Δευτέρα 28 Μαΐου 2012

Δύο Έλληνες έφτιαξαν εφαρμογή για iPad και iPhone, με την ελληνική Ιστορία

Δύο Έλληνες έφτιαγαν εφαρμογή για iPad και iPhone, με την ελληνική Ιστορία

Μία νέα εφαρμογή η οποία μας φέρνει σε επαφή με την ελληνική Ιστορία δημιουργήθηκε για τα iPhone και iPad, με το όνομα «Greece: History & Culture», από δύο αδέλφια, τον Τάσο και τον Δημήτρη Βούλγαρη.
Η νέα αυτή εφαρμογή είναι και η μοναδική σε ολόκληρο το διαδίκτυο η οποία παρουσιάζει τόσο την ελληνική Ιστορία όσο και πολιτισμό από την προϊστορία μέχρι σήμερα.
Ο χρήστης μπορεί να περιηγηθεί μέσα από την συσκευή του σε όλα τα μέρη της Ελλάδας και όλες τις χρονικές περιόδους, έτσι ώστε να αποκτήσει αρκετές γνώσεις είτε είναι ήδη κάτοικος Ελλάδας, είτε θέλει να την επισκεφτεί. Μαζί με την ιστορία, βρίσκουμε πληροφορίες για τους αρχαιολογικούς χώρους και τα μουσεία της χώρας μας.

Οι δύο Έλληνες που δημιούργησαν την εφαρμογή έχουν καταγωγή από τον Αχινό της ανατολικής Φθιώτιδας είναι αρχαιολόγος και προγραμματιστής αντίστοιχα.
Η συγκεκριμένη εφαρμογή λοιπόν κυκλοφορεί τις τελευταίες δύο εβδομάδες ενώ έχει δεχθεί ήδη θερμές κριτικές.
Στόχος των δημιουργών είναι να εξελίξουν ακόμη περισσότερο την εφαρμογή, προσφέροντας ακόμη περισσότερο περιεχόμενο και περισσότερες λειτουργίες.
Η εφαρμογή είναι διαθέσιμη στην διεύθυνση http://itunes.apple.com/app/greece-history-culture/id523838757/ ενώ κάποιος μπορεί να μάθει περισσότερα για την λειτουργία της στη διεύθυνση http://www.greecehistoryandculture.com.
iefimerida

Διαβάστε Περισσότερα »

Έντυσαν τον …Προμηθέα οι τρισάθλιοι Σκοπιανοί!

Δίχως τέλος η ξεφτίλα τους!!


Το ρεσιτάλ γελοιότητας κακογουστιάς και πλαστογράφησης της Ελληνικής Ιστορίας και Μυθολογίας στους δρόμους των Σκοπίων συνεχίζεται με νέα …τραγελαφικά επεισόδια!


Το νέο επιχρυσωμένο (!) άγαλμα που έστησε το καθεστώς Γκρουέφσκι στην κεντρική πλατεία των Σκοπίων...


-μετά από αυτά του Μ.Αλεξάνδρου,του Φιλίππου κ.α.- ανήκει,υποτίθεται, στον Προμηθέα...!!


Μόνο που η αδαμιαία περιβολή του ανδριάντα του Προμηθέα, προκάλεσε σάλο στα Σκόπια, με αποτέλεσμα να κληθεί εσπευσμένα η δημιουργός του έργου να καλύψει το επίμαχο σημείο του μυθολογικού ήρωα!


Αναλυτικά, στο πλαίσιο του φαραωνικού σχεδίου «Σκόπια 2014», που έχει μετατρέψει την πρωτεύουσα της χώρας σε αρχαιοελληνική Disneyland, τοποθετήθηκε στο λεγόμενο «Πάρκο ηρώων της Μακεδονίας» ο επιχρυσωμένος ανδριάντας του Προμηθέα, ως μέρος ενός μνημείου που αποτελείται από την φτερωτό νίκη, στην κορυφή ενός οβελίσκου, πίσω από τέσσερα άλογα, όλα επιχρυσωμένα.


Η θέα του γυμνού Προμηθέα, προκάλεσε ποικίλα σχόλια και αντιδράσεις γυναικείων οργανώσεων που παραπονέθηκαν στην δημοτική αρχή, που έλαβε την απόφαση να παρέμβει στο έργο, ζητώντας να καλυφθούν τα γεννητικά όργανα, όπως και έγινε το πρωί της περασμένης Πέμπτης. 


Το συγκεκριμένο μνημειακό σύμπλεγμα, άγγιξε το 1,7 εκ. ευρώ σύμφωνα με ΜΜΕ της χώρας!


Τα τελευταία δύο χρόνια, το κέντρο των Σκοπίων έχει γεμίσει αγάλματα και μνημεία που παράπεμπαν στην Ελληνική ιστορική και πολιτιστική κληρονομιά, την οποία επιχειρούν να οικειοποιηθεί η εθνικιστική τρισάθλια κυβέρνηση Γκρούεφσκι, στην προσπάθεια της να αποδείξει πως ο σλαβικός πληθυσμός της χώρας κατάγεται απευθείας από τον … Βουκεφάλα!!


Εκτός από αγάλματα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, του Φιλίππου και της Ολυμπιάδας, η «αρχαιοπληξία» των Σκοπιανών, του οδηγεί να επιχειρούν να παρουσιάσουν ως μέρος της κληρονομιάς τους, τους … 12 Θεούς του Ολύμπου, ακόμη και τον Προμηθέα!



.
Διαβάστε Περισσότερα »

Συμβουλές της ΕΛ.ΑΣ για να μην σας κλέψουν το ποδήλατο


Συμβουλές από την ΕΛ.ΑΣ. για την προστασία του ποδηλάτου σας, την πρόληψη και την αποτροπή τυχόν απώλειας ή κλοπής του

- Αγοράστε και χρησιμοποιήστε ένα ισχυρό και ποιοτικό λουκέτο για το κλείδωμα του ποδηλάτου σας
- Κλειδώστε «σφιχτά» το....




ποδήλατό σας, ώστε να είναι δύσκολο να μετακινηθεί, όταν είναι σταθμευμένο
- Κλειδώστε τους δύο τροχούς και το μεταλλικό πλαίσιο σε ένα σταθερό, ακίνητο αντικείμενο.
- Ασφαλίστε την κλειδαριά σας, ώστε να μην ακουμπά στο έδαφος ή στο πεζοδρόμιο, όπου μπορεί να σπάσει ή να σφυρηλατηθεί.
- Κάντε αδύνατο για έναν κλέφτη να σπάσει και να ανοίξει το λουκέτο, προσαρμόζοντας την κλειδαριά «σφιχτά» στο ποδήλατό σας.
- Βεβαιωθείτε ότι οι κλειδαριές έχουν κλειδώσει το μεταλλικό πλαίσιο του ποδήλατου, καθώς και τους δύο τροχούς. Επίσης, βεβαιωθείτε ότι το σταθερό σημείο που έχετε κλειδώσει το ποδήλατο δεν μπορεί να κοπεί.
- Μην αφήνετε το ποδήλατό σας στο ίδιο σημείο κάθε μέρα
- Καταγράψτε τον αριθμού πλαισίου του ποδηλάτου σας, εφόσον υπάρχει.
- Κάντε κάποια τυχαία σημάδια που μπορούν να σας βοηθήσουν να αναγνωρίσετε το ποδήλατό σας, αν κλαπεί, κοντά στο τιμόνι, κάτω από το λαιμό της σέλας, πάνω ή κάτω από τα πεντάλ ή στην πίσω ρόδα.
- Παρκάρετε το ποδήλατό σας σε εμφανή θέση, ώστε να είναι ορατό σε περίπτωση που κάποιος προσπαθεί να το κλέψει.
- Χρησιμοποιήστε καθορισμένους χώρους στάθμευσης ποδηλάτων.
- Μην εγκαταλείπετε ή πάρτε μαζί σας, εφόσον αυτό είναι αντικειμενικά δυνατόν, τα μέρη του ποδηλάτου που μπορούν να αφαιρεθούν χωρίς τη χρήση εργαλείων - φανάρι, τρόμπα λάστιχων, ταχύμετρα, μπαγκαζιέρες, σέλα και άλλα.

Διαβάστε Περισσότερα »

10.000 προσλήψεις εποχικού προσωπικού στους Δήμους

Εγκρίθηκε και επίσημα η απόφαση για προσλήψεις εποχικού προσωπικού σε όλους τους δήμους. Με την απόφαση (αρ. 13/2012) της ειδικής Επιτροπής του άρθρου 28, παρ. 4 του Ν. 2190/1994 του Συμβουλίου της Επικρατείας, πλέον και....





επίσημα οι δήμοι μπορούν να προχωρήσουν σε κάτι τέτοιο. Σημειώνεται, ότι η απόφαση αφορά εποχικό προσωπικό, κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, με σκοπό να καλύψουν συγκεκριμένες ανάγκες. Για παράδειγμα, αναμένεται να προσληφθούν 5.000 συμβασιούχοι στην καθαριότητα, «διμηνίτες» για πυρασφάλεια, και ακόμα ναυαγοσώστες, προσωπικό για παιδικές κατασκηνώσεις, υδρονομείς άρδευσης, προσωπικό για παιδικούς σταθμούς, καθαρίστριες σχολικών μονάδων.

Οι προσλήψεις θα προχωρήσουν μετά και την σχετική ανακοίνωση της συνάντησης εκπροσώπων της ΚΕΔΕ και του υπουργού Εσωτερικών Αντώνη Μανιτάκη. Όπως ανέφεραν μάλιστα, οι προσλήψεις θα προχωρήσουν μια που σε διαφορετική περίπτωση οι δήμοι, ιδιαίτερα στις τουριστικές περιοχές, δεν θα μπορούσαν να λειτουργήσουν.

Ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Κώστας Ασκούνης δήλωσε σχετικά με την απόφαση: «Πρόκειται ασφαλώς για μία θετική εξέλιξη που επιτεύχθηκε μετά από συντονισμένες ενέργειες της ΚΕΔΕ και του υπουργείου Εσωτερικών και θα επιτρέψει στους δήμους να λειτουργήσουν, παρέχοντας τις υπηρεσίες που έχουν υποχρέωση προς τους πολίτες, έστω και προσωρινά. Κι αυτό γιατί τους θερινούς μήνες οι ανάγκες είναι αυξημένες και δεν είναι δυνατόν να καλυφθούν από το υπάρχον προσωπικό των δήμων που είναι μειωμένο, λόγω διακοπής συμβάσεων και αποχωρήσεων».

Διαβάστε Περισσότερα »

Στη Λιβαδειά ο Βενιζέλος-στη λίστα ο Τόγιας



Στη Λιβαδειά αναμένεται το μεσημέρι του Σαββάτου 2 Ιουνίου, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ  Ε. Βενιζέλος. Το ακριβές πρόγραμμα της επίσκεψης του θα οριστικοποιηθεί αύριο Τρίτη.
Αναμένεται ότι θα έχει συναντήσεις με εκπροσώπους παραγωγικών φορέων της περιοχής, ενώ θα πραγματοποιήσει  και ομιλία, κατά πάσα πιθανότητα στην αίθουσα εκδηλώσεων του Διοικητηρίου.
Το ΠΑΣΟΚ στη Βοιωτία επιδιώκει, στην ερχόμενη εκλογική αναμέτρηση, να δώσει το μήνυμα της ανασυγκρότησης και της επανασυσπείρωσης. Σε αυτή την κατεύθυνση εντάσσεται και η συμμετοχή του  πρώην βουλευτής Β. Τόγια στη λίστα του κόμματος και στη θέση της Ναυσικάς Γεντίκη. Ο κ. Τόγιας,  στις εκλογές της 6ης Μαΐου, παρά τις πιέσεις που του είχαν ασκηθεί, απείχε από την εκλογική διαδικασία.
Η συμμετοχή του έχει επίσης στόχο να «κόψει» ψήφους από το ΣΥΡΙΖΑ, καθώς είναι γνωστό ότι μεγάλο μέρος των ψηφοφόρων του στράφηκε στον υποψήφιο του ΣΥΡΙΖΑ Γ. Σταθά.
Επίσης ο Β. Τόγιας ήταν από τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που είχαν καταψηφίσει το δεύτερο μνημόνιο και στη συνέχεια διαγράφηκαν από την Κοινοβουλευτική Ομάδα.
Επανήλθε λίγες μέρες πριν τις προηγούμενες εκλογές, αλλά δεν ανέλαβε ενεργό ρόλο στη στήριξη του κόμματος.
 siriosfm.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

ΔΕΗ: Θα ξεμείνει σύντομα από ρευστό…



Σοβαρό πρόβλημα αντιμετωπίζει η ΔΕΗ τους τελευταίους μήνες αρχικά με την αναχρηματοδότηση του δανεισμού της και στη συνέχεια εξαιτίας των εκτεταμένων φαινομένων άρνησης πληρωμής λογαριασμών που περιλάμβαναν το λεγόμενο χαράτσι (ΕΕΤΗΔΕ).
Σε αυτές τις εξελίξεις πρέπει να προστεθεί και το γεγονός ότι οι αυξήσεις που εγκρίθηκαν από την αρχή του έτους κάλυψαν τις αυξήσεις στους φόρους χωρίς να ενισχύσουν τα έσοδα της ΔΕΗ.
Το συμπέρασμα της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή με τη συμμετοχή του επικεφαλής της ΔΕΗ Α. Ζερβού, του υπουργού οικονομικών και του γενικού γραμματέα του ΥΠΕΚΑ ήταν ότι πρέπει να βρεθεί μια λύση για την αντιμετώπιση των σοβαρών αυτών οικονομικών προβλημάτων.
Σύμφωνα με δημοσίευμα του capital.gr, πριν τις εκλογές και μετά τις αλλεπάλληλες εκκλήσεις των θεσμικών φορέων της αγοράς και της ΔΕΗ, η εταιρεία είχε ενισχυθεί εκτάκτως με ποσό της τάξης των 380 εκατ. ευρώ, με το κύριο μέρος να προέρχεται από την επιστροφή των δόσεων Μαρτίου και Απριλίου του ΕΕΤΗΔΕ στην εταιρεία (250 εκατ. ευρώ), που δόθηκαν ως ταμειακή διευκόλυνση μέχρι το τέλος Ιουνίου.
Ακόμη 130 εκατ. αφορούσαν σε επιστροφή φόρου. Καθώς λοιπόν στα τέλη Ιουνίου, η ταμειακή αυτή διευκόλυνση παύει, η ΔΕΗ θα κληθεί να επιστρέψει στο δημόσιο τα ποσά του ΕΕΤΗΔΕ.
 Παράλληλα μέσα στον Ιούνιο η ΔΕΗ καλείται επιπρόσθετα να αναχρηματοδοτήσει δάνεια που λήγουν, συνολικού ύψους 600 εκατ. ευρώ, όπως διαπιστώθηκε στη διάρκεια της σύσκεψης. Την ίδια στιγμή η... ανάσα που περίμενε η ΔΕΗ από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, καθυστερεί καθώς εγκεκριμένα δάνεια ύψους 420 εκατ. ευρώ, δεν έχουν εκταμιευθεί υπό το φόβο της κατάρρευσης της πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας.
Το πρόβλημα για τη ΔΕΗ επιτείνεται ακόμη περισσότερο καθώς υπάρχει αδυναμία εξεύρεσης κεφαλαίων κίνησης υπό το βάρος των προβλημάτων που αντιμετωπίζει το τραπεζικό σύστημα.
Όπως επισήμανε ο πρόεδρος της ΔΕΗ Α. Ζερβός, το πρόβλημα είναι πολιτικό και πρέπει να υπάρξει νέα κυβέρνηση καθώς «όλα έχουν σταματήσει».
Πλέον με την καθυστέρηση στο δάνειο της ΕΤΕΠ όλες οι ελπίδες στρέφονται στην περίφημη πρόταση για δάνειο από το παρακαταθηκών, που όμως πρέπει να πάρει την έγκριση και της τρόικας. Οι πληροφορίες θέλουν να μην υπάρχει αντίρρηση να υπάρξει και αυτή η διευκόλυνση, υπό τον όρο ότι θα αντιμετωπιστεί το δομικό πρόβλημα που έχει δημιουργήσει και αυτή την κατάσταση στην αγορά, δηλαδή να αυξηθούν τα τιμολόγια.
Σημειώνεται τέλος ότι στη σύσκεψη της Παρασκευής συζητήθηκε και το θέμα των οφειλών που έχει το δημόσιο προς τη ΔΕΗ και οι οποίες ξεπερνούν τα 100 εκατ. ευρώ, ποσό που επίσης θα μπορούσε να αποτελέσει μέρος της λύσης.
Διαβάστε Περισσότερα »

Εικόνες-σοκ: Δεκάδες γυναικόπαιδα νεκρά από τις σφαγές του καθεστώτος του Άσαντ

Φρίκη και αποτροπιασμός από την σφαγή στην Χούλα της Συρίας [εικόνες & βίντεο]

Σοκαριστικές είναι οι φωτογραφίες από την σφαγή στην πόλη Χούλα της Συρία, την Παρασκευή, κατά την οποία 108 άνθρωποι σκοτώθηκαν, ενώ άλλοι 300 τραυματίστηκαν. Ανάμεσα στους νεκρούς βρίσκονται πολλές γυναίκες και πολλά παιδιά.
Πρόκειται για την πιο αιματηρή σύγκρουση που έχει καταγραφεί μέχρι στιγμής από την έναρξη της εξέγερσης στην Συρία τους τελευταίους 14 μήνες. Ωτσόσο οι συριακές αρχές του Μπασάρ αλ Άσαντ διαψεύδουν πως στην περιοχή έγινε κάποια επίθεση.

Μετά την διάψευση του καθεστώτος, οι παρατηρητές του ΟΗΕ επιβεβαίωσαν πως στην πόλη έπεσαν οβίδες πυροβολικού και αρμάτων μάχης, ενώ όπως έγινε γνωστό, άντρες της πολιτοφυλακής -γνωστοί ως Shabiha- εισέβαλαν σε σπίτια κατοίκων σφαγιάζοντας ολόκληρες οικογένειες.

«Πήγαιναν από σπίτι σε σπίτι και δολοφονούσαν οικογένειες, τη μια μετά την άλλη» ανέφερε πηγή στην «Daily Telegraph». Όπως περιγράφηκε στην εφημερίδα, ο αναπληρωτής διοικητής της αποστολής των παρατηρητών του ΟΗΕ στη Συρία, Μάρτιν Γκρίφιθς, οι εικόνες μετά την σφαγή ήταν κάτι παραπάνω από σοκαριστικές. «Είναι πολύ δύσκολο. Είδαμε μια μάνα νεκρή μαζί με τα τέσσερα μικρά παιδιά της», είπε ο Γκρίφιθς.

Σύμφωνα με μαρτυρίες όσων επέζησαν, οι άνδρες της πολιτοφυλακής, σκότωσαν δεκάδες ανθρώπους τους οποίους είτε πυροβολούσαν εξ επαφής, είτε σφαγιάζοντάς τους.

Όπως ήταν φυσικό από την σφαγή και από τις εικόνες που κυκλοφόρησαν, προκλήθηκε διεθνής κατακραυγή, ενώ το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ καταδίκασε «με τους εντονότερους δυνατούς όρους» τη Συριακή κυβέρνηση για την διάπραξη της επίθεσης με τη χρήση βαρέων όπλων στη Χούλα.

Τα 15 κράτη-μέλη του Συμβουλίου «καταδίκασαν επίσης τις δολοφονίες αμάχων με πυρά από μικρή απόσταση και από άγρια σωματική κακομεταχείριση», ενώ ανάμεσά τους ήταν η Ρωσία και η Κίνα, χώρες που θεωρούνται σύμμαχοι της Συρίας,
Η ανακοίνωση αναγνώστηκε έπειτα από την τρίωρη έκτακτη συνεδρίαση του σώματος από τον αναπληρωτή πρεσβευτή του Αζερμπαϊτζάν στα Ηνωμένα Έθνη, Ταφίγκ Μουσάγεφ.
Διαβάστε Περισσότερα »

Πρώτη δοκιμή πυραύλου Exocet απ΄την Πολεμική Αεροπορία




 Κλιμακώνει τις ασκήσεις υπό ρεαλιστικές συνθήκες στο περιβάλλον του Αιγαίου η ηγεσία του ΓΕΕΘΑ, στέλνοντας μύνημα ετοιμότητας παρά την οικονομική και κοινωνική κρίση.





 Στις 31 Μαΐου τελικά θα πραγματοποιηθούν στο Πεδίο Βολής Κρήτης οι προγραμματισμένες βολές κατευθυνόμενων βλημάτων του Πολεμικού Ναυτικού και της Πολεμικής Αεροπορίας. Πιο αναλυτικά...    το ΠΝ θα πραγματοποιήσει τρείς εκτοξεύσεις πυραύλων, δύο βλήματα επιφανείας-επιφανείας EXOCET και PENGUIN από δύο πυραυλακάτους και ένα πύραυλο επιφανείας αέρος SEA SPARROW από φρεγάτα.

Τα βλήματα επιφανείας-επιφανείας θα εκτοξευτούν κατά παροπλισμένου πλοίου στόχου ενώ το σενάριο της άσκησης θα είναι υψηλής δυσκολίας.
Θα ακολουθήσει η πολυαναμενόμενη εκτόξευση βλήματος AM-39 Exocet BlockΙΙ από μαχητικό αεροσκάφος Μirage-2000EGM της 331 Μοίρας της Πολεμικής Αεροπορίας, παρουσία της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Πρόκειται για την πρώτη  δοκιμή αυτής της έκδοσης του γνωστού βλήματος από τότε που οι AM-39
Exocet BlockΙΙ παραλήφθηκαν από την ΠΑ και ουσιαστικά μέσα από την δοκιμή θα πιστοποιηθεί η αποτελεσματικότητα του συστήματος υπό ρεαλιστικές συνθήκες στο περιβάλλον του Αιγαίου.

Υπενθυμίζεται ότι ο πύραυλος AM-39 Exocet έχει χρησιμοποιηθεί σε δύο τουλάχιστον πολεμικές συγκρούσεις με την βύθιση ενός αντιτορπιλικού (HMS Sheffield), ενός επιταγμένου πλοίου μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων Αtlantic Conveyor στον πόλεμο των Φώκλαντς, ενώ έχει προκαλέσει εκτεταμένες καταστροφές στη φρεγάτα USS Stark το 1987 στον περσικό Κόλπο όταν Ιρακινό Mirage F1Q χτύπησε από λάθος την αμερικανική φρεγάτα..
defence net

Διαβάστε Περισσότερα »

Σεισμός 4,4 Ρίχτερ κοντά στον Πύργο


Σημειώθηκε στις 18.44, 29 χλμ νοτιοδυτικά της Πάτρας

Ασθενής σεισμική δόνηση 4,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 18.44 κοντά στον Πύργο.

Συγκεκριμένα, το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται 29 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Πάτρας και 188 χιλιόμετρα δυτικά της Αθήνας.
Διαβάστε Περισσότερα »

Πώς θα γίνει η επιστροφή των χρημάτων για τα φάρμακα που πληρώνουν οι ασφαλισμένοι

Όπως είναι γνωστό, οι φαρμακοποιοί όλης της χώρας, στα πλαίσια των κινητοποιήσεων τους για την αποπληρωμή των λογαριασμών που τους οφείλει ο ΕΟΠΥΥ, από τις...
συνταγές φαρμάκων των ασφαλισμένων, παρακρατεί το σύνολο της αξίας της εκτελούμενης συνταγής.

Οι ασφαλισμένοι έχουν οδηγηθεί σε τρομερά αδιέξοδα, καθώς πολλοί είναι εκείνοι που αδυνατούν να αγοράσουν τα φάρμακά τους, με αποτέλεσμα να θέτουν σε κίνδυνο την ίδια τους τη ζωή.

Ο Εθνικός Οργανισμός Παροχής Υπηρεσιών Υγείας κ. Γεράσιμος Βουδούρης και στην αδυναμία του κράτους να ικανοποιήσει το αίτημα των φαρμακοποιών, προκειμένου να ομαλοποιήσει την κατάσταση και να κατευνάσει την δικαιολογημένη αντίδραση των ασφαλισμένων, εξέδωσε σχετική εγκύκλιο με την οποία παρέχει την δυνατότητα στους ασφαλισμένους να καταθέσουν τα δικαιολογητικά της δαπάνης στα ταμεία τους και να αναμένουν την απόδοση των αναλογούντων ποσών.

Σε ό,τι αφορά τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, αυτά θα πρέπει να κατατίθενται στις υπηρεσίες των ταμείων τους που υπέβαλαν στο παρελθόν:

1. Πρωτότυπη συνταγή γιατρού που δεν εκτελέστηκε από το ιδιωτικό φαρμακείο. Η συνταγή θα πρέπει να έχει καταχωριστεί στο αντίστοιχο βιβλιάριο υγείας του ασφαλισμένου. Οι συνταγές που γίνονται αποδεκτές είναι οι ηλεκτρονικές συνταγές μέσω του συστήματος ΗΔΙΚΑ, οι ηλεκτρονικές συνταγές του Οίκου Ναύτου και οι χειρόγραφες συνταγές που έχουν συνταγογραφηθεί στο ενιαίο τύπου συνταγολόγιο (πράσινες συνταγές ΙΚΑ-ΕΤΑΜ).

2. Προσκόμιση των αντίστοιχων ταινιών γνησιότητας των φαρμάκων.

3. Απόδειξη πληρωμής στο φαρμακείο.

4. Έγκριση από τον ελεγκτή γιατρό, (στην περίπτωση που απαιτείται).

Το ποσό της εκκαθάρισης, όταν γίνει..., θα κατατίθεται σε τραπεζικό λογαριασμό του ασφαλισμένου. Οι συνταγές που δεν εκτελέστηκαν κατά την διάρκεια της απεργίας και έχει παρέλθει το προβλεπόμενο 5ήμερο εκτέλεσής τους, θα εκτελούνται καονονικά.
Διαβάστε Περισσότερα »

Loreen: Το ασχημόπαπο που έγινε κύκνος και κέρδισε τη Eurovision



Το μόνο σίγουρο στο μυαλό όλων στo φετινό διαγωνισμό της Eurovision ήταν ότι το μελαχρινό κορίτσι από τη Σουηδία που η σκηνική της παρουσία μας θύμισε έντονα την Bjork, θα ήταν η μεγάλη νικήτρια!
Έτσι κι έγινε! Η 28χρονη Loreen "σάρωσε". Συγκέντρωσε...
372 βαθμούς και στέφθηκε βασίλισσα της Eurovision 2012! Η Loreen γεννήθηκε στις 16 Οκτωβρίου του 1983 στη Στοκχόλμη και είναι Μαροκινής καταγωγής. Πρωτοεμφανίστηκε, όταν το 2004 έλαβε μέρος στο σουηδικό Pop Idol.To 2011 έλαβε μέρος στο Melodifestivalen, με το τραγούδι My Heart is Refusing Me, με το οποίο κατόρθωσε να φτάσει έως το στάδιο της δεύτερης ευκαιρίας.

Εκεί λοιπόν, στην εμφάνισή της στο Fran Idol όπως λέγεται το show ομολογούμε ότι πάθαμε ένα μκρό σοκ από την εμφάνιση της 20χρονης τότε Loreen! To κορίτσι με τα παραπάνω κιλάκια και τα άφρο μαλλιά δεν έχει καμμία απολύτως σχέση με την στυλάτη και με άποψη τραγουδίστρια που είδαμε στη Eurovision. Eντελώς αγνώριστη! Το μόνο που έχει μείνει ίδιο από τότε είναι η φωνάρα της. Στο show κατέλαβε την τέταρτη θέση και ξεκίνησε η καριέρα της στη Σουηδία.Θα την αναγνώριζες; Σίγουρα όχι! Στο επίσημο προφίλ της στο facebook βρήκαμε και αυτή τη φωτογραφία από τα παλιά.
Διαβάστε Περισσότερα »

Πέθανε στα 107 της χρόνια η μεγαλύτερη σε ηλικία Ελληνίδα

Πέθανε στα 107 της χρόνια η μεγαλύτερη σε ηλικία Ελληνίδα

Εφυγε σε ηλικία 107 ετών το Σάββατο, η Πατρινιά Γεωργία Τσαουσή, η μέχρι πρότινος μεγαλύτερη γυναίκα στην Ελλάδα.
Η Γεωργία Τσαουσή είχε γεννηθεί το 1905 και είχε ζήσει μια σειρά ιστορικών γεγονότων, όπως η Μικρασιατική Καταστροφή, ο Β΄ Παγκόσμιος Πόλεμος και η Χούντα.
Μάλιστα, σύμφωνα με το αγγελτήριο θανάτου, ζουν και οι δύο αδελφές της!
Διαβάστε Περισσότερα »

Αντ.Αρ.Συ.Α. Βοιωτίας: Πολιτική εκδήλωση τη Πέμπτη στη Θήβα



Η καταδίκη των πολιτικών του «μαύρου μετώπου», ΠΑΣΟΚ,ΝΔ και των αριστεροδεξιών δεκανικιών τους στις εκλογές της 6ης Μάη, ήταν καρπός της συσσωρευμένης οργής και αγανάκτησης από τις πολιτικές των μνημονίων, αποτέλεσμα των σκληρών αγώνων που αναπτύχθηκαν όλο το προηγούμενο διάστημα.
Η φαρσοκωμωδία των διερευνητικών εντολών έληξε και η αγωνιώδης προσπάθεια της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ, των κεντροαριστερών και δεξιών δεκανικιών και του κοινωνικο-οικονομικού κατεστημένου να ευνουχίσουν τη λαϊκή θέληση, με μια νέα κυβέρνηση προσηλωμένη στο μνημονιακό άρμα ΕΕ και ΔΝΤ, έπεσε στο κενό. Δεν τελείωσε όμως η προσπάθεια να «τιθασεύσουν» την οργή των εργαζομένων. Με όπλο τη μαύρη προπαγάνδα και τρομοκρατία από την εργοδοσία, συγκεκριμένα ΜΜΕ, τις τράπεζες και την ΕΕ θα προσπαθήσουν να ανακόψουν τη λαϊκή δυναμική. Δεν είναι τυχαίο ότι ο Σαμαράς έχει μέτωπο μόνο στην Αριστερά και τους κοινωνικούς αγώνες, ενώ αφήνει στο απυρόβλητο το ΠΑΣΟΚ.  
Η ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. θα μιλήσει ξανά την γλώσσα της αλήθειας και της ανατροπής: Για την κατάργηση των Μνημονίων και της νέας Δανειακής Σύμβασης απαιτείται η μονομερής διαγραφή του χρέους, η έξοδος από το ευρώ και η αποδέσμευση από την Ε.Ε., η έξοδος από το ΝΑΤΟ των εξοπλισμών και της ιμπεριαλιστικής επιβολής των αγορών. Τα Μνημόνια δεν είναι παρά η μετάφραση των οδηγιών της ΕΕ, που είναι ο ενορχηστρωτής της επίθεσης του κεφαλαίου ενάντια στους εργαζόμενους όλης της Ευρώπης. Η αποδέσμευση από την ΕΕ αποτελεί απαραίτητο όρο για να μην πληρώσει η κοινωνική πλειοψηφία την κρίση του καπιταλισμού που βιώνουμε. Απαιτείται ένα λαϊκό και εργατικό κίνημα που θα επιβάλλει την αλλαγή πορείας σε όλα τα επίπεδα. Για να νικήσουν οι εργαζόμενοι, είναι αναγκαία μια Αριστερά με ένα τέτοιο ξεκάθαρο πρόγραμμα ανατροπής.    
Η ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. Βοιωτίας, βάσει των παραπάνω, σας προσκαλεί στην πολιτική εκδήλωση με θέμα: «Υπάρχει άλλος δρόμος χωρίς χρέος και μνημόνια σε ρήξη με το ευρώ και την Ε.Ε.. Πώς και με ποια Αριστερά; Η πρόταση της Αντικαπιταλιστικής Αριστεράς» που θα γίνει στο Συνεδριακό Κέντρο Θήβας (αίθουσα αρμονία), την Πέμπτη 31/5 και ώρα 19:00 με ομιλητές:
Μηνακάκης Βασίλης, συγγραφέας – δημοσιογράφος και
Κοντογιάννης Σωτήρης, οικονομολόγος - δημοσιογράφος
Διαβάστε Περισσότερα »

Άγριο ξύλο στο Γηροκομείο Καρπενησίου


Άγριο επεισόδιο ξέσπασε σήμερα μεταξύ δυο τροφίμων στο Γηροκομείο Καρπενησίου.

Σύμφωνα με το lamiastar.gr το μεσημέρι της Δευτέρας μπροστά στα έκπληκτα μάτια των ηλικιωμένων, 90χρονος πήρε την μαγκούρα του και για άγνωστους λόγους άρχισε να χτυπά αλύπητα 52χρονο με ειδικές ανάγκες, προκαλώντας του βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις.

Το θύμα, που σώθηκε την τελευταία στιγμή, χάρις στην παρέμβαση των υπολοίπων ηλικιωμένων, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Καρπενησίου και εκεί κρίθηκε αναγκαία η μεταφορά του στην Λάρισα για αξονική.
Διαβάστε Περισσότερα »

Τι τσεκ απ κάνουμε σε κάθε ηλικία;


Πότε πρέπει να γίνει για πρώτη φορά η μαστογραφία, που θα μας προφυλάξει από τον καρκίνο του μαστού; Πόσο συχνά πρέπει να γίνονται οι καρδιολογικές εξετάσεις; Τι διαφορές έχουν οι εξετάσεις από δεκαετία σε δεκαετία; Όλες οι σχετικές απαντήσεις, σε μια λίστα... της μιας ματιάς, για να ξέρετε τι δεν πρέπει να αναβάλλετε.

Τι check-άρουμε στα 30

Οι γυναίκες:
- Γενική αίματος και ούρων μία φορά τον χρόνο
- Χοληστερίνη και τριγλυκερίδια μία φορά τον χρόνο
- Θυρεοειδής κάθε 5 χρόνια
- Μαστογραφία, στα 35 χρόνια
- Γυναικολογικό υπερηχογράφημα μία φορά τον χρόνο
- Τεστ Παπ μία φορά τον χρόνο

Οι άνδρες:
- Γενική αίματος και ούρων μία φορά τον χρόνο
- Χοληστερίνη και τριγλυκερίδια μία φορά τον χρόνο
- Ηλεκτροκαρδιογράφημα κάθε 5 χρόνια

Τι check-άρουμε στα 40

Οι γυναίκες:
- Γενική αίματος και ούρων μία φορά τον χρόνο
- Χοληστερίνη και τριγλυκερίδια μία φορά τον χρόνο
- Όραση κάθε τρία χρόνια
- Αρτηριακή πίεση κάθε 2 χρόνια
- Τεστ Παπ μία φορά τον χρόνο
- Θυρεοειδής κάθε 5 χρόνια
- Μαστογραφία μία φορά τον χρόνο ή κάθε δύο χρόνια, αναλόγως ιατρικού ιστορικού και κληρονομικών παραγόντων
- Σάκχαρο κάθε 2 χρόνια

Οι άνδρες:
- Γενική αίματος και ούρων μία φορά τον χρόνο
- Χοληστερίνη και τριγλυκερίδια μία φορά τον χρόνο
- Όραση κάθε τρία χρόνια
- Αρτηριακή πίεση κάθε 2 χρόνια
- Σάκχαρο κάθε 2 χρόνια
- Υπέρηχος καρδιάς κάθε τρία χρόνια
- Υπέρηχο άνω κοιλίας, μία φορά κάθε 10 χρόνια

Τι check-άρουμε στα 50

Οι γυναίκες:
- Γενική αίματος και ούρων μία φορά τον χρόνο
- Χοληστερίνη και τριγλυκερίδια μία φορά τον χρόνο
- Όραση κάθε δύο χρόνια
- Αρτηριακή πίεση κάθε 2 χρόνια
- Τεστ Παπ μία φορά τον χρόνο
- Θυρεοειδής κάθε 5 χρόνια
- Μαστογραφία μία φορά τον χρόνο
- Σάκχαρο κάθε 2 χρόνια
- Εξέταση κοπράνων για ίχνη αίματος μία φορά τον χρόνο
- Κολονοσκόπηση κάθε 10 χρόνια
- Ακοή κάθε 3 χρόνια

Οι άνδρες:
- Γενική αίματος και ούρων μία φορά τον χρόνο
- Χοληστερίνη και τριγλυκερίδια μία φορά τον χρόνο
- Όραση κάθε δύο χρόνια
- Αρτηριακή πίεση κάθε 2 χρόνια
- Σάκχαρο κάθε 2 χρόνια
- Κολονοσκόπηση κάθε 10 χρόνια
- Ακοή κάθε 3 χρόνια
- Ηλεκτροκαρδιογράφημα και καρδιολογική εξέταση, κάθε τρία χρόνια ή συχνότερα για καπνιστές και όσους καταναλώνουν μεγάλες ποσότητες αλκοόλ.
- Triplex καρδιάς, καρωτίδων, αγγείων κάτω άκρων, αορτής, Τεστ Κοπώσεως κάθε δύο - χρόνια
- Κολονοσκόπηση κάθε 5 χρόνια
- Εξέταση PSA για τον προστάτη κάθε τρία χρόνια

in2life.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

18.000 σχόλια στο post της Lagarde στο Facebook για την Ελλάδα ...



Ρεκόρ αρνητικών σχολίων έχουν κάνει οι χρήστες του Facebook στο post της γενικής διευθύντριας του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Christine Lagarde στο οποίο αναφέρεται στην Ελλάδα.

Θυμίζουμε ότι... η επίθεση ξεκίνησε όταν σε δηλώσεις της στην εφημερίδα Guardian η Lagarde ανέφερε ότι δεν υπάρχει καμία περίπτωση να υποχωρήσει και να δεχθεί να αμβλυνθούν οι όροι της χρηματοδοτικής στήριξης της χώρας μας και κάλεσε τους Έλληνες να πληρώνουν τους φόρους τους.

Αμέσως ξεκίνησε ένας διαδικτυακός πόλεμος με χιλιάδες σχόλια στο προφίλ της ισχυρής γυναίκας του ΔΝΤ, τα περισσότερα εκ των οποίων υβριστικά.

Χαρακτηριστικό μάλιστα είναι ότι μέχρι στιγμής τα σχόλια έχουν φτάσει τα 18.000!
















mediagate.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

«Καλημέρα μπάσταρδα» – Βανδάλισαν νηπιαγωγείο στο Αγρίνιο

Βανδαλισμός σε δημοτικά και νηπιαγωγεία στο Αγρίνιο, άγνωστοι έγραψαν υβριστικά

Επίθεση βανδάλων σημειώθηκε σε δύο δημοτικά σχολεία και ένα νηπιαγωγείο στο Αγρίνιο. Οι δράστες στο πέρασμα τους άφησαν εκτεταμένες φθορές και σκουπίδια, ενώ έγραψαν σε τοίχους και παράθυρα υβριστικά συνθήματα εναντίον των παιδιών.
Σοκαρισμένοι ήταν οι γονείς και οι δάσκαλοι των παιδιών που φοιτούν στο 2ο και στο 3ο δημοτικό σχολείο καθώς και στο βρεφονηπιακό σταθμό της Εργατικής Εστίας που βρίσκεται πίσω από το 30ο δημοτικό στο Αγρίνιο, όταν αντίκρισαν τις καταστροφές ου είχαν προκαλέσει άγνωστοι διαρρήκτες στις σχολικες αίθουσες. Μάλιστα σε ένα από τα τζάμια είχαν γράψει «καλημέρα Μπάσταρδα» (φωτο: agrinio.press).
Οι δράστες αφού προκάλεσαν τις φθορές στη συνέχεια πέταξαν και τα σκουπίδια τους στο χώρο, αφήνοντας κουτάκια από μπίρα και καφέ παντού.
Διαβάστε Περισσότερα »

Στο «τραπέζι» τρίμηνο πάγωμα του μνημονίου


Η επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου με τη μία ή άλλη παραλλαγή κερδίζει έδαφος, τουλάχιστον ως προς το σκέλος των μέτρων που μειώνουν τα εισοδήματα και βαθαίνουν την ύφεση.
Ήδη οι σκέψεις που διατρέχουν όλο σχεδόν το φάσμα των φιλοευρωπαϊκών κομμάτων είναι να «παγώσει¨ για τρεις περίπου μήνες η εφαρμογή του μνημονίου ώστε κυβέρνηση και τρόικα να καθίσουν στο τραπέζι και να συντάξουν ένα νέο ρεαλιστικό πρόγραμμα το οποίο θα βγάζει την Ελλάδα από την ύφεση.
Σύμφωνα με το fpress.gr η κατάρρευση των εσόδων του κράτους, ο επακόλουθος εκτροχιασμός του προγράμματος και κυρίως η κοινωνική δυναμική, όπως εκφράστηκε την 6η Μαΐου και αποτυπώνεται στις δημοσκοπήσεις, οδηγούν αναπόφευκτα σε νέα προσέγγιση του θέματος.
Τρεις εβδομάδες πριν από τις εκλογές, ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ., Δ. Αβραμόπουλος, υποστήριξε ότι πρέπει να παγώσουν οι αποφάσεις που υποχρεούται βάσει του μνημονίου να λάβει η Ελλάδα τον Ιούλιο (το αρχικό πρόγραμμα προέβλεπε τον Ιούνιο) και εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι το αίτημα θα γίνει αποδεκτό.
«Οι Ευρωπαίοι έχουν καταλάβει ότι κάτι γίνεται αυτήν τη στιγμή στην Ελλάδα και αντιλαμβάνονται ότι θα πρέπει να διαχειριστούν διαφορετικά την ελληνική πραγματικότητα, καθώς δεν θέλουν σε καμία περίπτωση η διάχυση της κρίσης να απειλήσει την Ευρώπη», σημείωσε ο κ. Αβραμόπουλος.
Η θέση του προαναγγέλλει και την επίσημη γραμμή του κόμματος, καθώς, σύμφωνα με κύκλους της Συγγρού, η Ν.Δ. προτίθεται να ζητήσει στην περίπτωση όπου σχηματίσει κυβέρνηση, είτε μόνη της, είτε σε συνεργασία με άλλα κόμματα, το πάγωμα των μέτρων του μνημονίου ως τον Σεπτέμβριο, προκειμένου να υπάρξει επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου.
Άλλωστε, όπως σημειώνουν, το πρόγραμμα έχει εκτροχιαστεί ως προς τους φετινούς στόχους. Η ύφεση διαμορφώνεται στο 6,2%, το α΄ τρίμηνο, η ανεργία αγγίζει το 22% και το έλλειμμα είναι κατά 24% μεγαλύτερο σε σχέση με πέρσι.
Σύμφωνα με τον κ. Σταϊκούρα, τομεάρχη οικονομικών της Ν.Δ., αποδείχθηκε ότι το μνημόνιο πάσχει στο σκέλος της ανάπτυξης και των δημοσιονομικών εσόδων και θα απαιτηθεί η κατάθεση διορθωτικού προϋπολογισμού ως τον Σεπτέμβριο, αφού ολοκληρωθεί η επαναδιαπραγμάτευσή του.
Αντίστοιχη περίπου είναι πλέον και η στόχευση του ΣΥΡΙΖΑ μετά τη διευκρίνιση ότι καταγγελία του μνημονίου θα γίνει μόνο σε πολιτικό επίπεδο και επομένως δεν θα υπάρξει μονομερής καταγγελία της δανειακής σύμβασης. Σύμφωνα με τον κ. Δραγασάκη, σκοπός του ΣΥΡΙΖΑ είναι να παγώσουν όλα τα μέτρα του μνημονίου, που δημιουργούν ύφεση.
Πάγωμα και μετάθεση των μέτρων του Ιουνίου ζήτησε χθες και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, επαναλαμβάνοντας την πρόταση παράτασης του χρόνου δημοσιονομικής προσαρμογής κατά ένα ή περισσότερα έτη.
Η παράταση του προγράμματος, που είναι και το minimum των διεκδικήσεων των ελληνικών κομμάτων για την (επανα)διαπραγμάτευση του μνημονίου, εξασφαλίζει αυτόματα, με βάση κύκλους του ΠΑΣΟΚ, το πάγωμα και τη μετάθεση της λήψης μέτρων του Ιουλίου αφού αυτά αφορούν τη διετία 2013-14.
Το κρίσιμο ζήτημα επομένως είναι αν θα δεχθεί η Ευρώπη να δώσει χρόνο παράτασης και αν θα δεχθεί να χρηματοδοτήσει στο τρίμηνο το πρωτογενές έλλειμμα της Ελλάδας, που σήμερα ανέρχεται σε 1,7 δισ. ευρώ.
Ο δημοσιονομικός εκτροχιασμός εξαιτίας της ύφεσης και της ακυβερνησίας επιβάλλει να δοθεί χρόνος στη νέα κυβέρνηση.
Τα ταμειακά διαθέσιμα στις 18 Ιουνίου εκτιμάται ότι θα περιοριστούν στα 700 εκατ. ευρώ αν δεν αντιστραφεί ή δεν ανατραπεί η προοδευτική μείωση των εσόδων που καταγράφεται το δίμηνο Απριλίου - Μαΐου και αν δεν ξεκλειδώσουν παρακρατηθείσες δόσεις -4 δισ. ευρώ- τα ταμεία του κράτους θα αδειάσουν στα τέλη Ιουνίου.
Για τον λόγο αυτόν θα πρέπει η Ευρώπη και το ΔΝΤ να δεχθούν να συνεχίσουν να χρηματοδοτούν το παραπάνω έλλειμμα για το διάστημα της επαναδιαπραγμάτευσης ή αναθεώρησης του μνημονίου.
Από το μέχρι τώρα κλίμα προκύπτει ότι η Ευρώπη εμφανίζεται πρόθυμη να δεχθεί επαναδιαπραγμάτευση του προγράμματος με την προϋπόθεση ότι η Ελλάδα προσέρχεται σε αυτή με τη θέση ότι θα τηρήσει τις δεσμεύσεις της και κυρίως με την πρόθεση ότι θα εφαρμόσει το πρόγραμμα των μεταρρυθμίσεων.
Πολιτικά στελέχη από όλους τους χώρους εκτιμούν ότι η απόφαση της Ευρώπης θα είναι πολιτική και ως εκ τούτου δύσκολα η ίδια θα τραβήξει το σχοινί. «Θα πρέπει να προχωρήσουμε σε μονομερείς ενέργειες», τονίζουν, σημειώνοντας ότι προς το παρόν ουδείς φέρεται διατεθειμένος να αναλάβει ένα τέτοιο κόστος.
Με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, κανένα από τα τρία παραπάνω κόμματα δεν έχει δηλώσει ότι προτίθεται να προχωρήσει στην καταγγελία συγκεκριμένων μέτρων του μνημονίου, που έχουν ήδη ληφθεί, αλλά όλοι μιλούν για πάγωμα των επικείμενων μέτρων και πρακτικά κίνδυνος μονομερούς καταγγελίας του μνημονίου από την πλευρά της Ελλάδας δεν προκύπτει.
Διαβάστε Περισσότερα »

Συνεδριάζει το Περιφερειακό Συμβούλιο Στερεάς




 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ


Παρακαλούμε να προσέλθετε στην 5η τακτική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας, που θα πραγματοποιηθεί στις  30 Μαϊου 2012, ημέρα Τετάρτη  και ώρα 11.30 π.μ. στην αίθουσα συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας (Αινιάνων 8), με τα ακόλουθα  θέματα της Ημερήσιας Διάταξης:

ΘΕΜΑ 1ο : Έγκριση Πρακτικών Περιφερειακού Συμβουλίου 13/20-09-2011, 14/27-10-2011,    15/23-11-2011, 16/21-12-2011, 17/21-12-2011.

ΘΕΜΑ   2ο  : Έγκριση Προϋπολογισμού Πανελλήνιας Έκθεσης Λαμίας.
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ : Ο  Πρόεδρος του Δ.Σ της ΠΕΛ κ.Γρανίτσας Γιάννης.

ΘΕΜΑ  3ο : Συγκρότηση Περιφερειακής Επιτροπής Θεμάτων Ε.Δ.Χ. αυτοκινήτων Π.Ε Ευβοίας.
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ : Η  Προϊσταμένη της Δ/νσης Μεταφορών & Επικοινωνιών Π.Ε. Ευβοίας  κ. Ιωαννίδου-Αλαμάνου Π.


ΘΕΜΑ 4ο: Έγκριση εκποίησης παλαιών πινακίδων κυκλοφορίας οχημάτων.
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ :  Ο Αντιπεριφερειάρχης  κ. Μουλκιώτης Γεώργιος.

ΘΕΜΑ 5ο: Έγκριση για την παραλαβή του Β’ Σταδίου (πλην Μ.Π.Ε.) της μελέτης με τίτλο «Μελέτη αποχέτευσης και επεξεργασίας λυμμάτων οικισμών περιοχής Μόρνου Δ.Λιδορικίου».
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ : Ο Προϊστάμενος της Δ/νσης Τεχνικών ‘Εργων της  Π.Ε Φωκίδας  κ. Φωτόπουλος Απόστολος.

ΘΕΜΑ 6ο: Έγκριση της παράτασης προθεσμίας της μελέτης : «Μελέτη αποχέτευσης και επεξεργασίας λυμμάτων οικισμών περιοχής Μόρνου Δ.Λιδορικίου».
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ :  Ο Προϊστάμενος της Δ/νσης Τεχνικών ‘Εργων της  Π.Ε Φωκίδας  κ. Φωτόπουλος Απόστολος.
ΘΕΜΑ 7ο : Έγκριση σταδίων της μελέτης «Μελέτη αποκατάστασης Διατηρητέου κτιρίου 3ου Δημοτικού Σχολείου Χαλκίδας»
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ : Ο Προϊστάμενος της  Δ/νσης Τεχνικών Έργων Π.Ε. Ευβοίας  κ.Μάρκου Γεώργιος.

ΘΕΜΑ 8ο : α) Έγκριση σύναψης προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος και της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας για την εκτέλεση του έργου «Ανέγερση & Εξοπλισμός Πολιτιστικού Πνευματικού Κέντρου Ιεράς Μητρόπολης Χαλκίδας»
β) Έγκριση υποβολής πρότασης ένταξης στο ΕΣΠΑ 2007-2013 του έργου «Ανέγερση & Εξοπλισμός Πολιτιστικού Πνευματικού Κέντρου Ιεράς Μητρόπολης Χαλκίδας»
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ : Ο Προϊστάμενος της  Δ/νσης Τεχνικών Έργων Π.Ε. Ευβοίας  κ.Μάρκου Γεώργιος.

ΘΕΜΑ  9ο : Έγκριση σύναψης προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Λαμίας για την υλοποίηση της πράξης: «Ανάδειξη του Φαραγγιού Πανταβρέχει του Νομού Ευρυτανίας».
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ : Ο  Προϊστάμενος της Δ/νσης Τεχνικών Έργων Π.Ε.  Ευρυτανίας κ. Τάκης Γεώργιος.

ΘΕΜΑ 10ο: Κήρυξη αναγκαστικής απαλλοτρίωσης για την κατασκευή του έργου « Οδός Βαρβαριάδα – Άγραφα – Ν.Α. Ευρυτανίας». Κατασκευή Β’ τμήματος από Βαρβαριάδα έως Άγραφα.
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ : Ο  Προϊστάμενος της Δ/νσης Τεχνικών Έργων Π.Ε.  Ευρυτανίας κ. Τάκης Γεώργιος.

ΘΕΜΑ 11ο: Έγκριση συμμετοχής σε Προγραμματική Σύμβαση για την υλοποίηση του Προγράμματος ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ (MEDeGOV), που χρηματοδοτείται από την Ε.Ε. και σχετικές εξουσιοδοτήσεις.
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ : Ο  Αντιπεριφερειάρχης  κ.Μπουραντάς Αθανάσιος.

ΘΕΜΑ 12ο: Έγκριση συμμετοχής Κ.Ε.Κ : Π.Ε. Φθιώτιδας στη δράση με αντικείμενο «Επιχορήγηση με επιταγές κατάρτισης (Training Voucher) της κατάρτισης και πιστοποίησης ανέργων σε βασικές δεξιότητες χρήσης ΤΠΕ που θα πραγματοποιηθεί από Πιστοποιημένα Κέντρα Επαγγελματικής Κατάρτισης» στο πλαίσιο του Ε.Π. «Ανάπτυξη Ανθρωπίνου Δυναμικού».
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ : Ο  Προϊστάμενος της Δ/νσης Ανάπτυξης  Π.Ε.  Φθιώτιδας κ. Τσακωνίτης Κων/νος.

ΘΕΜΑ 13ο : Έγκριση παραλαβής της οριστικής Γεωλογικής Μελέτης της «Μελέτης βελτίωσης επέκτασης επαρχιακής οδού από Ν.Ε.Ο – Κλήμα – Κάμπο – επ.οδό Τείχιο – Ποτιδάνεια» .
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ :  Ο Προϊστάμενος της Δ/νσης Τεχνικών ‘Εργων της  Π.Ε Φωκίδας  κ. Φωτόπουλος Απόστολος.

ΘΕΜΑ 14ο : Ορισμός Τακτικών και αναπληρωματικών μελών στο Εποπτικό Συμβούλιο της Φθιωτικής Αναπτυξιακής Α.Ε. σύμφωνα με την διάταξη του άρθρου 31 του καταστατικού της εταιρείας.
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ :  Ο  Πρόεδρος του Δ.Σ. της Φθιωτικής Αναπτυξιακής Α.Ε  κ.Ντάνος Γρηγόριος.

ΘΕΜΑ 15ο  : Έγκριση μελετών 1ου σταδίου και έγκριση παράτασης συμβατικής προθεσμίας της μελέτης: « Μελέτη ανάδειξης – ανάπλασης ιστορικών – αρχαιολογικών χώρων του Νομού» Ν.Φθιώτιδας.
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ :  Η Προϊσταμένη της Δ/νσης Τεχνικών ‘Εργων της  Π.Ε Φθιώτιδας  κ. Τσιβελέκη Ευθυμία.

ΘΕΜΑ 16ο : Καθορισμός Εδρών Ε.Δ.Χ αυτοκινήτων σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 83 του Ν.4070/2012.
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ :  Ο Προϊστάμενος της Γενικής Δ/νσης Μεταφορών & Επικοινωνιών κ.Αλατάρης Σεραφείμ.

ΘΕΜΑ 17ο: Έγκριση 4ης Τροποποίησης Προϋπολογισμού έτους 2012 Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ : Ο  Προϊστάμενος της Δ/νσης Οικονομικού Π.Σ.Ε.  κ. Καρπέτας Ευάγγελος.

ΘΕΜΑ 18ο : Έγκριση τριμηνιαίας έκθεσης αποτελεσμάτων εκτέλεσης Προϋπολογισμού έτους 2012 Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ : Ο  Προϊστάμενος της Δ/νσης Οικονομικού Π.Σ.Ε.  κ. Καρπέτας Ευάγγελος.

ΘΕΜΑ 19ο: Τροποποίηση Πιστώσεων έργων της Συλλογικής Απόφασης ΣΑΕΠ 766 της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, του προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων 2012.
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ : Ο  Προϊστάμενος της Δ/νσης Αναπτυξιακού Προγραμματισμού  κ. Αντωνόπουλος  Αντώνης.

ΘΕΜΑ 20ο: Τροποποίηση Πιστώσεων και Προϋπολογισμών έργων της Συλλογικής Απόφασης ΣΑΕΠ 066 της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, του προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων 2012.
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ : Ο  Προϊστάμενος της Δ/νσης Αναπτυξιακού Προγραμματισμού  κ. Αντωνόπουλος  Αντώνης.

ΘΕΜΑ 21ο:Τροποποίηση Πιστώσεων έργων της Συλλογικής Απόφασης ΣΑΕΠ 466 της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, του προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων 2012.
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ : Ο  Προϊστάμενος της Δ/νσης Αναπτυξιακού Προγραμματισμού  κ. Αντωνόπουλος  Αντώνης.

ΘΕΜΑ 22ο: Έγκριση 1ης Τροποποίησης Περιφερειακού Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων από Πιστώσεις Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων (Κ.Α.Π.) έτους 2012 ( Π.Ε Φθιώτιδας & Εύβοιας ).
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ : Ο  Προϊστάμενος της Δ/νσης Αναπτυξιακού Προγραμματισμού  κ. Αντωνόπουλος  Αντώνης.

ΘΕΜΑ 23ο : Έγκριση 1ης Τροποποίησης Περιφερειακού Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων από Πιστώσεις Επιχορηγήσεων Διαφόρων Φορέων,  έτους 2012 ( Π.Ε Φθιώτιδας).
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ : Ο  Προϊστάμενος της Δ/νσης Αναπτυξιακού Προγραμματισμού  κ. Αντωνόπουλος  Αντώνης.

ΘΕΜΑ 24ο : Έγκριση 1ης Τροποποίησης Περιφερειακού Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων από Πιστώσεις Ιδίων Πόρων,  έτους 2012 ( Π.Ε Φθιώτιδας).
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ : Ο  Προϊστάμενος της Δ/νσης Αναπτυξιακού Προγραμματισμού  κ. Αντωνόπουλος  Αντώνης.

ΘΕΜΑ 25ο  :Δωρεά Ακινήτου της Περιφερειακής Ενότητας Φωκίδας στο Δήμο Δωρίδας.
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ :  Η  Αντιπεριφερειάρχης κ.Γαζή Παναγιώτα.


                                                                                    Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ




                                                                                          ΤΙΜΠΛΑΛΕΞΗΣ  ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

  

Διαβάστε Περισσότερα »

40άρηδες, μέσης εκπαίδευσης, άνεργοι ψηφίζουν Χρυσή Αυγή

40άρηδες, μέσης εκπαίδευσης, άνεργοι ψηφίζουν Χρυσή Αυγή

Οχι μόνο στο κέντρο της Αθήνας που υπάρχουν μετανάστες αλλά σε όλα τα διαμερίσματα της Αθήνας η Χρυσή Αυγή έκανε ρεκόρ ψήφων και έφτασε στο Κοινοβούλιο με ποσοστό 7% και 21 έδρες. Ερευνα του Πανεπιστημίου Μακεδονίας επιχειρεί να φωτίσει τα αίτια που έκαναν τους μισούς Αθηναίους να είναι κατά των μεταναστών.
Στην ερώτηση ποια πιστεύουν ότι είναι η επίδραση των μεταναστών στην οικονομία της χώρας το 59% των κατοίκων στο κέντρο (Κολωνός, Ακαδημία Πλάτωνος, Σεπόλια, Πατήσια και Κυψέλη) απαντούν πως είναι αρνητική.
Στην ερώτηση αν οι μετανάστες υποσκάπτουν ή εμπλουτίζουν την πολιτιστική ζωή της χώρας το 61% των ερωτωμένων στην Αθήνα απαντά ότι την υποσκάπτουν, το 31% έχει ουδέτερη θέση και το 8% πιστεύει ότι την εμπλουτίζουν.
Το προφίλ αυτών που ψήφισαν Χρυσή Αυγή
Από τα ερευνητικά δεδομένα προκύπτει ότι η επιρροή της Χρυσής Αυγής είναι ισχυρότερη:
α) ανάμεσα στους άνδρες,
β) στις ηλικίες 35-44,
γ) στους αποφοίτους Λυκείου και τεχνικής εκπαίδευσης και
δ) στους ανέργους και στους εμπόρους.
Ως το 2011 οι Αθηναίοι που έρχονταν σε επαφή με τη δράση της Χρυσής Αυγής μέσω ενημερωτικών φυλλαδίων ή από το φιλικό τους περιβάλλον ήσαν περισσότεροι στον Αγιο Παντελεήμονα και στην Κυψέλη. Το 2012 καταγράφεται σημαντική αύξηση στο ποσοστό όσων αναζητούν πληροφορίες για τη Χρυσή Αυγή στο Διαδίκτυο (αύξηση περίπου 80%). Η αύξηση είναι υψηλότερη στα λοιπά διαμερίσματα, γεγονός που οι ερευνητές αποδίδουν σε αυξημένο ενδιαφέρον για τη Χρυσή Αυγή ως εκλογική επιλογή εντός του 2012.
Η αρνητική στάση απέναντι στους μετανάστες δεν περιορίζεται μόνο στις περιοχές όπου υπάρχει έντονη μεταναστευτική παρουσία, αλλά διαχέεται και στους κατοίκους των υπολοίπων διαμερισμάτων της Αθήνας. Με άλλα λόγια η αντιμεταναστευτική στάση των πολιτών αποδεσμεύεται από «τον φόβο του μετανάστη» που οι κάτοικοι βιώνουν καθημερινά και μετατρέπεται σε γενικευμένη άρνηση απέναντι στο φαινόμενο.
Οπως προκύπτει από τις απαντήσεις το αίσθημα του φόβου είναι διάχυτο στους κατοίκους ολόκληρου του Δήμου Αθηναίων. Περίπου δύο στους τρεις δηλώνουν ότι «θα ένιωθα φόβο αν χρειαζόταν να διασχίσω μετά τα μεσάνυχτα το κοντινό μου πάρκο» και το 1/3 του δείγματος δηλώνει ότι «θα ένιωθα φόβο αν χρειαζόταν να μείνω στη διάρκεια του Αυγούστου μόνος στο διαμέρισμά μου για μερικές ημέρες».
Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου Μακεδονίας προσπάθησαν, επίσης, να εντοπίσουν αν οι Αθηναίοι είναι αρνητικοί απέναντι στους μετανάστες κάθε υπηκοότητας. Τα συμπεράσματα είναι τρανταχτά. Στο σενάριο κατά το οποίο ο διαρρήκτης είναι Ελληνας μόλις το 27% προτείνει ποινή φυλάκισης μεγαλύτερη των δύο ετών. Σε εκείνο κατά το οποίο είναι Αλβανός με άδεια το ποσοστό φθάνει το 46%, ενώ σε εκείνο κατά το οποίο είναι Αλβανός χωρίς άδεια το 52% και στο σενάριο που είναι Αφγανός με άδεια το ποσοστό ανέρχεται στο 49%.
Ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα ευρήματα σύμφωνα με τα οποία ακόμη και αν ο ΣΥΡΙΖΑ παρουσιάζεται ανεκτικός απέναντι στους μετανάστες, οι ψηφοφόροι του γίνονται όλο και πιο αντιμετανάστες.
Οι ερευνητές αποδίδουν αυτό το γεγονός στη μαζική εισροή ψηφοφόρων από άλλα κόμματα, οι οποίοι και δεν μοιράζονται τις παραδοσιακά ανεκτικές θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ στο μεταναστευτικό ζήτημα. Γενικότερα, εμφανίζεται μετατόπιση των ψηφοφόρων όλων των κομμάτων σε περισσότερο αντιμεταναστευτικές θέσεις. Στην κλίμακα από το 1 ως το 10 και αναφορικά με την επίδραση που έχουν οι μετανάστες στην οικονομία (0 = αρνητική, 10 = θετική) οι ψηφοφόροι του ΠαΣοΚ σημειώνουν σε μέσον όρο 3,4, της ΝΔ 2,2, του ΚΚΕ 3,4, του ΛΑΟΣ 1,4, του ΣΥΡΙΖΑ 3,8, των Οικολόγων 2,9, των Ανεξάρτητων Ελλήνων 1,8, της Χρυσής Αυγής 1,5, της ΔΗΜΑΡ 3,9 και της Δράσης 4,7.
iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα »

Δολοφονήθηκαν στη Μόσχα οι δύο Ρώσοι που έψαχναν τις μίζες του Άκη

Στη Ρωσία δολοφονήθηκαν όσοι έψαχναν τις μίζες του Άκη

Συγκλονιστικές είναι οι αποκαλύψεις, σχετικά με τις σκοτεινές διαδρομές των μιζών που κατέληξαν στον Άκη Τσοχατζόπουλο, για τα ρωσικά οπλικά συστήματα TOR-M1.
Τα επιλήψιμα στοιχεία γύρω από την υπόθεση των αντισταθμιστικών ωφελημάτων (Α/Ω) που κατευθύνονταν προς την Ελλάδα, αξίας 73 εκατ. δολαρίων, κίνησαν την περιέργεια του Βλαντιμίρ Πούτιν, ο οποίος και ζήτησε από Ρώσους αξιωματούχους να εντοπίσουν τα ίχνη των χαμένων χρημάτων. Λίγο μετά, ο επικεφαλής της έρευνας, δολοφονήθηκε.
Σύμφωνα με την εφημερίδα Πρώτο Θέμα, στις 29.2.1999 ο τότε γενικός διευθυντής Εξοπλισμών Γιάννης Σμπώκος και ο Ι. Βορόμπιεφ, πρόεδρος του ρωσικού ομίλου Almaz-Antey, υπογράφουν τη σύμβαση για την προμήθεια των οπλικών συστημάτων TOR-M1.
Από τότε και μέχρι τις αρχές του 2002 η παράδοση των συστημάτων γινόταν κανονικά, κανείς όμως δεν ενδιαφέρθηκε για την τύχη των αντισταθμιστικών ωφελημάτων (Α/Ω), αξίας 73 εκατ. δολαρίων.
Λίγο καιρό μετά, ο κ. Σπύρος Τραυλός, αντικαταστάτης του Γιάννη Σμπώκου, αναζήτησε τα χρήματα για να διαπιστώσει έκπληκτος, ότι η Drumilan (η εταιρεία που είχε αναλάβει να υλοποιήσει τα Α/Ω) είχε κλείσει τα γραφεία της στην Αθήνα και ο εκπρόσωπός της κ. Φουάντ Αλ Ζαγιάτ μαζί με τον Έλληνα συνεργάτη του κ. Βλάση Καμπούρογλου είχαν εξαφανιστεί.
Αμέσως ενημέρωσε τον νέο διευθυντή της Almaz-Antey Ιγκόρ Κλίμοφ ζητώντας εξηγήσεις. Ο Κλίμοφ προσωπικός φίλος του κ. Βλαντιμίρ Πούτιν, διαπίστωσε αρχικά ότι ποσό από τα 73 εκατ. δολάρια είχε εκταμιευτεί προς την Drumilan και στη συνέχεια -μέσω και της Εισαγγελίας της Μόσχας- αποκαλύπτεται ότι περίπου 45 εκατ. δολάρια είχαν καταλήξει στην τράπεζα Western Bank του Μαυροβουνίου και περίπου 12 εκατ. εντοπίστηκαν σε λογαριασμό του προηγούμενου προέδρου Βορόμπιεφ στην Privi Bank της Μόσχας.
Σύμφωνα με την ίδια πηγή, ο κ. Πούτιν ζητά από τον Ιγκόρ Κλίμοφ να ηγηθεί αντιπροσωπίας που θα μετέβαινε στην Ελλάδα προκειμένου να εντοπιστούν τα ίχνη των χαμένων χρημάτων.
Τον Μάιο του 2003 οι Ρώσοι καταφθάνουν στο Πεντάγωνο και επί 4 ημέρες συσκέπτονται με τον κ. Τραυλό και Έλληνες αξιωματικούς. Έναν μήνα αργότερα ο κ. Τραυλός αποφασίζει να ανταποδώσει την επίσκεψη και στις 6 Ιουνίου αναμένει τον Ρώσο συνομιλητή του έπειτα από ραντεβού που έχουν δώσει στην Κόκκινη Πλατεία. Ωστόσο, ο Ελληνας αξιωματούχος περιμένει μάταια, καθώς αρκετή ώρα μετά το προκαθορισμένο ραντεβού τον πλησιάζουν άνδρες των μυστικών υπηρεσιών και τον ενημερώνουν ότι ο Κλίμοφ δολοφονήθηκε και του ζητούν να λάβει μέτρα προστασίας.
Το απόγευμα της ίδιας ημέρας σε μια κωμόπολη κοντά στη Μόσχα δολοφονείται και ο Σεργκέι Σίτκο, στενός συνεργάτης του Κλίμοφ και πρόεδρος θυγατρικής της Almaz.
Σύμφωνα με τον φάκελο της υπόθεσης, αυτόπτες μάρτυρες είπαν ότι οι δολοφόνοι του Κλίμοφ προσπάθησαν να του πάρουν τον χαρτοφύλακα που περιείχε έγγραφα για τα ελληνικά αντισταθμιστικά. Πάντως, οι ρωσικές Αρχές απέδωσαν τις δολοφονίες στο πλαίσιο του «εμφυλίου» για τον έλεγχο των πετρελαίων.
Διαβάστε Περισσότερα »

Λιβαδειά:«Εικονικό ταξίδι στο Μαντείο του Τροφωνίου»




Μια σημαντική μέρα για τη Λιβαδειά ήταν η Κυριακή, καθώς η πόλη   άνοιξε «ένα μεγάλο παράθυρο πολιτισμού», με τα εγκαίνια επαναλειτουργίας του Ιστορικού και Εθνολογικού Μουσείου, καθώς και της αίθουσας εικονικής πραγματικότητας, που θα δίνει τη δυνατότητα της περιήγησης στο φημισμένο Μαντείο του Τροφωνίου.
Το έργο χρηματοδοτήθηκε από το πρόγραμμα Ψηφιακής Σύγκλισης του ΕΣΠΑ και φορέα υλοποίησης ήταν το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού. Η προγραμματική σύμβαση υπεγράφη πριν τρία χρόνια μεταξύ του Ιδρύματος, της πρώην Ν. Α.Β και των δήμων Λιβαδειάς και Θήβας ( όπου θα υλοποιηθεί ανάλογο έργο) και είναι συνολικού προϋπολογισμού 1,2 εκατ. ευρώ.


Το έργο, εάν αξιοποιηθεί όπως πρέπει, θα οδηγήσει σε περαιτέρω  ανάδειξη της περιοχής της Κρύας  και προσέλκυσης τουριστών, επεσήμαναν ο περιφερειάρχης Κ.   Περγαντάς, ο δήμαρχος Ν. Παπαγγελής,  καθώς και ο πρόεδρος της Βοιωτικής Αναπτυξιακής Εταιρίας Λ. Καράντζαλης.
Το Μουσείο θα λειτουργεί τις ημέρες Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή 11-2 το πρωί και 6-9 το απόγευμα. Ενώ σχολεία θα γίνονται δεκτά κατόπιν συνεννοήσεως με το δήμο.
 siriosfm.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Γιόρτασε το Αμπελοχώρι.

Με λαμπρότητα εορτάστηκε η Ανάληψη του Σωτήρος στο Αμπελοχώρι Θηβών, στον ομώνυμο Ιερό Ναό. Το απόγευμα της Τετάρτης τελέστηκε Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Θηβών και Λεβαδείας κ.κ. Γεώργιου και ακολούθησε η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος

Τις λατρευτικές εκδηλώσεις παρακολούθησαν δεκάδες πιστοί, o Δήμαρχος Θηβαίων, Αντιδήμαρχοι και Δημοτικοί και Τοπικοί Σύμβουλοι.

Διαβάστε Περισσότερα »

Tα καλοκαίρια του Ολάντ, στην Σύρο...


Ο νέος πρόεδρος της Γαλλίας, Φρανσουάρ Ολάντ, έχει επισκεφθεί τρεις φορές το νησί (2009,2010, 2011) αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις σε όποιον κάτοικο είχε την ευκαιρία να τον γνωρίσει και να του μιλήσει.

«Είναι ένας πολύ απλός άνθρωπος, ο οποίος ξέρει να... ακούει τους συνομιλητές του, πολύ μορφωμένος, οργανωτικός και το κυριότερο με αίσθηση του λεπτού χιούμορ. Τον χαρακτηρίζει δε η εξυπνάδα και η δυνατότητα να λύνει προβλήματα», δηλώνει στο Έθνος της Κυριακής μόνιμος κάτοικος της Σύρου που συναναστράφηκε κοινωνικά με τον τότε βουλευτή του Σοσιαλιστικού Κόμματος της Γαλλίας.

Αν και, το καλοκαίρι του 2009, βασικός «ξεναγός» του Ολάντ δεν ήταν άλλος από τον παλιό του γνωστό Γιάννο Παπαντωνίου που -σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας- έμενε στο νησί δίπλα στο σπίτι που φιλοξενούνταν ο πρόεδρος της Γαλλίας.

Οι δυο άντρες πέρασαν αρκετές μιλώντας γύρω από την ευρωπαϊκή οικονομία και την καταιγίδα που όλα έδειχναν ότι θα ξεσπούσε πάνω από την Ευρωζώνη, ενώ παράλληλα ο Ολάντ απολάμβανε με την καρδιά του τσίπουρα στη Σπηλιά κάτω από τα Βαπόρια και το κολύμπι στα καταγάλανα νερά του Φοίνικα.

Το επόμενο καλοκαίρι το σκηνικό επαναλήφθηκε με ακριβώς τους ίδιους πρωταγωνιστές, ενώ κεντρικό πρόσωπο στην φιλοξενία του παρέμεινε μια Γαλλίδα, στέλεχος της πρόσφατης προεκλογικής καμπάνιας των Σοσιαλιστών, η οποία διατηρεί σπίτι στην περιοχή της Ποσειδωνίας,

Τέλος, πληροφορίες θέλουν τον Ολάντ να επιστρέφει ινκόγκνιτο στην Σύρο και το περασμένο καλοκαίρι, κάτι που επιβεβαιώνουν ντόπιοι που επιμένουν ότι τον είδαν στα Αστέρια και στη Σπηλιά καθώς και άλλοι που ισχυρίζονται ότι του πρόσφεραν τσίπουρο (χωρίς να ξέρουν ποιος είναι) με εκείνον να μην καταλαβαίνει ότι πρόκειται για κέρασμα και να προσπαθεί να βγάλει χρήματα για να πληρώσει.

Τότε, δεν δεχτήκαμε τα χρήματά του. Αυτή την φορά, τα περιμένουμε με χαρά. Ότι δηλαδή χρωστάει για το τσίπουρο. Συν μερικές δεκάδες δισεκατομμύρια ευρώ ως ανταμοιβή για την έμπνευση που του πρόσφερε η Σύρος ώστε να προχωρήσει στην καριέρα του και να γίνει ο άνθρωπος που καλείται να σώσει την Ευρώπη.
iefimerida.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Κρατούσαν φυλακισμένη ανήλικη στο σπίτι τους για να την εκδίδουν σε φίλους

Κρατούσαν φυλακισμένη ανήλικη στο σπίτι τους για να την εκδίδουν σε φίλους

Η αστυνομία ελευθέρωσε μια νεαρή Γερμανίδα την οποία κακοποιούσε επί οκτώ χρόνια ένα ζευγάρι που την είχε φυλακισμένη σε ιδιαίτερα «απάνθρωπες» συνθήκες, πιθανότατα εν γνώσει της μητέρας της.
Γείτονας που δεν άντεχε να ακούει τις φωνές της δύστυχης κοπέλας κάλεσε τους αστυνομικούς οι οποίοι έκαναν έφοδο κι έμειναν έκπληκτοι από το θέαμα που αντίκρισαν στο σπίτι του Μιλένκο και της Σλαβόικα Μαρινκόβιτς, στο χωριό Καραβλάσι της Τούζλα στη σερβική επαρχία.
Σύμφωνα με όσα μετέδωσε το FTV βρέθηκε φυλακισμένη μια κοπέλα 19 ετών η οποία σύμφωνα με τις μαρτυρίες των γειτόνων θα πρέπει να την είχαν κλειδωμένη στο σπίτι από τα 11 της χρόνια
Ο 52χρονος άντρας και η 45χρονη σύζυγός του «κρατούσαν την κοπέλα κλειδωμένη από το 2004 και δεν της επέτρεπαν να έχει επικοινωνία με άλλους ανθρώπους, ούτε να πηγαίνει στο σχολείο. Την υπέβαλαν σε απάνθρωπη μεταχείριση και την βασάνιζαν», δήλωσε ο Αντμίρ Αρναούτοβιτς, εκπρόσωπος της αστυνομίας στο FTV ενώ κάτοικοι του διπλανού χωριού, Γκογτσίν δήλωσαν στην τοπική εφημερίδα Ντνέβνι Αβάζ ότι είχαν ακούσει «τις φωνές και τα κλάματα» της κοπέλας, από τα οποία είχαν συμπεράνει ότι οι Μαρινκόβιτς την ανάγκαζαν να ικανοποιεί τις σεξουαλικές ορέξεις «των φίλων της οικογένειας που επισκέπτονταν το σπίτι».
Η ταυτότητα του θύματος -το οποίο έχει ήδη μεταφερθεί σε ασφαλές μέρος όπου παρέχεται ψυχολογική υποστήριξη- δεν έχει αποκαλυφθεί αλλά οι πληροφορίες λένε πως έπεσε στα νύχια των βασανιστών της όταν η Γερμανίδα μητέρα της επισκέφτηκε την περιοχή προκειμένου να κάνει λευκό γάμο με τον Μιλένκο Μαρινκόβιτς, ώστε εκείνος να λάβει άδεια παραμονής στη Γερμανία!
Η μητέρα της κοπέλας ήταν στην Τούζλα όταν η αστυνομία έκανε την έφοδο και ανακρίνεται από τις αρχές προκειμένου να διαπιστωθεί ο ρόλος της στα βασανιστήρια και την σεξουαλική κακοποίηση της κόρης της,
Ο γείτονας που κάλεσε την αστυνομία κατέθεσε ότι τόσο ο ίδιος όσο κι άλλοι γείτονες είχαν δει τον Μαρινκόβιτς να δένει την κοπέλα σε ένα κάρο και να την αναγκάζει να το τραβά την ώρα που εκείνος και οι φίλοι του επέβαιναν σε αυτό και την χτυπούσαν. Η κοπέλα υπάκουε επειδή της είχαν υποσχεθεί πως αμέσως μετά τα βασανιστήρια θα της έδιναν να φάει.
Διαβάστε Περισσότερα »

Σε 24ωρη απεργία οι δημοσιογράφοι


Επαναλήψεις σε όλα τα κανάλια

Χωρίς ενημερωτικές εκπομπές και δελτία ειδήσεων είναι σήμερα τα τηλεοπτικά κανάλια εξαιτίας της 24ωρης απεργίας που κήρυξε η ΕΣΗΕΑ.

Οι δημοσιογράφοι απαιτούν να σταματήσουν αμέσως οι απολύσεις, οι μειώσεις μισθών, οι καθυστερήσεις στην πληρωμή των δεδουλευμένων και να υπογραφούν νέες Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας.

Στις 11:30 οι δημοσιογράφοι θα συγκεντρωθούν έξω από τα γραφεία της ΕΣΗΕΑ. Η απεργία θα λήξει στις 6 αύριο το πρωί.
Διαβάστε Περισσότερα »

Επίσχεση εργασίας στο οινοποιείο Ε.ΣΑΜΠΑΝΗ Α.Ε. οινοποιητική – τουριστική στη Ριτσώνα Ευβοίας






Σε επίσχεση εργασίας από τις 9/05/2012 βρίσκονται εργαζόμενοι στο οινοποιείο Ε.ΣΑΜΠΑΝΗ Α.Ε. οινοποιητική – τουριστική στη Ριτσώνα Ευβοίας, απαιτώντας την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων τους.
Η συγκεκριμένη Ανώνυμη Εταιρία είχε μέχρι πρότινος και το ΓΙΩΤ ΚΑΦΕ στην παραλία της Χαλκίδας. Ο ιδιοκτήτης «έβγαλε» τελευταία το ΓΙΩΤ ΚΑΦΕ από την Α.Ε. και το πέρασε σε συγγενικό του πρόσωπο πιθανόν γιατί μεθοδεύει την πτώχευση της Ε. ΣΑΜΠΑΝΗ Α.Ε..



Η Ε. ΣΑΜΠΑΝΗ Α.Ε. φέρεται να επιδοτήθηκε κατ’ επανάληψη τα προηγούμενα χρόνια από το ΕΣΠΑ και τον αναπτυξιακό νόμο και σύμφωνα με τις επιδοτήσεις δεν μπορεί να κάνει απόλυση!!!

Το Συνδικάτο Τροφίμων & Ποτών στο πλάι των συναδέλφων που διεκδικούν τα δεδουλευμένα και το δικαίωμά τους στην εργασία θα στηρίξει με κάθε τρόπο τον δίκαιο αγώνα. Κάθε εργαζόμενος, κάθε λαϊκός άνθρωπος και από αυτό το μικρό παράδειγμα να βγάλει τα συμπεράσματά του.
Η σημερινή κατάσταση δεν είναι κεραυνός εν αιθρία. Είναι σχέδια που εδώ και δεκαετίες έχουν γίνει και υλοποιούνται σήμερα. Είναι οι σχεδιασμοί των εφοπλιστών, των βιομηχάνων που προωθούν εδώ και δεκαετίες οι κυβερνήσεις, η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι άλλοι οργανισμοί – εργαλεία των πλουσίων.
Από τέτοιου είδους επιδοτήσεις προκύπτει το χρέος που μας έχουν ζαλίσει. Το χρέος δημιουργήθηκε από τις επιδοτήσεις και τα δάνεια των κάθε λογής Σαμπάνηδων και θέλουν να το φορτώσουν στις πλάτες του λαού με τα μνημόνια.
Απαιτούμε την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων και το δικαίωμα στη δουλειά.
ΚΑΜΙΑ ΘΥΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΙΑ
ΕΡΓΑΤΗ ΜΠΟΡΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΑΦΕΝΤΙΚΑ
Διαβάστε Περισσότερα »

ΔΕΙΤΕ: Οι ιερόδουλες βγάζουν στο Ιντερνετ τις εξετάσεις τους γιατί... βαράνε μύγες



Το επάγγελμα περνάει κρίση...
Για το λογο αυτό οι ιερόδουλες δε διστάζουν να βγάλουν στο ίντερνετ τα πιστοποιητικά τους! Δείτε ένα πιστοποιητικό...





Διαβάστε Περισσότερα »

Έβαζε πωλητήριο σε σπίτια που νοίκιαζε!

Έξυπνο τρόπο είχε βρει ένας νεαρός απατεώνας για να βγάζει χρήματα στην Κομοτηνή. Νοίκιαζε σπίτια...
και τα έβγαζε στο… σφυρί ως δικά του, προσελκύοντας αγοραστές με τις πολύ χαμηλές τιμές που ζητούσε! Την έπαθε, όμως, όταν τον παγίδευσε ένας συνοριοφύλακας που του παρουσιάστηκε ως ενδιαφερόμενος αγοραστής.


Ο αστυνομικός που υπηρετεί στο τμήμα Συνοριακής Φύλαξης του Ιάσμου Ροδόπης, έκλεισε ραντεβού με τον 24χρονο για να του παραδώσει την προκαταβολή ύψους 4.000 ευρώ που είχαν συμφωνήσει για την πώληση του διαμερίσματος το οποίο, όπως αποδείχθηκε, ο νεαρός είχε νοικιάσει προκαταβάλλοντας 300 ευρώ! Μόλις ο απατεώνας παρέλαβε τα προσημειωμένα χαρτονομίσματα, άνδρες της Ασφάλειας τον συνέλαβαν.

Η έρευνα που ακολούθησε, αποκάλυψε ότι και το 2011 ο 24χρονος είχε εξαπατήσει έναν 54χρονο που, χωρίς να υποψιαστεί ότι το οικόπεδο που πωλούσε στην Αλεξανδρούπολη δεν του… ανήκε, του είχε δώσει 15.350 ευρώ για να το αγοράσει! Ο δράστης θα οδηγηθεί στην εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης, ενώ η προανάκριση συνεχίζεται για να εξακριβωθεί αν και άλλοι πολίτες έχουν πέσει θύματά του.

Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ