Πέμπτη 28 Ιουνίου 2012

Συνάντηση για τα προβλήματα των σχολικών μονάδων Λεύκτρων και Μελισσοχωρίου

Με το συλλόγο γονέων του Δημοτικού Σχολείου Λεύκτρων Μελισσοχωρίου συναρτήθηκε σήμερα ο Διευθυντής Εκπαίδευσης Βοιωτίας και συζητήσανε τα προβλήματα που προκύπτουν από την ιδιόμορφη λειτουργία της Σχολικής Μονάδας σε δύο κτήρια που απέχουν 7 περίπου χιλιόμετρα μεταξύ τους , τα τέσσερα τελευταία χρόνια.


Στην συνάντηση συμμετείχε και ο Παναγιώτης Ζερικιώτης αντιδήμαρχος της Δημοτικής Ενότητας Πλαταιών του Δήμου Θηβαίων.

Οι γονείς έθεσαν υπόψη του Διευθυντή Π.Ε. την Τεχνική έκθεση Αυτοψίας που έγινε την Παρασκευή 18-03-2011 από κλιμάκιο μηχανικών της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Θηβαίων στο κτήριο της σχολικής μονάδας, στο Δημοτικό Διαμέρισμα Μελισσοχωρίου. Στην έκθεση αυτή οι μηχανικοί εισηγούνται «λόγω της εξέλιξης του φαινομένου και της μορφής των ζημιών, πρέπει να σφραγιστούν οι εσωτερικοί χώροι του σχολείου που γειτνιάζουν με τους εξωτερικούς τοίχους του κτιρίου στην βόρεια και ανατολική πλευρά, να απαγορευτεί η προσέγγιση των μαθητών πλησίον της ανατολικής και βόρειας πλευράς του κτιρίου εξωτερικά και να απαγορευτεί η κυκλοφορία στην εξωτερική σκάλα του σχολείου στην ανατολική πλευρά αυτού…». Επίσης, συζητήθηκε το περιεχόμενο της Αυτοψίας στο 5/θέσιο Δημοτικό Σχολείο Λεύκτρων από κλιμάκιο μηχανικών της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Θηβαίων που επισημαίνει ότι «συγκριτικά υπερέχει το Δημοτικό Σχολείο Λεύκτρων ( παλαιό και νέο κτήριο) σε σχέση με το Δημοτικό Σχολείο Μελισσοχωρίου».
Από την πλευρά της Διεύθυνσης Π.Ε. ενημερώθηκαν οι γονείς για την κοινή υπουργική απόφαση 100404/Δ4/12-08-2010 σχετικά με τις καταργήσεις, τους υποβιβασμούς και τις συγχωνεύσεις Δημοτικών Σχολείων, έχει δημοσιευθεί στο ΦΕΚ 1333/τβ/30-08-2010 και αναφέρει ότι το «Τριθέσιο Δ.Σ. Λεύκτρων και το Διθέσιο Διθέσιο Δ.Σ Μελισσόχωρίου σε ένα νέο Δημοτικό Σχολείο με την ονομασία , Πενταθέσιο Δ.Σ. Λεύκτρων». Επίσης , τους κοινοποιήθηκε το περιεχόμενο της εισήγησης της σχολικής συμβούλου Ζουγανέλη Άννας που προτείνει «κατά τη σχολική χρονιά 2012-2013 το Δημοτικό Σχολείο Λεύκτρων να λειτουργήσει ως μια ενιαία σχολική μονάδα στεγαζόμενη σε αν κτίριο».

Ακολούθησε συζήτηση για τα προβλήματα που παρουσιάζονται στα κτήρια των σχολικών μονάδων Λεύκτρων και Μελισσοχωρίου με βάση σχετική επιστολή των γονέων και αποφασίστηκαν τα επόμενα βήματα για την αντιμετώπισή τους.
thiva.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

ΝΕΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΖΑΜΠΛΟΥΤΟ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟ. "ΕΙΧΕ... ΑΡΔΕΥΣΕΙ ΟΛΗ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ"!






Μέσα σε μόλις τρία χρόνια κατάφερε να αυξήσει τις καταθέσεις του στην τράπεζα κατά 2.830.000 ευρώ, χωρίς βεβαίως να δηλώνει αντίστοιχα εισοδήματα στην Εφορία. Ο...
"Ωνάσης" αντιδήμαρχος πόλης της Φθιώτιδας που πιάστηκε στα δίχτυα του ΣΔΟΕ, έτρωγε ανενόχλητος με χρυσά κουτάλια!


Το ΣΔΟΕ άρχισε να ψάχνει την υπόθεση στα τέλη του περασμένου έτους έπειτα από καταγγελίες. Αρχικά οι ελεγκτές διαπίστωσαν ότι ο αντιδήμαρχος μέσω επιχείρησης με αρδευτικά μηχανήματα που διατηρούσε καθώς και της αμοιβής του για τις υπηρεσίες του στον δήμο, είχε ένα καλό ετήσιο εισόδημα της τάξεως των 40.000 ευρώ, το οποίο ως συνεπής φορολογούμενος δήλωνε στην Εφορία. Όταν όμως άνοιξαν οι τραπεζικοί του λογαριασμοί και βρέθηκαν κάτι λιγότερο από 3 εκατ. ευρώ, δεν μπόρεσε να δώσει εξηγήσεις για την προέλευση των χρημάτων.


«Πρέπει να έχει αρδεύσει όλη τη Φθιώτιδα», λέει χαρακτηριστικά στέλεχος του ΣΔΟΕ. Στον δήμο έχει εκλεγεί δύο συνεχόμενες τετραετίες. Οι τραπεζικές του καταθέσεις όμως αυγάτισαν απότομα και οι φήμες στον δήμο άρχισαν να οργιάζουν. Οι φήμες πέρυσι έγιναν καταγγελίες και αυτές με τη σειρά τους προκάλεσαν εισαγγελική παραγγελία στο Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος.


Ο αντιδήμαρχος ήταν ένας από τη λίστα των 500 πολιτικών προσώπων (πρώην υπουργοί, βουλευτές, νομάρχες, δήμαρχοι και σύμβουλοι αυτών) για τους οποίους έχουν ανοίξει οι τραπεζικοί λογαριασμοί, ενώ ουσιαστικά είναι και η πρώτη υπόθεση από τη λίστα των 500 που «δένει» το ΣΔΟΕ με ατράνταχτα στοιχεία.
Kostas Koyrpadakis
 oparlapipas.com

Διαβάστε Περισσότερα »

Περάστε ένα ευχάριστο και επωφελές καλοκαίρι με βιβλία από την Πανβοιωτική Βιβλιοθήκη Λεονταρίου

Η Πανβοιωτική Βιβλιοθήκη  ‘’ Αθηνά γλαυκώπις’’ με έδρα το Λεοντάρι Βοιωτίας, εμπλουτισμένη με νέα βιβλία λογοτεχνικά, παιδικά και σύγχρονου προβληματισμού, περιμένει τους αναγνώστες, για να προμηθευτούν βιβλία για τις διακοπές.
 Πιστεύουμε ότι η βιβλιοθήκη ικανοποιεί όλα τα ενδιαφέροντα των αναγνωστών κάθε ηλικίας και κάθε βαθμού μόρφωσης.
17.000 βιβλία περιμένουν αναγνώστες.
Περάστε ένα ευχάριστο και επωφελές καλοκαίρι.

Παραθέτουμε και το πρόγραμμα με τα τηλέφωνα εξυπηρέτησης


ΗΜΕΡΑ
ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
ΤΡΙΤΗ
10:00 π.μ. – 12:00 μ.μ.
ΤΕΤΑΡΤΗ
17:00 μ.μ. – 20:00 μ.μ.
ΠΕΜΠΤΗ
10:00 π.μ. – 12:00 μ.μ.
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
17:00 μ.μ. – 20:00 μ.μ.
ΣΑΒΒΑΤΟ
10:00π.μ.-12μ.μ. & 17:00μ.μ. - 20:00μ.μ
ΚΥΡΙΑΚΗ
10:00π.μ.-12μ.μ. & 17:00μ.μ. - 20:00μ.μ

ΕΚΤΟΣ ΤΟΝ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΩΡΩΝ  ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗθΕIΤΕ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΩΡΑ ΑΦΟΥ  ΤΗΛΕΦΩΝΗΣΕΤΕ

ΣΤΑ ΚΑΤΩθl ΤΗΛΕΦΩΝΑ: 22620-65463,65611,6932662846
FAX:22620-65463, email:vivliothikileontari@yahoo.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Το πρόβλημα των αστέγων επεκτείνεται δραματικά στην επαρχία


Το πρόβλημα των αστέγων επεκτείνεται δραματικά στην επαρχία


Στην τριμηνιαία έκθεσή της, για την κοινωνική κατάσταση στην Ε.Ε. η Ευρωπαϊκή Επιτροπή διαπιστώνει ότι η απασχόληση στην Ελλάδα μειώθηκε κατά 8,7% (400.000 θέσεις εργασίας) το πρώτο τρίμηνο του 2012, σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2011.
Την ίδια περίοδο, στην Ισπανία χάθηκαν 660.000 θέσεις εργασίας, στην Πορτογαλία 210.000 και στην Ιταλία 180.000.
Η Επιτροπή επισημαίνει ότι η Ελλάδα συγκαταλέγεται στην ομάδα των χωρών στις οποίες αναμένεται επιδείνωση της απασχόλησης το δεύτερο εξάμηνο του 2012 στον τομέα των υπηρεσιών και των κατασκευών.
Εξάλλου, σύμφωνα με την έκθεση της Επιτροπής, την τριετία 2008- 2011 η ανεργία στους πολίτες ηλικίας 55- 64 ετών διπλασιάστηκε σε έξι κράτη μέλη: την Ελλάδα, τη Δανία, την Ιρλανδία, την Ισπανία, τη Λετονία και τη Λιθουανία.
Παράλληλα, το 64% των Ελλήνων ηλικίας 15- 35 ετών (27% για περιορισμένο χρονικό διάστημα και 37% μακροπρόθεσμα) δηλώνουν έτοιμοι να εγκατασταθούν και να εργαστούν σε άλλη ευρωπαϊκή χώρα.
Ο μέσος κοινοτικός όρος είναι 53%, ενώ υψηλά ποσοστά παρατηρούνται επίσης στην Ισπανία και την Ιρλανδία (από 67%) και στην Πορτογαλία (57%).
Όσον αφορά το ζήτημα των αστέγων, η Επιτροπή περιγράφει με τα πιο μελανά χρώματα την κατάσταση στην Ελλάδα.
Όπως επισημαίνεται στην έκθεση, το 2011 οι άστεγοι στη χώρα μας αυξήθηκαν κατά 25%, σε σχέση με το 2009, και ανέρχονται σε 20.000.
Πάνω από το ήμισυ των αστέγων εντοπίζονται στην Αθήνα και τον Πειραιά (11.000- από τους οποίους 8.000 είναι Έλληνες).
Το πρόβλημα των αστέγων έχει κάνει επίσης την εμφάνισή του σε πόλεις όπως τα Χανιά, το Ηράκλειο Κρήτης και τα Τρίκαλα, αναφέρει η Επιτροπή.
Η Επιτροπή σημειώνει επίσης ότι το 68% του πληθυσμού στην Ελλάδα ζει κάτω από το όριο της φτώχειας (σ.σ. δηλαδή με εισόδημα κάτω από το 60% του μέσου εθνικού εισοδήματος) και διαθέτει πάνω από το 40% του εισοδήματός του για το ενοίκιο ή την αποπληρωμή στεγαστικού δανείου.
Τέλος, η Επιτροπή αναφέρει ότι το δεύτερο εξάμηνο του 2012 αναμένεται να μειωθούν οι κοινωνικές δαπάνες κατά 18%.
Διαβάστε Περισσότερα »

Χωρίς αποψίλωση η Άσκρη - Ο υπεύθυνος της χωματερής στην Δόμβραινα..




Κατηγορηματικός ο Διοικητής της Π.Υ Θήβας Δ. Κεφαλάς …
Κάηκαν 310 στρέμματα αμπέλια, ελαιόδενδρα και αθέριστα σιτηρά στην Άσκρη και 1.300 στρέμματα χαμηλής βλάστησης στην Δομβραίνα…
«Χωρίς αποψίλωση η Άσκρη - Ο υπεύθυνος της χωματερής στην Δόμβραινα..»
Τι λέει για την συνεργασία πολιτών – Δήμου – Περιφ. Ενότητας Βοιωτίας..
Τριακόσια δέκα στρέμματα αγροτικής έκτασης, αμπέλια, ελαιόδεντρα και αθέριστα σιτηρά δηλαδή, έκαψε η φωτιά, που εκδηλώθηκε στην Άσκρη και 1.300 στρέμματα αραιή βλάστηση στην περιοχή της Δομβραίνας…
Και οι δυο φωτιές, που «έσκασαν» με λίγες ώρες διαφορά, πήραν γρήγορα διαστάσεις λόγω των ισχυρών ανέμων, βάζοντας κυριολεκτικά φωτιά στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Θήβας, που έτρεχε από το ένα μέτωπο στο άλλο…

 «Όταν φτάσαμε στην Άσκρη τα πράγματα ήταν δύσκολα, καθώς μεγάλη πυρκαγιά βρισκόταν σε εξέλιξη μέσα σε ελαιοκτήματα, αμπέλια και αθέριστα σιτηρά, οπότε μπήκαμε άμεσα στο μπροστινό κομμάτι, ζητώντας παράλληλα άμεσα ενισχύσεις» εξηγεί ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Θήβας Δ. Κεφαλάς, μιλώντας συνολικά για τις δυσκολίες εκείνης της ημέρας, αλλά και την συλλογικότητα της δράσης, που τον βοήθησαν να ελέγξει γρήγορα την πύρινη λαίλαπα
Τα πυροσβεστικά αεροσκάφη επιχείρησαν στο ανατολικό μέτωπο της φωτιάς, βοηθώντας τις επίγειες δυνάμεις να εισχωρήσουν στο κύριο μέτωπο, όπου με την βοήθεια των κατοίκων, που είχαν σπεύσει με διάφορα μηχανήματα , η φωτιά περιορίστηκε γρήγορα…
Στο πλευρό του κ. Κεφαλά και ο Περιφερειακός Δ/ντης Στ. Ελλάδας κ. Σκόνδρας, που συντόνιζε την επιχείρηση, με τον Διοικητή της Π.Υ Θήβας να επιρρίπτει ευθύνες σε όσους δεν είχαν φροντίσει για την αποψίλωση των εκτάσεών τους….
«Οι εκτάσεις που κάηκαν δεν είχαν αποψιλωθεί» δηλώνει κατηγορηματικά ο κ. Κεφαλάς, κάνοντας λόγο για πολλές καταθέσεις κατά την διάρκεια του προανακριτικού έργου το οποίο συνεχίζεται και σύντομα θα υπάρξει αποτέλεσμα …
Το πύρινο μέτωπο της Δομβραίνας ξεκίνησε από την σε αποκατάσταση χωματερή και επίσης δύσκολο, καθώς λόγω της προχωρημένης ώρας τα πυροσβεστικά αεροσκάφη δεν μπόρεσαν να συνεχίζουν τις ρίψεις…
Κάποια στιγμή η φωτιά φαινόταν να φεύγει προς την παραλία Αγ. Νικολάου, οπότε υπήρξε φόβος να επεκταθεί προς την Λιβαδώστρα και τον Άγιο Βασίλη, όμως τα δυο καναντέρ που σηκώθηκαν, έκοψαν την ένταση της φωτιάς, η οποία όμως κινήθηκε προς τον οικισμό του Αι Γιάννη..
Οχήματα και επίγειες δυνάμεις έριξαν όλο το βάρος εκεί, κόβοντας το μέτωπο της φωτιάς…
«Εδώ η αιτία είναι ξεκάθαρη και όλο το βάρος της κατάθεσης πέφτει στον υπεύθυνο της χωματερής» δηλώνει ο κ. Κεφαλάς, ο οποίος φαίνεται να έχει πολλούς συμμάχους στο έργο του, που τους ευχαριστεί και δημόσια…
«Είναι οι κάτοικοι, η Δημοτική Αρχή, αλλά περισσότερο η περιφερειακή ενότητα Βοιωτίας και κυρίως οι εθελοντές Καπαρελλίου, που μπαίνουν πάντα μπροστά» υπογραμμίζει ο Διοικητής της Π.Υ Θήβας, δίνοντας ιδιαίτερη βαρύτητα σε ένα επίσης σημαντικό γεγονός, που λαμβάνει σάρκα και οστά επί των ημερών του στους πρόποδες του Κιθαιρώνα…
Στις Ερυθρές δημιουργείται με την δική του συνδρομή νέα εθελοντική Ομάδα, που θα βοηθήσει επίσης σημαντικά το δύσκολο, απ’ ότι φαίνεται, φετινό έργο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Θήβας.
Viotiashop,gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Τρελά λεφτά βγάζουν οι αλλοδαποί έμποροι θανάτου

Παγκόμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών η 26/6. Το ΚΕΘΕΑ και άλλες οργανώσεις κατά των ναρκωτικών οργανώνουν δεκάδες δράσεις τόσο στην Αθήνα, όσο και στην υπόλοιπη Ελλάδα. Η αλήθεια και η πραγματικότητα είναι πολύ πιο σκληρή όμως. Εδώ και δεκάδες χρόνια, δράσεις και ενημερωτικές καμπάνιες βομβαρδίζουν το κοινό. Παρόλα αυτά, η χρήση των ναρκωτικών μόνο μειωτικές τάσεις δεν έχει, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά σε ολόκληρο τον πλανήτη.
Από τις 11 το πρωί η Ομόνοια και οι γύρω δρόμοι άρχιζαν να γεμίζουν και πάλι με τα αποστεωμένα φαντάσματα. Με τις σπασμένες και κατεστραμμένες φλέβες. Με τις ανοιχτές μολυσμένες πηγές. Κανένας δεν νοιάζεται αν σήμερα είναι Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών. Τόσο οι χρήστες όσο και οι μικροέμποροι. Αθηνάς, Μοναστηράκι, 3ης Σεπτεμβρίου, Ευριπίδου, Πειραιώς και σε κάθε δεύτερο στενό Ειδικοί Φρουροί της ΕΛ.ΑΣ. Παρόλα αυτά το “νταλαβέρι” συνεχίζεται κανονικά.

Οι τσιλιαδόροι, επίσης παντού και σε κάθε στενό, σε “κόβουν μάτι” από την πρώτη στιγμή. Σου χαμογελάνε με ένα πολύ ύποπτο δήθεν φιλικό χαμόγελο. Το ίδιο και οι μικροέμποροι. Όλων των εθνικοτήτων από Αφρικανούς μέχρι Αφγανούς. Κανένας δεν έχει επάνω του μεγάλες ποσότητες ηρωίνης. Οι μεγάλες “καβάτζες” βρίσκονται σε κοντινά διαμερίσματα. Σε περίπτωση σύλληψης ή προσαγωγής επικαλούνται και αυτοί το επιχείρημα του χρήστη.

Ένα “έμπειρο” μάτι μπορεί όμως αμέσως να ξεχωρίσει ποιοι είναι οι χρήστες, ποιοι οι dealers, ποιοι οι τσιλιαδόροι και ποιοι οι μεταφορείς. Ο χρήστης είναι πάντα εξαθλιωμένος και ταλαιπωρημένος. Οι υπόλοιποι, στην μαύρη και θαντηφορά αλυσίδα, δείχνουν υγιέστατοι και ιδιαιτέρως καλοντυμένοι. Τα τηλέφωνα δίνουν και παίρνουν και κάθε τόσο οι “μεταφορείς” εμφανίζονται με νέες “προμήθειες”. Αν και μέρα μεσημέρι πρώτα φορά νιώθω λίγο φόβο ανάμεσα τους. Με κοιτούν και δεν πείθονται από το δήθεν τουριστικό ύφος μου.

Γύρω στις 12:30, στην οδό Ευρυπίδου ομάδα συγκεντρωμένων χρηστών δείχνει μια απρόσμενη και παράξενη κινητικότητα. Ο σωστός άνθρωπος έχει φτάσει στην περιοχή. “Σπάει” την ηρωίνη σε ένα περβάζι. Γύρω του μαζεύονται όσοι έχουν τα χρήματα. Χωρίς χρήμα τίποτα δεν γίνεται. Οκτώ με δέκα ευρώ η δόση. Όλοι τους, αδιαφορούν για τους διερχόμενους Αθηναίους και τουρίστες. Ο καθένας με τη σειρά του περιμένει να “χτυπήσει” τη δόση του. Ένας από αυτούς δείχνει μια φλέβα στον το λαιμό του και αφήνεται στα έμπειρα χέρια ενός άλλου χρήστη. Η διαδικασία τελειώνει και όλοι δείχνουν λίγο πιο ήρεμοι.

Δύο Αφρικανοί συνεχίζουν να με κοιτούν επίμονα. Για ένα παράξενο λόγο, κάνω το ίδιο και πλησιάζω προς το μέρος τους. Αιφνιδιασμένοι από την κίνηση μου σηκώνονται αμέσως από το πεζοδρόμιο όπου κάθονταν. “Θέλει κάτι” ; με ρωτούν με το ίδιο ύποπτο δήθεν φιλικό χαμόγελο. “Όχι”, τους απαντώ το ίδιο χαμογελαστός, “αλλά αν χρειαστώ ποτέ κάτι να έρθω σε εσάς ; Είστε εδώ όλη την ημέρα” ; “Εσύ έλα εδώ και θα βρεις τι θέλεις”, μου απαντά ο ένας από αυτούς.

Πέρα από την ωμή εικόνα της χρήσης ηρωίνης μέρα μεσημέρι στο κέντρο της Αθήνας εκείνο που μου έκανε – και συνεχίζει να κάνει για χρόνια τώρα – την μεγαλύτερη εντύπωση είναι η οργάνωση της οικονομικής μηχανής γύρω από την εμπορία ναρκωτικών. Όλα λειτουργούν σε μια άριστα οργανωμένη γραμμή παραγωγής. Οι χρήστες δεν μειώνονται ποτέ, η ζήτηση αυξάνεται και κάθε ημέρα το μαύρο χρήμα ρέει άφθονο. Στις τσέπες αυτών που χρόνια τώρα, εξαιτίας των τεράστιων κερδών, αψηφούν διακρατικούς νόμους και σίγουρα γελάνε με την ψυχή τους, όταν ακούν και διαβάζουν για παγκόσμιες ενημερωτικές δράσεις και καμπάνιες για την αντιμετώπιση των ναρκωτικών.
/www.analystsforchange.org
Διαβάστε Περισσότερα »

ΛΑΜΠΕΡΗ !!! Η ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΗ ΔΕΞΙΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΤΩΝ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΩΝ ΤΗΣ ΘΗΒΑΣ Α.Σ. ΑΡΗ ΤΟΥ ΜΠΑΣΚΕΤ !!!


Πραγματοποιήθηκε μέσα σέ ζεστό καί οικογενειακό κλίμα η Εορταστική Δεξίωση πού παρέθεσε ο Πρόεδρος τού Α.Σ. ΑΡΗ τής Θήβας κ. Δημήτρης Παπαδάκης στό κέντρο '' ΤΖΑΚΙ '' στόν Σ.Σ. τής Θήβας πρός τιμήν τών τμημάτων τών Πρωταθλητών τής φετινής Μπασκετικής περιόδου
2011-12 τής ΕΣΚΑΣΕ , Γυναικών καί Εφήβων , παρουσία τού Προπονητικού Τήμ καί τού Διοκητικού Συμβουλίου τού ιστορικού Συλλόγου τής Θήβας .
Τίμησαν μέ τήν παρουσία τους τήν Εκδήλωση ο Δήμαρχος τού Καλλικρατικού Δήμου Θηβαίων κ. Σπύρος Νικολάου , ο Αντιδήμαρχος κ. Ανδρέας Χατζησταμάτης , ο Πρόεδρος τού Δ.Ο.Θ. κ. Δημήτρης Κουντούπης καί ο πρώην Δήμαρχος Θηβαίων κ. Νίκος Σβίγγος τούς οποίους ξενάγησαν μέσα από τήν μίνι έκθεση τού πλούσιου φωτογραφικού υλικού τού Συλλόγου τών 30 Πρωταθλημάτων στήν εντυπωσιακή 32χρονη ιστορία του , ο Πρόεδρος τού Συλλόγου κ. Δημήτρης Παπαδάκης καί ο Αρχιπροπονητής κ. Σωτήρης Γερμανός .
Οί Αθλήτριες καί οί Αθλητές τού Συλλόγου πέρασαν μία υπέροχη χαλαρή βραδιά στόν προαύλιο χώρο τού κέντρου '' ΤΖΑΚΙ '' όπου διακριτική ήταν καί η παρουσία Δημοσιογράφων τής Στερεάς Ελλάδας οί οποίοι είχαν προσκληθεί από τόν Πρόεδρο τού Α.Σ. ΑΡΗ κ. Δημήτρη Παπαδάκη .
Ραντεβού έδωσαν όλοι οι παριστάμενοι τής Εκδήλωσης τό ερχόμενο Σάββατο 30 Ιουνίου στήν Αθήνα στό κλειστό γήπεδο Μπάσκετ τού ΜΕΤΣ ( ώρα 19.00 ) όπου η Γυναικεία Ομάδα θά αγωνιστεί σέ αγώνες Μπαράζ Ανόδου στήν Α2 Εθνική Κατηγορία Μπάσκετ Γυναικών Ελλάδος αντιμετωπίζοντας τήν ομάδα τής ΤΕ Σάμου γιά τήν πρώτη αγωνιστική .
Τό Διοικητικό Συμβούλιο τού Α.Σ. ΑΡΗ τής Θήβας προσκαλεί τούς φίλους τού Συλλόγου νά παρευρεθούν στό γήπεδο τού ΜΕΤΣ καί νά στηρίξουν ένθερμα τήν προσπάθεια τών Κοριτσιών τού Συλλόγου νά πραγματοποιήσουν τό όνειρο τής επανόδου τής Γυναικείας Ομάδας Μπάσκετ τού Α.Σ. ΑΡΗ τής Θήβας στίς Εθνικές Κατηγορίες Μπάσκετ τού Πανελληνίου
Πηγή: viotikoperiskopio





Διαβάστε Περισσότερα »

Άρχισε η πιο κρίσιμη Σύνοδος Κορυφής για την Ευρώπη

Άρχισε η πιο κρίσιμη Σύνοδος Κορυφής για την Ευρώπη
Ο γαλλο-γερμανικός άξονας που αποτελούσε την ατμομηχανή της Ευρώπης έχει πλέον αντικατασταθεί από μια βαθιά ρωγμή που χωρίζει τον ευρωπαϊκό Βορρά από τον Νότο. Μια νέα συμμαχία «Νοτίων» βρίσκεται στα σκαριά, με επικεφαλής τον Φρανσουά Ολάντ, με την Ιταλία, την Ισπανία, την Πορτογαλία και την Ελλάδα απέναντι στην Ανγκελα Μέρκελ. Ποιός θα κερδίσει, ποιός θα χάσει; Οι απαντήσεις θα δοθούν στη Σύνοδο Κορυφής που ξεκίνησε αλλά δεν περιλαμβάνει την Ελλάδα στο βασικό μενού.
Φρανσουά Ολάντ και Αγκελα Μέρκελ «ορκίστηκαν» χθες, μπροστά στις κάμερες, ότι θα εργαστούν για περισσότερη Ευρώπη, ωστόσο το χάσμα που χωρίζει τις δυο χώρες είναι βαθύ: Η Γαλλία προσέρχεται στη Σύνοδο με απαιτήσεις, ζητάει άμεσα μέτρα για Ανάπτυξη, τραπεζική ενοποίηση και αμοιβαιοποίηση του χρέους των ευρωπαϊκών χωρών.
Η Γερμανία, που φοβάται ότι θα κληθεί να πληρώσει για όλες τις απαιτήσεις των υπερχρεωμένων ευρωπαϊκών χωρών, επιμένει στην τήρηση δημοσιονομικού συμφώνου με αυστηρές ποινές για τα απείθαρχα κράτη που παρουσιάζουν υψηλό χρέος και ελλείμματα. Παράλληλα, αρνείται το ευρωομόλογο «τουλάχιστον για όσο ζω», όπως δήλωσε η κυρία Μέρκελ προχθές.
Οι διαφορές είναι τόσο μεγάλες που ο πρόεδρος της Κομισιόν έσπευσε χθες να κατεβάσει τον πήχυ των προσδοκιών: «Νομίζω ότι είναι λάθος να πιστεύει κανείς ότι θα γίνει μια Σύνοδος και οι αγορές ως εκ θαύματος θα ηρεμήσουν» δήλωσε ο Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο επιτείνοντας την αγωνία και τη σύγχιση.
Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Χέρμαν Βαν Ρομπάι που προσγείωσε τους αισιόδοξους: «Είναι λάθος να φορτώνουμε κάθε Σύνοδο με ιστορικές προσδοκίες. Πρέπει να είμαστε ρεαλιστές. Υπάρχουν μεγάλες διαφορές. Δεν θα λύσουμε την κρίση χρέους την Πέμπτη και την Παρασκευή» δήλωσε.
Την ίδια ώρα, η κρίση χρέους που απειλεί την Ισπανία και την Ιταλία παίρνει δραματικές διαστάσεις. Ο ισπανός πρωθυπουργός Μαριάνο Ραχόι επείγεται να δημουργηθεί μια πανευρωπαϊκή τραπεζική ομπρέλα που θα προστατεύσει και τις ισπανικές καταθέσεις. Κυρίως επείγεται για άμεσα μέτρα που θα επιτρέπουν στην Ισπανία να δανείζεται με χαμηλό επιτόκιο: «Δεν μπορούμε να χρηματοδοτηθούμε επί μακρόν με αυτά τα επιτόκια. Υπάρχουν πολλά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα που δεν έχουν πρόσβαση στις αγορές. Συμβαίνει στη χώρα, συμβαίνει στην Ιταλία και σε άλλα κράτη» δήλωσε ο ισπανός πρωθυπουργός.
Από την άλλη, ο Μάριο Μόντι βλέπει τη δημοτικότητά του να καταρρακώνεται και την αντιπολίτευση να ζητάει πρόωρες εκλογές και φοβάται για το μέλλον της ιταλικής οικονομίας. «Είμαι διατεθειμένος να μείνω στις Βρυξέλλες ως το βράδυ της Κυριακής ώστε τη Δευτέρα να υπάρχουν μέτρα που θα καλμάρουν τις αγορές» δήλωσε, φανερά απογοητευμένος.
Βαρύ το κλίμα για την Ελλάδα
Το κλίμα για την ελληνική αποστολή είναι αρκετά βαρύ, με άπαντες τους αξιωματούχους να καλούν την Ελλάδα να «κάνει κάτι» και προσθέτουν ότι όσο δεν κάνουμε καμία κίνηση προς την κατεύθυνση αυτών που προβλέπονται στο Μνημόνιο, δεν θα υπάρξει από την πλευρά τους περαιτέρω βοήθεια.
Πολλοί εξ' αυτών επιχειρούν να παραδειγματίσουν τη χώρα μας λέγοντας πως οι Πορτογάλοι επιχειρούν να εκπληρώσουν τους στόχους τους πριν τις προβλεπόμενες ημερομηνίες. Μάλιστα δεν έλειψαν και τα αιχμηρά σχόλια σχετικά με τα δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για αύξηση του ελληνικού Δημοσίου, την ώρα που οι Ιταλοί με άμεσες κινήσεις έχουν προχωρήσει σε απολύσεις.

Αναφερόμενοι στη νέα ελληνική κυβέρνηση τονίζουν ότι «η Αθήνα έχει πάψει να λέει ψέματα στην Ευρώπη αλλά συνεχίζει να λέει ψέματα στους Έλληνες» και επισημαίνουν ότι με τέτοιο διπλό πρόσωπο, δεν μπορεί να υπάρξει εμπιστοσύνη.
Tι επιδιώκει η ελληνική πλευρά
Από την πλευρά της η Αθήνα θα επιχειρήσει να συνταχθεί με τον άξονα των Νοτίων που ζητούν περισσότερα μέτρα ανάπτυξης από την Ευρώπη. Η Ελλάδα δεν βρίσκεται στην ατζέντα των συζητήσεων και διαπραγματεύσεων, κυρίως λόγω της απουσίας Σαμαρά. Η σειρά της χώρας μας θα έρθει μετά την έκθεση της Τρόικα, που φθάνει στην Αθήνα για τον κυρίως έλεγχο στις 9 Ιουλίου.
Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο ξεκίνησε στις 16.25 (ώρα Ελλάδος), ενώ αύριο θα πραγματοποιηθεί η Σύνοδος των «17» της ευρωζώνης, παρουσία του Προέδρου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι.
Η αμοιβαιοποίηση του χρέους, η ενοποίηση των ευρωπαϊκών τραπεζών, η δημοσιονομική ενοποίηση και τα μέτρα για την τόνωση της ανάπτυξης είναι μερικά από τα πιο κρίσιμα ζητήματα που θα εξετάσουν οι «27», προσπαθώντας να συγκεράσουν τις απόψεις τους.

Επίσης, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας έχει σήμερα σειρά συναντήσεων με Ευρωπαίους ηγέτες και αξιωματούχους στις Βρυξέλλες.

Συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Κύπρου Δημήτρη Χριστόφια ενώ στη συνέχεια θα δει τον καγκελάριο της Αυστρίας Βέρνερ Φάιμαν, τον Μάρτιν Σουλτς και τον Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΦΩΤΟ: Ο Λουκάνικος έγινε… μπυραρία στην Μαδρίτη


Είναι γνωστό πως ο Λουκάνικος, ο γνωστός σκύλος διαδηλωτής του Κέντρου, είχε αποκτήσει παγκόσμια φήμη, ωστόσο τώρα έγινε και έμπνευση για μία επιχειρηματική δράση στην Ισπανία!

Ο γνωστός μας σε όλους Λουκάνικος όχι μόνο έγινε γνωστός μέσα από τις διαδηλώσεις και το διαδίκτυο, αλλά είχε μπει και στην λίστα με τα υποψήφια πρόσωπα της χρονιάς για το 2011 στο Time Magazine.

Έτσι, ένας επιχειρηματίας στην Μαδρίτη αποφάσισε να ανοίξει μία μπυραρία και να δώσει το όνομα του πιο διάσημου Έλληνα σκύλου. Το κατάστημα βρίσκεται κοντά σε γνωστή κατάληψη της πόλης, είναι στέκι πολιτικών συζητήσεων και καλλιτεχνικών δρώμενων και οι τοίχοι του κοσμούνται από φωτογραφίες του γνωστού σκύλου-μασκότ των πορειών διαμαρτυρίας, αλλά και από φωτογραφίες όσων ζήσαμε στο Σύνταγμα το περασμένο καλοκαίρι, αναφέρει το iefimerida.gr.




zoomblog.org


Διαβάστε Περισσότερα »

Σεισμός 4,4R στην Ιστιαία


Ασθενής σεισμική δόνηση 4,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 16.11 το μεσημέρι στον θαλάσσιο χώριο, 42 χλμ. νότια του Βόλου.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, ο σεισμός εντοπίζεται 10 χλμ. βόρεια της Ιστιαίας και 92χλμ. νοτιοανατολικά της Λάρισας.

Το εστιακό του βάθος υπολογίζεται στα 10 χλμ..
Διαβάστε Περισσότερα »

Ανεβασε στο Facebook, έγγραφο με τα χρέη της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ...

Σφοδρή επίθεση εξαπέλυσε μέσω facebook ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος κατά της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ με αφορμή τα χρέη που έχουν τα δύο κόμματα.


Ο ... κ.Καμμένος ανέβασε στο προφίλ του στο facebook έγγραφο με τα χρέη της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ και υποστήριξε πως δεν μπορεί να φεσωθεί ο ελληνικός λαός με 100.000.000 ευρώ από τα δύο κόμματα την ώρα που κατάσχονται σπίτια για 1000 ευρώ.

Μάλιστα έγραψε: «Όταν λέει ο Βενιζέλος οτι θα κλείσει το ΠΑΣΟΚ και θα αλλάξει όνομα δεν πιστεύω οτι εννοεί οτι θα αλλάξει ΑΦΜ και θα φεσώσει τον Ελληνικό λαό μέσω Αγροτικής τράπεζας με τουλάχιστον 100.000.000 ευρώ. Την ώρα που κατάσχονται σπίτια για 1000 ευρώ νομίζει ότι θα δεχτούμε φέσι 100.000.000 με την κάλυψη της συγκυβέρνησης;».

Συγκεκριμένα στο έγγραφο που ανέβασε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων αναγράφεται πως το ΠΑΣΟΚ χρωστάει 96.800.000 ευρώ στην Αγροτική Τράπεζα, 10.000 ευρώ στην Marfin bank και 5.000.000 ευρώ στην Τράπεζα Πειραιώς. Συνολικά το ποσό φτάνει τα 111.800.000 ευρώ

Η Νέα Δημοκρατία χρωστάει 105.000.00 ευρώ στην Αγροτική Τράπεζα και 15.000.000 στην Τράπεζα Πειραιώς. Συνολικά το ποσό φτάνει τα 120.000.000 ευρώ.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ληστές πυροβόλησαν αστυνομικό και πήραν γνωστό προπονητή όμηρο στη Κηφισιά

Ληστές πυροβόλησαν αστυνομικό και πήραν όμηρο ηλικιωμένο
Αδίστακτοι κακοποιοί πυροβόλησαν αστυνομικό και πήραν τον ιδιοκτήτη του διαμερίσματος και γνωστό προπονητή, όμηρο μετά από ληστεία που διέπραξαν στην Κηφισιά.
Οι δράστες προσπάθησαν να μπουν στο διαμέρισμα του προπονητή στην οδό Ζίτσης, ωστόσο έπεσαν πάνω σε διερχόμενο περιπολικό κατά τη διαφυγή τους.  Τότε οι κακοποιοί δεν δίστασαν να ανοίξουν πυρ κατά του περιπολικού, με τους αστυνομικούς να απαντούν στα πυρά.
Αποτέλεσμα ήταν να τραυματιστεί ένας αστυνομικός στο πόδι, ενώ τραυματίστηκε και ο ένας από τους ληστές, οι οποίοι στην προσπάθεια τους να διαφύγουν πήραν όμηρο τον προπονητή, τον οποίο άφησαν ελεύθερο λίγα λεπτά αργότερα στο ρέμα του Κοκιναρά.
Πρόκειται για τη δεύτερη ληστεία στην οποία πέφτει θύμα ο συγκεκριμένος προπονητής.
Διαβάστε Περισσότερα »

Επειδή και η...μ@λ@κία θέλει την απόδειξή της...

 ...δείτε πιο κάτω την εικόνα που κάνει τον γύρο του διαδικτύου! Απίστευτη...

Διαβάστε Περισσότερα »

Πέθανε ο άντρας που έπεσε από την Ακρόπολη

Πέθανε ο άντρας που έπεσε από την Ακρόπολη
Δεν κατάφερε τελικά να μείνει στη ζωή ο 45χρονος άντρας που έπεσε σήμερα το πρωί από την Ακρόπολη. Το σκηνικό του τρόμου εκτυλίχθηκε μπροστά στα μάτια εκατοντάδων τουριστών, οι οποίοι είδαν έναν άντρα να πέφτει στα βράχια στη βάση των τειχών πλάι στο θέατρο του Διονύσου.
Ειδικά εκπαιδευμένοι άνδρες της ΕΜΑΚ τον ανέσυραν και διαπίστωσαν ότι είχε πολύ βαριά τραύματα στο κεφάλι και ολόκληρο το σώμα από την πτώση, ωστόσο ήταν ζωντανός. Αμέσως μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο «Ερυθρός Σταυρός» όπου οι γιατροί έδωσαν μάχη για να τον διατηρήσουν στη ζωή.
Κανείς δεν γνωρίζει προς το παρόν ποια ήταν τα αίτια της πτώσης, αν δηλαδή έπεσε για να αυτοκτονήσει ή εάν έχασε την ισορροπία του και κατέληξε στα βράχια.
Διαβάστε Περισσότερα »

2° ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΦΛΥΓΟΝΙΟΝ ΣΤΟ ΚΥΡΙΑΚΙ ΒΟΙΩΤΙΑΣ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2012

«Συνδυάζοντας την Τέχνη με την αναψυχή στη καρδιά του Ελικώνα»

Το Φεστιβάλ Φλυγόνιον για ένα ακόμη καλοκαίρι δίνει ζωντάνια στα θερινά βράδια του Νομού Βοιωτίας και του ελατόφυτου Κυριακίου. Πολιτισμός και τέχνη συναντιούνται στον Ελικώνα και με την έμπνευση να αντλείται από τη παρουσία των 9 Μουσών, οι βραδιές γίνονται μαγευτικές.
Το γοητευτικό και επιβλητικό τοπίο του Κυριακίου αποτέλεσε ήδη από πέρσι, το καλύτερο σκηνικό για να στηθεί το Φεστιβάλ Φλυγόνιον στο πέτρινο Αίθριο του Ξενώνα «Φλυγόνιον», με σημαντικούς Έλληνες καλλιτέχνες να δίνουν το παρόν, όπως ο Θάνος Μικρούτσικος, ο Χρήστος Θηβαίος, ο Μίλτος Πασχαλίδης, ο Παντελής Θαλασσινός, τα Υπόγεια Ρεύματα και άλλοι.
Φέτος, για δύο μήνες το Φεστιβάλ Φλυγόνιον θα φιλοξενήσει μεταξύ άλλων τον Γιάννη Κότσιρα. τον Ορφέα Περίδη, το Δημήτρη Ζερβουδάκη, τον Μπάμπη Στόκα, την Ελένη Τσαλιγοπούλου και από την Ισπανία την MAY FERNANDEZ, σε μια βραδιά αφιερωμένη στο Flamenco με τραγούδι και χορό, ενώ θα γίνουν και θεατρικές παραστάσεις, όπως το έργο του Πέτρου Ζούλια «Η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει», με τους Παύλο Χαϊκάλη και Ρένια Λουιζίδου, «Τα Βαφτίσια» με τους Νίκο Μουτσινά και Μαρία Σολωμού, η πολύ επιτυχημένη
παράσταση «Δεν βλέπω, δεν ακούω, δεν μιλάω» με τον Θανάση Βισκαδουράκη κ.α.
καθώς και η αρχαία τραγωδία «Πέρσες» του Αισχύλου.
Επίσης, θα πραγματοποιηθούν δρώμενα για παιδιά, καθώς και θεματικές εκθέσεις.
   Μουσική, τέχνη και φύση αποτελούν τα κατάλληλα συστατικά για το σταθερό ραντεβού και φέτος το καλοκαίρι.
Πληροφορίες στα τηλ. 2267051229 και 6936849180
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΣΑΒΒΑΤΟ 3Ο ΙΟΥΝΙΟΥ 2012
ΒΡΑΔΙΑ FLAMENCO ΜΕ ΤΗΝ
MAY FERNANDEZ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 6 ΙΟΥΛΙΟΥ 2012
Η ΧΟΡΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ «ΜΑΝΟΥΣΑΚΙΑ» ΣΕ ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΤΟΥ Δ. ΜΗΤΡΟΠΑΝΟΥ KAI ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΛΑΪΚΗ ΒΡΑΔΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΝΟ ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ
ΚΥΡΙΑΚΗ 8 ΙΟΥΛΙΟΥ 2012
ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
"ΤΑ ΒΑΦΤΙΣΙΑ"
ΜΕ ΤΟ ΝΙΚΟ ΜΟΥΤΣΙΝΑ ΚΑΙ ΤΗ ΜΑΡΙΑ ΣΟΛΩΜΟΥ κ.α.
ΣΑΒΒΑΤΟ 14 ΙΟΥΛΙΟΥ 2012
ΣΥΝΑΥΛΙΑ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΤΣΙΡΑΣ
ΚΥΡΙΑΚΗ 15 ΙΟΥΛΙΟΥ 2012
ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΜΕ ΤΗ
ΜΑΡΚΕΛΛΑ ΓΚΟΥΜΑ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 20 ΙΟΥΛΙΟΥ 2012
ΣΥΝΑΥΛΙΑ
ΟΡΦΕΑΣ ΠΕΡΙΔΗΣ

ΣΑΒΒΑΤΟ 28 ΙΟΥΛΙΟΥ 2012

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ «Δίστομο 10 Ιουνίου 1944 – Το Ολοκαύτωμα» του Γ. Θεοχάρη, εκδ. Βιβλιοπωλείο Σύγχρονη Έκφραση

ΚΥΡΙΑΚΗ 29 ΙΟΥΛΙΟΥ 2012
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ «Το Παραμύθι της Βροχής» της Τέσυς Μπάιλα, εκδ. Δοκιμάκης
ΔΕΥΤΕΡΑ 30 ΙΟΥΛΙΟΥ 2012
ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
"ΔΕΝ ΒΛΕΠΩ, ΔΕΝ ΑΚΟΥΩ, ΔΕΝ ΜΙΛΑΩ"
ΜΕ ΤΟ ΘΑΝΑΣΗ ΒΙΣΚΑΔΟΥΡΑΚΗ κ.α.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 3 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2012
ΣΥΝΑΥΛΙΑ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΕΡΒΟΥΔΑΚΗΣ
ΔΕΥΤΕΡΑ 20 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2012
ΑΡΧΑΙΑ ΤΡΑΓΩΔΙΑ «ΠΕΡΣΕΣ» ΤΟΥ ΑΙΣΧΥΛΟΥ
ΠΕΜΠΤΗ 23 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2012
ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
"Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΠΕΘΑΙΝΕΙ"
με τους: ΠΑΥΛΟ ΧΑΪΚΑΛΗ, ΡΕΝΙΑ ΛΟΥΙΖΙΔΟΥ κ.α
ΣΑΒΒΑΤΟ 25 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2012
ΣΥΝΑΥΛΙΑ
ΕΛΕΝΗ ΤΣΑΛΙΓΟΠΟΥΛΟΥ
ΣΑΒΒΑΤΟ 8 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2012
ΣΥΝΑΥΛΙΑ
ΜΠΑΜΠΗΣ ΣΤΟΚΑΣ
Διαβάστε Περισσότερα »

Θήβα:Συνελήφθη πολιτικός μηχανικός για χρέη προς το Δημόσιο


Αίσθηση προκαλεί το ιλιγγιώδες ποσό που οφείλει προς το Δημόσιο ένας 61χρονος πολιτικός μηχανικός.Συνελήφθη 39χρονος  για οφειλές προς το Δημόσιο στη Θήβα Βοιωτίας.
Εκκρεμούσαν σε βάρος του χρέη προς το Δημόσιο
που ξεπερνούν τις - 150.000 - ευρώ.

Συνελήφθη, σήμερα (28-06-2012) το πρωί στην Θήβα Βοιωτίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Θηβών, ένας 39χρονος ημεδαπός, πολιτικός μηχανικός, ο οποίος διατηρεί κατασκευαστική εταιρεία με έδρα τη Θήβα, για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο.

Το ύψος των οφειλών ανέρχεται στο χρηματικό ποσό των 154.366,12 ευρώ.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θηβών.
Διαβάστε Περισσότερα »

Περ.Εν.Βοιωτίας:Aμεση παρέμβαση και αποζημίωση απο τις πρόσφατες πυρκαγιές

Ο Αντιπεριφερειάρχης Βοιωτίας Γιώργος Μουλκιώτης μετά τις επισυμβάσεις πυρκαγιές που είχαμε στις περιοχές του Δήμου Αλιάρτου (Τοπικές Κοινότητες Άσκρης-Μαυροματίου-Δημοτική Κοινότητα Θεσπιών) και του Δήμου Θηβαίων (Τοπική Κοινότητα Δομβραίνας) της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας, ζήτησε επειγόντως από τους γεωπόνους και αρμοδίους υπαλλήλους της Δ/νσης Γεωργίας να επισκεφθούν τις πληγείσες περιοχές και να κάνουν μία πρώτη εκτίμηση περί του ύψους των ζημιών και της συνολικής έκτασης, ώστε άμεσα να ενημερώσουν το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων αλλά και τον ΕΛΓΑ.

Επίσης ζητήθηκε άμεσα από τον ΕΛΓΑ της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος και κλιμάκιο επισκέφθηκε τις πληγείσες περιοχές για μία πρώτη εκτίμηση των ζημιών. Αμέσως μετά τα πρώτα αποτελέσματα, ενημερώθηκε τόσο το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων όσο και ο ΕΛΓΑ για τη συνολική έκταση των περιοχών που ζημιώθηκαν και το είδος κάθε καλλιέργειας.

Για όλες τις ζημιές, ζητήθηκε άμεση διενέργεια δίκαιων και αντικειμενικών εκτιμήσεων από τον ΕΛΓΑ, ώστε να ολοκληρωθούν το συντομότερο δυνατό και οι αποζημιώσεις να καλύπτουν το σύνολο της ζημιάς, χωρίς καμιά μείωση.
Διαβάστε Περισσότερα »

Τα κόμματα εισπράττουν 54 εκατομμύρια ευρώ! ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΟΥ ΚΟΡΟΪΔΟΥ!



Μπορεί λεφτά να μην υπάρχουν τελικά, όμως κάποιοι έγιναν πλούσιοι από τις εκλογές της 17ης Ιουνίου.
Τι εννοούμε; Οκτώ κόμματα εισέπραξαν το κολοσσιαίο ποσό των 54 εκατομμυρίων ευρώ! Ναι, καλά διαβάσατε 54 εκατ. ευρώ θα μοιραστούν οκτώ κόμματα. Ακόμα και ο κ. Τζήμερος που πήρε κάτι παραπάνω από 1,5% και καλούσε την Μέρκελ να αφήσει την Ελλάδα να… καεί, παίρνει "για τον κόπο του" 750.000 ευρώ! Υπό άλλες συνθήκες θα ήταν φάρσα, αλλά είναι πέρα για πέρα πραγματικότητα.

Από τα οκτώ κόμματα, μόνο ο Λαϊκός Σύνδεσμος-Χρυσή Αυγή έχει ξεκαθαρίσει ότι το σύνολο της κρατικής επιδότησης των 3,75 εκατ. ευρώ που θα εισπράξει θα το διαθέσει σε κοινωφελές έργο και στο τέλος της χρονιάς, μάλιστα, θα καταθέσει και τα παραστατικά των δαπανών για το κοινοφελές έργο που θα προσφέρει. Όλοι οι άλλοι θα ενθυλακώσουν τα υπόλοιπα 50 εκατ. ευρώ και θα μιλάνε εκ του ασφαλούς για "την ανάγκη μεταρρυθμίσεων", για "την ανάγκη θυσιών" κλπ.

Πως μοιράζονται τα χρήματα; Η Νέα Δημοκρατία θα πάρει 15.4 εκατ. ευρώ ελαφρά λιγότερα από τα 17 εκατ. ευρώ που πήρε πέρσι, λόγω μειωμένου αριθμού ψηφοφόρων.

Οι "ριζοσπάστες" του ΣΥΡΙΖΑ από 4 εκατ. ευρώ τώρα θα τσεπώσουν 14,1 εκατομμύρια ευρώ ετησίως!

Το ΠΑΣΟΚ που έχει προεισπράξει επιχορηγήσεις 120 εκατ. ευρώ έναντι μελλοντικών εισπράξεων θα λάβει... "μόλις" 7,5 εκατομμύρια ευρώ, ενώ πριν από τρία χρόνια έπαιρνε 21,75 εκατομμύρια! Πόσα χρόνια πρέπει να εισπράττει για να ξεπληρωθεί το δάνειο; Κάπου 20 χρόνια! Που τότε κανένας δεν ξέρει αν θα υπάρχει ΠΑΣΟΚ...

Οι Ανεξάρτητοι Ελληνες, θα εισπράξουν 4 εκατ. ευρώ και ο Π. Καμμένος έχει μιλήσει ήδη για "κοινωνικές δράσεις που θα διαθέσει μέρος του ποσού".

Για την Χρυσή Αυγή τα είπαμε και οι δημοκράτες της Αριστεράς, η ΔΗΜΑΡ θα εισπράξει 3,4 εκατ. ευρώ. Το ΚΚΕ, θα πρέπει να βολευτεί με 3,95 εκατ. ευρώ, ενώ ο Θ. Τζήμερος θα εισπράξει 750.000 ευρώ...

Σε καλή μεριά κύριοι…
Διαβάστε Περισσότερα »

ΜΕΝ ΙΝ BLACK 3 στον κινηματογράφο Θήβας


 

Και μην ξεχνάτε το εισιτήριο είναι 5 ευρώ!!!

«Με γνώμονα τις αντίξοες οικονομικές συνθήκες που σήμερα επικρατούν, το Διοικητικό Συμβούλιο της Επιχείρησης αποφάσισε η τιμή του εισιτηρίου γενικής εισόδου στον κινηματογράφο, να ανέλθει στο ποσό των πέντε (5,00) Ευρώ, για τη φετινή θερινή περίοδο.Θεωρούμε ότι με τον τρόπο αυτό, η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Θηβαίων, συμβάλλει στην προστασία, την ανάπτυξη και τη συνεχή βελτίωση των συμφερόντων και της ποιότητας ζωής της τοπικής κοινωνίας».
Διαβάστε Περισσότερα »

Εκπνέει η προθεσμία για τις εγγραφές στους βρεφονηπιακούς σταθμούς του ΟΑΕΔ


Λήγει την ερχόμενη Δευτέρα, 2 Ιουλίου, η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων εγγραφών και επανεγγραφών βρεφών και νηπίων, για τη σχολική περίοδο 2012- 2013, στους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς του πρώην Οργανισμού Εργατικής Εστίας που μεταφέρθηκαν στον Οργανισμό Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ).

Στους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς του ΟΑΕΔ γίνονται δεκτά βρέφη και νήπια από 8 μηνών έως και 4,5 ετών (προνήπια). Η φιλοξενία τους είναι δωρεάν, ενώ το ωράριο λειτουργίας αρχίζει στις 6.45 π.μ. κάθε εργάσιμης ημέρας και τελειώνει στις 4.00 μ.μ. Οι σταθμοί δεν λειτουργούν τα Σάββατα, τις Κυριακές, τις αργίες των Χριστουγέννων και του Πάσχα και όλες τις επίσημες αργίες.

Δικαίωμα υποβολής αίτησης, κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες, έχουν οι δικαιούχοι των παροχών του καταργηθέντος φορέα Οργανισμού Εργατικής Εστίας.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας υποβολής των αιτήσεων θα δημιουργηθούν προσωρινοί Πίνακες Αξιολόγησης και Επιλογής, για βρέφη από 8 μηνών έως και 17 μηνών, από 18 μηνών έως και 30 μηνών και από 31 μηνών έως την προσχολική ηλικία (προνήπια).

Μέσα σε διάστημα πέντε εργάσιμων ημερών οι δικαιούχοι, δύνανται να υποβάλλουν ενστάσεις στους κατά τόπους Βρεφονηπιακούς Παιδικούς Σταθμούς.

Οι τελικοί πίνακες επιλογών θα αναρτηθούν το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Ιουλίου.
Διαβάστε Περισσότερα »

Βουτιά από την Ακρόπολη - Ζωντανός ο 45χρονος που έπεσε στις κερκίδες του θεάτρου Διονύσου

Βουτιά από την Ακρόπολη - Ζωντανός ο 45χρονος που έπεσε στις κερκίδες του θεάτρου Διονύσου
Κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες ένας άντρας 45 ετών έπεσε από τον βράχο της Ακρόπολης, από την πλευρά του θεάτρου του Διονύσου.
Το περιστατικό σημειώθηκε λίγα λεπτά μετά της 9 με το νεαρό να πέφτει στις κερκίδες του θεάτρου Διονύσου κάτω από τα τείχη της Ακρόπολης. Στο σημείο έφτασε άμεσα ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, οι διασώστες ανέσυραν τον 45χρονο, ο οποίος διακομίστηκε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» με τραύματα στο κεφάλι. Έως τώρα δεν έχει γίνει γνωστό αν πρόκειται για απόπειρα αυτοκτονίας ή για ατύχημα.
Ήδη στο σημείο έχουν δυνάμεις της πυροσβεστικής και της αστυνομίας. Η ταυτότητα του άνδρα, αλλά και οι συνθήκες κάτω από τις οποίες βρέθηκε στο κενό παραμένουν άγνωστες
Διαβάστε Περισσότερα »

Όμορφη και ζεστή βραδιά με τους Μικρασιάτες στο Συνοικισμό


Σε μια πολύ όμορφη βραδιά και στο πολύ ζεστό και φιλόξενο περιβάλλον του 3ου Δημοτικού σχολείου πραγματοποιήθηκε η λήξη λόγω θέρους των τμημάτων της Ένωσης Μικρασιατών Θήβας το Σάββατο 9 Ιουνίου 2012 παρουσία μελών και φίλων που στηρίζουν την σημαντική προσπάθεια που καταβάλουν τα μέλη του ΔΣ τα τελευταία χρόνια, τόσο για την ανάδειξη της ιστορίας και του πολιτισμού των Μικρασιατών όσο και για την ανάπτυξη της περιοχής του Συνοικισμού με κάθε μέσο.

Η συμμετοχή των μελών και φίλων υποδειγματική ξεπέρασε κάθε προσδοκία μας !!!   Παρουσιάστηκαν η Χορωδία ενηλίκων και μαθητών υπό την διεύθυνση του δασκάλου βυζαντινής και πρωτοψάλτη του Ι. Ν. Αγ. Κωνσταντίνου & Ελένης Ευάγγελου Τζουμανέκα και τα χορευτικά νηπίων, μαθητών Δημοτικού, Γυμνασίου- Λυκείου και Ενηλίκων με την καθοδήγηση της χοροδιδασκάλου Χριστίνας Στέρπη.

Iδιαίτερη και η παρουσία του συλλόγου Εύξεινος Λέσχη Θήβας «Ο Πόντος» Στο χαιρετισμό εκ μέρους του Δ.Σ. αφού ευχαρίστησαν όλους τους συμμετέχοντες και ιδιαίτερα τα παιδιά που είναι οι καλύτεροι πρεσβευτές του συλλόγου αλλά και τους γονείς τους που εμπιστεύονται και στηρίζουν την Ε.Μ.Θ., έγινε αναφορά στην επέτειο των 90 χρόνων απο την Μικρασιατική Καταστροφή που άνθρωποι όπως οι κυρίες Ελευθερία Κουτρή και Μαρίτσα Δελικωνσταντίνου γεννήθηκαν πριν το 1922 και παρευρίσκονταν σήμερα κοντά μας.

Ευχαρίστησαν την οικογένεια της κυρίας Αθηνάς Παπαγεωργίου για την προσφορά του νέου χώρου της Ένωσης (στην πλατεία του Συνοικισμού) που με φροντίδα έγινε για γραφεία και χώρος συνεύρεσης των γυναικών του συλλόγου, ευχαριστώντας επίσης τους Ανέστη Κασκαβέλη, Νίκο Παναγιωταρά , το ΙΕΤΕ ,και τον Δημήτρη Αναδιώτη για την ουσιαστική προσφορά τους στην συνολική εικόνα του χώρου.

Ευχαρίστησαν τη Δημοτική Κοινότητα και το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Θηβαίων για την παραχώρηση οικήματος που ήδη επισκευάζεται με δαπάνη της Ένωσης και θα στεγάσει το Μουσικό τμήμα και τη δανειστική βιβλιοθήκη μετά την σημαντική προσφορά σε βιβλία του συμπατριώτη μας κου Αργύρη Ρούλια..

Στην εκδήλωση τιμήθηκαν με απόφαση του Δ.Σ οι πρώην Διευθυντές του 3ου Δημοτικού Σπύρος Γιωργαλάς και Δημοσθένης Λαθύρης , το μέλος Κώστας Μαργαρίτης για την προσφορά του στο σύλλογο, η ομάδα Αιμοδοτών Θήβας «Αγ. Νικόλαος» για την προσφορά τους στο κοινωνικό σύνολο και την αλληλεγγύη στον συνάνθρωπο και η Εύξεινος Λέσχη Θήβας «Ο Πόντος» για την συμμετοχή της στην εκδήλωση.

 Ακολούθησε Μικρασιατικό γλέντι με το συγκρότημα «ΔΗΘΕΝ» και τους μουσικούς της Ένωσης και των φίλων της παραδοσιακής Μουσικής . Ένα μεγάλο ευχαριστώ οφείλουμε στους πρωτεργάτες των τμημάτων Βαγγέλη Τζουμανέκα ( χορωδίες ) και Χριστίνα Στέρπη (χορευτικά) Θα ήταν παράληψη να μην ευχαριστήσουμε για την σημαντική συμβολή τους στην επιτυχία της εκδήλωσης :

Τον Αντιδήμαρχο Θήβας Ανδρέα Χατζησταμάτη
Τον Δ.Ο.Θ. και τον πρόεδρο Δημήτρη Κουντούπη
Την Διευθύντρια του 3ου Δημοτικού Χρυσούλα Κολέσια 
Την Διευθύντρια του 3ου Νηπιαγωγείου Στεφανία Μπαρτσιώκα
Τον Ανέστη Κασκαβέλη «Εταιρεία Εμπορείας Σιδήρου»
Τον Θεοφάνη Μούρτο « Ευρωηλεκτρική»
Τον Δημήτρη Θεοδώρου «Σουβλάκι Σταθμός»
Τους Κονιαράκη Γιώργο – Κουράντο Κώστα «Ξύλα- κάρβουνα»
Τον Γιώργο Καπάνταη « G.K. Παγοποιείο »
Τον φωτογράφο Χρήστο Μακρυπούλια

Τα μέλη της ΕΜΘ :Καρβελά Στράτο, Καρβελά Μελέτη, Πολίτη Ειρήνη, Ψούνη Βασίλη, Ψούνη Σπύρο, Αλέκο Κωνσταντινίδη.

Ιδιαίτερα ευχαριστούμε όλους τους συμμετέχοντες στα τμήματα : Χορωδία παιδιών: Τσαραμπάρης Επαμεινώνδας, Γρεασίδης Θεόδωρος, Τζουμανέκας Χρήστος, Σουλιώτη Γεωργία. Χορωδία Ενηλίκων: Χρυσάνθη Κανέτη, Ανδριάννα Κικίδη, Γεωργία Τζαφέρη, Ελένη Καραγιάννη, Θάλεια Μπουσού, Αντιγόνη Στάντζου, Φωφώ Τσεσμελή, Αγνή Δεληκωνσταντίνου, Αθανασία Αριστείδου, Γιαννούλα Αραπίκου, Αικατερίνη Ακρίβου, Νίκη Γαβριηλίδη, Κατερίνα Ευσταθιάδου, Ευθυμία Καραγιάννη, Θεοδώρα Νικολάου,

Χορευτικό Α’: Γκιόκεζας Δημήτρης, Γκιόκεζας Παναγιώτης, Γκιόκας Δημήτρης, Γκίκας Γιώργος, Χατζηνικολίδης Θάνος, Χαρανάς Ιωάννης, Πασαμιχάλη Μαρία, Μπαμπούλα Χρύσα, Δαμιανού Μαρία, Καρακύρη Γεωργία, Αδάμ Ελευθερία, Τζουμανέκα Κατερίνα, Ρούσσου Σπυριδούλα, Φιλίππου Σωτηρία, Καλογήρου Ελίνα, Χήρα Θεοδώρα, Δαούτη Αναστασία, Δαμιανού Έλενα, Δαγδελένη Ευαγγελία.

Χορευτικό Β’ : Πασαμιχάλης Σταμάτης, Παπαναστασίου Χάρης, Λαλιώτης Βαγγέλης, Κωνσταντινίδης Παντελής, Παγώνης Γιώργος, Λαλιώτη Αγγελική, Ακριβάκη Παρασκευή, Κουτελίδα Ελένη, Λακιώτη Μαρίνα, Κόλλια Χριστίνα, Παπαδοπούλου Μαριάνθη, Ψούνη Μιχαέλα, Παγώνη Ειρήνη, Χήρα Γεωργία, Ζαμπάκου Νικολέττα

Χορευτικό Ενηλίκων: Νικολακόπουλος Ξενοφώντας, Τσαραμπάρης Παναγιώτης, Μαργώνης Λάμπρος, Συνέλης Μιχάλης, Τζουβελέκης Δημήτρης Δαμιλάκου Κατερίνα, Σκυριανού Ευαγγελία, Λαμπρίδη Σοφία, Κολοβελώνη Ιωάννα, Αραπίκου Ιωάννα, Δεληκωνσταντίνου Αγνή, Αραπίκου Ιωάννα, Παυλίδου Ευδικία, Νίκα Ιωάννα Παναγιωταρά Ευαγγελία, Κουτρούμπα Ισιδώρα, Μπάκα Λιλή, Αγγελιδακη Ιωάννα, Μπάκα Βαγγελίτσα, Τσίρου Κωνσταντίνα, Δεληκωνσταντίνου Ελένη, Μάμαλη Κατερίνα.

Και τους Μουσικούς Σωτήρη Παπαναστασίου, Αγησίλαο Πανουσάκη, Άγγελο Κυριάκο, Δημήτρη Ζαχαρή.

Την Κυριακή επισκέφθηκαν την Ένωση 52 μέλη του Συλλόγου Μικρασιατών Ελευσίνας και ευχαριστούμε τις κυρίες που προσέφεραν σπιτικά εδέσματα και γλυκά προκειμένου να δείξουμε την Θηβαϊκή – Μικρασιατική φιλοξενία μας στα μέλη του αδελφικού συλλόγου : Στρατέλου Βαγγελίτσα, Κωνσταντίνα Τσίρου, Αραπίκου Γιαννούλα , Μάρω Διαμαντοπούλου, Μαρία Βαλμά-Δελαβέκουρα, Ελένη & Αγνή Δεληκωνσταντίνου.

Διαβάστε Περισσότερα »

Ανασφάλιστο το 35,22% των εργαζομένων

Σε επίπεδα ρεκόρ (και με αύξηση έως 6,8% σε σύγκριση με πέρυσι) έφτασε στο πεντάμηνο Ιανουαρίου - Μαΐου η αδήλωτη εργασία, όπως έδειξαν οι έλεγχοι του Σώματος Επιθεωρήσεων Εργασίας και του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ εντοπίζοντας σε επιχειρήσεις ανασφάλιστους εργαζόμενους σε ποσοστό 35,22% , έναντι 28,74% που ήταν το αντίστοιχο περσινό διάστημα....



Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, στο πεντάμηνο ελέγχθηκαν 9.120 επιχειρήσεις (έναντι 7.920 πέρυσι) οι οποίες απασχολούσαν 25.619 εργαζόμενους, 16.595 με ασφάλιση και 9.024 χωρίς ασφάλιση, ποσοστό 35,22%. Στο αντίστοιχο πεντάμηνο του 2011 οι ανασφάλιστοι ήταν 7.336 σε σύνολο 25.526 απασχολουμένων (ποσοστό 28,73%).

Από τους 9.024, οι 3.373 ήταν αλλοδαποί, με ποσοστό ανασφάλιστων 46,1% σε σύνολο απασχολουμένων 7.317.

Οι έλληνες ανασφάλιστοι - μη καταχωρημένοι στα ειδικά βιβλία νεοπροσλαμβανόμενου προσωπικού ήταν 5.651, ποσοστό 30.9% στο σύνολο των 18.302 εργαζομένων στις επιχειρήσεις που ελέγχθηκαν.

Οπως και στο τετράμηνο, έτσι και στο πεντάμηνο στο στόχαστρο των ελεγκτών βρέθηκαν κλάδοι με υψηλά ποσοστά ανασφάλιστων όπως τα επισιτιστικά επαγγέλματα, βιοτεχνικά πάρκα, βιομηχανικές ζώνες, κομμωτήρια, πρατήρια βενζίνης, συνεργεία αυτοκινήτων, μεταφορικές επιχειρήσεις, το λιανικό εμπόριο, η καθαριότητα, κ.λπ.

Οι ελεγκτές επέβαλαν πρόστιμα ύψους 4,7 εκατ. ευρώ για την απασχόληση ανασφάλιστων έναντι 4,1 εκατ. ευρώ στο αντίστοιχο περσινό διάστημα.
Διαβάστε Περισσότερα »

Κλείνει κι άλλα συμβόλαια στο κριθάρι η Ολυμπιακή Ζυθοποιία


Από έκταση 200.000 τ.μ. στη Θήβα πειραματικής καλλιέργειας παράχθησαν 100.000 κιλά ελληνικού κριθαριού εξαιρετικής ποιότητας.Στον πενταπλασιασμό των εκτάσεων συμβολαιακής καλλιέργειας κριθαριού προχωράει από την ερχόμενη κιόλας καλλιεργητική περίοδο η Ολυμπιακή Ζυθοποιία στοχεύοντας μάλιστα να καλύψει μεσοπρόθεσμα το 100% των αναγκών της σε πρώτη ύλη από την εγχώρια παραγωγή.
Από έκταση 200.000 τ.μ. στη Θήβα πειραματικής καλλιέργειας παράχθησαν 100.000 κιλά ελληνικού κριθαριού εξαιρετικής ποιότητας.
Η επέκταση του προγράμματος ανακοινώθηκε επίσημα από την εταιρεία που παράγει τη γνωστή μπίρα Fix Hellas μετά την επιτυχία της πρώτης και πειραματικής φάσης του προγράμματος που ολοκληρώθηκε εντός του μήνα.
Συγκεκριμένα, στα μέσα Ιουνίου, έξι μήνες μετά την έναρξη της πειραματικής καλλιέργειας δύο διαφορετικών ποικιλιών κριθαριού (που, βάσει κλιματολογικών συνθηκών που ευνοούν τη χώρα μας) σε μια έκταση 200.000 τ.μ. στη Θήβα, ολοκληρώθηκε ο πρώτος θερισμός. Το αποτέλεσμα, όπως ανακοινώθηκε, ήταν η παραγωγή 100.000 κιλών ελληνικού κριθαριού εξαιρετικής ποιότητας. Αναπόσπαστα κομμάτια της διαδικασίας ήταν η διενέργεια τακτικών δειγματοληπτικών ελέγχων, η συνεργασία με εξειδικευμένους γεωπόνους, καθώς και η συνεχής συμβουλευτική υποστήριξη των καλλιεργητών -από την προετοιμασία και καταλληλότητα του χώματος πριν την σπορά έως και τον τελικό καρπό.
Αξίζει να σημειωθεί ότι σε όλη αυτή την πορεία οι αγρότες υπό την καθοδήγηση των ειδικών εκπαιδεύθηκαν ως προς την ορθή διαδικασία καλλιέργειας των χωραφιών, με χαρακτηριστικό παράδειγμα τον αποκλεισμό χρήσης φυτοφαρμάκων.
«Πατώντας» πάνω στην εμπειρία και τα αποτελέσματα της πρώτης προσπάθειας, η Ολυμπιακή Ζυθοποιία εντατικοποιεί τώρα το πρόγραμμα συμβολαιακής καλλιέργειας κριθαριού ενόψει της σποράς του Οκτωβρίου, θέτοντας πλέον ως στόχο των πενταπλασιασμό τον καλλιεργούμενων εκτάσεων, αρχικά σε Βοιωτία και Εύβοια. Μεσοπρόθεσμα, όπως προαναφέραμε, προγραμματίζεται η σταδιακή κάλυψη του 100% των αναγκών της με ελληνικό κριθάρι.
Ο πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Ολυμπιακής Ζυθοποιίας Γιάννης Χήτος, αναφερόμενος στα αποτελέσματα του πρώτου θέρους αλλά και στην ευρύτερη φιλοσοφία του διέπει το πρόγραμμα συμβολαιακής καλλιέργειας δήλωσε σχετικά: « Η δύσκολη οικονομική συγκυρία μας όπλισε με περισσότερο πείσμα και αποτέλεσε έναν επιπλέον λόγο για τον οποίο θέλαμε να πετύχει το πρόγραμμα, καθώς η επιτυχία του ισοδυναμούσε με μία μικρή ανάσα στον έλληνα γεωργό. Για την Ολυμπιακή Ζυθοποιία που «χτυπά» με ελληνική καρδιά, η ουσιαστική στήριξη στον έλληνα παραγωγό σήμερα είναι αυτό που έχει τη μεγαλύτερη αξία».
Διαβάστε Περισσότερα »

Ξεκίνησαν οι λεηλασίες σε ναούς στην Συρία!

Την ίδια τύχη βέβαια έχουν και τα τζαμιά των Αλαουϊτών, Σιϊτών, Σούφι και άλλων εκφάνσεων του Ισλάμ.


Η Σαουδική Αραβία ανέλαβε και επίσημα την μισθοδοσία των μισθοφόρων στη Συρία και τη χρηματοδότηση για τους εξοπλισμούς τους.


Ο νόμος των…


wahabi, των takfiri, κατά των απίστων, των δολοφόνων Σαουδαράβων και των Αμερικανοσιωνιστών συμμάχων τους.


Η κατεστραμμένη εκκλησία της Κυράς της Ειρήνης στη συνοικία Bustan Al Dywan στη Homs.


Φωτογραφία που διέρρευσε
από τους τρομοκράτες
H “πολιτισμένη” δύση προσπαθεί να υποτάξει τον λαό της Συρίας. 


H εκκλησία της Ελλάδος γιατί σιωπά; 


Η Αμερική που τους εκτρέφει και τους εξοπλίζει γιατί δεν κάνει κάτι; 


Νομίζαμε ότι οι ΗΠΑ ήταν κατά βάση χριστιανικό έθνος. 






Αν τα δείξετε αυτά κ.Ομπάμα στους αγνούς χριστιανούς ψηφοφόρους σας στην Μοντάνα, στη Γιούτα, στο Τενεσσί,στην Αριζόνα που κάθε Κυριακή πάνε στην εκκλησία πιστεύετε ότι θα σας πούνε μπράβο; 














defencenet.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Ορκίζεται σήμερα η νέα Βουλή



Αύριο το πρωί η εκλογή του προεδρείου της

Σήμερα στις 11 το πρωί και με την ορκωμοσία των βουλευτών, ξεκινάει τις εργασίες της η νέα Βουλή. Την Παρασκευή το πρωί θα εκλεγεί ο νέος πρόεδρος της Βουλής που σύμφωνα με την πρόταση της ΝΔ, θα είναι ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης.

Mέσα σε δεκαπέντε ημέρες από την ορκωμοσία του Πρωθυπουργού, η Κυβέρνηση θα πρέπει να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης της Bουλής. Η ακριβής ημέρα εξαρτάται από την πορεία της υγείας του Πρωθυπουργού, αν και όπως τονίζεται η καταληκτική ημέρα έναρξης της συζήτησης των προγραμματικών δηλώσεων είναι η Πέμπτη 5 Ιουνίου.

Την Παρασκευή, 29 Ιουνίου, θα εκλεγεί ο νέος πρόεδρος της Βουλής, ενώ παραμένει προς επίλυση το θέμα του ζ' αντιπροέδρου, που «προέρχεται από την τέταρτη σε δύναμη Κοινοβουλευτική Ομάδα της Αντιπολίτευσης» δηλαδή τη Χρυσή Αυγή.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, αναμένεται να γίνει και η εκλογή του προεδρείου. Οι προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης και η ψήφος εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση που ολοκληρώνεται μετά την τριήμερη συζήτηση αναμένεται να ξεκινήσουν στις αρχές της άλλης εβδομάδας.
Διαβάστε Περισσότερα »

Καλπάζει η φοροδιαφυγή - Πάνω από 50 δισ. αφορολόγητα στις τσέπες αετονύχηδων

Καλπάζει η φοροδιαφυγή - Πάνω από 50 δισ. ευρώ αφορολόγητα στις τσέπες αετονύχηδ
Ούτε ένα, ούτε δύο, ούτε τρία αλλά πενήντα ολόκληρα δισεκατομμύρια, εξακολουθούν να κινούνται στη «γκρίζα» ζώνη της παραοικονομίας, στην Ελλάδα των άδειων δημόσιων ταμείων, των ταλαιπωρημένων συνταξιούχων που ξεροσταλιάζουν σε ουρές για τα φάρμακα τους, των διαρκώς αυξανόμενων νοικοκυριών που περνάνε στη ζώνη της φτώχειας!
Σύμφωνα με τη σχετική Έκθεση της Κομισιόν, το ποσοστό της ελληνικής οικονομίας που βρίσκεται στο «ημίφως» υπολογίζεται στο 24,3% του ΑΕΠ, έναντι 19,2% του μέσου όρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Αυτό σημαίνει ότι η Ελλάδα βρίσκεται στην 9η λίστα της σχετικής λίστας και πάνω από εμάς βρίσκονται μόνο η Βουλγαρία και η Ρουμανία (που αποτελούν για τους δανειστές μας το... πρότυπο), η Λιθουανία, η Εσθονία, η Λετονία (άλλο πρότυπο), η Κύπρος, η Μάλτα και η Πολωνία. Πέρα από τα 50 δισ ευρώ της παραοικονομίας, δεκάδες άλλα δισεκατομμύρια προερχόμενα από όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση- και βέβαια από την Ελλάδα- βρίσκονται... «ασφαλή» σε υπεράκτιες εταιρίες, μακριά από τις Φορολογικές Αρχές των κρατών- μελών.
Ένα επιμέρους στοιχείο που «ξεγυμνώνει» την Ελλάδα, είναι τα έσοδα που πραγματικά εισπράττονται από ΦΠΑ, σε σχέση με τους συντελεστές που επιβάλλονται σε προϊόντα και υπηρεσίες. Στη χώρα μας εισπράττεται, λοιπόν, μόλις το 37% εκείνων που θα μπορούσαν να εισπραχθούν από ΦΠΑ, κατατάσσοντας την Ελλάδα στη πρώτη θέση αυτής της λίστας της ντροπής.
Όσον αφορά στη συνταγή για την αντιμετώπιση αυτού του φαινόμενου, η Κομισιόν επισημαίνει ότι το πρώτο βήμα θα πρέπει να γίνει σε εθνικό επίπεδο με τη βελτίωση των ελεγκτικών- εισπρακτικών υπηρεσιών, στη συνέχεια θα πρέπει να ενισχυθεί η διασυνοριακή συνεργασία (ανταλλαγή πληροφοριών) και τέλος θα πρέπει να υπάρξει ενιαία γραμμή απέναντι σε τρίτες χώρες που λειτουργούν ως φορολογικοί παράδεισοι για όλα αυτά τα δισεκατομμύρια αδήλωτων εισοδημάτων από νόμιμες και παράνομες πηγές...
Διαβάστε Περισσότερα »

"Κατάρριψη" τουρκικού F 16 από ελληνικό Mirage 2000,"θυμήθηκαν" οι Τούρκοι!

Οι Τούρκοι είναι σε παροξυσμό. Η κατάρριψη του RF 4 και η αναγκαστική και επιβαλόμενη από όλες τις μεγάλες δυνάμεις σιωπή της έχει προκαλέσει νευρικότητα στην Άγκυρα.Δυστυχώς όμως εδώ στην Αθήνα κάποιοι θεωρώντας ότι “ασκούν πατριωτική πολιτική” φροντίζουν να δίνουν την ευκαιρία στους “στριμωγμένους” Τούρκους να προσπαθούν να βρούν διέξοδο πηγαίνοντας τη συζήτηση αλλού!

Λίγες ώρες μετά από την ανάρτηση στο διαδίκτυο από site που “χρεώνεται” στον κυβερνητικό -πλέον- χώρο της υπόθεσης του τουρκικού F 16 που είχε πέσει το 1996 στο Αιγαίο ,οι τουρκικές εφημερίδες έσπευσαν να εκμεταλευθούν το το γεγονός.

Οι Τούρκοι επιχείρησαν το 1996 να παρουσιάσουν τη πτώση του αεροσκάφους τους ως “κατάρριψη” από ελληνικό αεροσκάφος Mirage 2000 ,το οποίο πράγματι του “είχε πάρει την ουρά”. Το διθέσιο τουρκικό F 16 εξεράγη στον αέρα και σώθηκε μόνο ο ένας χειριστής. Ο δεύτερος ,ο Ναίλ Ερντογάν -συνωνυμία με το πρωθυπουργό- δεν βρέθηκε ποτέ.

Από τότε η οικογένειά του επικαλούμενη δημοσιεύματα του τουρκικού αλλά και του ελληνικού Τύπου προσπαθεί δικαστικά να διεκδικήσει αποζημίωση,υποστηρίζοντας ότι το αεροσκάφος καταρρίφθηκε.Κάτι που ούτε η Τουρκία,ούτε η Ελλάδα βέβαια έχουν παραδεχτεί ποτέ επισήμως.

Τώρα που το θέμα επανήλθε οι Τούρκοι δεν έχασαν την ευκαιρία.

Τι γράφουν οι τουρκικές εφημερίδες

Αντικρουόμενες πληροφορίες για την τύχη προσφυγής στο Ευρωπαικό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ) της οικογένειας του Τουρκου πιλότου Ναϊλ Ερντογάν που σκοτώθηκε κατά φερόμενη κατάρριψη του αεροσκάφους του F-16 στο Αιγαίο από ελληνικό μαχητικό Mirage στις 8 Οκτωβρίου 1996 δημοσιεύει ο τουρκικός τύπος.


Η μεν Milliyet γράφει ότι η προσφυγή απορρίφθηκε η δε Turkiye ότι ακόμα δεν δόθηκε απάντηση από την δίκη που ξεκίνησαν στο ΕΔΑΔ.

Στο θέμα δίδεται και σήμερα συνέχεια με αφορμή την κατάρριψη του αεροφωτογραφικού τουρκικού αεροσκάφους Φάντομ από την Συρία και ως βάση οι τουρκοι δημοσιογράφοι και όσοι ανακινούν το θέμα επικαλούνται ένα δημοσίευμα ελληνικού περιοδικού που ανέφερε, χρόνια μετά την πτώση του τουρκικού αεροσκάφους, ότι αυτό καταρρίφθηκε από ελληνικό Μιράζ.

Αναλυτικά η παρουσίαση του θέματος από τον τουρκικό τύπο:

-Η εφημερίδα Milliyet με τον τίτλο «Απόρριψη από το ΕΔΑΔ στην οικογένεια του πεσόντος». Η οικογένεια του Ναϊλ Ερντογάν είχε ζητήσει, γράφει, έναντι της Ελλάδας αποζημίωση 625.000 ευρώ , αλλά το αίτημα δεν έγινε δεκτό, από το δικαστήριο στο οποίο, όπως αναφέρει, ελάμβανε μέρος ένας ελληνοκύπριος στην καταγωγή, δικαστής.
- Στο ίδιο θέμα αναφέρεται η εφημερίδα Turkiye με τον τίτλο « Δεν υπάρχει κανένα νέο από την δίκη στο ΕΔΑΔ» και τον υπέρτιτλο « Το F-16 μας είχε καταρριφθεί πριν από 16 χρόνια» γράφει ότι η μητέρα του πιλότου του F-16 Ναϊλ Ερντογάν, που , όπως αναφέρει , είχε χάσει την ζωή του με την κατάρριψη του αεροσκάφους του το 1996 από ελληνικό αεροσκάφος είπε ότι με την κατάρριψη τουρκικού αεροσκάφους από την Συρία, θυμήθηκαν το δικό τους συμβάν πριν από 16 χρόνια και υπογράμμισε πως ακόμα δεν δόθηκε απάντηση από την δίκη που ξεκίνησαν στο ΕΔΑΔ, τότε.

- Η Radikal με τον τίτλο « Η μάνα της οποίας ο γιός έμεινε στο Αιγαίο δηλώνει δυσαρεστημένη» , γράφει ότι το τελευταίο συμβάν με την κατάρριψη τουρκικού αεροσκάφους από την Συρία και το γεγονός ότι δεν βρέθηκαν ακόμα οι πιλότοι , αναζωπύρωσε τον πόνο της οικογένειας του πιλότου Ναϊλ Ερντογάν του οποίου το αεροπλάνο , όπως αναφέρει, είχε καταρριφθεί πριν από 16 χρόνια κατά την αερομαχία με ελληνικά αεροσκάφη. Η μητέρα του Ναίλ , είπε πως όταν καταρρίφθηκε το τουρκικό αεροσκάφος από την Συρία, την αναζήτησαν πολλοί και πρόσθεσε: « Είμαι θιγμένη και δυσαρεστημένη. Κανένας δεν μπόρεσε να κάνει τίποτα. Τι θα γίνει και αν μιλήσω; Είθε οι οικογένειες αυτών των δύο πιλότων να μην ζήσουν παρόμοιο πόνο.».Η εφημερίδα υπενθυμίζει ότι στην αερομαχία που είχε γίνει στις 8 Οκτωβρίου 1996 στα ανοικτά της Χίου είχε καταπέσει τουρκικό F-16 κατά την αερομαχία και ενώ ο ένας πιλότος γλύτωσε, ο άλλος βυθίστηκε μαζί με το αεροπλάνο στην θάλασσα. Μετά από χρόνια - αναφέρει- ένα ελληνικό περιοδικό είχε αναφέρει ότι το συμβάν αυτό δεν ήταν ατύχημα, και ότι το ελληνικό Mirage είχε χτυπήσει με πύραυλο το τουρκικό αεροσκάφος. Τότε η οικογένειά του Ναϊλ Ερντογάν ξεκίνησε δίκη στο ΕΔΑΔ η οποία ακόμα συνεχίζεται.

- Η Haberturk με τον τίτλο «Ακόμα αγνοείται ο πιλότος μας του F-16 που καταρρίφθηκε πριν από 16 χρόνια» αναφέρει ότι μετά από χρόνια μια ελληνική εφημερίδα είχε γράψει « Εμείς καταρρίψαμε το τουρκικό αεροσκάφος» και αμέσως στην συνέχεια οι γονείς του πιλότου ξεκίνησαν δίκη στο ΕΔΑΔ για ηθική αποζημίωση. Επίσης ζήτησαν 4 εκ ευρώ για την ανάσυρση της σορού του πιλότου.
onalert.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ