Κυριακή 5 Αυγούστου 2012

Παγκόσμιο ενδιαφέρον για την Ελληνική γλώσσα όταν εμείς την σκοτώνουμε

Παγκόσμιο ενδιαφέρον για την Ελληνική γλώσσα όταν εμείς την σκοτώνουμε
Την ώρα που οι Έλληνες επιστήμονες συμφωνούν να απλοποιήσουν την ελληνική γλώσσα και να μειώσουν τα σύμφωνα τα φωνήεντα και να αλλάξουν τα όσα μαθαίναμε στην ελληνική γραμματική ως τώρα , το CNN η APPLE και ξένοι επιστήμονες θαυμάζοντας τον πλούτο της τονίζουν ότι αν δεν υπήρχε η ελληνική γλώσσα δεν είχαμε πολιτισμό.

Αξίζει πραγματικά να διαθέσετε λίγο χρόνο και να διαβάσετε το παρακάτω κείμενο για να κατανοήσετε τι θησαυρό κρύβει η ελληνική γλώσσα και πως άρχισαν οι ξένοι που προφανώς είναι πιο έξυπνοι από μας να την χρησιμοποιούν για το συμφέρον της ανθρωπότητας.

Hellenic Quest λέγεται ένα πρόγραμμα ηλεκτρονικής εκμάθησης της Ελληνικής που το CNN άρχισε να διανέμει παγκοσμίως και προορίζεται σε πρώτο στάδιο για τους αγγλόφωνους και ισπανόφωνους. 
Η μέθοδος διδασκαλίας συνίσταται στην προβολή πληροφοριών στην οθόνη του Η/Υ με ταυτόχρονη μετάδοση ήχου και κινούμενης εικόνας..

Το πρόγραμμα παράγεται από τη μεγάλη εταιρία Η/Υ Apple, o Πρόεδρος της οποίας Τζον Σκάλι είπε σχετικά: Αποφασίσαμε να προωθήσουμε το πρόγραμμα εκμάθησης της Ελληνικής, επειδή η κοινωνία μας χρειάζεται ένα εργαλείο που θα της επιτρέψει ν' αναπτύξει τη δημιουργικότητά της, να εισαγάγει καινούριες ιδέες και θα της προσφέρει γνώσεις περισσότερες απ' όσες ο άνθρωπος μπορούσε ως τώρα να ανακαλύψει.

Με άλλα λόγια, πρόκειται για μιαν εκδήλωση της τάσης για επιστροφή του παγκόσμιου πολιτισμού στο πνεύμα και τη γλώσσα των Ελλήνων.

Άλλη συναφής εκδήλωση: Οι Άγγλοι επιχειρηματίες προτρέπουν τα ανώτερα στελέχη να μάθουν Αρχαία Ελληνικά επειδή αυτά περιέχουν μια ξεχωριστή σημασία για τους τομείς οργανώσεως και διαχειρίσεως επιχειρήσεων.

Σε αυτό το συμπέρασμα ήδη οδηγήθηκαν μετά από διαπιστώσεις Βρετανών ειδικώνότι η Ελληνική γλώσσα ενισχύει τη λογική και τονώνει τις ηγετικές
ικανότητες.

Γι' αυτό έχει μεγάλη αξία, όχι μόνο στην πληροφορική και στην υψηλή τεχνολογία, αλλά και στον τομέα οργανώσεως και διοικήσεως ..

Αυτές οι ιδιότητες της Ελληνικής ώθησαν το Πανεπιστήμιο Ιρμάιν της Καλιφόρνια να αναλάβει την αποθησαύριση του πλούτου της. Επικεφαλής του
προγράμματος τοποθετήθηκαν η γλωσσολόγος -Ελληνίστρια- Μακ Ντόναλι και οι καθηγητές της ηλεκτρονικής Μπρούνερ και Πάκαρι.

Στον Η/Υ Ίμυκο αποθησαυρίστηκαν 6 εκατομμύρια λεκτικοί τύποι της γλώσσας μας όταν η Αγγλική έχει συνολικά 490.000 λέξεις και 300..000 τεχνικούς όρους, δηλαδή σαν γλώσσα είναι μόλις το 1/100 της δικής μας.. Στον Ίμυκο ταξινομήθηκαν 8.000 συγγράμματα 4.000 αρχαίων Ελλήνων και το έργο συνεχίζεται..

Μιλώντας γι' αυτό ο καθηγητής Μπρούνερ είπε:  Σε όποιον απορεί γιατί τόσα
εκατομμύρια δολάρια για την αποθησαύριση των λέξεων της Ελληνικής
απαντούμε: Μα πρόκειται για τη γλώσσα των προγόνων μας. Και η επαφή μας μ'
αυτούς θα βελτιώσει τον πολιτισμό μας .


Οι υπεύθυνοι του προγράμματος υπολογίζουν ότι οι ελληνικοί λεκτικοί τύποι
θα φθάσουν στα 90 εκατομμύρια, έναντι 9 εκατομμυρίων της λατινικής.

Το ενδιαφέρον για την Ελληνική προέκυψε από τη διαπίστωση των επιστημόνων
πληροφορικής και υπολογιστών ότι οι Η/Υ προχωρημένης τεχνολογίας δέχονται
ως νοηματική γλώσσα μόνον την Ελληνική. Όλες τις άλλες γλώσσες τις
χαρακτήρισαν σημειολογικές .


Νοηματική γλώσσα θεωρείται η γλώσσα στην οποία το σημαίνον, δηλαδή η λέξη,
και το σημαινόμενο, δηλαδή αυτό, που η λέξη εκφράζει (πράγμα, ιδέα,
κατάσταση), έχουν μεταξύ τους πρωτογενή σχέση. Ενώ σημειολογική είναι η
γλώσσα στην οποία αυθαιρέτως ορίζεται ότι το αμ πράγμα (σημαινόμενο)
εννοείται με το αμ (σημαίνον).

Με άλλα λόγια, η Ελληνική γλώσσα είναι η μόνη γλώσσα της οποίας οι λέξεις
έχουν πρωτογένεια, ενώ σε όλες τις άλλες, οι λέξεις είναι συμβατικές,
σημαίνουν, δηλαδή, κάτι, απλώς επειδή έτσι 'συμφωνήθηκε' μεταξύ εκείνων που
την χρησιμοποιούν.

ΟΛΕΣ οι λέξεις στην Ελληνική ΣΗΜΑΙΝΟΥΝ, π.χ. η λέξη ενθουσιασμός = εν-Θεώ,
γεωμετρία = γη +μετρώ, προφητεία = προ + φάω, άνθρωπος = ο άναρθρων (ο
αρθρώνων λόγο).

Έχουμε δηλαδή αιτιώδη σχέση μεταξύ λέξεως-πράγματος, πράγμα ανύπαρκτο στις
άλλες γλώσσες. Τα πιο τέλεια προγράμματα Ίμυκος , Γνώσεις και Νεύτων
αναπαριστούν τους λεκτικούς τύπους της Ελληνικής σε ολοκληρώματα και σε
τέλεια σχήματα παραστατικής, πράγμα που αδυνατούν να κάνουν για τις άλλες
γλώσσες..

Και τούτο επειδή η Ελληνική έχει μαθηματική δομή που επιτρέπει την αρμονική
γεωμετρική τους απεικόνιση.


< BR>
Ιδιαιτέρως χρήσιμα είναι τα ελληνικά προσφύματα ΟΠΩΣ : τηλέ , λάνδη
=.....LAND, ΓΕΩ...,νάνο, μίκρο, μέγα, σκοπό....ισμός, ΗΛΕΚΤΡΟ......, κυκλο....,
ΦΩΝΟ....., ΜΑΚΡΟ....., ΜΙΚΡΟ...., ΔΙΣΚΟ....., ΓΡΑΦΟ..., ΓΡΑΜΜΑ..., ΣΥΝ...,
ΣΥΜ......, κ.λπ..

ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ : ΤΟ ΓΝΩΣΤΟ ΣΕ ΟΛΟΥΣ C D = COMPACT DISK = ΣΥΜΠΑΚΤΩΜΕΝΟΣ ΔΙΣΚΟΣ

Οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές θεωρούν την Ελληνική γλώσσα «μη οριακή», δηλαδή
ότι μόνο σ' αυτή δεν υπάρχουν όρια και γι' αυτό είναι αναγκαία στις νέες
επιστήμες όπως η Πληροφορική, η Ηλεκτρονική, η Κυβερνητική και άλλες.

Αυτές οι επιστήμες μόνο στην Ελληνική γλώσσα βρίσκουν τις νοητικές
εκφράσεις που χρειάζονται, χωρίς τις οποίες η επιστημονική σκέψη αδυνατεί
να προχωρήσει.

Γι' αυτούς τους λόγους οι Ισπανοί Ευρωβουλευτές ζήτησαν να καθιερωθεί η
Ελληνική ως η επίσημη της Ευρωπαϊκής Ένωσης διότι το να μιλά κανείς για
Ενωμένη Ευρώπη χωρίς την Ελληνική είναι σα να μιλά σε έναν τυφλό για
χρώματα.
Διαβάστε Περισσότερα »

Υπέρ των λαθρομεταναστών ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ!

Τα κόματα της αριστεράς φρόντισαν για ακόμη μια φορά να δικαιώσουν όσους υποστηρίζουν πως μπροστά στο πολιτικό τους γινάτι δεν υπολογίζουν τίποτα. 


Οι ανακοινώσεις τους με αφορμή την επιχείρηση με την ανιστόρητη ονομασία "Ξένιος Ζευς" για τον εντοπισμό και τη σύλληψη λαθρομεταναστών, πραγματικά προκαλούν.


Για το 15χρονο κοριτσάκι στην Πάρο που εξακολουθεί να μάχεται για τη ζωή του...


επειδή ένας λαθρέποικος πακιστανός, ένα ανθρωπόμορφο κτήνος για την ακρίβεια, αποφάσισε να του κάνει όσα του έκανε, ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ... άκρα του τάφου σιωπή. 


Ποιος νοιάζεται; Αυτό που τους καίει είναι η προστασία των αλλοδαπών, που σύμφωνα με αυτούς, πρέπει να έχουν δικαιώματα περισσότερα και από αυτά των Ελλήνων κι ας γνωρίζουν πολύ καλά πως ανάμεσα σε αυτούς βρίσκονται "άνθρωποι" όπως ο 21χρονος πακιστανός της Πάρου...


Αναλυτικά, σε δήλωση του Δημήτρη Τσουκαλά, βουλευτή Επικρατείας και υπεύθυνου Τομέα Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ, αφού αναφέρεται ότι «η κυβέρνηση προσβάλλει και τον πολιτισμό μας», προστίθενται τα εξής: «Πάνοπλοι αστυνομικοί συλλαμβάνουν με εντολή πρωθυπουργού οποιονδήποτε δε μοιάζει με Έλληνα και κινείται στο κέντρο της Αθήνας και όχι μόνο. Μεσημέρι Σαββάτου, Ιπποκρατους και Ακαδημίας. Δεκάδες γονατισμένοι άνθρωποι, οι περισσότεροι άντρες, φοβισμενοι, με σκυμενο το κεφαλι ειναι ακινητοποιημένοι από τις ειδικές ομάδες της ΕΛ.ΑΣ . Έκπληκτοι περαστικοί, ένιωθαν ότι βρίσκονται σε μια χώρα που βρίσκεται σε εμπόλεμη κατάσταση και ζητούσαν εξηγήσεις για το οικτρο αυτο θέαμα που προσβάλει τους Έλληνες που έχουν περάσει κατοχή, προσφυγιά και μετανάστευση».


»Δεν έχει σημασία αν οι μετανάστες έχουν χαρτιά η όχι, οι οδηγίες είναι σαφείς. Σκούπα σε όλους. Και σα να μην έφταναν όλα αυτά μαθαίνουμε έκπληκτοι από τα δελτία ειδήσεων ότι πρόκειται για το σχέδιο "Ξένιος Ζευς"!!! που έχει όχι μόνο τη στήριξη άλλα την εντολή του Πρωθυπουργού για να πραγματοποιηθεί. Θεωρούμε υποχρέωσή μας να ενημερώσουμε τον Πρωθυπουργό, τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης και τον όποιο εμπνευστή αυτού του σχεδίου κατ´αρχήν τι σημαίνει Ξενιος Ζευς: "Στην Αρχαία Ελλάδα η φιλοξενία εθεωρείτο πράξη αρετής. Τους ξένους προστάτευαν ο Ξένιος Δίας και η Αθηνά η Ξενία, όπως και οι Διόσκουροι Κάστωρ και Πολυδεύκης. Υπήρχε θεία απαίτηση για την περιποίηση των ξένων και εθεωρείτο αμάρτημα η κακή αντιμετώπισή τους"».


Επίδειξη απανθρωπιάς στα θύματα της μετανάστευσης κάνει, σύμφωνα με το ΚΚΕ, η συγκυβέρνηση με την επιχείρηση «Ξένιος Ζευς».


«Την ίδια στιγμή» συμπληρώνει, «κρύβει από το λαό ότι τα κύματα των μεταναστών θα πληθύνουν όσο οι σύμμαχοί της, ΗΠΑ, ΕΕ, Ισραήλ, με τις απροκάλυπτες επεμβάσεις τους φουντώνουν τη φωτιά του πολέμου στη Συρία».


Σε σχετική του ανακοίνωση το Κομμουνιστικό Κόμμα σημειώνει ότι «το μεγάλο πρόβλημα της συσσώρευσης μεταναστών που διαρκώς θα οξύνεται, δεν αντιμετωπίζεται με την επίδειξη αγριότητας, βαρβαρότητας στα θύματα».


Παράλληλα, ζητά «να δοθούν ταξιδιωτικά έγγραφα σε όσους μετανάστες θέλουν να φύγουν από τη χώρα προς άλλες χώρες της ΕΕ, να σταματήσει η συμμετοχή της χώρας στους επιθετικούς σχεδιασμούς ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ κατά των λαών της Αφρικής και της Ασίας, να μη συμμετέχει η χώρα με κανένα τρόπο στις επεμβάσεις και στον πόλεμο στη Συρία».
Διαβάστε Περισσότερα »

Έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ για τον επερχόμενο καύσωνα


Άνοδο θα παρουσιάσει η θερμοκρασία τις προσεχείς ημέρες στη χώρα και θα φθάσει στα ηπειρωτικά τους 41 και κατά τόπους τους 42 βαθμούς Κελσίου, σύμφωνα με την ΕΜΥ.

Πιο αναλυτικά:
-τη Δευτέρα ( 6/8/12) στα ηπειρωτικά θα φθάσει τους 39 και κατά τόπους τους 40 βαθμούς και στα νησιά του Ιονίου, του ανατολικού Αιγαίου και τη νότια Κρήτη τους 36 και κατά τόπους τους 37 βαθμούς.

-την Τρίτη (7/8/12) και την Τετάρτη (8/8/12) στα ηπειρωτικά θα φθάσει τους 41 και κατά τόπους τους 42 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου, του ανατολικού Αιγαίου και τη νότια Κρήτη τους 38 και κατά τόπους τους 39 βαθμούς, ενώ στις Κυκλάδες, τη βόρεια Κρήτη και τα Δωδεκάνησα τους 37 βαθμούς κελσίου.

-την Πέμπτη (9/8/2012) η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στη βόρεια Ελλάδα αλλά στην υπόλοιπη χώρα θα παραμείνει σε υψηλά επίπεδα.

-την Παρασκευή (10/8/2012) η πτώση της θερμοκρασίας θα γίνει αισθητή σε όλη τη χώρα.
Διαβάστε Περισσότερα »

Το ένστικτο της μάνας βοήθησε στη σύλληψη του «δράκου» της Χρυσής Ακτής

Το ένστικτο της μάνας βοήθησε στη σύλληψη του «δράκου» της Χρυσής Ακτής
Από την πρώτη στιγμή το φώναξε ότι η κόρη της έπεσε θύμα εγκληματικής ενέργειας.Ήταν σίγουρη πως δεν ήταν ατύχημα και ότι κάποιος μανιακός δολοφόνος επιτέθηκε στο 15χρονο κορίτσι της.
Η μητέρας της 15χρονης ήταν ξεκάθαρη. Και φωτογράφισε ως τον υπ αριθμόν ένα ύποπτο έναν μελαψό νεαρό που τον είδε φευγαλέα να περνά από μπροστά της 2 φορές , λίγη ώρα πριν γίνει το κακό στην παραλία της Χρυσής ακτής.
Στους αστυνομικούς περιέγραψε τα ρούχα που φορούσε. Ήταν σχεδόν βέβαιη ότι ήταν αυτός. Τους μίλησε για την ύποπτη παρουσία ενός νεαρού με λευκό παντελόνι και πολύχρωμο πουκάμισο.
Το πρόσωπο αυτό δεν είχε εντοπιστεί το πρώτο δωδεκαήμερο των ερευνών, ύστερα όμως από νεότερες έρευνες διαπιστώθηκε ότι «ταιριάζει» με την παρουσία του 21χρονου Πακιστανού ο οποίος και συνελήφθη για την εγκληματική ενέργεια.
Το προφίλ του δράκου
Ενας 20χρονος Πακιστανός, ο «Αλί», που χαρακτηριζόταν ένα «σεμνό και καλότροπο παιδί», είναι ο «Δράκος της Χρυσής Ακτής» στην Πάρο, όπως προέκυψε έπειτα από πολυήμερες έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. και τη διασταύρωση του DNA του.
Κάτοικοι της Πάρου λένε ότι «είναι ένα ψηλό, σωματώδες παιδί που φερόταν ιδιαίτερα ευγενικά». Οπως χαρακτηριστικά είπαν στο ΒΗΜΑ, «πολλοί ντόπιοι τού είχαν τέτοια εμπιστοσύνη που του έδιναν και τα κλειδιά του σπιτιού τους». Είναι χαρακτηριστικό ότι ο εργοδότης του δήλωνε στους αστυνομικούς τη βεβαιότητά του ότι «δεν έχει καμία σχέση με την εγκληματική ενέργεια!».
Διαβάστε Περισσότερα »

"Λονδίνο 2012": Διοργάνωση της ...πλάκας απ΄τους Βρετανούς.

Γκάφες... ολυμπιακών διαστάσεων κάνουν σχεδόν καθημερινά οι Βρετανοί διοργανωτές των Ολυμπιακών του Λονδίνου, γκάφες που άρχισαν πολύ πριν από τους Αγώνες και συνεχίζονται σε τέτοιο βαθμό, ώστε η παρουσία του Μίστερ Μπιν (του γνωστού τηλεοπτικού σούπερ γκαφατζή ήρωα) στην τελετή έναρξης ήταν πέρα για πέρα επιβεβλημένη..

  • Οι διοργανωτές είχαν καλέσει ακόμη και τον Κιθ Μουν -πρώην ντράμερ των Who- να παίξει στην τελετή έναρξης παρότι αυτός είχε ...πεθάνει το 1978!

Οι ίδιοι τις αντιμετωπίζουν μάλλον με χιούμορ και με μια δόση ελαφριάς γκρίνιας, ο υπόλοιπος κόσμος τις επισημαίνει με μια δόση χαιρεκακίας, ενώ αν είχαν γίνει στην...  Ελλάδα το 2004, μάλλον θα είχε πέσει ο ουρανός να μας πλακώσει.

Η αλήθεια είναι ότι τα προβλήματα ξεκίνησαν από πολύ νωρίς: πριν από έναν χρόνο και κάτι, έγιναν, με τη φανφάρα που αρμόζει στην περίσταση, τα αποκαλυπτήρια του μεγάλου ρολογιού που θα έκανε την αντίστροφη μέτρηση έως τους Αγώνες, το οποίο είχε στηθεί στην πλατεία Τραφάλγκαρ.
Μία ημέρα μετά, το ρολόι σταμάτησε... εξαιτίας τεχνικής βλάβης, για να επιδιορθωθεί οκτώ ώρες αργότερα.
Προφανώς ήταν κάποιο μήνυμα από τους θεούς του Ολύμπου, το οποίο μάλλον δεν έγινε αντιληπτό... Στο μεταξύ, ένας 11χρονος ταξίδεψε μόνος, ανενόχλητος, χωρίς εισιτήριο και διαβατήριο από την Αγγλία στη Ρώμη, αποδεικνύοντας πόσο μεγάλες ήταν οι τρύπες στην ασφάλεια...

Διαβάστε Περισσότερα »

Αστυνομικός «φρουρεί» πολιτικό που έχει φύγει από τη ζώη!

Μια απίστευτη ιστορία έρχεται σήμερα στο φως της δημοσιότητας.
Αστυνομικός που είχε αποσπαστεί από την υπηρεσία του στη φύλαξη ενός πολιτικού, συνέχισε να τον… προστατεύει ακόμα και μετά το θάνατό του.
Σύμφωνα με το «Εθνος της Κυριακής», περισσότεροι από 4000 αστυνομικοί είναι αποσπασμένοι στη φύλαξη «υψηλών» προσώπων, με τους περισσότερους να υπηρετούν στην Αττική, όπου οι φρουροί εκτιμάται πως πλησιάζουν τους 3000.
Οι συνδικαλιστές καταγγέλλουν πως οι υπερβολές είναι πολλές, όπως και οι αναίτιες φρουρήσεις ατόμων που έτυχε κάποια συγκεκριμένη χρονική στιγμή να χρειάζονται προστασία.

Διαβάστε Περισσότερα »

Η κλιματική αλλαγή ευθύνεται για τους συχνούς καύσωνες του καλοκαιριού

Η κλιματική αλλαγή ευθύνεται για τους συχνούς καύσωνες του καλοκαιριού
Η κλιματική αλλαγή που έχει προκληθεί εξαιτίας της ανθρώπινης δραστηριότητας ευθύνεται για την αύξηση της συχνότητας των πολύ ζεστών καλοκαιριών, ενώ η κατάσταση είναι ήδη χειρότερη από αυτή που φαντάζονταν οι επιστήμονες πριν 20 χρόνια.

Aυτή την προειδοποίηση έκανε ο αμερικανός κλιματολόγος Τζέιμς Χάνσεν σε άρθρο του που δημοσιεύθηκε σήμερα από την εφημερίδα Washington Post.
Ο Χάνσεν, διευθυντής του ινστιτούτου διαστημικών μελετών της NASA Γκοντάρ, δήλωσε ότι οι «μελανές» προβλέψεις για τις επιπτώσεις της συνεχούς αύξησης της θερμοκρασίας που παρουσιάστηκαν το 1988 ενώπιον της αμερικανικής Γερουσίας είναι ήδη ξεπερασμένες.
«Έχω να εξομολογηθώ κάτι: ήμουν πολύ αισιόδοξος», αναφέρει χαρακτηριστικά ο επιστήμονας, ένας από τους πρώτους που προέβλεψαν τους κινδύνους της κλιματικής αλλαγής τη δεκαετία του 1980.
«Οι προβλέψεις μου για την αύξηση της παγκόσμιας θερμοκρασίας επιβεβαιώθηκαν. Όμως δεν κατάφερα να μελετήσω με πόση ταχύτητα η μέση αύξηση της θερμοκρασίας θα οδηγήσει σε καταστάσεις ακραίων κλιματικών φαινομένων», πρόσθεσε ο Χάνσεν.
Σύμφωνα με τον ίδιο και τους συναδέλφους του, η ανάλυση των παγκόσμιων θερμοκρασιών τα τελευταία 60 χρόνια δείχνει μια «εκπληκτική αύξηση της συχνότητας των εξαιρετικά ζεστών καλοκαιριών».
Περιγράφοντας «τις βαθιές, ανησυχητικές επιπτώσεις όχι μόνο για το μέλλον μας, αλλά και για το παρόν μας», ο κλιματολόγος εξηγεί ότι αυτή η ανάλυση δεν βασίζεται σε προβλέψεις, «αλλά σε πραγματικές παρατηρήσεις μετεωρολογικών φαινομένων και θερμοκρασιών».
Ο Χάνσεν εκτιμά εξάλλου ότι ο καύσωνας που έπληξε την Ευρώπη το 2003, το κύμα εξαιρετικής ζέστης που σημειώθηκε στη Ρωσία το 2010, η ξηρασία που έπληξε πέρυσι το Τέξας και την Οκλαχόμα των ΗΠΑ μπορούν να αποδοθούν στην κλιματική αλλαγή.
«Μόλις συλλεχθούν τα δεδομένα, σε μερικές εβδομάδες, ίσως το ίδιο να ισχύει και για το εξαιρετικά ζεστό καλοκαίρι που περνούν φέτος οι ΗΠΑ», επεσήμανε.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ημέρα με οκτώ Ελληνικές συμμετοχές


Οκτώ Έλληνες αθλητές συμμετέχουν στην 9η ημέρα των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου. Την αρχή κάνει στον Μαραθώνιο των γυναικών στις 13:00 η Κωνσταντίνα Κεφαλά.

Η συνέχεια περιλαμβάνει ιστιοπλοΐα. Στην κατηγορία RS-X των γυναικών η Αγγελική Σκαρλάτου (17η έπειτα από 8 ιστιοδρομίες) θα συνεχίσει με την 9η (14:00) και 10η (14:45) ιστιοδρομία, ενώ στα 49er οι Δήμου/Πατενιώτης (20οι έπειτα από 11 ιστιοδρομίες) θα συνεχίσουν με την 12η (14:00) και 13η (14:45) ιστιοδρομία.

Ο Βύρων Κοκκαλάνης στα RS-X θα συνεχίσει με την 9η (16:00) και 10η (16:45) ιστιοδρομία, ενώ είναι 6ος έπειτα από 8 ιστιοδρομίες.

Το ντουέτο της συγχρονισμένης κολύμβησης, με τις Δέσποινα Σολωμού και Ευαγγελία Πλατανιώτη, θα εκτελέσει το τεχνικό του πρόγραμμα στις 17:00.

Τέλος, στις 21:05 ο Κώστας Μπανιώτης θα διεκδικήσει μία θέση στον τελικό του ύψους των ανδρών
Διαβάστε Περισσότερα »

ΥΠΟΚΛΙΣΗ....



Ο αθλητής από τη Νότια Αφρική που τρέχει με τεχνητά κάτω άκρα, κατάφερε να περάσει στα ημιτελικά των 400 μέτρων των Ολυμπιακών αγώνων του Λονδίνου.

Τον χαρακτηρίζουν ως τον ταχύτερο άνθρωπο χωρίς πόδια, καθώς έχει διπλό ακρωτηριασμό και τρέχει στους αγώνες με και τρέχει με τη βοήθεια των τεχνητών μελών - τσιτάχ Flex-Foot - τα οποία είναι  από ανθρακονήματα.

Έχοντας περάσει από πολλές δοκιμασίες για το κατά πόσο είναι δόκιμο να αγωνίζεται σε ολυμπιακούς αγώνες, την στιγμή που η IAAF απαγορεύει οποιαδήποτε συμμετοχή αθλητή με τεχνητά μέσα, κατάφερε, δίνοντας δικαστικούς αγώνες να ξεπεράσει τα εμπόδια και να κατέβει στους Ολυμπιακούς αγώνες του Λονδίνου.

Oscar Leonard Carl Pistorius  γεννήθηκε στη Νότια Αφρική  και έχει λάβει μέρος σε παραολυμπιακούς αγώνες έχοντας πετύχει σπουδαίες διακρίσεις. Ο ίδιος με πείσμα και θέληση, κατάφερε  να κατέβει και στους ολυμπιακούς αγώνες, κερδίζοντας το ζεστό χειροκρότημα των φιλάθλων, όχι μόνο για την δύναμη που βγάζει η ψυχή του,  λλά γιατί κάνει και σπουδαίες  επιδόσεις.

Ο αθλητής από τη Νότια Αφρική  στον  δικαστικό αγώνα του για να συναγωνίζεται με αρτιμελείς αθλητές είχε δηλώσει πως "στόχος μου σε όλη την παρούσα αίτηση αναιρέσεως  είναι να μπορεί διασφαλιστεί ότι αθλητές με αναπηρία πρέπει να  έχουν  την ευκαιρία να ανταγωνιστούν και να ανταγωνίζονται ισότιμα ​​με αρτιμελείς αθλητές".
Η δύναμη της θέλησης
Και τα κατάφερε....

Ο ίδιος  είπε πως αισθάνεται πολύ δυνατός και ευλογημένος που κατάφερε να δημιουργήσει  αθλητική ιστορία. Όπως είπε «δεν θα κοιμηθώ, θα συγκεντρωθώ, για τους ημιτελικούς, είναι μια ευλογημένη μέρα η σημερινή»
Διαβάστε Περισσότερα »

Πόσα μωρά γεννιούνται κάθε δευτερόλεπτο;

Κάθε χρόνο προστίθενται 78 εκατομμύρια άνθρωποι στην παγκόσμια κοινότητά μας. Αυτή την στιγμή ο πληθυσμός του πλανήτη ξεπερνά τα 7 δισεκατομμύρια άτομα. Η συνεχής αύξηση που παρατηρείται, καταγράφεται ιστορικά και με αριθμούς, αφού το 1800 υπήρχαν περίπου...


 ένα δισεκατομμύριο άτομα πάνω στη Γη, το 1960 τρία δισεκατομμύρια και το 1999 έφτασαν τα 6 δισεκατομμμύρια.

Σύμφωνα με τον ΟΗΕ, ο παγκόσμιος πληθυσμός θα ανέρχεται το 2025 σε 8 δις. άτομα. Άλλοι ερευνητές υπολογίζουν ότι περί το μέσον του 21ου αιώνα θα κατοικούν στον πλανήτη Γη περίπου 9 δις. άνθρωποι.

Πόσα μωρά γεννιούνται κάθε δευτερόλεπτο;

Εντυπωσιακή είναι η συχνότητα γέννησης στις μέρες μας: πέντε 5 μωρά γεννιούνται κάθε δευτερόλεπτο!

Αυτή η αύξηση δημιουργεί πολλά ερωτήματα για το μέλλον των λαών. «Είναι δύσκολο να μην θορυβηθείς, όταν ο πληθυσμός αυξάνεται συνεχώς κατά περίπου 80 εκατομμύρια το χρόνο. Πώς είναι δυνατόν να θρέψουμε 9 δις ανθρώπους το 2050, όταν έχουμε να αντιμετωπίσουμε πολέμους, την τήξη των πάγων και τις τρομακτικές διαταραχές στην τροφική αλυσίδα;» αναρωτιέται ο Ρόμπερτ Κάνζιγκ, επιστημονικός συνεργάτης και αρθρογράφος του περιοδικού National Geographic.

Οι (συχνά κατ΄ευφημισμόν) αναπτυσσόμενες χώρες είναι αυτές που αναμένεται να διπλασιάσουν τον πληθυσμό τους την επόμενη δεκαετία. Σχεδόν ένα δις. άνθρωποι λιμοκτονούν καθημερινά, με πιο πρόσφατο το παράδειγμα της Σομαλίας. Ο ΟΗΕ, χαρακτήρισε επίσημα «λιμό» την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η χώρα, όπου μεγάλο μέρος του πληθυσμού χρήζει επισιτιστικής βοήθειας, λόγω της ξηρασίας που πλήττει την περιοχή.

1,8 δις νέοι άνθρωποι, ηλικίας 10 έως 24 ετών υπάρχουν αυτή τη στιγμή στον πλανήτη. Προκειμένου να διατηρηθεί ο πληθυσμός σταθερός, σύμφωνα με δημογράφους, τα δημοσκοπικά ζευγάρια "οφείλουν" να κάνουν "2,1" παιδιά.

Παρόλα αυτά, οι ετήσιες γεννήσεις έχουν μειωθεί στα 140 εκατομμύρια, από τα 173 εκατομμύρια που σημειώνονταν στα τέλη της δεκαετίας του '90. Αντίθετα οι θάνατοι ανέρχονται σε 57 εκατομμύρια ετησίως και αναμένεται αύξησή τους μέχρι το 2040 κατά περίπου 30 εκατομμύρια.
Διαβάστε Περισσότερα »

Κύμα καύσωνα από Κυριακή έως Πέμπτη


 
 
Κορυφώνεται την Κυριακή το κύμα καύσωνα που έρχεται για να μείνει έως και την Πέμπτη. Μικρή πτώση της θερμοκρασίας αναμένεται από Παρασκευή στη βόρεια Ελλάδα. Επαναφορά της θερμοκρασίας σε φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα περιμένουμε μετά τον Δεκαπενταύγουστο. 

Αναλυτικά η πρόγνωση 

Κυριακή 5 Αυγούστου. Συνθήκες καύσωνα με εξαιρετικά έντονη ηλιοφάνεια και μικρή ενίσχυση των βορείων ανέμων. Η θερμοκρασία σε άνοδο θα κυμανθεί μεταξύ 27 και 37 βαθμών Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι ασθενείς, εντάσεως 3 Μποφόρ (18 χλμ/ώρα).

 

Δευτέρα 6 Αυγούστου. Συνθήκες καύσωνα με εξαιρετικά έντονη ηλιοφάνεια αλλά και ενίσχυση των ανέμων. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί μεταξύ 27 και 38 βαθμών Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι, εντάσεως 5 Μποφόρ (31 χλμ/ώρα).

 

Τρίτη 7 Αυγούστου. Πολύ ζεστός καιρός με έντονη ηλιοφάνεια, συνθήκες καύσωνα αλλά και διατήρηση των μελτεμιών. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί μεταξύ 27 και 38 βαθμών Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι, εντάσεως 5 Μποφόρ (35 χλμ/ώρα).

 

Τετάρτη 8 Αυγούστου. Πολύ ζεστός καιρός με έντονη ηλιοφάνεια, συνθήκες καύσωνα αλλά και διατήρηση των μελτεμιών. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί μεταξύ 27 και 39 βαθμών Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι, εντάσεως 5 Μποφόρ (37 χλμ/ώρα).

 

Πέμπτη 9 Αυγούστου. Πολύ ζεστός καιρός με έντονη ηλιοφάνεια, συνθήκες καύσωνα και μικρή εξασθένηση των ανέμων. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί μεταξύ 27 και 38 βαθμών Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι σχεδόν μέτριοι, εντάσεως 4 Μποφόρ (26 χλμ/ώρα).

 

Παρασκευή 10 Αυγούστου. Ζεστός καιρός με έντονη ηλιοφάνεια και μικρή υποχώρηση του υδράργυρου. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί μεταξύ 26 και 36 βαθμών Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι σχεδόν μέτριοι, εντάσεως 4 Μποφόρ (26 χλμ/ώρα).

 

Σάββατο 11 Αυγούστου. Ζεστός καιρός με έντονη ηλιοφάνεια, αλλά και σημαντική ενίσχυση των ανέμων. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί μεταξύ 24 και 35 βαθμών Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ισχυροί, εντάσεως 6 Μποφόρ (40 χλμ/ώρα).

 

Κυριακή 12 Αυγούστου. Ζεστός καιρός με έντονη ηλιοφάνεια και νέα μικρή υποχώρηση του υδράργυρου. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί μεταξύ 23 και 34 βαθμών Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι μέτριοι, εντάσεως 5 Μποφόρ (35 χλμ/ώρα).

 

Δευτέρα 13 Αυγούστου. Ζεστός καιρός με νεφώσεις κατά περιόδους και πιθανότητα βροχής κατά τη διάρκεια της ημέρας. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί μεταξύ 22 και 35 βαθμών Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι μέτριοι, εντάσεως 5 Μποφόρ (32 χλμ/ώρα).

 

Τρίτη 14 Αυγούστου. Αίθριος καιρός με ηλιοφάνεια στο μεγαλύτερο διάστημα της ημέρας και μικρή πτώση του υδράργυρου. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί μεταξύ 24 και 34 βαθμών Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί σχεδόν μέτριοι, εντάσεως 4 Μποφόρ (27 χλμ/ώρα).

 

Τετάρτη 15 Αυγούστου. Ζεστός καιρός με έντονη ηλιοφάνεια και μικρή άνοδο του υδράργυρου.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί μεταξύ 26 και 36 βαθμών Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί σχεδόν μέτριοι, εντάσεως 4 Μποφόρ (24 χλμ/ώρα).

 

Πέμπτη 16 Αυγούστου. Ζεστός καιρός με έντονη ηλιοφάνεια και εξασθένηση των ανέμων.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί μεταξύ 26 και 36 βαθμών Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί ασθενείς, εντάσεως 3 Μποφόρ (18 χλμ/ώρα).

 

Παρασκευή 17 Αυγούστου. Αίθριος καιρός με ηλιοφάνεια και πτώση του υδράργυρου σε ανεκτά επίπεδα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί μεταξύ 24 και 33 βαθμών Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί μέτριοι, εντάσεως 5 Μποφόρ (29 χλμ/ώρα).

 

Σάββατο 18 Αυγούστου. Ηλιοφάνεια με αραιές νεφώσεις στη διάρκεια της ημέρας, νεφώσεις στη διάρκεια της νύχτας. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί μεταξύ 23 και 33 βαθμών Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί σχεδόν μέτριοι, εντάσεως 4 Μποφόρ (21 χλμ/ώρα).

 

Κυριακή 19 Αυγούστου. Ηλιοφάνεια με υποχώρηση του υδράργυρου σε πιο ανεκτά επίπεδα και ενίσχυση των ανέμων. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί μεταξύ 21 και 32 βαθμών Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι ισχυροί, εντάσεως 6 Μποφόρ (48 χλμ/ώρα).
Διαβάστε Περισσότερα »

Της έλιωσε το κεφάλι για ένα κινητό τηλέφωνο

Αποτροπιασμός από την ομολογία του δράστη της Πάρου

Ανατριχιαστικές είναι οι λεπτομέρειες που αποκάλυψε ο δράστης της Πάρου για την επίθεση εναντίον της 15χρονης κοπέλας.

Ο 21χρονος, ο οποίος συνελήφθη στον Πειραιά, ανέφερε ότι είδε την άτυχη κοπέλα να κάθεται στα βράχια και να ακούει μουσική. Την αιφνιδίασε για να της κλέψει το κινητό τηλέφωνο. Η 15χρονη αντιστάθηκε και εκείνος της χτύπησε το κεφάλι στα βράχια. Η μικρή εξακολούθησε να αντιστέκεται, εξαγριώνοντας τον δράστη, ο οποίος άρχισε να τη χτυπά με περισσότερη μανία.

Όταν η κοπέλα έχασε τις αισθήσεις της από τα χτυπήματα, ο 21χρονος φέρεται να ασέλγησε πάνω της.

Ο 21χρονος έχει υποδείξει το σημείο κοντά στα βράχια που σύμφωνα με την ομολογία του, έσπευσε να ξεφορτωθεί το κινητό της 15χρονης ενώ αστυνομικοί σπεύδουν να το εντοπίσουν.

Ο Πακιστανός έχει ήδη μεταφερθεί στη Σύρο και αναμένεται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα.

Οι Αρχές οδηγήθηκαν στον εντοπισμό του δράστη, όταν ο εργοδότης του κατήγγειλε στην αστυνομία πως λίγες μέρες μετά την επίθεση ο 21χρονος ζήτησε να πληρωθεί και να φύγει «για προσωπικούς λόγους».
Διαβάστε Περισσότερα »

"Είμαι Ελληνίδα και θέλω να γυρίσω στο σπίτι μου"!




Ένα νέο βίντεο για την επιστροφή των ελληνικών αρχαιοτήτων που προκαλεί δέος...





Μια από τις Καρυάτιδες που βρίσκονται στο Βρετανικό Μουσείο ζωντανεύει και ζητά της επιστροφή της στην Ελλάδα."I am Greek and I want to go home" είναι το...  σλόγκαν ενός βίντεο που δημιούργησε ένα κίνημα επιστροφής των ελληνικών αρχαιοτήτων, που βρίσκονται σε μουσεία του εξωτερικού, στην πατρίδα τους.
Το κίνημα αποτελεί πρωτοβουλία του φωτογράφου και μουσικού, Άρη Καλογερόπουλου και έχει ξεκινήσει μία μεγάλη καμπάνια για την επιστροφή των κλεμμένων αρχαιοτήτων της Ακρόπολης.

Δείτε το βίντεο:


Διαβάστε Περισσότερα »

Περικοπές σοκ- Σύνταξη για όλους στα 66 χρόνια


Περικοπές σοκ- Σύνταξη για όλους στα 66 χρόνια

Στο τραπέζι πλήρης κατάργηση 13ου και 14ου μισθού στο δημόσιο

Νέο σκληρό Ασφαλιστικό κρύβεται στη λίστα των μέτρων ύψους 11,6 δισεκατομμυρίων ευρώ για τη διετία 2012-2014, την οποία θα παραδώσει σήμερα ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας στην τρόικα. Στη λίστα περιλαμβάνονται, όπως γράφει το «Βήμα της Κυριακής», αύξηση του γενικού ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης στα 66 χρόνια -με πιθανή αύξηση στα 67 από το 2015- νέες μειώσεις στις συντάξεις και περικοπή του εφάπαξ σε όλα τα Ταμεία.

Μαύρο είναι το τοπίο και για τα κοινωνικά επιδόματα καθώς ο αναγκαίος εξορθολογισμός συνδυάζεται με νέες περικοπές που θα πλήξουν εξουθενωμένες κατηγορίες χαμηλοσυνταξιούχων, ανέργων και ανασφάλιστων πολιτών.   

Για το δημόσιο τομέα, στο τραπέζι παραμένει η πλήρης κατάργηση του 13ου και του 14ου μισθού, ενώ δεδομένη θα πρέπει να θεωρείται η επέκταση του Ενιαίου Μισθολογίου σε όλες τις ΔΕΚΟ. Επίσης προβλέπονται  μεταξύ άλλων λουκέτα σε νοσοκομεία, δημοτικές επιχειρήσεις και ΤΕΙ.

Όπως γράφει η εφημερίδα, με την αύξηση του γενικού ορίου ηλικίας η μοναδική περίπτωση αποχώρησης από την ενεργό δράση προ του ορίου παραμένει η συμπλήρωση 40 ετών ασφάλισης σε ηλικία μεταξύ 60ού και 66ου έτους. Το μέτρο αυτό, με το οποίο εκτιμάται πως παρατείνεται ο εργασιακός βίος για το 70% του ενεργού πληθυσμού, αναμένεται να αποδώσει εξοικονόμηση μόνιμου χαρακτήρα της τάξης του 1,2 δισεκατομμυρίου ευρώ.

Στον τελικό πίνακα περιλαμβάνεται και η μείωση του εφάπαξ κατά 23%στο δημόσιο και ποσοστό που θα κριθεί από τις  αναλογιστικές μελέτες για τα άλλα ασφαλιστικά ταμεία με συνολική εξοικονόμηση 500 εκατ. ευρώ.

Έρχεται παράλληλα περικοπή 10% για τις κύριες συντάξεις πάνω από 1.400 ή 1.500 ευρώ, ενώ «μαχαίρι» μπαίνει και στις τελικές συντάξιμες αποδοχές περίπου 600.000 δικαιούχων διπλών συντάξεων.

Στο πακέτο του νέου ασφαλιστικού περιλαμβάνεται, επίσης, νέα περικοπή των συντάξεων σε όσους συνταξιοδοτήθηκαν σε ηλικία κάτω των 50 ετών, η τοποθέτηση πλαφόν 2.500 ευρώ στις κύριες συντάξεις και το νέο «σκανάρισμα» για συντάξεις-μαϊμού με στόχο την εξοικονόμηση 220 εκατομμυρίων ευρώ.

Τα μέτρα των 11,6 δις. για την διετία 2013-2014 είναι τα εξής:
Επιδόματα- Περικοπή 1 δις
Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης – Περικοπή 1 δις
Συντάξεις – Περικοπή 2,6 δις
Δημόσια Διοίκηση – Περικοπή 1,5 δις
Μισθοί Δημοσίου – Περικοπή 1 δις
Υγεία – Περικοπή 2 δις
Εθνική Άμυνα – Περικοπή 1 δις
ΔΕΚΟ – Περικοπή 1 δις
Παιδεία - Περικοπή 500 εκατ.
Διαβάστε Περισσότερα »

Σαν σήμερα....


Δείτε τα σημαντικότερα γεγονότα που έγιναν σαν σήμερα 5 Αυγούστου....

Γεγονότα
480 π.Χ: Στα Στενά των Θερμοπυλών, ο αρχηγός των Ελλήνων, Λεωνίδας, απαντά «Μολών Λαβέ» στην πρόταση του βασιλιά των Περσών, Ξέρξη, να παραδώσει τα όπλα.
1824: Ο Σαχτούρης καταναυμαχεί τον τουρκικό στόλο στη Σάμο (Ναυμαχία Μυκάλης). Το νησί δεν θα απειληθεί ποτέ ξανά από τους Τούρκους.
1861: Οι ΗΠΑ επιβάλλουν για πρώτη φορά φόρο 3% στα εισοδήματα άνω των 800 δολαρίων. Το μέτρο φέρει την υπογραφή του Αβραάμ Λίνκολν.
1882: Ιδρύεται η πετρελαϊκή εταιρεία της οικογένειας Ρόκφελερ Standard Oil Company of New Jersey.
1966: Ο Τζον Λένον δηλώνει ότι οι Beatles είναι πιο δημοφιλείς από τον Ιησού.
1972: Οι Moody Blues κυκλοφορούν τη μεγάλη επιτυχία τους Nights in White Satin.

Γεννήσεις
1777: Λογγίνος Χέυδεν, ολλανδικής καταγωγής ρώσος ναύαρχος. Ήταν ο διοικητής της ρωσικής ναυτικής μοίρας στη Ναυμαχία του Ναβαρίνου. (Θαν. 5/10/1850)
1905: Βασίλι Λεόντιεφ, ρωσοαμερικανός οικονομολόγος, βραβευμένος με Νόμπελ Οικονομικών το 1973. (Θαν. 5/2/1999)
1906: Τζον Χιούστον, αμερικανός σκηνοθέτης του κινηματογράφου. (Η τιμή των Πρίτζι) (Θαν. 28/8/1987)

Θάνατοι
1895: Φρίντριχ Ένγκελς, γερμανός φιλόσοφος, συνεργάτης του Καρλ Μαρξ. Μαζί έγραψαν το Κομουνιστικό Μανιφέστο, που αποτελεί τη βίβλο του κομουνιστικού κινήματος. (Γεν. 28/11/1820)
1962: Μέριλιν Μονρόε, αμερικανίδα ηθοποιός. (Γεν. 1/6/1926)
1968: Μυρτιώτισσα, φιλολογικό ψευδώνυμο της ποιήτριας Θεώνης Δρακοπούλου. (Γεν. 1885)



Διαβάστε Περισσότερα »

Ποιές είναι οι ώρες κοινής ησυχίας Χειμώνα - Καλοκαίρι

Όλοι αναρωτιώμαστε σε συζητήσεις με παρέες ποιές είναι οι ώρες κοινής ησυχίας. Το αναρωτιώμαστε επίσης όταν έχουμε "ανήσυχους" γείτονες. Λύστε λοιπόν εδώ όλες σας τις απορίες!Σύμφωνα με τη Αστυνομική Διάταξη 3 του 1996 οι ώρες μεσημβρινής και νυκτερινής ησυχίας είναι οι εξής:

Κατά τη θερινή περίοδο από 15:00 έως 17:30 και από 23:00 έως 07:00.

Κατά τη χειμερινή περίοδο από 15:30 έως 17:30 και από 22:00 έως 07:30.

Θερινή περίοδος, λογίζεται το χρονικό διάστημα από την 1 Απριλίου έως την 30 Σεπτεμβρίου.

Χειμερινή περίοδος, λογίζεται το χρονικό διάστημα, από την 1 Οκτωβρίου έως την 31 Μαρτίου.

Οι παραβάτες των διατάξεων της εν λόγω Αστυνομικής Διάταξης, διώκονται σε βαθμό πταίσματος.
Oι πολίτες μπορούν να απευθύνονται στην Αστυνομία για βεβαίωση της παράβασης.
Διαβάστε Περισσότερα »

Χρυσαιγίτες ήρθαν στην Ιτέα για να προκαλέσουν και κατέληξαν κυνηγημένοι στο αστυνομικό τμήμα.

Η Χρυσή Αυγή κινείται για να καταλάβει κενό πολιτικό χώρο.Ο τρόπος παρέμβασης είναι γνωστός τρομοκρατία και λαϊκισμός.
Μια τέτοια παρέμβαση προσπάθησε να κάνει και χθες το βράδυ στην Ιτέα.
Μια ομάδα με έναν αρχηγό που είχε μεγαλύτερη ηλικία γύρω στα 30 και από πίσω του 5-6 πιτσιρίκια εφήβους, εμφανίστηκαν με μπλούζες της Χρυσής Αυγής στο μώλο της Ιτέας με σκοπό να προκαλέσουν.
Οι αντεγκλήσεις με νεολαίους την περιοχής μας δεν άργησαν να δημοσιοποιηθούν και στην υπόλοιπη νεολαία της πόλης μας. Στην διαδρομή από τον μώλο μέχρι την παιδική χαρά της παραλίας μαζεύτηκαν 20 άτομα μαθητές λυκείου της περιοχής και τους περικύκλωσαν.
Εκεί οι φασίστες υποστηρικτές του Χίτλερ ...
αποδοκιμάστηκαν μαζί και απο μαθητές αλλά και από θαμώνες των παραλιακών καταστημάτων.
Το ύφος αφ υψηλού που είχαν μετατράπηκε γρήγορα σε δειλία και αποχώρηση που συνοδεύτηκε με τρέξιμο μέχρι το αστυνομικό τμήμα της Ιτέας όπου κατέφυγαν και ζήτησαν προστασία κυνηγημένοι από την νεολαία της πόλης μας.
Η ανάγκη δημιουργίας αντιφασιστικής πρωτοβουλίας στην περιοχή μας αλλά και σε όλες τις περιοχές είναι καθοριστικής σημασίας.
Οι φασίστες διεκδικούν τους δρόμους και τον έλεγχό τους. Οι αυθόρμητες αντιδράσεις της νεολαίας μας δείχνουν τις δυνατότητες, αλλά οι οργανωμένες δυνάμεις της κοινωνίας έχουν χρέος να κάνουν ένα βήμα παραπάνω να οργανώσουν την αυτοπροστασία μας.
Αποστόλης Τσιάμης Φωκίδα
 periferiastereas.blogspot.
Διαβάστε Περισσότερα »

Μεγάλη διαρροή μαζούτ στον Άγιο Νικόλαο Παραλίας Διστόμου

Μεγάλη διαρροή μαζούτ στον Άγιο Νικόλαο Παραλίας Διστόμου. Διαμαρτυρίες και ανησυχίες από τους λουόμενους. Σιωπή ιχθύος από τους υπευθύνους.
Κυλίδες μαζούτ ακόμη και έξω στην ακτή, έχουν μαυρίσει την ακτή του Αγίου Νικολάου, για την οποία υπεύθυνη είναι η Δημοτική Ενότητα Διστόμου του Δήμου Διστόμου Αράχωβας Αντίκυρας.
Πάντως ακόμη απάντηση δεν δόθηκε από κανένα. Το σίγουρο είναι ότι η ζημιά προήλθε από διαρροή αγωγή του εργοστασίου του Αλουμινίου της Ελλάδος ή από κάποιο καράβι.
Καλό θα είναι για τέτοια σοβαρά ζητήματα, να παίρνουν θέσεις οι αρμόδιοι και οι πολίτες, και όχι να ποιούν την νήσσαν.
Άντε να βάλουμε και καμιά γαλάζια σημαία και του χρόνου 
viwtika.blogspot.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Πρόγραμμα Τροφώνεια 2012 του Δ. Λεβαδέων



Και φέτος το καλοκαίρι σας καλούμε όλες και όλους να παρακολουθήσετε τις εκδηλώσεις των Τροφωνίων που αποτελούν πολιτιστικό θεσμό για την πόλη της Λιβαδειάς , αλλά και για την ευρύτερη περιοχή του νομού Βοιωτίας.
Viotiashop
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ