Παρασκευή 29 Ιουνίου 2012

ΘΗΒΑ: Έπιασαν δύο Πακιστανούς για κλοπή τσάντας


Εξιχνιάσθηκε αρπαγή τσάντας από 39χρονο Ινδό διανομέα στη Θήβα
Σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος δύο υπηκόων Πακιστάν, οι οποίοι μαζί με δύο ακόμη συνεργούς, των οποίων τα στοιχεία ταυτότητας διερευνώνται, διέπραξαν την κλοπή
Εξιχνιάστηκε, χθες (28-06-2012) το απόγευμα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, περίπτωση κλοπής σε βάρος 39χρονου Ινδού διανομέα, που είχε διαπραχθεί από τέσσερις δράστες τον περασμένο Μάιο στην περιοχή του Ελαιώνα Βοιωτίας.
Ειδικότερα, το απόγευμα της 31-05-2012, οι δράστες επιβαίνοντας σε Ι.Χ. επιβατηγό αυτοκίνητο προσέγγισαν τον 39χρονο Ινδό, ο οποίος εργάζεται ως υπάλληλος – διανομέας καρτών κινητής τηλεφωνίας και οι δύο από αυτούς εξήλθαν από το όχημά τους και του απέσπασαν μία τσάντα που περιείχε το χρηματικό ποσό των (11.000) ευρώ και διάφορες κάρτες κινητής τηλεφωνίας, αξίας (2.000) ευρώ.
Στο πλαίσιο των αστυνομικής έρευνας και μετά από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων και πληροφοριών, προέκυψαν τα στοιχεία ταυτότητας των δύο εκ των τεσσάρων δραστών της ανωτέρω κλοπής.
Πρόκειται για δύο υπηκόους Πακιστάν, ηλικίας 43 και 22 ετών, σε βάρος των οποίων και δύο ακόμη συνεργών τους, των οποίων τα στοιχεία ταυτότητας διερευνώνται, σχηματίσθηκε δικογραφία για διάπραξη κλοπής, η οποία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θηβών.
Τις αστυνομικές έρευνες και το προανακριτικό έργο ενήργησετο Τμήμα Ασφαλείας Θηβών
Διαβάστε Περισσότερα »

Θήβα: Συλλήψεις ROMA για κλοπές στο Πυρί


Εξιχνιάσθηκε κλοπή σε βάρος 56χρονης ημεδαπής στη Θήβα
Δράστες είναι τέσσερις (4) ημεδαποί σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή
Εξιχνιάστηκε, σήμερα (29-06-2012) το πρωί, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, περίπτωση κλοπής σε βάρος 56χρονης ημεδαπής, που είχε διαπραχθεί από τέσσερις δράστες προ εικοσαήμερου πλησίον του οικισμού ROMAστο Πύρι Θηβών.
Ειδικότερα, το βράδυ της 09-06-2012, οι δράστες, εκμεταλλευόμενοι ολιγόλεπτη στάση της 56χρονης στην ανωτέρω περιοχή, αφαίρεσαν από το Ι.Χ. επιβατηγό αυτοκίνητό της μία τσάντα που περιείχε το χρηματικό ποσό των (100) ευρώ, ένα κινητό τηλέφωνο, δύο πιστωτικές κάρτες τραπεζών και διάφορα προσωπικά της αντικείμενα.
Στο πλαίσιο των αστυνομικής έρευνας, προέκυψε ότι δράστες της ανωτέρω κλοπής είναι τέσσερις (4) ημεδαποί ROMA, ηλικίας 29, 25, 15 και 14 ετών αντίστοιχα, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για διάπραξη κλοπής, η οποία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θηβών.
Τις αστυνομικές έρευνες και το προανακριτικό έργο ενήργησετο Τμήμα Ασφαλείας Θηβών.
Διαβάστε Περισσότερα »

Στο Μονοπάτι του Εφιάλτη η δεύτερη πεζοπορία του "Δημόφιλου"‏ Θεσπιών



 


Η δεύτερη πεζοπορία πραγματοποιήθηκε στις 20 Μαΐου στο «Μονοπάτι του Εφιάλτη». Εκτός από την όμορφη διαδρομή διάρκειας 6 ωρών επισκεφτήκαμε και το «Καινοτομικό Κέντρο Ιστορικής Ενημέρωσης» αλλά και το άγαλμα των 700 Θεσπιέων. Η συμμετοχή ήταν μεγαλύτερη από την πρώτη μας πεζοπορία, δηλαδή 40 άτομα.








Διαβάστε Περισσότερα »

ΦΩΤΟ – Ιταλική εφημερίδα στην Μέρκελ: Γεια σου χοντροκώλα!

Την …τιμητική της έχει Γερμανίδα καγκελάριος σε ολόκληρο σχεδόν τον Ιταλικό Τύπο μετά την εμφατική νίκη της Εθνικής Ιταλίας επί της αντίστοιχης ομάδας της Γερμανίας για το Euro 2012!

Όπως ακριβώς συνέβη και στην Ελλάδα την προηγούμενη εβδομάδα ο ποδοσφαιρικός αγώναςμετατράπηκε σε υπέρ πάντων αγώνα και «πόλεμο» των ανίσχυρων εναντίον της Γερμανίας…

Διαλέξαμε δυο από τα σημερινά πρωτοσέλιδα του πολιτικού, υπογραμμίζουμε, Τύπου για να καταλάβετε το κλίμα.

Στο πρώτο η Μέρκελ αποκαλείται και χαιρετίζεται σαν …. Χοντροκώλα ενώ στο δεύτερο η Μέρκελ αποτελεί το δεύτερο συνθετικό στη… διασημότερη Ιταλική βρισιά αντικαθιστώντας τη λέξη: κ@@.

Το γεγονός ότι και η Ιταλία διανύει περίοδο… ισχνών αγελάδων με σκληρή λιτότητα και καταβαράθρωση κάθε εργασιακού κεκτημένου, περνάει σε δεύτερη μοίρα καθώς το μόνο euro που μετράει τώρα -και- στη γείτονα χώρα είναι το Euro 2012!






Διαβάστε Περισσότερα »

Ξεκινούν οι καλοκαιρινές εκδηλώσεις για τα παιδιά στη Βιβλιοθήκη Λιβαδειάς!


ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ΜΕ ΠΥΞΙΔΑ ΤΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ
2 ΚΑΙ 3 ΙΟΥΛΙΟΥ 2012
Τη Δευτέρα 2 Ιουλίου 2012 και ώρα 10.00 πμ:  
Το «ημερολόγιο πρόγραμμα» της καλοκαιρινής εκστρατείας
Τα παιδιά φτιάχνουν με χρωματιστά χαρτιά 
 και εικόνες την αφίσα  για τις καλοκαιρινές μας εκδηλώσεις!
Εμψυχώτριες οι: Μάρω Ρόδη, αρχιτέκτων και η Θεανώ Χαλιώτη, γραφίστρια.  
Για παιδιά: 6-12 ετών.

Την Τρίτη 3 Ιουλίου 2012 και ώρα 12.00 το μεσημέρι:  
Πειράματα με τον ηλεκτρισμό
Πειράματα φυσικής με απλά υλικά. 
Τα παιδιά θα κατασκευάσουν τον φωτεινό παντογνώστη 
και το δικό τους φωτιστικό.
Εμψυχώτρια η φυσικός Τίνα Νάντσου
Για παιδιά: 10-12 ετών
Οι εκδηλώσεις θα γίνουν στην αίθουσα εκδηλώσεων της Βιβλιοθήκης.
Διαβάστε Περισσότερα »

Δείτε τι λέει ο εργατοπατέρας της ΕΛ.ΑΣ. (και νυν βουλευτής)...


Για όλα αυτά που λέει ο πολιτικάντης (και θα δείτε παρακάτω) μία Λακωνική απάντηση αρκεί:


 "Κύριε συνδικαλιστή και βουλευτή, κανένα από τα θέματα που αναφέρετε στην καταγγελία σας, δεν θα υπήρχε αν εσείς κάνατε απλά την δουλειά σας.


 Αν το κόμμα σας δεν άνοιγε (με υπογραφή του σημερινού πρωθυπουργού) τα σύνορα και αν η αστυνομία έκανε το καθήκον της, σήμερα δεν θα υπήρχε η ανάγκη αυτοδικίας, που τόσο σας ενοχλεί..." 


Δείτε την συνέντευξη του: 


 “Η ηγεσία της αστυνομίας θα πρέπει να λάβει άμεσα μέτρα έναντι των φαινομένων αυτοδικίας που παρατηρούνται σε όλη τη χώρα σε βάρος μεταναστών. Δεν μπορεί η ηγεσία της αστυνομίας να κάνει τα στραβά μάτια στις ακροδεξιές ομάδες, οι οποίες αλωνίζουν σε όλη τη χώρα”. 
Αυτά αναφέρει ο επι σειρά ετών πρόεδρος της Ομοσπονδίας αστυνομικών και νεοεκλεγείς βουλευτής Δράμας της ΝΔ Δημήτρης Κυριαζίδης. Σε συνέντευξή του στο pheme.gr ο κ. Κυριαζίδης προτείνει 
“να θεσπισθεί ως ιδιώνυμο το αδίκημα της αυτοδικίας ατόμων και ομάδων που υποκαθιστούν τα όργανα που είναι εντεταλμένα με την προάσπιση του δημόσιου αγαθού της ασφάλειας”. 
 Ο πρώην πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ) δηλώνει "ανήσυχος" για τα αυξημένα κρούσματα αυτοδικίας ακροδεξιών ομάδων που επιτίθενται σε βάρος μεταναστών και τονίζει: 
“Τέτοια φαινόμενα εγκληματικών επιθέσεων σε βάρος αλλοδαπών, θα πρέπει άμεσα να αντιμετωπίζονται. Η κατάσταση έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο, η αστυνομία πρέπει να αφεθεί να επιτελέσει το έργο της”.
 “Το δημόσιο αγαθό της ασφάλειας, το οποίο η πολιτεία έχει αναθέσει στην Ελληνική Αστυνομία, θα πρέπει να πάψει να αποτελεί αντικείμενο εκμετάλλευσης διαφόρων ομάδων ή πολιτικών οργανώσεων. Αυτές οι ομάδες που επιχειρούν να επιβάλλουν το νόμο, θέτουν σε πρωτοφανή δοκιμασία τους δημοκρατικούς θεσμούς, λειτουργούν κατά της Δημοκρατίας”, συμπληρώνει.
 Στην επισήμανση οτι πολλοί πιστεύουν ότι η αστυνομία, αν και γνωρίζει τους δράστες, δεν τους συλλαμβάνει, ο κ. Κυριαζίδης απαντά:
 “Πολλοί από τους δράστες, είναι γεγονός ότι έχουν απασχολήσει κατά καιρούς τις διωκτικές και δικαστικές αρχές. Πρόκειται για άτομα ανυπόληπτα, με βεβαρημένο παρελθόν. Η τεκμηρίωση όμως της συμμετοχής τους όμως σε πράξεις αυτοδικίας, προϋποθέτουν την ύπαρξη αδιάσειστων στοιχείων και φυσικά τις μαρτυρίες είτε των θυμάτων είτε αυτοπτών μαρτύρων. Κι αυτά τα στοιχεία δεν είναι πάντοτε εύκολο να βρεθούν”. 
 Αναφορικά, τέλος, με τα υψηλά ποσοστά που έλαβε η Χρυσή Αυγή στα εκλογικά κέντρα που ψήφισαν αστυνομικοί, ο πρώην πρόεδρος της ΠΟΑΣΥ και νυν κυβερνητικός βουλευτής δηλώνει ότι
 “δεν είναι ανεξήγητα” και συνεχίζει: “Όταν επί δεκαετίες η κοινωνία γυρίζει την πλάτη στους αστυνομικούς, όταν οι πολίτες δεν δείχνουν διάθεση να ακούσουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, όταν η πολιτεία τους αντιμετωπίζει σαν στελέχη δευτέρας διαλογής της δημόσιας διοίκησης, όλα αυτά επιδρούν αρνητικά στην ψυχολογία των αστυνομικών. Αυτή είναι η πικρή αλήθεια”. 
 eglimatikotita.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

25ο αντάμωμα Σαρακατσαναίων Βοιωτίας


Την Κυριακή 1 Ιουλίου 2012 θα πραγματοποιηθεί το 25ο Αντάμωμα Σαρακατσαναίων Βοιωτίας στη περιοχή Λαπαθιά, στη Δαύλεια Βοιωτίας.

Για μια ακόμη χρονιά ο Σύλλογος Σαρακατσαναίων Βοιωτίας οργανώνει το καθιερωμένο θερινό αντάμωμα στην "καρδιά" του Παρνασσού, με σκοπό να διατηρήσει αναλλοίωτα όλα τα ήθη και τα έθιμα της Ελληνικής φυλής (Σαρακατσαναίοι).

Ξεχωριστή θέση στις εκδηλώσεις θα κατέχουν για μια ακόμη φορά τα χορευτικά* του Συλλόγου και η ζωντανή παραδοσιακή μουσική με τον Γιάννη Γκόβαρη και τον Παναγιώτη Μαμούρη να δίνουν τους ρυθμούς.

Στο κλαρίνο θα είναι ο νεαρός συντοπίτης μας Δημήτρης Κουτής!
Ώρα έναρξης: 10:οο πμ. Καλώς να ανταμώσουμε!

*Στο φετινό Αντάμωμα Σαρακατσαναίων Βοιωτίας θα συμμετέχει και το χορευτικό συγκρότημα του Συλλόγου μας!


Ο Σύλλογος μας ευχαριστεί θερμά τον Σύλλογο Σαρακατσαναίων Βοιωτίας τόσο για την πρόσκληση του όσο και για την αμέριστη βοήθεια του! 

Για να κλείσετε θέση απευθυνθείτε στα μέλη του Συλλόγου!
Ώρα αναχώρησης: 8.30 το πρωί
Ώρα επιστροφής: το απόγευμα!
Η μεταφορά είναι Δωρεάν!
Διαβάστε Περισσότερα »

Σύζυγος υφυπουργού μπλεγμένη στο θανατηφόρο τροχαίο Δούρου

Δύο γνωστές οικογένειες της Πάτρας θα βρεθούν πλέον αντιμέτωπες στα δικαστήρια. Η μία, αυτή του Κώστα Τζαβάρα και της Φαίδρας Δούρου, γονέων του άτυχου Πάνου, και η δεύτερη, αυτή του νέου υφυπουργού Οικονομικών Γιώργου Μαυραγάνη, η...


σύζυγος του οποίου οδηγούσε το μοιραίο τζιπ που χτύπησε τον άτυχο νεαρό ποδηλάτη. Στο άκουσμα της υφυπουργοποίησης του Πατρινού δικηγόρου και οικονομολόγου (την περασμένη Πέμπτη) η οικογένεια Δούρου «πάγωσε»! Αντέδρασαν όπως θα έπραττε ο κάθε απλός άνθρωπος και ένα σωρό σκέψεις πέρασαν από το μυαλό τους.

«Συγκλονιστικά τα όσα έγραψε στο facebook η Μαρία Δούρου, θεία του Πάνου: Πόσο ακόμα; ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΜΕΝΟΙ! Η κυρία με το μαύρο τζιπ που σκότωσε το παιδί μας είναι η σύζυγος του νέου υφυπουργού Οικονομικών Γιώργου Μαυραγάνη! Ας γινόταν και πρωθυπουργός ο άνθρωπος, αλλά ούτε μισό ψήγμα ανθρωπιάς; Ούτε μία κουβέντα συμπαράστασης ή παρηγοριάς σε αυτούς τους γονείς που την ίδια ώρα που εκείνος και η οικογένειά του πανηγύριζαν για τη νίκη τους; Ούτε ένα πλησίασμα ανθρωπιάς, ενώ εκείνοι έκαναν το 40 ήμερο μνημόσυνο του αγγέλου τους; Τώρα καταλαβαίνουμε πολλά που δεν κόλλαγαν πριν... εκεί καταντήσαμε; Πόσο ακόμα πόνος;

Στην ιστοσελίδα της, η Φαίδρα Δούρου, μητέρα του Πάνου, δημοσιεύει φωτογραφίες του γιου της. Ο Γιάννης Τζαβάρας, θείος του Πάνου - αδελφός του πατέρα του άτυχου παιδιού Κώστας, σχολιάζει επίσης στο facebook. Η οικογένεια δείχνει συγκλονισμένη και από ακόμη ένα στοιχείο! Σύμφωνα με ιστοσελίδα της Σύρου, την ημέρα που ο Πάνος έφευγε από τη ζωή, ο νυν υφυπουργός Οικονομικών και η σύζυγός του έκαναν διακοπές στο νησί, αφού εκεί διατηρούν εξοχικό! Αναμφισβήτητα οι πάντες έχουν δικαίωμα στις διακοπές. Όμως, η οικογένεια δηλώνει πως κανείς από την οικογένεια Μαυραγάνη δεν συμπαραστάθηκε...»
Διαβάστε Περισσότερα »

Έδειξε τα γεννητικά του όργανα για να.... χάσει το πέναλτι!


Στον πόλεμο και στις... κερκίδες όλα επιτρέπονται
Πώς μπορεί ένας οπαδός να βοηθήσει την ομάδα του που «ματώνει» στο γήπεδο και μάλιστα όταν πρόκειται για νοκ άουτ αγώνα για την πρόκριση στους 4 του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος;


Είδε κι απόειδε ένας από τους Βρετανούς φιλάθλους που ταξίδεψαν μέχρι την Ουκρανία για να υποστηρίξουν την εθνική ομάδα της Βρετανίας και… θυσιάστηκε ελπίζοντας η γύμνια του να ανακόψει την προέλαση των Ιταλών στο τελευταίο και καθοριστικό πέναλτι…

Αλλά ο Alessandro Diamanti φαίνεται πως δεν επηρεάστηκε από την πρόκληση της κερκίδας και διαμόρφωσε το τελικό 4-2 που έστειλε την Ιταλία στους ημιτελικούς του Euro 2012.

Δείτε τις φωτογραφίες...





 
Perierga.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Ο Μάρκος Σεφερλής μιμείται τον Ηλία Κασιδιάρη! [VIDEO]

Δείτε τον Μάρκο Σεφερλή
να μιμείται τον Ηλία Κασιδιάρη και τον ξυλοδαρμό στη Λιάνα Κανέλλη στην εκπομπή της Τατιάνας Στεφανίδου…

Διαβάστε Περισσότερα »

Πολύτιμη η βοήθεια των εθελοντών του Κοινωνικού Παντοπωλείου Δήμου Θηβαίων

Η λέξη «Ευχαριστούμε» δεν μπορεί να εκφράσει στο έπακρο τα συναισθήματα που νιώθουμε για τους εθελοντές του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Θηβαίων. Είναι το λιγότερο που μπορούμε να πούμε σ’ αυτούς τους ανθρώπους, που στέκονται με ανιδιοτέλεια στο πλευρό των άπορων συνανθρώπων μας και στο πλευρό του Δήμου σ’ αυτό το έργο ΑΓΑΠΗΣ!
Το απόγευμα της Πέμπτης, εθελόντριες του Παντοπωλείου μας, βοήθησαν στην καταμέτρηση και τοποθέτηση των ρούχων στα ράφια, με υπομονή και εργατικότητα! Έπεται και συνέχεια! Αφού οι προσφορές συνεχίζονται!


Μέχρι τώρα ρούχα (γυναικεία, ανδρικά, παιδικά, καινούρια  ή ελαφρώς μεταχειρισμένα)  προσέφεραν ο Σύλλογος Γυναικών «Ισμήνη» και η ΔΕΠΟΔΑΘ ΑΕ και τους ευχαριστούμε πολύ! 
Χρειαζόμαστε τη βοήθεια των εθελοντών για τη λειτουργία του Παντοπωλείου! Μπορεί όποιος το επιθυμεί να συμμετέχει!
Τώρα στήνουμε το Κοινωνικό Παντοπωλείου του Δήμου μας! Και αυτό θα το κάνουμε όλοι μαζί με αγάπη! Όλοι μαζί θα προσφέρουμε από όποια θέση μπορούμε και ότι μπορούμε! Πάντα για τον συνάνθρωπο!
Να σας γνωρίσουμε ότι ήδη έχουν τοποθετηθεί καλάθια με την ένδειξη «Κοινωνικό Παντοπωλείο Δήμου Θηβαίων» στα ακόλουθα σούπερ μάρκετ:
Μάμαλης (Πυρί Θηβών)
ΑΒ Βασιλόπουλος
LIDL
Γαλαξίας
Και θα ακολουθήσουν και άλλα!!!!!
Κάναμε την αρχή! Δώσαμε τρόφιμα σε 21 Οικογένειες! Βοηθήστε μας να προσφέρουμε και σε άλλες!!!!
Καμία αίτηση που πληροί τις προϋποθέσεις δεν έχει απορριφτεί από την Επιτροπή του Κοινωνικού Παντοπωλείου! Πρέπει όμως τα ράφια μας να είναι γεμάτα για να  δίνουμε προϊόντα σε όποιον ζητάει τη βοήθειά μας! 
Διαβάστε Περισσότερα »

Οι 60 οργανισμοί που θα κλείσουν.Ποιοί χάνουν τη δουλειά τους;

Στην πρώτη κίνηση για τον περιορισμό του δημόσιου τομέα προχωρεί η κυβέρνηση μέσα στο καλοκαίρι.
Πρόκειται για την κατάργηση ή τη συγχώνευση 60 Οργανισμών. Στο Μέγαρο Μαξίμου υπάρχει η πεποίθηση ότι με αυτό τον τρόπο θα...


διευκολυνθεί η συζήτηση για την τροποποίηση του Μνημονίου Σε μια κίνηση με ισχυρό συμβολισμό και προς το εσωτερικό, αλλά κυρίως προς τους δανειστές της χώρας μας, αναμένεται να προχωρήσει μέσα στο καλοκαίρι η κυβέρνηση. Σύμφωνα με πληροφορίες, στα χέρια του πρωθυπουργού υπάρχει ήδη λίστα με 60 Οργανισμούς - φορείς του Δημοσίου που θα συγχωνευθούν ή θα καταργηθούν. Θα πρόκειται για την πρώτη κίνηση που θα κάνει η κυβέρνηση προς την κατεύθυνση της μείωσης του κράτους και στόχο έχει να πείσει -όχι πλέον με φραστικές διαβεβαιώσεις, αλλά πρακτικά- ότι είναι αποφασισμένη να τηρήσει τις δεσμεύσεις που έχουν αναληφθεί.

• Οι συμβασιούχοι θα απολυθούν με τη λήξη της σύμβασής τους. • Οι μόνιμοι υπάλληλοι θα μεταταγούν. • Για τους υπαλλήλους ιδιωτικού δικαίου, αορίστου χρόνου, μελετάται η επαναφορά του θεσμού της εφεδρείας, εφόσον αυτό γίνει δεκτό από την τρόικα. Σύμφωνα με το συγκεκριμένο ρεπορτάζ, κορυφαία θέση στη λίστα της κυβέρνησης για το πρόγραμμα καταργήσεων και συγχωνεύσεων καταλαμβάνουν οι παρακάτω οργανισμοί: «ΣΥΝΘΕΣΗ»: Εταιρεία Έρευνας και Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης, Ειδικό Ταμείο Οργανώσεων Συναυλιών Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης, Εταιρεία Ψυχοκοινωνικής Ανάπτυξης «ΑΘΗΝΑ», Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες, «ΕΔΡΑ»: Κοινωνικές Συνεταιριστικές Δραστηριότητες Ευπαθών Ομάδων, Ελληνική Ομοσπονδία Άρσης Βαρών, «ΑΛΘΑΙΑ»: Εταιρεία Ψυχοκοινωνικής Υγείας, Εθνικό Αθλητικό Κέντρο Χανίων, Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή (ΟΚΕ), Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας, Εταιρεία Ψυχοκοινωνικής Έρευνας Παρέμβασης «ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ», Ελληνική Εταιρεία Νόσου Αλτσχάιμερ και Συγγενών Διαταραχών, Εθνικό Κέντρο Επαγγελματικού Προσανατολισμού, «Συν-ειρμός»: Αστική μη κερδοσκοπική Εταιρεία Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Σαμαριάς, Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, Εστία Εκκλησιαστικής Εκπαίδευσης, Ελληνική Εταιρεία προστασίας Αυτιστικών Ατόμων, Ωδείο Αθηνών, Ελληνική Εταιρεία Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης, ΙΑΣΙΣ, Λαογραφικό και Εθνολογικό Μουσείο Μακεδονίας-Θράκης, Εθνικό Κέντρο Έρευνας Πρόληψης και Θεραπείας του Σακχαρώδη Διαβήτη.
Διαβάστε Περισσότερα »

Απίστευτο: 23 βουλευτές άλλων κομμάτων ψήφισαν Χρυσή Αυγή!!


Έξι αντιπροέδρους αντί των προβλεπόμενων επτά θα έχει τελικά η νέα βουλή μετά την αδυναμία του Πολύβιου Ζησιμόπουλου που προτάθηκε από τη Χρυσή Αυγή να συγκεντρώσει τον απαιτούμενο αριθμό των 75 ψήφων.

Η  θέση αυτή λοιπόν, όπως ανακοίνωσε σχετικά και ο νέος πρόεδρος της Βουλής, θα μείνει κενή.

Αξίζει ωστόσο να σημειωθεί ότι ο εν λόγω βουλευτής δεν έλαβε μόνο τις 18 ψήφους των βουλευτών του κόμματός του αλλά 41 γεγονός που δείχνει  ότι μεμονωμένα στηρίχθηκε και από 23 βουλευτές των υπόλοιπων κομμάτων. Από τη ΝΔ εκλέχθηκε Α αντιπρόεδρος ο  Γιάννης Τραγάκης που έλαβε 235 θετικές ψήφους,48 λευκά και 2 άκυρα, Β΄ ο Θανάσης Νάκος με 235 θετικές ψήφους,48 λευκά και 2 άκυρα και Γ΄ ο Χρήστος Μαρκογιαννάκης με 235 θετικές ψήφους, 48 λευκά και 2 άκυρα.

Από τον ΣΥΡΙΖΑ, Δ΄ αντιπρόεδρος εξελέγη ο Γιάννης Δραγασάκης με 227 θετικές ψήφους, 57 λευκά και 1 άκυρο, από το ΠΑΣΟΚ Ε΄ αντιπρόεδρος εξελέγη  ο Λεωνίδας Γρηγοράκος με 228 θετικές ψήφους, 54 λευκά και 3 άκυρα  και τέλος από τους Ανεξάρτητους Έλληνες ΣΤ΄αντιπρόεδρος εξελέγη η Μαρία Κόλλια Τσαρουχά με 225 θετικές ψήφους, 56 λευκά και 3 άκυρα.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΟΓΑ:Καταβολή Συντάξεων μηνός Ιουλίου και Επίδομα αδείας για τους συνταξιούχους

Η Διοίκηση του ΟΓΑ ανακοινώνει ότι:

Η σύνταξη μηνός Ιουλίου 2012 και το Επίδομα αδείας θα καταβληθεί σε
799.908 συνταξιούχους του Ο.Γ.Α. με πίστωση στους Τραπεζικούς λογαριασμούς
τους ή λογαριασμούς ΕΛ.ΤΑ., που έχουν επιλέξει για την πληρωμή των συντάξεων,
την Δευτέρα 2 Ιουλίου 2012 .
Η συνολική δαπάνη για την καταβολή των συντάξεων μηνός Ιουλίου 2012 και το
Επίδομα αδείας ανέρχεται σε 522,5 εκατομμύρια €.
Διαβάστε Περισσότερα »

Έργα για το περιβάλλον στο δήμο Αλιάρτου

Στη δημοπράτηση ενός σημαντικού έργου προϋπολογισμού 1.107.000 ευρώ που θα αναβαθμίσει περιβαλλοντικά το Δήμο Αλιάρτου προχωρά η δημοτική αρχή. Πιο συγκεκριμένα πρόκειται για την αποκατάσταση των ΧΑΔΑ (χωματερών) του δήμου που βρίσκονται στο Μάζι, στις Θεσπιές και στο Νεοχώρι.
«Η Πράξη εντάχθηκε για χρηματοδότηση στον άξονα «Προστασία Εδαφικών Συστημάτων - Διαχείριση Στερεών Αποβλήτων» στις 8-12-2011 και με ταχύτατες διαδικασίες που αφορούσαν την εκπόνηση των μελετών, τις εγκρίσεις περιβαλλοντικών όρων και όλων των άλλων, απαραίτητων ενεργειών, σήμερα είμαστε σε θέση να το δημοπρατούμε», τόνισε ο δήμαρχος Γιώργος Ντασιώτης.
Το έργο αυτό αναμένεται να συμβάλλει στην περιβαλλοντική αποκατάσταση των περιοχών αυτών, στην προστασία των υδάτων, αλλά και στην αισθητική βελτίωση του δήμου μας ενώ επίσης όπως σημειώνει ο κ. Ντασιώτης «θα αποτρέψει την επιβολή προστίμων που θα επιβαρύνουν τον δημότη».
Διαβάστε Περισσότερα »

Καμεραμάν και παντρεμένος με Ελληνίδα ο Πιου!


Ο τηλεοπτικός Πίου - από την τελευταία διαφήμιση της WIND με πρωταγωνιστή τον γνωστό σε όλους...

πλέον Πρόεδρο - στην πραγματικότητα είναι ο Τζόελ και κατάγεται από τη Νιγηρία και όχι από την ποδοσφαιρομάνα "Πουλιανάμπρε".

O Πίου λοιπόν, δηλαδή ο Τζόελ, δεν είναι... ηθοποιός οπως ίσως πιστεύετε.

Εργάζεται σε παραγωγές ταινιών ως βοηθός μακενιστικού (χειρισμός κάμερας και εξαρτημάτων αυτής).

Είναι παντρεμένος με Ελληνίδα και είναι πατέρας ενός παιδιού.

Μιλάει την Ελληνική γλώσσα (σπαστά). Ζει και εργάζεται νόμιμα στην Ελλάδα, ενώ αυτήν την περίοδο βρίσκεται εκτός Ελλάδος, καθώς έχει επισκεφτεί τη χώρα του τη Νιγηρία...
Διαβάστε Περισσότερα »

Συμμετοχή του Δήμου Θηβαίων στο «Δίκτυο Πόλεων με Λίμνη»


 
 Στα πλαίσια της υλοποίησης του Ευρωπαϊκού Προγράμματος «Δίκτυο Δήμων - Πόλεων με Λίμνη» - «Ευρώπη για τους Πολίτες 2007-2013», ο Δήμαρχος Θηβαίων Σπυρίδων Νικολάου και ο Δημοτικός Σύμβουλος Ηλίας Πέτραινας, θα παραστούν το Σάββατο 30 Ιουνίου στο Λιδωρίκι, όπου θα πραγματοποιηθεί σχετική ημερίδα, μετά από πρωτοβουλία του Δήμου Δωρίδος, στην οποία θα παραβρεθούν Δήμαρχοι από όλη την Ελλάδα, με σκοπό την ίδρυση «Δικτύου Αδελφοποιημένων Πόλεων με Λίμνες».

 Κομβικοί στόχοι του δικτύου είναι καταρχήν η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των δημοτών και των επιχειρήσεων σε θέματα που αφορούν την προστασία των υδάτινων πόρων, και ιδιαίτερα των λιμνών, η ανταλλαγή εμπειριών διαχείρισης με άλλους Δήμους της Ελλάδας, και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, και η δημιουργία ενός πλαισίου υγιούς ανάπτυξης παραλίμνιων περιοχών.

Η δημιουργία του Δικτύου Πόλεων με Λίμνη γίνεται έπειτα από πρωτοβουλία του Δήμου Δωρίδος, στα όρια του οποίου βρίσκεται μια από τις μεγαλύτερες και σημαντικότερες τεχνητές λίμνες, η λίμνη του Μόρνου, βασικός τροφοδότης της Αθήνας με πόσιμο νερό. Στην προσπάθειά αυτή συμπράττουν Δήμοι από όλη την Ελλάδα.

Οι Δήμοι Αγράφων, Αγρινίου, Αργιθέας, Δωρίδος, Καστοριάς, Καρδίτσας, Λίμνης Πλαστήρα, Μαραθώνα, Ναυπακτίας, Ορχομενού, Σοφάδων και ο Δήμος Θηβαίων, στα διοικητικά όρια του οποίου συμπεριλαμβάνεται η λίμνη «Υλίκη».

Στην εκδήλωση - ημερίδα που θα πραγματοποιηθεί για μια πρώτη συζήτηση, θα καταγραφούν αρχικά οι κοινές θέσεις και θα διαμορφωθεί το ιδρυτικό καταστατικό του δικτύου, προκειμένου στη συνέχεια, αφού ενημερωθούν τα συλλογικά όργανα των Δήμων, να υπογραφεί το καταστατικό και να προχωρήσει η λειτουργία του Δικτύου, σύμφωνα με την προβλεπόμενη νομοθεσία.
Διαβάστε Περισσότερα »

Έφαγε ξύλο επειδή πανηγύρισε το γκολ της Ελλάδας


Σοκαρισμένη και με πολλά γιατί να παραμένουν αναπάντητα, η 19χρονη μητέρα με την διπλή καταγωγή - τόσο την ελληνική, όσο και τη γερμανική - μετράει τις πληγές της από τις 22 Ιουνίου. Την ημέρα του κρίσιμου ποδοσφαιρικού αγώνα Ελλάδας - Γερμανίας.

Η νεαρή μητέρα πήγε να παρακολουθήσει τον αγώνα μαζί με φίλους της σε Fan Zone του Βερολίνου (σημείο όπου είχαν στηθεί γιγαντοοθόνες) και το αποτέλεσμα της βραδιάς, ήταν ένα μαυρισμένο μάτι και σπασμένα κόκκαλα.

Η ίδια εξομολογείται στην εφημερίδα Bild ότι επιθυμία της ήταν να στηρίξει και τις δύο ομάδες, οπότε και ξεκίνησε από το σπίτι της, φορώντας σημαίες και των δύο χωρών.

"Ήδη στο μετρό ξεκίνησαν τα περιπαιχτικά σχόλια", σχολίασε στη γερμανική εφημερίδα.

Μετά το πρώτο γκολ της Ελλάδας, άρχισε να πανηγυρίζει. Μετά το 4-2 στο τέλος του παιχνιδιού οι φίλοι της πήγαν να πάρουν μπίρα και η ίδια έμεινε μόνη της στο πλήθος με μια φίλη της.

"Συζητούσαμε και ξαφνικά είδα αγνώστους να με γρονθοκοπούν".

Ο δράστης εξαφανίστηκε αμέσως και η γυναίκα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, ενώ σήμερα καλείται να ακολουθεί συγκεκριμένη θεραπεία, αλλά και να φοράει ειδικά γυαλιά, μέχρι ωσότου επουλωθούν οι πληγές της.





Διαβάστε Περισσότερα »

Πανωτόκια πλήρωσαν οι αγρότες!


Αυξημένους τόκους κατά 8,5% πλήρωσαν το 2010 οι Έλληνες αγρότες για τα δάνεια που έχουν πάρει από τις τράπεζες, την ώρα που τα αγροτικά ημερομίσθια μειώθηκαν κατά 6%.

Αυτό προκύπτει από τα στοιχεία για την εξέλιξη του γενικού δείκτη τιμών αμοιβής συντελεστών παραγωγής στη γεωργία- κτηνοτροφία για το 2010, τα οποία δημοσιοποίησε η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛ.ΣΤΑΤ.).

Συγκεκριμένα, ο γενικός δείκτης σημείωσε μείωση 0,7% το 2010, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του 2009, έναντι μείωσης επίσης 0,7% που είχε καταγραφεί κατά την αντίστοιχη σύγκριση του 2009 προς το 2008.
Διαβάστε Περισσότερα »

Αυτοκτόνησε λόγω έξωσης




Ένα απίστευτο περιστατικό σημειώθηκε το πρωί της Παρασκευής.

Δικαστικός αντιπρόσωπος επισκέφθηκε έναν πολίτη, προκειμένου να του παραδώσει σχετικό έγγραφο έξωσης. Δεν χρειάστηκαν παρά μονάχα λίγα δευτερόλεπτα και ο απεγνωσμένος 65χρονος βούτηξε από το μπαλκόνι του σπιτιού του.

Ο ηλικιωμένος φώναξε δυνατά «γιατί, γιατί» και έπεσε στο κενό.



Το περιστατικό εκτυλίχθηκε σε διαμέρισμα επί της οδού Μπουμπουλίνας στην περιοχή του Γαλατσίου.




(Η είσοδος του σπιτιού)

Ο άνδρας αντιμετώπιζε οικονομικά προβλήματα και ο ιδιοκτήτης τού ζήτησε να φύγει από το σπίτι, καθώς του χρωστούσε ενοίκια. Όταν ο δικαστικός επιμελητής χτύπησε το κουδούνι, ο ηλικιωμένος Δ.X. βγήκε στο μπαλκόνι και άρχισε να απειλεί πως θα πέσει. Γείτονες και περαστικοί που άκουσαν τον άνδρα να φωνάζει προσπάθησαν να τον αποτρέψουν, ωστόσο εκείνος φαίνεται ότι είχε πάρει τις αποφάσεις του.

Μπροστά στα έντρομα μάτια όλων, έπεσε στο κενό από το μπαλκόνι του τρίτου ορόφου στον δρόμο, βρίσκοντας ακαριαία τον θάνατο. Το άψυχο σώμα του μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Γ. Γεννηματάς.




Δυστυχώς, είναι η τρίτη αυτοκτονία μέσα σε δύο ημέρες.
Διαβάστε Περισσότερα »

Παράταση-ανάσα για τους πυρόπληκτους


Υπουργική απόφαση με την οποία θα δίνεται παράταση τριών μηνών για να υποβληθεί φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα στους πυρόπληκτους που έχουν κάνει αίτηση αναστολής πληρωμής ληξιπρόθεσμων οφειλών των δανείων τους, προανήγγειλε επισήμως το Γραφείο του Πρωθυπουργού.

Η υπουργική απόφαση αναμένεται μέσα στις επόμενες μέρες και αφορά τις επιχειρήσεις των περιοχών που επλήγησαν από τις καταστροφικές πυρκαγιές του 2007 και πήραν δάνεια με εγγύηση του ελληνικού Δημοσίου.

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, εξετάζεται η επέκταση της ΥΑ και σε αυτούς που δεν πήραν εγγυημένα δάνεια.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΛΙΒΑΔΕΙΑ: ΣΥΛΛΗΨΗ 80ΧΡΟΝΟΥ ΓΙΑ ΟΦΕΙΛΕΣ


 


Συνελήφθη 80χρονος ημεδαπός για οφειλές προς το Δημόσιο στη Λιβαδειά Βοιωτίας
Εκκρεμούσαν σε βάρος του χρέη προς το Δημόσιο
που ξεπερνούν τις - 245.000 - ευρώ
Συνελήφθη, σήμερα (29-06-2012) το πρωί στην Λιβαδειά Βοιωτίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Λιβαδειάς, ένας 80χρονος ημεδαπός, συνταξιούχος αυτοκινητιστής,για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο.
Το ύψος των οφειλών του ανέρχεται στο χρηματικό ποσό των 246.651,95 ευρώ.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε σήμερα το πρωί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λιβαδειάς.
Διαβάστε Περισσότερα »

Τριάντα οι νεκροί Έλληνες από λάθροεισβολείς το 2012


Με τη σημερινή δολοφονία ενός 82χρονου στο Παγκράτι μετράμε ήδη 30 δολοφονίες Ελλήνων (στην πλειοψηφία τους ηλικιωμένων ανθρώπων) από τις αρχές του χρόνου, σε μια άνευ προηγουμένου γενοκτονία η οποία συντελείται με ένα  προδοτικό πολιτικό και λοιπό σύστημα εξουσίας να μην έχει χύσει ούτε δάκρυ, έστω και υποκρισίας.

Πιο συγκεκριμένα οι αδίστακτοι λαθροεισβολείς μπήκαν στο σπίτι του 82χρονου και αφού τον έδεσαν, του φίμωσαν το στόμα με χαρτί υγείας! 

Στη συνέχεια...

του πήραν τα χρήματα της σύνταξής (1.100 ευρώ) του είχε σηκώσει λίγο πριν από τράπεζα και τον άφησαν δεμένο και φιμωμένο στην είσοδο του σπιτιού όπου ο ηλικιωμένος πέθανε από ασφυξία.

Οι κάτοικοι της περιοχής ανέφεραν πως λίγο αργότερα είδαν δύο σκουρόχρωμους ένα ψηλό και ένα πιο κοντό να φεύγουν τρέχοντας από το τόπο του εγκλήματος.

Με τη δολοφονία αυτή οι Έλληνες οι οποίοι έχουν μαχαιρωθεί, πυροβοληθεί, στραγγαλιστεί χτυπηθεί μέχρι θανάτου φτάνουν τους 30 μόνο το 2012. 

Την ίδια ώρα το απίθανο αυτό αριστερό κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, δεν έχει θέσει ούτε καν τον προβληματισμό του με κάποια ανακοίνωση για τα 30 αυτά θύματα, υπερασπιζόμενο με απίστευτη μανία κάθε λαθροεισβολέα αυτής της χώρας. 

Οι «προτάσεις» του γνωστές και έχουμε αναφερθεί πάμπολλες φορές (νομιμοποιήσεις, ιθαγένεια, σύνταξη και άλλα τρελά) και όλα αυτά σε εγκληματίες που έχουν εισβάλλει στη χώρα.

Η λέξη ντροπή απλά χάνει τη σημασία της.

Από την άλλη η Ελληνική κοινωνία, ή τουλάχιστον  το μέρος αυτής που εξακολουθεί και αντιδρά σε αυτή την γενοκτονία –στο υπόλοιπο έχει διαγνωσθεί κλινικός μαζοχισμός-   περιμένει τις εξαγγελίες της ΝΔ για «ανακατάληψη των πόλεων» και εκδίωξη των λαθροεισβολέων να γίνουν πραγματικότητα. 

Στην περίπτωση όμως που οι εξαγγελίες αυτές –λόγω των μαζοχιστικών αγκιστρώσεων κυρίως της ΔΗΜΑΡ - δεν γίνουν πράξεις, τότε η οργή, έστω αυτού του μικρού κομματιού της κοινωνίας το οποίο εξακολουθεί και αντιδρά- θα είναι μεγάλη και σφοδρή. Αναμένουμε.

Έτσι η αναθεωρημένη λίστα των δολοφονηθέντων Ελλήνων έχει ως εξής:

13 Ιανουαρίου
Ρέθυμνο: 74χρονη γυναίκα βρίσκεται δολοφονημένη αφού είχε πρώτα βιαστεί. Δράστες Ρουμάνος και κάτοικος Ρεθύμνου

19 Ιανουαρίου
Λαγκαδάς: Δολοφονία 17χρονου Πομάκου και 16χρονης Βορειοηπειρώτισσας από 5 αλλοδαπούς γύφτους μουσουλμάνους. 

23 ΙανουαρίουΑυλίδα: 67χρονος Έλληνας δολοφονείται από αλβανούς μαφιόζους-καθάρματα  με Καλάσνικοφ 

23 Ιανουαρίου
Σχηματάρι. Έλληνας  57χρονος οδηγός ταξί βρίσκεται  νεκρός μέσα στο όχημά του με αναμμένη τη μηχανή, σε αγροτικό δρόμο κοντά στην εθνική οδό. Το θύμα έφερε τραύματα στο λαιμό από μαχαίρι. Δράστης ρουμάνος.

24 Ιανουαρίου
Βούρβουρα Αρκαδίας: 77χρονος δολοφονείται από τέσσερις αλβανούς, «οικονομικούς μετανάστες»

13 Φεβρουαρίου
Κρηνίδα Σερρών: Δολοφονία 72χρονου με στραγγαλισμό από Βούλγαρο

2 Μαρτίου
Ιωάννινα: Ηλικιωμένος βρίσκεται νεκρός στο σπίτι του στην Δημόκορης Πωγωνίου Ιωαννίνων. Οι δράστες πιθανόν έχουν διαφύγει στην «φίλη» χώρα Αλβανία

10 Μαρτίου
Κοζάνη: 50χρονος υπάλληλος της ΔΕΗ βρίσκεται δολοφονημένος. Δράστες δύο «οικονομικοί μετανάστες»-λαθροεισβολείς:  Αλβανός 29 ετών, Ρουμάνα 49 ετών

28 Μαρτίου
Άγιος Στέφανος Αττική: 45χρονος πεθαίνει στο σπίτι του από καρδιακή προσβολή ύστερα από την επίθεση τριών ληστών. Οι αλλοδαποί δράστες δεν έχουν συλληφθεί.

17 Μαρτίου
Άραχθος Ιωάννινα: Έλληνας βιοπαλαιστής ο Αστέριος Γιοβανούδης οδηγός φορτηγού 36 ετών βρίσκεται δολοφονημένος κοντά στη γέφυρα του Αράχθου. Πρόκειται περί απαγωγής και δολοφονίας.

22 Μαρτίου
Ηράκλειο: Δολοφονία αφού είχε προηγηθεί βιασμός της 85χρονης Σοφίας Κορναράκη στο χωρίο Επισκοπή Πεδιάδος στο Ηράκλειο. Δράστες δύο κτήνη από τη Ρουμανία πατέρας και γιός 45 και 18 ετών. Να σημειωθεί ότι στην απολογία τους εμφανίστηκαν εντελώς ψυχροί και αμετανόητοι.

24 Μαρτίου
Βόλος: Δολοφονία 84χρονης στο χωριό Ανάβρα του Αλμυρού στο Βόλο. Οι δράστες, αλλοδαποί κατά την Αστυνομία διαφεύγουν.

26 Μαρτίου
Λαγκαδάς: Δολοφονία 78χρονου στο  στον οικισμό Μεσόκωμο Ζαγκλιβερίου. «Τυπική» περίπτωση ληστείας μετά φόνου από αλλοδαπούς

16 ΑπριλίουΓρεβενά: Δολοφονία 78 λαχειοπώλη στο Καρπερό Γρεβενών: Δολοφόνος αλβανός

20 Απριλίου
Ηλεία: Δολοφονία 84χρονου στο δήμο Ζαχάρως. Το θύμα είχε βασανιστεί από τα αλβανικά κτήνη που συνέλαβε η αστυνομία. Ο άτυχος ηλικιωμένος ξυλοκοπήθηκε αλύπητα ενώ ήταν ημίγυμνος, φιμωμένος και με τα πόδια δεμένα, με αποτέλεσμα να υποστεί έμφραγμα από τον τρόμο και τα χτυπήματα!
Να σημειωθεί πως δεν είχε καμία επαγγελματική σχέση με τα κτήνη αυτά (48 και 28 ετών), αντίθετα οι ίδιοι είπαν πως απλά είχαν ακούσει ότι είχε λεφτά στο σπίτι του.

Προσοχή: Όποιοι κάνουν το έγκλημα και διαδίδουν πληροφορίες για ύπαρξη χρημάτων σε σπίτια ηλικιωμένων ισοδυναμεί με θανατική καταδίκη για το υποψήφιο θύμα. Κάποιος λαθραίος εισβολέας θα το ακούσει και θα τους σκοτώσει.

23 Απριλίου
Αιτωλοακαρνανία: Δολοφονία 49χρονου Έλληνα από 44 αλβανό στα Αλώνια Ματαράγκας Αιτωλοακαρνανίας

2 Μαΐου
Ιωάννινα: Δολοφονία της 67χρονης Καίτης Δούβλη. Οι δολοφόνοι, πέντε γεωργιανά κτήνη (τέσσερις άνδρες μια γυναίκα) βασάνισαν πρώτα και στη συνέχεια σκότωσαν την άτυχη γυναίκα.

19 Μαΐου
Πάτρα: Δολοφονία Θανάση Λαζανά από Αφγανούς

27 Μαΐου
Πήλιο: Δολοφονία 81χρονης με σκοπό τη ληστεία στον Άγιο Λαυρέντιο Πηλίου. Οι δολοφόνοι της προκάλεσαν σοβαρότατες κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις που οδήγησαν στο θάνατο της άτυχης γυναίκας.

Στην προηγούμενη αναφορά μας δεν είχαμε τα νεότερα στοιχεία.

Γράφαμε τότε: «Τυπική» περίπτωση ληστείας μετά φόνου από λαθραίους εισβολείς

Τελικά και όπως προέκυψε δολοφόνος ήταν ένας (μεγάλη έκπληξη) 55χρονος αλβανός.

Από σχετικό δελτίο Τύπου:

Ένταλμα σύλληψης σε βάρος ενός 55χρονου Αλβανού εξέδωσαν οι αρχές, για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και ληστεία, καθώς φέρεται ως ο δράστης της δολοφονίας 81χρονης στις 27 Μαΐου, στον Άγιο Λαυρέντιο Μαγνησίας.

Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία, εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης σε βάρος 55χρονου αλλοδαπού υπηκόου Αλβανίας, από τον Ανακριτή του Α’ Τμήματος Πλημμελειοδικών Βόλου, έπειτα και από σύμφωνη γνώμη του αρμοδίου Εισαγγελέα, για τα κατά περίπτωση αδικήματα κακουργηματικού χαρακτήρα, της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και της ληστείας.

Ο δράστης αναζητούμενος ως ύποπτος για τη διάπραξη της συγκεκριμένης ανθρωποκτονίας είχε εντοπισθεί από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου, την επόμενη του εγκλήματος ημέρα, κατά το χρόνο που προσπαθούσε μέσω του μεθοριακού σταθμού Κρυσταλλοπηγής να διαφύγει από την χώρα μας.

Μετήχθη στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου και κρατούνταν στα πλαίσια εφαρμογής σε βάρος του διαδικασίας διοικητικής απέλασης δεδομένου ότι παρέμενε παράνομα στη χώρα.

Μετά την έκδοσή του εντάλματος σύλληψης συνελήφθη στα πλαίσια της ποινικής διαδικασίας και θα προσαχθεί αρμοδίως.

2 Ιουνίου
Καισαριανή: Δολοφονία 30χρονου και σοβαρός τραυματισμός του αδελφού του από συμμορία με Καλάσνικοφ. Η αστυνομία εκτιμά ότι πρόκειται αλλοδαπούς από πρώην σοβιετική δημοκρατία.

3 Ιουνίου
Λαμία: Σε κρίσιμη κατάσταση εξακολουθεί να νοσηλεύεται 74χρονος που δέχθηκε επίθεση αλλοδαπών λαθροεισβολέων στο σπίτι του.

4 ΙουνίουΚαβάλα: Δολοφονία 77χρονου ύστερα από ειδεχθή βασανισμό. «Τυπική» περίπτωση ληστείας μετά φόνου από λαθραίους εισβολείς.

8 Ιουνίου
Πάτρα: Δολοφονία της συνταξιούχου δασκάλας Ρεγγίνας Παπανδρέου. Κατακρεουργήθηκε με 20 μαχαιριές με σκοπό τον βασανισμό πριν την δολοφονήσουν κόβοντας της το λαιμό. Οι εκτιμήσεις των τοπικών αστυνομικώ9ν αρχών κάνουν λόγο για αλλοδαπούς.

13 Ιουνίου
Ρέντη: Δολοφονία του Σπύρου Πουκαμισά από αγνώστους με σκοπό τη ληστεία, η Αστυνομία εκτιμά ότι πρόκειται για άτομα από την πρώην ΕΣΣΔ.

18 Ιουνίου
Κορινθία: Τέσσερα άτομα γύρω στις 03:30 με 04:00 τα ξημερώματα, στον Πύργο Κορινθίας, αφού μπήκαν σε σπίτι που διέμενε ένας 82χρονος, μαζί με την 92χρονη σύζυγό του και την 61χρονη κόρη τους, τραυμάτισαν τον ηλικιωμένο άνδρα χτυπώντας τον με το κοντάκι κυνηγετικού όπλου, το οποίο βρήκαν και πήραν από το σπίτι, ενώ παράλληλα χτύπησαν και τραυμάτισαν την 92χρονη σύζυγό του. Ο 82χρονος υπέκυψε στα τραύματά του.

18 Ιουνίου
Θέρμη, Θεσσαλονίκη: Νεκρός 60χρονος από άγνωστους.

21 Ιουνίου
Ρόδος Άγρια δολοφονημένη 61χρονη.

21 Ιουνίου
Κομοτηνή: Δολοφονημένη 84χρονη από αγνώστους στο σπίτι της.

28 Ιουνίου
Παγκράτι: Δολοφονία 82χρονου από λαθροέποικους.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ