Πέμπτη 14 Ιουνίου 2012

ΝΕΕΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ ΣΟΚ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΑΜΑΡΑ ΚΑΙ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ


Δυο εταιρίες δημοσκοπήσεων ολοκλήρωσαν σήμερα τις μετρήσεις τους για λογαριασμό του ΠΑΣΟΚ η μια (GPO) και της ΝΔ η άλλη (RASS).
Τα νέα δεν είναι καθόλου καλά για...
τον Ε.Βενιζέλο ενώ και ο Α.Σαμαράς δεν μπορούμε να πούμε ότι χάρηκε κιόλας. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν στα χέρια τους ΠΑΣΟΚ και ΝΔ , η ΝΔ κονταροχτυπιέται με τον ΣΥΡΙΖΑ για την πρώτη θέση , αλλά σε ποσοστά πολύ χαμηλότερα από αυτά που ακούγονται και για τους δυό, καθώς απ'ότι φαίνεται η μάχη διεξάγεται στα επίπεδα του 24-26%. Τρίτο κόμμα απ'ότι δείχνουν οι μετρήσεις έρχονται οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ του Π.Καμμένου με ποσοστά που ξεπερνούν το 14% στη μία δημοσκόπηση και το 12% στην άλλη. Η μεγάλη έκπληξη και η ακόμα μεγαλύτερη κεραμίδα για τον Ε.Βενιζέλο δεν είναι κάν αυτή. Απ'ότι δείχνουν και οι 2 μυστικές μετρήσεις τέταρτο κόμμα πλασάρεται η Χ.ΑΥΓΗ με ποσοστά που αγγίζουν το 10% στη μία και το 9% στην άλλη μέτρηση , ενώ το ΠΑΣΟΚ και στις δύο μετρήσεις είναι σε μονοψήφιο νούμερο και μάλιστα στα επίπεδα του 8,5 με 9%.




Διαβάστε Περισσότερα »

Στο δρόμο 1.000 άνθρωποι κάθε μέρα!

 
Στο 22,6% εκτινάχθηκε η ανεργία για το πρώτο τρίμηνο του 2012. 
Αύξηση κατά 57,3% σε σχέση με το 2011, 346.829 έμειναν χωρίς δουλειά μέσα σ' εάν χρόνο..




Νέο «άλμα» στο 22,6% σημείωσε η ανεργία το πρώτο τρίμηνο του 2012, από 20,7% που ήταν το προηγούμενο τρίμηνο και 15,9% που ήταν το αντίστοιχο τρίμηνο του....   2011.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΣΤΑΤ., ο αριθμός των ανέργων αυξήθηκε κατά 9,2% σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο και κατά 57,3% σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο του 2011 και ανήλθε σε 1.120.097.

Η απασχόληση μειώθηκε κατά 2,4% σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο και κατά 10,7% σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο του 2011, με τον αριθμό των απασχολούμενων να ανέρχεται σε 3.837.950 άτομα.

Από τα στοιχεία της ΕΛ.ΣΤΑΤ. προκύπτει ότι το ποσοστό ανεργίας των γυναικών (26,5%) είναι σημαντικά υψηλότερο από των ανδρών (19,7%). Το υψηλότερο ποσοστό ανεργίας παρατηρείται στους νέους ηλικίας 15-24 ετών (52,7%), το οποίο στις νέες γυναίκες φθάνει στο 60,4%.

Το ποσοστό των «νέων ανέργων», δηλαδή όσων εισέρχονται για πρώτη φορά στην αγορά εργασίας αναζητώντας απασχόληση, ανέρχεται στο 23,8% του συνόλου των ανέργων ενώ οι μακροχρόνια άνεργοι (αυτοί που αναζητούν από 12 μήνες και άνω εργασία, ανεξάρτητα αν είναι «νέοι» ή «παλαιοί» άνεργοι), αποτελούν αντίστοιχα το 56,5%.

Η κατανομή της ανεργίας, λαμβάνοντας υπόψη το επίπεδο εκπαίδευσης, έχει ως εξής: το υψηλότερο ποσοστό ανεργίας παρατηρείται σε όσους δεν έχουν πάει καθόλου σχολείο (34,3%). Ακολουθούν τα άτομα που έχουν τελειώσει μερικές τάξεις δημοτικού (33,1%) και οι απόφοιτοι τριτάξιας Μέσης Εκπαίδευσης (25,2%). Τα χαμηλότερα ποσοστά παρατηρούνται σε όσους έχουν διδακτορικό ή μεταπτυχιακό (12,0%) και στους πτυχιούχους της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης (15,7%).

Από το σύνολο των ανέργων που αναζητούν μισθωτή απασχόληση, το 46,8% αναζητά αποκλειστικά πλήρη απασχόληση, ενώ το 45,6% αναζητά πλήρη αλλά στην ανάγκη είναι διατεθειμένο να εργαστεί και με μερική απασχόληση. Τέλος, το 7,5 αναζητά μερική απασχόληση ή δεν ενδιαφέρεται αν θα βρει μερική ή πλήρη απασχόληση.

Ένα ποσοστό ανέργων (5,7%) απέρριψε, κατά τη διάρκεια του πρώτου τριμήνου του 2012, κάποια πρόταση ανάληψης εργασίας για διάφορους λόγους, κυρίως επειδή:

α) δεν εξυπηρετούσε ο τόπος εργασίας (30,0%),
β) δεν ήταν ικανοποιητικές οι αποδοχές (24,6%),
γ) δεν εξυπηρετούσε το ωράριο (17,0%).

Το ποσοστό ανεργίας των ατόμων με ξένη υπηκοότητα είναι μεγαλύτερο από το αντίστοιχο των Ελλήνων υπηκόων (30,5% έναντι 21,8%). Επίσης, το 71,7% των ξένων υπηκόων είναι οικονομικά ενεργό, ποσοστό σημαντικά υψηλότερο από το αντίστοιχο των Ελλήνων το οποίο είναι 51,7%.

Σε επίπεδο Περιφέρειας, το μεγαλύτερο ποσοστό ανεργίας παρατηρείται στη Δυτική Μακεδονία με 28,5% και στη Κεντρική Μακεδονία με 24,7%. Στον αντίποδα, το μικρότερο ποσοστό ανεργίας παρατηρείται στο Νότιο Αιγαίο με 13,9% και στις Ιόνιους Νήσους με 15,9%.

ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ, ΜΕΤΑΠΟΙΗΣΗ ΟΙ ΜΕΓΑΛΟΙ ΧΑΜΕΝΟΙ

Οι κλάδοι που δέχτηκαν το μεγαλύτερο πλήγμα είναι οι κατασκευές, η μεταποίηση και το  εμπόριο, όπου ο αριθμός των απασχολουμένων υποχώρησε κατά 18%, 15% και 11% αντίστοιχα.
Μόνο στους τρεις αυτούς κλάδους χάθηκαν εντός του έτους 200.000 περίπου θέσεις εργασίας.

Διαβάστε Περισσότερα »

Ετσι θα αποφύγετε τη ληστεία

Η ολοένα και αυξανόμενη εγκληματικότητα, στο όνομα τις περισσότερες φορές του χρήματος, ώθησε την Αστυνομία να δώσει στους πολίτες μία σειρά από συμβουλές, για εκείνους που κάνουν αναλήψεις μετρητών από ΑΤΜ. Συγκεκριμένα οι προτάσεις...




της Ελληνικές Αστυνομίας αναφέρουν:

- Αποφύγετε να έχετε μεγάλα χρηματικά ποσά ή αντικείμενα αξίας στο σπίτι. Οι ληστές βασανίζουν τα θύματα για να τους αποκαλύψουν τις κρυψώνες

- Μην λέτε σε φίλους και γνωστούς τι έχετε στο σπίτι

- Μη μεταφέρετε μεγάλα χρηματικά ποσά. Μόνο τμηματικά πρέπει να γίνεται η μεταφορά τους

- Προσοχή στις συναλλαγές, πρέπει να γίνονται με διακριτικότητα και σε τράπεζα μακριά από τη γειτονιά σας

- Να προτιμάτε ΑΤΜ που είναι σε εσωτερικούς χώρους

- Βεβαιωθείτε ότι δεν σας παρακολουθεί κάποιος

- Καλύψτε το πληκτρολόγιο του ΑΤΜ με το χέρι σας για να πληκτρολογήσετε το PIN

- Προσοχή αν σας πει κάποιος ότι σας έπεσαν χρήματα
Διαβάστε Περισσότερα »

«Άκη φέρε πίσω το χρυσό μετάλλιο» λέει ο Δήμος Τρικκαίων

"Το χρυσό μετάλλιο της πόλης δεν μπορεί να το έχει ένας άνθρωπος που είναι στη φυλακή" αναφέρει o επικεφαλής της αντιπολίτευσης του Δήμου Τρικκαιών ο οποίος πρότεινε στο Δημοτικό Συμβούλιο την επιστροφή του μεταλλίου που απονεμήθηκε το 2001 στον Άκη Τσοχατζόπουλο.


Η εισήγηση του πρώην Δημάρχου των Τρικάλων Μιχάλη Ταμήλου έγινε δεκτή από τον νυν Δήμαρχο Χρήστο Λάππα, και έτσι στο Δημοτικό Συμβούλιο που θα γίνει αμέσως μετά τις εκλογές της 17 Ιουνίου θα ληφθει η πολιτική απόφαση για την επιστροφή του χρυσού μεταλλίου της πόλης από τον πρώην παντοδύναμο Υπουργό του ΠΑΣΟΚ.


Οπως δήλωσε o κ. Ταμήλος ...





"Το 2001 επί θητείας του κυρίου Τσοχατζόπουλου στο Υπουργείο Εθνικής Αμυνας με πρόταση του τότε Δημάρχου κυρίου Σπαθή, δόθηκε το χρυσό μετάλλιο στον κύριο Τσοχατζόπουλο γιατί θεωρήσαμε πως έπρεπε να τον τιμήσουμε για την υποστήριξη που προσέφερε στα Τρίκαλα για την παραχώρηση ενός στρατοπέδου. 


Η σημερινή όμως εξέλιξη δείχνει πως ο πρώην Υπουργός αθέτησε την εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού και προσβάλλει και την ουσία της απονομής του μεταλλίου γι' αυτό και έκανα αυτή την πρόταση στη χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου. 


Αυτή την πρόταση την αποδέχθηκε αμέσως ο Δήμαρχος Χρήστος Λάππας και όλες οι παρατάξεις του δημοτικού συμβουλίου και έτσι στη επόμενη συνεδρίαση θα λάβουμε απόφαση για την επιστροφή του μεταλλίου από τον κύριο Τσοχατζόπουλο.


Αυτό ειναι και απαίτηση των περισσοτέρων Τρικαλινών που θεωρούν πως όταν μια ολόκληρη πόλη τιμά κάποιον αυτος θα πρέπει με τη σειρά του να τιμά αυτή τη διάκριση σε όλη την πορεία τους και τη ζωή τους. 


Αν και στην αρχή είχαμε κάποιες επιφυλάξεις μήπως πρόκειται για πλεκτάνη πλέον αποδεικνύεται πως δεν προκειται για σκευωρία γιατί οι κατηγορίες είναι υπαρκτές".


"Δεν μπορούμε εμείς να έχουμε τιμήσει κάποιον στην πόλη μας ο οποίος σήμερα είναι στη φυλακή" είπε τέλος ο κυρίος Ταμήλος.
Διαβάστε Περισσότερα »

Και σε επιτροπή η Δούρου (μέσω του Λιάνη) με την κόρη του Ακη!



Η κυρία Ρένα Δούρου διαρρηγνύει τα ιμάτιά της ότι δεν ήξερε ούτε ξέρει τον προφυλακισμένο Ακη Τσοχατζόπουλο. Μια ακόμη όμως σατανική σύμπτωση αποκαλύπτει η «δημοκρατία». Αν δεν είναι σατανική σύμπτωση και συνωνυμία, η υπ. βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ εντοπίστηκε «αγκαλιά» με την κόρη του κ. Τσοχατζόπουλου Αρετή (που και αυτή είναι προφυλακισμένη) σε ΦΕΚ για τη διοργάνωση αθλητικού συνεδρίου επί υπουργίας ενός ακόμη... παπανδρεϊκού που είχε προσχωρήσει στον Ακη, του Γιώργου Λιάνη.

Η επαφή της Ρένας Δούρου με το σύστημα ΠΑΣΟΚ δεν περιοριζόταν στην «τυχαία», όπως θέλει να την περιγράψει, συνεργασία της με το Ινστιτούτο Αμυντικών Αναλύσεων επί των ημερών του Ακη Τσοχατζόπουλου στο Πεντάγωνο, αλλά φαίνεται ότι είχε διευρυνθεί και σε άλλα υπουργεία, όπως αυτό του υπουργείου Πολιτισμού.

Αυτό τουλάχιστον προκύπτει μέσα από ένα Φύλλο της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως με αριθμό 1600 και ημερομηνία 21 Ιανουαρίου 2003, όπου στην απόφαση για τη «Συγκρότηση εκτελεστικής - οργανωτικής επιτροπής ΝΠΙΔ για προετοιμασία και υλοποίηση του Συνεδρίου “Αθλητισμός και Γυναίκα”» το όνομα της Ρένας Δούρου φιγουράρει σε περίοπτη θέση με αυτό της Αρετής Τσοχατζοπούλου, της Σοφίας Σακοράφα και της Μαρίνας Λαλιώτη, συζύγου του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ.

Αν δεν πρόκειται για προνομιακές σχέσεις, είναι απορίας άξιον με ποια αντικειμενικά και διαφανή κριτήρια επελέγησαν, κυρίως οι Ρένα Δούρου και η Αρετή Τσοχατζοπούλου, ώστε να βρίσκονται στην εκτελεστική και οργανωτική επιτροπή ενός συνεδρίου. Μάλιστα, σε αυτό συμμετείχαν κορυφαίες προσωπικότητες, με αναγνωρισμένη πορεία στον χώρο τους. Το πρώτο συμπέρασμα που προκύπτει αβίαστα είναι ότι η «συνάντηση» της Αρετης Τσοχατζοπούλου και της Ρένας Δούρου μόνο συμπτωματική δεν ήταν στην προετοιμασία του επίμαχου συνεδρίου, που για τη διεξαγωγή του απαιτήθηκε να συγκροτηθεί και Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου. Εκτός και αν πρόκειται για άλλα πρόσωπα και όχι για την κόρη του Ακη Τσοχατζόπουλου και την πάλαι ποτέ συνεργάτιδά του στο Ινστιτούτο Αμυντικών Αναλύσεων.

Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι το συνέδριο με θέμα «Αθλητισμός και Γυναίκα» επρόκειτο να πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη από τις 7 έως τις 8 Μαρτίου του 2003, χρονική περίοδο κατά την οποία το κρατικό χρήμα έρεε άφθονο με την περίφημη Πολιτιστική Ολυμπιάδα, που, όπως έλεγαν οι κακές γλώσσες, ήταν ιδέα του τότε υπουργού Πολιτισμού του ΠΑΣΟΚ Ε. Βενιζέλου.

Στην εκτελεστική και οργανωτική επιτροπή ο Γ. Λιάνης είχε τοποθετήσει την Ελένη Γλύκατζη - Αρβελέρ, τη Γιάννα Δεσποτοπούλου, την Κατερίνα Παναγοπούλου και τη Μαρίνα Λαμπράκη - Πλάκα.


Νέο... οφσάιντ για τη Ρένα που πλέκει το εγκώμιο του Δρόσου

Βαρύ είναι το κλίμα πλέον για την «υπαρχηγό» του Αλέξη Τσίπρα Ρένα Δούρου στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ μετά τις αποκαλύψεις της «δημοκρατίας», τις οποίες αποδέχτηκε ότι συμμετείχε στο επιτελείο του Ακη Τσοχατζόπουλου, με τον εξ απορρήτων του τότε υπουργού Εθνικής Αμυνας Γιάννη Δρόσο, που ήταν επικεφαλής του Ινστιτούτου. Φέρεται επίσης να συνεργαζόταν στενά και με τον έτερο έμπιστο του κ. Τσοχατζόπουλου Βαγγέλη Χωραφά, ο οποίος στηρίζει τώρα κι αυτός -όπως ο Αντ. Κοτσακάς- τον ΣΥΡΙΖΑ με διάφορους τρόπους.

Την ίδια στιγμή, πάντως, με τις «πλάτες» του κ. Τσίπρα, η βουλευτής κάνει επίδειξη δυνάμεως. Στον απόηχο των αποκαλύψεων χθες συνόδευσε ως υπεύθυνη Διεθνών Σχέσεων του ΣΥΡΙΖΑ τον υπεύθυνο εξωτερικής πολιτικής του κόμματος Θοδωρή Δρίτσα στο υπουργείο Εξωτερικών, όπου ενημερώθηκαν από τον υπηρεσιακό υπουργό Εξωτερικών Πέτρο Μολυβιάτη.

Επίσης με συνέντευξή της χθες στην εφημερίδα «City Press» προσπαθεί εκ νέου να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα. Φτάνει μάλιστα στο σημείο να πλέκει το εγκώμιο ενός εκ των απορρήτων του Ακη Τσοχατζόπουλου, του Γιάννη Δρόσου, τονίζοντας ότι «είχα την τιμή στα 28 μου χρόνια να επιλεγώ, επί προεδρίας του καθηγητή Συνταγματικού ΔικαίουΓιάννη Δρόσου, στη βάση των σπουδών πολιτικής ανάλυσης και των δημοσιευμένων εργασιών μου, ως πολιτική αναλύτρια στο Ινστιτούτο Αμυντικών
 dimokratianews
Διαβάστε Περισσότερα »

ΜΕΣΑ ΣΕ ΔΥΟ ΩΡΕΣ ΠΗΓΕ ΣΕ ΤΡΕΙΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ!




Ο ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ Ν.ΧΟΥΡΣΑΛΑΣ!
Για άλλη μια φορά φοβερός ο Νικόλας (Κλικ). Είναι ο ....
μόνος που κατάφερε να πάει μέσα σε δύο ώρες σε τρεις συγκεντρώσεις διαφορετικών κομμάτων. Χθες στις 6:10 ήταν στην επίσκεψη Σαμαρά στο προεκλογικό περίπτερο της ΝΔ στον Κορυδαλλό αμέσως μετά πήγε στην ομιλία του Βενιζέλου και στο καπάκι πετάχτηκε και στους Ανεξάρτητους Έλληνες(!). .. Νικόλα στην Παπαρήγα θα πας;
Διαβάστε Περισσότερα »

Να πάει να διαπραγματευτεί με τη Μέρκελ θέλει ο Κασιδιάρης!

Συγκεκριμένα ο υποψήφιος της Χρυσής Αυγής έδωσε απάντηση στον Αλέξη Τσίπρα.Συγκεκριμένα ο υποψήφιος της Χρυσής Αυγής έδωσε απάντηση στον Αλέξη Τσίπρα.
Να διαπραγματευτεί με την Α. Μέρκελ θέλει ο Ηλ . Κασιδιάρης. Συγκεκριμένα ο υποψήφιος της Χρυσής Αυγής έδωσε απάντηση στον Αλέξη Τσίπρα και στη δήλωση του πως δεν θα πάει στην Ευρώπη, όπως ο Ηλίας Κασιδιάρης στον ΑΝΤ1.
Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση του: «Σήμερα το πρωί, ο επικεφαλής του Σύριζα, ο οποίος αυτοπροβάλλεται ως ο μέγας εκφραστής της αντίδρασης ενάντια στο Μνημόνιο, δήλωσε ότι: "Εμείς δεν θα πάμε στην Ευρώπη σαν τον Κασιδιάρη στην εκπομπή του ΑΝΤ1". Θα απαντήσω στη θέση αυτή του κ. Τσίπρα μεταφέροντας μία φράση που ακούγεται παντού τις τελευταίες ημέρες, από τα καφενεία, μέχρι το διαδίκτυο, παντού όπου χτυπάει πραγματικά η καρδιά του ελληνικού λαού: "Δε στέλνουμε τον Κασιδιάρη να μιλήσει με τη Μέρκελ;".
Οι Έλληνες έχουμε έναν πολύ όμορφο και ιδιαίτερο τρόπο να κρίνουμε πολιτικές συμπεριφορές και πρόσωπα. Πίσω από την φράση που προανέφερα διακρίνεται ξεκάθαρα η οργή ενός ολόκληρου λαού και η θέλησή του να αντισταθεί στις ξένες δυνάμεις που έχουν υποτάξει τη χώρα. Να πολεμήσει όλους αυτούς που έχουν μετατρέψει την Ελλάδα σε ένα θλιβερό προτεκτοράτο. Με την Χρυσή Αυγή στην πρωτοπορία αυτού του Αγώνα, η Ελλάδα φαίνεται πως έχει ακόμα μία ελπίδα. Έχει τουλάχιστον μία πρόταση άμεσης αντίδρασης, απέναντι σε αυτούς που μας διασύρουν εδώ και χρόνια ως χώρα, αλλά και ως ανθρώπους, τον καθένα από εμάς ξεχωριστά».
Διαβάστε Περισσότερα »

«Καλλιεργούν» τρόμο: Ο Ρεν αναβάλλει ταξίδι λόγω των ελληνικών εκλογών!!


Oli Ren Αρνείται ο Σαμαράς   Απειλεί ο ΡενΣυναγερμός έχει σημάνει στις Βρυξέλλες για τις ελληνικές εκλογές και ενώ καλλιεργείται κλίμα πανικού με προφανή στόχο τον επηρεασμό του εκλογικού σώματος λίγα 24ωρα πριν ανοίξουν οι κάλπες.
Σύμφωνα με την ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας Financial Times Deutschland (FTD), ο Ευρωπαίος επίτροπος Όλι Ρεν δεν πρόκειται να μεταβεί στο Μεξικό για τη Σύνοδο Κορυφής του G20, λόγω των εξελίξεων που μπορεί να σηματοδοτήσουν οι ελληνικές εκλογές.

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, «η κρίση στην Ευρωζώνη μπορεί να λάβει δραματική τροπή μετά τις εκλογές στην Ελλάδα».

Μάλιστα επισημαίνεται ότι, οι αρμόδιοι προετοιμάζονται για συσκέψεις και συνεδριάσεις διαχείρισης μίας πιθανής κρίσης.

Απαντώντας σε ερώτηση της εφημερίδας ο κ. Ρεν δηλώνει ότι, δεν θα ήταν υπεύθυνο να βρίσκεται ο Ευρωπαίος επίτροπος επί 14 ώρες εν πτήση μακριά από την Ευρώπη, χωρίς να μπορεί κανείς να επικοινωνήσει μαζί του.

Ο ίδιος κάνει γνωστό πως η ΕΕ θα εκπροσωπηθεί στη Σύνοδο από τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν Βαν Ρόμπεϊ και τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζοζέ Μπαρόζο.

Για το Μεξικό θα πετάνε το βράδυ της Κυριακής η Γερμανίδα  καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ και ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε,  οι οποίοι θα διαθέτουν όλες τις δυνατότητες επικοινωνίας.

Πιθανή μία τηλεδιάσκεψη για την Ελλάδα

Εν τω μεταξύ δύο ευρωπαϊκές διπλωματικές πηγές φέρονται να δήλωσαν στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι, είναι πιθανή η διεξαγωγή τηλεδιάσκεψης των υπουργών Οικονομικών των κρατών-μελών της ευρωζώνης αμέσως μόλις γίνουν γνωστά τα αποτελέσματα των βουλευτικών εκλογών.

Μάλιστα μία από τις πηγές αυτές είπε πως θα πρέπει να υπάρξει συντονισμός στην περίπτωση που ο ΣΥΡΙΖΑ αναδειχθεί πρώτο κόμμα.

Η διεξαγωγή της τηλεδιάσκεψης αυτής «δεν είναι αποφασισμένη» οριστικά, παρατήρησε  η δεύτερη πηγή. Τη σχετική πρωτοβουλία θα κληθεί να αναλάβει ο πρόεδρος του Γιουρογκρούπ Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, πρόσθεσε.
Διαβάστε Περισσότερα »

Πυρκαγιές στη Βοιωτία –Έκλεισε η εθνική οδός

Η πυροσβεστική της Βοιωτίας σήμερα τρέχει και δε φτάνει. Σε εξέλιξη είναι δυο πυρκαγιές στη Βοιωτία, η πρώτη στο ύψος της Υλίκης και η δεύτερη στα  Βάγια ,  στο μοναστήρι του Αγ, Ιωάννη του Μαζαράκη όπου καίγονται δασικές εκτάσεις και η πυρκαγιά είναι σε εξέλιξη... . Η  πυρκαγιά στην Υλίκη έχει δημιουργήσει προβλήματα και στην κυκλοφορία των οχημάτων καθώς εξαιτίας των πυκνών καπνών κλείνει η εθνική οδός στο 94οχλμ .Οι δυνατοί άνεμοι δυσχεραίνουν κατά πολύ το έργο των πυροσβεστών και δυστυχώς δεν επιτρέπουν και ρίψεις νερού από αέρος. Το έργο της κατάσβεσης συντονίζει ο Περιφερειακός Διοικητής, Παναγιώτης Σκόνδρας,συμμετέχουν τέσσερα οχήματα της πυροσβεστικής.Η φωτιά στην Υλίκη είναι σε ύφεση αυτή την ώρα. 

 Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε στις 23.40 το βράδυ της Πέμπτης η πυρκαγιά που είχε ξεσπάσει στις 12.30 το μεσημέρι της ίδιας ημέρας σε δασική έκταση στα Βάγια .

Στο σημείο παραμένουν εννιά οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με 22 άνδρες προκειμένου να αποτρέψουν ενδεχόμενη αναζωπύρωση της φωτιάς.



Διαβάστε Περισσότερα »

Δ.Αλιάρτου:Έκθεση Ζωγραφικής των παιδιών του Εικαστικού Εργαστηρίου


Η Έκθεση θα πραγματοποιηθεί στο Συνεδριακό Κέντρο Αλιάρτου
20 -24 Ιουνίου 2012
για περισσότερες πληροφορίες πατήστε στην εικόνα
aliartos-city.blogspot.
Διαβάστε Περισσότερα »

Δ. Θηβαίων:Ξεκινούν την Τετάρτη οι αιτήσεις ανέργων για το πρόγραμμα ΚΟΧ

Οι αιτήσεις θα γίνονται στο Εργατικό Κέντρο Θήβας.

Μετά το με Α.Π.: 2768/13-06-2012 έγγραφο του Ινστιτούτου Εργασίας (ΙΝΕ) ΓΣΕΕ σας ενημερώνουμε ότι εκδόθηκε η απόφαση ένταξης της πράξης με τίτλο «ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ/Γ.Σ.Ε.Ε. - Δημιουργία θέσεων απασχόλησης σε τοπικό επίπεδο μέσω προγραμμάτων Κοινωφελούς Χαρακτήρα (ΚΟΧ) στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας - Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας» από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του Ε.Π. «Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού» του Υπουργείου Εργασίας & Κοινωνικής Ασφάλισης. Επιπλέον, εγκρίθηκε από το ΑΣΕΠ η αντίστοιχη ανακοίνωση πρόσληψης για τις θέσεις απασχόλησης ανά συμπράττοντα φορέα, ενέργεια, τόπο υλοποίησης, ειδικότητα και διάρκεια σύμβασης.

Στο πλαίσιο της προαναφερόμενης πράξης για το Δήμο Θηβαίων εγκρίθηκαν συνολικά 90 θέσεις απασχόλησης, για την ΔΗ.Κ.Ε.Θ. 10 θέσεις , για τον Δ.Ο.Θ. 30 θέσεις και για την Δ.Ε.Π.Ο.Δ.Α.Θ. ΑΕ 10 θέσεις.

Η υποβολή αιτήσεων ξεκινά την Τετάρτη 20 Ιουνίου 2012 και λήγει την Παρασκευή 29 Ιουνίου 2012 .

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να συμπληρώσουν σχετική αίτηση (με κωδικό ΕΝΤΥΠΟ ΚΟΧ.1) και να την υποβάλουν είτε αυτοπροσώπως είτε με άλλο εξουσιοδοτημένο από αυτούς πρόσωπο (εφόσον η εξουσιοδότηση φέρει την υπογραφή τους θεωρημένη από δημόσια αρχή) είτε ταχυδρομικά με συστημένη επιστολή:

• Στην έδρα του Εργατικού Κέντρου Θήβας (Οιδίποδος 11 Θήβα) καθημερινά 9:00 - 13:00 και Δευτέρα, Τετάρτη και Πέμπτη και το απόγευμα 18:00 - 20:00.

• Στην έδρα του Εργατικού Κέντρου Λιβαδειάς (Δημάρχου Ανδρεαδάκη, Λιβαδειά) καθημερινά 9:00 - 14:00 και 18:00 - 20:00

• Στα γραφεία του ΙΝΕ ΓΣΕΕ Παράρτημα Στερεάς Ελλάδας, Ροζάκη Αγγελή 59 Λαμία καθημερινά 9:00 - 15:00.

Κατεβάστε παντώντας εδώ το έντυπο αίτησης, εδώ για να δείτε αναλυτικά τις ειδικότητες ανά συμπράττοντα φορέα, τη διάρκεια σύμβασης, τα απαραίτητα προσόντα, τα δικαιολογιτικά κτλ και εδώ τις οδηγίες συμπλήρωσης του εντύπου.
 
Διαβάστε Περισσότερα »

Απάντηση Δ. Λεβαδέων στο Ε.Κ. Λιβαδειάς



 Λειτουργία δημοτικής κατασκήνωσης στην Παλιομηλιά
Σε συνέχεια τηλεφωνικής επικοινωνίας μας και κατόπιν της δημοσιοποίησης στα τοπικά ΜΜΕ του σχετικού εγγράφου του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Λιβαδειάς για την λειτουργία της δημοτικής κατασκήνωσης στην Παλιομηλιά, θα θέλαμε για την αποκατάσταση της αλήθειας και την αποφυγή οποιασδήποτε παρεξήγησης να θέσουμε υπόψη σας τα ακόλουθα:
· Αφού παρελήφθη από το Δήμο Λεβαδέων το σχετικό με το θέμα έγγραφό σας με Α.Π.: 244/2012-5/6/2012, ο υπογράφοντας επικοινώνησε προσωπικά, την Δευτέρα 11 Ιουνίου 2012, με τον Γενικό Γραμματέα του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Λιβαδειάς κ. Γεώργιο Καρβούνη, όπου του εξέφρασε την επιθυμία του Δήμου για την επαναλειτουργία της δημοτικής κατασκήνωσης και ζήτησε να προσέλθει την επομένη ημέρα στο Δήμο (Τρίτη 12 Ιουνίου 2012) για να αναζητηθεί ο καλύτερος τρόπος για την λειτουργία της. Αντί αυτού και με μεγάλη έκπληξη μας διαβάσαμε το σχετικό έγγραφο δημοσιοποιημένο στα τοπικά ΜΜΕ, αφήνοντας σαφείς υπαινιγμούς ότι η Δημοτική Αρχή κωλυσιεργεί και δεν προχωρά στις απαραίτητες ενέργειες για την λειτουργία της κατασκήνωσης στην Παλιομηλιά.
· Επειδή, όπως γνωρίζετε η Δημοτική Αρχή χαρακτηρίζεται από ευαισθησία και επιθυμεί στο μέτρο του δυνατού να προσφέρει οποιαδήποτε βοήθεια προς τους συνδημότες μας, σας καλούμε και εσείς, όπως και οι διάφοροι κοινωνικοί φορείς της περιοχής που θα κληθούν, να καταθέσετε τις προτάσεις σας, με τις οποίες θα συνδράμετε στην επαναλειτουργία των κατασκηνώσεων. Οι προτάσεις σας θα τεθούν προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Λεβαδέων που θα συνεδριάσει την ερχόμενη Τρίτη 19 Ιουνίου 2012 για την εξεύρεση του καταλληλότερου τρόπου λειτουργίας των κατασκηνώσεων.
Ελπίζοντας ότι η δημοσιοποίηση του σχετικού εγγράφου σας ήταν μια ατυχής συγκυρία, και επειδή είμαστε βέβαιοι ότι το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Λιβαδειάς καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την ανακούφιση των συμπολιτών μας που βάλλονται από την οικονομική κρίση, σας καλούμε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για να προσφέρουμε κάθε δυνατή βοήθεια στους συμπολίτες και κυρίως στα παιδιά που έχουν ανάγκη από μερικές ημέρες διακοπών και αναψυχής στις δημοτικές κατασκηνώσεις του Δήμου Λεβαδέων.
Σας ευχαριστούμε για τη συνεργασία και αναμένουμε τις προτάσεις σας.
Με εκτίμηση
Ο Δήμαρχος Λεβαδέων
Νικόλαος Παπαγγελής
 siriosfm.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Ο «Πάγκαλος» και ο «Μπερλουσκόνι» ήταν οι ληστές με τα καλάσνικοφ στην Κύμη

Ο «Πάγκαλος» και ο «Μπερλουσκόνι» ήταν οι ληστές με τα καλάσνικοφ στην Κύμη

Χειροπέδες πέρασαν αστυνομικοί στον «Μπερλουσκόνι» και στον «Πάγκαλο», τους δύο ληστές με τα καλάσνικοφ που το μεσημέρι της Τρίτη χτύπησαν στην Αγροτική τράπεζα στην Κύμη και άρπαξαν το ποσό των 121.500 ευρώ.
Ο 42χρονος και ο 45χρονος συνεργός του αποδείχθηκαν ευφάνταστοι και με χιούμορ αφού για να μπορέσουν να καλύψουν τα πρόσωπα τους είχα αγοράσει δύο μάσκες, μία του Σίλβιο Μπερλουσκόνι και μία του Θεόδωρου Πάγκαλου.
Διαβάστε Περισσότερα »

Αυτή θα είναι η νέα αστυνομική ταυτότητα

Αλλάζουν και πάλι οι αστυνομικές ταυτότητες αφού το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη προχωρά τις διαδικασίες
για την έκδοση νέου τύπου αστυνομικής ταυτότητας των Ελλήνων, η οποία θα αναγνωρίζεται και ως ταξιδιωτικό έγγραφο.

Το νέο δελτίο αστυνομικής ταυτότητας, με χαρακτηριστικά ασφαλείας, θα έχει τη μορφή πιστωτικής κάρτας.

Η διαδικασία αντικατάστασης του δελτίου αστυνομικής ταυτότητας με το νέου τύπου δελτίο ταυτότητας, πρόκειται να ξεκινήσει το φθινόπωρο του 2012 και θα υλοποιηθεί σταδιακά με τρόπο που θα καθορίσει η Διεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, ανά χρονολογική σειρά έκδοσης του (με σειρά προτεραιότητας στις παλαιότερες χρονολογίες έκδοσης) και κατά αλφαβητική σειρά.

Σημειώνεται, ότι όλα τα δελτία αστυνομικής ταυτότητας θα ισχύουν μέχρι και την αντικατάστασή τους από τα νέου τύπου.




Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΩΡΑ!!!ΦΩΤΙΑ ΣΤΗΝ ΥΛΙΚΗ ΔΥΟ ΕΣΤΙΕΣ



Πυρκαγιά στο 92ο χλμ Αθηνών Λαμίας στην λίμνη Υλίκη.
Από το πρωί υπήρχε μία μικρή εστία στους θάμνους στην Υλίκη στο 92ο χλμ και η πυροσβεστική είναι όλη μέρα στο σημείο της πυρκαγιάς. Πριν λίγο όμως υπήρξε και δεύτερη εστία πολύ μεγαλύτερη , χρειάστηκε να φύγουν επιπλέον οχήματα της πυροσβεστικής να ενισχυθούν οι δυνάμεις. Επίσης είναι έντονη η δύναμη της φωτιάς όπου φαίνονται και ελικόπτερα να μπήκαν στη μάχη της κατάσβεσης.
Διαβάστε Περισσότερα »

Βοιωτία: ''Φέρε τα λεφτά γιατί είμαι τρελός'' - Άγρια ληστεία σε βενζινάδικο!


Όταν ο ιδιοκτήτης πλησίασε το αυτοκίνητο που σταμάτησε μπροστά στις αντλίες, σίγουρα δεν φανταζόταν τα όσα θα ακολουθούσαν στα επόμενα λεπτά...
Όλα έγιναν αργά χθες το βράδυ (13-06-2012) σε βενζινάδικο που βρίσκεται στο 5ο χλμ. της Ε.Ο. Λιβαδειάς - Άμφισσας. Ο άγνωστος δράστης μπήκε με το αυτοκίνητό του και σταμάτησε μπροστά από τις αντλίες. Όταν ο ιδιοκτήτης πλησίασε για να ρωτήσει πόση βενζίνη θέλει, ο ο οδηγός βγήκε και τον πλησίασε.

Έβγαλε όπλο και άρχισε να τον απειλεί πως αν αντισταθεί και τον εμποδίσει να πάρει τα χρήματα θα του ρίξει. Ο ιδιοκτήτης σήκωσε τα χέρια και δεν αντιστάθηκε. Ο ληστής προχώρησε στα ενδότερα, άνοιξε το ταμείο και βούτηξε γρήγορα, τα 600€ που υπήρχαν μέσα.

Στη συνέχεια έφυγε σαν κύριος με το αυτοκίνητό του και απομακρύνθηκε από την περιοχή πριν φτάσει στο σημείο η αστυνομία. Οι έρευνες που ακολούθησαν για τον εντοπισμό και τη σύλληψή του, δεν απέφεραν καρπούς...
Διαβάστε Περισσότερα »

Όλο το ιστορικό για τη ληστεία στη Μονή Σαγματά



Μονή Σαγματά - Sagmata Monastery Σε εξέλιξη ευρείες αστυνομικές έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη έξι δραστών ένοπλης ληστείας στη Ιερά Μονή Σαγματά Θηβών Βοιωτίας.
Σε εξέλιξη βρίσκονται οι ευρείες αστυνομικές έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη έξι (6) αγνώστων δραστών, οι οποίοι χθες (12-06-2012) το βράδυ, διέπραξαν ένοπλη ληστεία στην ΙεράΜονή Σαγματά Θηβών  Βοιωτίας.

Ειδικότερα, περίπου στις 23:30΄ χθες το βράδυ, οι δράστες, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους με μαύρες κουκούλες τύπου FULLFACE, αναρριχηθήκαν από μαντρότοιχο στον προαύλιο χώρο της Ιεράς Μονής και στην συνέχεια εισήλθαν από ανασφάλιστη είσοδο στο εσωτερικό της.

Οι δράστες, με την απειλή δύο πιστολιών, πολεμικού τυφεκίου και μαχαιριού ακινητοποίησαν έναν 60χρονο ημεδαπό μοναχό και έναν 22χρονο υπήκοο Ρωσίας που διαμένει μόνιμα σε ξενώνα της Ιεράς Μονής και αφού ερεύνησαν όλους τους εσωτερικούς χώρους αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των (12.000) περίπου ευρώ, ένα αντίγραφο μεγάλου σταυρού με τίμιο ξύλο, τέσσερις (4) ασημένιους επιστήθιους σταυρούς και τέσσερα (4) ασημένια δισκοπότηρα.

Κατά την διάρκεια της έρευνας των εσωτερικών χώρων από τους δράστες, επέστρεψε στην Ιερά Μονή ένας ακόμη 62χρονος ημεδαπός μοναχός, ο οποίος ακινητοποήθηκε και αυτός.

Οι δράστες πριν φύγουν κλείδωσαν τους δύο μοναχούς σε ένα κελί και αφαίρεσαν τα κινητά τους τηλέφωνα. Στην συνέχεια πήραν τα κλειδιά και επιβιβάστηκαν σε ένα Ι.Χ. Ε. αυτοκίνητο της Μονής παίρνοντας μαζί τους και τον 22χρονο, τον οποίο ελευθέρωσαν μετά από ένα περίπου χιλιόμετρο.

Το ανωτέρω όχημα που χρησιμοποίησαν ως μέσο διαφυγής. εγκατέλειψαν οι δράστες πλησίον του χωριού Ύπατο Βοιωτίας, σε απόσταση περίπου έξι χιλιομέτρων από την Ιερά Μονή και βρέθηκε μετά από επιστάμενες αναζητήσεις των αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών.

Ο 22χρονος μετά την ελευθέρωσή του, επέστρεψε με τα πόδια στην Ιερά Μονή, απεγκλώβισε τους δύο μοναχούς και στην συνέχεια ενημέρωσαν για το περιστατικό την Αστυνομία.

Άμεσα κινητοποιήθηκαν ισχυρές δυνάμεις της Αστυνομικής Διεύθυνσης Βοιωτίας και συνεχίζονται εκτεταμένες έρευνες στην ευρύτερη περιοχή για τον εντοπισμό και την σύλληψη των δραστών.

Τις αστυνομικές έρευνες, καθώς και το προανακριτικό έργο, διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών.
Διαβάστε Περισσότερα »

«Αδειάζουν» από χρήματα οι τράπεζες

«Αδειάζουν» από χρήματα οι τράπεζες
Χωρίς  χρήματα μένουν οι τράπεζες, καθώς συνεχίζεται η  εκροή καταθέσεων εξαιτίας του κλίματος αβεβαιότητας που έχει επικρατήσει.

Στελέχη τραπεζών εκτιμούν ότι, συνολικά από τις αρχές Μαΐου μέχρι σήμερα από τις τραπεζικές καταθέσεις έχουν αποσυρθεί περί τα 10 δισ. ευρώ.

Μετά την αδυναμία σχηματισμού κυβέρνησης τον Μάιο κατά μέσο όρο σύμφωνα πάντα με υπολογισμούς τραπεζικών στελεχών, από το σύστημα συνολικά διέρρεαν καταθέσεις περίπου 100 με 400 εκατ. ευρώ ημερησίως.

Ωστόσο η κατάσταση η κατάσταση επιδεινώθηκε τις τελευταίες ημέρες με αποτέλεσμα οι εκροές να φθάσουν ακόμη και τα 700 εκατ. ευρώ.
Διαβάστε Περισσότερα »

''Θερίζουν'' τα εγκεφαλικά στην Ελλάδα λόγω... κρίσης

Η ανεργία, η απόγνωση και η απογοήτευση συνέβαλαν σημαντικά στην αλματώδη αύξηση εμφραγμάτων και εγκεφαλικών επεισοδίων στην Ελλάδα, όπως εκτιμούν οι καρδιολόγοι, οι οποίοι επιπλέον επισημαίνουν ότι αρκετοί καρδιοπαθείς εγκαταλείπουν τη θεραπεία τους, ή καθυστερούν να επισκεφθούν τον γιατρό τους, επειδή δεν μπορούν να ανταποκριθούν στο κόστος φαρμάκων και επισκέψεων.
Τα εμφράγματα και τα εγκεφαλικά επεισόδια στην Ελλάδα ''θερίζουν'', ως αποτέλεσμα της οικονομικής κρίσης, της θεαματικής αύξησης της ανεργίας, του κλεισίματος χιλιάδων επιχειρήσεων και της αδυναμίας των πολιτών να πληρώσουν λογαριασμούς και χαράτσια, σημείωσαν σε συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος του Ελληνικού Κολεγίου Καρδιολογίας και διευθυντής του τμήματος Βηματοδότησης Ηλεκτροφυσιολογίας του Ωνάσειου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου, Γεώργιος Θεοδωράκης, και ο εκλεγείς πρόεδρος του Ελληνικού Κολεγίου Καρδιολογίας και καθηγητής Καρδιολογίας του Πανεπιστημίου Αθήνας, Ιωάννης Λεκάκης.
Οι επιστήμονες με αφορμή το 8ο Ετήσιο Διεθνές Συνέδριο Καρδιολογίας του Ελληνικού Κολεγίου Καρδιολογίας εξήγησαν ότι και η κατάθλιψη, η οποία τετραπλασιάζει τα εμφράγματα του μυοκαρδίου και διπλασιάζει τα εγκεφαλικά επεισόδια, εμφανίζεται πλέον σε ένα εξαιρετικά μεγάλο ποσοστό Ελλήνων.
Αδυνατούν να αγοράσουν τα φάρμακά τους
Τόνισαν, εξάλλου, ότι το σημαντικό πρόβλημα, που έχει καταγραφεί εσχάτως, είναι η αδυναμία πολλών ασθενών με καρδιοπάθειες να λάβουν τα κατάλληλα φάρμακα εξαιτίας της μεγάλης συμμετοχής τους στα έξοδα αγοράς τους. Το γεγονός αυτό, όπως τόνισαν οι ομιλητές, θα επιφέρει σημαντικές βλάβες στην υγεία πολλών, με απρόβλεπτες και πολύ επικίνδυνες συνέπειες.
Όπως υπογράμμισε ο κ. Λεκάκης, είναι συχνό πλέον το φαινόμενο, αρκετοί καρδιοπαθείς να μην παίρνουν τα φάρμακά τους, καθώς αδυνατούν να πληρώσουν ακόμη και συμμετοχές της τάξεως των 25 ευρώ. ''Όλο και πιο συχνά μας ζητούν να τους γράψουμε φθηνότερα φάρμακα και μας ρωτούν αν μπορούν να τα διακόψουν για κάποιο διάστημα''.
Ο κ. Θεοδωράκης, από την πλευρά του, παρατήρησε ότι υπήρξε ασθενής του, καρδιοπαθής, ο οποίος είχε σοβαρές ενοχλήσεις για πέντε συνεχείς ημέρες, αλλά απέφευγε να τον επισκεφθεί, καθώς δεν είχε χρήματα για την επίσκεψη, αγνοώντας ότι το ταμείο του θα μπορούσε να καλύψει το κόστος.
Οικονομικά προβλήματα και στα δημόσια νοσοκομεία
Οι καρδιολόγοι αναφέρθηκαν και σε άλλο, ιδιαίτερα ανησυχητικό, γεγονός που έχει δημιουργηθεί στα νοσοκομεία από την αδυναμία πολλών να προμηθευτούν τα κατάλληλα υλικά και εξοπλισμό. Τελευταία, όπως είπαν, έχει μειωθεί ο αριθμός των επεμβάσεων και αυτό συμβαίνει σε περίοδο που η προσέλευση των ασθενών στα δημόσια Νοσηλευτικά Ιδρύματα έχει αυξηθεί ενώ στα ιδιωτικά, η κίνηση έχει μειωθεί δραματικά.
Οι κύριοι Θεοδωράκης και Λεκάκης κάλεσαν τους αρμόδιους να προχωρήσουν άμεσα στην αναθεώρηση της πολιτικής για το φάρμακο, στο πλαίσιο του κόστους - οφέλους στον γενικό πληθυσμό και ανέφεραν ως παράδειγμα τη χρήση των στατινών και τη χορήγηση των νεότερων αντιπηκτικών σκευασμάτων.
Έγινε σαφές ότι το Ελληνικό Κολέγιο Καρδιολογίας τάσσεται υπέρ της χρήσης γενόσημων φαρμάκων σε όλα τα νοσοκομεία και τα ασφαλιστικά ταμεία, αρκεί την επιλογή τους να έχει ο θεράπων ιατρός και η χώρα παραγωγή τους να είναι η Ελλάδα.
Διαβάστε Περισσότερα »

Μειώνονται τα τέλη τερματισμού κλήσεων σε κινητά

Η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) προχωρά σε δραστική μείωση των τελών τερματισμού κλήσεων σε κινητά τηλέφωνα, που κατά συνέπεια θα μειώσει και τις τιμές κλήσεων προς...




κινητά, με το νέο Σχέδιο Μέτρων που εξέδωσε και κοινοποίησε στην Κομισιόν, υλοποιώντας σχετική κοινοτική Οδηγία. Οι μειώσεις των τελών τερματισμού κλήσεων αφορά τις τρεις εταιρίες κινητής τηλεφωνίας που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα, Cosmote, Vodafone-Παναφον και Wind και σύμφωνα με την ΕΕΤΤ ορίζονται, ως πάροχοι με Σημαντική Ισχύ στη σχετική Αγορά.

Στο Σχέδιο Μέτρων προτείνονται σημαντικές μειώσεις των τελών τερματισμού σε κινητά δίκτυα μέχρι και 80% σε διάστημα οκτώ μηνών.

Η σταδιακή μείωση θα αρχίζει από τον άλλο μήνα και από 4,95 ευρωλεπτά που θα είναι το Τέλος Τερματισμού κλήσης, θα φτάσει τα 1,03 ευρω-λεπτά τον Απρίλιο του 2013, οπότε και θα ολοκληρωθεί ο κύκλος των μειώσεων.

Η προτεινόμενη ρύθμιση εκτιμάται, ότι θα επιφέρει και συνολική μείωση των τιμών κλήσεων προς κινητά τηλέφωνα, προς όφελος του καταναλωτή.

Ειδικότερα, για το δίκτυο του ΟΤΕ, το οποίο βρίσκεται υπό ρύθμιση, η μείωση της τιμής των κλήσεων προς κινητά θα ξεπερνά το 45%, γεγονός που θα εξοικονομήσει για τους συνδρομητές περισσότερα από 45 εκατομμύρια ευρώ για το 2013.
Διαβάστε Περισσότερα »

"Μπήκαν' οι Τούρκοι στα...ταξί!

Το δίκτυο προγραμματισμένων πτήσεων της εταιρείας εκτείνεται σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή, Άπω Ανατολή, Βόρεια και Νότια Αφρική και τις ΗΠΑ...Οπως γράφει η εφημερίδα "Χρόνος Κομοτηνής" ο διευθυντής της Turkish Airlines στη Θεσσαλονίκη, κ. Utku Yazan έχει αναπτύξει ήδη μεγάλη κινητικότητα στην προώθηση των δρομολογίων του εξωτερικού μέσω Θεσσαλονίκης-Αθήνας και Κωνσταντινούπολης με διαρκείς πτήσεις που διαφημίζονται στην Ελλάδα και μέσω του διαδικτύου, αλλά και με τα ταξί της Κομοτηνής. 
Πάντως η γιγάντωση των Τουρκικών Αερογραμμών σε μα δεκαετία είναι εντυπωσιακή. Είναι ήδη χορηγοί των ποδοσφαιρικών ομάδων της Μπαρτσελόνα, της Μάντσεστερ, της Ευρωλίγκα και του Αμερικανού σταρ του ΝΒΑ Κόμπι Μπράιαν, διενεργούν έξι πτήσεις καθημερινά από Αθήνα –Κων/πολη, ενώ ο υπεύθυνός τους στην Θεσσαλονίκη αναπτύσσει σχέσεις, ταξιδεύει και προωθεί την εταιρία με κάθε τρόπο. Έτσι εξηγείται και η εμφάνιση ταξί με την διαφήμιση των τουρκικών αερογραμμών στην Κομοτηνή.
Διαβάστε Περισσότερα »

Αυλίδα:Ανασύρθηκε νεκρός ηλικιωμένος άνδρας


Χωρίς τις αισθήσεις της ανασύρθηκε, χθες το μεσημέρι, από τη θαλάσσια περιοχή «ΠΑΡΑΛΙΑ ΑΥΛΙΔΑΣ» Χαλκίδας, ένας ηλικιωμένος άνδρας.

Ο 73χρονος διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Χαλκίδας όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του, ενώ η σορός πρόκειται να μεταφερθεί στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Αθηνών προκειμένου διενεργηθεί νεκροψία – νεκροτομή – τοξικολογική εξέταση.

Προανακρίσεις διενεργούνται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χαλκίδας.
Διαβάστε Περισσότερα »

Θήβα:SummerWave Festival..ας το κρατήσουμε ζωντανό και φέτος!


Χαιρετούμε όλους τους φίλους του SummerWave Festival. Φέτος η διοργάνωση περνάει όπως και πολλά άλλα Μουσικά Φεστιβάλ δύσκολες οικονομικές ώρες μιας και όλοι θέλουμε να κλείσουμε την 4η συνεχόμενη χρόνια Φεστιβάλ Μουσικής στην πόλης μας. Θέλουμε να απευθυνθούμε σε όλους τους φορείς και εταιρίες που ενδιαφέρονται να βοηθήσουν ως χορηγοί το SummerWave Festival για να παραμείνει για 4η χρονιά ζωντανό στην πόλη της Θήβας να επικοινωνήσουν με το Voiotiashop.gr. Σας ευχαριστούμε.
Διαβάστε Περισσότερα »

Αρχίζουν να καταφτάνουν στην Αθήνα δημοσιογράφοι απ’ όλο τον κόσμο...


Δεν θα είναι υπερβολή αν πούμε ότι η Ελλάδα αυτό το Σαββατοκύριακο θα μονοπωλήσει το ενδιαφέρον των μεγαλύτερων ειδησεογραφικών οργανισμών του κόσμου.

Οι αφίξεις των ξένων δημοσιογράφων που...θα καλύψουν τις ελληνικές εκλογές έχουν ξεκινήσει και αναμένεται να κορυφωθούν όσο πλησιάζουμε προς το Σάββατο. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του Joe Weisenthal από την ιστοσελίδα Business Insider ο οποίος μόλις πριν από λίγο πάτησε το πόδι του στην Ελλάδα και αμέσως έστειλε την πρώτη του ανταπόκριση.

Και όπως ίσως φαντάζεστε είναι ενδεικτική του τι συμβαίνει στη χώρα, όπως το αντιλαμβάνεται ένας ξένος. «Μόλις έφτασα με ταξί στο ξενοδοχείο μου στην Αθήνα, Και Φίλε Μου Ήταν Καταθλιπτικά» είναι ο τίτλος του κειμένου. Ο δημοσιογράφος σημειώνει ότι η διαδρομή από το αεροδρόμιο στο Σύνταγμα είναι πανέμορφη και μάλιστα χρειάστηκαν μόλις 25 με 30 λεπτά, εκεί που πριν δύο χρόνια για την ίδια διαδρομή θα έκαναν τουλάχιστον μία ώρα. Η οικονομική κατάρρευση έχει ευνοήσει την κυκλοφορία στους δρόμους… καθώς δεν κυκλοφορεί κανείς!

Ταξιτζής του δημοσιογράφου ήταν ο Τζορτζ, ο οποίος του εξηγεί ότι στα 40 του αναγκάστηκε να επιστρέψει και να μείνει με τους γονείς του, αφού το εισόδημα του μειώθηκε κατά 75% κατά τη διάρκεια της κρίσης. Ο αδερφός του είναι χωρισμένος, έχει δύο παιδιά και είναι άνεργος εδώ και ένα χρόνο.

«Η Αθήνα είναι τώρα σαν μια πόλη φάντασμα» του είπε. «Δεν βλέπεις κανένα να χαμογελάει… μόνο οι τρελοί». Ο ταξιτζής Τζορτζ του έκανε και κάποιες προβλέψεις για την γεωπολιτική της περιοχής όπως ότι μάλλον πηγαίνουμε για πόλεμο, αλλά ο δημοσιογράφος δεν τις πήρε και πολύ σοβαρά. Ωστόσο, σημειώνει ότι στα περισσότερα μέρη, τις περισσότερες φορές, οι περισσότεροι άνθρωποι δεν πιστεύουν ότι βρίσκονται στα πρόθυρα ενός μεγάλου πολέμου.

Ο ταξιτζής πάντως θα ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ, όπως του εκμυστηρεύτηκε. Του είπε επίσης ότι είναι αηδιασμένος με τους αρχηγούς του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ και ότι αν συναντούσε στο δρόμο τον Παπανδρέου, θα τον χτυπούσε.


enimerosi24.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

"Σήκωσαν" την προτομή του Άρη Βελουχιώτη!

Τη μπρούτζινη προτομή του Άρη Βελουχιώτη έκλεψαν άγνωστοι από τη Μεσούντα Άρτας.


Η μπρούτζινη προτομή ήταν τοποθετημένη στην πλατεία του χωριού, ενώ...


οι δράστες έκλεψαν και την μαρμάρινη επένδυση της τσιμεντένιας βάσης που ήταν τοποθετημένη.


Η αστυνομία διεξάγει έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών, ενώ την προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Βουργαρελίου Άρτας.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ