Τετάρτη 25 Ιουλίου 2012

Τα φιλέτα της Κωπαΐδας και ο τραπεζίτης


Σε υπόθεση υπερεκτιμημένων εκτάσεων γης που αγοράστηκαν μέσω τραπεζικών δανείων, εμπλέκεται διευθυντικό στέλεχος μεγάλου πιστωτικού Ιδρύματος της Περιφέρειας.
Η ιστορία που αφορά τα οικόπεδα-φιλέτα της Κωπαΐδας έχει προκαλέσει τεράστια ζημιά στα αποθεματικά της τράπεζας της οποίας μέλος του Δ.Σ. είναι ο φερόμενος ως «εγκέφαλος», καθώς εγκρίθηκαν δάνεια ύψους εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ για την αγορά οικοπέδων που είχαν μικρή αξία.

Από τα αποτελέσματά του εσωτερικού ελέγχου που πραγματοποιήθηκε προέκυψε ότι πολυμελής οργάνωση αποτελούμενη από συμβούλους διαφόρων οργανισμών και επιχειρήσεων, λογιστές και ιδιώτες, υπό την καθοδήγηση του τραπεζικού στελέχους και ενός μηχανικού, κατάφεραν να παρουσιάσουν ψευδή στοιχεία για την αξία οικοπέδων που αγόρασαν καταφέρνοντας με αυτόν τον τρόπο να λάβουν υπέρογκα δάνεια από το τραπεζικό Ίδρυμα.
Είναι ενδεικτικό ότι οικόπεδο 19.285 τμ που αγόρασε ένας ελεύθερος επαγγελματίας από τη Γλυφάδα εκτιμήθηκε αντί 590.000 ευρώ με αποτέλεσμα ο ιδιώτης να λάβει δάνειο ύψους 400.000 ευρώ από το πιστωτικό Ίδρυμα. Από τον έλεγχο όμως που πραγματοποίησαν μηχανικοί-συνεργάτες της Τράπεζας διαπιστώθηκε ότι η πραγματική αξία του αγροτεμαχίου ανερχόταν σε 43.391 ευρώ!
Με τον ίδιο ακριβώς τρόπο πραγματοποιήθηκε η λήψη δανείων για την αγορά πολλών ακόμη οικοπέδων στην ευρύτερη περιοχή της Κωπαϊδας η αξία των οποίων αποτιμήθηκε «χρυσάφι» για να αποδειχθεί στη συνέχεια ότι ήταν «άνθρακας».
Ο τραπεζίτης και ο βιομήχανος
Παρεμφερής είναι και η περίπτωση δυο «βιομηχάνων» οι οποίοι αγόρασαν ένα αγρόκτημα εκτάσεως 10.000 τμ προκειμένου να κατασκευάσουν την έδρα της επιχείρησής τους.
Ο μηχανικός στην εκτίμησή του ανέφερε ότι η αξία του συγκεκριμένου οικοπέδου ανερχόταν σε 190.000 ευρώ με αποτέλεσμα οι δυο «βιομήχανοι» να αιτηθούν δάνειο ύψους 100.000 ευρώ από το πιστωτικό ίδρυμα. Από τον επανέλεγχο, όμως, διαπιστώθηκε ότι η αντικειμενική αξία του ακινήτου ήταν 5.673 ευρώ, δηλαδή ότι ο μηχανικός δήλωσε πλασματική αξία 33 φορές μεγαλύτερη από την πραγματική.
Με τον ίδιο τρόπο έδρασε και το ανώτατο τραπεζικό στέλεχος το οποίο μάλιστα τυγχάνει να είναι και γραμματέας του Δ.Σ. του πιστωτικού Ιδρύματος. Στις 15 Μαρτίου 2010 αγόρασε αγροτεμάχιο εκτάσεως 10.870 τ.μ. στην Κωπαϊδα η αντικειμενική αξία του οποίου ανερχόταν σε 20.544 ευρώ. Τέσσερις ημέρες μετά την αγορά το πούλησε σε εταιρεία συμφερόντων του αντί 400.000 ευρώ, ενώ στη συνέχεια εκπρόσωπος της εταιρείας προσκόμισε το συμβόλαιο στην Τράπεζα από την οποία έλαβε τελικά δάνειο 280.000 ευρώ.
Σύμφωνα, μάλιστα, με τα συμπεράσματα του πορίσματος εσωτερικού ελέγχου, ο εμπλεκόμενος μηχανικός με τον οποίο συνεργάστηκε ο τραπεζίτης «εκτίμησε το αγροτεμάχιο στην τιμή των 310.000 ευρώ, δηλαδή η εκτίμηση είναι 15 φορές επάνω από την αντικειμενική».
Τα συμπεράσματα της απόρρητης έκθεσης
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει ο τρόπος με τον οποίο πραγματοποιούνταν η κατανομή των ποσών που προέρχονταν από τα «φουσκωμένα» δάνεια καθώς από την έκθεση ελέγχου προέκυψε ότι:
ένα μικρό ποσό παρέμενε στον αγοραστή δανειζόμενο και
τα μεγαλύτερα ποσά των δανείων δόθηκαν (με επιταγές) σε τρία πρόσωπα, άσχετα με τις αγοροπωλησίες, που φέρονται ως οι «εγκέφαλοι» του κυκλώματος σε συνεργασία με τον τραπεζίτη.
Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι μέχρι στιγμής η διοίκηση της Τράπεζας δεν έχει αποφασίσει για τις επόμενες –νομικές- κινήσεις της παρά το γεγονός ότι τα μέλη του Δ.Σ. ομολογούν ότι η ζημιά που έχει υποστεί το πιστωτικό ίδρυμα από τα δάνεια που ενέκρινε είναι ανυπολόγιστη.
«… Πιστεύω ότι η ζημία που τελικά θα υποστεί η Τράπεζα από τα δάνεια αυτά θα είναι πολύ μεγάλη», επισημαίνει σε εσωτερικό σημείωμα που διένειμε στους μετόχους ο ‘α αντιπρόεδρος του Δ.Σ.
«…Με το δεδομένο ότι εξαπατήθηκα με αποτέλεσμα να συναποφασίσω στην έγκριση των παραπάνω δανείων στηριζόμενος στις υπερεκτιμημένες αξίες των αγροτεμαχίων από τον μηχανικό, ζητώ να αποφασίσει το Δ.Σ. να κληθεί ο μηχανικός και να δώσει έγγραφες εξηγήσεις για τους λόγους για τους οποίους προέβη στις υπερεκτιμήσεις των αγροτεμαχίων και να ζητηθεί από τους εμπλεκόμενους να επιστρέψουν άμεσα τα χρήματα, αλλιώς να παραπεμφθεί η όλη υπόθεση των αγροτεμαχίων της Κωπαΐδας στη Δικαιοσύνη», καταλήγει στην αναφορά του. 
aliartos-boiotias.blogspot.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Ο Ασωπός δηλητηριάζει και το νερό της Αυλίδας

Τη σφράγιση όλων των γεωτρήσεων που αντλούν νερό από τον Ασωπό αλλά και τους υπόγειους υδροφόρους ορίζοντες που επικοινωνούν με τον ποταμό ζητούν επιστήμονες, μετά τα νέα συγκλονιστικά στοιχεία για την έκταση της ρύπανσης από επικίνδυνα απόβλητα σε βόρεια Αττική και Βοιωτία. H Real planet φέρνει για πρώτη στο φως της δημοσιότητας τις επίσημες αναλύσεις του νερού από την Αυλίδα, διαμέρισμα του δήμου Χαλκίδας, που αποδεικνύουν -και με τη «σφραγίδα» των αρμοδίων δημοσίων υπηρεσιών- ότι η διασπορά της ρύπανσης στους υδροφόρους ορίζοντες της περιοχής είναι πολύ μεγαλύτερη απ’ ό,τι μπορούσε να φανταστεί κανείς.

Η περιοχή είναι μία από τις σφοδρότερα επηρεασμένες από την παράνομη απόρριψη βιομηχανικών αποβλήτων στον Ασωπό, επί δεκαετίες. Παρότι το μεγαλύτερο περιβαλλοντικό σκάνδαλο στα ελληνικά χρονικά έχει αποκαλυφθεί από το 2007, η Αυλίδα θα αποκτήσει καθαρό νερό, στην καλύτερη περίπτωση, το... 2017. Οι εργασίες για μεταφορά νερού από τα κανάλια του Μόρνου έχουν ξεκινήσει μόνο για την κοινότητα της Παραλίας Αυλίδας, πληθυσμού 600 κατοίκων... Για τους υπόλοιπους 8.000 κατοίκους του δημοτικού διαμερίσματος, το έργο υδροδότησης θα δημοπρατηθεί τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, κάτι που σημαίνει ότι τα έργα θα ξεκινήσουν, το ταχύτερο, σε δύο χρόνια...

Επιβεβαίωση

Σύμφωνα με τις αναλύσεις της Δημοτικής Επιχείρησης Υδρευσης και Αποχέτευσης Χαλκίδας, η ποσότητα του καρκινογόνου εξασθενούς χρωμίου που βρέθηκε στο κοινοτικό διαμέρισμα Παραλία Αυλίδας ήταν 25 μικρογραμμάρια ανά λίτρο, ενώ η επίσης επικίνδυνη ουσία του ολικού χρωμίου εντοπίστηκε σε περιεκτικότητα 31 μg/λίτρο.

Τα δείγματα των αναλύσεων ελήφθησαν από τις βρύσες κατοικιών της Παραλίας Αυλίδας και έρχονται να επιβεβαιώσουν τις ανησυχίες καθηγητών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου για τρομακτικά επίπεδα ρύπανσης των υδάτινων αποθεμάτων σε μια έκταση πολλών χιλιομέτρων από τις όχθες του Ασωπού. Από τις αρχές της χρονιάς, η Ε.Ε. έχει αναθέσει στο Πολυτεχνείο τη διεξαγωγή ερευνών στην ευρύτερη περιοχή του Ασωπού, με στόχο τη θέσπιση ορίων για την ασφαλή περιεκτικότητα εξασθενούς χρωμίου στο πόσιμο νερό, ένα μεγαλεπήβολο πρόγραμμα με χρηματοδότηση 2,7 εκατ. ευρώ και ορίζοντα ολοκλήρωσης το 2015. «Αυτό που μας έχουν δείξει οι μέχρι στιγμής έρευνες είναι ότι κάποιες περιοχές πολύ μακριά από τον ποταμό έχουν πολύ περισσότερο εξασθενές χρώμιο από κάποιες άλλες που βρίσκονται πλησίον του ποταμού. Αυτό σημαίνει ότι οι υπόγειοι ορίζοντες έχουν επηρεαστεί σε μεγάλο βαθμό», δηλώνει ο Δανιήλ Μαμάης, καθηγητής Υδατικών Πόρων και Περιβάλλοντος του ΕΜΠ και συντονιστής του ευρωπαϊκού προγράμματος. Οι έρευνες που έγιναν εφέτος από το επιστημονικό κλιμάκιο του ΕΜΠ έδειξαν ότι κάποιες γεωτρήσεις κοντά στον Ασωπό είχαν χαμηλότερα επίπεδα εξασθενούς χρωμίου απ’ ό,τι η ευρύτερη περιοχή της Αυλίδας. «Οι πρώτες αναλύσεις σε σημειακές γεωτρήσεις στον Φάρο Αυλίδας και αλλού, έδειξαν περιεκτικότητα μέχρι και 160 μικρογραμμάρια ανά λίτρο. Αυτό μάς οδηγεί στο συμπέρασμα ότι η ρύπανση του Ασωπού έχει μεταφερθεί σε μεγάλη απόσταση», δηλώνει ο Δ. Μαμάης.

Ακατάλληλο

Στην Παραλία Αυλίδας, παρότι η περιεκτικότητα του εξασθενούς χρωμίου ήταν κάτω από τα 50 μg/λ., που είναι το όριο το οποίο θέτει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, η ΔΕΥΑ Χαλκίδας έχει ενημερώσει και επισήμως τους κατοίκους ότι το νερό από το δίκτυο ύδρευσης είναι ακατάλληλο προς πόση.

«Κάθε υπηρεσία ύδρευσης έχει την υποχρέωση να ενημερώνει τους κατοίκους για την παρουσία εξασθενούς χρωμίου, ανεξαρτήτως των ορίων του ΠΟΥ, τα οποία είναι αντικείμενο επιστημονικών διαβουλεύσεων τα τελευταία χρόνια», λέει ο Απόστολος Βανταράκης, καθηγητής Υγιεινής του Πανεπιστημίου Πατρών. «Τα διεθνή όρια είναι σε τόσο υψηλά επίπεδα, διότι δεν υπάρχουν επαρκείς επιδημιολογικές μελέτες που να δείχνουν ποιο είναι το ασφαλές επίπεδο του εξασθενούς χρωμίου για την ανθρώπινη υγεία, έστω κι αν υπάρχει η σύνδεση της ουσίας με την πρόκληση καρκίνου», προσθέτει ο καθηγητής, επισημαίνοντας πως η Καλιφόρνια των ΗΠΑ θεωρεί κατάλληλο για πόση μόνο το νερό που έχει περιεκτικότητα σε εξασθενές χρώμιο κάτω από τα 0,02 μg/λ.

Η ευρωπαϊκή έρευνα που εστιάζει στην υδατική λεκάνη του Ασωπού αναμένεται να θέσει τις βάσεις για θέσπιση ορίων και στην Ε.Ε., βάσει των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών που έχει κάθε ξεχωριστό υδατικό διαμέρισμα. «Το εξασθενές χρώμιο μπορεί να εντοπιστεί στο νερό εξαιτίας ρύπανσης, η πηγή του, όμως, μπορεί να είναι και φυσική. Αυτό που θα κάνουμε είναι να μετρήσουμε την επικίνδυνη ουσία στα πετρώματα και τα ιζήματα των υδροφόρων οριζόντων, ούτως ώστε να διαπιστώσουμε αν το εξασθενές χρώμιο που υπάρχει στο νερό προέρχεται από ανθρωπογενή ρύπανση και να θέσουμε ξεχωριστά όρια για κάθε περιοχή», τονίζει ο Δανιήλ Μαμάης από το Πολυτεχνείο.

Εύβοια, Αττική, Βοιωτία

Προερχόμενο είτε από τη φύση είτε από βιομηχανικά απόβλητα, το εξασθενές χρώμιο είναι κυρίαρχο σε μία περιοχή, η οποία περιλαμβάνει τμήματα των νομών Ευβοίας, Αττικής και Βοιωτίας και η οποία δεν έχει η ακόμα εξακριβωθεί. «Μέσα στο ερευνητικό μας πεδίο θα είναι και η χαρτογράφηση όλων των υδροφόρων οριζόντων που συνδέονται με τον Ασωπό, ώστε να διαπιστώσουμε το εύρος της διασποράς της ρύπανσης. Πρέπει να τονίσουμε ότι, ακόμα κι αν πηγάζει από τη φύση, το εξασθενές χρώμιο είναι επικίνδυνο και ακατάλληλο να χρησιμοποιείται», αναφέρει ο Δ. Μαμάης. «Δυστυχώς, μέχρι στιγμής, ο πιο αξιόπιστος δείκτης για τον εντοπισμό εξασθενούς χρωμίου σε μία περιοχή είναι ο αριθμός των καρκινοπαθών κατοίκων της. Ολες οι γεωτρήσεις που συνδέονται με αυτό το προβληματικό υδατικό σύστημα πρέπει να σφραγιστούν, για να μην παίζουμε με τις πιθανότητες και την υγεία των πολιτών», προσθέτει ο Απόστολος Βανταράκης, καθηγητής Υγιεινής του Πανεπιστημίου Πατρών.
real.gr

Διαβάστε Περισσότερα »

Η Βάνα Μπάρμπα με και χωρίς ρετούς! (φωτό)

Σήμερα δύο περιοδικά δημοσιεύουν φωτογραφίες από τις διακοπές της Βάνας Μπάρμπα! Στο μεν η ηθοποιός διαθέτει τέλεια σιλουέτα, επίπεδη κοιλιά, ενώ στο άλλο την δείχνει με παραπανίσια κιλάκια!

Στο μεν «ΟΚ» οι φωτογραφίες είναι ρετουσαρισμένες στο δε Ciao, απ' ότι φαίνεται οι φωτογραφίες δεν έχουν υποστεί καμία επεξεργασία! Και στα δύο περιοδικά, η Βάνα απολαμβάνει τις διακοπές της στη Σκιάθο με την κόρη της.

Διαβάστε Περισσότερα »

"Κόπηκε" η Παπαχρήστου



Μετά το ρατσιστικό σχόλιο της Βούλας Παπαχρήστου στο twitter, η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή αποφάσισε να αποκλείσει την Ελληνίδα αθλήτρια του τριπλούν από τους Αγώνες του Λονδίνου.

Η Παπαχρήστου ζήτησε συγνώμη και έδωσε εξηγήσεις, ωστόσο ο πρόεδρος της ΕΟΕ, Ισίδωρος Κούβελος, πήρε την απόφαση να «κόψει» την αθλήτρια από την ελληνική αποστολή.

Aναλυτικά η επίσημη ανακοίνωση της ΕΟΕ:


«Με απόφαση του αρχηγείου της ελληνικής Aποστολής στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, τίθεται εκτός Ολυμπιακής Ομάδος η αθλήτρια στίβου του άλματος τριπλούν, Παρασκευή Παπαχρήστου, για δηλώσεις της που αντίκεινται στις αξίες και τα ιδεώδη του Ολυμπισμού.

Η αθλήτρια δεν βρίσκεται στο Λονδίνο καθώς αναμενόταν λίγο πριν την έναρξη των αγωνισμάτων στίβου».

Στη Δικαστική Επιτροπή της Ομοσπονδίας


Ο ΣΕΓΑΣ παρέπεμψε την αθλήτρια στη Δικαστική Επιτροπή όπως ενημέρωσε με ανακοίνωση: «Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΕΓΑΣ καταδικάζει το απαράδεκτο σχόλιο της αθλήτριας Βούλας Παπαχρήστου στο twitter, το οποίο αντίκειται στις αξίες και τις αρχές του αθλητισμού αλλά και στο πνεύμα των Ολυμπιακών Αγώνων που προάγει την αρμονική συνύπαρξη και συναδέλφωση όλων των λαών και φυλών του Κόσμου. Με απόφασή του, στην σημερινή του συνεδρίαση, το ΔΣ του ΣΕΓΑΣ παραπέμπει την αθλήτρια στην Δικαστική Επιτροπή της Ομοσπονδίας. Για την συμμετοχή της αθλήτριας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, ζήτημα που εκ των πραγμάτων έχει μπει δημόσια, αρμόδια να αποφασίσει είναι η ΕΟΕ την απόφαση της οποίας, όποια και αν είναι, ο ΣΕΓΑΣ θα στηρίξει».

Το χρονικό


Η αθλήτρια της ΑΕΚ έγραψε στο twitter της: «Με τόσους Αφρικανούς στην Ελλάδα, τουλάχιστον τα κουνούπια του Δυτικού Νείλου θα τρώνε σπιτικό φαγητό!!» και λόγω του σχολίου κατέληξε να χάσει τη συμμετοχή της στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Το tweet έφερε αντιδράσεις από τους «followers» της Παπαχρήστου οι οποίοι απάντησαν:

-«Ξενοφοβικά σχόλια από αθλήτρια της ελληνικής αποστολής στους Ολυμπιακούς είναι απαράδεκτα. Μας ντροπιάζεις...».

-«Αν είναι σοβαρή η Ελληνική Ολυμπιακή Ομάδα, θα πρέπει να σας βάλουν στο πρώτο αεροπλάνο και να σας στείλουν πίσω».

-«Καλό! Και οι Εβραϊκοί φούρνοι θα μαγειρεύουν σπιτικό φαγητό! Ακόμα καλύτερο! Που τα βρίσκω ο π#@*#ς!».

-«Δεν αντιπροσωπεύει τις απόψεις σου αλλά κανείς retweet στον Κασιδιάρη. Μήπως φοβάσαι μην αποκλειστείς;»

-«Φαινόμενα ρατσισμού και μετανάστευσης.... Σαν αθλήτρια των αγώνων είσαι κάτι παραπάνω από εσένα, εκπροσωπείς ένα λαό....»

-«Μας ντρόπιασες με τις εξυπνάδες σου! Κρίμα γιατί μέσα στη φτώχεια μας περιμέναμε κάτι όμορφο. Ευχόμαστε να βγεις τελευταία!!!!»



Η συγνώμη της αθλήτριας - «Μου κόπηκαν τα πόδια με τον αποκλεισμό»

«Όλα αυτά που συνέβησαν δεν με εκφράζουν. Είμαι Αθλήτρια τίποτε άλλο!! Δεν συνηθίζω να προσβάλω ποτέ κανέναν...δεν είμαι αυτής της ιδεολογίας! Ζητώ συγγνώμη αν άθελα μου προσέβαλα ανθρώπους! Δεν εχω καμία ανάμιξη με τα πολιτικά!!! Είμαι Αθλήτρια και μόνο!», ανέφερε η Παπαχρήστου, ενώ δήλωσε σοκαρισμένη, στον Novasport fm, μετά την είδηση του αποκλεισμού της:

«Μου κόπηκαν τα πόδια μόλις το είδα. Ζητώ συγνώμη από όλους τους φίλους μου και τους συναθλητές μου αν ντρόπιασα την Εθνική ομάδα του στίβου. Αλλά και από τους ανθρώπους και τις εταιρίες που με στηρίζουν. Το όνειρό μου ήταν αυτοί οι αγώνες. Ολα αυτά τα χρόνια προσπαθώ για τις συγκεκριμένες τρεις ημέρες, είναι δυνατόν να μην σέβομαι τις Ολυμπιακές αξίες και να θέλω να προσβάλλω αυτά τα ιδεώδη»;


Tα μηνύματα της Βούλας Παπαχρήστου:









Έσβησε το προφίλ της

Στη συνέχεια η Ελληνίδα αθλήτρια του τριπλούν έσβησε τον λογαριασμό της στο twitter, ενώ εντύπωση προκάλεσαν τα συχνά-πυκνά retweets της από την Χρυσή Αυγή. Μάλιστα, υπάρχει και συνομιλία στον λογαριασμό της με τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Ηλία Κασιδιάρη.

Λίγη ώρα αργότερα επανεργοποιήθηκε ο λογαριασμός της χωρίς τον χορηγό.

«Ο ρατσισμός δεν έχει θέση στον αθλητισμό»


Εν τω μεταξύ, τα μέλη από το Δ.Σ. της ΑΕΚ Τζούλιος Συναδινός και Χρήστος Πιλάλης, καταδίκασαν την πράξη της Παπαχρήστου.

Στην κοινή δήλωσή τους αναφέρουν:

«Ο ρατσισμός δεν έχει θέση στον αθλητισμό.

Η δήλωση της αθλήτριας της εθνικής ομάδας στίβου Β. Παπαχρήστου σε ηλεκτρονικό χώρο κοινωνικής δικτύωσης περί «αφρικανών-κουνουπιών Δυτικού Νείλου και σπιτικού φαγητού» είναι βλακώδης και ρατσιστική.

Υπάρχουν αθλητές που κατανοούν το κοινωνικό τους ρόλο και άλλοι που έχουν το μυαλό στα πόδια. Προφανώς η Β. Παπαχρήστου ενέταξε τον εαυτό της στη δεύτερη κατηγορία, υπονομεύοντας την αξία μιας πιθανής αγωνιστικής της επιτυχίας στους Ολυμπιακούς αγώνες.

Καλούμε το ΔΣ του ΣΕΓΑΣ και το ΔΣ του σωματείου της ΑΕΚ να αποδοκιμάσουν τη δήλωση της αθλήτριάς τους που δεν έχει καμιά σχέση μα αθλητικά ιδανικά και ανθρώπινες αξίες.

Τζούλιος Συναδινός, Χρήστος Πιλάλης, μέλη του ΔΣ της ΑΕΚ».

ΑΕΚ: «Υποκριτικός ο αποκλεισμός της Παπαχρήστου»

Άμεση ήταν η αντίδραση της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ για τον αποκλεισμό της Βούλας Παπαχρήστου από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου.

Οι «κιτρινόμαυροι» στους οποίους ανήκει η αθλήτρια του τριπλούν, αναγνωρίζουν το λάθος της με το ρατσιστικό σχόλιο της στο twitter, ωστόσο κάνουν λόγο για προκλητική και υποκριτική στάση, ενώ μεταξύ άλλων προαναγγέλλουν αντιδράσεις με κάθε νόμιμο μέσο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ:

«Η αθλήτρια Παρασκευή Παπαχρήστου τιμά με την αγωνιστική της παρουσία τόσο τα χρώματα της ΑΕΚ, όσο και της Εθνικής Ελλάδος τα τελευταία χρόνια σε όλες τις ηλικιακές κατηγορίες, φέρνοντας μετάλλια και διακρίσεις σε πανευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο.

Ένα προσωπικό λάθος, το οποίο παραδέχτηκε και η ίδια σε προσωπικό της χώρο κοινωνικής δικτύωσης, δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να μειώσει την προσωπικότητα, το ήθος και την προσφορά της.

Είναι αυτονόητο ότι σαν διοίκηση της ΑΕΚ αποδοκιμάζουμε κάθε μορφή ρατσισμού, από όπου κι αν προέρχεται, και ότι η πάγια θέση μας είναι ότι ο αθλητισμός ενώνει λαούς, πολιτισμούς και εξομοιώνει κάθε διαφορετικότητα.

Σε καμία περίπτωση όμως δεν θα επιτρέψουμε ένα ατυχές περιστατικό να γίνει σημαία από κάποιους για πολιτικές αντιπαραθέσεις, υπονομεύοντας την προσπάθεια της αθλήτριάς μας για όσο το δυνατό καλύτερη εκπροσώπηση της χώρας μας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου.

Επειδή θεωρούμε ότι η υπερβολή ορισμένων "θιγμένων" είναι παιχνίδι στην πλάτη της αθλήτριάς μας και μόνο κακό μπορεί να προκαλέσει, δηλώνουμε ότι οποιαδήποτε σκέψη για αποκλεισμό της αθλήτριάς μας από την κορυφαία διοργάνωση είναι προκλητική, υποκριτική και μας βρίσκει κάθετα αντίθετους, και θα αντιδράσουμε με κάθε νόμιμο τρόπο».

Οι αντιδράσεις των κομμάτων


Την ανάκληση της αθλήτριας Βούλας Παπαχρήστου από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, ζήτησε με ανακοίνωσή της η Δημοκρατική Αριστερά.

Η ανακοίνωση του κόμματος έχει ως εξής:

«Ρατσιστικό χιούμορ και "αστειάκια" που αφορούν ανθρώπινες ζωές δεν είναι ανεχτά από την ελληνική κοινωνία, δεν μπορούν να ευδοκιμούν στον ελληνικό αθλητισμό. Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή το λιγότερο που μπορεί να κάνει είναι να ανακαλέσει τώρα την κυρία Βούλα Παπαχρήστου από τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Βλέποντας από την τηλεόραση τους Ολυμπιακούς Αγώνες ας κάνει όσα άθλια "αστεία" θέλει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Σίγουρα, όμως, δεν μπορεί να εκπροσωπεί την Ελλάδα στο Λονδίνο».

Στη συνέχεια το ΠΑΣΟΚ εξέδωσε δική του ανακοίνωση, στην οποία αναφέρει: «Ζητήματα που αφορούν την ανθρώπινη υπόσταση δεν πρέπει να αντιμετωπίζονται με ελαφρότητα από κανέναν και ειδικά από μέλη της αθλητικής κοινότητας, τα οποία αποτελούν σύμβολα για νέους ανθρώπους. Σε κάθε περίπτωση πάντως, ελπίζουμε, έστω και καθυστερημένα, η κυρία Παπαχρήστου να κατάλαβε το λάθος της και η δημόσια συγγνώμη της να είναι πραγματικά ειλικρινής».

Από την πλευρά του ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του χαρακτήρισε ορθή την απόφαση για τον αποκλεισμό της Βούλας Παπαχρήστου από την ελληνική αποστολή των Ολυμπιακών Αγώνων, επισημαίνοντας ότι αποτελεί μια στοιχειώδη και επιβεβλημένη ενέργεια.

Άνοιξαν σελίδες υποστήριξής της στο facebook!

Λίγα μόλις λεπτά μετά την ανακοίνωση της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Facebook έχουν ήδη δημιουργηθεί δύο σελίδες υποστήριξης. Η πρώτη αναφέρει: «Θέλουμε τη Βούλα Παπαχρήστου στο Λονδίνο. Ντροπή σας σεμνότυφοι υποκριτές» και η δεύτερη: «Βούλα Παπαχρήστου, είμαστε μαζί σου! Επαναφορά στους αγώνες».




Διαβάστε Περισσότερα »

Θλίψη στην Αστυνομία για το χαμό των δύο νεαρών φίλων από την Αργολίδα

Θλίψη στην Αστυνομία για το χαμό των δύο νεαρών φίλων από την Αργολίδα
Απέραντη θλίψη στους κόλπους της ΕΛΑΣ έχει σκορπίσει ο χαμός του 28χρονου Αθανάσιου Τριμπόνια και του 31χρονου Νικόλαου Πιτερού, των δύο αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ, οι οποίοι έχασαν τη ζωή τους τα ξημερώματα της Τρίτης σε τροχαίο. Οπως όλα δείχνουν, το δυστύχημα προκλήθηκε λόγω υπερβολικής ταχύτητας.
Από το πρωί πολίτες αλλά και συνάδελφοι των δύο νεαρών περνούν από το σημείου του δυστυχήματος στη διασταύρωση της λεωφόρου Μεσογείων με την οδό Φειδιππίδου για να αφήσουν λίγα λουλούδια στη μνήμη των δύο αγοριών.
Τα δύο παιδιά κατάγονταν από το ίδιο χωριό, τον Αγιο Δημήτριο Αργολίδας και ήσαν φίλοι πριν ακόμη μπουν στο Αστυνομικό Σώμα. Πρώτος στην υπηρεσία «μπήκε» ο Νικόλαος Μπιτερός. Ακολούθησε η είσοδος του Θανάση Τριμπόνια, γεγονός που τους έδωσε την ευκαιρία να κάνουν ξανά παρέα, αλλά μαζί και τις βάρδιές τους για να προσέχει ο ένας τον άλλον.
Ετσι κατέληξαν και το μοιραίο βράδυ να επιβαίνουν στην ίδια μοτοσικλέτα, η οποία, όμως, λίγο πριν τη λήξη της βάρδιάς τους, ανατράπηκε κόβοντάς τους το νήμα της ζωής. Οι πρώτες πληροφορίες έλεγαν ότι η μηχανή ανατράπηκε όταν έσκασε το ένα από τα δύο της λάστιχα, ωστόσο, άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι για το τραγικό δυστύχημα ευθύνεται η υπερβολική ταχύτητα που είχε αναπτύξει ο οδηγός της μοτοσικλέτας.
Και τα δύο παιδιά διακομίστηκαν άμεσα στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο, όπου, παρά τις προσπάθειες των γιατρών, έχασαν τη μάχη με το θάνατο.
Όσον αφορά στα αίτια του τραγικού δυστυχήματος, όλες οι εκτιμήσεις συγκλίνουν ότι οφείλεται στην υπερβολική ταχύτητα που είχε αναπτύξει ο οδηγός του δικύκλου.
Τα θερμά του συλληπητήρια στις εικογένειες των δύο ειδικών φρουρών εξέφρασε και ο υπουργός ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Δένδιας:  «Διερμηνεύοντας, πιστεύω, τα συναισθήματα όλων μας θέλω να εκφράσω τα θερμά μου συλλυπητήρια στις οικογένειες των δύο Ειδικών Φρουρών της Ομάδας «ΔΙΑΣ», Νικόλαου Πιτερού και Αθανασίου Τριμπόνια, οι οποίοι τραυματίστηκαν, σήμερα, θανάσιμα σε τροχαίο ατύχημα. Επίσης, τα συλλυπητήρια μου στην οικογένεια της Αστυνομίας για την απώλεια των δύο επίλεκτων ανδρών, που έδιναν καθημερινά τον αγώνα για την ασφάλεια των πολιτών».
Διαβάστε Περισσότερα »

Την ώρα που ψάχνουν περικοπές, ανοίγουν πάλι το Κέντρο Νεοσυλλέκτων στην Καλαμάτα

Την ώρα που ψάχνουν περικοπές, ανοίγουν πάλι το Κέντρο Νεοσυλλέκτων στην Καλαμάτα
Ερωτηματικά προκαλεί η απάντηση του υφυπουργού Άμυνας, Παναγιώτη Καράμπελα, σε ερώτηση του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας και πρώην υφυπουργού, Γιάννη Λαμπρόπουλου για την λειτουργία του Κέντρου Νεοσυλλέκτων στην Καλαμάτα, καθώς η κυβέρνηση φέρεται να το βλέπει θετικά, την ώρα που αναζητά περικοπές.
Ειδικότερα, το στρατόπεδο της Καλαμάτας είχει κλείσει αλλά όπως φαίνεται στο υπουργείο Άμυνας θεωρούν αναγκαίο να επαναλειτουργήσει αυτή τη φορά ως κέντρο νεοσυλλέκτων. Ο κ. Καράμπελας, απαντώντας σε ερώτηση κυρίου Γιάννη Λαμπρόπουλου, που εκλέγεται στη Μεσσηνία με τη ΝΔ απάντησε ότι η ηγεσία το «βλέπει θετικά».
Αν ισχύει αυτό, τότε δημιουργούνται ερωτήματα για το ποια είναι η πραγματική ανάγκη να υπάρξει ένα ακόμα Κέντρο Νεοσυλλέκτων στην χώρα που βυθίζεται στην κρίση και ψάχνει εναγωνίως περικοπές δισεκατομμυρίων από φάρμακα και συντάξεις όπως γράφει σήμερα και το Spiegel. Παράλληλα, μια τέτοια εξέλιξη γεννά ακόμα μεγαλύτερα ερωτήματα καθώς από την Καλαμάτα κατάγετεται και ο Αντώνης Σαμαράς...
Διαβάστε Περισσότερα »

Και ξαφνικά ο Μπαρόζο έρχεται στην Αθήνα!


 
 Και ξαφνικά ο Μπαρόζο έρχεται στην Αθήνα! Στην Αθήνα καταφθάνει αύριο ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζοζέ Μπαρόζο, προκειμένου να συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.
Ο κ. Σαμαράς είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο της Ευρωπαικής Επιτροπής, στο πλαίσιο της οποίας συμφώνησαν να συναντηθούν την Πέμπτη στο Μέγαρο Μαξίμου.

Όπως ανέφερε από τις Βρυξέλλες ο εκπρόσωπος της Κομισιόν, στόχος της επίσκεψης Μπαρόζο είναι η εξέταση της οικονομικής κατάστασης στην Ευρώπη και στην Ελλάδα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, η τελευταία φορά, που επισκέφθηκε την Ελλάδα ο Πορτογάλος αξιωματούχος, ήταν τον  Ιούνιο του 2009 επί πρωθυπουργίας του Κώστα Καραμανλή.

Εν όψει της επίσκεψης Μπαρόζο αλλά και της άφιξης της τρόικα ο κ. Σαμαράς βρίσκεται σε διαρκείς συσκέψεις και επαφές με υπουργούς της κυβέρνησης.

Ο πρωθυπουργός ξεκινά στο μεταξύ από σήμερα μαραθώνιο επαφών και συσκέψεων εν όψει της άφιξης του Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, αλλά και των διαπραγματεύσεων με την τρόικα.

Την Πέμπτη θα πραγματοποιηθεί και η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών μία μέρα πριν τη συνάντηση του πρωθυπουργού με την τρόικα.
Διαβάστε Περισσότερα »

Η WIND ζητά «συγνώμη» που ακρωτηρίασε την Ελλάδα! (βίντεο)

Την οργή χιλιάδων πολιτών στο διαδίκτυο ξεσήκωσε διαφημιστικό της WIND που έδειχνε το χάρτη της Ελλάδας χωρίς τον Έβρο, την Κέρκυρα και όλα τα νησιά σχεδόν του Αιγαίου, ιδιαίτερα δε αυτά του Ανατολικού Αιγαίου.


Το εν λόγω διαφημιστικό σποτ υποτίθεται ότι...


αποτελεί μια προσπάθεια της εταιρείας για να ευαισθητοποιήσει το κοινό απέναντι στο θέμα των δασικών πυρκαγιών.


Ωστόσο, η ακρωτηριασμένη μας πατρίδα, όπως φαινόταν στο βίντεο, ευαισθητοποίησε τους πολίτες ενάντια στην εταιρεία.


Η κατακραυγή ήταν τόσο μεγάλη, που η WIND έσπευσε να κάνει το βίντεο στο youtube «private» δηλαδή «απόρρητο», ενώ ο διαχειριστής του λογαριασμού της WIND απολογήθηκε με το παρακάτω σχόλιο:


«Αμέσως μόλις έγινε αντιληπτή η λανθασμένη εικόνα και μέσα σε 5 λεπτά από την ώρα της αρχικής ανάρτησης το σχετικό βίντεο αφαιρέθηκε και σε λίγη ώρα θα ανέβει νέο βίντεο με τον σωστό χάρτη.


Αναφορικά με ενημερωτικό βίντεο το οποίο αναρτήθηκε στο κανάλι της εταιρείας μας στο YouTube η WIND δηλώνει ξεκάθαρα ότι δεν είχε καμία πρόθεση να αλλοιώσει το χάρτη της Ελλάδος, και ζητά συγνώμη για την αστοχία και την όποια αναστάτωση αυτή δημιούργησε.


Η λανθασμένη εικόνα και προβολή οφείλεται σε ημιτελή επεξεργασία χάρτη της Ελλάδας, ώστε να αναδειχθούν γραφιστικά τα σημεία της περιφέρειας όπου η εταιρεία μας στηρίζει εθελοντικές οργανώσεις δασοπυροσβεστών.»




Διαβάστε Περισσότερα »

Κόβει συντάξεις, φορολογεί τους φτωχούς, αλλά για τον ιππόδρομο λεφτά υπάρχουν. Ζημιές μαμούθ και αυξήσεις στη διοίκηση!

Αν η όλη κατάσταση δεν ήταν τόσο σοβαρή για τη χώρα, η υπόθεση του ΟΔΙΕ θα μπορούσε να εκληφθεί ως… θεατρικό νούμερο επιθεώρησης για το πόσο αναποτελεσματικά το ελληνικό δημόσιο λειτουργεί ως επιχειρηματίας.


Πρόκειται για ένα ακόμη…


κατόρθωμα του Ελληνικού δημοσίου που διαθέτει το 100% εταιρείας στο χώρο των τυχερών παιχνιδιών και αντί να θησαυρίζει, καταγράφει εδώ και χρόνια βαρύτατες απώλειες!


Συγκεκριμένα, το 2011 ο ΟΔΙΕ υποχρεώθηκε σε ζημίες 20,9 εκατ. ευρώ, έναντι ζημιών 27,4 εκατ. ευρώ το 2010.


Και να ήταν μόνον αυτά! Η συνολική «τρύπα» είναι τόσο μεγάλη, έτσι ώστε, όχι μόνο έχει φαγωθεί το σύνολο του αρχικού μετοχικού κεφαλαίου που είχε επενδύσει το κράτος, όχι μόνο έχουν φαγωθεί οι ενδιάμεσες κρατικές ενισχύσεις, αλλά επιπλέον το σύνολο των ιδίων κεφαλαίων του Οργανισμού είναι αρνητικό κατά 72,1 εκατ. ευρώ!


Έτσι, σε μια περίοδο που η ελληνική κυβέρνηση έχει προχωρήσει σε ιδιαίτερα αντικοινωνικά μέτρα στην προσπάθειά της να περιορίσει το δημοσιονομικό έλλειμμα, το δημόσιο ταμείο χάνει δεκάδες εκατομμύρια ευρώ κάθε χρόνο λόγω των ζημιών που καταγράφει ο ΟΔΙΕ.


Κόβει συντάξεις, φορολογεί τους φτωχούς, αλλά για τον… ιππόδρομο «λεφτά υπάρχουν»!


Ενδεικτικό της όλης κατάστασης που επικρατεί στον Οργανισμό, είναι ότι στην ετήσια έκθεση του ΟΔΙΕ για το 2011, η ίδια η διοίκησή του αναφέρεται στα πλεονεκτήματα του… ανταγωνιστή της ΟΠΑΠ, ο οποίος είναι κατά 65% ιδιωτικός!


«Το εκτεταμένο δίκτυο των πρακτορείων του ΟΠΑΠ, το οποίο αυξάνεται σταθερά καταγράφοντας υψηλή πληθυσμιακή κάλυψη και παρέχοντας προϊόντα σε ολοένα και περισσότερους καταναλωτές αφενός, και η συνεχής παρουσίαση στην αγορά καινούριων προϊόντων, πολλά από τα οποία έχουν υψηλή αποδοχή και επιτυχία, λειτουργεί ανταγωνιστικά προς τον ΟΔΙΕ που προσφέρει παρεμφερή προϊόντα», αναγράφεται χαρακτηριστικά.


Η ίδια η διοίκηση του ΟΔΙΕ αναφέρθηκε επίσης και στην αρνητική εικόνα της κοινωνίας απέναντι στον ιππόδρομο, θέση που ενδεχομένως θα μπορούσαν να διατυπώσουν όλοι οι άλλοι εκτός από αυτήν!


«Η ελληνική κοινωνία διάκειται αρνητικά απέναντι στον ιππόδρομο και στις ιπποδρομίες γενικότερα, σε αντίθεση με άλλες χώρες, όπως για παράδειγμα του αγγλοσαξονικού κόσμου», αναγράφεται στον ετήσιο απολογισμό του 2011. Άραγε, γι αυτό δεν έχουν μεγάλο ποσοστό ευθύνης και οι εκάστοτε διοικήσεις του ΟΔΙΕ;


Και φυσικά, οι διοικήσεις του ΟΔΙΕ έχουν αφήσει πολλά ερωτηματικά για τον τρόπο που χειρίστηκαν τα θέματα της τεχνολογικής υποστήριξης του Οργανισμού και ειδικότερα για τις σχέσεις του ΟΔΙΕ με την Intralot του Σωκράτη Κόκκαλη.


Σε κάθε περίπτωση, ο ΟΔΙΕ πολύ δύσκολα θα βρισκόταν σε λειτουργία αν ο μέτοχός του ήταν κάποιος ιδιώτης και όχι το ελληνικό δημόσιο. Τα ίδια κεφάλαιά του είναι αρνητικά κατά 72,1 εκατ. ευρώ (31/12/2011), τα αποτελέσματά του συνεχώς ζημιογόνα και η ρευστότητά του για… κλάματα. Με σαφώς αρνητικά λειτουργικά αποτελέσματα, χρωστάει στις τράπεζες (κυρίως στην ABN Amro και δευτερευόντως στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο) 115 εκατ. ευρώ!


Το θέατρο του παραλόγου όμως συνεχίζεται και με τον τρόπο που η ελληνική πολιτεία αντιλαμβάνεται και αξιολογεί τις εξελίξεις στον ΟΔΙΕ, ακόμη και σε περιόδους που η χώρα έχει προσφύγει στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.


Συγκεκριμένα, αξιολογώντας τις συνεχείς (και τεράστιες) ζημιές του ΟΔΙΕ, το 2011 η μισθοδοσία των γενικών διευθυντών αυξήθηκε πάνω από 100% (!) από τα 210 στα 469 χιλιάδες ευρώ και οι αμοιβές των μελών του διοικητικού συμβουλίου από τα 58 στα 76,5 χιλιάδες ευρώ (32%).


Αυτά βέβαια για τους διευθυντές και τους ημετέρους, γιατί κατά την τελευταία διετία ο αριθμός των απλών εργαζόμενων μειώθηκε και επιπλέον στις αποδοχές του προσωπικού φαίνεται να έπεσε «μαχαίρι».


Δίκαια πράγματα…





Διαβάστε Περισσότερα »

Γεννήθηκε σχεδόν δίχως καθόλου αίμα

Η μικρή Ολίβια Νόρτον δεν θύμιζε σε τίποτα νεογέννητο όταν βγήκε από την κοιλιά της μητέρας της, αφού ήταν κάτασπρη λόγω του ότι δεν είχε αίμα ή για την ακρίβεια είχε τόσο λίγο που δεν αρκούσε για να αιματωθεί! Το έξι μηνών σήμερα κοριτσάκι, γεννήθηκε κάτασπρο λόγω μιας σοβαρής μορφής ....


αναιμίας, κατά την οποία τα επίπεδα της αιμοσφαιρίνης είναι πολύ χαμηλά και δεν επαρκούν για να ζήσει ο οργανισμός. Να σημειωθεί ότι στα νεογέννητα η αναιμία είναι σπάνια να εμφανιστεί. Με αυτά τα δεδομένα είχε δύο ώρες ζωής, με τους γιατρούς να της κάνουν ουκ ολίγες μεταγγίσεις αίματος, ελπίζοντας σε ένα θαύμα. Το οποίο έγινε, με την μικρή Ολίβια να βγαίνει μετά από δύο εβδομάδες από το νοσοκομείο δυνατή και με...χρώμα.
Διαβάστε Περισσότερα »



Διαβάστε Περισσότερα »

Aπαγορευτικό σε 12 παραλίες


 

Δώδεκα παραλίες της Αττικής στις οποίες πρέπει να αποφεύγεται η κολύμβηση ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας.
Οι ακατάλληλες παραλίες είναι οι εξής:
Ολα τα λιμάνια, μόνιμα αγκυροβόλια και ναυπηγεία, διαλυτήρια πλοίων. Ολόκληρη η περιοχή από το λιμάνι του Πειραιά μέχρι και το Πέραμα. Ολόκληρη η περιοχή Σκαραμαγκά, μέχρι και την παραλία Ασπροπύργου. Η παραλία Μεγάρων, από την προβλήτα απέναντι από το ελικοδρόμιο, μέχρι την πλαζ Μεγάρων, καθώς και ο μικρός όρμος της προβλήτας έναντι του ελικοδρομίου.
Τα λιμάνια Σκαφάκι, Σταυρού της Ακτής Θεμιστοκλέους, στο λιμανάκι της Σχολής Δοκίμων και 100 μέτρα εκατέρωθεν του κέντρου Μιραμάρε.
Η περιοχή από το βόρειο άκρο του Μικρολίμανου μέχρι και την ακτή Ξηροτάγαρου. Σε ζώνη 50 μέτρων από κάθε πλευρά του στομίων εκβολής όλων των αγωγών ομβρίων. Σε ζώνη 200 μέτρων  από κάθε πλευρά των στομίων εκβολής των αγωγών εγκαταστάσεων βιολογικού καθαρισμού λυμάτων και κάθε άλλης παρόμοιας εκβολής, σύμφωνα με τις νομαρχιακές αποφάσεις καθορισμού αποδέκτη, όπου τοποθετούνται τοπικές απαγορευτικές πινακίδες ή προτείνονται σχετικές σημάνσεις από τις τοπικές υγειονομικές αρχές.
Η περιοχή των ναυπηγείων, του λιμανιού και του όρμου Λαυρίου μέχρι τη ΔΕΗ, με εξαίρεση την περιοχή που αρχίζει από την ακτή Χέλμη και συνεχίζεται μέχρι την περιοχή Θορικού.
Στη Ραφήνα, σε όλο το μήκος της εξωτερικής πλευράς του προσήνεμου μόλου του λιμανιού. Σε ζώνη 200 μέτρων από τα σημεία εκβολής των αγωγών των εγκαταστάσεων που βρίσκονται στις περιοχές Νέας Μάκρης και Μαραθώνα και ειδικότερα των κατασκηνώσεων ΘΑΛΑ και των κατασκηνώσεων Αεροπορίας-ΘΑΑ.
Ακατάλληλη για κολύμβηση είναι και η περιοχή του Ασωπού ποταμού.
enikos
Διαβάστε Περισσότερα »

Παραιτήθηκε ο Αρχηγός ΓΕΣ Κ.Ζιαζιάς.Κόλαση στις ΕΔ, όλη τη νύχτα,με αφόρητες πιέσεις για τις κρίσεις


Παραίτηση Α/ΓΕΣ μέσα στη νύχτα. Ο αντιστράτηγος Κ.Ζιαζιάς διαφώνησε πλήρως με τις μεθοδεύσεις που ακολουθούνται στις φετεινές κρίσεις και υπέβαλε τη παραίτησή του. Η κοροϊδία και η πλήρης απαξίωση που επχείρησε να επιβάλει η κυβέρνηση στη διαδικασία των φετεινών κρίσεων έχει τα πρώτα αρνητικά αποτελέσματα και αναμένεται ότι θα ακολυθοήσουν κι άλλα.

Σύμφωνα με πληροφορίες μέσα στη νύχτα η πολιτική ηγεσία προσπάθησε να επιβάλει τη λιστα των αντιστράτηγων! Ο Α/ΓΕΣ αρνήθηκε και υπέβαλε τη παραίτησή του. Όλη νύχτα γινόταν προσπάθεια να μεταπειστεί με τηλεφωνήματα ,στα οποία δεν ενέδωσε.

Τέτοιες ώρες είναι ανήκουστο να συμβαίνουν τέτοια πράγματα. Η χώρα καταρρέει και στο ΥΕΘΑ ....παίζουν. Το θέμα θα παρει πλέον τεράστιες πολιτικές διαστάσεις.
on alert
Διαβάστε Περισσότερα »

Τη σκότωσαν και την πέταξαν στο δάσος


Το σώμα της άτυχης γυναίκας έγινε βορά άγριων ζώων. Οι αστυνομικοί κατάφεραν να φτάσουν στους δράστες ένα χρόνο μετά τη στυγερή δολοφονία.
Η 62χρονη οδοντίατρος Ελευθερία Ρουμελιώτη είχε εντοπιστεί νεκρή στις 3 Ιουλίου του 2011 λίγο μετά την επίσκεψή της στο μοναστήρι της Αντίνιτσας.

Ήταν εμφανές από την πρώτη στιγμή ότι η άτυχη γυναίκα είχε πέσει θύμα ληστών. Όπως αποδείχθηκε, σύμφωνα με το Lamiareport, δράστες ήταν δυο “επισκέπτες” του μοναστηριού. Ένας 36χρονος από τα Τρίκαλα και ένας ακόμη άνδρας που αυτή τη στιγμή βρίσκεται στις φυλακές της Ιταλίας κατηγορούμενος για λαθρεμπόριο.

Ο 36χρονος φέρεται να ομολόγησε πως έστησαν ενέδρα στην άτυχη γυναίκα πιστεύοντας πως έχει χρήματα. Ανέφερε μάλιστα πως ο συνεργός του είναι ο φυσικός αυτουργός της δολοφονίας.
Διαβάστε Περισσότερα »

Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα Αλβανών, που διέπραττε ένοπλες ληστείες σε οικίες στην Ανατολική Φθιώτιδα


Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα, που διέπραττε ένοπλες ληστείες σε οικίες στην Ανατολική Φθιώτιδα

Εξιχνιάσθηκαν δύο ληστείες που διέπραξαν τα μέλη της τον περασμένο Απρίλιο στον Αχινό Φθιώτιδας

Συνελήφθησαν τρεις (3) υπήκοοι Αλβανίας, ενώ από τις Αστυνομικές Αρχές αναζητείται ακόμη ένας ομοεθνής συνεργός τους

Εξαρθρώθηκε, ύστερα από εμπεριστατωμένη αστυνομική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Λαμίας, εγκληματική ομάδα, που διέπραττε ένοπλες ληστείες σε οικίες στην Ανατολική Φθιώτιδα.

Συνελήφθησαν, χθες (23-07-2012) το μεσημέρι στον Αχινό Φθιώτιδας, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών και συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, τρεις (3) υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 26, 24 και 23 ετών, ενώ αναζητείται ακόμη ένας 29χρονος ομοεθνής συνεργός τους.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, ληστείας, αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος, παράβασης νομοθεσίας περί όπλων και παράνομης εισόδου και παραμονής στη Χώρα.

Στο πλαίσιο της μεθοδικής αστυνομικής έρευνας, προέκυψε ότι οι συλληφθέντες τουλάχιστον από τις αρχές Απριλίου του 2012 είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα με συγκεκριμένη ιεραρχική δομή και σύνθεση και δραστηριοποιούταν στην περιοχή της Ανατολικής Φθιώτιδας με σκοπό τη διάπραξη ενόπλων ληστειών σε οικίες ηλικιωμένων.

Συγκεκριμένα, οι τρεις εκ των δραστών (26, 23 και 29) με την απειλή μαχαιριών ακινητοποιούσαν τους ιδιοκτήτες απομονωμένων εξοχικών οικιών και τους αποσπούσαν χρήματα, κοσμήματα και κινητά τηλέφωνα. Στη συνέχεια, προωθούσαν μέρος των κλοπιμαίων (χρήματα, κοσμήματα) στην Αλβανία, ενώ τα κινητά τηλέφωνα τα έδιναν στον 24χρονο συνεργό τους, ο οποίος ως περιφερειακό μέλος της οργάνωσης είχε αναλάβει την πώλησή τους σε τρίτα άτομα, με σκοπό την αποκόμιση παράνομου οικονομικού οφέλους.

Από την αστυνομική έρευνα εξιχνιάσθηκαν οι παρακάτω ένοπλες ληστείες που διαπράχθηκαν στον Αχινό Φθιώτιδας :

Την 16-04-2012 το βράδυ, εισήλθαν στην οικία 67χρονου ημεδαπού και με την απειλή μαχαιριών ακινητοποίησαν τον ίδιο και την 69χρονη σύζυγό του και απέσπασαν το χρηματικό ποσό των (1.000) ευρώ, κοσμήματα αξίας (10.000) περίπου ευρώ και δύο κινητά τηλέφωνα (σχετικό το από 17-04-2012 Δελτίο Τύπου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Φθιώτιδας).
Την 29-04-2012 το βράδυ, εισήλθαν στην οικία 64χρονου ημεδαπού και με την απειλή μαχαιριών ακινητοποίησαν τον ίδιο και την 61χρονη σύζυγό του και απέσπασαν το χρηματικό ποσό των (2.100) ευρώ, κοσμήματα αξίας (1.000) περίπου ευρώ και τρία κινητά τηλέφωνα (σχετικό το από 30-04-2012 Δελτίο Τύπου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Φθιώτιδας).
Κατά τη σύλληψη, βρέθηκε στην κατοχή του 23χρονου δράστη και κατασχέθηκε, ένα από τα τρία κινητά τηλέφωνα που είχε αφαιρεθεί από την οικία του 64χρονου ημεδαπού.

Οι τρεις συλληφθέντες θα οδηγηθούν σήμερα το πρωί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λαμίας.

Την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Λαμίας, ενώ διερευνάται η συμμετοχή των δραστών στην τέλεση και άλλων παρόμοιων αδικημάτων.eglimatikotita.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Δήμητρα Λιάνη Παπανδρέου:«Έχω να αγοράσω ρούχα εδώ και 4 χρόνια»

Δήμητρα Λιάνη Παπανδρέου:«Έχω να αγοράσω ρούχα εδώ και 4 χρόνια»
Η χήρα του Ανδρέα Παπανδρέου μιλάει σε γνωστό lifestyle site για τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει και τις διακοπές της στην Ρόδο που ξεκινά.
«Όπως όλοι οι Έλληνες, έτσι κι εγώ ζω με πολύ λίγα χρήματα και προσπαθώ να αντεπεξέλθω στις υποχρεώσεις μου. Η σύνταξη μου έχει μειωθεί πάρα πολύ. Έχει καταλήξει στα 800 ευρώ και φτάνει ίσα ίσα για να πληρώνω τους λογαριασμούς του σπιτιού, χωρίς να περισσεύουν χρήματα για μένα. Έχω να αγοράσω ρούχα εδώ και τέσσερα χρόνια», δηλώνει η Δήμητρα στο FTHIS.
Προσθέτοντας : «Βρίσκομαι ακριβώς στην ίδια μοίρα με όλους και βιώνω την κρίση πολύ σκληρά. Έχει αλλάξει ολόκληρη η ζωή μου. Δεν βγαίνω πια καθόλου, δεν θέλω να κάνω έξοδα και αρνούμαι βραδινές προσκλήσεις».
Όσον αφορά τα καλοκαιρινά της σχέδια, έχει να πει: «Ετοιμάζομαι να κατέβω στην Σύμη για να κάνω το τάμα μου, όπως κάθε χρόνο, στον Αρχάγγελο Μιχαήλ που θεωρώ προστάτη μου. Στην συνέχεια θα ταξιδέψω στην Ρόδο, καλεσμένη του καλού μου φίλου και εξαιρετικού σεφ Θοδωρή Αγγελασόπουλου».
Διαβάστε Περισσότερα »

Πακιστανοί πήγαν να πνίξουν σέξι Ελληνίδα τραγουδίστρια

Πακιστανοί πήγαν να πνίξουν σέξι Ελληνίδα τραγουδίστρια
Θύμα κλοπής έπεσε χθες το βράδυ καθώς επέστρεφε στο σπίτι της στα νότια προάστια η Μαρία Καρλάκη, που ήρθε αντιμέτωπη με δυο άντρες Πακιστανικής καταγωγής, οι οποίοι ήθελαν να της κλέψουν την τσάντα.
«Δυο στενά πριν το σπίτι μου με πλησίασαν δυο Πακιστανοί, οι οποίοι μου τράβαγαν την τσάντα μου, την οποία είχα περασμένη στον αγκώνα μου. Στην προσπάθειά τους να μου την πάρουν, με έριξαν κάτω με αποτέλεσμα να χτυπήσω και στην μέση μου. Ο ένας προσπάθησε να με πνίξει, αφού είχε περάσει τα χέρια του στον λαιμό μου και ο άλλος τράβαγε την τσάντα, την οποία κρατούσα σφιχτά πάνω μου. Στην προσπάθειά μου να γλιτώσω τους κλότσησα με δύναμη στο επίμαχο σημείο με αποτέλεσμα να φύγουν τρέχοντας». Αυτό δήλωσε στο gossiptv η σέξι τραγουδίστρια, η οποία είχε ως «παράσημο» από την περιπέτεια γύψο στο χέρι και γρατζουνιές στον λαιμό.
Ενώ, σχετικά με το γεγονός ότι κανείς δεν ανταποκρίθηκε στις φωνές της -ενώ υπήρχε μερικά μέτρα πιο κάτω αστυνομικό τμήμα- σχολίασε: «Δεν γίνεται κανείς να μην άκουσε τίποτα σε ένα τόσο ήσυχο στενάκι. Νομίζω ότι ο κόσμος έχει φοβηθεί και δεν βοηθάει ούτε τον συνάνθρωπο του».
Στο τέλος της ημέρας η Καρλάκη πήγε στο Ασκληπιείο για τις πρώτες βοήθειες. Ενώ δεν πήγε στην αστυνομία να καταγγείλει το περιστατικό αφού είναι σίγουρη ότι οι ληστές είναι μετανάστες χωρίς άδεια παραμονής.
Διαβάστε Περισσότερα »

Στα 2.000 ευρώ κατεβάζουν τώρα το πλαφόν στις συντάξεις

Στα 2.000 ευρώ κατεβάζουν τώρα το πλαφόν στις συντάξεις
Την περαιτέρω μείωση του υπάρχοντος πλαφόν στις συντάξεις από τα 2700 ευρώ στα στα 2000 φέρεται να εξετάζει η κυβέρνηση καθώς δεν έχουν βρεθεί οι περικοπές 11,5 δισ. ευρώ που απαιτεί το Μνημόνιο.

Ειδικότερα, στο υπουργείο Οικονομικών αρχικά σχεδίαζαν να περικόψουν 4 δισεκατομμύρια από συντάξεις, εφάπαξ και κοινωνικά επιδόματα. Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, τα συναρμόδια υπουργεία δεν κατάφεραν να βρουν περικοπές συνολικού ύψους 11,5 δισ. ευρώ όπως έχει δεσμευθεί η χώρα ότι θα κάνει τα δύο επόμενα χρόνια, με αποτέλεσμα να εξετάζεται το ενδεχόμενο να γίνουν επιπλέον περικοπές με την «εύκολη» λύση, που δεν είναι άλλη από τις συντάξεις.

Έτσι, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «ΤΑ ΝΕΑ», η κυβέρνηση αφήνει πλέον ανοικτό το ενδεχόμενο να κατεβεί το πλαφόν στο συνολικό ύψος των συντάξεων που παίρνει ένας συνταξιούχος, όχι στα 2400 ή στα 2200 ευρώ όπως είχε διαρρεύσει αρχικά αλλά στα 2.000 ευρώ.
Διαβάστε Περισσότερα »

Εύβοια:Βρήκε τον αδερφό του νεκρό στο χωράφι

Συγκλονισμένη είναι η τοπική κοινωνία στον Θεολόγο κοντά στην Ερέτρια, όταν μαθεύτηκε ότι ένας... 70χρονος άντρας βρέθηκε νεκρός χθες το απόγευμα.

Ο άτυχος ηλικιωμένος έφυγε από το σπίτι του και πήγε στα χωράφια. Δεν γύρισε όμως πίσω και έτσι ο αδερφός του πήγε να τον βρει.

Όταν πλησίασε στο χωράφι, πάγωσε όταν αντίκρισε τον δικό του άνθρωπο κρεμασμένο πάνω σε δέντρο.

Κατάφερε όμως να βρει το κουράγιο και αμέσως ειδοποίησε τους αστυνομικούς στην Ερέτρια που όταν έφτασαν στην περιοχή από την πρώτη στιγμή απέκλεισαν την εγκληματική ενέργεια.
Διαβάστε Περισσότερα »

Αγανακτισμένοι οι Γερμανοί με την απειλή της Moody’s..

Και μόνο η ιδέα ότι η χώρα τους μπορεί να χάσει την πολυπόθητη πιστοληπτική αξιολόγηση των τριών «A» («ΑΑΑ») έχει κλονίσει τους Γερμανούς που είναι ήδη εξαγριωμένοι με τα πακέτα διάσωσης που αναγκάζονται να στηρίξουν.

Μεταδίδει το Reuters:
"Οι απλοί Γερμανοί πολίτες ανησυχούν, παρά τις διαβεβαιώσεις των πολιτικών και των οικονομολόγων τους πως η υποβάθμιση των...  προοπτικών της Γερμανίας από τη Moody's θα έχει ελάχιστο αντίκτυπο στο κόστος δανεισμού της χώρας.

"Αν εξελιχτούν τα πράγματα έτσι όπως προβλέπει η Moody's, τότε θα έχουμε προβλήματα με ανεργία -- εάν χάσουμε την εμπιστοσύνη μας ότι τα πράγματα θα βελτιωθούν, αυτό θα σημάνει και μεγάλα προβλήματα για την οικονομία", είπε ο Memet Dogan, 45χρονος υπάλληλος στις συγκοινωνίες στο Βερολίνο.
Η Γερμανία έχει αποτελέσει άγκυρα σταθερότητας στην κρίση χρέους στην ευρωζώνη. Τα ομόλογά της θεωρούνται ασφαλές καταφύγιο για τους επενδυτές, οι οποίοι ουσιαστικά πληρώνουν τόκο στο Βερολίνο για το προνόμιο να διακρατούν γερμανικό χρέος.

Η ισχύς της Γερμανίας της έχει δώσει ρόλο χρηματοδότη της ευρωζώνης. Οι φορολογούμενοί της εναντιώνονται σε αυτό, θεωρώντας ότι οι αποταμιεύσεις τους χρησιμοποιούνται για να στηρίξουν τους γείτονες, τους οποίους θεωρούν σπάταλους.
Σύμφωνα με δημοσκόπηση για τη γερμανική τηλεόραση που δημοσιεύτηκε τον περασμένο μήνα, το 83% των ερωτηθέντων είπαν πως η Ελλάδα πρέπει να βγει από την ευρωζώνη εάν δεν τηρήσει τους όρους του μνημονίου.
Ο Hans Michelbach, ανώτατος αξιωματούχος του CSU της Βαυαρίας, αδελφό κόμμα με τη συντηρητική Χριστιανοδημοκρατική Ένωση (CDU) της Καγκελαρίου Angela Merkel, είπε πως η κίνηση της Moody's δείχνει ότι "ακόμα και η αντοχή της Γερμανίας δεν είναι ανεξάντλητη".

Διαβάστε Περισσότερα »

Εμπόριο σκυλίσιου κρέατος


Πάνω από 500 σκυλιά στοιβαγμένα σε καρότσα φορτηγού

Εκατοντάδες ταλαιπωρημένα σκυλιά στοιβάζονται στην καρότσα ενός φορτηγού με προορισμό… κρεαταγορά σκυλίσιου κρέατος στην Κίνα.

Ομάδα περίπου 20 ακτιβιστών, μελών φιλοζωικών οργανώσεων, προσπάθησαν να σταματήσουν το φορτηγό που κινούνταν στον αυτοκινητόδρομο Jingha, μέσα στο οποίο κάποιοι είχαν φορτώσει 500 σκυλιά!

Αρκετά από αυτά είχαν ήδη ψοφήσει εξαιτίας της έλλειψης νερού και της υπερβολικής ζέστης ενώ άλλα ήταν σε πολύ κακή κατάσταση.

Παρά τις προσπάθειές τους όμως δεν κατάφεραν να το σταματήσουν, αφού δέχτηκαν επίθεση από ομάδα κακοποιών.
«Νιώθουμε αβοήθητοι. Ας σώσει ο Θεός τα σκυλιά» είπε ένας ακτιβιστής.















Διαβάστε Περισσότερα »

Στη μάχη της ανακούφισης των πολιτών από την ανέχεια, οι ελληνικοί δήμοι



Προσφέροντας δωρεάν τρόφιμα, φάρμακα, ρούχα και εκπαίδευση.

Την ώρα που η φτώχεια και η ανεργία στην Ελλάδα έχουν αρχίσει να παίρνουν ανεξέλεγκτες διαστάσεις με απρόβλεπτες κοινωνικές προεκτάσεις οι δήμοι της Αττικής, αλλά και όλης της χώρας, με ιδιαίτερα σημαντικές και οργανωμένες δράσεις, στέκονται δίπλα στους δημότες τους, προσφέροντας δωρεάν τρόφιμα, φάρμακα, ρούχα και εκπαίδευση.

Κοινωνικά Παντοπωλεία, Κοινωνικά Φαρμακεία, Κοινωνικά Φροντιστήρια, Δημοτικά Ανταλλακτήρια Ειδών Ένδυσης βρίσκονται στην πρώτη γραμμή μάχης για τη στήριξη των ανθρώπων που βιώνουν με τον χειρότερο τρόπο τις συνέπειες της βαθειάς οικονομικής κρίσης, που πλήττει την Ελλάδα.

Όπως τονίζουν οι εκπρόσωποι των δημοτικών Αρχών, αυτές οι δράσεις έχουν ως σκοπό τη διατήρηση στον καλύτερο δυνατό βαθμό της κοινωνικής συνοχής μεταξύ των κατοίκων των πόλεων τους.

Στο πλαίσιο αυτών των πρωτοβουλιών στον δήμο της Νέας Σμύρνης μέσα στον Αύγουστο στην οδό Αρτάκης 34 θα ξεκινήσει η λειτουργία Κοινωνικού Παντοπωλείου, όπου θα διανέμονται δωρεάν είδη διατροφής, καθαριότητας, υγιεινής, βρεφοανάπτυξης.

Οι δικαιούχοι θα χωριστούν σε δύο κατηγορίες, στους οικονομικά αδύναμους και στους ανέργους. Στην πρώτη κατηγορία θα ανήκουν πολίτες με εισόδημα έως 6.000 ευρώ (μοναχικά άτομα, άγαμοι), διμελείς οικογένειες με εισόδημα 7.500 ευρώ και προσαύξηση 1.500 ευρώ για κάθε προστατευόμενο άτομο.

Στη δεύτερη κατηγορία το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα πρέπει να μην ξεπερνά τα 12.000 ευρώ για διμελείς οικογένειες. Στο ποσό προστίθενται 2.000 ευρώ για κάθε επιπλέον προστατευόμενο μέλος.

Ο δικαιούχος θα καταθέτει δικαιολογητικά στον δήμο και θα παραλαμβάνει μια μαγνητική κάρτα η οποία θα «φορτώνεται», ανάλογα με την κατηγορία που θα ανήκει ο κάτοχός της, με ένα μηνιαίο ποσό και με κάθε αγορά από το Κοινωνικό Παντοπωλείο θα αφαιρείται το αντίστοιχο ποσό.

Όλα τα είδη θα είναι δωρεάν και η επιλογή θα είναι ελεύθερη ανάλογα με τις ανάγκες κάθε ατόμου ή οικογένειας. Τα προσφερόμενα είδη θα προμηθεύεται ο δήμος από όσους πολίτες, συλλόγους, φορείς και επιχειρήσεις επιθυμούν να συμβάλουν εθελοντικά στο πρόγραμμα.

«Για λόγους γραφειοκρατικούς δεν έχουμε καταφέρει να ξεκινήσουμε ακόμα το πρόγραμμα, ωστόσο πιστεύουμε ότι μέσα στον Αύγουστο θα είμαστε έτοιμοι.

Ήδη, οι αιτήσεις είναι αρκετές και όπως φαίνεται θα ξεκινήσουμε με περισσότερους από 200 δικαιούχους. Το λυπηρό είναι ότι στην πλειονότητά τους είναι άνεργοι και μάλιστα αρκετοί εξ αυτών μακροχρόνια.

Η προσπάθεια γίνεται κατά κύριο λόγο με χρήματα του δήμου και δευτερευόντως από χορηγίες και εντάσσεται στον στόχο μας να σταθούμε δίπλα στους συμπολίτες μας, που πραγματικά έχουν ανάγκη», σημείωσε στο ΑΜΠΕ ο προιστάμενος του τμήματος Κοινωνικής Πολιτικής του δήμου Νέας Σμύρνης, Γιώργος Ιωακειμίδης.

Δημοτικό ανταλλακτήριο ρούχων και ειδών ένδυσης λειτουργεί στον δήμο Ελληνικού-Αργυρούπολης. Πρόκειται για δημοτική πρωτοβουλία σε συνεργασία με ομάδα εθελοντών πολιτών, οι οποίοι ανέλαβαν να συγκεντρώσουν, να ταξινομήσουν και να διαθέσουν καινούργια και μεταχειρισμένα είδη ένδυσης και υπόδυσης σε πολύ καλή κατάσταση καθώς και πολλά άλλα απαραίτητα είδη.

Στόχος της προσπάθειας είναι να εξυπηρετηθούν πρωτίστως κάτοικοι του δήμου οι οποίοι, λόγω σοβαρών οικονομικών δυσκολιών, δεν μπορούν να εξασφαλίσουν αυτά τα είδη.

Το ανταλλακτήριο βρίσκεται στην οδό Τριπόλεως 19, στην Αργυρούπολη, και μπορούν να απευθύνοται σε αυτό όλοι οι πολίτες που επιθυμούν να ανταλλάξουν ρούχα ή παπούτσια, τα οποία πλέον δεν χρειάζονται, με κάτι άλλο που μπορεί να τους φανεί χρήσιμο. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν, στο δημοτικό ανταλλακτήριο, διαθέσιμα εκτός από ρούχα και παπούτσια, τσάντες και άλλα αξεσουάρ, λευκά είδη σεντόνια και παπλώματα.

«Το δημοτικό ανταλλακτήριο είναι δράση παράλληλη με πολλές άλλες του δήμου μας. Υλοποιείται τους τελευταίους περίπου έξι μήνες και η ανταπόκριση του κόσμου είναι πραγματικά πολύ μεγάλη.

Από το δημοτικό ανταλλακτήριο έχουν επωφεληθεί έως στιγμής 180 οικογένειες. Λόγω καλοκαιριού, η λειτουργία του διακόπηκε και θα ξεκινήσουμε και πάλι από τον Σεπτέμβριο παράλληλα με το Κοινωνικό Φαρμακείο που λειτουργεί στην πόλη μας, το Κοινωνικό Ιατρείο που λειτουργεί με ένα δίκτυο εθελοντών ιατρών και έως τώρα έχει προσφέρει υπηρεσίες σε περισσότερους από 1.000 ανασφάλιστους δημότες μας, και τέλος την τράπεζα τροφίμων που προμηθεύει φαγητό σε άπορες οικογένειες.

Όλα τα διαθέσιμα προϊόντα του ανταλλακτηρίου συγκεντρώθηκαν κυρίως από ιδιώτες πολίτες, ενώ πολλά παραχωρήθηκαν από καταστηματάρχες της πόλης» λέει στο ΑΜΠΕ ο δημοτικός σύμβουλος, επικεφαλής Κοινωνικής Πολιτικής του δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης, Ηλίας Μαραγκός.

Στην περιοχή της Ηλιούπολης, από τις 30 Ιανουαρίου, λειτουργεί Φαρμακείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης με τη στήριξη του κλάδου των φαρμακοποιών, έπειτα από την υπογραφή μνημονίου συνεργασίας μεταξύ του δήμου και του τομεάρχη Φαρμακοποιών Ηλιούπολης Ν. Ιωσηφίδη, του προέδρου των Φαρμακοποιών του Κόσμου Σπ. Σερεμίδη και του προέδρου του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής Κ. Λουράντου. Δικαιούχοι για φάρμακα είναι άποροι, άνεργοι και ανασφάλιστοι κάτοικοι Ηλιούπολης, κάτοχοι της κάρτας του Φαρμακείου Κοινωνικής Αλληλεγγύης, που εκδίδεται από την κοινωνική υπηρεσία του δήμου.

Τα απαιτόυμενα δικαιολογητικά είναι: α) αντίγραφο εκκαθαριστικού σημειώματος και Ε9, β) βεβαίωση από τον ΕΟΠΠΥ ότι ο δικαιούχος δεν είναι ασφαλισμένος και γ) υπεύθυνη δήλωση του Ν1599. Απαραίτητη για τη χορήγηση φαρμάκων στους δικαιούχους είναι η ιατρική συνταγή.

Ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής του δήμου Ηλιούπολης, Χρίστος Γιαννάκης, σημειώνει στο ΑΜΠΕ: «Το πρόγραμμα με το Κοινωνικό Φαρμακείο μας πηγαίνει πολύ καλά, ο κόσμος μας πιέζει και ζητάει συνεχώς τη βοήθεια μας. Ήδη, από τον Ιανουάριο περισσότεροι από 600 άνθρωποι έχουν πάρει φάρμακα.

Εμείς έχουμε πληθώρα φαρμάκων και επάρκεια σε σχέση με τη ζήτηση, ενώ φάρμακα που δεν τα βρίσκει κανείς στα φαρμακεία, ή που μπορεί να κοστίζουν έως και 2.500 ευρώ, εμείς τα παρέχουμε δωρεάν. Παρά τα προβλήματα των φαρμακοποιών, τα οποία κατανοούμε, το πρόγραμμα εξελίσσεται ανέλπιστα καλά».

Στον δήμο Ιλίου θα ξεκινήσουν από τη νέα σχολική χρονιά Κοινωνικά Φροντιστήρια με λειτουργία φροντιστηριακών τμημάτων με εθελοντές καθηγητές από την περιοχή.

Ειδικότερα, σε συνάντηση του δημάρχου της πόλης, Νίκου Ζενέτου, με τους διευθυντές των Λυκείων του δήμου συμφωνήθηκε οι σχολικές μονάδες να παραμένουν ανοιχτές και μετά το τέλος του διδακτικού ωραρίου, ώστε να χρησιμοποιούνται για τα Κοινωνικά Φροντιστήρια.

Σε δήλωση του στο ΑΜΠΕ, ο κ. Ζενέτος τονίζει: «Πρόκειται για προσπάθεια που στοχεύει στο να απαλύνουμε τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης και να σταθούμε κοντά στα παιδιά μας θωρακίζοντάς τα όσο μπορούμε από τις δυσμενείς συνέπειες.

Συζητήσαμε με τους καθηγητές της πόλης τις δυνατότητες, που υπάρχουν στις σχολικές μας μονάδες, για τη λειτουργία Κοινωνικών Φροντιστηρίων και καταλήξαμε πως είναι κάτι που μπορεί να υλοποιηθεί.

Θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται για τη λειτουργία τους, καθώς πρέπει να εξασφαλίσουμε τη δυνατότητα ίσων ευκαιριών για παιδιά που προέρχονται από οικογένειες, οι οποίες παρουσιάζουν αδυναμία να ανταπεξέλθουν στις δαπάνες, που αφορούν την εκπαίδευση, επειδή πιστεύουμε πως η οικονομική αυτή αδυναμία δεν θα πρέπει να σταθεί εμπόδιο στη μόρφωση.

Αντίστοιχες δράσεις υπάρχουν και σε άλλους δήμους, όπως Κοινωνικό Φαρμακείο στο Ηράκλειο Αττικής και Κοινωνικά Παντοπωλεία στην Αθήνα, τον Πειραιά, τη Θεσσαλονίκη, τη Λάρισα, την Ξάνθη, την Καβάλα, την Καλαμάτα, τους Αγίους Αναργύρους, τον Άλιμο, το Μαρκόπουλο και όλες τις μεγάλες πόλεις της Κρήτης.
Διαβάστε Περισσότερα »

Αποδείξεις τέλος – Όλα τα σενάρια για το σύστημα που θα τις αντικαταστήσουν


Η νέα ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών ασπάζεται την άποψη ότι το μέτρο των αποδείξεων εξελίχθηκε σε παταγώδη αποτυχία.
Δεν υπήρξε τόνωση των εσόδων από ΦΠΑ, το υπουργείο Οικονομικών και τα σπίτια μας γέμισαν χαρτούρα ενώ η φοροκάρτα έχει εξελιχθεί σε…ανέκδοτο. Ήδη στο τραπέζι έχουν πέσει πλήθος σεναρίων για την αντικατάσταση του αποτυχημένου μέτρου. Το fpress.gr παρουσιάζει τα κυρίαρχα.
1ο σενάριο: Παροχή κινήτρων για τη διενέργεια των συναλλαγών μέσω χρεωστικών ή πιστωτικών καρτών.

Η υποχρεωτική εφαρμογή ενός τέτοιου μέτρου δεν είναι δυνατή καθώς δεν διαθέτει πιστωτική ή χρεωστική κάρτα όλος ο πληθυσμός ενός πολλές πιστωτικές έχουν «πλαφονάρει». Προαιρετικά όμως, το μέτρο μπορεί να φανεί χρήσιμο. Για τις συναλλαγές που θα γίνονται μέσω των πιστωτικών ή των χρεωστικών καρτών, θα ενημερώνεται αυτόματα η Γενική Γραμματεία ενώ οι καταναλωτές ως αντάλλαγμα θα παίρνουν μια έκπτωση από την αξία της συναλλαγής τους (πιθανότατα θα απολαμβάνουν χαμηλότερο συντελεστή Φ.Π.Α)

2ο σενάριο: Παροχή κινήτρων για τη διενέργεια συναλλαγών μέσω καρτών σε συγκεκριμένους κλάδους

Το 2ο σενάριο είναι παραλλαγή του πρώτου και μπορούν να εφαρμοστούν και τα δύο. Προβλέπει ότι τα οικονομικά κίνητρα προς τους καταναλωτές για την πληρωμή της συναλλαγής με κάρτα, θα είναι ισχυρότερα για συγκεκριμένους κλάδους οι οποίοι θεωρούνται ύποπτοι για φοροδιαφυγή. Για παράδειγμα, θεωρείται άσκοπο να πριμοδοτείς τις συναλλαγές στα σούπερμαρκετ καθώς οι μεγάλες εταιρείες εκδίδουν πάντα απόδειξη. Αντίθετα, δεν μπορεί να ισχυριστεί κάποιος το ίδιο για τα περιφερειακά μίνι μάρκετ και τα παντοπωλεία. Βέβαια, το να γίνει τέτοιος διαχωρισμός, εγείρει και άλλα θέματα (π.χ τα μεγάλα σούπερ μάρκετ μπορούν να εγείρουν θέμα αθέμιτου ανταγωνισμού αν δοθούν κίνητρα για ηλεκτρονικές συναλλαγές μόνο στα μίνι μάρκετ και τα παντοπωλεία).

3ο σενάριο: Διαγωνισμοί και κληρώσεις με «λαχνό» τις αποδείξεις

Το μέτρο έχει εφαρμοστεί σε αρκετές χώρες (π.χ Κίνα) με αρκετή επιτυχία. Στις αποδείξεις τυπώνονται αυτόματα μοναδικοί κωδικοί και ανά τακτά χρονικά διαστήματα διενεργούνται κληρώσεις, Ο κάτοχος του ή των τυχερών αριθμών, κερδίζουν δώρα ή μετρητά.

4ο σενάριο: Εφαρμογή προγραμμάτων επιβράβευσης αντίστοιχα με αυτά των τραπεζών

Τα προγράμματα επιβράβευσης, μπορούν να λειτουργήσουν και για την πάταξη της φοροδιαφυγής. Ο φορολογούμενος, θα κάνει όσο περισσότερε συναλλαγές μπορεί με τη χρήση της φοροκάρτας. Οι συναλλαγές θα μεταφράζονται σε πόντους τους οποίους ο καταναλωτής θα μπορεί να μετατρέπει σε δώρα, φορολογικές εκπτώσεις κλπ.

5ο σενάριο: Υποχρεωτική διενέργεια συναλλαγών μέσω τράπεζας από ένα ύψος και πάνω

Προς το παρόν, η υποχρεωτική διενέργεια συναλλαγών μέσω τράπεζας έχει όριο τα 1500 ευρώ. Θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι το όριο αυτό θα μειωθεί αισθητά ενώ θα αλλάξει και το σύστημα ποινών για τις επιχειρήσεις που δεν θα συμμορφώνονται.



Διαβάστε Περισσότερα »

ΕΦΕΤ: Ανάκληση εμφιαλωμένου νερού

Σε δειγματοληψία επιτραπέζιου νερού, εμφιαλωμένου σε πλαστικές φιάλες των 18,9 λίτρων προχώρησε ο ΕΦΕΤ
προκειμένου να ελέγξει τις μικροβιακές παραμέτρους του προϊόντος. Μετά από εξετάσεις, που διενεργήθηκαν σε συνέχεια των ελέγχων που αφορούσαν την επιχείρηση Μαμμής Ι. & ΣΙΑ Ε.Ε, ανιχνεύθηκε από την χημική υπηρεσία Σερρών το βακτήριο Pseudomonas aeruginosa (πυοκυανική ψευδομονάδα).
Το δείγμα χαρακτηρίστηκε ως «μη σύμφωνο-μη ασφαλές – επιβλαβές για την υγεία».

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΕΦΕΤ η εμπορική επωνυμία του προϊόντος είναι LIVAS και στο πλαστικό πώμα της φιάλης αναγράφονται με αυτοκόλλητη ετικέτα οι ενδείξεις: «Επιτραπέζιο νερό, πηγής Κεφαλαρίου – Δράμας παρασκευάζεται και εμφιαλώνεται από την Μαμμής Ι & ΣΙΑ Ε.Ε 14 χιλ. Δράμας – Καβάλας Αγ. Αθανάσιος Δήμος Δοξάτου Τ.Κ. 66300 Δράμας», με τους εξής αριθμούς παρτίδας και ημερομηνίες λήξεως:
- LOT 191/10 και ημερομηνία λήξεως 09-07-2013,
- LOT 197/10 και ημερομηνία λήξεως 15-07-2013,
- LOT 198/10 και ημερομηνία λήξεως 16-07-2013,

Ο Ε.Φ.Ε.Τ. απαίτησε την άμεση απόσυρση των προϊόντων από την ελληνική αγορά και καλεί τους καταναλωτές, που έχουν ήδη προμηθευτεί τις συγκεκριμένες φιάλες νερού να μην το καταναλώσουν.

Διαβάστε Περισσότερα »

Περισυλλογή-Κτηνιατρική Φροντίδα των αδέσποτων στο Δήμο Θηβαίων


HΔημοτική Αρχή για το ζήτημα των αδέσποτων ζώων, που περιφέρονται κυρίως στο κέντρο της πόλης των Θηβών, θέλοντας αφενός να προστατέψει την υγεία των δημοτών και αφετέρου να δώσει στα ζώα τη φροντίδα που αξίζουν, κάλεσε όλους τους κτηνιάτρους της πόλης για να εξετάσουν το ζήτημα.


Κατά την συνάντηση αποφασίστηκαν τα ακόλουθα:
  • Η περισυλλογή των αδέσποτων ζώων και η προσωρινή τους διαμονή σε ειδικό εγκεκριμένο καταφύγιο ζώων.
  • Η κτηνιατρική τους φροντίδα ( εμβολισμός, στείρωση, αποπαρασίτωση, ηλεκτρονική σήμανση)
  • Επαναφορά στο οικείο τους περιβάλλον (εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου απ’ όπου περισυλλέγησαν )

Με αυτή την κίνηση ο Δήμος Θηβαίων θέτει τις βάσεις μιας πολιτισμένης αντιμετώπισης των «άστεγων» ζώων. Απώτερος σκοπός, είναι η ενημέρωση και η καλλιέργεια συνείδησης του υπεύθυνου ιδιοκτήτη συντροφιάς, ώστε να περιοριστεί το φαινόμενο της εγκατάλειψης ζώων καθώς και η προώθηση της υιοθεσίας από ανθρώπους, που θα τους χαρίσουν τη ζεστασιά και την ασφάλεια μιας οικογένειας.

Γι’ αυτό το λόγο ο Δήμος Θηβαίων καλεί του Δημότες του:

  • Να βοηθήσουν στη περισυλλογή, υποδεικνύοντας χώρους συγκέντρωσης των αδέσποτων ζώων. (τηλ. 2262350661)
  • Να συνδράμουν με τη στάση τους τα συνεργεία περισυλλογής ζώων.
  • Να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους για υιοθεσία των υγιών πλέον τετράποδων.  (τηλ. 2262350661)

Τέλος, ο Δήμος Θηβαίων ευχαριστεί όλους τους κτηνιάτρους της πόλης για την συμμετοχή και το ενδιαφέρον τους στην προσπάθεια άμεσης και αποτελεσματικής αντιμετώπισης του ζητήματος των αδέσποτων ζώων.
Διαβάστε Περισσότερα »

Σαν σήμερα....


Δείτε τα σημαντικότερα γεγονότα που έγιναν σαν σήμερα 25 Ιουλίου....

Γεγονότα
325: Λήγουν οι εργασίες της Α' Οικουμενικής Συνόδου στη Νίκαια της Βιθυνίας. Καθιερώνεται το Σύμβολο της Πίστεως (Πιστεύω) και η μέθοδος του υπολογισμού του Πάσχα.
1261: Ο Αλέξιος Στρατηγόπουλος, στρατηγός του αυτοκράτορα της Νίκαιας Μιχαήλ 8ου του Παλαιολόγου, ανακτά την Κωνσταντινούπολη που κατέλαβαν το 1204 οι Σταυροφόροι.
1797: Ο βρετανός ναύαρχος Οράτιος Νέλσον χάνει 200 άνδρες και το δεξί του χέρι, κατά τη διάρκειας αποτυχημένης απόβασης για την κατάληψη της Τενερίφης.
1814: Ο άγγλος μηχανικός Τζορτζ Στέφενσον πατεντάρει την ατμομηχανή.
1893: Ο πρωθυπουργός Σωτήριος Σωτηρόπουλος εγκαινιάζει τη Διώρυγα της Κορίνθου. Το έργο εμπνεύστηκε και εκτέλεσε ο Χαρίλαος Τρικούπης, η κυβέρνηση του οποίου «έπεσε» δύο μήνες νωρίτερα.
1929: Ψηφίζεται από τη Βουλή επί πρωθυπουργίας Ελευθερίου Βενιζέλου ο νόμος «Περί μέτρων ασφαλείας του κοινωνικού καθεστώτος και προστασίας των ελευθεριών». Είναι γνωστός ως Ιδιώνυμο και είχε στόχο την καταστολή της κομμουνιστικής προπαγάνδας και δράσης.

Γεννήσεις
1848: Άρθουρ Τζέιμς Μπάλφουρ, πρωθυπουργός της Μ. Βρετανίας από το 1902 έως το 1920. Ήταν ο πρώτος υψηλού επιπέδου πολιτικός που διακήρυξε το 1917 ότι οι Εβραίοι θα πρέπει να αποκτήσουν το δικό τους κράτος στην Παλαιστίνη. (Διακήρυξη Μπάλφουρ) (Θαν. 19/3/1930)
1894: Γκαβρίλο Πρίντσιπ, βοσνιοσέρβος φοιτητής, που άναψε τη θρυαλλίδα του Α' Παγκοσμίου Πολέμου με τη δολοφονία του αυστριακού αρχιδούκα Φραγκίσκου Φερδινάνδου στο Σεράγιεβο. (Θαν. 28/4/1918)
1905: Ελίας Κανέτι, βούλγαρος συγγραφέας. Βραβεύτηκε με Νόμπελ Λογοτεχνίας το 1981. (Θαν. 14/8/1994)

Θάνατοι
1853: Χοακίν Μουριέτα, διάσημος καλιφορνέζος παράνομος, ο επονομασθείς και μεξικάνος Ρομπέν των Δασών. Αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για τη δημιουργία του Ζορό. (Γεν. 1829)
1967: Κωνσταντίνος Παρθένης, διακεκριμένος ζωγράφος. (Γεν. 10/5/1878)
1994: Παΐσιος ο Αγιορείτης, κατά κόσμο Αρσένιος Ενζεπίδης, Ορθόδοξος Μοναχός, θεωρούμενος από πολλούς ως σύγχρονος Άγιος. (Γεν. 1924)



Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ