Πέμπτη 17 Μαΐου 2012

Δημοσκόπηση Marc: 23,1% η ΝΔ, 21% ο ΣΥΡΙΖΑ, στο 7,2% ο Καμμένος

Δημοσκόπηση Marc: Πρώτη η ΝΔ με 23,1%, ΣΥΡΙΖΑ με 21%, στο 7,2% ο Καμμένος

Ανοδική είναι η πορεία των ποσοστών της Νέας Δημοκρατίας στην νέα δημοσκόπηση της εταιρείας Marc, μετά το ναυάγιο των διαπραγματεύσεων για τον σχηματισμό κυβέρνησης, καθώς συγκεντρώνει 23,1%. Ο ΣΥΡΙΖΑ από την άλλη εμφανίζεται δεύτερος με 21% ενώ στην τρίτη θέση παραμένει το ΠΑΣΟΚ με 13.2%.
Αναλυτικότερα βάσει της δημοσκόπησης που δημοσιεύθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού ALPHA,  η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει 23,1%, ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με 21% και στην τρίτη θέση βρίσκεται το ΠΑΣΟΚ με 13.2%. Από την δημοσκόπηση είναι φανερό πως τα τρία πρώτα κόμματα διατηρούν μεγάλη δημοσκοπική διαφορά από τα υπόλοιπα τα οποία βλέπουν τα ποσοστά τους να υποχωρούν.
Σχετικά με τ υπόλοιπα κόμματα, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες από το διψήφιο ποσοστό που συγκέντρωσαν στις εκλογές, εμφανίζονται με 7.2%, το ΚΚΕ υποχωρεί στο 5,1%, η Χρυσή Αυγή έχει 4,3%. Τέλος η Δημοκρατική Αριστερά είναι σταθερή στο 5,6%.
Δύσκολα σύμφωνα με την δημοσκόπηση πιάνουν το 35 για την είσοδό τους στην Βουλή, η Δημοκρατική Συμμαχία της Ντόρας Μπακογιάννη και ο ΛΑΟΣ του Γιώργου Καρατζαφέρη καθώς συγκεντρώνουν 1,4% και 1,3% αντιστοίχως.
Από τις μικρές εκπλήξεις είναι η Δημιουργία Ξανά του Θάνου Τζίμερου που συγκεντρώνει 1.8% δηλαδή πάνω από την ΔΗ.ΣΥ. Και τον ΛΑΟΣ, ενώ οι Οικολόγοι Πράσινοι από την σειρά τους βλέπουν τα ποσοστά τους να πέφτουν στο 1,6%.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ξηρονομή Βοιωτίας: 14χρονος εξαπατούσε ηλικιωμένους


Είχε εκπαιδεύσει τον μικρό και στόχευαν κυρίως ηλικιωμένους...


Στα χέρια της αστυνομίας είναι ένας 42χρονος από το Ζεφύρι, αλλά και ένας συνεργός του, μόλις 14 ετών!!!!, οι οποίοι με τη μέθοδο της απασχόλησης "ξάφριζαν" ανυποψίαστους πολίτες, κυρίως ηλικιωμένους.

Πιο συγκεκριμένα, οι απατεώνες πουλώντας προϊόντα μαναβικής, πήγαιναν σε διάφορες περιοχές της Αττικής και της Βοιωτίας, όπου την ώρα που πουλούσαν τα προϊόντα, ο εκπαιδευμένος ποντικός ξάφριζε τα θύματα.

Προχθές στην Ξηρονομή Βοιωτίας, κατάφεραν να κλέψουν από το σπίτι ηλικιωμένου ζευγαριού, (200) ευρώ, τέσσερα (4) χρυσά δαχτυλίδια και δύο (2) χρυσά βραχιόλια.

Ο 80χρονος, ευτυχώς κατάλαβε πολύ νωρίς τι είχε γίνει και ειδοποίησε την αστυνομία. Οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, που χτένισαν την ευρύτερη περιοχή, κατάφεραν να τους εντοπίσουν στην περιοχή των Πλαταιών Βοιωτίας. Σε έλεγχο που διενεργήθηκε, βρέθηκαν στην κατοχή τους τα κλοπιμαία, τα οποία αποδόθηκαν στον 80χρονο.

Με τον ίδιο τρόπο οι δύο δράστες, πριν από 2 εβδομάδες είχαν αφαιρέσει από τις Ερυθρές Αττικής, το ποσό των 1700 ευρώ, από μια 78χρονη, η οποία τους αναγνώρισε αμέσως.

Οι απατεώνες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα, ενώ η προανάκριση συνεχίζεται για να διαπιστωθεί πόσα, που και ποια είναι τα θύματα, που έπεσαν στα χέρια τους.


Διαβάστε Περισσότερα »

Και τώρα οι δυο τους...


Μετά την ολοκλήρωση της 5ης -και προτελευταίας αγωνιστικής- Παναθηναϊκός και ΑΕΚ διεκδικούν πλέον την πρώτη θέση που οδηγεί στο Τσάμπιονς Λιγκ. Ο Δημήτρης Σκαρτσιούνης αναλύει τα όσα διαδραματίστηκαν χθες σε Περιστέρι-ΟΑΚΑ καθώς και τα οφέλη της ομάδας που θα κόψει πρώτη το νήμα στην ειδική βαθμολογία...

Τα πλέι οφ οδεύουν προς το τέλος τους και βρίσκουν πάλι Παναθηναϊκό και ΑΕΚ να διεκδικούν την τελευταία αγωνιστική ένα εισιτήριο για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Βέβαια, φέτος υπάρχουν παραπάνω λόγοι και για τους δύο να παραδώσουν ψυχή και σώμα την Κυριακή για να ανέβουν στο πρώτο σκαλί του βάθρου...

Ας τα πάρουμε όμως από την αρχή. Πρώτο ματς ήταν στο Περιστέρι, με τον Ατρόμητο να φιλοξενεί το τριφύλλι. Η ομάδα του Γιώργου Δώνη προερχόταν από νίκη κόντρα στην ΑΕΚ που την έβαζε στο κόλπο της πρώτης θέσης, η δε του Φερέιρα από αυτή με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ στο Ολυμπιακό Στάδιο. Ο ΠΑΟ, δεν έδειξε διάθεση να πετάξει ολοκληρωτικά στα σκουπίδια το μαξιλαράκι των 4 βαθμών με το οποίο ξεκίνησε στη διοργάνωση και εκμεταλλευόμενος τις απουσίες και την κούραση των Περιστεριωτών έφτασε σε ένα πολύτιμο διπλό και πλέον πάει για δύο αποτελέσματα την Κυριακή όπου φιλοξενεί τους κιτρινόμαυρους.

Στο ΟΑΚΑ τώρα, ο Νίκος Κωστένογλου γνώριζε ότι στο ματς με τον ΠΑΟΚ άλλο αποτέλεσμα πέραν της νίκης δεν υπήρχε. Απλώς στο άκουσμα της επικράτησης του ΠΑΟ ήξερε ότι ο ίδιος και οι παίκτες του πάνε για το 2x2. Πρώτος στόχος επετεύχθη, η Ένωση παίζοντας έξυπνα και χάρη στο φονικό ένστικτο του Νίκου Λυμπερόπουλου που άνοιξε το δρόμο για τη νίκη, το χθεσινό 2-0 της δίνει πλεονέκτημα ακόμα και σε περίπτωση ισοβαθμίας με τον Δικέφαλο του Βορρά καθώς έτσι θα παίρνει τουλάχιστον το "καλό" εισιτήριο για το Γιουρόπα Λιγκ παίζοντας το πρώτο επίσημο παιχνίδι της στα μέσα Αυγούστου.

Μετά, λοιπόν, από αυτά τα αποτελέσματα ξεκαθάρισε το τοπίο όσον αφορά τη διεκδίκηση της πρώτης θέσης. Ο ΠΑΟ ακόμα και με "Χ" στο Μαρούσι όπου ως τυπικά γηπεδούχος θα περιμένει την ΑΕΚ θα πάρει μέρος στα προκριματικά της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. 

Η Ένωση πληρώνει τον κακό δεύτερο γύρο που την έφερε εξ'αρχής στο -4 από την πρωτιά και παρά το γεγονός ότι είναι πρώτη σε συγκομιδή βαθμών στα πλέι οφ θέλει μόνο νίκη η οποία θα είναι ένας ημίγλυκος επίλογος στη φετινή χρονιά ενώ σε περίπτωση ήττας μπορεί να βρεθεί ακόμα και τρίτη στη βαθμολογία. Σημειωτέον ότι εάν βγει πρώτη σε συνδυασμό με κατάκτηση του τροπαίου από την Τσέλσι στον τελικό του Σαββάτου με την Μπάγερν η Ένωση θα βρίσκεται στο γκρουπ των ισχυρών... 

Ο ΠΑΟΚ υποδέχεται αποδεκατισμένος τον Ατρόμητο στη Τούμπα και με νίκη θα κυνηγάει υπό προϋποθέσεις (ήττα της ΑΕΚ) το καλό εισιτήριο του Γιουρόπα ενώ αν χάσει τερματίζει τελευταίος και καλείται να δώσει το πρώτο επίσημο παιχνίδι του στα μέσα Ιουλίου! Τέλος για τον Ατρόμητο τα πράγματα είναι αρκετά ξεκάθαρα καθώς μόνο με διπλό στην Τούμπα αποφεύγει τη τελευταία θέση.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι η τελευταία αγωνιστική αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, με τα βλέμματα να είναι περισσότερο στραμμένα στο ντέρμπι του ΟΑΚΑ καθώς η πρώτη θέση και για τον ΠΑΟ και για την ΑΕΚ θα δώσει κυρίως οικονομική ανάσα στους συλλόγους και όχι πρεστίζ. Μιλάμε ουσιαστικά για θέμα επιβίωσης κάτι που έχουν καταλάβει οι ποδοσφαιριστές και τους δίνει ένα έξτρα κίνητρο την Κυριακή (είτε μείνουν είτε αποχωρήσουν στο τέλος της σαιζόν) για να πάρουν τα δεδουλευμένα τους και όχι κάποια έναντι. Δεν είναι λίγα άλλωστε τα περίπου 6 εκατ. ευρώ που δίνει η πρόκριση από τον πρώτο προκριματικό γύρο με τον οποίο ταυτόχρονα κλειδώνεται τουλάχιστον η είσοδος στους ομίλους του Γιουρόπα. Και αυτά τα χρήματα δεν τα βρίσκει κανείς τους ούτε δανεικά...

Από Δημήτρης Σκαρτσιούνης (dimskarts@yahoo.gr)
Διαβάστε Περισσότερα »

Ερευνα σοκ: Πτώση αστεροειδών μπορεί να εξαφανίσει 10 χώρες! Στο κόκκινο η Ιταλία

Ερευνα σοκ: Πτώση αστεροειδών μπορεί να καταστρέψει 10 χώρες

Η επιστημονική ομάδα του Πανεπιστημίου του Σάουθαμπτον ανακοίνωσε τις χώρες που σύμφωνα με τα στοιχεία της NASA και των δικών της ερευνών αντιμετωπίζουν τον άμεσο κίνδυνο να αφανιστούν από τον χάρτη εάν αστεροειδείς πλανήτες περάσουν στη γήινη ατμόσφαιρα.
Η έρευνα έδειξε ότι υπάρχουν 47.000 «δυνητικά επικίνδυνοι» αστεροειδείς με διάμετρο μεγαλύτερη των 100 μέτρων οι οποίοι βρίσκονται σε τροχιά γύρω από τη γη και σε περίπτωση που κάποιος από αυτούς «πέσει» στην ατμόσφαιρα της γης είναι πιθανό να καταστρέψουν μεγάλες περιοχές ή ακόμα και χώρες.
Βάσει των μετρήσεών τους μάλιστα εάν υπάρξει πτώση πολλών αστεροειδών την ίδια περίοδο τότε ίσως αλλάξει ακόμα και ο χάρτης της γης. Σε τέτοιο συμπέρασμα οι επιστήμονες κατέληξαν με βάση τα δεδομένα που συγκεντρώθηκαν από τον ερευνητικό καθετήρα WISE.
Δέκα χώρες βρίσκονται πλέον σε κόκκινο συναγερμό καθώς εκτιμάται ότι ακριβώς εκεί θα γίνει η μεγαλύτερη καταστροφή. Η Ελλάδα πάντως δεν βρίσκεται ανάμεσά τους αλλά η γειτονική Ιταλία είναι μία από τις υποψίες προς.... αφανισμό.

Οι 10 χώρες που κινδυνεύουν περισσότερο: Κίνα, Ινδονησία, Ινδία, Ιαπωνία, ΗΠΑ, Φιλιππίνες, Ιταλία, Βρετανία, Βραζιλία, Νιγηρία.
Είναι η πρώτη φορά που οι επιστήμονες μιλούν για καταστροφές από πιθανή πτώση αστεροειδών σε συγκεκριμένες χώρες, υπογραμμίζοντας μάλιστα ότι ακόμη και οι περιοχές που δεν καταστραφούν ολοσχερώς θα πάθουν τόσο μεγάλες ζημιές που δεν θα είναι δυνατόν να ανακάμψουν ποτέ.
«Επειδή κάποιοι αστεροειδείς υπάρχει πιθανότητα να πλησιάσουν πολύ την γη, η έρευνά μας μπορεί να βοηθήσει σημαντικά τις επόμενες γενιές και την ρομποτική εξερεύνηση», δήλωσε γη Εϊμι Μάινζερ, υψηλόβαθμο στέλεχος της NASA στην Καλιφόρνια.
Η ίδια έρευνα επισημαίνει ότι η σύσταση των αστεροειδών μπορεί να είναι πέτρινη, μεταλλική ή από γρανίτη. Πληροφορία σημαντική για την αξιολόγηση των δυνητικών κινδύνων της πτώσης διαστημικών βράχων στη γη.
Η σύσταση των βράχων είναι πολύ σημαντικό στοιχείο επειδή δίνει την ευκαιρία στους ερευνητές να υπολογίσουν πόσο εύκολα θα πάρουν φωτιά μόλις μπουν στην ατμόσφαιρα της γης, επομένως πόσο γρήγορα μπορεί να διαλυθούν προκαλώντας μικρότερη καταστροφή.
Διαβάστε Περισσότερα »

Guardian: Στο 1 τρισ. δολάρια το κόστος εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη

Στα ένα τρισ. δολάρια τοποθετεί η «Guardian» το κόστος της εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, για την οποία όπως επισημαίνει οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις ετοιμάζονται... πυρετωδώς προκειμένου να καταφέρουν να περιορίσουν στο ελάχιστο το κόστος.


Μετά τη δήλωση του επικεφαλής της Τράπεζας της Αγγλίας, Μέρβιν Κινγκ, ότι η Ευρώπη...


«κατασπαράσσει τον εαυτό της» σύμφωνα πάντα με τη «Guardian» η βρετανική κυβέρνηση λαμβάνει, ήδη, έκτακτα μέτρα για την περίπτωση της εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη.


Μάλιστα, η βρετανική εφημερίδα επικαλείται και δηλώσεις του πρωθυπουργού της χώρας, Ντέιβιντ Κάμερον ο οποίος δήλωσε ότι «είτε η Ευρώπη θα έχει μια αφοσιωμένη, σταθερή, επιτυχημένη Ευρωζώνη με ένα αποτελεσματικό τείχος προστασίας, καθώς κεφαλαιοποιούνται και ρυθμίζονται οι τράπεζες, ένα σύστημα δημοσιονομικής κατανομής των βαρών, και υποστηρικτική νομισματική πολιτική σε ολόκληρη την Ευρωζώνη, ή είμαστε σε άγνωστο έδαφος το οποίο κρύβει τεράστιους κινδύνους για όλους».


Ενα άλλο θέμα το οποίο φαίνεται να απασχολεί ιδιαίτερα τα πρωτοσέλιδα των ξένων εφημερίδων είναι, επίσης, η διαρροή κεφαλαίων από την Ελλάδα, εξαιτίας της πολιτικής αναταραχής.


Οπως αναφέρουνν οι «Financial Times», επικαλούμενη πηγές της στην Αθήνα, οι έλληνες, καταθέτες, μόνο μέσα σε δύο ημέρες (Δευτέρα και Τρίτη) απέσυραν περίπου 1,2 δισ. ευρώ από τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς.


Ελληνες και Ευρωπαίοι αξιωματούχοι επιμένουν, πάντως, ότι δεν υπάρχει εγκατάλειψη των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων της χώρας σε πλήρη κλίμακα.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΠΡΟΣΟΧΗ ΕΠΕΙΓΟΝ - ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΟΛΟΙ - ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΟΣ "ΙΟΣ"

Ενημερώστε όλες τις επαφές που έχετε στον υπολογιστή σας, να μην δέχονται μηνύματα από τις εξής διευθύνσεις:
 















nicomailto:nico_10_72@hotmail. 

fr nicomailto:nico_72_10@hotmail.fr
 

yann.photos@ yann.photos@ hotmail.fr
 

kevinblancher@hotmail..fr
 
Πρόκειται για ιό «πειρατή» στον υπολογιστή σας και εάν κάποια από τις επαφές σας τον «αρπάξει» θα πληγείτε και εσείς. 
Στείλτε λοιπόν αυτό το μήνυμα σε όλους. 
Είναι επείγον και ο ιός κυκλοφορεί ήδη.
Η επιβεβαίωση αυτής της πληροφορίας έχει ήδη ανακοινωθεί από το γαλλικό κανάλι EUROPE 1.

 
Τις προσεχείς ημέρες πρέπει να προσέξετε να μην ανοίξετε κανένα μήνυμα που ονομάζεται l'Invitation (πρόσκληση), ή τι θέλει η φωτογραφία σου σ´αυτό το site? Όποιος κι' αν σας το έχει στείλει!!! 
Είναι ένας ιός που ...ανοίγει μια ολυμπιακή δάδα και καταστρέφει το σκληρό δίσκο του PC. Αυτός ο ιός θα σας σταλεί από κάποιον που έχετε στις επαφές σας, γι αυτό πρέπει οπωσδήποτε να στείλετε αυτό το e-mail σε όλους. 


Εάν, λοιπόν, δεχτείτε ένα μήνυμα με θέμα 'invitation' (πρόσκληση) ΜΗΝ ΤΟ ΑΝΟΙΞΕΤΕ ΚΑΙ ΣΒΗΣΤΕ ΤΟ ΑΜΕΣΩΣ ΑΠΟ ΤΟ PC ΣΑΣ. 
Είναι ο χειρότερος ιός που έχει ποτέ ανακοινώσει το CNN και έχει καταταχθεί από τη Microsoft ως ο πιο καταστροφικός ιός που έχει παρουσιαστεί μέχρι σήμερα!

Αυτός ο ιός ανακαλύφθηκε χτες (?) το απόγευμα από την MCAfee και δεν έχει βρεθεί ακόμα λύση.

Καταστρέφει απλούστατα την 'zero zone ' του σκληρού δίσκου όπου είναι κρυμμένες οι κύριες πληροφορίες!

 
Ευχαριστώ.
----------------------------- ------
Δ.. ΒΡΑΖΟΣ / D..VRAZOS
ΣΥΝΗΓΟΡΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ
Τμήμα Μηχανογραφικών Εφαρμογών
Τηλ.: 210-7289666 210-7289666
Διαβάστε Περισσότερα »

Ο νέος υπουργός Επικρατείας προσέφυγε στο ΣτΕ για το χαράτσι της ΔΕΗ - Θα επιμείνει;

Ο Αντώνης Αργυρός, που από σήμερα το πρωί είναι μέλος της υπηρεσιακής κυβέρνησης, ήταν από τους πρώτους δικηγόρους που προσέφυγαν κατά του τέλους ακινήτων και ζήτησαν την άμεση κατάργησή του, χαρακτηρίζοντάς το αντισυνταγματικό.


Αν και υπηρεσιακός υπουργός, θα έχει...


ενδιαφέρον να ακούσουμε τις τοποθετήσεις του για το ζήτημα αυτό από τη θέση του υπουργού Επικρατείας αυτή την φορά.


Για την ιστορία, κ. Αργυρός έχει σπουδάσει νομικά και είναι δικηγόρος του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.



.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΚΤΕΛ ΘΗΒΩΝ, ΜΕΤΑΦΕΡΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ Ή ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΑ?

Στο δρομολόγιο γραμμής Αθήνα-Θήβα - Δομβραίνα στις 4 το απόγευμα και ημερομηνία 15/5/2012 το λεωφορείο της γραμμής μετέφερε 15-20 άτομα όρθια και πληρώνοντας ολόκληρο εισιτήριο.  Αγνοώντας την επικινδυνότητα αυτών, βρεθήκαμε μέσα στο λεωφορείο και ταξιδεύαμε και εμείς.  Ελεγκτής δεν υπήρχε. Μόνο οδηγός και εισπράκτορας να εισπράξει αγνοώντας όλα όσα θα έπρεπε να τηρούνται.
Οι αρμόδιοι ας πάρουνε θέση και να μας απαντήσουν !! Μεταφέρουν ανθρώπους ή εμπορεύματα?

Διαβάστε Περισσότερα »

Τα «λεβεντόπαιδα» της Χρυσής Αυγής... έκαναν παρέλαση στη Βουλή

Τα λεβεντόπαιδα της Χρυσής Αυγής... παρέλασαν στη Βουλή [εικόνες]

Με το χαμόγελο στα χείλη και πολύ προσεκτικοί, αφού όλα τα βλέμματα ήταν στραμμένα πάνω τους περιμένοντας το παραμικρό τους ολίσθημα, πήγαν στη Βουλή για την τελετή ορκωμοσίας τους οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής.
Τα στελέχη της ακροδεξιάς παράταξης έβγαλαν τις μαύρες μπλούζες με τα αρχαιοελληνικά γράμματα για να φορέσουν τα κουστούμια τους. Σκουρόχρωμα επέλεξαν οι περισσότεροι, για να καθίσουν στα ορεινά έδρανα της Βουλής, πάνω ακριβώς από τους βουλευτές των Ανεξάρτητων Ελλήνων.
Η Αλέκα Παπαρήγα μόλις έφτασε, είδε στις σκάλες τον αρχηγό της Χρυσής Αυγής, Νίκο Μιχαλολιάκο, έκανε μεταβολή και αντί να ανέβει τις σκάλες πήγε από την πλαϊνή ράμπα και μπήκε στο κτίριο.
Αγέρωχος ο Μιχαλολιάκος, που συνοδευόταν από την επίσης βουλευτή σύζυγό του, περίμενε τους βουλευτές του και μπήκαν όλοι μαζί στη Βουλή.
Και όχι μόνο αυτό. Έδωσε εντολή στον εκπρόσωπο του κόμματος να φωνάζει ένα ένα τα ονόματα των βουλευτών και με αυτή τη σειρά έμπαιναν στην αίθουσα για την ορκωμοσία!
Στην πρώτη θέση στα έδρανα (φωτό 7-8) από αριστερά πρώτος ο επικεφαλής της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος, δίπλα του, το «δεξί του χέρι» και εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Ηλίας Κασιδιάρης, ενώ ακριβώς πίσω του η σύζυγος του Ελένη Ζαρούλια.
Κατά τη διάρκεια της ορκωμοσίας των τριών μουσουλμάνων βουλευτών, κι ενώ όλοι οι βουλευτές ήταν όρθιοι σε ένδειξη σεβασμού, οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής παρέμειναν επιδεικτικά καθισμένοι στα έδρανά τους, προκαλώντας την αντίδραση πολλών βουλευτών και κυρίως της κυρίας Φώφης Γεννηματά.
Εν συνεχεία, στην έξοδο, σύσσωμη η ομάδα των βουλευτών της Χρυσής Αυγής έβγαζε αναμνηστικές φωτογραφίες – ο ένας με τον άλλον δηλαδή – και όταν τους πλησίασαν φωτορεπόρτερ για να τους φωτογραφίσουν, τους φώναξαν: «Τώρα είμαστε λίγοι. Σε έναν μήνα θα 'μαστε περισσότεροι. Ελάτε να μας βγάλετε που θα είμαστε 50».
Αμέσως μετά την τελετή ορκωμοσίας και αφού είχαν πάρει τις σακούλες με τον κανονισμό της Βουλής και τα αναμνηστικά του Ελληνικού Κοινοβουλίου στήθηκαν στο προαύλιο της Βουλής προκειμένου να φωτογραφηθούν μαζί με τις οικογένειες τους.
Οι δημοσιογράφοι στη Βουλή έκαναν... πειράγματα στον Μπαρμπαρούση για τα μαλλιά του λέγοντας του πως μοιάζει στον Κολοκοτρώνη και εκείνος απάντησε «σημασία έχει να του μοιάζω στην ψυχή, όχι στα μαλλιά».
Φυσικά από τους επισκέπτες ξεχώρισαν η κόρη του Νίκου Μιχαλολιάκου και της Ελένης Ζαρούλια, Ουρανία Μιχαλολιάκου, αλλά και ο αδερφός του Νίκου Μιχαλολιάκου, Τάκης Μιχαλόλιας, ο οποίος δεν έχασε την ευκαιρία να συνομιλήσει και με παλιός γνωστούς, ενώ φωτογραφήθηκε και με τον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Γεράσιμο Γιακουμάτο.










Διαβάστε Περισσότερα »

Οδηγίες εγγραφής στους εκλογικούς καταλόγους της περιοχής σας.. Τελειώστε τους, είναι πανεύκολο!

Προσοχή προσοχή !!!


Επειδή έχουμε νέες εθνικές εκλογές σε τρεις - τέσσερις εβδομάδες...


Είναι δεδομένο ότι πολλοί κάτοικοι αστικών κέντρων δεν πήγαν στους τόπους καταγωγής τους για να ψηφίσουν κι έτσι τα δυο κόμματα του δωσιλογισμού είχαν ανεβασμένα ποσοστά στην επαρχία σε σχέση με τις μεγάλες πόλεις..


Καλό είναι να...


ενημερώσουμε όσους γνωρίζουμε, ώστε να εγγραφούν σύντομα στους καταλόγους ετεροδημοτών για να μπορούν να ψηφίζουν στον τόπο κατοικίας τους χωρίς να υποβάλλονται στα έξοδα μετακινήσεως που είναι πλέον δυσβάστακτα για τους περισσότερους…


Η διαδικασία εγγραφής στους καταλόγους ετεροδημοτών είναι εξαιρετικά απλή:
  • Πως ο ετεροδημότης εγγράφεται στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους
  • Υποβάλλοντας σχετική αίτηση – υπεύθυνη δήλωση


Η αίτηση συμπληρώνεται και υποβάλλεται:
  • Είτε στο δήμο διαμονής
  • Είτε σε οποιοδήποτε ΚΕΠ που θα την προωθήσει στον δήμο διαμονής
Ο πολίτης έχει την δυνατότητα, εφ’όσον έχει πρόσβαση στο ιντερνετ να συμπληρώσει και εκτυπώσει την αίτηση, είναι όμως υποχρεωμένος να την υποβάλλει στο δήμο διαμονής του ή σε ΚΕΠ.


Κατά την υποβολή της αίτησης απαιτείται είτε αυτοπρόσωπη εμφάνιση του εκλογέα είτε εμφάνιση νόμιμα εξουσιοδοτημένου εκπροσώπου του (εξουσιοδότηση με βεβαίωση του γνήσιου της υπογραφής από δημόσια αρχή).


Ο ετεροδημότης που είναι ήδη γραμμένος σε ειδικούς εκλογικούς καταλόγους ετεροδημοτών ενός δήμου όπου διέμενε παλαιότερα μπορεί με νέα αίτηση του να ζητήσει την εγγραφή του σαν ετεροδημότης στο δήμο που διαμένει τώρα.


Εκλογείς που υποβάλλουν αιτήσεις εγγραφής σε ειδικούς εκλογικούς ετεροδημοτών μετά την τελευταία πριν από τις εκλογές αναθεώρηση των εκλογικών καταλόγων δεν ψηφίζουν σαν ετεροδημότες.

Διαβάστε Περισσότερα »

Παγκόσμια Ημέρα κατά της Υπέρτασης



Η 17η Μαΐου έχει οριστεί από την Παγκόσμια Ένωση κατά της Υπέρτασης (World Hypertension League) ως μέρα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για την έγκαιρη διάγνωση και αντιμετώπιση της υπέρτασης, της πολύ διαδεδομένης αυτής «σιωπηλής» νόσου.

Η αρτηριακή υπέρταση, δηλαδή η αυξημένη αρτηριακή πίεση που ασκεί το αίμα στο εσωτερικό τοίχωμα των αρτηριών, είναι μία πάθηση χωρίς συμπτώματα. Για το λόγο αυτό γίνεται πιο επικίνδυνη όταν δεν ελέγχεται, καθώς αποτελεί
σημαντικό παράγοντα εμφάνισης σοβαρών και πιθανώς θανατηφόρων παθήσεων. Έτσι, είναι σημαντικός ο τακτικός έλεγχος της πίεσης, από πάσχοντες και μη, για να διασφαλιστεί ο έλεγχος, η πρόληψη, αλλά και η ορθή θεραπεία της.

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, ένα δισεκατομμύριο άτομα παγκοσμίως, δηλαδή το 20% του ενήλικου πληθυσμού, πάσχει από υπέρταση και αυτός ο αριθμός αναμένεται να αυξηθεί σε 1,5 δισεκατομμύρια έως το 2025. Στην Ελλάδα, μια πρόσφατη μελέτη έδειξε ότι περίπου 1 στους 3 ενήλικους Έλληνες πάσχει από υπέρταση, αλλά μόνο οι μισοί από αυτούς λαμβάνουν αγωγή.

Η υπέρταση είναι μία από τις πιο σημαντικές αιτίες πρόωρης νοσηρότητας και θνητότητας. Υπολογίζεται ότι ευθύνεται για το 6% των θανάτων διεθνώς. Αναλυτικότερα, η μη καλά ρυθμισμένη αρτηριακή πίεση αποτελεί παράγοντα κινδύνου για την ανάπτυξη καρδιοπάθειας (στηθάγχη, έμφραγμα μυοκαρδίου, καρδιακή ανεπάρκεια), αγγειακού εγκεφαλικού επεισοδίου και βλάβης των νεφρών και των ματιών. Συγκεκριμένα, έχει αποδειχθεί ότι ευθύνεται για το 62% των αγγειακών εγκεφαλικών επεισοδίων και το 49% των εμφραγμάτων του μυοκαρδίου.
Διαβάστε Περισσότερα »

1165 πολίτες δικαιώνονται για το χαράτσι της ΔΕΗ

Με απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Πειραιά παρατείνεται μέχρι της 10 Οκτωβρίου η ισχύς της απόφασης, με την οποία η ΔΕΗ δεν μπορεί να προχωρήσει σε διακοπή ρεύματος στους 1165 κατοίκους που προσέφυγαν μαζί με το Δήμο Κορυδαλλού κατά της...




εταιρίας, επειδή αδυνατούν να πληρώσουν το Ειδικό Τέλος Ακινήτων( Χαράτσι). Το δικαστήριο με την πρώτη του απόφαση στις 16 Φεβρουαρίου είχε απαγορεύσει στη ΔΕΗ να προχωρήσει σε διακοπή ρεύματος κατά των συγκεκριμένων ατόμων μέχρι να εκδικαστεί στις 16 Μαΐου η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που έχουν καταθέσει δημοτική αρχή και πολίτες κατά της ΔΕΗ. Με τη δεύτερη απόφαση του το δικαστήριο κρίνει ότι δεν μπορεί να προχωρήσει στην εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων των κατοίκων και του Δήμου γιατί δεν έχει καθαρογραφεί η σχετική απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας και προσδιόρισε εκ νέου την εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων για τις 10 Οκτωβρίου 2012. Μέχρι τότε ισχύει η απόφαση του ότι δεν μπορεί η ΔΕΗ να προχωρήσει σε καμιά διακοπή ρεύματος σε καταναλωτές που έχουν πληρώσει το ρεύμα αλλά όχι και το Ειδικό Τέλος.

Διαβάστε Περισσότερα »

Βροχές και καταιγίδες σήμερα σε όλη τη χώρα


 

 
Μεταβολή του καιρού θα σημειωθεί σήμερα, Πέμπτη, με βροχές και καταιγίδες σε ολόκληρη τη χώρα. Οι άνεμοι θα πνέουν θυελλώδεις εντάσεως έως 8 Μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση

Στην Αττική  αρχικά ο καιρός θα είναι αίθριος. Βαθμιαία θα αναπτυχθούν νεφώσεις και από το μεσημέρι θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες που πιθανόν να είναι έντονες. Πρόσκαιρη βελτίωση θα σημειωθεί από το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 3 με 5 Μποφόρ και από το βράδυ βορειοδυτικοί 4 με 6 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη θα σημειωθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές και βαθμιαία σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι έντονα. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 με 5 Μποφόρ και από το απόγευμα 6 με 7 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη θα σημειωθούν νεφώσεις τοπικές βροχές και βαθμιαία σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι έντονα. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και στα ανατολικά νότιοι 3 με 5 Μποφόρ. από το μεσημέρι θα στραφούν σε βόρειους 4 με 5 Μποφόρ και στην κεντρική Μακεδονία σε βορειοδυτικούς 4 με 6 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα αρχικά στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο θα είναι κατά τόπους έντονα. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί 4 με 6 Μποφόρ και σταδιακά βορειοδυτικοί 5 με 7 Μποφόρ και από το απόγευμα τοπικά 8 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 21 βαθμούς Κελσίου

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι έντονα. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 Μποφόρ και στα νότια 6 με 7 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και τη Κρήτη θα σημειωθούν λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και από το απόγευμα θα βρέξει, ενώ θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 Μποφόρ και αργότερα νότιοι 7 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα θα σημειωθούν νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα βρέξει. Το απόγευμα θα εκδηλωθούν και καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 3 με 5 Μποφόρ και πρόσκαιρα 6 με 7 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 25 βαθμούς Κελσίου
Διαβάστε Περισσότερα »

Κόμμα Παιδοφίλων και μιλάνε για τα χρέη της Ελλάδας;


…Μήπως σαν χώρα και σαν λαός, είμαστε μια χαρά;
…Μήπως είναι τελικά πταίσματα τα χρέη, τα ελλείμματα επί του ΑΕΠ, η ανεμελιά, ο ωχαδελφισμός μας και η έλλειψη ανταγωνιστικότητας;
…Αν το φιλοσοφήσουμε, μάλλον είναι έτσι!...
…Διάβασα ότι οι …δημοκρατικές ευαισθησίες των Ολλανδών, που μας κουνάνε το δάχτυλο και μας δείχνουν την έξοδο από το ευρώ και που κοκορεύονται για τα ΑΑΑ της οικονομίας τους, είναι πολύ…προχώ!...
Η Ολλανδική Κυβέρνηση, αναγνώρισε και επίσημα το νεοϊδρυθέν Κόμμα των Παιδοφίλων (PNVD), μετά από απόφαση που πήρε υπέρ τους δικαστήριο της Χάγης!...
…Η απόφαση βασίζεται, λέει, στην ελευθερία της έκφρασης, του εκλέγειν και εκλέγεσθαι!...
…Στόχοι του νεοιδρυθέντος κόμματος των παιδοφίλων, είναι η νομιμοποίηση της σεξουαλικής επαφής μεταξύ ενηλίκων και ανηλίκων από 12 ετών και η
νομιμοποίηση της κατοχής παιδικού πορνογραφικού υλικού για προσωπική χρήση!...
…Και εις ανώτερα αγαπητοί εταίροι…Να τα χαίρεστε τα ΑΑΑ για την οικονομία που σας δίνουν οι οίκοι αξιολόγησης…
…Σημείωση: Ιστορικά, τα σημάδια για την επικείμενη διάλυση των αυτοκρατοριών, δε δόθηκαν ποτέ ούτε από την οικονομία, ούτε από την πολιτική. Δόθηκαν από κάτι παρεμφερείς με την παραπάνω συμπεριφορές των πλουσίων χωρών και των αρχόντων τους…
Διαβάστε Περισσότερα »

Πολιτικός σεισμός από το ημερολόγιο του κ. Τσοχατζόπουλου ....«Κάθε σελίδα και ένα έγκλημα»

Εμπλεκόμενα και πρόσωπα κόμματος που υπηρετούσε την ιδέα της κάθαρσης.

Το ημερολόγιο που παραδόθηκε πριν από δύο ημέρες στον ανακριτή κ. Γαβριήλ Μαλλή φωτίζει ακόμη περισσότερο το πλέγμα των υπεράκτιων εταιρειών της διαδρομής του μαύρου χρήματος αλλά και της πορείας των μιζών που περιέχονται στην πολυσέλιδη δικογραφία....
Ο πρώην υπουργός, όπως προκύπτει ανάγλυφα από τις σελίδες του ημερολογίου του, δεν κρατούσε σε αυτό μόνο τις ημερομηνίες και τις ώρες των ραντεβού του, αλλά κρατούσε σημειώσεις και για το περιεχόμενο των συνομιλιών του με τους επισκέπτες του προχωρώντας σε υποκειμενικές αξιολογήσεις και κρίσεις.

Από τις σελίδες του παρελαύνουν σειρά πολιτικών προσώπων, τα περισσότερα από τα οποία βρίσκονταν μάλιστα σε κυβερνητικές θέσεις, άλλα πρόσωπα αναφέρονται συνθηματικά με τη χρήση προσωνυμίων, ενώ εμφανίζεται να έχει επαφές και με τους άλλους συγκατηγορουμένους του, που βρίσκονται σήμερα προφυλακισμένοι για την ίδια υπόθεση, παρότι κάποιοι από αυτούς έχουν υποστηρίξει ότι δεν έχουν συναντηθεί μαζί του.

Από τις καταγραφές στο ίδιο ημερολόγιο στοχοποιείται ακόμη ένα πρόσωπο το οποίο είναι εμπλεκόμενο σε άλλο σκάνδαλο, ενώ ο κ. Τσοχατζόπουλος φαίνεται να ανησυχεί για την οικονομική του κατάσταση.

Όπως έχει ήδη γράψει το «Βήμα», κατά τα άλλα στο ημερολόγιο καταγράφονται συναντήσεις, αλλαγές νομικού καθεστώτος εταιρειών και άγνωστα πρόσωπα που συμμετέχουν σε μετοχικά κεφάλαια των υπεράκτιων που εμπλέκονται στην υπόθεση, φωτίζοντας ακόμη περισσότερο τον τρόπο που διακινήθηκε το πολιτικό χρήμα τη δεκαετία μετά το 2000 στη χώρα μας.

Πληροφορίες, οι οποίες ακόμη δεν έχουν επιβεβαιωθεί, επιμένουν ότι εμπλέκονται και άλλα πολιτικά πρόσωπα, τουλάχιστον δύο κομμάτων, για τα οποία πάντως καταγράφονται συναντήσεις με τον πρώην υπουργό.

Δεν λείπουν ραντεβού και με δημοσιογράφους ενώ στο μικροσκόπιο του ανακριτή βρίσκονται και συναντήσεις με στέλεχος άλλου κόμματος που φέρεται να ήταν εκ των εμπίστων προσώπων του πρώην υπουργού.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την πλευρά του ο πρώην υπουργός, από τον Κορυδαλλό, κάνει λόγο για συναντήσεις και ραντεβού με πολιτικά πρόσωπα όπως αυτές δικαιολογούνταν από την ιδιότητά του.

Οσοι πάντως έχουν δει αυτό το ημερολόγιο επιμένουν ότι θα προκαλέσει πολιτικό σεισμό όχι μόνο στο κόμμα που ανήκε ο κ. Τσοχατζόπουλος αλλά και σε άλλο κόμμα, το οποίο κατεξοχήν έχει υπηρετήσει την ιδέα της κάθαρσης και της αποκάλυψης των πολιτικών προσώπων που διακίνησαν το μαύρο χρήμα την περίοδο των προμηθειών των TOR - M1 και των γερμανικών υποβρυχίων.

Σε δίκη για το πόθεν έσχες ο πρώην υπουργός

Ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων παραπέμπεται να δικαστεί για την κατηγορία της ανακριβούς δήλωσης «πόθεν έσχες» για το έτος 2010, που αφορά τη χρήση του 2009, ο Άκης Τσοχατζόπουλος.

Ο πρώην υπουργός απαλλάσσεται από την ίδια κατηγορία, που αφορά τις δηλώσεις «πόθεν έσχες» των ετών 1998- 2005, εξαιτίας παραγραφής του αδικήματος λόγω παρέλευσης πενταετίας.

Το επίμαχο «πόθεν έσχες», για το οποίο καλείται να λογοδοτήσει στο ακροατήριο, κρίθηκε ως μη ειλικρινές, με βάση το πόρισμα που συνέταξε και απέστειλε στη Δικαιοσύνη η αρμόδια επιτροπή της Βουλής. Ο κ. Τσοχατζόπουλος, όπως αναφέρεται στο πόρισμα της Βουλής, εμφανίζει συνολικό εισόδημα 250.955,87 ευρώ, εκ των οποίων τα 150.000 δικαιολογεί ως λήψη δύο δανείων.

Επίσης, του καταλογίζεται ότι δεν έχει δηλώσει το σπίτι στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου και ότι παλιότερα περιουσιακά του στοιχεία δεν δικαιολογούνται με βάση τα εισοδήματά του.

Ο πρώην υπουργός, απολογούμενος στον αρμόδιο εφέτη, έχει υποστηρίξει πως το σπίτι δηλώθηκε στο «πόθεν έσχες» του 2011, καθώς αποκτήθηκε το 2010, και επίσης ότι έστειλε στη Βουλή συμπληρωματικά στοιχεία, τα οποία δικαιολογούν όλα τα περιουσιακά στοιχεία που έχει στην κατοχή του.
ΤΟ ΒΗΜΑ
Διαβάστε Περισσότερα »

Ηλικιωμένος είχε το θάνατο που ονειρεύονται εκατομμύρια άντρες

Red Parrot, ηλικιωμένος, στριπτίζ, χορός, αστυνομία, θάνατος, έμφραγμα

Κίνηση ματ έκανε ένας 67χρονος στο φημισμένο παγκοσμίως στριπτιτζάδικο Red Parrot , καθώς απόλαυσε και με το παραπάνω όλες τις «υπηρεσίες» που προσφέρει το κατάστημα χωρίς να πληρώσει ούτε ένα δολάριο.
Ο 67χρονος Ρόμπερτ Τζιν Γουάιτ πήγε στο Red Parrot που βρίσκεται στο Ελ Πάσο του Τέξας, έχοντας άγριες διαθέσεις. Αφού ήπιε τα ποτάκια του, απόλαυσε μια σειρά από «ιδιωτικούς χορούς» από σχεδόν όλες τις κοπέλες του μαγαζιού, αποχωρώντας τελικά από το μάταιο τούτο κόσμο σίγουρα ικανοποιημένος.
Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στην αστυνομία ο διευθυντής του μαγαζιού, όταν μια υπάλληλος πήγε στο χώρο όπου καθόταν ο 67χρονος, για να πάρει τις σχετικές αμοιβές, τον βρήκε νεκρό.
Η σωρός του μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για νεκροψία, από την οποία διαπιστώθηκε ότι ο 67χρονος πέθανε από έμφραγμα.
Διαβάστε Περισσότερα »

Πτώση για το ΠΑΣΟΚ και στα ΑΕΙ-ΤΕΙ-Πρώτη η ΔΑΠ-Σε άνοδο οι αριστερές παρατάξεις

Πτώση για το ΠΑΣΟΚ και στα ΑΕΙ-ΤΕΙ-Πρώτη η ΔΑΠ-Σε άνοδο οι αριστερές παρατάξεις

Πρώτη δύναμη την ΔΑΠ της Νέας Δημοκρατίας, άνοδο των αριστερών παρατάξεων και πτώση της φοιτητικής παράταξης του ΠΑΣΟΚ (ΠΑΣΠ) δείχνουν τα πρώτα αποτελέσματα των φοιτητικών εκλογών.
Αξιωσημείωτη ήταν η πτώση της συμμετοχής που έπεσε από το 65% στο 55%.  Σε απόλυτους αριθμούς, 100.000 φοιτητές και σπουδαστές ψήφισαν φέτος, ενώ πέρυσι στις εκλογές συμμετείχαν 135.000 άτομα. Εκπρόσωποι των φοιτητικών παρατάξεων σημείωναν πάντως, ότι η συμμετοχή ήταν μεγαλύτερη απ' όσο αναμενόταν.
Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος οι φοιτητικές παρατάξεις δεν μπόρεσαν να καταλήξουν σε κοινά αποτελέσματα. Η ΔΑΠ παραμένει περίπου στα ίδια επίπεδα με πέρυσι και η ΠΑΣΠ σημειώνει μεγάλη πτώση (κατά την Πανσπουδαστική του ΚΚΕ η πτώση ξεπερνάει το 10%).
Από την άλλη μεριά, σαφή άνοδο των δυνάμεών τους καταγράφουν οι Ενιαίες Αριστερές Κινήσεις (εξωκοινοβουλευτική αριστερά), ενώ μικρή αύξηση παρουσιάζουν και τα ποσοστά της Αριστερής Ενότητας του ΣΥΡΙΖΑ. Σχεδόν στα ίδια με τα περυσινά επίπεδα, ή, με μικρή πτώση, είναι τα ποσοστά της Πανσπουδαστικής του ΚΚΕ.
Συγκεκριμένα, η ΔΑΠ σε 65 από 197 συλλόγους πανεπιστημίων, δίνει στον εαυτό της 42,01%, στην ΠΑΣΠ 24,97%, στην Πανσπουδαστική 12,52%, τα ΕΑΑΚ 9,80% και στην Αριστερή Ενότητα 5,30%. Η παράταξη καταγράφει στις δυνάμεις της αύξηση μιας μονάδας σε σχέση με τα περυσινά της ποσοστά, στην ΠΑΣΠ δύο μονάδες μείωση των ποσοστών της, στην Πανσπουδαστική μια μονάδα κάτω, στα ΕΑΑΚ μια μονάδα επιπλέον και στην Αριστερή Ενότητα, αύξηση του ποσοστού της επίσης κατά μια μονάδα.
Η Πανσπουδαστική, σε 116 από 200 συλλόγου στα ΑΕΙ, δίνει στον εαυτό της 17,43% (+ 1% σε σχέση με πέρυσι), στην ΔΑΠ 30,50 (- 2%), στην ΠΑΣΠ 17,13% (-10 %) στα ΕΑΑΚ 10,89 (+1%) στην Αριστερή Ενότητα 8,36% (+ 3 %).
Η Αριστερή Ενότητα έδωσε στοιχεία από 61 εκ των 193 συλλόγων. Καταγράφει στην ΔΑΠ 31,1% (-1,2%), στην ΠΑΣΠ 19,9% (-9,9%), στην Πανσπουδαστική 17,1% (+1,5%), στα ΕΑΑΚ 12,3% (+2%), στον εαυτό της 11,6% (3,9%).
Η ΠΑΣΠ δεν έδωσε την Τετάρτη συγκεντρωτικά αποτελέσματα.
«Οι φοιτητές και σπουδαστές από όλα τα ιδρύματα της χώρας, με τη σημερινή μαζική τους συμμετοχή, έστειλαν ένα ξεκάθαρο και ηχηρό πολιτικό μήνυμα» δήλωσε ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ κ. Ανδρέας Παπαμιμίκος. «Ανέδειξαν πρώτη δύναμη με μεγάλη διαφορά για 26η συνεχόμενη χρονιά τη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, τη μεγάλη κεντροδεξιά φοιτητική παράταξη, δίνοντας ψήφο εμπιστοσύνης στη μοναδική ολοκληρωμένη πρόταση για την Ανώτατη Εκπαίδευση» συνέχισε.
«Κόντρα σε όσους προσπαθούν να μας πείσουν για την κυριαρχία και αποδοχή των ιδεών της Αριστεράς, και όσων ενσυνείδητα θέτουν σε κίνδυνο το μέλλον της γενιάς μας αλλά και ολόκληρης της χώρας, χιλιάδες φοιτητές και σπουδαστές είπαν ένα μεγάλο όχι στο λαϊκισμό και την οπισθοδρόμηση και ένα μεγάλο ναι στην πρόοδο και την υπευθυνότητα» κατέληξε ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ.
Διαβάστε Περισσότερα »

Νέα φυγή κεφαλαίων από τις ελληνικές τράπεζες

 
Στα 1,2 δισεκατομμύρια ευρώ προσδιορίζουν έλληνες τραπεζίτες το ύψος της φυγής κεφαλαίων από τις ελληνικές τράπεζες κατά τις πρώτες δύο ημέρες της εβδομάδας, σύμφωνα με δημοσίευμα των Φαϊνάνσιαλ Τάιμς.

 

Το ποσό αυτό, που αναλογεί περίπου στο 0,75% του συνόλου καταθέσεων σε λογαριασμούς ελληνικών τραπεζών, ακολουθεί τα περίπου...  700 εκατομμύρια ευρώ που είχαν αναληφθεί ή μεταφερθεί την περασμένη εβδομάδα.

Η εκροή κεφαλαίων επισημάνθηκε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια, κατά τη διάρκεια των συνομιλιών του με τους πολιτικούς αρχηγούς. Ο κ. Παπούλιας επικαλέσθηκε στοιχεία του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας.

Σύμφωνα με έναν υψηλόβαθμο τραπεζίτη, οι εμπειρίες των τελευταίων ημερών «εγείρουν την ανησυχία ότι ο [ρυθμός] αναλήψεων θα επιταχυνθεί», ενώ ένας άλλος τραπεζίτης στάθηκε στο ότι οι καταθέτες δεν διστάζουν να διακόψουν μέχρι και τις προθεσμιακές τους καταθέσεις προκειμένου να αποσύρουν χρήματα.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν στην εφημερίδα ότι από τα τέλη Απριλίου οι καταθέσεις έχουν μειωθεί κατά 5 δισεκατομμύρια ευρώ, συμπεριλαμβανομένων εντολών για αγορά ξένων ομολόγων.

Βρετανοί αναλυτές εκτιμούν ότι η έκθεση της γερμανικής Μπούντεσμπανκ στις κεντρικές τράπεζες του νότου της ευρωζώνης μέσω του συστήματος μεταφοράς κεφαλαίων Target-2 (έκθεση που διευρύνεται με τη μεταφορά κεφαλαίων από τις ελληνικές τράπεζες σε άλλες χώρες της ευρωζώνης) ανερχόταν τον Απρίλιο σε 644 δισεκατομμύρια ευρώ

Διαβάστε Περισσότερα »

Νόμιμη η εισαγωγή μεταχειρισμένων αγροτικών μηχανημάτων


Από άλλες χώρες της Ε.Ε.

Επιτρέπεται η εισαγωγή καθώς και η ταξινόμηση μεταχειρισμένων αγροτικών μηχανημάτων με άδεια κυκλοφορίας από άλλη χώρα - μέλος της Ε.Ε., ήδη εγκεκριμένου τύπου από τη Διεύθυνση Α. Α. Ε. & Μ. Ε. χωρίς κινητήρα αντιρρυπαντικής τεχνολογίας, μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2012, όπως ανακοίνωθηκε κατόπιν απόφασης του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων.
Διαβάστε Περισσότερα »

Λουκέτο στα φαρμακεία όλης της χώρας 23 Μαΐου!

Νέα ταλαιπωρία περιμένει τους ασφαλισμένους καθώς οι φαρμακοποιοί όλης της χώρας ξεκινούν νέο κύκλο κινητοποιήσεων.

Σε γενική συνέλευση του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου αποφασίστηκε 24ωρη απεργία στις 23 Μαίου ενώ από την ίδια μέρα ξεκινά η διακοπή της χορήγησης φαρμάκων με πίστωση στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ που είναι περίπου 9,5 εκατ.

Έτσι από την ημερομηνία έναρξης των κινητοποιήσεων του κλάδου οι ασφαλισμένοι θα πρέπει να πληρώνουν από την τσέπη τους τα φάρμακά τους και στη συνέχεια να διεκδικούν τα χρήματά τους απο τον ΕΟΠΥΥ.

Οι νέες απεργίες των φαρμακοποιών ξεκινούν επειδή ο φορέας δεν μπορεί να αποπληρώσει τα χρέη του. Μάλιστα σε χθεσινή συνάντηση των εκπροσώπων των φαρμακοποιών με τη διοίκηση του ΕΟΠΥΥ, ο πρόεδρος του φορέα δήλωσε αδυναμία να αποπληρώσει τα χρέη προς τον κλάδο καθώς δεν υπάρχει ρευστότητα.
Να σημειωθεί ότι τα οφειλόμενα προς τον κλάδο για το 2012 φθάνουν τα 250 εκατ. ευρώ ενώ οφείλονται άλλα τόσα για το 2011.
Οι πληρωμές για τους τελευταίους μήνες έχουν καθυστερήσει καθώς ρευστό δεν υπάρχει.

Είναι ενδεικτικό ότι το ΙΚΑ δεν κατέβαλε στον ΕΟΠΥΥ το απαραίτητο κονδύλι ώστε να αποπληρωθούν οι φαρμακοποιοί καθώς έδωσε τα χρήματα για συντάξεις.

Και δεν είναι η μοναδική περίπτωση των φαρμακοποιών που δεν έχουν εισπράξει χρήματα. Ο ΕΟΠΥΥ αδυνατεί λίγους μήνες από την έναρξη της λειτουργίας του να αποπληρώσει τις οφειλές του καθώς υποχρηματοδοτείται. Η κατάσταση γίνεται ακόμη πιο δύσκολη από τη ρευστή πολιτική κατάσταση εξαιτίας της οποίας δεν εκταμιεύονται χρήματα από το υπουργείο Οικονομικών.


Διαβάστε Περισσότερα »

Δολοφόνησαν άστεγο, τον έδεσαν με σκοινί και τον πέταξαν στο πεζοδρόμιο


Αλλοδαπός, ηλικίας 65 ετών, βρέθηκε νεκρός, στην περιοχή Τούμπας στη Θεσσαλονίκη,
και σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις ο θάνατός του αποδίδεται σε δολοφονία.

Όπως ανακοίνωσε η αστυνομία τον 65χρονο, υπήκοο Βουλγαρίας, βρήκε νεκρό οδοκαθαριστής, στο πεζοδρόμιο της οδού Πραξαγόρα. Ο άτυχος άνδρας έφερε πολλαπλά τραύματα στο κεφάλι, ενώ τα χέρια του ήταν δεμένα με σκοινί. Σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων της περιοχής ο 65χρονος ήταν άστεγος.

Προανάκριση για την εξιχνίαση της δολοφονίας διενεργείται από την ασφάλεια Θεσσαλονίκης.





Διαβάστε Περισσότερα »

Νέα δημοσκόπηση: Πρωτιά και πάλι στον ΣΥΡΙΖΑ


Πρωτιά στον ΣΥΡΙΖΑ δίνει και νέα δημοσκόπηση της εταιρείας PULSE που δημοσιεύεται στην εφημερίδα «Το Ποντίκι». Στην πρόθεση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 24,5%, ενώ δεύτερη είναι η ΝΔ με 21,5% και τρίτο το ΠΑΣΟΚ με 15%. Ακολουθούν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 8%, η Χρυσή Αυγή, το ΚΚΕ και η ΔΗΜΑΡ με 6% .

Εκτός βουλής, σύμφωνα με την δημοσκόπηση παραμένουν ΛΑ.Ο.Σ., Δημοκρατική Συμμαχία και Οικολόγοι Πράσινοι.



Διαβάστε Περισσότερα »

Ημερίδα για τα δικαιώματα των ψυχικά πασχόντων στη Λιβαδειά


alt
Διαβάστε Περισσότερα »

Λαμία:Απίστευτο: Το φίδι "πιάστηκε" στην πόρτα!



Το φίδι πήγε να περάσει την ώρα που άνοιξε η πόρτα και εγκλωβίστηκε...

Πρέπει να είμαστε πολύ προσεχτικοί αυτή την εποχή, ειδικά όσοι μένουν εκτός πόλης...


Τις φωτογραφίες έστειλε ο γιος της οικογένειας αναγνώστης του LamiaReport, με το εξής μήνυμα:

Το πρωί ο πατέρας βγήκε από το σπίτι κλείνοντας την πόρτα αμέριμνος. Λίγη ώρα αργότερα, όταν πήγε να βγει η μητέρα του, είδε το κεφάλι του φιδιού να προεξέχει από τη μέσα πλευρά. Το φίδι ήταν ζωντανό, αλλά εγκλωβισμένο. Τελικά κατάφεραν να το πιάσουν και να το ελευθερώσουν, χωρίς να υπάρξει κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα.


Αυτή είναι η πόρτα, που πιάστηκε το φίδι.

Διαβάστε Περισσότερα »

Αύλίδα:Άφησε την τελευταία του πνοή εν ώρα εργασίας


Στα 56 του χρόνια έσβησε το μεσημέρι της Τρίτης, ο κηπουρός του Θεραπευτηρίου Χρόνιων παθήσεων που βρίσκεται Βαθύ Αυλίδας.

Ο άτυχος άνδρας άφησε την τελευταία του πνοή εν ώρα εργασίας και λίγη ώρα αργότερα τον βρήκε στον κήπο του ιδρύματος η σύζυγός του, η οποία είναι διοικητική υπάλληλος.

Σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις ο θάνατός του οφείλεται σε καρδιακό επεισόδιο.
Διαβάστε Περισσότερα »

Η νέα κυβέρνηση

Aνακοινώθηκε η νέα κυβέρνηση - Οι 16 νέοι υπουργοί που θα οδηγήσουν τη χώρα σε εκλογές


Σήμερα Πέμπτη στις 10 το πρωί ορκίζονται τα μέλη της νέας υπηρεσιακής κυβέρνησης που θα πλαισιώσουν τον πρωθυπουργό Παναγιώτη Πικραμμένο.
 
Γύρω στις 01:30 και μετά από πολλές εμπλοκές και άκαρπες κρούσεις, τελικά ανακοινώθηκε η νέα υπηρεσιακή κυβέρνηση που θα οδηγήσει τη χώρα στις εκλογές.
 
Η σύνθεση της κυβέρνησης έχει ως εξής:


ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ
Παναγιώτης Πικραμμένος

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ
Παύλος Αποστολίδης


ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ
Αντώνιος Μανιτάκης


ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
Γεώργιος Ζαννιάς


ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ
Πέτρος Μολυβιάτης


ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ
Φράγκος Φραγκούλης

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ, ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ
Ιωάννης Στουρνάρας


ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ, ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ
Γρηγόριος Τσάλτας

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ
Αγγελική-Ευφροσύνη Κιάου


ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΠΟΔΟΜΩΝ, ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΔΙΚΤΥΩΝ
Σίμος Σιμόπουλος


ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ
Αντώνιος Ρουπακιώτης


ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
Χρήστος Κίττας


ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ
Ναπολέων Μαραβέγιας


ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ, ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΩΜΑΤΩΝ
Χρήστος Γεραρής


ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ
Ελευθέριος Οικονόμου


ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ
Τατιάνα Καραπαναγιώτη


ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ
Αντώνιος Αργυρός


Παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, Κάρολου Παπούλια και του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου, ορκίστηκε ο νέος υπηρεσιακός πρωθυπουργός της χώρας, Π. Πικραμμένος.


Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ