Δευτέρα 16 Ιουλίου 2012

Ρωσικός στόλος φθάνει στην Κύπρο και κατευθύνεται στη Συρία

Ρωσικός στόλος φθάνει στην Κύπρο και κατευθύνεται στη Συρία
Ανεβαίνει το θερμόμετρο στην Ανατολική Μεσόγειο με τη λεγόμενη «Κόκκινη Αρμάδα» της Ρωσίας να κατευθύνεται στη Συρία, σταματώντας για πρώτη φορά στο λιμάνι της Λεμεσού.
Ο στόλος των ρωσικών πολεμικών αναμένεται να φτάσει στην Ταρτούς της Συρίας ενώ τις αμέσως επόμενες στην περιοχή θα καταπλεύσουν και άλλα δέκα ρωσικά πολεμικά, καθώς και βοηθητικά σκάφη. Υπενθυμίζεται ότι στο λιμάνι της Ταρτούς υπάρχει η μοναδική ρωσική βάση ελλιμενισμού πολεμικών στη Μεσόγειο.
Αξιοσημείωτο όμως είναι και το γεγονός ότι κινητικότητα παρατηρείται και στο λιμάνι της Λεμεσού, όπου την Κυριακή το πρωί, κατέπλευσε το ρωσικό αντιτορπιλικό Smetlivy για ανεφοδιασμό και ξεκούραση του πληρώματος.
Σύμφωνα με την κυπριακή εφημερίδα «Φιλελεύθερος» το Smetlivy περιπολούσε από τις αρχές Μαρτίου στην Ανατολική Μεσόγειο, ενώ πριν από λίγες ημέρες συνόδευσε στολίσκο του ρωσικού στόλου της Μαύρης Θάλασσας που διέπλευσε το Αιγαίο.
Μάλιστα τις επόμενες ημέρες το λιμάνι της Λεμεσού αναμένεται να υποδεχθεί και άλλα πολεμικά ρωσικά πλοίο προκειμένου να ανεφοδιασθούν. Η εξέλιξη έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τους στρατηγικούς αναλυτές καθώς είναι η πρώτη φορά που ρωσικά πολεμικά πλοία ελλιμενίζονται στο κυπριακό λιμάνι.
Τα περισσότερα ρωσικά πλοία περιπολούν κοντά στη Συρία, στα ανοιχτά της Κύπρου και σύμφωνα με ρωσικές πηγές η συγκεκριμένη αποστολή τους είναι έκτακτη και πραγματοποιείται για τη διαφύλαξη της ασφάλειας των Ρώσων πολιτών και να απομακρύνουν ένα μέρος του ρωσικού εξοπλισμού που βρίσκεται στο λιμάνι Ταρτούς της Συρίας.
Διαβάστε Περισσότερα »

Εργαζόταν σε εστιατόριο στο κέντρο της Αθήνας, ενώ είχε φυματίωση

Εργαζόταν σε εστιατόριο στο κέντρο της Αθήνας, ενώ είχε φυματίωση
Στο νοσοκομείο «Σωτηρία» με φυματίωση νοσηλεύεται ένας εργαζόμενος σε εστιατόριο στο κέντρο της Αθήνας.
Με αφορμή το συγκεκριμένο κρούσμα, η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Αττικής, προέβη άμεσα στις εξής ενέργειες:
  • Στον προληπτικό έλεγχο με δερμοαντίδραση mantoux όλων των εργαζομένων στο εστιατόριο. Από τους 18 εργαζομένους που ελέγχθηκαν, οι 9 βρέθηκαν με θετική mantoux και παραπέμφθηκαν για περαιτέρω εργαστηριακό έλεγχο, του οποίου τα αποτελέσματα αναμένονται.
  • Στους εργαζομένους που βρέθηκαν αρνητικοί στον προληπτικό έλεγχο με δερμοαντίδραση mantoux, δόθηκε οδηγία, να λάβουν φαρμακευτική αγωγή για ένα μήνα προληπτικά.
  • Στους εργαζομένους που βρέθηκαν θετικοί στη δερμοαντίδραση mantoux, δόθηκε οδηγία να καλυφθούν προληπτικά με φαρμακευτική αγωγή όλο το συγγενικό τους περιβάλλον, καθώς και τα άτομα που ήρθαν σε στενή επαφή μαζί τους.
Διαβάστε Περισσότερα »

«Έφυγε» ο Jon Lord των Deep Purple

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 71 ετών ο Jon Lord, ιδρυτικό μέλος της δημοφιλούς ροκ μπάντας Deep Purple...
και ένας από τους δημιουργούς του πιο γνωστού τους τραγουδιού «Smoke On The Water».

O κιμποντίστας, ο οποίος έπασχε από καρκίνο στο πάγκρεας, απεβίωσε σήμερα στο Λονδίνο. Μία ανακοίνωση στην ιστοσελίδα του αναφέρει ότι πέρασε «από το σκοτάδι στο φως» και ότι έφυγε περιστοιχισμένος από την αγαπημένη του οικογένεια.

Ο Λορντ, γεννημένος στο Λέστερ της Βρετανίας, ξεκίνησε παίζοντας πιάνο στο σπίτι όπου έμενε με την οικογένειά του σε νεαρά ηλικία και διδάχθηκε κλασική μουσική πριν στραφεί στη τζαζ και το ροκ εν ρολ.

Μετακόμισε στο Λονδίνο στα 19 του για να πάει σε δραματική σχολή, αλλά σύντομα άρχισε να παίζει πιάνο σε pubs και μπαρ, ενώ το 1964 μπήκε στο cult συγκρότημα μπλουζ «Artwoods».

Στη συνέχεια πήγε σε περιοδεία με το συγκρότημα ψυχεδελικής ποπ «Flowerpot Men», ενώ ακολούθησαν οι Deep Purple το 1968.

Το ροκ συγκρότημα, στο οποίο έζησε το απόγειο της καριέρας του, πούλησε πάνω από 100 εκατομμύρια άλμπουμ, ενώ διαλύθηκε το 1976. Τότε ο Λορντ μπήκε στο Πάις Άστον Λορντ, έπαιξε με τους Whitesnake και επέστρεψε στους Deep Purple όταν επανενώθηκαν.




Διαβάστε Περισσότερα »

Ο Δήμος του Λονδίνου διέκοψε συναυλία του Μπρους Σπρίνγκστιν

«Πρέπει να σας πω ότι προσπαθούσα να το κάνω αυτό εδώ και 50 χρόνια» είπε ο Μπρους Σπρίνγκστιν στο κοινό 65.000 ανθρώπων.
Για το φινάλε της συναυλίας που έγινε στο ...Χάιντ Παρκ το Σάββατο κατάφερε να φέρει στη σκηνή και τον Πολ Μακ Κάρτνεϊ.

Στο τέλος της τρίωρης συναυλίας οι δύο σταρ μαζί με τον κιθαρίστα Τομ Μορέλο των Rage Against The Machine έπαιζαν το "I Saw Her Standing There" σε ένα κοινό που παραληρούσε. Συνέχισαν με μια διασκευή του "Twist and Shout" και ενώ στις 22:40 η συναυλία έφτανε στην κορύφωσή της ξαφνικά ο ήχος χάθηκε. Όταν οι μουσικοί κατάλαβαν ότι δεν ήταν κάτι προσωρινό ο κιθαρίστας Stevie Van Zandt έπαιξε λίγο a cappella για καληνύχτα, ανασήκωσε τους ώμους του κι έφυγε από τη σκηνή.

Αργότερα το Συμβούλιο του Γουέστμινστερ του Λονδίνου επιβεβαίωσε ότι οι διοργανωτές της συναυλίας έκοψαν το ρεύμα γιατί «έπρεπε να τηρηθεί το προσυμφωνηθέν ωράριο.» Σύμφωνα με το site της διοργανώτριας εταιρίας, Hard Rock Calling, ο Σπρίνγκστιν έπρεπε να είχε σταματήσει να παίζει στις 22:15.

Διαβάστε Περισσότερα »

Εύβοια:Το σημείο που η άτυχη Φωτεινή άφησε την τελευταία της πνοή

Συγκλονίζει ο θάνατος της 32χρονης Φωτεινής που σήμερα το πρωί άφησε την τελευταία της πνοή στον δρόμο για την δουλειά της.

Ήταν 8 το πρωί όταν κάτω από συνθήκες που εξετάζει το αστυνομικό τμήμα της Αρτάκης, το μηχανάκι (φωτογραφία) που οδηγούσε η άτυχη κοπέλα συγκρούστηκε με το φορτηγό της φωτογραφίας.

Περαστικοί έτρεξαν να βοηθήσουν την κοπέλα. Αν και μεταφέρθηκε γρήγορα στο νοσοκομείο της Χαλκίδας, δυστυχώς η άτυχη κοπέλα ήταν νεκρή.

Σαν κεραυνός εν αιθρία έπεσε η είδηση του θανάτου της στην οικογένεια της και στους δικούς της ανθρώπους. Η τελευταία πράξη της τραγωδίας θα γίνει αύριο στις 6 το απόγευμα στον ιερό ναό κοιμήσεως της Θεοτόκου στον Δοκό Χαλκίδας.
Διαβάστε Περισσότερα »

Βοιωτία:Πιάστηκε και ο δεύτερος που έκλεβε μετασχηματιστές



Συνελήφθη και δεύτερο μέλος της εγκληματικής ομάδας αλλοδαπών, που διέπραττε κλοπές μετασχηματιστών της Δ.Ε.Η. σε διάφορες περιοχές της Βοιωτίας.
Πρόκειται για 36χρονο υπήκοο Ουκρανίας, ο οποίος συνελήφθη χθες το απόγευμα σε περιοχή των Αθηνών.
Σύμφωνα με νεότερα στοιχεία της έρευνας εξιχνιάσθηκαν επιπλέον οκτώ (8) κλοπές μετασχηματιστών της Δ.Ε.Η και τρεις (3) κλοπές-φθορές καλωδίων χαλκού από το Δίκτυο του Ο.Σ.Ε.
Συνελήφθη, χθες (15-07-2012) το απόγευμα σε περιοχή της Αθήνας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Πατησίων και δεύτερο μέλος της εγκληματικής ομάδας, που διέπραττε συστηματικά κλοπές μετασχηματιστών τηςΔ.Ε.Η. σε διάφορες περιοχές της Βοιωτίας (σχετικό το προχθεσινό Δελτίο Τύπου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Βοιωτίας).
Πρόκειται για έναν 36χρονο υπήκοο Ουκρανίας, σε βάρος του οποίου έχει ήδη σχηματισθεί δικογραφία από το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών, για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος αστυνομικών, διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών, νομοθεσία περί όπλων και διατάραξη της ασφάλειας των σιδηροδρόμων.
Ειδικότερα, οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Πατησίων, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών, εντόπισαν χθες το απόγευμα και συνέλαβαν τον 36χρονο, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας.
Όπως προέκυψε είναι ιδιοκτήτης ενός εκ των τριώνΙ.Χ. επιβατηγών αυτοκινήτων,που κατασχέθηκαν προχθές τα ξημερώματα στην περιοχή Κλειδί Βοιωτίας.
Το ανωτέρω όχημα ήταν έμφορτο με μεγάλη ποσότητα καλωδίων χαλκού από  κλεμμένους μετασχηματιστές της ΔΕΗ, διάφορα διαρρηκτικά εργαλεία και φυσίγγια κυνηγετικού όπλου, ενώ πλησίον του οχήματος βρέθηκε και η καραμπίνα, με την οποία οι δράστες πυροβόλησαν κατά των αστυνομικών.
Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας, που είναι σε εξέλιξη, εξιχνιάσθηκαν επιπλέον οκτώ (8) κλοπές μετασχηματιστών της Δ.Ε.Η και τρεις (3) κλοπές - φθορές καλωδίων χαλκού από το Δίκτυο του Ο.Σ.Ε, που είχαν διαπράξει οι δράστες το τελευταίο εξάμηνο στην ευρύτερη περιοχή του Σχηματαρίου Βοιωτίας, των οποίων η αξία δεν έχει ακόμη προσδιοριστεί.
Ο 36χρονος συλληφθείς οδηγήθηκε σήμερα το πρωί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θηβών και μαζί με τον 26χρονο υπήκοο Πακιστάν που συνελήφθη προχθές, παραπέμφθηκαν για να απολογηθούν αύριο Τρίτη (17-07-2012) ενώπιον του κ. Ανακριτή Θηβών.
Διαβάστε Περισσότερα »

Μητέρα πασίγνωστου ποδοσφαιριστή εργάζεται ως καθαρίστρια για 7,5 ευρώ

Μητέρα πασίγνωστου ποδοσφαιριστή εργάζεται ως καθαρίστρια για 7,5 ευρώ Εκείνος βγάζει 150.000 ευρώ την εβδομάδα...
Του αρέσει να πίνει ακριβή σαμπάνια και λέγεται πως κάποτε έριξε στον δίσκο της εκκλησίας χαρτονομίσματα αξίας εκατοντάδων ευρώ.
Πρόκειται για τον Μάριο Μπαλοτέλι και τη βιολογική του μητέρα, η οποία ζει σε ξενώνα στο Wythenshawe στο Μάντσεστερ, όπου μετακόμισε πρόσφατα για να βρίσκεται κοντά στον 21χρονο γιο της. Η μητέρα του εργάζεται ως καθαρίστρια σε μία εταιρεία και αμείβεται με περίπου 7,5 ευρώ την ώρα.
Η 46χρονη έδωσε τον Μάριο για υιοθεσία όταν εκείνος ήταν μόλος δύο χρονών κι εκείνη ζούσε με τον σύζυγό της σε συνθήκες φτώχειας στη Μπρέσια της Ιταλίας. «Όταν μετακόμισε στη Βρετανία από την Ιταλία με την κόρη της είπε πως ήθελε να είναι πιο κοντά στο γιο της χωρίς να ενδιαφέρεται για τον πλούτο και την πολυτελή ζωή του», σύμφωνα με πηγή που μίλησε στην Daily Mail.
Φαίνεται πως αυτό είναι ακριβές καθώς η γυναίκα ζει με τα δικά της μέσα κι εργάζεται σκληρά για να τα βγάλει πέρα. Ο Μάριο, ο γιος της, δεν ζει μακριά της. Αλλά στην πραγματικότητα οι ζωές τους απέχουν πάρα πολύ. Η μητέρα του κρατά χαμηλό προφίλ και δεν θέλει ο γιος της να νιώσει πίεση επειδή μετακόμισε κι εκείνη στη Βρετανία. Θέλει απλά να ξαναχτίσει τη σχέση της μαζί του, όπως θα έκανε κάθε μητέρα.


Η γυναίκα και ο σύζυγός της, με καταγωγή από τη Γκάνα, έδωσαν τον Μάριο για υιοθεσία επειδή έπασχε από μία σοβαρή πάθηση στο έντερο, η οποία απειλούσε τη ζωή του και η φτώχεια των γονιών του επιδείνωνε τον κίνδυνο. Αργότερα η μητέρα του υποστήριξε πως η οικογένεια Μπαλοτέλι, που τον υιοθέτησε, τον έστρεψε κατά των βιολογικών γονιών του κι εκείνη κατέβαλε μεγάλες προσπάθειες για να αποκαταστήσει τις σχέσεις της μαζί του.
«Ο Μάριο με έχει επισκεφθεί κάποιες φορές. Δεν βλεπόμαστε συνέχεια γιατί εκείνος έχει τη ζωή του κι εγώ τη δική μου», δήλωσε.

briefingnews.gr

Διαβάστε Περισσότερα »

ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ΜΕ ΠΥΞΙΔΑ ΤΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ







Διαβάστε Περισσότερα »

Επίθεση δέχτηκε στη Λιβαδειά ο βουλευτής της ΝΔ Ευάγγελος Μπασιάκος

Προπηλακισμό δέχτηκε στη Λιβαδειά από τους ταξιτζήδες ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Ευάγγελος Μπασιάκο χτυπώντας το αυτοκίνητο του και πετώντας του μπουκάλια με νερό.
Βέβαια ο πρόεδρος του Σωματείου των ταξί Λιβαδειάς θέλοντας να υποβαθμίσει το ...περιστατικό δήλωνε ότι ένα μεμονωμένο περιστατικό από μία μικρή μερίδα του σωματείου.
Άραγε δεν θα ήταν μεμονωμένο εάν του είχαν επιτεθεί και είχαν χειροδικήσει εναντίον του βουλευτή όλα τα μέλη του Σωματείου;
Για τα προβλήματα που απασχολούνε τον κλάδο τους καμία νύξη από τον Πρόεδρο των ταξί
Αγαπητέ βουλευτά κ. Μπασιάκο είναι δύσκολοι οι καιροί για πρίγκιπες σ’ αυτή την οικονομική εξαθλίωση που έχετε οδηγήσει τον κόσμο.
 thiva-hellas
Διαβάστε Περισσότερα »

Κόλαση σήμερα η Βοιωτία!!!

Καυτός ο φετινός Μάιος -Εκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινόμενων εξέδωσε η ΕΜΥ
Αναλυτικά η λίστα με τις περιοχές που πρόκειται να πληγούν περισσότερο απ΄το σφοδρό κύμα ζέστης
-Από την Τρίτη έρχεται επιτέλους λίγη δροσιά
ΠΟΙΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΘΑ ΠΛΗΓΟΥΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΥΣΩΝΑ:
 -  Ο Θεσσαλικός κάμπος
 -  Η πεδιάδα του Σπερχειού με τη Λαμία
Η Κωπαϊδα με τη Θήβα, τη Λιβαδειά και τον Ορχομενό,
-  Η Αττική και κυρίως τα δυτικά προάστια, το Μενίδι, ο Ασπρόπυργος, το Αιγάλεω το Περιστέρι και η Νίκαια
 -  Η Κορινθία
 -  Η Αργολίδα και κυρίως το  Άργος και το Νάυπλιο.
 -  Το Άστρος Κυνουρίας, το Λεωνίδιο και η Σπάρτη.




 Ο υδράργυρος ξαναπαίρνει την ανηφόρα με τη δυσκολότερη ημέρα του καλοκαιριού να θεωρείται η Δευτέρα όταν η θερμοκρασία θα..  αγγίξει σε πολλές περιοχές και τους 43 βαθμούς Κελσίου.

Όμως σύμφωνα με τους μετεωρολόγους η πραγματική αίσθηση που θα έχουμε όταν θα βρισκόμαστε εκτός κλειστού χώρου θα είναι 48-49 βαθμούς Κελσίου!

Μακεδονία, Θράκη
καιρός: στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη αρχικά αίθριος και από το μεσημέρι θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα τοπικών όμβρων κυρίως στα ορεινά. Στα υπόλοιπα γενικά αίθριος με λίγες τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 που το βραδυ θα στραφούν σε βορείους 4 με 6 και στα θαλασσια τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 20 έως 40 και κατά τόπους 41 βαθμούς κελσίου.

Νησιά Ιονίου, ήπειρος, δυτική στερεά, δυτική Πελοπόννησος
καιρός: γενικά αίθριος.
Άνεμοι: βορειοδυτικοί 3 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ. Από το απόγευμα θα ενισχυθούν και θα φτάσουν τα 5 με 6 και στο Ιόνιο τα 7 τοπικά 8 μποφόρ .
Θερμοκρασία: από 21 έως 40 και κατά τόπους 41 βαθμούς κελσίου. Στην ήπειρο και τα νησιά του Ιονίου 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
καιρός: γενικά αίθριος.
Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 και από αργά το βραδυ στα βόρεια βόρειοι 5 τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 22 έως 42 και πιθανόν τοπικά 43 βαθμούς κελσίου. Κατά τόπους στις παραθαλάσσιες περιοχές η μέγιστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη
καιρός: αίθριος.
Άνεμοι: δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 25 έως 37 και στην Κρήτη έως 40 και πιθανώς τοπικά έως 41 βαθμούς κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
καιρός: αίθριος.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα νοτια τοπικά 6 μποφόρ. Από αργά το βραδυ στα βόρεια βορειοανατολικοί 6 τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 25 έως 40 και πιθανώς στα νοτια τοπικά έως 41 βαθμούς κελσίου.

Αττική
καιρός: αίθριος.
Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ .
Θερμοκρασία: από 24 έως 41 και πιθανώς τοπικά 42 βαθμούς κελσίου και στα ανατολικά παραθαλάσσια έως 38 βαθμούς κελσίου.

Θεσσαλονίκη
καιρός: γενικά αίθριος.
Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 και από το βραδυ βορειοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ .
Θερμοκρασία: από 25 έως 39 βαθμούς κελσίου.

Η πρώτη μεγάλη μείωση της θερμοκρασίας σημειώνεται την Τρίτη με το θερμόμετρο στην Αθήνα να κατεβαίνει στους 34 βαθμούς Κελσίου, την Τετάρτη και την Πέμπτη να μειώνεται περαιτέρω στους 33 βαθμούς και την Παρασκευή να μειώνεται στους 25 βαθμούς Κελσίου.


Διαβάστε Περισσότερα »

ΦΛΥΓΟΝΙΟΝ ΚΥΡΙΑΚΙ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΤΣΙΡΑΣ BINTEO

viotiashop
Διαβάστε Περισσότερα »

«Ψάχνονται» για Καφέ σε Λεβαδειακό


«Ψάχνονται» για Καφέ σε Λεβαδειακό 
Προτεραιότητα αποτελεί στον Λεβαδειακό η ενίσχυση της μεσαίας γραμμής της ομάδας.

Για αυτό τον λόγο οι Βοιωτοί κινήθηκαν για την απόκτηση του Παντελή Καφέ.

Ο 34χρονος παίκτης έχει μείνει ελεύθερος από την ΑΕΚ, στην οποία την περσινή σεζόν έπαιξε σε 30 αγώνες (1 γκολ / 3 ασίστ) σε όλες τις διοργανώσεις και είχε 2261’ χρόνο συμμετοχής.

Ωστόσο, μέχρι στιγμής δεν έχει προχωρήσει η συγκεκριμένη υπόθεση.
Διαβάστε Περισσότερα »

Φόρος για τα αδήλωτα περιουσιακά στοιχεία

Τα αδήλωτα περιουσιακά στοιχεία που δεν μπορούν να δικαιολογηθούν από τα εισοδήματα προηγούμενων ετών, μπαίνουν στο στόχαστρο του υπουργείου Οικονομικών το οποίο σύμφωνα με Το Βήμα της Κυριακής εξετάζει το ενδεχόμενο να επιβληθεί ένας ελκυστικός φόρος για να δηλωθούν όλα τα περιουσιακά στοιχεία. Όσοι....


πολίτες αρνηθούν να ενταχθούν στη διαδικασία, κινδυνεύουν με μεγάλη φορολογική επιβάρυνση, καθώς το υπουργείο αναμένεται να προχωρήσει σε εκτεταμένες διασταυρώσεις και όπου διαπιστώσεις αποκλίσεις μεταξύ δηλωθέντων και πραγματικών εισοδημάτων, θα επιβάλλονται αυστηρά πρόστιμα.

Ουσιαστικά πρόκειται να εφαρμοστεί για πρώτη φορά αναλυτικό «πόθεν έσχες» για όλους.

Αντικείμενο διαπραγμάτευσης με την τρόικα αναμένεται να αποτελέσει το επόμενο χρονικό διάστημα ο φορολογικός συντελεστής που θα επιβληθεί επί της αδήλωτης περιουσίας του φορολογουμένου, ώστε να μπει «κόκκινη γραμμή» με το παρελθόν.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ο ψεύτικος κόσμος των media...

Πριν από μερικές ημέρες τον γύρο του Διαδικτύου έκαναν κάποιες φωτογραφίες της Σίσσυς Χρηστίδου αρετουσάριστες και όχι ιδιαίτερα κολακευτικές για το σώμα της. Επί της ουσίας, οι συγκεκριμένες εικόνες έδειξαν μια γυναίκα αληθινή η οποία μετά τη... γέννηση του παιδιού της και τη μεγάλη απώλεια βάρους ήταν λογικό να μην είναι άψογη. Ωστόσο το περιοδικό που τις...


δημοσίευσε τις χρησιμοποίησε για να προκαλέσει ντόρο, για να εκθέσει τη συγκεκριμένη κοπέλα, αν και εφόσον φυσικά θεωρείται έκθεση το να βλέπουν την αλήθεια σου οι άλλοι.

Οι εν λόγω φωτογραφίες απέδειξαν την πλάνη που καλλιεργούν εδώ και χρόνια όλα τα lifestyle περιοδικά και ιστοσελίδες. Την τελευταία δεκαετία ποζάρουν στα εξώφυλλα και στις σελίδες κάθε φυλλάδας γυναίκες που μοιάζουν να έχουν έλθει από άλλον πλανήτη. Γυναίκες άψογες, με ιδανικές αναλογίες, δίχως ελαττώματα χάρη στις μαγικές ιδιότητες του υπολογιστή. Αυτές οι φωτογραφίες είναι πολύ πιο σοκαριστικές από αυτές που δημοσιεύθηκαν και έδειχναν ότι η Σίσσυ Χρηστίδου έχει κυτταρίτιδα.

Το λάθος της συμπαθούς και πολύ όμορφης παρουσιάστριας είναι ότι δέχθηκε και η ίδια στο παρελθόν να αφεθεί στην ψευδαίσθηση του photoshop. Ολα αυτά τα χρόνια έφηβες και μεγαλύτερες γυναίκες βιώνουν τον ρατσισμό του lifestyle, γαλουχούνται με ψεύτικα πρότυπα τα οποία στην πραγματικότητα τρώνε όλη την ημέρα ένα μήλο και δηλώνουν στις συνεντεύξεις τους ότι αδειάζουν το ψυγείο. Νεαρά κορίτσια επιλέγουν εξαντλητικές δίαιτες, καταντούν ανορεκτικές για να μιμηθούν τη ρετουσαρισμένη φωτογραφία κάθε ανθυποστάρ.

Οι γυναίκες των περιοδικών ντρέπονται να δείξουν τη φυσιολογική φθορά που έχουμε όλες όσες ζούμε στο σπίτι και στο γραφείο και όχι στο γυμναστήριο, που κάνουμε την παπάρα στη σαλάτα και δεν βοσκάμε μαρούλια, γεννάμε παιδιά, εξαφανίζουμε τα σοκολατάκια σε στιγμές θλίψης και κάνουμε διάδρομο 40 ημέρες πριν από το καλοκαίρι.
Οι παρουσιάστριες είναι γυναίκες που ζουν ανάμεσά μας. Εχουν ατέλειες, ενίοτε κακές αναλογίες, λίγα μαλλιά, ακμή και πολλά άλλα. Αυτά ρετουσάρονται μέσα σε λίγα λεπτά. Αυτό που δεν κουκουλώνεται με τίποτε είναι η προσωπικότητα. Με ή άνευ ρετούς, το κενό φαίνεται...
BHMA
Διαβάστε Περισσότερα »

Σημαντική επιτυχία Ελλήνων μαθητών στην παγκόσμια ολυμπιάδα βιολογίας


Μια σημαντική επιτυχία χάρισε στην Ελλάδα ο μαθητής Κωνσταντίνος Σαμαράς-Τσακίρης ο οποίος... κατέκτησε χάλκινο βραβείο στην 23 Παγκόσμια Ολυμπιάδας Βιολογίας στη Σιγκαπούρη, ενώ η μαθήτρια Ευφροσύνη Κορωναίου απέσπασε έπαινο. 

Την Ελληνική αποστολή συγκροτούσαν τέσσερεις μαθητές, ο Κωνσταντίνος Σαμαράς από τα εκπαιδευτήρια Μαντουλίδη, η Ευφροσύνη Κορωναίου από το 2ο Λύκειο Χαλκίδας, η Αγάπη Ρισσάκη από το 2ο Λύκειο Γλυκών Νερών και η Κωνσταντινίδου Ειρήνη από τα εκπαιδευτήρια Μαντουλίδη καθώς και δύο εκπαιδευτικοί-συνοδοί, ο Παναγιώτης Στασινάκης και η Βενετία Νικήτα. Όλοι μαζί ταξίδεψαν στην Σιγκαπούρη και διαγωνίστηκαν μαζί με διακόσιους πενήντα περίπου μαθητές και μαθήτριες από 60 χώρες, στα πλαίσια της 23ης Παγκόσμιας Ολυμπιάδας Βιολογίας. 

O διαγωνισμός διεξάγεται από την ΙΒΟ (International Biology Olympiad) και πραγματοποιείται εδώ και 23 χρόνια κάθε Ιούλιο σε διάφορες χώρες του κόσμου. Η Ελλάδα, μέσω της ΠΈΒ, συμμετέχει από το 2005 και είναι η δεύτερη φορά τα τελευταία τρία χρόνια που πετυχαίνει διάκριση. 

Οι τέσσερεις μαθητές και μαθήτριες επιλέχτηκαν μεταξύ χιλίων και πλέον μαθητών της Β’ και της Γ΄ Λυκείου, που έλαβαν μέρος στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Βιολογίας (ΠΔΒ) που διεξάγεται από την ΠΈΒ υπό την αιγίδα του ΥΠΕΠΘ. Ο διαγωνισμός - που διαχρονικά έχει υψηλή συμμετοχή -περιλάμβανε τρεις φάσεις, μία θεωρητική εξέταση σε 57 εξεταστικά κέντρα σε όλη την χώρα, όπου επιλέχτηκαν 34 μαθητές, μια 2η θεωρητική εξέταση όπου επιλέχτηκαν 12 μαθητές και μία 3η πρακτική εξέταση όπου και επιλέχτηκαν οι 4 μαθητές που εκπροσώπησαν την χώρα μας στην Διεθνή Ολυμπιάδα (περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα του διαγωνισμού www.pdbio.gr) 

Η διάκριση που πέτυχαν οι μαθητές μας αποκτά ιδιαίτερη σημασία αν λάβουμε υπόψη ότι είχαν να ανταγωνιστούν μαθητές που αποκτούν πολύ περισσότερες γνώσεις Βιολογίας σε θεωρητικό και πρακτικό επίπεδο από τα σχολεία τους και προετοιμάζονται ειδικά για την Ολυμπιάδα για μεγάλο χρονικό διάστημα. Οι μαθητές μας, αμέσως μετά την εξοντωτική διαδικασία των πανελλαδικών εξετάσεων, παρακολούθησαν επιμορφωτικό πρόγραμμα εκπαίδευσης στο Βιολογικό τμήμα του Παν/μίου Αθηνών και στο Ίδρυμα ΙατροΒιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών, που επιχείρησε να καλύψει τις μεγάλες ελλείψεις της παρεχόμενης Βιολογικής παιδείας στο Ελληνικό σχολείο. 

Το ΔΣ της Πανελλήνιας Ένωσης Βιοεπιστημόνων και η Οργανωτική Επιτροπή του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Βιολογίας: 

συγχαίρει θερμά τους επιτυχόντες μαθητές και τους εύχεται κάθε επιτυχία στην αρχόμενη επιστημονική τους ζωή αλλά και προσωπική ευτυχία, 

ευχαριστεί ιδιαίτερα όλους τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς, τα στελέχη της εκπαίδευσης, τους Πανεπιστημιακούς δασκάλους και ερευνητές που εργάστηκαν εθελοντικά συμβάλλοντας στην διεξαγωγή του Πανελλήνιου Διαγωνισμού και στην προετοιμασία των μαθητών. 

Θα είμαστε στο αεροδρόμιο την Δευτέρα 16 Ιουλίου στις 12.00 πμ για να τους υποδεχτούμε και να τους συγχαρούμε. 

Ο Πρόεδρος του ΔΣ της ΠΕΒ              Ο Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του ΠΔΒ 
Μ. Παπαδάκης                                     Δ. Ραδίτσας
 eglimatikotita.gr

Διαβάστε Περισσότερα »

Εκτελεστής της 17Ν σε κοκκινομάλλα συγκρατούμενή του: «Είσαι το αγαπούλι μου»

Το «είσαι το αγαπούλι μου» του εκτελεστή της 17Ν σε κοκκινομάλλα συγκρατούμενή τ
Μία μυστική ιστορία πάθους εξελισσόταν για μήνες μέσα στις φυλακές Κορυδαλλού, μεταξύ του άλλοτε εκτελεστή της 17Ν και μίας κοκκινομάλλας καλλίγραμμης οικονομολόγου. Το πάθος όμως εξελίχθηκε σε «εμμονή» και κατέληξε άδοξα.
Ο άλλοτε εκτελεστής της 17Ν, ο οποίος δεν ανήκει στον στενό πυρήνα των ηγετικών στελεχών της τρομοκρατικής οργάνωσης θαμπώθηκε κυριολεκτικά από την όμορφη οικονομολόγο η οποία βρισκόταν στον Κορυδαλλό προφυλακισμένη για οικονομικές απάτες.
Ο έρωτας μπορεί να πει κανείς βλέποντας την ιστορία των δύο ανθρώπων ήταν κεραυνοβόλος για το μέλος της οργάνωσης. «Σε λατρεύω, σ'αγαπώ, είσαι το μωρό μου, θέλω να σε φροντίζω, θέλω να σου χαρίζω μικρές χαρές. Είσαι το μωράκι μου, είσαι το αγαπούλι μου», γράφει σε ένα από τα δεκάδες γράμματα που της έστελνε. Για έξι μήνες η όμορφη κοκκινομάλλα περιγράφει πως δεχόταν ασφυκτική πίεση, είτε μέσω των γραμμάτων και των τηλεφωνημάτων, είτε μέσω των δώρων που δεχόταν.
Όπως η ίδια περιγράφει στην εφημερίδα Πρώτο Θέμα, όλα ξεκίνησαν το προηγούμενο καλοκαίρι, με τον άλλοτε εκτελεστή να βρίσκεται στην από κάτω πτέρυγα. «Με είδε από το παράθυρο και με ερωτεύτηκε» υποστηρίζει η κοκκινομάλλα οικονομολόγος, ενώ συνεχίζει περιγράφοντας την πίεση που δέχθηκε. Η ίδια λέει πως ξεκίνησαν να μιλούν, ωστόσο η ίδια τον έβλεπε ως έναν καλό της φίλο.
Εκείνος μάλλον είχε άλλη οπτική, καθώς της έστελνε συνέχεια γράμματα, φαγητά, καλλυντικά, μέχρι και κινητό τηλέφωνο προκειμένου να μιλούν καθημερινά. Ωστόσο όλα άλλαξαν όπως λέει, όταν εκείνος άρχισε να ζηλεύει. «Άρχισα να του γίνομαι εμμονή, και να ζηλεύει ακόμη και τις γυναίκες συγκρατούμενές μου που με πλησίαζαν». Μάλιστα συνεχίζοντας περιγράφει πως ο... ερωτοχτυπημένος εκτελεστής έκανε μέχρι και αναφορά στην διεύθυνση των φυλακών για να απομακρυνθούν από κοντά της όλες οι συγκρατούμενές της που τον ενοχλούσαν.
Κάποια στιγμή της έστειλε και δαχτυλίδι λέγοντάς της πως θέλει να την παντρευτεί και να έχουν μαζί επισκεπτήριο και αν ζήσουν ευτυχισμένοι οι δυο τους όταν αποφυλακιστούν. Η αρνητική της απάντηση όμως και η διακοπή επικοινωνίας τον έκανε πολύ δυσαρεστημένο.
Ο ίδιος απογοητευμένος της έστειλε και το εξής ποίημα του.
«Απάνω στην αγάπη μας και τον τρελό έρωτά μας
Μία μέρα εξαφανίστηκες από την γειτονιά μας
και μένα η καρδούλα μου λιώνει και μαραζώνει
Με πιάνει το παράπονο και λέω "πού είσαι Τόμυ"».
Τελικά η καλλίγραμμη οικονομολόγος έκανε αίτηση να αλλάξει σωφρονιστικό κατάστημα, κάτι το οποίο κατάφερε. Τελικά μεταφέρθηκε στις Γυναικείες Φυλακές της Θήβας. Η ίδια περιγράφει πάντως πως ό,τι ξεκίνησε ως ειδύλλιο εξελίχθηκε σε εφιάλτη καθώς ο τρομοκράτης τηλεφωνούσε μέχρι και στην οικογένειά της. «Όταν αυτός ο άνθρωπος φτάνει σε σημείο να τηλεφωνεί στην οικογένειά μου, που δεν έχει καμμία σχέση με φυλακές και κακοποιούς, τι άλλο θα μπορούσα να κάνω; Δεν είναι λογικό να θέλω να τιμωρηθεί;» περιγράφει.
Διαβάστε Περισσότερα »

Πρεμιέρα σήμερα για τις θερινές εκπτώσεις


Χαμηλότερες τιμές έως τα τέλη Αυγούστου

Περίοδος θερινών εκπτώσεων από σήμερα στα καταστήματα και οι χαμηλές τιμές θα διαρκέσουν έως τις 31 Αυγούστου.

Συμβουλές προς τους καταναλωτές για επιτυχημένες αγορές έχει εκδώσει η ΕΚΠΟΙΖΩ που τους καλεί να μην ξεχνούν το τρίπτυχο «ελέγχω - συγκρίνω - επιλέγω ποιότητα και τιμή των προϊόντων».

Τι πρέπει να γνωρίζουν:

1. Να αγοράζουν σύμφωνα με τις ανάγκες τους. Να προγραμματίζουν και να καταγράφουν τις ατομικές - οικογενειακές τους ανάγκες.

2.Να δίνουν ιδιαίτερη προσοχή στην ποιότητα των προϊόντων. Κυκλοφορούν προϊόντα δεύτερης διαλογής, ελαττωματικά κλπ.

3. Να κάνουν έλεγχο αγοράς πριν και κατά την διάρκεια των εκπτώσεων και να μην ξεχνούν ότι οι τιμές των προϊόντων διαμορφώνονται ελεύθερα.

4. Να είναι εγκρατείς στις αγορές, να μην παρασύρονται από το κλίμα φτήνιας, των ευκαιριών των εκπτώσεων.

5. Να δίνουν ιδιαίτερη προσοχή στην τελική τιμή, και όχι στο μεγάλο ποσοστό έκπτωσης που ίσως είναι και πλασματικό.

6. Να θυμούνται ότι στα προϊόντα τα οποία είναι σε προσφορά δεν γίνονται αλλαγές. Πρέπει βέβαια να ενημερώνεται ο καταναλωτής και να υπάρχει σχετική σήμανση.

7. Να μην ξεχνούν ότι οι αγορές με πιστωτικές κάρτες έχουν ακόμα πολύ υψηλό επιτόκιο. Όχι στην αλόγιστη χρήση των πιστωτικών καρτών και των καταναλωτικών δανείων.

8. Να ελέγχουν πάντα την τελική τιμή του προϊόντος και ιδίως όταν αγοράζουν με δόσεις ή πιστωτικές κάρτες, πόσες και πόσο είναι οι δόσεις, ποιο είναι το συνολικό επιτόκιο (ΣΕΠΠΕ) και οι τυχόν άλλες επιβαρύνσεις. Η τιμή των προϊόντων δεν πρέπει να αυξάνεται αν πληρωθεί με πιστωτική κάρτα.

9. Να προσέχουν να μην υπερβαίνουν το όριο στις πιστωτικές κάρτες γιατί τότε θα πληρώσουν επί πλέον τόκους και το προϊόν θα τους στοιχίσει ακριβότερα.

10. Να μην ξεχνούν να ζητούν τη νόμιμη απόδειξη, την εγγύηση και τις οδηγίες χρήσης που μπορεί να συνοδεύουν το προϊόν και να είναι στην ελληνική γλώσσα. Το ότι είναι περίοδος εκπτώσεων δεν αναιρεί αυτά τα δικαιώματα του καταναλωτή και τις υποχρεώσεις του εμπόρου, εφόσον το προϊόν είναι ελαττωματικό είναι υποχρεωτική η αλλαγή ή η επιστροφή του.

Τι πρέπει να ελέγχουν:

- Κατά την περίοδο των εκπτώσεων στο κατάστημα πρέπει να υπάρχει αναρτημένη έγγραφη αναγγελία ότι πραγματοποιεί εκπτώσεις.

- Να αναγράφονται διπλές τιμές στα προϊόντα, δηλαδή η αρχική τιμή και η τιμή των εκπτώσεων ή να αναγράφεται το ποσό της έκπτωσης για συγκεκριμένες κατηγορίες ομοειδών προϊόντων σε πινακίδα με την προϋπόθεση βέβαια ότι σε κάθε είδος υπάρχει η αρχική τιμή.

- Στις προσφορές πρέπει να υπάρχει ανηρτημένη πινακίδα που να ενημερώνει ότι γίνονται προσφορές. Επίσης το προϊόν πρέπει να έχει δύο τιμές αρχική και η τιμή προσφοράς (όχι σε ποσοστό έκπτωσης).

- Στις προσφορές συνήθως αναγράφεται ότι δεν γίνονται αλλαγές, εάν μετανιώσουμε δεν έχουμε δυνατότητα αλλαγής.

Τέλος εάν διαπιστώσουν οι καταναλωτές ότι οι εκπτώσεις είναι πλασματικές, παραπλανητικές ή ανακριβείς ως προς το ποσοστό τους ή ως προς την ποσότητα των προσφερόμενων με έκπτωση προϊόντων ή ενέχουν οποιασδήποτε μορφής απόκρυψη ή παραπλάνηση πρέπει να το καταγγείλουν στη Γενική Γραμματεία Καταναλωτή.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης και το αμόρε του! (Photos)

Δεν ξέρουμε για εσάς, αλλά εμείς δεν έχουμε ξαναδεί φωτό του Δημήτρη Σαλπιγγίδη με το έτερον ήμισυ. Ο επιθετικός του ΠΑΟΚ και της εθνικής Ελλάδος, εθεάθη στην Πάρο και στη Μύκονο, με τη σύντροφό του. Σας παρουσιάζουμε τις φωτό που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο...


Διαβάστε Περισσότερα »

Δεύτερη στην Ευρώπη η Εθνική Νέων

Η Εθνική Νέων υπέκυψε στην ανωτερότητα της Ισπανίας και δεν πήρε την κούπα, αλλά έχει πάρει ήδη την πρώτη θέση στην καρδιά μας. Τα παιδιά του Τσάνα πάλεψαν και λύγισαν στο 80’ όταν ο Χεσέ, δεν αστόχησε απέναντι από τον Διούδη και έγραψε το 1-0 στον τελικό του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος U-19. Λίγα πράγματα από την ελληνική ομάδα, στα… χνάρια των «μεγάλων» και οι Νέοι της Ισπανίας, οι οποίοι κατακτούν τον τίτλο για δεύτερη συνεχόμενη φορά.

Το πρώτο ημίχρονο της αναμέτρησης δεν έμοιαζε σε τίποτα με εκείνο των ομίλων. Οι παίκτες του Τσάνα ξεκίνησαν με πρώτο μέλημα να κρατήσουν το μηδέν στην εστία τους και στην συνέχεια να ψάξει κάτι παραπάνω. Από την άλλη πλευρά οι Ισπανοί με το γνωστό, πλέον, «τίκι τάκα», αλλά σε πιο ήπια μορφή έφτασαν… σχεδόν με άνεση στην περιοχή του Διούδη.

Ο αναιμικός Σταφυλίδης σε συνδυασμό με το ότι ο Γιαννιώτας δεν μάρκαρε και τόσο πολύ, έκανε την αριστερή μας πλευρά να… μπάζει και τους Χεσέ και Ντεουλοφέου να δημιουργούν συνέχεια ρήγματα. Οι Ισπανοί είχαν αρκετές καλές στιγμές, όμως κάτι η τύχη και κάτι η σταθερότητα του Διούδη κράτησαν το μηδέν. Καλύτερη στιγμή για την ελληνική ομάδα, η κεφαλιά του Κατίδη, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε υπέροχη σέντρα του Γιαννιώτα, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με την Εθνική μας να πατάει πιο καλά και πιο σταθερά από το πρώτο ημίχρονο. Οι παίκτες του Τσάνα κράτησαν την μπάλα στα πόδια τους, ισορρόπησαν λίγο παραπάνω το παιχνίδι, όμως και πάλι έφταναν με δυσκολία μπροστά από την εστία του Κέπα. Η κυκλοφορία της μπάλας και το καλό στήσιμο της ελληνικής ομάδας, επηρέασε τους αντίπαλους, οι οποίοι ξαφνιάστηκαν και για λίγα λεπτά τα έχασαν.

Δυστυχώς για εμάς, το ξεπέρασαν γρήγορα και επανήλθαν με την γνωστή έως… εκνευριστική κυκλοφορία της μπάλας δημιουργώντας και πάλι πολλές ευκαιρίες μπροστά από την εστία του Διούδη. Σε μία από αυτές, ο Έλληνας κίπερ, βρέθηκε εκτεθειμένος όταν ο Ντεουλοφέου, είδε εξαιρετικά τον Χεσέ, ο οποίος με άριστο πλασέ άνοιξε το σκορ για την Ισπανία.

Το τελευταίο σφύριγμα της λήξης, βρήκε τους παίκτες της Ισπανίας να κατακτούν το τρόπαιο για δεύτερη συνεχόμενη φορά, πράγμα που έκανε η εθνική ανδρών της Ισπανίας, πριν κάποιες μέρες στην Πολωνία. Από την άλλη πλευρά, όσοι Έλληνες βρέθηκαν στο γήπεδο, έδωσαν το… πιο ζεστό τους χειροκρότημα για τον Τσάνα και τα παιδιά του.

Διαβάστε Περισσότερα »

Δωράκι 700 ευρώ στη Δραγούμη με έξοδα του ΑΠΘ


Ένα σκάνδαλο ολκής για τη δύσκολη οικονομική περίοδο που ζούμε έλαβε χώρα στη Θεσσαλονίκη με πρωταγωνιστές τον Αντιπρύτανη του ΑΠΘ και την ηθοποιό Ναταλία Δραγούμη. Σύμφωνα με δημοσίευμα της... εφημερίδας Πρώτο Θέμα, ο αντιπρύτανης Ιωάννης Παντής έκανε "δωράκι"ένα πανάκριβο iPhone αξίας 699 ευρώ στην γνωστή ηθοποιό Ναταλία Δραγούμη, αλλά το χρέωσε στα... λειτουργικά έξοδα του ιδρύματος.

Eδικότερα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ υπάρχει τιμολόγιο με ημερομηνία 27 Μαρτίου 2012 από το κατάστημα Λογότυπος προς την Εταιρεία Αξιοποίησης και Διαχείρισης της Περιουσίας του ΑΠΘ (πρόεδρος της οποίας είναι ο κ. Μυλόπουλος για τον οποίο επενέβη εισαγγελέας για το ταξίδι στην Κωνσταντινούπολη), σύμφωνα με το οποίο αγοράστηκε το πανάκριβο iPhone 4S με 16GB μνήμη αξίας 699 ευρώ (πλέον ΦΠΑ) και χρεώθηκε στο ΑΠΘ, και συγκεκριμένα στις λειτουργικές δαπάνες του.

Στις παρατηρήσεις του τιμολογίου αναγράφεται ευθαρσώς ότι το εν λόγω high tech gadget δεν θα παραλάβει για τις ανάγκες του κάποιος καθηγητής ή μεταπτυχιακός φοιτητής αλλά η κυρία Ναταλία Δραγούμη στην οικία της!

"Είχα πάει στη Θεσσαλονίκη με την παράσταση "το μηλο'' και κάναμε μια συζήτηση με τη διεύθυνση του ΑΠΘ για κάποια μελλοντική συνεργασία μας αφού εγώ διδάσκω υποκριτική στην Αθήνα.

Τους είχα καλέσει στην παράσταση και μου έκαναν ένα δώρο...σαν να μου έκαναν δώρο λουλούδια ας πουμε.

Το θεώρησα πολύ σημαντικό.

Γνώρισα τον κ. Παντή που είναι πρόεδρος της Σχολής Κινηματογράφου.

Μια αρχική συζήτηση κάναμε...

Και μόνο που με σκέφτηκαν, το θεωρώ πολύ τιμητικό όπως εξάλλου και το δώρο που μου έκαναν" σχολίασε σχετικά η Ναταλία Δραγούμη.
radar.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Σαν σήμερα....

Δείτε τα σημαντικότερα γεγονότα που έγιναν σαν σήμερα 16 Ιουλίου....
Γεγονότα
636: Οι Άραβες νικούν τον στρατό του Αυτοκράτορα Ηρακλείου Α' στον ποταμό Ιερομίακα.
1054: Ο πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως Μιχαήλ Κηρουλάριος επισημοποιεί το Σχίσμα των Εκκλησιών και αφορίζεται από τους απεσταλμένους του Πάπα.
1919: Υπογράφεται το Σύμφωνο Τιτόνι (υπουργός Εξωτερικών της Ιταλίας) - Βενιζέλου. Προβλέπει την παραχώρηση των Δωδεκανήσων πλην της Ρόδου στην Ελλάδα και καθορίζει ότι η Ιταλία θα στηρίξει το ελληνικό αίτημα για τη Βόρεια Ήπειρο, ενώ η Ελλάδα θα υποστηρίξει την ανάθεση στην Ιταλία «εντολής» για την Αλβανία. Το Σύμφωνο θα καταγγελθεί από την Ιταλία στις 9 Ιουλίου 1922.
1926: Η πρώτη έγχρωμη υποβρύχια φωτογραφία δημοσιεύεται στο περιοδικό National Geographic.
1945: Αρχίζει στο Πότσδαμ της Γερμανίας η διάσκεψη κορυφής, με τη συμμετοχή των Ιωσήφ Στάλιν, Χάρι Τρούμαν και Γουίνστον Τσόρτσιλ, που αντικαταστάθηκε από τον Κλέμεντ Ατλι όταν έγιναν γνωστά τα αποτελέσματα των βρετανικών εκλογών. Αποφασίζεται ο διαμελισμός της Γερμανίας και ρυθμίζονται τα θέματα των αποικιών της Αυστρίας, της Πολωνίας, της Ουγγαρίας και της Τσεχοσλοβακίας.
1950: 199.854 θεατές -ρεκόρ για ποδοσφαιρικό αγώνα- παρακολουθούν στο Μαρακανά την αναμέτρηση Βραζιλίας - Ουρουγουάης για το 4ο Παγκόσμιο Κύπελλο. Ο αγώνας λήγει 2-1 υπέρ της Ουρουγουάης, που κατακτά το Μουντιάλ.

Γεννήσεις
1872: Ρόαλντ Αμούντσεν, νορβηγός εξερευνητής του Νοτίου Πόλου. (Θαν. 18/6/1928)
1921: Γκι Λαρός, γάλλος μόδιστρος. (Θαν. 17/2/1989)
1948: Πίνχας Τσούκερμαν, ισραηλινός βιολονίστας, ειδικός στη μουσική του Βόλφγκανγκ Αμαντέους Μότσαρτ.

Θάνατοι
1989: Χέρμπερτ Φον Κάραγιαν, ελληνικής καταγωγής αυστριακός διευθυντής ορχήστρας. (Γεν. 5/4/1908)
1992: Μαίρη Αρώνη, ηθοποιός. (Γεν. 1914)
1999: Τζον Φιτζέραλντ Κένεντι τζούνιορ, γιος του αμερικανού προέδρου JFK, δικηγόρος και εκδότης του περιοδικού George. (Γεν. 25/11/1960)

Διαβάστε Περισσότερα »

Ουρολοίμωξη: Η ασθένεια του καλοκαιριού

Μπορείς να την αποκαλέσεις και την... ασθένεια του καλοκαιριού. Κολύμπι, σεξ και περισσότερες έξοδοι μπορεί να είναι η αφορμή για την...
δεύτερη πιό κοινή αιτία λοίμωξης ασθενών που προσέρχονται στα εξωτερικά ιατρεία των μονάδων πρωτοβάθμιας περίθαλψης! Ουρολοίμωξη... Τι είναι; Τι μπορείς να κάνεις για να μην σε ενοχλήσει ξανά; Η παθολόγος Αναστασία Μοσχοβάκη έχει τις απαντήσεις.

ΤΙ ΕΙΝΑΙ;
"Η ουρολοίμωξη είναι φλεγμονή του ουροποιητικού συστήματος. Οι λοιμώξεις του ουροποιητικού οφείλονται σε παθογόνους οργανισμούς που προσβάλλουν τα ούρα, την ουροδόχο κύστη, την ουρήθρα και τον νεφρό" επισημαίνει η Αναστασία Μοσχοβάκη.

Ανάλογα με το σημείο που μολύνει διακρίνεται σε:

1. Κυστίτιδα, όπου τα συμπτώματα εντοπίζονται κατά κύριο λόγο στην κύστη! Πρόκειται για είδος λοίμωξης που αφορά κυρίως τον γυναικείο πληθυσμό!

2. Ουρηθρίτιδα, η οποία όπως το αναφέρει και η λέξη αφορά σε μόλυνση της ουρήθρας. Αφορά περισσότερο άνδρες παρά γυναίκες!

3. Πυελονεφρίτιδα! Συμβαίνει όταν το μικρόβιο περνά από την ουρήθρα στο ανώτερο ουροποιητικό σύστημα και προσβάλει τον νεφρό. Πρόκειται για πιο επικύνδυνη περίπτωση που προκύπτει όταν δεν αντιμετωπιστεί σωστά μια κυστίτιδα ή ουρηθρίτιδα!

ΠΩΣ ΤΗΝ ΚΟΛΛΑΣ;
Οι αιτίες που μπορεί να βρεθείς στον γιατρό για ουρολοίμωξη είναι πολλές και αρκετα διαφορετικές μεταξύ τους...
- Σεξουαλική επαφή... Μικρόβια που μεταφέρονται κατά την σεξουαλική πράξη και μπορούν να προσβάλουν την κύστη ή την ουρήθρα.
- Κακή υγιεινή και λανθασμένες συνήθειες, όπως για παράδειγμα στην τουαλέτα. Ο απρόσεκτος καθαρισμός μπορεί να μεταφέρει μικρόβια από τον πρωκτό στην ουρήθρα και την κύστη και να προκαλέσει λοίμωξη.
- Μολυσμένα νερά κατά την κολήμβηση που μεταφέρουν μικρόβια και ιούς.
- Πολλές φορές όλα τα παραπάνω, με μια κάποια μεγαλύτερη ευαισθησία στην περιοχή, η οποία και οφείλεται σε κληρονομικότητα.

Τι μπορεί να προκαλέσει την ουρολοίμωξη;
Τα μικρόβια που προκαλούν ουρολοιμώξεις είναι πολλά και σεε πολλές περιπτώσεις το είδος του μικροβίου εξαρτάται και από την αιτία που προκάλεσε την ουρολοίμωξη.
"Εντερικά μικρόβια, σεξουαλικώς μεταδιδόμενα παθογόνα μικρόβια, μυκοβακτήρια, μύκητες, ιοί και παράσιτα. Το πιο σύνηθες μικρόβιο είναι το escherichia coli. Σε ορισμένες περιπτώσεις, σεξουαλικώς μεταδιδόμενα όπως τα Chlamydia trachomatis, η neisseria gonorrhoeae, ο ιός του έρπητα έχουν κυρίαρχο ρόλο"!


ΤΑ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ
Υπάρχουν κάποια συγκεκριμένα συμπτώματα που πρέπει να σε βάλουν σε υποψίες για το ενδεχόμενο ουρολοίμωξης:

- Τσούξιμο κατά τη διάρκεια της ούρησης

- Συχνές επισκέψεις στην τουαλέτα/Συχνοουρία

- Πυρετός με πιο σύνηθες την εμφάνιση δέκατων

- Ναυτία, κοιλιακό πόνο ή ακόμη και εμετό

Είναι όμως πολύ πιθανό να μην εμφανίζεται κανένα από τα παραπάνω συμπτώματα. Σε αυτήν την περίπτωση, όπως εξηγεί η παθολόγος, η λοίμωξη αποκαλύπτεται μόνο μετά από εξέταση ούρων (ασυμπτωματικές ουρολοιμώξεις).


Ποια είναι η ενδεδειγμένη θεραπεία;
Όπως και στις περισσότερες λοιμώξεις η αντιμετώπιση έχει ένα και μοναδικό όνομα. Αντιβίωση! "Οι περισσότερες κυστίτιδες αντιμετωπίζονται με την χορήγηση μιας εφ' άπαξ δόσης αντιβιοτικού, από τον ειδικό ιατρό. Η απάντηση της καλλιέργειας επιβεβαιώνει τη διάγνωση και το αντιβιόγραμμα βοηθά στην επιλογή του κατάλληλου αντιβιοτικού από τον ιατρό. Κλειδί της θεραπείας αποτελεί η σωστή και τακτική, στις ώρες λήψης της, φαρμακευτική αγωγή" τονίζει η Αναστασία Μοσχοβάκη.

Τα νέα και υγιή άτομα με εμπύρετη λοίμωξη μπορούν να αντιμετωπιστούν θεραπευτικά εξωνοσοκομειακά (εκτός νοσοκομείου), με αντιβίωση (τριμεθοπρίμη - σουλφαμεθοξαζόλη) επί 2 εβδομάδες, εφόσον ο ειδικός ιατρός το κρίνει και ο ασθενής πληρεί τις απαραίτητες προϋποθέσεις.

Συνήθως, δύο ημέρες μετά την εφαρμογή της θεραπείας συνιστάται επανάληψη της καλλιέργειας ούρων, το διάστημα αυτό όμως μπορεί να ποικίλει ανάλογα με την κάθε περίπτωση.


Τι να κάνεις για να προφυλαχθείς
Για να απαντήσεις στο παραπάνω ερώτημα, πρέπει να εντοπίσεις τι κάνεις λάθος στην καθημερινότητά σου. Κακές συνήθειες, αμέλεια και έλλειψη προσοχής μπορούν να σου φέρουν μπελάδες.
"Η μη λήψη επαρκούς ποσότητας νερού, η χρήση τοπικών αντισυλληπτικών όπως σπερματοκτόνων και διαφραγμάτων, οι κακές συνθήκες υγιεινής που εκθέτουν την ουρήθρα σε μικρόβια από τον πρωκτό, η έκθεση σε μολυσμένα νερά, η αμέλεια του προφυλακτικού" είναι οι πιο βασικοί παράγοντες προσβολής από ουρολοίμωξη.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ
- Πίνεις πάντα πολύ νερό. Ειδικά τώρα που είναι καλοκαίρι και το έχει ανάγκη ο οργανισμός σου. Τα πολλά υγρά μπορεί να είναι και το "φάρμακό" σου στα πρώτα στάδια μιας κυστίτιδας, ώστε να αποφύγεις την αντιβίωση.

- Καλή υγιεινή και καθαριότητα. Πλύσιμο των χεριών πάντα μετά την τουαλέτα από όλους χωρίς καμία εξαίρεση! Το ίδιο φυσικά πρέπει να συμβαίνει και με την περιοχή των γεννητικών οργάνων, ειδικά πριν και μετά την σεξουαλική επαφή. Να ξέρεις πως είναι πολύ καλό να ουρήσεις ακριβώς μετά την σεξουαλική επαφή! Επίσης, αν ένας από τους δύο εμφανίσει ουρολοίμωξη, καλό είναι να ακολουθήσει αγωγή και ο σύντροφός του.

- Προσοχή στο κολύμπι. Η επαφή με το νερό μπορεί να έχει δυσάρεστες επιπτώσεις στο θέμα αυτό. Αυτό φυσικά οφείλεται σε μολυσμένα νερά και μικρόβια που μπορεί να υπάρχουν εκεί. Για αυτό και συχνά το πρόβλημα εμφανίζεται ιδιαίτερα σε πισίνες με πολύ κόσμο και αραιή ανανέωση του νερού.

- Αποφεύγεις τα πολύ στενά ρούχα/τζιν και συνθετικά εσώρουχα. Αν έχεις ευαισθησία, ίσως θα έπρεπε να αποχαιρετίσεις το ασφυκτικά στενό στον καβάλο τζιν σου ή τα συνθετικά δαντελωτά εσώρουχα. Για να έχεις το κεφαλι σου ήσυχο... Προτίμησε ρούχα άνετα και βαμβακερά εσώρουχα που προστατεύουν την υγιεινή της περιοχής!

Τέλος στην ανάπτυξη των ουρολοιμώξεων μπορεί να εμπλέκονται και άλλοι παράγοντες, που διαταράσσουν την αμυντική ετοιμότητα του οργανισμού όπως η κύηση, ουρολογικές παθήσεις, παθήσεις του νωτιαίου μυελού, η σκλήρυνση κατά πλάκας, ο διαβήτης, το υψηλό ουρικό οξύ, ορισμένες δυσμενείς γενετικές προδιαθέσεις, η λήψη κορτιζόνης. Οι παθήσεις που αλλοιώνουν τη σωστή άμυνα πρέπει να εντοπίζονται και να θεραπεύονται έγκαιρα κατά την διάρκεια της σωστής παθολογικής ιατρικής εξέτασης.
tlife.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Απειλή πτώχευσης στα φωτοβολταϊκά






Μαζική πτώχευση χιλιάδων ηλεκτροπαραγωγών από φωτοβολταϊκά λόγω στάσης πληρωμών από τον Λειτουργό Αγοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας ΑΕ εντοπίζει ο Σύνδεσμος Παραγωγών από Φωτοβολταϊκά (ΣΠΕΦ) και με επιστολή του προς τον υπουργό Οικονομικών κ. Ι. Στουρνάρα ζητεί την άμεση παρέμβασή του προς εξόφληση των οφειλομένων στους ηλεκτροπαραγωγούς από φωτοβολταϊκά.


Η επιστολή, μεταξύ άλλων, αναφέρει: «Σε συνέχεια προηγούμενων επιστολών μας προς την πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΚΑ αλλά και σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για το θέμα των πληρωμών των παραγωγών ενέργειας από φ/β, βρισκόμαστε στη δυσάρεστη θέση να επανέλθουμε και σε εσάς ζητώντας την ύστατη παρέμβασή σας όσον αφορά την κεφαλαιακή ενίσχυση του ΛΑΓΗΕ είτε μέσω δανείου από το ΤΠΔ, όπως συζητείται ατελέσφορα τρεις μήνες τώρα, είτε ως αύξηση κεφαλαίου του.

Η τραγική κατάσταση στην οποία οι χιλιάδες παραγωγοί ενέργειας από φ/β έχουν περιέλθει όσον αφορά τις πληρωμές τους από το ΛΑΓΗΕ και η συσσώρευση ληξιπρόθεσμων οφειλών τριών και οσονούπω τεσσάρων μηνών, τους οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στη μαζική πτώχευση και συνιστά πλέον θρυαλλίδα ακραίων κοινωνικών συμπεριφορών ένεκα του κλίματος απόγνωσης και οργής που επικρατεί. Οπως προφανώς γνωρίζετε, ο κλάδος τον ΑΠΕ είναι χαρακτηριστικά εντάσεως κεφαλαίου και ως τέτοιος φέρει σημαντικό τραπεζικό δανεισμό με επαχθείς, λόγω και της οικονομικής κρίσης, όρους. Η ανελαστική τοκοχρεωλυτική εξυπηρέτηση του δανεισμού αυτού αλλά και η απόδοση ΦΠΑ για τιμολόγια που οι παραγωγοί εξέδωσαν αλλά δεν έχουν εισπράξει, απορροφά το 75% των εισροών τους και συνεπώς είναι αδύνατο να καλυφθούν από ίδια κεφάλαια.

Έτσι, ο ευρύτατος αυτός κοινωνικός ιστός, η επιχειρηματική τάξη αλλά και ο τραπεζικός κλάδος που εμπλέκονται στις ΑΠΕ και τα φ/β ειδικότερα, βρίσκονται αντιμέτωποι με μία πρωτοφανή οικονομικά μαζική κατάρρευση που όμοιά της στον παρελθόν μάλλον δεν υφίσταται για να συγκριθεί».
Διαβάστε Περισσότερα »

ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΟΣ ΓΥΡΟΣ ΣΤΟ ΔΙΣΤΟΜΟ


Ο ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΙ Ο ΑΜΒΡΥΣΣΕΑΣ ΔΙΣΤΟΜΟΥ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΙ ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΟ ΓΥΡΟ ΣΤΙΣ 12 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΚΑΙ ΩΡΑ 6 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ. ΟΡΓΑΝΩΤΗΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΝΕΣΤΗΣ (ΠΟΔΗΛΑΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ)...ΠΑΡΤΕ ΟΛΟΙ ΤΑ ΠΟΔΗΛΑΤΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΕΛΑΤΕ!!!!ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ 2 ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ΜΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΙΚΡΟΥΣ ΜΑΣ ΦΙΛΟΥΣ ΚΑΙ ΜΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟΥΣ!!ΘΑ ΚΛΗΡΩΘΕΙ ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΙ ΕΝΑ ΠΟΔΗΛΑΤΟ!!!! ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ!!!!
agnanti roumelis
Διαβάστε Περισσότερα »

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ. Δειτε τι γραμμα εγραψε αγρότης στην εφορία.





Γράμμα στην εφορία από αγρότη στην Κρήτη - Θα γίνω φονιάς και όχι αυτόχειρας.
Φονιάς παρά... αυτόχειρας προτιμά να γίνει ο πρώην μηχανικός και νυν αγρότης Νίκος Αρετούλης, ο οποίος κατοικεί στη Ρίζα της Ιεράπετρας και πριν από λίγες ημέρες παρέλαβε το... μπιλιετάκι της εφορίας. Ούτε λίγο ούτε πολύ, το κράτος τον καλεί να
πληρώσει αναλογικά το 1/4 του πενιχρού εισοδήματός του που είναι μόλις 2.000 ευρώ!

Διατηρώντας την ψυχραιμία του και επιστρατεύοντας την αίσθηση του χιούμορ, ο ίδιος απέστειλε τόσο στο Υπουργείο Οικονομικών όσο και στη Δ.Ο.Υ. Ιεράπετρας ένα... πρωτότυπο υπόμνημα, με το οποίο αναλύει για ποιους λόγους ο ίδιος δεν πρόκειται να πληρώσει ούτε ευρώ για τα χαράτσια της φετινής χρονιάς.

Στο υπόμνημα, ο κ. Αρετούλης, που έφυγε από τη Θεσσαλονίκη εγκαταλείποντας έναν αστικό τρόπο ζωής για να ζήσει στη νότια Κρήτη καλλιεργώντας τη γη, περιγράφει με λεπτομέρεια τον τρόπο και τις συνθήκες ζωής του, αναδεικνύοντας την... απόκλιση της δικής του πραγματικότητας από τους στείρους αριθμούς του φοροεισπρακτικού κρατικού μηχανισμού, χαρακτηρίζοντας τους ιθύνοντες της οικονομικής πολιτικής της χώρας αχρείους, απατεώνες και ψεύτες.

Η επιστολή του, η οποία δημοσιεύτηκε και στην εφημερίδα «Το Ποντίκι», αναφέρει τα εξής:

ΥΠΟΜΝΗΜΑ – ΔΗΛΩΣΗ

Προς το υπουργείο Οικονομικών, ΔΟΥ Ιεράπετρας

Του φορολογούμενου πολίτη Αρετούλη Γ. Νικολάου, κατοίκου του Δ.Δ. Ρίζας του Δήμου Ιεράπετρας.

Εις το εκκαθαριστικό σημείωμα που μου αποστείλατε «προσάπτε­ται» τεκμαρτό εισόδημα 8.863 ευρώ, ποσό το οποίο εγώ ποτέ δεν είδα κι ούτε θέλησα να αποκτήσω.

1.Για την οικία μου, αντικειμενικής αξίας 13.653,68 ευρώ (ΕΤΑΚ 10.8.2010), ευρισκόμενη στον οικισμό Πανακιανά του Δ.Δ. Ρίζας του Δήμου Ιεράπετρας, χωρίς καν ηλεκτροδότηση, θεωρείται τεκ­μαρτό εισόδημα 4.080 ευρώ, περίπου το 1/3 της αξίας της, τη στιγ­μή που πολύ καλύτερα σπίτια τα βρίσκει κανείς στην περιοχή μας με μόλις 150 ευρώ τον μήνα ενοίκιο (1.800/έτος).

2.Θεωρείτε τεκμαρτό εισόδημα διαβίωσης 3.000 ευρώ. Δυστυχώς για σας, λόγω της αντικαταναλωτικής και οικολογικής ιδεολογίας και τρόπου ζωής που έχω επιλέξει από το 1995, εγώ και η σύντροφός μου (2 άτομα) επιζήσαμε με μόλις 2.126,5 ευρώ για ένα ολό­κληρο έτος, συμπεριλαμβανομένων και των εξόδων της βενζίνης του αυτοκινήτου μου, που χρησιμοποιώ κυρίως για τις αγροτικές εργασίες μου. Δηλαδή ζητάτε για φόρο το 1/4 του ετήσιου εισοδή­ματος επιβίωσής μου!!!

3.Όσο για το αυτοκίνητό μου, μοντέλο '91 και κυβισμού 750 κ.εκ., με έξοδα ασφάλισης – τελών κυκλοφορίας 300 ευρώ και συντήρη­ση από εμένα τον ίδιο (ως πρώην μηχανικός), θεωρείτε τεκμαρτό εισόδημα 2.000 ευρώ.

Κατόπιν όλων αυτών που ανέλυσα παραπάνω και επικαλούμενος το τελευταίο άρθρο του Συντάγματος, δηλώνω τα εξής:

α) Μεταξύ της επιλογής να μην τρώω για τρεις (3) μήνες

και να πλη­ρώσω τον φόρο που ζητάτε, θα προτιμήσω να μην πληρώσω ούτε ένα ευρώ.

β) Μεταξύ της επιλογής να γίνω αυτόχειρας ή φονιάς, θα προτιμή­σω να γίνω φονέας σας.

γ) Αν δεν έχετε κάνει κάποιο λάθος με αυτό το εκκαθαριστικό που μου αποστείλατε, τότε είστε αχρείοι και απατεώνες και κλέφτες.

7.7.2012

Άνευ ουδεμίας εκτίμησης

Ν. Αρετούλης
Διαβάστε Περισσότερα »

Κώπαια 2012 : 10ήμερες εκδηλώσεις στο Κάστρο Βοιωτίας

Ένα πλούσιο 10ήμερο πολιτιστικών και αθλητικών εκδηλώσεων περιλαμβάνει ο θεσμός πλέον των Κωπαίων 2012, που διοργανώνει ο Εκπολιτιστικός Εξωραϊστικός Σύλλογος Κάστρου Βοιωτίας, από τις 18 έως τις 28 Ιουλίου.
Διαβάστε Περισσότερα »

Έτσι τσεπώνουν οι Γερμανοί το ΦΠΑ του «Ελευθέριος Βενιζέλος»...


Την ώρα που η Γερμανική κυβέρνηση κατακρίνει την αφερεγγυότητα της Ελλάδας, η μεγαλύτερη κατασκευαστική εταιρία της Γερμανίας αρνείται πεισματικά να πληρώσει στο ελληνικό δημόσιο τα 163 εκατομμύρια ευρώ που χρωστάει από τα... ατασκευαστικά του αεροδρομίου Ελευθέριος Βενιζέλος.

Σύμφωνα με αποκλειστικό δημοσίευμα της εφημερίδας "Πρώτο Θέμα", η Hochtief, βασικός μέτοχος του αερολιμένα (κατέχει το 40%, ενώ το υπόλοιπο 55% ανήκει στο ελληνικό δημόσιο) έχει προσφύγει σε διεθνή διαιτησία στο Λονδίνο, προκειμένου να αποφύγει να εκπληρώσει τις συμβατές υποχρεώσεις έτσι όπως προβλέπονται από την ελληνική νομοθεσία.

Σύμφωνα με αυτή τη νομοθεσία, αν ένας ιδιώτης, ή μία εταιρία, χτίζει μία κατοικία ή ένα κτίριο που δε θα αποφέρει έσοδα, τότε δε μπορεί να εκπέσει ο ΦΠΑ.

Εκπίπτει μόνο στη περίπτωση που το κτίριο αυτό αναμένεται να αποφέρει έσοδα στο μέλλον.

Η Hochtief, κατά την κατασκευή του αεροδρομίου, συμψήφισε τον ΦΠΑ με άλλες εργασίες, ενώ κανονικά για κτίρια που δεν αποφέρουν και δε θα αποφέρουν έσοδα (όπως το κτίριο της Πυροσβεστικής και ο Πύργος Ελέγχου) ο ΦΠΑ δεν έπρεπε να εκπέσει.

Σε ανακοίνωσή της η εταιρία, αρνείται να αναγνωρίσει το χρέος της, δηλώνοντας ότι δεν οφείλει καμία ληξιπρόθεσμη οφειλή στο ελληνικό Δημόσιο, ούτε από ΦΠΑ, ούτε από άλλους έμμεσους η άμεσους φόρους ή ασφαλιστικές εισφορές, ενώ κατέφυγε στη διαιτησία του Λονδίνου προκειμένου να αποφύγει να καταβάλει το ποσό που οφείλει.

Η εκδίκαση της υπόθεσης βρίσκεται σε εξέλιξη στα εθνικά δικαστήρια και οι δικαστικές αποφάσεις αναμένονται στο δεύτερο εξάμηνο του έτους.

news247.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Το μεγάλο κανάλι της Βουλής, που μεταδίδει μόνο συνεδριάσεις και ντοκιμαντέρ...




...μας κοστίζει 4 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο...
Ένα πλούσιο κανάλι που μεταδίδει μόνο συνεδριάσεις και ντοκιμαντέρ, το παρακολουθεί λιγότερο από το 0,3% του τηλεοπτικού πληθυσμού, αλλά το πληρώνουν χρυσάφι όλοι οι φορολογούμενοι πολίτες καθώς το... συνολικό ετήσιο κόστος λειτουργίας του φτάνει τα 4 εκατομμύρια. Αυτό είναι το κανάλι της Βουλής.

Στην εποχή της κρίσης που μαστίζει την ελληνική οικονομία και δημιουργεί συνθήκες ασφυκτικής πίεσης για τους φορολογούμενους που καλούνται να πληρώσουν το ένα χαράτσι μετά το άλλο, το κανάλι της Βουλής εξακολουθεί να εκπέμπει το σήμα του και να συνεχίζει το δικό του ιδιόρρυθμο έργο. Δηλαδή να μεταδίδει τις συνεδριάσεις της Βουλής, ένα δελτίο ειδήσεων και φυσικά ντοκιμαντέρ και ταινίες.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Real News», το κόστος για αυτές τις υπηρεσίες που προσφέρει το εν κανάλι της Βουλής φτάνει ετησίως σχεδόν τα 4 εκατομμύρια ευρώ, με τα 2,7 από αυτά να προορίζονται για τη μισθοδοσία των 82 υπαλλήλων. Από αυτούς 45 είναι τεχνικοί, 12 δημοσιογράφοι, 13 διοικητικοί, και 12 παραγωγοί.

Αν αναρωτιέστε τι χρειάζονται 45 ολόκληροι τεχνικοί για το κανάλι της Βουλής, καλά κάνετε γιατί το πρόγραμμα του καναλιού δεν είναι τόσο πλούσιο ώστε δικαιολογεί την ύπαρξη τόσων πολλών ανθρώπων. Επιπλέον, τα τελευταία χρόνια το κανάλι της Βουλής δεν φαίνεται να καταλαβαίνει τι εστί κρίση, καθώς οι δαπάνες του ανέβηκαν από τα 3 εκατομμύρια του 2007 στα 3,97 εκατομμύρια το 2011, ενώ προσέλαβε και τρία άτομα. Μόνο για το πρόγραμμα-κονσέρβα πληρώνουμε 600.000 ευρώ το χρόνο.

Αντίθετα με τα νούμερα της τηλεθέασης και το φτωχό πρόγραμμα, ο εξοπλισμός του καναλιού της Βουλής είναι πλουσιότατος: 5 κοντρόλ, 25 ρομποτικές κάμερες και 3 μοντάζ avid, για να μεταδίδει όλες τις συνεδριάσεις της Βουλής, με τεχνικά μέσα επιπέδου... Champions' League. Παράλληλα, το κανάλι στεγάζεται όχι σε ένα αλλά σε τρια κτίρια, με ετήσιο μίσθωμα 30.000 ευρώ ενώ άλλα 74.000 το χρόνο δίνει για τον όροφο στην οδό Αμαλίας όπου στεγάζεται το νέο στούντιο –το τρίτο κατά σειρά- για την δημιουργία του οποίου πέρσι -εν μέσω κρίσης- ξοδεύτηκαν 136.000 ευρώ για τηλεοπτικό εξοπλισμό και άλλα 51.000 για μηχανολογικό εξοπλισμό....Αξίζει δε να σημειωθεί ότι στον προϋπολογισμό του 2011 έχει εγγραφεί ως μίσθωμα για το στούντιο της Αμαλίας το ποσό των 297.473 ευρώ, παρότι το κανάλι νοικιάζει μόνο έναν όροφο...

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, το εν λόγω κανάλι θα μπορούσε να συνεχίσει να λειτουργεί με το 20% του σημερινού κόστους, ενώ για το θέμα των περιττών δαπανών είχαν ασχοληθεί με επιστολές τους προς τον τότε Πρόεδρο της Βουλής, Φιλιππο Πετσάλνικο, τόσο ο βουλευτής της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης όσο και ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Συμεών Κεδίκογλου.

iefimerida.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ