Δευτέρα 30 Ιουλίου 2012

Oι Τουρκάλες όταν δεν μαγειρεύουν "πατάτες με κεφτέδες" το "πληρώνουν" με τη ζωή τους

Προφανώς η ζωή στην Τουρκία είναι "ολίγον διαφορετική" από ότι παρουσιάζεται από τα Τουρκικά σήριαλ που έχουν πείσει τις Ελληνίδες μας ότι οι Τούρκοι είναι ρομαντικοί, γνώστες του σαβουάρ βίβρ, με καλούς τρόπους, και με όνειρό τους πως ποιος θα προλάβει να ανοίξει την πόρτα όταν περνάει μια γυναίκα!


Παρομοίως έχει δημιουργηθεί η εικόνα ότι οι Τουρκάλες είναι...


μοιραίες γυναίκες που ελέγχουν απόλυτα τους άνδρες με τα τερτίπια τους. 


Δεν είναι όμως έτσι στην πραγματική ζωή.


Η Μαχμουρέ Κ. που ζούσε στην περιοχή Μπάλατ-Κωνσταντινούπολης δολοφονήθηκε με άγριο τρόπο μπροστά στα μάτια των παιδιών της από τον άντρα της. 


Η δολοφονία αναφέρεται πως έγινε από καβγά που άρχισε για το φαγητό. Ο 31χρονος Ζουλφικάρ Β. σκότωσε την 19 ετών Μαχμουρέ Κ. μαχαιρώνοντας την 47 φορές. Πριν την μαχαιρώσει, την έδειρε με ξύλο.


Στην κατάθεση του στην αστυνομία είπε πως «Της ζήτησα να κάνει πατάτες και κεφτέδες. Όταν δεν έκανε αρχίσαμε να μαλώνουμε. Εκείνη την στιγμή έχασα τον αυτοέλεγχο μου»


Ο κατηγορούμενος για την άγρια δολοφονία της γυναίκας του, μαζί με το μαχαίρι πήρε τα 1,5 και 5 ετών παιδιά του και παραδόθηκε στο αστυνομικό τμήμα. 


Μετά την παράδοσή του, η αστυνομία πήγε στην διεύθυνση που τους υπέδειξε, και εκεί βρήκαν μια λίμνη από αίμα.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ιερώνυμος: Ευρωπαίοι δώστε μας πίσω τα κλεμμένα

Ιερώνυμος: Ευρωπαίοι δώστε μας πίσω τα κλεμμένα
Επίθεση κατά των Ευρωπαίων εξαπέλυσε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, ο οποίος τόνισε πως θα πρέπει να επιστραφούν οι κλεμμένοι θησαυροί του ελληνικού πολιτισμού που βρίσκονται στα Μουσεία της Ευρώπης.
Περιοδεύοντας στον Νομό Φλώρινας, ο κ. Ιερώνυμος αναρωτήθηκε «αν η Ευρώπη σήμερα απηχεί αυτό που οραματίστηκαν οι πρώτοι ευρωπαϊστές ή έχει καταντήσει τραπεζική τοκογλυφία», ενώ ζήτησε να μπει «τεφτέρι» να δούμε, όπως πρόσθεσε, «τι ακριβώς χρωστάμε και με όρους ισοτιμίας να ξεπληρώσουμε ό,τι χρωστάμε. Αλλιώς, μια Ευρώπη χωρίς αλληλεγγύη και σεβασμό σε όλα της τα μέλη, τι είναι αλήθεια;».
«Μόνο αν στρατευθούμε μαζί αν γίνουμε ένα, μόνο τότε θα ορθώσουμε ανάστημα και θα καταφέρουμε κάτι. Η μακραίωνη ιστορία μας αυτό έχει δείξει και τα πρότυπα που έχουμε είναι πολλά. Το ιστορικό παράδειγμα των Φλωρινιωτών και όλων των ηρώων Ελλήνων είναι δίπλα μας. Το ζούμε, το ψηλαφίζουμε μέσα από τα μνημεία μας, τον πολιτισμό μας. Αυτόν τον πολιτισμό δώσαμε στην Ευρώπη και γι αυτόν αγωνιστήκαμε αν τους αιώνες... για όλα αυτά που εκλάπησαν και είναι στα μεγάλα Μουσεία της Ευρώπης. Ας μας φέρουν πίσω τα κλεμμένα και σας κάνουμε τότε τους λογαριασμούς μας», είπε χαρακτηριστικά.
Διαβάστε Περισσότερα »

Στις 6 Αυγούστου το επίδομα αδείας


Τη Δευτέρα 6 Αυγούστου, θα καταβληθεί στους δικαιούχους συνταξιούχους...
...του Οργανισμού Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών το επίδομα αδείας έτους 2012.


Διαβάστε Περισσότερα »

Αρρωστημένο - Αυτό και εαν είναι ΣΟΚ!!! Πλήρωναν για να βλέπουν «ζωντανά» βιασμούς βρεφών


Μεγάλη και οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση, πραγματοποιήθηκε τον τελευταίο μήνα από στελέχη της Υπηρεσίας Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος,
για την αντιμετώπιση του φαινομένου της κατοχής και διακίνησης ψηφιακού υλικού παιδικής πορνογραφίας.

Συνολικά συνελήφθησαν 7 άτομα για το αδίκημα της παιδικής πορνογραφίας, ενώ σε βάρος ακόμα 8 ατόμων σχηματίσθηκε δικογραφία για το ίδιο αδίκημα.
Πρόκειται συνολικά για 13 Έλληνες και 2 αλλοδαπούς, ηλικίας από 18 έως 69 ετών.
Ειδικότερα, στελέχη της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, μετά από αστυνομική διαδικτυακή έρευνα, πραγματοποίησαν τον τελευταίο μήνα παράλληλες αστυνομικές επιχειρήσεις σε Αττική, Θεσσαλονίκη, Ροδόπη, Ηράκλειο και Χανιά, όπου διαπιστώθηκε, ότι οι 15 κατηγορούμενοι κατείχαν σε ψηφιακή μορφή «σκληρό» υλικό παιδικής πορνογραφίας.
Από την περαιτέρω ψηφιακή ανάλυση των ηλεκτρονικών ιχνών, προέκυψε, ότι δύο από τους κατηγορούμενους προσέλκυαν ανήλικους, μέσω forums, chat-rooms και των social media καθώς προφασιζόμενοι ότι είναι συνομήλικοι τους, αποσπούσαν ερωτικές τους φωτογραφίες και βίντεο και στη συνέχεια τους εκβίαζαν για να συνευρεθούν ερωτικά μαζί τους.
Επιπλέον διαπιστώθηκε ότι διαμοίραζαν υλικό παιδικής πορνογραφίας σε άλλους χρήστες του διαδικτύου, ενώ ακόμα επιδίωκαν την ανταλλαγή και την πώληση του υλικού αυτού. Στο πλαίσιο της συνεργασίας με τις αντίστοιχες Υπηρεσίες της Interpol και της Europol, διαπιστώθηκε, ότι 5 από τους συλληφθέντες είχαν καταβάλλει μεγάλα χρηματικά ποσά, είτε για την αγορά ψηφιακού υλικού παιδικής πορνογραφίας, είτε για την απευθείας παρακολούθηση υλικού κακοποίησης ανηλίκων, από «κρυφή» ιστοσελίδα του εξωτερικού.
Παράλληλα διαμοίραζαν αυτό το υλικό σε άλλους χρήστες του διαδικτύου, μέσω ιστοσελίδων και προγραμμάτων ανταλλαγής αρχείων (Peer to Peer). Σε ταυτόχρονες έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στα σπίτια των κατηγορούμενων, παρουσία Εισαγγελικού Λειτουργού, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: 13 φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές,14 σκληροί δίσκοι, που περιείχαν μεγάλο αριθμό ψηφιακών αρχείων παιδικής πορνογραφίας, 2 κινητά τηλέφωνα, 131 ψηφιακοί δίσκοι (DVD – CD), 83 βιντεοκασέτες που περιείχαν πλήθος φωτογραφικών και βίντεο παιδικής πορνογραφίας, πλήθος εκτυπωμένων φωτογραφιών.
Συνολικά κατασχέθηκαν 33.250 GB αποθηκευτικών μέσων, δηλαδή 16.625 ώρες προβολής video. Τα αντικείμενα που κατασχέθηκαν θα σταλούν για εργαστηριακές εξετάσεις στα εγκληματολογικά εργαστήρια της Ελληνικής Αστυνομίας.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στις κατά τόπους Εισαγγελικές Αρχές εκ των οποίων ένας προφυλακίσθηκε, ενώ οι δικογραφίες που σχηματίσθηκαν σε βάρος των υπολοίπων 8 ατόμων, υποβλήθηκαν στους αρμόδιους Εισαγγελείς.






Διαβάστε Περισσότερα »

Παίρνουν 1.500 αστυνομικούς από βουλευτές και ....επώνυμους και τους ρίχνουν στους δρόμους

Παίρνουν 1500 αστυνομικούς από βουλευτές και «επώνυμους» και τους ρίχνουν στους
Στο δρόμο βγαίνουν 1.500 αστυνομικοί, 100 αυτοκίνητα και 60 μοτοσυκλέτες προκειμένου να ριχθούν στη μάχη για τη δημόσια ασφάλεια... Οι άντρες της ΕΛΑΣ θα σταματήσουν να φυλάσσουν ειδικούς στόχους, δηλαδή διάφορα πρόσωπα -βουλευτές, επιχειρηματίες, δημοσιογράφους, κ.ά- και θα ριχθούν στη μάχη κατά του εγκλήματος, στη μάχη για την ασφάλεια του Έλληνα πολίτη.
Αυτό δήλωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Δένδιας αμέσως μετά τη συνάντηση με τον Πρωθυπουργό. «Καταρχήν, αμέσως μετά τις εκλογές είχε δημιουργηθεί ειδική επιτροπή από ανώτατους αξιωματικούς της Ελληνικής Αστυνομίας, η οποία μελέτησε το θέμα των αστυνομικών, που διατίθενται για τη φύλαξη διαφόρων στόχων. Η επιτροπή αυτή εξέδωσε το πόρισμά της, το οποίο παρέδωσα σήμερα στον πρωθυπουργό».
Ο κ.Δένδιας υποστήριξε πως ο Αντώνης Σαμαράς ενέκρινε και από την υλοποίηση των μέτρων του πορίσματος, αυτό το οποίο επιτέλους θα συμβεί είναι ότι ένας «πολύ μεγάλος αριθμός αστυνομικών και μέσων θα ριχθεί στη μάχη για τη δημόσια ασφάλεια, στη μάχη για την ασφάλεια του Έλληνα πολίτη».
Παράλληλα ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη αναφερόμενος στο ζήτημα της λαθρομετανάστευσης, δήλωσε πως με την έγκριση του πρωθυπουργού, 1.800 συνοριοφύλακες μετακινούνται ήδη προς τον ποταμό Έβρο, μαζί με πλωτά σε πρώτη φάση. «Ήδη σήμερα μετακινούνται έξι πλωτά και μέχρι το τέλος του μήνα θα φτάσουμε στα 26 νέα πλωτά στον Έβρο, ώστε επιτέλους, να επιχειρήσουμε τη "σφράγιση" του Έβρου. Αυτό το οποίο επιδιώκουμε είναι να σταματήσει η Ελλάδα να είναι ξέφραγο αμπέλι».

iefimerida.gr

Διαβάστε Περισσότερα »

Αυγουστιάτικο φεγγάρι στο Μουσείο Θεσπιών



Διαβάστε Περισσότερα »

Δημήτρης Ζερβουδάκης στο Κυριάκι Βοιωτίας


Το Φεστιβάλ Φλυγόνιον αποτελεί το μουσικό γεγονός του καλοκαιριού για τη Βοιωτία. Εδώ και αρκετές μέρες το δυναμικό παρών έχουν δώσει πληθώρα καλλιτεχνών, ενώ την Παρασκευή, 3 Αυγούστου, την σκυτάλη παίρνουν ο Δημήτρης Ζερβουδάκης και η Σοφία Γεωργαντζή.

Ο τραγουδοποιός Δημήτρης Ζερβουδάκης ανεβαίνει επί σκηνής για να μας παρουσιάσει ένα γεμάτο πρόγραμμα με αγαπημένα τραγούδια, έχοντας μαζί του μία οκταμελή μπάντα.

Δημήτρης Ζερβουδάκης- Σοφία Γεωργαντζή
Παρασκευή 3 Αυγούστου 2012
Ώρα έναρξης 9:00 μ.μ.
Τιμή εισιτηρίου: 10 ευρώ
www.flygonion.gr.
Διαβάστε Περισσότερα »

Μείωση επιτοκίων σε 710.000 δάνεια

H Εθνική Τράπεζα ανακοίνωσε πως μειώνει από την Τετάρτη 1 Αυγούστου κατά 0,25% το επιτόκιο Υπερανάληψης (Overdraft), τα κυμαινόμενα επιτόκια καταναλωτικής πίστης που δεν είναι άμεσα συνδεδεμένα με το Επιτόκιο Βάσης Καταναλωτικής Πίστης (ΕΒΚΠ)-ΕΚΤ-Euribor, καθώς και τα κυμαινόμενα επιτόκια για επαγγελματίες και μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Σύμφωνα με τα ΝΕΑ, σε ισόποση μείωση, κατά 0,25%, είχε προχωρήσει από 16 Ιουλίου 2012 για τα κυμαινόμενα επιτόκια Στεγαστικών Δανείων και Στεγαστικού Ταμιευτηρίου.

Η μείωση αφορά 710.000 δάνεια (στεγαστικά, καταναλωτικά και δάνεια προς Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις) που έχει χορηγήσει η Εθνική.

Επισημαίνεται ότι η μείωση του βασικού επιτοκίου της ΕΚΤ, κατά 0,25% έχει ήδη ενσωματωθεί στα επιτόκια των δανειακών λογαριασμών που συμβατικά συνδέονται με αυτό.
Διαβάστε Περισσότερα »

Έσβησαν τη φλόγα στο Λονδίνο!


Σε γκάφα μεγατόνων υπέπεσαν οι διοργανωτές των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου, αφού έσβησαν την Ολυμπιακή φλόγα. Ο λόγος που προχώρησαν σε αυτή την πράξη ήταν για να την μεταφέρουν στο βωμό, ο οποίος στην τελετή έναρξης ήταν στο κέντρο του Ολυμπιακού Σταδίου και έπρεπε να μεταφερθεί σε άλλο σημείο για να διεξαχθούν οι αγώνες του στίβου.

Στη μετακίνηση λοιπόν οι Βρετανοί παραδέχθηκαν ότι έσβησαν τη φλόγα και στη συνέχεια την άναψαν ξανά! Να σημειωθεί ότι αυτή η πράξη είναι μέγιστη παραβίαση του πρωτοκόλλου των Αγώνων!
Διαβάστε Περισσότερα »

Aπό την Τετάρτη σε ισχύ το «ψαλίδι» 6,7% στους μισθούς των εμποροϋπαλλήλων

Aπό την Τετάρτη σε ισχύ το «ψαλίδι» 6,7% στους μισθούς των εμποροϋπαλλήλων
Από μεθαύριο Τετάρτη, 1η Αυγούστου τίθεται σε εφαρμογή η νέα κλαδική σύμβαση στο εμπόριο, βάσει της οποίας προβλέπονται μειώσεις αποδοχών κατά 6,7%, «ρίχνοντας» τους μισθούς των 800.000 εργαζομένων στον κλάδο στο επίπεδο του 2009.
Ενδεικτικά, για τους πωλητές ο βασικός εισαγωγικός μισθός διαμορφώνεται στα 860 ευρώ (651,53 καθαρά), για το προσωπικό γραφείου στα 793 (603,52 καθαρά), για τις γραμματείς στα 843 (639,36 καθαρά) και για τους λογιστές στα 941 ευρώ (709,59 καθαρά).
Η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών- Βιοτεχνών- Εμπόρων και η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου, με αφορμή την υπογραφή της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας στον κλάδο του εμπορίου, σε ανακοίνωσή της κάνει λόγο «για χρυσή τομή και αμοιβαίο όφελος εργοδοτών και εργαζομένων, χωρίς κρατική παρέμβαση ή προσφυγή στη διαιτησία».
«Οι μικρομεσαίοι εργοδότες του ελληνικού εμπορίου καταφέραμε με ειλικρίνεια να βρούμε οδούς συνεννόησης με τους εργαζόμενους, ανοίγοντας νέους δρόμους στις διαπραγματεύσεις και κρατώντας τις συλλογικές συμβάσεις ζωντανές», αναφέρουν μεταξύ άλλων οι δύο οργανώσεις.
Σε ξεχωριστή δήλωσή του ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ, Βασίλης Κορκίδης επισημαίνει ότι «οι άνθρωποι της αγοράς καταφέραμε με αμοιβαίες υποχωρήσεις να συμφωνήσουμε και να υπογράψουμε τη μεγαλύτερη κλαδική σύμβαση στον ιδιωτικό τομέα και πιστεύουμε ότι θα μας ακολουθήσουν σύντομα και άλλοι κλάδοι».
Διαβάστε Περισσότερα »

Θύμα σεξουαλικής επίθεσης η 15χρονη στην Παρο- Βρέθηκε γενετικό υλικό στα ρούχα της

Θύμα κακοποίησης η 15χρονη στην Παρο - Βρέθηκε γενετικό υλικό στα ρούχα της
Συνεχίζεται το θρίλερ της Πάρου καθώς τα αποτελέσματα των εξετάσεων που έγιναν στην 15χρονη έδειξαν πως στο σώμα και τα ρούχα της 15χρονης μαθήτριας υπάρχουν ίχνη από ανδρικό γενετικό υλικό.
Το αποτέλεσμα αυτό επιβεβαιώνει το σενάριο που ήθελε να υπάρχει και δεύτερο πρόσωπο στο σημείο που βρέθηκε σε κωματώδη κατάσταση η μικρή κοπέλα. Μάλιστα όπως δείχνουν τα πράγματα έπεσε θύμα «δράκου» ο οποίος την κακοποίησε βάναυσα.
Οι εκχυμώσεις που βρέθηκαν στο σώμα της, σύμφωνα πάντα με την ιατροδικαστική έκθεση, δεν οφείλονται στην πτώση και πλέον το ενδεχόμενο του ατυχήματος καταρρίπτεται.
Η Αστυνομία πλέον αναζητά τον μανιακού που επιτέθηκε και χτύπησε μέρα μεσημέρι σε ένα από τα κεντρικότερα σημεία της Πάρου, στην παραλία της Χρυσής Ακτής, την 15χρονη, Μάλιστα η κινητοποίηση είναι τόσο μεγάλη, ώστε ο δράστης να εντοπιστεί και να συλληφθεί πριν υπάρξει και δεύτερο θύμα.
Φυσικά είναι και πολλά τα ερωτήματα που προκύπτουν πλέον, ποιος είναι ο άνδρας που όρμησε στο 15χρονο κορίτσι; Το γνώριζε, παρακολουθούσε ή ήταν μια τυχαία συνάντηση; Και φυσικά γιατί τόση βία σε ένα κοριτσάκι μόλις 15 ετών.
Διαβάστε Περισσότερα »

Μέσω ΑΣΕΠ και ΟΑΕΔ θα γίνουν 35.000 προσλήψεις ανέργων σε δήμους

Μέσω ΑΣΕΠ και ΟΑΕΔ θα γίνουν 35.000 προσλήψεις ανέργων σε δήμους
Μετά τη δημοσιοποίηση του οριστικού Κυλιόμενου Πίνακα Κατάταξης Ανέργων έρχονται 35.000 προσλήψεις σε δήμους. Σύμφωνα με τον πίνακα που δημοσιεύεται στους διαδικτυακούς τόπους του ΑΣΕΠ www.asep.gr και του ΟΑΕΔ www.oaed.gr. αναγράφεται η συνολική βαθμολογία κάθε ανέργου σε μονάδες που αντιστοιχούν στα κριτήρια κατάταξης, την ειδικότητά τους και τους φορείς στους οποίους έχουν δηλώσει ότι επιθυμούν κατά προτεραιότητα να προσληφθούν.
Οι προσλήψεις που θα γίνουν αφορούν τις ειδικότητες των ηλεκτρολόγων ΔΕ, οδηγών ΔΕ, τεχνιτών οικοδομών ΔΕ, τεχνιτών ελαιοχρωματιστών ΔΕ, τεχνιτών σιδεράδων, υδραυλικών ΔΕ, χειριστών μηχανημάτων ΔΕ και εργατών γενικών καθηκόντων ΥΕ.
Η επιλογή προσωπικού πραγματοποιείται από τον οριστικό Ετήσιο Κυλιόμενο Πίνακα Κατάταξης Ανέργων με βάση την υψηλότερη συνολική βαθμολογία των ανέργων της ζητούμενης ειδικότητας οι οποίοι έχουν δηλώσει ως προτίμηση τον οικείο φορέα.
Προτεραιότητα έχουν οι άνεργοι οι οποίοι δηλώνουν τον οικείο φορέα ως πρώτη προτίμηση, στη συνέχεια ακολουθούν οι άνεργοι που τον δηλώνουν ως δεύτερη προτίμηση και ακολουθούν εκείνοι που τον δηλώνουν ως τρίτη προτίμηση.
Ήδη πάντως έχουν γίνει 72.258 αιτήσεις, με τις 22.960 να είναι στην Περιφερειακή Διεύθυνση Αττικής και Νήσων, 6.082 στην Περιφερειακή Διεύθυνση Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, 19.790 στην Περιφερειακή Διεύθυνση Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας, 7.150 στην Περιφερειακή Διεύθυνση Θεσσαλίας, 3.916 στην Περιφερειακή Διεύθυνση Ηπείρου, 9.689 στην Περιφερειακή Διεύθυνση Πελοποννήσου και 2.671 στην Περιφερειακή Διεύθυνση Κρήτης.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ποιοι είναι οι 731 που έβγαλαν 1 δισ. στο εξωτερικό και δήλωσαν μόλις 2,5 εκατ. στην Εφορία

Ποιοι είναι οι 731 που έβγαλαν 1 δισ. στο εξωτερικό και δήλωσαν μόλις 2,5 εκατ.
Απίστευτα στοιχεία φοροδιαφυγής που προκαλούν σοκ έφεραν στην επιφάνεια οι πίνακες που παρέδωσε η Τράπεζα της Ελλάδας στο ΣΔΟΕ, με τα εμβάσματα έχουν σταλεί στο εξωτερικό μόνον το 2010 συγκρινόμενα μ τις φορολογικές δηλώσεις που έχουν κατατεθεί για την ίδια χρονική περίοδο.
Συνολικά, καταγράφονται 731 πολίτες Ελληνες και ξένοι που έβγαλε επισήμως σε τράπεζες του εξωτερικού το ποσό του 1 δισ. ευρώ την ώρα που στην Εφορία δεν δήλωσαν περισσότερα από 2,5 εκατομμύρια ευρώ. Πρόκειται για μια επαναλαμβανόμενη πρακτική καθώς τα στοιχεία που υπάρχουν για το 2009 δείχνουν ότι τη χρονιά εκείνη υπάρχουν αντίστοιχα 735 άτομα που έβγαλαν στο εξωτερικό 1,247 δισ. ευρώ ενώ είχαν δηλώσει στην Εφορία μόλις 3 εκατ. Ευρώ.
Σύμφωνα με τη σχετική λίστα που δημοσιεύει σήμερα η εφημερίδα «Τα Νέα» το ρεκόρ κατέχει ο Ελληνας πολίτης Γ.Δ. (επώνυμο – όνομα) ο οποίος έβγαλε έξω 52.133.146,94 ευρώ, ενώ δήλωσε στην Εφορία... 25.099,50.
Στον πίνακα της Τραπέζης της Ελλάδος αναφέρονται τα εμβάσματα για ποσά άνω των 100.000 ευρώ τα οποία ταξίδεψαν στο εξωτερικό, ενώ μεταξύ των ονομάτων υπάρχουν και 70 αλλοδαποί, άνδρες και γυναίκες, με ονόματα που παραπέμπουν σε χώρες της πρώην Ανατολικής Ευρώπης. Υπάρχουν, εξάλλου, ορισμένες περιπτώσεις πολιτών με αγγλικό, γερμανικό και ιταλικό επώνυμο.
Στον κατάλογο του 2010 η πλειονότητα όσων προτίμησαν την ασφάλεια τραπεζών του εξωτερικού ανήκει στους απολύτως... πένητες καθώς 403 δήλωσαν εισόδημα μηδέν. Μεταξύ αυτών, θεωρείται βέβαιο ότι υπάρχουν μέλη ανωνύμων εταιρειών, καθώς είναι συνήθης πρακτική να «περνούν» όλο το εισόδημά τους στις εταιρείες.
Το φαινόμενο όμως οι κύριοι Γ.Δ, Κ.Δ., Κ.Γ., Α.Φ., Β.Ι., Κ.Ε., Δ.Κ., Δ.Α., και οι κυρίες Φ.Δ. και Π.Β. να βγάζουν έξω ποσά από 10 έως 52 εκατ. ευρώ, ενώ δηλώνουν ως εισόδημα μικροποσά όπως 496 ευρώ (!) και 5.588,98 εγείρει υποψίες.
Ακόμα και η περίπτωση του κ. Ρ.Σ., ο οποίος κατέχει το ρεκόρ να έχει δηλώσει το υψηλότερο εισόδημα στον κατάλογο, 371.774,72 ευρώ: θα έχει ενδιαφέρον να εξηγήσει πώς κατάφερε να βγάλει έξω 30.312.841,31 ευρώ.
Σύμφωνα με πηγή η οποία έχει γνώση του καταλόγου, «το θέμα δεν είναι εάν κάποιοι έβγαλαν έξω χρήματα που προέκυψαν από νόμιμες δραστηριότητες, από εταιρικά κέρδη, κληρονομιές, τυχερά παιγνίδια, ή οικονομίες μιας ζωής. Αυτό που θα πρέπει επιτέλους όμως να γίνει είναι μια σοβαρή έρευνα από το ΣΔΟΕ και τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών για να διαπιστωθεί εάν ανάμεσα στα τεράστια ποσά που έφυγαν από τις ελληνικές τράπεζες υπάρχουν προϊόντα από εγκληματική δραστηριότητα, αν υπάρχει μαύρο χρήμα, αν υπάρχει φοροδιαφυγή. Και απ' ό,τι ξέρουμε, για τον κατάλογο του 2009 δεν δόθηκε ποτέ καμία εξήγηση. Χρειάζονται απαντήσεις».
Πέρα από τη μεγάλη πλειονότητα που δήλωσαν μηδενικό εισόδημα, υπάρχουν ακόμη: 61 πολίτες που δήλωσαν εισόδημα μέχρι... 500 ευρώ, 39 πολίτες που δήλωσαν από 500 έως 1.000 ευρώ, 81 που δήλωσαν από 1.000 έως 5.000 ευρώ, 34 που δήλωσαν από 5.000 έως 10.000 ευρώ. Από εκεί και πάνω, 48 δήλωσαν ως 20.000 ευρώ, 25 πολίτες έως 40.000 ευρώ και 25 από 40.000 έως 100.000 ευρώ.
Ο Κ.Ε., για παράδειγμα, δήλωσε εισόδημα 98,69 ευρώ και έβγαλε έξω ακριβώς 700.000 ευρώ, ενώ ο Μ.Κ. δήλωσε 14,94 ευρώ και έβγαλε έξω 450.000 ευρώ.
Ο αλλοδαπός με επώνυμο χώρας πρώην Ανατολικής Ευρώπης S.O. δήλωσε (άρα είναι νόμιμος μετανάστης) 214 ευρώ εισόδημα και έβγαλε έξω 247.848,56 ευρώ, ενώ ο Ελληνας Π.Θ. δήλωσε... 10,50 ευρώ και έβγαλε έξω 201.000 ευρώ.
Δέκα ευρώ και είκοσι εφτά λεπτά δήλωσε και η Σ.Α., η οποία έβγαλε έξω 150.000 ευρώ, ενώ υπάρχει και φορολογούμενος ο οποίος στη φορολογική του δήλωση κατέγραψε το... αστρονομικό ποσό του ενός λεπτού (0,01). Πρόκειται για την κυρία Κ.Ο. η οποία την ίδια χρονιά έβγαλε στο εξωτερικό 201.501 ευρώ.
Υπάρχουν όμως και δύο περιπτώσεις που φαίνονται πιο ισορροπημένες καθώς το υψηλό δηλωθέν εισόδημα «προδιαθέτει» για ισχυρές αποταμιεύσεις: πρόκειται για μια γυναίκα, τη Ν.Α., η οποία δήλωσε 210.852,34 ευρώ και έβγαλε έξω 421.717,43 ευρώ, και έναν άνδρα, τον Κ.Κ., ο οποίος δήλωσε εισόδημα 51.165,75 ευρώ ενώ έβγαλε στο εξωτερικό ακριβώς 100.000 ευρώ.
Διαβάστε Περισσότερα »

Νύχτα τρόμου για ηλικιωμένους στη Θίσβη Βοιωτίας


thisvi23.jpg

Τρεις άγνωστοι δράστες εισέβαλαν στις 03.00 τα ξημερώματα της Δευτέρας σε σπίτι ενός ηλικιωμένου ζευγαριού στη Θίσβη Βοιωτίας και αφού έδεσαν τον 76χρονο και την 79χρονη σύζυγό του, πήραν 60 ευρώ, ένα ρολόι, ένα κινητό τηλέφωνο και όσα χρυσαφικά βρήκαν. Στη συνέχεια πήραν το αυτοκίνητο του ζευγαριού και εξαφανίστηκαν μέσα στη νύχτα.

Η αστυνομία διεξάγει έρευνα για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.
Διαβάστε Περισσότερα »

Η Εμπορική παίρνει σειρά...

Οι επίδοξοι μνηστήρες

Το ζήτημα της Εμπορικής Τράπεζας φαίνεται, σύμφωνα με πληροφορίες του Βήματος, ότι είναι το τραπεζικό ίδρυμα που παίρνει σειρά μετά την ATEBank στην ανασύνταξη του ελληνικού χρηματοπιστωτικού τοπίου, με την Credit Agricole να φέρεται να αναζητά συνέταιρο για την παραμονή της στην Ελλάδα....



Κατά πληροφορίες που επικαλείται η εφημερίδα, προβάδισμα έχουν η Alpha Bank και η Eurobank, με στόχο της μητρικής τη δημιουργία ενός μεγάλου σχήματος που μέσω συγχώνευσης.

Με βάση τα σχέδια που βρίσκονται υπό επεξεργασία, η νέα τράπεζα θα ανακεφαλαιοποιηθεί με χρήματα του ΤΧΣ και της Credit Agricole. Με τον τρόπο αυτόν οι βασικοί μέτοχοι της ελληνικής τράπεζας που θα είναι παρούσα στο σχήμα θα διατηρήσουν το μάνατζμεντ εξασφαλίζοντας την ελάχιστη δυνατή συμμετοχή στις απαραίτητες αυξήσεις κεφαλαίου χωρίς να βάλουν «το χέρι στην τσέπη».

Παράλληλα, σε αυτό το σενάριο, ο γαλλικός όμιλος αποκτά ισχυρό σύμμαχο στην ελληνική αγορά βάζοντας λιγότερα χρήματα σε σύγκριση με αυτόνομη πορεία της Εμπορικής.

Σε επόμενη φάση αναμένεται να δοθεί μάχη για τον έλεγχο του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, το οποίο κατά πάσα πιθανότητα πρώτα θα ανακεφαλαιοποιηθεί και εν συνεχεία θα πουληθεί σε όποιον δώσει τα περισσότερα χρήματα.

Οπως υπογραμμίζουν κύκλοι της αγοράς, εκτιμάται πως όποιος χάσει την «κούρσα» της Εμπορικής θα κινηθεί για την απόκτηση του ΤΤ. Κορυφαία τραπεζικά στελέχη θεωρούν ότι η λύση που θα προκαλέσει τις λιγότερες αντιδράσεις προβλέπει την απορρόφησή του από την Εθνική Τράπεζα, ωστόσο δεν αποκλείουν τελικά να υπερισχύσει άλλος ενδιαφερόμενος. Παράλληλα, και εφόσον φτάσει στην Ελλάδα η επόμενη δόση των 31 δισ. ευρώ, στην οποία περιλαμβάνονται τα υπόλοιπα 23 δισ. ευρώ της ανακεφαλαιοποίησης, θα δρομολογηθεί το «μάζεμα» των μικρότερων τραπεζών.

Διαβάστε Περισσότερα »

Κορμάρα η Καϊλή στην παραλία [ΦΩΤΟ]


Βγήκε στην παραλία κι έκανε τον ανδρικό πληθυσμό να παραμιλάει! Δείτε τις φωτογραφίες...



Η πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ άφησε για λίγο τις επαγγελματικές της υποχρεώσεις και την Θεσσαλονίκη για να πάει στο νησί των ανέμων μαζί με την αδελφή της, Μανταλένα και μια φίλη της.

  Η Εύα προτίμησε κατά κυριότερο λόγο τις απόμακρες παραλίες για να απολαύσει το μπάνιο της, όπως τον Άγιο Σώστη, ενώ βρέθηκε και στην πιο πολυσύχναστη Φτελιά.

  Φορώντας ένα δίχρωμο μπικίνι κόκκινο - μαύρο, ευδιάθετη , ξεφύλλισε εφημερίδες και περιοδικά και μιλούσε αρκετή ώρα στο κινητό της.

  Το σίγουρο είναι ότι δεν πήρε τυχαία το όνομα της πιο ωραίας παρουσίας της Βουλής.

Πηγή φωτογραφιών: Εφημερίδα Real life
Διαβάστε Περισσότερα »

Πράσινο φως για προσλήψεις συμβασιούχων


 
Συμβασιούχοι μπορούν να προσλαμβάνονται σε κενές θέσεις μονίμων υπαλλήλων του Δημοσίου για να καλύψουν απρόβλεπτες και επείγουσες ανάγκες για συγκεκριμένη χρονική διάρκεια, χωρίς όμως ποτέ να περάσουν την κόκκινη γραμμή της μονιμοποίησης.

Αυτό αποφάσισε το ΣτΕ για τρεις περιπτώσεις, οι οποίες είναι:

- Συμβάσεις ορισμένου χρόνου αποκλειστικά και μόνο για να καλυφθούν απρόβλεπτες και επείγουσες ανάγκες για μη νομοθετημένες οργανικές θέσεις.

- Συμβάσεις ορισμένου ή αορίστου χρόνου προκειμένου να καλυφθούν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, υπό τον όρο όμως ότι όσοι προσλαμβάνονται θα καταλαμβάνουν νομοθετημένες οργανικές θέσεις και ότι θα ανήκουν αυστηρά και μόνο είτε το επιστημονικό είτε στο τεχνικό-βοηθητικό προσωπικό.

- Συμβάσεις ορισμένου χρόνου προκειμένου να καλυφθούν νομοθετημένες οργανικές θέσεις με πρόσωπα τα οποία δεν ανήκουν σε επιστημονικό, τεχνικό ή βοηθητικό προσωπικό.
Διαβάστε Περισσότερα »

«Μπουρλότο» στην αναζήτηση των 11,5 δισ. ευρώ

«Μπουρλότο» στην αναζήτηση των 11,5 δισ. ευρώ
Όλο και απομακρύνεται το ενδεχόμενο να καταλήξουν οι τρεις πολιτικοί Αρχηγοί σε συμφωνία για τα 11,5 δισ. ευρώ, καθώς η επιχείρηση ανεύρεσης εναλλακτικών λύσεων και ισοδύναμων μέτρων έναντι του σχεδίου περικοπών που έχει εκπονήσει το υπουργείο Οικονομικών φαίνεται ότι έχει υψηλό δείκτη δυσκολίας έχει, ειδικά από τη στιγμή που η Τρόικα δεν εμφανίζεται πρόθυμη να συζητήσει εκ των προτέρων για ανάπτυξη των μέτρων σε βάθος 4ετίας και όχι 2ετίας, όπως προβλέπει το Μνημόνιο.
Τι σημαίνει πρακτικά αυτό; Πολύ απλά ότι εάν στη νέα συνάντηση των επιτελείων του ΠΑΣΟΚ και της Δημοκρατικής Αριστεράς με το οικονομικό επιτελείο, το πρωί της Δευτέρας , δεν συμπληρωθούν τα κομμάτια του παζλ, τότε είναι πολύ πιθανόν μετά από τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών το απόγευμα της Δευτέρας, να ακολουθήσουν κι άλλες συναντήσεις του Αντώνη Σαμαρά με τον Ευάγγελο Βενιζέλο και τον Φώτη Κουβέλη, προκειμένου να υπάρξει η τελική συμφωνία για τη δοσολογία των περικοπών σε συντάξεις, μισθούς, επιδόματα.
Όπως δήλωσε ο Πολ Τόμσεν στον Γιάννη Στουρνάρα, στη διάρκεια δείπνου το βράδυ της Παρασκευής, η Τρόικα είναι διατεθειμένη να περιμένει για όσο χρειαστεί, προκειμένου να πάρει στα χέρια της το τελικό «πακέτο» και να κάνει το πρώτο γύρο επαφών στα υπουργεία που θα σηκώσουν το βάρος της προσαρμογής, έτσι ώστε να διαπιστώσει εάν το σχέδιο είναι υλοποιήσιμο.
Ωστόσο, τουλάχιστον από τη πλευρά του ΠΑΣΟΚ, φαίνεται ότι προκρίνεται η επιλογή του να προχωρήσουν σε πρώτη φάση οι διαρθρωτικές αλλαγές και οι αποκρατικοποιήσεις, να ακολουθήσει στη συνέχεια διαπραγμάτευση σε υψηλό επίπεδο- κυρίως με την Ανγκελα Μέρκελ- για τη πολυπόθητη επιμήκυνση και εν συνεχεία να ανακοινωθεί και το «πακέτο» των περικοπών, το οποίο εν τω μεταξύ θα έχει οριστικοποιηθεί, για να ξεκινήσει η εφαρμογή του αργότερα, όταν θα έχει ανακάμψει η οικονομία και θα έχουν βελτιωθεί οι δείκτες ανεργίας.
Το υπουργείο Οικονομικών εκτιμά, όμως, ότι η παραμονή της Τρόικα στην Αθήνα θα λειτουργήσει θετικά σε επικοινωνιακό επίπεδο, συμπληρώνοντας ότι εάν ολοκληρωθεί τώρα η επεξεργασία του πακέτου περικοπών- που θεωρούνται αναπόφευκτες- τότε θα ολοκληρωθεί πολύ πιο γρήγορα η αξιολόγηση και θα εκταμιευθεί ταχύτερα η επόμενη δόση, χωρίς να είμαστε με το πιστόλι στο κρόταφο και χωρίς να βρισκόμαστε στο στόχαστρο αναλυτών και αξιωματούχων. Όσον αφορά, δε, στο εάν μπορεί να προηγηθεί η επιμήκυνση και να ακολουθήσει η εξειδίκευση των μέτρων, η εικόνα που έχει το υπουργείο Οικονομικών είναι ότι όλα μπορούν να είναι υπό συζήτηση, αλλά αφού η Τρόικα πάρει απτά δείγματα γραφής.
Όσον αφορά στη... ταμπακιέρα, δηλαδή στις υπό συζήτηση περικοπές, σύμφωνα με πληροφορίες, ιδιαίτερες δυσκολίες για την ανεύρεση δημοσιονομικών ισοδύναμων παρατηρούνται στο σκέλος των περικοπών στις συντάξεις, καθώς αυτές θα πρέπει να προστεθούν στις μειώσεις που ήδη έχουν γίνει τη τελευταία 2ετία και αυτό είναι κάτι που έχει «μουδιάσει» τα επιτελεία των κομμάτων.
Υπολογίζεται για παράδειγμα ότι για την εξοικονόμηση 580 εκατομμυρίων ευρώ ετησίως από τα εφάπαξ, απαιτείται η περαιτέρω μείωση τους κατά 50%, για όφελος 400 εκατομμυρίων ευρώ από το «ψαλίδι» πάνω από τα 1.400 ευρώ απαιτείται μείωση κατά 10% από το πρώτο ευρώ κι όχι μόνο στο κομμάτι της σύνταξης πλέον των 1.400 ευρώ, ενώ για να αποδώσει 400 εκατομμυρίων ευρώ το πλαφόν στις 2.300 ευρώ δεν αρκεί η εφαρμογή στη μια κύρια σύνταξη (κάτι τέτοιο θα είχε όφελος μόλις 25 εκατ. ευρώ) αλλά θα πρέπει να εφαρμοστεί στο σύνολο των κύριων συντάξεων που μπορεί να εισπράττει κάποιος.
Πλήρης διάσταση απόψεων μεταξύ των κομμάτων και του οικονομικού επιτελείου φαίνεται ότι υπάρχει στην εισήγηση για «ψαλίδι» στις συντάξεις του ΟΓΑ και στις προνοιακές, ενώ βέτο φαίνεται ότι θέτουν τα κόμματα και στο ενδεχόμενο αύξησης των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης. Όπως υποστηρίζουν χαρακτηριστικά στελέχη του προηγούμενου οικονομικού επιτελείου, εάν αυξάνονταν τα όρια ηλικίας, αφενός θα ανατρεπόταν πλήρως ο σχεδιασμός για τη μείωση του προσωπικού κατά 150.000 στο Δημόσιο, αφετέρου θα επιδεινώνονταν οι δείκτες απασχόλησης στον ιδιωτικό τομέα.
 .iefimerida.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

«Καμίνι» η χώρα σήμερα - Στους 41 βαθμούς Κελσίου ο υδράργυρος

«Καμίνι» η χώρα σήμερα - Στους 41 βαθμούς Κελσίου ο υδράργυρος
Σε «καμίνι» θα μετατραπεί η χώρα τη Δευτέρα με το θερμόμετρο να δείχνει ακόμη και 41 βαθμούς Κελσίου στη Θεσσαλία. Σαραντάρια θα χτυπήσει ο υδράργυρος και στην Αθήνα, ενώ στη Μακεδονία το απόγευμα ενδέχεται να βρέξει στα ορεινά. Στα πελάγη οι άνεμοι θα πνέουν με ένταση έως και 7 μποφόρ κατά τόπους.
Συγκεκριμένα, στην Αττική, η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 27 έως 40 βαθμούς Κελσίου, ενώ στις παραθαλάσσιες περιοχές θα είναι τρεις με τέσσερις βαθμούς χαμηλότερη. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 και πρόσκαιρα στα ανατολικά μέχρι 5 μποφόρ με μικρή ενίσχυση τη νύχτα.
Αίθριος θα είναι και ο καιρός στη Θεσσαλονίκη, με τοπικές νεφώσεις από το μεσημέρι, ενώ υπάρχει πιθανότητα να βρέξει το απόγευμα στα γύρω ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 25 ως 35 βαθμούς Κελσίου.
Διαβάστε Περισσότερα »

Παρουσίαση των βιβλίων της Κωνσταντίνα Σανδάλη, «Άγγελοι με γαλήνεψαν» και «Μισή Πνοή»

Η συγγραφέας Κωνσταντίνα Σανδάλη παρουσιάζει την Τετάρτη 1η Αυγούστου στις 21:00 στο Art Cafe Αστραδενή τα βιβλία της: «Άγγελοι με γαλήνεψαν» (Εκδόσεις Ιωλκός 2010) και «Μισή Πνοή» (συλλεκτική έκδοση).

Τα βιβλία θα προλογίσουν η Ρεγγίνα Μαρκέτου και Κωνσταντίνα Μωραΐτη

Άγγελοι με γαλήνεψαν
Είναι οι άνθρωποι τραγικοί και όχι η ζωή. Μας δοκιμάζει, μας φέρνει αντιμέτωπους με σταυροδρόμια επιλογών και βάσανα. Την απολαμβάνουμε μόνο όταν μας δείχνει το καλό της πρόσωπο. Την αφορίζουμε όταν δε μας κάνει τα χατίρια. Είναι η ζωή τραγική ή εμείς εντός της; Εμείς! Εμείς έχουμε ψυχή, εμείς και την απονιά. Εμείς την αδυναμία, αλλά και τη δύναμη.

Πονά να τα βάζεις με τον εαυτό σου. Να τον συγχωρείς, να τον καθαρίζεις και να συνεχίζεις την πορεία σου χωρίς ίχνος κακίας. Πονά να δίνεις αγάπη και να λαμβάνεις βρομιά, να παρακαλάς να βρουν γαλήνη όσοι σε κατακρεούργησαν. Πονά να κάνεις τις απουσίες να μη σου ψιθυρίζουν τις νύχτες. Η ζωή μπορεί να σ' εκπλήξει όταν είσαι καθάριος άνθρωπος. Όταν δεν έχεις αφήσει τον πόνο να σου πάρει το μυαλό. Όταν στην καρδιά σου έχεις βρει μια γωνιά για να κρατήσεις τα καλύτερα κομμάτια των άλλων.

Δεν είναι όμως μόνο ο έρωτας που δίνει σκοπό και στόχο στη ζωή. Η ίδια η ζωή πρέπει να σε εμπνέει κι ας ακροβατείς πάνω από οργισμένα ποτάμια. Στάσου, ζήσε, απόλαυσε τη θέα και μην κοιτάς πίσω.


Μισή Πνοή
Ένα βιβλίο Τομή ...
Όταν η Ζωγραφική Γήτεψε την πεζογραφία !!!
Όταν η ζωή γίνεται Τέχνη ... όταν η Τέχνη γίνεται Ζωή !!!

Διανθίζεται από δεκατρείς πίνακες της ζωγράφου Κατερίνας Κανελλάκου.

Μυρσίνη: Δεν θέλω κόσμους αντίγραφα, ζωές πανομοιότυπες, ανάσες με οσμές μούχλας, όψεις που νεκροφιλούν. Δεν θέλω όρια που δομούνται από αόρατους φράχτες, ούτε και επισκέπτες να έχει η ζωή μου. Να μην έχει και φαντάσματα, αυτό το επιζητώ με όλη την καρδιά μου ....

Όλη τη ζωή μου την είδα σ’ ένα βράδυ. Την απόλαυσα κάποια στιγμή, τη μίσησα κάποια άλλη. Την αποδέχτηκα, με φόβο την αντιμετώπισα, διστακτικά τη διάβαινα. Την πάλεψα πολύ, με παίδεψε υπερβολικά.

Ο χρόνος μου ο γήινος αγκαλιάστηκε με αισθήσεις, όλων των ανθρώπων τις αναζητήσεις κι εγώ σαν θεά των Κριμάτων, τις γήτευα και τις φυλάκιζα μέσα σε καμβάδες, γιατί όλα αυτά τα χρόνια που πέρασαν από πάνω μου ένα είχαν να μου επιδείξουν, την ψευδαίσθηση της αλήθειας.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ηλεκτρονικό ...φοροφακέλωμα για όλους.

 



Με την εφαρμογή του «περιουσιολογίου» από το 2013 θα καταργηθεί το ισχύον σύστημα για τον τεκμαρτό προσδιορισμό των εισοδημάτων με βάση τα τεκμήρια διαβίωσης και απόκτησης περιουσιακών στοιχείων..




Αυτό σημαίνει ότι τα εισοδήματα των φορολογουμένων θα προσδιορίζονται πλέον με βάση τις πραγματικές δαπάνες τους κι όχι με...  βάση συγκεκριμένα ποσά «τεκμηρίων» ή «αντικειμενικών δαπανών διαβίωσης», όπως γίνεται σήμερα. Το νέο αυστηρότερο σύστημα ελέγχου του «πόθεν έσχες» θα ισχύει για όλη ανεξαιρέτως την περιουσία και τις αποταμιεύσεις κάθε φορολογούμενου, δηλαδή ακόμη και για την πρώτη κατοικία, τις καταθέσεις, τις μετοχές, τα ομόλογα και τα αμοιβαία κεφάλαια που σήμερα εξαιρούνται από τα τεκμήρια απόκτησης περιουσιακών στοιχείων (πόθεν έσχες).
Το νέο σύστημα ελέγχου της εισοδηματικής και περιουσιακής κατάστασης των φορολογουμένων θα γίνει μέσω της κατάρτισης του «περιουσιολογίου», δηλαδή ενός ηλεκτρονικού αρχείου στο οποίο θα καταγράφονται τα στοιχεία για όλα τα ακίνητα και τα κινητά περιουσιακά στοιχεία κάθε πολίτη, καθώς επίσης και οι αποταμιεύσεις του (τραπεζικές καταθέσεις, επενδύσεις σε ομόλογα, μετοχές, μερίδια αμοιβαίων κεφαλαίων και άλλα χρηματοοικονομικά προϊόντα).
Τα στοιχεία που θα καταχωριστούν στο περιουσιολόγιο θα αξιοποιούνται για τον έλεγχο του «πόθεν έσχες» της περιουσιακής κατάστασης των φορολογούμενων.
Στους πολίτες οι οποίοι δεν έχουν δηλώσει κεφάλαια ή περιουσιακά στοιχεία τους στην Εφορία θα δοθεί η ευκαιρία να τα δηλώσουν και να τα συμπεριλάβουν στο «περιουσιολόγιο» πληρώνοντας ένα ποσοστό φόρου όχι πολύ μεγάλο. Στο πλαίσιο αυτό, όσοι φυγάδευσαν αδήλωτα κεφάλαια σε τράπεζες του εξωτερικού θα μπορούν να τα επανεισάγουν στη χώρα και να τα δηλώσουν στο «περιουσιολόγιο» εκμεταλλευόμενοι το κίνητρο που θα τους παρασχεθεί

Διαβάστε Περισσότερα »

Οι επιδόσεις των Ελλήνων στα αγωνίσματα της Κυριακής


Πώς τα πήγαν οι αθλητές μας;

Από την κωπηλασία έρχονται -ως τώρα- τα καλύτερα νέα από την ελληνική παρουσία στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου. Το δίδυμο Τσιάβου/Γιαζιτζίδου προκρίθηκαν ως πρώτες στη σειρά τους στα ημιτελικά του διπλού σκιφ και διεκδικούν μια θέση στον τελικό και γιατί όχι, στο βάθρο. Πέρασαν στον γ’ γύρο του τουρνουά πινγκ-πονγκ Κρεάνγκα, Γκιώνης.

Μετά από σπουδαία εμφάνιση οι Χριστίνα Γιαζιτζίδου και Αλεξάνδρα Τσιάβου πέρασαν στα ημιτελικά του διπλού σκιφ ελαφρών βαρών, ενώ η πρώτη αμέσως μετά τη λήξη του αγώνα πέρασε από έλεγχο ντόπινγκ.

Στο ίδιο αγώνισμα, αλλά στους άνδρες, Κόνσολας και Μαγδανής δεν τα κατάφεραν, όμως θα έχουν μια δεύτερη ευκαιρία για πρόκριση στα ημιτελικά στα ρεπεσάζ που θα διεξαχθούν την Τρίτη.

Στην ιστιοπλοΐα και στην κατηγορία Finn, ο Γιάννης Μηττάκης είναι 13ος μετά από δύο ιστιοδρομίες , ενώ στα Star, από την 9η θέση της κατάταξης θα συνεχίσουν τις προσπάθειές τους οι Παπαθανασίου/Τσότρας.

Στο πίνγκ-πονγκ τόσο ο Καλλίνικος Κρεάνγκα , όσο και ο Παναγιώτης Γκιώνης συνέχισαν με νίκες που τους έδωσαν την πρόκριση στον γ’ γύρο του τουρνουά.

Εκτός τελικού των 100μ. ύπτιο έμεινε ο Άρης Γρηγοριάδης, παρά την αξιόλογη προσπάθειά του.

Την ίδια τύχη είχε και η Βάσω Μιλλούση, η οποία δεν κατάφερε να προκριθεί στον τελικό τόσο στην δοκό ισορροπίας όσο και στο σύνθετο ατομικό.

Με ήττα (8-6) η οποία ελπίζει να μην της κοστίσει ξεκίνησε τις υποχρεώσεις της η Εθνική ομάδα πόλο, ενώ στο σλάλομ του κανόε καγιάκ ο Παναγιώτης Τσακμάκης έμεινε στην 15η θέση και εκτός τελικού. Διαβάστε περισσότερα. 569614

Τέλος, η Αθηνά Δούκα κατετάγη 42η στον προκριματικό των 10μ. με αεροβόλο όπλο.

Πηγή: sport-fm.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Σαν σήμερα....

Δείτε τα σημαντικότερα γεγονότα που έγιναν σαν σήμερα 30 Ιουλίου.....

Γεγονότα
762: Ιδρύεται η πόλη της Βαγδάτης.
1824: Ο Γεώργιος Σαχτούρης καταναυμαχεί τον τουρκικό στόλο στη Σάμο, με αποτέλεσμα να κυριευτούν τρία τουρκικά πλοία, να βυθισθούν πολλά και να φονευτούν ή να πνιγούν 12.000 Τούρκοι.
1920: Σημειώνεται δολοφονική απόπειρα κατά του Ελευθέριου Βενιζέλου στο Παρίσι από δύο απότακτους αξιωματικούς, την ώρα που ο ελληνισμός γιορτάζει την υπογραφή της Συνθήκης των Σεβρών.
1930: Η Ουρουγουάη νικά την Αργεντινή με 4-2 στο Μοντεβιδέο και κατακτά το πρώτο Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου.
1965: Η Φιλαρμονική της Νέας Υόρκης ερμηνεύει σε πρώτη εκτέλεση τα έργα του Ντιουκ Έλινγκτον Η Χρυσή Σκούπα (The Golden Broom) και τα Χρυσά Μήλα (The Golden Apples), με τον «δούκα» στο πόντιουμ. Στην ίδια συναυλία, η Ορχήστρα υπό τον Λούκας Φος παρουσιάζει για πρώτη φορά το έργο του Τσαρλς Άιβς From the Steeples and the Mountains.
1966: Η Αγγλία νικά 4-2 τη Δυτική Γερμανία στο Γουέμπλεϊ και κατακτά το 8ο Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου. Το γκολ - φάντασμα του Χερστ, με το οποίο η Αγγλία προηγείται με 3-2, ξεσηκώνει διαμαρτυρίες για το αν η μπάλα πέρασε ή όχι τη γραμμή και σημαδεύει τον τελικό.

Γεννήσεις
382 π.Χ: Φίλιππος Β' ο Μακεδών, βασιλιάς της Μακεδονίας. (Θαν. 30/7/336 π.Χ.)
1863: Χένρι Φορντ, αμερικανός μηχανικός, ιδρυτής της αυτοκινητοβιομηχανίας Ford. (Θαν. 7/4/1947)
1889: Βλαντιμίρ Σβορίκιν, ρωσοαμερικανός μηχανικός, εφευρέτης του εικονοσκόπιου, στο οποίο βασίστηκε η ανάπτυξη του τηλεοπτικού δέκτη. (Θαν. 29/7/1982)

Θάνατοι
1898: Ότο Φον Μπίσμαρκ, γερμανός πολιτικός, που ένωσε τη Γερμανία και διετέλεσε καγκελάριός της επί 24 χρόνια. (Γεν. 1/4/1815)
2007: Ίνγκμαρ Μπέργκμαν, σουηδός σκηνοθέτης. («Φάνυ και Αλέξανδρος», «Κραυγές και Ψίθυροι», «Σκηνές από ένα γάμο») (Γεν. 14/7/1918)
2007: Μικελάντζελο Αντονιόνι, ιταλός σκηνοθέτης του κινηματογράφου. («Blow-up») (Γεν. 29/9/1912)


Διαβάστε Περισσότερα »

Η φωνή της Ηρωίνης...


Με λένε Ηρωίνη, κάποιοι με φωνάζουν ” Πρέζα” ή ” Άσπρη” ή ” Ζουζού” ή κάποιοι άλλοι ” παραμύθα” , ακόμα και παραμύθα και ” Βασίλισσα” με έχουν πει !!


Έχω πολλά παρατσούκλια άλλα δεν έχει κάμια σημασία έτσι και αλλιώς το αποτέλεσμα μου είναι πάντα το ίδιο, είμαι...πολύ διάσημο ναρκωτικό σε όλο τον κόσμο.

Αν και οι περισσότεροι άνθρωποι φοβούνται να προφέρουν το όνομα μου, με γνωρίζουν όλοι, όλο και κάποιο φίλο τους ή συγγενή τους ή γνωστό τους έχω πάρει μαζί μου στο θάνατο.

Έχω σκοτώσει εκατομμύρια ανθρώπους και δεν υπολογίζω τίποτα και κανέναν, ούτε άντρες , ούτε γυναίκες , ούτε νέους , ούτε γέρους , ούτε φτωχούς ή πλούσιους .

Όποιος με πλησίαση τον ” παίρνω” μαζί μου σε ένα ταξίδι με έναν και μόνο προορισμό τον ” θάνατο”. Αυτός είναι εξάλλου ο σκοπός μου, να σκοτώσω όσο πιο πολλούς μπορώ και μέχρι τώρα τα καταφέρνω μια χαρά, άλλωστε έχω βοήθεια, έχω σύμμαχο τον φόβο να μάθουν πια είμαι , την άγνοια που έχει ο κόσμος για εμένα.

Βλέπεις συνήθως ο κόσμος αναγκάζεται να με γνωρίσει τις περισσότερες φορές αφού έχω κάνει ήδη την δουλειά μου και όχι πρίν, κάνεις δεν πιστεύει ότι θα του χτυπήσω την πόρτα και θα αρρωστήσω τα παιδιά του και εκεί ακριβώς εγώ ύπουλα πατάω και όσο ο κόσμος δεν μαθαίνει για έμενα τόσο πιο εύκολα πηγαίνω κοντά τους !

Μου αρέσει να σε παίρνω από το χέρι σε μικρή ηλικία και να σε γνωρίζω στους φίλους και συνεργάτες μου , στα άλλα τα ναρκωτικά και εσύ αργά ή γρήγορα να έρχεσαι στην αγκαλιά μου, αφού σε ετοιμάσουν για έμενα.

Μόλις με δοκιμάσεις γινόμαστε οι καλύτεροι φίλοι, σου παίρνω όλο τον πόνο που σου προκαλούν τα συναισθήματα και η πραγματικότητα της ζωής , που είναι τόσο σκληρή, έρχομαι σαν βάλσαμο στην ψυχή σου , σε κάνω να αισθάνεσαι ανίκανος -η όταν είσαι μακριά μου και βασιλιά όταν είσαι κοντά μου.

Σε παρασέρνω μαζί μου και δεν φοβάσαι τίποτα , σου κάνω παρέα συνέχεια και είναι πολύ εύκολο να σε κάνω να πιστέψεις ότι φταίει το σύστημα , το κράτος , η οικογένεια σου. Έτσι δεν είναι ?

Μέχρι να καταλάβεις τι γίνεται και που έχεις μπλέξει, μέχρι τα πρώτα ίχνη στέρησης εμφανιστούν , όλα είναι μαγικά. Ζεις σε ένα κόσμο ονειρικά πλασμένο και σιγά σιγά έχεις γίνει ολοκληρωτικά δικός μου, τώρα μου ανήκεις, τώρα θα με γνωρίσεις πραγματικά , τώρα χωρίς εμένα δεν μπορείς να κάνεις τίποτα.

Δεν μπορείς ούτε να φας, ούτε να κοιμηθείς , ούτε να δουλέψεις. Δεν μπορείς να κάνεις έρωτα, να ονειρευτείς, ούτε να κουνηθείς, τώρα καταλαβαίνεις ότι με έχεις παντρευτεί και είναι πολύ δύσκολο να με χωρίσεις .

Δεν θα σε αφήσω να φύγεις, έχουμε πορεία μαζί, τώρα θα κάνεις ότι σου πω για να με βάλεις στο σώμα, στις φλέβες, στη μύτη σου.

Βλέπεις είμαι παρα πολύ ακριβή, δεν ζητάω μόνο τα χρήματα σου, αυτά που θέλω από εσένα είναι και η ψυχή σου , το πνεύμα σου και το σώμα σου. Θέλω το μυαλό σου να περιστρέφεται μόνο γύρω από έμενα, θέλω οι γύρω σου να σε κοιτάνε με αηδία και να κουνάνε το κεφάλι, να χάσεις κάθε ίχνος αξιοπρέπειας , ελευθέριας και ειλικρίνειας .

Τώρα θέλω να πληγώνεις όποιον σε πλησιάζει, να φέρεις την οικογένεια σου σε απόγνωση μέχρι να την διαλύσεις τελείως, να χάσουν κάθε ελπίδα σωτήριας για εσένα και να μείνεις μόνος-η και πάλι να βρίσκεις παρηγοριά μόνο σε εμένα.

Επίσης θέλω να γεμίσεις δικαστήρια και καταδίκες, αν γίνεται να σαπίσεις σε κάποιο βρώμικο κελί φυλακής ή να ουρλιάζεις για βοήθεια δεμένος σε κάποιο ψυχιατρείο.

Θέλω τα χέρια σου, τις φλέβες σου, το συκώτι σου και το αίμα σου , θέλω τα πάντα από εσένα και τα παίρνω μέχρι να πεθάνεις σε κάποιο ατύχημα ή να ξεζουμίσω ότι έχει απομείνει απο εσένα και να σε βρούνε “μπλε” σε κάποια τουαλέτα ή κάτω απο καμιά γέφυρα, μόνο και πεταμένο.

Όλα αυτά θέλω από εσένα για να σε αφήσω και να πάω σε κάποιον άλλων, είμαι τόσο άπληστη που δεν μου φτάνει τίποτα .

Το μόνο που μισώ και μπορεί να σε πάρει απο έμενα είναι τα “προγράμματα” είναι αυτοί που μένουν ” καθαροί” απο εμένα και αναρρώνουν ενωμένοι , δουλεύουν με τον εαυτό τους και βλέπουν τι τους έχω κοστίσει .

Τους μισώ άλλα έχω μεγάλη υπομονή , αν μείνει κάποιος μόνος θα τον βρώ και θα τον κάνω πάλι δικό μου, μισώ την διαδικασία της αναρρώσης , μισώ τα προγράμματα πλήρης αποχή και αυτούς που ξέφυγαν απο έμενα.

Είμαι η ΗΡΩΙΝΗ και σκοτώνω κάθε μέρα αφού σπείρω μιζέρια και πόνο σε όποιον με γνωρίσει.


Με εκτίμηση
"ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ" Συμβουλευτικό κέντρο εξαρτημένων & συνεξαρτημένων ατόμων.
23920 43443 / 6932 437237

Διαβάστε Περισσότερα »

Έκλεισε ο πρώτος κύκλος εκδηλώσεων της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Λιβαδειάς




Έκλεισε ο πρώτος κύκλος εκδηλώσεων της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Λιβαδειάς με την ολοκλήρωση των εκδηλώσεων του Ιουλίου την εβδομάδα που μας πέρασε, 23-27 Ιουλίου.

Διαδρομές στην πόλη της Λιβαδειάς.

Τη Δευτέρα 23 Ιουλίου, η Βιβλιοθήκη Λιβαδειάς σε μια πλούσια διαδρομή στην πόλη της Λιβαδειάς έδωσε την ευκαιρία στους μικρούς φίλους και αναγνώστες να γνωρίσουν την πόλη τους με τελείως διαφορετικό τρόπο.

Με αφετηρία τη Βιβλιοθήκη και μετά από ένα σύντομο περίπατο κατά μήκος του ποταμού Έρκυνα, η ομάδα επισκέφθηκε το εξαιρετικό Μουσείο Παλαιών Επαγγελμάτων του Εμπορικού Συλλόγου Λιβαδειάς, που βρίσκεται επί της οδού Στρ. Ιωάννου κοντά στην Κρύα.
 Μετά προχώρησαν μέχρι την Κρύα, όπου και στάθμευσαν. Η εμψυχώτρια-εκπαιδευτικός Φώφη Μπάλιου συζήτησε μαζί τους και τους μίλησε για την πορεία της πόλης στο διάβα του χρόνου, για το νερό, πηγή ζωής, ομορφιάς και ανάπτυξης για τον τόπο, για τις πηγές, τις φτερωτές, την υδροηλεκτρική ενέργεια, τις νεροτριβές, τα εργοστάσια, τις βιοτεχνίες, τα εκκοκκιστήρια, τα βαφεία, τους κυλινδρόμυλους που λειτουργούσαν στην άκρη του ποταμού, δείχνοντας τους παράλληλα εικόνες και σχέδια της αρχιτεκτόνισσας Άννα Ψωμά βασισμένα σε φωτογραφίες κτιρίων της εποχής.

Εκεί όμως, στην Κρύα, περίμενε διπλή έκπληξη τα παιδιά: υπό τις οδηγίες της Φώφης και τη βοήθεια και συμμετοχή των διοργανωτών και των εθελοντριών πειραματίστηκαν με τις ιδιότητες του νερού, ενώ έμαθαν να κατασκευάζουν  φτερωτές και καραβάκια. Στο τέλος διασκέδασαν με πρωτότυπα παιχνίδια με το νερό και αναχώρησαν προς την το νεοσύστατο Πολιτιστικό Κέντρο της πόλης με το Ιστορικό – Εθνολογικό Μουσείο της, στη Νεροτριβή, το πάλαι ποτέ αλευρόμυλο-εκκοκκιστήριο και νεροτριβή του Μαγκλάρα. Πέρασαν από τις αίθουσες του Λιβαδείτη αγωνιστή και θαλασσομάχου Λάμπρου Κατσώνη, του συγγραφέα και ιστορικού Τάκη Λάππα, αλλά και την αίθουσα Τάκη Γ. Σαμαρτζή με αντικείμενα του καθημερινού βίου και δείγματα  της αστικής εικόνας της Λιβαδειάς. Αποκορύφωμα της επίσκεψης στο Μουσείο ήταν η προβολή της ψηφιακής αναπαράστασης του Μαντείου του Τροφωνίου, ενός εκ των σημαντικότερων μαντείων της αρχαιότητας  στην αίθουσα εικονικής πραγματικότητας του Μουσείου.

Ένα πλουσιότατο καλοκαιρινό, εκπαιδευτικό και ψυχαγωγικό τρίωρο στην καρδιά της πόλης!  
Διαβάστε Περισσότερα »

Το CNN SOCIAL: Πέθανε τον Νότη Σφακιανάκη!




Μακάβρια γκάφα από πασίγνωστο site που "υιοθέτησε" το CNN SOCIAL: Πέθανε τον Νότη Σφακιανάκη! Ο Νότης χαίρει άκρας υγείας ΑΠΟ CNN SOCIAL: Νεκρός βρέθηκε πριν μία ώρα ο μεγάλος Έλληνας αοιδός Νότης Σφακιανάκης. Μία είδηση που προκαλεί σοκ ανά το Πανελλήνιο. Το τραγικό ατύχημα έλαβε χώρα στην Ασπροβάλτα Θεσσαλονίκης, όπου απολάμβανε τις διακοπές του ο γνωστός τραγουδιστής. Σύμφωνα με τις μαρτυρίες του σερβιτόρου ενός γνωστού beach bar, (δεν αναφέρουμε το όνομα για προφανείς λόγους) ο Νότης κατανάλωσε μεγάλη ποσότητα αλκοόλ κι έπειτα βούτηξε στα βαθιά νερά της Ασπροβάλτας με αποτέλεσμα να χάσει τις αισθήσεις του.
Δυστυχώς ως γνωστόν ναυαγοσώστης δεν υπάρχει στο σημείο εκείνο κι έτσι δεν βρέθηκε κανείς εκεί για να τον βοηθήσει. Ούτε ο ίδιος ο Θεός αφού ο Νότης σε μια δήλωσή του στο παρελθόν είχε δηλώσει άθεος.
Τα συλλυπητήριά μας στην οικογένεια αλλά και στους φίλους του άτυχου τραγουδιστή. Ελαφρύ και ζεστό να είναι το χώμα που θα τον σκεπάζει.

Η ΔΙΑΨΕΥΣΗ: Ένα κακόγουστο αστείο είναι ο χαρακτηρισμός δημοσιεύματος πασίγνωστου site που αφορούσε στον πνιγμό του Νότη Σφακιανάκη πριν από λίγο στην Άσπροβάλτα Θεσσαλονίκης. Το “δημοσίευμα”, το οποίο “κατέβηκε” μετά από περίπου μία ώρα έκανε λόγο για κατανάλωση μεγάλης ποσότητας αλκοόλ από τον τραγουδιστή, ο οποίος στη συνέχεια βούτηξε στη θάλασσα σύμφωνα με μαρτυρία εργαζομένου σε beach bar της περιοχής.
Φυσικά όλα τα παραπάνω δεν υφίστανται και δεν πρέπει να γράφονται ούτε για αστείο, καθώς με τη ζωές κανένός δεν πρέπει να παίζουμε.
Ο Νότης χαίρει άκρας υγείας κι όπως όλα δείχνουν θα προχωρήσει σε όλες τις νόμιμες κινήσεις προκειμένου να μην ξαναγραφτεί μια τέτοια δημοσιογραφική “πατάτα”!!!

Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ