία και την ολυμπιακή φλόγα, επρόκειτο να είναι Βρετανοί και να επιλεγούν από το περίφημο «Καταπίστευμα Τριήρους» (Trireme Trust) της Μεγάλης Βρετανίας.

Απόρριψη και υποψίες

Όλα ανατράπηκαν, ωστόσο, στις 20 Μαρτίου, όταν η κυρία Αληθινού έλαβε ένα email από τον Βρετανό κ. Μάρτιν Γκριν, διευθυντή τελετών για την οργανωτική επιτροπή των Ολυμπιακών του Λονδίνου, με το οποίο ενημέρωνε την ελληνική πλευρά ότι η παρουσία της τριήρους θα έκανε το εγχείρημα «υπερβολικά δημοφιλές» και θα συγκέντρωνε «υπερβολικά μεγάλο αριθμό ανθρώπων», με αποτέλεσμα να προκύψουν πιθανά προβλήματα ασφαλείας.


Σύμφωνα μάλιστα με δημοσίευμα των Financial Times της Πέμπτης, ο κ. Γκριν επικαλέστηκε σε email του το ενδεχόμενο να προκύψει κυκλοφοριακό χάος στις όχθες του Τάμεση, καθώς και τον κίνδυνο οι θεατές να… πηδήξουν από τις γέφυρες του Τάμεση στην προσπάθεια τους να θαυμάσουν το αντίγραφο του αρχαίου πλοίου!

«Πρόκειται για προσβολή όχι μόνο απέναντι στους Έλληνες αλλά και προς τους Βρετανούς. Ο κίνδυνος πτώσης από τις γέφυρες και τα άλλα προβλήματα ασφαλείας που επικαλέσθηκε η βρετανική πλευρά ακούγονται σαν κακόγουστο αστείο», σχολίασε η κυρία Αληθινού.

Αξίζει να σημειωθεί, μάλιστα, ότι το δημοσίευμα των Financial Times έλαβε δεκάδες σκωπτικά σχόλια από απλούς πολίτες που σατίριζαν την πιθανότητα «οι πολίτες του Λονδίνου το 2012 να πηδήξουν από μία γέφυρα για να δουν ένα πλοίο να περνά»!

Το κόστος αποκατάστασης της τριήρους ήταν 350.000 ευρώ, από τα οποία είχαν ήδη καταβληθεί τα 150.000 για τις επισκευές που πραγματοποίησαν οι περίπου εβδομήντα Έλληνες μηχανικοί και ναυπηγοί, όταν η βρετανική πλευρά αποφάσισε να ακυρώσει το εγχείρημα.

Διπλωματικά επεισόδια και απειλές

Το μεγάλο ερώτημα, βέβαια, είναι το τι μέλει γενέσθαι καθώς η μισοσυντηρημένη τριήρης παραμένει μη αξιόπλοη στον φαληρικό όρμο. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, η αρχική συμφωνία περιείχε λεπτομερή πρόβλεψη για σύγχρονα πειράματα ευσταθείας και υδατοστεγανότητας ώστε η τριήρης να καταστεί πλήρως πλεύσιμη, ενώ η ελληνική πλευρά είχε εξασφαλίσει και την απουσία οποιασδήποτε διαφήμισης στο σώμα της τριήρους, την οποία θα κοσμούσαν μόνο δύο μεγάλες ελληνικές σημαίες.

Όταν όλες οι παραπάνω προβλέψεις έπεσαν στο κενό, η δυσαρέσκεια της ελληνικής πλευράς ήταν εμφανής. Ειδικότερα, το ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό ακύρωσε την ειδική εκδήλωση που είχε προγραμματίσει για τις 17 Μαΐου, κατά την οποία βρετανική αποστολή θα ανέβαινε στην τριήρη στο φαληρικό όρμο και θα παραλάμβανε την ολυμπιακή φλόγα.

Η εν λόγω απόφαση όξυνε ακόμα περισσότερο τις σχέσεις ανάμεσα στην ελληνική και τη βρετανική πλευρά. Αξίζει να σημειωθεί, άλλωστε, ότι η συνεισφορά της τριήρους θα αποτελούσε τη μοναδική ελληνική συμμετοχή στις τελετές των αγώνων του 2012, γεγονός που καθιστά το «πλήγμα» για την ελληνική πλευρά ακόμα ισχυρότερο.

«Προς στιγμήν θέλουμε να ασκήσουμε πιέσεις σε διπλωματικό και πολιτικό επίπεδο, να κερδίσουμε την υποστήριξη του ελληνικού και του βρετανικού λαού. Στη συνέχεια, ωστόσο, δεν θα διστάσουμε να κινηθούμε και σε νομικό επίπεδο, καθώς η βρετανική πλευρά παραβίασε τις συμβατικές της υποχρεώσεις και οφείλει να λογοδοτήσει γι' αυτό», καταλήγει η κυρία Αληθινού.
Διαβάστε Περισσότερα »

Κολοτούμπες Σαμαρά μέσα σε έναν χρόνο!

Τυχαίες; Αναγκαίες; Επιτακτικές; Ποιος ξέρει, αλλά και ποιος νοιάζεται τελικά!
Δείτε βίντεο που έφτιαξε και μας έστειλε αναγνώστης με τίτλο: "Ο λύκος που γίνεται αρνάκι"...













Διαβάστε Περισσότερα »

Προεκλογική μονομαχία: Βενιζέλος Λαμία - Σαμαράς Θήβα (Βίντεο)



Άρχισαν τα όργανα και οι τόνοι ανέβηκαν. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ από τη Λαμία επιτέθηκε προσωπικά στον Αντώνη Σαμαρά και όχι μόνο, ενώ ο πρόεδρος της Ν.Δ. από τη Θήβα δήλωσε βέβαιος για τη νίκη στις εκλογές, τονίζοντας <<έχουμε σχέδιο για την κρίση, ζητάμε καθαρή εντολή από τον ελληνικό λαό για να το εφαρμόσουμε και θα την κερδίσουμε. Όσο πιο μεγάλη δύναμη μου δώσετε τόσο πιο πολλά θα αλλάξω>>

#!

Όσο πλησιάζει η ημερομηνία των εκλογών τόσο φουντώνει και η κόντρα μεταξύ των δύο μεγάλων κομμάτων που διεκδικούν την εξουσία. Δείτε τι δηλώνουν στις προεκλογικές τους ομιλίες Σαμαράς και Βενιζέλος.

Ο Ευ. Βενιζέλος μιλώντας στο Εργατικό Κέντρο Λαμίας τόνισε «Εάν αφήσουμε να εγγραφεί στο εκλογικό αποτέλεσμα αυτό που καταγράφεται ως τώρα, τότε η χώρα οδηγείται σε απόλυτο αδιέξοδο. Τώρα ο κατακερματισμός, η επιστροφή σε πολιτικό τοπίο που θυμίζει δεκαετία του ‘50 και του ‘60 κινδυνεύει να παρασύρει σε πιο βαθιά κρίση την κοινωνία και να οδηγηθούμε σε αθεράπευτες καταστάσεις», τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος στην ομιλία του στο Εργατικό Κέντρο της Λαμίας.

Ο κ. Βενιζέλος υπογράμμισε ότι «αυτό δεν είναι κινδυνολογία ή εκβιασμός όπως βιάζονται να πουν μερικοί, είναι η ειλικρινής περιγραφή της κατάστασης».

Παράλληλα άσκησε έντονη κριτική στον αρχηγό της ΝΔ Αντ. Σαμαρά για το δίλημμα που θέτει για αυτοδυναμία ή «ξανά εκλογές», προσθέτοντας ότι αυτό θα σημάνει τη διάλυση της οικονομίας. Επιπλέον άσκησε κριτική και στον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ, τον «φίλο» του Φώτη Κουβέλη που σύμφωνα με όσα υποστήριξε ο κ. Βενιζέλος, έκανε την ίδια πρόταση με τον κ. Σαμαρά για επανάληψη εκλογών, σε σημερινή του συνέντευξη.

Στο ίδιο πλαίσιο, ο κ. Βενιζέλος υποστήριξε ότι μόνο το ΠΑΣΟΚ έχει να παρουσιάσει ολοκληρωμένο σχέδιο εθνικής ανασυγκρότησης σε αντίθεση τόσο με τη ΝΔ όσο και με τα υπόλοιπα κόμματα. Είπε δε ότι τα κόμματα της αριστεράς δεν μπορούν να συνεργαστούν μεταξύ τους λόγω αγεφύρωτων διαφορών, κάτι που, όπως επεσήμανε, φάνηκε και από την απόρριψη της πρότασης του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα για τις μονοεδρικές έδρες εκ μέρους των υπόλοιπων κομμάτων της αριστεράς.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε ότι η πρωτιά του Κινήματος στις εκλογές είναι πιο εφικτός στόχος απ' ό,τι ο στόχος της ΝΔ για αυτοδυναμία και σημείωσε ότι η χώρα μπορεί να βγει από το μνημόνιο «το αργότερο σε τρία χρόνια», μέσω συνεχούς διαπραγμάτευσης με τους εταίρους, ενώ «καθ' οδόν» προς αυτή την έξοδο, μπορούν να υπάρχουν ελαφρύνσεις.
Επίσης, ο κ. Βενιζέλος τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι «το στοίχημα στις εκλογές κρίνεται στη σχέση με τους δικούς μας ανθρώπους».

Από την άλλη μεριά, ο Α. Σαμαράς μιλώντας σε συγκέντρωση στη Θήβα εμφανίζεται ιδιαίτερα αισιόδοξος και βέβαιος για τη νίκη στις εκλογές.

Ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε «Θα νικήσουμε γιατί διαφέρουμε από τους άλλους» είπε ο πρόεδρος της ΝΔ και πρόσθεσε: «Άλλοι όπως το ΠΑΣΟΚ προσπαθούν να σωθούν, άλλοι ποντάρουν στον φόβο και στην οργή του κόσμου. Τα διαχωριστικά τείχη πέφτουν, η παράταξή μας ενώνει τους Έλληνες από παντού». Μίλησε για τις διαφορές του με τους αντιπάλους του σημειώνοντας: «τους έλεγα κόψτε τις σπατάλες του κράτους, εκείνοι όμως έκοβαν μισθούς και συντάξεις» και δεσμεύθηκε ότι μετά τις εκλογές δεν θα κοπεί ο 13ος και 14ος μισθός.

Ο κ. Σαμαράς προέταξε την ανάπτυξη της οικονομίας και υπογράμμισε ότι για να αρχίσει η ανάκαμψη χρειάζονται τρία πράγματα:
-να ξεμπλοκάρουμε τα κοινοτικά κονδύλια
-να κάνουμε τολμηρές μεταρρυθμίσεις
-να βρούμε στηρίγματα στην Ευρώπη

Επανέλαβε ότι τα μέτρα 11,5 δισ. του Ιουνίου θα προκύψουν από την περικοπή της κρατικής σπατάλης και υποστήριξε: «Προσπαθούν να σας πείσουν ότι δεν υπάρχει σπατάλη γιατί την προστατεύουν».

Ο πρόεδρος της ΝΔ δεσμεύθηκε επίσης ότι θα αποκαταστήσει τις πολύ χαμηλές συντάξεις και τα πολυτεκνικά επιδόματα και θα πάρει μέτρα πραγματικής ανακούφισης των δανειοληπτών. Έκανε ειδική αναφορά στα αγροτικά προβλήματα και δήλωσε ότι χρειάζεται ειδική μέριμνα για τους αγρότες μας και μεταξύ άλλων "να μικρύνει το χάσμα που υπάρχει στις τιμές των αγροτικών προϊόντων ανάμεσα στο χωράφι και στο ράφι. Ήταν έγκλημα που εγκαταλείφθηκε ο αγροτικός τομέας, τώρα θα το διορθώσουμε αυτό".

Ο κ. Σαμαράς αναφέρθηκε στον δεύτερο βασικό πυλώνα της πολιτικής του και είπε ότι η ανάπτυξη από μόνη της δεν αρκεί για να βγούμε από την κρίση, θα χρειαστούν μεγάλες μεταρρυθμίσεις. Μεταξύ άλλων επισήμανε: "Τέρμα οι σκανδαλώδεις παραγραφές, τέρμα το αίσθημα ασυδοσίας και ατιμωρησίας, κανείς δεν θα είναι πάνω από το νόμο, οι εκπρόσωποι του λαού και οι αξιωματούχοι των κυβερνήσεων θα πειθαρχούν πρώτοι στους κανόνες νομιμότητας και διαφάνειας. Το παράδειγμα της λιτότητας και της σύνεσης θα το δώσουμε εμείς πρώτοι. Θα ερευνήσουμε το πόθεν έσχες όσων μετείχαν στις κυβερνήσεις από το 1974, όλα στο φως".

Επανέλαβε ότι θα μειώσει σημαντικά τον αριθμό των υπουργείων, θα βάλλει εξωκοινοβουλευτικά στελέχη και θα συγκροτήσει "επιτελική κυβέρνηση και όχι φέουδα προσώπων".
Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στο θέμα της αντιμετώπισης της εγκληματικότητας όπου επανέλαβε ότι "θα βγάλω τις κουκούλες από όσους καίνε κάθε τόσο τις πόλεις μας, τέρμα η ασυδοσία και η ατιμωρησία" και της λαθρομετανάστευσης όπου αναφέρθηκε στις επαφές "που έχει ήδη ξεκινήσει με τους ευρωπαίους ηγέτες ώστε να υπάρξει κοινή ευρωπαϊκή πολιτική για την λαθρομετανάστευση".

Ο κ. Σαμαράς εξήγησε στο κοινό του το πώς πήρε την απόφαση να μετάσχει στην μεταβατική κυβέρνηση: "Όποιος νομίζει ότι ήταν εύκολο να απομακρύνουμε τον επικίνδυνο κ. Παπανδρέου για να γίνουν εκλογές είναι πολύ γελασμένος. Εκλογές εκείνη την ώρα χωρίς κούρεμα του χρέους σε συνθήκες ανεξέλεγκτης χρεοκοπίας μπορούσαν να τινάξουν στον αέρα τη χώρα. Εκείνη την ώρα είναι πλέον απολύτως αποδεδειγμένο, ανώτατοι αξιωματούχοι της ΕΕ αδημονούσαν να μας διώξουν από το ευρώ. Μετά την απόφαση του κ. Παπανδρέου για δημοψήφισμα που στήριξε ο κ. Βενιζέλος η Ελλάδα είχε απομονωθεί απ΄ όλους. Αν τα έσπαζα εκείνη την στιγμή πολύ μεγάλο μέρος του ελληνικού λαού θα ερχόταν μαζί μου, αλλά θα γινόμουν ο ηγέτης μίας χώρας που βάδιζε στην ανεξέλεγκτη χρεοκοπία. Από την άλλη ήξερα ότι η διαγραφή χρέους ήταν μία μεγάλη ευκαιρία, δεν θα μας έλυνε το πρόβλημα αλλά θα κερδίζαμε χρόνο και χρήμα. Μίλησα τότε με τον νέο πρωθυπουργό, ζήτησα να καταγραφεί η δέσμευση για εκλογές μόλις ολοκληρωθεί το κούρεμα του χρέους.Τελικά πραγματοποιήθηκαν και οι δύο μεγάλες υποσχέσεις μου και το κούρεμα του χρέους και οι πρόωρες εκλογές".

Ο κ. Σαμαράς επανέλαβε ότι διατηρεί την αντίρρησή του στην λάθος συνταγή του Μνημονίου και ότι ζητά να τροποποιηθούν οι όροι της μονομερούς λιτότητας όπως είχε αναφέρει στις επιστολές που είχε στείλει στους ευρωπαίους. Πρόσθεσε ότι "οι δανειστές αποδέχθηκαν τις επιστολές που μιλούσαν για τροποποίηση για να δοθεί προτεραιότητα στην ανάπτυξη". Εν κατακλείδι ο κ. Σαμαράς υποστήριξε ότι με την πολιτική του έγινε πραγματικότητα η μεγαλύτερη μείωση χρέους και η Ελλάδα κέρδισε χρόνο και χρήμα.

Επιτέθηκε στον κ. Βαγγέλη Βενιζέλο απαντώντας στις αιτιάσεις του: "Ο κ. Βενιζέλος γυρνά δεξιά και αριστερά και με κατηγορεί. Ο τελευταίος που μπορεί να με κατηγορήσει για εξουσιομανία είναι ο κ. Βενιζέλος. Έμεινα 11 χρόνια σπίτι μου γιατί δεν συμβιβάστηκα με την συνείδησή μου, δεν υπερασπίστηκα κάτι που δεν πιστεύω για να παραμείνω μέσα σε όλα όπως κάνει ο κ. Βενιζέλος".

Μίλησε όμως και για την επομένη των εκλογών λέγοντας: "Δεν μπορούν να χωνέψουν ότι το πρώτο κόμμα παίρνει την πρωθυπουργία. Τους καταλαβαίνω. Έχουν άγχος ότι χάνουν την εξουσία". Επιτέθηκε και στην Αριστερά λέγοντας ότι "πρέπει να καταλάβουν ότι τελείωσε η εποχή της ιδεολογικής τους τρομοκρατίας". Έστρεψε όμως τα πυρά του και στα άλλα κόμματα του κεντροδεξιού χώρου σημειώνοντας ότι "υπάρχουν μικρά κόμματα που δεν ανήκουν στην Αριστερά αλλά έχουν πάρει τις συνήθειές της και προσπαθούν απεγνωσμένα να εκμεταλλευτούν την απελπισία του κόσμου δίνοντας σωσίβιο στο ΠΑΣΟΚ που καταρρέει. Ψήφος σε αυτούς είναι πολιτική ασυλία και φιλί της ζωής στο ΠΑΣΟΚ".

Έκλεισε επαναλαμβάνοντας ότι "έχουμε σχέδιο για την κρίση, ζητάμε καθαρή εντολή από τον ελληνικό λαό για να το εφαρμόσουμε και θα την κερδίσουμε. Όσο πιο μεγάλη δύναμη μου δώσετε τόσο πιο πολλά θα αλλάξω".
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ