Τρίτη 26 Ιουνίου 2012

Τρικαλινός «σήκωσε» τον ΟΠΑΠ με 6 ευρώ!


Απίστευτη έμπνευση είχε ένας Τρικαλινός ο οποίος κατέθεσε δελτίο 6 ευρώ στο.. «Πάμε στοίχημα» και πήρε 36.749,53 ευρώ.

Η απίστευτη έμπνευση του Τρικαλινού ήταν να επιλέξει σωστά σε 7 αγώνες το «OVER» και σε 3 αγώνες το «Σύνολο Τερμάτων 4-6». Όλα αυτά με πολλαπλασιαστή 20.

Το τυχερό δελτίο κατατέθηκε στο πρακτορείο της κας Αρετής Γρηγορίου που βρίσκεται Κονδύλη και Σωκράτους 8.
Διαβάστε Περισσότερα »

Στη Βοιωτία έπιασαν τους ένοχους για κλοπή οχήματος στη Φθιώτιδα


Συνελήφθησαν δύο (2) ημεδαποί, για κλοπή οχήματος από το Κόμμα Λαμίας Φθιώτιδας

Συνελήφθησαν, προχθές (20-06-2012) το πρωί στην περιοχή Ρωμαϊκού Βοιωτίας, μετά από ευρεία αστυνομική επιχείρηση, στην οποία συμμετείχαν αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Αμφίκλειας και των Τμημάτων Ασφαλείας και Τροχαίας Λιβαδειάς, δύο ημεδαποί ηλικίας 21 και 16 ετών, οι οποίοι, μαζί με δύο ακόμη συνεργούς τους, κατηγορούνται για κλοπή οχήματος από το Κόμμα Λαμίας Φθιώτιδας.

Ειδικότερα, προχθές περίπου στις 03:00΄το πρωί, οι τέσσερις δράστες, επιβαίνοντας σε Ι.Χ. Φ. αυτοκίνητο, μετέβησαν στο Κόμμα Φθιώτιδας και αφαίρεσαν ένα Ι.Χ. Φ. αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας 63χρονου ημεδαπού.

Στην συνέχεια οι δύο συλληφθέντες επιβαίνοντας στο δικό τους όχημα ως προπομποί και οι δύο συνεργοί τους στο κλεμμένο Ι.Χ. Φ. αυτοκίνητο, κατευθύνθηκαν, μέσω της παλιάς Εθνικής Οδού Λαμίας – Λιβαδειάς, προς την περιοχή της Λιβαδειάς.

Αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Αμφίκλειας που περιπολούσαν στην περιοχή, εντόπισαν τα οχήματα, στα οποία επέβαιναν οι δράστες και τα έθεσαν σε διακριτική παρακολούθηση, προκειμένου με την συνδρομή ενισχυτικών δυνάμεων, να διενεργήσουν αστυνομικό έλεγχο.

Λίγη ώρα αργότερα στην περιοχή του Ρωμαϊκού Βοιωτίας, οι αστυνομικές δυνάμεις ακινητοποίησαν το όχημα των δραστών που προπορευόταν και συνέλαβαν τον 21χρονο και τον 16χρονο, ενώ οι δύο συνεργοί τους, μετά από καταδίωξη, εγκατέλειψαν το κλεμμένο όχημα και εκμεταλλευόμενοι το σκοτάδι διέφυγαν πεζή προς άγνωστη κατεύθυνση.

Από τους αστυνομικούς κατασχέθηκε το όχημα των δραστών, ενώ το κλεμμένο όχημα αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη του.

Ενεργείται προανάκριση από το Τμήμα Ασφαλείας Λαμίας και οι δύο συλληφθέντες οδηγήθηκαν χθες (21-06-2012) στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λαμίας.
Διαβάστε Περισσότερα »

Πνιγμοί στις θάλασσες, δυστυχώς οι αριθμοί λένε πάντα την αλήθεια...

Οι αριθμοί λένε πάντα την αλήθεια. Δυστυχώς. Στην περίπτωση μας, οι αριθμοί, προκαλούν θλίψη, σε αφήνουν απλά με ένα τεράστιο, αναπάντητο "γιατί" και αν υπάρχουν τα σωστά μάτια να διαβάσουν ,ελπίζεις πως θα βρεθούν και σωστές λύσεις.
Ελλάδα..χώρα με θάλασσες όμορφες , με...
καλοκαίρι που κρατά μήνες.

Μα επισήμως, το καλοκαίρι μας ξεκινά στις 1 Ιουνίου, έτσι δεν είναι; Την ίδια μέρα ξεκινά και η θεσμοθετημένη ναυαγοσωστική κάλυψη ακτών και λουτρικών εγκαταστάσεων.

Εάν βέβαια οι δήμοι μπορούν να προσλάβουν εποχικό προσωπικό, εάν δεν έχουν αποχαρακτηριστεί οι παραλίες από πολυσύχναστες σε μη (για λόγους οικονομίας χρημάτων..ΟΧΙ ζωών, φυσικά),εαν,εαν,εαν..

Μέχρι και τις 24 Ιουνίου λοιπόν, έχουν χαθεί στις ελληνικές θάλασσες, 49 συνάνθρωποι μας!!!!! 34 ανδρες,15 γυναίκες, 9 αλλοδαποί ... 49 άτομα, σαν να μην έχουν καμία αξία, άνθρωποι που κολυμπούν σε αφύλακτες παραλίες (κυρίως) για τελευταία φορά.

Ναι ,στην συγκεκριμένη περίπτωση, οι αριθμοί λένε την σκληρή αλήθεια.. υπάρχει και συνέχεια βέβαια.
Από όσα περιστατικά γνωρίζουμε ακριβώς ώρα και δραστηριότητα απορρέουν τα εξής :

Δεκατέσσερις (14) συνάνθρωποι μας, έχασαν τη ζωή τους μεσημέρι, μέσα στον χρόνο εργασίας του ναυαγοσώστη, ο οποίος εργάζεται από 10.30 - 17.30 από 1/6 έως 31/8.
Πέντε (5), έχασαν τη ζωή τους πρωί και οχτώ (8 ) ,απόγευμα (σε ώρες που πιθανότατα να ήταν μέσα στο ωράριο του ναυαγοσώστη και πάλι).
Τρία (3) άτομα, έχασαν τη ζωή τους ενώ έκαναν υποβρύχιο ψάρεμα .

Οι ηλικίες ποικίλλουν με περισσότερα θύματα, την ηλικιακή ομάδα από 70 έως 80 ετών, όπου έχουμε 19 πνιγμούς!!!

Τι φταίει , λοιπόν, που ο κόσμος πνίγεται; Ποιος έχει μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης; Θα έλεγα..ΟΛΟΙ!!

Οι γονείς γιατί δεν φροντίζουν το παιδί τους να μάθει σωστό κολύμπι από προπονητή και που επισκεπτόμενοι μια παραλία ξεχνούν πως το παιδί τους αποτελεί αποκλειστικά και μόνο δική τους ευθύνη.
Οι έφηβοι-νέοι, γιατί υπερεκτιμούν τις δυνατότητες και δυνάμεις τους.
Οι ενήλικες γιατί δεν ακολουθούν κανόνες ασφαλούς κολύμβησης, γιατί ασκούν υποβρύχιες δραστηριότητες χωρίς ζευγάρι.
Οι μεγαλύτεροι σε ηλικία γιατί κολυμπούν πολύ μακριά από την ακτή, δεν ενημερώνουν τον ναυαγοσώστη (οπού υπάρχει) για τυχόν προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζουν.
Όλοι που καταναλώνουν τροφή και αλκοόλ πριν την επίσκεψη τους στην θάλασσα, που δεν υπακούν σε συμβουλές, που βοηθούν άλλους λουόμενους που κινδυνεύουν χωρίς να έχουν τις εξειδικευμένες γνώσεις.
Οι υπεύθυνοι για να τοποθετούν ναυαγοσώστες οι οποίοι δεν το πράττουν.
Οι επιτροπές που αποχαρακτηρίζουν τις πολυσύχναστες παραλίες, αφήνοντάς τις ,αφύλακτες.
Η πολιτεία που αγνοεί τα σκληρά νούμερα των θυμάτων.

49 θύματα στην θάλασσα στην εκκίνηση του καλοκαιριού .Και κάθε μέρα που παίρνει ο αριθμός αυτός θα αυξάνεται.
Έως ότου, αντιμετωπιστεί η ναυαγοσωστική κάλυψη με τη σοβαρότητα που της αξίζει..για το καλό όλων μας.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΑΛΑΛΟΥΜ, ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ ΚΑΙ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΕΡΝΙΚΟΣ

Παραιτήθηκε ο Βερνίκος από υφυπουργός Ναυτιλίας

Την παραίτησή του υπέβαλε πριν από λίγο ο υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιώργος Βερνίκος.
Η παραίτηση του Γιώργου Βερνίκου σύμφωνα με πληροφορίες υποβλήθηκε λόγω παλαιότερης υπόθεσης εμπλοκής του σε off shore εταιρεία για την οποία θέσει ζήτημα ο ΣΥΡΙΖΑ.
Ο Γιώργος Βερνίκος μετά από συνομιλία που είχε με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελο Βενιζέλο, του ανακοίνωσε την πρόθεσή του να εγκαταλείψει την θέση του, ενώ αυτήν την ώρα βρίσκεται στο γραφείο του υπουργού Ναυτιλίας, Κωστή Μουσουρούλη προκειμένου να υποβάλει και επίσημα την παραίτησή του.
Υπενθυμίζεται πως νωρίτερα, με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ, είχε ζητήσει εξηγήσεις από την κυβέρνηση για την συμμετοχή του Γιώργου Βερνίκου στην off shore εταιρεία με το όνομα «VERNICOS OFFSHORE GROUP S.A.» με έδρα τα νησιά Μάρσαλ.
Στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει πως τρέφει εκτίμηση για την αντιδικτατορική στάση του υφυπουργού κατά την διάρκεια της Χούντας, ωστόσο, προσθέσει πως σύμφωνα με τον νόμο 3849/2010 (άρθρο 6) οι κανόνες είναι σαφείς. Απαγορεύεται ρητά υπουργοί και πολιτικά πρόσωπα να συμμετέχουν σε offshore εταιρείες, ενώ για τους παραβάτες προβλέπονται βαρύτατες ποινές και χρηματικά πρόστιμα.
Σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida.gr ο κ. Βερνίκος δεν είχε ενημερώσει εξ αρχής τον Ευάγγελο Βενιζέλο για την εμπλοκή του με τη off shore εταιρεία.
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τον συμβούλευσε να παραιτηθεί ενώ και ο ίδιος ο κ. Βερνίκος παραδέχθηκε πως δεν γνώριζε για την ύπαρξη του συγκεκριμένου νόμου, καθώς εάν είχε γνώση, τότε είτε θα είχε παραιτηθεί από την off shore, είτε δεν θα είχε αποδεχθεί την θέση του υφυπουργού.
Σύμφωνα με πληροφορίες η θέση του υφυπουργού Ναυτιλίας δεν θα αναπληρωθεί.
Διαβάστε Περισσότερα »

Θερινά μπάνια για τα ΚΑΠΗ Βαγίων



Τα μέλη του ΚΑΠΗ Βαγίων θα πραγματοποιήσουν «πρόγραμμα θερινών μπάνιων», από τις 2-7-2012 έως 20-7-2012 (15 ημέρες).
Η μεταφορά θα γίνεται από το ΚΑΠΗ Βαγίων με προορισμό τις παραλίες Αλυκής και Σαράντη.
Τα μέλη καλούνται να δηλώσουν συμμετοχή.
Τιμή εισιτηρίου: 20 ευρώ την εβδομάδα.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ποιος είναι ο νέος υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας

Ποιος είναι ο νέος υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας

Στην ηλεκτρική καρέκλα του υπουργού Οικονομικών θα καθίσει τελικά ο Γιάννης Στουρνάρας αντικαθιστώντας τον Βασίλη Ράπανο, τα προβλήματα της υγείας του οποίου δεν του επέτρεψαν να αναλάβει τα καθήκοντα του «τσάρου» της οικονομίας.
Το όνομα του κ.Στουρνάρα είχε ακουστεί για τον αρχικό σχηματισμό της κυβέρνησης, ωστόσο προτιμήθηκε τελικά ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Εθνικής Τράπεζας.
Ο Γιάννης Στουρνάρας επιστρέφει και πάλι σε κυβερνητική θέση, αφού κατά τη θητεία της υπηρεσιακής κυβέρνησης του Παναγιώτη Πικραμμένου είχε αναλάβει το Υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας μέχρι και τις εκλογές της 17ης Ιουνίου.
Ο νέος υπουργός Οικονομικών γεννήθηκε το 1956 στην Αθήνα, γιος αντιστασιακού που εξορίστηκε κατά τη διάρκεια του εμφυλίου σε ξερονήσια. Σπούδασε στο Οικονομικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Αθηνών. Στη έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης.
Το βιογραφικό του είναι πλούσιο αφού ο Γιάννης Στουρνάρας έχει διατελέσει ειδικός σύμβουλος στο υπουργείο Εθνικής Οικονομίας την περίοδο 1986-1989, ειδικός σύμβουλος στην Τράπεζα της Ελλάδος το διάστημα 1989-1994, τακτικό μέλος της Οικονομικής και Νομισματικής Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Ένωσης από το 1994 έως το 2000.
Έχει διατελέσει πρόεδρος της Εμπορικής Τράπεζας, αντιπρόεδρος της Ενωσης Ελληνικών Τραπεζών, αντιπρόεδρος της ΔΕΠΑ, μέλος του ΟΔΔΗΧ, πρόεδρος του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμώνων του Υπουργείου Οικονομίας.
Εως και σήμερα ήταν γενικός διευθυντής του κέντρου οικονομικών ερευνών ΙΟΒΕ, ενώ είναι καθηγητής στο τμήμα Οικονομικών Επιστημών του πανεπιστημίου Αθηνών από το 1989.
Διαβάστε Περισσότερα »

Λιβαδειά:Συνελήφθη 51χρονος για οφειλές προς το Δημόσιο

silipsi
Συνελήφθη σήμερα το πρωί στην Λιβαδειά Βοιωτίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Λιβαδειάς, ένας 51χρονος , για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο, που προήλθαν από την επιχειρηματική του δραστηριοποίηση στον τομέα της εμπορίας αυτοκινήτων.
Το ύψος των οφειλών του ανέρχεται στο χρηματικό ποσό των 131.222,15 ευρώ.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λιβαδειά
Διαβάστε Περισσότερα »

Κυβέρνηση για Γκίνες: Δύο ατυχήματα και μια μεγάλη γκάφα μέσα σε 7 ημέρες

Κυβέρνηση για Γκίνες: Δύο ατυχηματα και μια μεγάλη γκάφα μέσα σε 7 ημέρες

Μια εβδομάδα μετά την ορκωμοσία της, κανείς δεν περίμενε ότι το ξεκίνημα της κυβέρνησης θα στιγματιζόταν από τόσο δυσάρεστα επεισόδια. Τρία απανωτά ατυχήματα φέρνουν τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά σε δύσκολη θέση και ταλαιπωρούν την εικόνα της Ελλάδας στην κρισιμότερη στιγμή για την Ευρωζώνη. Αυτά είναι: Η περιπέτεια της υγείας του ίδιου του πρωθυπουργού που αναγκάζεται να ακινητοποιηθεί για 10 ημέρες, η πρόωρη αποχώρηση του Βασίλη Ράπανου από τη θέση του υπουργού Οικονομικών και η μεγαλειώδης γκάφα της κυβέρνησης που αγνοούσε ότι δεν μπορεί να εκπροσωπήσει την Ελλάδα στη Σύνοδο Κορυφής ένας απλός υπουργός Εξωτερικών.
Σήμερα πραγματοποιούνται τα καθοριστικά ραντεβού και τηλεφωνήματα για την αντικατάσταση του Βασίλη Ράπανου στο τιμόνι του υπουργείου Οικονομικών. Από τον πρωθυπουργό αναζητείται κατ' αρχήν τεχνοκράτης κοινής αποδοχής, στο πρότυπο Ράπανου. Κρίσιμη συνάντηση θα έχουν με τον Αντώνη Σαμαρά, στο σπίτι του στην Κηφισιά, σήμερα, ο Ευάγγελος Βενιζέλος και ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναμένεται να θέσει στον πρωθυπουργό, σαφείς προδιαγραφές για τον αντικαταστάτη του παραιτηθέντος κ. Ράπανου.
«Ο υπουργός Οικονομικών θα πρέπει να διαθέτει κάποια βασικά προσόντα, αντικειμενικές ικανότητες, δυνατότητα διαπραγμάτευσης και αποδοχή στο εσωτερικό και στο εξωτερικό της χώρας» έλεγαν συνεργάτες του προέδρου του ΠΑΣΟΚ.
Προδιαγραφές για το πρόσωπο του υπουργού Οικονομικών θέτει και η ΔΗΜΑΡ. Ο γραμματέας του κόμματος Σπύρος Λυκούδης επεσήμανε χθες ότι «ο αντικαταστάτης του κ. Ράπανου πρέπει να έχει τα ίδια πολιτικά χαρακτηριστικά και να εκπέμπει τα ίδια μηνύματα και στο εσωτερικό της χώρας και στο εξωτερικό» βάζοντας ψηλά τον πήχυ. Κύκλοι της ΔΗΜΑΡ εκτιμούν ότι ο αντικαταστάτης του κ. Ράπανου πρέπει να προέρχεται από τον ευρύτερο χώρο του ΠΑΣΟΚ, να είναι τεχνοκράτης με υψηλή κατάρτιση και να απολαμβάνει την εμπιστοσύνη της ελληνικής αγοράς και των ευρωπαίων εταίρων.
Τα πρόσωπα που πληρούν αυτές τις προδιαγραφές δεν είναι πολλά και στη λίστα των υποψηφίων παραμένουν ο Γιώργος Ζανιάς, ο Γιάννης Στουρνάρας και ο Τάσος Γιαννίτσης ενώ ακούγεται και το όνομα του προσωπικού φίλου του πρωθυπουργού Αλέξανδρου Τουρκολιά, υποδιοικητή της Εθνικής Τράπεζας, το όνομα του οποίου είχε ακουστεί και για το υπουργείο Ναυτιλίας.
Οι έρευνες της κυβέρνησης στρέφονται τώρα και στην αναζήτηση κομματικού στελέχους για τη θέση του υπουργού Οικονομικών. Ο Αντώνης Σαμαράς δέχεται εισηγήσεις να μετακινήσει τον Κωστή Χατζηδάκη στο υπουργείο και να τοποθετήσει στη θέση του υπουργό Ανάπτυξης τον Κυριάκο Μητσοτάκη ή ακόμη και να προτείνει την Ντόρα Μπακογιάννη για το υπουργείο Οικονομικών ή τον πρώην διοικητή της Εθνικής Τράπεζας Τάκη Αράπογλου.
Την ίδια ώρα αλγεινές εντυπώσεις προκάλεσε το φάλτσο της κυβέρνησης να ορίσει εκπρόσωπο της Ελλάδας στη Σύνοδο Κορυφής τον Δημήτρη Αβραμόπουλο, κίνηση που δείχνει στην καλύτερη περίπτωση άγνοια, στη χειρότερη επιπολαιότητα.
Και μόνο το γεγονός ότι παρενέβη η Ευρωπαϊκή Ενωση για να επισημάνει στην ελληνική διπλωματία ότι στη σύνοδο έπρεπε να μεταβεί ο ανώτατος άρχων της χώρας -ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας στην προκειμένη περίπτωση αφού θα απουσιάζει ο πρωθυπουργός- καταδεικνύει τη σύγχυση που επικρατεί στην Αθήνα.
Η κατάσταση αυτή έχει ανησυχήσει και τους δύο κυβερνητικούς εταίρους, το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ. Ο Ευάγγελος Βενιζέλος και ο Φώτης Κουβέλης επιχειρούν να συντονιστούν και να κάνουν προσεκτικά βήματα, ώστε να μην χρεωθούν λάθη των επιτελών του πρωθυπουργού. Είναι ενδεικτικό το γεγονός ότι αποφάσισαν να μην συνοδεύσουν τον κ. Παπούλια στις Βρυξέλλες για τη σύνοδο κορυφής, καθώς η απουσία του κ. Σαμαρά θα τους έφερνε ευθέως στο κάδρο της κρίσης, σε μία δύσκολη καμπή.
Διαβάστε Περισσότερα »

Από 1η Ιουλίου το εμπάργκο στο Ιράν, καμία εξαίρεση για την Ελλάδα.

 
Οι Βρυξέλλες απέρριψαν το αίτημα της Αθήνας για ειδική μεταχείριση λόγω κρίσης.
 Το εμπάργκο στις εισαγωγές πετρελαίου από το Ιράν προς τις χώρες της ΕΕ πρόκειται να τεθεί σε εφαρμογή από την 1η Ιουλίου, όπως είχε συμφωνηθεί εξαρχής τον περασμένο Ιανουάριο, συμφώνησαν οι..  υπουργοί Εξωτερικών της ΕΕ κατά το Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων στο Λουξεμβούργο τη Δευτέρα.
«Δεν υπάρχει καμία αλλαγή όσον αφορά το πώς θα προχωρήσουμε την 1η Ιουλίου», δήλωσε σχετικά η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Κάθριν Aστον.
Η ΕΕ είχε αποφασίσει την εφαρμογή του εμπάργκο από τον Ιούλιο ώστε να εκτελεστούν συμβόλαια παράδοσης που είχαν ήδη κλειστεί. Τα στοιχεία δείχνουν ότι τον Μάιο και τον Ιούνιο οι εισαγωγές από το Ιράν σχεδόν μηδενίστηκαν.
Οι υπουργοί συμφώνησαν ακόμη να εξετάσουν στο μέλλον την υλοποίηση του εμπάργκο ώστε να διασφαλιστεί η ομαλή ροή πετρελαίου προς τις ευρωπαϊκές χώρες.
Το εμπάργκο έχει αποφασιστεί στο πλαίσιο μέτρων που κλιμακώνουν την πίεση κατά του Ιράν σχετικά με το πυρηνικό του πρόγραμμα για το οποίο η Δύση υποπτεύεται ότι αποσκοπεί στην παραγωγή πυρηνικών όπλων. Η Τεχεράνη διαψεύδει μιλώντας για αποκλειστικά ειρηνική χρήση.
Παράλληλα οι υπουργοί απέρριψαν το αίτημα της Ελλάδας για ειδική μεταχείριση (όπως εξαίρεση ή πιστώσεις) σε ό,τι αφορά τις δικές της εισαγωγές λόγω των οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει.
Η Ελλάδα εισήγαγε πετρέλαιο με πίστωση από το Ιράν και είχε ζητήσει να επιτραπούν οι αγορές και πέρα από την 1η Ιουλίου ή να δοθούν εγγυήσεις που θα της επιτρέπουν να αγοράζει πετρέλαιο από άλλες χώρες.
Διαβάστε Περισσότερα »

Δείτε πως διαμορφώνονται οι μισθοί των δημοσίων υπαλλήλων, σύμφωνα με το νέο μισθολόγιο


Τι γίνεται με το νέο μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων; Ένας πρωτοδιοριζόμενος στο δημόσιο ηλικίας 21 ετών, άγαμος
και απόφοιτος λυκείου, θα λάβει καθαρό μηνιαίο μισθό 618 €. Ένας που διορίστηκε στο δημόσιο σε ηλικία 21 ετών, άγαμος, απόφοιτος λυκείου και έχει 16 έτη υπηρεσίας (δηλαδή είναι 37 ετών), λαμβάνει καθαρό μηνιαίο μισθό 889 €. Ένας που διορίστηκε στο δημόσιο σε ηλικία 21 ετών, άγαμος, απόφοιτος λυκείου και έχει 35 έτη υπηρεσίας (δηλαδή είναι 56 ετών), λαμβάνει καθαρό μηνιαίο μισθό 1258 €.

Διαβάστε Περισσότερα »

Ο Δένδιας τα «σαρώνει» όλα στο υπ.Δημόσιας Τάξης...


Φεύγει ο αρχηγός και ο Κοκκαλάκης
iepiloges.blogspot.gr

Μέσα στις επόμενες ημέρες, ίσως και μέχρι την Παρασκευή, θα έρθουν τα πάνω κάτω στην Κατεχάκη. Ο νέος υπουργός Νίκος Δένδιας, είναι αποφασισμένος να ... κάνει όσες αλλαγές δεν έγιναν τον...

περασμένο Μάρτιο, που θα ακολουθούσαν τις τακτικές κρίσεις.

Κρίσεις βεβαια δεν έγιναν μετά από αίτημα του Σαμαρά, εν όψει των εκλογών και τώρα ήρθε ή ώρα για ... «αποκεφαλισμούς».

Οι πληροφορίες είναι ακριβείς και αναφέρουν πως πρώτος θα φύγει ο αρχηγός της ΕΛΑΣ Ν. Παπαγιαννόπουλος, που τοποθετήθηκε τον περασμένο Οκτώβριο και μαζί του ο εκπρόσωπος τύπου Αθ. Κοκκαλάκης.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως θα ακολουθήσουν σαρωτικές αλλαγές σε επιτελεία και καίριες θέσεις στις υπηρεσίες της Ασφάλειας.
Διαβάστε Περισσότερα »

Καμίνι η χώρα την Τρίτη - Στους 40 βαθμούς Κελσίου ο υδράργυρος

Καμίνι η χώρα την Τρίτη - Στους 40 βαθμούς Κελσίου ο υδράργυρος

Υψηλές θερμοκρασίες, αφού κατά τόπους το θερμόμετρο θα «χτυπήσει» ακόμη και σαραντάρια, αλλά και βροχές - κυρίως τις μεσημβρινές ώρες στην κεντρική, αλλά και την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη - θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού την Τρίτη.
Συγκεκριμένα, στην Αττική ο καιρός θα είναι αίθριος, ενώ τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν λίγες τοπικές νεφώσεις κυρίως στα βόρεια, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 25 έως 39 βαθμούς Κελσίου
Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός θα είναι αρχικά αίθριος, ενώ από τις μεσημβρινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα πρόσκαιρων βροχοπτώσεων το απόγευμα στα γύρω ορεινά. Τη νύχτα αναμένεται να σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα ανατολικά του νομού. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 35 βαθμούς Κελσίου.
Στην ανατολική- κεντρική Μακεδονία και τη Θράκη από το μεσημέρι θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Από το βράδυ τα φαινόμενα θα περιοριστούν στην κεντρική- ανατολική Μακεδονία. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 37 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα πρόσκαιρων βροχοπτώσεων στα ορεινά της Ηπείρου και της δυτικής Στερεάς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 36 βαθμούς Κελσίου.
Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, εν τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα πρόσκαιρων βροχών στα ορεινά της Θεσσαλίας. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 39 και τοπικά 40 βαθμούς Κελσίου.
Στις Κυκλάδες και την Κρήτη ο καιρός θα είναι αίθριος. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 33 και στη Κρήτη έως 35 βαθμούς Κελσίου.
Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 34 βαθμούς Κελσίου.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ