Τετάρτη 30 Μαΐου 2012

Κινητοποιήσεις επ' αόριστον συνεχίζουν οι φαρμακοποιοί


Οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ θα πληρώνουν από την τσέπη τους

Συνεχίζουν επ' αόριστον τις κινητοποιήσεις τους οι φαρμακοποιοί της Αττικής, με αποτέλεσμα εκατομμύρια ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ να αναγκάζονται να πληρώνουν από την τσέπη τους τα φάρμακά τους.

Στην απόφαση αυτή κατέληξε απόψε στη Γενική του Συνέλευση ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής, τα μέλη του οποίου θα εξακολουθήσουν να μη δίνουν με πίστωση φάρμακα στους ασφαλισμένους εάν δεν τους καταβληθούν άμεσα τα χρήματα που τους οφείλει ο ΕΟΠΥΥ για το τρέχον έτος αλλά και για το 2011.

Για φέτος, ζήτησαν την άμεση εξόφλησή τους με μετρητά, ενώ για όσα τους οφείλονται από πέρυσι είπαν ότι θα πρέπει και αυτά να εξοφληθούν άμεσα ή να συμψηφιστούν με οφειλές τους προς την Εφορία.

Στο μεταξύ, και οι φαρμακοποιοί του Πειραιά έχουν ήδη αποφασίσει να αναστείλουν τη χορήγηση φαρμάκων με πίστωση στους ασφαλισμένους, τουλάχιστον μέχρι και τις 6 Ιουνίου, οπότε και αναμένεται να πληρωθούν μέρος των χρημάτων που τους οφείλονται από τα ταμεία.
Διαβάστε Περισσότερα »

Αυτοί είναι οι πραγματικοί Συρριζαίοι!...


Είναι αλήθεια, υπάρχει χωριό Σύρριζο και βρίσκεται στην ορεινή Τριφυλία, στο νομό Μεσσηνίας. Η πινακίδα που βλέπετε στη φωτογραφία βρίσκεται στην είσοδο του χωριού. Οι κάτοικοι του...
προφανώς λέγονται Συρριζαίοι, αλλά οι φήμες που λένε ότι ψηφίζουν όλοι ΣΥΡΙΖΑ δεν επιβεβαιώνονται...
φωτo Ναυτεμπορική/ΑΠΕ-ΜΠΕ
Διαβάστε Περισσότερα »

Σε ποιες υπηρεσίες θα γίνουν 2.875 προσλήψεις μόνιμου και εποχικού προσωπικού









Το Συμβούλιο Επικρατείας ενέκρινε την πρόσληψη υπαλλήλων λόγω επειγουσών αναγκών διαφόρων υπηρεσιών.


Λόγω επιτακτικής ανάγκης να αναπληρωθούν τα κενά που προκάλεσε η αθρόα αποχώρηση δημοσίων υπαλλήλων στους τομείς της υγείας, του τουρισμού και του πολιτισμού, συνεκλήθη η αρμόδια επιτροπή του άρθρου 28 παράγραφος 4 του Ν. 2190/1994 του Συμβουλίου της Επικρατείας και γνωμοδότησε ότι συντρέχουν οι προϋποθέσεις για την πρόσληψη μόνιμου και εποχικού προσωπικού.


Σύμφωνα με το νόμο, κατά τη διάρκεια προεκλογικής περιόδου απαιτείται η θετική γνωμοδότηση της επιτροπής του ΣτΕ για την ανάγκη προσλήψεων σε δημόσιες υπηρεσίες.        


Σχετικό αίτημα είχε υποβληθεί από το υπουργείο Πολιτισμού για τις ανάγκες, το οποίο και ενεκρίθη.


Ειδικότερα, οι ανάγκες προσωπικού ανέρχονται σε 1.263 άτομα για υλοποίηση έργων σχετικών με την προστασία και ανάδειξη μνημείων και αρχαιολογικών χώρων, ενώ χρειάζονται και 680 άτομα με πεντάμηνη σχέση εργασίας ως προσωπικό φύλαξης, καθαριότητας και ασφάλειας μουσείων και αρχαιολογικών χώρων ενόψει τουριστικής κίνησης.


Εγκρίθηκε επίσης αίτημα του υπουργείου Υγείας για κατ’ εξαίρεση πρόσληψη 270 ειδικευόμενων γιατρών και 280 επικουρικών γιατρών για να αντιμετωπιστούν λειτουργικά προβλήματα και ελλείψεις των νοσοκομείων όπου υπάρχουν κενά λόγω συνταξιοδότησης γιατρών που δεν καλύφθηκαν.


Το ΣτΕ επέτρεψε επίσης την πρόσληψη συμβασιούχων στη ΔΕΗ και ειδικότερα 285 ατόμων για τη γενική διεύθυνση παραγωγής και 28 για την γενική διεύθυνση ορυχείων για τα οποία είχε κινηθεί διαδικασία προκηρύξεων με έγκριση του ΑΣΕΠ  και επιτρέπεται η συνέχισή της κατά την προεκλογική περίοδο για την εύρυθμη λειτουργία της επιχείρησης και την ομαλή ηλεκτροδότηση της χώρας.


Το ΣτΕ επέτρεψε την πρόσληψη 43 εποχικών στο Δήμο Πλατανιά Χανίων για καθαριότητα και 26 για το Δήμο Χαλανδρίου για την καλοκαιρινή φύλαξη με δημιουργική απασχόληση μαθητών δημοτικού-νηπιαγωγείου εργαζομένων γονέων.


Τέλος, δέχθηκε ότι συντρέχουν οι νόμιμες προϋποθέσεις για να επιτραπεί στα υπηρεσιακά συμβούλια του υπουργείου παιδείας να αποφασίσουν τις αναγκαίες μεταθέσεις, αποσπάσεις εκπαιδευτικών ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς.    

Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΡΙΔΥΜΑ ΑΔΕΛΦΑΚΙΑ Ήρθαν μαζί στη ζωή και "έφυγαν" μαζί

Ήρθαν μαζί στη ζωή και "έφυγαν" μαζί Άσχημο παιχνίδι επεφύλασσε η μοίρα για τα τρίδυμα αδελφάκια από το Κατάρ.
Σε ηλικία μόλις 2 ετών, η Λίλι (Lillie), ο Τζάκσον (Jackson) και ο Γοτίσλερ Γουίκς (Willsher Weekes), ήταν ανάμεσα στα 13 θύματα που έχασαν τη ζωή τους στην πυρκαγιά που ξέσπασε τη Δευτέρα στο εμπορικό κέντρο Villagio, στην πρωτεύουσα του Κατάρ, Ντόχα.
Τα αδελφάκια βρίσκονταν στον παιδικό σταθμό του εμπορικού κέντρου. Οι γονείς τους, Τζέιν (Jane) και Μάρτιν Γουίκς (Martin Weekes), που είχαν μετακομίσει από τη Νέα Ζηλανδία στη Ντόχα, δήλωσαν συντετριμμένοι:
"Ήρθαν σε αυτόν τον κόσμο μαζί. Ήταν αχώριστα, οι καλύτεροι φίλοι και η χαρά της ζωής μας. Δυστυχώς ‘έφυγαν' από τη ζωή μας μέσα σε δύο χρόνια".
radar

Διαβάστε Περισσότερα »

Πραγματοποιήθηκε στη Θήβα σύσκεψη στελεχών της ΔΗΜ. ΑΡ.



Την Τρίτη στις 29 Μαΐου συνήλθε στην Θήβα παμβοιωτική σύσκεψη στελεχών της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ με την παρουσία των υποψηφίων βουλευτών του κόμματος στη Βοιωτία.
Η σύσκεψη
 Εκτίμησε ως ικανοποιητικό το ποσοστό (6,11%) που έλαβε το κόμμα μας. Άλλωστε είναι το καλύτερο αποτέλεσμα που απόσπασε η Ανανεωτική Αριστερά μετά το 1974
 Αξιολόγησε ως πολύ θετικούς τους χειρισμούς του Προέδρου μας Φώτη Κουβέλη και γενικότερα το ρόλο που διαδραμάτισε η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ για το σχηματισμό Οικουμενικής Κυβέρνησης με ισχυρή λαϊκή βάση και κοινοβουλευτική στήριξη.
 Καλεί τους Βοιωτούς πολίτες να αντισταθούν στα ψεφτοδιλλήματα που θέτουν τα κόμματα της χρεοκοπίας και του φιλελευθερισμού. Παράλληλα τους καλεί να αντισταθούν στον αριστερό- δεξιό λαϊκισμό που ισχυρίζεται υποκριτικά ότι αρκούν μονομερείς αποφάσεις για να ξαναγίνουν τα πράγματα στη χώρα μας όπως πριν την κρίση.
 Καλεί τους Βοιωτούς πολίτες να ενισχύσουν τη ΔΗΜΑΡ στις εκλογές της 17ης Ιουνίου να αναδείξουν την Αριστερά της ευθύνης Κυβερνώσα Αριστερά μακριά από το λαϊκισμό για το σχηματισμό Προοδευτικής Κυβέρνησης. Για την απαγκίστρωση από το μνημόνιο, από την νεοφιλελεύθερη λαίλαπα της φτώχειας και της εξαθλίωσης με άμεσες προοδευτικές μεταρρυθμίσεις, για πρόοδο με δουλειές, ανάπτυξη, δικαιοσύνη, και αξιοπρέπεια. Πάντα μέσα στην Ευρώπη και το Ευρώ.
ΔΗΜΑΡ ΒΟΙΩΤΙΑΣ
Διαβάστε Περισσότερα »

Liberation: Οι Ελληνες το παίζουν θύματα, είναι αχάριστοι - Η Τουρκία είναι καλύτερη

Με αυτή τη φωτογραφία κοσμεί το σημερινό της άρθρο η εφημερίδα Liberation η οποία περνάει γενιές δεκατέσσερις τη χώρα μας. «Η Ελλάδα έχει τάση να το παίζει θύμα και ζητάει συνεχώς χάρες με το επιχείρημα ότι αποτελεί το λίκνο του ευρωπαικού πολιτισμού» γράφει και τονίζει ότι...


 «οι Ελληνες αρνούνται να αναγνωρίσουν ότι είναι οι ίδιοι υπεύθυνοι για την άθλια κατάσταση της χώρας τους».

Στάζει χολή το σημερινό άρθρο του δημοσιογράφου Jean Quatremer, αρθρογράφου της Liberation, εναντίον της χώρας μας. Σε μια εκτενέστατη ανταπόκριση από τις Βρυξέλλες και με τίτλο «Ελλάδα: η μεγάλη παρεξήγηση», ο αρθρογράφος δείχνει να γνωρίζει σε βάθος την οικονομική και πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα.

«Οι Ελληνες πιστεύουν ότι η ΕΕ και το ΔΝΤ τους ζητούν πολλά. Το έδειξαν στις τελευταίες εκλογές ψηφίζοντας αντι-μνημονιακά κόμματα...Ωστόσο, οι χώρες της Ευρωζώνης και το ΔΝΤ δάνεισαν στην Αθήνα 110 δις ευρώ αρχικά και 130 δις επιπλέον, εκ των οποίων 50 δις για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. Σε αυτά προστέθηκαν 50 δις κρατικά ομόλογα που αγοράστηκαν στη δευτερογενή αγορά από την ΕΚΤ. Ητοι 290 δις συνολικά, περίπου 2,5 φορές τον ετήσιο προϋπολογισμό της ΕΕ για μια χώρα των 11 εκατομμυρίων κατοίκων που ζυγίζει μόνο το 2% του ΑΕΠ της Ευρώπης. Το ΔΝΤ δεν έχει καταβάλει ποτέ στην ιστορία του τέτοια ποσά σε καμία χώρα του κόσμου» αναφέρει η Liberation, και όπως μεταφράζει το iefimerida.gr.

Ο δημοσιογράφος θυμίζει ότι αυτά τα ποσά δεν δίνονται τώρα εξαιτίας της κρίσης. Η Ελλάδα, αναφέρει, δέχεται κοινοτικά κονδύλια από το 1988 ύψους 3%-4% του ΑΕΠ της ετησίως . Και από το 2002 δανείζεται στις αγορές με επιτόκια Γερμανίας.

«Που διοχετεύεται αυτό το απίστευτο χρήμα ;Σίγουρα δεν χρησίμευσε στην ανάπτυξη της χώρας αλλά στη διατήρηση ενός πελατειακού κράτους και στην κατανάλωση (η Ελλάδα είναι πρώτη χώρα στην Ευρώπη σε αγορά πολυτελών γερμανικών αυτοκινήτων)...Κατανοούμε έτσι την αυξανόμενη δυσαρέσκεια των ευρωπαίων και του ΔΝΤ απέναντι σε μια χώρα που δείχνει αχαριστία και απέφυγε παρ'ολίγον την κατάρρευση, γεγονός που θα είχε πολύ πιο δυσάρεστες συνέπειες από τη λιτότητα που υφίσταται αυτή τη στιγμή».

Το σχέδιο λιτότητας, τονίζει ο δημοσιογράφος, δεν έχει στόχο να τιμωρήσει τους Ελληνες αλλά να ξαναστήσει τη χώρα στα πόδια της. «Αλλά το σημαντικό είναι οι μεταρρυθμίσεις που περιλαμβάνονται στο Μνημόνιο : όλος ο δημόσιος τομέας, από την υγεία, τη φορολογία, τη δικαιοσύνη, δείχνουν ότι η Ελλάδα διαθέτει ένα κράτος λιγότερο αποτελεσματικό από την Τουρκία» αναφέρει.

Η εφημερίδα δίνει για την Ελλάδα την εικόνα τρικοκοσμικής χώρας αφού εντοπίζει το ελληνικό πρόβλημα στην ανικανότητα ενός μεγάλου μέρους της πολιτικής τάξης, στην διεφθαρμένη δημόσια διοίκηση, στη φοροδιαφυγή, στη διεφθαρμένη δικαιοσύνη, στην παραοικονομία, στην αναξιοποίηση των ευρωπαικών κονδυλίων. «Οι ίδιοι οι Ελληνες δεν έχουν εμπιστοσύνη στη χώρα τους αν δούμε την φυγή καταθέσεων στο εξωτερικό, όπου οι περισσότεροι πολιτικοί έχουν καταθέσεις και δεν το κρύβουν» γράφει χαρακτηριστικά.

Είναι προφανές, συνεχίζει ο αρθρογράφος ότι οι Ευρωπαίοι δεν θα ξαναδούν τα χρήματα που δάνεισαν στους Ελληνες.

«Αλλά αυτή η ηθελημένη παραίτηση δεν πρέπει να γίνει χωρίς όρους : είτε το θέλουν είτε όχι οι Ελληνες πρέπει να αλλάξουν και να κάνουν βαθιές μεταρρυθμίσεις. Το να απαρνηθούμε τα χρήματά μας χωρίς όρους, όπως το προτείνουν κάποιες καλές ψυχές, παρότι πρόκειται για προσπάθεια που βαραίνει στους ώμους όλων των ευρωπαίων φορολογουμένων θα ήταν σαν να ομολογούμε ότι θα πρέπει να ξαναρχίσουμε τα ίδια σε 20 χρόνια. Ο πίθος των Δαναίδων, να ένας αρχαιοελληνικός μύθος για τον οποίο λέμε, ευχαριστώ δεν θα πάρουμε», καταλήγει.

πηγή:iefimerida.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Θήβα:Λειτουργία Κέντρου Συμβουλευτικής Υποστήριξης γυναικών θυμάτων βίας

Ο Δήμος Θηβαίων ανταποκρινόμενος στην Πρόσκληση της ΓΓΙΦ του Υπουργείου Εσωτερικών, υπέβαλε πρόταση για την υλοποίηση της πράξης με τίτλο: «Ανάπτυξη δομών και υπηρεσιών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης προς όφελος των γυναικών και για την καταπολέμηση της βίας – Δημιουργία κέντρων Συμβουλευτικής Υποστήριξης γυναικών θυμάτων βίας σε τοπικό επίπεδο».
Ήδη η εν λόγω πρόταση εγκρίθηκε και απεστάλη στον Δήμο μας η σχετική Απόφαση Ένταξης της προαναφερόμενης πράξης.
Η Πράξη πραγματοποιείται στα πλαίσια του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Διοικητική Μεταρρύθμιση 2007-2013» και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο. Η προϋπολογιζόμενη δαπάνη της ανέρχεται στο ποσό των 300.000,00 €.
Το έργο στοχεύει:
•           Στην ολοκληρωμένη υποστήριξη των γυναικών θυμάτων βίας (κυρίως ενδοοικογενειακή βία και trafficking) και των παιδιών τους.
•           Στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των τοπικών κοινωνιών με στόχο την πρόληψη και καταπολέμηση όλων των μορφών βίας κατά των γυναικών.
•           Στην ενίσχυση του ρόλου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης σε δράσεις για την πρόληψη και καταπολέμηση όλων των μορφών βίας κατά των γυναικών.
•           Στην συμβουλευτική υποστήριξη των γυναικών θυμάτων βίας με στόχο την ενημέρωση και ενδυνάμωση των θυμάτων.
Το Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης του Δήμου μας θα λειτουργήσει σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο εντός του Δημαρχείου Θηβών και θα στελεχωθεί με το κατάλληλο επιστημονικό προσωπικό (Ψυχολόγο, Κοινωνιολόγο, Νομικό και Κοινωνικό Λειτουργό).
Ευελπιστούμε ότι η έναρξη λειτουργίας του Κέντρου θα πραγματοποιηθεί εντός του  Σεπτεμβρίου 2012.
Διαβάστε Περισσότερα »

Χιλιάδες ασθενείς χωρίς φάρμακα!



Δραματική είναι η κατάσταση για χιλιάδες Έλληνες ασθενείς, στους οποίους τα νοσοκομεία αδυνατούν να χορηγήσουν ακόμη και απολύτως απαραίτητα φάρμακα.
Όσοι έχουν τη δυνατότητα, πληρώνουν τα φάρμακα από την τσέπη τους, ενώ οι άλλοι καταδικάζονται σε μια αγωνιώδη αναμονή...
Οι εγκληματικοί χειρισμοί των κυβερνήσεων στον ευαίσθητο τομέα του φαρμάκου κινδυνεύουν, πλέον, να στοιχίσουν ανθρώπινες ζωές. Χαρακτηριστική είναι η κραυγή αγωνίας που εκπέμπει ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας (ΠΕΦ), κ. Δ. Δέμος:
«Στους σημερινούς αβέβαιους καιρούς, και με αίσθημα ιστορικής ευθύνης, η ελληνική φαρμακοβιομηχανία επιθυμεί να δηλώσει αποφασιστικά και αμετάκλητα "παρούσα", παραμένοντας σταθερά στο πλευρό του Έλληνα γιατρού και του Έλληνα ασθενή».
Όμως, για να το κάνει αυτό η φαρμακοβιομηχανία, πρέπει πρώτα να... υπάρχει. Και, μετά τους «θανατηφόρους» κυβερνητικούς χειρισμούς όλων των τελευταίων ετών, δεν μπορεί να θεωρείται δεδομένη η επιβίωση ενός κλάδου που δίνει ψωμί άμεσα σε 8.500 οικογένειες και έμμεσα σε περίπου 20.000, λειτουργώντας περισσότερα από 20 εργοστάσια σε όλη την Ελλάδα και πραγματοποιώντας εξαγωγές σε 60 χώρες... Ενός κλάδου που απασχολεί εκατοντάδες επιστήμονες, στην παραγωγή, τον έλεγχο, την έρευνα και την ανάπτυξη γενοσήμων και νέων προϊόντων, ενώ σε συνεργασία με ελληνικά και ξένα πανεπιστήμια «τρέχει» δεκάδες ερευνητικά προγράμματα...
Όπως τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση της ΠΕΦ, είναι ήδη ορατός ο μαρασμός της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας, με αναπόφευκτες επιπτώσεις τόσο στην Υγεία του Έλληνα πολίτη, με τη χώρα σε απόλυτη εξάρτηση από τα εισαγόμενα φάρμακα, όσο και με απώλεια θέσεων εργασίας, επιβάρυνση του προϋπολογισμού από τα χιλιάδες επιδόματα ανεργίας, αλλά και την απώλεια φορολογικών εσόδων.
Η ΠΕΦ καταγγέλλει τη στάση πληρωμών του ΕΟΠΥΥ και των νοσοκομείων, που οδηγεί την ελληνική φαρμακοβιομηχανία με ταχείς ρυθμούς στην ασφυξία και προσθέτει ότι η κατάσταση επιβαρύνεται δραματικά λόγω της έκθεσης των ελληνικών φαρμακευτικών εταιρειών στα ομόλογα που υποχρεώθηκαν να λάβουν ως αποπληρωμή των νοσοκομειακών χρεών, και τα οποία έχουν ενταχθεί στο PSI+.
Συγκεκριμένα, η αδυναμία ολοκλήρωσης της εξόφλησης των φαρμακείων από τον ΕΟΠΥΥ απειλεί με «πάγωμα» ολόκληρη την εφοδιαστική αλυσίδα στο χώρο του φαρμάκου, αφού το πρόβλημα μετακυλίεται σε όλο το μήκος της (φαρμακαποθήκες και φαρμακευτικές εταιρείες). Ειδικότερα οι φαρμακευτικές εταιρείες, βρίσκονται στα όρια των δυνατοτήτων τους για παράδοση φαρμάκων, εξαιτίας και της στασιμότητας στο θέμα των ομολόγων, με συνέπεια να οδηγούνται σε χρηματοοικονομικό αδιέξοδο και μοιραία στην απαξίωση.
«Ο χρόνος έχει αρχίσει να μετράει αντίστροφα για εμάς. Υπό τις παρούσες συνθήκες, η ελληνική φαρμακοβιομηχανία δεν είναι δυνατόν να αντέξει για αρκετό χρονικό διάστημα ακόμη, ανάλογα πάντα με τον βαθμό έκθεσης της κάθε εταιρείας στα ομόλογα του Δημοσίου, τα οποία λάβαμε έναντι των νοσοκομειακών χρεών. Μια τέτοια έκβαση δημιουργεί ένα εκρηκτικό κοινωνικό πρόβλημα, με πιθανώς ανεπανόρθωτες συνέπειες. Απευθύνουμε έκκληση στην ελληνική πολιτεία να δώσει, επειγόντως, συνολικές και οριστικές λύσεις.
Θυμίζουμε ότι η ελληνική φαρμακοβιομηχανία βρέθηκε στο πλευρό της χώρας σε πολύ δύσκολες ιστορικές συγκυρίες μέχρι τώρα, κι έχει αποδείξει έμπρακτα την αξιοπιστία, την ευαισθησία της και τον υψηλό βαθμό δέσμευσής της. Την εγγύηση, όμως, για την πραγμάτωση αυτής της επιθυμίας και τη συνέχιση της ύπαρξής μας μόνο η ελληνική κυβέρνηση μπορεί να δώσει επεμβαίνοντας και φροντίζοντας άμεσα για την ολοκληρωμένη χρηματοδότηση και την αναστολή της στάσης πληρωμών που κλείνει την ελληνική φαρμακοβιομηχανία σε μια θανατηφόρα μέγγενη μέρα με τη μέρα», καταλήγει ο κ. Δέμος.
Απών ο ΣΦΕΕ
Πάντως, την ώρα που η ΠΕΦ με συγκεκριμένες και στοχευμένες παρεμβάσεις της προσπαθεί να λύσει το πρόβλημα υπέρ της Υγείας του Έλληνα πολίτη και της σωτηρίας ενός από τους πλέον υγιείς κλάδους της ελληνικής οικονομίας, αρνητική εντύπωση προκαλεί η πλήρης απουσία από τις εξελίξεις –όλο το τελευταίο διάστημα- του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος. Μάλιστα, δεν είναι, πια, λίγοι αυτοί που μιλάνε για «χειμερία νάρκη» του ΣΦΕΕ, υπό τη νέα του διοίκηση...
Διαβάστε Περισσότερα »

Σπείρα αλλοδαπών και Ελλήνων έκανε ντελίβερι σουβλάκια γεμάτα ναρκωτικά

Σπείρα έκανε ντελίβερι σουβλάκια γεμάτα ναρκωτικά

Παράδοση κατ' οίκον έκαναν οι ντελιβεράδες, όπως συνηθίζεται άλλωστε, μόνο που στην περίπτωση τους δεν πήγαιναν απλές πίτσες και κλασικά σουβλάκια, αλλά ναρκωτικά.
Η επιχείρηση πίτσα - σουβλάκι - χασίς δεν κράτησε πολύ αφού η Δίωξη πέρασε χειροπέδες στους δράστες. Η σπείρα δρούσε στις περιοχές του Παγκρατίου και του Βύρωνα.
Εντυπωσιακές ήταν όμως οι συνομιλίες – παραγγελίες των μελών της σπείρας με τους πελάτες.
«Πίτσα με διπλό μπέικον», «τυλιχτό με γύρο και μαρούλι» ήταν κάποιες συνθηματικές φράσεις που χρησιμοποιούσαν, για να παραγγείλουν το «σπέσιαλ» γεύμα τους.
Συνολικά, οι αρχές συνέλαβαν δύο Αλβανούς και δύο Έλληνες, μεταξύ των οποίων και μία γυναίκα, η οποία φέρεται από την ασφάλεια ως η εγκέφαλος της σπείρα
Διαβάστε Περισσότερα »

Δημοσκόπηση VPRC: ΣΥΡΙΖΑ 30%, ΝΔ 26,5% - Τρίτο το ΠΑΣΟΚ με 12,5%

Δημοσκόπηση VPRC: ΣΥΡΙΖΑ 30%, ΝΔ 26,5% - Τρίτο το ΠΑΣΟΚ με 12,5%

Μια νέα δημοσκόπηση που δείχνει πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ αλλά παράσταση νίκης για τη Νέα Δημοκρατία, δημοσιοποιηθηκε σήμερα.
Πρόκειται για έρευνα της εταιρείας VPRC για τα Επίκαιρα, από την οποία προκύπτει ότι στην εκτίμηση εκλογικής επιρροής ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με 30% εναντι 26,5% της Νέας Δημοκρατίας. Το ΠΑΣΟΚ υποχωρεί στο 12,5%, ενώ οι Ανεξάρτητοι Έλληνες συγκεντρώνουν 7,5%, όπως και η ΔΗΜΑΡ. Ακολουθεί το ΚΚΕ με 5,5% και η Χρυσή Αυγή με 4,5%.
Εκτός Βουλής μένουν όλα τα υπόλοιπα κόμματα.
Αξιοσημείωτο είναι ότι στην παράσταση νίκης προηγείται η Νέα Δημοκρατία με 39% ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 29%.
Διαβάστε Περισσότερα »

Χρήσιμες οδηγίες υγείας, σε περίπτωση σεισμού. Καλύτερα να είμαστε πάντα προετοιμασμένοι!


Σε καμιά περίπτωση δεν σημαίνει ότι επειδή έγινε ένας πολύ δυνατός σεισμός στην Ιταλία, κάτι τέτοιο θα έρθει και στην Ελλάδα.
Άλλωστε οι σεισμολόγοι μας, για κάτι τέτοιο είναι καθησυχαστικοί. Από την άλλη ένα τόσο τραγικό γεγονός μας θυμίζει ότι πάντα πρέπει να είμαστε έτοιμοι, την στιγμή που η χώρα μας είναι σεισμογενής και έχουμε ταλαιπωρηθεί από δυνατούς σεισμούς παλαιότερα.

Έτσι θέλοντας καλύτερα να προλαμβάνουμε, συγκεντρώσαμε χρήσιμες οδηγίες για το τι πρέπει να κάνουμε στην διάρκεια του σεισμού και τι πρέπει να κάνουμε μετά τον σεισμό. Επίσης τι θα είναι χρήσιμο να έχουμε σε ένα φαρμακείο για αντιμετώπιση τυχόν τραυματισμών.

Καλό θα ήταν να τις τυπώσετε τις οδηγίες αυτές και να τις έχετε για άμεση εφαρμογή.

ΓΕΝΙΚΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΣΕΙΣΜΟΥ

ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΟΥ ΣΕΙΣΜΟΥ

Όταν αισθανθείτε μια σεισμική δόνηση:

Μπείτε αμέσως κάτω από ένα γραφείο ή ένα πολύ γερό τραπέζι.

Σταθείτε μακριά από παράθυρα, βιβλιοθήκες, μεγάλους καθρέπτες και άλλα βαριά αντικείμενα που μπορούν να πέσουν.

Προσέχετε τους σοβάδες και τα διάφορα αντικείμενα της οροφής (γύψινες διακοσμήσεις κ.α).

Παραμείνετε καλυμμένοι μέχρι να σταματήσει η δόνηση.

Εάν το έπιπλο που σας προστατεύει, μετακινηθεί, προσπαθήστε να το ακολουθήσετε.

Στη συνέχεια, θα βρείτε ορισμένες επιπρόσθετες συμβουλές σε περίπτωση που βρεθείτε σε συγκεκριμένους χώρους.

Εάν βρίσκεστε σε ΨΗΛΟ ΚΤΙΡΙΟ και κοντά σας δεν υπάρχει γραφείο η τραπέζι, κινηθείτε προς τον εσωτερικό τοίχο και προστατέψτε το κεφάλι σας με τα χέρια.

Μη χρησιμοποιήσετε ανελκυστήρα.

Μην εκπλαγείτε εάν ο συναγερμός ή το αυτόματο σύστημα καταιονισμού τεθεί σε λειτουργία.

Εάν βρίσκεστε σε εξωτερικό χώρο, απομακρυνθείτε από δέντρα, πινακίδες, κτίρια, ηλεκτρικά καλώδια και κολώνες.

Εάν βαδίζετε σε πεζοδρόμιο κοντά σε κτίρια, προχωρήστε προς την είσοδο του πλησιέστερου, για να προστατευτείτε από τα διάφορα αντικείμενα που μπορούν να πέσουν, όπως τούβλα, γυαλιά, σοβάδες, κ.α..

Εάν οδηγείτε, σταματήστε στην άκρη του δρόμου.

Αποφύγετε τις διασταυρώσεις, τις γραμμές μεταφοράς του ηλεκτρικού ρεύματος και άλλες πηγές κινδύνου.

Παραμείνετε μέσα στο όχημα μέχρι να σταματήσει η δόνηση.

Εάν βρίσκεστε σε μεγάλα καταστήματα με πολύ κόσμο ή σε δημόσιους χώρους συνάθροισης κοινού, μη σπεύσετε προς τις εξόδους.

Απομακρυνθείτε από ράφια με αντικείμενα που μπορούν να πέσουν.

Εάν βρίσκεστε σε αναπηρική καρέκλα, μην προσπαθήσετε να σηκωθείτε. Μετακινηθείτε σε σημείο που μπορείτε να προφυλαχθείτε εφόσον αυτό είναι δυνατό, ασφαλίστε τους τροχούς και προστατέψετε το κεφάλι με τα χέρια σας.

Εάν βρίσκεστε στην κουζίνα, φύγετε μακριά από το ψυγείο, το φούρνο και τα ντουλάπια που βρίσκονται ψηλά.

Εάν είσαστε μέσα σε στάδιο ή θέατρο, παραμείνετε στο κάθισμά σας και προστατέψτε το κεφάλι με τα χέρια σας. Μην προσπαθήσετε να διαφύγετε προτού σταματήσει η δόνηση. Αποφύγετε να τρέξετε προς τις εξόδους.

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΕΙΣΜΟΥΣ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ
ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ
ΑΤΟΜΙΚΗ και ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ

· Δημιουργήστε ένα οικογενειακό αντισεισμικό σχέδιο.


· Να γνωρίζετε τα ασφαλή σημεία σε κάθε δωμάτιο (κάτω από τραπέζια, γραφεία ή τους εσωτερικούς τοίχους).


· Να γνωρίζετε τα επικίνδυνα σημεία (παράθυρα, καθρέπτες, κρεμασμένα αντικείμενα, τζάκια και ψηλά έπιπλα).


· Κάνετε πρακτικές ασκήσεις. Φυσικά, ερευνήστε ποιοι είναι οι ασφαλείς χώροι για τον εαυτό σας και τα παιδιά σας.


· Μάθετε να προσφέρετε πρώτες βοήθειες και τεχνικές ανάνηψης.


· Αποφασίστε σε ποιο σημείο θα συναντηθεί η οικογένειά σας, σε περίπτωση που χαθείτε.


· Να έχετε έναν κατάλογο με αριθμούς τηλεφώνων εκτάκτου ανάγκης.


· Επιλέξτε ένα φίλο εκτός περιοχής ή συγγενή, που τα μέλη της οικογένειάς του μπορούν να τηλεφωνήσουν μετά το σεισμό και να ειδοποιήσουν για την κατάστασή σας.


· Ετοιμάστε ένα φορητό σάκο επιβίωσης για τη δουλειά και το ταξίδι.

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ


· Μάθετε πώς θα θέσετε εκτός λειτουργίας το φυσικό αέριο και το ηλεκτρικό ρεύμα, σε περίπτωση που οι γραμμές πάθουν κάποια ζημιά.


· Ασφαλίστε τα βαριά έπιπλα.


· Ασφαλίστε το θερμοσίφωνα και τις συσκευές που μπορούν να μετακινηθούν και να προκαλέσουν ζημιές στις παροχές κοινής ωφέλειας.


· Τοποθετείστε τα εύθραυστα και βαριά αντικείμενα σε χαμηλά ράφια. Ασφαλίστε τα ντουλάπια με σύρτες, ώστε να μην ανοίξουν κατά τη διάρκεια ενός σεισμού.


· Τοποθετείστε τα εύφλεκτα και επικίνδυνα υγρά, όπως μπογιές, sprays, απορρυπαντικά, σε ντουλάπια ή χαμηλά ράφια.


· Εξασφαλίστε φαγητό, νερό, φάρμακα, κουτί πρώτων βοηθειών, εργαλεία και ρούχα για την περίπτωση έκτακτης ανάγκης.

ΚΟΥΤΙ ΠΡΩΤΩΝ ΒΟΗΘΕΙΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΚΑΙ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ


Τα κουτί πρώτων βοηθειών είναι απαραίτητα σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης. Εκτός των άλλων, είναι πολύ χρήσιμα σε καθημερινή βάση, όταν κάποιος τραυματιστεί. Για να είναι όμως χρήσιμο, ένα κουτί πρώτων βοηθειών πρέπει να είναι προσιτό και πλήρες. Να έχετε πάντα το κουτί σε θέση τέτοια, που να μπορείτε να το βρείτε αμέσως, ακόμα και όταν βρίσκεστε υπό το κράτος πανικού κατά τη διάρκεια ενός σεισμού. 
Βέβαια, μην ξεχάσετε τα αυτοκίνητά σας! Χρειάζεστε ένα καλά εξοπλισμένο κουτί πρώτων βοηθειών για κάθε όχημα.
 Τα εφόδια χρειάζεται να ανανεώνονται και να διατηρούνται σε καλή κατάσταση. Ειδικά στα αυτοκίνητα, που οι υψηλές θερμοκρασίες μπορούν να μειώσουν το χρόνο ζωής των εφοδίων. Συστήνουμε να τα ελέγχετε τακτικά και να τα αλλάζετε τουλάχιστο δύο φορές το χρόνο.

ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

Αντιβιοτική αλοιφή

Φαρμακευτικό υλικό για όλα τα μέλη της οικογένειας.
Ασπιρίνες και παυσίπονα

Φάρμακο για τη διάρροια

Κολλύριο για τα μάτια

Φάρμακο για κρυολόγημα και βήχα

Σταγόνες για τη μύτη και τα αυτιά
Υπεροξείδιο του Υδρογόνου
Σπρέι απολύμανσης του δέρματος

Σπρέι για τα έντομα

Επιπλέον φάρμακα χορηγούμενα με συνταγή

Ένα επιπλέον ζευγάρι γυαλιά μυωπίας ως ανταλλακτικά

ΙΑΤΡΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

Επίδεσμοι
Χειρουργική μάσκα
Διάφορες γάζες
Μπατονέτες από βαμβάκι
Αυτοκόλλητη ταινία











Διαβάστε Περισσότερα »

Αποκάλυψη: Η Λαγκάρντ λυπάται τα παιδιά του Νίγηρα αλλά τα «σκότωνε»!


Μόλις δύο χρόνια έχουν περάσει από τότε που ως υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας,
η κυρίαΚριστίν Λαγκάρντ, αύξησε το μετοχικό κεφάλαιο της κρατικής γαλλικής εταιρείας AREVA, η οποία δραστηριοποιείται στον Νίγηρα, την τρίτη χώρα παγκοσμίως στην παραγωγή ουρανίου.

Και μόλις το περασμένο Σάββατο η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) δήλωνε στη βρετανική εφημερίδα «The Guardian», ότι σκέφτεται συνεχώς τα παιδιά στον Νίγηρα, τα οποία, όπως ανέφερε, «διψούν για μόρφωση».

Αλήθεια, πόσο πολύ όμως συμπονά αυτά τα παιδιά η κυρία Λαγκάρντ; Ας είμαστε ειλικρινείς, καθόλου δεν τα λυπάται «η κυρία του ΔΝΤ». Σε σημερινό του άρθρο στην εφημερίδα «Η Καθημερινή», ο δημοσιογράφοςΠαντελής Μπουκάλας εύστοχα σημειώνει: «Μακάρι να είχε κάποια μακρινή έστω σχέση με την αλήθεια η μισή από τις λέξεις που χρησιμοποιήσε η κυρία Λαγκάρντ».

Η επικεφαλής του ΔΝΤ είχε αναφέρει χαρακτηριστικά ότι σκέφτεται πολύ περισσότερο τα παιδιά σε ένα σχολείο στο Νίγηρα, καθώς όπως σημείωνε «χρειάζονται πολύ περισσότερη βοήθεια από ό,τι (σσ τα παιδιά) στην Αθήνα».

Ο Νίγηρας παραμένει από τις πιο φτωχές χώρες του κόσμου και τα παιδιά του, το μέλλον της χώρας αυτής, πάσχουν από τα ραδιενεργά απόβλητα μίας πανίσχυρης γαλλικής βιομηχανίας εξόρυξης ουρανίου.

Η γαλλική βιομηχανία Areva εμπορεύεται την πρώτη ύλη των κοιτασμάτων και απολαμβάνει ετησίως κέρδη ύψους 14 δισ. ευρώ από τα οποία σπαταλά μόλις το 0,05% το χρόνο για υγειονομική και κοινωνική φροντίδα των κατοίκων του Νίγηρα.

Η Αreva με τα ραδιενεργά της απόβλητα σκορπά τον πυρηνικό θάνατο τόσο στον περιβάλλον του Νίγηρα όσο και στον πληθυσμό του... Οπότε ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή: Πάλι καλά που φτάνουν στο σχολείο αυτά τα παιδιά, πάλι καλά που μπορούν και διψούν για μάθηση... Μα τι υποκρισία.

Ο Παντελής Μπουκάλας ήταν σαφής: «Ξέρει βέβαια η κ. Λαγκάρντ ότι στο καταστατικό του ΔΝΤ κανένα άρθρο δεν προβλέπει τη συμπόνια, τη φιλανθρωπία, την αλληλεγγύη.(...) Ξέρει επίσης ότι ενώ υπάρχουν Γιατροί του Κόσμου, Γιατροί Χωρίς Σύνορα, Δημοσιογράφοι του Κόσμου κ.ο.κ., δεν υπάρχουν και δεν θα υπάρξουν ποτέ Τραπεζίτες του Κόσμου, Χρηματιστές του Κόσμου, Επενδυτές του Κόσμου».

Η Κριστίν Λαγκάρντ θα μπορούσε και να παραιτηθεί, να σκύψει το κεφάλι και να ζητήσει τελικά συγγνώμη πρώτα από τα παιδιά του Νίγηρα. Τα κορόιδεψε, τα ξεγέλασε και τα... «σκότωσε» με μερικά εκατομμύρια ευρώ. 




Διαβάστε Περισσότερα »

Συνελήφθη 25χρονος για κλοπή στον Ορχομενό


Συνελήφθη, χθες (29-05-2012) νωρίς το πρωί στον Ορχομενό Βοιωτίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ορχομενού, ένας 25χρονος , κατηγορούμενος για κλοπή.
Ειδικότερα, χθες νωρίς το πρωί και περί ώρα 01:15΄, ο 25χρονος εισήλθε από ανασφάλιστη πόρτα σε ένα Ι.Χ. επιβατηγό αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας 59χρονου  στον Ορχομενό και προέβη στην έρευνα των εσωτερικών του χώρων με σκοπό την κλοπή.
Αστυνομικοί του Τμήματος Ορχομενού που περιπολούσαν στην περιοχή εντόπισαν και συνέλαβαν επ’ αυτοφώρω τον 25χρονο, ενώ σε έλεγχο που διενεργήθηκε βρέθηκε στην κατοχή του και κατασχέθηκε ένα αρωματικό αυτοκινήτου που μόλις είχε προλάβει να αφαιρέσει.
Από την αστυνομική έρευνα που ακολούθησε, προέκυψε ότι σε βάρος του 25χρονου εκκρεμούσε η από 04-10-2011 απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Θηβών, σύμφωνα με την οποία καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης δύο μηνών για κατοχή ναρκωτικών ουσιών.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε χθες το απόγευμα στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λιβαδειάς.
Διαβάστε Περισσότερα »

Θα σας δώσουμε ευρωομόλογα αρκεί να μας δώσετε τον χρυσό σας

Θα σας δώσουμε ευρωομόλογα αρκεί να μας δώσετε τα αποθέματα χρυσού σας

Σχέδιο σωτηρίας, ύψους 2,3 τρισ.ευρώ, για την δημιουργία ενός «λάιτ ευρωομολόγου» επεξεργάζεται η Γερμανία. Για να γίνει αυτό όμως, το σχέδιο προβλέπει ότι οι χώρες του ευρωπαϊκού Νότου θα πρέπει να διαθέσουν τα αποθέματα χρυσού τους.
Το γερμανικής έμπνευσης σχέδιο σταθεροποίησης, που λέγεται European Redemption Pact (σε ελεύθερη μετάφραση Ευρωπαική Συνθήκη Σωτηρίας) προσφέρει στα υπερχρεωμένα PIGS, δηλαδή την Πορτογαλία, την Ιταλία, την Ελλάδα και την Ισπανία αυτό που ζητούν όλο και περισσότεροι οικονομολόγοι από την Ευρώπη, αν και σε πιο ελαφρά εκδοχή ώστε να είναι συμβατή με το γερμανικό Σύνταγμα: Μια μορφής ευρωομολόγου.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με άρθρο στην βρετανική Telegraph, οι γερμανοί «σοφοί» που επεξεργάζονται την προτεινόμενη «Συνθήκη Σωτηρίας» βασίζουν την πρότασή τους στο Sinking Fund που δημιουργήθηκε το 1790 στις ΗΠΑ, για να αντιμετωπιστούν τότε τα τεράστια χρέη που άφησε η Αμερικάνικη Επανάσταση.
Τι ακριβώς προβλέπει αυτό το σχέδιο; Με απλά λόγια, στόχος του είναι να μειώσει το χρέος των κρατών μελών της Ευρωζώνης ώστε να μην υπερβαίνει το 60% του ΑΕΠ τους. Για να επιτευχθεί αυτός ο στόχος, το Χρέος κάθε χώρας που υπερβαίνει το 60% του ΑΕΠ της μεταφέρεται σε ένα κοινό αλλά προσωρινό Ταμείο Σωτηρίας, ενώ το υπόλοιπο χρέος (έως το 60% του ΑΕΠ) παραμένει κρατικό, όπως επιτάσσει η Συνθήκη του Μάαστριχτ.
Με τα οικονομικά δεδομένα του περασμένου Νοεμβρίου, η Ιταλία θα μετέφερε στο νέο Ταμείο χρέος ύψους 985 δισ. Ευρώ, η Γερμανία 578 δισ., η Γαλλία 498 δισ. και συνολικά θα συγκεντρωνόταν ένα «ευρωπαϊκό Χρέος» που θα έφτανε τα 2,325 τρισ. Ευρώ.
Στη συνέχεια, το νέο Ταμείο θα εκδώσει κοινά ομόλογα για να καλύψει αυτό το τεράστιο Χρέος. Σε μια τέτοια περίπτωση, οι πλούσιες χώρες του Βορρά και ιδιαίτερα η Γερμανία, θα «μοιράζονταν» ουσιαστικά την υψηλή πιστοληπτική ικανότητά τους με τις χρεοκοπημένες οικονομίες του Νότου, με αποτέλεσμα καλύτερα επιτόκια και μείωση του «βάρους» του χρέους γι' αυτές.
Παρότι η Γερμανία θα εξαναγκαστεί να μοιραστεί ουσιαστικά την πιστωτική της κάρτα με τα PIGS, το σχέδιο είναι ριζικά αντίθετο με αυτό που ζητούν οι υποστηρικτές του ευρωομολόγου. Κι αυτό διότι, ενώ το ευρωομόλογο θεωρείται ένα μεγάλο βήμα προς μια πραγματική οικονομική ένωση της Ευρωζώνης, το Ταμείο Σωτηρίας που προβλέπει το σχέδιο θα είναι εντελώς προσωρινό και τελικά θα καταργηθεί. Όπως υποστηρίζει ο Μπέντζαμιν Βαιγκερτ, ο γενικός γραμματέας του «Συμβουλίου Σοφών» της Γερμανίας: «Το Ταμείο σηματοδοτεί την επιστροφή στην πειθαρχία της Συνθήκης του Μάαστριχτ με κρατικό έλεγχο πάνω στους Προϋπολογισμούς». Άλλωστε, αυτός είναι ο μόνος μέχρι τώρα τρόπος να παρακαμφθεί η απόφαση του γερμανικού Συνταγματικού Δικαστηρίου που έκρινε ότι η Βουλή δεν μπορεί να παραχωρήσει την εξουσία της επί του Προϋπολογισμού σε άλλο υπερεθνικό όργανο.
Χρυσός για ομόλογα
Ωστόσο, όπως τονίζει στο άρθρο της η Telegraph, το σχέδιο δεν είναι φιλανθρωπία. Για να πειστεί η Γερμανία να αφήσει τα ιδιαίτερα χαμηλά επιτόκια δανεισμού της (δανείζεται με 1,37% στα δεκαετή ομόλογα), θα υπάρχει μια σκληρή δικλείδα ασφαλείας που θα επιβάλλει πειθαρχία σε όλους. Έτσι, κάθε χώρα που θα συμμετάσχει στο σχέδιο θα πρέπει να δώσει ουσιαστικά ως εγγύηση ένα μεγάλο κομμάτι από τα αποθέματα χρυσού της, που θα ανέρχεται στο 20% του Χρέους της. «Αυτή η εγγύηση θα χρησιμοποιηθεί μόνο στην περίπτωση που μια χώρα δεν τηρεί τις υποχρεώσεις της», αναφέρει το σχέδιο.
Η ρήτρα αυτή του Σχεδίου Σωτηρίας δεν θα περάσει χωρίς αντιδράσεις, τονίζει το άρθρο. Η Ιταλία και η Πορτογαλία έχουν κρατήσει τα αποθέματα χρυσού τους παρά την κακή οικονομική τους κατάσταση. Μόνο η Ιταλία έχει ένα συνολικό απόθεμα 2.451 τόννων χρυσού, που αποτιμώνται στα 98 δισ. Ευρώ.
Επιπλέον, οι οικονομίες των χωρών του ευρωπαϊκού Νότου δεν θα «έπαιρναν μπροστά» από τη μια μέρα στην άλλη. Θα έπαιρναν μπροστά, αλλά και πάλι θα χρειαζόταν μια περίοδος εσωτερικής υποτίμησης για να αυξήσουν την ανταγωνιστικότητά τους...
Προς το παρόν, η Άνγκελα Μέρκελ δείχνει να απορρίπτει το σχέδιο αυτό. Τον περασμένο Νοέμβριο, το είχε χαρακτηρίσει ως «απολύτως αδύνατο», αλλά έκτοτε η κρίση στην Ευρώπη όχι μόνο διέφυγε από την Ελλάδα αλλά δείχνει έτοιμη να βάλει φωτιά σε όλο το οικοδόμημα του ευρώ, ειδικά με την τωρινή αναταραχή λόγω της κατάστασης των ισπανικών τραπεζών.
Από την άλλη πλευρά, οι Σοσιαλδημοκράτες αντίπαλοι της «Σιδηράς Καγκελαρίου» υποστηρίζουν αυτό το σχέδιο, όπως και οι Πράσινοι που απειλούν ανοικτά την Μέρκελ να καταψηφίσουν την Δημοσιονομική Συνθήκη στη γερμανική Βουλή αν η τελευταία δεν αλλάξει γνώμη για το προτεινόμενο σχέδιο.
iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα »

Έρχεται μίνι καύσωνας,ο πρώτος του καλοκαιριού!

Τέλος ο φθινοπωρινός καιρός.
Ραγδαία αλλαγή θα παρουσιάσει ο καιρός
,σύμφωνα και με τα τελευταία επίσημα στοιχεία της Ε.Μ.Υ. για τις επόμενες ημέρες.

Αυτήν την εβδομάδα ,μέχρι και το Σάββατο η θερμοκρασία θα αρχίσει να ανεβαίνει αλλά δεν θα λείψουν οι τοπικές βροχές και οι καταιγίδες που κατά τόπους θα είναι έντονες.

Από την ερχόμενη Κυριακή όμως και κυρίως από τις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας τα φαινόμενα θα σταματήσουν τελείως και η θερμοκρασία θα συνεχίσει την ανοδική της πορεία φτάνοντας ακόμα και τους 35 βαθμούς κελσίου !
Διαβάστε Περισσότερα »

Αγρότες απο τη Βοιωτία πλάσαραν πλαστά τιμολόγια


Πλαστά τιμολόγια σε εμπόρους του Βόλου επιχείρησαν να «πλασάρουν» αγρότες της Θήβας, προκειμένου να εισπράξουν παράνομα επιστροφή ΦΠΑ.

Πλαστά και εικονικά τιμολόγια και σε εμπόρους και συνεταιρισμούς της Μαγνησίας επιχείρησαν να δώσουν αγρότες από χωριά της Θήβας, οι οποίοι πιάστηκαν πριν λίγες μέρες από το ΣΔΟΕ Αττικής για είσπραξη παράνομης επιστροφής ΦΠΑ, αξίας εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ.

Όπως σημειώνει ο προϊστάμενος της ενιαίας (Α΄, Β΄) ΔΟΥ Βόλου Χρήστος Τσαμπρινός οι σχετικές απόπειρες έγιναν πριν από ένα μήνα περίπου, ωστόσο οι αγρότες της Βοιωτίας είχαν μπει στο στόχαστρο των διωκτικών αρχών, ως εκ τούτου τα πλαστά και εικονικά τιμολόγια δεν έγιναν δεκτά από τους εμπόρους της περιοχής μας.

Εφ. ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ 
 zougla.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Ο Αλέξης Τσίπρας τη Δευτέρα στη Λιβαδειά


ΣΥΡΙΖΑ: Ακύρωση του Μνημονίου, του εφαρμοστικού και του Μεσοπρόθεσμου
Πολιτική συγκέντρωση με ομιλητή τον Αλέξη Τσίπρα-Πρόεδρο της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ διοργανώνει ο ΣΥΡΙΖΑ-Ενωτικό Κοινωνικό Μέτωπο στην Κεντρική Πλατεία της Λιβαδειάς την Δευτέρα 4 Ιουνίου 2012 ώρα 8 μ.μ.
Διαβάστε Περισσότερα »

Βράβευση Διακριθέντων Μαθητών Ε’ και Στ’ τάξεων Δημοτικών Σχολείων Ν. Βοιωτίας


alt ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Ν. ΒΟΙΩΤΙΑΣ
Η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία Ν. Βοιωτίας διοργανώνει:
ΕΚΔΗΛΩΣΗ
Για τη βράβευση μαθητών της Ε' και ΣΤ' τάξης
των Δημοτικών Σχολείων του Νομού που διακρίθηκαν στον 6ο.Μαθητικό Πανελλήνιο Διαγωνισμό «Παιχνίδι και Μαθηματικά» και σας καλεί:
Στη Λιβαδειά Το Σάββατο 2 Ιουνίου 2012 και ώρα 7 το απόγευμα στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας (Φίλωνος 36-39 Διοικητήριο)
Ομιλητής: Αντώνης Αντωνίου Διδάκτωρ Αστροφυσικής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Με θέμα: «Από το αισθητό στο μη αισθητό Σύμπαν»
Στη Θήβα Την Κυριακή 3 Ιουνίου 2012 και ώρα 11 το πρωί Στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Θήβας
Ομιλητής: Ανδρέας Τριανταφύλλου Μαθηματικός Πρόεδρος της επιτροπής του περιοδικού «Μικρός Ευκλείδης» Με Θέμα : «Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία,
περιοδικό Μικρός Ευκλείδης».
orchomenos-press.



Για τη Δ.Ε
Η Πρόεδρος                  Ο Γ.Γραμματέας
Πρέντζα Δήμητρα              Τζαμτζής Ηλίας



ΔΗΜΟΤΙΚΑ  ΣΧΟΛΕΙΑ  ΠΕΡΙΟΧΗΣ  ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ




ΕΠΩΝΥΜΟ ΟΝΟΜΑ ΤΑΞΗ ΣΧΟΛΕΙΟ




Ευταξία Ελευθερία Ε 1ο Λιβαδειάς
Καραπετσάνου Ζωή Ε 1ο Λιβαδειάς
Κυριάκου Βασιλική Ε 1ο Λιβαδειάς
Βαγιάκος Ιωάννης Στ 1ο Λιβαδειάς
Σκόπα Κωνσταντίνα Στ 1ο Λιβαδειάς




Μπούτσης Νικόλαος Ε 2ο Λιβαδειάς
Μητά Ευαγγελία Ε 2ο Λιβαδειάς
Κούπε Έρικα Ε 2ο Λιβαδειάς
Μασούρα Μαρίνα Στ 2ο Λιβαδειάς
Νίκας Γεώργιος Στ 2ο Λιβαδειάς
Γκίνη Μεσαλίνα Στ 2ο Λιβαδειάς




Κοβάνης Δημήτριος Ε 3ο Λιβαδειάς
Μπίνιου Αθανασία Ε 3ο Λιβαδειάς
Μωρίκη Ασπασία Ε 3ο Λιβαδειάς
Στάμου Χρυσούλα Ε 3ο Λιβαδειάς
Βαγενά Ελένη Στ 3ο Λιβαδειάς
Στάμου Ελένη Στ 3ο Λιβαδειάς




Αγραφιώτης Ευστάθιος Ε 4ο Λιβαδειάς
Καλογήρου Κλέαρχος Ε 4ο Λιβαδειάς
Λαζινός Ευάγγελος Ε 4ο Λιβαδειάς
Παπακωνσταντίνου Μαρία Ε 4ο Λιβαδειάς
Πούλου Διώνη Ε 4ο Λιβαδειάς
Παναγιωτά Νικολέττα Ε 4ο Λιβαδειάς
Ζάμπας Νικόλαος Ε 4ο Λιβαδειάς
Πούλος Κωνσταντίνος Στ 4ο Λιβαδειάς
Γαστουνιώτης Ιωάννης Στ 4ο Λιβαδειάς
Καλέγκας Χρήστος Στ 4ο Λιβαδειάς
Σταμέλου Αικατερίνη Στ 4ο Λιβαδειάς




Παλαιολόγος Ηλίας Ε 5ο Λιβαδειάς
Σκαλούμπακας Παναγιώτης Ε 5ο Λιβαδειάς
Ρηγόγλου Γεώργιος Ε 5ο Λιβαδειάς
Χονδρός Μάριος - Θωμάς Ε 5ο Λιβαδειάς
Αγγελή Αικατερίνη Στ 5ο Λιβαδειάς
Κασβίκη Σταυρούλα Στ 5ο Λιβαδειάς
Μήτσιου Αναστασία Στ 5ο Λιβαδειάς
Οικονόμου Ελένη Στ 5ο Λιβαδειάς
Πολυζώη Άρτεμις Στ 5ο Λιβαδειάς
Κοβού Δέσποινα Στ 5ο Λιβαδειάς
Παππά Γεωργία Στ 5ο Λιβαδειάς
Σκόνδρας Γεώργιος Στ 5ο Λιβαδειάς




Αναγνώστη Βασιλική Ε 6ο Λιβαδειάς
Σύρου Ανδριανή Ε 6ο Λιβαδειάς
Ρίζος Χριστόφορος Ε 6ο Λιβαδειάς
Μπουμπουκιώτη Μαριλένα Ε 6ο Λιβαδειάς
Περγαντάς Ιωάννης Ε 6ο Λιβαδειάς
Αλεξανδρής Γεώργιος Στ 6ο Λιβαδειάς
Σεφέρης Ιωάννης Στ 6ο Λιβαδειάς
Στάμος Δημήτριος Στ 6ο Λιβαδειάς




Κουτής Θάνος Ε 7ο Λιβαδειάς
Ταγκαλέγκα Παναγιώτα Ε 7ο Λιβαδειάς
Μπαρλά Θεοδώρα Ε 7ο Λιβαδειάς
Κατσαρός Νώντας Στ 7ο Λιβαδειάς
Παρασκευάς Ματσοτάι Στ 7ο Λιβαδειάς
Μίχα Μαρία Στ 7ο Λιβαδειάς




Θανέλας Ιωάννης Ε 8ο Λιβαδειάς
Καραμήτρου Αρετή Ε 8ο Λιβαδειάς
Κατωπόδης Δημήτριος Ε 8ο Λιβαδειάς
Λοϊζίδης Παναγιώτης Ε 8ο Λιβαδειάς
Παπαγεωργίου Λουκάς - Αλέξανδρος Ε 8ο Λιβαδειάς
Πλιακοστάμου Μυρτώ Ε 8ο Λιβαδειάς
Σταμάτης Ευάγγελος Ε 8ο Λιβαδειάς
Γεροντόπουλος Παναγιώτης Ε 8ο Λιβαδειάς
Κακαβός Κωνσταντίνος Ε 8ο Λιβαδειάς
Κολιούση Μαρία Ε 8ο Λιβαδειάς
Ρεμπάπη Παναγιώτα - Αναστασία Ε 8ο Λιβαδειάς
Χαρίτου Νεφέλη - Σοφία Ε 8ο Λιβαδειάς
Καράντζαλης Χρήστος Στ 8ο Λιβαδειάς
Κολυπερα Ελένη - Μαρία Στ 8ο Λιβαδειάς
Σασιάκου Ισιδώρα Στ 8ο Λιβαδειάς
Χαρατσής Δήμος Στ 8ο Λιβαδειάς
Χρυσικός Νικόλαος - Νεκτάριος Στ 8ο Λιβαδειάς




Γαλανού Μαρία - Παρασκευή Ε 9ο Λιβαδειάς
Μπενέτος Σπυρίδων Ε 9ο Λιβαδειάς
Περγαντά Ιοκάστη - Αναστασία Ε 9ο Λιβαδειάς




Γώγου Ευαγγελία Ε 10ο Λιβαδειάς
Δήμου Τριαντάφυλλος Ε 10ο Λιβαδειάς
Λούκας Πέτρος Ε 10ο Λιβαδειάς
Μίχας Χαράλαμπος Ε 10ο Λιβαδειάς
Σολωμός Άγγελος Ε 10ο Λιβαδειάς
Αυγέρης Γεώργιος Στ 10ο Λιβαδειάς
Δήμου Λουκάς Στ 10ο Λιβαδειάς
Καφρίτσας Χρήστος Στ 10ο Λιβαδειάς
Λιάκος Νικόλαος Στ 10ο Λιβαδειάς
Μαντζουράνη Χριστίνα Στ 10ο Λιβαδειάς
Μπαμπαλή Αρετή - Νικολέτα Στ 10ο Λιβαδειάς
Ντίνγκο Ορέστης Στ 10ο Λιβαδειάς
Παππάς Κωνσταντίνος Στ 10ο Λιβαδειάς
Πικάσης Ρωμανός Στ 10ο Λιβαδειάς




Γατζούδης Μάριος Ε Αγίου Γεωργίου
Νταλιάνη Βασιλεία Ε Αγίου Γεωργίου
Φουντά Αγγελική Ε Αγίου Γεωργίου
Χουσιάδας Χρήστος Στ Αγίου Γεωργίου




Θώδου Ιωάννης Ε Αγίου Δημητρίου




Αγγελής Νικόλαος Ε Αράχωβας
Ζήσης Ιωάννης Ε Αράχωβας
Σύρος Γεώργιος Ε Αράχωβας
Τσοπάνι Αλεξάνδρα Ε Αράχωβας
Βασιληάς Στέργιος Στ Αράχωβας
Κόρακας Ευστάθιος Στ Αράχωβας




Αργυράκου Ασημίνα Ε Δαύλειας
Αργυράκου Παρασκευή Ε Δαύλεια

Διαβάστε Περισσότερα »

Ο Τάσος Μητρόπουλος... αναποδογύρισε το γραφείο του Λυκουρέντζου!

Ο Τάσος Μητρόπουλος... αναποδογύρισε το γραφείο του Λυκουρέντζου!

Σκηνές ...απείρου κάλους διαδραματίστηκαν στο γραφείο του Ανδρέα Λυκουρέντζου: Ο εξοργισμένος Τάσος Μητρόπουλος όρμησε για να υπερασπιστεί τη θέση του στις λίστα της Νέας Δημοκρατίας στη Β' Πειραιά, «αναχαιτίζοντας» τον Γιώργο Ανατολάκη...
Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της στήλης «Μικροπολιτικός» της εφημερίδας «τα Νέα», που αποκαλύπτει και το περιστατικό, όλα αυτά συνέβησαν το απόγευμα της Δευτέρας, 28 Μαϊου.
Σύμφωνα με τον «Μικροπολιτικό», ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού κ. Μητρόπουλος μπήκε στο γραφείο του Γραμματέα του κόμματος κ. Λυκουρέντζου και διεκδίκησε τα «κεκτημένα» του, με ορμή και μαχητικότητα που δικαιώνει το παρατσούκλι «Ράμπο», το οποίο τον συνόδευε από τα πρώτα χρόνια της ποδοσφαιρικής του καριέρας.
Αιτία της οργής του «Ράμπο» ήταν ένα αίτημα που του είχε υποβάλλει νωρίτερα, τηλεφωνικώς, ο κ. Λυκουρέντζος. Ο Γραμματέας είχε ζητήσει από τον κ. Μητρόπουλο να αποδεχθεί την τοποθέτησή του στην πέμπτη θέση της λίστας, αντί της τέταρτης, την οποία είχε καταλάβει στις προηγούμενες εκλογές.
Προς τι το αίτημα της «μετακίνησης», κατά μία θέση; Απλούστατα, η Συγγρού προόριζε την τέταρτη για έναν έτερο βετεράνο ποδοσφαιριστή του Ολυμπιακού: Τον άρτι αφιχθέντα από τον ΛΑΟΣ, Γιώργο Ανατολάκη.
«Αμυνόμενος» ο μεσοεπιθετικός, «επιτιθέμενος» ο αμυντικός...
Ήταν εκ των προτέρων γνωστό ότι οι «εισροές» από το κόμμα του Γιώργου Καρατζαφέρη - κι όχι μόνο από αυτό- θα προκαλούσαν ... μάχες χαρακωμάτων και θέσεων στα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας, δοθείσης της «στενότητας χώρου».
Να όμως που υπάρχει και δευτερογενής παρενέργεια: Οι «εισροές» αυτές προκάλεσαν...τον άγριο ανταγωνισμό παλαίμαχων ποδοσφαιριστών της ίδιας ομάδας, τροποποιώντας όμως τους ρόλους τους: Ο μεσοεπιθετικός Τάσος Μητρόπουλος βρέθηκε στην ανάγκη να αμύνεται σθεναρά για να ανακόψει τον εφόρμηση του αμυντικού Γιώργου Ανατολάκη.
Φυσικά ένας «Ράμπο», αμύνεται και ως ... «Ράμπο». Σύμφωνα με μια εκδοχή για το συμβάν, ο κ. Μητρόπουλος έριξε κάτω το γραφείο του κ. Λυκουρέντζου. Οι φωνές ακούστηκαν παντού κι έτσι δεν άργησε να ειδοποιηθεί ο Αντώνης Σαμαράς.
Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας εκείνη την ώρα βρισκόταν στο γραφείο του και πάσχιζε να λύσει έναν άλλο γρίφο, ο οποίος απέρρεε από τις «διευρύνσεις» του κόμματος. Ο κ. Σαμαράς είχε συνάντηση με τον Γιώργο Κοντογιάννη, στέλεχος της Δημοκρατικής Συμμαχίας της Ντόρας Μπακογιάννη. Όπως είναι γνωστό, το πρόσωπο του κ. Κοντογιάννη έκανε άνω -κάτω τις δυνάμεις του κόμματος στην Ηλεία, καθώς η τοπική οργάνωση αντέδρασε σφοδρά στην τοποθέτησή στη δεύτερη θέση της λίστας.
Τι απέγινε όμως με την υπόθεση του «Ράμπο» και το μήλο της έριδας στη Β' Πειραιά, δηλαδή την τέταρτη θέση στη λίστα; Έγινε αυτό που ήθελε ο κ. Μητρόπουλος. Προηγουμένως, σύμφωνα με τον «Μικροπολιτικό» των «Νέων», για να ηρεμήσουν τα πνεύματα χρειάστηκε να παρέμβει μεγαλοπαράγοντας του Ολυμπιακού.
Στην καριέρα τους οι δύο βετεράνοι παίκτες του Ολυμπιακού είχαν συνηθίσει να διεκδικούν «πρωτιές». Ποιος θα φανταζόταν ότι το γήπεδο της πολιτικής θα τους έκανε να «τα δίνουν όλα» για μια τέταρτη θέση...
Διαβάστε Περισσότερα »

ΠΕΡΙΦ.ΣΤΕΡΕΑΣ - Η ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΑΔΕΙΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΧΡΗΣΗΣ ΝΕΡΟΥ

Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι συναντήσεις εργασίας που
πραγματοποιήθηκαν τις
προηγούμενες ημέρες στη Λαμία, Λιβαδειά και Χαλκίδα με την ευθύνη του αρμόδιου
Αντιπεριφερειάρχη Περιβάλλοντος Στερεάς Ελλάδας Μπέτσιου Νικόλαου και την παρουσία
του Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Οικονομίας και των Αντιπεριφερειαρχών των
Περιφερειακών Ενοτήτων για το θέμα της χορήγησης αδειών για υφιστάμενα δικαιώματα
χρήσης νερού.
Στις συναντήσεις παρέστησαν εκπρόσωποι από το σύνολο σχεδόν των 'ήμων της
Περιφέρειας, πρόεδροι των Ε.Α.Σ. και των Αγροτικών Συλλόγων καθώς και εκπρόσωποι των
Τ.Ο.Ε.Β.
Οι υπηρεσιακοί παράγοντες της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας ενημέρωσαν με πληρότητα
όλους όσοι παραβρέθηκαν στις συσκέψεις απαντώντας σε πλήθος ερωτημάτων που
υπεβλήθησαν, δίδοντας ταυτόχρονα πληροφορίες για τα δικαιολογητικά που απαιτούνται
καθώς και οδηγίες για την ορθή συμπλήρωση των αιτήσεων.
Στόχος ήταν η ενημέρωση των ανωτέρω φορέων προκειμένου να συντονίσουν τις ενέργειές
τους με αυτές της Περιφέρειας ώστε η όλη διαδικασία να διεκπεραιωθεί ομαλά.
Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας έχει προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να
οργανώσει περαιτέρω τα αρμόδια τμήματα Υδροοικονομίας προκειμένου να δεχθούν τις
χιλιάδες των αιτήσεων και να εξυπηρετήσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τους αγρότες
και κάθε ενδιαφερόμενο.
Ταυτόχρονα με παρεμβάσεις στα Υπουργεία Περιβάλλοντος και Αγροτικής Ανάπτυξης
καθώς και στη 'ιεύθυνση Υδάτων της Αποκεντρωμένης 'ιοίκησης ζητήσαμε να υπάρξουν
σύντομα διευκρινήσεις σε θέματα της Κ.Υ.Α. για τα δικαιώματα χρήσης νερού.
ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Υψηλάντη 1, Λαμία 35100, Τηλ. 22313 51244 e-mail : grafeiotypou@pste.gov.gr
Κιν : 6974747048
Διαβάστε Περισσότερα »

Λαγκάρντ: Πήρα ένα γερό μάθημα απ’ όσα είπα για την Ελλάδα!









Απολογητική εμφανίστηκε στο ΔΣ του ΔΝΤ η Κριστίν Λαγκάρντ για τις πρόσφατες δηλώσεις της.

Εξηγήσεις κλήθηκε να δώσει η Κριστίν Λαγκάρντ σε συνεδρίαση του ΔΣ του ΔΝΤ που έγινε στα κεντρικά γραφεία του Οργανισμού στην Ουάσινγκτον.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει ο ανταποκριτής του ΣΚΑΙ στη Ουάσινγκτον κ. Αθανάσιος Δημάδης, η κυρία Λαγκάρντ, στην αρχή της συνεδρίασης φέρεται να ζήτησε συγνώμη για τα σχόλια που έκανε για την Ελλάδα και για την απροσδόκητη τροπή που πήρε η υπόθεση με τις χιλιάδες επικρίσεις που ακολούθησαν στα κοινωνικά δίκτυα.

Στους κόλπους του Ταμείου θεωρούν ότι απ' όλη αυτήν την ιστορία που ξεκίνησε με την συνέντευξη της κ. Λαγκάρντ στην εφημερίδα Guardian, επλήγη σοβαρά το προφίλ του ΔΝΤ.

Η επικεφαλής του ΔΝΤ φέρεται να δήλωσε στα μέλη του ΔΣ του ΔΝΤ ότι πήρε "γερό μάθημα" από τον άστοχο παραλληλισμό που έκανε μεταξύ των χωρών του Νίγηρα και της Ελλάδας, προσθέτοντας ότι "σέβεται τις θυσίες που κάνει ο ελληνικός λαός".

Η "αποκαλυπτική" φωτογραφία ης επικεφαλής του ΔΝΤ, βεβαίως, ανήκει στο παρελθόν..
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΕΙΧΕ "ΣΗΚΩΣΕΙ" ΟΛΑ!


Τσοχατζόπουλος: Είχε αγοράσει το βιβλιοπωλείο "Ιανός"
Κάθε ημέρα, με βάση τα στοιχεία που αποκαλύπτονται από τις χιλιάδες σελίδες του χειρόγραφου ημερολογίου το οποίο «κρατούσε» ο προφυλακισμένος Ακης Τσοχατζόπουλος προκύπτουν όλο και περισσότερες εκπλήξεις. Μια από αυτές είναι η είδηση ότι ο υπουργός είχε αγοράσει μετοχές της αλυσίδας βιβλιοπωλείων «Ιανός Α.Ε.» έναντι περίπου 1,5 εκατομμυρίου ευρώ.
Οπως προκύπτει από χειρόγραφα σημειώματα, ιδιωτικά συμφωνητικά και άλλα έγγραφα που κατασχέθηκαν από το σπίτι και το γραφείο του κ. Τσοχατζόπουλου ο πρώην υπουργός διέθετε 180.077 κοινές ανώνυμες μετοχές της εταιρείας «Ιανός ΑΕ» συνολικής ονομαστικής αξίας 360.154 ευρώ.

Η πληροφορία αυτή που αποκαλύφθηκε από την εφημερίδα «Μακεδονία» αιφνιδίασε ακόμη και τους στενότερους συνεργάτες του ιδιοκτήτη της εταιρείας, Νίκου Καρατζά.

Η αγορά έγινε σε τρεις φάσεις. Οι πρώτες 100.000 μετοχές, ονομαστικής αξίας 200.000 ευρώ, αγοράστηκαν σύμφωνα με πληροφορίες την περίοδο που ο κ. Τσοχατζόπουλος ήταν υπουργός Ανάπτυξης, στις αρχές της δεκαετίας του 2000. Αργότερα, το 2004, ο πρώην υπουργός προσέθεσε στο χαρτοφυλάκιό του άλλες 80.000 μετοχές, ονομαστικής αξίας 160.000 ευρώ, ενώ έναν χρόνο μετά, το 2005, αγόρασε άλλους 77 τίτλους, ονομαστικής αξίας 154 ευρώ.

Στο γραφείο του κ. Τσοχατζόπουλου βρέθηκαν, σύμφωνα με πληροφορίες, αντίγραφα των ισολογισμών της εταιρείας «Ιανός ΑΕ» και εκθέσεις αναφορικά με την οικονομική διαχείριση της επιχείρησης.

Παράλληλα, βέβαια, στο αρχείο του κ. Τσοχατζόπουλου βρέθηκε και χειρόγραφο ιδιωτικό συμφωνητικό σύμφωνα το οποίο αναφέρει σαφώς ότι «Ο κ. Νίκος Καρατζάς συμφωνεί να αγοράσει πίσω από την εταιρεία NORIS το σύνολο των μετοχών της εταιρείας ΙΑΝΟΣ... έναντι τιμήματος 1,5 εκ. ευρώ. Η αγορά συμφωνείται να πραγματοποιηθεί στο ίδιο τίμημα που πλήρωσε η εταιρεία NORIS στην τράπεζα EUROBANK LUXEMBURG στο λογαριασμό του κ. Νίκου Καρατζά για την απόκτηση του 20% των μετοχών της εταιρείας ΙΑΝΟΣ Α.Ε»

Το ποσό συμφωνήθηκε να καταβληθεί τμηματικά σε τρεις δόσεις, στις 20 Μαΐου, 20 Σεπτεμβρίου και 20 Δεκεμβρίου του 2009, στις 20 Μαΐου του 2010 και στις 20 Δεκεμβρίου του 2010.

Καρατζάς: «Επέστρεψα τα χρήματα του Ακη»

Σύμφωνα με άνθρωπο του στενού περιβάλλοντός του ο οποίος συνομίλησε μαζί του, ο ιδιοκτήτης του «Ιανού» Νίκος Καρατζάς ήταν εμφανώς στενοχωρημένος. Σε στενό φίλο του, με τον οποίο συνομίλησε τηλεφωνικά, είπε πως «δεν υπάρχει τίποτε παράνομο σ' αυτή την ιστορία».

Εξηγούσε ότι κατά καιρούς και αναλόγως με τα επιχειρηματικά του σχέδια απευθυνόταν σε διάφορους χρηματοδότες, οι οποίοι έβαζαν κάποια κεφάλαια στην επιχείρηση.

Παραδεχόταν ωστόσο ότι «αυτή η υπόθεση αποτελεί δυσφήμηση για την εταιρεία». Σύμφωνα με άλλον συνομιλητή του, ο κ. Καρατζάς υποστηρίζει ότι τα περίπου 360.000 ευρώ που εμφανίζονται ως χρήματα του κ. Τσοχατζόπουλου είναι στην πραγματικότητα κεφάλαια τα οποία τοποθέτησε εταιρεία του εξωτερικού. Αποκάλυψε δε ότι «το 2009, μόλις άρχισαν να βγαίνουν στη φόρα οι υποθέσεις του Άκη, τα κεφάλαια αυτά επιστράφηκαν».

Τις εξηγήσεις αυτές του κ. Καρατζά μετέφερε αργά το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής σε διευθυντικά στελέχη της επιχείρησης πρόσωπο της απολύτου εμπιστοσύνης του. Οι εξηγήσεις θεωρήθηκαν επιβεβλημένες, καθώς η αποκάλυψη της υπόθεσης είχε προκαλέσει αμηχανία στις τάξεις των εργαζομένων στα βιβλιοπωλεία της αλυσίδας.

«Αν το ήξερα δεν θα έμπλεκα»

Σύμφωνα με στενό φίλο του Νίκου Καρατζά ο οποίος συνομίλησε μαζί του μετά την αποκάλυψη της υπόθεσης, ο «Ιανός» -όπως συνηθίζεται να αποκαλείται στην επιχειρηματική και καλλιτεχνική πιάτσα της Θεσσαλονίκης- είναι βαθύτατα προβληματισμένος και προσπαθεί να συνειδητοποιήσει τις επιπτώσεις που θα έχει η όλη ιστορία στην επιχείρηση.

«Ο Νίκος αισθάνεται ήσυχος με τη συνείδησή του, αλλά γνωρίζει πολύ καλά ότι θα χρειαστεί να περάσει καιρός μέχρι να αποστιγματιστεί από αυτή την υπόθεση», επισημαίνει συνομιλητής του.

Οπως αναφέρουν άνθρωποι του στενού περιβάλλοντός του, «ο Καρατζάς δηλώνει απερίφραστα προς όλους ότι ουδέποτε πέρασε από το μυαλό του πως τα κεφάλαια του Άκη θα μπορούσαν να προέρχονται από μη σύννομες δραστηριότητες». «Εάν είχα την παραμικρή υποψία», λέει προς τους συνομιλητές του, «δεν θα έμπαινα σ' αυτή την περιπέτεια, δεν μου ήταν δύσκολο άλλωστε να αντλήσω από αλλού αυτά τα κεφάλαια».

Ποιος είναι ο Νίκος Καρατζάς

Ο Νίκος Καρατζάς γεννήθηκε τον Αύγουστο του 1958 στο Στρατώνι Χαλκιδικής, όπου και μεγάλωσε. Στη Θεσσαλονίκη εγκαταστάθηκε το 1976, όπου στα 18 του άρχισε να εργάζεται ως υπάλληλος βιβλιοπωλείου, διορθωτής, επιμελητής και εκδότης του περιοδικού «Ιανός». Το 1984 ίδρυσε τις εκδόσεις Ιανός με αίθουσα τέχνης και χώρο εκδηλώσεων, στην καρδιά της Θεσσαλονίκης, στην Αριστοτέλους.

Το ιστορικό πατάρι του «Ιανού» υπήρξε για περισσότερα από είκοσι χρόνια ο τόπος συνάντησης καλλιτεχνών, συγγραφέων, ανθρώπων των γραμμάτων της τέχνης και της επιστήμης. Εκεί στήθηκαν σημαντικές εκθέσεις, παρουσιάστηκαν βιβλία και μουσικές που έγραψαν ιστορία. Στο κεντρικό βιβλιοπωλείο προστέθηκαν σταδιακά και άλλα (Καλαμαριά, Μαρτίου, Mediterranean Cosmos), ενώ έτος-σταθμός για την επιχείρηση ήταν το 2005, όταν ο «Ιανός» κατέβηκε και στην Αθήνα.

Ο Νίκος Καρατζάς ήταν παντρεμένος με την επιχειρηματία Ελένη Δανιηλίδου, με την οποία απέκτησε τον 28χρονο σήμερα Κωστή-Αλέξανδρο, ο οποίος δραστηριοποιείται κι αυτός στην επιχείρηση. Πολύτιμος σταθμός στο συνεχές πηγαινέλα μεταξύ Θεσσαλονίκης Αθηνών είναι το Λιτόχωρο και ο Όλυμπος, όπου διαθέτει εξοχική κατοικία την οποία θεωρεί το ησυχαστήριό του. Εκεί περνά σχεδόν όλα τα σαββατοκύριακα και τις διακοπές του.

Την ίδια ώρα,
στο κελί του Άκη Τσοχατζόπουλου στην έκτη πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού βρέθηκε ένα κινητό τηλέφωνο ύστερα από αιφνιδιαστικό έλεγχο.

Σημειώνεται ότι η νομοθεσία απαγορεύει την κατοχή και χρήση κινητών τηλεφώνων από κρατούμενους στα σωφρονιστικά ιδρύματα.

Ως αποτέλεσμα, ο πρώην υπουργός παραπέμφθηκε στο πειθαρχικό συμβούλιο των φυλακών, ενώ διατάχθηκε έρευνα για να διαπιστωθεί με ποίον τρόπο έφτασε στα χέρια του το κινητό τηλέφωνο.

 

Διαβάστε Περισσότερα »

ΠΡΟΣΟΧΗ: Νέος ιός στο Facebook με ένα… γλυκό κοριτσάκι που έγινε τέρας


Ένας νέος ιός έχει κάνει εδώ και λίγες ώρες την εμφάνισή του στο Facebook!
Πρόκειται για μια «είδηση» που φέρονται να ποστάρουν στους φίλους τους οι χρήστες του κοινωνικού δικτύου, η οποία αναφέρει:
"Το γλυκό κοριτσάκι που έγινε "τέρας" !!! (+photos)
Γνωρίστε την Χριστίνα. Είναι 16 ετών στην πρώτη φωτογραφία και μοιάζει σαν ένα συνηθισμένο κορίτσι της ηλικίας της! Μέχρι που υποβλήθει σε πλαστικές χειρουργικές επεμβάσεις για να αλλάξει την εμφάνισή της. Μέσα στο άρθρο θα δείτε πιο πρόσφατες φωτογραφίες της Χριστίνας!"
Στην ουσία όμως δεν πρόκειται για καμιά είδηση. Αν πατήσετε πάνω στον σύνδεσμο δεν θα δείτε τίποτα.
Αντίθετα θα μολύνετε και το δικό σας profile και το συγκεκριμένο post θα ποστάρετε στον τοίχο φίλων σας από εσάς!
Το μόνο που έχετε να κάνετε αν το δείτε είναι αφορά (report ) στο Facebook και να το αφαιρέσετε από τον τοίχο σας.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ο Τσίπρας θα πάρει πίσω τον ΟΤΕ από τους Γερμανούς


 
 
Οικονομικό μανιφέστο με εννέα θεμελιώδη κεφάλαια τα οποία μεταξύ άλλων περιλαμβάνουν «πάγωμα» ιδιωτικοποίησης ΔΕΚΟ, κρατικοποίηση του ΟΤΕ και τραπεζών, σταδιακές αυξήσεις μισθών και συντάξεων και νέο φορολογικό σύστημα, θα παρουσιάσει ο ΣΥΡΙΖΑ την ερχόμενη Παρασκευή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το οικονομικό επιτελείο της Κουμουνδούρου έχει ήδη ολοκληρώσει την λεπτομερή εξειδίκευση των προγραμματικών θέσεων του κόμματος και ευελπιστεί ότι με τον τρόπο αυτό δοθεί μια σαφής και ξεκάθαρη απάντηση σε όσους επικρίνουν τον ΣΥΡΙΖΑ ότι στερείται συγκεκριμένου και ουσιαστικού προγραμματικού λόγου για την επόμενη ημέρα.

Επιπροσθέτως, η Κουμουνδούρου – μετά και το δημοσίευμα του «Πρώτου Θέματος» της περασμένης Κυριακής που ανέφερε ότι κάθε στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ εκφράζει και μια διαφορετική φορολογική πρόταση – εξέδωσε «εσωτερικό» μήνυμα ζητώντας από όσους μιλούν σε ΜΜΕ να μην εκφέρουν «προσωπικές προτάσεις φορολόγησης αφού τα θέματα της φορολογίας είναι πολύ σύνθετα και χρειάζονται ειδικές γνώσεις».

Κατάργηση του Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων

Ειδικότερα, στις εξειδικευμένες προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ θα περιλαμβάνεται κεφάλαιο που θα εξηγεί τον τρόπο με τον οποίο το κράτος θα επανακτήσει τον έλεγχο των στρατηγικών τομέων της οικονομίας (πχ. ενέργεια, τηλεπικοινωνίες, σιδηρόδρομοι, λιμάνια, αεροδρόμια κ.λπ.). «Αδιαπραγμάτευτος» στόχος του κόμματος είναι ο δημόσιος έλεγχος επιχειρήσεων όπως : ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΟΣΕ, ΕΛΤΑ, ΕΥΔΑΠ, Μέσα Μεταφοράς κ.α. και επομένως η κατάργηση των σχεδίων του ειδικού Ταμείου που έχει συγκροτηθεί από τις προηγούμενες κυβερνήσεις για τον συγκεκριμένο σκοπό.
Πρέπει βέβαια να σημειωθεί ότι αποτελεί δύσκολο γρίφο ο τρόπος με τον οποίο μπορούν να επανακρατικοποιηθούν επιχειρήσεις όπως ο ΟΤΕ γι αυτό και έμπειρα στελέχη του κόμματος εξηγούν όλα αυτά «θα καθορισθούν συγκεκριμένα από την κυβέρνηση της Αριστεράς,  με βάση τις ιδιαίτερες συνθήκες, τις δυνατότητες και τα προβλήματα που θα αντιμετωπίσει» επισημαίνουν όμως πως «σε κάθε περίπτωση θα αποτραπούν άμεσα οι ιδιωτικοποιήσεις των επιχειρήσεων που έχουν προγραμματιστεί» .

«Δίκαιο και εύχρηστο» φορολογικό σύστημα αποκατάσταση κατωτάτων μισθών

Πέραν αυτών, το οικονομικό επιτελείο του ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται ότι έχει ετοιμάσει για άμεση παρουσίαση 4-5 μέτρων για την αναδιανομή του πλούτου ενώ σχεδιάζει και ειδικό φορολογικό σύστημα στην βάση της κοινωνικής δικαιοσύνης, ανάπτυξης και παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας. Πρέπει βέβαια να τονιστεί ότι η βασική φιλοδοξία του οικονομικού επιτελείου του ΣΥΡΙΖΑ – όπως και των υπολοίπων κομμάτων όταν μιλούν για νέο φορολογικό σύστημα – είναι η αποτελεσματική πάταξη της φοροδιαφυγής και της παραοικονομίας και η ανασυγκρότηση των φορολογικών μηχανισμών.

Επιπλέον, το μανιφέστο της Κουμουνδούρου θα περιλαμβάνει την άμεση κατάργηση των «χαρατσιών» για τα μικρομεσαία και χαμηλά εισοδήματα και  την αποκατάσταση του κατώτατου μισθού (επαναφορά μετενέργειας, θεσμού διαιτησίας, Συλλογικές συμβάσεις κ.α.).

Στα εντυπωσιακά καταγράφεται το γεγονός ότι μετά από αρκετούς μήνες θα ακουστεί για πρώτη φορά από κόμμα πρόταση για αύξηση μισθών και συντάξεων! Συγκεκριμένα, το οικονομικό επιτελείο της Κουμουνδούρου «ποντάρει» στο ότι με την συνολική στρατηγική του είναι εφικτή η ανάκαμψη και ανασυγκρότηση της ελληνικής οικονομίας και άρα παράλληλα με τους «ρυθμούς ανάπτυξης – ανάκαμψης» θα καταστεί εφικτή και η «σταδιακή αύξηση των μισθών και συντάξεων, πρώτα επί όλων των χαμηλότερων με στόχο μισθούς και συντάξεις ανθρώπινης και αξιοπρεπούς διαβίωσης»

«Ανακεφαλαιοποίηση = Εθνικοποίηση» για τις Τράπεζες


Σύμφωνα με πληροφορίες, η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ θα επισημάνει  ότι δεν αντιτάσσεται στο πρόγραμμα  ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών θα ξεκαθαρίσει όμως ότι αυτή θα πρέπει να γίνει με κοινές μετοχές μετά ψήφου και όχι χωρίς ψήφο  όπως αποφάσισε η προηγούμενη κυβέρνηση. Στην ουσία με τον τρόπο θα επιχειρήσει την εθνικοποίηση των τραπεζών εξηγώντας ότι «είναι ιδιαίτερα απαραίτητη και απόλυτα αναγκαία σε μια κυβέρνηση της Αριστεράς» καθώς οι «δημόσιες τράπεζες» θα λειτουργήσουν ως εργαλείο «ανάπτυξης, παραγωγής και κοινωνικής χρηματοπιστωτικής πολιτικής με στόχο την κάλυψη των κοινωνικών αναγκών».

Εθνικό πολυνομοσχέδιο για ανασυγκρότηση

Παράλληλα, θα παρουσιαστεί η σταθερή θέση του κόμματος για ακύρωση των μνημονίων και των εφαρμοστικών νόμων  και η αντικατάστασή τους από πολυνομοσχέδιο «για την οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη, τη παραγωγική ανασυγκρότηση, την αναδιανομή εισοδήματος και τη δίκαιη δημοσιονομική εξυγίανση». Αναφορικά με την καταγγελία των δανειακών συμβάσεων και την επαναδιαπραγμάτευση νέων με καλύτερους όρους θα εξηγηθεί ότι ο τρόπος, ο χρόνος, οι πολιτικοί και νομικοί χειρισμοί θα εξαρτηθούν από την ισχύ που θα έχει μια πιθανή κυβέρνηση της Αριστεράς καθώς και από τους συσχετισμούς στο ευρωπαϊκό περιβάλλον. Παράλληλα θα τονιστεί ότι η χρηματοδότηση που παρέχει η τρόικα στην Ελλάδα κατευθύνεται αποκλειστικά στην εξυπηρέτηση των δανείων και όχι των αναγκών του προϋπολογισμού.

«Μονομερείς ενέργειες μόνο για λόγους επιβίωσης»

Επιπροσθέτως, θεωρείται βέβαιη η αποσαφήνιση ορισμένων ζητημάτων που έχουν να κάνουν με το ενδεχόμενο αναστολής πληρωμών προς το εξωτερικό. Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Τσίπρας θα εξηγήσει ότι δεν είναι αυτοσκοπός οι μονομερείς ενέργειες -όπως για παράδειγμα αναστολή πληρωμών – θα επισημάνει όμως πως αυτές θα γίνουν μόνο αν προκύψει ζήτημα επιβίωσης της χώρας και του λαού στέλνοντας με τον τρόπο αυτό μήνυμα ότι το πιστόλι δεν αποσύρεται από το τραπέζι των διαπραγματεύσεων αλλά θα χρησιμοποιηθεί μόνο σε έκτακτες περιπτώσεις. Πέραν τούτων, θα παρουσιαστεί ο γενικότερος στόχος της δημιουργίας μετώπου από της χώρες του Νότου προκειμένου να ασκηθούν πιέσεις για βιώσιμη ευρωπαϊκή λύση, μορατόριουμ αποπληρωμής του χρέους με ρήτρα ανάπτυξης και απασχόλησης για το υπόλοιπο, στα πρότυπα της απόφασης για τη Γερμανία το 1953.

«Η έξοδος από το ευρώ δεν είναι δική μας επιλογή»

Τέλος, ο ΣΥΡΙΖΑ θα επισημάνει ότι η  προοπτική της εξόδου μιας χώρας από το ευρώ χρησιμοποιείται ως κυρίαρχος εκβιασμός στην πορεία προς τις εκλογές και θα σημειώσει ότι ΝΔ και ΠΑΣΟΚ επιχειρούν να εκβιάσουν τους ψηφοφόρους. Θα εξηγήσει ότι η Ευρώπη των μνημονίων είναι καταδικασμένη να διαλυθεί και θα τονίσει ότι το κόμμα «δεν πρόκειται να υποκύψει στον κυρίαρχο εκβιασμό και να αθετήσει  το αντιμνημονιακό ανορθωτικό προοδευτικό πρόγραμμά του , δίχως το οποίο η καταστροφή της χώρας, είτε εντός είτε εκτός ευρωζώνης, θα είναι μοιραία και απόλυτη».
protothema
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ