Κυριακή 19 Αυγούστου 2012

ΜΕ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΟΥΣΙΕΣ ΚΑΝΟΥΝ ΤΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΝΑ ΓΥΑΛΙΖΟΥΝ


Η έρευνα που αποκάλυψε παράνομα φυτοφάρμακα στη Βόρεια Ελλάδα έγινε στα πλαίσια της μεταπτυχιακής διπλωματικής εργασίας της χημικού Χρυσαλένας Καλογρίδη που διενεργήθηκε υπό την επίβλεψη του καθηγητή Χημείας στοΑριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης Κώστα Φυτιάνου.

Οι ερευνητές του Αριστοτελείου έψαχναν για 253 φυτοφάρμακα στα επιφανειακά ύδατα και ιζήματα των λιμνών Δοϊράνης, Βόλβης και Κερκίνης. Αλλά όπως λέει στα «ΝΕΑ» η χημικός κ. Καλογρίδη, «από τα 20 φυτοφάρμακα που ανιχνεύτηκαν σε μέγιστες συγκεντρώσεις στα επιφανειακά ύδατα των 3 λιμνών βρήκαμε και 12 παράνομα φυτοφάρμακα».

Οι επιστήμονες εκτιμούν ότι δεν πρόκειται για φυτοφάρμακα που έμειναν στα νερά μετά από παλιές χρήσεις στα χωράφια, αλλά έχουν χρησιμοποιηθεί προσφάτως.

«Πιθανότατα «έχουν εισαχθεί παράνομα από γειτονικές χώρες, στις οποίες εξακολουθούν να κυκλοφορούν νόμιμα, αφού δεν ανήκουν στην Ευρωπαϊκή Ενωση. Συνήθως αυτοί που τα πλασάρουν στους αγρότες τα πωλούν σε δελεαστικές τιμές 30%-40% φτηνότερα από τα επιτρεπόμενα» αναφέρει ο καθηγητής.

ΜΑΣΤΙΓΑ

Οσο για την επικινδυνότητα αυτών των φυτοφαρμάκων, ο κ. Φυτιάνος λέει ότι η τοξικότητά τους είναι άγνωστη και την ίδια στιγμή μπορεί να είναι αναποτελεσματικά για την παραγωγή. Σημειώνεται ότι στο παρελθόν το τμήμα Χημείας του Αριστοτελείου έχει εντοπίσει σε λαχανικά απαγορευμένα και επικίνδυνα για την υγεία φυτοφάρμακα, όπως παραθείο και μεθυλπαραθείο.

Τη μάστιγα της παράνομης χρήσης και διακίνησης φυτοφαρμάκων επιβεβαιώνει και ο Ελληνικός Σύνδεσμος Φυτοπροστασίας (ΕΣΥΦ). Μιλώντας στα «ΝΕΑ» ο αντιπρόεδρός του Βάσος Ευθυμιάδης τόνισε πως σύμφωνα με υπολογισμούς του ΕΣΥΦ, το 15% της αγοράς φυτοφαρμάκων αποτελούν τα παράνομα.Το 99% απ’ αυτά είναι κινεζικής προέλευσης». Το μερίδιο αυτό είναι διπλάσιο σε σχέση με την προηγούμενη διετία.

Πρόσθεσε δε ότι η δραστηριότητα της λαθρεμπορίας παράνομων φυτοφαρμάκων έχει πάρει πλέον χαρακτηριστικά οργανωμένου κυκλώματος.

Οπως σημειώνει ο κ. Ευθυμιάδης, μία συνέπεια του παράνομου εμπορίου είναι τα έσοδα που χάνει το κράτος. «Αλλά το σημαντικότερο για εμάς είναι οι κίνδυνοι που υπάρχουν τόσο για τους χρήστες, τους αγρότες, αλλά πρωτίστως για τους καταναλωτές».
eglimatikotita.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Οχι από Ντιελνά στον Λεβαδειακό


«Χυλόπιτα» από Ντιελνά
Φαίνεται ότι του Κλοντ Ντιελνά του αρέσει η Αθήνα και δεν δείχνει να επιθυμεί την αποχώρησή του από αυτή.

Μπορεί να μην έπεισε με την παρουσία του τον Λεανάρντο Ζαρντίμ ότι έχει θέση στο ρόστερ του Ολυμπιακού, ωστόσο, δεν θέλει να εγκαταλείψει το κλεινόν άστυ.

Εξ ου και η αρνητική απάντηση που έδωσε στον Λεβαδειακό, ο οποίος ήθελε να τον αποκτήσει ως δανεικό.

Ο 24χρονος αμυντικός είπε «όχι» στην πρόταση Βοιωτών, καθώς όπως υποστήριξε δεν θέλει να φύγει από την Αθήνα και να μετακομίσει σε μία επαρχιακή πόλη.

Μπορεί η ομάδα της Λιβαδειάς να είχε το προβάδισμα για τον δανεισμό του Ντιελνά, ωστόσο δεν είχε ευτυχή κατάληξη η υπόθεση και πλέον θα κινηθούν για άλλους στόχους πριν την ολοκλήρωση της μεταγραφικής περιόδου.
Διαβάστε Περισσότερα »

Συνελήφθη 41χρονος για κλοπή από λατομείο της Αγίας Άννας Βοιωτίας


Κατασχέθηκαν πλήθος μεταλλικών αντικειμένων κεφαλαιουχικού εξοπλισμού, των οποίων η αξία ανέρχεται στις – 10.000 – ευρώ
Συνελήφθη χθες (18-08-2012) το μεσημέρι στη Λιβαδειά Βοιωτίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λιβαδειάς, ένας 41χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή.
Ειδικότερα προχθές το απόγευμα, ο 41χρονος μετέβη με Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο σε μη περιφραγμένο χώρο λατομείου, ιδιοκτησίας 63χρονου ημεδαπού, στην περιοχή της Αγίας Άννας Λιβαδειάς και αφαίρεσε πλήθος μεταλλικών αντικειμένων κεφαλαιουχικού εξοπλισμού, συνολικής αξίας (10.000) ευρώ.
Ο παθών κατήγγειλε το περιστατικό χθες το πρωί στο Τμήμα Ασφαλείας Λιβαδειάς και οι αστυνομικοί μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών και επιστάμενες αναζητήσεις στην ευρύτερη περιοχή, εντόπισαν στη Λιβαδειά το Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο του δράστη και το έθεσαν σε διακριτική παρακολούθηση.
Ο 41χρονος χθες το μεσημέρι εξήλθε από παρακείμενη πολυκατοικία και προσέγγισε το όχημα προκειμένου να αποχωρήσει πλην όμως έγινε αντιληπτός από τους ενεδρεύοντες αστυνομικούς οι οποίοι τον ακινητοποίησαν προκειμένου να τον ελέγξουν.
Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο όχημα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, τα μεταλλικά αντικείμενα που ο δράστης είχε αφαιρέσει από το λατομείο, τα οποία αναγνωρίστηκαν και αποδόθηκαν στον ιδιοκτήτη τους.
Επιπλέον κατασχέθηκε το Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο του δράστη ως μέσο μεταφοράς προϊόντων κλοπής ενώ ερευνάται η συμμετοχή του και σε άλλες παρόμοιες πράξεις.
Το προανακριτικό έργο διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Λιβαδειάς, ενώ ο συλληφθείς θα οδηγηθεί σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λιβαδειάς . 
Διαβάστε Περισσότερα »

Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς για αύριο σε Αττική,Βοιωτία, Εύβοια και Κυκλάδες

Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς για αύριο Δευτέρα, σε Αττική, Εύβοια και Κυκλάδες
Αυξημένος ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς για αύριο Δευτέρα 20 Αυγούστου, εξαιτίας των ισχυρών ανέμων που θα πνέουν σε όλη τη χώρα, φτάνοντας κατά τόπους εως και 8 μποφόρ.
Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για τις ακόλουθες περιφερειακές ενότητες:
• Περιφέρεια Αττικής (περιλαμβανομένης της νήσου Κυθήρων)
• Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου (Λέσβος, Σάμος, Χίος, Ικαρία)
• Περιφέρεια Κρήτης
• Εύβοια (περιλαμβανομένης της νήσου Σκύρου)
• Σποράδες (περιφερειακής ενότητας Μαγνησίας)
• Κυκλάδες (Ν. Αιγαίου)
• Βοιωτία
• Φθιώτιδα
• Αργολίδα
• Αρκαδία
• Κορινθία
• Λακωνία
Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη έχει ενημερώσει τις κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τους οργανισμούς περιφερειακής και τοπικής αυτοδιοίκησης των παραπάνω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα, προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.
Με βάση τα προβλεπόμενα, παρακαλούνται οι πολίτες να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, ενώ σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.
Διαβάστε Περισσότερα »

Στη δημοσιότητα φωτογραφίες του 29χρονου


Φωτογραφία του συλληφθέντα ,φερομένου ως δράστη, της αιματηρής ληστείας στη Νάουσα της Πάρου δόθηκε στη δημοσιότητα μετά από εντολή του Εισαγγελέα.





Δείτε φωτογραφίες από τη διάρκεια της αιματηρής ληστείας.

Διαβάστε Περισσότερα »

Ηγετικό στέλεχος των «πυρήνων της φωτιάς» ο δολοφόνος της Πάρου [βίντεο]

Ηγετικό στέλεχος των «πυρήνων της φωτιάς» ο δολοφόνος της Πάρου [βίντεο]
Στον εισαγγελέα οδηγήθηκε ο ο νεαρός άντρας που συνελήφθη το μεσημέρι του Σαββάτου στο Μοναστηράκι, κατηγορούμενος για συμμετοχή στη ληστεία της Πάρου και τη δολοφονία του 53χρονο πολίτη, ο οποίος προσπάθησε να σταματήσει τους κακοποιούς την ώρα που προσπαθούσαν να διαφύγουν.
Ο 29χρονος, ο οποίος έμενε μόνιμα στη Θεσσαλονίκη, είχε εξαφανιστεί από την πόλη από τις αρχές Αυγούστου και σύμφωνα με την αστυνομία, μετά τη ληστεία στο νησί της Πάρου, ήρθε παραμονές Δεκαπενταύγουστου στην Αθήνα και έμενε σε ξενοδοχείο στον Κεραμεικό.
Οι αξιωματικοί της αντιτρομοκρατικής τον θεωρούν βασικό στέλεχος της οργάνωσης «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς».
Η ταυτοποίηση του DNA έδειξε πως ο ύποπτος που προσήγαγαν χθες οι αρχές για συμμετοχή στη ληστεία τράπεζας στην Πάρο και την εν ψυχρώ δολοφονία ενός 53χρονου οδηγού ταξί, ήταν ο γνώριμος της Αντιτρομοκρατικής που κινείται στον αντιεξουσιαστικό χώρο.
Ο φερόμενος ως εκτελεστής της Πάρου προσήχθη χθες το μεσημέρι από την Αντιτρομοκρατική υπηρεσία στην περιοχή Μοναστηράκι στο κέντρο της Αθήνας. Ωστόσο δεν ήταν καθόλου συνεργάσιμος και δεν απαντάει τις ερωτήσεις των αστυνομικών. Μάλιστα αρχικά αρνούνταν να δώσει δείγμα DNA και δαχτυλικά αποτυπώματα. Τελικά το δείγμα από το γενετικό υλικό του ύποπτου άνδρα, μετά από εξέταση στα εγκληματολογικά εργαστήρια της διεύθυνσης εγκληματολογικών ερευνών, τακτοποιήθηκε με αυτό που βρέθηκε στα αντικείμενα από το σημείο της αιματηρής ληστείας στη Νάουσα της Πάρου.
Στο παρελθόν είχε εντοπιστεί τρεις φορές από την αντιτρομοκρατική. Αρχικά τον είχαν εντοπίσει στο Αγρίνιο να κάνει αντι-παρακολούθηση σε μετακινήσεις πρωταγωνιστικού μέλους της οργάνωσης. Αργότερα να συναντιέται με άλλο μέλος της "Συνωμοσίας" σε γιάφκα της οργάνωσης στην οδό Πλάτωνος στην Καλλιθέα και την τρίτη σε συναντήσεις του με άλλα μέλη της οργάνωσης, στα Εξάρχεια.
Ένα από τα βασικά του λάθη ήταν οι επαφές που είχε με άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου που βρίσκονταν υπό παρακολούθηση από την αντιτρομοκρατική.
Αξιωματικοί της αντιτρομοκρατικής εκτιμούν ότι κάποιοι από τους συνεργούς του στη ληστεία είναι απο τα μέλη της οργάνωσης που αναζητούνται και μάλιστα ενδεχομένως να είναι κάποιοι από αυτούς που διέφυγαν μετά τη συμπλοκή της Πεύκης τον Μάιο του 2011 κατά την οποία είχαν τραυματιστεί δυο αστυνομικοί κι ένας από τους δράστες
Διαβάστε Περισσότερα »

Τέλος στο δωρεάν νερό από το 2013


Τέλος στο δωρεάν νερό, όπου και όποτε αυτό παρεχόταν, έρχεται από το 2013! 

Όπως ορίζει η κοινοτική νομοθεσία, η κοστολόγηση του νερού πρέπει να είναι σε συνάρτηση των διαθέσιμων αποθεμάτων και του περιβαλλοντικού κόστους για την απόληψή του!

Οι παράγοντες θα συνεκτιμώνται σε κάθε περιοχή ξεχωριστά, στο πλαίσιο της...

κατάρτισης σχεδίων διαχείρισης για καθένα από τα 14 υδατικά διαμερίσματα της χώρας. 

Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι στις περιοχές που αντιμετωπίζουν οξύ πρόβλημα λειψυδρίας οι τιμές του νερού θα πρέπει να αποτρέπουν την κατασπατάλησή του.

Βάσει της οδηγίας, θα πρέπει, η τιμολόγηση του νερού να λαμβάνει υπόψη το κόστος των έργων και των υποδομών που κατασκευάστηκαν για τη χρήση του νερού, το περιβαλλοντικό κόστος και το κόστος του νερού ως φυσικού πόρου. 

Οι αλλαγές στην τιμολόγηση του νερού εκτιμάται ότι θα έρθουν σταδιακά μέσα στο 2013, με αρκετή καθυστέρηση, λόγω του πολύτιμου χρόνου που χάθηκε στην εφαρμογή της οδηγίας. 

Μια καθυστέρηση που κόστισε ήδη την πρώτη καταδίκη της Ελλάδας από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.

Σύμφωνα με την οδηγία, τα κράτη - μέλη όφειλαν μέχρι τα τέλη του 2009 να έχουν καταρτίσει, εγκρίνει και αποστείλει στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή σχέδια διαχείρισης για τις λεκάνες απορροής των ποταμών τους. 

Περαιτέρω, έως τα τέλη του 2008, θα έπρεπε να είχε ξεκινήσει η διαδικασία πληροφόρησης του κοινού και οι σχετικές διαβουλεύσεις με τους διάφορους φορείς.

Η Ελλάδα παρέβη και τις δύο αυτές υποχρεώσεις, μη έχοντας μέχρι στιγμής ολοκληρώσει κανένα από τα 14 σχέδια που της αναλογούν. 

Σύμφωνα με στοιχεία της Ειδικής Γραμματείας Υδάτων, η προετοιμασία των 10 από τα 14 σχέδια έχει ολοκληρωθεί και πλέον έχει ξεκινήσει η δημόσια διαβούλευση, που θα ολοκληρωθεί μέσα στο φθινόπωρο.
Διαβάστε Περισσότερα »

Οι Έλληνες καταφεύγουν στον χρυσό - Αγόρασαν 1.100.000 χρυσές λίρες σε τρία χρόνια

Οι Έλληνες καταφεύγουν στον χρυσό - Αγόρασαν 1.100.000 χρυσές λίρες σε τρία χρόνια
Η αβεβαιότητα για την οικονομική κατάσταση της χώρας και την ασφάλεια των καταθέσεών τους στις τράπεζες φαίνεται πως οδηγεί τους Έλληνες στην λύση των χρυσών λιρών, καθώς τα στοιχεία δείχνουν ότι σε τριάμιση χρόνια αγόρασαν πάνω από ένα εκατομμύριο χρυσές λίρες.
Ειδικότερα, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «ο Κόσμος του Επενδυτή», ειδικοί υπολογίζουν ότι πάνω από 100.000 Έλληνες επέλεξαν να επενδύσουν τα χρήματά τους στην ασφάλεια του χρυσού και ειδικότερα στις χρυσές λίρες, που θεωρούνται η πιο ευέλικτη μορφή του πολύτιμου μετάλλου.
Συνολικά, στα 3,5 χρόνια της κρίσης, οι Έλληνες αγόρασαν περίπου 1.100.000 χρυσές λίρες, δηλαδή καθαρό χρυσάφι βάρους οκτω τόνων. Τα κεφάλαια δε που δαπάνησαν για την αγορά αυτών των λιρών είναι περίπου 290 εκατ. ευρώ.
Διαβάστε Περισσότερα »

Έδιναν σύνταξη σε άνθρωπο που πέθανε το 1992!

Έδιναν σύνταξη σε άνθρωπο που πέθανε το 1992!
Τελειωμό δεν έχουν τα περιστατικά στα οποία πολίτες εξαπατούσαν τα Ασφαλιστικά Ταμεία με αποτέλεσμα να λαμβάνουν συντάξεις τις οποίες δεν δικαιούνταν.
Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση ενός ανθρώπου που είχε πεθάνει από το 1992 όμως συγγενείς του εξακολουθούσαν να λαμβάνουν την σύνταξή του.
Το Έθνος της Κυριακής φέρει στην δημοσιότητα αποκαλυπτικά στοιχεία από τον Άρειο Πάγο για το σκάνδαλο των εικονικών συντάξεων και επιδομάτων.
Μερικές από τις περιπτώσεις έχουν ως εξής:
  • Συνταξιούχος που έπαιρνε αναπηρική σύνταξη, αλλά δούλευε και ως τραπεζικός υπάλληλος
  • Υγιέστατος εργαζόμενος σε θεσσαλική εταιρία που εντούτοις λάμβανε και επίδομα βαριάς αναπηρίας
  • Ζεύγος που έχοντας «ξεχάσει» να δηλώσει ότι παντρεύτηκε ξανά, εξακολουθούσε να απολαμβάνει συντάξεις χηρείας
Οι περιπτώσεις αυτές είναι μόνο μερικές από αυτές στις οποίες το δημόσιο χρήμα κατασπαταλείται επανειλημμένως.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ισχυροί άνεμοι και πιθανές βροχοπτώσεις «ρίχνουν» την θερμοκρασία σε όλη τη χώρα

Ισχυροί άνεμοι και πιθανές βροχοπτώσεις «ρίχνουν» την θερμοκρασία
Φθινοπωρινός ο καιρός για σήμερα Κυριακή, αφού οι ισχυροί άνεμοι, που στο Ιόνιο θα φτάσουν μέχρι και 8 μποφόρ, θα διατηρήσουν τη θερμοκρασία σε χαμηλά επίπεδα, ενώ ο καιρός, αν και αρχικά θα είναι αίθριος σε όλη τη χώρα, στη συνέχεια και από το μεσημέρι θα σημειωθούν πρόσκαιρες νεφώσεις και ίσως βροχές στα ορεινά της κεντρικής Μακεδονίας.
Στην Αττική θα είναι αίθριος και ηλιόλουστος, αλλά η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 25 ως 32 βαθμούς Κελσίου.
Στη Θεσσαλονίκη, ο καιρός θα είναι αρικά αίθριος, όμως απο το μεσημέρι θα σημειωθούν πρόσκαιρες νεφώσεις με πιθανότητα τοπικών βροχών στα γύρω ορεινά. ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 ως 31 βαθμούς Κελσίου.
Στη Μακεδονία και τη Θράκη, προβλέπεται αρχικά αίθριος καιρός, όμως απο το μεσημέρι θα συννεφιάσει ενώ υπάρχει πιθανότητα βροχοπτώσεων στα ορεινά της κεντρικής Μακεδονίας.  Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 ως 33 βαθμούς Κελσίου.
Στα Νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη Δυτική Στερεά και τη Δυτική Πελοπόννησο, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με λίγες τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές ώρες στα ορεινά, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 ως 35 βαθμούς Κελσίου.
Στη Θεσσαλία, την Ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την Ανατολική Πελοπόννησο, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος αλλά από το μεσημέρι θα σημειωθούν πρόσκαιρες νεφώσεις με πιθανότητα βροχοπτώεων κυρίως στα ορεινά της ανατολικής Θεσσαλίας. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 ως 32 βαθμούς Κελσίου.
Στις Κυκλάδες και τη Κρήτη προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός, με ισχυρούς ανέμους που θα φτάσουν απο 6 μέχρι και 8 μπορφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί 24 ως 29 βαθμούς Κελσίου στις Κυκλάδες, ενώ στην Κρήτη  θα φτάσει τους 33.
Στα Νησιά Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, ο καιρός θα είναι επίσης αίθριος και οι άνεμοι θα πνέουν ισχυροί εως και 8 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 ως 33 βαθμούς Κελσίου.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ανενεργά λόγω κρίσης τα προγράμματα του ΟΑΕΔ.

 
  • Μένουν στα χαρτιά 102.285 επιδοτούμενες θέσεις εργασίας. 
  • Ο κίνδυνος κατάρρευσης στην αγορά είναι πλέον ορατός, καθώς οι επιδοτούμενοι άνεργοι κινδυνεύουν περισσότερο από ποτέ να… φάνε πόρτα λόγω της επιφυλακτικότητας των επιχειρήσεων.



Η οικονομική αβεβαιότητα που επικρατεί ωθεί τις επιχειρήσεις να μην ρισκάρουν νέες προσλήψεις, ακόμα κι αν αυτές έχουν επιχορήγηση από τον...  ΟΑΕΔ. Λόγω αυτής της απόφασης μένει κλειστή η πόρτα της εργασίας σε 102.285 ανέργους.
Συγκεκριμένα, υπάρχουν 102.285 θέσεις εργασίας, από τις συνολικά 297.574 θέσεις που κινδυνεύουν να μείνουν… στο ράφι. Στα παραπάνω στοιχεία δεν υπολογίζονται οι 35.000 θέσεις εργασίας που προβλέπει το πρόγραμμα εκτέλεσης έργων με αυτεπιστασία στους δήμους.

Με το πρόγραμμα ένταξης και επανένταξης ανέργων στην αγορά εργασίας έχουν τοποθετηθεί μόνο 57.876 άνεργοι (το 38,37%) σε σύνολο 150.830.

Ιδιαίτερα χαμηλά είναι τα ποσοστά στα προγράμματα μετατροπής του επιδόματος ανεργίας σε επιχορήγηση για την απασχόληση και επαγγελματική κατάρτιση ήδη επιδοτούμενων ανέργων (433 άνεργοι αντί του στόχου των 10.000), επιχορήγησης δήμων και περιφερειών για την απασχόληση 5.000 ανέργων 55 έως 64 ετών (το 25%).

Σχετικά με την πρόσληψη 5.000 ανέργων πτυχιούχων ηλικίας μέχρι 35 ετών, έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα το 13,62%.
Στην απόκτηση εργασιακής εμπειρίας για 5.000 νεοεισερχόμενους στην αγορά ηλικίας ως 24 ετών έχει απορροφηθεί το 14,38%.
Μεγαλύτερη ανταπόκριση έχουν τα προγράμματα απασχόλησης με επιδότηση των ασφαλιστικών εισφορών των ανέργων νέων ηλικίας μέχρι 30 ετών, όπου έχει απορροφηθεί το 76,43%.
Στον τομέα της κατάρτισης ανέργων με κουπόνι-voucher έχουν ενταχθεί 27.320 σε σύνολο 38.000, δηλαδή το 71,89%.
Στα προγράμματα προώθησης-επιδότησης της επιχειρηματικότητας των ανέργων, αντί των 105.930 ατόμων που είχε προβλεφθεί, ωφελούνται μόνο 690 άτομα, δηλαδή το 22,26% σε σύνολο 3.100 ατόμων για τα οποία έχουν δεσμευτεί σχετικοί πόροι.

Εξαίρεση του κανόνα αποτελούν τα προγράμματα διατήρησης θέσεων εργασίας με επιδότηση εισφορών (σε βάρος του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ) ή και των μισθών (στις παραμεθόριες περιοχές) όπου τα ποσοστά αξιοποίησης έφτασαν το 95%, δηλαδή στηρίζονται 136.723 θέσεις εργασίας έναντι του στόχου για 143.644 που θα επέτρεπαν να φτάσει το ποσοστό στο 100%, αν υπήρχε μεγαλύτερη ανταπόκριση από τις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις.

Διαβάστε Περισσότερα »

Μέλος της «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς» ο συλληφθείς για το φόνο στην Πάρο


Ολική ανατροπή στην υπόθεση-Ταυτοποιήθηκε το DNA του υπόπτου

Μέλος της οργάνωσης «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» είναι ο 29χρονος Έλληνας που συνελήφθη από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία για συμμετοχή στη δολοφονία του 53χρονου οδηγού ταξί Δημήτρη Μίχα, στη Νάουσα της Πάρου, και τη ληστεία που έγινε σε υποκατάστημα τράπεζας, στο ίδιο μέρος.

Η σύλληψη του έγινε ύστερα από συνδυασμό φωτογραφικού υλικού που καταγράφηκε από τις κάμερες ασφαλείας της τράπεζας κατά τη διάρκεια της ληστείας, ορισμένων στοιχείων που βρέθηκαν στο κινητό τηλέφωνο και ανάλυσης γενετικού υλικού με αποτέλεσμα η Αντιτρομοκρατική να καταλήξει στον εντοπισμό και τη σύλληψη του.

Ο 29χρονος κρατείται και ανακρίνεται, ενώ αναζητούνται τρία ή τέσσερα ακόμα άτομα που θεωρούνται συνεργοί του.

Η ένοπλη ληστεία που σχεδιάστηκε από τους δράστες αφήνει να διαφανεί ότι πρόκειται για ενέργεια της οργάνωσης «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» για τη διασφάλιση χρημάτων προκειμένου να συνεχίσουν την τρομοκρατική τους δράση.

Επιπλέον, οι αστυνομικοί εξετάζουν την πιθανή συμμετοχή του 29χρονου και των συνεργών του και σε άλλες ένοπλες ληστείες που ενδέχεται να έχουν διαπράξει τα μέλη της εν λόγω οργάνωσης.

Το δείγμα από το DNA του 29χρονου, ύστερα από μετά από εργαστηριακές εξετάσεις, ταυτοποιήθηκε με αυτά που βρέθηκαν στα αντικείμενα στο σημείο του φονικού στη Πάρο.

Υπενθυμίζεται ότι στις 10 Αυγούστου, τρεις άγνωστοι, έχοντας καλυμμένα τα πρόσωπά τους εισήλθαν στο υποκατάστημα της τράπεζας Alpha Bank στο νησί, ενώ ένας τέταρτος συνεργός τους περίμενε έξω.

Με την απειλή όπλων αφαίρεσαν 45.000 ευρώ και κατά την έξοδο τους από την τράπεζα, ένας από τους δράστες πυροβόλησε και τραυμάτισε θανάσιμα τον 53χρονο, πατέρα ενός παιδιού.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΘΗΒΑ:ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΣ ΕΠΙΔΕΙΞΙΑΣ ΕΔΕΙΧΝΕ ΤΑ ΟΡΓΑΝΑ ΤΟΥ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΣΕ ΑΝΗΛΙΚΑ ΠΑΙΔΙΑ

Θαυμάστε κράτος... Συνελήφθη για τρίτη φορά (!) νεαρός πακιστανός, που έχει σοκάρει επανειλημμένως τους κατοίκους της Θήβας,
κάνοντας επίδειξη των γεννητικών του οργάνων σε κεντρικά σημεία και μάλιστα μπροστά σε ανήλικα παιδιά!

Για τρίτη φορά μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα, ο ψυχικά διαταραγμένος πακιστανός προκάλεσε βάναυσα το δημόσιο αίσθημα στην πλατεία Αγίου Γεωργίου, όπου ξεγυμνώθηκε και άρχισε να... χαϊδεύεται αδιαφορώντας για την παρουσία των παιδιών που έπαιζαν και άρχισαν να φωνάζουν !

Οι γονείς κράτησαν την ψυχραιμία τους παρά την οργή που ένιωθαν να τους πλημμυρίζει και κάλεσαν την Αστυνομία. Άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ. συνέλαβαν τον αλλοδαπό επιδειξία που θα οδηγηθεί και αυτή τη φορά στον εισαγγελέα Θηβών. Όμως, αν και έχει ήδη εφαρμοστεί σε βάρος του το μέτρο της διοικητικής απέλασης, ο Πακιστανός πάντα βρίσκει τρόπο να... επιστρέφει και να συνεχίζει τις ανάρμοστες προκλήσεις.

Εν ολίγοις, τον έπιαναν αναγκαστικά αφού οι "πράξεις" του γίνονταν δημόσια, κι αντί να τον βάλουν φυλακή ή να τον απελάσουν, τον άφηναν ελεύθερο να συνεχίζει τις... επιδείξεις του σε μικρούς και μεγάλους!


Διαβάστε Περισσότερα »

«Απογειώνονται» τα εισιτήρια

Αυξήσεις και 25% αναμένονται στις τιμές των εισιτηρίων όλων των μέσων μαζικής μεταφοράς από το πρώτο τρίμηνο του 2013.
Συγκεκριμένα, το αργότερο μέχρι τον Μάρτιο η τιμή του εισιτηρίου για όλα τα μέσα θα «σκαρφαλώσει» από το 1,40 ευρώ στο 1,75 ευρώ, ενώ το εισιτήριο για λεωφορεία, τρόλεϊ και τραμ στο 1,50 από 1,20.

Και από τα super markets

Και από τα super markets θα πωλούνται τα εισιτήρια για τις αστικές συγκοινωνίες, καθώς ο ΟΑΣΑ απέκτησε την δυνατότητα χρήσης barcodes και επεξεργάζεται το ενδεχόμενο μιας τέτοιας συνεργασίας.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Ελεύθερου Τύπου, σε περίπτωση που συναφθούν συμφωνίες, τα εισιτήρια θα πωλούνται σε δεσμίδες των 10 εισιτηρίων με την μορφή shrink για ποσότητα 1.000.000 εισιτηρίων.
Διαβάστε Περισσότερα »

Σε τροχιά σύγκρουσης για την ιδιωτικοποίηση της ΛΑΡΚΟ


Ισχυρές οι αντιδράσεις των εργαζομένων για το «σπάσιμο» της εταιρίας σε «καλό» και «κακό» κομμάτι
 

Την ώρα που η κυβέρνηση επιλέγει το «σπάσιμο» της εταιρίας ΛΑΡΚΟ σε «καλό» και «κακό» κομμάτι προκειμένου να προσχωρήσει στην ιδιωτικοποίησή της συναντά ισχυρές αντιδράσεις των εργαζομένων, που είναι πιθανό να οδηγήσουν σε απεργιακές κινητοποιήσεις και αναστολή των παραγωγικών δραστηριοτήτων της εταιρείας.
Οι εργαζόμενοι δεν θέλουν να διαταραχθεί η σημερινή νομική της εταιρίας προχωρώντας στην οδό της αποκρατικοποίησης. Στο πλαίσιο αυτής της αντιπαράθεσης ήρθαν στη δημοσιότητα στοιχεία για την οικονομική κατάσταση της εταιρίας που έχουν ως εξής:

1. Η ΛΑΡΚΟ έχει οφειλή ύψους 190,3 εκατ. ευρώ προς το Δημόσιο από διαφορές φορολογικού ελέγχου. Το κύριο μέρος αυτού του ποσού αφορά στην απόρριψη από τις φορολογικές αρχές των ζημιών που είχε υποστεί η εταιρεία από πράξεις hedging, λόγω διακυμάνσεων στις διεθνείς τιμές του νικελίου. Η ΛΑΡΚΟ έχει προσφύγει στη Δικαιοσύνη και ήδη, στις 19 Σεπτεμβρίου 2011 και στις 6 Μαρτίου 2012, εκδικάσθηκαν από το Διοικητικό Εφετείο οι προσφυγές της και εκκρεμεί η έκδοση των σχετικών αποφάσεων. Ο νομικός σύμβουλος της ΛΑΡΚΟ, σε επιστολή του προς τον ορκωτό ελεγκτή της εταιρείας, αναφέρει ότι η εταιρεία θα δικαιωθεί δικαστικώς για το μεγαλύτερο μέρος των φορολογικών διαφορών που έχουν καταλογιστεί και οπωσδήποτε για τις ζημιές από πράξεις hedging. Σημειωτέον, εξάλλου, ότι η ΛΑΡΚΟ έχει καθυστερούμενες απαιτήσεις από το Δημόσιο δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ, λόγω «παγώματος» των επιστροφών εξαγωγικού ΦΠΑ.
Σε σχέση με τις οφειλές προς τη ΔΕΗ, που προκύπτουν από τη μεγάλη αύξηση των τιμολογίων ρεύματος με τα οποία χρεώνεται η ΛΑΡΚΟ από το 2005 και μετά, η ΛΑΡΚΟ βρίσκεται ένα βήμα προ της δικαίωσής της από τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας. Ήδη σχετική προσωρινή απόφαση της ΡΑΕ δικαιώνει τον έτερο μεγάλο βιομηχανικό καταναλωτή, την εταιρεία Αλουμίνιο της Ελλάδος, και υποχρεώνει τη ΔΕΗ να μειώσει το τιμολόγιο παροχής ρεύματος στα επίπεδα των 42 ευρώ. Ανάλογη απόφαση από τη ΡΑΕ αναμένεται να εκδοθεί και για τη ΛΑΡΚΟ.
Οι υπόλοιπες οφειλές της ΛΑΡΚΟ προς το Δημόσιο και την «παλαιά» ΛΑΡΚΟ εξυπηρετούνται κανονικά. Το 2011 η ΛΑΡΚΟ πλήρωσε έναντι των οφειλών αυτών 5,89 εκατ. ευρώ και ήδη έχουν μειωθεί σε 57,45 εκατ. ευρώ.
2. Η ΛΑΡΚΟ λειτουργεί με αρνητικά ίδια κεφάλαια, κυρίως λόγω των ζημιών εκατοντάδων εκατ. ευρώ, που υπέστη έως και το 2009 από πράξεις hedging. Οι ζημιές αυτές υπήρχαν και το 2009, όταν μάλιστα η εταιρεία λειτουργούσε στο 35% της παραγωγικής της δυνατότητας.
3. Το 2011, τα κέρδη προ φόρων τόκων και αποσβέσεων της ΛΑΡΚΟ έφθασαν τα 33 εκατ. ευρώ και η εταιρεία ενέγραψε αποσβέσεις άνω των 17 εκατ. ευρώ, παρουσιάζοντας καθαρά κέρδη 6,6 εκατ. ευρώ. Από το 2000 και μετά η εταιρεία σχηματίζει ανελλιπώς αποσβέσεις. Τα σημαντικά καθαρά κέρδη της τελευταίας διετίας έχουν εμφανισθεί στους ηλεγμένους από ορκωτούς ισολογισμούς ΜΕΤΑ το σχηματισμό των απαιτούμενων βάσει του νόμου αποσβέσεων και είναι απολύτως... πραγματικά.
4. Οι δαπάνες προσωπικού στο εργοστάσιο της ΛΑΡΚΟ ανά τόνο νικελίου μειώθηκαν το 2011 κατά 22%. Οι δαπάνες μισθοδοσίας αντιστοιχούν στο 17% του κόστους παραγωγής, ποσοστό συγκρίσιμο με τα διεθνή δεδομένα αντίστοιχων εταιρειών του κλάδου. Η διοίκηση της ΛΑΡΚΟ ανακοίνωσε από τις 12 Ιανουαρίου 2012 μειώσεις αποδοχών κατά 25%, οι οποίες όμως απαγορεύθηκαν με προσωρινή διαταγή του Μονομελούς Πρωτοδικείου Λαμίας και εκκρεμεί αντίστοιχη αγωγή των εργαζομένων, που θα συζητηθεί στις 8 Φεβρουαρίου 2013. Στο μεταξύ, όμως, η διοίκηση της ΛΑΡΚΟ άρχισε διαπραγμάτευση με τα σωματεία για νέα Επιχειρησιακή Σύμβαση Εργασίας, με αντικείμενο ισοδύναμες περικοπές αποδοχών, η οποία εξακολουθεί να βρίσκεται σε εξέλιξη.
Διαβάστε Περισσότερα »

Τα επεισόδια της Ύδρας και οι «ουρές» τους

Tα πρωτοφανή επεισόδια που διαδραματίστηκαν στην Ύδρα, όταν κλιμάκιο του ΣΔΟΕ επιχείρησε να ελέγξει υπόθεση φοροδιαφυγής και να εφαρμόσει το νόμο...
δεν χαρακτηρίζουν σε καμία περίπτωση τη συντριπτική πλειοψηφία των κατοίκων του νησιού αλλά και τον ιστορικό αυτό τόπο.

Αποτελούν την κορυφή του παγόβουνου μιας νοοτροπίας ανομίας που χαρακτηρίζει ορισμένους τοπικούς πολιτικούς παράγοντες. Αυτοί άλλωστε πρωταγωνίστησαν στα επεισόδια εις βάρος των κρατικών λειτουργών που θέλησαν να εφαρμόσουν το νόμο.

Όλα ξεκίνησαν χθες, όταν κλιμάκιο του ΣΔΟΕ επιχείρησε να ελέγξει παραλιακή ψαροταβέρνα στο νησί. Στον έλεγχο που διενεργήθηκε αποκαλύφθηκε ότι σε 11 τραπέζια δεν είχαν κοπεί αποδείξεις. Υπεύθυνη σύμφωνα με το νόμο ήταν μία ηλικιωμένη η οποία όμως επικαλέστηκε πρόβλημα υγείας κατά τη μεταφορά της στο τοπικό αστυνομικό τμήμα και τη θέση της τελικά πήρε ο γιος της ενώπιον του νόμου. Από εκεί και πέρα αρχίζει να διαδραματίζεται μία απίστευτη ιστορία.

50-70 άτομα, με την καθοδήγηση και ενθάρρυνση τοπικών πολιτικών παραγόντων, περικύκλωσαν το αστυνομικό τμήμα, εμπόδισαν τη μεταφορά στον Πειραιά, με τη διαδικασία που προβλέπει το αυτόφωρο, του υπεύθυνου του καταστήματος. Μάλιστα δεν δίστασαν να προπηλακίσουν τους υπαλλήλους του ΣΔΟΕ, που τον συνόδευαν, αλλά και το πλήρωμα του ιπτάμενου δελφινιού.

Όταν οι άνδρες του ΣΔΟΕ επέστρεψαν στο αστυνομικό τμήμα, βρέθηκαν πολιορκούμενοι από τα ίδια άτομα που μάλιστα έκοψαν το ρεύμα και την παροχή νερού από το αστυνομικό τμήμα. Πρωταγωνιστές στις διαμαρτυρίες, στελέχη της νυν δημοτικής αρχής αλλά και της προηγούμενης.

Τελικά η μεταγωγή του υπευθύνου του καταστήματος έγινε την επόμενη μέρα και αφού μετέβησαν στην Ύδρα άνδρες των ειδικών δυνάμεων της ΕΛ.ΑΣ για να επιβάλουν την τάξη και να λύσουν την πολιορκία του αστυνομικού τμήματος.

Παράπλευρη απώλεια η δυσφήμιση του νησιού από τη συμπεριφορά ορισμένων ακραίων στοιχείων αλλά και η απόφαση της πλοιοκτήτριας εταιρείας των ταχυπλόων που εξυπηρετούν την Ύδρα, να διακόψει τα δρομολόγιά της από και προς το νησί, επικαλούμενη λόγους ασφαλείας. Παράλληλα κατέθεσε και μήνυση στο Λιμεναρχείο για την επίθεση εναντίον του πληρώματος του ταχυπλόου και την παρεμπόδιση της αναχώρησής του.

Όλα αυτά όμως συνδέονται με ένα ιδιότυπο καθεστώς που έχει επιβληθεί στο νησί. Δεν είναι τυχαίο ότι οι πρωταγωνιστές και καθοδηγητές της κίνησης υπεράσπισης της ανομίας, είχαν και έχουν πρωταγωνιστικούς ρόλους σε αυτό το καθεστώς. Σημερινοί και χθεσινοί ''άρχοντες''.

Δεν είναι τυχαίο ότι ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ.Μαρκαντώνης και στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, με την απόφαση 498/2010 του Τριμελούς Πλημ/κείου Πειραιά, καταδικάστηκε σε φυλάκιση 2 μηνών για αυθαίρετες κατασκευές σε δημοτική έκταση. Καραμπινάτη υπόθεση και μείζον ηθικό ζήτημα.

Ο ίδιος, συνελήφθη να εισπράττει παρανόμως δύο μισθούς μετά από καταγγελία του δημοτικού συμβούλου κ.Τσακίρη. Εισέπραττε παράνομα το μισθό του Προέδρου αλλά και αυτόν της οργανικής του θέσης στην Εθνική Τράπεζα. Καμία κύρωση δεν έχει υποστεί ακόμα, αφού ο τότε Γ.Γ της Περιφέρειας Αττικής κ.Λιακόπουλος φρόντισε να τον ρίξει στα μαλακά αν και η υπόθεση ανοίγει ξανά οσονούπω. Και βέβαια αυτό δεν εμποδίζει τον Αντιπεριφερειάρχη Νήσων να συνεργάζεται...στενά με τον κ.Μαρκαντώνη.

Δεν είναι επίσης τυχαίο ότι ο πρώην Δήμαρχος κ.Αναστόπουλος τέθηκε σε αργία και δεν συμμετέχει πλέον στο Δημοτικό Συμβούλιο αφού εκκρεμεί σοβαρή υπόθεση εις βάρος του στη Δικαιοσύνη.

Και φυσικά δεν είναι τυχαίο ότι το Λύκειο της Ύδρας αποτελεί τον πρωταθλητή, ανά την Επικράτεια, στον αριθμό των δυσλεκτικών μαθητών. Τις δύο τελευταίες περιόδους οι μαθητές με πιστοποιητικά δυσλεξίας, αγγίζουν το 50 τοις εκατό.....Και φυσικά δεν εξετάζονται μαζί με τα άλλα παιδιά στις Πανελλήνιες εξετάσεις για την εισαγωγή τους στα Πανεπιστήμια.

Για την υπόθεση, διενεργείται ήδη έρευνα από τον Εισαγγελέα κ.Σακελάκο, ενώ ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης κ.Κουμέντος, και στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, έχει...λάμψει δια της αδράνειάς του. Και θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον να ελεγχθούν όλες οι περιπτώσεις, κατά πόσο είναι νόμιμες αλλά και να δούμε ποιοι είναι οι μαθητές που έκαναν χρήση των πιστοποιητικών δυσλεξίας. Το κυριότερο, ποια είναι η οικογενειακή τους σχέση με συγκεκριμένους πολιτικούς παράγοντες του νησιού.

Γίνεται αντιληπτό ότι τα επεισόδια της Ύδρας, με αφορμή τις φορολογικές παραβάσεις ενός επιχειρηματία, έχουν ευρύτερο υπόβαθρο.

Είναι ένα μήνυμα προς το Κράτος και τα αρμόδια όργανα της Πολιτείας που μεταφράζεται στο«Μην τολμήσετε να έρθετε να μας ελέγξετε». Και φυσικά αυτό δεν αφορά τους επαγγελματίες και τη συντριπτική πλειοψηφία των επιχειρηματιών που είναι νόμιμοι, αλλά αυτούς που έχουν μετατρέψει την ανομία σε ζήτημα επιβίωσης. Προσωπικής και πολιτικής.

Υπάρχουν πολλά και πολλοί που φοβούνται γιατί προφανώς έχουν ''σκελετούς'' στις ντουλάπες τους. Τρέμουν τον έλεγχο και τη διερεύνηση υποθέσεων διαχείρισης αλλά και των «καρμπόν» αναθέσεων της μεταφοράς νερού στο νησί (Αμαρτωλή ιστορία την είχε χαρακτηρίσει ο νυν Δήμαρχος...αλλά τη συνέχισε). Μία ανάλογη έρευνα του ΣΔΟΕ σε όλους τους εμπλεκόμενους ίσως φώτιζε πολλά.

Τα ερωτήματα όμως είναι αμείλικτα:

Όταν κόβονται μισθοί και συντάξεις, μπορούμε να καλύπτουμε την ανομία και τη φοροδιαφυγή;

Ισχύουν οι νόμοι για όλους ή υπάρχει ιδιότυπο καθεστώς ασυλίας για ορισμένους;
Διαβάστε Περισσότερα »

ΕΚΑΣ: Από τα 65 έτη και πάνω – Καμία περικοπή στις συντάξεις των 700 ευρώ

Σε συνέντευξη στην εφημερίδα «Επενδυτής» ο Υπουργός Εργασίας ανοίγει τα χαρτιά του όσον αφορά τις κοστολογημένες προτάσεις που παρέδωσε στον... Γιάννη Στουρνάρα και αφορούν τις περικοπές ύψους 5 δισ ευρώ.

Ο Γιάννης Βρούτσης υποστήριξε ότι ΕΚΑΣ θα πρέπει να παίρνουν μόνο όσοι έχουν συμπληρώσει το 65ο έτος.

«Στην περίπτωση του ΕΚΑΣ ισχύουν ήδη τα αντικειμενικά, εισοδηματικά κριτήρια. Υπάρχει και βέβαια η πρόταση – σενάριο να καταβάλλεται το ΕΚΑΣ μόνο σε όσους έχουν συμπληρώσει τα 65ο έτος της ηλικίας»

Τονίζει κατηγορηματικά πως δεν πρόκειται να γίνουν μειώσεις στους χαμηλοσυνταξιούχους. «Σας διαβεβαιώ ότι στα σενάρια που επεξεργάστηκαν οι υπηρεσίες του υπουργείου μας δεν περιλαμβάνονται περικοπές στο μηνιαίο ύψος συντάξεων των 700 ευρώ» σημειώνει ο υπουργός εργασίας.

Ωστόσο εκφράζει την διαφωνία για τα σενάρια που θέλουν να αυξάνονται τα όρια ηλικίας καθώς εκτιμά πως δεν θα υπάρξουν οφέλη από μια τέτοια απόφαση.

«Δεν βλέπω ότι κάτι τέτοιο είναι σκόπιμο, ενώ έχει και αμφίβολο αποτέλεσμα. Είναι όμως ώρα να κάτσουμε και να δούμε τον τρόπο με τον οποίο μπορούν να διορθωθούν στρεβλώσεις στο εσωτερικό τους».

Ο υπουργός εργασίας εκτιμά πως αν πολίτες βλέπουν αποτελέσματα από τις θυσίες στις οποίες υποβάλλονται τότε και οι αντιδράσεις τους θα είναι διαφορετικές. «Έχω την πεποίθηση ότι οι ασφαλισμένοι και οι συνταξιούχοι, αλλά και όλοι οι πολίτες είναι διατεθειμένοι να υποστούν σκληρές θυσίες, εάν πειστούν ότι αυτές επιμερίζονται σε όλους με δίκαιο τρόπο» επισημαίνει ο Γιάννης Βρούτσης.
Διαβάστε Περισσότερα »

Λουκέτο στη Δ.Ο.Υ Θήβας!!!


Έτοιμο είναι σχέδιο του υπουργείο οικονομικών για το κλείσιμο 117 εφοριών σε ολόκληρη την χώρα. Σύμφωνα με την «Ημερησία» από τις 287 Δημόσιες Οικονομικές υπηρεσίες θα παραμείνουν τελικά 80 σε ολόκληρη της χώρα από τις οποίες οι 30 θα είναι στην Αττική.

Οι 3000 υπάλληλοι που εργάζονται στις εφορίες που θα μπει λουκέτο θα ενταχθούν στον φορολογικό έλεγχο για την πάταξη της φοροδιαφυγής.

Παράλληλα γίνεται προσπάθεια προκειμένου οι φορολογούμενοι να πληρώνουν όλες τις συναλλαγές τους με την εφορία στις τράπεζες.

Το σχέδιο του υπουργείου οικονομικών

• Το πρώτο μεγάλο κύμα καταργήσεων και συγχωνεύσεων έρχεται την 1η Οκτωβρίου. Μπαίνει «λουκέτο» σε 50 εφορείες μεταξύ των οποίων 14 στην Αττική. Μεταξύ των οποίων κλείνουν οι ΔΟΥ σε Χολαργό – Μοσχάτο – Αργυρούπολη - Α. Λιόσια – Κορωπί – Ιλιον – Κορωπί – Πετρούπολη – Καλλιθέα και σε 4 εφορίες της Αθήνας (ΙΕ, ΙΘ, ΚΒ και ΚΓ)

• 1η Νοεμβρίου «λουκέτο» σε 49 εφορίες οι 10 στην Αττική. Κλείνουν οι εφορείες σε Βύρωνα, Γαλάτσι, Ζωγράφου Χαϊδάρι, Ν. Ηράκλειο και Ν. Φιλαδελφείας.

• 1Η Δεκεμβρίου κλείνουν 18 ΔΟΥ όπως του Αγίου Στεφάνου, του Λαυρίου, των Μεγάρων, της Θήβας, του Ξυλοκάστρου, 4 εφορίες στην Αχαΐα και 5 στην Μαγνησία
Διαβάστε Περισσότερα »

Πετρέλαιο: 1,40 για τους Έλληνες, 0,95 για τους Γερμανούς...

Την ώρα που οι Έλληνες ετοιμάζονται για έναν πολύ δύσκολο Χειμώνα, που πιθανότατα θα τον περάσουν χωρίς θέρμανση, σε άλλη μια χώρα της Ευρώπης οι πολίτες της διαμαρτύρονται για τις τιμές του πετρελαίου.
Όσο και αν φαίνεται περίεργο, οι Γερμανοί διαμαρτύρονται, καθώς η λιανική τιμή πώλησης του πετρελαίου έφτασε τα...
95 λεπτά το λίτρο, υψηλότερη τιμή από το 2008, όταν είχε αγγίξει τα 98 λεπτά.
Σύμφωνα με την εφημερίδα “Τα Νέα”, περίπου 6.000.000 νοικοκυριά στη Γερμανία χρησιμοποιούν το πετρέλαιο θέρμανσης ως καύσιμο και η πλειοψηφία τους ανεφοδιάζεται το καλοκαίρι, όταν οι τιμές συνήθως σημειώνουν πτώση.
Αξίζει να σημειωθεί ότι τον Ιούνιο το πετρέλαιο θέρμανσης στη Γερμανία, κόστιζε μόλις 80 λεπτά.
Οι συγκρίσεις με την Ελλάδα της φτώχειας είναι φυσικά πικρές. Στη Γερμανία της ευημερίας, η τιμή διατηρείται κάτω από το 1 ευρώ, ενώ εμείς ετοιμαζόμαστε λόγω της εξίσωσης του φόρου να πληρώσουμε από 1,40 μέχρι 1,45 ευρώ το λίτρο.
Όπως σημειώνεται στο δημοσίευμα, αυτό σημαίνει ότι ο Γερμανός θα αγοράζει με 1.900 ευρώ 2000 λίτρα και ο Έλληνας με τα ίδια χρήματα… 1300 λίτρα!
Οι διαφορές όμως δεν σταματούν εδώ. Το τοπίο στην Ελλάδα σχετικά με τη θέσπιση επιδόματος για όσους δεν θα μπορούν να αγοράσουν πετρέλαιο, παραμένει θολό.
Την ίδια στιγμή, η Γερμανία επεξεργάζεται σχέδιο αντικατάστασης των παλιών καυστήρων πετρελαίου και φυσικού αερίου, ώστε να μην επιβαρυνθούν παραπάνω οι πολίτες της.
Μπορεί λοιπόν το Χειμώνα να χρειαστούμε κουβέρτες, ωστόσο θα μπορούμε να κοιμόμαστε ήσυχοι. Οι Γερμανοί που είναι φίλοι μας αγοράζουν πετρέλαιο σε πολύ χαμηλές τιμές…
news247
Διαβάστε Περισσότερα »

ΚΟΚΚΙΝΟ ΒΟΙΩΤΙΑΣ- ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΚΑΝΝΑΒΗΣ

 
Συνελήφθη 36χρονος  για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης στο Κόκκινο Ορχομενού Βοιωτίας
 Κατασχέθηκαν συνολικά – 8– δενδρύλλια και τρεις (3) συσκευασίες, που περιείχαν ακατέργαστη κάνναβη και σπόρους κάνναβης
  

Συνελήφθη, σήμερα (18-08-2012) το πρωί στο Κόκκινο Ορχομενού Βοιωτίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, ένας 36χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για κατοχή ακατέργαστης κάνναβης καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης.
Ειδικότερα, έπειτα από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση πληροφοριών που αφορούσαν σε καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης, οι αστυνομικοί εντόπισαν προ τριημέρου σε περιφραγμένο οικόπεδο, ιδιοκτησίας του 36χρονου, εντός του οικισμού Κόκκινου Βοιωτίας, οκτώ (8) καλλιεργούμενα δενδρύλλια κάνναβης.
    
Ο χώρος άμεσα τέθηκε υπό συνεχή επιτήρηση και σήμερα το πρωί ο 36χρονος προέβη στην περιποίηση (πότισμα) των δενδρυλλίων κάνναβης και συνελήφθη επ’ αυτοφώρω από τους ενεδρεύοντες  αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών.
Συνολικά εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν (8) δενδρύλλια κάνναβης, ύψους από (0,90) έως (2,00) μέτρα περίπου, τα οποία ο δράστης καλλιεργούσε σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο εντός του οικοπέδου.
Επιπλέον σε έρευνα που διενεργήθηκε σε τροχόσπιτο που διαμένει ο 36χρονος στο ανωτέρω οικόπεδο, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
  • Μία αυτοσχέδια νάιλον συσκευασία που περιείχε ακατέργαστη κάνναβη (σε μορφή αποξηραμένων φύλλων), μεικτού βάρους (17) γραμμαρίων.
  • Μία συσκευασία καπνού που περιείχε ακατέργαστη κάνναβη, μεικτού βάρους (8,5) γραμμαρίων.
  • Ένα  νάιλον σακουλάκι που περιείχε σπόρους κάνναβης.
Τις έρευνες και το προανακριτικό έργο διενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών, ενώ ο συλληφθείς θα οδηγηθεί σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ