Δευτέρα 23 Ιουλίου 2012

Περίπου 1.800 άνθρωποι έχουν μολυνθεί από τον ιό του Δ. Νείλου

Περί τους 1.800 ανθρώπους έχουν μολυνθεί μέχρι στιγμής με τον ιό του Δυτικού Νείλου στην Αττική, εκτιμούν οι ειδικοί του Κέντρου Ελέγχου Λοιμώξεων και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ). Από την επιδημιολογική καταγραφή των κρουσμάτων στα νοσοκομεία έχουν προκύψει....


συνολικά έως και σήμερα 12 περιστατικά λοίμωξης, και μάλιστα βαριάς νευρολογικής λοίμωξης, από τον ιό του Δυτικού Νείλου, εκ των οποίων ένα ήταν θανατηφόρο.

Ωστόσο, η πραγματική έκταση της επιδημίας του ιού του Δυτικού Νείλου είναι μεγαλύτερη.

«Πίσω από κάθε κρούσμα λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου με προσβολή του κεντρικού νευρικού συστήματος "κρύβονται" περίπου άλλα 150 περιστατικά μόλυνσης από τον ιό, με ήπια συμπτωματολογία ή χωρίς κανένα απολύτως σύμπτωμα» λέει στο protothema.gr ο καθηγητής Μικροβιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών και επιστημονικός συνεργάτης του ΚΕΕΛΠΝΟ, κ. Αθανάσιος Τσακρής.

Γρίπη, μηνιγγίτιδα και εγκεφαλίτιδα προκαλεί ο ιός

Η ήπια συμπτωματολογία μεταφράζεται συνήθως σύμφωνα με την κλινική εικόνα, που έχουν οι ειδικοί τα τελευταία τρία χρόνια, οπότε ενέσκηψε και στην Ελλάδα ο ιός του Δυτικού Νείλου, σε πυρετό, πονοκέφαλο, μυαλγίες, δηλαδή συμπτώματα που παραπέμπουν σε εκείνα της χειμερινής γρίπης. Τα σοβαρά κρούσματα αφορούν κυρίως μηνιγγίτιδα και εγκεφαλίτιδα.

Από τα 12 μέχρι σήμερα κρούσματα που έχουν καταγραφεί, τα δέκα εμφάνισαν λοίμωξη στο κεντρικό νευρικό σύστημα (εγκεφαλίτιδα ή/και μηνιγγίτιδα ή/και οξεία χαλαρή παράλυση) και τα δύο κρούσματα πυρετό. Οι ασθενείς είχαν ηλικία 43 έως 87 έτη.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Ευρωπαϊκού Κέντρου Ελέγχου Νοσημάτων (ECDC) εκτός από την Ελλάδα, κρούσματα της νόσου έχουν εμφανιστεί στη Ρωσία, το Ισραήλ και στην Παλαιστίνη.

Προστασία από τον ιό του Δυτικού Νείλου

Τέλος, οι ειδικοί του ΚΕΕΛΠΝΟ επισημαίνουν ότι στην παρούσα φάση -και με δεδομένο ότι δεν έχουν γίνει επαρκείς ψεκασμοί στην Αττική- είναι απολύτως επιβεβλημένη η εφαρμογή μέτρων ατομικής προστασίας από τα κουνούπια για τον περιορισμό των πιθανοτήτων της λοίμωξης.

Η τοποθέτηση σίτας στα ανοίγματα και παράθυρα των σπιτιών, η χρήση αντικουνουπικών σκευασμάτων αλλά και κουνουπιέρας στα μωρά και τα παιδιά και η αποφυγή δημιουργίας εστιών στάσιμου νερού σε βεράντες και αυλές -καθώς στα σημεία αυτά γεννούν τα κουνούπια- είναι τα τρία βασικά μέτρα που θα απομακρύνουν τα κουνούπια και μαζί τους τον κίνδυνο από τον ιό του Δυτικού Νείλου.
Διαβάστε Περισσότερα »

Δελτία τουρισμού σε αγρότες...

Σήμερα θα ξεκινήσει η χορήγηση των Δελτίων Κοινωνικού και Εκδρομικού Προγράμματος έτους 2012 της Αγροτικής Εστίας.
Η διανομή των δελτίων, θα γίνει από τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ), ενώ τα ονόματα των 140.000 δικαιούχων είναι διαθέσιμα στην ιστοσελίδα του Οργανισμού (www.oga.gr).

Σύμφωνα με...
ανακοίνωση του ΟΓΑ, για την παραλαβή των Δελτίων Κοινωνικού Τουρισμού και Εκδρομικού Προγράμματος οι δικαιούχοι θα προσκομίζουν:

α) Αντίγραφο της αίτησης συμμετοχής τους και Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας (ή Διαβατήριο) ή β) Βιβλιάριο Υγείας ΟΓΑ – Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας (ή Διαβατήριο).

Το φετινό πρόγραμμα της Αγροτικής Εστίας περιλαμβάνει:

1) 8ήμερες διακοπές (7 διανυκτερεύσεις) σε επιλεγμένα τουριστικά καταλύματα όλης της χώρας, που έχουν συμβληθεί με τον ΟΓΑ. Το πρόγραμμα απευθύνεται σε 120.000 άτομα, συνταξιούχους του ΟΓΑ, ασφαλισμένους, καθώς και στα προστατευόμενα μέλη των οικογενειών τους,

2) 3ήμερες οργανωμένες εκδρομές (2 διανυκτερεύσεις) σε διάφορους προορισμούς της Ελλάδας, που θα διοργανώνονται από συμβεβλημένα από τον ΟΓΑ Τουριστικά Γραφεία. Το πρόγραμμα απευθύνεται σε 20.000 άτομα, συνταξιούχους του ΟΓΑ, ασφαλισμένους, καθώς και στα προστατευόμενα μέλη των οικογενειών τους,

Ο ΟΓΑ επισημαίνει, ότι τα Δελτία Κοινωνικού Τουρισμού και Εκδρομών είναι αποκλειστικά προσωπικά και δεν παραχωρούνται με οποιοδήποτε τρόπο για χρήση από άλλο άτομο εκτός των δικαιούχων. Σε περίπτωση που διαπιστωθεί η χρήση τους από τρίτο πρόσωπο οι κυρώσεις θα είναι αυστηρότατες τόσο για τον ίδιο τον ασφαλισμένο όσο και για το φορέα υποδοχής (ξενοδοχεία, τουριστικά γραφεία κ.λπ.).

Οι δικαιούχοι μπορούν να κάνουν χρήση των Δελτίων Κοινωνικού Τουρισμού από την ημέρα που θα τα παραλάβουν έως τις 31-03-2013. Τα Δελτία του εκδρομικού προγράμματος ισχύουν έως τις 31-12-2012.

Τέλος, το πρόγραμμα δωρεάν παροχής βιβλίων προβλέπεται να ξεκινήσει το μήνα Σεπτέμβριο...
Διαβάστε Περισσότερα »

Προσοχή: Δηλητηριώδες ψάρι εμφανίστηκε στις ελληνικές θάλασσες! [video]





Το Κέντρο Δηλητηριάσεων του Νοσοκομείου Παίδων Αγλαΐα Κυριακού δέχτηκε αναφορές για εμφάνιση του δηλητηριώδους ψαριού “λαγοκέφαλος” στη Χαλκιδική και τη Μεθώνη...
Οι επιστήμονες κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για αποφυγή κατανάλωσης ακόμη και των ψαριών που έχουν έρθει σε επαφή μαζί του.Το ψάρι μέσω του Ινδικού Ωκεανού εμφανιζόταν τα προηγούμενα χρόνια από την Κρήτη έως την Πελοπόννησο, αλλά φέτος εμφανίστηκε και σε Χαλκιδική και Μεθώνη.

“Το δέρμα και τα εντόσθια έχουν νευροτοξίνη που μπορεί να προκαλέσει δηλητηρίαση. Το ψάρι μπορεί κάποιος να το ξεχωρίσει εύκολα, αλλά το κακό είναι ότι εάν είναι μικρό μοιάζει με σαρδέλα, για αυτό χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή. Εάν κάποιος το πιάσει θα πρέπει να πλύνει πολύ καλά τα χέρια του και επίσης τα ψάρια που είναι δίπλα του μπορεί να έχουν επιμολυνθεί” τονίζει στα Νέα η δρ Πολυξένη Νέου, παιδίατρος, διευθύντρια Κέντρου Δηλητηριάσεων στο Νοσοκομείο Παίδων Αγλαΐα Κυριακού.

Το ψάρι βρίσκεται και σε ρηχά νερά έχει μαύρες πιτσιλιές στην πλάτη και τερατόμορφο κεφάλι. Μικρό μοιάζει με σαρδέλα. Ο λαγοκέφαλος (ή λαγόψαρο) είναι επικίνδυνος αφού μπορεί να προκαλέσει παράλυση, αρρυθμίες ακόμη και το θάνατο εξαιτίας της νευροτοξίνης που φέρει στα σπλάχνα και το δέρμα του.

Δείτε ένα βίντεο από τον Μάρτιο του 2011 με ανάλογη περίπτωση στο νησί της Λέρου:
Διαβάστε Περισσότερα »

ΔΝΤ και Γερμανία μας κλείνουν την πόρτα της αναδιαπραγμάτευσης

ΔΝΤ και Γερμανία μας κλείνουν την πόρτα της αναδιαπραγμάτευσης
Μετά από λίγες βδομάδες απουσίας, η Ελλάδα επιστρέφει στο επίκεντρο της ευρωπαϊκής κρίσης χρέους με τους αναλυτές να σχολιάζουν πόσο μακρυά είναι η χώρα από τους στόχους του Μνημονίου και πόσο κοντά βρίσκεται πλέον στην έξοδό της από το ευρώ.

Το Bloomberg μιλά για πτώση των μετοχών και του κοινού νομίσματος ήδη από σήμερα, καθώς την Τρίτη φτάνει στην Αθήνα η Τρόικα για την αξιολόγηση της πορείας του ελληνικού προγράμματος σταθεροποίησης. Στο άρθρο επισημαίνεται η αμφιβολία που υπάρχει για την δυνατότητα της χώρας να ανταποκριθεί στις δεσμεύσεις της καθώς και η απροθυμία των δανειστών μας (τόσο του ΔΝΤ όσο και χωρών όπως η Γερμανία, και η Φινλανδία) να συνεχίσουν να δανειοδοτούν την Ελλάδα, αν  αποτύχει να τηρήσει τις δεσμεύσεις της.

Ειδικότερα, το πρακτορείο υπενθυμίζει τις σκληρές δηλώσεις Ρέσλερ, ο οποίος ούτε λίγο ούτε πολύ  προέβλεψε ότι δεν θα τα καταφέρουμε και τελικά θα βγούμε από την Ευρωζώνη. Παράλληλα, κάνει ειδική αναφορά στις χτεσινές δηλώσεις Σαμαρά στο περιθώριο της συνάντησής του με τον Μπιλ Κλίντον, όπου ο πρωθυπουργός παραλλήλισε την σημερινή κατάσταση της χώρας, έπειτα από πέντε χρόνια ύφεσης με την Μεγάλη Ύφεση του 1930.

Ερωτηματικό η στάση του ΔΝΤ

Παράλληλα, ερωτήματα προκαλεί η σκλήρυνση της στάσης του ΔΝT, το οποίο έχει ανακοινώσει από τον περασμένο Μάρτιο ότι ότι δεν προτίθεται να δώσει περισσότερα χρήματα στην Ελλάδα, και τώρα άφησε να εννοηθεί ότι θα διακόψει και τις καταβολές του δανείου προς την Ελλάδα. Όπως είναι γνωστό, το Ταμείο θα αποφασίσει για την τελική του στάση στα τέλη Αυγούστου, όταν θα έχει στα χέρια του την έκθεση της Τρόικα.

Οι νέες πληροφορίες όμως πυροδότησαν νέα σενάρια ελληνικής χρεοκοπίας ακόμα και τον Σεπτέμβριο. Χαρακτηριστικό είναι το σημερινό δημοσίευμα του Der Spiegel το οποίο αναφέρει ότι το ΔΝΤ έχει διαμηνύσει ήδη στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες ότι θα σταματήσει να συμμετέχει στο πρόγραμμα διάσωσης της Ελλάδας, φέρνοντας τη χώρα αντιμέτωπη με την χρεοκοπία.

Περισσότερες περικοπές

Σύμφωνα με το Bloomberg, η ελληνική κυβέρνηση έχει καταφέρει να βρει περικοπές ύψους 8 δισεκατομμυρίων για τα επόμενα δύο χρόνια, με κλείσιμο δεκάδων οργανισμών και φορέων, ποσό που όμως δεν είναι αρκετό καθώς έχει δεσμευτεί στο δεύτερο Μνημόνιο για περικοπές 11,5 δισ. Παράλληλα, υστέρηση έχει εντοπιστεί και στις ιδιωτικοποιήσεις, που έχουν αποφέρει φέτος μόνο 1,8 δισ. ευρώ ποσό που είναι «κλάσμα των 50 δισεκατομμυρίων ευρώ που προβλέπονται μέχρι το 2020», αναφέρει το δημοσίευμα.

Το άρθρο υπενθυμίζει ότι οι τελικές προτάσεις της κυβέρνησης πρέπει να είναι έτοιμες μέχρι την Πέμπτη 26 Ιουλίου, για να τις παρουσιάσει ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας στους επικεφαλής της Τρόικα. Παράλληλα, αναφέρεται και στο ομόλογο των 3,1 δισ. ευρώ που έχει στα χέρια της η ΕΚΤ και το οποίο λήγει τον Αύγουστο. Όπως σημειώνεται, «οι ευρωπαϊοι αξιωματούχοι έχουν πει ότι δεν θα είναι πρόβλημα, αλλά δεν έχουν ξεκαθαρίσει πως θα γίινει η πληρωμή»

Καμία επιμήκυνση

Ειδική αναφορά κάνει το Bloomberg στο θέμα της επιμήκυνσης που θέλει να βάλει στο τραπέζι η κυβέρνηση Σαμαρά, με τους δανειστές να εκτιμούν ότι μια παράταση στο ελληνικό πρόγραμμα θα τους στοιχίσει από 10 εως 40 δισ. ευρώ ακόμα σε νέα βοήθεια. 
Γι' αυτό το λόγο, το ενδεχόμενο αυτό έχει «τορπιλιστεί» πριν καν συζητηθεί επισήμως από γερμανούς αξιωματουχους, όπως ο υπουργός Εξωτερικών, Γκ. Βέστερβέλε, που δηλωσε ότι «αυτόν τον Ρουβίκωνα δεν θα τον διαβούμε». Στο ίδιο μήκος κύματος, εκτός από τον Ρέσλερ, και ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε που τουλάχιστον δήλωσε ότι δεν κάνει προβλέψεις και προτιμά να περιμένει την έκθεση της Τρόικα. Ένα βήμα πιο μπροστά ο Γενικός Γραμματέας των Χριστιανοκοινωνιστών (CSU) Αλεξάντερ Ντόμπριντ, ο οποίος πρότεινε να σταματήσει η βοήθεια και το ελληνικό Δημόσιο να πληρώνει το 50% των μισθών και συντάξεων σε δραχμές!

Την ίδια ώρα,το ευρώ έπεσε κάτω από τον ιστορικό μέσο όρο του σε σχέση με το δολάριο (1,2085 δολάρια), και ταυτόχρονα στο χαμηλότερο σημείο εδώ και 11 χρόνια σε σχέση με το γιεν. Ταυτόχρονα, οι αποδόσεις στα δεκαετή ομόλογα της Ισπανίας ξεπέρασαν το 7,5% καθώς οι ισπανικές περιφέρειες, η μία μετά την άλλη, κηρύσσουν  αδυναμία πληρωμών και ζητούν βοήθεια από την Μαδρίτη. Συνολικά, οι ισπανικές περιφέρειες πρέπει να πληρώσουν χρέη ύψους 15 δισεκατομμυρίων στο δεύτερο εξαμηνο του 2012.
Διαβάστε Περισσότερα »

Αγώνας δρόμου στην ΑΕΚ για να εκδώσει ως την Πέμπτη την εγγυητική επιστολή

ΑΕΚ, Αντρέας Δημητρέλος, Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, εγγυητική επιστολή,
Αγώνα δρόμου κάνει ο πρόεδρος της ΑΕΚ, Αντρέας Δημητρέλος, προκειμένου να ξεπεραστεί το νέο πρόβλημα που παρουσιάστηκε και έχει άμεση σχέση με τον φάκελο που θα καταθέσει η «κιτρινόμαυρη» ΠΑΕ στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού την Πέμπτη.
Σύμφωνα με το «aek365.gr», η Ενωση δεν μπορεί να εκδώσει εγγυητική επιστολή, η οποία είναι απαραίτητη για τον φάκελο που θα καταθέσει στην ΕΕΑ, καθώς καμία τράπεζα δεν δέχεται να την εκδώσει, μια και ο «Δικέφαλος» δεν έχει φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα. Ο Αντρέας Δημητρέλος προσπαθεί μέσω των προσωπικών του επαφών να βρει λύση και να εξασφαλίσει την εγγυητική επιστολή, μια και είναι πολύ σημαντική η ύπαρξή της στον φάκελο που θα κατατεθεί. Τα χρονικά περιθώρια πιέζουν την ΑΕΚ, η οποία για να έχει ρεαλιστικές πιθανότητες να εξασφαλίσει την συμμετοχή της στο πρωτάθλημα της νέας σεζόν, θα πρέπει να καλύψει τα κενά που υπάρχουν στον φάκελο έως την Πέμπτη.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ποιος είναι ο «τεμπέλης, βαψομαλλιάς...» υπουργός που εξευτελίζει ο Φαήλος Κρανιδιώτης

Ποιος είναι ο «τεμπέλης, βαψομαλλιάς...» υπουργός που εξευτελίζει ο Φαήλος Κρανι
Επίθεση μέσω facebook εξαπέλυσε ο Φαήλος Κρανιδιώτης υποψήφιος βουλευτής της Ν.Δ. στον Πειραιά, στενός φίλος και συνεργάτης του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά κατά υπουργού με βαρύτατους μειωτικούς χαρακτηρισμούς και εμφανή τη διάθεση του εξευτελισμού του.
«Τεμπέλης βαψομαλλιάς, με μουστακάκι, «φυζίκ» συνταξιούχου Αργεντίνου ζιγκολό ή παλιού γκαρσονιού στο «Διόνυσο». Είναι από αυτούς που θα μας «σώσουν»...Ερμη Πατρίδα», ήταν η ανάρτησή του η οποία όπως λένε όλοι στα γραφεία της Λεωφόρου Συγγρού φωτογραφίζει τον υπουργό Επικρατείας, βουλευτή Θεσσαλονίκης και επίσης στενό φίλο του Αντώνη Σαμαρά, Δημήτρη Σταμάτη.
Διαβάστε Περισσότερα »

Θέλουν να συμμετάσχουν στους Ολυμπιακούς Αγώνες οι Τουρκοκύπριοι

 


Επιστολή διαμαρτυρίας για τη μη συμμετοχή των Τουρκοκυπρίων στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου απέστειλαν στον πρόεδρο της Ολυμπιακής Επιτροπής Ζακ Ρογκ, ο σύνδεσμος Τουρκοκυπρίων Μεγάλης Βρετανίας και ο σύνδεσμος Τουρκοκυπρίων Southwark. 





Σύμφωνα με την εφημερίδα «Κίπρις», στην επιστολή ζητείται οι...   Τουρκοκύπριοι να εξασφαλίσουν δικαίωμα συμμετοχής στους Ολυμπιακούς Αγώνες «κάτω από τη δική τους σημαία».
Εξάλλου, η εφημερίδα «Κίπρισλι» γράφει ότι η ομάδα Τουρκοκυπρίων του Λονδίνου διοργάνωσε εκδήλωση διαμαρτυρίας μπροστά από το ξενοδοχείο, όπου διαμένει η αντιπροσωπεία της Ολυμπιακής Επιτροπής.

Οι Τουρκοκύπριοι κρατούσαν πανό που έγραφαν «συμμετοχή των Τουρκοκυπρίων με τη σημαία τους», «χειροπέδες στον αθλητισμό» και άλλα. 

Διαβάστε Περισσότερα »

Αιτήσεις για 150 θέσεις εργασίας σε διάφορους νομούς


Ξεκίνησαν οι αιτήσεις των ενδιαφερομένων για την πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, 150 θέσεων για την κάλυψη εποχικών ή παροδικών αναγκών του Ενιαίου Ταμείου Ανεξάρτητα Απασχολουμένων (Ε.Τ.Α.Α.).

Οι θέσεις αφορούν τους νομούς Αττικής, Θεσσαλονίκης, Μαγνησίας, Δωδεκανήσου, Φθιώτιδας, Φωκίδας, Ευβοίας, Ροδόπης, Χανίων, Ιωαννίνων, Αχαΐας, Αιτωλοακαρνανίας, Καστοριάς, Κοζάνης, Ηρακλείου.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με το φορέα πρόσληψης:

- Ε.Τ.Α.Α., Ενιαίες Υπηρεσίες, Τμήμα Διοίκησης Ανθρώπινου Δυναμικού, Μάρνη 22, τ.κ. 104 33, υπόψη κας Αρ. Βαρκάρη (τηλ. επικοινωνίας:210 5217 413, 414) , ή

- Ε.Τ.Α.Α. – ΤΟΜΕΙΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ, τμήμα Διοικητικού, Αχαρνών 27, τ.κ. 104 39- Αθήνα υπόψη κας Μ. Σωτηροπούλου (τηλ. επικοινωνίας : 210 8227 054, 8820 439)

- ΕΤΑΑ- ΤΟΜΕΙΣ ΝΟΜΙΚΩΝ, Σωκράτους 53, τ.κ. 104 31- Αθήνα υπόψη κας Ν. Γεωργακή , (τηλ. επικοινωνίας : 210- 5217415).

Η ηµεροµηνία έναρξης υποβολής των αιτήσεων είναι η 21η Ιουλίου 2012 και λήξης η 30η Ιουλίου 2012, ηµέρα ∆ευτέρα.
Διαβάστε Περισσότερα »

Τραγωδία στη Χίο – ΚΤΕΛ έπεσε σε χαράδρα - Τρεις νεκροί [βίντεο & εικόνες]


Τραγωδία στη Χίο – ΚΤΕΛ έπεσε σε χαράδρα - Τρεις νεκροί [βίντεο & εικόνες]
Τραγικό δυστύχημα σημειώθηκε σήμερα το πρωί έξω από το χωριό Συκιάδα στη Χίο όταν λεωφορείο των υπεραστικών ΚΤΕΛ με κατεύθυνση από την πόλη προς το χωριό, ξέφυγε από την πορεία του, πέρασε στο αντίθετο ρεύμα, ανέβηκε τις μπάρες, κι ανατράπηκε. Δύο γυναίκες και ένας άντρας έχουν χάσει τη ζωή τους, ενώ τουλάχιστον οκτώ άτομα έχουν τραυματιστεί.
Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες το λεωφορείο έκανε τρεις τούμπες στον αέρα και μετά τυλίχτηκε στις φλόγες. Αμέσως κινητοποιήθηκαν 20 πυροσβέστες με 10 οχήματα που κατάφεραν να σβήσουν τη φωτιά κοντά στο λεωφορείο και να ανασύρουν τους τραυματίες.

Διαβάστε Περισσότερα »

Στάση εργασίας στο Δημόσιο την Τρίτη

Στάση εργασίας στο Δημόσιο την Τρίτη

Στάση εργασίας, από τις 12:30 έως τη λήξη του ωραρίου, θα πραγματοποιήσει αύριο η ΑΔΕΔΥ διαμαρτυρόμενη για τα νέα προωθούμενα μέτρα, με αιχμή τη νέα περικοπή του εφάπαξ. Συγκέντρωση διαμαρτυρίας θα πραγματοποιηθεί έξω από το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης στις 13.00 και θα ακολουθήσει πορεία προς το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.
Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η ΑΔΕΔΥ αναφέρει ότι είναι «εφιαλτική η κατάσταση, στην οποία οδηγούνται χιλιάδες εργαζόμενοι και συνταξιούχοι, εξαιτίας των μνημονιακών πολιτικών που εφαρμόστηκαν τα τελευταία χρόνια και εξακολουθούν να προωθούνται και σήμερα, παρά τις προεκλογικές υποσχέσεις και τις μετεκλογικές διαβεβαιώσεις της τρικομματικής κυβέρνησης, ότι δεν θα ληφθούν νέα επώδυνα μέτρα για μισθωτούς, συνταξιούχους και ανέργους».

Όπως τονίζει, αυτό διαφαίνεται «τόσο από την εξαγγελία της κυβέρνησης, διά στόματος υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, να προχωρήσει σε νέα δραστική περικοπή των ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων των εργαζομένων στο Δημόσιο και συγκεκριμένα σε νέα περικοπή κατά 22,68% στο -ήδη μειωμένο κατά 20%- εφάπαξ των Δημοσίων Υπαλλήλων, όσο και από τη σταθερή άρνηση για λήψη ουσιαστικών μέτρων για την ανακούφιση χιλιάδων δανειοληπτών που είδαν το εισόδημά τους να συρρικνώνεται δραματικά, όχι όμως και τις δανειακές τους υποχρεώσεις».

Τέλος, η ΑΔΕΔΥ καλεί την κυβέρνηση να σταματήσει «την υλοποίηση των μνημονιακών πολιτικών και τη λεηλασία των εισοδημάτων των εργαζομένων και των συνταξιούχων, να εξασφαλίσει την ανακεφαλαιοποίηση των αποθεματικών των Ασφαλιστικών Ταμείων και να διασφαλίσει τη βιωσιμότητά τους, καινα προχωρήσει σε άμεσο "κούρεμα" των δανειακών υποχρεώσεων ανάλογα με τη μείωση των μισθών».

Σε τρίωρη στάση εργασίας και σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το κτήριο του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων θα προχωρήσει την Τρίτη αύριο και η ΠΟΕ-ΟΤΑ. «Διεκδικούμε να γίνει αποδεκτή η πρότασή μας για "κούρεμα" των δανείων των εργαζομένων, όχι μόνο στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων και το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο αλλά και τις ιδιωτικές τράπεζες», αναφέρει στην ανακοίνωσή της η Εκτελεστική Επιτροπή της Ομοσπονδίας.
Διαβάστε Περισσότερα »

Πολέμησαν στην Κύπρο το 1974 και το ξεφτιλισμένο κράτος δεν τους αναγνωρίζει!

Μια απίστευτη υπόθεση έχει δει το φως της δημοσιότητας σχετικά με το πως το ξεφτιλισμένο Ελληνικό Κράτος «τιμά» τους ανθρώπους που πολέμησαν και έπαιξαν τη ζωή τους κορώνα-γράμματα το καλοκαίρι του 1974, κατά τη διάρκεια της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο.


Δύο βετεράνοι που πολέμησαν τον «Αττίλα» ζητούν, με αίτησή τους στο...


Συμβούλιο της Επικρατείας, να αναγνωριστεί ως πολεμική η συμμετοχή τους στον αγώνα κατά των εισβολέων.


Τριάντα οκτώ χρόνια μετά την τουρκική εισβολή, το Ελληνικό κράτος δεν έχει, έως σήμερα, νομοθετήσει, προκειμένου να αναγνωριστεί ως πολεμική η περίοδος Ιουλίου - Αυγούστου 1974 για τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις που συμμετείχαν στην απόκρουση της τουρκικής εισβολής στη Μεγαλόνησο.


Αποτέλεσμα της μακροχρόνιας αυτής αδράνειας είναι οι άνθρωποι που πολέμησαν στο κυπριακό μέτωπο να μην έχουν αποκατασταθεί ακόμα ηθικά και να διεκδικούν από την Δικαιοσύνη αποζημίωση ηθικής βλάβης.


Στην αυξημένη επταμελή σύνθεση του Α΄ Τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας συζητήθηκαν οι αιτήσεις δύο βετεράνων στρατιωτών που συμμετείχαν στις πολεμικές επιχειρήσεις κατά της εισβολής των Τούρκων στην Κύπρο το 1974. Και στους δύο πλέον του ότι δεν απονεμήθηκε αναμνηστικό μετάλλιο, στα πιστοποιητικά στρατολογίας δεν αναγράφεται όλο το διάστημα της πολεμικής τους δράσης,αλλά εμφανίζεται σαν να υπηρέτησαν... λίγες μόνο μέρες στην Κύπρο!


Η πρώτη περίπτωση αφορά καταδρομέα που έφυγε (21 Ιουλίου 1974) από τη Σούδα με αεροπλάνο «δια εκτέλεση άκρως απορρήτου αποστολής» και πολέμησε στο αεροδρόμιο της Λευκωσίας και η δεύτερη σε οπλίτη της Ελληνικής Δύναμης Κύπρου (ΕΛΔΥΚ).


Ειδικότερα, η Πολιτεία το 1998 με το νόμο 2641 χαρακτήρισε ως πολεμική την περίοδο από 20 Ιουλίου έως 20 Αυγούστου 1974 για όσους ενεπλάκησαν στα γεγονότα της τουρκικής εισβολής. Στη συνέχεια, το 2002, με Προεδρικό Διάταγμα απονεμήθηκαν «αναμνηστικά μετάλλια επιχειρήσεων Κύπρου» σε όσους συμμετείχαν στις επιχειρήσεις της Κύπρου τα έτη 1964-1967 και 1974.


Όμως πέντε μήνες μετά, με νεότερο Προεδρικό Διάταγμα, ανακλήθηκε το προηγούμενο για λόγους δημοσίου συμφέροντος, καθώς στη σχετική λίστα είχαν περιληφθεί και πρόσωπα που σχετιζόταν με τη Χούντα και το πραξικόπημα στην Κύπρο κατά του Μακαρίου. Έκτοτε το θέμα παραπέμφθηκε στις «ελληνικές καλένδες».


Τι αποφάσισε το Διοικητικό Εφετείο Αθηνών


Οι δικαστές (Διοικητικό Εφετείο Αθηνών) αποφάνθηκαν ότι οι βετεράνοι της Κύπρου υπέστησαν βάναυση προσβολή της αξιοπρέπειας, της τιμής και της προσωπικότητας τους, καθώς τα αρμόδια όργανα της Πολιτείας παρά την πρωταρχική υποχρέωση, που έχουν σύμφωνα με το άρθρο 2 Συντάγματος, παρέλειψαν να προβούν στις απαιτούμενες νομοθετικές ρυθμίσεις, έτσι ώστε να χαρακτηριστεί ως πολεμική η περίοδος Ιουλίου - Αυγούστου 1974. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να μην καταγραφεί η στρατιωτική αυτή δράση στα πιστοποιητικά στρατολογίας.


Το Εφετείο κρίνει ως παράνομη και αντίθετη στον σεβασμό της αξίας του ανθρώπου που προστατεύεται από το Σύνταγμα (άρθρο 2), την παράλειψη της Πολιτείας να απονείμει μετάλλιο στους δύο οπλίτες που πολέμησαν το 1974 στην Κύπρο.


Όπως υπογραμμίζουν οι δικαστές, «η Ελληνική Πολιτεία όφειλε αμέσως, ή πάντως σε εύλογο χρόνο μετά την αποκατάσταση της ομαλότητας, να προβεί στις αναγκαίες νομοθετικές ρυθμίσεις, προκειμένου να αναγνωριστεί ως πολεμική η δράση των βετεράνων της Κύπρου».


Οι συμμετέχοντες στις πολεμικές επιχειρήσεις της Κύπρου, αναφέρουν οι εφέτες, ανέμεναν ότι η προσφορά τους θα αναγνωριστεί (ο ένας μάλιστα τότε ήταν 22 ετών) από το κράτος, το οποίο θα τους περιέβαλε με ηθική ανταμοιβή και κοινωνικά προνόμια.


Αντί αυτού το επίσημο κράτος επέδειξε «απαξιωτική σιωπή», επισημαίνουν οι δικαστές, απαξιώνοντας έτσι την προσωπικότητα τους.


Μάλιστα τονίζεται ότι το Δημόσιο δεν επικαλείται ούτε μια περίπτωση οπλίτη που συμμετείχε στις πολεμικές επιχειρήσεις της Κύπρου το 1974 και του απονεμήθηκε οποιοδήποτε τιμή ή κοινωνικό προνόμιο.


Κατόπιν αυτών το δικαστήριο επιδίκασε το ποσό των 100.000 ευρώ με το νόμιμο τόκο σε κάθε βετεράνο ως χρηματική ικανοποίηση για την ηθική βλάβη που υπέστησαν από την παράνομη παράλειψη του ελληνικού κράτους να αναγνωρίσει πολεμική την δράση των Ελλήνων στρατιωτών που απεστάλησαν στην Κύπρο προς αντιμετώπιση της τουρκικής εισβολής του Ιούλιο και Αύγουστο του 1974.


Έφεση άσκησε το Δημόσιο


Το Ελληνικό Δημόσιο έχει ασκήσει εφέσεις κατά των εφετειακών αποφάσεων, οι οποίες συζητήθηκαν στο ΣτΕ και αναμένεται η έκδοση των σχετικών αποφάσεων.


Οι δικηγόροι των βετεράνων Κ. Κουτσουλέρος και Ι. Βαρνάκος επισήμαναν ότι αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον η έκδοση των επίμαχων αποφάσεων από το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο, καθώς για πρώτη φορά απασχολεί το ΣτΕ παρόμοιο θέμα.


Οι αποφάσεις του ΣτΕ που θα εκδοθούν, συμπλήρωσαν οι δύο νομικοί παραστάτες, θα προσδιορίσουν για το μέλλον εάν η Πολιτεία πρέπει να νομοθετεί σε εύλογο χρονικό διάστημα για την αναγνώριση γεγονότων και δικαιωμάτων ή μπορεί δίχως επιπτώσεις να καταταλαιπωρεί τους πολίτες της, ακόμη και τους ένστολους.24gr.
Διαβάστε Περισσότερα »

Οι εργαζόμενοι του Αλουμινίου της Ελλάδος ψήφισαν ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΕΚΒΙΑΣΜΟ της εταιρίας.


Με ένα «Όχι στον εκβιασμό» απάντησαν στον Μυτιληναίο και την διεύθυνση του εργοστασίου οι εργαζόμενοι στην Αλουμίνιον της Ελλάδος, σε μια Γενική Συνέλευση που χαρακτήρισε η μαζική παρουσία 576 εργαζομένων. Στη συνέλευση συγκεντρώθηκαν οι εργαζόμενοι να ακούσουν την κατάληξη των διευκρινιστικών συζητήσεων του ΔΣ του σωματείου με την διεύθυνση της εταιρίας, με σκοπό να αποσαφηνιστούν οι προθέσεις της δεύτερης σχετικά με το πρόγραμμα περικοπών του εργατικού κόστους. Περικοπή 12εκ ε, από σύνολο 53εκ ε που είναι σήμερα ανακοίνωσε η διεύθυνση της ΑΤΕ, με ένα πρόγραμμα που ονομάζει «μέλλον» και αφορά τον περιορισμό του κόστους για την επιβίωση του εργοστασίου από την κρίση.
Οι συζητήσεις αυτές ξεκίνησαν με εντολή που πήρε το ΔΣ στις 15/5/12 σε γενική συνέλευση που προκάλεσε η πλειοψηφία του, με πρόταση για αναστολή των απεργιακών κινητοποιήσεων που είχε ψηφίσει η συνέλευση της 8/3/12 και ξεκίνημα ενός κύκλου νέων συζητήσεων με την διεύθυνση για την διερεύνηση των τελικών της προθέσεων. Την στιγμή μάλιστα που η ΑΤΕ κατήγγειλε μονομερώς την ισχύουσα 3ετη διμερή συλλογική σύμβαση.
Κατέληξαν δε με τις συζητήσεις να κομίσουν δυο προτάσεις από την διεύθυνση, μία που κατέβαζε τις περικοπές στα 8,5εκ ε, «εγγυάται» (προφανώς όπως εγγυούταν και την προηγούμενη διμερή) εργασιακή ειρήνη και καμία απόλυση με την προϋπόθεση να γίνει άμεσα αποδεκτή από τους εργαζόμενους πριν τις 24/7 που λήγει η μετενέργεια, αλλιώς στις 25/7 θα προχωρήσει μονομερώς σε περικοπές 20εκ ε μέχρι την σύναψη νέας συλλογικής σύμβασης.
Ο εκβιασμός της εταιρίας είχε σπείρει τον φόβο και φούντωσε τις επικρίσεις προς την πλειοψηφία του ΔΣ ρίχνοντας παράλληλα αρκετές ευθύνες για την ελλιπή ενημέρωση και προς τους συνδικαλιστές της μειοψηφίας που διαφωνούσαν αλλά δεν ενημέρωναν επαρκώς. Επικρίσεις και για την τραγική εικόνα και τον διασυρμό του σωματείου από την δημοσίευση της επιστολής προς τον πρωθυπουργό που ζητούσε την ευνοϊκή μεταχείριση του εργοδότη, όσον αφορά την εμπορική άδεια που εκκρεμεί από την πολιτεία για την μονάδα συμπαραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, η οποία θα του αποφέρει πολλά νέα κέρδη (συντάχθηκε με ευθύνη της πλειοψηφίας). Ο εκβιασμός ήρθε σαν το απλόχερο ευχαριστώ του εργοδότη.
Οι εργαζόμενοι παρά την ζέστη συγκεντρώθηκαν στο TOL των συνελεύσεων με πρωτοφανή μαζική παρουσία από την αρχή μέχρι το τέλος της ζωηρής αυτής συνέλευσης
Μετά την τοποθέτηση του Προέδρου του ΔΣ Σουπασουδάκη Σ. να αποδεχτούμε τον εκβιασμό της εταιρίας ο φόβος με την απογοήτευση για την ηγεσία κυριάρχησε μέχρι να ακουστεί η φωνή του συνδικαλιστή Γκονια Λ. από την παράταξη Εκτός Γραμμής που είπε πως μόνο με όχι μπορώ να απαντήσω στον εκβιασμό για να γεμίσει αυτόματα η αίθουσα με ένα καθαρτήριο ζωηρό χειροκρότημα, με πολλές επευφημίες.
Στη συνέλευση χωρίσθηκε στα δυο το ΔΣ, από την μια 6 συνδικαλιστές της πλειοψηφίας του ΔΣ που προέρχονται από το Ενιαίο ψηφοδέλτιο που δημιούργησαν οι πρώην ΠΑΣΚΕ με την ΔΑΚΕ και πάλευαν στην γραμμή της «λογικής» που έκφρασε ο Πρόεδρος και από την άλλη τους 5 συνδικαλιστές των παρατάξεων Εκτός Γραμμής, ΕΣΑΚ-Σ (ΠΑΜΕ) και ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ, που εμψύχωσαν τον εργατόκοσμο ζητώντας επιτακτικά το όχι στον εκβιασμό.
Η υπερασπιστική γραμμή για την υπερψήφιση της πρότασης από την μεριά της πλειοψηφίας χαρακτηρίστηκε από τους πολιτικούς περιορισμούς των συνδικαλιστών του κυβερνητικού συνδικαλισμού. Αφού έκαναν μια αναφορά για την χαμένη πλέον ευκαιρία να αντιδράσουν απέναντι στον πολιτικό εκφυλισμό, αναγνωρίζοντας γενικά και δικές τους ευθύνες, έφταναν στην ύστατη προσδοκία της εκλογικής λύσης που θα έφερνε κυβέρνηση τον Σύριζα. Η διάψευση της ελπίδας εμπόδισε να επαληθευτούν αυτά που προεκλογικά έταξε (κατάργηση μνημονίων, εφαρμοστικών και επαναφορά συλλογικών συμβάσεων), οπότε τώρα δεν μπορεί να γίνει τίποτε άλλο παρά ένας συμβιβασμός. Με μεγάλο κόστος όσον αφορά το εργασιακό τίμημα που θα πληρώσουν οι εργαζόμενοι, αλλά που θα διασώζει τους θεσμούς των εργαζομένων (ΓΣΣΕ, Ομοσπονδίες, Σωματεία).
Η γραμμή της μειοψηφίας του ΔΣ για όχι στον ωμό εκβιασμό της εταιρίας κινήθηκε από το απλό «δεν απαντιέται παρά μόνο με όχι ο εκβιασμός», συνέχιζε με το ότι «μια απάντηση ναι καταδικάζει μια καλύτερη διαπραγμάτευση που θα μπορούσε να φέρει μια αγωνιστική διεκδίκηση που μέχρι τώρα εμποδίστηκε». Έφτασε να αποκαλύπτει την ευθύνη των κυβερνητικών συνδικαλιστών που με ρουσφέτια από τα βουλευτικά παραμάγαζα εκφύλισαν το συνδικαλιστικό κίνημα. Κατάγγειλε αυτές τις αμετανόητες ηγεσίες, που ακόμα και σήμερα προσδοκούν έναν νέο κυβερνητικό μηχανισμό που θα επιβάλει την ύπαρξή τους (ξαναχτίζοντας βουλευτικές και συνδικαλιστικές «παράγκες» ενός νέου κυβερνητικού συνδικαλισμού).
Τονίσθηκε ιδιαίτερα πως την εποχή της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης του καπιταλισμού οι δυνατότητες για αξιοπρεπείς λύσεις με παλιές συνταγές κυβερνητικού συνδικαλισμού είναι ανέφικτες λόγω των μεγάλων αναγκών για περιορισμό του εργατικού κόστους που επιζητά το κεφάλαιο.
Τονίστηκε η ανάγκη να στηριχτούν οι εργαζόμενοι στις δυνάμεις τους. Δεν υπάρχουν σωτήρες, οι φαντομάδες υπάρχουν μόνο στα παραμύθια και οι θεοί πέθαναν εδώ και χρόνια. Να ζητήσουν στον αγώνα τους την αλληλεγγύη των υπόλοιπων εργατών και της κοινωνίας, εκφράζοντας πρώτα αυτοί την δική τους.
Ψηφίζοντας όχι να στήσουν την συνοχή του σωματείου υπερασπίζοντας κύρια τους νέους εργαζόμενους του χώρου που επίτηδες η προτεινόμενη σύμβαση θίγει πιο πολύ, για να κερδίσει την ανοχή των παλιών.
Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας κατέγραψε 378 ψήφους όχι στον εκβιασμό, έναντι 194 ναι και 4 άκυρα.siriosfm.gr


Διαβάστε Περισσότερα »

Έβαλε λουκέτο στα γεννητικά όργανα της συζύγου του για να μην τον απατήσει!

Έβαλε λουκέτο στα γεννητικά όργανα της συζύγου του για να μην τον απατήσει!
Σοκ στην παγκόσμια κοινή γνώμη έχει προκαλεί η ιστορία μιας γυναίκας από την Ινδία, ο σύζυγος της οποίας έβαλε, κυριολεκτικά, λουκέτο στα γεννητικά της όργανα για να σιγουρευτεί ότι δεν θα τον απατήσει!
Η απίστευτη ιστορία ήρθε στο φως όταν η άτυχη γυναίκα μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο Maharaja Μαχαραγιά Γιασβάντ Ραοίν στην πόλη Ιντόρ, μετά από απόπειρα αυτοκτονίας με ποντικοφάρμακο. Οι γιατροί της έκαναν πλύση στομάχου και μπόρεσαν να την σώσουν, όμως αυτό που αντίκρισαν στη συνέχεια ήταν πέρα από κάθε φαντασία...
Έκπληκτοι οι γιατροί ανακάλυψαν ότι η Σιταμπάι Κούχαν είχε ένα μικρό λουκέτο στα γεννητικά της όργανα.
Όπως αποδείχθηκε ο άντρας της είχε τρυπήσει με βελόνες το αιδοίο της και από αυτές τις τρύπες περνούσε ένα λουκέτο, όταν δεν ήταν μαζί με τη γυναίκα του, ώστε να είναι σίγουρος ότι δεν θα τον απατήσει!
Ο Κούχαν πριν τέσσερα χρόνια, είχε ναρκώσει τη σύζυγό του και είχε προχωρήσει σε αυτή την απίστευτη πράξη, καθώς όπως είπε στη συνέχεια πολλές γυναίκες της οικογένειάς του είχαν παραστρατήσει στο παρελθόν.
Αμέσως η αστυνομία προσπάθησε να βρει τον άντρα, καθώς ήταν ο μόνος που είχε τα κλειδιά για να ανοίξουν την κλειδαριά στα γεννητικά όργανα της γυναίκας. Ο Κούχαν έκρυβε τα κλειδιά στις κάλτσες του!
Η Σιταμπάι ευτυχώς τώρα αναρρώνει και θα γίνει πλήρως καλά. Όπως ομολόγησε, προσπάθησε να αυτοκτονήσει όταν ο άντρας της πήγε να βιάσει την μεγαλύτερη κόρη τους.
Οι δυο τους είναι παντρεμένοι από τότε που η Σιταμπάι ήταν 16 ετών και έχουν πέντε παιδιά. Ο Κούχαν περιγράφηκε ως αλκοολικός και ψυχικά διαταραγμένος άνθρωπος.
Διαβάστε Περισσότερα »

Φ. Αλόνσο:«Η Ισπανία, η Ιταλία και η Ελλάδα κέρδισαν την Γερμανία»!



Σε μια απίστευτη δήλωση υπερ των χωρών του Ευρωπαικού νότου προχώρησε σήμερα ο Ισπανός νικητής της Formula 1, Φερνάντο Αλόνσο,  ο οποίος μετά την κατάκτηση της πρωτιάς στο γερμανικό GP δήλωσε πώς η νίκη «κατά της Γερμανίας» ανήκει σε έναν Ισπανό, σε έναν Ιταλό και έναν Έλληνα.


Δίπλα στον Γερμανό, Σεμπάστιαν Φέτελ, τον οποίο άφησε στην δεύτερη θέση του βάθρου είπε:  «Δεν ξέρω πολλά από πολιτική, αλλά είναι αλήθεια... στην Ισπανία δεν είναι πολύ καλή η κατάσταση. Όμως, ένας Ισπανός, με ένα ιταλικό αυτοκίνητο, σχεδιασμένο από έναν Έλληνα να νικά στη Γερμανία είναι πολύ καλό» αναφερόμενος βέβαια στον Έλληνα Νικόλα Τομπάζη, ο οποίος είναι επικεφαλής σχεδιασμού της Φεράρι...

Διαβάστε Περισσότερα »

"Περίεργο" τροχαίο στη Θεσσαλονίκη...Ο 39χρονος οδηγός που σκοτώθηκε με την μηχανή...του έλειπε η καρδιά!


Ένα τροχαίο δυστύχημα που έγινε προ ημερών στην περιοχή του αεροδρομίου της Θεσσαλονίκης και το οποίο είχε θύμα έναν 39χρονο από τη Γεωργία απασχολεί στην αστυνομία. Κι αυτό διότι από τον άτυχο άνδρα έλειπε η καρδιά και το μυαλό των αστυνομικών πηγαίνει στη γεωργιανή μαφία που δρα στην πόλη.
O 39χρονος επέβαινε σε μηχανή και σκοτώθηκε μετά από σφοδρή σύγκρουση με κολόνα σε προσπάθεια για σούζα. Το πτώμα του βρέθηκε σε άθλια κατάσταση, με τους αστυνομικούς να αντιλαμβάνονται μία μέρα αργότερα ότι έλειπε η καρδιά του.
Οι πρώτες σκέψεις ήθελαν σκυλιά να την έχουν φάει, αφού δεν βρέθηκε πουθενά ωστόσο όταν έγινε γνωστή η ταυτότητα του, άλλαξαν τα δεδομένα.
Αποκαλύφθηκε ότι στο παρελθόν είχε φυλακιστεί για πλαστογραφία και κλοπές ενώ στο σώμα του έφερε και κάποια χαραγμένα σύμβολα, που παραπέμπουν στη γεωργιανή μαφία. Να σημειωθεί ότι ο οδηγός της μηχανής αγνοείται ενώ στο σημείο βρέθηκε και ένα όπλο, που εξετάζεται.zoomblog.org


Διαβάστε Περισσότερα »

Σαν σήμερα....


Δείτε τα σημαντικότερα γεγονότα που έγιναν σαν σήμερα 23 Ιουλίου....

Γεγονότα
776 π.Χ: Αρχίζουν στην Ολυμπία οι πρώτοι Ολυμπιακοί Αγώνες.
1821: Οι Έλληνες, με επικεφαλής τον πρίγκιπα Αλέξανδρο Καντακουζηνό, καταλαμβάνουν τη Μονεμβασιά. Είναι το πρώτο κάστρο που πέφτει στα χέρια των επαναστατών.
1833: Με βασιλικό διάταγμα, η Εκκλησία της Ελλάδος ανακηρύσσεται αυτοκέφαλη και υπάγεται στο κράτος. Η μονομερής αυτή ενέργεια δεν αναγνωρίζεται από το Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως.
1888: Ο Τζον Ντάνλοπ λαμβάνει δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για το ελαστικό τροχοφόρου.
1908: Ο Κωνσταντίνος Τσικλητήρας κατακτά στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου το αργυρό μετάλλιο στο ύψος άνευ φοράς με άλμα 1.55 πίσω από τον Ρέι Γιούρι (1.575) από τις ΗΠΑ.
1974: Πνιγμένη στο αίμα του εγκλήματος στην Κύπρο, η χούντα της Αθήνας καταρρέει. Σε σύσκεψη με τη συμμετοχή και πολιτικών, αποφασίζεται να κληθεί από το Παρίσι ο Κωνσταντίνος Καραμανλής. Στην Κύπρο, παραιτείται από την προεδρία ο διορισμένος Νίκος Σαμψών και τη θέση του παίρνει ο Γλαύκος Κληρίδης.

Γεννήσεις
1888: Ρέιμοντ Τσάντλερ, αμερικανός συγγραφέας αστυνομικών μυθιστορημάτων, δημιουργός του ντετέκτιβ Φίλιπ Μάρλοου. (Θαν. 26/3/1959)
1905: Αρτέμ Μικογιάν, σοβιετικός αεροναυπηγός. Μαζί με τον Μιχαήλ Γκούροβιτς σχεδίασε τα περίφημα σοβιετικά μαχητικά MiG (από τα αρχικά των επωνύμων τους). (Θαν. 9/12/1970)
1957: Νίκος Γκάλης, ο κορυφαίος έλληνας καλαθοσφαιριστής.

Θάνατοι
1875: Ισαάκ Σίνγκερ, αμερικανοεβραίος εφευρέτης της ραπτομηχανής, την οποία παρουσίασε το 1851, εγκαινιάζοντας τη μέθοδο της σταυροβελονιάς. (Γεν. 27/10/1811)
1957: Τζουζέπε Τομάσι Ντι Λαμπεντούζα, ιταλός ευγενής και συγγραφέας του Γατόπαρδου, που μετέφερε επιτυχημένα στον κινηματογράφο ο Λουκίνο Βισκόντι. (Γεν. 23/12/1896)
1996: Αλίκη (Σταματίνα) Βουγιουκλάκη, ηθοποιός. (Γεν. 20/7/1934)





Διαβάστε Περισσότερα »

Ανικανοποίητος πελάτης οίκου ανοχής κάλεσε την αστυνομία!

Ένα ασυνήθιστο και αστείο περιστατικό καταγράφηκε στο αστυνομικό δελτίο της Πάτρας. Ένα 50χρονος Βούλγαρος επισκέφτηκε οίκο ανοχής για να ικανοποιήσει τις σεξουαλικές του ορέξεις, ωστόσο δεν τα κατάφερε με αποτέλεσμα να καλέσει την αστυνομία!

Ο αλλοδαπός ζήτησε από την ιερόδουλη να ασκήσει βία ή ακόμα και να χρησιμοποιηθεί μαστίγιο και το αίτημά του έπεσε στο κενό. Έτσι, ζήτησε τα χρήματά του πίσω και όταν δεν μπορούσε να τα πάρει, τότε αποφάσισε να απευθυνθεί στις αρχές.

Άνδρες της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. έφτασαν στο σημείο και το… σόου συνεχίστηκε στους διαδρόμους του αστυνομικού μεγάρου της οδού Ερμού.

Άξιο αναφοράς είναι ότι ο ανικανοποίητος πελάτης ήθελε να καταθέσει σαν πειστήριο το άδειο προφυλακτικό!
Διαβάστε Περισσότερα »

Ο Γιώργος έκανε κανό στην Ιπποκράτους


Ειδικό μηχανισμό κωπηλασίας που περιέχει νερό είχε εγκαταστήσει ο Γιώργος Παπανδρέου στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ...
στην Ιπποκράτους μαζί με τα υπόλοιπα 40 στο σύνολο hi- tech όργανα γυμναστικής αλλά και τις δύο σάουνες. Σαν ένα υπερπολυτελές ξενοδοχείο μοιάζει η Ιπποκράτους, την στιγμή που τρέχουν στο ΠΑΣΟΚ να βρουν που πήγαν τα 130 εκατομμύρια που χρωστάει το κόμμα...

Η εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» μπήκε στα κεντρικά γραφεία του κόμματος και κατέγραψε την σπατάλη του γυμναστηρίου...

Κατ' αρχάς τα γυμναστήρια είναι δύο. Το ένα είναι για τον γυμναστή(!) και το άλλο για τον πρόεδρο του κόμματος. Επίσης ο γυμναστής έχει και γραφείο με έναν υπολογιστή της Apple και ηχοσύστημα τελέυταίας τεχνολογίας για να δίνει το ρυθμό στον Γιώργο όταν έκανε ασκήσεις. Τα πάντα είναι ηλεκτρονικά και το μόνο που αρκεί για εκείνον που γυμνάζεται είναι να πατήσει ένα κουμπάκι.

Στο δεύτερο γυμναστήριο υπάρχουν οι σάουνες. Στον ίδιο χώρο θα βρει κανείς τρεις διαδρόμους με τηλεοράση και ένα κωπηλατικό με νερό! Στο συγκεκριμένο όργανο γυμναστικής το οποίο είναι υπερσύγχρονο υπάρχει εγκατεστημένο ενα μπλε δοχείο νερού για να νομίζει ο... αθλητής ότι είναι στη θάλασσα!

Επίσης υπάρχει μία πλήρης σειρά εκγύμνασης όλων των σημείων του σώματος, όπως για τους γλουτούς, για τα μπράτσα ακόμη και για τους καρπούς! Όπως σημειώνει το Θέμα πρόκειται για γυμναστήριο για Ολυμπικονίκες και υπενθυμίζει ότι την ίδια στιγμή οι εργαζόμενοι του ΠΑΣΟΚ έχουν να πληρωθούν επτά και βάλε μήνες...

Διαβάστε Περισσότερα »

Δείτε πως ήταν η Νατάσα Θεοδωρίδου και...μην τρομάξετε!

Η κυρία που θα δείτε δεν είναι άλλη από ...
την Νατάσα Θεοδωρίδου, πριν όμως από την επέμβαση των στυλιστριών, των μακιγιέζ και φυσικά του...
Ανδρέα Φουστάνου. Η φωτογραφία έχει τραβηχτεί το 1994 στο ΑΚΡΟΑΜΑ στην Θεσσαλονίκη.

newsnow.gr

Διαβάστε Περισσότερα »

ΑΜΦΙΚΛΕΙΑ: ΡΟΥΜΑΝΟΣ ΚΑΤΑΚΛΕΨΕ ΤΑ ΚΑΛΩΔΙΑ ΤΟΥ ΟΣΕ


Συνελήφθη 28χρονος υπήκοος Ρουμανίας στην Αμφίκλεια Φθιώτιδας για κλοπή καλωδίου τηλεδιοίκησης από το δίκτυο του Ο.Σ.Ε.
 
Εξιχνιάσθηκαν επιπλέον τρεις (3) περιπτώσεις κλοπών καλωδίων που είχε διαπράξει ο δράστης τον τελευταίο μήνα, μεταξύ των σιδηροδρομικών σταθμών Αμφίκλειας και Τιθορέας
 

Συνελήφθη, προχθές (20-07-2012) το μεσημέρι στην Αμφίκλεια Φθιώτιδας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αμφίκλειας, ένας 28χρονος  υπήκοος Ρουμανίας, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής.

Ειδικότερα το βράδυ της 19-07-2012, ο δράστης μετέβη με Ι.Χ. επιβατηγό αυτοκίνητο σε περιοχή μεταξύ των σιδηροδρομικών σταθμών Αμφίκλειας και Τιθορέας και προέβη στην κοπή (130) μέτρων καλωδίου τηλεδιοίκησης από το δίκτυο του Ο.Σ.Ε. και στην αφαίρεση (80) μέτρων εξ αυτού.

Μετά από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων και πληροφοριών, προέκυψε ότι ο 28χρονος είναι ο δράστης της ανωτέρω κλοπής και προχθές το μεσημέρι συνελήφθη στην Αμφίκλεια, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας.

Από την αστυνομική έρευνα που διενεργήθηκε στο Τμήμα Ασφαλείας Λαμίας, εξιχνιάσθηκαν επιπλέον τρεις (3) περιπτώσεις κλοπών καλωδίων από το δίκτυο του Ο.Σ.Ε. πουείχε διαπράξει ο 28χρονος, τον τελευταίο μήνα, στην ίδια περιοχή. Συγκεκριμένα κατηγορείται ότι:

  • Την 27-06-2012 αφαίρεσε (150) μέτρα καλωδίου τηλεδιοίκησης.
  • Την 08-07-2012 αφαίρεσε (200) μέτρα καλωδίου τηλεδιοίκησης.
  • Την 17-07-2012 αφαίρεσε (90) μέτρα καλωδίου τηλεδιοίκησης.

Το προανακριτικό έργο διενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Λαμίας, ενώ από τους αστυνομικούς κατασχέθηκε το όχημα του 28χρονου καθώς και ίνες περιτύλιξης  καλωδίων που βρέθηκαν πλησίον αυτού.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε χθες (21-07-2012) στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λαμίας.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ