Κυριακή 29 Ιουλίου 2012

Aπολαύστε την όμορφη παραλία στο Σαράντι Βοιωτίας



 











Διαβάστε Περισσότερα »

Τι περιλαμβάνει το πρόγραμμα την τρίτη μέρα των Ολυμπιακών Αγώνων

Τι περιλαμβάνει το πρόγραμμα την τρίτη μέρα των Ολυμπιακών Αγώνων
Κωπηλασία, ExCel, σκοποβολή, πινγκ-πονγκ, ιστιοπλοία, τοξοβολία περιλαμβάνει η τρίτη μέρα των Αγώνων, με την κολύμβηση ωστόσο να συγκεντρώνει τα βλέμματα αφού θα διεξαχθούν τέσσερις τελικοί.
Με στόχο μία καλή παρουσία και κρυφό όνειρο μία θέση στο βάθρο, η Ιουλιέτα Μπουκουβάλα ανοίγει την Δευτέρα την ελληνική παρουσία των λεγόμενων «βαριών» αθλημάτων στους Ολυμπιακούς του Λονδίνου. Η Γιαννιώτισσα πρωταθλήτρια μετέχει στην κατηγορία των -57κ., που θα αρχίσει στις 11:30 (ώρα Ελλάδας), στο ExCel, και θα ολοκληρωθείστις 6 μ.μ. με τον τελικό. Πρώτος αντίπαλος της «ασημένιας» πρωταθλήτριας Ευρώπης (φέτος στη Ρωσία) θα είναι η Λουπετέι Κόμπας από την Κούβα, ενώ στη συνέχεια, εφόσον προκριθεί στη 16άδα, την περιμένει η Ρωσίδα Ζαμπλούντινα.
Στα προκριματικά της κολύμβησης ελληνική συμμετοχή υπάρχει μόνο στα 200μ. πεταλούδα των ανδρών, και μάλιστα διπλή. Ο Γιάννης Δρυμωνάκος (3η σειρά, 1η διαδρομή) και ο Στέφανος Δημητριάδης (4η σειρά, 8η διαδρομή) θα δώσουν γύρω στις 12:30 την μάχη για πρόκριση στους βραδινούς ημιτελικούς, έργο πολύ δύσκολο, καθώς ο μεν Δρυμωνάκος έχει την 21η επίδοση και (όπως φάνηκε στα 400μ. μικτή ατομική) δεν είναι σε καλή κατάσταση, ο δε Δημητριάδης έχει τον 23ο χρόνο, κι αυτόν από πέρυσι.
Στο Ιτον Ντόρνεϊ, μπαίνει στη μάχη των Αγώνων και το τελευταίο ελληνικό πλήρωμα της κωπηλασίας. Ο λόγος για την τετράκωπο ανδρών, την οποία αποτελούν οι Στέργιος Παπαχρήστος, Γιώργος Τζιάλλας, Γιάννης Τσίλης και Γιάννης Χρήστου. Η ελληνική ομάδα μετέχει στην 3η και τελευταία σειρά, που θα αρχίσει στη 1 μ.μ., μαζί με τα πληρώματα της Ολλανδίας, των ΗΠΑ και της Ιταλίας. Οι τρεις πρώτοι προκρίνονται απευθείας στα ημιτελικά της Πέμπτης (2/8), ενώ ο τέταρτος της κούρσας θα δώσει ρεπεσάζ την Τρίτη 31/7.
Στην τρίτη μέρα των Αγώνων  αρχίζουν την προσπάθειά τους στο σκητ της σκοποβολής οι Ευθύμης Μίττας και Νίκος Μαυρομμάτης. Ο προκριματικός, που αρχίζει στις 11:00 στο «Royal Artillery Barracks», θα ολοκληρωθεί το μεσημέρι της Τρίτης, ενώ ο τελικός (με τη συμμετοχή έξι σκοπευτών) θα γίνει το απόγευμα της ίδιας ημέρας. Ο Μίττας, που πριν λίγο καιρό ισοφάρισε το παγκόσμιο ρεκόρ στο αγώνισμα, έχει ελπίδες διάκρισης, σε ένα αγώνισμα που μεταξύ των φαβορί συγκαταλέγεται ο Κύπριος Γιώργος Αχιλλέως.
Ο Καλλίνικος Κρεάνγκα αντιμετωπίζει στη 1 μ.μ. στο Excel τον Δανό Μάικλ Μέιζ, στον 3ο γύρο του απλού ανδρών στο πινγκ πονγκ, με στόχο να πετύχει την υπέρβαση και να περάσει στους «16» του Ολυμπιακού τουρνουά, ώστε να ισοφαρίσει την επιτυχία του Πεκίνου. Δύο ώρες αργότερα αγωνίζεται στην ίδια φάση ο Παναγιώτης Γκιώνης, που θα βρει στο δρόμο του τον Ιάπωνα Σέιγια Κισικάουα.
Στο Γουεϊμάουθ ρίχνονται στη μάχη άλλα τρία πληρώματα ιστιοπλοϊας. Πρόκειται για τους Διονύση Δήμου/Μιχάλη Πατενιώτη (49er), την Αννα Αγραφιώτη (Laser radial) και τον Βαγγέλη Χειμώνα (Laser). Στις κλάσεις αυτές θα διεξαχθούν οι δύο πρώτες ιστιοδρομίες, ενώ παράλληλα συνεχίζονται με την 3η και 4η κούρσα τα Star (Παπαθανασίου/Τσότρας) και τα Finn (Μιττάκης). Η εκκίνηση σε όλες τις κατηγορίες δίνεται στις 14:00.
Στις 18:30 στο «Horse Guards Parade» οι Βίκυ Αρβανίτη και Μαρία Τσαρτσιάνη δίνουν τον δεύτερο αγώνα τους στο τουρνουά του μπιτς βόλεϊ, απέναντι στις Ρωσίδες Βάσινα/Βοζάκοβα, και μόνο με νίκη θα διατηρήσουν ελπίδες πρόκρισης στην επόμενη φάση.
Τέλος, στο «Lord's Cricket Ground», η Ευαγγελία Ψάρρα αντιμετωπίζει στους «64» της τοξοβολίας την Ινδή Λάισραμ. Ο αγώνας αρχίζει στις 12:57 και, αν η Ελληνίδα πρωταθλήτρια προκριθεί, θα παίξει αμέσως μετά με τη νικήτρια της αναμέτρησης μεταξύ της Μεξικανής Ρονάν και της Μπάνοβα από το Καζακστάν.
Στο αγωνιστικό πρόγραμμα συνεχίζει να δεσπόζει η κολύμβηση, που περιλαμβάνει και τέσσερις τελικούς: στα 200μ. ελεύθερο ανδρών, όπου απόντος του Φελπς αναμένεται μεγάλη μάχη ανάμεσα στον Αμερικανό Λόχτε, τον Κινέζο Σουν και τον Γάλλο Ανιέλ, στα 100μ. πρόσθιο γυναικών, όπου αδιαφιλονίκητο φαβορί είναι η Αμειρκανίδα Ρεμπέκα Σόνι, και στα 100μ. ύπτιο ανδρών και γυναικών. Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει και ο τελικός του σύνθετου ομαδικού ανδρών στην ενόργανη γυμναστική, ενώ το πρόγραμμα περιλαμβάνει επίσης τελικούς στις καταδύσεις (συγχρονισμένες 10μ. ανδρών), στην ξιφασκία (ξίφος μονομαχίας γυναικών), στο τζούντο (-73κ. ανδρών και -57κ. γυναικών), στη σκοποβολή (10μ. αεροβόλο τουφέκι ανδρών) και στην άρση βαρών (62κ. ανδρών και 58κ. γυναικών).
Διαβάστε Περισσότερα »

Κλειστές αύριο οι τράπεζες

Εικοσιτετράωρη απεργία πραγματοποιούν αύριο οι εργαζόμενοι στην ΟΤΟΕ. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ομοσπονδίας, πρόκειται για προειδοποιητική απεργία με....




αίτημα να δοθούν χρήματα στην πραγματική οικονομία.
Διαβάστε Περισσότερα »

Στα ημιτελικά της κωπηλασίας Τσιάβου και Γιαζιτζίδου-Πάνε για μετάλλιο

Στα ημιτελικά της κωπηλασίας Τσιάβου και Γιαζιτζίδου-Πάνε για μετάλλιο
Την 1η θέση της 2ης προκριματικής σειράς κατέλαβαν οι Χριστίνα Γιαζιτζίδου και Αλεξάνδρα Τσιάβου στο διπλό σκιφ ελαφρών βαρών και εξασφάλισαν την απευθείας πρόκριση στα ημιτελικά που θα διεξαχθούν την Πέμπτη, 2 Αυγούστου. Το ελληνικό πλήρωμα και μεγάλη ελπίδα της Ελλάδας για ένα μετάλλιο ήταν πρώτο από την αρχή, ξέφυγε με μεγάλη απόσταση από τις αντιπάλους και πέρασε το φίνις με χαρακτηριστική άνεση και επίδοση 7:03.66. Απευθείας πρόκριση εξασφάλισαν και οι 2ες σήμερα στην ίδια προκριματική σειρά, Μπρόουνεν Ουότσον, Χάνα Έβρι-Χολ από την Αυστραλία με 7:05.30. Ο τελικός του διπλού σκιφ ελαφρών βαρών των γυναικών είναι προγραμματισμένος για το Σάββατο, 4 Αυγούστου.
Διαβάστε Περισσότερα »

Σπαρτιατική εξάσκηση στα κάμπινγκ της Χρυσής Αυγής


Όσοι περιμένουν στιγμές χαλάρωσης θα απογοητευτούν

Στρατιωτικά «σκηνάκια» θα θυμίζουν οι θερινές κατασκηνώσεις της Χρυσής Αυγής που θα πραγματοποιηθούν τον Αύγουστο σε διάφορες περιοχές της χώρας.

Στόχος τους είναι η εκπαίδευση μελών και φίλων όχι μόνο στην ιδεολογία της Χρυσής Αυγής, αλλά και στις πολεμικές τέχνες, με έμφαση στο αρχαιοελληνικό παγκράτιο.

Τα camps που ξεκίνησαν πριν από δέκα χρόνια διαρκούν τρεις μέρες και για το φετινό καλοκαίρι έχει ήδη ανακοινωθεί η κατασκήνωση στη λίμνη Πλαστήρα (3,4 και 5/8), ενώ προγραμματίζονται μέσα στον Αύγουστο παρόμοιες δράσεις στη Βόρεια Ελλάδα, στην Αττική και στην Κρήτη.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα Πρώτο Θέμα οι στιγμές χαλάρωσης στην κατασκήνωση είναι ελάχιστες.

Η απόλυτη πειθαρχία και η σκληρή εξάσκηση έχουν τον πρώτο λόγο, όχι μόνο για τους άντρες αλλά και για τις γυναίκες που θα είναι φέτος περισσότερες από τα προηγούμενα χρόνια.

Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να έχουν μαζί τους αντίσκηνο και στα προσωπικά τους είδη υποχρεωτική αθλητική περιβολή, που θα συνοδεύεται από μαύρα μπλουζάκια του κόμματος.

Στο ψυχαγωγικό τμήμα του κατασκηνωτικού προγράμματος περιλαμβάνονται προβολή ταινιών με εθνικοπατριωτικό ή ιστορικό περιεχόμενο, τουρνουά τάβλι, κολύμπι στη θάλασσα αλλά και μουσικό πάρτι με όλες τις τελευταίες επιτυχίες του λεγόμενου εθνικιστικού ροκ.
Διαβάστε Περισσότερα »

Μια κυρία των 1629 ψήφων κυβερνά τη χώρα;


Η Μαρία Ρεπούση συγγράφει το κατάπτυστο βιβλίο της ιστορίας της ΣΤ’ Δημοτικού και για να αποσυρθεί από τη …δεξιά …πατριωτική κυβέρνηση χρειάστηκαν τα χίλια μύρια όσα.
Η Μαρία Ρεπούση πάρα ταύτα, με τον αριθμό ρεκόρ σε σταυρούς (1629) γίνεται μια από τους τριακόσιους βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου.
Η Μαρία Ρεπούση τα βάζει με τον εκκλησιασμό.
Η Μαρία Ρεπούση παρά τα όσα ακούει από όλο το διαδίκτυο, ετοιμάζεται να χτυπήσει και την πρωινή προσευχή αλλά με πέπλο το “υποχρεωτικό” του πράγματος.
Αντίδραση; Καμία. Ούτε φυσικά από τη ΔΗΜΑΡ αλλά ούτε κι από κάτι γομάρ που δεν καταλαβαίνουν τίποτε.
Μα όλοι υπόδουλοι της Ρεπούση; Μια κυρία των μερικών εκατοντάδων ψήφων κυβερνά τη χώρα;
Πότε θα καταλάβουμε ότι ο εχθρός δεν είναι προ των πυλών αλλά ΕΝΤΟΣ;
Που θα πάει όμως Μαρία, ρόδα είναι και γυρίζει. Και όταν οι δοκιμασίες σε φέρουν από κάτω κάποια στιγμή όπως όλους τους ανθρώπους, εκεί να δεις πόσα προσευχές θα κάνεις!
Αλλά όπως είχε γράψει και κάποιος εδώ μέσα προ καιρού Ρε-που-σε βρήκαμε Ρεπούση!



Διαβάστε Περισσότερα »

Παραδοσιακή και λαϊκή βραδιά στο Σαράντι Βοιωτίας

ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ  ΕΞΩΡΑΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΑΡΑΛΙΑΣ ΣΑΡΑΝΤΗ <<Ο ΠΟΣΕΙΔΩΝ>>
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Ο Συλλογός μας ,διοργανώνει μουσικοχορευτική  εκδηλωση στην μαρίνα της Παραλίας Σαράντη,το Σαββατο 4 Αυγουστου με ζωντανή  παραδοσιακή και λαική μουσική.
απο το Δ.Σ
 Ωρα εναρξης 10 το βράδυ
Ενημερωτικα θα εχουμε ποτα μπυρες  και σουβλακια σε προσιτές  τιμές.
To Viotiashop.gr θα παραβρεθεί στην εκδήλωση του Συλλόγου.
Διαβάστε Περισσότερα »

Γυναίκα-μυστήριο παρήλασε με τους αθλητές της Ινδίας!

Επίσημη διαμαρτυρία στους διοργανωτές των Ολυμπιακών Αγώνων κατέθεσε η Ινδία, καθώς μια άγνωστη γυναίκα παρήλασε ανάμεσα στους αθλητές της κατά τη διάρκεια της τελετής έναρξης.

Η γυναίκα που φορούσε ένα κόκκινο μπλουζάκι και μπλε παντελόνι, βρισκόταν δίπλα από το σημαιοφόρο της Ινδίας κατά την παρέλαση της Ολυμπιακής Αποστολής της χώρας παρόλο που δεν αποτελούσε μέρος της και χωρίς να φέρει κανένα διακριτικό γνώρισμα των διοργανωτών.
Διαβάστε Περισσότερα »

Βοιωτία:Την τράκαραν και την λήστεψαν!!!


Έφυγαν με το αυτοκίνητό της και την τσάντα της...

Αναζητούνται για να συλληφθούν τέσσερις (4) άγνωστοι δράστες για ληστεία σε βάρος ηλικιωμένης στην περιοχή Κοκκίνη Δερβενοχωρίων Βοιωτίας
Αναζητούνται για να συλληφθούν, από αστυνομικούς της Αστυνομικής Διεύθυνσης Βοιωτίας, τέσσερις (4) άγνωστοι δράστες, για ληστεία σε βάρος ηλικιωμένης, χθες (28-07-2012) το μεσημέρι, στην περιοχή Κοκκίνη Δερβενοχωρίων Βοιωτίας.
Ειδικότερα χθες περίπου στις 15:45΄ το μεσημέρι, οι δράστες επιβαίνοντας σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο ενεπλάκησαν σε τροχαίο ατύχημα με προπορευόμενο όχημα, το οποίο οδηγούσε μία 72χρονη ημεδαπή.
Στη συνέχεια οι δράστες αποβίβασαν με τη βία την 72χρονη από το όχημά της και αφού της αφαίρεσαν μία χρυσή αλυσίδα που φορούσε στον λαιμό της, διέφυγαν με το όχημά της προς άγνωστη κατεύθυνση, εγκαταλείποντας στο σημείο πρόκλησης του τροχαίου το όχημα στο οποίο επέβαιναν οι ίδιοι.
Εντός του οχήματός της η 72χρονη είχε μία τσάντα, που περιείχε το χρηματικό ποσό των (300) ευρώ, το δελτίο της Αστυνομικής της ταυτότητας, την άδεια ικανότητας οδήγησης, μία πιστωτική κάρτα και ένα βιβλιάριο καταθέσεων τραπέζης.
Από την αστυνομική έρευνα που διενεργήθηκε, προέκυψε ότι για το όχημα που εγκατέλειψαν οι δράστες είχε δηλωθεί κλοπή χθες το πρωί στο Αστυνομικό Τμήμα Ασπροπύργου και κατασχέθηκε προκειμένου να αποδοθεί στον ιδιοκτήτη του.
Ενεργείται προανάκριση από το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών, ενώ συνεχίζονται έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.


Διαβάστε Περισσότερα »

Σύλληψη για ναρκωτικά στη Φθιώτιδα


Συνελήφθη, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών, στην παραλία Βλυχάδα Μαλεσίνας Φθιώτιδας από προσωπικό του γραφείου Ασφάλειας και του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χαλκίδας ένας άνδρας 32 ετών διότι βρέθηκαν στην κατοχή του ένα αυτοσχέδιο τσιγάρο με ποσότητα ακατέργαστης ινδικής κάνναβης βάρους 0,9 γραμμαρίων και ένα πλαστικό κουτί με ποσότητα ακατέργαστης ινδικής κάνναβης βάρους 0,6 γραμμαρίων.

Στη συνέχεια ο 32χρονος παρέδωσε, από την αυλή της οικίας του, μια πλαστική συσκευασία με ποσότητα ακατέργαστης ινδικής κάνναβης βάρους 67,8 γραμμαρίων.

Προανάκριση, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, διενεργείται από το Λιμενικό Σταθμό Λάρυμνας ενώ οι ναρκωτικές ουσίες κατασχέθηκαν.
Διαβάστε Περισσότερα »

Απευθείας πρόκριση στα ημιτελικά για Γιαζιτζίδου, Τσιάβου...


Την 1η θέση της 2ης προκριματικής σειράς κατέλαβαν οι Χριστίνα Γιαζιτζίδου και Αλεξάνδρα Τσιάβου στο διπλό σκιφ ελαφρών βαρών και εξασφάλισαν την... απευθείας πρόκριση στα ημιτελικά που θα διεξαχθούν την Πέμπτη, 2 Αυγούστου.

Το ελληνικό πλήρωμα και μεγάλη ελπίδα της Ελλάδας για ένα μετάλλιο ήταν πρώτο από την αρχή, ξέφυγε με μεγάλη απόσταση από τις αντιπάλους και πέρασε το φίνις με χαρακτηριστική άνεση και επίδοση 7:03.66.

Απευθείας πρόκριση εξασφάλισαν και οι 2ες σήμερα στην ίδια προκριματική σειρά, Μπρόουνεν Ουότσον, Χάνα Έβρι-Χολ από την Αυστραλία με 7:05.30. Ο τελικός του διπλού σκιφ ελαφρών βαρών των γυναικών είναι προγραμματισμένος για το Σάββατο, 4 Αυγούστου. .
Διαβάστε Περισσότερα »

Οι τροφές της αϋπνίας

Κάποια τρόφιμα προκαλούν αϋπνία. Και κάποια από αυτά δεν τα φανταζόμαστε καν. Ανακαλύψτε ποια είναι και κλείστε μάτι...








 1. Η Σοκολάτα

Όλοι γνωρίζουμε ότι λίγη σοκολάτα μπορεί να μας κάνει να νιώσουμε καλύτερα, γνωρίζετε όμως ότι ο γλυκός αυτός πειρασμός περιέχει καφεΐνη; Εναλλακτικά αν λατρεύετε τη σοκολάτα, μπορείτε να δοκιμάσετε μαύρη, βιολογική σοκολάτα που περιέχει μικρότερη ποσότητα καφεΐνης. Εκτός από την καφεΐνη όμως και η ζάχαρη "ξυπνάει" το μυαλό. Καλύτερα λοιπόν να μην τρώτε γλυκά το βράδυ. Αν νιώθετε ότι χαλαρώνετε με τα γλυκά, τότε ίσως θα ήταν σκόπιμο να προτιμήστε τους σύνθετους υδατάνθρακες, όπως για παράδειγμα του ρυζιού και όχι των γλυκών.

 2. Η πίτσα

Το τσίλι, καυτερά φαγητά και οι σπέσιαλ πίτσες μπορεί να μας κρατήσουν ξάγρυπνους, σύμφωνα με τους ειδικούς. Τα φαγητά αυτά δεν είναι βαριά μόνο για το στομάχι, αλλά μπορεί να διαταράξουν και τον ύπνο. Οι όξινες ιδιότητες αυτών των φαγητών άλλωστε μπορεί να προκαλέσουν  καούρα και παλινδρόμηση. Αν σας αρέσουν αυτά τα φαγητά προτιμήστε τα σαν μεσημεριανό και όχι το βράδυ. Με τον τρόπο αυτό, δεν θα περιορίσετε τόσο την καούρα, αν και το κάψιμο ή η παλινδρόμηση επιδεινώνονται όταν ξαπλώνουμε, αλλά τουλάχιστον θα μπορέσετε να κοιμηθείτε το βράδυ.  Ακόμη, τρόφιμα που μπορεί να επιδεινώσουν τις καούρες είναι τα κρεμμύδια, η μέντα, η σοκολάτα, τα εσπεριδοειδή, οι χυμοί, οι ντομάτες και τα λιπαρά τρόφιμα.

 3. Προπαρασκευασμένα κρέατα και κρέας σε κονσέρβα

Είναι μια εύκολη επιλογή για ένα γρήγορο γεύμα, αλλά οι ειδικοί προειδοποιούν τους οπαδούς τους ότι μπορεί να δυσκολεύσουν τον ύπνο τους. Ζαμπόν, μπέικον, λουκάνικα και καπνιστά κρέατα περιέχουν υψηλά επίπεδα τυραμίνης, η οποία είναι μια ουσία (αμινοξύ) που διεγείρει τον εγκέφαλο και δυσκολεύει τον ύπνο. Προτιμήστε για βραδινό μια σαλάτα ή λαχανικά με ψάρι ή κοτόπουλο.

 4. Το αλκοόλ

Πολλοί θεωρούν ότι 2-3 ποτηράκια αλκοόλ μετά το βραδινό είναι ένας υπέροχος τρόπος για να χαλαρώσουν μετά από μια δύσκολη μέρα. Ωστόσο οι ειδικοί επισημαίνουν ότι το αλκοόλ μπορεί να επιφέρει ακριβώς το αντίθετο αποτέλεσμα. Οι επιπτώσεις του δεν περιορίζονται μόνο στην υπνηλία που πράγματι μπορεί να φέρει σε πολλούς: προκαλεί αφυδάτωση στον οργανισμό και διούρηση, επομένως αυτό μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα να διακόπτετε τον ύπνο σας για να επισκευτείτε την τουαλέτα.  Ειδικά αν ξανακοιμάστε δύσκολα, αυτό μπορεί να σας διαταράξει τον ύπνο.

5 .Τυρί

Αν ένας ήσυχος ύπνος είναι στις επιδιώξεις σας αποφύγετε τα πεπαλαιωμένα τυριά, όπως η παρμεζάνα, ρομάνο και ασιάγκο που περιέχουν υψηλά επίπεδα τυραμίνης, ένα αμινοξύ, το οποίο –σύμφωνα με τους ειδικούς- μπορεί να σας κρατήσει ξύπνιους.

Διαβάστε Περισσότερα »

Ολυμπιακοί αγώνες 2004.Τόσο μας στοίχισαν.

Μας "φέσωσαν" για να κάνουν την ντόλτσε βίτα τους!!!
Ποια τελετή έναρξης στο Λονδίνο; Απίστευτα στοιχεία – σοκ ξυπνάνε τις πιο άσχημες μνήμες για το μεγάλο φαγοπότι στους Oλυμπιακούς Aγώνες της ντροπής το 2004.
Έχουν περάσει οκτώ χρόνια. Κι όσο καλοδιάθετος κι αν είναι κάποιος απέναντι σε εκείνο το πάρτι μεγαλομανίας του 2004, δύσκολα κρατάει την οργή του...


Ποιος άκουγε…
Οι λίγες φωνές που προειδοποιούσαν εγκαίρως ότι κάτι δεν πάει καλά, έμεναν ως είθισται στο περιθώριο. Και τα λεφτά έρρεαν. Θα ήταν μάλλον υπερβολή αν λέγαμε ότι μια βασική αιτία της σημερινής χρεοκοπίας της Ελλάδας ήταν οι ολυμπιακοί αγώνες.

Σίγουρα, όμως, παίξανε σημαντικό ρόλο! Στην Ελλάδα, πάντως, εδώ και πολλές δεκαετίες η γενικευμένη κρίση διαρκείας δεν είχε να κάνει μόνο με λεφτά, αλλά κυρίως με λερωμένες συνειδήσεις.

Τις τελευταίες μέρες άρχισα να γυρνάω προς τα πίσω. Να ψάχνω, να βρίσκω και να συγκρίνω. Τι έγινε πριν τους ολυμπιακούς, τι μετά, τι συμβαίνει σήμερα.

Παντού βλέπει κανείς πεταμένα λεφτά, με τα ολυμπιακά έργα να σαπίζουν. Το κόστος της διοργάνωσης πήγε ο κούκος αηδόνι. Και σα να μην έφτανε αυτό, τα έργα έχουν εγκαταλειφθεί στις αράχνες τους ή είναι έτοιμα να δοθούν πια κοψοχρονιά! Με λίγα λόγια, το πάρτι έγινε θρίλερ! Και μέσα σ' αυτό το χάος, ποιός θα μας πει ποιός φταίει; Μην ξεχνάμε ότι είμαστε στην χώρα του κουκουλώματος! Ξεκινάμε, λοιπόν…

Πανηγύρια και προσδοκίες…
Στις 5 Σεπτεμβρίου 1997 ο Χουάν Αντόνιο Σάμαρανκ έδινε τους αγώνες στην Ελλάδα. Σχεδόν όλοι πανηγύριζαν στην χώρα μας…

Την επόμενη μέρα (6/9/1997) διαβάζουμε στον ελληνικό Τύπο ότι η Ελλάδα γυρίζει σελίδα. Οι αριθμοί και οι προβλέψεις ζαλίζουν. Ακόμα και σε δραχμές…

• 1 τρις δραχμές θα είναι ο τζίρος της ολυμπιάδας 2004.
• 130.000 νέες θέσεις εργασίας θα δημιουργηθούν.
• 2.000.000 διανυκτερεύσεις ξένων τουριστών στους ολυμπιακούς θα αποφέρουν έσοδα 42 δις δρχ.
• Στο εμπόριο και την βιομηχανία ο τζίρος θα είναι 165 δις δρχ. και στις κατασκευές 110 δις.
• Τέλος, ο κρατικός προϋπολογισμός θα έχει έσοδα 300 δις δρχ. μόνο από φόρους!

Τι πιο φυσιολογικό να πει «σωθήκαμε» ο κάθε άνθρωπος. Αμ δε!

Για παράδειγμα, οι προσδοκίες για περισσότερους τουρίστες διαψεύστηκαν παταγωδώς. Ούτε τόσοι τουρίστες ήρθαν τον μήνα των ολυμπιακών αγώνων, ούτε αρκετοί όλη την ολυμπιακή χρονιά: «Το 2004, χρονιά των Αγώνων, ήρθαν 11,7 εκατ. ξένοι τουρίστες, δηλ. 1 εκατ. ξένοι λιγότεροι σε σύγκριση με το 2003» (Ελευθεροτυπία, 13/3/2010).

Όσο για τον ελληνικό αθλητισμό, εκεί κι αν έπεσε ξεπάστρεμα. Ρόλο, φυσικά, έπαιξαν και τα σκάνδαλα ντόπινγκ που προέκυψαν από το 2004 και ύστερα, αποδεικνύοντας ότι κάτι δεν πήγαινε καλά και πρωτύτερα.

Η εκτίναξη και η κοροϊδία

Το παιχνίδι συμφερόντων άρχισε να αγριεύει. Το κόστος των ολυμπιακών αγώνων έφτασε σιγά – σιγά, κι ενώ ξεκίνησε από πολύ χαμηλότερα το 1997, να είναι κάποια στιγμή τον Δεκέμβριο του 2003 (σχετική δήλωση Βενιζέλου στην βουλή) στα 4,5 δις ευρώ, κι όχι δραχμές πια.

Σιγά – σιγά, όμως, αυτό το κόστος άρχισε να ανεβαίνει κι άλλο. Και να γίνεται πια δυσθεώρητο. Συν τοις άλλοις, τα κόμματα ξεκίνησαν να παίζουν με τη νοημοσύνη του κόσμου. Την κολοκυθιά, δηλαδή!

Στις 11 Αυγούστου 2005 τα δις έχουν γίνει σαν πετσετάκια και πετάνε προς τα πάνω, λες και μιλάμε για σεντς.

Παίζανε την κολοκυθιά!

Στις 19 Αυγούστου 2004 ο Πέτρος Δούκας κάνει λόγο για 7 δις ευρώ, στις 12 Νοεμβρίου 2004 οι Αλογοσκούφης – Πετραλιά μιλάνε για 8,9 δις ευρώ και στις 8 Αυγούστου 2005 πάλι η Πετραλιά κάνει λίγο για 13 δις! Απλά να υπενθυμίσω ότι σήμερα κόβονται συντάξεις για μόνο 150-200 εκ. ευρώ!

Κι όλα αυτά ενώ μέχρι το 2003 όλοι μίλαγαν για μόλις 4,5 δις! Και φυσικά οι πολιτικοί υπόσχονταν έναν φοβερό αθλητισμό, ότι τα παιδιά θα έχουν στάδια για να αθλούνται, ότι ο τουρισμός μας θα εκτοξευτεί όσο ποτέ, ότι η Αθήνα θα γίνει πόλη υπόδειγμα. Αλίμονο σε όσους τα έχαψαν τα παραμύθια ειδικά των δυο μεγαλοπιασμένων κομμάτων…

Από 3 εκ. στα 399 εκ. το ΟΑΚΑ!


Σε έκθεση του υπουργείου οικονομικών το 2005 (που αποκαλύφθηκε από την Real News στις 30/4/2011) διαβάζουμε τα εξής φρικαλέα κι ενδεικτικά:

• Ενώ τα έργα στο ΟΑΚΑ ήταν να γίνουν με 3,1 εκ. ευρώ, τελικά το κόστος τους έφτασε στα 399 εκ. ευρώ.
• Το Παναθηναϊκό Στάδιο είχε προβλεφθεί να κοστίσει 300.000 ευρώ για έργα βελτιωτικά. Η υπέρβαση δαπανών στο κόστος έφτασε στα 11,5 εκ. ευρώ! Τα ίδια γίνανε και μ’ άλλα στάδια.
• Η Real News σε εκείνο το δημοσίευμα έκανε λόγο για κόστος ολυμπιακών αγώνων στα 13,5 δις ευρώ συνολικά!

Δεκαπλάσια από τους Αυστραλούς!

Σύμφωνα με στοιχεία που κατατέθηκαν στην βουλή τον Ιούνιο του 2011 υπάρχει κι ακόμα ένα εξοργιστικό στοιχείο:

• Ο κάθε Αυστραλός έδωσε για τους αγώνες του Σίδνει το 2000 το ποσό των 75 ευρώ.
• Ο κάθε Έλληνας έδωσε τουλάχιστον 844 (!!!) ευρώ, λόγω «εξωπραγματικών υπερκοστολογήσεων έργων το 2004».

Και λέμε τουλάχιστον επειδή κανένας δεν ξέρει ακόμα και σήμερα όχι πόσο έφτασε, αλλά ούτε καν αν έκλεισε ο λογαριασμός των ολυμπιακών αγώνων 2004.

Μας τσάκισε η ασφάλεια!
Από άλλα στοιχεία που βρήκαμε προκύπτουν ακόμα πιο σοκαριστικά νούμερα για το πόσο πληρώσαμε το καθετί:

• Στην Ατλάντα το 1996, που έγινε και βομβιστικό κτύπημα κατά τη διάρκεια των ολυμπιακών αγώνων, η ασφάλεια για κάθε αθλητή κόστισε 9,7 ευρώ και για κάθε θεατή 7,8 ευρώ.
• Το κόστος αυτό εκτινάχθηκε στην Αθήνα, εν μέρει λόγω των Δίδυμων Πύργων και της Μαδρίτης, σε 107,5 ευρώ για την ασφάλεια κάθε θεατή και 213 ευρώ για κάθε αθλητή! Έλεος…

Στα 30 δις ευρώ η σούμα;
Πόσο πήγε τελικά το μαλλί; Μόνο ο θεός γνωρίζει μέχρι και σήμερα.

Η Ελευθεροτυπία έγραφε στις 13/3/2010: «Εκτιμήσεις ανεβάζουν το τελικό κόστος (των ολυμπιακών αγώνων) μεταξύ των 20-30 δις ευρώ αν συμπεριληφθούν δαπάνες που δεν θα γίνονταν ποτέ ή θα περνούσαν από λιγότερο ταχύρρυθμες διαδικασίες αν δεν υπήρχε η χρονική πίεση και ο μεγαλοϊδεατισμός της Ολυμπιάδας».

Φυσικά, η αξιοποίηση των έργων ήταν της πλάκας. Όχι μόνο τα χρυσοπληρώσαμε, αλλά και τα περισσότερα πάνε στράφι, όπως φαίνεται. Ερείπια γίνονται.

Οι χλιδές στην πλάτη των κορόιδων

Η μεγαλομανία της Ψωροκώσταινας ελληνικής πλευράς, αλλά και η στοά αθανάτων της ΔΟΕ που, όπως μπορείτε να δείτε από το σχετικό απόκομμα πιο κάτω, πίεζε συνέχεια για περισσότερες χλιδές (αφού βρήκε κορόιδα να πληρώνουν), έκανε το φορτίο αβάσταχτο. Τα έργα μαραζώνουν. Κοστίζουν για συντήρηση, δίχως να αποδίδουν, ενώ κανείς δεν ξέρει τι θα απογίνουν.

Η κωμωδία αλά μίστερ Μπιν είναι ότι από το 2009 κιόλας είχε ξεκινήσει φαγωμάρα Παπανδρέου – Καραμανλή για το πόσο στράφι πάνε τα ολυμπιακά έργα! Οι πρώτες δηλώσεις Παπανδρέου όταν έγινε πρωθυπουργός ήταν: «Οι ολυμπιακές εγκαταστάσεις θα δοθούν στους πολίτες». Λες κι έχει όρεξη κανένας πολίτης να παλεύει με κατσαρίδες, ποντίκια κι αράχνες μέσα στις εγκαταστάσεις.

Η πυρόσβεση σε αποθήκες, πυρκαγιές παντού!
«Αναξιοποίητα παραμένουν στην ουσία και τα ολυμπιακά ακίνητα, με πιο χαρακτηριστικό τον περιβάλλοντα χώρο στο Ολυμπιακό Στάδιο με τις παρεμβάσεις του Σ. Καλατράβα, που παραμένει κλειστό και για τις επισκέψεις τουριστών απαιτείται ειδική άδεια! Υπερσύγχρονα συστήματα ελέγχου και πυρόσβεσης, που είχαν αγοραστεί το 2004, παραμένουν σε αποθήκες και δεν αξιοποιήθηκαν για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών στην Πάρνηθα και την Πελοπόννησο!!!».

Έρημα στάδια…
Για το κλου της ιστορίας, δείτε παρακάτω φωτογραφίες τωρινές ή λίγο παλιότερες από εγκαταστάσεις που έχουν να κάνουν με τους ολυμπιακούς αγώνες. Για παράδειγμα, θα δείτε εξαιρετικές φωτογραφίες που δημοσίευσαν χθες Τα Νέα με τίτλο «Έρημα στάδια ζητούν ξεκλείδωμα». Και θα καταλάβετε πολλά…

Βλέποντας την τελετή έναρξης και στους φετινούς ολυμπιακούς αγώνες, θα μπορούσαμε – μου φαίνεται – να κλάψουμε με την ησυχία μας για όλα τα προ οκταετίας όργια που φορτώθηκαν στις πλάτες μας… Ντόπες, μπετόν, δις ευρώ να πετάνε στον αέρα!

Η Αθήνα το 2004 είναι ο χαμένος ολυμπιακός κρίκος! Μιλάμε για την απόλυτη καταστροφή!
Διαβάστε Περισσότερα »

 Απλά βήματα κατά του στρες

Το στρές είναι ένα αναπόφευκτο κομμάτι της καθημερινότητας. Περιβαλλοντολογικοί και κοινωνικοί παράγοντες όπως ο γρήγορος ρυθμός ζωής, η μόλυνση, η κίνηση στους δρόμους, οι πολλές υποχρεώσεις, τα διαπροσωπικά ή οικονομκά προβλήματα, οι εργασιακές απαιτήσεις και η απώλεια αγαπημένων προσώπων μπορούν να προκαλέσουν στρές και ένταση στη ζωή.

Ο τρόπος επίσης που ο καθένας σκέπτεται και ερμηνεύει την εμπειρία του καθορίζει το επίπεδο έντασης που θα βιώσει. Για παράδειγμα, αν ερμηνεύσετε ένα πικρόχολο βλέμμα από τον διευθυντή σας ως σημάδι ότι δεν κάνετε καλή δουλειά, το πιο πιθανόν είναι ότι θα αγχωθείτε. Εάν όμως ερμηνεύσετε το ίδιο βλέμμα ως κούραση ή ένδειξη ενός προσωπικού προβλήματος, δεν θα βιώσετε τον ίδιο βαθμό στρες.

Ανακαλύψτε τις πηγές του στρές σας
Για να αντιμετωπίσετε το στρές στη ζωή σας και να νιώσετε πιο χαλαροί αρχίστε βρίσκοντας τι ακριβώς σας στρεσάρει. Αυτό δεν είναι τόσο απλό όσο ακούγεται μιας και οι πραγματικές πηγές του στρές δεν είναι πάντα εμφανείς .
Αναγνωρίστε στρεσογόνες σκέψεις και συμπεριφορές κατά τη διάρκεια της μέρας σας. Μην επαναπαύεστε στην πεποίθηση ότι το στρές είναι στη φύση της δουλειάς σας ή φυσική απόρροια της οικογενειακής σας ζωής. Αποδεχτείτε το δικό σας μερίδιο ευθύνης για την ύπαρξη έντασης και μην ρίχνετε πάντα το φταίξιμο σε άλλους ανθρώπους ή καταστάσεις. Η λύση του προβλήματος είναι στα χέρια σας.
Δοκιμάστε να κρατήσετε ένα ημερολόγιο στρες σε καθημερινή βάση. Γράψτε τι σας προκάλεσε στρες, πως νιώσατε, πως αντιδράσατε και τι κάνατε για να κάνετε τον εαυτό σας να νιώσει καλύτερα.


Αποφύγετε το περιττό στρες

Μάθετε να λέτε όχι όταν σας δίνουν παραπάνω ευθύνες από αυτές που μπορείτε να χειριστείτε είτε στην προσωπική είτε στην επαγγελματική σας ζωή. Παρόλο που μπορεί να έχετε την καλή διάθεση να φανείτε χρήσιμοι όταν σας το ζητούν, είναι βέβαιο ότι αν υπερφορτώνετε τους εαυτούς σας, το στρες θα παραμείνει στη ζωή σας.

Αποφύγετε τους αρνητικούς ανθρώπους.
Κάθε άνθρωπος επηρεάζεται ψυχολογικά από τον περίγυρό του. Αν θεωρείτε ότι υπάρχουν κάποια άτομα στη ζωή σας που σας αγχώνουν ή σας επηρεάζουν αρνητικά, προσπαθείστε να περνάτε λιγότερο χρόνο μαζί τους.

Πάρτε τον έλεγχο του περιβάλλοντός σας. Εάν σας αγχώνει η κίνηση, βρείτε έναν άλλο δρόμο για να πάτε σπίτι σας ακόμα κι αν είναι μακρύτερος. Αν σας αγχώνουν οι ειδήσεις, κλείστε την τηλεόραση.

Κατεβάστε ταχύτητα. Η σύγχρονη ζωή επιβάλλει γρήγορους ρυθμούς και συνεχή εγρήγορση. Μερικές φορές λίγο φρενάρισμα βοηθάει θετικά και συμβάλλει στην χαλάρωση. Αρχίστε απλά περπατώντας λίγο πιο αργά από το σπίτι ως το αμάξι ή μείνετε πέντε λεπτά περισσότερο απ’ότι συνήθως στο ντούς.

Αλλάξτε τον τρόπο σκέψης σας

Ρωτήστε τον εαυτό σας: Θα έχει το πρόβλημα αυτό την ίδια βαρύτητα 5 χρόνια από σήμερα; Εάν ναι, οργανώστε ένα σχέδιο για την επίλυση του, εάν όχι, χαλαρώστε, ίσως τελικά να μην είναι τόσο σοβαρό όσο αφήσατε τον εαυτό σας να πιστεύει.

Επαναπροσδιορίστε τις απαιτήσεις που έχετε από τον εαυτό σας. Μήπως είναι πολύ υψηλές; Η τελειομανία είναι συνήθως πηγή στρες μιας και κάθε άνθρωπος έχει τα όρια του. Εάν πιέζετε συνεχώς τον εαυτό σας να είναι καλός σε όλα, είναι σίγουρο ότι η ένταση θα συνεχιστεί.
Σκεφτείτε θετικά. Ακόμα κι αν υπάρχουν προβλήματα στη ζωή σας, αφιερώστε λίγα λεπτά την ημέρα στο να αναλογιστείτε τα θετικά στοιχεία στη ζωή σας. Για ποιο πράγμα είστε ευγνώμων;
Οργανωθείτε και αλλάξτε καταστάσεις

Διαχειριστείτε τον χρόνο σας καλύτερα.
Η διαχείριση χρόνου είναι από τους πιο σημαντικούς παράγοντες στην αποτελεσματική αντιμετώπιση του στρες. Αναλογιστείτε τους στόχους και τις αξίες σας και θέστε προτεραιότητες. Γνωρίζοντας τις προτεραιότητές σας, μπορείτε να φτιάξετε ενα καθημερινό πλάνο με τις δραστηριότητες που δεν μπορούν να περιμένουν και αυτές που ίσως μπορείτε να αναβάλλετε για αργότερα.
Εκφράστε τα συναισθήματα σας. Εάν κάτι σας απασχολεί στην προσωπική ή επαγγελματική σας ζωή, μιλήστε ανοιχτά για αυτό και εκφράστε τα συναισθήματα σας στο άτομο με το οποίο υπάρχει το πρόβλημα. Το κλειδί εδώ είναι να μιλήσετε με έναν φιλικό, μη κριτικό τρόπο έτσι ώστε να αποφευχθούν διαμάχες και κατά συνέπεια περισσότερο στρες.
Διασκεδάστε και χαλαρώστε

Αναπνεύστε. Βάλτε το ένα χέρι σας στο στήθος και το άλλο στο στομάχι. Αναπνεύστε κανονικά. Ποιο χέρι σηκώνεται περισσότερο όταν εισπνέετε; Εάν είναι το χέρι του στήθους σημαίνει ότι αναπνέετε ρηχά από το στήθος, ένα είδος αναπνοής που συνδεέται με το άγχος. Η βαθιά αναπνοή είναι διαφραγματική. Μπορείτε να εξασκήσετε τον εαυτό σας να αναπνέει διαφραγματικά. Χαλαρώστε και εισπνεύστε από τη μύτη γεμίζοντας με αέρα την κοιλιά σας σα μπαλόνι. Κρατήστε για λίγο την αναπνοή σας και εκπνεύστε αργά από το στόμα. Επαναλάβετε για 5-10 λεπτά καθημερινά.

Ασκηθείτε.

Η φυσική άσκηση βοηθάει στην έκκριση ενδορφινών στον οργανισμό, που είναι ο φυσιολογικός μηχανισμός ευχαρίστησης. Η άσκηση επίσης χαλαρώνει την μυϊκή ένταση που συνδέεται με το στρές και αυξάνει την εκπομπή κυμάτων άλφα στον εγκέφαλο-αυτό σημαίνει ότι σας βοηθά να συγκεντρώνεστε καλύτερα.

Κάντε πράγματα που σας ευχαριστούν,το αξίζετε. Η ζωή δεν θα έπρεπε να είναι μόνο δουλειά και υποχρεώσεις, γι’αυτό αφιερώστε χρόνο για διασκέδαση. Βγείτε έξω με φίλους, δείτε μια ευχάριστη ταινία, πηγαίνετε βόλτα με το σκύλο ή γεμίστε την μπανιέρα με νερό και απολαύστε ένα ζεστό μπάνιο.

Συντάκτης: Mαρια Simon (Ψυχολόγος) moodhackers.blogspot.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Συνελήφθη ο άνθρωπος που έβαλε την Ιρλανδία στο μνημόνιο!

Συνελήφθη στο αεροδρόμιο, κατά την επιστροφή του από τις διακοπές, ο πρώην επικεφαλής της...


 Anglo Irish bank, της τράπεζας που με τα χρέη της οδήγησε την Ιρλανδία στο μνημόνιο.

Ο 64χρονος Σον Φιτζπάτρικ, πρώην επικεφαλής της εθνικοποιημένης πλέον Anglo Irish, συνελήφθη στα πλαίσια της τριετούς έρευνας των αρχών για οικονομικές ατασθαλίες στην τράπεζα η οποία εκτεθειμένη στην στεγαστική φούσκα της Ιρλανδίας κατέρρευσε, αφήνοντας στους φορολογουμένους έναν λογαριασμό 30 δις ευρώ, ήτοι περισσότερα από 6.500 ευρώ χρέος για κάθε Ιρλανδό πολίτη!
Διαβάστε Περισσότερα »

Έβγαλε τα συμπεράσματά του


Έβγαλε τα συμπεράσματά του 
Μπορεί ο Λεβαδειακός να έμεινε στο 0-0 με τον Πιερικό σε φιλικό παιχνίδι, όμως ο Γιώργος Παράσχος έβγαλε χρήσιμα συμπεράσματα αναφορικά με την συνέχεια της προετοιμασίας. Ο Έλληνας τεχνικός είδε κάθε παίκτη που είχε στην διάθεσή του και έδειξε ικανοποιημένος από όσα είδε, όχι όμως και από το γεγονός πως η ομάδα του δεν σκόραρε.

Η ενδεκάδα του Λεβαδειακού: Τσιντώτας (46’ Κυριακίδης), Μαχαίρας (46’ Κοτίτσας), Γεωργίου, Ζαννιάς (80’ Καραματσούκης), Κουτσόπουλος (60’ Μανωλάς), Ζησόπουλος (46’ Κόρμπος), Κάλφας (υπό δοκιμή) (46’ Νικολακάκης), Μίλιεβιτς (46’ Ακόμα), Ζαουί (46’ Μπουντόπουλος), Ροτζέριο, Βασιλείου (70’ Γκριτζάπης).

Πιερικός: Βασιλειάδης, Δήμου, Λαζαρίδης, Γιαζιτζόγλου, Κωτσιόπουλος, Λόπεζ, Φαμπίνιο, Κόιτς, Μιχαηλίδης, Νίκου, Σεχολάρι. Στο δεύτερο ημίχρονο έπαιξαν και οι: Παπατολίκας, Σκέντος (80’ Τουλίκας), Τσιώμης, Καρτσαμπάς, Κραγιόπουλος, Ίτσιος, Παπατόλιος, Μετενίδης, Καραγκούνης, Παπαδόπουλος, Βραχνός.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΜΠΑΙΝΕΙ ΛΟΥΚΕΤΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΑΕΙ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ!!!


Τέσσερα περιφερειακά πανεπιστήμια και δεκάδες σχολές χαμηλής έως ανύπαρκτης ζήτησης από τους υποψηφίους, βρίσκονται ένα βήμα πριν από την κατάργησή τους, με το σχέδιο «Αθηνά». Πληροφορίες θέλουν, να μπαίνει λουκέτο σε 150 σχολές ΑΕΙ-ΤΕΙ. Πρώτα στη λίστα βρίσκονται τα ΑΕΙ Στερεάς Ελλάδας, Δυτικής Ελλάδας, Μακεδονίας και Δυτικής Μακεδονίας
Με την απομάκρυνση περίπου 500 φοιτητών και από την πόλη της Λιβαδειάς, η τοπική οικονομία θα δεχθεί καίριο πλήγμα, μέσα στην συνεχώς επιδεινούμενη οικονομική κατάσταση που επικρατεί στην πρωτεύουσα του νομού Βοιωτίας.. Έτσι εκτός από τα εκατοντάδες σπίτια που θα παραμείνουν κενά, τα τοπικά καταστήματα, από εστιατόρια έως και εμπορικά θα δουν από τη μια στιγμή στην άλλη στο εισόδημά τους αισθητή μείωση, τόσο στην Λιβαδειά όσο και στη Θήβα μιας και το εκεί ΤΕΙ που λειτουργεί αναμένεται να έχει την ίδια τύχη!
*** Στις 3/7/2012 η εφημερίδα μας είχε «ανακινήσει» το θέμα, φοβούμενη  τα χειρότερα αλλά δεν υπήρξε από καμία πλευρά ενδιαφέρον.
Τι έλεγε το ρεπορτάζ:
tharrosvioton.gr

Διαβάστε Περισσότερα »

Μέχρι και 4 εκ. ευρώ μπορεί να απαιτήσει η Παπαχρήστου!

Νομικοί αθλητικοί κύκλοι ανέφεραν ότι η Βούλα Παπαχρήστου που αποκλείστηκε από τους Ολυμπιακούς Αγώνες…λόγω ρατσιστικού σχολίου, δικαιούται να εγείρει απαιτήσεις για αποζημίωση. Κρίνουν ότι η αποπομπή της αθλήτριας, η οποία πριν αποκλειστεί ζήτησε....


συγγνώμη, δε μπορεί να γίνει με απόφαση είτε του αρχηγού της ελληνικής ολυμπιακής αποστολής είτε της ΕΟΕ (Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή).

Για να αποκλειστεί η Παπαχρήστου θα έπρεπε να υπάρχει: α) Δική της απόφαση, β) Απόφαση της ΔΟΕ, γ) Πειθαρχική διαδικασία του ΣΕΓΑΣ. Δηλαδή θα έπρεπε να συμβαίνει οπωσδήποτε ένα από τα τρία παραπάνω. Με δεδομένο ότι η αθλήτρια είχε υψηλές επιδόσεις και μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες θεωρείται βέβαιο ότι θα συμμετείχε σε χρυσοφόρα meeting, μετριοπαθείς οικονομικοί κύκλοι υπολογίζουν τις απώλειες της αθλήτριας και του προπονητικού team στα 4 εκατομμύρια ευρώ.

Αυτά τα χρήματα θα προέρχονταν από χορηγίες εταιρειών αθλητικών ειδών και κρατικές επιχορηγήσεις. Απαιτήσεις για αποζημιώσεις μπορεί να εγείρει και ο ΣΕΓΑΣ, ο οποίος όμως τώρα βρίσκεται στριμωγμένος μετά το ντοπάρισμα Χονδροκούκη
Newsbomb.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Κάθε μήνα και ένα... ραντεβού με την Εφορία.


 Τι θα πληρώσουμε από τον Αύγουστο μέχρι τα μέσα του 2013. Η ρύθμιση που προωθεί το υπουργείο Οικονομικών για αποπληρωμή του φόρου εισοδήματος σε 10 δόσεις θα αφορά νοικοκυριά με οικογενειακό εισόδημα έως 100.000 ευρώ. 800 εκατ. ευρώ αναμένεται να μπουν στα δημόσια ταμεία από την πληρωμή των... ξεχασμένων ΦΑΠ. 



Στενές σχέσεις με την....  Εφορία αποκτούν πλέον οι φορολογούμενοι. Κάθε μήνα μέχρι και τον Μάιο του 2013 θα πληρώνουν τουλάχιστον έναν φόρο στα ταμεία του Δημοσίου. Τα «χαράτσια» έρχονται το ένα μετά το άλλο, με τους φορολογούμενους να μην προλαβαίνουν να πάρουν ανάσα.
Hδη έχουν πληρώσει το Ενιαίο Τέλος Ακινήτων για το 2009, ενώ η «φορο-καταιγίδα» των φετινών εκκαθαριστικών σημειωμάτων βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών ταχυδρομεί στους φορολογούμενους τη μια παρτίδα εκκαθαριστικών μετά την άλλη, με τον μεγαλύτερο όγκο να καταφθάνει στους φορολογούμενους τον Αύγουστο.
Το σοκ από τα εκκαθαριστικά (φόρος εισοδήματος, εισφορά αλληλεγγύης, τέλος επιτηδεύματος) είναι ισχυρό για τους φορολογούμενους, αφού επτά στους δέκα καλούνται να πληρώσουν πρόσθετους υπέρογκους φόρους για τα εισοδήματα που απέκτησαν το 2011, όταν πέρυσι μόλις δύο στους δέκα φορολογούμενους πλήρωσαν έξτρα φόρο. Το υπουργείο Οικονομικών, για να διευκολύνει τους φορολογούμενους στην εξόφληση των εκκαθαριστικών, προωθεί ειδική ρύθμιση που θα προβλέπει την καταβολή των πρόσθετων φόρων έως και σε 10 μηνιαίες δόσεις.
Η ΓΓΠΣ θα επιδιώξει να προετοιμάσει την αποστολή των εκκαθαριστικών σημειωμάτων του Φόρου Ακίνητης Περιουσίας των ετών 2010 και 2011 μέχρι το τέλος Αυγούστου.
Στις αρχές Αυγούστου θα αρχίσουν να έρχονται οι λογαριασμοί της ΔΕΗ, στους οποίους θα είναι ενσωματωμένο το ειδικό τέλος ακινήτων του 2012. Αυτό θα πρέπει να καταβληθεί σε πέντε διμηνιαίες δόσεις.
Από τα τέλη Σεπτεμβρίου, η ΓΓΠΣ θα αρχίσει να στέλνει στους ιδιοκτήτες ακινήτων τον «ξεχασμένο» λογαριασμό του Φόρου Ακίνητης Περιουσίας για το 2010. Θα τον πληρώσουν όσοι κατέχουν ακίνητα αντικειμενικής αξίας άνω των 400.000 ευρώ. Στο τελευταίο δίμηνο του έτους οι φορολογούμενοι θα κληθούν να πληρώσουν τον Φόρο Ακίνητης Περιουσίας του 2012 αλλά και τα τέλη κυκλοφορίας για το 2013.


Φορολογικός γολγοθάς μέχρι τα μέσα του 2013
Σοκ και δέος προκαλούν στους φορολογουμένους τα φετινά εκκαθαριστικά σημειώματα. Οι έξτρα φόροι που καλούνται να πληρώσουν περίπου 5,7 εκατομμύρια νοικοκυριά για τα εισοδήματα που απέκτησαν το 2011 εκτιμάται ότι θα ξεπεράσουν συνολικά τα 6 δισ. ευρώ.
Ηδη έχουν ταχυδρομηθεί 2.717.139 εκκαθαριστικά σημειώματα, από τα οποία προκύπτει ότι σχεδόν επτά στους δέκα φορολογουμένους καλούνται να πληρώσουν έξτρα φόρο που κατά μέσο όρο ανέρχεται σε 1.698 ευρώ. Με την προθεσμία για την ηλεκτρονική υποβολή των φορολογικών δηλώσεων να εκπνέει στις 31 Ιουλίου, ο μεγαλύτερος όγκος των εκκαθαριστικών θα αρχίσει να φθάνει στους φορολογουμένους εντός του Αυγούστου.
Πολλοί φορολογούμενοι, κυρίως συνταξιούχοι και οικογένειες με παιδιά, μόλις ανοίγουν τον φάκελο του εκκαθαριστικού τούς πιάνει κρύος ιδρώτας, αφού διαπιστώνουν ότι το συνολικό ποσό των φόρων που καλούνται να πληρώσουν αντιστοιχεί σε 2 έως και 3 μηνιαίες συντάξεις ή μισθούς. Μάλιστα η κάθε δόση που θα πρέπει να πληρώσουν υπερβαίνει ολόκληρο το μηνιαίο εισόδημά τους. Εκτός από τον πρόσθετο φόρο για τα εισοδήματα του 2011 στα εκκαθαριστικά περιλαμβάνεται η ειδική εισφορά αλληλεγγύης, που επιβάλλεται με συντελεστές 1% - 4% στους έχοντες εισοδήματα άνω των 12.000 ευρώ, και το τέλος επιτηδεύματος των 500 ευρώ για όσους άσκησαν ατομική επιχείρηση ή ελεύθερο επάγγελμα.

Το αφορολόγητο
Η μείωση του αφορολόγητου ορίου στα 5.000 ευρώ από 12.000 ευρώ, η αύξηση των τεκμηρίων διαβίωσης και η περικοπή των φοροαπαλλαγών έχουν ανεβάσει κατακόρυφα τον φετινό λογαριασμό της Εφορίας.
Το υπουργείο Οικονομικών για να διευκολύνει τους φορολογουμένους στην εξόφληση των «φουσκωμένων» εκκαθαριστικών αλλά και σε μια προσπάθεια να διασώσει από την κατάρρευση τις εισπράξεις του Δημοσίου, επεξεργάζεται ειδική ρύθμιση για την πληρωμή των πρόσθετων φόρων έως και σε 10 μηνιαίες δόσεις.
Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι η ρύθμιση θα αφορά νοικοκυριά με οικογενειακό εισόδημα έως 100.000 ευρώ και ο αριθμός των μηνιαίων δόσεων θα είναι αντιστρόφως ανάλογος του εισοδήματος κάθε φορολογουμένου. Για μικρά εισοδήματα οι δόσεις μπορεί να φθάσουν τις δέκα, ενώ για μεγαλύτερα εισοδήματα οι δόσεις θα είναι λιγότερες, αφού στόχος του υπουργείου είναι η αποπληρωμή των φόρων για τα εισοδήματα του 2011 να έχει ολοκληρωθεί μέχρι και τον Μάιο του 2013.
Στο υπουργείο Οικονομικών επιδιώκουν το μεγαλύτερο μέρος των φοροεπιβαρύνσεων και συγκεκριμένα το 70% να έχει εισπραχθεί μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου 2013. Με την κίνηση αυτή, το υπουργείο Οικονομικών επιδιώκει να αποτρέψει την εκδήλωση ενός κινήματος «δεν πληρώνω», διευκολύνοντας τους φορολογουμένους στην εξόφληση των υπέρογκων εκκαθαριστικών, και από την άλλη να εισπράξει το 70% των πρόσθετων φόρων μέχρι και το τέλος Φεβρουαρίου 2013 προκειμένου να «μετρήσουν» στα έσοδα του φετινού προϋπολογισμού.
Στο τραπέζι των συζητήσεων έχει πέσει και η πρόταση να επιβάλλεται ένας μικρός τόκος για τις δόσεις των πρόσθετων φόρων που θα εξοφληθούν από τον Μάρτιο και μετά. Το οικονομικό επιτελείο αφού λάβει το «ΟΚ» από την τρόικα θα ενεργοποιήσει αμέσως τη ρύθμιση προκειμένου να τεθεί σε εφαρμογή, ενδεχομένως στο τέλος του μήνα.

Τέλη κυκλοφορίας
Το σήμα δίνει τη θέση του στην ηλεκτρονική απόδειξη
Μέχρι το τέλος του έτους οι φορολογούμενοι θα κληθούν να πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας του 2013, από τα οποία αναμένονται έσοδα περίπου 1,1 δισ. ευρώ. Ομως αυτήν τη φορά οι ιδιοκτήτες οχημάτων δεν θα στηθούν στις ουρές των τραπεζών και της Εφορίας για την προμήθεια των σημάτων τελών κυκλοφορίας.
Το υπουργείο Οικονομικών έχει αποφασίσει να καταργήσει τα αυτοκόλλητα σήματα και ήδη η Γενική Γραμματεία Πληροφορικών Συστημάτων έχει αρχίσει να τρέχει τον σχεδιασμό ειδικής εφαρμογής, που θα αντικαταστήσει τα σήματα τελών κυκλοφορίας με αποδείξεις.
Σύμφωνα με τους σχεδιασμούς, οι φορολογούμενοι θα μπαίνουν στο Taxisnet και πληκτρολογώντας τον αριθμό κυκλοφορίας του οχήματός τους και θα εκδίδουν έναν κωδικό. Με αυτόν θα πηγαίνουν στην τράπεζα ή θα πληρώνουν ηλεκτρονικά, θα παίρνουν την απόδειξη και αυτή θα υποκαθιστά το σήμα τελών κυκλοφορίας.
Οι ιδιοκτήτες που θα θεωρήσουν ότι μπορούν να αποφύγουν με τη νέα μέθοδο την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας θα πρέπει να το ξανασκεφτούν, αφού όχι μόνο θα πληρώσουν δύο φορές τα τέλη κυκλοφορίας, αλλά δεν θα μπορούν να υποβάλουν φορολογική δήλωση.
Πιο συγκεκριμένα, αν ο φορολογούμενος δεν έχει πληρώσει τα τέλη, όταν συμπληρώνει τον αριθμό του ΙΧ του στην ηλεκτρονική φορολογική δήλωση, θα βγαίνει απευθείας ειδοποίηση με την οποία θα ενημερώνεται ότι οφείλει πρόστιμο ίσο με το διπλάσιο του τέλους κυκλοφορίας. Αν δεν το πληρώσει, δεν θα μπορεί να υποβάλει δήλωση φορολογίας εισοδήματος.

Το «χαράτσι»
Οριστικά σε 5 δόσεις μέσω λογαριασμών ΔΕΗ
Στους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος που θα αρχίσουν να λαμβάνουν τα νοικοκυριά από τις αρχές Αυγούστου θα περιλαμβάνεται και η πρώτη δόση του ειδικού τέλους ακινήτων για το 2012. Η εξόφληση του «χαρατσιού» θα γίνει σε πέντε διμηνιαίες δόσεις μέχρι τον Μάιο του 2013 και δεν υπάρχει η παραμικρή αλλαγή ως προς τους υπόχρεους πληρωμής ή το ύψος του τέλους.
Οσα πλήρωσαν οι ιδιοκτήτες ηλεκτροδοτούμενων ακινήτων για το 2011 θα πληρώσουν και φέτος, αλλά αντί για δύο διμηνιαίες δόσεις η εξόφληση θα γίνει σε πέντε. Από το ειδικό τέλος ακινήτων το υπουργείο Οικονομικών προσδοκά να εισπράξει περίπου 2,2 δισ. ευρώ.
Ωστόσο αξίζει να σημειωθεί ότι πέρυσι 500.000 φορολογούμενοι επέλεξαν να μην πληρώσουν το χαράτσι και τελικά τα στοιχεία τους διαβιβάστηκαν στις Εφορίες με τις οφειλές να αθροίζονται στα περίπου 45 δισ. ευρώ ληξιπρόθεσμων χρεών προς το Δημόσιο.
Ο κίνδυνος να μην πληρωθεί και φέτος το χαράτσι από εκατοντάδες χιλιάδες φορολογουμένους είναι ορατός και αναμένεται να επιστρατευθεί η απειλή κατασχέσεων για όσους αψηφήσουν τον νόμο.
Σε κάθε περίπτωση, πάντως, οι καταναλωτές που δεν θα πληρώσουν το ΕΕΤΗΔΕ δεν απειλούνται με διακοπή της ηλεκτροδότησης, καθώς το μέτρο αυτό έχει κριθεί αντισυνταγματικό από το Συμβούλιο της Επικρατείας.
Η τυχόν απλήρωτη οφειλή του ειδικού τέλους ακινήτων θα μεταφέρεται για είσπραξη στον επόμενο λογαριασμό ηλεκτρικού ρεύματος και σε περίπτωση που παραμείνει απλήρωτη, θα μεταβιβάζεται για είσπραξη στις υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών, οι οποίες θα έχουν στη συνέχεια το δικαίωμα να τη διεκδικήσουν ακόμη και με κατασχέσεις σε εισοδήματα και κινητά περιουσιακά στοιχεία του οφειλέτη.
Το 2013 το ΕΕΤΗΔΕ καταργείται και θα αντικατασταθεί από ένα ενιαίο ειδικό τέλος ακινήτων, το οποίο θα επιβαρύνει όχι μόνο τα κτίσματα και τα εντός σχεδίου οικόπεδα αλλά και τις εκτός σχεδίου εδαφικές εκτάσεις, δηλαδή τα αγροτεμάχια, όχι όμως και τις εκτάσεις που ανήκουν στους κατά κύριο επάγγελμα αγρότες. Ο νέος φόρος στα ακίνητα θα έχει αφορολόγητο όριο και προοδευτική κλίμακα συντελεστών.

Παίρνει φωτιά το πετρέλαιο θέρμανσης
«Φωτιά» στους οικογενειακούς προϋπολογισμούς αναμένεται να βάλει από τις 15 Οκτωβρίου 2012 το πετρέλαιο θέρμανσης. Από τη συγκεκριμένη ημερομηνία θα εφαρμοστεί η εξίσωση των ειδικών φόρων κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης και στο πετρέλαιο κίνησης. Η εξίσωση των φόρων θα έχει ως συνέπεια η τιμή πώλησης του πετρελαίου θέρμανσης να αυξηθεί στα επίπεδα του 1,30 ? 1,40 ευρώ το λίτρο, από 1 ευρώ που είχε διαμορφωθεί την προηγούμενη χειμερινή περίοδο.
Το μέτρο αυτό εκτιμάται ότι θα αποδώσει στον φετινό κρατικό προϋπολογισμό τουλάχιστον 500 εκατ. ευρώ. Ταυτόχρονα όμως το Δημόσιο θα χρειαστεί να δαπανήσει τουλάχιστον 100-150 εκατ. ευρώ στο τελευταίο τρίμηνο του 2012 για την καταβολή επιδομάτων θέρμανσης με γεωγραφικά και κοινωνικά κριτήρια. Σύμφωνα με το σχέδιο που επεξεργάζονται στο υπουργείο Οικονομικών, το επίδομα θέρμανσης θα χορηγηθεί σε νοικοκυριά με πολύ χαμηλά εισοδήματα και σε οικογένειες που κατοικούν σε περιοχές της χώρας όπου επικρατεί δριμύ ψύχος τον χειμώνα.
Επίσης θα υπάρξει μέριμνα για τους αγρότες προκειμένου να μην επιβαρυνθούν από την εξίσωση των φόρων στο πετρέλαιο θέρμανσης και κίνησης. Για τη χορήγηση του επιδόματος θέρμανσης η πρόταση που έχει πέσει στο «τραπέζι» προβλέπει τη διάκριση της χώρας σε συγκεκριμένες γεωγραφικές ζώνες ανάλογα με τη θερμοκρασία που έχει καταγραφεί την τελευταία δεκαετία.
Εκτός από τη διάκριση της χώρας σε γεωγραφικές ζώνες, θα προβλέπεται και συγκεκριμένος αριθμός τετραγωνικών μέτρων στέγασης ανά άτομο, ενώ θα υπάρξουν και κοινωνικά κριτήρια για πολύτεκνους, τρίτεκνους, ανέργους, μονογονεϊκές οικογένειες, άτομα με αναπηρία και υπερήλικες. Σύμφωνα με την πρόταση, από την 1η Οκτωβρίου κάθε έτους θα πιστώνεται στον λογαριασμό της ΔΕΗ κάθε ακινήτου κύριας κατοικίας το ποσό που αντιστοιχεί στον υπολογιζόμενο φόρο για την αναγκαία ποσότητα πετρελαίου.

ΦΑΠ 2010 - 2011
Φθινοπωρινή «λυπητερή» για 670.000 ιδιοκτήτες
Ραντεβού το φθινόπωρο δίνει πλέον το υπουργείο Οικονομικών με περίπου 170.000 φορολογουμένους που κατείχαν την 1η Ιανουαρίου 2010 ακίνητη περιουσία αξίας μεγαλύτερης των 400.000 ευρώ και με τουλάχιστον άλλους 500.000 που κατείχαν την 1η Ιανουαρίου 2011 ακίνητα συνολικής αξίας άνω των 200.000 ευρώ, προκειμένου να τους αποστείλει τα εκκαθαριστικά σημειώματα για την είσπραξη του Φόρου Ακίνητης Περιουσίας των ετών 2010 και 2011.
Η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών αναμένεται να ολοκληρώσει εντός του Αυγούστου την αποστολή των τελευταίων 475.000 εκκαθαριστικών σημειωμάτων Ενιαίου Τέλους Ακινήτων και «έκτακτης εισφοράς στη μεγάλη ακίνητη περιουσία» για το έτος 2009.

Εφάπαξ καταβολή
Σ' αυτή την τελευταία «παρτίδα» περιλαμβάνονται πλέον περίπου 310.000 εκκαθαριστικά σημειώματα με μηδενικά ποσά φόρου και άλλα 165.000 χρεωστικά σημειώματα, από τα οποία προκύπτουν φόροι προς πληρωμή συνολικού ύψους μόλις 15 εκατ. ευρώ. Τα ποσά θα πρέπει να καταβληθούν εφάπαξ μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου.
Μέχρι το τέλος Αυγούστου η ΓΓΠΣ θα επιδιώξει να προετοιμάσει την αποστολή των εκκαθαριστικών σημειωμάτων του Φόρου Ακίνητης Περιουσίας των ετών 2010 και 2011. Η εκκαθάριση του ΦΑΠ θα γίνει ξεχωριστά για κάθε σύζυγο. Δηλαδή σε κάθε περίπτωση συζύγων δεν θα εκδοθεί πλέον ένα κοινό ενιαίο εκκαθαριστικό σημείωμα. Για κάθε ανδρόγυνο θα εκδοθούν 2 εκκαθαριστικά σημειώματα, ένα για κάθε σύζυγο. Σημειώνεται ότι, όπως έχει αποφασίσει η ΓΓΠΣ, εκκαθαριστικό σημείωμα ΦΑΠ θα εκδοθεί μόνο για κάθε άτομο που είναι υπόχρεο καταβολής του φόρου αυτού, για τα έτη 2010 και 2011. Αυτό σημαίνει ότι:
Εκκαθαριστικό ΦΑΠ έτους 2010 θα εκδοθεί μόνο για κάθε φορολογούμενο ο οποίος την 1-1-2010 κατείχε κτίσματα και εντός σχεδίου πόλεως οικόπεδα συνολικής αντικειμενικής αξίας άνω των 400.000 ευρώ.
Εκκαθαριστικό ΦΑΠ έτους 2011 θα εκδοθεί μόνο για κάθε φορολογούμενο ο οποίος την 1-1-2011 κατείχε κτίσματα και εντός σχεδίου πόλεως οικόπεδα συνολικής αντικειμενικής αξίας άνω των 200.000 ευρώ. Υπολογίζεται ότι εκκαθαριστικά σημειώματα ΦΑΠ έτους 2010 θα σταλούν σε περίπου 170.000 άτομα, ενώ εκκαθαριστικά σημειώματα ΦΑΠ έτους 2011 θα σταλούν σε τουλάχιστον 500.000 άτομα, με το υπουργείο Οικονομικών να προσδοκά να εισπράξει φόρους περίπου 800 εκατ. ευρώ.
ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΑΧΑΚΗΣ - ΜΑΡΙΑ ΒΟΥΡΓΑΝΑ

greece-salonika.blogspot.
Διαβάστε Περισσότερα »

Θα «βράσει» η χώρα την Κυριακή - Στους 39 βαθμούς Κελσίου ο υδράργυρος

Θα «βράσει» η χώρα την Κυριακή - Στους 39 βαθμούς Κελσίου ο υδράργυρος
Mε «καμίνι» θα μοιάζει την Κυριακή ολόκληρη η χώρα, αφού ο υδράργυρος θα αγγίξει τους 39 βαθμούς Κελσίου.
Το επόμενο 48ωρο και όχι μόνο η Κυρική θα είναι ιδιαίτερα «καυτό» με θερμοκρασίες κοντά στους 40 βαθμούς Κελσίου. Ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με λίγες τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 3 με 5 μποφόρ, στα ανατολικά 4 με 6 μποφόρ και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ποιοι Έλληνες αγωνίζονται σήμερα



Το πρόγραμμα των αθλητών μας

Πλούσια σε ελληνικές συμμετοχές είναι η αυριανή 2η ημέρα των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου.

Στο Ιτον Ντόρνεϊ ρίχνεται στη μάχη μία από τις μεγαλύτερες ελπίδες της χώρας μας για μετάλλιο στη φετινή διοργάνωση. Η Αλεξάνδρα Τσιάβου και η Χριστίνα Γιαζιτζίδου, οι επί τριετία πρωταθλήτριες κόσμου στο διπλό σκιφ ελαφρών βαρών της κωπηλασίας, αγωνίζονται στις 12:50 στη δεύτερη προκριματική σειρά, με αντιπάλους τα πληρώματα της Ολλανδίας, της Αυστραλίας, της Βραζιλίας, των ΗΠΑ και του Καναδά. Οι δύο πρώτοι προκρίνονται απευθείας στους ημιτελικούς της Πέμπτης (2/8), ενώ οι υπόλοιποι πάνε στα ρεπεσάζ της Τρίτης.

Στο αντίστοιχο αγώνισμα των ανδρών, οι Λευτέρης Κόνσολας και Παναγιώτης Μαγδάνης αγωνίζονται στις 13:30 στην τρίτη σειρά, μαζί με τις βάρκες της Δανίας, της Ουγγαρίας, της Κούβας και της Νορβηγίας, με στόχο επίσης την απευθείας πρόκριση στους ημιτελικούς της Πέμπτης.

Στις 12 το μεσημέρι αρχίζει τις προσπάθειές της στο Ολυμπιακό τουρνουά του Λονδίνου η εθνική υδατοσφαίρισης των ανδρών. Η μόνη εκπρόσωπος της χώρας μας σε ομαδικό άθλημα αντιμετωπίζει στη «Γουότερ Πόλο Αρίνα», στο πλαίσιο του Α΄ ομίλου την πανίσχυρη Κροατία, σε ένα ματς που είναι ευκαιρία για τον Ντράγκαν Αντριτς να εξάγει χρήσιμα συμπεράσματα.

Ο Μανώλης Μυλωνάκης ταλαιπωρήθηκε από πυρετό, αλλά λογικά θα βρίσκεται στη διάθεση του ομοσπονδιακού τεχνικού, ενώ στον αντίποδα οι Κροάτες δεν θα έχουν στον πάγκο τους τον Ράτκο Ρούντιτς, ο οποίος είναι τιμωρημένος λόγω της αποβολής του στον τελικό του World League, τον Ιούνιο.

Περίπου στις 13:15 θα αγωνιστεί αύριο ο Αρης Γρηγοριάδης, στην 5η προκριματική σειρά (6η διαδρομή) των 100μ. ύπτιο. Ο Ελληνας κολυμβητής, με την 11η επίδοση ανάμεσα στους συμμετέχοντες, έχει ως ελάχιστο στόχο την πρόκριση στους βραδινούς (22:28) ημιτελικούς, όπου θέλει να διεκδικήσει την είσοδό του στον τελικό.

Στις 11:30 αρχίζει στη «Νορθ Γκρίνουιτς Αρίνα» ο προκριματικός γυναικών της ενόργανης γυμναστικής, με τη συμμετοχή της Βάσως Μιλλούση. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια θα αγωνιστεί το πρωί, στο πρώτο από τα συνολικά πέντε γκρουπ, με διπλό στόχο: αφενός θα κυνηγήσει την καλύτερη δυνατή συνολική βαθμολογία, ώστε να διεκδικήσει θέση στον τελικό του σύνθετου ατομικού, που θα γίνει την Πέμπτη, αφετέρου θα εκτελέσει ένα αρκετά απαιτητικό πρόγραμμα στη δοκό, όπου έχει ελπίδες να προκριθεί στον τελικό της 7ης Αυγούστου.

Στη μάχη ρίχνεται αύριο και ο Χρήστος Τσακμάκης, που συμμετέχει στον προκριματικό του C1 στο κάνοε/καγιάκ σλάλομ, οι αγώνες του οποίου θα διεξαχθούν στο «Lee Valley White Water Centre». Ο Ελληνας πρωταθλητής, που ήταν έβδομος στο ίδιο αγώνισμα στο Πεκίνο, θέλει αρχικά να περάσει στον ημιτελικό της Τρίτης (31/7) και στη συνέχεια να διεκδικήσει πρόκριση στον τελικό. Ο Τσακμάκης θα κάνει την πρώτη του κούρσα στις 15:51 και τη δεύτερη στις 18:08.

Ακόμη, η Αθηνά Δούκα αγωνίζεται στις 11:00 στον προκριματικό των 10μ. αεροβόλου πιστολιού (ο τελικός γίνεται στις 13:45 στην εγκατάσταση «Royal Artillery Barracks»), ενώ στον δεύτερο γύρο του απλού ανδρών στο πινγκ πονγκ αγωνίζονται ο Καλλίνικος Κρεάνγκα (15:30) και ο Παναγιώτης Γκιώνης (17:30), με αντιπάλους που θα μάθουν απόψε, μετά την ολοκλήρωση του 1ου γύρου.

Τέλος, αρχίζει αύριο στο Γουέιμαουθ και η ιστιοπλοϊα, με δύο κατηγορίες που έχουν ελληνική συμμετοχή. Πιο συγκεκριμένα, στα Finn ξεκινά τις προσπάθειές του ο Γιάννης Μιττάκης και στα Star οι Αιμίλιος Παπαθανασίου και Αντώνης Τσότρας. Και στις δύο κλάσεις είναι προγραμματισμένες για αύριο από δύο ιστιοδρομίες (καιρού επιτρέποντος φυσικά).

Σε ό,τι αφορά τους τελικούς της ημέρας, η προσοχή στρέφεται και πάλι στο «Ακουάτικς Σέντερ» και στην κολύμβηση, όπου θα αναδειχθούν οι Ολυμπιονίκες σε τέσσερα αγωνίσματα: ο Ιάπωνας Κοσούκε Κιτατζίμα στοχεύει στο τρίτο σερί χρυσό του στα 100μ. πρόσθιο, η Αμερικανίδα Ντέινα Βόλμερ έχει μόνο αντίπαλο το χρονόμετρο στα 100μ. πεταλούδα, οι ΗΠΑ είναι το μεγάλο φαβορί στα 4Χ100μ. ελεύθερο ανδρών, ενώ μεγάλη μάχη αναμένεται στα 400μ. ελεύθερο γυναικών, με τη Ρεμπέκα Αντλινγκτον να θέλει να επαναλάβει, μέσα στην πατρίδα της αυτή τη φορά, το θρίαμβο του Πεκίνου, την Ιταλίδα Φεντερίκα Πελεγκρίνι να «διψά» για εκδίκηση και τη Γαλλίδα Καμίλ Μουφά να... φωνάζει ότι έχει τον καλύτερο χρόνο.

Τελικοί υπάρχουν επίσης στην τοξοβολία (ομαδικό γυναικών), την ποδηλασία δρόμου (αγώνας αντοχής γυναικών), τις καταδύσεις (συγχρονισμένες γυναικών από τραμπολίνο 3μ.), το τζούντο (-66κ. ανδρών και -52κ. γυναικών), τη σκοποβολή (10μ. αεροβόλο πιστόλι γυναικών και σκητ γυναικών) και την άρση βαρών (56κ. ανδρών και 53κ. γυναικών).
Διαβάστε Περισσότερα »

H πρώτη ημέρα των ελλήνων αθλητών


Πώς τα πήγαν οι αθλητές μας;

Η ολοκλήρωση της πρώτης μέρας των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου, δεν είχε κάποια μεγάλη διάκριση για τις ελληνικές συμμετοχές, άφησε όμως ανοιχτό τον δρόμο για να έρθουν τέτοιες…

Η Κρίστελ Βουρνά πέρασε στα ημιτελικά των 100μ. πεταλούδα αλλά όχι στον τελικό ενώ την πρόκριση στους ημιτελικούς της δίκωπου άνευ πηδαλιούχου που θα γίνουν την Τετάρτη πήραν το μεσημέρι οι Νίκος και Απόστολος Γκουντούλας.

Η Βουρνά τερμάτισε 7η με χρόνο 58.31 στους ημιτελικούς και παρά το γεγονός ότι κατέρριξε το δικό της πανελλήνιο ρεκόρ, που κρατούσε από τον Μάιο κατά 8 εκατοστά, δεν πήρε το «εισιτήριο» για τον τελικό.

Στην κολύμβηση το μεσημέρι, ο Παναγιώτης Σαμιλίδης παρά την καλή του εμφάνιση στα 100 μ. πρόσθιο, έμεινε εκτός ημιτελικών ενώ εκτός τελικού στα 400μ μικτής ατομικής έμεινε και ο Γιάννης Δρυμωνάκος.

Από εκεί και πέρα, ευχάριστα νέα ήρθαν από τον Νίκο και τον Απόστολο Γκουντούλα οι οποία πήραν την πρόκριση στους ημιτελικούς της δίκωπου άνευ πηδαλιούχου που θα γίνουν την Τετάρτη.

Πρόκριση στον τελικό του δίζυγου και για τον Βασίλη Τσολακίδη που τερμάτισε στην 7η θέση και θα δώσει το "παρών" στις 7 Αυγούστου.

Στην ενόργανη, μία άτυχη στιγμή και μία πτώση στο μονόζυγο στέρησε στον Βλάση Μάρα την δυνατότητα να διεκδικήσει την πρόκριση στον τελικό.

Από εκεί και πέρα, το δίδυμο του μπιτς βόλεϊ που αποτελείται από Αρβανίτη και Τσιαρτσιάνη, δεν άρχισε καλά στο τουρνουά. Ηττήθηκε από το δίδυμο της Ελβετίας και το έργο τους για πρόκριση γίνεται εξαιρετικά δύσκολο.

Πηγή: sport-fm.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Το σχέδιο «Αθηνά» για λουκέτο σε 150 σχολές



Πρώτα στη λίστα τέσσερα πανεπιστήμια

Σχέδιο με την κωδική ονομασία «Αθηνά» έρχεται να σαρώσει ΑΕΙ και ΤΕΙ, από την επόμενη κιόλας ακαδημαϊκή χρονιά.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Έθνους της Κυριακής, θα κλείσει άμεσα, τουλάχιστον τέσσερα περιφερειακά πανεπιστήμια και περισσότερες από 150 σχολές ανώτατης και ανώτερης τεχνολογικής εκπαίδευσης.

Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να προχωρήσει στον εξορθολογισμό του ακαδημαϊκού χάρτη της χώρας, καθώς αυτό επιβάλλεται από την οικονομική συγκυρία, την τρόικα, αλλά και από τις ακαδημαϊκές συνθήκες που φαίνονται ώριμες για κάτι τέτοιο. Τα πρώτα λουκέτα στα ΑΕΙ θα μπουν εντός του 2013.

Στο «μικροσκόπιο των προτεραιοτήτων» φαίνεται να εισέρχονται άμεσα τα πανεπιστήμια Στερεάς Ελλάδος, Δυτικής Ελλάδος, Μακεδονίας, Δυτικής Μακεδονίας, ενώ θα χρειαστεί να συγχωνευθούν σχολές και στα πανεπιστήμια Πελοποννήσου, Αιγαίου, Θράκης και Θεσσαλίας.

Επίσης, περισσότερα από 150 τμήματα χαμηλής έως ανύπαρκτης ζήτησης από τους υποψηφίους, τα οποία παρουσιάζουν και μια φθίνουσα πορεία στην «παραγωγή πτυχιούχων» την τελευταία πενταετία, θα κλείσουν. Η σάρωση θα αφορά όλα τα ΑΕΙ αλλά και τα ΤΕΙ, για τα οποία το φοιτητικό ενδιαφέρον έχει εκλείψει εδώ και χρόνια.

Σήμερα, λειτουργούν 24 ΑΕΙ σε 36 διαφορετικές πόλεις και 16 ΤΕΙ σε 40 πόλεις και κωμοπόλεις. Συνολικά, υπάρχουν περισσότερα από 590 τμήματα. Από το 1999 έως το 2009 ιδρύθηκαν περίπου 100 νέα τμήματα ΑΕΙ και ΤΕΙ, λόγω της χρηματοδότησης από την Ε.Ε. Πολλά εξ'αυτών όμως δεν έχουν γνωστικό αντικείμενο.

Η αποτίμηση του χώρου της ανώτατης εκπαίδευσης που έγινε από το υπουργείο Παιδείας, κατέδειξε αλληλοεπικαλύψεις επιστημονικών αντικειμένων και κατακερματισμό που ξεπερνά το 60% των σχολώ
Διαβάστε Περισσότερα »

ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ VIDEO: Σίγουρα θα σας κάνει να δακρύσετε!


Tο "ευχαριστώ" ενός αγέννητου παιδιού στον γιατρό που το έσωσε!!!
Η φωτογραφία αξίζει για χίλιες λέξεις, ενώ το βίντεο τα λέει όλα...

Διαβάστε Περισσότερα »

Ανάκληση βελγικής σοκολάτας από τον ΕΦΕΤ


Ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ) και συγκεκριμένα η Περιφερειακή Διεύθυνση Αττικής, κατά την διενέργεια ελέγχων βάσει του προγράμματος «Έλεγχος παρουσίας αλλεργιογόνων ουσιών» (δειγματοληψία και ανάλυση), και σε συνεργασία με το Γενικό Χημείο του Κράτους, προέβη σε δειγματοληψία σοκολάτας, συσκευασίας 100gr και διαπίστωσε την ύπαρξη καζεΐνης (πρωτεΐνη γάλακτος) χωρίς αυτή να αναγράφεται στονκατάλογο των συστατικών της.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για σοκολάτα, με την εμπορική ονομασία «Balance Belgian chocolate no sugar added 72% cocoa», η οποία εισάγεται από την επιχείρηση «ΣΑΝΤΙΚΟΣ ΚΩΣΤΑΣ & ΣΙΑ Ο.Ε.» (Πλαταίων 12, Κηφισιά).

Το προϊόν έχει αριθμό παρτίδας L491 και ημερομηνία λήξης 04/2013.

Ο Ε.Φ.Ε.Τ. απαίτησε την άμεση ανάκληση / απόσυρση του απόσυρση του συνόλου του εν λόγω προϊόντος από την επιχείρηση και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι.

Ο Ε.Φ.Ε.Τ. καλεί τους καταναλωτές, που παρουσιάζουν αλλεργικές αντιδράσεις στο ανωτέρω συστατικό, να μην καταναλώσουν το εν λόγω προϊόν.zoomblog.org



Διαβάστε Περισσότερα »

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ-ΣΟΚ για πασίγνωστο λαϊκό ερμηνευτή! (+photos!!)


Ποιο μυστικό κρύβει από την οικογένεια και τους θαυμαστές του ο διάσημος Έλληνας τραγουδιστής????
ΔΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ






































Διαβάστε Περισσότερα »

Σαν σήμερα....


Δείτε τα σημαντικότερα γεγονότα που έγιναν σαν σήμερα 29 Ιουλίου....
Γεγονότα
1014: Η μάχη στο Κλειδί: Ο Βασίλειος Β' ο Βουλγαροκτόνος και ο στρατηγός του Νικηφόρος Ξιφίας, όχι μόνο συντρίβουν τον τσάρο των Βουλγάρων Σαμουήλ, αλλά τυφλώνουν έναν προς έναν τους 15.000 αιχμαλώτους τους.
1711: Ένας πρώην γενίτσαρος, ο Αχμέτ Καραμανλή, ιδρύει τη δυναστεία των Καραμανλήδων, που θα κυβερνήσει την περιοχή της Τριπολίτιδας (σημερινής Λιβύης) έως το 1835. Οι διάδοχοί του θα έρθουν σε προστριβές και διενέξεις με τους Αμερικανούς, καθώς έλεγχαν τους θαλάσσιους δρόμους της Μεσογείου.
1825: Αποτυγχάνει εξαιτίας της νηνεμίας που επικρατεί προσπάθεια μοίρας του ελληνικού στόλου υπό τον Κωνσταντίνο Κανάρη να πυρπολήσει τον αιγυπτιακό στόλο μέσα στο λιμάνι της Αλεξάνδρειας.
1865: Ο βουλευτής και μετέπειτα πρωθυπουργός Σωτήριος Σωτηρόπουλος, απαγάγεται από τη συμμορία Λύγκου, για να απελευθερωθεί 36 μέρες αργότερα, στις 2 Σεπτεμβρίου, με την καταβολή λύτρων ύψους 80.000 δραχμών. Την περιπέτειά του εξιστόρησε στο βιβλίο του «Τριάκοντα εξ ημερών αιχμαλωσία και συμβίωσις μετά των ληστών».
1921: Ο Αδόλφος Χίτλερ γίνεται πρόεδρος του εθνικού σοσιαλιστικού γερμανικού κόμματος των εργατών (ναζιστικό κόμμα).
1943: Αρχίζει η στρατολόγηση στα τάγματα ασφαλείας, τα οποία δημιούργησε η κυβέρνηση Ιωάννη Ράλλη.
1973: Το ψευδοδημοψήφισμα που οργάνωσε η χούντα καταργεί τη Μοναρχία με ποσοστό 78,4% και κηρύσσει την Προεδρική Δημοκρατία με πρόεδρο τον δικτάτορα Γεώργιο Παπαδόπουλο.

Γεννήσεις
1883: Μπενίτο Μουσολίνι, ιταλός δικτάτορας. (Θαν. 28/4/1945)
1919: Μίλτος Σαχτούρης, ένας από τους σημαντικότερους έλληνες ποιητές της μεταπολεμικής γενιάς. (Όταν σας μιλώ) (Θαν. 29/3/2005)
1925: Μίκης Θεοδωράκης, διακεκριμένος συνθέτης από τη Χίο.

Θάνατοι
1856: Ρόμπερτ Σούμαν, γερμανός συνθέτης, από τους κορυφαίους της εποχής του Ρομαντισμού. (Γεν. 8/6/1810)
1890: Βίνσεντ Βαν Γκονγκ, ολλανδός ζωγράφος. (Γεν. 30/3/1853)
1979: Χέρμπερτ Μαρκούζε, γερμανικής καταγωγής αμερικανός φιλόσοφος, θεωρητικός εκπρόσωπος της νέας Αριστεράς και συγγραφέας του βιβλίου Ο Μονοδιάστατος Άνθρωπος. (Γεν. 19/7/1898)





Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ