Παρασκευή 15 Ιουνίου 2012

30.900 δημοτικοί υπάλληλοι για τις εκλογές με αποζημίωση 126 ευρώ!





Στα 126 ευρώ (φορολογήσιμα) ανέρχεται η αποζημίωση που ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Εσωτερικών για τις 30.900 δημοτικούς υπαλλήλους που θα ασχοληθούν με τις εκλογές της 17ης Ιουνίου.


Με άλλη απόφαση γίνεται και ο καθορισμός του αριθμού των υπαλλήλων που θα απασχοληθούν, με αποζημίωση, για την προπαρασκευή και διεξαγωγή των βουλευτικών εκλογών χωρίς όμως να ορίζεται το ποσό της αποζημίωσης που θα ανακοινωθεί μεταγενέστερα.


Ειδικότερα η απόφαση που αφορά την αποζημίωση των δημοτικών υπαλλήλων αναφέρει...





«Εγκρίνουμε την καταβολή ειδικής εκλογικής αποζημίωσης για την προσφορά έκτακτης εκλογικής εργασίας, πέραν του κανονικού ωραρίου απασχόλησης των εργασίμων ημερών και κατά τις εξαιρέσιμες ημέρες (αργίες), όπως Σάββατο-Κυριακή και τις νυχτερινές ώρες, για την αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών και για όλες τις προπαρασκευαστικές εργασίες, στις οποίες εμπλέκονται οι Δήμοι, κατά τη διενέργεια των βουλευτικών εκλογών της 17ης Ιουνίου 2012, καθώς και για τις εργασίες αρμοδιότητάς τους που απαιτούνται κατά την ημέρα διεξαγωγής της ψηφοφορίας, συμπεριλαμβανομένης και της μετάδοσης των εκλογικών αποτελεσμάτων στους υπαλλήλους των Δήμων που καθορίζονται στην παράγραφο 3. 2. 


Η προσφερόμενη εκλογική εργασία βεβαιώνεται από τον οικείο Δήμαρχο.



.


Διαβάστε Περισσότερα »

Το γράμμα στο μπουκάλι που βρέθηκε στη Σκιάθο, έκρυβε μήνυμα από τη Λιβύη

Το γράμμα στο μπουκάλι που βρέθηκε στη Σκιάθο, έκρυβε μήνυμα από τη Λιβύη

Ηταν Αύγουστος του 2011 και το πλοίο στο οποίο δούλευε ο 25χρονος Τούρκος ναυτικός, είχε αποκλειστεί στο λιμάνι της Τρίπολης, λόγω των ταραχών στη Λιβύη, όταν αποφάσισε να γράψει στην αγαπημένη του, να βάλει το γράμμα σε μπουκάλι και να το πετάξει στη θάλασσα. Και μπορεί η κίνηση αυτή να μην συγκίνησε την αγαπημένη του αφού δεν έφτασε ποτέ στα χέρια της. Αλλά συγκίνησε ολόκληρη τη Σκιάθο σε παραλία της οποίας το ξέβρασε πριν λίγους μήνες η θάλασσα.
Η συγκεκριμένη ιστορία στις μέρες του Facebook και του Twitter, μόνο ως κινηματογραφικό σενάριο θα μπορούσε να εκληφθεί, ωστόσο η ιστορία είναι πραγματική και έχει γίνει θέμα συζήτησης όχι μόνο στη Σκιάθο, αλλά και στην Τουρκία, όπου την πρόβαλλαν όλα τα μέσα ενημέρωσης.
Τα μέλη του πολιτιστικού Συλλόγου «Σκιάθος», κατά τον καθαρισμό των παραλιών, ανήμερα το Πάσχα, εντόπισαν ένα πλαστικό μπουκάλι με γραπτό... περιεχόμενο. Δεν το πέταξαν. Το κράτησαν όχι μόνο γιατί ως εύρημα από μόνο του είναι εντυπωσιακό, αλλά και γιατί ο πρόεδρος του συλλόγου, Θοδωρής Τζούμας, όπως ο ίδιος αναφέρει στην «Καθημερινή» είχε συστήσει στους εθελοντές να φυλάξουν οτιδήποτε τους έκανε εντύπωση, προκειμένου να στηθεί μια έκθεση
Το γράμμα ήταν γραμμένο στα τουρκικά. Η περιέργεια και το ενδιαφέρον για την ιστορία που κρυβόταν από πίσω, όμως, κινητοποίησε τον κ. Τζούμα, ο οποίος έστειλε το γράμμα για μετάφραση, η οποία και φιλοξενήθηκε στην έκθεση.
Αποστολέας του γράμματος ήταν ο 25χρονος Τούρκος Ερσίν ο οποίος στις 10 Αυγούστου του 2011 και ενώ το εμπορικό πλοίο που επέβαινε ήταν αποκλεισμένο το λιμάνι της Τρίπολης κατά τις ταραχές στη Λιβύη αποφάσισε να γράψει στην αγαπημένη του Ντενίζ. «Αυτή τη στιγμή που σου γράφω οι βόμβες σκάνε γύρω μου, κάνοντας τη νύχτα μέρα», ανέφερε στο γράμμα του.
Η ιστορία προκάλεσε τη συγκίνηση ολόκληρου του νησιού, ωστόσο κανείς δεν ήξερε την έκβασή της. Η ιστορία άρχισε να ξανασκαλίζεται λίγο αργότερα όταν στο νησί βρέθηκε για μια εκπαιδευτική συνάντηση ένας Τούρκος, που διαφώτισε περαιτέρω την ιστορία και καθαρόγραψε την αναγραφόμενη διεύθυνση.
Ετσι, ο κ. Τζούμας απέστειλε μια φωτοτυπία του γράμματος στην Μπούρσα, όπου την παρέλαβαν οι γονείς του Ερσίν, καθώς ο ίδιος είχε μπαρκάρει.
Λίγο αργότερα ο ήχος του sms ακούστηκε στη Σκιάθο «με λένε Eρσίν Εμίρ, ψάξε με στο Facebook». Κάπως έτσι «εκσυγχρονίστηκε» η επικοινωνία. Ο Θοδωρής και ο Ερσίν έγιναν φίλοι στο facebook και συνομίλησαν στο chat. «Ξέρεις πού είναι η Σκιάθος;» ρώτησε ο Ελληνας «εδώ είσαι πια διάσημος».
«Κάθε γραμμή είναι αλήθεια» ανταπάντησε από τη Μερσίνα ο 25χρονος Τούρκος, «το συνηθίζω να ρίχνω μπουκάλια στη θάλασσα, αλλά δεν ήλπιζα να βρεθεί ποτέ!».
Το περιστατικό αναδείχθηκε από τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, τα οποία το παραλλήλισαν με την υπόθεση της ταινίας «Οι άνθρωποι του παππού μου», όπου ο Τουρκοκρητικός ήρωας ρίχνει μπουκάλια με σημειώματα στη θάλασσα στη διάρκεια όλης της ζωής του με την ελπίδα να φτάσουν στα Χανιά. Αφού πεθαίνει, ο εγγονός του λαμβάνει ένα πακέτο με το μπουκάλι του παππού, ένα ούζο και μια πρόσκληση για την Κρήτη.
Διαβάστε Περισσότερα »

Oι Γερμανοί που έσφαζαν μανάδες στο Δίστομο μας θεωρούν ανθρωποειδή βλαχαδερά και μας δίνουν διαταγές να μην ψηφίσουμε ΣΥΡΙΖΑ!



Πρωτότυπο πρωτοσέλιδο  των FT Deutschland στα ελληνικά καλεί τους Έλληνες να αντισταθούν στον δημαγωγό Τσίπρα και τονίζει ότι η καλύτερη λύση για την Ελλάδα θα ήταν μία κυβέρνηση συνασπισμού με αρχηγό τον Αντώνη Σαμαρά,

Η γερμανική εφημερίδα μέχρι τώρα έχει κάνει ανάλογες παρεμβάσεις στις γερμανικές εκλογές, αλλά είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο για εκλογές άλλης χώρας. Οι FT το αιτιολογούν καθώς υπάρχει «κοινό συμφέρον των Financial Times Deutschland και της πλειοψηφίας των Ελλήνων: η χώρα σας να παραμείνει στο ευρώ».

Το άρθρο έχει τίτλο «Αντισταθείτε στον δημαγωγό» και κεντρική φωτογραφία από προεκλογική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ απευθύνεται σε δεύτερο πρόσωπο: "Αγαπητές Ελληνίδες, αγαπητοί Έλληνες" και τους καλεί να φροντίσουν «για ξεκάθαρες πολιτικές λύσεις» και να ψηφίσουν «θαρραλέα υπέρ της μεταρρυθμιστικής πορείας και όχι οργισμένα κατά της αναγκαίας και επίπονης αναδιάρθρωσης».

Οι FT τονίζουν ότι μόνο με τα κόμματα που αποδέχονται τους όρους των διεθνών χρηματοδοτών, η χώρα σας θα μπορέσει να παραμείνει στο ευρώ» και καλεί τους Έλληνες «να αντισταθούν στη δημαγωγία του Αλέξη Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ».

«Μην εμπιστεύεστε τις υποσχέσεις τους, ότι δηλαδή είναι δυνατή η χωρίς συνέπειες καταγγελία όλων των συμφωνιών. Η χώρα σας έχει επιτέλους ανάγκη από ένα κράτος που λειτουργεί. Για την ομαλή διακυβέρνησή της συνιστούμε τη Νέα Δημοκρατία, κάτι που κάνουμε με βαριά καρδιά» αναφέρει το άρθρο, λέγοντας ότι «η Νέα Δημοκρατία άσκησε επί δεκαετίες λάθος πολιτική και είναι συνυπεύθυνη για τη σημερινή μιζέρια».

Η εφημερίδα τονίζει ότι «η καλύτερη επιλογή για τη χώρα σας θα ήταν μία κυβέρνηση συνασπισμού με αρχηγό τον Αντώνη Σαμαρά και όχι τον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος θέλει να γυρίσει πίσω τον τροχό της ιστορίας και σας βαυκαλίζει με έναν κόσμο που είναι εκτός πραγματικότητας».



.protothema.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ρομαντικό γεύμα για Κοκκίνου-Μπόγρη



Στον αστερισμό του έρωτα κινούνται η Έλλη Κοκκίνου και ο Γιώργος Μπόγρης.

Ο φωτογραφικός φακός του OΚ, απαθανάτισε το ευτυχισμένο ζευγάρι στο κέντρο της Θεσσαλονίκης την στιγμή που γευμάτιζαν θαλασσινά σε γνωστό εστιατόριο.

«Περπάτησαν πιασμένοι χέρι - χέρι και ήταν ντυμένοι με τις ίδιες αποχρώσεις ενώ λίγο μετά τις πέντε το απόγευμα αποχώρησαν από το εστιατόριο με προορισμό το αυτοκίνητο του μπασκετμπολίστα», περιγράφει στο περιοδικό άνθρωπος που τους είδε από κοντά.

Διαβάστε Περισσότερα »

90 θέσεις διαφόρων ειδικοτήτων πεντάμηνης διάρκειας εγκρίθηκαν στο Δήμο Λεβαδέων


Ο Δήμος Λεβαδέων ενημερώνει ότι το Ινστιτούτο Εργασίας / Γ.Σ.Ε.Ε. με την υπ’ αριθμ. ΚΟΧ 5.801/2012 ανακοίνωσε την πρόσληψη συνολικά πεντακοσίων οκτώ (508) ατόμων με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, για την υλοποίηση προγράμματος κοινωφελούς χαρακτήρα στην Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας, στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2007-2013 και έχει εγκριθεί από το ΑΣΕΠ.
Όσον αφορά στο Δήμο Λεβαδέων έχουν εγκριθεί 90 θέσεις διαφόρων ειδικοτήτων, πεντάμηνης διάρκειας
Ως ημερομηνία έναρξης υποβολής αιτήσεων και των απαραίτητων δικαιολογητικών από τους ενδιαφερόμενους ορίζεται η Τετάρτη 20 Ιουνίου 2012. Επισημαίνεται ότι η διαδικασία υποβολής αιτήσεων από δυνητικά ωφελούμενους θα διαρκέσει 10 ημερολογιακές ημέρες, κατά συνέπεια προβλέπεται να ολοκληρωθεί την Παρασκευή 29 Ιουνίου.
Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να συμπληρώσουν την αίτηση με κωδικό ΕΝΤΥΠΟ ΚΟΧ.1 και να την υποβάλουν μαζί με τα απαραίτητα δικαιολογητικά, είτε αυτοπροσώπως είτε με άλλο εξουσιοδοτημένο από αυτούς πρόσωπο, εφόσον η εξουσιοδότηση φέρει την υπογραφή τους θεωρημένη από δημόσια αρχή, είτε ταχυδρομικά με συστημένη επιστολή στα γραφεία του
1.      ΙΝΕ ΓΣΕΕ Παράρτημα Στερεάς Ελλάδας, Ροζάκη Αγγελή 59 Λαμία καθημερινά 9:00 - 15:00 και
2.      στην έδρα του Εργατικού Κέντρου Λιβαδειάς (Δημάρχου Ανδρεαδάκη, Λιβαδειά) καθημερινά 9:00 - 14:00 και 18:00 - 20:00.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να λαμβάνουν περισσότερες πληροφορίες για τις προϋποθέσεις συμμετοχής στο πρόγραμμα, τα απαραίτητα δικαιολογητικά, τα κριτήρια επιλογής κ.λ.π. από την ιστοσελίδα του Δήμου Λεβαδέων (www.livadia.gr) και την ιστοσελίδα του ΑΣΕΠ (http://www.asep.gr) όπου είναι αναρτημένες οι σχετικές οδηγίες.
   orchomenos-press


 



  
Διαβάστε Περισσότερα »

Παγώνουν κοινωνικά προγράμματα του ΕΣΠΑ στη Στερεά


pergantas



Άμεση  αντίδραση του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας                    κ. Κλέαρχου Περγαντά στην πρόθεση του Υπουργείου Εργασίας & Κοινωνικής Ασφάλισης να παγώσει κάθε διαδικασία των δράσεων του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου, που έχουν εκχωρηθεί για υλοποίηση στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.
Συγκεκριμένα ο Περιφερειάρχης, με παρέμβαση στην αρμόδια Γενική Γραμματέα Διαχείρισης Κοινοτικών και Άλλων Πόρων – Υπουργείου Εργασίας & Κοινωνικής Ασφάλισης  κα Άννα Δαλλαπόρτα και με  γραπτή επιστολή από 14/6/2012 στο Υπουργό Εργασίας & Κοινωνικής Ασφάλισης   κ. Αντώνιο Ρουπακιώτη  , εκφράζει την έκπληξή του και την έντονη δυσαρέσκειά του και τονίζει, πως είναι δυνατόν μια υπηρεσιακή κυβέρνηση  να ακυρώνει έναν Προγραμματισμό και στις δύο Περιφέρειες στόχου 2 (Στερεά Ελλάδα και Νότιο Αιγαίο), όταν γνωρίζει πολύ καλά τις αναμενόμενες θετικές επιπτώσεις, που προσδοκά η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας μέσω αυτών των δράσεων για να ενισχύσει την απασχόληση και την κατάρτιση ανέργων, σ’ αυτή τη υπέρ-κρίσιμη στιγμή για τη χώρα.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΛΙΑΡΤΟΥ ΜΕΣΩ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ


ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΟΝΤΑΙ Ο ΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΛΙΑΡΤΟΥ, Η ΑΙΤΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΚΑΙ ΟΙ ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗΣ ΤΗΣ ΑΙΤΗΣΗΣ.
ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΑΤΣΟΥΛΗΣ - ΔΗΜΟΣ ΑΛΙΑΡΤΟΥ - ΤΗΛ 2268350212
e-mail: dbatsoulis@hotmail.com
ΓΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ:http://www.inegsee.gr/kalwshlthate.html
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ
1)Αποδεικτικό στοιχείο ταυτότητας (για τους Έλληνες πολίτες και τους πολίτες άλλου κράτους μέλους της Ε.Ε.)
2)Ταυτότητα ομογενούς (για τους Έλληνες ομογενείς)
3) Άδεια διαμονής σε ισχύ (για τους αλλοδαπούς τρίτων χωρών)
4)Τίτλο σπουδών από τον οποίο να προκύπτει η ημερομηνία κτήσης του.
5)Άδεια άσκησης επαγγέλματος σε ισχύ ή λοιπές βεβαιώσεις ή πιστοποιητικά ή επαγγελματικές ταυτότητες (μόνο για τις ειδικότητες που ορίζει η ανακοίνωση)
6)Εάν η γνώση χειρισμού Η/Υ ή η γνώση ξένων γλωσσών αποτελούν απαιτούμενα σύμφωνα με την ανακοίνωση προσόντα για ορισμένες θέσεις απασχόλησης, οι υποψήφιοι οφείλουν να προσκομίσουν τα κατά περίπτωση απαραίτητα δικαιολογητικά τα οποία μπορούν να αναζητήσουν στην ιστοσελίδα του Α.Σ.Ε.Π. (www.asep.gr) ακολουθώντας αντίστοιχα τη διαδρομή: Κεντρική σελίδα - Φορείς - Υποδείγματα - Παράρτημα: Γνώση Χειρισμού Η/Υ – Τρόπος Απόδειξης ή Παράρτημα: Τίτλοι Γλωσσομάθειας – Τρόπος Απόδειξης.
7)Εάν η εργασιακή εμπειρία αποτελεί απαιτούμενο σύμφωνα με την ανακοίνωση προσόν για ορισμένες θέσεις απασχόλησης, ανάλογα με την ειδικότητα πρόσληψης (με ή χωρίς άδεια άσκησης επαγγέλματος) οι υποψήφιοι οφείλουν να προσκομίσουν τα κατά περίπτωση (π.χ., μισθωτοί, ελεύθεροι επαγγελματίες, απασχολούμενοι στο δημόσιο κ.ά.) απαραίτητα δικαιολογητικά απόδειξης της ζητούμενης εμπειρίας (π.χ., βεβαίωση ασφαλιστικού φορέα, υπεύθυνη δήλωση εμπειρίας κ.λπ.), όπως αυτά αναφέρονται στις «Οδηγίες συμπλήρωσης αίτησης συμμετοχής σε πρόγραμμα Κοινωφελούς Χαρακτήρα (ΚΟΧ)
8)Δελτίο Ανεργίας σε ισχύ κατά την ημερομηνία υποβολής της αίτησης συμμετοχής στη διαδικασία επιλογής.
9)Εάν οι ωφελούμενοι είναι αγρότες, ασφαλισμένοι στον ΟΓΑ που δεν διαθέτουν ή δεν δικαιούνται δελτίο ανεργίας και έχουν ατομικό εισόδημα έως 10.500,00 € το οικονομικό έτος 2010 (εισοδήματα που αποκτήθηκαν από 1-1-2009 έως 31-12-2009), οφείλουν να προσκομίσουν βεβαίωση από τον ΟΑΕΔ, αφού καταχωριστούν σε ειδική κατάσταση συμμετοχής στην Πράξη.
10)Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης του οικείου δήμου
11)Στην περίπτωση της μονογονεϊκής οικογένειας, οποιοδήποτε πιστοποιητικό δημόσιας αρχής της ημεδαπής ή αλλοδαπής από τo οποίo να προκύπτει η ιδιότητα του γονέα μονογονεϊκήςοικογένειας (π.χ., πιστοποιητικό από το οποίο να προκύπτει η κατάσταση χηρείας του μονογονέαή δικαστική απόφαση με την οποία ανατέθηκε η άσκηση της γονικής μέριμνας σε ένα μόνο γονέα κ.λπ.).
12)Δελτίο Ανεργίας σε ισχύ του/της συζύγου στην περίπτωση που και οι δύο σύζυγοι είναι άνεργοι.
13)Εκτύπωση εκκαθαριστικού σημειώματος ή αντίγραφο αυτού για το οικονομικό έτος 2010, για εισοδήματα δηλαδή που αποκτήθηκαν από 1/1/2009 έως 31/12/2009, προκειμένου για την απόδειξη του αριθμού των προστατευόμενων μελών
14)Εκτύπωση εκκαθαριστικού σημειώματος ή αντίγραφο αυτού για το οικονομικό έτος 2010, για εισοδήματα δηλαδή που αποκτήθηκαν από 1/1/2009 έως 31/12/2009 ή
15)Υπεύθυνη δήλωση του Ν.1599/86 ότι δεν υποχρεούται ο ωφελούμενος να υποβάλλει φορολογική δήλωση λόγω εισοδήματος θεωρημένη από την αρμόδια ΔΟΥ
16)Βεβαίωση υγειονομικής επιτροπής σε ισχύ από την οποία να προκύπτει το ποσοστό αναπηρίας (για ανέργους που ανήκουν στην ομάδα ΑμεΑ)
17)Βεβαίωση μόνιμης κατοικίας από τον οικείο δήμο

Τα απαραίτητα δικαιολογητικά προσκομίζονται σε πρωτότυπα ή επικυρωμένα αντίγραφα
Attachments:
Download this file (ΑΝΑΡΤΗΤΕΟ.doc)ΑΝΑΡΤΗΤΕΟ.doc[ ]85 Kb
Download this file (ΕΝΤΥΠΟ+ΑΙ...pdf)ΕΝΤΥΠΟ+ΑΙ...pdf[ ]504 Kb
Download this file (ΟΔΗΓΙΕΣ+Σ...pdf)ΟΔΗΓΙΕΣ+Σ...pdf[ ]260 Kb
Διαβάστε Περισσότερα »

Πύργος: Αντί για την αστυνομία κάλεσαν τη... Χρυσή Αυγή


Απίστευτες σκηνές εκτυλίχθηκαν χθες το πρωί στη λαϊκή αγορά της Γαστούνης στον Πύργο Ηλείας.

Κάτοικοι και πωλητές αποφάσισαν να αντιμετωπίσουν τους παράνομους μικροπωλητές που υπήρχαν στην περιοχή, φωνάζοντας όχι την αστυνομία αλλά τη Χρυσή Αυγή.

Σύμφωνα με πληροφορίες του dete.gr, μια ομάδα από 7 - 8 μέλη της Χρυσής Αυγής από τον Πύργο έφθασε αμέσως στη λαϊκή και οι παράνομοι μικροπωλητές αναγκάστηκαν να αποχωρήσουν, χωρίς να υπάρξουν επεισόδια.

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα, αρχικά ζητήθηκε η συνδρομή της τοπικής αστυνομίας, αλλά, επειδή δεν υπήρχε δυνατότητα να σταλούν άνδρες, οι κάτοικοι σκέφτηκαν να βρουν βοήθεια από αλλού...
Διαβάστε Περισσότερα »

Υψηλός κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς στη Στερεά


Πολύ υψηλό κίνδυνο εκδήλωσης πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) προβλέπει για αύριο, Σάββατο, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας για τις ακόλουθες Περιφερειακές Ενότητες:

- Κεντρικού Τομέα Αθηνών, Δυτικού Τομέα Αθηνών, Βόρειου Τομέα Αθηνών, Νότιου Τομέα Αθηνών, Ανατολικής Αττικής, Δυτικής Αττικής, Πειραιώς, Νήσων (Περιφέρεια Αττικής)

- Λέσβου, Χίου, Σάμου και Ικαρίας (Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου)

- Βοιωτίας, Φθιώτιδας, Σκύρου, Εύβοιας (Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας)

- Άνδρου, Τήνου, Μυκόνου, Σύρου, Κέας-Κύθνου, Μήλου, Νάξου, Πάρου και Θήρας (Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου)

- Αργολίδας, Κορινθίας, Λακωνίας (Περιφέρεια Πελοποννήσου).

Η Γ.Γ.Π.Π. έχει ενημερώσει τις κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τους οργανισμούς περιφερειακής και τοπικής αυτοδιοίκησης των παραπάνω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα, προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν περιστατικά πυρκαγιών.

Οι πολίτες παρακαλούνται να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών, χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες, όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης κ.ά..
Διαβάστε Περισσότερα »

Δήμος Θηβαίων : «Υιοθεσία» αρχαιολογικών χώρων και μνημείων από φορείς και συλλόγους με στόχο την συντήρηση και ανάδειξή τους!


Πραγματοποιήθηκε, έπειτα από πρωτοβουλία της Δημοτικής Αρχής,  την Τετάρτη 13 Ιουνίου 2012 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Παλαιού Δημαρχείου, ειδική συνάντηση δημοτικών συμβούλων, φορέων και συλλόγων του Δήμου, με θέμα την προσφορά βοήθειας στην Θ’ ΕΠΚΑ και την 23η Εφορεία Αρχαιοτήτων, για ανάδειξη, συντήρηση και καθαριότητα όλων των αρχαιολογικών χώρων στη ζώνης ευθύνης του Δήμου Θηβαίων επί εθελοντικής βάσης.
Συγκεκριμένα, αφού παρουσιάστηκε φωτογραφικό υλικό όλων των αρχαιολογικών χώρων και μνημείων του Καλλικρατικού Δήμου, όπως είναι σήμερα, ζητήθηκε από τους φορείς και τους συλλόγους να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους και να «υιοθετήσουν» έναν αρχαιολογικό χώρο, δηλαδή  να τον έχουν υπό την προστασία τους όλο το χρόνο και με τη βοήθεια του Δήμου, της Θ’ΕΠΚΑ και της 23ης Εφορίας Αρχαιοτήτων να τον διατηρούν πάντα καθαρό.
 
Την πρόταση αγκάλιασαν όλοι οι παραβρισκόμενοι φορείς και σύλλογοι, που με προθυμία ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Δημάρχου Θηβαίων, αλλά και η Προϊσταμένη της Θ’ΕΠΚΑ κ. Αλεξάνδρα Χαραμή, η οποία με την παρουσία της και μόνο έδειξε στους Θηβαίους πολίτες πως είναι ανοιχτός ο δρόμος επικοινωνίας μεταξύ Αρχαιολογίας και δημοτών, καθώς ο στόχος είναι κοινός: η προβολή του πολύτιμου και μοναδικού αρχαιολογικού πλούτου που διαθέτει ο Δήμος Θηβαίων.
 
Στη συνέχεια δόθηκε ο λόγος, στους  εκπροσώπους των  δημοτικών παρατάξεων, των φορέων και των συλλόγων, οι οποίοι υπέβαλλαν τις προτάσεις τους για την καλύτερη ανάδειξη των αρχαιολογικών χώρων και για τον τρόπο με τον οποίο πρέπει να κινηθεί ο Δήμος για το πετύχει αυτό. Συζητήθηκε επίσης η φωταγώγηση των μνημείων και η σήμανσή τους.
 
Στο αμέσως προσεχές διάστημα θα σταλεί σε όλους τους συλλόγους και φορείς αναλυτική λίστα με τα μνημεία, για να δηλώσουν και εγγράφως την επιθυμία τους για υιοθεσία κάποιου αρχαιολογικού χώρου, όπως επίσης και πληροφορίες με τα στοιχεία των μελών του Συντονιστικού Οργάνου με το οποίο θα συνεργάζονται για όλες τις σχετικές ενέργειες.
 
 
Επιπλέον αποφασίστηκε η συγκρότηση επιτροπής -αποτελούμενη από τον Δήμαρχο, τις Προϊσταμένες της Θ’ ΕΠΚΑ και 23ης Εφορίας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων, μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου και εκπροσώπων φορέων- η οποία όποτε απαιτείται να εισηγείται και γιατί όχι να διεκδικεί για το καλό του Δήμου και των αρχαιολογικών χώρων από το Υπουργείο Πολιτισμού.  
 
Στη συνάντηση παραβρέθηκαν : οι Αντιδήμαρχοι Θηβαίων κ.κ. Χατησταμάτης και Τσαραμπάρης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Κοκοντίνης, ο Πρόεδρος της ΔΗΚΕΘ κ. Πέτραινας, ο Πρόεδρος του ΔΟΘ κ. Κουντούπης, ο Αντιπρόεδρος του ΔΟΘ και αρχαιολόγος της Θ’ΕΠΚΑ κ. Κουτσοδήμος, ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΘ κ. Στάικος, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κκ.. Π.Βενιζέλος και Κ.Βενιζέλος, ο Επικεφαλής της Ελάσσονος Αντιπολίτευσης κ. Στ. Χαλβατζής, Εκπρόσωποι του Ιατρικού Συλλόγου, του Εμπορικού Συλλόγου, του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Θηβαίων, της Ένωσης Μικρασιατών, της Ένωσης Γονέων, του Γ.Σ. Πίνδαρος, των Φίλων του Βιβλίου, του Συλλόγου Πολιτιστικής Ανάπτυξης «Λάιος», της Εύξεινος Λέσχη «ο Πόντος», του Συλλόγου Φωτογραφίας & Καλλιτεχνικής έκφρασης «Ελείτροχος», της Χ.Ε.Ν. Θήβας, του Σκακιστικού Ομίλου, του Συνδέσμου Αποστράτων και Εφέδρων Αξιωματικών, του Εξωραϊστικού Μορφωτικού Συλλόγου Αλυκής και του Εξωραϊστικού Συλλόγου Οικισμού Αγίου Βασιλείου.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ξεκίνησε το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Θηβαίων!


  Ξεκίνησε το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Θηβαίων!

Τις πόρτες του στους δικαιούχους του άνοιξε την Τετάρτη 13 Ιουνίου 2012 το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Θηβαίων. Σε πρώτο στάδιο εξυπηρετήθηκαν 21 άπορες, άνεργες και πολύτεκνες οικογένειες, στις οποίες δόθηκαν ΔΩΡΕΑΝ τρόφιμα, οικιακά είδη και παιχνίδια.

Ο Αντιδήμαρχος Θηβαίων κ. Ανδρέας Χατζησταμάτης, επικεφαλής της Επιτροπής για το Κοινωνικό Παντοπωλείο, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η οικονομική κρίση που βιώνει η χώρα μας και η συνεχής αύξηση της ανεργίας, φέρνει όλο και περισσότερους πολίτες αντιμέτωπους με τη φτώχεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό και δημιουργεί την ανάγκη για κοινωνική αλληλεγγύη.
 Στο πλαίσιο αυτό, ο Δήμος Θηβαίων στην προσπάθεια του να ανακουφίσει τις καθημερινές ανάγκες των οικονομικά αδύνατων δημοτών του και να καταπολεμήσει τη φτώχεια και την οικονομική κρίση, μετά από ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ίδρυσε το «Δημοτικό Κοινωνικό Παντοπωλείο», το οποίο βλέπουμε σήμερα να γίνεται πράξη και είμαστε ιδιαίτερα συγκινημένοι αλλά και χαρούμενοι που μπορούμε και βοηθάμε τους συνανθρώπους μας.
Μέχρι στιγμής έχουν γίνει 50 αιτήσεις δικαιούχων στο Γραφείο Κοινωνικής Προστασίας του Δήμου,  από τις οποίες σε πρώτη φάση επιλέξαμε να εξυπηρετήσουμε 21 οικογένειες. Θα ήθελα να τονίσω ότι καμία αίτηση δημότη μας, που πληροί τις προϋποθέσεις, δεν απορρίφτηκε. Οι 21 αυτές οικογένειες όμως ήταν πολύ κάτω από τα όρια που ετέθησαν και έχριζαν άμεσης βοήθειας.
Ευχόμαστε το Κοινωνικό Παντοπωλείο μας να είναι πάντα γεμάτο για να μπορούμε να εξυπηρετούμε περισσότερους ανθρώπους καθώς δυστυχώς βλέπουμε ότι ο αριθμός των αιτήσεων ολοένα και αυξάνεται.
Χρειαζόμαστε όμως την βοήθεια των πολιτών. Χρειαζόμαστε προσφορές για να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε στις αυξημένες ανάγκες της εποχής μας. Εντός της επόμενης εβδομάδος θα έχουν τοποθετηθεί σε όλα τα Σούπερ Μάρκετ του Δήμου μας καλάθια με την ένδειξη «Κοινωνικό Παντοπωλείο Δήμου Θηβαίων» όπου όσοι θέλουν να ενισχύσουν αυτό το έργο αγάπης, μπορούν να αφήνουν εκεί προϊόντα. Επίσης όσοι θέλουν να κάνουν προσωπικές προσφορές μπορούν να επικοινωνούν στο τηλ. 2262350600 και 50607 ή να φέρνουν τρόφιμα στο Δημαρχείο.
Όλοι μαζί θα στηρίξουμε το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου μας. Ας μην ξεχνάμε πως ανά πάσα  στιγμή μπορεί και εμείς να βρεθούμε σε ανάλογη κατάσταση και να χρειαζόμαστε βοήθεια.
Τέλος θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους όσους έκαναν δωρεές προϊόντων στο Παντοπωλείο μας, τους εθελοντές και τους υπαλλήλους της Κοινωνικής μας Υπηρεσίας και του ‘Βοήθεια στο Σπίτι’».

Λίγες πληροφορίες για το Κοινωνικό Παντοπωλείο:

Το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Θηβαίων βρίσκεται στην διασταύρωση των οδών Πελοπίδου και Αγγελίδη ( Παλαιό Σούπερ Μάρκετ της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών).
Τηλέφωνο Επικοινωνίας 2262350600 και 2262350607 (κα. Ευγενία Βενιζέλου).
Οι δικαιούχοι ειδοποιούνται τηλεφωνικά για τις ημέρες και τις ώρες παραλαβής των προϊόντων από την Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Θηβαίων (τηλ. 2262027703), από την οποία έχουν προμηθευτεί και τις ειδικές κάρτες, τις οποίες επιδεικνύουν κατά την παραλαβή των προϊόντων, υπογράφοντας παράλληλα ότι παρέλαβαν τα προϊόντα.
Όσοι δικαιούχοι έχουν δηλώσει αδυναμία προσέλευσης στο χώρο του Παντοπωλείου εξυπηρετούνται μέσω των εργαζομένων στο «Βοήθεια στο Σπίτι»
Διαβάστε Περισσότερα »

ΛΑΡΚΟ: Εξάμηνη παραχώρηση μεταλλείου από το ΥΠΕΚΑ

Εγκρίθηκε σήμερα, με απόφαση του υπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Γ. Τσάλτα, η υπογραφή σύμβασης με την εταιρεία ΛΑΡΚΟ για την εκμίσθωση της παραχώρησης μεταλλείου στη Λάρυμνα, του νομού Φθιώτιδας, όπου βρίσκεται το εργοστάσιο της εταιρείας.
Η χρονική διάρκεια, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του ΥΠΕΚΑ, είναι έξι μήνες, ώστε να παρασχεθεί χρονικό περιθώριο στην κυβέρνηση που θα προκύψει από τις εκλογές της 17ης Ιουνίου για τη συνολική ρύθμιση του θέματος επ' ωφελεία του δημοσίου συμφέροντος.
kathimerini.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΜΕΣΑΙΩΝΙΚΗ ΦΡΙΚΗ!! Έκαναν εξαναγκαστική έκτρωση σε έγκυο 7 μηνών!! Προσοχή πολύ σκληρές φωτογραφίες!!


Κίνα: Την ανάγκασαν να κάνει έκτρωση στον 7ο μήνα κύησης – Φωτογραφία ΣΟΚ
Συγκλονισμένοι είναι οι άνθρωποι στην Κίνα ύστερα από τη δημοσιοποίηση φωτογραφίας του Associated Press, που δείχνει την 23χρονη μητέρα λιπόθυμη και δίπλα της το νεκρό έμβρυο που αναγκάστηκε να αποβάλει.
Αυτό ξεκίνησε 'οταν οι Αρχές της ζήτησαν να πληρώσει το πρόστιμο 40.000 γιουάν (περίπου 5.000 ευρώ), που ισχύει σε αυτή την περίπτωση, όμως ούτε η ίδια, ούτε η οικογένεια της είχε τα χρήματα. Τότε άνδρες των αρχών ανάγκασαν την γυναίκα να υπογράψει ότι συναινεί για την άμβλωση και της έκαναν ένεση για να πεθάνει το μωρό.

Ο άντρας της μιλώντας στα ξένα μέσα υποστήριξε ότι της έδεσαν τα μάτια, για να μην βλέπει και την ανάγκασαν να υπογράψει. Η Feng Jiamei, από την πόλη Ζενπίνγκ, προχώρησε σε έκτρωση ενώ βρισκόταν στον έβδομο μήνα της κύησης, καθώς δεν είχε τα χρήματα να πληρώσει το πρόστιμο για την παραβίαση του νόμου, ο οποίος προβλέπει «ένα παιδί ανά οικογένεια». Ενδεικτικό της κατάστασης που επικράτησε αποτελεί το γεγονός ότι δεν επετράπη η παρουσία του άνδρα μέσα στο χειρουργείο την ώρα της επέμβασης.


Ακτιβιστικές οργανώσεις έχουν επανειλημμένα ασκήσει έντονη κριτική στο Πεκίνο για την πολιτική «ελέγχου των γεννήσεων» που εφαρμόζει, υπογραμμίζοντας πως οδηγεί σε αναγκαστικές εκτρώσεις πάρα πολλές γυναίκες ανά την κινεζική επικράτεια. «Η ιστορία της Feng Jianmei αποδεικνύει περίτρανα πως η πολιτική “Ένα παιδί ανά οικογένεια” συνεχίζει να προάγει τη βία κατά των γυναικών καθημερινά», τόνισε εκπρόσωπος της οργάνωσης για την Προάσπιση των Δικαιωμάτων των Γυναικών, «All Girls Allowed». Από την πλευρά τους οι Αρχές της επαρχίας Σανξί, στην οποία υπάγεται η πόλη, διέψευσαν τα περί… εξαναγκασμού.


Διαβάστε Περισσότερα »

Σαν σήμερα έφυγε ένας από μεγαλύτερους Έλληνες μουσικοσυνθέτες

Το 1994 έφυγε από κοντά μας ο Μάνος Χατζιδάκις.
Ο Μάνος Χατζιδάκις...


 γεννήθηκε στην Ξάνθη, γιος του δικηγόρου Γεωργίου Χατζιδάκι, από τον Μύρθιο Αγίου Βασιλείου Ρεθύμνου και της Αλίκης Αρβανιτίδου. Σύμφωνα με τον ίδιο κληρονόμησε από τη μητέρα του «όλους τους γρίφους που από παιδί μ' απασχολούν και μέχρι σήμερα κάνω προσπάθειες να τους λύσω. Χωρίς τους γρίφους της δεν θα 'μουν ποιητής...». Η μουσική του εκπαίδευση ξεκινά σε ηλικία τεσσάρων ετών και περιλαμβάνει μαθήματα πιάνου από την αρμενικής καταγωγής πιανίστρια Αλτουνιάν. Παράλληλα, εξασκείται στο βιολί και το ακορντεόν.

Ο Χατζιδάκις εγκαθίσταται οριστικά στην Αθήνα, με τη μητέρα του, το 1932 και έπειτα από το χωρισμό των γονέων του. Λίγα χρόνια αργότερα, το 1938, ο πατέρας του πεθαίνει σε αεροπορικό δυστύχημα, γεγονός που σε συνδυασμό με την έναρξη του Β' Παγκοσμίου πολέμου επιφέρει μεγάλες οικονομικές δυσχέρειες στην οικογένεια και αναγκάζει τον Χατζιδάκι να εργαστεί από αρκετά νεαρή ηλικία.

Συγχρόνως επεκτείνει τις μουσικές του γνώσεις παρακολουθώντας ανώτερα θεωρητικά μαθήματα με τον Μενέλαο Παλλάντιο, την περίοδο 1940 - 1943, ενώ ξεκινά και σπουδές Φιλοσοφίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, τις οποίες όμως δεν θα ολοκληρώσει. Την ίδια περίοδο συνδέεται με άλλους καλλιτέχνες και διανοούμενους, μεταξύ των οποίων ο Νίκος Γκάτσος, οι ποιητές Γιώργος Σεφέρης, Οδυσσέας Ελύτης, Άγγελος Σικελιανός και ο ζωγράφος Γιάννης Τσαρούχης.

Κατά την τελευταία περίοδο της Κατοχής, συμμετείχε στην Εθνική Αντίσταση μέσα από τις γραμμές της ΕΠΟΝ με το ψευδώνυμο Πέτρος Γρανίτης . Ο Μάνος Χατζιδάκις έγραφε και κείμενα, παιδικά ποιήματα και τραγούδια, που δημοσιεύονταν στο περιοδικό Νέα Γενιά και σε άλλα έντυπα της ΕΠΟΝ. Μετά την Απελευθέρωση, μάλιστα έγραψε και τον ύμνο "ΕΠΟΝ, ΕΠΟΝ, είσαι ο εχθρός των φασιστών, καμάρι του λαού ΕΠΟΝ".

Περίοδος 1945 - 1966

Η πρώτη εμφάνιση του Χατζιδάκι ως συνθέτη πραγματοποιείται το 1944 με τη συμμετοχή του στο έργο Τελευταίος Ασπροκόρακας του Αλέξη Σολωμού, στο Θέατρο Τέχνης του Κάρολου Κουν. Στη σχολή του Θεάτρου Τέχνης, ο Χατζιδάκις θα παρακολουθήσει και μαθήματα υποκριτικής, αν και τελικά ο ίδιος ο Κουν θα τον αποτρέψει. Η συνεργασία του με το Θέατρο Τέχνης θα διαρκέσει περίπου δεκαπέντε χρόνια και αποφέρει μουσική για σημαντικό αριθμό έργων του σύγχρονου θεάτρου..

Το 1946 καταγράφεται και η πρώτη του εργασία για τον κινηματογράφο, στην ταινία Αδούλωτοι Σκλάβοι και στα επόμενα χρόνια συνθέτει μουσική για πολλές ελληνικές ή ξένες ταινίες. Ειδικά για τη μουσική της ταινίας Το ποτάμι (1959) θα κερδίσει το μουσικό βραβείο του Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης. Το 1950 θα αποτελέσει ιδρυτικό στέλεχος και καλλιτεχνικό διευθυντή του Ελληνικού Χοροδράματος της Ραλλούς Μάνου, όπου παρουσιάζει τα τέσσερα μπαλέτα του, Μαρσύας (1950), Έξι Λαϊκές Ζωγραφιές (1951), Το Καταραμένο Φίδι (1951) και Ερημιά (1958).

Παράλληλα με το Ελληνικό Χορόδραμα, η τραγωδός Μαρίκα Κοτοπούλη αναθέτει στον Χατζιδάκι τη σύνθεση της μουσικής για τις Χοηφόρες (1950) από την Ορέστεια του Αισχύλου. Το γεγονός αυτό αποτελεί την αρχή της ενασχόλησης του Χατζιδάκι με πολλές αρχαίες τραγωδίες και κωμωδίες, μεταξύ των οποίων η Μήδεια (1956), ο Κύκλωπας (1959), οι Βάκχες (1962), οι Εκκλησιάζουσες (1956), η Λυσιστράτη (1957) και οι Όρνιθες (1959). Την ίδια εποχή, ο Χατζιδάκις συνεργάζεται και με τον Άγγελο Σικελιανό προκειμένου να συνθέσει τη μουσική για την τελευταία του τραγωδία Ιπποκράτης.

Το 1961 του απονέμεται το βραβείο Όσκαρ για το τραγούδι Τα παιδιά του Πειραιά, από την ταινία του Ζυλ Ντασέν Ποτέ την Κυριακή, το οποίο συμπεριλαμβάνεται και στα δέκα εμπορικότερα τραγούδια του 20ού αιώνα. Ο ίδιος ο Χατζιδάκις, θεωρεί πως η ελαφρά μουσική του για τον κινηματογράφο του προσδίδει μια «ανεπιθύμητη λαϊκότητα» την οποία δεν αποδέχεται και φθάνει στο σημείο να αποκηρύξει μεγάλο μέρος της.

Σημαντικός σταθμός στο έργο του Χατζιδάκι για το θέατρο αποτελεί ακόμα η παράσταση Οδός Ονείρων (1962) σε σκηνοθεσία Αλέξη Σολωμού και πρωταγωνιστή το Δημήτρη Χορν.

Την περίοδο 1963-1966 διευθύνει την «Πειραματική Ορχήστρα Αθηνών» – της οποίας είναι και ιδρυτής -- και στο σύντομο χρονικό διάστημα της λειτουργίας της δίνει 20 συναυλίες με πρώτες παρουσιάσεις δεκαπέντε έργων Ελλήνων συνθετών.
Περίοδος 1967 - 1971

Το 1966 ο Μάνος Χατζιδάκις επισκέπτεται την Αμερική προκειμένου να ανεβάσει στο Broadway με τον Ζυλ Ντασέν και τη Μελίνα Μερκούρη τη θεατρική διασκευή του Ποτέ την Κυριακή με τον τίτλο Illya Darling. Κατά την παραμονή του στην Αμερική έρχεται σε επαφή με την ποπ και ροκ αμερικανική μουσική σκηνή, γεγονός που έχει σαν αποτέλεσμα την ηχογράφηση του κύκλου τραγουδιών Reflections σε συνεργασία με το συγκρότημα New York Rock and Roll Ensemble. Παράλληλα ξεκινά τη σύνθεση λιμπρέτων για τρία μουσικά έργα (Μεταμορφώσεις, Όπερα για Πέντε, Ντελικανής) ενώ ηχογραφεί και το Χαμόγελο της Τζοκόντας, ένα από τα περισσότερο γνωστά έργα του.
Περίοδος 1972 - 1989

Το 1972, επιστρέφει στην Αθήνα και τον επόμενο χρόνο ιδρύει το μουσικό καφεθέατρο «Πολύτροπο», το οποίο επιδιώκει, σύμφωνα με τον ίδιο, «μια τελετουργική παρουσίαση του τραγουδιού, μ' όλα τα μέσα που μας παρέχει η σύγχρονη θεατρική εμπειρία». Η περίοδος αυτή, μέχρι το τέλος της ζωής του, θεωρείται η περισσότερο ώριμη στη μουσική του σταδιοδρομία και σηματοδοτείται με την ηχογράφηση του Μεγάλου Ερωτικού.

Με το πέρας της στρατιωτικής δικτατορίας διορίζεται «Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής» της Λυρικής Σκηνής για το διάστημα 1975 - 1977 ενώ την περίοδο 1975 - 1982 αναλαμβάνει καθήκοντα Διευθυντή της Κρατικής Ορχήστρας καθώς και Διευθυντή του κρατικού ραδιοσταθμού Τρίτο Πρόγραμμα. Η παρουσία του στο Τρίτο Πρόγραμμα αποτελεί μέχρι σήμερα σημείο αναφοράς και ίσως την ποιοτικότερη περίοδο του ραδιοσταθμού.

Το 1979 ο Χατζιδάκις καθιερώνει τις «Μουσικές Γιορτές» στα Ανώγεια της Κρήτης, που περιλαμβάνουν τοπικούς λαϊκούς χορούς και τραγούδια. Τον επόμενο χρόνο εγκαινιάζει και τον «Μουσικό Αύγουστο» στο Ηράκλειο, ένα καλλιτεχνικό Φεστιβάλ με κύριο στόχο την παρουσίαση νέων ρευμάτων τόσο στη μουσική όσο και στο χορό, τον κινηματογράφο, τη ζωγραφική και το θέατρο. Την περίοδο 1981 - 1982 διοργανώνει επίσης τους «Μουσικούς Αγώνες» στην Κέρκυρα, ένα μουσικό διαγωνισμό για νέους Έλληνες συνθέτες.

Αξιοσημείωτη είναι και η συμμετοχή του στην έκδοση του πολιτιστικού περιοδικού Το Τέταρτο (1985 - 1986), το οποίο καταγράφει τα καλλιτεχνικά και κοινωνικά δρώμενα μέσα από τις πολιτικές τους διαστάσεις. Παράλληλα, συστήνει το 1985, την ανεξάρτητη δισκογραφική εταιρεία «Σείριος», η οποία λειτουργεί μέχρι σήμερα. Αυτή τη δεκαετία συνεργάζεται με τη Μαρία Φαραντούρη σε τρεις δίσκους του "Η εποχή της Μελισσάνθης" ( 1980 ),"Τα Παράλογα", ( 1976 ),"Σκοτεινή Μητέρα"( 1986 ) και στη "Ρωμαϊκή Αγορά"( 1986 ) .
Περίοδος 1990 - 1994

Στα τέλη του 1989 ο Χατζιδάκις ιδρύει την «Ορχήστρα των Χρωμάτων» με σκοπό να παρουσιάσει έργα που συνήθως δεν καλύπτονται από τις συμβατικές συμφωνικές ορχήστρες. Ο ίδιος ο Χατζιδάκις διηύθυνε την ορχήστρα μέχρι το τέλος της ζωής του δίνοντας συνολικά είκοσι συναυλίες και δώδεκα ρεσιτάλ ελληνικού και διεθνούς ρεπερτορίου. Το 1991, σε συνεργασία με τον Δήμο Καλαμάτας διοργανώνει επίσης τους «Πρώτους Αγώνες Ελληνικού Τραγουδιού Καλαμάτας».

Πέθανε στις 15 Ιουνίου του 1994 και ετάφη στην Παιανία.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ν. Παπαγγελής: «λάθος μου τα ξύλινα πεζοδρόμια»


Όπισθεν ολοταχώς για τις ξύλινες διαπλατύνσεις που τοποθετήθηκαν στην αρχή της οδού Καραγιαννοπούλου, από ιδιοκτήτες καφετεριών, έκανε ο δήμαρχος Λεβαδέων
Ν. Παπαγγελής μέσω του ΣΕΙΡΙΟΥ. Όπως δήλωσε, ήταν λάθος του να εισηγηθεί την κατασκευή τους στην επιτροπή Ποιότητας Ζωής. Υποστήριξε ότι το έκανε για διευκολυνθεί η κυκλοφορία και κατόπιν υποδείξεως της τροχαίας. Τόνισε ότι οι καταστηματάρχες θα έπρεπε να προχωρήσουν στην τοποθέτηση, κατόπιν συνεννόησης με τις τεχνικές υπηρεσίες του δήμου, πράγμα το οποίο, όπως είπε, δεν έγινε, λειτούργησαν αυθαίρετα και τώρα απειλούνται με πρόστιμα, εάν μέχρι την Παρασκευή δεν τα απομακρύνουν. Σημείωσε επίσης ότι εάν το θέμα συζητηθεί στο Δ.Σ. η εισήγηση του, αυτή τη φορά, θα είναι αρνητική.
Ταυτόχρονα διέψευσε ότι υπάρχει θέμα παραίτησης του αντιδημάρχου Β. Παπαλάμπρου, ο οποίος, σύμφωνα με πληροφορίες, είχε καταθέσει την παραίτηση του από το μεσημέρι της περασμένης Παρασκευής , μετά το θόρυβο και τις αντιδράσεις για την τοποθέτηση των ξύλινων πεζοδρομίων.
Κριτική στην απόφαση άσκησε μέσα από το ΣΕΙΡΙΟ, ο δ.σ. της αντιπολίτευσης και μέλος της Επιτροπής Ζωής Γ. Αποστόλου, που είχε καταψηφίσει την εισήγηση του δημάρχου.
 siriosfm.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Kι όμως! Ο Λαλιώτης πήγε ΣΥΡΙΖΑ...


Μήπως δεν είναι τελικά και τόσο...



«ευφάνταστο» σενάριο η στήριξη Λαλιώτη στον Τσίπρα;

Πληροφορίεςθεωρούν δεδομένη τη συνεργασία του Κώστα Λαλιώτη με τον ΣΥΡΙΖΑ. Ο άνθρωπος που... από την σκιά ρύθμιζε τα πάντα στο ΠΑΣΟΚ, σε κάποιες περιόδους, φαίνεται πως βρήκε ρόλο στην Κουμουνδούρου.

Άλλωστε...
δεν είναι τυχαία η προσέγγιση με τον ΣΥΡΙΖΑ συνδικαλιστών, αλλά και στελεχών που ήλεγχε ο ίδιος ο Λαλιώτης.

Τώρα το παλαιό, βέβαια, ΠΑΣΟΚ δίνει πλέον τα χέρια με τον Τσίπρα και στηρίζει την προσπάθεια του να κερδίσει τις εκλογές, αποκηρυσσοντας την καταρρεουσα Ιπποκράτους του Βενιζέλου.

Μάλιστα και ο ίδιος ο Κώστας Λαλιώτης στη διάψευση του προς την εφημερίδα «Δημοκρατία», ότι είναι πίσω από τον Αλέξη Τσίπρα, δεν έκρυβε την συμπάθεια του, λέγοντας με νόημα:

«Ο Αλέξης Τσίπρας και τα ηγετικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ δεν χρειάζονται «Συμβουλάτορες» και «Καθοδηγητές» στο παρασκήνιο γιατί έχουν τη δυνατότητα και την ικανότητα να αυτοπροσδιορίζονται ιδεολογικά, πολιτικά και προγραμματικά, γιατί έχουν τη δυνατότητα και την ικανότητα να ιεραρχούν μόνοι τους και με το δικό τους τρόπο τους στόχους στο στρατηγικό, πολιτικό, οικονομικό, επικοινωνιακό και εκλογικό σχεδιασμό τους».

Πάντως λίγη βοήθεια και από κάποιον που ξέρει πολύ καλά τα πράγματα του παρασκηνίου, δεν βλάπτει...

Διαβάστε Περισσότερα »

Προβολή της CATASTROIKA στη κεντρική πλατεία της Θήβας

Τα πρώτα πειράματα ιδιωτικοποιήσεων και η εξέλιξη τους μέχρι τη σημερινή παγκόσμια τεχνητή κρίση χρέους, που είχε ως μόνο στόχο μια γενικευμένη επίθεση στο δημόσιο τομέα.

Η CATASTROIKA αναζητά τις συνέπειες από την ολοκληρωτική εκποίηση μιας χώρας. Εξετάζοντας παραδείγματα ιδιωτικοποιήσεων και απορρύθμισης στις πιο αναπτυγμένες χώρες της Δύσης προσπαθεί να προβλέψει τι θα συμβεί αν το ίδιο μοντέλο εφαρμοστεί σε μία χώρα υπό καθεστώς επιτήρησης.

Aυτήν την Παρασκευή στις 9.00 στην κεντρική πλατεία της Θήβας η προβολή του ντοκυμαντέρ του Αρη Χατζηστεφάνου και της Κατερίνας Κιτίδη.

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΙΑΙΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ

http://eniaiaaristera.blogspot.gr/ 
Διαβάστε Περισσότερα »

Κλειστά τα σχολεία σήμερα και την Δευτέρα


Κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης τα σήμερα Παρασκευή 15 αλλά και τη Δευτέρα 18 Ιουνίου, λόγω των εθνικών εκλογών της 17ης Ιουνίου.

Σύμφωνα με εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας, οι σχολικές μονάδες πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης θα παραδοθούν στις δημοτικές αρχές σήμερα το πρωί, 15 Ιουνίου, προκειμένου οι αίθουσές τους να χρησιμοποιηθούν ως εκλογικά κέντρα. Ως εκ τούτου, οι τίτλοι σπουδών των μαθητών της ΣΤ' τάξης θα αποσταλούν για την εγγραφή τους στα γυμνάσια στις 14 Ιουνίου και την ίδια ημερομηνία θα χορηγηθούν οι τίτλοι προόδου των υπολοίπων τάξεων.
Διαβάστε Περισσότερα »

Στον πόντο ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ...

Σημερινή μέτρηση...
Τρεις μέρες πριν από τις εκλογές, η διαφορά των δύο πρώτων κομμάτων βρίσκεται στο όριο του στατιστικού λάθους, στον πόντο.
Το ΠΑΣΟΚ φλερτάρει ξανά το μονοψήφιο. Και το ανατριχιαστικό: Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, πάει για 4ο κόμμα!
Τα ποσοστά των κομμάτων, σύμφωνα με τη σημερινή μέτρηση :
ΝΔ ... 28,1
ΣΥΡΙΖΑ 27,1
ΠΑΣΟΚ 10,4
ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ 6,8 (πριν από το επεισόδιο Κασιδιάρη, βρισκόταν στο 3,2)
ΔΗΜΑΡ 6,1
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ 5,2
ΚΚΕ 4,5
Αναποφάσιστοι 8,1%

Οι υπόλοιποι κάτω από 2%. Ενδεικτικά αναφέρουμε πως οι Μάνος - Τζήμερος βρίσκονται στο 1,9 και ο Καρατζαφέρης στο 1,8...
Διαβάστε Περισσότερα »

Άρχισαν οι ανασκαφές στο Θηβαϊκό ανάκτορο!

Θήβα: Ο αδιαμφισβήτητος κυρίαρχος
της Κεντρικής Ελλάδας
με σημαίνουσα θέση μεταξύ
των μεγάλων δυνάμεων
της εποχής στην Αν. Μεσόγειο

«Στο φως το ανάκτορο της Θήβας»! Η είδηση έκανε τον γύρο της Ελλάδας, αλλά μόλις προχθες έλαβε σάρκα και οστά , από την καρδιά της πόλης, δίπλα στην πολυσυζητημένη «γέφυρα» της οδού Αντιγόνης…


«Περί τις 8.000 - 10.000 άτομα βρίσκονταν στην υπηρεσία του ανακτόρου της Θήβας κατά τη Μυκηναϊκή Εποχή, στη μεγάλη ακμή της, τον 14ο και 13ο αιώνα π.Χ.


Με επικράτεια που απλωνόταν στο μέγιστο μέρος της Βοιωτίας και με επιρροή που ενδεχομένως εκτεινόταν και πέραν αυτής, η μυκηναϊκή Θήβα με την τεράστια οχυρωμένη ακρόπολη - τη μεγαλύτερη όλων - ήταν ο αδιαμφισβήτητος κυρίαρχος της Κεντρικής Ελλάδας, με ενδείξεις μάλιστα ότι κατείχε και σημαίνουσα θέση μεταξύ των μεγάλων δυνάμεων της εποχής: Χετταίους, Αιγύπτιους, Ασσύριους, Συροπαλαιστίνιους.


Αν όμως ο Σλήμαν ανέσκαψε τις Μυκήνες τον 19ο αιώνα, στη Θήβα, εκτός από τον εντοπισμό του ανακτορικού συγκροτήματος της Καδμείας το 1921, μόλις στη δεκαετία του 1960 ήρθαν στο φως, στο κέντρο της σύγχρονης πόλης, ευρήματα που πιστοποιούν τον ηγεμονικό ρόλο της στην περιοχή. Εξωτικά και πολυτελή αντικείμενα εισαγωγής αλλά, το κυριότερο, πινακίδες της Γραμμικής Β γραφής με κείμενα που αποδεικνύουν σφριγηλή διοίκηση, παραγόμενα προϊόντα, διακίνηση εμπορευμάτων.


Περί τις 300 πινακίδες και 60 ενεπίγραφα σφραγίσματα έχουν βρεθεί ως σήμερα σε διάφορα σημεία της ακρόπολης, όχι όμως και το κεντρικό αρχείο του ανακτόρου. Επιπλέον η Καδμεία δεν φαίνεται να είναι ούτε το μοναδικό ούτε το πιο σημαντικό κτιριακό συγκρότημα», είχε πει πρόσφατα ο Β. Αραβαντινός, που από προχθές συντονίζει τις ανασκαφές, αναζητώντας την πραγματικότητα μέσα από τους μύθους εκεί στα σκεπασμένα υπολείμματα του ανακτορικού συγκροτήματος , κάτω από τα απαλλοτριωμένα οικόπεδα και κτίρια …


Λέτε το φως και η ελπίδα αυτής της χώρας να βγει από τα σπλάχνα της Θηβαϊκής γης; Ο Β. Αραβαντινός δηλώνει σίγουρος και αισιόδοξος και καλά θα κάνουμε να ακολουθήσουμε το ταξίδι του…
Κασσιτικός σφραγιδοκύλινδρος
Αρχαιολογικό Μουσείο Θήβας


«Είμαστε πολύ αισιόδοξοι ότι όλα θα πάνε καλά» δηλώνει ο κ. Αραβαντινός, υπογραμμίζοντας πως για την ανασκαφή θα υπάρξουν δωρεές, καθώς δεν υπάρχουν κρατικά κονδύλια….


«Να το ξεκαθαρίσουμε για τους Έλληνες πολίτες ότι γι’ αυτό το επιστημονικό έργο υπάρχουν δωρεές της Ελλάδας και του εξωτερικού» τόνισε, ταξιδεύοντας μας στα γεγονότα του χθες, τα οποία πολύ γρήγορα θα φέρουν στο φως το ανάκτορο της Θήβας…


Οι ανασκαφές του Κεραμόπουλου, στις αρχές του προηγούμενου αιώνα, έφεραν στο φως τις τοιχογραφίες κ. α και στην 10ετία του 60 έγινε η ανοικοδόμηση στο οικόπεδο «Τζώρτζη», όπου βρέθηκε η γωνία του κυρίως Μυκηναϊκού ανακτόρου, αλλά απέμεινε μια μικρή γωνίτσα, που απέδωσε θησαυρούς, δηλαδή σφαραγιδοκίλυνδρους από την Μεσοποταμία, χρυσά και ελεφάντινα με πολύτιμους λίθους κοσμήματα, οπότε δεν υπήρξε καμία αμφιβολία ότι «κάτι έτρεχε».


Σε μια επισκευή του δρόμου το 1997, 1998 και 2005 τα στοιχεία επιβεβαιώθηκαν, καθώς η ομάδα του Β. Αραβαντινού ανακάλυψε την γραμμική Β, πρώϊμη γραφή της Ελληνικής Γλώσσας, που ήταν συλλαβική


«Αν και βρισκόμαστε σε οικονομική κρίση, αποφασίσαμε ότι η επιστήμη δεν πρέπει να πάει διακοπές και να σχολάσει, αλλά έχοντας πλέον απαλλαχτεί από τα διοικητικά και υπηρεσιακά μου καθήκοντα , είπαν να κάνω    μια επιστημονική ανασκαφή με όλες τις σύγχρονες μεθόδους των καιρών μας,  σε συνεργασία με την Αρχαιολογική Εταιρεία στην Αθήνα, , που χρονολογείται αμέσως μετά την απελευθέρωση της Ελλάδας και την τοπική εφορία των Αρχαιοτήτων και την υποστήριξη της σημερινής εφόρου Α. Χαραμή, αρχίζοντας το έργο» μας λέει ο Β. Αραβαντινός, παίρνοντας από την αρχή τα πράγματα και με την σειρά τους..


Προηγήθηκε το δαπανηρότατο έργο των αποχωματώσεων και οι 6 εβδομάδες ανασκαφής που θα ακολουθήσουν, αναμένεται να είναι αποδοτικές…


Τα «συνεργεία» σκάβουν εντός του Ανατολικού κήπου του ανακτόρου, δηλαδή της γωνίας του δωματίου του θησαυρού, με τον Β. Αραβαντινό να γνωρίζει ότι βρίσκεται ήδη μέσα στο μυκηναϊκό κτίσμα του 1200 – 1300 π.Χ


Θα υπάρχουν στρώματα, ευρήματα και νομίσματα όλων των εποχών, ακόμη και της Φραγκοκρατίας , γι’ αυτό και η κάθοδος θα γίνει σιγά – σιγά , από την εποχή των Βυζαντινών , στην εποχή του Επαμεινώνδα, με στόχο να φτάσουν στο Μυκηναϊκό ανάκτορο, που αποτελεί «καύχημα για την Θήβα, την δύναμή της, την διπλωματία που είχε αναπτύξει με όλες τις άκρες της ανατολικής Μεσογείου, που ήταν ο μεγάλος πολιτισμός τότε..» όπως χαρακτηριστικά σημειώνει ο πρ. Έφορος Αρχαιοτήτων…


Τι περιμένουμε όμως, να δούμε στον τελικό υπόγειο προορισμό, που είναι το δωμάτιο του θησαυρού;


Σύμφωνα με τον κ. Αραβαντινό, το σημείο έχει ερευνηθεί σε μεγάλο μέρος, όμως η οδός Αντιγόνης εμποδίζει την περαιτέρω έρευνα και το γωνιακό ανθοπωλείο εμποδίζει επίσης την έρευνα προς τα δυτικά, αλλά είναι ήδη γνωστοί οι τρεις από τους τοίχους του ανακτόρου, οπότε ακόμη και αν ορισμένα σημεία έχουν καταστραφεί, ο πρ. Έφορος περιμένει να βρεί τα δωμάτια του κεντρικού αρχείου, το δωμάτιο του θρόνου με τις τοιχογραφίες, τα αποθηκευτικά δωμάτια, τις αποθήκες του λαδιού, καθώς και το παλαιό κτίριο με τα εργαστήρια και τους περίφημους αμφορείς …


«Το βέβαιον είναι ότι, παρά τα ως σήμερα εντυπωσιακά ευρήματα, οι μεγάλες ανακαλύψεις που ενδεχομένως θα ρίξουν φως στην πραγματική θέση της Θήβας στον μυκηναϊκό κόσμο δεν έχουν ακόμη πραγματοποιηθεί» δηλώνει ο Β. Αραβαντινός , που ελπίζει να λύσει «γρίφους» μετέωρους μεταξύ μύθου και πραγματικότητας..


Ο χρόνος άρχισε να τρέχει, η Θηβαϊκή γη ανοίγει σιγά – σιγά και απομένει να δούμε τα μυστικά των σπλάχνων της!




"Βοιωτική Ώρα"

Διαβάστε Περισσότερα »

Συγκλονιστικό: Μητέρα τρέχει γυμνή να δολοφονήσει και να φάει το παιδί της!

Συγκλονιστικό: Μητέρα τρέχει γυμνή να δολοφονήσει και να φάει το παιδί της!

Ένα ακόμη κρούσμα του φονικού ναρκωτικού που ξυπνά κανιβαλιστικά ένστικτα συγκλονίζει τον κόσμο. Αυτή τη φορά ο δράστης ήταν η μητέρα και θύματά της ο σκύλος της γειτόνισσας και το ίδιο της το παιδί.
«Χτυπούσε το τρίχρονο αγοράκι με γροθιές και προσπαθούσε να το στραγγαλίσει. Της επιτέθηκαν τα σκυλιά της γειτόνισσας και ο πιτσιρικάς άρχισε να τρέχει προς τον πατέρα του που είχε βγει στον δρόμο να δει τί συμβαίνει», καταθέτει συγκλονισμένος ο γείτονας της 35χρονης Πάμελα Μακ Κάρθι στη Νέα Υόρκη ο οποίος και τράβηξε την απίστευτη φωτογραφία.

Η μητέρα είχε κάνει χρήση του φτηνού ναρκωτικού «Άλατα Μπάνιου» το οποίο θεωρείται ήδη ελεύθερο για φριχτά εγκλήματα, συμπεριλαμβανομένης της επίθεσης του Ρούντι Γιουτζίν ο οποίος έφαγε το 75% του προσώπου ενός ζωντανού ανθρώπου που συνάντησε τυχαία στον δρόμο. Όπως ο Γιουτζίν και όλοι οι χρήστες που έχουν επιχειρήσει δολοφονίες ή αυτοκτονίες, έτσι και η Πάμελα Μακ Κάρθι στην αποκορύφωση της κρίσης της είχε βγάλει όλα της τα ρούχα ενώ προσπαθούσε να γδύσει και τον γιο της (και ο Γιουτζίν είχε γδύσει εντελώς το θύμα του).
Οι γιατροί λένε ότι η συγκεκριμένη ουσία εκτός όλων των άλλων προκαλεί στον χρήστη την ψευδαίσθηση πως φλέγεται...

«Έτρεχε γυμνή στον δρόμο και κρατούσε από τον λαιμό έναν από τους σκύλους. Στη συνέχεια έπεσε στο έδαφος με τα πόδια της τυλιγμένα γύρω από το ζώο. Στο τέλος σκότωσε το σκυλί στραγγαλίζοντάς το. Ο στόχος της, όμως, ήταν το παιδί», κατέθεσε στους αστυνομικούς ένας από τους αυτόπτες μάρτυρες.
Οι γείτονες κάλεσαν την αστυνομία αλλά δεν μπορούσαν να συγκρατήσουν τη γυναίκα που φερόταν πια σαν άγριο ζώο. Αναγκάστηκαν να την ακινητοποιήσουν με όπλα Taser (τα σπρέι πιπεριού δεν είχαν καμία επίδραση πάνω της)! Το σοκ ωστόσο προκάλεσε ανακοπή της καρδιάς και η γυναίκα εξέπνευσε λίγα λεπτά αργότερα, στο νοσοκομείο.
Το τρίχρονο αγοράκι μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο προκειμένου να περιποιηθούν τα τραύματά του και να τεθεί υπό ψυχιατρική παρακολούθηση.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ