Τρίτη 19 Ιουνίου 2012

Nέα δεξαμενή ύδρευσης στην Τ.Κ Ευαγγελίστριας Δ.Αλιάρτου

Μία νέα δεξαμενή ύδρευσης, σύγχρονων προδιαγραφών, τοποθετήθηκε στην Τ.Κ της Ευαγγελίστριας του Δήμου Αλιάρτου. 

Με το έργο αυτό η Δημοτική Αρχή ευελπιστεί πως θα αντιμετωπίσει το πρόβλημα της διαχείρισης του πόσιμου νερού, ώστε να παρέχεται άφθονο στους Δημότες. Η τοποθέτηση της Νέας δεξαμενής, που σύντομα θα μπει σε χρήση ,σε συνδυασμό με άλλα έργα βελτίωσης του υφιστάμενου Δικτύου που έχουν γίνει αλλά, κυρίως  η άμεση αντικατάσταση τμήματος αγωγού αμιάντου, που έχει  προγραμματιστεί, είναι βέβαιο πως θα βελτιώσουν την ποιότητα της ζωής των κατοίκων, αλλά και των επισκεπτών, της πανέμορφης ορεινής κοινότητας του Δήμου μας 

                                                           
                                                               

Διαβάστε Περισσότερα »

Μάχη με τις φλόγες στη Βοιωτία


Μάχη με τις φλόγες και στη Βοιωτία


Λίγο πριν τις 19.00 άλλη μία πυρκαγιά ξέσπασε, αυτή τη φορά στη Βοιωτία και συγκεκριμένα σε δασική έκταση  στην περιοχή Προσήλιο.
Στο σημείο πνέουν ισχυροί άνεμοι, ωστόσο, από την φωτιά , μέχρι αυτήν την ώρα δεν απειλούνται σπίτια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο έργο της κατάσβεσης επιχειρούν οχτώ οχήματα της Πυροσβεστικής με 18 άνδρες, δύο αεροσκάφη και δέκα άτομα πεζοπόρο τμήμα.
Διαβάστε Περισσότερα »

“ΑΝΟΙΓΟΥΜΕ ΦΤΕΡΑ” 30 Ιουνίου-1 Ιουλίου στις Πλαταιές

Ο Σύλλογος Γονέων για την Υποστηριζόμενη Διαβίωση Προσώπων με Νοητική Υστέρηση, σας καλεί σε μία πρωτότυπη καλοκαιρινή εκδήλωση με Αλεξίπτωτα Πλαγιάς στις Πλαταιές Βοιωτίας! Ζήστε τη μοναδική εμπειρία μίας διθέσιας πτήσης με αλεξίπτωτο πλαγιάς με τη βοήθεια ενός έμπειρου εκπαιδευτή και συνεισφέρετε στο έργο του συλλόγου ΤΟ ΠΕΤΑΓΜΑ. 

Σε περίπτωση που δεν επιθυμείτε να πετάξετε με αλεξίπτωτο, η εκδήλωση είναι μία καλή ευκαιρία για εκδρομή, αφού θα απολαύσετε τους άλλους να πετούν με αλεξίπτωτα από τον πευκόφυτο Κιθαιρώνα, με θέα στον μοναδικό αρχαιολογικό χώρο των Πλαταιών και των Λεύκτρων.
Θα μπορείτε να βρείτε πρόχειρο φαγητό, αναψυκτικά και αναμνηστικά.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί με την ευγενική υποστήριξη των σχολών της περιοχής: FREEDOM PARAGLIDING, OXYGEN PARAGLIDING & DREAM PARAGLIDING και των χορηγών όπως ο ΜΕΓΑ ΓΥΡΟΣ και ο κ. Δ. Δάλας.
Τιμή συμμετοχής: ̽€70,00 ̽
Η τιμή περιλαμβάνει mini εκπαίδευση και πέταγμα με έμπειρο εκπαιδευτή Αλεξίπτωτου Πλαγιάς

Τόπος Συγκέντρωσης: Πλαταιές Βοιωτίας,Πλατεία χωριού (έξω από τη σχολή Freedom Paragliding) Ημερομηνία: Σάββατο 30 Ιουνίου & Κυριακή 1 Ιουλίου
Ώρα προσέλευσης: 16 00 ̽

Δηλώστε συμμετοχή: Ε. Σπανού 6932227740, 2106723232
Θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας για το πέταγμα με αλεξίπτωτο πλαγιάς

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Σκοπός αυτής της πτήσης είναι να ανεβούμε στο μέγιστο ύψος (1500 έως 2200 μέτρα) που μπορεί να μας επιτρέπει η μέρα και να κάνουμε ένα μικρό ταξίδι στον αέρα.
Τι πρέπει να έχετε μαζί σας: Μποτάκια και αντιανεμικό μπουφάν.
Τι πρέπει να γνωρίζετε: Να μην έχετε φάει 3 ώρες πριν από την πτήση, να μην έχετε καταναλώσει αλκοόλ ή πολλούς καφέδες.

Διάρκεια πτήσης: μισή ώρα περίπου Θα πετάξετε στη διθέσια πτήση με δική σας ευθύνη.
Όλοι οι επιβάτες θα πρέπει να έχουν προσωπική ασφάλεια π.χ.: ΙΚΑ , ΤΑΕ.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σε περίπτωση ακατάλληλων καιρικών συνθηκών το event θα πραγματοποιηθεί 15 μέρες μετά από την αρχική ημερομηνία πραγματοποίησης.

 ΠΕΤΑΓΜΑ Δημιουργώντας ένα μέλλον όλο δυνατότητες...
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΜΕΝΗ ΔΙΑΒΙΩΣΗ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΝΟΗΤΙΚΗ ΥΣΤΕΡΗΣΗ Θεοκρίτου 10
● Κάντζα Παλλήνη
 ● τ.κ. 153 51
● τηλ. 210 67 23 232
www.petagma.gr  ● petagma@petagma.gr 


ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΘΕΣΙΕΣ ΠΤΗΣΕΙΣ 


Οι διθέσιες πτήσεις πραγματοποιούνται κατά τη θερινή περίοδο. Σκοπός αυτής της πτήσης είναι να ανεβούμε στο μέγιστο ύψος (1500 έως 2200 μέτρα) που μπορεί να μας επιτρέπει η κάθε μέρα και να κάνουμε ένα μικρό ταξίδι στον αέρα. 
Ρούχα – Εξοπλισμός Τι πρέπει να έχετε μαζί σας: Μποτάκια και αντιανεμικό μπουφάν. 
Τι πρέπει να γνωρίζετε: Να μην έχετε φάει 3 ώρες πριν από την πτήση, να μην έχετε καταναλώσει αλκοόλ ή πολλούς καφέδες. 


Απαιτούμενα συμμετοχής Δικαίωμα συμμετοχής στις πτήσεις έχουν άτομα ηλικίας από 18 έως 57 ετών και έως 100 κιλά βάρος. 
Προσωπική Ασφάλεια Θα πετάξετε στη διθέσια πτήση με δική σας ευθύνη. Όλοι οι επιβάτες θα πρέπει να έχουν προσωπική ασφάλεια π.χ.: ΙΚΑ , ΤΑΕ.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΟΓΑ:ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ 2012



Περιλαμβάνει 8/ήμερες διακοπές (7 διανυκτερεύσεις) σε τουριστικά
καταλύματα (ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια/διαμερίσματα, επιπλωμένες κατοικίες και camping), τα οποία θα συμβληθούν με τον ΟΓΑ και θα περιληφθούν σε ειδικό κατάλογο. Το Πρόγραμμα απευθύνεται σε συνταξιούχους του ΟΓΑ, συνταξιούχους του Λογαριασμού Ανασφαλίστων Υπερηλίκων, ασφαλισμένους οι οποίοι θα είναι ασφαλιστικά ενήμεροι κατά το χρόνο υποβολής της αίτησης συμμετοχής στο πρόγραμμα, καθώς και στα προστατευόμενα μέλη των οικογενειών τους, που έχουν ασφαλίσει στον ΟΓΑ για περίθαλψη. Προϋπόθεση συμμετοχής είναι η κατοχή βιβλιαρίου υγείας του ΟΓΑ σε ισχύ. Κριτήριο επιλογής καθορίζεται η κλήρωση, εφόσον ο αριθμός των αιτήσεων συμμετοχής υπερβεί τον εγκεκριμένο αριθμό δικαιούχων. Κατ'εξαίρεση θα μπορούν να συμμετέχουν χωρίς κλήρωση, οι συνταξιούχοι του ΟΓΑ που θα εκδηλώσουν ενδιαφέρον συμμετοχής στο παραπάνω πρόγραμμα, με την προϋπόθεση ότι λαμβάνουν προσαύξηση του ποσού της σύνταξής τους λόγω απόλυτης αναπηρίας ή λόγω τυφλότητας ή παραπληγίας-τετραπληγίας.
Η ημ/νία έναρξης του προγράμματος θα ανακοινωθεί με Δελτίο Τύπου.


ΕΚΔΡΟΜΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 2012
Περιλαμβάνει 3/ήμερες εκδρομές (2 διανυκτερεύσεις), οι οποίες διοργανώνονται από τουριστικά γραφεία, τα οποία θα συμβληθούν με τον ΟΓΑ και θα περιληφθούν σε ειδικό κατάλογο. Το Πρόγραμμα απευθύνεται σε 20.000 άτομα, συνταξιούχους του ΟΓΑ, συνταξιούχους του Λογαριασμού Ανασφαλίστων Υπερηλίκων, ασφαλισμένους οι οποίοι θα είναι ασφαλιστικά ενήμεροι κατά το χρόνο υποβολής της αίτησης συμμετοχής στο πρόγραμμα, καθώς και στα προστατευόμενα μέλη των οικογενειών τους, που έχουν ασφαλίσει στον ΟΓΑ για περίθαλψη. Επιδοτείται με ένα σταθερό ποσό από τον ΟΓΑ (130 Ευρώ/άτομο) και το ποσό της οικονομικής συμμετοχής των δικαιούχων θα διαμορφώνεται ανάλογα με την επιλογή της εκδρομής και δεν θα υπερβαίνει το ποσό των 20 ΕΥΡΩ κατ' ανώτατο όριο ανά άτομο ανά εκδρομή. Προϋπόθεση συμμετοχής είναι η κατοχή βιβλιαρίου υγείας του ΟΓΑ σε ισχύ. Κριτήριο επιλογής καθορίζεται η κλήρωση, εφόσον ο αριθμός των αιτήσεων συμμετοχής υπερβεί τον εγκεκριμένο αριθμό δικαιούχων. Κατ'εξαίρεση θα μπορούν να συμμετέχουν χωρίς κλήρωση, οι συνταξιούχοι του ΟΓΑ που θα εκδηλώσουν ενδιαφέρον συμμετοχής στο παραπάνω πρόγραμμα, με την προϋπόθεση ότι λαμβάνουν προσαύξηση του ποσού της σύνταξής τους λόγω απόλυτης αναπηρίας ή λόγω τυφλότητας ή παραπληγίας-τετραπληγίας.
Η ημ/νία έναρξης του προγράμματος θα ανακοινωθεί με Δελτίο Τύπου.


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΡΟΧΗΣ ΒΙΒΛΙΩΝ 2012 (ΝΕΑ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΧΟΡΗΓΗΣΗΣ)
Φέτος αλλάζει ο τρόπος χορήγησης βιβλίων, καθώς δεν θα διανέμονται πλέον Δελτία Αγοράς Βιβλίων, μέσω των ΚΕΠ.
Οι βιβλιοπώλες που θα συμβληθούν στο πρόγραμμα, θα πρέπει απαραίτητα να διαθέτουν ηλεκτρονικό υπολογιστή και σύνδεση στο Διαδίκτυο (internet), καθώς η διαδικασία θα γίνεται πλέον ηλεκτρονικά (βλ. «Γνωστοποίηση Όρων»).
Κατά τη διάρκεια ισχύος του προγράμματος (έως 31-12-2012), οι κληρωθέντες - άμεσα ασφαλισμένοι - δικαιούχοι του ΟΓΑ θα μπορούν να προσέρχονται στο βιβλιοπωλείο με την Αστυνομική τους Ταυτότητα για να παραλάβουν βιβλίο/α για αυτούς ή για όλα τα μέλη της οικογένειας που έχουν κληρωθεί μαζί τους. Για το σκοπό αυτό, θα πρέπει να προσκομίζουν τους ΑΜΚΑ όλων των δικαιούχων.
Βιβλία θα πρέπει να παρέχονται μόνο όταν προσέρχεται στο βιβλιοπωλείο:
α) ο ΑΜΕΣΑ ασφαλισμένος ο οποίος υπέβαλε αίτηση συμμετοχής στο πρόγραμμα, ή
β) ο/η σύζυγος, προσκομίζοντας την Αστυνομική Ταυτότητα του/της άμεσα ασφαλισμένου συζύγου, ή
γ) τρίτο πρόσωπο με εξουσιοδότηση, το οποίο θα έχει μαζί του την Αστυνομική Ταυτότητα του άμεσα ασφαλισμένου.
Το πρόγραμμα απευθύνεται σε 300.000 άτομα, συνταξιούχους του ΟΓΑ, συνταξιούχους του Λογαριασμού Ανασφαλίστων Υπερηλίκων, ασφαλισμένους οι οποίοι θα είναι ασφαλιστικά ενήμεροι κατά το χρόνο υποβολής της αίτησης συμμετοχής στο πρόγραμμα, καθώς και στα προστατευόμενα μέλη των οικογενειών τους, που έχουν ασφαλίσει στον ΟΓΑ για περίθαλψη. Προϋπόθεση συμμετοχής είναι η κατοχή βιβλιαρίου υγείας του ΟΓΑ σε ισχύ. Κριτήριο επιλογής καθορίζεται η κλήρωση εφ' όσον ο αριθμός των αιτήσεων συμμετοχής υπερβεί τον εγκεκριμένο αριθμό δικαιούχων. Η ημ/νία έναρξης του προγράμματος θα ανακοινωθεί με Δελτίο Τύπου.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΩΡΕΑΝ ΔΙΑΝΟΜΗΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ ΘΕΑΤΡΟΥ 2011-2012
Τα δελτία Θεάματος θερινής περιόδου 2011 και χειμερινής περιόδου 2011-2012 θα διανεμηθούν σε 100.000 δικαιούχους του ΟΓΑ από τον Ιούνιο 2011 και μέχρις εξαντλήσεως αυτών. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προμηθεύονται τα δελτία θεάματος από τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) όλης της χώρας, για μια πληθώρα θεατρικών παραστάσεων ελεύθερης επιλογής τους σε όλες τις μεγάλες πόλεις. Επίσης ο ΟΓΑ, μέσω των προγραμμάτων δωρεάν παροχής εισιτηρίων θεάτρου της "Αγροτικής Εστίας", διαθέτει εισιτήρια και για παιδικές σκηνές. Προϋπόθεση συμμετοχής είναι η κατοχή βιβλιαρίου υγείας του ΟΓΑ σε ισχύ.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ο Κασιδιάρης ζήτησε άδεια οπλοφορίας για να προστατέψει την ακεραιότητά του

Ο Κασιδιάρης ζήτησε άδεια οπλοφορίας για να προστατέψει την ακεραιότητά του

Αίτηση για άδεια οπλοφορίας κατέθεσε ο βουλευτής και εκπρόσωπος Τύπου της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Κασιδιάρης για την ασφάλεια της σωματικής του ακεραιότητας.
Ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής εμφανίστηκε στην Γενική Ασφάλεια Αττικής συνοδευόμενος από δύο μέλη του κόμματος και έναν... ιερέα και κατευθύνθηκε στον έκτο όροφο όπου βρίσκεται τμήμα Όπλων και εκρηκτικών της κρατικής Ασφάλειας.
Σύμφωνα με το νόμο για την έκδοση της σχετικής άδειας αποφαίνεται ο αρμόδιος εισαγγελέας Πρωτοδικών, οποίος έχει την ευχέρεια να αρνηθεί την έκδοση της άδειας, ωστόσο, σύμφωνα με το νόμο, αυτός που ζητά άδεια οπλοφορίας πρέπει να έχει λευκό ποινικό μητρώο.
Όπως είναι γνωστό ο κ. Κασιδιάρης έχει ανοιχτά θέματα με τη Δικαιοσύνη, δεδομένου ότι εκκρεμούν δίκες εις βάρος του.
Εάν ο εισαγγελέας αρνηθεί να του χορηγήσει την άδεια οπλοφορίας, η σχετική νομοθεσία δίνει τη δυνατότητα στην Αστυνομία να χορηγήσει σε αυτόν που ζητάει την άδεια.
Διαβάστε Περισσότερα »

Θήβα:Συλλήψεις για ναρκωτικά και κλοπές...





Συνελήφθησαν, χθες (18-06-2012) το βράδυ στην Θήβα , από αστυνομικούς της Β΄ Ομάδας Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) της Αστυνομικής Διεύθυνσης Βοιωτίας, τρεις (3)  ROMA, ηλικίας 45, 40 και 38 ετών, οι οποίοι κατηγορούνται για κατοχή ναρκωτικής ουσίας (ηρωίνη) και ναρκωτικών δισκίων.

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί χθες περίπου στις 21:00΄ το βράδυ, στο πλαίσιο διενεργούμενων ελέγχων και περιπολιών για την πρόληψη και καταστολή της εγκληματικότητας, εντόπισαν στη Θήβα το Ι.Χ. φορτηγό αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν οι τρεις δράστες και έκαναν σήμα στον 40χρονο οδηγό του να σταθμεύσει, προκειμένου να διενεργηθεί αστυνομικός έλεγχος.

Ο 40χρονος δεν συμμορφώθηκε στο σήμα των αστυνομικών και προκειμένου να αποφύγει τον έλεγχο, ανέπτυξε ταχύτητα με αποτέλεσμα οι αστυνομικοί να καταδιώξουν το όχημα και να υποχρεώσουν τον οδηγό του να το σταθμεύσει σε απόσταση (200) περίπου μέτρων από το αρχικό σημείο ελέγχου.

Οι δράστες κατά την προσέγγιση των αστυνομικών, απέρριψαν από το όχημά τους στο έδαφος μία νάιλον συσκευασία που περιείχε ηρωίνη σε μορφή βράχου, μεικτού βάρους (5,3) γραμμαρίων και οκτώ (8) ναρκωτικά δισκία. Οι δράστες συνελήφθησαν και τα ναρκωτικά κατασχέθηκαν.

Από την αστυνομική έρευνα που διενεργήθηκε στο Τμήμα Ασφαλείας Θηβών, προέκυψε ότι σε βάρος του 45χρονου δράστη εκκρεμούσε το από 01-06-2012 ένταλμα σύλληψης του κ. Ανακριτή Λιβαδειάς για διακεκριμένες κλοπές.

Ενεργείται προανάκριση από το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών, ενώ οι τρεις συλληφθέντες οδηγήθηκαν σήμερα το πρωί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών και παραπέμφθηκαν για να απολογηθούν αύριο (20-06-2012) ενώπιον του κ. Ανακριτή Θηβών.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΝΤΡΟΠΗ ΜΑΣ!Έλληνες "έστειλαν" προεκλογικά πάνω από 400 εκατομμύρια ευρώ σε τράπεζες στην Τουρκία



Παράταση έως τις 16 Ιουλίου για τις φορολογικές δηλώσεις
Click on the slide! Τη στιγμή που Έλληνες αξιωματούχοι συνιστούσαν ψυχραιμία για να ανακόψουν την αιμορραγία των ελληνικών τραπεζών από τις μεταφορές καταθέσεων, κάποιοι μετέφεραν 400 εκατομμύρια ευρώ σε τράπεζες της Τουρκίας.
Η μεταφορά καταθέσεων κορυφώθηκε την εβδομάδα πριν από τις εκλογές της 17ης Ιουνίου, εν μέσω ανησυχιών για μια έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη. Σύμφωνα με τον τουρκικό Τύπο, το ποσό που έφτασε στην
Τουρκία είναι τουλάχιστον 300 εκατομμύρια ευρώ, ενώ τις τελευταίες ημέρες ενδέχεται να ξεπέρασε και τα 400 εκατ.

Τα χρήματα μεταφέρθηκαν στην Τουρκία τόσο μέσω ελληνικών όσο και ξένων τραπεζών. Η ανάπτυξη που παρουσιάζει η τουρκική οικονομία αλλά και το γεγονός ότι τράπεζες της γείτονος δεν έχουν «πόθεν έσχες» ούτε ρωτούν την πηγή των χρημάτων, είναι οι δύο παράγοντες που οδήγησαν πολλούς Έλληνες να θεωρήσουν ότι τα χρήματά τους είναι ασφαλή εκεί.

Τουρκική πρόκληση μέσω... Γαλλίας

Η φυγή των καταθέσεων προς την Τουρκία αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον αν ειδωθεί υπό το πρίσμα μιας αιρετικής άποψης, που εκφράστηκε από Γάλλο σημαίνοντα δημοσιογράφο, νωρίτερα μέσα στον Ιούνιο. Ο Φραντς Ολιβιέ Ζισμπέρ, διευθυντής του περιοδικού «Le Point», υπέγραψε άρθρο υπό τον τίτλο «Κι αν δίναμε την Ελλάδα στην Τουρκία...». Αξίζει να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο περιοδικό εκφράζει τις απόψεις τμήματος της γαλλικής ελίτ.

Ο Ζισμπέρ ξεκινά το άρθρο του με το ερώτημα «πρέπει να σωθεί η Ελλάδα;». Αναφερόμενος στις προσπάθειες των Ευρωπαίων να «βγάλουν την Ελλάδα στην επιφάνεια διαθέτοντας εκατοντάδες δισεκατομμύρια ευρώ», ο Ζισμπέρ περνάει στις ελληνικές εκλογές και την πιθανολογούμενη –τότε- επικράτηση του ΣΥΡΙΖΑ.

«Τι κι αν οι οικονομικές λύσεις του ΣΥΡΙΖΑ είναι ηλίθιες και γελοίες: με ένα χρέος που αντιπροσώπευε, πέρυσι, το 165% του ΑΕΠ, οι Έλληνες δεν θέλουν να ακούν για λιτότητα. Είναι λοιπόν σκόπιμο να αναρωτηθείς αν
θέλουν να σωθούν από μόνοι τους.

Αν η Ευρώπη αρνηθεί να συνεχίσει να επιδοτεί την Ελλάδα χάνοντας, ο ΣΥΡΙΖΑ σκέφτεται –όπως λέγεται- να φέρει πιο κοντά τη χώρα του με τη Ρωσία. Γιατί όχι και με την Κίνα, τη Βενεζουέλα ή το Κατάρ;», γράφει ο Γάλλος δημοσιογράφος.

Στο σημείο αυτό, ο Ζισμπέρ προτείνει να αναλάβει το πρόβλημα της Ελλάδας η Τουρκία.

«Εκτός κι αν η Τουρκία, ως κληρονόμος της Οθωμανικής αυτοκρατορίας, «αναλάβει» για ακόμα μια φορά. Μέχρι την ανεξαρτησία της, το 1832, η Ελλάδα έζησε τέσσερις αιώνες υπό οθωμανική κυριαρχία. Μπορεί να είναι παράλογο αλλά οι απίστευτες οικονομικές επιδόσεις της Τουρκίας, με ρυθμούς ανάπτυξης 8% και αύξηση των εξαγωγών κατά 18%, δεν της δίνουν την απαραίτητη νομιμοποίηση για να αναλάβει εκείνη την ανόρθωση της ελληνικής οικονομίας; Έχουμε φτάσει στο σημείο να θεωρούμε τα πάντα γελοία», υποστηρίζει.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ιερώνυμος: Όλα τα ιδρύματα που κλείνουν θα τα αναλάβει η εκκλησία εάν αξιοποιηθεί η περιουσία της


Ιερώνυμος: Όλα τα ιδρύματα που κλείνουν θα τα αναλάβει η εκκλησία εάν αξιοποιηθεί η περιουσία της (VIDEO)
Η εκκλησία πρέπει να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στη φτώχεια και την εξαθλίωση που βιώνει σήμερα η κοινωνία, επισημαίνει ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.



Εάν η πολιτεία μας βοηθήσει να αξιοποιήσουμε την περιουσία μας τότε όλα τα ιδρύματα που κλείνουν θα τα αναλάβει η εκκλησία.Όταν η ψυχή κουράζετε και πέφτει θέλει στέριωμα, σημειώνει.

«Οι  συγκυρίες απαιτούν να έρθουμε σε επαφή με τη Ρωσική  εκκλησία και πολιτεία. Πρέπει να ενωθούμε όλοι κάτω από τοη οικουμενική σύνοδο υπό τον τον πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως», εξήγησε   σε συνέντευξή του
στη κρατική τηλεόραση.

Τόσο ο  Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ. Κύριλλος όσο και ο πρόεδρος Πούτιν  μας υπέδειξαν  τρόπους για την αξιοποίηση της εκκλησιαστικής περιουσίας μετά από δικό μας αίτημα, εξήγησε.
Διαβάστε Περισσότερα »

Δείτε πως θα ήταν οι έδρες των κομμάτων ΜΕ την απλή αναλογική!

Αν ίσχυε και στην υπανάπτυκτη πολιτικά χώρα μας, όπως ισχύει σε όλα τα σύγχρονα πολιτισμένα κράτη, που σέβονται τη βούληση των πολιτών τους, η απλή αναλογική και όχι ο αντιδημοκρατικός ολιγαρχικός εκλογικός νόμος που ισχύει, τότε, το κάθε κόμμα και με βάση τα ποσοστά που πήρε χθες, θα ελάμβανε τις πιο κάτω έδρες: ...



  • Η ΝΔ με ποσοστό 29,66%, θα ελάμβανε 89 έδρες και όχι 129 που πήρε τώρα
  • Ο ΣΥΡΙΖΑ με ποσοστό 26,89%, θα ελάμβανε 81 έδρες και όχι 71 που πήρε τώρα
  • Το ΠΑΣΟΚ με ποσοστό 12,28%, θα ελάμβανε 37 έδρες και όχι 33 που πήρε τώρα
  • Οι ΑΝΕΛ με ποσοστό 7,51%, θα ελάμβαναν
  • 23 έδρες και όχι 20 που πήραν τώρα
  • Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ με ποσοστό 6,92%, θα ελάμβανε 21 έδρες και όχι 18 που πήρε τώρα
  • Η ΔΗΜΑΡ με ποσοστό 6,25%, θα ελάμβανε 19 έδρες και όχι 17 που πήρε τώρα και
  • Το ΚΚΕ με ποσοστό 4,51%, θα ελάμβανε 13 έδρες και όχι 12 που πήρε τώρα
Στα πιο πάνω θα πρέπει να προσθέσετε και το φασιστικό όριο του 3%, το οποίο θα έδινε στα εκτός της σημερινής Βουλής κόμματα, 17 έδρες και το οποίο όριο, μαζί με το bonus στο πρώτο κόμμα, κτίζουν ένα κλειστό ολιγαρχικό πολιτικό σύστημα με κατευθυνόμενες ψήφους, χωρίς δυνατότητα ανανέωσης.


Όπως ίσως θα παρατηρήσατε στην πιο πάνω ανάλυση, η απώλεια των εδρών περιορίζεται όσο το κόμμα μικραίνει και αυξάνει όσο το κόμμα μεγαλώνει. 


Αυτή είναι η πανουργία του εκλογικού νόμου (Σκανδαλίδη – Παυλόπουλου). 


Πετάει τυράκι στα μικρότερα κόμματα και τους κλείνει το στόμα ώστε να μην ζητάνε απλή αναλογική. 


Ενώ αντίθετα όσο το κόμμα μεγαλώνει και γίνεται κόμμα εξουσίας, τόσο πιο πολύ δεν έχει ούτε και αυτό συμφέρον να ζητήσει απλή αναλογική, καθόσον αναμένει τα κερδίσει τα πλεονεκτήματα που θα του χαρίσουν εξουσία στις επόμενες εκλογές.


Με τις σκέψεις αυτές, αν δείτε κάποιο κόμμα να μάχεται στο επόμενο διάστημα για απλή αναλογική (και κυρίως τον ΣΥΡΙΖΑ), γράψτε μας.
Διαβάστε Περισσότερα »

Υψηλός κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιών

Υψηλός κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς και σήμερα

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας προβλέπει και για σήμερα πως σε αρκετές περιοχές της Ελλάδας είναι πολύ υψηλός ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς.
Συγκεκριμένα πρόκειται για την Εύβοια (Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας) και όλες τις Περιφερειακές Ενότητες της Περιφέρειας Αττικής.
Με βάση τα προβλεπόμενα, παρακαλούνται οι πολίτες να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών, χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης κ.α.
Διαβάστε Περισσότερα »

Σήμερα η κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας με πρωθυπουργό τον Σαμαρά

Σήμερα η κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας με πρωθυπουργό τον Σαμαρά

Ακόμη και σήμερα ενδέχεται να κλείσει η συμφωνία για τον σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας μεταξύ ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ όπως διεφάνη από τον πρώτο κύκλο επαφών με τους πολιτικούς αρχηγούς που έκλεισε χθες βράδυ.
Η συμφωνία και το υπουργικό σχήμα θα «κλειδώσουν» με τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, όπως ζήτησε ο Ευάγγελος Βενιζέλος και συμφώνησε ο Αντώνης Σαμαράς στη χτεσινή τους συνάντηση.
Ετσι, μετά από δυόμιση μήνες παλινδρομήσεων και ακυβερνησίας εκφράζεται τώρα η αισιοδοξία ότι με διαδικασίες εξπρές θα οδηγηθούμε ομαλά στον σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας.
Δεν θα παραλάβουν την εντολή Βενιζέλος-Κουβέλης
Σήμερα το πρωί θα έχουν συνάντηση οι κ.κ. Βενιζέλος και Φώτης Κουβέλης και στην συνέχεια κατά πάσα πιθανότητα θα συναντηθούν από κοινού και με τον κ. Σαμαρά. Ο κ. Βενιζέλος επιθυμεί να προσπεράσει τις διαδικασίες διερευνητικών εντολών και να προωθήσει τη διαδικασία απευθείας στον τελευταίο γύρο, δηλαδή στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών και στις τελικές αποφάσεις.
Τα πράγματα έχουν αρχίσει και ξεκαθαρίζουν. Εκτός οποιασδήποτε κυβερνητικής λύσης είναι το ΚΚΕ, ο ΣΥΡΙΖΑ και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες. Στις συναντήσεις που είχε ο κ. Σαμαράς με τον Αλέξη Τσίπρα και τον Πάνο Καμμένο διαπιστώθηκε ότι οι διαφορές είναι αγεφύρωτες για την συμμετοχή σε μια κυβέρνηση εθνικού σκοπού. Οι δύο αρχηγοί επιδίωξαν στις δηλώσεις τους να εκθέσουν τη ΝΔ και δήλωσαν ότι μετά τη νίκη του ο κ. Σαμαράς δεν προβάλει πια την «επαναδιαπραγμάτευση» του Μνημονίου. Αυτό ανάγκασε τον πρόεδρο της ΝΔ να κάνει νέα δήλωση στην οποία ανέφερε ότι θα επιδιώξει τροποποίηση μέσα από επαναδιαπραγμάτευση.
Εκ των πραγμάτων η κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας θα προκύψει με τα δύο κόμματα ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ με τα οποία υπάρχει από την αρχή συμφωνία στο βασικό πλαίσιο: Παραμονή της χώρας στην Ευρωζώνη και αλλαγή των σκληρών όρων του Μνημονίου. Πρωθυπουργός σε κάθε περίπτωση θα είναι ο κ. Σαμαράς αφού και τα δύο κόμματα απέσυραν την αρχική τους επιφύλαξη πάνω σε αυτό το θέμα. Η καθαρή νίκη του κ. Σαμαρά δεν αφήνει περιθώρια αμφισβήτησης.
Προβληματισμό εξακολουθεί να προκαλεί η στάση της ΔΗΜΑΡ αφού εμφανίστηκε χθες με δυο γραμμές για τη συμμετοχή σε κυβέρνηση συνεργασίας. Η μια είναι υπέρ της συμμετοχής η άλλη κατά. Ο Φώτης Κουβέλης εμφανίστηκε θετικός αλλά έθεσε και πάλι ως προϋπόθεση για τη συμμετοχή του κόμματός του να υπάρξει προγραμματική συμφωνία και να τοποθετηθούν φερέγγυα πρόσωπα στην κυβέρνηση.
Από το περιβάλλον του προέδρου της ΝΔ αισιοδοξούν ότι θα προκύψει λύση, καθώς θεωρούν ότι οι δυσκολίες δεν είναι ανυπέρβλητες. Το θέμα προκύπτει από τον κ. Κουβέλη ο οποίος ζητά ένα συγκεκριμένο πλαίσιο επαναδιαπραγμάτευσης του Μνημονίου για να ξεπεράσει τις εσωτερικές ενστάσεις στο κόμμα του που προβλέπει μεταξύ άλλων επαναφορά του εργασιακού καθεστώτος στα προ του δεύτερου Μνημονίου δεδομένα. Αυτό όμως προσκρούει στην απαίτηση των Ευρωπαίων και κυρίως των Γερμανών που έχουν αλλιώς υπολογίσει το πλαίσιο ενδεχόμενων επενδύσεων και ιδιωτικοποιήσεων στην χώρα μας. Ίσως προκύψει συμβιβασμός στο να μην υπάρξει περαιτέρω μείωση μισθών και συντάξεων όπως είναι όρος του δεύτερου Μνημονίου.
Διαβάστε Περισσότερα »

Σε 18 δισ. ευρώ οι ενισχύσεις στον αγροτικό τομέα για το 2014-2020


«Πρέπει να αξιοποιηθούν κατάλληλα» τόνισε ο κ. Μαραβέγιας

Την αποσύνδεση των πόρων για την αγροτική ανάπτυξη με το κατά πόσον τα κράτη - μέλη επιτυγχάνουν μακροοικονομικούς δημοσιονομικούς στόχους, γιατί αυτό οδηγεί σε ακριβώς αντίθετα αποτελέσματα από τη σύγκλιση και τη συνοχή, ζήτησε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Καθηγητής Ναπολέων Μαραβέγιας στη διάρκεια των εργασιών της συνόδου του Συμβουλίου Υπουργών Γεωργίας, που πραγματοποιήθηκε σήμερα, στο Λουξεμβούργο. Το βασικό θέμα που απασχόλησε το Συμβούλιο ήταν η μεταρρύθμιση της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (ΚΑΠ).

Στο περιθώριο του Συμβουλίου, ο Έλληνας Υπουργός συναντήθηκε με τον Επίτροπο Γεωργίας, Dacian Ciolos, καθώς και με συναδέλφους των άλλων ελαιοπαραγωγών χωρών, με θέμα την αναζήτηση λύσεων στα προβλήματα του ελαιολάδου. Ο υπουργός επεσήμανε την ανάγκη να ληφθούν άμεσα μέτρα για την ανάκαμψη των τιμών και την απορρόφηση των αποθεμάτων.

Η «ΚΑΠ», τόνισε σε δηλώσεις του ο κ. Μαραβέγιας, «μεταφράζεται σε πόρους περίπου 18 δισ. ευρώ για την επόμενη επταετία, που πρέπει να αξιοποιηθούν όσο το δυνατόν καλύτερα, προς όφελος του αγροδιατροφικού τομέα της ελληνικής οικονομίας και της ελληνικής υπαίθρου, σε αυτή την κρίσιμη περίοδο».
Διαβάστε Περισσότερα »

Η Ρωσία πάει πόλεμο! - Spetznatz, μονάδες GRU, βαρύ πολεμικό υλικό καθ'οδόν προς Συρία

Μεγάλη ρωσική νηοπομπή αποπλέει από ώρα σε ώρα από την Σεβαστούπολη με κατεύθυνση την Συρια.
Μεταφέρει στοιχεία μερικών από τους πλέον επίλεκτους ρωικούς χερσαίους σχηματισμούς από το 431 Τάγμα της δύναμης VMF (μονάδες της ήδη βρίσκονται στη Συρία πό τον Φεβρουάριο), την 76η αερομεταφερόμενη μεραρχία «Pskov», την 15η Ταξιαρχία, μονάδες της GRU από τον Καύκασο, ειδικευμένες σε αντιμετώπιση ισλαμιστών τρομοκρατών και την δύναμη πεζοναυτών της Μαύρης Θάλασσας.

Θα περάσουν από τον Ελλήσποντο και το Αιγαίο πριν καταλήξουν στην Α.Μεσόγειο και τελικά το λιμάλι της Ταρτούς.


Το 431 Τάγμα της δύναμης VMF πρόκειται για μονάδα Spetznatz, που διακρίνεται τόσο για την υψηλή επιχειρησιακή τους κατάρτιση όσο και για την σκληρότητα που τους διακρίνει.

Η συγκεκριμένη μονάδα έχει διακριθεί σε διάφορες συγκρούσεις τόσο στην Τσετσενία, όσο και στο Νταγκεστάν και έχει ένα χαρακτηριστικό: Δεν παίρνει αιχμαλώτους…Μετφέρονται με δύο μεγάλα αποβατικά πλοία τα Nikolaï Filtchenkov και το César Kounikov κλάσης Alligator ετοιμάζει να στείλει η Ρωσία στην ναυτική της βάση στην Ταρτούς της Συρίας.



Σύμφωνα με το Ιντερφάξ, τα δυο πλοία μεταφέρουν «σημαντικό αριθμό» πεζοναυτών. Τα πλοία αυτά εκτοπίσματος 4700 τόνων μπορούν να μεταφέρουν μεταξύ 300-425 ανδρών σε συνδυασμό φορτίο βάρους 1500 τόνων. Σύμφωνα με ρωσικές πηγές η αποστολή αυτή είναι έκτακτη και πραγματοποιείται για την διαφύλαξη της ασφάλειας των Ρώσων πολιτών και να απομακρύνει ένα μέρος του ρωσικού «εξοπλισμού» στο λιμάνι Ταρτούς.

Η αποστολή αυτή των πλοίων από την Μαύρη θάλασσα στην Συρία αποτελεί την πλέον πρόσφατη απόδειξη της υποστήριξης της Ρωσίας στον Ασαντ εν μέσω σκληρών μαχών οι οποίες συνεχίζονται σε βασικά προπύργια των εξεγερμένων όπως την πόλη Χόμς.

Η Ρωσία έχει στείλει ήδη μονάδες ειδικών επιχειρήσεων στην Συρία για την φύλαξη της ναυτικής βάσης στην Ταρτούς, της μοναδικής ρωσικής ναυτικής βάσης στην Μεσόγειο, αλλά και των συστοιχειών των αντιαεροπορικών συστημάτων S-300PMU2, των επάκτιων πυραυλικών πυροβολαρχιών P-800 Yakhont και των Pantsir S1, αλλά τώρα τα πράγματα είναι ακόμα πιο σοβαρά.

Μεταφέρονται επίσης δεκάδες ΤΟΜΑ και ΤΟΜΠ, μαζί με εποχούμενα SHORADS και φορητά αντιαρματικά όπλα. Είναι σαφές ότι "Η Ρωσία πάει πόλεμο". Η κατάσταση είναι κάτι παραπάνω από κρίσιμη, αφού πρόκειται για την πρώτη μεγάλη πολεμική αποστολή της Ρωσίας μακριά από τα σύνορά της από την εποχή του Ψυχρού Πολέμου.

Στόχος η αναχαίτιση των μισθοφόρων και των ισλαμιστών ανταρτών που μάχονται το καθεστώς Άσσαντ. Θα είναι μια μεγάλη δοκιμασία για την επιχειρησιακή αξία των ρωσικών δυνάμεων...
zoomblog.
Διαβάστε Περισσότερα »

Λαμία:Την Πέμπτη θα δικαστεί η εκλογική αντιπρόσωπος

Για την Πέμπτη, 21 Ιουνίου, πήρε προθεσμία να δικαστεί η εκλογική αντιπρόσωπος της ΝΔ, η οποία κατηγορείται ότι άλλαζε ψηφοδέλτια στο 128ο εκλογικό τμήμα της Λαμίας.Σήμερα το μεσημέρι προσήχθη στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών της Λαμίας, όπου της απαγγέλθηκαν κατηγορίες υπεξαγωγής εγγράφων για αλλοίωση εκλογικού αποτελέσματος και παραπέμφθηκε στο αυτόφωρο.

Η ίδια αρνήθηκε τις κατηγορίες ενώπιον του εισαγγελέα Πλημμελειοδικών, Νικήτα Θεολογίτη, ενώ λίγο αργότερα κατά τη διάρκεια του αυτόφωρου ζήτησε προθεσμία και η υπόθεση της θα εκδικαστεί στις 21 Ιουνίου, το μεσημέρι. Το δικαστήριο, εξάλλου, αποφάσισε τη διακοπή της κράτησής της, που είχε διαταχθεί από την Κυριακή το βράδυ.

Σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ Φθιώτιδας κάνει λόγο για «νοθεία» σημειώνοντας πως «το απαράδεκτο γεγονός συνέβη σε εκλογικό τμήμα με πλήρη συγκρότηση εφορευτικής επιτροπής και παρουσία εκπροσώπων άλλων κομμάτων».
Διαβάστε Περισσότερα »

Τριήμερο μουσικών εκδηλώσεων για την Ευρωπαϊκή Γιορτή Μουσικής (21/22/23 Ιουνίου) στην Αστραδενή


Η Αστραδενή για τρίτη συνεχή χρονιά καταφέρνει να συμπεριλάβει επίσημα και την πόλη μας σε αυτή την μεγάλη ευρωπαϊκή γιορτή που γίνεται ταυτόχρονα σε εκατοντάδες πόλεις σε όλη την Ευρώπη και σε περισσότερες από 30 πόλεις στη χώρα μας.
Η γιορτή φέτος είναι αφιερωμένη στη μουσική σαν «Το Ελιξήριο της Ζωής» που ρέει, εξευγενίζει, εξευμενίζει, γαληνεύει, δημιουργεί μέσα σε κάθε ψυχή. Πέρα από τη μουσική που είναι το κυρίαρχο αντικείμενο της γιορτής, επιλέγουμε να αφιερώσουμε τις εκδηλώσεις στο ζωτικό στοιχείο της πόλη μας, την Έρκυνα. Το ποτάμι που διασχίζει, ομορφαίνει, γαληνεύει, εξευμενίζει, εξευγενίζει ετούτη την πόλη και δημιουργεί τη δική τουμοναδική μελωδία καθώς ρέει.
Στις όχθες της Έρκυνας λοιπόν, μπροστά στην Αστραδενή, σε μια εξέδρα που θα στηθεί αποκλειστικά για τα μουσικά σχήματα που θα συμμετάσχουν, θα γιορτάσουμε το μαγικό ελιξήριο της ζωής, τη μουσική!
Από τις 21 ως τις 23 Ιουνίου 2012 σας περιμένουμε στο Art Cafe Αστραδενή να γιορτάσουμε την Ευρωπαϊκή Γιορτή Μουσικής και την μεγαλύτερη μέρα του χρόνου (θερινό ηλιοστάσιο).
Πέμπτη 21 Ιουνίου
Κλασική Μουσική / Κινηματογραφικές Μελωδίες, Ώρα έναρξης 21:30
Τροφώνιο Ωδείο, οι καθηγήτριες του ΤΡΟΦΩΝΙΟΥ ΩΔΕΙΟΥ παίζουν και τραγουδούν κλασικές και κινηματογραφικές μελωδίες
Φωνητικά: Σταυρούλα Πολλάτου
Πιάνο: Κατερίνα Μπότση
Βιολί: Ρεγγίνα Σαρούν
Τσέλο: Ναταλία Σερμπάτα
Παρασκευή 22 Ιουνίου
Blues, Ώρα έναρξης 21:30
Small Blues Trap, το εξαιρετικό σχήμα που πρωταγωνιστεί στον χώρο της Blues.
Φωνητικά, Φυσαρμόνικα, Steel Guitar: Παύλος Καραπιπέρης
Κιθάρα: Παναγιώτης Δάρας
Μπάσο: Λευτέρης Μπέσιος
Τύμπανα: Στάθης Ευαγγελίου
Σάββατο 23 Ιουνίου
Ambient / Rock, Ώρα έναρξης 21:30
Universe217 νεανικό ανερχόμενο και πολλά υποσχόμενο σχήμα.
Φωνητικά: Τάνια Λεοντίου
Κιθάρα: Μάνος Γεωργακόπουλος
Μπάσο: Νίκος Παναγιωτόπουλος
Τύμπανα: Μάνος Γιακουμάκης
Τρομπέτα, Πλήκτρα, Φωνητικά: Ελένη Τόλια
Art Cafe Αστραδενή Έρκυνας 5 Λιβαδειά, 22611 00920
Διαβάστε Περισσότερα »

Τεράστιες ελλείψεις στο Γενικό Νοσοκομείο Λιβαδειάς

Χωρίς εντατική η Λιβαδειά

Τεράστιες ελλείψεις σε αναλώσιμα υλικά παρατηρούνται σε πολλά νοσοκομεία τόσο της Αττικής όσο και της περιφέρειας.

Οι συνθήκες παραμένουν «τριτοκοσμικές», με γιατρούς και νοσηλευτές να αναγκάζονται να πληρώνουν από την τσέπη τους γάζες, βαμβάκι και γάντια.

Η περικοπή των εφημεριών από τον περασμένο Ιανουάριο κατά 40% σε συνδυασμό με την αυξημένη προσέλευση των ασθενών στα εξωτερικά ιατρεία των νοσοκομείων λόγω οικονομικής κρίσης και την σημαντική έλλειψη προσωπικού και υποδομών δημιουργούν εκρηκτικό κλίμα στη Δημόσια Υγεία, με πολλά τμήματα δημόσιων νοσοκομείων να αναστέλλουν τη λειτουργία τους ή ακόμα και να μην ανοίγουν ποτέ.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα, όπως δήλωσε στον ΑΘΗΝΑ 9.84 και την Έλενα Μπρέγιαννη, ο Αργύρης Κρομμύδας ο Καρδιολόγος Επιμελητής Β΄ του Γενικού Νοσοκομείου Λιβαδειάς, η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, που ενώ έχει τον εξοπλισμό και τις κλίνες, παραμένει κλειστή λόγω έλλειψης νοσηλευτικού προσωπικού, με αποτέλεσμα να έχουν χαθεί ακόμη και ανθρώπινες ζωές.

Σύμφωνα με τον κ. Κρομμύδα, οι νομοί Βοιωτίας, Φωκίδας και Φθιώτιδας αδυνατούν να καλύψουν τα επείγοντα περιστατικά και οι ασθενείς, αναγκαστικά, μεταφέρονται με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, σε νοσοκομεία της Αθήνας.

Την ίδια ώρα, στο νοσοκομείο δεν υπάρχει αναισθησιολόγος, παιδίατρος και ορθοπεδικός για να καλύψουν την εφημερία.
athina984.gr

 


 


Διαβάστε Περισσότερα »

Απεβίωσε ο «Αλκέτας»


Την τελευταία του πνοή άφησε σε ηλικία 78 ετών ο Αλκέτας Παναγούλιας. Ο θάνατός του σημειώθηκε το βράδυ της Δευτέρας, στο σπίτι του στη Βιένα, λίγο έξω από την Ουάσινγκτον, όπου διέμενε τα τελευταία χρόνια.

Ο «Αλκέτας», όπως τον φώναζαν όχι μόνο γνωστοί και φίλοι αλλά και η πλειοψηφία των Ελλήνων φιλάθλων θεωρείται ένας από τους διασημότερους προπονητές στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου, άθλημα με το οποίο σύνδεσε το όνομά του τόσο ως ποδοσφαιριστής όσο και ως πρόεδρος του Άρη Θεσσαλονίκης (2002).

Ως ομοσπονδιακός τεχνικός της Εθνικής Ομάδας Ποδοσφαίρου, οδήγησε την Ελλάδα στο Μουντιάλ του 1994 (Η.Π.Α.), για πρώτη φορά στην ιστορία της, ενώ ήταν και ο πρώτος που έφθασε με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα σε τελική φάση Κυπέλλου Εθνών (1980).

Η κηδεία του θα γίνει στην Ουάσιγκτον. Γεννήθηκε στις 20 Μαΐου 1934.

Απο μικρός «μαγεύτηκε» με τη στρογγυλή θεά

Από μικρή ηλικία εμφάνισε τη ροπή του προς το ποδόσφαιρο, εντασσόμενος στις μικρές ομάδες του Άρη, το 1949.

Στα τέλη του 1951, πραγματοποίησε το ντεμπούτο του στην πρώτη ομάδα, σε ηλικία μόλις 17 ετών. Παρόλο που ξεκίνησε την καριέρα του στη θέση του αριστερού εξτρέμ, καθιερώθηκε στο αριστερό άκρο της άμυνας, ενώ όσες φορές χρειάστηκε να αγωνιστεί και στο κέντρο της, ανταποκρίθηκε με άνεση και επιτυχία

Τη δεκαετία του '50 κατέκτησε δύο πρωταθλήματα Θεσσαλονίκης με την φανέλα του Άρη (1953 και 1959), πετυχαίνοντας συνολικά 13 γκολ για το τοπικό πρωτάθλημα, 3 για το Κύπελλο Ελλάδας και 10 για το εθνικό πρωτάθλημα. Ωστόσο, το 1962, σε ηλικία 28 ετών, ανακοινώνει στους συμπαίκτες του ότι θα ταξίδευε στις Η.Π.Α., αποδεχόμενος την πρόσκληση της ομάδας Ελλήνων ομογενών «Greek American», με έδρα τη Νέα Υόρκη, όπου είχε τη δυνατότητα μεταξύ άλλων να συνεχίσει και τις σπουδές του.

Η πορεία προς την καταξίωση και την απόλυτη αναγνώριση

Ως προπονητής ξεκίνησε τα πρώτα του βήματα με την ελληνοαμερικάνική ομάδα «Atlas Soccer Club», με την οποία κατέκτησε τρεις διαδοχικές χρονιές το «US Open Cup» (1967, 1968, 1969). Επόμενος σταθμός η Εθνική Ελλάδας, όπου εκτελεί χρέη βοηθού προπονητή στο πλευρό του εκλέκτορα, Μπίλυ Μπίγκχαμ (1972) και μια χρονιά μετά, το 1973, αναλαμβάνει χρέη πρώτου προπονητή, θέση που διατηρεί μέχρι το 1981.

Τον Φεβρουάριο του 1975 κάθισε για πρώτη φορά στον πάγκο του Άρη, διατηρώντας παράλληλα και τα καθήκοντα του ομοσπονδιακού προπονητή. Εκείνη τη χρονιά οδήγησε τους «κίτρινους» μέχρι την 6η θέση του πρωταθλήματος. Το 1980, η Ελλάδα πηγαίνει στην Ιταλία για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα.

Ήταν η πρώτη πρόκριση στην ιστορία του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος.

Από το 1981 έως το 1983 διετέλεσε προπονητής του Ολυμπιακού, κερδίζοντας δύο πρωταθλήματα (1982 και 1983). Το χρονικό διάστημα 1983-1985 ανέλαβε προπονητής της Εθνικής Ομάδας των Η.Π.Α., ενώ το 1984 ήταν προπονητής της αμερικανικής ολυμπιακής ομάδας ενόψει των Ολυμπιακών του Λος Άντζελες. Στη συνέχεια επιστρέφει στον πάγκο του Ολυμπιακού όπου και κερδίζει ένα ακόμα πρωτάθλημα, το 1987, το οποίο ήταν και το τελευταίο των «ερυθρολεύκων» πριν ξεκινήσουν τα «πέτρινα» χρόνια.

Το 1988 κλήθηκε να καθίσει για τρίτη φορά στον πάγκο του Άρη. Παρά τα προβλήματα που υπήρχαν τερμάτισε στην 7η θέση του πρωταθλήματος. Την σεζον 1989-1990 συνεχίζει στον πάγκο του Άρη αλλά τον Ιανουάριο του 1990 απομακρύνθηκε απο την τεχνική ηγεσία μετά την ισοπαλία με τον Ιωνικό (1-1).

Ωστόσο, η απόλυτη αναγνώριση έρχεται το 1994 όταν οδηγεί την Εθνική Ελλάδας στο Παγκόσμιο Κύπελλο Εθνικών Ομάδων Ποδοσφαίρου. Το γκολ του Νίκου Μαχλά στο Ο.Α.Κ.Α. για τα προκριμάτια του Μουντιάλ απέναντι στη Ρωσία, έστειλε τους Έλληνες φιλάθλους στον «έβδομο» ουρανό και τους παίκτες του Αλκέτα Παναγούλια στα τελικά του Μουντιάλ.



Τα 10 γκολ που δέχτηκε η ομάδα (4 από Αργεντινή, 4 από Βουλγαρία και 2 από Νιγηρία), σε συνδυασμό με την αδυναμία των παικτών να πετύχουν κάποιο τέρμα, δεν αμαυρώνει σε καμία περίπτωση την τεράστια επιτυχία του «Αλκέτα».
Διαβάστε Περισσότερα »

Εύβοια:Τρία... γαϊδούρια για την κάλπη


Δεν πίστευαν στα μάτια τους οι δικαστικοί αντιπρόσωποι σε εκλογικό κέντρο του Νεοχωρίου Ευβοίας όταν άνοιξαν ένα από τα ψηφοδέλτια και είδαν επάνω στο χαρτί τις εικόνες από τρία... γαϊδούρια.

Όπως φαίνεται και στη σχετική φωτογραφία, τα τρία ζώα εντάσσονταν σε μια παράσταση διαμαρτυρίας, η οποία είχε στόχο να εκφράσει την αντίθεσή του ηλικιωμένου για τους χειρισμούς τριών πολιτικών παρατάξεων στον σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας καθώς και για την οικονομική κρίση που πλήττει μεγάλο μέρος των Ελλήνων.

«Πήγα μέχρι και την Ερέτρια με το λεωφορείο για να ψάξω γαιδούρια και να τα ζωγραφίσω», σημείωσε ο ψηφοφόρος.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ξεκίνησε η υποβολή των μηχανογραφικών δελτίων


Aπό χθες, Δευτέρα 18 Ιουνίου, έως και τις 5 Ιουλίου θα πρέπει οι υποψήφιοι για εισαγωγή σε ΑΕΙ και ΤΕΙ να υποβάλουν τα μηχανογραφικά δελτία, με ηλεκτρονικό τρόπο μέσα από την ιστοσελίδα του υπουργείου Παιδείας (exams.minedu.gov.gr).

Η υπηρεσιακή υπουργός Παιδείας Φρ. Κιάου έχει ανακοινώσει ότι οι βαθμολογίες θα γνωστοποιηθούν στο τελευταίο πενθήμερο Ιουνίου, ενώ στο τέλος Αυγούστου, όπως πάντα, θα ανακοινωθούν οι βαθμολογικές βάσεις και τα ονόματα των επιτυχόντων στις εξετάσεις.

Για την εφαρμογή της διαδικασίας οι υποψήφιοι έχουν κληθεί να προσέλθουν μέχρι τις 22 Ιουνίου στα λύκεια για να πάρουν τον κωδικό ασφαλείας (password) για τα μηχανογραφικά τους δελτία, όπως επίσης και τα παιδιά πολυτέκνων, τριτέκνων κλπ. που δεν τα προμηθεύτηκαν τον Μάιο.

Με αυτό το password και τον οκταψήφιο κωδικό εξετάσεων οι υποψήφιοι θα μπορούν να επεξεργάζονται και τελικά να υποβάλουν οριστικά το μηχανογραφικό τους μέχρι την Πέμπτη 5 Ιουλίου.

Όσοι από τους υποψήφιους εμπίπτουν σε ειδικές περιπτώσεις (πολύτεκνοι, τρίτεκνοι, κοινωνικά κριτήρια) πρέπει μέχρι την ερχόμενη Παρασκευή 22 Ιουνίου να πάνε στο λύκειό τους για να υποβάλουν τα αντίστοιχα απαιτούμενα δικαιολογητικά.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ανακούφιση μετά τον... κίνδυνο της νίκης...


Από την αρχή της προεκλογικής εκστρατείας, πολλοί στην Κουμουνδούρου ήταν αγχωμένοι και έλεγαν μεταξύ τους ότι… «κινδυνεύουμε να βγούμε πρώτοι».
Είμαι σε θέση να γνωρίζω ότι ... ο Αλέξης Τσίπρας δεν ήταν ένας από αυτούς, αλλά συνεχώς επαναλάμβανε στους συνομιλητές του πως «όταν η Ιστορία σου δίνει ραντεβού, εσύ πας». Ωστόσο, πολλά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ενδόμυχα προτιμούσαν τη δεύτερη θέση είτε για λόγους κομματικούς, δηλαδή για να μην αναγκαστεί μια κυβέρνηση της Αριστεράς να χειριστεί μια τόσο δύσκολη δημοσιονομική, οικονομική και κοινωνική κατάσταση, είτε για λόγους ιδεολογικούς, επειδή θεωρούσαν δεδομένο ότι η «κυβερνώσα Αριστερά» θα έκανε αρκετές υποχωρήσεις και θα γινόταν κάτι σαν… σοσιαλδημοκρατία. Πάντως, μία βόλτα στην Κουμουνδούρου χθες το βράδυ ήταν αρκετή για να διαπιστώσω ότι το συναίσθημα που… συγκέντρωνε αυτοδυναμία μεταξύ των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ ήταν η ανακούφιση, αλλά και η χαρά για τα αυξημένα ποσοστά της Αριστεράς. Όσο για την κυβέρνηση; Μπορεί να περιμένει…
matrix24.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ