Τετάρτη 11 Ιουλίου 2012

Τηλεοπτικό σταθμό ετοιμάζει η Χρυσή Αυγή


Σε αναζήτηση τηλεοπτικής συχνότητας βρίσκεται το νέο-εισαχθέν κόμμα της Χρυσής Αυγής στη Βουλή.
Σύμφωνα με πληροφορίες του enimerosi.gr,  το ακροδεξιό σχήμα βρίσκεται ήδη σε συζητήσεις με ιδιοκτήτες τοπικών καναλιών του νομού Αττικής, είτε για να εξαγοράσει κάποιο κανάλι είτε να ενοικιάσει χρόνο, προκειμένου να προβάλει τις θέσεις του. Η είσοδος της Χρυσής Αυγής στη Βουλή αυτομάτως έφερε κάποια εκατομμύρια ευρώ στα ταμεία του κόμματος, τα οποία – όπως μαθαίνουμε, θα αξιοποιηθούν για να στηθεί ένας αυτόνομος μιντιακός δίαυλος που θα τους επιτρέπει να επικοινωνούν τις δράσεις τους, εντός και εκτός κοινοβουλίου, χωρίς την ανάγκη μεσολαβητών που δεν ελέγχουν.

Η εξαγορά καναλιού ή ενοικίαση χρόνου από το κόμμα της Χρυσής Αυγής, εντάσσεται σε ένα συνολικότερο στόχο που είναι η ανάπτυξη συγκεκριμένων δράσεων κοινωνικού χαρακτήρα που θα στηριχθούν οικονομικά στην κρατική επιχορήγηση. Με άλλα λόγια το ακροδεξιό κόμμα το προσεχές διάστημα σχεδιάζει να πυκνώσει τις δράσεις του προς άπορους έλληνες με διάφορες μορφές και θεωρούν ότι η ύπαρξη καναλιού που θα ελέγχουν, συμπληρώνει το συγκεκριμένο σχέδιο.



Διαβάστε Περισσότερα »

Η ΚΟΛΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΟΝΙΜΗ ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΟ Κ.Ε.ΠΒ ΘΗΒΑΣ ΕΠΕΣΤΡΕΨΕ.


Συνθήκες όμοιες με αυτές που έζησε το στρατόπεδο την περίοδο Δεκέμβρη-Γενάρη ζουν πάλι οι φαντάροι της μόνιμης δύναμης στη Θήβα, σύμφωνα με καταγγελίες που καταφτάνουν στο Δίκτυο Ελεύθερων Φαντάρων Σπάρτακο τις τελευταίες μέρες.

Μόλις λίγο καιρό (κάτι μήνες) από τα δύο συνεχόμενα γράμματα των φαντάρων από το κέντρο εκπαίδευσης στη Θήβα και τις καθημερινές αντιδράσεις και αντιστάσεις τους, που βελτίωσαν την κατάσταση εκεί, η κατάσταση σήμερα έχει ξαναγυρίσει στα ίδια χάλια.

Πέρα από τις ατέλειωτες υπηρεσίες, τις αγγαρείες και το διαρκές τρέξιμο, διαπιστώνουμε τη διαιώνιση της άθλιας κατάστασης σχετικά με την υγεία τους. Την ίδια ώρα που οι φαντάροι καλούνται να ζήσουν, να υπηρετήσουν και να δουλέψουν τζάμπα σε συνθήκες υγειονομικού τάφου, συνεχίζεται απρόσκοπτα η επιλογή του ΕΣ να μην παρέχει στους φαντάρους τα βασικά εμβόλια, με τα οποία είναι υποχρεωμένος (ως ελάχιστη, τυπική συνθήκη) να τους εφοδιάζει. Φαίνεται πως οι «αναγκαίες περικοπές» για να σωθεί η εθνική οικονομία, περιλαμβάνουν και την ίδια τη ζωή της νεολαίας.

Διοικήσεις στρατοπέδων, αξιωματικοί, η ιεραρχία του στρατού και η πολιτική ηγεσία του υπουργείου του κυρίου Παναγιωτόπουλου, παίζει ζάρια με ανθρώπινες ζωές, που κλήθηκαν να υπηρετήσουν στο στρατό (χωρίς καλά-καλά ένα μεγάλο μέρος από αυτούς να έχει τη δυνατότητα να συντηρηθεί, ακόμα κι από τις οικογένειές τους).
Σύμφωνα με τις αναφορές που έχουμε από φαντάρους:
«Το ατελείωτο τρέξιμο, οι συχνές αγγαρείες λόγω προετοιμασιών για τη νέα σειρά (νταλίκες με ρούχα για τους επερχόμενους νεοσύλλεκτους που πρέπει να ξεφορτώσουν, να κουβαλήσουν και να ταξινομήσουν οι φαντάροι) αλλά και οι υπηρεσίες, για τις οποίες δεν επαρκεί η δύναμη, δημιουργούν μια κατάσταση στα πρόθυρα τις νευρικής κρίσης.

Το αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης: «κωλυόμενα νούμερα» τα οποία ξεπερνούν κατά πολύ το 6ωρο σκοπιάς (ακόμα και συνεχόμενης), βιολογική εξάντληση, ψυχολογικός πόλεμος με το κόψιμο αδειών ακόμα και για αυτούς που απολύονται, με την δικαιολογία ότι πρέπει να μείνουν στο στρατόπεδο για να βγουν οι υπηρεσίες. Και φυσικά οι εξοδούχοι είναι είδος προς εξαφάνιση.

 Οι αναφορές που φτάνουν στο διοικητή, ταξίαρχο Βιτετζάκη, ή στον υποδιοικητή Παπακωνσταντίνου για κόψιμο - έστω - κάποιων υπηρεσιών δεν δείχνουν να τους απασχολούν και πολύ. Πάντα τέτοιες αναφορές πάνε στο καλάθι των αχρήστων, με πρόσχημα το σχέδιο φύλαξης του στρατοπέδου. Όταν όμως συνέβαινε το ίδιο τους χειμερινούς μήνες οι υπηρεσίες  μειώθηκαν. Τότε, δηλαδή, δεν ήταν επαρκές το σχέδιο φύλαξης; Εμείς καταλαβαίνουμε ότι το σχέδιο φύλαξης του -κάθε- στρατοπέδου λίγη σημασία έχει για τις καριέρες των στελεχών μας, τις ιλουστρασιόν φωτογραφίες και τις εθνικές εξαγγελίες του υπουργείου εθνικής άμυνας και των επιτελείων. Είναι σημαντικότερη γι' αυτούς η απάνθρωπη εκμετάλλευση των φαντάρων σαν τζάμπα δούλων. Ο μόνος τρόπος να κάνουν πίσω είναι να εκτεθούν με τις καταγγελίες μας και να «αναγκαστούν» να αποδεχτούν «έστω και κάπως ανθρώπινες συνθήκες». Αυτό αποδεικνύεται από την αλλαγή της κατάστασης μετά τα γεγονότα του χειμώνα.

Αποδεικνύεται, όμως, πως - ακόμα και οι ίδιοι άνθρωποι - τοποθετημένοι από το ΓΕΣ, το ΓΕΕΘΑ και το ΥΠΕΘΑ να διοικούν ανθρώπινες ζωές δε βάζουν μυαλό με τίποτα. Αφού αναγκάστηκαν να αλλάξουν κάπως τις συνθήκες, τις υπηρεσίες και την κατάσταση του στρατοπέδου μετά από τις συνεχόμενες καταγγελίες μας, τώρα επαναφέρουν την κατάσταση στα ίδια χάλια που βιώναμε πριν από 6 μήνες. Ενώ, στην προηγούμενη σειρά «βρέθηκαν αρκετοί» να έρθουν με μετάθεση στη Θήβα, τώρα πάλι έχουμε μείνει τρείς και ο κούκος (μονίμως στη σκοπιά.). Και τα λοιπά. Και τα λοιπά. Και τα λοιπά.

Τελικά, αυτό που καταλαβαίνουμε είναι ότι μας θεωρούν κάτι λιγότερο από στατιστικά λάθη στην «διαχείριση του υλικού» τους, κάτι περισσότερο από γαϊδούρια που θα κουβαλήσουν ότι χρειάζεται, θα δουλέψουν «όσο πρέπει», θα περπατήσουν, θα τρέξουν και θα κάνουν τα προβλεπόμενα «όπως τους πούνε». Και θα τους αρκεί κάτι ανάλογο με «σανό και νερό από την ταγίστρα». Δε μπορούμε να καταλάβουμε τι άλλο περιμένουν. Ήδη το πρώτο κύμα αναβολών από παιδιά που δεν αντέχουν άλλο αυτή την μεταχείριση ξεκίνησε. Αυτό, μάλλον, περιμένουν: να αποδεχτούμε αδιαμαρτύρητα την απανθρωπιά και την αδιαφορία τους, και - το πολύ, πολύ - να παραιτηθούμε. αυτό το γράμμα είναι (και) απάντηση.

Η κατάσταση στο κέντρο ουσιαστικά παραμένει σταθερή (και καταστροφική για τη διαβίωσή μας) πλην ελαχίστων εξαιρέσεων και το έχουμε τονίσει ξανά στο παρελθόν. Σε όλα αυτά έρχεται να προστεθεί ένα θέμα που έχει να κάνει με την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στα εστιατόρια και τα μαγειρεία .

Οι σκύλοι είναι περισσότεροι από τους φαντάρους, έχουν πραγματικά καταλάβει τον χώρο έξω αλλά και μέσα στα εστιατόρια, η  μυρωδιά κ οι ακαθαρσίες έχουν κάνει την περιοχή μη προσεγγίσιμη. Τώρα, όμως, που καλοκαίριασε κιόλας έχουν χωθεί και απολαμβάνουν την δροσιά στις μόνες βρύσες που υπάρχουν για τους φαντάρους, δημιουργώντας καθεστώς υγειονομικής βόμβας. Στην πραγματικότητα δεν έχουμε τίποτα με τα συμπαθή τετράποδα, πέρα ίσως από μια κάποια ζήλεια για το γεγονός ότι περνούν καλύτερα από εμάς. Στην πραγματικότητα, υγειονομική βόμβα θεωρούμε τις επιλογές της διοίκησης του στρατοπέδου και τις ιεραρχίας που ανέχεται, καλύπτει ή/και επιβραβεύει αυτές τις επιλογές.

Αλήθεια, τώρα που «δεν υπάρχουν» εμβόλια για τους νεοσυλλέκτους τι θα πουν οι εν λόγω κύριοι στις οικογένειες των παιδιών σε περίπτωση κάποιας ασθένειας που μπορεί να προκύψει απ' αυτή τη δραματική  κατάσταση;»
ΘΕΩΡΟΥΜΕ ΕΜΠΑΙΓΜΟ ΤΗ ΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΓΕΣ
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΟΙ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΤΩΡΑ ΣΕ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ, ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ, ΣΥΝΘΗΚΕΣ
Αυτός είναι ο στρατός του οποίου τη θητεία θέλουν να αυξήσουν σε 12 μήνες για την άνεργη και απελπισμένη νεολαία.
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΤΗΛ: 6932 955437
http://diktiospartakos.blogspot.com
Διαβάστε Περισσότερα »

Πόζαραν με μαγιό μπροστά στη Βουλή

Είκοσι καλλονές έστειλαν το δικό τους...
μήνυμα συμπαράστασης «Ο ελληνικός τουρισμός δεν είναι σε κρίση». Το πανό το κρατούν είκοσι καλλονές από όλες τις χώρες του κόσμου, έξω από το Ελληνικό Κοινοβούλιο με μαγιό; Πρόκειται για τις είκοσι φιναλίστ του διαγωνισμού Μις Παγκόσμιος Τουρισμός που πραγματοποιήθηκε στη χώρα μας οι οποίες όχι μόνο την τίμησαν αλλά έκαναν και την καλύτερη διαφήμιση που θα μπορούσαν.


Διαβάστε Περισσότερα »

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ-ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ΜΕ ΠΥΞΙΔΑ


Διαβάστε Περισσότερα »

Τι αλλάζει στη χορήγηση της ελληνικής ιθαγένειας σε αλλοδαπούς


Τα 7 χρόνια μόνιμης παραμονής στην χώρα θα αυξηθούν σε 10...

Η αυστηροποίηση των όρων απόκτησης της ελληνικής ιθαγένειας από αλλοδαπούς που διαμένουν μόνιμα και νόμιμα στη χώρα μας αποτελεί άμεση προτεραιότητα της κυβέρνησης έκανε σαφές ο...
υπουργός Εσωτερικών κ. Ευριπίδης Στυλιανίδης σε συνάντηση που είχε με δημοσιογράφους το μεσημέρι της Τετάρτης.

Αυτό σημαίνει ότι τα επτά χρόνια μόνιμης και νόμιμης διαμονής στην Ελλάδα, που απαιτούνται σήμερα προκειμένου κάποιος αλλοδαπός να υποβάλει αίτηση πολιτογράφησης, θα αυξηθούν στα δέκα χρόνια. Θα ισχύσει, μ΄ άλλα λόγια, το καθεστώς που ίσχυε στο Κώδικα Ιθαγένειας, πριν την αναθεώρησή του από τον πρώην υπουργό Εσωτερικών κ. Ιω. Ραγκούση.

Οι υπόλοιποι όροι και προυποθέσεις, κατά τα άλλα, για την κτήση της ελληνικής ιθαγένειας, όπως είναι οι υποψήφιοι αλλοδαποί να μην έχουν καταδικαστεί κ.λπ, δεν αναμένεται να τροποποιηθούν σημαντικά.

Εκτός τούτου, όπως αναφέρουν πληροφορίες, εξετάζεται η δυνατότητα να χορηγείται αυτομάτως η ελληνική ιθαγένεια σε παιδιά των αλλοδαπών οι οποίοι διαμένουν στη χώρα μας μετά την εγγραφή τους στα ελληνικά πανεπιστήμια, με το σκεπτικό ότι κάτι τέτοιο αποδεικνύει ότι γνωρίζουν την ελληνική γλώσσα και τον ελληνικό πολιτισμό.

Επιπλέον, για τα παιδιά των αλλοδαπών που γεννιούνται στην Ελλάδα, προκειμένου να αποκτήσουν την ελληνική ιθαγένεια θα απαιτείται, πρώτον, οι γονείς τους, από πέντε χρόνια που είναι σήμερα, να διαμένουν επτά χρόνια στην Ελλάδα και, δεύτερον, το ίδιο το παιδί να έχει την ευχέρεια να επιλέγει αν θέλει την ελληνική ιθαγένεια ή όχι όταν συμπληρώσει το 18-ο έτος της ηλικίας του.

Η κυβέρνηση, όπως κατέστησε σαφές ο κ. Στυλιανίδης, μπορεί να θεωρεί ως άμεση προτεραιότητα την αναθεώρηση του Κώδικα της Ιθαγένειας, αλλά μεταθέτει για το μέλλον τις ρυθμίσεις για το πολιτικό χρήμα. Το ίδιο θα ισχύσει και για τον εκλογικό νόμο η αλλαγή του οποίου, όπως είπε ο υπουργός Εσωτερικών, εξαρτάται από τις αποφάσεις που θα λάβουν οι τρείς αρχηγοί των κομμάτων του κυβερνητικού συνασπισμού.

Αντιθέτως, ο υπουργός Εσωτερικών, όπως κατέστησε σαφές και στη συνάντηση που είχε με την ΚΕΔΕ, προτίθεται να ενισχύσει τα κοινωνικά προγράμματα των δήμων δίνοντας έμφαση στην καταπολέμηση της φτώχιας. Ο κ. Στυλιανίδης ζήτησε από το προεδρείο της ΚΕΔΕ τη διαμόρφωση τριών κοινών εισηγήσεων από πλευράς τους:

-Την επισήμανση των σοβαρών και έκτακτων θεμάτων που απασχολούν τους δήμους και χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης όπως π.χ είναι η πρόοδος των διαγωνισμών για τη μεταφορά των μαθητών.

-Την καταγραφή των θεσμικών και λειτουργικών αδυναμιών που έχουν προκύψει μετά την εφαρμογή του «Καλλικράτη» ώστε να αντιμετωπιστούν άμεσα καθώς και αναγκαίες αλλαγές που για λόγους αποτελεσματικής λειτουργίας πρέπει να γίνουν στον Κώδικα Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

-Την καταγραφή των θεμάτων που αφορούν στην αρμοδιότητα και άλλων υπουργείων ώστε να αναληφθεί κοινή προσπάθεια για την αντιμετώπισή τους.

Ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών κ. Χαράλαμπος Αθανασίου, από την πλευρά του, ζήτησε τη συνεργασία των δημάρχων για θέματα που αφορούν την ιθαγένεια και τη μετανάστευση και επεσήμανε ότι για νομοθετικές ρυθμίσεις, των οποίων η πρωτοβουλία ανήκει σε άλλα υπουργεία, η εφαρμογή όμως των οποίων ανήκει στους Ο.Τ.Α., θα πρέπει να ζητείται η ουσιαστική συνεργασία με το υπουργείο Εσωτερικών...
Διαβάστε Περισσότερα »

Κλιμακώνεται επικίνδυνα η κρίση στη Μεσόγειο




Δύο μοίρες του ρωσικού ναυτικού, η μία του στόλου της Μαύρης Θάλασσας και η άλλη του στόλου της Βαλτικής κατευθύνονται προς την θερμή ζώνη των ακτών της Συρίας.

Η πρώτη μοίρα με δύο αποβατικά σκάφη που μεταφέρουν 1.000 πεζοναύτες και 250 τεθωρακισμένα συνοδεύεται από δύο πλοία επιμελητείας, ενώ η μοίρα που απέπλευσε από τον Βόρειο Παγωμένο Ωκεανό αποτελείται από τουλάχιστον επτά πολεμικά σκάφη- μεταξύ των οποίων και το «Τσαμπασένκο», με ειδικό εξοπλισμό ανθυποβρυχιακού πολέμου και συστήματα εκτόξευσης πυραύλων και ρουκετών.

Οι δύο μοίρες κατευθύνονται προς τη ρωσική βάση της Ταρσούς στην Συρία την ώρα που γαλλικά πολεμικά και το αεροπλανοφόρο «Σάρλ Ντεγκώλ» έχουν ήδη φθάσει στο αγκυροβόλιο τους στο Περσικό κόλπο (Ντουμπάϊ).

Η εξειδικευμένη σε θέματα εξοπλισμών, στρατιωτικών πληροφοριών και κατασκοπίας ιστοσελίδα Debca file επισημαίνει πως παράλληλα με τις παραπάνω δραστηριότητες, εξελίσσεται ναυτική άσκηση Συρίας– Ιράν με δύο σκέλη, το ένα να πραγματοποιείται στις ακτές της Συρίας και το άλλο στα στενά του Ορμούζ, στον Περσικό Κόλπο. Κατά την ισραηλινής προέλευσης ιστοσελίδα, είναι η πρώτη φορά που Δαμασκός και Τεχεράνη πραγματοποιούν μία τέτοιου περιεχομένου κοινή ενέργεια η οποία και αποτελεί μήνυμα προς τρίτους.

Το ΝΑΤΟ αν και επίσημα δεν έχει ανακοινώσει εμπλοκή του στην όλη αυτή δραστηριότητα, παρακολουθεί τις κινήσεις των ρωσικών μοιρών, καθώς και τα τεκταινόμενα στις ακτές της Συρίας. Κατά πληροφορίες ισραηλινών υπηρεσιών στην Ανατολική Μεσόγειο, ήδη βρίσκονται πολεμικά σκάφη υπό νατοϊκή διοίκηση, ενώ η όλη δραστηριότητα παρακολουθείται από αέρος με αεροσκάφη της βάσης Geilenkirchen στη Γερμανία. Κατά τις ίδιες πηγές, πολεμικά σκάφη του Ισραήλ περιπολούν και αυτά στην επίμαχη περιοχή.

Οι αμερικανικές εκλογές και η κρίση στην Συρία

Την ώρα που η ρωσική διπλωματία αναπτύσσει μετά από πολύ καιρό ένα κλιμακούμενο «bras de fer» με το ΝΑΤΟ και τη Δύση γενικότερα, ως προς την κρίση στην Συρία, επιβεβαιώνοντας με στρατιωτικές κινήσεις, μεταξύ των άλλων, το στρατηγικό της ενδιαφέρον στην περιοχή (σ.σ. ηΤαρσός είναι πλέον η μοναδική ρωσική βάση εκτός πρώην Σοβιετικής Ένωσης), στην Ουάσινγκτον και το Τελ Αβίβ αναπαράγονται σενάρια περί αμερικανικού κτυπήματος στο Ιράν τον Οκτώβριο, ένα μήνα δηλαδή πριν τη διεξαγωγή των αμερικανικών προεδρικών εκλογών.

Ανεξάρτητα από την αξιοπιστία των σεναρίων αυτών, στην πραγματικότητα η κατάσταση που έχει ήδη δημιουργηθεί στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, είναι συγκρουσιακή αν όχι επικίνδυνη, διότι ελλοχεύει ο κίνδυνος της απώλειας ελέγχου σε καταστάσεις που θεωρητικά ανήκουν στον χώρο της ελεγχόμενης έντασης.

Νατοϊκά αεροσκάφη σε ελληνικές βάσεις

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες της zougla.gr νατοϊκά αεροσκάφη που επιχειρούν σε ασκήσεις, εκτός ελλαδικού χώρου, «φιλοξενούνται» σε ελληνικές αεροπορικές βάσεις, από την Τρίτη 10 Ιουλίου.

Τέτοια αεροσκάφη προσγειώθηκαν και απογειώθηκαν τόσο στις εγκαταστάσεις υποδοχής νατοϊκών αεροσκαφών στη Λάρισα (την Τρίτη) όσο και στο αεροδρόμιο της Ελευσίνας (την Τετάρτη).

Τα αεροσκάφη αυτά μετέχουν σε ασκήσεις, ο γεωγραφικός χώρος των οποίων δεν αναφέρεται, αλλά μετά την ολοκλήρωση των αποστολών τους, επιστρέφουν σε ελληνικά αεροδρόμια.
Διαβάστε Περισσότερα »

Δικαιούχοι και προϋποθέσεις Κοινωνικού Τουρισμού 2012-2013...



Με απόφαση της υπουργού Τουρισμού Όλγας Κεφαλογιάννη, ενεργοποιήθηκε το Πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού του ΕΟΤ «Τουρισμός για όλους».
Το Πρόγραμμα, που απευθύνεται σε 81.200 άτομα, περιλαμβάνει τα υποπρογράμματα "Εξαήμερων Διακοπών" (5 διανυκτερεύσεις ) με διάρκεια από τον Αύγουστο 2012 ως τις 31 Μαΐου 2013 και "Τρίτης Ηλικίας" με διάρκεια ...
από την 1η Οκτωβρίου 2012 ως τις 31 Μαΐου 2013. Στο "Πρόγραμμα Εξαήμερων Διακοπών" μπορούν να συμμετέχουν με εισοδηματικά κριτήρια υπάλληλοι και συνταξιούχοι με τα προστατευόμενα μέλη τους που δεν ήταν δικαιούχοι αντίστοιχων προγραμμάτων του Oργανισμού Eργατικής Eστίας ή του Oργανισμού Aγροτικής Eστίας. Επίσης άτομα με αναπηρία 67 τοις εκατό και άνω ανεξαρτήτως εισοδήματος, πολύτεκνοι κ.α.

1.ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ:

Στο Πρόγραμμα 6ήμερων Διακοπών μπορούν να συμμετέχουν οι παρακάτω
κατηγορίες δικαιούχων με τα προστατευόμενα μέλη τους με την προϋπόθεση
ότι δεν είναι δικαιούχοι αντίστοιχων προγραμμάτων του Οργανισμού Εργατικής
Εστίας ή του Οργανισμού Αγροτικής Εστίας.:

- Μόνιμοι υπάλληλοι και Συνταξιούχοι του Δημόσιου Τομέα και των Ν.Π.Δ.Δ.

- Μισθωτοί ή συνταξιούχοι με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου του
Δημοσίου και των ΝΠΔΔ, εφόσον δεν τους παρακρατούνται εισφορές υπέρ
της Εργατικής Εστίας, και συνεπώς δεν είναι δικαιούχοι των Προγραμμάτων
της.

- Εν ενεργεία ασφαλισμένοι του Ο.Α.Ε.Ε., που ασφαλίζει ελεύθερους
επαγγελματίες ή επιχειρηματίες (πρώην Τ.Ε.Β.Ε. , Τ.Σ.Α., ΤΣΜΕΔΕ κλπ).

- Συνταξιούχοι του Ο.Α.Ε.Ε., το οποίο ασφαλίζει ελεύθερους
επαγγελματίες, ή επιχειρηματίες (πρώην Τ.Ε.Β.Ε. , Τ.Σ.Α., ΤΣΜΕΔΕ,
κλπ) με την προϋπόθεση ότι η συνταξιοδότηση (βάσει αρχικής
απόφασης συνταξιοδότησης) καλύπτεται από ένα από τα παραπάνω
ταμεία, ακόμη και αν η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη καλύπτεται από
το ΙΚΑ.

-Οι ασφαλισμένοι στο ΝΑΤ.

Οι συνταξιούχοι ΤΑΠΟΤΕ (εφόσον συνταξιοδοτήθηκαν από 01/01/1978 ως
31/12/2005

- Άτομα τα οποία είναι ασφαλισμένοι της Πρόνοιας ή τα οποία λαμβάνουν
επίδομα απορίας ή αναπηρίας από την Πρόνοια έστω και αν είναι
ασφαλισμένοι σε άλλον ασφαλιστικό φορέα ως προστατευόμενα μέλη.

- Άτομα τα οποία είναι αυτασφαλιζόμενοι του Ι.Κ.Α προκειμένου να
συνταξιοδοτηθούν από αυτό.

-ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ 67 τοις εκατό και άνω ανεξαρτήτως εισοδήματος,
εφόσον ανήκουν σε μια από τις κατηγορίες δικαιούχων της προηγούμενης
παραγράφου. Τα άτομα με αναπηρία και τα προστατευόμενα μέλη τους
μπορούν να χρησιμοποιήσουν δελτία του Προγράμματος, κάθε χρόνο σε
ένα μόνο από τα υποπρογράμματα του Προγράμματος «Τουρισμός για
όλους» και πάντα εφόσον δεν δικαιούνται Δελτία Κοινωνικού Τουρισμού
από τον Οργανισμό Αγροτικής Εστίας ή από τον Οργανισμό Εργατικής
Εστίας.

Στην περίπτωση που είναι μεμονωμένα άτομα, χωρίς δηλαδή οικογένεια είτε
γιατί δεν υπάρχουν ενήλικα άτομα για να τους συνοδέψουν ή τα ενήλικα
άτομα της οικογένειας τους δεν είναι δικαιούχοι του προγράμματός μας, τότε
δικαιούνται δελτίου για το συνοδό τους με τη προϋπόθεση, ότι η
αναγκαιότητα συνοδείας βεβαιώνεται από την υγειονομική επιτροπή, που
πιστοποιεί και το ποσοστό αναπηρίας (βλ. δικαιολογητικά σελ. 6).

Η επιλογή του συνοδού γίνεται χωρίς κανένα περιορισμό ή ιδιαίτερη
προϋπόθεση και η χορήγηση του δελτίου γίνεται με μόνο δικαιολογητικό το
φωτοαντίγραφο της Αστυνομικής του ταυτότητας. Δεν δικαιούνται συνοδού
τα άτομα με αναπηρία 67 τοις εκατό και άνω των οποίων οι σύζυγοι είναι ήδη
δικαιούχοι του προγράμματος μας, εφόσον βέβαια δεν είναι και αυτοί άτομα
με αναπηρία.

Στην περίπτωση που υπάρχουν περισσότερα του ενός ατόμου στην
οικογένεια με αναπηρία 67 τοις εκατό και άνω, δικαιούνται ξεχωριστού συνοδού για
τον καθένα από τους δικαιούχους.

Τα ανήλικα άτομα με αναπηρία 67τοις εκατό και άνω δικαιούνται δελτίου για τους
εαυτούς τους και για το γονέα ο οποίος ασκεί την επιμέλεια, με την
προϋπόθεση ότι ο γονέας ανήκει σε μία από τις κατηγορίες επαγγελμάτων
της παραγράφου Ι.Α. της παρούσης. Και σ αυτή την περίπτωση το
δικαίωμα για τη χορήγηση δελτίου εφαρμόζεται ανεξαρτήτως
εισοδήματος, κάθε χρόνο σε ένα από τα υποπρογράμματα του
Προγράμματος «Τουρισμός για όλους» .

-ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΙ (τέσσερα τέκνα και άνω): Οι πολύτεκνοι που ανήκουν σε
μια από τις παραπάνω κατηγορίες ασφαλισμένων δικαιούνται δελτίου για
τον εαυτό τους και τα προστατευόμενα μέλη τους, ανεξαρτήτως
εισοδήματος, κάθε χρόνο για ένα από τα υποπρογράμματα του
Προγράμματος «Τουρισμός για όλους».

2.ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:

Oι προϋποθέσεις χορήγησης των παροχών έτους 2012-2013, είναι οι εξής:

Απαραίτητη προϋπόθεση, είναι το ατομικό (στην περίπτωση των μεμονωμένων
δικαιούχων) ή το οικογενειακό (για τις λοιπές των περιπτώσεων) φορολογητέο
εισόδημα των δικαιούχων με βάση τα στοιχεία της οικείας Δ.Ο.Υ., σύμφωνα με την
παράγραφο περί δικαιολογητικών της παρούσης, να μην υπερβαίνει τα
αναγραφόμενα ποσά του παρακάτω πίνακα :

- Μεμονωμένοι δικαιούχοι με ατομικό εισόδημα : 18.000,00 ευρώ.

- Δικαιούχοι με οικογενειακό εισόδημα : 31.000,00 ευρώ.

- Τρίτεκνοι με οικογενειακό εισόδημα : 40.000,00 ευρώ.

Για κάθε προστατευόμενο τέκνο το εισόδημα προσαυξάνεται κατά 1.500,00 ευρώ

Στην περίπτωση του οικογενειακού εισοδήματος τα έσοδα υπολογίζονται
αθροιστικά από το σύνολο των μελών της οικογένειας ανεξάρτητα αν είναι
δικαιούχοι ή μη του Προγράμματος.

Δεν υπολογίζονται ως πηγή εισοδημάτων τα ακαθάριστα έσοδα των
επιχειρήσεων.

Μεμονωμένοι δικαιούχοι θεωρούνται οι άγαμοι και τα άτομα που δεν έχουν
προστατευόμενα μέλη.

Στην περίπτωση μεμονωμένου δικαιούχου που βρίσκεται σε διάσταση ή είναι
διαζευγμένος και υποβάλλει ξεχωριστή φορολογική δήλωση στην οποία δεν
συμπεριλαμβάνονται τα τέκνα, το ατομικό εισόδημα υπολογίζεται
αφαιρουμένου του μηνιαίου ποσού που έχει επιδικαστεί για καταβολή
διατροφής.

Δικαιούχοι με οικογενειακό εισόδημα θεωρούνται οι έγγαμοι δικαιούχοι και οι
δικαιούχοι που έχουν υπό την προστασία τους προστατευόμενα μέλη.

Αναλυτικά σ αυτήν την κατηγορία εντάσσονται: τα ζευγάρια δικαιούχων, τα
ζευγάρια όπου ο ένας είναι δικαιούχος και το άλλο μέλος είναι ή δικαιούχος της
Εργατικής ή Αγροτικής εστίας ή μη δικαιούχος ή είναι απλά προστατευόμενο
μέλος του κύριου δικαιούχου. Στη κατηγορία αυτή εντάσσονται όλες οι
μορφές μονογονεϊκής οικογένειας και οι ανύπαντρες μητέρες.

Πολύτεκνες οικογένειες θεωρούνται οι οικογένειες με τέσσερα τέκνα και άνω
ανεξάρτητα από την ηλικία τους.

Προστατευόμενα μέλη θεωρούνται οι σύζυγοι οι οποίοι τελούν υπό την
οικονομική προστασία των κύριων δικαιούχων καθώς και τα προστατευόμενα
τέκνα.

Προστατευόμενα τέκνα θεωρούνται όλα τα ανήλικα τέκνα ηλικίας κάτω των 18
ετών ή των 24 ετών εφόσον είναι άνεργοι ή των 26 ετών εφόσον συνεχίζουν να
σπουδάζουν. Τα τέκνα τα οποία αποφοίτησαν μέσα στο 2012
συμπεριλαμβάνονται στα προστατευόμενα μέλη.

Δεν δικαιούνται Δελτίου Εξαήμερων διακοπών οι εξής:

- Οι δικαιούχοι Προγραμμάτων του Οργανισμού Εργατικής Εστίας και του
Οργανισμού Αγροτικής Εστίας (ασφαλισμένοι του Ο.Γ.Α.).

- Όσοι πήραν Δελτίο ενός από τα υποπρογράμματα (εξαήμερων
διακοπών, ή Γ΄ Ηλικίας) του Προγράμματος «Τουρισμός για όλους» του Ε.Ο.Τ.
κατά το διάστημα 14-07-2011 έως 31-05-2012, ή συμμετείχαν στο Πρόγραμμα
Γ Ηλικίας του Ε.Ο.Τ. του τρέχοντος έτους. δεδομένου, ότι το δικαίωμά τους
για χρήση δελτίων κοινωνικού τουρισμού ισχύει εναλλάξ, χρόνο παρά χρόνο.
Διαβάστε Περισσότερα »

«Ψάχνεται» για Ακόστα ο Λεβαδειακός


«Ψάχνεται» για Ακόστα 
Την περίπτωση του Νόε Ακόστα εξετάζουν στον Λεβαδειακό για την ενίσχυση του αριστερού άκρου της μεσαίας γραμμής της ομάδας.

Ωστόσο, ακόμα δεν έχει κλείσει η μεταγραφή του 29χρονου χαφ, αφού το πρόβλημα έγκειται στη διαφορά που έχει παρατηρηθεί ανάμεσα στις δύο πλευρές για το οικονομικό.

Επίσης, οι Βοιωτοί δεν είναι η μοναδική ομάδα που ενδιαφέρεται για τον Ισπανό, ο οποίος έχει αφήσει το στίγμα του τα τελευταία δύο χρόνια που βρίσκεται στην Ελλάδα (Ολυμπιακός Βόλου και Άρης).

Την ίδια ώρα, στη Λιβαδειά βρίσκονται σε επαφές και με παίκτες του εξωτερικού που παρακολουθούσαν κατά τη διάρκεια της σεζόν και είναι πολύ πιθανόν σύντομα να εισπράξουν τις τελικές απαντήσεις στις προτάσεις τους.

Από το «μικροσκόπιο» του Γιώργου Παράσχου συνεχίζει να περνάει ο 19χρονος Κώστας Μανωλάς (γιος του Στέλιου), ο οποίος έχει αφήσει καλές εντυπώσεις τις τελευταίες μέρες.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ακινητοποιημένα στο Λιανοκλάδι τα τρένα - Φωτιά σε εξέλιξη

Μεγάλη πυρκαγιά σε εξέλιξη στην περιοχή Αγίου Στεφάνου Δομοκού.Μεγάλη πυρκαγιά σε εξέλιξη στην περιοχή Αγίου Στεφάνου Δομοκού.
Ακινητοποιήθηκαν πριν λίγο τα τρένα και διεκόπη η σιδηροδρομική συγκοινωνία μεταξύ Λιανοκλαδίου και Δομοκού στη Φθιώτιδα, λόγω μεγάλης πυρκαγιάς στην περιοχή του Αγίου Στεφάνου Δομοκού. Ήδη στο σταθμό Λιανοκλαδίου έχει ακινητοποιηθεί μία αμαξοστοιχία με επιβάτες, που είχε κατεύθυνση τη Θεσσαλονίκη.
Η φωτιά έχει δημιουργήσει ένα μέτωπο περίπου 500 μέτρων κοντά στις σιδηροδρομικές γραμμές και ήδη στην περιοχή βρίσκονται 10 πυροσβεστικά οχήματα, ενώ ρίψεις νερού κάνουν και δύο πυροσβεστικά αεροπλάνα.
Από την πυρκαγιά ήδη έχουν καεί περίπου 300 στρέμματα με πουρνάρια, ενώ οι υψηλές θερμοκρασίες, μαζί με τους ανέμους που πνέουν στην περιοχή, δυσκολεύουν το έργο των πυροσβεστών.
Σύμφωνα με τους υπεύθυνους της πυροσβεστικής, η διακοπή της σιδηροδρομικής συγκοινωνίας έγινε για προληπτικούς λόγους, αλλά και να δοθεί η δυνατότητα να κινούνται ελεύθερα τα πυροσβεστικά οχήματα και τα αεροσκάφη, ενώ δεν έχουν προσδιορίσει το χρόνο που θα διαρκέσει η διακοπή.

Διαβάστε Περισσότερα »

Ο Χορευτικός Λαογραφικός Όμιλος Λιβαδειάς στο 18 Πανελλήνιο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών & Τραγουδιών

Ο Χορευτικός Λαογραφικός Όμιλος Λιβαδειάς συμμετείχε στο 18 Πανελλήνιο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών & Τραγουδιών που πραγματοποιήθηκε στις 6-7-8 Ιουλίου 2012 στην Άνθεια Αλεξανδρούπολης.
Περισσότεροι από 170 σύλλογοι με 6.500 μέλη έχουν συμμετάσχει έως τώρα στο συγκεκριμένο Φεστιβάλ που δηλώνει την σημασία του και την εμβέλεια που έχει στον Ελλαδικό χώρο.
Ο Όμιλος παρουσίασε τους χορούς και τα τραγούδια της Ρούμελης καθώς και την τοπική μας ενδυμασία. Με τη συνοδεία της ορχήστρας με πίπιζες από την Αράχοβα τραγουδήσαμε και χορέψαμε και ξεσηκώσαμε τους 2000 θεατές που βρίσκονταν στο χώρο του Φεστιβάλ.
Μετά το τέλος της εκδήλωσης ακολούθησε παραδοσιακό γλέντι με τα υπόλοιπα 8 χορευτικά που συμμετείχαν στο Φεστιβάλ και πλήθος κόσμου με τη συνοδεία της ορχήστρας του Καριοφύλλη Δοϊτσίδη. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους μουσικούς καθώς και τους χορευτές του Ομίλου που έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους για να πραγματοποιηθεί αυτή η εκδήλωση.

Από το Δ.Σ.






Διαβάστε Περισσότερα »

Το υπουργείο Παιδείας θέλει 14.000 αναπληρωτές


Το υπουργείο Παιδείας θέλει 14.000 αναπληρωτές
Ψήφισμα με τις προτάσεις τους για βελτιώσεις στο νέο νόμο για τα πανεπιστήμια παρέδωσαν οι εκπρόσωποι των πρυτάνεων στον υπουργό Παιδείας Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο.
Κατά τη συνάντησή τους ιδιαίτερη σημασία δόθηκε στο θέμα των φοιτητικών εστιών, καθώς ορισμένες από αυτές αντιμετωπίζουν μεγάλα οικονομικά προβλήματα και η διαχείρισή τους θεωρείται προβληματική, αφού τα οικονομικά των πανεπιστημίων έχουν ήδη περιοριστεί σημαντικά.

Ωστόσο, το μεγαλύτερο ενδιαφέρον επικεντρώνεται στα ζητήματα που έχουν σχέση με την υλοποίηση του νέου νόμου καθώς θα πρέπει να διευθετηθούν όλες οι εκκρεμότητες ως το τέλος Αυγούστου που λήγει η θητεία όλων των πρυτανικών αρχών.

Το μεσημέρι, πριν από τη συζήτηση με τους πρυτάνεις, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας συναντήθηκε με τους 13 περιφερειάρχες εκπαίδευσης, με αντικείμενο την προετοιμασία της νέας σχολικής χρονιάς.

Φέτος έχουν ζητηθεί περίπου 14.000 αναπληρωτές προκειμένου να χρησιμοποιηθούν στα σχολεία για τη νέα χρονιά, καθώς ολόκληρα τμήματα και περιφέρειες της χώρας αντιμετωπίζουν μεγάλες ελλείψεις διδακτικού προσωπικού.

Όσον αφορά στα σχολικά βιβλία, έχει ήδη αρχίσει η διανομή τους στα σχολεία και αναμένεται ότι θα έχουν σταλεί σε όλα τα σχολεία όλων των βαθμίδων το πολύ ως τις πρώτες ημέρες του Σεπτεμβρίου.
Διαβάστε Περισσότερα »

Γερμανικές αποζημιώσεις: Σε μας λένε όχι, στους Ρώσους λένε ναι!






Η Γερμανία συμφώνησε να πληρώσει 245 εκατομμύρια ευρώ σε 80.000 εβραίους της Σοβιετικής Ένωσης.

Και όμως ακόμη και σήμερα η γερμανική κυβέρνηση καταβάλλει αποζημιώσεις. Εκεί που θέλει βεβαίως ή εκεί όπου οι διεκδικήσεις των θυμάτων του Ολοκαυτώματος δεν αποτελούν ζήτημα θεωρητικού ή ιστορικού χαρακτήρα, αλλά αντικείμενο διαπραγμάτευσης.

Οι γερμανικές αρχές δέχθηκαν να διευρύνουν κατά 80.000 τον αριθμό των Εβραιών της Σοβιετικής Ένωσης που έπεσαν θύματα της ναζιστικής θηριωδίας

Η Γερμανία θα καταβάλλει 245 εκατ. ευρώ στα θύματα του Ολοκαυτώματος στην ΕΣΣΔ.

Έπειτα από πολυετείς διαπραγματεύσεις με την Επιτροπή που δραστηριοποιείται στον τομέα των εβραϊκών αξιώσεων, η γερμανική κυβέρνηση συμφώνησε να καταβάλλει εφάπαξ το ποσό των 2.556 ευρώ σε κάθε ένα από τα 80.000 θύματα του ναζιστικού άξονα, καθώς και μηνιαία σύνταξη ύψους 300 ευρώ.
Διαβάστε Περισσότερα »

Οι 105 αθλητές που θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου






Η Ολυμπιακή Ομάδα αποτελείται από 66 άνδρες και 39 γυναίκες, οι οποίοι θα συμμετάσχουν σε 20 αθλήματα.

Η λίστα με τους 105 αθλητές που έδωσε στη δημοσιότητα η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή είναι η εξής:

ΣΤΙΒΟΣ (25): Λυκούργος Τσάκωνας (200μ.), Κώστας Δουβαλίδης (110 μ.εμπ.), Περικλής Ιακωβάκης (400 μ. εμπ.), Δημήτρης Χονδροκούκης (Ύψος), Κώστας Μπανιώτης (Ύψος), Κώστας Φιλιππίδης (Επί κοντώ), Λούης Τσάτουμας (Μήκος), Μιχάλης Σταματόγιαννης (Σφαίρα), Αλέξανδρος Παπαδημητρίου (Σφύρα), Σπύρος Λεμπέσης (Ακόντιο), Αλέξανδρος Παπαμιχαήλ (20χλμ. βάδην, 50χλμ. βάδην), Κώστας Πούλιος (Μαραθώνιος), Μαρία Μπελιμπασάκη (100μ., 200μ.), Ελενα Φιλάνδρα (800μ.), Αντωνία Στεργίου (Υψος), Νικόλ Κυριακοπούλου (Επί κοντώ), Κατερίνα Στεφανίδη (Επί κοντώ), Στέλλα–Ηρώ Λεδάκη (Επί κοντώ), Νίκη Πανέττα (Τριπλούν), Αθανασία Πέρρα (Τριπλούν), Παρασκευή Παπαχρήστου (Τριπλούν), Σάβα Λίκα (Ακόντιο), Κωνσταντίνα Κεφάλα (Μαραθώνιος), Δέσποινα Ζαπουνίδου (20χλμ βάδην), Σοφία Υφαντίδου (Έπταθλο).

ΚΩΠΗΛΑΣΙΑ
(10): Αλεξάνδρα Τσιάβου/Χριστίνα Γιαζιτζίδου (Διπλό σκιφ ελ. βαρών), Λευτέρης Κόνσολας/Παναγιώτης Μαγδάνης (Διπλό σκιφ ελ. βαρών), Απόστολος Γκουντούλας/Νικόλαος Γκουντούλας (Δίκωπος άνευ), Χρήστος Παπαχρήστος-Γιάννης Τσίλης-Γιώργος Τζιάλλας-Γιάννης Χρήστου (Τετράκωπος άνευ).

ΚΑΝΟΕ/ΚΑΓΙΑΚ
(1): Χρήστος Τσακμάκης (Σλάλομ, C1).

ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ
(14): Γιάννης Καλάργαρης (50μ. ελεύθερο), Αρης Γρηγοριάδης (100μ. ύπτιο), Γιάννης Δρυμωνάκος (200μ. πεταλούδα, 400μ. μικτή ατομική), Στέφανος Δημητριάδης (200μ. πεταλούδα), Παναγιώτης Σαμιλίδης (200μ. πρόσθιο, 100μ πρόσθιο), Ανδρέας Βαζαίος (200μ. μικτή ατομική), Κρίστελ Βουρνά (100μ. πεταλούδα, 4x100μ ελεύθερο), Νόρα Δράκου (50μ. ελεύθερο, 4x100μ ελεύθερο), Νέρι Νιαγκουάρα (50μ. ελεύθερο, 4x100μ ελεύθερο, 100μ ελεύθερο), Σπύρος Γιαννιώτης (10χλμ. σε ανοιχτή θάλασσα), Μαριάννα Λυμπερτά (10χλμ. σε ανοιχτή θάλασσα), Κρίστιαν Γκολομέεβ (100μ. ελεύθερο), Θεοδώρα Γιαρένη (4x100μ ελεύθερο), Μάρθα Μάτσα (4x100μ ελεύθερο).

ΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΕΝΗ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ
(2): Δέσποινα Σολωμού - Ευαγγελία Πλατανιώτη (Ντουέτο)

KΑΤΑΔΥΣΕΙΣ
(1): Στέφανος Παπαρούνας (Τραμπολίνο 3μ.)

ΤΖΟΥΝΤΟ
(2): Ηλίας Ηλιάδης (-90κ.), Ιουλέττα Μπουκουβάλα (-57κ.)

ΤΑΕΚΒΟΝΤΟ (1): Αλέξανδρος Νικολαΐδης (+80κ.)

ΠΑΛΗ (2): Μαρία Πρεβολαράκη (-55κ.), Ολεγκ Μοτσάλιν (-74κ. ελευθέρας)

ΣΚΟΠΟΒΟΛΗ (3): Νίκος Μαυρομάτης (Σκητ), Ευθύμιος Μίτας (Σκητ), Αθηνά Δούκα (Αεροβόλο πιστόλι)

ΞΙΦΑΣΚΙΑ (1): Βάσω Βουγιούκα (Σπάθη)

ΠΙΝΓΚ ΠΟΝΓΚ (2): Καλίνικος Κρεάνγκα, Παναγιώτης Γκιώνης

ΕΝΟΡΓΑΝΗ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ (3): Βασίλης Τσολακίδης, Βλάσης Μάρας, Βάσω Μιλλούση

ΡΥΘΜΙΚΗ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ
(6): Εθνική ομάδα ανσάμπλ (Σταυρούλα Σαμαρά, Μαριάνθη Ζαφειρίου, Ελένη Δόικα, Βασιλεία Ζάχου, Ευδοκία Λουκακάγκου, Αλεξία Κυριαζή)

ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ
(4): Γιάννης Ταμουρίδης (Ποδηλασία δρόμου), Χρήστος Βολικάκης (Ποδηλασία πίστας), Ζαφείρης Βολικάκης (Ποδηλασία πίστας), Περικλής Ηλίας (Ορεινή ποδηλασία)

ΙΣΤΙΟΠΛΟΙΑ
(11): Παναγιώτης Καμπουρίδης/Ευστάθιος Παπαδόπουλος (470), Γιάννης Μιττάκης (Φινν), Αγγελική Σκαρλάτου (RS:X), Βύρων Κοκκαλάνης (RS:X), Βαγγέλης Χειμώνας (Laser), Αννα Αγραφιώτη (Laser radial), Αιμίλιος Παπαθανασίου/Αντώνης Τσότρας (Σταρ), Διονύσης Δήμου/Μιχάλης Πατενιώτης (49er)

ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ
(13): Εθνική ομάδα ανδρών (Νίκος Δεληγιάννης, Φίλιππος Καραμπέτσος, Μανώλης Μυλωνάκης, Ανδρέας Μιράλης, Κώστας Κοκκινάκης, Θεόδωρος Χατζηθεοδώρου, Αργύρης Θεοδωρόπουλος, Γιώργος Αφρουδάκης, Χρήστος Αφρουδάκης, Βαγγέλης Δελακάς, Γιάννης Φουντούλης, Κώστας Μουρίκης, Μάνθος Βουλγαράκης)

ΑΡΣΗ ΒΑΡΩΝ
(1): Δαβίδ Καβελασβίλι (94κ.)

ΜΠΙΤΣ ΒΟΛΕΪ
(2): Βίκυ Αρβανίτη/Μαρία Τσιαρτσιάνη

ΤΟΞΟΒΟΛΙΑ (1): Ευαγγελία Ψάρρα
Διαβάστε Περισσότερα »

ΟΓΑ:ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΑΠΟΓΡΑΦΗΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΟΜΟΓΕΝΩΝ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΩΝ ΥΠΕΡΗΛΙΚΩΝ ΑΠΟ ΧΩΡΕΣ ΤΗΣ ΠΡΩΗΝ Ε.Σ.Σ.Δ., ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ

Ο ΟΓΑ ανακοινώνει ότι:
Για τους συνταξιούχους ομογενείς ανασφάλιστους υπερήλικες που έχουν
γεννηθεί ή
κατάγονται από τις χώρες της Ρωσίας, Ουκρανίας, Καζακστάν, Ουζμπεκιστάν,
Αζερμπαϊτζάν, Αρμενίας, Μολδαβίας, Γεωργίας, της περιοχής της Αμπχαζίας, της
Τουρκίας και Αιγύπτου, παρατείνεται η ημερομηνία κατάθεσης των
δικαιολογητικών που τους έχουν ζητηθεί, στα πλαίσια της Απογραφής τους, που
λήγει στις 17-7-2012 μέχρι και την Τρίτη 31-7-2012.
Οι ενδιαφερόμενοι ωστόσο θα πρέπει να υποβάλουν τα δικαιολογητικά που ζητούνται
στους κατά τόπους Ανταποκριτές του ΟΓΑ, διότι δεν θα δοθεί άλλη παράταση πέραν
της καταληκτικής ημερομηνίας 31-07-2012.
Επισημαίνεται ότι όσοι από τους συνταξιούχους ομογενείς ανασφάλιστους
υπερήλικες δεν απογραφούν έγκαιρα θα γίνει αναστολή της σύνταξής τους από τον
μήνα Σεπτέμβριο 2012.
ΑΠΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΟΓΑ
Διαβάστε Περισσότερα »

Περ.Εν.Βοιωτίας:Η ΔΕΗ να φυλάσσει την περιουσία της και να τοποθετήσει άμεσα μετασχηματιστές, για να ποτίσουν οι αγρότες

Ο  Αντιπεριφερειάρχης  Γιώργος  Μουλκιώτης  μετά  τα 
επανειλημένα κρούσατα  κλοπής  και  καταστροφών  μετασχηματιστών  στην  Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας, με επιστολή προς τον Πρόεδρο και διευθύνοντα Σύμβουλο της ΔΕΗ κ. Αρθ. Ζερβό, ζήτησε να ληφθούν άμεσα τα ενδεικνυόμενα για τις περιστάσεις  μέτρα,  προκειμένου  αφ’  ενός  μεν  να  αποτραπούν  περαιτέρω  κρούσατα κλοπών της περιουσίας που ανήκει στην ΔΕΗ και που συνεπάγονται οικονομική ζημιά της εταιρίας, αφ’ ετέρου  δε να μερινήσει και να  προβεί  στην  άμεση  αναπλήρωση  και  αντικατάστασή  τους,  ώστε  να συνεχισθεί απρόσκοπτα  η άρδευση των καλλιεργειών. Permissospress
        Ο  Αντιπεριφερειάρχης  Γιώργος  Μουλκιώτης  δήλωσε:  Ζητώ  από  την ΔΕΗ,  λόγω  των  συνεχιζόμενων  κλοπών  των  μετασχηματιστών,  να  έχει αυξημένη επαγρύπνηση και φροντίδα, ώστε να διαφυλάξει την περιουσία της και  να  ηλεκτροδοτούνται  κανονικά  τα  αντλιοστάσια,  όπως  έχει  συμβατική υποχρέωση και ευθύνη απέναντι στους αγρότες, ώστε να ποτίσουν άνετα και να αποφύγουμε κινδύνους καταστροφών των καλλιεργειών.  
ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ
Διαβάστε Περισσότερα »

Με σκληρά μέτρα λιτότητας ξεπληρώνει η Ισπανία την παράταση του ενός έτους

Με σκληρά μέτρα λιτότητας ξεπληρώνει η Ισπανία την παράταση του ενός έτους
Σκληρά ξεπληρώνει την παράταση του ενός έτους η Ισπανία. Το χρονικό αυτό περιθώριο δόθηκε στη Μαδρίτη για να προχωρήσει στη δημοσιονομική προσαρμογή στο πρόσφατο Eurogroup. Ο Μαριάνο Ραχόι ανακοίνωσε σήμερα, ως αντάλλαγμα, μέτρα 3,5 δισ. ευρώ και αύξηση του ΦΠΑ από 18% σε 21%.
Ο Ισπανός πρωθυπουργός δήλωσε ότι τα μέτρα που εξαγγέλθηκαν σήμερα πρέπει να εφαρμοσθούν χωρίς καθυστέρηση. «Οι καταχρήσεις του παρελθόντος πληρώνονται σήμερα», είπε.
Ο Μαριάνο Ραχόι, ανακοίνωσε ενώπιον της Βουλής μέτρα μεταρρύθμισης της δημόσιας διοίκησης που θα μεταφρασθούν σε περικοπές των δημοσίων δαπανών ύψους 3,5 δισεκατομμυρίων ευρώ και αύξηση του ΦΠΑ από 18% σε 21%, στο πλαίσιο νέου πακέτου λιτότητας που εφαρμόζεται στη χώρα.
Τα μέτρα αυτά είναι το αντάλλαγμα της επιμήκυνσης μέχρι το 2014 του χρόνου επαναφοράς του δημοσιονομικού της ελλείμματος κάτω από το όριο του 3% του ΑΕΠ και της οικονομικής βοήθειας της ευρωζώνης προς τον ισπανικό τραπεζικό τομέα.
Η μεταρρύθμιση περιλαμβάνει τη μείωση του αριθμού των δημοσίων επιχειρήσεων, τον περιορισμό κατά 30% του αριθμού των τοπικών συμβούλων, τον περιορισμό ορισμένων επιδομάτων των δημοσίων υπαλλήλων.
Η Ευρωζώνη αποφάσισε να δοθεί στην Ισπανία χρονικό περιθώριο μέχρι το 2014, αντί του 2013, για την ανάταξη των δημοσιονομικών της, δηλαδή για την επαναφορά του δημοσιονομικού ελλείμματος στο 3% του ΑΕΠ. Ο Ολι Ρεν είχε διευκρινίσει ότι σε αντάλλαγμα η Μαδρίτη θα πρέπει να παρουσιάσει μέχρι το τέλος του μήνα ένα πρόγραμμα προσαρμογής για το 2013 και το 2014. Το πρόγραμμα έσπευσε να παρουσιάσει σήμερα ο Μαριάνο Ραχόι.
Διαβάστε Περισσότερα »

Η Ελευθερία Αρβανιτάκη στο Φεστιβάλ Οίτης


Η Ελευθερία Αρβανιτάκη θα εμφανιστεί στις 18 Ιουλίου στο Φεστιβάλ Οίτης μαζί με τους τέσσερις σπουδαίους μουσικούς φίλους της. Το concept αυτής της συναυλίας είναι η ομορφιά και η χημεία της παρέας. Μιας παρέας που παίζει και τραγουδά με δύναμη και συγκίνηση. Έπειτα από τις χειμερινές τους επιτυχημένες εμφανίσεις στο Gazarte, αποφάσισαν να μεταφέρουν την ατμόσφαιρα ενός δεμένου και δοκιμασμένου προγράμματος σε ανοιχτούς χώρους.

Η Ελευθερία στη μέση της μικρής μπάντας που την αγκαλιάζει κυριολεκτικά και οι μουσικοί γύρω της σε ημικύκλιο. Τύμπανα από τον Αλέξανδρο Κτιστάκη, πιάνο αλλά και πλήκτρα από τον Γιάννη Κυριμκυρίδη, ακουστική και κλασική κιθάρα, από τον Δημήτρη Μπαρμπαγάλα, πότε λαούτο πότε ούτι, πότε τζουράς και πότε μαντολίνο από τον δεξιοτέχνη Θωμά Κωνσταντίνου. Και, στο κέντρο πάντα, η Ελευθερία, γήινη και εύθραυστη μαζί, να τους εμπνέει και να τους οδηγεί.

Το δυόμισι ωρών πρόγραμμα περιλαμβάνει εξαιρετικές στιγμές από το ανεξάντλητο ρεπερτόριο της Ελευθερίας Αρβανιτάκη αλλά και τραγούδια από τον επερχόμενο δίσκο της. Ήδη το «Άρωμα» του Νίκου Αντύπα και του Νίκου Μωραΐτη έχει πάρει ξεχωριστή θέση στα ραδιόφωνα όλης της χώρας και στην καρδιά μας. Η Ελευθερία χαρίζει σ' αυτές τις συναυλίες ακόμα ένα ακυκλοφόρητο τραγούδι από το πολυαναμενόμενο άλμπουμ της και μοιράζεται τη συγκίνηση και τη χαρά της με το κοινό. Από το πρόγραμμά της δεν λείπουν επιλεγμένες και ουσιώδεις στιγμές του λαϊκού μας τραγουδιού που ολοκληρώνουν την εμπειρία και την αισθητική απόλαυση. Ένα πρόγραμμα με στιγμές εσωτερικότητας και συγκίνησης αλλά δυναμικό και εξωστρεφές ταυτόχρονα, που φέρνει ακόμα πιο κοντά μας αυτό το καλοκαίρι την αγαπημένη μας ερμηνεύτρια.

18 Ιουλίου, 6ο Φεστιβάλ Οίτης, Τόπος Τεχνών «Χώρα», Λελέικα Υπάτης (λίγο έξω από τη Λαμία).
Πληροφορίες: www.xwra.gr, τηλ. 2231051075
Ώρα έναρξης: 9.30
Προπώληση: 15 ευρώ |Ταμείο: 20 ευρώ
Σημεία προπώλησης: VIDEO SPOT SEVEN, Πλατεία Λαού, Λαμία.
Διαβάστε Περισσότερα »

Όργια στο Ολυμπιακό χωριό της Αθήνας αποκαλύπτει Ολυμπιονίκης

Όργια στο Ολυμπιακό χωριό της Αθήνας αποκαλύπτει Ολυμπιονίκης
Λίγες μέρες πριν την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου έρχεται το «The Secret Olympian», ένα βιβλίο -γραμμένο με ψευδώνυμο- από ένα μέλος της Βρετανικής εθνικής ομάδας κωπηλασίας για να αποκαλύψει τι πραγματικά συνέβαινε στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 2004.
«Ο τόπος διαμονής των αθλητών ήταν ένα τεράστιο πάρτι όπου, όταν ερχόταν το απόγευμα, όλοι έπιναν, μεθούσαν και έκαναν σεξ μέχρι τα ξημερώματα, ειδικά αν δεν είχαν κάτι να κάνουν την επόμενη ημέρα. Το Χωριό είχε παντού μηχανήματα όπου μοίραζαν δωρεάν προφυλακτικά δια πάσα χρήση». Αυτό τονίζει ο Έινον, όπως είναι το ψευδώνυμο που χρησιμοποιεί για ευνόητους λόγους ο συγγραφέας-κωπηλάτης στο σχετικό άρθρο που δημοσίευσε το Βήμα.
Μάλιστα τα πράγματα ήταν τόσο εκτροχιασμένα που «Αρκετοί εκ των συναθλητών μου δεν άντεχαν όλο αυτό το συνεχές πάρτι μέχρι πρωίας κι έφευγαν από το Χωριό, προτιμώντας να πληρώσουν από τη τσέπη τους και να μείνουν σε ένα ξενοδοχείο εκτός του χώρου, όπου θα είχαν την ησυχία τους».
Κάτι που έρχεται να επιβεβαιώσει το γιατί τελικά έφτασαν να αναλογούν 13 προφυλακτικά ανά αθλητή στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας. Ακόμη και αν ο συγγραφέας επιμένει ότι πολλά από αυτά «κατέληξαν ως σουβενίρ στις τσάντες μας χωρίς να τα χρησιμοποιήσουμε».
Αν δούμε τα στοιχεία ψύχραιμα, τα πράγματα δεν ήταν και τόσο άσχημα στην Αθήνα. Ειδικά αν σκεφτείς πως στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες της Γαλλίας το 1992 οι αυτόματοι πωλητές προφυλακτικών έπρεπε να γεμίζονται ξανά ανά δυο ώρες.
Ενώ πιο τσιγκούνηδες από όλους αποδείχτηκαν οι Κινέζοι που, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου, μοίρασαν μόλις 10.000 προφυλακτικά στους συνολικά 10.500 αθλητές που βρέθηκαν εντός του Ολυμπιακού Χωριού.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ο Τζιμ το Τζιτζίκι και η συμμορία του μονόφθαλμου τυφλοπόντικα στο Μοσχοπόδι

 του ΕΥΓΕΝΙΟΥ ΤΡΙΒΙΖΑ σε μουσική ΓΙΑΝΝΗ ΖΟΥΓΑΝΕΛΗ

Ο « Θίασος 81» σε συνεργασία με το Δημοτικό Οργανισμό Θήβας παρουσιάζουν την Τετάρτη 25 Ιουλίου 2012 και ώρα 21:00  στο Θέατρο Μοσχοποδίου, την απολαυστική μουσική περιπέτεια του «Ποιητή των Παραμυθιών» και «Μετρ των Ανατροπών» Ευγένιου Τριβιζά: «Ο Τζιμ το Τζιτζίκι και η συμμορία του μονόφθαλμου τυφλοπόντικα»,  σε μουσική Γιάννη Ζουγανέλη και σκηνοθεσία Νανάς Νικολάου.
Καλοκαίρι 2012 και ο « Θίασος 81» ταξιδεύει τον Ήρωα του Ευγένιου Τριβιζά «Τζιμ το τζιτζίκι» σε όλη την Ελλάδα! Η Παράσταση που παρουσιάστηκε  τη φετινή χειμερινή θεατρική περίοδο με μεγάλη επιτυχία στο θέατρο «Ζήνα», έρχεται στη Θήβα στο Θέατρο Μοσχοποδίου για να διασκεδάσει μικρούς και μεγάλους!


ΤΟ ΕΡΓΟ

ΜΙΑ ΣΠΑΡΤΑΡΙΣΤΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΥ ΜΥΘΟΥ. ΕΝΑ ΑΛΛΗΓΟΡΙΚΟ ΕΡΓΟ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΟΨΙΑ, ΤΗΝ ΦΙΛΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΞΙΑ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΣΤΗ ΖΩΗ.

Να πως παρουσιάζει το έργο του ο ίδιος ο Τριβιζάς:



«Σαράντα λαχταριστά σπυριά ροδιού, ένας δαιμόνιος κυνηγός ταλέντων, δύο μυρμήγκια χωρίς ούτε ένα φίλο που ετοιμάζονται για τον χειμώνα που θα κρατήσει έναν αιώνα , μια ασύλληπτη συμμορία κακοποιών , δύο εύπορες κότες με τζακούζι στο κοτέτσι και ένα ανέμελο τζιτζίκι, βιρτουόζος του μαντολίνου, είναι οι ήρωες του έργου που δίνει επιτέλους την τελική και αδιαμφισβήτητη απάντηση στο προαιώνιο βαθυστόχαστο ερώτημα:  «να τζι κανείς η να μην τζι; »



Η ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ



Μια διαδραστική παράσταση με μεγάλη συμμετοχή των παιδιών. Ευφάνταστα σκηνικά, εντυπωσιακά κοστούμια και μάσκες, χρήση πολυμέσων.
Η Μουσική του Γ. ΖΟΥΓΑΝΕΛΗ που επικοινωνεί με τους θεατές.
15 τραγούδια που «ξεσηκώνουν» και παίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο στην παράσταση Επτά (7) ηθοποιοί που παίζουν, χορεύουν, τραγουδούν, αυτοσχεδιάζουν και γίνονται ένα με του θεατές.
Σκηνοθεσία : ΝΑΝΑ ΝΙΚΟΛΑΟΥ
Μουσική : ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΟΥΓΑΝΕΛΗΣ
Σκηνικά - κοστούμια : ΛΑΜΠΡΙΝΗ ΚΑΡΔΑΡΑ
Χορογραφίες : ΑΡΕΤΗ ΜΩΚΑΛΗ
Φωτισμοί : ΜΕΛΙΝΑ ΜΑΣΧΑ
Βοηθός Σκηνοθέτης: ΠΕΛΑΓΙΑ ΑΓΓΕΛΙΔΟΥ
Παίζουν, αυτοσχεδιάζουν, χορεύουν, τραγουδούν οι ηθοποιοί :
ΠΕΛΑΓΙΑ ΑΓΓΕΛΙΔΟΥ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ, ΘΟΔΩΡΗΣ
ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΟΣΧΟΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΑΛΑΝΗΣ, ΣΤΕΛΛΑ
ΜΑΓΓΑΝΑ, ΘΟΔΩΡΗΣ ΑΡΕΣΤΟΣ
Τετάρτη 25 Ιουλίου 2012
Ώρα 21:00
Θέατρο  Μοσχοποδίου
«Μελίνα Μερκούρη»
Τιμή εισιτηρίου: 10 ευρώ
Εισιτήρια προπωλούνται στο Τμήμα Πολιτισμού του ΔΟΘ (Πινδάρου 112-Παλιό Νοσοκομείο) 
Διαβάστε Περισσότερα »

Με κλεμμένο ΙΧ συνελήφθη Αστυνομικός!!!


Με κλεμμένο αυτοκίνητο πιάστηκε 33χρονος Αστυνομικός  από συναδέλφους του στην Αθήνα.Ισχυρίστηκε ότι το αγόρασε από τον 47χρονο συνοδηγό που είπε ότι το αγόρασε από κάποιον άλλον, ο οποίος αναζητείται... Όπως προέκυψε το συγκεκριμένο ΙΧ είχε δηλωθεί ως κλεμμένο....
στην υποδιεύθυνση Ασφαλείας Αγρινίου. Ο ένστολος και ο φίλος του που ήταν στο αυτοκίνητο οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τους άφησε ελεύθερους και διέταξε τη διενέργεια Προκαταρκτικής Εξέτασης.

Επίσης, με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας διατάχθηκε η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης.



Διαβάστε Περισσότερα »

Μειώνουν τον αριθμό των δικαιούχων σίτισης στα ΑΕΙ


"Ψαλίδισμα" του αριθμού των δικαιούχων σίτισης στα ΑΕΙ. Ποιοι θα είναι δικαιούχοι βάσει νέας υπουργικής απόφασης.Μείωση του αριθμού των δικαιούχων σίτισης στα ΑΕΙ φέρνει νέα υπουργική απόφαση, καθώς, βάσει αυτής, το οικογενειακό εισόδημα του φοιτητή δεν πρέπει να ξεπερνά τα 45.000 ευρώ.
Για τις οικογένειες με δύο και πλέον τέκνα, το παραπάνω ποσό, σύμφωνα με την Καθημερινή, προσαυξάνεται κατά 5.000 ευρώ για κάθε τέκνο πέραν του πρώτου.
Το διαμορφούμενο ποσό προσαυξάνεται επίσης κατά 3.000 ευρώ εφόσον ο δικαιούχος φοιτητής έχει αδελφό/ή ενεργό φοιτητή του πρώτου κύκλου σπουδών.
Επίσης, σύμφωνα με την υπουργική απόφαση, αν η χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό δεν επαρκεί για τη δαπάνη σίτισης του συνόλου των φοιτητών που δικαιούνται δωρεάν σίτιση, το ΔΣ της Λέσχης χορηγεί την ειδική ταυτότητα κατά προτεραιότητα σε παιδιά για παράδειγμα από πολύτεκνες ή μονογονεϊκές οικογένειες.
Το θέμα της φοιτητικής μέριμνας αποτέλεσε το αντικείμενο της συνάντησης της Συντονιστικής των Πρυτάνεων με τον υπουργό Παιδείας Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο.
Διαβάστε Περισσότερα »

Τρέχουν να εισπράξουν 30 δισ. σε έξι μήνες


 
Στο «σημείο μηδέν» έχει φτάσει η εκτέλεση του κρατικού προϋπολογισμού, καθώς οι ρυθμοί είσπραξης των εσόδων έχουν ατονήσει εδώ και μήνες, με συνέπεια η πορεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού να έχει ξεφύγει από την αρχική «τροχιά» της.

Τα στοιχεία που ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών για το α΄εξάμηνο της χρονιάς, δείχνουν πως προεκλογικά δεν εισπράχτηκαν εξαιτίας των παρατάσεων για την κατάθεση των φορολογικών δηλώσεων, τουλάχιστον 844 εκατ. ευρώ που ήταν ο στόχος με τον αναθεωρημένο προϋπολογισμό.

Συνολικά το δημόσιο εισέπραξε σχεδόν 1 δισεκατομμύριο λιγότερα έσοδα από όσα προϋπολόγιζε η κυβέρνηση εισέπραξε. Από τα κρατικά ταμεία έλειψαν και άλλα 530 εκατ. ευρώ από φόρους συναλλαγών, λόγω της γενικής καθίζησης της αγοράς αλλά και της προεκλογικής χαλάρωσης των φοροεισπρακτικών μηχανισμών.

Με τα δεδομένα αυτά το δημόσιο εισέπραξε σε έξι μήνες μόλις 23,3 δισ. ευρώ ενώ υπολογιζόταν να βρει τουλάχιστον 24,7. Μέχρι τέλος του χρόνου πρέπει να μπορέσει να εισπράξει 53,9 δισ. ευρώ. Του λείπουν δηλαδή 30,6 δισ. ευρώ που θα τα κυνηγήσει εναγωνίως από τώρα μέχρι τον Δεκέμβριο.

Παρόλα αυτά το έλλειμμα στο εξάμηνο ήταν κατά 2,5 δισ. ευρώ μικρότερο (!) έναντι του στόχου των 14,8 δισ. ευρώ που είχε τεθεί στο Μεσοπρόθεσμο, όπως προκύπτει από τα στοιχεία εκτέλεσης του κρατικού προϋπολογισμού που ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών.

Αυτό οφείλεται στην γενική «στάση πληρωμών» που έχει κηρύξει το δημόσιο προς τον ιδιωτικό τομέα, προκειμένου να διασφαλίσει τα χρήματα για να συνεχίσουν να καταβάλλονται μισθοί και συντάξεις. Οι κρατικές δαπάνες παρουσιάζουν 3,9 δισ. ευρώ μεγαλύτερη μείωση από τον στόχο που έχει τεθεί για εφέτος, αλλά η επιτυχία αυτή θα έχει προσωρινό χαρακτήρα όταν έρθει η ώρα να πληρωθούν χρέη και αμοιβές σε ιδιώτες που έχουν μπει τώρα «κάτω από το χαλί» και παρά τα προστάγματα του Μνημονίου.
Διαβάστε Περισσότερα »

Αυτός είναι ο νεαρός Αλβανός που τρομοκρατεί την Λευκάδα!!!

Στην φώτο σας δείχνουμε τον 16χρονο Αλβανό με την σιδερογροθιά, ακριβώς όπως την επιδεικνύει στο facebook στο οποίο συχνά βρίζει τους Έλληνες και την Ελλάδα.
albanos-lefkada

Ελλάς 2012: 16χρονος Αλβανός βρίζει ελληνόπουλο στο facebook και το τσακίζει με σιδερογροθιά. Ύστερα τρεις Αλβανοί σπάνε στο ξύλο τον πατέρα του παιδιού!!! (Αυτά δεν τα καταγράφει η έκθεση για τον ρατσισμό και την βία...)



Δεύτερο περιστατικό άγριου ξυλοδαρμού από ομάδα αλλοδαπών σε βάρος ενός πατέρα και στο παιδί του έρχεται να αναστατώσει το Νυδρί της Λευκάδας.

Πριν από ένα μήνα ένας αλλοδαπός χτύπησε άγρια κάτοικο ο οποίος προσπάθησε να τον ξεχωρίσει από καβγά που γινότανε έξω από το μαγαζί του με αποτέλεσμα να βρεθεί με χτυπήματα στο κεφάλι.  
Το δεύτερο περιστατικό όπως αναφέρει το agriniopress.gr έγινε πριν λίγες μέρες πάλι στο Νυδρί. Ένας 16χρονος ο οποίος ήταν με την παρέα του δέχτηκε επίθεση από συνομίληκό του αλλοδαπό ο οποίος ήταν οπλισμένος με σιδερογροθιά. Τα χτυπήματα ήταν όλα στο πρόσωπα του παιδιού με αποτέλεσμα να μεταφερθεί στο νοσοκομείο αιμόφυρτος. Ολα είχαν ξεκινήσει πρίν λίγη ώρα στο facebook όταν ο 16χρονος αλλοδαπός άρχισε να βρίζει και να απειλεί τον 16χρονο Ελληνα.  
Το περιστατικό δυστυχώς δεν τελειώνει εδώ και απο και πέρα ξεκινά το ερώτημα του πατέρα …«Μπορεί κάποιος να μας προστατέψει;»
Από το νοσοκομείο ειδοποιήθηκαν οι γονείς του Έλληνα 16χρονου οι οποίοι βλέποντας το παιδί τους σε αυτήν την κατάσταση σκέφτηκαν να πάνε στην αστυνομία.. Ζήτησαν από την αστυνομία να κάνουν μήνυση και να γίνει η σύλληψη του δράστη και η απάντηση που πήραν ήταν… «Ελάτε αύριο ..τώρα είναι αργά» Να σημειώσουμε ότι το περιστατικό έγινε στις 11 περίπου το βράδυ. Ο πατέρας του 16χρονου αφού είδε πως η αστυνομία αδυνατεί να τον προστατέψει πήγε στο σπίτι του δράστη ζητώντας τον λόγο από τον πατέρα του 16χρονου Αλβανού. Αποτέλεσμα; Τον χτυπάγαν κάποιοι στιγμή 3 Αλβανοί χωρίς να έχει καμία βοήθεια. Ο ίδιος αιμόφυρτος πήγε στην αστυνομία ζητώντας πάλι να κάνει μήνυση. Η απάντηση ήταν η ίδια..«Ελάτε αύριο..»
 eglimatikotita.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Ο ετερoθαλής αδελφός του Ομπάμα ζει σε παραγκούπολη στην Κένυα!

Tζορτζ Ομπάμα, ο ετερεθαλής αδελφός του προέδρου και «μαύρο προβατο» της οικογέν
Συνέντευξη στο Hollywood Reporter και στον σκηνοθέτη της ταινίας «2016: Η Αμερική του Ομπάμα» Ντίνες Ντ' Σόουζα έδωσε ο ετεροθαλής αδελφός του αμερικανού προέδρου, Τζορτζ, ο οποίος ζει σε μια παραγκούπολη στην Κένυα. Μάλιστα, ο σκηνοθέτης σχολιάζει πως πρόκειται για τον επαναστάτη της οικογένειας, κάτι σαν το... μαύρο πρόβατο.
Ο 30χρονος Τζορτζ Ομπάμα, είναι ο νεότερος από τα παιδιά που απέκτησε ο πατέρας του Μπαράκ Ομπάμα με τις τέσσερις συζύγους του.
Ο αδελφός του αμερικανού προέδρου έδωσε τη συνέντευξη στον Ντ' Σόοουζα, καθισμένος σε έναν πάγκο σε πάρκο του Ναϊρόμπι, μιλώντας ήρεμα για τον Μπαράκ, τον οποία δεν φαίνεται να ζηλεύει καθόλου.
Όταν ο σκηνοθέτης τον ρωτά για ποιο λόγο ο μεγάλος του αδελφός, ο πιο ισχυρός άνδρας του πλανήτη, δεν βοηθά ένα μέλος της οικογένειάς του που έχει ανάγκη, ο Τζορτζ Ομπάμα απαντά: «Έχει δική του οικογένεια. Είμαι μέλος της οικογένειά του, όμως είμαι ενήλικας, μπορώ να φροντίσω τον εαυτό μου».
«Πρέπει να διαχειριστεί πολλά άλλα πράγματα. Φροντίζει τον κόσμο, οπότε κατά μία έννοια φροντίζει και εμένα, αφού είμαι μέρος του κόσμου», πρόσθεσε ο Τζορτζ Ομπάμα.
«Ο Τζορτζ είναι ο επαναστάτης της οικογένειας Ομπάμα, είναι κάπως σαν το μαύρο πρόβατο», σχολιάζει ο Ντ' Σούζα. Μάλιστα, τονίζει πως τον θεωρεί «ιδιαίτερα ενδιαφέρον» καθώς ζει σε μια παραγκούπολη, την ώρα που «ο ισχυρός αδελφός του, πολυεκατομμυριούχος, δεν κουνά ούτε το μικρό του δαχτυλάκι για να τον βοηθήσει».
Η ταινία του Ντ' Σόουζα για τον αμερικανό πρόεδρο, η αφίσα της οποίας λέει «Είτε τον αγαπάτε, είτε τον μισείτε δεν τον γνωρίζετε», θα παιχτεί σε avant-premiere στο Χιούστον του Τέξας αυτή την εβδομάδα. Στη συνέχεια θα διανεμηθεί σε περιορισμένο αριθμό κινηματογραφικών αιθουσών των ΗΠΑ από τις 27 Ιουλίου.
Ο Μπαράκ Ομπάμα, 50 ετών, είναι γιος μιας Αμερικανίδας και ενός Κενυάτη που είχε πάει στις ΗΠΑ για να σπουδάσει στις αρχές της δεκαετίας του 1960. Ο Ομπάμα γνώρισε πολύ λίγο τον πατέρα του, όμως γνώρισε την οικογένειά του στην Κένυα στη διάρκεια μιας επίσκεψης στη χώρα μετά τον θάνατο του πατέρα του τη δεκαετία του 1980.
Διαβάστε Περισσότερα »

Μαρκόπουλος: Ο νομικός σύμβουλος του Σαμαρά, νομικός σύμβουλος και της Siemens

αρκόπουλος: Ο Νομικός σύμβουλος του πρωθυπουργού είναι και νομικός σύμβουλος της
Την έντονη αντίδραση του Μαξίμου, το οποίο μέσω του κυβερνητικού εκπροσώπου, Σίμου Κεδίκογλου, έκανε λόγο για «αθλιότητα» και «συκοφάντες», προκάλεσε η δήλωση του γραμματέα της κοινοβουλευτικής ομάδας των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Κώστα Μαρκόπουλου, ότι ο νομικός σύμβουλος του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, Ιωάννης Καρακώστας, είναι και νομικός σύμβουλος της Siemens.
Ολα ξεκίνησαν όταν ο κ. Μαρκόπουλος παραπέμποντας στον ιστότοπο του κ.Καρακώστα όπου όπως είπε «φαίνεται ότι είναι και νομικός σύμβουλος της Siemens», ανέφερε πως αναδεικνύεται «μείζον πολιτικό και ηθικό θέμα»,
«Ο κ.Καρακώστας ήταν νομικός σύμβουλος στη Siemens στις προμήθειες με τις μίζες εναντίον του ελληνικού δημοσίου», συνέχισε ο γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας των Ανεξάρτητων Ελλήνων. 
Η δήλωση αυτή προκάλεσε την άμεση αντίδραση του Μαξίμου, το οποίο, μέσω του κυβερνητικού εκπροσώπου, Σίμου Κεδίκογλου,  διέψευσε ότι κ. Καρακώστας είναι νομικός σύμβουλος της Siemens, διευκρινίζοντας πως «παραιτήθηκε από τη SIEMENS HELLAS μόλις ανέλαβε ο Μιχάλης Χριστοφοράκος, γιατί διαφώνησε μαζί του».
«Μιλάμε για απίστευτη αθλιότητα. Το ήθος και η επιστημονική αξία του ομότιμου Καθηγητή και Προέδρου του τμήματος της Νομικής Σχολής, τέως Αντιπρύτανη και νυν Προέδρου του Νομικού Συμβουλίου της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Καράκωστα είναι πέρα από κάθε αμφισβήτηση» ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. 
«Οι συκοφάντες, άλλωστε, παρέλειψαν σκόπιμα να αναφέρουν ότι ο κ. Καράκωστας παραιτήθηκε από τη SIEMENS HELLAS μόλις ανέλαβε ο Μιχάλης Χριστοφοράκος, γιατί διαφώνησε μαζί του» συνέχισε ο κ. Κεδίκογλου και κατέληξε: «Τώρα πρέπει οι συκοφάντες να εξηγήσουν γιατί προχώρησαν και σε αυτή την αθλιότητα».
Διαβάστε Περισσότερα »

Άπιαστο όνειρο για τους Βρετανούς οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Λονδίνου

Τα ακριβά εισιτήρια και η διαφαινόμενη κυκλοφοριακή παράλυση σημαδεύουν το προοίμιο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, που αποτελούν ήδη "άπιαστο όνειρο" για τους ίδιους τους Βρετανούς. 
Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, έχουν ήδη πωληθεί τα 7 από τα συνολικά 8,8 εκατ. εισιτήρια, ενώ άλλα 500.000 περίπου αναμένεται να...  διατεθούν στη μαύρη αγορά.

"Απλούστατα η ζήτηση για τα εισιτήρια ξεπέρασε την προσφορά. Αλλά, οι Ολυμπιακοί Αγώνες θα ‘βρίσκονται’ και έξω από τα στάδια, καθώς υπάρχει ένα πλούσιο πρόγραμμα πολιτιστικών εκδηλώσεων, το London 2012 Festival και πολλές δυνατότητες συμμετοχής στους αγώνες, ακόμη κι αν δεν είναι παρόντες στους τελικούς των δρόμων ταχύτητας", τόνισε ο Τζόναθαν Έντουαρντς, εκπρόσωπος της Οργανωτικής Επιτροπής για τους αθλητές (LOCOG).
Ένα άλλο σημαντικό ζήτημα είναι το προβλεπόμενο κυκλοφοριακό κομφούζιο που αναμένεται να επικρατήσει τις μέρες των αγώνων. Σύμφωνα με τον Γκάρετ Έμερσον, επικεφαλής του Οργανισμού TfL, που συντονίζει το κυκλοφοριακό σύστημα στην αγγλική πρωτεύουσα, "το Λονδίνο θα είναι υπερβολικά γεμάτο", και καλό είναι "οι οδηγοί να μείνουν μακριά από το κέντρο της πόλης".
Κατά συνέπεια, σχεδιάζεται ο αποκλεισμός κάποιων τμημάτων του επονομαζόμεμενου "Olympic Route Network" (175 χλμ), προκειμένου να βρίσκονται στην αποκλειστική διάθεση των διοργανωτών, των αθλητών και άλλων επισήμων.

Από την πλευρά τους, οι οδηγοί ταξί ανησυχούν ότι ο κλάδος τους θα πληγεί ιδιαίτερα από τις έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.

Διαβάστε Περισσότερα »

Λιβαδειά:Ανάπτυξη Δικτύου Στάσεων αστικών λεωφορείων με χρήση ΑΠΕ


Ο Δήμος Λεβαδέων ενημερώνει ότι σύμφωνα με απόφαση του Ειδικού Γραμματέα Υδάτων, του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής εγκρίθηκε το έργο «Ανάπτυξη Δικτύου Στάσεων (Αστικών Λεωφορείων) του Δήμου Λεβαδέων, με χρήση Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ)» στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Περιβάλλον – Αειφόρος Ανάπτυξη», συνολικού προϋπολογισμού 138.990 ευρώ.
Πρόκειται για ένα έργο που περιλαμβάνει την προμήθεια και εγκατάσταση αυτόνομων φωτιστικών σωμάτων με χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας σε περίπου ογδόντα (80) στάσεις αστικής συγκοινωνίας του Δήμου Λεβαδέων. Με το έργο αυτό, θα φωτίζονται καλύτερα τα σκοτεινά σημεία των στάσεων. Παράλληλα θα συμβάλλει στην εξοικονόμηση ενέργειας και τη διευκόλυνση όσων χρησιμοποιούν αστικά μέσα μαζικής μεταφοράς.
Διαβάστε Περισσότερα »

Σαν σήμερα....


Δείτε τα σημαντικότερα γεγονότα που έγιναν σαν σήμερα 11 Ιουλίου.....

Γεγονότα
1533: O Πάπας Kλήμης Z' απειλεί με αφορισμό τον βασιλιά της Αγγλίας Ερρίκο H', αν δεν ξανατελέσει τον γάμο του με την Αικατερίνη της Αραγονίας, που ακυρώθηκε από τον αρχιεπίσκοπο του Kαντέρμπουρι, Tόμας Kράνμερ. O Ερρίκος αντιδρά, αναγορεύοντας τον εαυτό του επικεφαλής της Αγγλικανικής Εκκλησίας που αποσχίστηκε από το Βατικανό.
1895: Οι αδελφοί Λιμιέρ προβάλουν την πρώτη ταινία τους σε ομάδα επιστημόνων.
1908: Ο σουλτάνος Αβδούλ Χαμίτ, υποκύπτοντας στις απαιτήσεις της επανάστασης των Νεοτούρκων, δημοσιεύει ανακοίνωση, με την οποία διακηρύσσεται το Σύνταγμα, ανασχηματίζεται η κυβέρνηση και προκηρύσσονται εκλογές για την ανάδειξη Βουλής. Το γεγονός αυτό, η παροχή αμνηστίας στους αντάρτες και η (απατηλή) εντύπωση ότι όλα θα πήγαιναν καλά, οδήγησε Έλληνες και Βούλγαρους στην απόφαση να τερματίσουν τον Μακεδονικό Αγώνα.
1940: Ο Λέοναρντ Μπέρνσταϊν στην πρώτη του εμφάνιση ως μαέστρος διευθύνει την Ορχήστρα Ποπς της Βοστόνης στο Πρελούδιο της Α' Πράξης της όπερας του Βάγκνερ Οι αρχιτραγουδιστές της Νυρεμβέργης.
1970: Το σάουντρακ της ταινίας Woodstock ανεβαίνει στο Νο1 του αμερικανικού πίνακα επιτυχιών.
1974: Κάνει πρεμιέρα στην ΕΡΤ η τηλεοπτική σειρά Λούνα Παρκ. Θα αποδειχθεί αρκετά δημοφιλής και θα διαρκέσει έως τις 7 Μαΐου 1981.

Γεννήσεις
1274: Ρόμπερτ Δε Μπρους, ήρωας της σκοτσέζικης ανεξαρτησίας και βασιλιάς της περιοχής (1328 - 1329). (Θαν. 7/6/1329)
1832: Χαρίλαος Τρικούπης, κορυφαίος έλληνας πολιτικός (Θαν. 30/3/1896)
1973: Κωνσταντίνος Κεντέρης, αθλητής του στίβου, χρυσός ολυμπιονίκης στα 200 μέτρα.

Θάνατοι
1937: Τζορτζ Γκέρσουιν, αμερικανός συνθέτης, με επιρροές από την τζαζ. (Rhapsody in Blue ή Γαλάζια Ραψωδία, όπως είναι γνωστή στα ελληνικά) (Γεν. 26/9/1898)
1941: Άρθουρ Έβανς, βρετανός αρχαιολόγος, που ανακάλυψε την αρχαία κρητική πολιτεία της Κνωσού. (Γεν. 8/7/1851)
2008: Μάικλ ΝτιΜπέικι, αμερικανός καρδιοχειρουργός, πρωτοπόρος στις εγχειρίσεις μπάι-πας. (Γεν. 7/9/1908)



Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ