Δευτέρα 20 Αυγούστου 2012

Απαγορεύονται οι «βόλτες» στα δάση μετά τη δύση του ηλίου - Σε ισχύ από τη Δευτέρα

Απαγόρευση κυκλοφορίας στα δάση μετά τη δύση του ηλίου - Σε ισχύ από τη Δευτέρα
Στην απόφαση να απαγορευθεί η κυκλοφορία στα δάση μετά τη δύση του ηλίου, οδηγήθηκε η κυβέρνηση μετά, μετά τα αλλεπάλληλα μέτωπα φωτιάς που ξέσπασαν τα τελευταία 24ωρα σε ολόκληρη τη χώρα.
Οπως ανακοίνωσε μετά από σύσκεψη στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης ο αρμόδιος υπουργός, Νίκος Δένδιας,η απαγόρευση, αφορά όλη τη χώρα, αλλά εξαρτάται κυρίως από την συνεργασία των πολιτών.
Το μέτρο ισχύει καθημερινά από τη δύση ως την ανατολή του ηλίου, αρχής γενομένης από τη Δευτέρα και για όσες ημέρες συνεχίσουν να πνέουν ισχυροί άνεμοι και ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιών παραμένει «πολύ αυξημένος», σύμφωνα με τις προγνώσεις της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.
Διαβάστε Περισσότερα »

Συγκλονίζει η επιστολή της αδελφής του δολοφονημένου ταξιτζή, στον Θεοφίλου

Συγκλονίζει η επιστολή της αδελφής του δολοφονημένου ταξιτζή στον Θεοφίλου
Μέσω μια ανοιχτής, συγκλονιστικής, επιστολής η Μαρία Μίχου, αδελφή του 53χρονου ταξιτζή που έπεσε νεκρός από τα πυρά των ληστών της τράπεζας της Πάρου, απευθύνεται στον κατηγορούμενο για την υπόθεση, Αναστάσιο Θεοφίλου και την οικογένειά του και αναρωτιέται... «γιατί δεν τον πυροβολήσατε στα πόδια;».
Απευθυνόμενη στον 30χρονο, στον οποίο μιλά σε πληθυντικό αριθμό, η κυρία Μίχα γράφει «είσαστε ένας κοινός ψυχρός δολοφόνος, ένας απατεώνας, ένας ληστής, ένας παλιάνθρωπος που κρύβεστε πίσω από τον τίτλο του Αναρχικού... Ένας άνανδρος φονιάς».
«Σκοτώσατε έναν άνθρωπο που την συγκεκριμένη ημέρα δούλευε από το προηγούμενο βράδυ στις 9 μέχρι την ώρα που τον σκοτώσατε μπαμπέσικα... Ήθελε μισή ώρα να τελειώσει η βάρδια του, να πάει στο σπίτι του... Ένας μεροκαματιάρης που δούλευε τίμια... Στα πόδια κύριε Θεοφίλου γιατί δεν ρίξατε να τον σταματήσατε; Γιατί; Θα σας πω γιατί... Γεννηθήκατε δολοφόνος έτσι απλά... κρίμα...», συνεχίζει.
Ακολουθεί όλη η επιστολή της Μαρίας Μίχα:
«Αυτό το παλικάρι που ατενίζει τον φωτογραφικό φακό με τόση νηφαλιότητα, να το χαίρονται οι γονείς που το έκαναν...
Την ωραία διαπαιδαγώγηση που του πρόσφεραν ώστε να βγει ένας χρήσιμος άνθρωπος στην κοινωνία... Εύγε!!!
Και μετά τον έστειλαν πανεπιστήμιο και μάλιστα στη Θεολογική Σχολή. ...Για να μάθει εκεί πώς να αγαπάει αλλά και να βοηθάει τον πλησίον του... Τα έμαθε τόσο καλά το καλό αυτό παιδί ...που είπε μια μέρα... Ρε!! Εγώ είμαι πολύ έξυπνος δεν είμαι σαν τα άλλα ζώα τους συνανθρώπους μου που δουλεύουν και τους εκμεταλλεύεται αυτό το άτιμο καπιταλιστικό κράτος... Γιατί να δουλεύω; Θα κάνω ληστειούλες, θα σκοτώνω τους βλάκες που θα με εμποδίζουν και ΟΚ, μετά θα ζω σαν βασιλιάς!!! Ευτυχισμένος, άνετος, ωραίος...
Μια χαρά τα μάθατε στο Πανεπιστήμιο κε Θεοφίλου!!! Μπράβο σας ... όμως κάνατε καλή δουλειά στην Πάρο... 4 σφαίρες ευχαριστηθήκατε να πυροβολείτε... καλός σκοπευτής, άριστος!!! Ρίξατε μια στο χέρι, 2 στο στήθος, την τέταρτη στο κεφάλι... Για ποιο λόγο τη ρίξατε; Τι φοβηθήκατε; Μήπως σηκωθεί να σας κυνηγήσει;;;
Δεν φοβηθήκατε κε Θεοφίλου... απλώς είσαστε ένας κοινός ψυχρός δολοφόνος, ένας απατεώνας, ένας ληστής, ένας παλιάνθρωπος που κρύβεστε πίσω από τον τίτλο του Αναρχικού... Ένας άνανδρος φονιάς!!!!
Κε Θεοφίλου... σκοτώσατε έναν άνθρωπο που την συγκεκριμένη ημέρα δούλευε από το προηγούμενο βράδυ στις 9 μέχρι την ώρα που τον σκοτώσατε μπαμπέσικα... Ήθελε μισή ώρα να τελειώσει η βάρδια του, να πάει στο σπίτι του... Ένας μεροκαματιάρης που δούλευε τίμια... Στα πόδια κύριε Θεοφίλου γιατί δεν ρίξατε να τον σταματήσατε; Γιατί; Θα σας πω γιατί... Γεννηθήκατε δολοφόνος έτσι απλά... κρίμα... το παιδί του έχει ακριβώς την ίδια ηλικία με εσάς... Εύγε!!! Κε Θεοφίλου κάνατε καλή δουλειά!!! Πετύχατε άριστα τον στόχο σας! Αααα μην ξεχάσω... Για κοιτάξτε το σακίδιο σας... Μήπως σας έπεσε η Αγία Γραφή στην Πάρο;;; Σαν καλός χριστιανός και καλό παιδί που είστε».
Διαβάστε Περισσότερα »

Υπ.βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ: Αποκαλεί... τσουλάρες τους παπάδες, στηρίζει τον 30χρονο και ίσως να...σκότωνε! [ΦΩΤΟ]

Κύριε Τσίπρα τα ξέρετε όλα αυτά;

Αλγεινή εντύπωση έχει προκαλέσει το γεγονός ότι κάποια στελέχη της αριστεράς και του ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται να υποστηρίζουν έμμεσα ή άμεσα τον Αναστάσιο Θεοφίλου, ο οποίος συνελήφθη ως βασικός ύποπτος για την δολοφονία του άτυχου ταξιτζή στην Πάρο...




Μεταξύ αυτών και η κυρία Ξανθούλα Καρανίκα η οποία μέσα στον χαμό που έγινε στο προφίλ του 30χρονου στο facebook εμφανίστηκε ως αυτόκλητος υπερασπιστής του νεαρού.


Όπως αποκαλύπτει το parapolitika.gr, η Ξανθούλα Καρανίκα ήταν υποψήφια βουλεύτης με τον ΣΥΡΙΖΑ με την συνιστώσα "κοκκινοπράσινο δίκτυο" ενώ στις συζητήσεις που έκανε στο διαδίκτυο αποκάλεσε... τσουλάρες τους παπάδες, προφανώς στο ίδιο πνεύμα με τον σύντροφο της Πέτρο Τατσόπουλο που είχε αποκαλέσει gay τον Κολοκοτρώνη και μετά το απέδωσε στο γεγονός ότι φόραγε τις "διαδικτυακές του πιτζάμες" όπως είχε πει.


Επειδή όμως εμείς πιστεύουμε ότι ο κόσμος πρέπει να ξέρει τι ψηφίζει και ποιος είναι ο καθένας και η καθεμία που αρθώνει δημόσιο λόγο και απευθύνεται στους πολίτες, δεν πιστεύουμε σε πιτζάμες και κοστούμια, αλλά στην καθαρή σκέψη και την λογική που διέπει το κάθε δημόσιο πρόσωπο είτε μιλά δημόσια είτε ιδιωτικά.

Επιπλέον η κυρία Καρανίκα λέει πως αυτοί που ..μυξοκλαίνε για τον ταξιτζή είναι υποκριτές και μπορεί να μην είναι με κανένα φόνο , εκτός αν γινόταν ...εμφύλιος, που μάλλον θα ήταν υπέρ!

Ο κύριος Τσίπρας πρέπει να τα γνωρίζει αυτά για αυτό και τα δημοσιοποιούμε , καθώς ο καθένας μπορεί να πιστεύει σε ότι θέλει, αλλά όχι να υποστηρίζει ανθρώπους που είναι σε θέση να αφαιρέσουν ανθρώπινες ζωές!

Σε αυτό δεν χωρούν ιδεολογίες αλλά η κοινή λογική που πρέπει να διέπει κάθε ΑΝΘΡΩΠΟ!
Διαβάστε Περισσότερα »

Πως μπορείτε να δείτε που καίνε φωτιές αυτή την στιγμή στη χώρα μας;

Το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών δημιούργησε έναν ιστότοπο παρακολούθησης της εξέλιξης δασικών πυρκαγιών στην Ελλάδα...


Το site

Στη διεύθυνση http://papos.space.noa.gr/fend_static/ (που λειτουργεί ακόμη σε πιλοτικό στάδιο) οι χρήστες έχουν τη δυνατότητα δυναμικής λήψης και αξιοποίησης των δεδομένων του δορυφορικού σταθμού MSG SEVIRI (EUMETSAT), με σκοπό την παρακολούθηση των εν εξελίξει πυρκαγιών ανά 5' της ώρας, και την ανάκτηση πληροφοριών σχετικών με την εμφάνιση και την εξέλιξη πυρκαγιών παρελθόντων περιόδων, στο σύνολο της ελληνικής επικράτειας. Επίσης δίνεται η δυνατότητα αναπαραγωγής (σε μορφή video) της εξέλιξης των πυρκαγιών για διάστημα έως και 6 συνεχών ημερών και στο χρονικό παράθυρο που επιθυμεί ο χρήστης.

Οδηγίες

Η χρήση του web site απαιτεί να έχετε εγκατεστημένο στον υπολογιστή σας τον πλοηγό internet explorer Mozilla Firefox ή Google Chrome. Με την είσοδό σας στον ιστότοπο το σύστημα βρίσκεται σε λειτουργία Real Time και Now casting. Άρα με την πρώτη ανίχνευση πυρκαγιάς ανά το Πανελλήνιο και εφόσον διατηρείτε το σύστημα σε συνεχή λειτουργία θα έχετε αμέσως την αντίστοιχη εγγραφή στην οθόνη του υπολογιστή σας επί του χάρτη, καθώς και στο σχετικό πίνακα που δίνει τα meta data της παρατήρησης.

Τα κίνητρα

Η συγκεκριμένη υπηρεσία δημιουργήθηκε για την έγκαιρη ανίχνευση των πυρκαγιών και την απεικόνιση των κρίσιμων γεγονότων πυρκαγιάς σε όλη τη χώρα με σκοπό τον καλύτερο συντονισμό των επιγείων και εναέριων δυνάμεων κατάσβεσης. Προσφέρει επίσης δεδομένα για τον χρόνο έναρξης και εξέλιξης μιας πυρκαγιάς (τρόπος εξάπλωσης) αλλά και την ταχεία αποτίμηση σε ημερήσια, εβδομαδιαία, και εποχική βάση του μεγέθους της καταστροφής έστω και σε προσεγγιστική βάση.
Διαβάστε Περισσότερα »

Στον Λεβαδειακό ο Ζρέικ


Γίνεται «πράσινος» ο Ζρέικ
Σήμερα ή το αργότερο αύριο θα έχει ολοκληρωθεί η μεταγραφή του Αχμάντ Ζρέικ στον Λεβαδειακό. Ο Λιβανέζος εξτρέμ έχει επιστρέψει πατρίδα του για να συγκεντρώσει τα απαραίτητα έγγραφα, ώστε να ολοκληρωθεί η μεταγραφή του.

Ο 22χρονος μεσοεπιθετικός έκλεψε τις εντυπώσεις στο διάστημα που δοκιμαζόταν και μαζί με την ταυτόχρονη συνύπαρξη των Πόι, Ναπολεόνι, Ροτζέριο, Βασιλείου, Ακόστα και Ζαουί δημιουργούν μια εξαιρετική μεσοεπιθετική γραμμή για τους Βοιωτούς.

Με την απόκτησή του Ζρέικ ολοκληρώνονται, εκτός απροόπτου, οι μεταγραφές για την ομάδα του Γιώργου Παράσχου.

Επίσης, έχει αναπτυχθεί έντονη φημολογία ότι ο Στέφανο Ναπολεόνι θα ανανεώσει το συμβόλαιό του με τον Λεβαδειακό, αφού έχει έρθει σε πλήρη συμφωνία με τον Γιάννη Κομπότη.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ανεβαίνουν νομικές και αστυνομικές Σχολές, πέφτουν οι πολυτεχνικές

 
 
Την τελευταία εβδομάδα του Αυγούστου αναμένεται να ανακοινωθούν οι βάσεις εισαγωγής για τα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ της χώρας, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες από το υπουργείο Παιδείας.

Οι αρμόδιες υπηρεσίες εκτιμούν ότι θα έχουν τη δυνατότητα να δώσουν στους υποψηφίους και τους γονείς τους, που η αγωνία τους έχει φτάσει στο κατακόρυφο, την τελευταία εβδομάδα του Αυγούστου, τις βάσεις εισαγωγής, με πιθανότερη ημερομηνία την ερχόμενη Δευτέρα 27 του μήνα.

Σύμφωνα με όλα τα στοιχεία, οι βάσεις θα είναι φέτος πολλών ταχυτήτων, καθώς θα λειτουργήσει το περίφημο «ασανσέρ» των βάσεων, με άλλες σχολές να ανεβαίνουν, όπως Νομικές και Παιδαγωγικές, και άλλες, όπως οι Πολυτεχνικές, να πέφτουν, ενώ η είσοδος σε ξενόγλωσσα τμήματα αναμένεται να είναι δυνατή με βαθμούς κάτω από τη βάση.

Αναλυτικά, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, αναμένεται:

- Στο 1ο Επιστημονικό Πεδίο και στις κλίμακες των βαθμών πρόσβασης από 18-20 υπάρχει μια σημαντική αύξηση των υποψηφίων που θα διεκδικήσουν τις περιζήτητες σχολές, δηλαδή τις Νομικές, τις Ψυχολογίες και τις Φιλολογίες, αλλά και μια γενική μείωση στον αριθμό των υποψηφίων κατά 2.000 άτομα.

Θα παρατηρηθεί επομένως αύξηση των βάσεων στις συγκεκριμένες σχολές της τάξεως των 200 - 400 μορίων, η οποία όμως θα σβήνει προς τις χαμηλότερες βαθμολογικές κλίμακες και θα αποσβεστεί στα χαμηλόβαθμα ΤΕΙ και ΑΕΙ του 1ου Επιστημονικού Πεδίου, με αναμενόμενη βάση για τα τελευταία ΑΕΙ και ΤΕΙ περί τα 10.500 μόρια.

- Στο 2ο και στο 4ο Επιστημονικό Πεδίο θα παρατηρηθούν πτωτικές τάσεις οι οποίες θα είναι μικρότερες στα μεγάλα αστικά κέντρα και σημαντικά μεγάλες στα ΑΕΙ της Περιφέρειας, μέχρι τα τμήματα με περυσινή βάση εισαγωγής περί τα 12.500 μόρια. Η βάση για το τελευταίο ΑΕΙ θα είναι λίγο κάτω από τα 10.000 μόρια (Δασολογίας Θράκης) και για το τελευταίο ΤΕΙ λίγο πάνω από τα 6.500 μόρια (Γεωτεχνολογίας Δ. Μακεδονίας).

- Στο 3ο Επιστημονικό Πεδίο, παρά τις χαμηλότερες επιδόσεις των υποψηφίων στα Μαθηματικά, τη Φυσική και τη Χημεία, το γεγονός ότι υπάρχει αύξηση του αριθμού των υποψηφίων κατά 1.000 στη Θετική Κατεύθυνση δεν θα διαφοροποιήσει αισθητά την εικόνα των βάσεων.

Η εκτίμηση είναι ότι οι βάσεις στα ΑΕΙ θα κινηθούν στα περσινά επίπεδα ελαφρώς αυξημένες για τα ΑΕΙ από 50 έως 150 μόρια, λόγω των πολύ καλών επιδόσεων στο βασικό μάθημα του πεδίου, που είναι η Βιολογία. Η εικόνα θα αντιστραφεί από τα 13.500 μόρια και κάτω.
                   
- Στο 5ο Επιστημονικό Πεδίο, οι υποψήφιοι εξασφάλισαν καλύτερες επιδόσεις στο μάθημα των Αρχών Οικονομικής Θεωρίας, το οποίο είναι αυξημένης βαρύτητας, όμως το γεγονός ότι έχουμε 6% λιγότερους υποψηφίους συγκριτικά με πέρυσι δεν θα δημιουργήσει γενικά ανοδικές τάσεις.

Η εκτίμηση είναι ότι οι περιζήτητες οικονομικές σχολές στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη θα αυξηθούν ελαφρώς σε σχέση με τα περσινά επίπεδα (+50 μόρια) και θα ακολουθήσουν πτωτική τάση που θα φτάσει έως τα 150 μόρια στα χαμηλόβαθμα ΤΕΙ.

Το σημείο αντιστροφής της φοράς των βάσεων αναμένεται περί τα 14.000 μόρια. Εντυπωσιακά χαμηλές πάντως θα είναι οι βάσεις εισαγωγής στα τμήματα των Τουριστικών Επιχειρήσεων (<3.000 μόρια) στην Περιφέρεια. Το τελευταίο ΑΕΙ θα έχει βάση λίγο πάνω από τα 10.000 μόρια (Οργ. Και Διαχ. Αθλητισμού Πελοποννήσου) και το τελευταίο ΤΕΙ λίγο πάνω από τα 6.000 μόρια (Τοπικής Αυτοδιοίκησης Καλαμάτας).

Ακόμη, σημαντική πτώση αναμένεται σε όλα τα ανεξαιρέτως τα τμήματα που απαιτούν εξέταση σε ειδικά μαθήματα λόγω των πολύ χαμηλών επιδόσεων των υποψηφίων στα μαθήματα αυτά. Η πτώση θα ξεκινήσει από 300 μόρια και σε κάποιες περιπτώσεις αναμένεται να αγγίξει και τα 3.000 μόρια!

Οριακή μείωση αναμένεται να έχουμε στη βάση εισαγωγής στη Σχολή Ευελπίδων, λίγο μεγαλύτερη στις Υπαξιωματικών (ΣΤΥΑ, ΣΜΥ, ΣΜΥΝ) και αντίθετα πολύ μεγάλη αύξηση στις ειδικότητες της ΣΣΑΣ, των Αστυφυλάκων και στις ΑΕΝ, λόγω της σημαντικής μείωσης των θέσεων, αλλά και της αύξησης της ζήτησης.
Διαβάστε Περισσότερα »

Εντοπίστηκε στη Λαμία η γιάφκα του 30χρονου φονιά της Πάρου

Εντοπίστηκε στη Λαμία η γιάφκα του 30χρονου φονιά της Πάρου
Οι άνδρες της Αστυνομίας, μετά από εκταταμένες έρευνες κατάφεραν να εντοπίσουν το κρυσφήγετο του 30χρονου Αναστάσιου Θεοφίλου στη Λαμία.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο ιδιοκτήτης του ακινήτου όπου βρισκόταν το κρυσφύγετο τον αναγνώρισε από τις φωτογραφίες που έδωσε στη δημοσιότητα η ΕΛ.ΑΣ. και ειδοποίησε την Αστυνομία.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ο Πετσάλνικος διόρισε στο γραφείο του στη Βουλή τη μνηστή ανιψιού του


Ο Πετσάλνικος διόρισε στο γραφείο του στη Βουλή τη μνηστή ανιψιού του [εικόνα]
Τον διορισμό της μνηστής ενός ανιψιού του φέρεται να προώθησε ο πρώην πρόεδρος της Βουλής, Φίλιππος Πετσάλνικος, τοποθετώντας την ως «μετακλητή» στο γραφείο του στην Βουλή.
Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύει το alphafm.gr, ο Φίλιππος Πετσάλνικος εμφανίζεται να προωθεί διορισμούς υπαλλήλων στο γραφείο που διατηρεί στη Βουλή, όπως δικαιούται βάση της νομοθεσίας. Στο τελευταίο ΦΕΚ 367/31-7-2012, εμφανίζεται όμως το όνομα της κυρίας Καλύβα Όλγας του Χρήστου, η οποια έχει πτυχίο λυκείου, και τοποθετείται ως «μετακλητή» στο γραφείο του πρώην προέδρου.

Σύμφωνα με το alphafm.gr, η εν λόγω υπάλληλος είναι μνηστή του ανιψιού του κ. Πετσάλνικου, και γιου του Κωνσταντίνου Πετσάλνικου, ο οποίος είχε διατελέσει δήμαρχος Μακεδνών.
Διαβάστε Περισσότερα »

Έδωσαν 5ήμερη άδεια σε βαρυποινίτη που είχε κάνει πέντε φόνους και δεν γύρισε ποτέ

Δώσανε πενθήμερη άδεια σε βαρυποινίτη που είχε κάνει πέντε φόνους και δεν γύρισε
Εξαφανισμένος παραμένει μετά την πενθήμερη άδειά του ο βαρυποινίτης Μιχάλης Μακρυγιάννης. Πρόκειται για έναν κακοποιό, καταδικασμένο για πέντε δολοφονίες και σωρεία άλλων εγκλημάτων, ο οποίος πήρε άδεια από το συμβούλιο φυλακών της Λάρισας, ωστόσο δεν γύρισε ποτέ.
Ο Μιχάλης Μακρυγιάννης ήταν καταδικασμένος σε τετράκις ισόβια, για πέντε δολοφονίες, τρεις απόπειρες ανθρωποκτονίας, τραυματισμούς, μια σειρά από ένοπλες ληστείες και ανταλλαγή πυροβολισμών με αστυνομικούς και σωρεία άλλων εγκληματικών πράξεων.
Όπως μεταδίδει το protothema.gr, ο γνωστός βαρυποινίτης δεν δραπετεύει για πρώτη φορά καθώς τον Αύγουστο του 2006 πάλι μετά από πενθήμερη άδεια, δεν επέστρεψε στις φυλακές Αλικαρνασσού. Τελικά συνελήφθη στις 18 Οκτωβρίου 2007 στο Χαϊδάρι μαζί με άλλους δύο κακοποιούς.
Ο γνωστός κακοποιός μαζί με την σπείρα του και με τους αδελφούς Παλαιοκώστα είχαν διαπράξει ληστείες τραπεζών. Το 1985 στις 20 Δεκεμβρίου είχε σκοτώσει έξω από ένα μπαρ τον σερβιτόρο Σπύρο Βαλταδώρο. Οχτώ χρόνια αργότερα, το 1993, στις 28 Οκτωβρίου, σκότωσε και τον φίλο του, Αντώνη Δημητρόπουλο, μέσα στο κέντρο «Χρυσή Νύχτα» στις Τρεις Γέφυρες. Μετά σκότωσε και τον ταμία του κέντρου, Στέλιο Χριστοδουλάκη, τραυματίζοντας παράλληλα άλλα δύο άτομα.
Στις 23 Δεκεμβρίου 1993 μαζί με τον Κώστα Τέγα με πέντε πυροβολισμούς επιτέθηκαν στην σύντροφό του, Αγγελική Τσενεμπή, η οποία πέθανε αργότερα στον Καναδά και δολοφόνησε και έναν φίλο του στον οποίο ανέθεσε να την μεταφέρει σε νοσοκομείο.
Στην συνέχεια διέπραξε σειρά ένοπλων ληστειών και συνελήφθη τελικά στις 20 Δεκεμβρίου 1994 μαζί με τον Τέγα σε ένα σπίτι στη Γαλάζια Ακτή.
Διαβάστε Περισσότερα »

Αντιδρά το Πακιστάν για τις «επιστροφές» των λαθρομεταναστών

Τελικά, φαίνεται πως το θράσος δεν έχει όρια. Ή τουλάχιστον το Πακιστάν αποφάσισε να διαλύσει κάθε έννοια λογικής, αφού η Ελλάδα δέχεται παρατηρήσεις από μεγάλη Πακιστανική εφημερίδα...
επειδή αποφασίστηκε –επιτέλους- να εφαρμοστεί ο νόμος και να προστατευθούν οι Έλληνες πολίτες –έστω και καθυστερημένα κι έπειτα από άγνωστο αριθμό εγκλημάτων και δολοφονιών που η Ελλάδα πλήρωσε με ανθρώπινο αίμα- από την ανεξέλεγκτη ροή των λαθρομεταναστών που εμμένουν να έρχονται σε μία χώρα που καταρρέει. Όπως είναι παράδοξη αυτή η εμμονή, άλλο τόσο παράξενη είναι και η «αντίδραση» της Πακιστανικής εφημερίδας για τον επαναπατρισμό έστω και αυτών των λίγων που έχει αρχίσει να εφαρμόζεται από την Ελλάδα. Σίγουρα είναι πολλά τα συμφέροντα και ίσως να είναι ακόμη περισσότερα -από όσο μπορούμε να φανταστούμε- τα χρήματα που «παίζονται» στο εμπόριο της μετακίνησης τεράστιων αριθμών Πακιστανών προς την Ελλάδα.

Αντιδρά η κυβέρνηση του Πακιστάν στο σχέδιο “Ξένιος Ζευς”

Αντιδράσεις ακόμα και στο εσωτερικό της κυβέρνησης του Πακιστάν προκαλεί η επιχείρηση ΞΕΝΙΟΣ ΖΕΥΣ της Ελληνικής Αστυνομίας για την απομάκρυνση των λαθρομεταναστών από τη χώρα. Σύμφωνα με δημοσίευμα της πακιστανικής εφημερίδας Daily Times, το υπουργείο Εσωτερικών του Πακιστάν απέστειλε έγγραφο προς το υπουργείο Εξωτερικών, διαμαρτυρόμενο για την αδυναμία της πρεσβείας στην Αθήνα να σταματήσει τις μαζικές απελάσεις Πακιστανών λαθρομεταναστών. Στο ίδιο έγγραφο, η αρμόδια Γενική Διεύθυνση Μετανάστευσης ζητά από το υπουργείο Εξωτερικών να απευθύνει προειδοποίηση προς την πακιστανική πρεσβεία της Αθήνας ώστε να λάβει μέτρα που θα αποτρέπουν τον μαζικό επαναπατρισμό των Πακιστανών λαθρομεταναστών!

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η πακιστανική πρεσβεία απέρριψε τις κατηγορίες, ισχυριζόμενη ότι οι δύσκολες οικονομικές συνθήκες στην Ελλάδα είναι υπεύθυνες για τον μαζικό επαναπατρισμό των πακιστανών μεταναστών.

Την ίδια στιγμή έρχονται στο φως της δημοσιότητας οι δηλώσεις του αυτοαποκαλούμενου προέδρου της πακιστανικής κοινότητας Tzavent Aslam, ο οποίος μάλλον θεωρεί ότι βρίσκεται σε συνοικία του Ισλαμαμπάντ και εκτοξεύει απειλές για «ιερό πόλεμο» (jihad) κατά της Ελλάδας.

Υπενθυμίζεται ότι ο Tzavent Aslam είχε συλληφθεί στις 6 Νοεμβρίου 2006 από την Ελληνική Αστυνομία κατόπιν εντάλματος σύλληψης της Interpol, προερχόμενο από το Πακιστάν με ημερομηνία έκδοσης 2 Σεπτεμβρίου, για «παράνομη μετανάστευση και λαθραία διακίνηση ανθρώπων», κατηγορία η οποία τιμωρείται στο Πακιστάν με ποινή φυλάκισης μέχρι 14 έτη. Αυτόκλητοι υπερασπιστές του Aslam εμφανίστηκαν τότε η γνωστή για τη μεροληψία της ΜΚΟ Διεθνής Αμνηστία και διάφορες αριστερές οργανώσεις, με επικεφαλής τον τότε πρόεδρο του ΣΥΝ Αλέκο Αλαβάνου, εξού και οι ευχαριστίες προς τον ΣΥΡΙΖΑ.

Φυσικά το λόγο πλέον έχουν οι εισαγγελικές αρχές αφού ο Tzavent Aslam παραβίασε το Νόμο (Άρθρο 184 Π.Κ. «Όποιος δημόσια με οποιονδήποτε τρόπο προκαλεί ή διεγείρει σε διάπραξη κακουργήματος ή πλημμελήματος τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι τριών ετών»).
Διαβάστε Περισσότερα »

ΕΜΠΟΡΟΠΑΝΗΓΥΡΗ ΘΗΒΑΣ 2012



23- 29 Αυγούστου η εμποροπανήγυρη Θήβας 2012 – Οι τροχονομικές διατάξεις κατά τη διάρκεια της εμποροπανήγυρης.

Στις 23 Αυγούστου (εννιάμερα της Παναγίας) ξεκινά και φέτος η εμποροπανήγυρη της Θήβας, παράλληλα με την πανήγυρη του Μητροπολιτικού Ναού της πόλης των Θηβών, που είναι αφιερωμένος στην Παναγία (Κοίμηση της Θεοτόκου).

Σύμφωνα με την απόφαση 269/2012 του Δημοτικού Συμβουλίου Θηβαίων ( η οποία έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Δήμου www.thiva.gr«Συζήτηση και λήψη απόφασης για την διεξαγωγή και οργάνωση της εμποροπανήγυρης στο Δήμο Θήβας έτους 2012») η εμποροπανήγυρη θα διεξαχθεί και πάλι στο κέντρο της πόλης των Θηβών στην οδό Πινδάρου (ξεκινώντας από την οδό Σκουρτανιώτου και καταλήγοντας στην οδό Μπέλλου) και θα διαρκέσει μέχρι τις 29 Αυγούστου 2012.

Η κλήρωσητων δικαιούχων εμπόρων και των θέσεων θα γίνει στις 22 Αυγούστου, μια μέρα πριν την έναρξη και τα είδη που θα πωλούνται, θα  είναι τα εξής: είδη ένδυσης - υπόδησης, κοσμήματα, είδη οικιακής χρήσης, CD, λουκουμάδες, χαλβά, κουδούνια και παραδοσιακά είδη δώρων, βιβλία κ.λ.π.

ΤΡΟΧΟΝΟΜΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ

     1. Τα κινούμενα επί της οδού Πινδάρου οχήματα θα κινούνται υποχρεωτικά στην οδό Δίρκης με την υφιστάμενη κατεύθυνση.
     2. Στο τμήμα της οδού Πινδάρου, από Οιδίποδος έως Αντιγόνης, θα υπάρχει ελεύθερος χώρος διέλευσης τουλάχιστον 4,00μ. για λόγους αποκλειστικά και μόνο πυρασφάλειας.
     3. Θα απαγορευτεί η στάθμευση στο ανωτέρω τμήμα της οδού Οιδίποδος.
     4. Τα ταξί θα εισέρχονται από την Επαμεινώνδου στην οδό Βουρδουμπά και θα μπορούν να σταθμεύουν και στις δύο πλευρές  του οδοστρώματος της οδού αυτής.
     5. Από την  οδό Κέβητος θα μπορούν να εισέρχονται αυτοκίνητα στην οδό Πινδάρου  αντίθετα από τη συνήθη πορεία, προκειμένου να έχουν πρόσβαση στα επικείμενα πάρκινγκ.
     6. Από την οδό Τσεβά μέχρι την οδό Μπέλλου  τα οχήματα θα κινούνται κανονικά.
     7. Όλοι οι κόμβοι με την οδό Πινδάρου θα διατηρηθούν μη εκμεταλλεύσιμοι  από εμπόρους σε όλο το πλάτος έκαστου κόμβου για την αποφυγή συνωστισμού πάγκων και οχημάτων.
     8. Θα απαγορευτεί  η στάθμευση στην οδό Πολυνείκους.
     9. Για την ασφαλή κίνηση των πεζών θα διατηρηθούν χαμηλές ταχύτητες ιδιαίτερα τις ώρες αιχμής.
   10. Οι προτεινόμενες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα συνοδευτούν από κατάλληλη σήμανση.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΓΙΟΡΤΗ ΚΡΕΜΜΥΔΙΟΥ ΣΤΙΣ ΘΕΣΠΙΕΣ!!!

Διαβάστε Περισσότερα »

Ο δολοφόνος της Πάρου ετοίμαζε χτύπημα στην Εθνική Τράπεζα της Λαμίας

Ο δολοφόνος της Πάρου ετοίμαζε χτύπημα στην Εθνική Τράπεζα της Λαμίας
Ο 29χρονος Αναστάσιος Θεοφίλου, φερόμενος δράστης της δολοφονίας του 53χρονου Δημήτρη Μίχα κατά τη διάρκεια ληστείας στην Πάρο, σχεδίαζε να χτυπήσει την Εθνική Τράπεζα στη Λαμία.
Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ Χρήστος Μανούρας είπε πως ο δράστης είχε μεταβεί στις 16 Αυγούστου με τρένο του ΟΣΕ στη Λαμία μέσω Λιανοκλαδίου και επέστρεψε δύο ημέρες αργότερα. Εκεί κατά τη διαμονή του παρακολουθούσε το υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας. Μάλιστα για να μην κινήσει υποψίες, ο Θεοφίλου είχε προσαρμόσει βιντεοκάμερα στη σέλα ποδηλάτου προκειμένου να καταγράφει ανενόχλητος τις κινήσεις έξω από την τραπεζα και τους γύρω δρόμους.
Το υλικό βρέθηκε κατά τη διάρκεια των ερευνών τις αστυνομίας και οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ εκτιμούν πως ο δράστης και οι συνεργάτες του ετοίμαζαν και νέο χτύπημα σε τράπεζα.
Ήδη στην περιοχή βρίσκεται κλιμάκιο της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας και χτενίζει την περιοχή αναζητώντας το κρησφύγετο του Αναστάσιου Θεοφίλου.
Οι αρχές πιστεύουν ότι αν βρουν το σπίτι που χρησιμοποίησε ο 29χρονος τις δυο ήμερες που είχε «εξαφανιστεί» στην περιοχή, θα συλλέξουν σημαντικά στοιχεία, πιθανόν και οπλισμό.
Αναβλήθηκε, για τις 22 Αυγούστου, δίκη στο αυτόφωρο τριμελές πλημμελειοδικείο, του Τάσου Θεοφίλου, ο οποίος κατηγορείται για συμμετοχή στη ληστεία και τη δολοφονία στην Πάρο.
Στη δίκη αυτή, αντιμετωπίζει μεταξύ άλλων την κατηγορία της αντίστασης κατά της αρχής και η αναβολή δόθηκε κατόπιν αιτήματος του ίδιου επειδή δεν έχει δικηγόρο.
Μάλιστα, ζήτησε τη βοήθεια δημοσιογράφων προκειμένου να έρθει σε επαφή με συγκεκριμένο δικηγόρο.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΠΑΣΚ ΒΟΙΩΤΙΑΣ:Καλό σου ταξίδι, Βαγγέλη …


Καλό σου ταξίδι, Βαγγέλη …
"Έφυγε", ξαφνικά σήμερα, από τη ζωή, ο αγαπημένος μας φίλος, συνάδελφος και σύντροφος Ευάγγελος Καντάς, Διευθυντής του Επαγγελματικού Λυκείου (ΕΠΑΛ) Λιβαδειάς, σε ηλικία μόλις 61 ετών.
Ο Βαγγέλης ξεχώριζε για το ήθος, τη συναίσθηση της προσωπικής και συλλογικής ευθύνης και της θυσίας κάτι που έκανε πράξη επί έτη, ως εκπαιδευτικός, ως Υποδιευθυντής και ως Διευθυντής του Τεχνικού Επαγγελματικού Λυκείου Λιβαδειάς.
Πάντα με το χαμόγελο, τη συνέπεια, την αποφασιστικότητα αλλά κυρίως με τη σεμνότητα που τον χαρακτήριζε έδωσε όλες του τις δυνάμεις για την Δημόσια Τεχνική Εκπαίδευση στο νομό μας, για το καθένα μαθητή και εκπαιδευτικό ξεχωριστά, χωρίς να κάμπτεται από τις δυσκολίες.
Δίδαξε εκπαιδευτικό ήθος ως στάση ζωής. Ο Βαγγέλης «έφυγε» αλλά αφήνει πίσω του άσβεστα τα ίχνη μιας παρουσίας που τίμησε τον ρόλο του Δασκάλου και αποτελεί συμβολικό παράδειγμα αναφοράς για όλους μας.
Στη σύζυγό του και συνάδελφό μας Ελισσάβετ, στα παιδιά του και τους συγγενείς στεκόμαστε πλάι και εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια.
* Η εξόδιος ακολουθία, θα τελεστεί στον Ι.Ν. Αγ. Παρασκευής Λιβαδειάς, σήμερα Δευτέρα 20 Αυγούστου και ώρα 6μμ.
Καλό σου ταξίδι, Βαγγέλη …
Οι φίλοι και σύντροφοι σου
της Π.Α.Σ.Κ. ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ Δ.Ε. ΒΟΙΩΤΙΑΣ
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΚΟΛΠΑ ΤΩΝ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΩΝ - Ακριβότερα έως και 297% τα προϊόντα στην Ελλάδα!!

Τα στοιχεία για την ακρίβεια στην Ελλάδα προκύπτουν από πρόσφατες τιμοληψίες του Ινστιτούτου Έρευνας Λιανεμπορίου και Καταναλωτικών Αγαθών (ΙΕΛΚΑ) που επεξεργάστηκε η «ΗτΣ», ενώ και έρευνα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αναδεικνύεται η κερδοσκοπία στην ελληνική αγορά των καυσίμων. 

Η Ελλάδα έχει την...

τρίτη υψηλότερη τιμή αμόλυβδης βενζίνης στην Ε.Ε. των 27 χωρών. Είναι στο 1,75 ευρώ το λίτρο, με την Ιταλία να είναι πρώτη με τιμή 1,79 ευρώ και τη Σουηδία δεύτερη με 1,77 ευρώ το λίτρο.

Σε ό,τι αφορά το λεγόμενο «καλάθι» της νοικοκυράς η σύγκριση έγινε ανάμεσα στη χώρα μας, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ισπανία και τη Γαλλία. 

Από τις χαμηλότερες και υψηλότερες τιμές σε κατηγορίες προϊόντων όπως γαλακτοκομικά, ψωμί, αναψυκτικά, ζυμαρικά, καφέδες, απορρυπαντικά, χαρτικά, σνακς, γλυκίσματα και οπωροκηπευτικά προκύπτει ότι οι Έλληνες καταναλωτές αγοράζουν τα είδη ακριβότερα μέχρι και 297%. 

Αυτό το προϊόν είναι ο χυμός πορτοκαλιού ο οποίος στην αγορά μας πωλείται με τιμές 0,79 ? 2,46 ευρώ και στην Ισπανία 0,54 ? 0,62 ευρώ. Ακριβότερα βρίσκει κάποιος στη χώρα μας και τα αναψυκτικά τύπου Cola. Η συσκευασία του 1,5 λίτρου πωλείται 211% ακριβότερα σε σχέση με το Ηνωμένο Βασίλειο. 

Υψηλότερες κατά 106% είναι οι τιμές στο νωπό γάλα συγκριτικά με τη Γαλλία και την Ισπανία. 

Στο ψωμί για τοστ οι Έλληνες δαπανούν έως και 99% περισσότερα χρήματα συγκριτικά με όλες τις χώρες κοκ.

Ωστόσο, σύμφωνα με το ΙΕΛΚΑ σε μέσα επίπεδα και με βάση το συνολικό κόστος του κάθε καλαθιού στις τέσσερις χώρες, η Ελλάδα είναι φθηνότερη κατά 17,91% σε σχέση με το Ην. Βασίλειο, κατά 2,14% συγκριτικά με την Ισπανία και κατά 16,46% από τη Γαλλία.



Επιπλέον τονίζεται από το Ινστιτούτο η προσπάθεια των οργανωμένων αλυσίδων λιανικής (σούπερ μάρκετ) για μειώσεις τιμών και προσφορές.

Στην έρευνα τιμών έχουν συμπεριληφθεί και τα προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας, ενώ έχει υπολογιστεί και ο ΦΠΑ.

Με την αφαίρεση του ΦΠΑ η χώρα μας γίνεται πιο φθηνή, ωστόσο παραμένουν οι τιμές σε υψηλά επίπεδα.

Τα κύρια αίτια που «φουσκώνουν» τις τιμές στην ελληνική αγορά, είναι:

1. Οι υψηλοί συντελεστές ΦΠΑ. Στην Ελλάδα οι συντελεστές είναι 13% και 23%, ανάλογα με το είδος, στη Γαλλία οι αντίστοιχοι είναι 5,5%, 7% και 19,6%, στην Ισπανία 8% και 18% και στο Ηνωμένο Βασίλειο 5% και 20%.

2. Τα κόλπα των πολυεθνικών επιχειρήσεων με τα οποία «φουσκώνουν» τις τιμές και τα κόστη τους για να εμφανίζουν αρνητικά οικονομικά αποτελέσματα και να αποφεύγουν τη φορολόγηση.

Οι υπηρεσίες του υπουργείου Ανάπτυξης από τους ελέγχους που έχουν κάνει στις ενδοομιλικές συναλλαγές των εταιρειών έχουν καταγράψει τα ακόλουθα τεχνάσματα:
  • Θυγατρικές αγοράζουν από τις μητρικές τους σε υψηλές τιμές προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας. Οι τιμές είναι «φουσκωμένες» για να παρουσιάζουν μεγάλο κόστος και να γλιτώνουν τη φορολόγηση κερδών στη χώρα μας.
  • Μία θυγατρική λιανικής κάνει ειδική συμφωνία αγοράς προϊόντων από θυγατρική προμηθευτικής. Ταυτόχρονα σε παγκόσμιο επίπεδο συμφωνία κάνουν και οι μητρικές. Ωστόσο, το όφελος για τη θυγατρική λιανικής δεν της αποδίδεται αλλά πάει στη μητρική της εταιρεία.
  • Οι μητρικές εταιρείες χρεώνουν υψηλά royalties (δικαιώματα χρήσης σημάτων) στις θυγατρικές. Οι χρεώσεις είναι υψηλές προκειμένου να αποφεύγουν τη φορολόγηση στην Ελλάδα, εμφανίζοντας υψηλό κόστος.
  • Οι μητρικές δανείζουν με υψηλό κόστος τις θυγατρικές τους. Έτσι δικαιολογούν αφενός αρνητικά οικονομικά αποτελέσματα και αφετέρου τις αυξημένες τιμές των προϊόντων τους.
  • Εταιρείες εμφανίζουν επί σειρά ετών ζημίες και πρόβλημα ρευστότητας. Με τον τρόπο αυτό κέρδη τους μεταφέρονται σε άλλες χώρες όπου δραστηριοποιούνται με χαμηλότερους συντελεστές φορολόγησης.
  • Οι έλεγχοι στις ενδο-ομιλικές συναλλαγές που ξεκίνησε το υπουργείο Ανάπτυξης έχουν κολλήσει καθώς οι αντίστοιχες υπηρεσίες του συναρμόδιου υπουργείου Οικονομικών δεν μπορούν να κάνουν από την πλευρά τους, τους ελέγχους λόγω του ότι δεν έχει ενεργοποιηθεί η σχετική νομοθεσία.

ΤΙΜΕΣ

Υψηλό το κόστος των μεταφορών

Οι τελικές τιμές των προϊόντων διαμορφώνονται σε ποσοστό 10% με 15% από τα κόστη των μεταφορών. 

Το κλειστό επάγγελμα των μεταφορέων, τα εμπόδια στην ίδρυση εμπορευματικών κέντρων, η μη χρήση των σιδηροδρόμων για τη διακίνηση των προϊόντων και άλλες αγκυλώσεις σε συνδυασμό και με τη γεωλογική μορφή της Ελλάδας (νησιά, βουνά) επιβαρύνουν σημαντικά τις επιχειρήσεις.

Είναι χαρακτηριστικό πως η μεταφορά ενός κιβωτίου προϊόντων από τον Πειραιά στο Ηράκλειο είναι ακριβότερη σε σχέση με το δρομολόγιο Ολλανδία – Ελλάδα.

Άλλο ένα παράδοξο είναι ότι ενώ στα φορτηγά – ψυγεία Δ.Χ. επιτρέπεται η μεταφορά και ξηρών φορτίων στα αντίστοιχα οχήματα Ι.Χ. απαγορεύεται.






imerisia.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Έτρωγαν και έκαναν πικ-νικ στο γήπεδο του Λεβαδειακού!

Έτρωγαν και έκαναν πικ-νικ στο γήπεδο!

Ένα πολύ περίεργο γεγονός συνέβη  στο γήπεδο του Λεβαδειακού, καθώς όπως κατήγγελλε η διοίκηση, μέλλος της βρέθηκε εκεί για να ελέγξει την πρόοδο των έργων και το βρήκε... ανοιχτό, με παιδιά να παίζουν μέσα μπάλα και οικογένειες να κάνουν πικ νικ!

Αναλυτικά η ανακοίνωση-καταγγελία του Λεβαδειακού
Στο Δημοτικό Στάδιο βρέθηκε σήμερα μέλος του Δ.Σ. της ΠΑΕ ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ προκειμένου να δει τον καινούργιο χλοοτάπητα που το κοσμεί. Δεν πίστευε στα μάτια του όμως με αυτό που αντίκρισε. Οι πόρτες του γηπέδου ορθάνοιχτες και φύλακας πουθενά. Παιδιά αλλά και μεγαλύτεροι σε ηλικία σχεδόν έκαναν πικ-νικ στον χλοοτάπητα ενώ άλλοι έπαιζαν ποδόσφαιρο προκαλώντας του βεβαίως φθορές.
Την ίδια στιγμή στο γυμναστήριο που επίσης οι πόρτες ήταν ορθάνοιχτες άτομο που γυμναζόταν σε όργανο που βρίσκεται για την εκγύμναση των αθλητών, λόγω κακού χειρισμού και αγνοώντας προφανώς τους κανόνες ασφαλείας, κινδύνεψε να τραυματιστεί, προκαλώντας παράλληλα ζημιά στο όργανο. Να σημειωθεί ότι τα όργανα γυμναστικής ανήκουν στον ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟ ο οποίος επιτρέπει την χρήση τους από όλους τους γυμναστικούς συλλόγους και από το κοινό μόνο με την παρουσία γυμναστή.
Είναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ τη στιγμή που ο ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ ξοδεύει τεράστια ποσά για να επιτύχει το καλύτερο αποτέλεσμα προκειμένου να απολαμβάνουν θέαμα οι φίλαθλοι, να μην υπάρχει η στοιχειώδης φύλαξη του Σταδίου από πλευράς Δημοτικής αρχής. Όταν όλες οι πόρτες είναι ορθάνοιχτες όλη τη μέρα και φύλακας δεν υπάρχει, οποιοσδήποτε κακόβουλος μπορεί να προκαλέσει ζημιές ανυπολόγιστης αξίας.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ο δολοφόνος της Πάρου που θαύμαζε τον Πάσσαρη και η σχέση του με τη «Σέχτα Επανασταστών»

Ο δολοφόνος της Πάρου που θαύμαζε τον Πάσσαρη και η σχέση του με τη «Σέχτα Επανασταστών»
Το οπτικό υλικό από τις κάμερες ασφαλείας της Πάρου ήταν το βασικό κομμάτι του παζλ που αναζητούσαν ένα στοιχείο που θα τους οδηγούσε στους δράστες της αιματηρής ληστείας σε τράπεζα στην Πάρου που είχε ως αποτέλεσμα τη δολοφονία του 53χρονου Δημήτρη Μίχα.
Οι αστυνομικοί της αντιτρομοκρατικής διαπίστωσαν, από το βίντεο, ότι ένας από τους δράστες είχε απασχολήσει κατά το παρελθόν τις αρχές για θέματα τρομοκρατίας.
Ήταν ο 29χρονος Αναστάσιος Θεοφίλου, πρώην φοιτητής της θεολογικής σχολής - θαυμαστής του περιβόητου Έλληνα κακοποιού Κώστα Πάσσαρη - που φέρεται να είναι αυτός που πυροβόλησε τον οδηγό ταξί στη Νάουσα της Πάρου, σκοτώνοντας τον ακαριαία.
Οι αποκαλύψεις στη συνέχεια έπαιρναν τη μορφή χιονοστιβάδας, καθώς η ταυτοποίηση του γενετικού του υλικού -DNA- που «κάρφωσε» τον δράστη στις αρχές, φαίνεται να τον συνδέει ακόμα και με την εκτέλεση του δημοσιογράφου Σωκράτη Γκιόλια, αφού όπως αναφέρει και το Πρώτο Θέμα, αστυνομικές πηγές αναφέρουν πως ο 29χρονος συλληφθείς ήταν γνωστός για τη συμμετοχή του στο αντάρτικο πόλης και μάλιστα ενδέχεται να είναι ο αρχηγός της τρομοκρατικής οργάνωσης «ΣΕΧΤΑ». Η αστυνομία ερευνά στοιχεία τα οποία αν επαληθευτούν θα συνδέουν τον 29χρονο με τη δολοφονία του δημοσιογράφου Σωκράτη Γκιόλια τον Ιούλιο του 2010.
Ο νεαρός άντρας όμως κατά το παρελθόν είχε απασχολήσει την αστυνομία με τη δραστηριοποίηση του στον αντιεξουσιαστικό χώρο. Είχε προσαχθεί τον Δεκέμβριο του 2010 στο Αγρίνιο, όταν εντοπίστηκε σε διαμέρισμα - γιάφκα της οργάνωσης «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς», όμως δεν βρέθηκαν επαρκή στοιχεία και αφέθηκε ελεύθερος.
Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι ίσως να είχε περιφερειακό ρόλο στην οργάνωση αφού θεωρούν πως συμμετείχε σε ομάδες υποστήριξης των επιθέσεων. Μετά την σύλληψη πολλών μελών της «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς» πιστεύουν ότι αναβαθμίστηκε και ανέλαβε πρωταγωνιστικό ρόλο στην οργάνωση, ενώ πλέον μετά και τα νέα στοιχεία εξετάζουν το ενδεχόμενο να ήταν μέλος της αρχηγικής ομάδας της οργάνωσης «Σέχτα Επαναστατών».
Παιδί «εύπορης» και «χαμηλών τόνων» οικογένειας, όπως την περιγράφουν γείτονες στην Καλαμαριά Θεσσαλονίκης. Μεγάλωσε σε μία οικογένεια ιδιαίτερα χαμηλών τόνων οικογένεια, καλού μορφωτικού επιπέδου, που δεν είχε δώσει ποτέ το παραμικρό δικαίωμα για κάποιο αρνητικό σχόλιο. Οι γείτονες ανέφεραν ότι ο πατέρας του 29χρονου είναι συνταξιούχος πολιτικός μηχανικός.
O Θεοφίλου είχαν σπουδάσει στη Θεολογική Σχολή του ΑΠΘ και στη συνέχεια έκανε διάφορες ευκαιριακές δουλειές, όπως σερβιτόρος, υπάλληλος ντελίβερι και διανομέας διαφημιστικών φυλλαδίων.
Ο δράστης μέχρι αυτή την ώρα κρατά το στόμα του ερμητικά κλειστό και δεν «δίνει» τίποτα στους αστυνομικούς της αντιτρομοκρατικής.
Στα χεριά όμως των αρχών υπάρχουν δύο δυνατά «χαρτιά» και αυτά δεν είναι άλλα από το κινητό του 29χρονου και τα οκτώ κλειδιά που βρέθηκαν πάνω του κατά την σύλληψη.
Το ένα από αυτά ταυτοποιήθηκε με το διαμέρισμα του στη Θεσσαλονίκη όμως τα υπόλοιπα εφτά μέχρι αυτή τη στιγμή οι αρχές δεν γνωρίζουν που ανήκουν. Θεωρούν ωστόσο βέβαιο την ύπαρξη γιάφκας με γκαράζ.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΛΕΒΑΔΕΙΑΣ

ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ΜΕ ΠΥΞΙΔΑ ΤΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ
Συνεχίζονται οι εκδηλώσεις και τον Αύγουστο με όλο και περισσότερες συμμετοχές παιδιών...
 
21 & 23 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2012 (21η & 23 η εκδήλωση – 10.00 πμ - 2η ομάδα)
 Την Τρίτη 21/8  και την Πέμπτη 23/8, φτιάχνουμε τις δικές μας ιστορίες με τη βοήθεια του κουτιού των ιστοριών. Με αφορμή το βιβλίο που έχει επιλέξει το κάθε παιδί αφήνει ελεύθερη τη φαντασία του και δημιουργεί και σκηνοθετεί την ιστορία με τον δικό του ξεχωριστό τρόπο.
Εμψυχώτρια η αρχιτέκτονας Μάρω Ρόδη
Για παιδιά: 8-10 ετών, με προεγγραφή, 21 και 23/8/12 στην αίθουσα εκδηλώσεων της Βιβλιοθήκης Λιβαδειάς (3ος όροφος)

==================

22 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2012 (22η εκδήλωση – 10.00 πμ - 2η ομάδα)
Την Τετάρτη 22/8, διαβάζουμε την ιστορία του Χάρη, "Ο Χάρης και ο μοβ μαρκαδόρος" (Crocket Johnson, εκδ. Καστανιώτη):
Μία ιστορία φαντασίας και δημιουργίας: Ο Χάρης, ένα μικρό αγόρι με μεγάλη φαντασία, αποφασίζει να βγει μια βόλτα στο φεγγαρόφωτο. Δεν υπάρχει όμως φεγγάρι. Τι πιο απλό λοιπόν να σχεδιάσει ο ίδιος ένα φεγγάρι με το μοβ μαρκαδόρο του και να συνεχίσει τη βόλτα του ζωγραφίζοντας το κάθε τι που θέλει να δει. Όμως η αγάπη του για την περιπέτεια θα τον παρασύρει πολύ μακριά. Θα μπορέσει ο Χάρης να ξαναγυρίσει σπίτι του;
Με τη βοήθεια μιας γραμμής και της φαντασίας τα παιδιά σχεδιάζουν σιγά-σιγά έναν ολόκληρο κόσμο.
 Εμψυχώτρια θα είναι η εκπαιδευτικός-νηπιαγωγός Σοφία Βασιληά.
Για παιδιά προσχολικής ηλικίας, με προεγγραφή, στην Αίθουσα εκδηλώσεων της Βιβλιοθήκης

==================

24 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2012 (24η εκδήλωση – 10.00 πμ -  ομάδα)
Την Παρασκευή 24 Αυγούστου, επικαλούμενοι λίγο την τύχη και περισσότερο τη γνώση και τη φαντασία, ρίχνουμε τα ζάρια του παιχνιδιού και αφηγούμαστε συναρπαστικές ταξιδιάρικες ιστορίες για κόσμους κοντινούς και μακρινούς, γνωστούς αλλά και φανταστικούς....
Εμψυχώτρια η νηπιαγωγός Σοφία Βασιληά
Για παιδιά: 7-12 ετών, με προεγγραφή, 25/7/12 στην αίθουσα εκδηλώσεων της Βιβλιοθήκης Λιβαδειάς (3ος όροφος)

==================   ==================

Ο χρόνος που μας χωρίζει… ο χρόνος που μας ενώνει!
Οι Ολυμπιακοί Αγώνες στο διάβα του χρόνου... 
Την Παρασκευή 10 Αυγούστου οι μικροί φίλοι της Βιβλιοθήκης Λιβαδειάς είχαν την ευκαιρία μέσα από τα βιβλία και άλλο σύγχρονο οπτικοακουστικό υλικό της βιβλιοθήκης να παρακολουθήσουν την εξέλιξη και τη διαδρομή των Ολυμπιακών Αγώνων στο διάβα του χρόνου, από τα αρχαία χρόνια ξεκινώντας από την Αρχαία Ολυμπία και φθάνοντας στους σύγχρονους αγώνες του Λονδίνου. Ένα εξαιρετικά επίκαιρο θέμα, που τα παιδιά αποτύπωσαν πάνω στη χρονογραμμή με τα πλέον ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά και στοιχεία, με γεγονότα και πρόσωπα που έγραψαν και γράφουν την ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων, δίδοντας ιδιαίτερη έμφαση στο ελληνικό στοιχείο.
Η Βιβλιοθήκη Λιβαδειάς ευχαριστεί θερμά τις εμψυχώτριες Βασιλική Νιαβή (εκπαιδευτικός) και Ελένη Μιμίκου (βιβλιοθηκονόμος), καθώς και τις εθελόντριες Μαρία Παπαλουκά και Κατερίνα Κώτσου.

Διαβάστε το σχετικό άρθρο της εθελόντριας Μαρίας Παπαλουκά: Οι Ολυμπιακοί Αγώνες ... στη Βιβλιοθήκη Λιβαδειάς! και δείτε φωτογραφίες από την εκδήλωση στη συλλογή της Βιβλιοθήκης στο Picasaweb https://picasaweb.google.com/109"935027098341576013/10812
==================   ==================
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΑΣ στη σελίδα http://libevents.wikidot.com/2012event-5








Διαβάστε Περισσότερα »

«Τα χρέη της ΑΕΚ είναι 35 εκατ.»


«Οι επόμενες 15 ημέρες οι κρισιμότερες στην ιστορία της ΑΕΚ»

Στο ύψος που έχει τεθεί ως ανώτατο όριο για να προχωρήσει το ενδιαφέρον του Δημήτρη Βιντιάδη τοποθέτησε τα χρέη της ΑΕΚ ο Ανδρέας Δημητρέλος.

Ο πρόεδρος της «Ένωσης» τόνισε πως οι οφειλές της ομάδας είναι 35 εκατ. ευρώ «και όχι 60, 70 και 80, όπως πιστεύουν πολλοί» (ανάμεσα τους και ο Μελισσανίδης).

Αφού χαρακτήρισε λοιπόν τις επόμενες 15 μέρες τις κρισιμότερες στην ιστορία της ΑΕΚ, παραδέχθηκε πως η λύση Βιντιάδη μοιάζει η καλύτερη με τις υπάρχουσες συνθήκες.


Αναλυτικά όσα είπε ο Ανδρέας Δημητρέλος στον Real FM

Για την επίσημη εκδήλωση ενδιαφέροντος για την αγορά του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών της ομάδας: «Ο κ. Βιντιάδης ζήτησε προθεσμία 60 ημερών, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα τις εξαντλήσει. Ακόμη δεν του έχουμε απαντήσει καθώς πρέπει να προηγηθεί το ΔΣ της ΠΑΕ προκειμένου να αποδεχτούμε την πρόταση. Τυπικά έτσι πρέπει να γίνει. Έχω ενημερώσει τα περισσότερα μέλη και τον πρόεδρο για την περίπτωση αυτή. Θα κάνουμε το διοικητικό συμβούλιο την Τρίτη».

Για την παρεξήγηση με τη μη έγκαιρη ενημέρωση του Θωμά Μαύρου για το επενδυτικό ενδιαφέρον: «Ενημερώθηκε ο πρόεδρος, απλώς εγώ την ίδια μέρα που ήμουν στη συνεδρίαση της λίγκας δεχόμουν συνεχώς κλήσεις από τους δημοσιογράφους, με αποτέλεσμα να εξαντληθεί άμεσα η μπαταρία στο κινητό μου. Τον κάλεσα την επόμενη μέρα το πρωί».

Για τις επόμενες κινήσεις της ομάδας: «Έχουμε αρχίσει ήδη να συγκεντρώνουμε τα απαραίτητα έγγραφα που πρέπει να αποσταλούν στον υποψήφιο επενδυτή για να μη χάνεται χρόνος. Εγώ είμαι υποχρεωμένος να τον ενημερώσω για τα πάντα και αυτός θα κρίνει στη συνέχεια το πόσο γρήγορα θα πρέπει να κινηθεί.

Τώρα, αν εμείς καταφέρουμε να πάρουμε κάποια παράταση στην καταβολή ορισμένων οφειλών, θα προσπαθήσουμε να το κάνουμε. Μας πιέζει ο χρόνος να βρούμε άμεσα λύσεις, ενδεχομένως όμως κάποιες καταστάσεις να μας βοηθήσουν να ξεπεράσουμε αυτόν τον σκόπελο και να καταφέρουμε να πάρουμε παράταση ενός μήνα».

Για τις κινήσεις που έχουν γίνει μέχρι τώρα: «Για ορισμένες οφειλές δεν έχουμε καταφέρει να ανταποκριθούμε και είμαστε εκπρόθεσμοι. Το ότι δεν έχουν προχωρήσει κάποιες ενέργειες που θα πλήξουν την ομάδα δείχνει -κατά την προσωπική μου άποψη- το γεγονός πως το δημόσιο συμφέρον δεν είναι να εκτελεστούν οι ενέργειες αυτές που προβλέπονται από το νόμο, αλλά να εξαντληθούν όλα τα περιθώρια ώστε να καταφέρει η ΑΕΚ να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της».

Για το αν είναι αισιόδοξος αναφορικά με την περίπτωση Βιντιάδη: «Τη δεδομένη στιγμή δεν υπάρχει κάποιος για να χρηματοδοτήσει την εταιρία. Το όνομα του κ. Βιντιάδη στον χώρο του είναι γνωστό. Αν λοιπόν αυτός αποφασίσει να ενδιαφερθεί για την ΑΕΚ, ίσως να είναι η καλύτερη λύση για την ομάδα στην προκειμένη περίπτωση, αλλά και για το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Εγώ από τον Φεβρουάριο, αυτό που προσπαθώ είναι μέσω κάποιων διαδικασιών να κερδίσω χρόνο, μη τυχόν και ευαισθητοποιηθεί κάποιος άνθρωπος και ενεργοποιηθεί. Πράγματι λοιπόν αν ενεργοποιηθεί ο κ. Βιντιάδης, θα είναι ευχής έργον. Μετά από 6 μήνες στην ομάδα, νομίζω ότι είμαι σε θέση να πω ότι τα χρέη που έχουν παρουσιαστεί και θα παρουσιαστούν ξανά με έγγραφα στον κ. Βιντιάδη, θα είναι αυτά για τα οποία υπάρχει ήδη ενημέρωση.

Μιλάμε για 34-35 εκατομμύρια ευρώ. Είναι ένα ποσό το οποίο κόσμος που θα μπορούσε να βοηθήσει την ομάδα, δεν πιστεύει ότι ανταποκρίνεται στην αλήθεια. Λένε μάλιστα ότι είναι 60, 70, 80 εκατομμύρια ευρώ και δεν θέλει κανείς τους να πει «αν είναι τόσα όσα λέτε, εγώ ενδιαφέρομαι».

Για τον Δημήτρη Μελισσανίδη και το γεγονός ότι δεν θέλει να ασχοληθεί με την ομάδα: «Και εμένα μου έχει πει ο κ. Μελισσανίδης πως εκτιμά ότι τα χρέη ξεπερνούν τα 60 εκατομμύρια ευρώ, ωστόσο το ποσό αυτό δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα».

Για τις κινήσεις που θα πρέπει να κάνει στο εξής ο κ. Βιντιάδης: «Είναι δεδομένο πως τα χρέη είναι 34-35 εκατομμύρια ευρώ. Από ‘κει και πέρα αυτό που θα πρέπει να ελέγξει ο κ. Βιντιάδης, είναι ανεξάρτητα από τα χρέη, κατά πόσον η εταιρία είναι βιώσιμη τα επόμενα χρόνια, ανάλογα με τις διάφορες ρυθμίσεις που έχουν γίνει και με βάση τον προϋπολογισμό που έχουμε κάνει φέτος, με σκοπό να μη δημιουργηθούν περισσότερα χρέη. Αυτά νομίζω πως θα πρέπει να ελεγχθούν από την πλευρά του κ. Βιντιάδη. Είναι αυτό που έχω πει εξ αρχής, πως η ΠΑΕ ΑΕΚ με 11-12 εκατομμύρια ευρώ και με υπομονή την επόμενη 3ετία, θα μπορέσει στη συνέχεια να είναι βιώσιμη».

Για το αν τον ικανοποιεί η εικόνα της ομάδας φέτος: «Η φετινή ΑΕΚ είναι ένα αναγκαίο κακό που πρέπει να περάσει μέσα από αυτή τη διαδικασία για να μπορέσει κάποια στιγμή να γίνει ξανά η ομάδα που ήταν στο παρελθόν. Δυστυχώς έτσι όπως είμαστε αυτή τη στιγμή, δεν μπορούμε να πούμε ότι θα είμαστε η ΑΕΚ του παρελθόντος. Και δεν αναφέρομαι στα προηγούμενα 1-2 χρόνια. Αναφέρομαι στην προηγούμενη δεκαετία.

Αν θέλετε την άποψή μου, η ΑΕΚ των τελευταίων 6-7 χρόνων δεν είναι η ΑΕΚ που θέλει ο κάθε ΑΕΚτζής. Αν εξαιρέσουμε τη μία χρονιά του Ριβάλντο -που τότε είχε παίξει και καλό ποδόσφαιρο και χάθηκε το πρωτάθλημα όπως χάθηκε- όπως και την πρώτη χρονιά του Νικολαΐδη, τότε που η ομάδα ήταν με δυναμικό κατώτερο των προσδοκιών, τα αποτελέσματα όμως ήταν πάρα πολύ καλά και χάθηκε το πρωτάθλημα την προτελευταία αγωνιστική στο παιχνίδι με τον Ιωνικό.

Με το χέρι στην καρδιά η φετινή ΑΕΚ θα έχει αγωνιστικές ελλείψεις. Δεν μπορείς όμως, αν θες να σώσεις την ομάδα, το μπάτζετ να ξεπερνάει τα 2,5 εκατομμύρια ευρώ. Πιστεύω πως οι επόμενες 15 ημέρες θα είναι οι πιο κρίσιμες για την ιστορία της ΑΕΚ. Μακάρι να είναι αίσιο το τέλος».

Πηγή: sport-fm.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

ΝΕΟ ΒΙΝΤΕΟ: ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΣΤΗΝ ΑΛΥΚΗ


ΕΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΒΡΑΔΥ ΣΤΟΝ ΥΠΕΡΟΧΟ ΑΥΤΟ ΚΟΛΠΟ ΤΟΥ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟΥ ΠΑΡΕΑ ΜΕ ΤΟΝ ΦΙΛΟΞΕΝΟ ΚΟΣΜΟ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΥΠΕΡΟΧΑ ΜΑΓΑΖΙΑ ΤΟΥ
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΠΡΩΤΑ "ΠΕΛΑΤΑΚΙΑ" ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΡΙΑ ΕΠΙΑΣΑΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΔΟΥΛΕΜΠΟΡΟΙ

Το κύμα προσφύγων από τη Συρία έχει αρχίσει να "χτυπά" πλέον και την Ελλάδα. Και πρώτα απ΄ όλα τα ακριτικά νησιά του Αιγαίου ,
όπου τις τελευταίες εβδομάδες οι αποβιβάσεις παράνομων μεταναστών με φουσκωτά είναι συνεχείς. Τα φουσκωτά ξεκινούν από τα παράλια της Τουρκίας ,όπου οι διακινητές παράνομων μεταναστών κάνουν "χρυσές δουλειές".

Σύφωνα με το "Εμπρός.net" της Μυτιλήνης, μόνο χθες εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν 15 παράνομοι μετανάστες κι ο Τούρκος μεταφορέας τους.

Τα χθεσινά δυο περιστατικά αποβιβάσεων Σύριων παράνομων μεταναστών στη Λέσβο και η σύλληψη του Τούρκου, ήρθε να προστεθεί σε ανάλογα περιστατικά της περασμένης εβδομάδας και να ξυπνήσει εφιάλτες περασμένων χρόνων, όταν η Λέσβος αποτέλεσε χώρο αποβίβασης χιλιάδων παράνομων μεταναστών. Στο σύνολο τους, ξεκινούσαν από τις απέναντι ακτές με τη... συνδρομή κυκλώματος δουλεμπόρων, που αναστάτωσε την πολιτική, κοινωνική και οικονομική ζωή της Λέσβου.

Από την αρχή του χρόνου εντοπίσθηκαν συνολικά 24 παράνομοι μετανάστες στη Λέσβο. Την περασμένη εβδομάδα εντοπίστηκαν 12 συνολικά, δέκα ενήλικες και δύο παιδιά, όλοι υπήκοοι Συρίας. Χθες, ο αριθμός αυτός υπερδιπλασιάσθηκε.
Στη Μυτιλήνη, συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας, τρεις υπήκοοι Συρίας, ηλικίας 45, 29 και 27 ετών, καθώς και μια 30χρονη ομοεθνής τους. Δυο από αυτούς συνόδευαν ένα εξάχρονο παιδί.

Όπως δήλωσαν, ξεκίνησαν με πλαστική βάρκα από τα απέναντι τουρκικά παράλια και αποβιβάστηκαν σε παραλιακό σημείο κοντά στην πόλη της Μυτιλήνης.

Χθες επίσης, εντοπίστηκε και συνελήφθη από στελέχη του Λιμεναρχείου και μετά από καταδίωξη, σε απόσταση δυο ναυτικών μιλίων από τις ακτές του νησιού, 24χρονος Τούρκος, ο οποίος με φουσκωτό μηχανοκίνητο σκάφος, μετέφερε και αποβίβασε 10 Σύριους (τέσσερις άνδρες, δυο γυναίκες και τέσσερα παιδιά), οι οποίοι συνελήφθησαν στις ακτές του νησιού από Κλιμάκιο Ειδικών Αποστολών της οικείας Λιμενικής Αρχής.

Διαβάστε Περισσότερα »

BINTEO - Μας ψεκάζουνε σαν μύγες! Ελληνικό ντοκιμαντέρ

Όλοι έχουμε δει πολλές φορές τον ουρανό μας σαν σκακιέρα από τα "χημίχνη"- chemtrails.
Στην αρχή ακόμα και αν κάποιος είχε το "θράσος" να το παρατηρήσει αμέσως το κατεστημένο τον έβγαζε γραφικό και υποψήφιο έγκλειστο τρελάδικου. Τώρα πια είναι ένα θέμα που είναι.....
αδύνατο να κρυφτεί, για αυτό το λόγο προσπαθούν να μας δώσουν πάράλογες και ερασιτεχνικές απαντήσεις κια με τη βοήθεια των ΜΜΕ να μας βάλλουν για ύπνο. Όπως θα δείτε στο ντοκιμαντέρ το παιχνίδι είναι "χοντρό" και έχει ως τελικό στόχο τον έλεγχο του κλίματος, και φυσικά την αναδιανομή του παγκόσμιου ΑΕΠ μέσω των "πράσινων" φόρων (χρηματιστήριο ρύπων). Αυτ'ο που προκύπτει από το ντοκιμαντέρ είναι ότι θα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί όταν ακούμε για "φαινόμενα θερμοκηπίου" "κλιματικές αλλαγές (αμφησβητούνται από 40000 υπογεγραμμένους επιστήμονες αλλά κανένα ΜΜΕ δεν το λέει)" και προπαντώς για "πράσινη φορολογία". Είναι ένας εύκολος τρόπος για να σας πάρουν τα σπίτια και να τους πείτε και ευχαριστώ! Χρησιμοποιούν τις οικολογικές ευαισθησίες των ανθρώπων (ποιός θέλει ρύπανση στο περιβάλλον του;) για να τους παραδώσουν ηθελημένα τις ζωές τους. Παρακολουθείστε με προσοχή το ντοκιμαντέρ θα δείτε ότι το "ψέκασμα" πάει σύννεφο και σε άλλες χώρες. Στόχος της Νέας Τάξης Πραγμάτων είναι η ενοποίηση του πλανήτη κάτω από ένα αυταρχικό καθεστώς. Για να το επιτύχουν αυτό έχουν σκαρφιστεί πολλά τεχνάσματα.









Διαβάστε Περισσότερα »

Σκότωσε και μετά ανέβαζε τραγούδια στο facebook

Δύο τραγούδια «ανέβασε» στη σελίδα του στο Facebook o 29χρονος λίγο πριν συλληφθεί από τους αστυνομικούς ως εμπλεκόμενος στην αιματηρή ληστεία της Πάρου.
“Δραπέτευσα… Στέγνωσα στον αερα του εγκλήματος” λέει ο Γιάννης Αγγελάκας στο τραγούδι του “Μια εποχή στην κόλαση» που ανέβασε ο 29χρονος στις 15 Αυγούστου ενώ αγαπημένος του είναι και ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου καθώς ανέβασε το “αερικό” σχολιάζοντας “αερικό πάλι και πάλι και πάλι. γιατί έτσι. γιατί έτσι!”!
karfitsa.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Διάσωση κακοποιημένων αλόγων από την Χρυσή Αυγή στις Πλαταιές Βοιωτίας


Με προσωπική παρέμβαση του βουλευτή Ευβοίας της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ, Νικολάου Μίχου, κινητοποιήθηκαν οι αρχές, ανήμερα τον Δεκαπενταύγουστο, και έλαβε τέλος ένα διαρκές έγκλημα στις Πλαταιές Βοιωτίας. Σταβλικές εγκαταστάσεις με δεκάδες μεγάλα ζώα (άλογα και βοειδή) εγκαταλείφθηκαν από τον ιδιοκτήτη τους στη φροντίδα ενός αλβανού, ο οποίος -αφού πούλησε όσα ζώα μπόρεσε- χρησιμοποίησε μέρος του χώρου ως αποθήκη άγριας ξυλείας, ενώ στους υπόλοιπους χώρους τα εναπομείναντα ζώα πέθαιναν μαρτυρικά από πείνα και δίψα. Δεκάδες νεκρά ζώα σε αποσύνθεση βρέθηκαν σε παρακείμενη ρεματιά, πάνω από τις καλλιέργειες του κάμπου, καθιστώντας σίγουρη την μόλυνση του υδροφόρου ορίζοντα με τις πρώτες βροχές.


Τρία κακοποιημένα άλογα και μια οικογένεια βοειδών, που βρέθηκαν ακόμη ζωντανά, κατασχέθηκαν με εισαγγελική εντολή και παραδόθηκαν στη φροντίδα του βουλευτή της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ. Η υπόθεση πήρε το δρόμο της δικαιοσύνης.
Περισσότερες (σκληρές) φωτογραφίες και αναλυτικές περιγραφές ΕΔΩκαι ΕΔΩ.

Λαϊκός Σύνδεσμος ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ
Τ.Ο. Εύβοιας-Βοιωτίας
http://xa-stereas.blogspot.com/
τηλ. 6993955634
e-mail: xa.evias@yahoo.gr
 απο thivagr.
Διαβάστε Περισσότερα »

Παγκόσμια Πρωταθλήτρια η Τσιάβου...


Παγκόσμια Πρωταθλήτρια αναδείχθηκε η Αλεξάνδρα Τσιάβου καθώς τερμάτισε στην πρώτη θέση στο μονό σκιφ ελαφρών βαρών στο Πλόβντιβ της Βουλγαρίας.

Στην δεύτερη θέση τερμάτισε η αθλήτρια από την... Αυστρία, Μιχαέλα Τάουπε-Τράερ και τρίτη η Αλένα Κριβασέγιενκα από τη Λευκορωσία.

"Ξύπνησα το πρωί και ήθελα το χρυσό μετάλλιο. Δεν το είχα νιώσει μέχρι σήμερα (σ.σ. Κυριακή). Κατά τη διάρκεια του αγώνα επιχείρησα να τεθώ επικεφαλής. Ήμουν απόλυτα συγκεντρωμένη και έτοιμη για οποιαδήποτε τακτική είχαν ετοιμάσει οι αντίπαλοι μου. Η ανάδειξη μου σε παγκόσμια πρωταθλήτρια με κάνει να αισθάνομαι πως δικαιώθηκαν οι κόποι μου"....
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ