Σάββατο 5 Μαΐου 2012

23 κόμματα και 88 υποψήφιοι στη Βοιωτία!


Στις κάλπες καλούνται την Κυριακή 6 Μαΐου στη Βοιωτία 110.026 εκλογείς γεννημένοι μέχρι και το 1994 οι οποίοι έχουν να επιλέξουν μεταξύ 23 κομμάτων και 88 υποψήφιων βουλευτών εκ των οποίων θα εκλεγούν οι 4. Η ψηφοφορία θα αρχίσει στις 7 το πρωί και θα ολοκληρωθεί στο 7 το απόγευμα. Στο νομό έχουν συσταθεί 223 εκλογικά τμήματα συν 2 ακόμα στα οποία θα ψηφήσουν 237 ετεροδημότες της Β΄ Αθηνών, της Ευρυτανίας και της Καρδίτσας ενώ 446 εκλογείς της Βοιωτίας ψηφίζουν ως ετεροδημότες στην Αθήνα. Στη 4εδρική Βοιωτία ο εκλογέας μπορεί να εκφράσει την προτίμησή του υπέρ ενός συνδυασμού που θα επιλέξει σημειώνοντας στο ψηφοδέλτιο μέχρι 2 σταυρούς προτίμησης.


«Η Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας έχει προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες και είναι έτοιμη για την απρόσκοπτη διεξαγωγή της εκλογικής διαδικασίας», επεσήμανε σε δηλώσεις του ο Αντιπεριφερειάρχης Γιώργος Μουλκιώτης και πρόσθεσε: «Ελπίζουμε για μια γρήγορη συγκέντρωση των αποτελεσμάτων, βασική προϋπόθεση όμως είναι η γρήγορη εξαγωγή των αποτελεσμάτων από τους Δικαστικούς Αντιπροσώπους των εκλογικών τμημάτων και η γρήγορη και σωστή αποστολή των τηλεγραφημάτων». Όπως προβλέπει η διαδικασία το βράδυ των εκλογών κάθε εισερχόμενο στην Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας τηλεγράφημα αποτελεσμάτων αφού μεταδοθεί στο υπουργείο Εσωτερικών θα καταχωρείται αμέσως από συνεργείο υπαλλήλων σε ηλεκτρονικό υπολογιστή και θα μεταδίδεται για την πληρέστερη ενημέρωση των πολιτών μέσω ιντερνέτ στη διεύθυνση www.viotia.gr  ενώ με τον ίδιο τρόπο θα μεταδίδονται και τα συγκεντρωτικά αποτελέσματα του νομού. Όπως επεσήμανε ο κ. Μουλκιώτης «στη Βοιωτία θα πραγματοποιηθεί για δεύτερη φορά η πιλοτική εφαρμογή της νέας διαδικασίας αποστολής των αποτελεσμάτων της ψηφοφορίας από Δικαστικούς Αντιπροσώπους 54 εκλογικών τμημάτων που επελέγησαν τυχαία από το ΥΠΕΣ με ειδικά κινητά τηλέφωνα».  Αυτός ο γρήγορος τρόπος μετάδοσης των αποτελεσμάτων διεξάγεται παράλληλα με τα τηλεγραφήματα την καθιερωμένη δηλαδή διαδικασία.  Τέλος να σημειωθεί ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες και οι ΟΤΑ την Κυριακή θα είναι ανοιχτά καθ΄ όλη τη διάρκεια της ψηφοφορίας προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι πολίτες που μπορεί αν αντιμετωπίσουν προβλήματα όπως η απώλεια ταυτότητας ή άλλων εγγράφων που επιδεικνύονται προκειμένου να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα. 
tabloid.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Ιδού η επιστολή Πούτιν στον Καρατζαφέρη!

Ο Γιώργος Καρατζαφέρης στην προσπάθειά του να εντυπωσιάσει, "διέρρευσε" ότι ο "Πούτιν στηρίζει Καρατζαφέρη"!! 





Ο Γ.Καρατζαφέρης έστειλε συγχαρητήρια επιστολή στον Πούτιν για την επανεκλογή του, όπως όλοι σχεδόν οι Έλληνες αρχηγοί. 


Πρόκειται για απολύτως τυπική διαδικασία. Και για την εκλογή του Ομπάμα, έστειλαν οι περισσότεροι την τυπική συγχαρητήρια επιστολή.


Και φυσικά ο παραλήπτης της επιστολής, απαντά επίσης τυπικότατα με ένα ευχαριστώ και "εύχομαι και σε σας κάθε ευτυχία και επιτυχία".


Αυτές τις διπλωματικές τυπικούρες, τις βάφτισε ο Καρατζαφέρης, ως μια "πολύ σημαντική προσωπική επιστολή του Πούτιν, με την οποία δηλώνει τη στήριξή του".


Πρόκειται όμως για μια απαντητική επιστολή την οποία υπογράφει ένας διπλωματικός υπάλληλος. 


Ο ίδιος ο Πούτιν, ούτε διάβασε τη συγχαρητήρια επιστολή Καρατζαφέρη (πήρε δεκάδες χιλιάδες συγχαρητήριες από όλο τον κόσμο), ούτε φυσικά απάντησε προσωπικά.


Unfair του Καρατζαφέρη και του Κύρτσου !




























.
Διαβάστε Περισσότερα »

Πέθανε ο πρώην ποδοσφαιριστης του Ολυμπιακού Ρασίντ Γιεκινί

Πέθανε ο πρώην ποδοσφαιριστης του Ολυμπιακού Ρασίντ Γιεκινί [βίντεο]

Ο πρώην παίκτης του Ολυμπιακού και πρώτος σκόρερ στην ιστορία της Εθνικής Νιγηρίας Ρασίντ Γιεκινί έφυγε ξαφνικά από τη ζωή, το βράδυ της Παρασκευής.
Ο 48χρονος Νιγηριανός που έμενε μόνος του τα τελευταία χρόνια αν και είχε τρεις γυναίκες και τρία παιδιά, άφησε την τελευταία του πνοή χωρίς ακόμη να έχουν γίνει γνωστά τα αίτια του θανάτου του.
Ο Γιεκινί αμέσως μετά το Μουντιάλ της Αμερικής είχε έρθει στην Ελλάδα για λογαριασμό του Ολυμπιακού αλλά δεν μπόρεσε να στεριώσει. Είναι ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία της Εθνικής Νιγηρίας με 37 γκολ σε 58 αγώνες.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ορχομενός:Σήκωσαν" όλα τα φρεάτια - Τους έπιασαν μετά από "τρελή" καταδίωξη...




Η καταδίωξη σταμάτησε όταν το αυτοκίνητο των δραστών έπεσε πάνω σε άλλο παρκαρισμένο αυτοκίνητο....


Όλα έγιναν χθες το μεσημέρι στον Ορχομενό Βοιωτίας. Οι αστυνομικοί ενημερώθηκαν από πολίτες για ένα ζευγάρι ρομά, που κινούταν με ένα φορτηγό αυτοκίνητο, χωρίς πινακίδες και στο οποίο φόρτωναν όποια σχάρα φρεατίου έβρισκαν στον δρόμο τους.

Οι Αστυνομικοί του Τμήματος Ορχομενού και της Ασφαλείας Λιβαδειάς εντόπισαν το αυτοκίνητο και του έκαναν σήμα να σταματήσει για έλεγχο. Ο 46χρονος όμως οδηγός, όχι μόνο δεν σταμάτησε, αλλά ανέπτυξε ταχύτητα και προσπάθησε να διαφύγει. Ακολούθησε καταδίωξη στην ευρύτερη περιοχή, η οποία συνεχίστηκε και μέσα στο χωριό Άγ. Δημήτριος Ορχομενού, όπου το Ι.Χ. φορτηγό αυτοκίνητο των δραστών ξέφυγε από την πορεία του, λόγω υπερβολικής ταχύτητας, έπεσε πάνω σε σταθμευμένο όχημα και ακινητοποιήθηκε.

Ο 46χρονος μαζί με την 40χρονη συνοδηγό συνελήφθησαν και σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών, φθορές ξένης ιδιοκτησίας, καθώς και για διατάραξη της ασφάλειας των συγκοινωνιών, ενώ οι έμφορτες σχάρες φρεατίων που είχαν αφαιρεθεί, αναγνωρίσθηκαν από τον Πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Ορχομενού και του αποδόθηκαν..

Από την αστυνομική έρευνα που ακολούθησε, καθώς και από τον τρόπο δράσης τους (modus operandi), προέκυψε ότι οι δύο δράστες είχαν αφαιρέσει το μήνα Απρίλιο:

- Μία (1) σχάρα φρεατίου, μήκους (75) μέτρων, από το Δημοτικό Στάδιο Ορχομενού.

- Δέκα (10) σχάρες, μήκους ενός μέτρου η καθεμία, από την περιοχή της Δραγατσούλας.

- Μία (1) σχάρα φρεατίου, μήκους (10) μέτρων, από την περιοχή «Καρκάρη».


Η συνολική ζημιά από τα κλεμμένα φρεάτια, σύμφωνα με εκπρόσωπο του Δήμου Ορχομενού, ανέρχεται στο χρηματικό ποσό των 20.000 ευρώ.

Το ζευγάρι διέμενε στο Πυρί Θηβών και η αστυνομία εξετάζει τώρα την εμπλοκή του και άλλες περιπτώσεις, αφού και στη περιοχή της Θήβας έχουν ρημάξει τα καλώδια του ΟΣΕ, με αποτέλεσμα να υπάρχουν και πολλά προβλήματα στα δρομολόγια των τρένων.
Lamiareport

Διαβάστε Περισσότερα »

Το ΠΑΣΟΚ δεν είναι Εδώ!!!! βίντεο

Ποιο πολλούς οπαδούς έχει ο Μπένυ στο… Πακιστάν
Διαβάστε Περισσότερα »

Δύο χρόνια από την τραγωδία της Marfin-Kανείς δεν τιμωρήθηκε για το έγκλημα

Δύο χρόνια από την τραγωδία της Marfin-Kανείς δεν τιμωρήθηκε για το έγκλημα

Δύο χρόνια συμπληρώνονται σήμερα, από το ατιμώρητο έγκλημα της πυρπόλησης του πρώην υποκαταστήματος της Marfin στην οδό Σταδίου και τον τραγικό θάνατο τριών υπαλλήλων της τράπεζας, ανάμεσα τους και μιας γυναίκας εγκύου στον 4ο μήνα, από άγνωστους κουκουλοφόρους στη διάρκεια μαζικών διαδηλώσεων κατά του πρώτου Μνημονίου.
Η φωτιά προκλήθηκε μετά από ρίψη μολότοφ από κουκουλοφόρους και είχε ως αποτέλεσμα να εγκλωβιστούν μέσα στο νεοκλασικό κτίριο οι υπάλληλοι της τράπεζας, τρεις από τους οποίους βρήκαν τραγικό θάνατο από ασφυξία, σύμφωνα με τον ιατροδικαστή Φίλιππο Κουτσάφτη.
Στη δίνη εκείνων των τραγικών γεγονότων, στην απαρχή των δεινών που επέφερε στη χώρα και στους Έλληνες το Μνημόνιο, την τελευταία τους πνοή άφησαν η 32χρονη έγκυος Αγγελική Παπαθανασοπούλου, η 35χρονη Βιβή Ζούλια και ο 36χρονος Νώντας Τσακάλης.
Οι σκηνές φρίκης που έζησαν το μεσημέρι της 5ης Μαΐου 2010 οι εργαζόμενοι στο υποκατάστημα της Marfin στην οδό Σταδίου, ήταν απερίγραπτες. Ήταν 14:00 το μεσημέρι, όταν στη διάρκεια πορείας προς το Σύνταγμα, άγνωστοι κουκουλοφόροι έσπασαν την τζαμαρία του υποκαταστήματος και έριξαν στο εσωτερικό μολότοφ, αδιαφορώντας για τις κραυγές των εργαζομένων.
Η φωτιά εξαπλώθηκε αμέσως, με αποτέλεσμα να ακολουθήσει πανικός. Κάποιοι κατάφεραν και βγήκαν σώοι, άλλοι πηδούσαν από τα μπαλκόνια στο κενό για να σωθούν, ή σκαρφάλωναν στα μπαλκόνια του διπλανού κτιρίου προκειμένου να ξεφύγουν από τον καπνό. Τρεις όμως δεν τα κατάφεραν.
Το τραγικό χρονικό θα μείνει για πάντα χαραγμένο στη μνήμη των εργαζομένων, αλλά και των ανθρώπων που βρίσκονταν μπροστά από το κτίριο και έγιναν μάρτυρες των σκηνών αλλοφροσύνης που εκτυλίχτηκαν εκεί στο κέντρο της πρωτεύουσας.
Χαρακτηριστική είναι η μαρτυρία του φωτογράφου Γιώργου Μουτάφη, στο πρόσφατο αφιέρωμα του CNN. «Οι κουκουλοφόροι κρατώντας 150 μολότοφ άρχισαν να φωνάζουν «κάψτε τους, κάψτε τους πλούσιους«. Όταν δε κάποιοι τους παρακάλεσαν να μην κάψουν την τράπεζα εκείνοι αποκρίθηκαν ότι δεν υπήρχε κόσμος μέσα συνεχίζοντας να φωνάζουν συνθήματα»... Αυτή ήταν κι η αρχή της τραγωδίας» δήλωσε ο ίδιος, που υπήρξε αυτόπτης μάρτυρας του εγκλήματος.
Τα θύματα της βαρβαρότητας
Δεν πρόλαβε να φέρει στον κόσμο το πρώτο της παιδί. «Έφυγαν» μαζί, προδομένοι στη βία και το πάθος των «ιδεολόγων» κουκουλοφόρων. Η 32χρονη Αγγελική Παπαθανασοπούλου, ήταν πτυχιούχος της Μαθηματικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, με μεταπτυχιακές σπουδές λογιστικής στο ελληνικό πανεπιστήμιο και το City του Λονδίνου, εργαζόταν από το 2008 στο τμήμα συναλλαγών επιχειρήσεων του υποκαταστήματος στη Σταδίου. Η καταγωγή της ήταν από το Αίγιο όπου ζουν οι γονείς και η μεγαλύτερη αδερφή της.
Η 35χρονη Βιβή Ζούλια, καταγόταν από τη Μήλο αλλά μεγάλωσε και έζησε στο Μαρούσι. Ήταν πτυχιούχος του Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Παντείου Πανεπιστημίου και είχε πάρει το μεταπτυχιακό της από το University Of Greenwich στα διεθνή τραπεζικά και χρηματοοικονομικά. Τα τελευταία χρόνια εργαζόταν στο τμήμα συναλλαγών επιχειρήσεων της Marfin. Η άτυχη υπάλληλος, επέστρεψε στην Ελλάδα μετά τις σπουδές της και έπιασε αμέσως δουλειά στην τράπεζα.
Με το χαμόγελο πάντα στα χείλη, θυμούνται συνάδελφοι και φίλοι, τον 36χρονο Νώντα Τσακάλη, προϊστάμενος του τμήματος συναλλαγών του υποκαταστήματος. Με καταγωγή από την Λευκάδα, είχε σπουδάσει στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο της Αθήνας, ενώ είχε κάνει μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο του Στίρλινγκ στη Σκωτία και ήταν άγαμος. Ως μοναχοπαίδι ήταν το μοναδικό στήριγμα της χήρας μητέρας του, με την οποία ζούσε μαζί στην Ηλιούπολη.
Δύο χρόνια μετά το έγκλημα της Marfin, αναφέρει το protothema.gr, οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ εξακολουθούν να παραμένουν στο σκοτάδι, παρά τις κατά καιρούς συλλήψεις «υπόπτων» που ανήκουν στον λεγόμενο αντιεξουσιαστικό χώρο.
Συγγενείς, φίλοι και συνάδελφοι των αδικοχαμένων τριών θυμάτων της τυφλής βίας, άφησαν λίγα λουλούδια στον τόπο της τραγωδίας, με την υπόσχεση πως δεν θα ξεχάσουν. Όπως δεν πρέπει να ξεχάσει και το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας, για να μην ξαναβρούμε μπροστά μας νέες τραγωδίες, με νέα θύματα όπως η Αγγελική, η Βιβή και ο Νώντας.
Διαβάστε Περισσότερα »

Κορυφαίο περιστατικό: Yποψήφιος μιλούσε μόνος του, χωρίς ακροατήριο, κάτω από έναν πλάτανο!

Στον πεζόδρομο της Ηγουμενίτσας...Κάτω από έναν πλάτανο υποψήφιος βουλευτής μικρού κόμματος μιλούσε μόνος του. Στον πεζόδρομο της Ηγουμενίτσας. Κανείς δεν σταματούσε, αλλά αυτός συνέχιζε να μιλά... Είναι και αυτό μια μορφή πολιτικού αγώνα! Όταν κάποιος αισθάνεται αποκλεισμένες τις ιδέες του, προσπαθεί να βρει κάθε τρόπο για να τις προωθήσει. Λεφτά για διαφημίσεις δεν είχαν οι περισσότεροι υποψήφιοι κατά την προεκλογική περίοδο. Τι να έκαναν, λοιπόν; Κάποιοι επέλεξαν τρόπους πρωτότυπους... Μπορεί να μην τον άκουσε ο κόσμος τον συγκεκριμένο υποψήφιο, ωστόσο αυτός είχε την ικανοποίηση ότι τα είπε...

Διαβάστε Περισσότερα »

Όλα τα πιθανά σενάρια για την βραδιά των εκλογών

Όλα τα πιθανά σενάρια για την βραδιά των εκλογών

Στον δρόμο για κυβέρνηση συνεργασίας βγάζουν τα σενάρια για τα εκλογικά αποτελέσματα της 6ης Μαΐου, καθώς η ΝΔ δεν δείχνει να αποκτά αυτοδυναμία εκτός αν διαψεύσει τις δημοσκοπήσεις και περάσει κατά πολύ το 30%.
Στην περίπτωση που η ΝΔ αγγίξει ποσοστά της τάξης του 27% - 28% και ανεξάρτητα από την είσοδο εννέα ή δέκα κομμάτων στη Βουλή, δεν υπάρχει δυνατότητα αυτοδυναμίας. Μπορεί δηλαδή το μπόνους των 50 εδρών να της δίνει υπερδιπλάσιο αριθμό εδρών από ό,τι στο ΠΑΣΟΚ – έστω και αν η διαφορά τους κινηθεί σε χαμηλό ποσοστό – αλλά θα υπολείπεται κατά πολύ των 151 με τις οποίες θα αποκτούσε οριακή πλειοψηφία, καθώς συγκεντρώνει 123 έδρες.
Σύμφωνα με τα ΝΕΑ, ενδεικτικό είναι πως η ΝΔ με ποσοστά που δεν ξεπερνούν το 30% δεν κερδίζει κοινοβουλευτική πλειοψηφία, ούτε αν η ψαλίδα από το ΠΑΣΟΚ διαμορφωθεί στις 8 μονάδες – αν συγκεντρώσει για παράδειγμα 26% έναντι 18% του ΠΑΣΟΚ – ακόμη και στην περίπτωση όπου το ποσοστό των κομμάτων που δεν θα μπουν στη Βουλή φτάσει παράλληλα το 9%.
Στο σενάριο αυτό – και παρά το γεγονός πως όσο μεγαλύτερο είναι το ποσοστό των εκτός Βουλής κομμάτων τόσο αυξάνεται ο αριθμός των εδρών του πρώτου κόμματος – η ΝΔ εμφανίζεται με μόλις 114 έδρες.
Αλλά ακόμη και αν τα εκτός Βουλής κόμματα φτάσουν το 15% – κάτι πουδεν εμφανίστηκε σε καμία δημοσκόπηση – η ΝΔ με ποσοστό 26% θα έχει 126 έδρες, ενώ αγγίζοντας το 30% και πάλι εμφανίζεται με 138 έδρες.
Η έλλειψη αυτοδυναμίας προκύπτει σε όλα τα πιθανά σενάρια, ανεξάρτητα τόσο από τον αριθμό των μικρότερων κοινοβουλευτικών κομμάτων όσο και από το ποσοστό που συγκεντρώνουν.Δηλαδή, είτε τα υπόλοιπα κόμματα που θα μπουν στη Βουλή – εκτός ΝΔ και ΠΑΣΟΚ – έχουν ποσοστό 44% είτε 54%, δεν υπάρχει περιθώριο αυτοδυναμίας.
Αντιθέτως, κυβέρνηση συνεργασίας προκύπτει ακόμη και αν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ διαμορφωθούν αθροιστικά στο 40%. Ετσι, με τη ΝΔ να λαμβάνει 24% και το ΠΑΣΟΚ 16% τα δύο κόμματα κατορθώνουν να έχουν 157 έδρες, κατακτώντας έστω και ισχνή πλειοψηφία. Σε ένα συνολικό ποσοστό της τάξης του 42% θα είχαν 166 έδρες, ενώ με 44% οι έδρες τους θα έφταναν τις 171.
Εκτός από το ποσοστό των κομμάτων που θα καταφέρουν να πιά- σουν το 3% και να έχουν κοινοβου- λευτική εκπροσώπηση, καθοριστικός παράγοντας για το αποτέλεσμα θα είναι πάντως και η αποχή. Σύμφωνα με τους αναλυτές, τα υψηλά επίπεδα αποχής ευνοούν τα ποσοστά που θα πάρουν τα κόμματα και άρα μπορούν να μεταφραστούν και σε περισσότερες έδρες για το πρώτο κόμμα, ενισχύοντας την πιθανότητα αυτοδυναμίας του.
Διαβάστε Περισσότερα »

Στάση πληρωμών τους τελευταίους μήνες από την ΔΕΗ στους επενδυτές φ/β

Στάση πληρωμών τους τελευταίους μήνες από την ΔΕΗ στους επενδυτές φ/β συμπεριλαμβανομένων και των αγροτών Αντιμέτωποι με μια άτυπη στάση πληρωμών από την ΔΕΗ βρίσκονται από τις αρχές του 2012, οι παραγωγοί ενέργειας μέσω φωτοβολταϊκών. Αυτό έχει οδηγήσει σε μια πρωτοφανή οικονομική δυσπραγία τον άλλοτε πολλά υποσχόμενο κλάδο φ/β ενώ οι παραγωγοί – επενδυτές (αγρότες και μη) βρίσκονται στο χείλος της οικονομικής καταστροφής αφού οι υποχρεώσεις προς τις τράπεζες συνεχίζουν να «τρέχουν». Ακόμα και η φημολογία ότι εντός των επομένων ημερών ο Λειτουργός της Αγοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας ΑΕ (ΛΑΓΗΕ) θα καταθέσει εμβάσματα στους λογαριασμούς των συνεργαζομένων μαζί του τραπεζών ύψους κοντά στα 12 εκ. ευρώ, (όσο δηλαδή το 60% των οφειλόμενων τιμολογίων για την παραγωγή του Ιανουαρίου, που ανέρχονται συνολικά σε 20 εκ. ευρώ), χαρακτηρίζεται σταγόνα στον ωκεανό. Άλλωστε για τα τιμολόγια της παραγωγής του Φεβρουαρίου και του Μαρτίου, δεν γίνεται καμία κουβέντα. Για το θέμα ο ΑγροΤύπος επικοινώνησε με τον πρόεδρο του Πανελλήνιου Συνδέσμου Επενδυτών Φωτοβολταϊκών (ΠΑΣΥΦ), κ. Ν. Καλογεράκη ο οποίος μας ανέφερε: «Οι επενδύσεις έχουν σταματήσει. Δεν τολμά κανείς να επενδύσει αφού δεν γνωρίζει πότε θα ξαναπληρωθεί. Μεγάλο πρόβλημα επίσης αντιμετωπίζουν και οι εταιρείες του χώρου. Εγώ προσωπικά είχα έργα σε εξέλιξη και δεν μπορώ να προχωρήσω».
Στο ίδιο μήκος κύματος είναι και οι δηλώσεις αρκετών παραγόντων της αγοράς των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας οι οποίοι μας αναφέρουν ότι: «οι τράπεζες έχουν κλείσει τους κρουνούς με αποτέλεσμα όλοι οι επενδυτές να βρίσκονται σε δύσκολη κατάσταση. Όλη η αγορά έχει παγώσει εν αναμονή εξελίξεων για χρηματοδοτήσεις των έργων. Οι αγρότες μέσα σε αυτό τον κυκεώνα κατά μείζονα λόγο υποφέρουν λόγω της θέσης τους».
Να σημειωθεί ότι οι μόνοι αγρότες που ακόμα δεν αντιμετωπίζουν προβλήματα από αυτή την στάση πληρωμών της ΔΕΗ είναι όσοι έκαναν έργα στις αρχές του έτους. «Οι αγρότες που έκαναν έργα στις αρχές του έτους δεν έχουν φτάσει ακόμα στην διαδικασία πληρωμής δεδομένου ότι υπάρχει και μια περίοδο χάριτος 6 μηνών από τις τράπεζες. Αν όμως δεν ξεκινήσουν άμεσα ξανά οι πληρωμές από τον ΛΑΓΗΕ και τελειώσει η περίοδος χάριτος τότε θα υπάρχει μεγαλύτερο πρόβλημα», αναφέρει στον ΑγροΤύπο ο κ. Δημήτριος Τόλης, εκπρόσωπος της εταιρείας «Τόλης Περιβαλλοντολογικής» στο Αγρίνιο.

Απλήρωτοι λογαριασμοί και «χαράτσι» στερεύουν τα ταμεία της ΔΕΗ

Ειδικότερα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΥΦ περιγράφει με τα μελανότερα χρώματα την κατάσταση από τις αρχές του έτους. «Ο διαχειριστής για το διασυνδεδεμένο ηπειρωτικό σύστημα είναι ο ΛΑΓΗΕ. Πρόκειται για νέα υπηρεσία η οποία πληρώνει τους παραγωγούς ενέργειας μέσα στους οποίους συμπεριλαμβάνονται και οι αγρότες. Μετά την πληρωμή του Ιανουαρίου (η οποία αφορούσε το διάστημα 10 Δεκεμβρίου του 2011 – 10 Ιανουαρίου 2012) υπήρξε μια μεγάλη καθυστέρηση. Ενώ λοιπόν βρισκόμαστε στις αρχές Μαΐου έχουν πληρώσει μόνο την περίοδο που προαναφέραμε και οι υπόλοιποι μήνες παραμένουν απλήρωτοι. Οι διαχειριστές ισχυρίζονται ότι δεν έχουν χρήματα», αναφέρει ο κ. Καλογεράκης.
Και προσθέτει: «Υπάρχει “τρύπα" 1,4 δισ. ευρώ από απλήρωτους λογαριασμούς καταναλωτών στην ΔΕΗ και έγινε επίσης ένα μεγάλο μπέρδεμα με την πληρωμή του γνωστού «χαρατσιού» οπότε όλα αυτά οδήγησαν στην σημερινή κατάσταση».

Κάθε μήνα τα ίδια

Όσον αφορά το ενδεχόμενο πληρωμής ενός μέρους των οφειλομένων προς τους παραγωγούς ενέργειας, ο κ. Καλογεράκης μας απαντά: «Αυτό μας το λένε κάθε μήνα αλλά ακόμα δεν έχει γίνει κάτι. Το χειρότερο σε αυτή την κατάσταση είναι ότι δεν μπορείς να ξέρεις τι γίνεται με τα λεφτά διότι χάθηκε ο μπούσουλας και πλέον δεν μπορούμε να είμαστε εντάξει με τις τράπεζες. Είναι δυνατόν να πληρώνουμε κάθε μήνα δόση και να πιστωνόμαστε όποτε θέλει ο διαχειριστής;»
Διαβάστε Περισσότερα »

Την υπογραφή του και τον Δικέφαλό του!

Την υπογραφή του και τον Δικέφαλό του!Παρών και με υπογραφή! Ο Ντέμης Νικολαΐδης με σημερινή του γραπτή δήλωση τονίζει οτι είναι εδώ για την ΑΕΚ και αναλύει την προσπάθειά του για λύση ουσίας έως τις 22 Μαΐου
Διαβάστε αυτούσια την γραπτή δήλωση του Ντέμη Νικολαΐδη:
«Τους τελευταίους μήνες οι συνεργάτες μου κι εγώ δουλεύουμε, προσπαθώντας να βρούμε μια αξιόπιστη λύση για την ομάδα μας, η οποία:
Α. Θα καλύπτει τις άμεσες υποχρεώσεις της ΠΑΕ, μέχρι τον Ιούνιο του 2012 και
Β. Θα εξασφαλίζει τη βιωσιμότητα του συλλογου για τα επόμενα τουλάχιστον τρία χρόνια έχοντας ως στόχο να ξαναμπεί σε τροχιά αντάξια της ιστορίας της.
Είναι γνωστό, οτι για λόγους που λίγο ως πολύ γίνονται αντιληπτοί, δεν θεωρώ τον εαυτό μου την ιδανική λύση για την επόμενη ημέρα της ΠΑΕ. Δεν μπορώ όμως να παραμείνω αδρανής όταν η ΑΕΚ βρίσκεται σε κίνδυνο.
Επεξεργαστήκαμε λοιπον τα οικονομικά δεδομένα του συλλόγου και σύμφωνα με τα στοιχεία που έχω επαληθεύσει με την ΠΑΕ, την εφορία Αττικής αλλά και με πιστωτές και προμηθευτές, έχουν ως εξής:
Μέχρι τον Ιούνιο του 2012 η ΠΑΕ χρειάζεται σχεδόν 10 εκατ. ευρω.
Το σύνολο των υποχρεώσεων της ΠΑΕ μετά την 1/7/2012 είναι περίπου 25 εκατ. ευρω
Η ομάδα είναι δεδομένο οτι χρειάζεται λοιπόν συγκεκριμένο σχέδιο οικονομικής εξυγίανσης με τριετή χρονικό οριζοντα και άμεση ανάκτηση της εμπορικής και αγωνιστικής της αξίας.
Προκειμένου να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα της άμεσης χρηματοδότησης του ελλείμματος 2011-2012, οι λύσεις είναι συγκεκριμένες και αυτονόητες:

Κάλυψη του ελλείμματος από τους μεγαλομετόχους της ΠΑΕ.
Κάλυψη του ελλείμματος από άλλους πιθανούς ενδιαφερόμενους επενδυτές.
Ελλείψει ενδιαφέροντος απο νέους επενδυτές για συμμετοχή στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας και αντιλαμβανόμενος τις δυσκολίες της εποχής, προσπάθησα να βρω μια δίκαιη – θεωρώ – λύση για τους ανθρώπους που έχουν βάλει μέχρι σήμερα αρκετά χρήματα στην ομάδα. Αρχικά τους πρότεινα να καταβάλουν 4 εκατ. ευρώ ώστε να ενεργοποιηθεί μία συμφωνία δανεισμού για επιπλέον 3 εκατ. ευρώ, την οποία είχα ήδη ολοκληρώσει.
Θεωρούσαμε ότι, αυτή η ρευστότητα των 7 εκατ. ευρώ σε συνδυασμό με ορισμένες άλλες κινήσεις, ίσως θα ήταν αρκετή. Το σχέδιο που είχαμε επεξεργαστεί ήταν ρεαλιστικό. Αυτό το συμπέρασμα προέκυπτε έπειτα απο μια σειρά επαφών και συναντήσεων που είχα με τράπεζες, πιθανούς «μικροχρηματοδότες», μελλοντικούς χορηγούς και εμπορικούς συμμάχους. Χωρίς τα χρήματα των μετόχων κάθε άλλη συζήτηση για χρηματοδότηση (δανεισμός, εμπορικές συμφωνίες) δεν είχε νόημα.
Επανήλθα με νέα πρόταση και περισσότερο ρίσκο για τους δανειοδότες, ζητώντας από τον κ. Παππά και τον κ. Νοτιά να βάλουν από 1 εκατ. ευρώ έκαστος. Επιπλέον, έθεσα τον εαυτό μου στη διάθεσή τους για να αναλάβω τη διοίκηση και παράλληλα να επωμιστώ προσωπικά όλο τον κίνδυνο του σχεδίου αν και θεωρώ όπως προαναφερα οτι δεν αποτελώ την ιδανική λυση για την ομάδα μας. Ξεκαθάρισα τόσο στον κ. Παππά όσο και στον κ. Νοτιά, ότι αυτή θα ήταν η τελευταία φορά που θα έβαζαν χρήματα και ότι αυτό θα φρόντιζα να το επικοινωνήσω στον κόσμο της ΑΕΚ.
Ζήτησα να έχω την απάντησή τους μέχρι σήμερα, με δεδομένο ότι είχα αποφασίσει να ενημερώσω τους φίλους της ΑΕΚ για το σημείο στο οποίο βρισκόμαστε. Ο κ. Παππάς μου απάντησε ότι έχει βάλει πολλά χρήματα στην ΑΕΚ και πως δεν έχει πλέον την οικονομική δυνατότητα, την απαραίτητη ρευστότητα, να βάλει κι άλλα.
Ο κ. Νοτιάς δεν μου έχει απαντήσει.
Θεωρώ καθήκον μου να είμαι δίπλα στη διοίκηση της ΠΑΕ ΑΕΚ, όποτε η ομάδα βρίσκεται σε δύσκολη κατάσταση. Στη Γενική Συνέλευση της ΠΑΕ, την οποία όπως με ενημέρωσε ο πρόεδρος θα προσπαθήσει να την αναβάλλει για τις 23/5, οι μεγαλομέτοχοι θα πάρουν τις οριστικές τους αποφάσεις.
Μέχρι τις 22/5 στόχος μας είναι να προπαθήσουμε να βοηθήσουμε εξωθεσμικά, σε συνεργασία πάντα με τη διοίκηση της ΠΑΕ, ώστε να μειωθούν οι υποχρεώσεις του συλλόγου. Παράλληλα, μέχρι τότε, δε θα σταματήσουμε την προσπάθεια για εξεύρεση λύσης.
Ο κ. Τάκης Κανελλόπουλος είναι ο μόνος που μέχρι στιγμής βοηθάει ουσιαστικά την όλη προσπάθεια. Ελπίδα μου είναι στο άμεσο μέλλον να συμπράξουν κι άλλοι ώστε να γίνει το καλύτερο για το μέλλον της ομάδας μας.
Είναι φυσικά αυτονόητο οτι η ΑΕΚ πρέπει να κρατήσει την ταυτότητα της. Δεν υπάρχει αύριο με διοίκηση Πρωτοδικείου ή με ΑΦΜ άλλης ΠΑΕ.
Με πλήρη συνείδηση της κρισιμότητας της κατάστασης διαβεβαιώνω πως όποτε έχω να πω κάτι σημαντικό προς τον κόσμο της ΑΕΚ θα το μεταφέρω γραπτώς.

Ντέμης Νικολαΐδης».
Διαβάστε Περισσότερα »

Παράσχος και του χρόνου



Παράσχος και του χρόνουΜε τον Γιώργο Παράσχο στον πάγκο του θα πορευθεί και τη νέα αγωνιστική περίοδο ο Λεβαδειακός, όπως ανακοινώθηκε επισήμως από την ΠΑΕ της Βοιωτίας.

Το κλίμα ήταν εξαρχής θετικό για τη συνέχεια της συνεργασίας, αφού άπαντες στο Λεβαδειακό έμειναν ευχαριστημένοι από τη συνολική εικόνα της ομάδας την εφετινή περίοδο και, κυρίως, από την παραμονή της στη Σούπερ Λίγκα.
Η ανακοίνωση της ΠΑΕ αναφέρει:
«Η ΠΑΕ ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ ανακοινώνει τη συνέχιση της συνεργασίας της και για τη νέα αγωνιστική περίοδο, με τον προπονητή κ. Παράσχο».
Διαβάστε Περισσότερα »

ΣΥΡΙΖΑ- Ενωτικό Κοινωνικό Μέτωπο: «ήρθε η ώρα για αλλαγή του πολιτικού σκηνικού»



Στην κεντρική πλατεία της Λιβαδειάς πραγματοποιήθηκε η  προεκλογική συγκέντρωση του ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ-Ενωτικό Κοινωνικό Μέτωπο, όπου παρουσιάστηκε και το ψηφοδέλτιο της Βοιωτίας.
«Φαίνεται ότι έρχεται η ώρα που τα για περίπου 40 χρόνια μεγάλα κόμματα αδυνατούν να ανταποκριθούν στις δύσκολες συνθήκες που απαιτούν λύσεις. Και η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ δεν κατάφεραν να αποτρέψουν την καταστροφή της χώρας και του λαού μας», τόνισε το στέλεχος του κόμματος Θανάσης Ζανιάς, εκφράζοντας παράλληλα την εκτίμηση ότι «η αριστερά με την βοήθεια ευρύτερων κοινωνικών στρωμάτων θα ανταποκριθεί στις απαιτήσεις των καιρών και με συγκεκριμένες ρεαλιστικές προτάσεις θα δώσει τις λύσεις»
Επίσης επεσήμανε ότι τώρα «είναι η αρχή μια μεγάλης περιόδου αλλαγής στο πολιτικό σκηνικό» και ότι για να αντιμετωπιστεί η κατάσταση στη χώρα απαιτείται «η σωστή λειτουργία των θεσμών από το κοινοβούλιο μέχρι τη δικαιοσύνη και τη δημόσιο διοίκηση».
Καταλήγοντας κάλεσε το λαό να ψηφίσει με βάση τα συμφέροντά του και να στηρίξει το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ τονίζοντας: «Πιστεύουμε ότι τη λύση πρέπει να την δώσουν οι πολίτες και όχι άλλα κέντρα αποφάσεων εντός και εκτός Ελλάδας».
Οι υποψήφιοι βουλευτές  αναφέρθηκαν στους στόχους του «ΣΥΡΙΖΑ Ενωτικό Κοινωνικό Μέτωπο» και τη σημασία των εκλογών καλώντας τους πολίτες να τους εμπιστευτούν με την ψήφο τους.
 siriosfm.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Πέντε χρόνια αδράνεια για τη ρύπανση του Ασωπού



Την ώρα που στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής γίνεται συζήτηση για να υπάρχει εθνικό όριο για το εξασθενές χρώμιο στο πόσιμο νερό, στην Ελλάδα το πρόβλημα της ρύπανσης του Ασωπού παραμένει.

Οι μετρήσεις που έγιναν τον περασμένο χειμώνα σε σημεία του Ασωπού, δείχνουν ότι το εξασθενές χρώμιο είναι έως και 1.500 φορές πάνω από το όριο που γίνεται διάλογος στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής.
Επίσης δεν έχει γίνει το μόνιμο γραφείο των επιθεωρητών περιβάλλοντος στα Οινόφυτα αν και είχε ανακοινωθεί από τις ελληνικές κυβερνήσεις από το 2007 και μετά.
Πηγή:skai.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Σόιμπλε: Εάν η νέα κυβέρνηση δεν τηρήσει τις δεσμεύσεις, θα υποστεί τις συνέπειες

Σόιμπλε: Εάν η νέα κυβέρνηση δεν τηρήσει τις δεσμεύσεις, θα υποστεί τις συνέπειε

Το δικό του μήνυμα για τις ελληνικές εκλογές στέλνει ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, τονίζοντας πως η νέα κυβέρνηση που θα προκύψει από τις 6 Μαΐου και μετά θα πρέπει να τηρήσει όλα όσα έχουν συμφωνηθεί.
Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε «προειδοποιεί» τους Έλληνες ψηφοφόρους πως εάν επιλέξουν μία αντιμνημονιακή κυβέρνηση η οποία δεν θα τηρήσει τις δεσμεύσεις που έχουν παρθεί απέναντι στους εταίρους, τότε η Ελλάδα θα υποστεί τις συνέπειες. «Η συμμετοχή στην Ευρωπαϊκή Ένωση είναι σε εθελοντική βάση» αναφέρει με νόημα.
Από την άλλη τόνισε πως η γερμανική πολιτική στα ευρωπαϊκά θέματα δεν πρόκειται να αλλάξει, όποιο και εάν είναι το αποτέλεσμα στις γαλλικές και τις ελληνικές εκλογές. Επίσης αναφέρθηκε και στην Ισπανία τονίζοντας πως η κυβέρνηση του Μαριάνο Ραχόι είναι «στο σωστό δρόμο», αλλά υπάρχουν ακόμη πράγματα που πρέπει να γίνουν.
Σημειώνεται επίσης πως ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος Γκέοργκ Στράιτερ απαντώντας στο καθιερωμένο κυβερνητικό μπρίφινγκ σε ερώτηση για την αντιμετώπιση των μεταναστών στην Ελλάδα τόνισε πως «Δεν πρόκειται να πάρω θέση για ένα τέτοιο θέμα τρεις μέρες πριν από τις εκλογές», αποφεύγοντας με τρόπο τον σχολιασμό των ελληνικών εκλογών.
Διαβάστε Περισσότερα »

Απίστευτο και όμως ελληνικό:Αύξηση των πωλήσεων Porsche τον Απρίλιο κατά 800%!

 

Ενώ οι συνολικές πωλήσεις αυτοκινήτων στη χώρα για ένα ακόμη μήνα ...καταποντίστηκαν,
οι πωλήσεις της γερμανικής φίρμας πολυτελών οχημάτων Porsche παρουσίασαν εκρηκτική άνοδο!






 Συγκεκριμένα,οι πωλήσεις καινούριων αυτοκινήτων τον Απρίλιο κατέγραψαν νέα πτώση 56,8% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα πέρσι δημιουργώντας...  περαιτέρω πανικό σε εισαγωγείς και εμπόρους οι οποίοι αντιδρούν στην κρίση με δραστικές περικοπές αλλά και πολύ μεγάλες προσφορές..

Ειδικότερα τον 4 μήνα του 2012 πουλήθηκαν μόλις 4.407 νέα ΙΧ έναντι 10.191 οχημάτων το αντίστοιχο διάστημα πέρσι εκ των οποίων περίπου 2.000 αυτοκίνητα αφορούσαν σε εταιρικές πωλήσεις.

Ενα από τα πλέον εντυπωσιακά ευρύματα όμως στις αναλυτικές πωλήσεις καινούριων αυτοκινήτων στην Ελλάδα τον Απρίλιο έχει να κάνει με την Porsche η οποία σημείωσε αύξηση πωλήσεων 800%.
Ειδικότερα τον 4ο μήνα του 2012 διατέθηκαν 18 μοντέλα της πολυτελούς φίρμας σε μόλις 30 ημέρες έναντι μόλις 2 αυτοκινήτων που είχαν διατεθεί τον αντίστοιχο μήνα του 2011...

Διαβάστε Περισσότερα »

Άλωσε και την Θεσσαλονίκη ο Τσίπρας

Να ανοίξουν με την ψήφο τους το δρόμο για νέο συνασπισμό εξουσίας κάλεσε τους πολίτες ο Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στην πλατεία Αριστοτέλους στη Θεσσαλονίκη ενώπιων πρωτοφανούς για τα μέτρα του ΣΥΡΙΖΑ πλήθους.  


Όπως τόνισε  η χώρα «μια νέα προοδευτική κυβέρνηση που θα στηρίζεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων και όχι στους διαδρόμους της διαπλοκής», η οποία σύμφωνα με τον κ. Τσίπρα θα «βάζει τις ανάγκες των ανθρώπων και της κοινωνίας πάνω από τα συμφέροντα και τις απαιτήσεις των δανειστών».

Ο κ. Τσίπρας, δεσμεύθηκε ότι  θα καταγγείλει τη δανειακή σύμβαση και το Μνημόνιο, ενώ απευθύνθηκε στους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ το 2009.


Χαρακτήρισε το «κόμμα – εγγυητή του Μνημονίου» το ΠΑΣΟΚ που πρεσβεύει ο Ευάγγελος Βενιζέλος και απευθυνόμενος στους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ του 2009 υποστήριξε ότι  «εσείς δεν αγωνιστήκατε γι’ αυτό το κόμμα του Μνημονίου. Δεν πιστέψατε ποτέ στο νεοφιλελευθερισμό».

Σφοδρή επίθεση εξαπέλυσε τον Αντώνη Σαμαρά, λέγοντας ότι «προσπαθεί να ανασύρει από το μπαούλο της Ιστορίας τις διαχωριστικές γραμμές του Εμφυλίου, για να κρύψει τις δικές του ευθύνες, για τη συνθηκολόγησή του με το μνημόνιο της υποτέλειας».

Παράλληλα  ο κ. Τσίπρας έκανε λόγο και για τις «επαχθείς  δεσμεύσεις σε βάρος του λαού και του τόπου που έχουν υπογράψει στη νέα δανειακή σύμβαση και στο δεύτερο Μνημόνιο το ΠΑΣΟΚ και η Νέα Δημοκρατία» τονίζοντας ότι από τη Δευτέρα τα δύο κόμματα έχουν προετοιμάσει ακόμη πιο σκληρή λιτότητα.

Υποστήριξε εξάλλου ότι η Αριστερά έγραψε τις λαμπρότερες σελίδες της όταν κατάφερνε να ενώσει τις δυνάμεις της, ενώνοντας παράλληλα τον ελληνικό λαό.

Υπογράμμισε παράλληλα ότι το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ επωφελούνται από το πείσμα κάποιων ηγεσιών της Αριστεράς – και κυρίως του ΚΚΕ , καλώντας «κάθε κομμουνιστή και κάθε κομουνίστρια να δώσει τη μάχη της ενότητας».

«Εμάς αντίπαλός μας δεν είναι το ΚΚΕ. Αντίπαλός μας είναι ο Σαμαράς και ο Βενιζέλος» τόνισε χαρακτηριστικά.

Όπως σημείωσε ο κ. Τσίπρας, στις εκλογές της Κυριακής κρίνεται το παρόν και το μέλλον της χώρας.
Διαβάστε Περισσότερα »

Τα πραγματικά ποσοστά και οι έδρες των κομμάτων μέχρι στιγμής.



Δίνουμε στην δημοσιότητα τα πραγματικά ποσοστά και τις πιθανές  έδρες των κομμάτων μέχρι στιγμής, και λέμε ..
μέχρι στιγμής διότι υπολείπονται κάποιες ώρες για τις εκλογές και μπορεί να συμβούν πολλά. Προέρχονται από πάρα πολύ έγκυρη πηγή και δεν επιδέχονται αμφισβήτησης. Εξάλλου κοντή γιορτή.



Έχουμε λοιπόν και λέμε.

Ν.Δ 19.8 % και 105 έδρες
ΣΥΡΙΖΑ  14.7 % και 41 έδρες
ΑΝΕΞ.ΕΛΛΗΝΕΣ 14.5 % ΚΑΙ 40 έδρες
ΠΑΣΟΚ 12.2 % και 35 έδρες
ΔΗΜΑΡ 8.8 % και  24 έδρες
Κ.Κ.Ε 8.7 % και 24 έδρες
ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ 5.2 % και 15 έδρες
Οικολόγοι πράσινοι 3.2 % και 8 έδρες
ΛΑΟΣ 3.1 % και 8 έδρες
ΔΗΣΥ 2.8 %
ΔΡΑΣΗ 1.6 %
ΑΝΤΑΡΣΥΑ 1.7 %
ΟΧΙ-ΕΠΑΜ 1.1 %
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ  0.7 %
ΔΙΑΦΟΡΟΙ 1.8
Η μεγάλη αποκάλυψη των εκλογών εκτός από τον ΚΑΜΜΕΝΟ  που αναδεικνύεται  σε ρυθμιστή των εξελίξεων είναι η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ της οποίας τα ποσοστά είναι στην Α. ΑΘΗΝΩΝ  17 % στο ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΑΤΤΙΚΗΣ 7.8 % στην Α ΠΕΙΡΑΙΩΣ  9.5 %  και στην Β. ΠΕΙΡΑΙΩΣ 16 %.
Χαμένο το Κ.Κ.Ε κατά μιά μονάδα τις τελευταίες ώρες, μετά την δήλωση της ΠΑΠΑΡΗΓΑ πως θα επιστρέψει την εντολη.

Στην ανωτέρω πρόβλεψη έχουν συνυπολογιστεί όλες οι παράμετροι ,τα στατιστικά ,τα γκαλόπ μυστικά και φανερά, και οι αποκλίσεις για αυτό τολμούμε να τα αποκαλέσουμε ..πραγματικά, και να τα δώσουμε στην δημοσιότητα χωρίς δισταγμό. Τα κόμματα τα… γνωρίζουν ,απλά …ψεύδονται για λόγους σκοπιμότητας.



Διαβάστε Περισσότερα »

Ποια προγράμματα του ΟΑΕΔ τρέχουν αυτή την στιγμή



Με τέσσερα νέα προγράμματα ενεργητικών πολιτικών αγοράς εργασίας, που θα ενεργοποιηθούν το επόμενο διάστημα ή έχουν ενεργοποιηθεί,
προϋπολογισμού... 348 εκατ. ευρώ, εκτιμάται ότι θα επωφεληθούν επιπλέον 110.000 εργαζόμενοι και 40.000 άνεργοι.

Παράλληλα, εντός του επόμενου διαστήματος έχει προγραμματιστεί η υλοποίηση των εξής:

1. Πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων για την πρόσληψη 5.000 ανέργων πτυχιούχων ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων πανεπιστημιακού και τεχνολογικού τομέα, νέων ως 35 ετών, προϋπολογισμού 67.750.000 ευρώ.

2. Πρόγραμμα επιχορήγησης για την απασχόληση 35.000 ανέργων για εκτέλεση έργων με αυτεπιστασία σε ΟΤΑ, συνδέσμους και νομικά τους πρόσωπα δημοσίου δικαίου, βάσει ετήσιου κυλιόμενου πίνακα κατάταξης ανέργων, προϋπολογισμού 200.0000.000 ευρώ.

3. Πρόγραμμα επαγγελματικής κατάρτισης 70.000 εργαζομένων σε μεγάλες επιχειρήσεις (ΛΑΕΚ 0,45%) του έτους 2012, προϋπολογισμού 55.000.000 ευρώ.

4. Πρόγραμμα επαγγελματικής κατάρτισης 40.000 εργαζομένων σε μικρές επιχειρήσεις (1-25 εργαζομένων) έτους 2011-2012, προϋπολογισμού 25.000.000 ευρώ.

Τα δύο τελευταία προγράμματα υλοποιούνται ήδη.

Στα μέτρα που υλοποιεί ο ΟΑΕΔ στο πεδίο της κοινωνικής προστασίας των ανέργων και των εργαζομένων (επιδόματα ανεργίας, προγράμματα πλησίον της σύνταξης, κάλυψη της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης των μακροχρόνια ανέργων, παροχές οικογένειας και μητρότητας) εντάσσονται περίπου 1.200.000 άτομα, ενώ αυτές οι δράσεις κοινωνικής προστασίας εκτιμάται ότι θα κοστίσουν το τρέχον έτος σχεδόν 2 δισ. ευρώ.




Διαβάστε Περισσότερα »

"Ξηλωμένοι" υπάλληλοι του υπ. Ανάπτυξης ζητούσαν μίζα 300.000 ευρώ

Συνελήφθησαν δύο υπάλληλοι του Υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, οι οποίοι απαίτησαν... το χρηματικό ποσό των (120.000) ευρώ από επιχειρηματία, προκειμένου για να προωθήσουν-εγκρίνουν φάκελο αναπτυξιακού χαρακτήρα επιδοτούμενου προγράμματος για ξενοδοχειακή μονάδα που κατείχε στο Ηράκλειο Κρήτης.

Σύμφωνα με τη καταγγελία του επιχειρηματία οι δύο υπάλληλοι είχαν εκβιαστικά παραλάβει σε παλαιότερο χρόνο το ποσό των 50.000 ευρώ. Σήμερα τους δόθηκαν άλλα 10.000 ευρώ που είχαν προσημειωθεί από το συνολικό απαιτούμενο ποσό των 120.000 ευρώ.

Αρχικά οι συλληφθέντες είχαν απαιτήσει το 10% της δικαιούμενης επιδότησης, που ανέρχονταν στο ποσό 300.000 ευρώ περίπου, και ύστερα από συνεχείς διαπραγματεύσεις το ποσό ρυθμίστηκε στα 120.000 ευρώ.Η σύλληψή τους, πραγματοποιήθηκε από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής. Πρόκειται για έναν άνδρα 58 ετών που υπηρετεί στη Διεύθυνση Οικονομικών και μία γυναίκα 56 χρονών που είναι προϊσταμένη του Τμήματος Διαχείρισης και Παρακολούθησης Κοινοτικών Προγραμμάτων, του Υπουργείου Ανάπτυξης.

Ειδικότερα, ο 58χρονος συνελήφθη χθες (04.05.2012) το μεσημέρι, στην οδό Μητροπόλεως στο Κέντρο της Αθήνας την ώρα που παραλάμβανε, το προσημειωμένο ποσό των 10.000 ευρώ από τον επιχειρηματία. Η 56χρονη συνελήφθη αμέσως μετά στο σταθμό του μετρό στο Μέγαρο Μουσικής, την ώρα που παραλάμβανε μερίδιο του προσημειωμένου ποσού από τον 58χρονο.

Το μεσημέρι της Πέμπτης ο ιδιοκτήτης της ξενοδοχειακής μονάδας, κατήγγειλε ότι, ενώ έχει εγκριθεί επιδότηση για αντίστοιχη επένδυση στην επιχείρηση, που διατηρεί στο Ηράκλειο Κρήτης, ύψους 2,8 εκατομμυρίων ευρώ, ο 58χρονος με συνεχή προσκόμματα απαιτούσε εκβιαστικά το ποσό των εκατόν είκοσι ευρώ προκειμένου να προωθήσει-εγκρίνει τον φάκελο της επιδότησης. Για την υπόθεσή του, που είχε αρχίσει από το 2009, είχε μέχρι στιγμής παραδώσει το χρηματικό ποσό των 50.000 ευρώ.

Σήμερα το μεσημέρι, κανονίστηκε ραντεβού παράδοσης των χρημάτων με τον 58χρονο στην οδό Μητροπόλεως, τα οποία είχαν προσημειωθεί από τους αστυνομικούς. Κατά τη διάρκεια ραντεβού ο 58χρονος, παρέλαβε το προσημειωμένο χρηματικό ποσό των (10.000) ευρώ από τον επιχειρηματία και συνελήφθη από αστυνομικούς που είχαν ακροβολιστεί.

Στη συνέχεια, συνοδευόμενος από τους αστυνομικούς που τον είχαν συλλάβει, ο 58χρονος μετέβη στο σταθμό του μέτρο στο Μέγαρο Μουσικής για να παραδώσει μερίδιο των χρημάτων που είχε προσυμφωνήσει με την 56χρονη, η οποία και συνελήφθη.

Σε βάρος των δυο συλληφθέντων σχηματίζεται δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για εκβίαση και δωροδοκία και θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Τις αστυνομικές έρευνες διενεργεί η Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής, όπου οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με το τηλέφωνο 210 647 6823, καθώς και στην ηλεκτρονική διεύθυνση: yaoe@otenet.gr προκειμένου να δώσουν πληροφορίες ή να καταγγείλουν τυχόν παράνομες και επίμεμπτες πράξεις ή ενέργειες αντίστοιχες με των δύο συλληφθέντων.

Το πιο εντυπωσιακό είναι ότι οι συγκεκριμένοι 2 υπαλληλοι είχαν ξηλωθεί πριν από λίγο καιρό από την υπουργό Ανάπτυξης, Αννα Διαμαντοπούλου, αφού είχε καταργηθεί όλη η υπηρεσία, όμως εξακολουθούσαν να πλευρίζουν επιχειρηματίες και επικαλούμενοι γνωριμίες και προσβάσεις στο υπουργείο ζητούσαν μίζες!

Μετά τη δημοσιοποίηση της υπόθεσης αποκλειστικά από το NewsIt, η κα Διαμαντοπούλου προχώρησε σε σκληρή δήλωση, λέγοντας πως "ή θα τσακίσουμε τη διαφθορά ή η διαφθορά θα τσακίζει τη χώρα".

Σημειώνει επίσης πως οι νέοι επιτελείς της Γενικής Διεύθυνσης Ιδιωτικών Επενδύσεων έχουν σαφή εντολή και σχέδιο: «Επιχείρηση Φως». Κάθε υποψία, κάθε καταγγελία, κάθε καθυστέρηση ελέγχεται και οδηγείται με κάθε τρόπο σε κάθαρση. Τους συγχαίρω για τα άμεσα αποτελέσματα και το καθαρό μήνυμα: Η έντιμη διοίκηση δεν σταματά ποτέ, δείχνοντας μηδενική ανοχή στο έγκλημα καταλήστευσης του δημοσίου χρήματος.

Όπως τονίζεται από το υπουργείο Ανάπτυξης, το σώμα που έχει δημιουργηθεί για να εντοπίζονται υποθέσεις διαφθοράς φαίνεται να έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη των επιχειρηματιών οι οποίοι όλα τα προηγούμενα χρόνια έπεφταν θύματα εκείνων που τους εκβίαζαν συστηματικά. Τονίζεται επίσης, ότι καμία από τις υποθέσεις που μέχρι σήμερα έχουν καταγγελθεί δεν έχει θαφτεί στο συρτάρι κάποιου γραφείου...
Διαβάστε Περισσότερα »

Οι εξουσίες του Γάλλου προέδρου

Ο πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας διαθέτει ευρείες εξουσίες, πρωτοφανείς στον δημοκρατικό κόσμο, οι οποίες έχουν ενισχυθεί περαιτέρω... μετά τη μείωση της προεδρικής θητείας από τα 7 στα 5 χρόνια, γεγονός που έχει περιορίσει δραστικά τον κίνδυνο συγκατοίκησης του προέδρου με μία πολιτικά αντίπαλη κοινοβουλευτική πλειοψηφία.

• Εγγυητής της εθνικής ανεξαρτησίας, ο πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας είναι αρχηγός των ενόπλων δυνάμεων και αποφασίζει για τη χρήση της πυρηνικής δύναμης της Γαλλίας. Σε περίπτωση εθνικού κινδύνου διαθέτει εξαιρετικές εξουσίες.

• Ο πρόεδρος εκπροσωπεί τη Γαλλία στις διεθνείς της σχέσεις, είναι ο συνομιλητής των ξένων ηγετών και διαπραγματεύεται και επικυρώνει τις διεθνείς συνθήκες.

• Έχει τη δυνατότητα να οργανώσει δημοψήφισμα για την έγκριση ενός νομοσχεδίου ή μίας συνταγματικής αναθεώρησης. Έχει την εξουσία διάλυσης της Γαλλικής Εθνοσυνέλευσης, η οποία από την πλευρά της δεν έχει τη δυνατότητα παρά να άρει την εμπιστοσύνη της προς την κυβέρνηση.

• Διορίζει πρωθυπουργό, τα υπόλοιπα μέλη της κυβέρνησης και τους επικεφαλής της δημόσιας διοίκησης. Διορίζει επίσης τα τρία από τα εννέα μέλη του Συνταγματικού Συμβουλίου (ανάμεσά τους και τον πρόεδρο), το οποίο μπορεί να συγκαλέσει για την εξέταση της συνταγματικότητας ενός νόμου.

• Όταν η πλειοψηφία στη Γαλλική Εθνοσυνέλευση ανήκει στο πολιτικό του στρατόπεδο, ο πρόεδρος είναι ο πραγματικός επικεφαλής της εκτελεστικής εξουσίας και επιβάλλει τις απόψεις του στον πρωθυπουργό.

• Αντίθετα, σε περίπτωση συγκατοίκησης με μία πολιτικά αντίπαλη πλειοψηφία στη Γαλλική Εθνοσυνέλευση, πράγμα που έχει επαναληφθεί τρεις φορές (1986-1988, 1993-1995 και 1997-2002) ο πρωθυπουργός έχει τον πρώτο λόγο. Αλλά ο πρόεδρος διατηρεί την επιρροή του σε θέματα εξωτερικής και αμυντικής πολιτικής.

• Ο πρόεδρος χαίρει ποινικής ασυλίας (δεν διώκεται, δεν υποχρεώνεται να καταθέσει ως μάρτυρας) κατά τη διάρκεια της θητείας του.

Το πέρασμα από την επταετή σε πενταετή προεδρική θητεία το 2002, έχοντας ως αποτέλεσμα τη σύμπτωση της προεδρικής και της κοινοβουλευτικής θητείας μειώνει δραστικά τις πιθανότητες συγκατοίκησης, καθώς οι βουλευτικές εκλογές διεξάγονται έναν μήνα μετά τις προεδρικές εκλογές.

Οι εξουσίες του προέδρου ελέγχονται όμως σε μικρό βαθμό από το κοινοβούλιο, αν και μετά την συνταγματική μεταρρύθμιση του 2008 οι προεδρικές εξουσίες διορισμού πλαισιώνονται από σαφέστερες νομοθετικές ρυθμίσεις. Αυτή η μεταρρύθμιση προβλέπει επίσης, πολύ υποθετικά, διαδικασία καθαίρεσης του προέδρου, σε περίπτωση παράβασης υποχρεώσεων ασυμβίβαστης με την άσκηση των καθηκόντων του.

Ο πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας είναι πολιτικά υπόλογος μόνον απέναντι στους Γάλλους όταν επιδιώξει την επανεκλογή του για δεύτερη και τελευταία πενταετή προεδρική θητεία.
Διαβάστε Περισσότερα »

Πριν πας να ψηφίσεις δες αυτό!



Διαβάστε όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τις εκλογές της 6ης Μαΐου. Οι κάλπες ανοίγουν σε όλη τη χώρα στις 7 το πρωί και η διαδικασία θα ολοκληρωθεί στις 7 το απόγευμα. Υπενθυμίζουμε ότι η άσκηση του εκλογικού δικαιώματος είναι υποχρεωτική.

Δείτε πού ψηφίζετε
Συμπληρώστε τα στοιχεία σας εδώ και δείτε πού ψηφίζετε

Πόση εκλογική άδεια δικαιούστε
Εκλογική άδεια δικαιούνται οι εργαζόμενοι που είναι ετεροδημότες, προκειμένου να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα, σύμφωνα με εγκύκλιο του υπουργείου Εργασίας.

Ο αριθμός των ημερών αδείας κυμαίνεται ανάλογα με την απόσταση που απαιτείται να διανύσουν οι εκλογείς, ενώ δεν ξεπερνά τις 3 μέρες. Η χορηγούμενη άδεια δεν συμψηφίζεται με την ετήσια άδεια μετ’ αποδοχών και τα ημερομίσθια καταβάλλονται κανονικά.
Ειδικότερα:
1. Όλες οι βιομηχανικές, βιοτεχνικές και εμπορικές επιχειρήσεις, εκμεταλλεύσεις και εργασίες του ιδιωτικού τομέα, καθώς και όσοι γενικώς απασχολούν προσωπικό και υπάγονται στον ιδιωτικό τομέα, υποχρεούνται να χορηγήσουν στο προσωπικό τους ειδική άδεια απουσίας, με αποδοχές, για την διευκόλυνση άσκησης του εκλογικού τους δικαιώματος, κατά τις γενικές βουλευτικές εκλογές της 6ης Μαΐου 2012.

2. Ο αριθμός των ημερών αδείας απουσίας, που χορηγείται για τον ανωτέρω σκοπό και που καλύπτει τον απολύτως αναγκαίο χρόνο για τη μετάβαση του προσωπικού των υπόχρεων της παρ.1 της παρούσας στον τόπο άσκησης του εκλογικού του δικαιώματος και την επιστροφή του απ΄ αυτόν, καθορίζεται ως ακολούθως:
Α. Για τους μισθωτούς για τους οποίους εφαρμόζεται καθεστώς εξαήμερης εβδομαδιαίας εργασίας:
α) Σε όσους μετακινηθούν, για την άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος σε απόσταση 100-200 χιλιομέτρων, χορηγείται άδεια μιας (1) εργάσιμης ημέρας.
β) Σε όσους μετακινηθούν σε απόσταση 201-400 χιλιομέτρων, χορηγείται άδεια δύο (2) εργασίμων ημερών.
γ) Σε όσους μετακινηθούν σε απόσταση 401 χιλιομέτρων και άνω χορηγείται άδεια τριών (3) εργασίμων ημερών, εφόσον κινηθούν εξ ολοκλήρου οδικώς, με βάση υπεύθυνη δήλωσή τους.
δ) Σε όσους μετακινηθούν σε νησιά, για τα οποία δεν υπάρχει οδική πρόσβαση, ο αριθμός των ημερών αδείας που χορηγείται θα εξετάζεται κατά περίπτωση, ανάλογα με την απόσταση και τις ειδικές συνθήκες μετακίνησης, χωρίς ωστόσο η άδεια στις περιπτώσεις αυτές, να υπερβαίνει τις τρεις (3) εργάσιμες ημέρες.
Β. Για τους μισθωτούς για τους οποίους εφαρμόζεται καθεστώς πενθήμερης εβδομαδιαίας εργασίας:
α) Σε όσους μετακινηθούν, για την άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος σε απόσταση 200-400 χιλιομέτρων, χορηγείται άδεια μιας (1) εργάσιμης ημέρας.
β) Σε όσους μετακινηθούν σε απόσταση 401 χιλιομέτρων και άνω, χορηγείται άδεια δύο (2) εργασίμων ημερών, εφόσον κινηθούν εξ ολοκλήρου οδικώς, με βάση υπεύθυνη δήλωσή τους.
γ) Σε όσους μετακινηθούν σε νησιά, για τα οποία δεν υπάρχει οδική πρόσβαση, ο αριθμός των ημερών αδείας που χορηγείται θα εξετάζεται κατά περίπτωση, ανάλογα με την απόσταση και τις ειδικές συνθήκες μετακίνησης, χωρίς ωστόσο η άδεια στις περιπτώσεις αυτές, να υπερβαίνει τις τρεις (3) εργάσιμες ημέρες.
3. Για όσους εκ των μισθωτών, που μετακινούνται κατά τα ανωτέρω, η Κυριακή 6 Μαΐου 2012 (ημέρα διεξαγωγής της ψηφοφορίας), είναι εργάσιμη ημέρα, αυτή θεωρείται ως ημέρα ειδικής αδείας απουσίας με αποδοχές, πέραν αυτών που ορίζονται στην προηγούμενη παράγραφο της παρούσας.
4. Η κατά τα ανωτέρω χορηγούμενη άδεια δεν συμψηφίζεται με την ετήσια άδεια μετ’ αποδοχών.
Ποιοι έχουν δικαίωμα ψήφου
Δικαίωμα ψήφου έχουν όλοι οι Έλληνες πολίτες που:
Έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους (δηλαδή όσοι έχουν γεννηθεί μέχρι και το έτος 1994).
Είναι εγγεγραμμένοι σε εκλογικό κατάλογο δήμου της χώρας. Δεν έχουν στερηθεί το δικαίωμα του εκλέγειν.
Πώς ψηφίζουμε
Οι εκλογείς προσέρχονται στο κατάστημα της ψηφοφορίας και παρουσιάζονται στην εφορευτική επιτροπή, η οποία αναγνωρίζει την ταυτότητά τους και επαληθεύει την εγγραφή τους στον εκλογικό κατάλογο. Οι εκλογείς μπαίνουν στο κατάστημα της ψηφοφορίας ένας- ένας ή σε μικρές ολιγάριθμες ομάδες, με τη σειρά της προσέλευσής τους και όπως ειδικότερα καθορίζει κάθε εφορευτική επιτροπή.
Η αναγνώριση των εκλογέων για την άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος γίνεται με βάση την αστυνομική τους ταυτότητα ή τη σχετική προσωρινή βεβαίωση της αρμόδιας αρχής ή το διαβατήριό τους ή την άδειας οδήγησης ή το ατομικό βιβλιάριο υγείας όλων των ασφαλιστικών ταμείων. Σημειώνεται ότι, τυχόν «κομμένα» δελτία αστυνομικής ταυτότητας είναι αποδεκτά.
Σε κάθε εκλογέα η εφορευτική επιτροπή δίνει ένα φάκελο με ειδικό γνώρισμα μονογραφημένο από τον αντιπρόσωπο της δικαστικής αρχής και σφραγισμένο με τη σφραγίδα της επιτροπής, καθώς και πλήρη σειρά έντυπων ψηφοδελτίων όλων των συνδυασμών και μεμονωμένων υποψηφίων.
Εκλογείς, που από σωματική αδυναμία δεν μπορούν να κάνουν τα πιο πάνω, έχουν το δικαίωμα για το σκοπό αυτό να απευθυνθούν στον αντιπρόσωπο της δικαστικής αρχής ή σε μέλος της εφορευτικής επιτροπής, οι οποίοι είναι υποχρεωμένοι να τους βοηθήσουν.
Απαγορεύεται στον εκλογέα να ρίξει το ψηφοδέλτιό του στην κάλπη: α) αν αυτό δεν είναι μέσα στο φάκελο με το ειδικό γνώρισμα ή αν δεν έχει κλειστεί ο φάκελος και β) αν ο εκλογέας δεν αποσύρθηκε πρώτα στον ξεχωριστό χώρο (παραβάν).
Στον εκλογέα που ψήφισε χορηγείται, εφόσον ζητηθεί, σχετική βεβαίωση που υπογράφεται από τον Πρόεδρο της εφορευτικής επιτροπής και σφραγίζεται με τη σφραγίδα της.
Σταυροί προτίμησης ανά εκλογική περιφέρεια
Ο εκλογέας μπορεί να εκφράσει την προτίμησή του υπέρ υποψηφίων, σημειώνοντας σταυρό παραπλεύρως του ονόματός τους στο ψηφοδέλτιο του συνδυασμού, ως ακολούθως:
enikos.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ