Κυριακή 24 Ιουνίου 2012

10 δισ. ευρώ στοιβαγμένα στα ράφια των δικαστηρίων

Σε εκκρεμότητα πάνω από 150.000 δίκες!


Το σχέδιο της τρόικας δεν εφαρμόστηκε λόγω της αποχής των δικηγόρων και του φόρτου νέων προσφυγών.


Μόνο με τη «Λερναία Υδρα» μπορεί να παρομοιάσει κανείς την κατάσταση των εκκρεμών στη Δικαιοσύνη φορολογικών και τελωνειακών υποθέσεων, που πριν από μερικές εβδομάδες...


ξεπερνούσαν τις 150.000 και από τις οποίες το Δημόσιο προσδοκά να εισπράξει τουλάχιστον 10 δισ. ευρώ, αφού είναι εύλογο ότι θα κερδίσει ένα μέρος των σχετικών δικών.


Σύμφωνα με το “Έθνος της Κυριακής” το εφιαλτικό «στοκ» των εκκρεμών φορολογικών - τελωνειακών δικών είχε ξεκινήσει από τις 167.000 υποθέσεις, όταν πέρσι η τρόικα εντόπισε το τεράστιο πρόβλημα της αργοπορίας της δικαιοσύνης, κυρίως στις οικονομικού ενδιαφέροντος δικογραφίες, που στοιβάζονται στα ράφια των διοικητικών δικαστηρίων εδώ και πολλά χρόνια.


Τότε συμφωνήθηκε να δοθεί προτεραιότητα σε αυτού του είδους τις υποθέσεις για να «τρέξουν» και να μπορέσει να εισπράξει το Δημόσιο όσο περισσότερα χρήματα μπορεί. 


Το φιλόδοξο πρόγραμμα προέβλεψε σταδιακή μείωση των υποθέσεων, ώστε μέσα σε έναν χρόνο να έχουν «φύγει» πάνω από τις μισές, για να ολοκληρωθεί το «στοκ» μέσα στο δικαστικό έτος 2012-13.


Για τον λόγο αυτόν προωθήθηκε και δέσμη «σκληρών» νομοθετικών μέτρων που περιόρισαν σημαντικά τα δικονομικά μέσα άμυνας των φορολογουμένων, τις αναστολές ως προς την πληρωμή ποσών, ενώ παράλληλα επέβαλαν «τσουχτερά πρόστιμα» και «δίκες - εξπρές» για να τελειώνουν ταχύτερα οι σχετικές εκκρεμότητες.


Στην ίδια λογική θεσπίστηκε και η «δίκη - πιλότος» που θα μπορούσε να λύνει κατευθείαν με παραπομπή στο ανώτατο δικαστήριο ένα σοβαρό νομικό πρόβλημα συνταγματικότητας ή κάθε άλλου είδους νομικό «αγκάθι» που θα μπορούσε να εμφανιστεί σε ευρύ σκέλος υποθέσεων και να αφορά χιλιάδες φορολογουμένους.


Οι διοικητικοί δικαστές στα Διοικητικά Πρωτοδικεία και Εφετεία, αλλά και στο ΣτΕ, ξεκίνησαν καλά για την επίτευξη του φιλόδοξου στόχου να βγουν το ταχύτερο δυνατό οι εκκρεμείς υποθέσεις, για να μπορέσει να εισπράξει το Δημόσιο κάτι παραπάνω από υποθέσεις ως επί το πλείστον χρονίζουσες (αρκετές από αυτές που εκκρεμούν με αναίρεση στο ΣτΕ έχουν υπερδεκαετή δικαστική διαδρομή). Κι ενώ αρχικά είχε επιτευχθεί ο στόχος του προγράμματος, στην πορεία ο επιθυμητός στόχος άρχισε να φαίνεται δυσπρόσιτος.


Την ίδια στιγμή ο φόρτος από νέες προσφυγές σε βάρος των νέων πολλαπλών φορολογικών επιβαρύνσεων καθιστά τον στόχο μάλλον ανέφικτο. Εκεί που άρχισε να περιορίζεται το «στοκ» υποθέσεων με προτεραιότητα σε φορολογικές - τελωνειακές δίκες, άρχισαν να ξεφυτρώνουν νέα κεφάλια της Λερναίας Υδρας με ένδικα μέσα που αφορούσαν νεότερες έκτακτες εισφορές για εισοδήματα, ακίνητα, για το «χαράτσι» της ΔΕΗ, τα ειδικά τέλη για τους ελεύθερους επαγγελματίες κ.λπ.


Στα τέλη της περασμένης χρονιάς οι εκκρεμείς δίκες ανέρχονταν σε 159.837, ενώ τη Μεγάλη Εβδομάδα στις αρχές του περασμένου Απριλίου ο «σταυρός του μαρτυρίου» για τους δικαστικούς λειτουργούς αριθμούσε 153.738 υποθέσεις. Η προσπάθεια δεν μπορούσε να αποφέρει περισσότερους καρπούς, αφού η εκδίκαση παλιότερων υποθέσεων συνοδευόταν από την εισροή νέων.


Στα Διοικητικά Πρωτοδικεία της χώρας στα τέλη του 2011 εκκρεμούσαν 142.852 υποθέσεις, που μέσα στο α' τρίμηνο του 2012 «έπεσαν» στις 135.269, μολονότι το ίδιο διάστημα εισήχθησαν στα δικαστήρια αυτά 2.598 νέες υποθέσεις. 


Η ανακατανομή των υποθέσεων στα δικαστήρια ανάλογα και με το ύψος της φορολογικής διαφοράς οδήγησε σε διαφορετικά αποτελέσματα, καθώς στα Διοικητικά Εφετεία οι 11.322 εκκρεμείς υποθέσεις στα τέλη του 2011 αυξήθηκαν σε 12.186 το α' τρίμηνο του 2012, αφού το ίδιο διάστημα εισήχθησαν 2.861 νέες. 


Τι ακριβώς ποσά αντικατοπτρίζουν αυτές οι εκκρεμείς δίκες είναι σχεδόν αδύνατο να προσεγγίσει κανείς, αφού θα έπρεπε να γνωρίζει το περιεχόμενο των σχετικών δικογραφιών, την πορεία τους και την αλλαγή των ποσών, ανάλογα με την επόμενη δικαστική απόφαση, την έντοκη τροποποίηση των σχετικών αξιώσεων κ.λπ.


Ωστόσο, ένα δείγμα γραφής προκύπτει στο ΣτΕ, όπου σε ανάλυση στοιχείων που επιχειρήθηκε πριν από λίγες εβδομάδες σε 5.343 φορολογικές υποθέσεις, διαπιστώθηκε ότι οι περισσότερες από αυτές (2.754) αφορούν ποσά έως 10.000 ευρώ. 


Επίσης 919 εκκρεμείς δίκες αφορούσαν ποσά από 10.001 έως 50.000 €, άλλες 472 δίκες ποσά από 50.001 έως 100.000 €, άλλες 807 δίκες ποσά από 100.001 έως 500.000 €, ενώ το αντικείμενο των υπόλοιπων 391 δικών ξεπερνούσε σε καθεμία το μισό εκατ. ευρώ.


Πάντως, προς το παρόν το κράτος επιχειρεί να ωφεληθεί μέσα από τα νέα μέτρα που επιβάλλουν στον φορολογούμενο πολίτη ή την επιχείρηση που χάνει τον πρώτο βαθμό δίκης (ή την αναστολή) να υποχρεωθεί να πληρώσει ένα σημαντικό τμήμα της οφειλής (έως 50%) εάν θέλει να προχωρήσει στον επόμενο δικαστικό βαθμό, μαζί με τα ιδιαίτερα «τσουχτερά παράβολα».


Ωστόσο, την ίδια στιγμή αρκετές υποθέσεις αναβλήθηκαν ύστερα από σχετικό αίτημα των αντιδίκων του Δημοσίου, που προς στιγμή δήλωσαν αδυναμία να πληρώσουν μεγάλα παράβολα.


Ελπίδα για ξεμπλοκάρισμα


Οι υποθέσεις στο ΣτΕ μόνο κατά μέσο όρο πιστεύεται ότι ξεπερνούν τα 500 εκατ. ευρώ, αν και στην πραγματικότητα το διεκδικούμενο από το Δημόσιο ποσό μπορεί να είναι πολύ μεγαλύτερο, αν αναλογιστεί κανείς ότι μόνο στις γνωστές εκκρεμείς υποθέσεις του δημοφιλούς τραγουδιστή Τ. Βοσκόπουλου η συνολική οικονομική αξίωση είχε φθάσει τα 5,5 εκατ. ευρώ. 


Για ένα σκέλος των υποθέσεων αυτών εκδόθηκαν, πάντως, αναιρετικές αποφάσεις που θα οδηγήσουν τμήμα της διαμάχης που κρατά ήδη 12 χρόνια σε νέες δίκες στο Δ. Εφετείο. Δίκες με μεγάλο αντικείμενο αφορούν και υποθέσεις καυσίμων.


Αντίστοιχη κατηγοριοποίηση δεν έχει ολοκληρωθεί στα Διοικητικά Πρωτοδικεία της χώρας, όπου εκκρεμεί ο κύριος όγκος των υποθέσεων αυτών. Και τα ποσά είναι μεγαλύτερα συνολικά, ενώ στα Δ. Εφετεία κάθε υπόθεση ξεπερνά τα 150.000 ευρώ.


Ο υπηρεσιακός υπουργός Δικαιοσύνης, Χρ. Γεραρής, πρόσφατα σημείωσε ότι τα διοικητικά δικαστήρια δίνουν προτεραιότητα στην εκδίκαση των φορολογικών διαφορών, αλλά οι αποχές των δικηγόρων κατά το πρώτο εξάμηνο του έτους, «παρεμπόδισαν την επίτευξη του επιθυμητού στόχου».


Οι ίδιοι οι δικαστές επισημαίνουν τη σωρεία των νέων νομικών ζητημάτων που περιμένουν την επίλυσή τους σε σχετικές «πιλοτικές» δίκες στην Ολομέλεια και στο Β' τμήμα ΣτΕ, ευελπιστώντας ότι μετά θα «ξεμπλοκαριστούν» πολλές
δίκες που έχουν παρεμφερές αντικείμενο.


Ανοικτά μέτωπα


Ηδη ένα πρώτο βήμα έγινε με την «πιλοτική» δίκη για το «χαράτσι» της ΔΕΗ, ενώ εκκρεμούν προς επίλυση στην Ολομέλεια η έκτακτη εισφορά που είχε μπει επί ΝΔ το 2009 αναδρομικά (γι' αυτήν ασκήθηκαν τουλάχιστον 20.000 προσφυγές σε διάφορα δικαστήρια), το τέλος επιτηδεύματος για διάφορους ελεύθερους επαγγελματίες. 


Προσφυγές με ευρύτερο ενδιαφέρον εκκρεμούν για όλες τις νεότερες φορολογικές επιβαρύνσεις της προηγούμενης χρονιάς, για το ΕΤΑΚ, για τους περιορισμούς στον συμψηφισμό οφειλών κ.λπ. και η επίλυσή τους θα επιτρέψει να «ξεμπλοκαριστούν» πολλές όμοιες (ως προς το νομικό πρόβλημα) υποθέσεις.


Στο Δ. Πρωτοδικείο Αθηνών (το μεγαλύτερο της χώρας) οι 51.266 εκκρεμείς φορολογικές δίκες στα τέλη του 2011 μειώθηκαν σε 50.556 στα τέλη του περασμένου Μαρτίου, αφού είχαν εισαχθεί 1.130 νέες υποθέσεις, ενώ στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης παρέμειναν το αντίστοιχο διάστημα στα ίδια επίπεδα (από 25.702 μειώθηκαν σε 25.429 με 249 νεοεισαχθείσες υποθέσεις). 


Θετικότερη είναι η εικόνα στο Δ. Πρωτοδικείο Πειραιά, αφού οι εκκρεμείς 20.084 υποθέσεις του περασμένου Σεπτεμβρίου «έπεσαν» σε 17.306 στο τέλος του 2011 και σε 14.869 στις αρχές Απριλίου 2012. Στο Δ. Εφετείο Αθηνών οι 3.445 εκκρεμείς δίκες στις 31-12-11 μειώθηκαν σε 1.354 στα τέλη του περασμένου Μαρτίου, μολονότι εισήχθησαν 1.141 νέες υποθέσεις.


Στο Διοικητικό Εφετείο Θεσσαλονίκης οι 1.505 υποθέσεις το ίδιο διάστημα μειώθηκαν σε 1.354 (με 238 νεοεισαχθείσες), ενώ στο Δ. Εφετείο Πειραιά οι 3.866 «έπεσαν» σε 1.354, με 948 νεοεισαχθείσες.


To Δημόσιο εισπράττει μόλις 7 από τα 100 ευρώ που έχουν επιδικασθεί


Δεκάδες δισεκατομμύρια ευρώ από πρόσθετους φόρους, προσαυξήσεις και πρόστιμα για φορολογικές παραβάσεις λιμνάζουν στα συρτάρια των εφοριών και στα δικαστήρια λόγω της παράλυσης του φοροελεγκτικού μηχανισμού και του τεράστιου όγκου των εκκρεμών φορολογικών δικών. Δεν είναι ότι το Δημόσιο στην καλύτερη των περιπτώσεων εισπράττει τα μισά από αυτά που βεβαιώνει αλλά ακόμα και από τα ποσά που έχουν επιδικάσει τα δικαστήρια υπέρ του στα κρατικά ταμεία μπαίνουν μόλις τα 7 από τα 100 ευρώ.


Αποκαλυπτικά είναι τα στοιχεία του Ελεγκτικού Συνεδρίου για τον ισολογισμό του κράτους, σύμφωνα με τα οποία τα βεβαιωθέντα αλλά μη εισπραχθέντα χρέη προς το Δημόσιο ξεπερνούν το αστρονομικό ποσό των 44 δισ. ευρώ καθώς από τα 98,006 δισ. ευρώ βεβαιωθέντα έσοδα μπήκαν στα ταμεία μόλις 53,957 δισ. ευρώ. Μάλιστα τα τελευταία χρόνια αντί η ψαλίδα μεταξύ των βεβαιώσεων και των εισπράξεων να κλείνει ανοίγει ακόμα περισσότερο. Ενδεικτικό είναι ότι μόνο μέσα σε ένα χρόνο -το 2010- τα ανείσπρακτα χρέη το 2010 αυξήθηκαν κατά 5 δισ. ευρώ.


Παραγραφή


Οι απώλειες εσόδων προέρχονται τόσο από τους άμεσους και έμμεσους φόρους (εισόδημα, ακίνητα, ΦΠΑ, ειδικούς φόρους κατανάλωσης κ.α) όπου εισπράττονται μόλις 6 από τα δέκα ευρώ (61%) που βεβαιώνονται όσο και από τα λοιπά μη φορολογικά έσοδα που αφορούν κυρίως χρηματικά πρόστιμα για φορολογικές παραβάσεις και στα οποία το ποσοστό είσπραξης ανέρχεται μόλις στο 1/7 αυτών (14,5%) που βεβαιώθηκαν.


Την ίδια ώρα τα απολογιστικά στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων δείχνουν ότι το 2010 οι εφορίες επέβαλαν πρόστιμα ύψους 1,257 δισ. ευρώ για φορολογικές παραβάσεις και από αυτά εισπράχθηκαν μόλις 29 εκατομμύρια ευρώ ή ποσοστό 2,28% ενώ από τα πρόστιμα ύψους 8,6 δισ. ευρώ που έχουν επιβληθεί την τελευταία διετία μόλις το 1% κατέληξε στα ταμεία του κράτους. 


Η καθυστέρηση στην είσπραξη των βεβαιωθέντων χρεών έχει σαν αποτέλεσμα το δημόσιο να χάνει «ζεστό χρήμα» λόγω παραγραφής. Είναι χαρακτηριστικό ότι τα διαγραφέντα έσοδα το 2010 ανήλθαν σε 935,049 εκ. ευρώ, παρουσιάζοντας αύξηση κατά 203,065 εκ. ευρώ ή 27,74% έναντι του προηγούμενου οικονομικού έτους οπότε ήταν 731,984 εκ. ευρώ.


Εφοριακοί επισημαίνουν ότι το μεγαλύτερο μέρος των προστίμων που επιβάλλονται δεν εισπράττεται ποτέ καθώς οι περισσότεροι φορολογούμενοι προσφεύγουν στη Δικαιοσύνη και αναφέρουν ότι εκατοντάδες χιλιάδες φορολογικές δίκες από τις οποίες το Δημόσιο διεκδικεί περίπου 30 δισ. ευρώ παραμένουν σε εκκρεμότητα και παρά το γεγονός ότι έχουν ψηφιστεί νόμοι δεν έχει γίνει τίποτα για την επιτάχυνση των διαδικασιών.


Μπορεί ο φοροελεγκτικός μηχανισμός να βεβαιώνει έσοδα αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι τα εισπράττει κιόλας. Η διαφορά έγκειται στο γεγονός ότι η συντριπτική πλειοψηφία των φορολογούμενων που εντοπίζονται για φορολογικές παραβάσεις και φοροδιαφυγή και στους οποίους επιβάλλονται υψηλές χρηματικές ποινές προσφεύγουν στα διοικητικά δικαστήρια.


Με βάση διάταξη φορολογικού νόμου του 2011, ο αρμόδιος προϊστάμενος της εφορίας προχωρά άμεσα στη βεβαίωση του 50% του κύριου φόρου, πρόσθετου φόρου και λοιπών συμβεβαιούμενων φόρων που αφορούν στις παραβάσεις. Ο βεβαιωθείς φόρος δεν εισπράττεται καθώς στις περισσότερες των περιπτώσεων τα ποσά αυτά καθίστανται ληξιπρόθεσμες οφειλές.


Σύμφωνα με εφοριακούς και φοροτεχνικούς ένα από τα μέτρα για την αντιμετώπιση του τεράστιου προβλήματος με τα ανείσπρακτους φόρους θα ήταν η θέσπιση ρύθμισης που θα προβλέπει την καταβολή και όχι απλώς τη βεβαίωση του 50% των πρόσθετων φόρων για την άσκηση προσφυγής στα διοικητικά δικαστήρια.
 24gr.
Διαβάστε Περισσότερα »

Αναβάλλεται η επιστροφή της Τρόικα στην Αθήνα λόγω των... προβλημάτων υγείας

Αναβάλλεται η επιστροφή της Τρόικα στην Αθήνα λόγω των... προβλημάτων υγείας

Και επισήμως αναβάλλεται η έλευση των επικεφαλής της Τρόικα, καθώς τα προβλήματα υγείας του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά αλλά και του Βασίλη Ράπανου, κατέστησαν άνευ ουσίας τη προγραμματισμένη επιστροφή των, Τόμσεν, Μαζούχ και Μορς στην Αθήνα.
Οι ημερομηνίες της άφιξης θα καθοριστούν μέσα στις επόμενες ημέρες, αλλά φαίνεται ότι προκρίνεται το σενάριο που λέει ότι η Τρόικα θα έρθει με πλήρη σύνθεση τη Δευτέρα 2 Ιουλίου και αντί να καταγράψει απλώς τα πεπραγμένα των τελευταίων μηνών, θα μείνει για όσο χρειαστεί προκειμένου να ολοκληρώσει την αξιολόγηση.
Ωστόσο, ο υπουργός Οικονομικών με τον οποίο θα δαπραγματευθούν, ενδεχομένως να μην είναι τελικά ο Βασίλης Ράπανος, καθώς υπάρχουν πληροφορίες που αναφέρουν ότι ο νυν πρόεδρος της Ένωσης Τραπεζών και της Εθνικής Τράπεζας, δέχεται έντονες πιέσεις από το στενό συγγενικό του περιβάλλον αλλά και από τους θεράποντες γιατρούς, να αποφύγει να αναλάβει τέτοιο φόρτο εργασίας.
Διαβάστε Περισσότερα »

Κι όμως, κάναμε 70.000 προσλήψεις στο δημόσιο, την τελευταία διετία!

Τους παλαιούς συνομιλητές της, εν όψει των σκληρών διαπραγματεύσεων που θα γίνουν το επόμενο διάστημα, «καρφώνει» η μόνιμη αντιπροσωπία της τρόικας στην Αθήνα. Σε έκθεσή της για την εξέλιξη του αριθμού των δημοσίων υπαλλήλων αποκαλύπτει ότι....

 οι κανονικές ή πρόωρες συνταξιοδοτήσεις αναπληρώθηκαν με περίπου 70.000 νέες προσλήψεις τα δύο τελευταία χρόνια. Επισημαίνει, δε, ότι το προσωπικό σε τέσσερις τομείς -ΟΤΑ, υγεία, αστυνομία και υπουργείο Πολιτισμού- αντί να μειωθεί, αυξήθηκε.

Στην έκθεση που δημοσιεύει Το Βήμα της Κυριακής σημειώνεται: «Ενώ νομοθετούσαν κανόνες για μείωση του αριθμού των δημοσίων υπαλλήλων έκαναν προσλήψεις από το παράθυρο κι ενώ ψήφιζαν τον "Καλλικράτη" για να γίνουν συνενώσεις των δήμων και να εξοικονομηθεί 1,5 δισ. ευρώ έκαναν πάνω από 12.000 προσλήψεις στους ΟΤΑ».

Σύμφωνα με την έκθεση που παρέδωσε ο υπηρεσιακός υπουργός Οικονομικών Γιώργος Ζανιάς στη νέα πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομίας και η οποία αποτέλεσε βάση των συζητήσεων ανάμεσα στα τρία κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση για να καταλήξουν στην προγραμματική συμφωνία, προκύπτει ότι το 2010 κι ενώ συνταξιοδοτήθηκαν 53.336 εργαζόμενοι ο συνολικός αριθμός του μόνιμου προσωπικού του στενού και ευρύτερου δημόσιου τομέα (της γενικής κυβέρνησης) έμεινε σχεδόν σταθερός στις 692.301 άτομα. Το σύνολο σχεδόν των κενών θέσεων καλύφθηκε με νέες προσλήψεις.

Και το 2011, όταν πλέον η τρόικα επέβαλε την αυστηρή εφαρμογή του κανόνα «μία πρόσληψη για κάθε πέντε αποχωρήσεις», ενώ απομακρύνθηκαν από το Δημόσιο 40.025 εργαζόμενοι ο συνολικός αριθμός των δημοσίων υπαλλήλων μειώθηκε κατά 24.266 άτομα, καθώς οι υπόλοιπες θέσεις καλύφθηκαν με διορισμούς.
Διαβάστε Περισσότερα »

Αστυνομικός πατέρας πέντε παιδιών έπεσε από το μπαλκόνι του σπιτιού του

Αστυνομικός πατέρας πέντε παιδιών έπεσε από το μπαλκόνι του σπιτιού του

Να βάλει τέλος στην ζωή του επιχείρησε ένας αστυνομικός στην Ναύπακτο ο οποίος έπεσε από το μπαλκόνι του σπιτιού του.
Όπως δημοσιεύει το dete.gr, ο 45χρονος αστυνομικός αποφάσισε να αυτοκτονήσει και έτσι έπεσε από το μπαλκόνι του σπιτιού του, στον πρώτο όροφο.
Αποτέλεσμα της πτώσης -από μικρό ύψος- ήταν να χτυπήσει πολύ σοβαρά στο κεφάλι του και να μεταφερθεί στο Νοσοκομείο του Ρίου στο οποίο νοσηλεύεται μέχρι αυτήν την ώρα σε σοβαρή κατάσταση. Η Αστυνομία προσπαθεί να ερευνήσει τα ακριβή αίτια που οδήγησαν τον άτυχο άνδρα και πατέρα πέντε παιδιών σε αυτήν την πράξη.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ο Άδωνις και η παρέα του ποζάρουν σε παραλία της Αττικής

Ο Άδωνις και η παρέα του ποζάρουν σε παραλία της Αττικής [εικόνα]

Τις χαρές του καλοκαιριού απολαμβάνει στην παραλία, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Άδωνις Γεωργιάδης, μαζί με άλλα στελέχη του κόμματος, όπως ο Γεράσιμος Γιακουμάτος.
Ο Άδωνις Γεωργιάδης, στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter, δημοσίευσε μία φωτογραφία στην οποία βρίσκονται, ο ίδιος, ο Τάσος Λιάσκος, ο Γεράσιμος Γιακουμάτος και ο δήμαρχος Φαλήρου, Διονύσης Χατζηδάκης, δίπλα στο κύμα...


Διαβάστε Περισσότερα »

Δεν θα πάει στις Βρυξέλλες ο Σαμαράς.

 
 "Ακινησία στο σπίτι του για μία εβδομάδα" λέει ο θεράπων ιατρός..

Χωρίς πρωθυπουργό” θα παραμείνει για ακόμη λίγο η χώρα αφού ο Αντώνης Σαμαράς θα πρέπει να παραμείνει στο σπίτι του για μια εβδομάδα σύμφωνα με τον θεράπων ιατρό του Πάνο Θεοδοσιάδη.
Σε συνέντευξη τύπου ο δρ.Θεοδοσιάδης είπε ότι η..  μετεγχειρητική πορεία του Αντώνη Σαμαρά κρίνεται ικανοποιητική από χθες. “Ο πρωθυπουργός δέχεται συνεργάτες του όμως δεν μπορεί να ταξιδέψει λόγω της βαρύτητας του περιστατικού που απαιτεί αποθεραπεία και ακινησία. Δεν μπορεί να μπει σε αεροπλάνο γιατί στην απογείωση και την προσγείωση υπάρχει αλλαγή στην ατμοσφαιρική πίεση μέσα στο αεροπλάνο και αυτό είναι άκρως επικίνδυνο για το μάτι. Μάλιστα ο πρωθυπουργός δεν μπορεί να ταξιδέψει ούτε οδικώς γιατί ο δρόμος περνάει μέσα από τις Άλπεις και εκεί αλλάζει πάλι το υψόμετρο και η ατμοσφαιρική πίεση”

Όπως είπε ο γιατρός ήταν ένα βαρύ χειρουργείο το οποίο κράτησε 3,5 ώρες και βρέθηκαν 11 ανώτερες ρωγμές στον αμφιβληστροειδή. “Πριν το χειρουργείο ο πρωθυπουργός μου είχε πει εσύ θα κάνεις αυτό που είναι να κάνεις και εγώ θα πάω στη Σύνοδο. Χθες το απόγευμα όμως που μιλήσαμε μου είπε ότι έχω δίκαιο και ότι δεν πρόκειται να ταξιδέψει. Για μία εβδομάδα θα πρέπει να κάτσει σπίτι και θα έχει σαφείς οδηγίες για το πως θα κάθετε και πως θα κινείται. Εξιτήριο θα πάρει αύριο το απόγευμα και θα μπορεί να δέχεται τους συνεργάτες του αλλά δεν θα μπορεί να περπατήσει”.

Σε ότι αφορά την εκπροσώπηση μας στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ την Πέμπτη και την Παρασκευή ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου είπε ότι ο πρωθυπουργός μετά την ρητή απαγόρευση του γιατρού ότι δεν πρέπει να ταξιδέψει έχει ορίσει ως επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας στις Βρυξέλλες τον υπουργό Εξωτερικών Δημήτρη Αβραμόπουλο και μαζί του θα πάνε ο κ.Ζανιάς, που όπως όλα δείχνουν θα παραμείνει στη θέση του υπουργού Οικονομικών μέχρι να γίνει τελείως καλά ο κ.Ράπανος και να ορκιστεί, ο υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Χατζηδάκης και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.


Όσον αφορά την υγεία του κ.Ράπανου σύμφωνα με τους γιατρούς η κατάσταση του είναι αρκετά καλή όμως θα πρέπει να γίνουν κι άλλες εξετάσεις και τότε θα προβούν σε νέες ανακοινώσεις.

Διαβάστε Περισσότερα »

Πιάνει δουλειά η Εύα...

Επιστροφή στην... TV! Ο λόγος για την Εύα (Καιλή) του ΠΑΣΟΚ, που μπορεί να έμεινε εκτός βουλής... αλλά όπως δήλωσε σε συνέντευξή της, θα... επιστρέψει στη δουλειά της, τη δημοσιογραφία!

Η τέως βουλευτίνα δήλωσε στο Πρώτο Θέμα: «H δημοσιογραφία είναι η δουλειά μου. Την έκανα χρόνια και τη γνωρίζω πολύ καλά».

Ωστόσο η Εύα Καιλή προς το παρόν δεν έχει έρθει σε συμφωνία με κάποιο τηλεοπτικό κανάλι, υπονοώντας ωστόσο ότι υπάρχουν κανάλια που θέλουν να την εντάξουν στο δυναμικό τους...
apospasma
Διαβάστε Περισσότερα »

Ράπανος τέλος - Ψάχνουν για άλλον υπουργό Οικονομικών -Ποιοι είναι οι επικρατέστεροι

Ράπανος τέλος - Ψάχνουν για άλλον υπουργό Οικονομικών

Για νέο υπουργό Οικονομικών ψάχνει ήδη η κυβέρνηση, καθώς θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι ο Βασίλης Ράπανος δεν θα αναλάβει ποτέ τα καθήκοντα αυτά και θα παραμείνει στο τιμόνι της Εθνικής Τράπεζας.
Οι λόγοι για την αλλαγή πλεύσης είναι δύο:
Πρώτος η κατάσταση της υγείας του καθώς θα πρέπει για ένα χρονικό διάστημα μετά την έξοδό του από το νοσοκομείο -την Τρίτη κατά πάσα πιθανότητα- να αποφεύγει την ένταση και την καταπόνησή του.
Δεύτερος, το γεγονός ότι -όπως σημειώνει και το enikos.gr- ο κ. Ράπανος δέχθηκε να αναλάβει τα συγκεκριμένα καθήκοντα έχοντας τη διαβεβαίωση από την πλευρά των πολιτικών αρχηγών και κυρίως του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά ότι θα πλαισιωθεί από πρόσωπα όπως ο Γιάννης Στουρνάρας και ο Τάσος Γιαννίτσης, ενδεχομένως μάλιστα και με τον Αλεκο Παπαδόπουλο σε ειδικό ρόλο.
Πληροφορίες αναφέρουν πως όταν ενημερώθηκε για την τελική σύνθεση του επιτελείου του η πρώτη του σκέψη ήταν να ανακοινώσει ότι δεν αποδέχεται τελικά τη θέση, ευρισκόμενος σε έντονη συναισθηματική φόρτιση. Γνώριζε πάντως ότι μια τέτοια ανακοίνωση από την πλευρά του θα δημιουργούσε αλυσιδωτές «εκρήξεις» τόσο στην Ελλάδα όσο και στις Βρυξέλλες..
Την Παρασκευή το πρωί πάντως βρέθηκε στο υπουργείο Οικονομικών όπου και έχασε τις αισθήσεις του.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες που διαρρέονται από κυβερνητικούς κύκλους αυτή τη στιγμή δύο είναι τα ονόματα που συζητούνται είναι του Σταύρου Δήμα ο οποίος έχει μείνει εκτός κυβερνητικού σχήματος και διαθέτει εμπειρία από τη θητεία του στην Κομισιόν και του Γιώργου Ζανιάς που ήδη κατέχει τη θέση και θεωρείται από τις Βρυξέλλες ένας τεχνοκράτης που γνωρίζει και μπορεί να διαχειριστεί το πρόβλημα.
Διαβάστε Περισσότερα »

Χωρίς δελτία ειδήσεων μέχρι το απόγευμα της Κυριακής


Δεν μεταδίδονται δελτία ειδήσεων από τα ιδιωτικά κανάλια, λόγω στάσης εργασίας που κήρυξε η Ένωση Τεχνικών.

Συγκεκριμένα, τα μέλη της Ένωσης Τεχνικών Ιδιωτικής Τηλεόρασης Αττικής πραγματοποιούν εξάωρη στάση εργασίας από τις 12.00 το μεσημέρι της Κυριακής.

Η στάση γίνεται με σκοπό τα μέλη της Ένωσης να παραβρεθούν στη γενική τους συνέλευση με θέμα τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας.
Διαβάστε Περισσότερα »

Θήβα:Φωτιά στην Εθνική οδό!!!Αποκλειστικές φωτογραφίες

 Φωτιά ξέσπασε  απο άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία στην Εθνική οδό Αθηνών -Λαμίας στο ύψος της αερογέφυρας Χαλκίδας.Η φωτιά έκαψε στρέμματα γεωργικής έκτασης ελιές,σιτάρια.Στην κατάσβεση επενέβησαν 4 οχήματα της πυροσβεστικής Θήβας και 8 άνδρες.Η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο πριν λίγο.


 


.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΜΕ ΑΓΡΙΕΣ ΔΙΑΘΕΣΕΙΣ


Click on the slide! Σε εξονυχιστικό έλεγχο του οικονομικού προγράμματος θα προσωρήσει η τρόικα που καταφθάνει αυριο στην Αθήνα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα το ΕΘΝΟΣ της Κυριακής, οι τροϊκανοί αφήνουν "μισάνοιχτο" παράθυρο για ηπιότερες αλλαγές στα εργασιακά και για σταδιακές και στοχευμένες φορολογικές ελαφρύνσεις. Ωστόσο, θα είναι σκληροί και ανυποχώρητοι στη μείωση του προσωπικού στο Δημόσιο, ακόμα και με απολύσεις, και στις περαιτέρω περικοπές στα κονδύλια του Δημοσίου με όχημα τα ειδικά μισθολόγια και τις κοινωνικές παροχές.

Στο επίκεντρο των εξονυχιστικών ελέγχων για το "για το τι υλοποιήθηκε, τι δεν έγινε και κυρίως στον προσδιορισμό των άμεσων προτεραιοτήτων" θα βρεθούν η υλοποίηση των διαρθρωτικών αλλαγών και κυρίως η επιτάχυνση των ιδιωτικοποιήσεων. Επιπρόσθετα, με την πρόοδο και την ταχύτητα στις διαρθρωτικές αλλαγές συνδέουν την ενίσχυση του αναπτυξιακού σκέλους με την εκταμίευση πόρων από το νέο πακέτο των 130 δισ. ευρώ που αποφασίστηκε στη Ρώμη.

Μετάθεση περικοπών 6 δισ. ευρώ στη διετία 2015

Πακέτο περικοπών ύψους 6 δισ. ευρώ θα μετατεθεί από τη διετία 2013-2014 στη διετία 2015-2016, σε περίπτωση που γίνει δεκτό το αίτημα της ελληνικής πλευράς για επιμήκυνση του χρόνου δημοσιονομικής προσαρμογής.

Σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις, Ευρωζώνη και ΔΝΤ δεν απορρίπτουν κατ' αρχάς το αίτημα, αλλά αναμένεται να ζητήσουν να προχωρήσει με ρυθμούς εξπρές το μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα, καθώς και το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων.

«Αγκάθι» παραμένει η πρόσθετη χρηματοδότηση της τάξης των 16-20 δισ. ευρώ για την (επιπλέον) διετία, πέραν των χρημάτων που ήδη προβλέπονται από το δεύτερο πακέτο.

Αν η τρόικα ανάψει το «πράσινο φως» και οι εταίροι μας πουν το «ναι» στην επιμήκυνση, θα ανοίξει ο δρόμος για μία πιο χαλαρή δημοσιονομική πολιτική, καθώς θα πρέπει να ληφθούν λιγότερα μέτρα για να περιοριστεί το έλλειμμα.

Στόχος του αιτήματος για επιμήκυνση είναι να απορροφηθούν με πιο ήπιο ρυθμό οι κραδασμοί στην οικονομική δραστηριότητα, από το πρόγραμμα περικοπών που εφαρμόζεται στο πλαίσιο του Μνημονίου και να διασφαλιστεί περιθώριο στοχευμένων ελαφρύνσεων για επιχειρήσεις και νοικοκυριά.

Ενδεικτικά αναφέρεται πως χωρίς επιμήκυνση η Ελλάδα θα κληθεί να προσδιορίσει άμεσα και να εφαρμόσει στη διετία 2013-2014 περικοπές δαπανών ύψους 11,7 δισ. ευρώ, ώστε μετά δύο χρόνια το έλλειμμα να υποχωρήσει στο 2,1% του ΑΕΠ.

Εάν υπάρξει περισσότερος χρόνος, τα μέτρα αυτά μπορούν να «σπάσουν» σε τέσσερα χρόνια, αυξάνοντας τις πιθανότητες ανάσχεσης της ύφεσης, η οποία φέτος δεν θα πρέπει να αναμένεται μικρότερη του 6%.

Πιο αναλυτικά, για την ανάγκη να αναθεωρηθεί το ελληνικό πρόγραμμα μιλούν πλέον ανοιχτά στις Βρυξέλλες. Αυτό όμως δεν θα γίνει χωρίς... αντίτιμο.

Εκτιμάται πως λόγω και των μεγάλων καθυστερήσεων, στο νέο Μνημόνιο, που θα υπογραφεί μέσα στο τρίτο τρίμηνο, οι πιστωτές μας θα περιλάβουν μέτρα για τη διασφάλιση βιωσιμότητας του χρέους μέσα στα επόμενα 4 με 8 χρόνια, «σκληρές» μεταρρυθμίσεις κατ' αρχάς στο Δημόσιο, το ασφαλιστικό, την αγορά εργασίας, αλλά και άμεση υλοποίηση σημαντικών ιδιωτικοποιήσεων.

Έτσι οι διαπραγματεύσεις με τηντρόικα θα εστιαστούν:

- Στη δραστική μείωση του δημοσίου τομέα στην Ελλάδα, με μεγάλα «μέτωπα» τα λουκέτα σε πολλούς δημόσιους φορείς και την ένταξη των υπαλλήλων τους στην εφεδρεία χωρίς το «σωσίβιο» των μετατάξεων.

- Στις αποκρατικοποιήσεις. Στην ΕΕ και στο ΔΝΤ κυριαρχεί η άποψη πως δεν υπάρχει πολιτική βούληση να προχωρήσει με ταχύ ρυθμό το πρόγραμμα-μαμούθ που έχει συμφωνηθεί. Πληροφορίες από κυβερνητικά στελέχη φέρουν τη νέα κυβέρνηση έτοιμη να επισπεύσει, αλλά και να διευρύνει το παρόν πρόγραμμα.

- Στην επίσπευση των μεταρρυθμίσεων. Το πλήθος των μεταρρυθμίσεων που είτε έχουν νομοθετηθεί και δεν έχουν εφαρμοστεί ή πρέπει να νομοθετηθούν άμεσα είναι μεγάλο. Η τρόικα επιμένει ιδιαίτερα στο «μέτωπο» αυτό, καθώς θεωρεί πως μέσω των μεταρρυθμίσεων μπορεί να απελευθερωθεί αναπτυξιακή δυναμική στη χώρα, η οποία βιώνει φέτος το πέμπτο έτος ύφεσης.

- Στο φορολογικό σύστημα, ώστε να προκύψουν αποτελέσματα στο πεδίο καταπολέμησης της φοροδιαφυγής.

Πάντως την έκθεση της τρόικας για την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας περιμένουν Ευρωπαίοι και Διεθνές Νομισματικό Ταμείο προκειμένου να λάβουν τις αποφάσεις τους για το πώς η Ελλάδα θα πετύχει τους στόχους της.

Η αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος από τα στελέχη της Κομισιόν, της ΕΚΤ και του ΔΝΤ θα γίνει βήμα-βήμα, με βασική επιδίωξη της ελληνικής πλευράς τη χρονική επιμήκυνση, αλλά και την αλλαγή επώδυνων όρων του μνημονίου.

Τα "αγκάθια" στη διαπραγμάτευση θα είναι:

- Η "τρύπα" των 750 εκατ. ευρώ στα έσοδα
- Η αύξηση των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου κατά 600 εκατ. ευρώ
- Οι αυξημένες ανάγκες χρηματοδότησης των ασφαλιστικών ταμείων
- Το νέο Φορολογικό που είναι στον "αέρα"
- Το σχέδιο περικοπών 11 δισ. ευρώ
- Η στασιμότητα στην προώθηση συγχωνεύσεων- "λουκέτων" σε οργανισμούς του Δημοσίου
- Οι περικοπές 12% στα ειδικά μισθολόγια, που δεν έχουν προχωρήσει
- Η μηδενική επίδοση στις αποκρατικοποιήσεις.

Σε εκκρεμότητα είναι και η αλλαγή του καθορισμού του κατώτερου μισθού (νομοθέτηση με τριμερή συμφωνία), που αποτελεί -σύμφωνα με το νέο Μνημόνιο- το επόμενο βήμα για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας.

Με δεδομένη πλέον την αποδέσμευση του 1 δισ. ευρώ που είχε παρακρατηθεί από την προηγούμενη δόση, οι υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών εκτιμούν ότι δεν θα υπάρξει ταμειακό πρόβλημα.

Ωστόσο, οι Ευρωπαίοι βρίσκονται σε ετοιμότητα στην περίπτωση που οι διαπραγματεύσεις για την αναθεώρηση του Μνημονίου και την εκταμίευση της επόμενης δόσης, διαρκέσουν περισσότερο.
Διαβάστε Περισσότερα »

Μέχρι 322 σχολές μπορούν να δηλώσουν οι υποψήφιοι!

Έφτασε σχεδόν η ώρα υποβολής του μηχνογραφικού για τους υποψήφιους και μετά την ανακοίνωση των βαθμολογιών την ερχόμενη Δευτέρα, θα πρέπει να...
σπεύσουν να δηλώσουν τις σχολές που επιθυμούν.
Για όσους ξέρουν πολύ καλά αυτό που θέλουν να κάνουν στη ζωή τους είναι μια υπόθεση εύκολη. Για τους υπόλοιπους όμως θα είναι μάλλον δύσκολο να διαλέξουν ανάμεσα σε 500 σχολές και τμήματα. Κάθε υποψήφιος έχει δικαίωμα να δηλώσει έως και 322 τμήματα το πολύ, γεγονός που από τη μια αυξάνει τις επιλογές του, αλλά ταυτόχρονα τον μπλοκάρει. Τα διλήμματα είναι πολλά, καθώς οι μαθητές καλούνται να φτιάξουν μηχανογραφικό σε μια τόσο δύσκολη οικονομική περίοδο.
Πάντως ανάμεσα σε τόσα τμήματα υπάρχουν παγίδες, αφού κανείς δεν γνωρίζει ποια είναι για παράδειγμα η διαφορά ανάμεσα στα τμήματα οικονομικών επιστημών, οικονομικής ανάπτυξης, αγροτικής ανάπτυξης. Οι ονομασίες των τμημάτων είναι σε θέση να μπερδέψουν τους μαθητές πολύ και να τους παρασύρουν σε επιλογές που δεν έχουν πραγματική εικόνα για το τι πρόκειται να αντιμετωπίσουν ή τι τίτλο θα έχει το πτυχίο τους τελικά.
Διαβάστε Περισσότερα »

Άνεργοι βουλευτές επιστρέφουν στα επαγγέλματα που σπούδασαν


Η επόμενη μέρα των εκλογών βρήκε τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου στο γραφείο του να ξεκαθαρίζει τις σημειώσεις για το βιβλίο που ετοιμάζει. Η Νάντια Γιαννακοπούλου πήρε το δρόμο για το δικηγορικό γραφείο της και ο Κώστας Καρτάλης ξαναβρέθηκε με τους φοιτητές του στο πανεπιστήμιο Αθηνών. Είναι μερικοί μόνο από τους βουλευτές που έμειναν εκτός κοινοβουλίου μετά την εκλογική αναμέτρηση της 17ης Ιουνίου, γεγονός που τους οδηγεί σε μια επανακαταμέτρηση της επαγγελματικής ζωής τους.

Όπως αναφέρει ο Ελεύθερος Τύπος, ο πρώην «τσάρος» της Οικονομίας καταστρώνει τα επόμενα επαγγελματικά του βήματα. «Κινούμαι στο χώρο των συμβουλευτικών υπηρεσιών σε Ελλάδα και εξωτερικό, ενώ συνεχίζω διαλέξεις σε πανεπιστήμια. Επίσης γράφω ένα βιβλίο για την οικονομική κρίση και την επίμαχη περίοδο στη χώρα μετά το 2009» δηλώνει ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου.

Ο Μιχάλης Καρχιμάκης προτίθεται να συνεχίσει να δραστηριοποιείται στα πολιτικά και κομματικά δρώμενα, παράλληλα με την επιστροφή του στο υπουργείο Μεταφορών. «Συνεχίζω κανονικά την πολιτική δράση μου στο ΠΑΣΟΚ» αναφέρει και δηλώνει ότι «Επαγγελματικά, ναι, θα επιστρέψω στο υπουργείο Μεταφορών, αλλά επαναλαμβάνω, θα είμαι πάντα πολιτικά παρών».

«Η δημοσιογραφία θα μου επιτρέψει να πάρω αποστάσεις από πρόσωπα και πράγματα. Και να ασκήσω κριτική όταν αυτό χρειαστεί» αναφέρει η Σοφία Γιαννακά, η οποία είδε να χάνει την έδρα της, όχι όμως και τον ενθουσιασμό της για τις δυο μεγάλες αγάπες της: τη δημοσιογραφία και την πολιτική. Τονίζει δε «διατηρώ την ισχυρή και στέρεη επαφή μου με το νομό Αιτωλοακαρνανία».

Ο Κώστας Καρτάλης επέστρεψε στις πανεπιστημιακές αίθουσες ήδη από τις 8 Μαΐου, αφού και πάλι δεν κατάφερε να επανεκλεγεί. «Αγαπώ τη δουλειά μου, την απολαμβάνω, δεν έγινα καθηγητής από σπόντα» δηλώνει χαρακτηριστικά ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και αναπληρωτής καθηγητής στον τομέα εφαρμογών φυσικής του πανεπιστημίου Αθηνών. Μάλιστα εξομολογείται ότι «αν και ποτέ δεν βρέθηκα εκτός πραγματικότητας εν τούτοις οφείλω να ομολογήσω ότι δεν είχα συνειδητοποιήσει πόσο μεγάλο ήταν το ρήγμα του ΠΑΣΟΚ με την κοινωνία».

Μάχιμος δικηγόρος αλλά και πολιτικός, ο Θανάσης Πλεύρης «ξεσκονίζει» τα νομικά βιβλία για το ποινικό και Ιατρικό Δίκαιο, όπου ειδικεύεται. Παράλληλα, περιμένει να αξιοποιηθεί από τη ΝΔ στους τομείς της Δικαιοσύνης και της Ασφάλειας, χώρους που γνωρίζει καλά. «Προσωπικά προσχώρησα στη ΝΔ χωρίς να μπω στη διαδικασία της αντιπαροχής και της εκλόγιμης θέσης» δηλώνει χαρακτηριστικά. Ο νεαρός πολιτικός δεν κρύβει, πάντως, ότι θα προσπαθήσει να αφιερώσει λίγο περισσότερο χρόνο στη γυναίκα του και τη 2,5 ετών κορούλα τους.

Για πρώτη φορά ύστερα από 35 χρόνια το ΠΑΣΟΚ δεν κατάφερε να εκλέξει βουλευτή στη Μεσσηνία, οδηγώντας τη Νάντια Γιαννακοπούλου εκτός Βουλής. Αυτό όμως, δεν πτοεί την 35χρονη πολιτικό, αφού έχει και επαγγελματική διέξοδο αλλά και μια υπέροχη οικογένεια στην οποία θα προσπαθήσει να αφιερώσει περισσότερο χρόνο. «Από την επομένη των εκλογών επέστρεψα στο δικηγορικό γραφείο μου. Για επτά χρόνια ήμουν στη μάχιμη δικηγορία, οπότε δεν συναντώ κανένα πρόβλημα στην επιστροφή μου. Τα σαββατοκύριακα όμως θα βρίσκομαι στην περιοχή μου, τη Μεσσηνία, κοντά στον κόσμο και τα προβλήματά του» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Ο Παύλος Γερουλάνος σχεδιάζει να δραστηριοποιηθεί στο χώρο της ιδιωτικής πρωτοβουλίας, αν και δεν έχει καθορίσει ακόμα τα επόμενα επαγγελματικά βήματά του. Στην ερώτηση αν σκέπτεται να δραστηριοποιηθεί στην επιχείρηση των ιχθυοτροφείων που διατηρεί η οικογένειά του στην Κεφαλλονιά, απάντησε πως θα βοηθήσει, χωρίς αυτό να σημαίνει «πλήρη απασχόληση».
newsbeast.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Γιατροί συνταγογραφούσαν βιάγκρα σε δεκάχρονα παιδιά

Γιατροί συνταγογραφούσαν βιάγκρα σε δεκάχρονα παιδιά

Μπροστά σε ένα δύσκολο θέμα πρόκειται να βρεθεί ο νέος Υπουργός Υγείας Ανδρέας Λυκουρέντζος, αφού όπως φαίνεται οι έλληνες γιατροί υπογράφουν τόσες συνταγές που προκαλούν υποψίες, με σοκαριστικό το παράδειγμα της συνταγογράφησης βιάγκρα σε κοριτσάκια 10 και 12 ετών.
Όπως αναφέρει η απεργιακή έκδοση των εργαζομένων της Ελευθεροτυπίας, oι παιδικές ερωτικές συνταγές ήταν χειρόγραφες και εντοπίστηκαν μετά απο έρευνα των ελεγκτών της ΗΔΙΚΑ, της εταιρείας του Δημοσίου που έχει αναλάβει την ηλεκτρονική συνταγογράφηση
Από τις συνταγές που σαρώθηκαν στο πλαίσιο του ελέγχου, βρέθηκε επίσης και ιερέας χωριού να λαμβάνει ορμονοθεραπεία για να τεκνοποιήσει, ενω όπως διαπιστώθηκε, οι περισσότεροι χωρικοί έσπευδαν να γράψουν τα φάρμακά τους στο βιβλιάριο του ιερωμένου!
Ήδη τα ονόματα και η λίστα με τις υπό συζήτηση συνταγές έχουν συγκεντρωθεί και θα παραδοθούν στον νέο υπουργό Υγείας , ενώ οι γιατροί θα κληθούν να δώσουν εξηγήσεις.
Διαβάστε Περισσότερα »

Σεισμός 4,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ ταρακούνησε το Αίγιο

Σεισμός 4,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ ταρακούνησε το Αίγιο

Σεισμική δόνηση 4,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε λίγο πριν τις 9 το βράδυ του Σαββάτου, στην ευρύτερη περιοχή του Αιγίου.
Σύμφωνα με Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών το επίκεντρο του σεισμού ήταν 13 χιλιόμετρα  νοτιοδυτικά του Αιγίου.
Η σεισμική δόνηση έγινε αισθητή σε πολλές περιοχές της Αχαΐας, της Αιτωλοακαρνανίας, της Φωκίδας και της Κορινθίας.
Σύμφωνα με την Πυροσβεστική και μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί ζημιές.
Διαβάστε Περισσότερα »

Η ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΗ ΔΕΞΙΩΣΗ ΤΟΥ Α.Σ. ΑΡΗ ΤΗΣ ΘΗΒΑΣ !!!

Τήν ερχόμενη Τρίτη 26 Ιουνίου τό βράδυ στό Κέντρο '' ΤΖΑΚΙ '' στόν Σιδηροδρομικό Σταθμό τής Θήβας ο Πρόεδρος τού Α.Σ. ΑΡΗ τής Θήβας κ. Δημήτριος Παπαδάκης θά παραθέσει Δεξίωση στίς Πρωταθλήτριες ομάδες Μπάσκετ Γυναικών καί Εφήβων τού Ιστορικού Συλλόγου τών 30 Πρωταθλημάτων τής Θήβας , στούς Προπονητές καί στό Διοικητικό Συμβούλιο τού Συλλόγου .
Επίσημοι προσκεκλημένοι στήν εορταστική βραδιά είναι ο Δήμαρχος τού Καλλικρατικού Δήμου Θηβαίων κ. Σπύρος Νικολάου , οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Ανδρέας Χατζησταμάτης , Γιάννης Παπαδημητρίου καί ο Πρόεδρος τού ΔΟΘ κ. Δημήτριος Κουντούπης .
Η βραδιά θά έχει εορταστικό χαρακτήρα αφού θά έχουν τήν τιμητική τους οί Πρωταθλήτριες Ομάδες τού Συλλόγου , ενώ μέ συντονιστή τόν Υπεύθυνο Δημοσίων Σχέσεων τού Συλλόγου Δημοσιογράφο κ. Δημήτριο Σοβατζή πολλά χάπενινγκ καί εκπλήξεις θά δημιουργήσουν μία ξεχωριστή ατμόσφαιρα στήν Εκδήλωση .
Θά πρέπει νά αναφερθεί ότι τό ερχόμενο Σάββατο 30 Ιουνίου στό κλειστό γήπεδο ΜΕΤΣ τής Αθήνας καί ώρα 19.00 η Πρωταθλήτρια Ομάδα Μπάσκετ τών Γυναικών τού Α.Σ. ΑΡΗ τής Θήβας θά αγωνιστή γιά τήν πρώτη αγωνιστική τών αγώνων Μπαράζ ανόδου στήν Α2 Γυναικών Ελλάδος μέ αντίπαλο τήν ομάδα Τ.Ε. Σάμου μέ στόχο νά πραγματωθεί τό όνειρο τής Επανόδου καί πάλι στίς Εθνικές κατηγορίες τού Γυναικείου Μπάσκετ .
Τό Διοικητικό Συμβούλιο τού Α.Σ. ΑΡΗ τής Θήβας προσκαλεί τούς φίλους τού Συλλόγου νά στηρίξουν μέ τήν παρουσία καί τήν ένθερμη συμπαράσταση τους τήν Ομάδα τών Γυναικών στούς αγώνες Μπαράζ γιά τήν πολυπόθητη Επάνοδο στήν Α2 Εθνική Κατηγορία Μπάσκετ Ελλάδος.





viotikoperiskopio

Διαβάστε Περισσότερα »

Άρχισαν τα όργανα στο υπουργείο Υγείας


Με το καλημέρα ξεκίνησαν τα προβλήματα για την Κυβέρνηση Σαμαρά στο προβληματικό Υπουργείο Υγείας. Την ίδια ημέρα της παραλαβής του Υπουργείου ήρθαν στο φως οι αποκαλύψεις, οι οποίες αφορούν τους σκληρούς χαρακτηρισμούς μεταξύ....των δύο Υφυπουργών. Συγκεκριμένα, ο σύζυγος της Υφυπουργού Υγείας κ. Σκοπούλη, καθηγητής Παθολογίας κ. Μουτσόπουλος στο βιβλίο του «Μικρές Ιστορίες Μακράς Πορείας» (εκδόσεις Λιβάνη) περιγράφει με γλαφυρό τρόπο τον τρόπο με τον οποίο ο έτερος Υφυπουργός Υγείας κ. Μάριος Σαλμάς κατάφερε να εκλεγεί Λέκτορας στην Ιατρική Σχολή. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει «η εκλογή του ήταν αποτέλεσμα πολιτικών πιέσεων προς την Ιατρική Σχολή, αφού ο συγκεκριμένος Υφυπουργός δεν είχε ούτε ερευνητικό ούτε εκπαιδευτικό έργο, προσόντα απαραίτητα σύμφωνα με τον Νόμο, κάτι που καθιστά την συγκεκριμένη εκλογή παράνομη».

Ο σύζυγος της Υφυπουργού Υγείας κ. Σκοπούλη συνεχίζει γράφοντας «ο λόγος που έγινε η συγκεκριμένη εκλογή ήταν για να διαφημίσει ο Υφυπουργός τα υποτιθέμενα ακαδημαϊκά του προσόντα στον τόπο που εκλέγεται, άλλωστε ουδέποτε εμφανίστηκε στην Ιατρική Σχολή τόσο πριν όσο και μετά την εκλογή του». Πρόκειται για μείζον θέμα για την νέα Κυβέρνηση και τον Α. Σαμαρά, ο οποίος βλέπει από τις πρώτες ημέρες να ξεσπάνε σκάνδαλα για τους Υπουργούς του, ενώ στα πρώτα δημοσιογραφικά πηγαδάκια γίνεται λόγος ότι έρχεται η πρώτη παραίτηση της νέας Κυβέρνησης. Μετά την γκρίνια που υπήρξε για την τοποθέτηση σε ένα τόσο κρίσιμο Υπουργείο του Γραμματέα της Ν.Δ. Ανδρέα Λυκουρέντζου (ο οποίος όμως δεν έχει καμία απολύτως σχέση με την Υγεία) έρχονται καταιγιστικές αποκαλύψεις που θα φέρουν σε δύσκολη θέση τον νέο Πρωθυπουργό.



Διαβάστε Περισσότερα »

Ανεβαίνει ο πήχης για τις αστυνομικές σχολές

Σκληρή «μάχη» για την εισαγωγή στις σχολές Αστυφυλάκων και Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας θα πρέπει να δώσουν οι φετινοί υποψήφιοι... των πανελλαδικών, καθώς ανακοινώθηκε ότι οι θέσεις που διατίθενται φτάνουν συνολικά τις 580 από 1.244 πέρυσι. Σύμφωνα με την προκήρυξη από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, 500 θέσεις θα δοθούν για τις σχολές Αστυφυλάκων και 80 για τις σχολές Αξιωματικών.

Μία πρώτη εκτίμηση για την κίνηση των βάσεων είναι ότι θα κινηθούν ανοδικά, καθώς την ώρα που αυξάνονται οι υποψήφιοι που επιθυμούν να εισαχθούν σε μία σχολή που οδηγεί απευθείας στο Δημόσιο, οι θέσεις μειώνονται στο μισό.

Κατά τα λοιπά, όσοι επιθυμούν να εισαχθούν στις σχολές της Ελληνικής Αστυνομίας, θα πρέπει να καταθέσουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά έως και τις 6 Ιουλίου στα αστυνομικά τμήματα του τόπου κατοικίας ή διαμονής τους, ενώ οι υποψήφιοι της κατηγορίας «τέκνα Ελλήνων του Εξωτερικού» θα υποβάλουν την αίτηση με τα προβλεπόμενα δικαιολογητικά μέχρι 27 Ιουλίου στο αστυνομικό τμήμα της κατοικίας ή διαμονής τους στην Ελλάδα ή στα προξενεία των χωρών που μένουν.

Δικαίωμα εισαγωγής στις αστυνομικές σχολές, σύμφωνα με την προκήρυξη του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, έχουν όλοι όσοι διαθέτουν τα ακόλουθα προσόντα και πληρούν τις εξής προϋποθέσεις:

-Να μην υπερβαίνουν το 26ο έτος της ηλικίας τους κατά την 31η Δεκεμβρίου 2012, δηλαδή όσοι γεννήθηκαν από 01-01-1987 και μεταγενέστερα.
-Να είναι κάτοχοι τίτλου σπουδών που τους επιτρέπει τη συμμετοχή σε εξετάσεις για την εισαγωγή στα Ανώτατα -Εκπαιδευτικά Ιδρύματα (ΑΕΙ) της Χώρας.
-Να έχουν υγεία και άρτια σωματική διάπλαση, διαπιστούμενη από την αρμόδια Υγειονομική Επιτροπή Κατάταξης, σύμφωνα με τις διατάξεις για τη σωματική ικανότητα υποψηφίων των Σχολών Στρατού Ξηράς.
-Να έχουν σωματικά, ψυχικά και διανοητικά προσόντα, ανταποκρινόμενα στις απαιτήσεις του αστυνομικού έργου.
-Να έχουν ανάστημα (άνδρες και γυναίκες) τουλάχιστον 1,70 μ., χωρίς υποδήματα.
-Να μην έχουν καταδικασθεί για τέλεση ή απόπειρα κακουργήματος ή των εγκλημάτων ανυποταξίας, λιποταξίας, προσβολών του πολιτεύματος, προδοσίας της χώρας κ.λπ.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ