Παρασκευή 17 Αυγούστου 2012

Έρχονται αυξήσεις στα βασικά είδη διατροφής!

Επιπλέον ανατιμήσεις σε κρέας, γάλα και ψωμί

Νέο φθινοπωρινό "κύμα" ακρίβειας έχει να αντιμετωπίσει η ελληνική οικογένεια που θα βλέπει το καλάθι της να γεμίζει όλο και πιο δύσκολα.

Οι αυξήσεις θα είναι 5% -10% και θα αφορούν βασικά καταναλωτικά αγαθά όπως...

κρέας, γάλα, γαλακτοκομικά ίσως και ψωμί σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας "Ελεύθερος Τύπος". 

Αιτία των ανατιμήσεων είναι η μικρή σοδειά δημητριακών παγκοσμίως και ο διπλασιασμός, σχεδόν, της τιμής των ζωοτροφών. 



Η απειλή των αυξήσεων στο ράφι είναι σοβαρή και το μόνο εμπόδιο που θα συναντήσει στην εγχώρια αγορά είναι η οικονομική αδυναμία των καταναλωτών και η μειωμένη ζήτηση που συντηρούν συνθήκες πίεσης των τιμών προς τα κάτω.

Μιλώντας στην εφημερίδα ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικής κτηνοτροφίας, Παναγιώτης Πεβερέτος ανέφερε ότι το κόστος παραγωγής για κτηνοτρόφους έχει εκτιναχθεί στα ύψη. 



Εκτιμάται ότι οι ζωοτροφές σε σχέση με πέρυσι έχουν αυξηθεί κατά 50%, σύμφωνα με μετριοπαθείς και συντηρητικές εκτιμήσεις: Η σόγια από τα 40 λεπτά που κόστιζε πέρυσι στον κτηνοτρόφο, φέτος έχει φτάσει στα 70 λεπτά, ενώ το καλαμπόκι, που είναι η κύρια ζωοτροφή απαραίτητη σε κάθε κτηνοτροφική εκμετάλλευση από τα 17-20 λεπτά που έχει πέρυσι, ανοίγει τώρα νέα σοδειά στο επίπεδο των 30 λεπτών.
Διαβάστε Περισσότερα »

Και επίσημα στο Λεβαδειακό ο Χοσέμι


Και επίσημα στο Λεβαδειακό ο Χοσέμι
Το μεταγραφικό «deal» Λεβαδειακού και Χοσέμι έφτασε σε… γάμο. Οι δύο πλευρές είχαν συμφωνήσει τις τελευταίες ημέρες και την Παρασκευή η συνεργασία έγινε και επίσημη.

Ο Χοσέμι είναι πλέον και με τη… βούλα παίκτης των Βοιωτών, χωρίς να γίνει γνωστή η χρονική διάρκεια του συμβολαίου, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι είναι μονοετές.

Ο Λεβαδειακός συνεχίζει τις πολύ καλές μεταγραφικές κινήσεις, με τον Γιώργο Παράσχο να βάζει ένα πολύτιμο «γρανάζι» στην άμυνα της ομάδας του, καθώς ο Χοσέμι έχει…πλούσια εμπειρία από Μάλαγα, Λίβερπουλ και Βιγιαρεάλ.

Φυσικά, ο 33χρονος στόπερ γνωρίζει και το ελληνικό πρωτάθλημα από το πέρασμά του με τη φανέλα του Ηρακλή στο παρελθόν.

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ:

«Η ΠΑΕ ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ ανακοινώνει την απόκτηση του ποδοσφαιριστή Jose Miguel Gonzalez Rey (Josemi). Ο ισπανός αμυντικός έχει αγωνιστεί σε Μάλαγα, Λίβερπουλ, Βιγιαρεάλ, Μαγιόρκα και Ηρακλή, ενώ η τελευταία του ομάδα ήταν η Καρτετζένα».
Διαβάστε Περισσότερα »

ΣΑΡΑΝΤΙ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΟΣΕΙΔΩΝΑ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2012

Διαβάστε Περισσότερα »

Η Goldman Sachs «ψηφίζει» Ελλάδα: Δεν θα χρεοκοπήσετε

Η Goldman Sachs ψηφίζει Ελλάδα: Δεν θα χρεοκοπήσετε
Μια σχετικά αισιόδοξη ανάλυση για την οικονομική κατάσταση της Ελλάδας επιχειρεί ο Οίκος Goldman Sachs τονίζοντας ότι η χώρα δεν θα χρειαστεί τρίτο πακέτο στήριξης, ακόμα κι αν αποτύχουν οι σχεδιαζόμενες ιδιωτικοποιήσεις, ενώ ζητά αναδιάρθρωση των ελληνικών ομολόγων και της ΕΚΤ για να ανασάνει η οικονομία.

Στην ανάλυσή της, η Goldman Sachs επισημαίνει ότι τα κεφάλαια που έχουν δεσμευθεί για την Ελλάδα από το δεύτερο πακέτο στήριξης της φτάνουν μέχρι το 2014 και επομένως η χώρα δεν κινδυνεύει να χρεοκοπήσει, τουλάχιστον μέχρι το τέλος εκείνης της χρονιάς.

Οι αναλυτές του Οίκου, αντικρούοντας τις Κασσάνδρες που μιλούν για επικείμενη χρεοκοπία της Ελλάδας ακόμα και τον επόμενο μήνα, υποστηρίζουν ότι τα κεφάλαια που έχει διαθέσει η Τρόικα για την στήριξη της Ελλάδας φτάνουν για να καλύψει τις υποχρεώσεις της, δηλαδή την αποπληρωμή του χρέους για τα επόμενα δύο χρόνια.

«Τα χρήματα φτάνουν στην Ελλάδα ακόμη και αν δεν αποκομίσει έσοδα από τις αποκρατικοποιήσεις, ούτε καταφέρει να δημιουργήσει πρωτογενές πλεόνασμα», σημειώνει η Goldman Sachs ενώ επισημαίνει ότι η αν η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα αναλάβει τις ευθύνες της για το τμήμα του ελληνικού χρέους που κατέχει σε μορφή ομολόγων, και επιμηκύνει την αποπληρωμή τους, τότε τα πράγματα μπορεί να είναι ακόμα καλύτερα.

«Εάν η ΕΚΤ αποφασίσει να αντικαταστήσει κάποια από τα ομόλογα που βρίσκονται στο χαρτοφυλάκιό της με νέα ομόλογα μεγαλύτερης διάρκειας, τότε θα αποδεσμευθούν πόροι για την κάλυψη των χρηματοδοτικών αναγκών της Ελλάδας μέχρι τα τέλη του 2015» σημειώνεται στην ανάλυση της Goldman Sachs.

Επιπλέον, ο Οίκος θεωρεί ότι δεν υπάρχει κίνδυνος χρεοκοπίας ούτε μέχρι το 2016, καθώς τα κεφάλαια που χρειάζεται η χώρα είναι σχετικά μικρά, της τάξης των 38 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Η έμμεση στήριξη που προσφέρει ο Οίκος στην χώρα μας έρχεται σε μια κρίσιμη καμπή για την Ελλάδα, καθώς από τη μια πληθαίνουν τα δημοσιεύματα που μιλούν για χρεοκοπία ως μόνη λύση στο ελληνικό πρόβλημα, ενώ από την άλλη η ελληνική κυβέρνηση ξεκινά την ερχόμενη εβδομάδα ένα μπαράζ επαφών με στόχο να θέσει το θέμα της επιμήκυνσης του Προγράμματος κατά δύο χρόνια. Την Τετάρτη ο Αντώνης Σαμαράς θα συναντηθεί με τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ στην Αθήνα, την Παρασκευή θα μεταβεί στο Βερολίνο για να συζητήσει με την Άνγκελα Μέρκελ και το Σάββατο  θα βρεθεί στο Παρίσι για συνομιλίες με τον Φρανσουά Ολάντ. Ενδιάμεσα, την Πέμπτη, ο Φρανσουά Ολάντ θα συναντηθεί με την Άνγκελα Μέρκελ στο Βερολίνο, και όπως αναμένεται το μενού θα περιλαμβάνει την ελληνική κρίση και τους τρόπους αντιμετώπισής της.
Αξίζει  να σημειωθεί ότι η Goldman Sachs έχει διατηρήσει μια σχετικά ψύχραιμη στάση στο ελληνικό ζήτημα. Τον προηγούμενο μήνα, σε ανάλυσή της, υποστήριζε πως η ελληνική οικονομία πάει καλύτερα από ότι πιστεύουν οι αγορές και ζητούσε από τους ευρωπαίους εταίρους να δώσουν στην Ελλάδα περισσότερο χρόνο. Παράλληλα, στελέχη της οπως ο επικεφαλής του τομέα Asset Management,  Τζιμ Ο' Νηλ, καλούσαν την ΕΚΤ να προβεί σε κούρεμα των ελληνικών ομολόγων που κατέχει...
Διαβάστε Περισσότερα »

ΔΗΜΟΣ ΛΟΚΡΩΝ: 1ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Εναλλακτικής Μουσικής και Δράσης 2012

Διαβάστε Περισσότερα »

Την τελευταία εβδομάδα του Αυγούστου η ανακοίνωση των βάσεων

Όπως αναφέρει η εφημερίδα Έθνος την Παρασκευή, πιθανότερη ημερομηνία ανακοινώσεων θα είναι η Δευτέρα 27 Αυγούστου.

Σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία, μεγάλος είναι ο ανταγωνισμός για τις σχολές της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, καθώς οι υποψήφιοι λαμβάνουν υπόψη τους πολύ σοβάρα και το κόστος διαμονής μακριά από τον τόπο κατοικίας τους.

Άνοδος αναμένεται στην πλειονότητα των σχολών που εντάσσονται στο 1ο επιστημονικό πεδίο (Νομικές, Φιλολογικές, Ψυχολογίας, Παιδαγωγικές), ενώ αντίθετα τα ξενόγλωσσα τμήματα θα υποχωρήσουν εξαιτίας των χειρότερων επιδόσεων στα ειδικά μαθήματα των ξένων γλωσσών.

Αισθητή πτώση αναμένεται στις Φυσικομαθηματικές Σχολές του 2ου πεδίου, όπως και στα πολυτεχνικά τμήματα, η οποία θα είναι μικρότερη στα τμήματα Αθήνας και Θεσσαλονίκης.

Δεν αποκλείεται να υπάρξει οριακή άνοδος στις ήδη υψηλές βάσεις των ιατρικών σχολών του 3ου πεδίου.

Στα περσινά επίπεδα θα κυμανθούν οι βάσεις στα οικονομικά τμήματα, ενώ για ορισμένα περιζήτητα τμήματα ίσως υπάρξει άνοδος λόγω των πολύ καλών επιδόσεων στο μάθημα των Αρχών Οικονομικής Θεωρίας.
westview.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Από το 2013-14, η αρμοδιότητα του καθαρισμού των σχολείων στους δήμους

Παραμένει για ένα ακόμη χρόνο η αρμοδιότητα του καθαρισμού των σχολικών μονάδων στο υπουργείο Παιδείας... (στο Εθνικό Ίδρυμα Νεότητας, για την ακρίβεια, το οποίο καταργείται), και από την επόμενη σχολική χρονιά, το 2013-14, περνάει στους δήμους, οι οποίοι θα πληρώνουν τους όποιους συμβασιούχους προσλάβουν, σύμφωνα και με το άρθρο 6 του Ν. 4076/2012 (ο νόμος για τα ΑΕΙ που ψηφίστηκε με τη διαδικασία του κατεπείγοντος την 1η Αυγούστου), μέσω ΚΑΠ.

Σύμφωνα με το συγκεκριμένο άρθρο:
Διαβάστε Περισσότερα »

NOTIA KOΡΕΑ: Τρώνε …σκυλιά για να αντέξουν τη ζέστη;

Στην Σεούλ ζωόφιλοι ακτιβιστές διαμαρτυρήθηκαν ενάντια στην παράδοση κατανάλωσης κρέατος σκύλων...
που όπως λένε βοηθά… να αντέξει ο άνθρωπος τον καύσωνα!!!!
Οι ζωόφιλοι μπήκαν σε συρμάτινα κλουβιά, όπως στιβάζονται τα σκυλιά προς σφαγή για να διαμαρτυρηθούν.Το κρέας σκύλου, μαζί με άλλες τροφές, πιστεύεται ότι… αυξάνει την αντοχή και έτσι οι Κορεάτες πιστεύουν ότι θα αντέξουν τη ζέστη που έχει αγγίξει τους 35 βαθμούς, την πιο υψηλή θερμοκρασία από το 1994.Φαίνεται πράγματι ότι η ζέστη τους έχει πειράξει εκεί στην Κορέα αφού πρόσφατα μάθαμε πως… γιατρός συνιστά το κρέας σκύλου ως θεραπεία για τον καρκίνο!

  
adespoto.gr


Διαβάστε Περισσότερα »

Κοίμηση της Θεοτόκου στην Χαιρώνεια


Η Χαιρώνεια γιορτασε και αυτή με μεγάλη λαμπρότητα, όπως άλλωστε και όλη η Ελλάδα, την Κοίμηση της Υπεραγίας Θεοτόκου στο παλιό εκκλησάκι της Κοίμησης της Θεοτόκου.

Πλήθος κόσμου και πολλοί δημοτικοί άρχοντες με πρώτον τον δήμαρχο Λεβαδέων κ. Παπαγγελή συνέρευσε να προσκηνίσει την ιερά εικόνα.

Μετά το τέλος του πανηγυρικού εσπερινού έγινε η περιφορά της εικόνας σε κεντρικούς δρόμους της πόλης της Χαιρώνιας με την Φιλαρμονική του δήμου Λεβαδέων.

Διαβάστε Περισσότερα »

Ανάκληση πορτοκαλάδας με ανθρακικό


Την άμεση απόσυρση πορτοκαλάδας με ανθρακικό με την εμπορική επωνυμία «Φήμη», στην οποία παρατηρήθηκε υπέρβαση του ορίου της συντηρητικής ουσίας σορβικό οξύ, απαίτησε ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων από την εταιρεία που το παράγει και το διακινεί.

Ειδικότερα ο ΕΦΕΤ ενημερώθηκε από την επιχείρηση παραγωγής και εμπορίας αεριούχων ποτών, αναψυκτικών και χυμών «Ζηδιανάκης ΑΕ», για την παραγωγή και διακίνηση πορτοκαλάδας με ανθρακικό, στην οποία παρατηρήθηκε υπέρβαση του ορίου για το σορβικό οξύ. Σημειώνεται ότι επίσημοι έλεγχοι από τον ΕΦΕΤ για το εν λόγω προϊόν βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη.

Πρόκειται για το προϊόν «Πορτοκαλάδα με ανθρακικό», με την εμπορική επωνυμία «Φήμη», σε συσκευασίες των 500ml, με αριθμό παρτίδας LOT: 217062ΠΟ και ημερομηνία λήξης 26/04/2013, που παράγεται και διακινείται από την ανωτέρω επιχείρηση στις Αγ. Παρασκιές Ηρακλείου.

Ο ΕΦΕΤ, εκτός από την απόσυρση του προϊόντος - η διαδικασία της οποίας έχει ήδη ξεκινήσει από την εν λόγω εταιρεία-, καλεί τους καταναλωτές που το έχουν προμηθευτεί να μην το καταναλώσουν.zougla.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

ΒΟΙΩΤΙΑ: ΑΠΑΓΩΓΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑ, ΤΟΝ ΕΓΚΑΤΕΛΕΙΨΑΝ ΜΕ ΒΑΡΚΑ ΣΕ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΛΙΜΝΗΣ ΥΛΙΚΗΣ


Σε εξέλιξη αστυνομική επιχείρηση για τον εντοπισμό και τη σύλληψη τριών δραστών για απαγωγή σε βάρος 54χρονου επιχειρηματία στα Οινόφυτα Βοιωτίας
Οι απαγωγείς οδήγησαν και εγκατέλειψαν δεσμευμένο τον 54χρονο σε δύσβατη περιοχή στις παρυφές της λίμνης Υλίκης
Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι αστυνομικές έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη τριών (3) αγνώστων δραστών, οι οποίοι χθες (16-08-2012) το βράδυ, απήγαγαν τον 54χρονο ημεδαπό από την επιχείρησή του στα Οινόφυτα Βοιωτίας.
Αναλυτικότερα, περίπου στις 10:45΄ σήμερα το πρωί, ο 54χρονος βρέθηκε αλυσοδεμένος και μερικώς φιμωμένος, σε δύσβατη περιοχή στις παρυφές της λίμνης Υλίκης Βοιωτίας από βοσκό, ο οποίος ενημέρωσε τηλεφωνικά τις Αρχές. Στην περιοχή κατέφθασαν άμεσα ισχυρές δυνάμεις της Αστυνομικής Διεύθυνσης Βοιωτίας και άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Θηβών, όπου απελευθέρωσαν και παρέλαβαν τον 54χρονο.
Σύμφωνα με την αστυνομική έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη, χθες τα μεσάνυχτα οι τρεις δράστες, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους, εισήλθαν στην επιχείρηση που διατηρεί ο 54χρονος στα Οινόφυτα και αφού τον έδεσαν απαίτησαν να τους παραδώσει χρήματα.
Στην συνέχεια οι δράστες επιβίβασαν με την βία τον 54χρονο στο αυτοκίνητό του και αφού στην πορεία χρησιμοποίησαν και δεύτερο όχημα, τον οδήγησαν τελικά με βάρκα και τον εγκατέλειψαν δεσμευμένο και φιμωμένο στην περιοχή όπου βρέθηκε σήμερα το πρωί από τον βοσκό.

Το προανακριτικό έργο διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Λιβαδειάς, ενώ διεξάγονται εκτεταμένες έρευνες για τον εντοπισμό και την σύλληψη των δραστών.Viotiashop.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Σήμερα live το συγκρότημα "ΠΡΟΚΕΣ"στην Ελλοπία

Σήμερα  στις 23:00 live στο Cafe  Oasis στην Ελλοπία Θηβών...παιζει το νεανικό συγκρότημα "ΠΡΟΚΕΣ."..
Διαβάστε Περισσότερα »

Λιβαδειά:Τον είδαν να πέφτει από τον τρίτο όροφο....


Το  περιστατικό συνέβη χθες λίγο πριν τις 9:00 το βράδυ στη Λιβαδειά...
Οι περαστικοί έπαθαν σοκ, βλέποντας ένα νεαρό άνδρα να βουτάει από την βεράντα του 3ου ορόφου και να πέφτει νεκρός στη μέση του δρόμου.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο 30χρονος διέμενε μαζί με τους γονείς του και αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα.

Η αστυνομία απέκλεισε κατ’ αρχήν το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας, ενώ η σωρός του 30χρονου διακομίσθηκε στην Αθήνα για νεκροψία.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΠΕΡΙΠΑΤΟΣ: ΛΕΟΝΤΑΡΙ - ΠΟΛΥΑΝΔΡΙΟΝ

Το Σάββατο 25 Αυγούστου 2012, θα πραγματοποιηθεί ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΠΕΡΙΠΑΤΟΣ μέχρι το ΠΟΛΥΑΝΔΡΙΟΝ.  Αφετηρία θα είναι η πλατεία του Λεονταρίου, με κατάληξη το ταφικό μνημείο του Πολυανδρίου, και επιστροφή πάλι στην πλατεία του Λεονταρίου.  Η αναχώρηση  θα γίνει στις 6:30 μ.μ. και η επιστροφή περίπου στις 8:15 μ.μ. Στο χώρο του Πολυανδρίου θα γίνει ομιλία για το ταφικό μνημείο από το Δρ. Νικόλαο Κόλλια, Πρόεδρο της ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΒΟΙΩΤΙΚΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ & Ιδρυτή της ΠΑΝΒΟΙΩΤΙΚΗΣ ΔΑΝΕΙΣΤΙΚΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ «ΑΘΗΝΑ Η ΓΛΑΥΚΩΠΙΣ» 
ΟΙ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΟΙ ΦΟΡΕΙΣ


ΤΟΠΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΛΕΟΝΤΑΡΙΟΥ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΛΕΟΝΤΑΡΙΟΥ «Η ΕΣΤΙΑ»
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΠΑΝΤΑΧΩΝ ΛΕΟΝΤΑΡΙΤΩΝ «ΤΟ ΚΑΣΚΑΒΕΛΙ»
ΠΑΜΒΟΙΩΤΙΚΗ ΔΑΝΕΙΣΤΙΚΗ  ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΛΕΟΝΤΑΡΙΟΥ «ΑΘΗΝΑ Η ΓΛΑΥΚΩΠΙΣ»
Τοπική Εφημερίδα,  «ΤΟ ΠΟΛΥΑΝΔΡΙΟΝ»
Διαβάστε Περισσότερα »

ΥΛΙΚΗ: ΒΡΕΘΗΚΕ ΔΕΜΕΝΟΣ Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΟΙΝΟΦΥΤΑ


Βρέθηκε στη λίμνη Υλίκη, ο επιχειρηματίας από τα Οινόφυτα o οποίος είχε πέσει θύμα απαγωγής πριν λίγες μέρς.
Συγκεκριμένα, πριν λίγο στη λίμνη Υλίκη, βοσκός άκουσε φωνές και αντίκρυσε άντρα δεμένο ζωντανό που όπως διαπιστώθηκε πρόκειται για επιχειρηματία τον οποίο είχαν απαγάγει άγνωστοι πριν λίγες ημέρες από τα Οινόφυτα Βοιωτίας.
Η αστυνομία βρίσκεται στο σημείο αυτή τη στιγμή και διερευνά την υπόθεση.
Θα σας έχουμε σύντομα νεότερα.
Τις πληροφορίες μας τις μετέφερε ανώνυμος αναγνώστης του viotiashop.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ανακαλύφθηκε νέο είδος εντόμου από... φωτογραφία στο Ίντερνετ

 
Ένα άγνωστο έως σήμερα είδος εντόμου, το οποίο ζει στη Μαλαισία, ανακαλύφθηκε μέσα από μια φωτογραφία που αναρτήθηκε στο Ίντερνετ.
  Την εντόπισε κατά τύχη ένας εντομολόγος, την ώρα που «σέρφαρε» στη γνωστή ιστοσελίδα...  Flickr, όμως την ανακάλυψη έκανε -έστω και εν αγνοία του- ο ερασιτέχνης φωτογράφος Χοκ Πινγκ Γκουέκ.

Ο Γκουέκ, με το ψευδώνυμο Kurt στο Flickr, ανάρτησε τη φωτογραφία ενός πράσινου χρύσωπα μήκους 3 εκατοστών, ρωτώντας τους υπόλοιπους χρήστες εάν γνωρίζουν ποιο είναι το εικονιζόμενο έντομο.
Ο καιρός πέρασε χωρίς να πάρει απάντηση μέχρι που, μετά από μερικούς μήνες, ο ειδικός βιοσυστημάτων Σον Ουίντερτον, είδε την εικόνα εντελώς τυχαία.
Ακόμη και εκείνος όμως, δεν αναγνώρισε το έντομο.

Ο Ουίντερτον, ο οποίος εργάζεται στην Υπηρεσία Τροφίμων και Γεωργίας της Καλιφόρνια, συμβουλεύτηκε αρχικά τους συναδέλφους του, όμως όλοι δήλωσαν άγνοια.
Υποπτευόμενος ότι πρόκειται για νέο είδος, επικοινώνησε με τον Γκουέκ ζητώντας του καθοδήγηση ώστε να εντοπίσουν και άλλα μέλη του είδους, σε ένα τροπικό δάσος, βορείως της Κουάλα Λουμπούρ.

«Είδα για πρώτη φορά και φωτογράφισα αυτό το είδος στο φυσικό του περιβάλλον στις 10 Μαΐου του 2011. Ειδικοί στους χρύσωπες με πληροφόρησαν πως ίσως είχα εντοπίσει ένα νέο είδος», εξηγεί ο Γκουέκ στο μπλογκ του. «Ευτυχώς, ξανασυνάντησα αυτό το υπέροχο έντομο στις 27 Ιανουαρίου 2012. Το αιχμαλώτισα και το έστειλα στον κ. Ουίντερτον.»

Ο Ουίντερτον με τη σειρά του έστειλε το δείγμα σε εντομολόγο του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας του Λονδίνου, ο οποίος επιβεβαίωσε πως πρόκειται για άγνωστο έως σήμερα είδος. Μάλιστα ο Στιβ Μπρουκς εντόπισε ένα δεύτερο, ίδιο έντομο στο μουσείο, σε μια συλλογή εντόμων που δεν είχαν ταυτοποιηθεί. Ο χρύσωπας ονομάστηκε Semachrysa Jade, προς τιμήν της κόρης του ερευνητή και περιγράφεται σε άρθρο στην επιθεώρηση Zoo Keys, στο οποίο αναφέρεται και το όνομα του Χοκ Πινγκ Γκουέκ.

«Όλο και περισσότερα νέα είδη ανακαλύπτονται από ανθρώπους, οι οποίοι ενδιαφέρονται για τις φυσικές επιστήμονες, πολύ πριν αναγνωριστούν ως νέα για την επιστήμη από επαγγελματίες ταξονόμους και ταυτοποιηθούν επισήμως», σημειώνουν οι ερευνητές στο άρθρο τους. «Με την ταχεία ανάπτυξη της ψηφιακής φωτογραφικής τεχνολογίας, επαγγελματίες και ερασιτέχνες φωτογράφοι ανακαλύπτουν εν αγνοία τους και καταγράφουν ανεπίσημα νέα είδη ζώων και φυτών, αναρτώντας φωτογραφίες τους σε δικτυακές βάσεις δεδομένων προτού οι ταξονόμοι μπορέσουν να τα μελετήσουν.»

Διαβάστε Περισσότερα »

ΘΗΒΑ ΚΤΗΝΩΔΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ:ΕΚΟΨΑΝ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΣΚΥΛΟΥ


Είναι απίστευτο πόσο κτήνη γίνονται κάποιες φορές οι άνθρωποι. Είμαι αναγνώστης της σελίδας σας. Ελπίζω να διαβαστεί πολλές πολλές φορές η καταγγελία μου γιατί μου συνέβη κάτι που με συγκλόνισε.
Χθες επισκέφθηκα μία φίλη μου και την βρήκα να κλαίει. Το σκυλάκι της , το οποίο είχε και φρόντιζε στον κήπο το βρήκε σε μία γωνιά μισοπεθαμένο. Η αιτία? του είχαν κόψει κάποια κτήνη τη γλώσσα και εκτός τους πόνους αδυνατούσε να πιεί νερό. Το πρόλαβε στο παρα  πέντε. Του έδωσε νεράκι με μπιμπερό αλλά δεν ξέρουμε πόσο θα αντέξει αυτό το καημένο το σκυλάκι. Πόσο κρίμα μα πόσο κρίμα. ΕΛΕΟΣ! Η τρέλα έχει βαρέσει τον κόσμο και δεν ξέρει τι κάνει πια. Είμαι ειλικιρνά συγκλονισμένη!!!
 
 
Aναγνώστρια!
Viotiashop.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Στο κρεβάτι του ψυχίατρου η μισή Ελλάδα

Στο κρεβάτι του ψυχιάτρου οδηγούνται όλο και περισσότεροι Έλληνες, συνέπεια της κρίσης και του άγχους που προκαλεί.Τα επείγοντα περιστατικά στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αθηνών καταγράφουν κατακόρυφη άνοδο σημειώνοντας ρεκόρ εισαγωγών καθημερινά.

Ανάλογη εικόνα και στο ψυχιατρικό τμήμα του Ευαγγελισμού, οπού η αύξηση στις ψυχικές ασθένειες ξεπερνά το 90%.

Συχνότερη ασθένεια η αντιδραστική κατάθλιψη, ασθένεια που συνδέεται άμεσα με την οικονομική κρίση, τα μέτρα και την γενικότερη οικονομική κατάσταση.

Η φτώχεια, η ανεργία και το αίσθημα της αδικίας, που υπάρχει διάχυτο πλέον στην κοινωνία, δημιουργούν, άγχος, κρίσεις πανικού και κατάθλιψη.

Δεν είναι ταμπού η επίσκεψη στον ψυχίατρο

Σύμφωνα με τους γιατρούς, η κατάσταση έχει πλέον αλλάξει, καθώς δεν αποτελεί ταμπού η επίσκεψη στον ψυχίατρο, ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι όλο και περισσότεροι νέοι οδηγούνται στην καρέκλα του ψυχιάτρου.

Από τις έρευνες που έγιναν προέκυψε ότι οι ασθενείς που είναι απόφοιτοι πανεπιστημίου αυξήθηκαν κατά 134%, ενώ κατά 165% αυξήθηκαν οι εργαζόμενοι που ζητούν ψυχιατρική υποστήριξη, βιώνοντας ένα κλίμα ανυπόφορης ανασφάλειας.

Επίσης, σημαντική διαπίστωση των ειδικών είναι ότι έχουν αυξηθεί κατά 45% οι συνταξιούχοι που αποκτούν ψυχικά νοσήματα, όπως επίσης έχουν αυξηθεί κατά 44% και οι 50άρηδες που βρίσκονται στο κρίσιμο προσυνταξιοδοτικό στάδιο και δεν μπορούν να εξασφαλίσουν ότι θα έχουν εργασία ως τα 65 για να βγάλουν επιτέλους σύνταξη!

«Θηλιά» τα χρέη και η ανεργία

Οι γιατροί ξεκαθαρίζουν ότι ψυχικά νοσήματα δεν παρουσιάζουν μονάχα οι άνεργοι, αλλά και όσοι αντιμετωπίζουν το φάσμα της επαπειλούμενης ανεργίας, όσοι έχουν δάνεια και χρέη, γυναίκες, ασθενείς με χρόνια ψυχικά προβλήματα, όπως επίσης και οι ευάλωτοι οικονομικά συνταξιούχοι.

Οι ειδικοί προειδοποιούν ότι πρέπει να αναμένουμε ακόμα μεγαλύτερη αύξηση από το Σεπτέμβριο, με την εφαρμογή των σκληρότερων οικονομικών μέτρων. Οι φοβίες και οι διαταραχές άγχους πρωτοστατούν στη λίστα των νοσημάτων, που βρίσκονται σε έξαρση αυτή την κρίσιμη περίοδο. Οι πολίτες βρίσκονται, σύμφωνα με τους γιατρούς, σε διαρκή καταθλιπτική διάθεση με αποτέλεσμα όσοι δεν έχουν την κατάλληλη ψυχική υγεία να υποκύπτουν και να εμφανίζουν συμπτώματα πανικού και κατάπτωσης.

Οι γιατροί τονίζουν ότι η βαριά κατάθλιψη μπορεί να οδηγήσει και σε ανθρωποκτονίες, ενώ η φτώχεια είναι άμεσα συνδεδεμένη με την έξαρση του φαινομένου των ψυχικών διαταραχών.
Διαβάστε Περισσότερα »

Φινλανδία: προετοιμάζεται για διάλυση της ευρωζώνης




Ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας δήλωσε ότι είναι θέμα χρόνου - Δεν σημαίνει διάλυση της ΕΕ

Οι ευρωπαίοι ηγέτες πρέπει να προετοιμάζονται για μια ενδεχόμενη διάλυση της ευρωζώνης, τόνισε σε συνέντευξή του στην βρετανική εφημερίδα Daily Telegraph ο φινλανδός υπουργός Εξωτερικών Ερκι Τουομιόγια.

Ο Τουομιόγια δήλωσε πως οι φινλανδοί αξιωματούχοι έχουν προετοιμαστεί για την διάλυση της ευρωζώνης με ένα «επιχειρησιακό σχέδιο για κάθε ενδεχόμενο».

«Δεν υπάρχουν κανόνες για την έξοδο από το ευρώ, είναι μόνο θέμα χρόνου. Είτε ο Νότος ή ο Βορράς θα αποχωρίσουν γιατί ο ζουρλομανδύας αυτού του νομίσματος έχει φέρει δυστυχία σε εκατομμύρια ανθρώπους και καταστρέφει το μέλλον της Ευρώπης», είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Εξωτερικών της Φινλανδίας.

«Είναι η απόλυτη καταστροφή. Έτσι όπως πάμε θα μείνουμε χωρίς χρήματα. Όμως κανείς στην Ευρώπη δεν θέλει να φύγει πρώτος και να πάρει την ευθύνη», υπογράμμισε και πρόσθεσε πως η διάλυση της ευρωζώνης θα μπορούσε να κάνει ισχυρότερη την Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Αυτό δεν είναι κάτι που προωθούμε στην Φινλανδία, ούτε η ίδια η κυβέρνηση. Όμως πρέπει να είμαστε έτοιμοι. Η διάλυση της ευρωζώνης δεν σημαίνει το τέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, θα μπορούσε να κάνει την ΕΕ να λειτουργεί καλύτερα», κατέληξε ο Τουομιόγια.


tovima.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ αναστέλλουν για δύο εβδομάδες τις κινητοποιήσεις τους


Αναστέλλουν, με ανακοίνωσή τους, για δύο εβδομάδες οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ τις κινητοποιήσεις που είχαν εξαγγείλει για τις 20 Αυγούστου. Η αιτία είναι οι πληρωμές που ξεκίνησαν στις 14 Αυγούστου, έστω και αποσπασματικά.

«Η Ένωση Ιατρών ΕΟΠΥΥ (ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ) αποφάσισε να μεταθέσει την αναστολή συνεργασίας με τον Οργανισμό για τις 3 Σεπτεμβρίου, σε ένδειξη καλής θέλησης, σε συνδυασμό με την αγωνία των ασθενών που προκαλείται από την οικονομική κρίση», αναφέρεται, μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωση.

Επιπλέον, οι οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ επισημαίνουν ότι οι πληρωμές που ξεκίνησαν «είναι αποσπασματικές», ενώ ζητούν χρονοδιάγραμμα αποπληρωμής των οφειλομένων από τον ΕΟΠΥΥ και τα ταμεία που συγχωνεύθηκαν σε αυτόν.
Διαβάστε Περισσότερα »

Σύλληψη Πακιστανού επιδειξία στην Θήβα!


Επέλεγε ανήλικους στην πλατεία Αγ. Γεωργίου, ενώ είχε ξανασυλληφθεί δις... Σάλο είχε προκαλέσει στην Θήβα η χυδαία συμπεριφορά ενός νεαρού Πακιστανού επιδειξία, σε ανήλικους, που κάθονταν ή έπαιζαν στην πλατεία Αγίου Γεωργίου στην Θήβα... Τα περιστατικά εξόργισαν τους γονείς, που ευτυχώς τα κατήγγειλαν στην ΕΛ.ΑΣ, οπότε η σύλληψη του επιδειξία ήταν θέμα χρόνου... Η Ομάδα ΔΙΑΣ τον εντόπισε, του πέρασε τις χειροπέδες, όμως το γεγονός δεν έχει καθησυχάσει τους γονείς, καθώς ο νεαρός αλλοδαπός συνελήφθη για τρίτη φορά, σε βάρος του εφαρμόστηκε η διοικητική απέλαση, όμως αυτός παρέμεινε εδώ και συνέχισε το βιολί του..
Viotiki-ora
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ