Κυριακή 12 Αυγούστου 2012

Επιστροφή στα πέτρινα χρόνια για τον ελληνικό στίβο

Επιστροφή στα πέτρινα χρόνια για τον ελληνικό στίβο
Για πρώτη φορά από το 1988 η ελληνική ομάδα του στίβου επιστρέφει από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου χωρίς διακρίσεις. Η έλλειψη κινήτρων, η οικονομική κρίση και ο βιοπορισμός κράτησαν τους Ελληνες αθλητές της ομάδας του στίβου μακριά από τα μετάλλια.
Ουσιαστικά, στους Ολυμπιακούς Αγώνες που ολοκληρώνονται σήμερα στο Λονδίνο ο εληνικός στίβος επιστρέφει στα πέτρινα χρόνια.
Η Βούλα Πατουλίδου άνοιξε το δρόμο στη dream team της Ελλάδας το 1992 όταν κέρδισε το χρυσό μετάλλιο στους Αγώνες της Βαρκελώνης. Η πορεία προς την Ολυμπιακή δόξα συνεχίστηκε με το ασημένιο μετάλλιο της Νίκης Μπακογιάννη το 1996 στην Ατλάντα ενώ το 2000 ο Κώστας Κεντέρης έγινε ο πρώτος λευκός που κέρδιζε μετά από 20 χρόνια τα 200 μέτρα σε Ολυμπιακούς Αγώνες.Τα μετάλλια του στίβου ανέβηκαν σε τέσσερα χάρη στις επιτυχίες και των Κατερίνα Θάνου, Τασούλα Κελεσίδου, Μιρέλα Μανιάνι.
Το 2004 στους Ολυμπιακούς της Αθήνας τα μετάλλια στον στίβο έγιναν πέντε αλλά η αντίστροφη μέτρηση είχε ήδη αρχίσει. Ετσι, στους Αγώνες του Πεκίνου ο αριθμός των μεταλλίων του στίβου επανήλθε στο ένα και μοναδικό και μάλιστα χάλκινο.
Ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Δημήτρης Σεβαστής είναι απαισιόδοξος :
«Δεν είναι μια απλή προσέγγιση να λέμε είχαμε πτώση. Υπάρχουν εξηγήσεις που αφορούν πολλά αθλήματα. Για παράδειγμα, η παντελής έλλειψη κινήτρων σε σχέση με το παρελθόν. Αφήνω έξω την οικονομική κρίση που έχει μειώσει αφάνταστα τις επιχορηγήσεις των ομοσπονδιών και φυσικά του ΣΕΓΑΣ. Με ρωτάνε τα παιδιά στο Λονδίνο αν θα βρούνε μια δουλειά, δεν με ρωτάνε για πριμ.
Με τι κουράγιο να προσπαθούν για επιτυχίες όταν άλλα παιδιά στην ηλικία τους κάθε μέρα αντί για προπόνηση ψάχνουν και βρίσκουν με περισσότερες ελπίδες μια εργασία. Ωστόσο, θα πρέπει να παραδεχθώ ότι στο Λονδίνο οι αθλητές στίβου για διάφορους λόγους έμειναν μακριά από τις δυνατότητές τους και τις επιδόσεις τους, κάτι που θα αποτελέσει σημείο συζήτησης με τους προπονητές μας» δηλώνει στο Εθνος της Κυριακής ο κ. Σεβαστής.
Διαβάστε Περισσότερα »

20 Σεπτεμβρίου 2012: Οι Απόστρατοι των ΕΔ και των ΣΑ δίνουν ραντεβού στην Αθήνα

ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ, στις 30 Σεπτεμβρίου 2011 έλαβε χώρα μεγάλη συγκέντρωση Αποστράτων Αξιωματικών των ΕΔ και των ΣΑ, έξω αλλά και μέσα στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Δυστυχώς, η κίνηση αυτή, από το πιο πειθαρχημένο κομμάτι της Ελληνικής κοινωνίας, δε λήφθηκε σοβαρά υπόψη. Οι άνθρωποι που κρατούσαν "ομπρέλα" όταν οι μισθοί όλων των υπολοίπων ειδικών μισθολογίων (βουλευτών, διπλωματών, δικαστικών λειτουργών, γιατρών ΕΣΥ, καθηγητών ΤΕΙ & ΑΕΙ κλπ), των υπαλλήλων της Βουλής, των υπαλλήλων των ΔΕΚΟ, και λιγότερο του στενού δημόσιου τομέα, έπαιρναν την ανηφόρα, βλέπουν σήμερα να συνεχίζεται το "έγκλημα" εις βάρος τους, μέχρι τελικής εξαθλίωσης, ενώ φαίνεται ότι η πολιτική ηγεσία των Υπουργείων Οικονομικών και Εθνικής Άμυνας, αδυνατεί να κατανοήσει το μέγεθος του προβλήματος.

            Το θέατρο που βλέπουμε στα Ελληνικά ΜΜΕ περί προσπάθειας προστασίας του ειδικού μισθολογίου των "ένστολων" δεν είναι τίποτε άλλο παρά μια ακόμα παραπλάνηση. Αυτό που προστατεύουν είναι τα ειδικά μισθολόγια των υπολοίπων αφού ο μέσος όρος μεικτών αποδοχών, συμπεριλαμβανομένων των πρόσθετων αμοιβών, σύμφωνα με το Υπουργείο Οικονομικών είναι: Διπλωματών 6.502 ευρώ, δικαστικών λειτουργών 6.271 ευρώ, γιατρών ΕΣΥ 5.032 ευρώ, καθηγητών ΤΕΙ και ΑΕΙ 3.358 ευρώ, βουλευτών ????? ευρώ και "ενστόλων" 2.000 ευρώ ή καθαρά κάτω από 1.500 ευρώ το μήνα, που συχνά λόγω αναγκαστικής ανεργίας της συζύγου (συχνές μεταθέσεις) είναι και οικογενειακό εισόδημα τόσο για τα εν ενεργεία όσο και τα εν αποστρατεία στελέχη. Το μεγάλο "έγκλημα" βέβαια, ξεκίνησε στα μέσα της δεκαετίας του '80, τότε που ο Ανδρέας Παπανδρέου αποδέσμευσε το ειδικό μισθολόγιο των στρατιωτικών από αυτό των δικαστικών λειτουργών και φυσικά των βουλευτών. Έτσι ενώ τότε οι μισθοί των δικαστικών και των στρατιωτικών είχαν μια απόκλιση κοντά στα 15%, αυτή ξεπέρασε σήμερα το 200% ή με άλλα λόγια αν δεν γινόταν αυτό, ο μέσος όρος του μισθού των στρατιωτικών θα ήταν σήμερα κάτι παραπάνω από 5.000 ευρώ.
            Και η μεγάλη αδικία εις βάρος μας συνεχίζεται. Ξεκίνησαν τις περικοπές πρώτα από εμάς και συνέχισαν με τους υπόλοιπους. Χώρισαν τους αποστράτους σε κατηγορίες και τιμώρησαν αυτούς που τόλμησαν να αποστρατευτούν με αίτηση τους με μοναδικό κριτήριο την ηλικία. Μας απαγόρευσαν, ουσιαστικά, να εργαστούμε μετά την αποστρατεία. Η εφορία μας χτυπάει αλύπητα, ως μονομισθούχοι - μονοσυνταξιούχοι, κυρίως λόγω της μείωσης του αφορολογήτου και της κατάργησης των φοροαπαλλαγών. Τι κι αν δουλεύαμε από τα 17 μας χρόνια, τι κι αν πληρώσαμε ένα σπίτι σε ενοίκια, τι κι αν τα παιδιά μας δεν έχουν παιδικούς φίλους, τι κι αν ουδέποτε πληρωθήκαμε τις ατελείωτες υπερωρίες μας, τι κι αν έχουμε στεγαστικά δάνεια και παιδιά που σπουδάζουν. Απλά δεν τους νοιάζει. Συνάδελφοι, αναρωτηθήκατε γιατί ΚΑΝΕΝΑΣ βουλευτής δεν έχει παιδί που να υπηρετεί στις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας; Αναρωτηθήκατε γιατί στην προτελευταία Βουλή ΚΑΝΕΝΑΣ βουλευτής δεν προέρχονταν από τις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας;
            Αγαπητοί συνάδελφοι, οι Απόστρατοι του Στρατού Ξηράς, της Πολεμικής Αεροπορίας και της Ελληνικής Αστυνομίας των Νομών Καρδίτσας, Λάρισας, Μαγνησίας, Πιερίας και Τρικάλων, παρακολουθώντας τις σκόπιμες ή μη πληροφορίες των ΜΜΕ, περί νέων δυσβάστακτων περικοπών και πάλι από εμάς, καλούμε:
            α. Όλους τους αποστράτους των ΕΔ και των ΣΑ να δώσουμε ραντεβού και πάλι στην Αθήνα στις 20 Σεπτεμβρίου 2012, ημέρα Πέμπτη, (σχεδόν ένα χρόνο μετά την πρώτη μεγάλη συγκέντρωση).
            β. Όλες τις ενώσεις - συνδέσμους αποστράτων ανά την Ελλάδα να ενημερώσουν τους συναδέλφους μας, για την επικείμενη κάθοδο μας, στην Αθήνα.
            γ. Τις ενώσεις - συνδέσμους αποστράτων Ν.Π.Δ.Δ. και Ν.Π.Ι.Δ., που εδρεύουν στην Αθήνα, να συναντηθούν άμεσα και να αποφασίσουν το χώρο της συγκέντρωσης (ΥΕΘΑ, ή Σύνταγμα, ή ...) και το είδος (συγκέντρωση διαμαρτυρίας, ή πορεία, ή ...).
Στην περιοχή μας θα πραγματοποιηθεί προσυγκέντρωση σε χώρο και ημερομηνία που θα καθορισθεί και θα ανακοινωθεί, έγκαιρα, από το Συντονιστικό Αποστράτων.
Υ.Γ. Το Συντονιστικό των Αποστράτων αποτελείται από τους προέδρους των ΕΑΑΣ Ν. Καρδίτσας, ΕΑΑΣ Ν. Λάρισας, ΕΑΑΣ Ν. Μαγνησίας, ΕΑΑΣ Ν. Πιερίας, ΕΑΑΣ Ν. Τρικάλων, ΕΑΑΑ Ν. Λάρισας - Καρδίτσας - Τρικάλων - Πιερίας, ΕΑΑΑ Μαγνησίας, ΕΑΣΑ Ν. Καρδίτσας, ΣΑΧ-ΕΛΑΣ Ν. Λάρισας, ΣΑΣΑ Ν. Μαγνησίας, ΣΑΣΑ Ν. Πιερίας και ΕΑΣΑ Ν. Τρικάλων.
Διαβάστε Περισσότερα »

Μοιάζουμε ή είναι ιδέα μου;

Μοιάζουν τα αφεντικά στους σκύλους τους ή οι σκύλοι στα αφεντικά τους άραγε




















Διαβάστε Περισσότερα »

Τώρα-Προσαγωγή ατόμου στο Αστυνομικό Τμήμα της Νάουσας στην Πάρο


Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του enikos.gr, αυτή την ώρα αστυνομικοί του τμήματος Νάουσας στην Πάρο, καλούν αυτόπτες μάρτυρες της αιματηρής ληστείας προκειμένου να αναγνωρίσουν ένα άτομο το οποίο προσήγαγαν πριν από λίγη ώρα.
Διαβάστε Περισσότερα »

Μειώνεται το εισοδηματικό κριτήριο για τα προνοιακά επιδόματα


«Βαρύς» αναμένεται να πέσει ο πέλεκυς σε κοινωνικά επιδόματα και προνοιακές παροχές, καθώς περισσότεροι από 250.000 δικαιούχοι πλήττονται από τα μέτρα που επεξεργάζεται τις τελευταίες ώρες η κυβέρνηση προκειμένου να εξασφαλίσει το πακέτο των 11,5 δισ. ευρώ. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, το εισοδηματικό κριτήριο για τη λήψη προνοιακών επιδομάτων θα περικοπεί δραματικά φτάνοντας τις 25.000 έως 30.000 ευρώ (ετήσιο εισόδημα), με αποτέλεσμα περίπου οι μισοί δικαιούχοι να βρεθούν εκτός της νέας λίστας.

Την ίδια στιγμή, πυρετώδεις είναι οι συσκέψεις που πραγματοποιούνται τις τελευταίες ημέρες στο υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, καθώς στο τραπέζι έχουν πέσει έξι εναλλακτικά σενάρια για κάθε κονδύλι ενδεχόμενης περικοπής (κύριες και επικουρικές συντάξεις, επιδόματα, εφάπαξ κ.ά.).

Σύμφωνα με τον υπουργό Εργασίας, οι συσκέψεις με τις υπηρεσίες της Εθνικής Αναλογιστικής Αρχής που έχουν αναλάβει να μετρήσουν το αποτέλεσμα κάθε μέτρου, λαμβάνοντας υπόψη μεταβατικά στάδια, αναμένεται να ολοκληρωθούν στα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας. Στη συνέχεια, τα αποτελέσματα και οι εναλλακτικές προτάσεις εξοικονόμησης θα παραδοθούν στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και θα τεθούν υπό συζήτηση σε νέα σύσκεψη με τους πολιτικούς αρχηγούς που στηρίζουν την κυβέρνηση.

Σε κάθε περίπτωση, πέρα από τα εναλλακτικά σενάρια, βέβαιη θεωρείται η κλιμακωτή περικοπή των κύριων συντάξεων, η αύξηση του γενικού ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης κατά ένα ή και δύο χρόνια ή η αύξηση, έστω και σταδιακά, των απαιτούμενων ετών ασφάλισης για τη θεμελίωση συνταξιοδοτικού δικαιώματος, καθώς το υπουργείο Εργασίας τελικά είναι εξαιρετικά πιθανό να κληθεί να συνεισφέρει περισσότερα από 5,5 δισ. ευρώ για την περίοδο 2013-2014.

Συγκεκριμένα, μεταξύ άλλων, το υπουργείο Εργασίας επεξεργάζεται δύο εναλλακτικά σενάρια για μείωση των συντάξεων από τα 700 ευρώ, ενώ παράλληλα εξετάζει την αύξηση του ελάχιστου απαιτούμενου χρόνου ασφάλισης για τη θεμελίωση δικαιώματος συνταξιοδότησης από τα 15 στα 20 χρόνια, προκειμένου να μην αυξήσει το γενικό όριο, κάτι που θα δημιουργούσε πρόβλημα στη συνταξιοδότηση και τη μείωση του αριθμού των δημοσίων υπαλλήλων.

Σύμφωνα με το ένα σενάριο εξετάζεται:

- μείωση 3% για συντάξεις από 700-1.000 ευρώ
- μείωση 5% για συντάξεις από 1.000-1.400 ευρώ
- μείωση 10% για συντάξεις άνω των 1.400 ευρώ

Ένα δεύτερο σενάριο προβλέπει:

- μείωση 2% για συντάξεις από 700-1.000 ευρώ
- μείωση 3% για συντάξεις από 1.000-1.300 ευρώ
- μείωση 5% για συντάξεις από 1.300-1.600 ευρώ
- μείωση 10% για συντάξεις από 1.600-2.000 ευρώ
- μείωση 15% για συντάξεις άνω των 2.000 ευρώ.

Όσον αφορά την αύξηση των ετών για θεμελίωση συνταξιοδοτικού δικαιώματος, ο κ. Βρούτσης πρότεινε αντί της συμπλήρωσης 15 ετών ασφάλισης (ήτοι 4.500 ένσημα) και της συμπλήρωσης του 65ου έτους ηλικίας που ισχύει σήμερα, να αυξηθούν τα απαιτούμενα έτη εργασίας σταδιακά σε 20 αντί του γενικού ορίου ηλικίας από 65 στα 67 έτη. Πρόκειται για μια σημαντική, δομική αλλαγή, που θα οδηγήσει σε πολλές περιπτώσεις σε έμμεση αύξηση του ορίου ηλικίας και μετά τα 67, καθώς για να συμπληρώσει κανείς τα απαιτούμενα ελάχιστα έτη ασφάλισης, και μάλιστα σε περίοδο παρατεταμένα υψηλής ανεργίας, θα πρέπει να εργάζεται (εάν βρίσκει δουλειά) για αρκετά χρόνια μετά το 65ο έτος.

Στη λογική αυτή κινήθηκε άλλωστε και η ασφαλιστική μεταρρύθμιση της προηγούμενης κυβέρνησης, με τις ευλογίες της τρόικας. Ο γνωστός ως ασφαλιστικός νόμος Λοβέρδου - Κουτρουμάνη προβλέπει τη δυνατότητα λήψης πλήρους σύνταξης με τη συμπλήρωση του 65ου έτους ηλικίας και τη συμπλήρωση 40 ετών ασφάλισης.
Διαβάστε Περισσότερα »

Η βροχή έσωσε το Άγιο Όρος

Σε ύφεση η φωτιά-Η βροχή έσωσε το Άγιο Όρος
Ευεργετικά για την πορεία κατάσβεσης της φωτιάς στο 'Αγιον Όρος λειτούργησε η βροχή που έπεφτε κατά διαστήματα τη νύχτα στην περιοχή. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η φωτιά βρίσκεται πλέον σε ύφεση και δεν υπάρχουν ενεργά μέτωπα.
Από το πρωί τα εναέρια μέσα δεν πραγματοποιούν ρίψεις λόγω της χαμηλής νέφωσης στην περιοχή. Οι επίγειες δυνάμεις που επιχειρούν στα δύσβατα σημεία της Αθωνικής Πολιτείας επιθεωρούν τα σημεία που καπνίζουν και καταβάλλουν προσπάθεια να σβήσουν τις τελευταίες εστίες φωτιάς που καίνε ακόμη.
Η βροχή ξεκίνησε πριν τα μεσάνυχτα, προσφέροντας μία ανέλπιστη βοήθεια στις δυνάμεις πυρόσβεσης. Μέχρι εκείνη την ώρα, η κατάσταση εθεωρείτο κρίσιμη, καθώς το πύρινο μέτωπο εκτεινόταν σε μήκος περίπου τεσσάρων χιλιομέτρων και είχε φτάσει σε απόσταση 1,5 με 2 χιλιόμετρα από τη Μονή Χιλανδαρίου.
«Η βροχή ήταν σωτήρια», είπε στο ΑΜΠΕ ο πολιτικός Διοικητής του Αγίου Όρους Αρίστος Κασμίρογλου, ο οποίος εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι τις επόμενες ώρες η φωτιά θα τεθεί υπό έλεγχο.
Η φωτιά στο 'Αγιον Όρος ξέσπασε την περασμένη Τετάρτη έχοντας κατακάψει χιλιάδες στρέμματα παρθένου δάσους.
Διαβάστε Περισσότερα »

Στα ελληνικά προιόντα στρέφονται οι Ελληνες

 Στα ελληνικά προιόντα στρέφονται οι Ελληνες
Μια έρευνα του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών αποδεικνύει ότι ένας στους τρεις Ελληνες καταναλωτές άρχισε να αγοράζει ελληνικά προιόντα τον τελευταίο χρόνο, επειδή είναι ελληνικά και όχι εισαγόμενα.

Η συντριπτική πλειοψηφία όσων συμμετέχουν στην έρευνα δηλώνει ότι θα συνεχίσει να το κάνει για να στηρίξει την ελληνική οικονομία, παρότι τα ελληνικά προιόντα είναι ακριβότερα από τα εισαγόμενα.
Η πανελλαδική έρευνα διαπανεπιστημιακής εμβέλειας για τα ελληνικά προιόντα πραγματοποιήθηκε σε δείγμα 1.317 ατόμων και στόχο είχε την ανίχνευση της αγοραστικής συμπεριφοράς και των αντιλήψεων των καταναλωτών για τα ελληνικά προιόντα.
Σύμφωνα με τα συμπεράσματα της έρευνας, την οποία παρουσιάζει η Καθημερινή της Κυριακής, πάνω από 1 στους 3 καταναλωτές ξεκίνησε να αγοράζει ελληνικά προιόντα εντός του 2012. Η επιστροφή αυτή δείχνει να μην έχει συγκυριακό χαρακτήρα. Το 93% των καταναλωτών δηλώνει ότι θα συνεχίσουν να αγοράζουν ελληνικά προιόντα και στο μέλλον, το 79% δηλώνει ότι στο μέλλον θα αγοράζει ακόμη περισσότερα ελληνικά προιόντα. Στο σύνολό τους οι ερωτηθέντες πιστεύουν ότι συμβάλλουν στη μείωση της ανεργίας. Η στήριξη της χώρας αποτελεί το κυρίαρχο κίνητρο των καταναλωτών που προτιμούν σήμερα περισσότερο τα ελληνικά προιόντα σε σχέση με την προ κρίσης περίοδο.
Μόλις το 13% των ερωτηθέντων απαντά ότι τα προτιμάει επειδή πιστεύει ότι φθηνότερα. Ενώ ένας στους δύο (48,9%) θεωρεί ότι τα ελληνικά προιόντα είναι ασφαλέστερα από τα εισαγόμενα και το 50,27% ότι είναι πιο ποιοτικά.

«Το made in Greece είναι χρήσιμη εξέλιξη και μπορεί να συμβάλλει στην απασχόληση και στην παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας» επισημαίνει ο Γιώργος Μπαλτάς, επίκουρος καθηγητής του Πανεπιστημίου Δυτικής Ελλάδας που συμμετείχε στην έρευνα.
Οι κατηγορίες προιόντων στις οποίες οι καταναλωτές προτιμούν τα ελληνικά είδη είναι τα φρέσκα τρόφιμα, οπωροκηπευτικά, γαλακτοκομικά, αρτοκευάσματα, αναψυκτικά, κρασιά, κατεψυγμένα και συσκευασμένα τρόφιμα.
Διαβάστε Περισσότερα »

To facebook του Πακιστανού δράκου της Πάρου

Το Πακιστάνιο ήθελε και facebook.Δείτε τις φωτογραφίες που είχε ανεβάσει στο προφιλ του.
  Δείτε τη σελίδα του:


https://www.facebook.com/profile.php?id=100003182938664




planet-greece
Διαβάστε Περισσότερα »

Συμπληρώνει με στόπερ το «παζλ» ο Λεβαδειακός


Συμπληρώνει με στόπερ το «παζλ»
Η απόκτηση ενός κεντρικού αμυντικού είναι πιθανό να αποτελέσει την τελευταία προσθήκη του Λεβαδειακού για την τρέχουσα μεταγραφική περίοδο.

Στη συγκεκριμένη θέση υπάρχει ένα κενό και οι Βοιωτοί βρίσκονται στην αναζήτηση ενός παίκτη που θα συμπληρώσει το «παζλ» για τη νέα σεζόν.

Αυτή τη στιγμή ο στόπερ είναι ένα θέμα που «καίει» τον Γιώργο Παράσχο, ο οποίος παρουσιάζεται ικανοποιημένος από το υπάρχον ρόστερ της ομάδας.

Από εκεί και πέρα, δεν θα γίνει άλλη μεταγραφή. Στις τέσσερις θέσεις μπροστά από το κέντρο 5 παίκτες διεκδικούν θέση στο αρχικό σχήμα (Ναπολεόνι, Βασιλείου, Πόι, Ακόστα και Ροτζέριο), οι Μίλιεβιτς, Ζαουί και Μπουντόπουλος προσφέρουν λύσεις από τον πάγκο, ενώ εάν χρειαστεί, δεν αποκλείεται στα άκρα της μεσαίας γραμμής να προωθηθούν και παίκτες από τα μπακ.
Διαβάστε Περισσότερα »

Η διεφθαρμένη επικεφαλής ιδιωτικοποιήσεων που όρισε η τρόικα

Διαβάστε για το στέλεχος της τρόικας που θα συνδράμει στις ιδιωτικοποιήσεις στην Ελλάδα και κατηγορείται στη χώρα της, τη Σλοβακία για διαφθορά
Στην παραίτηση μέλους του ταμείου αποκρατικοποιήσεων της Σλοβακίας που έχει υπαχθεί σε μηχανισμό βοήθειας οδήγησαν σοβαρές καταγγελίες περί διαφοράς που ερευνώνται.
Ο λόγος για την Anna Bubeníková , πρώην διευθύντρια του Εθνικού Ταμείου Ιδιοκτησίας (FNM) και υπεύθυνη για τις ιδιωτικοποιήσεις στη Σλοβακία, επιλέχθηκε να υπηρετήσει στην επιτροπή της Κομισιόν για την επίβλεψη των ιδιωτικοποιήσεων και στην χώρα μας.
Όπως ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή "τον Αύγουστο του 2011, τα κράτη μέλη της ευρωζώνης και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή όρισαν τα 3 από τα 7 μέλη του Συμβουλίου Εμπειρογνωμόνων που διόρισε το Διοικητικό Συμβούλιο του τότε νεοσύστατου Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου. Μεταξύ των υποψηφίων που πρότειναν τα διάφορα κράτη μέλη της ευρωζώνης, η κυρία Anna Bubeníková  επελέγη με βάση την επαγγελματική της εμπειρία και την τεχνογνωσία της στον τομέα των ιδιωτικοποιήσεων. Εκείνη την εποχή ήταν Πρόεδρος του Ταμείου Εθνικής Ιδιοκτησίας της Σλοβακίας.
Κατόπιν καταγγελιών για διαφθορά, οι σλοβακικές αρχές εντός του 2012 απέλυσαν την κυρία Anna Bubeníková από το Ταμείο Εθνικής Ιδιοκτησίας της Σλοβακίας. Ωστόσο, μέχρι στιγμής, εξ όσων γνωρίζει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, οι σλοβακικές αρχές δεν έχουν κινήσει νομικές διαδικασίες ή κάποια επίσημη διαδικασία έρευνας που να αφορούν στην κυρία Bubenikova.
Σύμφωνα με το sme.sk η Bubeníková προτάθηκε ως στέλεχος της τρόικα τον Ιούλιο του 2011 από τον πρώην υπουργό Οικονομικών της Σλοβακίας Ivan Mikloš .
"Aν η τρόικα (ΕΕ-ΕΚΤ-ΔΝΤ) μένει αδιάφορη αναφορικά με τις κατηγορίες διαφθοράς που αντιμετωπίζει η Bubeníková, "δεν υπάρχει κανένας λόγος να μην βοηθήσει τους Έλληνες. Αν ο ρυθμός των ιδιωτικοποιήσεων στην Ελλάδα ήταν έστω στο μισό του ρυθμού της Σλοβακίας, θα υπήρχε η ευκαιρία να σωθεί η ευρωζώνη", σημειώνει το το sme και προσθέτει "όπως αναφέρεται στο έγγραφο του σκάνδαλου Gorilla, η Bubeníková είναι πολύ αποτελεσματική. Το να προχωρήσει σε ιδιωτικοποιήσεις ύψους 50 δισ. πριν τη λήξη της προθεσμίας το 2015 θα πρέπει να είναι παιχνιδάκι γι’ αυτήν".
Διαβάστε Περισσότερα »

Διακόπηκε ο αγώνας του ΠΑΟΚ στα Σκόπια λόγω πανό με το όνομα «Μακεδονία»

Διακόπηκε ο αγώνας του ΠΑΟΚ στα Σκόπια λόγω πανό με το όνομα «Μακεδονία»
Ο αγώνας γυναικείου ποδοσφαίρου του Τσάμπιονς Λιγκ μεταξύ ΠΑΟΚ-Νάσε Τάξι λίγο έλειψε να εξελιχθεί σε ρινγκ λόγω της... Μακεδονίας.
Όλα ξεκίνησαν όταν οι Σκοπιανοί άρχισαν να φωνάζουν συνθήματα για τη Μακεδονία. Λίγο μετά, οπαδοί του ΠΑΟΚ «απάντησαν» σηκώνοντας πανό με τη λέξη «Μακεδονία», ωθώντας τις παίκτριες της γηπεδούχου ομάδας να αποχωρήσουν από τον αγωνιστικό χώρο.
Από τους επιτελείς της UEFA ελήφθη η απόφαση να συνεχιστεί και να ολοκληρωθεί το ματς, δεν αποκλείεται όμως το επόμενο διάστημα ο αγώνας να κατακυρωθεί με σκορ 3-0 και όχι με 1-0, με το οποίο νίκησε η ελληνική ομάδα.
Διαβάστε Περισσότερα »

«Μαχαίρι» στο μισθολόγιο των ΔΕΚΟ έως 50%

«Μαχαίρι» στο μισθολόγιο των ΔΕΚΟ έως 50%
Σε περικοπές αμοιβών που θα φθάσουν μέχρι και το 50% και μάλιστα αναδρομικά από το 2011 προχωρά η κυβέρνηση βάζοντας βαθιά το μαχαίρι στο μισθολόγιο των ΔΕΚΟ.Σύμφωνα με το «Έθνος της Κυριακής» θα καταργηθούν επιδόματα και έκτακτες παροχές και θα επιβληθεί πλαφόν 2.200 ευρώ στις συνολικές αποδοχές. Η μέση απώλεια για τους μισθούς των "απείθαρχων" οργανισμών είναι 400 ευρώ το μήνα και αφορά 68.000 εργαζόμενους, αφού ο στόχος είναι από τις περικοπές να εξοικονομηθούν 300 εκατ. ευρώ για το νέο πακέτο των 11,5 δισ. ευρώ.
Πάντως, ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, έχει δώσει εντολή να ελεγχθεί εξονυχιστικά η κάθε ΔΕΚΟ ώστε να διαπιστωθεί εάν εφαρμόστηκε το ενιαίο μισθολόγιο.
Διαβάστε Περισσότερα »

Τον πλειστηριασμό 100 χιλιάδων ακινήτων ζητά η Τρόικα!

 


Kαι ποιός θα τ'αγοράσει;


Μεγάλες πιέσεις ασκούν οι δανειστές για να αρθεί η απαγόρευση των πλειστηριασμών, ακόμα και για μικρά ποσά οφειλών από δάνεια.
Σύμφωνα με πληροφορίες των Νέων του Σαββατοκύριακου, δεδομένου ότι σήμερα υπάρχουν περισσότερα από 100.000 ακίνητα προς...  πλειστηριασμό, αν βγουν μαζικά προς πώληση στην αγορά αναμένεται να οδηγήσουν σε πτώση των τιμών φέρνοντας επίσης μεγάλες   ανατροπές στην κτηματαγορά.
Οι πλειστηριασμοί ακινήτων από τις τράπεζες για ποσά οφειλών έως 200.000 ευρώ απαγορεύονται μέχρι το τέλος του 2012 αλλά η τρόικα δεν θέλει να δοθεί νέα παράταση, εξέλιξη που -αν τελικά συμβεί- σημαίνει ότι από την αρχή του 2013 θα αρχίσουν να βγαίνουν στον πλειστηριασμό ακίνητα κάθε είδους με ιδιαίτερα χαμηλή τιμή πρώτης προσφοράς.

Οι τράπεζες από την πλευρά τους, προκειμένου να αντιμετωπίσουν αυτή την κατάσταση, σχεδιάζουν να ρίξουν στην αγορά νέα μοντέλα δανείων. Ένα από αυτά βασίζεται στο βρετανικό μοντέλο το οποίο προβλέπει αύξηση της μέγιστης διάρκειας των δανείων από τα 40 χρόνια σήμερα στα 99. Με τον τρόπο αυτόν η δόση του δανείου μειώνεται στα επίπεδα του ενοικίου που θα πλήρωνε ούτως ή άλλως κάποιος για ένα σπίτι αντίστοιχης αξίας.
Μάλιστα, οι τράπεζες θα δίνουν τη δυνατότητα στους πελάτες τους να μειώνουν τη διάρκεια του δανείου ή να το αποπληρώνουν χωρίς ποινή, στην περίπτωση που βελτιωθούν τα οικονομικά τους.
Το δεύτερο μοντέλο προβλέπει ότι οι τράπεζες θα παίρνουν την κυριότητα των σπιτιών που θα έβγαιναν προς πλειστηριασμό αλλά θα επιτρέπουν στους σημερινούς ιδιοκτήτες να μείνουν σε αυτά πληρώνοντας ενοίκιο.

Διαβάστε Περισσότερα »

Ο Δένδιας ξηλώνει την Σύρο! Έβαλαν αστυνομικό να υποδυθεί το Κτήνος της Πάρου;





Έξαλλος ο Δένδιας με τα κόλπα της Αστυνομικής Διεύθυνσης Σύρου για να προστατέψουν το Κτήνος της Πάρου.
Σύμφωνα με πληροφορίες στην φωτογραφία που βλέπετε νεαρός αστυνομικός (χαμογελαστός) υποδύεται τον Πακιστανό για να ξεγελάσουν τους δημοσιογράφους!
Από την Αθήνα οι επικεφαλής της Σύρου έλαβαν εντολή να μην ασχοληθούν με την ληστεία-δολοφονία της Πάρου. Πλησιάζει μάλιστα η ώρα να ξηλωθούν...kourdistoportocali.
Διαβάστε Περισσότερα »

Το νέο "ποινολόγιο" της εφορίας για την αύξηση των εσόδων


Το νέο "ποινολόγιο" της εφορίας για την αύξηση των εσόδων
Αλλάζει "πλεύση" το ποινολόγιο της εφορίας και αντί για διώξεις, ποινές - φωτιά και πρόστιμα, να πραγματοποιηθεί "επίθεση φιλίας" στους οφειλέτες. Πρόκειται για ένα σχέδιο που επεξεργάζεται το υπουργείο Οικονομικών, σε μια προσπάθεια να τονωθούν τα έσοδα και να αποτρέψουν ένα «ναυάγιο» στον προϋπολογισμό.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Ημερησία, βασικό όχημα θα είναι ένα νέο «ποινολόγιο» που θα προβλέπει άρση ποινικών διώξεων και φυλακίσεων για ληξιπρόθεσμα χρέη στο Δημόσιο και πρόσκληση στους φορολογούμενους να έλθουν σε διακανονισμό με την εφορία για την καταβολή φόρων και χρεών και την αποδοχή «αμαρτιών» του παρελθόντος με αντάλλαγμα διαγραφές προστίμων και προσαυξήσεων και διευκολύνσεις τμηματικής καταβολής των φόρων. Στην αντίπερα όχθη σχεδιάζεται αυστηροποίηση των κυρώσεων για εκ προθέσεως φοροδιαφυγή και λαθρεμπόριο φθάνοντας μέχρι και τη δήμευση περιουσιακών στοιχείων.

Από την αρχή του έτους
Αυτό το σχέδιο του υπουργείου Οικονομικών για το νέο «ποινολόγιο» που αναμένεται να τεθεί σε ισχύ μέχρι τις αρχές του έτους περιλαμβάνει τα εξής:

Κατάργηση των αυτοτελών χρηματικών προστίμων για την πρώτη φορολογική παράβαση. Δεν θα επιβάλλεται η αυτοτελής ποινή που φθάνει σήμερα μέχρι τα 1.150 ευρώ όταν διαπιστώνεται για πρώτη φορά φορολογική παράβαση ανεξάρτητα από το είδος και την έκταση υπό την προϋπόθεση ότι δεν στοιχειοθετείται πρόθεση για φοροδιαφυγή.
Δεν θα απορρίπτονται από τους ελεγκτές τα Βιβλία και Στοιχεία για τυπικές παραβάσεις και για «ψύλλου πήδημα» ενώ από το 2013 θα καταργηθεί ο απαρχαιωμένος Κώδικας Βιβλίων και Στοιχείων και θα αντικατασταθεί με την ηλεκτρονική καταγραφή των εσόδων- εξόδων.
Διαγραφή μεγάλους μέρους των προσαυξήσεων μέχρι και 80% και τμηματική καταβολή του πρόσθετου φόρου ακόμα σε 40 δόσεις για τους φορολογούμενους που θα αποδεχτούν τις «φορολογικές αμαρτίες» του παρελθόντος, υποβάλλοντας νέα ή συμπληρωματική δήλωση.
Το μέτρο αφορά περιπτώσεις φορολογούμενων οι οποίοι δεν έχουν υποβάλει δηλώσεις ή έχουν υποβάλει ανακριβείς δηλώσεις και οι οποίοι θα υποβάλλουν αρχικές, διορθωτικές ή συμπληρωματικές δηλώσεις αποδεχόμενοι τον πρόσθετο φόρο που πρέπει να καταβάλλουν για τα παρελθόντα έτη (δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος, ΦΠΑ, φόρου υπεραξίας, μεταβίβασης ή αυτομάτου υπερτιμήματος ή τέλος συναλλαγής ακινήτων, κληρονομιών, δωρεών, γονικών παροχών κ.ά.). Το σπάσιμο του φόρου σε δόσεις θα είναι ανάλογο του χρόνου γέννησης της υποχρέωσης, το είδος και το ύψος του φόρου, τις οικονομικές αντοχές του φορολογούμενου και το ιστορικό του.
Ακύρωση των μέτρων αναγκαστικής είσπραξης εσόδων όπως κατασχέσεις εισοδημάτων και περιουσιακών στοιχείων καθώς και των ποινικών διώξεων για όσους έλθουν σε συμφωνία διακανονισμού των υποχρεώσεών τους (οικειοθελής συμμόρφωση) με εξαίρεση προκλητικές περιπτώσεις φοροδιαφυγής και ξεπλύματος «μαύρου χρήματος». Επίσης σε περίπτωση εφάπαξ εξόφλησης του συνολικού οφειλόμενου φόρου που προκύπτει από το συμβόλαιο με την εφορία θα παρέχεται έκπτωση μέχρι και 30%.
Ειδικά για τις επιχειρήσεις θα υπάρχει διαγραφή προσαυξήσεων και προστίμων για ληξιπρόθεσμα χρέη και φορολογικές παραβάσεις του παρελθόντος και τμηματική καταβολή των οφειλών σε δόσεις που ο αριθμός τους θα εξαρτάται από την οικονομική κατάσταση της επιχείρησης, το είδος και το ύψος του τζίρου τους.
Το σχέδιο προβλέπει ότι σε τακτά χρονικά διαστήματα (τρίμηνο ή εξάμηνο) θα επαναπροσδιορίζεται το καταβαλλόμενο ποσό από τον οφειλόμενο φόρο έτσι ώστε να αντιστοιχεί σε ποσοστό των ακαθάριστων εσόδων.
Σύμφωνα με υπηρεσιακούς παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών ο φόρος που θα βεβαιώνεται αυτόματα θα κυμαίνεται στο 3%- 5% των ακαθαρίστων εσόδων της επιχείρησης ή του ελεύθερου επαγγελματία ανάλογα με την έδρα, το μέγεθος και το είδος της δραστηριότητας.
Κατάργηση ποινικών διώξεων και φυλακίσεων για ληξιπρόθεσμα χρέη άνω των 5.000 ευρώ, όπως ισχύει σήμερα.
Σε περιπτώσεις εκ προθέσεως φοροδιαφυγής (απόκρυψη εισοδημάτων, περιουσιακών στοιχείων όπως ακίνητα, καταθέσεις, έκδοση πλαστών και εικονικών τιμολογίων κ.ά.) θα υπάρχουν αυστηρότερες κυρώσεις σε σχέση με το ισχύον καθεστώς, που φθάνουν μέχρι και δήμευση περιουσιακών στοιχείων.
Πέραν των ποινικών και άλλων κυρώσεων στους παραβάτες θα επιβάλλονται τσουχτερά πρόστιμα και προσαυξήσεις επί του οφειλόμενου φόρου που δεν θα μειώνονται ακόμα και αν έρθουν σε συμβιβασμό.madata.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Δ. Λεβαδέων: Από την Τρίτη η μερική εξόφληση για τη μεταφορά μαθητών


Ξεκινάει την Τρίτη 14 Αυγούστου 2012 η καταβολή από το Δήμο Λεβαδέων του επιδόματος των μαθητών αλλά και η μερική εξόφληση των δικαιούχων που πραγματοποιήσαν το έργο της μεταφοράς των μεταφορέων την προηγούμενη σχολική χρονιά.
Οι δικαιούχοι πρέπει να προσέρχονται στο Ταμείο του Δήμου Λεβαδέων από τις 09:00 έως 13:30 (αρμόδια υπάλληλος κα Γιούλη Καραλή, 3ος όροφος) και οφείλουν να προσκομίζουν Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας και επίσημο έγγραφο στο οποίο να αναγράφεται ο Αριθμός Φορολογικού Μητρώου του δικαιούχου (π.χ., εκκαθαριστικό φορολογικής δήλωσης). Σε περίπτωση που δεν δύναται ο δικαιούχος να προσέλθει για την είσπραξη του επιδόματος απαιτείται η προσκόμιση σχετικής εξουσιοδότησης.



Διαβάστε Περισσότερα »

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΛΟΥΤΑΡΧΟΣ Δίνει συναυλία για να σώσει μια ζωή

Την ευαίσθητη πλευρά του αποδεικνύει για ακόμα μια φορά ο Γιάννης Πλούταρχος.Ο δημοφιλής τραγουδιστής, έμαθε για το δράμα μιας γυναίκας και χωρίς δεύτερες σκέψεις αποφάσισε να την βοηθήσει.

Είναι μητέρα δύο παιδιών και δίνει άνιση μάχη για τη ζωή της, αφού πάσχει από την επάρατη νόσο. Επιπλέον, αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα.

Προκειμένου να την βοηθήσει, ο Γιάννης Πλούταρχος θα δώσει μία μεγάλη συναυλία, τα έσοδα από την οποία θα δοθούν στη νεαρή γυναίκα ώστε να μπορέσει να αντιμετωπίσει τη νόσο αλλά και να θρέψει τα παιδιά της.

Η συναυλία θα γίνει την Παρασκευή 24 /8 στο Θέατρο Γης στην Θεσσαλονίκη, στις 21.00 και ο ίδιος ο τραγουδιστής κάνει έκκληση σε όσους μπορούν να βρεθούν για να συμβάλλουν σε αυτόν τον ιερό σκοπό.

Διαβάστε Περισσότερα »

Τα παρατράγουδα των Ολυμπιακών Αγώνων

Θα θυμάστε ότι το 2004 οι Βρετανοί ήταν οι μεγαλύτεροι επικριτές της Αθήνας, κατηγορώντας τη μέχρι και την τελευταία ημέρα πριν την τελετή έναρξης ότι δεν θα τα καταφέρει.
Τελικά στους Ολυμπιακούς της Αθήνας όλα πήγαν καλά, αλλά σε αυτούς του Λονδίνου τα παρατράγουδα ήταν καθημερινό φαινόμενο. Δείτε ποιες ήταν οι χειρότερες στιγμές των Λονδρέζων.

Η γυναίκα δίπλα στην σημαία της Ινδίας

Στην Τελετή Έναρξης μια κυρία με κόκκινο πουκάμισο παρήλασε μαζί με την αποστολή της Ινδίας και μάλιστα δίπλα στον σημαιοφόρο, χωρίς κανείς να την αποτρέψει ή να καταλάβει πώς βρέθηκε εκεί!

Ο δήμαρχος Λονδίνου «κόλλησε» στον αέρα

Στο πλαίσιο των Δημοσίων Σχέσεων των Αγώνων ο εκκεντρικός δήμαρχος του Λονδίνου έκανε ένα ακροβατικό τύπου Ιντιάνα Τζόουνς, μόνο και μόνο για να κολλήσει στον αέρα και να γίνει ρεζίλι σε όλον τον κόσμο.

Η λάθος Κορέα

Στην πρώτη κιόλας αγωνιστική σημαία, οι Βρετανοί εμφάνισαν τις παίκτριες της Βορείου Κορέας δίπλα στη σημαία της Νοτίου, με αποτέλεσμα αυτές να αποχωρήσουν από το γήπεδο!

Η σημαία των ΗΠΑ που έπεσε

Στην απονομή του Χρυσού Μεταλλίου στο τένις γυναικών στην Σερίνα Γουίλιαμς, η σημαία των ΗΠΑ ξεκόλλησε και έπεσε στο χορτάρι του Γουίμπλεντον!

Η διαπίστευση με το λάθος πρόσωπο

Ο 18χρονος 100άρης Άνταμ Τζέμιλι παρέλαβε την κάρτα διαπίστευσής του, μόνο που επάνω της υπήρχε η φωτογραφία κάποιου άλλου. Η γκάφα γίνεται ακόμη πιο μεγάλη, αν σκεφτεί κανείς ότι ο Τζέμιλι είναι Βρετανός!

Το μπουκάλι κατά του Μπολτ

Ένας θεατής εξαπέλυσε ένα πλαστικό μπουκάλι κατά του νικητή των 100μ. Τζαμαϊκανού Μπολτ ακριβώς την στιγμή που ήταν έτοιμος να ξεκινήσει την κούρσα του τελικού. Το μπουκάλι, ευτυχώς, δεν έφτασε στον στόχο του, ο μεθυσμένος θεατής ακινητοποιήθηκε από μια Γερμανίδα αθλήτρια του τζούντο που έτυχε να βρίσκεται κοντά του και συνελήφθη αργότερα από την ασφάλεια του σταδίου. Τι θα είχε γίνει όμως αν το μπουκάλι έφτανε 2 μέτρα πιο πέρα;
Διαβάστε Περισσότερα »

Τα πρωτοσέλιδα των Κυριακάτικων εφημερίδων



Διαβάστε τα πρωτοσέλιδα των Κυριακάτικων εφημερίδων από το zougla.grΕΔΩ
Διαβάστε Περισσότερα »

Ο Ολυμπιονίκης μας Λεμπέσης, που προπονείτο σε αλάνα με ξερόχορτα!


Αυτή είναι η Ελλάδα. Αυτή είναι η βοήθεια που προσφέρει στους αθλητές μας. Τα όσα εξομολογήθηκε ο ακοντιστής - έκπληξη των αγώνων, Σπύρος Λεμπέσης, θα πρέπει να κάνει κάθε υπεύθυνο στην Εθνική Ολυμπιακή Επιτροπή και την πολιτεία να ντρέπεται.Προπόνηση σε αλάνα (που κάποτε ήταν προπονητικό κεντρο) με ξερόχορτα, χωρίς την παραμικρή βοήθεια από κανέναν, άνεργος και με την πολιτεία απούσα, αυτό το ελληνόπουλο πήγε στο Λονδίνο για να δοξάσει την Ελλάδα, που μόνο πίκρες του προσφέρει.

«Το 2016 θα είμαι στα μετάλλια»

Ο 25χρονος Βοιωτός πρωταθλητής του Τρίτωνα, έκανε αρκετά καλή εμφάνιση στον τελικό του ακοντισμού και κατέλαβε την 7η θέση με καλύτερη βολή στα 81.91μ. Εκπληξη, η νίκη του 19χρονου Γουόλκοτ από το Τρίνινταντ.

Ο Λεμπέσης άρχισε δυνατά τον αγώνα και έστειλε το ακόντιο στα 81.91μ στην 2η προσπάθεια. Με την επίδοση αυτή μπήκε στην 8άδα, αλλά στη συνέχεια οι υπόλοιπες βολές του δεν ήταν τόσο καλές  ώστε να πετύχει κάτι καλύτερο. Ο Λεμπέσης, πήγε στο Λονδίνο με καλύτερη επίδοση 83.02μ.

Ο Ελληνας πρωταθλητής, έδωσε μία υπόσχεση ότι στους επόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες, στο Ρίο θα είναι στη διεκίκηση των μεταλλίων: «Είναι χαρούμενος για το τελικό αποτέλεσμα, αν και θα ήθελα κάτι παραπάνω» είπε «Εβλεπα ότι μπορούσα να αγγίξω το μετάλλιο. Θα πρέπει κάποιος να ξεπερνά τον εαυτό του αν θέλει να ανεβαίνει. Ο αγώνας ήταν απρόβλεπτος και τέτοιες συνθήκες χρειάζονται περισσότερο πάθος. Θα έπρεπε να βάλω λίγο περισσότερο πάθος, αλλά κάποιες ενοχλήσεις από την αρχή του αγώνα δεν με βοήθησαν. Ας είναι. Στο Ρίο θα προσπαθήσω ακόμα περισσότερο και θέλω να είμαι στα μετάλλια»   Επίσης μετά τον τελικό μιλώντας στη ΝΕΤ εξέφρασε ακόμη ένα παράπονο:

«Θα κάνω και ένα παράπονο. Ο προπονητής μου δεν ήταν εδώ, ο Αντώνης ο Παπαδημητρίου. Αυτό αποτελεί παγκόσμιο φαινόμενο όπως έγραψε και ο Τύπος στην Ελλάδα. Ελπίζω στην επόμενη Ολυμπιάδα να είναι κοντά. Ελπίζω να είναι περισσότερο δίπλα μου, να με στηρίζει και να με συμβουλεύει, αλλά από κοντά» είπε ο Έλληνας ακοντιστής κάνοντας δηλώσεις μετά την προσπάθειά του, στην κρατική τηλεόραση

Το χρυσό μετάλλιο λοιπόν, πήρε ο 19χρονος Γουόλκοτ από το Τρίνινταντ, με βολή 84.μ58 που πέτυχε στη δευτερη του προσπάθεια. Στη δευτερη θέση ήταν ο Ουκρανός Πιανίτσγια με 84.51μ και τρίτος ο Φινλανδός Ρουσκάνεν με 84.12μ.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Τσέχος Βέσελι το μεγάλο φαβορί, έμεινε στην τέταρτη θέση με 83.34μ, ενώ ο Νορβηγός Θόρκινσεν, ήταν 6ος με 82.63μ και έμεινε για πρώτη φορά εκτός βάθρου σε διοργάνωση από το 2007.
ΓΙΑ ΜΑΣ ΟΛΟΥΣ  ΕΙΣΑΙ ΝΙΚΗΤΗΣ!!! 
 
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ