Σάββατο 4 Αυγούστου 2012

Κατέβασε ΑμεΑ στη βροχή... γιατί είχε λήξει η κάρτα του

ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΑΙΣΧΟΣ
Ποιος να το πίστευε ότι ένας οδηγός λεωφορείου θα μπορούσε να... κατεβάσει άτομο με ειδικές ανάγκες επειδή έχει λήξει η κάρτα του, και μάλιστα την ώρα που γινόταν κατακλυσμός απ' τη βροχή! Κι όμως, αυτό το απίστευτο περιστατικό....


συνέβη στην Πάτρα το απόγευμα της Τετάρτης, σύμφωνα με την καταγγελία του πατέρα ενός 28χρονου ΑμεΑ. Όλα συνέβησαν σε λεωφορείο της γραμμής νο 1, στην οδό Γούναρη και την ώρα που ξέσπασε η καταρρακτώδης βροχή.

Ο 28χρονος, που είναι άτομο με αναπηρία περίμενε στη στάση Τσολιά, ανάμεσα δηλαδή σε πλατεία Ομονοίας και πλατεία Μαρούδα για να πάρει το λεωφορείο και να γυρίσει στο σπίτι του. Επιβιβάστηκε μαζί με τους άλλους επιβάτες κι έδειξε την αναπηρική του κάρτα στον οδηγό.

Όμως ο οδηγός διαπίστωσε πως η κάρτα δεν είχε ανανεωθεί και ζήτησε από τον 28χρονο να κατέβει από το λεωφορείο. Ο νεαρός κοιτούσε με απορία, αλλά ο οδηγός ήταν ανένδοτος παρά το γεγονός ότι έξω έβρεχε ασταμάτητα. Και τελικά έγινε αυτό που εξ αρχής ο οδηγός απαίτησε.

Ο ΑμεΑ κατέβηκε και βρέθηκε ξανά στο δρόμο να περπατά μόνος στη βροχή, με κατεύθυνση το σπίτι του στο οποίο έφθασε πεζός και αφού είχε γίνει μούσκεμα από τη βροχή. Εξιστόρησε στους γονείς του τι ακριβώς είχε συμβεί και όπως ήταν φυσιολογικό ο πατέρας του βγήκε από τα ρούχα του και αποφάσισε να εκδικηθεί για λογαριασμό του παιδιού του.

Έρχονται... καταγγελία και μηνύσεις!

Ο πατέρας του 28χρονου επισκέφθηκε χθες το πρωί δικηγόρο και ανέλυσε την υπόθεση ζητώντας νομική υποστήριξη. Το πρώτο βήμα, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι η επώνυμη έγγραφη καταγγελία που πρόκειται να κάνει προς τη διοίκηση του αστικού ΚΤΕΛ με κοινοποίηση προς όλους τους αρμόδιους φορείς, ακόμα και στην Αθήνα, ενώ στη συνέχεια αναμένεται να κινηθεί δικαστικά. Και όλα αυτά αντιδρώντας στην κακή νοοτροπία και την αδιαφορία ορισμένων, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο δικηγόρος του πατέρα του νεαρού ΑμεΑ.

Πηγή: dete.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Η Κύπρος κατέκτησε το πρώτο της μετάλλιο σε Ολυμπιακούς Αγώνες!

Η Κύπρος κατέκτησε το πρώτο της μετάλλιο σε Ολυμπιακούς Αγώνες
Ένα μετάλλιο για πρώτη φορά στην ιστορία της κατέκτησε σε Ολυμπιακούς Αγώνες η Κύπρος. Η ιστορική αυτή στιγμή, ανήκει στον Παύλο Κοντίδη, στο αγώνισμα της ιστιοπλοΐας.
Ο ιστιοπλόος, μετά την ολοκλήρωση των 10 ιστιοδρομιών, έχει τη δεύτερη θέση στη γενική κατάταξη για σκάφη τύπου Laser. Πριν τον τελικό αγώνα έχει εξασφαλίσει το ασημένιο και διατηρεί κάποιες ελπίδες για το χρυσό.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ανακοινώθηκαν τα ονόματα των επιτυχόντων για το Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας

Tα ονόματα των επιτυχόντων στις εξετάσεις του Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας, ανακοινώθηκαν από το υπουργείο και αφορούν στις γλώσσες...
Αγγλική, Γαλλική, Γερμανική, Ιταλική επιπέδων Α (Α1 «στοιχειώδης γνώση» και Α2 «βασική γνώση»), Β (Β1 «μέτρια γνώση», Β2 «καλή γνώση») και Γ1 «πολύ καλή γνώση», Ισπανική Β (Β1 «μέτρια γνώση», Β2 «καλή γνώση») και Γ1 «πολύ καλή γνώση» και Τουρκική επιπέδου Β (Β1 «μέτρια γνώση», Β2 «καλή γνώση») που πραγματοποιήθηκαν στις 12 και 13 Μαΐου.

Οσοι ενδιαφέρονται μπορούν να ενημερώνονται από την ιστοσελίδα του υπουργείου: results.minedu.gov.gr
sofokleous10.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Ανακοινώθηκαν οι αποσπάσεις εκπαιδευτικών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης

Ανακοινώθηκαν οι αποσπάσεις εκπαιδευτικών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης
To υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού ανακοίνωσε τις αποσπάσεις εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης από Περιφερειακό Υπηρεσιακό Συμβούλιο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΠΥΣΔΕ) σε Περιφερειακό Υπηρεσιακό Συμβούλιο για το διδακτικό έτος 2012-13.
Οι αιτήσεις που υποβλήθηκαν για τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση έφτασαν στις 6.437 αλλά ικανοποιήθηκαν μόνο οι 2.299 δηλαδή ένα ποσοστό 35,72% των συνολικών αιτήσεων.
Οι αποσπώμενοι εκπαιδευτικοί πρέπει να επικοινωνήσουν με τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στην οποία αποσπάσθηκαν προκειμένου να πληροφορηθούν τα κενά στις σχολικές μονάδες και την προθεσμία υποβολής δήλωσης για την εκ νέου τοποθέτησή τους σε αυτές.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ομολόγησε ο Πακιστανός δράστης για την κτηνωδία του


Με τη σύλληψη του 21χρονου Πακιστανού τον οποίο αναζητούσαν οι Αρχές, τα ξημερώματα, στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά, οι Αστυνομικοί εκτιμούν ότι... θα δώσουν απαντήσεις, και εκτιμούν ότι έχουν τη «λύση» του γρίφου, στο τι συνέβη στη 15χρονη Μυρτώ Παπαδομιχελάκη, η οποία εντοπίσθηκε βαρύτατα τραυματισμένη στη βραχώδη πλευρά της Νέας Χρυσής Ακτής στην Πάρο, και για 13ημέρες δίνει μάχη ζωής, στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου «Αττικόν».

Η σύλληψη του 21χρονου Πακιστανού, πραγματοποιήθηκε τα ξημερώματα στα Νότια προάστια του Πειραιά, σε χώρο που είχε βρει καταφύγιο, από τις 27/07 ημερομηνία κατά την οποία φέρεται να είχε εγκαταλείψει το νησί της Πάρου. Όπως κατέθεσε στους Αστυνομικούς ο ιδιοκτήτης της ξενοδοχειακής μονάδας της Πάρου, στην οποία εργαζόταν ως κηπουρός, και βρίσκεται λίγες δεκάδες μέτρα από το σημείο που εντοπίσθηκε τραυματισμένο το 15χρονο κορίτσι, ο Πακιστανός, επικαλέστηκε προσωπικό- οικογενειακό θέμα, το οποίο προέκυψε εκτάκτως, κι έπρεπε να φύγει. Εξοφλήθηκε, κι εγκατέλειψε το νησί, ενδεχομένως, με πρόθεση οι Αρχές να χάσουν τα ίχνη του.

Ασφαλείς πληροφορίες από Αστυνομικές πηγές, αναφέρουν, ότι η σύλληψή του, έγινε ύστερα παρακολούθηση με ραδιογωνομέτρηση των «επαφών» που είχε ο 21χρονος Πακιστανός, σε μια προσπάθεια να «χαθεί» από τις έρευνες των Αστυνομικών, και να εγκαταλείψει όχι μόνο την Αττική, αλλά και την Ελλάδα. Ερευνες σε Κερατσίνι Πέραμα και Καμίνια, προσδιόρισαν το σημείο στο οποίο είχε καταφύγει και κρυβόταν ο Πακιστανός, και ύστερα από συντονισμένη επιχείρηση που οργάνωσαν και πραγματοποίησαν τα ξημερώματα κλιμάκιο της Διώξης Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής, τους οδήγησαν στο χώρο που βρισκόταν ο Πακιστανός, και τον προσήγαγαν στην Ασφάλεια, όπου και έγινε η σύλληψή του.

Την περασμένη Δευτέρα 30/07, οι Αστυνομικοί του τμήματος Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής, σε συνεργασία με το κλιμάκιο Εγκληματολογικών Ερευνών της Σύρου, που βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή στο νησί, πραγματοποίησαν έρευνα στο δωμάτιο στο οποίο διέμενε με ομοεθνείς του. Έλαβαν δείγμα DNA, από τους Πακιστανούς, οι οποίοι διέμεναν ακόμα στο δωμάτιο, ενώ πήραν ρούχα και προσωπικά αντικείμενα του 21χρονου Πακιστανού, τα οποία είχε εγκαταλείψει στην εσπευσμένη αποχώρησή του από το νησί.

Τα εργαστηριακά αποτελέσματα, που έχουν στη διάθεσή τους οι Αρχές, δεν αφήνουν περιθώρια αμφισβήτησης παρουσίας τους στο χώρο, που εντοπίσθηκε το κορίτσι, και στοιχεία που έχουν προκύψει κατά την προανακριτική διαδικασία τον εμπλέκουν σοβαρά στην υπόθεση. Το δείγμα DNA, το οποίο έλαβε το κλιμάκιο Εγκληματολογικών ερευνών από τα προσωπικά αντικείμενα που ανήκουν στον 21χρονο Πακιστανό, απεστάλησαν στην Αθήνα.

Από τις εργαστηριακές εξετάσεις, συμφωνα με ασφαλείς Αστυνομικές πηγές, ταυτοποιήθηκε το DNA του, με τα αποτελέσματα που είχαν στη διάθεσή τους οι Αρχές ύστερα από τις εξετάσεις στα Εργαστήρια της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Αθηνών, με το δείγμα από τα ρούχα και το σώμα της 15χρονης, που είχε λάβει ο ιατροδικαστής Νίκος Καλόγριας, ο οποίος εξέτασε την ανήλικη, στο Νοσοκομείο ΑΤΤΙΚΟΝ στο οποίο παραμένει νοσηλευόμενη στη ΜΕΘ, σε κρίσιμη κατάσταση, έχοντας υποβληθεί ήδη σε δύο λεπτές χειρουργικές πολύωρες επεμβάσεις.

Ο «κύκλος των υπόπτων» για τις Αρχές, είχε «κλείσει» στον 21χρονο Πακιστανό, μετά την εργαστηριακή ταυτοποίησή του, όπως ανέφεραν Ανώτατοι Αξιωματικοί και εμπλεκόμενοι προανακριτικά στην υπόθεση, οι οποίοι για 13ημέρες αναζητούσαν το «συνδετικό κρίκο» στην υπόθεση βαρύτατου τραυματισμού της 15χρονης.

Μαρτυρικές καταθέσεις, των υπολοίπων Πακιστανών οι οποίοι διέμεναν μαζί του στο δωμάτιο, στο νησί της Πάρου, πληροφορίες στον τηλεφωνικό αριθμό από πολίτες οι οποίοι ήθελαν να βοηθήσουν στις έρευνες των Αστυνομικών, για την εξιχνίαση της υπόθεσης, ήταν τα στοιχεία που «οδηγούσαν» την κατεύθυνση των ερευνών. Η εργαστηριακή ταυτοποίηση και τα αποτελέσματα των εγκληματολογικών εργαστηρίων, «έδειξαν» τον άνδρα το βιολογικό γεννετικό υλικό του οποίου είχε εντοπισθεί στα ρούχα και το σώμα της 15χρονης μαθήτριας.

Συμφωνα με τους Αξιωματικούς της Ασφάλειας Αττικής, οι οποίοι χειρίζονται την υπόθεση, η κατάθεση του Πακιστανού, εκτιμούν ότι θα δώσεις απαντήσεις στα όσα μεσολάβησαν στα 20’ που η ανήλικη «χάνεται» από τη παραλία της Νέας Χρυσής Ακτής, μέχρι τη στιγμή που η μητέρα της με λουόμενους και το ναυαγοσώστη της παραλίας, την εντοπίζει βαρύτατα τραυματισμένη, με τα ρούχα της σε μικρή απόσταση από το σημείο, ανάμεσα στους βράχους.

Από την έρευνα στο χώρο, οι Αστυνομικοί, είχαν καταλήξει στο συμπέρασμα, ότι όποιος βρισκόταν στο συγκεκριμένο σημείο, δεν είχε επιλέξει τυχαία τη βραχώδη πλευρά της παραλίας. Αν και οι βράχοι στο συγκεκριμένο σημείο της παραλίας, είναι κάτω από μεγάλη ξενοδοχειακή μονάδα, πολύ κοντά στην κοσμική παραλία της Χρυσής Ακτής, και εφάπτονται με τον μικρό κόλπο Τσαγδάκια- όπως τη λενε οι ντόπιοι- δεν έχει οπτική επαφή με το δημόσιο δρόμο, ούτε με την παραλία.

Το συγκεκριμένο σημείο, όπως εξηγούν Αξιωματικοί που βρέθηκαν στο σημείο των ερευνών, ακόμα και στο ενδεχόμενο η 15χρονη να πρόλαβε να καλέσει σε βοήθεια, δε θα μπορούσε να την ακούσει κανείς, γιατί είναι έτσι η διάταξη των βράχων, που δεν δημιουργεί αντίλαλο.


Διαβάστε Περισσότερα »

Ολυμπιακό ρεκόρ στον ακοντισμό Επτάθλου από την Υφαντίδου

Εντυπωσιακή εμφάνιση πραγματοποίησε η Σοφία Υφαντίδου στον ακοντισμό του Επτάθλου, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου...
Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια, έστειλε το ακόντιο της στα 56 μέτρα και 96 εκατοστά, επίδοση που αποτελεί την κορυφαία του αγωνίσματος στην ιστορία της διοργάνωσης.

Αποκλείστηκαν οι Ελληνίδες του επί κοντώ
Δεν κατάφεραν να εξασφαλίσουν την πρόκριση στον τελικό του άλματος επί κοντώ στους Ολυμπιακούς του Λονδίνου, η Στέλλα Ηρώ Λεδάκη, η Κατερίνα Στεφανίδη και η Νικόλ Κυριακοπούλου.

Η Στέλλα Ηρώ Λεδάκη, πραγματοποίησε πολύ καλή εμφάνιση στον προκριματικό του άλματος επί κοντώ, αλλά έμεινε εκτός τελικού. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια υπερέβη τα 4 μέτρα και 50 εκατοστά, ισοφαρίζοντας το ατομικό ρεκόρ της, αλλά είχε τρεις αποτυχημένες προσπάθειες στα 4.55 μέτρα, με αποτέλεσμα να μείνει εκτός 12αδας και να πάρει την 13η θέση.

Παράλληλα, η Νικόλ Κυριακοπούλου και η Κατερίνα Στεφανίδη, απέτυχαν στα τέσσερα μέτρα και 40 εκατοστά (αμφότερες πέρασαν τα 4.25μ), με αποτέλεσμα να αποκλεισθούν από τον τελικό.

Η Κυριακοπούλου κατετάγη 19η και η Στεφανίδη 24η.

ethnos.gr

Διαβάστε Περισσότερα »

Συνελήφθη 22χρονος για ναρκωτικά στη Θήβα







Συνελήφθη, χθες (03-08-2012) το απόγευμα στην Θήβα, από αστυνομικούς της Β΄ Ομάδας Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) της Αστυνομικής Διεύθυνσης Βοιωτίας, ένας 22χρονος ημεδαπός ROMA , ο οποίος κατηγορείται για κατοχή ναρκωτικής ουσίας (ηρωίνη).
Η σύλληψη πραγματοποιήθηκε μετά από καταδίωξη οχήματος, στο οποίο επέβαινε ακόμη ένας 21χρονος ημεδαπός, που κατάφερε να διαφύγει πεζός εντός του οικισμού ROMA Πυρίου Θηβών και αναζητείται.
Ειδικότερα, χθες περίπου στις 19:30΄το απόγευμα οι αστυνομικοί, στο πλαίσιο διενεργούμενων ελέγχων και περιπολιών για την πρόληψη και καταστολή της εγκληματικότητας, εντόπισαν στην επαρχιακή οδό Θηβών – Λιβαδειάς ένα Ι.Χ. επιβατηγό αυτοκίνητο, χωρίς πινακίδες κυκλοφορίας, στο οποίο επέβαιναν οι δύο δράστες και έκαναν σήμα στον 22χρονο οδηγό του να σταθμεύσει, προκειμένου να διενεργηθεί αστυνομικός έλεγχος.
Ο 22χρονος δεν συμμορφώθηκε στο σήμα των αστυνομικών και προκειμένου να αποφύγει τον έλεγχο, έκανε αναστροφή και ανέπτυξε ταχύτητα με κατεύθυνση προς Θήβα. Οι αστυνομικοί καταδίωξαν το όχημα και κατάφεραν σύντομα να το ακινητοποιήσουν και να συλλάβουν τον οδηγό του, ενώ ο 21χρονος συνοδηγός διέφυγε πεζός εντός του οικισμού ROMA Πυρίου Θηβών .
Μετά από έρευνα, βρέθηκε στην κατοχή του 22χρονου και κατασχέθηκε μία αυτοσχέδια νάιλον συσκευασία που περιείχε ποσότητα ηρωίνης μεικτού βάρους (4,7) γραμμαρίων. Επιπλέον από τους αστυνομικούς κατασχέθηκε και το όχημα, στο οποίο επέβαιναν οι δράστες.
Ενεργείται προανάκριση από το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών, ενώ η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών.
Διαβάστε Περισσότερα »

Στα χέρια της αστυνομίας ο υπ' αριθμόν ένα ύποπτος για την κακοποίηση της 15χρονης

Στα χέρια της αστυνομίας ο υπ' αριθμόν ένα ύποπτος για την κακοποίηση της 15χρονης
Μετά από έρευνες οι αστυνομικοί κατάφεραν να εντοπίσουν τον νεαρό Πακιστανό ο οποίος φέρεται ως ύποπτος για την άγρια κακοποίηση της 15χρονης στην Χρυσή Ακτή της Πάρου.
Ο νεαρός Πακιστανός, ο οποίος εργαζόταν σε ταβέρνα στη Χρυσή Ακτή της Πάρου, φέρεται να έγινε αντιληπτός στο σημείο της επίθεσης και αναζητήθηκε στο δωμάτιο που μένει. Από εκεί η αστυνομία συνέλεξε τα δαχτυλικά του αποτυπώματα και γενετικό υλικό.
Ο νεαρός, σύμφωνα με τις πληροφορίες, πληρώθηκε τα μεροκάματα που είχε κάνει και είπε στον εργοδότη του, λίγες ώρες μετά το τραγικό περιστατικό, ότι πρέπει να φύγει για την Αθήνα με το πλοίο της γραμμής.
Διαβάστε Περισσότερα »

Κορίτσια για φίλημα! Χάλκινο μετάλλιο για Τσιάβου-Γιαζιτζίδου στην κωπηλασία

Κορίτσια για φίλημα! Χάλκινο μετάλλιο για Τσιάβου-Γιαζιτζίδου στην κωπηλασία
Με μια συγκλονιστική εμφάνιση η Αλεξάνδρα Τσιάβου και η Χριστίνα Γιαζιτζίδου κατέκτησαν τη τρίτη θέση στον τελικό του διπλού σκιφ ελαφρών βαρών της κωπηλασίας και πήραν το χάλκινο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς αγώνες του Λονδίνου.
Εχασαν την δεύτερη θέση κυριολεκτικά για μια ...χεριά από τις Κινέζες. Πρώτο ήταν το πλήρωμα της Βρετανίας.Είναι το πρώτο μας ολυμπιακό μετάλλιο στην κωπηλασία γυναικών και το δεύτερο που κατακτούν στο Λονδίνο τα ελληνικά χρώματα μετά το χάλκινο του Ηλία Ηλιάδη στο τζούντο.
Διαβάστε Περισσότερα »

Αλυκή by night!!!

Διαβάστε Περισσότερα »

ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ:Σεμινάριο κατάρτισης μελισσοκόμων (9 -11 Ιουλίου 2012)

Σεμινάριο κατάρτισης μελισσοκόμων της ευρύτερης περιοχής
Λαμίας πραγματοποιήθηκε από τις 9 - 11 Ιουλίου  2012  στο Κέντρο -" Δήμητρα" Βαρδατών Φθιώτιδας με εισηγητή τον καθηγητή μελισσοκομίας του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών ( ΓΠΑ ) κ. Πασχάλη Χαριζάνη. Με αμείωτο ενδιαφέρον παρα πολλοί μελισσοκόμοι παρακολούθησαν το εκπαιδευτικό αυτό σεμινάριο, ενώ αξίζει να σημειωθεί η συμμετοχή  νέων που είτε δραστηριοποιούνται στη μελισσοκομία, είτε σκέπτονται, σοβαρά, να ξεκινήσουν την επαγγελματική τους δραστηριότητα με τη μελισσοκομία.
Υπεύθυνη του Κέντρου -" Δήμητρα" Βαρδατών Φθιώτιδας : κα. Τσαπάρα
Δήμητρα. -  τηλ. επικοινωνίας : 2231081500
Εισηγητής : κ. Πασχάλης Χαριζάνης - Καθηγητής Μελισσοκομίας ΓΠΑ , κ.
Πασχάλης Χαριζάνης.
Στο σεμινάριο έγιναν οι ακλολουθες εισηγήσεις Μελισσοκομίας :
1. Η Τροφοδότηση των μελισσών
2. Η Σωστή Θέση του Μελισσοκομείου
3. Η Παραπλάνηση  
4. Η Παράγωγη Βασιλικού Πολτού
5. Οδηγίες για Αλλεργικούς
6. Η Παραγωγή Γύρης
7. Μελισσοκομικοί Χειρισμοί για την Πρόληψη Εχθρών και Ασθενειών
8. Βιολογική Μελισσοκομία
Διαβάστε Περισσότερα »

Ο Δήμος Θηβαίων ανακοινώνει τους πίνακες των Προγραμμάτων Κοινωφελούς Χαρακτήρα

 


Ο Δήμος Θηβαίων ανακοινώνει τους πίνακες κατάταξης της υπ' αριθμ. ΚΟΧ 5.801/1/2012 ανακοίνωση που αφορά σύναψη συμβάσεων εργασίας ορισμένου χρόνου για την υλοποίηση της πράξης «Δημιουργία Θέσεων Απασχόλησης σε Τοπικό Επίπεδο μέσω Προγραμμάτων Κοινωφελούς Χαρακτήρα, στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας» (5μηνα) στο πλαίσιο του Ε.Π. «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού», όπως αυτά εστάλησαν από το Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ.

Σύμφωνα με τα όσα ορίζονται από τις σχετικές Ανακοινώσεις, το ΑΣΕΠ και την ΕΥΔ ΕΠΑΝΑΔ, οι πίνακες ίπεριλαμβάνουν τα εξής:


1. Αλφαβητικός πίνακας αποκλειομένων με αναγραφή του λόγου αποκλεισμού. Στον πίνακα των απορριπτέων βρίσκονται: α) όσοι απορρίφθηκαν από το διαγωνισμό λόγω π.χ μη προσκόμισης έγκυρης κάρτας ανεργίας ή βεβαίωσης από τον ΟΑΕΔ και β) όσοι απορρίφθηκαν για θέσεις εργασίας επειδή δεν πληρούσαν τα απαιτούμενα προσόντα, σύμφωνα με την οικεία Πρόσκληση. Διευκρινίζεται ότι, για τις θέσεις που, ωστόσο, πληρούν τα απαιτούμενα κριτήρια η μοριοδότησή τους παρουσιάζεται αναλυτικά στον κύριο πίνακα κατάταξης.


2. Πίνακας κατάταξης κατά αύξουσα σειρά ΑΜΚΑ.
Στον πίνακα κατάταξης εμφανίζονται τα αναλυτικά μόρια ανά κριτήριο, καθώς και το σύνολο των μορίων και οι επιδιωκόμενες θέσεις κατά σειρά προτίμησης, χωρίς το ονοματεπώνυμο του υποψηφίου, αλλά με αναγραφή μόνο του ΑΜΚΑ.


3. Πίνακας Κατάταξης κατά φθίνουσα σειρά βαθμολογίας, με αναγραφή της μοριοδότησης που αντιστοιχεί σε καθένα βαθμολογούμενο κριτήριο.
Στον συγκεκριμένο πίνακα κατάταξης εμφανίζονται τα αναλυτικά μόρια ανά κριτήριο, το σύνολο των μορίων και οι επιδιωκόμενες θέσεις κατά σειρά προτίμησης, χωρίς το ονοματεπώνυμο του υποψηφίου αλλά με αναγραφή μόνο του οικείου ΑΜΚΑ, κατά φθίνουσα σειρά με βάση τη συνολική βαθμολογία.

4. Πίνακας προσληπτέων κατ’ αλφαβητική σειρά με αναγραφή του κωδικού θέσης πρόσληψης.
Ο πίνακας είναι προσωρινός και θα οριστικοποιηθεί μετά τη δήλωση αποδοχής των θέσεων εργασίας από τους προσληπτέους, καθώς και μετά από το αποτέλεσμα της εξέτασης των τυχόν ενστάσεων από το ΑΣΕΠ.

ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ
Κατά των πινάκων κατάταξης επιτρέπεται στους υποψηφίους η άσκηση ένστασης μέσα σε αποκλειστική προθεσμία τριών (3) εργάσιμων ημερών η οποία αρχίζει από την επόμενη ημέρα της ανάρτησής τους.

Επομένως, οι υποψήφιοι μπορούν από την Παρασκευή 03/08/2012 έως και την Τρίτη 07/08/2012 να καταθέσουν ένσταση κατά των αποτελεσμάτων. Η ένσταση κατατίθεται με συστημένη επιστολή απευθείας στο Α.Σ.Ε.Π. (Πουλίου 6, Αθήνα, Τ.Θ. 14307, Τ.Κ. 11510) και όχι στα γραφεία του ΙΝΕ-ΓΣΕΕ.

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΠΡΟΣΛΗΨΗΣ

Οι προσληπτέοι οφείλουν έως την 11/08/2012 να προσκομίσουν αυτοπροσώπως τα απαραίτητα δικαιολογητικά στα γραφεία του ΙΝΕ/ΓΣΕΕ, Ροζάκη Αγγελή 59, Λαμία και ώρες 9:00 – 15:00 ή να τα αποστείλουν τα παραπάνω ταχυδρομικά με συστημένη ταχυδρομική επιστολή στη διεύθυνση:
ΙΝ.Ε Γ.Σ.Ε.Ε
(για την Π.Ε. Βοιωτίας)
Ροζάκη Αγγελή 59, 35100 ΛΑΜΙΑ
Για όσους δεν υπάρχει δυνατότητα να προσκομίσουν τα δικαιολογητικά αυτοπρόσωπος στα Γραφεία του ΙΝΕ/ΓΣΕΕ ή να τα αποστείλουν ταχυδρομικά με συστημένη ταχυδρομική επιστολή, ο Δήμος Θηβαίων, η ΔΗΚΕΘ, ο ΔΟΘ και η ΔΕΠΟΔΑΘ θα δέχονται προσκόμιση δικαιολογητικών μέχρι τις 10 Αυγούστου 2012 και από τις 9:00 έως τις 15:00, με σκοπό στη συνέχεια αυτά να σταλούν μαζικά στο ΙΝΕ/ΓΣΕΕ για λογαριασμό των ωφελούμενων:

• Για το Δήμο Θηβαίων (Κύπρου 3-τηλ: 2262-3-50670 και 50607, κα. Κυρίκου και κα. Βενιζέλου )
Για τους προσληπτέους στους κωδικούς θέσεων 165 έως 177
• Για τη ΔΗΚΕΘ (Βουρδουμπά 13- τηλ: 2262029729 και 28062, κα. Θάνου)
Για τους προσληπτέους στους κωδικούς θέσεων 302 έως 310
• Για το Δ.Ο.Θ. (Κύπρου 3-τηλ: 2262023970 κ. Μπάκας)
Για τους προσληπτέους στους κωδικούς θέσεων 311 έως 331
• Για τη ΔΕΠΟΔΑΘ (Τσεβά 2 & Πινδάρου-τηλ: 22620-80821 κα. Παρασκευά)
Για τους προσληπτέους στους κωδικούς θέσεων 298 έως 301
Δικαιολογητικά:

α) συμπληρωμένο το έντυπο αποδοχής θέσης (η αναζήτησή του μπορεί να γίνει στα γραφεία του ΙΝΕ/ ΓΣΕΕ, στην ιστοσελίδα του κάθε φορέα ή στα γραφεία του κάθε φορέα),
β) φωτοτυπία επίσημου εγγράφου όπου θα διαφαίνεται ο Αριθμός Μητρώου Ι.Κ.Α. (επικυρωμένο)
γ) Βεβαίωση από τον ΟΑΕΔ στην οποία θα διαφαίνεται το ακριβές χρονικό διάστημα της ανεργίας καθώς και αναλυτικά το διάστημα της τελευταίας πιθανής επιδότησης και
δ) Για την κατηγορία των Α.μ.Ε.Α απαιτείται η προσκόμιση βεβαίωσης από τον ΟΑΕΔ που να αποδεικνύεται η ισχύς της ανεργίας.

Μετά την παρέλευση της προθεσμίας και στην περίπτωση μη εμφάνισης του ωφελούμενου- η μη εμπρόθεσμης αποστολής των δικαιολογητικών αποδοχής θέσης- το ΙΝΕ/ΓΣΕΕ θα προχωρήσει στην διαγραφή και αντικατάστασή του, εκδίδοντας εκ νέου οριστικό πίνακα προσληφθέντων.
Τυχόν αναμόρφωση των πινάκων βάσει ελέγχου νομιμότητας ή κατ΄ ένσταση ελέγχου του Α.Σ.Ε.Π. που συνεπάγεται ανακατάταξη των υποψηφίων, έχει ως συνέπεια να απολύονται οι υποψήφιοι που δεν δικαιούνται πρόσληψης βάσει της νέας κατάταξης. Οι απολυόμενοι λαμβάνουν τις αποδοχές που προβλέπονται για την απασχόλησή τους έως την ημέρα της απόλυσης, χωρίς οποιαδήποτε αποζημίωση από την αιτία αυτή.
Οι ωφελούμενοι που προσλαμβάνονται κατόπιν αναμόρφωσης των πινάκων από το Α.Σ.Ε.Π. απασχολούνται για το υπολειπόμενο, κατά περίπτωση, χρονικό διάστημα και μέχρι συμπληρώσεως της εγκεκριμένης διάρκειας της σύμβασης εργασίας ορισμένου χρόνου.
Υπενθυμίζεται και πάλι, ότι κάθε ωφελούμενος μπορεί να απασχοληθεί σε μία θέση εργασίας έως πέντε (5) μήνες μέσα σε διάστημα δώδεκα (12) μηνών.
Για περισσότερες πληροφορίες και διευκρινίσεις σχετικά με τη μοριοδότηση τους και τη διαδικασία πρόσληψης οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με το ΙΝ.Ε Γ.Σ.Ε.Ε καθημερινά από 9:00 έως 15:00 στο τηλέφωνο: 22310 51777 ( αρμόδια υπάλληλος: κα. Ανεστοπούλου Σοφία).

Επίσης, τα αποτελέσματα βρίσκονται αναρτημένα και:
• στην ιστοσελίδα του ΙΝ.Ε/ Γ.Σ.Ε.Ε, www.inegsee.gr
• στην ιστοσελίδα του ΑΣΕΠ, www.asep.gr
• στην ιστοσελίδα της Ε.Υ.Δ.Ε.Π. «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού», www.epanad.gov.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

«Πλώρη» για μετάλλιο βάζουν τα Ελληνικά κουπιά

«Πλώρη» για μετάλλιο βάζουν τα Ελληνικά κουπιά
Στη μάχη για την διεκδίκηση ενός -γιατί όχι και δύο- ακόμα μεταλλίων ρίχνεται η ελληνική αποστολή στην όγδοη ημέρα των Ολυμπιακών Αγώνων.
Η Ελλάδα θα έχει δύο εκπροσώπους στους τελικούς της κωπηλασίας, το Σάββατο, ενώ συμμετοχές υπάρχουν στο στίβο, την ποδηλασία πίστας, την άρση βαρών και την ιστιοπλοΐα. Συνέχεια και για την Εθνική ομάδα πόλο των ανδρών.
Στην κωπηλασία ξεχωρίζει η παρουσία των Τσιάβου και Γιαζιτζίδου στον τελικό του διπλού σκιφ ελαφρών βαρών (12:00). Το ελληνικό δίδυμο είναι από τα φαβορί για την κατάκτηση ενός μεταλλίου και ελπίζουμε να το επιβεβαιώσουν.
Μισή ώρα αργότερα, στις 12:30 οι Παπαχρήστος, Τσίλης, Τζιάλλας και Χρήστου θα δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό στον τελικό της τετράκωπου άνευ πηδαλιούχου προκειμένου να ανέβουν στο βάθρο. Το χορό, πάντως, θα ανοίξουν οι Κόνσολας/Μαγδανής οι οποίοι θα συμμετάσχουν στον μικρό τελικό του διπλού σκιφ ελαφρών βαρών ανδρών για τις θέσεις 7-12 (11:40).
Όσον αφορά στο στίβο, θα συνεχίσει τις προσπάθειες της στο έπταθλο η Σοφία Υφαντίδου (12:05 μήκος, 13:40 ακοντισμός, 22:35 800μ.), ενώ στη μάχη θα ριχτούν οι Νικόλ Κυριακοπούλου, Κατερίνα Στεφανίδη και Στέλλα - Ηρώ Λεδάκη στα προκριματικά του άλματος επί κοντώ (12:20) όπως επίσης και ο Αλέξανδρος Παπαμιχαήλ στον τελικό των 20χλμ βάδην (19:00).
Στις 12:00 ο Ζαφείρης Βολικάκης θα συμμετάσχει στα προκριματικά του σπριντ στην ποδηλασία πίστας.
Στις 16:10 η Εθνική ομάδα πόλο των ανδρών συνεχίζει τις προσπάθειές της στη φάση των ομίλων του ολυμπιακού τουρνουά, αντιμετωπίζοντας για την τέταρτη αγωνιστική της Ισπανία. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα θέλει τη νίκη προκειμένου να βρεθεί... αγκαλιά με την πρόκρισή στους «8» αλλά και να διεκδικήσει μία καλή θέση για τα χιαστί ματς.
Η μοναδική συμμετοχή της Ελλάδας στην άρση βαρών, είναι ο Δαυίδ Καβελασβίλι, ο οποίος αγωνίζεται στις 17:30 στο δεύτερο γκρουπ στην κατηγορία των 94 κιλών.
Φουλ δράση και στην ιστιοπλοΐα
• Στην κατηγορία Laser ο Βαγγέλης Χειμώνας (28ος έπειτα από 8 ιστιοδρομίες) συνεχίζει με την 9η (14:00) και 10η (15:15) ιστιοδρομία.
• Στην κατηγορία RS-X η Αγγελική Σκαρλάτου (16η έπειτα από 6 ιστιοδρομίες) συνεχίζει με την 7η (14:00) και 8η (14:45) ιστιοδρομία.
• Στην κατηγορία Laser Radial η Άννα Αγραφιώτη (33η έπειτα από 8 ιστιοδρομίες) συνεχίζει με την 9η (14:05) και 10η (15:20) ιστιοδρομία.
• Στην κατηγορία 470 οι Παναγιώτης Καμπουρίδης και Στάθης Παπαδόπουλος (13οι έπειτα από 4 ιστιοδρομίες) συνεχίζει με την 5η (16:00) και 6η (17:15) ιστιοδρομία.
• Στην κατηγορία RS-X στους άνδρες ο Βύρων Κοκκαλάνης (7ος έπειτα από 6 ιστιοδρομίες) συνεχίζει με την 7η (16:00) και 8η (16:45) ιστιοδρομία.
Διαβάστε Περισσότερα »

«Νυστέρι» στην Υγεία βάζει η Τρόικα

«Νυστέρι» στην Υγεία βάζει η Τρόικα
Το κίνδυνο να διαλυθεί το κοινωνικό Κράτος επισείουν στελέχη ασφαλιστικών ταμείων, βλέποντας ότι η Τρόικα είναι αποφασισμένη να βυθίσει το "νυστέρι" όσο πιο βαθιά γίνεται στις δαπάνες Υγείας.
Το τελεσίγραφο στην ηγεσία του υπουργείου Υγείας ότι πρέπει να κόψει όχι 300 εκατ. ευρώ αλλά 1,2 δισ ευρώ το 2013, δεν αφήνει κανένα περιθώριο παρερμηνείας των προθέσεων της, ενώ μόνο και μόνο ότι ο νεοσυσταθείς ΕΟΠΥΥ κινδυνεύει να καταρρεύσει από τις περικοπές των 800 εκατ. ευρώ που ζητά η Τρόικα- όταν έχει ανάγκη περαιτέρω χρηματοδότησης περίπου 1,5 δισ ευρώ- δείχνει πιο είναι το μέλλον του κοινωνικού Κράτους.
Ανάλογος προβληματισμός υπάρχει, βέβαια και για τα υπόλοιπα ασφαλιστικά Ταμεία, με πιο κραυγαλέα τη περίπτωση του ΙΚΑ που ζητά κι αυτό περίπου 1,5 δισ ευρώ επιπλέον για να βγάλει τη χρονιά, καθώς η δραματική ύφεση και η εκτίναξη της ανεργίας, έχουν ρίξει στα τάρταρα τα έσοδα από εισφορές, ενώ απορία εκφράζουν στελέχη των Ταμείων για το πώς ακριβώς θα γίνει η επιδιωκόμενη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών από τους εργοδότες, χωρίς να επηρεαστεί η βιωσιμότητα των Ταμείων.
Το... κερασάκι στη τούρτα είναι οι προωθούμενες περικοπές των κοινωνικών επιδομάτων- περί τα 3 δισ ευρώ θα κοπούν με το "μαχαίρι"- κάτι που σημαίνει ότι εφεξής ο αριθμός των δικαιούχων θα περιοριστεί δραματικά, χωρίς να έχει ξεκαθαριστεί ακόμα εάν τα κριτήρια θα είναι μόνο εισοδηματικά...
Διαβάστε Περισσότερα »

Ο καύσωνας ξανάρχεται.. με 42 βαθμούς υπό σκιά!

 
Η θερμοκρασία από αύριο τραβάει και πάλι την ανηφόρα..

Το Σάββατο και την Κυριακή, ο υδράργυρος θα...  φλερτάρει με τους 40 βαθμούς, από Δευτέρα όμως θα τους «πιάσει» κιόλας. Τα πράγματα θα γίνουν ακόμη πιο δύσκολα την Τρίτη και την Τετάρτη, όταν το θερμόμετρο θα δείξει τουλάχιστον 42 βαθμούς.

Όσο για την πολυαναμενόμενη «ανάσα δροσιάς»; Μην την περιμένετε πριν από την Πέμπτη!

Η πρόγνωση του καιρού για το Σάββατο.

Μακεδονία, Θράκη
 Καιρός: γενικά αίθριος και μόνο τις μεσημβρινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις.
 Άνεμοι: μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ.
 Θερμοκρασία: από 16 έως 36 βαθμούς Κελσίου.
Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
 Καιρός: γενικά αίθριος και μόνο τις μεσημβρινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις.
 Άνεμοι: μεταβλητοί 2 με 3 και βαθμιαία δυτικοί βορειοδυτικοί 4 και στο Ιόνιο τοπικά 5 μποφόρ.
 Θερμοκρασία: από 17 έως 38 βαθμούς Κελσίου.
Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
 Καιρός: γενικά αίθριος και μονό τις μεσημβρινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις.
 Άνεμοι: μεταβλητοί 3 και στα ανατολικά βόρειοι βορειοδυτικοί 4 μποφόρ.
 Θερμοκρασία: από 18 έως 37 βαθμούς Κελσίου.
Κυκλάδες, Κρήτη
 Καιρός: γενικά αίθριος.
 Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ.
 Θερμοκρασία: από 22 έως 32 βαθμούς Κελσίου. Στη νοτιά Κρήτη η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς υψηλότερη.
Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
 Καιρός: γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις το μεσημέρι-απόγευμα.
 Άνεμοι: βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.
 Θερμοκρασία: από 23 έως 35 βαθμούς Κελσίου.
Αττική
 Καιρός: γενικά αίθριος.
 Άνεμοι: μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ.
 Θερμοκρασία: από 24 έως 37 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια και ανατολικά η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
Θεσσαλονίκη
 Καιρός: γενικά αίθριος και μόνο τις μεσημβρινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις κυρίως στα γύρω ορεινά.
 Άνεμοι: μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ.
 Θερμοκρασία: από 23 έως 34 βαθμούς Κελσίου.


Κυριακή 05-08-2012 και Δευτέρα 06-08-2012
 Καιρός: γενικά αίθριος και σχετικά ζεστός. Τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά.
 Άνεμοι: στα δυτικά από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στο Αιγαίο 6 και τοπικά 7 μποφόρ.
 Θερμοκρασία: σε άνοδο κυρίως στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά. Η μέγιστη τιμή στα ηπειρωτικά θα φτάσει τους 39 και τη Δευτέρα τους 40 βαθμούς Κελσίου.

Τρίτη 07-08-2012 και Τετάρτη 08-08-2012
 Καιρός: αίθριος και ζεστός.
 Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και τοπικά στα πελάγη 6 και πρόσκαιρα στο Αιγαίο 7 μποφόρ.
 Θερμοκρασία: σε υψηλά επίπεδα. Θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 41 και πιθανώς τοπικά τους 42 βαθμούς Κελσίου.

Πέμπτη 09-08-2012
 Καιρός: γενικά αίθριος και ζεστός. Τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα βόρεια ηπειρωτικά όπου ενδέχεται να σημειωθούν πρόσκαιρες βροχές.
 Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και τοπικά στα πελάγη 6 μποφόρ.
 Θερμοκρασία: σε μικρή κάμψη στα βόρεια. Στα υπόλοιπα θα διατηρηθεί σε υψηλά επίπεδα

Διαβάστε Περισσότερα »

Οι περιφέρειες της Ιταλίας «ανταλλάσουν» κατοίκους για να επιβιώσουν στην κρίση!

 
Αγωνιώδεις προσπάθειες να αντεπεξέλθουν μετά τις περικοπές και τις συγχωνεύσεις που αποφάσισε η κυβέρνηση τεχνοκρατών του πρωθυπουργού Μάριο Μόντι καταβάλλουν οι ιταλικές περιφέρειες, γράφει σήμερα ο ιταλικός Τύπος.
Η κυβέρνηση λέει ότι από το σύνολο των 115 περιφερειών, πληρούν τις προϋποθέσεις για να συνεχίσουν να υφίστανται μόλις..  43. Όσες δηλαδή ξεπερνούν τους 350.000 κατοίκους και τα 2.500 τετραγωνικά χιλιόμετρα σε έκταση.
Όπως ανέφεραν η εφημερίδα Κοριέρε Ντέλα Σέρα και η δημόσια τηλεόραση της χώρας Rai, πολλές περιφέρειες προσπαθούν να πείσουν δήμους και κοινότητες να ενταχθούν στην δική τους επικράτειά τους, για να καταφέρουν έτσι να εκπληρώσουν τα απαιτούμενα κριτήρια έκτασης και πληθυσμού.
Η περιφέρεια της πόλης Τέρνι, βόρεια της Ρώμης, αποδύεται σε έναν διπλωματικό αγώνα για να πείσει τις πόλεις Σπολέτο, Τσιτά Ντέλα Πιέβε και Φολίνιο να εγκαταλείψουν την Περούτζια και την περιφέρειά της.
Στη νότια Ιταλία, φαίνεται πως καταρτίζονται διάφορα σχέδια: η περιφέρεια της Καζέρτα και του Αβελίνο προτίθενται να «χαρίσουν» κωμοπόλεις σε εκείνη του Μπενεβέντο, αφού όμως η Νάπολη τους «δωρίσει» τους αναγκαίους κατοίκους για να συνεχίσουν να υφίστανται ως τοπική αυτοδιοίκηση.
Ανάλογες «ζυμώσεις» παρατηρούνται και στην ευρύτερη περιοχή της Ρώμης, με τις περιφέρειες της Λατίνα, και του Φροζινόνε.
Οι ιταλοί περιφερειάρχες με τον τρόπο αυτό προσπαθούν να αντιδράσουν όπως μπορούν στα σχέδια περιστολής των εξόδων της κυβέρνησης. Μέχρι να εκφραστεί το Συνταγματικό Δικαστήριο (στο οποίο προσέφυγαν είκοσι οκτώ περιφέρειες) χρησιμοποιούνται πιο άμεσες και πρακτικές «αριθμητικές μέθοδοι».
Για το καλό των πολιτών--και των πολιτικών: είναι κοινό μυστικό, πλέον, ότι οι τελικές μετακινήσεις θα γίνουν και βάσει υποσχέσεων προς στελέχη των διαφόρων δήμων ότι θα λάβουν μια νέα, πολύτιμη θέση στα περιφερειακά συμβούλια που θα συνεχίσουν να λειτουργούν.
Πηγή: ΑΜΠΕ

Διαβάστε Περισσότερα »

Αρνούνται να διανυκτερεύσουν στη Σχολή Αστυφυλάκων

Αρνούνται να διανυκτερεύσουν στη Σχολή Αστυφυλάκων
 

Αστυνομικοί καταγγέλλουν ότι οι συνθήκες διαμονής και σίτισης είναι απαράδεκτες

Τετρακόσιοι περίπου αστυνομικοί, που αποσπάστηκαν στον Έβρο για την ενίσχυση της συνοριακής φύλαξης, αρνούνται να διανυκτερεύσουν στις εγκαταστάσεις της Σχολής Αστυφυλάκων Διδυμοτείχου, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις συνθήκες διαμονής.

Σύμφωνα με το σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ. από τους 1881 αστυνομικούς, οι οποίοι μετακινήθηκαν από διάφορες υπηρεσίες της χώρας στα ελληνοτουρκικά σύνορα, οι περισσότεροι κατέλυσαν σε ξενοδοχεία της περιοχής και οι 411, απ’ αυτούς, θα φιλοξενηθούν στις εγκαταστάσεις της σχολής, κάτι που τους βρίσκει αντίθετους.

«Δεν αρνούμαστε να εκπληρώσουμε την αποστολή μας, αλλά οι συνθήκες διαμονής και σίτισης στο κτίριο της σχολής είναι απαράδεκτες. Διαμαρτυρόμαστε για το γεγονός ότι δεν υπήρξε επαγγελματική αντιμετώπιση και ολοκληρωμένος σχεδιασμός για τη μετακίνηση εκατοντάδων ανθρώπων», είπε στο ΑΜΠΕ ο γενικός γραμματέας του διοικητικού συμβουλίου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ), Γιώργος Βλάχος.

Τα λεωφορεία με τους 411 αποσπασμένους έφθασαν στο Διδυμότειχο το μεσημέρι, αλλά μέχρι αργά απόψε, οι αστυνομικοί παρέμεναν έξω από το κτίριο της σχολής, σε ένδειξη διαμαρτυρίας, αρνούμενοι να μπουν στους θαλάμους.

Το βράδυ, πραγματοποιήθηκε για το θέμα αυτό, έκτακτη σύσκεψη, στην Αλεξανδρούπολη και τα μέλη του ΔΣ της ΠΟΑΣΥ, με επικεφαλής το πρόεδρο Χρήστο Φωτόπουλο, ενημέρωσαν τους εκπροσώπους πολιτικών κομμάτων και φορέων της περιοχής, για τις συνθήκες φιλοξενίας των 411 αστυνομικών, οι οποίοι θα πάρουν μέρος τις επόμενες εβδομάδες, μαζί με τους υπόλοιπους, σε περιπολίες, κατά μήκος του ποταμού Έβρου, για την αντιμετώπιση της παράνομης εισόδου μεταναστών στην Ελλάδα.

Οι εκπρόσωποι των συνδικαλιστικών ενώσεων των αστυνομικών θα συναντηθούν αύριο και με τον περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, Αριστείδη Γιαννακίδη, από τον οποίο θα ζητήσουν να φιλοξενηθούν και οι υπόλοιποι 411 συνάδελφοί τους σε ξενοδοχεία της περιοχής, για να διασφαλιστούν οι κατάλληλες οι συνθήκες διαμονής, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε η ΠΟΑΣΥ.
Διαβάστε Περισσότερα »

Σαν σήμερα....


Δείτε τα σημαντικότερα γεγονότα που έγιναν σαν σήμερα 4 Αυγούστου.....

Γεγονότα
70: Ο δεύτερος ναός του Σολομώντος καταστρέφεται από τον ρωμαϊκό στρατό στην Ιερουσαλήμ.
1693: Ο καλόγερος Ντομ Περινιόν παρασκευάζει την πρώτη σαμπάνια, σε μοναστήρι Βενεδικτίνων στο Οτβιγιέ της Καμπανίας.
1809: Ο πρίγκιπας Μέτερνιχ, ο άνθρωπος που θα παίξει κυρίαρχο ρόλο στις ευρωπαϊκές υποθέσεις για τις επόμενες τέσσερις δεκαετίες, γίνεται υπουργός Εξωτερικών της Αυστροουγγρικής Αυτοκρατορίας των Αψβούργων.
1865: Ο «Ύμνος εις την Ελευθερίαν» του Διονύσιου Σολωμού καθιερώνεται ως εθνικός ύμνος της Ελλάδας.
1914: Η Γερμανία εισβάλλει στο Βέλγιο. Η Βρετανία κηρύσσει τον πόλεμο εναντίον της Γερμανίας.
1936: Ο Ιωάννης Μεταξάς επιβάλλει δικτατορία στην Ελλάδα, που θα μείνει στην ιστορία ως καθεστώς της 4ης Αυγούστου.
1962: Ο μαύρος δικηγόρος Νέλσον Μαντέλα συλλαμβάνεται από τις αρχές του Απαρτχάιντ, κατηγορούμενος για φόνο.

Γεννήσεις
1821: Λουί Βιτόν, ιδρυτής της ομώνυμης εταιρείας ειδών ταξιδιού και γυναικείων αξεσουάρ (Louis Vuitton). (Θαν. 27/2/1892)
1901: Λουίς Άρμστρονγκ, αμερικανός τρομπετίστας, από τις σημαντικότερες μορφές της τζαζ. (Θαν. 6/7/1971)
1929: Γιάσερ Αραφάτ, (Μουχάμαντ Αμπντ αλ Ραχμάν αρ Ραούφ αλ Κούντβα αλ Χουσαϊνί, το πραγματικό όνομά του), ηγετική μορφή του παλαιστινιακού αγώνα και πρώτος πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής. Σύμφωνα με άλλη εκδοχή, γεννήθηκε στις 24 Αυγούστου. (Θαν. 11/11/2004)

Θάνατοι
1072: Ρωμανός Δ’ Διογένης, αυτοκράτορας της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας. (Γεν. 1032)
1875: Χανς Κρίστιαν Άντερσεν, δανός παραμυθάς. (Γεν. 2/4/1805)
1990: Έτορε Μαζεράτι, ιταλός επιχειρηματίας. Μαζί με τον αδελφό του ίδρυσαν την αυτοκινητοβιομηχανία που φέρει το επώνυμό τους. (Γεν. 1894)



Διαβάστε Περισσότερα »

Πόσα χρήματα παίρνει κάθε αθλητής που κερδίζει χρυσό μετάλλιο;

Τι αποφέρει ένα χρυσό μετάλλιο σε κάθε αθλητή; Αυτό εξαρτάται από τη χώρα την οποία εκπροσωπεί...

Η πρώτη χώρα στη λίστα με τους πιο καλοπληρωμένους πρωταθλητές είναι το Ουζμπεκιστάν. Για ένα χρυσό μετάλλιο η μικρή αυτή χώρα προσφέρει 811.000 ευρώ στον αθλητή-σταρ. Επονται η Αρμενία και το Αζερμπαϊτζάν με ποσά 700.000 ευρώ και 640.000 ευρώ αντίστοιχα.

Οι μεγαλύτερες χώρες δίνουν πολύ λιγότερα. Η Κίνα, που φτάνει πρώτη σε απόκτηση μεταλλίων αυτή τη στιγμή, πληρώνει 42.400 ευρώ για το καθένα. Οι Ηνωμένες Πολιτείες προφέρει στους χρυσούς αθλητές της 19.000 ευρώ, ενώ η Ιταλία είναι η πιο γενναιόδωρη ευρωπαϊκή χώρα αφού προσφέρει 140.000 ευρώ για τα χρυσά μετάλλια και 75.000 για τα αργυρά.

Η Αγγλία, η πιο τσιγκούνικη χώρα της ΕΕ, δεν δίνει ούτε μια λίρα στους αθλητές που ανεβαίνουν στο Ολυμπιακό βάθρο, σύμφωνα με την εφημερίδα The Telegraph. Οι βρεττανοί πρωταθλητές παρηγορούνται με ένα πριμ 12.750 ευρώ τα οποία τους αποδίδονται ως φόρος τιμής επειδή θα κοσμήσουν γραμματόσημα της χώρας τους !

Η Γαλλία προσφέρει λογικά ποσά, ήτοι 50.000 ευρώ για το χρυσό, 20.000 για το αργυρό και 13.000 για το χάλκινο μετάλλιο. Αυτά τα ποσά για πρώτη φορά θα φορολογηθούν, σύμφωνα με το νόμο που ψηφίστηκε το 2011.

Εξαιτίας της οικονομικής κρίσης πολλές χώρες δεν μπορούν να δείξουν την ίδια γενναιοδωρία ενώ προκειμένου να γεμίσουν τα άδεια ταμεία απευθύνονται σε ιδιώτες χορηγούς. Οι παίκτες Μπάτμιντον της Μαλαισίας, όπως αποκαλύπτει η Daily Telegraph θα χρηματοδοτηθούν από έναν ιδιοκτήτη χρυσορυχείου ο οποίος υποσχέθηκε μια ράβδο χρυσού αξίας 498.000 ευρώ σε όποιον αθλητή ανέβει στο βάθρο.
iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα »

Καμπανάκι απο τους Δήμους – Προειδοποιούν με στάση πληρωμών

Κόβονται κι άλλο οι επιχορηγήσεις προς τους Δήμους. Οι δήμαρχοι προειδοποιούν πως...
κινδυνεύουν υπηρεσίες όπως ΚΑΠΗ, βρεφονηπιακοί σταθμοί και το πρόγραμμα "Βοήθεια στο σπίτι".

Συνάντηση με τον Πρωθυπουργό ζητά η Κεντρική Ενωση Δημων Ελλάδος, με σημερινή απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου, προκειμένου να καταστήσει σαφές ότι οι δήμοι μετά τις νέες περικοπές των πόρων τους, οδεύουν προς στάση πληρωμών, σε παύση παροχής βασικών προνοιακών και κοινωνικών υπηρεσιών, με θύματα τις πιο ευάλωτες κοινωνικές ομάδες . Η ΚΕΔΕ θα ζητήσει, επίσης, την προσωπική του παρέμβαση για να αλλάξει η πολιτική της κυβέρνησης απέναντι στην αυτοδιοίκηση.

Το Δ.Σ. της ΚΕΔΕ αποφάσισε:
• Να συγκαλέσει έκτακτο συνέδριο με μοναδικό θέμα την αντιμετώπιση της ακραίας οικονομικής κατάστασης που έχουν περιέλθει, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις 30 Αυγούστου στην Αθήνα.
• Να συνεχιστούν οι επαφές με τους πολιτικούς αρχηγούς.
• Να προχωρήσει σε 13 ενημερωτικές περιφερειακές συσκέψεις.
• Να προχωρήσει σε καμπάνια ενημέρωσης των πολιτών για το ρόλο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης σήμερα και τη δεινή οικονομική κατάσταση που έχουν περιέλθει οι δήμοι.

Πριν απο το Διοικητικό Συμβούλιο έγινε συνάντηση με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα και τον υπουργό Εσωτερικών Ευρυπίδη Στυλιανίδη, στη διάρκεια της οποίας οι εκπρόσωποι της ΚΕΔΕ υπογράμμισαν ότι με τις νέες και πέραν κάθε λογικής, όπως τις χαρακτηρίζουν, περικοπές, άμεσα, αρκετοί δήμοι οδηγούνται σε στάση πληρωμών και αμέσως μετά ακολουθούν οι υπόλοιποι.

Από τις συναντήσεις προέκυψε ότι οι επιχορηγήσεις Αυγούστου – Δεκεμβρίου για τους 325 δήμους της χώρας αναμένεται να μειωθούν περαιτέρω και να «προσγειωθούν» στα 70 εκ. ευρώ το μήνα, από 135 εκ. που ήταν μέχρι τον Ιούνιο και 96 εκ. ευρώ τον Ιούλιο. Επίσης ότι το συνολικό ποσό της επιχορήγησης για το 2012 ανέρχεται στα 2,3 δισ. - και όχι στα 2,7 δισ. ευρώ - εκ των οποίων όμως, πάνω από 1 δισ. πηγαίνει για τη χρηματοδότηση υποχρεώσεων του ίδιου του κράτους, δηλαδή την πληρωμή των προνοιακών επιδομάτων, τη μεταφορά μαθητών, τις μισθώσεις σχολείων.

Οπως σημείωσε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Κώστας Ασκούνης "..με τις νέες περικοπές, παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί, τα ΚΑΠΗ, το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», τα ΚΔΑΠ, τα κοινωνικά παντοπωλεία, τα Κέντρα Αλληλεγγύης φτωχών, αστέγων, η παροχή συσσιτίων, ρούχων, φαρμάκων και άλλες κοινωνικές δομές αναγκαστικά θα κλείσουν και κατ΄ επέκταση κρίσιμες και αναγκαίες υπηρεσίες θα λείψουν από το πιο ευάλωτο τμήμα της κοινωνίας".

newsit.gr

Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ