Τρίτη 3 Ιουλίου 2012

Έτσι εμποδίζουν τους άστεγους να κοιμούνται κάτω από τις γέφυρες οι Κινέζοι


Έτσι εμποδίζουν τους άστεγους να κοιμούνται κάτω από τις γέφυρες οι Κινέζοι [εικ
Μια από τις πιο θλιβερές συνέπειες της οικονομικής κρίσης αλλά και της άνισης κατανομής του πλούτου είναι η εικόνα αστέγων που κοιμούνται κάτω από τις γέφυρες των σύχρονων μεγαλουπόλεων. Τις κινεζικές αρχές όμως δεν φαίνεται να τις πτοούν οι γενισιουργές αιτίες του φαινομένου όσο το αποτέλεσμα, για αυτό και αποφάσισαν να το αντιμετωπίσουν με τον δικό τους τρόπο.
Έτσι οι τοπικές αρχές στο Γκουανγκζου τοποθέτησαν αιχμηρές τσιμεντένιες πυραμίδες 20 εκατοστών κάτω από τις γέφυρες της πόλης προκειμένου να αποτρέψουν τους άστεγους από το να μένουν κάτω από αυτές. Η κίνηση αυτή προκάλεσε την οργή των κατοίκων οι οποίοι θεωρούν ότι με αυτόν τον τρόπο οι αρχές προσπαθούν να «κουκουλώσουν» το οξύ αυτό κοινωνικό πρόβλημα.
Η δημοτική αρχή δεν αποδέχεται την ευθύνη για την τοποθέτησή τους, δεν αποκάλυψε ωστόσο ποιον σκοπό εξυπηρετούν.



Διαβάστε Περισσότερα »

Προοπτική για τη συμμετοχή του Δήμου Θηβαίων στο «Δίκτυο Πόλεων με Λίμνη» με την Υλίκη και την Παραλίμνη.





Στα πλαίσια της υλοποίησης του Ευρωπαϊκού Προγράμματος  «Ευρώπη για τους Πολίτες 2007-2013», ο Δήμαρχος Θηβαίων Σπυρίδων Νικολάου και ο Δημοτικός Σύμβουλος Ηλίας Πέτραινας, παρέστησαν το Σάββατο 30 Ιουνίου στο Λιδωρίκι, όπου πραγματοποιήθηκε ημερίδα, μετά από πρωτοβουλία του Δήμου Δωρίδος, με σκοπό την ίδρυση «Δικτύου Αδελφοποιημένων Πόλεων με Λίμνες».


Στόχοι του δικτύου είναι καταρχήν η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των δημοτών και των επιχειρήσεων σε θέματα που αφορούν την προστασία των υδάτινων πόρων, και ιδιαίτερα των λιμνών,  η ανταλλαγή εμπειριών διαχείρισης με άλλους Δήμους της Ελλάδας, και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, και η δημιουργία ενός πλαισίου υγιούς ανάπτυξης παραλίμνιων περιοχών.

Η δημιουργία του Δικτύου Πόλεων με Λίμνη γίνεται έπειτα από πρωτοβουλία του Δήμου Δωρίδος, στα όρια του οποίου βρίσκεται μια από τις μεγαλύτερες και σημαντικότερες τεχνητές λίμνες, η λίμνη του Μόρνου, βασικός τροφοδότης της Αθήνας με πόσιμο νερό. Στην προσπάθειά αυτή συμπράττουν Δήμοι από όλη την Ελλάδα. Οι Δήμοι Αγράφων, Αγρινίου, Αργιθέας, Δωρίδος, Καστοριάς, Καρδίτσας, Λίμνης Πλαστήρα, Μαραθώνα, Ναυπακτίας, Ορχομενού, Σοφάδων και ο Δήμος Θηβαίων, στα διοικητικά όρια του οποίου συμπεριλαμβάνεται η λίμνη «Υλίκη» και η λίμνη «Παραλίμνη»

Στην εκδήλωση - ημερίδα που πραγματοποιήθηκε για μια πρώτη συζήτηση, παρουσιάστηκε το πρόγραμμα «Ευρώπη για τους πολίτες 2007-2013» από τον εθνικό συντονιστή του Προγράμματος Αντώνη Καρβούνη και ακολούθησαν παρουσιάσεις των ελληνικών λιμνών που θα συμμετάσχουν στο δίκτυο.

Ο Δήμαρχος Θηβαίων στον χαιρετισμό του αρχικά συνεχάρη το Δήμο Δωρίδος για την πρωτοβουλία   συγκρότησης «Δικτύου των πόλεων με λίμνες» λέγοντας χαρακτηρίστηκα:

«Πιστεύω ότι έχει ιδιαίτερη αξία η ύπαρξη μιας τέτοιας ένωσης, η οποία θα δώσει δυναμικά χαρακτηριστικά αλλά και τις απαραίτητες προτάσεις μέσα από την ανταλλαγή απόψεων για τα ζητήματα των λιμνών στην Ελληνική Επικράτεια».

Στη συνέχεια και με τη βοήθεια φωτογραφικού υλικού παρουσίασε τις δύο λίμνες Υλίκη και Παραλίμνη : 

«Ο Δήμος Θηβαίων, περιλαμβάνει στην τοπική του αρμοδιότητα τις δύο λίμνες, Υλίκη και Παραλίμνη, οι οποίες αποτελούν τους αποδέκτες του Βοιωτικού Κηφισού, σημαντικής αξίας οικοσυστήματα και είναι οι μοναδικές φυσικές λίμνες της Ανατολικής Στερεάς μετά την αποξήρανση της Κωπαΐδας.
Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο έχουν περιληφθεί στο Δίκτυο NATURA, χωρίς όμως να έχει συνοδευθεί η ένταξή τους με τις απαραίτητες διαδικασίες, όπως είναι η σύσταση φορέα διαχείρισης.
Όμως, ταυτόχρονα με τα χαρακτηριστικά αυτά συναντούμε στις δύο αυτές λίμνες τα εξής παράδοξα:
      α) Αποτελούν ταμιευτήρες άντλησης νερού προς την Αθήνα, εκμεταλλευόμενοι από την ΕΥΔΑΠ ΑΕ, η οποία διαχειρίζεται την υδροδότηση της πρωτεύουσας με τα αντίστοιχα έσοδα και χωρίς κανένα αντισταθμιστικό όφελος για την περιοχή μας.
     β)Έχουν ενταχθεί στο Δίκτυο NATURA 2000, ως προστατευόμενοι βιότοποι λόγω της ύπαρξης μοναδικών ενδημικών ειδών της λιμναίας πανίδας, που για να προστατευθούν, αναπαραχθούν και να μην εξαφανισθούν, απαιτείται η διατήρηση της στάθμης στις λίμνες.
Πως όμως θα διατηρηθεί σταθερή η στάθμη όταν υφίστανται μεγάλες απώλειες όγκου νερού λόγω της μετατροπής του σε εμπορεύσιμο είδος από μέρους της ΕΥΔΑΠ ΑΕ αλλά και λόγω των υπερχειλίσεων και των υπόγειων διαφυγών προς τον Ευβοϊκό κόλπο.
Αυτά όμως τα παράδοξα, τα οποία μπορεί να αποτελέσουν ανασταλτικούς παράγοντες ακόμη και για την ύπαρξη των λιμνών αυτών σε βάθος χρόνου, θα πρέπει να αποκατασταθούν με την εκπόνηση των κατάλληλων μελετών και έργων με τη μέριμνα του Κράτους σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς.
Ένα άλλο μεγάλο ζήτημα είναι η ποιοτική αναβάθμιση του νερού αυτού, καθώς από τη γενικευμένη χρήση φυτοφαρμάκων αλλά και από την ρύπανση που προέρχεται από τις βιοτεχνικές ή βιομηχανικές δραστηριότητες, κινδυνεύει η υπόστασή του ως κατάλληλου φυσικού αποθέματος απαραίτητου για την επιβίωση του ανθρώπου.
Είναι λοιπόν κατανοητό πως με την ελάχιστη συμπαράσταση από μέρους του Κράτους αλλά και της ΕΥΔΑΠ, θα μπορούσαν να κατασκευασθούν υποδομές για την καλύτερη και πιο ασφαλή χρήση των ειδικών αυτών περιοχών, των λιμνών, όπως για παράδειγμα η κατασκευή περιβαλλοντικού κέντρου επισκέψιμου στην περιοχή του Μουρικίου ή η δημιουργία ενός επιστημονικού εργαστηρίου παρακολούθησης των ρύπων του νερού, του εδάφους και της ατμόσφαιρας, ώστε να υπάρχει πρόσβαση σε στοιχεία τα οποία θα καθοδηγούν και τις τοπικές αρχές προκειμένου να αναλαμβάνουν τις απαιτούμενες δράσεις.
Όλα αυτά τα ζητήματα αλλά και άλλα που θα αναφανούν μέσα από τη συνεργασία στο επίπεδο των πόλεων του Δικτύου, είναι βέβαιο ότι θα προωθηθούν με μεγαλύτερη ένταση και ισχυρότερη επιχειρηματολογία μέσα από το Δίκτυο των πόλεων με λίμνες.
Και είναι βέβαιο ότι θα δοθεί μεγαλύτερη προσοχή από τους αρμόδιους κρατικούς φορείς στα ζητήματα αυτά, καθώς θα αναδειχθούν ως πανελλήνιας κλίμακας ζητήματα και όχι αποσπασματικά ζητήματα περιοχών ή δήμων της χώρας.
Στα πλαίσια αυτά υπάρχει προοπτική για τη συμμετοχή του Δήμου Θηβαίων, στο δίκτυο των πόλεων με λίμνες, με απώτερο στόχο να βελτιώσουμε τις συνθήκες διαχείρισης, να αναβαθμίσουμε το καθεστώς των ποιοτικών χαρακτηριστικών του νερού και παράλληλα να διερευνήσουμε τις δυνατότητες αναπτυξιακής αξιοποίησης των φυσικών αυτών συστημάτων».
Διαβάστε Περισσότερα »

Διατροφική ανάλυση των καλοκαιρινών φρούτων: Πόσες θερμίδες έχουν; Παχαίνουν;

Πολλά είναι τα φρούτα που περιλαμβάνονται στο καλοκαιρινό μας διαιτολόγιο. Κύριο και κοινό χαρακτηριστικό τους η έντονη παρουσία ζάχαρης και νερού αλλά και η...
απίθανη γεύση που τα κάνει πραγματικά πειρασμό για όλους μας. Πόσες θερμίδες έχουν; Παχαίνουν;

Απαντήσεις δίνει στο www.lIfe2day.gr η Φαίη Καλλίδου Κλινική Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, BSc. Επιστημονικός Συνεργάτης Κέντρου Διαιτολογικής Υποστήριξης και Μεταβολικού Ελέγχου «ΑΠΙΣΧΝΑΝΣΙΣ»

Στα πλαίσια ενός σωστού διαιτολογίου που ακολουθεί τις αρχές της Μεσογειακής διατροφής τα φρούτα πρέπει να εντάσσονται καθημερινά στη διατροφή μας, με μοναδική εξαίρεση άτομα με συγκεκριμένα προβλήματα υγείας που δεν τα επιτρέπουν καθόλου ή σε μεγάλες ποσότητες (π.χ. προβλήματα χολής, διαβήτης κ.ά.).

ΚΑΡΠΟΥΖΙ: Το χαρακτηριστικότερο φρούτο του καλοκαιριού. Ανά 100 g προσδίδει: 21 θερμίδες , 5.3 g υδατάνθρακες και 94 g νερό. Δροσερό και πλούσιο σε νερό είναι ένα ευχάριστο φρούτο που δροσίζει και αποτελεί ένα ευχάριστο ενδιάμεσο σνακ αλλά και ένα ελαφρύ βραδινό, συνοδευόμενο με ένα τυρί χαμηλό σε λιπαρά. Δεν έχει ιδιαίτερη διατροφική αξία αλλά αποτελεί μια καλή επιλογή για το καλοκαίρι. Δε θα πρέπει να ξεγελάει η ελαφριά του γεύση, αφού έχει αρκετή φυσική ζάχαρη και έτσι η υπερκατανάλωση του μπορεί να είναι επιβαρυντική για το βάρος μας.

ΠΕΠΟΝΙ: Ανά 100 g προσδίδει: 21 θερμίδες, 5 g υδατάνθρακες, 94.2 g νερό και 0.9 g φυτικές ίνες. Φρούτο γλυκό και σαρκώδες που ,επίσης, χαρακτηρίζει το καλοκαίρι με τη γεύση του. Συνδυάζεται με αλλαντικό τύπου προσούτου ή με τυριού και είναι μέτριας περιεκτικότητας σε φυτικές ίνες. Σε πολλά άτομα είναι ιδιαίτερα δύσπεπτο και για αυτό θα πρέπει να αποφεύγεται η κατανάλωση του.

ΡΟΔΑΚΙΝΑ: Φρούτο σαρκώδες και μέτριας περιεκτικότητας σε φυτικές ίνες. Ανά 100 g προσδίδει: 37 θερμίδες, 9.1 g υδατάνθρακες, 86.2 g νερό και 1.4 g φυτικές ίνες. Ιδιαίτερα πλούσιο σε βιταμίνες (κυρίως C) αλλά και ιχνοστοιχεία. Μας δίνει ωραίες μαρμελάδα και κομπόστα, ενώ είναι εξίσου γευστικός και ο χυμός του.

ΒΕΡΙΚΟΚΑ: Ανά 100 g: δίνει 28 θερμίδες, 6.7 g υδατάνθρακες, 86.6 g νερό και 2.1 g φυτικές ίνες. Είναι φρούτο πλούσιο σε κάλιο, ασβέστιο και ρετινόλη(βιταμίνη Α). Το χνούδι στη φλούδα του είναι για πολλούς αίτιο δυσανεξίας και για αυτό το αποφεύγουν. Δίνει ωραία τόσο ωραία μαρμελάδα όσο και κομπόστα. Ευεργετικό στην αντιμετώπιση της δυσκοιλιότητας τόσο σε ωμή όσο και ξερή μορφή.

ΚΕΡΑΣΙΑ: Ανά 100 g δίνουν: 47 θερμίδες, 11.9 g υδατάνθρακες, 81.5 g νερό και 1.7 g φυτικές ίνες. 10 κεράσια ισοδυναμούν με ένα φρούτο, γι’ αυτό θέλει προσοχή η συνολική ποσότητα κατανάλωσής τους, αφού εύκολα ξεπερνάμε το όριο. Είναι μέτριας περιεκτικότητας σε ασβέστιο και κάλιο. Τα κεράσια δίνουν πολύ ωραίο γλυκό του κουταλιού και αποτελούν βασικό διακοσμητικό γλυκών τύπου τούρτας και τάρτας.

ΣΥΚΑ: Ανά 100 g δίνουν: 41 θερμίδες, 9.5 g υδατάνθρακες, 84.6 g νερό και 2.5 g φυτικές ίνες. Είναι ένα φρούτο πολύ πλούσιο σε φυτικές ίνες και η κατανάλωσή του συνίσταται σε άτομα με μη ομαλή λειτουργία εντέρου. Καταναλώνονται ωμά αλλά και αποξηραμένα και έχουν ιδιαίτερα γλυκιά γεύση. Τα μικρά σποράκια που περιέχουν ενοχλούν άτομα με διαβήτη, κολίτιδες ή άλλες γαστρεντερικές παθήσεις, και έτσι πρέπει να αποφεύγονται.

ΝΕΚΤΑΡΙΝΙΑ: Ανά 100 g δίνουν: 50 θερμίδες, 12.4 g υδατάνθρακες, 80.2 g νερό και 2.5 g φυτικές ίνες. Είναι πολύ καλή πηγή φυτικών ινών, οπότε συνίσταται και η κατανάλωσή του σε δυσκοίλια άτομα.

ΦΡΑΟΥΛΕΣ: Ανά 100 g δίνουν: 26 θερμίδες, 6.2 g υδατάνθρακες, 88.9 g νερό και 2.5 g φυτικές ίνες. Τα μικρά σποράκια που έχουν προκαλούν ενοχλήσεις (όπως συμβαίνει και με τα σύκα) σε άτομα με κολίτιδες ή άλλες γαστρεντερικές παθήσεις, και για αυτό πρέπει να αποκλείονται από τα διαιτολόγια τους. Μας δίνουν ωραία μαρμελάδα και γλυκό του κουταλιού, ενώ χρησιμοποιούνται συχνά τόσο σε γλυκά όσο και σε παγωτά.

ΣΤΑΦΥΛΙΑ: Δίνουν ανά 100 g: 63 θερμίδες, 16.1 g υδατάνθρακες, 79.3 g νερό και 0.9 g φυτικές ίνες. Είναι ένα φρούτο με ωραία γεύση και φανατικούς οπαδούς! Θέλει πολλή προσοχή η ποσότητα που καταναλώνουμε, αφού 1 ισοδύναμο φρούτου είναι 10-12 ρόγες! Δίνει γευστικότατο γλυκό του κουταλιού αλλά χρησιμοποιείται πολύ και στην μαγειρική (π.χ. χοιρινό με γλυκόξινη γεύση).

ΜΟΥΣΜΟΥΛΑ: Δίνουν ανά 100 g: 42 θερμίδες, 10.6 g υδατάνθρακες, 74.5 g νερό και 10.2 g φυτικές ίνες. Είναι πολύ πλούσια σε ίνες και άρα αποτελούν μία πολύ καλή επιλογή για τα άτομα με δυσκοιλιότητα. Είναι αρκετά πιο πλούσια σε ασβέστιο συγκριτικά με άλλα φρούτα. Λόγω της ιδιαιτερότητας της γεύσης τους δεν είναι και από τα πιο δημοφιλή φρούτα.

Oι υψηλές θερμοκρασίες του καλοκαιριού μειώνουν την όρεξη και το μόνο που αποζητάμε είναι κάτι δροσιστικό!!! Η απάντηση στη δίψα μας είναι τα καλοκαιρινά φρούτα, χάρη στην υψηλή τους περιεκτικότητα σε νερό! Πολλοί φοβούνται να καταναλώσουν τα καλοκαιρινά φρούτα, θεωρώντας ότι έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη. Ωστόσο, η αφθονία τους σε βιταμίνες, μέταλλα και το χαμηλό τους θερμιδικό περιεχόμενο, τα κατατάσσουν στα τρόφιμα που πρέπει να αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της καλοκαιρινής μας διατροφής!!!
Διαβάστε Περισσότερα »

Χρυσή Αυγή σε αλλοδαπούς καταστηματάρχες: "Έχετε 1 εβδομάδα για να φύγετε"


Πρωτοφανές περιστατικό στη Νίκαια. Νεαροί απείλησαν αλλοδαπούς μαγαζάτορες, απαιτώντας να κατεβάσουν ρολά. Έδωσαν διορία μία εβδομάδα. Διαβάστε γιατίΤο περασμένο Σάββατο μία μηχανοκίνητη φάλαγγα με 40 νεαρούς έκανε βόλτες στους δρόμους της Νίκαιας και σταμάτησε μπροστά από τέσσερα καταστήματα ιδιοκτησίας αλλοδαπών.
Οι αναβάτες των μηχανών κατέβηκαν και απείλησαν τους καταστηματάρχες πως αν δεν φύγουν μέσα σε 48 ώρες, τότε θα βρουν κατεστραμμένα τα μαγαζιά τους.
Το περιστατικό έγινε λίγο μετά το μεσημέρι, ενώ το συμβάν επιβεβαιώνουν και Έλληνες ιδιοκτήτες γειτονικών καταστημάτων.
Σύμφωνα με "Τα Νέα" αν και η διορία πέρασε, ευτυχώς οι απειλές δεν έγιναν πράξεις, βέβαια ένας από τους αλλοδαπούς έκλεισε το κατάστημα του φοβούμενος πιθανή επίθεση.
Άλλοι υποστηρίζουν πως η δουλειά τους έχει μειωθεί σημαντικά, αφού οι ομοεθνείς τους φοβούνται τόσο να επισκεφθούν τα μαγαζιά όσο και να βγουν στους δρόμους, αφού οι επιθέσεις εναντίον τους είναι πλέον πολύ συχνό φαινόμενο.
Ο Ίμπραήμ Μουχάμαντ βρισκόνταν πίσω από τον πάγκο του παντοπωλείου του όταν άκουσε φωνές. "Είχαν μαζευτεί στην πλατεία και έδιωχναν μετανάστες", είπε. "Φύγετε και μην ξαναπατήσετε το πόδι σας εδώ", φώναζαν. "Ευτυχώς, δεν έπεσε κανείς στα χέρια τους. Οι απειλές ήταν μόνο στα λόγια. Πλησίασαν έως τις βιτρίνες μας, αλλά δεν μπήκαν μέσα. Είπαν να κλείσουμε. Να μην δουλεύουμε όποτε έρχονται εδώ. Σε επτά ημέρες, να μην ανοίξει κανείς", θυμάται 36χρονος Πακιστανός.
Η Χρυσή Αυγή πάντως γράφει στην ιστοσελίδα της ότι στις 23 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε "μηχανοκίνητη ενημερωτική δράση σε Νίκαια, Κορυδαλλό και Ρέντη", ενώ "ιδιαίτερη στάση έγινε στην Πλατεία του Αγίου Ιωάννη Ρέντη όπου οι κάτοικοι αντιμετωπίζουν έντονο πρόβλημα με τους λαθρομετανάστες, δίνοντας το μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις ότι η Χρυσή Αυγή στέκεται στο πλευρό των Ελλήνων".
Αντιδράσεις από ΔΗΜΑΡ
"Οι μηχανοκίνητες φάλαγγες και τα πογκρόμ κατά μεταναστών από φασιστοειδή στη Νίκαια του Πειραιά αποτελούν ντροπή για τη δημοκρατία.
Το κράτος και ο νόμος δεν μπορούν να μένουν απαθείς στις ρατσιστικές επιθέσεις κατά ανυπεράσπιστων μεταναστών", αναφέρεται σε επίσημη ανακοίνωση της Δημοκρατικής Αριστεράς.
Διαβάστε Περισσότερα »

Στο σφυρί 25.000 βίλες πλουσίων σε όλη την Ελλάδα

Είναι κακό στην άμμο να χτίζεις παλάτια… η οικονομική κρίση -κι όχι ο Βοριάς- θα στα κάνει συντρίμμια, κομμάτια! Ίσως αυτό να σιγοτραγουδούσαν εκείνοι οι επιχειρηματίες, τραγουδιστές, ηθοποιοί, γιατροί και δικηγόροι, που αποφάσισαν να πουλήσουν τις βίλες τους. Στο σφυρί έχουν βγει περίπου 25....


χιλιάδες πολυτελείς κατοικίες σε όλη την Ελλάδα, σύμφωνα με δημοσίευμα της Espresso, η οποία αναφέρει ως πηγή τον εκπρόσωπο της κτηματομεσιτικής Sotheby's στην Ελλάδα, Παναγιώτη Φαρμάκη.

Στα μεσιτικά γραφεία οι φάκελοι με τα ακίνητα επωνύμων φτάνουν πάντα με την ένδειξη «απαιτούμε εχεμύθεια», αποκαλύπτει το δημοσίευμα, και οι τιμές είναι πολύ χαμηλότερες συγκριτικά με παλαιότερες εποχές.

Η οικονομική κρίση ανάγκασε τους ιδιοκτήτες των ακινήτων, που… άλλοτε επένδυαν σε αυτά, να βάλουν πωλητήριο είτε γιατί χρειάζονται άμεσα ρευστό, είτε για να τα ξεφορτωθούν λόγω εφορείας, είτε πάλι γιατί απλά αδυνατούν να τα συντηρήσουν.

Ποιος Έλληνας, όμως, μπορεί και ενδιαφέρεται να αγοράσει μια βίλα
μέσα στην οικονομική κακοτοπιά που ζούμε;

«Οι ενδιαφερόμενοι είναι συνήθως ξένοι», δήλωσε ο Π. Φαρμάκης και συμπλήρωσε ότι «οι Έλληνες δεν ενδιαφέρονται να αγοράσουν πλέον. Υπάρχουν ακίνητα που πωλούνται εδώ και τρία χρόνια».

Σύμφωνα με εκτιμήσεις, υπάρχουν 3.000 - 3.500 απούλητα εξοχικά στην Πάρο. Στην κοσμοπολίτικη Μύκονο πωλητήριο έχουν βάλει 800 - 1.500 εξοχικά, ενώ στη Σαντορίνη φτάνουν τα 1.500. Στην Κέρκυρα πωλούνται 3.000 - 4.000 πολυτελή ακίνητα.

Δυο χιλιάδες απούλητα σπίτια υπάρχουν συνολικά σε Ρόδο, Κάρπαθο και Κω, ενώ στη Χαλκιδική οι αμιγώς παραθεριστικές κατοικίες που πωλούνται υπολογίζονται πως είναι γύρω στις 5.000. Τέλος, στην Κρήτη ο αριθμός των νεόδμητων εξοχικών που έβαλαν πωλητήριο υπολογίζεται περίπου στα 5.000.

Το ίδιο σκηνικό υπάρχει και εντός των τειχών της πόλης των Αθηναίων. Φιλοθέη, Ψυχικό, Κηφισιά, Εκάλη, Βουλιαγμένη, Καβούρι, Βάρκιζα, σε όλες αυτές οι περιοχές που είναι γεμάτες με μικρά ή μεγάλα “παλάτια”, πολλά από τα οποία πρόκειται για πρώτη κατοικία και όχι για εξοχική, οι ιδιοκτήτες τους αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα.

Είτε τα κληρονόμησαν από κάποιο συγγενικό τους πρόσωπο είτε τα απέκτησαν μόνοι τους, αδυνατούν πλέον να ανταπεξέλθουν όχι μόνο στη συντήρησή τους αλλά και στα ειδικά τέλη ακινήτων που καλούνται να πληρώσουν.
nooz
Διαβάστε Περισσότερα »

Γνωστός ηθοποιός δουλεύει σε τυροπιτάδικο λόγω κρίσης

Έχει δουλέψει σε δεκάδες τηλεοπτικές επιτυχίες των τελευταίων χρόνων όπως ο "Λάκης ο γλυκούλης", "Κλεμμένα Όνειρα" κ.λ.π. αλλά η κρίση δεν του δίνει και πολλές επιλογές. Ο γνωστός ηθοποιός αυτή τη στιγμή εργάζεται στην οικογενειακή επιχείρηση με τυρόπιτες....


που διατηρεί η οικογένειά του στον Πειραιά. Ο λόγος για το Δημήτρη Γεροδήμο ο οποίος, σύμφωνα με το Star που τον εντόπισε, αναγκάστηκε να επιστρέψει στην οικογενειακή επιχείρηση για να βγάλει τα προς το ζην που σήμερα ακόμη και αν δουλεύει στην τηλεόραση δεν πληρώνεται.

Διαβάστε Περισσότερα »

Με λεία 60.000 ευρώ έφυγαν οι ληστές από σπίτι ηλικιωμένων στην Τήνο

Με λεία 60.000 ευρώ έφυγαν οι ληστές από σπίτι ηλικιωμένων στην Τήνο
Καλά διαβασμένοι και πολύ καλά προετοιμασμένοι ήταν οι ληστές που εισέβαλαν τα ξημερώματα της Τρίτης  στο σπίτι ηλικιωμένου ζευγαριού στην Τήνο και οι οποίοι κατάφεραν με την απειλή όπλου να αποσπάσουν χρήματα και κοσμήματα, η συνολική αξία των οποίων ξεπερνά τις 60.000 ευρώ.
Οι δύο δράστες παραβίασαν την εξώπορτα του σπιτιού που βρίσκεται στη Μέση της Τήνου, μπήκαν στο σπίτι του ηλικιωμένου ζευγαριού το οποίο εκείνη την ώρα κοιμόταν, τους ξύπνησαν και υπό την απειλή του όπλου τους ζήτησαν τον κωδικό του χρηματοκιβωτίου. «Πείτε μας τον κωδικό που έχει το χρηματοκιβώτιο, αν θέλετε να ζήσετε!», φέρονται να είπαν συγκεκριμένα.
Οι ηλικιωμένοι αναγκάστηκαν να πουν τον κωδικό και τότε ο ένας από τους δύο σηκώθηκε και το άνοιξε. Ο άλλος παρέμεινε στο κρεβάτι μαζί τους, κρατώντας όπλο. Λίγα δευτερόλεπτα αργότερα, οι δράστες είχαν στην κατοχή τους, τα χρήματα και τα κοσμήματα που υπήρχαν μέσα στο χρηματοκιβώτιο. Στη συνέχεια έδεσαν το ζευγάρι στο κρεβάτι και έγιναν καπνός....
Οι μέχρι στιγμής έρευνες της Αστυνομίας δεν απέφεραν, πάντως, καρπούς...
Διαβάστε Περισσότερα »

Επί τάπητος η χάραξη αγροτικής ανάπτυξης μετά το 2013



Στόχος η «διασπορά» του αναπτυξιακού πλάνου σε όλη τη χώρα

Εντός του Ιουλίου αναμένεται η προκήρυξη διαγωνισμού για την ανάθεση της εκ των προτέρων (ex-ante) αξιολόγησης του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020, σύμφωνα με όσα αναφέρονται στην πρώτη εγκύκλιο του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, που στόχο έχει την έναρξη της προετοιμασίας διαμόρφωσης προτάσεων στρατηγικής για την αγροτική ανάπτυξη μετά το 2013.

Στην κατεύθυνση αυτή, άλλωστε, την ερχόμενη εβδομάδα πρόκειται να πραγματοποιηθεί, υπό την αιγίδα της Ειδικής Γραμματείας Κοινοτικών Πόρων και Υποδομών, το πρώτο συνέδριο για την αγροτική ανάπτυξη μετά το 2013.

Όπως δήλωσε στο ΑΜΠΕ, ο αρμόδιος Ειδικός Γραμματέας Βαγγέλης Διβάρης, σκοπός του είναι να κάνει κοινωνούς των αλλαγών που επέρχονται με τη νέα αγροτική πολιτική τους φορείς των αγροτών, με απώτερο στόχο τη σωστή εφαρμογή και πλήρη αξιοποίηση του συνόλου των κονδυλίων που θα διοχετευθούν στη χώρα μας έως το 2020.

Μεταξύ των βασικών εθνικών θέσεων κατά τη διαπραγμάτευση στις σχετικές ομάδες εργασίας, είναι ότι η εισαγωγή μακροοικονομικών προϋποθέσεων μέσω των οποίων θα ληφθούν μέτρα για να διασφαλιστεί πως η αποτελεσματικότητα των πόρων δε θα υπονομεύεται από ακατάλληλες μακροπρόθεσμες δημοσιονομικές πολιτικές, καταλήγει σε άδικη τιμωρία ενός προγράμματος, καθώς η εκπλήρωση ή μη των μακροοικονομικών δεσμεύσεων της χώρας δεν επηρεάζεται από αυτό.

Επιπλέον, εφόσον η επιτυχία της εφαρμογής της κάθε πολιτικής αποτιμάται μέσω ενός συστήματος κοινών δεικτών, υπάρχουν εργαλεία για τη διασφάλιση της ορθής χρήσης των πόρων και δεν κρίνεται σκόπιμη η επιβολή επιπλέον κυρώσεων.

Επίσης, η Ελλάδα υποστηρίζει πως η ανακατανομή των πόρων ανάμεσα στα κράτη-μέλη δεν πρέπει να θέτει σε κίνδυνο τις σημερινές ισορροπίες και πρέπει να συνδέεται με αντικειμενικά κριτήρια. Στην πρόταση κανονισμού αγροτικής ανάπτυξης αναφέρεται πως μόνο οι επενδύσεις που οδηγούν σε μείωση της κατανάλωσης νερού τουλάχιστον κατά 25% θεωρούνται επιλέξιμες δαπάνες. Η Ελλάδα υποστηρίζει πως δεν πρέπει να υπάρχει η δέσμευση αυτή καθώς για τις χώρες της Μεσογείου οποιαδήποτε μείωση της κατανάλωσης νερού είναι επιθυμητή.

Τέλος, η δυνατότητα κατάρτισης θεματικών υποπρογραμμάτων είναι θετική αφού μπορούν να συμβάλουν στην αντιμετώπιση σημαντικών διαρθρωτικών προβλημάτων του αγροτικού χώρου κι γι' αυτό το λόγο η Ελλάδα υποστηρίζει ότι στις κατηγορίες που ήδη προβλέπονται, πρέπει να ενταχθούν και νησιώτικες περιοχές της χώρας ώστε να τύχουν αυξημένης έντασης ενίσχυσης.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΣΤΙΣ 16 ΙΟΥΛΙΟΥ ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΟΙ ΘΕΡΙΝΕΣ ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ

Στις 16 Ιουλίου ξεκινούν οι θερινές εκπτώσεις στα εμπορικά ...
καταστήματα. Η εκπτωτική περίοδος θα διαρκέσει έως το τέλος Αυγούστου. Μέχρι την έναρξη των εκπτώσεων οι επιχειρήσεις μπορούν να...
διενεργούν 10ήμερα προσφορών.


Οδηγίες προς τους εμπόρους απέστειλε η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου ΕΣΕΕ . Ειδικότερα:



- Η αναγραφή διπλής τιμής, δηλαδή της παλαιάς (συνήθως διαγραμμένης) και της νέας τιμής των προϊόντων που πωλούνται με έκπτωση είναι υποχρεωτική στα εμφανή σημεία του καταστήματος και οπωσδήποτε στα σημεία όπου αυτά (τα προϊόντα) εκτίθενται.



- Η αναγραφή ποσοστού έκπτωσης δεν είναι υποχρεωτική και ανήκει στη διακριτική ευχέρεια της επιχείρησης εάν θα αναγράψει ποσοστό ή όχι. Σε περίπτωση που η επιχείρηση αναγράψει ποσοστό πρέπει να προσδιορίζεται ότι πρόκειται για έκπτωση (π.χ. «50% έκπτωση»).



- Η διενέργεια εκπτώσεων είναι στη διακριτική ευχέρεια της κάθε επιχείρησης.



- Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί στην ακρίβεια των εκπτωτικών αναγγελιών προς τον πελάτη. Η κάθε παροχή πρέπει να ταυτίζεται και να ανταποκρίνεται προς την αναγγελία, οικονομικά, ποσοτικά και ποιοτικά.



Κατά τη διενέργεια των τακτικών εκπτώσεων, απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή, γιατί οι κυρώσεις είναι βαρύτατες.



Ειδικότερα:



- Όσοι παραβαίνουν τις διατάξεις του νόμου διώκονται ποινικά και τιμωρούνται με φυλάκιση, ενώ, επιπλέον, τους επιβάλλεται πρόστιμο μέχρι ποσού ίσου με το 0,5% του ετησίου κύκλου εργασιών που πραγματοποιούν, το οποίο, σε περίπτωση υποτροπής, μπορεί να αυξάνεται μέχρι το 3% του ετησίου κύκλου εργασιών της επιχείρησής τους.



- Αν οι εκπτώσεις είναι ανακριβείς ή παραπλανητικές ως προς το ποσοστό τους ή ως προς την ποσότητα των προσφερόμενων με έκπτωση προϊόντων ή ενέχουν οποιασδήποτε μορφής απόκρυψη ή παραπλάνηση, επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο από 1.000 έως 100.000 ευρώ, ανάλογα με τη βαρύτητα και τη συχνότητα της παράβασης.



«Το εμπόριο έχει ξεχωριστές προσδοκίες από αυτές τις τακτικές εκπτώσεις, καθώς αποτελούν μία ανάσα μέσα στη βαθύτατη κρίση και καλούνται οι Έλληνες καταναλωτές να εμπιστευθούν και πάλι τις οργανωμένες εμπορικές επιχειρήσεις και όχι το παρεμπόριο, ενώ τους διαβεβαιώνουμε ότι, μέσα στη δύσκολη οικονομική συγκυρία, θα εξαντλήσουμε όλα τα διαθέσιμα περιθώρια για την κατά το δυνατόν καλύτερη τιμολόγηση των προϊόντων που προσφέρουμε» σημειώνεται στην επιστολή.

Διαβάστε Περισσότερα »

Ανακύκλωσε τα βιβλία σου



Τι θα κάνεις  τα βιβλία , τις σημειώσεις και τα παλιά τετράδια σου τώρα που τελείωσε το σχολείο;
Η δημοτική κοινότητα Θήβας προτείνει στους μαθητές αλλά και στους γονείς τις παρακάτω εναλλακτικές επιλογές.
  1. τα  σχολικά εγχειρίδια  που κατείχαν κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς και βρίσκονται σε καλή κατάσταση ώστε να επαναχρησιμοποιηθούν να φυλάσσονται έως και το Σεπτέμβριο έτσι ώστε πολλοί συμμαθητές τους να καλύψουν τις ανάγκες τους έως ότου παραλάβουν τα σχολικά τους εγχειρίδια.
  1. τα  σχολικά εγχειρίδια  που κατείχαν κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς που δεν μπορούν να ξαναχρησιμοποιηθούν πρέπει να συγκεντρώνονται και να απορρίπτονται στους μπλε κάδους της ανακύκλωσης.


  1. Η ΔΕΠΟΔΑΘ μπορεί να αναλάβει την παραλαβή μεγάλου όγκου χαρτιού που συλλέγεται κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας στα τηλέφωνα 22620-80821,24651, 27977

  1. τη παλιά τσάντα, τις κασετίνες αλλά και παλιά είδη γραφικής ύλης μπορεί να είναι πολύτιμα για κάποιους συμμαθητές σας . Χαρίστε τα , είτε μόνοι σας , είτε μέσω του Κοινωνικού παντοπωλείου της Θήβας.



Και μη ξεχνάτε:

Η προστασία του περιβάλλοντος αφορά όλους μας,
ας γίνει η ανακύκλωση τρόπος ζωής για όλους μας.
Παρακίνησε και τους γονείς σου.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΒΟΙΩΤΙΑ-ΦΘΙΩΤΙΔΑ:Ολοκληρώθηκε η διαδικασία υποβολής αιτήσεων από ανέργους για το πρόγραμμα «Κοινωφελούς Εργασίας»


Από το ΙΝΕ ΓΣΕΕ ανακοινώνεται ότι ολοκληρώθηκε με επιτυχία η διαδικασία υποβολής αιτήσεων από ανέργους για πεντάμηνη απασχόληση στο πλαίσιο του προγράμματος «Κοινωφελούς Εργασίας» για τις περιφερειακές ενότητες Φθιώτιδας και Βοιωτίας. 
Πιο συγκεκριμένα, στην Περιφερειακή Ενότητας Φθιώτιδας υπεβλήθησαν 1.224 αιτήσεις συνολικά για 210 προκυρησσόμενες θέσεις εργασίας ενώ για τη Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας όπου οι θέσεις εργασίας είναι 508, οι αιτήσεις αναμένεται να ξεπεράσουν τελικά τις 2.000. 
Αύριο Τετάρτη 4/7 ολοκληρώνεται η σχετική διαδικασία για την Περιφερειακή Ενότητα Εύβοιας ενώ την Παρασκευή 6/7 θα ολοκληρωθεί και στην Φωκίδα. Σε ότι αφορά τέλος την Ευρυτανία όπου οι προκυρησσόμενες θέσεις του ΙΝΕ ΓΣΕΕ φθάνουν τις 150 η διαδικασία υποβολής αιτήσεων αναμένεται να ξεκινήσει την Τρίτη 10/7.
Παράλληλα, και ανεξάρτητα από το πρόγραμμα «Κοινωφελούς Εργασίας», ανακοινώθηκαν από τον ΟΑΕΔ  οι επιλεγέντες για τα προγράμματα «Κατάρτισης ανέργων στην Πληροφορική». Λόγω της πολύ μεγάλης συμμετοχής ενδιαφερομένων ανέργων ο ΟΑΕΔ αύξησε κατά 67% τον αριθμό των ωφελούμενων. Έτσι ενώ αρχικά είχε προγραμματισθεί να συμμετέχουν στα προγράμματα που θα υλοποιηθούν, στη  Φθιώτιδα 229 άνεργοι, τελικώς εγκρίθηκε η συμμετοχή 383 ατόμων καθώς και191 ακόμη επιλαχόντων.

Αντίθετα οι υποψήφιοι που δεν επιλέχθηκαν, τελικά έφθασαν τα 1384 άτομα. Ήδη από την Δευτέρα 2/7 έως και τις 31/7/2012 οι επιλεγέντες άνεργοι θα μπορούν να επισκέπτονται τον ΟΑΕΔ στη Λαμία και να παραλαμβάνουν την επιταγή κατάρτισης αξίας 700 ευρώ. Επισημαίνεται ότι η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων στο site του ΟΑΕΔ έχει γίνει με βάση τον αριθμό της κάρτας ανεργίας. Όσοι άνεργοι δεν γνωρίζουν αν έχουν επιλεγεί ή δεν έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο, μπορούν να επικοινωνούν με το ΙΝΕ ΓΣΕΕ (Ροζάκη Αγγελή 59, τηλ. 22310 51777) καθημερινά 9:00-15:00,  προκειμένου να μάθουν αν έχουν επιλεγεί ή όχι και -εφόσον έχουν επιλεγεί- να ξεκινήσουν τις διαδικασίες εγγραφής τους στα σχετικά προγράμματα κατάρτισης   που θα υλοποιήσει το ΚΕΚ ΙΝΕ ΓΣΕΕ στη Λαμία.
Υπενθυμίζεται ότι η επιτυχής συμμετοχή στα προγράμματα οδηγεί στην απόκτηση πιστοποιητικού γνώσης Η/Υ εγκεκριμένου από το ΑΣΕΠ αλλά και σε επιδότηση 500 ευρώ για κάθε άνεργο που θα ολοκληρώσει το πρόγραμμα.  
Διαβάστε Περισσότερα »

ΛΙΒΑΔΕΙΑ:ΣΥΛΛΗΨΗ 65ΧΡΟΝΟΥ ΓΙΑ ΧΡΕΗ ΔΗΜΟΣΙΟΥ



Συνελήφθη 64χρονος ημεδαπός για οφειλές προς το Δημόσιο στη Λιβαδειά
Εκκρεμούσαν σε βάρος του χρέη προς το Δημόσιο
που ξεπερνούν τις - 800.000 - ευρώ
Συνελήφθη, σήμερα (03-07-2012) το πρωί στην Λιβαδειά Βοιωτίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Λιβαδειάς, ένας 64χρονος ημεδαπός, συνταξιούχος αυτοκινητιστής,για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο.
Το ύψος των οφειλών του ανέρχεται στο χρηματικό ποσό των 815.179,03 ευρώ.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε σήμερα το πρωί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λιβαδειάς.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΝΡΟΠΗ!!!H ΔΕΗ έκοψε το ρεύμα σ' έναν γέροντα 96 ετών!

Ιδιώτης εργολάβος, που συνεργάζονται με τη ΔΕΗ στην Ηγουμενίτσα, δίχως δισταγμό έκοψε το ρεύμα σε ένα ζεύγος ανήμπορων γερόντων,
επειδή δεν είχαν πληρώσει το λογαριασμό. Ο 96χρονος Δονάτος Σούμπαλης και την 90χρονη σύζυγός του, οι οποίοι επί χρόνια ζουν σε ένα φτωχικό σπιτάκι που τους έχει παραχωρήσει η Διεύθυνση Κοινωνικής Πρόνοιας,....
έμειναν χωρίς ρεύμα, έως ότου ο προϊστάμενος της ΔΕΗ Ηγουμενίτσας Σπύρος Μπότος, που δεν γνώριζε το γεγονός, δείξει ευαισθησία και επανασυνδεθεί το φως. Ολη τους η «περιουσία», μια μικρή παλιά ηλεκτρική κουζίνα, ένα... άδειο ψυγείο, μια εικόνα της Παναγίας και οι πρόχειρα καδραρισμένες φωτογραφίες των τεσσάρων παιδιών τους, που όλα τους τράβηξαν τον δρόμο της μετανάστευσης για ένα καλύτερο αύριο και σήμερα ζουν και εργάζονται στη Γερμανία. Αγρότες, συνταξιούχοι του ΟΓΑ και οι δυο, λαμβάνουν κάθε μήνα την κατώτατη σύνταξη των 340 ευρώ. Ενα εισόδημα που, όπως έλεγαν, δεν αρκεί ούτε για την κάλυψη των βασικών αναγκών. Μια από αυτές ήταν οι λογαριασμοί της ΔΕΗ των τελευταίων μηνών. Το τελευταίο ειδοποιητήριο -με το οποίο η Εταιρία τους προειδοποιούσε ότι αν δεν εξοφλήσουν μέχρι τις 8 Ιουνίου «θα βρεθούμε στη δυσάρεστη θέση να διακόψουμε την ηλεκτροδότησή σας»- ανέγραφε ως συνολικό ποσό πληρωμής τα 948 ευρώ..zoomblog.org.



Διαβάστε Περισσότερα »

Ψήφισμα Δημοτικής Κοινότητας Θήβας

Η Δημοτική Κοινότητα του Δήμου Θηβαίων στη συνεδρίαση της 26ης ΙΟΥΝΙΟΥ 2012, συζήτησε προ ημερησίας διατάξεως το ζήτημα «για κοινωνικά και εκπαιδευτικά προγράμματα» Μετά από εκτεταμένη διαλογική συζήτηση η Δημοτική Κοινότητα του Δήμου Θηβαίων  

Ο Μ Ο Φ Ω Ν Α Α Π Ο Φ Α Σ Ι Ζ Ε Ι  

Εκφράζει την πλήρη και κατηγορηματική αντίθεση του στη διακοπή της χρηματοδότησης των Κοινωνικών Προγραμμάτων και Δράσεων που υλοποιούνται στο Δήμο Θηβαίων από Ευρωπαϊκούς Πόρους, με την επίκληση του, δήθεν, υψηλού ποσοστού του ΑΕΠ στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.  

Τα Κοινωνικά Προγράμματα που υλοποιούνται στο Δήμο Θηβαίων και αφορούν στη «Λειτουργία Ιατροκοινωνικού Κέντρου Φροντίδας για τσιγγάνους», το «Βοήθεια στο Σπίτι» τη Φιλοξενία Παιδιών σε Παιδικούς Σταθμούς και τα προγράμματα απασχόλησης ανέργων, απευθύνονται σε άτομα που κάθε άλλο παρά διαβιούν κάτω από ανεκτές κοινωνικά και οικονομικά συνθήκες. 

Εξάλλου η διακοπή της επιδότησης φιλοξενίας των παιδιών σε Παιδικούς και Βρεφονηπιακούς Σταθμούς θα αποτελέσει ένα ακόμη δυσβάστακτο πρόβλημα στις ήδη χειμαζόμενες οικογένειες εργαζομένων και ανέργων. Περαιτέρω η παύση της λειτουργίας των Κοινωνικών Προγραμμάτων θα προσθέσει και άλλους ανέργους σε μια Περιφέρεια όπου το ποσοστό της ανεργίας ανέρχεται στο 25%. 

Εκφράζει την πλήρη και κατηγορηματική αντίθεση του στην εξαίρεση της Βοιωτίας από το πρόγραμμα «Μαθητεία για Αποφοίτους», το οποίο συγχρηματοδοτείται από εθνικούς και ευρωπαϊκούς πόρους. Συγκεκριμένα, οι επιχειρήσεις της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος εξαιρούνται του σχετικού προγράμματος, καθώς αυτό αντλεί πόρους από το ΕΚΤ, το οποίο δεν χρηματοδοτεί τις Περιφέρειες του Στόχου 2, στις οποίες πλασματικά ανήκει και η δική μας. 

Βέβαια, δικαιούχοι μπορεί να είναι οι απόφοιτοι Δημόσιας Τεχνικής Εκπαίδευσης όλης της Χώρας. Η συγκεκριμένη ρύθμιση είναι εντελώς στρεβλή και παράλογη, καθώς παραβλέπουν, ότι η στατιστική «ευημερία» της Βοιωτίας και της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, όπως αυτή αποτυπώνεται στους στατιστικούς δείκτες, είναι πλασματική και δεν ανταποκρίνεται στο πραγματικό βιοτικό επίπεδο των κατοίκων και στην καθημερινότητα της τοπικής οικονομίας.

Ο υψηλός δείκτης ΑΕΠ, όπως εμφανίζεται στην αντίστοιχη στατιστική απεικόνιση, οφείλεται στη συγκέντρωση ιδιαίτερα σημαντικής μεταποιητικής δραστηριότητας στην ευρύτερη περιοχή Οινοφύτων-Σχηματαρίου, όπου είναι μετεγκατεστημένο το σύνολο σχεδόν των βιομηχανιών από το νομό Αττικής.

Καλεί όλους τους εμπλεκόμενους στο θέμα Κυβερνητικούς και Συλλογικούς Αυτοδιοικητικούς Φορείς, να αναλάβουν δράση για την αντιμετώπιση του προβλήματος.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΧΑΡΕΜΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ

ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ
Σ. ΚΑΜΠΑΞΗΣ
Π. ΣΑΜΙΩΤΗΣ
Α. ΘΕΟΦΑΝΗΣ
Ε. ΚΥΡΙΑΚΟΥ
Χ. ΜΕΡΚΟΥ ΣΑΚΑΡΟΓΛΟΥ
Α. ΤΖΟΥΜΑΝΕΚΑΣ
Β. ΣΒΙΓΓΟΣ
Σ. ΡΑΠΤΗ ΡΟΥΠΑΚΑ
Α. ΤΣΑΚΩΝΑΣ
Δ. ΚΟΛΟΒΟΣ
Διαβάστε Περισσότερα »

Ανακοινώθηκαν οι βαθμολογίες στα ειδικά μαθήματα


Από την ιστοσελίδα του υπουργείου Παιδείας (http://results.minedu.gov.gr) μπορούν να μάθουν οι υποψήφιοι των Πανελλαδικών Εξετάσεων τις βαθμολογίες τους στα ειδικά μαθήματα.

Θα πρέπει να πληκτρολογήσουν τον οκταψήφιο κωδικό εξετάσεων και τους τέσσερις αρχικούς χαρακτήρες από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμο του υποψηφίου σε κεφαλαίους ελληνικούς χαρακτήρες.

Σημειώνεται ότι η προθεσμία οριστικής υποβολής του μηχανογραφικού δελτίου λήγει την Πέμπτη 5 Ιουλίου.
Διαβάστε Περισσότερα »

Διάβημα Τουρκίας για αλλαγή κειμένου σε βιβλίο της ιστορίας


Διάβημα Τουρκίας για αλλαγή κειμένου σε βιβλίο της ιστορίας


Σε διάβημα διαμαρτυρίας προς τη χώρα μας, προχώρησε η Τουρκία, επειδή ο πρώην υπουργός Παιδείας Γ. Μπαμπινιώτης αποφάσισε την αντικατάσταση του αποσπάσματος του βιβλίου Ιστορίας της Μ. Ρεπούση (βουλευτού της ΔΗΜΑΡ και στηρίζουσα την κυβέρνηση Σαμαρά), το οποίο περιέγραφε την σφαγή και το κάψιμο της Σμύρνης με τον χαρακτηρισμό «συνωστισμός στις αποβάθρες της Σμύρνης»!
Η τουρκική πλευρά επικαλείται τις συμφωνίες που είχε υπογράψει ο Γιώργος Παπανδρέου με τον Ισμαήλ Τζεμ για την αλλαγή των σχολικών βιβλίων. Μια ακόμα επαίσχυντη και προδοτική συμφωνία του Γιώργου Παπανδρέου, την οποία επικαλούνται σήμερα οι σφαγείς για να ... δικαιωθούν!
Διαβάστε Περισσότερα »

Συνεχίζεται το αλαλούμ με τα φάρμακα – Ταλαιπωρία ξανά για τους ασφαλισμένους

Συνεχίζεται το αλαλούμ με τα φάρμακα – Ταλαιπωρία ξανά για τους ασφαλισμένους
Μπορεί οι φαρμακοποιοί να έβαλαν νερό στο κρασί τους και να σταμάτησαν τις κινητοποιήσεις τους, ωστόσο αυτό δεν είχε σήμαινε πως θα τελείωνε και η ταλαιπωρία των ασφαλισμένων, αφού ο ΕΟΠΥΥ με νεότερη εγκύκλιό του στέλνει τους ασφαλισμένους και πάλι στους γιατρούς, συμβεβλημένους και μη με τον οργανισμό, προκειμένου να ξαναγράψουν τις συνταγές που είχα δώσει τις ημέρες των κινητοποιήσεων.
Το αποτέλεσμα είναι χιλιάδες ασφαλισμένοι καθημερινά να εγκλωβίζονται σε επάλληλους κύκλους ταλαιπωρίας προκειμένου να αποκτήσουν τα φάρμακά τους
Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθήνας ζήτησε τη συνεργασία των φαρμακοποιών προκειμένου να αντιμετωπιστεί αφενός ο όγκος της διαχείρισης των ιατρικών συνταγών, αφετέρου η ταλαιπωρία που υφίστανται οι ασφαλισμένοι.
«Καλούμε τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο καθώς και τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Αθηνών, γνωρίζοντας την ευαισθησία που επιδεικνύουν, όπως ενημερώσουν σχετικά τα μέλη τους, προκειμένου να ξεπεράσουμε συλλογικά την αδυναμία ορθής λειτουργίας του συστήματος ηλεκτρονικής συνταγογράφησης και να αποφευχθεί η εκ νέου ταλαιπωρία των ασθενών αλλά και των γιατρών, οι οποίοι καλούνται να συνταγογραφήσουν να επανεκδώσουν την ίδια συνταγή, διαδικασία η οποία είναι απίστευτα χρονοβόρα» .
Διαβάστε Περισσότερα »

Κασιδιάρης: Ο Παπαδάκης φώναζε «όχι-όχι» αλλά μέσα του έλεγε «δώσ'της» [βίντεο]

Κασιδιάρης: Ο Παπαδάκης φώναζε «όχι-όχι» αλλά μέσα του έλεγε «δώσ'της»
Με τον δικό του τρόπο σχολίασε ο εκπρόσωπος Τύπου της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Κασιδιάρης, την στάση του παρουσιαστή, Γιώργου Παπαδάκη στο περιστατικό χειροδικίας του βουλευτή της Χρυσής Αυγής στην βουλευτή του ΚΚΕ, Λιάνα Κανέλλη.
Ο Ηλίας Κασιδιάρης μιλώντας στην εκπομπή του Γιώργου Τράγκα, «Χωρίς Αναισθητικό», στην τηλεοπτικό σταθμό EXTRA 3, είπε χαρακτηριστικά πως «εκείνη την ώρα που ο Παπαδάκης φώναζε "όχι, όχι" από μέσα του έλεγε "δωσ' της"».
Διαβάστε Περισσότερα »

ΦΛΥΓΟΝΙΟΝ-ΦΩΤΟ ΦΛΑΜΕΝΓΚΟ-ΟΙ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ


Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η πρώτη βραδιά για το Φεστιβάλ Φλυγόνιον στο Κυριάκι Βοιωτίας το Σάββατο 30 Ιουνίου.
Η May Fernandez μάγεψε το κοινό με τις ερμηνείες της και οι χορεύτριες flamenco μαζί με τους εξαίσιους μουσικούς μετέφεραν τους θεατές με ένα μουσικό ταξίδι στην Ισπανική παράδοση.
Η επόμενες δυο εκδηλώσεις είναι:

 τη Παρασκευή 6 Ιουλίου αφιέρωμα στον σπουδαίο Δημήτρη Μητροπάνο από το χορευτικό συγκρότημα "Μανουσάκια" και από τον ταλαντούχο νέο ερμηνευτή Πάνο Παπαϊωάννου (είσοδος ελεύθερη).
Τη Κυριακή 8 Ιουλίου η θεατρική παράσταση "Τα βαφτίσια" με τον Νίκο Μουτσινά, τη Μαρία Σολωμού κ.α. θα ανέβει στη σκηνή που έχει στηθεί στο αίθριο του ξενώνα Φλυγόνιον (γενική είσοδος 15 ευρώ).
Με αφορμή τα βαφτίσια του παιδιού τους, ο Σωτήρης Παπατζάλας και η γυναίκα του Βικτωρία Τρικούπη Παπατζάλα, που μένουν με την μητέρα του Σωτήρη, Χρυσούλα Παπατζάλη, η οποία πάσχει από ανία και τη Ρωσίδα που την προσέχει, την Μπόρτα Πομόλοβα, δέχονται στο σπίτι τους τον αδερφό του Σωτήρη , Λευτέρη Παπατζάλα με την γυναίκα του Μπία Παπατζάλα και την κουμπάρα τους από την Αμερική, Καλλιόπη Τάπας .
Τι συμβαίνει όταν ένα σόι με πολλά μυστικά συναντιέται; Απανωτές ανατροπές, κωμικά ξεκατινιάσματα....Πόσο χαμηλά θα πέσουν οι συγγενείς; Τελικά θα γίνουν τα βαφτίσια;
Πρωταγωνιστούν:
Θανάσης Αλευράς, Τζένη Διαγούπη, Ελένη Καρακάση, Νίκος Μουτσινάς, Φωτεινή Ντεμίρη, Αθηνά Οικονομάκου, Μαρία Σολωμού
Ώρα έναρξης 21:00 προπώληση εισιτηρίων στη Λιβαδειά στο δισκοπωλείο Πολύτροπο και στο Κυριάκι στο καφέ Φλυγόνιον.
Πληροφορίες στο www.flygonion.gr και στα 2267051229 / 693 6849180



Διαβάστε Περισσότερα »

Ρωσία>Το τουρκικό F-4 πετούσε στον εναέριο χώρο της Συρίας.



Η Ρωσία διαθέτει ακριβή στοιχεία που αποδεικνύουν ότι το τουρκικό αεροσκάφος που καταρρίφθηκε από τη Συρία στις 22 Ιουνίου είχε παραβιάσει τον συριακό εναέριο χώρο, υποστήριξε ρωσική στρατιωτική πηγή στο πρακτορείο Ιντερφάξ.

Η πηγή αυτή, που ζήτησε να τηρηθεί η ανωνυμία της, ανέφερε ότι το τουρκικό μαχητικό μπήκε, χωρίς καμία αμφιβολία, στον εναέριο χώρο της Συρίας και ότι η Μόσχα διαθέτει στοιχεία για την πορεία που ακολούθησε.

"Έχουμε δεδομένα για την ακριβή θέση του αεροσκάφους της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας μέχρι και τη στιγμή της κατάρριψής του από τη συριακή αεράμυνα. Τα δεδομένα αυτά επιβεβαιώνουν χωρίς αμφιβολία το γεγονός ότι το αεροσκάφος παραβίασε τον συριακό εναέριο χώρο", σημείωσε.

Η πληροφορία αυτή δεν έχει επιβεβαιωθεί επισήμως από τη Μόσχα. Ωστόσο το σαββατοκύριακο ο υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ είχε δηλώσει ότι η Ρωσία διαθέτει πληροφορίες για τη θέση του τουρκικού αεροσκάφους και ότι είναι διατεθειμένη να μοιραστεί αυτά τα στοιχεία.

Μετά την κατάρριψη του F-4 Phantom η Άγκυρα υποστήριξε ότι το αεροσκάφος βρισκόταν σε διεθνή εναέριο χώρο ενώ η Δαμασκός επιμένει ότι είχε περάσει στο συριακό εναέριο χώρο, πληροφορία που επιβεβαίωσε το Σάββατο και η αμερικανική εφημερίδα Γουόλ Στριτ Τζέρναλ επικαλούμενη πηγές των αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών.
Διαβάστε Περισσότερα »

Δες πως είναι σήμερα η Ρουσλάνα


Η νικήτρια της Eurovision 2004, Ρουσλάνα, σήμερα δεν θυμίζει σε τίποτα
εκείνο το λαμπερό κορίτσι που δήλωνε και ερωτευμένη με τον Σάκη Ρουβά.

Άρχισε να φαίνεται θαμπή...

Σταμάτησε να φροντίζει, όπως φαίνεται άλλωστε και στην φωτογραφία, τον εαυτό της...










Διαβάστε Περισσότερα »

Τεράστιο επενδυτικό ενδιαφέρον για τα πετρέλαια της Δυτικής Ελλάδας

Οκτώ προσφορές από 11 επιχειρήσεις ή Κοινοπραξίες κατατέθηκαν σήμερα το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής... στο διαγωνισμό για παραχώρηση δικαιωμάτων έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων στη Δυτική Ελλάδα.Το ΥΠΕΚΑ χαρακτηρίζει την ανταπόκριση της αγοράς ως εξαιρετικά επιτυχή, «παρά το δυσμενές επενδυτικό περιβάλλον και την κινδυνολογία που αναπτύχθηκε το τελευταίο διάστημα».

Οι διαγωνισμοί αφορούν τις περιοχές Ιωαννίνων, Πατραϊκού Κόλπου και Κατακόλου και οι προσφορές αναλυτικά είναι:

Για την περιοχή Ιωαννίνων:

1. Ελληνικά Πετρέλαια A.E, Edison International SPA, Melrose Resources Plc

2. Energean Oil and Gas, Petra Petroleum, Schlumberger (strategic technical partner)

3. Arctic Hunter Energy Inc., K.O. Enterprises Inc.

4. Chariot Oil and Gas Limited

Για την περιοχή Πατραϊκού Κόλπου:

1. Energean Oil and Gas, Trajan Oil and Gas Limited, Schlumberger (strategic technical partner)

2. Ελληνικά Πετρέλαια A.E, Edison International SPA, Melrose Resources Plc

Για το Κατάκολο:

1. Energean Oil and Gas, Trajan Oil and Gas Limited, Schlumberger (strategic technical partner)

2. Grekoil Energy Ventures LTD

Σε δηλώσεις του ο υπουργός ΠΕΚΑ Ευ. Λιβιεράτος επισημαίνει ότι: «Η κατάθεση των οκτώ προσφορών για την παραχώρηση δικαιωμάτων έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων στις τρεις περιοχές στη Δυτική Ελλάδα δείχνει ότι το ενδιαφέρον που υπάρχει για τη χώρα μας είναι μεγάλο.

Είναι σημαντικό ότι η Ελλάδα μπαίνει και πάλι στον ενεργειακό χάρτη, σε μια περίοδο που ο τομέας της ενέργειας αποτελεί μια σπουδαία ελπίδα για την εθνική οικονομία. Την ίδια στιγμή το ενδιαφέρον από ολόκληρο τον πλανήτη στη διαδικασία δείχνει ότι η προσπάθεια της Ελλάδας αναγνωρίζεται και η εμπιστοσύνη αποκαθίσταται σταδιακά. Η χώρα μας μπορεί να προσελκύσει νέες επενδύσεις, να δημιουργήσει θέσεις απασχόλησης, να ενισχύσει την γεωστρατηγική θέση και την ανταγωνιστικότητα της, για να καταφέρουμε να βγούμε από την κρίση».

Οι συγκεκριμένες περιοχές είχαν παραχωρηθεί για έρευνα και το 1996 οπότε στο σχετικό διαγωνισμό είχαν εκφράσει ενδιαφέρον δύο εταιρίες για την περιοχή των Ιωαννίνων, δύο για τον Πατραϊκό και καμία για την περιοχή του Κατάκολου.

Οι έρευνες τότε απέβησαν άκαρπες, ωστόσο σύμφωνα με τα στοιχεία του ΥΠΕΚΑ, στον Πατραϊκό Κόλπο τα εκτιμώμενα απολήψιμα αποθέματα είναι της τάξης των 200 εκατομμυρίων βαρελιών, στα Ιωάννινα κυμαίνονται μεταξύ 50 και 80 εκατ. και στο Κατάκολο περίπου 3 εκατ.
Διαβάστε Περισσότερα »

Άνθισε το ακάνθινο στεφάνι του Εσταυρωμένου Ιησού


Φωτογραφία για Άνθισε το ακάνθινο στεφάνι του Εσταυρωμένου Ιησού
Φαίνεται χαρακτηριστικά το ανθισμένο ακάνθινο στεφάνι και τα πράσινα φύλλα που διαρκώς πυκνώνουν ...

Πολλοί μιλάνε για θαύμα. Άλλοι πάλι, για θεϊκό μήνυμα. Σε καιρούς χαλεπούς, με την κρίση να μαστίζει τη χώρα μας, τη φτώχεια, τη δυστυχία και την κατάθλιψη να οδηγούν πολλούς συνανθρώπους μας στο αδιέξοδο, ακόμη και την αυτοκτονία, στις παρυφές του Υμηττού πάνω από του Παπάγου, ένα εκπληκτικό, ελπιδοφόρο όσο και ανεξήγητο φαινόμενο, λαμβάνει χώρα τις τελευταίες ημέρες. Στην ιερά Μονή του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου, το ακάνθινο στεφάνι που το βράδυ της Μεγάλης Πέμπτης, περιέβαλε τον εσταυρωμένο Ιησού, ανθίζει!!! Πάνω από δύο μήνες πέρασαν από την εβδομάδα των Παθών του Κυρίου και μικρά κόκκινα άνθη και πολλά φύλλα που όλο και πυκνώνουν, στολίζουν πλέον το ακάνθινο στεφάνι του Ιησού Χριστού!!!

Πολλοί, μέσα στην καταχνιά των ημερών, βλέπουν στο φαινόμενο αυτό, ως μήνυμα ελπίδας και αισιοδοξίας.

Η ηγουμένη της ιεράς μονής κ. Χριστονύμφη Σπυροπούλου, δεν ήθελε να μας δώσει κανένα επιπρόσθετο στοιχείο για το φαινόμενο, αλλά περιορίσθηκε να πει: «Προτιμούμε να μείνει στην αφάνεια. Παρακαλώ πολύ μην δημοσιεύσετε τίποτε. Δεν θέλουμε να δοθεί δημοσιότητα, αλλά να παραμείνει ως μαρτυρία δική μας, εντός της ιεράς μονής. Δεν επιθυμούμε η ιερά μονή να αποτελέσει αφορμή για οποιονδήποτε σχολιασμό».

Η ηγουμένη, είχε δυσάρεστη εμπειρία πριν από χρόνια, όταν είχε σημειωθεί άλλο θαυματουργό φαινόμενο στο εκκλησάκι του Αγίου Νεκταρίου (ανήκει στην μονή και βρίσκεται δίπλα από τον Άγιο Ιωάννη Θεολόγο) και τότε, η επί μακρώ προσέλευση πιστών είχε αποτελέσει αντικείμενο μεμονωμένων κακόπιστων σχολιασμών, ότι –δήθεν- η ιερά μονή επωφελείτο οικονομικά από το γεγονός. Η μακραίωνη ιστορία της ιεράς μονής, η οποία έχει αποδείξει ότι παραμένει τόπος αυστηρά μοναστηριακός και μακριά από κοσμικές εκφάνσεις, έθεσε άμεσα στο περιθώριο τέτοιες μεμονωμένες συκοφαντίες. Η σεμνότητα και το χριστιανικό ήθος της ηγουμένης άλλωστε, το αποδεικνύουν.

Το γεγονός όμως, με το κατάξερο ακάνθινο στεφάνι πάνω από τον εσταυρωμένο Ιησού, το οποίο ξαφνικά ανθίζει, δεν μπορεί να αποσιωπηθεί, διότι συγκλονίζει ως φαινόμενο από μόνο του.

Ο πατήρ Ευάγγελος, δείχνει με θαυμασμό

το ανθισμένο πλέον στεφάνι

Το ίδιο αποκαλύπτει και ο ιερέας Ευάγγελος Πιτσουλάκης ο οποίος κάθε Κυριακή εκτελεί το Μυστήριο της Θείας Λειτουργίας στην ιερά μονή Αγίου Ιωάννου Θεολόγου: «Το ακάνθινο στεφάνι ήταν επί τρεις μήνες κατάξερο, φρυγανιασμένο, έτοιμο να πέσει. Ήταν ένας νεκρός οργανισμός και όμως, εδώ και λίγες ημέρες βγάζει πολλά φυλλαράκια και κόκκινα μικρά άνθη. Συγκλονίστηκα όταν το είδα. Να πάνε να δουν όσοι δεν πιστεύουν στον Χριστό και στα θαύματα».

Ρωτήσαμε τον ιερέα εάν στο συγκεκριμένο μοναστήρι, έχουν σημειωθεί και κατά το παρελθόν παρόμοια θαυματουργά φαινόμενα.

Πατήρ Ευάγγελος: Γνωρίζω πολύ καλά ότι παλαιότερα, υπήρχε στην ιερά μονή μια μικρή εικόνα της Παναγίας που δάκρυζε κι έβγαζε μύρο. Την θυμάμαι την εικόνα αυτή. Μια καλόγρια που έφυγε από το μοναστήρι, πήρε μαζί της και την εικόνα.

Υπάρχει επιστημονική εξήγηση του συγκεκριμένου φαινομένου; Μπορεί ένα ξερό κλαδί που δεν ποτίζεται ούτε βρέχεται, ένας νεκρός οργανισμός που παραμένει επί μήνες σε κλειστό χώρο, ξαφνικά να παίρνει ζωή;

Ρωτήσαμε τον γεωπόνο κ. Σοφιανίδη, ο οποίος ήταν κατηγορηματικός: «Δεν υπάρχει περίπτωση ούτε είναι δυνατόν, ένα ξερό φυτό να ανθίσει από μόνο του».

Σε στιγμές που ο τόπος διέρχεται τεράστια κρίση και η πίστη των χριστιανών δοκιμάζεται, φαινόμενα σαν αυτό που αντικρίζουν οι προσερχόμενοι στην ιερά μονή Αγίου Ιωάννου Θεολόγου πιστοί, στις παρυφές του Υμηττού, αν μη τι άλλο προσφέρουν παρηγοριά, ελπίδα και αισιοδοξία ότι ο Χριστός είναι ζώσα πραγματικότητα. Βρίσκεται δίπλα μας και δείχνει την παρουσία Του.

Ο πατήρ Ευάγγελος Πιτσουλάκης ομολογεί ότι και ο ίδιος αισθάνεται συγκλονισμένος για το φαινόμενο. Μιλάει για θαύμα και καλεί τους πιστούς να το δουν από κοντά

Για την Ιερά Μονή τού Αγίου Ιωάννου τού Θεολόγου, αξίζει να πούμε ότι βρίεσκεται κτισμένη στους Δυτικούς πρόποδες τού Υμηττού. Υπάγεται Εκκλησιαστικά στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών και Διοικητικά στα όρια τού Δήμου Παπάγου – Χολαργού. Κατά τον Καθηγητή Φιλοσοφίας τού Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Ι. Θεοδωρακόπουλο, προϋπήρχε στην θέση αυτή αρχαίος Ναός της Αρτέμιδος και αργότερα παλαιοχριστιανικός ναός της Παναγίας.

Ο κυρίως Ναός, χρονολογείται στον 11ο – 12ο αιώνα , ο νάρθηκας τέλος 13ου αρχές 14ου, η Τράπεζα και το οψοφυλάκιο τον 16ο αιώνα.

Η παράδοση λέει ότι όταν σπούδαζε ο Μέγας Βασίλειος στην Αθήνα, μελετούσε στο σημείο όπου βρίσκεται η ιερά Μονή.

Το αρχαιότερο έγγραφο πού σώζεται και αφορά στην προσφορά τού φόρου από τον ηγούμενο της Ιεράς Μονής ( Πετράκης ) είναι του έτους 1702. Σε έγγραφο του έτους 1722, αναφέρεται η πώληση της περιοχής της Ιεράς Μονής στην Ιερά Μονή Πετράκη. Τον 18ο αι. κατέστη Μετόχιο της Μονής Ασωμάτων - Πετράκη. Το έτος 1942 εγκαταστάθηκε σε αυτή γυναικεία αδελφότης. Από το 1971 λειτουργεί ως Γυναικεία Κοινοβιακή Μονή.

kostasxan.blogspot.com

Διαβάστε Περισσότερα »

Την Τετάρτη θα ανακαλυφθεί το "Σωματίδιο του Θεού" από το πείραμα CERN



Ο Βέλγος φυσικός, καθηγητής του Ελευθέρου Πανεπιστημίου των Βρυξελλών (ULB) Φρανσουά Ενγκλέρ, αναμένει ότι η ανακάλυψη του μηχανισμού του Χιγκς θα επιβεβαιωθεί την Τετάρτη, στο επιστημονικό σεμινάριο που οργανώνει ο CERN.

Σύμφωνα με το ελβετικό πρακτορείο ειδήσεων ATS, ο Βέλγος επιστήμονας, εκ των πρωτεργατών της ανακάλυψης, θα μπει έτσι και στον κατάλογο των υποψηφίων για το βραβείο Νομπέλ.

Το μποζόνιο Μπράουτ-Ενγκλέρ-Χιγκς αποκαλείται επίσης και μποζόνιο του Χιγκς ή "σωματίδιο του Θεού".

Η επικύρωση της ύπαρξης του μποζονίου αναμένεται να κάνει αίσθηση αφού "όλη η φυσική από την αρχή του 20ού αιώνα βασίζεται σε αυτό", εξήγησε ο Ενγκλέρ. Μαζί με τον συνάδελφό του Ρόμπερτ Μπράουτ, που έχει πλέον πεθάνει, και τον Βρετανό Πίτερ Χιγκς είχαν εισηγηθεί το 1964 την ύπαρξη αυτού του "μηχανισμού του Χιγκς" ο οποίος εξηγεί τη μάζα των άλλων στοιχειωδών σωματιδίων.

Το αμερικανικό εργαστήριο Fermilab ανακοίνωσε νωρίτερα σήμερα ότι τα τελευταία δεδομένα από τον επιταχυντή σωματιδίων Tevatron δείχνουν ότι το μποζόνιο υπάρχει. Ωστόσο "θα πρέπει να περιμένουμε τα αποτελέσματα του Μεγάλου Επιταχυντή Αδρονίων (LHC) στην Ευρώπη για να επιβεβαιώσουμε αυτήν την ανακάλυψη", τόνισε ο Ρομπ Ρόζερ, ο εκπρόσωπος του εργαστηρίου, σε ανακοίνωση που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα του Fermilab.

Ο CERN (Ευρωπαϊκός Οργανισμός Πυρηνικών Ερευνών) στον οποίο ανήκει ο LHC, έχει ανακοινώσει ότι την Τετάρτη θα δοθεί συνέντευξη Τύπου στη Γενεύη για να ανακοινωθούν οι τελευταίες ανακαλύψεις από τα πειράματα για την αναζήτηση του μποζονίου του Χιγκς. Στην επιστημονική κοινότητα κυκλοφορούν ήδη φήμες ότι πρόκειται να γίνει μια πολύ σημαντική ανακοίνωση.

newsit.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Μπατζελή: "Αν μου προτείνει δουλειά ο Σαμαράς θα πάω χωρίς να ρωτήσω κανέναν"...

Μετά την εκλογική πανωλεθρία του ΠΑΣΟΚ στις εκλογές του Μαΐου και του Ιουνίου πλήθος πράσινων στελεχών αναγκάστηκε να βγει στην αγορά εργασίας για την αναζήτηση απασχόλησης, μερικοί για πρώτη φορά στη ζωή τους αφού για πολλά χρόνια το ΠΑΣΟΚ τους εξασφάλιζε τα...

αναγκαία.

Ένα από αυτά τα στελέχη είναι και η Κατερίνα Μπατζελή, πρώην ευρωβουλευτής, βουλευτής και υπουργός του ΠΑΣΟΚ, με πλούσιο κομματικό βιογραφικό αλλά φτωχό επαγγελματικό. Η κα Μπατζελή αναγκάστηκε να αναζητήσει τη νέα της εργασία με το βιογραφικό στο χέρι χωρίς όμως ιδιαίτερο αποτέλεσμα.

Έτσι έφτασε στο σημείο να δηλώσει: "Εάν όμως ο κ. Σαμαράς μου προτείνει μία θέση στο πλαίσιο της τρικομματικής κυβέρνησης θα πάω χωρίς να ρωτήσω κανένα"

Βρε που φτάνει ο άνθρωπος...
apospasma.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Ντοκουμέντο: Το κελί του Άκη Τσοχατζόπουλου!










Φυλακές Κορυδαλλού. Κελί 2, 6η Πτέρυγα, Άκης Τσοχατζόπουλος.
Οι αποκαλύψεις του Pheme.gr για την δυσμενή κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας Άκης Τσοχατζόπουλος, προκάλεσαν σειρά δημοσιευμάτων στον Τύπο της Κυριακής.

Το Έθνος δημοσίευσε ρεπορτάζ, σύμφωνα με το οποίο η σύζυγος του Άκη Τσοχατζόπουλου, κυρία Βίκυ Σταμάτη σκέπτεται να υποβάλλει διαζύγιο.

Το Πρώτο Θέμα φιλοξένησε δηλώσεις των συνηγόρων του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ, με τις οποίες επιχείρησαν να υποβαθμίσουν το ρεπορτάζ του Pheme.gr, το οποίο αναφερόταν στη διαταραγμένη συμπεριφορά που επιδεικνύει το τελευταίο διάστημα, ως απόρροια του εγκλεισμού του ιδίου, της συζύγου του και της κόρης του. Με ποιον τρόπο θέλησαν να αμφισβητήσουν τη βασιμότητα του ρεπορτάζ; Με τη χαρακτηριστική φράση "απλώς ο άνθρωπος είναι στον κόσμο του"! Λες και εμείς είπαμε κάτι διαφορετικό.

Ψυχίατρος δεν είμαι για να ξέρω αν ο Άκης Τσοχατζόπουλος τρελάθηκε ή όχι. Ρεπορτάζ κάνω. Ναι, μπορεί να ισχύει αυτό που πολλοί  έσπευσαν να ισχυριστούν, ότι δηλαδή οι πληροφορίες περί δυσμενούς ψυχολογικής κατάστασης πιθανόν να αποτελεί τέχνασμα για να αποφύγει την πολυετή φυλάκιση.  Μπορεί, όμως, και να μην ισχύει. Η ιστορία θα δείξει.

Η φυλακή του Κορυδαλλού δεν είναι το Four Seasons του Παρισιού. Στο κελί εύκολα κάποιος τρελαίνεται. Και δεν αναφέρομαι στο VIP κελί όπου κρατείται ο διάσημος Τσοχατζόπουλος, αλλά στα υπόλοιπα κελιά που κρατούνται φτωχοδιάβολοι, τους οποίους για χρόνια αγνοεί το σύστημα που υπηρέτησε επάξια ο έγκλειστος πρώην υπουργός και οι φίλοι του!

Ο συγχρωτισμός του Τσοχατζόπουλου με αυτό που για την πολιτεία και την κοινωνία αποτελεί "σκουπιδότοπο ανθρώπων", θεωρώ πως αποτελεί και τη μεγάλη του τιμωρία.

Και είναι αυτή η τιμωρία που εξαναγκάζει τον Τσοχατζόπουλο να μάθει πως είναι να παρακαλάει κάποιος για να κάνει ένα υπεραστικό τηλεφώνημα στο πίσω γραφείο του Αρχιφυλακείου.

Να παρακαλάει υπαλλήλους που κάποια στιγμή τον θεωρούσαν πανίσχυρο, τον ψήφιζαν και πλέον τον οικτίρουν. Ναι, αυτή είναι η τιμωρία του. Να το έχεις παρακάνει με τις υπεραστικές κλήσεις και να σε διώχνουν κακήν κακώς. Κι εσύ να παρακαλάς.

Αλλά κι εμείς ως κοινωνία αυτό κάναμε και συνεχίζουμε να κάνουμε. Να περνάμε έξω από τις φυλακές και να κλείνουμε τη μύτη μας στην ανθρώπινη δυσωδία. Για να μη μας κολλήσουν ασθένειες οι λεπροί!

Λες και δεν ξέρουμε οι αδαείς ότι όταν κάποιος δεν σωφρονίζεται αλλά τιμωρείται με το να διαβιεί σε άθλιες συνθήκες, μόλις αποφυλακιστεί θα είναι πολύ πιο επικίνδυνος για την κοινωνία.

Ως αυτόπτης μάρτυρας του Τσοχατζόπουλου στην φυλακή του Κορυδαλλού, νιώθω πως η εικόνα του με παραπέμπει στην κατάντια ενός βρωμερού συστήματος τόσο ισχυρού που κάνει απονενοημένες προσπάθειες να μας πείσει ότι ο μόνος φυσικός αυτουργός της ελληνικής τραγωδίας είναι ο μιζαδόρος Ακης και κανείς άλλος. Να μας πείσει ότι ηθικοί αυτουργοί -συνδαιτυμόνες στο μεγάλο φαγοπότι- δεν υπάρχουν. Το παζλ δεν έχει ολοκληρωθεί και μας το πλασάρουν τελειωμένο. Κι εμείς τα χάβανα ακολουθούμε!

Ναι, ο Τσοχατζόπουλος έπρεπε να βρεθεί στη φυλακή. Αυτό έκρινε η δικαιοσύνη κι αυτό αποφάσισαν οι ίδιες του οι πράξεις. Ενδεχομένως όμως θα έπρεπε να είχαν ακολουθήσει τον ίδιο δρόμο και άλλοι, αλλά γι’ αυτούς η ελληνική δικαιοσύνη δεν πρόλαβε να βρει… αποδείξεις.

Όπως και να’ χει, όμως, το ότι ένας άνθρωπος παρανόμησε και βρέθηκε στην φυλακή –είτε λέγεται Τσοχατζόπουλος είτε όχι- δε μας νομιμοποιεί ούτε να κανιβαλίσουμε αλλά ούτε και να γίνουμε απάνθρωποι απέναντι στο δράμα που υφίστανται κάποιες οικογένειες, αλλά και η δική του. Διότι σ’ αυτήν την περίπτωση είναι σα να συνεχίζουμε να τροφοδοτούμε την βρωμιά του πανίσχυρου συστήματος που κατατρώει ό,τι ηθικό μας έχει απομείνει: την ψυχή μας!

Δείτε τις φωτογραφίες από το κελί του Άκη Τσοχατζόπουλου, αλλά την επόμενη φορά που θα σας τύχει ανάλογο υλικό, κάποιου άλλους κελιού μιας ανώνυμης μουχλιασμένης ύπαρξης που παρανόμησε, μην πείτε με την ίδια ευκολία: "Καλά να πάθει ο πούστης", "να πεθάνει" και όλα τα σχετικά, διότι ό,τι σπέρνεις στις φυλακές, θερίζεις στην κοινωνία. Εντάξει μάγκες;


Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ