Πέμπτη 10 Μαΐου 2012

Δωρεάν εξετάσεις για μέλλουσες μητέρες από το Ελληνικό Ινστιτούτο Παστέρ


Δωρεάν εξετάσεις που αφορούν τον προληπτικό προγεννητικό έλεγχο ή το πρώτο τρίμηνο κύησης προσφέρει το Ελληνικό Ινστιτούτο Παστέρ σε μέλλουσες μητέρες, με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας της Μητέρας....



Οι δωρεάν εξετάσεις θα διενεργούνται στο Διαγνωστικό Τμήμα του Ινστιτούτο (Βασ. Σοφίας 127), την Δευτέρα 14 και την Τρίτη 15 Μαΐου 2012 από τις 8 το πρωί μέχρι τις 2 το μεσημέρι.

Ειδικότερα, οι κυρίες που θα επισκεφθούν το Διαγνωστικό Τμήμα, θα ελεγχθούν δωρεάν, μετά από ραντεβού, σε μια από τις παρακάτω διαγνωστικές εξετάσεις:

- Ελεγχο αντισωμάτων έναντι Τοξοπλάσματος IgG και IgM.

- Ελεγχο αντισωμάτων έναντι Κυτταρομεγαλοϊού IgG και IgM.

Επιπλέον παρέχεται ετήσια έκπτωση σε όλες τις εξετάσεις που διενεργούνται στο Διαγνωστικό Τμήμα του Ελληνικού Ινστιτούτου Παστέρ.
Διαβάστε Περισσότερα »

Την πήρε από το χέρι για ...σεντόνι!


Την πήρε από το χέρι για ...σεντόνι!Έχοντας δύο διαφορετικά πρόσωπα, ένα σε κάθε ημίχρονο, η ΑΕΚ με μπροστάρη τον Νίκο Λυμπερόπουλο, ο οποίος την πήρε ...από το χέρι, κατάφερε να ανατρέψει τα εις βάρος της δεδομένα και να φτάσει στη νίκη με 3-2 απέναντι στον Ατρόμητο.
Τα πρόσωπα που θα στελέχωναν το αρχικό σχήμα της Ένωσης ήταν εξ'αρχής άλυτος γρίφος με τον Νίκο Κωστένογλου να μην φανερώνει τα σχέδια του για το παιχνίδι με τον Ατρόμητο. Εν τέλει έκρυβε αρκετές εκπλήξεις ο Καβαλιώτης τεχνικός, τοποθετώντας τους Καράμπελα(μπακ)-Εγγλέζου(χαφ) στην αριστερή πτέρυγα, τον Κοντοέ σε ρόλο δεξιού μπακ ενώ στο κέντρο και πάλι δεν ξεκίνησε ο Βάργκας με τον Φούντα να επιστρέφει στο βασικό σχήμα.
Όσον αφορά το φιλμ του αγώνα, η πρώτη φάση έγινε από πλευράς Ατρομήτου στο 8' όταν ο Επστάιν από αριστερά πέρασε την κάθετη πάσα στον Μήτρογλου ο οποίος εξ'επαφής με προβολή έστειλε τη μπάλα λίγο άουτ. Μάλιστα, ένα λεπτό αργότερα η ομάδα του Γιώργου Δώνη απείλησε εκ νέου με τον ίδιο παίκτη, όμως το σουτ εκτός περιοχής του νεαρού φορ έφυγε ψηλά άουτ. Η Ένωση από την μεριά της έδειχνε εντελώς ακίνδυνη ενώ η αμυντική της γραμμή ήταν πολύ ψηλά επιτρέποντας στον Ατρόμητο να γίνεται συχνά-πυκνά επικίνδυνος. Κίνδυνος ο οποίος μετουσιώθηκε σε γκολ στο 19' όταν ο Σφακιανάκης μπαίνοντας από δεξιά έσπασε τη μπάλα στο ύψος του πέναλτι όπου ο επερχόμενος και αμαρκάριστος Έπσταιν με δυνατό σουτ έγραψε το 0-1.
Από το γκολ και μετά δεν άλλαξε τίποτα στη ροή του παιχνιδιού με την ΑΕΚ να μην μπορεί να πατήσει περιοχή εν αντιθέσει με τον Ατρόμητο ο οποίος έβρισκε συνεχώς κενούς χώρους. Όπως στο 33' με δράστη τον Καραμάνο ο οποίος μετά από λάθος του Μάκου στο κέντρο που εκμεταλλεύτηκε ο Δημούτσος, πάσαρε στον Έλληνα επιθετικό που με σουτ μέσα από την περιοχή ανάγκασε τον Κωνσταντόπουλο να διώξει με υπερένταση.
Στο 37' η Ένωση ζήτησε πέναλτι σε μια διεκδίκηση της μπάλας μεταξύ του Λεονάρντο και του Νάστου, με τον τηλεοπτικό φακό να μην δείχνει κάτι επιλήψιμο. Στο 44' για πρώτη φορά ανησύχησε η εστία του Ιτάνζ όταν ο τερματοφύλακας των φιλοξενούμενων έδιωξε σε κόρνερ δυνατό μακρινό σουτ του Λεονάρντο. Πάντως, τον τελευταίο λόγο πριν τη λήξη του πρώτου μέρους είχε ο Ατρόμητος με τον Μήτρογλου να φεύγει στην πλάτη της άμυνας από δεξιά, να συγκλίνει αλλά το σουτ που επιχείρησε σχεδόν μπροστά από τον Κωνσταντόπουλο έφυγε πάνω από τα δοκάρια. Έτσι έκλεισε ένα 45λεπτό στο οποίο το τρικ Καράμπελα-Εγγλέζου δεν "βγήκε" ενώ και οι μέσοι της ομάδας δεν μπορούσαν να γίνουν δημιουργικοί.
Η κακή εικόνα του πρώτου μέρους ανάγκασε τον Νίκο Κωστένογλου να προχωρήσει σε διπλή αλλαγή με την έναρξη του δεύτερου 45λέπτου περνώντας τους Κάρλος-Κλωναρίδη στη θέση των Κοντοέ και Εγγλέζου σε μια προσπάθεια να δωθεί περισσότερο επιθετικό τόνο στην ομάδα. Κάτι που κατάφερε, καθώς μπήκε φουριόζα πιέζοντας συνεχώς τους φιλοξενούμενους και στο 49' ο Χοσέ Κάρλος έκανε την προσποίηση στον Νάστο και με φαλτσαριστό σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα γράφοντας το 1-1. Μάλιστα το επιθετικό κρεσέντο της ΑΕΚ συνεχίστηκε και στο 53' ο Λυμπερόπουλος μετά από κόρνερ του Λεονάρντο στόπαρε την μπάλα και ενώ ήταν πεσμένος στο έδαφος κατάφερε να σουτάρει και με παλικαρίσιο τρόπο να κάνει την ανατροπή σημειώνοντας το 2-1.
Μέσα σε αυτό το εκρηκτικό -κυριολεκτικά- δεκάλεπτο της ομάδας του Κωστένογλου, ο Καβαλιώτης τεχνικός έκλεισε από νωρίς τις αλλαγές του βάζοντας τον Γεωργέα αντί του νεαρού Φούντα. Πλέον, οι ρόλοι είχαν αντιστραφεί με την ομάδα του Γιώργου Δώνη να δείχνει ανύμπορη να αντιδράσει και να πνίγεται στις ορέξεις των κιτρινόμαυρων. Όπως και στο 61' με τον Κάρλος να σηκώνει τη μπάλα, την άμυνα του Ατρομήτου να αποκρούει και ο Νίκος Λυμπερόπουλος με θεαματικό μονοκόμματο σουτ πριν σκάσει η μπάλα στο έδαφος έκανε το 3-1 και δύο τα προσωπικά του τέρματα. Παρόλα αυτά, οι φιλοξενούμενοι βρήκαν τον τρόπο να αντιδράσουν και στο 68' ο Τόμας με κεφαλιά στην καρδιά της άμυνας έπειτα από κόρνερ έδωσε νέο ενδιαφέρον στο παιχνίδι και με το 3-2 έβαλε και πάλι την ομάδα του στο παιχνίδι.
Έξι λεπτά αργότερα, Πίτου Γκαρσία με μακρινό σουτ προσπάθησε να φέρει το ματς στα ίσα με τη μπάλα να περνάει δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι του Ντίμι. Στο 78' ήταν η σειρά του Μήτρογλου να ανησυχήσει την κιτρινόμαυρη εστία όταν μετά από τσαφ του Γεωργέα στην περιοχή αυτός σούταρε αλλά ο Κωνσταντόπουλος μπλόκαρε με δεύτερη προσπάθεια. Από κει και έπειτα δεν σημειώθηκε κάποια αξιόλογη φάση, με την ΑΕΚ να κρατάει το υπέρ της 3-2, να σημειώνει τη δεύτερη σερί της νίκη στα πλέι οφ με την οποία προσωρινά ανεβαίνει στη κορυφή της βαθμολογίας και πλέον περιμένει το αποτέλεσμα της Τούμπας μεταξύ ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκού.
Γράφει ο Δημήτρης Σκαρτσιούνης
 .aekvoice.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Δημοσκόπηση Marc: Πρώτος στα όρια της αυτοδυναμίας, με 27%, ο Τσίπρας

Δημοσκόπηση Marc: Στα όρια της αυτοδυναμίας με 27% ο Τσίπρας

Με την αυτοδυναμία φλερτάρει ο Αλέξης Τσίπρας καθώς στην πρώτη δημοσκόπηση της εταιρείας Marc μετά τις εκλογές δείχνει να συγκεντρώνει το 27%. Οριακή άνοδος για τη ΝΔ που δείχνει να φτάνει στο 20% ενώ σε ελεύθερη πτώση βρίσκεται το ΠΑΣΟΚ που παλεύει με τους Ανεξάρτητους Έλληνες για την τρίτη θέση.
Σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida, στη νέα δημοσκόπηση της εταιρείας για τον ALPΗΑ, ο Αλέξης Τσίπρας φαίνεται να είναι πλέον μη «αντιμετωπίσιμος» ενώ ο δικομματισμός βρίσκεται ένα βήμα πριν από την οριστική κατάρρευση.
Αναλυτικότερα τα ποσοστά στην πρόθεση ψήφου είναι:
  • ΣΥΡΙΖΑ: 27%
  • ΝΔ: 20%
  • ΠΑΣΟΚ: 10%
  • Ανεξάρτητοι Έλληνες: 10%
  • ΔΗΜΑΡ: 5%
  • Χρυσή Αυγή: 4,5
Η έρευνα έγινε σε δείγμα 1021 νοικοκυριών με τηλεφωνική επικοινωνία και διήρκεσε από την Τρίτη των εκλογών μέχρι το βράδυ της Τετάρτης.
Εντυπωσιακό είναι το στοιχείο ότι το 53,1% των πολιτών δεν έμεινε ευχαριστημένο από το εκλογικό αποτέλεσμα σε αντίθεση με το 46.9% που ικανοποιήθηκε από το αποτέλεσμα των εκλογών.
Διαβάστε Περισσότερα »

Βιολογικός Καθαρισμός Οινοφύτων- Σχηματαρίου

Σταματά το έργο του βιολογικού καθαρισμού Κορωπίου - Παιανίας



Με δύο θέματα επί τάπητος έγινε το Δημοτικό Συμβούλιο της 7/5/12 με πρώτο: «Περί λήψης απόφασης, για διακανονισμό οφειλής του Δήμου Τανάγρας προς την εταιρεία "ΠΡΙΣΜΑ ΔΟΜΗ ΑΤΕ", σύμφωνα με την με αριθμ. 2154/2011 απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Πειραιώς», και δεύτερο:« Περί λήψης απόφασης για την τροποποίηση του προϋπολογισμού του Δήμου».
Αυτό το οποίο απασχόλησε κυρίως το σώμα ήταν το πρώτο που αφορούσε το διακανονισμό οφειλής του Δήμου προς την εταιρία που εμπλέκεται στην κατασκευή και λειτουργία του Βιολογικού Καθαρισμού Οινοφύτων - Σχηματαρίου. Το αρχικό ποσό (βεβαιωμένη δαπάνη) ανέρχεται στο ποσό των 1.083.000,58 ευρώ και με τους τόκους έφθασε στο 1.977.000 ευρώ. Όσον αφορά του τόκους, η Δημοτική Αρχη βρίσκεται σε δικαστικό αγώνα για να μη καταλογιστούν.

Να αναζητηθούν ευθύνες γιατί δεν πληρώνονταν τόσα χρόνια,, ζήτησε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Παναγιώτης Κυριάκου, "...υπάρχουν υπάλληλοι και όργανα που ευθύνονται, μετά δέκα χρόνια ερχόμαστε να δώσουμε άφεση αμαρτιών;...". Στο ίδιο μοτίβο και ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Αρκούδας ζήτησε να μάθει που πήγαν τα λεφτά των δημοτών.

Ο Δήμαρχος Τανάγρας κ. Βαγγέλης Γεωργίου υπεραμύνθηκε του έργου του βιολογικού παρουσιάζοντας το σαν όραμα. "Έγιναν έργα. Έγινε η αποχέτευση στο Σχηματάρι και στην Οινόη. Κακώς δεν δώσαμε τα χρήματα, αλλά έγιναν έργα. Ο Δήμος Σχηματαρίου εισέπρατε ενώ ο Δήμος Οινοφύτων όχι." σημείωσε ο κ. Γεωργίου, αναλαμβάνοντας και την πολιτική ευθύνη της μη πληρωμής του εργολάβου.

Ο παρόν π. Δήμαρχος Οινοφύτων κ. Γιάννης Δάβρης ανέφερε το ιστορικό της κατασκευής και λειτουργίας του Βιολογικού καθώς και το καθεστώς με το οποίο λειτουργούσε ο βιολογικός που ήταν ο Σύνδεσμος με μέλη από τους δύο Δήμους, προτρέποντας τους Δημοτικούς Συμβούλους να ψηφίσουν θετικά.

Ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Λάζαρος Μαυράκης ανέγνωσε επιστολή απευθυνόμενη προς τον Πρόεδρο και Δημοτικό Συμβούλιο και κοινοποίηση στην Περιφέρεια - Δικαστικές Αρχές, με την οποία εγκαλεί το Δήμο και τους υπεύθυνους που οδήγησαν σε καταλογισμό του ποσού στο Δήμο Τανάγρας.

Τελικά, η απόφαση για διακανονισμό "πέρασε" κατά πλειοψηφία.


Η επιστολή του κ. Λάζαρου Μαυράκη
Προς τον Πρόεδρο και Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Τανάγρας

Θέμα: Απόφαση του Εφετείου (1.977.000 ευρώ)κατά Συνδέσμου Βιολογικού Καθαρισμού Οινοφύτων - Σχηματαρίου

Κυρίες, Κύριοι,


Εγώ ο Λάζαρος Μαυράκης του Γεωργίου, Δημοτικός Σύμβουλος Τανάγρας, ως επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης "Ο Δήμος στους Πολίτες", για λογαριασμό των δημοτών που εκπροσωπώ, αλλά και για λογαριασμό των πολιτών του Δήμου Τανάγρας, καταγγέλω κάθε αρμόδιο από τη διοίκηση του Συνδέσμου Βιολογικού Καθαρισμού Οινοφύτων - Σχηματαρίου και του διαδόχου αυτής Δήμου Τανάγρας, για τις πράξεις και παραλείψεις τους που οδήγησαν στον καταλογισμό σε βάρος του Δήμου Τανάγρας και των πολιτών του Δήμου, των όσων η 2154/2011 απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Πειραιώς διέταξε και ιδιαίτερα για την πληρωμή 1.977.000 ευρώ, όταν η βεβαιωμένη δαπάνη εργασιών ανέρχεται σε 1.083.502,58 ευρώ.
Επίσης σας επισημαίνω πως βρίσκεται σε εξέλιξη η υπ' αριθμόν Α-2011/946 προκαταρκτική παραγγελία του κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών, για την Πράξη Βεβαίωσης Παράβασης που αφορά στη λειτουργία της εγκατάστασης βιολογικού καθαρισμού του Συνδέσμου Βιολογικού Καθαρισμού Οινοφύτων - Σχηματαρίου.

Για τη ζημιά που υπέστη ο Δήμος και οι συμπολίτες μου επιφυλάσσομαι κάθε δικαιώματος μου για τον καταλογισμό τυχόν ποινικών και αστικών ευθυνών των υπευθύνων.
Διαβάστε Περισσότερα »

Σε εφιάλτη χωρίς τέλος εξελίσσεται το AIDS για τη χώρα μας..Έρχονται στην Αθήνα ειδικοί από την Ευρώπη..


Σε εφιάλτη χωρίς τέλος εξελίσσεται το AIDS για τη χώρα μας. Μετά την εκρηκτική εξάπλωση σε χρήστες ουσιών και εκδιδόμενα άτομα στο κέντρο της Αθήνας, ο ιός HIV φαίνεται ότι περνά δυναμικά και στον γενικό πληθυσμό. Οι εξετάσεις σε εκατό πελάτες ιερόδουλων έδειξαν ότι πέντε από αυτούς έχουν ήδη μολυνθεί από τον ιό, ενώ με αγωνία αναμένουν οι ειδικοί τα αποτελέσματα των εξετάσεων σε 5.000 και πλέον άντρες που δήλωσαν ότι συνευρέθηκαν χωρίς προφύλαξη με εκδιδόμενες γυναίκες.

Την αποκάλυψη έκανε χθες ...
ο ίδιος ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος που παραχώρησε έκτακτη συνέντευξη Τύπου για να χτυπήσει το καμπανάκι του κινδύνου σε σχέση με τις επικίνδυνες διαστάσεις που παίρνει πλέον στην Ελλάδα το Σύνδρομο της Επίκτητης Ανοσολογικής Ανεπάρκειας. Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Λοβέρδος ανέφερε ότι μετά τους πρώτους εκατό ελέγχους σε Ελληνες πολίτες, που υπήρξαν πελάτες ιερόδουλων στο κέντρο της πόλης και ζήτησαν να εξεταστούν από το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), εντοπίστηκαν πέντε κρούσματα μόλυνσης από τον ιό HIV. Ωστόσο, οι αριθμοί αυτοί δεν αποτελούν παρά την κορυφή του παγόβουνου αφού περίπου 6.000 πελάτες του αγοραίου έρωτα έχουν επικοινωνήσει με το ΚΕΕΛΠΝΟ, από τους οποίους το 85% με 90% είχε σεξουαλική επαφή χωρίς προφύλαξη. Οι υπεύθυνοι του ΚΕΕΛΠΝΟ συνέστησαν στους τελευταίους να εξεταστούν είτε από τις υπηρεσίες Κέντρου είτε από δημόσια νοσοκομεία και ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα. Ομως αυτή τη στιγμή κανείς δεν γνωρίζει πόσοι από αυτούς εξετάστηκαν και ποια είναι τα αποτελέσματα, πλην όσων κατέφυγαν στο ΚΕΕΛΠΝΟ. Η συνολική εικόνα θα συμπληρωθεί σταδιακά τις επόμενες εβδομάδες, όταν το ΚΕΕΛΠΝΟ θα συγκεντρώσει τις αναφορές από τα υπόλοιπα διαγνωστικά κέντρα. Ενδεικτικό πάντως είναι ότι τις τελευταίες μέρες οι εξετάσεις για AIDS στον ιδιωτικό τομέα έχουν δεκαπλασιαστεί, όπως ανέφερε ο υπουργός Υγείας.

Από την άλλη, ο κ. Λοβέρδος έκανε γνωστό ότι άλλες είκοσι τέσσερις ιερόδουλες υποβλήθηκαν σε έλεγχο για AIDS και πέντε εξ αυτών βρέθηκαν ότι είναι φορείς του ιού, ανεβάζοντας σε είκοσι εννέα τον συνολικό αριθμό των οροθετικών εκδιδόμενων γυναικών. «Δυστυχώς το ΑΙDS ξέφυγε από το γκέτο των χρηστών ενδοφλέβιων ουσιών και των παρανόμων μεταναστών, έχει προχωρήσει στην ελληνική κοινωνία και πρέπει οι δράσεις μας να είναι αυστηρές, άμεσες και γρήγορες, προκειμένου να περιοριστεί και να εξαλειφθεί το φαινόμενο, όπως το είχαμε καταφέρει μέχρι τον Δεκέμβριο του 2010» προειδοποίησε ο υπουργός Υγείας, σημαίνοντας συναγερμό στην ελληνική κοινωνία για τη μεταδοτική νόσο. Αναφερόμενος στα πέντε θετικά δείγματα μεταξύ των εκατό πελατών που ελέγχθηκαν, ο κ. Λοβέρδος είπε: «Δεν είναι τεράστιο το ποσοστό, αλλά είναι μεγάλο, είναι το 5%» και συμπλήρωσε λέγοντας «θα δούμε αν επαληθεύεται τις επόμενες μέρες».

Μιλώντας στην «Espresso», αρμόδιοι παράγοντες του ΚΕΕΛΠΝΟ διευκρινίζουν ότι κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει επ' ακριβώς πόσοι από τους άντρες που ήρθαν σε επαφή με οροθετικές ιερόδουλες μολύνθηκαν τελικά από τον ιό. «Την έκταση του προβλήματος δεν μπορούμε να την ξέρουμε τώρα γιατί κάποιοι δεν θα πάνε να εξεταστούν. Κάποια στιγμή, όταν νοσήσουν -και μπορεί να μείνουν ασυμπτωματικοί για πολύ καιρό- θα καταφύγουν στον γιατρό και θα μάθουν» λένε και προσθέτουν: «Την επιτυχία μας ή την αποτυχία μας θα τη δούμε στον γενικό πληθυσμό σε ένα-δύο χρόνια, όχι αυτή τη στιγμή. Τώρα προσπαθούμε να το περιχαρακώσουμε για να μη φτάσει στον γενικό πληθυσμό».
Διαβάστε Περισσότερα »

Βοιωτία: Εκδηλώσεις για την Διεθνή ημέρα Μουσείων


alt

Σας ενημερώνουμε ότι η Θ΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων, στα πλαίσια τουεορτασμού της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων, διοργανώνει εβδομάδα εκδηλώσεων από τις 14 έως 21 - 5 -2012, στα Αρχαιολογικά Μουσεία Θήβας, Σχηματαρίου, Χαιρώνειας και στην Αρχαιολογική ΣυλλογήΔιστόμου.

Η Διεθνής Ημέρα Μουσείων γιορτάζεται στις 18 Μαΐου με στόχο την ανάδειξη του ρόλου τωνΜουσείων στη σύγχρονη κοινωνία.

Για το 2012 το θέμα που επέλεξε το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων(ICOM) είναι «Το Μουσείο σε ένα κόσμο που αλλάζει. Νέες προκλήσεις, νέες εμπνεύσεις».Σκοπός των εκδηλώσεων είναι η παρουσίαση των νέων μεθόδων και απόψεων για τη δημιουργίαμόνιμων αρχαιολογικών εκθέσεων, μέσω παράλληλων πολιτιστικών δράσεων, αναδεικνύοντας τον εξέχοντα και πολυδιάστατο ρόλο του Μουσείου ως φορέα πολιτισμού στη σύγχρονη εποχή.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ξεναγήσεις, δύο εκπαιδευτικά προγράμματα, ημερίδα ομιλιών καιφωτογραφικές εκθέσεις.

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για σχολικές ομάδες Γ΄ και Δ΄ Δημοτικού
Ανακαλύπτοντας το παρελθόν

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε μαθητές της Γ΄και Δ΄ τάξης του Δημοτικού Σχολείου. Σκοπός του είναι ηγνωριμία και εξοικείωση με τη δουλειά του αρχαιολόγου και του συντηρητή αρχαιοτήτων.Μέγιστος αριθμός συμμετοχών: έως 30 άτομα. Διάρκεια προγράμματος: 2 ώρες Χώρος διεξαγωγής: Αρχαιολογικά Μουσεία Θήβας, Σχηματαρίου, Χαιρώνειας, Αρχαιολογική Συλλογή Διστόμου.
Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για σχολικές ομάδες Γ΄/Δ΄ Δημοτικού & οικογένειες με παιδιά 7-10 ετών Δημιουργώντας μια φωτογραφική έκθεση με θέμα τον Ηρακλή

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε μαθητές της Γ΄και Δ΄ τάξης του Δημοτικού Σχολείου (Παρασκευή 18-5-2012) & σε οικογένειες με παιδιά 7-10 ετών (Σάββατο 19-5-2012).
Σκοπός του είναι η εξοικείωση των παιδιών με την ελληνική μυθολογία και την αρχαία ελληνική τέχνη. Συνδυάζοντας τις παραδόσεις, τουςμύθους και τα αρχαιολογικά τεκμήρια, δίνεται η ευκαιρία στα παιδιά να αναπτύξουν τις δημιουργικές καικαλλιτεχνικές ικανότητές τους μέσα από το εικαστικό παιχνίδι.
Μέγιστος αριθμός συμμετοχών: έως 25 άτομα. Διάρκεια προγράμματος: 2 ώρες Χώρος διεξαγωγής: Αρχαιολογικό Μουσείο Θήβας Απαραίτητες οι δηλώσεις συμμετοχής, κατόπιν τηλεφωνικής συνεννόησης. Θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας. Δηλώσεις συμμετοχής: από 2-5-2012 έως και 8-5-2012, 8:30 π.μ. - 13.00μμ. Tηλ.Επικοινωνίας: 2262080494.

Ξεναγήσεις Αρχαιολογικό Μουσείο Σχηματαρίου: 15 Μαΐου 2012 και ώρα 9.00πμ - 10πμ Αρχαιολογικό Μουσείο Χαιρώνειας: 17 Μαΐου 2012 και ώρα 9.00πμ - 10πμ

Ημερίδα Ομιλιών Συνεδριακό Κέντρο Δήμου Θηβαίων στις 17 Μαΐου 2012
1η Συνεδρία (5.00μμ-6.45μμ) Το Μουσείο σε ένα κόσμο που αλλάζει. Νέες προκλήσεις, νέες εμπνεύσεις
2η Συνεδρία (7.15μμ-9.00μμ): Αρχαιολογία Πόλεων - Το παρελθόν της πόλης των Θηβών Φωτογραφικές Εκθέσεις Από 14 έως 21 Μαΐου 2012 (ώρες 9.00πμ - 1.30μμ) Αρχαιολογικό Μουσείο Θήβας: «Η διαχρονική παρουσία του ήρωα Ηρακλή» Συνεδριακό Κέντρο Δήμου Θηβαίων, αίθουσα Αρμονία: «Ένα μουσείο γεννιέται» του Νίκου Στεργίου


Χορηγοί: Όμιλος ΤΙΤΑΝ, Εμπορικός Σύλλογος Θήβας, Coca-Cola Τρία Έψιλον, Studio Phototropic. Η Ημερίδα Ομιλιών πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Δήμου Θηβαίων.Οι εκδηλώσεις, η είσοδος στα Μουσεία και στους χώρους είναι δωρεάν.

Διαβάστε Περισσότερα »

Χρυσαυγίτης ελεγκτής τρόλεϊ σε μετανάστες: «Εγέρθητω ρε, εδώ είναι Ελλάδα»

Χρυσαυγίτης ελεγκτής τρόλεϊ σε μετανάστες: «Εγέρθητω ρε, εδώ είναι Ελλάδα»

Ένα πραγματικά «περίεργο» περιστατικό συνέβη το μεσημέρι της Πέμπτης σε δρομολόγιο του τρόλεϊ. Ένας ελεγκτής που αυτοπροσδιορίστηκε ως φασίστας-χρυσαυγίτης προπηλάκισε και απαίτησε από δύο αλλοδαπούς να «εγερθούν» μόλις αυτός μπήκε στο όχημα.
Το περιστατικό δημοσιεύεται στο tovima.gr και έγινε στην γραμμή του τρόλεϊ 13 στην Ακαδημίας. Δύο αλλοδαποί που έχουν μπει στο τρόλεϊ έχουν πάρει δύο μη επικυρωμένα εισιτήρια από δύο κυρίες, τα οποία δεν πρόλαβαν να «χτυπήσουν», καθώς έκλεισε το μηχάνημα με την εμφάνιση του ελεγκτή.
Την ώρα εκείνη είχαν εισιτήρια που δεν είχαν προλάβει να επικυρώσουν και άλλοι επιβάτες, κατά κύριο λόγο Έλληνες, για τους οποίους ο ελεγκτής αδιαφόρησε καθώς πήγε να ελέξγει πρώτα τους άνδρες από το Μπαγκλαντές. Μόλις έφτασε μπροστά τους άρχισε να φωνάζει «Εγέρθητω, ρε. Εδώ είναι Ελλάδα» ενώ χειροδίκησε εναντίον τους σπρώχνοντάς τους προς τη μεσαία πόρτα του τρόλεϊ από το βάθος όπου βρίσκονταν.
Μία επιβάτις διαμαρτυρήθηκε και τον επέπληξε όμως αυτός δεν της έδωσε σημασία, όμως αυτή τον ακολούθησε στην έξοδό του από το τρόλεϊ, όπως έκανε και άλλη μία γυναίκα. Μία από τις γυναίκες που του εξέφραζαν την δυσφορία τους για το περιστατικό του είπε πως θα του κάνει μήνυση δείχνοντάς του την σταθμευμένη κλούβα των ΜΑΤ που ήταν σε μικρή απόσταση από το σημείο.
Αυτός συνέχισε να αδιαφορεί και φωνάζοντας «εγώ είμαι φασίστας και Χρυσή Αυγή και θα μιλάω όπως θέλω και θα κάνω ό,τι θέλω». Πέρασαν περίπου δέκα λεπτά λογομαχίας και καθ'όλη την διάρκεια ο ελεγκτής δεν δίσταζε να απειλήσει τους μετανάστες πως θα χειροδικήσει εναντίον τους. Τελικά ο ίδιος σηκώθηκε και έφυγε από το σημείο αφήνοντας τους περαστικούς να συζητούν για το συμβάν.
Διαβάστε Περισσότερα »

Στους 77.000 φέτος οι εισακτέοι στα ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας...

Περίπου 4% περισσότεροι εισακτέοι θα μπουν φέτος στα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ της χώρας σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά, ανεβάζοντας τον αριθμό των αποφοίτων που θα εισέλθουν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση σε 77.000 άτομα.

Δείτε... αναλυτικά τους πίνακες με τον αριθμό των εισακτέων.

Περίπου 45.000 θα είναι οι εισακτέοι στα πανεπιστήμια και περίπου 32.000 οι εισακτέοι στα ΤΕΙ (από όλες τις κατηγορίες, χωρίς να συμπεριλαμβάνονται στρατιωτικές, αστυνομικές σχολές κλπ).

Η αύξηση εισακτέων έχει να κάνει κυρίως με τα τμήματα των ΤΕΙ, ενώ αντίθετα στα πανεπιστήμια θα είναι μικρή.

Στα μηχανογραφικά των μαθητών «επιστρέφει» το τμήμα Κοινωνικής Θεολογίας του πανεπιστημίου Αθηνών, καθώς και 14 τμήματα των ΤΕΙ, τα οποία πέρυσι δεν δέχθηκαν εισακτέους, αλλά φέτος θα δεχτούν ξανά πρωτοετείς σπουδαστές.

Νέους σπουδαστές, αντίθετα, δεν θα δεχτούν ούτε και φέτος έντεκα ΤΕΙ, τα οποία είχαν μείνει εκτός μηχανογραφικού και την περσινή χρονιά.

Τα τμήματα των ΤΕΙ που δεν θα δεχτούν φέτος νέους εισακτέους (πρακτικά δηλαδή παραμένει η απόφαση για σταδιακό κλείσιμο τους) είναι τα εξής:

ΤΕΙ Αθήνας: Νοσηλευτική Β'
ΤΕΙ Ηπείρου: Ιχθυοκομίας και Αλιείας (Ηγουμενίτσα)
ΤΕΙ Ηπείρου: Τουριστικών επαγγελμάτων
ΤΕΙ Θεσσαλονίκης: Τεχνολογίας, Αλιείας και Υδατοκαλλιεργειών (Μουδανίων)
ΤΕΙ Ιονίων νήσων: Τεχνολογίας, Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών (Λευκάδα)
ΤΕΙ Καβάλας: Οινολογίας και τεχνολογίας ποτών (παράρτημα Δράμας)
ΤΕΙ Λάρισας: Ανακαίνισης και αποκατάστασης κτιρίων (παράρτημα Τρικάλων)
ΤΕΙ Λάρισας: Τουριστικών επιχειρήσεων
ΤΕΙ Μεσολογγίου: Μηχανολογίας και Υδάτινων πόρων
ΤΕΙ Δυτ. Μακεδονίας: Διοίκησης και συστημάτων εφοδιασμού (παράρτημα Γρεβενών)
ΤΕΙ Πάτρας: Εμπορίας και διαφήμισης (παράρτημα Αμαλιάδας)...

in.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Πρόσκληση από το Λύκειο των Ελληνίδων Θηβών για την 50χρονη επέτειο του Παραρτήματος στη Βοιωτία

Διαβάστε Περισσότερα »

ΕΛΕΙΤΡΟΧΟΣ - ΕΚΘΕΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ: «Απ-Όψεις»


«Ελείτροχος»
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ
& ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΘΗΒΑΣ
ΤΗΛ: 6978120863 - eleitroxos@yahoo.gr

ΕΛΕΙΤΡΟΧΟΣ - ΕΚΘΕΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ: «Απ-Όψεις»
Ο Σύλλογος Φωτογραφίας & Καλλιτεχνικής Έκφρασης Θήβας, "Ελείτροχος" σάς προσκαλεί στα εγκαίνια της Έκθεσης Φωτογραφίας των μελών του συλλόγου, με τίτλο: "Απ-Όψεις", που θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 11 Μαΐου, και ώρα 20.30 στο Café-Bar-Restaurant «Ζήθος», Επαμεινώνδα 90 (Πεζόδρομος) – Θήβα.
Διάρκεια Έκθεσης: Παρασκευή 11 Μαΐου – Κυριακή 27 Μαΐου 2012
Είσοδος: Ελεύθερη
ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ:
Αναστασίου Ειρήνη
Βουδούρη Νόνα
Δεμοίρος Σπύρος
Δρόση Ειρήνη
Κούκνη Σοφία
Λακιώτης Γρηγόρης
Μπεκρή Νατάσα
Μπεκρής Δημήτριος
Παπαγρηγορίου Γκίκας
Παπαντώνης Παναγιώτης
Τσαπρούνη Γιώτα
Φουστανελλά Μαρία

Διαβάστε Περισσότερα »

Σοκαριστικά στοιχεία: Πάνω από ένα εκατομμύριο οι άνεργοι στην Ελλάδα

Σοκαριστικά στοιχεία: Πάνω από ένα εκατομμύριο οι άνργοι στην Ελλάδα

Απογοήτευση προκαλεί η τελευταία έκθεση της ΕΛ.ΣΤΑΤ. για την ανεργία στην χώρα μας, καθώς τον Φεβρουάριο καταγράφηκε αύξηση του ποσοστού της από το 15,2% που ήταν πέρσι στο 21,7%.
Αριθμητικά, σε σχέση με τον Φεβρουάριο του 2001, οι άνεργοι αυξήθηκαν κατά 318.435 άτομα και κατά 14.237 άτομα σε σχέση με τον Ιανουάριο του 2012 (αύξηση 1,3%). Τελικά διαμορφώθηκαν σε 1.070.724 άτομα.
Οι απασχολούμενοι μειώθηκαν κατά 336.589 άτομα σε σχέση με το Φεβρουάριο του 2011 (μείωση 8,0%) και κατά 19.729 άτομα σε σχέση με τον Ιανουάριο του 2012 (μείωση 0,5%) και διαμορφώθηκαν σε 3.872.243 άτομα.
Οι οικονομικά μη ενεργοί, δηλαδή τα άτομα που δεν εργάζονται ούτε αναζητούν εργασία, αυξήθηκαν κατά 25.930 άτομα σε σχέση με το Φεβρουάριο του 2011 (αύξηση 0,8%) και κατά 7.824 άτομα σε σχέση με τον Ιανουάριο του 2012 (αύξηση 0,2%).
Υψηλότερα ποσοστά σημειώνουν οι γυναίκες και οι νέοι ηλικίας 15-24 ετών, καθώς το ποσοστό ανεργίας στις γυναίκες αυξήθηκε στο 25,7% από 18,8% που ήταν το Φεβρουάριο του 2011, ενώ στους άνδρες αυξήθηκε στο 18,6% από 12,5%.
Ιδιαίτερα αυξημένο - στο 53,8% έναντι 40,3% πριν από ένα χρόνο - εμφανίζεται το ποσοστό ανεργίας στους νέους ηλικίας 15-24 ετών, ενώ ακολουθούν τα άτομα ηλικίας 25-34 ετών με ποσοστό 29,1% έναντι 20,4%.
Διαβάστε Περισσότερα »

Στην Τανάγρα ο Ρουμάνος είχε τον σκοπό του!





Τα ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ
Συνελήφθη 33χρονος Ρουμάνος, μέλος εγκληματικής ομάδας, που διέπραττε κλοπές χαλκού από μετασχηματιστές στο δίκτυο του ΟΣΕ.
Κατασχέθηκε ποσότητα χαλκού βάρους – 600 – κιλών, η οποία είχε αφαιρεθεί από υποσταθμό της ΔΕΗ που εξυπηρετεί ανάγκες του ΟΣΕ στην Οινόη Βοιωτίας.
Εκτιμάται ότι η ζημιά ξεπερνάει το (1.000.000) ευρώ, ενώ από τις φθορές στη σηματοδότηση υπήρχε κίνδυνος σιδηροδρομικού δυστυχήματος.
Από τις Αστυνομικές Αρχές αναζητούνται για να συλληφθούν δύο (2) τουλάχιστον συνεργοί του 33χρονου.
Συνελήφθη  στην Τανάγρα Βοιωτίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Σχηματαρίου με την συνδρομή αστυνομικών της Β΄Ο.Π.Κ.Ε. της Αστυνομικής Διεύθυνσης Βοιωτίας, ένας 33χρονος Ρουμάνος, μέλος εγκληματικής ομάδας που διέπραττε κλοπές χαλκού από μετασχηματιστές στο δίκτυο του ΟΣΕ.

Σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος του 33χρονου συλληφθέντα και δύο ακόμη τουλάχιστον συνεργών του, που αναζητούνται για να συλληφθούν, με τις κατηγορίες της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, διακεκριμένης κλοπής και φθοράς μετασχηματιστών του ΟΣΕ και διατάραξη της ασφάλειας των σιδηροδρόμων.
Επιπλέον, ο 33χρονος κατηγορείται και για αντίσταση, καθώς στην προσπάθειά του να αποφύγει τη σύλληψη, άσκησε σωματική βία σε βάρος των αστυνομικών.
Αναλυτικότερα οι αστυνομικοί, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών που αφορούσαν στην δράση εγκληματικής ομάδας, η οποία διέπραττε κλοπές καλωδίων από μετασχηματιστές, που τροφοδοτούσαν με ρεύμα το δίκτυο του ΟΣΕ, οργάνωσαν αστυνομική επιχείρηση στην περιοχή της Οινόης.
Στο πλαίσιο αυτής της επιχείρησης, εντοπίστηκε χθες νωρίς το πρωί ένα Ι.Χ. επιβατηγό αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαινε ο 33χρονος, πλησίον του σιδηροδρομικού σταθμού της Τανάγρας και ακινητοποιήθηκε, προκειμένου να διενεργηθεί αστυνομικός έλεγχος.
Κατά την διάρκεια του ελέγχου ο 33χρονος προσπάθησε να διαφύγει, ασκώντας παράλληλα σωματική βία σε βάρος των αστυνομικών, πλην όμως ακινητοποιήθηκε και συνελήφθη.
Μετά από έρευνα στο όχημά του, βρέθηκε στα πίσω καθίσματα και στον χώρο των αποσκευών ποσότητα χαλκού, επιμελώς κρυμμένη κάτω από κουβέρτα, βάρους (600) κιλών και κατασχέθηκε.
Από την εμπεριστατωμένη αστυνομική έρευνα που ακολούθησε, προέκυψε ότι ο 33χρονος, μαζί με δύο τουλάχιστον ακόμη συνεργούς του, είχαν αφαιρέσει την ανωτέρω ποσότητα χθες μεταμεσονύχτιες ώρες από τον υποσταθμό της ΔΕΗ στον σιδηροδρομικό σταθμό της Οινόης.
Σημειώνεται ότι σύμφωνα με εκτιμήσεις αρμόδιων υπαλλήλων του ΟΣΕ, η ζημιά που προκλήθηκε ανέρχεται τουλάχιστον στο χρηματικό ποσό του (1.000.000) ευρώ, ενώ από τις φθορές στην σηματοδότηση εγκυμονούσαν κίνδυνοι σιδηροδρομικού δυστυχήματος.
Από τους αστυνομικούς κατασχέθηκε το Ι.Χ. επιβατηγό αυτοκίνητο του 33χρονου, καθώς επίσης και ένα ακόμη όχημα το οποίο βρέθηκε μετά από αναζητήσεις στην ανωτέρω περιοχή και όπως διαπιστώθηκε ανήκει σε έναν από τους συνεργούς του.
Ενεργείται προανάκριση από το Αστυνομικό Τμήμα Σχηματαρίου και συνεχίζονται οι έρευνες προκειμένου να εξακριβωθούν τα στοιχεία ταυτότητας των υπολοίπων δραστών και να διαπιστωθεί η τυχόν εμπλοκή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θηβών.
Διαβάστε Περισσότερα »

Μόλις 100 ευρώ στην τράπεζα έχει η πλειοψηφία των Ελλήνων


Στα 1.700 ευρώ φθάνει ο μέσος όρος του ύψους των καταθέσεων ταμιευτηρίου, ενώ οι προθεσμιακές, τα μεγάλα κεφάλαια, δηλαδή, κυμαίνονται από 20.000 έως 40.000 ευρώ. Πάντως, η πλειοψηφία των καταθετών δεν έχουν στην τράπεζα, παρα…100 ευρώ.

Οπως γράφει το protothema.gr, αυτό είναι το προφίλ του μέσου έλληνα καταθέτη, σύμφωνα με στοιχεία ιδιωτικής τράπεζας.

Επίσης, το 50% των λογαριασμών ταμιευτηρίου αντιπροσωπεύουν μικρά ποσά, έως 20.000 ευρώ. Με άλλα λόγια από τα 161 δισ. ευρώ του συνόλου των καταθέσεων, τα 80 δισ. ευρώ αφορούν στους μεσαίους καταθέτες.

Συγκεκριμένα, στην Εθνική Τράπεζα, όπως αναφέρει ο υπεύθυνος λιανικής, Ανδρέας Αθανασόπουλος, το 50% των καταθέσεων κυμαίνεται από 10.000 έως 50.000 ευρώ, ενώ κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και τις προθεσμιακές.

Το συνολικό ύψος των καταθέσεων στην Εθνική Τράπεζα φθάνει τα 59,5 δισ. ευρώ, έτσι ένα μεγάλο μέρος από τα 29 δισ. ευρώ αποτελούν ποσά έως 50.000 ευρώ.

Πάντως, όπως επισημαίνει ο κ. Αθανασόπουλος, «ο κόσμος δεν ακολούθησε την ζαλάδα που προκλήθηκε σε πολιτικό επίπεδο. Υπήρξε ανησυχία, αλλά οι περισσότεροι είχαν ψυχραιμία».

Η ζημιά στις τράπεζες καταγράφεται από τον Ιούνιο του 2011 καθώς από τότε, είτε λόγω της ύφεσης οι Έλληνες τρώνε τα έτοιμα, είτε φοβούνται και αποσύρουν τα χρήματα τους λόγω της συζήτησης για έξοδο από το ευρώ.

Στην τράπεζα Πειραιώς, τώρα, το μέσο ύψος των λογαριασμών ταμιευτηρίου δεν ξεπερνά τα 10.000 ευρώ, ενώ στις προθεσμιακές το ποσό κυμαίνεται μεταξύ 20.000 και 50.000 ευρώ. Δεν λείπουν, βέβαια, και οι εξαιρετικές περιπτώσεις, όπου τα ποσά ξεπερνούν τα 100.000 ευρώ.

Σε ότι αφορά στη Eurobank ο μέσος όρος κυμαίνεται μεταξύ 25.000 με 30.000, ενώ σε ειδικές περιπτώσεις φθάνει τα 100.000 χιλ. ευρώ. Όπως είναι φυσικό, για ποσά μεγαλύτερα από 100 χιλ ευρώ, οι καταθέτες εξυπηρετούνται από τα τμήματα προσωπικής τραπεζικής (private banking).



Διαβάστε Περισσότερα »

Πρόσκληση του "ΕΥΚΛΕΙΔΗ" για τις 3ήμερες εκδηλώσεις μνήμης στη Λιβαδειά





Διαβάστε Περισσότερα »

Συναυλία στο Αρχαίο Θέατρο Δελφών ύστερα από 20 και πλέον χρόνια


alt Για πρώτη φορά ύστερα από 20 και πλέον χρόνια ανοίγει τις πύλες του στο κοινό με καλλιτεχνική εκδήλωση το Αρχαίο Θέατρο Δελφών το προσεχές καλοκαίρι.
Ο λόγος για την συναυλία με τίτλο «Ο Ντμίτρι Σοστακόβιτς και οι φίλοι του συνθέτες Τισένκο και Βάινμπεργκ» που θα πραγματοποιηθεί στις 7 Ιουλίου στο πλαίσιο του εφετινού προγράμματος εκδηλώσεων του Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού Κέντρου Δελφών. Βασικός άξονας του προγραμματισμού του 2012, είναι η εξασφάλιση συνεργασιών με πολιτιστικούς φορείς κύρους στην Ελλάδα και στο εξωτερικό για τη διασφάλιση της ποιότητας των εκδηλώσεων, με ταυτόχρονη συμπίεση των δαπανών.

Στο πλαίσιο αυτό, το πρόγραμμα περιλαμβάνει επιστημονικά συμπόσια, μουσικά και θεατρικά εργαστήρια, σεμινάρια αλλά και καλλιτεχνικόπρόγραμμαμε εικαστική έκθεση, μουσική και θέατρο.

Συγκεκριμένα, το επιστημονικό εργαστήριο με τίτλο «Πού πάει το Πανεπιστήμιο» (31/5, Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών με εισηγητική ομιλία και συντονισμό της Προέδρου του Δ.Σ του Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού Κέντρου Δελφών, κυρίας Ελένης Αρβελέρ) αλλά και το συμπόσιο με τίτλο «Το Πανεπιστήμιο στην Ευρώπη: Από την Ακαδημία του Πλάτωνος στην Χάρτα της Μπολόνια» (6-8 Ιουλίου, Δελφοί) διοργανώνονται με την ευκαιρία της 2.400ης επετείου από την Ακαδημία του Πλάτωνα στην Αθήνα (388-387 π.Χ).

Στους Δελφούς, εξάλλου, εγκαινιάζεται στις 6 Ιουλίου η έκθεση «Οπυ Ζούνη: Τελευταία πινελιά-Το εργαστήρι της» . Στο θέατρο «Φρύνιχος», το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Ρούμελης θα παρουσιάσει την ίδια ημέρα τη νέα παραγωγή του έργου του Γκόγκολ «Ο Επιθεωρητής» ενώ την Κυριακή, 8 Ιουλίου, το Μουσικό Σχολείο Βόλου θα παρουσιάσει το μουσικό αφιέρωμα «Σμύρνη-90 χρόνια μετά».

Διαβάστε Περισσότερα »

Βάζουν τους φαντάρους να πληρώνουν ακόμη και τα φύλλα πορείας



Έχει ξεπεράσει κάθε όριο η εκμετάλλευση των συναδέλφων φαντάρων από τον ελληνικό στρατό,
καθώς ο ΥΕΘΑ Δ.Αβραμόπουλος δε φόρτωσε πάνω στις αδύναμες... οικονομικά πλάτες μας μόνο το οικονομικό βάρος της υποχρεωτικής στράτευσης, αλλά πλέον, με συστηματικό τρόπο, οι διοικητές των μονάδων και το ΓΕΣ , μας βάζουν να πληρώνουμε και τα λειτουργικά έξοδα, καλύπτοντας στοιχειώδεις ανάγκες των Ενόπλων Δυνάμεων.

Όπως μας κατάγγειλαν γονείς και συνάδελφοι που υπηρετούν στη Σαμοθράκη, ο διοικητής τους έδωσε φύλλο πορείας για να πάνε σε μονάδα της Θράκης για εκπαίδευση, αλλά το κόστος της μεταφοράς τους το φορτώθηκαν οι ίδιοι.

Πρόκειται για ένα ακραίο γεγονός, που αποδεικνύει ότι πλέον οι στρατιώτες πρέπει να πληρώνουν από την τσέπη τους, εκτός των άλλων, τη μετακίνηση τους σε μονάδες προκειμένου να ικανοποιήσουν τις υπηρεσιακές ανάγκες.

Το κόστος δεν είναι αμελητέο, αφού οι συνάδελφοι πρέπει να καταβάλουν και ναύλα από τη Σαμοθράκη στην Αλεξανδρούπολη.

Διαπιστώνουμε, ότι στην Αλεξανδρούπολη, ουσιαστικά έχει συναφθεί μια ιδιόμορφη ομερτά μεταξύ των λιμενικών αρχών-των ναυτιλιακών πρακτόρων και των στρατιωτικών αρχών, ώστε το κόστος των ναύλων να το επιβαρύνονται οι συνάδελφοι φαντάροι.

Θυμίζουμε ότι πρόσφατα είχαμε δεχθεί για μια ακόμη φορά καταγγελία από γονείς και στρατιώτες, που ακολουθώντας το φύλλο πορείας τους από το ΚΕΝ Αυλώνας στη μονάδα της Σαμοθράκης, αρχικά πιέστηκαν από τις λιμενικές αρχές να πληρώσουν τα εισιτήρια για να περάσουν στο νησί.

Έπρεπε να υπάρξουν οι καταγγελίες γονιών και στρατιωτών προς το Φρουραρχείο, η παρέμβαση της Επιτροπής Αλληλεγγύης Στρατευμένων και η ανάδειξη του θέματος από μάχιμους δημοσιογράφους, για να καταβάλλει τελικά ο Στρατός τα ναύλα.

Εμείς, καλούμε τους συναδέλφους στρατιώτες να βγουν παραπονούμενοι και να διεκδικήσουν το Αυτονόητο:

να πληρώσει η μονάδα τα ναύλα και να καταβάλει το κόστος μεταφοράς, όπως είναι υποχρεωμένη.

Επίσης, καλούμε τους γονείς, που όπως και η πλειοψηφία της κοινωνίας μας, περνούν πολύ δύσκολες στιγμές, να επικοινωνήσουν με το διοικητή στη Σαμοθράκη, το Φρουραρχείο Αλεξανδρούπολης και το ΓΕΣ απαιτώντας την ικανοποίηση των δικαιωμάτων των φαντάρων και την τήρηση των σχετικών διαταγών.

Αναρωτιόμαστε, οι διοικητές και το ΓΕΣ δεν έχουν συναίσθηση του τι τραβάει η λαϊκή οικογένεια;

Τι οικονομικές θυσίες κάνει για να συντηρήσει το φαντάρο;

Γιατί οι στρατιωτικοί δικαίως παραπονιούνται για τις τεράστιες μειώσεις των μισθών τους, αλλά δεν αντιλαμβάνονται ότι τα ίδια ή ακόμη μεγαλύτερα αδιέξοδα αντιμετωπίζουν οι νέοι άνθρωποι που έχουν απέναντι τους;

Εμείς, ως Επιτροπή Αλληλεγγύης Στρατευμένων, επικοινωνήσαμε με το ΓΕΣ και περιμένουμε να αντιμετωπίσει την κατάφωρη αδικία, επαναφέροντας το διοικητή στην τάξη.

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ



Διαβάστε Περισσότερα »

Θύμα άγριου ξυλοδαρμού γνωστός δημοσιογράφος!

Θύμα ενέδρας έπεσε ο δημοσιογράφος του ΣΚΑΪ, Κωνσταντίνος Μπογδάνος, στον οποίο επιτέθηκαν τα ξημερώματα τρεις άνδρες, τον χτύπησαν και τον έσυραν για περίπου 50 μέτρα!
Όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, ο δημοσιογράφος έπεσε θύμα επίθεσης τα ξημερώματα στο κέντρο της Αθήνας, με τους δράστες να τον χτυπούν και να τον βρίζουν για πέντε λεπτά. Φίλος του ειδοποίησε διμοιρία των ΜΑΤ και τελικά οι δράστες απομακρύνθηκαν, με τον ίδιο να μεταφέρεται στο ΚΑΤ, έχοντας μώλωπες και εκδορές σε όλο το σώμα και το κεφάλι του, καθώς και ένα κάταγμα στο χέρι. Το πρωί πήρε εξιτήριο, αφού πρώτα υποβλήθηκε στις απαραίτητες εξετάσεις.
Διαβάστε Περισσότερα »

Βοιωτία:2 αυτοκτονίες σε Δήλεσι και Λιβαδειά!!!



  Η οικονομική κρίση συνεχίζει να σκοτώνει. Αυτή τη φορά πλήγμα στο Δήλεσι και στη Λιβαδεια . 
Αυτοκτόνησε ιδιοκτήτης καφετέριας  με το δίκαννό του,  ο 50χρονος επιχειρηματίας αφού πρώτα ενημέρωσε την  υπάλληλο του τηλεφωνικά. « Θα αυτοκτονήσω, δε θα με προλάβετε» ήταν τα λόγια του.   Έτρεξε αμέσως στο σπίτι, αλλά ήταν αργά. Σύμφωνα πάντα με πληροφορίες, ο 51χρονος επιχειρηματίας είχε πάρει το δίκαννο, που είχε στο σπίτι από τον παππού του, βγήκε στην αυλή, κάθισε σε μια καρέκλα, έβαλε το όπλο όρθιο ανάμεσα στα πόδια και αυτοπυροβολήθηκε στο κεφάλι.

Σε αυτή τη στάση τον βρήκε η σοκαρισμένη υπάλληλος και ειδοποίησε την αστυνομία. Ο 51χρονος δεν άφησε κάποιο σημείωμα, ωστόσο όλοι στο Δήλεσι μιλάνε για οικονομικά προβλήματα, που τον οδήγησαν στον θάνατο.
Η πράξη αυτοκτονίας έγινε  στο σπίτι  του  με το δίκαννο του παππού του. Η υπάλληλος έτρεξε αλλά δυστυχώς δεν τον πρόλαβαν.
Η δεύτερη αυτοκτονία στη Λιβαδειά όπου μία 30χρονη  έκανε βουτιά από το μπαλκόνι του σπιτιού της και σκοτώθηκε. Το τραγικό συμβάν,   έγινε μισή ώρα μετά τα μεσάνυχτα. Την ίδια ώρα στο σπίτι ήταν και οι γονείς της, οι οποίοι όμως είχαν πέσει για ύπνο και δεν αντιλήφθηκαν το παραμικρό.Η Αστυνομική Διεύθυνση Βοιωτίας που ερευνά την υπόθεση απέκλεισε την περίπτωση εγκληματικής ενέργειας, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι η άτυχη 30χρονη αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα.
viotiashop


Διαβάστε Περισσότερα »

Τσεκάρετε τη λίστα του ΟΠΕΚΕΠΕ για πιθανά λάθη με το πριμ ελαιολάδου


Αν το όνομα κάποιου παραγωγού δεν είναι στη λίστα, πρέπει να επικοινωνήσει  με τον συνεταιρισμό ή την ΟΠ μέχρι τις 14 Μαΐου.Πέντε μέρες διορία έχουν οι παραγωγοί ελαιολάδου να ελέγξουν εάν υπάρχει πρόβλημα στην αίτησή τους για πρόσθετη ενίσχυση από το άρθρο 68 (ποιοτικό πριμ ελαιολάδου). Όσοι έχουν σημειώσει το αντίστοιχο «κουτάκι» στη δήλωση ΟΣΔΕ του 2011, παρήγαγαν πιστοποιημένο ελαιόλαδο κατά Agro ή βιολογικό και το παρέδωσαν σε αντίστοιχα πιστοποιημένο ελαιοτριβείο, θα πρέπει να βρουν το όνομά τους στη λίστα των δικαιούχων του πριμ που δημοσιεύεται στη σελίδα http://www.opekepe.gr/oil2011.asp.
Αν το όνομα κάποιου παραγωγού δεν είναι στη λίστα, πρέπει να επικοινωνήσει με τον συνεταιρισμό ή την ΟΠ μέχρι τις 14 Μαΐου.
Εάν το όνομά τους δεν είναι στη λίστα, αλλά παρ’ όλα αυτά πληρούν τις παραπάνω προϋποθέσεις, θα πρέπει να επικοινωνήσουν με τον συνεταιρισμό, τον φορέα, την ομάδα παραγωγών, που τους πιστοποιεί ή το ελαιοτριβείο που παρέδωσαν το προϊόν τους μέχρι τις 14 Μαΐου. Εκείνη η ημερομηνία είναι η προθεσμία που δίνει ο ΟΠΕΚΕΠΕ στους φορείς να στείλουν τις τελικές καταστάσεις με τα ονόματα των δικαιούχων και να ξεκινήσει η διαδικασία πληρωμής του πριμ.
Αναλυτικά, η ανακοίνωση του ΟΠΕΚΕΠΕ αναφέρει τα εξής:
Με βάση την αριθ. 263343/13.05.10 Υπουργική Απόφαση, όπως τροποποιήθηκε από την αριθμ. 177145/14.07.11 ΥΑ, ο ΟΠΕΓΕΠ – AGROCERT (ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ) αποστέλλει στον ΟΠΕΚΕΠΕ αρχείο με τους εν δυνάμει δικαιούχους ελαιοπαραγωγούς του μέτρου της ειδικής στήριξης ελαιοκομικών προϊόντων.
Υπενθυμίζεται ότι δικαιούχοι του εν λόγω μέτρου είναι:
Οι γεωργοί οι οποίοι καλλιεργούν και παράγουν ελαιοκομικά προϊόντα Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης (Π.Ο.Π.) ή Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης (Π.Γ.Ε.), οι οποίοι έχουν επιπλέον την υποχρέωση:
• Να εφαρμόζουν:
α) Σύστημα Ολοκληρωμένης Διαχείρισης, βάσει των εθνικών προτύπων AGRO 2.1 & AGRO 2.2/3 του ΟΠΕΓΕΠ − AGROCERT και κατά την ημερομηνία υποβολής της αίτησης να διαθέτουν πιστοποιητικό εν ισχύ, ή
β) τις απαιτήσεις της βιολογικής γεωργίας, σύμφωνα με την κείμενη εθνική και κοινοτική νομοθεσία και κατά την ημερομηνία υποβολής της αίτησης να διαθέτουν πιστοποιητικό ή βεβαίωση για την τήρηση της βιολογικής μεθόδου στην ελαιοκαλλιέργεια εν ισχύ.
Σε κάθε περίπτωση, δεν είναι δικαιούχοι της πρόσθετης ενίσχυσης ελαιολάδου και επιτραπέζιων ελιών κατά τα έτη 2010, 2011 και 2012 όσοι γεωργοί συγχρηματοδοτούνται για τις ίδιες δράσεις και για το ίδιο έτος ενίσχυσης στο πλαίσιο των δράσεων 2.1. και 2.2. του μέτρου 132 ή/και της δράσης 1.1. του μέτρου 214 του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2007 – 2013
• Να παραδίδουν:
τον ελαιόκαρπο σε πιστοποιημένες από τον ΟΠΕΓΕΠ − AGROCERT, σύμφωνα με το άρθρο 6 της υπ’ αριθ. 261611/2007 απόφασης, επιχειρήσεις (ελαιοτριβεία, μονάδες μεταποίησης επιτραπέζιας ελιάς). Οι επιχειρήσεις αυτές θα πρέπει επιπλέον να τηρούν τις νομικές υποχρεώσεις που απορρέουν από τις κανονιστικές διατάξεις σχετικά με τη τήρηση συστήματος διαχείρισης της ασφάλειας των τροφίμων που βασίζεται στις αρχές HΑCCP και τεκμηριώνεται με τη λήψη του πιστοποιητικού συμμόρφωσης σύμφωνα με το πρότυπο ΕΛΟΤ ISO 22000:2005.
Σημειώνεται ότι οι γεωργοί οι οποίοι επιθυμούν να είναι δικαιούχοι της ειδικής στήριξης ελαιοκομικών προϊόντων δηλώνουν συμμετοχή στο εν λόγω καθεστώς, σε ειδική θέση του εντύπου της ενιαίας αίτησης.
Για την ελαιοκομική περίοδο 2010/2011 (αίτηση ενιαίας ενίσχυσης έτους 2011) από τα εν λόγω αρχεία έχουν προκύψει προβλήματα ταυτοποίησης ορισμένων  εν δυνάμει δικαιούχων ελαιοπαραγωγών.
Έχει δοθεί η δυνατότητα στους φορείς πιστοποίησης, ομάδες παραγωγών, ελαιοτριβεία/μονάδες μεταποίησης να διορθώσουν ενδεχόμενα λάθη.
Επιλέξτε τον ακόλουθο σύνδεσμο ΑΡΘΡΟ 68 - ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ 2011 για να επιβεβαιώσετε τα στοιχεία σας στα αρχεία που έχει στη διάθεσή της η υπηρεσία μας. Αν διαπιστώσετε πρόβλημα, θα πρέπει να επικοινωνήσετε ΑΜΕΣΑ (έως 14/5) με τον φορέα ή ομάδα παραγωγών  που σας πιστοποιεί ή το ελαιοτριβείο/μονάδα μεταποίησης που παραδώσατε τον ελαιόκαρπο.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΘΕΟ ΤΟΥΣ!

Click on the slide! Μόλις τέσσερις ημέρες πριν από τη διενέργεια των εκλογών, με κοινή υπουργική απόφαση των υπουργών Εσωτερικών και Οικονομικών, κ. Τάσου Γιαννίτση και κ. Φίλιππου Σαχινίδη αντίστοιχα, τα πολιτικά κόμματα μοίραστηκαν μεταξύ τους 7.720.000 εκατ. ευρώ.
Σύμφωνα με το tovima.gr, το ποσό αυτό, που αντιστοιχεί στην κρατική ενίσχυση του δεύτερου τριμήνου του 2012, «συμπληρώνει» τα 10,2 εκατ. ευρώ, που είχαν λάβει τα πολιτικά κόμματα ως εκλογική αποζημίωση, προκειμένου να καλύψουν τις δαπάνες των εκλογών.

Αυτό σημαίνει πως σε διάστημα δύο μόλις μηνών, τα πολιτικά κόμματα τα οποία αρνήθηκαν ουσιαστικά να μπει «μαχαίρι» στην ενίσχυσή τους από τον κρατικό προυπολογισμό,όπως είχε προτείνει ο υπουργός Εσωτερικών κ. Τάσος Γιαννίτσης, ενισχύθηκαν με περίπου 18 εκατ. ευρώ. Σ΄αυτό το ποσό θα πρέπει να προστεθούν και τα 3,3 περίπου εκατ. ευρώ, που έλαβαν για το πρώτο τρίμηνο του 2012.

Το ποσό που χορηγήθηκε στα πολιτικά κόμμα τέσσερις μόλις ημέρες πριν από τις εκλογές, όπως αναφέρεται στη σχετική απόφαση, αφορά την «τακτική χρηματοδότησή τους και την οικονομική ενίσχυση τους για ερευνητικούς και επιμορφωτικούς σκοπούς, που αντιστοιχεί στο ένα τέταρτο αυτών και καλύπτει το β΄ τρίμηνο του έτους 2012».

Το ποσό των 7.120.000 ευρώ κατανέμεται μεταξύ των δικαιούχων πολτικών κομμάτων ως εξής:

ΠΑΣΟΚ: 3.107.705,06 ευρώ.

ΝΔ : 2.429.469,86 ευρώ.

ΚΚΕ: 746.737,94 ευρώ.

ΛΑΟΣ: 748,26 ευρώ.

ΣΥΡΙΖΑ: 556.005,55 ευρώ.

ΟΙΚΟΛ. ΠΡΑΣΙΝΟΙ: 257.333,33 ευώ.

Το ποσό της τακτικής χρηματοδότησης, καθώς επίσης και της οικονομικής ενίσχυσης για ερευνητικούς και επιμορφωτικούς σκοπούς που αντιστοιχεί στο «ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ», κατανέμεται μεταξύ των κομμάτων και των πολιτικών κινήσεων που τον συγκροτούν, σύμφωνα με τη μεταξύ τους συμφωνία.
Διαβάστε Περισσότερα »

Άφησε το γάμο για να πάει για... εκλογές

Με το νυφικό ψήφισε μια γυναίκα την ΚυριακήΜε το νυφικό ψήφισε μια γυναίκα την Κυριακή
Άφησε κυριολεκτικά το γάμο για να πάει να ψηφίσει. Μια νεαρή γυναίκα είχε προγραμματίσει από καιρό το γάμο της για την περασμένη Κυριακή. Και λίγο καιρό πριν... προκηρύχθηκαν εκλογές. Έτσι είπε να τα συνδυάσει και πήγε να ψηφίσει με το νυφικό.
Η νύφη λοιπόν είναι η Κωνσταντίνα Μπούρμπου, κατάγεται από το χωριό Δρακότρυπα στο Μουζάκι Καρδίτσας και είναι… οδηγός τεθωρακισμένων στον στρατό.
Διαβάστε Περισσότερα »

Τι είπε από μέσα του ο Βενιζέλος όταν τον επισκέφτηκε ο Τσίπρας;;


Διαβάστε Περισσότερα »

Ολυμπιακοί Αγώνες: Σήμερα η αφή της φλόγας!

Σήμερα στις 11.30 θα πραγματοποιηθεί στην Αρχαία Ολυμπία η τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας και στις 17 Μαΐου θα παραδοθεί στους Βρετανούς για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου.
Η Αφή της Ολυμπιακής Φλόγας γίνεται παραδοσιακά στον αρχαιολογικό χώρο της Ολυμπίας και υπεύθυνη για την διεξαγωγή της είναι η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Σύμφωνα με το τελετουργικό, η Αφή πραγματοποιείται στον χώρο του ναού της Ήρας από την Πρωθιερέα, η οποία ζητά τη βοήθεια του θεού του ήλιου Απόλλωνα ώστε να ανάψει η δάδα.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ξαναέπιασαν τον Πετζετάκι

Συνελήφθη από την Οικονομική Αστυνομία 48χρονος ημεδαπός, για μη καταβολή ασφαλιστικών εισφορών στο Ι.Κ.Α., ύψους άνω των 252.000 ευρώ
Συνελήφθη, σήμερα (09.05.2012) το πρωί στην Καλλιθέα Αττικής, από αστυνομικούς του Τμήματος Κοινωνικής και Ασφαλιστικής Προστασίας της Υπηρεσίας Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, κατόπιν εισαγγελικής παραγγελίας του κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, τον 48χρονο Πετζετάκι Πρόεδρο  επιχείρησης πλαστικών που εδρεύει στην Καλλιθέα Αττικής, για μη καταβολή ασφαλιστικών εισφορών στο Ι.Κ.Α., ύψους 252.294,55 ευρώ.

Οι κατηγορίες που βαρύνουν τον 48χρονο αφορούν στις διατάξεις του άρθρου 1 παρ. 1,2, και 6 του ΑΝ 86/67, όπως η παράγραφος 6 προστέθηκε με το άρθρο 22 παρ. 1 του Ν.4038/2012.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί αύριο (10.05.2012) στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης
Διαβάστε Περισσότερα »

Πέντε πολύ γνωστοί δημοσιογράφοι “λαδώνονταν” από τον Άκη

Έτοιμος να τους καλέσει ο εισαγγελέας
Σύμφωνα με πληροφορίες , σημαντικά στοιχεία τα οποία και ουσιαστικά «κλειδώνουν» κατηγορίες εναντίον 5 δημοσιογράφων (οι 3 εκ των οποίων εξαιρετικά γνωστοί) έχουν στα χέρια τους οι αρχές, αναφορικά με την υπόθεση Τσοχατζόπουλου.
Συγκεκριμένα, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι…

έχουν βρεθεί στις κινήσεις των λογαριασμών του πρώην υπουργού στοιχεία για μεταφορές σημαντικών χρηματικών ποσών σε συγκεκριμένους δημοσιογράφους, οι οποίοι και εκτιμάτε ότι παρείχαν, επί χρόνια, δημοσιογραφική κάλυψη στον κ. Τσοχατζόπουλου. Μάλιστα, ειδικά στη μια περίπτωση τα ποσά είναι εξαιρετικά μεγάλα.
Οι δημοσιογράφοι αναμένεται τις επόμενες ημέρες να κληθούν να καταθέσουν και να δικαιολογήσουν τα συγκεκριμένα ποσά, ενώ δεν αποκλείεται μετά τις απολογίες να ασκηθούν κατηγορίες για ξέπλυμα μαύρου χρήματος, αλλά πιθανόν και άλλων.
Πάντως, είναι αλήθεια ότι στη μια περίπτωση του δημοσιογράφου, βρήκαμε μετά από μια μικρή έρευνα, πλήθος δημοσιευμάτων, στα οποία υπήρχαν θετικά σχόλια, για να μην πούμε ύμνοι, υπέρ του πρώην υπουργού, φυσικά, όπως αναφέραμε και παραπάνω, με το αζημίωτο.
sofokleous10.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Πέθανε ο θρυλικός κομμωτής του Χόλυγουντ, Βιντάλ Σασούν

Πέθανε ο θρυλικός κομμωτής του Χόλυγουντ, Βιντάλ Σασούν

Απελευθέρωσε τις γυναίκες από τα στιλιζαρισμένα χτενίσματα και τις βαριές λακ μετατρέποντας σε μόδα τα ανάλαφρα, φρεσκολουσμένα, επιμελώς ατημέλητα μαλλιά. Εξέπνευσε στο σπίτι του, στα 84 χρόνια του.
Οι αστυνομικές αρχές του Λος Άντζελες ανακοίνωσαν ότι ντετέκτιβ πήγαν στο σπίτι του Βιντάλ Σασούν και επιβεβαίωσαν πως δεν υπήρχε καμία ένδειξη δολοφονικής ή άλλης ενέργειας. Η οικογένειά του ήταν εκεί.  Πληροφορίες αναφέρουν ότι πέθανε από φυσικά αίτια αλλά υπάρχουν και πηγές που επιμένουν ότι τα τελευταία χρόνια έπασχε από σοβαρή ασθένεια.
Τον Ιούνιο του 2011 πολλά ρεπορτάζ έκαναν λόγω για διάγνωση λευχαιμίας την οποία προσπαθούσε να αντιμετωπίσει με διάφορες θεραπείες στο Μπέβερλι Χιλς και το Λονδίνο.

«Ήθελα να δώσω ωραίο σχήμα στα μαλλιά, να τα χρησιμοποιήσω σαν ύφασμα και να απομακρύνω ότι είναι υπερφίαλο. Οι γυναίκες είχαν μπει δυναμικά στον εργασιακό χώρο. Είχαν αποκτήσει τη δική τους δύναμη. Δεν είχαν χρόνο να στεγνώνουν τα μαλλιά τους με τις ώρες πια», είχε δηλώσει το 1993 στους Los Angeles Times.

Έγινε γρήγορα διάσημος για το κούρεμα των πέντε σημείων και το κούρεμα «Ελληνίδα Θεά» αλλά και την περμανάντ που εμπνεύστηκε από τα μαλλιά των γυναικών από την Αφρική.

Άνοιξε το πρώτο του κομμωτήριο το 1954 στην ιδιαίτερη πατρίδα του, το Λονδίνο αλλά έγινε πραγματικά διάσημος σε όλο τον κόσμο όταν ταξίδεψε στο Χόλυγουντ προκειμένου να κουρέψει και να χτενίσει τη Μία Φάροου για την ταινία Το μωρό της Ρόζμαρι (1968). Λέγεται ότι πληρώθηκε τότε με 5.000 δολάρια.

Δύο χρόνια πριν προβλήθηκε ταινία για τη ζωή του στο φεστιβάλ της Νέας Υόρκης. Η πλοκή της ταινίας ξεκινούσε από τα παιδικά χρόνια σε ορφανοτροφείο του Λονδίνου ως τη δόξα και την καταξίωση. Ο ίδιος δεν παρευρέθηκε επειδή εκείνη την εποχή (2010) ανάρρωνε από πνευμονία.
Η πιο συγκινητική σκηνή ήταν εκείνη όπου αναφερόταν εμφανώς συγκινημένος στη μητέρα του, λέγοντας ότι σε αυτήν οφείλει τα πάντα, καθώς «είχε ένα όραμα, ότι ο γιος της θα κουρεύει μαλλιά».
Διαβάστε Περισσότερα »

Αυτοί είναι οι τρεις υποψήφιοι πρωθυπουργοί του Παπούλια

Αυτοί είναι οι τρεις υποψήφιοι πρωθυπουργοί του Κάρολου Παπούλια

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει σύμφωνα με το Σύνταγμα, όπως τροποποιήθηκε το 1986, τη δυνατότητα να επιλέξει ο ίδιος, χωρίς να χρειάζεται καν να δώσει εξηγήσεις, τον πρωθυπουργό της χώρας.
Αυτό φυσικά γίνεται μόνο στην περίπτωση που απαιτηθεί ο σχηματισμός υπηρεσιακής κυβέρνησης για να οδηγηθεί η χώρα σε εκλογές. Και μόνον όταν αυτό προκύπτει από την διαπίστωση ότι οι προηγούμενες εθνικές εκλογές δεν δίνουν κυβέρνηση που να μπορεί να εξασφαλίσει τη δεδηλωμένη των 151 βουλευτών.
Στη συγκεκριμένη περίπτωση και ενώ εκκρεμεί ακόμη η ανάθεση διερευνητικής εντολής στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο θεωρείται εξαιρετικά πιθανό ότι θα ακολουθήσει και σύσκεψη πολιτικών αρχηγών υπό τον Κάρολο Παπούλια για την συγκρότηση κυβέρνησης εθνικής ανάγκης.
Σε περίπτωση που ούτε αυτό καταστεί εφικτό, τότε το Σύνταγμα ορίζει ότι υπηρεσιακός πρωθυπουργός μπορεί να οριστεί ένας από τους τρεις προέδρους των ανωτάτων δικαστηρίων της χώρας, του Αρείου Πάγου, του Συμβουλίου της Επικρατείας και του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Δηλαδή, στην προκειμένη περίπτωση πρόκειται αντίστοιχα για την κυρία Ρένα Ασημακοπούλου, τον κ. Παναγιώτη Πικραμένο και τον κ. Ιωάννη Καραβοκύρη.
Παρά το γεγονός ότι οι προθέσεις του προέδρου δεν έχουν γίνει -φυσιολογικά άλλωστε γνωστές- φαβορί για τη θέση του πρωθυπουργού θεωρείται η κυρία Ασημακοπούλου. Κι αυτό για δύο λόγους:
  • Είναι μοναδική ευκαιρία να αποκτήσει η Ελλάδα γυναίκα πρωθυπουργό, έστω και υπηρεσιακή.
  • Ο Αρειος Πάγος έχει μαζί του την παράδοση καθώς και την προηγούμενη φορά, το 1990, υπηρεσιακός πρωθυπουργός, που οδήγησε τη χώρα σε εκλογές, διετέλεσε ο τότε πρόεδρός του Ιωάννης Γρίβας.
Ανεξαρτήτως αυτών, τα γραφεία στοιχημάτων του Λονδίνου δίνουν απόδοση 2,75 για την κυρία Ασημακοπούλου, 3,5 για τον κ. Πικραμένο και 4,75 για τον κ. Καραβοκύρη.
Who is Who
Ρένα Ασημακοπούλου, πρόεδρος Αρείου Πάγου
Γεννήθηκε στην κοινότητα Χατζή Πυλίας Μεσσηνίας το 1946. Eλαβε απολυτήριο εξαταξίου γυμνασίου το 1964. Την ίδια χρονιά εισήχθη στη Νομική Σχολή Αθηνών. Μετά την αποφοίτηση της, διορίσθηκε το 1969, βοηθός Εισηγητού Δικαστού και υπηρέτησε στο Πρωτοδικείο Καλαμάτας.
Το 1972 έλαβε μέρος ως βοηθός εισηγητού στις οικείες εξετάσεις και διορίσθηκε δικαστικός πάρεδρος στο Πρωτοδικείο Αθηνών. Στη συνέχεια προήχθη:
Το 1974 στο βαθμό του πρωτοδίκη και υπηρέτησε στα Πρωτοδικεία: Μεσολογγίου, Πατρών, Κορίνθου και Αθηνών,
Το 1985 στο βαθμό του προέδρου πρωτοδικών και υπηρέτησε στα Πρωτοδικεία Σπάρτης και Αθηνών,
Το 1990 στο βαθμό του Εφέτη και υπηρέτησε στο Εφετείο Θεσσαλονίκης στο τμήμα ενοχικού και εμπορικού δικαίου και στο Εφετείο Αθηνών στο τμήμα ενοχικού και εμπορικού δικαίου και σε τμήμα βουλευμάτων,
Το 2003 στο βαθμό του προέδρου εφετών και υπηρέτησε στο Εφετείο Θεσσαλονίκης στο τμήμα βουλευμάτων και στο Εφετείο Αθηνών στο τμήμα του ενοχικού και εμπορικού δικαίου,
Το 2005 στον βαθμό του Αρεοπαγίτη, στο Α2 τμήμα του Αρείου Πάγου, Ενοχικό και Εμπορικό Δίκαιο και Αναγκαστική Εκτέλεση και,
Το 2010 στον βαθμό του Αντιπροέδρου του Αρείου Πάγου στο ανωτέρο τμήμα.

Παναγιώτης Πικραμένος, πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας
Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1945 και είναι απόφοιτος της Γερμανικής Σχολής Αθηνών (1963) και πτυχιούχος της Νομικής Σχολής Αθηνών (1968).
Δικηγόρος Αθηνών με εξειδίκευση σε θέματα ναυτικού δικαίου (1969 -1973), εργάσθηκε στο δικηγορικό γραφείο Ince&Co στο Λονδίνο (1972). Πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο Paris II απ' όπου έλαβε τον μεταπτυχιακό τίτλο DES de Droit Public (1974).
Το 1976 διορίσθηκε στο Συμβούλιο της Επικρατείας, κατόπιν διαγωνισμού, ως Εισηγητής και το 1981 προήχθη στο βαθμό του Παρέδρου.
Στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής του αδείας παρακολούθησε μαθήματα ευρωπαϊκού δικαίου στο Πανεπιστήμιο Paris II. Το 1993 προήχθη στο βαθμό του Συμβούλου. Έχει διατελέσει μέλος δικαστικών και υπηρεσιακών συμβουλίων, νομοπαρασκευαστικών επιτροπών καθώς και του Ανωτάτου Ειδικού Δικαστηρίου.
Το 2007 προήχθη σε αντιπρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας και τον Ιούλιο του 2009 σε πρόεδρο του ιδίου Δικαστηρίου.
Διετέλεσε σύμβουλος του πρωθυπουργού Κωνσαντίνου Μητσοτάκη σε θέματα δημοσίου δικαίου (1991 - 1993) και μέλος της ΚΕΝΕ (1990-1991).
Από τον Οκτώβριο του 2005 άσκησε, παραλλήλως με τα καθήκοντά του ως δικαστικού λειτουργού, καθήκοντα Γενικού Διευθυντή της Εθνικής Σχολής Δικαστικών Λειτουργών, θέση από την οποία υπέβαλε παραίτηση μετά την προαγωγή του σε πρόεδρο του Δικαστηρίου.

Ιωάννης Καραβοκύρης, πρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου
Γεννήθηκε στο Σολομό Κορινθίας το 1947. Πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, καθώς και του τμήματος Δημοσίου Δικαίου και Πολιτικών Επιστημών του ίδιου Πανεπιστημίου.
Το 1974 διορίστηκε δικηγόρος στο Πρωτοδικείο Αθηνών και το 1975 Δικαστής της Πολιτικής και Ποινικής Δικαιοσύνης.
Υπηρέτησε διαδοχικά στα Πρωτοδικεία του Πειραιά ως Πάρεδρος, της Κυπαρισσίας, του Ναυπλίου και των Αθηνών ως Πρωτοδίκης, της Πρέβεζας και των Αθηνών ως Πρόεδρος Πρωτοδικών και στο Εφετείο Αθηνών ως Εφέτης.
Το 1999 διορίστηκε Σύμβουλος στο Ελεγκτικό Συνέδριο και το 2003 προήχθη σε Αντιπρόεδρο του Ελεγκτικού Συνεδρίου, έχει δε συνολική δικαστική υπηρεσία 35 ετών.
Το 1994 εκλέχτηκε από την Ολομέλεια των Δικαστών του Πρωτοδικείου Αθηνών, ως ο πρώτος αιρετός Πρόεδρος (Προϊστάμενος) αυτού, θεσμό τον οποίο υπηρέτησε επί μία διετία, αναπτύσσοντας πολλές πρωτοβουλίες (τέθηκε σε λειτουργία για πρώτη φορά το γραφείο έρευνας και νομολογίας, το οποίο πραγματοποίησε σειρά επιστημονικών εκδηλώσεων στο αμφιθέατρο του Πρωτοδικείου, καθώς και ιατρείο στο χώρο των δικαστηρίων για την παροχή πρώτων βοηθειών στους εργαζόμενους, τους Δικηγόρους και τους προσερχόμενους πολίτες, ξεκίνησε δε η μηχανοργάνωση των υπηρεσιών, η μισθοδοσία του προσωπικού μέσω τράπεζας και εγκαταστάθηκαν ΑΤΜ) και διατηρώντας άριστες σχέσεις με τους συναδέλφους του Δικαστές, τους Γραμματείς των Δικαστηρίων, τους Δικηγόρους και τους πολίτες.
Κατά τη διάρκεια της μέχρι τώρα σταδιοδρομίας του δημοσιεύθηκαν πολλές αποφάσεις του στον ημερήσιο και νομικό τύπο με θετικά σχόλια.
Συμμετείχε σε νομοπαρασκευαστικές επιτροπές του υπουργείου Δικαιοσύνης και στην Κεντρική Επιτροπή Κωδικοποίησης (ΚΕΚ) της νομοθεσίας, καθώς και σε πολλά συνέδρια επιστημονικού ενδιαφέροντος ως Εισηγητής, στην Ελλάδα και το εξωτερικό, παρακολούθησε δε, μετά από πρόσκληση του Ελληνα Δικαστή και Εισαγγελέα στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, διεθνείς δίκες.
Διετέλεσε, μετά από πρόταση της Ελληνικής Κυβέρνησης, μέλος του ομίλου Διαιτητών (Arbitrators) στο International Centre for Settlement of Investment Disputes του ΟΗΕ, είναι δε τακτικό μέλος της Εταιρείας Δικαστικών Μελετών.
Εκλέγεται επί σειρά ετών μέλος του Δ.Σ. και σήμερα είναι Αντιπρόεδρος της «Εταιρείας Δικαστικών Λειτουργών για τη Δημοκρατία και τις Ελευθερίες», η οποία αποτελεί μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Δικαστών (MEDL).
Κατά τα έτη 1997-2002, μετά από απόφαση του υπουργού Οικονομικών, σε εκτέλεση σχετικού όρου της διαθήκης των Ευάγγελου και Κωνσταντίνου Ζάππα, υπηρέτησε, παράλληλα με τα δικαστικά του καθήκοντα, ως Πρόεδρος του Δ.Σ. της Επιτροπής Ολυμπίων και Κληροδοτημάτων η οποία είχε την ευθύνη της διαχείρισης του Ζαππείου Μεγάρου και της εν γένει περιουσίας του κληροδοτήματος Ζάππα.
Συμμετέχει στην Επιτροπή της Βουλής για τον έλεγχο των οικονομικών των κομμάτων και του πόθεν έσχες των βουλευτών.
Είναι παντρεμένος με τη συνταξιούχο καθηγήτρια φιλόλογο - γυμνασιάρχη Ζωή Δενδρινέλλη-Καραβοκύρη και πατέρας δύο τέκνων, διαμένει δε στην Αθήνα.
Διαβάστε Περισσότερα »

4,2 δισ ευρώ και όχι 5,2 θα μας καταβάλλουν οι δανειστές μας την Πέμπτη

4,2 δισ ευρώ και όχι 5,2 θα μας καταβάλλουν οι δανειστές μας την Πέμπτη

Τα κακά νέα είναι ότι ψάχνουμε ακόμη κυβέρνηση. Τα καλά νέα είναι ότι την Πέμπτη θα καταβληθεί στην Ελλάδα η δόση του Μαϊου. Θα δοθεί όμως «κουτσουρεμένη» αφού όπως ανακοίνωσε το EFSF από το Λουξεμβούργο στις 10 Μαΐου θα εκταμιευθούν 4,2 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα και όχι 5,2 δισ όπως ήταν προγραμματισμένο.
Το «κούρεμα» της δόσης σύμφωνα με εκτιμήσεις ειδικών είναι ενδεικτικό των πιέσεων που άρχισαν από τους ευρωπαίους εταίρους.
Ειδικότερα, στην ανακοίνωσή του το EFSF αναφέρει ότι αποδεσμεύει τα 5,2 δισ. ευρώ που εκκρεμούν από το πρώτο «πακέτο» δανείων, ύψους 39,4 δισ. ευρώ ως το τέλος Ιουνίου. «Το ποσό των 4,2 δισ. ευρώ θα εκταμιευθεί στις 10 Μαΐου.
Το υπόλοιπο 1 δισ. ευρώ δεν είναι απαραίτητο πριν από τον Ιούνιο και θα εκταμιευθεί ανάλογα με τις χρηματοδοτικές ανάγκες της Ελλάδας. Αυτό για πολλούς αποτελεί μία ευθεία πίεση προς τους έλληνες πολιτικούς για εξεύρεση λύσης στην ακυβερνησία που μαστίζει τη χώρα και είναι ένα πρώτο δείγμα των όσων ακολουθήσουν εάν η Ελλάδα τελικά δεν τηρήσει τις δεσμεύσεις της.
Όπως και με τις προηγούμενες δόσεις προς την Ελλάδα, το EFSF θα μεταφέρει τα 4,2 δις. ευρώ σε δεσμευμένο λογαριασμό ο οποίος δίνει προτεραιότητα στην εξυπηρέτηση του δημόσιου χρέους», αναφέρει η ανακοίνωση του EFSF.
Διαβάστε Περισσότερα »

Χαμός στο Facebook του... Εγέρθητου

Παλιό και ξαναχρησιμοποιημένο ανέκδοτο το οποίο εξυπηρετεί τον σκοπό του σημερινού μου σχολίου:
Ο Αϊνστάιν λόγω της υψηλής του νοημοσύνης, είχε πρόβλημα συνεννόησης με τους γύρω του. Έτσι κατασκεύασε ένα μηχάνημα το οποίο μπορεί να ρυθμίσει τη νοημοσύνη του ανθρώπινου εγκεφάλου. Μπαίνει στο θάλαμο και λέει στο βοηθό του να κλείσει το μηχανισμό όταν ο δείκτης από 150 πέσει στο 100 περίπου που αντιστοιχεί στο IQ του μέσου ανθρώπου.
Ο δείκτης άρχισε να κατεβαίνει… 140, 130, 120… 110… ο βοηθός πατάει το κουμπί για να σταματήσει να πέφτει ο δείκτης, αλλά το μηχάνημα κόλλησε. 100, 90, 70, 50, 30… ο Αϊνστάιν και ο βοηθός πανικοβάλλονται… 20, 10… και τσουπ, σταματάει το μηχάνημα. Βγαίνει τρελά θυμωμένος ο Αϊνστάιν από το θάλαμο και φωνάζει: «Εγέρθετου!!!».

Ο «Νίντζα των αποκαλύψεων» είναι εδώ και μετά από καιρό ξαναμπαίνει στα χωράφια του Facebook για να ανακαλύψει το προφίλ ενός από τους επερχόμενους βουλευτές της χώρας μας. Ουγκ.

Διαβάστε Περισσότερα »

Dow Jones Newswires: Νέα δημοσκόπηση - Στο 25% «σκαρφαλώνει» ο ΣΥΡΙΖΑ!


Κατά 7,2% έχει ανέβει το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ τρεις ημέρες μετά τις εκλογές, όπως μεταδίδει το Dow Jones Newswires που επικαλείται εσωτερικές δημοσκοπήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ.

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο, το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται πλέον στο 25%, ενώ δεν μεταδίδει πληροφορίες για τα μετεκλογικά ποσοστά του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ.





Διαβάστε Περισσότερα »

Δεν υπάρχουν νοσταλγοί του Χίτλερ στο Δίστομο, λένε οι κάτοικοι της Μαρτυρικής πόλης



altΤην έντονη αντίδραση των κατοίκων του Διστόμου που το 1944 οι γερμανοί ναζί έσφαξαν 218 άτομα κάθε ηλικίας έχουν προκαλέσει αναφορές Αθηναϊκών μέσων ενημέρωσης στα ποσοστά της Χρυσής Αυγής στη Μαρτυρική πόλη εμφανίζοντάς τα κατά πολύ μεγαλύτερα από τα πραγματικά.
Απ΄ ότι φαίνεται και εδώ έβαλε το «δαχτυλάκι» του ο Καλλικράτης αφού οι ψήφοι και τα ποσοστά που έχουν δει το φως της δημοσιότητας αφορούν στην ευρύτερη περιοχή που συμπεριλαμβάνεται στον συγκεκριμένο δήμο.
Συνολικά στον Δήμο Διστόμου - Αράχωβας - Αντίκυρας η Χ.Α. έλαβε 335 ψηφοδέλτια φτάνοντας σε ποσοστό 5,96% ενώ ο συγκεκριμένος δήμος πέραν των τριών προαναφερομένων περιλαμβάνει και άλλες περιοχές.
Όσον αφορά τώρα στην πόλη του Διστόμου η Χ.Α. πήρε μόλις 44 ψηφοδέλτια και ποσοστό 2,7% αλά και εδώ περιλαμβάνεται και η παραλία Διστόμου.
Επίσης από τα αναλυτικά στοιχεία διαπιστώνει κανείς ότι το μεγάλο ποσοστό της Χρυσής Αυγής σημειώθηκε σε Αράχωβα και Αντίκυρα.
Γεγονός είναι ότι η συνολικά εικόνα του Διστόμου σχετικά με τα αποτελέσματα της περασμένης Κυριακής είναι τελείως διαφορετική από εκείνη που ορισμένοι θέλουν να παρουσιάσουν.
Στο Δίστομο λοιπόν πρώτο κόμμα ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ με 23,2%, δεύτερο το ΠΑΣΟΚ με 19,70%, τρίτη η ΝΔ με 17,32%,μετά οι Ανεξάρτητοι Ελληνες με 7,14% και ακολουθούν το ΚΚΕ με 7,05%, Δημοκρατική Συμμαχία με 5,24%, και η Δημοκρατική Αριστερά με 4,14%.
«Στο Δίστομο δεν υπάρχουν νοσταλγοί του Χίτλερ. Αυτοί που ψήφησαν την Χ.Α. είναι ελάχιστοι αν και δεν θα έπρεπε να την ψηφήσει κανείς», τονίζουν χαρακτηριστικά κάτοικοι της πόλης που δεν ξεχνούν.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ