Τετάρτη 6 Ιουνίου 2012

ΣΟΚ! Προσπάθησε να αρπάξει μωρό από καρότσι στην Πυλαία!


Σοκ για μια νεαρή μητέρα στην Πυλαία. Άγνωστος προσπάθησε να αρπάξει το μωρό της από το καρότσι. Το περιστατικό συνέβη...σήμερα το μεσημέρι στην οδό Μεγάλου Αλεξάνδρου, στην Πυλαία. Άγνωστος πλησίασε τη μητέρα με το καρότσι και της είπε ότι έχει κάτι στο πόδι της. Η ίδια έσκυψε για να δει και ο άντρας προσπάθησε να αρπάξει το μωρό από το καρότσι. Ευτυχώς το παιδί ήταν δεμένο και ο άγνωστος δεν μπόρεσε να το αρπάξει. Η μητέρα πανικοβλήθηκε και άρχισε να φωνάζει. Ο άντρας εξαφανίστηκε. Περίοικοι έχουν τρομοκρατηθεί, ενώ επί ποδός βρίσκεται και η αστυνομία.


Διαβάστε Περισσότερα »

Το ψωμί ψωμάκι: Συγκλονίζει φωτογραφία της Ελλάδας του 2012


 
Το ψωμί ψωμάκι: Συγκλονίζει φωτογραφία της Ελλάδας του 2012
Μια συγκλονιστική φωτογραφία τραβηγμένη μόλις χθες στη Θεσσαλονίκη δείχνει το μέγεθος της εξαθλίωσης και του προβλήματος στην Ελλάδα του 2012.

Την φωτογραφία τράβηξε ο φωτογράφος Νικόλας Γιακουμίδης που εργάζεται για το Associated Press. Ο φωτογράφος ανέβασε τη φωτογραφία στο προφίλ του στο Facebook με ένα σύντομο κείμενο στο οποίο αναφέρει ότι η φωτογραφία είναι τραβηγμένη χθες, 5 Ιουνίου, έξω από ένα σούπερ μάρκετ στη Θεσσαλονίκη λίγες μέρες πριν από τις εκλογές της 17ης Ιουνίου.

Τραγική ειρωνεία  της φωτογραφίας είναι το αυτοκίνητο που περνά εκείνη την ώρα το δρόμο και γράφει «Το ψωμί ψωμάκι» .



Διαβάστε Περισσότερα »

Έλλειψη ρευστότητας και προθεσμίες «πνίγουν» τα αγροτικά φωτοβολταϊκά


Την ίδια ώρα ο ΣΠΕΦ αναγγέλλει προσφυγές στη ΡΑΕ για καθυστερήσεις πληρωμών από τον ΛΑΓΗΕ.Σε πολύ δύσκολη θέση βρίσκονται χιλιάδες επαγγελματίες αγρότες που θέλησαν να εγκαταστήσουν φωτοβολταϊκά στα χωράφια τους, αφού πλέον διαπιστώνουν ότι, εξαιτίας της κρίσης και της έλλειψης τραπεζικού δανεισμού, αδυνατούν να προχωρήσουν στην υλοποίηση των επενδύσεών τους.
Την ίδια ώρα ο ΣΠΕΦ αναγγέλλει προσφυγές στη ΡΑΕ για καθυστερήσεις πληρωμών από τον ΛΑΓΗΕ.
Με τις προθεσμίες για την αποδοχή των προσφορών σύνδεσης να εκπνέουν μήνα με το μήνα και το ΥΠΕΚΑ να μην είναι διατεθειμένο, όπως φαίνεται, να χορηγήσει νέες παρατάσεις, ο κίνδυνος για χιλιάδες «αγροτικά» έργα να τεθούν… ανεπιστρεπτί στο αρχείο είναι πια κάτι παραπάνω από ορατός.
Επιπλέον, όσοι αγρότες έκαναν το «λάθος» να πληρώσουν για τους όρους και τις δαπάνες σύνδεσης αλλά τώρα δεν διαθέτουν τους απαραίτητους πόρους για να συνεχίσουν, αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο να χάσουν –και- τις εγγυητικές επιστολές των 15.000 ευρώ.
Όπως έγραψαν σε προηγούμενα ρεπορτάζ το Agronews και η εφημερίδα Agrenda, τους τελευταίους δύο μήνες η ΔΕΗ έχει αρχίσει να θέτει σε εφαρμογή την επιχείρηση «Εκκαθάριση των αιτημάτων για φ/β» με το επιχείρημα ότι πρέπει να… φύγουν από τη μέση αιτήματα που αδυνατούν ή δεν πρόκειται να υλοποιηθούν, ώστε να απελευθερωθεί «ηλεκτρικός χώρος» για επενδύσεις που μπορούν να πραγματοποιηθούν.
Στο πλαίσιο αυτό αρκετοί αγρότες έχουν ήδη παραλάβει επιστολές με τις οποίες ειδοποιούνται ότι εφόσον η διορία για την αποδοχή των προσφορών έχει εκπνεύσει και θετική απάντηση δεν έχει δοθεί, ο φάκελός τους μπαίνει οριστικά στο αρχείο.
Φυσικά, ο κύριος παράγοντας που αποτρέπει τους επαγγελματίες του αγροτικού χώρου από το να αποδεχθούν τις προσφορές δεν είναι άλλος από την οικονομική καχεξία. Πιο συγκεκριμένα, η αδυναμία πρόσβασης σε τραπεζικό δανεισμό (αφού οι τράπεζες εξακολουθούν να κρατούν τις ερμητικά κλειστές τις κάνουλες), καθώς και η έλλειψη ιδίων πόρων.
Δεν είναι τυχαίο ότι, σύμφωνα με στοιχεία της ίδιας της ΔΕΗ, από τα περίπου 5.500 αγροτικά φωτοβολταϊκά που πήραν προσφορές σύνδεσης, μόνο το 50% εξ αυτών έχει ανταποκριθεί στις οικονομικές υποχρεώσεις του, ενώ μέχρι σήμερα έχουν κατασκευαστεί και λειτουργήσει μόλις 200.

Η λεπτομέρεια που κάνει τη διαφορά (με την εγγυητική)
Σε αδιέξοδο, όμως, βρίσκονται και όσοι αποφάσισαν να αποδεχθούν τις προσφορές πληρώνοντας τους όρους και τις δαπάνες σύνδεσης με στόχο να κατοχυρώσουν- όπως προβλέπει ο νόμος- την εγγυημένη τιμή. Πολλοί από αυτούς διαπιστώνουν τώρα με… τρόμο είτε ότι δεν διαθέτουν τα ίδια κεφάλαια, είτε ότι τα τραπεζικά ιδρύματα τα οποία τους είχαν υποσχεθεί δάνεια υπαναχωρούν.
Σύμφωνα με το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο, αυτή η κατηγορία –επίδοξων- επενδυτών δεν δικαιούται επιστροφή των εγγυητικών επιστολών που έχουν καταθέσει η οποία μάλιστα καταπίπτει υπέρ του ΛΑΓΗΕ (πρώην ΔΕΣΜΗΕ).
Σύμφωνα με παράγοντες της αγοράς, η λύση σε αυτή την περίπτωση μπορεί να δοθεί είτε με αλλαγή του νόμου και/ή νέα υπουργική απόφαση (κάτι που δεν διαφαίνεται στον ορίζοντα), είτε με αλλαγή της στάσης των τραπεζών (κάτι που επίσης δεν φαίνεται πιθανό στην παρούσα συγκυρία).
Οι ίδιοι παράγοντες σημειώνουν ότι αυτή η «λεπτομέρεια», αν και καθίσταται σαφής από το νομοθέτη, δεν διευκρινίστηκε σε πολλούς αγρότες από τα μελετητικά γραφεία ή τις εταιρείες φωτοβολταϊκών που ανέλαβαν να προωθήσουν το αίτημά τους ή να καταρτίσουν το φάκελό τους.
Με αποτέλεσμα, φυσικά, αυτή τη στιγμή οι παραγωγοί να βρίσκονται προ αρνητικής εκπλήξεως…

Προσφυγές στη ΡΑΕ από τους απλήρωτους παραγωγούς
Την ίδια ώρα, άλυτα παραμένουν στην πλειοψηφία τους τα προβλήματα ρευστότητας στην αγορά ενέργειας. Ήδη ο Σύνδεσμος Παραγωγών Ενέργειας με Φωτοβολταϊκά (ΣΠΕΦ) με ανακοίνωσή του αναγγέλλει προσφυγές στη διαιτησία της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας για τις καθυστερήσεις πληρωμών από τον λειτουργό της αγοράς (ΛΑΓΗΕ).
Ο ΣΠΕΦ κάνει λόγο για καθυστερήσεις πληρωμών προς τους παραγωγούς «πράσινης» ενέργειας οι οποίες ξεπερνούν τους τρεις μήνες και τονίζει ότι οι παραγωγοί θα προσφύγουν εντός της εβδομάδας κατά του ΛΑΓΗΕ ζητώντας και τη λήψη προσωρινών μέτρων «με στόχο την άμεση εκταμίευση μέρους των υπερήμερων οφειλών».
«Οι ηλεκτροπαραγωγοί από φωτοβολταϊκά μη διαθέτοντας απολύτως κανένα άλλο έσοδο από άλλη πηγή για την κάλυψη των υποχρεώσεών τους, θα προβούν σε ό,τι απαιτείται για τη διασφάλιση και είσπραξη των οφειλόμενων», αναφέρει ο Σύνδεσμος. «Υπό τις παρούσες συνθήκες οξύτατης οικονομικής κρίσης που βιώνει η χώρα», καταλήγει, «είναι απολύτως ανεξήγητο να στραγγαλίζεται η εγχώρια παραγόμενη ηλεκτρική ενέργεια από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας η οποία και προσφέρει πολύτιμο "πράσινο" προϊόν υψηλής προστιθέμενης αξίας μη εξάγοντας παράλληλα ούτε ένα ευρώ στο εξωτερικό για τη λειτουργία της σε αγορές καύσιμων πρώτων υλών αδυνατίζοντας έτσι εν τέλει την εθνική οικονομία».
Διαβάστε Περισσότερα »

Από την Αργεντινή αντέγραψε η Νέα Δημοκρατία το κατάπτυστο προεκλογικό της βίντεο!!

ΑΙΣΧΡΟΙ, ΑΘΛΙΟΙ, ΑΔΙΣΤΑΚΤΟΙ!!


Ολοένα και πληθαίνουν τα οργισμένα σχόλια, για το άθλιο και κατάπτυστο πρόσφατο προεκλογικό βίντεο της Νέας Δημοκρατίας, όπου δεν διστάζει να εκμεταλλευτεί ψυχρά παιδικές ψυχές! Εισαγγελέας ανηλίκων γι' αυτούς τους άθλιους, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ;;


Το συγκεκριμένο, ανεκδιήγητο από κάθε άποψη βίντεο, αποτελεί αντιγραφή από ένα αντίστοιχο προεκλογικό βίντεο της Αργεντινής!


Στο βίντεο της Νέας Δημοκρατίας απεικονίζεται μία τάξη Δημοτικού (!!) να διδάσκεται τις χώρες της Ευρωζώνης στις οποίες ο δάσκαλος δεν περιλαμβάνει την Ελλάδα!! 


Τότε μία μαθήτρια τον ρωτάει ...







«και η Ελλάδα κύριε; Δεν είναι»;


Στο αντίστοιχο λοιπόν βίντεο της Αργεντινής, του οποίου την ιδέα φαίνεται να έχει αντιγράψει η Νέα Δημοκρατία, απεικονίζονται παιδιά νηπιαγωγείου να ρωτώνται τί είναι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.


«Τι είναι το ΔΝΤ» είναι λοιπόν η ερώτηση για τα παιδιά της Αργεντινής;


«Νομίζω ότι το ΔΝΤ μοιάζει με ένα κοπάδι άλογα», λέει ένα μικρό κοριτσάκι.


«Το ΔΝΤ είναι ένας δορυφόρος ο οποίος έπεσε στο φεγγάρι», λέει ένα άλλο αγοράκι.


«Το ΔΝΤ είναι μια χώρα όπου είναι τα πάνω - κάτω», λέει ένας άλλος.


Ένα άλλο κοριτσάκι δείχνει μια ζωγραφιά... 


«Αυτό είναι το ΔΝΤ και έχει βγάλει βόλτα τον σκύλο του».


«Το ΔΝΤ είναι ένα μέρος που έχει πολλά ζώα», λέει ένας ακόμη μπόμπιρας.


Και τότε ακούγεται ο εκφωνητής... 


«Θα κάνουμε τα παιδιά σας και τα παιδιά των παιδιών σας να μην έχουν ιδέα τι είναι ΔΝΤ. Αυτό που χρειαζόμαστε δεν είναι άλλα δάνεια, αλλά επενδύσεις. Ξέρουμε τι χρειαζόμαστε».


Και τότε μπαίνει στο πλάνο η Κριστίνα Κίρσνερ για λογαριασμό της οποίας είχε φτιαχτεί το βίντεο...




Αυτό είναι το τρισάθλιο βίντεο της ΝΔ


Κι αυτό είναι το βίντεο, απ' όπου οι απίστευτοι τύποι της ΝΔ "έκλεψαν" την... ιδέα!!

Διαβάστε Περισσότερα »

"Η Ελλάδα ζητά ελεημοσύνη 100 δισ. δολαρίων"

«Πώς μπορεί να είναι παράδειγμα για την Τουρκία η Ελλάδα, η οποία ζητά ελεημοσύνη 100 δισ. δολαρίων», αναρωτήθηκε ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σχολιάζοντας πρόσφατη σχετική δήλωση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης και προέδρου του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος Κεμάκ Κιλιτσντάρογλου. Μιλώντας....




σήμερα στη συνεδρίαση της Συνέλευσης Εξαγωγέων Τουρκίας, ο Τούρκος πρωθυπουργός υπερασπίστηκε την οικονομική πολιτική της κυβέρνησής του, ενώ αναφερόμενος στην Ελλάδα, είπε: «Μια χώρα που δεν ανακοινώνει με τρόπο υγιή ούτε καν τον πληθυσμό της και προσπαθεί να εμφανίσει υψηλό κατά κεφαλήν εισόδημα, δείχνοντας μειωμένο τον πληθυσμό της.

Ποια είναι η αγοραστική δύναμη των ανθρώπων αυτών; Πώς μπορεί να γίνει παράδειγμα για την Τουρκία μια χώρα που προσπαθεί να ορθοποδήσει ζητώντας ελεημοσύνη 100 δισ., που πουλά τα νησιά της;».

«Τι έχει άραγε η Ελλάδα στην Κεντρική Τράπεζά της; Ποια είναι η κατάσταση με το ΔΝΤ και την ΕΕ;» προσέθεσε ο κ. Ερντογάν, σημειώνοντας πως το χρέος της Τουρκίας προς το ΔΝΤ είναι 1,7 δισ. δολάρια και «η Κεντρική Τράπεζά μας έχει συναλλαγματικό απόθεμα 92 δισ. δολαρίων».

Σημειώνεται ότι ο Κιλιτσντάρογλου πριν από μερικές μέρες, αναφερόμενος σε δήλωση του πρωθυπουργού της Τουρκίας πως αν δοθούν αυξήσεις στους δημοσίους υπαλλήλους "θα γίνουμε Ελλάδα, είχε σχολιάσει: «Λένε ότι η οικονομία βρίσκεται σε καλό δρόμο, αλλά όταν ζητούν αύξηση οι υπάλληλοι, τους λένε θα γίνουμε σαν την Ελλάδα. Άρα η οικονομία δεν βρίσκεται σε καλό δρόμο, γιατί κοροϊδεύετε τον κόσμο;».

Διαβάστε Περισσότερα »

Υποψήφιος βουλευτής την ΝΔ κάνει δωρεάν μαθήματα... επιστροφής στη δραχμή

SMS, σεμινάριο, επιστροφή στη δραχμή, βουλευτής, ΝΔ, χρηματιστηριακή, Nunitus ΑΧ

Αίσθηση έχει προκαλέσει πως ο Αλέξανδρος Μωραϊτάκης, υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ και πρόεδρος της Nuntius ΑΧΕΠΕΥ προσφέρει δωρεάν σεμινάρια...επιστροφής στη δραχμή.
Όπως έγινε γνωστό, πολλοί πελάτες αλλά και γνώριμοι του κ. Μωραϊτάκη έλαβαν το ακόλουθο SMS:

«Δωρεάν σεμινάριο από Nuntius ΑΧΕΠΕΥ με θέμα «η περίπτωση μετάβασης στη δραχμή» Επιλέξτε ένα τμήμα στις ημερομηνίες 6. 11. 12. και 13 Ιουνίου και ώρες από 19.00 ως 21.00. Συμμετοχές στο τηλέφωνο 210 *******»
Διαβάστε Περισσότερα »

Η τουρίστρια ουρεί δημόσια κι ο παππούς τι κάνει;;


Η Αγγλίδα τουρίστρια κάνει την ανάγκη της δημόσια έχοντας ανεβάσει την μίνι τζιν φούστα της και με το στήθος φόρα παρτίδα έξω από το μπλουζάκι!

Ο παππούς που έρχεται από πίσω όμως και την βλέπει σε αυτή τη φάση, κάνει αυτό που ένιωσε αυθόρμητα... Της δίνει μία και μένει να τον κοιτάει η κοπέλα!

Μια εικόνα ισούται με 1000 λέξεις!




Διαβάστε Περισσότερα »

Μετέφεραν από τη Βοιωτία στην Αθήνα ράγες του ΟΣΕ με ταξί

Διαβάστε Περισσότερα »

Αρχίζουν οι εγγραφές στους Βρεφονηπιακούς Παιδικούς Σταθμούς του ΟΑΕΔ



Αρχίζει αύριο και θα διαρκέσει έως και τις 30 Ιουνίου, η υποβολή αιτήσεων για τις εγγραφές και επανεγγραφές παιδιών για τη σχολική περίοδο 2012-2013, στους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ) που μεταφέρθηκαν από τον Οργανισμό Εργατικής Εστίας, ο οποίος έχει καταργηθεί.

Στους Βρεφονηπιακούς Παιδικούς Σταθμούς του ΟΑΕΔ γίνονται δεκτά βρέφη και νήπια από 8 μηνών έως και 4,5 ετών (προνήπια) και η φιλοξενία τους είναι δωρεάν.

Το ωράριο λειτουργίας αρχίζει στις 6.45 κάθε εργάσιμης ημέρας και τελειώνει στις 16.00.
Οι σταθμοί δεν λειτουργούν τα Σαββατοκύριακά, τις αργίες των Χριστουγέννων και του Πάσχα και όλες τις επίσημες αργίες.

Δικαίωμα υποβολής αίτησης έχουν οι δικαιούχοι των παροχών του πρώην Οργανισμού Εργατικής Εστίας. Οι γονείς ή κηδεμόνες των παιδιών που επιθυμούν να υποβάλλουν αίτηση θα πρέπει να απευθύνονται στους κατά τόπους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς τις εργάσιμες ημέρες και ώρες.
Διαβάστε Περισσότερα »

Αλβανοί με ΑΚ-47 αιματοκύλισαν το Μελισσοχώρι - Για ποια ασφάλεια μιλάμε;

Όταν στο Μελισσοχώρι Βοιωτίας μέρα μεσημέρι δύο Αλβανοί με ΑΚ-47 Καλάσνικοφ μπαίνουν μέσα στο καφανείο του χωριού αρπάζουν τις συντάξεις του χωριού από την ταχυδρόμο και τραυματίζουν βαριά έναν κάτοικο του χωριού και το χειρότερο απ'όλα φεύγουν ανενόχλητοι, ποια είναι η ελπίδα για το μέλλον της εσωτερικής ασφάλειας της χωρας;


Και όμως όλα αυτά που περιγράφουμε είναι αλήθεια! 


Η ταχυδρόμος του χωριού...


πήγε στο καφενείο, όπου ήταν μαζεμένοι οι κάτοικοι, για να μοιράσει τις συντάξεις.


Ξαφνικά, δύο αλλοδαποί που μιλούσαν αλβανικά, ντυμένοι με στολή, μπήκαν μέσα με Καλάσνικοφ και φώναξαν "Να μην κουνηθεί κανείς», όπως περιγράφουν οι έντρομοι κάτοικοι του χωριού.


Αμέσως μετά, οι Αλβανοί ληστές άρχισαν να γαζώνουν το μαγαζί στα τυφλά πάνω από τα κεφάλια των θαμώνν του αφενείου οι οποίοι προσάθησαν να πέσουν στο εδαφος για να προστατευθούν, αλλά ένας από αυτούς δεν ήταν τυχερός: Η σφαίρα των 7,62 χλστ. διαπέρασε το λαιμό του!


Οι ληστές άρπαξαν τις συντάξεις από την ταχυδρόμο, έριξαν άλλη μία ριπή και έφυγαν με αυτοκίνητο χωρίς κανείς να τους ενοχλήσει. 


Όλα αυτά δεν έγιναν στις 12 τη νύχτα, έγιναν στις 12 το μεσημέρι.


Ο άτυχος άνδρας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Θήβας και από εκεί στην Αθήνα και η κατάσταση της υγείας του χαρακτηρίζεται κρίσιμη...


Εμείς απορούμε, αν χρειαστεί να αντιμετωπιστεί ένα αντάρτικο στα βόρεια σύνορα π.χ. με τον UCC πώς και με ποιο τρόπο θα αντιμετωπιστεί; Δεν είναι διαφορετικές οι περιπτώσεις, Όταν δεν μπορείς να συλλάβεις δύο Αλβανούς σε ένα χωριό δίπλα από την Αθήνα, μην προσδοκάς να αντιμετωπίσεις οργανωμένες αντάρτικες μονάδες στα βόρεια σύνορα...
Διαβάστε Περισσότερα »

Aνάκληση παρτίδας με μπουκάλια νερού


Ο Ε.Φ.Ε.Τ., και συγκεκριμένα η Περιφερειακή Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας, στο πλαίσιο διερεύνησης καταγγελίας, διαπίστωσε τη διακίνηση παρτίδων φυσικού μεταλλικού νερού, στο οποίο διαπιστώθηκε η παρουσία αιωρούμενων σωματιδίων (νηματοειδών υφών) υπόλευκου χρώματος.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για το προϊόν «φυσικό μεταλλικό νερό Λουτράκι ΠΡΟΒΗΣ», σε συσκευασία του 0.5 L, με ημερομηνίες λήξης : 10/1/13, 13/01/13, 15/5/13 και 18/5/13. Το προϊόν εμφιαλώνεται από τη Ν. ΠΡΟΒΗΣ Α.Ε., Λουτράκι Κορινθίας.

Ο Ε.Φ.Ε.Τ. απαίτησε από την εταιρεία την άμεση ανάκληση / απόσυρση των συγκεκριμένων παρτίδων από την αγορά και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι. Καλούνται οι καταναλωτές οι οποίοι έχουν προμηθευτεί το συγκεκριμένο προϊόν, με τις προαναφερόμενες ημερομηνίες λήξης, να μην το καταναλώσουν. 
 zougla.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Αυτοκτόνησε μαθήτρια στη Νέα Ερυθραία


Σοκ έχει προκαλέσει η είδηση της αυτοκτονίας μιας μαθήτριας 18 ετών, η οποία έδωσε τέλος στη ζωή της το απόγευμα της Δευτέρας.

Η αυτοκτονία της 18χρονης οφείλεται σε προσωπικούς λόγους και δεν σχετίζεται με τις πανελλήνιες εξετάσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες της αστυνομίας, η κοπέλα είχε αφήσει και σημείωμα. Η κηδεία της θα γίνει σήμερα το απόγευμα.

Σήμερα το μεσημέρι, η υπηρεσιακή υπουργός Παιδείας, Ευφροσύνη Κιάου, είπε ότι προτίθεται να εισηγηθεί στην επόμενη κυβέρνηση την πρόσληψη και απασχόληση, στα σχολεία, παιδοψυχολόγων, καθώς «το βάρος της οικονομικής κρίσης, αλλά και η ψυχολογική πίεση των εξετάσεων είναι δυσβάσταχτα για τους ώμους των παιδιών», αναφερόμενη στην αυτοκτονία της μαθήτριας.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. Βοιωτίας:Διήμερο πολιτικών εκδηλώσεων στη Λιβαδειά

Διαβάστε Περισσότερα »

Την Κυριακή "καθαρίζουμε" την Αλυκή


Η Τ. Κ. Ξηρονομής της Δ.Ε. Θίσβης του Δήμου Θηβαίων σε συνεργασία με την Ένωση Μικρασιατών Θήβας, το Σύλλογο Γυναικών Ξηρονομής και τον Εξωραϊστικό Σύλλογο Αλυκής διοργανώνουν την Κυριακή 10 Ιουνίου 2012 και ώρα 10:00 π.μ. Εθελοντικό Καθαρισμό της παραλίας Αλυκής.

Όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν εθελοντικά μπορούν να επικοινωνήσουν τηλεφωνικά με τον Πρόεδρο της Τ.Κ. Ξηρονομής  κ. Στάθη Κεφαλά στο τηλ. 6974317193.

Τόπος Συνάντησης: Καφετέρια  «ΤΥΦΕΣ» -Αλυκή

Διαβάστε Περισσότερα »

Συνάντηση Εκκλησιαστικών Χορωδιών στην Θήβα



Διαβάστε Περισσότερα »

Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ απειλεί την ΕΡΤ...


"Θα κάνουμε "ντου" στην ΕΡΤ, αν μας αποκλείσουν από το debate"...
Mπορεί σήμερα να έχει να αντιμετωπίσει δικαστικές περιπέτειες ο εκπρόσωπος Τύπου της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Κασιδιάρης, καθώς εκδικάζεται η υπόθεσή του στην οποία κατηγορείται για ξυλοδαρμό, όμως χθες άφησε να... φανούν οι προθέσεις της Χρυσής Αυγής σε περίπτωση που το κόμμα αποκλειστεί από το debate των πολιτικών αρχηγών.

Ο κ. Κασιδιάρης δήλωσε σε τηλεοπτική του εμφάνιση ότι σε περίπτωση που πραγματοποιηθεί το debate των πολιτικών αρχηγών και αποκλειστεί η Χρυσή Αυγή, θα συγκεντρωθούν μερικές εκατοντάδες Χρυσαυγίτες έξω από την ΕΡΤ και θα δεν επιστρέψουν να γίνει τηλεμαχία.
apospasma.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Βρήκαν τον πατέρα του Σαρκοζί και της Μέρκελ ..


Δείτε τη φωτογραφία...
Ό,τι δεν είναι τυχαίο είναι … μοιραίο και ψάξε-ψάξε έπεσαν και πάνω στα γονίδια γνωστών προσωπικοτήτων.

Η ...

φωτογραφία δείχνει με απόλυτα επιστημονικό τρόπο τον κοινό πατέρα του Σαρκοζί και της Μέρκελ.


Διαβάστε Περισσότερα »

ΑΠΟ ΑΥΡΙΟ ΟΙ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΕΛΓΑ


Τις αποζημιώσεις και τις κρατικές οικονομικές ενισχύσεις ύψους 2,5 εκατ. ευρώ αναμένεται να καταβάλλει από αύριο στους τραπεζικούς λογαριασμούς των παραγωγών ο... ΕΛΓΑ.

«Την Πέμπτη 7 Ιουνίου 2012 ο ΕΛΓΑ θα καταβάλλει στους τραπεζικούς λογαριασμούς 2.200 δικαιούχων παραγωγών αποζημιώσεις συνολικού ύψους 2,5 εκατ. ευρώ περίπου για ζημιές που υπέστησαν κυρίως το γ’ τετράμηνο του 2011. Οι αποζημιώσεις αυτές αφορούν ζημιές στη φυτική παραγωγή και στο ζωικό κεφάλαιο από διάφορα ζημιογόνα αίτια (παγετό, βροχόπτωση, ανεμοθύελλα, χαλαζόπτωση κλπ ), ενώ οι Κρατικές Ενισχύσεις (ΠΣΕΑ) αφορούν κυρίως τις ζημιές από τις πυρκαγιές του έτους 2008» αναφέρει η ανακοίνωση του οργανισμού. 

Σημειώνεται ότι την επόμενη εβδομάδα θα ακολουθήσει και νέα πληρωμή που θα αφορά κυρίως αποζημιώσεις για ζημιές που υπέστησαν οι ελιές του νομού Ηρακλείου Κρήτης το Δεκέμβριο του 2011.
Διαβάστε Περισσότερα »

Άγρια ληστεία στο Μελισσοχώρι σε καφενείο video




Στην Αθήνα μεταφέρεται σοβαρα τραυματισμένος ένας κάτοικος της περιοχής
- Όλα έγιναν σε καφενείο στο Μελισσοχώρι Βοιωτίας την ώρα που η ταχυδρόμος μοίραζε τις συντάξεις
- ''Ακίνητοι μην κουνηθεί κανείς'' είπαν με το που μπήκαν μέσα και άρχισαν να πυροβολούν στα τυφλά
- Πανικός στο σημείο με την αστυνομία να έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψη των δραστών

Η άγρια ένοπλη ληστεία έγινε γύρω στις 12.00 σε καφενείο στο Μελισσοχώρι Βοιωτίας. Η ταχυδρόμος του χωριού πήγε στο καφενείο όπου ήταν μαζεμένοι οι κάτοικοι για να μοιράσει τις συντάξεις. Ξαφνικά δύο αλλοδαποί που μιλούσαν Αλβανικά, ντυμένοι με στολή security μπήκαν μέσα με καλάσνικοφ και φώναξαν να μην κουνηθεί κανείς.

Λίγα δευτερόλεπτα αργότερα, όπως περιγράφουν οι έντρομοι κάτοικοι του χωριού, οι δράστες άρχισαν να πυροβολούν στα τυφλά. Μία από τις σφαίρες χτύπησε στο ταβάνι, εξοστρακίστηκε και βρήκε έναν από τους θαμώνες του καφενείου στο λαιμό. Ο άτυχος άνδρας περίπου 45 με 50 ετών μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Θήβας και από εκεί στην Αθήνα και η κατάσταση της υγείας του χαρακτηρίζεται κρίσιμη. Ηταν από διπλανό χωριό και είχε πάει για να πάρει την σύνταξη της πεθεράς του. Δεν ήταν όμως ο μοναδικός τραυματίας...



Ένας 77χρονος θαμώνας τραυματίστηκε, όταν έπεσαν πάνω του σοβάδες από το ταβάνι του καφενείου μετά από τους πυροβολισμούς. Σύμφωνα με μαρτυρίες, τα πράγματα θα μπορούσαν να ήταν χειρότερα για τον ίδιο, αφού η σφαίρα πέρασε ξυστά από το πρόσωπό του.

Όλοι προσπαθούν να συνέλθουν από το ισχυρό σοκ του χτυπήματος.

Περισσότερο απ' όλους είναι σε κατάσταση σοκ και η γυναίκα ταχυδρόμος την οποία χτύπησαν στο πρόσωπο οι ληστές. Την πλησίασαν και όπως λένε αυτόπτες μάρτυρες την πλάκωσαν στις σφαλιάρες. Βούτηξαν τα περίπου 10.000€ που μετέφερε και πριν φύγουν τη χτύπησαν με δύναμη στον σβέρκο! viotiashop

















Διαβάστε Περισσότερα »

Θεατρινισμοί και … καραγκιοζιλίκια στη Λιβαδειά! (βίντεο)

Γράφει ο Γιάννης Πρεβενιός


Είχα γράψει στην αρχή της νέας προεκλογικής περιόδου ότι θα ακούσουμε και θα δούμε απίθανες έως απίστευτες καταστάσεις από τους τρομοκρατημένους του δικομματισμού αλλά και τους εξωτερικούς αφεντάδες τους!


Πράγματι κάθε μέρα όλοι αυτοί οι “τύποι” μαζί με τους ξεπουλημένους ...
δημοσιοκάφρους που τους κάλυπταν και τους...


καλύπτουν τόσα χρόνια (με το αζημίωτο φυσικά) διαγωνίζονται στην τρομολαγνία και στους εκβιασμούς της Ελληνικής κοινωνίας για να τους ψηφίσει να συνεχίσουν το θεάρεστο έργο του ξεπουλήματος της πατρίδας μας αλλά και να μείνουν ατιμώρητοι για όλα αυτά τα πολιτικοοικονομικά εγκλήματα που διέπραξαν όλα αυτά τα χρόνια εις βάρος μας.


Σε αυτή τους λοιπόν την προσπάθεια αρχίζουν και γελοιοποιούνται όπως την δήθεν “αυθόρμητη” παρέμβαση αυτής της Πολωνέζας... (ότι βίωσε την χρεοκοπία στην πατρίδα της και να μη πάθουμε και εμείς τα ίδια κ.τ.λ) στην δημόσια προεκλογική ομιλία (σε κλειστό χώρο) του κ. Βενιζέλου ο οποίος πήρε την “πάσα” της για να μας απειλήσει για άλλη μία φορά με το γνωστό ύφος και τις ανιαρές και άνευ ουσία μπουρδουλογίες του!


Στημένο σκηνικό “αβάντας” των υποτελών της Μέρκελ και των τοκογλύφων τραπεζιτών το οποίο πρόβαλλαν υπέρμετρα τα κανάλια των εγχώριων πατρώνων τους και το οποίο σίγουρα θα επαναληφθεί με διάφορους τρόπους μέχρι τις εκλογές της 17η Ιουνίου!


Επ’ ευκαιρία καλό θα ήταν να μας ενημερώσουν κάποιοι γνωστοί της εν λόγω “αυτόκλητης” κυρίας Μαργαρίτας (που νοιάζεται τάχατε για όλους μας) για το τι ακριβώς μέρος του λόγου είναι και η προσωπική μου συμβουλή είναι αν πράγματι φοβάται για την χρεοκοπία μας μήπως ήρθε η ώρα να γυρίσει … στην πατρίδα της!24gr


Αι σιχτίρ πια!


Υποσημείωση
Δείτε και ακούστε το βίντεο με τις "υποδείξεις" της κυρίας και θα καταλάβετε το "στήσιμο"!
Διαβάστε Περισσότερα »

Το Λονδίνο γίνεται η «Νέα Εκάλη» - Έλληνες κροίσοι πρώτοι στις αγορές ακινήτων

Πρώτοι οι Έλληνες σε αγορές ακινήτων στο Λονδίνο

Οι βασικοί αγοραστές ακινήτων στο Λονδίνο είναι πλέον οι Έλληνες. Μόνο μέσα στον τελευταίο μήνα και παρά την άνοδο κατά 4% της στερλίνας έναντι του ευρώ, η ζήτηση ακινήτων στο Λονδίνο από Έλληνες έχει αυξηθεί κατά 40%.
Αυτό υποστηρίζουν με σημερινό άρθρο τους «ΤΑ ΝΕΑ», σημειώνοντας ότι σύμφωνα με εκτιμήσεις, υπολογίζεται ότι οι Έλληνες αγοραστές δαπάνησαν 130 εκατ. ευρώ μέσα στο 2011 για την απόκτηση κατοικίας στο Λονδίνο.
Ακολουθούν οι Ισπανοί, Ιταλοί και Γάλλοι, φαινόμενο που ίσως συνδέεται με το γενικότερο κλίμα ανασφάλειας που επικρατεί στην Ευρωζώνη. Σε περιόδους κρίσης παρατηρείται φυγή κεφαλαίων σε πιο ασφαλιστικούς επενδυτικούς προορισμούς όπως είναι το χρυσό, το ελβετικό φράγκο και τα ακίνητα στο Λονδίνο.
Η αγορά κατοικιών στο Λονδίνο από Έλληνες ιδίως σε περιόδους κρίσης είναι παλιά τακτική και χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ο εκατομμυριούχος Έλληνας επιχειρηματίας Θεόδωρος Αγγελόπουλος ο οποίος εν μέσω οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα το 1990, αγόρασε πολυτελές ακίνητο στο Τσέλσι, το οποίο θεωρείται σήμερα η ακριβότερη κατοικία του Λονδίνου και αποτιμάται πάνω από 12 εκατομ. ευρώ.
Από την άλλη μεριά, αναλυτές εκφράζουν φόβους ότι σε περίπτωση εξόδου της χώρας μας από το ευρώ, οι τιμές ακινήτων στο Λονδίνο μπορεί να μειωθούν μέχρι και 50% λόγω της μαζικής εξόδου κεφαλαίων από τη Βρετανία προς αναζήτηση υποτιμημένων ακινήτων σε Παρίσι, Ρώμη, Φρανκφούρτη και αλλού.
Διαβάστε Περισσότερα »

Δ. Θηβαίων:Κίνδυνος πυρκαγιάς η μη αποψίλωση οικοπέδων!!!




Μετά από έλεγχο, διαπιστώθηκε ΔΥΣΤΥΧΩΣ ότι πολλοί Δημότες μας δεν ανταποκρίθηκαν στις εκκλήσεις του Δήμου στα πλαίσια της αντιπυρικής περιόδου και δεν προχώρησαν στις υποχρεωτικές αποψιλώσεις των οικοπέδων τους ή τον καθαρισμό των αγροτικών εκτάσεων με δημιουργία ζώνης ασφαλείας, παρόλο που εστάλησαν και σχετικές επιστολές στους ιδιοκτήτες.

Προς τούτο υπενθυμίζονται και πάλι τα ακόλουθα :
Οι ιδιοκτήτες ή εκμεταλλευτές οικοπεδικών χώρων και γενικά ακάλυπτων χώρων υποχρεούνται στην αποψίλωση – καθαρισμό της βλάστησης και την απομάκρυνση τυχόν άλλων εύφλεκτων υλικών και σκουπιδιών που βρίσκονται μέσα σε αυτούς, ώστε να αποφευχθεί ο κίνδυνος πρόκλησης πυρκαγιάς.
Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης των υπόχρεων, από τον Νόμο 3852/2010 επιβάλλεται πρόστιμο, το οποίο ο Δήμος Θηβαίων δεν επιθυμεί, γι’ αυτό το λόγο γίνονται και οι σχετικές συστάσεις μέσω επιστολών, προκειμένου να υπενθυμίζονται στους ιδιοκτήτες οι υποχρεώσεις τους.
Οι ιδιοκτήτες αγροτεμαχίων (με σιτοκαλαμιές ή υπολείμματα άλλων καλλιεργειών) πλησίον δασικών εκτάσεων (Μοσχοπόδι, Κιθαιρώνας, Αγία Τριάδα κτλ) να μεριμνήσουν άμεσα για την καθαριότητα αυτών και τη δημιουργία ζώνης ασφαλείας προς την πλευρά των δασών και αλσυλλίων, καθώς ελλοχεύει ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς.
Οι κάτοχοι αγροτεμαχίων (με σιτοκαλαμιές ή υπολείμματα άλλων καλλιεργειών), που βρίσκονται πλησίον επαρχιακών και αγροτικών οδών θα πρέπει να οργώνουν από τις πλευρές που γειτνιάζουν στις οδούς αυτές, με σκοπό την πυροπροστασία.

Η καύση αγροτικών εκτάσεων επιτρέπεται μόνο μετά από άδεια που εκδίδεται από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Θηβών.
Τέλος, θεωρούμε ότι είναι υποχρέωση όλων μας να διαφυλάξουμε ακέραιους τους δασικούς μας πνεύμονες καθώς και τα αλσύλλια εντός και πέριξ των πόλεων και των χωριών.

Το δάσος είναι φυσικό αγαθό ανυπολόγιστης αξίας για τον άνθρωπο. Η πρόληψη είναι το πρώτο βήμα για την προστασία του και μας αφορά όλους.
Διαβάστε Περισσότερα »

Θήβα:Πιάστηκαν στα χέρια στη λαϊκή αγορά!!!

Εδώ και καιρό υπάρχουν εντάσεις στη Λαϊκή αγορά της Θήβας μεταξύ μικροπωλητών χωρίς άδεια και τους επαγγελματίες όπου πληρώνουν ενοίκιο για τις παράγκες τους και έχουν και άδειες. Μετά από ένσταση των επαγγελματιών ήρθε στο χώρο η Δημ. Αστυνομία της Θήβας και με όμορφο τρόπο προσπάθησε να εξηγήσει στον μικροπωλητή ότι αυτό είναι παράνομο.  Η απάντηση? Να εξαγριωθεί ο μικροπωλητής και να πιαστούν στα χέρια. Τα μικρά απρόοπτα λοιπόν της καθημερινότητας. Ο κόσμος με τα τόσα προβλήματα πλέον δεν μπορεί να ελέγξει τα νεύρα του.

Διαβάστε Περισσότερα »

Κλείνει η ΛΑΡΚΟ στις 30 Ιουνίου


 

Απρόσμενα δυσάρεστη εξέλιξη είχε η συνάντηση του σωματείου των εργαζομένων στη ΛΑΡΚΟ με τον διευθύνοντα σύμβουλο του ταμείου αποκρατικοποιήσεων. Ο κ. Μητρόπουλος τους έφερε προ τετελεσμένου ανακοινώνοντας τους ότι στις 30 Ιουνίου θα ανακληθεί η άδεια λειτουργίας της βιομηχανίας μετά από 36 χρόνια.

Η ΛΑΡΚΟ θα κλείσει και θα τεθεί σε καθεστώς εκκαθάρισης μέχρι να βρεθεί νέος ενδιαφέρομενος αγοραστής. Οι εργαζόμενοι δηλώνουν αποφασισμένοι να παλέψουν με όσα μέσα διαθέτουν για να συνεχίσει η ΛΑΡΚΟ να λειτουργεί. 
Protothema
Διαβάστε Περισσότερα »

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ Αυτοκτονία στο Ακραίφνιο

Ενας 80χρονος αυτοπυροβοληθηκε με την καραμπίνα του
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ
 ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΕΛΟΣ ΟΙ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΕΣ
Οι αστυνομικές αρχές εχθές το βράδυ ειδοποιήθηκαν ότι υπήρχε αυτοκτονία στο Ακραίφνιο. Όπως λένε πηγές αυτοκτόνησε  με κυνηγετικό όπλο. Ήταν Έλληνας 50αρις, από το Ακραίφνιο και έμενε στο Νέο Κόκκινο Βοιωτίας , οικογενειάρχης και ή συχος άνθρωπος.  Οι πηγές λένε υπήρχαν οικονομικά προβλήματα. Ακόμη ένας λοιπόν.
Η σορός του 50χρονου μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο, όπου οι γιατροί απλά διαπίστωσαν τον θάνατό του. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο αυτόχειρας αντιμετώπιζε τους τελευταίους μήνες έντονα οικονομικά προβλήματα και οι γείτονές του, τον έβλεπαν προβληματισμένο.

Κλεισμένος στον εαυτό του, φέρεται να μην είχε ζητήσει βοήθεια και κανείς από όσους τον γνώριζαν δεν φανταζόταν τα όσα θα συνέβαιναν το βράδυ..



Σύμφωνα με νεότερες πηγές ο άντρας που αυτοκτόνησε στο Ακραίφνιο ήταν 45 ετών με δύο παιδιά. Αυτό που συγκλόνισε τον κόσμο ήταν ότι
άφησε σημείωμα προς την οικογένειά του όπου το βρήκαν στη θέση του αυτοκινήτου του. 
Ο κόσμος στη μικρή κοινωνία του Ακραιφνίου είναι συγκλονισμένος.

Viotiashop

Διαβάστε Περισσότερα »

Περιφέρονται με αστυνομική φρουρά ΠΡΩΗΝ βουλευτές!!

Την ώρα που οι Έλληνες βρίσκονται στο έλεος ληστών και κακοποιών οι μαυρογυαλούροι της πολιτικής εξακολουθούν να έχουν τις ένστολες Φιλιππινέζες τους παρά το γεγονός ότι πλέον είναι πρώην και δεν δικαιούνται φρουρά...


Πρώην βουλευτές του ΛΑΟΣ που τώρα είναι απλά στελέχη της ΝΔ, πρώην βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που έγιναν...


αραπάδες απο το φούμο της 6ης Μαϊου και γενικώς πρών βουλευτές περιφέρονται απο δω και απο κει συνοδευόμενοι απο αστυνομικούς φρουρούς...


Μπορούν να μας εξηγήσουν τα σαϊνια της ΕΛ.ΑΣ. απο ποιούς κινδυνεύουν όλοι αυτοί οι μαυρογυαλούροι; 


Μπορούν να μας εξηγήσοουν βάσει ποιού νόμου δικαιούνται φρουρά; 


Και τέλος θα μας πουν κάποια στιγμή για να γνωρίζουμε και εμείς που τους πληρώνουμε πόσοι είναι οι ένστολοι που φρουρούν επωνύμους και σε ποιούς απασχολούνται;

Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ