Τετάρτη 18 Ιουλίου 2012

Οι γιατροί της χάρισαν νέο πρόσωπο


Η 40χρονη Li Hongfang μπορεί να χαμογελάσει ξανά, «απελευθερωμένη» από τους 70 μεγάλους όγκους
που παραμόρφωναν το πρόσωπό της.

Οι γιατροί του νοσοκομείου στην πρωτεύουσα Xi'an της επαρχίας Shaanxi της Κίνας ανέλαβαν να χειρουργήσουν τη φτωχή μητέρα εντελώς δωρεάν.

Η Li έπασχε για περισσότερο από μία δεκαετία από μια πολύ σπάνια μορφή καρκίνου των οστών (χόρδωμα), που προκαλούσε έντονη ανάπτυξη του ιστού, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται όγκοι που παραμόρφωναν το πρόσωπό της, αλλά δεν είχε τα χρήματα για να πληρώσει την επέμβαση. Το ποσό για μια τέτοια επέμβαση ξεπερνά τις 75.000 ευρώ.

«Νιώθω το κεφάλι μου πιο ελαφρύ και μάλλον δείχνω και καλύτερη. Θα με κοιτάξω στον καθρέφτη όταν φύγει και το πρήξιμο από την επέμβαση. Θα είναι το καλύτερο δώρο για μένα» είπε η ίδια.







 






Διαβάστε Περισσότερα »

Ένας 75χρονος έσβησε στο Ιπποκράτειο από τον ιό του Δυτικού Νείλου - Συναγερμός για τα κουνούπια




- Ο 75χρονος είχε χρόνια προβλήματα υγείας και σακχαρώδη διαβήτη
- Ο τόπος κατοικίας του δεν ήταν στα νότια προάστια αλλά έμενε στα Άνω Πατήσια
- Άλλα δύο σοβαρά περιστατικά με εγκεφαλίτιδα από τσίμπημα κουνουπιών νοσηλεύονται
- Πολλοί ακόμα δήμοι δεν έχουν ξεκινήσει ακόμα τους ψεκασμούς για τα κουνούπια
- ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΩΣ ΝΑ ΠΡΟΦΥΛΑΧΘΕΙΤΕ ΑΠΟ ΤΑ ΚΟΥΝΟΥΠΙΑ

Το πρώτο θύμα του ιού του Δυτικού Νείλου είναι γεγονός πλέον και στην Αθήνα, κάτι που προκαλεί μεγάλη αναστάτωση τόσο στους κατοίκους του κέντρου για τα κουνούπια, αλλά και στις υγειονομικές αρχές της πρωτεύουσας και όλης της χώρας.

Πρόκειται για έναν ηλικιωμένο 75χρονο ο οποίος εισήλθε την Κυριακή στο νοσοκομείο Ιπποκράτειο της Αθήνας και αμέσως διασωληνώθηκε με συμπτώματα εγκεφαλίτιδας και την Τρίτη εξέπνευσε.

Ο 75χρονος άντρας δεν προερχόταν από περιοχή των νοτίων προαστίων που είναι και τα περισσότερα κρούσματα, αλλά αντίθετα έμενε στην περιοχή Άνω Πατήσια.

Σύμφωνα με πληροφορίες του NewsIt ο άντρας είχε συσσωρευμένα προβλήματα υγείας και σακχαρώδη διαβήτη.

Την ίδια ώρα, άλλα δύο σοβαρά περιστατικά με εγκεφαλίτιδα νοσηλεύονται αυτή τη στιγμή σε νοσοκομεία στην Αθήνα. Πρόκειται για έναν 68χρονο άντρα από τη Γλυφάδα και έναν 80χρονο από το Παλαιό Φάληρο.

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΑΥΤΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ:

- Χρήση εντομοαπωθητικών στο ακάλυπτο δέρμα αλλά και πάνω από τα ρούχα, τα οποία πρέπει να επαλείφονται μετά τα αντιηλιακά
- Να χρησιμοποιείται τις σίτες στα παράθυρα για να κρατάτε έξω από το σπίτι τα κουνούπια
- Για τα μικρά παιδάκια πρέπει να χρησιμοποιούνται κουνουπιέρες
- Να απομακρύνετε το στάσιμο νερό από λεκάνες, βάζα και γλάστες γιατί στα λιμνάζοντα νερά τα κουνούπια εναποθέτουν τα αυγά τους και βοηθούν στον πολλαπλασιασμό τους.
- Η χρήση ανεμιστήρα και κλιματιστικού βοηθά γιατί ο δροσερός αέρας μειώνει τη δραστηριότητα των κουνουπιών
- Ο λαμπτήρας κίτρινου χρώματος στον φωτισμό του εξωτερικού χώρου προσελκύει λιγότερο τα κουνούπια.
- Ψεκάζετε με εντομοκτόνα τα οποία προσβάλλουν το νευρικο σύστημα των κουνουπιών και τα αποπροσανατολίζουν.
- Προστατευθείτε κυρίως τις ώρες από το σούρουπο μέχρι το χάραμα με ρουχα που καλύπτουν μεγάλο μέρος του σώματος, δηλαδή φοράτε ανοιχτόχρωμα και φαρδιά ρούχα με μακριά μανίκια και παντελόνια.
- Τα συχνά ντους βοηθούν να μην υπάρχει έντονη εφίδρωση του σώματος που προσελκύει τα κουνούπια.
Διαβάστε Περισσότερα »

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Αχαϊα λόγω της πυρκαγιάς

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Αχαϊα λόγω της πυρκαγιάς
 
Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης έχουν κηρυχθεί οι περιοχές της Αχαΐας όπου από τα ξημερώματα της Τετάρτης μαίνεται ανεξέλεγκτη μεγάλη πυρκαγιά. Ώρες αγωνίας ζουν οι κάτοικοι των κοινοτήτων Πλατάνι και Άνω και Κάτω Καστρίτσι, όπου έχει αρχίσει η εκκένωση σπιτιών. Δεν κινδυνεύουν κατοικίες στους οικισμούς Σελλά και Αργυρά, απ' όπου ξεκίνησε η φωτιά.
Νέο μέτωπο ξέσπασε πριν από λίγα λεπτά στην περιοχή Μαγούλα ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις συνεχίζουν να δίνουν τη μάχη με τη φωτιά σε Καστρίτσι και Πλατάνι, ώστε να τη θέσουν υπό έλεγχο πριν πέσει το φως της ημέρας.

Στη θέση Τσίπιρα στο Καστρίτσι και στη θέση Τσελέικα στο Πλατάνι σημειώθηκαν πριν λίγο αναζωπυρώσεις με αποτέλεσμα να σημάνει εκ νέου συναγερμός.


Για προληπτικούς λόγους δόθηκε εντολή για την εκκένωση των εγκαταστάσεων της Πανεπιστημιούπολης, ενώ λόγω του καπνού έχει επιβαρυνθεί ιδιαίτερα η ατμόσφαιρα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας.

Στο έργο της κατάσβεσης παίρνουν μέρος ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής, όμως οι άνεμοι που φτάνουν τα 9 μποφόρ δυσχεραίνουν το έργο τους. Στην περιοχή επιχειρούν 65 πυροσβέστες με 33 οχήματα, 35 άτομα πεζοπόρο τμήμα, οκτώ αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα, ενώ αναμένεται ενίσχυση των δυνάμεων με 50 πυροσβέστες και 20 οχήματα από την Ήπειρο, την Αττική και τη Στερεά Ελλάδα.

Στο αρχηγείο της Πυροσβεστικής σπεύδει ο υπουργός Δημ.Τάξης Νίκος Δένδιας.

Σε εξέλιξη είναι επίσης πυρκαγιά στην περιοχή Τζάιλο Αχαΐας, κοντά στη βιομηχανική περιοχή της Πάτρας. Η φωτιά καίει δασική έκταση, χωρίς να απειλεί κατοικημένες περιοχές.

Όπως είπε στον Βήμα 99,5 ο αντιδήμαρχος Πατρέων Αχιλλέας Γεωργακόπουλος, έχει μπει σε εφαρμογή η πρώτη φάση του σχεδίου «Ξενοκράτης» ώστε οι κάτοικοι των χωριών που κινδυνεύουν να είναι σε ετοιμότητα να εγκαταλείψουν την περιοχή αν χρειαστεί.

Κανονικά διεξάγεται η κυκλοφορία των οχημάτων στην εθνική οδό Πατρών - Κορίνθου.

Για τρίτη ημέρα μαίνεται επίσης η πυρκαγιά στο Ζευγολατιό Κορινθίας. Η φωτιά, που ξέσπασε το μεσημέρι της Δευτέρας, καίει δασική έκταση και οι ισχυροί άνεμοι δεν βοηθούν στο έργο της κατάσβεσης.

Στην περιοχή επιχειρούν 87 πυροσβέστες με 38 οχήματα και 66 άτομα πεζοπόρο τμήμα, ενώ στην περιοχή κατευθύνονται δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

Διαβάστε Περισσότερα »

«400.000 Έλληνες πάσχουν από ηπατίτιδα χωρίς να το γνωρίζουν»

Η άγνοια και ο στιγματισμός των ασθενών είναι η μεγαλύτερη απειλή για την ηπατίτιδα Η άγνοια και ο στιγματισμός των ασθενών είναι η μεγαλύτερη απειλή για την ηπατίτιδα
Άγνοια και στιγματισμός των ασθενών, αποτελούν τη μέγιστη απειλή για τον αγώνα ενάντια στην ηπατίτιδα. Η άγνοια οδηγεί τους ανθρώπους να υποθέσουν ότι δεν κινδυνεύουν, τους αποτρέπει από το να υποβληθούν σε εξετάσεις και να αρχίσουν θεραπεία και αποσπά την προσοχή της κοινής γνώμης από τα μηνύματα ευαισθητοποίησης, επεσήμανε σε συνέντευξη Τύπου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ηπατίτιδας, στις 28 Ιουλίου, ο Στυλιανός Καραταπάνης, πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Μελέτης του Ήπατος (ΕΕΜΗ), διευθυντής Α' Παθολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Ρόδου. Έτσι, αφενός μεν αυξάνεται ο κίνδυνος περαιτέρω μετάδοσης της λοίμωξης, αφού οι άνθρωποι εξακολουθούν να είναι απληροφόρητοι για τους τρόπους μετάδοσης και αντιμετώπισης, αφετέρου δε, ενισχύεται ο στιγματισμός των φορέων και των πασχόντων.
Δυστυχώς κάθε χρόνο 1.500.000 άνθρωποι πεθαίνουν από ηπατίτιδα, ενώ 500.000.000 πάσχουν από ηπατίτιδα Β και C, παγκόσμια, δηλαδή, 1 στους 12 ανθρώπους. Στη χώρα μας, 400.000 Έλληνες πάσχουν από χρόνια ηπατίτιδα Β ή C και οι περισσότεροι από αυτούς δεν το γνωρίζουν.
«Ηπατίτιδα: Είναι πιο κοντά από όσο νομίζεις. Γνώρισέ την. Αντιμετώπισέ την. Εξετάσου». Αυτό είναι το κεντρικό μήνυμα της φετινής Παγκόσμιας Ημέρας Ηπατίτιδας, που διοργανώνεται από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας με σκοπό τον αποστιγματισμό, την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση του πληθυσμού, ώστε να κάνουν τις απαραίτητες εξετάσεις για τη διάγνωση της νόσου.
Η χρόνια ιογενής ηπατίτιδα, όπως τόνισαν οι εκπρόσωποι της ΕΕΜΗ και μεταδίδει το ΑΠΕ, αποτελεί μια παγκόσμια επιδημία, που επηρεάζει τους πάντες, παντού, χωρίς να κάνει διακρίσεις σε φυλή, ηλικία και κοινωνικοοικονομικό επίπεδο.
Με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας για την Ηπατίτιδα, η Παγκόσμια Κοινότητα Ασθενών, καθώς και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, καλούν τις κυβερνήσεις να εντατικοποιήσουν τις προσπάθειές τους για τη μείωση του στιγματισμού με συνεχόμενες καμπάνιες ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης της κοινής γνώμης. Σε διαφορετική περίπτωση, υποστηρίζουν, όλες οι προσπάθειες για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής αλλά και της ίδιας της επιβίωσης των ασθενών θα πάνε χαμένες.
Δυστυχώς, όμως, μέχρι σήμερα το 81% των χωρών με χαμηλά εισοδήματα, δεν έχουν χρηματοδοτήσει καμία καμπάνια ενημέρωσης του κοινού, ενώ 85% δεν έχουν λάβει κανένα μέτρο για μείωση ή αντιμετώπιση του στιγματισμού των ασθενών.
Η Χρόνια Ιογενής Ηπατίτιδα, ανέφεραν οι επιστήμονες, είναι ένα νόσημα που αντιμετωπίζεται και σε πολλές περιπτώσεις μπορεί να ιαθεί πλήρως, εφόσον βέβαια υπάρξει έγκαιρος εντοπισμός των ασθενών και χορήγηση της κατάλληλης αντιικής αγωγής. Στη θεραπευτική προσέγγιση της χρόνιας ηπατίτιδας Β, βασικός στόχος είναι η επίτευξη μακροχρόνιας ιολογικής ύφεσης, ενώ στη χρόνια ηπατίτιδα C στόχος της θεραπείας είναι η εκρίζωση του ιού.
Δυστυχώς όμως, όπως ανέφεραν οι ειδικοί, στην Ελλάδα σήμερα, η οικονομική κρίση δυσχεραίνει την θεραπευτική αντιμετώπιση των ασθενών με χρόνιες ιογενείς ηπατίτιδες, διότι αρκετοί δεν διαθέτουν την απαιτούμενη ασφαλιστική κάλυψη.
Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης ανακοινώθηκε η δημιουργία και στην Ελλάδα Συλλόγου Ασθενών με Ηπατίτιδα. Ο Γιώργος Καλαμίτσης, ιδρυτικό μέλος, τόνισε ότι βασικός στόχος του Συλλόγου είναι η απρόσκοπτη πρόσβαση των ασθενών στη θεραπεία και η ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης για την Ηπατίτιδα.
Διαβάστε Περισσότερα »

Συνελήφθη υπερήλικας ναζί που ευθύνεται για τον θάνατο 15.000 Εβραίων

Συνελήφθη υπερήλικας ναζί που ευθύνεται για τον θάνατο 15.000 Εβραίων
Στην Βουδαπέστη συνελήφθη ο αιωνόβιος Ούγγρος Ναζί ο οποίος καταζητείτο από την λήξη του Β' Παγκοσμίου Πολέμου και ευθύνεται για τον θάνατο περισσοτέρων από 15.000 Εβραίων.
Πρόκειται για τον Λάζλο Τσατάρι, ο οποίος εντοπίστηκε πριν από μερικές ημέρες από το ισραηλινό γραφείο του Κέντρου Σιμόν Βίζενταλ, στην Ουγγαρία, από την οργάνωση που στηρίζει τα δικαιώματα των Εβραίων σε παγκόσμιο επίπεδο.
Ο υπερήλικας ναζί έχει κατηγορηθεί ότι ευθύνεται για τον θάνατο 15.000 Εβραίων τους οποίους έστειλε στο στρατόπεδο θανάτου του Άουσβιτς την άνοιξη του 1944.
Ο Τσατάρι είχε υπηρετήσει ως ένα από τα υψηλόβαθμα στελέχη τους ουγγρικής αστυνομίας στην σημερινή σλοβακική πόλη, Κόσιτσε, ενώ ο διευθυντής του Κέντρου, Εφραίμ Ζουρόφ μιλώντας στο CNN τον χαρακτήρισε ως: «διοικητή ενός από τα (εβραϊκά) γκέτο».
Διαβάστε Περισσότερα »

Πολύ υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς την Πέμπτη


Ιδιαίτερη προσοχή συνιστά η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) προβλέπεται για αύριο Πέμπτη, σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Ειδικότερα προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για τις Περιφερειακές Ενότητες:

Κορινθίας, Αργολίδας (Περιφέρεια Πελοποννήσου)

Βοιωτίας, Εύβοιας, Σκύρου (Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας)

Λέσβου, Χίου, Σάμου και Ικαρίας (Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου)

Αττικής (όλες)

Χανίων, Ρεθύμνης, Ηρακλείου, Λασιθίου της Περιφέρειας Κρήτης

Άνδρου, Τήνου, Μυκόνου, Σύρου, Κέας-Κύθνου, Μήλου, Νάξου, Πάρου και Θήρας (Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου).
Διαβάστε Περισσότερα »

«Διαδρομές με πυξίδα τη Βιβλιοθήκη»



     Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι πρώτες τέσσερεις δράσεις της Βιβλιοθήκης του Δημοτικού Οργανισμού Θήβας , στα πλαίσια της Καλοκαιρινής Εκστρατείας 2012.


      Η συμμετοχή στις δράσεις αυτές ξεπέρασε κάθε προσδοκία, αφού το όριο των 15 συμμετοχών που  είχε τεθεί, ξεπεράστηκε από την δίψα για μάθηση, δημιουργικότητα, καινοτομία.
      Η πρώτη δράση ξεκίνησε την Δευτέρα 9 Ιουλίου 11:00-1:30 το πρωί, με την «Οδύσσεια, η πολυμήχανη ιστορία», για παιδιά 8-12 ετών με εμψυχώτρια την Μαρία Μουστάκα και την συμμετοχή 21 παιδιών.
       Τα παιδιά, μέσα από τη θεατρική έκφραση, αναβίωσαν τις περιπέτειες του Οδυσσέα στο δύσκολο ταξίδι του μέχρι την Ιθάκη.
     Την Τετάρτη 11 Ιουλίου 11:00-1:00 το πρωί, «Πειράματα με το νερό», 20 παιδιά πραγματοποίησαν πειράματα φυσικής με το νερό και απλά υλικά, με εμψυχώτρια την Τίνα Νάντσου. Η δράση αυτή απευθυνόταν σε παιδιά ηλικίας 8-10 ετών.
     Το απόγευμα την ίδια ημέρα στις 7:00-8:30 πραγματοποιήθηκε (1η ομάδα) η δράση: «Διαδρομές στην Ιστορία» σε συνεργασία με την Θ΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων. Η δράση απευθυνόταν σε όλες τις ηλικίες. Πραγματοποιήθηκε περίπατος – ξενάγηση στα αρχαία μνημεία της Θήβας με 70 συμμετοχές, παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες (καύσωνας), γεγονός που δείχνει τη μεγάλη δίψα των δημοτών για την ιστορία της πόλης. Αξιοσημείωτη ήταν η μεγάλη προσέλευση και κυρίων των παιδιών (40 συμμετοχές),.
     Την Πέμπτη 12 Ιουλίου 10:00-12:00 το πρωί, πραγματοποιήθηκε (1η ομάδα) η δράση «Τα ζάρια των ιστοριών», για παιδιά 7-12 ετών και εμψυχωτή τον Γιώργο Πανάγου. 21 παιδιά παίξαν - ρίξαν τα ζάρια των εικόνων και μ’ αυτές έγιναν μικροί συγγραφείς και εικονογράφοι, συνεργάστηκαν, δημιούργησαν τη δική τους εικονογραφημένη ιστορία και απέδειξαν έτσι για άλλη μια φορά πως η παιδική φαντασία δεν έχει καλούπια και όρια.
    Στις παραπάνω δράσεις συνέβαλλαν με την ανιδιοτελή προσφορά τους και οι εθελοντές: Λουλουδία Βρεττού, Αναστασία Πανάγου, Σωτηρία Τραμπάκουλου, Μαρία Παπαλουκά, Νατάσα Σταμάτη, Ειρήνη Σταμάτη, Ειρήνη Αναστασίου και Δημήτρης Μπεκρής. Η φωτογραφική αποτύπωση των δράσεων καλύπτεται από μέλη του Συλλόγου Φωτογραφίας & Καλλιτεχνικής Έκφρασης Θήβας «Ελείτροχος».
                                                              Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Δ.Σ.
                                                            ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ  ΚΟΥΝΤΟΥΠΗΣ
Διαβάστε Περισσότερα »

Φωτό Σοκ:Οι Γερμανοί περηφανεύονται ότι κάνανε τους Κρητικούς σαπούνι




Ντροπή και θυμός  από την νέα επαίσχυντη πρόκληση του τέταρτου Ράιχ απέναντι στην αθάνατη και μαρτυρική ελληνική ψυχή αποτελεί η τελευταία αποκάλυψη των προθέσεων της «Αρειας Φυλής» που δεν διστάζουν να αναφερθούν με τον πλέον αφρώδη και προκλητικό τρόπο, απέναντι σέ ένα από τα πιο σκοτεινά σημεία της ιστορίας τους. Έτσι αποκαλύπτει το ρεπορτάζ γιατί όπως λένε και οι έγκριτοι δημοσιογράφοι αυτό είναι που σε κάνει μάγκα όπως το μυστρί το πηλοφόρι κάνει τον άντρα άντρα ειδικά αν σε πάρει κατάχαμα μέσα στο γιαπί. Όπως αποκαλύπτεται από την παρακάτω φωτογραφία ντοκουμέντο, η γνωστή αλυσίδα φτηνών καθαριστικών και καλλυντικών Schlecker κυκλοφόρησε το νέο της κρεμοντουζ προϊόν που  ονομάζεται  Kreta (Κρήτη). Και δεν σταμάτησαν εκεί. Στη συσκευασία του προϊόντος, έχουν προκλητικό σκίτσο Κρητικών αθλητών που σκαρφαλώνουν πάνω σε Μυκονιάτικους ανεμόμυλους, υπονοώντας προφανώς ομοφυλοφιλικές τάσεις στον αρσενικό πληθυσμό της λεβεντογέννας με το ηθικό δίδαγμα, ότι τους άξιζε εφ’ όσον είναι ντιγκιντάγκες να γίνουν σαπούνι. Η ελληνική βουλή και η κυβέρνηση των δοσιλόγων πρέπει τώρα να δώσουν μια απάντηση (Του τύπου ελάτε να σας πλύνουμε βρωμιάρηδες με το σαπούνι (γ)Καμάι. Δείτε τη σοκαριστική φωτό:gossip-tv.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

ΣΟΚ: Το δάσος καίγεται… και ο κόσμος χορεύει στην Αγ. Μαρίνα!



Αίσθηση προκαλεί φωτογραφία που «τραβήχτηκε» τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στο πανηγύρι της Αγίας Μαρίνας, μετά την εκδήλωσης της πυρκαγιάς σε δασική έκταση στα Σελλά.
Στο φακό του φωτορεπόρτερ Γιάννη Πεφάνη, καταγράφεται ο κόσμος να γελά και να γλεντά χορεύοντας ενώ πίσω τους στην κορυφογραμμή έχει ξεπροβάλλει το πύρινο μέτωπο.
Η λήψη της φωτογραφίας έγινε στις τέσσερις σήμερα το πρωί, δηλαδή δυο ώρες μετά την έναρξη της φωτιάς. Σύμφωνα με μαρτυρίες πολιτών που βρέθηκαν στο χώρο της θρησκευτικής πανήγυρης, όταν οι φλόγες «ξεπήδησαν» από το βουνό και έγιναν αντιληπτές, ένας εκ των παρευρισκόμενων φώναξε «φωτιά».
Τότε φέρεται μέλος του Συλλόγου της περιοχής να τον πλησίασε και να του ζήτησε να σιωπήσει για να μην θορυβηθεί ο κόσμος και διαλυθεί το πανηγύρι…!!!

flashstar.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Λιβαδειά:Σύλληψη 50χρονου για οφειλές προς το Δημόσιο


Συνελήφθη 50χρονος  για οφειλές προς το Δημόσιο στη Λιβαδειά
Εκκρεμούσαν σε βάρος του χρέη προς το Δημόσιο
που ξεπερνούν τις - 21.000 - ευρώ
Συνελήφθη, σήμερα (18-07-2012) το πρωί στην Λιβαδειά Βοιωτίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Λιβαδειάς, ένας 50χρονος ημεδαπός, ο οποίος διατηρούσε κατά το παρελθόν επιχείρηση ανάληψης δημόσιων και ιδιωτικών έργων,για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο.
Το ύψος των οφειλών του ανέρχεται στο χρηματικό ποσό των 21.744,26 ευρώ.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε σήμερα το πρωί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λιβαδειάς.
Διαβάστε Περισσότερα »

«Ο Άκης έδωσε 2,5 εκατ. ευρώ για να εξαγοράσει ψήφους»

Τον πρώην υπουργό Εσωτερικών της Κύπρου, Ντίνο Μιχαηλίδη κατονομάζει ως έναν από τους ανθρώπους που οργάνωσαν και εκτέλεσαν το σχέδιο για την ασφαλή διακίνηση των «χρυσών» μιζών από τα εξοπλιστικά προγράμματα ο Νίκος Ζήγρας.


Ο πρώτος ξάδελφος του πρώην υπουργού, Άκη Τσοχατζόπουλου κατά την πολύωρη απολογία του κατονόμασε τους ηθικούς και φυσικούς αυτουργούς της όλης ιστορίας, στοχοποιώντας ευθέως εκτός από τον Άκη Τσοχατζόπουλο και τον πρώην Γενικό Γραμματέα Εξοπλιστικών Προγραμμάτων του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, Ιωάννη Σμπώκο.


Συγκεκριμένα ο Νίκος Ζήγρας υποστήριξε ενώπιον του ανακριτή:



• Ηθικοί και φυσικοί αυτουργοί που οργάνωσαν, προγραμμάτισαν και είχαν ρόλο πρωταγωνιστικό στην υπόθεση είναι οι: Απόστολος – Αθανάσιος (Άκης)Τσοχατζόπουλος, Καμπούρογλου (σ.σ: εκπρόσωπος της ελληνικής Drumilan International, που είχε αναλάβει τα αντισταθμιστικά των TOR-M1), Αλ Φαγιάντ Φουάντ και Ντίνος Μιχαηλίδης.


• Οι τελικοί αποδέκτες του συνόλου των χρημάτων ήταν ο Αθανάσιος – Απόστολος Τσοχατζόπουλος και ο Ιωάννης Σμπώκος.


• Ο Μιχαηλίδης ήταν το πρόσωπο κλειδί στη υπόθεση, ο άνθρωπος που μεθόδευε όλες τις συζητήσεις, τις επαφές και τις αποφάσεις μεταξύ του Αλ Φαγιάντ, του Καπούρογλου και του Άκη Τσοχατζόπουλου.


• Αυτός μετέφερε με βαλίτσες μεγάλα χρηματικά ποσά. Η μεταφορά χρημάτων γινόταν συχνά σε τσάντες και από τον Σμπώκο.


• Ο Σμπώκος δέχτηκε τεράστια χρηματικά ποσά τα οποία επένδυσε ο πεθερός του που έχει σχέση με χρηματιστηριακή εταιρεία.


• Τα ποσά αυτά – χρηματικά μερίδια – ζητά απεγνωσμένα μέχρι σήμερα ο Άκης Τσοχατζόπουλος. (σ.σ: μέσα στις σελίδες του ημερολογίου του).


• Όλα τα έξοδα νοσηλείας μου στο εξωτερικό καταβλήθηκαν από τον Άκη Τσοχατζόπουλο. Έδειχνε ενδιαφέρον για την έκβαση της υγείας μου και αισθανόμουν μεγάλη υποχρέωση στο πρόσωπό του. Πολύ αργότερα αντιλήφθηκα την υστεροβουλία του για τις παραπάνω ενέργειές του. Ήθελε να μην πεθάνω και δεν προλάβω να τον ενημερώσω για τους λογαριασμούς. Εμφανιζόταν ως σωτήρας μου.


• Τόσο η πρώην όσο και η νυν σύζυγος του Άκη γνωρίζουν τα πάντα γιατί ο Άκης τους τα εκμυστηρεύονταν όλα,


• Ο Άκης Τσοχατζόπουλος προσπαθούσε να βγει βουλευτής για να εξασφαλίσει ασυλία και ξόδευε πάνω από 2,5 εκ ευρώ για την εξαγορά ψήφων από Ρωσοπόντιους στην Κύπρο, τσιγγάνους και εισιτήρια διαρκείας στον ΠΑΟΚ.
Διαβάστε Περισσότερα »

Σεμινάριο μελισσοκομίας απο τον Συνεταιρισμό Θηβών


«H ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΗ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΣΤΑ ΘΡΑΝΙΑ
           Ο ΟΓΕΚΑ «ΔΗΜΗΤΡΑ» σε συνεργασία με το Μελισσοκομικό Συνεταιρισμό Θηβών διοργανώνουν σεμινάριο μελισσοκομίας στις 23, 24 και 25 Ιουλίου 2012.
          Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα ΟΓΕΚΑ πλησίον  γηπέδου Θηβών με Ώρα έναρξης : 16:00.
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ
Διαβάστε Περισσότερα »

Αρετουσάριστη και με περιττά κιλά η Θεοδωρίδου στην πισίνα

Αρετουσάριστη και με περιττά κιλά η Θεοδωρίδου στην πισίνα [εικόνες]
Η νέα τάση στα εβδομαδιαία περιοδικά θέλει να παρουσιάζουν τις επώνυμες χωρίς ίχνος ρετούς. Κάτι που ποτέ δεν είναι είναι ένα καλαίσθητο θέαμα. Τελευταίο «θύμα» η Νατάσα Θεοωρίδου που έκανε ανυποψίαστη διακοπές στην Ρόδο.
Στην πισίνα γνωστού ξενοδοχείου της Ρόδου -νησί στο οποίο παίζει μπάσκετ ο αδελφός της, Θαλής- έκανε μπάνιο η γνωστή τραγουδίστρια όταν την συνέλαβε ο φακός του παπαράτσι. Σε μια σειρά φωτογραφιών που δημόσιευσε το περιοδικό CIAO.

Όντως εμφανώς χαρούμενη από τα πρόσφατα νέα ότι η μεγάλη της κόρη, Χριστιάνα, μόλις μπήκε στο Πάντειο πανεπιστήμιο, απολάμβανε τον ήλιο φορώντας ένα φλοράλ μπικίνι. Το οποίο, όπως φαίνεται, τόνιζε αντί να κρύβει τις ατέλειες του σώματός της.
Διαβάστε Περισσότερα »

Φθιώτιδα:Γιος αποτρέπει την αυτοκτονία του 80χρονου πατέρα του -Τον έπιασε πριν πέσει στο κενό

Γιος  αποτρέπει την αυτοκτονία του 80χρονου πατέρα του -Τον έπιασε πριν πέσει στο κενό
Αίσιο τέλος είχε μία απόπειρα αυτοκτονίας 80χρονου στη Σπερχειάδα. Ο ηλικιωμένος είχε ανέβει στη ταράτσα του σπιτιού του στις 7.00 το πρωΐ και απειλούσε να αυτοκτονήσει, επηρρεασμένος απο τα σοβαρά οικονομικά προβλήματα που αντιμετώπιζε.
Συγγενείς και φίλοι είχαν μαζευτεί κάτω απο το σπίτι προσπαθώντας να τον μεταπείσουν, αλλά ο 80χρονος έδειχνε ανένδοτος.
Ευτυχώς ο γιός του με έναν αστυνομικό του Αστυνομικού Τμήματος Σπερχειάδας τον πλησίασαν και τον έπιασαν πριν προλάβει να πέσει στο κενό.
Επίσης αίσιο τέλος είχε και μία ακόμη απόπειρα αυτοκτονίας στο Πηγαδάκι της Χαλκίδας, όπου ένας άνδρας αγνώστων μέχρι στιγμής στοιχείων,  έπεσε στο κενό αλλά ευτυχώς επέζησε με μόνο μερικά τραύματα στο χέρι.
iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα »

Δ.Θήβας:Ανακύκλωση ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών



Ο Δήμος Θηβαίων ενημερώνει τους δημότες του ότι η Δ.Ε.Π.Ο.Δ.Α.Θ. Α..Ε. (Διαδημοτική
Επιχείρηση Περιβάλλοντος και Οργάνωσης Διαχείρισης Απορριμμάτων Θήβας) στα πλαίσια της ανακύκλωσης ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών (ηλεκτρονικούς υπολογιστές, εκτυπωτές, φωτοτυπικά, ηλεκτρικές κουζίνες, τηλεοράσεις, ψυγεία, σκούπες κτλ) έχει τοποθετήσει στο χώρο του ΧΥΤΑ κοντέινερ για την εναπόθεση των συγκεκριμένων συσκευών.

Επίσης στην περίπτωση που κάποια επιχείρηση/φορέας επιθυμεί την ανακύκλωση των παραπάνω συσκευών, μπορεί να απευθύνεται στην Δ.Ε.Π.Ο.Δ.Α.Θ. Α.Ε. και συγκεκριμένα στα τηλέφωνα του ΧΥΤΑ (22620-22402,22620 &  22332).

Σημειώνεται ότι η επιχείρηση μπορεί να εκδώσει βεβαίωση παραλαβής των υλικών η οποία μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την διαγραφή των παγίων από το σχετικό μητρώο ή για οποιαδήποτε άλλη νόμιμη χρήση.
Διαβάστε Περισσότερα »

Αυτά είνα τα 21 Ταμεία στα οποία θα κοπεί έως 40% το εφάπαξ

Αυτά είνα τα 21 Ταμεία στα οποία θα κοπεί έως 40% το εφάπαξ
Οι ασφαλισμένοι σε 21 Ταμεία (του Δημοσίου, των ΔΕΚΟ αλλά του ιδιωτικού τομέα) θα δουν το εφάπαξ τους να μειώνεται κατά 10 έως 40% αν η κυβέρνηση αποφασίσει να προχωρήσει και σε αυτήν την περικοπή.
Το υπουργείο Εργασίας έχει προτείνει -εκτός από την μείωση του πλαφόν στις συντάξεις στα 2400 ευρώ- την περικοπή του εφάπαξ που καταβάλλουν τα ασφαλιστικά Ταμεία με αιχμή εκείνα τα Ταμεία όπου το εφάπαξ είναι μεγαλύτερο από τις εισφορές των ασφαλισμένων ή αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα.
Μάλιστα, η κυβέρνηση εξετάζει ακόμα και την αναδρομική ισχύ του μέτρου από 1-1-2012 ώστε να πάρουν μειωμένο εφάπαξ ακόμα και εκείνοι που έχουν ήδη βγει σε σύνταξη αλλά δεν έχουν πάρει το εφάπαξ τους.
Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Εργασίας έξι στα δέκα Ταμεία έχουν οικονομικά προβλήματα ενώ 21 Ταμεία χορηγουν εφάπαξ μεγαλύτερο κατά 2% έως 83% από τις εισφορές των ασφαλισμένων! Ο παρακάτω πίνακας που δημοσιεύει σήμερα η εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ» είναι αποκαλυπτικός:

Η περικοπή του εφάπαξ στα Ταμεία αυτά προβλέπεται στο Μνημόνιο, το οποίο ορίζει ότι τα ποσά των εφάπαξ που καταβάλλουν τα ασφαλιστικά Ταμεία θα πρέπει να είναι ανταποδοτικά, δηλαδή δεν μπορούν να ξεπερνούν τις εισφορές των δικαιούχων.
Η περίπτωση του ΤΠΔΥ
Ειδικά για το Ταμείο Πρόνοιας των Δημοσίων Υπαλλήλων (ΤΠΔΥ) το οποίο είναι ελλειμματικό το υπουργείο Εργασίας έχει προτείνει μια σειρά μέτρων για να αντιμετωπιστεί η τραγική κατάσταση του. Είναι χαρακτηριστικό ότι αυτήν την στιγμή εκκρεμούν 52.000 αιτήσεις για χορήγηση εφάπαξ από αυτό το Ταμείο, πράγμα που σημαίνει ότι χρειάζεται άμεσα 2 δισεκατομμύρια ευρώ, ενώ ο χρόνος χορήγησης φτάνει ακόμα και τα 7 χρόνια.
Τα μέτρα που προτείνονται για το ΤΠΔΥ είναι:
  • Περικοπή του εφάπαξ κατά 15-22%
  • Επιβολή νέας εισφοράς ή παρακράτηση μέρους της της εισφοράς αλληλεγγύης
  • Αύξηση των απαιτούμενων ετών στα 25 χρόνια για την καταβολή του εφάπαξ
  • Αύξηση των ασφαλισμένων του Ταμείου Πρόνοιας με την υποχρεωτική υπαγωγή σε αυτό ακόμα και των αναπληρωτών εκπαιδευτικών και των μετακλητών υπαλλήλων
Διαβάστε Περισσότερα »

Δημοπρατείται η αποκατάσταση 3 ΧΑΔΑ στην Αλίαρτο


xada

Προϋπολογισμού 1.107.000 ευρώ για Νεοχώρι  – Θεσπιές –Μάζι ..
Το έργο της αποκατάστασης των χωματερών του Δήμου Αλιάρτου δημοπρατείται τις επόμενες ημέρες και συγκεκριμένα στις 24 Ιουλίου 2012…
Αφορά  την αποκατάσταση των ΧΑΔΑ στο Νεοχώρι,  τις Θεσπιές και στο Μάζι, προϋπολογισμού 1.107.000 ευρώ…
Η Πράξη εντάχθηκε για χρηματοδότηση στον Άξονα Προτεραιότητας «04 – Προστασία Εδαφικών Συστημάτων-Διαχείριση Στερεών Αποβλήτων» του Ε.Π. Περιβάλλον – Αειφόρος Ανάπτυξη» στις 8-12-2011 και με διαδικασίες που αφορούσαν την εκπόνηση των μελετών, τις εγκρίσεις περιβαλλοντικών όρων και όλων των άλλων ,απαραίτητων ενεργειών , δημοπρατείται, συμβάλλοντας στην περιβαλλοντική αποκατάσταση των περιοχών αυτών, στην προστασία των υδάτων, αλλά και στην αισθητική βελτίωση του Δήμου!
 viotiki-ora.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Σαν σήμερα ανακοινώθηκε και επίσημα ότι εξαρθρώθηκε η 17Ν....


Διαβάστε που βρίσκονται σήμερα όσοι κατηγορήθηκαν και καταδικάστηκαν για συμμετοχή στην 17Ν.
Το 2002 ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. Φώτης Νασιάκος ανακοινώνει και επισήμως ότι οι αρχές προχώρησαν, ουσιαστικά, στην εξάρθρωση του εκτελεστικού πυρήνα της τρομοκρατικής οργάνωσης «17 Νοέμβρη», ενώ αποδίδει στον Αλέξανδρο Γιωτόπουλο το ρόλο του καθοδηγητή και συγγραφέα των προκηρύξεων...


Δεκαεννιά κατηγορούμενοι για 23 ανθρωποκτονίες, 184 απόπειρες, 77 τραυματισμούς, 13 ληστείες και δεκάδες βομβιστικές επιθέσεις. Τα μέλη της «17 Νοέμβρη» καταδικάστηκαν σε 55 φορές ισόβια, 9.288 χρόνια φυλάκισης. Δέκα χρόνια μετά την εξάρθρωση της τρομοκρατικής οργάνωσης, οι περισσότεροι είναι ελεύθεροι...

Στις 29 Ιουνίου του 2002, αργά το βράδυ του Σαββάτου, ένας αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός εκρηγνύεται στο λιμάνι του Πειραιά στα χέρια του δράστη. Ο Σάββας Ξηρός που είχε μεταφέρει την βόμβα με ταξί, μεταφέρεται στον Ευαγγελισμό βαριά τραυματισμένος στα μάτια, στο δεξί χέρι και στο θώρακα. Τις επόμενες ημέρες, η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία αρχίζει να ξετυλίγει τον μίτο της 17 Νοέμβρη, της άπιαστης μέχρι τότε οργάνωσης, προσάγοντας δεκάδες άτομα. Δύο μήνες μετά, στις 5 Σεπτεμβρίου παραδίδεται αυτοβούλως ο φερόμενος ως εκτελεστής της 17Ν ο Δημήτρης Κουφοντίνας. Συνολικά, σε 19 άτομα απαγγέλλονται κατηγορίες, ανάμεσά τους και μία γυναίκα, η Αγγελική Σωτηροπούλου.

Σε άρθρο της η εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» περιγράφει που βρίσκονται σήμερα οι κατηγορούμενοι για τις δεκάδες επιθέσεις της 17 Νοέμβρη:
Χριστόδουλος Ξηρός (54 ετών)
Καταδικάστηκε σε 6 φορές ισόβια και 25 χρόνια κάθειρξη
Κρατείται στην Α' Πτέρυγα του Κορυδαλλού και διεκδικεί χωρίς επιτυχία να πάρει άδεια.

Αλέξανδρος Γιωτόπουλος (68 ετών)
Καταδικάστηκε σε 17 φορές ισόβια και 25 χρόνια κάθειρξη
Κρατείται στην ειδική Πτέρυγα του Κορυδαλλού και επικοινωνεί κυρίως με τον Τζωρτζάτο.

Δημήτρης Κουφοντίνας (54 ετών)
Καταδικάστηκε σε 11 φορές ισόβια και 25 χρόνια κάθειρξη
Κρατείται στην απομόνωση. Μεταφράζει και γράφει ένα δικό του έργο.

Ηρακλής Κωστάρης (45 ετών)
Καταδικάστηκε σε 1 φορά ισόβια και 23 χρόνια κάθειρξη
Κρατείται στον Κορυδαλλό, παίρνει εκπαιδευτικές άδειες αφού σπουδάζει Πληροφορική.

Σάββας Ξηρός (50 ετών)
Καταδικάστηκε σε 5 φορές ισόβια και 25 χρόνια κάθειρξη
Κρατείται στη γυναικεία πτέρυγα του Κορυδαλλού. Θα μεταφερθεί στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης, λόγω κλονισμένης υγείας. Στις 19 Ιουλίου θα εξεταστεί η αίτησή του για πεντάμηνη άδεια.

Βασίλης Τζωρτζάτος (57 ετών)
Καταδικάστηκε σε 4 φορές ισόβια και 25 χρόνια κάθειρξη
Κρατείται στον Κορυδαλλό και επικοινωνεί με τον Γιωτόπουλο. Έχει πρόβλημα στο συκώδτι και διεκδικεί κι αυτός να πάρει άδεια.

Κωνσταντίνος Τέλιος (47 ετών)
Καταδικάστηκε σε 19 χρόνια κάθειρξη
Επίκειται η απόλυσή του.

Πάτροκλος Τσελέντης (52 ετών)
Καταδικάστηκε σε 25 χρόνια κάθειρξη
Αποφυλακίστηκε. Θεωρήθηκε από τους συγκατηγορούμενους του ότι συνεργάστηκε με τις Αρχές.

Βασίλης Ξηρός (40 ετών)
Kαταδικάστηκε σε 25 χρόνια κάθειρξη
Αποφυλακίστηκε και επέστρεψε στην Χαλκιδική.

Θωμάς Σερίφης (45 ετών)
Καταδικάστηκε σε 8 χρόνια κάθειρξη
Αποφυλακίστηκε.

Κωνσταντίνος Καρατσώλης (45 ετών)
Καταδικάστηκε σε 17 χρόνια κάθειρξη
Αποφυλακίστηκε.

Σωτήρης Κονδύλης (51 ετών)
Καταδικάστηκε σε 11 χρόνια κάθειρξη
Αποφυλακίστηκε.

Νίκος Παπαναστασίου (59 ετών)
Καταδικάστηκε σε 8 χρόνια κάθειρξη
Τα αδικήματα είχαν παραγραφεί. Ουδέποτε παραδέχθηκε την εμπλοκή του.

Παύλος Σερίφης (55 ετών)
Καταδικάστηκε σε 8 χρόνια κάθειρξη
Αποφυλακίστηκε. Πάσχει από σκλήρυνση κατά πλάκας

Διονύσης Γεωργιάδης (36 ετών)
Καταδικάστηκε σε 8 χρόνια κάθειρξη
Αποφυλακίστηκε.

Αγγελική Σωτηροπούλου (50 ετών)
Αθώα.
Ζει στην Αθήνα. Είναι συνέταιρος σε καφέ-μπαρ στα Εξάρχεια.

Θεολόγος Ψαραδέλης (69 ετών)
Αθώος

Ανέστης Παπαναστασίου (51 ετών)
Αθώος

Γιάννης Σερίφης (73 ετών)
Αθώος
Διαβάστε Περισσότερα »

Σε «Κόκκινο συναγερμό» σήμερα η Βοιωτία!!!Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς


«Κόκκινο συναγερμό» έχει σημάνει για σήμερα η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας για τον δασικό και χορτολιβαδικό πλούτο της χώρας. Συγκεκριμένα, προβλέπει πολύ υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς για σειρά περιφερειακών ενοτήτων και απευθύνει έκκληση στους πολίτες να αποφύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, καθώς και να μην παραλείψουν, αν χρειαστεί, να καλέσουν αμέσως τον αριθμό 199, στον οποίο απαντά η Πυροσβεστική.

Σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη (www.gscp.gr), για σήμερα Τετάρτη 18 Ιουλίου προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για τις Περιφερειακές Ενότητες Κορινθίας και Αργολίδας στην περιφέρεια Πελοποννήσου, τις Περιφερειακές Ενότητες Βοιωτίας, Εύβοιας και Σκύρου στην περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, τις περιφερειακές Ενότητες Λέσβου, Χίου, Σάμου και Ικαρίας στην περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και, τέλος, για όλες τις περιφερειακές ενότητες της περιφέρειας Αττικής.

Οι κρατικές υπηρεσίες και οι οργανισμοί περιφερειακής και τοπικής αυτοδιοίκησης των παραπάνω περιοχών έχουν ενημερωθεί από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα, προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.
Οι πολίτες καλούνται να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο, όπως ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών, χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης κ.ά. Καλούνται, τέλος, σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία, στον αριθμό κλήσης 199.
Διαβάστε Περισσότερα »

Φωτό Σοφία Αλιμπέρτη: Δείτε την παρουσιάστρια χωρίς ρετούς!!!!


alimpertiΟ χρόνος είναι αμείλικτος για όλους. Κάποιοι ωστόσο έχουν το γονίδιο και κρύβουν μια δεκαετία κάποιοι άλλοι κρύβονται επειδή έχουν ή...
βαθιά τσέπη ή καλό πλαστικό.
Η Σοφία πάντα ήταν η κορμάρα, πάντα δεν έδειχνε στην τηλεόραση την ηλικία της, πάντα «μπεμπέκιζε». Ωστόσο η εικόνα δείχνει την πραγματικότητα. Το κορμί της είναι αγύμναστο και ο χρόνος έχει αφήσει τα σημάδια της. Λογικό αν αναλογιστεί κανείς ότι είναι και μάνα και δεν έχει κανέναν λόγο ούτε να δουλέψει πόσο μάλλον ν΄αθληθεί. Έχει αφήσει λίγο τον εαυτό της αλλά το κέφι της… ποτέ!!!
sofia

Διαβάστε Περισσότερα »

Eνταξη στο ΕΣΠΑ του έργου της προμήθειας συστημάτων μεταφόρτωσης απορριμμάτων του Δήμου Αμφίκλειας - Ελάτειας

Υπογράφηκε από τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Κλέαρχο Περγαντά η ένταξη στο ΕΣΠΑ του έργου της προμήθειας συστημάτων μεταφόρτωσης απορριμμάτων του Δήμου Αμφίκλειας - Ελάτειας, προϋπολογισμού  633.450 €.
 Με απόφαση του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Κλέαρχου Περγαντά εντάχθηκε και χρηµατοδοτείται από το ΕΣΠΑ, το έργο της προμήθειας συστημάτων μεταφόρτωσης απορριμμάτων του Δήμου Αμφίκλειας - Ελάτειας, µε προϋπολογισµό 633.450 €, το οποίο συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και από το Ταμείο Συνοχής, στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2007 -2013», και των δράσεων που έχουν  εκχωρηθεί στην Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.
Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό έργο για τον Δήμο Αμφίκλειας – Ελάτειας, το οποίο σε συνδυασμό με την παρέμβαση της  αποκατάστασης των δύο ΧΑΔΑ στις θέσεις "ΑΓΙΑΝΝΟΡΕΜΑ" και "ΛΑΜΨΑΚΟΥ" αναμένεται να εξασφαλίσει την ορθότερη διαχείριση των στερεών αποβλήτων, συμβάλλοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο στην προστασία του περιβάλλοντος.

Με την πραγματοποίηση του έργου ο Δήμος Αμφίκλειας – Ελάτειας προβλέπεται να προμηθευτεί με τον παρακάτω εξοπλισμό:
·         Δύο (2) οχήματα φόρτωσης και μεταφοράς containerτετραξονικό τύπου γάντζου
·         Πέντε (5) presscontainerγια την τοποθέτηση και συμπίεση απορριμμάτων
·         Τρεις (3) χοάνες εκφόρτωσης για ρίψη απορριμμάτων από τα απορριμματοφόρα εντός των presscontainers
 Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κλέαρχος Περγαντάς επισήμανε: «Εξασφαλίζουμε τη χρηματοδότηση για την υλοποίηση ενός ακόμη σημαντικού έργου διαχείρισης απορριμμάτων στο Δήμο Αμφίκλειας – Ελάτειας.  Παραμένουμε πιστοί στη δέσμευσή μας ότι θα χρηματοδοτήσουμε τα ώριμα έργα των Δήμων, προκειμένου να εφαρμοστεί ο Περιφερειακός Σχεδιασμός και να καλυφθούν οι ανάγκες των κατοίκων της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας σε δράσεις διαχείρισης απορριμμάτων. Βρισκόμαστε σε συνεχή επικοινωνία και συνεργασία με όλους τους Δήμους, προχωρούμε με ταχύς ρυθμούς την αξιολόγηση των προτάσεων και εντάσσουμε στο ΕΣΠΑ ώριμα έργα στοχεύοντας στην επίλυση του προβλήματος των σκουπιδιών, στην συνολική προστασία του περιβάλλοντος και στην διασφάλιση της δημόσιας υγείας».
Ενώ κλείνοντας, τόνισε: «Συνεχίζουμε να εργαζόμαστε με υψηλούς ρυθμούς και βασική μας επιδίωξη αποτελεί η αξιοποίηση και του τελευταίου ευρώ, από τα κονδύλια του ΕΣΠΑ,  ώστε να επιτύχουμε την ολοκληρωτική αναβάθμιση της Στερεάς Ελλάδας σε όλους ανεξαιρέτως τους τομείς».
Διαβάστε Περισσότερα »

Ξεκινά στη Συρία η μάχη για την «απελευθέρωση της Δαμασκού»

Ξεκινά στη Συρία η μάχη για την «απελευθέρωση της Δαμασκού»
Οι Σύροι εξεγερμένοι που μάχονται κατά των κυβερνητικών δυνάμεων στη Δαμασκό δήλωσαν σήμερα στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι «η μάχη για την απελευθέρωση» της συριακής πρωτεύουσας έχει ξεκινήσει και θα ολοκληρωθεί μετά την κατάκτηση της πόλης.
«Η μάχη για την απελευθέρωση της Δαμασκού ξεκίνησε και οι μάχες δεν θα σταματήσουν στην πρωτεύουσα. Οδεύουμε προς τη νίκη», δήλωσε ο συνταγματάρχης Κάσεμ Σαντέντιν, εκπρόσωπος του Ελεύθερου Συριακού Στρατού που επικοινώνησε με το Γαλλικό Πρακτορείο μέσω Skype.
«Μεταφέραμε τη μάχη από την επαρχία στην πρωτεύουσα. Έχουμε ξεκάθαρο σχέδιο για να ελέγξουμε όλη τη Δαμασκό. Διαθέτουμε ελαφρά όπλα, όμως είναι αρκετά», πρόσθεσε. «Να αναμένετε εκπλήξεις», προειδοποίησε ο Σαντέντιν χωρίς να δώσει άλλες εξηγήσεις.
Ο Ελεύθερος Συριακός Στρατός αποτελείται από λιποτάκτες του τακτικού στρατού και ένοπλους πολίτες.
Από την Κυριακή το βράδυ μάχες σημειώνονται σε πολλές συνοικίες της Δαμασκού, κυρίως στη Μιντάν, ενώ οι εξεγερμένοι ισχυρίζονται ότι αυτό αποτελεί μια σημαντική τροπή στην εξέγερση εναντίον του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ που ξεκίνησε πριν από 16 μήνες.
Διαβάστε Περισσότερα »

Χόιτε: Η Ικαρία θα κάνει δημοψήφισμα για να αποσχιστεί από την Ελλάδα

Εφημερίδα Χόιτε: Η Ικαρία θέλει να φύγει από την Ελλάδα και να προσαρτιθεί στην
Την άμεση αντίδραση της ελληνικής πρεσβείας στην Αυστρία, προκάλεσε το σημερινό πρωτοσέλιδο της αυστριακής λαϊκής εφημερίδας «Χόιτε», σύμφωνα με το οποίο η Ικαρία επιθυμεί την «απόσχισή» της από την Ελλάδα και την «προσάρτησή» της στην Αυστρία.
Το δημοσίευμα, που αναπαρήχθη από άλλα αυστριακά ΜΜΕ -ακόμη και από την ιστοσελίδα της αυστριακής δημόσιας ραδιοτηλεόρασης- οδήγησε την ελληνική πρεσβεία στο να εκδόσει οργίλη ανακοίνωση, σύμφωνα με την οποία «Η Ικαρία είναι αναπόσπαστο τμήμα της ελληνικής επικράτειας και δεν υπάρχει καμία λήγουσα συμφωνία ανάμεσα στην ελληνική κυβέρνηση και στο νησί. Στις 17 Ιουλίου 2012 γιορτάζεται η 100η επέτειος της επανάστασης, με την οποία το νησί του Ανατολικού Αιγαίου, η Ικαρία, απέκτησε την ανεξαρτησία της από το οθωμανικό κράτος. Με τη Συνθήκη της Λοζάνης του 1923, επιβεβαιώνεται στο άρθρο 12 ότι τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, μεταξύ των οποίων και η Ικαρία, ανήκουν στην Ελλάδα».
Στο δημοσίευμα της «Χόιτε», με τίτλο «Χρεοκοπημένοι Έλληνες - Το πρώτο νησί διακοπών θέλει να ανήκει μελλοντικά στην Αυστρία» και υπέρτιτλο «Πρωτάκουστο πολιτικό γεγονός: Η Ικαρία σχεδιάζει δημοψήφισμα για απόσχιση από την Αθήνα», υποστηρίζεται πως στην Ικαρία, οι κάτοικοί της με τον δήμαρχό της Χριστόδουλο Σταφρινάδη, εξαιτίας της δυσαρέσκειας με την Αθήνα, θέλουν να προσαρτηθούν στην Αυστρία.
Παρατίθενται μάλιστα στοιχεία του «αυστροελληνικού καλοκαιρινού παραμυθιού», δηλαδή του νησιού με τα 255 τετραγωνικά χιλιόμετρα έκταση, τις «θαυμάσιες παραλίες», τη μέση ετήσια θερμοκρασία των 19 βαθμών, τους 9.000 κατοίκους του «που τώρα κηρύσσουν επανάσταση» λέγοντας δημόσια «Αντίο Αθήνα, θα πάμε στην Αυστρία».
Στο δημοσίευμα αναφέρονται και «ιστορικά» στοιχεία για την απόκτηση της ανεξαρτησίας του νησιού, αλλά και για τη δήθεν λήξη με τη σημερινή ημέρα, 17 Ιουλίου, της 100ετούς συνθήκης παραμονής στην Ελλάδα, όπως επίσης και δηλώσεις κάποιου ανώνυμου εκπροσώπου του δημάρχου περί «δυνατότητας των νησιωτών να καθορίσουν εκ νέου το μέλλον τους και, επειδή τους έχει ξεχάσει η Αθήνα, να σκέφτονται την ένταξή τους στην Αυστρία».
Φιλοξενούνται, τέλος, δηλώσεις διεθνολόγου, καθηγητή του Πανεπιστημίου της αυστριακής πόλης Λιντς, ο οποίος αποφαίνεται ότι δεν θα υπήρχε πρόβλημα για μια ένταξη της Ικαρίας στην Αυστρία, αρκεί φυσικά να υπήρχε η συγκατάθεση για κάτι τέτοιο του Αυστριακού ομοσπονδιακού προέδρου, ο οποίος θα έπρεπε να υπογράψει μια σχετική συμφωνία με το νησί, βασιζόμενη στις αρχές του Διεθνούς Δικαίου.
Ως προς το αν η Ικαρία θα γινόταν αυτόματα το δέκατο ομόσπονδο κρατίδιο της Αυστρίας, ο καθηγητής λέει πως θα πρέπει να αλλάξει το αυστριακό Ομοσπονδιακό Σύνταγμα, το οποίο προβλέπει εννέα ομόσπονδα κρατίδια, ενώ, σύμφωνα με τους υπολογισμούς του, η Βιέννη θα έπρεπε να αναλάβει και το ποσοστό του συνολικού ελληνικού χρέους, που αντιστοιχεί στους Ικαριώτες, περίπου 250 εκατομμύρια ευρώ.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Διαβάστε Περισσότερα »

Βάφουν τα χέρια τους με αίμα...


Δεν μπορούν να βρουν από πουθενά χρήματα και βάφουν πάλι τα χέρια τους με αίμα. Νέα σφαγή σε μισθούς και συντάξεις, νέοι φόροι. Ούτε 5 δις δεν μπορούν να μαζέψουν, από το στόχο των 11,5. Και τι κάνουν; Ό,τι ακριβώς κατηγορούσαν τον Παπανδρέου, με ακόμη πιο βάρβαρο τρόπο, καθώς ο μισθωτός και ο συνταξιούχος βρίσκεται στο μη περαιτέρω.
Οριζόντιες περικοπές, νέα μείωση των μισθών και των συντάξεων, κύριων και επικουρικών. Βάζουν χέρι στο εφάπαξ και προαναγγέλλουν νέα ληστρική φοροεπιδρομή.
Εκείνα τα ισοδύναμα -καλά, δεν ντρέπονται όλοι τους! - μέτρα, με τα οποία μας πιπίλιζαν προεκλογικά τα μυαλά, που είναι; Δεν καταλαβαίνουν πως μόνοι τους πυροδοτούν τη λαϊκή εξέγερση; ...

Διαβάστε Περισσότερα »

Δες τη 16χρονη κόρη του Δημήτρη Σαραβάκου! [Είναι κούκλα και ταλαντούχα!]


Έχοντας στο DΝΑ της τα γονίδια του διάσημου ποδοσφαιριστή μπαμπά της και της επίσης ταλαντούχας στιχουργού
μητέρας της, η κόρη του Δημήτρη Σαραβάκου και της Βίκυς Γεροθόδωρου είναι έτοιμη να σκοράρει στο ελληνικό πεντάγραμμο!

Στα δεκαέξι της μόλις χρόνια, η Νικόλ Σαραβάκου δείχνει να είναι το νέο ανερχόμενο αστέρι της μουσικής σκηνής, με την ίδια να χαρακτηρίζεται από ανθρώπους του χώρου ως ένα σπάνιο ταλέντο.

Περίτρανες αποδείξεις, μια υποτροφία επάνω στο τραγούδι από το σχολείο της καθώς και η πρόσφατη απόκτηση του πρώτου βραβείου στον διαγωνισμό της XON (Χορωδία και Ορχήστρα Νέων), αναφέρει το Πρώτο Θέμα.

“Πάντα μου άρεσε να τραγουδάω. Η συμμετοχή μου στο διαγωνισμό ήταν μια ευχάριστη εμπειρία. Το έκανα μόνο για αυτό. Δεν περιμένω ότι θα αλλάξει κάτι”, λέει η ίδια που σε ηλικία επτά ετών ανακάλυψε την αγάπη της για την μουσική παίζοντας πιάνο, κιθάρα και ντραμς.

Στα έντεκα ξεκίνησε χορό, ενώ λίγο αργότερα μπήκαν στη ζωή της και τα μαθήματα φωνητικής.

Φυσικά σε αυτό το μουσικό ταξίδι που μόλις έχει ξεκινήσει, η νεαρή τραγουδίστρια έχει πάντα στο πλευρό της και τους δύο γονείς της, Δημήτρη Σαραβάκο και Βίκυ Γεροθόδωρου, οι οποίοι στηρίζουν απόλυτα τις επιλογές της:

“Οι γονείς μου δεν έχουν κανένα πρόβλημα στο να ασχοληθώ με τον χώρο της μουσικής και του τραγουδιού. Θέλουν να κάνω αυτό που αγαπάω και να ακολουθώ τα όνειρά μου”, λέει η ίδια ενώ δεν θεωρεί πως είναι αρνητικό το γεγονός πως προέρχεται από δύο “διάσημους” γονείς:

“Είμαι τυχερή που οι γονείς μου είναι γνωστοί σε διαφορετικά επαγγέλματα από αυτό που αποφάσισα να ακολουθήσω, γιατί αν ήταν στο ίδιο επάγγελμα θεωρώ ότι τα πράγματα θα ήταν δυσκολότερα λόγω της αναπόφευκτης σύγκρισης. Το γεγονός ότι η μητέρα μου είναι στιχουργός και ξέρει τόσο καλά τον χώρο συγκαταλέγεται κατά την γνώμη μου στα υπέρ γιατί έτσι θα μπορέσει να με προσανατολίσει σωστά”, λέει την ίδια στιγμή που δεν κρύβει τον θαυμασμό της για τους ανθρώπους που κυνηγούν τα όνειρά τους αλλά και την αδυναμία που τρέφει στο πρόσωπο της Christina Aguilera:

“Θαυμάζω τους ανθρώπους που κυνηγούν τα όνειρά τους και τα πετυχαίνουν. Από καλλιτέχνες μου αρέσει πολύ η Christina Aguilera επειδή δεν μοιάζει με καμία άλλη. Λατρεύω την χροιά της φωνής της και τον τρόπο που ερμηνεύει τα κομμάτια της”, δηλώνει ενώ συγχρόνως ονειρεύεται και μια ενδεχόμενη μουσική καριέρα εκτός ελληνικών συνόρων: “Αυτό θα ήταν μια ενδιαφέρουσα πρόκληση”, λέει.

Και σύμφωνα με δήλωση ατόμου από το οικογενειακό της περιβάλλον, πολύ σύντομα θα ακούσουμε κάτι από την μελωδική φωνή της μικρής Νικόλ…






Διαβάστε Περισσότερα »

Μόνο στην Ελλάδα.Υπαίθριο ΚΕΠ.


Ο καύσωνας σε συνάρτηση με τη βλάβη των κλιματιστικών έκαναν τους εργαζόμενους στα ΚΕΠ στην περιοχή Λιοντάρια του Ηρακλείου της Κρήτης,
να βγάλουν έξω τα γραφεία τους και να εξυπηρετούν τον κόσμο...στην αυλή.

 Όσοι πολίτες πήγαν να εξυπηρετηθούν, αντίκρυσαν τους υπαλλήλους να έχουν στήσει τα γραφεία τους εκτός κτιρίου ... στον καθαρό αέρα!
zoomblog.org


Διαβάστε Περισσότερα »

Σαν σήμερα.....


Δείτε τα σημαντικότερα γεγονότα που έγιναν σαν σήμερα 18 Ιουλίου.....

Γεγονότα
588 π.Χ: Ο Ναβουχοδονόσορ ξεκινά την πολιορκία της Ιερουσαλήμ. Θα την καταλάβει στις 18 Ιουλίου του 586 π.Χ. και θα την καταστρέψει.
64: Μεγάλη φωτιά στη Ρώμη καταστρέφει τα δύο τρίτα της πόλης. Ο εμπρηστής αυτοκράτορας Νέρων, μπροστά στη γενική κατακραυγή, διαδίδει ότι υπαίτιοι είναι οι χριστιανοί και ξεκινά τους διωγμούς εναντίον τους.
1826: 400 Αιγύπτιοι συγκρούονται στο χωριό Μεχμέταγα Αρκαδίας με ελληνική δύναμη υπό τους Χατζημιχαήλ Νταλιάνη, Νικηταρά, Γιατράκο και τον Πορτογάλο φιλέλληνα Αντόνιο Αλμέιδα. Έπειτα από σκληρό αγώνα, οι Αιγύπτιοι τρέπονται σε φυγή, εγκαταλείποντας 200 νεκρούς.
1875: Εκλογές στην Ελλάδα, τις οποίες διεξαγάγει η κυβέρνηση του Χαρίλαου Τρικούπη. Διαρκούν έως τις 21 Ιουλίου και πλειοψηφεί η αντιπολίτευση με επικεφαλής τον Αλέξανδρο Κουμουνδούρο.
1925: Ο Αδόλφος Χίτλερ εκδίδει τον πρώτο τόμο της προσωπικής του διακήρυξης με τίτλο Mein Kampf (Ο Αγών μου).
1955: Το νεορεαλιστικό δράμα του Νίκου Κούνδουρου Μαγική Πόλη κάνει πρεμιέρα στους ελληνικούς κινηματογράφους. Πρωταγωνιστούν: Γιώργος Φούντας, Θανάσης Βέγγος, Μάνος Κατράκης, Μαργαρίτα Παπαγεωργίου, Μίμης Φωτόπουλος και Στέφανος Στρατηγός. Τη μουσική υπογράφει ο Μάνος Χατζιδάκις.

Γεννήσεις
1887: Βίντκουν Κουίσλινγκ, κατοχικός πρωθυπουργός της Νορβηγίας (1942-45). Το επώνυμό του έγινε συνώνυμο της λέξης «προδότης», όταν συνεργάστηκε με τους Ναζί που ήταν έτοιμοι να κατακτήσουν τη χώρα του. Αυτός ήταν και ο λόγος που εκτελέστηκε το 1945. (Θαν. 24/10/1945)
1918: Νέλσον Μαντέλα, ηγέτης του αγώνα εναντίον των φυλετικών διακρίσεων στη Νότια Αφρική και πρώτος πρόεδρος της χώρας μετά την κατάργηση του Απαρτχάιντ.
1922: Τόμας Κουν, αμερικανός φιλόσοφος της επιστήμης, συγγραφέας του βιβλίου Η δομή των επιστημονικών επαναστάσεων. (Θαν. 17/6/1996)

Θάνατοι
1610: Μικελάντζελο Μερίζι ντα Καραβάτζιο, διακεκριμένος ιταλός ζωγράφος του μπαρόκ. (Γεν. 29/9/1571)
1892: Τόμας Κουκ, βρετανός επιχειρηματίας, ιδρυτής του πρώτου ταξιδιωτικού γραφείου που φέρει το όνομά του έως και σήμερα (Cook Travel). (Γεν. 22/11/1808)
1941: Διονύσιος Λαυράγκας, κεφαλλονίτης μουσουργός, από τους βασικούς εκφραστές της Εθνικής Σχολής. (Ελληνική Σουίτα, Διδώ) (Γεν. 17/10/1860)


Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ