Δευτέρα 7 Μαΐου 2012

Ποιοι είναι οι 300 νέοι Βουλευτές που εκλέγονται σε όλη την Ελλάδα

Την «πόρτα» της εξόδου από την Βουλή έδειξαν οι ψηφοφόροι σε πολλά ηχηρά ονόματα της πολιτικής, ενώ αντιθέτως, με την ψήφο τους έφεραν αέρα ανανέωσης, καθώς άνοιξαν την «πόρτα» της Βουλής σε πολλά νέα πρόσωπα, που εκλέγονται για πρώτη φορά. Την ανθρωπογεωγραφία της νέας Βουλής, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο, μπορείτε να την δείτε στο σχετικό δημοσίευμα του Newsbomb.gr.
Διαβάστε Περισσότερα »

Τον...πάτησε! – Έβαλε “φωτιά” σε Παναθηναϊκό και πλέι-οφ η ΑΕΚ


Θύμισε παλιές καλές εποχές η ΑΕΚ που νίκησε τον “τραγικό” Παναθηναϊκό με 2-0 και έκανε σεφτέ στα πλέι οφ, βάζοντας παράλληλα φωτιά στο μίνι πρωτάθλημα. Εκπληκτικό γκολ από τον Κλωναρίδη. Άτυχος για μία ακόμη φορά ο Νίνης.

Η ΑΕΚ ήταν εμφανώς ανώτερη από τον Παναθηναϊκό, τον νίκησε με 2-0 και έμεινε ζωντανή στη διεκδίκηση της πρώτης θέσης των πλέι οφ. Οι “πράσινοι” έχασαν το προβάδισμα που είχαν στην αρχή του μίνι πρωταθλήματος αφού αν και παρέμειναν στην πρώτη θέση έχουν πίσω τους σε απόσταση βολής και τους τρεις αντιπάλους τους.

Το ματς ξεκίνησε σε αργό τέμπο με τους πράσινους να έχουν το καλύτερο τους διάστημα στο πρώτο δεκάλεπτο. Ο τραυματισμός αρχικά του Σπυρόπουλου και στη συνέχεια του Νίνη, ο οποίος υπέστη κάταγμα στη μύτη, ανάγκασε τον Φερέιρα να αλλάξει γρήγορα τα πλάνα του.

Την αναταραχή την εκμεταλλέυτηκε η ΑΕΚ που μετά το 25' ανέβασε στροφές και δεν κοίταξε ποτέ πίσω.

Στο 29' ο Μάκος με ωραίο σουτ στον αέρα μετά από κόρνερ νίκησε τον Καρνέζη και ξεσήκωσε τους φίλους της ομάδας που βρέθηκαν στις εξέδρες.

Ο Παναθηναϊκός δεν αντέδρασε ποτέ, αντίθετα η Ένωση άγγιξε το δεύτερο γκολ με την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Λεονάρντο.

Ούτε στο δεύτερο μέρος άλλαξε η εικόνα του ματς. Η ΑΕΚ εύκολα κράταγε το υπέρ της σκορ και μάλιστα στο 74' είχε δοκάρι με την κεφαλιά του Λεονάρντο.

Ο Κλωναρίδης τελικά έδωσε πρόωρο τέλος στον αγώνα με ένα πανέμορφο τέρμα. Άδειασε διαδοχικά τον Μπουμσόνγκ και τον Σαριέγκι και με εκπληκτικό πλασέ από το πλάι διαμόρφωσε το τελικό 2-0.

Η βαθμολογία

1. Παναθηναϊκός 5
2. ΠΑΟΚ 4
3. ΑΕΚ 3
4. Ατρόμητος 2

Το πρόγραμμα της 3ης αγωνιστικής - Πέμπτη 10 Μαϊου 2012

17.45 Ατρόμητος – ΑΕΚ
20.00 ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός




Διαβάστε Περισσότερα »

Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες τέταρτο κόμμα σε Επικράτεια, Βοιωτία και Δ. Αλιάρτου

στη συνέχεια οι ψήφοι που συγκέντρωσαν οι υποψήφιοί μας στη Βοιωτία

Ανέστη Ιωάννα 1884
Παπασπύρου Κώστας 1862
Δελαβέκουρας Απόστολος 1765
Κουρνέτα Ευρυδίκη 1733
Κοφίνης Χρήστος 1266
Χρυσικός Γιώργος 1216


909 Ανεξάρτητοι Έλληνες μας τίμησαν με τη ψήφο τους στο Δήμο Αλιάρτου (11,81 %) και άλλοι 8190 στην υπόλοιπη Βοιωτία (11,94 %)

Τους Ευχαριστούμε ! 

Ο Αγώνας μας ΤΩΡΑ ΞΕΚΙΝΑΕΙ !!!
Διαβάστε Περισσότερα »

Δίστομο: Λιγότερο από 2,7% και όχι 5,96% πήρε η Χρυσή Αυγή!


Ο…Καλλικράτης   δημιούργησε ψευδαίσθηση  για τους ψήφους της »Χρυσής Αυγής» στο Μαρτυρικό Δίστομο Βοιωτίας που το 1944 οι γερμανοί Ναζί έσφαξαν 218 Διστομίτες!
Αρκετοί συντάκτες  »παρασύρθηκαν» από τα αποτελέσματα του Καλλικρατικού Δήμου Διστόμου-Αράχωβας -Αντίκυρας όπου πράγματι η Χρυσή Αυγή πήρε  κατά Μέσο Όρο 5,96% -δηλαδή 335 ψήφους-  και στα 3 Δημοτικά Διαμερίσματα  και »γέμισε ο τόπος » ρεπορτάζ ότι στο χωριό που μαρτύρησε από τους Ναζί 335 …ψήφισαν   τους νοσταλγούς του Χίτλερ!.
Αν όμως κάποιος κοιτάξει αναλυτικά τα αποτελέσματα στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Εσωτερικών βλέπει ότι  το μεγάλο ποσοστό της Χρυσής Αυγής το πήρε στα άλλα 2 χωριά του Καλλικρατικόυ Δήμου και συγκεκριμένα  7,47%  σε Αράχωρα  και 7.87%  σε  Αντίκυρα.
Στο Δημοτικό Διαμέρισμα Διστόμου  ( μαζί με την τ.Κοινότητα Στειρίου)  η Χρυσή Αυγή πήρε 79 ψήφους, δηλαδή 3,48% . Μάλιστα αμιγώς στην ιστορική  κωμόπολη – χωρίς το Στείρι δηλαδή – το ποσοστό της Χρυσής Αυγής περιορίζεται στο 2,7% (μόνο ψήφοι 44).  Οπως σημειώνουν κάτοικοι που μας έστειλαν τα στοιχεία, στην πραγματικότητα οι ψήφοι Διστομιτών πρός την Χρυσή Αυγή είναι ακόμα λιγότεροι, αφού στο Δημοτικό Διαμέρισμα Διστόμου ψηφίζουν και οι κάτοικοι της εργατούπολης Παραλία Διστόμου (Ασπρα Σπίτια) που είναι κυρίως εσωτερικοί μετανάστες που εγκαταστάθηκαν εκεί την δεκαετία ’60 και ’70 για την λειτουργία του εργοστασίου Αλουμινίου (Πεσινέ). Πρώτο κόμμα ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ ΜΕ 23,2%, δεύτερο το ΠΑΣΟΚ με  19,70%, τρίτη η ΝΔ με 17,32%,μετά οι Ανεξάρτητοι Ελληνες με 7,14% ( ιδρύθηκε, όπως θυμάστε στο Δίστομο), το ΚΚΕ με 7,05%, Δημοκρατική Συμμαχία με 5,24% , η Δημοκρατική Αριστερά με 4,14% κοκ
Η καλύτερη απόδειξη όλων των παραπάνω, μας έγραψαν από το Δίστομο, είναι ότι το 2009 η Χρυσή Αυγή πήρε στο Δίστομο μόνο 6 ψήφους!
Διαβάστε Περισσότερα »

Άτακτη υποχώρηση του ΔΝΤ στην Ρουμανία ύστερα από τον καταποντισμό των «μνημονιακών»


Ψήφο εμπιστοσύνης από το ρουμανικό κοινοβούλιο θα ζητήσει, σήμερα, ο εντολοδόχος πρωθυπουργός Βίκτορ Πόντα. Η νέα αριστερή κυβέρνηση του Πόντα διεκδικεί την ψήφο 231 βουλευτών, προκειμένου να αναλάβει καθήκοντα και να οδηγήσει τη Ρουμανία σε μια νέα πορεία.

Αξίζει να σημειωθεί και να υπογραμμιστεί, πως η κυβέρνηση κατέληξε χθες σε συμφωνία με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο για την αποκατάσταση μισθών και την ελάφρυνση των αυστηρών δημοσιονομικών μέτρων, που είχαν προκαλέσει κάθετη πτώση του βιοτικού επίπεδου.

Τα μέτρα λιτότητας είχαν προκαλέσει την καταψήφιση της κεντροδεξιάς κυβέρνησης της Ρουμανίας τον Απρίλιο, ανοίγοντας τον δρόμο για τις πολιτικές εξελίξεις που ακολούθησαν… Αυτά απλά προς γνώση των υπολοίπων!



Διαβάστε Περισσότερα »

Κατέθεσε την διερευνητική εντολή ο Σαμαράς - Άκαρπες οι συναντήσεις

Κατέθεσε την διερευνητική εντολή ο Σαμαράς - Άκαρπες οι συναντήσεις

Την αδυναμία σχηματισμού κυβέρνησης επιβεβαίωσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς σε ομιλία του στην οποία ανακοίνωσε πως κατέθεσε την διερευνητική εντολή.
Ο Αντώνης Σαμαράς είπε πως προσπάθησε να βρει λύση και ως πρώτο κόμμα, η ΝΔ προσπάθησε να συνεννοηθεί με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς.
Αναφέροντας ξεχωριστά τους πολιτικούς αρχηγούς, ο πρόεδρος της ΝΔ είπε πως ο Αλέξης Τσίπρας αρνήθηκε διότι ήταν υπέρ μίας κυβέρνησης της Αριστεράς. Στην συνέχεια συνομίλησε με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελο Βενιζέλο, ο οποίος τάχθηκε υπέρ μίας κυβέρνησης ευρείας συμμετοχής.
Την πρόταση για σχηματισμό κυβέρνησης, όπως είπε και ο κ. Σαμαράς απέρριψαν και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες οι οποίοι αρνήθηκαν να προσέλθουν για διαπραγματεύσεις, ενώ και με το ΚΚΕ συμφωνήθηκε να μην υπάρξει συνάντηση εφόσον δεν έχει ευρωπαϊκό προσανατολισμό.
«Οι πολιτικοί αρχηγοί είτε απέρριψαν ευθέως την συμμετοχή τους ή ήθελαν να συμμετάσχουν άλλου οι οποί δεν δέχονταν» συνέχισε ο Αντώνης Σαμαράς, ενώ δεν παρέλειψε να αναφέρει πως η Νέα Δημοκρατία ήταν το μόνο κόμμα που κατά την προεκλογική περίοδο τόνισε πως υπήρξε ο κίνδυνος ακυβερνησίας.
«Ενημέρωσα τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια και κατέθεσα την διερευνητική εντολή» κατέληξε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.
Διαβάστε Περισσότερα »

Αυτός είπε το "εγέρθητι" στους δημοσιογράφους




Εξελέγη βουλευτής με τη "Χρυσή Αυγή" ο άνθρωπος που χθες προκάλεσε πανικό με την κραυγή που έβγαλε στους δημοσιογράφους προκειμένου να σηκωθούν πάνω για να τιμήσουν το Μιχαλολιάκο.
Πρόκειται για τον μπασίστα ενός hardcore black metal ελληνονορβηγικού συγκροτήματος με το όνομα "Naer Mataron".
Αυτή η φιγούρα εκλέγεται τρίτος στην Β' Αθηνών μετά από το Νίκο Μιχαλολιάκο και τη σύζυγό του Ελένη Ζαρούλια με τη "Χρυσή Αυγή".
Για όσους δεν γνωρίζουν, το black metal ένα είδος "μέταλ" μουσικής με ρίζες από τις σκανδιναβικές χώρες το οποίο έχει συνδεθεί ουκ ολίγες φορές με το σατανισμό.

Ο Γιώργος Γερμενής διορίστηκε στην Κεντρική Επιτροπή της Χρυσής Αυγής με προσωπική απόφαση του Νίκου Μιχαλολιάκου, στο πρόσφατο 7ο συνέδριο.
Από εκεί ήταν περίπου αναμενόμενη η υποψηφιότητά του για βουλευτής στις εκλογές της 6ης Μαΐου.
Και όπως δείχνουν τα αποτελέσματα κατάφερε να εκλεγεί τρίτος.
Μέχρι στιγμής, σύμφωνα με τα αποτελέσματα που δίνει το Υπουργείο Εσωτερικών  ο Γιώργος Γερμενής (aka Kaiadas) εκλέγεται με 4461 ψήφους.
Διαβάστε Περισσότερα »

Αυτοί είναι οι βουλευτές που εκλέγονται με την Χρυσή Αυγή

Αυτοί είναι οι βουλευτές που εκλέγονται με την Χρυσή Αυγή

Αδιαμφισβήτητη έκπληξη για τις φετινές εκλογές είναι η είσοδος της Χρυσής Αυγής στην Βουλή με τον σημαντικό αριθμό των 21 εδρών. Ποιοι είναι ωστόσο αυτοί που θα έχουν την τύχη να καθήσουν στα βουλευτικά έδρανα;
Στην Α' Αθηνών η Χρυσή Αυγή πήρε δύο έδρες τις οποίες καταλαμβάνουν ο γενικός γραμματέας του κόμματος, Νίκος Μιχαλολιάκος και ο Ιωάννης Βουλδής.
Στην Β' Αθηνών πολιτεύτηκε και εξελέξη ξανά ο Νίκος Μιχαλολιάκος, η Ελένη Ζαρούλια και ο Γεώργιος Γερμένης. Ωστόσο σύμφωνα με τα όσα δημοσιεύει η Χρυσή Αυγή στην ηλέκτρονική της εφημερίδα, ο αρχηγός του κόμματος, θα παραιτηθεί από την έδρα αυτή και πιθανότατα θα την καταλάβει ο Ηλίας Παναγιώταρος.
Α' Αθηνών
Μιχαλολιάκος Νικόλαος

Βουλδής Ιωάννης

Β' Αθηνών
Γερμενής Γεώργιος

Ζαρούλια Ελένη

Παναγιώταρος Ηλίας


Β' Πειραιώς
Λαγός Ιωάννης


Α' Πειραιώς
Κούζηλος Νικόλαος

Αττικής
Κασιδιάρης Ηλίας


Α' Θεσσαλονίκης
Γρέγος Αντώνιος

Β' Θεσσαλονίκης
Ζησιμόπουλος Πολύβιος

Σερρών
Σιώης Νικήτας

Λαρίσης
Αλεξόπουλος Χρυσοβαλάντης

Μαγνησίας
Ηλιόπουλος Παναγιώτης

Αχαΐας
Αρβανίτης Μιχαήλ


Αιτωλοακαρνανίας
Μπαρμπαρούσης Κωνσταντίνος


Ηλείας
Κρέσπης Νικόλαος

Μεσσηνίας
Κουκούτσης Δημήτριος


Κορινθίας
Μπούκουρας Ευστάθιος

Εύβοιας
Μίχος Νικόλαος


Φθιώτιδα
Γκλέτσος Απόστολος

Επικρατείας
Παππάς Χρήστος
Ωστόσο όπως φαίνεται και σύμφωνα με τα όσα έχουν δημοσιευτεί και τα ονόματα που έχουν πάρει τους περισσότερους σταυρούς δεν είναι σίγουρο πως θα καθήσουν στα βουλευτικά έδρανα.
Ο Νίκος Μιχαλολιάκος, αναμένεται να παρακάμψει τις δημοκρατικές διαδικασίες και να ζητήσει από όσους έχουν εκλεγεί, να παραιτηθούν από τις έδρες του έτσι ώστε να ορίσει ο ίδιος τους υπόλοιπους 20 βουλευτές, επιλέγοντας άτομα με «με προσφορά και ιστορία στο κόμμα».
Διαβάστε Περισσότερα »

Ανακοίνωση ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α για το αποτέλεσμα των εκλογών της 6ης Μάη



Το αποτέλεσμα των εκλογών της 6ης Μάη σηματοδοτεί πρώτα από όλα την εκκωφαντική καταδίκη των πολιτικών των Μνημονίων και της Τρόικας και τον καταποντισμό των κομμάτων της συγκυβέρνησης, το τέλος των απειλών ότι «αν δεν ψηφίσουμε αυτούς που πρέπει» θα μας διώξουν από το ευρώ και την ΕΕ.

Παρά την -ως τελευταία στιγμή- στήριξη που παραχώρησαν όλα τα ΜΜΕ στα κόμματα του μαύρου μετώπου, είναι εκκωφαντική η απόρριψη της λιτότητας, της κοινωνικής καταστροφής, της μειωμένης λαϊκής κυριαρχίας από τον εργαζόμενο λαό!
Οποιαδήποτε σκέψη ή προσπάθεια για διαμόρφωση κυβέρνησης που να εφαρμόσει τέτοιες πολιτικές ισοδυναμεί με πραξικόπημα ενάντια στη βούληση του λαού!
Οι εκλογές ανέδειξαν μια μεγάλη στροφή του λαού προς την Αριστερά, δείχνοντας ότι μεγάλο τμήμα του λαού στρέφει τις ελπίδες του στην Αριστερά. Αυτό δεν σημαίνει κατ’ ανάγκην δικαίωση των πολιτικών των ηγεσιών της, αλλά προσδοκία για μια σύγκρουση με την πολιτική των Μνημονίων, της Τρόικας και της ΕΕ, για να έρθει πραγματικά ο λαός στο τιμόνι. Τα κόμματα και τα μέτωπα της Αριστεράς θα κριθούν το επόμενο διάστημα από το αν θα μπορέσουν να ανταποκριθούν σε αυτή την ελπίδα, αλλά και στις παρακαταθήκες των μεγάλων αγώνες που προηγήθηκαν, εκεί όπου ακριβώς γεννήθηκε η ελπίδα. Πρώτα και κύρια λοιπόν θα κριθεί όλη η Αριστερά από το αν θα στηρίξει την ενωτική πάλη των εργαζόμενων για την οριστική απεμπλοκή από το Μνημόνιο και τη δανειακή σύμβαση, τις πολιτικές του κεφαλαίου και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που αποτελούν βρόχο στο λαιμό του εργαζόμενου λαού ή αν η δύναμή της θα σπαταληθεί σε αδιέξοδες λογικές κυβερνητικής διαχείρισης της σημερινής κατάστασης, που θα σπείρει απογοητεύσεις, ή στην εμμονή της άρνησης για μετωπική ανατρεπτική κοινή δράση στους αγώνες, που τόσο έχει κοστίσει στο λαϊκό κίνημα.
Ανησυχητικό είναι το γεγονός ότι η αντιμνημονιακή διάθεση και η οργή του λαού ενίσχυσε επίσης τους «Ανεξάρτητους Έλληνες» του κ. Καμμένου, κόμμα με επιθετικές αστικές θέσεις που καμία σχέση δεν έχουν με τα λαϊκά συμφέροντα. Ακόμη πιο θλιβερό το ποσοστό της φασιστικής ακροδεξιάς συμμορίας Χρυσής Αυγής. Η ενίσχυση αυτή αποτυπώνει και την προσπάθεια δυνάμεων του συστήματος να σπρώξουν την οργή του λαού σε ρατσιστικές και ακροδεξιές διεξόδους, τις οποίες θα χρησιμοποιήσουν την επόμενη μέρα για να χτυπήσουν την Αριστερά και το λαϊκό κίνημα. Η ίδια η συγκυβέρνηση του μαύρου μετώπου τους άνοιξε το δρόμο με τις πολιτικές καταστολής και ρατσισμού. Πιστεύουμε ότι ο ελληνικός λαός θα γυρίσει τελικά την πλάτη του στους νοσταλγούς του ναζισμού, κατανοώντας πόσο βαθιά φιλοσυστημική ψήφος είναι, θα συναντηθεί με την μνήμη και την παράδοση του συλλογικού αγώνα ενάντια στο φασισμό.
Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ κατάφερε μια σημαντική καταγραφή, με υπερτριπλασιασμό του ποσοστού και των ψήφων της σε πανελλαδική κλίμακα (σε σχέση με τις προηγούμενες βουλευτικές εκλογές). Δώσαμε τη μάχη των εκλογών με εκατοντάδες εκδηλώσεις σε όλες τις γωνιές της Ελλάδας, όπου παρουσιάστηκε η πολιτική πρόταση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ για έναν άλλο δρόμο, έξω από το χρέος, το Μνημόνιο, το ευρώ και την ΕΕ. Η πρόταση αυτή έγινε αντικείμενο συζήτησης με δεκάδες χιλιάδες αγωνιστές, κάτι που αποτελεί πολύτιμη παρακαταθήκη και καταγράφηκε σε σημαντικό βαθμό και στο εκλογικό αποτέλεσμα. Το γεγονός ότι το αποτέλεσμα ήταν χαμηλότερο των προσδοκιών των αγωνιστών που έδωσαν τη μάχη, δείχνει ότι έχουμε ακόμη δρόμο να διανύσουμε ώστε το εύρος, η ποιότητα και το βάθος των πολιτικών δεσμών που οικοδομήθηκαν με τον κόσμο του αγώνα να είναι αντίστοιχες αυτών που απαιτούν η οξύτητα της πολιτικής διαπάλης και τα διλήμματα που θέτουν οι πολιτικές συνθήκες. Το χτεσινό αποτέλεσμα, όμως, αναδεικνύει την ΑΝΤΑΡΣΥΑ σε ένα υπαρκτό ρεύμα εντός της κοινωνίας και της Αριστεράς.
Ο αγώνας για την Αριστερά της νικηφόρας ανατροπής συνεχίζεται. Ο αγώνας για την αποδέσμευση του λαού από τα Μνημόνια, το χρέος, το ΔΝΤ και την ΕΕ συνεχίζεται αμείωτος από αύριο στους δρόμους.
Όπως το γνωρίζαμε από την αρχή, η σημαντικότερη μάχη θα δοθεί εκεί που είναι η πραγματική δύναμη του λαού: στα σωματεία, στις συνελεύσεις, στους εργατικούς αγώνες για την υπεράσπιση της συλλογικής σύμβασης, της υγείας, της παιδείας. Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ θα συνεχίσει αποφασιστικά, όπως το έκανε και πριν τις εκλογές στο κάλεσμα για τη δημιουργία ενός αγωνιστικού πλατιού Μετώπου ρήξης και ανατροπής της επίθεσης. Επιμένουμε στο ανοιχτό και συντροφικό κάλεσμα για συσπείρωση, συμπόρευση και συνεργασία προς όλες και όλους τις αγωνίστριες και τους αγωνιστές, τις συλλογικότητες και τα ρεύματα, που δύο χρόνια τώρα έδωσαν την μάχη με το σκοτάδι του Μνημονίου, της Τρόικας της Ευρωχούντας, που θέλουν να δυναμώσει το ανατρεπτικό, ταξικό εργατικό κίνημα, για να ανατρέψουμε κάθε απόπειρα εφαρμογής της ίδιας αντιδραστικής πολιτικής κεφαλαίου-ΕΕ- ΔΝΤ!

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ ευχαριστεί τα χιλιάδες μέλη, τις αγωνίστριες και τους αγωνιστές, τις φίλες και τους φίλους που με αυταπάρνηση έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό και σε αυτή τη μάχη. Η συντροφικότητα, η συλλογικότητα, η πλατιά απεύθυνση, οι σχέσεις που οικοδομήθηκαν με χιλιάδες αγωνιστές σε όλη τη χώρα αποτέλεσε την πιο πολύτιμη εμπειρία, μέσα από την οποία η ΑΝΤΑΡΣΥΑ με τις συλλογικές της διαδικασίες θα μπορέσει να πλουτίσει, να κάνει νέα βήματα για να ανταποκριθεί καλύτερα στις απαιτήσεις των μεγάλων αγώνων που μας περιμένουν, με την πολιτική και οργανωτική της ενδυνάμωση και το βάθεμα της δημοκρατίας στο εσωτερικό της.

Οι δρόμοι γράφουν τη δική τους ιστορία, από σήμερα και πάλι ανταρσία…
Διαβάστε Περισσότερα »

Ποια είναι η δημοσιογράφος που τα έβαλε με τα πρωτοπαλίκαρα του Μιχαλολιάκου για το «εγέρθητι»...

Την…εμπειρία της από τη συνέντευξη Τύπου του γενικού γραμματέα της Χρυσής Αυγής, Νίκου Μιχαλολιάκου κατέθεσε στην προσωπική της σελίδα στο Facebook η δημοσιογράφος η οποία ακούγεται στο βίντεο να τα βάζει με τα «πρωτοπαλίκαρα» του κινήματος.
Πρόκειται για τη Νάντια Αλεξίου, δημοσιογράφο του Real Fm, η οποία αποχώρησε μόλις τους ζητήθηκε να σηκωθούν όρθιοι σε ένδειξη σεβασμού και τονίζει:
«Είμαι εγώ αυτή που ακούγεται στο βίντεο. Δεν έκρυψα ποτέ την ταυτότητά μου και ότι μεταδίδω φέρει την υπογραφή μου. Δε μπορούμε να είμαστε αρεστοί σε όλους και προσωπικά έμαθα από ανθρώπους που σέβομαι στο χώρο, να κάνω τη δουλειά μου, μεταφέροντας την εικόνα σε όσους επιλέγουν να ενημερώνονται από τις μεταδόσεις μου.
Για την αποκατάσταση της αλήθειας… Ήταν η πρώτη φορά σε όσα χρόνια καλύπτω το Αστυνομικό Ρεπορτάζ -που κλήθηκα να παρακολουθήσω συνέντευξη τύπου με «κόκκινες γραμμές«- με όρους!!
Τα μικρόφωνα είχαν τοποθετηθεί από τους συναδέλφους τεχνικούς, πριν την άφιξη του ΓΓ της Χρυσής Αυγής στο τραπέζι. Η εντολή να σηκωθούμε όρθιοι ΟΛΟΙ, σε σεβασμό στο πρόσωπο του ΓΓ της ΧΑ, προκάλεσε τη δυσφορία όλων όσων ήταν στην αίθουσα. Απευθύνθηκα στον νεαρό που έδωσε την εντολή, γιατί με προσέβαλε ως άνθρωπο και επαγγελματία.
Ήμασταν εκεί, για να μεταδώσουμε τη συνέντευξη τύπου και ΜΟΝΟ(!)… Όλοι οι συνάδελφοι Έλληνες δημοσιογράφοι, που ήμασταν εκεί, αντιδράσαμε. Στην επιλογή κάποιων συναδέλφων να παραμείνουν στις θέσεις τους, ο νεαρός που είχε το γενικό πρόσταγμα, άρχισε να τους τραβάει «σηκωτούς» για να σηκωθούν όρθιοι.
Η διαδικασία -εμένα προσωπικά και από ότι στη συνέχεια συζητήσαμε με τους συναδέλφους στη συνέχεια, μας προσέβαλε.
Εγώ αποχώρησα, κάτι που έκαναν και οι υπόλοιποι δημοσιογράφοι. Όταν ερωτήθηκα τι συνέβη, απάντησα ότι η «εντολή σεβασμού» με προσβάλλει και αποχωρώ. Κάτι που όπως τονίζω έκαναν και οι υπόλοιποι συνάδελφοι, για να λάβουμε την απάντηση που ακούγεται. Δείχνοντάς μας την έξοδο… Έχω μάθει ότι ο σεβασμός εμπνέεται. Δεν επιβάλλεται. Τα συμπεράσματα είναι προσωπικά. Εγώ καταθέτω την προσωπική μου εμπειρία…»
tsantiri.gr/
Διαβάστε Περισσότερα »

Πρώτο κόμμα οι ΛΟΠΟΙ ...

...και οχι η Ν.Δ..όπως κανένα κανάλι δεν τολμά να πεί!


Αυτή είναι η Δημοκρατία που ξεκίνησε από την αρχαία Ελλάδα και οι σύγχρονοι "πολιτικοαπατεώνες" έφτιαξαν στα μέτρα τους.
'Οπως βλέπετε και στα επίσημα αποτελέσματα του υπουργείου εσωτερικών ,πρώτο κόμμα είναι
οι ΛΟΙΠΟΙ με 19,02% και δεύτερη η Ν.Δ. με 18,89% αλλά ο εκλογικός νόμος του Προκόπη Παυλόπουλου (αρε...Ν.Δ. χούντα) αφήνει εκτός βουλής τόσα κόμματα!
Το μήνυμα των εκλογών μάλλον τα πρώην μεγάλα κόμματα αλλά και τα κανάλια τους δεν λένε να το καταλάβουν ότι ο λαός ΞΥΠΝΗΣΕ!!!
Διαβάστε Περισσότερα »

Oι σταυροί των υποψηφίων των κομμάτων στη Βοιωτία

Ο μεσαίος πολιτικός χώρος είναι πια μια μαγική εικόνα...


Ολοι οι ψήφοι των υποψηφίων των 


κομμάτων στη Βοιωτία
σε 220από 224 εκλογικά τμήματα
ΣΥΡΙΖΑ
Σταθάς Γιάννης 3940
Πούλου Γιώτα 3123
Θηβαίος Νικόλαος 2674
Αλεξάνδρου Δημήτρης 2613
Χατζή Σοφία 2358
Πελώνης Δημοσθένης 1833

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Καράμπελας Γιάννης 3338
Μπασιάκος Ευάγγελος 3315
Κουτσούμπας Ανδρέας 2771

Αρια Αγάτσα 2093
Μαχαίρα Κική 2037
Ιγγλέζος Τάσος 1406

ΠΑΣΟΚ
Τσόνογλου Βάσω 3524
Ζιώγας Γιώργος 2356
Αγγέλου Δημήτριος 1888
Νταλιάνης Δημήτρης 1412
Σωτηρίου Γιάννης 1120
Γεντίκη Ναυσικά 585

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ
Ανέστη Ιωάννα 1884
Παπασπύρου Κώστας 1862
Δελαβέκουρας Απόστολος 1765
Κουρνέτα Ευρυδίκη 1733
Κοφίνης Χρήστος 1266
Χρυσικός Γιώργος 1216

ΚΚΕ
Γκικόπουλος Γιώργος 2599
Τουλουμάκος Αντώνης 1763
Αντωνέλος Κώστας 1472
Κοντογιάννη Κουτσούμπα Αναστασία 1386
Καβάλος Γιώργος 1029
Ξένος Ευάγγελος 638

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ
Αλεξανδράκης Κωσνταντίνος 2516
Ανδρή Ελισσαβετ 1435
Κατεβάτη Μαρία 1046
Κατρης Ιωάννης 863

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ
Καμούτσης Τάσος 1274
Καρακικές Σεραφείμ 1068
Δεβετζή Γρυπάρη Πόπη 860
Μεργούπης Δημήτριος 667
Μπελιάς Ευάγγελος 615
Πολύμερου Ευγενία 490

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Ανδρέου Γιώργος 1080
Παπασπύρου Γιώργος 561
Λύγγος Μιχάλης 476
Νοδάρας Σπύρος 350
Λούκα Γιούλα 230
Δημητρίου Αθανασίου 119

ΛΑΟΣ
Γεωργίου Γεώργιος 667
Μανάρα Μαυράκη Σωτηρία 628
Κάλλης Δημήτριος 311
Διαμαντίδου Παρθένα 227
Ηλιόπουλος Δημήτριος 224
Λουκέρης Γαβριήλ 84

ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ
Λιόση Μαρία 521
Τσιακίρη Ιωάννα 437
Παπαλάμπρου Σωτήρης 261
Παναγιωτίδης Ευάγγελος 256

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΞΑΝΑ
Γρυπάρη Χριστίνα 536
Τζίμας Λευτέρης 457

ΑΝΤΑΡΣΥΑ
Πούλου Ελένη 277
Τσιφής Κων/νος 227
Αποστολόπουλος Γιώργος 176
Κόλλιας Χαράλαμπος 155
Γρυπάρης Σωτήρης 154
Μέξης Λουκάς 114
Διαβάστε Περισσότερα »

Αιτωλοακαρνανία: Μια ανάσα από τη βουλή, ο... σωσίας του Καραϊσκάκη!


O Kωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης με μουστάκι και μαλλί που θυμίζει Καραϊσκάκη...εκλέγεται βουλευτής στην Αιτωλοακαρνανία, με τη Χρυσή Αυγή. Σύμφωνα με τα πρώτα ανεπίσημα αποτελέσματα, βρίσκεται στην κορυφή των προτιμήσεων. Αναλυτικά...

ΜΠΑΡΜΠΑΡΟΥΣΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΟΥ ΗΛΙΑ
549

ΜΠΑΛΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΥΛΑ ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ
229

ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ
223

ΝΤΑΪΚΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΟΥ ΘΩΜΑ
141

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ
140

ΜΠΑΚΟΓΙΩΡΓΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ
90




Διαβάστε Περισσότερα »

Αλέξης Τσίπρας: Το παιδί- θαύμα της Αριστεράς ψήλωσε πολύ...

Αλέξης Τσίπρας: Το παιδί-θαύμα της Αριστεράς ψήλωσε πολύ...
Εάν η Αριστερά συνολικά την 6η Μαϊου έσπασε- όπως αναμενόταν- το δικό της εκλογικό «ρεκόρ», ο Αλέξης Τσίπρας πιστώνεται έναν άθλο ιστορικών διαστάσεων.
Το ποσοστό που εξασφαλίζει ο ΣΥΡΙΖΑ υπό την ηγεσία του κ. Τσίπρα, ένα ποσοστό γύρω στο 16,7%, όντως, «γράφει ιστορία» - κι όχι μόνο για ένα λόγο. Για πρώτη φορά στα μεταπολιτευτικά χρονικά ένα κόμμα της Αριστεράς κατατάσσεται δεύτερο, «σπάζοντας» τη δικομματική κυριαρχία. Σε ολόκληρη την ελληνική πολιτική ιστορία αυτό συνέβη μόνο το 1958, με το 24,42% που είχε λάβει η ΕΔΑ του Ιωάννη Πασαλίδη. Τότε όμως η ΕΔΑ συσπείρωνε όλους τους αριστερούς, δίχως «ανταγωνισμούς» με άλλα κόμματα – στο συγκεκριμένο πεδίο.
Τσίπρας: Από τη δημοσκοπική «φούσκα», στην αμφισβήτηση και το θρίαμβο
Επιπροσθέτως, ο ΣΥΡΙΖΑ αποσπά το μεγαλύτερο ποσοστό που είχε ποτέ σε βουλευτικές εκλογές κόμμα της Αριστεράς από το 1974 και εντεύθεν. Ακόμη και ενιαίος Συνασπισμός, δηλαδή εκείνος που «στέγαζε» το ΚΚΕ και την Ελληνική Αριστερά του Λεωνίδα Κύρκου, στο εκλογικό του ζενίθ – τον Ιούνιο του 1989- δεν υπερέβη το 13,1%. Ποσοστό ουδόλως ικανοποιητικό, αν ληφθούν υπόψη οι προσδοκίες που έτρεφαν τότε τα στελέχη του ενιαίου ΣΥΝ, αλλά και οι αφόρητες συνθήκες, τις οποίες αντιμετώπιζε τότε το ΠΑΣΟΚ – σκάνδαλα, υπόθεση Κοσκωτά, υπόθεση γιουγκοσλαβικού καλαμποκιού, κλπ.
Στην «ενδο – αριστερή» διελκυστίνδα, ο ΣΥΡΙΖΑ του κ. Τσίπρα γίνεται το πρώτο αριστερό κόμμα που αφαιρεί την πρωτοκαθεδρία από το ΚΚΕ, εξασφαλίζοντας μάλιστα ποσοστό σχεδόν διπλάσιο!
Αυτά και μόνο τα «επιτεύγματα» επαρκούν για να προσδώσουν στην επιτυχία του ΣΥΡΙΖΑ ιστορικές διαστάσεις. Πώς το πέτυχε, όμως, αυτό ο κ. Τσίπρας;
Οι δημοσκοπήσεις βιάστηκαν ... λίγα χρόνια
Την πολιτική του διαδρομή μέχρι τώρα τη χαρακτήρισαν τα «σκαμπανεβάσματα», οι πολλές μάχες με ενδοκομματικούς και «εξωτερικούς» αντιπάλους, οι σκληροί χαρακτηρισμοί τους οποίους του «αφιέρωσαν» πολλά στελέχη άλλων κομμάτων – κυρίως των δυο ... πάλαι ποτέ «μεγάλων» και του ΛΑ.Ο.Σ.
Στον απόηχο των εκλογών του 2007, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέκος Αλαβάνος εξέπληξε τους πάντες, δηλώνοντας ότι «χρίζει» διάδοχό του – και άμεσα- το νεαρό Αλέξη Τσίπρα. Μεγάλος σε ηλικία δεν ήταν ο κ. Αλαβάνος, υπό την ηγεσία του δε ο ΣΥΡΙΖΑ της «αριστερής στροφής» εξασφάλισε στις εκλογές το πολύ καλό 5,04%, εν αντιθέσει προς τα «λίγο πάνω από 3%», με τα οποία ο Συνασπισμός του Νίκου Κωνσταντόπουλου μπήκε στη Βουλή, το 2000 και 2004.
Ο κ. Τσίπρας έγινε, τότε, ένα είδος συμβόλου ηλικιακής – τουλάχιστον – ανανέωσης στην πολιτική ζωή. Κάτι σαν αύρα «φρέσκου αέρα». Άγνωστος όμως δεν ήταν – κάθε άλλο. Επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Ανοιχτή Πόλη» το 2006, γνωστός για την έντονη δραστηριότητά του στις μαθητικές καταλήψεις του 1990-91, μέλος του ΚΣ της ΕΦΕΕ την περίοδο 1995-97, Γραμματέας του Κεντρικού Συμβουλίου της Σπουδάζουσας Αθήνας της Νεολαίας ΣΥΝ στα έτη 1999- 2003, ο χαμογελαστός Αλέξης ήταν γνωστός – κι όχι μόνο εντός των τειχών του ΣΥΝ.
Ξαφνικά οι δημοσκοπήσεις άρχισαν – πρόωρα- να δίνουν φοβερά ποσοστά στο ΣΥΡΙΖΑ του κ. Τσίπρα. Ποσοστά όπως αυτά που θα κατέφθαναν πολλά ... χρόνια αργότερα- τον Μάϊο του 2012.
Τότε, όμως, άρχισε και η σύγκρουση του κ. Αλαβάνου με το «πουλέν» του. Σύγκρουση ξαφνική, την οποία ο Τύπος απέδωσε – σχεδόν αποκλειστικά- σε προσωπικά κίνητρα, αδικώντας όμως και τους δυο. Οι διαφωνίες τους ήταν κατά βάση πολιτικές, καθώς ο κ. Αλαβάνος επιθυμούσε μια ακόμη σαφέστερη κλίση του κόμματος προς τα αριστερά.
«Να βγάλουν τα σορτσάκια...»
Μέχρι τις εκλογές του 2009, το «δίδυμο» Αλαβάνου – Τσίπρα κατηγορήθηκε για πολλά, εντός και εκτός του ΣΥΡΙΖΑ. Για «έξαλλη πολιτική», για «θωπείες» προς τους κουκουλοφόρους έπειτα από τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου- για πολλά ακόμη.
«Να βγάλουν τα σορτσάκια» κάλεσε και τους δυο ο Θόδωρος Πάγκαλος, ενώ οι «ανανεωτικοί» και ο ίδιος ο Λεωνίδας Κύρκος κλιμάκωναν τις κινήσεις της «εσωτερικής αντιπολίτευσης». Στις εκλογές του 2009 ο ΣΥΡΙΖΑ πήρε το μέτριο 4,6% και πολλοί κάγχασαν με τη «φούσκα των δημοσκοπήσεων» που – πολύ πρόωρα- αναδείκνυαν τον κ. Τσίπρα σε φαινόμενο. «Με trendy κινήσεις δεν γίνονται μεγάλα κόμματα», γράφτηκε χαρακτηριστικά σε μία εφημερίδα.
Λίγοι αντελήφθησαν, όμως, ότι η πολεμική αυτή- κυρίως η «εσωτερική» - θα βοηθούσε τον κ. Τσίπρα να συσπειρώσει γύρω τον – ανομοιογενή, όντως- ΣΥΡΙΖΑ. Πρώτον, διότι η «κόντρα» του με τον κ. Αλαβάνο, ο οποίος τελικά αποχώρησε, ήταν μια μάχη με την ακόμη πιο αριστερή «πρόταση» για το ΣΥΡΙΖΑ – ανάλογη αυτής που πρεσβεύει το «Αριστερό Ρεύμα» του Παναγιώτη Λαφαζάνη. Δοθέντος ότι ο «αριστερόστροφος» ΣΥΡΙΖΑ ήταν αυτός που ξέφυγε από τα μίζερα ποσοστά του 3,2% και 3,3%, η τόσο ... μαχητική εκστρατεία των «ανανεωτικών» για μια ...επιστροφή στα παλιά και στις «ανοιχτές γέφυρες» προς το ΠΑΣΟΚ δεν θα έβρισκε μεγάλη απήχηση.
«Με έβγαλαν οι άλλοι από τα ρούχα μου...»
Η δεύτερη ακούσια «πριμοδότηση» του κ. Τσίπρα από τους λεγόμενους «ανανεωτικούς», αρκετοί εκ των οποίων μάλιστα πρότειναν τη διάλυση του πολυσυλλεκτικού, αριστερόστροφου ΣΥΡΙΖΑ και την επιστροφή στον παλιό ΣΥΝ, έγινε λόγω της έντασης των επιθέσεών τους. Χαρακτηριστικό ήταν αυτό που έλεγε στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, από τους λεγόμενους «ΚΚΕγενείς» του κόμματος:
«Αποφάσισα να υποστηρίξω ... σαν τρελός τον Τσίπρα, όταν είδα ότι λοιδορούσαν το 4,60% που πήραμε άνθρωποι που θεωρούσαν μια χαρά αποτελέσματα τα μικρότερα, αλλά και το 1,5% του παλιού ΚΚΕ εσωτερικού. Με έβγαλαν από τα ρούχα μου!».
Τον Φεβρουάριο του 2008 ο κ. Τσίπρας εξελέγη πρόεδρος του Συνασπισμού με 70,41%, υπερισχύοντας κατά κράτος του Φώτη Κουβέλη (28,67%). Η «εσωτερική μάχη» τον ανέδειξε θριαμβευτή. Όλα θα τα έκριναν, όμως, οι σχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ με τον ... έξω κόσμο.
Ο ΣΥΡΙΖΑ του κ. Τσίπρα συνέχισε να αποτελεί στόχο επιθέσεων, σχεδόν όλων των άλλων κομμάτων. Τα δυο «μεγάλα» και ο ΛΑ.Ο.Σ τον κατηγορούσαν για «τυχοδιωκτισμό», για «ανεύθυνη στάση» στο θέμα των μεταναστών, για «εξαλλοσύνες». Ανάλογη κριτική ασκούσε ενίοτε και το ΚΚΕ, καταλογίζοντας στο κόμμα του κ. Τσίπρα εξεζητημένο ακτιβισμό. Κάποια στιγμή ο Άδωνις Γεωργιάδης είπε ότι του προκαλεί τρόμο η σκέψη πως θα μπορούσε κάποτε να αναλάβει κυβερνητικές ευθύνες ο «καταληψίας Τσίπρας».
Όλη αυτή η έντονη κριτική, πότε «έπιανε τόπο» και πότε βοηθούσε -ακουσίως- το ΣΥΡΙΖΑ να προσεγγίζει ένα φάσμα πολιτών, κυρίως νέων με πιο έντονες «ριζοσπαστικές» διαθέσεις.
Συγκροτημένες ομιλίες, στην περίοδο της κρίσης
Στην περίοδο της κρίσης, κατά γενική ομολογία ο κ. Τσίπρας άρχισε να κερδίζει έδαφος – και μάλιστα με εντυπωσιακό τρόπο. Οι δηλώσεις του και – κυρίως- οι ομιλίες του στη Βουλή ήταν καλά συγκροτημένες, εμπλουτισμένες με στοιχεία, σαφείς. Πολλοί άρχισαν να μιλούν για την «απαρχή της ωριμότητας» του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος ταυτοχρόνως άρχισε να καθιστά περισσότερο προσεκτικό τον ακτιβισμό του.
Ανεκτίμητη ήταν και η βοήθεια που του προσέφερε στην παράταξη του κ. Τσίπρα ... το ΠΑΣΟΚ, καταγγέλλοντας το ΣΥΡΙΖΑ για κάθε κρούσμα αποδοκιμασίας σε βάρος «πράσινων» στελεχών. Αυτός ο ζήλος που παρέμενε ... αχαλιναγώγητος ακόμη και σε περιπτώσεις κατά τις οποίες «δράστες» ήταν γνωστά μέλη του ... ίδιου του ΠΑΣΟΚ (πχ στην επίθεση εναντίον του Χρήστου Μαγκούφη, στα Τρίκαλα) άφησε στο «συλλογικό υποσυνείδητο» μια εντύπωση: Την ιδέα ότι το ίδιο το ΠΑΣΟΚ εχθρευόταν και φοβόταν περισσότερο το ΣΥΡΙΖΑ...
Στην προεκλογική περίοδο του 2012, η πρόταση του κ. Τσίπρα για συγκρότηση αριστερής κυβέρνησης τέθηκε στο επίκεντρο της πολιτικής αντιπαράθεσης. Όλοι σε αυτό απαντούσαν, αυτό πάσχιζαν να δείξουν ως δημαγωγικό, ανέφικτο, ή και εν δυνάμει επικίνδυνο. Ο ΣΥΡΙΖΑ έγινε κεντρικό σημείο αναφοράς, βοηθούσης και της επιλογής των κυρίων Βενιζέλου (πρωτίστως) και Σαμαρά (δευτερευόντως) να μην ... αφήνουν να πέσει κάτω καμία κουβέντα του κ. Τσίπρα! Τελικά έπεσαν σε επίπεδα απίστευτα χαμηλά τα κόμματά τους κι ο ΣΥΡΙΖΑ εκτοξεύτηκε...
Ο μόνος πολιτικός αρχηγός που γεννήθηκε στη Μεταπολίτευση!
Πώς θα διαχειριστεί ο κ. Τσίπρας αυτήν την «εκτόξευση», αυτό το απίστευτο ποσοστό, αυτήν την προσωπική – εκτός των άλλων- επιτυχία; Θα το διαπιστώσουμε στο εγγύς μέλλον. Η αλήθεια είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «στεγάζει» ιδεολογικές – πολιτικές τάσεις που έχουν μεταξύ τους σημαντικές αποστάσεις. Οι πολιτικές εξελίξεις πιθανότατα θα καλέσουν τον κ. Τσίπρα να κάνει επιλογές που μοιραία κάποιους θα δυσαρεστήσουν κι άλλους θα ικανοποιήσουν.
Προς το παρόν, η διαπίστωση ... κατοχυρώθηκε: Ο «καταληψίας μαθητής» του 1990-91 γράφει δικό του κεφάλαιο στην ελληνική πολιτική ιστορία. Είναι δύσκολο να μην θυμηθεί κανείς, τώρα, την ατάκα του Θόδωρου Πάγκαλου, ότι ο Αλέξης Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν καταδικασμένοι να περιορίζονται στο 3%...
Οι πολιτικοί συσχετισμοί που καταγράφηκαν την 6η Μαϊου δεν έχουν καμία σχέση με ό,τι ξέραμε στη μεταπολιτευτική περίοδο. Έχει ίσως τη σημειολογική σημασία της η παρατήρηση ότι, ο πολιτικός που αποδεικνύεται καταλύτης στο νέο τοπίο, είναι ο μόνος που γεννήθηκε στην μεταπολιτευτική περίοδο! Για την ακρίβεια, τέσσερις ημέρες έπειτα από την τυπική πτώση της χούντας...
Διαβάστε Περισσότερα »

"Τ ι τ α ν ι κ ό ς" του ΠΑ.ΣΟ.Κ στη Βοιωτία..Ποιοί εκλέγονται


Σύμφωνα με τα τελευταία εκλογικά αποτελέσματα το ΠΑΣΟΚ έρχεται τρίτο κόμμα στη Βοιωτία με ποσοστό 11/95%!!!! απο 47/35% το 2009,χάνει 30.000 ψηφοφόρους, και δεν εκλέγει κανέναν βουλευτή.Πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ με  19/40%και εκλέγει ΕΝΑΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗ, εδώ είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα της αλητείας του εκλογικού νόμου που είχαν φτιάξει στα μέτρα τους, το πρώτο κόμμα στη Βοιωτία να εκλέγει   έναν βουλευτή  και τρεις το δεύτερο!!!
 Συγκεκριμένα, στο 100% των εκλογικών τμημάτων,  ο ΣΥΡΙΖΑ αν και πρώτο κόμμα  με 19,40% εκλέγει τον Γιάννη Σταθά (3940), ενώ η Νέα Δημοκρατία  δεύτερο κόμμα με 14,78% εκλέγει 3 βουλευτές, τον Γιάννη Καράμπελα (3338), τον Ευάγγελο Μπασιάκο (3315) και τον Ανδρέα Κουτσούμπα (2771). Ωστόσο η 4εδρική Βοιωτία κάνει μία ακόμη υπέρβαση. Εκλέγει και 5ο βουλευτή, τον Μιχάλη Γιαννάκη μέσω του ψηφοδελτίου επικρατείας των Ανεξάρτητων Ελλήνων.Εκτός μένουν η κ.Τσόνογλου ΠΑΣΟΚ,και η κ.Αγάτσα Ν.Δ.Εκπληξη προκαλεί το ποσοστό της χρυσής αυγής

8/18%(6.234)



Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΟ ΔΙΣΤΟΜΟ ΕΒΓΑΛΕ ΤΟΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΟΥ

Ο Ιωάννης Σταθάς, πρόεδρος του εργατικού κέντρου Λιβαδειάς είναι πλέον βουλευτής με 3.940 ψήφους τουλάχιστον..
Ένας αυτοδημιούργητος νέος, ανέβηκε γρήγορα τα σκαλιά του συνδικαλισμού και αυτή την στιγμή είναι ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ στην Βοιωτία.
Αξίζει να σημειωθεί ότι κατεβαίνει για πρώτη φορά στην πολιτική σκηνή σαν υποψήφιος βουλευτής και ανακηρύσσεται πρώτος βουλευτής Βοιωτίας.



Διαβάστε Περισσότερα »

Τα αποτελέσματα των εκλογών σε Γαλλία και Ελλάδα ρίχνουν το ευρώ...

Ισχυρό «χτύπημα» στο ευρώ προκάλεσαν τα αποτελέσματα των εκλογών στην Ελλάδα και κυρίως στη Γαλλία, καθώς το ενιαίο νόμισμα καταγράφει σημαντικές απώλειες στις διεθνείς αγορές.
Πλέον, η ισοτιμία ευρώ-δολαρίου διαμορφώνεται στο 1,2960, έχοντας διασπάσει το 1,30, επίπεδο που θεωρείται κομβικό για τη μελλοντική του πορεία, καταγράφοντας απώλειες της τάξης του 1%.
Σύμφωνα με τους διεθνείς αναλυτές, το ενδεχόμενο ακυβερνησίας στην Ελλάδα, αλλά και η πολιτική που θα ακολουθήσει ο νέος πρόεδρος της Γαλλίας Φρασουά Ολάντ είναι ικανοί παράγοντες για να σπρώξουν το ενιαίο νόμισμα σε πολύ χαμηλότερα επίπεδα.
Ο πραγματικός αντίκτυπος στις χρηματαγορές θα φανεί πάντως το πρωί της Δευτέρας, με το άνοιγμα των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων –με εξαίρεση το Λονδίνο, το οποίο θα παραμείνει κλειστό λόγω αργίας.
Αντίστοιχα, οι αναλυτές περιμένουν αρνητικό άνοιγμα στις χρηματαγορές και αναταραχή τουλάχιστον μέχρι να ξεκαθαρίσει το τοπίο, τόσο ως προς το σχηματισμό κυβέρνησης στην Ελλάδα όσο και ως προς την πολιτική που θα ακολουθήσει ο Ολάντ στη Γαλλία.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ποιοι εκλέγονται. Εκτός Βουλής πρωτοκλασάτα στελέχη και υπουργοί

Δραματικές ανακατατάξεις στην Βουλή προκύπτουν από τα αποτελέσματα των εκλογών. Ενώ το πρωί της Δευτέρας η καταμέτρηση συνεχίζεται, με το 98% των εκλογικών κέντρων να έχουν καταγραφεί, πρωτοκλασάτα στελέχη των δύο μεγάλων κομμάτων εξουσίας μένουν εκτός Βουλής.

 Άννα Διαμαντοπούλου, Γιάννης Ραγκούσης, Άννα Νταλάρα, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, Χρήστος Παπουτσής, Πέτρος Ευθυμίου,  Παύλος Γερουλάνος, Νάσος Αλευράς, Παντελής Οικονόμου, Μιλένα Αποστολάκη, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπουλου,  Χρήστος Πρωτόπαπας, Τηλέμαχος Χυτήρης, μένουν εκτός, σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής επίσημα στοιχεία του Υπουργείου Εσωτερικών.

Αντίθετα, Κώστας Σκανδαλίδης, Ανδρέας Λοβέρδος, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, Δημήτρης Ρέππας, Μίμης Ανδρουλάκης, Εύη Χριστοφιλοπούλου, εκλέγονται.

Αυξάνει τους βουλευτές της η ΝΔ στην ΄Β Αθηνών

Η ΝΔ από 11 βουλευτές τώρα φαίνεται να εκλέγει 14 βουλευτές. Στη βουλή επιστρέφουν Κατερίνα Παπακώστα, Σοφία Βούλτεψη ενώ εκλέγεται και ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Μέχρι στιγμής οι σταυροί προτίμησης είναι:

1 Μητσοτακης Κυριακος του Κωνσταντινου 1.358
2 Βουλτεψη Σοφια του Ιωαννη 1.267
3 Χατζηδακης Κωνσταντινος (Κωστης) του Ιωαννη 1.266
4 Βαρβιτσιωτης Μιλτιαδης του Ιωαννη 1.177
5 Γεωργιαδης Σπυριδων-Αδωνις του Αθανασιου 1.102
6 Ντινοπουλος Αργυρης του Βασιλειου 1.077
7 Μεϊμαρακης Ευαγγελος-Βασιλειος του Ιωαννη 1.048
8 Σπηλιωτοπουλος Αριστοβουλος (Αρης) του Ελευθεριου 977
9 Γιακουματος Γερασιμος του Χαραλαμπους 968
10 Παναγιωτοπουλος Παναγιωτης (Πανος) του Παναγιωτη 955
11 Καραμανλη Αννα του Αρκαδιου 923
12 Πολυδωρας Βυρων του Γεωργιου 821
13 Παπακωστα-Σιδηροπουλου Αικατερινη του Αγγελου 707
14 Παπαθανασιου Γιαννης του Δημητριου 688

Βατερλώ για το ΠΑΣΟΚ η ΄Β Αθηνών

Εκτός Βουλής μένουν σχεδόν όλα τα κορυφαία στελέχη του κόμματος. Από τις 20 έδρες που είχε το ΠΑΣΟΚ στη ΄Β Αθηνών παίρνει μόλις 4.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα εκλέγονται:

1 Λοβερδος Ανδρεας του Νικολαου 2.589
2 Χρυσοχοϊδης Μιχαηλ του Βασιλειου 1.283
3 Ανδρουλακης Δημητριος (Μιμης) του Γρηγοριου 1.181
4 Κακλαμανης Αποστολος του Χρηστου 1.175

Εκτός Βουλής, μέχρι στιγμής φαίνεται να μένουν με σειρά κατάταξης:

5 Ραγκουσης Ιωαννης του Νικολαου 909
6 Ευθυμιου Πετρος του Δημητριου 904
7 Δρεττα Αθηνα του Κωνσταντινου 829
8 Αποστολακη Ελενη-Μαρια (Μιλενα) του Γεωργιου 788
9 Κουτρουμανης Γεωργιος του Σπυριδωνα 776
10 Ρεππας Δημητριος του Παναγιωτη 722
11 Βουρος Ιωαννης του Στεφανου 624
12 Νταλαρα Αννα του Γεωργιου 570
13 Χυτηρης Τηλεμαχος του Γερασιμου 542
14 Πρωτοπαπας Χρηστος του Ιωαννη 521
15 Ξενογιαννακοπουλου Μαρια-Ελιζα (Μαριλιζα) του Διονυσιου 501
16 Χαραλαμποπουλος Γεωργιος Ερνεστος του Ιωαννη 310
17 Καστρινακης Γεωργιος του Δημητριου 306
18 Βερουλη Αννα του Αθανασιου 292
19 Κατριβανος Γεωργιος του Χαραλαμπους 126
20 Ζηση Ροδουλα του Αθανασιου 121


Θρίαμβος για τον ΣΥΡΙΖΑ

Ο ΣΥΡΙΖΑ εκλέγει 9 βουλευτές στη ΄Β Αθηνών και οι σταυροί προτίμησης είναι:

1 Σακοραφα Σοφια του Ηλια 4.426
2 Κουρουμπλης Παναγιωτης του Ελευθεριου 3.396
3 Παπαδημουλης Δημητριος του Χριστοδουλου 2.370
4 Δραγασακης Ιωαννης του Ανδρεα 2.288
5 Δουρου Ειρηνη (Ρενα) του Αθανασιου 1.864
6 Στρατουλης Δημητριος του Ιωαννη 1.460
7 Βαλαβανη Ολγα-Ναντια του Γεωργιου 1.075
8 Τατσοπουλος Πετρος-Γεωργιος του Ευαγγελου 1.017
9 Τσακαλωτος Ευκλειδης του Στεφανου 920

Πρώτος ο Π. Καμμένος στη Β' Αθηνών

Στους Ανεξάρτητους Έλληνες που έρχονται 3οι στην Β' Αθηνών εκλέγεται ο Πάνος Καμμένος, ο Γ. Δημαράς, ο συνδικαλιστής Γιάννης Μανώλης και ο ηθοποιός Παύλος Κοντογιαννίδης.

1 Καμμενος Παναγιωτης του Ηλια 107.640
2 Δημαρας Ιωαννης του Νικολαου 2.427
3 Καπερναρος Βασιλειος του Ηλια 1.396
4 Μανωλης Ιωαννης του Γεωργιου 857
5 Κοντογιαννιδης Παυλος του Χρηστου 836

 Τέσσερις έδρες το ΚΚΕ

Στο ΚΚΕ την μία από τις 4 έδρες παίρνει η Αλέκα Παπαρήγα Παπαρήγα ενώ ακολουθούν:

1 Παπαρηγα Αλεξανδρα του Νικολαου 94.723
2 Κροκιδη Λινα του Νικολαου 1.533
3 Κατσωτης Χρηστος του Περικλη 1.529
4 Χαλβατζης Σπυριδων του Εμμανουηλ 1.440

Βουλευτές Επικρατείας

Με βάση τα μέχρι τώρα αποτελέσματα (1.30 πμ) οι βουλευτές Επικρατείας που εκλέγονται είναι οι εξής:

Από τη ΝΔ οι κ.κ. Χαράλαμπος Αθανασίου, Χρύσανθος Λαζαρίδης και Ιωάννης Μιχελάκης.

Από το ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Μανώλης Γλέζος και η κυρία Θεανώ Φωτίου.

Από το ΠΑΣΟΚ ο κ. Πύρος Δήμας και η κυρία Φώφη Γεννηματά.

Από τους Ανεξάρτητους Ελληνες οι κ.κ. Τέρενς Κουίκ και Μιχαήλ Γιαννάκης.

Από το ΚΚΕ ο κ. Θανάσης Παφίλης, από τον Λαϊκό Σύνδεσμο – Χρυσή Αυγή ο κ. Χρήστος Παππάς και από τη Δημοκρατική Αριστερά ο κ. Σπύρος Λυκούδης.
Διαβάστε Περισσότερα »

Νίκη Ολάντ στη Γαλλία

«Η λιτότητα δε μπορεί πλέον να θεωρείται μονόδρομος και νομοτέλεια: η αποστολή μου είναι η ανάπτυξη, η απασχόληση, η ελπίδα για το μέλλον» ήταν το μήνυμα που έστειλε ο Φρανσουά Ολάντ στη πρώτη ομιλία του μετά τη κατάκτηση της γαλλικής προεδρίας.


Από το Μέγαρο των Ηλυσίων επισήμανε χαρακτηριστικά πως...


«απόψε, δεν υπάρχει παρά μια και μόνη Γαλλία, ενωμένη. Κανένα παιδί της Γαλλικής Δημοκρατίας δε θα βρεθεί παραμερισμένο, όλοι είναι ίσοι στα δικαιώματα και στις υποχρεώσεις τους απέναντι στη Γαλλία».


Παράλληλα, τόνισε πως στις προτεραιότητες του είναι η διατήρηση του γαλλικού κοινωνικού μοντέλου, προκειμένου να απολαμβάνουν όλοι οι πολίτες ισότιμη πρόσβαση στα δημόσια αγαθά αλλά και «η μετάβαση σε ένα πιο οικολογικό μοντέλο ανάπτυξης, η ισότητα ανάμεσα σε όλες τις επαρχίες, μητροπολιτικές και υπερπόντιες, της Γαλλίας, ο αναπροσανατολισμός της Ευρώπης».


Ο νέος Γάλλος πρόεδρος ευχαρίστησε τους Γάλλους που τον εμπιστεύτηκαν και του δίνουν τη δυνατότητα να φέρει ένα νέο αέρα αλλαγής, ενώ σημείωσε πως αναγνωρίζει το βάρος της ευθύνης που του αναλογεί.


Ο Φρανσουά Ολάντ συγκέντρωσε περίπου 52%, ενώ τέως -πλέον - πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί, συγκεντρώσε 47,5%.


Η συμμετοχή ξεπέρασε το 80% και διαμορφώθηκε ελαφρώς υψηλότερα από τον πρώτο γύρο, χαμηλότερα ωστόσο από τη συμμετοχή στο δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών του 2007.


Να σημειωθεί ότι με τη νίκη Ολάντ η κεντροαριστερά επιστρέφει στα Ηλύσια Πεδία ύστερα από 17 χρόνια.


Ο Φρανσουά Ολάντ αναμένεται να ορκιστεί το αργότερο μέχρι τις 15 Μαΐου.


Ο ήδη απερχόμενος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί παραδέχθηκε την ήττα του.


«Απέτυχα να πείσω το γαλλικό λαό, και αναλαμβάνω την ευθύνη αυτής της αποτυχίας» δήλωσε ο Νικολά Σαρκοζί, ευχαριστώντας τους ψηφοφόρους του. 


Παράλληλα ανακοίνωσε ότι δεν θα είναι επικεφαλής του UMP στις επόμενες εκλογές.
Διαβάστε Περισσότερα »

Η αισχρότητα του εκλογικού νόμου... Αλλάξτε τον άμεσα!

Δείτε ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα για την αισχρότητα του εκλογικού νόμου που είχαν φτιάξει τα λαμόγια της ΝΔ & ΠΑΣΟΚ ώστε να έχουν πάντα την πλειοψηφία!!


Στη Β' Αθήνας ο ΣΥΡΙΖΑ με 22% παίρνει 9 έδρες ενώ η ΝΔ με 12% παίρνει 15 έδρες!!...


Επίσης οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με το ίδιο ποσοστό με την ΝΔ παίρνουν 10 έδρες λιγότερες!


Όλα αυτά...


χάρη στον φωτογραφικό φασιστικό εκλογικό νόμο του Πάκη Παυλόπουλου, που ισχύει για πρώτη φορά σε αυτές τις εκλογές και δίνει bonus 50 εδρών στο πρώτο κόμμα, αλλά μόνο εάν αυτό είναι η ΝΔ ή το ΠΑΣΟΚ!! 


Εάν πρώτο κόμμα ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα έπαιρνε ΤΙΠΟΤΑ καθώς θεωρείται συνασπισμός κομμάτων!!


Όποια κυβέρνηση και εαν σχηματιστεί το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνει είναι η αλλαγή αυτού του εκλογικού νόμου με ενα καθαρά αναλογικό σύστημα!


Ας σταματήσει επιτέλους αυτή η πολιτική αλητεία!!
Διαβάστε Περισσότερα »

Ιστορικό χαμηλό για ΝΔ και ΠΑΣΟΚ: δε συγκεντρώνουν ΚΑΝ 150 έδρες μαζί - Ζητείται επειγόντως... πνεύμα συνεργασίας για το σχηματισμό κυβέρνησης

ΣΤΟ 98,01% της Επικράτειας: ΝΔ 108 έδρες, ΣΥΡΙΖΑ 52, ΠΑΣΟΚ 41, ΑΝ.ΕΛΛΗΝΕΣ 33, ΚΚΕ 26, Χ.Α 21, ΔΗΜΑΡ 19
- Δε μπαίνουν στη Βουλή Ντόρα, ΛΑΟΣ, Οικολόγοι
- Δεν εκλέγει ΚΑΝΕΝΑΝ βουλευτή στις 20 από τις 56 εκλογικές περιφέρειες το ΠΑΣΟΚ
- Κορυφαία ονόματα μένουν εκτός Βουλής
- Στο 35% η αποχή
- Το μεσημέρι δίνει εντολή σχηματισμού κυβέρνησης στον Αντώνη Σαμαρά ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας
- Άρχισαν τις απειλές Βρυξέλλες και ΔΝΤ

Το πολιτικό σκηνικό όπως το ξέραμε κατέρρευσε το βράδυ της 6ης Μαΐου. Και ο εκλογικός χάρτης της χώρας δε θα είναι ποτέ ξανά ο ίδιος. Το αποτέλεσμα της κάλπης δεν ήταν απλά «χαστούκι» για τον δικομματισμό, ήταν ράπισμα σε Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ, τις δυνάμεις που κυβερνούν τον τόπο από τη μεταπολίτευση και μετά.

Η ΝΔ είναι πρώτο κόμμα αλλά μαζί με το ΠΑΣΟΚ δε συγκεντρώνει ούτε 150 έδρες! Την ίδια ώρα, από την εκλογική νίκη του 2009 και την κυβέρνηση, το ΠΑΣΟΚ καταποντίστηκε και έφτασε σε ιστορικό χαμηλό, με κορυφαία στελέχη του (όπως η Άννα Διαμαντοπούλου ή ο Φίλιππος Πετσάλνικος) να μένουν εκτός Βουλής και νομοί που παραδοσιακά ήταν... «πράσινοι» (όπως τα Χανιά και η Αχαΐα) να αλλάζουν χρώμα!

Θριαμβευτής των εκλογών δεν είναι άλλος από τον ΣΥΡΙΖΑ, που πλέον είναι κόμμα αξιωματικής αντιπολίτευσης! Εντυπωσιακή και η παρουσία των Ανεξάρτητων Ελλήνων του Πάνου Καμμένου, που άφησαν το ΚΚΕ στην 5η θέση.

Με καταμετρημένο το 98,01% των εκλογικών τμημάτων της χώρας, τα ποσοστά που παίρνουν τα κόμματα και οι έδρες που καταλαμβάνουν στη Βουλή, όπως καταγράφονται στα αποτελέσματα του υπουργείου εσωτερικών, έχουν ως εξής:

ΝΔ ποσοστό 18,94% και 108 έδρες

ΣΥΡΙΖΑ 16,74% και 52 έδρες

ΠΑΣΟΚ 13,23 % και 41 έδρες

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ 10,58% και 33 έδρες

ΚΚΕ 8,46 % και 26 έδρες

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ 6,97 % και 21 έδρες

ΔΗΜΑΡ 6,09% και 19 έδρες.

Εκτός Βουλής μένουν τα κόμματα: ΛΑΟΣ με ποσοστό 2,90%, Οικολόγοι Πράσινοι με ποσοστό 2,92% και Δημοκρατική Συμαχία με ποσοστό 2,56%.

Το μεσημέρι στον Πρόεδρο ο Αντώνης Σαμαράς
Μόλις ο απερχόμενος πρόεδρος της Βουλής, Φίλιππος Πετσάλνικος (ο οποίος ΔΕΝ εκλέγεται) παραδώσει, το μεσημέρι της Δευτέρας, τα τελικά αποτελέσματα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο Κάρολος Παπούλιας θα ξεκινήσει άμεσα τη διαδικασία των διερευνητικών εντολών.

Ο πρώτος που θα κληθεί στο προεδρικό Μέγαρο για να πάρει την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης είναι ο Αντώνης Σαμαράς, ως αρχηγός του πρώτου κόμματος. Ο κ. Σαμαράς θα έχει στη διάθεσή του τρεις μέρες για να σχηματίσει κυβέρνηση. Αν σε αυτό το διάστημα δεν τα καταφέρει, η εντολή θα κατατεθεί στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, κι εκείνος ακολούθως θα τη δώσει στον αρχηγό του δεύτερου κόμματος και σε περίπτωση αδυναμίας σχηματισμού κυβέρνησης, η εντολή θα πάρει στο τρίτο κόμμα.

Μιλούν για κυβέρνηση εθνικής ενότητας αλλά απορρίπτουν τη συνεργασία
«Είμαστε έτοιμοι να αναλάβουμε την ευθύνη σχηματισμού κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας» είπε αμέσως μετά τα πρώτα αποτελέσματα ο Αντώνης Σαμαράς, απευθύνοντας πρόταση συνεργασίας σε όσες δυνάμεις δέχονται την ευρωπαϊκή κατεύθυνση της χώρας.
Δήλωσε δε δήλωσε έτοιμος για το σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας, με αποκλειστική επιδίωξη την παραμονή της χώρας στο ευρώ και την τροποποίηση του μνημονίου.

Πρόταση συνεργασίας από τη ΝΔ δε φαίνεται πρόθυμο να αποδεχτεί το ΠΑΣΟΚ. Τουλάχιστον αυτό υποστήριξε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, τονίζοντας ότι δεν είναι δυνατή «μια κυβέρνηση του παλιού δικομματισμού». Δεν έκρυψε δε την πρόθεσή του να αναλάβει πρωτοβουλία να διερευνηθεί η δυνατότητα σχηματισμού κυβέρνησης εθνικής ενότητας, δυνάμεων με ευρωπαϊκό προσανατολισμό ανεξάρτητα από τη θέση τους για το μνημόνιο.

Αναμφίβολα, ο θριαμβευτής των εκλογών, ο Αλέξης Τσίπρας μίλησε για το ενδεχόμενο κυβέρνησης Αριστεράς, αλλά πριν καλά καλά «στεγνώσει το... μελάνι» από τις δηλώσεις του, η Αλέκα Παπαρήγα διεμήνυσε ότι το ΚΚΕ δεν προτίθεται να συνεργαστεί με κανέναν.

Αρνητικός στη συνεργασία με τη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ δήλωσε και ο Πάνος Καμμένος, «το ούτε νεκρός (για συνεργασία με τη ΝΔ) ισχύει», είπε χαρακτηριστικά. Δεν απέκλεισε όμως συνεργασίες με βουλευτές άλλων κομμάτων, που όπως είπε είναι δυσαρεστημένοι με τους ηγέτες τους.
Διαβάστε Περισσότερα »

Τα δύο ναρκισσευόμενα πριγκιπόπουλα που δεν δούλεψαν ποτέ κατέστρεψαν τα κόμματά τους και τη χώρα...


Ένα είναι το σίγουρο: Οι συμμαθητές του Άμχερστ κατέστρεψαν τα κόμματά τους, με την πρωτοφανή ανικανότητά τους.
Μιλάμε για δύο πολιτικά ανόητους, ναρκισσευόμενους και δίχως σοβαρότητα ηγέτες- δύο αιωρούμενα πολιτικά σωματίδια.
Οι δύο κανακάρηδες που μεγάλωσαν στα πλούτη και με τους προβολείς στραμμένους πάνω τους  από τα γεννοφάσκια τους, δίχως να έχουν δουλέψει ποτέ στη ζωή τους, επιβίωσαν δεκαετίες ολόκληρες πολιτικά επειδή ο δύστυχος λαός αναζητούσε βασιλόπουλα.
Η δική τους συντριβή συμπαρασύρει τη χώρα…
Διαβάστε Περισσότερα »

Η στιγμή που μπήκε ο Μιχαλολιάκος στην αίθουσα: Εγέρθητι, όλοι όρθιοι... [video]

Το βίντεο με τους δημοσιογράφους και τις αντιδράσεις όσων βρίσκονται στην αίθουσα κατά την είσοδο του Ν. Μιχαλολιάκου. Δείτε πιο κάτω τις αντιδράσεις και των δυο πλευρών...
Διαβάστε Περισσότερα »

Κανένας βουλευτής ΠΑΣΟΚ στην Α’ και Β’ Πειραιά!

Το ΠΑΣΟΚ χάνει το έδαφος κάτω από τα πόδια του… ενώ χαρακτηριστικό είναι ότι δεν εκλέγει κανέναν βουλευτή στην Α’ και Β’ Πειραιά!

Χαρακτηριστικό επίσης είναι ότι στη Β’ Αθήνας το ΠΑΣΟΚ εκλέγει 3 βουλευτές (σύμφωνα με τα τωρινά δεδομένα).


Κάτι που σημαίνει ότι θα μείνουν εκτός βουλής αρκετοί εκ των Μίμης Ανδρουλάκης, Μιλένα Αποστολάκη, Γιάννης Βούρος, Πέτρος Ευθυμίου, Απόστολος Κακλαμάνης, Ροδούλα Ζήση, Ανδρέας Λοβέρδος, Άννα Νταλάρα, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, Χρήστος Πρωτόπαπας, Γιάννης Ραγκούσης, Δημήτρης Ρέππας, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και Τηλέμαχος Χυτήρης.







Διαβάστε Περισσότερα »

Xρυσή αυγή βίντεο. ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ!!!



Κατά τις καθιερωμένες δηλώσεις από την Χρυσή Αυγή ,μετά την ανακοίνωση των πρώτων εκλογικών αποτελεσμάτων, στελέχη του κινήματος ζήτησαν από τους δημοσιογράφους που παρευρίσκονταν στον χώρο να σηκωθούν όρθιοι κατά την είσοδο του Νίκου Μιχαλολιάκου. Χαρακτηριστικά, στέλεχος του κόμματος είπε «εγέρθητι» όταν μπήκε στο δωμάτιο ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής, ενώ διέταξε να αποχωρήσουν από την αίθουσα όλους όσοι δεν υπάκουσαν.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ποιοι εκλέγονται βουλευτές επικρατείας

Τρεις βουλευτές επικρατείας εκλέγει η ΝΔ και από δύο ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, ενώ από έναν ΚΚΕ, Χρυσή Αυγή και ΔΗΜΑΡ, με καταμετρημένο το 47% των εκλογικών τμημάτων.
Συγκεκριμένα, εκλέγονται: Από τη ΝΔ οι Χαράλαμπος Αθανασίου, Χρύσανθος Λαζαρίδης και Γιάννης Μιχελάκης. Από το ΣΥΡΙΖΑ οι Μανώλης Γλέζος και Θεανώ Φωτίου. Από το ΠΑΣΟΚ Πύρρος Δήμας και Φώφη Γεννηματά. Από τους Ανεξάρτητους Έλληνες Τέρενς Κουίκ και Μιχάλης Γιαννάκης, ενώ από το ΚΚΕ ο Θανάσης Παφίλης, από τη Χρυσή Αυγή ο Χρήστος Παππάς και από τη ΔΗΜΑΡ ο Σπύρος Λυκούδης.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ