Τετάρτη 9 Μαΐου 2012

Εκλογές στις 17 Ιουνίου με υπηρεσιακή κυβέρνηση

Με υπηρεσιακή κυβέρνηση και επιτέλους με παραίτηση της κυβέρνησης Παπαδήμου, οδεύουμε πλέον προς νέες εκλογές βάσει του άρθρου 37 του Συντάγματος. 


Ενδεικτικό της διάχυτης εντύπωσης ότι οι διερευνητικές εντολές οδηγούνται σε πλήρες αδιέξοδο και η χώρα σε νέες εκλογές είναι και το γεγονός ότι τις τελευταίες ώρες έχει...


αναπτυχθεί μια συζήτηση για το αν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας πρέπει να περιμένει την ορκωμοσία των νεοεκλεγέντων βουλευτών και την εκλογή του νέου προεδρείου της Βουλής για να την διαλύσει και να προκηρύξει νέες εθνικές εκλογές ή όχι. 


Αυτό φυσικά είναι 100% αντισυνταγματικό!


Για για να διαλυθεί η Βουλή πρέπει πρώτα να συγκληθεί. 


Υπο αυτά τα δεδομένα αλλά και με το προηγούμενο προεδρικό διάταγμα που όριζε την σύγκληση της νέας Βουλής την 17η Μαΐου, προκειμένου να ορκιστούν οι νέοι βουλευτές και να εκλεγεί το νέο προεδρείο, το επόμενο διάταγμα από τον Κάρολο Παπούλια δεν αναμένεται νωρίτερα από την μεθερχόμενη Πέμπτη ακόμα και αν διαπιστωθεί αδυναμία σχηματισμού κυβέρνησης την ερχόμενη Κυριακή.


Επιπροσθέτως, ένα ζήτημα που προκύπτει είναι η σύνθεση της υπηρεσιακής κυβέρνησης που θα οδηγήσει την χώρα σε εκλογές.


Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με το άρθρο 37 του Συντάγματος, εφόσον τόσο οι 3 διερευνητικές εντολές όσο και η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών αποτύχουν στο να σχηματιστεί κυβέρνηση που θα απολαμβάνει την εμπιστοσύνη της Βουλής τότε οι πολιτικοί αρχηγοί καλούνται να σχηματίσουν κυβέρνηση - κοινής αποδοχής – με μοναδικό σκοπό να οδηγήσει την χώρα σε εκλογές. 


Στην σύσκεψη θα μετάσχει και ο γ.γ. της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μιχαλολιάκος.


Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναθέτει στον Πρόεδρο Συμβουλίου της Επικρατείας ή του Αρείου Πάγου ή του Ελεγκτικού Συνεδρίου το σχηματισμό κυβέρνησης όσο το δυνατόν ευρύτερης αποδοχής για να διενεργήσει εκλογές και να διαλύσει την Βουλή. 


Πάντως, και σε αυτή την περίπτωση το ενδεχόμενο να κρατήσει ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός τους σημερινούς υπουργούς θεωρείται απίθανο, εκτός πια κι αν υπάρξει συμφωνία των πολιτικών αρχηγών για να αντικατασταθούν μόνο οι τέσσερις που αλλάζουν στις εκλογές, δηλαδή


Πρέπει επίσης να σημειωθεί ότι μεταξύ των ανώτερων νομικών κύκλων έχει αναπτυχθεί μια συζήτηση για το αν την εντολή ανάθεσης κυβέρνησης πρέπει να την πάρει η πρόεδρος του Αρείου Πάγου κυρία Ρένα Ασημακοπούλου ή ο «αρχαιότερος» που είναι ο πρόεδρος του ΣτΕ Παναγιώτης Πικραμένος.


Διαβάστε Περισσότερα »

ΣΟΚ: Κατέρρευσε ολόκληρο χωριό στο Ρωποτό Τρικάλων! (video)

Οι κατολισθήσεις που σημειώθηκαν μέχρι τώρα στο Ροπωτό Πύλης στα Τρίκαλα έκαναν ένα ολόκληρο χωριό να «αφανιστεί»!
Μάλιστα, στις 6 Μαΐου, στο Ρωποτό Τρικάλων οι 700 περίπου κάτοικοι έστησαν κάλπη στο καφενείο, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για την αδιαφορία των υπευθύνων για το γεγονός ότι έχει καταρρεύσει μεγάλο τμήμα του χωριού από κατολισθητικό φαινόμενο.
Δείτε το βίντεο…
Διαβάστε Περισσότερα »

«Νταβατζήδες» απειλούν το ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. για τους ελέγχους σε οίκους ανοχής

Απειλές – προφανώς από »προστάτες » εκδιδομένων γυναικών και το σχετικό »κύκλωμα» – δέχεται το Κέντρο ελέγχου Λοιμοδών νοσημάτων , το γνωστό ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ για τη συγκεκριμένη του δράση ελέγχων σε οίκους ανοχής. Το κατήγγειλε δημόσια ό ίδιος ο υπουργός....





Υγείας κ Ανδρέας Λοβέρδος :»Τηλέφωνα, απειλές, συνθήματα εναντίον του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. στο χώρο του Υπουργείου, στους τοίχους του Υπουργείου. Έχουμε ενοχλήσει», είπε και εξήρε το προσωπικό που συνεχίζει τους ελέγχους για την προστασία της δημόσιας υγείας.
prionokordela

Διαβάστε Περισσότερα »

Σαν σήμερα είχε γίνει το πιο φρικιαστικό έγκλημα στην ιστορία της Ελλάδας



Έγινε σαν σήμερα, στις 9 Μαΐου του 1908 στο Πειραιά. Ακόμη και σήμερα, η ιστορία προκαλεί σφίξιμο στο στομάχι.


Είναι από εκείνες που δε μπορείς να πιστέψεις πως μπορεί να φτάσει ένας άνθρωπος σε τέτοιου είδους έγκλημα. Να σκοτώσει, να κόψει κομμάτια, να βράσει, να πετάξει ή να φάει ένα νεογέννητο βρέφος. Ένα βρέφος, αίμα από το αίμα του.


Το πιο φρικιαστικό έγκλημα που συγκλόνισε ποτέ την ελληνική κοινωνία. Έτσι χαρακτηρίστηκε. Φόνισσα μια γυναίκα, η Μαρία Παπαδάκη. Είχε μια κόρη που έμεινε έγκυος εκτός γάμου. Η έκτρωση ήταν εκτός λογικής εκείνα τα χρόνια.


Το παιδί γεννήθηκε, αλλά πριν καλά καλά δει το φως της ζωής, πέθανε. Όχι φυσιολογικά, αλλά από τα χέρια της ίδιας της γιαγιάς του. Ακριβώς μετά τη γέννα και ενώ η κόρη της ήταν ακόμη στο κρεββάτι του τοκετού, η Παπαδάκη πήρε το παιδί, το τεμάχισε, έβρασε τα κομμάτια και τα πέταξε στα σκουπίδια. Κάποιοι είπαν πως τα έφαγε. Δεν αποδείχθηκε ποτέ.


Η ιστορία χάθηκε στη λήθη του χρόνου. Κανείς δεν έμαθε ποτέ τι απέγινε η Μαρία Παπαδάκη.
 tragiko.
Διαβάστε Περισσότερα »

Εισήγηση- βόμβα σε Βενιζέλο: Έξω από τις λίστες ο Παπανδρέου

Εισήγηση- βόμβα σε Βενιζέλο: Έξω από τις λίστες ο Παπανδρέου

Μια εισήγηση-«βόμβα» να μην είναι ο Γιώργος Παπανδρέου στα ψηφοδέλτια του κόμματος στις εκλογές του Ιουνίου δέχθηκε ο Ευάγγελος Βενιζέλος από κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ.
Στο πλαίσιο των ριζικών ανατροπών που προτίθεται να κάνει για να αλλάξει την φυσιογνωμία του κόμματος, ο κ. Βενιζέλος έχει ακούσει προτάσεις που περιλαμβάνουν ακόμα και την αποχώρηση του κ. Παπανδρέου από τις εκλογικές λίστες καθώς η παρουσία του αποτελεί «βαρίδι» για την παράταξη αφού- όπως λένε- συνέβαλε τα μέγιστα στην διαμόρφωση της συντριβής του κόμματος την Κυριακή
Ο κ. Βενιζέλος ο οποίος δεν επιθυμεί ανοικτή σύγκρουση με τον προκάτοχο του ειδικά αυτή την περίοδο δεν έχει αποφασίσει για το θέμα ωστόσο πληροφορίες αναφέρουν πως στην περίπτωση που ο κ. Παπανδρέου θελήσει να διευκολύνει με την αποχώρηση του δεν θα τον προτρέψει να παραμείνει και να είναι ξανά υποψήφιος.
Πάντως θεωρείται βέβαιο ότι ο κ. Βενιζέλος δεν πρόκειται να συμπεριλάβει στις εκλογικές λίστες μια σειρά από στενούς συνεργάτες του κ. Παπανδρέου η παρουσία των οποίων θεωρεί ότι έβλαψε το κόμμα στην εκλογική αναμέτρηση.
Διαβάστε Περισσότερα »

Παρουσίαση των βιβλίων του Νίκου Μουρατίδη στη Λιβαδειά



Παρουσίαση των βιβλίων του Νίκου Μουρατίδη στη Λιβαδειά (16/5/12) | Boeotian Culture | Scoop.it
Διαβάστε Περισσότερα »

Οι απολαβές μειώνονται ..οι τιμές -εξακολουθούν να- ανεβαίνουν!

 

Στο 1,9% διαμορφώθηκε ο πληθωρισμός τον Απρίλιο, από 1,7% που ήταν το Μάρτιο, όπως προκύπτει από τα στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η ΕΛ.ΣΤΑΤ.





 Ειδικότερα...  από τη σύγκριση του Γενικού Δείκτη Τιμών Καταναλωτή (Γ.Δ.Τ.Κ) του μηνός Απριλίου 2012, προς τον αντίστοιχο Δείκτη του Απριλίου 2011, προκύπτει αύξηση 1,9%, έναντι αύξησης 3,9% που σημειώθηκε κατά την ίδια σύγκριση του έτους 2011 προς το 2010.

 Ο Γενικός Δείκτης κατά το μήνα Απρίλιο 2012, σε σύγκριση με τον Μάρτιο 2012, παρουσίασε αύξηση 0,8%, έναντι αύξησης 0,6% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση του προηγούμενου έτους.

 Ο μέσος Δείκτης του δωδεκαμήνου Μαΐου 2011 - Απριλίου 2012, σε σύγκριση προς τον ίδιο Δείκτη του δωδεκαμήνου Μαΐου 2010 - Απριλίου 2011, παρουσίασε αύξηση 2,5%, έναντι αύξησης 5,0% που σημειώθηκε κατά τα αντίστοιχα προηγούμενα δωδεκάμηνα.

 Σύμφωνα με την ΕΛ.ΣΤΑΤ., η αύξηση του Γενικού Δείκτη Τιμών Καταναλωτή κατά 1,9%, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο Δείκτη του Απριλίου 2011, προήλθε από τις ακόλουθες μεταβολές :

 1. Από τις αυξήσεις των δεικτών:

 α) Κατά 1,7% της ομάδας «Διατροφή και μη αλκοολούχα ποτά», λόγω αύξησης των τιμών, κυρίως, στα είδη : φρούτα νωπά, λαχανικά νωπά, δημητριακά και παρασκευάσματα, ψάρια γενικά, γαλακτοκομικά και αυγά, ζάχαρη-σοκολάτες-γλυκά-παγωτά, καφές, αναψυκτικά, χυμοί φρούτων.

 Μέρος της αύξησης αυτής αντισταθμίστηκε από τη μείωση των τιμών στις πατάτες νωπές.

 β) Κατά 0,4% της ομάδας «Αλκοολούχα ποτά και καπνός», λόγω αύξησης, κυρίως, των τιμών στα αλκοολούχα ποτά.

 γ) Κατά 2,0% της ομάδας «Ένδυση και υπόδηση», λόγω αύξησης των τιμών στα είδη ένδυσης και υπόδησης.

 δ) Κατά 6,0% της ομάδας «Στέγαση», λόγω αύξησης των τιμών, κυρίως, του πετρελαίου θέρμανσης, του φυσικού αερίου και του ηλεκτρισμού. Μέρος της αύξησης αυτής αντισταθμίστηκε από τη μείωση των τιμών στα ενοίκια κατοικιών.

 ε) Κατά 4,0% της ομάδας «Μεταφορές», λόγω αύξησης, κυρίως, των τιμών στα είδη : καύσιμα αυτοκινήτου (βενζίνη), τέλη κυκλοφορίας. Μέρος της αύξησης αυτής αντισταθμίστηκε από τη μείωση των τιμών στα αυτοκίνητα.

 στ) Κατά 2,7% της ομάδας «Ξενοδοχεία - Καφέ - Εστιατόρια», λόγω αύξησης, κυρίως, των τιμών των εστιατορίων-ζαχαροπλαστείων-καφενείων-κυλικείων. Μέρος της αύξησης αυτής αντισταθμίστηκε από τη μείωση των τιμών των ξενοδοχείων.

 ζ) Κατά 0,6% της ομάδας «Αλλα αγαθά και υπηρεσίες», λόγω αύξησης, κυρίως, των τιμών των ασφαλίστρων αυτοκινήτων και δικύκλων και των ειδών ατομικής φροντίδας. Μέρος της αύξησης αυτής αντισταθμίστηκε από τη μείωση των τιμών στα είδη: κουρεία-κομμωτήρια,είδη ταξιδίου-λοιπά προσωπικά είδη.

 2. Από τις μειώσεις των δεικτών:

 α) Κατά 0,8% της ομάδας «Διαρκή αγαθά - Είδη νοικοκυριού και υπηρεσίες», λόγω μείωσης, κυρίως, των τιμών στα έπιπλα-καλύμματα δαπέδου, οικιακές συσκευές και οικιακές υπηρεσίες.

 β) Κατά 1,1% της ομάδας «Υγεία», λόγω μείωσης, κυρίως, των τιμών των φαρμάκων και των ιατρικών, οδοντιατρικών και παραϊατρικών υπηρεσιών. Μέρος της μείωσης αυτής αντισταθμίστηκε από την αύξηση των τιμών των νοσοκομείων και κλινικών.

 γ) Κατά 1,0% της ομάδας «Επικοινωνίες», λόγω μείωσης, κυρίως, των τιμών των τηλεφωνικών υπηρεσιών.

 δ) Κατά 1,0% της ομάδας «Αναψυχή - Πολιτιστικές δραστηριότητες», λόγω μείωσης των τιμών του οπτικοακουστικού εξοπλισμού-υπολογιστών και των πολιτιστικών δραστηριοτήτων. Μέρος της μείωσης αυτής αντισταθμίστηκε από την αύξηση των τιμών των βιβλίων, γραφικής ύλης-σχολικών ειδών.

 ε) Κατά 1,0% της ομάδας «Εκπαίδευση», λόγω μείωσης, κυρίως, των τιμών στα δίδακτρα ξένων γλωσσών, φροντιστηρίων και ΙΕΚ

 Η αύξηση του Γενικού Δείκτη Τιμών Καταναλωτή κατά 0,8%, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο Δείκτη του Μαρτίου 2012, προήλθε από τις ακόλουθες μεταβολές των δεικτών:

 1. Από τις αυξήσεις των δεικτών:

 α) Κατά 0,3% της ομάδας «Διατροφή και μη αλκοολούχα ποτά», λόγω αύξησης, κυρίως, των τιμών στα είδη: ελαιόλαδο, πατάτες νωπές, λαχανικά νωπά. Μέρος της αύξησης αυτής αντισταθμίστηκε από τη μείωση των τιμών στα φρούτα νωπά.

 β) Κατά 8,6% της ομάδας «Ένδυση και Υπόδηση», λόγω επαναφοράς των τιμών των ειδών ένδυσης και υπόδησης στα επίπεδα πριν από τις γενικές χειμερινές εκπτώσεις.

 γ) Κατά 1,0% της ομάδας «Μεταφορές», λόγω αύξησης, κυρίως, των τιμών στα καύσιμα αυτοκινήτου(βενζίνη).

 2. Από τις μειώσεις των δεικτών:

 α) Κατά 0,1% της ομάδας «Στέγαση», λόγω μείωσης, κυρίως, των τιμών στα ενοίκια κατοικιών και στο πετρέλαιο θέρμανσης.

 β) Κατά 0,2% της ομάδας «Αλλα αγαθά και υπηρεσίες», λόγω μείωσης, κυρίως, των τιμών των κουρείων-κομμωτηρίων-ειδών ατομικής φροντίδας. 

Διαβάστε Περισσότερα »

Επιστολή του Ε.ΠA.Μ. προς το ΣΥ.ΡΙΖ.Α.

Προς τον πρόεδρο της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ – Ενωτικό Κοινωνικό Μέτωπο κ. Αλέξη Τσίπρα.

Κύριε Πρόεδρε,
Το Ενιαίο Παλλαϊκό Μέτωπο (ΕΠΑΜ) ανταποκρινόμενο στην ανοικτή πρόσκληση της διαδικασίας διαλόγου που...
ζητήσατε, με σκοπό να υπάρξουν προτάσεις για τον απεγκλωβισμό της χώρας από τις πολιτικές του μνημονίου και των δανειακών συμβάσεων, θα ήθελε να ξεκαθαρίσει το εξής:

Ριζική λύση στα σημερινά αδιέξοδα που οικοδομήθηκαν από το καθεστώς δουλοπαροικίας του χρέους και τη βαθειά ύφεση στην οποία οδήγησαν σκόπιμα οι πολιτικές των μνημονίων, δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς τη ριζική αναθεώρηση των σχέσεων της χώρας με την ΕΕ και την συντεταγμένη και με σχέδιο έξοδο της χώρας από την Ευρωζώνη, που θα δώσει τη δυνατότητα παραγωγικής ανασυγκρότησης προς όφελος της μεγάλης πλειοψηφίας του ελληνικού λαού.

Ωστόσο, παίρνοντας ως δεδομένη την καλή σας πρόθεση, μπορούμε να σας προτείνουμε άμεσα μέτρα ανακούφισης του ελληνικού λαού και ενίσχυσης της διαπραγματευτικής ισχύος της χώρας, με σκοπό να αντιμετωπιστούν τα πιο οξυμένα προβλήματα και αδιέξοδα:

1. Άμεση διεκδίκηση των γερμανικών πολεμικών επανορθώσεων και του Κατοχικού Δανείου και η ανάδειξή τους σε βασική διεκδίκηση της χώρας όχι μόνο απέναντι στη Γερμανία, αλλά και απέναντι σε όλη την Ε.Ε. στα πλαίσια του δόγματος της Ευρωπαϊκής Αλληλεγγύης.

2. Χρειάζεται να αποκατασταθούν οι κοινωνικές αδικίες και η αγοραστική δύναμη του εργαζόμενου πληθυσμού στο επίπεδο πριν την επιβολή του πρώτου μνημονίου στις 5 Μαΐου 2010. Χωρίς αυτήν την αποκατάσταση δεν μπορεί να υπάρξει κανενός είδους ανακούφιση μισθωτών και συνταξιούχων, αλλά και της εσωτερικής αγοράς, ώστε να υπάρξει ξανά πραγματική αύξηση του τζίρου των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

3. Αποκατάσταση του εργατικού δικαίου και όλων των εργασιακών και συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων που φαλκιδεύτηκαν, υπονομεύθηκαν και καταργήθηκαν από την προσφυγή στο Μηχανισμό στήριξης και την Τρόϊκα.

4. Μετατροπή του ΟΑΕΔ σε ταμείο ασφάλισης κατά της ανεργίας με τον επαναπροσανατολισμό του συνόλου των πόρων του στην πραγματική στήριξη των ανέργων, με το επίδομα ανεργίας στο 80% του βασικού μισθού για ολόκληρη την περίοδο της ανεργίας και τη πλήρη κατοχύρωση κοινωνικοασφαλιστικών δικαιωμάτων των ανέργων.

5. Την εδώ και τώρα εκδίωξη των τριών μόνιμων επιτροπών κηδεμονίας της χώρας (ομάδας κρούσης του κ. Ράιχενμπανχ, μόνιμη επιτροπή επιτήρησης προϋπολογισμού, μόνιμη επιτροπεία ΔΝΤ στην Τράπεζα της Ελλάδας με επικεφαλής τον κ. Μπομπ Τρα).

6. Την άμεση αποκατάσταση της Δημοκρατικής και Συνταγματικής τάξης της χώρας με την κατάργηση του νόμου περί ευθύνης των υπουργών, τη μετατροπή σε διαρκές ιδιώνυμο αδίκημα της διασπάθισης του δημόσιου χρήματος και την καθιέρωση της απλής αναλογικής.

7. Δημόσιος έλεγχος στο πιστωτικό σύστημα δεν νοείται χωρίς την άμεση εθνικοποίηση της Τράπεζας της Ελλάδος, με την ίδια μεθοδολογία που ακολούθησε η κυβέρνηση των Εργατικών για την εθνικοποίηση της τράπεζας της Αγγλίας το 1945. Μόνο έτσι θα μπορέσει να αποκατασταθεί η κλοπή από τα ταμειακά διαθέσιμα των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου και των Ασφαλιστικών Ταμείων και να απαλλαγεί η χώρα από την κερδοσκοπική συμπεριφορά της Τράπεζας της Ελλάδος.

8. Τη δημόσια εκκαθάριση των ενεργητικών του τραπεζικού συστήματος, ώστε να μάθουμε πως χρησιμοποιήθηκαν οι καταθέσεις του ελληνικού λαού και πως κινήθηκαν κεφάλαια και χρήμα διαμέσου των τραπεζών. Μόνο έτσι μπορεί να αποκτήσουμε σαφή εικόνα της κατάστασης του τραπεζικού συστήματος και να σταματήσουν οι κρατικές χορηγίες χωρίς αντίκρισμα και η μεταφορά του χρέους και των ελλειμμάτων των τραπεζών στον κρατικό προϋπολογισμό.

9. Διαγραφή όλων των ιδιωτικών δανείων νοικοκυριών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων που αντικειμενικά πλέον δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν, με πρώτη προτεραιότητα στα αγροτικά χρέη. Όπως έγινε τέσσερις φορές στο παρελθόν από το ελληνικό κράτος για να αντιμετωπισθεί η οικονομική ύφεση.

Ως προς την αντιμετώπιση του Δημόσιου χρέους της χώρας οφείλουμε να επισημάνουμε τα εξής:

α) Η Επιτροπή Λογιστικού Ελέγχου λόγω της διάρθρωσης και του χαρακτήρα του ελληνικού χρέους δε θα αποδώσει τα αναμενόμενα αποτελέσματα ούτε θα ενισχύσει την διαπραγματευτική ισχύ της χώρας. Αυτό που χρειάζεται είναι μια ανοιχτή Επιτροπή Δημοσιονομικού Ελέγχου του Δημόσιου Ταμείου ώστε να μάθουμε πως χρησιμοποιήθηκε το Δημόσιο χρήμα και σε όφελος ποιών.

β) Η έννοια του μορατόριουμ δεν έχει καμία εφαρμογή σε περίπτωση του ελληνικού Δημόσιου χρέους, το οποίο απαρτίζεται από αξιόγραφα (ομόλογα). Τα αξιόγραφα είτε δεν τα πληρώνεις, είτε τα ανταλλάσεις με νέα αξιόγραφα. Η μετάθεση της ημερομηνίας πληρωμής ιδίως αν γίνει μονομερώς ισοδυναμεί με αθέτηση πληρωμών. Στην ιστορία μορατόριουμ υπήρξε μόνο μία φορά από τον Ρούσβελτ το 1936 όπου το Αμερικανικό κράτος επέβαλε μορατόριουμ σε αμερικανικές τράπεζες.

Αυτό που μπορεί να γίνει άμεσα με το δημόσιο χρέος είναι:

1. Να διατηρηθεί το «κούρεμα» του P.S.I. καταγγέλλοντας ως απολύτως καταχρηστική την πληρωμή χρηματοοικονομικών ανταλλαγμάτων και εγγυήσεων σε ξένους και ντόπιους τραπεζίτες, ύψους 80 δις ευρώ τουλάχιστον.

2. Να εξαιρεθούν του «κουρέματος» τα ομόλογα των Ασφαλιστικών Ταμείων, των Ν.Π.Δ.Δ. και των μικρο-ομολογιούχων.

3. Να ζητηθεί η άμεση καταστροφή από την Ε.Κ.Τ. των ελληνικών κρατικών ομολόγων και εγγυήσεων, ύψους 120 δις ευρώ, που διατηρεί η Ε.Κ.Τ. στα χαρτοφυλάκιά της, όπως έχει την υποχρέωση να κάνει και περιοδικά πράττει για τους «τοξικούς» τίτλους των ιδιωτικών τραπεζών.

4. Να καταγγελθεί η πρώτη σύμβαση Δανειακής Διευκόλυνσης, όχι μόνο για τους καταχρηστικούς όρους και το λεόντειο χαρακτήρα της, αλλά και για το γεγονός ότι δεν μπορεί πλέον να εκπληρωθεί, με υπαιτιότητα των δανειστών της χώρας (από τα 110 δις που υποχρεώνονταν να εκταμιεύσουν, εκταμίευσαν μόνο τα 74 δις). Με βάση την αθέτηση των συμβατικών υποχρεώσεων των κρατών μελών της Ευρωζώνης, το ελληνικό Δημόσιο απαλλάσσεται πλήρως και των δικών του υποχρεώσεων. Ενώ το ποσό που έχει ήδη δοθεί στη χώρα μπορεί να διεκδικηθεί ως συνδρομή (βοήθεια και όχι δάνειο) της Ευρωζώνης προς την Ελληνική Δημοκρατία με βάση το άρθρο 122 της Συνθήκης της Λισσαβώνας που προβλέπει υποχρέωση των κρατών μελών της Ευρωζώνης να συνδράμουν άλλο κράτος – μέλος όταν το τελευταίο αντιμετωπίζει κατάσταση ανωτέρας βίας, όπως είναι η σημερινή κρίση «που δεν αποτελεί Ελληνική ιδιαιτερότητα αλλά κρίση ευρωπαϊκή και σε ευρωπαϊκό πλαίσιο πρέπει να αναζητηθεί λύση», σύμφωνα με τους ισχυρισμούς σας. Με τον τρόπο αυτό το Δημόσιο χρέος της χώρας μπορεί άμεσα να κατέβει στα 72 δις ευρώ και να μπορεί να εξυπηρετηθεί μέσω εγχώριου δανεισμού με έντοκα Γραμμάτια. Επιπλέον κάνει την Δεύτερη Δανειακή Σύμβαση παντελώς αχρείαστη και επομένως άνευ αντικειμένου. Τέλος, ο κρατικός προϋπολογισμός χωρίς το βάρος των τοκοχρεολυσίων και των δαπανών μετατροπής του κράτους σε κομματικό φέουδο, μπορεί να εξασφαλίσει τον ισοσκελισμό του από την πρώτη κιόλας ημέρα. Χωρίς την ανάγκη συμπίεσης μισθών συντάξεων και κοινωνικών δαπανών.

Εάν θεωρηθεί σκόπιμο μπορούμε να συμβάλουμε με αναλυτική περιγραφή τρόπου και της μεθοδολογίας εξορθολογισμού του κράτους υπέρ του δημοσίου συμφέροντος και του λαού.

Το ΕΠΑΜ μπορεί να συμμετέχει και να στηρίξει με όλες του τις δυνάμεις μόνο μία κυβέρνηση Παλλαϊκού Μετώπου που θα έχει ως βασικούς της στόχους:

α) Την ανάκτηση και κατοχύρωση της εθνικής ανεξαρτησίας της χώρας απέναντι σε κάθε επιβουλή.
β) Την ανατροπή του συνόλου των δεσμεύσεων σε βάρος της χώρας και του λαού.
γ) Τη καθολική τιμωρία των ενόχων της τραγωδίας που βιώνει η χώρα και ο λαός της.
δ) Τη συντεταγμένη και με σχέδιο έξοδο της χώρας από το ευρώ, ώστε να υπάρξει δυνατότητα παραγωγικής ανασυγκρότησης με όρους δημοκρατίας και κοινωνικής δικαιοσύνης.
ε) Την προκήρυξη Συντακτικής Εθνοσυνέλευσης με μοναδικό σκοπό τη σύνταξη και ψήφιση νέου αυθεντικά δημοκρατικού Συντάγματος για τη χώρα.

Ωστόσο είμαστε διατεθειμένοι για τον καλό του λαού και της χώρας, να βοηθήσουμε στην εξειδίκευση και πρακτική υλοποίηση των προτάσεων που σας καταθέτουμε.

epam livadias
Διαβάστε Περισσότερα »

Μια φωτογραφία χιλιάδες λέξεις! Ανοιξαμε και σας περιμενουμε



Ισως το μόνο επάγγελμα που αντεχει και θα αντεχει στην κριση αφου τρέφετε από αυτήν. Δεκάδες αυτοκτονίες κάθε μήνα στην ελλάδα του μνημονίου



Διαβάστε Περισσότερα »

O Αλέξης Τσίπρας με κοτσίδα!


Ο Αλέξης Τσίπρας ποζάρει με κοτσίδα- ήταν η μόδα της εποχής- με «φόντο» τον συναγωνιστή του Παντελή Πασπαλά.

Η φωτογραφία που θα δείτε παρακάτω, δημοσιεύτηκε το 1997 στο περιοδικό «ΜΕΤΡΟ» όπου κάποιοι από τους πρωταγωνιστές των καταλήψεων του 1990 - 1991 μιλάνε για τα θέματα της Παιδείας.

Πώς το λένε; Κάποιοι από μικροί φαίνονταν ότι θα έκαναν... φασαρία; Κάπως έτσι...







Διαβάστε Περισσότερα »

Ημέρα Αντιφασιστικής Νίκης των Λαών


Η 9η Μαϊου γιορτάζεται ως ημέρα της αντιφασιστικής νίκης των λαών στο Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Ως ημέρα κατά την οποία υψώθηκε πάνω από όλη την Ευρώπη και όλο τον κόσμο το σύνθημα:

Ποτέ πια πόλεμος-Ποτέ πια φασισμός!

Την ημέρα αυτή το έθνος αποδίδει την οφειλόμενη τιμή προς τους πολεμιστές, τους αγωνιστές, τους νεκρούς και τα θύματα του ιερού αγώνα και της Εθνικής Αντίστασης 1941-1944 του Ελληνικού λαού εναντίον των εχθρικών στρατευμάτων κατοχής.
Στο πλαίσιο του φετινού εορτασμού στις 10:15 π.μ. τελέστικε επίσημη Δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου.
Αμέσως μετά, στις 10:30 π.μ. ψάλθηκε επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη στην πλατεία Αθ. Διάκου και ακολούθησε κατάθεση στεφάνων.

filarmonikilevadia
Διαβάστε Περισσότερα »

Σοκ - Πέντε στους 100 πελάτες των ιερόδουλων θετικοί στον ιό του AIDS

Σοκ - Πέντε στους 100 πελάτες των ιερόδουλων θετικοί στον ιό του AIDS

Σοκαριστικά είναι τα στοιχεία που έρχονται στο φως της δημοσιότητας μετά τους ελέγχους του ΚΕΕΛΠΝΟ για το AIDS. Ήδη από τους 100 άνδρες που ελέγχθηκαν, σε μονάδες του ΚΕΕΛΠΝΟ, οι πέντε βρέθηκαν θετικοί στον ιό HIV.
Περισσότερα από 6000 άτομα έχουν τηλεφωνήσει και ζητούν βοήθεια καθώς έχουν έρθει σε επαφή με τις εκδιδόμενες χωρίς προφύλαξη. Το 85% με 90% των ανδρών αυτών είναι Έλληνες.
Την ίδια ώρα έχει δεκαπλασιαστεί ο αριθμός των εξετάσεων για AIDS στα ιδιωτικά νοσοκομεία. Παράλληλα τα κλιμάκια του ΚΕΕΛΠΝΟ έχουν ελέγξει τις τελευταίες 15 ημέρες περισσότερες από 300 εκδιδόμενες γυναίκες. Από αυτές 28 βρέθηκαν θετικές στον ιό του AIDS.
Από το μικροσκόπιο του ΚΕΕΛΠΝΟ έχουν περάσει και 36 οίκοι ανοχής.
Την αποκάλυψη ότι ήδη μολύνθηκαν οι πρώτοι «πελάτες» των ιερόδουλων έκανε ο ίδιος ο Ανδρέας Λοβέρδος ο οποίος όπως είπε εκτελεί χρέη υπηρεσιακού υπουργού Υγείας.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ανοίγει το taxisnet για τις φορολογικές δηλώσεις...


Σήμερα, Τετάρτη, αναμένεται να ανοίξουν οι πύλες του TaxisNet για την ηλεκτρονική υποβολή των εφετινών δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος, φυσικών και νομικών προσώπων.

Η προθεσμία λήγει στις 15 Ιουνίου για τα φυσικά πρόσωπα και στις 31 Μαΐου για τα νομικά πρόσωπα.

Υποχρεωτικά ...
ηλεκτρονικά θα πρέπει να υποβάλλουν φέτος τις δηλώσεις τους μισθωτοί και φορολογούμενοι που αποκτούν εισοδήματα από ακίνητα, γεωργικό εισόδημα, εισόδημα από εκμίσθωση ή δωρεάν παραχώρηση γεωργικής γης, εισόδημα από μισθωτές υπηρεσίες, ή εισόδημα από αλλοδαπή, όταν αυτό ξεπερνάει τις 12.000 ευρώ.

Από την υποχρέωση ηλεκτρονικής υποβολής εξαιρούνται οι υπόχρεοι που αποκτούν εισοδήματα από συντάξεις, εκτός κι αν αποκτούν και εισοδήματα από ατομική επιχείρηση ή ελευθέριο επάγγελμα και όσοι μετέχουν σε νομικά πρόσωπα της παραγρ. 4 του άρθρου 2 του ΚΦΕ, οι οποίοι μπορούν να υποβάλουν την δήλωση φορολογίας εισοδήματος τους, είτε σε έντυπη μορφή στις αρμόδιες ΔΟΥ, είτε προαιρετικά με τη χρήση ηλεκτρονικής μεθόδου επικοινωνίας μέσω διαδικτύου.

Η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών θα αποστείλει τον απαραίτητο κλειδάριθμο σε όσους υποχρεούνται να υποβάλλουν ηλεκτρονικά τις δηλώσεις τους με συστημένες επιστολές...
Διαβάστε Περισσότερα »

O EΦΕΤ ανακαλεί επικίνδυνα γιαούρτια του Carrefour

Ύστερα από ελέγχους που διενήργησε ο ΕΦΕΤ μετά από καταγγελίες για την ύπαρξη μούχλας σε συσκευασίες γιαουρτιών, απαίτησε την προληπτική ανάκληση / απόσυρση του συνόλου των παρτίδων της σειράς προϊόντων «Επιδόρπια γιαουρτιού CARREFOUR».

Συγκεκριμένα πρόκειται για:


1) Επιδόρπιο γιαουρτιού με μπισκότο, 1% ΛΙΠΑΡΑ, 2 Χ 200 ΓΡ, CARREFOUR (bar code: 520 4239 232088) ανεξαρτήτως ημ/νίας λήξης

2) Επιδόρπιο γιαουρτιού με ροδάκινο, 1% ΛΙΠΑΡΑ, 2 Χ 200 ΓΡ, CARREFOUR (bar code: 520 4239 232057) ανεξαρτήτως ημ/νίας λήξης

3) Επιδόρπιο γιαουρτιού με λεμόνι, 1% ΛΙΠΑΡΑ, 2 Χ 200 ΓΡ, CARREFOUR (bar code: 520 4239 232071) ανεξαρτήτως ημ/νίας λήξης

4) Επιδόρπιο γιαουρτιού με κεράσι, 1% ΛΙΠΑΡΑ, 2 Χ 200 ΓΡ, CARREFOUR (bar code: 520 4239 232064) ανεξαρτήτως ημ/νίας λήξης

5) Επιδόρπιο γιαουρτιού με φράουλα, 1% ΛΙΠΑΡΑ, 2 Χ 200 ΓΡ, CARREFOUR (bar code: 520 4239 232040) ανεξαρτήτως ημ/νίας λήξης.

Ο Ε.Φ.Ε.Τ. καλεί τους καταναλωτές, που έχουν στην κατοχή τους τα ανωτέρω προϊόντα να μην τα καταναλώσουν. Οι σχετικοί έλεγχοι βρίσκονται σε εξέλιξη.

Ο πρόεδρος του ΕΦΕΤ Γιάννης Μίχας τόνισε σε δηλώσεις του: «Η προστασία της δημόσιας υγείας μέσω της διασφάλισης της παραγωγής και διάθεσης ασφαλών τροφίμων αποτελεί αδιαπραγμάτευτο στρατηγικό στόχο του ΕΦΕΤ, γεγονός που θα πρέπει να γίνει κατανοητό από οποιαδήποτε επιχείρηση, πολυεθνική, εγχώρια, μικρή ή μεγάλη.

Στο πλαίσιο αυτό οι έλεγχοι του ΕΦΕΤ συνεχίζονται με περισσότερη ένταση και λαμβάνοντας υπόψη την τρέχουσα δύσκολη οικονομική συγκυρία της χώρας, διαβεβαιώνουμε τους Έλληνες καταναλωτές ότι δεν θα επιτραπεί σε καμία περίπτωση να μετατραπεί η οικονομική κρίση σε διατροφική».
 briefingnews.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Πορεία διαμαρτυρίας από τους «Αγανακτισμένους Μοτοσυκλετιστές»

Η πορεία έχει οργανωθεί για το Σαββάτο 12 Μαΐου στον νομό Αττικής.Η πορεία έχει οργανωθεί για το Σαββάτο 12 Μαΐου στον νομό Αττικής....
Οι Αγανακτισμένοι Μοτοσυκλετιστές Ελλάδας οργανώνουν το Σαββάτο 12 Μαΐου την 38η Μοτοπορεία τους στον νομό Αττικής.
Όπως αναφέρουν συμμετέχουν στην Ημέρα Παγκόσμιας Κινητοποίησης, την παγκόσμια διαμαρτυρία των πολιτών προς τις κυβερνήσεις και τους τραπεζίτες που λαμβάνει χώρα σε όλο τον κόσμο, στις πλατείες κάθε χώρας.
 
«Αγωνιζόμαστε για κοινωνική δικαιοσύνη, την αναδιανομή του πλούτου και τη δημόσια ηθική. Καταδικάζουμε τη φτώχεια, την ανισότητα, την καταστροφή του περιβάλλοντος και τη διαφθορά ως όργανα υποδούλωσης της κοινωνίας από τους ισχυρούς. Θέλουμε επιτέλους να αποφασίζουμε εμείς για το μέλλον μας!».
 
Το σημείο συνάντησης είναι το πάρκινγκ του Σ.Ε.Φ. (Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας) στις 18.00 και θα αναχωρήσουν στις 18.30.
 
Απαραίτητο για τους συμμετέχοντας είναι να έχουν μαζί τους άδεια, δίπλωμα, ασφάλεια, τέλη κυκλοφορίας και κράνη (στο κεφάλι όχι στον αγκώνα).
Διαβάστε Περισσότερα »

Χαλκίδα: Η Δήμητρα του βγήκε... Μήτσος!




Η γυναίκα που έβγαλε μουστάκι και έκανε τον 35χρονο να πέσει σε κατάθλιψη...


Όλα ξεκίνησαν πριν από έξι μήνες όταν ένας 35χρονος ερωτεύτηκε παράφορα μία κοπέλα μέσω του facebook. Στην αρχή του άρεσε η φωτογραφία που είχε βάλει ως προφίλ και από την πρώτη στιγμή, ξεκίνησε με "σκουντήματα" να την πολιορκεί.

Μετά από μία εβδομάδα προχώρησαν στα μηνύματα. Ο 35χρονος που τυχαίνει να δουλεύει σε εργοστάσιο έξω από την Χαλκίδα, εδώ και αρκετές μέρες ήταν στα high του μιας και όπως εξομολογούνταν στους συναδέλφους του ήταν τρελά ερωτευμένος μαζί της.

Αν και έμενε στην Κρήτη, ο ίδιος ήταν διατεθειμένος να πάει να την βρει και να την παντρευτεί εκεί.

Όπως διαβάζουμε στο EviaNews, όλα πήγαιναν μία χαρά μέχρι που αποφάσισε μετά από τόσους μήνες να πάει να την συναντήσει στο νησί.

Πήρε άδεια από την δουλειά, έκλεισε αεροπορικά εισιτήρια και λίγες ώρες πριν φύγει για το Ελευθέριος Βενιζέλος, χτύπησε το τηλέφωνο του.

"Γεία σου, είμαι η Δήμητρα" του είπε μία αντρική φωνή. Ο 35χρονος έμεινε κάγκελο. "Πως είναι δυνατόν να είσαι η Δήμητρα" του απάντησε. Και τότε του εξήγησε όλο το παραμύθι που του είχε πασάρει.

Ο 35χρονος έπεσε από τα σύννεφα και όταν το είπε στους φίλους του, άλλοι πέθαναν στα γέλια και άλλοι τον πλησίασαν με συμπονετικό ύφος.

Από εδώ και στο εξής το αποφάσισε πως νύφη δεν θα βρει από το facebook.


newsit.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Α.Κ.Ο.Λ. ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ



Σας προσκαλούμε να τιμήσετε με την παρουσία σας την εκδήλωση απονομής των βραβείων στους μαθητές & μαθήτριες που διακρίθηκαν στον διαγωνισμό γραπτού δοκιμίου, με θέμα "ΝΟΥΣ ΕΥΦΥΗΣ"
Ο διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε με τη συνεργασία της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας, της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Βοιωτίας & του Αθλητικού Κολυμβητικού Ομίλου Λιβαδειάς, με αφορμή τη φιλοξενία στηνΠόλη μας του Χρυσού Ολυμπιονίκη Δημοσθένη Ταμπάκου.
Στην εκδήλωση, η ψυχολόγος Κα ΄Ελλη Στάμου, ως εκπρόσωπος του Συλλόγου Χαμόγελο του Παιδιού, θα αναπτύξει το θέμα "Ασφάλεια στο διαδίκτυο"
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του Συνεδριακού Κέντρου του Δήμου Λεβαδέων, την Τετάρτη 9 Μαϊου 2012, στις 7,00 μ.μ
Διαβάστε Περισσότερα »

Δήμος Αλιάρτου: Αναλύσεις πόσιμου νερού

πατήστε στην εικόνα
Διαβάστε Περισσότερα »

Καρκίνος του στόματος: πως να προστατευτούμε


Καρκίνος του στόματος: πως να προστατευτούμεΟ καρκίνος του χείλους, του στόματος και του ρινοφάρυγγα αποτελούν την έκτη πιο συχνή κακοήθεια, διεθνώς.
Οι κύριοι παράγοντες που αυξάνουν τον κίνδυνο ανάπτυξης του καρκίνου στο στόμα έχει βρεθεί ότι είναι:


• Το κάπνισμα. Η χρήση καπνού έχει συνδεθεί με το 75% των περισσότερων μορφών καρκίνου του στόματος.
• Η υπερβολική κατανάλωση οινοπνευματωδών ποτών.
• Διατροφή που δεν περιλαμβάνει φρέσκα φρούτα και λαχανικά.
• Η υπερβολική έκθεση στον ήλιο αυξάνει τον κίνδυνο ανάπτυξης καρκίνου στο χείλος.
Ο περιορισμός και η αποφυγή των παραπάνω παραγόντων μπορεί να μειώσει σημαντικά τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου στο στόμα και αποτελεί τη βάση της πρωτογενούς πρόληψης.
Έγκαιρη διάγνωση
¨Ένα μέρος των περιπτώσεων καρκίνου στο στόμα αναπτύσσεται σε έδαφος προκαρκινικής βλάβης. Πρώιμη αναγνώριση και αντιμετώπιση της παραπάνω βλάβης θα μειώσει την πιθανότητα και τον κίνδυνο ανάπτυξης του καρκίνου.
Οι καρκίνοι που έχουν μικρές διαστάσεις και διαγιγνώσκονται έγκαιρα αντιμετωπίζονται εύκολα, με υψηλό ποσοστό ίασης.
Η πρώιμη διάγνωση, με συστηματική κλινική εξέταση του βλεννογόνου του στόματος, θα βοηθήσει στην έγκαιρη και αποτελεσματική αντιμετώπιση του καρκίνου του στόματος.
Η τακτική οδοντιατρική εξέταση μας προστατεύει και από τον καρκίνο του στόματος, καθώς ο οδοντίατρος
• εξετάζει το βλεννογόνο για πιθανές πρώιμες προκαρκινικές βλάβες
• εξαλείφει παράγοντες κινδύνου όπως αιχμηρά δόντια ή προσθετικές που προκαλούν χρόνιο τραυματισμό
• ενημερώνει τον ασθενή του και ελαχιστοποιεί τους παράγοντες κινδύνου
Η εξέταση του βλεννογόνου για την πιθανότητα ανάπτυξης καρκίνου στο στόμα θα πρέπει να γίνεται σε κάθε επίσκεψη του ασθενούς στο Οδοντιατρείο για οποιοδήποτε λόγο.
Πότε πρέπει να επισκεφτούμε εκτάκτως τον γιατρό?
Αν παρατηρήσουμε:
• Λευκές ή κόκκινες κηλίδες και περιοχές
• Μικρές διογκώσεις ή παχύνσεις
• Μικρά έλκη και πληγές που δεν επουλώνονται
• Πόνος, μούδιασμα ή ευαισθησία στο στόμα ή στα χείλη
• Δυσκολία στη μάσηση ή την κατάποση
• Αλλαγές στη φωνή
• Μετακινήσεις των δοντιών
• διογκώσεις στο λαιμό
• απότομη απώλεια βάρους
Σε κάθε μία από αυτές τις περιπτώσεις θα πρέπει να συμβουλευτούμε το γιατρό μας.
Περισσότερες πληροφορίες για τη στοματική σας υγεία θα βρείτε στο www.tooth.gr
 .iator.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

«Σωσίβιο» για ΑΕΚ, ΠΑΟ και ΠΑΟΚ

«Σανίδα σωτηρίας» πετάει η UEFA στις υπερχρεωμένες ομάδες, αφού αποφάσισε να...


 αλλάξει τις ποινές για το FFP, με τις ελληνικές ομάδες να πέφτουν στα μαλακά.
Η UEFA πήρε την απόφαση να τροποποιήσει τον πειθαρχικό κώδικα για παραβάσεις του Financial Fair Play (FFP), σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της Sportday. Με βάση τα νέα δεδομένα, η ποινή του αποκλεισμού από τις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις δεν θα αποτελεί μονόδρομο, λαμβάνοντας υπόψη τις οικονομικές δυσκολίες της εποχής, και θα υπάρχουν πιο ελαφριές ποινές, όπως απαγόρευση διεθνών μεταγραφών και παρακράτηση εσόδων από τα μπόνους συμμετοχής σε Champions League και Europa League.

Αν δηλαδή μία ομάδα οφείλει χρήματα σε έναν ποδοσφαιριστή, η UEFA θα παρακρατεί το οφειλόμενο ποσό από τα μπόνους της ομάδας και θα τα δίνει στον παίκτη. Ο αποκλεισμός θα ισχύει σε πολύ βαριές περιπτώσεις παραβάσεων ή υποτροπών.

Η νέα κατηγορία ποινών αναμένεται σύντομα να σταλεί στις ομοσπονδίες - μέλη της UEFA, ενώ οι σχετικές λεπτομέρειες αναμένεται να γίνουν γνωστές μέσα τον φάκελο Regulations 2012-2013. Όσο για το πότε θα εφαρμοστούν οι νέοι κανόνες, αυτό είναι κάτι που θα γνωστοποιήσει η ομοσπονδία σύντομα, όπως και για ποιους θα ισχύσει.

Οι ελληνικές ομάδες έχουν τιμωρηθεί με αποκλεισμό, αλλά με αναστολή. Το αν θα ισχύσει ή όχι, ή αν θα αρθεί η συγκεκριμένη τιμωρία από δευτεροβάθμιο όργανο δεν είναι ακόμη ξεκάθαρο. Αυτό που πρέπει όμως να τονιστεί είναι πως με βάσει τα παραπάνω και αν οι κανόνες ισχύσουν από το φετινό καλοκαίρι, οι τρεις ελληνικές ομάδες (ΑΕΚ, Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ) θα την γλιτώσουν και θα πέσουν στα μαλακά.

Τέλος, ο λόγος για τον οποίο η UEFA πήρε αυτή την απόφαση είναι προφανής. Τα πολλά οικονομικά προβλήματα σε όλα τα πρωταθλήματα, όπου μεγάλες παραδοσιακά ομάδες από Ιταλία, Αγγλία, Ισπανία κλπ δυσκολεύονται να ανταποκριθούν στην δύσκολη εποχή, πίεζαν για κάτι τέτοιο.

πηγή: http://www.gazzetta.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Απειλές θανάτου εναντίον δημοσιογράφου από τη Χρυσή Αυγή

Εκτενή αναφορά στις απειλές θανάτου που δέχεται από τη Χρυσή Αυγή η δημοσιογράφος Ξένια Κουναλάκη κάνει σήμερα η ιστοσελίδα της EurΑctiv. 


Γίνεται λόγος και για την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η οποία εχθές 7 Μαίου κληθείσα να σχολιάσει το γεγονός παρέπεμψε στις αρχές της Ελλαδας.


Πάντως το ίδιο ρεπορτάζ προειδοποιεί ότι εάν ο Ελληνικός λαός δεν ξεπεράσει γρήγορα το βαθύ διχασμό του η νέα εποχή για την Ελλάδα δεν θα είναι καθόλου «χρυσή»!

Ακολουθεί η μετάφραση από το euractiv.com: ...



Το ελληνικό ακροδεξιό κόμμα Χρυσή Αυγή έχει εκτοξεύσει ανοιχτές απειλές κατά της ζωής γνωστής δημοσιογράφου. Κληθείσα να σχολιάσει, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εχθές, 7 Μαίου, επιβεβαίωσε τις δεσμεύσεις της σχετικά με την ελευθερία του Τύπου αλλά παρέπεμψε το θέμα στις αρχές της χώρας.

Η Χρυσή Αυγή, η οποία πήρε το 6.97% των ψήφων και 21 έδρες στο ελληνικό Κοινοβούλιο στις κοινοβουλευτικές εκλογές της Κυριακής, προβαίνει σε απίστευτες απειλές κατά της ζωής της Ξένιας Κουναλάκη, συντάκτριας των ξενόγλωσσων ειδήσεων της Καθημερινής, που έχει εκφράσει την έντονη αντίθεσή της για την αναβίωση του νεοναζιστικού εξτρεμισμού.

Στις 12 Απριλίου η Ξ. Κουναλάκη έγραψε ένα άρθρο, όπου υποστήριζε ότι τα ελληνικά ΜΜΕ θα πρέπει να αγνοήσουν την Χρυσή Αυγή, ένα κόμμα που το χαρακτήρισε ναζιστικό και στο οποίο, σύμφωνα με την ίδια, θα έπρεπε να είχε απαγορευθεί να συμμετάσχει στις εκλογές.

Η απάντηση ήταν άμεση: ένα άρθρο 2.500 λέξεων στην ιστοσελίδα της Χρυσής Αυγής, που αποκάλυπτε πολλές λεπτομέρειες της προσωπικής και επαγγελματικής ζωής της δημοσιογράφου και το οποίο έκανε αναφορά ακόμη και στην κόρη της χωρίς κανένα προφανή λόγο.

«Kommt Zeit, kommt Rat, kommt Attentat!» (Έρχεται ο καιρός, έρχεται μια προειδοποίηση, έρχεται επίθεση!), έγραψε ο ανώνυμος συντάκτης του άρθρου. Ο καθένας που μιλάει γερμανικά, όπως η Ξ. Κουναλάκη, γνωρίζει ότι πρόκειται για ελάχιστα συγκαλυμμένη απειλή κατά της ζωής της.

«Δε νομίζω ότι όντως θα ασκηθεί σωματική βία εναντίον μου και δεν τους φοβάμαι. Όμως το γεγονός ότι πολλοί από τους φίλους και συναδέλφους μου και ακόμη και η Ελληνική Αστυνομία με συμβούλευσαν να σταματήσω να γράφω εναντίον τους για κάποιο χρονικό διάστημα αποτελεί μια πρώτη νίκη της Χρυσής Αυγής. Αυτός είναι ο στόχος της τρομοκρατικής τους εκστρατείας. Να κάνουν τους δημοσιογράφους να γράφουν για άλλα θέματα και όχι για αυτούς», είπε η Ξ. Κουναλάκη στο EurActiv.

Η αντίδραση της Ε.Ε. ακόμα εκκρεμεί

Το ζήτημα ετέθη εχθές κατά τη διάρκεια της καθημερινής ενημέρωσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής από το συνάδελφο της Ξ. Κουναλάκη στην Καθημερινή, Κώστα Καρκαγιάννη, ανταποκριτής της εφημερίδας στις Βρυξέλλες. Η Pia Ahrenkilde Hasse, η εκπρόσωπος της Επιτροπής, επαναβεβαίωσε τη δέσμευση της Ε.Ε. σχετικά με την ελευθερία του Τύπου αλλά αρνήθηκε να σχολιάσει περαιτέρω, παραπέμποντας το θέμα στις ελληνικές αρχές.

Ο εκπρόσωπος της Επιτροπής για την ψηφιακή ατζέντα, υπεύθυνος επίσης για την Κοινωνία της Πληροφορίας και των Μέσων Επικοινωνίας, σίγουρα θα φέρει το θέμα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο σήμερα 8 Μαΐου σε ένα σεμινάριο για την ελευθερία των μέσων, το οποίο διοργανώνεται από την Ένωση Ευρωπαίων Δημοσιογράφων (AEJ)

Η Ξένια Κουναλάκη έχει ήδη μιλήσει στην Ελληνική Αστυνομία όμως της είπαν πως υπάρχουν ελάχιστες πιθανότητες να μπορέσει να γίνει κάτι από τη στιγμή που το απειλητικό άρθρο δεν είναι υπογεγραμμένο και το όνομα του παρόχου της ιστοσελίδας είναι καταχωρημένο στης ΗΠΑ.

Αναφέρεται ότι η 13χρονη κόρη της Ξ. Κουναλάκη έχει εφιάλτες καθώς ορισμένοι από τους συμμαθητές της είναι επίσης υποστηρικτές της Χρυσής Αυγής. Πολλά μέλη του περιθωριακού αυτού κόμματος έχουν συλληφθεί στο παρελθόν για επιθέσεις εναντίον μεταναστών και αριστερών ακτιβιστών. Τουλάχιστον ένας από τους συλληφθέντες έχει μπει στη φυλακή για απόπειρα ανθρωποκτονίας.

Η Χρυσή Αυγή ξεκίνησε ως περιθωριακή οργάνωση με την ονομασία «Εθνικοσοσιαλιστές Μελέτες» πριν από τριάντα περίπου χρόνια. Δημοσίευε ένα καθόλου γνωστό περιοδικό, στο οποίο εξήρε τη «συμβολή του Χίτλερ στην ανθρωπότητα». Οι μυημένοι ακτιβιστές και ο ηγέτης της ανταλλάσουν ναζιστικούς χαιρετισμούς μεταξύ τους.

Μέχρι τις περιφερειακές εκλογές του 2010, η Χρυσή Αυγή είχε ελάχιστους υποστηρικτές. Η Ελλάδα έχει υποφέρει στο παρελθόν από την απάνθρωπη ναζιστική κατοχή κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου και είχε επίσης μια πολύ πικρή εμπειρία από τη στρατιωτική δικτατορία του 1967-1974.

Ωστόσο, η οικονομική κατάρρευση κλόνισε τα θεμέλια του δικομματισμού στην Ελλάδα και αποκάλυψε της αδυναμίες ενός μη βιώσιμου μοντέλου ανάπτυξης που βασίζεται στη δημοσιονομική χαλαρότητα, την αναξιοκρατία, το νεποτισμό και τη διαφθορά.

Η επιρροή της ρητορικής της Χρυσής Αυγής εναντίον των μεταναστών αλλά και του ΔΝΤ, που συχνά συνοδεύεται από «περιπολίες πολιτιφυλακής» του κόμματος σε γειτονιές της Αθήνας με υψηλό δείκτη εγκληματικότητας, αυξήθηκε γρηγορότερα από ότι οι πιο φανατικοί υποστηρικτές της είχαν προβλέψει.

Αναλυτές εκτιμούν ότι η Χρυσή Αυγή είναι ένα σύμπτωμα της κρίσης. Τα αποτελέσματα των εκλογών της Κυριακής αντικατοπτρίζουν μια εκ βάθρων αλλαγή στο πολιτικό τοπίο της Ελλάδας, βάζοντας τέλος στην εδώ και τέσσερις δεκαετίες κυριαρχία της κεντροδεξιάς Ν.Δ και του κεντροαριστερού ΠΑΣΟΚ.

Αν και τα δύο αυτά κόμματα έχουν κατηγορηθεί την πτώχευση της χώρας, το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ ήταν οι πυλώνες στην πιο παρατεταμένη περίοδο πολιτικής σταθερότητας στην ιστορία της Ελλάδας. Η πτώση τους σε μια εποχή βαθιάς οικονομική ύφεσης σηματοδοτεί την έναρξη μια μεταβατικής περιόδου που φέρει πολλές ομοιότητες με την εποχή της Δημοκρατίας της Βαϊμάρης.

Με άλλα λόγια, η απειλή της πιθανής εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη ίσως είναι το τελευταίο πρόβλημα της χώρας αυτή τη στιγμή. Οι δημοσκοπήσεις της Κυριακής δείχνουν ότι ο λαός είναι βαθιά διχασμένος. 

Εάν αυτός ο διχασμός δεν επουλωθεί σύντομα, τότε η νέο εποχή για τη χώρα σίγουρα δεν θα είναι χρυσή.











Διαβάστε Περισσότερα »

Εβδομάδα τεχνικών επαγγελμάτων από 14 – 18 Μαΐου, στη Λιβαδειά



Το Σχολικό Εργαστηριακό Κέντρο Λιβαδειάς υπό την αιγίδα του Δήμου Λεβαδέων, του Επιμελητηρίου Βοιωτίας και της Β’θμιας Διεύθυνσης Βοιωτίας διοργανώνουν κατά το χρονικό διάστημα 14 – 18 Μαΐου 2012, την Εβδομάδα Επαγγελμάτων και Τεχνικών Ειδικοτήτων με στόχο το άνοιγμα των τεχνικών επαγγελμάτων στην τοπική κοινωνία.
Κατά τη διάρκεια της εβδομάδας «Γνωρίζω επαγγέλματα και τεχνικές ειδικότητες!», ο επισκέπτης κάθε ηλικίας και ιδιότητας (μαθητής, άνεργος, άεργος, τεχνίτης) μπορεί να συμμετέχει σε πρακτική άσκηση σε καθεμία από τις 16 ειδικότητες που προσφέρει το Σ.Ε.Κ. Λιβαδειάς, μέσω των σχολών ΕΠΑ.Λ. και ΕΠΑ.Σ. Καθ’ όλη τη διάρκεια του προγράμματος, ο κάθε ενδιαφερόμενος θα έχει τη δυνατότητα, με την καθοδήγηση εκπαιδευτικών του Εργαστηρίου, να ανακαλύψει τις ιδιαίτερες δεξιότητες που απαιτούνται για την εξάσκηση των προσφερομένων ειδικοτήτων.
Η παρουσίαση των επαγγελμάτων και η πρακτική εξάσκηση των ενδιαφερομένων θα πραγματοποιείται στις εγκαταστάσεις του Σ.Ε.Κ. (Δελφών 24-26 & Διστόμου – Λιβαδειά), ενώ στην Πλατεία Εθνικής Αντιστάσεως, το Σάββατο 12 Μαΐου έως και την Τετάρτη 16 Μαΐου 2012, και ώρα 20:00 θα γίνεται προβολή τεχνικών πράξεων, στις οποίες θα παρουσιάζονται όλες οι ειδικότητες και θα διανέμεται ενημερωτικό υλικό.
Θεωρούμε ότι η συγκεκριμένη πρωτοβουλία έρχεται σε μια πολύ σημαντική χρονική στιγμή, όπου πολλοί νέοι και νέες στέφουν το ενδιαφέρον τους προς τα τεχνικά επαγγέλματα, αναζητώντας με τον τρόπο αυτό, νέες ευκαιρίες για ένταξη στην αγορά εργασίας, ή καλούνται να αλλάξουν επαγγελματική κατεύθυνση για να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις των δύσκολων στιγμών που αντιμετωπίζουν, εξαιτίας των αντίξοων οικονομικών συνθηκών που βιώνει η χώρα.
Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στην εβδομάδα πειραματικής και εργαστηριακής δράσης, επικοινωνήστε με τον κ. Κώστα Καλοβρέκτη στα τηλέφωνα 22610- 87887, 22718 και 28290 (ώρες: 09:00 – 13:00 και 16:00 – 19:30).
Διαβάστε Περισσότερα »

Εκλογές 2012: Ποιοι εκλέγονται - Ποιοι μένουν εκτός


Ξεπερνά το 50% η ανανέωση της κοινοβουλευτικής σύνθεσης που προέκυψε από τις κάλπες της Κυριακής και οι οποίοι οδηγούν στη Βουλή 146 πρόσωπα που θα ορκιστούν βουλευτές για πρώτη φορά, ενώ άλλοι 23 επιστρέφουν στα έδρανα μετά από μικρή ή μεγαλύτερη "ανάπαυλα". Πρόκειται για τη μεγαλύτερη ανανέωση του Κοινοβουλίου από την εκλιογική αναμέτρηση του 1974, οπότε εισήλθαν για πρώτη φορά στο κοινοβούλιο 190 νέοι βουλευτές, ενώ μετά τις εκλογές του Ιουνίου του 1989, οι νέοι βουλευτές ήταν 139.
Σύμφωνα με την εικόνα που διαμορφώνεται από τα, ανεπίσημα μέχρι στιγμής, αποτελέσματα για τα πρόσωπα που εισέρχονται στη Βουλή, οι επανεκλεγέντες από την τελευταία κοινοβουλευτική σύνθεση αποτελούν μειοψηφία, καθώς μόνον 130 από τα μέλη της τελευταίας Βουλής υπερασπίστηκαν αποτελεσματικά τις έδρες τους, ενώ στους 132 φθάνουν οι αποτυχόντες να επανεκλεγούν, στους οποίους πρέπει να προστεθούν και άλλοι 35 που δεν έθεσαν υποψηφιότητα.
Ειδικότερα, από τους 108 βουλευτές που εκλέγει η ΝΔ, προηγούμενη θητεία στα βουλευτικά έδρανα έχουν οι 70, ενώ 38 βουλευτές είναι οι νεοεκλεγέντες. Τη μεγαλύτερη ανανέωση παρουσιάζει η κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ που απαρτίζεται από 52 βουλευτές, εκ των οποίων 39 είναι νέα πρόσωπα.
Μεγάλο ποσοστό επανεκλεγέντων βουλευτών βρίσκεται στη συρρικνωμένη κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ, καθώς από τους 41 βουλευτές που εκλέγει το πρώην κυβερνητικό κόμμα οι 34 επανεκλέγονται και μόνον 7 είναι όσοι θα καθίσουν στα βουλευτικά έδρανα για πρώτη φορά. Από τους 33 βουλευτές που εξελέγησαν με τους Ανεξάρτητους Έλληνες, οι 12 -στην πλειονότητά τους προερχόμενοι από τη ΝΔ- επανεκλέγονται και οι 21 είναι νέοι.
Από το ΚΚΕ, στους 26 βουλευτές που εκλέγονται, οι 14 είναι επανεκλεγέντες και 12 εκλέγονται για πρώτη φορά. Από τους 19 βουλευτές της ΔΗΜΑΡ, εξάλλου, οι 6 επανεκλέγονται (ορισμένοι προερχόμενοι από το ΠΑΣΟΚ) και οι 11 υπόλοιποι θα καθίσουν για πρώτη φορά στα βουλευτικά έδρανα, ενώ στους πρωτοείσακτους ανήκουν και οι 21 βουλευτές της Χρυσής Αυγής.
Ανάμεσα στους βουλευτές που επανεκλέγονται, υπάρχουν και βουλευτές που επιστρέφουν στη Βουλή μετά από χρόνια καθώς δεν είχαν καταφέρει να εκλεγούν στις βουλευτικές εκλογές του 2009. Πρόκειται για 23 βουλευτές, εκ των οποίων οι 14 έχουν εκλεγεί με τη ΝΔ (Αντώνης Μπέζας, Ευάγγελος Μπασιάκος, Κυριάκος Γεροντόπουλος, Γιώργος Καλαντζής, Γιώργος Ορφανός, Θεόδωρος Σολδάτος, Γιώργος Δεικτάκης, Κυριάκος Βιρβιδάκης, Μανούσος Βολουδάκης, Νικήτας Κακλαμάνης, Σοφία Βούλτεψη, Κατερίνα Παπακώστα, Άδωνις Γεωργιάδης και Μάκης Βορίδης που επιστρέφουν μετά την παραίτηση που υπέβαλαν αποχωρώντας από τον ΛΑΟΣ), τρεις με τον ΣΥΡΙΖΑ (Μανώλης Γλέζος, Βαγγέλης Αποστόλου, Γιάννης Δραγασάκης), δύο από το ΠΑΣΟΚ (Φώφη Γεννηματά, Χάρης Τσιόκας), τρεις με το ΚΚΕ (Ελπίδα Παντελάκη, Αχιλλέας Κανταρτζής, Ευάγγελος Μπούτας), δύο με τους Ανεξάρτητους Έλληνες (Γιάννης Μανώλης και Γιάννης Κουράκος) και μια βουλευτής με τη ΔΗΜΑΡ (Ασημίνα Ξηροτύρη).
Από το σύνολο των 300 της νέας Βουλής μόνον το ένα έκτο είναι γυναίκες καθώς φαίνεται να εκλέγονται 53 γυναίκες. Ανάμεσα τους πολλές νεοεκλεγείσες, ιδίως μετά τις δραματικές αλλαγές στην Α΄ και Β΄ Αθήνας που άφησαν εκτός Βουλής πολλές γυναίκες.
Στη νέα σύνθεση της Βουλής μετέχουν και τρεις μουσουλμάνοι βουλευτές. Πρόκειται για τους Ζεϊμπέκ Χουσεΐν που εκλέχθηκε με τον ΣΥΡΙΖΑ στην Ξάνθη, τον Αχμέτ Χατζή Οσμάν που επανεκλέγεται με το ΠΑΣΟΚ επίσης στη Ροδόπη και Καρά Γιουσούφ Αϊχαν που εξελέγη στη Ροδόπη με τον ΣΥΡΙΖΑ.
Βουλευτές που επανεκλέγονται ή επιστρέφουν μετά από χρόνια
• Κώστας Τασούλας (ΝΔ Ιωάννινα)
• Σταύρος Καλογιάννης (ΝΔ Ιωάννινα)
• Αντώνης Μπέζας επιστρέφει στη Βουλή (ΝΔ Θεσπρωτία)
• Δημήτρης Τσουμάνης (ΝΔ Πρέβεζα)
• Χρήστος Γκόκας (ΠΑΣΟΚ Άρτα)
• Χρήστος Αηδόνης (ΠΑΣΟΚ Δράμα)
• Κυριάκος Γεροντόπουλος, επιστρέφει στη Βουλή (ΝΔ Έβρος)
• Αλέξανδρος Δερμεντζόπουλος (ΝΔ Έβρος)
• Γιώργος Ντόλιος (ΠΑΣΟΚ Έβρος)
• Μιχάλης Τιμοσίδης (ΠΑΣΟΚ Καβάλα)
• Νίκος Παναγιωτόπουλος (ΝΔ Καβάλα)
• Γιώργος Καλαντζής, επιστρέφει στη Βουλή (ΝΔ Καβάλα)
• Αλέξανδρος Κοντός (ΝΔ Ξάνθη)
• Χατζηοσμάν Αχμέτ (ΠΑΣΟΚ Ροδόπη)
• Ευρυπίδης Στυλιανίδης (ΝΔ Ροδόπη)
• Γιώργος Κασαπίδης (ΝΔ Κοζάνη)
• Πάρις Κουκουλόπουλος (ΠΑΣΟΚ Κοζάνη)
• Ευστάθιος Κωνσταντινίδης (ΝΔ Φλώρινα)
• Ιωάννης Ιωαννίδης (ΝΔ Α' Θεσσαλονίκης)
• Κώστας Γκιουλέκας (ΝΔ Α' Θεσσαλονίκης)
• Σταύρος Καλαφάτης (ΝΔ Α' Θεσσαλονίκης)
• Έλενα Ράπτη (ΝΔ Α' Θεσσαλονίκης)
• Κώστας Καραμανλής (ΝΔ Α' Θεσσαλονίκης)
• Γιώργος Ορφανός επιστρέφει στη Βουλή (ΝΔ Α' Θεσσαλονίκης)
• Αναστάσιος Κουράκης (ΣΥΡΙΖΑ 'Α Θεσσαλονίκης)
• Ιωάννης Ζιώγας (ΚΚΕ Α' Θεσσαλονίκης)
• Ασημίνα Ξηροτύρη - Αικατερινάρη, επιστρέφει στη Βουλή (ΔΗΜΑΡ Α' Θεσσαλονίκης)
• Θεόδωρος Καράογλου (ΝΔ Β΄Θεσσαλονίκης)
• Χάρης Τσιόκας επιστρέφει στη Βουλή (ΠΑΣΟΚ Β΄ Θεσσαλονίκης)
• Λίτσα Αμμανατίδου (ΣΥΡΙΖΑ Β΄ Θεσσαλονίκης)
• Άγγελος Τόλκας (ΠΑΣΟΚ Ημαθία)
• Θεόδωρος Παραστατίδης (ΠΑΣΟΚ Κιλκίς)
• Γιώργος Καρασμάνης (ΝΔ Πέλλα)
• Θεοδώρα Τζάκρη (ΠΑΣΟΚ Πέλλα)
• Κωνσταντίνος Κουκοδήμος (ΝΔ Πιερία)
• Γιώργος Κωνσταντόπουλος, επιστρέφει στη Βουλή (ΝΔ-Πιερία)
• Θεόφιλος Λεονταρίδης (ΝΔ Σέρρες)
• Μάρκος Μπόλαρης (ΠΑΣΟΚ Σέρρες)
• Μαρία Κόλλια Τσαρουχά (Ανεξάρτητοι Έλληνες Σέρρες)
• Γιάννης Δριβελέγκας (ΠΑΣΟΚ Χαλκιδική)
• Μάριος Σαλμάς (ΝΔ Αιτωλοακαρνανία)
• Κωνσταντίνος Καραγκούνης (ΝΔ Αιτωλοακαρνανίας)
• Θανάσης Μωραϊτης (ΠΑΣΟΚ Αιτωλοακαρνανία)
• Δημήτρης Σταμάτης (Ανεξάρτητοι Έλληνες Αιτωλοακαρνανίας)
• Νίκος Μωραϊτης (ΚΚΕ Αιτωλοακαρνανίας)
• Αλέξης Τσίπρας (ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐα)
• Νίκος Νικολόπουλος (ΝΔ Αχαΐα)
• Γιώργος Παπανδρέου (ΠΑΣΟΚ Αχαΐα)
• Νίκος Καραθανασόπουλος (ΚΚΕ Αχαΐα)
• Νίκος Τσούκαλης (ΔΗΜΑΡ Αχαΐα)
• Κώστας Τζαβάρας (ΝΔ Ηλεία)
• Διονυσία Αυγερινοπούλου (ΝΔ Ηλεία)
• Γιάννης Κουτσούκος (ΠΑΣΟΚ Ηλεία)
• Ευάγγελος Μπασιάκος, επιστρέφει (ΝΔ Βοιωτία)
• Κώστας Μαρκόπουλος (Ανεξάρτητοι Έλληνες Εύβοια)
• Γιώργος Μαρίνος (ΚΚΕ Εύβοια)
• Συμεών Κεδίκογλου (ΠΑΣΟΚ Εύβοια)
• Βαγγέλης Αποστόλου, επιστρέφει στη Βουλή (ΣΥΡΙΖΑ Εύβοια)
• Χρήστος Σταϊκούρας (ΝΔ Φθιώτιδα)
• Νίκος Τσώνης (ΠΑΣΟΚ Φθιώτιδα)
• Αλέξης Τσίπρας (ΣΥΡΙΖΑ Α΄Αθήνας)
• Όλγα Κεφαλογιάννη (ΝΔ Α΄Αθήνας)
• Δημήτρης Αβραμόπουλος (ΝΔ Α΄Αθήνας)
• Νικήτας Κακλαμάνης, επιστρέφει στη Βουλή (ΝΔ Α΄Αθήνας)
• Φωτεινή Πιπιλή (ΝΔ Α΄Αθήνας)
• Προκόπης Παυλόπουλος (ΝΔ Α΄Αθήνας)
• Κώστας Σκανδαλίδης (ΠΑΣΟΚ Α΄Αθήνας)
• Έλενα Κουντουρά (Ανεξάρτητοι Α΄Αθήνας)
• Λιάνα Κανέλλη (ΚΚΕ Α΄Αθήνας)
• Σοφία Σακοράφα (ΣΥΡΙΖΑ Β΄Αθήνας )
• Παναγιώτης Κουρουμπλής (ΣΥΡΙΖΑ Β΄Αθήνας )
• Δημήτρης Παπαδημούλης (ΣΥΡΙΖΑ Β΄Αθήνας )
• Γιάννης Δραγασάκης, επιστρέφει στη Βουλή (ΣΥΡΙΖΑ Β΄Αθήνας )
• Κυριάκος Μητσοτάκης (ΝΔ Β΄Αθήνας )
• Κώστας Χατζηδάκης (ΝΔ Β΄Αθήνας )
• Σοφία Βούλτεψη επιστρέφει (ΝΔ Β΄Αθήνας )
• Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης (ΝΔ Β΄Αθήνας )
• Αργύρης Ντινόπουλος (ΝΔ Β΄Αθήνας)
• Άδωνης Γεωργιάδης, επιστρέφει μετά την παραίτηση από τη βουλευτική έδρα (ΝΔ Β΄Αθήνας )
• Βαγγέλης Μεϊμαράκης (ΝΔ Β΄Αθήνας )
• 'Αρης Σπηλιωτόπουλος (ΝΔ Β΄Αθήνας )
• Γεράσιμος Γιακουμάτος (ΝΔ Β΄Αθήνας)
• Πάνος Παναγιωτόπουλος (ΝΔ Β' Αθήνας )
• Βύρων Πολύδωρας (ΝΔ Β΄Αθήνας )
• Κατερίνα Παπακώστα, επιστρέφει στη Βουλή (ΝΔ Β΄Αθήνας)
• Γιάννης Παπαθανασίου (ΝΔ Β΄Αθήνας)
• Γιάννης Μανώλης, επιστρέφει στη Βουλή (Ανεξάρτητοι Έλληνες Β΄Αθήνας)
• Γιάννης Δημαράς (Ανεξάρτητοι Έλληνες Β΄Αθήνας)
• Πάνος Καμμένος (Ανεξάρτητοι Έλληνες Β΄Αθήνας)
• Αλέκα Παπαρήγα (ΚΚΕ, Β΄ Αθήνας)
• Σπύρος Χαλβατζής (ΚΚΕ-Β΄Αθήνας)
• Ανδρέας Λοβέρδος (ΠΑΣΟΚ Β΄Αθήνας)
• Μιχάλης Xρυσοχοϊδης (ΠΑΣΟΚ Β΄Αθήνας)
• Μίμης Ανδρουλάκης (ΠΑΣΟΚ Β΄Αθήνας)
• Απόστολος Κακλαμάνης (ΠΑΣΟΚ Β΄Αθήνας)
• Φώτης Κουβέλης (ΔΗΜΑΡ, πιθανότατα στη Β' Αθήνας, αν δεν επιλέξει την Αιτωλοακαρνανία)
• Γρηγόρης Ψαριανός (ΔΗΜΑΡ Β΄ Αθήνας)
• Οδυσσέας Βουδούρης (ΔΗΜΑΡ Β΄Αθήνας)
• Γρηγόρης Ψαριανός (ΔΗΜΑΡ- Β΄Αθήνας)
• Μάκης Βορίδης, επιστρέφει μετά την παραίτηση από βουλευτής (ΝΔ Αττική)
• Θανάσης Μπούρας (ΝΔ Αττική)
• Γιώργος Βλάχος (ΝΔ Αττική)
• Γιάννης Γκιόκας (ΚΚΕ Αττική)
• Εύη Χριστοφιλοπούλου (ΠΑΣΟΚ Αττική)
• Βασίλης Οικονόμου (ΔΗΜΑΡ Αττική)
• Θόδωρος Δρίτσας (ΣΥΡΙΖΑ Α΄Πειραιά)
• Παναγιώτης Μελάς (Ανεξάρτητοι Έλληνες Πειραιά)
• Ελπίδα Παντελάκη επιστρέφει στη Βουλή (ΚΚΕ Α Πειραιά)
• Παναγιώτης Λαφαζάνης (Β’ Πειραιά ΣΥΡΙΖΑ)
• Διαμάντω Μανωλάκου (Β΄Πειραιά ΚΚΕ)
• Γιάννης Τραγάκης (Β΄Πειραιά ΝΔ )
• Δημήτρης Λιντζέρης (Β΄Πειραιά ΠΑΣΟΚ )
• Γιάννης Κουράκος, επιστρέφει στη Βουλή (Ανεξάρτητοι Έλληνες Β΄ Πειραιά)
• Κώστας Τσιάρας (ΝΔ Καρδίτσα)
• Σπύρος Ταλιαδούρος (ΝΔ Καρδίτσα)
• Ευάγγελος Μπούτας ,επιστρέφει στη Βουλή (ΚΚΕ Καρδίτσα)
• Μάξιμος Χαρακόπουλος (ΝΔ Λάρισα)
• Φίλιππος Σαχινίδης (ΠΑΣΟΚ Λάρισα)
• Ηρώ Διώτη (ΣΥΡΙΖΑ Λάρισα)
• Χρήστος Ζώης (Ανεξάρτητοι Έλληνες Λάρισα)
• Θανάσης Νάκος (ΝΔ Μαγνησία)
• Απόστολος Νάνος (ΚΚΕ Μαγνησία)
• Αχιλλέας Κανταρτζής, επιστρέφει στη Βουλή (ΚΚΕ Τρίκαλα)
• Γιάννης Ανδριανός (ΝΔ Αργολίδα)
• Γιάννης Μανιάτης (ΠΑΣΟΚ Αργολίδα)
• Ανδρέας Λυκουρέντζος (ΝΔ Αρκαδία)
• Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος (ΠΑΣΟΚ Αρκαδία)
• Λεωνίδας Γρηγοράκος (ΠΑΣΟΚ Λακωνία)
• Θανάσης Δαβάκης (ΝΔ Λακωνία)
• Γιάννης Λαμπρόπουλος (ΝΔ Μεσσηνία)
• Δημήτρης Σαμπαζιώτης, επιστρέφει στη Βουλή εφόσον επιλέξει την έδρα της Μαγνησίας ο Αντώνης Σαμαράς (ΝΔ Μεσσηνία)
• Αντώνης Σαμαράς (ΝΔ, πιθανότατα στη Μεσσηνία ή στη Μεσσηνία)
• Νάντια Γιαννακοπούλου (ΠΑΣΟΚ Μεσσηνία)
• Νίκος Δένδιας (ΝΔ Κέρκυρα)
• Χαράλαμπος Χαραλάμπους (ΚΚΕ Κέρκυρα)
• Θεόδωρος Σολδάτος, επιστρέφει στη Βουλή (ΝΔ Λευκάδα)
• Κώστας Μουσουρούλης (Χίος ΝΔ)
• Γιάννης Βρούτσης (ΝΔ Κυκλάδες)
• Μίκα Ιατρίδη (Ανεξάρτητοι Έλληνες Δωδεκάνησα)
• Δημήτρης Κρεμαστινός (ΠΑΣΟΚ Δωδεκάνησα)
• Μανώλης Κεφαλογιάννης (ΝΔ Ηράκλειο)
• Γιώργος Δεικτάκης, επιστρέφει στη Βουλή (ΝΔ Ηράκλειο)
• Βασίλης Κεγκέρογλου (ΠΑΣΟΚ Ηράκλειο)
• Μιχάλης Κριτσωτάκης (ΣΥΡΙΖΑ Ηράκλειο)
• Ιωάννης Μιχελογιαννάκης (ΔΗΜΑΡ Ηράκλειο)
• Μανούσος Βολουδάκης, επιστρέφει στη Βουλή (ΝΔ Χανιά)
• Κυριάκος Βιρβιδάκης, επιστρέφει στη Βουλή (ΝΔ Χανιά)
• Μανώλης Όθωνας (ΠΑΣΟΚ Ρέθυμνο)
• Μιχάλης Καρχιμάκης (ΠΑΣΟΚ Λασίθι)
• Γιάννης Πλακιωτάκης (ΝΔ Λασίθι)
• Θανάσης Παφίλης (ΚΚΕ Επικρατείας)
• Μανώλης Γλέζος επιστρέφει στη Βουλή (ΣΥΡΙΖΑ Επικρατείας)
• Φώφη Γεννηματά, επιστρέφει στη Βουλή (ΠΑΣΟΚ Επικρατείας)
• Μιχάλης Γιαννάκης (Ανεξάρτητοι Έλληνες Επικρατείας)
Νεοεκλεγέντες
o Αλκιβιάδης Νουσηκύρου (ΝΔ Πέλλα)
o Αθανάσιος Γραμματικόπουλος (Ανεξάρτητοι Έλληνες)
o Ειρήνη - Ελένη Αγαθοπούλου (ΣΥΡΙΖΑ Κιλκίς)
o Κωνσταντίνος Στύλιος (ΝΔ Άρτα),
o Όλγα Γεροβασίλη (ΣΥΡΙΖΑ Άρτα)
o Χρήστος Μαντάς (ΣΥΡΙΖΑ Ιωάννινα)
o Νίκος Έξαρχος (ΚΚΕ Ιωάννινα)
o Μιχάλης Κασσής (ΠΑΣΟΚ Ιωάννινα)
o Βασίλης Ιωάννου (ΠΑΣΟΚ Πρέβεζα)
o Δημήτρης Κυριαζίδης (ΝΔ Δράμα)
o Νίκος Σμολοκτός (Ανεξάρτητοι Έλληνες Δράμα)
o Μαρίνος Ουζουνίδης (Ανεξάρτητοι Έλληνες Έβρος, εφόσον ο Πάνος Καμμένος δεν επιλέξει την έδρα)
o Γιάννης Πασχαλίδης (ΝΔ Καβάλα)
o Δημήτρης Εμμανουηλίδης (ΣΥΡΙΖΑ Καβάλα)
o Δημήτρης Σαλτούρος (ΠΑΣΟΚ Ξάνθη)
o Ζεϊμπεκ Χουσεΐν (ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθη)
o Καρα Γιουσούφ Αϊχάν (ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπη)
o Τιμολέων Κοψαχείλης (ΝΔ Γρεβενά)
o Μαρία Αντωνίου (ΝΔ Καστοριά)
o Συμεών Κουμπάνης (Ανεξάρτητοι Έλληνες Καστοριά)
o Ραχήλ Μακρή (Ανεξάρτητοι Έλληνες Κοζάνη)
o Κώστας Σταμπολίδης (ΚΚΕ Κοζάνης)
o Θεοδώρα Τσικαρδάκη (ΔΗΜΑΡ Κοζάνη)
o Νίκος Σαμαράς (ΠΑΣΟΚ Φλώρινα)
o Γιάννης Αμμανατίδης (ΣΥΡΙΖΑ Α' Θεσσαλονίκης)
o Γιώργος Αρχοντόπουλος (ΣΥΡΙΖΑ Α΄ Θεσσαλονίκης)
o Θεοδόσιος Κωνσταντινίδης (ΚΚΕ Α' Θεσσαλονίκης)
o Χρυσούλα Γιαταγάνα (Ανεξάρτητοι Έλληνες Α' Θεσσαλονίκης)
o Χαράλαμπος Αηδονόπουλος (Ανεξάρτητοι Έλληνες Α' Θεσσαλονίκης)
o Αντώνης Γρέγος (Χρυσή Αυγή Α' Θεσσαλονίκης)
o Ελένη Γερασιμίδου (ΚΚΕ Β΄Θεσσαλονίκης)
o Απόστολος Χαρουπάκης (Ανεξάρτητοι Έλληνες Β΄Θεσσαλονίκης)
o Αικατερίνη Μάρκου (ΔΗΜΑΡ Β΄Θεσσαλονίκης)
o Πολύβιος Ζησιμόπουλος (Χρυσή Αυγή Β΄ Θεσσαλονίκης)
o Ξανθίππη Καρανίκα (ΣΥΡΙΖΑ Ημαθία)
o Κωνσταντίνος Γιοβανόπουλος (Ανεξάρτητοι Έλληνες Ημαθία)
o Ιωάννα Ταμπάκη Σοφρόνωφ (ΚΚΕ Ημαθία)
o Γιώργος Γεωργαντάς (ΝΔ Κιλκίς)
o Δημήτρης Χριστογιάννης (ΝΔ Πιερία)
o Ευγένιος Παπαδόπουλος (Ανεξάρτητοι Έλληνες Πιερία)
o Μενέλαος Βλαχβέης (ΝΔ Σέρρες)
o Φωτεινή Αραμπατζή (ΝΔ Σέρρες)
o Νικήτας Σιώης (Χρυσή Αυγή Σέρρες)
o Ευάγγελος Φωτίου (ΔΗΜΑΡ Σέρρες)
o Ευθύμιος Καρανάσιος (ΝΔ Χαλκιδική)
o Αικατερίνη Ιγγλέζη (ΣΥΡΙΖΑ Χαλκιδική)
o Κώστας Μπαρμπαρούσης (Χρυσή Αυγή Αιτωλοακαρνανία)
o Παύλος Θεοδωρίδης ή Βασίλης Πατρώνης (ΔΗΜΑΡ Αιτωλοακαρνανίας, εφόσον ο Φ. Κουβέλης επιλέξει τη Β΄Αθήνας)
o Θανάσης Νταβλούρος (ΝΔ Αχαΐα)
o Γιώργος Νταβρής (Ανεξάρτητοι Έλληνες Αχαΐα)
o Μιχάλης Αρβανίτης (Χρυσή Αυγή Αχαΐα)
o Γιάννης Κωνσταντόπουλος (Ανεξάρτητοι Έλληνες Ηλεία)
o Έφη Γεωργοπούλου - Σάλταρη (ΣΥΡΙΖΑ Ηλεία)
o Νίκος Κρέσπης (Χρυσή Αυγή Ηλεία)
o Γιάννης Καράμπελας (ΝΔ Βοιωτία)
o Ανδρέας Κουτσούμπας (ΝΔ Βοιωτία)
o Γιάννης Σταθάς (ΣΥΡΙΖΑ Βοιωτία)
o Νίκος Μίχος (Χρυσή Αυγή Εύβοια)
o Δημήτρης Αναγνωστάκης (ΔΗΜΑΡ Εύβοια)
o Βασίλης Κυριακάκης (ΣΥΡΙΖΑ Φθιώτιδα)
o Θεόδωρος Χειμάρας (Ανεξάρτητοι Έλληνες Φθιώτιδα)
o Απόστολος Γκλέτσος (Χρυσή Αυγή Φθιώτιδα)
o Κωνσταντίνος Κοντογεώργος (ΝΔ Ευρυτανία)
o Ασπασία Μανδρέκα (ΝΔ Φωκίδα)
o Ζωή Κωνσταντοπούλου (ΣΥΡΙΖΑ Α΄Αθήνας)
o Νίκος Βούτσης (ΣΥΡΙΖΑ Α΄ Αθήνας)
o Βασίλης Κικίλιας (ΝΔ Α΄Αθήνας)
o Ανδρέας Ψυχάρης (ΝΔ Αθήνας)
o Νίκος Μιχαλολιάκος (Χρυσή Αυγή Α΄Αθήνας)
o Ιωάννης Βουλδής (Χρυσή Αυγή Α΄Αθήνας)
o Γιάννης Πανούσης (ΔΗΜΑΡ Α΄Αθήνας)
o Δημήτρης Στρατούλης (ΣΥΡΙΖΑ Β΄Αθήνας)
o Νάντια Βαλαβάνη (ΣΥΡΙΖΑ Β΄Αθήνας)
o Νίκος Μιχαλολιάκος (Χρυσή Αυγή Α΄Αθήνας)
o Ρένα Δούρου (ΣΥΡΙΖΑ Β΄Αθήνας)
o Νάντια Βαλαβάνη (ΣΥΡΙΖΑ Β΄Αθήνας)
o Πέτρος Τατσόπουλος (ΣΥΡΙΖΑ Β΄Αθήνας)
o Ευκλείδης Τσακαλώτος (ΣΥΡΙΖΑ Β΄Αθήνας)
o Άννα Καραμανλή (ΝΔ Β΄Αθήνας)
o Βασίλης Καπερνάρος (Ανεξάρτητοι Έλληνες Β΄Αθήνας)
o Παύλος Κοντογιαννίδης (Ανεξάρτητοι Έλληνες Β΄Αθήνας)
o Λίνα Κροκίδη (ΚΚΕ Β΄Αθήνας)
o Χρήστος Κατσιώτης (ΚΚΕ Β΄Αθήνας)
o Ελένη Ζαρούλια (Χρυσή Αυγή Β΄Αθήνας)
o Γιώργος Γερμένης (Χρυσή Β΄Αθήνας)
o Ηλίας Παναγιώταρος (Χρυσή Αυγή Β΄Αθήνας)
o Αλέξης Μητρόπουλος (ΣΥΡΙΖΑ Αττική)
o Νάσος Αθανασίου (ΣΥΡΙΖΑ Αττική)
o Γεωργία Μαρτίνη (ΝΔ Αττική)
o Παύλος Χαϊκάλης (Ανεξάρτητοι Έλληνες Αττική)
o Ευγενία Αρβανίτη - Πρεβεζάνου (Ανεξάρτητοι Έλληνες Αττική)
o Ηλίας Κασιδιάρης (Χρυσή Αυγή Αττική)
o Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος (ΝΔ Α Πειραιά)
o Νίκος Κουζήλος (Χρυσή Αυγή Α Πειραιά)
o Μαρία Ρεπούση (ΔΗΜΑΡ Α Πειραιά)
o Ευγενία Βαμβακά (ΣΥΡΙΖΑ Β΄Πειραιά)
o Ιωάννης Λαγός (Χρυσή Αυγή Β΄Πειραιά)
o Μαρία Γιαννακάκη (ΔΗΜΑΡ Β΄Πειραιά)
o Ασημίνα Σκόνδρα (ΝΔ Καρδίτσα)
o Νίκος Μιχαλάκης (ΣΥΡΙΖΑ Καρδίτσα)
o Χρήστος Κέλλας (ΝΔ Λάρισα)
o Γιώργος Λαμπρούλης (ΚΚΕ Λάρισα)
o Θωμάς Ψύρρας (ΔΗΜΑΡ Λάρισα)
o Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος (Χρυσή Αυγή Λάρισα)
o Παρίσης Μουτσινάς (ΔΗΜΑΡ Μαγνησία)
o Μαρίνα Χρυσοβελώνη (Ανεξάρτητοι Έλληνες Μαγνησία)
o Π. Ηλιόπουλος (Χρυσή Αυγή Μαγνησία)
o Γιώργος Οικονόμου (ΠΑΣΟΚ Τρίκαλα)
o Ηλίας Βλαχογιάννης (ΝΔ Τρίκαλα)
o Γιώργος Κυρίτσης (ΔΗΜΑΡ Τρίκαλα)
o Δημήτρης Κοδέλλας (ΣΥΡΙΖΑ Αργολίδα)
o Κώστας Ζαχαριάς (ΣΥΡΙΖΑ Αρκαδία)
o Νίκος Ταγαράς (ΝΔ Κορινθία)
o Χρήστος Δήμας (ΝΔ Κορινθία)
o Μαρία Θελερίτη (ΣΥΡΙΖΑ Κορινθία)
o Ευστάθιος Μπούκουρας (Χρυσή Αυγή Κορινθία)
o Σπύρος Αραχωβίτης (ΣΥΡΙΖΑ Λακωνία)
o Θανάσης Πετράκος (ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνία)
o Δημήτρης Κουκούτσης (Χρυσή Αυγή Μεσσηνία)
o Διονύσης Γάσπαρος (ΝΔ Ζάκυνθος)
o Στέφανος Σαμοϊλης (ΣΥΡΙΖΑ Κέρκυρα)
o Παναγής Δρακουλόγκονας (ΣΥΡΙΖΑ Κεφαλονιά)
o Παύλος Βογιατζής (ΝΔ Λέσβος)
o Δημήτρης Καραγιάννης (ΚΚΕ Λέσβος)
o Γιάννης Ζερβελλής (ΣΥΡΙΖΑ Λέσβος)
o Δημήτρης Μαυρατζιώτης (ΚΚΕ Σάμος)
o Κώστας Τριαντάφυλλος (ΠΑΣΟΚ Χίος)
o Μάριος Βουτσίνος (Ανεξάρτητοι Κυκλάδες)
o Νίκος Συρμαλένιος (ΣΥΡΙΖΑ Κυκλάδες)
o Βασίλης Υψηλάντης (ΝΔ Δωδεκάνησα)
o Γιάννης Παππάς (ΝΔ Δωδεκάνησα)
o Μάνος Κόνσολας (ΝΔ Δωδεκάνησα)
o Μάξιμος Σενετάκης (ΝΔ Ηράκλειο)
o Μ. Συντυχάκης (ΚΚΕ Ηράκλειο)
o Νότης Μαριάς (Ανεξάρτητοι Έλληνες Ηράκλειο)
o Κώστας Σκρέκας (ΝΔ Τρίκαλα)
o Κώστας Γύπαρης (ΝΔ Χανιά)
o Γιώργος Σταθάκης (ΣΥΡΙΖΑ Χανιά)
o Αν. Ξανθός (ΣΥΡΙΖΑ Ρέθυμνο)
o Χαράλαμπος Αθανασίου (ΝΔ Επικρατείας)
o Χρύσανθος Λαζαρίδης (ΝΔ Επικρατείας)
o Γιάννης Μιχελάκης (ΝΔ Επικρατείας)
o Θεανώ Φωτίου (ΣΥΡΙΖΑ Επικρατείας)
o Πύρρος Δήμας (ΠΑΣΟΚ Επικρατείας)
o Τέρενς Κουϊκ (Ανεξάρτητοι Έλληνες Επικρατείας)
o Χρήστος Παππάς (Χρυσή Αυγή Επικρατείας)
o Σπύρος Λυκούδης (ΔΗΜΑΡ Επικρατείας)
Μένουν εκτός Βουλής
Από το ΠΑΣΟΚ είναι στην πλειονότητά τους τα μέλη της προηγούμενης Βουλής που απέτυχαν να επανεκλεγούν. Δεν λείπουν, ωστόσο, και υποψήφιοι άλλων κομμάτων που έμειναν εκτός είτε γιατί οι συνδυασμοί με τους οποίους εκτέθηκαν δεν κατέλαβαν έδρα, είτε επειδή οι ίδιοι υστέρησαν στη μάχη του σταυρού που έδωσαν με συν υποψήφιους. Ειδικότερα, τα έδρανα του Κοινοβουλίου, εκτός των 35 που αποχώρησαν οικειοθελώς, μη θέτοντας υποψηφιότητα, με βάση τα αποτελέσματα της κάλπης καλούνται να εγκαταλείψουν οι ακόλουθοι 132 βουλευτές της τελευταίας κοινοβουλευτικής σύνθεσης (στην παρένθεση το κόμματα και η περιφέρεια που πολιτεύθηκαν, διεκδικώντας επανεκλογή):
• Ηλίας Θεοδωρίδης (ΔΗΜΑΡ Πέλλα)
• Βασίλης Γιουματζίδης (ΠΑΣΟΚ Πέλλα)
• Κώστας Κιλτίδης (ΛΑΟΣ Α΄Θεσσαλονίκης)
• Γιώργος Φραγγίδης (ΠΑΣΟΚ Κιλκίς)
• Κωνσταντίνος Παπασιώζος (ΝΔ Άρτα)
• Δημήτρης Τσιρώνης (ΠΑΣΟΚ Άρτα)
• Μιχάλης Παντούλας (ΠΑΣΟΚ Ιωάννινα)
• Θανάσης Οικονόμου (ΠΑΣΟΚ Ιωάννινα)
• Χρήστος Κατσούρας (ΠΑΣΟΚ Θεσπρωτία)
• Μαργαρίτης Τζίμας (ΝΔ Δράμα)
• Χαρά Κεφαλίδου (ΠΑΣΟΚ Δράμα)
• Ελένη Τσιαούση (ΠΑΣΟΚ Έβρος)
• Όλγα Ρενταρή - Τέντε (ΠΑΣΟΚ Έβρος)
• Δημήτρης Παπουτσής (ΠΑΣΟΚ Καβάλα)
• Σάββας Εμινίδης (ΠΑΣΟΚ Καβάλα)
• Γιώργος Πεταλωτής (ΠΑΣΟΚ Ροδόπη)
• Φίλιππος Πετσάλνικος (ΠΑΣΟΚ Καστοριά)
• Ζήσης Τζηκαλάγιας (ΝΔ Καστοριά)
• Μιχάλης Παπαδόπουλος (ΝΔ Κοζάνη)
• Ιωάννης Βλατής (ΠΑΣΟΚ Κοζάνη)
• Χρύσα Αράπογλου (ΠΑΣΟΚ Α' Θεσσαλονίκης)
• Ιωάννης Μαγκριώτης (ΠΑΣΟΚ 'Α Θεσσαλονίκης)
• Εύα Καϊλή (ΠΑΣΟΚ Α' Θεσσαλονίκης)
• Κυριακή Τεκτονίδου (Κοινωνική Συμφωνία Α' Θεσσαλονίκης)
• Σοφία Καλαντίδου (ΚΚΕ Κιλκίς)
• Γιώργος Αρβανιτίδης (ΠΑΣΟΚ Β΄Θεσσαλονίκης)
• Σάββας Αναστασιάδης (ΝΔ Β΄Θεσσαλονίκης)
• Θεόδωρος Ιγνατιάδης (ΚΚΕ Β΄ Θεσσαλονίκης)
• Κυριάκος Βελόπουλος (ΛΑΟΣ Β΄Θεσσαλονίκης)
• Αναστάσιος Σιδηρόπουλος (ΠΑΣΟΚ Ημαθία)
• Αθανάσιος Γικόνογλου (ΠΑΣΟΚ Ημαθία)
• Θανάσης Παπαγεωργίου (ΠΑΣΟΚ Πιερία)
• Γιάννης Αμοιρίδης (ΔΗΜΑΡ Πιερία)
• Μαρία Μίχου (ΠΑΣΟΚ Πιερία)
• Ευστάθιος Κουτμερίδης (ΠΑΣΟΚ Σέρρες)
• Μιχάλης Τζελέπης (ΠΑΣΟΚ Σέρρες)
• Αναστάσιος Καρυπίδης (ΝΔ Σέρρες)
• Ηλίας Πολατίδης (ΛΑΟΣ Σέρρες)
• Άννα Κατσαρού (ΠΑΣΟΚ Χαλκιδική)
• Ανδρέας Μακρυπίδης (ΠΑΣΟΚ Αιτωλοακαρνανία)
• Σοφία Γιαννακά (ΠΑΣΟΚ Αιτωλοακαρνανία)
• Κώστας Σπηλιόπουλος (ΠΑΣΟΚ Αιτωλοακαρνανία)
• Θανάσης Παπαδόπουλος (ΠΑΣΟΚ Αχαΐα)
• Ανδρέας Τριανταφυλλόπουλος (Κοινωνική Συμφωνία Αχαΐα)
• Μαρία Κυριακοπούλου (Κοινωνική Συμφωνία Αχαΐα)
• Μιχάλης Μπεκίρης (ΝΔ Αχαΐα)
• Αλέξανδρος Χρυσανθακόπουλος (ΛΑΟΣ Αχαΐα)
• Μιχάλης Κατρίνης (ΠΑΣΟΚ Ηλεία)
• Παναγιώτης Αντωνακόπουλος (ΠΑΣΟΚ Ηλεία)
• Τάκης Δημητρουλόπουλος (κοινωνική Συμφωνία Ηλεία)
• Γιώργος Κοντογιάννης (ΔΗΣΥ Β΄Αθήνας)
• Βασιλική Τσόνογλου (ΠΑΣΟΚ Βοιωτία)
• Άρια Αγάτσα (ΝΔ Βοιωτία)
• Κατερίνα Περλεπέ Σηφουνάκη (ΠΑΣΟΚ Εύβοια)
• Σίμος Κεδίκογλου (ΝΔ Εύβοια)
• Ουρανία Παπανδρέου Παπαδάκη (ΛΑΟΣ Εύβοια)
• Κατερίνα Μπατζελή (ΠΑΣΟΚ Φθιώτιδα)
• Τόνια Αντωνίου (ΠΑΣΟΚ Φθιώτιδα)
• Θανάσης Γιαννόπουλος (ΝΔ Β΄Αθήνας)
• Ηλίας Καρανίκας (ΠΑΣΟΚ Ευρυτανία)
• Αφροδίτη Παπαθανάση (ΠΑΣΟΚ Φωκίδα)
• Άννα Διαμαντοπούλου (ΠΑΣΟΚ Α΄Αθήνας)
• Χρήστος Παπουτσής (ΠΑΣΟΚ Α΄Αθήνας)
• Νάσος Αλευράς (ΠΑΣΟΚ Α΄Αθήνας)
• Παντελής Οικονόμου (ΠΑΣΟΚ Α΄Αθήνας)
• Ντόρα Μπακογιάννη (Δημοκρατική Συμμαχία Α΄Αθήνας)
• Θανάσης Πλεύρης (ΛΑΟΣ Α΄Αθήνας)
• Μιλένα Αποστολάκη (ΠΑΣΟΚ Β΄Αθήνας)
• Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου (ΠΑΣΟΚ Β΄Αθήνας)
• Πέτρος Ευθυμίου (ΠΑΣΟΚ Β΄Αθήνας)
• Τηλέμαχος Χυτήρης (ΠΑΣΟΚ Β΄Αθήνας)
• Γιώργος Κουτρουμάνης (ΠΑΣΟΚ Β΄Αθήνας)
• Άννα Νταλάρα (ΠΑΣΟΚ Β΄Αθήνας)
• Γιάννης Βούρος (ΠΑΣΟΚ Β΄Αθήνας)
• Γιώργος Χαραλαμπόπουλος (ΠΑΣΟΚ Β΄Αθήνας)
• Χρήστος Πρωτόπαπας (ΠΑΣΟΚ Β΄Αθήνας)
• Μίχος Λάμπρος (Κοινωνική Συμφωνία Β΄Αθήνας)
• Γιώργος Μαυρίκος (ΚΚΕ Α΄Αθήνας)
• Νίκος Παπακωνσταντίνου (ΚΚΕ Β΄Αθήνας)
• Γιάννης Πρωτούλης (ΚΚΕ Β΄ Αθήνας)
• Γιώργος Καρατζαφέρης (ΛΑΟΣ Β΄Αθήνας)
• Κώστας Αϊβαλιώτης (ΛΑΟΣ Β΄Αθήνας)
• Μανούσος Ντουκάκης (ΛΑΟΣ Β΄Αθήνας)
• Παντελής Ασπραδάκης (ΠΑΣΟΚ Αττική)
• Ντίνος Βρετός (ΠΑΣΟΚ Αττική)
• Νίκος Καντερές (ΝΔ Αττική)
• Χρήστος Καλαποθαράκος (ΛΑΟΣ Αττική)
• Θανάσης Λεβέντης (ΔΗΜΑΡ Αττική)
• Δημήτρης Καρύδης (ΠΑΣΟΚ Α΄Πειραιά)
• Βαϊτσης Αποστολάτος (ΛΑΟΣ Α' Πειραιά)
• Γρηγόρης Νιώτης (ΠΑΣΟΚ Β' Πειραιά)
• Γιάννης Διαμαντίδης ΠΑΣΟΚ Β' Πειραιά)
• Αναστάσιος Νεράντζης (ΝΔ Β΄Πειραιά)
• Βέρα Νικολαϊδου (ΚΚΕ Επικρατείας)
• Γιώργος Ανατολάκης (ΛΑΟΣ Β΄Πειραιά)
• Μαρία Θεοχάρη (ΠΑΣΟΚ Καρδίτσα)
• Βασίλης Έξαρχος (ΠΑΣΟΚ Λάρισα)
• Βασιλική Αλεξανδρίδου (ΠΑΣΟΚ Λάρισα)
• Αντώνης Σκυλλάκος (ΚΚΕ Επικρατείας)
• Αστέριος Ροντούλης (ΛΑΟΣ Λάρισα)
• Κώστας Καρτάλης (ΠΑΣΟΚ Μαγνησία)
• Ροδούλα Ζήση (ΠΑΣΟΚ Β΄Αθήνας
• Παύλος Μαρκάκης (ΛΑΟΣ, Μαγνησία)
• Χρήστος Μαγκούφης (ΠΑΣΟΚ Τρικάλων)
• Δημήτρης Ρέππας (ΠΑΣΟΚ Β΄Αθήνας
• Πάνος Μπεγλίτης (ΠΑΣΟΚ Κορινθία)
• Κατερίνα Φαρμάκη (ΠΑΣΟΚ Κορινθία)
• Κωνσταντίνος Κόλλιας (ΝΔ Κορινθία)
• Γρηγόρης Αποστολάκος (ΝΔ Λακωνία)
• Δημήτρης Κουσελάς (ΠΑΣΟΚ Μεσσηνία)
• Μαρία Κλαυδιανού (ΠΑΣΟΚ Ζάκυνθος)
• Σπύρος Μοσχόπουλος (ΠΑΣΟΚ Κεφαλληνία)
• Νίκος Σηφουνάκης (ΠΑΣΟΚ Λέσβος)
• Σπύρος Γαληνός (Ανεξάρτητοι Έλληνες Λέσβος)
• Πυθαγόρας Βαρδίκος (ΠΑΣΟΚ Σάμου)
• Ελπίδα Τσουρή (ΠΑΣΟΚ Χίος)
• Παναγιώτης Ρήγας (ΠΑΣΟΚ Κυκλάδες)
• Γιώργος Παπαμανώλης (ΔΗΜΑΡ Κυκλάδες)
• Νίκος Ζωϊδης (ΠΑΣΟΚ Δωδεκάνησα)
• Γιώργος Κασσάρας (Κοινωνική Συμφωνία Δωδεκάνησα)
• Γιώργος Νικητιάδης (ΠΑΣΟΚ Δωδεκάνησα)
• Μαρία Σκραφνάκη (ΠΑΣΟΚ Ηρακλείου)
• Φραγκίσκος Παρασύρης (ΠΑΣΟΚ Ηρακλείου)
• Λευτέρης Αυγενάκης (ΔΗΣΥ Ηρακλείου)
• Ευαγγελία Κουρουπάκη (ΠΑΣΟΚ Χανίων)
• Σήφης Βαλυράκης (ΠΑΣΟΚ Χανίων)
• Ευτύχης Δαμιανάκης (ΠΑΣΟΚ Χανίων)
• Γιάννης Ραγκούσης (ΠΑΣΟΚ Β΄Αθήνας)
• Ευάγγελος Αντώναρος (ΝΔ Β΄Αθήνας)
• Ευγενία Τσουμάνη Σπέντζα (ΝΔ Α΄Αθήνας)
• Κώστας Καζάκος (ΚΚΕ Ηλείας)
• Βασίλης Μουλόπουλος (ΣΥΡΙΖΑ Α΄Αθήνας)
Διαβάστε Περισσότερα »

Εκτάκτως στην Αθήνα ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου Μ. Σουλτς

Στην Αθήνα προτίθεται να έλθει, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς, προκειμένου να έχει επαφές με Έλληνες πολιτικούς, μεταξύ των οποίων και με τον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα.
Ο κ. Σουλτς, ο οποίος συναντήθηκε  στο Βερολίνο με τον .....
ομοσπονδιακό πρόεδρο Γιοάχιμ Γκάουκ, την καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ, τον πρόεδρο της Βουλής, Νόρμπερτ Λάμερτ, και τον υπουργό Εξωτερικών, Γκίντο Βεστερβέλε, δήλωσε ότι η Ελλάδα χρειάζεται αναπτυξιακή πολιτική και πολιτική απασχόλησης, απέρριψε ωστόσο κάθε ενδεχόμενο επαναδιαπραγμάτευσης των όρων της δημοσιονομικής σταθεροποίησης.

«Αν το δημοσιονομικό σύμφωνο συνοδευτεί από αναπτυξιακά κίνητρα, πιθανόν να επιτευχθεί και πλειοψηφία στην ελληνική Βουλή», τόνισε κ. Σουλτς και πρόσθεσε ότι «μετά την περίπλοκη έκβαση των εκλογών στην Αθήνα, είναι τώρα σημαντικό να μιλήσουμε με τους Έλληνες».

Υπογράμμισε μάλιστα ότι «σκοπός δεν είναι να βλάψουμε την Ελλάδα και για αυτό πρέπει να είναι βέβαιες και οι υπόλοιπες κοινοβουλευτικές δυνάμεις».
www.briefingnews.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Σάρωσε το ΠΑΣΟΚ στις φυλακές

Σάρωσε το ΠΑΣΟΚ στις φυλακές

Σαρωτική ήταν η νίκη του ΠΑΣΟΚ στα σωφρονιστικά ιδρύματα με τους κρατούμενους να δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης στο κόμμα του Ευάγγελου Βενιζέλου.
Από τις συνολικά 33 κάλπες που στήθηκαν στις φυλακές όλης της Ελλάδας οι 28 ανέδειξαν πρώτο κόμμα το ΠΑΣΟΚ και μάλιστα με μεγάλη διαφορά από τον δεύτερο ΣΥΡΙΖΑ και την τρίτη ΝΔ.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν από τα 28 εκλογικά τμήματα των φυλακών τα αποτελέσματα είναι ενδεικτικά.
  • ΠΑΣΟΚ 653 ψήφους 
  • ΣΥΡΙΖΑ: 397 ψήφους 
  • ΝΔ: 328 ψήφους 
  • Χρυσή Αυγή: 303 ψήφους
  • Ανεξάρτητοι Ελληνες: 180 ψήφους
  • ΚΚΕ: 98 ψήφους
  • Δημοκρατική Αριστερά: 81 ψήφους
  • Οικολόγοι Πράσινοι: 50 ψήφους
  • Κίνημα Δεν Πληρώνω: 12 ψήφους

Μία πρώτη ανάλυση και ερμηνεία του αποτελέσματος που έβγαλαν οι φυλακές είναι πως οι κρατούμενοι υποστήριξαν το ΠΑΣΟΚ, λόγω των μέτρων της σωφρονιστικής πολιτικής που εφάρμοσε το υπουργείο Δικαιοσύνης, με στόχο την αποσυμφόρηση των φυλακών.
Διαβάστε Περισσότερα »

Επιστρέφει την εντολή ο Τσίπρας - Νέες εκλογές προ των πυλών

Επιστρέφει την εντολή ο Τσίπρας - Νέες εκλογές προ των πυλών

Σήμερα το βράδυ, μετά την ομιλία του ενώπιον της νέας κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ στην αίθουσα της Γερουσίας στη Βουλή, καταθέτει ο Αλέξης Τσίπρας την διερευνητική εντολή.
Η απόφαση για την επιστροφή της διερευνητικής εντολής ελήφθη χθες κατά την διάρκεια μακράς σύσκεψης που έγινε στην Κουμουνδούρου και πριν από την συνάντηση του κ. Τσίπρα με τους κ.κ. Σαμαρά και Βενιζέλο καθώς στον ΣΥΡΙΖΑ πιστεύουν ότι αν δεχτούν ψήφο ανοχής από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ θα στρέψουν εναντίον τους, τούς πολίτες που ψήψισαν την συμμαχία στις εκλογές της 6ης Μαϊου.
Η πρόκληση τόσο από την πλευρά της Συγγρού όσο και από το ΠΑΣΟΚ προς τον κ. Τσίπρα να κυβερνήσει με την στήριξή τους είναι γεγονός ότι «ζόρισε» τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που έψαχναν έναν εύσχημο τρόπο να ακυρώσουν την διαδικασία της διερευνητικής εντολής χωρίς να φανεί ότι είναι οι ίδιοι που ευθύνονται για την νέα προσφυγή στις κάλπες.
Ως εκ τούτου επέσπευσαν τις διαδικασίες οι οποίες αρχικώς επρόκειτο να ολοκληρωθούν την Πέμπτη και αποφάσισαν να ορίσουν τα ραντεβού με τους κ.κ. Σαμαρά και Βενιζέλο που τα είχαν αφήσει για την τελευταία ημέρα σήμερα για τις 6 και επτά το απόγευμα.
Στο μεταξύ ο κ. Τσίπρας επιχείρησε να κάνει μία επίδειξη ισχύος βλέποντας χθες και σήμερα εξωκοινοβουλευτικά κόμματα όπως πχ. τους οικολόγους Πράσινους, την Κοινωνική Συμφωνία και την ΑΝΤΑΡΣΥΑ και αφήνοντας για την τελευταία ημέρα την «υποχρέωση» να δει τους εκπροσώπους του δικομματισμού.
Παράλληλα, αξίωσε χθες μπροστά στις κάμερες γνωρίζοντας εκ των πραγμάτων ότι αυτά που ζητάει είναι ανέφικτα να αποσύρουν οι κ.κ. Σαμαράς και Βενιζέλος τις υπογραφές τους από τα Μνημόνια και την δανειακή σύμβαση.
Στο μεταξύ η Κουμουνδούρου έβγαλε οδηγία να αποσυρθούν τα στελέχη της από τις τηλεοράσεις και τα ραδιοφωνα μετά το «φιάσκο» της ραδιοφωνικής συνέντευξης του Δημήτρη Στρατούλη (Βήμα FM) ο οποίος είπε ότι οι καταθέσεις των ιδιωτών θα αξιοποιηθούν για την ανάπτυξη.
Οι δηλώσεις Στρατούλη προκάλεσαν αναταράξεις στην Κουμουνδούρου όπου και έσπασε το τηλεφωνικό κέντρο από κλήσεις ιδιωτών που διαμαρτύρονταν για τις απειλές...δέσμευσης των μικροκαταθέσεών τους. Τελικώς ο κ. Στρατούλης αναγκάστηκε να προχωρήσει σε διορθωτική δήλωση δίνοντας την δική του ερμηνεία στα όσα είπε.
Την ίδια ώρα σε εξέλιξη βρίσκεται το σχέδιο συγκρότησης ενός ενιαίου ψηφοδελτίου με την συμμετοχή όλων των κομμάτων της Αριστεράς συμπεριλαμβανομένης της Κοινωνικής Συμφωνίας της Λούκας Κατσέλη, των Οικολόγων και άλλων δυνάμεων. Στόχος του κ. Τσίπρα είναι να οδηγήσει την χώρα σε εκλογές προκειμένου να αναδειχθεί πρώτο κόμμα και μάλιστα να πάρει και το μπόνους των 50 εδρών ώστε να σχηματίσει κυβέρνηση.
Για τον σκοπό αυτό τις επόμενες ημέρες θα διευκρινίσει γραπτώς στο εκλογοδικείο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα κόμμα που δεν έχει συνιστώσες, αλλά τάσεις, ενώ σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του iefimerida.gr θα προσβάλλει και την συνταγματικότητα του εκλογικού νόμου ως προς το μπόνους ισχυριζόμενος ότι δεν το δικαιούται η ΝΔ καθώς αυτό παραχωρείται για τον σχηματισμό αυτοδύναμης κυβέρνησης. Στο σκεπτικό του θα αναφέρεται ότι από την στιγμή που η ΝΔ δεν κατάφερε με τις επιπλέον 50 έδρες να σχηματίσει αυτοδύναμη κυβέρνηση τότε δεν τις δικαιούται.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ