Σάββατο 23 Ιουνίου 2012

Η ΦΩΤΟ για την Εθνική μας που κάνει πάταγο στο σε όλο διαδίκτυο


 Δείτε τη φωτογραφία…
Διαβάστε Περισσότερα »

Κινηματογραφική εκδήλωση 3ου & 4ου Γυμνασίου Λιβαδειάς



 Κινηματογραφική εκδήλωση των Σχολείων μας 3ου & 4ου Γυμνασίου Λιβαδειάς,  θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 28 Ιουνίου 2012 στις 8:30μ.μ.
στο Συνεδριακό Κέντρο Κρύας στη Λιβαδειά.
Οι Διευθυντές του 3ου Γυμνασίου Λιβαδειάς & 4ου Γυμνασίου Λιβαδειάς
Διαβάστε Περισσότερα »

Ο Ρονάλντο υποκλίνεται στο πάθος του Σάλπι


Το tweet του μεγάλου σταρ για τον έλληνα στράικερ

Το εγκώμιο του Έλληνα επιθετικού της Εθνικής μας ομάδας έπλεξε μέσω twitter ο Πορτογάλος σταρ του ποδοσφαίρου ο οποίος παρακολούθησε τον αγώνα Ελλάδα- Γερμανία στα προημιτελικά του euro.

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο έστειλε συγχαρητήρια στον Έλληνα παίκτη.

"Συγχαρητήρια στον Σαλπιγγίδη. Τι καλός παίκτης για την Ελλάδα. Είναι ένας παίκτης με απίστευτη θέληση. Ματώνει για την ομάδα. Τα δίνει όλα" έγραψε χαρακτηριστικά.

  radar.gr

Διαβάστε Περισσότερα »

Έφτασε και αποθεώθηκε!


Η Εθνική ομάδα πάτησε... Ελλάδα ξανά και αποθέωθηκε στο «Ελευθέριος Βενιζέλος»! Συγκινητικός αποχαιρετισμός, ικανοποίηση από Σάντος και Καραγκούνη.
Το ταξίδι ήταν υπέροχο μέχρι τις οκτώ καλύτερες ομάδες της Ευρώπης αλλά τελείωσε. Η Γερμανία συνεχίζει στα ημιτελικά και η πρωταθλήτρια του 2004 Ελλάδα επέστρεψε το μεσημέρι του Σαββάτου στην Αθήνα. Λίγο πριν τις 3 το μεσημέρι η «γαλανόλευκη» αποστολή προσγειώθηκε στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» και μετά την αποβίβαση τους οι διεθνείς συγκεντρώθηκαν στις αποσκευές και φώναξαν δυνατά «Ελλάς», αποδεικνύοντας πως το μυστικό της φετινής επιτυχίας ήταν το ιδανικό, οικογενειακό κλίμα ανάμεσα τους.
Φυσικά, οι Έλληνες ποδοσφαιριστές έγιναν αντιληπτοί από τον κόσμο, ο οποίος τους πλησίασε και τους αποθέωσε. Παράλληλα τους ευχαρίστησε για την εξαιρετική πορεία της ομάδας, η οποία έδωσε χαρά στον ταλαιπωρημένο ελληνικό λαό αυτές τις δύσκολες εποχές.


Απόλυτη ικανοποίηση
«Είμαι απόλυτα ικανοποιημένος από την προσπάθεια των ποδοσφαιριστών μου σε όλη τη διάρκεια του Euro. Πετύχαμε το στόχο μας που από την αρχή ήταν η πρόκριση στα προημιτελικά της διοργάνωσης. Ίσως θα μπορούσαμε να κάνουμε κάτι καλύτερο κόντρα στη Γερμανία, ειδικά αφού ισοφαρίσαμε σε 1-1, όμως δεν τα καταφέραμε. Συνολικά, όμως, το πρόσημο της παρουσίας μας είναι θετικό» είπε ο Φερνάντο Σάντος ενώ από την πλευρά του ο Σοφοκλής Πιλάβιος τόνισε «Αναμφίβολα η πρόκριση στις 8 καλύτερες ομάδες του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος είναι μια μεγάλη επιτυχία. Τώρα πλέον, πρέπει να τα δώσουμε όλα προκειμένου να πάμε Βραζιλία στο Παγκόσμιο Κύπελλο».
Από κει και πέρα, ο αρχηγός, Γιώργος Καραγκούνης, υπογράμμισε πως «αποδείξαμε πως πλέον έχουμε περάσει σε άλλο επίπεδο. Αυτό φάνηκε από την πορεία που είχαμε στη διοργάνωση και από την πρόκρισή μας στα προημιτελικά του τουρνουά».
Επέστρεψε το μεσημέρι του Σαββάτου η Εθνική Ελλάδος απο την Πολωνία [εικόνες]

Η άφιξη της Εθνικής Ελλάδος στο Ελευθέριος Βενιζέλος [εικόνες]

23.06.2012
19:04
Μετά τη χθεσινή ήττα 4-2 απο τη Γερμανία στο Euro 2012, οι διεθνείς μας επέστρεψαν το μεσημέρι του Σαββάτου στην Ελλάδα, μετά από τρείς εβδομάδες παραμονής στην Πολωνία.Λίγο μετά τις 15.00, τα μέλη της Εθνική Ελλάδος κατέφθασαν στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος, όπου τους περίμεναν δεκάδες φίλαθλοι για να τους συγχαρούν για τη προσπάθειά τους.
Το γενικό κλίμα ήταν ευχάριστο, αφού επιτεύχθηκε ο αρχικός στόχος, που ήταν η πρόκριση στα προημιτελικά, ενώ η προσπάθεια που έκαναν οι παίκτες εχθές ήταν πραγματικά αξιόλογη.
Δηλώσεις σχετικά με τον χθεσινό αγώνα αλλά και την όλη πορεία της Εθνικής στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου έκαναν ο Φερνάντο Σάντος και ο Γιώργος Καραγκούνης.
Ο Σάντος δήλωσε : «Είμαι απόλυτα ικανοποιημένος από την προσπάθεια των ποδοσφαιριστών μου σε όλη τη διάρκεια του Euro. Συγχαρητήρια στους παίκτες μου. Είμαι περήφανος γι' αυτούς. Τους ευχαριστώ για τη συνύπαρξή μας από την πρώτη ημέρα της προετοιμασίας μέχρι σήμερα. Νομίζω πως κάναμε περήφανους όλους τους Έλληνες με την απόδοσή μας. Το κρίμα από το χθεσινό παιχνίδι είναι ότι καταφέραμε να πετύχουμε το δύσκολο, ισοφαρίζοντας το σκορ, αλλά δεν καταφέραμε να το κρατήσουμε για πάνω από έξι λεπτά και μας μένει αυτή η πικρία».
Ο αρχηγός της ελληνικής ομάδας, Γιώργος Καραγκούνης είπες οτι: «Αποδείξαμε πως πλέον έχουμε περάσει σε άλλο επίπεδο. Αυτό φάνηκε από την πορεία που είχαμε στη διοργάνωση και από την πρόκρισή μας στα προημιτελικά του τουρνουά».
Τέλος, μίλησε και ο Σοφοκλής Πιλάβιος, που είπε: «Αναμφίβολα η πρόκριση στις οκτώ καλύτερες ομάδες του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος είναι μια μεγάλη επιτυχία. Τώρα πλέον, πρέπει να τα δώσουμε όλα προκειμένου να πάμε Βραζιλία στο Παγκόσμιο Κύπελλο».







Διαβάστε Περισσότερα »

Ανάσα στους πολίτες με δέκα φοροαλλαγές ...


Δέκα αλλαγές στη φορολογία, βάζει η κυβέρνηση στην ατζέντα της διαπραγμάτευσης με τους Ευρωπαίους εταίρους μας με στόχο να αποκατασταθεί το αίσθημα κοινωνικής δικαιοσύνης και να αυξηθούν τα έσοδα.

Όπως αναφέρει η ... "Καθημερινή", το οικονομικό επιτελείο θα θέσει το θέμα των αλλαγών στους αξιωματούχους της τρόικας, που αναμένονται στην Αθήνα τη Δευτέρα ή λίγο αργότερα λόγω της ασθένειας του υπουργού Οικονομικών και της επέμβασης στην οποία θα υποβληθεί στο μάτι ο πρωθυπουργός.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων θα είναι:

1. Η μείωση του ΦΠΑ για τον κλάδο εστίασης, από το 23% στο 13% ή στο 9%. Αν περάσει αυτό το μέτρο θα μειωθούν οι τιμές σε όλα τα σερβιριζόμενα είδη που καταναλώνονται σε χώρους μαζικής εστίασης, ενώ θα έχει θετικές επιπτώσεις στον τουρισμό. Επίσης θα αξιολογηθεί κατά πόσο είναι εφικτή η σταδιακή μείωση του ανώτατου συντελεστή ΦΠΑ. Στόχος είναι να διαμορφωθεί από το 23% στο 19%, ο μεσαίος από το 13% στο 9% και ο χαμηλός από το 6,5% στο 5%.

2. Αντικατάσταση του ειδικού τέλους στα ακίνητα (χαράτσι). Στη θέση του θα καθιερωθεί ένας ενιαίος φόρος, που εξετάζεται να επεκταθεί στα αγροτεμάχια.

3. Σταδιακή αύξηση του αφορολόγητου από τα 5.000 στα 8.000 ευρώ για την επόμενη χρονιά και στα 10.000 ευρώ για τα εισοδήματα του 2014. Ταυτόχρονα θα αυξηθούν τα ειδικά αφορολόγητα όρια για οικογένειες με παιδιά.

4. Σταδιακή μείωση του ανώτατου συντελεστή φορολογίας εισοδήματος για τα φυσικά πρόσωπα από το 45% στο 32%.

5.Μείωση του συντελεστή φορολογίας εισοδήματος για τις εταιρείες και τις λοιπές επιχειρήσεις στο 15%. Η μείωση θα ισχύσει για τα εισοδήματα του επόμενου έτους.

6. Κατάργηση των φοροαπαλλαγών για τα υψηλά εισοδήματα και διατήρηση για τα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα.

7. Σταδιακή κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης ύψους 1%-4% επί του συνόλου του δηλωθέντος εισοδήματος.

8. Κατάργηση του Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων και δημιουργία ενός απλού φορολογικού συστήματος.

9. Ρύθμιση των πολλαπλών φορολογικών επιβαρύνσεων. Εξετάζεται η πιθανότητα να δοθεί η ευκαιρία στους φορολογούμενους να πληρώσουν τους φόρους τους σε περισσότερες δόσεις.

10. Δημιουργία του περιουσιολογίου και εφαρμογή καθολικού ηλεκτρονικού "πόθεν έσχες" με στόχο τον περιορισμό της φοροδιαφυγής.

metrogreece
Διαβάστε Περισσότερα »

Ο ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΘΑΛΑΣΣΙΝΟΣ ΣΤΗ ΘΗΒΑ



ΤΕΤΑΡΤΗ 4 ΙΟΥΛΙΟΥ 2012
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΜΟΣΧΟΠΟΔΙΟΥ (ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ)

ΩΡΑ 9:30 μ.μ
 
«Με τη μουσική του, έκανε πραγματικότητα το παιδικό του ποδοσφαιρικό όνειρο, έπαιξε στα μεγαλύτερα γήπεδα της χώρας.»
Μαζί του η Νάνα Μπινοπούλου
Την Τεταρτη 4 Ιουλιου η Θηβα υποδέχεται τον Παντελή Θαλασσινό της παράδοσης, της ευαισθησίας και της μελωδικότητας. Μαζί του σ’ αυτή την μαγική βραδιά η Νάνα Μπινοπούλου.

Έχοντας στην τσέπη του κρατημένα όλα τα επικυρωμένα εισιτήρια, απ’ τους σταθμούς και τα λιμάνια που έχει δώσει συναυλίες, ο Παντελής Θαλασσινός κρατάει στην τσέπη του και κάποια ακόμα για να ταξιδέψει αυτό το καλοκαίρι, με συνεπιβάτες τη Νάνα Μπινοπούλου και την αγαπημένη μουσικοπαρέα του.

Σας περιμένουμε όλους για να τραγουδήσουμε παρέα «εισιτήριο στην τσέπη σου», «πόνος άπονος» , “Καράβια Χιώτικα”, “Τα σμυρνέικα τραγούδια”, “Άναθεμά σε” και πολλά άλλα αγαπημένα τραγούδια!
ΤΙΜΗ ΕΙΣΗΤΗΡΙΟΥ:15 euro
Διαβάστε Περισσότερα »

Πότε θα παίρνουν σύνταξη όσοι βγαίνουν σε εφεδρεία


Ενημερωτική εγκύκλιο για τη νομοθεσία που προβλέπει, ότι η διαδικασία της συνταξιοδότησης, των μονίμων υπαλλήλων και των υπαλλήλων ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου...
οι οποίοι εντάσσονται σε καθεστώς προσυνταξιοδοτικής διαθεσιμότητας ή εργασιακής εφεδρείας που οδηγεί σε συνταξιοδότηση, θα πρέπει να ολοκληρώνεται μέσα σε τέσσερις μήνες από την κατάθεση των δικαιολογητικών, εξέδωσε η Γενική Διεύθυνση Ασφαλιστικών Υπηρεσιών.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο, οι περιπτώσεις αυτές εξετάζονται κατά προτεραιότητα, για τον λόγο ότι οι ασφαλισμένοι αυτής της κατηγορίας, «βρίσκονται σε δυσμενή οικονομική θέση ευρισκόμενοι σε καθεστώς προσυνταξιοδοτικής διαθεσιμότητας ή εργασιακής εφεδρείας, καθώς επέρχεται μείωση των εισοδημάτων τους σε σχέση με άλλους υπαλλήλους, οι οποίοι συνταξιοδοτούνται με την πλήρωση των προϋποθέσεων που προβλέπουν οι κείμενες διατάξεις της γενικής συνταξιοδοτικής νομοθεσίας».
Διαβάστε Περισσότερα »

ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΟΥΝ ΧΩΡΙΣ ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΚΑΡΕΚΛΑ


Click on the slide! «Πυρ και μανία» είναι η Άννα Διαμαντοπούλου με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο.
Αιτία είναι η απόφαση του κ. Βενιζέλου να προτείνει για υφυπουργό Παιδείας τον Θόδωρο Παπαθεοδώρου έναν από τους πιο σφοδρούς πολέμιους της μεταρρύθμισής της στην Παιδεία.

Η Άννα Διαμαντοπούλου άλλωστε μαζί με τους Μιχάλη Χρυσοχοϊδη και Ανδρέα Λοβέρδο είναι από τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ που δεν αντέχουν χωρίς καρέκλα κι εξουσία.  Την προεκλογική περίοδο μάλιστα περίτρανα η συμπεριφορά τους απέναντι στα γεγονότα επέδειξε μια αλαζονεία που όχι  μόνο δεν άρεσε στο λαό αλλά και στον ίδιο τον Βενιζέλο που από ότι φάνηκε θέλησε να ξεπλύνει λίγο το κόμμα από τις αμαρτίες του παρελθόντος.

Πληροφορίες αναφέρουν πως η πρώην υπουργός μετά την ανακοίνωση της νέας κυβέρνησης επιχείρησε να επικοινωνήσει με τον κ. Βενιζέλο αλλά δεν τον βρήκε.  Δείτε τώρα επιμονή εδώ ολόκληρη η Ελλάδα  ήταν και είναι σε αναβρασμό κι εκείνη  ζητούσε το λόγο που δεν κάθισε σε υπουργική καρέκλα.

Η κ. Διαμαντοπούλου άφησε παρόλα αυτά μήνυμα απειλώντας με αποχώρηση από το ΠΑΣΟΚ.

Στη συνέχεια ο κ. Βενιζέλος της τηλεφώνησε και τη μετέπεισε αλλά κανείς δεν ξέρει πόσο θα κρατήσει αυτή η αναμονή της . Εξάλλου τώρα είναι της μόδας  μεγάλα στελάχη κομμάτων να κάνουν βόλτες και στα γραφεία άλλων κομμάτων για την επόμενη μεταγραφή. "
Όπου γης και πατρίς όπου καρέκλα κι εμείς....."
Διαβάστε Περισσότερα »

Τη Δευτέρα ανακοινώνονται οι βαθμοί των πανελλαδικών

Ανακοινώνονται τη Δευτέρα οι βαθμοί των πανελλαδικών εξετάσεων.
Ανακοινώνονται τη Δευτέρα οι βαθμοί των πανελλαδικών εξετάσεων. Ειδικότερα βαθμοί των πανελλαδικών εξετάσεων των Γενικών Λυκείων και των Επαγγελματικών Λυκείων Β΄ θα ανακοινωθούν τη Δευτέρα μετά τις 13:00 σε όλα τα λύκεια της χώρας.
Οι υποψήφιοι των Γενικών Λυκείων και Επαγγελματικών Λυκείων Β΄ θα μπορούν επίσης, μετά τις 13:00 μ.μ. της Δευτέρας, να βρίσκουν τη βαθμολογία τους στην ιστοσελίδα http://results.minedu.gov.gr πληκτρολογώντας τον 8ψήφιο κωδικό τους και τους 4 αρχικούς χαρακτήρες από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμο του υποψηφίου σε κεφαλαίους ελληνικούς χαρακτήρες.
Διαβάστε Περισσότερα »

Στους 39 βαθμούς εκτοξεύεται σήμερα ο υδράργυρος

Στους 39 βαθμούς εκτοξεύεται σήμερα ο υδράργυρος
Αίθριος καιρός και σχετικά ζεστός θα είναι ο καιρός το Σάββατο με τη θερμοκρασία να φτάνει τους 39 βαθμούς Κελσίου στα ηπειρωτικά. Βόρειοι άνεμοι τοπικά 6 μποφόρ.


Αναλυτική πρόγνωση
Αττική
Καιρός: αίθριος.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 24 έως 38 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά και βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
Θεσσαλονίκη
Καιρός: αρχικά αίθριος και από το μεσημέρι τοπικές νεφώσεις.
Ανεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και το απόγευμα νότιοι νοτιοανατολικοί 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 22 έως 37 βαθμούς Κελσίου.
Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: στη Θράκη γενικά αίθριος. Στη Μακεδονία από το μεσημέρι θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα πρόσκαιρων νεφώσεων στα δυτικά ορεινά.
Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά βορειοανατολικοί 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 19 έως 38 βαθμούς Κελσίου και τοπικά στην κεντρική Μακεδονία έως 39 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα πρόσκαιρων βροχών στα ορεινά της Ηπείρου.
Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 και από το απόγευμα στο Ιόνιο βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 19 έως 38 και τοπικά 39 βαθμούς Κελσίου.
Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: γενικά αίθριος και μόνο τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στα ορεινά της Θεσσαλίας.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 19 έως 38 βαθμούς Κελσίου και τοπικά 39 βαθμούς Κελσίου.
Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: αίθριος.
Άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 22 έως 30 και στην Κρήτη έως 34 βαθμούς Κελσίου.
Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις στα νότια τις απογευματινές ώρες.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 22 έως 33 βαθμούς Κελσίου, τοπικά στις νότιες περιοχές των νησιών έως 35 βαθμούς Κελσίου.
Διαβάστε Περισσότερα »

Πάλεψε η Εθνική μας αλλά πέρασαν οι Γερμανοί


ΕΛΛΑΔΑ-ΓΕΡΜΑΝΙΑ: ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΚΡΑΤΗΣΕ ΜΟΝΟ 60 ΛΕΠΤΑ (4-2)


Πάλεψε αλλά δεν τα κατάφερε.

Η Εθνική ομάδα είπε αντίο στο Euro με ήττα 4-2 από τη Γερμανία.

Μια Γερμανία που αποδείχθηκε δύσκολος αντίπαλος για την Εθνική μας στον πιο πολυσυζητημένο δεύτερο προημιτελικό του Euro 2012 !

Μόλις 6 λεπτά κράτησε η χαρά μας για το γκολ του Γιώργου Σαμαρά στο 55 με το οποίο η Εθνική μας είχε ισοφαρίσει το γκολ του Φίλιπ Λαμ στο 39 που είχε ανοίξει το σκορ για λογαριασμό των «πάντσερ».



Στη συνέχεια οι Γερμανοί αύξησαν την πίεσή τους και με γκολ των Κεντίρα, Κλόζε και Ρόις προηγήθηκαν με 4 – 1. Στο 88’ με πέναλτι ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης πέτυχε το δεύτερο γκολ της Εθνικής μας και έκλεισε το σκορ του αγώνα.

Η Εθνική μας προσπάθησε στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου να ισορροπήσει την ασφυκτική η πίεση που ασκούν οι Γερμανοί και να ξεδιπλώσει τις αντεπιθέσεις-σπεσιαλιτέ της.  Το κατάφερε μόνο για το πρώτο δεκάλεπτο του δευτέρου μέρους …

Σε κάθε περίπτωση η Εθνική φεύγει από τη διοργάνωση με ψηλά το κεφάλι και έχοντας πάρει τη θέση της στις 8 καλύτερες ομάδες της Ευρώπης.

Σε αυτές τις δύσκολες ώρες για την πατρίδα μας έδωσε ξανά μεγάλη χαρά.

Παιδιά, σας ευχαριστούμε για το ταξίδι…
Διαβάστε Περισσότερα »

Προσέξτε την αντίδραση της Μέρκελ στην ισοφάριση της Εθνικής.

Μπράβο στους Έλληνες και τον Πιλάβιο που σηκώθηκαν και φώναξαν γκολ με σφιγμένες γροθιές μπροστά στην Αγκέλα Μέρκελ και τον Πλατινί.

Προσέξτε την αντίδραση της Γερμανίδας.
eglimatikotita





Διαβάστε Περισσότερα »

Συναγερμός για το δημογραφικό: Μέσα σε 10 χρόνια «χάθηκαν» ένα εκατομμύριο Έλληνες!

Συναγερμός για το δημογραφικό: Μέσα σε 10 χρόνια «χάθηκαν» 1 εκατομμύριο Έλληνες

Σοκαριστικά είναι τα στοιχεία που προκύπτουν από την τελευταία απογραφή πληθυσμού που δόθηκαν στη δημοσιότητα αφού όπως προκύπτει μέσα σε διάστημα δέκα ετών «χάθηκε» ένα εκατομμύριο Έλληνες στη χειρότερη περίοδο δημογραφικά από τη δεκαετία του 1940!
Οι ειδικοί κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου, αφού επισημαίνουν πως ακόμα και στα χρόνια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου και παρά τη δημογραφική αιμορραγία των νεκρών της Κατοχής και του Εμφυλίου δεν καταγράφηκε πληθυσμιακή απώλεια ενός εκατομμυρίου Ελλήνων μέσα σε δέκα χρόνια.
Όπως αναφέρουν τα πρώτα προσωρινά στοιχεία της επίσημης απογραφής που ανακοίνωσε η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ), το 2011 καταγράφηκαν την Ελλάδα 10.787.690 μόνιμοι κάτοικοι εκ των οποίων 5.303.690 άνδρες (ποσοστό 49,2% του γενικού πληθυσμού) και 5.484.000 γυναίκες (ποσοστό 50,8%)
Στη γενική απογραφή του 2001 ο πληθυσμός της χώρας είχε καταμετρηθεί σε 10.964.020 άτομα, ενώ το 2009, σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, υπολογίσθηκε ότι ξεπέρασε τα 11.282.571 άτομα. Έτσι, μπορεί η επίσημη μείωση σε σχέση με την προηγούμενη απογραφή να είναι 190.000 άτομα, ωστόσο εκτιμάται ότι είναι πενταπλάσια του εν λόγω αριθμού. Επιπλέον στα δημογραφικά στοιχεία πρέπει να συνυπολογιστεί ο μεγάλος αριθμός αλλοδαπών που ενώ το 2001 υπολογίζονταν σε 300.000 άτομα σήμερα ξεπερνούν το 1.300.000!
Φυσικά σε όλο αυτό το πλαίσιο είνα σημαντικό να ληφθεί υπόψιν η οικονομική κρίση που ωθεί όλο και περισσότερους Έλληνες να αναζητήσουν την τύχη τους στο εξωτερικό. Μόνο την τελευταία διετία υπολογίζεται πως ο πληθυσμός μειώθηκε κατά 500.000 άτομα (συμπεριλαμβανομένων των αλλοδαπών).
Από τα προσωρινά αποτελέσματα προκύπτει ότι οι πέντε Δήμοι με τη μεγαλύτερη πληθυσμιακή πυκνότητα (μόνιμοι κάτοικοι ανά τετραγωνικό χιλιόμετρο) είναι οι Δήμοι Καλλιθέας (21.067,6), Ν. Σμύρνης (20.740,6), Αθηναίων (16.830,4), Θεσσαλονίκης (16.703,3) και Νέας Ιωνίας (15.109,7). Ακόμη, οι πέντε Δήμοι με τη μικρότερη πληθυσμιακή πυκνότητα είναι οι Δήμοι Πρεσπών (3,05), Ζαγορίου (3,78), Παρανεστίου (3,85), Σφακίων (4,11) και Νεστορίου (4,27).
Με τον υπάρχοντα ρυθμό μείωσης του πληθυσμού υπολογίζεται ότι στα τέλη της δεκαετίας θα έχουμε φτάσει στα επίπεδα του 1970 με την Ελλάδα να αριθμεί μόλις 8 εκατομμύρια κατοίκους!
Διαβάστε Περισσότερα »

Aυξάνεται στα 8.000 ευρώ το αφορολόγητο;

 

Την επαναφορά του αφορολόγητου ορίου από τα 5.000 ευρώ στα 8.000 ευρώ, από το επόμενο έτος φέρεται να συμφώνησαν στη χθεσινή καταληκτική συνεδρίαση οι αντιπροσωπείες των κομμάτων που απαρτίζουν την κυβέρνηση συνεργασίας.
Ωστόσο, μένει να αποδειχθεί εάν θα τύχει έγκρισης από την τρόικα.




Ένα ακόμη μέτρο που φαίνεται ότι...    κατέληξαν ομόφωνα οι εκπρόσωποι των τριών κομμάτων ΝΔ- ΠΑΣΟΚ- ΔΗΜΑΡ είναι η κατάργηση του χαρατσιού μέσω της ΔΕΗ από το 2013.

Θα αντικατασταθεί, από ένα ενιαίο φόρο για την ακίνητη περιουσία, που θα απλοποιεί το πολυδαίδαλο σύστημα φορολόγησης των ακινήτων ενσωματώνοντας όλους τους προϋπάρχοντες φόρους.

Διαβάστε Περισσότερα »

Πέθανε από τις πολλές ώρες που έβλεπε Euro


Έμεινε κολλημένος μπροστά στην τηλεόραση για έντεκα ημέρες

Η μανία του να μείνει επί έντεκα ημέρες ξύπνιος προκειμένου να παρακολουθήσει όλους τους αγώνες του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου, του στοίχισε τη ζωή.

Ένας 26χρονος Kινέζος από την επαρχία Χουνάν, άφησε την τελευταία του πνοή την περασμένη Τρίτη λόγω... αϋπνίας, καθώς, λόγω της διαφοράς ώρας της Κίνας με την Ευρώπη αναγκαζόταν να μένει ξύπνιος καθ' όλη τη διάρκεια της νύχτας, καταποντίζοντας τον εαυτό του.

Η μοναδική φορά που προσπάθησε να κοιμηθεί ήταν όταν επέστρεψε σπίτι στο τελευταίο παιχνίδι των ομίλων, όπου η Ιταλία επικράτησε της Ιρλανδίας 2-0, χωρίς να φαντάζεται ότι δεν θα ξυπνούσε ποτέ ξανά.

Όταν λίγες ώρες αργότερα η μητέρα του προσπάθησε να τον ξυπνήσει, τον βρήκε νεκρό. Μάλιστα, όπως ανέφερε γιατρός, η υγεία του ήταν πολύ καλή πριν την έναρξη του Euro 2012, ωστόσο η αϋπνία, τα τσιγάρα και η αντικατάσταση του νερού με ποτά, τον οδήγησαν στο θάνατο.
Διαβάστε Περισσότερα »

Επεισόδιο για την πλαστική κούκλα-Μέρκελ στις κερκίδες!




Επεισόδιο για την πλαστικη κούκλα-Μέρκελ στις κερκίδες! [PHOTOS]  Μια ξανθιά πλαστικη κούκλα με φανέλα της Γερμανίας και το όνομα της μερκελ προκάλεσε ένταση στις κερκίδες. Δείτε φωτογραφίες!


Η Uefa έσωσε εντολή να κατέβει από την εξέδρα καθώς ήταν σαφέστατο το ...σεξουαλικό μήνυμα εις βάρος της Καγκελαρίου.
Έτσι ένας σεκιούριτι του γηπέδου πλησίαζε στο μέρος που ήταν η κουκλα και την τράβηξε παρά την προσπάθεια των Ελλήνων να την κρατήσουν στην εξέδρα.
Αποτέλεσμα η κουκλα να ...ξεφουσκώσει!
Δείτε φωτογραφίες:








Διαβάστε Περισσότερα »

Πανηγυρίζει η γκιόσα...

Αυτό ήταν το, "συγκρατημένα" ; Η κακοσουλούπωτη Άγκελα, το-ρε πως το 'λεγε ο Τράγκας; -πατημένο στρούντελ, πετάχτηκε από τη θέση της και πανηγύριζε (μεταξύ μας, για τις κάμερες και τα φλας των φωτορεπόρτερ) το γκολ της Γερμανίας.
Αντέξαμε. Και παρά την πολιορκία, φαινόταν πως ίσως πάμε με 0-0 στα αποδυτήρια.
Από την άλλη πλευρά, οι Γερμανοί ήταν καλύτεροι και μας είχαν κλείσει σχεδόν σ' όλο το ημίχρονο στα καρέ μας.
Όσες φορές είχαμε τη δυνατότητα να κάνουμε αντεπιθέσεις, οι μπαλιές ήταν άσχημες κι όταν δεν ήταν, οι Σαλπιγγίδης, Σαμαράς και Νίνης δεν...

μπορούσαν.
Ήταν κατώτεροι των προσδοκιών μας.
Υπάρχει, όμως, και το Β' ημίχρονο. Η ελπίδα ακόμη κρατιέται ζωντανή..
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ