Δευτέρα 14 Μαΐου 2012

Θεοπεφτάτου: "Τι θα πάθουμε αν πληρώνουμε με δραχμές;"


Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αφροδίτη Θεοπεφτάτου σε συνέντευξή της στον «Βήμα Fm» και απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τη θέση Αλαβάνου («αν ακολουθήσουμε όσα έχει εξαγγείλει ο ΣΥΡΙΖΑ, οδηγούμαστε με μαθητική ακρίβεια έξω από το ευρώ»)» δήλωσε σχετικά με την επιστροφή στη δραχμή:

«Τι θα πάθουμε δηλαδή; Τι θα πάθουμε αν πληρώνουμε με δραχμές; Αυτό είναι το ζητούμενο; Να σας πω ότι και οι ευρωπαίοι εταίροι μας συζητούσαν ότι πιο πολύ τους κοστίζει να μας βγάλουν από την Ευρωζώνη παρά να μείνουμε, δηλαδή είναι μεγαλύτερο το κόστος από το χρέος, εάν θα βγούμε από το ευρώ, παρά να μείνουμε».

Η κ. Θεοπεφτάτου υποστήριξε επίσης ότι αλλάζει και ο χάρτης για το συγκεκριμένο ζήτημα στην Ευρώπη. «Είναι πάρα πολύ σοβαρό δεδομένο. Εσείς μιλάτε με τα δεδομένα που έχετε σήμερα, εγώ σας λέω ότι σε μερικούς μήνες αλλάζουν και τα δεδομένα στην Ευρώπη» υποστήριξε.



Διαβάστε Περισσότερα »

Η Dixons-Κωτσόβολος προετοιμάζεται για την έξοδο από το ευρώ

Η Dixons-Κωτσόβολος προετοιμάζεται για την έξοδο από το ευρώ

Ένα ακόμα άρθρο που αναφέρεται στο υποθετικό σενάρτιο εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη δημοσιοποιήθηκε χτες, σύμφωνα με το οποίο η Dixons που έχει αγοράσει την αλυσίδα «Κωτσόβολος» θεωρεί πιθανό αυτό το ενδεχόμενο και σχεδιάζει ήδη την επόμενη μέρα.
Σύμφωνα με το άρθρο στους Financial Times, η αλυσίδα ηλεκτρικών ειδών κάνει πλάνα ώστε να προστατεύσει τα καταστήματα της στην περίπτωση που υπάρξει «κοινωνική αναταραχή» λόγω της υποθετικής εξόδου της χώρας από το ευρώ.
Ειδικότερα, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Στεμπάστιαν Τζέιμς, δηλώνει ότι η μετάβαση της Ελλάδας στη δραχμή θα είναι πολύ δύσκολη, αλλά σημειώνει ότι η πολυεθνική αλυσίδα ηλεκτρικών ειδών μπορεί να ωφεληθεί τελικά λόγω της δύσκολης θέσης που θα βρεθεί ο τοπικός ανταγωνισμός.
«Πρέπει να είμαστε έτοιμοι», λέει ο Τζέιμς στη συνέντευξή του στους Times. «Τη μια μέρα φαίνεται ότι θα φύγουν, την άλλη ότι θα πάνε όλα καλά. Δεν είμαστε σε ιδιαίτερα καλή φάση αυτή τη στιγμή. Έχουμε φυσικά εκπονήσει σχέδια για το τι πρέπει να κάνουμε. Τι θα μπορούσε να συμβεί την πρώτη, την δεύτερη, την τρίτη μέρα».
Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Dixons, η πρώτη αντίδραση της εταιρείας θα ήταν το προσωρινό κλείσιμο καταστημάτων ώστε να κάνουν τη μετάβαση από το ευρώ στη δραχμή. Παράλληλα, η εταιρεία έχει καταστρώσει λεπτομερή σχέδια για το πως θα προστατευθεί από μια κοινωνική αναταραχή.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ιερώνυμος: Ο Χριστός δεν είπε όποιος είναι έγχρωμος πρέπει να τον διώξεις

Ιερώνυμος: Ο Χριστός δεν είπε όποιος είναι έγχρωμος πρέπει να τον διώξεις

Την δική του απάντηση σε όσους κατηγορούν την Εκκλησία γιατί προσφέρει φαγητό στους μετανάστες, έδωσε σήμερα ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών, Ιερώνυμος, κατά τη διάρκεια συσσίτιου στον Χολαργό.
«Ο Χριστός δεν είπε πως αν κάποιος είναι έγχρωμος ή μουσουλμάνος να τον διώξει. Περνάμε δύσκολες ημέρες και υπάρχει ανασφάλεια για το μέλλον. Ψάχνουμε λύσεις και απαντήσεις, αλλά ξεχνάμε πως ο Θεός είναι παρηγοριά και η ελπίδα μας», είπε χαρακτηριστικά ο Αρχιεπίσκοπος.

Παράλληλα ο κ.Ιερώνυμος εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του στους φτωχούς ανθρώπους που από το υστέρημά τους βοηθούν να λειτουργούν τα συσσίτια της Εκκλησίας.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΠΑΚΙΣΤΑΝΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΓΙΑ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ

ΕΙΝΑΙ Ο ΙΔΙΟΣ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΕΙ ΤΙΣ ΔΗΘΕΝ ΑΠΑΓΩΓΕΣ ΤΩΝ ΠΑΚΙΣΤΑΝΩΝ 

Συνελήφθη το πρωί της Δευτέρας ο πρόεδρος της πακιστανικής κοινότητας στην Ελλάδα Τζαβέτ Ασλάμ, έπειτα από ένταλμα της Interpol, σύμφωνα με το οποίο καταζητείται για διακίνηση λαθρομεταναστών.


Ο Τζιαβέτ συνελήφθη στο σπίτι του στον Κολωνό και κρατείται στην Ασφάλεια.
Το ένταλμα της Interpol είχε εκδοθεί έπειτα από αίτημα των πακιστανικών αρχών, οι οποίες κατηγορούν τον Τζαβέτ ότι απο το 2005 είχε μεσολαβήσει επ' αμοιβή για τη μεταφορά λαθρομεταναστών από το Πακιστάν στην Ελλάδα!!

Ο Τζαβέτ Ασλάμ παρουσιάστηκε το μεσημέρι ενώπιον του εισαγγελέα Εφετών κ. Παντελή, προκειμένου να εκτελεστεί το ένταλμα σε βάρος του.

Ο κατηγορούμενος κατέθεσε αίτημα, προκειμένου να του χορηγηθεί πολιτικό άσυλο, το οποίο θα εξεταστεί τις επόμενες ημέρες από το αρμόδιο Συμβούλιο Εφετών. Μέχρι τότε θα παραμείνει κρατούμενος.
Διαβάστε Περισσότερα »

Στις 22 Μαΐου η καταβολή του ΕΚΑΣ


 
 
Στις 22 Μαΐου, μαζί με τη σύνταξη του Ιουνίου, θα καταβληθεί Επίδομα Κοινωνικής Αλληλεγγύης Συνταξιούχων (ΕΚΑΣ) του 2012 από το Ίδρυμα Κοινωνικών Ασφαλίσεων ΙΚΑ .

Σύμφωνα με την εγκύκλιο, τα εισοδηματικά κριτήρια και τα ποσά του ΕΚΑΣ παραμένουν στα επίπεδα του έτους 2011:

- Για συνολικά ποσά εισοδήματος έως 7.715,65 ευρώ, καταβάλλεται επίδομα ύψους 230,00 ευρώ κατά μήνα.

- Από 7.715,66 έως 8.018,26 ευρώ το επίδομα διαμορφώνεται στα 172,50 ευρώ

- Από 8.018,27 μέχρι και 8.219, 93 ευρώ στα 115,00 ευρώ και

- Από 8.219,94 μέχρι και 8.472,09 στα 57,50 ευρώ

Επίσης, χορηγείται επίδομα 30 ευρώ εφόσον πληρούνται αθροιστικά τα εξής κριτήρια:

- Ποσό εισοδήματος από 8.472,10 μέχρι 9.200,00 ευρώ

- Συνολικό ετήσιο ατομικό φορολογητέο εισόδημα έως 9.884,11 ευρώ

- Συνολικό ετήσιο οικογενειακό φορολογητέο εισόδημα έως 13.500,00 ευρώ
Διαβάστε Περισσότερα »

Χαλκίδα: Βούτηξε από την υψηλή γέφυρα- Και άλλη αυτοκτονία


Έφυγε από την Αθήνα και ήρθε στην Χαλκίδα για να αυτοκτονήσει.
Πρόκειται για έναν 64χρονο άντρα που πριν λίγα λεπτά ανέβηκε στην υψηλή γέφυρα της Χαλκίδας.
Μπροστά στα έκπληκτα μάτια των διερχόμενων οδηγών σκαρφάλωσε και έπεσε στο κενό. Κανένας δεν μπορούσε να τον σταματήσει μιας και από ότι φαίνεται είχε πάρει την αποφασή του.
Όλοι πάγωσαν στο θέαμα που αντίκρισαν και ειδοποίησαν την αστυνομία.
Ο άτυχος άντρας έπεσε στην ξηρά. Αυτή την ώρα το άψυχο σώμα του μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Χαλκίδας.
 evianews
Διαβάστε Περισσότερα »

Διαχείριση του άγχους στις Σχολικές και Πανελλήνιες εξετάσεις



Χρήσιμες επιστημονικές συμβουλές για τη διαχείριση του άγχους στις σχολικές και πανελλήνιες εξετάσεις έλαβαν γονείς και μαθητές που παρακολούθησαν την ημερίδα που διοργάνωσε η «Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων» του Δήμου Θηβαίων το απόγευμα του Σαββάτου 12 Μαΐου 2012 στο Συνεδριακό Κέντρο της Θήβας.
Η σημαντική πρωτοβουλία της Ένωσης, ένα βήμα πριν την έναρξη Πανελλήνιων και Σχολικών εξετάσεων, αγκαλιάστηκε από γονείς και μαθητές που είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν, από τον παιδονευρολόγο κ.Ε. Ζωγράφο και την ψυχολόγο-ψυχοθεραπεύτρια κα. Σ. Σβορώνου, για την έννοια του «άγχους» και τις τεχνικές που μας επιτρέπουν να το εκμεταλλευτούμε έτσι ώστε από εχθρό να το κάνουμε σύμμαχο στην επιτυχία μας!
Την εκδήλωση παρακολούθησε και ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Σπυρίδων Νικολάου, ο οποίος συνεχάρη τους διοργανωτές «για την πολύτιμη προσφορά γνώσεων προς τους γονείς και τους μαθητές που δοκιμάζονται αυτή την περίοδο» και ευχήθηκε «Καλή Επιτυχία» στους μαθητές παροτρύνοντας τους να «έχουν αυτοπεποίθηση, αντοχή και εμπιστοσύνη στην εργασία που έχουν κάνει όλο τον προηγούμενο καιρό, για να μην βρει το άγχος διόδους ανάπτυξης».

Διαβάστε Περισσότερα »

Λιβαδειά:Τη Μάνα τίμησε και φέτος το Ίδρυμα της Εστίας Μητέρας



Στην κατάμεστη αίθουσα εκδηλώσεων του Ιδρύματος της Εστίας Μητέρας στη Λιβαδειά, γιορτάστηκε η Παγκόσμια Ημέρα της Μητέρας. Ένα πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα, η βράβευση δύο πολύτεκνων μανάδων και πολλές ευχές πλαισίωσαν την εκδήλωση. Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, μοιράστηκαν δεκάδες γαρύφαλλα, προσφορά φίλου του Ιδρύματος.
Εκ μέρους των τοπικών αρχών παραβρέθηκαν οι βουλευτές Γ. Καράμπελας και Γ. Σταθάς, ο αντιπεριφερειάρχης Βοιωτίας Γ. Μουλκιώτης, ο δήμαρχος Ν. Παπαγγελής, αντιδήμαρχοι, περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι.
Στις δηλώσεις της, το μέλος του Δ.Σ του Ιδρύματος, Καίτη Σαμαρτζή, έστειλε το μήνυμα της για την προσφορά της μάνας σε κάθε δύσκολη στιγμή και επανέλαβε ότι το Ίδρυμα στηρίζεται αποκλειστικά στις προσφορές των μελών και των φίλων του, με ελάχιστη συνεισφορά των τοπικών φορέων.
 siriosfm
Διαβάστε Περισσότερα »

Διαλύει το ΛΑΟΣ ο Καρατζαφέρης αν δεν μπει στη Βουλή

Μήνυμα προς τα υψηλόβαθμα στελέχη του έστειλε ο Γιώργος Καρατζαφέρης. Ο πρόεδρος του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού διαμήνυσε ότι αν στις επόμενες εκλογές ο ΛΑΟΣ δεν καταφέρει να μπει στη Βουλή θα προχωρήσει στη διάλυση του κόμματος. Μάλιστα όταν ρωτήθηκε σχετικά για το τι θα γίνει με...




το στελεχιακό δυναμικό που απαρτίζει το κόμμα πληροφορίες αναφέρουν ότι με μένος είπε "Δε με νοιάζει κανείς, όταν παλεύαμε για τη Βουλή κάποιοι έφευγαν πριν τη λήξη του ωραρίου τους, να πάνε να κόψουν το λαιμό τους, δε μου καίγεται καρφί για το τι θα κάνουν" .

Αντίστοιχες "απειλές" εξαπέλυσε και άλλα στέλεχος του κόμματος όπου φαίνεται να είπε "Αν θέλετε να έχετε να φάτε αύριο κόψτε το λαιμό σας να μπω Βουλή, αλλιώς θα μείνετε στο δρόμο".
tokarfi

Διαβάστε Περισσότερα »

Η προφητεία του Κοσμά του Αιτωλού για το… μνημόνιο

Ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός είχε γράψει για το … Μνημόνιο και τις δανειακές συμβάσεις τις οποίες χαρακτηρίζει αντισυνταγματικά! Διαβάστε παρακάτω το αυθεντικό κείμενο: «Τέλος μέ τά φοβικά σύνδρομα τοῦ Μνημονίου καί τῶν Δανειακῶν Συμβάσεων, πού εἶναι ὅλα ἄκυρα καί....





παράνομα, ἀντισυνταγματικά καί ἀπάνθρωπα! 200 χρόνια πρίν ὁ Ἐθναπόστολος τοῦ Γένους, ὁ Ἅγιος Κοσμᾶς ὁ Αἰτωλός πού ἀνέστησε Πίστη καί Πατρίδα στίς ψυχές τῶν Σκλάβων, μᾶς ἀποκάλυψε μέ τή Χάρη τοῦ Θεοῦ, ὅτι ΔΕΝ θά πληρωθεῖ τό δυσβάσταχτο καί ἐν πολλοῖς κατασκευασμένο καί παράνομο Ἑλληνικό «χρέος», τό…. ὁποῖο δημιουργήθηκε ρίχνοντάς μας χρῆμα πολύ, μέσω ΕΟΚ/ΕΕ, πού ἀλλοίωσε ὁ λαό μας, τίς ἀξίες, τίς παραδόσεις καί τήν ἴδια τήν ὑπόστασή του! Ἰδού οἱ συγκεκριμένες προφητεῖες του γιά τό Ἑλληνικό «Χρέος»:

α. «Θά σᾶς ρίξουν παρά πολύ• θά σᾶς ζητήσουν νά τόν πάρουν πίσω, ἀλλά ΔΕΝ θά μπορέσουν»! (σ.σ. παράς εἶναι τό χρῆμα)
β. «Θά σᾶς ἐπιβάλουν μεγάλο καί δυσβάστακτο φόρο, ἀλλά ΔΕΝ θά προφθάσουν»!
Καί ἀναφέρει ἐπίσης σχετικά:
γ. «Θά βάλουν φόρο στίς κότες καί στά παράθυρα»!
δ. «Θά ζητήσουν νά σᾶς πάρουν καί στρατιῶτες. ΔΕΝ θά προφθάσουν ὅμως»!
ΝΑΙ, χάρη στήν Πρόνοια τοῦ Θεοῦ, ΔΕΝ θά προφθάσουν!.. Μήν ἀνησυχεῖτε γιά αὐτό τό «χρέος» λοιπόν, ἀλλά κοιτάξτε μονάχα τό ἕνα καί ἀληθινό ΧΡΕΟΣ πού ἔχουμε στόν Χριστό, τήν Παναγιά καί τούς Ἁγίους μας πού δέν σταματοῦν νά πρεσβεύουν καί τήν Πατρίδα μας!

Οἱ σκοτεινές δυνάμεις, πᾶνε νά καταπιοῦν τήν Ὀρθόδοξη Ἑλλάδα μας καί….
ἤδη πανηγυρίζουν τήν μεγάλη ἐπιτυχία τους…

Μά ΔΕΝ θά προφθάσουν… Θά κοιμηθοῦμε χρεωμένοι καί θά ξυπνήσουμε λευτερωμένοι… Θά κοιμηθοῦμε μικρό κράτος καί θά ξυπνήσουμε καί πάλι Αὐτοκρατορία!»
newsbomb.gr

Διαβάστε Περισσότερα »

Συγχαρητήρια στους δυο αθλητές του Α.Γ.Σ Παγκράτης Θηβών

 Συγχαρητηρια στους δυο αθλητες του Α.Γ.Σ Παγκρατης θηβων , Τεγο Γιωργο και Κατσελη Αλεξανδρο για τις νικες τους  στους αγωνες των fighters στον Πειραια που εγιναν την Κυριακη στις 13/5/12. Τα παιδια εδωσαν σκληρη μαχη με δυνατους αθλητες και καταφεραν να φερουν στη θηβα δυο χρυσα μεταλλια.
Συγχαρητηρια λοιπον στα παιδια που αγωνιστηκαν με τοσο παθος !!!!!
Τους αγωνες των αθλητων μπορειτε να τους παρακολουθησετε στην σελιδα μας στο  facebook
( Σταματελος Μανωλης) 'η στο youtube γραφοντας ( acpagratis-kick boxing )
Διαβάστε Περισσότερα »

Ληστής μαχαίρωσε φρουρό του Παπούλια!

Ληστής μαχαίρωσε φρουρό του Παπούλια!Ληστής μαχαίρωσε φρουρό του Παπούλια! Σκηνές… Σικάγο εκτυλίχθηκαν 50 μ. μακριά απ’ το σπίτι του Προέδρου της Δημοκρατίας, Κάρολου Παπούλια, όπου επίδοξος ληστής μαχαίρωσε άνθρωπο απ’ την προσωπική του ασφάλεια.
Το περιστατικό μάλιστα συνέβη λίγες μόνο ώρες πριν ο πρώτος πολίτης της χώρας είχε συναντηθεί με τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων,
στην προεδρική κατοικία , στην οδό Ασκληπιού, όπως αναφέρει η «Δημοκρατία».
Ειδικότερα το δημοσίευμα υποστηρίζει πως ο ένας άντρας προσπάθησε να ληστέψει κατάστημα ρούχων, πετώντας στις 6 το πρωί μία πέτρα για να σπάσει την βιτρίνα του.
Ακούγοντας τον θόρυβο οι φρουροί του κ. Παπούλια έσπευσαν αμέσως στην περιοχή και αφού τον εγκλώβισαν του ζήτησαν να παραδοθεί.
Έχοντας ωστόσο τα ρούχα στο χέρι εκείνος, προσπάθησε να ξεφύγει και αφού τα πέταξε στον δρόμο, μαχαίρωσε τον ένα αστυνομικό στον καρπό, ενώ στην συνέχεια τράπηκε σε φυγή.
Διαβάστε Περισσότερα »

Επίσκεψη αντιπροσωπίας του Δήμου Θηβαίων στο Κοινωνικό Παντοπωλείο Αμαρουσίου


Το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Αμαρουσίου επισκέφτηκε το πρωί της Τετάρτης αντιπροσωπία του Δήμου Θηβαίων, προκειμένου να έχει μια ολοκληρωμένη εικόνα για τον τρόπο λειτουργίας του και να λάβει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες που θα συντελέσουν στην καλύτερη οργάνωση του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Θηβαίων .
Ο αρμόδιοι υπάλληλοι του γραφείου Κοινωνικής Προστασίας του Δήμου κα. Π. Μπαρώνη και κ. Ι.Σουλιώτης και η υπεύθυνη του Γραφείου Τύπου κα. Ε.Βενιζέλου, είχαν έναν εποικοδομητικό διάλογο με τον Πρόεδρο του Οργανισμού Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αμαρουσίου κ. Κάββαλο, αντάλλαξαν απόψεις και ενημερώθηκαν για όλα τα ζητήματα και τις δράσεις του Κοινωνικού Παντοπωλείου Αμαρουσίου.
Να υπενθυμίσουμε ότι έχουν ξεκινήσει οι αιτήσεις για τους δικαιούχους του Κοινωνικού Παντοπωλείου Δήμου Θηβαίων, οι οποίες μαζί με όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά  θα υποβάλλονται στο Γραφείο Κοινωνικής Προστασίας του Δήμου Θηβαίων, που στεγάζεται στο κτήριο της Π.Ε. Βοιωτιάς, στη Θήβα,  τέλος της οδού Μακαρίου, τηλέφωνο επικοινωνίας: 2262027703.
Παράλληλα οι αιτήσεις των εθελοντών που θα βοηθήσουν στη λειτουργία του Κοινωνικού Παντοπωλείου (εργασία ή προσφορά προϊόντων), υποβάλλονται είτε ηλεκτρονικά μέσω του site του Δήμου Θηβαίων www.thiva.gr ή του Κ.Π  www.pantopoliothivas.blogspot.com, είτε τηλεφωνικά στο τηλ. 2262350607 (Γραφείο Τύπου) ή αυτοπροσώπως.
Διαβάστε Περισσότερα »

Οι φαρμακοποιοί απειλούν να σταματήσουν από αύριο τη χορήγηση φαρμάκων

Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος ανακοίνωσε πως αν ο ΕΟΠΥΥ δεν πληρώσει μέχρι αύριο στους φαρμακοποιούς τα χρήματα που τους οφείλει θα υπάρξει άμεση διακοπή της φαρμακευτικής περίθαλψης.


Σε επιστολή που έστειλε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου ξεκαθαρίζει πως...


αν δεν εξοφληθούν οι εκτελεσθείσες συνταγές του Μαρτίου μέχρι τις 15 Μαΐου, όπως έχει δεσμευθεί η κυβέρνηση, θα υπάρξει διακοπή της χορήγησης φαρμάκων στον ΕΟΠΥΥ.


Σύμφωνα με τους φαρμακοποιούς, το Μάρτιο τα χρέη του ΕΟΠΥΥ ανέρχονται σε 250 εκατομμύρια ευρώ.


«Είναι αδύνατον να συνεχιστεί η ομαλή λειτουργία των φαρμακείων μας. Τους καλούμε να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να πράξουν το καθήκον τους», τονίζεται στην επιστολή. Στο μεταξύ, το αργότερο μέχρι την Τετάρτη θα τεθεί σε λειτουργία το σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης που είχε «πέσει».
Διαβάστε Περισσότερα »

Την Πέμπτη η ορκωμοσία των νέων Βουλευτών

Κανονικά θα τελεστεί η ορκωμοσία των βουλευτών το πρωί της Πέμπτης διαβεβαίωναν σήμερα υψηλόβαθμα στελέχη του Κοινοβουλίου βάζοντας τέλος στις φήμες που ήθελαν αναβολή της.


Στη Βουλή όλα είναι έτοιμα για την τελετή κι αυτό γιατί...


οι υπηρεσίες καθαρισμού της Βουλής δούλεψαν αγόγγυστα ολόκληρο το Σαββατοκύριακο κάνοντας την αίθουσα της Ολομέλειας να λάμπει.


Σύμφωνα με το τυπικό προεδρεύων θα είναι ο Βύρων Πολύδωρας, ως πρώτος τη τάξει αντιπρόεδρος της Βουλής που επανεξελέγη αφού κανένα από τα πράσινα μέλη του Προεδρείου (Πετσάλνικος, Νιώτης, Αργύρης, Ροδούλα Ζήση) δεν είναι πλέον βουλευτές.


Ακόμα κι αν οι διαβουλεύσεις για σχηματισμό κυβέρνησης έχουν οδηγηθεί μέχρι την Πέμπτη σε αδιέξοδο, και η χώρα οδηγηθεί εκ νέου σε εκλογές, η Βουλή θα συγκληθεί κανονικά και την Παρασκευή πιθανότατα για την εκλογή Προέδρου και Αντιπροέδρων.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ποιές συλλογικές συμβάσεις έληξαν και ποιές ισχύουν

Διαβάστε αναλυτικά τα επαγγέλματα που δεν καλύπτονται από τη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας.Διαβάστε αναλυτικά τα επαγγέλματα που δεν καλύπτονται από τη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας.
Δεν ισχύουν από σήμερα 10 Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, ενώ 151 παραμένουν σε εφαρμογή. Οι νέες διατάξεις ισχύουν  για τις συλλογικές συμβάσεις που έληξαν ή καταγγέλθηκαν από τις 14/8/2012 και μέχρι τις 14/2/2012 διανύοντας το εξάμηνο παράτασης ισχύος τους, το οποίο προέβλεπε ο ν. 1876/1990. Αν μέχρι τις 14/05/2012 δεν συνάφθηκε νέα Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, τότε ο εργοδότης νομιμοποιείται, δηλαδή δύναται και όχι υποχρεούται, να προσαρμόσει τους μισθούς στο βασικό μισθό της κλαδικής σύμβασης συν τα τέσσερα προβλεπόμενα επιδόματα, χωρίς τη σύμφωνη γνώμη του εργαζομένου. Αυτά τα επαγγέλματα είναι μεσίτες ασφαλίσεων, βιβλιοπωλεία, γεωτεχνικοί, καθαρίστριες και άλλοι.
Για τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας που έληξαν ή κατηγγέλθησαν μετά τις 14.2.2012, και είναι 25 τρέχει το 3μηνο όπως προβλέπεται με το ν. 4046/2012 και την αντίστοιχη Πράξη Υπουργικού Συμβουλίου, από την ημερομηνία καταγγελίας ή λήξης τους. Αν αυτό παρέλθει άπρακτο τότε ο εργοδότης νομιμοποιείται, να προσαρμόσει τους μισθούς στο βασικό μισθό της κλαδικής σύμβασης συν τα 4 προβλεπόμενα επιδόματα, χωρίς τη σύμφωνη γνώμη του εργαζομένου. Σε κάθε περίπτωση οποτεδήποτε μπορεί να υπογραφεί νέα Συλλογική Σύμβαση Εργασίας.
Δείτε αναλυτικά τους πίνακες με τα επαγγέλματα που ισχύουν συμβάσεις και που έχουν καταργηθεί.

Διαβάστε Περισσότερα »

Ανακαλούνται 303 αυτοκίνητα μάρκας Citroen

Μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί καμία περίπτωση συμβάντος, που να σχετίζεται με το συγκεκριμένο θέμα.Μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί καμία περίπτωση συμβάντος, που να σχετίζεται με το συγκεκριμένο θέμα.
Σε ανάκληση αυτοκινήτων CITROEN μοντέλα C3 (A51) και C3 Picasso, για προληπτική αντικατάσταση του καλωδίου γείωσης της μπαταρίας, έχει προχωρήσει η εταιρεία CITROEN ΕΛΛΑΣ ΑΒΕΕ όπως ανακοίνωσε η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή.

Η ανάκληση αφορά 303 οχήματα, στα οποία το μήκος του καλωδίου γείωσης μπαταρίας μπορεί μακροπρόθεσμα να επέλθει ρήξη. Πιθανή διακοπή αυτής της ηλεκτρικής σύνδεσης θα έχει ως αποτέλεσμα το σβήσιμο του κινητήρα.

Μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί καμία περίπτωση συμβάντος, που να σχετίζεται με το συγκεκριμένο θέμα.

Οι ιδιοκτήτες των οχημάτων, θα ενημερωθούν εγγράφως μέσω συστημένης επιστολής, ώστε να προσέλθουν στο δίκτυο Εξουσιοδοτημένων Επισκευαστών αυτοκινήτων CITROEN σε όλη την Ελλάδα, για να αντικατασταθεί προληπτικά το καλώδιο γείωσης της μπαταρίας, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση.
Διαβάστε Περισσότερα »

Έκτακτο Ερχονται βροχές και καταιγίδες

Ερχονται βροχές και καταιγίδες

Έκτακτο δελτίο εξέδωσε η ΕΜΥ και προειδοποιεί για έντονες βροχές και καταιγίδες στις περισσότερες περιοχές της δυτικής, κεντρικής και βόρειας χώρας.
Αναλυτικότερα η πρόγνωση της
Σήμερα Δευτέρα 14-5-2012 από το απόγευμα κατά τόπους έντονες βροχές και καταιγίδες προβλέπονται στα νησιά του Ιονίου, την Ηπειρο, τη δυτική και κεντρική Μακεδονία, το βορειοδυτικό Αιγαίο, τη Θεσσαλία, τη βορειοδυτική Πελοπόννησο και κατά τη διάρκεια της νύχτας στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και το βορειοανατολικό Αιγαίο.
Αύριο Τρίτη 15-5-2012 σταδιακά τα έντονα φαινόμενα θα περιοριστούν στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου και το απόγευμα θα εξασθενήσουν.
Διαβάστε Περισσότερα »

Όταν η «Αυγή» ξεκαθαρίζει πολιτικές διαφορές μέσω... Photoshop

Όταν η Αυγή ξεκαθαρίζει πολιτικές διαφορές με το Photoshop

Την τεχνική του ρετουσάρισματος φαίνεται πως επιστράτευσαν οι υπεύθυνοι της εφημερίδας «Αυγή» την προηγούμενη Δευτέρα, την επομένη των εκλογών, για να «σβήσουν» από μια φωτογραφία μια ανεπιθύμητη (;) λέξη. Ποια ήταν η λέξη αυτή; ΚΟΕ.
Όπως δημοσιεύει σήμερα ο Μικροπολιτικός στην εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ», στο πρωτοσέλιδο της «Αυγής» της προηγούμενης Δευτέρας εμφανίζεται φωτογραφία με τον Αλέξη Τσίπρα να πανηγυρίζει μπροστά στο εκλογικό κέντρο του ΣΥΡΙΖΑ στα Προπύλαια. Πίσω από τον κ. Τσίπρα ανεμίζει μια κατακόκκινη σημαία. Μέχρι εδώ όλα καλά.
Στην αρχική φωτογραφία, όμως, που δημοσιεύει επίσης ο Μικροπολιτικός (δείτε τη φωτό αριστερά), στην εν λόγω σημαία υπάρχουν τα αρχικά της ΚΟΕ, της Κομμουνιστικής Οργάνωσης Ελλάδας, μιας από τις 12 συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ, μαζί με το γνωστό σφυροδρέπανο.
Για λόγους που έχουν πιθανώς να κάνουν με τις πολιτικές διαφορές και τους συσχετισμούς δυνάμεων στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ (αν είναι φυσικά πραγματική η αριστερή φωτογραφία), η διεύθυνση της «Αυγής» που πρόσκειται στον Συνασπισμό (της μεγαλύτερης εκ των συνιστωσών του ΣΥΡΙΖΑ) θεώρησε καλό να «σβήσει» ολοσχερώς τα αρχικά και το σύμβολο της ΚΟΕ, χρησιμοποιώντας κάποιο πρόγραμμα επεξεργασίας εικόνας όπως το Photoshop...
Διαβάστε Περισσότερα »

Πώς θα προστατεύσετε το σπίτι σας από τους κλέφτες

Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα για να προστατευτείτε από τους επίδοξους ληστές, οι οποίοι έχουν βάλει στο μάτι στο σπίτι σας!


Ένοπλες «επισκέψεις» ληστών σε σπίτια, τετ α τετ «συναντήσεις» με κακοποιούς, που πολλές φορές δε διστάζουν να πατήσουν τη σκανδάλη...

Η Ελλάδα θυμίζει πλέον Σικάγο, καθώς καθημερινά πολίτες γίνονται στόχος θρασύτατων διαρρηκτών, οι οποίοι «τρυπώνουν» στα σπίτια ακόμα και αν οι ένοικοι είναι μέσα!

Ο τρόμος συνοδεύει τη ζωή των κατοίκων όλης της χώρας, καθώς φοβούνται πως θα είναι τα επόμενα θύματα...

Διαβάζοντας παρακάτω μπορείτε να «θωρακίσετε» όσο περνάει από το χέρι σας την ασφάλειά σας!

Οι συμβουλές είναι απλές, αρκεί να γίνουν καθημερινές συνήθειες...

«Κλειδώστε» την ασφάλεια

Φροντίστε να κλειδώνετε με κλειδαριά ασφαλείας την πόρτα της οικίας σας ακόμα και αν είστε μέσα. Πρωί ή βράδυ, ο κίνδυνος είναι πλέον ο ίδιος, καθώς οι ληστές πραγματοποιούν επισκέψεις και την ημέρα.

Το ίδιο πρέπει να γίνεται απαραίτητα και κατά τη διάρκεια που απουσιάζετε από το σπίτι. Ακόμα και στην περίπτωση που θα λείψετε για πολύ μικρό χρονικό διάστημα. Παράλληλα, κλείστε με ασφάλεια και τα παράθυρα.

Μην αφήνετε ούτε για λίγο την κύρια πόρτα ανοιχτή με στηρίγματα.

Στην περίπτωση που μένετε σε διαμέρισμα πολυκατοικίας, καλό είναι να κλειδώνετε ακόμα και την κεντρική εξώπορτα.

Οι ληστές προσποιούνται υπαλλήλους του ΟΤΕ

Το τελευταίο διάστημα έχουν παρατηρηθεί κρούσματα με ληστές που παριστάνουν υπαλλήλους του ΟΤΕ. Χτυπούν το κουδούνι λέγοντας π.χ. πως θέλουν να διαπιστώσουν αν το σπίτι σας υποστηρίζει οπτικές ίνες. Προσοχή, μην πέσετε στην παγίδα και ανοίξετε την πόρτα... στον απατεώνα δήθεν υπάλληλο.

Τα κλειδιά... στις τσέπες σας

Η Αστυνομία εφιστά την προσοχή των πολιτών και συνιστά να μην δίνετε τα κλειδιά του σπιτιού σας σε τρίτα πρόσωπα.

Ξεχάστε και το παλιό κόλπο της κρυψώνας κάτω από το χαλάκι. Τα κλειδιά κατά την έξοδό σας από το σπίτι πρέπει να είναι πάντα στα χέρια σας.

Ακόμα και στην περίπτωση που μετακομίσετε φροντίστε να αλλάξτε τις κλειδαριές και τα κλειδιά.

Στόχος ακόμα και οι αποθήκες

Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που οι «ποντικοί» πραγματοποιούν εφόδους στις αποθήκες των πολυκατοικιών, καθώς αρκετοί πολίτες έχουν κρύψει σε αυτές καταθέσεις από τράπεζες και τιμαλφή αντικείμενα.

Ωστόσο, γενικά σύμφωνα με οδηγίες της Αστυνομίας φρόνιμο είναι να αποφεύγετε να έχετε στο σπίτι σας μεγάλα χρηματικά ποσά. Στην περίπτωση που νιώθετε ασφάλεια με κάτι τέτοιο, καλό είναι να μην γνωστοποιείτε στον κοινωνικό και επαγγελµατικό σας περίγυρο τα περιουσιακά στοιχεία που φυλάσσεται στην οικία σας.

Ο συναγερμός «εχθρός» των ληστών

Μία καλή λύση θα ήταν, εφόσον υπάρχει η οικονομική δυνατότητα, να εγκαταστήσετε ένα σύστηµα συναγερμού - ασφαλείας, σε εμφανές σημείο.
Διαβάστε Περισσότερα »

Τελικά δεν ήταν επιστολή; Καψής: Σημείωμα έδωσε ο πρωθυπουργός στον Κ.Παπούλια!




Ακόμα και τα στοιχεία που έδωσε την Παρασκευή ο πρωθυπουργός στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την κατάσταση της οικονομίας, έγιναν θέμα αντιπαράθεσης μεταξύ των πολιτικών αρχηγών.


Σήμερα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παντελής Καψής, εξήγησε ότι επρόκειτο για ενημερωτικό σημείωμα που είχε ζητήσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και όχι για επιστολή.

Μετά τη συνάντησή του χθες με τον κ. Παπούλια, ο επικεφαλής των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος είπε ότι ζήτησε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να δημοσιοποιηθεί η επιστολή του κ. Παπαδήμου και ότι η απάντησή του ήταν αρνητική.

«Ζητούμε την επίσημη ενημέρωση των πολιτικών αρχηγών και του λαού για την πραγματική κατάσταση στη χώρα» ανέφερε και συμπλήρωσε ότι η επιστολή του Πρωθυπουργού ήταν ανυπόγραφη.

Όμως, ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1, ανέφερε ότι το έγγραφο για το οποίο ενημερώθηκαν οι αρχηγοί δεν ήταν επιστολή, αλλά ένα κείμενο με στοιχεία.

Τι έγινε τελικά; Ήταν επιστολή, ή κάποιες σημειώσεις; Και μήπως κάποιοι παίζουν παιχνίδια; Ή μήπως απλά κάποιοι δεν κατάλαβαν καλά;

Πάντως, μιλώντας σήμερα στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, o κ. Καψής διευκρίνισε ότι ο κ. Παπαδήμος ενημέρωσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κατά την πρόσφατη συνάντησή τους και ο κ. Παπούλιας του ζήτησε κάποια από αυτά τα σημεία να τα δώσει και γραπτά, με τη μορφή σημειώματος, προς ενημέρωση του ιδίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο σημείωμα ή επιστολή (διαλέγετε και παίρνετε) το πρώτο καυτό θέμα που τίθεται είναι το ομόλογο των 450 εκατομμυρίων που λήγει αύριο και δεν έχει ενταχθεί στο κούρεμα. Κανείς δεν έχει λάβει μια απόφαση καθώς η χώρα είναι ακυβέρνητη και το ομόλογο αυτό καίει.
Παράλληλα ο χρόνος πιέζει καθώς τα ταμειακά αποθέματα δεν επαρκούν όπως όλα δείχνουν ως τα τέλη Ιουνίου, αλλά ως τις αρχές, γεγονός που σημαίνει πως πρέπει οποσδήποτε να εκταμιευτεί και η επόμενη δόση από τη δανειακή σύμβαση.

newsit
Διαβάστε Περισσότερα »

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΒΟΙΩΤΙΚΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ




Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΒΟΙΩΤΙΚΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ

Σας προσκαλεί την Κυριακή 20 Μαϊου 2012, στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου
Λεβαδέων (΄΄ΚΡΥΑ΄΄), στην ημερίδα με θέμα :

«Η κοινωνική και πολιτιστική χρεωκοπία της μεταπολιτευτικής Ελλάδας. Ποιά Ελλάδα θέλουμε να αναδυθεί μέσα από την κρίση;»

ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΤΕΣ : ΔΗΜΟΣ ΛΕΒΑΔΕΩΝ & ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
10.30΄- 11.00΄ : ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΙ-ΠΡΟΣΦΩΝΗΣΕΙΣ

Α΄ ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ :

ΟΙ ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ

_ Λαοκράτης Βάσσης, Φιλόλογος–Συγγραφέας: «Τα πολιτιστικά αίτια της μεταπολιτευτικής χρεωκοπίας»

-Γεώργιος Μέργος, Καθηγητής Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών : «Οικονομική
κρίση : Αίτια και διέξοδοι»

_ Αντώνης Μακρυδημήτρης – Καθηγητής Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας
Διοίκησης Πανεπιστημίου Αθηνών : «Πως θα αναστηλώσουμε το κράτος και την
κοινωνία διακόσια χρόνια μετα την επανάσταση του ‘21»

_ Λέανδρος Ρακιντζής Γεν. Επιθεωρητής Δημ. Διοίκησης, τ. Αρεοπαγίτης : «Διαφθορά και πελατειακό σύστημα στην Ελλάδα: έχουμε ανάγκη μια ανοικτή κοινωνία

_ Βασίλης Καραποστόλης, Καθηγητής Πολιτισμού και Επικοινωνίας Πανεπιστημίου Αθηνών: «Ιδιοτέλεια και ανιδιοτέλεια στην Ελλάδα»

Β΄ ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ :

ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ (ΚΑΙ Η ΒΟΙΩΤΙΑ) ΣΕ ΜΙΑ ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ;

_ Γεώργιος Ντασιώτης, Δήμαρχος Αλιάρτου – Θεσπιών : «Η τοπική αυτοδιοίκηση και η ανάδειξη των τοπικών πολιτισμών: παιδεία και λαϊκό πανεπιστήμιο»

_ Νικόλαος Παπαγγελής, Δήμαρχος Λεβαδέων Ο πολιτισμός και η ανάπτυξη σε
αγαστή συνεργασία: ένα νέο αναπτυξιακό πρότυπο για τη Βοιωτία και την Ελλάδα»

_ Χρίστος Λαδιάς-Χρίστος Γενιτσαρόπουλος, Λέκτωρ Τμ. Περιφερειακής Ανάπτυξης Διδάκτωρ Παν/μίου Στερεάς Ελλάδος : «Ένα νέο πρότυπο αειφόρου ανάπτυξης για
τη Βοιωτία : γεωργία, βιομηχανία, σεβασμός στο περιβάλλον»

ΣΥΖΗΤΗΣΗ-ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ
Διαβάστε Περισσότερα »

Θα πληρώνουν ενοίκιο αντί δόσης όσοι χρωστούν στεγαστικό!

Να απασφαλίσουν τη βόμβα των «κόκκινων» στεγαστικών δανείων που απειλεί να τινάξει στον αέρα τον κοινωνικό ιστό της χώρας και να προκαλέσει τσουνάμι επιπτώσεων στην ήδη χειμαζόμενη κτηματαγορά, επιχειρούν οι τράπεζες.


Η κατάσταση έχει γίνει εκρηκτική, καθώς οι επισφάλειες στα στεγαστικά δάνεια προσεγγίζουν το 15% και ξεπερνούν τα 11 δισ. ευρώ.


Περίπου...


50.000 δάνεια βρίσκονται στον προθάλαμο του «κόκκινου», εμφανίζοντας καθυστέρηση από 1 έως 2 μήνες. 


Η σημαντική αύξηση του αριθμού των δανειοληπτών στεγαστικών δανείων, που αδυνατούν να πληρώσουν έστω και ένα ευρώ, έχει απασχολήσει, σύμφωνα με την «Ισοτιμία», το κλιμάκιο στελεχών της τρόικας, που ασχολείται με το τραπεζικό σύστημα.


Το σενάριο που επεξεργάζονται ενόψει άρσης, στο εγγύς μέλλον της απαγόρευσης κατασχέσεων 100.000 ακινήτων υπερχρεωμένων νοικοκυριών, οι οποίες για την ώρα αναστέλλονται λόγω διακοπής των πλειστηριασμών, προβλέπει:


- Τα σύσταση από τις τράπεζες εταιρειών αξιοποίησης ακινήτων, στις οποίες θα παραχωρηθούν τα κατασχεμένα ακίνητα.
-Την ενοικίαση των κατασχεμένων ή υπό κατάσχεση σπιτιών στους ιδιοκτήτες τους, ενόψει άρσης της προστασίας της πρώτης κατοικίας των υπερχρεωμένων νοικοκυριών, ίσως και εντός του 2013.
- Η εφαρμογή του μέτρου θα αποφέρει μόνο στα δάνεια που δεν εξυπηρετούνται και θα οδηγήσει σε μερική διαγραφή των δανείων αυτών.
- Οι τράπεζες, αντί να βγάζουν στο σφυρί τα ακίνητα, θα τα νοικιάζουν στους σημερινούς ιδιοκτήτες, οι οποίοι, αν είναι συνεπείς, θα μπορούν να το επαναγοράσουν σε συμβολική τιμή.
- Οι συμβάσεις ενοικίασης ανάμεσα στις εταιρείες αξιοποίησης και τους σημερινούς ιδιοκτήτες θα είναι πολυετείς, το δε ενοίκιο σημαντικά χαμηλότερο από τη δόση του δανείου που πληρώνουν, ενδεχομένως δε και από τα ενοίκια που «τρέχουν» στην αγορά σήμερα.
- Η αναμενόμενη επαναγορά του ακινήτου από τον πρώην ιδιοκτήτη και υποψήφιο ενοικιαστή, οδηγεί επί της ουσίας σε μερική διαγραφή χρεών, κατ’ αποκλειστικότητα για τη συγκεκριμένη κατηγορία δανειοληπτών, αλλά και σε αναστολή των πλειστηριασμών για όσο διάστημα θα προβλέπει η ρύθμιση.
- Η εταιρεία αξιοποίησης των ακινήτων θα κρατά ένα ποσοστό από τα χρήματα των ενοικίων. Θα επιστρέφει το υπόλοιπο στην τράπεζα, ανάλογα με τη συμφωνία που έχει γίνει για το κόστος εκχώρησης του χαρτοφυλακίου των ακινήτων σ’ αυτή.
-Αν προχωρήσει το σχέδιο και η κτηματαγορά ανακάμψει, οι εταιρείες αξιοποίησης ενδεχομένως θα μπορούν να εισαχθούν στο χρηματιστήριο.
Διαβάστε Περισσότερα »

Αυτά τα κτήνη βίασαν 630 ανήλικα κορίτσια!!

Σοκ έχουν προκαλέσει οι αποκαλύψεις …για την αποτρόπαια δράση συμμορίας Πακιστανών που φέρεται να έχει βιάσει πάνω από 630 νεαρά κορίτσια- ακόμη και 13 ετών- την τελευταία πενταετία!!


Τα θύματα έζησαν εφιαλτικές στιγμές καθώς βιάζονταν κατ’ εξακολούθηση, ενώ υποχρεώνονταν να καταναλώσουν αλκοόλ και να πάρουν ναρκωτικές ουσίες. 


Εννέα από τους συλληφθέντες...


δράστες- Πακιστανικής καταγωγής- κρίθηκαν ένοχοι για τους βιασμούς τουλάχιστον 47 κοριτσιών.


Οι 9 δράστες 22-59 ετών πλησίαζαν τα κορίτσια κυρίως το βράδυ, σε χώρους όπως τα ταχυφαγεία και εκμεταλλευόμενοι το νεαρό της ηλικίας τους, τα μεθούσαν, τους χορηγούσαν ναρκωτικές ουσίες και τα προωθούσαν σε διάφορα σπίτια στην βόρεια Βρετανία όπου τα μετέτρεπαν σε αντικείμενα του σεξ, βιάζοντάς τα κατ’ εξακολούθηση.


Οι 8 εκ των καταδικασθέντων δραστών είναι από το Πακιστάν, ενώ ο ένατος είναι από το Αφγανιστάν και είχε κάνει αίτηση για άσυλο. 


Όπως αναφέρει η Guardian, πιστεύεται ότι τουλάχιστον άλλα 50 μέλη του «δικτύου» διαφεύγουν της σύλληψης.


Σύμφωνα με τους Times ο αριθμός των θυμάτων είναι ασύλληπτος. 


Ιδρύματα της Βρετανίας έχουν καταγράψει τουλάχιστον 631 περιπτώσεις κοριτσιών που διακινούνταν από συμμορίες για σεξ την τελευταία 5ετία, εκ των οποίων οι 187 περιπτώσεις σημειώθηκαν τους τελευταίους 10 μήνες.


Δυο εκ των θυμάτων πιστεύεται ότι έχασαν τη ζωή τους, μια 13χρονη έμεινε έγκυος και αναγκάστηκε να αποβάλλει, ενώ μια 15χρονη κατήγγειλε ότι βιάστηκε από 25 άνδρες Πακιστανικής καταγωγής μέσα σε μια νύχτα!!


Οι αποκαλύψεις προκαλούν τρόμο, αποστροφή αλλά και αγανάκτηση όχι μόνο για το δράμα των άτυχων κοριτσιών, όσο και για το γεγονός ότι οι προ 4ετίας καταγγελίες για σεξουαλική κακοποίηση μιας 15χρονης δεν ερευνήθηκαν και δεν αξιοποιήθηκαν για τον εντοπισμό των εγκληματιών, καθώς η μάρτυρας δεν είχε κριθεί «αξιόπιστη».
Διαβάστε Περισσότερα »

«Ανεκτίμητη» προσφορά της Άννας Ψωμά στο Δ. Λεβαδέων



altΟμόφωνα έγινε αποδεκτή από το Δ.Σ. Λεβαδέων η δωρεάν προσφορά της αρχιτεκτονικής απεικόνισης των Μύλων Παπαϊωάννου, που είχε σχεδιάσει το 1993 η αρχιτέκτονας Άννα Ψωμά. Θα χρησιμεύσει ως προμελέτη για την ένταξη του έργου αποκατάστασης των Μύλων στο ΕΣΠΑ, μέσω του προγράμματος  Jessica. Την  οριστική μελέτη για την χρηματοδότηση του έργου θα αναλάβει η κ. Ψωμά, με αμοιβή μόλις 30.000ευρώ, όταν για το σύνολο της μελέτης η εκτιμώμενη αξία ανέρχεται σε 200.000ευρώ.
Η δωρεά αυτή αποτελεί μια μεγάλη ευκαιρία για το δήμο, ώστε να αποκατασταθεί το ιστορικό αυτό οικοδόμημα της Λιβαδειάς.
Για την ιστορία, αξίζει να αναφερθεί, ότι η κ. Ψωμά είχε επιχειρήσει να προσφέρει τη μελέτη και επί δημαρχίας Ρούσσαρη, αλλά, όπως η ίδια είπε, αντιμετωπίστηκε με προσβλητικό τρόπο από συνεργάτες του τότε δημάρχου.  Ήταν η περίοδος που είχε εκδηλώσει ενδιαφέρον το Πολιτιστικό Ίδρυμα της Τράπεζας Πειραιώς, ζητώντας την παραχώρηση των Μύλων.
Για «αξιόλογη μελέτη» έκανε λόγο η δ.σ . και αρχιτέκτονας Γ. Πούλου, δηλώνοντας άγνοια για το συγκεκριμένο γεγονός , καθώς τότε ήταν αντιδήμαρχος.
siriosfm.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Δείτε ποιά τραγουδίστρια αποκάλεσε το Mega "ΜΕΓΚΑΛΟ ΣΑΠΙΟΚΑΝΑΛΟ" ;

Γιατί έκανε επίθεση στο κανάλι;
Πολλές φορές την έχουμε δεί να εκφράζει τη γνώμη της για τις δύσκολες συνθήκες της χώρας και για τα πολιτικά δρώμενα που τον τελευταίο καιρό είναι πρώτο θέμα συζήτησης σε όλα τα πηγαδάκια!

Ο λόγος για την....
Άντζυ Σαμίου που χθές το βράδυ παρακολουθώντας το κεντρικό δελτίου ειδήσεων του Mega, έγραψε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Twitter: "ΜΕΓΚΑΛΟ ΣΑΠΙΟΚΑΝΑΛΟ ΔΕΝ ΘΑ ΜΑΣ ΤΟΥΜΠΑΡΕΙΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΕΘΑΜΕΝΟΥΣ ΝΑ ΜΑΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΝΕ ΜΕΣΑ!!"

zappit
Διαβάστε Περισσότερα »

Ενημέρωση για τον κλειδάριθμο του Τaxisnet με ένα μόνο κλικ

Ενημέρωση για κλειδάριθμο του Τaxisnet με ένα μόνο κλικ

Υποχρεωτικά ηλεκτρονική δήλωση θα πρέπει να κάνουν όσοι είχαν εισοδήματα που ξεπερνούσαν τα 12.000 ευρώ το 2011.
Με τη διορία υποβολής μάλιστα να λήγει στις 15 Ιουνίου – στην περίπτωση φυσικά που δεν δοθεί παράταση- πολλοί είναι οι φορολογούμενοι που έσπευσαν στις κατά τόπους ΔΟΥ προκειμένου να ενημερωθούν για τον τρόπο με τον οποίο θα αποκτήσουν κλειδάριθμο.
Στις ΔΟΥ θα χρειαστεί να μεταβούν τελικά μόνον όσοι διαπιστώσουν από τον έλεγχο στην ιστοσελίδα της Γενική Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων ότι δεν θα λάβουν κλειδάριθμους, και εφόσον φυσικά διαπιστώνουν πως το 2011 έβγαλαν εισόδημα πάνω από 12.000 ευρώ και δεν είναι συνταξιούχοι.
Πως θα γλιτώσετε την ταλαιπωρία
  • Οι περίπου 800.000 φορολογούμενοι που μέχρι τώρα έκαναν χειρόγραφες δηλώσεις και στους οποίους το υπουργείο στέλνει ταχυδρομικώς επιστολή για να αποκτήσουν για πρώτη φορά κωδικούς στο taxisnet, θα πρέπει απλώς να συμπληρώσουν το ΑΦΜ τους στην «κουτάκι» της εφαρμογής που έφτιαξε η Γενικη Γραμματεία Πληροφορικών Συστημάτων, στην διεύθυνση https://www1.gsis.gr/gsisapps/gsisinfo/kleidarithmoiCreated.htm, και θα δουν αν όντως τους έρχεται στο σπίτι άμεσα η συστημένη επιστολή, ή αν χρειάζεται να μετακινηθούν για να τη ζητήσουν.
  • Όσοι έχουν ήδη κωδικούς στο taxisnet μπορούν να τους χρησιμοποιήσουν και τώρα για να υποβάλουν δήλωση Ε1.
Διαβάστε Περισσότερα »

Δημοσκόπηση RASS: Πρώτος ο ΣΥΡΙΖΑ με 20,5% - ΝΔ 19,4% - ΠΑΣΟΚ 11,8%

Δημοσκόπηση RASS: Πρώτος ο ΣΥΡΙΖΑ με 20,5% - ΝΔ 19,4% - ΠΑΣΟΚ 11,8%

Σε πρώτο κόμμα αναδεικνύεται ο ΣΥΡΙΖΑ σε νέα δημοσκόπηση που δημοσιεύεται σήμερα, καθώς αποσπά το 20,5% των προτιμήσεων στην πρόθεση ψήφου, έναντι 19,4% της Νέας Δημοκρατίας.
Αναλυτικότερα, σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας RASS, που δημοσιεύεται σήμερα στην εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος», ο Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς του Αλέξη Τσίπρα φαίνεται να συνεχίζει την ανοδική του πορεία, αυξάνοντας τη δύναμή του κατά 4 σχεδόν μόναδες, και να είναι πρώτο κόμμα, πολύ μακρυά ωστόσο ακόμα από την αυτοδυναμία.
Μικρή άνοδο εμφανίζει και η Νέα Δημοκρατία, που ανεβαίνει στο 19,4%, ενώ το ΠΑΣΟΚ του Ευάγγελου Βενιζέλου συνεχίζει την κάθετη πτώση του προσγειωνόμενο στο 11,8%. Σταθερή παραμένει η Δημοκρατική Αριστερά του Φώτη Κουβέλη στο 6,2%.
Χαρακτηριστικό της δημοσκόπησης της RASS, είναι η μεγάλη πτώση των ποσοστών του ΚΚΕ (4,8%) και της Χρυσής Αυγής που δείχνει να προσγειώνεται ανώμαλα στο 3,8%. Εκτός Βουλής παραμένουν η Δημοκρατική Συμμαχία της Ντόρας Μπακογιάννη και ο ΛΑΟΣ του Γιώργου Καρατζαφέρη.
Ειδικότερα, στην πρόθεση ψήφου τα κόμματα λαμβάνουν τα εξής ποσοστά:
  • ΣΥΡΙΖΑ: 20,5%
  • ΝΔ: 19,4%
  • ΠΑΣΟΚ: 11,8%
  • Ανεξάρτητοι Έλληνες: 7,8%
  • Δημοκρατική Αριστερά: 6,2%
  • ΚΚΕ: 4,8%
  • Χρυσή Αυγή: 3,8%
  • Δημοκρατική Συμμαχία: 2,4%
  • ΛΑΟΣ: 2%
Διαβάστε Περισσότερα »

«Ντου» της Ελένης Λουκά στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA!

«Ντου» της Ελένης Λουκά στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA!

Η Ελένη Λουκά είναι γνωστή στο πανελλήνιο για τις απρόσμενες «εφόδους» μπροστά στις κάμερες. 

Το βράδυ της Κυριακής «θύμα» της ήταν το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA και δη η Μαρία Σπυράκη ...

η οποία είδε την εκκεντρική Ελένη να ξεπηδά μπροστά της προκαλώντας τόσο την αμηχανία της ρεπόρτερ, όσο και των ανθρώπων στο studio του «μεγάλου καναλιού».

Απολαύστε την επί της οθόνης...












.iefimerida.gr/
Διαβάστε Περισσότερα »

ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ


alt ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΜΕΛΩΝ -ΦΙΛΩΝ

Δώσαμε με αυταπάρνηση μία δύσκολη εκλογική μάχη και πετύχαμε ένα καλό εκλογικό αποτέλεσμα.
Αποκτήσαμε σχέση εμπιστοσύνης με πολίτες που με την ψύχραιμη ψήφο τους εκτός από την καταδίκη του δικομματισμού αναζητούν και ρεαλιστική πρόταση εξόδου από την κρίση
Για αποτίμηση και σχεδιασμό σας καλούμε σε συζήτηση την Δευτέρα 14 Μαΐου και ώρα 8.30 μ.μ.
στα Γραφεία μας Καραγιανοπούλου 22.
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΒΟΙΩΤΙΑΣ
Διαβάστε Περισσότερα »

NEA ΠΡΟΚΛΗΣΗ Μιχαλολιάκος: "Τα εγκλήματα στο Δίστομο δεν έγιναν από ναζί"


Διαβάστε τι λέει ο επικεφαλής της Χρυσής Αυγής....

για τον Χίτλερ, το ναζιστικό χαιρετισμό και το "εγέρθητι" σε συνέντευξή του σε κυριακάτικη εφημερίδα

Μια συνέντευξη που θα συζητηθεί έδωσε ο επικεφαλής της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος, παραδεχόμενος ότι έχει γράψει ο ίδιος το 1987 εγκωμιαστικό κείμενο για τον Χίτλερ, τον οποίο αναφέρει ως "μεγάλο άνδρα του 20ου αιώνα".
Μιλώντας στον "Τύπο της Κυριακής" σημειώνει για το πόνημά του που είχε δημοσιευτεί σε έντυπο της Χρυσής Αυγής: "Και έγκλημα να είχα κάνει θα είχε παραγραφεί" ενώ για τον Χίτλερ αναφέρει:
"Ο Χίτλερ επιτέθηκε στην Ελλάδα και καλώς τον πολεμήσαμε. Ωστόσο, λατρεύτηκε από το γερμανικό λαό και η Γερμανία επί των ημερών του γνώρισε οικονομική άνθηση.
Ερωτηθείς για τα αποτελέσματα των εκλογών σε Δίστομο και Καλάβρυτα, τόνισε ότι καταδικάζει τις εκτελέσεις Ελλήνων από δυνάμεις κατοχής.
"Στα Καλάβρυτα έχουν εκτελεστεί συγγενείς της γυναίκας μου. Στη λάσπη που δεχτήκαμε απάντησε ο λαός των Καλαβρύτων, καθώς μας ψήφισαν 650 άνθρωποι. Είμαι Έλληνας εθνικιστής. Στα Καλάβρυτα θα ήμουν στην πρώτη γραμμή. Αυτός που δεν ήταν στην πρώτη γραμμή ήταν ο ΕΛΑΣ. τα εγκλήματα εκεί έγιναν από Γερμανούς, όχι από ναζί. Δεν ήταν όλοι οι Γερμανοί ναζί" σημειώνει ο κ. Μιχαλολιάκος.
Όσον αφορά τον χαιρετισμό με υψωμένο το δεξί χέρι, ομολογεί ότι τον έμαθε στην οργάνωση του Κωνσταντίνου Πλεύρη "4η Αυγούστου" και πως με τον ίδιο τρόπο χαιρετούσαν ως μέλη της Εθνικής Οργάνωσης Νεολαίας (ΕΟΝ) ο Μίκης Θεοδωράκης και ο Μανώλης Γλέζος.
Όσον αφορά τη Χούντα χαρακτηρίζει "σπουδαίους στρατιώτες" των Γ. Παπαδόπουλο και τον Ν. Ντερτιλή και δηλώνει ότι "η επανάσταση της 21ης Απριλίου, έκανε τον κόσμο να περνάει καλύτερα".
Ερωτηθείς για τις κατηγορίες κατά μελών του κόμματος για εμπλοκή τους σε ποινικές υποθέσεις χαρακτηρίζει την υπόθεση Κασιδιάρη αστεία και αναφέρθηκε στην υπόθεση Τσοχατζόπουλου.
Σε ερώτηση για το αν έχει γράψει ποιήματα για τον εωσφόρο, ο κ. Μιχαλολιάκος σημειώνει ότι είναι Χριστιανός ορθόδοξος και απαντά ότι είχε γράψει αρχαιολατρικά ποιήματα πριν 31 χρόνια.
Σε ερώτηση για τον Γιώργο Γερμενή ("Καιάδας) και τον Απόστολο Γκλέτσο ("Τόλης 88"), που συμμετέχουν σε Black Metal συγκροτήματα, ο κ. Μιχαλολιάκος σημειώνει ότι ο Γερμενής είναι Χριστιανός και καλός μουσικός και ο Γκλέτσος Γεωπόνος με δύο παιδιά.
Τέλος, αναφερόμενος στο περίφημο "εγέρθητι", ο κ. Μιχαλολιάκος λέει ότι δόθηκε μεγάλη διάσταση σε ένα ζήτημα που είναι αστείο.
"Οι δημοσιογράφοι δεν έφυγαν από την αίθουσα. Μας έκανε εντύπωση η συμπεριφορά της Νάντιας Αλεξίου, την οποία γνωρίζω προσωπικά. Το στέλεχος που το είπε δεν ήθελε να προσβάλει τους δημοσιογράφους. Απλά το 'εγέρθητι' είναι το συνήθειό μας. Δεν σύραμε κανέναν έξω. Πάντως εγώ δεν το υιοθετώ για δημοσιογράφους και δεν έδωσα εγώ τέτοια εντολή. Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι 'αδειάζω' τα στελέχη μου. Αν άρχιζαν τις μπουνιές, τότε θα το καταδίκαζα" απαντά ο επικεφαλής της Χρυσής Αυγής.
Διαβάστε Περισσότερα »

6.000 Ελληνες γιατροί στη Γερμανία

Μέσα σε λίγα χρόνια υπερδιπλασιάστηκε ο αριθμός των επιστημόνων που μετανάστευσαν στην Γερμανία. Μήπως το μετάνιωσαν;


Το 2007 στη Γερμανία εργάζονταν 1.500 έλληνες γιατροί. Το 2012 ο αριθμός αυτός έφτασε τις 6.000. Μάλιστα, σύμφωνα με την Καθημερινή της Κυριακής γραφεία αναζήτησης που συνεργάζονται με γερμανικά θεραπευτήρια, εξασφαλίζουν για κάθε πρόσληψη προμήθεια χιλιάδων ευρώ.

Οι απόφοιτοι ιατρικών σχολών μεταναστεύουν στη Γερμανία για να αποκτήσουν την ειδικότητα, αποφεύγοντας τις μεγάλες λίστες αναμονής, που φτάνουν και τα 12 χρόνια, στην Ελλάδα. Δεν είναι όμως μόνο αυτός ο λόγος, αλλά και το γεγονός οτι η οικονομική κρίση κάνει τους απόφοιτους να αναζητήσουν ένα καλύτερο μέλλον στην Ευρώπη.

Ωστόσο, οι συνθήκες στη Γερμανία, όπως αναφέρει η εφημερίδα, δεν είναι καθόλου εύκολες για τους απόφοιτους ιατρικής.

Μπορεί να γνωρίζουν την ορολογία στη γερμανική γλώσσα αλλά οι περισσότεροι δεν γνωρίζουν την καθημερινή γλώσσα ώστε να συνεννοούνται εύκολα με τους ασθενείς. Αλλη μία δυσκολία που αντιμετωπίζουν οι άπειροι γιατροί είναι οτι μετά απο λιγες εβδομάδες απο την εγκατάστασή τους πρέπει να κάνουν εφημερία και να είναι υπεύθυνοι για 10-16 ασθενείς.

Ολα αυτά φέρνουν τους Ελληνες αντιμέτωπους με το δίλημμα: να επιστρέψουν ή όχι στην Ελλάδα;

Οπως αναφέρει στην εφημερίδα η γερμανίδα δρ Μαρτίνα Λοός, “ναι μεν στη Γερμανία υπάρχει ζήτηση γιατρών και τα νοσοκομεία θέλουν Ελληνες αποφοίτους διότι έχουν καλό ακαδημαϊκό επίπεδο και κάνουν καλή δουλειά, φτάνει όμως και οι ίδιοι να γνωρίζουν τις παραμέτρους του ταξιδιού”
Διαβάστε Περισσότερα »

Καπνίζουν οι γονείς και η νικοτίνη πάει και στο αίμα των παιδιών τους

Ένα στα δύο παιδιά καπνιστών έχει ίχνη νικοτίνης στο αίμα τους, σύμφωνα με τα αποτελέσματα αμερικανικής μελέτης....
της ερευνητικής ομάδας του πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας στο Σαν Φρανσίσκο.


Όπως δημοσιεύει το περιοδικό παιδιατρικής «Archives of Pediatrics and Adolescent Medicine» λίγοι είναι οι γονείς που παραδέχονται ότι καπνίζουν μπροστά στα παιδιά τους ή αντιλαμβάνονται ότι το παιδί είναι εκτεθιμένο στον καπνό των γύρω τους.

Οι ερευνητές έκαναν τεστ αίματος σε περίπου 500 παιδιά καπνιστών ηλικίας ενός έως τεσσάρων ετών και διαπίστωσαν ότι το 55% είχαν στο αίμα τους ίχνη κοτινίνης, γεγονός που σημαίνει ότι τα παιδιά είχαν εκτεθεί στον καπνό του τσιγάρου τις προηγούμενες τρεις έως τέσσερις μέρες. Όμως μόνο το 13% των γονιών τους παραδέχτηκαν ότι το παιδί τους είχε εκτεθεί σε παθητικό κάπνισμα.

Οι γονείς νομίζουν ότι τα παιδιά τους εκτίθενται μόνο όταν βρίσκονται δίπλα σε κάποιον που καπνίζει, ενώ στην πραγματικότητα τα παιδιά εισπνέουν τον καπνό του τσιγάρου σε διάφορες άλλες περιπτώσεις, όπως όταν ζουν σε ένα κτίριο (όπως μία πολυκατοικία) όπου πολλοί ένοικοι καπνίζουν ή περνώντας ώρα σε ένα δωμάτιο όπου πρόσφατα κάποιος είχε καπνίσει.

Το παθητικό κάπνισμα σύμφωνα και μα τα αποτελέσματα προηγούμενων ερευνών, συνδέεται με αυξημένο κίνδυνο για σύνδρομο αιφνίδιου θανάτου, αναπνευστικά προβλήματα, άσθμα, ωτίτιδες κ.α.
Διαβάστε Περισσότερα »

Καθιστοί υποδέχτηκαν οι δημοσιογράφοι τον Μιχαλολιάκο στο Προεδρικό Μέγαρο!

Τον υποδέχθηκαν καθιστοί, δεν έκαναν ερωτήσεις και τον είχαν σε...απόσταση

Τον υποδέχθηκαν καθιστοί, δεν έκαναν ερωτήσεις και τον είχαν σε...απόσταση

Εγέρθητι εσεις; Καθιστοί εμείς. 

Με αυτό τον τρόπο οι δημοσιογράφοι που κάλυψαν τις συναντήσεις των πολιτικών αρχηγών στο προεδρικό Μέγαρο αντέδρασαν ...

στην προκλητική συμπεριφορά των μελών της χρυσής αυγής την ημέρα των εκλογών οι οποίοι ανάγκασαν τους δημοσιογράφους να σηκωθούν όρθιοι όταν εμφανίστηκε μπροστά τους ο Νίκος Μιχαλολιάκος.

Αυτή τη φορά όμως όταν ο Νίκος Μιχαλολιάκος μπήκε στο προεδρικό Μέγαρο οι δημοσιογράφοι ...έπεσαν στο πάτωμα. 

Και η διαμαρτυρία συνεχίστηκε κατά την έξοδό του.

Ο Νίκος Μιχαλολιάκος κατευθύνθηκε προς το σημείο όπου γίνονται οι δηλώσεις, όμως κανένας δημοσιογράφος δεν τον περίμενε, οπότε ο ίδιος προχώρησε προς το αυτοκίνητό του. 

"Θέλετε να σας κάνω δηλώσεις;" τους ρώτησε. Δεν πήρε απάντηση και τελικά επέστρεψε για να κάνει τελικά δηλώσεις.

"Σας ευχαριστώ πολύ. Αν θέλετε κάτι να ρωτήσετε, είμαι στη διάθεσή σας", είπε ο κ. Μιχαλολιάκος στο τέλος της δήλωσης του, όμως κανείς δημοσιογράφος δεν του έθεσε ερώτηση.
Διαβάστε Περισσότερα »

Αριστερός ο «χρυσαυγίτης» ελεγκτής τρόλεϊ









Στην πειθαρχική διαδικασία παραπέμφθηκε ο εργαζόμενος της ΟΣΥ Α.Ε. ο οποίος πρωταγωνίστησε στο περιστατικό που έγινε γνωστό το μεσημέρι και αφορούσε τον σκαιό τρόπο με τον οποίο αντιμετώπισε δύο αλλοδαπούς μετανάστες που δεν είχαν εισιτήριο σε τρόλεϊ της γραμμής 13.
Στην ανακοίνωση της ΟΣΥ Α.Ε. προστίθεται ότι «του αφαιρέθηκε η αρμοδιότητα του ελεγκτή κομίστρου και η….σχετική κάρτα διαπίστευσης».

Αυτό όμως που αποκαλύπτει το....
diktionews.gr είναι ότι ο συγκεκριμένος εργαζόμενος ανήκει πολιτικά στον ευρύτατο χώρο της αριστεράς και όπως υποστήριξε στην πρώτη απολογία του στους υπηρεσιακούς παράγοντες της ΟΣΥ χρησιμοποίησε τη λέξη «εγέρθητου» ως πλάκα που κάνει και με τους συναδέλφους του.

Συγκεκριμένα σε έλεγχο που πραγματοποίησε το μεσημέρι ο ελεγκτής σε τρόλεϊ της γραμμής 13 εντόπισε δυο νεαρούς από το Μπαγκλαντές που είχαν μπει στο μέσο χωρίς εισητήριο. Δύο κυρίες έδωσαν στους νεαρούς εισιτήρια που δεν πρόλαβαν όμως να χτυπήσουν αφού τα μηχανήματα έκλεισαν με την παρουσία του ελεγκτή, ανάμεσά τους φυσικά και πολλοι Έλληνες. Σύμφωνα όμως με μαρτυρίες ο ελεγκτής αδιαφόρησε για τους… παράνομους Έλληνες και φτάνει αμέσως στους αλλοδαπούς νεαρούς χρησιμοποιώντας τη φράση Εγέρθητω, ρε. Εδώ είναι Ελλάδα» ενώ σύμφωνα με μαρτυρίες ξεκίνησε να ουρλιάζει και να σπρώχνει τους δύο αλλοδαπούς προς την πόρτα.

Στη στάση κατεβαίνει ο ελεγκτής με τους δύο «παράνομους» και μαζί τους δύο γυναίκες που ούτε αυτές είχαν προλάβει να ακυρώσουν το εισητήριο τους απειλώντας πως θα τον μηνύσουν. Ο ελεγκτής στην παρατήρηση, ενώπιον των ανδρών των ΜΑΤ, ότι δεν έχει δικαίωμα να σηκώνει χέρι πάνω σε κανέναν επιβάτη και να μιλά κατ’ αυτόν τον τρόπο δηλώνει επί λέξει, φωνάζοντας πάντα: «Eγώ είμαι φασίστας και Χρυσή Αυγή και θα μιλάω όπως θέλω και θα κάνω ό,τι θέλω».
diktionews
Διαβάστε Περισσότερα »

Πόσο λέτε ότι πουλήθηκε;

Ένα νέο παγκόσμιο ρεκόρ σε δημοπρασία για μια γερμανική φωτογραφική μηχανή του 1923...
καταγράφηκε, καθώς μια Leica O-Serie (νούμερο 116) πωλήθηκε έναντι 2.160.000 ευρώ σε χθεσινή δημοπρασία της Galerie Westlicht στη Βιέννη.

Η συγκεκριμένη φωτογραφική μηχανή που διατέθηκε στον πλειστηριασμό στην αρχική τιμή των 300.000 ευρώ και σύμφωνα με εκτιμητές η αξία της ήταν μεταξύ 600.000 και 800.000 ευρώ, πωλήθηκε τελικά 1.800.000 ευρώ, ποσό που μαζί με τους φόρους ανήλθε στα 2.160.000 ευρώ.

Το προηγούμενο παγκόσμιο ρεκόρ είχε καταγραφεί το 2011 με 1.320.000 ευρώ για μια Leica O-Serie (νούμερο 117) που πωλήθηκε σε δημοπρασία επίσης στη Βιέννη του οίκου Βέστλιχτ, ο οποίος είναι από τους πιο φημισμένους παγκοσμίως στον τομέα της φωτογραφίας.

Μόνο 25 φωτογραφικές μηχανές πρωτότυπες αυτής της σειράς είχαν κατασκευαστεί από τη Leica, πριν από το πέρασμα στη σειριακή παραγωγή δύο χρόνια αργότερα, το 1925 ενώ μόλις 12 υπάρχουν σήμερα.

Διαβάστε Περισσότερα »

Σήμερα η συγκέντρωση του ΚΚΕ στο Πεδίον του Άρεως


Σε μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Πεδίον του Άρεως σήμερα Δευτέρα, στις 20.30 το βράδυ, καλεί το ΚΚΕ, σε μια προσπάθεια «να ματαιωθούν και να ανατραπούν τα σχέδια παγίδευσης του λαού στους μονόδρομους της Ε.Ε. και των επιχειρηματικών ομίλων».

Στο κάλεσμά του, το ΚΚΕ αναφέρει μεταξύ άλλων: «Την ώρα που στο όνομα της διακυβέρνησης της χώρας προετοιμάζουν τη νέα κυβέρνηση τσακίσματος του λαού, επιχειρείται από το κατεστημένο με τη συμμετοχή κυρίως Σαμαρά - Τσίπρα - Βενιζέλου - Κουβέλη μια άνευ προηγουμένου εκστρατεία υποκρισίας, αποπροσανατολισμού, εκβιασμών, αναπαραγωγής και δημιουργίας νέων κάλπικων διλημμάτων, προκειμένου να αξιοποιηθούν για την υποταγή του λαϊκού ριζοσπαστισμού. Το ΚΚΕ απευθύνει σάλπισμα εγρήγορσης, ετοιμότητας, ασυμβίβαστης πάλης για ρήξη και ανατροπή του σάπιου συστήματος».
Διαβάστε Περισσότερα »

Η ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΤΩΝ 145 ΕΤΩΝ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ - ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΘΗΒΩΝ !!!

Κυριακή 13 Μα'ι'ου 2012 Μέ μεγαλοπρέπεια πραγματοποιήθηκαν οι επετειακές εκδηλώσεις γιά τά 145 έτη από τά Εγκαίνια τού Θεομητροφρούρητου Ναού τής Μεγάλης Παναγίας - Αγίου Δημητρίου Θηβών παρουσία πλήθους

πιστών καί εκπροσώπων φορέων τής Βοιωτίας . Προηγήθηκε ο Ορθρος καί Πανηγυρική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος τού Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Θηβών καί Λεβαδείας κ.κ. Γεωργίου . Στή συνέχεια τελέστηκαν  τά Εγκαίνια τής Εκθεσης Εικόνων τού Ενοριακού Εργαστηρίου Βυζαντινής Αγιογραφίας μέσα σέ εορταστική ατμόσφαιρα , ενώ ακολούθησε δεξίωση πρός όλους τούς παρευρισκόμενους . Χρόνια Πολλά καί νά συνοδεύει όλο τόν κόσμο η ευλογία τής Μεγαλόχαρης καί τού Αγίου Δημητρίου .

VIOTIKOPERISKOPIO
Διαβάστε Περισσότερα »

Κοινωνικό Παντοπωλείο στο Δ. Λεβαδέων

Τη δημιουργία Κοινωνικού Παντοπωλείου αποφάσισε ομόφωνα το Δ.Σ Λεβαδέων στη συνεδρίαση της περασμένης Παρασκευής. 

Θα διοικείται από διακομματική επιτροπή, που θα συσταθεί γι’ αυτό το σκοπό. Θα στεγαστεί σε οίκημα το δήμου,δίπλα στο Ναό της  Αγίας Παρασκευής και θα στηρίζεται σε προσφορές και δωρεές επιχειρήσεων της περιοχής.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ