Πέμπτη 16 Αυγούστου 2012

Χημική ουσία που βρίσκεται στα πλαστικά προκαλεί καρδιοαγγειακά προβλήματα

Χημική ουσία που βρίσκεται στα πλαστικά προκαλεί καρδιοαγγειακά προβλήματα
Μια νέα επιστημονική μελέτη βρετανών ερευνητών έρχεται να επιβεβαιώσει τα ανησυχητικά συμπεράσματα μιας προγενέστερης έρευνας, διαπιστώνοντας ότι η χημική ουσία βισφενόλη Α (ΒΡΑ), που περιέχεται σε ορισμένα πλαστικά μπουκάλια, συνδέεται με καρδιοαγγειακά προβλήματα.
Η νέα έρευνα έδειξε ότι οι άνθρωποι με υψηλότερα επίπεδα της ουσίας στα ούρα τους, είναι πιθανότερο να έχουν πρόβλημα με την καρδιά τους σε σχέση με όσους έχουν χαμηλά επίπεδα βισφενόλης Α στον οργανισμό τους.
Η μελέτη, υπό τον Ντέηβιντ Μέλτσερ της Ιατρικής Σχολής του πανεπιστημίου Έξετερ, η οποία δημοσιεύτηκε στο περιοδικό PloS ONE, ανέλυσε δεδομένα από περίπου 1.500 ενηλίκους και επιβεβαίωσε τη σχέση μεταξύ ΒΡΑ και καρδιακών προβλημάτων, αλλά όχι μεταξύ ΒΡΑ και διαβήτη. Η βισφενόλη Α χρησιμοποιείται στην κατασκευή των πλαστικών συσκευασιών μερικών ποτών και στην εσωτερική επικάλυψη ορισμένων συσκευασιών τροφίμων. Η ουσία αυτή μπορεί να μιμηθεί τη δράση των οιστρογόνων και έχει επίσης συσχετισθεί με χαμηλή ποσότητα σπέρματος, καρκίνο του προστάτη και αναπτυξιακά προβλήματα του εμβρύου.
Το 2008, για πρώτη φορά, η ΒΡΑ σχετίστηκε με το διαβήτη και τις καρδιοπάθειες, αλλά αμέσως διάφορα επιχειρηματικά «λόμπι», όπως το Αμερικανικό Χημικό Συμβούλιο, αμφισβήτησαν την μελέτη. Η νέα έρευνα όμως έρχεται να επιβεβαιώσει τα πορίσματα της πρώτης εκείνης έρευνας, όσον αφορά την καρδιά, αλλά όχι το διαβήτη. Με βάση τα στατιστικά στοιχεία, ένας 60χρονος με τα χαμηλότερα επίπεδα βισφενόλης Α έχει πιθανότητες 7,2% να εμφανίσει καρδιαγγειακό νόσημα, ενώ ένας άνδρας με τριπλάσια ποσότητα βισφενόλης έχει πιθανότητα 10,2%.
Για μια ακόμη φορά, το Αμερικανικό Χημικό Συμβούλιο, σύμφωνα με το Nature, αμφισβήτησε την αξιοπιστία της νέας μελέτης και επεσήμανε ορισμένες διαφοροποιήσεις σε σχέση με την πρώτη. Ορισμένοι επιστήμονες, από την πλευρά τους, εμφανίστηκαν επίσης επιφυλακτικοί, λέγοντας ότι και η νέα έρευνα δεν έδειξε με ποιο μηχανισμό η βισφενόλη Α συνδέεται με τις καρδιοπάθειες, απλώς κατέδειξε (με στατιστικές μεθόδους) ότι υπάρχει κάποια σχέση ανάμεσα στην ουσία και στην καρδιά. Η κρατική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) των ΗΠΑ, ο αρμόδιος ρυθμιστικός φορέας, θεωρεί μέχρι στιγμής ασφαλή την ουσία, αλλά έχει δηλώσει ότι σύντομα θα ανανεώσει τις οδηγίες του, άγνωστο προς ποια κατεύθυνση.
Διαβάστε Περισσότερα »

Έτοιμο το… χαλί του Λεβαδειακού


Έτοιμο το… χαλί του Λεβαδειακού 
Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες για την τοποθέτηση του νέου χλοοτάπητα στο Δημοτικό Στάδιο της Λιβαδειάς. Οι αρμόδιοι της ομάδας «έπεσαν» μέσα στις προσδοκίες τους για την έγκαιρη ανακατασκευή του γηπέδου, ώστε να είναι έτοιμο πριν την έναρξη του πρωταθλήματος, δείγμα της καλής δουλειάς που έγινε.


Πλέον, τόσο οι παίκτες των Βοιωτών, όσο και οι φιλοξενούμενοι που θα επισκέπτονται το γήπεδο για τις αγωνιστικές τους υποχρεώσεις, θα αγωνίζονται σε ιδανικές συνθήκες σε έναν άκρως σύγχρονο χλοοτάπητα, βασισμένο σε ευρωπαϊκά πρότυπα.
Διαβάστε Περισσότερα »

Αυτές θα είναι οι αλλαγές στη φορολογική νομοθεσία από το 2013

Αυτές θα είναι οι αλλαγές στη φορολογική νομοθεσία από το 2013
Κατάργηση των τεκμηρίων διαβίωσης, αλλαγές στο καθεστώς των αποδείξεων, μείωση των φόρων μεταβίβασης και θέσπιση νέου συστήματος εξόφλησης των ληξιπρόθεσμων χρεών θα περιλαμβάνει το νέο φορολογικό νομοσχέδιο που ετοιμάζει η κυβέρνηση,όπως αποκάλυψε ο υφυπουργός οικονομικών Γιώργος Μαυραγάνης.
Σε συνέντευξή του που παραχώρησε στην εφημερίδα Ναυτεμπορική, ο κ. Μαυραγάνης αποκάλυψε επίσης ότι θεσπίζεται απλούστερη φορολογική κλίμακα με απλοποίηση των κλιμακίων και σταδιακή αύξηση του αφορολογήτου ορίου, ώστε να ευνοηθούν τα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα, αλλά και μείωση της φορολογίας για τις επιχειρήσεις με στόχο την ανάπτυξη που είναι πλέον το ζητούμενο για την κυβέρνηση.
Παράλληλα, όμως ο υφυπουργός δεν έκρυψε την ανησυχία του για τα αποτελέσματα από τη «μάχη» κατά της φοροδιαφυγής, αφού όπως παραδέχθηκε: «Αν δεν πετύχουμε στην προσπάθεια αυτή που ομολογώ ότι απαιτεί κάποιο χρόνο για να αποφέρει αποτελέσματα, αλλά αποτελεί και την τελευταία ευκαιρία μας τότε θα οδηγηθούμε σε οικονομικό αδιέξοδο και θα συνεχίσουμε να αδικούμε τους συνεπείς και έντιμους φορολογούμενους».
Ο κ. Μαυραγάνης επισήμανε ότι η μη επίτευξη του στόχου των εσόδων δεν οφείλεται τόσο στη φοροδιαφυγή όσο στην ύπαρξη ύφεσης που είναι μεγαλύτερη από αυτή που είχε προβλεφθεί.
Για τη βελτίωση των εσόδων, ο κ. Μαυραγάνης προανήγγειλε:
  • τον έλεγχο των ανέλεγκτων υποθέσεων,
  • την αντιμετώπιση των ληξιπρόθεσμων,
  • τους ελέγχους φυσικών προσώπων για τους οποίους υπάρχουν ενδείξεις δυσαρμονίας βιοτικού επιπέδου και δηλώσεων.
Για την ενίσχυσης των δημοσίων εσόδων ο κ. Μαυραγάνης ανακοίνωσε τη δημιουργία, μέσα στο 2013 του Περιουσιολογίου, ώστε από το 2014 να υπάρχει μια σαφής εικόνα της περιουσίας των φορολογουμένων που θα συσχετίζεται με τις ετήσιες φορολογικές δηλώσεις τους για να εντοπίζονται αποκλίσεις.
Ο υφυπουργός απέκλεισε κατηγορηματικά τη λήψη νέων φορολογικών μέτρων, με εξαίρεση τις αλλαγές στη φορολογία προϊόντων καπνού, αλλά και την εξίσωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης του πετρελαίου θέρμανσης οι οποίες παραδέχεται ότι θα επιφέρουν μία αύξηση της τιμής ανά λίτρο στο πετρέλαιο θέρμανσης και μία μείωση στο πετρέλαιο κίνησης που θα έχει θετική επίπτωση στις μεταφορές.
Και επιβεβαίωσε την πρόθεση της κυβέρνησης για άμεση χορήγηση του επιδόματος θέρμανσης σε κοινωνικές ομάδες με βάση εισοδηματικά, οικογενειακά και γεωγραφικά κριτήρια.
Δεν απάντησε με σαφήνεια για το πότε θα μειωθεί ο ΦΠΑ στην εστίαση λέγοντας ότι είναι συνάρτηση της σταθεροποίησης των δημοσιονομικών δεδομένων, ενώ για την κατάργηση των φοροαπαλλαγών υπογράμμισε ότι στόχος θα είναι να ενισχυθούν «οι έχοντες ανάγκη».
Σε ότι αφορά στη φορολογία κεφαλαίου ο υφυπουργός Οικονομικών απέκλεισε την αύξηση των αντικειμενικών αξιών, προανήγγειλε ριζικές αλλαγές με κατεύθυνση την εύκολη μεταβίβαση σε συγγενείς πρώτου και δεύτερου βαθμού και μείωση των φόρων μεταβίβασης.
Στο πλαίσιο αυτό θα κινηθεί και ο νέος φόρος που θα αντικαταστήσει το ειδικό τέλος επί των ακινήτων που επιβάλλεται σήμερα μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ, αλλά και το ΦΑΠ, όμως σε κάθε περίπτωση θα έχει το ίδιο δημοσιονομικό αποτέλεσμα με δικαιότερη κατανομή του βάρους, διεύρυνση της φορολογικής βάσης και κλιμάκωση της φορολογίας.
iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα »

Ξένιος Ζευς: Στις 1.673 ανήλθαν οι συλλήψεις παράνομων μεταναστών από την ΕΛ.ΑΣ.


Ξένιος Ζευς: Στις 1.673 ανήλθαν οι συλλήψεις παράνομων μεταναστών από την ΕΛ.ΑΣ.
Συνεχίζεται η μεγάλη επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. κατά της παράνομης μετανάστευσης με την ονομασία «Ξένιος Ζευς», και τα στοιχεία μιλούν για οκτώ χιλιάδες προσαγωγές και 1.673 συλλήψεις. Παράλληλα κινούνται οι διαδικασίες απέλασης για 28 αλλοδαπές που εργάζονταν παράνομα ως ιερόδουλες, ενώ 10 άτομα, ανάμεσά τους και Έλληνες, κρατούνται για διάφορα αδικήματα (ναρκωτικά, οπλοκατοχή, κλπ).
Ολόκληρη η ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας έχει ως εξής:
«Ανακοινώνεται ότι χθες (15-08-2012), στο πλαίσιο της επιχείρησης «Ξένιος Ζευς», που πραγματοποιήθηκε στο ευρύτερο κέντρο της Αθήνας, σημειώθηκαν τα ακόλουθα αποτελέσματα:

Προσήχθησαν (50) αλλοδαποί σε Υπηρεσίες της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής.

Συνελήφθησαν έντεκα (11) αλλοδαποί, γιατί δε πληρούσαν τις νόμιμες προϋποθέσεις παραμονής στη χώρα μας.

Μέχρι στιγμής, από την έναρξη της επιχείρησης, έχουν σημειωθεί τα ακόλουθα αποτελέσματα:

Προσήχθησαν 8.073 αλλοδαποί.

Συνελήφθησαν 1.673 αλλοδαποί, γιατί δεν πληρούσαν τις νόμιμες προϋποθέσεις παραμονής στην χώρα.

Συνελήφθησαν 10 άτομα (αλλοδαποί και ημεδαποί) για παράνομη οπλοκατοχή, κατοχή ναρκωτικών ουσιών και παρακώλυση κυκλοφορίας οχημάτων σε φωτεινούς σηματοδότες.

Διενεργήθηκαν 79 έρευνες σε σπίτια παρουσία εισαγγελικών λειτουργών.

Από την Οικονομική Αστυνομία:

ελέγχθηκαν 103 καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, εμπορικά και παροχής υπηρεσιών,

βεβαιώθηκαν 64 φορολογικές παραβάσεις,

συνελήφθησαν 2 αλλοδαποί και

κατασχέθηκαν 2 ταμειακές μηχανές. Εντοπίστηκαν 3 αποθήκες με περίπου 3 εκατομμύρια προϊόντα και είδη παρεμπορίου.

Επιπλέον:

Ελέγχθηκαν 29 οίκοι ανοχής και συνελήφθησαν 63 άτομα (αλλοδαποί και ημεδαποί) για παραβάσεις περί ηθών. Κινήθηκε η διαδικασία διοικητικής απέλασης για 28 από τα άτομα αυτά (αλλοδαπές).

Προσήχθησαν από υπαίθριους χώρους 181 εκδιδόμενες γυναίκες (αλλοδαπές και ημεδαπές) σε βάρος των οποίων υποβλήθηκαν ισάριθμες μηνύσεις. Από αυτές 10 βρέθηκαν θετικές στο ιό HIV.

Οι δράσεις και οι αστυνομικοί έλεγχοι στο πλαίσιο της επιχείρησης συνεχίζονται.»
Διαβάστε Περισσότερα »

ΘΗΒΑ:ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΛΟΦΟΣ ΠΟΥΡΟΥ- ΟΡΓΑΝΩΣΗ VIOTIASHOP


.
Ελάτε να κάνουμε ένα εθελοντικό καθαρισμό.
 
Όποιος είναι μέσα να γίνει ας το ΔΗΛΩΣΕΙ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΕΔΩ να το οργανώσουμε Είναι κρίμα τα "όμορφα" σημεία της πόλης μας να μην τα προσέχουμε. Είναι πράγματι πολύ κρίμα να βρίσκουμε στον λόφο του Πούρου στο κέντρο της πόλης της Θήβας, ότι απορρίματα μπορείτε να φανταστείτε. ΒΟΗΘΕΙΑ!!!
Διοργάνωση ομάδα viotiashop με την πολύτιμη βοήθεια του Δήμου Θηβαίων
Διαβάστε Περισσότερα »

Σοκ: Πυρ εναντίον πιτ μπουλ video

Σοκάρει το βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα νωρίτερα, στο οποίο απεικονίζεται ένας αστυνομικός να πυροβολεί και να τραυματίζει θανάσιμα το σκύλο ενός άστεγου!
Το περιστατικό συνέβη στην περιοχή Ίστ Βόλατζ στη Νέα Υόρκη.









Στο βίντεο, ο ένστολος πλησιάζει τον ιδιοκτήτη του τετράποδου, ο οποίος κείτεται αναίσθητος στο οδόστρωμα.

Ακολούθως το πιτ μπουλ κινείται απειλητικά εναντίον του αστυνομικού με αποτέλεσμα ο τελευταίος να ανοίξει πυρ κατά του άτυχου ζώου.





Διαβάστε Περισσότερα »

Εμπαιγμός στους ανέργους τα προγράμματα κατάρτισης

Όταν ανακοινώθηκε "μετα βαίων και κλάδων" απο το υπουργείο Εργασίας (και απο άλλους φορείς) η υλοποίηση προγραμμάτων κατάρτισης ανέργων μέσω ...
Κέντρων Επαγγελματικής Κατάρτισης και με επιδότηση μέσω επιταγών κατάρτισης, "ξέχασαν" να τονίσουν, ότι στην διάρκεια της κατάρτισης ουσιαστικά ΔΕΝ θεωρούνται άνεργοι και επομένως δεν θα τους καταβάλλεται το επίδομα ανεργίας του ΟΑΕΔ !!!

Βέβαια στα "ψιλά γράμματα" της προκήρυξης υπήρχε σχετική ενημέρωση, αλλά εκτός του ότι πολλοί μπορεί να μην το διάβασαν, το θέμα είναι πως η διαφημιζόμενη κοινωνική παροχή καταλήγει δώρον άδωρον, αφού για να "καταρτισθεί" ο άνεργος του δίνουν στην τσέπη κάποια χρήματα τα οποία του τα παίρνουν απο την άλλη τσέπη.

Η εξωφρενική αυτή διαπίστωση προκύπτει απο την απάντηση που έδωσε το υπουργείο Εργασίας σε σχετική ερώτηση του βουλευτή της ΔΗΜΑΡ Ηρακλείου κ.Γιάννη Μιχελογιαννάκη, όπου μεταξύ άλλων αναφέρονται και τα εξής :

"....Σε ό,τι αφορά θέματα αρμοδιότητας του ΟΑΕΔ, σας γνωρίζουμε ότι σύμφωνα με τον Ν. 1545/1985, άρθρο 3, παρ. γ, «δεν θεωρούνται άνεργοι οι μαθητευόμενοι των επαγγελματικών σχολών ή όσοι εξασκούνται πρακτικά στα πλαίσια επαγγελματικού εκπαιδευτικού προγράμματος χωρίς εργασιακή σχέση».

Σύμφωνα δε με τον Ευρωπαϊκό Κανονισμό 1897/2000 (παρ.Ι, παράρτ.2) «τα άτομα χωρίς εργασία τα οποία συμμετέχουν σε σπουδές ή σε κύκλους κατάρτισης δεν θεωρούνται άνεργοι παρά μόνον εάν είναι «διαθέσιμα για εργασία» και «σε αναζήτηση εργασίας» οπότε, η κάρτα ανεργίας των καταρτιζομένων παύει να ισχύει καθ' όλη τη διάρκεια της κατάρτισης του, δεδομένου ότι έχουν πρωταρχικά προσανατολιστεί στην επιμόρφωσή τους και όχι στην ένταξή τους στην αγορά εργασίας.

Επίσης με την υπ' αριθμ. Β106332/23.03.1999 εγκύκλιο της Διεύθυνσης Απασχόλησης του ΟΑΕΔ, ορίζεται ότι: «οι σπουδαστές των ΙΕΚ καθώς και όσοι παρακολουθούν πρόγραμμα κατάρτισης, δεν μπορούν κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσής τους να θεωρούν το δελτίο ανεργίας τους σε περίπτωση που είχαν κάνει την εγγραφή τους ως άνεργοι στα μητρώα ανέργων των Υπηρεσιών του ΟΑΕΔ, πριν την εισαγωγή τους σε ΙΕΚ ή ΚΕΚ». Με δεδομένο το υφιστάμενο νομοθετικό πλαίσιο, οποιαδήποτε διαφορετική αντιμετώπιση, της «κατάστασης» ανεργίας των ανέργων που υπάγονται στο συγκεκριμένο πρόγραμμα κατάρτισης «Επιχορήγηση με επιταγές κατάρτισης - training voucher » και γενικότερα στα προγράμματα κατάρτισης θα αποτελούσε παράβαση της ισχύουσας νομοθεσίας .

Προκειμένου να γίνει οποιαδήποτε αλλαγή της υπάρχουσας νομοθεσίας απαιτείται νέα νομοθετική ρύθμιση .

Επιπρόσθετα, τηρείται η εκάστοτε νομοθεσία και για τους επιδοτούμενους ανέργους. Συγκεκριμένα αναγράφεται στην πρόσκληση της συγκεκριμένης δράσης ( ΑΔΑ:Β4ΩΚ4691Ω2-Ρ62), στην ενότητα 4.«Ωφελούμενοι -Μητρώο Ωφελουμένων» , παράγραφο Δ' ότι: « Για τους Ωφελούμενους γίνεται αναστολή του επιδόματος ανεργίας για όσο χρόνο διαρκεί η κατάρτισή τους. Η ημερομηνία έναρξης του προγράμματος κατάρτισης αποτελεί ημερομηνία αναστολής του επιδόματος ανεργίας, το οποίο δικαιούνται να συνεχίσουν να λαμβάνουν από την επομένη της ολοκλήρωσης της συμμετοχής τους στη δράση. Το χρονικό διάστημα που διαρκεί η κατάρτιση συνυπολογίζεται στο χρόνο επιδότησης της ανεργίας τους».
Διαβάστε Περισσότερα »

ΟΙ 65 ημέρες που θα κρίνουν την παραμονή της χώρας στο ευρώ

ΟΙ 65 ημέρες που θα κρίνουν την παραμονή της χώρας στο ευρώ
Κάτι περισσότερο από δύο μήνες απομένουν στην κυβέρνηση Σαμαρά για να παίξει τα τελευταία της χαρτιά προκειμένου να πάρει η χώρα την επόμενη δόση-μαμούθ των 31 δισ. ευρώ και ταυτόχρονα να προσπαθήσει να προωθήσει το αίτημα για επιμήκυνση του προγράμματος.

Ο μαραθώνιος του Αντώνη Σαμαρά και του οικονομικού επιτελείου θα ξεκινήσει από την μεθεπόμενη Δευτέρα 24 Αυγούστου όταν ο Πρωθυπουργός θα μεταβεί στο Βερολίνο για να συναντηθεί με την καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ. Εκεί αναμένεται να θέσει και το αίτημα για επιμήκυνση του ελληνικού προγράμματος σταθεροποίησης κατά δυο χρόνια με το επιχείρημα ότι η Ελλάδα έχει τη βούληση να εφαρμόσει το πρόγραμμα αλλά η συνεχιζόμενη ύφεση -6,2% τον Ιούνιο- δυσκολεύει το έργο της κυβέρνησης και την απομακρύνει από τους στόχους. Ωστόσο η γερμανίδα καγκελάριος δεν αναμένεται να δώσει ξεκάθαρη απάντηση ούτε είναι σίγουρο ότι θα αντιμετωπίσει με θετικό μάτι την ελληνική πρόταση. Η Μέρκελ έχει δηλώσει επανειλημμένα ότι θα περιμένει την έκθεση της Τρόικα πριν αποφασίσει για το τι θα γίνει με την Ελλάδα.

«Η καγκελάριος θα ακούσει βεβαίως τι έχει να πει ο κ. Σαμαράς για την κατάσταση στην Ελλάδα και για την εφαρμογή του προγράμματός της. Για εκείνην, όπως και για την υπόλοιπη γερμανική κυβέρνηση, το συμφωνηθέν μνημόνιο κατανόησης, το οποίο καθορίζει τι πρέπει να επιτύχουν οι Έλληνες και το οποίο παραμένει σε ισχύ για μας, αποτελεί τη βάση για τη συνεργασία μας ή τη βοήθεια της Ελλάδας», ήταν η σαφέστατη απάντηση-μήνυμα στην ελληνική κυβέρνηση από τον εκπρόσωπο της Άνγκελα Μέρκελ χτες.

Την επόμενη, 25 Αυγούστου, ο Αντώνης Σαμαράς θα συναντηθεί με τον Φρανσουά Ολάντ, στο Παρίσι. Και εκεί αναμένεται να τεθεί το ίδιο θέμα, με τον Πρωθυπουργό να επιζητεί έστω μια θετική δήλωση από τον γάλλο Πρόεδρο, από τον οποίο περιμένει πολλά.

Την ίδια ώρα, στην Αθήνα, το οικονομικό επιτελείο θα πρέπει να έχει καταλήξει στα νέα μέτρα-φωτιά για την διετία 2013-2014 ύψους 11,5 δισ. ευρώ που προβλέπει το Μνημόνιο. Γι' αυτά τα μέτρα, που αναμένεται να περικόψουν εκ νέου συντάξεις, μισθούς και επιδόματα, πρέπει να υπάρξει πολιτική συμφωνία ανάμεσα στον Αντώνη Σαμαρά και τους κυρίους Βενιζέλο και Κουβέλη.

Οι δύο τελευταίοι όμως αντιμετωπίζουν την εσωτερική αντιπολίτευση στα κόμματα τους. Ο μεν κ. Βενιζέλος πρέπει να ισορροπήσει ανάμεσα στην ανάγκη να κρατήσει το ΠΑΣΟΚ τις όποιες πλέον δυνάμεις του και στην αναγκαστική υποχρέωση να στηρίξει την κυβέρνηση και το Μνημόνιο που ο ίδιος ψήφισε πριν από λίγους μήνες. Αντίστοιχο πρόβλημα... ισορροπίας αντιμετωπίζει και ο Φώτης Κουβέλης στη ΔΗΜΑΡ.  Από τη μια βλέπει να τον πλαγιοκοπεί από τα «αριστερά» ο ΣΥΡΙΖΑ του Αλέξη Τσίπρα, και από την άλλη είναι υποχρεωμένος να στηρίξει σκληρά μέτρα για να μην πέσει η κυβέρνηση, μέτρα που όμως προκαλούν εσωκομματικές τριβές...

Σε κάθε περίπτωση πάντως, το πακέτο των μέτρων πρέπει να παραδοθεί στην Τρόικα μέχρι το τέλος του μήνα. Μέχρι τις 10 Σεπτεμβρίου οι τροϊκανοί ελεγκτές θα έχουν ετοιμάσει την έκθεση αξιολόγησης τους, η οποία ουσιαστικά θα κρίνει την παραμονή μας στο ευρώ. Αν η έκθεση εκείνη αφήνει περιθώρια αισιοδοξίας, και είναι θετική για το νέο πακέτο μέτρων, τότε η ελληνική κυβέρνηση θα μπορεί να θέσει και επίσημα το αίτημα για επιμήκυνση του προγράμματος κατά δύο χρόνια. Διαφορετικά αν η έκθεση μιλά για καθυστερήσεις από την πλευρά της Ελλάδας, τότε οι εταίροι θα ζητήσουν την πιστή εφαρμογή του προγράμματος ή/και νέα μέτρα για να καλυφθεί ο εκτροχιασμός του φετινού Προϋπολογισμού.

Στη συνέχεια, στις 14 Σεπτεμβρίου, το ECOFIN θα συζητήσει το πακέτο μέτρων των 11,5 δισ. και την έκθεση αξιολόγησης. Αν έχουν πάει όλα καλά, τότε η κυβέρνηση θα προχωρήσει τα μέτρα προς ψήφιση από τη Βουλή.

Η τελική μάχη θα δοθεί στο Eurogroup της 8ης Οκτωβρίου και φυσικά στη Σύνοδο Κορυφής στις 18 και 19 του ίδιου μήνα. Τότε, η ελληνική κυβέρνηση έχοντας δείξει την πρόθεσή της να επιμείνει στον «ενάρετο δρόμο» της λιτότητας και των διαρθρωτικών αλλαγών που υποδεικνύει εδώ και καιρό η Άνγκελα Μέρκελ, και έχοντας ψηφίσει τα νέα μέτρα των 11,5 δισ. ευρώ, θα περιμένει την αποδέσμευση της δόσης των 31 δισ. ευρώ και θα θέσει επίσημα το αίτημα της επιμήκυνσης. «Στα μέσα Οκτωβρίου θα έχει στην ουσία κριθεί εάν η Ελλάδα μένει στην Ευρωζώνη ή όχι», ανέφερε τις προηγούμενες ημέρες αξιωματούχος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και πιθανότατα έλεγε την αλήθεια.
Σεναριολογία δίχως τέλος
Την ίδια ώρα, θα συνεχίζεται η σεναριολογία για το τι μέλει γενέσθαι με την Ελλάδα. Χτεσινό άρθρο του Reuters μιλούσε για πιθανό νέο κούρεμα του ελληνικού δημόσιου χρέους ύψους 100 δισεκατομμυρίων, για να γίνει βιώσιμο. Τέλος, είναι βέβαιο ότι αν οι εταίροι και δανειστές μας δώσουν το πράσινο φως για επιμήκυνση κατά δύο χρόνια, τότε η χώρα θα χρειαστεί πρόσθετη χρηματοδότηση ύψους 20 έως 50 δισ. ευρώ. Και εκεί είναι η ουσία του προβλήματος, καθώς το ΔΝΤ έχει διαμηνύσει ότι δεν θα δώσει νέο δάνειο στην Ελλάδα, ενώ δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι οι ευρωπαίοι εταίροι, και κυρίως η Γερμανία, η Ολλανδία και η Φινλανδία, θα αποδεχτούν να βάλουν εκ νέου το χέρι στην τσέπη...
Τα δημοσιεύματα του ξένου Τύπου είναι ενδεικτικά για την κρισιμότητα και την μεταβλητότητα της κατάστασης. Το Der Spiegel έγραφε προχτές ότι οι διαπραγματεύσεις με την Τρόικα πάνε καλά, και πως μπορεί να αποφευχθεί η χρεοκοπία, ενώ σε σημερινό του δημοσίευμα κάνει ανοικτά λόγο για αναπόφευκτη χρεοκοπία της Ελλάδας καθώς, όπως ομολογεί, η πολιτική λιτότητας της Μέρκελ απέτυχε!
Διαβάστε Περισσότερα »

Υψηλές τιμές για τους «μεγάλους» στη Λιβαδειά!

Υψηλές τιμές για τους «μεγάλους» στη Λιβαδειά!

Τις κατώτερες τιμές των εισιτηρίων που θα ισχύσουν την περίοδο 2012-13 ανακοίνωσε ο Λεβαδειακός, με την τιμή τους να κυμαίνεται ανάλογα με τον αντίπαλο που θα παίζει η ομάδα της Βοιωτίας.

Με ΠΑΟ, ΟΣΦΠ, ΑΕΚ το λιγότερο που θα πρέπει να πληρώσει κάποιος είναι 30 ευρώ. Στην δεύτερη ομάδα ακολουθούν οι ΠΑΟΚ, Άρης, Ατρόμητος και Αστέρας Τρίπολης, όπου όσοι επιθυμούν να παρακολουθήσουν τα παιχνίδια του Λεβαδειακού με τους συγκεκριμένους συλλόγους θα πρέπει να δώσει το λιγότερο 20 ευρώ, ενώ για όλες τις άλλες η κατώτερη τιμή εισιτηρίου θα είναι τα 15 ευρώ.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ:ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΜΑΣ ΟΙ ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΙ "ΑΛΩΝΙΖΑΝ" ΣΤΗ ΘΗΒΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΘΑ ΤΡΟΜΑΞΕΤΕ ΕΙΝΑΙ ΑΜΕΤΡΗΤΟΙ



15 Αυγούστου, οι Έλληνες γιορτάζουμε μία από τις μεγαλύτερες θρησκευτικές μας εορτές, την γιορτή της Παναγίας μας και σε εναν από τους κεντρικοτερους δρομους της Θήβας οι Πακιστανοί αμέτρητοι. περνούσα με το αυτοκίνητό μου και φοβήθηκα μη με "φανε" δεν ειναι κατασταση, δείτε το βιντεακι που τραβηξα μεσα από το κινητό μου και πείτε μου αν είναι κατάσταση αυτη. Ημέρα της Παναγίας και αυτοί γιόρταζαν τον δικό τους Θεό? ή μήπως ήταν καμία συνάντηση για να κανονίσουν κάποια εξέγερση. Δεν ξέρω ο Θεός και η Παναγία να μας φυλάει χριστιανοί!!!!!
Αγανακτισμένος Χριστιανός
Viotiashop.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Η φωτογραφία της δραχμής που κάνει... πάταγο σε twitter και facebook!

Μίνι μπαρ ξενοδοχείου φαίνεται ότι το... γύρισε σε δραχμές!

Η συγκεκριμένη φωτογραφία κάνει τον γύρο των social media, έχοντας βέβαια συγκεντρώσει χιλιάδες σχόλια....



Μάλλον συμβαίνει το εξής:

Ή ποτέ δεν άλλαξε τον τιμοκατάλογο ή είναι πολύ... μπροστά ή κάποιος ανέσυρε από το αρχείο του την φωτογραφία και είπε να κάνει μία πλάκα, που από στόμα σε στόμα (ή από "τοίχο" σε "τοίχο") έγινε η τρίχα... τριχιά!

Διαλέξτε...
Διαβάστε Περισσότερα »

«Έκλεισε» Χοσέμι ο Λεβαδειακός


«Έκλεισε» Χοσέμι ο Λεβαδειακός 
Σε προφορική συμφωνία με τον Χοσέ Χοσέμι ήρθε ο Λεβαδειακός, μετά το «πρέσινγκ» που άσκησαν οι Βοιωτοί τις τελευταίες μέρες στον Ισπανό αμυντικό. Ο 32χρονος στόπερ απάντησε θετικά στην πρόταση που του έγινε και άμεσα αναμένεται στη χώρα μας για να πάρει και επίσημο… χρώμα η μεταγραφή.

Ο Γιώργος Παράσχος έψαχνε έναν έμπειρο παίκτη, ώστε να κλείσει τις… τρύπες στην άμυνα και φέρεται πως τον βρήκε στο πρόσωπο του Χοσέμι. Οι δύο άνδρες γνωρίζονται πολύ καλά από την κοινή θητεία τους στον Ηρακλή την περίοδο 2010-2011 και πλέον αναμένεται να συνεργαστούν εκ νέου.

Τις προσεχείς ημέρες ο 32χρονος αμυντικός θα ταξιδέψει στη χώρα μας όπου θα «πέσουν» και οι υπογραφές για συμβόλαιο με χρονική διάρκεια ενός έτους. Ο Έλληνας τεχνικός εκτιμά ιδιαίτερα τις ικανότητες του Χοσέμι, καθώς έχει αγωνιστεί στο παρελθόν σε Μάλαγα, Λίβερπουλ και Μαγιόρκα.
Διαβάστε Περισσότερα »

Στη Δικαιοσύνη 10.000 συντάξεις-μαϊμού




Στον αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου βρίσκεται το πρώτο αρχείο με 1.014… «ύποπτες» περιπτώσεις παράνομης είσπραξης συντάξεων και επιδομάτων, σε μια προσπάθεια του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας να βάλει τάξη στον τομέα των συντάξεων.

Η απογραφή των συνταξιούχων του Δημοσίου, του ΟΓΑ και των υπόλοιπων ταμείων έφεραν στην επιφάνεια σωρεία περιπτώσεις με συντάξεις-μαϊμού, με τα αρμόδια κλιμάκια του υπουργείου να αφήνουν ανοικτό το ενδεχόμενο να ζητήσουν πίσω αναδρομικά τα ποσά που εισέπρατταν οι μη δικαιούχοι.


Εκτιμάται ότι ο αριθμός αυτών των συντάξεων θα φθάσει τις 10.000, με τον ΟΓΑ να έχει διακόψει ήδη την καταβολή της σύνταξης σε 5.000 αλλοδαπούς που εισέπρατταν ως ανασφάλιστοι την προνοιακή σύνταξη των 360 ευρώ και δεν εμφανίστηκαν στην απογραφή.
Διαβάστε Περισσότερα »

Σχέδιο σωτηρίας για την Ελλάδα με νέο κούρεμα 100 δισ ευρώ

Σχέδιο σωτηρίας για την Ελλάδα με νέο κούρεμα 100 δισ ευρώ
Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το Reuters Ευρωπαίοι αξιωματούχοι επεξεργάζονται ένα σχέδιο τελευταίας ευκαιρία με στόχο να παραμείνει η Ελλάδα στην Ευρωζώνη με περαιτέρω μείωσης του ελληνικού χρέους.
Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι το νέο «κούρεμα» θα κυμαίνεται μεταξύ 70 - 100 δισ. ευρώ, με την προοπτική να γίνει το χρέος βιώσιμο φτάνοντας στο 100% του ΑΕΠ.
Οι πληροφορίες αυτές έρχονται στο φως την ώρα που οι Financial Times αποκάλυψαν ελληνικό έγγραφο, σύμφωνα με το οποίο ο Αντώνης Σαμαράς θα ζητήσει από την Άνγκελα Μέρκελ επιμήκυνση του ελληνικού προγράμματος προσαρμογής κατά δύο έτη.
Αν η Ελλάδα λάβει το πράσινο φως για τη διετή επιμήκυνση, τότε θα χρειαστούν περίπου άλλα 20-50 δισ. ευρώ για την κάλυψη των αναγκών.
Επειδή όμως οι Ευρωπαίοι εταίροι εμφανίζονται απρόθυμοι να προχωρήσουν σε νέο δανεισμό, η Αθήνα ελπίζει να καλύψει το ποσό από υπάρχον δάνειο του ΔΝΤ, βραχυπρόθεσμες πωλήσεις ομολόγων και μια πιθανή καθυστέρηση στην αποπληρωμή του δανείου του 2010.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ο αψυχολόγητος Έλτον Τζον βγάζει τα οπίσθιά του σε δημόσια θέα

Ο αψυχολόγητος Έλτον Τζον βγάζει τα οπίσθιά του σε δημόσια θέα [εικόνα]
Διακοπές με φίλους στο Σαν Τροπέ κάνει ο Έλτον Τζον, ο οποίος, έχοντας ποιος ξέρει τι στο μυαλό του, θεώρησε αστείο να βγάλει τα οπίσθια του σε δημόσια θέα.
Ο τραγουδιστής ήταν με το σύζυγό του και φίλους στην πολυτελή θαλαμηγό του και συζητούσαν χαλαρά, όταν στάθηκε χαμογελαστός στο κεντρικό κατάστρωμα, κατέβασε το μαγιό του και έδειξε τα κάλλη του, ενώ συνέχισε να μιλάει σαν να μην τρέχει τίποτα.
Μάλιστα, ακόμα κι όταν αντιλήφθηκε την παρουσία των παπαράτσι δεν πτοήθηκε και απλώς τους χαιρέτισε.



Διαβάστε Περισσότερα »

Ιερώνυμος: Μην περιμένουμε λύσεις από τους ξένους, αυτοί κοιτούν το συμφέρον τους

Ιερώνυμος: Μην περιμένουμε λύσεις από τους ξένους, αυτοί κοιτούν το δικό τους συ
Την ανάγκη ο ελληνικός λαός να παραμείνει ενωμένος προκειμένου να αντιμετωπισθούν τα πολλαπλά προβλήματα που προέκυψαν από την οικονομική κρίση υπογράμμισε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος κατά τη διάρκεια του κηρύγματός του τον Δεκαπενταύγουστο.
Από την ορεινή Αγιάσο της Λέσβου, στο Προσκύνημα της Παναγίας, όπου βρέθηκε, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών, πέραν του θεολογικού του κηρύγματος, που αφορούσε το φιλάνθρωπο πρόσωπο της Παναγίας, τόνισε ότι οι Ελληνες πρέπει να παραμείνουν ενωμένοι, εξηγώντας πως δεν πρέπει να περιμένουμε «λύσεις από τους ξένους, οι ξένοι πάντοτε κοίταγαν τα δικά τους συμφέροντα».
Διαβάστε Περισσότερα »

Σρέντερ: Σταματήστε τη ρητορική εναντίον της Ελλάδας-Της χρωστάμε πολλά

Σρέντερ:  Σταματήστε τη ρητορική εναντίον της Ελλάδας-Της χρωστάμε πολλά
O τέως καγκελάριος Γκέρχαρντ Σρέντερ κάλεσε τους  Γερμανούς πολιτικούς να σταματήσουν τη ρητορική εναντίον της Ελλάδας καθώς όπως τόνισε «η Ευρώπη χρωστά πολλά σε αυτή τη χώρα, σε αυτό το λαό».
Μιλώντας στη ΝΕΤ από την Κω όπου περνά τις διακοπές του, ο κ. Σρέντερ παραδέχτηκε ότι η Γερμανία θα μπορούσε να επιδείξει ακόμα περισσότερη αλληλεγγύη στην επίλυση της κρίσης της Ευρωζώνης και ζήτησε, από τη στιγμή που «συμφωνήσει κανείς πως η Ελλάδα προχωρά σε μεταρρυθμίσεις, να της δοθεί χρόνος έτσι ώστε να μοιράσει τα βάρη».
Επισήμανε δε ότι αυτό είναι απαραίτητο, «γιατί δεν μπορούν οι εργατικοί Ελληνες που αγωνίζονται για να συντηρήσουν τις οικογένειες τους να φορτώνονται τα λάθη της πολιτικής και οικονομικής ελίτ».
Αυτό που προέχει είναι να πληρώσουν τους φόρους τους και οι Ελληνες που έχουν χρήματα, συνέχισε ο τέως καγκελάριος, υπογραμμίζοντας ότι χρειάζεται καλύτερη οργάνωση της δημόσιας διοίκησης, ώστε να συλλέγονται οι φόροι και να εφαρμόζονται οι νόμοι.
Χαρακτηριστικά ο Σρέντερ είπε ότι «λίγη από την αρχαία σπαρτιατική πειθαρχία θα ήταν χρήσιμη».
Πρόσθεσε ακόμα πως τα προγράμματα για την εξυγίανση της ελληνικής οικονομίας δεν θα πρέπει να περιορίζονται «μόνο στη δημοσιονομική πειθαρχία, αλλά να έχουμε το βλέμμα στραμμένο και στην ανάπτυξη» αφού κατά τη γνώμη του υπάρχουν στην χώρα μας μεγάλες επενδυτικές ευκαιρίες.
Ο γερμανός πολιτικός σημείωσε ακόμα ότι «αν αφήσουμε τώρα κάποιον στην τύχη του, για παράδειγμα την Ελλάδα, τότε οι κερδοσκόποι θα βάλουν στο στόχαστρο τον επόμενο».
Διαβάστε Περισσότερα »

Όλο και πιο χαμηλά τα ελληνικά πανεπιστήμια στην παγκόσμια κατάταξη..



Το πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ είναι για ακόμη μια χρονιά το κορυφαίο εκπαιδευτικό ίδρυμα στον κόσμο, σύμφωνα με τη λεγόμενη λίστα της Σαγκάης, η οποία θεωρείται μία από τις εγκυρότερες αξιολογήσεις διεθνώς στον τομέα της εκπαίδευσης.


Τα μοναδικά ελληνικά πανεπιστήμια στην κατάταξη είναι το... Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης που βρίσκονται στις θέσεις από 301 έως 400. Το 2011 το πανεπιστήμιο της Αθήνας είχε καταταγεί στις θέσεις 201-300.
Στην πρώτη δεκάδα δεν υπάρχουν μεταβολές σε σχέση με πέρυσι. Δεύτερο καλύτερο πανεπιστήμιο είναι το Στάνφορντ, τρίτο το ΜΙΤ και τέταρτο το πανεπιστήμιο του Μπέρκλεϊ. Η αμερικανική κυριαρχία διακόπτεται στην πέμπτη θέση, την οποία καταλαμβάνει το πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ.
Ακολουθούν ακόμη τέσσερα αμερικανικά πανεπιστήμια (Τεχνολογικό Ινστιτούτο Καλιφόρνιας, Πρίνστον, Κολούμπια, Σικάγο) και η δεκάδα συμπληρώνεται με ένα άλλο βρετανικό ανώτατο εκπαιδευτικό ίδρυμα, το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης.
Πλην Βρετανίας, το πρώτο ευρωπαϊκό πανεπιστήμιο βρίσκεται στην 37η θέση και είναι το γαλλικό Paris 11, ενώ ακολουθεί στην 42η θέση το σουηδικό Ινστιτούτο Καρολίνσκα.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες κρατούν τη μερίδα του λέοντος με 53 πανεπιστήμια στα 100 κορυφαία. Ακολουθεί η Βρετανία με 9, η Αυστραλία με 5 και η Ιαπωνία, ο Καναδάς, η Γερμανία και η Ελβετία που έχουν από 4. Τρεις παρουσίες στο «τοπ-100» καταγράφουν η Γαλλία, η Σουηδία και το Ισραήλ.
Οι ερευνητές του Ινστιτούτου Ανώτατης Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Ζια Τονγκ της Σαγκάης αξιολογούν περισσότερα από 1.000 πανεπιστήμια απ' ολόκληρο τον κόσμο. Τα κριτήρια που λαμβάνονται υπόψη είναι, μεταξύ άλλων, ο αριθμός των απόφοιτων και των πανεπιστημιακών που βραβεύονται με Νόμπελ, οι δημοσιεύσεις και τα «κατά κεφαλήν επιτεύγματα» σε σχέση με το μέγεθος του ιδρύματος.

Διαβάστε Περισσότερα »

Ένοπλη ληστεία σε κατάστημα καλλυντικών στην Εύβοια


Αναζητείται ο δράστης

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των Αστυνομικών Αρχών για τον εντοπισμό και τη σύλληψη ενός άγνωστου δράστη, για ένοπλη ληστεία χθες το βράδυ, σε κατάστημα καλλυντικών στους Ωρεούς Ευβοίας.

Ειδικότερα, χθες περίπου στις 23:30΄ το βράδυ, ο δράστης, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του και φορώντας μαύρα γάντια και σκουρόχρωμα ρούχα, εισήλθε στο κατάστημα καλλυντικών, την ώρα που σε αυτό βρισκόταν η 35χρονη ιδιοκτήτρια.

Στη συνέχεια, με την απειλή όπλου (πιστόλι), ακινητοποίησε την 35χρονη και την ανάγκασε να του παραδώσει το χρηματικό ποσό των (3.800) ευρώ. Ακολούθως διέφυγε πεζός προς άγνωστη κατεύθυνση.
Διαβάστε Περισσότερα »

Χωρίς δωρεάν φάρμακα οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ



Πρόταση για κινητοποιήσεις των φαρμακοποιών από 1/9

Αναστέλλουν από σήμερα την επί πιστώσει χορήγηση φαρμάκων οι φαρμακοποιοί της Κρήτης, της Μαγνησίας και της Κορινθίας, ενώ την ίδια στάση διατηρούν και οι φαρμακοποιοί της Φλώρινας και της Εύβοιας από τις 10 Αυγούστου.

Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος θα πραγματοποιήσει στις 25 Αυγούστου γενική συνέλευση, με πρόταση να αρχίσουν οι κινητοποιήσεις των φαρμακοποιών όλης της χώρας από την 1η Σεπτεμβρίου.

Ο ΕΟΠΠΥ οφείλει στους φαρμακοποιούς 117 εκατ. ευρώ για τις συνταγές που εκτελέστηκαν το Μάιο και άλλα 145 εκατ. ευρώ για τον Ιούνιο.
Διαβάστε Περισσότερα »

Αυγουστιάτικες εκδηλώσεις στην Άσκρη


Διαβάστε Περισσότερα »

Ολυμπιονίκες είναι οι νέοι επιστήμονες της Ελλάδας


Στη 6η Διεθνή Ολυμπιάδα Αστρονομίας και Αστροφυσικής η ελληνική αποστολή κατέκτησε τρία μετάλλια.
Μπορεί η Ελλάδα προ ημερών να αναδείχθηκε για πρώτη φορά πρωταθλητής Ευρώπης στην ανεργία των νέων, ηλικίας 15 έως 24 ετών, με 52,8% -μια θλιβερή πρωτιά, βεβαίως, που βαραίνει τους ηλικιωμένους αυτής της χώρας-, αλλά οι νέοι μας επιστήμες διακρίνονται παγκοσμίως.
Η ελληνική αποστολή απέσπασε ένα ασημένιο και δυο χάλκινα μετάλλια στην 6η Ολυμπιάδα Αστρονομίας και Αστροφυσικής που πραγματοποιήθηκε στο Ρίο Ντε Τζανέιρο της Βραζιλίας.
Μάλιστα, κατά τη διάρκεια της φετινής χρονιάς απέσπασε ακόμη 13 μετάλλια σε διεθνείς μαθητικούς
διαγωνισμούς.
Ειδικότερα, στην 53η Διεθνή Μαθητική Ολυμπιάδα που διεξήχθη στην Αργεντινή, η ελληνική αποστολή απέσπασε ένα χρυσό, ένα αργυρό και τρία χάλκινα μετάλλια.

Μεγάλη συγκομιδή μεταλλίων είχε η Ελλάδα και στην 6η Μαθητική Ολυμπιάδα Φοιτητών των Πανεπιστημίων της Νοτιοανατολικής Ευρώπης που πραγματοποιήθηκε στη Βουλγαρία. Η χώρα μας απέσπασε δύο χρυσά, πέντε ασημένια και ένα χάλκινο μετάλλιο.



Διαβάστε Περισσότερα »

ΘΗΒΑ: ΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΟΧΑΡΗΣ





















Viotiashop.gr




























Διαβάστε Περισσότερα »

Δικαιώθηκαν 22 δημόσιοι υπάλληλοι από το ΣΤΕ για τα επιδόματά τους


Το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) με απόφασή του, απέρριψε αίτηση του Δημοσίου με την οποία ζητείτο να αναιρεθεί απόφαση του Διοικητικού Πρωτοδικείου
που είχε επιδικάσει ποσά 986 έως 2.676 ευρώ, κατά περίπτωση, σε 22 υπαλλήλους του Δημοσίου, ύστερα που προσφυγές που είχαν υποβάλλει το 2002 σχετικά με οικογενειακές παροχές (οικογενειακό επίδομα).


Το Δικαστήριο απέρριψε την αναίρεση, κρίνοντας ότι είναι προφανώς αβάσιμη, αφού αφορά σε μικρότερο από το επιτρεπόμενο οικονομικό όριο ποσό, χωρίς να δικαιολογείται επαρκώς η άσκησή της και υπέβαλε σε βάρος του Δημοσίου χρηματική ποινή 800 ευρώ. Η νομοθεσία για το ΣτΕ επέβαλε σταδιακά χρηματικά όρια για την υποβολή αναιρέσεων που κατά τον χρόνο άσκησης της επίμαχης αίτησης, ανέρχονταν σε 5.900 ευρώ. Έκτοτε έχουν απορριφθεί πολλές αναιρέσεις πολιτών και κρατικών φορέων, ενώ, επιτρέπεται κατ’ εξαίρεση, η εκδίκασή τους μόνο εφόσον τεκμηριώνονται σοβαρές ή ευρύτερες οικονομικές ή δημοσιονομικές επιπτώσεις.

Το Δημόσιο επικαλέστηκε τέτοιες επιπτώσεις επειδή εκκρεμεί πληθώρα παρόμοιων αγωγών που μπορεί να επιφέρουν σοβαρή οικονομική επιβάρυνση και ανέφερε ενδεικτικά πέντε ομαδικές αγωγές υπαλλήλων που κατατέθηκαν το 2000 - 2001 για οικογενειακές παροχές συνολικού ύψους 4,1 εκατομμυρίων ευρώ. Το ΣτΕ δέχθηκε ότι τα στοιχεία αυτά είναι παρωχημένα, ενδεικτικά, αλλά και αόριστα, γιατί δεν αναφέρεται η τύχη τους, αν, δηλαδή, επακολούθησαν άλλα ένδικα βοηθήματα για να διακριβωθεί το χρηματικό αντικείμενο και το ενδεχόμενο οικονομικών επιπτώσεων.

Συνεπώς, έκρινε την αίτηση απαράδεκτη και κάνοντας χρήση ρυθμίσεων του ΚΠολΔ (Κώδικας Πολιτικής Δικονομίας) για τα προφανώς αβάσιμα ένδικα βοηθήματα, δέχθηκε ότι λόγω της εμμονής του Δημοσίου στην υποστήριξη τέτοιων αβασίμων ενδίκων μέσων, μικρότερων του χρηματικού ορίου και χωρίς πλήρη αιτιολόγηση, πρέπει να επιβληθεί και η χρηματική ποινή που θα περιέλθει στο Ταμείο Νομικών του ΕΤΑΑ, όπως προβλέπει η σχετική νομοθεσία.








Διαβάστε Περισσότερα »

Ματθαίος Γιαννούλης ...Ετοιμάζομαι να φάω Πακιστανούς γεμιστούς με κιμά..





Με μήνυμα που άφησε στον προσωπικό του τοίχο στο facebook ο γνωστός τραγουδιστής ξεσήκωσε θύελλα διαμαρτυριών από κάποιων που είναι υπερευαίσθητοι με τα ρατσιστικά αστεία..

Δείτε πως αντέδρασε ο καλλιτέχνης όταν μια από τους σχολιαστές απάντησε στο μήνυμα του Μ.Γιαννούλη..του ευχήθηκε κακό ψόφο κλπ που λένε οι αντιρατσιστές..


Αμέσως μετά απάντησε με νέο μήνυμα ...στο προσωπικό του τοίχο προς όλους.

Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ