Σάββατο 19 Μαΐου 2012

Spiegel: Ναι, η Μέρκελ πρότεινε δημοψήφισμα στον Παπούλια

Spiegel: Ναι, η Μέρκελ πρότεινε δημοψήφισμα στον Παπούλια

Εμμένει το γερμανικό περιοδικό «Spiegel» για την ορθότητα της είδησης πως η καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ, πρότεινε στον Κάρολο Παπούλια να γίνει στην Ελλάδα δημοψήφισμα για την παραμονή της χώρας στην Ευρωζώνη.
Το γερμανικό περιοδικό υποστηρίζει την εξέλιξη αυτά παρά τις διαψεύσεις από κύκλους της γερμανικής καγκελαρίας, αναφέροντας το επεισόδιο με τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στο περιθώριο των συνεδριάσεων του Eurogroup της περασμένης Δευτέρας.
Όπως δημοσιεύει το «Spiegel», ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών φέρεται να είπε πως ένα «ναι» στο ευρώ στο δημοψήφισμα θα σήμαινε και «ναι» στα μέτρα λιτότητας που έχει αποδεχθεί η προηγούμενη κυβέρνηση. Το γερμανικό περιοδικό ωστόσο δεν αποκαλύπτει τις πηγές του.
Διαβάστε Περισσότερα »

Έκρηξη σε σχολείο με νεκρή μαθήτρια!

Τραγωδία στην Ιταλία, με τις Αρχές να βλέπουν ως δράστες παρακλάδι της Μαφίας! 
 
Μια μαθήτρια νεκρή και έξι τραυματίες είναι ο νεότερος απολογισμός από την έκρηξη που σημειώθηκε....

 μπροστά σε επαγγελματικό λύκειο στο Μπρίντιζι της νότιας Ιταλίας, σύμφωνα με τον Φαμπιάνο Αμάτι, αξιωματούχος της τοπικής υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας.
 
Σε δηλώσεις του στο τηλεοπτικό δίκτυο Sky TG24, ανέφερε πως μια μαθήτρια υπέκυψε στα τραύματά της, ενώ δύο ακόμη μαθητές, από τους έξι που τραυματίστηκαν, είναι σε κρίσιμη κατάσταση.
 
Η έκρηξη σημειώθηκε περίπου στις 07:45, την ώρα που οι μαθητές έμπαιναν στις τάξεις στο λύκειο Φραντσέσκα Μορβίλο Φαλκόνε, που ονομάστηκε έτσι από την σύζυγο του δικαστή Τζιοβάνι Φαλκόνε. 
 
Το ζευγάρι δολοφονήθηκε πριν από 20 χρόνια από την σικελική μαφία.

Διαβάστε Περισσότερα »

Παγώνει το θέμα ένταξης των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ

Χωρίς το ζήτημα της ένταξης των Σκοπίων και σε προεκλογικό κλίμα για τις ΗΠΑ αρχίζει αύριο στο Σικάγο η σύνοδος κορυφής των 28 κρατών-μελών του ΝΑΤΟ. Η Ελλάδα εκπροσωπείται από τον Πέτρο Μολυβιάτη, στο υπουργείο Εξωτερικών και Φράγκο Φραγκούλη, στο....




υπουργείο Άμυνας. Ως προς το περιεχόμενο των συνομιλιών, το ανοιχτό θέμα της ένταξης της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ, που έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την Ελλάδα, αναμένεται να μείνει "παγωμένο", στα ίδια δεδομένα της συνόδου του 2008 στο Βουκουρέστι, όταν οι σύμμαχοι αποφάσισαν ομόφωνα ότι η γειτονική χώρα δεν πρόκειται να αρχίσει διαπραγματεύσεις αν δεν επιλυθεί με "αμοιβαία αποδεκτό τρόπο" το θέμα της ονομασίας.

Πριν από λίγες μέρες, ο ΓΓ του ΝΑΤΟ Άντερς Φογκ Ράσμουσεν επανέλαβε ότι «ναι μεν είμαστε ανοικτοί και θέλουμε την ΠΓΔΜ στους κόλπους μας, αλλά δεν πρόκειται να εκκινήσει η ενταξιακή διαδικασία αν δεν δοθεί λύση στο θέμα του ονόματος. Στην ίδια κατεύθυνση ήταν και η δήλωση της επικεφαλής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων του Λευκού Οίκου Λιζ Σέργουντ-Ράνταλ, στις 16 Μαΐου, σύμφωνα με την οποία θέμα διεύρυνσης δεν υπάρχει στην ατζέντα της συνόδου του Σικάγου.

Η σύνοδος κορυφής θα επικεντρωθεί κυρίως σε τρεις βασικούς άξονες:

• Την δέσμευση της συμμαχίας για το Αφγανιστάν πέρα από το 2014, που προβλέπεται να ολοκληρωθεί η μεταβίβαση της ευθύνης από τις νατοϊκές στις εθνικές στρατιωτικές δυνάμεις. Στο Σικάγο, οι ηγέτες θα καταθέσουν προτάσεις για να γίνει αυτό πραγματικότητα, «ώστε να εξασφαλιστεί, ότι η χώρα ποτέ ξανά δεν θα γίνει βάση παγκόσμιας τρομοκρατίας».
• Την εξασφάλιση ότι η συμμαχία έχει τις απαιτούμενες δυνατότητες, για «να υπερασπιστεί τον πληθυσμό και τα εδάφη της καθώς και να απαντήσει στις προκλήσεις του 21ου αιώνα». Σε μια εποχή λιτότητας στο ΝΑΤΟ, λογαριάζουν να ακολουθήσουν μια μακράς πνοής στρατηγική, που ονομάζουν «έξυπνη άμυνα» (“smart defence”) και περιλαμβάνει διασύνδεση δυνατοτήτων (μέσα & δυνάμεις) και διαχείριση πολυεθνικών προγραμμάτων με καλύτερη ιεράρχηση προτεραιοτήτων ειδίκευση και συνεργασία.
• Την ενίσχυση του Νατοϊκού δικτύου «προθύμων» (“partners”) σ’ όλο τον κόσμο με την παραπέρα εμβάθυνση και διεύρυνση των δεσμών.

Διαβάστε Περισσότερα »

Δημοσκόπηση Metron Analysis: ΣΥΡΙΖΑ 25,1%, ΝΔ 23,8%, ΠΑΣΟΚ 17,4%

Δημοσκόπηση Metron Analysis: ΣΥΡΙΖΑ 25,1%, ΝΔ 23,8%, ΠΑΣΟΚ 17,4%

Την πρωτιά εξακολουθεί να κατέχει ο ΣΥΡΙΖΑ στις δημοσκοπήσεις, καθώς σύμφωνα με την νέα έρευνα που δημοσιεύτηκε για λογαριασμό του protagon.gr, συγκεντρώνει το 25,1%, ενώ ακολουθεί η Νέα Δημοκρατία με 23,8% και ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ με 17,4%.
Πιο συγκεκριμένα τα ποσοστά που συγκεντρώνουν τα κόμματα έχουν ως εξής:

  • ΣΥΡΙΖΑ: 20,8%
  • Νέα Δημοκρατία: 19,7
  • ΠΑΣΟΚ: 14,4%
  • Ανεξάρτητοι Έλληνες: 6,5%
  • Δημοκρατική Αριστερά: 5,2$
  • ΚΚΕ: 4,8%
  • Χρυσή Αυγή: 4%
  • Δημιουργία Ξανά: 2,3%
  • ΛΑΟΣ: 1,5%
Με την αναγωγή όμως τα ποσοστά έχουν ως εξής:
  • ΣΥΡΙΖΑ: 25,1%
  • Νέα Δημοκρατία: 23,8%
  • ΠΑΣΟΚ: 17,4%
  • Ανεξάρτητοι Έλληνες: 7,8%
  • Δημοκρατική Αριστερά: 6,3%
  • ΚΚΕ: 5,8%
  • Χρυσή Αυγή: 4,8%
Όσον αφορά τον καταλληλότερο πρωθυπουργό, πρώτος είναι ο Αλέξης Τσίπρας μς 17%, ενώ ακολουθεί ο Αντώνης Σαμαράς με μικρή διαφορά, συγκεντρώνοντας 16%. Ακολουθούν ο Ευάγγελος Βενιζελος με 12%, ο Φώτης Κουβέλης με 4%, ο Πάνος Καμμένος με 3%, η Αλέκα Παπαρήγα με 2%, Νίκος Μιχαλολιάκος με 2%.
Σύμφωνα λοιπόν με τα στοιχεία αυτά, οι έδρες που καταλαμβάνουν τα κόμματα στην νέα Βουλή θα είναι οι εξής:
  • ΣΥΡΙΖΑ: 119 (Εάν μέχρι τις εκλογές έχει μετατραπεί σε ενιαίο κόμμα και δικαιούται το μπόνους)
  • Νέα Δημοκρατία: 65
  • ΠΑΣΟΚ: 48
  • Ανεξάρτητοι Έλληνες: 22
  • Δημοκρατική Αριστερά: 17
  • ΚΚΕ: 16
  • Χρυσή Αυγή: 13
Διαβάστε Περισσότερα »

Μαρία Ρεπούση: Να πάψετε να με ενοχλείτε στο facebook


Θα παρακαλούσα πολύ όσοι και όσες θέλετε να ανταλλάξετε τις απόψεις σας για το ζήτημα της γενοκτονίας των Ποντίων, να το κάνετε από τη δική σας σελίδα. Να πάψετε να με ενοχλείτε.

Αυτό έγραψε πριν λίγο (δείτε και μόνοι σας εδώ) και πρέπει να σεβαστείτε την επιθυμία της
https://www.facebook.com/MariaRepousi
Διαβάστε Περισσότερα »

Λιβαδειά:BIKE SAFE & SMART!!!Γιορτή Κυκλοφοριακής Αγωγής 2012


ΖΑΠΠΕΙΟ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ ΠΛΑΤΕΙΑ ΛΑΜΠΡΟΥ ΚΑΤΣΩΝΗ
    • Σάββατο, 26 Μαΐου 2012
    • από τις 10:00 π.μ. μέχρι τις 2:30 μ.μ.


ΕΛΑ ΚΑΙ ΕΣΥ !!!!! ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΜΑΘΗΤΗΣ H ΜΑΘΗΤΡΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ,
ΠΑΡΕ ΤΟ ΠΟΔΗΛΑΤΟ ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΚΡΑΝΟΣ ΣΟΥ ΚΑΙ ΕΛΑ ΝΑ ΜΑΣ ΔΕΙΞΕΙΣ ΤΙΣ ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΕΣ ΙΚΑΝΟΤΗΤΕΣ ΣΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΒΕΙΣ ΤΟ < ΔΙΠΛΩΜΑ ΟΔΙΚΗΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ >!!!!

Στα πλαίσια της δεκ
αετίας της Διεθνούς Δράσης για την Οδική Ασφάλεια ,υπό την Αιγίδα του Ο.Η.Ε. ,διοργανώνουμε για δεύτερη χρονιά την γιορτή ,για τους μικρούς φίλους, που κυκλοφορούν με τα ποδήλατα τους στην πόλη!!!!

Προσκαλούμε όλους τους μαθητές των δημοτικών να συμμετέχουν και ν’ ακούσουν από τους ειδικούς, όλα όσα πρέπει να γνωρίζουν για την ασφαλή ποδηλασία!!!

Σημείωση: Οι συμμετέχοντες θα φέρουν το ποδήλατό τους ( κράνος αν έχουν) και μια μικρή φωτογραφία για τα πιστοποιητικά οδικής συμπεριφοράς, που θα δοθούν.
Οι μαθητές των τάξεων Α΄,Β΄,Γ΄& Δ΄, θα πρέπει να προσέλθουν με συνοδό!!! Τηλέφωνο επικοινωνίας 2261081791/ 6945857503

ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ …ΠΑΡΑΤΗΡΩ… ΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΩ!!!!!



ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΘΑ ΔΟΣΟΥΜΕ ΑΦΙΣΣΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ !!!

ΟΡΓΑΝΩΤΕΣ ΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ Ο Α.Κ.Ο.Λ. ΚΑΙ ΤΑ Δ.Σ. ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ!!!!
ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ :
ΤΡΟΧΑΙΑ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ
ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
Ε.Ε Ε.Δ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ

TA KATAΣΤΗΜΑΤΑ: COPY-CARE-ΖΗΣΙΜΟΠΟΥΛΟΣ, ΠΟΔΗΛΑΤΗΣ-ΑΝΕΣΤΗΣ Δ. ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ Α.ΝΙΚΚΑΣ . ΣΧΟΛΕΣ ΟΔΗΓΩΝ Ν.ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ ΚΑΙ ΚΟΛΛΙΑΣ ,

2011-2020 ΔΙΕΘΝΗΣ ΔΕΚΑΕΤΙΑ ΤΗΣ ΟΔΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΟΥ Ο.Η.Ε.
.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ναταλία Γερμανού: Η σχέση της με γνωστό ηθοποιό!


Νέος έρωτας γεννιέται στην πόλη; Αυτό τουλάχιστον, υποστηρίζουν όσοι έχουν δει από κοντά τη Ναταλία Γερμανού και το γνωστό ηθοποιό. Η παρουσιάστρια της εκπομπής "Μες στην καλή χαρά" και ο ηθοποιός που φέτος πρωταγωνιστεί στη σειρά "Είναι στιγμές" φαίνεται ότι έχουν έρθει πολύ κοντά!

Τις στιγμές που η Ναταλία Γερμανού βρίσκεται με το Γιώργο Νινιό είναι μέσα στην καλή χαρά! Μάλιστα, δεν είναι λίγοι εκείνοι που λένε ότι μεταξύ τους υπάρχει ιδιαίτερη χημεία, ενώ άλλοι μιλούν ακόμα και για νέο ειδύλλιο. Ας πάρουμε, όμως, τα πράγματα από την αρχή: Όλα ξεκίνησα, σύμφωνα με την "Espresso", πριν από δύο μήνες, όταν ο δημοφιλής ηθοποιός ήταν καλεσμένος στην εκπομπή της Ναταλίας "Μες στην καλή χαρά", που προβάλλεται από τον Alpha.

Η Ναταλία ήταν πολύ φιλική μαζί του, πράγμα που έκανε το γνωστό ηθοποιό να νιώσει άνετα με την ομάδα της εκπομπής και να ανοίγει την καρδιά του κάνοντας τη μία αποκάλυψη μετά την άλλη. Στην εκπομπή, δε, η Ναταλία του είχε αφιερώσει ένα τραγούδι του Βασίλη Καρρά -μάλιστα, μόνο εκείνος ήξερε το λόγο. Έπειτα από λίγες μέρες, κάνοντας παρέα και βλέποντας ότι τελικά είχαν πολλά κοινά σημεία, ξεκίνησαν τις εξόδους παρέα με φίλους τους.

Μάλιστα, μπορεί να μην έκαναν κάποια κίνηση που να πρόδιδε κάτι, όμως η γλώσσα του σώματός τους φάνηκε να πρόδιδε όσα οι δυο τους ήθελαν να κρύψουν. Εξάλλου, πολλές φορές o Νινιός έχει πάει σε μαγαζιά όπου η Ναταλία παίζει μουσική αλλά και για φαγητό σε γνωστό μαγαζί στο Κολωνάκι. Όπως μάλιστα αποκάλυψε η ίδια η παρουσιάστρια σε πρόσφατη συνέντευξή της, ο φτερωτός θεός έρωτας της έριξε τα βέλη του, αν και απέφυγε να αποκαλύψει το όνομα του άντρα που της έκλεψε την καρδιά.

Μάλιστα, όπως μας είπαν πρόσωπα από το κοντινό της περιβάλλον, αυτή τη φορά η Ναταλία είναι αποφασισμένη να κρατήσει τον έρωτά της μακριά από τα φλας και τις κάμερες. Επειδή όμως ο βήχας και ο έρωτας δεν μπορούν να κρυφτούν, θα δούμε αν οι στιγμές που την κάνουν να είναι "μες στην καλή χαρά" είναι όταν βρίσκεται παρέα με το Γιώργο Νινιό...






Διαβάστε Περισσότερα »

Αποδοκίμασαν ψηφοφόροι του ΛΑΟΣ, τον Θ. Πλεύρη (ΒΙΝΤΕΟ)...


Τον περίμεναν στην είσοδο των γραφείων του κόμματος...
Έντονο διάλογο είχαν ψηφοφόροι του ΛΑΟΣ με τον πρώην Βουλευτή και στέλεχος του κόμματος Θάνο Πλεύρη.

Από χθες είχε εξηγήσει στη συνέντευξη που έδωσε στον... Νίκο Χατζηνικολάου και τον Real fm ότι εάν η απόφαση του ΛΑΟΣ θα είναι να μην δεχθεί την πρόσκληση του Αντώνη Σαμαρά τότε για τον ίδιο τίθεται ζήτημα συνείδησης.

Αμέσως μετά το τέλος της σύσκεψης στην Καλλιρρόης, όπου ο ΛΑΟΣ αποφάσισε την αυτόνομη κάθοδο στις εκλογές ο θάνος Πλεύρης αποχώρησε και στην είσοδο των περίμεναν οι ψηφοφόροι του Κόμματος.
Διαβάστε Περισσότερα »

Έριξαν οι Anonymous την ιστοσελίδα της Χρυσής Αυγής;

Έριξαν οι Anonymous την ιστοσελίδα της Χρυσής Αυγής;

Εκτός λειτουργίας εχει τεθεί από χθες το βράδυ η ιστοσελίδα της Χρυσής Αυγής η οποία κάνει λόγο για συντονισμένη επίθεση και δεν αποκλείει το ενδεχόμενο πίσω από την επίθεση να κρύβονται οι Anonymous .
Συγκεκριμένα, η Χρυσή Αυγή αναφέρει:
«Νέα συντονισμένη επίθεση (DDoS attack - Denial of Service) δέχεται από χθες το βράδυ η ιστοσελίδα της Χρυσής Αυγής - www.XryshAygh.com
Το μέγεθος της επίθεσης είναι πολλαπλά gigabytes και ο server μας λαμβάνει δεκάδες εκατομμύρια πακέτα ανά δευτερόλεπτο. Πιθανή εμπλοκή των Anonymous.
Όλα αυτά, λίγες μόλις μέρες μετά την παράτυπη και απαράδεκτη κατάργηση του ιστολογίου μας από την wordpress.
Έχουν πάθει στην κυριολεξία αμόκ με τη συνεχή άνοδο της Χρυσής Αυγής. Περαστικά τους...
Το πρόβλημα θα λυθεί εντός των επομένων ωρών».
Διαβάστε Περισσότερα »

Η 1η ημέρα εκδηλώσεων Συλλόγου Ποντίων στη ΛΙβαδειά






 Την Παρασκευή 28 Μαΐου ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η πρώτη ημέρα  εκδηλώσεων του Συλλόγου Ποντίων Ν. Βοιωτίας "Ο ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ".
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Συνεδριακό Κέντρο Κρύας στη Λιβαδειά. Κοντά μας ο Αντιπ/ρχης Βοιωτίας κ. Μουλκιώτης, ο Δήμαρχος Λεβαδέων κ.Παπαγγελής και πολλοί ακομα επίτιμοι καλεσμένοι όπως :

  • Αντιπρόεδρος Πανεπιστημίου Στ. Ελλάδας-Αναπληρωτής Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Παναγιωτόπουλος
  • Πρόεδρος Επιμελητηρίου Βοιωτίας κ. Αγνιάδης
  • Αρχιμανδρίτης Δοσίθεος Καστόρης Ιεροκύρηκας
 Επίσης οι ηθοποιοί Αγραφιώτης και Κακοσαίος της Ομάδας Φίλων Θεάτρου Λιβαδειάς ήταν κοντά μας και ανάγνωσαν γράμματα μελλοθανάτων και μαρτυριών.
Σήμερα Σάββατο 19/5 θα παρεβρεθούμε στη Λαμπαδηφορία-Πορεία Μνήμης στη Λιβαδειά.
Διαβάστε Περισσότερα »

Και επίσημα εκλογές στις 17 Ιουνίου- Θυροκολλήθηκε το προεδρικό διάταγμα

Και επίσημα εκλογές στις 17 Ιουνίου- Θυροκολλήθηκε το προεδρικό διάταγμα

Στις 9 το πρωί θυροκολλήθηκε το Προεδρικό Διάταγμα για το κλείσιμο της Βουλής και την προκήρυξη εκλογών στις 17 Ιουνίου.
Και τυπικά σε προεκλογική περίοδο βρίσκεται πλέον η χώρα όπως δήλωσε ο γενικός γραμματέας της Βουλής Αθανάσιος Παπαϊωάννου.
Μάλιστα σήμερα ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός Παναγιώτης Πικραμμένος έχει συναντήσεις με τους υπουργούς Εσωτερικών εν όψει των εκλογών.
Αναλυτικά στο Προεδρικό Διάταγμα αναφέρονται τα εξής:
«Έχοντας υπ' όψη
1.τις διατάξεις των άρθρων 36 παρ. 2 περιπτ. γ' και 37 παρ. 3 εδάφ. τρίτο του Συντάγματος.
2. Το γεγονός ότι α) οι διερευνητικές εντολές που δόθηκαν στους αρχηγούς του πρώτου, δεύτερου και τρίτου σε κοινοβουλευτικοί δύναμη κομμάτων δεν τελεσφόρησαν, β) κατά τη σύσκεψη των αρχηγών των κομμάτων στις 15 Μάιου 2012 επιβεβαιώθηκε η αδυναμία σχηματισμού Κυβέρνησης που να έχει την εμπιστοσύνη της Βουλής, γ) απέτυχαν οι προσπάθειες σχηματισμού Κυβέρνησης από όλα τα κόμματα της Βουλής για τη διενέργεια εκλογών και δ) αναθέσαμε στον Παναγιώτη Πικραμένο, πρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας, το σχηματισμό Κυβέρνησης ευρύτερης αποδοχής για να διενεργήσει εκλογές, αποφασίζουμε:
Διαλύουμε τη Βουλή της ΙΔ' Περιόδου Προεδρευόμενης Δημοκρατίας, καλούμε τους εκλογείς για την εκλογή Βουλευτών στις 17 Ιουνίου 2012, ημέρα Κυριακή, και συγκαλούμε τη Βουλή που θα προκύψει από τις εκλογές στις 28 Ιουνίου 2012, ήμερα Πέμπτη και ώρα 11».
Διαβάστε Περισσότερα »

Θήβα:Δωρεάν διάθεση 50 βιβλίων στους μαθητές που δίνουν πανελλαδικές εξετάσεις, από την ψυχολόγο Ιωάννα Ν. Τριπερίνα


Δωρεάν διάθεση 50 βιβλίων με τίτλο «Διαχείριση Καριέρας και Απόδοσης» στους μαθητές που δίνουν πανελλαδικές εξετάσεις, από την ψυχολόγο Ιωάννα Ν. Τριπερίνα

Θήβα, Παρασκευή, 18 Μαΐου 2012

Γιατί να συνδέουμε τις πανελλαδικές εξετάσεις με το άγχος, ενώ μπορούμε να τις συνδέσουμε με τόσα άλλα πράγματα;
Ένα είναι το πέρασμα από την πιο ανέμελη στην ενήλικη ζωή. Δεν είναι ενδιαφέρουσα η πρόκληση της ενηλικίωσης; Δεν είναι πρόκληση οι νέοι άνθρωποι που βγαίνουν πλέον στη ζωή να ακολουθήσουν εύστοχες διαδρομές μέχρι να πάρουν τα ηνία φέρνοντας νέο αέρα στο βαλτωμένο τούτο τόπο;
Οι πανελλαδικές εξετάσεις είναι ένας σταθμός στη ζωή του ανθρώπου, που του δίνει την ευκαιρία να διαπιστώσει:
  • πόσο συνεπής είναι όσον αφορά αυτά που πιστεύει, θέλει και κάνει.
  • πόσο επιμένει μέχρι να πετύχει αυτό που θέλει, όταν ξέρει τι θέλει.
  • πόσο αγαπά τη μάθηση και πώς το δείχνει.
  • πόσο και πώς εκφράζει τη δημιουργικότητά του.
Αγαπητοί μου μαθητές που δίνετε πανελλαδικές εξετάσεις με διάθεση να τα καταφέρετε, όλη αυτή τη χρονιά, διαβάσετε, προσπαθήσατε, κοπιάσατε. Σας εύχομαι να ανταμειφθούν οι κόποι σας. Αναμφίβολα, το σύστημα είναι τέτοιο που δεν ανταμείβει ανάλογα με τους κόπους του καθενός, ενώ ο παράγοντας τύχη έχει τη δική του συμβολή στο αποτέλεσμα. Για την ώρα δώστε έμφαση στη διαδικασία των εξετάσεων και όχι στο αποτέλεσμα.
Μετά τις εξετάσεις απαντήστε στον εαυτό σας:
Ποια σχολή σάς ενδιαφέρει και πόσο σάς ταιριάζει ως προς όλα;
Με ποιους εναλλακτικούς δρόμους μπορείτε να φτάσετε στο ίδιο αποτέλεσμα;
Ποιο είναι το βραχυπρόθεσμο, το μεσοπρόθεσμο και το μακροπρόθεσμο σχέδιο της σταδιοδρομίας σας;
Υπάρχουν πολλές δυνατότητες, με αισιοδοξία και ευελιξία όλα μπορούν να συμβούν.
Επισκεφτείτε το website μου, διαβάστε θέματα που μπορεί να σας εμπνεύσουν στη διεύθυνση http://www.clevercareer.gr/selfhelp.htm και είμαι στη διάθεσή σας για ό,τι σας χρειαστεί.
Σε όσους από εσάς ενδιαφέρεστε, θα ήθελα να χαρίσω το βιβλίο μου «Διαχείριση Καριέρας και Απόδοσης», ένα εργαλείο για να οργανώσετε ευφυώς την εξέλιξη της σταδιοδρομίας σας (βλ. http://www.clevercareer.gr/book.htm ). Επικοινωνήστε μαζί μου από σήμερα μέχρι τις 21 Ιουνίου και ελάτε να παραλάβετε το βιβλίο ως δώρο ενθάρρυνσης για την προσπάθεια που κάνετε να περάσετε στην τριτοβάθμια εκπαίδευση (διατίθενται δωρεάν 50 βιβλία – θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας).
Σας εύχομαι από καρδιάς, καλή επιτυχία!

Ιωάννα Ν. Τριπερίνα
Ψυχολόγος
CleverCareer
Ψυχολογικό Γραφείο
Ευφυούς Σταδιοδρομίας
Μαλιάτση 25
Π. Σφαγεία
32200 Θήβα
τηλ. 2262022494
κιν. 6977702872
www.clevercareer.gr
Vioti8ashop
Διαβάστε Περισσότερα »

Διατροφή και μακροζωία…Θέλετε να πιάσετε τα 100?


Διατροφή,δίαιτα, διαιτολόγος,διατροφολόγοςΑν θέλετε να ζήσετε πολλά και … καλά χρόνια, σίγουρα θα πρέπει να εξετάσετε τι και πόσο προσθέτετε στο πιάτο σας!


Δεν είναι και λίγες οι έρευνες που υποδεικνύουν την θετική επίδραση που έχει η ισορροπημένη διατροφή με λίγες θερμίδες στην μακροβιότητα. Χαρακτηριστική είναι η ρήση : ‘όσο λιγότερο τρως, τόσο πιο πολύ θα ζήσεις! ‘
Βασικό γνώρισμα των λαών της περιοχής της Μεσογείου είναι ότι ζουν πολλά χρόνια. Οι επιστήμονες , λοιπόν, οδηγήθηκαν σε πολλές μελέτες προκειμένου να αναγνωρίσουν τους παράγοντες που συμβάλλουν στην καλή υγεία αλλά και μακροβιότητα αυτών των λαών. Η παραδοσιακή μεσογειακή διατροφή που βασίζεται στο ελαιόλαδο (ιδιαίτερα το ελληνικό) στα ψάρια, στα γαλακτοκομικά προϊόντα και στα όσπρια αποτελεί το διαβατήριο για χρόνια πολλά… Σε συνδυασμό πάντα με καθημερινή άσκηση , τουλάχιστον 30 λεπτά /μέρα και διακοπή του καπνίσματος, βοηθούμε το σώμα μας να αντέξει καλύτερα το άγχος της καθημερινότητας και φυσικά να νοσεί λιγότερο!
Ένα υποψήφιο συστατικό ως ‘ελιξήριο της νιότης’ είναι η ρεσβερατρόλη, ένα αντιοξειδωτικό που υπάρχει στο κόκκινο κρασί. Γνωρίζουμε, λοιπόν ότι η ρεσβερατρόλη όχι μόνο προστατεύει την καρδιά και έχει και αντικαρκινική δράση, αλλά συμβάλλει και στην επιμήκυνση της ζωής. Οι ποικιλίες των κρασιών που έχουν μεγάλη περιεκτικότητα σε ρεσβερατρόλη είναι το ξινόμαυρο, το πινό νουάρ, το Αγιωργίτικο, το Κοτσιφάλι και η Μανδηλαριά. Το κόκκινο κρασί έχει 0,1-14,3 mg/lt ρεσβερατρόλης και αντίστοιχα το λευκό 0,1-2,1 mg/lt. Άλλες τροφές πλούσιες σε ρεσβερατρόλη είναι ο χυμός από βατόμουρα (0,2 mg/lt), τα μούρα (0,59 mg/kg), ο χυμός κόκκινων σταφυλιών (0,5 mg / lt), τα σταφύλια (0,1 – 3,54 mg/kg), τα φιστίκια (0,02-5,1 mg/kg) και το φυστικοβούτυρο (0,65 mg/kg).
Επίσης, η άλφα – καροτίνη είναι μία ισχυρή αντιοξειδωτική ουσία, η οποία έχει αντικαρκινική δράση και παράλληλα προστατεύει την καρδιά. Φροντίστε, λοιπόν να τρώτε καρότα, κολοκύθια, γλυκοπατάτες, μάνγκο, πεπόνι και ακτινίδια αρκετά συχνά ώστε να προσλαμβάνετε αρκετή ποσότητα από την άλφα – καροτίνη.
Μία διατροφή πλούσια σε αντιοξειδωτικές τροφές, επίσης συμβάλλει στην διατήρηση της νεότητας, Τα 10 πιο πλούσια σε αντιοξειδωτικά συστατικά τρόφιμα είναι : κανέλα, ξηρά δαμάσκηνα, ρόδια, βατόμουρα, φράουλες, σπανάκι, λαχανάκια Βρυξελλών, μπρόκολο, πορτοκάλι, κακάο και φυσικά μην παραλείπετε και το πράσινο τσάι.
Ο λαός της Ικαριας, οι οποίοι μαζί με την Σαρδηνία της Ιταλίας και την Οκινάβα της Ιαπωνίας, είναι οι περιοχές του κόσμου με τα υψηλότερα ποσοστά υπερήλικων παγκοσμίως. Στην Ικαρία λοιπόν, χρησιμοποιούν καθημερινά ελαιόλαδο, τρώνε πολύ συχνά ψάρια, ξεκουράζονται το μεσημέρι και πίνουν 1-2 φλιτζάνια καφέ καθημερινά. Ακολουθούν δηλαδή έναν τρόπο ζωής που θωρακίζει την καρδιά, καταπολεμά την κατάθλιψη και συρρικνώνει το άγχος, στοιχεία τα οποία συμβάλλουν στην μακροζωία.
Η μακροζωία δεν απονέμεται , αλλά κερδίζεται με μέθοδο και καλές συνήθειες που διαρκούν μια ζωή. Φαίνεται πως η χαλαρή διάθεση, η λιτή διατροφή και το περπάτημα βοηθούν στην μακροβιότητα. Και όπως λένε και οι υπεραιωνόβιοι κάτοικοι της Ιαπωνίας.. ‘Φάε, αλλά άσε και ένα κενό στο στομάχι σου΄
 iator.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Tι μπορεί να κουβαλάει ο άνθρωπος με το μηχανάκι?

Για να δω θα το βρείτε; Αν και λιγάκι δύσκολο. Δεν υπάρχει ο άνθρωπος. Δείτε...





Και τρικάβαλο παρακαλώ...
Διαβάστε Περισσότερα »

Έμεινες άνεργος; Πρόσεξε τι θα δηλώσεις για να μην πληρώσεις φόρο


Έχασες τη δουλειά σου μέσα στο 2011; Πρόσεξε στη συμπλήρωση της φορολογικής σου δήλωσης. Αν κάνεις λάθος, όπως αναφέρει το fpress.gr κινδυνεύεις να πληρώσεις φόρο ακόμη και για το επίδομα ανεργίας. Κινδυνεύεις να πληρώσεις εισφορά αλληλεγγύης για την αποζημίωση απόλυσης ή να επιβαρυνθείς με τεκμήρια. Ιδού οι αναλυτικές οδηγίες:
• Επίδομα ΟΑΕΔ: Το επίδομα που ενδεχομένως εισπράξατε μέσα στο 2011, θα πρέπει να δηλωθεί στο κωδικό 661 (ή 662 αν το έχει εισπράξει η σύζυγος). Δεν φορολογείται ως εισόδημα υπό μια βασική προϋπόθεση. Τα εισοδήματα από άλλες πηγές (πχ ενοίκια) να μην υπερβαίνουν συνολικά τα 30.000 ευρώ. Αν υπερβαίνουν τα 30.000 ευρώ τότε το εισόδημα που θα δηλωθεί στον συγκεκριμένο κωδικό, θα προστεθεί στα υπόλοιπα εισοδήματα και θα φορολογηθεί κανονικά.
• Αποζημίωση απόλυσης: ΠΡΟΣΟΧΗ-ΠΡΟΣΟΧΗ: Το ποσό που εισπράξατε από την αποζημίωση απόλυσης θα πρέπει να δηλωθεί στον κωδικό 657. Με αυτό τον τρόπο, θα καταφέρετε να γλιτώσετε την εισφορά αλληλεγγύης η οποία ως γνωστόν θα εισπραχτεί φέτος μέσω του εκκαθαριστικού. Αν δεν δηλώσετε την αποζημίωσή σας στον συγκεκριμένο κωδικό, θα πληρώσετε εισφορά και επί της αποζημίωσης. Οι οδηγίες του υπουργείου Οικονομικών για το συγκεκριμένο κωδικό είναι οι εξής: «Γράψτε τα εισοδήματα που αποκτήσατε το 2011, τα οποία απαλλάσσονται από το φόρο ή φορολογούνται με ειδικό τρόπο και απαλλάσσονται σύμφωνα με την παρ.2 του αρ. 29 του ν.3986/2011 της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης. Συγκεκριμένα στους κωδικούς αυτούς αναγράφονται: το εξωιδρυματικό επίδομα, το ποσό με το οποίο προσαυξάνεται η σύνταξη τυφλών και γενικά προσώπων που βρίσκονται σε κατάσταση απόλυτης αναπηρίας, οι μισθοί, οι συντάξεις και η πάγια αντιμισθία ολικά τυφλών και κινητικά αναπήρων σε ποσοστό άνω του 80%, οι αποζημιώσεις λόγω διακοπής εργασιακής σχέσης (παρ.1, αρ.14 ΚΦΕ), τα εφάπαξ της περ. γ' της παρ.4 του άρθρου 45 του ΚΦΕ (εφάπαξ ταμείου πρόνοιας και τους άλλους ασφαλιστικούς οργανισμούς), οι αμοιβές των υπαλλήλων της ΕΕ για τις οποίες έχουν εφαρμογή οι διατάξεις του 2ου εδ. του άρθρου 13 του Πρωτοκόλλου περί Προνομίων και Ασυλιών της ΕΕ της 8-4-1965 ( όπως ισχύει σήμερα) καθώς και οι αμοιβές των προσώπων που αναφέρονται στην ΠΟΛ 1014/22-2-2010».
• Τεκμήρια: Είναι εξαιρετικά σημαντικό να υπολογίσετε τα τεκμήρια διαβίωσης και να δείτε αν πέφτε μέσα σε αυτά ή όχι (χρησιμοποιήστε τους πίνακες του fpress.gr για σπίτια και αυτοκίνητα). Στη συνέχεια θα πρέπει να δείτε αν τα εισοδήματά σας επαρκούν για τη κάλυψη των τεκμηρίων. Σημειωτέον ότι λαμβάνονται υπόψη τα οικογενειακά εισοδήματα, δηλαδή προστίθεται και το όποιο εισόδημα της συζύγου. Επίσης, τόσο το επίδομα του ΟΑΕΔ όσο και η αποζημίωση απόλυσης, θα πρέπει να εμφανιστούν κανονικά στη φορολογική σας δήλωση καθώς θα σας βοηθήσουν να αντιμετωπίσετε το τεκμήριο. Αν εξακολουθείτε να έχετε πρόβλημα τότε:
1. Θα προσπαθήσετε να επικαλεστείτε εισοδήματα προηγούμενων ετών για να γλιτώσετε
2. Τελευταίο καταφύγιο είναι η αμφισβήτηση των τεκμηρίων. Αυτό όμως προϋποθέτει επίσκεψη στην εφορία γι' αυτό καλό είναι να μην φτάσετε σε αυτό το σημείο.
Διαβάστε Περισσότερα »

Αλέξη, δεν είσαι Αντρέας…



Αφιερωμένο: Από …σπρέχεν είσαι μάνα και από εμφάνιση μετράς. Αλλά δε μου λες και τ’ άλλο…κατά τ’ άλλα πως πάς; Άσε δηλαδή, που το 1981 ο Αντρέας βρήκε λεφτά στο ταμείο και χρέος 40% του ΑΕΠ…
Τα μάθατε τα νέα; Ο Αλέξης, είναι, λένε, ο Αντρέας του 2012!...
,,,Φλύκταινες βγάζουν βέβαια οι σύντροφοί του, που ποτέ δεν ήθελαν να ακούσουν για το συγχωρεμένο Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ…
…Κάποιοι όμως, στο περιβάλλον του Αλέξη, το…καλλιεργούν το κλίμα…
…Αλλά και ο ίδιος, δε…στεναχωριέται ιδιαίτερα όταν το ακούει. Το αντίθετο. Σε συνέντευξή του στην τηλεόραση, όταν ο δημοσιογράφος τον ρώτησε αν αληθεύει ότι κάθεται και βλέπει κασέτες με ομιλίες του Αντρέα, όχι μόνο δεν το αρνήθηκε, αλλά με χαμόγελο πλατύ το ψιλο-επιβεβαίωσε…
…Μιας λοιπόν και οι «φυσικοί διάδοχοι» του Αντρέα τα ακούνε αυτά και δε βγάζουν άχνα – καθότι…εκσυγχρονιστές πανάθεμά τους – μιας και έχω μελετήσει την περίπτωση Αντρέα, θα πω δυο κουβέντες…
…Κατ’ αρχή, ένα στίχο λαϊκού άσματος, που αν δεν κάνω λάθος το τραγούδησε η Δούκισσα. «Από σπρέχεν είσαι μάνα και από εμφάνιση μετράς, αλλά δε μου λές και τα’ άλλο…κατά τα’ άλλα πως τα πάς;»…
…Ας πούμε για βιογραφικό, ας πούμε για μόρφωση, ας πούμε για διεθνή αναγνώριση πολύ πριν την Πρωθυπουργία, ας πούμε για όραμα, ας πούμε, αν θέλετε και…για γυναίκες. Μην τα κάνουμε όλα …σάλα τραπεζαρία ένα…
Η περίπτωση μου φέρνει στο νου τις αθλητικές εφημερίδες που με πηχυαίους τίτλος γράφουν για τον Μέσι και αναφέρονται στον…Νίνη και τον Φετφαντζίδη!...
…Δε λέω, ταλέντα. Αλλά όχι δα και Μέσι...
…Θα κλείσω το σημείωμα με μία ακόμα υπενθύμιση προς εκείνους που θέλουν να ονομάζουν τον Αλέξη…Αντρέα…
…Ο Αντρέας, το 1981, βρήκε στο ταμείο που του παράδωσε ο Ράλλης, λεφτά. Όχι πολλά, αλλά βρήκε. Είχε μάλιστα τη δυνατότητα – και δυστυχώς …το παράκανε σε αυτό το σημείο – να βγει και να δανειστεί όσα ήθελε , καθώς το χρέος της Ελλάδας ήταν μόλις στο 40% του ΑΕΠ και όχι στο …160% που είναι σήμερα…
…Σήμερα λοιπόν, αγαπητέ Αλέξη, λεφτά δεν υπάρχουν και δάνεια κανένας δε μας δίνει. Κράτα λοιπόν τον τίτλο «ο νέος Αντρέας», αλλά δες και που βρίσκεται η χώρα και κυρίως οι πολίτες της…
…Ναι, δε φταις εσύ για ότι ζούμε. Είχες όμως την ευκαιρία, όντως να γίνεις Αντρέας, αν έμπαινες σε κυβέρνηση μετά τις εκλογές και αποδείκνυες στο λαό πόσο …ντενεκέδες ξεγάνωτοι (γλώσσα Ευάγγελου Γιαννόπουλου) ήταν τελικά όλοι όσοι ήταν στα πράγματα τα τελευταία δέκα τουλάχιστον χρόνια…
Διαβάστε Περισσότερα »

Δυο δυο φεύγουν από το ΛΑΟΣ

Το κόμμα του κ. Καρατζαφέρη πάει από το κακό στο χειρότερο, καθώς παράλληλα με την μη είσοδο στη Βουλή, ο ηγέτης του ΛΑΟΣ είδε δύο ακόμα στελέχη του να προσχωρούν στη Νέα Δημοκρατία, αποδυναμώνοντας ακόμα περισσότερο τον άλλοτε εκφραστή της λαϊκής δεξιάς.

Στη ΝΔ προσχωρούν οι υποψήφιοι βουλευτές του ΛΑ.Ο.Σ...
Κ. Μακρυνόρης και Ι. Κοτσίρης.

«Αναλογιζόμενος την κρισιμότητα των συνθηκών και τον ορατό κίνδυνο η Πατρίδα μας να υποστεί τις καταστροφικές συνέπειες από μία ανεύθυνη και λαϊκίστικη Αριστερά, αποφάσισα να ανταποκριθώ στο κάλεσμα της Ν.Δ. και του Αντώνη Σαμαρά, ώστε να υπάρξει η πανστρατιά των Φιλοευρωπαϊκών και Κεντροδεξιών δυνάμεων, που θα διασφαλίσουν την παραμονή της Χώρας στην Ευρώπη και θα αναλάβουν την Εθνική ανασυγκρότηση» δήλωσε ο κ. Κοτσίρης.

«Ανταποκρίνομαι στο προσκλητήριο του Προέδρου της Ν.Δ. κ. Αντώνη Σαμαρά και στρατεύομαι στον αγώνα για την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας μας μέσα από τις τάξεις της Νέας Δημοκρατίας» ανέφερε από την πλευρά του ο κ. Μακρυνόρης.

Πηγη: nafteboriki.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Το καλοκαιρινό πρόγραμμα προπονήσεων κολύμβησης όλων των τμημάτων του ΑΚΟΛ

alt


Το Διοικητικό μας Συμβούλιο συνεχίζον τας την παράδοση των τριάντα οκτώ ετών, γνωστοποιεί στους ενδιαφερόμενους το καλοκαιρινό πρόγραμμα προπονήσεων κολύμβησης όλων των τμημάτων του . 1. Τμήματα αρχαρίων Καθημερινά εκτός Σαββάτου & Κυριακής 2,30~3,20, 3,30~4,20 & 4,30~5,20 μ.μ. 2. Τμήματα ενηλίκων Καθημερινά εκτός Σαββάτου & Κυριακής 11,00~12,00 π.μ. Δευτέρα, Τετάρτη & Κυριακή 6,00~8,00 μ.μ. Τρίτη & Πέμπτη 6,00~7,00 μ.μ. 3. Τμήμα υδατοσφαίρισης Τρίτη & Πέμπτη 7,00~8,00 μ.μ. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να πάρετε τηλεφωνώντας στο 22610 21101, καθημερινά εκτός Σαββάτου & Κυριακής από τις 6,00 μέχρι 8,00 μ.μ.
Το  Δ.Σ. του Α. Κ. Ο. Λιβαδειάς

Διαβάστε Περισσότερα »

Μαθήτρια αυτοκτόνησε γιατί πίστεψε πως έρχεται το τέλος του κόσμου το 2012

Μαθήτρια αυτοκτόνησε γιατί πίστεψε πως έρχεται το τέλος του κόσμου το 2012

Η 16χρονη έψαχνε στο διαδίκτυο απαντήσεις για την πιθανότητα καταστροφής του πλανήτη και όταν πίστεψε πως βρήκε αδιάσειστα στοιχεία που επιβεβαίωναν τους φόβους της, κρεμάστηκε στο παιδικό της δωμάτιο.
Η Ιζαμπέλ Τέιλορ ήταν μια μαθήτρια στο Νέστον της βορειοδυτικής Αγγλίας με έντονες ανησυχίες. Κάποιος την έπεισε ότι μέσα στο 2012 θα καταστρεφόταν ο κόσμος και επειδή δεν άντεχε να ζει με την έγνοια πως όλα τα αγαπημένα πρόσωπα θα πέθαναν μια μέρα μπροστά της, αυτοκτόνησε.
Λίγους μήνες πριν είχε ανακοινώσει στους γονείς της ότι ασπάστηκε τον βουδισμό γιατί δεν άντεχε «τις επιπλοκές και την αδικία» του σύγχρονου κόσμου.
Ο 51χρονος Γκάρι και η 48χρονη Ίνγκριντ Τέιλορ πίστευαν πως το παιδί τους περνούσε δύσκολη εφηβεία και κάπου μέσα τους χαίρονταν που είχε ευαισθησίες και ανησυχίες. Δεν είχαν καμία υποψία για ό τι τραγικό επρόκειτο να συμβεί.
Ψάχνοντας πληροφορίες στο διαδίκτυο η μαθήτρια διάβασε διάφορα σενάρια κατά τα οποία πύρινες μάζες του ήλιου θα έμπαιναν στην ατμόσφαιρα της γης και με κάποιον τρόπο θα προκαλούσαν πυρηνική καταστροφή που θα αφάνιζε ολόκληρη την ανθρωπότητα!

«Έχουμε μέσα μας πολλά ερωτήματα, πολλά γιατί και ψάχνουμε βαθιά στην ψυχή μας να βρούμε μια απάντηση. Γιατί το παιδί μας μπήκε σε αυτό το μονοπάτι της κατάθλιψης και της απόγνωσης; Το μέλλον θα πρέπει να έμοιαζε πάρα πολύ μαύρο στα μάτια της. Μπορούσαμε να την είχαμε σώσει;», αναρωτιέται σήμερα η μητέρα η οποία βρήκε τον Σεπτέμβριο το παιδί της κρεμασμένο δίπλα στο κρεβάτι του στις 3.15 μ.μ έπειτα από μια ολόκληρη νύχτα «σερφαρίσματος» στο ίντερνετ.
«Ξέραμε ότι την απασχολούσε το σενάριο καταστροφής του κόσμου μέσα στο 2012. Δεν σκεφτήκαμε όμως ότι το είχε πιστέψει. Το συζητούσε στο τραπέζι την ώρα του φαγητού αλλά μάλλον δεν δώσαμε όση προσοχή χρειαζόταν», λέει ο πατέρας της ο οποίος έχει τύψεις πως δεν ασχολήθηκε με το παιδί του όσο θα μπορούσε...
Στον προσωπικό ηλεκτρονικό υπολογιστή της οι γονείς βρήκαν 15-20 άρθρα όπου γινόταν λόγος για το τέλος του κόσμου και η αλήθεια είναι πως ακόμη κι εκείνοι ένιωσαν τρόμο για το μέλλον της ανθρωπότητας. Ηταν κάτι σαν πλύση εγκεφάλου αλλά δεν πέρασε ποτέ από το μυαλό τους ότι η κόρη τους ζούσε με αυτόν τον τρόμο καθημερινά.
«Έκρυβε τους προβληματισμούς και τους φόβους της πίσω από το χαμόγελο. Ηταν πάντα ένα τόσο χαρούμενο παιδί» δηλώνουν οι γονείς της οι οποίοι δίνουν συνεντεύξεις στα βρετανικά ΜΜΕ σε μια προσπάθεια να πείσουν τους γονείς να αφιερώσουν περισσότερο χρόνο στα παιδιά τους και ιδιαίτερα σε όσα βρίσκονται στην εφηβεία. Μια λέξη τους, λένε, μια εμμονή τους μπορεί να είναι σήμα κινδύνου...
Διαβάστε Περισσότερα »

Γενοκτονία των Ποντίων: Οι ορδές του Κεμάλ αφανίζουν τον Μικρασιατικό Ελληνισμό

Γενοκτονία των Ποντίων: Οι ορδές του Κεμάλ αφανίζουν τον Μικρασιατικό Ελληνισμό

Πρόκειται για μία από τις πιο μαύρες στιγμές της Ιστορίας όχι μόνο για τους Έλληνες αλλά και για την ανθρωπότητα ολόκληρη. Με την Γενοκτονία των Ποντίων αφανίστηκε από τις πατρογονικές του εστίες ένα ζωηρό κομμάτι του ελληνισμού που πάλευε για την επιβίωσή του για περίπου 3000 χρόνια.
Ο όρος γενοκτονία δημιουργήθηκε το 1945 από τον Αμερικανό καθηγητή Λέμκιν λίγο πριν την Δίκη της Νυρεμβέργης για να περιγράψει τις πρακτικές που χρησιμοποίησαν οι Ναζί για να εξοντώσουν τους Εβραίους. Έτσι, χρησιμοποιείται από τότε για να αποδώσει την προσπάθεια εξόντωσης και αφανισμού, με συστηματικό τρόπο μίας φυλής-πληθυσμιακής ομάδας από μία συγκεκριμένη περιοχή.

Ήταν λοιπόν 19 Μαΐου του 1919 όταν ο Μουσταφά Κεμάλ, μετέπειτα Ατατούρκ (πατέρας των Τούρκων) αποβιβάστηκε στην Σαμψούντα προκειμένου να ξεκινήσει την δεύτερη ιστορικά, φάση της εξόντωσης των Ελλήνων της βόρειας Μικράς Ασίας προσπαθώντας επίσης να συντονίσει την αντίσταση των Τούρκων κατά της ελληνικής στρατιάς που είχε καταλάβει πριν από μερικές εβδομάδες την Σμύρνη.
Οι Έλληνες του Πόντου αποτελούσαν πάντοτε ένα ζωτικό κομμάτι της περιοχής και παρόλο που ήταν μακρυά από τον εθνικό κορμό της ελληνικής χερσονήσου και των δυτικών παραλίων της Μικράς Ασίας, διέγραψαν την δική τους πορεία η οποία όμως ήταν παράλληλη με αυτήν των υπολοίπων Ελλήνων.
Φτάνοντας στην νεώτερη Ιστορία, μετά την Άλωση της Κωνσταντινούπολης και την πτώση της Αυτοκρατορίας της Τραπεζούντας, οι Πόντιοι έγιναν ένα κομμάτι της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Περικυκλωμένοι από Μουσουλμάνους και πολλές άλλες εθνότητες, οι Πόντιοι κατάφεραν να διατηρήσουν την εθνική τους συνείδηση με συνέπεια πάντα να αποτελούν για του Οθωμανούς Τούρκους έναν «πονοκέφαλο» για την συγκεκριμένη περιοχή.
Μπορεί πληθυσμιακά να μην ξεπέρασαν τις άλλες εθνότητες αποτελώντας περίπου το 40% της περιοχής, όμως οι δραστηριότητές τους, τους έκαναν κυρίαρχους στην κοινωνική και την οικονομική ζωή του τόπου αυτού. Συγκεντρωμένοι ως επί το πλείστον στα αστικά κέντρα, οι Πόντιοι το 1986 αριθμούσαν περίπου 265.000 ψυχές, μέσα σε μόλις 15 χρόνια είχαν φτάσει τις 330.000, ενώ στις αρχές του 20 αιώνα είχαν ξεπεράσει τις 700.000!
Οι Πόντιοι όμως δεν αναπτύχθηκαν μόνο πληθυσμιακά αλλά και πνευματικά. Ενώ το 1860 υπήρχαν μόλις 100 σχολεία σε όλον τον Πόντο το 1919 υπολογίζονταν να ξεπερνούν τα 1400, ενώ ανάμεσά τους ήταν και το περίφημο Φροντιστήριο της Τραπεζούντας. Πώς γίνεται μαζί με αυτά να λείπουν τα τυπογραφεία, οι λέσχες, τα θέατρα, οι εφημερίδες και κάθε τί που επιβεβαιώνει το υψηλό πνευματικό επίπεδο μίας κοινωνίας. Δεν έλειπαν. Η Σαμψούντα, Τραπεζούντα και οι άλλες ιστορικές πόλεις δεν είχαν σχεδόν τίποτα να ζηλέψουν από την κοινωνική και πολιτιστική ζωή πολλών ελεύθερων ευρωπαϊκών πόλεων.
Ωστόσο από το 1908 και με την χρονιά πολύ σημαντική για όλη την Οθωμανική Αυτοκρατορία, καθώς ένα φιλόδοξο κίνημα που προωθούσε την ισονομία μεταξύ των λαών αναδύθηκε. Ήταν αυτό των Νεότουρκων. Όλες οι μειονότητες έτρεφαν ελπίδες για ίση μεταχείριση επί τέλους στην κοινωνία, κάτι όμως που δεν έγινε ποτέ. Οι Νεότουρκοι αποδείχθηκαν εθνικιστές και αντί της ισονομίας, στην ατζέντα τους είχαν την «κάθαρση» της Τουρκίας από όλους τους «ξένους».
Στο στόχαστρό τους έβαλαν κυρίως τους χριστιανικούς πληθυσμούς προκειμένου μεγάλες εκτάσεις της Ανατολίας να εκτουρκιστούν. Με την Ελλάδα να είναι απασχολημένη με το Κρητικό Ζήτημα και να μην είναι ικανή να συγκρουστεί ευθέως με την Τουρκία και σε άλλα μέτωπα, οι Πόντιοι και πολλοί άλλοι Έλληνες εκτοπίστηκαν και έζησαν σε μεγάλες κακουχίες υπό το πρόσχημα της «ασφάλειας του κράτους».

Τα «Αμελέ Ταμπουρού» σχέδιο εκπονημένο από Γερμανούς αξιωματικούς σκόπευαν να εξοντώσουν όλους τους άνδρες που δεν κατατάσσονταν στον τουρκικό στρατό. Τα τάγματα αυτἀ εργασίας έβαζαν τους άνδρες να εργαστούν σε λατομεία, ορυχεία και κατασκευές δρόμων κάτω από κυριολεκτικά εξοντωτικές συνθήκες. Αποτέλεσμα; Ελέχιστοι ήταν αυτοί που κατάφερναν να επιζήσουν. Οι περισσότεροι υπέκυπταν στην πείνα τις αρρώστιες και τις κακουχίες. Αυτή ήταν η ισονομία που διακήρυτταν οι Νεότουρκοι.
Κάτι τέτοιο όμως οι Πόντιοι δεν μπορούσαν να το αφήσουν έτσι. Με τον καιρό, χιλιάδες ήταν οι άνδρες που αποφάσισαν να καταφύγουν αντάρτες στα ψηλά και δυσπρόσιτα βουνά της περιοχής προκειμένου με ελάχιστα μέσα να αντιταχθούν στους Τούρκους. Το ίδιο έκαναν και οι Αρμένιοι, όμως μέχρι το 1916 οι Τούρκοι είχαν αντιμετωπίσει τον κίνδυνο αυτό. Πώς; Mε την Γενοκτονία των Αρμενίων. Πλέον το πεδίο για τον Μουσταφά Κεμάλ ήταν ελεύθερο. Ωστόσο οι Πόντιοι δεν ήταν εύκολος αντίπαλος με συνέπεια οι αντάρτες να καταφέρουν αποφασιστικά χτυπήματα στον οργανωμένο εθνικιστικό στρατό, ενώ από το 1919 έτρεφαν πολλές ελπίδες με την δημιουργία του Ποντοαρμενικού κράτους αλλά και την παρουσία του ελληνικού στρατού στην Μικρά Ασία.
Οι αντάρτες οργανώνονταν κυρίως σε μικρές ομάδες 15 έως 30 ατόμων για να είναι ευκολότερη η μετακίνησή τους αλλά και η συντήρησ των ανδρών. Όπως διαβάζουμε στην Ιστορία του Ελληνικού Έθνους του Κωνσταντίνου Παπαρρηγόπουλου-National Geographic, υπολογίζεται πως περίπου το 1921 οι Πόντιοι αντάρτες στο σύνολότου ανέρχονταν σε πάνω από 12.000 άνδρες. Ένας μεγάλος για την εποχή αριθμός ατάκτων σκληροτράχηλων πατριωτών μαχητών στα νώτα της στρατιάς του Κεμάλ που δυστυχώς δεν αξιοποιήθηκε ποτέ από τα ελλαδικά επιτελεία.

Το βραχύβιο όμως Ποντοαρμενικό κράτος και η ελάχιστη βοήθεια από τις ελληνικές κυβερνήσεις οι οποίες είχαν να ασχολούνται κυρίως με την πολιτική παρά με την κρίσιμη κατάσταση στο μέτωπο, επέτρεψε στον Κεμάλ να προχωρήσει στην «τελική λύση».
Ενώ μέχρι πρότινος οι Έλληνες της περιοχής είχαν την αρωγή των Ρώσων, όλα άλλαξαν μόλις ήρθαν στην εξουσία οι Μπολσεβίκοι οι οποίοι βοήθησαν απροκάλυπτα τους Τούρκους με κάθε μέσο. Στον ίδιο δρόμο και οι Γερμανοί οι οποίοι προμήθευαν με πολεμικό υλικό και πάσης φύσεως εφόδια τις ορδές του Κεμάλ.
Καθ'όλη την διάρκεια της παραμονής του ελληνικού στρατού στην ενδοχώρα της Ανατολίας, ο Κεμάλ απασχολούσε τους Έλληνες με αντάρτικες επιθέσεις, ενώ ταυτόχρονα είχε την δυνατότητα να σφαγιάζει ολόκληρα χωριά στον Πόντο. Χαρακτηριστικό είναι πως μέχρι την Μικρασιατική Καταστροφή, περίπου 200.000 Πόντιοι είχαν χάσει την ζωή του, ενώ σύμφωνα με άλλους ιστορικούς ο αριθμός μπορεί να ξεπερνά και τις 350.000!
Οι Πόντιοι έψαξαν για νέες πατρίδες, έτσι κατέφυγαν στην νότια Ρωσία αλλά και στην μητέρα Ελλάδα με την ανταλλαγή των πληθυσμών, ξεκινώντας μία νέα ζωή ενώ έδωσαν μία σημαντική πληθυσμιακή ανάσα στην γη της Μακεδονίας.

Η μητέρα Ελλάδα με μία σημαντική καθυστέρηση αναγνώρισε τελικά την μαύρη αυτή στιγμή της Ιστορίας στις 24 Φεβρουαρίου του 1994 με την Βουλή των Ελλήνων να ψηφίζει ομόφωνα για την ανακήρυξη της 19ης Μαΐου ως Ημέρα Μνήμης για τη Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού.
Δεν ξεχνάμε ωστόσο πως οι αντάρτες δεν παραδόθηκαν ούτε ακολούθησαν την πορεία του διαλυμένου ελληνικού στρατού. Πολλοί από αυτούς αρνήθηκαν να εγκατασταθούν στο ελληνικό κράτος και παρέμειναν στα βουνά του Πόντου μέχρι το 1924 σχεδόν παρενοχλώντας τις τουρκικές αρχές δημιουργώντας σοβαρά διπλωματικά επεισόδια μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας.
Τελικά το μικρασιατικό όνειρο πέθανε μαζί με την ελληνιή παρουσία στην Ανατολία. Ο ελληνισμός αυτός όμως δεν πέθανε ποτέ, ήρθε στην Ελλάδα αναζωογόνησε τον κοινωνικό ιστό, μεγαλούργησε και βοήθησε την μητέρα πατρίδα σε κάθε δύσκολη στιγμή που αντιμετώπισε από τότε.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ερχονται τα ραβασάκια - Τριπλό χτύπημα στο ίδιο εκκαθαριστικό

Ερχονται τα ραβασάκια - Τριπλό χτύπημα στο ίδιο εκκαθαριστικό

Μπορεί να γίνεται συζήτηση για τα εκκαθαριστικά του ΕΤΑΚ που αναμένεται να αποσταλούν την επόμενη εβδομάδα και να «φορτώσουν» τους υπόχρεους ιδιοκτήτες με περίπου 100 εκατ. ευρώ, ωστόσο η προσοχή θα έπρεπε να στραφεί στις εκκαθαρίσεις- εξπρές των φορολογικών δηλώσεων, καθώς επί της ουσίας το ΚΕΠΥΟ «χτυπάει» τρεις φορές με το ίδιο εκκαθαριστικό, στέλνοντας... αδιάβαστους τους ανυποψίαστους φορολογούμενους.
Ενώ πέρσι το ΚΕΠΥΟ έστειλε ξεχωριστό εκκαθαριστικό για το φόρο εισοδήματος και ξεχωριστό εκκαθαριστικό για την έκτακτη εισφορά και το Τέλος Επιτηδεύματος, φέτος τα στέλνει «πακέτο», επιβάλλοντας στους φορολογούμενους να τα πληρώσουν όλα και όχι επιλεκτικά.
Ήδη οι πρώτες χιλιάδες εκκαθαριστικών- που εκδίδονται αυτομάτως καθώς φέτος η πλειοψηφία των δηλώσεων θα υποβληθεί υποχρεωτικά μέσω Ίντερνετ- προκαλούν... ηλεκτροσόκ αλλά τα χειρότερα είναι μπροστά μας αν σκεφτεί κανείς ότι έως το τέλος του μήνα το «βάρος» των εκκαθαριστικών που θα έχουν εκδοθεί- πριν καν φτάσουμε στη καταληκτική 15η Ιουνίου- θα ανέλθει στα 250 εκατ. ευρώ!!!
Σύμφωνα με πληροφορίες, από τις 80.000 δηλώσεις που έχουν υποβληθεί έως τώρα, οι 70.000 ήταν ηλεκτρονικές. Από αυτές οι 40.000 αντιστοιχούν σε χρεωστικό σημείωμα, με το συνολικό φόρο να φτάνει στα 61 εκατ. ευρώ, οι 20.000 είναι μηδενικές και μόνο οι 10.000 έχουν επιστροφή φόρου που συνολικά δεν ξεπερνά τα 6 εκατ. ευρώ!!!!
Κατά τα άλλα, τα εκκαθαριστικά του ΕΤΑΚ αναμένεται να φύγουν από το ΚΕΠΥΟ την επόμενη εβδομάδα, ενώ λαμβάνοντας υπόψιν τη διαδικασία των διορθώσεων που θα ακολουθήσει στις εφορίες, υπολογίζεται ότι τα τα εκκαθαριστικά του ΦΑΠ για το 2010 και το 2011, απ' όπου προσδοκώνται περίπου 500 εκατ. ευρώ, μπορούν να αποσταλούν τον Ιούλιο.
Όλα αυτά αποτελούν στη πραγματικότητα μια από τις ελάχιστες σανίδες σωτηρίας του Προϋπολογισμού έως τις εκλογές του Ιουνίου και αυτό το γνωρίζουν καλά στο υπουργείο Οικονομικών, που «βλέπουν» καθίζηση των εσόδων έως 35% στις μεγάλες εφορίες της Περιφέρειας, με αποτέλεσμα να υπολογίζεται ότι η «τρύπα» στα έσοδα θα φτάσει στα 500 εκατ. ευρώ.
Άνθρωποι που γνωρίζουν καλά τα μέσα και τα έξω του υπουργείου Οικονομικών απορούν, πάντως, για την αδιαφορία που επιδεικνύεται από τις Γενικές Διευθύνσεις αναφορικά με κινήσεις που έπρεπε να έχουν γίνει εδώ και μήνες για τη θωράκιση των εσόδων. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα της νεοσυσταθείσας Επιτροπής για τον Διοικητικό Διακανονισμό επί φορολογικών προστίμων, η οποία από τον περασμένο Νοέμβριο δεν έχει συνεδριάσει, παρά το ότι εκκρεμούν πάνω από 100 μεγάλες υποθέσεις, από τις οποίες υπολογίζεται ότι θα μπορούσε να εισπραχθεί έως και 1 δισ ευρώ!
Όσο για τη «τρύπα» που είχε εντοπιστεί στη διαδικασία επιβολής του φόρου στα διανεμόμενα κέρδη, δεν υπήρξε η παραμικρή πρωτοβουλία για την έκδοση Απόφασης ή εγκυκλίου με την οποία θα υποχρεώνονταν οι επιχειρήσεις να ενημερώνουν και βέβαια να αποδίδουν το σχετικό φόρο...
Διαβάστε Περισσότερα »

Ημερίδα στη Χαλκίδα με θέμα : Νέες Ιδέες και προτάσεις για την Αγροτική Οικονομία του Τόπου μας



alt Ημερίδα με θέμα « Νέες Ιδέες και προτάσεις για την Αγροτική Οικονομία του Τόπου μας » πραγματοποιήθηκε προχθές ( 16.5.2012 ) στη Λαμία , σε κατάμεστη αίθουσα του περιπτέρου Α' της 46ης Πανελλήνιας Έκθεσης Λαμίας.   Την ημερίδα διοργάνωσε η  Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας - Τομέας Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής - σε συνεργασία με το Δήμο Λαμιέων και το Επιμελητήριο Φθιώτιδας και αποτελούσε συνέχεια των μέχρι σήμερα πραγματοποιηθέντων ημερίδων     ( Χαλκίδα 7.3.2012, Θήβα 4.4.2012), με το ίδιο θεματικό αντικείμενο, στο πλαίσιο της προσπάθειας της για την ενημέρωση του αγροτικού πληθυσμού πάνω στις εναλλακτικές καλλιέργειες.. .

Την έναρξη των εργασιών της ημερίδας έκανε ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής κ. Σταμάτης Καπελέρης  , ενώ χαιρετισμούς απηύθυναν ο  Αντιδήμαρχος Λαμιέων κ. Μητσόπουλος Δημήτρης και ο Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας κ. Ψειρόπουλος Κώστας τονίζοντας τη σημασία της γνώσης στο ανασχεδιασμό της αγροτικής παραγωγής, με νέες ιδέες και προτάσεις, με όρους βιωσιμότητας και περιβαλλοντικής ισορροπίας. alt Κύριοι ομιλητές στην ημερίδα ήταν: •        Φουλίδη Aννα - Γεωπόνος, Προϊσταμένη Τμήματος Πυρηνοκάρπων - Μηλοειδών Δ/νσης ΠΑΠ Δενδροκηπευτικής  Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων •        Λόλας Πέτρος - πρ. Καθηγητής  της Σχολής Γεωτεχνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας •        Παπακωνσταντίνου Νικόλας - Γεωπόνος , Τεχνικός Σύμβουλος Α.Σ.Ο.Π Αγίου Αθανασίου Δράμας •        Αργυρίου Γρηγόρης - Δασολόγος , Διευθυντής Α.Σ.Ο.Π. Αγίου Αθανασίου Δράμας •        Βλαχοστέργιος Δημήτρης - Δόκιμος Ερευνητής Ινστιτούτου Κτηνοτροφικών Φυτών και Βοσκών Λάρισας.
•        Δρ. Σπανός Ιωάννης - Τακτικός Ερευνητής Ινστιτούτου Δασικών Ερευνών  ΕΘΙΑΓΕ •        Δόρδας Χρήστος - Επίκουρος καθηγητής Γρωπονικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. ( επισυνάπτεται πρόγραμμα ημερίδας )  Την ημερίδα  παρακολούθησαν με  αμείωτο ενδιαφέρον πολύ αγρότες από την  ευρύτερη περιοχή της Λαμίας και όχι μόνο.  Στην ημερίδα παραβρέθηκαν επίσης ο Αντιπεριφερειάρχης  Νικ. Μπέτσιος, ο Εκτελεστικός Γραμματέας της Περιφέρειας κ. Ευαγ. Ψαθάς, Περιφερειακοί και Δημοτικοί Σύμβουλοι ,ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Έκθεσης Λαμίας κ. Γιάννης Γρανίτσας, ο Πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου - 8ο Περιφερειακό Τμήμα Κεντρικής Στερεάς Ελλάδας κ. Παπανικολάου Γιώργος και  υπηρεσιακοί παράγοντες της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας. alt Σημειώνεται ότι στην 46η Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας συμμετέχει με ειδικό θεματικό περίπτερο των αγροτικών της προϊόντων.  Μια άλλη πολύ σημαντική ημερίδα, με ξεχωριστή βαρύτητα, ενταγμένη στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της 46ης Πανελλήνιας Έκθεσης Λαμίας , έχει προγραμματισθεί για το Σάββατο , 19.5.2012, με θέμα : Αγροδιατροφική Σύμπραξη - Τεχνογνωσία Εξωστρεφούς Επιχειρηματικότητας.
Η ημερίδα αυτή διοργανώνεται από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας - Τομέας Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής, και περιλαμβάνει δυο συνεδρίες :
- η μία το πρωί και ώρα 12:00 με θεματικό αντικείμενο τη Σύσταση Αγροδιατροφικής Σύμπραξης, σε επίπεδο Περιφέρειας με συσπείρωση όλων των παραγωγικών δυνάμεων της με κύριο στόχο την προβολή και προώθηση των αγροτικών προϊόντων . - και η άλλη το απόγευμα και ώρα 19:00, με θεματικό αντικείμενο την Τεχνογνωσία εξωστρεφούς Επιχειρηματικότητας .
alt Σημειώνεται ότι για την εν λόγω ημερίδα θα επιχειρηματολογήσουν Εμπορικοί Ακόλουθοι Ελληνικών Πρεσβειών σε Κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και σε τρίτες χώρες, στελέχη του Ελληνικού Οργανισμού Προώθησης Εξαγωγών   ( ΟΠΕ Α.Ε ) , του Εθνικού Φορέα « Επενδύστε στην Ελλάδα Α.Ε.» - πρωτοβουλία Synergassia και του ΕΛ.Γ.Ο - «Δήμητρα», αφού προηγούμενα το απόγευμα στις 18:00 πριν από τη έναρξη της απογευματινής συνεδρίας θα επισκεφτούν το περίπτερο της Περιφέρειας, προκειμένου να γνωρίσουν τα προϊόντα της. Είναι μια ευκαιρία για τους παραγωγούς, τους μεταποιητές και επιχειρηματίες της Περιφέρειας, αφενός να εκθέσουν τα προϊόντα τους στο ειδικά διαμορφωμένο περίπτερο, αφετέρου να διευρύνουν την εξωστρεφή τους δραστηριότητα, μέσω των προσωπικών τους  επαφών με του διαπιστευμένους   συμβούλους εμπορικών υποθέσεων για ξένες αγορές  του Υπ. Εξωτερικών, αλλά και των ειδικών στελεχών του ΟΠΕ και του Invest in Greece - Επενδύστε στην Ελλάδα και φυσικά να συμμετάσχουν στις προγραμματισμένες ημερίδες, συμβάλλοντας με την συμμετοχή τους στην ενίσχυση της προσπάθειας της Περιφέρειας για ανάπτυξη του πρωτογενή της  τομέα.
Διαβάστε Περισσότερα »

Νέες τουρκικές απειλές

Να αποσυρθούν κάλεσε το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών τις κοινοπραξίες που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για εξασφάλιση άδειας προς διεξαγωγή ερευνών εντοπισμού υδρογονανθράκων στην κυπριακή ΑΟΖ, απειλώντας ότι εάν δεν το πράξουν θα αποκλειστούν από κάθε ενεργειακό έργο στην χώρα.




Συγκεκριμένα...  ζήτησε από τις χώρες και τις πετρελαϊκές εταιρείες που συμμετέχουν στις προσφορές «να αποσυρθούν από κάθε δραστηριότητα σε αυτή τη θαλάσσια περιοχή», λόγω των συνεχιζόμενων ασυμφωνιών οι οποίες σχετίζονται με το Κυπριακό, καθώς και να αποσύρουν τις προσφορές τους, όπως ανέφερε το υπουργείο σε ανακοίνωσή του.

Δεν θα υπάρχει καμιά πιθανότητα «να συμπεριληφθούν οι επιχειρήσεις οι οποίες συνεργάζονται με την ελληνοκυπριακή κυβέρνηση σε μελλοντικά ενεργειακά έργα στην Τουρκία», πρόσθεσε το τουρκικό ΥΠΕΞ.

Σημείωσε ακόμη ότι οι εν λόγω εταιρείες θα θεωρηθούν υπεύθυνες για τις εντάσεις οι οποίες μπορεί να κλιμακωθούν στην περιοχή εάν συνεργαστούν με την κυβέρνηση της Κυπριακής Δημοκρατίας «παραβιάζοντας τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων».

Η Κύπρος ανακοίνωσε την περασμένη Παρασκευή ότι 15 εταιρείες και κοινοπραξίες κατέθεσαν προσφορές στους πλειστηριασμούς για 12 οικόπεδα εκμετάλλευσης όπου έχουν εντοπιστεί κοιτάσματα πετρελαίου και φυσικού αερίου ανοικτά της νήσου.

Διαβάστε Περισσότερα »

Εμπλοκή με τα προνοιακά επιδόματα: στις 15 Ιουνίου αντί 15 Μαΐου η καταβολή!


Τελικά κοντά στα ξερά κάηκαν και τα …χλωρά καθώς με αφορμή το ξεκαθάρισμα των μαϊμού επιδομάτων, θα λάβουν με καθυστέρηση οι πραγματικοί δικαιούχοι τα χρήματά τους.

Το μητρώο των δικαιούχων δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη και δεν αναμένεται πριν το καλοκαίρι.

Αποτέλεσμα είναι όμως να μην μπορούν να λάβουν κανονικά τα επιδόματά τους οι έχοντες πραγματικό πρόβλημα. Ήδη τα χρήματα καταβάλλονται με καθυστέρηση ενώ είναι άγνωστο αν θα δοθούν και στη συνέχεια στις προγραμματισμένες ημερομηνίες.
Όπως σημειώνει και ο Γ.Γ. του υπουργείου Υγείας Δημήτρης Μπαλασόπουλος «η καταβολή των επιδομάτων Μαρτίου Απριλίου θα γίνει στις 15 Ιουνίου».

Πάντως η εμπλοκή ξεκινά από το γεγονός ότι ανετέθη σε ιδιωτική εταιρεία το «ξεκαθάρισμα» των καταλόγων όσων έχουν δηλώσει ότι δικαιούνται το επίδομα. Η εταιρεία ωστόσο με βάση και τη σύμβαση που έχει υπογραφεί με το υπουργείο Υγείας, χρειάζεται 5 μήνες για να ολοκληρώσει τις όποιες ενέργειες. Γεγονός που σημαίνει βέβαια ότι μέχρι τότε οι καθυστερήσεις θα είναι σύνηθες φαινόμενο.

«Είναι θέμα πληρωμής των κονδυλίων από το υπουργείο Οικονομικών όλα τα επιδόματα δίνονται μετά το πέρας ενός μήνα» σημειώνει ο κ.Μπαλασόπουλος.
Είναι ενδεικτικό ότι τα επιδόματα του πρώτου διμήνου του 2012 δόθηκαν στις 15 Απριλίου.

Να σημειωθεί ότι πλέον στους καταλόγους των αναπήρων είναι εγγεγραμμένοι 203.000 δικαιούχοι μετά την αφαίρεση των 40.000 που δεν πήγαν να απογραφούν.
Πάντως το πρόβλημα επεσήμανε και η Συνομοσπονδία ατόμων με αναπηρία η οποία σε ανακοίνωσή της υπογραμμίζει ότι αν δεν καταβληθούν τα επιδόματα οι οικογένειες αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης.

iatropedia
Διαβάστε Περισσότερα »

Επίσκεψη της περιβαλλοντικής ομάδας Χ.Ε.Ν. Θήβας στην Αλίαρτο



alt Την Τετάρτη 16 Μάιου η Περιβαλλοντική Ομάδα της Χ.Ε.Ν. Θήβας, στο πλαίσιο των δράσεών της για το 2012, επισκέφτηκε τους Κήπους Αλιάρτου και τη «Φάρμα Εκτροφής Στρουθοκαμήλων - Χαλιμούρδας Παναγιώτης» στην Αλίαρτο.
Η Ομάδα συναντήθηκε και ξεναγήθηκε στους πανέμορφους Κήπους από μέλη του Περιβαλλοντικού Συλλόγου της Αλιάρτου, τους κ.κ. Παππά Χρήστο, Αντιπρόεδρο και Καλαμπαλίκη Παναγιώτη, Ταμία, τους οποίους ευχαριστούμε θερμά και δημοσίως...
Από τα μέλη του Περιβαλλοντικού Συλλόγου είχαμε την ευκαιρία να ενημερωθούμε για τους στόχους και τις δράσεις του συλλόγου, τα περιβαλλοντικά προβλήματα της περιοχής, καθώς και για την ιστορία των Κήπων, οι οποίοι αποτελούν μοναδικό στη χώρα μας δείγμα Αγγλικής αρχιτεκτονικής κήπων ενώ στον ίδιο χώρο σώζονται αγροτοβιομηχανικές εγκαταστάσεις, κατοικίες και διοικητικά κτίρια του 19ου αιώνα της Αγγλικής εταιρείας «Lake Copais Co Ltd», η οποία το 1890 αποξήρανε τη Λίμνη Κωπαΐδα και εκμεταλλεύτηκε την πεδιάδα μέχρι το 1953 όταν το Ελληνικό Δημόσιο εξαγόρασε το κτήμα. Τόσο η έκταση των «Κήπων» όσο και τα κτίρια της Αγγλικής Εταιρείας έχουν κηρυχθεί από το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού ιστορικά διατηρητέα μνημεία. 
Στη δε Φάρμα Εκτροφής Στρουθοκαμήλων, εκτός από τις εντυπωσιακές στρουθοκαμήλους, είχαμε την ευκαιρία να δούμε ελάφια, πολλά είδη παπαγάλων και εξωτικών πουλιών, αγριόχοιρους και μικρά πόνι. Ευχαριστούμε και δημοσίως τον κο Χαλιμούρδα Παναγιώτη για τη φιλοξενία και την ενδιαφέρουσα βόλτα της ομάδας μας στη φάρμα του.
Για το Δ.Σ,
Η Πρόεδρος Μαυράκη Βενετσιάνα
Η Υπεύθυνη Περιβαλλοντικής Ομάδας Αναστασίου Ειρήνη
Το Μέλος της Διοικούσας Επιτροπής Χ.Ε.Ν. Ελλάδας
Φιλιππή Μαρία

Διαβάστε Περισσότερα »

Οι Έλληνες πεινάνε και οι "κοπρίτες" θησαυρίζουν!!! Δείτε το έγγραφο!!!


Κάντε θυσίες κοροϊδα Έλληνες. Σφίξτε κι άλλο το ζωνάρι και αφήστε τα πράσινα και τα γαλάζια παιδιά να τα κονομάνε!!

Δείτε πόσα παίρνει κάθε μήνα ώς επίδομα αλλοδαπής μια υπάλληλος του Βασιλάκη Καϊλα της βουλής, και καθίστε να σας μειώνουν τους μισθούς και να σας κόβουν τις συντάξεις...



Έξι χιλιαρικάκια τον μήνα τσεπώνει η εκλεκτή του Μπόση του Λοβέρδου σύν τον μισθούλη της που καταβαλλεται ακεραιος στην Ελλάδα... Και καθίστε εσείς έλληνες να ψάχνετε δουλειά στα παιδιά σας με 400 ευρώ τον μήνα...

Διαβάστε Περισσότερα »

Παγκόσμιο θέμα στο Twitter η απέλαση ενός δημοσιογράφου από την Ελλάδα!


Την απειλή της απέλασης από την Ελλάδα μετά από 20 χρόνια παραμονής αντιμετωπίζει ο γνωστός δημοσιογράφος Niko Ago...



μετανάστης από την Αλβανία.

Όπως αναφέρει στο προσωπικό του blog, ειδοποιήθηκε ότι εντός 30 ημερών,πρέπει να εγκαταλείψει την Ελλάδα, επειδή το έτος 2007-2008, περίοδο την οποία, όπως σημειώνει είχε πολύ σοβαρό πρόβλημα υγείας, δεν μπόρεσε να συγκεντρώσει τον απαιτούμενο αριθμό ενσήμων για να ανανεώσει την άδεια παραμονής μου.

Σε ανάρτηση του με τίτλο "Σ'ευχαριστώ, Ελλάδα!", ο δημοσιογράφος σημειώνει: «Ακόμα και να μην μπορέσω να κερδίσω την παραμονή μου δικαστικά...θα παραμείνω το ίδιο φιλέλληνας, ακόμα και στην άκρη της γης να καταλήξω».

Η είδηση δεν άφησε ασυγκίνητους τους χρήστες του Τwitter που φρόντισαν να ενημερώσουν όλο τον κόσμο για το περιστατικό.

Αποτέλεσμα είναι το hashtag #KeepNikoAgo να ανέβει στο Worldwide trends του κοινωνικού δικτύου.

mediagate.gr

Διαβάστε Περισσότερα »

Τέλος το παράνομο Download στην Ελλάδα!


Για πρώτη φορά στην Ελλάδα διατάχθηκε η λήψη τεχνολογικών μέτρων από τις εταιρείες παροχής υπηρεσιών σύνδεσης στο διαδίκτυο για την παρεμπόδιση της πρόσβασης χρηστών σε ιστοσελίδες μέσω των οποίων διακινούνται παράνομα ψηφιακά έργα προστατευόμενα με δικαίωμα πνευματικής ιδιοκτησίας.....



Σύμφωνα με το αθηναϊκό πρακτορείο, που επικαλείται ανακοίνωση του Οργανισμού Πνευματικής Ιδιοκτησίας, με την απόφαση 4658/2012 του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, έγινε δεκτό αίτημα οργανισμών συλλογικής διαχείρισης δικαιωμάτων επί μουσικών και οπτικοακουστικών έργων ώστε να υποχρεωθούν, εκτός άλλων, οι ελληνικές εταιρείες παροχής υπηρεσιών σύνδεσης στο διαδίκτυο να λάβουν τεχνολογικά μέτρα προκειμένου να καταστεί αδύνατη η πρόσβαση των συνδρομητών τους σε διαδικτυακές τοποθεσίες μέσω των οποίων πραγματοποιείται παράνομη παρουσίαση και ανταλλαγή έργων.

Η απόφαση εφαρμόζει ουσιαστικά για πρώτη φορά το άρθρο 64 Α του ν.2121/1993, που ενσωματώνει πρόβλεψη Οδηγίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη δυνατότητα λήψης ασφαλιστικών μέτρων κατά των διαμεσολαβητών (παρόχων υπηρεσιών διαδικτύου), οι υπηρεσίες των οποίων χρησιμοποιούνται από τρίτο για την προσβολή του δικαιώματος του δημιουργού ή συγγενικού δικαιώματος.

Παρόμοιες αποφάσεις έχουν ήδη εκδοθεί σε άλλα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και αποσκοπούν στην προστασία της πνευματικής ιδιοκτησίας στο διαδίκτυο χωρίς να θίγονται τα δικαιώματα των χρηστών.
Διαβάστε Περισσότερα »

Δημοσκόπηση Rash: ΣΥΡΙΖΑ 21,7%, ΝΔ 20,2%, τρίτο το ΠΑΣΟΚ με 11,7%

Δημοσκόπηση Rash: ΣΥΡΙΖΑ 21,7%, ΝΔ 20,2%, τρίτο το ΠΑΣΟΚ με 11,7%

Αλλάζουν πάλι οι συσχετισμοί δυνάμεων μεταξύ των κομμάτων. Σύμφωνα με την νέα δημοσκόπηση της εταιρείας Rash που θα δημοσιευτεί στην εφημερίδα Metro, πρώτο κόμμα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ με 21,7% και ακολουθεί η Νέα Δημοκρατία με 20,2%. Στην τρίτη θέση παραμένει το ΠΑΣΟΚ με 11,7%.
Σύμφωνα με την δημοσκόπηση τα κόμματα συγκεντρώνουν τα εξής ποσοστά.
  • ΣΥΡΙΖΑ 21,7%
  • ΝΔ 20,2%
  • ΠΑΣΟΚ 11,7%
  • Ανεξάρτητοι Έλληνες 7,3%
  • ΚΚΕ 5,5%
  • Δημοκρατική Αριστερά 6,2%
  • Χρυσή αυγή 3,7%
  • Δημοκρατική Συμμαχία 2,5%
  • Δημιουργία Ξανά 2%
  • ΛΑΟΣ 1,9%
  • Οικολόγοι Πράσινοι 1,3%
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ