Δευτέρα 21 Μαΐου 2012

Απίστευτο: Πήγε να κάνει ληστεία και... λιποθύμησε!

Αντί να του δώσουν χρήματα, του έκαναν... αέρα

Το περιστατικό έγινε σε σούπερ μάρκετ στην περιοχή του Χαλκουτσίου. Σύμφωνα με πληροφορίες χθες το μεσημέρι (στις 4μμ) άγνωστος πήγε με σκοπό να ληστέψει και να αρπάξει τις εισπράξεις των ταμείων.

Πλησίασε το ταμείο και δείχνοντας το πιστόλι είπε:


-Δώσε μου τώρα τα λεφτα!

Μάλιστα για να φανεί πιο πειστικός, όπλισε το πιστόλι αλλά μάλλον δεν ήταν γνώστης και η κάλυκα του έπεσε στο έδαφος. Εκείνη την στιγμή δεν αισθάνθηκε καλά και έπεσε κάτω.

Μέσα σε δευτερόλεπτα ξαναστάθηκε στα πόδια του και κατάφερε να το σκάσει. Για το περιστατικό κάνουν έρευνες οι αστυνομικοί.
evianews.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Πολλά τα προβλήματα με τις αδειοδοτήσεις

Αρκετές είναι οι ομάδες της Super League που αντιμετωπίζουν πρόβλημα με την αδειοδότηση, αφού οι φάκελοί τους παρουσιάζουν κενά... Στις περισσότερες, όμως, υπάρχει αισιοδοξία πως θα δικαιωθούν σε δεύτερο βαθμό.Μετά τους Παναθηναϊκό, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και Πανιώνιο και η Κέρκυρα προστίθεται στις ομάδες, των οποίων οι φάκελοι παρουσιάζουν σημαντικά κενά.


Στον Παναθηναϊκό, οι οφειλές στους παίκτες φρενάρουν την αδειοδότηση, ενώ στην ΑΕΚ τα πράγματα είναι πιο σοβαρά, αφού δεν έχει φορολογική ενημερότητα λόγω της μη πληρωμής -για το 2011- το ποσό του 1,2 εκατομμυρίων ευρώ που είναι η δόση για την υπαγωγή στο άρθρο 44.

Μία από τα ίδια και για τον Πανιώνιο, για τον οποίο είναι ορατός ο κίνδυνος να μην μπορεί να κάνει μεταγραφές και να ανανεώσει συμβόλαια τη νέα σεζόν, αφού δεν έχει φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα.

Οσον αφορά στον ΠΑΟΚ και τον ΟΦΗ, υπάρχει αισιοδοξία πως δεν θα υπάρξει πρόβλημα, αφού ο Δικέφαλος πήγε στην εξέταση με όπλο το δάνειο των 2 εκ. ευρώ το οποίο εκταμιεύθηκε υπέρ της ΠΑΕ, ενώ στους Κρητικούς οι παίκτες των οποίων οι υποθέσεις εκκρεμούν, αποδέχονται τις προτάσεις διακανονισμού της ΠΑΕ.

Για να επιστρέψουμε στην Κέρκυρα, το θέμα είναι οι οφειλές σε ποδοσφαιριστές, ωστόσο όπως τονίζουν άνθρωποι της διοίκησης θα δικαιωθούν στο δευτεροβάθμιο όργανο.

Την Τρίτη εξετάζονται οι φάκελοι των ΠΑΕ Άρης, ΟΦΗ, Λεβαδειακός, Ξάνθη, Αστέρας Τρίπολης και ΠΑΣ Γιάννινα, ενώ "καθαροί" ήταν οι φάκελοι του Ολυμπιακού και του Ατρόμητου
Διαβάστε Περισσότερα »

Τα ημερολόγια του Άκη ανοίγουν τον οχετό του μαύρου πολιτικού χρήματος

Στην δημοσιότητα δόθηκαν τα ημερολόγια του Άκη Τσοχατζόπουλου [εικόνες]

Τους ασκούς του Αιόλου για την διακίνηση του μαύρου πολιτικού χρήματος, ανοίγουν τα σημειώματα του Άκη Τσοχατζόπουλου, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, δεν αποκλείεται να ασκηθούν και νέες ποινικές διώξεις για τις μίζες από τα εξοπλιστικά προγράμματα TOR M1 και τα υποβρύχια.
Στο ημερολόγιο του πρώην υπουργού, φαίνεται να απευθύνεται σε κάποιο πρόσωπο με το οποίο συμφώνησε την Πρωτοχρονιά του 2010 να τον βοηθήσει να στείλει σταδιακά στο εξωτερικό το ποσό του ενός εκατομμυρίου ευρώ.
Σε κάποιο σημείο αναφέρεται χαρακτηριστικά «Θέλω να γνωρίζεις να καταλάβεις ότι αν δεν φέρω λεφτά τώρα σε όλους αυτούς επειδή είμαστε σε τραγική οικονομική κατάσταση όλοι μας θα ξεσπάσει θύελλα εναντίον μου και εναντίον σου». Επίσης, σε άλλο σημείο αναφέρει σε άγνωστο πρόσωπο: «Φέρε άμεσα χρήματα»...

Στα ημερολόγια του βασικού κατηγορούμενου της υπόθεσης καταγράφονται συναντήσεις του με πρόσωπα από πολλούς χώρους, δημοσιογράφους, πολιτικούς, νομικούς και επιχειρηματίες. Οι ανακριτές θα κρίνουν αν κάποια από τα πρόσωπα αυτά θα πρέπει να κληθούν να διευκρινίσουν τους λόγους των συναντήσεων τους με τον κ. Τσοχατζόπουλο.
Μεγάλο ενδιαφέρον για την πορεία της υπόθεσης φέρεται να αποτελούν οι σημειώσεις του πρώην υπουργού και ειδικά κάποιες στις οποίες αναφέρεται σε πρόσωπο το οποίο του οφείλει χρήματα.
Στο τμήμα των σημειώσεων αυτών, χειρόγραφες, σε λευκές σελίδες, ο κ. Τσοχατζόπουλος αναφέρεται σε πρώην συνεργάτη του, προς τον οποίο γράφει «Ρε Γιάννη», ο οποίος δεν του παραδίδει τις «συμφωνημένες επιστροφές» των ετών 2009 , 2010 και 2011 , ύψους 900 χιλιάδων ευρώ.
Μάλιστα αναφερόμενος στον «Γιάννη» εξηγεί πως το ποσό ήταν 1 εκατομμύριο «που συμφωνήθηκε και αποδέχθηκα επίσημα από τους ΔΙΟΙΚΗΤΕΣ ΣΟΥ» και από το οποίο πήρε μόνο μερικές χιλιάδες ευρώ.
Χαρακτηριστικά ο πρώην υπουργός αναφέρεται σε χρήματα από «επιτυχή» συνεργασία που είχε με το πρόσωπο αυτό τα έτη 1997-1998 και 1998-2000, ενώ κάπου προσθέτει και την 4ετία 2000-2004 και σημειώνει: " Πριν δύο χρόνια σου πρότεινα , αποδέσμευση και εκκαθάριση της παλιάς μας συνεργασίας -σσ αναφέρει τα έτη- και αρνήθηκες έμπρακτα να το προχωρήσεις. Η μη επιστροφή από το 2010, παρά τις υποσχέσεις σου και τις συμφωνίες των 900 χιλιάδων ευρώ, που εγκρίθηκαν από τους δικούς σου, αρχές 2010, ήταν η μεγαλύτερη ζημιά για εμένα. Με ζημίωσες σχεδιασμένα, γιατί κάθε μήνα κάλυπτα τα «υποσχόμενα» από το απόθεμα μου».
Σε άλλο σημείο ο κ. Τσοχατζόπουλος αναφέρει, απευθυνόμενος και πάλι στον άλλοτε συνεργάτη του: «Εδώ και μήνες υπόσχεσαι ότι θα με περιμένουν αποστολές στο ένα και στο άλλο σημείο του κόσμου. Ρωσία, Ουκρανία, Ιταλία, Ελβετία». Δίπλα σε αυτήν τη φράση υπάρχει σημείωση που αναφέρει «10 ε» και ακριβώς πιο κάτω συνεχίζει:
«Ξέρουμε και οι δυο μας, τι χρήματα και από που στείλαμε με σένα έξω. Μου έλεγες ότι οι άνθρωποι έξω, που αυτοί έβαλαν τις υπογραφές τους, εύχονται να τελειώσουν γρήγορα οι εμπλοκές με την Δικαιοσύνη και να έρθουμε να τα πάρουμε, να τους απαλλάξουμε».
Σε ένα σημαντικό επίσης σημείο των σημειώσεων του πρώην υπουργού που αφορούν τον πρώην συνεργάτη του γίνεται αναφορά σε «μεσολαβητή» που βρήκε: «Φρόντισα -γράφει- επίσης να υπάρξει σοβαρός και ισχυρός «μεσολαβητής» να μας στηρίξει με παρεμβάσεις του και στην Δικαιοσύνη και στις αναγκαίες λειτουργίες υλοποίησης κοινών επιλογών μας».
Για το ΠΑΣΟΚ, σε κάποιες σημειώσεις του ο κ. Τσοχατζόπουλος αναφέρεται σε «διαρκή υπονόμευση» από το 2004 έως το 2007.
Δικαστικοί κύκλοι εκτιμούν ότι η αποκωδικοποίηση των σημειώσεων του πρώην υπουργού θα φέρει ενώπιον του ανακριτή νέα πρόσωπα με την ιδιότητα του κατηγορούμενου για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες ενώ ανοικτό παραμένει και το ενδεχόμενο απαγγελίας και άλλων αδικημάτων.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΥΠΟΘΕΣΗ ΣΟΚ: Εκβίαζαν γνωστό τραγουδιστή για παιδεραστία


Την απίστευτη υπόθεση, με πρωταγωνιστές μια γυναίκα επιχειρηματία από τη Χαλκίδα και έναν νεαρό τραγουδιστή, μέλος γνωστού συγκροτήματος, εξετάζει η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Σύμφωνα με το bloko.gr, η επιχειρηματίας κάλεσε το συγκρότημα του νεαρού για συναυλία. Λίγο καιρό μετά άρχισαν… περίεργα δημοσιεύματα σε βάρος του τραγουδιστή, καθώς η γυναίκα άρχισε να αναρτά στο facebook ανυπόστατες πληροφορίες , που τον ενέπλεκαν σε υπόθεση παιδεραστίας.

Τα σχετικά μηνύματα στο facebook συνεχίστηκαν και η πίεση που ένιωσε ο νεαρός ήταν τόσο μεγάλη που τον οδήγησε δυο φορές σε απόπειρα αυτοκτονίας.

Οι πληροφορίες λένε τώρα πως οι άνδρες της δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος είναι μια ανάσα πριν την εξιχνίαση της υπόθεσης και ήδη σχηματίζεται δικογραφία σε βάρος της επιχειρηματία από τη Χαλκίδα, η οποία φέρεται να σχετίζεται με «ηλεκτρονικό κύκλωμα που διαπομπεύει κι εκβιάζει γνωστά άτομα».

Στις περισσότερες από τις υποθέσεις που εξετάζονται, οι δράστες χρησιμοποιούν τη τεχνική του photoshop για να «εκθέσουν» τα θύματα τους ή δημοσιοποιούν προσωπικά στοιχεία και δεδομένα, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις αναφέρεται ότι ασκήθηκαν εκβιασμοί προκειμένου ν’ αποσπαστούν διάφορα χρηματικά ποσά.



Διαβάστε Περισσότερα »

Βοιωτία:Εξαρθρώθηκε σπείρα που έκλεβε το δίκτυο του ΟΣΕ






Εξαρθρώθηκε πολυμελής εγκληματική οργάνωση που διέπραττε κλοπές υπόγειων καλωδίων σηματοδότησης, τηλεπικοινωνιών και τροφοδοσίας στο δίκτυο του Ο.Σ.Ε.

Συνελήφθησαν, για τη συμμετοχή τους σε αυτή, 5 αλλοδαποί υπήκοοι Πακιστάν και αναζητούνται ακόμη 4 ομοεθνείς συνεργοί τους.
Έχουν εξιχνιαστεί, μέχρι τώρα, -3- περιπτώσεις κλοπής υπόγειων καλωδίων του Ο.Σ.Ε., -1- περίπτωση κλοπής μετασχηματιστών της ΔΕΗ και -1- κλοπή οχήματος.
Η αποτίμηση της συνολικής αξίας αποκατάστασης της ζημιάς για τον Ο.Σ.Ε., εκτιμάται στο χρηματικό ποσό των (984.000) ευρώ.
Εξαρθρώθηκε, στο πλαίσιο εμπεριστατωμένης αστυνομικής έρευνας που διενεργήθηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λιβαδειάς, πολυμελής εγκληματική οργάνωση που διέπραττε κλοπές υπόγειων καλωδίων σηματοδότησης, τηλεπικοινωνιών και τροφοδοσίας στο δίκτυο του Ο.Σ.Ε.
Έχουν εξιχνιαστεί, μέχρι τώρα, τρεις περιπτώσεις κοπής και κλοπής υπόγειων καλωδίων του Ο.Σ.Ε. στις περιοχές του σιδηροδρομικού σταθμού της Δαύλειας και του Δημοτικού Διαμερίσματος Θουρίου Λιβαδειάς, μία περίπτωση κλοπής μετασχηματιστών της ΔΕΗ στην Αλίαρτο Βοιωτίας και μία κλοπή οχήματος στη Γλυκόβρυση Λακωνίας.
Συνελήφθησαν προχθές (19-05-2012), στην Δαύλεια Βοιωτίας, μετά από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, πέντε (5) αλλοδαποί, υπήκοοι Πακιστάν, ηλικίας 32, 26, 24, 23, και 21 ετών, ενώ αναζητούνται ακόμη τέσσερις (4) ομοεθνείς συνεργοί τους.
Σε βάρος των πέντε συλληφθέντων και των τεσσάρων συνεργών τους, σχηματίσθηκε δικογραφία για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, για κλοπές και διακεκριμένες φθορές υπόγειων καλωδίων του ΟΣΕ και για διατάραξη της ασφάλειας των σιδηροδρόμων.
Επιπλέον, οι συλληφθέντες είχαν εισέλθει και παρέμεναν παράνομα στη Χώρα μας, στερούμενοι παντελώς νομίμων ταξιδιωτικών εγγράφων.
Αναλυτικότερα, οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Λιβαδειάς, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών που αφορούσαν στη δράση εγκληματικής οργάνωσης, η οποία διέπραττε κλοπές υπόγειων καλωδίων στο δίκτυο του ΟΣΕ, οργάνωσαν αστυνομική επιχείρηση στην περιοχή της Δαύλειας.
Στο πλαίσιο αυτής της επιχείρησης, εντοπίστηκαν προχθές το πρωί δύο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, πλησίον του σιδηροδρομικού σταθμού της Δαύλειας και μετά από δυναμική επέμβαση, συνελήφθησαν οι πέντε δράστες και όπως διαπιστώθηκε είχαν προβεί στην κοπή και κλοπή υπόγειων καλωδίων του Ο.Σ.Ε. σε μήκος (2) περίπου χιλιομέτρων. Επιπλέον κατασχέθηκαν και τα δύο οχήματά τους.
Από την μεθοδική και συστηματική έρευνα, προέκυψε ότι οι πέντε συλληφθέντες μαζί με ακόμη τέσσερις συνεργούς τους, έχοντας συγκροτήσει, τουλάχιστον προ διμήνου, εγκληματική οργάνωση με συγκεκριμένη ιεραρχική δομή και σύνθεση, προέβησαν σε συνεχιζόμενες κοπές και αφαίρεση καλωδίων στο δίκτυο του Ο.Σ.Ε. που εκτείνεται από το Δημοτικό Διαμέρισμα Θουρίου Λιβαδειάς έως το σιδηροδρομικό σταθμό της Δαύλειας, θέτοντας σε κίνδυνο την ασφαλή διέλευση των αμαξοστοιχιών και την ασφάλεια των επιβατών.
Από την αστυνομική έρευνα εξιχνιάσθηκαν επιπλέον δύο περιπτώσεις κοπής και κλοπής υπόγειων καλωδίων που είχαν διαπράξει και συγκεκριμένα:
• Βραδινές ώρες της 30-04-2012 προς 01-05-2012, από το δίκτυο του Ο.Σ.Ε. που διέρχεται κάτω από την αερογέφυρα στην περιοχή του Θουρίου Λιβαδειάς σε μήκος (2,5) περίπου χιλιομέτρων.
• Βραδινές ώρες της 08/09-05-2012, από το δίκτυο του Ο.Σ.Ε. πλησίον το σιδηροδρομικού σταθμού της Δαύλειας σε μήκος (3,5) περίπου χιλιομέτρων.
Προέκυψε επίσης, ότι το βράδυ της 07/08-05-2012, οι δράστες αφαίρεσαν Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας 55χρονου ημεδαπού, από την περιοχή της Γλυκόβρυσης Λακωνίας, το οποίο χρησιμοποίησαν την επομένη (08/09-05-2012) στη Δαύλεια. Το ανωτέρω όχημα βρέθηκε, κατασχέθηκε και αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη του.
Επιπλέον, εξακριβώθηκε η συμμετοχή του 32χρονου συλληφθέντα, στην κλοπή μετασχηματιστών της ΔΕΗ που διαπράχθηκε την 14-06-2012 στην Αλίαρτο Βοιωτίας, υπόθεση για την οποία έχει ήδη σχηματισθεί δικογραφία και έχει υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λιβαδειάς.
Από την συνεχιζόμενη έρευνα, χθες (20-05-2012) βρέθηκαν πλησίον του σιδηροδρομικού σταθμού της Δαύλειας και κατασχέθηκαν δέκα (10) εσωτερικά χάλκινα στελέχη, προερχόμενα από αποκομμένα τμήματα των υπόγειων καλωδίων του Ο.Σ.Ε., τυλιγμένα σε αντίστοιχες αυτοσχέδιες συσκευασίες τύπου «κουλούρας», συνολικού μήκους (500) μέτρων, τα οποία θα αποδοθούν σε αρμόδιο υπάλληλο του Ο.Σ.Ε.
Σημειώνεται ότι σύμφωνα με εκτιμήσεις αρμόδιων υπαλλήλων του ΟΣΕ, η ζημιά που προκλήθηκε από τις τρεις κοπές και κλοπές υπόγειων καλωδίων, ανέρχεται στο χρηματικό ποσό των (984.000) ευρώ, ενώ από τις φθορές που προκλήθηκαν υπήρχαν σοβαροί κίνδυνοι σιδηροδρομικού δυστυχήματος.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν σήμερα το πρωί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λιβαδειάς και παραπέμθηκαν για να απολογηθούν αύριο (22-05-2012) ενώπιον του κ. Ανακριτή Λιβαδειάς.
Την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Λιβαδειάς, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και την σύλληψη των συνεργών τους, αλλά και για να διαπιστωθεί η τυχόν εμπλοκή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.
 Eviaportal
Διαβάστε Περισσότερα »

Ανακοινώθηκε επίσημα το χρέος της Ελλάδας


Σε 280,292 δισ. ευρώ διαμορφώθηκε το χρέος της κεντρικής κυβέρνησης στο τέλος Μαρτίου μετά το PSI, έναντι 367,978 δισ. ευρώ στο τέλος του 2011, σύμφωνα με τα στοιχεία του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους.

Παράλληλα στο τέλος Μαρτίου τα ταμειακά διαθέσιμα της χώρας ανέρχονταν σε 4,401 δισ ευρώ έναντι 3,629 δισ ευρώ στο τέλος Δεκεμβρίου. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι μετά το "κούρεμα" του δημοσίου χρέους η σύνθεσή του διαμορφώνεται ως εξής: το 76,7% είναι χρέος προς το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, το 3,4% είναι δάνεια του ΔΝΤ και το 19,9% αφορούν έντοκα γραμμάτια.
Επίσης το 80,1% του χρέους έχει διάρκεια πάνω από 5 έτη.
Διαβάστε Περισσότερα »

Νεκρές 13 φοιτήτριες στην Χειμάρα από λεωφορείο που έπεσε σε γκρεμό

Νεκρές 13 φοιτήτριες στην Χειμάρα από λεωφορείο που έπεσε σε γκρεμό

Σε τραγωδία εξελίχθηκε ένα δρομολόγιο λεωφορείου από το Ελπμασάν στην Χειμάρα της Αλβανίας, όταν το όχημα μεταφέροντας 50 φοιτητές, έπεσε σε γκρεμό με αποτέλεσμα να βρεθούν νεκρές μέχρι στιγμής 13 φοιτήτριες.
Το δυστύχημα σημειώθηκε λίγο έξω από την Χειμάρα σε ορεινή περιοχή και σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, τα θύματα είναι όλες φοιτήτριες. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν περισσότερες πληροφορίες, καθώς δύο ελικόπτερα απογειώθηκαν από τα Τίρανα, προς τη Χιμάρα.
Πάνω από 25 είναι οι τραυματίες. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, οι πρώτοι που έσπευσαν να βοηθήσουν ήταν Έλληνες τουρίστες, οι οποίοι επέβαιναν σε λεωφορείο που περνούσε από τον τόπο του δυστυχήματος.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ: Αφγανοί έσφαξαν Ελληνα γιατί τους ενόχλησε ο …σκύλος του!

Μεγάλες οι ευθύνες των δικαστών,που αντί να τους απελάσουν ή να τους στείλουν σε κέντρο κράτησης αλλοδαπών καθώς και οι τρεις Αφγανοί ήταν ανήλικοι,τους έδωσαν προθεσμία για να επαναπατριστούν από μόνοι τους...

Τρεις νεαροί υπήκοοι Αφγανιστάν τσακώθηκαν και σκότωσαν έναν …30χρονο Έλληνα το Σάββατο στη Πάτρα επειδή τους ενόχλησε ο σκύλος του.

Μάλιστα, οι τρεις Αφγανοί ....
είναι ανήλικοι (17 ετών) και μόνο ο ένας έχει συλληφθεί, ενώ αναζητούνται οι άλλοι δυο, ένας εκ των οποίων σκότωσε τον 30χρονο Αθανάσιο Λαζανά.

Το θύμα βρέθηκε τα ξημερώματα του Σαββάτου, σε κοντινή απόσταση από την οικία του στις Ιτιές Πατρών, βαριά τραυματισμένος, και έφερε τουλάχιστον έξι χτυπήματα με μαχαίρι στο θώρακα και τα πλευρά. Διακομίσθηκε με ασθενοφόρο στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών, όπου υπέκυψε στα τραύματά του το μεσημέρι της ίδιας ημέρας.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες τρεις αλλοδαποί διερχόμενοι διαπληκτίστηκαν φραστικά με τον 30χρονο έξω από το σπίτι του και στη συνέχεια τους ακολούθησε σε μικρή απόσταση από το σημείο του διαπληκτισμού.

Τότε ο 30χρονος και οι τρεις Αφγανοί τσακώθηκαν ξανά και ένας εκ των αλλοδαπών χτύπησε τουλάχιστον έξι φορές με μαχαίρι τον 30χρονο. Στη συνέχεια οι δράστες τράπηκαν σε φυγή.

Ο ένας από τους συλληφθέντες παραδέχτηκε την εμπλοκή του χωρίς ωστόσο να προσδιορίσει επακριβώς τα κίνητρα της δολοφονίας. Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν πως οι αλλοδαποί διαπληκτίστηκαν με το θύμα για τον σκύλο που είχε μαζί του ο 30χρονος.

Οι δύο 17χρονοι είχαν συλληφθεί τον τελευταίο μήνα από τις αστυνομικές αρχές, για παράνομη είσοδο και παραμονή στη χώρα και τους είχε χορηγηθεί προθεσμία για την αναχώρησή τους. Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών.
Διαβάστε Περισσότερα »

Στον ΟΑΕΕ οι παραγωγοί ΑΠΕ, στον ΟΓΑ οι αγρότες των φ/β


Εξαιρούνται από την υποχρεωτική ασφάλιση του ΟΑΕΕ και ασφαλίζονται στον ΟΓΑ οι κατά κύριο επάγγελμα αγρότες.Υποχρεωτική είναι η ασφάλιση στον ΟΑΕΕ για όλους τους παραγωγούς ηλεκτρικής ενέργειας από ΑΠΕ, εκτός από αυτούς που κατέχουν φωτοβολταϊκά συστήματα ισχύος μικρότερης των 20 KW και τους επαγγελματίες αγρότες με συστήματα έως 100 KW. Αυτά διευκρινίζει εγκύκλιος του ΟΑΕΕ που εκδόθηκε ύστερα από απάντηση του υπουργείου Εργασίας σε σχετικά ερωτήματα και φέρει ημερομηνία 4/5/2012.
Εξαιρούνται από την υποχρεωτική ασφάλιση του ΟΑΕΕ και ασφαλίζονται στον ΟΓΑ οι κατά κύριο επάγγελμα αγρότες.
Πιο αναλυτικά, η εγκύκλιος αναφέρει η ασφάλιση είναι υποχρεωτική από την ημερομηνία πώλησης της παραγόμενης ενέργειας, ανεξαρτήτως ισχύος.
Για να απαλλαγεί κάποιος από την ασφάλιση, μέχρι την πώληση της παραγόμενης ηλεκτρικής ενέργειας πρέπει να πάρει απαλλαγή από τον Οργανισμό ύστερα από βεβαίωση έναρξης στην εφορία. Μετά την παρέλευση ενός έτους από την παραλαβή της απαλλακτικής βεβαίωσης, ο ΟΑΕΕ ξεκινά αυτεπάγγελτη ασφάλιση.
Από τη στιγμή που θα προσκoμιστεί βεβαίωση της εταιρίας από την οποία θα αποδεικνύεται η πώληση της ενέργειας, θα οριστικοποιείται η εγγραφή στον ΟΑΕΕ, από την ημερομηνία που αναφέρεται στη βεβαίωση της εταιρίας.
Στην περίπτωση των φωτοβολταϊκών, οι παραγωγοί υπάγονται υποχρεωτικά στην ασφάλιση του ΟΑΕΕ ανεξάρτητα από τον πληθυσμό της περιοχής που δραστηριοποιούνται με την προϋπόθεση ότι κατέχουν συστήματα ισχύος από 20,01 k W και άνω.


Τι ισχύει για τους αγρότες
Αντίθετα, εξαιρούνται από την υποχρεωτική ασφάλιση του ΟΑΕΕ και ασφαλίζονται στον ΟΓΑ οι κατά κύριο επάγγελμα, τουλάχιστον για μια πενταετία, αγρότες, όπως ορίζεται από το Μητρώο Αγροτών, που εγκαθιστούνφωτοβολταϊκό σύστημα ισχύος μέχρι και 100KW.
Οι αγρότες που εγκαθιστούν φωτοβολταϊκό σύστημα 100,01KW και άνω ασφαλίζονται υποχρεωτικά στον ΟΑΕΕ.
Διαβάστε Περισσότερα »

Kάμερα έγραψε άγγελο να προσγειώνεται στη γη....[Βίντεο]


Ένα φωτεινό σημάδι, το οποίο πέφτει στη γη και μετά πάλι γρήγορα πετάει μακριά αποτύπωσε κάμερα από ένα κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης (CCTV) σε....
σούπερ μάρκετ στο Cilandak στη Τζακάρτα της Ινδονησίας.

Ιδού η περιγραφή όπως μεταδίδεται από τη Φωνή της Ρωσίας, με τους …μυστικιστές να μην αμφιβάλουν ότι πρόκειται για άγγελο.Ο «άγγελος» εμφανίζεται στην αρχή, πέφτει από κάπου από ψηλά, φωτίζοντας τα πάντα γύρω του με τη λάμψη του, προσγειώνεται και σαν να αναπηδά, τινάζεται σχεδόν υπό γωνία προς τα πάνω και εξαφανίζεται.

Μετά απ’ αυτό στο κάδρο τρέχουν άνθρωποι και κοιτάζουν το σημείο του συμβάντος- ένας κρατάει και φακό. Το φαινόμενο δεν διαρκεί περισσότερο από ένα δευτερόλεπτο .Εάν φυσικά δεν είναι μια πλήρως πλαστογραφημένη κατασκευή.

Το βίντεο είναι από τον Σεπτέμβριο του 2011, κινήθηκε και τότε αλλά έγινε χιτ του Διαδικτύου τις τελευταίες ημέρες, ξεπερνώντας τις 400.000 προβολές.
ΜΑΓΙΚΗ ΑΥΛΗ
Διαβάστε Περισσότερα »

Λάθος αξίας 5,2 εκατομμυρίων...


Τα πλέι οφ της Σούπερ Λιγκ είναι μια διοργάνωση στην οποία 22 ποδοσφαιριστές Τετάρτη-Κυριακή κλωτσάνε μια μπάλα και στο τέλος ο ΠΑΟ βγαίνει στο Τσάμπιονς Λιγκ. Βέβαια πολύς λόγος γίνεται για το πως επετεύχθη αυτό φέτος...

Φτάσαμε αισίως στο πέμπτο έτος ζωής της διοργάνωσης. Ο ΠΑΟ εν τέλει εκμεταλλεύτηκε το +4 με το οποίο ξεκίνησε στη διοργάνωση, σε συνδυασμό με κάποιες διαιτητικές αποφάσεις που λειτούργησαν υπέρ του.

Χθες, λοιπόν, στο ΟΑΚΑ διεξαγόταν ένα ντέρμπι αξίας περίπου 6 εκατ. ευρώ τα οποία θα έμπαιναν στα ταμεία ενός εκ των δύο συλλόγων. Η πρόκριση στα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ δίνει από μόνη της 2,2 εκατ. ευρώ ενώ πιθανός αποκλεισμός σε αυτή τη φάση οδηγεί στους ομίλους της δεύτερης τη τάξη διοργάνωσης συν 3 εκατ. ευρώ στα ταμεία της ΠΑΕ.

Η ΑΕΚ προηγήθηκε στο 16ο λεπτό με ένα γκολ του Λυμπερόπουλου -πιθανότατα το τελευταίο της καριέρας του- το οποίο βέβαια ακυρώθηκε αδίκως από τον βοηθό Σωτηρόπουλο ως οφσάιντ. Και κάπου εκεί η σεμνή τελετή έλαβε τέλος. Η Ένωση έχει αποδείξει ότι δεν είναι η ομάδα που μπορεί να κερδίζει ΚΑΙ τους διαιτητές ενώ και ο τραυματισμός 2 βασικών παικτών(Λεονάρντο-Μανωλάς) μέσα στο παιχνίδι έκαναν ακόμα πιο δύσκολα τα πράγματα για τον Νίκο Κωστένογλου. Ο Καβαλιώτης τεχνικός, με τη σειρά του έβαλε το κερασάκι στην «πικρή» τούρτα των κακοδαιμονιών και με τις άστοχες επιλογές του έσπρωξε το τριφύλλι στη νίκη.

Μπορεί λοιπόν η ΑΕΚ να βγαίνει για άλλη μια φορά αδικημένη από τη διαδικασία των πλέι οφ αλλά της κόστισε η αδυναμία να πάρει βαθμούς στις εκτός έδρας αναμετρήσεις, σε συνέχεια του κακού σερί που είχε από το πρωτάθλημα και πήρε τουλάχιστον το καλό εισιτήριο του Γιουρόπα Λιγκ.

Απεναντίας η ομάδα του Φερέιρα δεν είπε όχι στα διαιτητικά(και στον αγώνα με τον ΠΑΟΚ) και τακτικά λάθη του αντίπαλού της παίρνοντας το καλύτερο εισιτήριο της ειδικής βαθμολογίας. Να σημειωθεί κιόλας το γεγονός ότι το «τριφύλλι» έχει αρκετές πιθανότητες να αγωνιστεί στη κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση καθώς είναι δεδομένα στους δυνατούς και στους δύο προκριματικούς γύρους.

Όσον αφορά το ματς της Τούμπας, ο ΠΑΟΚ πλήρωσε τον κακό δεύτερο γύρο και με τρεις ήττες τερμάτισε τελευταίος ξεκινώντας από τις 19 Ιουλίου τις ευρωπαϊκές του υποχρεώσεις όντας βέβαια ισχυρός σε όλες τις κληρώσεις. Ο Ατρόμητος από την άλλη πλευρά, κέρδισε...ξεκούραση 10 επιπλέον ημερών(31 Ιουλίου ή 1η Αυγούστου το πρώτο επίσημο παιχνίδι) αλλά ο Γιώργος Δώνης καλείται να κάνει ένα θαύμα για να οδηγήσει την ομάδα στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ καθώς θα βρίσκεται στο γκρουπ των ανίσχυρων.

Από Δημήτρης Σκαρτσιούνης
E-mail: dimskarts@yahoo.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Βρετανοί λαμπαδηδρόμοι πωλούν τις δάδες τους για 150.000 λίρες στο Ίντερνετ

Βρετανοί λαμπαδηδρόμοι πωλούν τις δάδες τους για 150.000 λίρες στο Ίντερνετ

Aγόρασαν δάδες όχι για να συμβάλλουν στα Ολυμπιακά ιδεώδη αλλά για να τις «μοσχοπουλήσουν» στη συνέχεια στο Ιντερνετ. Πρωταγωνιστές λαμπαδηδρόμοι στη Βρετανία οι οποίοι με τα «καμώματα» τους έχουν προκαλέσει πονοκέφαλο στην οργανωτική επιτροπή των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η Σάρα Σίμοντς από το Σόμερσετ, που πρόκειται να είναι λαμπαδηδρόμος σήμερα. Ήδη έχει βγάλει τη δάδα της σε δημοπρασία στο eBay φιλοδοξόντας να κερδίσει 150.000 λίρες. Η ίδια, μετά από καταιγισμό αρνητικών μηνυμάτων που δέχθηκε, είπε ότι τα χρήματα θα δοθούν σε φιλανθρωπικούς σκοπούς, ωστόσο υπάρχουν υποψίες ότι η ίδια θα αποδοκιμαστεί κατά τη διάρκεια που θα μεταφέρει τη φλόγα.
Επίσης, σήμερα, το πρωί, ένας λαμπαδηδρόμος από την Κορνουάλη έβγαλε τη δάδα του σε δημοπρασία στο διαδίκτυο και δέχθηκε προσφορά 40.000 λιρών.
Το κόστος για να αγοράσει ένας λαμπαδηδρόμος τη δάδα από την οργανωτική επιτροπή των Αγώνων, ανέρχεται σε 199 λίρες.
Διαβάστε Περισσότερα »

«Καταιγίδα» έξι έκτακτων φόρων και εισφορών μετά τις εκλογές

 

«Καταιγίδα» έξι έκτακτων φόρων και εισφορών θα χτυπήσει αμέσως μετά την εκλογική αναμέτρηση της 17ης Ιουνίου όλους ανεξαιρέτως τους φορολογούμενους, προκειμένου να καλυφθούν οι υστερήσεις στο σκέλος των εσόδων και να στηριχθεί ο κρατικός προϋπολογισμός.



Η παρατεταμένη προεκλογική περίοδος, στην οποία έχει εισέλθει η χώρα, έχει...   ήδη αρνητικό αντίκτυπο στην ομαλή εκτέλεση του προϋπολογισμού, καθώς έχει δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα ρευστότητας στο Δημόσιο, με αποτέλεσμα να εγείρονται ήδη ερωτηματικά για το κατά πόσο θα καταστεί εφικτό να καλυφθούν το επόμενο διάστημα οι αποκλίσεις.

Ηδη, άλλωστε, τα έσοδα του Μαΐου καταγράφουν υστέρηση που προσεγγίζει το 20%, αν και θα πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι στο τέλος του τρέχοντος μηνός αναμένεται η είσπραξη του ΦΠΑ που ωστόσο δεν είναι σίγουρο ότι θα αποτελέσει τη «σανίδα σωτηρίας», αφού με βάση τα δεδομένα των προηγούμενων μηνών αλλά και την εικόνα της αγοράς οι παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών δεν είναι αισιόδοξοι.

Το γεγονός πάντως ότι υπάρχει η «ασφάλεια» των έκτακτων εισφορών και φόρων, αλλά και του φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων, από το σύνολο των οποίων αναμένονται έσοδα τουλάχιστον 8,5 δισ. ευρώ, καθησυχάζει εν μέρει την αγωνία των στελεχών του υπουργείου Οικονομικών, όχι όμως και τους φορολογούμενους, οι οποίοι θα κληθούν να εξοφλήσουν για μια ακόμη φορά όλες τις πρόσθετες επιβαρύνσεις σε σύντομο χρονικό διάστημα και όλες μαζί, εάν αναλογιστεί κανείς ότι τόσο η ειδική εισφορά όσο και το τέλος επιτηδεύματος θα έρθουν «πακέτο» με τον πρόσθετο φόρο εισοδήματος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι φορολογούμενοι στο δεύτερο εξάμηνο θα κληθούν να αντιμετωπίσουν τα εξής:

** Ειδική εισφορά αλληλεγγύης έτους 2012. Οι φορολογούμενοι θα κληθούν αμέσως μετά την υποβολή των φορολογικών τους δηλώσεων, με τα εισοδήματα του 2011, που λήγει στις 15 Ιουνίου, να πληρώσουν έως και το Δεκέμβριο την εισφορά αλληλεγγύης, η οποία κυμαίνεται από 1% έως και 4% ανάλογα με το ύψος του εισοδήματος.

Η ειδική εισφορά αλληλεγγύης που επιβάλλεται σε όσους έχουν εισοδήματα άνω των 12.000 ευρώ με συντελεστές:

* 1% για εισοδήματα από 12.000 - 20.000 ευρώ.

* 2% για εισοδήματα από 20.000 - 50.000 ευρώ

* 3% για εισοδήματα από 50.000 - 100.000 ευρώ.

* 4% για εισοδήματα άνω των 100.000 ευρώ.

** Τέλος επιτηδεύματος έτους 2012. Στο δεύτερο εξάμηνο του 2012 περίπου 900.000 μικρομεσαίοι επιτηδευματίες θα πληρώσουν ξανά τέλος επιτηδεύματος, το οποίο θα είναι αυξημένο από τα 300 στα 500 ευρώ για όσους εδρεύουν σε πόλεις άνω των 200.000 κατοίκων και στα 400 ευρώ για όσους εδρεύουν σε πόλεις κάτω των 200.000 κατοίκων. Για κάθε υποκατάστημα θα επιβαρυνθούν με επιπλέον ποσό τέλους επιτηδεύματος ύψους 300 ευρώ.

** Φόρος εισοδήματος έτους 2012. Ο φόρος εισοδήματος που θα κληθούν να πληρώσουν φέτος περίπου 1,5 εκατομμύριο νοικοκυριά θα είναι πολλαπλάσιος σε σχέση με πέρυσι, καθώς, εκτός από τη μείωση του αφορολογήτου ορίου, έχουν τεθεί σε εφαρμογή οι σημαντικές περικοπές σε φοροαπαλλαγές και εκπτώσεις φόρων, αλλά και τα νέα αυξημένα τεκμήρια διαβίωσης.

** Ειδικό τέλος ηλεκτροδοτούμενων κτισμάτων για το έτος 2012. Το ειδικό τέλος επί των ακινήτων θα κληθούν να πληρώσουν περισσότερα από 5 εκατ. νοικοκυριά μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ. Αν φυσικά αυξηθούν οι αντικειμενικές αξίες των ακινήτων, κατά το δεύτερο εξάμηνο του έτους, όπως ορίζει άλλωστε το μνημόνιο, τα ποσά του ειδικού τέλους θα είναι αυξημένα σε σύγκριση με τα περυσινά. Το γεγονός φυσικά ότι το εν λόγω τέλος δεν συμπεριελήφθη στους λογαριασμούς της ΔΕΗ [DEHr.AT]  του τρέχοντος μηνός, ενδέχεται να οδηγήσει στη μείωση του αριθμού των δόσεων εξόφλησής του από τις πέντε που ήταν σε τέσσερις έως τον Ιανουάριο του 2013. Υπενθυμίζεται ότι φέτος το συγκεκριμένο τέλος προσδιορίζεται με βάση τα στοιχεία ιδιοκτησίας της 31ης Μαρτίου 2012.

** Φόρος Ακίνητης Περιουσίας έτους 2011. Το φετινό ΦΑΠ θα κληθούν να πληρώσουν, περισσότεροι από 2 εκατ. φορολογούμενοι, οι οποίοι κατείχαν την 1η Ιανουαρίου 2011 κτίσματα και εντός σχεδίων πόλεων οικόπεδα των οποίων η αντικειμενική αξία ξεπερνά το αφορολόγητο όριο των 400.000 ευρώ.

Η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων έχει υπολογίσει ότι θα σταλούν εκκαθαριστικά σε περίπου 600.000 ιδιοκτήτες ακινήτων, οι οποίοι έχουν ατομική ακίνητη περιουσία αντικειμενικής αξίας άνω των 200.000 ευρώ. Το μέσο ποσό πληρωμής θα ανέλθει σε 1.000 ευρώ.

** Τέλη κυκλοφορίας έτους 2013. Στο δίμηνο Νοεμβρίου - Δεκεμβρίου 2012 θα καταβληθούν απ' όλους τους κατόχους οχημάτων τα τέλη κυκλοφορίας του έτους 2013, τα οποία αναμένεται να είναι και πάλι αυξημένα τουλάχιστον κατά 10%.

Φυσικά, στις ανωτέρω επιβαρύνσεις θα πρέπει να προστεθούν για τους ιδιοκτήτες ακινήτων και αυτές που θα προκύψουν από τα πρώτα εκκαθαριστικά, τα οποία,  αρχίζει από την τρέχουσα εβδομάδα να στέλνει η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων και αφορούν σε πρώτη φάση το ΕΤΑΚ του 2009.

Η κατάρρευση των δημόσιων εσόδων και η ανησυχία που έχει δημιουργηθεί στα στελέχη του υπουργείου όσον αφορά στην επίτευξη των στόχων από τη συγκεκριμένη «πηγή» του προϋπολογισμού οδήγησαν την ηγεσία του υπουργείου στο να άρει το «απαγορευτικό» που είχε εκδοθεί για την αποστολή των συγκεκριμένων εκκαθαριστικών λόγω φυσικά της προεκλογικής περιόδου.

Ετσι, με βάση τον προγραμματισμό της ΓΓΠΣ το ΕΤΑΚ 2009 θα σταλεί σε 200.000 ιδιοκτήτες ακινήτων, οι οποίοι θα κληθούν να πληρώσουν συνολικά 50 εκατ. ευρώ (μέσος φόρος 250 ευρώ).

Ο ΦΑΠ

Στη συνέχεια θα σταλεί ο Φόρος Ακίνητης Περιουσίας 2010 σε 170.000 ιδιοκτήτες ακινήτων με ατομική ακίνητη περιουσία αντικειμενικής αξίας άνω των 400.000. Το ποσό του φόρου που θα εισπραχθεί από τους εν λόγω φορολογούμενους υπολογίζεται να ανέλθει σε 400 εκατ. ευρώ, δηλαδή μέση πληρωμή φόρου 2.350 ευρώ.

Ενημέρωση για την πορεία των εσόδων

«Καμπανάκι» για τα έσοδα έχει σημάνει στο υπουργείο Οικονομικών έπειτα από την καθίζηση (-20%) που παρουσιάζουν και τον τρέχοντα μήνα, με αποτέλεσμα ο ρυθμός αύξησής τους στο πεντάμηνο να κινείται κάτω από τους στόχους του προϋπολογισμού.

Στο πλαίσιο αυτό ο υπουργός Οικονομικών, Γ. Ζανιάς, θα επισκεφθεί σήμερα τα γραφεία του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος προκειμένου να ενημερωθεί για την πορεία των ελέγχων στη «μάχη» κατά της φοροδιαφυγής, αλλά και για να δώσει οδηγίες ώστε να επαναδραστηριοποιηθεί ο ελεγκτικός μηχανισμός.

Ο κ. Ζανιάς γνωρίζει, άλλωστε, πολύ καλά ότι η παρατεταμένη προεκλογική περίοδος έχει «παγώσει» το φοροεισπρακτικό μηχανισμό, όπως προκύπτει άλλωστε από τις εισπράξεις φόρων, ληξιπρόθεσμων χρεών και προστίμων. Οσον αφορά δε τις εισπράξεις από τα ληξιπρόθεσμα χρέη είναι πενιχρές, παρά και την παράταση που έχει δοθεί έως το τέλος του Μαΐου, και ως εκ τούτου εκφράζονται ήδη φόβοι ότι δεν θα επιτευχθεί ο στόχος να εισρεύσει στα δημόσια ταμεία 1 δισ. ευρώ έως το τέλος Ιουνίου και συνολικά 2 δισ. ευρώ έως το τέλος του τρέχοντος έτους.

Φυσικό επακόλουθο όλων των καθυστερήσεων είναι να έχει μεγαλώσει ακόμη περισσότερο η «μαύρη τρύπα» των 335 εκατ. ευρώ του πρώτου τετραμήνου, σε μια από τις κρισιμότερες μάλιστα περιόδους για το μέλλον της χώρας, όπου όλα θα έπρεπε να λειτουργούν «ρολόι».

Από την άλλη πλευρά. οι ασφυκτικές πιέσεις που δέχεται το υπουργείο Οικονομικών, από οργανισμούς και φορείς του Δημοσίου, αλλά και ασφαλιστικά Ταμεία, για αύξηση της χρηματοδότησης κινδυνεύουν να εκτροχιάσουν και τις δαπάνες του προϋπολογισμού, γεγονός το οποίο σημαίνει ότι εάν δεν αντιστραφεί σύντομα η πορεία των εσόδων, τότε για μια ακόμη χρονιά οδηγούμαστε σε «ναυάγιο» του προϋπολογισμού με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τους φορολογούμενους, ανεξάρτητα από το ποιά κυβέρνηση θα αναλάβει το «τιμόνι» μετά τις 17 Ιουνίου.

Κωδικοί για το «Γεράνι»

Στο έντυπο φορολογικής δήλωσης προστέθηκαν νέοι κωδικοί 077-078 που αφορούν στα μισθώματα επιχειρήσεων τριτογενούς τομέα της περιοχής «Γεράνι» του ιστορικού κέντρου της Αθήνας προκειμένου να εκπέσει απ' αυτά έως το 80% των δαπανών αποκατάστασης.

Ειδικό τέλος σε 4 δόσεις

Παρά το γεγονός ότι οι λογαριασμοί της ΔΕΗ που εστάλησαν τον τρέχοντα μήνα δεν περιείχαν το ειδικό τέλος επί των ακινήτων, οι ιδιοκτήτες δεν θα γλιτώσουν από την καταβολή του, η οποία θα γίνει σε τέσσερις ισόποσες δόσεις έως το Δεκέμβριο.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΥΡΟΣ
Διαβάστε Περισσότερα »

Η υπόκλιση του Μιχαλολιάκου στη Ντόρα!


Mπορεί να συναντήθηκαν τυχαία έξω από το γραφείο του πρωθυπουργού, Παναγιώτη Πικραμμένου, δεν παρέλειψαν όμως να ανταλλάξουν θερμή χειραψία.

Ο λόγος για τον γενικό γραμματέα της Χρυσής Αυγής, Νίκο Μιχαλολιάκο και την πρόεδρο της ΔΗΣΥ, Ντόρα Μπακογιάννη, οι οποίοι είχαν σήμερα αμφότεροι συνάντηση με τον κ. Πικραμμένο.

Μόλις λοιπόν, ο κ. Μιχαλολιάκος είδε την Ντόρα στο διάδρομο της Βουλής έσπευσε να την χαιρετήσει και μάλιστα... υποκλίθηκε μπροστά της με σεβασμό.




Διαβάστε Περισσότερα »

Η χαρισάμενη ζωή της κολλητής του ΓΑΠ, Τίνας Μπιρμπίλη


Ζωή χαρισάμενη ζει η πολύ καλή φίλη του πρώην Πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου. Από πέρυσι τον Αύγουστο, όπου και πήρε το δικό της υπουργικό θώκο ο έτερος φίλος Γιωργάκη, κ. Παπακωνσταντίνου, ο κ. Παπανδρέου έπρεπε να βρει τρόπο να χρυσώσει το χάπι της κας. Μπιρμπίλη και έτσι μετά από μία… «πετυχημένη» θητεία στο Υπουργείο Περιβάλλοντος, η Πατρίδα την αποζημίωσε, στέλνοντάς την ως Πρέσβειρα στον ΟΟΣΑ στο Παρίσι.
Εκεί απολαμβάνει αφορολόγητες απολαβές ύψους 300.000 € από εσάς κοροϊδάκια Έλληνες που δεν ξέρατε να πάτε στο ίδιο γυμναστήριο με τον Γιωργάκη και να τι παθαίνετε τώρα! Και όχι βέβαια μόνο αυτά, αλλά απολαμβάνει μία υπερπολυτελή κατοικία στα Ιλίσια Πεδία 500 τ.μ., σοφέρ και προσωπικό μάγειρα για τις λεπτές… οικολογικές προτιμήσεις της κας. Μπιρμπίλη.
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι κακές οι γλώσσες έλεγαν πέρυσι ότι ο νυν πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είχε διαφωνήσει για την τοποθέτηση της κας. Μπιρμπίλη κα προτιμούσε αυτή του κ. Ρουμελιώτη, αλλά δεν βαριέσαι… «δικά» μας παιδιά! Πρόσφατα είδαμε στην «διαύγεια» ένα καινούργιο «μπιλιετάκι» που ταξιδεύει για τα Ιλίσια, το οποίο ανέφερε ό,τι εγκρίνεται «η έκδοση χρηματικού εντάλματος στο όνομα της Τράπεζας της Ελλάδος με β΄ υπόλογο την ΜΠΙΡΜΠΙΛΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ, με βαθμό Πρέσβεως και στο Ταμείο Υπολόγου Συμψηφισμών για την πληρωμή εξόδων πρώτης εγκατάστασης λόγω έναρξης της τοποθέτησης της στη ΜΕΑ-ΟΟΣΑ ΠΑΡΙΣΙΩΝ που θα πληρωθεί με το ποσό των ΕΥΡΩ 5.619,87».
Καταλάβατε τώρα τι έχει γίνει έτσι; Μέχρι και τον ατμομάγειρα και τις πιλάτες εσείς θα τα πληρώσετε, καλοί μου Έλληνες, που η κυβέρνηση, αφού τα έχει κάνει όλα καλά και σοφά και εσείς έχετε μετατρέψει το σ…το σας σε παξιμάδι, μοιράζει τα δικά σας πεντοχίλιαρα αφειδώς! Πάλι καλά που τους φέρνετε και δάκρυα στα μάτια για τις θυσίες σας! Μην ξεχαστούμε, καλοκαιράκι έρχεται στείλτε και κανένα φράγκο εκεί στα μαύρα ξένα…



Διαβάστε Περισσότερα »

Αλβανός έκλεψε κινητό και αυτό τον... "εκδικήθηκε"


alt Μόλις μία ώρα χάρηκε τη λεία του ένας 42χρονος Αλβανός, ο οποίος έκλεψε την τσάντα γερμανίδας τουρίστριας, το βράδυ της Παρασκευής στη Χερσόνησο.
Η τσάντα περιείχε λίγα ευρώ, προσωπικά αντικείμενα και ένα iphone, το οποίο... προκάλεσε τη σύλληψη του κλέφτη, μόλις μία ώρα μετά την κλοπή.

Η γερμανίδα όπως γράφει το flashnews.gr κάλεσε αμέσως στην πατρίδα της, γνωστοποίησε την κλοπή, και αμέσως κινητοποιήθηκε ο μηχανισμός εντοπισμού του... νέου κατόχου, από το δορυφορικό στίγμα του τελευταίας τεχνολογίας κινητού, το οποίο υπέδειξε με ακρίβεια την οδό και τον αριθμό, όπου βρισκόταν ο δράστης!

Η σύλληψή του έγινε ακριβώς μία ώρα μετά την κλοπή από αστυνομικούς, οι οποίοι τον βρήκαν να απολαμβάνει αμέριμνος τον καφέ του!
Διαβάστε Περισσότερα »

Ανακοίνωση από την ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ σχετικά με τα δικαιώματα χρήσης νερού




alt Υπενθυμίζεται στους αγρότες της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και σε κάθε ενδιαφερόμενο ότι η 16η Ιουνίου 2012 είναι η καταληκτική ημερομηνία υποβολής δικαιολογητικών χορήγησης αδειών για υφιστάμενα δικαιώματα χρήσης νερού.
Διευκρινίζεται ότι υφιστάμενα δικαιώματα θεωρούνται όλες οι υφιστάμενες χρήσεις από επιφανειακά ή υπόγεια νερά που:
  1. είτε δεν έχουν άδεια εν γένει
  2. είτε η υπάρχουσα άδεια δεν ισχύει
  3. είτε δεν αναφέρεται στη άδεια η χρονική διάρκεια ισχύος της

Ειδικά για τους αγρότες διευκρινίζεται ότι σε περίπτωση μη υποβολής των αιτήσεων υπάρχει κίνδυνος δημιουργίας προβλημάτων στο καθεστώς των αγροτικών ενισχύσεων.
Αιτήσεις μπορούν να υποβάλλονται στα Τμήματα Περιβάλλοντος και Υδροοικονομίας των Περιφερειακών Ενοτήτων της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας. Για την πρώην επαρχία Θηβών μπορούν να υποβάλλονται στο Τμήμα Εγγείων Βελτιώσεων στη Θήβα.

Διαβάστε Περισσότερα »

Στην Αλίαρτο η 1η Νομαρχιακή Συνέλευση των Ανεξάρτητων Ελλήνων



altΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Νομαρχιακή Συνέλευση Βοιωτίας
Ο Γενικός Γραμματέας του κινήματος ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, Βουλευτής Επικρατείας κ. Μιχάλης Γιαννάκης και οι υποψήφιοι βουλευτές του κινήματος στο νομό Βοιωτίας καλούν τα μέλη και τους φίλους του κινήματος στην 1η Νομαρχιακή Συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 23 Μαΐου 2012 και ώρα 8:00 μμ στο Συνεδριακό Κέντρο Αλιάρτου για τον προεκλογικό προγραμματισμό του κινήματος.

Διαβάστε Περισσότερα »

Οι Άγιοι Κωνσταντίνος και Ελένη


http://www.astrology.gr/media/k2/items/cache/ed60dd83401d80324a9dfc1e6bac12ac_L.jpg?t=1337523705Στις 21 Μαΐου, η Εκκλησία μας γιορτάζει και τιμά την ιερή μνήμη των Αγίων ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ και της μητέρας του ΕΛΕΝΗΣ...
Ο Άγιος Κωνσταντίνος αποτελεί μια από τις σημαντικότερες μορφές του εμφανίστηκαν κατά την διάρκεια της ιστορίας του Χριστιανισμού.


Μεγαλώνοντας στην αυλή του Διοκλη­τιανού, ο Κωνσταντίνος έζησε  από κοντά τις πολύ συνηθισμένες  συγκρούσεις  που γινόταν την εποχή εκείνων μεταξύ των Χριστιανών και των Εθνικών.
Το γεγονός αυτό του έδωσε την δυνατότητα να διαπιστώσει ότι το ήθος των Χριστιανών ήταν κατάλληλο για να στηριχτεί η αναδιοργάνωση του κράτους, που βρισκόταν σε παρακμή.
Το εντυπωσιακό είναι ότι ο Κωνσταντίνος υποστήριξε τους νέους Χριστιανούς και άλλαξε την τακτική απέναντί τους, ΧΩΡΙΣ ΟΜΩΣ Ο ΙΔΙΟΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ. 
Ο Κωνσταντίνος σε ηλικία 18 ετών έγινε στρατιωτικός και χάρη στην ανδρεία του, προάχθηκε γρήγορα στα ανώτατα αξιώματα του στρατού.
Στην συνέχεια όταν αναρριχήθηκε στον αξίωμα του Ρωμαίου ΑΥΤΟΚΡΑΤΩΡΑ, η συμβολή του στην εξέλιξη της ιστορίας υπήρξε τεράστια.
Διότι με δύο ΔΙΑΤΑΓΜΑΤΑ του, το 312 και το 313 έθεσε ΟΡΙΣΤΙΚΟ ΤΕΛΟΣ  στους διωγμούς των Χριστιανών.
Αυτός είναι και ο λόγος που τελικά ονομάστηκε ΜΕΓΑΣ.

Λέγεται πώς ο Χριστός βλέποντας τον αγώνα του και αναγνωρίζοντας τις έντιμες προθέσεις του, θέλοντας να τον βοηθήσει κατά την διάρκεια μιας μάχης, έξω από την Ρώμη, στον αγώνα του κατά του Μαξεντίου και του Λικίνιου, εμφάνισε στον Ουρανό  μέσα σε έναν ολόφωτο κύκλο ένα Θεϊκό σημάδι:

ΣΧΗΜΑΤΙΣΕ ΣΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΤΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ με την γνωστή σε όλους μας επιγραφή «ΕΝ ΤΟΥΤΩ ΝΙΚΑ».

Αυτό ήταν ένα σημάδι ότι ο Χριστός ήταν με το μέρος του, γεγονός που όπλισε τον Κωνσταντίνο με την απαιτούμενη δύναμη να κατατροπώσει τους εχθρούς του και να βγει νικητής από την μάχη.

 Έπειτα από πολλούς διωγμούς αλλά και πολλές και σφοδρές συγκρούσεις δυόμιση αιώνων, μεταξύ Χριστιανών και Εθνικών, ο τίμιος Σταυρός του Χριστού γινότανε «ΟΠΛΟΝ ΕΙΡΗΝΗΣ» και «ΑΗΤΤΗΤΟΝ ΟΠΛΟΝ» της αυτοκρατορίας.
Τέλος η αυτοκρατορία αυτή από Ρωμαϊκή ΕΓΙΝΕ ΕΛΛΗΝΙΚΗ και διήρκησε  περίπου ΧΙΛΙΑ ΕΚΑΤΟ ΧΡΟΝΙΑ!
Είναι προφανές ότι το γεγονός αυτό, οφείλεται κατά κύριο λόγο στον Άγιο Κωνσταντίνο ο οποίος το 330 εγκαινίασε τη νέα πρωτεύουσα του κράτους του, που έκτισε στη θέση της αρχαίας αποικίας των Μεγαρέων, στο Βυζάντιο, στις ακτές του Βοσπόρου.
Την νέα πρωτεύουσα της Αυτοκρατορία του, την «Βασίλισσα των Πόλεων» ονόμασε ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ.

Ο Μέγας Κωνσταντίνος βαπτίστηκε τελικά Χριστιανός σε ένα προάστιο της Νικομήδειας , το 337 λίγο πριν πεθάνει σε ηλικία 65 ετών, φορώντας το λευκό χιτώνα του νεοφώτιστου.


Η Ιστορία ονόμασε τον Κωνσταντίνο Μέγα και η Εκκλησία τον ανακήρυξε Άγιο και Ισαπόστολο.



Η ΑΓΙΑ ΕΛΕΝΗ ήταν βεβαίως η μητέρα του και αυτή η οποία μεγάλωσε  στον Μέγα Κωνσταντίνο σύμφωνα με την Χριστιανική Ηθική και την πρέπουσα διαπαιδαγώγηση.

Ένα δείγμα της μεγάλης αγάπης του προς την μητέρα του αποτέλεσε η πράξη του να χτίσει δύο στήλες, σε μία μεγάλη πλατεία της Κωνσταντινούπολης, μία δική του και μία της Αγίας Ελένης, που έφερε την επιγραφή: 

«Εις Άγιος εις Κύριος Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός, Αμήν».

Η δράση της Αγίας Ελένης ήταν πολύ μεγάλη και σημαντική, καθότι βοήθησε να χτιστούν οι πρώτοι μεγάλοι ιεροί ναοί της Χριστιανοσύνης.


Ως αποτέλεσμα του μεγάλου ενδιαφέροντος του Μεγάλου Κωνσταντίνου για τα ιερά σεβάσματα των Χριστιανών, η μητέρα του η ΑΓΙΑ ΕΛΕΝΗ αποφάσισε να μεταβεί στα Ιεροσόλυμα  για να βρει τον Τίμιο Σταυρό του Χριστού. 


Πράγματι, η αποστολή της στέφτηκε από επιτυχία και μετά την εύρεσή του, η Αγία Ελένη, αφού διχοτόμησε τις κεραίες του δημιούργησε δύο Σταυρούς εκ των οποίων τον ένα μετέφερε στην Κωνσταντινούπολη.

Πέθανε τελικά, από φυσικά αίτια σε ηλικία 83 ετών.

Σαν αποτέλεσμα όλων αυτών οι βυζαντινοί είχαν ιδιαίτερη εκτίμηση τόσο στον Μέγα Κωνσταντίνο όσο και στην Αγία Ελένη.
Η απόδειξη του γεγονότος αυτού αποδεικνύεται από το γεγονός ότι κατά το Μεσαίωνα κόπηκαν χρυσά νομίσματα τα οποία ήταν εξαιρετικά δημοφιλή στους Βυζαντινούς, τα περίφημα ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑΤΑ, στα οποία απεικονίζονται ο Μέγας Κωνσταντίνος με την μητέρα του την Αγία Ελένη να κρατάνε ανάμεσά τους τον Ιερό Σταυρό του Χριστού.
Μάλιστα δεν θα αποτελούσε υπερβολή αν λέγαμε ότι τα χρυσά Κωνσταντινάτα εξακολουθούν  μέχρι και τις μέρες μας να διατηρούν την μοναδική λάμψη τους.
                                 
xaralamp1
Όπως είναι φυσικό, για ένα τόσο σπουδαίο πρόσωπο της ιστορίας όπως ο Μέγας Κωνσταντίνος, υπάρχουν πάντοτε και οι αντίθετες γνώμες και απόψεις.
Δεν θα μπορούσε λοιπόν να αποτελεί εξαίρεση και η περίπτωση ενός τόσο σπουδαίου προσώπου όσο του Μεγάλου Κωνσταντίνου.
Θα πρέπει να γνωρίζουμε ότι υπάρχουν μεγάλες διχογνωμίες ως προς το αν η υποστήριξη του Μεγάλου Κωνσταντίνου  στους Χριστιανούς υπήρξε αποτέλεσμα των προσωπικών του θρησκευτικών πεποιθήσεων, ή αν απλώς εξυπηρετούσε τις πολιτικές σκοπιμότητες εκείνης της τόσο ταραγμένης περιόδου.
Όπως και να έχει όμως το θέμα, αυτό που είναι απολύτως βέβαιο είναι ότι στις μέρες του Μεγάλου Κωνσταντίνου, ΕΔΡΑΙΩΘΗΚΕ Ο ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ.

Αυτό αποτελεί ένα πραγματικό ιστορικό γεγονός που κανένας ιστορικός δεν μπορεί να το αμφισβητήσει.

Διαβάστε Περισσότερα »

Θεραπεύτηκε το πρώτο παιδάκι με μεσογειακή αναιμία στην Ελλάδα


Πρόκειται για πραγματικό θαύμα, καθώς ο μικρός Θοδωρής είναι το πρώτο παιδάκι στην Ελλάδα που θεραπεύτηκε από τη μεσογειακή αναιμία με την μέθοδο μεταμόσχευσης αιμοποιητικών κυττάρων. Σε αυτό βοήθησαν ειδικοί επιστήμονες και πρωτίστως η μικρή του αδελφή που φαίνεται ότι ήρθε στον κόσμο με αυτή την αποστολή.

«Μας φαίνεται απίστευτο! Ο Θοδωρής μας είναι πλέον καλά. Ήμασταν τυχεροί που ο Θεός αλλά και οι ειδικοί επιστήμονες μας βοήθησαν» δήλωσε η Κατερίνα Κατσαΐτη Παππά, η μητέρα του Θοδωρή, ο οποίος είναι σήμερα επτά ετών.

Όπως εξηγεί ο πατέρας του μικρού Θοδωρή, ανακάλυψαν ότι ο γιος τους πάσχει από μεσογειακή αναιμία όταν ήταν μόλις οκτώ μηνών. «Εγώ και η σύζυγός μου έχουμε το στίγμα. Η περίπτωση του Θοδωρή μας ήταν 0,4% των περιπτώσεων, όπου δεν διαγνώστηκε η πάθηση κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης».

Κάθε τρεις εβδομάδες ερχόντουσαν στην Αθήνα από την Πρέβεζα, όπου και μένουν μόνιμα, για θεραπείες. Ο Θοδωρής, καθώς μεγάλωσε αντιδρούσε στις θεραπείες και διαμαρτυρόταν ότι πόναγε.

Το 2008 ήρθε στον κόσμο η αδερφή του, η μικρή Άλκηστις που με τον ερχομό της έδωσε διπλή χαρά καθώς έσωσε τον Θοδωρή. Μετά από δύο χρόνια τα αποτελέσματα των εξετάσεων είναι εντυπωσιακά. Οι εξετάσεις του είναι καθαρές!

«Η Άλκηστης ήρθε στον κόσμο με εξωσωματική γονιμοποίηση. Ήταν ένα από τα δέκα έμβρυα που γονιμοποιήθηκαν, ιστοσυμβατό με τον τρίχρονο τότε Θοδωρή» σημειώνει ο δρ Κώστας Πάντος και προσθέτει «Πραγματοποιήθηκε προγεννητικός έλεγχος από τον καθηγητή Κωνσταντίνο Πάγκαλο στο εργαστήριό του όπου έγινε η σωτήρια προεμφυτευτική διάγνωση, η οποία έχει αναδειχτεί σωτήρια για τα ζευγάρια που επιθυμούν να αποκτήσουν υγιή παιδιά που στην συνέχεια μπορούν να είναι δότες για την μεταμόσχευση πολυδύναμων αιμοποιητικών κυττάρων στα αδέρφια τους που πάσχουν από σοβαρά νοσήματα.»



Διαβάστε Περισσότερα »

Πρόσκληση απο τη Θηβαική Μουσική Σκηνή



Ο Δημοτικός Οργανισμός Θήβας και ο Σύνδεσμος «Οι Φίλοι της Θηβαϊκής Μουσικής» συνεργάσθηκαν, συνδιοργάνωσαν και έχουν την τιμή μα σας προσκαλέσουν στην Μουσική

Εκδήλωση σε αυτοτελή σειρά «Έντεχνου και Σύγχρονου Θηβαϊκού Δημοτικού Τραγουδιού», που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 27 Μαΐου 2012 και ώρα 19:30 στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου μας (Λ.Μπέλου 1).
Η βραδιά είναι αφιερωμένη στον διακεκριμένο Θηβαίο Πρωτοψάλτη και Καθηγητή
κ. Γεώργιο Ε. Χατζηχρονόγλου, ο οποίος και συμμετέχει με δική του σύνθεση
 Σύγχρονου Θηβαϊκού Δημοτικού Τραγουδιού.
Μετά τιμής

Δ.Ο.Θ.

Διά τους Φ.της Θ.Μ.

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ.

Βασ Αθ. Βασιλείου
Δημήτριος Κουντούπης

Νικ. Λ. Μαργώνης


Διαβάστε Περισσότερα »

Υλίκη-Παραλίμνη: Ανοιξη στην άγνωστη Βοιωτία



Μόλις λίγα χιλιόμετρα οδήγησης από την καρδιά της Αθήνας αρκούν για να αλλάξεις παραστάσεις, ήχους, μυρωδιές και τελικά διάθεση. Ιδανικός τόπος για την κυριακάτικη έξοδο με την οικογένεια, για πικνίκ, περιπάτους και βόλτες με ποδήλατο, η Βοιωτία είναι πολύ πιο ενδιαφέρουσα απ' ό,τι πιστεύαμε!

Από την εθνική οδό το Σαγμάτειο Ορος μοιάζει με άγονο βράχο που ξεπετάγεται στην άκρη του Βοιωτικού κάμπου. Πόσες φορές το έχουμε προσπεράσει οδηγώντας βιαστικά στην εθνική οδό, χωρίς καν να του ρίξουμε ένα βλέμμα; Και κυρίως πόσοι γνωρίζουν ότι στην κορυφή του κρύβεται μια μικρή όαση ορεινής φύσης και ένα από τα πιο σημαντικά μοναστήρια της Στερεάς Ελλάδας; 
Για τους Αθηναίους δεν χρειάζεται ιδιαίτερος προγραμματισμός, ούτε και κατανάλωση πολλών λίτρων βενζίνης, τέτοιες εποχές. Αν ξεκινήσετε το πρωί μπορείτε να επιστρέψετε το βράδυ έχοντας πραγματοποιήσει μια θαυμάσια εκδρομή. Οι οδηγίες είναι απλές: περάστε τα κλειστά διόδια του Σχηματαρίου, τη διασταύρωση για Χαλκίδα και στρίψτε δεξιά όπως δείχνουν οι πινακίδες για Υπατο - Μονή Σαγματά. Η εκδρομή μόλις ξεκίνησε!


Κίτρινο χαλί στα «πόδια» της Υλίκης.
Από το χωριό Υπατο θα ακολουθήσετε τον τσιμεντόδρομο και στη συνέχεια καλό χωματόδρομο που ανηφορίζει στις ξεροτράχαλες πλαγιές του όρους Σαγματάς. Η ανάβαση δεν διαρκεί πάνω από 6 χλμ. και σε καμία περίπτωση δεν είναι βαρετή. Με καθαρό καιρό θα απολαύσετε την καλύτερη θέα της περιοχής: Ολη η βοιωτική πεδιάδα, οι στιβαροί ορεινοί όγκοι του Ελικώνα και του Παρνασσού, η λεκάνη των λιμνών Υλίκης και Παραλίμνης απλώνονται στα πόδια σας! Και ξαφνικά, μια απροσδόκητη έκπληξη. Σε έντονη αντίθεση με τις ξεγυμνωμένες πλαγιές, αποκαλύπτεται μπροστά σας, σε ύψος 740 μέτρων, ένα υπέροχο καταπράσινο οροπέδιο. Υπεραιωνόβιες βελανιδιές, κερασιές και γιγαντόκορμα πουρνάρια στολίζουν το τοπίο.
Λίγο ψηλότερα το βυζαντινό καστρομονάστηρο Σαγματά απολαμβάνει τη γαλήνη του τόπου. Τη μονή ίδρυσε ο Οσιος Κλήμης ο Αθηναίος, με τη βοήθεια χορηγίας αλλά και πλοσιοπάροχων δώρων από τον αυτοκράτορα Αλέξιο Κομνηνό και το όνομά της οφείλεται στο βουνό Σαγματάς (υψομ. 750) στο οποίο είναι χτισμένη και η όψη του οποίου (τουλάχιστον έτσι όπως το αντικρίζεις από τον κάμπο της Βοιωτίας) θυμίζει σαμάρι (σάγμα= σαμάρι).
Το καθολικό της μονής αφιερωμένο στη Μεταμόρφωση του Σωτήρα, είναι βασιλική ρυθμού σταυροειδούς με τρούλο. Κτίστηκε τον 12ο αιώνα πάνω στα ερείπια αρχαίου ναού του Υπατου Διός με χρήση των αρχαίων δομικών υλικών του, γεγονός που επιβεβαιώνεται στο εσωτερικό καθώς δίπλα στις βυζαντινές τοιχογραφίες στέκονται αρχαίοι κίονες.

Στις όχθες των λιμνών κατασκηνώνουν πολλοί ψαράδες.
Εξαιρετικής τέχνης είναι το εντυπωσιακό ψηφιδωτό δάπεδο με τις περίτεχνες παραστάσεις ζώων και φυτών, φτιαγμένες με θαυμαστό τρόπο, από πολύχρωμες λεπτές ψηφίδες. Το δάπεδο τον χειμώνα καλύπτεται για προστασία, όμως αυτήν την εποχή θα μπορέσετε να το θαυμάσετε. Ανάμεσα στα ιερά κειμήλια, φυλάσσεται ένα τμήμα Τίμιου Ξύλου (δώρο του αυτοκράτορα Κομνηνού), καθώς και η κάρα του Οσίου Κλήμη. Σήμερα στο μοναστήρι θα σας υποδεχτούν με εξαιρετική ευγένεια οι μοναχοί Νεκτάριος και Παΐσιος (πληροφορίες, τηλέφωνο μονής 22620 24183). Να σημειώσουμε ότι ο Μακαριότατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος Β' διετέλεσε ηγούμενος της Μονής Σαγματά κατά τη χρονική περίοδο 1971-1977.
Εκατό μέτρα βόρεια του μοναστηριού, κτισμένη στο χείλος του γκρεμού βρίσκεται η νεότευκτη, αλλά καλαίσθητη εκκλησία αφιερωμένη στον ιδρυτή της μονής, τον Οσιο Κλήμη. Από αυτόν τον φυσικό εξώστη, καιρού επιτρέποντος, θα έχετε μια αεροπορικών διαστάσεων θέα σε όλη την πεδιάδα της Βοιωτίας!

Το μονοπάτι που οδηγεί στη σκήτη του Οσιου Κλήμη.
Από εδώ ξεκινά το μονοπάτι που με... μαεστρία ισορροπεί στην κόψη του καθέτου βράχου και οδηγεί στη σκήτη του Οσιου Κλήμη. Αν και έντονα κατηφορικό με πολλά σκαλιά είναι ασφαλές και έχει κουπαστή (προσοχή χρειάζεται μόνο στην περίπτωση που έχει βρέξει καθώς τα σκαλοπάτια γλιστρούν).
Λίμνη Υλίκη: Ο τροφοδότης της Αθήνας
Αφήνουμε πίσω το Σαγμάτειον Ορος, επιστρέφουμε το Υπατο και από εκεί χωρίς να χρειαστεί να βγούμε στην εθνική οδό, ακολουθώντας επαρχιακό ασφάλτινο δρόμο καταλήγουμε στο χωριό Μουρίκι που σχεδόν ακουμπά στις όχθες της λίμνης Υλίκη.

Ανοιξιάτικα χρώματα στην Παραλίμνη.
Η Υλίκη στα ομηρικά χρόνια λεγόταν και Κηφισσίδα, ενώ το σημερινό όνομα το οφείλει στην αρχαία πόλη Υλη ή Υλαι που βρισκόταν σε κοντινό ύψωμα (πιθανόν του Πτώου Ορους). Είναι μερικώς φυσική λίμνη περιτριγυρισμένη από τα βουνά χαμηλού υψομέτρου Σφίγγιο (δυτικά), Μεσσάπιο (ανατολικά) και Πτώο (βόρεια). Η έκτασή της αν και αυξομειώνεται συνεχώς καλύπτει σχεδόν 22 τ.χλμ.
Η λεκάνη της δέχεται τα νερά της αποξηραμένης Κωπαΐδας λίμνης μέσω του ποταμού Βοιωτικού Κηφισού, αλλά εμπλουτίζεται και από υπόγειες πηγές.
Το μέγιστο βάθος της φτάνει τα 40 μέτρα, ενώ η συνολική ποσότητα νερού (όταν βέβαια ο ταμιευτήρας είναι γεμάτος), ανέρχεται στα 663.000.000 m3. Από το 1957 μετά τα αναγκαία έργα, παρέχει μεγάλο μέρος του υδατίνου αποθέματός της στη λίμνη του Μαραθώνα.

Θέα από το Ορος Σαγματάς προς το Υπατο και τη βοιωτική πεδιάδα.
Το μικρό χωριό Μουρίκι μπορεί να είναι η αφετηρία για τη γνωριμία σας με την Υλίκη, την πιο γνωστή - άγνωστη λίμνη της Ελλάδας. Οι διαδρομές - εξερευνήσεις πραγματοποιούνται σε μέτριας βατότητας χωματόδρομους και παρά το γεγονός ότι παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καλό θα ήταν να τις επιλέξουν μόνο οι κάτοχοι τετρακίνητων οχημάτων.
Από το Μουρίκι προτείνουμε ν' ακολουθήσετε τον χωμάτινο δρόμο που φεύγει δυτικά με κατεύθυνση προς τις εγκαταστάσεις της ΕΥΔΑΠ. Στα 1.500 μ. συναντάμε τα αντλιοστάσια και συνεχίζουμε για όσο ακόμη το επιτρέπει η κατάσταση του οδοστρώματος.

Ας έχετε μαζί σας και ένα ζευγάρι κιάλια, καθώς τα είδη της φτερωτής πανίδας που φωλιάζουν στις όχθες της Παραλίμνης είναι πολλά.
Τα Σαββατοκύριακα θα δείτε πολλούς ψαράδες, ακόμη και μεγάλες παρέες να κατασκηνώνουν στις όχθες και να στήνουν τα καλάμια τους. Οι ψαριές είναι ιδιαίτερα αποδοτικές καθώς στα νερά τις λίμνης κολυμπούν αρκετοί κυπρίνοι -το γνωστό γριβάδι-, που έχουν πολλαπλασιαστεί έπειτα από εμπλουτισμό γόνου. Δυστυχώς, οι περισσότεροι από αυτούς τους εποχούμενους φυσιολάτρες αφήνουν πίσω φεύγοντας κάθε λογής σκουπίδια!
Παραλίμνη, ένας «αδικημένος» βιότοπος
Επιστρέφοντας πάλι πίσω στο Μουρίκι θα ακολουθήσετε τον ασφάλτινο δρόμο που οδηγεί σε Λουκίσσια - Χαλκίδα. Δεν θα χρειαστεί να διανύσετε πάνω από 2-3 χιλιόμετρα για να δείτε τη μακρόστενη σιλουέτα της Παραλίμνης να απλώνεται στον ορίζοντα.

Η αρχαία λίμνη Τρεφία, όπως λεγόταν η Παραλίμνη (ή Τροφία σύμφωνα με τον Στράβωνα), ήταν γνωστή ανέκαθεν στον... πτερωτό κόσμο, ως μεταναστευτικός σταθμός, κυρίως των παρυδάτιων ειδών.
Η Παραλίμνη καταλαμβάνει μια έκταση περίπου 15 τ.χ. και βρίσκεται σχεδόν 20 μέτρα χαμηλότερα από την επιφάνεια της Υλίκης.
Στην περιοχή έχουν βρεθεί υπολείμματα θαλαμοειδών και κιβωτιόσχημων τάφων, ακρόπολης, όλων των περιόδων της εποχής του χαλκού, καθώς και της γεωμετρικής και αρχαϊκής.
Το τοπίο εδώ είναι εντελώς διαφορετικό από αυτό που συναντήσαμε στην Υλίκη. Οι όχθες τις Παραλίμνης είναι βατές και σε μεγάλο μέρος καλύπτονται από πυκνούς καλαμιώνες που αποτελούν και ιδανικό ενδιαίτημα για δεκάδες είδη φτερωτής πανίδας.

Αντικατοπτρισμοί και φωτοσκιάσεις στον υγρό καθρέφτη της Υλίκης.
Η Παραλίμνη θεωρείται ένας από τους ελάχιστους μεσόγειους υγρότοπους που έχουν πια απομείνει στη Νότια Ελλάδα καθώς βρίσκεται πάνω στον μεταναστευτικό διάδρομο της ανατολικής ηπειρωτικής χώρας.
Αν αφήσετε τον κεντρικό δρόμο και κατηφορίσετε αργά και χωρίς θόρυβο τους άφθονους χωμάτινους δρόμους μέσα από εύφορα χωράφια που καταλήγουν στην ακρολιμνιά, θα παρατηρήσετε μοναχικούς στακτοτσικνιάδες να ψαρεύουν στα ήσυχα, ρηχά νερά, μεγάλα κοπάδια από φαλαρίδες να κολυμπούν χαριτωμένα ανάμεσα στα καλάμια, ντροπαλές χαλκόκοτες να σχηματίζουν μικρά σμήνη, καρδερίνες, τσαλαπετεινούς και σταρήθρες σε χαμηλές πτήσεις ανάμεσα στα αγριόχορτα. Αντίκρυ στα βράχια του βουνού Πτώον πετούν κιρκινέζια και πετρίτες ξεσηκώνοντας τον κόσμο με τις τσιριχτές φωνές τους. Με ένα καλό ζευγάρι κιάλια θα απολαύσετε μοναδικές εικόνες άγριας φύσης!

Ο φράγκικος πύργος της Παραλίμνης.
Ενδείξεις παρουσίας υπάρχουν και για το σπάνιο είδος ήταυρος, γνωστό και σαν τρανομουργκάνα, πράγμα που αν αποδειχθεί αληθινό, αναβαθμίζει αυτόματα τον ρόλο της Παραλίμνης στο ευρύτερο οικοσύστημα της Στερεάς Ελλάδας (πηγή: Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία).
Η περιοχή Υλίκης-Βοιωτικού Κηφισού-Παραλίμνης έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα «Δίκτυο Φύση 2000», στη κατηγορία Α, σύμφωνα με την οδηγία 92/93 της Ε.Ε για τη διατήρηση των φυσικών οικοτόπων. Παρόλα αυτά το παράνομο κυνήγι, η ανεξέλεγκτη υπερβόσκηση των παρόχθιων περιοχών, τα φυτοφάρμακα των γειτονικών γεωργικών εκτάσεων και τα αστικά στερεά απόβλητα (μπάζα-σκουπίδια) την απειλούν ολοφάνερα. Και όμως, ο θαυμάσιος αυτός τόπος, που βρίσκεται τόσο κοντά στην Αθήνα, θα μπορούσε χωρίς μεγάλο κόστος, μονάχα με λίγη φροντίδα και προσοχή να γίνει μια «μικρή Κερκίνη». Δηλαδή ένας υδροβιότοπος όπου ο άνθρωπος χωρίς να ενοχλεί, θα μπορεί να κάνει ποδήλατο, να παρατηρεί τα πουλιά (bird watching), να απολαμβάνει την υπέροχη φύση σε όλη της μεγαλοπρέπεια.

Παραλίμνη, προς ανατολάς το Πτώον Ορος φράζει τον ορίζοντα.
Αντ' αυτών ο επισκέπτης σήμερα θα δει ανάμεσα στους καλαμιώνες άφθονα σκουπίδια, άδεια μπουκάλια φυτοφαρμάκων, λάστιχα αυτοκινήτων... Τι κρίμα!
Fast Info
Οσιος Κλήμης
Ο Οσιος Κλήμης καταγόταν από την Αθήνα. Σε ηλικία τριάντα ετών αποφάσισε ν' ακολουθήσει τη μοναστική ζωή. Αρχικά εγκαταστάθηκε στη Μονή του Οσίου Μελετίου στον Κιθαιρώνα. Στη συνέχεια ανέβηκε στο Ορος του Σαγματά, αναζητώντας την απομόνωση στο απόκρημνο σπήλαιο. Εδώ ασκήτεψε για πολλά χρόνια όπου και πέθανε το 1111.

Στη Μονή Σαγματά θα σας υποδεχτούν με ευγένεια οι μοναχοί Νεκτάριος και Παΐσιος.
Υλίκη, μια ζωντανή λίμνη
Εχει διαπιστωθεί ότι η Υλίκη φιλοξενεί στο υγρό της ενδιαίτημα, την καλαμίθρα (Scardinius graecus), ένα ενδημικό είδος της ιχθυοπανίδας που συναντάται μόνο εδώ, από όλη τη Νότια Βαλκανική. Ακόμη τον χειμώνα όταν οι λίμνες του Βορρά παγώνουν, η Υλίκη γεμίζει από πολλά είδη πουλιών που αναζητούν πιο ήπιο κλίμα για να ξεχειμωνιάσουν.
Τα νερά φεύγουν και έρχονται. Οταν η Υλίκη υπερχειλίζει, τα νερά της χύνονται στην Παραλίμνη μέσω μιας διώρυγας 2,5 χιλιομέτρων. Βέβαια, την εποχή της μεγάλης ξηρασίας (1993 -1995) λόγω της συνεχούς άντλησης των νερών της, η Παραλίμνη αποξηράνθηκε και ο πυθμένας της άρχισε να καλλιεργείται, ενώ για μερικά χρόνια η ύπαρξή της αναφερόταν μόνο στους χάρτες.

Η σπηλιά όπου ασκήτεψε ο Οσιος Κλήμης.Οι πύργοι της Υλίκης και της Παραλίμνης
Σε όλη τη Βοιωτία υπάρχουν οχυροί πύργοι, κατάλοιπα της Φραγκοκρατίας (1204-1460) που βρίσκονταν κτισμένοι πάνω σε κεντρικούς οδικούς άξονες και χρησίμευαν για επόπτευση ή σαν κατοικία κατώτερων φράγκων αξιωματούχων. Ο πύργος της Υλίκης καλύφθηκε από το νερό μετά την αποξήρανση της λίμνης Κωπαΐδας και την παροχέτευση των νερών της στην Υλίκη, τον 19ο αι. Αντίθετα ο πύργος της Παραλίμνης είναι ορατός και προσβάσιμος από τον δρόμο που οδηγεί στη Χαλκίδα.
Αρχαία Υλη: Η βοιωτική αυτή πόλη που έδωσε το όνομά της στη λίμνη Υλίκη, ήταν γνωστή για τους αρχαίους μεταλλουργούς της που κατασκεύαζαν τις περίφημες βοιωτικές ασπίδες. Πιο γνωστός μάστορας ήταν ο Τυχίος - αναφέρεται σε αυτόν ο Ομηρος στην Ιλιάδα.
ΦΑΓΗΤΟ
Στην περιοχή οι υποδομές είναι ελάχιστες. Το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να οργανωθείτε μόνοι σας και να απολαύσετε ένα υπέροχο υπαίθριο γεύμα στις εγκαταστάσεις αναψυχής που υπάρχουν στο Σαγμάτειο Ορος πλάι στο μοναστήρι. Ο τόπος είναι φιλικός για παιδιά (μπορούν να κάνουν ποδήλατο ή να παίξουν ποδόσφαιρο) ενώ υπάρχει γηπεδάκι μπάσκετ.
Στο Υπατο υπάρχει η ψησταριά «Πατίκας» (22620 71164) και στο Μουρίκι (στον πεζόδρομο της πλατείας) η οικογενειακή ταβέρνα - ψησταριά «Παππούς» (22620 96225) όπου θα δοκιμάσετε ντόπιο καλοψημένο κρέας (προβατίνα και κατσίκι). Αν αποζητάτε φρέσκο ψάρι και θάλασσα θα πάρετε τον δρόμο για Χαλκίδα. Στα 6 χλμ. από Παραλίμνη θα βρεθείτε στην παραθαλάσσια περιοχή Λουκίσσια του Ευβοϊκού όπου λειτουργούν πολλές ψαροταβέρνες.
Κείμενο: Ζερμαίν Αλεξάκη

Φωτογραφίες: Θοδωρής Αθανασιάδης
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ